PDA

View Full Version : kako ubaciti u dokument...- molim pomoc

nemirna
03.10.2003., 15:59
Nisam sigurna da li sam postavila ovaj topic na pravom mjestu...

E, ovako-pisem nekakav seminar o jednom softveru. Zeljela bih odmah naglasiti da nisam nikakav informaticar, radi se o jednom programu koji se upotrebljava u mojoj struci, pa trebam napraviti "procjenu " koliko je upotrebljiv.

Dakle, kako ubaciti u dokument koji pisem u Wordu "sliku" onoga sto vidim na citavom ekranu pri koristenju programa (primjerice neki formular ili proracun u obliku tabele). Da li se pri tome koristi na tastaturi "Print Screen" i jos nesto ili ...?

Hm, nisam bas sigurna da li sam dovoljno jasno objasnila sto mi treba, ali ne znam kako bi to objasnila bolje...

Hvala unaprijed

SETRA Samoborček
03.10.2003., 16:29
nemirna kaže:
Nisam sigurna da li sam postavila ovaj topic na pravom mjestu...

E, ovako-pisem nekakav seminar o jednom softveru. Zeljela bih odmah naglasiti da nisam nikakav informaticar, radi se o jednom programu koji se upotrebljava u mojoj struci, pa trebam napraviti "procjenu " koliko je upotrebljiv.

Dakle, kako ubaciti u dokument koji pisem u Wordu "sliku" onoga sto vidim na citavom ekranu pri koristenju programa (primjerice neki formular ili proracun u obliku tabele). Da li se pri tome koristi na tastaturi "Print Screen" i jos nesto ili ...?

Hm, nisam bas sigurna da li sam dovoljno jasno objasnila sto mi treba, ali ne znam kako bi to objasnila bolje...

Hvala unaprijed

pa sad...

stisneš taj print screen, izađeš iz programa, odeš u neki grafički program, photoshop. paint...

onda na edit pa na paste (za Paint)

save as u .jpg formatu

odeš u word, dođeš do retka u koji želiš bacit slikicu, pa na insert, pa na picture, pa na From file.

Odabereš slikicu i ona se pojavi, sad ju okvirom povečavaš ili smanjuješ ;)

korisno je još i kliknut na sliku desnom tipkom miša , pa na Format picture, pa na layout, pa odabereš kako da se slika prikazuje,. to je to ;)

butters
03.10.2003., 19:46
@setra
Da li je moglo kraće i jasnije? :top:
Svaka čast

nemirna
03.10.2003., 20:51
Puno hvala, SETRA!

Idem odmah probat...