PDA

View Full Version : Koliko vam znanje sa fakulteta znači u poslu?

rivica
25.06.2007., 18:00
Znači, završili ste fakultet i zaposlili ste se u struci.

Koliko vam znači znanje dobiveno na fakultetu kroz ispite, kolokvije i sl. kasnije u poslu, ili ste sve moralo ponovno naučiti kad ste se zaposlili kroz praksu na samom poslu a 'znanje' stečeno na faxu vam nije značilo ništa?!

Da li je onda ta diploma uopće znači da ste stvarno osbosobljeni i spremni za posao, ili je to u biti svejedno i imate znanje isto kao netko tko uopće fax završio nije, a dobio isti posao pa kasnije kroz praksu tko se kako snadje ?!

napišite i koji fakultet ste pohađali...

klonirana papiga
25.06.2007., 18:48
a jesi razmisljala o tome da se nekim stvarima uopce nemres bavit ak ne zavrsis fax?
ima poslova tipa ekonomije koje mozes radit i bez faxa,al kaj je s doktorima,zubarima i sl.???nitko mi nemre rec da ti je za takav posao dovoljna visa medicinska il zubotehnicka:lol:

zato definiraj malo na koja zanimanja si mislila...

rivica
25.06.2007., 22:13
a jesi razmisljala o tome da se nekim stvarima uopce nemres bavit ak ne zavrsis fax?
ima poslova tipa ekonomije koje mozes radit i bez faxa,al kaj je s doktorima,zubarima i sl.???nitko mi nemre rec da ti je za takav posao dovoljna visa medicinska il zubotehnicka:lol:

zato definiraj malo na koja zanimanja si mislila...

pa očito nisam mislio (misliO) na ta specifična zanimanja. Naravno da ima izuzetaka. Ali evo dobrog primjera ekonomije. Znači li što uopće 'znanje' dobiveno na faxu za kasnije bavljenje tim poslom?
Pa čak i pravo mislim da nije nešto, koliko sam čuo, nema veze neke sa poslom kasnije...

prvo me konkretno dakle najviše zanima ekonomija!

klonirana papiga
25.06.2007., 22:16
sorry po nicku sam mislila da si zensko:mig:

OT:izuzetno sam osjetljiva na ekonomiste tak da bi tu mogla sam pljuvat,a ne zelim:zubo:

Morski.
25.06.2007., 22:23
Pa čak i pravo mislim da nije nešto, koliko sam čuo, nema veze neke sa poslom kasnije...
!

Ha čuj,odi onda kod nekog odvjetnika i zamoli ga da te zaposli kao vježbenika :kava:

Da li je onda ta diploma uopće znači da ste stvarno osbosobljeni i spremni za posao, ili je to u biti svejedno i imate znanje isto kao netko tko uopće fax završio nije, a dobio isti posao pa kasnije kroz praksu tko se kako snadje ?!

Za pravo nije... Jesi i nisi osposobljen. Teorijsko znanje imas ponekad i bolje od odvjetnika,ali nemas prakse.
Ostale fakultete ne znam

.

Odvjetništvo isto tako,sudstvo isto tako. Nema ništa bez faksa.

Scimmia
26.06.2007., 00:55
Mislim da su ekonomija i FPZG prije svega fakulteti kod kojih ti znanje dobiveno tamo najmanje služi kasnije i da su to područja u kojima se može zaposlit komotno netko tko nije ta 2 fakulteta završio...