PDA

View Full Version : Kupujem računar molim savijet!!


qly
09.07.2007., 17:49
PC ATHLON:

ASROCK ALIVEXFIRE-ESAT2,ATI X1600,AM2,DDR2-800+SB+GLAN;
CPU ATHLON 64 X2 3600+, AM2, BOX DUAL CORE;
DDR II 1GB, PC2-4300,DDR2-533 takeMS;
HDD 80 GB, WD800JD, SATA 8 MB 7200rp;
DVD RW LG double layer;
CLUB 3D 1556A X1550, PCIeX, 256 MB CRT+TV+DVI 600/800
MONITOR 17˝ LCD ASUS MM17DE-B ....


Da li ovakav sklop komponenti može funkcionisati?

P.S. googlao sam ali nisam mogao naći nešto meni razumljivo koja je prednost dual cora nad običnim procesorima. Ili, samo kratko šta je bolje, jer ima ih istih brzina, a cijene se razlikuju? Hvala

Gilbert
09.07.2007., 17:57
Jel si iz HR? Što radiš na kompu? Koliko navca misliš potrošiti? Jel ćeš clockat?

qly
09.07.2007., 18:19
Jel si iz HR? Što radiš na kompu? Koliko navca misliš potrošiti? Jel ćeš clockat?

Nisam (ne vidim zašto je to bitno), ništa posebno zahtjevno ne radim, nekada se zaigram, ali ne posebno zahtjevne igrice, 500€, clockat???

Gilbert
09.07.2007., 18:27
Da si iz Hr, mogao bi ti napisat di je što najeftinije....

Idi na AMD, traži ploču socket AM2 sa chipsetom 690G - zato što je to novi i dobar chipset i ima solidnu itegriranu grafičku.

DDR2 ram, 667MHz ako ima...na 533 ti ne bih preporučio, jedino ako nemaš izbora :)

Hard ako možeš uzmi barem 160GB zbog omjera uloženog/dobivenog.

Pžilicu koju hočeš, ako ima Sata (noviji način povezivanja)

Grafička ti ne treba ako kupiš ploču s integriranom

Proc: Uzmi dvojezgreni - mala je razlika u cijeni...inače, danas je amd snizio cijene

Monitor, možda radije 19" - kod nas nije velika razlika u cijeni. Gledaj da ima DVI

mladen_os
09.07.2007., 18:29
Nisam (ne vidim zašto je to bitno)

Pa nije bitno, nego covjek te pita samo da li si iz hrv ili ne da zna u kojoj trgovini da ti trazi opermu...jooooj:E

klinsider
09.07.2007., 18:36
A kuciste i napajanje vec imas? Bez toga nista, kao ni bez misa i tipkovnice.

A modem?

----------

Kad to jos dodas, onda ce racunalo raditi..

Pa imas dualcore procesor (X2 3600 i nadalje imaju svi po 2 jezgre).
I procesori se ne usporedjuju po brzinama,ako nisu iz iste obitelji. Nemozes Pentium D na 3.6 ghz usporedjivat s Athlonom 6000 na 3ghz. Iako nizeg takta, radi brze, bolje i hladnije.

qly
09.07.2007., 18:36
Da si iz Hr, mogao bi ti napisat di je što najeftinije....

Idi na AMD, traži ploču socket AM2 sa chipsetom 690G - zato što je to novi i dobar chipset i ima solidnu itegriranu grafičku.

DDR2 ram, 667MHz ako ima...na 533 ti ne bih preporučio, jedino ako nemaš izbora :)

Imam izbora i 667 i 800, samo ne znam kako će to uticati na funcionisanje sklopa, jer su mi ovaku preporuku dali (sa 533) u firmi gdje kupujem? Da li to zavisi od matične.


Hard ako možeš uzmi barem 160GB zbog omjera uloženog/dobivenog.


Zaista mi ne treba toliko harda!

Gilbert
09.07.2007., 18:40
A kuciste i napajanje vec imas?


Samo te molim da ne spominješ više Frontier 600W ;)

qly
09.07.2007., 18:41
A kuciste i napajanje vec imas? Bez toga nista, kao ni bez misa i tipkovnice.

A modem?

----------

Kad to jos dodas, onda ce racunalo raditi...

Modem, kućište.... to mi je sve jasno, pa nisam ni pitao nego baš me zanima ovo sa DDR 533, 667, 800. koju od te tri memorije?


Pa imas dualcore procesor (X2 3600 i nadalje imaju svi po 2 jezgre).
I procesori se ne usporedjuju po brzinama,ako nisu iz iste obitelji. Nemozes Pentium D na 3.6 ghz usporedjivat s Athlonom 6000 na 3ghz. Iako nizeg takta, radi brze, bolje i hladnije.

Pa dobro, znam da imaju dvije jezgre,mislio sam na brzinu koju mi osjećamo, da li računar brže obavlja zadato i to....?

Gilbert
09.07.2007., 18:43
667 ili 800? Svejedno, uzmi jeftiniju varijantu...ako je razlika mizarna, uzmi na 800MHz

Majkus!
09.07.2007., 18:52
Vjeruj mi treba ti minimalno 120 Gb Harda...
I da...bolje je uzeti dvojezgreni proc.....;)

davidoff_lights_1
09.07.2007., 18:54
ako planiras vise igrati igrice onda uzmi AMD a ako mislis imati racunalo za ozbiljne poslove tipa obrada video, muzike i sl. uzmi INTELA

Pa dobro, znam da imaju dvije jezgre,mislio sam na brzinu koju mi osjećamo, da li računar brže obavlja zadato i to....?

Da računalo ima vecu protocnost uglavnom nije ti toliko bitan radni takt procesora koliko ti je bina RAM memorija i memorija grafičke kartice, memorija ti je najbitnija!!!!!!!

qly
09.07.2007., 18:58
Vjeruj mi treba ti minimalno 120 Gb Harda...
I da...bolje je uzeti dvojezgreni proc.....;)

Ja sam imao računar 5 godina sa 60GB i nikada ga nisam napunio? Svaka vam čast kada vam treba toliko harda!!! Upravo me hard i natjerao na kupovinu novog računara jer je pregorio,a platio sam ga skuuupooo. Bio je to IBM hard.

Majkus!
09.07.2007., 19:13
A ma ok onda sorry.....:(
Onda nisi zahtjevan kompjuteraš vidim.......:D
Evo moje vizije tvoje konfiguracije!
Procesor:Athlon64 X2 3600+ BOX, dual core, Sck AM2
Matična ploča:MB Gigabyte M61P-S3,sAM2,GeForce 6100
Memorija: DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax
HDD:HDD Seagate ST380815AS,80 GB(makar za 50-ak kn imaš 160 Gb HDD ali kad ti tako želiš ok..)
Optika: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H42N Dual Layer,18x
Još kučište i napajanje uguraš u 500 kn (bez problema) i imaš konfiguraciju za 2700 kn..još modem i te sitnice šta god ti treba i evo...imaš konfu za 3000 kn....za tvoje potrebe dovoljno i dobro....a monitor nek ti ekipa predloži..:)

Gilbert
09.07.2007., 19:23
A ma ok onda sorry.....:(
Onda nisi zahtjevan kompjuteraš vidim.......:D
Evo moje vizije tvoje konfiguracije!
Procesor:Athlon64 X2 3600+ BOX, dual core, Sck AM2
Matična ploča:MB Gigabyte M61P-S3,sAM2,GeForce 6100
Memorija: DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax
HDD:HDD Seagate ST380815AS,80 GB(makar za 50-ak kn imaš 160 Gb HDD ali kad ti tako želiš ok..)
Optika: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H42N Dual Layer,18x
Još kučište i napajanje uguraš u 500 kn (bez problema) i imaš konfiguraciju za 2700 kn..još modem i te sitnice šta god ti treba i evo...imaš konfu za 3000 kn....za tvoje potrebe dovoljno i dobro....a monitor nek ti ekipa predloži..:)

:top:

klinsider
09.07.2007., 19:32
Sve sto kaze majkus, ali maticna bazirana na 690 chipsetu.
Recimo ECS 690GM-M2 (oko 450 kuna pa nadalje)

imas i GIGABYTE MA69VM-S2.

Majkus!
09.07.2007., 19:40
Ok može i ECS makar sam ja skeptičan prema njemu...ali ok....;)

qly
09.07.2007., 20:12
Ok može i ECS makar sam ja skeptičan prema njemu...ali ok....;)

Koliko je ova moja matična ASROCK slabija u ovoj konfiguraciji od ovih koje vi predlažete? Ovde gdje kupujem računar je dosta jeftino, a nema vaših matičnih. Ako je kupim negdje drugo i naknadno sklopim sve to onda gubim garanciju na računar od 2 godine.

Hvala svima na pomoći!

Majkus!
09.07.2007., 20:18
A čuj...nemam baš iskustva s Asrockom...znam da tamo di radim kad netko naručuje ono Office komp za 2 i nešto tisuče kn da mu stavimo neku Asrock matičnu s integriranom grafom...stvarno nemam iskustva s Asrockom tako da neznam....
Nek se ekipa javi pa nek ti oni kažu....
Ako moraš baš ovu matičnu uzeti,onda uzmi!
Ti s tvojim potrebama nebi trebao osjetiti neku razliku!

qly
09.07.2007., 20:21
A čuj...nemam baš iskustva s Asrockom...znam da tamo di radim kad netko naručuje ono Office komp za 2 i nešto tisuče kn da mu stavimo neku Asrock matičnu s integriranom grafom...stvarno nemam iskustva s Asrockom tako da neznam....
Nek se ekipa javi pa nek ti oni kažu....
Ako moraš baš ovu matičnu uzeti,onda uzmi!
Ti s tvojim potrebama nebi trebao osjetiti neku razliku!

Mogući izbor:

ASROCK P4VM890, ViaP4M890, soc478,PCIeX,DDR400+VGA+SB+LAN
ASROCK 775i65G, Intel865G, 775, DDR400 DC, AGP, VGA96+SB+LAN
ASROCK 775i945GZ, Intel945GZ,soc775,PCIeX,DDRII,VGA+SB+LAN
ASROCK 775XFIRE-VSTA,Intel925X,775, PCIeX, DDRII533, +SB+LAN
ASROCK 4COREDUAL-VSTA PT880 soc775 PCIeX DDR2-667 +SB+GLAN
ASROCK CONROE945PL-GLAN,soc775,PCIeX,DDR533,+SB+G-LAN
ASROCK K8NF6G-VSTA, NV NF6100, 754, DDR,VGA256+PCIeX+SB+LAN
ASROCK K8SLI-ESATA2, ULI M1697, 754, DDR400, PCIeX+SB+LAN
ASROCK 939NF6G-VSTA, NV 6100, 939 DDR400 VGA256+PCIeX+SB
ASROCK AM2NF3-VSTA, NV NF3 250, AM2, AGP8, DDR2-800, +SB+LAN
ASROCK AM2NF6G-VSTA, NV NF6100, AM2, DDR2-800, VGA256+SB+LAN
ASROCK ALIVESATA2-GLAN,VIA K8T890,,socAM2,DDR2,+SB+GLAN
ASROCK ALIVENF6G-DVI NVGF6100, AM2,DDR2 VGA256+PCIeX+GLAN+SB
ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2, ATI X1600, AM2, DDR2-800, +SB+GLAN
ASROCK ALIVENF6G-VSTA NVGF6100 AM2 DDR2 VGA256+PCIeX+LAN+SB
INTEL D915GUXLK "Luxemburg" 775 PCIeX DDR2-533 +VGA+SB+GLAN
INTEL D101GGCL,"Grant County",775,PCIeX,DDR400,+VGA+LAN+SATA
INTEL D945GCZL "Cortez", 775, PCIeX, DDR2-667,+VGA+SB+LAN
INTEL D946GZISSL "Isleton", 775, PCIeX, DDR2-667,+VGA+SB+LAN
INTEL D945GTPL "Tappen", 775, PCIeX, DDR2-667,+VGA+SB+LAN
INTEL DQ963FXCK "Flaxton" 775 DDR2-667 +VGA+SB+GLAN+SATA
INTEL DG965RYCK "Rogers" 775 PCIeX DDR2-667 +VGA+SB+GLAN+SAT
ASUS P5PE-VM,Intel 865G,soc775,DDR400, AGP,+VGA+SB+GLAN
ASUS P5VD2-MX SE ViaP4M890 soc775 DDR2-533 PCIex +VGA+SB+LAN
ASUS P5VD2-X, ViaPT890,soc775,DDR2-533, PCIex,+SB+GLAN+SATA
ASUS P5GZ-MX, Intel 945GZ,775,DDR2,PCIeX,+VGA128+SB+GLAN
ASUS P5PL2-E, Intel 945G soc775 DDR II PCIeX+SB+GLAN+SATAII
ASUS P5L-MX Intel945G 775 DDR2-667 PCIex +VGA+SB+GLAN+SATA
ASUS P5LD2 SE/C Intel945P 775 DDR2-667 PCIex +SB+GLAN+SATA
ASUS P5B, Intel 965 775 4xDDR2-800 PCIeX FSB1066 +SB+GLAN
ASUS A8R-MVP, RadeonXpress, 939, DDR400, 2xPCIeX, +SB,+GLAN
ASUS M2V-MX, VIA K8T890, AM2, PCIeX, DDR2, VGA256, LAN+SB
ASUS M2N-MX nFor6100,AM2,PCIeX,DDR2-800,+VGA128+GLAN+SB
ASUS M2V, VIA K8T890, AM2, PCIeX, DDR2, SATA2, GLAN+SB
ASUS M2N, nFor430, HT2000, AM2, PCIeX, DDR2-800, +GLAN+SB
ASUS M2N4-SLI, nForce4, AM2, 2xPCIeX, DDR2-800, +GLAN+SB
ASUS M2N-E SLI, AM2, PCIeX, DDR2-800, +GLAN+SB

Majkus!
09.07.2007., 20:25
Ti gledaj samo matične sa socketom AM2 jer samo na takve ploče ide proc koji smo ti mi predložili!

Miha©
09.07.2007., 21:13
Nisam (ne vidim zašto je to bitno), ništa posebno zahtjevno ne radim, nekada se zaigram, ali ne posebno zahtjevne igrice, 500€, clockat???

Jesi li iz Srbije??? ili možda Bosne i Hercegovine???:confused:

Miha©
09.07.2007., 21:18
Jesi li iz Srbije??? ili možda Bosne i Hercegovine???:confused:

Glupo i bezobrazno pitanje .......sory.....izletilo....:s :D

klinsider
09.07.2007., 21:28
Trebas AM2 plocu. Ak oces integriranu grafiku onda biras:

ASROCK AM2NF6G-VSTA, NV NF6100, AM2, DDR2-800, VGA256+SB+LAN

ASROCK ALIVENF6G-DVI NVGF6100, AM2,DDR2 VGA256+PCIeX+GLAN+SB

ASROCK ALIVENF6G-VSTA NVGF6100 AM2 DDR2 VGA256+PCIeX+LAN+SB

ASUS M2N-MX nFor6100,AM2,PCIeX,DDR2-800,+VGA128+GLAN+SB
-------------------

@Majkus... zanimljiv ti je uzorak boja u avataru.

Majkus!
09.07.2007., 22:13
Zašto?
Šta fali?
Di sam zgriješio??

klinsider
09.07.2007., 22:50
Pa nisi nis zgrijesio, al su slicne onima na Gay prideu :)

Majkus!
09.07.2007., 22:53
Molim??
Meni je to više zbog onog što ispod piše We Love Techno.....
Ali imaš pravo....
O BOŽE!!!
Moj avatar je nalik na neki transparent sa gay parade............:(
Mjenjam ga.......:(

Stipe16
09.07.2007., 22:54
Pa nisi nis zgrijesio, al su slicne onima na Gay prideu :)

:lol:

Majkus!
09.07.2007., 23:10
Evo...ovaj je malo bolji!
kad nemogu nači avatar koji mi se sviđa.........:D

Gilbert
09.07.2007., 23:12
@Majkus, i ovaj novi ti je sumnjiv :) , a kada bolje pogledam i ovaj pingvin mi zgleda pomalo gay :)

Stipe16
09.07.2007., 23:14
@Majkus, i ovaj novi ti je sumnjiv :) , a kada bolje pogledam i ovaj pingvin mi zgleda pomalo gay :)

:rofl: :rofl: :rofl:

Majkus!
09.07.2007., 23:15
To je pirs na jeziku kojeg mislim staviti na jezik već 2 godine ali nikako da se odlučim!
Imao sam na obrvi ali to je bzvz.....
Da taj pingvin je totalno gay.........:D

klinsider
09.07.2007., 23:50
Ne, pingvina nedam. Nek je on gay ,lesbo ili stogod, al nek se zna , da je Linux buducnost.
Pa pogledajte malo , dosta ljudi ima pingvine za avatare.

_ares_
11.07.2007., 09:16
Ne, pingvina nedam. Nek je on gay ,lesbo ili stogod, al nek se zna , da je Linux buducnost.
Pa pogledajte malo , dosta ljudi ima pingvine za avatare.

:rofl: :rofl: :rofl: