PDA

View Full Version : Montažna kuća

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

Kris79
26.08.2009., 11:00
Ma ono - opći dojam......:ne zna:, npr. nema krovište tako napušteno kao klasične kuće, neznam kak objasniti.....pa stolarija nije nešto......izgleda "malo" kao vikendica....možda da je većih vanjskih dimenzija ne bi tako izgledala:ne zna:

jadno moze izgledati bilo kakva kuca ako se lose napravi.

imas kakvu sliku?

bubaspara
26.08.2009., 11:18
jadno moze izgledati bilo kakva kuca ako se lose napravi.

imas kakvu sliku?

ne bih stavljala tuđe slike-----samo sam stavila svoje mišljenje o montažnoj kući, toj jednoj...a znam da ima i ljepih:mig:

VALA-M
27.08.2009., 16:29
Mene bi jako zanimalo da li je netko gradio kuću D+ u Istri i kakva su iskustva s obzirom da je daleko od
proizvodnje pa su vjerojatno i troškovi prijevoza i ostalog puno veći.

Hvala i pozdrav,

Emmet
29.08.2009., 14:14
Mene bi jako zanimalo da li je netko gradio kuću D+ u Istri i kakva su iskustva s obzirom da je daleko od
proizvodnje pa su vjerojatno i troškovi prijevoza i ostalog puno veći.

Hvala i pozdrav,

Evo, ja upravo stigo iz Istre. Ima jedna D+ kuća u Vižinadi. Lijepa, velika, žuta kuća. Ne znam za detalje, ali mislim da sve informacije možeš dobiti u D+, samo ih nazovi.

ALEN111
29.08.2009., 15:38
E ovo mi se već sviđa.:mig:

Sad ja imam pitanje za tebe. Jel imaš podatak, i ako da, molim detalje (proizvođač, izvođač...) o tome koliko kod nas košta kvadrat kuće građene klasičnom gradnjom koja će imati iste toplinske karakteristike kao i montažna drvena kuća (Uk<=015 W/m2K)? Evo, to mene zanima. Jer slažem se da je cijena jako bitan faktor kod odluke kako i što graditi. Ovo te ne prcam, stvarno ne znam, a zanima me.

Imam podatak za klasičnu gradnju sa gore navedenim karakteristikama 615 eura + pdv ključ u ruke (od iskopa temelja do boje na zidu)

EGR
29.08.2009., 18:38
Imam podatak za klasičnu gradnju sa gore navedenim karakteristikama 615 eura + pdv ključ u ruke (od iskopa temelja do boje na zidu)

Daj mi molim te reci ko to radi klasicnu gradnju za ovu cijenu? Ako je ovo istina definitivno odustajem od MK.
Ma da mi se cini(kad malo uzmeš olovku i papir...) da je ovo moguce samo u snovima.:ne zna:

Emmet
01.09.2009., 08:39

Molim detalje o ovome, jer također, jako sam skeptičan.

ALEN111
02.09.2009., 10:35
E ovo mi se već sviđa.:mig:

Sad ja imam pitanje za tebe. Jel imaš podatak, i ako da, molim detalje (proizvođač, izvođač...) o tome koliko kod nas košta kvadrat kuće građene klasičnom gradnjom koja će imati iste toplinske karakteristike kao i montažna drvena kuća (Uk<=015 W/m2K)? Evo, to mene zanima. Jer slažem se da je cijena jako bitan faktor kod odluke kako i što graditi. Ovo te ne prcam, stvarno ne znam, a zanima me.

Kuće sa takvim Uk<=0,15 W/m2K nisu niskoenergetske kuće već pasivne

Emmet
02.09.2009., 12:55
Kuće sa takvim Uk<=0,15 W/m2K nisu niskoenergetske kuće već pasivne

Ne, kuće koje imaju Uk<0,15 W/m2K samo zadovoljavaju uvjet toplinske izolacije da mogu biti pasivne kuće, a pasivnim ih čini nešto sasvim drugo od toplinske izolacije.

ALEN111
02.09.2009., 13:06
Izvinite,ali tako sam i mislio

McGrubi
02.09.2009., 23:17
Ne, kuće koje imaju Uk<0,15 W/m2K samo zadovoljavaju uvjet toplinske izolacije da mogu biti pasivne kuće, a pasivnim ih čini nešto sasvim drugo od toplinske izolacije.

a šta to?
jedine definicije pasivne koje sam našla vezane su upravo za ukupni gubitak po m2 netto površine <0,15

marion56
02.09.2009., 23:23
a šta to?
jedine definicije pasivne koje sam našla vezane su upravo za ukupni gubitak po m2 netto površine <0,15

pa to da se same griju, tj tolpinskim crpakama, a ne troše ni lin, ni drva ni nistruju u velikim mjerama, zar ne?

Emmet
03.09.2009., 08:48
pa to da se same griju, tj tolpinskim crpakama, a ne troše ni lin, ni drva ni nistruju u velikim mjerama, zar ne?

Ja bih se složio s ovim, no predlažem da onoga koga to zanima, točnu definiciju nađe na temi pasivne kuće. Mislim da tamo ima još pregršt korisnih informacija o tome što jednu kuću čini pasivnom.

M@tthew
03.09.2009., 16:40
Bok ljudi,

dakle imamo ponudu od Favort masivnih kuća, (firma koja se tek probija na naše tržište, ali u njemačkoj, austriji je aktivna već duži niz godina), klasična gradnja po cijeni od 750€/m2 ključ u ruke. Znači od iskopa tj. zemljanih radova, temelja do alarmnog sustava u kući....

Zanimaju me vaši komentari na cijenu....

EGR
03.09.2009., 22:23
Bok ljudi,

dakle imamo ponudu od Favort masivnih kuća, (firma koja se tek probija na naše tržište, ali u njemačkoj, austriji je aktivna već duži niz godina), klasična gradnja po cijeni od 750€/m2 ključ u ruke. Znači od iskopa tj. zemljanih radova, temelja do alarmnog sustava u kući....

I ja sam ih kontaktiral. Mislim da je to sasvim OK cijena ali postoji jedno ali...

Sve bu to ok ako ta firma u RH misli raditi isto kao u Njemackoj,Austriji itd(na žalost u to sumnjam).

Iskustvom pouceni znamo da i firme koje "vani" rade bezprekorno kod nas debelo fušaju. Tako da... zivi bili pa videli....

baustelac99
04.09.2009., 01:35
Imam jedno pitanje za sve one koji grade ili planiraju gradit montažnu kuću.
zanima me dali gradite tipsku kuću po već ponuđenom projektu, ili ste samo isprojektirali kuću.
Naime pregledao sam ponudu kuća Domus plus te još nekih proizvođača i čini mi se da je većina kuća očajnog rasporeda (preveliki hodnici,previše terasa i sl) pa me zanima mišljenje ostalih forumaša o toj temi.

Emmet
04.09.2009., 08:28
Imam jedno pitanje za sve one koji grade ili planiraju gradit montažnu kuću.
zanima me dali gradite tipsku kuću po već ponuđenom projektu, ili ste samo isprojektirali kuću.
Naime pregledao sam ponudu kuća Domus plus te još nekih proizvođača i čini mi se da je većina kuća očajnog rasporeda (preveliki hodnici,previše terasa i sl) pa me zanima mišljenje ostalih forumaša o toj temi.

Definitivno po vlastitom projektu. Nisam fan tipskih kuća iz više razloga. Firme koje nude samo tipske kuće ne uzimam u obzir, i zato je moj odabir Domus+, jer su kuće u katalogu samo prikaz što možeš dobiti za koliko novaca, a projekt se prilagođava osobnim željama, potrebama, građevinskoj parceli...
Pod vlastitim projektom mislim da sjednem sa projektantima u firmi (u mom slučaju D+) i krenemo redom od parcele, temelja, pa sve do rasporeda elektro instalacija. To je malo duži proces od odabira neke tipske kuće, ali je definitivno za mene osobno bolje rješenje. I što je najbolje, u Domusu to košta isto kao i bilo što drugo. Ustvari, koliko sam ja shvatio, Domus uopće nema tipske kuće. Ispravite me ako griješim, ali mislim da je tako.

Jedini ograničavajući faktor prilikom "tvog" projektiranja može biti statika, ili neke mogućnosti ili nemogućnosti izvedbe pojedinih želja, no i za to postoje načini, kako ih riješiti na malo drugačiji način.

Emmet
04.09.2009., 08:35
Bok ljudi,

Pitanje je što točno nude za tu cijenu (ne opseg radova, već kvalitetu). Mene odbijaju tipske kuće, ali moram priznati, nisam to dovoljno proučio da bih dao svoje mišljenje. Načelno, čini se ok, no ovo je tema o montažnim kućama.

M@tthew
04.09.2009., 11:00
Pitanje je što točno nude za tu cijenu (ne opseg radova, već kvalitetu). Mene odbijaju tipske kuće, ali moram priznati, nisam to dovoljno proučio da bih dao svoje mišljenje. Načelno, čini se ok, no ovo je tema o montažnim kućama.

Istina Emmet. Topic je o montažnim kućama, samo su me interesirali komentari na tu cijenu koja mi se čini i više nego fer. Dakle riječ je o klasičnim zidanim pasivnim kućama zidane iz Wienerberger opeke ili Ytong blokova.
Standardna debljina zida je 25 cm (Wienerberger ili Ytong), dodatno izolirana s 14 cm toplinske izolacije.
Vele da upotrebljavaju neke od najpoznatijih firmi što se materijala tiče, već spomenuti Ytong, Wienerberger, Bramac, Rofix, AJM, Vaillant, Velux....

Eto, ne znam, meni to izgleda više nego dobra ponuda. Samo što stoji to što je EGR rekao, da postoji mogućnost da kod nas odabiru manje kvalitetne materijale nego u Austriji i Njemačkoj, tj. da fušaju po tom pitanju. To me trenutno jedino zabrinjava.

zlle
04.09.2009., 11:44
I ja sam ih kontaktiral. Mislim da je to sasvim OK cijena ali postoji jedno ali...

Sve bu to ok ako ta firma u RH misli raditi isto kao u Njemackoj,Austriji itd(na žalost u to sumnjam).

Iskustvom pouceni znamo da i firme koje "vani" rade bezprekorno kod nas debelo fušaju. Tako da... zivi bili pa videli....

koja im je www adresa

M@tthew
04.09.2009., 17:33

Eto malo me kopkalo to što si napisao pa sam poslao mail kontakt osobi.

...."pa tako se ne morate brinuti i sumnjati u našu kvalitetu jer kako smo naveli i kod našeg susreta kod vas mi moramo zadovoljavati sve norme koje su propisane u njemačkoj jer kod gradnje naših kuća dolazi nekoliko puta na gradilište TUV (organizacija koja se bavi licenciranjem i izdavanjem normi u EU) koji provjerava naš rad uz još nadzor iz RH pa tako je i u našem pogledu bolje da imamo kontrolu nego da "fušamo" jer zbog tokvog fušanja mi bi smo izgubili licencu za izgradnju niskoenergetskih kuća te bi nas to moglo dovesti i u vrlo nezgodnu situaciju i pred ostalim kupcima FAVORIT kuća."

EGR
04.09.2009., 18:45
Eto malo me kopkalo to što si napisao pa sam poslao mail kontakt osobi.

...."pa tako se ne morate brinuti i sumnjati u našu kvalitetu jer kako smo naveli i kod našeg susreta kod vas mi moramo zadovoljavati sve norme koje su propisane u njemačkoj jer kod gradnje naših kuća dolazi nekoliko puta na gradilište TUV (organizacija koja se bavi licenciranjem i izdavanjem normi u EU) koji provjerava naš rad uz još nadzor iz RH pa tako je i u našem pogledu bolje da imamo kontrolu nego da "fušamo" jer zbog tokvog fušanja mi bi smo izgubili licencu za izgradnju niskoenergetskih kuća te bi nas to moglo dovesti i u vrlo nezgodnu situaciju i pred ostalim kupcima FAVORIT kuća."

Nisam ja htel pljuvat po FAVORIT kucama. Samo sam komentiral ono kaj se svakodnevno događa.
Ja sam naime u fazi razmišljanja jer imam u planu nekaj graditi u 2010 ili 2011 godini pa se malo informiram o svemu skupa.

Naravno ako se ove Favorit kuce pokazu kao bolja solucija neko montazne da bum izabral bas to.
A koliko sam ja shvatil za kljuc u ruke nude puno povoljniju cijenu nego bilo koja firma koja radi montažne tako da je to VELIKI +

M@tthew
04.09.2009., 20:01
Nisam ja htel pljuvat po FAVORIT kucama. Samo sam komentiral ono kaj se svakodnevno događa.
Ja sam naime u fazi razmišljanja jer imam u planu nekaj graditi u 2010 ili 2011 godini pa se malo informiram o svemu skupa.

Naravno ako se ove Favorit kuce pokazu kao bolja solucija neko montazne da bum izabral bas to.
A koliko sam ja shvatil za kljuc u ruke nude puno povoljniju cijenu nego bilo koja firma koja radi montažne tako da je to VELIKI +

Ma nisam ni mislio EGR da si htio pljuvat. Vodimo najnormalniju raspravu tu, i pokušavamo skužiti šta je najbolje za nas, a što se trenutno na našem tržištu nudi... :mig:
Stranica če im biti gotova za tjedan-dva, tako da budemo onda mogli konkretnije pričati o njihovim kućama.... ali se slažem da je ta spomenuta cijena veliki veliki plus trenutno...

IvanL
05.09.2009., 15:54
Priča se nastavlja.

Evo, baš mi je drago da se i kod nas neka općina malo bavi ozbiljnim stvarima, a ne samo kako ukrasti ili zaposliti od zaove malog u HEP-u.
Svaka čast IvanićGrad!!

http://www.ivanic-grad.hr/index.php/niskoenergetsko-naselje-poljana-prodaja-parcela/

Zanimljiv mi je post od IvanaL...
Gradnja naselja u Ivaniću i smanjivanje troškova Komunalnih naknada za niskoenergetske kuće.
Poslala sam upit u Fond za zaštitu okoliša da li je to samo za taj projekt ili cijelu Hrvatsku. Ne bi bilo nimalo loše da tu cifru smanje.

Mi čekamo geodetsku podlogu...odlučili smo se za Domusplus. Ne želim uopće nikome više slati pitanja, tražiti ponude jer oni su od prvog telefonskog kontakta bili profesionalci. Dom projekt, Cheming, Krivaja, Hass no way...hrpa skrivenih caka i čitanja između redova. Jednostavno mi idu na živce.

ALEN1111
06.09.2009., 13:52
U izvedbi roh-bau od "domus+" jesu li u cijeni iskop,temelji i AB ploča?

EGR
06.09.2009., 23:25
Ma nisam ni mislio EGR da si htio pljuvat. Vodimo najnormalniju raspravu tu, i pokušavamo skužiti šta je najbolje za nas, a što se trenutno na našem tržištu nudi... :mig:
Stranica če im biti gotova za tjedan-dva, tako da budemo onda mogli konkretnije pričati o njihovim kućama.... ali se slažem da je ta spomenuta cijena veliki veliki plus trenutno...

Jedva cekam tu internet stranicu moram priznat...

M@tthew
07.09.2009., 12:52
Jedva cekam tu internet stranicu moram priznat...

Da i ja... nadam se da će biti uskoro gotova...

Emmet
08.09.2009., 15:54
Priča se nastavlja.
Evo, baš mi je drago da se i kod nas neka općina malo bavi ozbiljnim stvarima, a ne samo kako ukrasti ili zaposliti od zaove malog u HEP-u.
Svaka čast IvanićGrad!!

http://www.ivanic-grad.hr/index.php/niskoenergetsko-naselje-poljana-prodaja-parcela/

Budući da je meni ovaj projekt jako zanimljiv, i vjerojatno jedini način da dođem do svoje kućice, jer za ostale varijante nemam novaca moram i ja pohvaliti ovaj projekt, inicjativu ali i Domus+ na ponuđenoj akciji za sve nas koji ćemo aplicirati i sudjelovati u ovom projektu. :s

pupak
09.09.2009., 09:05
Budući da je meni ovaj projekt jako zanimljiv, i vjerojatno jedini način da dođem do svoje kućice, jer za ostale varijante nemam novaca moram i ja pohvaliti ovaj projekt, inicjativu ali i Domus+ na ponuđenoj akciji za sve nas koji ćemo aplicirati i sudjelovati u ovom projektu. :s

Slažem se. I mi smo bacili oko na taj projekt, već smo počeli razmišljati o rasoredu prostorija u kućici itd..sanjarimo i planiramo....MEĐUTIM, s obzirom na to koliko ima zainteresiranih, pretpostavljam da će neki od nas ostati kratkih rukava. Samo je trideset i nešto parcela, a jedini preduvjet je gradnja niskoenergetskog objekta ( i stanje na računu, :D).
Teško je procijeniti koliko ponuditi a da ostanemo u igri.......... :ne zna:

trkasmb
09.09.2009., 12:31
U izvedbi roh-bau od "domus+" jesu li u cijeni iskop,temelji i AB ploča?

nisu. skini sa njihove stranice cjenik i katalog i pise ti sve sto ulazi u roh bau. u nijednoj ponudi roh bau, nijedna firma nema u ponudi iskop i temelje

ALEN111
09.09.2009., 16:23
nisu. skini sa njihove stranice cjenik i katalog i pise ti sve sto ulazi u roh bau. u nijednoj ponudi roh bau, nijedna firma nema u ponudi iskop i temelje

pitam zato jer sve ljepo piše samo o temeljima ništa.Nijr istina da ni jedna firma nema u ponudi iskop,temelje i AB ploču.

Kris79
09.09.2009., 16:47
pitam zato jer sve ljepo piše samo o temeljima ništa.

kako ne?
imas pod 'najcesca pitanja' opisano sto ukljucuje kljuc u ruke, a sto visoki RB.

Emmet
10.09.2009., 07:53
pitam zato jer sve ljepo piše samo o temeljima ništa.Nijr istina da ni jedna firma nema u ponudi iskop,temelje i AB ploču.

Čisto da ti olakšam...

http://www.domusplus.hr/Najcesca-pitanja

ALEN111
10.09.2009., 09:28
hvala

Amy 23
18.09.2009., 22:11
Ne kužim zašto se spominje kvaliteta kao argument za montažnu kuću? Otkada je kvaliteta takve kuće bolja od standardne gradnje? (izuzmimo ovdje pijane radnike).

Koliko su izdržljivi unutarnji/vanjski zidovi na montažnim kućama? Od kojih se materijala rade? Što ako se zatrčim u zid sobe, pa ga razvalim?? :D

:lol:samo se ti zaleti u bilo koji zid montažne kuće pa javi!!!!!!!!:rofl:

Amy 23
19.09.2009., 21:47
Bok ljudi,

Bokić!!!!!
pa ljepo je kad imaš novćića pa možeš ići 750/m2 i to nije previše s obzirom koliko je cijena ajde recimo stana sa obzirom na kvadraturu koju dobiješ za 14000 eurića po kvadratu!!
evo ja sam skroman pa sam si kupio kućicu 80m2 i dođe me 14700eura+pdv znaći 200 eura po kvadratu to je visoki roh bau,ili kjuć u ruke za 300eura po kvadratu naravno moram napraviti temelje i kupiti crijep njihova postava!!!

Kris79
19.09.2009., 22:05
@amy 23,

gdje su nestali postovi s onim linkom koje si stavio/la?

ombia
19.09.2009., 22:18
Bokić!!!!!
pa ljepo je kad imaš novćića pa možeš ići 750/m2 i to nije previše s obzirom koliko je cijena ajde recimo stana sa obzirom na kvadraturu koju dobiješ za 14000 eurića po kvadratu!!
evo ja sam skroman pa sam si kupio kućicu 80m2 i dođe me 14700eura+pdv znaći 200 eura po kvadratu to je visoki roh bau,ili kjuć u ruke za 300eura po kvadratu naravno moram napraviti temelje i kupiti crijep njihova postava!!!

Jel u tu cijenu uracunata i investicija kupnje zemljista? Naime ona itekako povisuje cijenu kvadratnog metra tj. placene svote.

Velorien
19.09.2009., 22:56
Amy 23 gdje si našao takvu jeftinu kuću? I ja bi, daj ime firme na PM ili nešto. :D

fulcrum
20.09.2009., 11:11
Ja čekam svoj idejni projekt kod D+ i za sad imam samo riječi hvale. Od strpljenja, riješenja (imam problema sa veličinom parcele) i susretljivosti ljudi koji rade tamo. Moram reći, iskreno da nisam puno okolo hodao, nego sam se vodio instinktom, komentarima ljudi s neta i konkretnoj ponudi (što je sve uključeno, a što nije u cijenu).

Kad je tlocrt kuće bio gotov, poslao sam ga na nagovr kolege u jednu drugu firmu koja ima 150€ jeftiniju cijenu u kvadratu (po reklami). Na kraju je razlika u cijeni bila neznatna. A odokativnom metodom računjanja cijene x kvadrat je trebala biti 15000€ jeftinija.

Za VALA-M preporučam da si pogleda u Istri http://www.naturastudio.hr/ . Frend je bio tamo u njihovom naselju i rekao je da je ostao impresioniran. Što se tiće nekih stvari, imaju bolju ponudu (debljina zida 36, limarija u boji, komora više na prozorima) čak i D+.

Otvorit ću novu temu vezanu za grijanje, da tu rasprava ne ode u krivom smjeru, al bih molio vas koji imaju u planu montažnu da pročitaju i daju svoje mišljenje. Hvala.

Amy 23
20.09.2009., 22:04
Jel u tu cijenu uracunata i investicija kupnje zemljista? Naime ona itekako povisuje cijenu kvadratnog metra tj. placene svote.

Ma ne to ti je samo cijena kuće po kvadratu,zemljište tj. parcelu si sam osiguravš!

ps:a za ovog bisera što sitno piše i samo poznat redakciji neka si negdje drugdje lijeći svoje traume,a nas koji živimo u stvarnom svijetu neka ostavi na miru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:top:

pupak
21.09.2009., 09:21
Bokić!!!!!

Ma ne kužim, kako tako jeftino?! KOja je to firma ? Daj molim te pošalji mi podatke na pm , da t ene bi opet obrisali.
Pretpostavljam da je to obična montažna, ali nije i niskoenergetska...

Amy 23
21.09.2009., 15:51
Ma ne kužim, kako tako jeftino?! KOja je to firma ? Daj molim te pošalji mi podatke na pm , da t ene bi opet obrisali.
Pretpostavljam da je to obična montažna, ali nije i niskoenergetska...

te kuće ti imaju certifikat za kvalitetu,koji oni podosta plačaju svake godine itd.... pogledaj si presjek zida!!!!! Bio sam u kući od 120m2 i griju se samo sa jednom peći na drva!!!!!

Velorien
22.09.2009., 00:05
Ej Amy 23 ajd mi pliz javi na PM podatke tj. link do te firme, ovdje ne vidim nikakav link jer ga je izgleda netko obrisao :/

solar
22.09.2009., 13:31
molim da reklamne linkove (ako su sami sebi svrha) distribuirate putem pp-a i da se držite ontopic.

EGR
23.09.2009., 13:00
Bokić!!!!!

Daj molim te web adresu ove firme na pm!Hvala

samo pitam
24.09.2009., 09:34
ak nekog zanima cijenik montažnik kuca od Krivaje mogu mu poslat na mail, isto tako imam debeli katalog sa svim referencama koji mogu posuditi, nisam diler nego me zanima montažna kuča pa sam puno toga istraživao jer mislim graditi za jedno 6 mj, pozdrav

EGR
24.09.2009., 19:10
ak nekog zanima cijenik montažnik kuca od Krivaje mogu mu poslat na mail, isto tako imam debeli katalog sa svim referencama koji mogu posuditi, nisam diler nego me zanima montažna kuča pa sam puno toga istraživao jer mislim graditi za jedno 6 mj, pozdrav

Mene zanima krivaja

pupak
25.09.2009., 08:19
Mene zanima krivaja

Krivajine kuće su odlične, same montažne su nešto jeftinije nego Domus Plus (koje su navodno br. 1 kod nas po stručnosti i kvaliteti), ali niskoenergetske su im po cijeni gotovo iste. Sad, ovisi što ti treba...
Mi smo čuli da je za Krivaju najbolje otići direktno u BiH kod njih, za prvi kontakt i sve dogovore, puno bolj enego preko predstavništva..
Sve info imaš na njihovoj stranici.

pupak
25.09.2009., 08:25
Mene zanima je li još netko imao iskustva s ovim Intal montažnim kućama koje je spominjao Amy_23? Svi od mojih prjatelja su skeptični.
Bila sam na njihovoj stranici, još ne mogu pojmiti da montažne kuće tako odskaču cijenom od svih ostalih, bojim se da je kvaliteta upitna.
Ima tko kakvih info? Na jednom forumu sam našla da je tip bio kod njih u tvornici i da nije bio baš zadovoljan viđenim, dočim Amy_23 preporuča baš njih. A rado bih njemu vjerovala...
:ne zna: :ne zna: :ne zna:

fulcrum
25.09.2009., 09:28
Mene zanima je li još netko imao iskustva s ovim Intal montažnim kućama koje je spominjao Amy_23? Svi od mojih prjatelja su skeptični.
Bila sam na njihovoj stranici, još ne mogu pojmiti da montažne kuće tako odskaču cijenom od svih ostalih, bojim se da je kvaliteta upitna.
Ima tko kakvih info? Na jednom forumu sam našla da je tip bio kod njih u tvornici i da nije bio baš zadovoljan viđenim, dočim Amy_23 preporuča baš njih. A rado bih njemu vjerovala...

Dovoljno je malo pogledati njihove kataloge na njihovoj stranici i zaključiti zašto su "jeftini".
- cijena izražena bez PDV-a
- cijena je izražena za bruto površinu
- 1% carinskog evidentiranja
- "održavanje" radnika (hrana i smještaj za radnike)
- plaćanje transporta od granice do lokacije
- fasada je samo u bijeloj boji i stiropor je od 5cm debljine
- nije uključena limarija, dimnjak, prozorske klupčice
- crijep za krov moraš kupiti sam
- drvena stolarija, a ne PVC
- ne piše jel projekt uključen u cijenu
- toplinski koeficjent je oko 0,25 (D+ ima 0,137)

Da pobliže objasnim sa svojim iskustvom jer sam dobio troškovnik, pa bez obzira što je uključenu u cijenu postoji posebna stavka. Nadodaj na cijenu pa vidi jel ti se isplati:
Moja je kuća oko 100 kvadrata bruto i biti će od Domus+ (cijene bez PDV-a):
- fasada u boji po izboru sa 10cm stiroporom 33t kn
- krovopokrivački radovi s (Bramac s izborom boje) 44t kn
- projekt 7 t kn
- limarija 8,5t kn
- pvc stolarija unutarnja i vanjska sa alu roletama 44t kn
- dimnjak Schiedel - 4,5tkn
- rad dizalice na gradilištu i transport - 8t kn (ZG)

Evo, ja sam vam pobrojao 150t kn razlike u cijeni. Oduzmite npr. pola ako želite samo promjenu s one razine na ovu od D+. Dodajte smještaj i hranu za desetak ljudi na 3 ili više tjedana. Transport od granice.
I nemojte zaboraviti garanciju i reklamaciju. Prije će te uhvatiti nekog za gušu tko posluje u HR (u smislu sudski :D ). Al normalno, to je vaša odluka, jer to je vaša kuća koju radite za slijedećih nekoliko desetljeća. Zato dobro razmislite o svemu i budite dosadni ako treba.

Jedino kod D+ sam našao i to doživio, da kad uzmeš cijenu kuće, podjeliš je sa kvadratima dobiješ jediničnu cijenu po kvadratu. I tako se možeš ravnat. Stvarno su uslužni, kažu ti dodatne opcije (npr ja sam uzeo alu rolete i kliznu stjenu u dnevnom umjesto običnih balkonskih vratiju). Nema tih skrivenih troškova, a iskreno godinama pratim tržište. Iskreno, naišao sam na bolju ponudu (u smislu bolje stolarije, veća debljina zidova, plastificirana limarija u boji) za identičnu cijenu. Ali po reklami kvadrat im je bio 100€ jeftiniji.
Uz to u D+ dobijete 3% popusta na jednokratno plaćanje.

Amy 23
25.09.2009., 10:02
[QUOTE=fulcrum;22740234]Dovoljno je malo

Lijepo je kada ti netko tako argumentira, kao što si to ti učinio.
- cijena bez poreza kao i tvoja koju si naveo u postu
- tvoja cijena je također na bruto površinu objekta
- istina jedan posto carine,ali na vrijednost materijala u šleperu, ne cijele kuće
- transport se uopće ne plaća, dok ga ti moraš platiti iako si u Zagrebu
- fasada je bijela, mi ćemo uzeti u boji i košta nas 500 eura na cijenu
- crijep me dođe Tondach oko 12000 kuna
- limarija 3000 kn, dimnjak im je uključen u cijenu
- ne želimo pvc stolariju, a ako je hoćemo onda je samo 10% na cijenu
- projekt je uključen u cijenu, ali ga ne priznaju ovdje što je normalno, ali pošto postoji, projektant ga samo doradi i ne uzme punu cijenu nego samo 4000 kn

Mi smo zadovoljni viđenim, cijena nam je ok, a oni prvenstveno rade za Austriju i Njemačku, pa ako su kuće u skladu sa njihovim normama, a jesu, nema se tu što za reći.

Zanima me samo jedno, da li si ti bio u Domus+-ovoj tvornici? Odnosno gdje se proizvode kuće? Vidio proizvodni proces?

Amy 23
25.09.2009., 10:09
zaboravih jednu biiitnu stvar, uplatiti će nam banka kuću jednokratno i još ćemo dobiti 10% popusta!
Realna cijena za naše prilike u RH. Ali ponavljam ako je netko spreman platiti skoro duplu cijenu samo zato što mu je ova preniska, neznam. mi smo se obratili njihovim predstavnicima u Hrvatskoj jer nam je kontakt s matičnom tvornicom bio skup, i ostali "paf" kad smo skužili da oni distribuiraju kuće po tvorničkim cijenama! Koja to tvrtka u Hrvatskoj još ima?

samo pitam
25.09.2009., 10:34
zaboravih jednu biiitnu stvar, uplatiti će nam banka kuću jednokratno i još ćemo dobiti 10% popusta!
Realna cijena za naše prilike u RH. Ali ponavljam ako je netko spreman platiti skoro duplu cijenu samo zato što mu je ova preniska, neznam. mi smo se obratili njihovim predstavnicima u Hrvatskoj jer nam je kontakt s matičnom tvornicom bio skup, i ostali "paf" kad smo skužili da oni distribuiraju kuće po tvorničkim cijenama! Koja to tvrtka u Hrvatskoj još ima?

Frende, ti si sve super argumentirao i evo nadam se da bu sve uskoro gotovo i da buš se uselio a tada možeš mahat s dokazima koliko te sve koštalo mislim da bu po svemu u tvoju korist bilo jedno 30%...

ALEN111
25.09.2009., 10:36
Bok ljudi.
Već dulje vrijeme gledam ovu "borbu" Intal vs. Domus+ ali još ne vidim da tko pobjeđuje jer prema vašim navodima i cijenama nikako da izračunam koliko je ili će nekog od vas koštati kuća kad sve bude gotovo ali stvarno gotovo.
Znanima me koliko vas je koštalo od arhitekta-iskopa-betonaže-zidovi-krov-unutarnje uređenje-sanitarije-grijanje kompletno sve a ne samo po stavkama.
Koliko vas izađe netto m2?
Izvinite na pitanjima ali nikako da iz vaših podataka to da izračunam.

fulcrum
25.09.2009., 10:55
Imam osjećaj da mislite da sam ja nekako napao vas. Nisam. Ne mislim da će moja kuća biti bolja od ičije, biti će onakva kakvu sam si ju zamislio.
Moja kuća je Betula koja košta po njihovom cjeniku 340 000kn. Moj troškovnik iznosi 337 000 s porezom. Manje je jer sam smanjio površinu za par kvadrata, ali sam ubacio one stavke koje sam napisao prije.
- Ja sam u svom prijašnjem postu naveo cijene kako su u troškovniku, jer mi se nije dalo nadodavat i posebno računati svaku stavku posebno.
- Transport se svugdje plaća samo je ugrađen u cijenu kvadrata (znači u onu cijenu gore je uključen transport i rad dizalice na gradilištu). A u njihovm cjeniku na njihovim stranicama piše: "Kupac snosi troškove carine, poreza, taksi i sve ostale dažbine na teritoriji te države, kao i troškove transporta od granice do lokacije."
- crijep možda dođe 12 000 kn ali netko ga treba i postaviti, a to se dodatno naplaćuje
- limariju ako nađete za 3000kn svaka čast (to je bez postavljanja)
- razlika između pvc i drvene stolarije nije 10%. Možda je u smislu najkvalitetnije drvene i najlošije PVC, al isti rang jako teško. D+ ima ovo u ponudi (vanjska PVC stolarija TROHA-DIL, 5-komorna, otklopno-zaokretna, 3D Salamander profili (zaobljeni) i Winkhaus okovi, 3 brtve, ostakljena termoizolacijskim staklom debljine 24 mm (4+16+4 mm) – LOW-E kw 1,1 i ulazna vrata po izboru investitora). Znači točno je specificirano što i kako.
- koliko očekujete da će vas radnici koštati?
- doplata za HR arhitekta nije mala
- toplinski koef. je duplo manji, a to znači da je i grijanje kod D+ isto toliko jeftinije sa istim načinom zagrijavanja.

Ja ću opet naglasiti da svatko bira što mu najviše paše. Ja sam spreman i malo više platiti opravdani komfor. Znači, ne želim sam kupovati i transportirati crijep, ne želim sam tražiti limara i nabavljati materijal, ne želim sam kupovati i tražiti prozorske klupčice, ne želim imati dva arhitekta. Kao što sam rekao gledao sam i pratio dugo tko šta nudi i nekako mi je domus+ iskočio. Oni totalno zatvore kuću i onda vi radite svojim tempom.

Nisam bio u proizvodnom pogonu domus+. Ne znam gdje je i skorom pa me i ne zanima. Jel mi to ništa ne garantira. Nit da će oni složit dobro kuću niti da će mi ju napraviti točno tako kako su je i prezentirali.

fulcrum
25.09.2009., 11:01
Bok ljudi.
Već dulje vrijeme gledam ovu "borbu" Intal vs. Domus+ ali još ne vidim da tko pobjeđuje jer prema vašim navodima i cijenama nikako da izračunam koliko je ili će nekog od vas koštati kuća kad sve bude gotovo ali stvarno gotovo.
Znanima me koliko vas je koštalo od arhitekta-iskopa-betonaže-zidovi-krov-unutarnje uređenje-sanitarije-grijanje kompletno sve a ne samo po stavkama.

550€/m2 netto sa kliznom stjenom, vlastitim projektom (izmjenjena Betula) i alu roletama na svim prozorima. Nisu uključeni temelji.

Kad budem si sredio kuću, budem ti rekao koliko me dođe unutarnje. :D

ALEN111
25.09.2009., 11:32
550€/m2 netto sa kliznom stjenom, vlastitim projektom (izmjenjena Betula) i alu roletama na svim prozorima. Nisu uključeni temelji.

Kad budem si sredio kuću, budem ti rekao koliko me dođe unutarnje. :D

To je cijena sa pdv-om?

Amy 23
25.09.2009., 12:11
Bok ljudi.

cijena sa PDV-om za kvadrat je 246 eura
kuća 80 kvadrata = 19680 eura
temelji sa iskopom = 3000 eura
limarija = 500 eura
fasada u boji = 500 eura
projekt = 560 eura
carina = 1500 eura (ali je manje jer ide na materijal)
crijep = 1700 eura
zemljište imamo
sveukupno========27440 eura / 80 kvadrata= 343 eura/m2 sa PDV-om

crijep samo dostavimo na gradilište a njihovi radnici ga postavljaju.:top:

pupak
25.09.2009., 12:27
Opa šta se raplamsalo!!!
Mislim da ovdje nikome nije u interesu da plati više, ako postoji opcija da plati manje, niti je u ovom topicu bitno tko koliko zarađuje i kolika je pojedina kreditna sposobnost!!! Ja imam također limitirane fin mogućnosti, dizaću kredit, i zato i gledam da prođem što jeftinije mogu ali da uz to dobijem i određenu kvalitetu, a ne da mi za deset godina počnu rast gljive sa parketa. Zato i tražim sva mišljenja, pregledaću sve ponude i odvagnuti.
Domus plus jest najbolja opcija, i imaju najbolje projekte , i najlakše se s njima radi. Ali, kako meni treba baš NISKOENERGETSKA kuća, znači to je UVJET, to dođe malo skuplje i gledam varijante. U Intal kućama uopće još nemaju takav tip kuća (dapače, gospođa koju sam kontaktirala ustvrdila je da je svaka montažna kuća automatski i niskoenergetska....dakle već u startu postoji manjak informiranosti u struci!!) , i na moj upit i pojašnjenje su odgovorili da će vidjeti s projektantima kako bi to išlo, sa svim dodatnim izolacijama, prozorima isl, dakle svakako bi cijena išla gore, koliko , vidjet ćemo, čekam da mi se jave...NIje mi toliko hitno, sad tek istražujem i procjenjujem.

A kad bih mogla dobiti kućicu za 20 umjesto za 30 i više tisuća.....nitko sretniji od mene!!!!!!!

fulcrum
25.09.2009., 14:36
To je cijena sa pdv-om?

To je cijena sa PDV-om i dodatnim opcijama za netto površinu. Cijena bez dodatnih opcija bi bila negdje oko 470€/m2 za brutto površinu.

pupak
25.09.2009., 14:48
Bok ljudi.

Muž mi je izračunao da bi nas kod Domus+ nisikoenergetska kuća od 81 kvadrat sa temeljima i svim ostalim radovima, znači cijeli trošak sa komunalijama i ostalo, ispao cca osamdeset i nešto tisuća eur.
Govorim naravno o cca ciframa, jer smo tu uračunavali i centralno, malo veću terasu natkrivenu, podaskavanje tavana (koji oni ostave u staklenoj vuni!) isl.
:eek: :eek: :eek:

fulcrum
25.09.2009., 14:58
Opa šta se raplamsalo!!!

A kad bih mogla dobiti kućicu za 20 umjesto za 30 i više tisuća.....nitko sretniji od mene!!!!!!!

Ja osobno ne mislim da se je rasplamsalo. Mislim da je forum super mjesto za razmjeniti iskustva i pronaći neke druge opcije. Evo, ja sam malo ispod postavio temu o grijanju za tu montažnu kuću koja će se raditi. Zanimaju me iskustva ljudi koji određeni tip grijanja koriste. I sad, početna investicija će mi biti problem, ali ne toliki kad bih znao da će mi se vratiti u nekoliko godina ili kad bih znao da me potrošnja energenata neće dovesti na prosjački štap tijekom zime.

Isto idem na kredit, isto pazim na kreditnu sposobnost.

Sve u svemu, treba paziti na sve aspekte. U pravilu kuća koja troši do 40kWh/m2 godišnje je niskoenergetska.
http://www.domusplus.hr/press/18.pdf
Izolacija na mojoj kući bi trebala biti više nego dovoljna da zadovolji taj uvijet.

fulcrum
25.09.2009., 15:08
Muž mi je izračunao da bi nas kod Domus+ nisikoenergetska kuća od 81 kvadrat sa temeljima i svim ostalim radovima, znači cijeli trošak sa komunalijama i ostalo, ispao cca osamdeset i nešto tisuća eur.
Govorim naravno o cca ciframa, jer smo tu uračunavali i centralno, malo veću terasu natkrivenu, podaskavanje tavana (koji oni ostave u staklenoj vuni!) isl.
:eek: :eek: :eek:

Morate odvojiti komunalije od kuće jer vam je to fiksni trošak. Ne ovisi o proizvođaću kuće, nego o mjestu gradnje.
Natkrivanje većeg dijela terase sa krovom kuće ne bih savjetovao zbog cijene. Svatko će uzeti cijenu od cca 0,5-0,7*m2 stambenog prostora (što je po meni preskupo). Uz to morate paziti da kod gradnje ne dobijete kontra efekat osjvetljenja prostora i zagrijavanja/hlađenja. Terasa, nadkrivena bi trebala biti takva da ne propušta direktno sunce ljeti u dnevni boravak, a da mu zimi to omogućava kad je sunce nisko (ušteda u grijanju/hlađenju prostora).
Uglavnom za puno manji novac se dobiju pokretne montažne tende.

Amy 23
25.09.2009., 15:32
Ja osobno ne mislim da se je rasplamsalo. Mislim da je forum super mjesto za razmjeniti iskustva i pronaći neke druge opcije. Evo, ja sam malo ispod postavio temu o grijanju za tu montažnu kuću koja će se raditi. Zanimaju me iskustva ljudi koji određeni tip grijanja koriste. I sad, početna investicija će mi biti problem, ali ne toliki kad bih znao da će mi se vratiti u nekoliko godina ili kad bih znao da me potrošnja energenata neće dovesti na prosjački štap tijekom zime.

Isto idem na kredit, isto pazim na kreditnu sposobnost.

Sve u svemu, treba paziti na sve aspekte. U pravilu kuća koja troši do 40kWh/m2 godišnje je niskoenergetska.
http://www.domusplus.hr/press/18.pdf
Izolacija na mojoj kući bi trebala biti više nego dovoljna da zadovolji taj uvijet.

Slažem se s tobom da je ovdje pravo mjesto za razmjenu iskustava, ti si se odlučio za svog izvođača a mi za svojeg, i to je ok.

super pitanje što se tiče grijanja, mi smo razmišljali o solarnim panelima za toplu vodu, a još jedan sistem za grijanje. Početna investicija je dosta velika, ali dugoročno savršeno isplativo. to što uštedimo na kući, uložiti ćemo u solarne sisteme! Već vidim susjede kako kažu "ovi su poludili, prvo montažna kuća a sad i neke crne ploče na krovu"! :lol::lol:

fulcrum
25.09.2009., 16:39
Slažem se s tobom da je ovdje pravo mjesto za razmjenu iskustava, ti si se odlučio za svog izvođača a mi za svojeg, i to je ok.

super pitanje što se tiče grijanja, mi smo razmišljali o solarnim panelima za toplu vodu, a još jedan sistem za grijanje. Početna investicija je dosta velika, ali dugoročno savršeno isplativo. to što uštedimo na kući, uložiti ćemo u solarne sisteme! Već vidim susjede kako kažu "ovi su poludili, prvo montažna kuća a sad i neke crne ploče na krovu"! :lol::lol:

Jako pazi kod odabira. Ja nisam našao računicu u solarnim kolektorima za pripremu tople vode, a nikako niti za grijanje (ZG) područje.
Ako već planiraš solarni sistem i za jedno i drugo, onda neka ti bude kombiniran, ne odvojen. Jer spremnik od 600 litara je dovoljan. Cijena je oko 32 000 kn bez ruku (oko 4000kn) i automatike (oko 4500kn). Dodatno ti naplaćuju i materijal kod montaže. Normalno moraš razmišljati i o dogrijavanju (posebno ako si u kontinentalnom dijelu). I sve ti to ne uključuje tvoje centralno. Znači radijatore i razvod po prostorijama.

Amy 23
25.09.2009., 20:24
Meni je frajer rekao da mi je za toplu vodu dovoljan bojler od 120 litara, a za grijanje još jedan kolektor sa sistemom podnog grijanja, radijatori nikako. podno mi se nekako čini logičnije, ne znam možda sam u krivu. Ova nestašica plina me uplašila pa razmišljam o svemu i svačemu.

kako je kuća montažna, koja sama po sebi ima dobru izolaciju, trebalo bi to šljakati, ili?

fulcrum
25.09.2009., 22:02
Meni je frajer rekao da mi je za toplu vodu dovoljan bojler od 120 litara, a za grijanje još jedan kolektor sa sistemom podnog grijanja, radijatori nikako. podno mi se nekako čini logičnije, ne znam možda sam u krivu. Ova nestašica plina me uplašila pa razmišljam o svemu i svačemu.

kako je kuća montažna, koja sama po sebi ima dobru izolaciju, trebalo bi to šljakati, ili?

Za pripremu tople vode je to dovoljan spremnik, ali mislim da i za centralno nije. Ja sam u ponudi najmanji spremnik za toplu vodu vidio od 200l. Računa se da je za pojedinog člana kučanstva dovoljno 50l vode dnevno. Uzmimo da je 30l realno. Ali za centralno mi se to čini premalo. Uz to trebaš akumulirat negdje tu toplinu, a spremnik od 120l mi se čini premalen, odnosno kad će ta voda cirkulirati sustavom, nećeš ju moći zagrijati tako brzo.
Što se tiće podnog grijanja, u pravu si za takve sustave. Mislim da ti ne treba veća temperatura vode od 35 stupnjeva, ali tu postoji jedno ali. Znači podno grijanje je dosta inertno, pališ ga na početku sezone, gasiš na kraju. Nema precizne regulacije. Znači kad ti naglo zatopli na tjedan dana u sezoni grijanja, ti nećeš moći ugasiti grijanje jer se toplina akumulirala u podu. Uz to, najbolje je imati pločice svugdje za takvu vrstu grijanja, a ako imaš parket to mora biti specijalni tanki koji neće biti izolator, koji se neće isušiti a oni nisu ispod 500-600kn po kvadratu. Ne znam kakva je priča sa laminatom, frend ga ima i ne preporučuje ga uopće. Kaže da mu to nije to.

Velorien
25.09.2009., 23:41
Meni je Intal dosta povoljan i pristupačan jer sam iz Bjelovara, a i oni su iz Bjelovara. Valjda to znači da ne moram plaćat smještaj radnicima, zaquon. :O
Btw piše na njihovom sajtu da se za područje Hrvatske ne plaća carina već 1% carinskog evidentiranja na materijal, negdje piše na njihovom sajtu da je za kuću od 70-80m2 to nekih 70€, Amy odakle ti tih 1500€?
Evo citata iz FAQ, 10. Da li se za područje Hrvatske plaća carina i koliko ona iznosi?

Ne plaća se. Plaća se samo 1% carinskog evidentiranja i to na vrijednost materijala, tako da je to zanemariv iznos. Za kuću S-03 (P=61.65 m2) je, primjerice, taj iznos oko 70€

Amy 23
26.09.2009., 07:30
Meni je Intal dosta povoljan i pristupačan jer sam iz Bjelovara, a i oni su iz Bjelovara. Valjda to znači da ne moram plaćat smještaj radnicima, zaquon. :O
Btw piše na njihovom sajtu da se za područje Hrvatske ne plaća carina već 1% carinskog evidentiranja na materijal, negdje piše na njihovom sajtu da je za kuću od 70-80m2 to nekih 70€, Amy odakle ti tih 1500€?
Evo citata iz FAQ,

Evo sad čitam post i u pravu si potkrala mi se jedna nula,sory! :s

VALA-M
27.09.2009., 10:20
Bok svima,

Može li mi netko reći koliko cca košta unutarnje uređenje montažne kuće (struja,voda,pločice,parket i sl)?
Znam da su velike razlike u cijenama materijala i majstora ali onako jedna sredina da se mogu bar orijentirati ako uzmem montažnu visoki roh- bau koliko toga još treba računati.
Hvala i pozdrav

fulcrum
27.09.2009., 11:20
Bok svima,

Može li mi netko reći koliko cca košta unutarnje uređenje montažne kuće (struja,voda,pločice,parket i sl)?
Znam da su velike razlike u cijenama materijala i majstora ali onako jedna sredina da se mogu bar orijentirati ako uzmem montažnu visoki roh- bau koliko toga još treba računati.
Hvala i pozdrav

To je stvarno teško reći. Zapravo nemoguće.Koliko je velika kuća? Glazura, gletanje, farbanje. Jeste li spremni bilo što od toga samostalno raditi? Jel želiš laminat za 50kn/m2 ili parket za 300kn/m2. Klik laminat kojeg sami postavite ili parket koji se treba postaviti i lakirati? Pločice iz Bauhausa za 50kn/m2 ili iz ABC interijera za 750kn/m2? Želite hidromasažnu kadu ili ili običnu?
KAkvo grijanje želite? Hoćete kupiti električne radijatore i objesiti ih o zid sami pomoću 4 vijka ili ćete platiti majstore da vam naprave centralno na plin. Doslovno razlika u investiciji 20 000 i više kuna.

Ovo što ste napisali struja i voda. Struju imate razvedenu, treba vam majstor koji će vam biti voljan potpisati onaj el. elaborat, a štekere može pikopčati netko tko se imalo razumije u struju. Voda isto. Postavljate slavine gdje ste dogovorili priključke kod projekta.

Uglavnom neki ponuđaći montažnih računaju 250€/m2 dodatno ako želite ključ u ruke. Osobno, mislim da se može proći jeftinije. I svi znamo da se može proći višestruko skuplje.

ALEN111
27.09.2009., 11:47
Slažem se sa tom cijenom koju naveo "fulcrum" od 250 eura .
Nisam siguran 100% za montažne kuće ali znam da za niskoenergetsku kuću klasično zidano ključ u ruke sa kompletnim uređenjem stoji 750-800 eura po m2 netto površine.

Amy 23
27.09.2009., 12:55
Bok svima,

Hvala i pozdrav

I ja se slažem sa kolegama,u takvim stvarima se nemože definirati točna cijena,ali se može okvirno od prilike nešto iskslkulirati!
znači sve ovisi i o tome kakvu kvalitetu želiš,i koliko si spreman novčića odvojiti za to.
Najbolje ti je obići jedno par trgovina i pogledati cijene,proizvode i usporediti kvalitetu i cijene.
Za početak trebaš samo malo odvojiti malo vremena i dobre volje!!
moj savjet na podovima nemoj štedjeti ako ćeš negdje stavljati laminat stavi minimum 8cm i da je klik,klak on ti se pod opterećenjem tj.dugotrajnijm hodanjem ne širi kod spojeva i obavezno glazura sa izolacijom.

VALA-M
28.09.2009., 20:06
Hvala fulcrum,ALEN111,Amy 23

odgovor je super jer rješavati stambeno pitanje ograničen
kao i većina financijama,uz nedostatak vremena, znanja iz ovog područja nije baš lako tako da svaki savjet dobro dođe,bar meni.
još jednom hvala na pomoći

samo pitam
29.09.2009., 11:01
LJudi trebam pomoć, ako netko zna geodetu u okolici Vela luke ili negdje iz Dalmacije koji bi htio zaradit i da ima instrument nek se javi na private, naime treba mi nekaj izmjerit i plačam ga po dogovoru i snosim putne troškove, pa ako imate nog kolegu, kolegicu nek se javi, hvala

Amy 23
02.10.2009., 22:14

haj!!
Pa ovdje niko ništa nepiše danima?
Kakva je situacija jel ima šanse da dođete do parcele?
Kakva je situacija sa kućom jel ste dobili kakve povratne informacije za niskoenergetske kuće od intala?

fulcrum
03.10.2009., 09:59
haj!!
Kakva je situacija sa kućom jel ste dobili kakve povratne informacije za niskoenergetske kuće od intala?

Evo, da ja upišem nešto. :)
Odlučio sam se (valjda) za grijanje. Kombinacija klima-bojler i glamox. I neka Toshiba za dnevni i blagavaonu.
Jedva čekam papire. :cerek:

Amy 23
03.10.2009., 10:32
Evo, da ja upišem nešto. :)
Odlučio sam se (valjda) za grijanje. Kombinacija klima-bojler i glamox. I neka Toshiba za dnevni i blagavaonu.
Jedva čekam papire. :cerek:

Baš super!!
Mi smo našli kamine,ne one klasićne nego ložišta koja možeš ugraditi gotovo svugdje naravno ako imaš dimnjak! Slučajno sam naišao na prijatelje koji to imaju i oni su mi to preporučili,naravno imaš modele za određenu kvadraturu grijanja,i oni to imaju u klasićnoj gradnji bez ikakve izolacije i kažu da im je u cijeloj kuči super toplo!
bmb kamini

fulcrum
03.10.2009., 16:18
Baš super!!
Mi smo našli kamine,ne one klasićne nego ložišta koja možeš ugraditi gotovo svugdje naravno ako imaš dimnjak! Slučajno sam naišao na prijatelje koji to imaju i oni su mi to preporučili,naravno imaš modele za određenu kvadraturu grijanja,i oni to imaju u klasićnoj gradnji bez ikakve izolacije i kažu da im je u cijeloj kuči super toplo!
bmb kamini

Gledao sam. Čini mi se jako zahvalno, ali i dost skupo. Ono kaj se meni sviđa, je oko 2000€ i nisam siguran jel dobro ići u samogradnju ili platiti ruke kaj još dodatno košta. Vidio sam da je preporuka da ložište uzima zrak iz vana, što znaći da bih morao vuć cijev kroz jednu prostoriju da bi to mogao osigurati.
Mislim da ću više zbog šminke, manje zbog topline uzeti kamin na bioetanol. Makar i oni su od 3-5kW.

baustelac99
03.10.2009., 19:48
Gledao sam. Čini mi se jako zahvalno, ali i dost skupo. Ono kaj se meni sviđa, je oko 2000€ i nisam siguran jel dobro ići u samogradnju ili platiti ruke kaj još dodatno košta. Vidio sam da je preporuka da ložište uzima zrak iz vana, što znaći da bih morao vuć cijev kroz jednu prostoriju da bi to mogao osigurati.
Mislim da ću više zbog šminke, manje zbog topline uzeti kamin na bioetanol. Makar i oni su od 3-5kW.

za ozbiljniji kamin moraš imat zrak iz vana.
Može se napraviti i u samogradnji, jednom sam naišao na blog o tome , WWW.KAMIN.BLOGER.HR

pupak
07.10.2009., 12:27
haj!!

Haj! Ma pauziram, jer ni sama još ništa ne znam.
Na parcele će se još čekati, natječaj će valjda biti do kraja godine, sad oni tek trebaju početi sa infrastrukturom i gradnjom ulica, milsil da još nije ni ishođena građevinska dozvola za to, iako bi to trebalo brzo ići.
Nadam se da ćemo uspjeti kupiti svoj djelić raja. Sve dotad mi je uzaludno fantazirati o kućama...
Od Inatala su mi se javili, dobila sam neku okvirnu ponudu za niskoenergetsku kuć, ali trebali bi se sastati s njima pa vidjeti sve detalje, ispalo bi skuplje nego tvoja zbog svih dodatnih izolacija isl., ali još uvijek prilično jeftinije nego kod ostalih. Svakako njih imamo u vidu, ali zbog gore navedenih razloga se ne žurim.
Tek kad dobijem papirić o vlasništvu svojih 900-tinjak kvadrata "podloge", idemo u borbu za dom.
Pozdrav! :-)

Amy 23
09.10.2009., 10:27
Haj! Ma pauziram, jer ni sama još ništa ne znam.
Na parcele će se još čekati, natječaj će valjda biti do kraja godine, sad oni tek trebaju početi sa infrastrukturom i gradnjom ulica, milsil da još nije ni ishođena građevinska dozvola za to, iako bi to trebalo brzo ići.
Nadam se da ćemo uspjeti kupiti svoj djelić raja. Sve dotad mi je uzaludno fantazirati o kućama...
Od Inatala su mi se javili, dobila sam neku okvirnu ponudu za niskoenergetsku kuć, ali trebali bi se sastati s njima pa vidjeti sve detalje, ispalo bi skuplje nego tvoja zbog svih dodatnih izolacija isl., ali još uvijek prilično jeftinije nego kod ostalih. Svakako njih imamo u vidu, ali zbog gore navedenih razloga se ne žurim.
Tek kad dobijem papirić o vlasništvu svojih 900-tinjak kvadrata "podloge", idemo u borbu za dom.
Pozdrav! :-)

Ja se nadam da ćeš uspjeti,jer ipak ima tridesetak parcela tako da su šanse za tvoj dijelić raja veće!
Mislim da sa intalom nebi trebalo biti problema jer koliko sam uspio čitati iz njihovih članaka oni su te kuće radili za Njemaćko tržište,koje je jako zahtjevno!:top:

pupak
13.10.2009., 09:01
Ja se nadam da ćeš uspjeti,jer ipak ima tridesetak parcela tako da su šanse za tvoj dijelić raja veće!
Mislim da sa intalom nebi trebalo biti problema jer koliko sam uspio čitati iz njihovih članaka oni su te kuće radili za Njemaćko tržište,koje je jako zahtjevno!:top:

Jooj, ma i ja se nadam da ćemo uspjeti. Onda ćemo se javiti ovima iz Intala, jer ipak je najbolje osobno sjest i popričat, i vidjet neke stvari... Držite fige... :mig:

Emmet
13.10.2009., 12:05
Jooj, ma i ja se nadam da ćemo uspjeti. Onda ćemo se javiti ovima iz Intala, jer ipak je najbolje osobno sjest i popričat, i vidjet neke stvari... Držite fige... :mig:

Definitivno poričaj o svemu sa njima jer ovo kaj imaju na web stranici nije ništa posebno, dapače, presjek standardnog zida je prilično loš. Em je toplinski dosta slab, em ti je parna brana izložena oštećenjima, a parna brana je kod ovakvog tipa konstrukcije izuzetno važna...
I obrati pažnju na još jednu stvar, oni nude izgradnju u makro i mikro panelima. Ako je cijena ista, obavezno odaberi makropanele. A ako nije onda prema mogućnostima, s time da bi napomenuo da je sistem mikropanela znatno lošiji, i smatra se zastarjelom metodom montaže.

Amy 23
14.10.2009., 20:13
Definitivno poričaj o svemu sa njima jer ovo kaj imaju na web stranici nije ništa posebno, dapače, presjek standardnog zida je prilično loš. Em je toplinski dosta slab, em ti je parna brana izložena oštećenjima, a parna brana je kod ovakvog tipa konstrukcije izuzetno važna...
I obrati pažnju na još jednu stvar, oni nude izgradnju u makro i mikro panelima. Ako je cijena ista, obavezno odaberi makropanele. A ako nije onda prema mogućnostima, s time da bi napomenuo da je sistem mikropanela znatno lošiji, i smatra se zastarjelom metodom montaže.

Svatko može kririzirati
ali samo stručnjak zna hvaliti.
KONSTATIN SERGEJEVIĆ STANISLAVSKI

Emmet
15.10.2009., 08:11
Svatko može kririzirati
ali samo stručnjak zna hvaliti.
KONSTATIN SERGEJEVIĆ STANISLAVSKI

Kaj oćeš reć, da ovo kaj sam napisao ne stoji?

dlasic
15.10.2009., 10:23
Kaj oćeš reć, da ovo kaj sam napisao ne stoji?

Stoji sve od riječi do riječi. U EU je u ovoj godini nekoliko proizvođača montažnih kuća bankrotiralo, ali sigurno ne zato što Intal "radi" za njihovo tržište.
Npr. debljina vanjskog zida (bez fasade) kod Intala je jednaka debljini unutarnjeg zida kod skupljih proizvođača. Tako mi je jasno da mogu biti jeftiniji. Ali pričati da je to niskoenergetsko... :rolleyes:

pupak
15.10.2009., 11:21

thanks, još ću ja tražiti od tebe pokoji savjet, kad dođe vrijeme... :mig:

samoborac1981
15.10.2009., 23:33
Npr. debljina vanjskog zida (bez fasade) kod Intala je jednaka debljini unutarnjeg zida kod skupljih proizvođača. Tako mi je jasno da mogu biti jeftiniji. Ali pričati da je to niskoenergetsko... :rolleyes:

pa ja bi uvijek rade deblji vanjski zid nego unutrasnji....

Amy 23
16.10.2009., 07:14
pa ja bi uvijek rade deblji vanjski zid nego unutrasnji....

Pa evo nas opet konačno na životu!
Baš je dobro što se opet okupljamo i komentiramo,kolega samoborac kao prvo;uopče nisi skužio kaj ovaj kolega komentira, daj malo razmisli pa onda pucaj !,kao drugo kolega dlasic imaš tehnički opis zida i to je to,ako želiš neke promjene u sastavu zida debljini izolacije i sl. onda se konzultiraš sa proizvođačem i uskladiš to prema svojim mogučnostima i potrebama!

Amy 23
16.10.2009., 07:27
Stoji sve od riječi do riječi. U EU je u ovoj godini nekoliko proizvođača montažnih kuća bankrotiralo, ali sigurno ne zato što Intal "radi" za njihovo tržište.

u tom slučaju ti si taj koji odlučuje o debljini zida,kad se toliko kužiš u sve to!
...a kao drugo tvornice i projektni uredi u RH moraju stajati iza toga što su ovjerili,pa tako i za debljinu zidova, njihov sastav!
Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost svakako je jedna od prednosti montažne kuće oko koje nema spora. Naravno, niskoenergetski standard moguće je postići i kod klasične gradnje, ali tada to znači dodatnih desetak centimetara toplinske izolacije. Time se debljina standardnog vanjskog zida povećava na preko 40 cm, što izravno utječe na smanjenje netto korisne površine objekta. Konkretno, niskoenergetska montažna kuća ima oko 10% veću netto korisnu površinu od zidane kuće istih karakteristika. To znači da kod brutto površine od 100 m2 (brutto površina je ona koju plaćate), odabirom montažne kuće dobivate cijelu jednu sobu više nego kod gradnje klasične zidane kuće istih karakteristika. Također, montažna kuća je osjetno lakša od klasične, pa je temeljenje jednostavnije i jeftinije.

Amy 23
16.10.2009., 07:33
Montažne kuće dostupne su kao tipski projekti (s već gotovom projektnom dokumentacijom i detaljnim proračunom troškova) ili kao visoko individualizirani projekti koji u potpunosti odgovaraju svim željama klijenta. Kuće se svojom geometrijom i fizikalnim svojstvima mogu posebno prilagoditi kontinentalnoj ili mediteranskoj klimi.
Također su moguće preinake projekta kako bi se postigle karakteristike niskoenergetske ili pasivne kuće, a sve s ciljem uštede energije i dugoročne isplativosti početne investicije.

Emmet
16.10.2009., 08:01
Montažne kuće dostupne su kao tipski projekti (s već gotovom projektnom dokumentacijom i detaljnim proračunom troškova) ili kao visoko individualizirani projekti koji u potpunosti odgovaraju svim željama klijenta. Kuće se svojom geometrijom i fizikalnim svojstvima mogu posebno prilagoditi kontinentalnoj ili mediteranskoj klimi.
Također su moguće preinake projekta kako bi se postigle karakteristike niskoenergetske ili pasivne kuće, a sve s ciljem uštede energije i dugoročne isplativosti početne investicije.

Šta je ovo?:confused:
Čije su montažne kuće dostupne kao tipski projekti? Jel ti ovo reklamiraš Intal? Ili je ovo ipak generalna tvrdnja za sve proizvođače, jer ako je tako, onda je krivo. Prozirno.:flop:

dlasic
16.10.2009., 08:09
u tom slučaju ti si taj koji odlučuje o debljini zida,kad se toliko kužiš u sve to!

Nakon mog drvljenja po forumu dvije godine (?), moja marlesica je plaćena i stiže polovinom studenog...

Čije su montažne kuće dostupne kao tipski projekti? Jel ti ovo reklamiraš Intal? Ili je ovo ipak generalna tvrdnja za sve proizvođače, jer ako je tako, onda je krivo. Prozirno.:flop:

Slažem se...

Amy 23
16.10.2009., 09:11

To ti je generalna tvrdnja za sve proizvođače!
Ne reklamiram nikoga!
:kava:

Emmet
16.10.2009., 09:25
To ti je generalna tvrdnja za sve proizvođače!
Ne reklamiram nikoga!
:kava:

E to ti je kriva tvrdnja. Informiraj se malo bolje.
A što se ostalih komentara na stručnost tiče, osjećam se apsolutno kompetentnim i stručnim debatirati na ovoj temi.

Amy 23
16.10.2009., 10:00
A što se ostalih komentara na stručnost tiče, osjećam se apsolutno kompetentnim i stručnim debatirati na ovoj temi.

Montažne kuće - vodič • Članci | webgradnja.hr
daj si malo ovo pogledaj,pročitaj itd...
:ne zna:

todo
17.10.2009., 19:07
[QUOTE=dlasic;23084438]
Nakon mog drvljenja po forumu dvije godine (?), moja marlesica je plaćena i stiže polovinom studenog...

Čestitam!
Nego pitanje, kakvo si grijanje uzimao? Klasično, podno ili kombinacija?
Naime ja sam u fazi glavnog projekta te razbijam glavu sa time.
BTW, dali si dobio kakav popust kod Vukmanića? :mig:

Pozdrav!

P.S.
javi kada počinje montaža...po mogućnosti poprati sa slikama :)

Žeža
18.10.2009., 00:05
pozdrav svima, evo mene kao povratnika opet na forumu u ovoj temi. Mi smo zaključili ugovor sa Domus+, ali prije toga smo prošli svega i posjetili dosta firmi u Hrv. i BiH. Vidim da je aktualan Intal Milići. Naše iskustvo - jako negativno. Intal je jedna od firmi koje smo posjetili i vidjeli njihovu "tvornicu" i kuću koju su gradili. Tvornica je nadstrešnica usred šume i čim smo vidjeli gdje i kako rade odustali smo od njih

dlasic
18.10.2009., 13:33
Čestitam!
Nego pitanje, kakvo si grijanje uzimao? Klasično, podno ili kombinacija?
Naime ja sam u fazi glavnog projekta te razbijam glavu sa time.

Podno, najvjerojatnije u cijeloj kući (male su šanse da se odlučimo za zidno u sobama) i toplinska pumpa.

todo
18.10.2009., 17:37
Podno, najvjerojatnije u cijeloj kući (male su šanse da se odlučimo za zidno u sobama) i toplinska pumpa.

hm, meni su prilikom izrade glavnog projekta rekli da samo podno grijanje neće biti dostatno te da moram ići na min. 1 zidni radijator po prostoriji... :confused:
Malo mi je to čudno...
Tko ti je radio glavni projekt? I može malo detalja o toplinskoj pumpi? Koliko to poskupljuje cijelu stvar?

dlasic
18.10.2009., 20:57
hm, meni su prilikom izrade glavnog projekta rekli da samo podno grijanje neće biti dostatno te da moram ići na min. 1 zidni radijator po prostoriji... :confused:
Ne znam koju izvedbu si ti planirao, mi smo uzeli 'mega' i trostruka stakla na prozorima, ali mislim da je i za 'normal' podno dovoljno.

I može malo detalja o toplinskoj pumpi? Koliko to poskupljuje cijelu stvar?
Inicijalno smo razmišljali o kondenzacijskom plinskom i solarnom za toplu vodu i potporu grijanju. Na to dodaš cijenu dimnjaka i plinskog priključka (za početak bi trebali spremnik plina, a i to košta), pa dođeš na vrlo blisku cijenu...

VALA-M
19.10.2009., 09:14
halo svima,

Ima li netko iskustva sa Dom investom?
I kako bi trebao izgledati zahtjev za ponudu ukoliko želim dobiti sve informacije za montažnu - niskoenergetsku?
Da li ima koji važan detalj za primorski kraj gdje ima jake bure na koji bi trebala paziti kod pregovora sa ponuđačima montažnih kuća.

Hvala,pozdrav

Emmet
19.10.2009., 10:21
Malo sam samo bacio pogled na to kaj nude na webu i mogu samo reći da to kaj oni nude u standardu definitivno nije niskoenergetsko. Uk zida je 0,23 W/m2K, što i nije nešto. No iako je zid osnovna pretpostavka, nije i jedini uvijet da kuća bude niskoenergetska. Moraš posvetiti pažnju izoliranju potkrovlja (krovišta), kvaliteti stolarije, izolaciji podova...

Što se bure tiče, statika se proračunava za svaku kuću posebno ovisno o klimatskim uvjetima u kojima se nalazi (snjeg, vjetar....) tak da postoji mogućnost da 2 iste kuće na različitim mjestima, neće imati istu statiku, no to ne treba posebno naglašavati kod upita jer svaka ozbiljna firma zna da je to tak, i zna rasporede tih klimatskih (potresnih i vjetrovnih) zona.

Mislim da ti je za upit dovoljno poslati nacrt, ako ga imaš, a ako ne onda opis kuće i prostorija koje ti trebaju, dakle navesti koliko soba, kupaona, da li ostava ili neka specijalna prostorija, koliko kvadrata, da li prizemnica ili s potkrovljem....

Također, trebalo bi i svakako poslati kopiju katastarskog plana da se vidi pristup, strane svijeta, veličinu parcele ali i da se zna u kojem području se kuća gradi zbog uvjeta (npr. u Istri je dozvoljeni nagib krova 17-22 stupnjeva a u npr. Privlaci 18-30 ili tak nekaj).

Amy 23
20.10.2009., 08:35

to su stručni članci od webgradnje.hr koje ti osporavaš svojim kolegama da nisu dovoljno stručni za ono sto su napisali!!!!!:s

VALA-M
20.10.2009., 10:28
Hvala Emmetu na odgovoru,

Još me nešto muči kako ide to sa PDV-om kod prve nekretnine da li imam
pravo na povrat ili tako nešto?
Naime kao i mnogi imam problema sa kreditom tj ne mogu dignuti veći iznos pa si moram baš sve isplanirati, zato mi svaka informacija vrijedi zlata.
Lijepi pozdrav

Amy 23
20.10.2009., 11:04
Hvala Emmetu na odgovoru,

Još me nešto muči kako ide to sa PDV-om kod prve nekretnine da li imam
pravo na povrat ili tako nešto?
Naime kao i mnogi imam problema sa kreditom tj ne mogu dignuti veći iznos pa si moram baš sve isplanirati, zato mi svaka informacija vrijedi zlata.
Lijepi pozdrav

e ovako ako uvoziš kuću iz BiH u RH onda nemožeš dobiti povrat PDV-a
jedino ako imaš firmu građevinsku onda možeš kupiti kuću na firmu,na kuću moraš staviti ploću da ti je tu sjedište u tom slučaju imaš pravo na povrat PDV-a!

todo
20.10.2009., 13:33
Ne znam koju izvedbu si ti planirao, mi smo uzeli 'mega' i trostruka stakla na prozorima, ali mislim da je i za 'normal' podno dovoljno

Hm, ja sam uzeo Basic izvedbu i čini mi se da bi to trebalo biti dostatno. Mislim da je Mega malo previše, ja sam u ZG a ti?

Inicijalno smo razmišljali o kondenzacijskom plinskom i solarnom za toplu vodu i potporu grijanju. Na to dodaš cijenu dimnjaka i plinskog priključka (za početak bi trebali spremnik plina, a i to košta), pa dođeš na vrlo blisku cijenu...

Da, ja sam isto razmišljao o tome, međutim odustao sam od toga jer je izolacija izvrsna te bi potrošnja energenta (plin) bila minimalna. Podno grijanje ti je vodeno ili si uzeo strujno? I dali si predvidio mjesta za klima-uređaje?

dlasic
20.10.2009., 14:20
Hm, ja sam uzeo Basic izvedbu i čini mi se da bi to trebalo biti dostatno. Mislim da je Mega malo previše, ja sam u ZG a ti?

Isto Zg. Nema previše :zubo:, pogotovo za ne preveliku razliku u cijeni.

Da, ja sam isto razmišljao o tome, međutim odustao sam od toga jer je izolacija izvrsna te bi potrošnja energenta (plin) bila minimalna. Podno grijanje ti je vodeno ili si uzeo strujno? I dali si predvidio mjesta za klima-uređaje?
Grijanje i hlađenje će biti preko toplinske pumpe.

VALA-M
27.10.2009., 10:48
Dobar dan svima,

Može li mi netko reći šta misli o Natura studio - oni nude također
montažne niskoenergetske kuće i vanjski zid im je čak 37 cm.
Oni su novi na tržištu, pa nisam sigurna šta da mislim, web je još u fazi izrade pa se mora direktno ići kod njih,inače ovo im je adresa.
www.naturastudio.hr
Pozdrav :)

Emmet
27.10.2009., 11:36
Dobar dan svima,

Oni su novi na tržištu, pa nisam sigurna šta da mislim, web je još u fazi izrade pa se mora direktno ići kod njih,inače ovo im je adresa.
www.naturastudio.hr

Teško je na osnovu ovoga nešto reći. U graditeljstvu (ali i drugdje) su reference jako bitne. Što se zida tiče, pitanje je kakvog je presjeka, koji se materijali ugrađuju i naravno kolika je cijena.
Ako imaš još koji input, bilo bi zgodno.

fulcrum
27.10.2009., 17:48
Dobar dan svima,

www.naturastudio.hr

Ja sam dobio ponudu od njih s razlikom od 2-3 tisuće kuna. Moja je od domusplusa. Prednosti koje oni imaju s obzirom na domusplus: deblji zid, bolja stolarija, limarija u boji (ne znam jel plastificirana). U njihovoj ponudi nisu bile alu rolete nego obične i još nekaj čeg se ne sjećam točno. Imaju dost naselja po Istri izgrađena. Moj prijatelj je bio u jednoj njihovoj kući i kaže da je jako kvalitetno to sve izgledalo. Imaju onu foru sa cijevi (lampom) koja npr. u hodnike reflektira sunčevu svijetlost preko dana, a prek noći je klasična lampa.

VALA-M
04.11.2009., 18:39
Zahvaljujem na odgovoru i molila bi ako bi mi mogli dati informaciju gdje se te kuće nalaze(u istri), jer sam ja došla do informacije da se naselja tek planiraju graditi.

fulcrum
05.11.2009., 17:51
Ja čuo da su gotove - Marčana. Ima ih i Vodnjan, Kršan, Rakalj.

mustang11
12.11.2009., 03:47
Pozdrav. Imam jedno pitanje za znalce. Dobio sam rješenje o uvjetima gradnje i glavni projekt je pri kraju - ali za zidanu kuću.
Da li se ja mogu predomisliti i na temelju te dokumentacije graditi montažnu kuću ( većina proizvođača montažnih kuća radi po nacrtima tj. željama kupaca)??

Hvala

Emmet
12.11.2009., 07:46
Budući da neki (većina, svi?) proizvođači nude izradu glavnog projekta u cijeni kuće, ne vidim nikakvu zapreku. Glavni projekt zidane i montažne kuće se razlikuje, tako da njega kao takvog nećeš moći iskoristiti, ali se na osnovu njega vrlo brzo napravi novi glavni projekt.
Najbolje je obratiti se nekoj firmi koja radi montažne kuće i poslati im ovakav upit, pa ćeš dobiti i jasan odgovor.
Za domus+ sam siguran da možeš raditi skoro pa kaj god želiš. Oni sad imaju i neke zanimljive akcije. Ustvari, sad u krizno vrijeme je, ako imaš love, možda i najbolje za gradnju, jer imam opsjećaj da su proizvođači montažnih kuća, ali i općenito građevinari spremni na kompromise i cjenkanje. Sretno.

mustang11
12.11.2009., 16:48
Hvala!!

stock1
13.11.2009., 22:02

jel toplinska pumpa sa dizalicom topline? tko će ti raditi i koliko će te otprilike koštati?

todo
18.11.2009., 08:52

Prijatelju,
imaš li preporuku za izvođača temelja? Tko je tebi radio i dali si zadovoljan?
Ja sada trebam skupiti ponude za temelje i podrum, a nebi se želio zaj***ti... :kava:
Unaprijed hvala na odgovoru.... :s

Pozdrav.

dlasic
18.11.2009., 19:50
Prijatelju,
imaš li preporuku za izvođača temelja? Tko je tebi radio i dali si zadovoljan?
Ja sada trebam skupiti ponude za temelje i podrum, a nebi se želio zaj***ti... :kava:
Unaprijed hvala na odgovoru.... :s

Pozdrav.

Imaš privatnu poruku

dlasic
18.11.2009., 19:53
jel toplinska pumpa sa dizalicom topline? tko će ti raditi i koliko će te otprilike koštati?

Toplinska pumpa i dizalica topline su ti dva naziva za istu stvar. Sami uređaj sa spremnikom tople vode je oko 55 tisuća kuna.

louiseM
20.11.2009., 12:04
znate li nešto o montažnim objektima, kontejnerima koji se koriste za vikendice. Detaljne informacije o tome sam dobila u marlesu, Beton rad,
eko-drvo. uglavnom bismo htjeli malu, namještenu kućicu za more
cca 20 m2 ?

iskustva molim....

msulentic
20.11.2009., 22:39

Za cca 15-20 dana ću moći podijeliti iskustva sa Intalom kad kuća bude montirana.
Što se tiče presjeka zida, možete sami zahtjevati presjek u skladu sa projektom i propisima.
Ponuda koju sam ja dobio je stvarno prihvatljiva i financijski i energetski.:top:

pupak
23.11.2009., 13:03
Za cca 15-20 dana ću moći podijeliti iskustva sa Intalom kad kuća bude montirana.
Što se tiče presjeka zida, možete sami zahtjevati presjek u skladu sa projektom i propisima.
Ponuda koju sam ja dobio je stvarno prihvatljiva i financijski i energetski.:top:

Baš me zanima tvoje iskustvo...oni su mi stalno na pameti, ali me svi živi odgovaraju od njih....

Amy 23
25.11.2009., 10:31

pozdrav!
Gradiš intalovu kuću,podijeli komentar sa nama kada bude kuća gotova. može pitanje tko ti je gradio temelje? koliko te je došlo? koliko je kvadrata kućica?:top:

gondomirka
25.11.2009., 23:42
govorite li o intal-milići? evo sad proguglah, je li moguće da su im ovo aktualne cijene:
R.br. Tip kuće Površina u m2 (bruto) Ukupna cijena u KM* Ukupna cijena u EUR**
1. S-01 49.32 20.960,00 9.160,00
2. S-02 55.46 23.570,00 10.300,00
3. S-03 61.65 26.200,00 11.450,00
4. S-04 79.26 32.890,00 14.373,00
5. S-05 84.49 35.060,00 15.320,00
6. S-06 100.84 39.220,00 17.140,00
7. S-07 116.68 46.110,00 20.150,00

kuća od 100 i nešto kvadrata za 20 tisuća eura???

@ ima li itko iskustva s ovima: http://www.files.com.ba/onama.php

također djeluju povoljno.

msulentic
28.11.2009., 01:12
pozdrav!
Gradiš intalovu kuću,podijeli komentar sa nama kada bude kuća gotova. može pitanje tko ti je gradio temelje? koliko te je došlo? koliko je kvadrata kućica?:top:

Jučer sam bio u kontroli prije isporuke, mogu reći da sam jako zadovoljan i sa izvedbom i sa stolarijom.
Btw. saznao sam da je to predratna tvornica "Bosna Ilijaš",a bivši direktor im je danas vlasnik slovenske tvornice Lumar.

msulentic
28.11.2009., 01:15
govorite li o intal-milići? evo sad proguglah, je li moguće da su im ovo aktualne cijene:
R.br. Tip kuće Površina u m2 (bruto) Ukupna cijena u KM* Ukupna cijena u EUR**
1. S-01 49.32 20.960,00 9.160,00
2. S-02 55.46 23.570,00 10.300,00
3. S-03 61.65 26.200,00 11.450,00
4. S-04 79.26 32.890,00 14.373,00
5. S-05 84.49 35.060,00 15.320,00
6. S-06 100.84 39.220,00 17.140,00
7. S-07 116.68 46.110,00 20.150,00

kuća od 100 i nešto kvadrata za 20 tisuća eura???

@ ima li itko iskustva s ovima: http://www.files.com.ba/onama.php

također djeluju povoljno.

Točno, to su cijene tipskih objekata.
Za nešto bolju izolaciju treba izdvojiti koji euro više:-), ali ne značajno.
Moj objekt je 173m2 brutto, 35.000 EUR + PDV.

Žoharzilla
28.11.2009., 18:22

Daj napiši, molim te, kako si stupio s njima u kontakt. Poslao sam im poruku i zamolbu za ponudu preko njihove web stranice i ne odgovaraju već desetak dana.:confused:

Malo sam uspoređivao njihovu ponudu i ponude nekih proizvođača iz RH, pa me zanimaju neke stvari. Ispadaju jeftiniji, ali ne znam kakva je kvaliteta, a i ovo što ne odgovaraju na poruke me malo brine...:ne zna:

Ovih 43 000 €(s PDV-om) je samo za kuću, ili je tu i:
-hrana i smještaj montera
-prijevoz od granice
-projektna dokumentacija
-projekt elektroinstalacije
-crijep
-klupice
-dimnjak
-limarski radovi
-vodovod i kanalizacija

E da, i koja je debljina vanjskog zida za tu cijenu i kvdraturu?
Odgovor može i na PM.

Unaprijed hvala na odgovoru!

msulentic
29.11.2009., 00:42
Daj napiši, molim te, kako si stupio s njima u kontakt. Poslao sam im poruku i zamolbu za ponudu preko njihove web stranice i ne odgovaraju već desetak dana.:confused:

Malo sam uspoređivao njihovu ponudu i ponude nekih proizvođača iz RH, pa me zanimaju neke stvari. Ispadaju jeftiniji, ali ne znam kakva je kvaliteta, a i ovo što ne odgovaraju na poruke me malo brine...:ne zna:

Ovih 43 000 €(s PDV-om) je samo za kuću, ili je tu i:
-hrana i smještaj montera NE
-prijevoz od granice DA
-projektna dokumentacija DA
-projekt elektroinstalacije DA
-crijep NE
-klupice NE
-dimnjak NE
-limarski radovi NE
-vodovod i kanalizacija NE

Odgovor može i na PM.

Debljina nije bitna, nego izolacija odnosno gubici; U=0,116W/m2

-hrana i smještaj montera NE
-prijevoz od granice DA
-projektna dokumentacija DA
-projekt elektroinstalacije DA
-crijep NE
-klupice NE
-dimnjak NE
-limarski radovi NE
-vodovod i kanalizacija NE

Odgovor može i na PM.

dlasic
29.11.2009., 10:42

OK, ovi ili su počeli koristiti Titanodur (http://www.forum.hr/showpost.php?p=6979797&postcount=98) ili im je zid debel 40 cm. Moja kuća ima 140 mm mineralne vune u zidu i 10 cm stiropor fasade, pa je U 'samo' 0,16 W/m^2K.

msulentic
29.11.2009., 16:34
OK, ovi ili su počeli koristiti Titanodur (http://www.forum.hr/showpost.php?p=6979797&postcount=98) ili im je zid debel 40 cm. Moja kuća ima 140 mm mineralne vune u zidu i 10 cm stiropor fasade, pa je U 'samo' 0,16 W/m^2K.

A koje je debljine tvoj zid i koji materijali su ugrađeni?

sky cruiser
29.11.2009., 17:10

:eek: 14 cm vune i 10 cm stiropora :s

E to se zove izolacija ...

Ja sa svojih "nategnutih i starim digitronom navučenih" 0.28 ispadam smiješan.

sky cruiser
29.11.2009., 17:14
OK, ovi ili su počeli koristiti Titanodur (http://www.forum.hr/showpost.php?p=6979797&postcount=98)

... hm, da, ako su ubacili sloj TITANODURA, i samo 2 mm debel sloj, onda je to druga priča.
Treba kontaktirati čovjeka koji je to patentirao (na našu sreću, navarća na ovaj forum) i zove se mislim Edgar, ili tako nekako... on može detaljnije pojasnit toplinske učinke Td -a

dlasic
30.11.2009., 07:23
A koje je debljine tvoj zid i koji materijali su ugrađeni?

Marlesov mega sustav: (iznutra prema van) fermacell ploča, paropropusna folija, drveni okvir 16 cm (14 cm mineralna vuna), fermacell, 10 cm stiropora (zapravo, stavljen je sivi stiropor, koji navodno ima 20% bolja izolacijska svojstva), armirna masa i mrežica, te će doći još završni sloj fasade. Ukupno 29,6 cm.

dlasic
30.11.2009., 07:29
:eek: 14 cm vune i 10 cm stiropora :s

E to se zove izolacija ...

Ja sa svojih "nategnutih i starim digitronom navučenih" 0.28 ispadam smiješan.

Ne bih rekao da ispadaš smiješan, prije ja sada u podstanarstvu koji grijem vrapce...

ALEN111
30.11.2009., 09:17
EUROPSKE minimalne norme za prolaznost topline kod niskoenergetskih kuća "U"
zid-U=0.28W/m2K
krov- U=0,20W/m2K
pod deka - U=0,35W/m2K

molim da me isprave stručnjaci ako nisam u pravu
Večina vas govori samo o zidovima a šta je sa izolacijom krovišta,deke,prozori,ulazna vrata

dlasic
30.11.2009., 13:53
EUROPSKE minimalne norme za prolaznost topline kod niskoenergetskih kuća "U"
zid-U=0.28W/m2K 0,16
krov- U=0,20W/m2K 0,14
pod deka - U=0,35W/m2K nemam pojma, gotovi pod treba biti 17 cm, od toga barem 10 stiropor

molim da me isprave stručnjaci ako nisam u pravu
Večina vas govori samo o zidovima a šta je sa izolacijom krovišta,deke,prozori,ulazna vrata

Prozori sa trostrukim staklima 0,7 W/m2K (argon, low-e), okvir prozora 0,99 W/m2K, pretpostavljam isti i za ulazna vrata. Pričam o onome što znam, a ne pokušavam reklamirati nikoga.

msulentic
01.12.2009., 00:24
Prozori sa trostrukim staklima 0,7 W/m2K (argon, low-e), okvir prozora 0,99 W/m2K, pretpostavljam isti i za ulazna vrata. Pričam o onome što znam, a ne pokušavam reklamirati nikoga.

od kojeg materijala su ulazna vrata?

dlasic
01.12.2009., 09:04
od kojeg materijala su ulazna vrata?

Sva vanjska stolarija je drvena.

Chew
15.12.2009., 19:56
Pozdrav svima!

prva mi je poruka ali pročitao sam sve što se je ovdje napisalo u zadnje 3 godine...

Zanima me koje postoje opcije za grijanje montažnih kuća, budući da su nisko energetske. Planiram prizemnu kuću od 120m² i vidio sam da postoji klasično centralno grijane, podno, komin, toplinska pumpa itd.

Ne znam puno o tome a bitno je pitanje. Evo par pitanja:

koje bi dovoljno bilo za opisanu kuću u kontinentalnoj HR?
je li grijanje u centru kuće (npr. komin) može grijati sve do zadnje prostojie
koje su cijene svake opcije?
kada se ugrađuje grijanje? Kod roh-baua? Odmah poslije njega? U kojem sloju se stavlja podno?
Da li je u opće isplativo grijanje na struju?

Nadam se naći osobu koja je to sve već pretražila.

viz
17.12.2009., 12:17
Marlesov mega sustav... Ukupno 29,6 cm.

Jeste li isplanirali i sustav prozračivanja?
Budući da imate jako dobru toplinsku izolaciju kuće, smanjenjem gubitaka prozračivanja rekuperacijom topline izlaznog zraka, ukupni toplinski gubitci dosta bi se smanjili.
Kakav sustav grijanja i hlađenja je predviđen u kući?

Amy 23
30.12.2009., 20:34
Jučer sam bio u kontroli prije isporuke, mogu reći da sam jako zadovoljan i sa izvedbom i sa stolarijom.
Btw. saznao sam da je to predratna tvornica "Bosna Ilijaš",a bivši direktor im je danas vlasnik slovenske tvornice Lumar.

pozdrav jel je kučica gotova'

afrikana
11.01.2010., 21:55
interesiraju me vasa iskustva sa firmom DOM PROJEKT???:ne zna::ne zna:

hdrazeno
12.01.2010., 14:45

Poštovanje

zanima me kako je sve prošlo kako je bilo s plačanjem sobzirom da nisu iz hrvatske, kako su odradili posao, u principu me sve zanima sobzirom da planiram ove godine kupiti montažnu pa bih volio informacije.
unaprijed hvala

hdrazeno
14.01.2010., 09:19
dali je netko imao iskustva sa montažnim kućama iz Ivanjica

el gringo
17.01.2010., 11:48
pozdrav svima, imam neobično pitanje buduci da nisam upoznat sa gradnjom,imam u planu izgraditi sam montaznu kuću od 30 kvadrata,naime to bi inace bio kiosk za hranu i pice na plazi,dali mi treba za izgradnju nekakva papirologija tipa nacrti pregledani od gr. inženjera/arhitekta ili? hvala unaprijed

msulentic
18.01.2010., 16:45
pozdrav jel je kučica gotova'
je,je, još prošle godine;-), nije sve završeno(fasada i nutarnje gletanje) jer nas je uhvatio snijeg pa smo završetak odgodili dok se vrijeme popravi.

Emmet
19.01.2010., 10:36
interesiraju me vasa iskustva sa firmom DOM PROJEKT???:ne zna::ne zna:

Moje iskustvo je takvo da sam im poslao upit i zatražio ponudu nakon što sam dobio njihov mail i katalog poštom na kućnu adresu, i nisu mi se uopće javili. Prošlo je već tri tjedna, od njih niti glasa. Čisto sumnjam da im je u današnje vrijeme takva gužva da se ne mogu niti javiti sa mailom tipa, zaprimili smo vaš upit i javit ćemo se čim izvršimo kalkulaciju. To bi npr. ja odgovorio na svaki upit koji dobijem isti dan. Jako neozbiljno...
Mislim da je to to, kaj se Dom projekta tiče, mene nebudu vidjeli.

pupak
20.01.2010., 12:21
Moje iskustvo je takvo da sam im poslao upit i zatražio ponudu nakon što sam dobio njihov mail i katalog poštom na kućnu adresu, i nisu mi se uopće javili. Prošlo je već tri tjedna, od njih niti glasa. Čisto sumnjam da im je u današnje vrijeme takva gužva da se ne mogu niti javiti sa mailom tipa, zaprimili smo vaš upit i javit ćemo se čim izvršimo kalkulaciju. To bi npr. ja odgovorio na svaki upit koji dobijem isti dan. Jako neozbiljno...
Mislim da je to to, kaj se Dom projekta tiče, mene nebudu vidjeli.

Mi smo isto bili poslali upit, da bi nam tek nakon nekog vremena odogovorili , i to prilično općenito....pa je onda dragi opet sročio mail sa sto jednim potpitanjem i zamolbom.
Na koncu konca, shavtili smo da dok ne odemo na lice mjesta i oči u oči, zapravo ni od kog nećemo dobiti konkretnu inofrmaciju o onome što mitražimo i trebamo, i sa nekim konkretnim ciframa.....
Dakle, čim realiziramo zemljište, idemo u obiojanje pragova, pa što bude povoljnije... :-)

pupak
20.01.2010., 12:37
Ja sam isto u načelu najviše za Favorit kuće, jer za relativno sličnu ili malo veću cijenu (bar po onim informacijama koje sam dobila) dobijemo zidanu niskoenergetsku kuću, umjesto drvene. Razlika, jel?
NO, na žalost nama je to skoro pa nemoguće, jer gradnja takve kuće po ugovoru traje do 7 mjeseci, dok je montažna gotova za više od pola tog vremena prije, a mi kao podstanari moramo čim prije useliti jer ne možemo niti teoretski plaćati i ratu kredita i podstanarstvo.
I ne, ne možemo živjeti kod nekog od svojih, jer dolazimo iz Dalmacije i ovdje nemamo nikog...

Emmet
20.01.2010., 13:21
Ja sam isto u načelu najviše za Favorit kuće, jer za relativno sličnu ili malo veću cijenu (bar po onim informacijama koje sam dobila) dobijemo zidanu niskoenergetsku kuću, umjesto drvene. Razlika, jel?
NO, na žalost nama je to skoro pa nemoguće, jer gradnja takve kuće po ugovoru traje do 7 mjeseci, dok je montažna gotova za više od pola tog vremena prije, a mi kao podstanari moramo čim prije useliti jer ne možemo niti teoretski plaćati i ratu kredita i podstanarstvo.
I ne, ne možemo živjeti kod nekog od svojih, jer dolazimo iz Dalmacije i ovdje nemamo nikog...

Ja osobno ne vidim zašto bi bila prednost imati zidanu kuću, no o tome smo već raspravljali...
Drugim riječima, nemaš vremena čekati zidanje, ok, radi drvenu montažnu kuću i sigurno nećeš požaliti. Ustvari, možeš požaliti ko i sa svim drugim ako odabereš krivog izvođača (proizvođača) koji će te obraditi, ali ako u tom segmentu imaš sreće, mislim da ti neće biti žao.

xls
21.01.2010., 16:35

hm, ne smetnite s uma da treba potrositi dosta vremena na dokumentaciju i prikljucke (barem vodu i struju trebate rjesiti prije pocetka bilo koje gradnje), a po zavrsetku gradnje na dokumentaciju (upis objekta) i okolis tako da je realan rok (samo klasicne gradnje bez dokumentacije) blize min 12 mjeseci, a montazne eventualno 2-3 mj manje.

nemam iskustva - glazura u montaznim kucama je klasicina ili nesto drugo (ako je najvise vremena traje susenje glazura prije postava parketa)?

nisam shvatio imate li vec teren (ili ide iz kredita)?

sto se kredita tice - vjerojatno se moze dogovoriti da banka placa izvodjacu po situacijama, uz pocek glavnice bar 6-12 mjeseci (ili uporabne/useljenja) - time vas rata ne bi trebala "udaviti" tijekom gradnje.

ALEN111
21.01.2010., 18:39
hm, ne smetnite s uma da treba potrositi dosta vremena na dokumentaciju i prikljucke (barem vodu i struju trebate rjesiti prije pocetka bilo koje gradnje), a po zavrsetku gradnje na dokumentaciju (upis objekta) i okolis tako da je realan rok (samo klasicne gradnje bez dokumentacije) blize min 12 mjeseci, a montazne eventualno 2-3 mj manje.

nemam iskustva - glazura u montaznim kucama je klasicina ili nesto drugo (ako je najvise vremena traje susenje glazura prije postava parketa)?

nisam shvatio imate li vec teren (ili ide iz kredita)?

sto se kredita tice - vjerojatno se moze dogovoriti da banka placa izvodjacu po situacijama, uz pocek glavnice bar 6-12 mjeseci (ili uporabne/useljenja) - time vas rata ne bi trebala "udaviti" tijekom gradnje.

Favoriti za izgradnju klasićne niskoenergetske kuće sa uređenjem okoliša i kompletnom papirologijom imaju rok od max.7mjeseci koji je podpisan od njihove strane prije samog početka

xls
21.01.2010., 20:40
Favoriti za izgradnju klasićne niskoenergetske kuće sa uređenjem okoliša i kompletnom papirologijom imaju rok od max.7mjeseci koji je podpisan od njihove strane prije samog početka

ok, to je vrlo korektan rok za narucitelja.

no prije toga treba kupiti zemljiste, izraditi i ovjeriti PGP (najmanje 1 mj), izraditi gradjevinsku/uvjete gradnje (najmanje 1.5 mj, realno 6 mj), spojiti vodu i struju (najmanje 1 mj, realno bar 2 mj) i tek onda graditi.

nakon gradnje treba upisati objekt (to takodjer traje min 1 mj).

i eto, nakupi se mjeseci...

mimi29
24.01.2010., 08:51
jel mi može neko nešto reći o montažnim kućama extra tima iz kaštela.....i kakav je to zid i izolacija...http://www.extra-tim.com/ogradnji.asp

lucy03
24.01.2010., 16:09
Pozdrav,
željela bih vas ovdje pitati za mišljenje o drvenim kućama. Naime, kako je moja sestra studentica u Zg-u a i ja ću to uskoro postati, roditelji su došli na ideju da kuću u slavoniji(mjesto sada nije bitno-grad je) prodaju. Agencija je kuću procijenila na cca. 100000eura. I sad, za tih sto tisuća eura recimo možemo kupiti drvenu kuću od 153m2 za 54000 eura, zemljište u okolici Zagreba(u zagrebačkoj županiji) za 20-ak tisuća eura i npr. da nam ostatak ostane za sve ostale radove. Mislite li da je to dobra investicija?

P.S. evo slika kuće koju bi možda kupili da se odlučimo za tu opciju:

http://img682.imageshack.us/img682/3498/fgfgfgfgv.th.jpg (http://img682.imageshack.us/i/fgfgfgfgv.jpg/)

Emmet
25.01.2010., 09:49
jel mi može neko nešto reći o montažnim kućama extra tima iz kaštela.....i kakav je to zid i izolacija...http://www.extra-tim.com/ogradnji.asp

Nosiva konstrukcija je čelična. Karakteristike zida ne mogu komentirati jer nisam nigdje vidio debljine po "slojevima" ali ako me pitaš da li bi preporučio takvu konstrukciju za objekt u kojem bi se stanovalo, odgovor je definitivno ne, što ne znači da tebi to ne bi bilo zadovoljavajuće.

dlasic
25.01.2010., 10:27
Nosiva konstrukcija je čelična. Karakteristike zida ne mogu komentirati jer nisam nigdje vidio debljine po "slojevima" ali ako me pitaš da li bi preporučio takvu konstrukciju za objekt u kojem bi se stanovalo, odgovor je definitivno ne, što ne znači da tebi to ne bi bilo zadovoljavajuće.

Pretpostavljam da svoj zaključak temeljiš na sendvič panelu koji je dio kunstrukcije, a ne na samom okviru. I u tom slučaju ću se složiti sa tobom.
Kanadske kuće u Zaprešiću se grade sa čeličnom konstrukcijom; bilo je nekih zabrinutosti o životu unutar Faradayeva kaveza, no vidim da se ljudi ne žale...

Emmet
25.01.2010., 10:50
Pretpostavljam da svoj zaključak temeljiš na sendvič panelu koji je dio kunstrukcije, a ne na samom okviru. I u tom slučaju ću se složiti sa tobom.
Kanadske kuće u Zaprešiću se grade sa čeličnom konstrukcijom; bilo je nekih zabrinutosti o životu unutar Faradayeva kaveza, no vidim da se ljudi ne žale...

Upravo tako. Iako, i okvirna čelična konstrukcija ne bi bila moj prvi odabir, ali može proći.
Što se efekta Faradayeva kaveza tiče, mišljenja sam da se to teško može osjetiti, to je više problem koji se manifestira kroz neko duže vrijeme, no teško je reći. Budući da večinu svog života živim u tom kavezu (čitaj armirani beton), ne znam da li ove probleme koje imam danas mogu zahvaliti njemu, ili nečem drugom.
No, kad budem gradio svoju kuću, kaveza sigurno neće biti. :)

mimi29
25.01.2010., 10:52
Upravo tako. Iako, i okvirna čelična konstrukcija ne bi bila moj prvi odabir, ali može proći.
Što se efekta Faradayeva kaveza tiče, mišljenja sam da se to teško može osjetiti, to je više problem koji se manifestira kroz neko duže vrijeme, no teško je reći. Budući da večinu svog života živim u tom kavezu (čitaj armirani beton), ne znam da li ove probleme koje imam danas mogu zahvaliti njemu, ili nečem drugom.
No, kad budem gradio svoju kuću, kaveza sigurno neće biti. :)

objasnite mi malo bolje....:ne zna:...to mi je za vikendicu...

Emmet
25.01.2010., 11:56
objasnite mi malo bolje....:ne zna:...to mi je za vikendicu...

Ako je riječ o vikendici, onda mislim da se ne bi trebala opterećivati sa takvim stvarima, no ja bi svejedno odabrao drvo, jer mi je jednostavno kao materijal puno bliže.

Što se Faradayevog kaveza tiče, da sad tu ne komlpiciram, pokušat ću biti što kraći i jednostavniji. To je efekt u fizici koji se manifestira na način da ukoliko se nalaziš u čeličnom "kavezu" on te štiti od električnog polja (zračenja) koje se nalazi izvan tog kaveza. Drugim riječima, ako si npr. u avionu, od udara groma u avion tebi u kabini ne bi trebalo biti ništa... Jednako tko i u čeličnom kavezu na tlu, a to bi u tvom slučaju bila tvoja vikendica budući je od metala. Možda na prvi pogled to izgleda privlačno, štiti te od raznih elektromagnetskih zračenja izvana, no na jednaki način i spriječava izlaz svom elektromagnetskom zračenju koje ti sa svim svojim uređajima proizvodiš unutar tog kaveza. Ne bih pisao ekspertize na ovu temu, jer ekspert za to nisam, ovako su to meni objasnili, ako lažu oni, lažem i ja. :) A u prilog toj tvrdnji ide i wikipedija (http://hr.wikipedia.org/wiki/Faradayev_kavez)...

mimi29
25.01.2010., 12:34
Ako je riječ o vikendici, onda mislim da se ne bi trebala opterećivati sa takvim stvarima, no ja bi svejedno odabrao drvo, jer mi je jednostavno kao materijal puno bliže.

Što se Faradayevog kaveza tiče, da sad tu ne komlpiciram, pokušat ću biti što kraći i jednostavniji. To je efekt u fizici koji se manifestira na način da ukoliko se nalaziš u čeličnom "kavezu" on te štiti od električnog polja (zračenja) koje se nalazi izvan tog kaveza. Drugim riječima, ako si npr. u avionu, od udara groma u avion tebi u kabini ne bi trebalo biti ništa... Jednako tko i u čeličnom kavezu na tlu, a to bi u tvom slučaju bila tvoja vikendica budući je od metala. Možda na prvi pogled to izgleda privlačno, štiti te od raznih elektromagnetskih zračenja izvana, no na jednaki način i spriječava izlaz svom elektromagnetskom zračenju koje ti sa svim svojim uređajima proizvodiš unutar tog kaveza. Ne bih pisao ekspertize na ovu temu, jer ekspert za to nisam, ovako su to meni objasnili, ako lažu oni, lažem i ja. :) A u prilog toj tvrdnji ide i wikipedija (http://hr.wikipedia.org/wiki/Faradayev_kavez)...

hvala na iscrpnom izvješću....a što se tiće zračenja...malo ću češće prozračivat prostorije.... da izađe taj efekt vani...:rofl::rofl:....

magjar07
30.01.2010., 20:48
uf sve sam od početka pročitao... daklem... Marles i Domplus jel tako? ....

e sad recimo da uzimam neki osnovni objekt cca 100m2 (možda malo više) od jednog ili drugog i raspolažem sa 60000 E, zemljište imam...

gledam recimo
http://www.marles-hise.si/hisa.php?id_hise=34&lang=HR samo manje m2 (ima u cjeniku)

imate li još koju preporuku? krivaju i još neš sam gledal i ne sviđaju mi se, dok za ove od dom+ i marlesa uopće nemam zamjerke...

slj tjedan idem u njihove urede da mi slože nekakvu ponudu ...

magjar07
31.01.2010., 10:32
e da još nešto.... cijena iskopa i temelja cca 120m2

s time da bi napravio povišeni podrum...ak se može

pa ak netko ima osobna iskustva

i pobliže šta još tu fali da se može useliti u kuću :

VISOKI ROH BAU obuhvaća:
 kompletna projektna dokumentacija (Idejni i Glavni projekt) potrebna za ishođenje dozvola
za gradnju, te Izvedbeni projekt elektroinstalacije
 proizvodnja i montaža svih konstruktivnih elemenata (vanjski i pregradni zidovi, krovni
nosači, stropni paneli)
 pokrivanje krovišta Bramac Protector crijepom, u boji po izboru investitora, sa daskanjem,
postavljanjem krovne Bramac Flex folije, kontraletve i letve
 toplinska fasada, 8 cm fasadni stiropor sa završnim slojem Baumit Granopor žbuke,
granulacije 1,5 mm, u boji po želji investitora
 izrada podgleda stropa - izolacija Isover mineralna vuna 15 cm, Isover Vario parna brana,
podkonstrukcija i gipsane ploče
 vanjska PVC stolarija TROHA-DIL, 5-komorna, otklopno-zaokretna, 3D Salamander profili
(zaobljeni) i Winkhaus okovi, 3 brtve, ostakljena termoizolacijskim staklom debljine 24 mm
(4+16+4 mm) – LOW-E kw 1,1 i ulazna vrata po izboru investitora
 nabava i ugradnja unutarnje drvene stolarije sa okovima i kvakama, soft desing (zaobljeni
dovratnik)
 nabava i ugradnja vanjskih i unutarnjih prozorskih kamenih klupica
 jednokanalni Schiedel dimnjak φ20
 kompletni limarski radovi, vertikalni i horizontalni oluci, opšav dimnjaka i snjegobrani
 nabava i ugradnja sklopivih tavanskih ljestava za prizemnice
 nabava i ugradnja drvenog lakiranog stepeništa za kuće s potkrovljem i katnice
 grubi razvod elektroinstalacija, samogasive PVC cijevi sa priključno – razvodnim kutijama
 kompletan razvod vodovodnih i kanalizacionih instalacija PVC cijevima do 1 m izvan
objekta
 transport svih konstruktivnih elemenata od proizvodnog pogona do gradilišta, unutar
Zagrebačke županije

fulcrum
31.01.2010., 19:11
uf sve sam od početka pročitao... daklem... Marles i Domplus jel tako? ....

e sad recimo da uzimam neki osnovni objekt cca 100m2 (možda malo više) od jednog ili drugog i raspolažem sa 60000 E, zemljište imam...

gledam recimo
http://www.marles-hise.si/hisa.php?id_hise=34&lang=HR samo manje m2 (ima u cjeniku)

imate li još koju preporuku? krivaju i još neš sam gledal i ne sviđaju mi se, dok za ove od dom+ i marlesa uopće nemam zamjerke...

slj tjedan idem u njihove urede da mi slože nekakvu ponudu ...

Ja ti radim kod Domus+ . U fazi sam čekanja rješenja o uvjetima gradnje. Ne znam jel imaš kakvih "tehiničkih" znanja, pa da si sam nacrataš nešto ili promjeniš njihov projekt ili nađeš nekaj na netu, oni će ti napraviti po tvome. Mene su zafrkavale dimenzije zemljišta pa nisam mogao uzeti "orginalnan" njihov projekt nego su ga doradili po mojim željama. Znači zarotirali smo neke prostorije tako da dnevni boravak bude ja jugu, kuhinja na sjeveru i sl. s time da se obilk kuće iz vana nije značajno promjenio.

Mene će nekih cca 85 kvadrata doći (bez temelja) oko 46 000€ ne računajući popust koji dobiješ ako jednokratno sve uplatiš.

Nadam se da sam ti malo pomogao. Mislim da s Marlesom i novcem koji si spomenuo nemaš kaj previše tražiti tamo. Ja sam dosta proučavao sve i činimi se da su Domusplus i još jedna firma iz Iztre (pisao sam o njoj na ovoj temi) približno jednako dobri s ponudom (razlika je bila u 100-200€ za isti nacrt), jedni su imali nekaj bolje, ovi drugi su imali nekaj drugo bolje.

magjar07
31.01.2010., 19:43
je i ja se okrećem domus+ sve više..al najviše me zanimaju dodatni troškovi koje još imam na ovaj "visoki roh bau"

računam da mi jedno 7 do 8 somova E odu na papire, iskop, i temelje...ostaje mi onda još 50tak... e sad za to se može uzeti lijepa kućica ... al šta ja još imam unutra za napravit... plin i opremanje mi je jasno ali zanima me kad oni meni daju ključ kaj ja još iza njih imam delat... razvodne kutije, štekeri, laminati, štokovi, vrata????????

i to rješenje o uvjetima gradnje..to sa projektom idem kam da mi se to odobri???

ugl uzeo bi taj tlocrt od marelsa i odnio ovima malo da ga smanje i to je to negdi...

sjeverac
31.01.2010., 20:45
Pozdrav forumašima. Ima li netko iskustva sa pasivnim kućama...tj. živi li netko u takvoj kući?

sjeverac
01.02.2010., 09:27
je i ja se okrećem domus+ sve više..al najviše me zanimaju dodatni troškovi koje još imam na ovaj "visoki roh bau"

računam da mi jedno 7 do 8 somova E odu na papire, iskop, i temelje...ostaje mi onda još 50tak... e sad za to se može uzeti lijepa kućica ... al šta ja još imam unutra za napravit... plin i opremanje mi je jasno ali zanima me kad oni meni daju ključ kaj ja još iza njih imam delat... razvodne kutije, štekeri, laminati, štokovi, vrata????????

i to rješenje o uvjetima gradnje..to sa projektom idem kam da mi se to odobri???

ugl uzeo bi taj tlocrt od marelsa i odnio ovima malo da ga smanje i to je to negdi...

Imao sam jednu ponudu od Domus plus i veoma su korektni...profesionalni iznad svega. Poslije njihiove ROH BAU izvedbe ostaje ti slijedece:
1.Keremičarski i parketarski radovi
2. Bandažiranje, gletovanje i zaglađivanje unutrađnjih zidova i stropova
3. Ličenje unutarnjih zidova i stropova
4.Zadnja faza elektroinstalacija (štekeri, utičnice, prekidači...)
5.Sanitarije
6. Centralno grijanje

Mislim da je to sve, ali ipak provjeri za sve ove stavke još jednom kod njih. Veoma su ljubazni i susretljivi.

Crazy
01.02.2010., 13:31
sve te firme imaju sjedište u zagrebu i okolici. zanima me ima li neka u slavoniji? okolica Osijeka?!
hvala

sjeverac
01.02.2010., 19:37
sve te firme imaju sjedište u zagrebu i okolici. zanima me ima li neka u slavoniji? okolica Osijeka?!
hvala

Ima u Osjeku tvrtka Empirija. Oni su zastupnik tvrtke Rihter iz Slovenije. Grade veoma povoljo i kvalitetno...i to od temelja.

panther_79
01.02.2010., 21:58
Pročitala sam sve postove i naravno sad sam još zbunjenija nego na početku.. :)
Ima netko iz Istre tko je gradio montažnu kuću da me malo savjetuje? Hvalaaaaaaaaaaa

novinar2010
01.02.2010., 23:33
Ovaj forum je odraz našeg društva.Na forumu stalno iste "pametne osobe" skrivene iza tvrtki za koje rade: DomusPlus, Krivaja, Tutis...Jako razočaravajuće.

fulcrum
02.02.2010., 01:40
Ovaj forum je odraz našeg društva.Na forumu stalno iste "pametne osobe" skrivene iza tvrtki za koje rade: DomusPlus, Krivaja, Tutis...Jako razočaravajuće.

Koji mudrijaš. I zbog toga si se ti došao registrirati? Ako nemaš što pametno napisati, rađe nemoj. Ako pratiš malo ovaj podforum, onda ćeš skopća recimo da se ja raspitujem za temelje i za grijanje, klimatizaciju. Možda ipak gradim kuću. I ima takvih još dosa.

Imat ćeš ljude koji brane neku tvrtku pod svaku cijenu, ali ne ostanu duže od 10 postova. I takve nitko ne uzima za ozbiljno. Bar se nadam.

Draže bi mi bilo da si napisao, prošao sam 10 tvrtki od njih su 5 sranje, 3 prosječne, 2 super.

Inače ja osobno sam tu pohvalio 2 tvrtke. I kad vidiš njihovu ponudu čini mi se da je najkonkretnija. Ali to je moje mišljenje i nikom ne prislanjam pištolj na čelo da bi nagovorio nekoga da kupi nešto.
Tak da te molim da konstruktivno tu pišeš. Ja sam recimo i poslije podpisivanja predugovora, posjećivao internet stranice i drugih tvrtki koje su ponudili forumaši.

Emmet
02.02.2010., 08:01
Koji mudrijaš. I zbog toga si se ti došao registrirati? Ako nemaš što pametno napisati, rađe nemoj. Ako pratiš malo ovaj podforum, onda ćeš skopća recimo da se ja raspitujem za temelje i za grijanje, klimatizaciju. Možda ipak gradim kuću. I ima takvih još dosa.

Imat ćeš ljude koji brane neku tvrtku pod svaku cijenu, ali ne ostanu duže od 10 postova. I takve nitko ne uzima za ozbiljno. Bar se nadam.

Draže bi mi bilo da si napisao, prošao sam 10 tvrtki od njih su 5 sranje, 3 prosječne, 2 super.

Inače ja osobno sam tu pohvalio 2 tvrtke. I kad vidiš njihovu ponudu čini mi se da je najkonkretnija. Ali to je moje mišljenje i nikom ne prislanjam pištolj na čelo da bi nagovorio nekoga da kupi nešto.
Tak da te molim da konstruktivno tu pišeš. Ja sam recimo i poslije podpisivanja predugovora, posjećivao internet stranice i drugih tvrtki koje su ponudili forumaši.

Uzeo si mi gro riječi iz usta. Svaka čast. :)

hdrazeno
02.02.2010., 09:06
hvala

imaš u vinkovcima STIANDESA, ja sam stupio u kontakt s njima za tjedan dana sam dobio ponudu i cijena je bila 470€ bez temelja po ponudi mi se čine ok. A mi smo se našli u nekoj vrsti centrifuge, dobili smo ponudu iz Ivanjice od ekomont firme njima je visoki roh bau 330 € i imaš još platiti pdv ali ne nacijelu kuću nego na matrijal što te otprilike na 100kvadrata izađe oko 4000-5000€. A druga stvar je da sam baš na ovom forumu naletio na firmu Favorit planovi kuča su im prekrasni, neznaš koju bi izabrao no one nisu montažne nego klasično zidane. Ja bio na strani poslao neobavezan upit za jedan model kuće , ljudi me zvali istog popdneva da ugovorimo prezentaciju. Bio čovijek doneo krdo promo matrijala čak je dofurao profil pvc prozora koje se ugrađuju , sve lijepo i detaljno objasnio ja i draga prezadovoljni . ALI sad je frka kuča bi bila cca 84000€ ali kompletno izvana i iznutra sređena sa pločicama parketom, grijanjem klimom ma mislim sa svim dofuraj namještaj i živi ,no kako je u našoj lijepoj sve prekrasno i same kamate su nam prekrasne mislim da nismo kreditno sposobni , to trebamo ovih dana provjeriti, u nadi ali sa VELIKOM sumnjom . eto toliko od mene za sada.

sjeverac
02.02.2010., 09:58
Ima netko iz Istre tko je gradio montažnu kuću da me malo savjetuje? Hvalaaaaaaaaaaa

Panther, razumijem te u potpunosti. I ja sam bio u istoj zbunjozi gotovo godinu dana od kako planiram graditi montažnu kuću. Prošao sam sve firme i na kraju sam zaključio da su tvrtke iz HR uglavnom sve poprilično kvalitetene. Naravno, o Krivaji, Marlesu i Jelovici (tvrtke iz BiH i Slovenije) ne treba trošiti riječi jer su to tvrtke sa dugogodišnjom tradicijom koje prate nove tehnologije i tu sigurno ne možeš pogriješiti. Isto je sa tvrtkom Rihter koja ima također zastupnika u HR.
Ono na što trebaš obratiti pažnju pri odluci jeste kvocjent provodljivosti topline, a koji treba biti najamnje 0,17. Ja bih išao minimalno na 0,15 jer tada dobivaš jednu visokokvalitetnu niskoenergetsku kuću, a to ti gotovo sve tvrtke iz HR mogu ponuditi. Samo ne zaboravi da kuća ima i prozore i da u tom dijelu također trebaš pripaziti. Provoldljivost topline kroz sve staklene površine trebala bi biti najmanje 0.9.

hdrazeno
02.02.2010., 13:14
evo link možda če netkome poslužiti. http://montazne-kuce.kreni.com/

fulcrum
02.02.2010., 18:14
Uglavnom ponuda im je bila skoro u kunu ista kao i u D+ kad sam tražio da mi daju ponudu. Imaju neke stvari bolje (debljinu zida, limariju ). Neke lošije (nisu imali Alu rolete u dodatnoj ponudi). Al definitivno preporuka. Radili su par naselja u Istri i frend koji je bio tamo da kuće zgledaju mrak. Koliko vidim imaju sjedište i u Osijeku. Sredinom prošle su otvorili u ZG, a inače su iz Pule.

http://www.naturastudio.hr/

istraela
02.02.2010., 18:15

U sličnoj smo situaciji... ja forum pratim već godinu dana, sve čekam kada da se uključim... i evo pred kupnjom smo zemljišta i nadam se uskoroj gradnji montažne kućice... pa kontam bilo bi vrijeme da se uključim...

Drago mi je da još netko u Istri planira obiteljsku montažnu, sve što sam do sada primijetila su neke viletine...

Nama je plan nekih 100-120 m2, gledeli smo Marles, ma lako što je skupo :mig: ali špajzu nema, pa gdje da sparkiram ajvar, pekmez, turšijui sl., Domus+ sam kontaktirala s upitom i niko ništa... još ću vidit koji put kad ću imati šta ozbiljno za pitati...

Netko je spominjao neku firmu u Istri... ma ja je nisam našla pa je može pomoć oko toga...

istraela
02.02.2010., 18:18
hvala fulcrum.....

agt
02.02.2010., 23:16
Malo čitam ove postove, možda nekom posluži i moje iskustvo. Početkom 90-tih kupio sam Marles-icu, mislim M4. Prije nego sam uselio rat ju je odnio u zrak, ali su ostala iskustva jer sam sudjelovao u montaži. Pred deset godina odlučio sam se za drvenu montažnu 9x8 po vlastitu nacrtu i odabiru materijala. Uzeo lokalne majstore (kasnije sam je i legalizirao) i izuzetno sam zadovoljan. Pred dvije godine odlučio sam dograditi 7x14 i zatražio ponude dvije naše i jedne slovenske firme. Svi su se vrtili oko 50 000 eura(bez stolarije, crijepa, limarije,vanjskog bojanja i unutrašnjeg uređenja) Primjenio sam stari recept i za cca 50 000 stavio i crijep, limariju,stolariju, vanjsku boju, izolaciju, knauf pa i dio instalacije. Činjenica je da proizvođači uzmu poprilično u odnosu na to kad čovjek sam organizira gradnju.

panther_79
02.02.2010., 23:34
Panther, razumijem te u potpunosti. I ja sam bio u istoj zbunjozi gotovo godinu dana od kako planiram graditi montažnu kuću. Prošao sam sve firme i na kraju sam zaključio da su tvrtke iz HR uglavnom sve poprilično kvalitetene. Naravno, o Krivaji, Marlesu i Jelovici (tvrtke iz BiH i Slovenije) ne treba trošiti riječi jer su to tvrtke sa dugogodišnjom tradicijom koje prate nove tehnologije i tu sigurno ne možeš pogriješiti. Isto je sa tvrtkom Rihter koja ima također zastupnika u HR.
Ono na što trebaš obratiti pažnju pri odluci jeste kvocjent provodljivosti topline, a koji treba biti najamnje 0,17. Ja bih išao minimalno na 0,15 jer tada dobivaš jednu visokokvalitetnu niskoenergetsku kuću, a to ti gotovo sve tvrtke iz HR mogu ponuditi. Samo ne zaboravi da kuća ima i prozore i da u tom dijelu također trebaš pripaziti. Provoldljivost topline kroz sve staklene površine trebala bi biti najmanje 0.9.

thx sjeverac,

što više gledam te raznorazne nacrte to sam zbunjenija....nikako da nađem "ono pravo" :(

panther_79
02.02.2010., 23:37

U sličnoj smo situaciji... ja forum pratim već godinu dana, sve čekam kada da se uključim... i evo pred kupnjom smo zemljišta i nadam se uskoroj gradnji montažne kućice... pa kontam bilo bi vrijeme da se uključim...

Drago mi je da još netko u Istri planira obiteljsku montažnu, sve što sam do sada primijetila su neke viletine...

Nama je plan nekih 100-120 m2, gledeli smo Marles, ma lako što je skupo :mig: ali špajzu nema, pa gdje da sparkiram ajvar, pekmez, turšijui sl., Domus+ sam kontaktirala s upitom i niko ništa... još ću vidit koji put kad ću imati šta ozbiljno za pitati...

Netko je spominjao neku firmu u Istri... ma ja je nisam našla pa je može pomoć oko toga...

ejla,
imaš pravo, kojugod pogledam sve imju neki čudan razmještaj, loše iskorišten prostor, barem po onome kako sam si ja zamislial...i sad iskreno, po meni cijene su jaaako visoke -.-

sjeverac
03.02.2010., 00:35

Istraela, pogledaj ovdje na ovom portalu. Imaju popis tvrtki po županijama.
http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/Page10140/page10140.html

Ali mislim da u Istri ima zastupništvo i tvrtka Dominvest iz Domanovića:
http://www.dominvestbih.com/

novinar2010
03.02.2010., 00:36
Uglavnom ponuda im je bila skoro u kunu ista kao i u D+ kad sam tražio da mi daju ponudu. Imaju neke stvari bolje (debljinu zida, limariju ). Neke lošije (nisu imali Alu rolete u dodatnoj ponudi). Al definitivno preporuka. Radili su par naselja u Istri i frend koji je bio tamo da kuće zgledaju mrak. Koliko vidim imaju sjedište i u Osijeku. Sredinom prošle su otvorili u ZG, a inače su iz Pule.

http://www.naturastudio.hr/

Naturastudio nikako ne preporučujem. Bio sam osobno još u ljeto prošle godine u Marčani gdje je izgrađeno "naselje" od 5 kuća namjenjeno za prodaju. Te kuće su tako nekvalitetno napravljene da do danas nije prodana niti jedna.
Naturastudio uvozi kuće iz Srbije upitne kvalitete, kao i Domusplus i Tutis.

fulcrum
03.02.2010., 01:32
Naturastudio nikako ne preporučujem. Bio sam osobno još u ljeto prošle godine u Marčani gdje je izgrađeno "naselje" od 5 kuća namjenjeno za prodaju. Te kuće su tako nekvalitetno napravljene da do danas nije prodana niti jedna.

Ovo nisam znao. Mislim da mi je baš frend bio u Marčani i iskreno ostao je "očaran". Istina je da su kuće imale dost "zgodnih sitnica" (tipa provodnike sunčeve svijetlosti u hodnike, mislim da su imale centralni usisavač i još neke stvari).
Koje su bili nedostaci koje si zamjetio?
Za domusplus sam malo iznenađen jer se sjećam da su na svojim starim stranicama imali certifika o toplinskoj provodljivosti zidova,a iskreno nisam se zamarao gdje se proizvodi građa. Nejasno mi je samo zašto daju besplatnu dostavu u okolici ZG.

pikica_24
03.02.2010., 07:53
imaš u vinkovcima STIANDESA, ja sam stupio u kontakt s njima za tjedan dana sam dobio ponudu i cijena je bila 470€ bez temelja po ponudi mi se čine ok. A mi smo se našli u nekoj vrsti centrifuge, dobili smo ponudu iz Ivanjice od ekomont firme njima je visoki roh bau 330 € i imaš još platiti pdv ali ne nacijelu kuću nego na matrijal što te otprilike na 100kvadrata izađe oko 4000-5000€. A druga stvar je da sam baš na ovom forumu naletio na firmu Favorit planovi kuča su im prekrasni, neznaš koju bi izabrao no one nisu montažne nego klasično zidane. Ja bio na strani poslao neobavezan upit za jedan model kuće , ljudi me zvali istog popdneva da ugovorimo prezentaciju. Bio čovijek doneo krdo promo matrijala čak je dofurao profil pvc prozora koje se ugrađuju , sve lijepo i detaljno objasnio ja i draga prezadovoljni . ALI sad je frka kuča bi bila cca 84000€ ali kompletno izvana i iznutra sređena sa pločicama parketom, grijanjem klimom ma mislim sa svim dofuraj namještaj i živi ,no kako je u našoj lijepoj sve prekrasno i same kamate su nam prekrasne mislim da nismo kreditno sposobni , to trebamo ovih dana provjeriti, u nadi ali sa VELIKOM sumnjom . eto toliko od mene za sada.

Mozes li nam otkriti koji je to model favorit kuce bio :-)

Emmet
03.02.2010., 08:06

Domusplus ne uvozi kuće iz Srbije već ih sam proizvodi u Jaski. Bio u hali i vidio svojim očima. To je vrlo jednostavno provjerljivo, nazovi i dogovori tour ko što sam ja učinio.
Za Tutis ne znam, ali kolko mi je poznato Naturstudio je do nedavno prodavao kuće od Domprojekta koje se također proizvode u Zagrebu...
Ali novinar ko novinar, ko da je istina bitna...

hdrazeno
03.02.2010., 08:47
Mozes li nam otkriti koji je to model favorit kuce bio :-)

Opal 109
evo i linka http://www.favorit-kuce.hr/o109.html

hdrazeno
03.02.2010., 09:02
prvobitno smo gledali Biser 106 ona je bila oko 92000€ pa smo se malo šokirali onda smo gledali ostale i cijene im variraju , samo mi nije jasno na koji princip određuju cijenu.

pikica_24
03.02.2010., 09:23
Opal 109
evo i linka http://www.favorit-kuce.hr/o109.html

Ako si rekao 84000 eura, onda to i je oko 750 eura po kvadratu ili sam pogrijesila? biser dakle nesto vise...

hdrazeno
03.02.2010., 09:38
Ako si rekao 84000 eura, onda to i je oko 750 eura po kvadratu ili sam pogrijesila? biser dakle nesto vise...

točno,

sjeverac
03.02.2010., 10:30

Za Naturstudio ne mogu ništa reci jer ih naprosto ne poznam, ali koliko sam se uspio informirat ovo u vezi Domusplus i Tutisa je potpuno tetočno. Obje tvrtke su veoma ozbiljne i profesionalne i grade jako kvalitetno. Domus plus ima vlastitu proizvodnju, a Tutis nabavlja panele od dobrih proizvođača. Uostalom otiđite na njihove stranice (Tutis) i pogledajte konstrukciju zida. Debljina je 25 cm, fermacel ploće, koeficijent toplinske provodljivosti je negdje oko 0,15...a ROH BAU im je veoma popunjen. Osim toga nemaju skrivenih stavki u ponudi kao večina tvrtki u regiji.

Montažna
03.02.2010., 10:38
pozdrav svima!
moram se napokon uključiti nakon isčitavanja :)

ne kužim za favorit, one su građene klasičnim materijalima ali se izgrađuju sistemom montažne?

i cc 750eur je cijena ključ u ruke??

više niti sama ne znam koja je cjenovno povoljnija klasična ili montažna..ove montažne sve skuplje i skuplje,a koliko čujem klasična gradnja sve jeftinija :ne zna: jel to ja nešto krivo shvaćam?

i jako me zanima kakvi su Intal milić..kad bi se bar javio forumas koji je s njima gradio! meni se na mail kontakte ne javljaju :(

hdrazeno
03.02.2010., 11:58
pozdrav svima!
moram se napokon uključiti nakon isčitavanja :)

ne kužim za favorit, one su građene klasičnim materijalima ali se izgrađuju sistemom montažne?

i cc 750eur je cijena ključ u ruke??

više niti sama ne znam koja je cjenovno povoljnija klasična ili montažna..ove montažne sve skuplje i skuplje,a koliko čujem klasična gradnja sve jeftinija :ne zna: jel to ja nešto krivo shvaćam?

i jako me zanima kakvi su Intal milić..kad bi se bar javio forumas koji je s njima gradio! meni se na mail kontakte ne javljaju :(

ispravka kuće od favorita su klasične rađena sa ytong blokovima ili Wienerberger POROTHERM opekom ti odlučuješ.

A što se tiče montažnih kuča ja sam stupio u kontakt sa ekomont iz ivanjice http://www.ekomontaznekuce.co.yu/
kod njih počinje osnovna cijena od 200€ osnovni model sa tankim zidovima nisam siguran mislim da su 18cm pa na više.
Moja predraga i ja smo 90% odlučili se za njih, sad još treba isposlovati jednu sitnicu a to je kredit.
Stoga ako je netko u zadnje vrijeme se raspitivao i obilazio banke zbog stambenog kredita bio bih zahvalan za bilokakvu informaciju.

sjeverac
03.02.2010., 11:59
pozdrav svima!

Ovisi što očekujkeš. Ako želiš kuću na razini iste energetske učinkovitosti, onda se odluči na temelju cijene, ali ja bih onda uvijek prije izabrao zidanu kuću. Ali ako želiš imati niskoenergetsku kuću koja će ti preko zime i i ljeta uvijek imati ugodnu temperaturu i potrošiti četiri puta manje energije za grijanje, onda biraj Montažnu kuću.

O tvrtki Intal Milić mislim da sve govori certifikat za upravljanje kvalietom "GÜTEZEICHEN HOLZAHUS BAU" koji se ne daje bez pokriča. Jedino ne mogu doprijeti do toga kako su uspjeli sa tim sastavom zida koji je obložen fermacell pločama toliko sniziti cijenu u odnosu na konkurencju? Ali u odnosu na uloženo i dobiveno čine mi se jako povoljnim. Mislim da ovaj certifikat može biti sasvim solidna garancija.

I ja razmišljam o njima...ali mislim da ću se na kraju ipak odučiti za Jelovicu. Meni su u konkurenciji ostale ove tvrtke:
1.Jelovica
2. Domusplus
3. Tutis
4 Rihter (Empirija)

To je nekako za sada moj izbor, s tim da jedino Jelovica ima međunarodni certifikat za upravljanje kvalitetom...za ostale ne znam, ali su pouzdano dobri. Barem sam stekao takav dojam.

hdrazeno
03.02.2010., 12:09
Ovisi što očekujkeš. Ako želiš kuću na razini iste energetske učinkovitosti, onda se odluči na temelju cijene, ali ja bih onda uvijek prije izabrao zidanu kuću. Ali ako želiš imati niskoenergetsku kuću koja će ti preko zime i i ljeta uvijek imati ugodnu temperaturu i potrošiti četiri puta manje energije za grijanje, onda biraj Montažnu kuću.

O tvrtki Intal Milić mislim da sve govori certifikat za upravljanje kvalietom "GÜTEZEICHEN HOLZAHUS BAU" koji se ne daje bez pokriča. Jedino ne mogu doprijeti do toga kako su uspjeli sa tim sastavom zida koji je obložen fermacell pločama toliko sniziti cijenu u odnosu na konkurencju? Ali u odnosu na uloženo i dobiveno čine mi se jako povoljnim. Mislim da ovaj certifikat može biti sasvim solidna garancija.

I ja razmišljam o njima...ali mislim da ću se na kraju ipak odučiti za Jelovicu. Meni su u konkurenciji ostale ove tvrtke:
1.Jelovica
2. Domusplus
3. Tutis
4 Rihter (Empirija)

To je nekako za sada moj izbor, s tim da jedino Jelovica ima međunarodni certifikat za upravljanje kvalitetom...za ostale ne znam, ali su pouzdano dobri. Barem sam stekao takav dojam.

Dali znaš koje su im cijene u Jelovici?

sjeverac
03.02.2010., 14:18
Dali znaš koje su im cijene u Jelovici?

Ovisi koju razinu uzimaš. Standardna ponuda je od 420 do 480 eura. Što ideš prema višoj razini toplinske izolacije to je i cijena viša, ali tu ne treba štediti. Ono što bih ja tražio dodatno su svakako prozori sa jačom toplinskom izolacijom. Mislim da bi za jedno 500 eura po m2 mogao sklopiti izvrsnu ponudu, ali i ova najniža je veoma kvalitetna.
Pogledaj si ovdje:
http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/Cijene_i_ponuda/Info_blog_MK/Page10085/page10085.html

Montažna
03.02.2010., 14:55
hvala na odgovorima :)

ja sam se bila "zalijepila" za intal milić zato što imaju super cijenu i super zid

početna cijena je 250eur, tako da sam mislila sa dodatnim izolacijama i boljom stolarijom da će to biti oko 350Eur.

ova jelovica mi ima dobar izgled kuća, ali je već u startu skuplja za 70eur/m2.

ekomont iz ivanjice, kako si došao do njihove cijene? stranice su poprilično šture i siromašne podacima :ne zna: osim toga, meni kao neukoj, ništa ne znače oni tehnički podaci ako nema izračunat koeficijent toplinske provodljivosti :ne zna:

ugl. cijena mi igra ulogu naravno i to mi je prvi kriterij
drugo mi je brzina i suhoća gradnje, jer smo i m i ja zaposleni cijeli dan i nemamo vremena za duuga nadgledanja radnika na gradilištu..

kad bi se barem javio netko tko ima iskustvo s intalom... u skladu s tim,
molim korisnika MSULENTIC da se javi :D hvala unaprijed, privatna poruka se ne može poslati, a mene stvarno zanima kako ide s intalom
još jednom zahvaljujem na informacijama

dlasic
03.02.2010., 15:36
drugo mi je brzina i suhoća gradnje, jer smo i m i ja zaposleni cijeli dan i nemamo vremena za duuga nadgledanja radnika na gradilištu..

U teoriji zvuči super, ali praksa je malo drugačija. Svaki dan moraš biti tamo.

sjeverac
03.02.2010., 20:51

Ovisi tko ti radi...ali ako sumnjaš u korektnost izvedbe, a nemaš vremena sam nadzirati izvođača radova, onda je najbolje naručiti nadzornog inženjera, i stvar je riješena. Obzirom da posao ne traje dugo, niti cijena ne bi trebala biti velika.

Ne treba međutim zaboraviti da se ozbiljne tvrtke itekako trude da kupac bude zadovoljan jer mu je to najbolja reklama. Uostalom kada se dogovori gradnja nije teško isplanirati nekoliko dana godišnjeg odmora.
Dakle, kada je u pitanju gradnja montažne kuće - taj problem nije uopće problem:)

novinar2010
03.02.2010., 23:44
Pa da li ima i jedna domaća tvrtka koja radi montažne kuće?Vi stalno spominjete Jelovica,Tutis,Intal. Sve se to proizvodi izvan Hrvatske ,a mi imamo 300 000 nezaposlenih. Gdje je domoljublje?

novinar2010
04.02.2010., 00:17
Domusplus ne uvozi kuće iz Srbije već ih sam proizvodi u Jaski. Bio u hali i vidio svojim očima. To je vrlo jednostavno provjerljivo, nazovi i dogovori tour ko što sam ja učinio.
Za Tutis ne znam, ali kolko mi je poznato Naturstudio je do nedavno prodavao kuće od Domprojekta koje se također proizvode u Zagrebu...
Ali novinar ko novinar, ko da je istina bitna...

Kuće u Marčani je konstruktivno izvela „Krivaja“.
Ako „Domusplus“ ima proizvodnju u Jaski onda se radi o proizvodnji zidova, jer gotova krovišta uvoze iz Bosne (danas provjereno). Doista bih je rado vidio.
Nisu bili nimalo susretljivi glede organiziranja toura, pa me interesira kako je tebi to uspjelo?

novinar2010
04.02.2010., 00:20
Ovo nisam znao. Mislim da mi je baš frend bio u Marčani i iskreno ostao je "očaran". Istina je da su kuće imale dost "zgodnih sitnica" (tipa provodnike sunčeve svijetlosti u hodnike, mislim da su imale centralni usisavač i još neke stvari).
Koje su bili nedostaci koje si zamjetio?
Za domusplus sam malo iznenađen jer se sjećam da su na svojim starim stranicama imali certifika o toplinskoj provodljivosti zidova,a iskreno nisam se zamarao gdje se proizvodi građa. Nejasno mi je samo zašto daju besplatnu dostavu u okolici ZG.

Sve kuće u Marčani (Naturastudio) su po zidovima i stropovima imale puno pukotina, koje su bile posebno izražajne na mjestima spajanja elemenata, što nimalo ne ulijeva povjerenje u kvalitetu izgradnje. Kuće je konstruktivno napravila „Krivaja“, a završne radove kooperanti.
Prijevoz svakako nijedan prodavač kuća ne daje besplatno – nego ukalkulira u cijenu kuće.

hdrazeno
04.02.2010., 07:22
Pa da li ima i jedna domaća tvrtka koja radi montažne kuće?Vi stalno spominjete Jelovica,Tutis,Intal. Sve se to proizvodi izvan Hrvatske ,a mi imamo 300 000 nezaposlenih. Gdje je domoljublje?

Pa kada bi naše firme spustile na realnu cijenu , naravno da bi kupio u Hrvatskoj a razlika u 300€ po kvadratu je velika razlika a da negovorim o domoljubnim kreditima koji če me pratiti 30godina.

Emmet
04.02.2010., 09:21
Kuće u Marčani je konstruktivno izvela „Krivaja“.
Ako „Domusplus“ ima proizvodnju u Jaski onda se radi o proizvodnji zidova, jer gotova krovišta uvoze iz Bosne (danas provjereno). Doista bih je rado vidio.
Nisu bili nimalo susretljivi glede organiziranja toura, pa me interesira kako je tebi to uspjelo?

Meni je trebao jedan telefonski poziv i jedan e mail, bili su veoma susretljivi, i da vidio sam proizvodnu halu za zidove. Kao kupcu, i u mojoj fazi realizacije projekta, to mi je sasvim dovoljno. Dalje istražujem i imam namjeru obići sve firme u okolici Zagreba i provjeriti sve što me zanima.

Meni je zanimljivo kako ti ne znaš baš za sigurno da li oni imaju proizvodnu halu za zidove, ali jako dobro znaš da krovišta proizvode u Bosni.
Također, znaš pobrojati sve pukotine za naselje u Istri, znaš sve kooperante... Sve lako dostupne informacije... ;)

Budući si izrazito pljuvački nastrojen na firme iz Hrvatske, imaš na kontu 5 postova, može se s lakoćom zaklčjučiti da radiš za neku od firmi koju nisi spomenuo. Nacija je u iščekivanju. Tko od HR proizvođača zadovoljava tvoje kriterije domoljublja, tko proizvodi u Hrvatskoj? Izbaci nam najjaču kariku...

hdrazeno
04.02.2010., 09:31
Budući si izrazito pljuvački nastrojen na firme iz Hrvatske, imaš na kontu 5 postova, može se s lakoćom zaklčjučiti da radiš za neku od firmi koju nisi spomenuo. Nacija je u iščekivanju. Tko od HR proizvođača zadovoljava tvoje kriterije domoljublja, tko proizvodi u Hrvatskoj? Izbaci nam najjaču kariku...

:p

dlasic
04.02.2010., 11:26
Ovisi tko ti radi...ali ako sumnjaš u korektnost izvedbe, a nemaš vremena sam nadzirati izvođača radova, onda je najbolje naručiti nadzornog inženjera, i stvar je riješena. Obzirom da posao ne traje dugo, niti cijena ne bi trebala biti velika.

Ne treba međutim zaboraviti da se ozbiljne tvrtke itekako trude da kupac bude zadovoljan jer mu je to najbolja reklama. Uostalom kada se dogovori gradnja nije teško isplanirati nekoliko dana godišnjeg odmora.
Dakle, kada je u pitanju gradnja montažne kuće - taj problem nije uopće problem:)

Nakon što se sklopi montažna kuća, kreće hrpa drugih radova. Sa onim što mi je Marles napravio sam zadovoljan. Kvaliteta materijala, izvedba, sklapanje :top:. Jer smo sve detalje riješili prije nego što su kuću počeli praviti u tvornici. Ja nisam uzeo 'ključ u ruke' nego sve dalje radimo sa raznim majstorima. Jer je jeftinije. A kako ću ja živiti u toj kući, mislim da ja moram znati kako što želim, a ne prepustiti nekome drugome da odlučuje o nekim detaljima.
I bilo je par dana godišnjeg. Za grubu konstrukciju, tj. da se postave svi zidovi. No tu slijedi još puno posla i dosta dana da bi montažna kuća bila dovedena do roh-bau izvedbe.

sjeverac
04.02.2010., 13:02

Domaće kupujem samo onda ako su dvije ponude jednake u kvaliteti i cijeni, ali ako postoji razlika onda uzimam bolju ponudu i tu nemam nikakvih domoljubnih blokada.
Inače kad već spominješ neke firme iz HR koje sklapaju kuće od inozemnih panela, mogu samo reći da u tome ne vidim ništa sporno. Poslovna je odluka svake firme da li joj se više isplati samostalno proizvoditi panele ili ih kupovati gotove. To je čisto racionalna poslovna politika u kojoj ne vidim ništa loše. Dapače, bolje kupiti panele od Marlesa nego proizvoditi sam ako se to više isplati glede poslovanja. A za mene kao kupca jedino je relevantna kvaliteta finalnog proizvoda. Porijeklo proizvoda me se uopće ne tiče ako je proizvod kvalitetan. :ne zna:

Emmet
04.02.2010., 13:17
Domaće kupujem samo onda ako su dvije ponude jednake u kvaliteti i cijeni, ali ako postoji razlika onda uzimam bolju ponudu i tu nemam nikakvih domoljubnih blokada.
Inače kad već spominješ neke firme iz HR koje sklapaju kuće od inozemnih panela, mogu samo reći da u tome ne vidim ništa sporno. Poslovna je odluka svake firme da li joj se više isplati samostalno proizvoditi panele ili ih kupovati gotove. To je čisto racionalna poslovna politika u kojoj ne vidim ništa loše. Dapače, bolje kupiti panele od Marlesa nego proizvoditi sam ako se to više isplati glede poslovanja. A za mene kao kupca jedino je relevantna kvaliteta finalnog proizvoda. Porijeklo proizvoda me se uopće ne tiče ako je proizvod kvalitetan. :ne zna:

:top:

ALEN111
04.02.2010., 20:29
Može li mi netko reći koliko stoji montažna kuća kljuć u ruke ,od papira,temelja,deke,montaže,keramika ,grijanje....do useljenja po m2 stambene površine.Mogu li mi odgovoriti oni koji su gradili kuću.

Emmet
04.02.2010., 21:25
Može li mi netko reći koliko stoji montažna kuća kljuć u ruke ,od papira,temelja,deke,montaže,keramika ,grijanje....do useljenja po m2 stambene površine.Mogu li mi odgovoriti oni koji su gradili kuću.

Kaj nismo ovo već prožvakali? Ti nudiš Favorit masivnu gradnju, kaj ne?

novinar2010
04.02.2010., 21:26
Meni je trebao jedan telefonski poziv i jedan e mail, bili su veoma susretljivi, i da vidio sam proizvodnu halu za zidove. Kao kupcu, i u mojoj fazi realizacije projekta, to mi je sasvim dovoljno. Dalje istražujem i imam namjeru obići sve firme u okolici Zagreba i provjeriti sve što me zanima.

Meni je zanimljivo kako ti ne znaš baš za sigurno da li oni imaju proizvodnu halu za zidove, ali jako dobro znaš da krovišta proizvode u Bosni.
Također, znaš pobrojati sve pukotine za naselje u Istri, znaš sve kooperante... Sve lako dostupne informacije... ;)

Nemam ništa protiv hrvatskih proizvođača montažnih kuća, dapače, ali najjače, a niti jake karike u Hrvatskoj nema.
Ja samo s velikim zanimanjem pratim razvoj montažne gradnje u Hrvatskoj, a očitujem se o onome što vidim i znam.
Pored Marčane često boravim, te sam imao priliku pratiti cijeli tijek gradnje.
Proizvodnju Domusplusa ću svakako pokušati posjetiti , a ako budu tako susretljivi kako si ti rekao, javiti ću se.

sjeverac
04.02.2010., 21:33

I mene bi to zanimalo...Ali dok čekamo odgovor nekoga tko je gradio montažnu kuću, mogla bi nam biti od pomoći ponuda tvrtke Empirija (http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/Cijene_i_ponuda/Info_blog_MK/Empirija_-_Info_blog/empirija_-_info_blog.html). Tu su uračunati:
1. projektna dokumentacija
2.Temelji (deka)
3. Transport, smještaj i ishrana radnika
4. Montaža
5. Keramika
6. Podovi
7. Ličilački radovi
8. Sanitarije
9. Grijanje
...a ponuda iznosi od 450 do 750 eura po m2.

Dakle nedostaje samo: vodini doprinos,komunalni doprinos, usluge geodeta, priključak na komunalnu infrastrukturu i priključak na elektroenergetsku mrežu...a ti se podaci ti mogu saznati u resornom županijskom uredu (nisu isti za sve županije)

ALEN111
04.02.2010., 21:45
I mene bi to zanimalo...Ali dok čekamo odgovor nekoga tko je gradio montažnu kuću, mogla bi nam biti od pomoći ponuda tvrtke Empirija (http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/Cijene_i_ponuda/Info_blog_MK/Empirija_-_Info_blog/empirija_-_info_blog.html). Tu su uračunati:
2.Temelji (deka)
4. Montaža
5. Keramika
6. Podovi
7. Ličilački radovi
8. Sanitarije
9. Grijanje

Dakle nedostaje samo: vodini doprinos,komunalni doprinos, usluge geodeta, priključak na komunalnu infrastrukturu i priključak na elektroenergetsku mrežu...a ti se podaci ti mogu saznati u resornom županijskom uredu (nisu isti za sve županije)

zahvaljujem ti na odgovoru,napokon netko tko je napisao nešto konkretno

ALEN111
04.02.2010., 21:49
2.Temelji (deka)
4. Montaža
5. Keramika
6. Podovi
7. Ličilački radovi
8. Sanitarije
9. Grijanje

cijene su po bruto m2

sjeverac
04.02.2010., 22:25
cijene su po bruto m2

Da, radi se o m2 za BRUTO površinu. Vidim da neke tvrtke daju cijenu m2 za NETO st. površinu. To na prvi pogled odaje dojam jeftinijeg kvadrata stana, ali je u biti 20-30 posto skuplje u odnosu na cijenu za bruto.

Montažna
05.02.2010., 10:22
moram priznati da padam u depresiju.. što više čitam i razmišljam, to mi je teže :ne zna:

sad sam shvatila da ja cijelo vrijeme zanemarujem neke troškove prije i nakon osnovne izvedbe.

Naime:
- temelji
- klupčice i limarski radovi
- trošak crijepa
to je ono što intal milić nema u svojoj osnovnoj cijeni od 250eur

sad, mene zanima koliki su to troškovi i isplati li se meni uzeti od skupljih, npr. jelovica ili empirija koji imaju te stavke u toj višoj osnovnoj cijeni..

ma, potpuno sam zbunjena

e da, i empirija ponuda, uključuje samo montažu pločica, parketa, a mi nabavljamo materijal?

sjeverac
05.02.2010., 13:41
moram priznati da padam u depresiju.. što više čitam i razmišljam, to mi je teže :ne zna:

sad sam shvatila da ja cijelo vrijeme zanemarujem neke troškove prije i nakon osnovne izvedbe.

Naime:
- temelji
- trošak crijepa

sad, mene zanima koliki su to troškovi i isplati li se meni uzeti od skupljih, npr. jelovica ili empirija koji imaju te stavke u toj višoj osnovnoj cijeni..

ma, potpuno sam zbunjena

e da, i empirija ponuda, uključuje samo montažu pločica, parketa, a mi nabavljamo materijal?

Mislim da ne...U navedenu cijenu je uračunata i nabava i postavljanje pločica i parketa, a isto je i sa crijepom.

Žoharzilla
05.02.2010., 17:52

Naime:
- temelji
- trošak crijepa

ma, potpuno sam zbunjena

Vrlo jednostavno napraviš usporedbu. Lijepo odeš u dvije-tri tvrtke koje se bave gradnjom montažnih kuća, i tražiš da ti daju ponudu. Ako ne rade kuće po tuđim projektima, ( a većina ih radi) lijepo tražiš ponudu za kuću koja je otprilike one kvadrature kao ona koja ti treba. Onda možeš lijepo usporedit troškove po kvadratu i po stupnju koji ponuda obuhvaća ( recimo "roh-bau" ili "visoki "roh-bau" ili čak "ključ u ruke"). Pazi samo na krov- tzv. "šator-krov" je skuplji od običnog, i imaš još koju sitnicu na koju moraš obratit pažnju, a najlakše ti je da napraviš usporedbu ponuda...

Recimo, tvrtke iz stranih država većinom pokrivaju prijevoz kuće do granice, a dalje ti plaćaš, na granici plaćaš 1% cariskog evidentiranja na materijal, moraš pazit je li u cijeni hrana i smještaj radnika, dizalica... neke u osnovnoj ponudi imaju fasadu, a koliko sam čuo Marles nema ( isprika ako sam u krivu), debljina zida je bitan faktor, prozori i vrata, za sve obvezno pitaj koji im je "k", ...pitaj je li u cijenu uključeno postavljanje cijevi za vodovod i kanalizaciju, ... samo polako, pitaj i budi uporna, ipak ćeš im dati nekoliko desetaka tisuća eura, ima da odgovaraju na sva pitanja..:)

ALEN111
05.02.2010., 18:13
Da, radi se o m2 za BRUTO površinu. Vidim da neke tvrtke daju cijenu m2 za NETO st. površinu. To na prvi pogled odaje dojam jeftinijeg kvadrata stana, ali je u biti 20-30 posto skuplje u odnosu na cijenu za bruto.

Ne razumijem tvoj odgovor

sjeverac
05.02.2010., 20:38
Ne razumijem tvoj odgovor

Pa recimo to ovako:
Kuća od 100 kvadrata ima oko 70 kvadrata iskoristivog prostora

Dakle:
100 m2 = Bruto površina
70 m2 = Neto površina

Ugovaramo cijenu sa tvrtkama koje imaju ovakvu ponudu:

Ponuda tvrtke A:- 500 Eura po m2 Bruto stambene površine
Ponuda tvrtke B: –450 Eura po m2 Neto stambene površine

Dojam je da je tvrtka B jeftinija, ali ako se za kuću od 100 kvadrata odučim za tvrtku B grdno sam se prešao jer matematika kaže da bi me cijena m2 NETO kod tvrtke A stajala samo 350 eura.
Izračunaj po toj logici koliko će te doći cijena cijele kuće kod tvrtke A, a koliko kod tvrtke B. :mig:

Palos
06.02.2010., 14:28
Pa recimo to ovako:

Dakle:
100 m2 = Bruto površina
70 m2 = Neto površina

Dojam je da je tvrtka B jeftinija, ali ako se za kuću od 100 kvadrata odučim za tvrtku B grdno sam se prešao jer matematika kaže da bi me cijena m2 NETO kod tvrtke A stajala samo 350 eura.
Izračunaj po toj logici koliko će te doći cijena cijele kuće kod tvrtke A, a koliko kod tvrtke B. :mig:

to nije razlika zbog bruto/neto odnosa...
malo si ti se pogubio u tome jer je građevinarima svejedno kako ce ti dati ponudu. ako objekt ima 100m2 bruto i 70m2 neto, trošak gradnje objekta je isti po kojem god modelu da ti daju ponudu...

zh1
06.02.2010., 14:45
Evo,samo za info,ja sam radio ovaj tjedan na Krivajinoj "MK85 " montažnoj kući limariju koja nije bila u ponudi izvođaća i taj dodatak košta oko 9000 kuna.Staviću koju sliku ,moram još ugraditi opšav na tornjić a danas pada snijeg.Kuću su "sastavili za 20 dana,završno gips ploče na zid i strop i pokriveno te sa ugrađenom stolarijom.Koliko je vidjeti ekipa im je sasvim ok !!

ALEN111
06.02.2010., 16:08
Pa recimo to ovako:

Dakle:
100 m2 = Bruto površina
70 m2 = Neto površina

cijena bruto m2 površine može za isti objekat biti samo manja od netto cijene m2 površine

sjeverac
06.02.2010., 20:52
to nije razlika zbog bruto/neto odnosa...
malo si ti se pogubio u tome jer je građevinarima svejedno kako ce ti dati ponudu. ako objekt ima 100m2 bruto i 70m2 neto, trošak gradnje objekta je isti po kojem god modelu da ti daju ponudu...

Nismo se razumjeli. Pa normalno je da se jedna-te-ista cijena kuće može izraziti kroz cijenu m2 po BRUTO ili NETO stambenoj površini, i da će na kraju ukupna cijena objekta uvijek biti ista. Ali nije o tome riječ. Radi se jednostavno o prostoj činjenici da kad ponuđač A kaže da su cijene njegovih kuća 500 eura po m2 BRUTO st. površine, a ponuđač B kaže da su cijene njegovih kuća 450 eura po m2 NETO st. površine, svakom laiku se na prvi pogled čini da je ponuđač B jeftiniji, a u biti je skuplji. Samo to sam htio napomenuti za one koji kupuju da se najprije dobro preračunaju. I što je u tome pogrešno? :ne zna:

Emmet
06.02.2010., 22:13
Nismo se razumjeli. Pa normalno je da se jedna-te-ista cijena kuće može izraziti kroz cijenu m2 po BRUTO ili NETO stambenoj površini, i da će na kraju ukupna cijena objekta uvijek biti ista. Ali nije o tome riječ. Radi se jednostavno o prostoj činjenici da kad ponuđač A kaže da su cijene njegovih kuća 500 eura po m2 BRUTO st. površine, a ponuđač B kaže da su cijene njegovih kuća 450 eura po m2 NETO st. površine, svakom laiku se na prvi pogled čini da je ponuđač B jeftiniji, a u biti je skuplji. Samo to sam htio napomenuti za one koji kupuju da se najprije dobro preračunaju. I što je u tome pogrešno? :ne zna:

Brijem ništa.

msulentic
06.02.2010., 22:55

u potpunosti se slažem...majstori ko majstori

Montažna
08.02.2010., 09:06
dobro jutro svima :)

kako ide supatnicima koji se još odlučuju kod koga će tražiti ponudu? ako nađete nešto povoljno, a kvalitetno - javite, i ja ću :D

trenutno sam sva u nacrtima i usporedbama presjeka zidova :)

hdrazeno
08.02.2010., 09:17
Predraga mi je sva nervozna o onda i ja podivljam, od koga kakvu koliko. Nešto čemo nadam se nač, nego mene više zanima kako mislite kupiti jednu od montažnih kuća. Keš- kreda. Ako mislite na kredu kao i mi zanima me koja je banka najpovoljnija i koji su uvjeti.

istraela
08.02.2010., 13:53

kako ide supatnicima koji se još odlučuju kod koga će tražiti ponudu? ako nađete nešto povoljno, a kvalitetno - javite, i ja ću :D

Ti si korak ispred mene, ja čekam realizaciju kredita za kupnju zemlje pa ću onda u analize presjeka i ponude....
... ali svakako iščekujem tvoje iskustvo....

što se kredita tiče... mi smu u Zabi, tu imam stambenu i to mi je nešto povoljnije u startu pa nisam dalje ni gledala...

hdrazeno
08.02.2010., 14:38
[QUOTE=istraela;24952187]Ti si korak ispred mene, ja čekam realizaciju kredita za kupnju zemlje pa ću onda u analize presjeka i ponude....
... ali svakako iščekujem tvoje iskustvo....

QUOTE]

Mi smo imali sreče što se tiče zemljišta za 650kvadrata platili smo 20000kn.
nas jedino koči kredit za auto , tako da nam je kreditna sposobnost znatno pala a imamo stambenu i wusternotu ali tek godinu tako da je frka

sjeverac
08.02.2010., 16:40

Montažna, nemoj zanemariti troškove transporta, smještaja i ishrane radnika. Zato je najbolje izabrati tvrtku koja ti je što bliže, a najbolje iz istog mjesta ako je moguće. :)

istraela
08.02.2010., 17:54
QUOTE]

Mi smo imali sreče što se tiče zemljišta za 650kvadrata platili smo 20000kn.
nas jedino koči kredit za auto , tako da nam je kreditna sposobnost znatno pala a imamo stambenu i wusternotu ali tek godinu tako da je frka[/QUOTE]

:mig: ma super ste prošli sa zemljom... ako mogu pitati gdje je ta zemlja???
Mi smo u Istri pa je najpovoljnije što smo našli 20 eurića po m2... s tim da malih (ispod 1000 m2) parcela ni nema... pa ti vidi

zh1
08.02.2010., 17:58
O čemu ti @sjeverac to pričaš?? Kao što sam malo iznad napisao moja firma je zajednički izvodila radove sa ekipom "Krivaje" i investitor nije sa njihovim transportom,smještajem i prehranom imao apsolutno ništa.Imaju dnevnicu kojom pokrivaju troškove u vlastitom aranžmanu ili im smještaj osigurava firma pa im opet odbija od te iste dnevnice.Malo sam proletio po ovoj temi i zanima me ima li tu uopće itko da trenutno gradi ili je već uselio u montažnu kuću pa da navodi iskustva iz prve ruke jer mi sve ovo sliči jedino velikom teoretiziranju!!!

msulentic
08.02.2010., 18:33
O čemu ti @sjeverac to pričaš?? Kao što sam malo iznad napisao moja firma je zajednički izvodila radove sa ekipom "Krivaje" i investitor nije sa njihovim transportom,smještajem i prehranom imao apsolutno ništa.Imaju dnevnicu kojom pokrivaju troškove u vlastitom aranžmanu ili im smještaj osigurava firma pa im opet odbija od te iste dnevnice.Malo sam proletio po ovoj temi i zanima me ima li tu uopće itko da trenutno gradi ili je već uselio u montažnu kuću pa da navodi iskustva iz prve ruke jer mi sve ovo sliči jedino velikom teoretiziranju!!!

ima, ima...

Moj savjet je da troškove smještaja i prehrane prebacite na izvođača ili u ugovoru točno definirate rok izvođenja i penala u slučaju nepoštivanja roka ili loših vremenskih uvjeta.
Iznimke su oni koji imaju mogućnost smještaja bez troškova, a takvih je ovdje vjerujem malo.

msulentic
08.02.2010., 18:56
nekoliko fotografija:
http://img37.imageshack.us/i/img00296200912251141.jpg/
http://img694.imageshack.us/i/img00274200912121232.jpg/
http://img294.imageshack.us/i/img00286200912171402.jpg/
http://img168.imageshack.us/i/14691213004.jpg/
http://img685.imageshack.us/i/img00244200912031103.jpg/
http://img11.imageshack.us/i/img00275200912121234.jpg/

hdrazeno
08.02.2010., 19:40
QUOTE]

:mig: ma super ste prošli sa zemljom... ako mogu pitati gdje je ta zemlja???
Mi smo u Istri pa je najpovoljnije što smo našli 20 eurića po m2... s tim da malih (ispod 1000 m2) parcela ni nema... pa ti vidi

mi smo iz slavonije iz Belišća

hdrazeno
08.02.2010., 19:49

po tvojim proračunima koliko bi te trebalo izaći kompletna kuća.

msulentic
08.02.2010., 20:17
2.Temelji (deka)
4. Montaža
5. Keramika
6. Podovi
7. Ličilački radovi
8. Sanitarije
9. Grijanje

Dali su svi ovi radovi od 1 do 9 obuhvaceni u 450 EUR?

msulentic
08.02.2010., 20:25
Javite mi se na PM, moja kuca je u okolici Osijeka.

msulentic
08.02.2010., 20:33
po tvojim proračunima koliko bi te trebalo izaći kompletna kuća.
Kompletno montirana rohbau 48000,00 EUR. To ne ukljucuje temelje, komunalni I vodni doprinos, HEP, nostrifikaciju projekta ili preprojektiranje itd.

sjeverac
08.02.2010., 20:58
Dali su svi ovi radovi od 1 do 9 obuhvaceni u 450 EUR?
Koliko ja znam, jesu...Najbolje je daih nazoveš i pitaš. Vidi telefon na njihovoj web stranici.
Evo tu imaš cijelu ponudi i podatke o kontaktu:
http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/Cijene_i_ponuda/Info_blog_MK/Empirija_-_Info_blog/empirija_-_info_blog.html

sjeverac
08.02.2010., 21:02

Nisi onda dobro informiran...neke tvrtke cijenui transporta materijala, te smještaj i ishranu radnika uračunavaju posebno, i to ne ulazi u osnovnu cijenu ponude za kuću. Pogledaj pregled ponuda u vodiču za kupce (http://www.montazneidrvenekuce.info/Page10085/page10085.html).

dlasic
08.02.2010., 21:10

Hihihihihihi

Volimo mi Belišćani montažne :zubo:

hdrazeno
08.02.2010., 22:31
Hihihihihihi

Volimo mi Belišćani montažne :zubo:

Ti si znači isto iz belišća. planiraš montažnu grait?

msulentic
09.02.2010., 00:24
dodao sam jos nekoliko fotografija

http://img269.imageshack.us/g/img00251200912050954.jpg/

zh1
09.02.2010., 07:50
Nisi onda dobro informiran....

Hm,da!! Ja baš naletio na one koji se najrađe brinu sami o sebi!!