View Full Version : Problemi nakon brijanja
st efek
03.10.2003., 14:22
Vidim na ldosta judi da tog crvenila imaju na bradi i ispod nosa. Imam i ja. Nisam jos isao kod dermatologa - ici cu, jer, pocelo me sve vise smetati. Mazao sam kortizon. kremom, nije proslo, a i krema bas i nije preporucljiva na duze staze. Imate li kakvih savjeta ?? kak se rjesavate toga? Ne brijanjem??
Thx
Jeremijajooj
10.10.2003., 16:48
Zbog slicnog problema sam ja bio kod dermatologa.Nije bas bio siguran o cemu se radi,pa je poceo pricati o stresu,nacinu zivota...
Dao mi je,kako rece "kremicu",s kortizonom,sto me bas i nije odusevilo,a niti mi puno pomoglo.
Rjesenje sam nasao u kremi za suncanje,za lice.Otkad ju koristim,svako jutro,bez obzira na vremenske prilike,situacija je mnogo bolja.
Ja se u posljednje vrijeme brijem navečer prije spavanja pa ujutro nema crvenila na mom licu!:D
Uz to koristim i kremu poslije brijanja bez alkohola!
Moj dragi koristi ili nivea mlijeko za tijelo ili balzam poslje brijanja... Kaže da ga one Eau de Nešto totalno spale i da ima osjećaj kao da će mu koža otpasti.
neki_frajer
20.02.2005., 23:38
Ja se obrijem, pa poslije dugo tusiram lice hladnom vodom. Onda namazem Niveinim balzamom poslije brijanja, onim bez alkohola naravno. Polije obicnom Niveinom kremom namazem, no ne ispod brade. I to je to. No, mozda je vas problem veci od mog. ;)
bLOODSTONE
21.02.2005., 00:59
Da!! potpisujem ovo iznad ..moj dragi ima problema sa osjetljivom kožom koja je malo i seboreična i ima crvenilo i plikove nakon brijanja..to riješava jednom kremom, al ne znam kojom :D
ali koristi ove kreme poslije brijanja, bez alkohola, najbolji je taj od nivee..probaj s tim, nemoj koristit agresivne kremice i losione..;)
tepsija
21.02.2005., 08:48
moji muski (otac, brat, decko :) )koriste poslije brijanja biotherme-ov losion... jedini je koji im ne iritira kozu i sprecava pristice i crvenilo... al je skuuuup... a kortizon probajte koristit sto manje... kortikosteroidi nisu bas najbolja stvar koju si covjek moze priustit (zbog brojnih nuspojava)
Thurgood
21.02.2005., 09:24
još jedan sa osjetljivom kožom :rolleyes:
alkoholni afteršejvovi ne smiju ni zamirišati, kamoli da to pljusnem po friško obrijanome. mislio sam da je Nivea balsam vrhunac, ali kad sam kupio Adidasov shvatio sam da je drek :). ali bitno je i kakve britvice i koliko puta se koriste (sa Macha se vratio na stari Sensor excel), smjer brijanja, pjena... poslije malo eksperimantiranja crvenilo se bitno smanjilo. a i uvijek se brijem navečer pa se do jutra ionako ne vidi, a često još jednom ujutro namažem balsamom ili kremom za lice :top:
e, da: prije brijanja se najprije umijem jako toplom vodom i gelom za čišćenje, topla voda nešto kao opusti pa navodno lakše ide :misli:
Gaj Julije R!sXXXIV
21.02.2005., 09:45
Kod običnAko imaš osjetljivu kožu koristi nivea losio poslijeb, i to onaj najblaži (bijeli), bez alkohola
jebi ga, platili su mi da to napišem ;)
GoodOne
21.02.2005., 20:57
st efek kaže:
Vidim na ldosta judi da tog crvenila imaju na bradi i ispod nosa. Imam i ja. Nisam jos isao kod dermatologa - ici cu, jer, pocelo me sve vise smetati. Mazao sam kortizon. kremom, nije proslo, a i krema bas i nije preporucljiva na duze staze. Imate li kakvih savjeta ?? kak se rjesavate toga? Ne brijanjem??
Thx
Brijem se električnim aparatom i nemam problema s time.
pfanner
08.10.2007., 11:20
imam problem sto se tice brijanja, naime svaki put kada se obrijem oko spolovila prvi dan bude sve ok al kada se probudim urastu mi glake i sve bude jako jako crveno pa sljedeci dan malo se smanji i na kraju kada potpuno nestane crvenilo mogu se opet ici brijati....
sada zadnji put kada sam se obrijao iduci dan sma osjecao jaku bol neznam zbog cega prije me niej bolilo samo malo peckalo...
pomozite hvala na svakom savjetu unaprijed:p
Fujitsu Siemens
10.10.2007., 10:41
imam problem sto se tice brijanja, naime svaki put kada se obrijem oko spolovila prvi dan bude sve ok al kada se probudim urastu mi glake i sve bude jako jako crveno pa sljedeci dan malo se smanji i na kraju kada potpuno nestane crvenilo mogu se opet ici brijati....
sada zadnji put kada sam se obrijao iduci dan sma osjecao jaku bol neznam zbog cega prije me niej bolilo samo malo peckalo...
a čime si ga brijao ? britvicom i pjenom ili samo britvicom ili trimerom za kosu mislim ?
pfanner
10.10.2007., 10:49
pjena i britvica
pfanner
10.10.2007., 10:50
e da i cuo sam za onu pjenu sto stavis i onda amo ostranis dlake sa njom kako to funkiconira i jel dobro?
Fujitsu Siemens
10.10.2007., 11:06
e da i cuo sam za onu pjenu sto stavis i onda amo ostranis dlake sa njom kako to funkiconira i jel dobro?
ne znam ja za tu pjenu nisam čuo ali ne zvuči mi da bi djelovalo samo tako... ali mislim britvica i pjena nema druge... :) a možda prečesto to briješ...ne mogu ti reći koliko prođe kod mene ali prođe... ;)
pfanner
10.10.2007., 11:16
nije precesto cura mi kaze da mozda prejako stisnem britvicu no probo smai lagano al opet isto jednom nisam 2 tjedan pa opet..
charlotte12980
14.10.2007., 20:59
Meni se isto crveni sve po preponama (zensko sam), i za to koristim Aloe gel od firme Esi, gel je s uljem cajevca. Imas to u ljekarnama. Namazem se gelom ujutro i navecer, mozes zapravo kad god hoces. Ne nestaje ti crvenilo drugog dana, ali je definitivno umanjeno. Uglavnom, moja topla preporuka.
rose1985
15.10.2007., 11:04
Namazi sto cesce sa coppertone gelom poslije suncanja (ne, nije sala!), to ti je onaj prozirni gel sa plavim i zutim tockicama.
Ja s njim sve zivo mazem, posebno mi je dobar poslije depilacije, ujutro ne bude ni tockice.
Sastojci su aloe vera, kamilica i vitamini A i E.
Prestani se brijati oko spolovila. Očito nisi za to, a i nije prirodno.
pa koju kurac briješ se dole?
malo nožicama to skrešeš ako strši.
vlatka133
15.10.2007., 13:43
preporučujem ti obavezno brijanje u smjeru rasta dlačica i to bez izbrijavanja. znači, oštra britvica i povučeš samo jednom, pa što ode ode. nikako nemoj prelaziti još jednom u smjeru obrnutom od rasta dlačica. nakon brijanja namaži penatenovom bijelom kremom za bebe, to je ona jako gusta krema koja sadrži dječji puder, pitaj u dm-u, i obnovi još koji put, sutradan nakon tuširanja recimo.
kad dlačice počnu rasti, dobro ih je protrljati frotirnom rukavicom sa sapunicom tijekom tuširanja, to će spriječiti njihovo urastanje.
nakon nekog vremena koža će ti se priviknuti na ovo i vjerojatno više nećeš dobiti nijednu točkicu od brijanja.
s druge strane, možeš se poslužiti trimerom i podesiti ga da krati na najkraću dužinu. ostat će malo dlačice viriti, ali valjda curi neće smetati...
watch more tv
15.02.2008., 13:35
....poslije svakog brijanja koza je jako iritirana,crvena,pogotovo na vratu..to zna ostati po par dana...koza koja je jako osjetljiva ko moja ne prihvaca after shave nego samo neku laganu kremu...no u zadnje vrijeme ni to ne pomaze...ako netko ima isti problem nek javi sta koristi,sta je najbolje da smiri kozu odmah poslije brijanja,da ne dode do infekcije-one malene crvene tockice:s
moj tata zadnjih 50 i nešto godina :D koristi alkohol salicil 3%, to kupi u apoteci
kako kroz godine (a ima ih, jel puno :D ) kozmetička industrija napreduje, svakih par isproba nešto super-truper i kad nakon par sati izgleda poput prištavog pubertetlije vrati se svom alkoholu
taj alkohol ne peće poput čistog, ako probaš sigurno ti ne bude gore, a ak' niš drugo nije skupo
watch more tv
15.02.2008., 15:11
moj tata zadnjih 50 i nešto godina :D koristi alkohol salicil 3%, to kupi u apoteci
kako kroz godine (a ima ih, jel puno :D ) kozmetička industrija napreduje, svakih par isproba nešto super-truper i kad nakon par sati izgleda poput prištavog pubertetlije vrati se svom alkoholu
taj alkohol ne peće poput čistog, ako probaš sigurno ti ne bude gore, a ak' niš drugo nije skupo
..a kad to koristi,sve mu je u redu?
kad koristi sve je ok
ako se ne namaže nakon brijanje, odmah mu se koža upali, dobije crvene prištiće
brije se obavezno svaki dan, dok je radio i dva puta dnevno, jer ako propusti onda je drugi dan samo gore, ne pali fora sa odmaranjem kože od brijanja
Glavni frajer kaže:
15.02.2008., 15:41
Poslije brijanja umivanje u najhladnijoj vodi kako bi se koža smirila :D
I zatim se nanosi Melem :D
Takodjer umivanje u hladnoj vodi i nakon toga nivea aftershave balsam...
....poslije svakog brijanja koza je jako iritirana,crvena,pogotovo na vratu..
amo pocet od pocetka: cime se brijes? tj. koji preparat (pjenu/gel) koristis? i koji zilet? po dragom znam da i to ful utjece na kozu...
mikivtc
15.02.2008., 16:34
poslije brijanja se umit u toploj vodi par puta i nakon toga namazati lagano kremom i to bi trebalo bit to..meni se odma poslije brijanja upali malo koza jer se brijem aparatom al umijem se par puta i krema na to i nemam problema s pristicima ni na vratu a ni po licu
meni jako dobro djeluje Nivein balzam...
A i fino miriši :D
Michaela
15.02.2008., 21:05
Možda pomogne i neki losion od Aloa Vere.
watch more tv
16.02.2008., 16:03
amo pocet od pocetka: cime se brijes? tj. koji preparat (pjenu/gel) koristis? i koji zilet? po dragom znam da i to ful utjece na kozu...
sada koristim elektricni apart po preporuki dermatologa jer ziletom samo sirim tu laganu upalu...i mogu rec da jako dobro brije (platio ga preko 200 eura)..upale po licu uopce vise nema,samo po vratu...jer tamo aparat ne lezi uz kozu,pa moram jace stisnut,pa jako nadrazim kozu,pa je ona jako dugo crvena,pece,pa se onda jave ti maleni crveni pristici....
napadostrimlist
03.05.2012., 17:23
eo vako , jucer sam se obrijao prvi put pod rukama , jer sam isao se kupati namora pa da mi drugi nevide ogrovne dlacurine, i napocetku sve ok , ali sutra ujutro ( tj. danas ) mi se sve zacrvenilo i povremeno me pece , e sad zasto to ? stavio sam gel za brijanje obijo se gilletom i stavio aftershave , odakle sad to ?
Joj, ne stavljat aftershave ispod obrijanog pazuha! :D Fino neke kreme malo i to je to! :) Aftershave je samo za lice!
napadostrimlist
03.05.2012., 19:45
kako sam procitao , dakle bacam adidasov sftershave i kupujem neki od nive , a jeli moze imam nekakvu bjelu kremicu za nakon brijanja jeli to bolje od aftershava ?
Nema veze koji, aftershave ti je samo za lice! A krema može i obična, ona
hidratantna!
napadostrimlist
04.05.2012., 20:48
jeli moze obicna kreme za tjelo ,koristio sam onaj nivea SOS , i moram priznati da se dosta smanjilo crvenilo
Decko15
31.08.2012., 19:49
Pozdrav,
Imam 16 godina uskoro 17 i prvi puta sam obrijao međunožje,pojavili su mi se prištići i imam mali svrbež dali je to normalno? kako da se toga riješim?
P.S: to sam napravio zbog cure :504:
AloneBoy
31.08.2012., 22:06
tako je i meni bilo hahaha , to je normalno , stavi malo aftersheve-a :D za poslje brijanja
GrEEn17
31.08.2012., 22:15
Pozdrav,
Imam 16 godina uskoro 17 i prvi puta sam obrijao međunožje,pojavili su mi se prištići i imam mali svrbež dali je to normalno? kako da se toga riješim?
P.S: to sam napravio zbog cure :504:
Prvi put :rofl:
Trebo si to i prije obavit,ali ok nebrini nista proće to brzo.
aftersheve :top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.