View Full Version : Purgeri...se sjecate...? - Zagrebačkonostalgični topic
AFRODITA69
07.10.2003., 21:04
ajde da vidimo cega se nasi stopostotni zagrepcanci sjecaju iz proslosti i sto im to fali danas ili ako nisu vise u svom gradu???
shef Sale
07.10.2003., 22:55
Sladoled u "Šumskom dvoru"...
AFRODITA69
07.10.2003., 23:27
cekaj,pa zaboravila sam gde je sumski dvor???a najbolji zagrebacki odresci kod-asa-???a-debeli martin?-na gracanskoj?
a cuvena janjetina -pod mirnim krovom-na fijanovoj?
a sstrudl od tresnje u bogovicevoj?M L J A C!
Cvjetnjak. The One and Only. Nikad prezaljen.
Meni fali brdo gdje sam se igrao kao mali!!! Sada se tu izgradila neka glupost-osnovna skola!:mad:
Fali mi kesten pire. Bila sam prosle godine u Zgb mjesec dana i jela sam ga apsolutno svaki dan.
Fali mi Novogodisnji Sajam na Cvjetnjaku dok polagano sipi snijeg.
Fali mi setanje po Gornjem Gradu. Do Strosa i do Matosa.
Fali mi jesen na Zrinjevcu.
Fale mi frendice iz EOC-a.
Cevapi sa Tresnjevackog placa.
Rano subotnje jutro na Dolcu (to sam posebno voljela).
Crtani u 19.15., Nedjeljno Popodne, Smogovci, "ja sam mali, pa sam vredan, pa slusam radio 101", nocni program radia Velika Gorica (ti decki su rasturali!!!), Zlatna Nit....
E, da.
Znate kaj mi se posebno dopalo prilikom moje posljednje posjete Zagreb - spomenici Zagorki, Ujevicu,.... Nisam znala da su bili postavljeni.
Kesten pire......kod Vinceka, naravno. :D
shef Sale
08.10.2003., 12:17
AFRODITA69 kaže:
cekaj,pa zaboravila sam gde je sumski dvor???
Sumski dvor?
Gore na Cmroku...odmah na zavoju prema Gornjem Prekrizju.
Vec godinama je zatvoren, totalno devastiran, poskidali svu drvenariju, totalno RUGLO na jednom od najljepsih mjesta (ako ne i najljepsem mjestu) u Zabregu :(
Žuribus Šumasti
08.10.2003., 13:21
...meni fali Zagrepčana...:rolleyes: ;)
AFRODITA69
08.10.2003., 18:14
meni fale iste stvari koje si nabrojala!jedino nisi spomenula,pecenekestene u onom malom vrucem papirnatom zamotuljku...pa onda setnja na gornjem gradu!
fali mi moj parkic kod doma zdravlja pun pesekih iz susedstva svaku vecer,i livadica na kojoj sam sa dve naj frende uvjek razgovarala o svemu i svacemu do kasno uvecer,pa gracke kuce i mljecni kruh,[a visnjica,ducan na maximirskoj prek puta apoteke,pa mioc-evo igraliste...i onaj prekrasan pogled prema slemenu sa jordanovca...
Una67 kaže:
E, da.
Znate kaj mi se posebno dopalo prilikom moje posljednje posjete Zagreb - spomenici Zagorki, Ujevicu,.... Nisam znala da su bili postavljeni.
I Šenoi...;)
Ovi su spomenici postavljeni još u "mraku"...
Prvo Šenoi, koliko se sjećam i bila je to tada prava "pučka" svečanost.
Mislim da je sve s ovim spomenicima i općenito se "prevrednovanjem" hrvatske kulture vidljivije počelo 80-tih prošlog stoljeća. Za Zagorku i mjesto njenog spomenika bio je tada "glavni" Zlatko Vitez.
Uopće tih godina je počelo je oživljavanjem i nekih starih zagrebačkih tradicija, a u sklopu toga i Markovog sajma...odnosno cijele Tkalčićeve ulice. (Tkalčićeva je do tada bila simbol prave bijede...(pa i prostitucije i tzv "besprizornih").
Onda su "upalili svijetlo"...i ukinuli Markov sajam, s izgovorom da nije bio u Tkalčićevoj već...na Gornjem gradu pred Markovom crkvom. Naravno, da tu nije mogao i ostati.
Ha, meni fali ta "atmosfera" za vrijeme Markovog sajma. Prava "pučka" svečanost. :)
Btw, tad sam na večer prvi put nakon dugooo godina čula iz jednog kafića kako grme "ploče" Vice Vukova. :)
Jutreko vam dragi moji.
Afrodita, ja sam ti delala u Vjesnikovoj zgradi na Cvjetnjaku, odmah pored kina i onog birca VIP. U podrumu i prizemlju je bila stamparija, a ja sam ti bila gore na katu u uredu. :)
meni fale tramvaji i jutra poezije u 2 ferala [ima li netko josh ziv da se sjeca toga]
fale mi ben i varsha...
nama i roma i slicna mjesta
narocito mi nedostaje ana
fali mi jazavac
i zrinjevac i tuskanac
ulice kao: borongajska, ivanicgradska ili bogoviceva...
sljeme
i moja skola
fali mi sve
AFRODITA69
09.10.2003., 02:54
una,sad sam se setila gde je bila ta zgrada...inace kaj je to ta slasticarna na jurisicevoj ili ne?tam ti je furt bilo zatvoreno radi zohara i par puta su nasli urin u kolacima...nebi se zacudila ni da je to onda to i da su zatvorili do kraja...da ja sam stalno kod stare u ponos dolazila i onda smo isli na strudl od tresnji u bogovicevu,i na picu u -zadar-a kak to,da si presla iz zgb?
Ovak', slasticarnica ti je bila Ilici, na potezu od Gunduliceve prema Jelacic placu, na lijevu stranu, apsolutno majusna slasticarnica. A one u Jurisicevoj se sjecam (brrrrrr!!!).
Zakaj sam tu di jesam?! Pocelo jekao posjeta obitelji iliti radni holiday, a vidis kako je zavrsilo. Ne zalim se, ali cope me dani nostalgije. Tjesim se da je to normalno.
I kao sto je netko prije mene vec rekao, nedostaju mi Zagrepcani (spika, mentalitet, nacin razmisljanja,.....). Znas ono kad pricas s nekim i ne moras objasnjavati di je EOC ili MIOC ili Tkalca...... :D
Cuj Afrodita, kad si spomenula pecene kestene: prije par mjeseci sam se preselila u Melbourne i mozes misliti moje zadovoljstvo kad sam vidjela pecenjarnice kestenja po centru grada. Ma kaj da ti velim.... :D :top:
shef Sale
09.10.2003., 08:48
Una67 kaže:
Ovak', slasticarnica ti je bila Ilici, na potezu od Gunduliceve prema Jelacic placu, na lijevu stranu, apsolutno majusna slasticarnica.
Kuca iza Uspinjace, prema trgu, uz onu biro-opremu, ne? :D
Malbasa? ;)
Sad je to Vincek, s prosirenjem...
AFRODITA69
09.10.2003., 17:55
pa to je kaj sam ja rekla..malbasa..tam je navek delala neka stara baba kojoj je ispadala kosa a nosila je crnu vestu...pa te lasi po toj vesti i kolaci...neznam...vincek je puno uredniji,tj neda se usporediti.
za unu
da,meni to ide na zifce,kad nekom pricam na nasem zagrebackom zargonu a on ne razme..i kad nemres reci onak pod nazivom kak velis-mioc,eoc,toc,ppoc,uhoc...itd...nek moras u duboka obnjasnjavanja...joooj jedva cekam da idem doma sljedece godine,da vidim tih mojih par cura kaj su jos tam iz uhoca i upoca..pa da odemo u tkalcu na kavu i gusti sa slagom..to je onda bilo kao fora neakva..i naravno da se znajedem kolacih.
ja bi rekla ,vis da tu u ny ima kestenja po cesti..al nema..doduse nekak baba mi je rekla da se kadkad nade..al jos nisam tu bila u zimsko doba pa neznam.
AFRODITA69
09.10.2003., 17:58
cuj,kaj poznas ti morti nekog BORISA iz vjesnika tam gde si delala na cvjetnjaku?on ti je sad negde oko 50 ili cak preko godina i zena mu je bila vmrla od raka,zvala se dara(darinka)imali su sina(vec sad valjda ozenjeni dedusina)alana???
sam pitam,nigdar se nezna...mozda i znas.
cabon kaže:
meni fale tramvaji i jutra poezije u 2 ferala [ima li netko josh ziv da se sjeca toga]
fale mi ben i varsha...
nama i roma i slicna mjesta
narocito mi nedostaje ana
fali mi jazavac
i zrinjevac i tuskanac
sljeme
i moja skola
fali mi sve
:cry: :cry: :cry: :grli: :grli: :grli:
A meni fali nekoliko dasaka u glavi.
Ups, da nisam ja malo zalutao:confused:
Jutreko vam!
Afrodita, ne poznajem tog Borisa.
Nego, kad planiras natrag u Zgb i na koliko dugo?
Ja sam imala u planu ovaj Bozic, ali to je propalo zbog drugih okolnosti.
Ljudi dragi, kak mi fali bijeli Bozic, nemate pojma.
AFRODITA69
10.10.2003., 03:39
meni je bjeli bozic falil vec 14 god...jer smo bili u calif...sad smo tu u ny i to je jedan od razloga kaj smo tu,uz sve ostale...jer fakat,kititi bor u badicu nije bas ljepo.
ja ti planiram ici u proljece negde,jer onda nije ni prezima ni prehladno a i karte su najeftinije.ja bi doduse najrade isla ono septembar...al ak je moguce ranije onda cu ranije jer znas kak me vuce i od kad nisam bila...
Da. Bozic u badicu. A ja nemrem imati Bozic bez purice, mlinaca, .... A to bas nije hrana za +42 stupnja u zraku.
Zato smo i bili isli prosle godine u sijecnju. Ma milina.
ŠtefekA
10.10.2003., 08:53
..a meni, meni fali ona terasa na Vili Rebar po kojoj sam jurio sa ekipom, palacinke sa vajn satoom u "Sumskim dvorima", svecani ruckovi kod "Crvenog lajbeka", Skenderica i njene guske pecene.., jezerce kraj Remetske crkve.., svjetlucanje odsjaja sa Sljemena dok ujutro idem u vrtic...
Nedostaje mi Zagreb kakav je onda bio.
AFRODITA69
10.10.2003., 18:57
stefina,mislim stefek...meni isto fali kak je negdar bilo,kad sam bila tam.sad se sve nekak promenilo i nema vise stare skvadre..a evo danas mi je i zadnji sused kojeg znam sa kojim sam se ko dete furt furala sa biciklom od maksimira do stefanofca,godinama i imala veselje ko klinka...umrl..ima sprovod danas...sad da i idem doma nema vise nikoga osim par njih kaj bi se znjima vidla.svi ovi za koje su vezane najlepse uspomene od kad znam za sebe su f grobekima,lahka im zemljica...i nemam s kime ici kroz sjecanja...kak jadno.
cabon kaže:
fali mi sve
I meni fali sve, tak da kad dojdem doma jemput godisnje (na Borongaj) onda se prosecem po tim ulicama, tak da od toga zivim jos jedno leto...:)
Bok daj skvardro.
Kod mene je jutreko, 9 h, ponedjeljak. Jos nisam ni prvu jutarnju popila. Nisam nekak za posel danas.
Vikend? Uobicajeno: pranje, peglanje, ciscenje, razvazanje klinaca uokolo.
Vi? Kako ste proveli vikend? Jeste li se naspavali?
AFRODITA69
13.10.2003., 16:31
bok,bok
ja kavu retko kad popijem...danas sam doma,imamo praznik.kakti praznik.ne spavam bas neznam kak radi male,stalno se budi i to..al vec sam naucena na to.inace nis nisam delala za vikend...tu sam visela na forumu ,pikala neke kvocke..znas kak su babe..one tipicne junfe...joooj..kak mi je bok lepo dal da sam jos tak neozbiljna..ja bi se vubila da sam kvocka.
inace...sama sam sa decom,pa bumo se isli setati..al si mmislim da sam u zgb-u,sad bi ja njih malo u maxic,pa posle na kolacek koji,a ovak nis od toga.mislim mogu ja i tu to,al nije to slicno tome.
Hellkin
13.10.2003., 16:44
Evo da se i ja ukljucim...mene nije bilo u Zagrebu dobrih pet godina i vratili smo se prije nesto vise od mjesec dana. Nazalost, bili smo samo dva tjedna ali znam da je prva stvar bila otici na pizzu u dvojku!!! Ha ha...nakon ovog smeca od pizze u americi iz Papa John's-a, Pizza Hutt-a i slicnih gluposti sam sam sebi obecao otici u Dvojku prvi puta kad se ukaze prilika...mislim da je bilo poslije deset navecer istoga dana kad smo doputovali u Zagreb kad smo otisli na pizzu...sad mi je sve nesto milo oko srca kad se sjetim koliko mi je bilo drago zbog necega toliko jednostavnog kao najobiznija pizza! I onda slijedeca dva tjedna smo skoro svaki dan navratili kod Vinceka, to mi je isto jako falilo...inace nisam bas neki ljubitelj kolaca, ali kad se vec ukazala prilika, rekoh, pa da je i iskoristim. Propjesacio sam cijeli Zagreb u svim smjerovima i cak sam stigao naci i vremena da se popnem na Sljeme i vozim u ZET-ovom tramvaju i autobusu...svo ono sto sam prije redovito radio jako mi je usfalilo u pet godina. Nisam nikada prije bio kod Bobana u restoranu u Gajevoj, pa sam na nagovor brata i tamo svratio...ajme koliko je bilo dima u tom restoranu! Od takve atmosfere sam se totalno odviknuo, tako da mi zadimljeni kafici i restorani nisu uopce falili...Setnja po Dolcu me nanovo odusevila, uostalom kao i cijeli gornji grad...za tu priliku nabavio sam si i novu digitalnu kameru da sve lijepo posnimim jer tko zna kad cu opet doci...Svratili smo i u restoran Kaptol i starom Interkontiju koji je na moje zaprepastenje totalno oronuo...konobari se nisu prestali zaliti za propalim vremenima kad su bili najbolji hotel u Zagrebu...Otisao sam i na sisanje kod "Nene" u Bauerovoj gdje sam se sisao 16 godina za redom...i zamislite, cim sam usao nekoliko starih frizera me prepoznalo i pitalo ta gdje sam nestao svo ovo vrijeme...ostao sam na sisanju dobra tri sata, haha...bas su mi tamo svi falili...Boze, sisanje kod Nene je 50 kuna sa pranjem glave....to je nekih $9...tu u USA mi nije nikad ispod $30...
just Sandy
13.10.2003., 17:04
lunapark na mjestu današnjeg Sheratona...
Hellkin
13.10.2003., 17:08
just Sandy kaže:
lunapark na mjestu današnjeg Sheratona...
Joooj kad je to jos nestalo!!! A sjecam se kao danas kad sam igrao prve video igre tamo...negdje '79e, haha.... Centipede ruled. :)
just Sandy
13.10.2003., 17:15
Sajam cvijeća na Gornjem gradu, po ulicama, trgovima i podrumima :) (a ne u Boćarskom domu)...
Na/u Dubravkinom putu moglo se pojesti i nešto finije od ribe... ;)
Svi tramvaji zagrebačko-plavi... :)
Nedjeljne tatine tekme na Srednjaču...
just Sandy
13.10.2003., 17:22
Vožnja u parne/neparne dane, redukcije struje, redovi za ulje i detergent... :D
Tete i stričeki kondukteri (umjesto automata) prodavali su i poništavali karte sjedeći na posebnom stolcu kraj zadnjih tramvajskih vrata... :)
AFRODITA69
13.10.2003., 17:37
kaj nije dvojka u vlaskoj?????joj,tu imas praf potpuno,kaj se pica tice..kao ameri misle da su njihove pice najbolje..a ona nasa doma je -ma neda se ni usporediti-ja ovde jedva pojedem snitu i to retko,a doma citavu picu sama...zato sam nasla neki recept na netu iz nekog naseg sajta za picu kapuciner..onak s asunkom i vrhnjem politu..i to je prvi puta da mi fakat okus bil po nasoj pici.
a o kolacima se neda ni raspravljati.pa toga nema svjet kaj ima vincek i oni okolni...nemate pojma kak jedva cekam proljece da odem doma nakon tocno 11 god...znas kaj bu to meni onda??!!ja bi sad da mogu,ali kaj ces kad se tu samo dela...znas oni mali proljetni hercplameni mi fale...to samo u mom vrteku u petrovoj raste....
Hellkin
13.10.2003., 19:04
Kad bi imao istu placu u Hrvatskoj odmah bi se odselio nazad u Zagreb...i to bas zbog ovakvih jednostavnih stvari kao sto su ulice, ljudi, tramvaji, kolaci, pizze...i sve one male stvari koje Zagreb cine Zagrebom. Sudbina me odvela na drugi kraj svijeta ali srce mi je uvijek u Zagrebu. Bilo mi je jako drago za vidjeti koliko je novih cesta napravljeno i kako se sada brzo dodje do Rijeke. Jedino sto su u Zagrebu sada neki drugi ljudi...moje drustvo se raspalo i tko zna kuda su svi nestali...Onakav Zagreb kakvog ga ja znam vise ne postoji...kad bi isao sa pokojnim tatom i bratom svaku nedjelju u Katedralu i Nedjeljnu setnju po gornjem gradu...pa onda doma na pohane piceke i pilecu juhu...u tri popodne bi obicno bio nekakvav film ili serija na televiziji...pa onda pisanje zadace za skolu...pa crtic u 7:15 i dnevnik u pola osam...fali mi taj ritam koji sam imao kao mali. Nedjeljom bi obicno isao biciklom po nasipu uz Savu sve do Jaruna (iz Trnja) i nazad...Boze, sad kad mislim o svemu, kakav je to bio bezbrizan zivot!
just Sandy kaže:
Tete i stričeki kondukteri (umjesto automata) prodavali su i poništavali karte sjedeći na posebnom stolcu kraj zadnjih tramvajskih vrata... :)
Sandy dusho, koliko ti imash godinica ??
shef Sale
13.10.2003., 19:16
Hellkin kaže:
......Boze, sad kad mislim o svemu, kakav je to bio bezbrizan zivot!
Eh, da ... kak je nekad sve bilo bolje i ljepse :(
Iako, jest da se sve promijenilo, ali i mi smo sad veci :bonk: i neke stvari ipak drukce gledamo nego dok smo bili klinci...
Tocnije, onda ipak zamjecujes vecinom one lijepe stvari...ak me kuzite.
just Sandy kaže:
Sajam cvijeća na Gornjem gradu, po ulicama, trgovima i podrumima :) (a ne u Boćarskom domu)...
Tocno. :)
Otkak je u Bocarskom, nisam nijednom isel, iz truca! :D
just Sandy kaže:
... i Milkini bonovi za benzin, redovi za kavu... :D
Dobro, ovo zadnje vjerujem da ipak nikom ne fali :D
Mikilegendo!care!
13.10.2003., 19:56
Kino Kosmaj... :cry:
just Sandy
13.10.2003., 20:02
cabon kaže:
Sandy dusho, koliko ti imash godinica ?? 31 godinicu, cabone, srećo
AFRODITA69
13.10.2003., 20:20
kad sam bila klinka u zagrebu,uvjek sam nesto rogoborila sa tim dnevnim ritmom koji je opisao hellkin...i tim poznatim nedeljnim ruckovima-piceki i juhe...uvjek sam misla kak bi trebalo biti bolje,kak je to sranje od djetinstva...a sad tj kad sam odrasla uvidam da sam imala najljepse djetinstvo koje nebi mjenjala ni za nista na svjetu...i da se jos jednom mogu vratiti u to vrjeme,prozivjela bi ga isto!
znam da vise nije isto,narocito kad nemas one iste skvadre sa kojom mozes o svemu se prisjecati..kad su svi oni najblizi susjedi poumirali i sad su neka nova rulja koja nema nikakve veze sa zagrebom,i kad bilo sto da pozelim ponoviti nije isto..al ja bi svejedno malo doma..tek tolko da pomirisem onaj zagadeni zrak...da se prisjetim svega...i da se uzivo vidim sa njih par sa kojima sam jos u nekom kontaktu...zadnji puta kad sam bila doma,moja najbolja frendica..mislim netko sa kime sam bila svaki dan...ali svaki...nije me prepoznala!!!bili smo u ducanu na kvatricu,ja do nje..i smijem se...ona me gleda...ja misla ona mozda zajebava ili nekaj..pa nisam se opet tak promjenila..osim u to vrjeme boju kose i bila sam dosta mrsava...i ja ono-milica...bok...ona me i dalje bulji...i ono gleda kao da nekaj samnom ne stima...onda nakon par minuta gledanja,ona veli-kaj si to ti A*****????tak smo se rasplakale i natulile ko dva telca...nju nisam vise ni cula ni vidla od tada(93)i zelim ici doma da ju pronadem...da joj ispricam sve sto se desilo u mom zivotu u ovih 10 god...negde na tkalci na kavi...onak...gde mozes sedeti satima bez da te netko stera,jer drugi vec ceka na stolicu....
just Sandy
13.10.2003., 20:34
Hellkin kaže:doma na pohane piceke i pilecu juhu... Daa... :) :klopa: Hellkin kaže:Nedjeljom bi obicno isao biciklom po nasipu uz Savu sve do Jaruna (iz Trnja) i nazad... I ja! :) Hellkin kaže:Boze, sad kad mislim o svemu, kakav je to bio bezbrizan zivot! ...Najljepši... :) AFRODITA69 kaže: sad tj kad sam odrasla uvidam da sam imala najljepse djetinstvo koje nebi mjenjala ni za nista na svjetu...i da se jos jednom mogu vratiti u to vrjeme,prozivjela bi ga isto!Slažem se 100%! :top: :)
xiola bleu
13.10.2003., 21:09
Cafe Zadar (joj, mislim da se tako zvao), na Cvjetnjaku, odmah do nekadasnjeg kina Balkan, kod onog prolaza (bem mu, ne znam kak se sad zove: Zagreb?? :confused: ) : tam si mogel dobit lepinju (ma, obicno tijesto od pizze sa kecapom) dosta jeftino. :D Majke ti, sto smo skvadra i ja bili sofisticirani... :D :frajer:
I cafe Dubravka, isto skoro pa na Cvjetnom: uh, sto smo tu mlatili kave i slinili na okupljajuce se punkere/darkere/narkice (ne pitaj!)... :D :rolleyes:
shef Sale
13.10.2003., 21:33
Mali ispravak ;)
Kino Balkan nekoc, danas kino Europa :D, u Varsavskoj (dansa Varsavska :D) kraj prolaza sestara Bakovic (danas Miskecovog :D).
Kino Zagreb je kino Zagreb kraj Prosvjete (danas Prosvjeta :D), jedino je Cvjetni *malo* drugaciji...:rolleyes:
xiola bleu
13.10.2003., 21:59
Fala, Shefe... :) Vidi se da ne zivim vise u Zg, je li? :zubo:
just Sandy kaže:
31 godinicu, cabone, srećo
:W :W - curica u najboljim godinama
ŠtefekA
14.10.2003., 10:14
Afrodita, puno ti fala za ovaj topic kaj si ga otvorila. Citam i onaj drugi i tak me nekaj oko srca streca. Uspomene, uspomene na djetinjstvo.
Kao klinci igrali smo se cesto na jednoj livadi-padini do koje se doslo iz Bukovacke, klanjcem koji se zval Brezinscak. Vlasnici livade obavezno su nas pokusavali uhvatiti jer smo im unistavali travu... Tko zna jel jos uvijek postoji cvjecar Horvat na Bukovackoj.
Tamo di je MIOC bila je nekad livada na kojoj smo mi kaj smo isli u osnovnu skolu V.Nazor, imali fiskulturu. Sad je tam MIOC ili kak se vec zove...
Ko je bil u zabavistu di su sad barake za poplavljene, ili kaj je vec sad tam?
AFRODITA69
14.10.2003., 15:10
ja sam isla i v.nazor isto!!!!!!!!!!!!!!!!koje si godine isel tam u skolu??????samnom je u razred isel stefek..al pravim imenom..prezival se zlepalo!da sjecam se livade...e a znas one kuce kaj su se vidle prek onog skolskog vocnjaka kaj su nas na likovni uvjek van dopelali,ja sam od tamo..iz te kuce!!!!!!!ja sam imala petranovicku iz likovnoga.a domar u zgradi od skole tam kak se islo prema dvorani?se sjecas kad smo imali priredbe u dvorani i onaj zbor sa klepackom????jooooooooooj..morti se znamo stefek...ja sam imala puno njih u razredu iz bukovca,ak si od tam-nisam skuzila...mozda poznas neke od sljedecih:darko kostanjski,boris rogic,denis simunac,nevena tomulic,gabrijela rupcic,snjezana stupar,safran vesna...to su mi sad prvi pali napamet...
e a sa secas kad je na livadi bil cirkus-moira orfej???
kaj si pital kaj je tam gde su sklonista za poplavu????ja se ne secam gde je to bilo????
daj dojavi jos malo...
AFRODITA69
14.10.2003., 15:12
ne ta livada je spadala mojem dvoriscu...i tam je sad djecji vrtic
meni fali birtija sansa u pothodniku...nema vise moje sanse,ode moja sansaaaaa:D
Hellkin
14.10.2003., 15:37
Moira Orfei? ja se tog cirkusa dobro sjecam! Tata me kao malog vodio u cirkus tamo kod Velesajma, a bio je nekad i iza Dinamovog stadiona...joj, koja su to vremena bila! Dobis onu secernu vatu i zastavicu i glavna si faca! Jedino kaj su me klaunovi malo strasili ali svakak je bilo fora...kad si mali sve su ti gluposti fora...
AFRODITA69
14.10.2003., 16:06
a znas kak sam tek ja bila glavna kad mi je cirkus bil skoro pa f dvoriscu!!!!!!a joj,ta vata....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,
PaleBlueEyes
15.10.2003., 01:18
just Sandy kaže:
kaj tog vise nema? :confused:
Deca bok!
Danas me copilo. A nisam nostalgicarka, fakat. Ono dodje ti nekad (kao meni jutros!).
Fizicki na poslu, gledam, tipkam, citam (po nekoliko puta), potpisujem.....Misli su mi u Zagrebu. A nije da nisam bila dugo. Prosle godine sam isla. Planiram i dogodine.
Vrijeme je gableca, a ja razmisljam kam bi isla na gablec da sam tam.
Eto. Idem sad nekaj papati.
Bok!
xiola bleu
15.10.2003., 07:55
Tete i stričeki kondukteri (umjesto automata) prodavali su i poništavali karte sjedeći na posebnom stolcu kraj zadnjih tramvajskih vrata...
A ne, sad ti je to sve sofisticirana tehnika... A jednom je jedna debela teta kondukter namjerno zatvorila vrata jednoj zeni kaj je malo zakasnila, i onako se fino sadisticki smijala te na glas ponavljala tak da su je cijela zadnja kola mogla cuti, 'E, nes' se ti grijat!' :D :rolleyes:
ŠtefekA
15.10.2003., 08:38
Draga Afrodito..
Meni je StefekA prozaican nick. Ime mi je vise onak zagrepcansko. Sjecam se tih profki, sjecam se neke pumpe za vodu (one gradske) kraj koje sam hodal po poplocanoj stazi, do skole V. Nazor. Cirkus je bio tam, na juznom dijelu livade. Nisam nikad propustal Moiru. Zabaviste ti je bilo na sjevernom dijelu ulaza u perivoj sa Bukovacke. Bilo je to ogromno zabaviste il sam ja bil jako mali. Sjecam se kak su kraj skole one ogromne nebodere gradili, kak sam im se divio i zelio u njima stanovati. Crkva Sv. Jeronima, tam su me mama i teta poskrivecki krstili, uvijek budi u meni duboko postovanje, iako tam nisam isel na vjeronauk. Tam smo se skrivali kad smo bezali sa onog drveca odakle smo utakmice gledali pa nas je milicija na konjima nateravala.
Nego, deca, da vas pitam: kaj ima netko ovdje sa Knezije morti? OS "Braca Ribar"? EOC u Dobojskoj i u Medulicevoj?
xiola bleu
15.10.2003., 08:49
Nego, deca, da vas pitam: kaj ima netko ovdje sa Knezije morti?
Jas' ti bila dotepenec iz provincije na Kneziji (zivila tamo dok sam isla u srednju).
xiola bleu
15.10.2003., 08:59
Susjeda
Knezija rulez! :D ;)
shef Sale
15.10.2003., 10:31
ima jos relativno puno forumas(ic)a s Knezije, sam se ne javljaju tu... :D
xiola bleu
15.10.2003., 20:29
ima jos relativno puno forumas(ic)a s Knezije, sam se ne javljaju tu..
Majku im kaj su se posakrivali... :D
jezuš na! pa nismo valda svi ih istog haustora? :confused: :D
AFRODITA69
15.10.2003., 21:41
da i ja sam krscena kod jeronima.tam sam isla na uskrs na blagoslov uvjek i gledati stalicu...da neboderi i parkic..se secas parkica iza?i klinci su navek vodu pili sa te pumpe...a se secas redarstva na porti u skoli...kad smo one crvene trake nosili?
cuj kaj si ti bil za vreme one crne disisce ili onog majmuna bikica?
a se morti secas vukelica kak nas je sa imenikom po glavi lupal?
MaSanYa
16.10.2003., 00:50
Una67 kaže:
Nego, deca, da vas pitam: kaj ima netko ovdje sa Knezije morti? OS "Braca Ribar"? EOC u Dobojskoj i u Medulicevoj?
EOC u Medulićevoj... 1980-1982 (možda?????)
Ovak': '82/'83 - 1.srednje EOC u Dobojskoj; '83/'84 - 2. srednje EOC u Dobojskoj; i onda slijedece dvije EOC u Medulicevoj.
I dobro vam jutro. :)
Hellkin
16.10.2003., 05:15
MIOC '84 - '88...anyone?
ŠtefekA
16.10.2003., 08:44
Afrodita i ostali, dobro vam jutro!
Da. sjecam se redarstva u skoli i onih crvenih trakica. Porta je bila sa desne strane di su u prozoru uvijek bili ucenicki radovi sa likovnjaka.
Bila je to za ono vrijeme najsuvremenija skola, sve je bilo ko u apoteci, vrlo stroga disciplina, a i profaci nekak ko u engleskim filmovima. U to vrijeme bilo je normalno da ti profac opali samarcinu il da te opali dnevnikom po glavi:) Ne sjecam se bas da smo imali nekog profu simpaticnog.
Neznam zakaj se sjecam kuhinje gdje smo imali uzinu. Miris kakao-a i okruglo pecivo, toliko razlicito od žemlji koje su bile uobicajene. Bio je pekar na uglu tam, Tensek. Sjecam se da smo se uvijek dogovarali da se poslije skole vidimo kod Tenseka. Zakaj to podsjeca na...ja sam kod Znidarscica??:)
U ono vrijeme vladala je moda krađe znacki sa auta!!! Nadrapali su auti kaj su bili parkirani uz Maksimir, jer ak se gazda pojavi nema teorije da nas stigne, zbrisali bi u sumu.
U Maksimiru je svirala nedjeljom ziva glazba, plesalo se i obicno potuklo pa je to bilo zanimljivo gledat. Uopce, ti odrasli su bili tak smesni...:))
Parkica se sjecam, njihao sam se tamo do besvjesti.
A ja sam se ko klinka igrala u parku iza zute zgrade u Ujevicevoj Ulici na Kneziji; onaj park tam prema skoli Matija Gubec.
Joj znate kak sam se iznenadila kad sam vidla kak su tu skolu izgradili. Pa divota jedna.
Deca, jutreko vam! :)
Jezična '86.-'90. :D
jel ima netko? :zubo:
xiola bleu
16.10.2003., 10:17
Ima... Jezicna, 1987-1991 (zadnje dvije godine u Mesicevoj).. :D :)
i ja sam zadnje dvije godine bila u Mesićevoj :jumping:
pokusni Šuvarovi kunići s tri programa u jednom :bonk:
:w bok xiola :zubo:
xiola bleu
16.10.2003., 10:22
Bas nam je bilo super, jel' da Gea? :headbang: :D Cetvrtak je uvijek bio koma jer smo morali u Krizanicevu na blok satove: 2 sata biologije, pa 2 kemije i 2 fizike. :horor: :D
Razrednica Bolfica: 'nuff said.. :zubo:
xiola bleu kaže:
Razrednica Bolfica: 'nuff said.. :zubo:
:horor: :eek: :bonk:
gjoznooooooo!!!!!
al sad znam koji si razred bila :D (otprilike u magli se sjećam kad je ona dobila razred, a cijela škola je za te ljude palila svijeće :rolleyes: )
nama je Salamonka bila raska :D
a imali smo četiri druga jezika u razredu....mislim da su nam u 2. srednje napokon napravili raspored negdje krajem petog mjeseca :bonk:
xiola bleu
16.10.2003., 10:35
Mislim da nama Salamonka nije nis' predavala.
4.g-kad se sjetim kada smo masovno zmarkirali logiku kod Reskovca da ne bi pisali test, a ja bila redar i morala sam uzeti spuzvu za brisanje ploce sa sobom:zubo: Znas i sama kak' su rijetke spuzve bile u Mesicevoj. Come to think of it, isto tako je bilo i sa klupama, stolicama... :D :rolleyes:
Psmtr, nostalgija... :zubo:
:w
shef Sale
16.10.2003., 13:09
POC/V.gimnazija, '90-'94
Ima li netko? :zvrko:
just Sandy
16.10.2003., 14:30
shef Sale kaže:
POC/V.gimnazija, '90-'94
Ima li netko? :zvrko: a znaš da ima: :zvrko:
ljetopisac
16.10.2003., 14:46
hmmm... ja sam '86.-'90. bio u MIOCu... :misli:
maristella69
16.10.2003., 16:37
Rano je zahladilo ovdje u Zagrebu, skupljam snagu da izletim van, moram još po Trgu neku kupovinu obaviti, malo se popravila stara Nama (ejde de!), ne zaobilazimo je više ko šugavog psa...i tako čitam vaše postove te osjećam da su me više ugrijali od ove instant juhe u vrećici, nekako su me načas preplavili oni osjećaji iz '87, Univerzijada i probuđeni osjećaj ljubavi prema našem Zagrebu (sjećate li se?)....Uživam čitajući vas i nemam što reći osim da ste najljepši dio ovog divnog grada ipak odnijeli vi u svojim srcima, a nadam se da ćete nešto od toga i pronaći kada se jednom vratite...!
Neki dan sam jurila poslije posla po centru, bilo je tmurno i hladno, kod ex Apoteke na Trgu sam kupila mjericu kestena, još kažem nek' budu što vrućiji da se zgrijem, pospikam si malo s prodavačicom i ona kaže: ne bumo se dali ovoj zimi! Kaže to onako gordo i duhovito u isti tren...Odem dalje, neki dragi deda prosi na ulici, nemam više od 4 Kune sitnoga, dajem mu i dotičem ruku, pa me ti kesteni i taj trenutni dodir samilosti prema jednom starom dedi ispunili onim plemenitim zagrebačkim osjećajem, jer Zagrepčani JESU plemeniti i fini ljudi...i malo postah ranjiva...
Čovjek se pita - gdje nestade svo to vrijeme, ti ljudi i slike...okusi, boje i mirisi sjećanja?!
maristella69
16.10.2003., 16:51
Htjedoh samo reći - i nama koji smo ovdje fali Zagreb! :(
Sve bih dala za samo jedan dan na Gornjem gradu u vrijeme Sajma cvijeća..
Sada je negdje drugdje, postao je čisti seljakluk i sajam kotlovine i nema veze sa onim što smo tada imali.
Sjećam se da sam tada išla u Osnovnu, radili smo svoje cvjetne aranžmane od poljskog cvijeća ubratog na Borongajskoj livadi (Aerodrom!) i želj. pruzi na Koloniji, pa me još uvijek drže sjećanja na te opojne cvjetne večeri u očima začuđenog djeteta....kojeg je sve to opilo toliko da se i dan danas osjećam pijano od sjećanja dok šećem Gornjim gradom i pokušavam opet sve to vidjeti ...
dječice pomozite barba bovi da uđe u taj forum...pa ništa mi ne klapa...ni vrijeme...ni kako napred i natrag...a jesam upglu za te kompove...koga pitati kad si friški tu??a jes kompliciran...brojki i slova ko kod laze goluže....
tenks unapred......
xiola bleu
16.10.2003., 17:01
POC/V.gimnazija, '90-'94
Joj, shefe, kak' si ti mlad... :D ;)
PaleBlueEyes kaže:
kaj tog vise nema? :confused:
Toga (konduktera u tramvaju) više odavno nema.
Od kad točno, ne sjećam se.
A kad si ti bila zadnji put u Zagrebu?
bova kaže:
dječice pomozite barba bovi da uđe u taj forum...pa ništa mi ne klapa...ni vrijeme...ni kako napred i natrag...a jesam upglu za te kompove...koga pitati kad si friški tu??a jes kompliciran...brojki i slova ko kod laze goluže....
tenks unapred......
nisam baš genijalac al pitaj kaj te konkretno muči dečec.
ides kak ste vi svi stari
bezim ja, idem si pelene promijeniti
shef Sale
16.10.2003., 20:01
xiola bleu kaže:
Joj, shefe, kak' si ti mlad... :D ;)
je, grozno! :horor::B:D;)
sebastian
26.10.2003., 16:07
Jos i danas je najbolji sladoled u Orijentu u Maximirskoj
Simona kaže:
Toga (konduktera u tramvaju) više odavno nema.
Od kad točno, ne sjećam se.
A kad si ti bila zadnji put u Zagrebu?
'77. god. jos su drapali karte :) voznja na puferu bez drapanja :D
Bok svima,
Joj kak meni to sve isto fali, bas mi nekaj tesko oko srca sam kad se sjetim kak sam daleko od doma, a ono kakti cujem mamin glas kak krici s terase i zove doma, cula sam je na kilometre.
EOC to su bile naj godine je da su mi Severica i Jerkovicka oduzele jedno deset godina zivota al nek sad mi pase kad bi se to sve bas onak kak je bilo ponovilo jos jednom.....
Pozdrav.
shef Sale
28.03.2005., 22:01
Jel ima još nečeg kaj se s nostalgijom sjećate? :tuzni: :)
AFRODITA69
28.03.2005., 22:13
sve bum si ja to sad priustila u maju!nemrem se znacekati!!!!!!!!!
kpt. Willard
28.03.2005., 22:18
AFRODITA69 kaže:
sve bum si ja to sad priustila u maju!nemrem se znacekati!!!!!!!!!
Kaj si rekla, kad dolaziš?:misli:
AFRODITA69
28.03.2005., 22:20
6 maja u 12 sati!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lux:
just Sandy
29.03.2005., 00:34
shef Sale kaže:
Jel ima još nečeg kaj se s nostalgijom sjećate? :tuzni: :) Ima... Bome ne bum gledala je'l već piše - lunapark na mjestu današnjeg Sheratona. :)
I tramvajske stanice na Savskoj kod Vodnikove na drugom mjestu.
I da smo Mažuranac zvali Kolopark.
I muzeja Mimara dok je još bil škola.
I okićenog bora samo ispred hotela Intercontinental, nigdje drugdje u Zg na javnom mjestu.
Tradicionalnih izleta u Prepuštovec i Samobor.
Muzičke omladine. :D
Topic je star i možda sam nešto od toga već napisala, ali to znači da sam očito stvaaaarno nostalgična. :D
kpt. Willard
29.03.2005., 13:44
Lunaparka u Draškovićevoj.
A s dedom kad sam išel tamo, uvijek smo stali u koji usputni birc da deda koju s nogu potegne.:cerek: :D
Jooj ispred tog lunaparka je uvijek bil parkiran neki bijeeeesniii auto...ne sjecam se vise koji je bil ali znam da su mu se vrata otvarala prema gore. Navodno je bil od vlasnika a meni je bio veca atrakcija od samog lunaparka:)
Ma kakav lunapark u Draškovićevoj. Tog se svi sećaju. A onaj u Maksimiru na čošku Petrove i Bukovačke? :D
kpt. Willard
01.04.2005., 12:16
leo4 kaže:
Ma kakav lunapark u Draškovićevoj. Tog se svi sećaju. A onaj u Maksimiru na čošku Petrove i Bukovačke? :D
Je, i sjećam se točno sobe u kojoj sam se rodil. :D
kpt. Willard
01.04.2005., 12:16
leo4 kaže:
Je, i sjećam točno sobe u kojoj sam se rodil. :D
kpt. Willard kaže:
Je, i sjećam točno sobe u kojoj sam se rodil. :D Daj mi molim te reci, da li je naziv topica „ Purgeri...se sjecate...? - Zagrebačkonostalgični topic „ , ili „kpt. Willard“ siječaš li se. :ceka:
kpt. Willard
01.04.2005., 12:58
leo4 kaže:
Daj mi molim te reci, da li je naziv topica „ Purgeri...se sjecate...? - Zagrebačkonostalgični topic „ , ili „kpt. Willard“ siječaš li se. :ceka:
Kao prvo, ne "siječam" se, jer ta riječ ne postoji.
A drugo, ne odgovaramo grupno nego svako za sebe.
Imaš još koje pitanje?
Evo autorezenzije, nije "siječaš" nego sjećaš. Unatoč mom lapsus calami, opiši mi tu sobu tvog rođenja! :D
leo4 kaže:
Evo autorezenzije, nije "siječaš" nego sjećaš. Unatoč mom lapsus calami, opiši mi tu sobu tvog rođenja! :D
Opet brzam. Recenzije!
leo4 kaže:
Opet brzam, autorecenzije!
Whatever
01.04.2005., 13:36
leo4 kaže:
Opet brzam, autorecenzije!
Opet brzaš, autokorekcije. :D
Whatever kaže:
Opet brzaš, autokorekcije. :D :top: Godine, godine čine svoje! :D
Torcida_ZG kaže:
Zvao je Isus i reko da mu još nisi vratio one pare šta ti je posudio :D
Pa tolko ih baš i nemam! :buum:
Trideset srebrnjaka...s kamatama to mora da je danas pravo bogatstvo:D
Prvi Vozač
13.04.2005., 08:37
ne znam jel bilo, meni fali burek na glavnom kolodvoru, u onom kiosku koji je bio do negdje 92. I radio non-stop.
Bome fali:D , meni fali i onaj na Cernomercu:) Bas i ne jedem burek ali tam bi otisel, tek tolko da se prisjetim mladosti:D
Deca a jel se neko sjeca male piramide na Sljemenu? Ona koja je preseljena na Japetic prije nekoliko desetljeca:D
Ne znam bas jel je se sjecam sa Sljemena ili s Japetica pa bi me bas zanimalo kad je preseljena
Sjećam. Još postoji betonska podloga (temelj). Ili su to razbucali?
A jel to bilo blizu Vile Rebar ili na vrhu Sljemena?
one and only
20.04.2005., 20:26
zakaj nisam prije videl ovaj topic ili morti jesam:confused:
one and only
24.04.2005., 21:42
kaj pa je? di ste svi nestali?? :confused: :eek:
se morti neko seća višenja ispred zvečke ili morti dok nas je z motorima bilo svega par u Zagrebu, p asmo svako veće visili ispred kavkaza pa kod mrtvaca??:top: :) :) ;) :p :cool:
one and only kaže:
se morti neko seća višenja ispred zvečke ili morti dok nas je z motorima bilo svega par u Zagrebu, p asmo svako veće visili ispred kavkaza pa kod mrtvaca??:top: :) :) ;) :p :cool:
:W
Jaaaa doduse nije nas bilo svega par kad sam dolazil, to je bilo nekak u vrijeme novog vala. Azra, Film i tako to...bas sam nedavno gledao onaj dokumentarc o novom valu pa mi je sve nekak toplo pri srcu bilo:)
shef Sale kaže:
Jel ima još nečeg kaj se s nostalgijom sjećate? :tuzni: :)
tramovi su imali velike crvene metalne kutije za smece kod vozaca a karte su bile od mekanog papira....
vozio je bus 108 od savskog do mazuranca
na mjestu danasnje bank autrije na Trgu, nalazio se restac mosor koji je drzao hambi sa lignjama
jna vojska koje je srijedom i ned fuckala curama-ajme kak smo ih mrzili...
maristella69
09.05.2005., 12:21
Billi kaže:
[B
jna vojska koje je srijedom i ned fuckala curama-ajme kak smo ih mrzili... [/B]
:D :D
Malo smo lepše gledali avijatičare, ali oni 'obični' bokčeki - ti nikad sreće nisu imali.
A kaj se motora tiče, srećom su u mojoj ulici dečki s Yamahama, Suzukijima i Kawasakijima imali garažu, pa smo se mi balavice nagledale i nauzdisavale.
Od njih sam prvi put čula da zgodne cure zovu 'komad' - joj kak mi je to čudno bilo!:D
shef Sale kaže:
Jel ima još nečeg kaj se s nostalgijom sjećate? :tuzni: :) Kaj se sećamo, pa ja se sećam sanoborčeka, i vozil sam se u njemu! :D
Ja se sa sjetom sjećam pravih zagrebačkih puca:D :D
one and only
11.07.2005., 20:28
Ahil kaže:
TAK SE GOVORI:top: :rolleyes:
Dilbert_Zg
16.07.2005., 21:41
Kaj mi fali u Zagrebu
Skvadra iz kvarta
hot-dog u Prolazu neboder
rostilj kod Fiuceka kod Sestinske crkve
Terasa na Strosu
pa..
'80-tih Kavez, Zvecka, Blato
moj Pony Express
Pa tzv Saloni zabavnih igara aka Fliperaji (Scramble, Phoenix)
pa...
terasa birtije Kalnik u Medulicevoj (sva cuga po 7 din.)
pizza na Kamenitim vratima (prije kina)
pa stara kina: Cesarec, Kalnik, Lika, Sloboda (Tuskanac), Mosor. Partizan, Opatija, uff kak se zvalo ono kino na Mitnici na Crnomercu, Kinoteka u Kordunskoj, Studio, Bratstvo (cini mi se Okicka), Kustosija i Lika, terasa Lika
pa matineje u Studetskom centru
ovi novi multiplexi... nije to to, meni bi sva kina bila ko Cesarec
pa Kvazar na Opatovini sa kraja '80-tih
... i jos puno toga...
Dilbert_Zg
16.07.2005., 21:44
one and only kaže:
ja sam bio glavna faca sa Pony Expressom, obicno sam visio na ogradi rektorata
Dilbert_Zg
16.07.2005., 21:46
leo4 kaže:
Kaj se sećamo, pa ja se sećam sanoborčeka, i vozil sam se u njemu! :D
http://www.railfaneurope.net/pix/hr/narrow_gauge/Br_station_silver.jpg
Yeah, Silver Arrow
Dilbert_Zg
16.07.2005., 21:49
Hellkin kaže:
Moira Orfei? ja se tog cirkusa dobro sjecam! Tata me kao malog vodio u cirkus tamo kod Velesajma, a bio je nekad i iza Dinamovog stadiona...joj, koja su to vremena bila! Dobis onu secernu vatu i zastavicu i glavna si faca! Jedino kaj su me klaunovi malo strasili ali svakak je bilo fora...kad si mali sve su ti gluposti fora...
...se sjeca neko cirkusa na Jordanovcu, tamo di je sada MIOC?
Dilbert_Zg kaže:
http://www.railfaneurope.net/pix/hr/narrow_gauge/Br_station_silver.jpg
Yeah, Silver Arrow Ja sam mislil na onog "pravog", na vuglen s otvorenim vagonima. :D
Dilbert_Zg
17.07.2005., 17:59
leo4 kaže:
Ja sam mislil na onog "pravog", na vuglen s otvorenim vagonima. :D
Onaj pravi, otvoreni na vuglen, sa kojim Safraneki idu na izlet u Samobor je ipak bio prije mog vremena, no sjecam se da su Samoborcek parnjacu korisitili kao sevisnu lokomotivu jos tamo sredinom sedamdesetih.
Jako se dobro sjecam Srebrne strijele i kupanja na Smithenu.
Saharun
19.07.2005., 13:54
Nisam prger, al Zagreb doživljavam kao otvoreni grad :)
A ono što pamtim i što mi fali iz mlađih dana, su večernje trke mini morisa kod Đamije.
Napravili bi sendviće, kupili cugu i posjedali na onim stepenicama, a minići bi se skupljali i trka bi počela. Joj gušta.
Dok ne bi došla murija.
OT; ...ja se jos sjecam onih starih tramvaja koji su imali vrata na sibanje pa se moglo uskociti i iskociti dok je jos fural...to je bila fora :top:
i sjecam se kak se jos na placu moglo kupiti zive kokosi, piceki, guske, patke, purice i zeceki pa ih se doma samo klalo....brrrrr !
AFRODITA69
27.07.2005., 00:34
Ahil kaže:
:W
Jaaaa doduse nije nas bilo svega par kad sam dolazil, to je bilo nekak u vrijeme novog vala. Azra, Film i tako to...bas sam nedavno gledao onaj dokumentarc o novom valu pa mi je sve nekak toplo pri srcu bilo:)
a ja sam starome kupila onu knjigu o novom valu-sretno dijete-pa si ja to sad citam i gustam nad time...samo mi slikice onak iz tog doba skaceju pred okicama...velis,azra..pa film..pa prljavo...azre se nekak najvise secam,bar 10 u razredu su imali azru nacaranu na torbi!:D ak ne i vise...klincek stoji pod oblokom...:top:
AFRODITA69
27.07.2005., 00:37
Ahil kaže:
kaj bus morti rekel da ih danas vise nema?????vrak te dal,onda se ja moram vrnuti pot hitno!:D
AFRODITA69
27.07.2005., 00:38
Dilbert_Zg kaže:
...se sjeca neko cirkusa na Jordanovcu, tamo di je sada MIOC?
kak ne,pa tam sam doma bila,odma prek puta..furt sam visela medu satorima!
Dilbert_Zg
27.07.2005., 08:35
AFRODITA69 kaže:
kak ne,pa tam sam doma bila,odma prek puta..furt sam visela medu satorima!
... zapravo i dan danas me Cirkus asocira na Jordanovacku livadu...
na uglu Petrove i Jordanovca je bila neka stara kuca, zapravo jedina kuca na livadi, a iza kuce cirkus...
AFRODITA69
27.07.2005., 17:51
Dilbert_Zg kaže:
na uglu Petrove i Jordanovca je bila neka stara kuca, zapravo jedina kuca na livadi, a iza kuce cirkus...
da da to je bil jordanovac 31..tam sam provela puno vremena i jela najbolje palacinke na svjetu-naime tam mi je super frendica stanovala,gore cisto na vrhu..imali su velkog cucka na balkonu-vucko se zval...joj nemoj me podsecati!!!!!!!!!!
Joj taj cirkus :D :D je bil bolji nego kasnije matematička gimnazija:D Zanimljiviji svakako.
Bilo je još jedno zgodno mjesto za cirkus. Tam di je danas Inina zgrada na uglu Šubićeve i Martićeve. Jedne godine sam se sa frendovima svaki božju dan švercal ispod cerade i tribina unutra... sve dok nas napokon nisu ulovili neki zaposlenici...i to svu trojicu, jer su nam postavili zasjedu:D
Malo su nas povlekli za uha i zaprijetili da nas budu bacili lavovima za klopu:D :D :D
Onda su nas ipak pustili da gledamo predstavu:)
brudet od škarpine
01.08.2005., 14:50
Dilbert_Zg kaže:
U toj kući su živeli moji deda i baka i ujak i ujna.
brudet od škarpine
01.08.2005., 14:52
AFRODITA69 kaže:
da da to je bil jordanovac 31..tam sam provela puno vremena i jela najbolje palacinke na svjetu-naime tam mi je super frendica stanovala,gore cisto na vrhu..imali su velkog cucka na balkonu-vucko se zval...joj nemoj me podsecati!!!!!!!!!!
Ti misliš na Ercege?:eek:
AFRODITA69
01.08.2005., 23:51
brudet od škarpine kaže:
Ti misliš na Ercege?:eek:
na HERCEGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:eek:
daj,otkri se ko si????daj daj...odakle znas????moze i na pm!:s
brudet od škarpine
02.08.2005., 08:13
AFRODITA69 kaže:
na HERCEGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:eek:
daj,otkri se ko si????daj daj...odakle znas????moze i na pm!:s
Srećo, Willard je.:frajer:
Velim ti da su mi u toj kući živili deda, baka, ujak i ujna.
Oni su bili na prvom katu, pokojna Pajtlerica je bila u podrumu a Ercegi na drugom katu.:s
AFRODITA69
02.08.2005., 23:35
brudet od škarpine kaže:
Srećo, Willard je.:frajer:
Velim ti da su mi u toj kući živili deda, baka, ujak i ujna.
Oni su bili na prvom katu, pokojna Pajtlerica je bila u podrumu a Ercegi na drugom katu.:s
u jebote,pa to je to.pa mi se znamo...pajtlerica dole i ona jos jedna stara bakica u istom hodniku,pa ti tvoji gore(jel to zecova familija???)pa hercegi gore...
AFRODITA69
02.08.2005., 23:37
zaboravila sam kak se zove ona sjeda zenska(valjda ti je to baka),a nije zec bil njen sin???ili je to bio zet..a zecova baba je goga kaj ne?
si poznal mary onda???si dolazil tam 80-ih???kolko si bil star?
ja sam tam bila stalno,ak ne tam onda na igralistu ispod!
kpt. Willard
02.08.2005., 23:40
AFRODITA69 kaže:
zaboravila sam kak se zove ona sjeda zenska(valjda ti je to baka),a nije zec bil njen sin???ili je to bio zet..a zecova baba je goga kaj ne?
si poznal mary onda???si dolazil tam 80-ih???kolko si bil star?
ja sam tam bila stalno,ak ne tam onda na igralistu ispod!
Daj nemoj me jebat da Zeca znaš, pa on mi je kum!?:eek:
Zec je bil zet od mojeg ujaka ali je nažalost moja sestrična (Goga) umrla.:(
Čuj, ja sam možda ko klinac fućkal za tobom jer ja imam 27.:rofl: :o
kpt. Willard
02.08.2005., 23:43
E pa ja sam brijal po igralištu kad sam bil tam.
Deda, baka, ujak i sestrična su svi umrli.
Samo je ujna ostala živa.
Žec ima sina (ja sam njemu kum) i mali već ima oko 17 godina.:s
AFRODITA69
03.08.2005., 00:06
nemoj me jebat da je goga umrla????pa od cega???vera mi je jednom rekla da je imala neki problem sa trbuhom...zeca znam,on je tada bio mozda kojih 30-ak...ja sam ti ziher da nisi fuckal za menom...nisam bila tip za kijim se fucka u to vrjeme...osim ak nisi volel jako suhe!inace zec se dosta zajebaval sa verom i mary...dolazil i gore kod njih.si kad bil kod hercegih???
kpt. Willard
03.08.2005., 00:11
AFRODITA69 kaže:
nemoj me jebat da je goga umrla????pa od cega???vera mi je jednom rekla da je imala neki problem sa trbuhom...zeca znam,on je tada bio mozda kojih 30-ak...ja sam ti ziher da nisi fuckal za menom...nisam bila tip za kijim se fucka u to vrjeme...osim ak nisi volel jako suhe!inace zec se dosta zajebaval sa verom i mary...dolazil i gore kod njih.si kad bil kod hercegih???
Je, umrla je.
Imala je problema poslje nesreće s autom (nakon par mjeseci neki uguršak se pojavil pa ju je malo šlagiralo i od onda dalje samo problemi).
Jep, sa 42 godine je umrla.
Ona mi je bila krsna kuma.
Jesam, bil sam kod njih.
Viš Vere se sjećam ali kćeri ne a znam da sam znal hodoat okolo po Jordanovcu s njom.
Kod njih je bila luda kuća.:D
I oni i moji su dobili novi stan u Trnju kad je kuća srušena.
Kak mi je čudno kad tam prolazim i kad nema te kuće.
Meni je bilo zakon brijat dole ispod one divlje šljive po ljeti.
Afro, pa mi se ziher znamo.:eek: :s :cerek:
AFRODITA69
03.08.2005., 00:16
pa mi se ziher znamo covjece..ali ne pada mi napamet nijedan klinac kaj je tam dolazil.meni je vera bila fora,ona je bila huncutar kao ja sada...a ja sam ti isto imala cucka(mozda bus se setil)bil je ko lesi samo jaci onak...zval se ringo,s njim sam visela ili kod vere ili na miocu ispod...
Kak ljudi prek neta skuže koliko su zapravo bliski.
Jedna forumašica u najboljim godinama, je ovdje počela pisati čega se zadnjeg sjeća iz Zagreba. Nečeg sam se i ja prisjetil iz njezinog kvarta i tak, rijeć po rijeć, dođosmo do toga da su njeni krsni kumovi moji bliski rođaci. Konkretno brat moga djeda.
I slike smo si poslali i fakat, Dobil sam sliku koja mi je baš draga a prikazuje Dedinog brata i obitelj.
Fakat je svijet mali a internet nas spaja:)
djurdjica
20.08.2005., 10:43
Ahil kaže:
Ziva istina :)
tak vas je ljepo citati :w
AFRODITA69
20.08.2005., 20:22
Ahil kaže:
Jedna forumašica u najboljim godinama, je ovdje počela pisati čega se zadnjeg sjeća iz Zagreba. Nečeg sam se i ja prisjetil iz njezinog kvarta i tak, rijeć po rijeć, dođosmo do toga da su njeni krsni kumovi moji bliski rođaci. Konkretno brat moga djeda.
I slike smo si poslali i fakat, Dobil sam sliku koja mi je baš draga a prikazuje Dedinog brata i obitelj.
da..internet je super.recimo ja sam imala najbolju prijateljicu doma ko klinka,za nju me vezu preljepe uspomene..i tako smo nas dve izgubile svaki kontakt,kak su se nejni starci preselili iz kvarta,a da ne govorim narocito od kad sam ja presla u usa.bilo kako bilo,prije par godina,ona je tak slucajno prek interneta trazila adrese,utipkala moje ime i dobila moju mail adresu i poslaal mi mail.ja naravno nisam znala ko je to(jerbo si je prezime promjenila u muzevo)ali sam joj odgovorila na pitanje odakle sam iz kog kvarta i to...i skuzile smo da smo to nas dve-najbolje prijateljice ...odonda se stalno cujemo,vidle smo se doma i tak...da nije bilo interneta-jos danas nebi ja imala veze sa njom ni ona samnom.a bilo bi steta...jer rekoh-puno toga nas veze.
Zuta kaže:
Bok svima,
Joj kak meni to sve isto fali, bas mi nekaj tesko oko srca sam kad se sjetim kak sam daleko od doma, a ono kakti cujem mamin glas kak krici s terase i zove doma, cula sam je na kilometre.
EOC to su bile naj godine je da su mi Severica i Jerkovicka oduzele jedno deset godina zivota al nek sad mi pase kad bi se to sve bas onak kak je bilo ponovilo jos jednom.....
Pozdrav.
Severica i Jerkovicka velis.
Ja sam imala Jambresicku iz kemije. Severica ju je mijenjala samo par puta, ali sam ju uspjela zapamtiti.
Jerkovicka......i donedavno sam se jezila kad se nje sjetim (a zapravo sam bila odlicna ucenica!)
Imala sam Sarica iz matematike. Mislim, on je bio karakter!!
A raska mi je bila treba iz Zemljopisa (nemrem se sjetit' kad se zove ni za Boga).
S kim si isla u razred Zuta?
Una67 kaže:
Severica i Jerkovicka velis.
Ja sam imala Jambresicku iz kemije. Severica ju je mijenjala samo par puta, ali sam ju uspjela zapamtiti.
Jerkovicka......i donedavno sam se jezila kad se nje sjetim (a zapravo sam bila odlicna ucenica!)
Imala sam Sarica iz matematike. Mislim, on je bio karakter!!
A raska mi je bila treba iz Zemljopisa (nemrem se sjetit' kad se zove ni za Boga).
S kim si isla u razred Zuta?
Ostarijas - ka ???
Duh iz prošlosti!
21.08.2005., 11:58
Markov sajam!
cuca kaže:
Ostarijas - ka ???
Mislim da ne.
Prezime mi je nepoznato.
Nekak mi se prezime Dujmovic vrti po glavi.
BTW
Kaj si i ti isao/la u Dobojsku?
Una67 kaže:
Mislim da ne.
Prezime mi je nepoznato.
BTW
ne, ne .....
osim toga ja sam malo stariji semestar :D
AFRODITA69
21.08.2005., 16:44
Una67 kaže:
Mislim da ne.
Prezime mi je nepoznato.
BTW
dujmovic je moj sused!sad zivi u svedskoj!
Znate kaj mi fali? Stari hot -dog.
Neki dan se šećem po trgu, prolazim kroz pasaž i sjetim se kak je dobar bil onaj hot -dog kaj se prodaval tam kod ulaska u lift.
Poklopal sam onda nekaj slično...ali nije to to. Nije to više tak fino ko onaj koji mi je teta iz nebodera dala sa puuuno senfa.
djurdjica
07.09.2005., 18:04
Ahil kaže:
Neki dan se šećem po trgu, prolazim kroz pasaž i sjetim se kak je dobar bil onaj hot -dog kaj se prodaval tam kod ulaska u lift.
Poklopal sam onda nekaj slično...ali nije to to. Nije to više tak fino ko onaj koji mi je teta iz nebodera dala sa puuuno senfa.
je bil je odlican i senfa je bilo taaaaaak puno da sam se jednom "zasvinjila" po kaputu :(
al drugi put sam pazila :)
AFRODITA69
08.09.2005., 02:05
Ahil kaže:
a posle hot doga onaj sladoled s trgaiz masine!znas,iz onog okruglog prozora...cokolada ,vanilija...a ni jagoda nije bila losa
Joj da..onak mekani iz mašine...odmah je počel kapati po cipelama:)
na trgu di je sad bank austria je bio restac mosor i imali su hambi sa lignjama.
Billi kaže:
na trgu di je sad bank austria je bio restac mosor i imali su hambi sa lignjama. "Mosor" je prije bio"Ivo"
shef Sale
09.09.2005., 08:57
Ahil kaže:
Hehe.... :klopa:
eh, da... :(
Baš sam se neki dan opet setil onog frapea od ananasa iz Ledo centra na Vranicanijevom kraj akvarija, mda... :tuzni:
Ah, ta nostalgija... :zubo:
Joj da:) Akvarij i Ledo centar...tam sam prvu pusu dobil ak se mamine ne računaju:D
ivan_maks
09.09.2005., 13:20
sjetih se bas i FACE OFF-a, birca kod Paladiuma...leđendarni...sitan ali uvijek krcato i pun zabave i veselja :zivili: ...sad se zove Alibi i fakat je trulo... :tuzni:
Billi kaže:
na trgu di je sad bank austria je bio restac mosor i imali su hambi sa lignjama.
Sad si mi fakat probudio uspomene.
A ja, mlada i nadobudna, 18 godina, pocela delati u Vjesniku na Cvjetnjaku i dosel moj tata da me vodi na gablec. I di me odveo?! U Lovacki Rog na bunceke. :D
shef Sale kaže:
:(
Baš sam se neki dan opet setil onog frapea od ananasa :
mi smo ko klinci odlazili na neboder na frape od banane. tam je bio i diskac hahaha!
una, ja sam zemsko!
AFRODITA69
09.09.2005., 23:38
Ahil kaže:
Joj da:) Akvarij i Ledo centar...tam sam prvu pusu dobil ak se mamine ne računaju:D
taj ledo centar meni ni imal nikakave bog zna kakve sladolede...samo ledolinu sam voljela.al nju si mogel i u skrinjici kupiti..
AFRODITA69
09.09.2005., 23:40
Ahil kaže:
Joj da..onak mekani iz mašine...odmah je počel kapati po cipelama:)
a sad takav rubelj prodaje na frankopanskoj.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.