PDA

View Full Version : Radeon x1250

The_Equilibrist
03.07.2007., 16:58
Elo ljudi

Kakav je Radeon x1250? Nigdje ne mogu naci neke normalne review/testove. Ima li medu forumasima mozda netko tko je upuceniji?

Zanima me kakav je u odnosu na x1150. Ali samo sto se igara tice, hd podrska i ostale stvari na stranu.

Nisam bas neki igrac (jedva da ikad nesto zaigram), ali ne bih htio ostati bez ikakve sanse da ikad kasnije pokrenem nesto jace od Minesweeper-a.

Gledam HP 6715b, cini se ok za tu cijenu (http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=5199&catid=19) (Turion x2 2GHz, 2GB, 160GB, x1250, WSXGA+, VB, standardni dodaci i fingerprint).

mobitelash
03.07.2007., 17:08
nije niš posebno,jak je ko i nvidia 7300

klinsider
03.07.2007., 19:17
Za 2d odlican , za igranje jako lose. Mozda uspijes nesto pokrenut bez detalja. Mozda jos da snizis rezu, ali onda to na LCDu izgleda jos cudnije.

mobitelash
03.07.2007., 20:10
onda ti je ovo dobro,ak se očeš igrat uzmi neku tošibu

The_Equilibrist
06.07.2007., 11:36
Jucer sam isprobao UT2004 na laptopu s Radeonom x1150. I radi na niskim detaljima i rezoluciji 1280x800 solidno. Nije super, ali je puno bolje nego sam ocekivao. Igrivo je. Mislio sam da ga nece ni pokrenuti ili da ce u najmanju ruku raditi na nekih 3 fps-a.

E sad, x1250 bi trebao biti sljedeca generacija integrirane grafike. Dakle, trebalo bi se ocekivati poboljsanje pretpostavljam. Pitanje: koliko poboljsanje?

Ma cijela je fora da ja tako rijetko nesto zaigram da me nije briga za to, ali ipak ne zelim gma 900. Btw, kakav je gma 3100 u usporedbi s x1250?

Eh da, jos nesto. Ako laptop ima rezoluciju 1680x1050, je li to vec dovoljno da u igrama nenativne rezolucije manje bodu u oci? Ova rezolucija ima 70% vise prostora nego 1280x800, to mi se cini kao gadan zadatak za grafiku.

klinsider
06.07.2007., 12:03
Jos jednom :

Na integriranim maticnim je najjace, najbolje ,najkvalitetnije rjesenje x1250.
Onda imas 6150/6100, koje nema probleme s kompatibilnoscu ali su perfiormanse slabije za barem 20%.
A najlosije rjesenje je x3100 iliti x3000 od intela. Uz to da su performanse u igrama koje rade slicne 6100, kompatibilnost je velik problem.

Imas testova ne netu, kolko hoces.

----------------

A glede grafike na Laptopima.

Isto... intel los , nvidia i ati odlicni.

Prakticki svi laptopi imaju "integrirana" rjesenja, jer je GPU najcesce zalemljen na maticnu od laptopa. Ali postoje rjesenja koja koriste memoriju od sistema (slabo) i ona koja imaju zasebnu memoriju za grafiku (bolje).
To moras provjeriti za doticni model notebooka.
-----------
I svakako da je x1250 jaci od x1150
x1250 je zasnovan na x700 jezgri ,znaci vuce korijene iz r400, x1150 ima korijene u r300

Evo malo tu pogledaj, da shvatis
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_ATI_Graphics_Processing_Units

Mus
25.01.2009., 16:27
Ljudi, imam skoro isto pitanje, na ljeto sam kupio laptop(HP), i ima X1250 radeon, svaka igra mi steka, cak i mafia koja je jako stara, menager koji nema neku radnju takoder steka, call of duty 1 isto, neznam u cemu je problem, koliko su mi rekli, problem je u driverima, trebaju mi novi i kad sam instaliro Far Cry 2, imam zvuk, ali nemam sliku i pise mi da su mi driveri pre stari i da ih moram update-at, ima li ko savjet ili link gdje mi je to najbolje napravit i ocu li uopce s time rijesit problem, hvala!!!

Cilim
25.01.2009., 16:46
Ljudi, imam skoro isto pitanje, na ljeto sam kupio laptop(HP), i ima X1250 radeon, svaka igra mi steka, cak i mafia koja je jako stara, menager koji nema neku radnju takoder steka, call of duty 1 isto, neznam u cemu je problem, koliko su mi rekli, problem je u driverima, trebaju mi novi i kad sam instaliro Far Cry 2, imam zvuk, ali nemam sliku i pise mi da su mi driveri pre stari i da ih moram update-at, ima li ko savjet ili link gdje mi je to najbolje napravit i ocu li uopce s time rijesit problem, hvala!!!

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/integrated-xp

Mislim da neces, preslaba graficka, ali probaj.

Mr.TamborineMan
25.01.2009., 16:58
čudilo bi me da ti i radi FC 1 na toj grafici...

Mus
25.01.2009., 17:22
Hvala vam, nasao sam jedan program, zove se Driver Updater Pro, izbacio mi je 9 drivera koji su mi prestari, i tih 9 je 16% od mojih svih drivera sto je puno, ali kad stisnem na update, trazi me register key, i ako ga nemam, stisnem yes i ode mi na stranicu gdje se kao moram registrirat, i napisem svoj mail i kazu mi da ce mi na taj mail doc taj register key, ali u mail-u imam samo link koji me vrati na ovo ot kud sam napiso svoj mail da mi ga posalju, tako da mi to nije jasno, ako je netko upucen u to, bio bih jako zahvalan!!!

Ps, iskreno, ovo je moj prvi forum, nikad mi se nije prije dalo citat forume i to, ali sam shvatio koliko je to dobro i super mi je sto si svi medusobno pomazu, ljudi super ste, kao sto vidite, ovo je moj tek drugi post!!!

Cilim
25.01.2009., 22:23
Daj ne cackaj, vrag ti taj Driver Updater Pro, ako ti radi radi, nemres bicikl frizirat da bude BMW. :)

Mus
26.01.2009., 21:23
Hahaha, sta onda nista od tog, jbt, sad mi je problem, nije da se ne kuzim u kompjutere, ali do sad je sve drivere i sve ostale postavke brat slago posto je to zajednicki laptop, ali mi se brat prije dva dana odselio kod cure pa je sve na meni, a mene je sad nes uhvatilo da pocnem igrat nesto, a koliko znam, nova graficka mi se ne isplati kupovat za laptop, rade uzmem komp, ako se ne varam, i da, jos nesto, imam program aida 32, frend mi ga je preporucio, ali bas nemogu nac stvari koje mi on napise da mi trebaju, dali ima neko program slican ovom Update driver pro, koji ce mi odmah pokraj starog drivera ponudit update!!?
Hvala

Mus
26.01.2009., 21:53
PS. The_Equilibrist, stavio si link, ali ja nigdje nemogu naci niti jedan hp sa radeon x1250, pa ni svoj, ali ja ti takoder savjetujem da ga ne uzmes, neznam dal si citao, ali vidis sta mene muci, nemogu igrad zadnji srot, a kamoli da bi igro nesto kao FC 2 ili PES 09!!!

taipan
27.01.2009., 00:15
http://h20180.www2.hp.com/apps/Nav?h_pagetype=s-001&h_lang=en&h_cc=us&h_product=82710&h_client=S-A-R163-1&h_page=hpcom&lang=en&cc=us

unesi model svog hpejca i potraži ovdje...