View Full Version : Puderi za tijelo
Navodno najbolja stvar za njeznu bebinu kozu.
Koristi li ga neko za sebe i na koji nacin?
I sta mislite ako je najbolji za bebinu kozu znaci li to automatskih da mora bit dobar i za "nas velike"?
Ja ga stavim poslije depiliranja nekad (teta u salonu mi to napravila jednom pa kopiram) a jednom sam ga iskoristila da ubijem sjajilo na licu kad nisam imala pudera :D
Prašim se:D poslije depilacije. Najmanje mi nadražuje kožu, pogotovo jer se depiliram kremom.
ALI nije za svakodnevno korištenje jer isušuje kožu.
Negativno; uvijek userem pola kupaone:D
Riječanka
13.11.2005., 00:03
Dječji puder je, kao što i ime kaže, za DJEČJU kožu, i to na guzi i pregibima, gdje dolazi u obzir njegovo adsorptivno djelovanje - upija suvišnu vlagu i sprječava maceraciju kože.
A dobar je i za masnu fleku na tkanini - upija masnoću i olakšava čišćenje.
Za sve ostalo - nije :D
Bocca della Verita
13.11.2005., 11:28
redovito koristim puder za vrijeme menstruacije, kad nosim ulozak. pomogne puno, ne oznojim se pa se duze osjecam svijeze.
i na masne mrlje ga stavljam.
i u uske cipele ako ne nosim carape.
Bocca della Verita kaže:
redovito koristim puder za vrijeme menstruacije, kad nosim ulozak. pomogne puno, ne oznojim se pa se duze osjecam svijeze.
:confused:
shto ti je chudno?
opere se, napudra kokolu i stavi ulozhak.
koristim ga poslije depilacije, ponekad za stopala, kad mi ostane puder u prahu 'ljetne' boje posvjetlim ga uz malo talka, za masne mrlje etc.
meni je to isto malo off :confused:
kud bas sa uloskom... pa kako to sve onda izgleda... mislim krv + puder :bljak:
i kakve to ima veze sa znojem? pa ne sprecava puder znoj
i jos da iskoristim priliku... cula sam da brijanje intimnih djelova na suho samo pod djecijim puderom ne izaziva osip i porezotine... netko probao? voljan probati? :zubo:
ja sam tako brijala pazuha.
magic kaže:
ja sam tako brijala pazuha.
i jel upalilo?
a ovo sa pudranje "kokole" tijekom menstruacije nisam nikad cula da iko radi pa se zato cudim.
ali ako puder isusuju kozu a koza kod "kokole" se itako isusi od brijanja, trenja kod sexa onda puder i nije naj ideja ili? :misli:
ja nisam primjetila da puder isushuje kozhu. a i ne brijem se.
dodushe ne talkam kokolu, samo sam objasnila kako sam shvatila bocchin post.
xxGaladrielxx
13.11.2005., 12:25
ovaj (http://www.ekupisi.com/jpg450/Felce%20Azzurra-Talko%20profumato-paglieri.jpg) uvijek imam doma. jos ko mala vidla od bake i zaljubila se u taj miris.
koristim ga ponekad ljeti. koza bude tak barsunasta
hana kaže:
i jel upalilo?
meni je bilo okej.
prvo vrijeme. akon toga su se nastavili upalni procesi i preshla sam na vosak. pa me kozmeticharka natalka poslije voska, zgorun i zdolun :D
ponekad i prije voska, ako sam znojna...bolje prijanja.
@ magic
Paw je napisala da isusuje.
@ Galadriel
ovo za barsunastu kozu je istina! :top:
po ljeti se znam i ja "napudrat" po ledjima/dekolteu i na otvorenu majicu ispadne bolje nego da sam stavila neku svjetlucavu kremu ili sta ti ja znam sta.
hana kaže:
@ magic
Paw je napisala da isusuje.
a ja sam napisala da nisam primjetila :)
i nemamo svi istu kozhu.
magic kaže:
meni je bilo okej.
prvo vrijeme. akon toga su se nastavili upalni procesi i preshla sam na vosak. pa me kozmeticharka natalka poslije voska, zgorun i zdolun :D
ponekad i prije voska, ako sam znojna...bolje prijanja.
malo mi zastrasujuce zvuci... ne znam :(
shto zvuchi zastrashujuce u mome postu :confused:
magic kaže:
shto zvuchi zastrashujuce u mome postu :confused:
brijati se na suho samo s puderom... probala bi ja... ali :horor:
pa nemoj :)
ii probaj na ruci, nozi...ne znam gdje se vec sve brijesh :D
nemoj odmah posrid pitchke :rofl:
magic kaže:
pa nemoj :)
ii probaj na ruci, nozi...ne znam gdje se vec sve brijesh :D
nemoj odmah posrid pitchke :rofl:
picku i pazuha... i ne znam gdje mi je strasnije probati :horor:
ali budem :mirko:
xxGaladrielxx
13.11.2005., 12:41
a zakaj bi uopce probala?
xxGaladrielxx kaže:
jer sam procitala da je ljepse... i nema porezotina :o
'surrender' t. bentley.... knjiga o analcu i inim stvarima :D :D
xxGaladrielxx kaže:
zato da javi svima nama :cool:
Bocca della Verita
13.11.2005., 13:34
joujou kaže:
meni je to isto malo off :confused:
kud bas sa uloskom... pa kako to sve onda izgleda... mislim krv + puder :bljak:
kad nosim ulozak, guzica mi se oznoji:o
zbog toga, puder stavljam na guzicu, oko supka, da budem preciznija:rolleyes:
on nije tamo da upija krv nego znoj koji nastaje zbog sintetickog uloska.
Lali Puna
13.11.2005., 14:30
joujou kaže:
ne sprečava, ali upija
znoj, pretjeranu masnoću.....
nemam bebi puder, ali imam mirisni puder u prahu od Lusha.
Ima mrvice kako maslaca u sebi pa ne isušuje. Koristim ga u kupki, za natalkat kožu poslije kupanja+mazanja bebi uljem, prije depilacije voskom ako mi noge nisu tip top suhe, za instantno osvježavanje kose ako mi se lagano zamastila, a nemam vremena prat, ispod pazuha za dulji osjećaj suhoće......
Mia-Sofija
13.11.2005., 16:31
Bocca della Verita kaže:
kad nosim ulozak, guzica mi se oznoji:o
zbog toga, puder stavljam na guzicu, oko supka, da budem preciznija:rolleyes:
on nije tamo da upija krv nego znoj koji nastaje zbog sintetickog uloska.
:bljak: :bljak: Meni je ovo zgadilo zivot. Prizor; krvava picka, znojavi supak, krvavi ulozak koji viri iz kaljavih gaca i pudrasti oblak.:bljak: Fuj. Pa sta ne nosis tampax? ili se ne peres cesce kad imas mengu?! umjesto maskiranja smrada, otidji se oprat:bljak: :bljak:
xxGaladrielxx kaže:
ovaj (http://www.ekupisi.com/jpg450/Felce%20Azzurra-Talko%20profumato-paglieri.jpg) uvijek imam doma. jos ko mala vidla od bake i zaljubila se u taj miris.
Upravo taj imam ja :)
Bocca della Verita
13.11.2005., 16:44
Mia-Sofija kaže:
:bljak: :bljak: Meni je ovo zgadilo zivot. Prizor; krvava picka, znojavi supak, krvavi ulozak koji viri iz kaljavih gaca i pudrasti oblak.:bljak: Fuj. Pa sta ne nosis tampax? ili se ne peres cesce kad imas mengu?! umjesto maskiranja smrada, otidji se oprat:bljak: :bljak:
pokusat cu odgovoriti, a da ne riskiram ban:
:rolleyes:
Mia-Sofija kaže:
Ma čekaj malo, pa nisi valjda krvava do pupka:D jer sasvim mi logično izgleda da se pudraju preponi i "šupak" :D uprvo kako bi se smanjila nadraženost koju čine sintetički ulošci, da ne govorim o iritaciji prepona, uostalom prenosim što je već ranije rečeno.
Drugo, kako misliš da se jedno žensko biće opere npr. na poslu, teorija o: "kako zaskočiti lavandin" čini se suludom,
al ajde ima nas svakakvih:D
Umjesto pudera koristim vlažne maramice, skužila sam da iako vlažne, dobro posuše kožu i omirišu čkapi:D
Paw kaže:
Umjesto pudera koristim vlažne maramice, skužila sam da iako vlažne, dobro posuše kožu i omirišu čkapi:D
i ja koristim te vlazne intimo maramice, prvo su bile u dm-u neke kao intimo maramice (s kamilicom briem) a sad prodaju i nekakav kao vlazni toalet papir (tako nes pise na njima - na eng of kors) i imaju dve vrste, isto kao s kamilicom/aloe verom cim vec i neke kao obicne... zakon stvar i za inace a ne samo dane mjesecine - jer se ne stignem tusirat bas 3 puta dnevno
Zlatokosa
13.11.2005., 17:13
ja ne koristim puder u te svrhe (hint: povraca: ) vec melem - zagrebachki.
Lali Puna kaže:
ne sprečava, ali upija
znoj, pretjeranu masnoću.....
kuzim da upije znoj.. ali nije to rjesenje... mislim brrr
sad jos imam i sliku mokrog pudera natopljenog znojem :(
SaraTroroga
13.11.2005., 17:53
Pa zar se nije nedavno pisalo ovde o tome kako je puder,tj. talk stetan...cak i kancerogen:confused:
SaraTroroga kaže:
Pa zar se nije nedavno pisalo ovde o tome kako je puder,tj. talk stetan...cak i kancerogen:confused:
puder kancerogen? djecji puder?
onaj tipa Penaten baby puder ili Borotalco?
SaraTroroga
13.11.2005., 17:58
ma da,bio citav spisak,izmedju ostalog su pominjali i bebi puder
SaraTroroga kaže:
pa nemoj ga shmrkat.
SaraTroroga kaže:
ma da,bio citav spisak,izmedju ostalog su pominjali i bebi puder
ubila si topic :rofl:
i moju ideju :(
joujou kaže:
ubila si topic :rofl:
i moju ideju :(
glasam za povratak na topic i žužinu ideju :zubo:
xxGaladrielxx kaže:
nije losh, meni malko previshe parfumiran. vishe mi se svidja Spuma di sciampagna.
p.s. ali to nisu djechji puderi ;)
SaraTroroga
13.11.2005., 18:10
e j*bi ga,izgleda da je obrisano,al cini mi se da je Luca pisala ceo spisak stetnih sastojaka,izmedju ostalog i SLS,pa mineralno ulje...i puder:B
nemash se zashto beljiti :)
sigurna sam da u gotovo svakom proizvodu koji koristimo ima kancerogenih i shtetnih tvari...pitanje u kojim koncentracijama postaju opasnima :).
talkovi su jedni od najstarijih pripravaka. mislim da bi vec tisucama puta nestao s polica da je kanerogen u kolichinama i koncentracijama koje se koriste za higijenske i kozmetichke potrebe.
SaraTroroga
13.11.2005., 18:15
magic kaže:
nemash se zashto beljiti :)
:)
djecji puder je super i u situacijama kad vam je masna kosa, a ne stignete ju oprati pa ju fino u korijenu izposipate puderom, a kako puder upija masnocu, kosa vam se fino ocisti i moze izdrzati jos dan-dva do pranja. super stvar u emergency situacijama. :top:
xxGaladrielxx
13.11.2005., 19:52
magic kaže:
nije losh, meni malko previshe parfumiran. vishe mi se svidja Spuma di sciampagna.
ozbiljno? obozavam ga. ima neki djecji, karamelast miris. probah i njihov za tusiranje, al nije tak fin miris
ima i omekshivach za rublje istog mirisa i istog proizvodjacha...milina :cerek:
Karmela
13.11.2005., 21:23
meg kaže:
djecji puder je super i u situacijama kad vam je masna kosa, a ne stignete ju oprati pa ju fino u korijenu izposipate puderom, a kako puder upija masnocu, kosa vam se fino ocisti i moze izdrzati jos dan-dva do pranja. super stvar u emergency situacijama. :top:
je, je osobito ako si u rovu na prvoj liniji fronte i nema vode za kupanje :rofl: ....wtf?
Kakva te nuzda moze natjerati ne oprati kosu jos dva ekstra dana nakon sto se umastila, to bih voljela znati?
Karmela kaže:
je, je osobito ako si u rovu na prvoj liniji fronte i nema vode za kupanje :rofl: ....wtf?
Kakva te nuzda moze natjerati ne oprati kosu jos dva ekstra dana nakon sto se umastila, to bih voljela znati?
Istina živa:D
meni se dogodio takav baksuz:no:
nikad ne ću zaboraviti kako me jedna žena, u jedoj "finoj" trgovini doslovno "onjušila", pa onako me onako duboko pogledala s gađenjem:bljak:
nikad više nisam ni pomislila da si kosu napudram puderom:zubo:
radije se dignem i u pet ujutro i operem je, neg da... "mirišem" na puder:D
Karmela
13.11.2005., 22:12
Paw kaže:
Istina živa:D
meni se dogodio takav baksuz:no:
nikad ne ću zaboraviti kako me jedna žena, u jedoj "finoj" trgovini doslovno "onjušila", pa onako me onako duboko pogledala s gađenjem:bljak:
Jedanput se svakome moze desiti. :D
A najgore mi je jos kad je zavezu u rep ili pundju jer valjda misle da nesto prekrivaju time. :rofl:
Ja kad nemam vremena za stiliranje, operem ju, osusim ju kako god...i stavim u pundju. Jedno je bad hair day a drugo je smrdljivi hair day. :mig:
Karmela kaže:
Jedanput se svakome moze desiti. :D
A najgore mi je jos kad je zavezu u rep ili pundju jer valjda misle da nesto prekrivaju time. :rofl:
Ja kad nemam vremena za stiliranje, operem ju, osusim ju kako god...i stavim u pundju. Jedno je bad hair day a drugo je smrdljivi hair day. :mig:
O ne..ne..ne,
znaš što je još gore? kada si koka masno tjeme nagelira, stegne u repić, a onaj suhi ostatak kose pusti da joj pada po ramenima:D
kao... nije mi masna... o ne, to je moja furka:D
Paw kaže:
nekako se mislim da te nije s gadjenjem gledala zato jer si mirisala na talk, to je vrlo ugodan miris.
al zato natalkana i ishchetkana kosa ochajno izgleda :no:
Karmela
13.11.2005., 22:22
magic kaže:
nekako se mislim da te nije s gadjenjem gledala zato jer si mirisala na talk, to je vrlo ugodan miris.
Hajde magic ti reci, ti si pametna koka: kako to da je "lakse" nekome u danasnje vrijeme napudrati i iscesljavati prljavu kosu, nego staviti malo vode i sampona i isprati to kao covjek?
Mozda sam ja cudna?
Ne znam :D:D
Karmela
13.11.2005., 22:25
Paw kaže:
O ne..ne..ne,
znaš što je još gore? kada si koka masno tjeme nagelira, stegne u repić, a onaj suhi ostatak kose pusti da joj pada po ramenima:D
kao... nije mi masna... o ne, to je moja furka:D
:eek:
da slucajno nema i prhut i izrasline? :rofl:
E to je tek nenadmasivo.
ja sam se vec iznasvadjavala na ovom forumu oko tih pranja kose, ne da mi se, umorila sam se, predajem ti palicu :five:
zbilja ne kuzim oko cega zene nekad raspravljaju...npr ovo kaj je napisala mia sofija (al ajde ona je ipak zena koja ne postoji u stvarnosti)
ne koristimo sve na isti nacin kozmeticke proizvode i jednoj nesto pase drugoj ne...
vi gadljive zenske, kad imate mengu..nakon tusiranja ne namazete pichku? s cim god se mazem to se upije, dakle ne mijesa se krv sa puderom
koristim onaj od lusha i super mi je namazat se dole jer se isto onda ne znojim, a i svjezije se osjecam
...
a isto tako mazem si i guzu s puderom i onda neam niti jedan pristic...
magic kaže:
a je žena skužila da sam "kvazi" oprala kosu - talkom:zubo:
btw. stara mi je govorila da su u njeno vrijeme čak postojali talk-sprejevi za suhu pranje, jer tko će prat i tapirat ono žbunje svaki drugi dan:D
na poslu imam jednu koja se talka konstantno, i sama to kaže, nije joj bed, pa smo se i mi ostali "navikli" da je to "normalno":D
a štaš:D
Mene zanima tehnika pudranja guze, tj. supcica :D Kak sjebete gravitaciju?
i u 'moje vrijeme' je to postojalo :)
zvalo se Bonaro, puder za kosu u spreju.
al meni tako tretirana kosa izgleda :no:horor:
siva, bez sjaja, ugasla, mrtva.
Tanj@ kaže:
ajd ne kenjaj ;)
natalkash dlan i onda potufkash.to je toliko sitan prah da se odmah primi.
magic kaže:
ajd ne kenjaj ;)
Aj idem probat. :top: :D
Tanj@ kaže:
Staviš na dlan, onako... dobro ga staviš:D i zavališ šupku šamarčinu:D
lijevom nogom u kadi, a desnom na veš mašini:D
Karmela
13.11.2005., 22:36
Hana_ kaže:
vi gadljive zenske, kad imate mengu..nakon tusiranja ne namazete pichku? s cim god se mazem to se upije, dakle ne mijesa se krv sa puderom
...
:trk:
Karmela kaže:
pa nece mi se dogodit da dva dana ne operem ali zaspim nad knjigom uceci za test drugi dan a drugo jutro skola ujutro, 4 sata sna, necu sigurno ic prat kosu, stavim puder (da naglasim nakon toga izcesljam kosu) i odem u skolu a kad dodjem doma operem. i u skoli se ne priblizavam previse ljudima :D
kad imas srednje dugu neposlusno kosu tesko je samo oprat ju i stavit u pundzu tocnije nemoguce.
but offtopic imam ja frendicu koja ima dugu kosu i siske koja kad joj se zamasti kosa opere samo siske (siske se najprije zamaste jel) pa ti vidi :rofl:
to sa shishkama sam i ja radila. ali prije 30 godina ;) tada smo morali skrivecki prati kosu cheshce od eventualno dvaput tjedno.
mislim da danas svi znaju kako je pranje kose/glave sastavni dio redovnog odrzhavanja higijene.
shto pitchku ne napudrate ako se ne stignete oprat? ona se ni ne vidi :D
...skoro sam se opet navukla...idem s topika :trk:
nakon tusiranja si napudram guzicu
namazem bikini zonu jer sam alergicna na ulozak
kad imam mengu tusiram se pa namazem
neznam kaj vam nije jasno
karmela ti si glupa
ajde bok:w
xxGaladrielxx
13.11.2005., 23:23
magic kaže:
ma moze i s vaticom. il nek legne potrbuske a muz joj guzu natalka :D
AFRODITA69
13.11.2005., 23:32
Paw kaže:
Prašim se:D poslije depilacije. Najmanje mi nadražuje kožu, pogotovo jer se depiliram kremom.
ALI nije za svakodnevno korištenje jer isušuje kožu.
Negativno; uvijek userem pola kupaone:D
nikakve pudere(talkove)ne volim.bas iz tog razloga jer sve userem.ali oni neki fino mirisu!
katlinka
14.11.2005., 09:31
ja bas obozavam pudere za tjelo...posto nemam suhu kozu..beby pudere poslije depilacije...ili one mirisne...u kolekciji omiljenog parfema...imam jos malo taj puder za tjelo, od Thierri Mugler-a njegov Angel...lijepo mirisim cijeli dan...i bez dodatka parfema, a uz parfem...milina...jedino sto nekad napudram i cijelu kupaonicu:p
magic kaže:
i u 'moje vrijeme' je to postojalo :)
zvalo se Bonaro, puder za kosu u spreju.
al meni tako tretirana kosa izgleda :no:horor:
siva, bez sjaja, ugasla, mrtva.
Ne znam da li je to bio Bonaro... ili neki drugi...
Ali 92-93 taj sprej je u sarajevu bez struje i vode bio veliki hit... a i baby puder je bio na visokoj cijeni.
Poslije "tretmana" izgledaš kao da si se u struju uštekao. "Svaka dlaka svoju politiku vodi." smrznem se kad se sjetim :tuzni:
Uvijek imam u kući Felce Azzura.... poslije tuširanja obavezno se napudriram okolo grudi i ispod pazuha
Lali Puna
14.11.2005., 14:49
blago vama kad vam se nikad nije dogodilo da nemate vremena oprat kosu
znalo mi se dogodit da dojurim doma, presvučem se, operem ispod pazuha i zube, nabacim mal'ko pudera na kosu i malko onog drugog pudera na facu i odjurim jer ionako kasnim
nije nešto što radim svaki put kad mi je zmazana kosa, nije da izgledam bajno tad, al bolje da mi je kosa napudrana nego masnjikava
drugi dan operem kosu i sve u redu
napudrala sam kosu mozda 3 puta u zivotu jer ju inace perem svaka 3 dana. i to ujutro, prije posla.
i ne znam da li je stvar u meni, ali nikad nisam na nikome primjetila da ima pudera u kosi. :confused:
Lali Puna kaže:
blago vama kad vam se nikad nije dogodilo da nemate vremena oprat kosu
da, chesto mi se dogadjalo ranije, sad sve rjedje. al ni tada moja kosa ne uzgleda odvratno. ona je 'neuredna' po mojim kriterijima. i ne pada mi napamet da ju pudram, vec formiram frizuru u kojoj se to shto JA VIDIM najmanje primjecuje - vezhem rep, pundju, shtogod.
Paw kaže:
Staviš na dlan, onako... dobro ga staviš:D i zavališ šupku šamarčinu:D
lijevom nogom u kadi, a desnom na veš mašini:D
:lol: :lol: :lol:
chiquita
15.11.2005., 23:21
zašto otvarate ovakve topike, ha?
zašto?
sad i ja moram ić kupiti taj puder. :D :D
Shtefitza
17.11.2005., 02:30
Bocca della Verita kaže:
To sto puder upije zove se menstrualna krv, a ne znoj. :rolleyes: :D
A puder (talk) nije bas dobar niti za djecu, a pogotovo za odrasle. :D
Postoji tendencija ako "bas morate" koristiti djecji puder za dijete, koristite puder napravljen od skroba, a talk ostavite na polici.
Talk se nekad jako koristio dok nije bilo efektivnih antiperspiransa. Upijao bi znoj pod pazuhom. Danas se koriste prakticniji proizvodi. A talk ima kojekakvih stetnih i neugodnih karakteristika.
razlika izmedju pudera i talka? :confused:
@joujou
ja probala brijanje samo s puderom i britivica samo klizi ko po ledu - odlicno
puder od minerala magnezij-silikata (talc) je najcesci klasicni puder za tijelo (talk).
http://mineral.galleries.com/minerals/silicate/talc/talc.htm
http://webmineral.com/data/Talc.shtml
http://www.preventcancer.com/consumers/cosmetics/talc.htm
puder od skroba je od skroba (polimer glukoze) a ne od minerala.
ne znam koliko je lako naci na policama ove pudere.
penaten baby puder
- auf rein mineralischer Talkumbasis
dakle ovo je talk rajt?
i zasto je taj talk stetan?
i ako je jako stetan zasto onda svi pudraju male bebe?
hana kaže:
penaten baby puder
- auf rein mineralischer Talkumbasis
dakle ovo je talk rajt?
i zasto je taj talk stetan?
i ako je jako stetan zasto onda svi pudraju male bebe?
koliko razumijem natpis, penaten baby puder je mineralni talk.
o rizicima, opet link kao u prethodnom postu:
cinjenica da se nesto radi bebama nije garancija nicega (ako nekoga zanimaju detalji, moze se upustiti u istrazivanje kozmetike i hrane za bebe). uostalom, kako stefica kaze, tendencija je da se NE koristi mineralni talk, ako se vec mora koristiti neki prah....
Lali Puna
17.11.2005., 13:14
Shtefitza kaže:
A puder (talk) nije bas dobar niti za djecu, a pogotovo za odrasle. :D
pa tko je rekao da koristim talk? ja koristim puder. s kakao maslacem dodanim još, mmmmljac.....
i, iako kosu pudram valjda triput godišnje - super mi je jer mi ju i omiriši.....
moram sad i ja probat ovo brijanje:mad:
Bocca della Verita
17.11.2005., 13:36
Shtefitza kaže:
To sto puder upije zove se menstrualna krv, a ne znoj. :rolleyes: :D
pa valjda ja znam sto puder upija, moja guzica je u pitanju.
stvarno mi nije jasno sto ne kuzite, ko da nikad niste uloske koristile, ko da nije opce poznato da su ulosci od sintetike i da izazivaju pojacano znojenje.
sto se vama nikad ne dogodi da se ljeti oznojite ako duze setate u kostimu?
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
SaraTroroga
17.11.2005., 14:02
luca kaže:
koliko razumijem natpis, penaten baby puder je mineralni talk.
o rizicima, opet link kao u prethodnom postu:
cinjenica da se nesto radi bebama nije garancija nicega (ako nekoga zanimaju detalji, moze se upustiti u istrazivanje kozmetike i hrane za bebe). uostalom, kako stefica kaze, tendencija je da se NE koristi mineralni talk, ako se vec mora koristiti neki prah....
Eto cekala cam da se javis...mene su ismejale:D
Lali Puna
17.11.2005., 14:08
btw, vi ste sve lude ili se namjerno pravize glupe ako doista mislite da bocca stavi puder da upija menstrualnuu krv i ako ne kužite da se radi o znojenju na/oko prepona odnosno na/oko pice izazvanom sintetičkim uloškom
meni se to ne događa, ne pudram nit picu nit guzicu ali kužim šta žena hoće reć i ne pada mi na pamet da mislim kako ona natufka uožak ili ulaz u vaginu puderom pa se onda slijeva menstrualna krv na to
odakle vam uopće takve bolesne primisli?!?!?!
SaraTroroga kaže:
Eto cekala cam da se javis...mene su ismejale:D
drago mi je da ne pisem(o) uvijek uzalud, da nekad netko i zapamti :) ali necu se opet baviti ovom temom, dosadna sam si kad ponavljam...
Modesti
17.11.2005., 14:42
hana kaže:
razlika izmedju pudera i talka? :confused:
@joujou
ja probala brijanje samo s puderom i britivica samo klizi ko po ledu - odlicno
daj molim te reci kako to radiš, jel ideš u smjeru dlake ili suprotno i da li poslje ima problema sa iritacijama.I koji puder koristiš?Hvala
Modesti kaže:
daj molim te reci kako to radiš, jel ideš u smjeru dlake ili suprotno i da li poslje ima problema sa iritacijama.I koji puder koristiš?Hvala
je... hvala... probala
:mad: :hebemu: :mad:
skoro sam si komad koze oderala
sto radim pogresno? :o
joujou kaže:
je... hvala... probala
:mad: :hebemu: :mad:
skoro sam si komad koze oderala
sto radim pogresno? :o
ja probala pazuhe jucer s puderom. obican borotalco (talk :hebemu: a pitah u dm-u dal imaju bez talka i rekle mi da nemaju :( ) i brijala sam odozgo prema dole dakle to je suprotan smjer jel (al pretpostavljam da je bolje u smjeru rasta hmm), prosla sam jednom i ni ne osjetila, nit se porezala nit je "zapinjalo" bo...
Shtefitza
18.11.2005., 06:08
Bocca della Verita kaže:
ko da nikad niste uloske koristile, ko da nije opce poznato da su ulosci od sintetike i da izazivaju pojacano znojenje.
Hehe, da koristile... :rolleyes: :B
I zato koristim one deblje, "staromodnije" always. Jer oni supertanki samo kondenziraju vlagu od tijela. Ovi deblji upijaju, ali upijenu vlagu drze mrvicu dalje od tijela...
I naravno... ne koristim namirisane uloske niti one kojima je dodan puder. :cool: A kamoli da sama dodajem puder u uloske.
Kljuc je promijeniti ulozak malo cesce... nece ti trebat puder...
(istina... tvoje tijelo... kako kazes... )
Shtefitza
18.11.2005., 06:10
hana kaže:
ja probala pazuhe jucer s puderom.
Vis, da ovo vidis na americkoj televiziji: zena koja pudra pazuhe... znala bi odmah da reziser zeli docarati pedesete godine dvadesetog stoljeca...
Najte se ljutiti. Ako ne volite antiperspirante iz raznih zenbudistickih i veganskih poriva, slobodno mozete koristiti dezodoran na bazi neceg vama prihvatljivog. Zasto bas puder pod pazuh?
Shtefitza
18.11.2005., 06:13
Lali Puna kaže:
pa tko je rekao da koristim talk? ja koristim puder. s kakao maslacem dodanim još, mmmmljac.....
Gospodicna, ponizno se ispricavam! Ma nisam znala!! :B
Al' sad kad kazete, pa kako mi nije palo napamet, naravno da umjesto pudera koristite talk!! (ili mozda obrnuto? :rolleyes: :D ) Pa jos k tome s dodatkom kakao maslaca! Zamislite, gospodicna, dodatkom maslaca!!
Onda vam je sve oprosteno. Bas sve... :hekla:
Ej, sori zene. Stvarno sam danas umorna, pa su mi smijesne ove tricarije...
Puder je najcesce napravljen od talka, uostalom gore su to luca i par cura objasnile, pa da ne ponavljam...
Shtefitza kaže:
Najte se ljutiti. Ako ne volite antiperspirante iz raznih zenbudistickih i veganskih poriva, slobodno mozete koristiti dezodoran na bazi neceg vama prihvatljivog. Zasto bas puder pod pazuh?
depilacija :mig:
ne dezinfekcija :D
Shtefitza kaže:
Vis, da ovo vidis na americkoj televiziji: zena koja pudra pazuhe... znala bi odmah da reziser zeli docarati pedesete godine dvadesetog stoljeca...
probala sam brijanje s puderom u funkciji gela za brijanje.
ali nije mi jasno zasto preporucat antiperspirantne umjesto pudera ako su i antiperspiranti kancerogeni. ili je to samo mit a ovo o puderu nije? hmm..
kvescn za Lali Puna: di nac taj puder bez talka sa ili bez kakao maslaca?
Lali Puna
18.11.2005., 12:42
Shtefitza kaže:
[B]Gospodicna, ponizno se ispricavam! Ma nisam znala!! :B
Al' sad kad kazete, pa kako mi nije palo napamet, naravno da umjesto pudera koristite talk!! (ili mozda obrnuto? :rolleyes: :D )/B]
ja sam 'jezična' žena
pa kad želim reći puder - kažem puder
a kad želim reći talk - kažem talk
i znam razliku između toga tako da - da koristim talk ne bih rekla puder
:lol::B
@hana: moj je ovaj:
http://usa.lush.com/cgi-bin/lushdb/305?expand=00004:upd=y
zgodno kažu za njega tamo : This is no ordinary powder, this is to 'talc' as silk is to brushed nylon.
sastav: Cornstarch(Zea mays), Kaolin, Cocoa Butter (Theobroma cacao), Perfume, Jasmine Absolute (Jasminum officinale), Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides).
thx Lali
vidim Lush opet
a di da ja do Lusha dodjem..eh :)
Lali Puna
18.11.2005., 14:22
pa www.lush.hr, naruči
jel postoji takvo što? za tijelo. a da ne miriše po borotalku:rolleyes:
znam da je Avon imao pudere iz linija svojih parfema, al to je bilo pred 100 godina.
anyone?:)
Marcellina
19.06.2007., 19:19
Znam da LUSH ima mirisne pudere, ali nisam ih nikad probala, ni te ni neke druge.
Nekako mi se čini nepotreban, ne znam uopće kamo bi ga nanosila? :confused:
Kako ih ti koristiš? Protiv znojenja?
a koristim onaj Nivea baby puder u svjetloplavom pakovanju - nakon tuširanja se malo zaprašim po donjem dijelu leđa, trtici, trbuhu, pupki i tako:zubo:
prije nego izađem van na ovu grozotu od vremena da se instantno ne počnem znojit, da to malo ipak drži.
inače što se tiče lusha - nisam prevelika ljubiteljica, pa ako netko ima ideju... fala
tough_cookie
19.06.2007., 20:09
check this out:
http://www.drhauschka.com/holistic-products/body-care/body-powder.aspx
:klopa:
djeluje khul, ali i košta:mad: NEXT!:mad::rofl:
errrrrrrr
zapraf mi ovaj Lushov ni ne izgleda loše :D :D
silky underwear:
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=83
i ima kakajo maslac.. :cool:
jel valja to šta? :cool:
tough_cookie
20.06.2007., 00:28
djeluje khul, ali i košta:mad: NEXT!:mad::rofl:
a tko je ikad rekao da je kozmetika jeftina? :mig: :rofl:
becutanov djecji puder. :s
super stvar za ljeto. :s
ja imam ovaj lush karma (http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=174) mirisi ko ludo :) dobro si me sjetila na njega :top: itako sam ga cuvala za ljeto, namazat se uljem (bezmirisnim) i posut karmom, bolje od parfema a jedino sta se osjeti na meni, jer kao sta rekoh na nekom drugom topicu nikakvi gelovi ne ostavljaju miris, ni kreme :/
The White Rabbit
20.06.2007., 12:07
obožavam to:cerek: još ako se malo sjaje...
da, imam i svakodnevno se prašim sada po ljetu s Lushovim CandyFluff:cerek:
sad ga svi hoće, koji me poznaju:mad:
Fino miriši, nekako bombonasto, i sjaaajiii seeeeeee:cerek:
malo ga je problem nanijeti. Ja uzmem onaj veliki debeli kist, i udri.:cerek:
hm pa meni i nije napeto da mi se sjaji. oću samo da ne miriše po bebama :o i da skuplja vlagu.
moram ić ošnjofat Silki Andrwer i Karmu, nema mi druge :zubo:
:o
teniska loptica
20.06.2007., 22:25
moj brat se pudra nekakvim talkom za bebe iz sve po 12...a nekad, i onim felce azzura (na plavi borić je znak)-taj jako lijepo miriši
p.s. talk mu spada u opremu za trening, mora biti vječito biti u gumenom odijelu, pa on dobro napraši i odijelo i sebe-pogotovo prepone, pazuhe, trbuh, stopala
felce azzurra :rigo: :rigo:
to je taj borotalko miris :zubo:
nivea baby je zapravo ok... i onaj borotalco champagne vanilijast isto. al je u odnosu na niveu prejak miris (taj "osnovni") pa pari nekako jeftin. :D
teniska loptica
20.06.2007., 22:47
felce azzurra :rigo: :rigo:
to je taj borotalko miris :zubo:
nivea baby je zapravo ok... i onaj borotalco champagne vanilijast isto. al je u odnosu na niveu prejak miris (taj "osnovni") pa pari nekako jeftin. :D
ma nije to rig, to je baš super miris...kad brat krene na trening sve male susjede se za njim okreću po stubištu, kako slatko miriši
meni je bepanthen rig miris
sve male susjede
:rofl: sorry smiješno mi je ful:zubo:
teniska loptica
21.06.2007., 22:28
pa što? brat je mladi pubertetlija...uvaljan u talk:D
mm, odlično :D
nego idem ja sutra il preksutra malo do Laša provjerit te pudreke :zubo:
Nivea baby je u biti ok. al to više za po doma:D :D
trifolia
23.06.2007., 12:26
ajme ..uvijek sam se pitala cemu sluze ti puderi za tijelo?..to kao fkt sprijecava znojenje..ili? ne znojim se inace bas puno..jedino se cila oblijem kad se vozim zetovim busevima..ali privlaci me ovo da mirisi fino..
pa pokupe ti suvišnu vlagu, a to mi pogotovo treba po ljeti. donji dio leđa, malo dekolte, donji dio trbuha, oko bikini zone. sem toga, naša kupaonica nema prozor pa ti je nakon tuširanja ko da si direkt u sauni...
mislim, zasad je Nivea bejbi super, samo što bi htjela i neku finjaku probat :o
Johnsonov puder za guzu.:top:
teniska loptica
23.06.2007., 17:21
ajme ..uvijek sam se pitala cemu sluze ti puderi za tijelo?..to kao fkt sprijecava znojenje..ili? ne znojim se inace bas puno..jedino se cila oblijem kad se vozim zetovim busevima..ali privlaci me ovo da mirisi fino..
dakle, što se bratu iz prethodnog posta dogodilo jednom kad se nije napudrao:
trbuh: prekriven crvenim ljuskama i plikovima, bolan, peče, svrbi
jaja/prepone: crveno, hoda kao john wayne:rofl:
pazuh: širi ruke ka avion, sve peče
noge: neke točkice, svrbi
uglavnom, pomaže da se koža ne izdere, ne iziritira trljanjem i znojem...jedno je na preponama, ispod pazuha, između prstiju, kad je deranje koža-koža....a drugo je recimo, koža-neopren/guma/ostali umjetni materijali
a taj talk "sve po 12" koristi za prašenje odijela, da ne bi puklo, da bi se bolje očuvalo
Tiare Flower
25.06.2007., 13:17
errrrrrrr
zapraf mi ovaj Lushov ni ne izgleda loše :D :D
silky underwear:
Imala sam ga i baš je fini miris. Nježan i ugodan, a opet ne previše "baby".
The White Rabbit
26.06.2007., 10:02
vidjela sam od L'occitana puderić:mama: prekrasan:cerek: svjetlucavi, al to đubre košta 200 kuna.:zubo:
fujumaterinu:azdaja: Meni inaće sve od Nivee užasno zaudara.
A niš. Ostajem kod candy fluffa
patientia
26.06.2007., 11:26
Meni vecina Niveinih stvari predivno mirise, smrdi mi onaj Q10 losion i dosta toga za muskarce.
meni je grozan onaj njihov sprej za tijelo. :rigo:
puderić za bebine guze je dobar. :D
zapravo si malo mislim - osim da mi spriječi razlijevanje znoja niz križa i niže :rolleyes: služi mi i za prevenciju prištića. Niveja baby ima cink ili nešto. pretpostavljam da ne-bebi puderi (tipo Lush) toga nemaju-.??
pa mislim jel mi se isplati dobit na mirisu a izgubit na funkcionalnosti.
patientia, mislim da te netko upravo pokušava prozvati.
:D
patientia
27.06.2007., 00:18
Znas sto mislim o parfemima u kozmetici, a pogotovo bebi kozmetici... Niveu ne kupujem, bez obzira na mirise.
Ovaj puder ima kalamin koji sadrzi cink oksid:
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=81
Znas sto mislim o parfemima u kozmetici, a pogotovo bebi kozmetici... Niveu ne kupujem, bez obzira na mirise.
iskreno da kažem, ne znam.
a zašto ne kupuješ Niveu? ja isto nisam neki ljubitelj a ni ne znam zašto. a njihovu dekorativu ni taknut, ko da im ne vjerujem kad je u pitanju makljaža :rofl:
Ovaj puder ima kalamin koji sadrzi cink oksid:
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=81
a ovi drugi Lushevi ne?
neču žljokice!:mad:
patientia
27.06.2007., 00:55
Parfemi u kozmetici nemaju neku svrhu, cesto iritiraju kozu (a mnogi ih stavljaju i u kozmetiku za bebe) i zapravo se koriste da bi bolje prodali proizvod. Jos su mi ok u proizvodima koji se ispiru i, naravno, parfemima (koje spricam uglavnom na odjecu jer duze traju). Niveu ne kupujem jer u Beiersdorfu ne znaju, ili se prave da ne znaju, kupuju li sastojke testirane na zivotinjama (oni sami ne testiraju sastojke niti kozmetiku na njima). Kupila sam nedavno Eucerin kremu jer mi je bila neophodna, ali inace ih izbjegavam koliko god mogu.
I Karma ima kalamin (parfem mi lijepo mirise):
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=174
Parfemi u kozmetici nemaju neku svrhu, cesto iritiraju kozu (a mnogi ih stavljaju i u kozmetiku za bebe) i zapravo se koriste da bi bolje prodali proizvod.
pa da, i ja sam među "žrtvama". :cool:
I Karma ima kalamin (parfem mi lijepo mirise):
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_proizvod&id=174
a Silky Underwear? hvala za odgovore
patientia
27.06.2007., 01:58
I ja sam medju "zrtvama", barem kad se radi o gelovima za tusiranje :D
Silky Underwear nema cinka. Pogle ovo:
zinc. There is growing evidence that zinc can be a significant anti-irritant and antioxidant. It also can have anti-acne benefits when combined with a topical antibiotic such as erythromycin. Taken orally, zinc may have positive effects for wound healing and other health benefits (Sources: Dermatologic Surgery, July 2005, pages 837-847; International Journal of Dermatology, September 2002, pages 606-611; and Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, September 1998, pages 13-19).
zinc oxide. Inert earth mineral used as a thickening, whitening, lubricating, and sunscreen ingredient in cosmetics. One manufacturer of zinc oxide has heavily promoted this ingredient as being the only option for broad-spectrum sun protection, but this has not been proven by other independent research. Along with titanium dioxide, zinc oxide is considered to have no risk of skin irritation. It can also be an anti-irritant and potentially an antioxidant. (Sources: Journal of Postgraduate Medicine, July 2004, pages 131-139; International Journal of Dermatology, July 2003, page 505; Wound Repair and Regeneration, May 2002, page 130; Alternative Therapies in Health and Medicine, May-June 2001, pages 49-56; and Scandinavian Journal of Plastic and Reconstructive Surgery, December 1994, pages 255-259.)
calamine. Preparation of zinc carbonate, colored with ferric oxide (a form of rust). Zinc carbonate is considered a counter-irritant and is used to reduce itching.
counter-irritant. Ingredients such as menthol, peppermint, camphor, and mint are considered counter-irritants (Sources: Archives of Dermatologic Research, May 1996, pages 245–248; and Code of Federal Regulations Title 21—Food and Drugs, Revised as of April 1, 2001, CITE: 21CFR310.545, www.fda.gov). Counter-irritants are used to induce local inflammation for the purpose of relieving inflammation in deeper or adjacent tissues. In other words, they substitute one kind of inflammation for another, which is never good for skin. Irritation or inflammation, no matter what causes it or how it happens, impairs the skin's immune and healing response (Source: Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, November-December 2000, pages 358–371). And although your skin may not show it, or doesn't react in an irritated fashion, if you apply irritants to your skin the damage is still taking place and is ongoing, so it adds up over time (Source: Skin Research and Technology, November 2001, pages 227–237).
http://www.cosmeticscop.com/learn/dictionary.asp?TYPE=MAIN
Calamine is a mixture of zinc oxide (ZnO) with about 0.5% iron(III) oxide (Fe2O3). It is the main ingredient in calamine lotion and is used as an antipruritic to treat sunburn, eczema, rashes, poison ivy, chickenpox, insect bites and stings. It is used as a mild antiseptic to prevent infections that can be caused by scratching the affected area. It is also used to dry weeping or oozing blisters and acne abscesses.
However, in 1992 the U.S. Food and Drug Administration advised that there was no proof the main ingredients in calamine, zinc oxide and ferric oxide, had any real therapeutic effect on rashes and itching, and predicted that calamine was destined to become the "dinosaur" of dermatology.
http://en.wikipedia.org/wiki/Calamine_lotion
Calamine, by the way, contains about 5% zinc oxide (which can clog pores) and a good deal of phenol, which is extremely toxic to skin. In 1992, the FDA actually tried to ban calamine altogether, but that didn't happen. Absorbing oil and reducing the swelling of blemishes is impossible with these ingredients.
http://www.cosmeticscop.com/learn/reviews.asp?bFlag=1&selCategory=00&selBrand=92&selRating=00&txtKeywords=
I sad ti znaj sto je zapravo kalamin (ovaj koji se koristi u kozmetici, je li cink oksid ili cink karbonat), je li koristan, je li opasan (kontrairitans) i pomaze li cink protiv akni kad se koristi bez antibiotika...
ja imam karmu jer nema talka ko baby puderi a pat me prestrasila da je talk stetan :D
pa karmu "prasim" oko intimnom podrucja a baby puder iz dm-a po ostatku tijela
patientia
27.06.2007., 11:57
Joj, ne zelim ja plasiti ljude. Samo dam linkove, pa onda sami procijenite treba li nesto izbjegavati. Ipak ne koristim talk na intimnim podrucjima.
ma to prestrasila je vise "onako" receno, naprasim se i talkastim ako nemam lush pri ruci ali ako imam onda lush.... a i karma finije mirisi :)
LUSH
Silky Underwear :rigo::rigo:
ne znam koji mi je gori, baš sam se šokirala s obzirom na vaše pohvale :eek:
patientia
27.06.2007., 21:20
Probaj Babylove, meni lijepo mirise, imam staru verziju, sadrzi talk, cink oksid, maslinu, alantoin i parfem.
ma mislim da neću. podsjetilo me zašto sam jednom već bila odustala od Lusha..
a i nekako su "grubi" ti njihovi puderi :confused:
držim se Niveje do daljnjeg.:D
patientia
27.06.2007., 21:31
Ali Babylove je DM marka, a ne Lush.
ups! :brukica:
ić ću vidjet :rofl:
:brukica:
patientia
27.06.2007., 21:37
Usput preporucujem i Babylove ulje za tijelo bez mirisa (u bijeloj bocici) :)
tough_cookie
27.06.2007., 22:08
vidjela sam od L'occitana puderić:mama: prekrasan:cerek: svjetlucavi, al to đubre košta 200 kuna.:zubo:
fujumaterinu:azdaja: Meni inaće sve od Nivee užasno zaudara.
A niš. Ostajem kod candy fluffa
onda je moja hauschkica jeftina :cerek:
i deeeeefinitivno najbolje mirisi od svega dosad navedenog :cerek:
i prirodna je :cerek: :cerek:
The White Rabbit
28.06.2007., 09:36
LUSH
Silky Underwear
ne znam koji mi je gori, baš sam se šokirala s obzirom na vaše pohvale :eek:
eto ti na kad nečeš žljokice.:rofl: :p :p Meni smrde svi osim candy fluffa (neodustaje):rofl:
onda je moja hauschkica jeftina
a jel ima žljokice?:cerek:
lush puder je grublji od ostalih jer nije talk puder nego je to ko smrvljeno sve i svasta od biljaka i od toga napravljen puder tako nekako
patientia
28.06.2007., 11:34
Da je i bez talka, kukuruzni skrob je fin i mekan (isprobala sam ga kao puder).
lush puder je grublji od ostalih jer nije talk puder nego je to ko smrvljeno sve i svasta od biljaka i od toga napravljen puder tako nekako
da, klasični Lushov bullshit.
ko da kupujem suhi peeling a ne puder:mad:
ko ih jebe. :D
Andjelcic
28.06.2007., 15:43
ja bih ovaj http://uk.loccitane.com//product/product.asp?product=24POUDRCB&variant= :cerek:
tough_cookie
28.06.2007., 20:50
eto ti na kad nečeš žljokice.:rofl: :p :p Meni smrde svi osim candy fluffa (neodustaje):rofl:
a jel ima žljokice?:cerek:
ne, samo se lagano sjaji od valjda nekog od sastojaka, ali to je skroz neprimjetno.
tough_cookie
28.06.2007., 20:51
ja bih ovaj http://uk.loccitane.com//product/product.asp?product=24POUDRCB&variant= :cerek:
i od njega je hauschkica jeftiniji :cerek:
The White Rabbit
29.06.2007., 10:13
taj je preprepreprekrasan.:cerek: :cerek: Lush mu nije do koljena. jer istina je, lushov je kuruzast, znači jako je bijel, i nekako..grub.
Eh a ovaj L'occitanov sav je fini:cerek: sa sitnim česticama.:cerek:
jeb'ga samo mi nije jasno zašto mora biti tako skupo malo te prašine:mad:
Sarajka_Mazza
17.07.2010., 12:00
Prasim se, nekada, nakon tusiranja baby talkom :cerek: na dekolte zonu i na ledja
a imam i mirisne pudere (oriflejm), koristim isto nakon tusiranja, ljeti :cerek:
jasmine
17.07.2010., 16:41
http://www.cheapsmells.com/viewProduct.php?id=4156
evo na čipu ima jako veliki izbor pudra,mirisnih i kojekakvih po jako povoljnoj cijeni.
ja ih niam do ove godine koristila a sad su mi postali nezamjenjivi i to što imaju neke štetne sastojke i nedoživljavam kao veliku opasnos za svoje zdravlje jer ih planiram koristiti samo po ljetu a kad pogledamo šta sve drugo štetno unosimo u organizam i čemu smo sve izloženi ovo mi se čini kao najm,anja opasnost.
i meni ima logike da u dječije pudre stavljaju zink jer se ti puderi stavljaju bebama na guzu i ja iskreno nisam primjetila da je mojim klincima bilo išta loše od toga.
i zink je kao i ostali preparati u kozmetici i kao ljekovi u medicini za nešto dobar a za nešto ne,sve ima svoje pozitivne i negativne strane.
Sarajka_Mazza
17.07.2010., 21:36
Zink sluzi da isusi pristice, smanji upale :) Nije nista stetno ;)
Jos malo pa cu potrositi becutan baby talk i ne bih ga opet kupila, nije me dojmio :mig:
iduci je: babylove :cerek:
Ja već dugo koristim Nivea Baby puder.. i zadovoljna sam :cerek:
blushing flower
18.07.2010., 14:18
može jedno:brukica: pitanje-čemu služe puderi za tijelo?:D
Ja ga uglavnom koristim nakon depilacije... posebno intimnog područja.. uvijek ga malo nanesem i onda nemam nikakvih iritacija.. sinoć sam ga stavila i na noge.. jer su mi se malo upalile nakon depilacije i nakon one silne jučerašnje vrućine vani :o a znam ga koristiti i za vrijeme menge.. jer me uložak uvijek iziritira, iako koristim samo one pamučne Libresse.. tako da ga onda nanosim samo na onaj dio oko ruba gaćica, gdje dođu ona krilca :D za isto područje znam koristiti i onu gustu Nivea baby kremicu.. u metalnoj kutijici :D
blushing flower
19.07.2010., 22:24
ja sam uvijek mislila da oni začepe pore ili isušuju pa sam ih izbjegavala nakon depilacije. :D za tu svrhu mi je ESI aloe vera sa čajevcem nenadmašiva..ali miriše..hm..:cerek:
Marcellina
20.07.2010., 03:21
Ja imam ovaj:
http://laurela.us/wp-content/uploads/2009/01/victoria-secret-noir.jpg
I u biti nemam pojma čemu služi, osim da lijepo izgleda u sobi. :rofl: :cerek:
Rijetko ga koristim, a kad ga koristim onda ga upotrebljavam kao parfem i napudram ruke i vrat, jer baš lijepo miriše.
Totalna su mi enigma u biti ti puderi za tijelo. :ne zna:
Glitterella
07.08.2010., 17:37
Ja imam ovaj:
I u biti nemam pojma čemu služi, osim da lijepo izgleda u sobi. :rofl: :cerek:
Rijetko ga koristim, a kad ga koristim onda ga upotrebljavam kao parfem i napudram ruke i vrat, jer baš lijepo miriše.
Totalna su mi enigma u biti ti puderi za tijelo. :ne zna:
Please, možeš li mi reći koji je ovo puder? Slika je mala pa ne vidim :(
TheEmpress
11.08.2010., 02:08
Victoria's Secret Noir
Glitterella
11.08.2010., 02:35
Hvala puno :)
nakon depilacije koristim Johnsonov puder od lavande
http://www.johnsonsbaby.com/product/91
ima jako lijep miris i baš mi je :cerek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.