View Full Version : Sirotinja naša svagdanja :D
Znam da svi mi više ili manje potajno sanjamo o velikim i bestidno skupim Wilsonim-Beneshima i nekakvoj 30-ak kila teškoj kutiji ispunjenoj hi-end tehnologijom upakiranom u kućište boje srebra ili šampanjca te sa možda kojim retro detaljem u stilu Accuphasea...
Sram nas bilo! :o
A koliko bi gladnih mogli nahraniti s tim...
:D
Enivej, svatko od nas doma ima nekakvu sirotinju kojom se ipak ponosi kao da je tko zna što!
Evo moje:
-Integrirano pojačalo Marantz 17
-Integrirani CD Marantz 17 (prvobitno zamišljen samo kao transport, ali zbog nedostatka džepnih vitamina dodatni DA pretvarač nikad nije zaživio)
-B&W 603
-Kablovi Ixos i Wire World
:cool:
Liniju sam počeo slagati prije 4.5 godine i potrajalo je godinu dana. Znam da su od tada izašle i kojekakve MK2 verzije mojih kutija, ali za sad ću se morati zadovoljit ovime. Kad zapadnem u lovu, vjerojatno ću ići na nešto svjetlijeg i otvorenijeg zvuka (starim, jazzy mi je svakim danom sve privlačniji :D)
Što je s vama?
Jango Fett
05.10.2003., 03:01
Ti sirotinja? ja sanjam o nečemu kao tvojem.:(
Pazi sad moje sirotinje: Creative SoundBlaster Live! Player 5.1 + Cambridge SoundWorks Digital 2500DT 5.1 + CD/DVD ROM.:D
:D
Ajde, ajde...
Tajna je u određivanju prioriteta!
Vidiš, kad sad uđem u nekakav fini dućan sa još finijim kutijicama - poželim svaku drugu stvar koja se nalazi na polici! Dobar dio bih si i mogao priuštiti, ali onda bih opako zaštekao na nekim drugim poljima. Trenutno su neke druge stvari prioritet! Kad sam odlučio kupiti poštenu liniju, počeo sam štediti. Samo i isključivo za nju. Vjeruj mi... bilo je puno lakše nego sam to očekivao.
(A priznat ću ti da sam u to vrijeme radio u za državni minimalac i živio od onog što sam napravio u fušu... Sa sadašnjom plaćom bi slični pothvat bio čisti tralalaaa :o)
I zato... samo naprijed!
Oće ti bit lakše ako ti priznam da na compu imam zvučnu koja se dobije sa Asusovom matičnom pločnom? :D
Jango Fett
05.10.2003., 10:46
Hvala na solidarnosti...:D
Ja sam već počeo štedjeti za moj osobni vrhunski Hi-Fi, za 3 godine evo i prve komponente...;)
Siguran si da si krenuo pravim putem?
Za manje od 2K € možeš složiti liniju na kojoj će ti zavidit SVI tvoji frendovi! I ne moraš skupljat lovu godinama...
Ja sam si oduvijek želio Ferrarija, ali prvi auto koji sam kupio je bila yebena Panda! Nije bila Ferrari, ali je vozila... Kužiš?
Jango Fett
05.10.2003., 13:25
Pa i mislim dati oko 2k eura. To ću, uz ovakav tempo i ostale investicijske planove, imati za 5 godina.:D
Thurgood
05.10.2003., 17:48
kako ćeš u 2000€ nagurati Martin Logana? :D :B
Thurgood kaže:
Ako dvijetisućici doda i 5 minuta straha... lako! :D
dario0712
06.10.2003., 08:34
E,ovako.
Zarazio sam se tamo negdje 95.god.,kad sam počeo raditi i imati neku svoju (redovnu lovu).
Počeo sam sa Harman/Kardonom i KEF-om,promijenio nekoliko komponenata,sve u otprilike istoj cjenovnoj klasi,pa se konačno odvažio prošle godine i sastavio slijedeće:
Amp: Thule Spirit IA 60
CD player: Rega Planet 2000
Gramofon: Pro-Ject Debut II + Pro-Ject Phono Box
Zvučnici: KEF Q 35.2
Interkonekti: Audioquest Copperhead,Supra EFF I
ZV.kabeli: Audioquest Slate
Letva: Eichmann (nije filter,al jebi ga...)
I to je to.A kredit mi izlazi druge godine u srpnju.Tako mi Bog pomogao.
Thurgood
06.10.2003., 10:50
ako nije tajna - koliko si za to ukupno pljunuo, zajedno sa kabelima?
Jango Fett
06.10.2003., 10:51
Thurgood kaže:
Tko je rekao da si planiram nabaviti ML-a? To moj frend želi, ne ja...
:p
dario0712
06.10.2003., 13:18
Thurgood kaže:
ako nije tajna - koliko si za to ukupno pljunuo, zajedno sa kabelima?
Oko 19.000 kn.
Thurgood
06.10.2003., 14:05
baš i nije u skladu sa nazivom topica :zubo:
dario0712
09.10.2003., 10:41
Bilo bi zgodno da čujemo dalje ko kaj ima.
Šteta da topic zamre.
Thurgood
09.10.2003., 10:49
ali već ima jedan takav topic gdje smo istresli dušu :) :misli:
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=22290
ali nismo išli baš u detalje jako...
dario0712
09.10.2003., 10:56
Thurgood kaže:
ali već ima jedan takav topic gdje smo istresli dušu :) :misli:
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=22290
ali nismo išli baš u detalje jako...
Aj baš da provjerim.
AxMi-24
09.10.2003., 23:04
Moj srot je
NAD c320 (da sramota me )
Audigy 2
Dali 5005 zvucnici
Ali planiram radit svoj krs pa ce to biti dosta bolje. (naso sam odlicne bas elemente samo je cijena 2000 SEK po komad :( (treba 2 po kutiji)
Mozda onih 5 minuta straha nije tako strasno :D
GoodOne
15.10.2003., 14:03
Shrot? E... to je moje podrucje... Cisti audio laik za sada...
Nekakva shrot Sony cd-linija, stara 2 godine, jedino su zvucnici neki malo bolji, veliki, drveni, od stare linije koju je cura (sadasnja zena :) ) kupila prije 15-20 godina (netko se bogato udao, ne? :D ).
Cijena: 2500 kn + zvucnici tko bi znao koliko (puno su bolji nego ova sony plastika).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.