PDA

View Full Version : Šta kad beba neće jesti?

zizitop
31.07.2007., 21:00
Bebica ima 4 mjeseca i 20 dana i već desetak dana jako malo jede. Prije je imala 5 obroka po 140-180 mlilitara a sada ima 5 obroka po 60-120 mililitara.
Mene to jako zabrinjava.
Kaže pedijatrica da zubići još nisu na vidiku.
Sutra radimo urin.
Šta bi to moglo biti?

MarinkaD
31.07.2007., 21:54
Zizi,voljela bih pomoći,ali osim vrućina ne znam koji bi mogao biti uzrok.:confused:
Jel pedica bila zabrinuta?Jel rekla nešto određeno?Tvoja mala je bila dosta bolesna kad se rodila,pa možda sada puše na hladno.Možda je samo vrućina maleckoj.~~~~~~~~~~~~ nadam se da je tako.:kiss:

zizitop
01.08.2007., 08:58
Ja paničarim baš zbog toga jer je bila bolesna. Radili smo pretragu urina i urinokulture. Ispalo je dobro. Sada ponavljamo urin.
Doca kaže da možda zubići, iako nisu baš na vidiku, al može i to biti. Vidjet ćemo.
Ipak, dok dobro jede, ja sam nekako mirnija, sada kad ne jede panika me hvata.

Esni
01.08.2007., 09:27
joj i meni je tako.Beba mi ima 9 miseci i uvjek ak nist jela je a sad ima misec-dva jako slabo jede.Kazu svi da zbog vrucine.Jedan doktor mi jr rekao ovako:da negledam vise koliko pojede neg da gledam koliko popije.Bitno je sada po ovakom vrimenu da samo puno pije.

zizitop
01.08.2007., 09:55
Popije donekle tekućine, 3 - 4 deci čaja. Mogu prihvatiti da je to od vrućine, ali kad je bilo najvrućije jela je više,a sada kad baš i nije vruće, ne jede baš. To nekako ne mogu povezati sa nejedenjem od vrućine :confused: :confused: :confused:

Esni
01.08.2007., 11:34
Popije donekle tekućine, 3 - 4 deci čaja. Mogu prihvatiti da je to od vrućine, ali kad je bilo najvrućije jela je više,a sada kad baš i nije vruće, ne jede baš. To nekako ne mogu povezati sa nejedenjem od vrućine :confused: :confused: :confused:

a i kod mene je tako da sad kad je zahladilo nece da jede ili jede isto malo ko i uvjek.Ja jos uvjek krivim vrucinu

Pahuljica79
01.08.2007., 13:02
zizi, moj mali ima 4 mjeseca i 12 dana i isto zadnjih tjedana/mjeseci zeza sa hranom... dok su bile one jaaaake vrucine jeo je obroke od 140-180 ml, pa poceo smanjivati obroke a dosta piti caja, sada zadnjih dana jede zaista jako malo od 70-140 najvise... neki puta pojede samo 40 ml.... pije kako koji dan, neki puta nije raspolozen niti za to pa popije cca 100 ml caja, neki puta i do 300.
ako zbrajam kroz dan koliko pojede - krecemo se od 500 ml do 600 (jedva zadnjih dana...) inace smo isli i do skoro 700.

mi smo patili od neke alergije i mazali se kortikosteroidima, a rekla mi nyn@ da to zna uspavati bebu i ubiti apetit... to je mozda nas problem...
a prije toga su problem definitivno bile vrucine

zizitop
01.08.2007., 13:08
I mi smo na antibioticima, zaštiti, ali ne vjerujem da je od toga jer to pije već 3 mjeseca. A i ona je jela prije od 750 do 850 dnevno, a sada 500, 600.
Nadam se da je to nešto tek tako, faza, vrućina, možda zubići a ne nešto ozbiljnije. Leukociti su joj bili mrvicu povišeni prošli tjedan, danas dobijamo nove nalaze pa ćemo vidjeti.
Držite mi fige da su leukociti ok :top:

Modesti
01.08.2007., 16:03

Možda ju voda zasiti pa zbog toga neće mlijeko.
Probaj ju prvo nadojiti i tek nakon podoja ili bočice svejedno dati nešto tekućine.
Pedijatri kažu da djetetu do 6 mjeseci osim majčinog mlijeka ni ne treba davati vode, ali ja nisam sklona tome tako da sam svome davala prokuhanu vodu , ali poslije podoja.

Pahuljica79
01.08.2007., 16:14
Probaj ju prvo nadojiti i tek nakon podoja ili bočice svejedno dati nešto tekućine.
Pedijatri kažu da djetetu do 6 mjeseci osim majčinog mlijeka ni ne treba davati vode, ali ja nisam sklona tome tako da sam svome davala prokuhanu vodu , ali poslije podoja.
i nama je pedica rekla neka ne dajemo tekucine, ali za ne povjerovati, robi sam sebi definira sto hoce
tako da njena teorija pada u vodu a ako ju poslusam cinit cu svoje dijete nesretnim - sto mi nije niti na kraj pameti
on npr. jede bocicu bebimila i kad vise nece okrene glavu i ni makac - onda uzmem bocicu sa vodom ili cajem i frajer vrati glavu i popije koliko mu se jos pije.
ne znam da li ga zasitim tekucinom izmedju obroka, ali neki puta pocne biti bas nervozan izmedju obroka i onda mu dam piti i to je to sto ga usreci

Pahuljica79
01.08.2007., 16:18
PS: probala mu po preporuci pedijatrice davati manje tekucine, da ga zaista ne zasitim sa njom - i pocelo dijete kakati kuglice :rolleyes: svaki drugi dan, a inace kaka svaki dan
tak da joj je savjet po ovim vrucinama :flop:

zizitop
01.08.2007., 17:47
Mi smo na adaptiranom mljeku i nikad joj ne dajem ništa piti sat vremena prije obroka. A inače imamo problema sa bubrezima i urinarnim infekcijama i mora puno puno piti po preporuci nefrologa. Sada smo počeli sa sokovima, razrijeđenim, ali ne želi ih ni pomirisati.

magic blue
01.08.2007., 18:52
inace ne volim savjete kada se radi o bebinom zdravlju jer tu ipak zadnju ima strucnjak, i tu ponajprije mislim na mamu :kiss:

no da te utjesim Junacak toliko malo jede da se ponekad zapitam na cem prezivljava, a opet je vesel i razigran

zizitop
03.08.2007., 18:41
Kod nas je situacija svakim danom sve gora. Svaki se dan nadam da će taj dan početi jesti a ona sve manje jede. Sad smo dotakli dno, po pitanju obroka. Ne pojede mi više od deca po obroku ni slučajno. Neće kašice, neće soka, neće ništa. Proplakala noć, proplakala dan, ne znam šta joj je :confused: :confused: :confused:
Zar nema nikoga sa sličnim iskustvom????
Pedijatrica samo sliježe ramenima, jer urin i urinokultura su uredu. Kaže ona: zna se desiti. Ali koliko dugo meni beba može imati tako male smiješne obroke da mene to ne mora zabrinjavati????
Već dva tjedna ne jede.

penelop@
03.08.2007., 19:01
Moja sestra je od dvije godine imala 9,5kg. Jela je skoro pa ništa. Znala bi povratiti totalno neprobavljenu hranu nakon nekog vremena.
Liječnici su mojoj mami govorili da je luda i da dijete jede koliko mu treba. Onda je završila u bolnici zbog upale pluća, sami vidjeli koliko jede odnosno ne jede i posumljali da ima premalo želučane kiseline. Dali su joj neki sirup i kad je krenulo nije stalo. Onda je postala prava bucka :zubo:
E da, njoj su uvijek svi nalazi (krv, urin) bili super. Jedino je, valjda zbog slabosti bila sklona upalama. Bila je na antibioticima skoro stalno.

paspa
03.08.2007., 19:03
Kod nas je situacija svakim danom sve gora. Svaki se dan nadam da će taj dan početi jesti a ona sve manje jede. Sad smo dotakli dno, po pitanju obroka. Ne pojede mi više od deca po obroku ni slučajno. Neće kašice, neće soka, neće ništa. Proplakala noć, proplakala dan, ne znam šta joj je :confused: :confused: :confused:
Pedijatrica samo sliježe ramenima, jer urin i urinokultura su uredu. Kaže ona: zna se desiti. Ali koliko dugo meni beba može imati tako male smiješne obroke da mene to ne mora zabrinjavati????
Već dva tjedna ne jede.

...a da probaš češće davati,pa po malo...ili čak i u snu joj uvali bočicu,pa da vidiš da je ipak nekaj pojela...:confused: to je ono kaj mi prvo pada na pamet...

zizitop
03.08.2007., 19:15
Probavala sam joj davati manje obroke ali ćešće i nije išlo. Probavala sam joj davati u snu, polusnu i nije išlo. Probavala sam joj dati dugu formulu isto neće, kašice neće, sok neće, rižolinoo neće.
Ne znam šta više probati.
Na rubu živaca sam.
Pet puta dnevno (za svaki njen obrok) doživim slom živaca

paspa
03.08.2007., 19:28
Probavala sam joj davati manje obroke ali ćešće i nije išlo. Probavala sam joj davati u snu, polusnu i nije išlo. Probavala sam joj dati dugu formulu isto neće, kašice neće, sok neće, rižolinoo neće.
Ne znam šta više probati.
Na rubu živaca sam.
Pet puta dnevno (za svaki njen obrok) doživim slom živaca

...ne znam kaj ti pametno reći...daj joj onda svaki sat,pa nek pojede 50 svaki put...kad to zbrojiš kroz dan,trebalo bi biti ok...ali ak počne gubiti na kilaži,odmah do bolnice...

zizitop
03.08.2007., 19:38
MA probala sam joj davati manje obroke ali češće. Neće. Pojede 70 i sljedećih 4, 5 sati ne želi pomirisati bočicu. A i tada kad pojede, to je više na silu. Ne znam.
Znala sam da s djecom nikad mira, ali ja se jednostavno svaki dan s nečim borim. Pa bolesna, pa nalazi, pa krv, urin, antibiotik, pa ne jede, pa ne spava. U zadnjih 5 mjeseci nije dan prošao a da nisam proplakala bar pola sata. Umorna sam i iscrpljena.

paspa
03.08.2007., 19:41
MA probala sam joj davati manje obroke ali češće. Neće. Pojede 70 i sljedećih 4, 5 sati ne želi pomirisati bočicu. A i tada kad pojede, to je više na silu. Ne znam.
Znala sam da s djecom nikad mira, ali ja se jednostavno svaki dan s nečim borim. Pa bolesna, pa nalazi, pa krv, urin, antibiotik, pa ne jede, pa ne spava. U zadnjih 5 mjeseci nije dan prošao a da nisam proplakala bar pola sata. Umorna sam i iscrpljena.

...nesmiješ sve tako primati k srcu...obično djeca pojedu kolko im treba...naročito ako više spava...velim ti,prati kilažu,za početak...:kiss: :kiss:

magic blue
03.08.2007., 22:03
zizi, isti problem i kod nas :tuzni:
ali ti bar znas da nesto pojede, ovaj moj nece cicu, nece izdojeno, samo se tekucinom natace :visi:
i to traje vec 6 tjedana :eek: Srecom izasla mu 2 zuba pa se tjesim da je to bio problem, ali evo ni danas nije nis bolje :misli:

zizitop
04.08.2007., 11:43
Joj, vi imate uzrok nejedenju, 2 zubića, mi nemamo nikakvo objašnjenje, a svakim danom je sve gore. Svakim danom su joj obroci sve manji i sve rijeđi. Evo, cijelu noć nije jela (kao i obično) a ujutro jedva jedvice dec pojela i sada, prošlo je 6 sati, ona ne želi ni okusiti mljeko. Ja ne znam šta raditi.
Nama nisu zubići.
Dođe mi da se objesim :visi:

magic blue
04.08.2007., 21:25
a kako je inace raspolozena?

MarinkaD
04.08.2007., 21:35
Joj, vi imate uzrok nejedenju, 2 zubića, mi nemamo nikakvo objašnjenje, a svakim danom je sve gore. Svakim danom su joj obroci sve manji i sve rijeđi. Evo, cijelu noć nije jela (kao i obično) a ujutro jedva jedvice dec pojela i sada, prošlo je 6 sati, ona ne želi ni okusiti mljeko. Ja ne znam šta raditi.
Nama nisu zubići.
Dođe mi da se objesim :visi:

Zizi,odi što prije kod pedice i inzistiraj na detaljnim pretragama.Ako je tako kako opisuješ,nije se za zezati.Pogotovo zato što je tvoja malecka bila bolesna.:grli:

~~~~~~~~~~~~~ da je sve u najboljem redu!!!!:kiss:

Zmijica
05.08.2007., 22:28
uf, skoro pa bih se slozila s marinkom.
al prije toga: jel je vazes, koliko dobiva na tezini?
i kao sto je magic pitala, kako je raspolozena? jel barem par puta po 15 minuta sretno budna - ono, guguce, igra se, smije ti se...
zatim: jel joj pedica pogledala nosic i grlo? mozda je nos zacepljen, pa joj je tesko sisati jer ne moze disati kako treba. ili je grlo boli.

i na kraju: da li ti jedes? zvucat ce bedasto, ali ponekad kad sam sumnjala da je gladan (i plakala sto ne mogu nahranit svoju bebu), obicno sam ja bila gladna. mali bi se naglo smirio nakon sto bih ja pojela nesto i umirila se.
ako se nikako ne mozes opustiti (znam, tesko i pretesko je :kiss: ) probaj dat nekom drugom - tati ili baki - da je nahrani.

MarinkaD
05.08.2007., 22:55
uf, skoro pa bih se slozila s marinkom.
al prije toga: jel je vazes, koliko dobiva na tezini?
i kao sto je magic pitala, kako je raspolozena? jel barem par puta po 15 minuta sretno budna - ono, guguce, igra se, smije ti se...
zatim: jel joj pedica pogledala nosic i grlo? mozda je nos zacepljen, pa joj je tesko sisati jer ne moze disati kako treba. ili je grlo boli.

i na kraju: da li ti jedes? zvucat ce bedasto, ali ponekad kad sam sumnjala da je gladan (i plakala sto ne mogu nahranit svoju bebu), obicno sam ja bila gladna. mali bi se naglo smirio nakon sto bih ja pojela nesto i umirila se.
ako se nikako ne mozes opustiti (znam, tesko i pretesko je :kiss: ) probaj dat nekom drugom - tati ili baki - da je nahrani.

:s
Nisam ni pomišljala da bi nešto od navedenog mogao biti razlog jer je bebe bila bolešljiva od rođenja.Svakako poslušaj Zmijcu!!!!!:top:

magic blue
05.08.2007., 22:58
zizi, ajd javi kako je :kiss:

fakat me brinete vas dvije :tuzni: a morti i vama zubeki krecu malo ranije :cerek:

zizitop
17.08.2007., 13:54
mi smo kod roditelja već nekih 12 dana, interneta nisam ni vidjela. Pa ovako, čim smo ovdje došli, obroci su joj se popravili malo. Ne znam da li je tišti naš mali stan, moja nervoza. Tu kod roditelja imamo veliko društvo, bazen, opuštenu atmosferu. Vodila sam je na vaganje, u 3 tjedna je dobila 400 grama. U ta najgora tri tjedna. Ona je inače stalno dobre volje, stalno se smije, pravi je veseljko. Sutra se vraćamo u grad, vidjet ćemo kako će biti opet tamo.
Javim se onda češće...
Pusa svima

Utpala
17.08.2007., 14:46
... u 3 tjedna je dobila 400 grama. U ta najgora tri tjedna. ..

nije to malo, ne brini... Moja mala prosječno po mjesecu dobiva 400-600 gr.

magic blue
17.08.2007., 16:52
ajme superiska, bas me obradova s ovom vijesti :kiss:

zizitop
20.08.2007., 11:07
Kako i uvijek kad se pohvalim, stvari krenu nizbrdo :flop:
Uglavnom, mala je papala super. Voćna kašica ujutro, povrtna ili sl. popodne, + 3 obroka mljeka, pristojno.
A onda sam se ja pohvalila, pa eto, više nije tako, ujutro odbija jesti, bilo što, čak mi je preskočila po dva obroka i to nakon cijele noći što nije jela.
A ne znam, ja se više neću hvaliti :p
Možda malo, sada je pojela cijelu kašicu :cerek:

magic blue
20.08.2007., 12:24
klasican opis junacine, prijepodne nis ne jede, valjda mu je prevruce, a popodne nis ne jede jer je prezaigran :rolleyes:

zizitop
21.08.2007., 09:06
Da vidite moju bebu, uopće nije mršava. Svi kad je vide kažu: a glej je mala buckica, koje kolutiće ima, sigurno lijepo papa. Tada dobijem mali slom živaca, jer ona uopće ne želi jesti. Nikada
Probala sam je par puta pustiti da izgladni, ali ništa, bila je bez jesti 7 sati, preko dana (tada je imala 4.5 mjeseca) i nakon toga ona nije htjela jesti. Mi jedemo sve na silu.
A šta da radim???? Da je pustim bez jesti???
Muka mi je kad je vrijeme hranjenja. Jutros opet nije htijela jesti, nakon cijele noći.
Istina je da je sada malo prehlađena. Nosić joj malko curi ali ne kašlje, pa ne vjerujem da je grlo boli.
Stah me da ću dobiti sindrom nutkanja i trpanja hranom (ako već nisam) pa da ću imati (možda jednom, ha ah) debelo dijete zbog moje krivnje :zubo:
A oko mene brdo malih beba, a sve jedu ko rakete, ja o toj temi s tim mamama uopće ne želim razgovarati jer onda padam u depru :zubo:
A da, pedijatrica me više ne želi slušati po tom pitanju (najbolja pedijatrica u gradu, poznata) pa danas zovem jednu privatnu pa da vidim šta će mi ona reći

Zmijica
21.08.2007., 19:19
Da vidite moju bebu, uopće nije mršava. Svi kad je vide kažu: a glej je mala buckica, koje kolutiće ima
pa zasto se onda nerviras? :misli:
ti je uredno nudi hranom u doba obroka i uredno sklanjaj bocice i tanjurice.
kad ogladni, jest ce.
nema bebe koja ce se izgladnit nasmrt.
jesi probala ono sto sam ti rekla - da das nekom drugom da je nahrani.

btw, kad idu zubici, bebe navodno vise vole hladnu hranu i kasice, nego toplu i bocicu. mozda i to pomogne :mig:

zizitop
21.08.2007., 21:13
Nerviram se zato jer ona je takva kakva je zato jer ja nju doslovno forsiram 5 puta na dan da bi jela. Ona jede na silu. Evo danas npr, cijelu noć nije jela, ujutro nije htjela, pustila sam da ogladni, dopodne nije htjela, i dalje sam je pustila bez hrane (bez da je forsiram) ručak i dalje nije htjela, a prošlo je 17 sati od zadnjeg obroka, ona nije htjela jesti. Nevjerojatno :confused:
Probali su je drugi hraniti, priča je još gora.
Danas bili kod pedice, kaže, zubići još nisu baš na vidiku. Dali urin, uredu je, malko joj curi nosić (toliko malo da joj ne smeta u disanju), ali uši, grlo, pluća ok.
Sutra idem privatnoj jednoj da vidim šta će mi ona reći, nisam pametna više.

PaleBlueEyes
21.08.2007., 23:52
btw, kad idu zubici, bebe navodno vise vole hladnu hranu i kasice, nego toplu i bocicu. mozda i to pomogne :mig:

dobro da sam ovo procitala :kiss: moj mali zadnjih tjedan dana dosta slabo jede. isto ga muce zubici, no nikak da izadju a vec ima 7 mj. no danas sam mu 1. put dala jogurtic i bio je iz frizdera i on ga je sa zadovoljstvom smazao. :)

sutra ga hranim samo hladnim :)

Lea12
22.08.2007., 22:22
Zizi, stavljas li je na vagu da vidis da li jos uvijek dobiva na tezini?

Draga Zizi stvarno ne zelim da te prepadam, ali ja bih ozbiljno potrazila drugu pedijatricu.
samo jos par pitanja da vidis da slucajno nije u pitanju kondicija. Da li ti sad spava vise nego obicno? da li se znoji previse? Da li se umori kad pije flashicu?

PaleBlueEyes
23.08.2007., 00:26
Zizi, stavljas li je na vagu da vidis da li jos uvijek dobiva na tezini?

Draga Zizi stvarno ne zelim da te prepadam, ali ja bih ozbiljno potrazila drugu pedijatricu.
samo jos par pitanja da vidis da slucajno nije u pitanju kondicija. Da li ti sad spava vise nego obicno? da li se znoji previse? Da li se umori kad pije flashicu?

sto bi trebalo znaciti to da nije 'u pitanju kondicija'?

Zmijica
23.08.2007., 07:50
sto bi trebalo znaciti to da nije 'u pitanju kondicija'?
s obzirom na leino iskustvo - mene je bilo strah pitat...

zizitop
23.08.2007., 09:01
Ona oduvijek lijepo i puno spava, možda zadnje vrijeme malo manje nego inače.
Da se znoji nešto pretjerano ili drugačije no inače nisam primjetila, jedino što sam primjetila je da mi se često ali ne uvijek oznoji kad pije bočicu.
Sad je mene strah pitati: zašto????
A inače je jako aktivna beba, stalno u pokretu. Ne znam da li to ima neke veze, ali eto, možda ima.

zizitop
23.08.2007., 09:01
zaboravih... dobiva na težini u granicama normale

zizitop
23.08.2007., 09:20
Da li se umori kad pije flashicu?

Ona pije flašicu ujutro oko 6, 7 kada još spava (inače spava do 9.30) pa pije flašicu oko 14 prije spavanja, pa navečer prije spavanja. Da, ima tendenciju zaspati ili uspavati se tada, što je do sada meni bilo normalno pošto joj je to vrijeme spavanja.
Znam Lea da si prošla nešto strašno i ne znam da li sam spremna na to da te pitam koji su još simptomi, spremna zbog sebe i zbog tebe. A opet će sada taj crv u meni klijati.
Jučer smo bili kod privatne pedijatrice, kaže da je sve u redu, da su to možda zubići, vidjet ćemo

PaleBlueEyes
23.08.2007., 10:57
s obzirom na leino iskustvo - mene je bilo strah pitat...

moj se dosta znoji pa zato pitam. a tek sam sad skuzila tko je Lea. sad sam se i ja splasila.

PaleBlueEyes
23.08.2007., 11:01
Zizi, ti si iz Pule ak se ne varam. Kod koje pedice ides?

PaleBlueEyes
23.08.2007., 11:05
ovdje (http://www.steadyhealth.com/baby_sweat_t129684.html) sam nasla nesto o baby sweat condition Moj se dosta znoji, no najvejrovatnije je to zbog vremena.

zizitop
23.08.2007., 11:28
Zizi, ti si iz Pule ak se ne varam. Kod koje pedice ides?

Kod doktorice Barac, ona je inače i homeopat. Slovi za jednog od najboljih pedijatra tu u Puli.
Evo, i danas mi mala nije ništa jela. Zadnji obrok jučer u 19 sati kad je, istina, pojela jednu cijelu srednju tikvicu, ali sada je 11.30 i ona još uvijek ne želi ništa staviti u usta.
Jesam ja luda jer mi to nije normalno????
Svi me uvjeravaju da je to sasvim ok za djecu!

PaleBlueEyes
23.08.2007., 11:47
Kod doktorice Barac, ona je inače i homeopat. Slovi za jednog od najboljih pedijatra tu u Puli.
Evo, i danas mi mala nije ništa jela. Zadnji obrok jučer u 19 sati kad je, istina, pojela jednu cijelu srednju tikvicu, ali sada je 11.30 i ona još uvijek ne želi ništa staviti u usta.
Jesam ja luda jer mi to nije normalno????
Svi me uvjeravaju da je to sasvim ok za djecu!

i mi smo kod nje :) kad smo bili na sistematskom sa 6 mj. moj mali je bio pola kile mrsaviji od prosjeka, no ona je rekla da to nije nista za zabrinuti se jer da je bolje da ima pola kile manje nego isto toliko vise. no zato je nekoliko cm. duzi od prosjeka :)
no on inace dosta jede, osim zadnjih tjedan dana. no, otkako sam poslusala Zmijicin savjet i dajem mu hladno jucer je opet dosta jeo. tak da vjerujem da je to zbog zubica.:)

kad sam napisala da moj jede manje u zadnje vrijeme to nije ni priblizno malo kao tvoja mala. ja bih se isto zabrinula, no s druge strane i sama kazes da ti je mala buckasta i da dobiva na tezini i dokica ti kaze da je sve OK. Meni se Barac cini dosta kompetentnom tak da bih joj ja vjerovala.

probaj joj dati nesto jako fino. kao npr. hippovu nocnu kasicu. mozda joj se otvori apetit. i jel joj dajes vodu?

navodno ce Barac od sljedece godine raditi samo kao privatnica.

FFE
23.08.2007., 12:15
Već dva tjedna ne jede.

potpuno razumijem tvoju zabrinutost. jedan-dva dana je OK, ali njeno stanje inapetencije vec traje, koliko? par tjedana? i laik zna da nije "normalno" da mala beba od 4 mjeseca sve manje i manje jede, u pitanju je nesto. nisu to zubici, niti vrucina...nesto drugo je. smanjeni apetit je simptom mnogih bolesti. procitala sam da je na antibioticima. naravno. i oni mogu uzrokovati smanjeni apetit, razdrazljivost, mucnine, koje je tesko kod malih beba otkriti. u svakome slucaju odi na daljne pretrage u bolnicu, kada pedijatrica ne zna vise sto dalje. koliko je izgubila na tezini, ako je izgubila?

FFE
23.08.2007., 12:17
zaboravih... dobiva na težini u granicama normale

ah, sada ovo procitah...ako ne gubi na tezini, vec dobiva, onda je to dobar znak.:top: mozda je ipak problem u antibiotskoj terapiji, pa zbog toga ima smanjeni apetit. :confused:

zizitop
23.08.2007., 13:16
navodno ce Barac od sljedece godine raditi samo kao privatnica.

Da, i iskreno, ja s njom nisam baš zadovoljna. Nije da ona nešto krivo radi već se jadnostavno ne zna postaviti prema meni i problemu koji moja beba ima. Jučer bili kod privatnice i tako mi je lijepo objasnila neke stvari na tako jedan lijep, meni razumljiv pristup da mi je riješila dileme i brige koje ni Baracka ni specijalistica nefrolog u bolnici nisu razjasnile. Meni je to nevjerojatno da meni nitko nije objasnio te nalaze (a pitala sam da mi se objasni) a Barac mi je kao fol objasnila al sam tek jučer skužila da mi u biti nije rekla ni trećinu stvari s nalaza. Ona meni stalno govori da ćemo bvidjeti pa ako stanje potraje još par dana nek se vratim, i tako ja kod nje bila već 4 puta u mjesec dana i opet me prekjučer na isti način otpravila. Bez ikakvih objašnjenja i razloga zašto mi djete ne jede.

zizitop
23.08.2007., 13:19
on inace dosta jede, osim zadnjih tjedan dana. no, otkako sam poslusala Zmijicin savjet i dajem mu hladno jucer je opet dosta jeo. tak da vjerujem da je to zbog zubica.:)

Ma meni inače nije neka jedilica ali je do sada lijepo napredovala, ali zadnja 4 dana pak pojede dva prava obroka dnevno, ostalo ništa ili malo. Počet ću i ja sumnjati na zubiće iako je Baracka rekla da po njoj zubići nisu još na vidiku.
Kako malome daješ hladno? Šta? MLjeko isto? Kašice hladne?

Lea12
23.08.2007., 15:45
Drage moje,

Stvarno sam se trudila da vas ne prepadam… ali nesto mislim bolje da vas ja prepadnem, pa odete kod doktora I ne bude nista (cemu se najdublje nadam)
Nego da sutim I ne kazem vam da meni ti simptomi lice na moju bebu.

Kao sto znate Leon nije nikada jeo sam, ni flasicu ni nista... jer jednostavno nije imao snage za to...

Zato sam pitala:
1. da li se znoji (pogotovu u toku jela). Jer za djecu sa srcanom manom je to veliki napor.
2. da li zaspe u toku jela. Znaci umori se jeduci i zaspi.
3. da li inace jako puno spava, moze biti razlog ”kondicija” (tako sam se izrazila da vas ne uplasim).

Ali ako su vam odgovori na ova 3 pitanja negativni... onda havala dragom Bogu nije to na sto ja sumnjam!!!!

A ako jeste i jedan od ovih razloga kod vas prisutan, ja bih to napomenula pedijatrici.

Bolje dzabe uraditi EKG ili echo i nek vam se pedijatrica izdere i naljuti, nego...

Necu dalje.... daj dragi Boze da su samo ove vrucine i nekakve promjene...

Ali ozbiljno ne ustrucavajte se ici i dosadjivati doktorima... bolje 100 puta dzabe otici nego se jednom zajebati (izvinite na izrazu)...

NINJA 07
23.08.2007., 21:14
Imam kčer staru 15 dana i jako je lijena na maminoj sisi,tj. voli brzo zaspati na sisi i tako onda po dva sata po malo sisati, inaće je tu i tamo dohranimo sa prenanom jer se ne najede na sisi. Sa tim prenanom nema problema, popije i do 60 ml. u roku 10 min.

Kad je odvojimo sa sise nakon recimo pola do sat vremena onda bude mirna 15 minuta pa se počne plakati(drečati) i traži još, ne uvijek ali dosta često, s tim da mi supruzi skoro uvijek ostane mlijeka u dojkama.

Da li je netko imao takve slučajeve, ako je, molio bih za savjet.:moli:

NINJA 07
23.08.2007., 22:37
:kukuc:ima li koga :kukuc:

PaleBlueEyes
23.08.2007., 23:17
Ma meni inače nije neka jedilica ali je do sada lijepo napredovala, ali zadnja 4 dana pak pojede dva prava obroka dnevno, ostalo ništa ili malo. Počet ću i ja sumnjati na zubiće iako je Baracka rekla da po njoj zubići nisu još na vidiku.
Kako malome daješ hladno? Šta? MLjeko isto? Kašice hladne?

pa i dva prava obroka su joj ocigledno dovoljna. probaj joj dati vode mozda je zedna. moj pije dosta vode. sad mu dajem sve hladnjikavo i mlijeko, kasice, rizolino i kukuruzolino. ak je bilo prije u frizderu onda izvadim van i pustim da se malo ugrije ali da je i dalje hladno. (direktno iz frizdera je ipak prehladno) ili stavim prije u frizder na kratko i kad se ohladi dam mu.

PaleBlueEyes
23.08.2007., 23:29
Imam kčer staru 15 dana i jako je lijena na maminoj sisi,tj. voli brzo zaspati na sisi i tako onda po dva sata po malo sisati, inaće je tu i tamo dohranimo sa prenanom jer se ne najede na sisi. Sa tim prenanom nema problema, popije i do 60 ml. u roku 10 min.

Kad je odvojimo sa sise nakon recimo pola do sat vremena onda bude mirna 15 minuta pa se počne plakati(drečati) i traži još, ne uvijek ali dosta često, s tim da mi supruzi skoro uvijek ostane mlijeka u dojkama.

probajte je naviknuti na dudu. mala ocigledno ne trazi hranu nego tako male bebe imaju jos uvijek jak instinkt za cuclanjem. a to sto i supruga i dalje ima mlijeka ne znaci da se mala nije najela. i moj mali je bio takav i isto me to izludjivalo jer sam mislila da je gladan, a ja sam bila neispavana. dudu joj dajte :zubo:

NINJA 07
24.08.2007., 00:17
probajte je naviknuti na dudu. mala ocigledno ne trazi hranu nego tako male bebe imaju jos uvijek jak instinkt za cuclanjem. a to sto i supruga i dalje ima mlijeka ne znaci da se mala nije najela. i moj mali je bio takav i isto me to izludjivalo jer sam mislila da je gladan, a ja sam bila neispavana. dudu joj dajte :zubo:

Nažalost u takvim slučajevima dudu ne ferma ni pet posto, a i nakon dosta dugog sisanja još zna maznuti i 60 ml Prenana.:confused:

zizitop
24.08.2007., 09:59
Jučer smo dobili zubić :zubo:
Je li moguće da je to zbog toga???

zizitop
24.08.2007., 10:02
1. da li se znoji (pogotovu u toku jela). Jer za djecu sa srcanom manom je to veliki napor.
2. da li zaspe u toku jela. Znaci umori se jeduci i zaspi.
3. da li inace jako puno spava, moze biti razlog ”kondicija” (tako sam se izrazila da vas ne uplasim).

JOj, meni su sve potvrdni odgovori :flop:
Pitanje: bi li u tom slučaju bila jako aktivna preko dana, on stalno skače, okreče se, vrti, puže, i doktorica ju je okarakterizirala kao jako aktivnu bebu.

PaleBlueEyes
24.08.2007., 13:20

naravno da je :top: :)

PaleBlueEyes
24.08.2007., 13:22
Nažalost u takvim slučajevima dudu ne ferma ni pet posto, a i nakon dosta dugog sisanja još zna maznuti i 60 ml Prenana.:confused:

pa ni moj na pocetku nije htio dudu :zubo: sad nema sanse da bez nje zaspe :rolleyes:

Utpala
24.08.2007., 13:34

To je to !!

zizitop
24.08.2007., 14:24
A do kada će odbijati hranu? Mene i uz zubiće sve to jako brine. Ona mljeko neće ni pomirisati, nema šanse. I prije ga baš nije obožavala al je lijepo jela, ali sada, nema šanse. Zadnje mljeko je pojela prije 24 sata, nije to baš normalno.
Koliko dugo to traje.
Je moguće da neće mljeko, nikakvo. Jer ona ga neće nikako, ni u konbinacijama sa drugim stvarima. Šta se radi u tim slučajevima.
Starh me pedicu niti zvati, svaki8 dan sam tamo,a ona mi nikakve odgovore ne daje, smulja me na brzinu u čekaoni.

lturkano
24.08.2007., 23:21
ja sam imala isti problem, imam curicu od 6 mjeseci, rodila se sa 4420g, sad nakon 6 mjeseci ima 7100g, dobila je sve skupa 2600g a trebala je bar 3600. moja pedijatrica je rekla da je to sve super, mada ne jede dobro, u biti jedva nekako, prvo sam je dojila 3 mjeseca, pa su mislili da nemam mlijeka, pa samo prešli na prehipp i opet ništa, samo čaj pije. i vodila sam je na kantridu u Rijeci i pedijatrica mi je rekla da će joj raditi neki test urina, specifična težina mokraće i na kraju ispalo da ima Diabebtes Insipidus, objasnila sam šta je to na temi. s tim da nekad jede bolje nego gore, ja sam isto mislila da je stvar u zubima, ali eto nije. mislim da kad prehrana nije dobra to netreba uzeti zdrvo za gotovo, meni su govorili da salbo jede jer je lijena, pa ne voli mlijeko, pa vruće joj je, žive je pa joj nije do jela, ali sva sreća da nisam slušala, jer je posljedica neliječenja, dehidracija, retardiranost i nemam pojma šta već ne. bolje da ih doktori pregledaju i kažu da je sve u redu nego da bude kasno ako ne odeš.

lturkano
24.08.2007., 23:23
a što se tiče pedijatrice koja ne sluša, pa samo je pitajte uputnicu za bolnicu i u bolnici će napraviti sve pretrage, a ovi pedijatri samo važu i mjere a kad nešto pitaš pojma nema. najbolje sam raditi po svom

zizitop
25.08.2007., 11:25
i na kraju ispalo da ima Diabebtes Insipidus, objasnila sam šta je to na temi. .

Nisam našla, gdje si to objašnjavala? Ajme, svaki dan strahujem za neku boleštinu :confused:

zizitop
25.08.2007., 11:33
ja sam imala isti problem, imam curicu od 6 mjeseci, rodila se sa 4420g, sad nakon 6 mjeseci ima 7100g, dobila je sve skupa 2600g a trebala je bar 3600. moja pedijatrica je rekla da je to sve super, mada ne jede dobro, u biti jedva nekako, prvo sam je dojila 3 mjeseca, pa su mislili da nemam mlijeka, pa samo prešli na prehipp i opet ništa, samo čaj pije. i vodila sam je na kantridu u Rijeci i pedijatrica mi je rekla da će joj raditi neki test urina, specifična težina mokraće i na kraju ispalo da ima Diabebtes Insipidus, objasnila sam šta je to na temi. s tim da nekad jede bolje nego gore, ja sam isto mislila da je stvar u zubima, ali eto nije. mislim da kad prehrana nije dobra to netreba uzeti zdrvo za gotovo, meni su govorili da salbo jede jer je lijena, pa ne voli mlijeko, pa vruće joj je, žive je pa joj nije do jela, ali sva sreća da nisam slušala, jer je posljedica neliječenja, dehidracija, retardiranost i nemam pojma šta već ne. bolje da ih doktori pregledaju i kažu da je sve u redu nego da bude kasno ako ne odeš.

Ok, našla sam. PA sad sam stvarno zabrinuta.
DA te pitam, kako se radi pretraga da bi se to ustanovilo. Vidi li se to u krvnoj slici ili???

lturkano
25.08.2007., 18:29
prvo da objasnim, nisaam te htjela niti u ludilu zabrinuti, samo sam htjela reći da bez obzira na to što kaže pedijatrica odeš u bolnicu i napraviš pretrage da budeš sigurna da je sve ok. nisam sigurna dali se to vidi iz krvi mislim da je potrebno gledati urin, ali ne rutinska provjera nego specifična težina urina. mada mislim da ako u zadnje vrijeme samo ne jede to sigurno nije ovo kao kod moje cure. ali mislim da djeca sve što im ne štima pokazuju slabijom prehranom, i zube i nedaj bože nešto gore. pa ti put pod noge i u bolnicu. mame uvijek znaju iosjete kad nešto ne štima, držim fige da su samo zubi.

izabelala
27.08.2007., 00:52

Moj sin je prvih mesec dana sisao, pravio je samo pauzu u toku noci, pustao me da spavam, slava mu i hvala. To je normalno. Zvala sam i strucnjaka za dojenje, ona je bila katalizator. Samo me je ohrabrila da radim ono sto sam osecala da treba... da slusam svoje dete.
Bilo je ljudi (npr. moja mama) koji su govorili kako ja nemam dovoljno mleka ili moj sin ne vuce dovoljno. To su ciste gluposti. Nista nisam slusala (imam puno iskustva u tome). Ona je govorila kako moje dete nece biti ni prvo, ni poslednje koje ce se hraniti formulom... samo sto joj oci nisam iscupala. Uzas!

Prvih mesec dana je samo sisao, bio je kao protocni bojler. Drugi mesec je malo usporio, a u trecem je poceo da se zanima ozbiljno i za druge stvari.

Bebe vole da sisaju.

izabelala
27.08.2007., 01:00
Nisam našla, gdje si to objašnjavala? Ajme, svaki dan strahujem za neku boleštinu :confused:

Tebi treba zabraniti forum... mada, ko sam ja da delim savete. Moj muz zna sta se desava kada zadjem ovde po temama...:mama:

Josip HKR
27.08.2007., 11:18

Može biti uzrokom da dijete slabije doji ako pije vode ili čaja, smanjuje a na kraju čak i prestane dojiti.

Meni i mojoj ženi je babica savjetovala da ponekad damo malo čaja, ali pedijatrica je tvrdila suprotno (jako zbunjujuće kad dobijaš suprotne informacije).

Malo sam ispitao taj problem i zbilja, gustoća majčinog mlijeka se prilagođava temperaturi, i bebi ne treba dodatna tečnost. :top:

Naravno, problem može biti ako se majka obuče lagano, a dijete utopli iz straha da mu ne bude hladno, pa onda djetetu treba više tekućine. To nije potrebno, bebu treba obući isto kao i sebe, ništa toplije, i onda nema problema.

Vodu ne treba davati redovito, ali ljeti ipak treba biti osobito oprezan, jer lako može doći do dehidracije, ako se dijete umiri, ili nema dovoljan broj mokrih pelena.

Kako god, bila je zima, mi nismo davali našoj bebi ništa osim majčinog mlijeka, i nije bilo nikakvih problema.

zizitop
28.08.2007., 11:14
Tebi treba zabraniti forum... mada, ko sam ja da delim savete. Moj muz zna sta se desava kada zadjem ovde po temama...:mama:

Ja sam sama muža zamolila da mi nekako onemogući pristup forumu. Nekako nek stavi zaštitu na te stranice. Napravio je to, al sam ja našla jednostavan način da to preskočim pa sam opet išla na forum, pa sam mu rekla to, i kako opet mogu na forum pa je on opet nešto napravio da ne mogu, i evo, sad opet, našla sam novi sistem.
Borim se da li da mu kažem ili da šutim pa i dalje kad sam sama čačkam, iako sam svijesna da je to za mene pogubno :zubo:

klarah
18.09.2009., 21:55
Podižem temu.
Imam sličan problem. Beba ima 3 mjeseca i 6 kg, super je napredovala i jela. Zadnjih dana puno manje jede, nervozna je i često plače dok jede.
Primjetila sam i da se navečer jako znoji dok jede odnosno dok joj mi pokušavamo uvalit cicu ili bocu. Kosica joj bude sva u znoju. I onda mi brzo zaspe.
Inače je vesela, piški, kaki... Nije mi jasno zašto odbija jesti, nešto je muči dok jede jer plače, prima nas za majicu, čupa se za kosu...
Bili danas kod pedijatra, provjeravao uho, grlo, nos... kaže sve ok. U pon idemo vadit krv i dat urin.
Evo večeras jedva pojela 60 ml uz plač i zaspala skroz... Ovo me počinje izluđivat.
Jel to neka faza ili šta??

Cattleya
18.09.2009., 22:10
Koliko to dugo traje? Od kad bebu paraleno dojiš i daješ joj bocu? Koliko je obučena kad se znoji na večer kad ju hraniš? Obično se bebe tako znoje kad doje jer im je prevruće.

klarah
18.09.2009., 22:22
Koliko to dugo traje? Od kad bebu paraleno dojiš i daješ joj bocu? Koliko je obučena kad se znoji na večer kad ju hraniš? Obično se bebe tako znoje kad doje jer im je prevruće.

To traje desetak dana i zapravo se pojačava. Od prvog dana i dojim i dajem bocu i to funkcionira, i dalje hoće dojit, prvo ju stavim na cicu pa onda kad traži nadodam jer nemam dovoljno od prvog dana. Uznoji mi se u roku odmah kad dojim il dajem bocu, čini mi se da se prije nije toliko znojila, pa bile su i veće vrućine. Obukla sam joj body bez rukava i mekani pamučni kombinezon.

Trpa rukice u usta, a čim joj približim sisu ili bocu plače, nekako se izvija, koči... I brzo se umori i zaspe. Čak smo joj stavili sad dudu s većom rupicom, ista stvar.

Jel moguće da ima veze s zubićima?

gogiva
18.09.2009., 22:35
To traje desetak dana i zapravo se pojačava. Od prvog dana i dojim i dajem bocu i to funkcionira, i dalje hoće dojit, prvo ju stavim na cicu pa onda kad traži nadodam jer nemam dovoljno od prvog dana. Uznoji mi se u roku odmah kad dojim il dajem bocu, čini mi se da se prije nije toliko znojila, pa bile su i veće vrućine. Obukla sam joj body bez rukava i mekani pamučni kombinezon.

Trpa rukice u usta, a čim joj približim sisu ili bocu plače, nekako se izvija, koči... I brzo se umori i zaspe. Čak smo joj stavili sad dudu s većom rupicom, ista stvar.

Jel moguće da ima veze s zubićima?

ima velike veze sa zubima ....
tako ti je i moja u toj dobi pocela odbijati jelo ...to je trajalo mjesec dana i onda je pocela opet jesti i tako svako malo sve radi zubiju ...evo sada idu 4 i tri dana dok je sve buktilo pila je samo vodu i jela sve sto nemora uhvatiti zubima(citaj kasato)....jako ju je vrijedjalo dok sam joj i zlicu gurala mada je zica bas ta za zube gumena .....

nije da ce joj sada izbiti zub ali joj se formiraju zato ti je sva u znoj i place i nemirna je ...jako ju sve vrijedja ...zivce o klin i puno strpljenja ....
ja svaki njen zub osjetim tako jako da bi radije jos jednom na porod nego da moram to s njom prozivljavati ....smeta ih sve u ustima a tako mali si nemogu pomoci .....
daj joj pola doze lupoceta da joj malo bolove ublazi i kupi Calgel (mada ne pomaze bas puno) i mazi joj zubice odnosno meso ....

klarah
18.09.2009., 22:43
ima velike veze sa zubima ....
tako ti je i moja u toj dobi pocela odbijati jelo ...to je trajalo mjesec dana i onda je pocela opet jesti i tako svako malo sve radi zubiju ...evo sada idu 4 i tri dana dok je sve buktilo pila je samo vodu i jela sve sto nemora uhvatiti zubima(citaj kasato)....jako ju je vrijedjalo dok sam joj i zlicu gurala mada je zica bas ta za zube gumena .....

nije da ce joj sada izbiti zub ali joj se formiraju zato ti je sva u znoj i place i nemirna je ...jako ju sve vrijedja ...zivce o klin i puno strpljenja ....
ja svaki njen zub osjetim tako jako da bi radije jos jednom na porod nego da moram to s njom prozivljavati ....smeta ih sve u ustima a tako mali si nemogu pomoci .....
daj joj pola doze lupoceta da joj malo bolove ublazi i kupi Calgel (mada ne pomaze bas puno) i mazi joj zubice odnosno meso ....

Ma da, mogu znači bit zubi tj. pripreme za to s 3 mjeseca. Inače nije nemirna osim kad jede. Dobro spava i dobre je volje, osim pri jelu.
I hoće čak dudu varalicu:ne zna:
Ono uznoji se u roku odmah čim jede. I zaspe brzo, valjda od napora dok jede.

Pedijatar mi nije ni spomenuo mogućnost zubi. Gledao joj je grlo sa štapićem, mislim da nije provjeravao desni.
Hvala ti. Nekako sam se počela brinut, žao mi je što se ne može najesti.

gogiva
18.09.2009., 22:55
Ma da, mogu znači bit zubi tj. pripreme za to s 3 mjeseca. Inače nije nemirna osim kad jede. Dobro spava i dobre je volje, osim pri jelu.
I hoće čak dudu varalicu:ne zna:
Ono uznoji se u roku odmah čim jede. I zaspe brzo, valjda od napora dok jede.

Pedijatar mi nije ni spomenuo mogućnost zubi. Gledao joj je grlo sa štapićem, mislim da nije provjeravao desni.
Hvala ti. Nekako sam se počela brinut, žao mi je što se ne može najesti.
sto se jela tice mogla bi te danima tjesiti ...moja je jela ako te ista tjesi u toj dobi najvise 30 ml po oroku i to svaka 4 do 5 sati .....mojoj kud su zubi bili tud je bila stalno gladna i nije htjela vuci .....tvoja bar zaspi moja nije htjela ni to ....
stvarno nem potrebe panike ako je zdravstveno sve u redu ...ima tu xy faktora koji mogu biti ...ipak su oni mali i tek se razvijaju ....e da sjetih se jos necega kazes da na boci dok vuce sva se preznoji ...da joj nije rupica premala pa nemoze dovoljno povuci pa se namuci i odustane ...

klarah
18.09.2009., 23:06
Ma dosad joj nije bila premala rupica, ali ipak smo joj večeras stavili dudu s većom rupicom (i to nabavili), i iz te fakat ide, ali ista stvar, vadi ju van i ne prihvaća.
Taman sam mislila kako sad s 3 mjeseca će bit lakše, ići ćemo svugdje itd. a sad me ovo jako umara, svako hranjenje muka. Ma znaš sve. Nema veze samo da bude sve ok.
Eno je zaspala i smijulji se u snu. Odoh i ja na spavanje, jako sam umorna.
Puno ti hvala, još se tipkamo :-)

tropical
18.09.2009., 23:27
može biti i skok u razvoju, u toj dobi bude skok pa se unervoze, pa traže češće jesti, pa ne žele uopće jesti, pa su cendravi, pa su znojavi jer im sve smeta od nervozze i više mlataraju udovima okolo (a i mogu biti preobučeni). i tako. traje to neko vrijeme pa se smiri. pa opet idući skok sa cca 6.mj.

klarah
19.09.2009., 06:39
može biti i skok u razvoju, u toj dobi bude skok pa se unervoze, pa traže češće jesti, pa ne žele uopće jesti, pa su cendravi, pa su znojavi jer im sve smeta od nervozze i više mlataraju udovima okolo (a i mogu biti preobučeni). i tako. traje to neko vrijeme pa se smiri. pa opet idući skok sa cca 6.mj.

Jel? Ne znam, nekako mi premalo jede za skok u razvoju. Evo jedino ovaj jutarnji obrok pocica u miru kroz spavanje, bez problema. I ja sam očekivala skok u razvoju, a ne da će manje jesti, pogotovo što je bila mali gladuš, jela je i kad je bila gladna i kad nije.
Čini mi se da joj je manje problem vuć iz cice, kad joj ponudim bočicu plače.
Samo da imam što više mlijeka da se koliko-toliko najede.

Cattleya
19.09.2009., 09:16
Jel? Ne znam, nekako mi premalo jede za skok u razvoju. Evo jedino ovaj jutarnji obrok pocica u miru kroz spavanje, bez problema. I ja sam očekivala skok u razvoju, a ne da će manje jesti, pogotovo što je bila mali gladuš, jela je i kad je bila gladna i kad nije.
Čini mi se da joj je manje problem vuć iz cice, kad joj ponudim bočicu plače.
Samo da imam što više mlijeka da se koliko-toliko najede.

Moguće da se tvojoj bebi u konačnici ipak ne sviđa kombinacija boce i dojke :ne zna:. Odmah joj vrati dudu s malom rupicom ako želiš nastaviti s dojenjem jer je stavljanje veće rupe siguran put da prestanete. Dalje, kad iz dojke krene let down, nema te boce iz koje tako dobro curi. Kad to skuže, više im boce nisu tako interesantne. To se dogodilo jednoj našoj forumašici, ali ona je davala izdojeno na bocu.
Postoji način da bebu 'skineš' sa boce postupnim smanjivanjem količine AD kojeg beba popije u 24 h i češćim nuđenjem dojke. Ako ti se s tim da gnjaviti samo pitaj pa napišem kako bi to trebalo ići.
Drugi način povećanja proizvodnje mlijeka je izdajanje pa opet izdojeno možeš davati na bočicu. Ako te zanima bilo koji od ovih načina samo pitaj.
Osim toga, beba sad ima preko 3 mjeseca i nije svaki put gladna kad stavi rukice u usta. Ponudiš- vidiš da li hoće ili neće pa onda nudiš ponovo nakon nekog vremena.
Bebe su ćudljive- moja nije htjela dojiti nikako drukčije osim ležeći. Ona si je to izabrala i tak je moralo biti. I ja sam očekivala skok sa 3 mjeseca pa ga nisam doživjela, nego smo jedno vrijeme dojili samo u polusnu-snu. Lovila sam je dok joj se oči sklapaju da ne zaspe u kolicima, nekom na rukama itd. da joj turim cicu pod nos. I svaki put bi bez problema pocicala, a u budnom stanju to je bilo teško natezanje.

klarah
19.09.2009., 12:09
Gle, znam u teoriji dosta o dojenju. Trenutno mi je bitno da mi beba jede i da je zdrava, pa iz čega god. Sumnjam da mi je u danu se tako povećala proizvodnja mlijeka da čim osjeti bocu neutješno plače i znoji se.
Evo danas se sve nastavlja, plače, ne znam šta bi.

Cattleya
19.09.2009., 18:10
Gle, znam u teoriji dosta o dojenju. Trenutno mi je bitno da mi beba jede i da je zdrava, pa iz čega god. Sumnjam da mi je u danu se tako povećala proizvodnja mlijeka da čim osjeti bocu neutješno plače i znoji se.
Evo danas se sve nastavlja, plače, ne znam šta bi.

Ni ja. :ne zna: Ono što ti ja jedno znam iz mog osobnog iskustva da u bebu nemreš ugurati ono kaj ona neće. Ako hoće dojku- onda je to dojka i doji. Beba si je sama izabrala način hranjenja koji njoj odgovara. :ne zna: Što češće na dojku i koliko AD popije- popije. Samo prati pelene da vidiš da li dosta mokri- 5 popišanih je minimum za 24 h.

pink5
19.09.2009., 18:55
Ni ja. :ne zna: Ono što ti ja jedno znam iz mog osobnog iskustva da u bebu nemreš ugurati ono kaj ona neće. Ako hoće dojku- onda je to dojka i doji. Beba si je sama izabrala način hranjenja koji njoj odgovara. :ne zna: Što češće na dojku i koliko AD popije- popije. Samo prati pelene da vidiš da li dosta mokri- 5 popišanih je minimum za 24 h.

slažem se s Cattleyom.

Daj ti njoj dojku što češće i tako joj postupno ukini bočicu. Očito joj kombinacija ne paše i nemoj misliti da nemaš dovoljno mlijeka.
Što češće sisa,više će se mlijeka stvarati i to je cijela filozofija dojenja

wordstoker
19.09.2009., 21:33
isti problem. sa 3 i po mjeseca je imala skok, navukla mlijeko i počela odbijati dojiti. za mene prestrašno iskustvo. pedijatri...nula bodova. sve sam probala, izdojiti na bočicu, ništa, na žlicu, kilavo. i sve što bih nasilu ugurala u nju ona je bljuckala. osim toga, jako malo dobiva na težini i to mi pedica stalno govori, kao da ja imam utjecaja na to. svjesna sam i sama da malo dobiva ali ja tu doista ne mogu ništa.
svaki podoj mi je bio živa muka. otimanje, vrištanje, primi cicu pljune cicu i tako u krug.
JEDINO što sam ja shvatila da je najbolje opustiti se. ak neće neće...
sve skupa se smirilo kad je prihvatila dohranu (sa 6 i po mjeseci). sada mirno sisa, iako premalo, ali ja više nisam u panici i ona to osjeti. pedica i dalje trubi da premalo dobiva na težini. ja tu i dalje ne mogu ništa. ona ima svoju krivulju rasta. ja mislim da je najvažnije da dobiva i da je vesela i živahna. trudim se što bolje obogatiti prehranu da ne jede u prazno.
sada ima 9 mjeseci i ima negdje oko 6.5kg.
propuzala je i nema mira jednu jedinu sekundu. kontam da će sad još manje dobivati :rofl:
osim toga mi moramo i vježbati. mislim da nije zdrava da nema teoretske šanse da bi se mogla toliko opirati i otimati.
dakle, da zaključim. kao što su mnoge mame napisale na ovom forumu na puno tema: gledaj kako se djete ponaša.
eto, ništa pametnije od mene :zubo:

inoxica
11.06.2010., 14:23
moja beba ima 3,5 mjeseca,jučer je imala neku laganu temperaturicu i neće jesti...čaja koliko toliko,jelo skoro pa ništa,jučer je bila bez jela od 5 popodne do 2 u noći i onda u 2 je pojela 60 ml,da bi i oko 6 pojela 60 ml i oko 9 je pojela 60 ml...jel moguće da joj idu zubi pa zato manje jede? u 20 dana je dobila 320 g i pedica kaže da je to ok

Irra
11.06.2010., 14:33
ja te ne mogu baš tješiti, jer mi smo dosta stariji, 15 mjeseci dakle sve jedemo.
plus nemamo temp. pa nisam neki kriterij.

ali od malca koji u sebe trpa, od kad su počele vrućine, moj je i više nego prepolovio obroke; puno pije ali jesti npr. ujutro ma kakvi svaki drugi dan ništa.... ručak zbrljavi isto svaki drugi-treći dan pojede....
jedino normalno što je ostalo je obrok pred spavanje.

tako da to nejedenje (ako nije u pitanju neka viroza ili sl.) povezujem sa ovim toplotnim udarom; i oni valjda tako reagiraju...:ne zna:

ja sam se naživcirala prvih par dana, šopala ga i onda sam odustala - guram mu da pije, naloče se vode i soka kroz dan, pa sam jelo pustila; nisam ni ja za neku klopu ovih dana.

a ako ti je pedica rekla da je ok i da dobiva, onda se nemoj živcirati.

lotus_flower
11.06.2010., 14:36
evo i moja nešto štrajka :rolleyes:
sa 7 obroka smo došli na 5, jest da pojede po 150ml svaki put ali mi čudno :ne zna:
sinoć je ispovraćala zadnji obrok (jebemti bljuckanje :rolleyes:) no unatoč tome je spavala od ponoći do 6 ujutro...pa je pojela 150ml pa je opet produžila spavati do 10 i da ju ja nisam probudila tko zna dokle bi :ne zna:
i sad opet spava i čekam da se probudi...ili da ju opet ja probudim? :ne zna:

Do sad je dobivala baš dosta na težini (nedonošće je, izašla iz bolnice sa 2370gr)...u mjesec i pol je dobila preko 2kg...ali tad je jela 7, pa u početku i 8x dnevno :ne zna:
jel moguće da ih vrućina smeta pa nemaju apetita?:ne zna:

inoxica
11.06.2010., 14:39
meni je jučer sestra,nakon vađenja krvi,rekla da će mi slabije jesti par dana,ali da joj je dosta 60 ml i onda ne jede 10 sati,to mi je malo čudno :confused:

Lotus,jel ti pije tekučine? čaja ili vode?

lotus_flower
11.06.2010., 14:46
Lotus,jel ti pije tekučine? čaja ili vode?

popije čaja, 50ml je maloprije popila. :ne zna:
zato i ne dižem paniku, javi ona kad je žedna ili gladna valjda? :ne zna:

inoxica
11.06.2010., 14:49
to nam one vračaju jer smo ih neki dan hvalile kako su dobre :rofl:

popije i moja,a proći će i ta faza za kojii dan,ja se nadam iskreno :moli:

ina22
11.06.2010., 14:57
evo, i moj danas slabije jede, dojim ga. odnosno slabije je jeo ujutro..ali nije ni spavao... pa sam ga oko podne, kad nisam više znala šta bi od njegovog urlanja i vriskanja, skinula u bodić kratkih rukava samo (prije toga je gore imao još i tanji kombinezončić onaj bez rukava) i jedva ga smirila da je zaspao- bez jela opet, cicu neće pa neće. E kad se frajer probudio oko 14, lijepo je pojeo u nekom polusnu i nastavio spavati. Mom je očito bilo vruće pa je bio živčan. Nije se znojio i nisam uopće skužila da mu je vruće :ne zna: ma neću mu više niš osim bodića oblačit dok god su mu noge i ruke tople, očito je na svog tatu!! :)

inoxica
11.06.2010., 15:08
ina,moja je samo u bodiju ciijeli dan,samo kad idemo van obućem joj drugi bodi i samo kratke hlačice dole i to je to...i da,ženska misli i prespavati cijelo popodne

ina22
11.06.2010., 15:12
ina,moja je samo u bodiju ciijeli dan,samo kad idemo van obućem joj drugi bodi i samo kratke hlačice dole i to je to...i da,ženska misli i prespavati cijelo popodne

možda joj je jednostavno takav dan. a tvoja još i temperaturu ima pa ne možeš znati jel od toga. Ja mislim da joj od dan-dva da slabije jede neće ništa biti. Čim više joj tekućine daj, jest uvali kad god možeš, i nek ženska spava :) budeš sutra vidjela kakva bude

lotus_flower
11.06.2010., 15:28
to nam one vračaju jer smo ih neki dan hvalile kako su dobre :rofl:

popije i moja,a proći će i ta faza za kojii dan,ja se nadam iskreno :moli:

a može biti da nam vraćaju, mustre male :rofl:

jel ti Karla i dalje ima temp?
sjeti se sebe kad si bolesna - samo spavaš i slabo jedeš tako da je to za očekivati i kod malene :mig:

evo, i moj danas slabije jede, dojim ga. odnosno slabije je jeo ujutro..ali nije ni spavao... pa sam ga oko podne, kad nisam više znala šta bi od njegovog urlanja i vriskanja, skinula u bodić kratkih rukava samo (prije toga je gore imao još i tanji kombinezončić onaj bez rukava) i jedva ga smirila da je zaspao- bez jela opet, cicu neće pa neće. E kad se frajer probudio oko 14, lijepo je pojeo u nekom polusnu i nastavio spavati. Mom je očito bilo vruće pa je bio živčan. Nije se znojio i nisam uopće skužila da mu je vruće :ne zna: ma neću mu više niš osim bodića oblačit dok god su mu noge i ruke tople, očito je na svog tatu!! :)

i moja M je samo u bodiću :)
po rukicama i stopalima ćeš najbolje znati jel mu hladno ili vruće :mig:

inače, M se probudila sama čim sam prošli post natipkala i pojela je 130ml...podrignula je i sad spava opet na meni :ne zna:
mislim da ih sve vrućina smeta

inoxica
11.06.2010., 15:47
a može biti da nam vraćaju, mustre male :rofl:
jel ti Karla i dalje ima temp?
sjeti se sebe kad si bolesna - samo spavaš i slabo jedeš tako da je to za očekivati i kod malene :mig:
i moja M je samo u bodiću :)
po rukicama i stopalima ćeš najbolje znati jel mu hladno ili vruće :mig:
inače, M se probudila sama čim sam prošli post natipkala i pojela je 130ml...podrignula je i sad spava opet na meni :ne zna:
mislim da ih sve vrućina smeta

Nema više temperaturu :s jučer mii je čak bolje jela nego danas,sad spava već 3 sata (budi se tu i tamo,ali opet zaspe),alii danas sam išla kod pedice da se dogovorimo za cjepljenje i bilo je tamoo par djece koja isto imaju temperaturu,izgleda je neka viroza,iako ja ii dalje tvrdim da su njoj zubi u pitanju :ne zna:

-lavica-
12.06.2010., 13:10
Moj termit isto slabije jede...Ima pauzu preko dana i do 5 sati da uopće ne traži, probala sam mu dati cicu nakon cca 4 sata i neće... :rolleyes:

Zvala sam pedicu i kaže da je to normalno, kada su jake vrućine bebe slabije jedu preko dana, na moje komentar da on i po noći ne jede rekla je da ništa ne brinem dok je beba zadovoljna, ima dovoljno mokrih pelena (u zadnje vrijeme i kaka svakih 4 dan) da je to ok.

Mene jedino brine da ne dobiva dovoljno tekućine, probala sam mu na žličicu dati vode, složio je facu kao da mu dajem najgori otrov.... :rofl:

lucylu
10.01.2011., 18:06
dižem i ovu temu:(

dakle...e.ima 5 mjeseci. od kada smo krenuli sa dohranom počela je manje jesti da bi sada došli do toga da ona uopće neće da jede:rolleyes:...to traje već evo drugi tjedan.neće ni dojiti:(
po danu joj nekako na prevaru dam kašicu ili dvije i to ne pojede nešto puno a mlijeko hoće jedino kada spava. isto je sa bilo kojom drugom tekućinom.

nadam se da su zubi ali svejedno planiram do pedijatrice...

ima li netko još neke ideje???

p.s. isplašili me prethodni postovi pa se bojim išta više pitati:confused:

Venera08
31.01.2011., 21:35
Evo i mi imamo sličan problem. N ima 5 ipo mjeseci i sve je bilo u redu što se tiče hranjenja do prije nekih mjesec dana. Ja se izdajam i on je uvijek rado pio to mlijeko, a samo bi mu navečer davali hipp, jer ja nisam imala dovoljno svog. Njegovi su se obroci kretali oko 140-190, pa i više ml mlijeka po danu i večernji obrok minimalno 210 hippa, plus još mog mlijeka 40-50 ako mu je to bilo malo. Dakle pio je prosječno oko 800 ml mlijeka dnevno, ne računajući noćne podoje. Sve je savršeno funkcioniralo. I onda je odjednom :ne zna: njegovo hranjenje postalo prava muka. Prvo je počeo odbijati moje mlijeko, ali smo mi htjeli biti uporni i nismo podlegli iskušenju da mu dajemo isključivo adaptirano mlijeko, pa smo mu i dalje davali moje, premda je on njega pio u sve manjim količinama. Promijenili smo i dude na veće rupe, izbacili deterđent iz pranja njegovih boca i duda misleći da mu to možda kvari okus, ali ništa nije pomoglo. Hipp je i dalje htio jesti, ali moje mlijeko ne. Ništa nisam mijenjala u prehrani, a šta nisam do tada jela. E onda smo pomislili da mu je možda došlo vrijeme da proba nešto drugo, pa smo mu prije dva tjedna pvi put dali kašicu od jabuke, onako samo po jednu, dvije žličice i to je dobro prihvatio. Svakim danom smo mu povećavali pomalo količinu kašice. I to je jedino što jede s guštom. Sad ima dva tri dana da više ni taj hipp, kojeg je do sada volio, više neće da pije. Danas je situacija dosegla samo dno. Cijeli dan je popio jedva 400 ml mlijeka i jedno 150 ml kašice, što je premalo za njegovu dob, on je više jeo kad je bio manji. E sad, ima još jedna enigma, po noći ga dojim kad se budi i on sisa onako spavajući (ja naravno ne znam koliko on uopće popije, tako da to noćno dojenje ne uzimam baš zaozbiljno). Moram naglasit da po danu nema šanse da sisa, jednostavno odbija sisu ili se samo igra s njom, ili počne plakati. Muž i ja smo na rubu, ne znamo što ćemo. Mali je uvijek i na težini dobivao super (ima sada trenutno 8 kila i svi govore kako je velik i kako izgleda stariji nego što je, ali nije mi to neka utjeha), bio je super beba, spavao po noći...Sad je u dva tjedna dobio samo 50 grama, što je katastrofa.
Nadamo se da su zubi, jer sve živo trpa u usta i jako slini, ali svejedno smo jako zabrinuti. Ima jadan uza sve to i atopijski dermatitis koji mu se sada pogoršao, pa ga jako srbi cijelo tijelo.
Ima li itko kakvu ideju o tome šta da radimo i je li ikad itko čuo da beba odjednom ne voli više majčino mlijeko :confused:
Dođe mi na momente da se :visi: