View Full Version : Biopsija korionskih resica
zanima me da li je itko to radio...kak se radi...kakav je postupak...iskustva...malo me frka...pa eto da pitam...ko pita ne skita...:eek: :eek:
magic blue
18.07.2007., 21:20
ne znam kak tocno izgleda, ali i da je najstrasnija pretraga na svijetu ja znam da je ti imas snage proc za svoje bebace :cerek:
:D
foresst
19.07.2007., 14:16
ej paspa, skroz mi je žao ako sam te preplašila pitanjem zašto ideš na test, ali nije mi bila namjera.. samo, čini mi se da se uglavnom ide na amnio ako su double ili triple sumnjivi, pa eto - zanimalo me. i prekrasno je što u svog gina imaš toliko povjerenja, volila bi da i ja imam u svog, ali nemam.. sorry još jednom i ostani - žena zmaj
ej paspa, skroz mi je žao ako sam te preplašila pitanjem zašto ideš na test, ali nije mi bila namjera.. samo, čini mi se da se uglavnom ide na amnio ako su double ili triple sumnjivi, pa eto - zanimalo me. i prekrasno je što u svog gina imaš toliko povjerenja, volila bi da i ja imam u svog, ali nemam.. sorry još jednom i ostani - žena zmaj
ma niiiisaaaaam žena zmaj....usraaaaalaaaaa sam se ko grlicaaaa...:eek: :eek:
foresst
19.07.2007., 14:31
jebemumiša, oprosti, izletilo mi pitanje, jer sam nedugo prije toga čitala svašta i plašila i samu sebe.. ne budem više ništa kopala po netu, od sad razmišljam samo o papici i kako što prije pobjeć s posla i bacit se u more, ležat poslije u hladu s rukom na trbi i čekat da se bebolino opet pomakne.. uživaj, paspa, i ne brigaj!!
jebemumiša, oprosti, izletilo mi pitanje, jer sam nedugo prije toga čitala svašta i plašila i samu sebe.. ne budem više ništa kopala po netu, od sad razmišljam samo o papici i kako što prije pobjeć s posla i bacit se u more, ležat poslije u hladu s rukom na trbi i čekat da se bebolino opet pomakne.. uživaj, paspa, i ne brigaj!!
a kaj je najbolje,ja ti se uopće ne brinem da sa bebom nekaj nebu dobro...kad znam da bu sve super...:top: al mene frka kak se to radi i dal boliiiii...:eek: :eek:
Wedding
19.07.2007., 18:02
a kaj je najbolje,ja ti se uopće ne brinem da sa bebom nekaj nebu dobro...kad znam da bu sve super...:top: al mene frka kak se to radi i dal boliiiii...:eek: :eek:
a cuj biopsija bi mogla boljet, ali to nije neka jaka bol;) .... ja sam bila na biopsiji jetre i nije tak strasno a svi su mi opisivali da je tu uzas:D . Sigurno budes malo osjetila kada ti čvaknu komadic tkiva:o ali ne se strasiti...ja te smatram junakom:kiss:
a cuj biopsija bi mogla boljet, ali to nije neka jaka bol;) .... ja sam bila na biopsiji jetre i nije tak strasno a svi su mi opisivali da je tu uzas:D . Sigurno budes malo osjetila kada ti čvaknu komadic tkiva:o ali ne se strasiti...ja te smatram junakom:kiss:
http://www.smilies.4-user.de/include/Schock/smilie_sh_002.gif (http://www.smilies.4-user.de)
Wedding
19.07.2007., 18:24
http://www.smilies.4-user.de/include/Schock/smilie_sh_002.gif (http://www.smilies.4-user.de)
:kiss:
evo ovdje imas nesto http://www.klubtrudnica.net/trudnoca/specijalni.htm a ovdje je sve jako dobro opisano http://wch.org.au/wellwomens/factSheets/CVS/CVS_croatian.pdf ;)
:kiss:
evo ovdje imas nesto http://www.klubtrudnica.net/trudnoca/specijalni.htm a ovdje je sve jako dobro opisano http://wch.org.au/wellwomens/factSheets/CVS/CVS_croatian.pdf ;)
ajme,ajme...i opet ajme....:eek: :eek: sve pročitah...i niš me manje nije frka...ali,kad se mora....jebate,kaj mi je to trebalo...http://www.smilies.4-user.de/include/Schock/smilie_sh_041.gif (http://www.smilies.4-user.de)
paspa ništa ti ne moraš.....od MM-ovog bratića šogorica rodila u 39-oj i gin ju je vodio kao i trudnicu od 20 god....ništa posebno nije radila.....
ja osobno ne bi napravila niakkve testove...
paspa ništa ti ne moraš.....od MM-ovog bratića šogorica rodila u 39-oj i gin ju je vodio kao i trudnicu od 20 god....ništa posebno nije radila.....
znam ja da nemoram...ali imam doma troje zdrave djece prema kojima imam i obaveze...tak da se igrati nit mogu nit želim...a mislim da bi i velika većina tak napravila...:o
Wedding
19.07.2007., 20:13
ajme,ajme...i opet ajme....:eek: :eek: sve pročitah...i niš me manje nije frka...ali,kad se mora....jebate,kaj mi je to trebalo...http://www.smilies.4-user.de/include/Schock/smilie_sh_041.gif (http://www.smilies.4-user.de)
ma nije to strasno....... svi znamo da ces ti to proci bez imalo frke...pa ipak si ti nasa raska:kiss:
ma nije to strasno....... svi znamo da ces ti to proci bez imalo frke...pa ipak si ti nasa raska:kiss:
jebala vas raska....:eek: :eek: ja tu umirem od straha...i još sam pročitala da to traje cca 1 sat....pa ima da umrem...:eek: :eek:
Wedding
19.07.2007., 20:23
jebala vas raska....:eek: :eek: ja tu umirem od straha...i još sam pročitala da to traje cca 1 sat....pa ima da umrem...:eek: :eek:
ma joj mala ne panicari:zubo: ..pa traje sa pripremom toliko :kiss: ....ajde izdrzat ces ti to:top:
cerveza
03.12.2012., 11:46
Podižem temu...
Ako ima svježijih iskustava,molim vas da ih podijelite:moli:...
Moram na ovu pretragu iza Nove godine i zanimaju me iskustva,koji je dr. radio pretragu,ja sam čula da ju radi dr. Hafner na Svetom Duhu...
da li dr. radi detaljan UZV prije samog zahvata(nuhalni nabor,nosna kost,protok krvi kroz duktus itd.?
I ako tko zna na koji broj telefona se naručuje,jer ne mogu naći na netu broj...
pliz pišite
tina985
03.12.2012., 12:36
Podižem temu...
Moram na ovu pretragu iza Nove godine i zanimaju me iskustva,koji je dr. radio pretragu,ja sam čula da ju radi dr. Hafner na Svetom Duhu...
da li dr. radi detaljan UZV prije samog zahvata(nuhalni nabor,nosna kost,protok krvi kroz duktus itd.?
I ako tko zna na koji broj telefona se naručuje,jer ne mogu naći na netu broj...
pliz pišite
Ja ti moram na to sranje jer mi je papp a nizak iako je bhcg i uzv dobar! Ne znam kaj da mislim. Idem sutra ujutro kod hafnera pa cu ti javit detalje. Kaj se njega tiče sve najbolje ti imam za reci, on me porodio prije godinu i pol i super je doktor!
cerveza
03.12.2012., 12:53
Ja ti moram na to sranje jer mi je papp a nizak iako je bhcg i uzv dobar! Ne znam kaj da mislim. Idem sutra ujutro kod hafnera pa cu ti javit detalje. Kaj se njega tiče sve najbolje ti imam za reci, on me porodio prije godinu i pol i super je doktor!
hvala ti tina:)
javi obavezno...jel imaš možda broj telefona na koji se naručuje za pretragu???...nisam iz Zg pa nisam u mogučnosti otići na info razgovor
ja neću raditi nikakve testove probira,nego ću odmah na CVS( imam 38 god. i kromosomopatije u obitelji) pa mi je to opcija,a i ranije se radi od amniocenteze što mi je prihvatljivije...
tina985
03.12.2012., 13:07
hvala ti tina:)
javi obavezno...jel imaš možda broj telefona na koji se naručuje za pretragu???...nisam iz Zg pa nisam u mogučnosti otići na info razgovor
ja neću raditi nikakve testove probira,nego ću odmah na CVS( imam 38 god. i kromosomopatije u obitelji) pa mi je to opcija,a i ranije se radi od amniocenteze što mi je prihvatljivije...
Nemam broj, mene je naručila moja doktorica kod njega. Zovi gore u bolnicu i traži da te spoje na patologiju trudnoce jer ti je on voditelj patologije. Mislim da tak to ide.
cerveza
03.12.2012., 13:30
Nemam broj, mene je naručila moja doktorica kod njega. Zovi gore u bolnicu i traži da te spoje na patologiju trudnoce jer ti je on voditelj patologije. Mislim da tak to ide.
blago tebi na takvoj doktorici,ovaj moj starkelja od ginekologa nije ni čuo za tu pretragu,a kamoli da me naruči...zna samo za amniocentezu i kordocentezu(umbilikalna punkcija) koja se skoro više ni ne radi:rolleyes: pa sam mu nosila isprintano o cvs-u...al mi paše jer mi daje uputnice bez problema, a ja vodim trudnoću privat kod Podobnika...
tina985
03.12.2012., 21:55
blago tebi na takvoj doktorici,ovaj moj starkelja od ginekologa nije ni čuo za tu pretragu,a kamoli da me naruči...zna samo za amniocentezu i kordocentezu(umbilikalna punkcija) koja se skoro više ni ne radi:rolleyes: pa sam mu nosila isprintano o cvs-u...al mi paše jer mi daje uputnice bez problema, a ja vodim trudnoću privat kod Podobnika...
A koliko je kod podobnika? Oko 8000kn? Jel se može kod njega napraviti u kombinaciji sa zdravstvenim nekak?
Podižem temu...
pliz pišite
ja sam htjela na tu pretragu u svim trudnoćama (ali su je meni svi doktori odbili raditi zbog moje terapije koju sam uzimala) i na kraju sam išla na RACZ.
Ono što trebaš znati da je isto pouzdana kao RACZ ali je invanzivnija i samim tima i opasnija.
Rezultati koji se dobiju su kariogram.
Prije svakog zahvata ti rade detaljan UZV i onda se odlučuju na zahvat.. Rezultati se čekaju kao i kod RACZ cca 10-15 radnih dana.
ako trudnoću vodiš kod Podobnika pa odi tamo na pretragu - on ju radi
cerveza
04.12.2012., 08:52
A koliko je kod podobnika? Oko 8000kn? Jel se može kod njega napraviti u kombinaciji sa zdravstvenim nekak?
tina ne znam je li ide kombinacija sa zdravstvom kod njega,možda može da ti on obavi zahvat,a da ti nosiš uzorak u bolnicu prek uputnice kao što dr.Kos radi(za Kosa sam negdje čitala da tako može):ne zna:
Za cijenu kod Podobnika sam negdje na forumima naletila da je 8000 kn...
ja sam htjela na tu pretragu u svim trudnoćama (ali su je meni svi doktori odbili raditi zbog moje terapije koju sam uzimala) i na kraju sam išla na RACZ.
Ono što trebaš znati da je isto pouzdana kao RACZ ali je invanzivnija i samim tima i opasnija.
Rezultati koji se dobiju su kariogram.
Prije svakog zahvata ti rade detaljan UZV i onda se odlučuju na zahvat.. Rezultati se čekaju kao i kod RACZ cca 10-15 radnih dana.
ako trudnoću vodiš kod Podobnika pa odi tamo na pretragu - on ju radi
Hvala ti Lara,znam sve o načinu i rezultatima nalaza, pouzdanosti i rizicima sve sam našla na netu:)
Ali mene zanima eto što se treba raditi i radi prije zahvata...znači da li ide detaljan uzv koji moram obaviti kod svog ginića i opet kod dr.Hafnera ili mogu doći bez nalaza UZV,da li moram imati briseve i papu i što u slučaju da imam neku beštiju dole i pijem antibiotike????
I da,ja sam Rh negativna i da li mi moj ginić daje rogham inekciju ili mi tamo daju prije zahvata???
A meni je dr.Podobnik rekao da idem Hafneru i da ne brigam jer je jednako dobar i da ne bacam bezveze novce...tako da sam ga poslušala,a planiram do kraja kod njega voditi trudnoću i roditi u njegovom rodilištu...
eto,puno pitanja...:rolleyes:
tina985
04.12.2012., 13:43
Evo ja odradila. Nisam radila briseve i papu, uzv su napravili prije samog postupka detaljno makar me pogledao i u petak vec. Moraš imat uputinicu za cvs i kariogram i sve svoje papire uključujući i taj za rh faktor i ako je minus mislim da ti daju poslije injekciju.
Trajalo je oko minute, neugodno je jako kad uvodi i dok vadi same te djelice posteljice i bolucka povrsinski kod mjesta uboda jos kojih sat-dva.
Rekli su da će nalazi biti kroz 2tj ovisno o tome koliko brzo će ih uspjeti uzgojiti i da ako je loše očekujem i ranije poziv.
tina985
04.12.2012., 13:45
Hafner i inace radi privatno u poliklinici BetaPlus, ja sam vodila kraj prošle trudnoce kod njega tamo i tek pred kraj došla na par pregleda na sv.duh i on me i porodio gore...
cerveza
04.12.2012., 14:14
Evo ja odradila. Nisam radila briseve i papu, uzv su napravili prije samog postupka detaljno makar me pogledao i u petak vec. Moraš imat uputinicu za cvs i kariogram i sve svoje papire uključujući i taj za rh faktor i ako je minus mislim da ti daju poslije injekciju.
Trajalo je oko minute, neugodno je jako kad uvodi i dok vadi same te djelice posteljice i bolucka povrsinski kod mjesta uboda jos kojih sat-dva.
Rekli su da će nalazi biti kroz 2tj ovisno o tome koliko brzo će ih uspjeti uzgojiti i da ako je loše očekujem i ranije poziv.
ajmeee,pa ja mislila da danas ideš samo na razgovor kod njega,a ti već obavila,nisam ti ni zavibrala :)
Znači može i bez briseva i pape,dobro je znati ako mi ne budu nalazi ok...
Evo par pitanja...
1.Šta se tiče uzv,znači nisi morala donijeti nalaz uzv od svog ginića?
2.Jel ti gledao nuhalni nabor,nosnu kost,protoke duktusa itd. ?
3.Šta ti je bilo još na uputnici pisalo,mislim jel pisalo Bolnica Sveti duh-Ambulanta za visokorizičnu trudnoću ili citogenetski laboratorij ili nešto treće? (ovaj moj ginić niš ne zna)
Nadam se da se neću jako ustrtati kad me bude krenio bosti iglom,mrzim igle:(
Hvala ti puno na ovim informacijama,jako si mi pomogla...želim ti da ovih dva tj. brzo prolete i da dobiješ dobar nalaz pa da se opustiš i uživaš u trudnoći:cerek:
tina985
04.12.2012., 15:37
A cuj, ja sam imala slike sa prijasnjeg uzv-a i nalaze kombiniranog, u biti sve papire od početka trudnoce, ali on svakako prije nego radi postupak mora sve dobro provjeriti, em pregledava samu bebu i traži te markere kaj se fizičkog tiče em radi provjeru posteljice da može sto sigurnije izvesti zahvat.
Pregledao je sve kaj se pregledati da, ja sam luda skroz jer i njemu i svima koji su bili tamo sve izgleda super! Mislim, za popizdit! Tako los biokemijski test, a uzv odlično! Ne znam ni sama :504:
Gledao je protoke, posteljicu, plodnu vodu, pupcanu vrpcu - dali sve radi svoj posao kak spada i po bebi svašta mjerio uključujući i pregled organa - koliko se može vidjeti sa 13tj... Al uvecava on to pa vidi valjda...
I onda ti premaze trbuh alkoholom dobro, ubode i uvodi iglu do posteljice, to je neugodno jer osjetis kako prolazi kroz tkivo i na mjestima je deblje pa tu boli dok "probija" igla, a ti moraš biti mirna i opustena da bi igla lakše prošla, onda kad dođe do posteljice malo kao ide sim tam s iglom da ju dobro smjesti i onda kroz nju uvede jos jednu manji kojom vadi djelice, kao da ide gore dolje, pumpa... Pa ti sestra provjeri dal ima dovoljno materijala, ako nema onda jos malo uzima i to je to... Stavi ti gazicu koju zaljepi, dao mi je preventivno antibiotik i jedno 45min odjsedis vani.
I ja se nadam da će sve biti ok, ali onda ostaje pitanje sto je uzrok tako niskom papp A na kombiniranom :ne zna:
E da... On mi je na pregledu u petak u uzv knjizicu napisao da traži uputnicu za cvs i kariogram, a uputnicu mi je onda dao soc. ginic.
Nece ni tebi odmah radit cvs, prvo će te pregledati pa onda naknadno naručiti!
tina985
04.12.2012., 15:41
Noup, na jednoj uputnici je pisalo cvs, a na drugoj kariogram... Nije pisalo ništa drugo.
Znaci, ti moraš telefonski doći do patologije na sv.duhu i tražiti pregled kod hafnera radi cvs-a u vidjet kaj će dalje reci kad imaju termin i kak to ide vec. Ovo moje je bila em hitna situacija, em sam mu pacijentica otprije pa je tak ispalo... Mislim da ti je on sutra bas dezuran, ujutro, al nisam ziher.
cerveza
04.12.2012., 16:09
Uf,malo me frka svega toga al nema mi druge,moram to proći...
Sutra sam mislila zvati patologiju da vidim baš šta će mi reći,napisala sam si sva pitanja na papir,samo se nadam da će sestra bit ljubazna da mi na sva odgovori...:D
Danas sam pričala sa jednom frendicom koja je nedavno rodila i radila je cvs kod Hafnera i sve mi je isto ispričala,samo ona nije išla prvo na pregled kod njega(daleko smo od ZG) nego odmah prek telefona dobila termin za cvs i došla i dr. joj napravio prvo uzv i odmah zahvat...samo je zaboravila šta joj je pisalo na uputnicama pa sam te zato pitala.
Ah,taj probir kod tebe ne znam šta bih ti rekla,ali toliko sam puta čula za glupe rezultate i besmislene da te glava zaboli od njih pa sam i sama odustala da ga radim,samo bezveze uzrujaju trudnicu:rolleyes:...jedna moja draga prijateljica je isto radila taj probir i dobila je katastrofalan nalaz za trisomiju 21=1:12 i trisomiju 13=1:46 i šta da ti kažem, jadnica je pukla od tuge i muke,doktor joj je preporučio obavezno amniocentezu,a ona se još više uspaničila jer je jednu bebu izgubila upravo tokom amniocenteze,a poslije je stigao dobar kariogram...na kraju nije otišla na amniocentezu jer se previše bojala da ne izgubi bebu i tako do poroda živjela u strahu kakvu će bebu roditi, iako je ultrazvučno beba bila sasvim u redu...na kraju je rodila prekrasnog zdravog sinčića :cerek:
Probaj se opustiti i vjerovati uzv nalazu i dr.Hafneru,jer ja mislim da je sve ok sa bebicom:grli:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.