PDA

View Full Version : Ljubav i mržnja (RTV Pink)


Shadow_Weaver
03.08.2007., 00:23
Pink snima igranu seriju “Ljubav i mržnja”
I BOGATAŠI PONEKAD PLAČU

Televizija Pink i na ovim tropskim temperaturama nesmanjenim tempom snima serije i filmove. Najnoviji poduhvat, po ideji i rediteljsko-dramaturškoj postavci Slobodana Šuljagića, jeste serijal “Ljubav i mržnja”, čijih je dvanaest epizoda snimljeno za mesec i po dana na beogradskim lokacijama – što u dedinjskim vilama, što po celom gradu.

Šuljagić seriju opisuje kao “oplemenjeni realizam, porodičnu sagu smeštenu u visoko društvo, u najboljem maniru američke porodične serije”. Režija je poverena Jugu Radivojeviću i Vladimiru Aleksiću, po scenariju Vide Crnčević i Baskjere Pjerina. Planirano je sto epizoda, a emitovanje treba da počne polovinom septembra.

Jug Radivojević, koji je režirao 79 pozorišnih predstava, prvi put radi za televiziju. Kaže nam: “Zanatski deo poprilično sam savladao, pa sve ide dosta glatko, a siguran sam da će ovo biti kvalitetna serija. Ono što smo već uradili izgleda veoma dobro, liči na pravu američku porodičnu sagu. U pitanju je vrlo bogata porodica, ali i kod bogataša i kod siromaha životni problemi, pogotovo emotivni, isti su. Mislim da će publika saosećati sa junacima.”

Reditelj glumce koje je odabrao deli na tri grupe: afirmisane, pomalo (nepravedno) zaboravljene i sasvim mlade. Branko Đurić, koji igra glavu porodice, Bogdana, ovako opisuje taj lik: “To je srpski tajkun koji ima avione, kamione i more životnih problema. Ima i troje dece, dva sina i ćerku, i mladu ženu koja nije njihova majka. Dugo sam radio samo u pozorištu, ali sada će me na televiziji biti i previše za moj ukus.”

Tu mladu ženu, Kaću, igra Andrijana Videnović, koja je već 16 godina životna partnerka Branka Đurića. Kaže nam da uživa u poslu:
- Jedva čekam svaku novu epizodu, da vidim šta će dalje da nam se dešava. Scenaristi nas svaki čas iznenade neočekivanim obrtima, pa ako je nama zanimljivo - biće i gledaocima. Moj lik je na prvi pogled veštica, ali je zapravo žena koja traži ono što zaslužuje od života i mora za to sama da se izbori.

Ivan Bosiljčić igra mlađeg sina, Bojana, načelnika privatne klinike.
- Vrlo sam moćan mlad čovek koji upada u gomilu nevolja, zbog potrebe da kontroliše ceo svet i izmeni neumitan tok stvari. On je nesiguran i komplikovan je lik. Potpuno je različit od brata Miloša (Nebojša Ljubišić): jedan je ambiciozan a drugi hladan, jedan realan a drugi sklon iluzijama, jedan je lekar a drugi umetnik. Pa ipak su bliski i ponekad se jedan drugom isplaču na ramenu.

Katarina Radivojević igra Miloševu suprugu Ivanu, bivšu manekenku. Njihov skladan brak trpi zbog svakodnevnih porodičnih stresova.

Jelica Sretenović prvi put u tridesetogodišnjoj karijeri igraće majku odrasle i udate ćerke (Kaće), a odavno nije glumila ženu sa sela. “Opasna sam, pronicljiva, u seriji plivam kao riba u vodi”, smejući se kaže glumica.
Pitamo Vidu Crnčević kako se oseća pred zadatkom da napiše celih sto epizoda. Ona odgovara:
- To je nekad zastrašujuće, a nekad ohrabrujuće. Ipak je velika prilika. Kao i svaka žena, gledam većinu kvalitetnih serija. One telenovele što su pokušali da nam “uvale” kao taj žanr ne gledam. Ovo je nešto sasvim drugačije.

Apolon
05.08.2007., 21:27
Remake MDF-a:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Quesada
06.08.2007., 00:14
Remake MDF-a:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

:nono: Samo je isti naziv kao MDF u Hrvatskoj,ova "Ljubav i mržnja" nema nikakvog dodira sa Meksikancima,hvala Bogu. :rofl:

Shadow_Weaver
06.08.2007., 01:09
Remake MDF-a:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

U Hrvatskoj se "Mundo de Fieras" zove "Ljubav i mrznja", u Srbiji je naziv "Bestije"... sta je inace blize izvornom nazivu.

19.07.2007, Beograd
Izvor: PRESS
SRPSKA DINASTIJA
Press na snimanju porodične serije "Ljubav i mržnja"

Televizija Pink predstavila je juče svoju novu TV seriju "Ljubav i mržnja", pandan čuvenoj američkoj porodičnoj sagi - "Dinastija". Na pres-konferenciji upriličenoj u jednoj dvospratnici elitnog beogradskog naselja Mačkov kamen, gde se serija već mesec dana snima, domaćin i reditelj bio je Jug Radivojević, koji je istakao da je prvih deset epizoda, od planiranih sto, već odrađeno:

- Već oko 10. septembra emitovaće se prva epizoda i nema sumnje da će ovo biti izuzetno gledan serijal. U svim segmentima tretira se psihološki realizam da bi se publika identifikovala sa likovima. Serija "Ljubav i mržnja" je vrlo dinamična i brzo će vezati ljude za ekran - rekao je Radivojević za Press, i dodao da je prezadovoljan izborom glumaca:

- Angažovali smo tri tipa glumaca, neke pomalo zaboravljene kao što su Branko Đurić Đura i Adrijana Videnović, neke aktuelne i neke kojima možda do sada nije pružena prava prilika.

Serija se snima prema scenariju Vide Crnčević, a u glumačkoj ekipi nalaze se, pored ostalih, i Milica Zarić, Maja Noveljic-Romčević, Ivan Bosiljčić, Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević, kao i Marijana Mićić (voditeljka "Emoušna").

(A. R)

Quesada
06.08.2007., 01:31
Maja Noveljic-Romčević
Gogica se vraća. :rofl: Al nema joj Fišera. :rofl:

Shadow_Weaver
06.08.2007., 01:50
Gogica se vraća. :rofl: Al nema joj Fišera. :rofl:

Da, da... Goga i to Cukic :top:.

Inace sam primetio, da PR agenti TV PINK izbegavaju termine "sapunica" i "telenovela" u kontekstu te serije. Obicno je nazivaju "porodicnom sagom"... mada je ocigledno o cemu je rec.

Verovatno su pouceni losim iskustvom (oko prve srpske telenovele "Jelena") primenili takvu taktiku. BK televizija (koja je telenovelu "Jelenu" snimala) ju je kao takvu pompezno najavljivala. Kriticari su odmah krenuli u "lov na vestice" i osporavali sve moguce i nemoguce oko "Jelene".

Quesada
06.08.2007., 15:27
BK televizija (koja je telenovelu "Jelenu" snimala) ju je kao takvu pompezno najavljivala. Kriticari su odmah krenuli u "lov na vestice" i osporavali sve moguce i nemoguce oko "Jelene".

Ma Jelena je bila baš dosadna,jedino je bila dobra gluma.Ja sam pogledao jedva deset epizoda Jelene,i to jedva. :flop:
Nadam se da će "Ljubav i mržnja" biti OK,ali vidićemo.

Shadow_Weaver
06.08.2007., 17:49
Videcemo. Glumci su mahom poznati i afirmisani.

Meni je "Jelena" bila okej. Pogotovo od sredine telenovele kada je pridobila kriminalisticke elemente, iz pocetka je bila malo prepateticna. Ali i "Ljubav u zaledju" je bila fenomenalna. "Villa Maria" je bila nesto slabija od "Ljubavi u zaledju"... a "Obicni ljudi" su po meni do sada bili naj slabija balkanska varijanta tog zanra.

Quesada
06.08.2007., 22:21
Videcemo. Glumci su mahom poznati i afirmisani.

Meni je "Jelena" bila okej. Pogotovo od sredine telenovele kada je pridobila kriminalisticke elemente, iz pocetka je bila malo prepateticna. Ali i "Ljubav u zaledju" je bila fenomenalna. "Villa Maria" je bila nesto slabija od "Ljubavi u zaledju"... a "Obicni ljudi" su po meni do sada bili naj slabija balkanska varijanta tog zanra.

Meni je Villa Maria bila dno :flop: ,Ljubav u zaleđu OK,dosta sam odgledao,ali je negde već od polovine serije počelo biti dosadno,ali Obični ljudi su najbolji od te tri,bar po viđenom,jer seriju nisam pratio.
Za Ljubav i mržnju se i ne nadam baš puno,iako mi se opet čini da će biti OK,baš zbog glumaca.Ali kad se samo setim svih slavnih meksičkih glumaca u Mundo de fieras,muka me spopadne kako je to loša serija,dno meksičke produkcije. :bljak:

Apolon
07.08.2007., 09:24
Aha dobro je to...


Znam ja za Beštije ne moraš me učiti kako se gdje zovu:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Meni je jelena bila zakon, nadam se da će i ova biti dobra:) :)

Shadow_Weaver
07.08.2007., 18:40
Aha dobro je to...


Znam ja za Beštije ne moraš me učiti kako se gdje zovu:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Meni je jelena bila zakon, nadam se da će i ova biti dobra:) :)

Pardon, samo sam zeleo da budem ljubazan :confused:.

Ne verujem da ce ova telenovela liciti na "Jelenu". "Power House Entertainment" je producirao "Jelenu", po zelji BK televizije.

"Ljubav i mrznju" radi druga kuca za TV PINK i mislim da ce vise liciti na AVIne telenovele, jer je TV PINK do sada saradjivala sa AVOm. Meni je "Ljubav u zaledju" neprevazidjena.

Pored Vide Crncevic je i Baskjere Pjerina Co-autor skripta. Ime mi zvuci spanjolski, a to obecava :D.

Danas sam video i Maju Noveljic-Romcevic u jednoj emisiji na PINKu. Na pitanje voditeljke, da li je u pitanju sapunica, je odgovorila "Ja ne volim da kategorizujem serije kao sapunice, telenovele, latino... bitno je da je u pitanju dobra igrana serija i da ce je publika moci da prati svakodnevno". To u biti znaci "Naravno da je to sapunica/telenovela, ali smo se dogovorili da izbegavamo te termine, kako bi nas kriticari postedeli!" ;).

Pojavice se dosta poznatih glumaca kao na primer Katarina Radivojevic koja je se proslavila u filmovima "Zona Zamfirova" i "Pljacka treceg rajha", kao i Ivan Bosiljcic, koji je bio zapazen u sitcomu "Stizu dolari", Jelica Sretenovic je mnogima ostala u secanju kao Koviljka Stankovic "Koka" iz "Boljeg zivota". Sudeci po fotkama iz dnevnih novina, koje su posetile set "Ljubavi i mrznje", ce Andrijana Videnovic u njenoj ulozi izgledati jako dobro.

Ali bolje da sacekamo... za mesec dana, kada krene emitovanje, cemo sve videti i znati :cool:.

Apolon
12.08.2007., 18:09
Dobor nije basd sve je OK:) :)

Shadow_Weaver
30.08.2007., 23:20
Zabava
Voditeljka „Velikog brata“ igra u seriji
Marijana kao medicinska sestra
Autor: M. Radojković | 26.08.2007 - 00:01


Marijana Mićić, voditeljka producentske kuće „Emotion“, uskoro će se pojaviti u novoj seriji „Ljubav i mržnja“ koja će se od kraja septembra prikazivati na „Pinku“. Marijana za „Blic“ otkriva šta očekuje od drugog serijala „Velikog brata“, kako se snalazi na snimanju serije i priznaje da je srećno zaljubljena.

- U seriji „Ljubav i mržnja“ glumim medicinsku sestru koja je zaljubljena u svog šefa, direktora bolnice. Ali, on već ima ženu, decu i ljubavnicu... Našu ljubav najbolje opisuje moja replika iz serije: „Nisam mu ni prva, ni druga, već treća“. Moj lik je, prema tekstu, pomalo zao, ali ja ću se glumom potruditi da ne ispadnem tolika zloća. Jer, ja sam zaljubljena i šta god da uradim, radim iz ljubavi - objašnjava Marijana.
Priča serije koja je nalik čuvenoj „Dinastiji“ vrti se oko porodice Lazarević koja je prebogata, ali ima svoje probleme koji, ipak, ne mogu da se reše novcem. Glumačku ekipu čine Ivan Bosiljčić, Branko Đurić, Milica Zarić, Katarina Radivojević... a za sada je snimljeno dvadesetak epizoda.
Iako je Marijani ovo prvi put da glumi u seriji, kaže da nema tremu: „Na snimanju se super provodim i ne doživljavam to kao posao. Moj partner je Ivan Bosiljčić, s njim sam već radila na jednom projektu, tako da mi uopšte nije teško“.
Sredinom septembra saznaćemo koju će ulogu imati Marijana u novom serijalu „Velikog brata“ koji se najavljuje pod parolom „Očekuj neočekivano“.
- Ovaj serijal će tehnički i u ostalim stavkama sigurno biti bolji od prvog. Jedini problem je što ljudi koji sada uđu u kuću znaju kako sve to izgleda, kada i šta se snima, šta gledaoci vole ili ne, pa mislim da takmičari neće biti toliko opušteni kao prva ekipa. Možda će isuviše praviti strategije, a možda baš to bude najinteresantije - zaključuje mlada glumica i voditeljka.
Iako se dosta spekuliše o njenom ljubavnom životu, Marijana kaže da je srećno zaljubljena i da njen dečko nema veze s javnim životom.
- Imam dečka, dugo smo u vezi i jako sam zaljubljena. Ipak, on nije poznata ličnost i ne želim da otkrivam ko je - rekla je voditeljka najpopularnijeg šoua u Srbiji.

Shadow_Weaver
03.09.2007., 18:48
Evo i reklamni dzingl za "Ljubav i mrznju". Noslovnu pesmu peva Dado Topic:

http://www.youtube.com/watch?v=LFLD26gVs84

fanzabranjene
03.09.2007., 19:18
izgleda mi bas drama

Apolon
11.09.2007., 10:02
pjesma mi je katastrofa:rofl: :rofl: :rofl:

Shadow_Weaver
11.09.2007., 20:23
pjesma mi je katastrofa:rofl: :rofl: :rofl:

Slazem se... kada sam je cuo sam bio jako razocaran. Samo refren mi je okej "...vatra i led...".

Ali sve pesme iz domacih telenovela su mi bile odvratne :bljak: ... nezna se koja je pesma gora! Da li ono skarlikanje iz "Villa Marije" ili one trube i natezanje iz "Jelene" ili glupi bosa-nova iz "Obicnih ljudi". Jedino su mi se odmah na prvo slusanje svidele naslovna melodija iz "Ljubavi u zaledju" i instrumentalna verzija pesme sada znam iz "Jelene" (isla je na kraju serije). Pesma "Mrva srece" iz "Jelene" je takodje bila jako lepa.

Ali na kraju krajeva je to manje vazno. Bitno je da radnja bude zanimljiva, inovativna i da uspe zadrzati paznju gledalaca.

Apolon
12.09.2007., 08:15
Merni je pjesma sada znam super

E jel mi je neko može ponovno dati izgubio sam ju:flop: :flop: :flop:

Shadow_Weaver
12.09.2007., 21:11
Merni je pjesma sada znam super

E jel mi je neko može ponovno dati izgubio sam ju:flop: :flop: :flop:

Izvoli:

JELENA
Danica Karic feat Dusan Zrnic - Sada znam
http://www.4shared.com/file/18695258/320015cb/Danica_Karic_feat_Dusan_Zrnic_-_Sada_znam__tema_serije_Jelena_.html

Meni je instrumentalna verzija, koju su pustali na kraju mnogo lepsa, ali ti uzivaj uz vokalnu :top:.

Reklamni dzingl za "Ljubav i mrznju", ako ga neko zeli skinuti:

Dado Topic - Ljubav i Mrznja (video)
http://in.solit.us/archives/dcode/1367908219

Apolon
13.09.2007., 11:00
gracias shadow:s :s :s :s :s :s :s
ako ti što treba slobodno ću ti vratiti uslugu:)

Shadow_Weaver
13.09.2007., 12:33
gracias shadow:s :s :s :s :s :s :s
ako ti što treba slobodno ću ti vratiti uslugu:)

Nema na cemu, i drugi put. Moramo se mi telenovela i soap-feakovi potpomagati :D!

Apolon
17.09.2007., 14:46
Nema na cemu, i drugi put. Moramo se mi telenovela i soap-feakovi potpomagati :D!

da imaš pravo, a ti mi pomagaš uvijek- hvala:s :s

Shadow_Weaver
17.09.2007., 20:03
Danas je konacno obelodanjen pocetak "Ljubavi i mrznje".

Od 01.10.2007, od ponedeljka do cetvrtka u 20:00 sati na kanalima TV Pink!

Umesto dosadasnjeg muzickog dzingla ide nova reklama sa insertima. Prava telenovela ala Mexiko ;). Maja Noveljic-Romcevic izgleda da glumi neku novinarku.

Apolon
18.09.2007., 14:48
blago vam se:) :)

fanzabranjene
18.09.2007., 17:16
na kojem pinku, ja imam pinkbh??

Shadow_Weaver
18.09.2007., 22:22
na kojem pinku, ja imam pinkbh??

"Ljubav i mrznja" ce se sigurno emitovati na svim znacajnim kanalima RTV Pink, pa samim tim i na Pink BH. AVA-ine telenovele su takodje emitovane na svim Pinkovim kanalima. Ova se snima ekskluzivno za Pink pa bih me cudilo da je ne emituju na nekom od znacajnih kanala. Tako da ce cela bivsa YU moci da gleda novu telenovelu.

Apolon
19.09.2007., 15:29
"Ljubav i mrznja" ce se sigurno emitovati na svim znacajnim kanalima RTV Pink, pa samim tim i na Pink BH. AVA-ine telenovele su takodje emitovane na svim Pinkovim kanalima. Ova se snima ekskluzivno za Pink pa bih me cudilo da je ne emituju na nekom od znacajnih kanala. Tako da ce cela bivsa YU moci da gleda novu telenovelu.


znači i mi???:) :)

Shadow_Weaver
19.09.2007., 18:50
znači i mi???:) :)

Pink International Company ukupno ima 11 tv kanala. U Srbiji je Pink, u Crnoj Gori Pink M, u Bosni i Hercegovini Pink BH, u Makedoniji i Sloveniji se u okvirima kablovske mreze emituje Pink plus. A preko satelita ima pored Pink plus, Pink extra i spomenutih kanala jos cetiri specializovanih kanala Pink-a.

Neznam dali u Hrvatskoj kablovski operateri imaju Pink u svojoj ponudi ali svakako mozes gledati Pink plus preko satelita i tim putem pratiti telenovelu "Ljubav i mrznja". Posto su svoje vreme kupili telenovelu "Jelena", verujem da ce neka tv stanica iz Hrvatske kupiti i novu telenovelu "Ljubav i mrznja".

Apolon
20.09.2007., 16:46
pink plus su mi kodirali:mad: :mad: :mad: :mad:

I ja se nadam jel su meni sprpske super pogotovo Jelena, kraj je bio jako napet i neočekivan:top: :top: :s :s

Shadow_Weaver
20.09.2007., 19:18
pink plus su mi kodirali:mad: :mad: :mad: :mad:

I ja se nadam jel su meni sprpske super pogotovo Jelena, kraj je bio jako napet i neočekivan:top: :top: :s :s

Pink plus jeste kodiran kanal. Zbog licenciranih emisija i stranog serijskog i filmskog programa ga kodiraju. Ja sam vec dugo pretplatnik. Uz Pink plus imas jos destet drugih Pinkovih kanala, tako da se isplati. Posto su uvek emitovali AVA-ine telenovele, i sada konacno snimili novu srpsku telenovelu, nikada se nisam dvoumio da li da se pretplatim na Pink :D.

Apolon
21.09.2007., 10:52
ja imam pretplatu ali ne znam neko sranje šta ja znam!!!

Shadow_Weaver
21.09.2007., 14:27
ja imam pretplatu ali ne znam neko sranje šta ja znam!!!

Ako si se pretplatio, onda bi trebao imati program :o. No, imas jos nedelju dana vremena da sredis sve dok ne pocne "Ljubav i mrznja" ;).

Apolon
22.09.2007., 19:32
Ako si se pretplatio, onda bi trebao imati program :o. No, imas jos nedelju dana vremena da sredis sve dok ne pocne "Ljubav i mrznja" ;).

kod ans su krweeni godinama plaćam kabelsku a ništa nemamo

Zato kad dođe onaj za tv platiti TATA ga istjera:s :s :s :s

fanzabranjene
23.09.2007., 12:11
kad pocinje ova serija u koliko sati?

Shadow_Weaver
24.09.2007., 00:24
kad pocinje ova serija u koliko sati?

Od 01.10.2007: Telenovela "Ljubav i mržnja" od ponedeljka do četvrtka u 20:00 sati na kanalima TV Pink!

Iz "TV Novosti":


Sa snimanja Pinkove serije “Ljubav i mržnja"
ZGODE I NEZGODE U VISOKOM DRUŠTVU

Olga (Zlata Numanagić) je zbunjena jer se "previše dobro" provodi sa Aleksom (Mladen Nelević), gradskim zavodnikom. On hoće "ceo paket", i zajednički život, i brak, a ona ima odraslog sina i brine kako će on reagovati. A, kada se u celu priču uključi Bogdan (Branko Đurić), Olgina ljubav iz mladosti, nastaju peripetije. Ali, tu je Ljubica (Milica Zarić) da pomogne sa korisnim savetima...

Ako mislite da vam je i ovo već dovoljno uzbudljivo, skrećemo pažnju da je pomenuta priča samo jedna od mnogih u seriji "Ljubav i mržnja", koja će se od jeseni prikazivati na Pinku. Serija se snima na nekoliko lokacija i nema tipičnog "glavnog" junaka. U pitanju je porodična saga, smeštena u visoko društvo. A to što su njeni junaci bogataši ne znači da su lišeni problema. Naprotiv, gledaocima će biti ponuđen ceo "repertoar" osećanja, od ljubavi do mržnje. Neki junaci su srećni, drugi razočarani, jedni pokušavaju da pomognu prijatelju, drugi smišljaju spletke.

Olga u "Ljubavi i mržnji" označiće povratak Zlate Numanagić na televiziju posle pauze od deset godina, kada je snimala "Srećne ljude".
- Bez obzira što je u pitanju tolika pauza, meni ova nova uloga dođe kao neka vrsta kontinuiteta. "Srećni ljudi" su se toliko reprizirali, tako da se čini kao da sam stalno na televiziji – rekla nam je Zlata u pauzi snimanja.

A kakva je Olga?
- Sviđa mi se uloga, kao da je za mene stvorena. Što kažu, dobra podela je pola posla. Nadam se da ćemo ovo da isteramo na jedan malo viši nivo nego što su španske telenovele.

Budući da je Olga pripadnica vrlo visokog staleža, što će reći, veoma je bogata, pitali smo Zlatu kako se snalazi u tom "visokom društvu"?
- Moji rasponi su od `leba i masti do kavijara. Dobro se snalazim u svakoj varijanti - odgovorila nam je Zlata. I, to je bilo sve, jer je reditelj Jug Radivojević pozivao na još jednu probu.

Radivojević je režirao oko osamdeset pozorišnih predstava, ali, prvi put radi za televiziju. I, mada su neki navikli da se pojedini glumci "šetaju" iz serije u seriju, ovde to nije slučaj. Među nosiocima glavnih uloga nalaze se mnogi čija imena nisu toliko poznata televizijskoj publici jer su, uglavnom, radili za pozorišta. Ima i onih koje pamtimo iz nekih starih serija, na primer Boris Komnenić, koji se, posle duže pauze, vraćaju na televiziju. Što se mlađe generacije glumaca tiče ravnopravno su podeljeni na one koji su već stvorili ime i na one neafirmisane. Gledaoci će sigurno lako prepoznati Ivana Bosiljčića, Milicu Zarić i Katarinu Radivojević, ali, osim njih, tu je cela plejada mladih glumaca kojima će ova serija pomoći da se afirmišu.
Ko će postati novi idol tinejdžerki, a ko onih "zrelijih" dama? Ko je najveća zloća, a ko najveća dobrica u seriji? Ima li srećnog kraja u svetu bogatih? Na ova pitanja odgovor stiže već početkom jeseni kada na Pinku krene emitovanje "Ljubavi i mržnje". Cilj serije je da zabavi, da gledaoce veže za svoj sadržaj i pre svega da - traje.


Rediteljsko dramaturska postavka: Slobodan Suljagic
Scenario: Vida Crncevic i Basquiera Pierrin
Reditelj: Jug Radivojevic i Vladimir Aleksic
Direktor fotografije: Nenad Serafijanovic
Urednik i izvrsni producent: Slobodan Suljagic, u produkciji TV Pink

Uloge:

Branko Djuric... Bogdan-otac
Andrijana Videnovic... Kaca-Bogdanova zena
Nebojsa Ljubisic... Milos-Bogdanov sin
Katarina Radivojevic... Ivana-Miloseva zena
Ivan Bosiljcic... Bojan-Bogdanov sin
Milica Zaric... Ljubica-Bojanova zena
Ivana Popovic... Olja-Bogdanova cerka

Shadow_Weaver
27.09.2007., 00:01
Novosti iz stampe:

Intervju sa Vidom Crnčević-Basara, scenaristkinjom serije "Ljubav i mržnja" za "Ilustrovanu Politiku". (samo delovi intervjua koji imaju veze sa serijom... veliki deo razgovora je se odnosio na njen privatan život).


AKTUELNO - VIDA BASARA O "LJUBAVI I MRŽNJI"

Dva zaguljena lika

Scenarista nove serije ružičaste televizije je sama krojila svoj ljubavni život. Posle dvanaest godina braka sa književnikom Svetislavom Basarom tvrdi da nijedna veza nije idealna i da u tom smislu ne bi trebalo imati prevelika očekivanjaU dve kuće na Dedinju, nekoliko kafića i improvizovanoj klinici, u toku je snimanje nove serije Televizije Pink "Ljubav i mržnja". Planirano je ukupno sto epizoda koje će se, počev od 1. oktobra, emitovati svake večeri od ponedeljka do četvrtka, odmah posle "Nacionalnog dnevnika". Serija, međutim, nije pravljena po ugledu na meksičke i južnoameričke telenovele.

- Više podseća na američku sa elementima sapunice - kaže Vida Basara (47) koja zajedno sa Baskjereom Pjerinom (reč je o pseudonimu našeg čoveka) potpisuje scenario serije. - Glavni junak je Bogdan Lazarević, gospodin u godinama, glava bogate porodice. On ima znatno mlađu suprugu, dva sina - jedan je doktor, a drugi novinar, dve snaje, ćerku. Gospodin Lazarević, pak, nije tipičan srpski tajkun, onaj koji glaba praseću nogu sa porculanskog tanjira od hiljadu evra. Preko njega hoćemo da pokažemo kakvi su i šta se događa bogatim Srbima kojima se istovremeno dive i mrze ih. Kao: "Opa, ovaj je uspeo u životu, sposoban je", da bi malo posle primetili: "Vidi, mamicu mu, šta on sve ima, a ja nemam ništa." U ovoj seriji se ne priča o poslovima i parama, već kako i bogati, sem novčanih, imaju sve ostale probleme običnog čoveka. U seriji "Ljubav i mržnja" biće i svih oblika ljubomore: erotske, ljubavne, ljubomore između braće i sestara… .

Dobru zabavu, prema Vidinim rečima, garantuje dobra režija Juga Radivojevića i Vladimira Aleksića i odlična glumačka podela. Glavne uloge su poverene Branku Đuriću, Andrijani Videnović, Ivanu Bosiljčiću, Nebojši Ljubišiću, Milici Zarić, Katarini Radivojević i mladoj Ivani Popović ("Ovom serijom će sigurno postati zvezda").

Vida Basara je sasvim slučajno ušla u ovu priču sa Televizijom Pink. Napisala je nedavno sinopsis i pilot epizodu za jedan sitkom i dala ga Slobodanu Šuljagiću, art direktoru i uredniku domaćeg igranog programa ružičaste televizije. Ideja mu se dopala, ali pošto je već bilo odlučeno da se pravi velika porodična serija, ponudio je Vidi da za nju piše scenario. Okosnica serije je, rekao joj je, čovek u godinama, tajkun, sa mnogo mlađom ženom. I, evo, na laptop kompjuteru, u tišini stana na Banovom brdu, Vida stvara četrdesetu epizodu.

Iako diplomirani dramaturg Fakulteta dramskih umetnosti, malo je radila u svojoj struci. Vukle su je, veli, razne struje. Malo je pisala za novine, bila pi-ar u "Narodnoj knjizi", podizala blizance…

- Mislim da je moja lenjost bila presudna. U početku sam bila nesigurna, misleći da to što radim možda neće da valja. Na fakultetu smo imali svoj kružok. Kao ljubitelji filma, skupljali smo se oko Kinoteke. I stalno smo imali neke entuzijastičke projekte. Zajedno smo pisali scenarija, hteli da zajedno režiramo. Mnogo toga je ostalo po fiokama. Nažalost, nije lako dočepati se filma ili serije. Postoji taj monopolistički momenat u čitavoj priči. Zna se, na primer, ko piše scenarija za velike TV serije. Siniša Pavić, Gordan Mihić… Urednici programa idu na ziher i ako mogu da ih plate, onda ih oni zovu. Ostali čekaju u redu.

(...)

Iz casopisa "TV Novele" (septembarsko izdanje):

Televizija PINK otpocela je snimanje druge srpske sapunice, pod nazivom "Ljubav i mrznja", cije ce emitovanje poceti 01.10.2007 od 20.00h.

U centru zbivanja je porodica milionera Bogdana (Branko Duric), srpskog tajkuna koji, osim "aviona i kamiona" ima i more zivotnih problema. Nakon smrti jedne supruge ozenio se mladjom zenom Kacom (Andrijana Vudenovic), koja vesto manipulise ljudima. Za njegove sinove Bojana (Ivan Bosiljcic) i Milosa (Nebojsa Ljubisic) ona je olicenje zla. Bojan je nacelnik privatne klinike koji konstantno upada u nevolje zbog potrebe da kontrolise ceo svet i menja tok dogadjaja. Milosu najveci problem zadaje njegova supruga Ivana (Katarina Radivojevic), koji ocajnicki pokusava da zatrudni, ali joj to ne polazi za rukom. U seriji se pojavljuje i glumica Jelica Sretenovic, koja igra opasnu i pronicljivu Kacinu majku, koja neodoljivo podseca na Koku iz "Boljeg Zivota".

Serija je nastala po ideji Slobodana Suljagica, dok su za scenario zaduzeni Vida Crncevic i Basquiera Pierrin, a reziraju je Jug Radivojevic i Vlada Aleksic.

Druga srpska sapunica snima se po celom Beogradu,a li glavnina radnje odvija se u kuci na Dedinju. Za zakuo velelepne vile u ulicu Mackov kamen 20, kako saznajemo, televizija PINK izdvojila je neverovatnih milion evra. Za sada je planirano snimanje 100 epizoda, ali to ne znaci da nece biti nastavaka.

Apolon
27.09.2007., 09:06
Hvala ti što si postavio:-)

M_CIMARRO
27.09.2007., 15:10
pink plus su mi kodirali:mad: :mad: :mad: :mad:

I ja se nadam jel su meni sprpske super pogotovo Jelena, kraj je bio jako napet i neočekivan:top: :top: :s :s


Meni je Jelena bila totalno bezveze, ali obozavao sam naslovnu numeru (iz licnih razloga), svaki put zaplacem kad je cujem... :o
Ljubav i mrznja ce po mojoj skromnoj proceni, biti EXTRA, skroz je u fazonu prave mexicke novele, a pesmu obozavam, bas mi je genijalna (u zadnje 2-3 godine slusam samo balade). Ne znam zasto se nikom ne svidja... :flop:

A da! Verovatno cu snimati ''Ljubav i mrznju''...

Shadow_Weaver
28.09.2007., 01:25
Meni je Jelena bila totalno bezveze, ali obozavao sam naslovnu numeru (iz licnih razloga), svaki put zaplacem kad je cujem... :o
Ljubav i mrznja ce po mojoj skromnoj proceni, biti EXTRA, skroz je u fazonu prave mexicke novele, a pesmu obozavam, bas mi je genijalna (u zadnje 2-3 godine slusam samo balade). Ne znam zasto se nikom ne svidja... :flop:

A da! Verovatno cu snimati ''Ljubav i mrznju''...

Nadam se da ces biti u pravu! :top:

Mada je TV Pink za sada odradila dobar posao... nisu oni od juce :mig:.

Naslovnu pesmu peva Dado Topic, koji je svoje vreme pevao i naslovnu pesmu za legendarnu jugoslovensku drama seriju "Bolji zivot" - faktor nostalgije ;)! Refren mi je odmah bio dobar, ali nakon nekoliko slusanja mi se dopada pesma u celini. Kao i za "Jelenu" ima i instrumentalna verzija. Tekst je savrseno prilagodjen zanru serije.

Okupili su mnoga zvucna imena srpskog glumilista - okupiti toliki broj zvucnih imena je vec uspeh... a zna se sta su zeleli - da pridobiju glumce koje ljudi pamte iz raznoraznih serija i filmova, pa da tako seriju prate i oni, koji inace ni pod razno ne bi gledali sapunicu ili telenovelu.

Takodje sam spomenuo da su PR agenti TV Pink retko koristili termine "sapunica" ili "telenovela"... cesce su je okarakterisali kao "porodicnu sagu u stilu onih iz Amerike"... i to je bio lukav potez, jer su tako izbegli kriticare, koji bi ih docekali na nozeve! Ovako ce mozda i neko gledati, koji nikada ne bi pogledao takav tip serije, i "navuci" se na nju :D.

Ali TV Pink ipak nije zaboravila da ostavi fanovima sapunica i telenovela "indicije", koje razbijaju sve sumnje o kojem zanru serije je rec :D. Sami naziv serije "Ljubav i mrznja" bi vec bio dovoljan... ali i latino pseudonim "Basquiera Pierrin" co-scenariste serije, koji najverovatnije u biti i ne postoji, je sto posto naveden kako bi privukao paznju ljubitelja telenovela ;).

Inace mislim, da Pink jos i nije siguran da li ce ovo biti sapunica ili telenovela. Receno je, da ce za sada biti 100 epizoda, ali su uvek isticali da je cilj serije - da traje... znaci, ako bude gledana, bice nastavka :top:!

Da rezimiramo - celi projekat je dobro promisljen!

PS.: I ja razmisljam o tome da snimam "Ljubav i mrznju", ali se nadam, da ce je Pink izdati kao DVD-set. Do sada su one sitcom-e uvek izdavali na DVD, verovatno ce onda i ovu sapunicu izdati - interesovanja vec sada ima :D!

Shadow_Weaver
28.09.2007., 18:11
TV Vesti (sve vesti)


"Ljubav i mržnja" na tv Pink
Petak, 28. septembar 2007. 18:01

Televizija Pink počinje od 1. oktobra prikazivanje svoje nove serije "Ljubav i mržnja", koja je najavljena kao saga o ljubavima, spletkama i generacijskim sukobima članova savremene porodice srpskih bogataša.

U seriji koju je proizvela TV Pink, u središtu radnje su bogati postariji poslovni čovek (Branko Djurić), njegova znatno mladja supruga (Adrijana Videnović) i članovi njihove porodice, koje igraju Nebojša Ljubičić, Katarina Radivojević, Ivan Bosiljčić, Milica Zarić i Ivana Popović.

Veteran srpskog glumišta Branko Djurić rekao je agenciji Beta da u seriji tumači "tipičnog srpskog tajkuna", koji je pozitivan lik jer pokušava da kao otac porodice izmiri njene članove i sličan je liku Blejka Karingtona iz američke sapunice "Dinastija".

"Ne poznajem takve tajkune lično, ali koliko vidim po medijima, tako kao moj lik izgledaju ljudi koji u Srbiji prave grdne pare. Moj lik dok pravi pare nema problema, ali ima toliko porodičnih problema da mu je život postao pakao", kaže DJurić.

Scenaristkinja Vida Basara rekla je agenciji Beta da "Ljubav i mržnja" nije telenovela i da neće biti ni srpska varijanta popularnih američkih sapunica o bogatašima iz 1980-ih godina "Dalas" i "Dinastija".

"Svi žanrovi se sada prepliću. Ne možete napraviti sitkom bez elementa sapunice, niti porodičnu sagu bez toga. Ima situacija koje se ponavljaju u sapunicama, ali nema paralela sa 'Dinastijom' ili 'Dalasom'. Naša serija je radjena u najboljem maniru američke melodrame, nikako telenovele", ističe Basara.

U scenariju koji piše sa kolegom Baskijerom Pjerinom, Basara kaže da nisu pravili nikakve pozitivne ni negativnealuzije na život stvarnih srpskih tajkuna.

"Naša serija je bogata dogadjajima, imamo jako uzbudljivu radnju i nemamo razloga da se bavimo plitkim stvarima u smislu da se neko prepoznaje u seriji", kaže Basara.

Idejni tvorac i izvršni producent nove Pinkove serije je Slobodan Šuljagić, koji je potpisan i kao režiser "Ljubavi i mržnje" sa Vladom Aleksićem i pozorišnim rediteljem Jugom Radivojevićem, kome je ovo prvi posao na televiziji.

Na početku snimanja serije u julu, Šuljagić je agenciji Beta rekao da se u Pinku nadaju da će serija zahvaljujući velikoj gledanosti imati veliki broj epizoda.

Kako je najavljeno, "Ljubav i mržnja" će ići radnim danima od ponedeljka do četvrtka u udarnom treminu od 20. h.

(MONDO)

M_CIMARRO
01.10.2007., 07:53
Nadam se da ces biti u pravu! :top:

Mada je TV Pink za sada odradila dobar posao... nisu oni od juce :mig:.

Naslovnu pesmu peva Dado Topic, koji je svoje vreme pevao i naslovnu pesmu za legendarnu jugoslovensku drama seriju "Bolji zivot" - faktor nostalgije ;)! Refren mi je odmah bio dobar, ali nakon nekoliko slusanja mi se dopada pesma u celini. Kao i za "Jelenu" ima i instrumentalna verzija. Tekst je savrseno prilagodjen zanru serije.

Okupili su mnoga zvucna imena srpskog glumilista - okupiti toliki broj zvucnih imena je vec uspeh... a zna se sta su zeleli - da pridobiju glumce koje ljudi pamte iz raznoraznih serija i filmova, pa da tako seriju prate i oni, koji inace ni pod razno ne bi gledali sapunicu ili telenovelu.

Takodje sam spomenuo da su PR agenti TV Pink retko koristili termine "sapunica" ili "telenovela"... cesce su je okarakterisali kao "porodicnu sagu u stilu onih iz Amerike"... i to je bio lukav potez, jer su tako izbegli kriticare, koji bi ih docekali na nozeve! Ovako ce mozda i neko gledati, koji nikada ne bi pogledao takav tip serije, i "navuci" se na nju :D.

Ali TV Pink ipak nije zaboravila da ostavi fanovima sapunica i telenovela "indicije", koje razbijaju sve sumnje o kojem zanru serije je rec :D. Sami naziv serije "Ljubav i mrznja" bi vec bio dovoljan... ali i latino pseudonim "Basquiera Pierrin" co-scenariste serije, koji najverovatnije u biti i ne postoji, je sto posto naveden kako bi privukao paznju ljubitelja telenovela ;).

Inace mislim, da Pink jos i nije siguran da li ce ovo biti sapunica ili telenovela. Receno je, da ce za sada biti 100 epizoda, ali su uvek isticali da je cilj serije - da traje... znaci, ako bude gledana, bice nastavka :top:!

Da rezimiramo - celi projekat je dobro promisljen!

PS.: I ja razmisljam o tome da snimam "Ljubav i mrznju", ali se nadam, da ce je Pink izdati kao DVD-set. Do sada su one sitcom-e uvek izdavali na DVD, verovatno ce onda i ovu sapunicu izdati - interesovanja vec sada ima :D!

Ma izdace je oni sigrurno na DVD-u, ako bude gledana, samo je pitanje vremena. Npr. Mjesoviti brak (koji je meni totalni krs, a nenormalno je gledan) su izdali tek sad. Sigurnije mi je da sam obradjujem seriju, radim menije itd... :top:

Shadow_Weaver
01.10.2007., 22:55
Ma izdace je oni sigrurno na DVD-u, ako bude gledana, samo je pitanje vremena. Npr. Mjesoviti brak (koji je meni totalni krs, a nenormalno je gledan) su izdali tek sad. Sigurnije mi je da sam obradjujem seriju, radim menije itd... :top:

Ovo je nesto do sada nevidjeno!!! "Ljubav i mrznja" ce postaviti nove standarde sta se tice estetike. Sudeci po prvoj epizodi, lako ce nadmasiti dosadasnje sapunice i telenovele na Balkanu... "Jelenu", "Villa Mariju", "Ljubav u zaledju", "Obicne ljude" i "Zabranjenu ljubav". Scenografija, asesoari, lokacije, slika, zvuk, kostimi, glumci... sve je ekstra. Intro i outro su savrseni! Ne bi je se ni neke svetske televizije ala ABC, NBC, ARD, RAI ili BBC postideli :s.

TV Pink je ovaj poduhvat majstorski savladala! Andrijana Videnovic mi je fenomenalna, Maja Noveljic-Romcevic je takodje standardno super.

U vezi DVD izdanja... one porodicne i humoristicke serije su do sada uvek izdavali... ali one su emitovane samo jednom nedeljno. Ovo je sapunica i emituje se svaki dan i imace (ako bude gledana, a bice :mig:) znatno veci broj epizoda. Jedino da je izdaju u obliku DVD-seta ili da je izdaju postepeno... epizode 1-20, pa nesto kasnije 20-40... ili da je izdaju u skracenoj verziji, kao sto to praktikuje Televisa sa svojim telenovelama. Ali videcemo sta ce biti... tek je pocela :cool:.

"Jelena" je takodje trebala izaci kao DVD-set. Ali posto je se BK TV desilo sta se desilo, do toga vise nije doslo.

BTW... danas sam gledao "Evropsko lice", reality show u kojem se biraju vodiltelji za "Eurovision Song Contest 2008" u Beogradu. U masi poznatih i nepoznatih lica sam prepoznao Milicu Babic (Ana Stanisic iz "Jelene") i Milanu Grahovac (novinarka Dragana iz "Jelene"), koje su takodje bile na casting-u.

Dodo85
02.10.2007., 21:50
Ovo je nesto do sada nevidjeno!!! "Ljubav i mrznja" ce postaviti nove standarde sta se tice estetike. Sudeci po prvoj epizodi, lako ce nadmasiti dosadasnje sapunice i telenovele na Balkanu... "Jelenu", "Villa Mariju", "Ljubav u zaledju", "Obicne ljude" i "Zabranjenu ljubav". Scenografija, asesoari, lokacije, slika, zvuk, kostimi, glumci... sve je ekstra. Intro i outro su savrseni! Ne bi je se ni neke svetske televizije ala ABC, NBC, ARD, RAI ili BBC postideli :s. Nek se čuvaju naših ''sv(j)etskih standarda'' :lol: Mi Balkanci TAKO patimo za tim da MORAMO naglasiti da nešto naše ima sv(j)etske standarde... Bljuje mi se od tog... Shadow,IT'S A SOAP... Sapun... Ja volim sapun,al ABC,NBC,CBS,RAI,BBC?Pa amerikanci potroše više na opremanje JEDNOG seta u 'Strastima' nego Pink na cijelu Ljubav i mržnju... R U kiddin me? Ma talijani potroše više na jednu epizodu njihove verzije Ciao Darwin (koji je počeo kod vas) nego Pink na LJiM :lol: Obožavam te :s

Shadow_Weaver
03.10.2007., 00:37
Nek se čuvaju naših ''sv(j)etskih standarda'' :lol: Mi Balkanci TAKO patimo za tim da MORAMO naglasiti da nešto naše ima sv(j)etske standarde... Bljuje mi se od tog... Shadow,IT'S A SOAP... Sapun... Ja volim sapun,al ABC,NBC,CBS,RAI,BBC?Pa amerikanci potroše više na opremanje JEDNOG seta u 'Strastima' nego Pink na cijelu Ljubav i mržnju... R U kiddin me? Ma talijani potroše više na jednu epizodu njihove verzije Ciao Darwin (koji je počeo kod vas) nego Pink na LJiM :lol: Obožavam te :s

Dodo85... "...prijatelji stari gd(j)e ste..." :frajer:.

Kao prvo... na neki nacin si u pravu. Volimo mi da naglasimo, ako je nesto uspelo. Ali zar nije uredu nesto pohvaliti sto je dobro?

Kada sam naveo da ce "Ljubav i mrznja" pomeriti estetske standarde, onda sam prvenstveno mislio na standarde "Balkanskih sapunica". Po meni je svaka domaca sapunica ili telenovela bila dobra "Villa Maria", "Jelena", "Ljubav u zaledju", "Zabranjena ljubav" i "Obicni ljudi". Ali ovo je sada nesto novo, znatno profesionalnije i na nekom visljem nivou sta se tice estetike i glume.

Ja licno nisam nesto odusevljen RAI-om ili Mediaset-om... . Sta je posebno kod njihovih show programa??? Okej... imaju lepe asistentkinje, ali cisto sumnjam da jedna emisija "Ciao Darwin" kosta bas toliko. Ali to na kraju krajeva i nije bitno :rolleyes:.

Kod "The bold and the beautiful" se vec iz daleka vidi da su zidovi od kartona i da je kamin od stiropora. A "Strasti" (Sunset Beach 1997-1999, 755 epizoda) su odavno ukinute... verovatno zbog toga, sto su bile bas tako dobre. Da si mi sada rekao "Dallas" ili "Dinasty"... za jednu epizodu "Dinasty" su svoje vreme izdvajali oko 8 Mio. Dolara... tako je se barem pisalo. Ali vremena "Primetime soap"-ova je odavno proslo. Treba razlikovati daily soap i weekly soap.

Estetski i glumacki je "Ljubav i mrznja" daleko ispred meksickih telenovela i mnogih daily soap. Takodje ne treba zanemariti da smo mi male drzavice i da je to za nase uslove super.

Nemacke telenovele "Sturm der Liebe", "Tessa - Ein Leben für die Liebe", "Wege zum Glück", "Verliebt in Berlin"... po meni u nicemu nisu kvalitetnije od "Ljubavi i mrznje". Vecinom glume amateri... cast izuzecima.

No... nista me ne cudi. Kod nas je normalno da je trava vecito u tudjem dvoristu zelenija. I najgore smece ce se velicati sve do neba - samo da je tudje. A sve domace ce biti propisno ispljuvano i omalovazavano. Mi balkanci smo ti cudni ljudi :ne zna:.

Dodo85
03.10.2007., 01:47
Dodo85... "...prijatelji stari gd(j)e ste..." Jedva čekam 8.10. i novu Majetić-Veljača dramu.Iako,oni sami već rade dobru dramu :lol:

Kada sam naveo da ce "Ljubav i mrznja" pomeriti estetske standarde, onda sam prvenstveno mislio na standarde "Balkanskih sapunica". Po meni je svaka domaca sapunica ili telenovela bila dobra "Villa Maria", "Jelena", "Ljubav u zaledju", "Zabranjena ljubav" i "Obicni ljudi". Ali ovo je sada nesto novo, znatno profesionalnije i na nekom visljem nivou sta se tice estetike i glume.Što se glume tiče,slažem se da je bolja od VM,LJUZ,ZLJ,s Jelenom je tu negdje (uvijek sam govorio da je gluma u Jeci bila OK,iako znaš da mi je serija bila bzvz),al po viđenim scenama meni osobno gluma nije bolja nego u OLJ.Što se tiče estetike... Pa intro je samo kopija intra meksičke sapunice 'La verdad oculta' (nakit i dijamanti se okreću,iza plava pozadina,sve isto) i scene iz PROMA... Šta je tu novo i neviđeno?Font je jadan,pogotovo naziva serije,bezveze je... Izgled same serije podsjeća na Jelenu,a neke okolnosti neodoljivo na Villu Mariju,odnosno meksičke sapunice (služavke,multimilijarderi,vjenčanja po prijateljskoj liniji iliti 'koga mi starci izaberu' itd...).Što je tu novo? :ne zna:

Kod "The bold and the beautiful" se vec iz daleka vidi da su zidovi od kartona i da je kamin od stiropora. OK,nemoj mi dirat B&B :D Serija izgleda JAKO umjetno,priče su grozne ponekad,i tako... Al to je moja guilty pleasure... I sigurno troše na nju više,svejedno... Glumci su im najveća investicija :mig: A nečast iznimkama,glumci su :s A "Strasti" (Sunset Beach 1997-1999, 755 epizoda) su odavno ukinute... verovatno zbog toga, sto su bile bas tako dobre. Neupućeno svoje :rofl: Strasti (Passions 1999-) još uvijek traju,a Sunset Beach od AARONA SPELLINGA je jedna posebna priča,preskupa sapunica,s niskom gledanošću jer nije emitirana u svim državama SAD-a,uglavnom dosta nesretnih okolnosti se poklopilo.No,dobro pustimo to sad... :p

Da si mi sada rekao "Dallas" ili "Dinasty"... za jednu epizodu "Dinasty" su svoje vreme izdvajali oko 8 Mio. Dolara... tako je se barem pisalo. Ali vremena "Primetime soap"-ova je odavno proslo. Treba razlikovati daily soap i weekly soap.Ja nisam uspoređivao daily soap i prime-time soap,uspoređivao sam LJiM i daytime soaps televizija koje si ti spomenuo... Ili želiš uspoređivat LJiM i Dynasty?OH COME ON,reci da nije tako :rofl:

Takodje ne treba zanemariti da smo mi male drzavice i da je to za nase uslove super.Odluči se,ili je LJiM na nivou ABC,NBC,CBS itd. ili je super za naše uvjete... :kava:

Nemacke telenovele "Sturm der Liebe", "Tessa - Ein Leben für die Liebe", "Wege zum Glück", "Verliebt in Berlin"... po meni u nicemu nisu kvalitetnije od "Ljubavi i mrznje". Vecinom glume amateri... cast izuzecima.Ja gledao talijanske sapunice,jednu,''Un posto al sole'' sam čak pratio dobre dvije-tri godine,i mogu reći da je tada bila VRLO svježa,sa zabavnim likovima,pričama,itd...

No... nista me ne cudi. Kod nas je normalno da je trava vecito u tudjem dvoristu zelenija. I najgore smece ce se velicati sve do neba - samo da je tudje. A sve domace ce biti propisno ispljuvano i omalovazavano. Mi balkanci smo ti cudni ljudiZato će biti puno Hrvata kojima će LJiM biti bolja od nadolazeće 'Ponos Ratkajevih',baš iz razloga 'susjedini kolači su bolji'... Ja se time više neću zavaravati,Jelena je bila dovoljna pouka... Možda je LJiM super serijica,ali tvoje usporedbe su bila :eek:

Shadow_Weaver
03.10.2007., 04:40
@Dodo85

Sve u svemu vidim da imamo slicno misljenje.

Pogledao sam intro telenovele "La verdad oculta"... . Hm... ima slicnosti. Da je cista kopija nije, jer se likovi prezentuju kroz scene iz serije u posebnim kadrovima... ne odslikavaju se u dijamantu kao u intru "La verdad oculta". Mene je intro, na prvo gledanje potsetio na "Jelenin"... pejzazi, automobili koji prolaze nocu... . Bilo kako bilo, meni se jako dopada... pogotovo outro kada ono plavo platno leprsa oko dijamanta :mig:. I za font se apsolutno slazem! Osnovna ideja sa vatrom (asocijacija na mrznju) je okej... ali mogli su to resiti inovativnije (cak mi je onaj iz promo-dzingla bio bolji, mada i taj nije bio neki ekstra). Font je jedina prava zamerka koju ja imam - to je se definitivno moglo resiti mastovitije. Sto su za intro odabrali instrumentalnu verziju pesme, a za outro vokalnu verziju je uredu.

Po glumi je ova sapunica daleko ispred ostalih. Branko Djuric, Andrijana Videnovic, Maja Noveljic-Romcevic... (da ih ne nabrajam dalje) su super. Cak i statisti su okej. Rezija je takodje dobra. Storieline je mnogo dinamicniji nego u prethodnim balkanskim sapunicama. Radnja se brzo odvija.

Ne kazem da su prethodne sapunice ili telenovele bile lose, naprotiv. Zelim samo da kazem da mi "Ljubav i mrznja" deluje dosta glamuroznije i profesionalnije od onih, koje smo vec odgledali.

Okolnosti jesu slicne ostalim sapunicama i telenovelama. Nisam ni rekao da tu ima nekog "revolucionarnog otkrica"! Sta bi Vida Crncevic-Basara (scenaristkinja) i njen kolega Basquiera Pierrin mogli da napisu, da izmisle cega jos nije bilo? Televisa godisnje snima oko 18 telenovela... a gde su TV Azteca, Globo, Telemundo... svi moguci i nemoguci zapleti, koji su se mogli izmisliti, konstruisati su vec vidjeni.

A za "Sunset Beach"... izvinjavam se. Ne zivim u SRB ili HR pa sam morao Google-ovati, sta je se kod vas zvalo "Strasti" i nasao mi je "Sunset Beach". Za "Passions" ti nemogu nista reci, jer se ovde gde zivim ne emituje.

Ali slozili smo se barem oko toga da je "The bold and the beautiful" krajnji kic i sund... i ja stojim iz toga da je "Ljubav i mrznja", ma da je svaka balkanska sapunica bolja od "The bold and the beautiful". To cak ima i crno na belo jer je scenario za "Jelenu" nagradjen na samitu telenovela i sapunica (Cumbre Mundial de la Industria de la Telenovela y la Fición) u Barseloni 2004, a spomenuta americka sapunica je takodje bila nominovana u toj kategoriji :cool:.

Hajde ovako... "Ljubav i mrznja" je za nase uslove jako kvalitetno i profesionalno odradjena i moze se meriti sa nekim stranim sapunicama. Mozda ne sa svakom, ali ima neke koje su manje profesionalno odradjene. Ali meksikanaca se sigurno necemo postideti :mig:.

Mozda sam u svojoj pocetnoj "euforiji" malo preterao :D.

I naravno da nisam "Dinasty" zeleo da uporedim sa bilo cime, jer je ona neuporediva :s!

Ufff... Boga mi, od sada moram paziti sta cu napisati :D! Opasan si sagovornik... ne daj Boze da si advokat, sudija ili neki novinar :top:!

PS.: I ja se spremam za "Ratkajeve" :mig:. Bas sam juce video da ce na TV Pink poceti u 16:00. Uf... i tu ce biti diskusije :D. Video sam neke promotivne fotke... deluje mi jako dobro.

cobras
03.10.2007., 14:01
Iskreno, meni licno Jelena iako je nijesam gledao u kompletu po vidjenom (par epizoda) izgleda bolje od LJuba i mrznja kad je gluma u pitanju. Meni je u LJiM sama atmosfera nekako PREVJESTACKA.......nema mi prirodnosti i opustenosti ni 1%....ako da su svi nabubali taj t ekst i sad ga samo pricaju......u Jeleni su mi glumci mnogo vise bili opusteni i prirodniji. Prica je istina, OK....al sad da je ovo nesto spektakularno i nije.

Dodo85
03.10.2007., 14:47
@Dodo85
Ali slozili smo se barem oko toga da je "The bold and the beautiful" krajnji kic i sund... i ja stojim iz toga da je "Ljubav i mrznja", ma da je svaka balkanska sapunica bolja od "The bold and the beautiful". To cak ima i crno na belo jer je scenario za "Jelenu" nagradjen na samitu telenovela i sapunica (Cumbre Mundial de la Industria de la Telenovela y la Fición) u Barseloni 2004, a spomenuta americka sapunica je takodje bila nominovana u toj kategoriji :cool:.
Imam ja još crno-bjelije... B&B je najgledanija sapunica na svijetu,jer ju istovremeno emitira najviše zemalja i gleda je oko 300 milijuna ljudi svaki dan... Valjda ima razlog :ne zna: I evo još (samo jedna u nizu nagrada)...

-Monte Carlo, June 14, 2007 - The Bold and the Beautiful was the recipient of the International TV Audience award in the category of "Telenovela/Soap Opera" for the second year in a row at the 47th Monte-Carlo Television Festival Golden Nymph Awards Ceremony this evening at the Grimaldi Forum in Monaco, confirming that it remains the most watched series in its genre in the world.

The International TV Audience Awards are determined by the sum of ratings across five continents and 51 countries as measured by Médiamétrie and Eurodata TV Worldwide. The win signifies that The Bold and the Beautiful delivered higher ratings worldwide in 2006 than any other daily drama series, including the two other nominees in the same category, the Spanish-language telenovelas, El Cuerpo Del Deseo (Columbia), and Pasión de Gavilanes (Colombia).

-The Bold and the Beautiful can be viewed in over 140 countries and territories worldwide, airing in morning, daytime, afternoon, access prime and prime time. In some international markets such as South Africa, Italy, and Australia, The Bold and the Beautiful ratings performance equals or outperforms many U.S. prime time series.

DOSTA? :D Valjda postoji razlog svemu tome :mig:

Shadow_Weaver
03.10.2007., 16:05
Imam ja još crno-bjelije... B&B je najgledanija sapunica na svijetu,jer ju istovremeno emitira najviše zemalja i gleda je oko 300 milijuna ljudi svaki dan... Valjda ima razlog :ne zna: I evo još (samo jedna u nizu nagrada)...

-Monte Carlo, June 14, 2007 - The Bold and the Beautiful was the recipient of the International TV Audience award in the category of "Telenovela/Soap Opera" for the second year in a row at the 47th Monte-Carlo Television Festival Golden Nymph Awards Ceremony this evening at the Grimaldi Forum in Monaco, confirming that it remains the most watched series in its genre in the world.

The International TV Audience Awards are determined by the sum of ratings across five continents and 51 countries as measured by Médiamétrie and Eurodata TV Worldwide. The win signifies that The Bold and the Beautiful delivered higher ratings worldwide in 2006 than any other daily drama series, including the two other nominees in the same category, the Spanish-language telenovelas, El Cuerpo Del Deseo (Columbia), and Pasión de Gavilanes (Colombia).

-The Bold and the Beautiful can be viewed in over 140 countries and territories worldwide, airing in morning, daytime, afternoon, access prime and prime time. In some international markets such as South Africa, Italy, and Australia, The Bold and the Beautiful ratings performance equals or outperforms many U.S. prime time series.

DOSTA? :D Valjda postoji razlog svemu tome :mig:

Postoji razlog - zato sto kic i sund uvek najbolje prodju! :kava:

"The bold and the beautiful" je najjeftinija hiper produkcija. Ja sam jednom ukljucio i kada sam video scenu sam samo pomislio "Boze, kakvo je ovo smece?"... izgleda tri puta jefitinije od najjefitinije meksicke telenovele! Ma kakve meksicke - ni venecuelanske joj nisu ravne :lol:. U nekim drzavama je promelila nekoliko tv stanica. Kada gledanost na dobrim kanalima pocne da pada, oni je prebace na neki trash kanal :rolleyes:. Cisto da popuni "rupe" u programskoj semi, da ne bi emitovali test signal.

Mislim da je za nase balkanske uslove veliki uspeh, da smo uspeli maznuti nagradu jednoj americkoj produkciji... obicno sve, sto stigne iz Amerike prodje zapazenije, jer je dovoljna cinjenica da je stiglo iz Amerike. I da je najvece smece u istoriji televizije, samo da nosi pecat "Made in USA" i bice dobro. A kada cuju "Ovo dolazi iz SRB, HR", ne bi me cudilo da cesto i ne odgledaju kako bi strucno ocenili kvalitet.

Ja imam podatke da je prodata u 130 drzave sveta i da je navodno prati oko 450 miliona gledalaca sirom sveta, ali gledanost nije merilo za kvalitet. Koliko gluposti daju na tv, koje imaju vrhunsku gledanost a kvaliteta je cista 0??? Big Brother, Tutti Frutti, Pop Idol... hoces mi i sada reci da su to naj kvalitetniji show programi ikada, jer imaju vrhunsku gledanost???

Ali samo onako usput, posto vidim da volis US-sapunice i navodis gledanost istih kao merilo njihovog kvaliteta. Latinoamericke telenovele iz produkcije Televisa i Rede Globo su sirom sveta zastupljenije i gledanije od svih US-, UK i AUS- sapunica zajedno! Samo Televisa i Rede Globo... a da dodamo i ostale latino produkcije... :D.

Da si mi naveo "Dinasty", "Dallas", "Falcon Crest", "Paper Dolls", "Central Park West", "Models Inc.", "Melrose Place"... onda uredu, ali nikako me nemozes ubediti da je "The bold and the beautiful" najlepsi mehuric medju mehuricima u svetu sapunica i telenovela :rofl:!

No... pustimo mi "The bold and the beautiful"... ovo je topic "Ljubav i mrznja".

Dodo85
03.10.2007., 20:08
Sam si se uvalio kad si spomenuo CBS,NBC,ABC,RAI,BBC i Pink u istoj rečenici :lol: :rofl: :lol: :rofl: :s

Shadow_Weaver
04.10.2007., 03:38
Sam si se uvalio kad si spomenuo CBS,NBC,ABC,RAI,BBC i Pink u istoj rečenici :lol: :rofl: :lol: :rofl: :s

Ja nisam spomenuo te tv stanice i TV Pink u istoj recenici. Neznam zasto uporno trazis dlaku u jajetu, kada je nema :ne zna:.

Moja izreka je bila: Ne bi je se ni neke svetske televizije ala ABC, NBC, ARD, RAI ili BBC postidele.

Tim sam zeleo da kazem, da bi te tv stanice mogle emitovati "Ljubav i mrznju" takvu kakva jeste a da se pri tom ne postide. Sve ostalo je stvar tvoje maste. Nisam rekao da je TV Pink bolja od bilo koje televizije niti sam bilo sta uporedjivao. Ti si poceo o "Darwinu" i kojekakvim "Strastima" :rolleyes:.

Tvoj jedini argumenat je "Oni placaju, oni placaju, oni placaju...". Zar ti mislis da se kvalitet moze kupiti :nono:??? Koliko samo ima "low budget" produkcija a da su tri puta kvalitenije, inovativnije i zanimljivije od neke skupe produkcije. Ne samo kod serija, vec i kod filmova, emisija... .

Moja sledeca izreka je bila: Ovo je nesto do sada nevidjeno!!! "Ljubav i mrznja" ce postaviti nove standarde sta se tice estetike. Sudeci po prvoj epizodi, lako ce nadmasiti dosadasnje sapunice i telenovele na Balkanu... .

To je sasvim jasna izreka. Mislim da ce postaviti nove kriterijume na Balkanu. Nisam napisao, da ce se Hollywood i Bollywood od sada upravljati po "Ljubavi i mrznji".

A kao primer da ni amerikanci ne proizvode iskljucivo dobre sapunice sam ti naveo "The bold and the beautiful". Slozio si se, a posle od jednom je branis. Ali samo ti gledaj... meni to ne smeta :kava:.

Sam si rekao je "Ljubav i mrznja" super serijica, pa samim tim mi je potpuno nejasno zasto sada ova nepotrebna rasprava. Bolje bilo da raspravljamo o glumi, sadrzaju, scenografiji, kostimima, karakterizaciji likova ili o bilo cime, nego o ovakvim nebulozama.

Prosto se coveku namece utisak, da ti nije drago sto je nesto sa Balkana uspelo. A posto volis da govoris o "gledanosti". Danas je Andrijana Videnovic (Kaca Lazarevic) gostovala kratko u "Nacionalnom Dnevniku" na TV Pink... rece da je gledanost prve dve epizode "Ljubavi i mrznje" samo u Srbiji bila preko 2 miliona. Ako jos dodamo gledaoce u BiH, MK, MNE, HR, SLO i ex-YU dijasporu koja je pratila preko satelita, onda imamo sasvim solidnu brojku. A tek je krenulo, a male smo mi drzavice... .

Da se potsetimo nekih tvojih argumenata, pre dve godine...kada je Nova TV kupila srpsku telenovelu "Jelena"... cisto onako... :

16-07-2005, 09:45 #20
Dodo85
Registrirani korisnik


Registracija: Apr 2005
Postova: 245 G.R.O.Z.N.O.!!!Radje bi da su pustili opet NMK od pocetka,treci put... Ili reprize SSN MT... Ma bilo sta...
__________________
TV ovisnik

23-07-2005, 09:14 #30
Dodo85
Registrirani korisnik


Registracija: Apr 2005
Postova: 245 Quote:
maaarin kaže:
sad sam vidio na www.novatv.hr
da ovo sranje neće ići u 8 sati neg svakim danom od 18:10!

Joj kako cu biti ljut ako Rubi maknu u neki idiotski termin... Njam Barbara Mori
__________________
TV ovisnik

03-08-2005, 21:34 #39
Dodo85
Registrirani korisnik


Registracija: Apr 2005
Postova: 245 Mene živcira što je Nova TV MORALA to otkupiti,a serija je bila neuspješnija u Srbiji od nase vrle Ville Čmarije... Mislim,gluma izgleda bolje,ali ja sam čuo samo kritike... Ali ne planiram gledati...
__________________
TV ovisnik

06-08-2005, 11:53 #44
Dodo85
Registrirani korisnik


Registracija: Apr 2005
Postova: 245 Quote:
bLOODSTONE kaže:
Draga izabelala, nije ovdje u pitanju nacionalizam,(ako gledamo na ovaj način), nigdje nisam vidjela da netko ističe da je hrvatska sapunica ne znam kako bolja od ostalih, dapače zdušno je popljuvana, kao i ova nova jelena. Ne znam, gledala sam 3 min tu seriju dok sam čekala da počne druga emisija na tv...e, a što se tiče netrpeljivosti prema srpskim proizvodima, ja mislim da je i tebi i svima ostalima na forumu kristalno jasno otkud toliki antagonizam.

Ne bih to napisao bolje.Ovdje nema veze nacionalizam,iako mi se osobno od imena Vuk Despotović manta,ali mi pričamo o seriji kao takvoj,bez obzira na podrijetlo... I ako postoji domaća serija koja je na ovom forumu ispljuvana do neizmoglosti,onda je to Villa Maria...
__________________
TV ovisnik

Vreme se menja... ali ljudi nikada :frajer:.

Dodo85
05.10.2007., 05:04
Kakve sad imaju veze moje izjave na Jelenu s bilo čim? :ne zna: Vjerojatno te moje mišljenje da je npr. ''Bolji život' jedna od najboljih serija s ovih prostora neće očarati :rofl: Od onog što sam vidio,BŽ je bolji od LJiM, npr.I po glumi,i po estetici,i po svježini... I danas je svježa i vrlo lako gledljiva... A BŽ je bila sapunica ondašnje države :top:

Shadow_Weaver
05.10.2007., 19:35
Kakve sad imaju veze moje izjave na Jelenu s bilo čim? :ne zna: Vjerojatno te moje mišljenje da je npr. ''Bolji život' jedna od najboljih serija s ovih prostora neće očarati :rofl: Od onog što sam vidio,BŽ je bolji od LJiM, npr.I po glumi,i po estetici,i po svježini... I danas je svježa i vrlo lako gledljiva... A BŽ je bila sapunica ondašnje države :top:

Kakve veze ima :kava:? Pa da se vidi, koliko ozbiljno bi drugi trebali da shvate tvoje misljenje o bilo cemu :frajer:.

Prvu srpsku telenovelu "Jelena" si vec ispljuvao, pre nego sto je Nova TV pocela da je emituje i naveo da je bolje da puste reprize ili bilo sta nego to. Obrazlozenje je bilo, da su ti neki pricali da serija nije dobra, te da je samo gluma dobra. I dalje navodis da ne planiras da je gledas. A znamo svi da si i kasnjije vrlo rado govorio da ti se "Jelena" nije svidjala.

Mislim... boli mene uvo, da li se tebi dopada ili ne dopada "Jelena", ali to dovoljno pokazuje koliko si objektivan. Pre nego sto je pocelo emitovanje si poceo da je pljujes. A pravi razlog... svako moze da nasluti.

Ako mi sada zelis reci da smatras, da si kompetentan da ocenis "Ljubav i mrznju" na kontu toga sto si na nekom forumu ili YOUTUBE odgledao suzeni sadrzaj prve epizode u trajanju od 02:51 minuta, koji su pustili pre druge epizode onda stvarno otpadas kao ozbiljan sagovornik. U tom klipu se pokazuju udarne scene kako bi neko, ko nije bio u prilici da odgleda proslu epizodu, mogao da shvati o cemu se radi. U tom klipu se scenografija i interijer vile, Kacina agencija... i ne vide.

Serija je na nivou koji AVA, i ako sam uvek hvalio AVA produkciju, nikada (do sada!) nije bila. Gluma je daleko kvalitetnija nego u bilo kojem telenovela-projektu AVA-e. U AVA-inim telenovelama su pojedini glumci imali katastrofalnu dikciju, govorili su kojekakvim naglascima i cesto neuspele scene nisu ponovljene... pa se tako neretko moze cuti kako se neka glumica u sred recenice obezumi, ispravi i nastavi dalje da govori. Rezovi su ponekad bili neadekvatni, menjaju se frizure, nakit u jednoj te istoj sceni, zahvaljujuci nepaznji rekvizitera, frizera i reditelja. Televizori bez kablova, frizerski saloni u kojima frizerke ne sisaju i nigde nema lavaboa, hitna sluzba gde se doktori krecu kao u starackom domu, trezor jednog multimiliardera koji se u 21. veku zakljucava sa kljucem, koji visi tu negde u nekoj sobi :lol: i naravno "Pobegla je, boji se igala!"... .

I pored svih nedostataka, koje i meksicke telenovele cesto imaju (ali su strane, pa ih niko ne pljuje), ja pohvaljujem AVA-u... ali da je to bolje od "Ljubavi i mrznje" :lol:.

I kada cujem neke tvoje smesne argumente tipa "sluzavke" i automatsko poistovecivanje sa meksickim telenovelama :rolleyes:. Zar Carrington-ovi nisu imali sluzavke??? Secam se one Jeanet (ako se ne varam), koju je Alexis otpustila, nakon sto je se uselila u vilu, pa ju je kasnije Krystle opet zaposlila. A hoces li sada reci da je i Spelling kopirao meksicku telenovelu? Evo, i moja komsinica ima sluzavku a nije meksikanka :lol:.

"Bolji zivot"? Kakve sada pa veze ima "Bolji zivot" sa sapunicama i telenovelama. Tako si mi mogao uporediti i ALF-a sa "Ljubavi i mrznjom" :rofl:. "Bolji zivot" je porodicno-humoristicka serija, a "Ljubav i mrznja" je sapunica. U svakoj filmskoj/televizijskoj datoteci je "Bolji zivot" deklarisan kao "comedy, family". Jedine telenovele i sapunice koje su ikada snimljene na ovim prostorima su VM, LJuZ, Jelena, ZLJ, OLJ sada nova "Ljubav i mrznja" i nadolazeci "Ponos Ratkajevih".

Pa ti neznas ni sta je sapunica... da bi ti sada rekao Sinisi i Ljiljani Pavic da je "Bolji zivot" sapunica za tvoj pojam, oni bi te kamenovali! Sve serije Sinise Pavica su porodicno-humoristickog zanra - "Bolji zivot", "Srecni ljudi", "Porodicno blago", "Stizu Dolari", "Bela ladja"... .

"Bolji zivot" je isao jednom nedeljno, i jedna epizoda od pedesetak minuta je se snimala nedelju dana... dok se za sapunice i telenovele svaki dan mora snimiti jedna epizoda, jer se uporedno svaki dan emituje po jedna epizoda! Posto za te porodicno-homoristicke serije imaju znatno vise vremena je sasvim normalno da neuspele scene mogu ponavljati i po trista tri puta. A kod sapunica i telenovela za tako nesto i nema bas previse vremena.

A ako me sada jos zelis uveriti da je "Bolji zivot" estetski bolje delovao od "Ljubavi i mrznje" onda sorry... ne mogu vise da te tretiram kao ravnopravnog sagovornika. Em ocigledno nisi gledao "Ljubav i mrznju" pa da bi mogao objektivno bilo sta oceniti, em se vidi da ti nesto sasvim drugo smeta.

Nista protiv "Boljeg zivota"... ali nemoj mesati babe i dzabe. Porodicno-humoristicka serija je porodicno-humoristicka serija a sapunica je sapunica. Pri tom zelim da naglasim da nikako ne zelim da dovodim u pitanje kultan status "Boljeg zivota".

Treba razlikovati zanrove - Porodicna serija, dramska serija, humoristicka serija, naucno-fantasticna serija, animirana serija, kaubojska serija, decja serija, telenovela, sapunica... . No... na nasim prostorima su uvek imali probleme sa kategorizacijom serija.

Evo sta kaze Vikipedija:

Сапунице и телеромани са српског и хрватског говорног подручја:

Јелена (Србија, БК телевизија)
Вила Марија (Хрватска, ХРТ)
Љубав у зaлеђу (Хрватска, ХРТ)
Обични људи (Хрватска, ХРТ)
Забрањена љубав (Хрватска, RTL)

A sta kazu za "Bolji zivot"?

Bolji život
Žanr Porodična serija, Komedi-serija
Trajanje epizode 40 min.
Kreator/ka Siniša Pavić
Ko-scenarist/kinja Ljiljana Pavić
Produkcija Nenad Romano
Uloge Marko Nikolić
Svetlana Bojković
Boris Komnenić
Lidija Vukićević
Dragan Bjelogrlić
Kompozitor/ka glavne teme Vojislav Kostić
Završna numera Bolji život – Dado Topić
Zemlja SFRJ
Lokacija Beograd
Jezik Srpskohrvatski jezik
Kanal
premijernog prikazivanja RTB
Premijerno
prikazivanje 6. januar, 1987. – 1991.
Broj sezona 2
Broj epizoda 82Ocigledno je da ti ne odgovara da je ova beogradska produkcija dobra, pa zato uporno pokusavas da istrgnes moje izreke iz konteksta i protumacis potpuno pogresno. Grcevito trazis greske, mane i propuste i navodis nesto "sto je bolje". Prvo si pokusao to sa uporedjivanjem sa americkim sapunicama, a sada jos i sa porodicno-humoristickom serijom "Bolji zivot". Ali sevejedno... neka bude tako.

Quesada
05.10.2007., 21:17
Evo da i ja nešto kažem o LJiM.Pogledao sam tek početak serije i u startu odustajem jer je sve samo ne originalno,sveže i novo.Gluma je OK,ali ima i preseravanja.To svakako nije ono što je Pink najavljivao,već baš prava kopija meksičkih telenovela. :flop:
I "Ljubav i Mržnja" definitivno nije serija/sapunica/saga (ili kako je već predstavljaju) koje postavlja standarde.Do sad se po ničemu nije pokazala.Ni po izgledu ni po glumi.Čak je u Jeleni bila bolja gluma,iako Jelenu nisam podnosio,bila je dosadna,a kasnije besmislena.

Dodo85
05.10.2007., 21:28
Prvu srpsku telenovelu "Jelena" si vec ispljuvao, pre nego sto je Nova TV pocela da je emituje i naveo da je bolje da puste reprize ili bilo sta nego to. Obrazlozenje je bilo, da su ti neki pricali da serija nije dobra, te da je samo gluma dobra. I dalje navodis da ne planiras da je gledas. A znamo svi da si i kasnjije vrlo rado govorio da ti se "Jelena" nije svidjala.Jer mi se nije svidjela.I točka.

Mislim... boli mene uvo, da li se tebi dopada ili ne dopada "Jelena", ali to dovoljno pokazuje koliko si objektivan. Pre nego sto je pocelo emitovanje si poceo da je pljujes. A pravi razlog... svako moze da nasluti.A hebala te više Jelena... Stavi si ju u vitrinu :lol:

Ako mi sada zelis reci da smatras, da si kompetentan da ocenis "Ljubav i mrznju" na kontu toga sto si na nekom forumu ili YOUTUBE odgledao suzeni sadrzaj prve epizode u trajanju od 02:51 minuta, koji su pustili pre druge epizode onda stvarno otpadas kao ozbiljan sagovornik. U tom klipu se pokazuju udarne scene kako bi neko, ko nije bio u prilici da odgleda proslu epizodu, mogao da shvati o cemu se radi. U tom klipu se scenografija i interijer vile, Kacina agencija... i ne vide.Pa?Neću valjda gledat 50 nastavaka i onda zaključit da mi je serija bezveze...

govorili su kojekakvim naglascimaŠta ti znaš o naglascima?Mene već živcira kad u hrvatskim serijama govore ili samo kajkavski ili čisto književno,pa bolje da i imaju te naglaske... pa se tako neretko moze cuti kako se neka glumica u sred recenice obezumi, ispravi i nastavi dalje da govori. Rezovi su ponekad bili neadekvatni, menjaju se frizure, nakit u jednoj te istoj sceni, zahvaljujuci nepaznji rekvizitera, frizera i reditelja. Televizori bez kablova, frizerski saloni u kojima frizerke ne sisaju i nigde nema lavaboa, hitna sluzba gde se doktori krecu kao u starackom domu, trezor jednog multimiliardera koji se u 21. veku zakljucava sa kljucem, koji visi tu negde u nekoj sobi :lol: i naravno "Pobegla je, boji se igala!"... .Naravno,toga u LJiM neće biti,sigurno :lol:

I pored svih nedostataka, koje i meksicke telenovele cesto imaju (ali su strane, pa ih niko ne pljuje), ja pohvaljujem AVA-u... ali da je to bolje od "Ljubavi i mrznje".Naravno,kad ni CBS nije bolji od LJiM...

I kada cujem neke tvoje smesne argumente tipa "sluzavke" i automatsko poistovecivanje sa meksickim telenovelama :rolleyes:. Zar Carrington-ovi nisu imali sluzavke??? Secam se one Jeanet (ako se ne varam), koju je Alexis otpustila, nakon sto je se uselila u vilu, pa ju je kasnije Krystle opet zaposlila. A hoces li sada reci da je i Spelling kopirao meksicku telenovelu? Evo, i moja komsinica ima sluzavku a nije meksikanka :lol:.Da,a borba oko nasljedstva?A pokušaj vjenčanja kćeri za onog koga obitelj izabere? I činjenica da su svi besramno bogati,naravno... I glume gospodu,ne... Mislim,zato mi se i VM gadila,pa mi se gadi i ovo.

"Bolji zivot"? Kakve sada pa veze ima "Bolji zivot" sa sapunicama i telenovelama. Tako si mi mogao uporediti i ALF-a sa "Ljubavi i mrznjom" :rofl:. "Bolji zivot" je porodicno-humoristicka serija, a "Ljubav i mrznja" je sapunica. U svakoj filmskoj/televizijskoj datoteci je "Bolji zivot" deklarisan kao "comedy, family". Jedine telenovele i sapunice koje su ikada snimljene na ovim prostorima su VM, LJuZ, Jelena, ZLJ, OLJ sada nova "Ljubav i mrznja" i nadolazeci "Ponos Ratkajevih".Rekoh da je BŽ u ono vrijeme bila neka vrsta sapunice,kad već moraš pametovati... Mislim,imala je sponzore (C Kafa),svi su to gledali,u sredini događanja bila obitelj... I njihovi usponi i padovi...

Pa ti neznas ni sta je sapunica... da bi ti sada rekao Sinisi i Ljiljani Pavic da je "Bolji zivot" sapunica za tvoj pojam, oni bi te kamenovali! Sve serije Sinise Pavica su porodicno-humoristickog zanra - "Bolji zivot", "Srecni ljudi", "Porodicno blago", "Stizu Dolari", "Bela ladja"... .O,sad će me gospodin učiti što je to sapunica? :lol:

"Bolji zivot" je isao jednom nedeljno, i jedna epizoda od pedesetak minuta je se snimala nedelju dana... dok se za sapunice i telenovele svaki dan mora snimiti jedna epizoda, jer se uporedno svaki dan emituje po jedna epizoda! Posto za te porodicno-homoristicke serije imaju znatno vise vremena je sasvim normalno da neuspele scene mogu ponavljati i po trista tri puta. A kod sapunica i telenovela za tako nesto i nema bas previse vremena.Stvarno... E,da mi nisi rekao :eek: Nauči se čitati... Rekoh (i ponavljam još jednom) da je BŽ za ONO vrijeme bila neka vrsta domaće sapunice,jer drugih domaćih sapunica nije bilo...

A ako me sada jos zelis uveriti da je "Bolji zivot" estetski bolje delovao od "Ljubavi i mrznje" onda sorry... ne mogu vise da te tretiram kao ravnopravnog sagovornika. Em ocigledno nisi gledao "Ljubav i mrznju" pa da bi mogao objektivno bilo sta oceniti, em se vidi da ti nesto sasvim drugo smeta.Smeta mi tvoje svršavanje na običan komad kopije meksičkih telenovela... Što ne mora značiti da je loša kopija,al tvoje usporedbe s najboljim svjetskim televizijama jednostavno nemaju smisla,i to mi je upalo u oko,pa sam reagirao!

Treba razlikovati zanrove - Porodicna serija, dramska serija, humoristicka serija, naucno-fantasticna serija, animirana serija, kaubojska serija, decja serija, telenovela, sapunica... . No... na nasim prostorima su uvek imali probleme sa kategorizacijom serija.Kako si ti pametan :eek: Wow,ono... Prosvjetlio si me...

Evo sta kaze Vikipedija:

Сапунице и телеромани са српског и хрватског говорног подручја:

Јелена (Србија, БК телевизија)
Вила Марија (Хрватска, ХРТ)
Љубав у зaлеђу (Хрватска, ХРТ)
Обични људи (Хрватска, ХРТ)
Забрањена љубав (Хрватска, RTL)

A sta kazu za "Bolji zivot"?

Bolji život
Žanr Porodična serija, Komedi-serija
Trajanje epizode 40 min.
Kreator/ka Siniša Pavić
Ko-scenarist/kinja Ljiljana Pavić
Produkcija Nenad Romano
Uloge Marko Nikolić
Svetlana Bojković
Boris Komnenić
Lidija Vukićević
Dragan Bjelogrlić
Kompozitor/ka glavne teme Vojislav Kostić
Završna numera Bolji život – Dado Topić
Zemlja SFRJ
Lokacija Beograd
Jezik Srpskohrvatski jezik
Kanal
premijernog prikazivanja RTB
Premijerno
prikazivanje 6. januar, 1987. – 1991.
Broj sezona 2
Broj epizoda 82 Daj crkniOcigledno je da ti ne odgovara da je ova beogradska produkcija dobra, pa zato uporno pokusavas da istrgnes moje izreke iz konteksta i protumacis potpuno pogresno. Grcevito trazis greske, mane i propuste i navodis nesto "sto je bolje". Prvo si pokusao to sa uporedjivanjem sa americkim sapunicama, a sada jos i sa porodicno-humoristickom serijom "Bolji zivot". Ali sevejedno... neka bude tako.The bold and the beautiful rules!!!!LJiM :flop:

Shadow_Weaver
05.10.2007., 22:10
Dodo85... kako ono kaze pesma "Decko, 'ajde o'ladi!" :mig:

To nema veze sa "Jelenom". Ona je bila samo primer.

Mozes ti o bilo kojoj sapunici reci sta hoces, i ja to radim :mig:... ali vec unapred nesto ispljuvati, a da nisi nista odgledao :ne zna:.

Ja odgledam barem 5 epizoda, pa onda mogu reci da li mi se dopada ili ne. Ti nisi ni video nista iz "Ljubavi i mrznje" (osim tri klipa na nekom tamo forumu), a hoces sada da mi nesto pricas.

Cuo si neke fraze i doneo zakljucak. "Ljubav i mrznja", barem po meni atmosferom i likom vise potseca na americke sapunice nego na meksicke telenovele. Ali bilo kako bilo - ja volim i jedno i drugo.

Uf... 'fala Bogu da su u US-sapunicam svi jad i beda.... siromasni, nemaju hleba da jedu. Ona jadna Aleksis sirotica :( :rolleyes:.

Ja nista nisam uporedjivao. A to sam ti u vise navrata objasnio, tako da to vise necu objasnjavati. Sto bi rekli... "O istom, uvjek isto". Nauci se ti da citas.

Prvo si rekao da je "super serijica", a sada ti se ne dopada??? :lol:

Zbilja. Ako imas prilike, odgledaj barem jednu epizodu i uverices se da serija nije losa. Meni se barem dopada. I ne sikiraj se, ne "svrsavam" na "Ljubav i mrznju"... rekao sam samo da mi se dopada. Opet mi izvrces reci.

A sta tebi ima da smeta ako se meni neso svidja? Ti imas neku stetu zbog toga? I s kojim razlogom me vredjas, psujes??? Popij neki lek za smirenje covece.

"Bolji zivot" nije ni danas, a ni u "ono vreme", ni za dvadeset godina nec bit sapunica. Uvek je to bila porodicno-humoristicka serija. Imale su mnoge serije sponzore, a nije sponzor to, sto cini sapunicu.

A za naglaske... u svakoj drzavi se u serijama govori knjizevnim jezikom. Izuzev ako je u pitanju nesto kao "Velo misto", gde se radnja odvija u Dalmaciji... ili ako taj liko po storieline-u dolazi iz neko posebnog kraja. A u AVA-inim telenovelama likovi iz Zagreba govore hercegovacki ili obrnuto. Ja barem nisam cuo da u nekoj engleskoj seriji glumci (ej - glumci!) govore pet naglaska, da u nekoj nemackoj sapunici jedna govori svapski, druga bavarski, treca saksonski... 'ajde molim te :rolleyes:.

Slobodno gledaj "The bold and the beautiful". Svako ima svoj hobi i tako treba da bude!

Quesada
05.10.2007., 23:21
"Bolji zivot" nije ni danas, a ni u "ono vreme", ni za dvadeset godina nec bit sapunica. Uvek je to bila porodicno-humoristicka serija. Imale su mnoge serije sponzore, a nije sponzor to, sto cini sapunicu.
Ja sam davno u TV Novostima čitao da je Bolji život "Dinastija na balkanski način".
Ali nije to važno,i pink je stalno naglašavao da Ljubav i Mržnja nije sapunica pa si ti u naslovu ove teme napisao "Nova srpska sapunica/telenovela". A i to nije važno. :zubo:

Dodo85
05.10.2007., 23:23
A za naglaske... u svakoj drzavi se u serijama govori knjizevnim jezikom. Izuzev ako je u pitanju nesto kao "Velo misto", gde se radnja odvija u Dalmaciji... ili ako taj liko po storieline-u dolazi iz neko posebnog kraja. A u AVA-inim telenovelama likovi iz Zagreba govore hercegovacki ili obrnuto. Ja barem nisam cuo da u nekoj engleskoj seriji glumci (ej - glumci!) govore pet naglaska, da u nekoj nemackoj sapunici jedna govori svapski, druga bavarski, treca saksonski... 'ajde molim te :rolleyes:.Želiš reć da su hercegovci u OLJ trebali pričati isključivo književno?Pa zašto,kad oni imaju specifičan naglasak i način govora :rofl: A čekaj,ono što sam čuo u Jeleni,to nije bio beogradski govor?I ono,ne znam za njemačke serije,al u talijanskim govore napuljskim,romanjolskim,fiorentinskim,naglaskom iz Veneta... Treba prikazati sve različitosti regija i naglasaka,po meni... Mislim,zamisli da je lik u seriji dalmatinac a govori ''Što'' :rofl: Iako,u ZLJ je dalmatinac govorio ''Kaj'' :lol: I daj mi se skini s tim da nije sapunica BŽ...Pa nije... :rofl: Samo rekoh da je bila kao sapunica,ili kako kolega reče,proglašavali su je ''Dinastijom Balkana'' ;)

Shadow_Weaver
05.10.2007., 23:32
Ja sam davno u TV Novostima čitao da je Bolji život "Dinastija na balkanski način".
Ali nije to važno,i pink je stalno naglašavao da Ljubav i Mržnja nije sapunica pa si ti u naslovu ove teme napisao "Nova srpska sapunica/telenovela". A i to nije važno. :zubo:

Serija, međutim, nije pravljena po ugledu na meksičke i južnoameričke telenovele.

- Više podseća na američku sa elementima sapunice - kaže Vida Basara (47) koja zajedno sa Baskjereom Pjerinom (reč je o pseudonimu našeg čoveka) potpisuje scenario serije.

Ako budes bolje citao, neces imati razloga da me pitas nebuloze.

TV Novosti su mnogo sto sta napisali. Valjda scenarista Sinisa Pavic zna bolje sta je napisao. "Bolji zivot" je porodicno-humoristicka serija i nema nikakve dodirne tacke sa sapunicama. TV Novosti su i raznorazne turbo-folk pevacice poistovecivale sa Madonnom.

Shadow_Weaver
05.10.2007., 23:39
Želiš reć da su hercegovci u OLJ trebali pričati isključivo književno?Pa zašto,kad oni imaju specifičan naglasak i način govora :rofl: A čekaj,ono što sam čuo u Jeleni,to nije bio beogradski govor?I ono,ne znam za njemačke serije,al u talijanskim govore napuljskim,romanjolskim,fiorentinskim,naglaskom iz Veneta... Treba prikazati sve različitosti regija i naglasaka,po meni... Mislim,zamisli da je lik u seriji dalmatinac a govori ''Što'' :rofl: Iako,u ZLJ je dalmatinac govorio ''Kaj'' :lol: I daj mi se skini s tim da nije sapunica BŽ...Pa nije... :rofl: Samo rekoh da je bila kao sapunica,ili kako kolega reče,proglašavali su je ''Dinastijom Balkana'' ;)

Izuzev ako je u pitanju nesto kao "Velo misto", gde se radnja odvija u Dalmaciji... ili ako taj liko po storieline-u dolazi iz neko posebnog kraja.

Da si moj post procitao, ne bi se samnom bezveze prepucavao. Neznam sta je tebi uopste Dodo!

U svemu smo se slozili iz pocetka a sada si zapenio bez ikakvog razloga.

Ja nikada nisam rekao da je "Ljubav i mrznja" bolja od US-sapunica. Rekao sam da mi je ona tvoja serija trash i to je moje pravo :D.

"Ljubav i mrznja" nije telenovela vec sapunica a i tako je opd samog pocetka predstavljena sa strane scenaristkinje Vide Crncevic-Basara. Nema nikakvog ljubavnog para, nema neke posebne price u centru.

A tvoj "kolega" je kao i ti vec pre pocetka serije rekao da misli da ce biti losa. To je zbog Beograda i Pink-a. Ne zbog serije. Da je ovo AVA snimila onda bi pljustale hvalispevke. :p

Serija je estetski, glumacki... daleko ispred AVA produkcije. A ako je neko toliko ogranicen (ne mislim na tebe!) da je ocekivao da ce ovde biti bilo kakvih inovacija u smislu zapleta, onda je to njegov problem. Nemoze se po stoti put izmisliti struja.

Quesada
05.10.2007., 23:52
A tvoj "kolega" je kao i ti vec pre pocetka serije rekao da misli da ce biti losa. To je zbog Beograda i Pink-a. Ne zbog serije. Da je ovo AVA snimila onda bili pljustale bi hvalispevke. :p

Serija je estetski daleko ispred AVA produkcije.

Ne,Bogami.Gledam ja štošta na pinku,pa sam tako dao priliku i LJiM,a unapred sam rekao da mislim da će biti loše jer su mi takva dosadašnja iskustva sa pinkovom produkcijom.Od Mješovitog braka,Idealnih veza,Seljaka,...pa sve do Premijera i sad Ljubavi i Mržnje.Ako je i bilo koja pinkova serija bila OK,onda se tu radi samo o pojedinim delovima epizoda,jer kad se sagleda sve na kraju to je loše. :flop:
Dao sam ja priliku svim tim serijama,pa zato i kažem da je loše a ne zato jer je iz Pinkove produkcije. :zubo:

Shadow_Weaver
05.10.2007., 23:58
Ne,Bogami.Gledam ja štošta na pinku,pa sam tako dao priliku i LJiM,a unapred sam rekao da mislim da će biti loše jer su mi takva dosadašnja iskustva sa pinkovom produkcijom.Od Mješovitog braka,Idealnih veza,Seljaka,...pa sve do Premijera i sad Ljubavi i Mržnje.Ako je i bilo koja pinkova serija bila OK,onda se tu radi samo o pojedinim delovima epizoda,jer kad se sagleda sve na kraju to je loše. :flop:
Dao sam ja priliku svim tim serijama,pa zato i kažem da je loše. :zubo:

Te serije koje si spomenuo i jesu... da ne kazem. Ali to su sitcomi, koje ja i ovako ne volim.

"Ljubav i mrznju" poistovetiti sa nekim sitcomom ala "Seljaci - sve je za ljude" :confused: :lol:.

Mislim, da se razumemo... ti imas pravo na svoj stav, ali reci da je scenografija "Ljubavi i mrznje" grozna, da je sapunica dosadna, je bezveze. "Ljubav i mrznja" se snima u pravoj vili, ne kao AVA-ine ranije serije u nekim filmskim studijima, a snime samo spolja neku vilu. A zapleti u hrvatskim telenoevalama su kao bili bolji???

Quesada
06.10.2007., 00:02
Ako budes bolje citao, neces imati razloga da me pitas nebuloze.
A onda nek lepo pinkovci kažu da je sapunica i kraj.Scenaristi kažu jedno,a oni drugo.
TV Novosti su mnogo sto sta napisali. Valjda scenarista Sinisa Pavic zna bolje sta je napisao. "Bolji zivot" je porodicno-humoristicka serija i nema nikakve dodirne tacke sa sapunicama. TV Novosti su i raznorazne turbo-folk pevacice poistovecivale sa Madonnom.
Pa nemoj sad tako o TV Novostima,bilo kako bilo to je jedini normalni nedeljni TV magazin u Srbiji koji nema dodira sa 'žutima' poput Sveta,ili ne daj Bože sa Scandalom :eek: .
Uvek su bili korektni prema svima,a to da li su neke pevaljke poistovećivali sa Madonnom meni nije poznato,a TV Novosti čitam od kad znam za sebe. :D Jedino ako je neka moćna Stoja,Indira,Viki,... odrešila kesu pa platila takav tekst. :lol: Ali one se pojavljuju u TV Novostima jednom u godini,ako ne i manje. :rofl:

Quesada
06.10.2007., 00:12
Te serije koje si spomenuo i jesu... da ne kazem. Ali to su sitcomi, koje ja i ovako ne volim.

"Ljubav i mrznju" poistovetiti sa nekim sitcomom ala "Seljaci - sve je za ljude" :confused: :lol:.

Mislim, da se razumemo... ti imas pravo na svoj stav, ali reci da je scenografija "Ljubavi i mrznje" grozna, da je sapunica dosadna, je bezveze. "Ljubav i mrznja" se snima u pravoj vili, ne kao AVA-ine ranije serije u nekim filmskim studijima, a snime samo spolja neku vilu. A zapleti u hrvatskim telenoevalama su kao bili bolji???
Da se razumemo,meni je scenografija bilo koje serije skroz nebitna ako serija ima ono najvažnije,a to je dobra priča i dobra gluma,meni više ne treba.Ništa mi ne predstavlja to što se neka serija snima u pravoj vili ili u studiju.
Ja AVA-ine serije dosad nisam ni spomenuo,a neću ni sad jer ih nisam baš pratio,osim LJUZ.
Ljubav i Mržnja nemaju ništa novo i zanimljivo što bi mene držalo pred ekranom 40ak minuta.OK što su prave vile,skupa auta,avioni,nakit...,kad je priča,po meni,izlizana i već viđena u raznim "skrivenim istinama","beštijama","esmeraldama",...

Shadow_Weaver
06.10.2007., 00:13
A onda nek lepo pinkovci kažu da je sapunica i kraj.Scenaristi kažu jedno,a oni drugo.

Pa nemoj sad tako o TV Novostima,bilo kako bilo to je jedini normalni nedeljni TV magazin u Srbiji koji nema dodira sa 'žutima' poput Sveta,ili ne daj Bože sa Scandalom :eek: .
Uvek su bili korektni prema svima,a to da li su neke pevaljke poistovećivali sa Madonnom meni nije poznato,a TV Novosti čitam od kad znam za sebe. :D Jedino ako je neka moćna Stoja,Indira,Viki,... odrešila kesu pa platila takav tekst. :lol: Ali one se pojavljuju u TV Novostima jednom u godini,ako ne i manje. :rofl:

Pa Pink je "Ljubav i mrznju" najavio kao "Porodicnu sagu", a to ti je malo elegantniji termin za "sapunica". Nemoj mi molim te reci da sumnjas u to, da je LJuM sapunica? Valjda Vida zna sta je napisala :D!

Reci mi, sta se tebi konkretno ne dopada? Meni je Andrijana super... a Maju prosto obozavam od "Ljubavi u zaledju" :D. Scenarijo mi je dobar. Ali priznajem da su me pomalo "kupili" raskosnom scenografijom :mig:.

Ja i neznam za drugu tv reviju osim TV Novosti u SRB :). Nisu oni toliko losi... Scandal i Svet su dno dna!!! :rigo:

Quesada
06.10.2007., 00:33
Pa Pink je "Ljubav i mrznju" najavio kao "Porodicnu sagu", a to ti je malo elegantniji termin za "sapunica". Nemoj mi molim te reci da sumnjas u to, da je LJuM sapunica? Valjda Vida zna sta je napisala :D!

Reci mi, sta se tebi konkretno ne dopada? Meni je Andrijana super... a Maju prosto obozavam od "Ljubavi u zaledju" :D. Scenarijo mi je dobar. Ali priznajem da su me pomalo "kupili" raskosnom scenografijom :mig:.

Ja i neznam za drugu tv reviju osim TV Novosti u SRB :). Nisu oni toliko losi... Scandal i Svet su dno dna!!! :rigo:
Zanemariću intro koji bih najradije preskočio da mogu.
A konkretno mi se ne dopada radnja.Bolesni starac,glava familije oženjen je mlađom,naravno zlom,ženom kojoj je cilj njegovo imanje,a pored toga ga vara.
Ne znam imena likova pa ću prava :D .Ivan Bosiljčić ima ženu i ljubavnicu.Ima i sestru koju tera da se uda za njegovog najboljeg prijatelja jer je zatrudnila s njim,i jer je tako najbolje za sve :rolleyes: .Dalje više i ne znam jer nisam hteo gledati,vidiću ubuduće da li ću 'baciti oko',tako sam radio i sa Villa Mariom :lol: .
Uglavnom mi se ne sviđaju te već izlizane priče.
A jedino što mi se sviđa su tri glumice: Katarina Radivojević,Andrijana Videnović i Maja Noveljić.

Shadow_Weaver
06.10.2007., 00:52
Zanemariću intro koji bih najradije preskočio da mogu.
A konkretno mi se ne dopada radnja.Bolesni starac,glava familije oženjen je mlađom,naravno zlom,ženom kojoj je cilj njegovo imanje,a pored toga ga vara.
Ne znam imena likova pa ću prava :D .Ivan Bosiljčić ima ženu i ljubavnicu.Ima i sestru koju tera da se uda za njegovog najboljeg prijatelja jer je zatrudnila s njim,i jer je tako najbolje za sve :rolleyes: .Dalje više i ne znam jer nisam hteo gledati,vidiću ubuduće da li ću 'baciti oko',tako sam radio i sa Villa Mariom :lol: .
Uglavnom mi se ne sviđaju te već izlizane priče.
A jedino što mi se sviđa su tri glumice: Katarina Radivojević,Andrijana Videnović i Maja Noveljić.

Intro je meni bas mrak :D!!! Cim sam to video, sam znao da ce se meni dopasti ta sapunica.

Pa radnja jeste ono standardno, kao sto je mnogim sapunicama bila pocetna radnja. Ali meni se svidja dinamika serije. U ove cetiri epizode je se vec mnogo toga desilo... "Ljubav u zaledju" mi je bila odlinca! "Obicni ljudi" i "Villa Maria" su bili okej, ali moglo je biti mnogo bolje. "Jelena" jeste iz pocetka bila prepateticna, ali od sredine kada je krenulo sa pticom feniks i kada je se Tatjana (Iva Strljic) pretvorila u psihopatu mi je bilo super.

No... u biti je jos rano bilo sta reci o LJuM. Tek je 4. epizoda. Ali to sto sam za sada video mi se svidja. Videcemo kao ce teci dalje. Sutra ce glumci gostovati u "Vikend viziji", a repriza svih cetiri epizoda ce ici svake nedelje. Na Pink od 14:00 sati, a na Pink plus od 12:00 sati.

Meni je u glavnom drago da se konacno na nasim prostorima snimaju sapunice i telenovele... do sada je bilo samo porodicnih serija i humoristickih serija. A ja ipak volim sapunice i telenovele :top:!

Quesada
06.10.2007., 01:13
Meni je u glavnom drago da se konacno na nasim prostorima snimaju sapunice i telenovele... do sada je bilo samo porodicnih serija i humoristickih serija. A ja ipak volim sapunice i telenovele :top:!
Meni je draže da snimaju po jednu seriju iz svakog žanra ali da bude dobro urađeno,a sad snimaju 15 'humorističnih' i ništa ne valja.Dobro,od 15 OK budu najviše 2 :D .
Ljubav i Mržnja će imati u konkurenciji samo Ponos Ratkajevih,pa ćemo viditi kako će to biti.

Shadow_Weaver
06.10.2007., 07:09
Meni je draže da snimaju po jednu seriju iz svakog žanra ali da bude dobro urađeno,a sad snimaju 15 'humorističnih' i ništa ne valja.Dobro,od 15 OK budu najviše 2 :D .
Ljubav i Mržnja će imati u konkurenciji samo Ponos Ratkajevih,pa ćemo viditi kako će to biti.

Neznam... meni je uvek smetalo, da su se na Balkanu snimale samo porodicne i humoristicke serije. Dobro... razumem ja da su sapunice dosta skuplje, ali opet.

Ne sumnjam da ce "Ponos Ratkajevih" biti dobra telenovela. AVA je i pored manjih nedostataka (koje svaka produkcija ima), uvek snimala dobre telenovele.

Vizuelno i atmosferom se srpske telenovele/sapunice razlikuju od AVA-inih. "Jelena" je delovala dosta eskapisticki, a "Ljubav i mrznja" se takodje dosta razlikuje od AVA-inih projekata. U LJiM ne trose previse vremena na snimanje scena, koje nisu previse bitne za dalji tako radnje. Na primer... kada je se Olja poverila svome ocu Bogdanu je se jedna epizoda zavrsila tom scenom. Drugi dan je radnja nastavila sa Bogdanom i Oljom... ali je vec bio drugi dan i dogadjaj, ali se iz konteksta moglo zakljuciti, da se Bogdan ne ljuti da je na njenoj strani. To mi je dobro, jer tako serija brze tece i dinamicnija je... prepuna dogadjaja.

A onako uzgred, pocetak sinopsisa, kojim je TV Pink svoje vreme najavila (reprizu) "Ljubav u zaledju":

Ljubav u zaleđu
radnim danima u 11.00

Dramska serija „Ljubav u zaleđu“ svojevrsna je porodična saga, a odvija se u prepoznatljivoj urbanoj sredini Zagreba.

TV Pink ocigledno cesto izbegava termine "sapunica", "telenovela" :mig:. Svi znamo, da nas narod uz sapunice vezuje negativne stvari... i ako mi nije jasno zasto. Svaki zanr ima stereotipe, pa tako i sapunice.

cobras
06.10.2007., 08:46
A za naglaske... u svakoj drzavi se u serijama govori knjizevnim jezikom. Izuzev ako je u pitanju nesto kao "Velo misto", gde se radnja odvija u Dalmaciji... ili ako taj liko po storieline-u dolazi iz neko posebnog kraja. A u AVA-inim telenovelama likovi iz Zagreba govore hercegovacki ili obrnuto. Ja barem nisam cuo da u nekoj engleskoj seriji glumci (ej - glumci!) govore pet naglaska, da u nekoj nemackoj sapunici jedna govori svapski, druga bavarski, treca saksonski... 'ajde molim te .
E upravo to je stvar koja ovu seriju cini VJESTACKOM i NEPRIRODNOM. Lupas. U svim svjetskim tv pordukcijama imas upotrebu naglasaka i slengova (pogledaj par epizoda BILO KOJE americka primetime serije u kojima se pojavljuju crnci ili latinosi i bice ti jasno o cemu pricam) i zato to izgleda normalno prirodno, a ne ovako izvjestaceno kao sto je uradjeno u LJiM. I to je glavna mana serije zbog koje sam nakon dogledane 1 i po epizode odlucio da prestanem sa gledanjem (a i iz razloga sto mi u tmt erminu na cg 1 ide Medium tako da je moj izbor izmedju ovo dvoje bio prilicno jasan :D)

Shadow_Weaver
06.10.2007., 10:26
E upravo to je stvar koja ovu seriju cini VJESTACKOM i NEPRIRODNOM. Lupas. U svim svjetskim tv pordukcijama imas upotrebu naglasaka i slengova (pogledaj par epizoda BILO KOJE americka primetime serije u kojima se pojavljuju crnci ili latinosi i bice ti jasno o cemu pricam) i zato to izgleda normalno prirodno, a ne ovako izvjestaceno kao sto je uradjeno u LJiM. I to je glavna mana serije zbog koje sam nakon dogledane 1 i po epizode odlucio da prestanem sa gledanjem (a i iz razloga sto mi u tmt erminu na cg 1 ide Medium tako da je moj izbor izmedju ovo dvoje bio prilicno jasan :D)

Izuzev ako je u pitanju nesto kao "Velo misto", gde se radnja odvija u Dalmaciji... ili ako taj liko po storieline-u dolazi iz neko posebnog kraja.

Evo po stoti put ponavljam. Ako uloga to zahteva onda je to uredu. Ali ako je neki lik deklarisan kao zagrepcanin a pri tom govori hercegovacki, onda je to krajnje amaterski i neprofesionalno. A i svoje vreme su mnogi bas to kritikovali u VM i LJuZ. Tomo Jurak je skoro pa govori cisto srpski :D!

Ja evo ne zivim u SRB i smesno mi je kada pomislim, da ovde na tv puste nesto, gde jedan covek iz Berilna govori svapski naglasak ili neki covek iz bavarske govori saksonski.

Na svakoj svetskoj tv stanici se u filmovima i serijama koristi knjizevni jezik - samo ako neka uloga to zahteva, onda se govor na nekom naglasku.

A ako volis da cujes naglasak, onda gledaj humoristicku seriju "Seljaci - sve je za ljude". "LJuM" je ipak sapunica.

Evo za download (mada mislim da se u ovim insertima iz prve epizode i ne vidi sve najbolje):

Ljubav i Mržnja (Intro) - VIDEO
http://www.4shared.com/file/25778357/ca23b157/Ljubav_i_Mrznja__uvodna_spica_.html

Ljubav i Mržnja - Scene iz 1. epizode - VIDEO
http://www.4shared.com/file/25783353/981f659e/Ljubav_i_Mrnja_-_Scene_iz_1_epizode.html

Ljubav i Mržnja (Promo)
http://in.solit.us/archives/dcode/1367908219

cobras
06.10.2007., 10:48
Evo po stoti put ponavljam. Ako uloga to zahteva onda je to uredu. Ali ako je neki lik deklarisan kao zagrepcanin a pri tom govori hercegovacki, onda je to krajnje amaterski i neprofesionalno. A i svoje vreme su mnogi bas to kritikovali u VM i LJuZ. Tomo Jurak je skoro pa govori cisto srpski :D!
Opet lupas. Kakve veze imaju VM i LjuZ sa LjiM?
Na svakoj svetskoj tv stanici se u filmovima i serijama koristi knjizevni jezik - samo ako neka uloga to zahteva, onda se govor na nekom naglasku.
Da mi je samo znati dvije stvari. Koje to tv stanice ti pdorazumijevas pod svjetskim i sto podrazumijevas pod knjizevnim govorom (jer upotrebna slenga ne spada u knjizevni govor a slenga u svim svjetskim kako ih nazivas tv serijama ima. Da ne spominjem sto se taj tkzv "knjizevni" u zivotu u nezvanicnim situacijama nikada ne spominje
A ako volis da cujes naglasak, onda gledaj humoristicku seriju "Seljaci - sve je za ljude". "LJuM" je ipak sapunica
Pa sto ako je sapunica? Znaci li to da onda moraju govoriti tekst kao da ga recituju a ne glume? Daj oladi.
Po pitanju mog tv izbora ja sam vec odavno izabrao.....tako da mi tvoje preporuke stvarno nijesu potrebne.

Ono sto hocu da kazem je da serije poput Porodicnog blaga, Ljubav navika panika, Srecni ljudi itd izgledaju normalno jer upravo nema te pretjerane izvjestacenosti u pravilnim izgovorima akcenata, odabiru naglasaka itd.

Shadow_Weaver
06.10.2007., 11:03
Opet lupas. Kakve veze imaju VM i LjuZ sa LjiM?

Da mi je samo znati dvije stvari. Koje to tv stanice ti pdorazumijevas pod svjetskim i sto podrazumijevas pod knjizevnim govorom (jer upotrebna slenga ne spada u knjizevni govor a slenga u svim svjetskim kako ih nazivas tv serijama ima. Da ne spominjem sto se taj tkzv "knjizevni" u zivotu u nezvanicnim situacijama nikada ne spominje

Pa sto ako je sapunica? Znaci li to da onda moraju govoriti tekst kao da ga recituju a ne glume? Daj oladi.
Po pitanju mog tv izbora ja sam vec odavno izabrao.....tako da mi tvoje preporuke stvarno nijesu potrebne.

Ono sto hocu da kazem je da serije poput Porodicnog blaga, Ljubav navika panika, Srecni ljudi itd izgledaju normalno jer upravo nema te pretjerane izvjestacenosti u pravilnim izgovorima akcenata, odabiru naglasaka itd.

Po sredi je nesporazum. Naglasak je uredu ako to uloga zahteva i to sam od samog pocetka rekao. Ja govorim o Misku koji je kao zagrepcanin a govori hercegovacki. To je smesno.

Preporuke nisu bile za tebe. Snimke sam postavio da oni, koji to zele mogu skinuti te kratke inserte.

Sta podrazumevam pod svetskim televizijama? ARD, ZDF, ARTE, RTL Television, RAI, BBC, ABC... . Evo, ja zivim u Nemackoj, a kod nas je knjizevni jezik "Hochdeutsch". Svi voditelji, svi glumci... govore taj jezik na tv. Pre nekoliko godina je se pojavila voditeljka Verona Feldbusch koja nije bas dobro vladala knjizevnim jezikom, pa ju je cela Nemacka ismejavala. Ako u nekoj seriji neko glumi svabu, onda je normalno da ce on govoriti svapski naglasak... ako neko glumi saksonca, onda ce govoriti saksonski... a ako neko glumi bavarca onda i taj mora govoriti bavarski a ne svapski - kao sto Misko kao zagrepcanin govori hercegovacki. To sam osporavao - nista drugo. Nemam ama bas nikakve averzije prema naglascima ili tako nesto... ali kada jedan lik iz Zagreba govori hercegovacki onda je to cudno... a storieline nije ukazivao na to da je on doseljenik.

Kakve veze imaju VM, LJuZ i LJuM? Pa imaju mnogo veze... isti zanr... dobro, dobro... telenovele i sapunica, ali tu je to. A o naglasku u AVA-inim telenovelama se trenutno raspravlja. U ostalom ne lupam, nego pisem. Ako te diskusija opterecuje, zasto onda ides na forume? Forum sluzi za razmenu stavova... ne za prepucavanje i napadanje.

Te serije koje si naveo su humoristicke i znatno se razlikuju od sapunica... atmosferom, scenarijom... u sapunicama i telenovelama je prenaglasena gluma deo karakteristike, dok u humoristickim serijama vlada prirodnost. Mozda ti jednostavno nisi tip za sapunice i telenovele??? :mig:

cobras
06.10.2007., 11:13
Te serije koje si naveo su humoristicke i znatno se razlikuju od sapunice atmosferom, scenarijom... u sapunicama i telenovelama je prenaglasena gluma deo karakteristike, dok u humoristickim serijama vlada prirodnost. Mozda ti jednostavno nisi tip za sapunice i telenovele??? :mig:
Nagledao sam se ja telenovela vjeruj mi i vise nego sto mozes pretpostaviti. Zato se i smatram dovoljno kompetentnim da raspravljam o ovome.
Nije mi jasno zasto insistiras na toj razlici izmedju sapunica i humoristickih serija. Briga mene koji je zanr serija , kad ja govorim O GLUMI. Pogledaj neku brazilsku, argentinsku telenovelu i uporedi to sa LjiM i uopsteno sa svim nasim balkanskim telenovelama. Neuporedivo. Bas zbog tog forisiranja knjizevnog govora kod nas. I prenaglasena gluma def nije dio karakteristike....telenovele spadaju pod DRAMSKI zanr e sad sto je gluma u vecini njih (pogotovo meksickih aka televisinih) ocajna to je jedna sasvim druga tema i prica. Rekoh, pogeldaj neku globovu ili telefeovu telenovelu pa onda pricaj o "prenaglasenosti" glume.

Dalje, druga je stvar situacija u Njemackoj, gdje vecina stanovnistva prica tako (ne znam kakvo je stanje, al na osnovu tvog primjera mogu pretpostaviti) a druga je situacija u Srbiji , CG itd u kojoj kao sto vec rekoh u neformalnim stiuacijama koje se oni trude prikazati NIKO ne prica tako vec svako vuce svoj naglasak, akcenat, sleng itd. Zato sam i rekao da mi LjiM izgleda nerealno i izvjestaceno.
I vec rekoh, prica je otprilike na nivou koji sam ocekivao i nije me iznenadila niti u pozitivnom niti u negativnom smislu.

Shadow_Weaver
06.10.2007., 11:32
Nagledao sam se ja telenovela vjeruj mi i vise nego sto mozes pretpostaviti. Zato se i smatram dovoljno kompetentnim da raspravljam o ovome.
Nije mi jasno zasto insistiras na toj razlici izmedju sapunica i humoristickih serija. Briga mene koji je zanr serija , kad ja govorim O GLUMI. Pogledaj neku brazilsku, argentinsku telenovelu i uporedi to sa LjiM i uopsteno sa svim nasim balkanskim telenovelama. Neuporedivo. Bas zbog tog forisiranja knjizevnog govora kod nas. I prenaglasena gluma def nije dio karakteristike....telenovele spadaju pod DRAMSKI zanr e sad sto je gluma u vecini njih (pogotovo meksickih aka televisinih) ocajna to je jedna sasvim druga tema i prica. Rekoh, pogeldaj neku globovu ili telefeovu telenovelu pa onda pricaj o "prenaglasenosti" glume.

Dalje, druga je stvar situacija u Njemackoj, gdje vecina stanovnistva prica tako (ne znam kakvo je stanje, al na osnovu tvog primjera mogu pretpostaviti) a druga je situacija u Srbiji , CG itd u kojoj kao sto vec rekoh u neformalnim stiuacijama koje se oni trude prikazati NIKO ne prica tako vec svako vuce svoj naglasak, akcenat, sleng itd. Zato sam i rekao da mi LjiM izgleda nerealno i izvjestaceno.
I vec rekoh, prica je otprilike na nivou koji sam ocekivao i nije me iznenadila niti u pozitivnom niti u negativnom smislu.

Slazem se sa tobom da se razlikuju okolnosti izmedju zapadne Evrope i Balkana. Na Balkanu je naglasak neka vrsta "indetitea". Licno smatram da je naglasak u principu okej, ali televizija bi trebala da forsira i promovise dobar knjizevni jezik.

Ja sam o telenovelama puno pisao (profesionalno), i procitao sam dosta studija o tom "fenomenu" i prenaglasena gluma jeste deo karakteristike (barem kod nekih produkcija), bas kao i prenaglaseni "melos u drami" i mnoge druge stvari. GLOBO je mnogo bolja produkcijska kuca od Televise. To je kao da uporedjujes Jadranku Jovanovic sa JK :mig:. GLOBO ima mnogo kvalitetnije price i forsiraju aktuelne tematike.

Pa i meni nije bitno koje je zanr... ako je dobra serija ona je dobra ma koji zanr da je u pitanju. Ali uporedjivati humoristicku seriju sa sapunicom je kao da uporedjujes tenis sa fudbalom.

Pa ima cak i razlike izmedju telenovele i sapunice (kopija jednog teksta, koji mislim da je okej):

Telenovela (u prevodu: "tv-roman"): Ima jasno definisan pocetak i kraj. Takodje je vrlo jasno definisano ko su glavni likovi, sporedni likovi su na bilo koji nacin spojeni sa glanim likovima (drug, rodjak, kolega, komsija...). Ima jedan veliki zaplet koji se provlaci kroz celu telenovelu (na primer, nesudjena ljubav izmedju glavnih likova), sporedni zapleti su opet na ovaj ili onaj nacin spojeni sa glavnim zapletom. Na kraju svake telenovele stoji "Happy End"... samo u izuzecima ima nesrecan kraj. Sve latino produkcije su TELENOVELE! Najduza telenovela koja je se ikada snimala je "Mundo de juguete" sa 605 epizoda (1974-1977, Brasil). u proseku telenovele imaju izmedju 80 do 250 epizoda (4 meseca do 1 godina). Prateca muzika je mnogo izrazenija nego u sapunicama (i ostalim serijskim formatima), i misli likova se mogu cuti putem "voice-over".

Sapunica: Pocinje bez velikog uvoda, a i kraj nije predvidjen. Namera producenta je da je snima sve dok ima gledalaca (na primer "The bold and the beautiful" od 1987 do ???). Jedino sta moze da "prekine" jednu sapunicu je pad gledanosti (Dinasty, Dallas, The Colbys...). Cak i u tom slucaju ona nema jasno definisan kraj, iz finasijskih razloga, vec se "prekine" u sred radnje (kao kod navedenih sapunica). U sapunicama scenaristi "bude" i "gase" raznorazne zaplete. Svaka zivotna prica se prati podjednakom paznjom (svi likovi su "glavni likovi"), a likovi nisu nuzno spojeni... cak se cesto i ne poznaju medjusobno svi likovi u sapunicama. Sapunice se vecinom snimaju u USA ili zemljama zapadne Evrope.

cobras
06.10.2007., 11:41
Ja sam o telenovelama puno pisao (profesionalno), i procitao sam dosta studija o tom "fenomenu" i prenaglasena gluma jeste deo krakteristike (barem kod nekih produkcija), bas kao u prenaglaseni "melos u drami" i mnoge druge stvari. GLOBO je mnogo bolja produkcijska kuca od Televise. To je kao da uporedjujes Jadranku Jovanovic sa JK :mig:. GLOBO ima mnogo kvalitetnije price i forsiraju aktuelne tematike.
Sto sad to treba znaciti? To sto su nasi postigli neki nivo televise u glumi da je to dobro? Ako im je to bio cilj onda stvarno nemam rijeci :eek: Ja to preglumljivanje koje navodis ne bih nazvao karakteristikom vec pogresnom predrasudom koju ljudi stavljaju kao etiketu svim sapunicama i telenovelama, a koja je apsolutno netacna jer kao sto sam kazes gluma se razlikuje od pordukcije do produkcije. Nasi glumci su jako dobri i mislim da to PREGLUMLJAVANJE i forsiranje knjzievnog akcenta je apsolutno nepotrebno.


Pa i meni nije bitno koje je zanr... ako je dobra serija ona je dobra ma koji zanr da je u pitanju.
Ali ti govoris da MORA postojati razlika u glumi izmedju zanrova....sto je apsolutno netacno i pogresno i opet se granici sa predrasudama.
I ja sam pisao za neke ugledne meksicke kriticare (Alvaro Cueva ) o popularnosti telenovela kod nas tako da mi definicije o razlici telenovela i sapunica stvarno nijesu potrebne :rofl: Opet kazem, u svijetu sam telenovela mnogo dugo (i polako se vadim iz njega s obzirom da me taj vid tv zabave sve manje zanima i okrenut sam serijama drugih zanrova i zemalja porijekla)
Pa ima razlika izmedju telenovele i sapunice (kopija jednog teksta, koji mislim da je okej):
Ja nijesam nigdje spominjao ralziku izmedju telenovela sapunica vec izmejdu telenovela i humoristickih serija, upravo zbog toga jer si ti sam krenuo u raspravu i uproedjivanju ova dva zanra ;)

Shadow_Weaver
06.10.2007., 11:59
Sto sad to treba znaciti? To sto su nasi postigli neki nivo televise u glumi da je to dobro? Ako im je to bio cilj onda stvarno nemam rijeci :eek: Ja to preglumljivanje koje navodis ne bih nazvao karakteristikom vec pogresnom predrasudom koju ljudi stavljaju kao etiketu svim sapunicama i telenovelama, a koja je apsolutno netacna jer kao sto sam kazes gluma se razlikuje od pordukcije do produkcije. Nasi glumci su jako dobri i mislim da to PREGLUMLJAVANJE i forsiranje knjzievnog akcenta je apsolutno nepotrebno.Ali ti govoris da MORA postojati razlika u glumi izmedju zanrova....sto je apsolutno netacno i pogresno i opet se granici sa predrasudama.
I ja sam pisao za neke ugledne meksicke kriticare (Alvaro Cueva ) o popularnosti telenovela kod nas tako da mi definicije o razlici telenovela i sapunica stvarno nijesu potrebne :rofl: Opet kazem, u svijetu sam telenovela mnogo dugo (i polako se vadim iz njega s obzirom da me taj vid tv zabave sve manje zanima i okrenut sam serijama drugih zanrova i zemalja porijekla)

Ja nijesam nigdje spominjao ralziku izmedju telenovela sapunica vec izmejdu telenovela i humoristickih serija, upravo zbog toga jer si ti sam krenuo u raspravu i uproedjivanju ova dva zanra ;)

Znam da si to napisao, pa sam zato naknadno izmenio recenicu u "Pa ima CAK I razlike izmedju telenovele i sapunice" :mig:.

Naravno da nije dobro da su nasi kopirali glumu iz Televisinih serija (i ako oni to ne bi priznali ni za zivu glavu :D)... ali ko da ti na ovim prostorima napise tako dobar scenario kao za GLOBO-ve telenovele i to jos adaptira?

Mada meni ta prenaglasena gluma ne smeta. U americkim sapunica takodje ponekad prenaglasavaju glumu... ali mnogo redje nego u latino-telenovelama.

Evo sta na sve to kaze Vida Crncevic, scenaristkinja "LJiM" :):

"Svi žanrovi se sada prepliću. Ne možete napraviti sitkom bez elementa sapunice, niti porodičnu sagu bez toga. Ima situacija koje se ponavljaju u sapunicama, ali nema paralela sa 'Dinastijom' ili 'Dalasom'. Naša serija je radjena u najboljem maniru američke melodrame, nikako telenovele", ističe Basara.

cobras
06.10.2007., 12:03
Naravno da nije dobro da su nasi kopirali glumu iz Televisinih serija (i ako oni to ne bi priznali ni za zivu glavu :D)... ali ko da ti na ovim prostorima napise tako dobar scenario kao za GLOBO-ve telenovele i to jos adaptira?


Nije stvar u tome da nema nikog napisati originalni scenrio, stvar je u tome to nema dovoljno para koje su potrebne da bi se serija snimila po tim scenarijima. Ima mnogo mladih i talentovanih ljudi sa odlicnim idejama.....pare su problem.

Shadow_Weaver
06.10.2007., 12:13
Nije stvar u tome da nema nikog napisati originalni scenrio, stvar je u tome to nema dovoljno para koje su potrebne da bi se serija snimila po tim scenarijima. Ima mnogo mladih i talentovanih ljudi sa odlicnim idejama.....pare su problem.

Da, da... uvek te pare :ne zna:.

The One!
08.10.2007., 09:20
Da, da... uvek te pare :ne zna:.

Ej care, vidio sam intro i nešto malo iz prve epizode, moram da priznam da nije loše :D :mig: Jedino mi se ne sviđa u intru što svira harmonika u pozadini, to mi je malo bezveze, bilo bi bolje da je sama neka melodija...

Nego, a jel to neki remake meksičke sapunice ili originalna ideja jer nešto mi je malo poznato...:p

Shadow_Weaver
08.10.2007., 18:50
Ej care, vidio sam intro i nešto malo iz prve epizode, moram da priznam da nije loše :D :mig: Jedino mi se ne sviđa u intru što svira harmonika u pozadini, to mi je malo bezveze, bilo bi bolje da je sama neka melodija...

Nego, a jel to neki remake meksičke sapunice ili originalna ideja jer nešto mi je malo poznato...:p

Ne, ova sapunica nije remake. U intervjuima je scenaristkinja Vida Crncevic-Basara izjavljivala, da joj je kao okosnica data tematika "gospodin u godinama, tajkun sa znatno mladjom zenom". Ova serija je zamisljena kao sapunica, bez neke specialne price koja ce odredjivati dalji tok radnje i nekog ljubavnog para, koji ce biti u centru zbivanja.

Ti inserti ti nisu bas reprezentativni za celu seriju. Sama serija deluje jako glamurozna. U intro-u se koristi instrumentalna verzija pesme, a u outro-u vokalna verzija, koju peva Dado Topic. Pesmu u vokalnoj verziji mozes cuti i u promo-dzinglu za "Ljubav i mrznju", koji sam takodje postavio za download. Instrumental je meni bio lepsi kod "Jelene", ali zato mi je vokalna verzija ovde lepsa nego ona kod "Jelene" :mig:.

Evo sta je glumac Ivan Bosiljcic rekao pre pocetka snimanja nove sapunice "Ljubav i mrznja":

...o svojim planovima za budućnost glumac IVAN BOSILJČIĆ kaže...

***Posle dosta vremena dobili ste priliku da na malim ekranima dočarate odvratnog negativca. O čemu je reč?

- To je ponuda o kojoj treba još dobro da razmislim. Pregovori tek predstoje, ali je pilot epizoda već urađena. Reč je o seriji sa radnim naslovom "Od ljubavi do mržnje". Za mene je to veliki izazov jer sam dobio da igram najvećeg negativca Bojana Lazarevića, koji nosi traume iz prošlosti. Veoma je emotivan, uspešan čovek, ali i izuzetno nesrećan. Za ovu sapunicu, koja će se emitovati na Pinku, scenario je napisala Vida Crnčević, a režiju potpisuju Jug Radivojević i Vlada Aleksić.

Evo inace jedna zanimljiva vest na koju sam sasvim slucajno naisao:

Srpski FOX i hrvatski RTL udružiće snage i sa prvim danima jeseni krenuti sa snimanjem ex-yu franšize mega-uspešne latino sapunice "RUŽNA BETI" (Selma Heyek je sa velikim uspehom producirala američku varijantu iste) sa kombinovanom srpsko-hrvatskom glumačkom podelom. Više detalja uskoro.

Evo i nekih delova intervjuao Zeljka Mitrovica za "Jutarnji list":

• Uskoro pokrećete televizijsku informativnu redakciju u Zagrebu.

- Pokrenut ćemo multifunkcionalni ured koji bi trebao biti servis našem filmskom gradu, a pustit ćemo ga u rad sredinom listopada. Taj je ured zamišljen poput servisa hollywoodskom menadžmentu, odnosno filmskom gradu koji također pokrećemo u Beogradu, a riječ je o 12 studija u koje želimo dovesti hollywoodske projekte. Niskom cijenom i visokom kvalitetom želimo postati konkurencija Rumunjskoj, Češkoj i Bugarskoj. Taj ured bi bio vezan uz još jedan novi projekt.

Riječ je o 11. satelitskom programu koji pokrećemo, a zove se Pink News i zamišljen je kao balkanski CNN. Takav program ne može postojati bez redakcije u svakoj od zemalja iz regije. To bi za početak bila mini redakcija s desetak novinara i osnovnom tehničkom ekipom. To su dvije osnovne kategorije, ali u tom bi se uredu smjestio i servis za našu malu aviokompaniju te moguća podrška tvornici CD-a i DVD-a.

• A sapunice?

- Što se sapunica tiče, u Hrvatskoj nemamo dodatnih ambicija jer već imamo dobru suradnju s Avom i s njima funkcioniramo na takvoj razini da više ne razgovaramo o novim projektima, nego ih samo prihvaćamo i prikazujemo na tri naše mreže.

Posto je se njen "Lepi grome moj" mogao cuti u vise navrata u "Obicnim ljudima", evo ovaj deo intervjua :mig::

Ceca je sudjelovala u planiranju moje otmice

• Nekad je vaš odnos s Cecom bio prijateljski, a danas ste posvađani. Vjerujete li da je ona stvarno pomagala vašim mogućim otmičarima?

- Postoje naznake u tužiteljstvu da je bila jedna od onih koji su planirali moju otmicu i prema tim navodnima, ona ih je informirala gdje sam. Sve dok ne budem imao mogućnost doznati je li to istina, moj odnos s njom ostat će ovakav.

• Na Pink TV-u njezine se pjesme i dalje ne emitiraju?

- Ne. Pritom se postavlja pitanje imam li ja kao vlasnik medija pravo donositi odluke prema osobnom izboru, ali na mojoj televiziji nema ni Bacha, ni Mozarta, pa se nitko ne pita zašto je tako. Uređivačka politika može se definirati s obzirom na društvene okolnosti, makar nalikovale na privatne odluke pobuđene osobnim afinitetima.

The One!
08.10.2007., 19:05
Heh, baš si informiran...

Ovo za Cecu sam čuo i mislim da nisu samo ''Lepi grome'' puštali nego i ''Prljavo, prljavo'' no nije važno.

Ovo za balkanski CNN zvuči zanimljivo :mig:

P.S: Imaš privatnu poruku, ne znam jesi vidio?!

Shadow_Weaver
09.10.2007., 00:32
Zabava
Maja Noveljić-Romčević u novoj „Pinkovoj“ seriji „Ljubav i mržnja“
Saga o srpskim bogatašima
Autor: N. Džodan | 08.10.2007 - 09:29

Pre nekoliko dana na Televiziji „Pink“ počela je da se emituje serija „Ljubav i mržnja“, porodična saga o ljubavima, spletkama i generacijskim sukobima članova savremene porodice srpskih bogataša. Jednu od interesantnijih uloga u seriji, lik novinarke Zdenke, igra Maja Noveljić-Romčević, glumica koju smo gledali i u serijama „Stižu dolari“ i popularnoj sapunici „Ljubav u zaleđu“.

- Igram novinarku Zdenku. Novinarku koja se trudi da čvrsto stoji na zemlji i svoju profesiju stavlja ispred svega. Impulsivna je i pomalo drčna, a najveća joj je slabost Miloš Lazarević, s kojim je u posebnom odnosu i tu je izvor mnogih zapleta - priča za „Blic“ Maja Noveljić-Romčević i dodaje: „Snimljeno je četrdeset epizoda i dalje se svakodnevno snima. Ne znam da li će me biti do kraja, to samo pisci znaju. Biće to iznenađenje i za publiku i za mene. Ekipa koja realiziju seriju je odlična. Juga Radivojevića znam odranije i rad s njim je pesma. I Vlada Aleksić i, naravno, Slobodan Šuljagić, kao i Jug znaju dobro svoj posao, a to je jako važno kada se rade ovakve serije koje imaju puno epizoda i kada je tempo ubrzan. Sa ovakvom ekipom reditelja mirno odlazim na snimanje jer imam veliko poverenje u njih.“
Serija „Ljubav i mržnja“ bavi se visokim društvom u Srbiji. Pitamo Maju da li serija realno odslikava životne priče današnjih tajkuna.
- Ja ne pripadam tom društvu i ne mogu vam sa sigurnošću reći da li je i koliko realno oslikano. Mislim da to nije toliko važno, ako su likovi i priča uverljivi. Da snimamo dokumentarac, onda bi to bilo bitno. Mislim da ovu seriju od drugih izdvaja zanimljiv zaplet, intrigantni karakteri, odličan izbor glumaca, dinamična režija... Cela ekipa, od prve do poslednje karike uživa u radu na seriji i verujem da će i publika to osetiti i da će uživati zajedno sa nama - priča Maja i objašnjava šta očekuje.
- A šta se očekuje od serija? Meni je važno da ono što gledam bude toliko uverljivo da me uvuče u priču i da je toliko dobro da nemam vremena da gledam „profesionalno deformisanim“ okom. Nadam se da će se publika na sličan način vezati za seriju i sa uzbuđenjem pratiti šta se sve dešava u našoj seriji - kaže Maja, a na pitanje ko je po njoj najsimpatičniji lik u seriji, kroz osmeh odgovara:
- Za najsimpatičniji lik je zadužena publika. Ona nepogrešivo zna da se veže za najboljeg i najiskrenijeg.
Maja je igrala i jednu od glavnih uloga u popularnoj hrvatskoj seriji „Ljubav u zaleđu“, koja je prikazivana i kod nas, na Televiziji „Pink“.
- Imala sam zahtevnu ulogu i naporan rad, ali sam imala podršku porodice i ekipe i sve je prošlo fantastično. Naravno da mi je iskustvo rada na prethodnoj seriji od pomoći. Meni naročito prija kad nemam velike pauze u radu, tako da sam ovaj posao s radošću prihvatila - kaže Maja koja je i sama ljubitelj televizije.
- Gledam sve što je u igranoj formi, prosto me prikuje za ekran. Ipak, ne uspe sve i da mi zadrži pažnju. Veliki sam probirač, ali svemu dam šansu, makar dve-tri epizode... - priča Maja kojoj godi kada je prepoznaju po nekoj TV ulozi.
- Prepoznavanje po ulogama koje radim za televiziju doživljavam kao aplauz u pozorištu. To mi je potvrda da ono što radim znači publici za koju radim.


Porodica bogataša
U seriji koju je proizvela TV „Pink“, u središtu radnje su bogati poslovni čovek (Branko Đurić), njegova znatno mlađa supruga (Adrijana Videnović) i članovi njihove porodice, koje igraju Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević, Ivan Bosiljčić, Milica Zarić i Ivana Popović. Veteran srpske glume Branko Đurić rekao je nedavno da u seriji tumači „tipičnog srpskog tajkuna“, koji je pozitivan lik jer pokušava da kao otac porodice izmiri njene članove i sličan je liku Blejka Karingtona iz američke sapunice „Dinastija“. Idejni tvorac i izvršni producent nove „Pinkove“ serije je Slobodan Šuljagić, koji je potpisan i kao režiser sa Vladom Aleksićem i pozorišnim rediteljem Jugom Radivojevićem, kome je ovo prvi posao na televiziji. „Ljubav i mržnja“ se prikazuje od ponedeljka do četvrtka u terminu od 20 časova.

Shadow_Weaver
11.10.2007., 18:59
Intervju za "TV Novosti":

NAJMUŽEVNIJI SU ONI MUŠKARCI KOJI VOLE ŽENE
NA TI... sa Milicom Zarić, glumicomPiše S. Bijelić

Već za svoju prvu filmsku ulogu, u “Skoro sasvim običnoj priči”, Milica Zarić (32) dobila je vredno priznanje - “Caricu Teodoru” u Nišu, za najbolju žensku ulogu. To je činjenica koja će uvek zauzimati važno mesto u biografiji ove 32-godišnje glumice, stalne članice Beogradskog dramskog pozorišta, kojoj je gluma u genima. Podsetimo, njen otac Dragan bio je glumac, brat Ivan (koji je u braku sa poznatom TV novinarkom Ivanom) takođe je u istom poslu...

Milicu trenutno gledamo u seriji “Ljubav i mržnja” koja će se u produkciji Pinka snimati do februara (igra uspešnu poslovnu ženu Ljubicu Lazarević, udatu za direktora klinike), a ima i ulogu u filmu “Zajedno” kojeg kao scenarista i reditelj potpisuje Mladen Matičević (priča o ljubavnom trouglu kojeg čine bračni par, suprug pisac i supruga arhitekta, kao i uspešni biznismen koji menja situaciju u njihovom životu). Njenog muža igraće Aleksandar Srećković Kubura, a biznismena i ljubavnika – Branimir Popović. “Čeka me i put u Makedoniju sa predstavom `Mala antologija smrti`, put u Niš sa `Kripsima` i kreće mi sezona u matičnoj kući gde igram sedam naslova, tako da nemam vremena za druge stvari. Dan mi je baš preispunjen”, kaže.

Milica voli da je zaljubljena, da putuje, čita, gleda dobre filmove, druži se sa dugogodišnjim prijateljima, upoznaje zanimljive ljude, voli Adu Bojanu, svoj posao, da se viđa sa svojom porodicom a naročito sa bratanicom Katarinom. Istovremeno, Milica je srećna osoba jer je, kaže, stvari koje ne voli uspela nekako da izbegne u životu: “Radim samo stvari koje volim”. Izdvaja da joj nisu draga ogovaranja, priče “ko, kad, zašto, gde...”, tračarenja... I, ne voli uludo da provodi vreme.

Miris tvog detinjstva je...?
- Dvorište na Konjarniku.

Koju pesmu kada čuješ obavezno se setiš “njega”?
- Nemam odgovor “na jedan”, ali sećam se letovanja i „Zbog jedne divne crne žene“. U to vreme sam bila plava pa mi je orkestar pevao „Zbog jedne divne plave žene“.

Jesi li od devojaka koje biraju, ili od onih koje čekaju da budu odabrane?
- Uglavnom ja biram.

Kakve muškarce smatraš najmuževnijim?
- One koji vole žene, a to se vrlo vidi. Mnogi se izdaju za neke mačo muškarce, a u stvari ne vole žene.

Kada slučajno sretneš bivšeg dečka: javiš mu se, ignorišeš ga, pomisliš da je šteta što nisi u najboljem izdanju...?
- Nemam neraščišćene račune tako da se uvek obradujem kad sretnem bivšeg dečka. Jednog, drugog, trećeg...

U rimejku kog filma bi volela da budeš glavna glumica: “Poštar uvek zvoni dva puta”, “Zgodne mlade”, “Sjaja u travi”...?
- Ne bih volela da igram u rimejku, jer je nemoguće igrati u holivudskom. Toliko se još ne zanosim. Pre sam za novu ulogu.

Kada je dobro biti plemkinja, a kada prostakuša?
- Mislim da je dobar miks kada neko može da bira šta će da bude u određenom trenutku. Ali ne volim da budem prostakuša. Pre bih birala da budem plemkinja, u ma kojoj situaciji.

Čime te je najlakše “podmititi”?
- Kokicama (smeh). Bioskop i kokice...

Na koji proizvod si toliko “navučena”, da ti je žao što te nisu angažovali da budeš njegovo zaštitno lice ili promoterka?
- Kreme za lice marke “šiseido”. I sladoled.

Jesi li pravi primerak šopoholičarke ili znaš neke cake za zauzdavanje te strasti?
- Nisam kupoholičarka. Idem u šoping samo kada mi je nešto potrebno i ne lečim nijednu boljku kupovinom. Nisam dobar kupac. Kupujem stvari kad su mi neophodne. Pre ću da odem u kafanu i da jedem, nego što ću kupiti neku krpicu ili kozmetiku.

Kako se izvlačiš iz deperesija?
- Gledam filmove besomučno. I čitam knjige. Kada sam van kuće to znači da sam dobro raspoložena.

U kritičnim životnim situacijama, kakvu mantru ponavljaš?
- Sutra je novi dan.

Šta ti je neophodno za dan koji bi nazvala savršenim?
- Samo osoba koju volim, pa bilo gde, bilo kada, bilo kako...

Čime uvek meriš količinu svoje zaljubljenosti?
- E, to je kod mene dosta nezgodno pitanje, pošto se histerično zaljubljujem ali i odljubljujem. “Ja pijem piće sa santama leda”, što bi rekao moj najbolji drug. Nemam meru. Naučila sam da kod sebe prepoznam tu zaslepljenost i zaluđenost i da joj ne verujem, jer je ona stvar određenog trenutka.

Za koje mesto na planeti bi sutra spakovala kofere?
- Za moj dom, a to je ovde. Dom je nešto za šta se ja vezujem. On može biti gde god su ljudi koje volim, mada ja volim i svoju zemlju, i svoj grad, i svoj kraj... U neku ruku sam lokal-patriota, ali vezujem se za dom kao pojam mira i ljubavi, a ne za neko podneblje.

U kom svetskom lepotanu prepoznaješ ono nešto što bi moglo da te ostavi bez daha?
- U Havijeru Bardemu.

Bez kog rituala ne bi mogla zamisliti dan?
- Bez jutarnjeg ispijanja kafe, a tu ne mislim bukvalno na čin kad gutam kafu nego na koncentraciju, organizaciju u glavi, pripremanje za ulazak u novi dan. Ne mora to da bude kafa. U obzir odlaze i “cedevita”, limunada ili neki drugi napitak.

Šta nikada ne bi pozajmila drugaricama?
- Pozajmila bih im i dala apsolutno sve. Osim stvari koje se podrazumevaju da nisu za deljenje.

Žao ti je što u životu nisi imala hrabrosti da...?
- Da probam da živim negde drugde, u vreme kad sam bila u tinejdž godinama, kada su roditelji hteli da me pošalju u Ameriku da završim srednju školu. Odbila sam jer sam mislila da mi je super ovde. Posle sam otišla na studije u Novi Sad, što je ipak samo sto kilometara od Beograda, ali mi je žao što nisam probala život u stranoj zemlji. Mislim da je sad kasno da se selim i da glumim negde van.

Volela bi da si rođena u doba...?
- Art dekoa.

Kako na tebe deluje pun Mesec?
- Nisam primetila da deluje, jedino mi je lepo da gledam u pun Mesec. To mi je baš romantično. Eto, tako deluje.

Od koga si dobila najlepši kompliment i kako on glasi?
- Najlepše komplimente dobijala sam od oca, to je verovatno onaj “Elektra sindrom”. Bezbroj ih je bilo.

Koja je najgora muška osobina?
- Nemoć. Možda to i nije osobina nego stanje, a onda se to reflektuje na raznim nivoima. I to su nesrećni muškarci, muškarci koji ne vole žene.

A ženska?
- Ne znam. Moje prijateljice su sve bezgrešne i divne i nemaju loše osobine.

Da li se na kilometar vidi kada si zaljubljena?
- I dalje od toga (smeh). To se baš vidi i ja to i ne krijem. Pa, jel` jesam? Šta ti vidiš?

Da si opuštena, raspoložena... Zaljubljena?
- Pa, eto...

Šta više mrziš, rođendane ili novogodišnje dočeke?
- Auuu, mrtva trka. Imala sam nekoliko dobrih novogodišnjih provoda, mada to ne ostavljam kao datum u kalendaru kad moram da se veselim, a imala sam i par dobrih rođendana. Ali, kako sazrevam i ulazim u srednje doba, ti datumi su mi prijemčiviji.

Da li ti je neki telefonski poziv promenio život?
- Jeste. Telefonski poziv mi promeni i dan, i poslovni a bogami i privatni. Neko može izuzetno da me obraduje kad me pozove.

Ko ili šta na tebe deluje kao “bensedin”?
- Moj brat. Najbolje me poznaje. Sa njim najiskrenije i najdublje mogu da pričam. Pošto je Devica u horoskopu strašno je analitičan, pametan i topao. Beskrajno me voli i ja njega. Najintimnije može da me posavetuje i znam da je to uvek najdobronamernije. Uz njegovo obrazloženje i priču uvek dođem do najboljeg mogućeg rešenja kako da se prema nečemu postavim.

Moćno se osećaš kada obučeš...?
- Dobro se osećam u svojoj koži i to je najvažnije. Oblačim se u zavisnosti od prilike ili toga kako se osećam. Trenerka ili satenska haljina i štikle, svejedno je.

Kako izgleda tvoja žuta minuta?
- Grozno. Postoji jedna anegdota. Čak i kad sam dobro raspoložena imam “napade”, a to je mnogim ljudima previše. Kada je moj prvi dečko u životu dolazio kod mene – tada sam bila u srednjoj školi i živela sa roditeljima – toliko sam ga davila u sobi da nije mogao da izdrži. Žalio se mojoj mami: “Gospođo Bebo, mogu li sa vama malo da sednem, ona je nepodnošljiva!” Mislim da je to moje histerično dobro raspoloženje teže podnošljivo, jer kada sam neraspoložena povučem se i ćutim.

Bajku o sebi, koja počinje sa “Bila jednom jedna Milica”, rado bi završila rečenicom...?
- Živim apsolutno sadašnji trenutak i nemam vizije, bajke... Imam neke želje i trudim se da ih ostvarim. Trudim se da živim trenutak. To je za moje godine najbolja stvar.

TUTUOLA
12.10.2007., 23:54
Mislim, da se razumemo... ti imas pravo na svoj stav, ali reci da je scenografija "Ljubavi i mrznje" grozna, da je sapunica dosadna, je bezveze. "Ljubav i mrznja" se snima u pravoj vili, ne kao AVA-ine ranije serije u nekim filmskim studijima, a snime samo spolja neku vilu. A zapleti u hrvatskim telenoevalama su kao bili bolji???

Ali jeste grozna scenografija, to JESTE sapunjara i dosadna je!

I potpuno je svejedno gdje se snima, ovisi o redatelju oće li pokazat kablove, reflektore i sranja kao u 'Običnim ljudima'. Sve se može kad si profi. Ili ćeš reći da prava vila i pravi dijamanti čine uspješnicu? Ma daj...

Ma tko je poredi sa hrvatskim sapunjarama? Ja sam podjednako pljuvao i 'Jelenu' i 'Obične ljude'. Zaslužili su.

Shadow_Weaver
13.10.2007., 02:42
Ali jeste grozna scenografija, to JESTE sapunjara i dosadna je!

I potpuno je svejedno gdje se snima, ovisi o redatelju oće li pokazat kablove, reflektore i sranja kao u 'Običnim ljudima'. Sve se može kad si profi. Ili ćeš reći da prava vila i pravi dijamanti čine uspješnicu? Ma daj...

Ma tko je poredi sa hrvatskim sapunjarama? Ja sam podjednako pljuvao i 'Jelenu' i 'Obične ljude'. Zaslužili su.

A ko to sada pa dovodi u pitanje, da je serija "Ljubav i mrznja" sapunica :ne zna:??? Naravno da jeste sapunica.

Hajde, neka bude da je scenografija stvar ukusa... mada je meni dobra :).

Nikada nisam rekao da (samo) prava vila i pravi dijamanti cine sapunicu ili telenovelu uspesnom :kava: - ali cine je svakako autenticnijom. Ili hoces reci da je bolje, da se koriste/i kamin od plastike (sa vatrom od zuto-crveno-narandzastog celofana), prozori koji su neprovidni (kao oni u kancelarijama Jurakovih u VM), zidovi od kartona, bizuterija... ???

Jedini set, koji bi po meni mogao biti bolji u "Ljubavi i mrznji" je privatna klinika.

A da je serija "dosadna" je cista nebuloza. Jednan pokusaj samoubistva, dve ucene, jedan infarkt, jedna nezeljena trudnoca, dolazak misteriozne zene, upoznavanje tajanstvenog decka, jedna saobracajna nesreca, teror zute stampe, jedan otac narkoman, jedan muz alkoholicar, ozenjen covek sa dve ljubavnice... (u prvih osam epizoda) se moze nazvati svacim, ali zasigurno ne "dosadnim" :D.

Ko uporedjuje srpske i hrvatske sapunice i telenovele? Mi! Zanimljivo je, da se uporedjuje sta su snimili ovi i oni :mig:.

Da si ti, kako sam kazes, podjednako "pljuvao" i jedne i druge sam imao prilike da procitam. Samo se pitam, zasto se nesto mora "pljuvati"? Zasto se nemoze reci "meni se ne dopada iz ovih ili onih razloga"... pa da se razmenjuju misljenja, cemu inace i sluzi forum.

Pa ne bi se bas slozio, da je stvar reditelja, da li zeli da pokaze (plasticne) televizore bez kablova, odslikavanje reflektora u naocarama glumaca, menjanje frizura u istim scenama... to se naziva "filmskim greskama". Ali emisija "Bau-Bau" je nas naucila da toga ima i u Hollywood-u :mig:, tako da je AVA-i sve oprosteno.

Shadow_Weaver
13.10.2007., 04:05
Kritika iz lista "Politika":

TV barometar
Pinkov jesenji paket
Najubedljivija je domaća sapunica „Ljubav i mržnja“, po scenariju Vide Crnčević-Basare i Basquiera Pierrin, u režiji Slobodana Šuljagića, Vladimira Aleksića i Juga Radivojevića


Držeći se nepisanih zakonitosti komercijalne televizije, Pink je početkom jeseni uveo u svoj program niz novih emisija i serija. Paket programskih izmena još nije do kraja poznat. Načinjene su nezaobilazne, ohrabrujuće promene u Nacionalnom dnevniku. „Vikendviziju“ vodi Irena Karaklajić a uvedena je i nova emisija ”Nedeljno popodne sa Leom Kiš”... Prikazuje se hrvatska serija „Ponos Ratkajevih“, a mnogo se forsira i kviz „Ćao, Darvine“. „Agencija SIS“ je proširena u „Kafanicu blizu SIS-a“. Koliko su uspešne, dobro zamišljene i realizovane pokazaće rejtinzi, a što se tiče kritičkih ocena na ovom TV kanalu nikada nisu baš mnogo marili šta misli kritika. Uvek teraju po svom.

Domišljati dijalozi. – Ispravno se opredelivši za sopstvenu igranu produkciju, posle humorističkih serija „Mješoviti brak“ i „Ljubav, navika, panika“, pa i „Premijera“, čini se da se sada stiglo do tačke kada se produkcioni napor može smatrati relevantnim, zaslužuje poštovanje i nepotcenjujući pristup.

Izvesne atribute originalne domaće sapunice poseduje nova serija „Ljubav i mržnja“, po scenariju Vide Crnčević-Basare i Basquiera Pierrin (ko se krije iza ovog imena?), a u režiji Slobodana Šuljagića, Vladimira Aleksića i Juga Radivojevića. Deluje najubedljivije. To je gradska, moderna hronika čiji je nesumnjivi uzor bila čuvena američka „Dinastija“, sa isprepletanim odnosima unutar bogate porodice Lazarević, a svim elementima življenja na ovim prostorima. Njene pretenzije su ograničene, ali efikasne. Cilj joj da zabavi, zagolica maštu, malo otvori ljubavne i porodične tajne onih koji sve imaju a, ipak, nisu srećni. Da pokaže da niko nije sam po sebi ni dobar ni loš, ali šta će prevagnuti zavisi od okolnosti, emotivne stabilnosti, dosade i besa, izneverenih očekivanja. Kako to već sapunica kao žanr nalaže, kod Lazarevića se nagoveštava potisnuta neuroza, niko od njih nije preboleo nestanak supruge i majke koja je bila stub porodice. A novopridošla maćeha je iskompleksirana i moralno problematična… .

„Ljubav i mržnja“ ima brz, verbalni tempo, domišljate, životne dijaloge i radnju koja se, istina, usporeno, ali, ipak, bez preterane gnjavaže kreće napred. Valja sve to razvući do stote epizode kada će sve biti razjašnjeno. Ili tek onda zakuvano? Nekako se mora opravdati naslov; sudariti ljubav i mržnju ili ih izjednačiti… .

Ko je stariji, kćerka ili majka. – Serija uvodi na male ekrane nova TV lica, što je, takođe, osveženje. Odličan je Branko Đurić na čelu klana, u ravnoteži sa isto tako glumački solidnim Mladenom Nelevićem, u ulozi (ne)prijatelja i advokata. Dobro se snalazi i Andrijana Videnović u ulozi porodične neurotičarke i preljubnice. Katarina Radivojević, valjda, nije imala bolju TV ulogu još od „Policajca sa Petlovog brda“, a lik snajke, koji tumači, fino nijansira i Milica Zarić. Ne treba zaobići Maju Noveljić-Romčević, kao ni Borisa Komnenića u epizodnoj ulozi. U ulogama (neobrijanih) sinova pojavljuju se Ivan Bosiljčić i Nebojša Ljubišić, zreo za ulogu pijanca, ali, možda, prestar za ulogu sina u ovoj glumačkoj konstelaciji. Kao što pomalo smeta što Jelica Sretenović igra majku Kaći – Andrijani Videnović, a one su skoro vršnjakinje. Stvarno, ko je stariji, kćerka ili majka? Za seriju koja u izvesnom smislu pretenduje na glamuroznost, možda bi scenografija i kostimi mogli da budu skuplji, ali, izgleda, još se nije ušlo u tu produkcionu fazu. Veća, gastarbajterska raskoš viđena je u „Mješovitom braku“ i nekim drugim serijama.

Izvesno, posle dve–tri sedmice prikazivanja, može se sa sigurnošću tvrditi da „Ljubav i mržnja“ može imati zavidnu TV budućnost, ako autore scenarija posluži inspiracija, ne otkaže rediteljska racionalnost u rešavanju dramaturških čvorova i ako se istraje u nameri da se pokaže kakao se i kod nas mogu pratiti savremeniji tokovi televizijske produkcije. Rejtinzi iz protekle sedmice pokazuju da je „Ljubav i mržnja“ (omnibus verzija u nedelju) pronašla svoju publiku i da je, nećete verovati, potopila „Grand šou“. I to je nešto.
Branislava Džunov
[objavljeno: 12.10.2007.]


Intervju Katarine Radivojevic za crnogorski "Nezavisni Dnevnik Vijesti":

RAZGOVOR S POVODOM: KATARINA RADIVOJEVIĆ

Još želim da igram dobre djevojke


Katarina Radivojević, prvi susret sa kamerom imala je u televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda", gdje je igrala Sonju, kćerku Ljubiše Samardžića. Kada je završila Akademiju, dobila je šansu i zaigrala naslovnu ulogu u filmu "Zona Zamfirova", reditelja Zdravka Šotre, pored najvećih imena jugoslovenskog glumišta. Uloga Zone nagrađena je za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Poslije velikog uspjeha u ovom filmu, mlada Zone je dobijala mnoge uloge, među kojima su i one u filmovima "Lavirint", "Pljačka Trećeg rajha" i Potera za Sreć(k)om. Trenutno je gledamo u seriji "Ljubav i mržnja" koja se emituje na Televiziji "Pink".
Ą Dugo te nije bilo u domaćim serijama, da li je razlog tome što se nije pojavio pravi scenario ili ti zapravo nijesu ponudili dobre finansije?
- Nekako sam u svojoj dosadašnjoj karijeri sebe odredila kao filmsku glumicu, ali usljed nedostatka pravih rola na filmu, što je uslovljeno opštom krizom i materijalnom i kreativnom jednako na srpskom filmu, odlučila sam da prihvatim ovako jednu veliku seriju, kakva je "Ljubav i mržnja". Naravno da mi svi radimo za novac, ali uvijek je uslov kvalitet u odabiru nekog projekta. Mislim da je serija atipična za naše uslove, biće edukativna i sigurno pozitivna, to je ono što ja garantujem.
Ą U seriji "Ljubav i mržnja" imaš zanimljivu ulogu. Koliko ti je ona bliska, ili da li si se u njoj pronašla?
- Igram bivšu manekenku Ivanu koja je udata, što je potpuno različito od mene koja za sad na to i ne pomišlja. Volim što je otvorena i iskrena kao i ja, što vjeruje u ljubav, obožava svog supruga. Priznajem da sam neku vrstu infantilne impulsivnosti dodala liku, naravno u dogovoru sa piscem. Pozitivna je i dobronamjerna, još želim da igram dobre djevojke.
Ą Glumačka ekipa je dosta raznolika. Koliko je za jednog glumca važan pravi odabir kolega u nekom projektu?
- Volim različite podjele, kad to kažem mislim da nije nužno uvijek igrati sa istim kolegama, tako da je u ovom slučaju za mene to sjajno iskustvo.
Ą Dosta si angažovana kada su pozorište i film u pitanju. Snimala si mnoge filmove, a neki će tek sada imati premijeru. Snimanje filma "Čarlson za Ognjenku" počelo je 2005. Otkrij nam o kakvoj se ulozi radi?
- Igram Malu boginju, odlučnu i hrabru, preteču moderne djevojke sa početka 20. vijeka. Obožavam tu ulogu, najbliža je meni od svih do sad.
Ą Reci nam nešto o tvojoj ulozi u filmu "SOS".
- Danka učiteljica iz unutrašnjosti, veliki borac, čak od onih žena koje ne biraju sredstva da dođu do cilja, ali u suštini dobre duše.
Ą Da li ćeš skorije zaigrati u nekom novom filmu, seriji?
- Ne volim mnogo da pričam prije realizacije projekta.
Ą Crnogorska publika je imala priliku da te vidi u pozorišnoj predstavi "Ukroćena goropad". Kakva iskustva nosiš sa te predstave?
- Sjajna! To je izuzetno zahtjevna predstava, ali igrati je sa dobrim glumcima, prije svega mislim na Andriju Miloševića kao glavnog partnera, je zaista zabavno. Baš sam srećna što sam odigrala i tu neukroćenu ljepoticu, kako volim da je zovem.


F.JOVANOVIĆ

Shadow_Weaver
19.10.2007., 04:21
Intervju Ivane Popović za "Građanski list":

Volela bih sve da probam

Novinar: B. Drašković


Mlada beogradska glumica Ivana Popović u fokus medijske pažnje došla je angažmanom u filmu Promeni me, u kojem igra modernu urbanu devojku Becu zbog koje glavni junak filma (Mima Karadžić) počinje čudno da se ponaša u svojim pedestim godinama. Zapažena uloga Bece u filmu Promeni me otvorila joj je vrata za ulogu Olje u TV seriji Ljubav i mržnja, koja se ovih dana emituje na TV Pink. Ivana je još student glume na Fakultetu dramski umetnosti u Beogradu. Učestvovala je dosad u realizaciji mnogih studentskih filmova, između ostalih, tumačila je ulogu Jelene u filmu Minus reditelja Pavla Vučkovića, koji je ove godine na festivalu u Kanu dobio treću nagradu u kategoriji "Sinefondasiona". O svom prvom većem profesionalnom iskustvu pred kamerama za Građanski vodič Ivana Popović kaže.

– Uloga Bece nije bila toliko zahtevna koliko mi je na samom početku izgledala strašno. Kad sam dobila ulogu na kastingu, i pre nego što sam ušla u proces snimanaja, imala sam mali teret budući da je reč o velikoj ulozi, a meni je to bilo prvo iskustvo, pa onda činjenica da smo bili ograničeni vremenskim rokovima... Tako da me sve to malo zaplašilo. Ali sad mogu da kažem da smo zaista lepo radili, da je snimanje proteklo dobro, kao i da je cela ekipa bila zagarejana da stignemo da uradimo film u predviđenom roku i da na kraju imamo razloga da slavimo.

Gde si pronašla motivaciju da opravdaš svoj lik?

– Motovacija mi je bila upravo to što nisam morala suviše da je tražim. Beca je jedna normalna devojka iz Beograda, kakavih ima mnogo. Stevan Korpivica u scenariju nije nikako hteo da je obeleži, a onda sam se ja potrudila da napravim od nje da ne bude dosadna. Da je uradim prirodno iz sebe i da joj dam životnost da bude uverljiva. Beca mi je bliska samim tim što je mojih godina i što mogu da razumem te probleme koje ima. Nemam, naravno, to ljubavno iskustvo sa starijim čovekom i nisam sigurna da bi to moglo da mi se desi. U tome je jedina razlika između nas dve. Sve ostalo je potpuno razumljivo i nisam imala neke probeleme da moram dugo i teško da ulazim u situaciju i problem.

Koliko ti je u radu bila značajna podrška tvog starijeg partnera u filmu, glumca Mime Karadžića?

– Mima je izuzetno duhovit, šarmantan i zanimljiv lik. Dešavalo mi se često da mu se zasmejem u kadru. Bio mi je od velike pomoći. On je partner kojem se sve veruje i naša komunikacija je bila vrlo živa i uverljiva. Važno je da se partneri gledaju, slušaju, prate...

Odnedavno gledaoci "Pinka" mogu da te gledaju u seriji "Ljubav i mržnja". Da li su ova dva angažmana neka vrsta odskočne daske za tvoju karijeru?

– Da, radim TV seriju Ljubav i mržnja na TV Pink. Igram ćerku, mladu Olju, koja je, za razliku od smirene Bece, buntovna i brza na jeziku. Ova serija me dosta okupira, snimili smo oko 40, a planira se još 60 epizoda. Videćemo šta će se dešavati. Stvarno mi je rano da sad zaključujem. Treba i film da zaživi i da dobije svoj put. Mogu samo da se nadam da će to biti "odskočna daska".

Šta je s pozorištem?

– Nažalost, nemam nikakav angažman, mada imam želju da radim u pozorištu. Ostala su mi još dva ispita da diplomiram u klasi Dragana Petrovića, i nadam se da ću ući i u pozorište, mada mi je film mnogo bliži. Volela bih sve da probam jer imam utisak da mogu sve. Glumica čije bih uloge volela da nasledim ili makar slične jeste Nikol Kidman. Odigrala je briljantno toliko različitih i uzbudljivijih uloga, i ne znam da li postoji neka bolja glumica od nje. Toliko je precizna, odmerena, i njeni krupni kadrovi su fantastični.


Iz dnevnog lista "Blic":

Radujem se ulozi oca
Autor: N. Džodan


Glumac Milan Kalinić priključio se ekipi glumaca koji igraju u popularnoj domaćoj seriji „Ljubav i mržnja“ koja se emituje na Televiziji „Pink“. Pored toga, i dalje četvrtkom razrešava neverovatne ljubavne situacije kao voditelj emisije „Sve za ljubav“, svake nedelje na sportskom terenu spretno čuva mrežu FK Banja i raduje se velikom događaju - uskoro će postati otac.

- Za sada sam snimio samo jednu epizodu serije „Ljubav i mržnja“. Iako još nisam sasvim upućen kako će se razvijati moj lik, igram tajanstvenog gospodina Zlatića, mladog političara koji će da unese nove preokrete u seriji. Čini mi se da je ovo dosta kvalitetan projekat koja se razlikuje od drugih, a podseća na poznate američke serije iz osamdesetih godina - kaže Milan Kalinić u razgovoru za „Blic“.

Iako se čini da ima mnogo obaveza, on kaže da je sve stvar dobre organizacije.

- Ne radim ja mnogo, ali ljudi su stekli naviku da me redovno gledaju u emisiji „Sve za ljubav“ pa se čini kao da mnogo radim - priča Kalinić i dodaje da se privikava na novu koleginicu Irinu Radović koja je zamenila Sanju Marinković.

Milan će uskoro dobiti još jednu lepu ulogu, ali ovoga puta životnu. Milanova supruga Sandra će se poroditi na proleće. Milan će postati otac i ne krije svoju radost.

- Jedva čekam da postanem otac. Otprilike znam šta me sve čeka uskoro i svestan sam da ću morati nečega da se odreknem. Još uvek mogu sve da postignem, ali videću kako ću da se organizujem kada nam se proširi porodica - kaže Kalinić.

Golman
Kalinić svake nedelje čuva mrežu FK Banja. Pre dva dana je, prema pisanju „Sportskog žurnala“, bio igrač utakmice.
- Zadovoljan sam kako branim, ali o tome neka drugi govore. Zaista dajem sve od sebe.

Shadow_Weaver
19.10.2007., 04:44
Intervju Andrijane Videnović i Branka Đurića za "Ilustrovanu Politiku":

PRIČA SA NASLOVNE STRANE:
ANDRIJANA VIDENOVIĆ I BRANKO ĐURIĆ ŽIVOTNI I POSLOVNI PARTNERI

Srpska Aleksis i Blejk Karington

U novoj televizijskoj seriji “Ljubav i mržnja”, već je nazivaju našom “Dinastijom”, on je dobrica, a ona lepotica što spretno koristi sve adute kojima ju je priroda obdarila


Bračni i glumački par Andrijana Videnović (42) i Branko Đurić (58) već četiri meseca žive paralelne živote. U stanu na prvom spratu nove zgrade u blizini Bajlonijeve pijace i - u velelepnoj vili na Dedinju. Na Dorćolu, sa sinom Lukom, zaljubljenikom u košarku i od ove jeseni gimnazijalcem, oni vode miran porodični život.

A tamo, u ekskluzivnom delu Beograda, rezervisanom gotovo isključivo za diplomate i lokalne bogataše, za njih kao da nema mira i opuštanja. Toliko su odnosi među članovima porodice bremeniti generacijskim sukobima i spletkama.

Srpska “Dinastija”! Tako već nazivaju novu seriju Televizije “Pink” “Ljubav i mržnja”. Naš Blejk Karington se zove Bogdan Lazarević i tumači ga pomenuti Branko Đurić. Reč je o bogatom poslovnom čoveku, stožeru porodice, koji sve vreme pokušava da smiri uzavrele strasti svojih najbližih. Bogdanova znatno mlađa supruga Katarina, fizičkim izgledom samo podseća na nežnu i plačljivu Kristl Karington, ali je po karakteru pljunuta Aleksis.

- Prototip žene u Srbiji je suprotan američkom - kaže Andrijana Videnović koja u seriji igra Kaću Lazarević. - Ili, kako bi rekla Vida Basara, jedan od scenarista: “Kod nas su crnke pojam dobrote, a zloće su plavuše.” Ako budem omražena, to znači da sam dobro uradila ulogu. Zato, neka me mrze. Spremna sam na to.

Andrijana ima mnogo razumevanja za lik koji tumači. Kaća potiče sa sela, iz siromaštva, i pokušava da postigne nešto u životu sredstvima kojima ju je priroda obdarila. I uspeva da unovči mladost i lepotu. Odlično pliva u novom okruženju. Uvek kaže šta misli i ne ostaje nikom dužna.

- To se mnogima ne sviđa, ali može joj se, jer ima muževljevu podršku. Žena iza koje stoji moćan muškarac, moćna je dokle god je taj muškarac iza nje. E, sad, ima ona i svojih slabosti. Najveća je, svakako, ljubav prema sinu njenog muža, ali i slabost živaca što, kako će se kasnije ispostaviti, nije nimalo bezazleno. Postoji i tajna iz prošlosti koja će je, takođe, u jednom trenutku uzdrmati. Šta će se sa Kaćom i Bogdanom sve zbivati, to ne znaju ni scenaristi, a kamoli mi koji ih igramo.

Manje vidiš, manje patiš

A Bogdan Lazarević? Kakav je on čovek?

- On je dobrica - veli Branko Đurić. - Čak preterana dobrica. Upravo to sam zamerio piscima. Nije realno da je tip koji ima sve to što ima, tako naivan. Mora, ipak, da bude malo namazaniji, da bi plivao među ajkulama. Tipičan je pater familijas i najviše se bavi porodicom. Biznis je negde u drugom planu, što je, opet, malo čudno. On nije sasvim siguran u iskrenu ljubav svoje mlade žene, ali je voli, i zato ide linijom manjeg otpora u stilu: manje vidiš, manje patiš.

Andrijani i Branku se sviđa vila na Mačkovom kamenu gde snimaju svakog dana. Nije megalomanska i napravljena je s merom i ukusom. Jedino što ponekad nestaje struja.

- Ispod Belog dvora se mnogo gradi i kad treba priključiti neki objekat na električnu mrežu, onda isključe ceo kraj. Zbog toga smo izgubili nekoliko dana snimanja.

Učešćem u megaseriji “Ljubav i mržnja”, ovom bračnom paru se izgleda pružila šansa da dobro zaradi. Možda će se obogatiti i priuštili sebi sličnu vilu?

- Napišite: Andrijana i Branko su se slatko nasmejali! - sugerišu. Andrijana, ipak, dodaje:

- Nikad nisam maštala o bogatstvu te vrste. O vilama, bazenima... To, opet, ne znači da se ne bih snašla u nekoj velikoj i lepoj kući. Posle jedne ovakve serije u Americi, glavni glumci ne samo da bi dobro zaradili već bi im producenti sugerisali u kom kraju grada da žive i kakva kuća priliči zvezdama njihovog kalibra. Ta mašinerija je tamo ogromna. Jednom ovakvom megaserijom od sto epizoda, zaradili bismo za ceo život… Ali, u Americi.

Sa Slobodanom Šuljagićem, urednikom, izvršnim producentom i idejnim tvorcem “Ljubavi i mržnje”, Branko Đurić se dugo poznaje. Radili su zajedno neke predstave u Pozorištu na Terazijama i, sticajem okolnosti, posle dužeg vremena, ponovo su se videli na snimanju jedne od epizoda popularne “Pinkove” serije “Ljubav, navika, panika”. Tada je Šuljagiću sinulo da je Branko idealan za ulogu Bogdana u novoj sapunici. Znajući da je oženjen koleginicom Andrijanom Videnović, pitao ga je: “Je l' još onako lepa?” Kraj priče. Tako je ovaj bračni i umetnički par dobio posao o kakvom mašta većina glumaca.

- Razlog zašto smo Branko i ja svih ovih godina bili izvan medijske priče, jeste taj što smo počeli da živimo zajedno - priča Andrijana. - Godine 1992, u ono najteže vreme kad je trebalo sačuvati zdravu pamet, dobili smo sina. Jurnjava za poslom je bila u drugom planu. Bavili smo se kućom, detetom, porodicom. Upisala sam postdiplomske studije na psihologiji i počela da predajem scenski govor na prištinskom Fakultetu lepih umetnosti. Sad svake nedelje putujem u Zvečan na predavanja. Kao što vidite, dočekasmo da zaigramo u jednoj ovakvoj televizijskoj seriji. Kad-tad se neko seti da postojiš. Samo treba strpljenja. Kad ne juriš, ne očekuješ, ne utrpavaš se, uvek se dogodi. Velika je greška sedeti pored telefona i čekati. Kad ste u grču, neće vas niko pozvati. Čak ni dete ne možete dobiti. Opuštenost uvek priziva nešto pozitivno.

Ne računajući jedan studentski film, ovo je drugi put da su Andrijana i Branko poslovni partneri. I upoznali su se u “Zvezdara teatru”, kad su zajedno igrali u “Miševima i ljudima”. Uramljeni plakat te predstave na zida u njihovom domu, uspomena je na taj važan momenat u njihovom životu.

Prerano osedeo

Bila je zanosna Nevena Moreno u filmu “Varljivo leto 68”, nestašna Lilika u seriji “Zapisi iz Sivog doma”, te Ana Kos u “Doktoru Šusteru”, Slavica u predstavi “Mala” u “Zvezdara teatru”. On je, opet, pobrao sve komplimente ulogom mladog učitelja Danila Ilića u filmu Veljka Bulajića “Atentat u Sarajevu”. Posle je uglavnom igrao skojevce i partizane. Samo jednom je bio ljubavnik i to u komadu “La mama”, u svom matičnom Pozorištu na Terazijama.

- Da bi neko ovde igrao ljubavnika, mora da bude crn, rutav i nosat - smeje se Andrijana. - To je srpski prototip mačo mena. Pogledajte samo naše glumce koji su igrali zavodnike! Mada su više bili silovatelji, nego zavodnici. Pravih ljubavi gotovo da nije bilo na našem filmu.

Branko otkriva da je prerano osedeo, već u dvadeset i nekoj, i da je zbog toga imao neprijatnosti.

- To je genetski - kaže. - I deda i otac su bili sedi kao mladi. U drami Save Mrmka “Metak u leđa”, ofarbali su moju tada prosedu kosu u smeđu boju. Neprijatno sam se zbog toga osećao. Dok sam ofarban išao ulicom, činilo mi se da svi gledaju u mene: “Vidi pedera. Ovaj se farba.” Naravno da to niko nije primećivao. Kasnije su mi nekoliko puta zabašurivali sede vlasi nekakvim sprejom.

Naš istaknuti scenograf Miodrag Tabački je ponekad umeo da kaže: “Nekad smo Branka prepoznavali u gomili. Vidimo sedu glavu i znamo da je on. Sada smo svi posedeli, pa po tome više nije izuzetan…”

Zanimljivo je i kako su oboje počeli da se bave glumom.

Branko je završio tehničku mašinsku školu u rodnom Šapcu i, kako je to otac od njega očekivao, trebalo je da postane mašinski inženjer, zaposli se u “Zorki” i, možda jednog dana, bude čak i direktor. On je, međutim, odmah posle mature otišao u vojsku, pa na privremeni rad u Nemačku. Shvativši svu težinu gastarbajterskog života, vratio se u zemlju i u Beogradu iz cuga upisao glumu. Bio je među najstarijim studentima u klasi Predraga Bajčetića.

Sinu Luki se serija dopada

Andrijana je, pak, zavolela glumu tako što je čitala romane Tolstoja i Dostojevskog i sebe zamišljala u ulogama njihovih junakinja.

- Rođena sam u Prištini i sve do odlaska na Akademiju, živela sam u Kosovu Polju - kaže. - Moji roditelji su se godinu dana posle mog odlaska na studije, 1982. godine, preselili u Zaječar. Sve moje tadašnje želje i težnje bile su vezane za Beograd, grad koji sam smatrala najvećim i najlepšim na svetu. Njujork je bio predaleko da bi o njemu maštala. Bilo bi to kao kad bi sad moj sin Luka maštao o Mesecu.

Iako su joj Ana Karenjina i Grušenjka odredile sudbinu, nikad ih nije igrala.

- Eto, baš sada, kad smo počeli da radimo ovu televizijsku seriju, pomislila sam, kako bismo Branko, ja i mladi Ivan Bosiljčić, koji u “Ljubavi i mržnji” glumi mog pastorka u koga sam zaljubljena, igrali Karenjina, Anu i Vronskog!

Koleginica Gala Videnović joj nije sestra kako ih mnogi povezuju, niti su u bilo kakvom srodstvu.

- Očevi su nam iz Zaječara, a tamo prezime Videnović nije retko. Zanimljivo je da je Gala igrala Brankovu ćerku u Čavićevom filmu “Kakakv deda, takav unuk”, dok je njen muž Vladimir Aleksić, sada jedan od reditelja u seriji koju snimamo.

Branko najzad otkriva i kako se njihovom petnaestogodišnjem sinu Luki (iz prvog braka ima dve odrasle ćerke, Anu i Ivanu) dopalo pojavljivanje roditelja na malim ekranima, ali je imao i nekih ozbiljnih zamerki.

- Smešno mu je, recimo, kad Bogdan, to jest ja, u seriji oslovi Kaću sa “Dušo”. On tada umire od smeha. “Šta se smeješ - kažem mu. - Kao da nikad nisi čuo da mami i kod kuće kažem “Dušo”? Da, veli on, al' to nije tako smešno kao na televiziji.


Snežana MILOŠEVIĆ

Shadow_Weaver
22.10.2007., 02:25
Još jedan intervju.

Izvor: PRESS
INTERVJU... MARIJANA MIĆIĆ, glumica i TV voditeljka
NISAM JA ZA OŽENJENE
Atraktivna i zlobna medicinska sestra iz popularne serije „Ljubav i mržnja" otkriva ko je ona zapravo u stvarnom životu, kakve muškarce voli i šta ne bi trpela ni i od jednog partnera, pa bio on i doktorMarijana Mićić, glumica i jedno od zaštitnih lica produkcijske kuće „Emoušn", kaže da nikada nije imala dinamičniji period u životu, bar što se posla tiče. Pored toga što vodi emisiju „Veliki brat prilepak", Marijana snima seriju „Ljubav i mržnja" i igra u dve pozorišne predstave. Roditelje sreće u prolazu, s prijateljima se viđa povremeno, a kako kaže, dečko joj, srećom, ne živi u Srbiji, pa može da toleriše njena angažovanja koja joj nekada omoguće tek po tri sata sna. Iako je završila glumu, publika je do pre godinu dana mogla da je vidi isključivo u ulozi TV voditeljke.

- Sticajem okolnosti sam prvo to počela da radim. Poslovi su se ređali jedan za drugim. Pre godinu dana sam počela da radim i u pozorištu. Već sam imala dve pozorišne premijere i snimam seriju, tako da se nadam da će se stvari zaokrenuti.

n Mnogi mladi glumci se žale da za njih nema mesta i prilike da pokažu šta znaju. Da li si i ti to osetila na svojoj koži?

- Mislim da nije tako, ima mesta za sve. Ne slažem se ni sa onom pričom o klanovima koju često možete da čujete. To su čiste gluposti. Tako nešto može da kaže samo onaj ko ništa ne radi, pa se tako pravda.

n Gde se bolje osećaš, pred TV kamerama ili u pozorištu?

- Volim ja i jedno i drugo, ali se bolje osećam u pozorištu. Tih živih sat i po ne može ništa da zameni. U suštini, ja se nikada nisam bavila klasičnim voditeljstvom. Sve su to bili rijaliti-šou programi koji su jako slični i povezani sa glumom. U svakom slučaju je bolje kada se iz komercijale ode u umetnost nego obrnuto.

n Da li si ostvarena na profesionalnom planu?

- Ma gde, taman posla. Za svoje godine sam zadovoljna, ako gledamo na to tako da ja od svog posla mogu da živim. Radila sam toliko različitih stvari, da mnogi stariji voditelji ne mogu da se pohvale sa toliko različitih iskustava. Što se glume tiče, tu sam tek na početku.

n Kakve uloge priželjkuješ?

- Volela bih sve da probam.

n Radila si više rijaliti-šoua za „Emoušn", šta ti je najteže palo?

- Fizički mi je bio najteži „Jednostavan život", a psihički „Veliki brat". „Jednostavan život" smo snimali po tri meseca, na njivama radili teške fizičke poslove, i to na 40 stepeni. U „Velikog brata" sam ušla pomalo nespremna, a od tog projekta se mnogo očekivalo. Nisam to ranije gledala, pa sam na početku bila malo pogubljena, ali sam se brzo snašla.

n Da li ti je bilo bolje u „Jednostavnom životu" na selu ili moru?

- Više mi je prijao prvi serijal, jer smo bili sve vreme na jednom mestu. Mada mi je mnogo bilo gadno da muzem kravu, a to su me terali da radim. Bilo mi je odvratno da je uhvatim za vime. Bilo mi je gadno i da čistim štalu. Onda smo morali da naberemo ne znam ni ja koliko tona lubenica za prodaju. Jednom smo to radili na hiljadu stepeni, a drugi put po kiši i blatu, a na nogama smo imale gumene čizme broj 46.

n Da li si nekada mogla sebe da zamisliš kako čistiš štalu i muzeš krave?

- Nisam. Celog života sam išla na selo, ali nisam nikada tamo bilo šta radila.

n Da li ste Ana Mihajlovska i ti ostale u kontaktu s porodicom domaćina sa sela?

- Jesmo, baš smo se nedavno čuli. Oni su nama pomagali, a mi smo se trudili da im uzvratimo.

n Na moru si se oprobala i u kazinu. Prvo si dobila, a onda sve izgubila. Da li bi i u životu oprobala sreću u kockarnici?

- Nisam nikada to radila. Tada sam prvi put ušla u kockarnicu i jako mi se dopalo, valjda zato što mi je krenulo. Htela sam da idem ponovo, ali nam na snimanju nisu dali, a kasnije sam potpuno zaboravila na to. Nije to nešto što mene privlači.

n U kom projektu „Emoušna" bi učestvovala, ali ne kao voditelj? Da li bi bila ukućanin „Velikog brata"?

- Nikada. Ta vrsta zabave me ne zanima.

n Koji su motivi ukućana za učešće?

- Raznorazni. Svako ima neki svoj razlog, a da se ne lažemo, pare su svima motiv. Da nagrada nije toliko velika, niko ne bi pristao. A onaj ko kaže da je ušao u kuću samo radi zabave, taj nema život.

n Imaš li svog favorita među sadašnjim ukućanima?

- Nemam, a i da imam, ne bih rekla.

n Da li bi se venčala u „48 sati svadba"?

- Pred kamerama - nikad!

n Da li je to zato što ne bi mogla za dva dana sve da završiš?

- Ma, nije zato, mogla bih da se spremim za 48 sati. Nikad nisam razmišljala o svom venčanju, i to sad ne mogu da zamislim ni bez kamera, a kamoli sa kamerama. Nisam baš nešto romantična.

n Glumiš i u novoj seriji na TV Pink?

- Mnogo mi je lepo. Serija je super. A najviše mi se dopada to što mnogo mojih drugara koji igraju u nekim drugim serijama kažu da je naša serija mnogo dobra i voleli bi i oni da glume u njoj.

n Mnogi ovakvu TV produkciju nazivaju šundom?

- I ja sam volela da gledam „Bolji život", ali džaba. Ljudi mogu da pričaju da su serije nekvalitetne, ali sve gledaju ko ludi. A u ovoj seriji ništa nije nekvalitetno. Glumci su odlični i gluma je odlična, nema kerebečenja kao u španskim TV novelama.

n Da li se uloga ljubavnice i zloće poklapa sa tvojom ličnošću?

- Ne poklapa se nimalo. Ne bih ja to nikada tako. Prvo, ne bih se spanđala sa oženjenim muškarcem, a i kada bih to uradila, ne bih trpela to što doktor Vlada radi. A medicinska sestra Slavica je pomalo zloća, a ja to nisam privatno. Jedino što se poklapa jeste što smo obe jako zaljubljene.

n Pre nekoliko godina objavljena je slika na kojoj se ljubiš sa Anom? Kako to objašnjavaš?

- To je bilo pre tri godine. Ja samo mogu da kažem da se ne kajem zbog onog što sam uradila, već samo zbog onog što nisam, a toga ima mnogo.

n Priča se da vodiš uzbudljiv noćni život.

- To je tačno. Sad više ne idem na splavove, već samo u kafane pored i u sklopu pozorišta. Zasad mi je to najbolja zabava - odigram predstavu, pa u kafanu.

n Kakvi su ti profesionalni planovi?

- Što se „Emoušna" tiče, baš sam pre neki dan pitala gazdu kada će neka nova emisija, jer mi se radi, i on mi je obećao da će uskoro nešto biti. U pozorištu nastavljam sa „Mirandolinom", a prošle nedelje imala sam u „Kult teatru" premijeru predstave „Pastorala", koja će biti redovna na repertoaru.

Lažem kada pričam o dečku

n Da li si i dalje u staroj dugogodišnjoj vezi?

- Jesam. Da. A na koju mislite? Znate, ja uvek lažem o tome kad dajem intervjue.

n Pa na onu za koju kažeš da je duga, da dečko nije poznat, pa nećeš da otkrivaš njegov identitet.

- E, to jeste tačno. Ništa od toga nije laž. On ne živi ovde i to mi odgovara jer sam veoma zauzeta i ne bih mogla dovoljno da mu se posvetim.


MARIJA MAJSTOROVIĆ

Paravina
06.11.2007., 19:45
LJUDI SERIJA JE EXTRA!!!!

Apolon
13.11.2007., 16:40
LJUDI SERIJA JE EXTRA!!!!

može 1 pitanje kako vam se da no stop prepucavati:rolleyes: :rolleyes:

Shadow_Weaver
13.11.2007., 16:58
može 1 pitanje kako vam se da no stop prepucavati:rolleyes: :rolleyes:

A sto ne bi moglo? :)

Gospodjica se nije prepucavala, vec je samo navela da se njoj sapunica dopada.

Ja sam takodje svoje vreme napisao da mi je ta serija dobra, pa me je jedan clan napao bez ikakvog razloga... ocigledno je, da je na ovom forumu najbolje cutati ili pevati pesmu, koju svi ovde pevaju - cim imas svoj stav te ljudi napadaju :mig:.

Shadow_Weaver
16.11.2007., 00:00
Intervju sa Andrijanom Videnovic:

Žene su uvek hrabrije
Andrijana Videnović za TV novosti govori o Kaći koju tumači u seriji “Ljubav i mržnja”, suprugu, sinu, ljubavi i lepoti

Andrijana Videnović


Piše: A. Popadić

Starija televizijska publika veoma dobro pamti Loliku iz "Sivog doma", odnosno, Andrijanu Videnović, glumicu koja je proslavila ovaj lik. Oni mlađi upoznali su je tek pre nešto manje od dva meseca kada je na Pinku emitovana prva epizoda serije "Ljubav i mržnja". Ova serija, rađena po ideji Slobodana Šuljagića, za kratko vreme osvojila je simpatije gledalaca koji hvale ekipu sastavljenu od glumaca kojih dugo nije bilo na TV ekranima. Najviše pažnje izazivaju glavni glumci, Andrijana Videnović i Branko Đurić, supružnici i u privatnom životu, a ne samo na ekranu. Gledaoci za Branka kažu da je šarmantan i dostojanstven, a za Andrijanu da je veoma lepa i negovana žena. Uloga problematične Kaće koja je u braku s bogatim Bogdanom, a zaljubljena je u njegovog sina, izaziva pomešane reakcije, ali Andrijana u intervjuu za naš list kaže da je veoma zadovoljna kako je publika primila njen lik:
- Kaća je jedan od najzahvalnije napisanih likova u seriji. Hrabra, lepa, maštovita, zna da voli, a opet beskrupulozna, neurotična, iskompleksirana, pomalo dobra, malo više zla... Kaća, Katarina ili ako hoćete Kadivka ne ostavlja gledaoce, a posebno gledateljke ravnodušnim. One je mrze, razumeju, odvratna im je, ali im nije dosadna. To su želeli scenaristi. To sam htela da postignem i ja. Reakcije gledalaca mi potvrđuju da smo u tome uspeli.


Kako vam izgleda sva ova fama oko serije?
- Očekivala sam je. Naši TV gledaoci su, imam utisak, bili ozbiljno ljuti na "nas" jer ne umemo da napravimo porodični TV serijal koji će moći svakodnevno da prate, već su prinuđeni da u tom žanru uživaju gledajući serije uvezene od zapadnih suseda. Slobodan Šuljagić je rešio da im izađe u susret i potrudio se da realizuje ono što je bilo "osuđeno na uspeh": seriju od (najmanje) sto epizoda koju pišu vešti scenaristi Vida Basara i Baskjere Pjerin, režiraju iskusni reditelji Vlada Aleksić i Jug Radivojević, a u kojoj igra ekipa vrhunskih glumaca koji nisu "potrošeni" na našim mnogobrojnim TV stanicama.

Bez obzira koliko radite, televizija je, čini se, ta koja vas čini poznatim. Da li ste se navikli na novonastalu situaciju?
- Imala sam 20 godina kada sam se susrela s velikom popularnošću koju je prouzrokovala serija "Sivi dom" i lik Lolike koji sam igrala. I to je prošlo. Proći će i ovo. Vratiću se jednog dana, verujem, u slatku poluanonimnost u kojoj sam i dosad živela.

Šta se promenilo u međuvremenu: višak obaveza, manjak sna ili...? Ne možete da se žalite da ne viđate supruga dovoljno?
- Ne viđam ga ni previše... (smeh)

Ostaje li vam vremena za kućne obaveze?
- Vremena za kućne obaveze mora biti. Perem, peglam, kuvam...

Kako vaš sin Luka reaguje na celu ovu situaciju?
- Lepo mu je. Zasad. Ima češće “praznu gajbu” jer su roditelji zauzeti. Bolji mu je i prolaz kod devojaka. Mada, njegovo srce je zauzela već neko vreme jedna T.....

Kažete da pratite epizode "Ljubavi i mržnje". Šta sebi zamerate, a šta suprugu?
- Kad bi gledaoci prema meni bili kritični toliko kao ja, ne daj bože! A što se Branka tiče, divno igra. Toplo, iskusno, sigurno.

Kaća je spremna da se odrekne mnogih stvari zbog ljubavi. Koje su vaše granice u privatnom životu?
- Imam ih. Postoje granice.

A sad ona ženska pitanja... Komentari i muškaraca i žena uglavnom se svode na to da je Andrijana Videnović lepa žena. Pa, u čemu je vaša tajna?
- Mama i tata. Genetika. I... prestala sam da pušim!

Od koga dobijate više komplimenata, od muškaraca ili žena?
- Od muškaraca krišom. Od žena javno. Žene su uvek hrabrije.

Još radite kao profesorka u Zvečanu? Koji je najvažniji savet koji dajete svojim učenicima?
- Da, predajem dikciju budućim glumcima. Osim tajni zanata, ličnim primerom im pokazujem kako se mora imati strpljenja i raditi na sebi.

Budući da ste rodom sa Kosova i Metohije, a tamo i danas radite, koliko lično doživljavate sve ove aktuelne događaje?
- Veoma, veoma lično.


Izvor: PRESS
BASARA U TV SAPUNICI
Poznati srpski pisac Svetislav Basara u 46. epizodi serije „Ljubav i mržnja", za koju scenario piše njegova supruga Vida, glumi - samog sebeU klubu „KPGT", u kompleksu stare beogradske šećerane, juče je snimljena 46. epizoda serije „Ljubav i mržnja", koju je obeležilo gostovanje poznatog srpskog pisaca Svetislava Basare.

Na snimanju su bili i glumci Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević, Ivana Popović, Danijel Sič, Milica Zarić, Maja Romčević, Ivana Zekić i Boris Komnenić, ali je pažnja brojnih predstavnika medija koji su želeli da zavire u svet „Ljubavi i mržnje" uglavnom bila usmerena na ovaj književno-televizijski presedan.

Angažovanje bivšeg ambasadora SCG na Kipru zapravo i nije velika misterija. Jedan od naših najvećih savremenih pisaca u seriji igra samoga sebe, a za njegov angažman pobrinula se Vida Basara, scenarista „Ljubavi i mržnje", koja za Press kaže:

- Zadovoljna sam što je Svetislav prihvatio naš poziv i u jeku Sajma knjiga pristao da učestvuje u seriji da bi pomogao da naša priča, koja prikazuje promociju knjige jednog našeg junaka, bude što uverljivija - objasnila je za Press Vida, piščeva profesionalna i životna saputnica.

(A. R.)


Basara u „Pinkovoj“ seriji „Ljubav i mržnja“
Autor: (Beta) |


Književnik Svetislav Basara pojaviće se u jednoj epizodi sapunice o životu srpskih bogataša „Ljubav i mržnja“ koju emituje Televizija Pink.

- Meni je životni san da igram u sapunskoj operi, sada mi se ispunio i jako sam srećan - rekao je Svetislav Basara agenciji Beta, pošto je odigrao samog sebe za potrebe 46. epizode „Ljubavi i mržnje“, koja je snimana danas u prostoru Stare šećerane u Beogradu. U seriji se Basara pojavljuje na jednoj književnoj promociji. Na pitanje kakav je osećaj glumiti u „Pinkovoj“ seriji, Basara odgovara:
- Jako lep, pogotovo sa Katarinom Radivojević - kaže književnik. Dobitnik Ninove književne nagrade za roman „Uspon i pad Parkinsonove bolesti“ (2006) i pisac „Fame o biciklistima“, Basara (54) kaže da ipak ne namerava da nastavi „glumačku karijeru“, niti bi se pridružio u poslu supruzi Vidi Basari, koja je jedan od scenarista sapunice „Ljubav i mržnja“.

nebojsapetkovic
21.11.2007., 15:47
OD svih sapunica sa ovih prostora jedino sam gledao ljubav u zaledju! gde je Franjo FIser (mislim da se zove Zijad Gracic) odigrao vrhunski! i stvarno je faca, posle toga su isle jos neke serije, jedna sa Stefanom Kapicicem, i jos jedna zaboravih joj ime.... medjutim sad nisam ni poceo od pocetka da pratim Ljubav i Mrznju ali odjednom je pocela da me privlaci prvo sam je gledao na 15 min, pa celu epizodu, a sad kriziram kad propustim reprizu :)
Posebno mi se svidja pesma koju je otpevao Dado Topic, jel ima neko u mp3 formatu posto sam jedino skinuo sa youtube?
Najbolji je Ivan Bosljicic (glumi Bojana), izgleda volim te negativce :)
Jedino sto nema Zijada :)

Apolon
28.11.2007., 18:44
OD svih sapunica sa ovih prostora jedino sam gledao ljubav u zaledju! gde je Franjo FIser (mislim da se zove Zijad Gracic) odigrao vrhunski! i stvarno je faca, posle toga su isle jos neke serije, jedna sa Stefanom Kapicicem, i jos jedna zaboravih joj ime.... medjutim sad nisam ni poceo od pocetka da pratim Ljubav i Mrznju ali odjednom je pocela da me privlaci prvo sam je gledao na 15 min, pa celu epizodu, a sad kriziram kad propustim reprizu :)
Posebno mi se svidja pesma koju je otpevao Dado Topic, jel ima neko u mp3 formatu posto sam jedino skinuo sa youtube?
Najbolji je Ivan Bosljicic (glumi Bojana), izgleda volim te negativce :)
Jedino sto nema Zijada :)

jaoo molim te bio bi faca da je ostao da kraja gad, a ne na kraju se pokajao i postao dobrica.. bezeveze:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Shadow_Weaver
06.12.2007., 23:38
Intervju Katarine Radivojevic za "Press":


JOŠ ČEKAM PRAVOG!

Katarina Radivojević:"O braku zaista ne razmišljam, zasad uživam da budem sama!"


Mene ljudi ili vole ili ne vole, a ja baš i nemam preteranu potrebu da se dopadnem svakom... Kaća.

Pet godina nakon što je uspešno zavela Maneta kujundžiju, ali i brojne fanove najgledanijeg srpskog filma „Zona Zamfirova", glumica Katarina Radivojević se u velikom stilu vraća u naše TV živote. Već mesec dana na televiziji Pink četiri puta nedeljno emituje se serija „Ljubav i mržnja" (po tekstu Vide Basare i Baskvijere Pjerina, u režiji Slobodana Šuljagića, Vlade Aleksića i Juga Radivojevića), u kojoj Katarina tumači jednu od glavnih uloga - lik Ivane, snaje srpskog tajkuna Bogdana Lazarevića.

Dok srpska verzija „Dinastije" (u produkciji PFI - Pink films internešnal) stiče sve veći broj fanova, a glumačka ekipa svakodnevno u elitnom beogradskom naselju Mačkov kamen snima nove epizode, Katarina u intervju za Press otkriva da je tek sada otkrila čari rada na jednoj ovako ozbiljnoj filmskoj seriji:

- Pred početak snimanja serije „Ljubav i mržnja" rekla sam da je film moja prva ljubav, ali da mi situacija u Srbiji, takva kakva je, ne dozvoljava da čekam filmske uloge. U međuvremenu, naravno, razmišljam o egzistenciji pa prihvatam i neke poslove koji su možda manje kreativni. Ispostavilo se da je rad na seriji „Ljubav i mržnja" bio pravi potez, upravo zato što je i kreativan.

Koja je razlika u obavezama oko TV serije i filma?

- Zbog filma glumci obično moraju da ustaju rano i rade dok ne padne blenda, odnosno dok se ne smrači. Na snimanju serije je potpuno drugačije, radi se svakodnevno tokom nekoliko meseci, ali čini mi se ipak manje. Uglavnom se rade enterijeri tako da ne zavisimo od svetla, a to je u proseku po dva-tri sata dnevno, što je za mene baš fino. Hoću da kažem da nije naporno kao što ume da bude kada su u pitanju intenzivna filmska snimanja.

Budući da ste se proslavili kao filmska i pozorišna glumica, koliko vas lik Ivane u TV seriji „Ljubav i mržnja" inspiriše da napravite zapaženu ulogu?

- Svaka uloga, osim one koju odbijem, inspiriše me na određen način. Doduše, neke više, a neke manje. Činjenica je da se uvek potrudim da napravim „nešto", čak i kada uloga nije preterano zahtevna. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Slobom Šuljagićem i Vidom Basarom, uspeli smo da zajedno uokvirimo lik Ivane, a onda sam joj dodala malo svog karaktera, malo infantilnosti i kapricioznosti.

Kako ste se u seriji uklopili s Nebojšom Ljubišićem ?

- Sjajno. On je odličan glumac, tako da mu nije bilo teško da odmah osvoji sve moje simpatije, a i privatno je baš dobar čovek.

Šta moraju da prođu ljudi kojima dozvolite da vam priđu blizu?

- Ponekad sam suviše otvorena, tako da testovi ne postoje, a vreme sve pokaže. Mislim da imam i dobru intuiciju za te stvari. Nikad nisam volela zlatnu sredinu, a mislim da u njoj nikad nisam ni bila. Moj slučaj je da me ljudi ili vole ili ne. A ja baš i nemam preteranu potrebu da se dopadnem svakom.

Hoćete li uskoro da izgovorite sudbonosno „da"?

- O braku zaista ne razmišljam. Zasad uživam da budem sama.

NEĆU GOLOTINJU BEZ POKRIĆA

Kakve uloge odbijate?

- Ne prihvatam nikada one uloge koje nisu predodređene za mene, one koje podrazumevaju golotinju bez pokrića. Jer, neko misli da je dovoljno da poželi da skine Katarinu da bi je ljudi videli golu. Ne želim da igram nedovršene likove, u scenariju uloga mora da ima početak i kraj, i razlog zašto postoji.


Adelarda Radenović

Shadow_Weaver
13.12.2007., 21:55
Intervju Marijane Mićić za TV Novosti:


Volim da se ljubim, pa i pred kamerama
Marijana Mićić, glumica i zaštitno lice produkcijske kuće “Emoušn”


Piše M. Adžić

Marijanu Mićić do skora su gledaoci viđali kao voditeljku popularnih emisija produkcijske kuće “Emoušn” (“Jednostavan život 1 i 2”, “Leteći start”, “Hoćeš-nećeš”, “Veliki Brat-izbacivanje”, “Lažnjak” i “Srodne duše”), a nedavno im se predstavila kao glumica ulogom zavodljive i nestašne sestre Slavice u Pinkovoj seriji “Ljubav i mržnja”. - Mnogi se prijatno iznenade kada čuju da sam glumica po profesiji i dobijam samo pozitivne kritike. Drago mi je zbog toga i nadam se da ću imati sve više i više posla – kaže za TV novosti Marijana, koja pored snimanja serije nastupa u dve pozorišne predstave i vodi emisiju “Veliki Brat – prilepak”.

Poslednjih nekoliko meseci ima malo slobodnog vremena i kaže da joj je ovo najdinamičniji period u životu.
- Iako sam velika spavalica, ustajem što ranije da bi mi dan bio što duži. Sređujem kuću, viđam se sa prijateljima, idem u pozorište... Družim se i sa kolegama kad god imam vremena – priča Marijana, koja je ranije bila poznata po tome što je vodila uzbudljiv noćni život. Više ne ide na splavove, ali je zato redovan gost u kafanama pored i u sklopu pozorišta. O ljubavnom životu izbegava da priča, ali priznaje da je jako zaljubljena u dečka sa kojim je dugo u vezi i čije ime ne želi da otkrije jer nije iz sveta poznatih.

Misliš li da će te uloga sestre Slavice, u veoma gledanoj seriji “obeležiti” kao glumicu?
- Obeležiće, svakako, početak moje karijere. Ne znam kakve me uloge očekuju dalje, ali prija mi kada me ljudi oslovljavaju sa sestro Slavice.

Kakva je Slavica, gledano iz tvog ugla?
- Ne podržavam je u mnogim stvarima, ali je razumem jer su žene na sve spremne kada su zaljubljene. Slavica nekada reaguje nepromišljeno, ali posle joj iskreno bude žao. Ona je samo zaljubljena i pomalo naivna devojka, ali opametiće se.

Postoje li sličnosti između vas dve?
- Obe smo zaljubljene. To je jedina sličnost. Mnoge stvari koje sam uradila na televiziji nikada ne bih uradila privatno.

U seriji deliš voljenog muškarca sa dve žene. Da li si se u stvarnom životu upuštala u takve situacije?
- Voljenog muškarca ne bih delila ni sa jednom, a kamoli sa dve žene. Nikada sebi ne bih dozvolila da mi se dopadne oženjen muškarac.

Da li to što imaš dečka sprečava obožavaoce da ti se udvaraju?
- Ne sprečava ih, ali samim tim što sam zaljubljena znači da sam sprečena da odgovaram na udvaranja. Njima nema mesta u mom životu.

Većinu scena snimaš sa glumcem Ivanom Bosiljčićem. Kakav je kao partner?
- Ivan je jedini glumac koga sam poznavala pre početka snimanja serije. Radili smo zajedno pre nekoliko godina i mislim da je naše poznanstvo doprinelo da od samog početka budem opuštena pred kamerama. Divan je mladić, tako da nikako ne može biti loš partner.

Kakav je osećaj ljubiti se pred kamerama?
- Volim da se ljubim tako da mi je i pred kamerama i iza njih lep osećaj, ha, ha.

U seriji vlada netrpeljivost između tebe i Kaće, koju igra Andrijana Videnović. U kakvim ste odnosima privatno?
- Andrijana mi je privatno jako draga, ali kada se uključe kamere naši blagi pogledi transformišu se i nastaje “mržnja”, a čim se ugase slatko se ismejemo otrovnim strelicama koje upućujemo jedna drugoj.

Koliko se snimanje serije razlikuje od svega što si do sada radila na televiziji?
- Razlikuje se utoliko što za seriju dobijam scenario, a u emisijama je sve čista improvizacija. Trudila sam se da u svakoj emisiji budem drugačija i svaku sam doživljavala kao novu ulogu. Ovo je moja prva uloga u seriji i trudim se da je iznesem što bolje.

Mnogi još žale što više ne pomažeš Bigiju pri izbacivanju ukućana. Da li je i tebi ponekad žao?
- To mi imponuje jer znači da se ljudima svidelo kako sam to radila. I ja sam bila veoma zadovoljna svojim radom u prvom serijalu.

Šta ti je bilo draže da radiš: “Jendostavan život”, “Hoćeš-nećeš”, “Leteći start”, “Veliki Brat-izbacivanje” ili dečji kviz “Bunga, banga re”?
- Najdraža emisija mi je “Bunga, banga re”. To je moj prvi posao koji nikada neću zaboraviti. Od emisija koje sam radila za Emoušn najdraža i meni najbliža je svakako “Jednostavan život”.

Koja je najsmešnija situacija koju si doživela tokom snimanja emisija, a koju kamera nije zabeležila?
- Bilo ih je dosta, mada kamere su zabeležile većinu smešnih situacija. Stalno padam, saplićem se, udaram o nešto... Potpuno sam blentava i često za sebe znam da kažem da sam blam koji hoda.


Iz lista Alo!:


ŽELJKO BJELIVUK - LJUBOMORNI MLADIĆ

Izvor: Alo!

Do juče nepoznati mladići Željko Bjelivuk, Petar Stanković i Vladimir Šuša pobednici su konkursa dnevnog lista „Alo!" i Televizije „Pink" za epizodne uloge u seriji „Ljubav i mržnja". Od preko 60 prijava prispelih u našu redakciju u samo četiri dana, od 15. do 19. novembra, Slobodan Šuljagić, urednik igranog programa TV „Pink", i Jug Radivojević, reditelj serije, odabrali su trojicu studenata koji će u 60. epizodi „Ljubavi i mržnje" imati svoj televizijski debi.
- Ideju da jednog našeg gledaoca prebacimo sa druge strane kamere pomnožili smo sa tri, jer su ljudi na kastingu bili jako talentovani. Naše zadate improvizacije pretvarali su momentalno u glumačka ostvarenja, pa smo odlučili da od sedam, iz užeg izbora, osim šankera angažujemo i mladića u kafiću i konobara. Momci su super i nije nemoguće da sa nekim od njih i nastavimo saradnju - kaže specijalno za „Alo!" Slobodan Šuljagić i dodaje da će novi članovi ekipe biti pravo osveženje za seriju.
- Publika uvek dobro reaguje na nova lica u seriji. Ti momci su se i u privatnom životu našli u situacijama koje treba da odglume, tako da ćemo dobiti autentičnu atmosferu na snimanjima - završio je Šuljagić.
Nove televizijske zvezde u najavi studiraju i na konkurs su se prijavili radi sticanja novih životnih iskustava. Željko Bjelivuk je iz Sombora i studira Kriminalistiku na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.
- Super smo se proveli na kastingu. Bili smo u Televiziji „Pink" videli kako funkcioniše moderan informacioni sistem. Potom su nas odveli u vilu na Dedinju u kojoj se snima serija „Ljubav i mržnja", gde smo upoznali ekipu među kojima su najneposredniji bili Boris Komnenić i Katarina Radivojević -kaže za „Alo!" Željko Bjelivuk, koji će se u seriji naći u ulozi ljubomornog mladića.
- „Alo!" sam kupio jer je moderno dizajniran i nudi sažete i zanimljive informacije, kao neka vrsta reflektora.
Njegov novi drugar sa snimanja Petar Stanković je student fakulteta bezbednosti iz Beograda i na kasting za seriju se prijavio tako što je čitao „Alo!" između predavanja.
- Oduševljen sam idejom da će me više od milion ljudi videti u ulozi konobara u seriji „Ljubav i mržnja". Nisam verovao da je snimanje televizijske serije u stvari precizna organizacija desetina ljudi koji non-stop viču - rekao je Petar i dodao da stalno „guši" prijatelje kako se isplati čitati „Alo!".
- Meni je vaša novina oplemenila studentske dane i to ću pamtiti do kraja života - poručio je Petar.
Treći televizijski musketar u seriji je Vladimir Šuša, student mašinstva iz Surčina, koga će gledaoci videti u ulozi šankera.Autor: NN

Shadow_Weaver
13.12.2007., 21:58
Intervju Maje Noveljić-Romčević za TV Novosti:


Dokazi ljubavi

NA TI... sa Majom Noveljić-Romčević, glumicom


Piše S. Milić

O Maji Noveljić (koju godinu kasnije dodala je svom prezimenu i Romčević, udajom za dramaturga Nebojošu Romčevića) prvi put smo pisali još 1995, kada je zablistala svojom mediteranskom lepotom u predstavi Pozorišta na Terazijama "Lukrecija iliti Ždero". Naravno - bila je Lukrecija. A prosečan stanovnik ovih prostora saznao je za Maju preko hrvatske serije "Ljubav u zaleđu", gde je glumila bliznakinje Gogu i Lili (pre toga igrala je u serijama “Metla bez drške” i “Stižu dolari”). Trenutno je angažovana u mjuziklima Teatra T "Kiss me, Kate" i "Svadba u kupatilu", i, naravno, u seriji “Ljubav i mržnja”.
Rođena je u Podgorici, ali u Beograd je često dolazila u posetu baki po majci. Tri puta bezuspešno je pokušavala da upiše beogradski FDU, i, u međuvremenu, studirala je književnost, glumu je konačno upisala u Sarajevu, a rat je odlučio da je završi u Beogradu. Godinama ju je znao tek uži krug ljubitelja mjuzikla, da bi, posle zagrebačkog iskustva, usledio poziv za prvu pravu srpsku telenovelu "Ljubav i mržnja". Ovoga puta "zapala" joj je uloga tabloidne novinarke Zdenke... U "pravom" životu sve je samo ne tabloidna ličnost - živi u srećnom braku sa svojim Nebojšom, vaspitava osmogodišnjeg Nikolu, radi svoj posao ne mešajući se u živote drugih, a isto to očekuje i od tih drugih. Ipak, pristala je da za TV novosti i rubiku “Na ti” oda nešto od svojih malih tajni...

Loša strana prihvatanja uloge u “maratonskoj” TV seriji?
- Loše strane su upravo i loše strane maratona: napor, ponekad i nadljudski, iscrpljenost, duga usredsređenost samo na jedan cilj...
Sličnost između tebe i novinarke Zdenke je u...?
- Odlučnosti, istrajnosti i strpljenju.
Ko te od “suigrača” iz serije “Ljubav i mržnja” najlakše zasmeje?
- Boris Komnenić, a ne zaostaju ni Ivan Bosiljčić i Nebojša Ljubišić.
“Kolateralna korist” koju ti je donela uloga u “Ljubavi u zaleđu”?
- Saznanje da su predrasude posledica neznanja i straha od nepoznatog. Malo je reći “kolateralna korist” za bogatstvo koje nosim u sebi nakon polugodišnjeg rada u Zagrebu.
Uloga koju bi volela da si je odigrala?
- Koštana, Lolita, Julija... sve za koje mi je prošao “rok trajanja”.
Partner (glumac) iz snova?
- Ah, poduži je to spisak... Svakako partner uz koga sam opuštena, koji ume da sluša i igra postaje radost!
Na kojoj si ulozi sama sebi čestitala?
- Na svakoj, iz raznoraznih razloga. Poslednji put sam sebi čestitala gledajući reprizu mojih bliznakinja: Goge i Lili.
Nikada ne bi mogla da radiš kao – konobarica, sekretarica, kuvarica... ili?
- Bilo koji posao u kojem je brzina imperativ – daleko je od mene...
Pod kojim bi okolnostima prihvatila “golišavu” ulogu?
- Ne mogu više da zamislim takve okolnosti. Nekada... možda, sada – teško. Ali, nikad ne reci nikad.
Na televiziji obavezno gledaš – latino serije, dokumentarni program, filmove, “Velikog Brata”...?
- Obavezno svaku igranu formu, ali ne može baš sve da mi zadrži pažnju do kraja. Trenutno, uz nekoliko serija na Bi-Bi-Siju, i uz “Ljubav i mržnju”, ne propuštam “Rode”.
Kada si poslednji put sebi rekla “Ko zna zašto je to dobro”?
- Nema dana da to sebi ne kažem. Oni koji me dobro poznaju, znaju da je to moj omiljeni životni moto i da se uspešno utešim time. Samo treba biti strpljiv i lako se uvidi zašto je to bilo dobro!
Tvoje piperske osobine?
- Naglašen ponos i epsko shvatanje vremena.
A koje bi osobine volela da poseduješ, ali teško da će se to desiti...?
- Volela bih da budem mudro racionalna i da umem da izbrojim do deset pre nego što reagujem. Vežbala sam, ali NEMA šanse! Uvek je tu dragi lakat koji progovori.
Šta to Podgorica ima, a Beograd nema?
- Svakako, blizina mora. Prednost Podgorice koju ja pamtim je i ušuškanost i sigurnost, upućenost i povezanost koju imaju samo manje sredine. Ujedno, to joj je bila i mana.
Raspuste si provodila kod bake u Beogradu. Asocijacija?
- Miris snega, džingl radija studija B, Tašmajdan, sankanje i klizanje na ledu... doručci praćeni dedinim zezanjem sa crnogorskim naglaskom: “Majo, oli rovito jaaaje?”. Sakrivanje čokolada koje sam dobijala od ujaka... Uuuuuu, ima mnogo asocijacija.
Rođendan kojeg se najradije sećaš?
- Svakog se sećam. Jako volim svoje rođendane i uvek sam posebno radosna i vesela tog dana. A svakako ću pamtiti onaj desetak dana pred porođaj: mami koja je dotrčala iz Podgorice čim je počelo bombardovanje, pridružio se i tata i tako smo, u proširenom porodičnom sastavu, uživali u mom rođendanu i pripremama za Nikolin dolazak kao da oko nas ništa ne postoji!
Za šta ili za koga su vezani tvoji trenuci potpune sreće?
- Kada se ispunjena dobro urađenim poslom vratim kući i upadnem u grupni porodični zagrljaj!
Čime ti se neko može zameriti “za sva vremena”?
- Izdajom!
Šta je za tebe najveći dokaz ljubavi – skupi pokloni, stalna pažnja i poštovanje, nema dokaza – to je nešto što se jednostavno zna ili...?
- Razumevanje, poverenje, podrška i puuuuno smeha!
Kućni posao koji se trudiš da “zaobiđeš”?
- Ne trudim se, zaobilazim ih.
“Muški” posao za koji si “majstor”?
- Ja ne znam šta su muški, a šta ženski poslovi. Umem sve što mi treba, a nema ko drugi da uradi.
Supruga si upoznala na koktelu u pozorišnom klubu. Čime te je “oborio s nogu”?
- Ne misliš valjda da ću ti to odati? Ljubomorno čuvam tajnu, ni on ne zna sve!
Za čim žališ?
- Zašto bih žalila? Ako me zaobišlo nešto, postoji razlog, jer – “ko zna zašto je to dobro”!
Rođena si jednog 6. maja. U čemu se prepoznaš i slatko nasmeješ kada opisuju znak Bika?
- U hedonizmu koji pripisuju Bikovima. A slatko se nasmejem kad piše “ovo su vam dani akcije”!
Tvoj obavezni jutarnji ritual?
- Moj jutarnji ritual je ustuknuo pred Nikolinim: od buđenja do odlaska u školu.
Na pusto ostrvo ponela bi – mobilni telefon, televizor, torbicu sa šminkom, fotoaparat ili?
- Sve sem torbice sa šminkom! I bez pustog ostrva ne znam kako bih bez mobilnog, televizora, kompjutera, fotoaparata, kamere...
Desi li se da se sama sebi smeješ?
- Svakodnevno! Kako bih se smejala drugima ili sa drugima ako se ne smejem sebi?
Odeću kog kreatora nikada ne bi obukla?
- Da bih odgovorila na ovo pitanje trebalo bi da znam kako koji kreator radi, a to je tako deleko od mene. Svakako ne bih obukla ono u čemu se ne osećam prijatno, bez obzira čijih je ruku delo.
Parfem na koji ćeš mirisati ove zime?
- To zavisi od raspoloženja, ne od godišnjeg doba ili trenda.
Sama sebi si dosadna kada ponavljaš koju rečenicu?
- “E, znala sam!”
Šta te najviše nervira u Srbiji 21. veka?
- Na bahatost, bezobrazluk i agresivnost potroši se više energije nego na ljubaznost, osmeh i predusretljivost, a problem ostane nerešen. Ta negativna energija Srbiju uporno vuče unazad. Kad shvatimo da pravila postoje da bi se poštovala, ponadaću se boljem.

milostm
14.12.2007., 11:33
Serija je sranje. Gluma je bezveze, radnja je bedna kopija radnji iz latinoamerickih novela. Nije mi jasno ko uopste moze da je gleda. :ne zna:
Ako se kome gleda dobra telenovela neka gleda neku latino americku a ne balkanski bedak.

Shadow_Weaver
14.12.2007., 17:54
Serija je sranje. Gluma je bezveze, radnja je bedna kopija radnji iz latinoamerickih novela. Nije mi jasno ko uopste moze da je gleda. :ne zna:
Ako se kome gleda dobra telenovela neka gleda neku latino americku a ne balkanski bedak.

Reci mi sta ti se konkretno ne svidja??? Sta ti nije dobro kod glume??? Sta ti se ne dopada u vezi radnje???

Za sapunicu "Ne daj se, Nina" si napisao komentar:

Ne Daj Se Nina je katastrofa. Najgluplja balkanska novela koju sam video! Gora je od svih prethodno proizvedenih hrvatskih i srpskih. U poredjenju sa Yo Soy Betty La Fea i La Fea Mas Bella je odnos 10 prema 2 u korist latino americkih verzija.

Imam vise utisak da imas neku averziju prema domacim telenovelama i sapunicama, nego da one kao takve nisu kvalitetne.

Sta je toliko bolje kod latino telenovela u odnosu na nase domace??? To sto govore spanski ili brazilski??? I latino produkcije kopiraju jedna dugu i serviraju gledaocima staro u novom ruhu. Izmene imena, lokacije i neke sitne detalje i eto ti nove telenovele!

Shadow_Weaver
20.12.2007., 00:10
Intervju sa Katarinom Radivojević za TV Novosti:

Ljubav kao novogodišnja želja

Katarina Radivojević, o seriji "Ljubav i mržnja", glumi i snovima o Holivudu

Piše A. Popadić

Glumica Katarina Radivojević imala je kratak put od anonimnosti do slave. Samo jedna uloga, čuvena "Zona Zamfirova" (ove nedelje nova repriza na RTS), bila je dovoljna da Katarinu izbaci u orbitu. Uloge koje su se ređale samo su potvrdile njene nesporne glumačke talente, ali, novinari, posebno "žuta štampa" bili su veoma zainteresovani za svaki detalj njenog privatnog života. Jedno vreme, "carevala" je tabloidima iako nikada javno nije komentarisala niti demantovala vesti koje su plasirane o njoj. Nakon nekoliko filmskih uloga, Katarina je zaigrala u seriji "Ljubav i mržnja". Njena Ivana je jedna od glavnih junakinja Pinkove sage o životu u visokom društvu. Serija je postigla zavidnu gledanost, a Katarina se ponovo našla u centru pažnje.

Jesi li se navikla da gledaš sebe četiri puta nedeljno na ekranu?
- Moram priznati da zbog brojnih obaveza ne stižem da najredovnije pratim seriju, ali posledice svakodnevnog prisustva na TV i te kako osećam. Zahvaljujući seriji "Ljubav i mržnja" shvatila sam koliko je televizija jak medij, njena magija je možda i jača od filma.
Zašto si prihvatila ulogu Ivane i da li je serija ispunila tvoja očekivanja?
- Prihvatila sam je iz više razloga, pre svega jer mi je to posao. Budući da svoju karijeru gradim i odabirom odgovarajućih uloga ponosna sam da je serija i reakcije na lik Ivane ispalo kao odličan potez.
Šta je "tvoje" u Ivani?
- Recimo infantilnost i kapricioznost. Teško je u ovakvim serijama pobeći od sebe.
Čega si se sve odrekla ovih poslednjih meseci otkako snimaš seriju: izlazaka, ispijanja kafa sa drugaricama, sna...?
- Moram priznati da mi nije naporno i da se za sada ničeg ne odričem. Dobra organizacija rešava sve.
Kako izgleda biti bogatašica, makar na ekranu?
- Joj! Ništa nije tako kao što izgleda.
Zamišljaš li nekad kako bi tvoja karijera izgledala da si umesto u Srbiji rođena, u Los Anđelesu, nadomak Holivuda?
- Smatram da sigurno postoji razlog zašto me je Bog smestio u srpske okolnosti, što ne znači da ne sanjam da se dokopam L.A.
Ima li dana kada se kaješ što umesto glume nisi izabrala neki "sigurniji" zanat?
- Naš posao nije uvek siguran. Bilo je dana kada sam čekala pravu ulogu, ali i tada sam bila srećna što sam glumica. Uvek verujem da me čekaju lepe stvari, samo moram biti strpljiva.
Kada naiđu takvi dani, koja slika/savet/sećanje ti pomogne da shvatiš da si izabrala pravu profesiju?
- Svi oni lepi trenuci koje mi je donela ova profesija, a oni datiraju još od moje 11. godine, tako da ih je puno.
Šta misliš, zbog čega je tvoj privatni život toliko zanimljiv "žutoj štampi"?
- Ne znam, valjda baš zato što se nikad nisam pojavila sa nekim. Čuvam privatni život daleko od očiju javnosti i ne dajem nikakve izjave u vezi njihovih neistinitih nagađanja.
Koju vest o sebi bi volela da pročitaš u novinama?
- Katarina Radivojević je na partiju, negde na Ibici, proslavila rođenje unuke Leposave.
Da li si već napravila planove za novogodišnju noć, znaš li gde ćeš i s kim?
- Ne, uvek odlučujem u poslednjem času.
Šta ćeš u Novoj godini poželeti sebi, a šta drugima?
- Zdravlje i sreću drugima, a sebi da se malo uozbiljim i puno dobrog provoda. A i sebi i drugima LjUBAVI!!!

Shadow_Weaver
28.12.2007., 18:28
Izasao je prvi originalni DVD sa epizodama 1-12 Pinkove sapunice "LJUBAV I MRZNJA" u prodaji!

M_CIMARRO
29.12.2007., 15:25
Izasao je prvi originalni DVD sa epizodama 1-12 Pinkove sapunice "LJUBAV I MRZNJA" u prodaji!

Kupio sam ga cim je izasao. Super sto je pink krenuo da izdaje tu seriju, nadam se da ce nastaviti, jer serija je vrh, zaista je vredi gledati! :top:

Shadow_Weaver
02.01.2008., 03:01
Kupio sam ga cim je izasao. Super sto je pink krenuo da izdaje tu seriju, nadam se da ce nastaviti, jer serija je vrh, zaista je vredi gledati! :top:

Slazem se. Novogodisnja epizoda je bila super! :top:

barbara15
07.01.2008., 20:54
Pink snima igranu seriju “Ljubav i mržnja”

Kaj to od Lisinskog kopiraju LJubav i zlobu?:rofl::lol:

Shadow_Weaver
09.01.2008., 21:39
Ne, nikoga ne "kopiraju".

Inace... za one koji se pitaju zasto trenutno nema "Ljubavi i mrznje" na TV Pink... Prvi ciklus epizoda je emitovan i odluceno je, da se posle Novogodisnje epizode napravi kratka pauza. U medjuvremenu se snimaju nove epizode. Odluceno je da se umesto planiranih 100 epizoda snimi 150 (zbog visoke gledanosti). Nije iskljuceno da ce biti jos vise epizoda. TV Pink ce vrlo uskoro poceti sa emitovanjem novih epizoda.

Paravina
10.01.2008., 17:31
Znači ja ne znam ali serija jeeee VRH!!! MAJKE MI BOLJU GLEDAO NISAM!!! I TAKO MI NEDOSTAJUuuuuuuuuuu!!!!:(

Shadow_Weaver
11.01.2008., 21:07
Da, serija je zbilja jedna od najboljih balkanskih sapunica/telenovela. A konkurencija nije mala. Do sada smo gledali: "Villa Maria", "Ljubav u zaledju", "Obicni ljudi", "Ponos Ratkajevih", "Zabranjena ljubav", "Ne daj se, Nina", "Jelena" i uskoro nam stize "Zaustavi vreme".


Evo jos jedan clanak iz "Blic-a":


„Ljubav i mržnja“ na DVD-u

Autor: N. DŽ. | 11.01.2008 - 08:57

Popularna domaća serija „Ljubav i mržnja“ od pre nekoliko dana dostupna je i kao DVD izdanje za sve one koji su propustili ili žele da se podsete šta se sve dešavalo sa likovima u prvih dvanaest epizoda serije. Uskoro počinje i snimanje novog ciklusa.

- Za Božićne praznike objavljeno je 12 epizoda na DVD-u, u vrlo lepom dizajnu, a planiramo je da periodično, svakih nekoliko meseci, objavljujemo DVD sa novim epizodama - kaže Slobodan Šuljagić, izvršni producent serije.
On kaže da je sada kratka pauza, a za dva meseca počeće da se prikazuju nove dogodovštine beogradskog visokog društva, nove spletke, ljubavi, preljube...
- Na televiziji su prikazane 54 epizode i za Novu godinu smo završili sa emitovanjem prvog ciklusa. Uskoro počinjemo da snimamo nastavak serije i u novoj sezoni će biti prikazano sto epizoda - najavljuje Šuljagić.
Serija „Ljubav i mržnja“ zamišljena je u maniru američke porodične serije, sa naizgled definisanim, ali nepredvidivim odnosima između njenih aktera. Glavne uloge tumače Branko Đurić, Andrijana Videnović, Nebojša Ljubišić, Maja Noveljić, Ivan Bosiljčić, Katarina Radivojević, Milica Zarić...

lucascot
14.01.2008., 13:32
izlegla na dvd?hahahahaha,molom te ko uopce bi trosio vreme na glupa srpska sprdnja,serija je patetika kakva retko se vidi,UZASNA sa oni srpski glumci koji diplomu za glumu sigurno su dobili na neki online kviz,STRASNO DOSADNA SERIJA NAJLOSA OD SVIH BALKANSKIH!!!

Shadow_Weaver
14.01.2008., 15:04
izlegla na dvd?hahahahaha,molom te ko uopce bi trosio vreme na glupa srpska sprdnja,serija je patetika kakva retko se vidi,UZASNA sa oni srpski glumci koji diplomu za glumu sigurno su dobili na neki online kviz,STRASNO DOSADNA SERIJA NAJLOSA OD SVIH BALKANSKIH!!!

Postovani,

kada vi makedonci snimite sapunicu ili telenovelu, kao mi srbi, onda se javi. Serija je odlicna i dobro prihvacena sa strane publike, inace je ne bi prolongirali. A onako usput, Andrijana Videnovic predaje scensku dikciju na fakultetu. A o patetici ni govora.

A koje glumce imate vi makedonci??? Ja licno nisam cuo ni za jednog jedinog makedonskog glumca ili za neku makedonsku glumicu.

Ocigledno ti smeta da je ova sapunica srpska... jer ti je argumentacija u celini "Srpsko ovo, srpsko ono...". A dok vi u Makedoniji kupujete srpske i hrvatske serije... bolje cuti i gledaj se posla.

Pozdrav

lucascot
14.01.2008., 15:40
Postovani,

kada vi makedonci snimite sapunicu ili telenovelu, kao mi srbi, onda se javi. Serija je odlicna i dobro prihvacena sa strane publike, inace je ne bi prolongirali. A onako usput, Andrijana Videnovic predaje scensku dikciju na fakultetu. A o patetici ni govora.

A koje glumce imate vi makedonci??? Ja licno nisam cuo ni za jednog jedinog makedonskog glumca ili za neku makedonsku glumicu.

Ocigledno ti smeta da je ova sapunica srpska... jer ti je argumentacija u celini "Srpsko ovo, srpsko ono...". A dok vi u Makedoniji kupujete srpske i hrvatske serije... bolje cuti i gledaj se posla.

Pozdrav
:lol::lol:Odavno nisam se smijao vako slatko:rofl:ne brate ja nemam nisto protiv srbi ali imam protiv vase pateticne glumce koje nemaju ni G od glume,a serija nije ni malo gledana kako sta ti pricas,a evo ti i podatak,Ponos Ratkajevih(koja ne pratim ali znam da je puno bolja) je duplo gledana na Pink TV od ta tvoja sapunica koja ocigledno ima samo jedan fan-TI!!!:lol::lol:pozz.

Shadow_Weaver
14.01.2008., 20:20
:lol::lol:Odavno nisam se smijao vako slatko:rofl:ne brate ja nemam nisto protiv srbi ali imam protiv vase pateticne glumce koje nemaju ni G od glume,a serija nije ni malo gledana kako sta ti pricas,a evo ti i podatak,Ponos Ratkajevih(koja ne pratim ali znam da je puno bolja) je duplo gledana na Pink TV od ta tvoja sapunica koja ocigledno ima samo jedan fan-TI!!!:lol::lol:pozz.

Postovani,

ja imam podatke o gledanosti i "Ljubav i mrznja" je mnogo gledanija (na TV Pink) od "Ponosa Ratkajevih". Pogledaj liste gledanosti u Srbiji pre nego sto se oglasavas. U ostalom - ja gledam obe sapunice i podjednako su mi dobre.

Da "Ljubav i mrznja" nije gledana, ne bi bila prodroduzena. Zasto bi TV Pink ulagala u neki projekat, koji se ne isplacuje?

A to da ima samo jednog fana... "Ljubav i mrznja" se u Hrvatskoj ne emituje, ali svejedno je ovaj topic jako citan - za sada je 9342 puta otvaran. A mozes posetiti i neke srpske forume i videces da fanova itekako ima.

Srpski glumci su majka za vase makedonske amatere. Vi nemate ni obicne serije, a kamo li sapunice i telenovele. Kupujete samo srpske i hrvatske.

Pozdrav

lucascot
14.01.2008., 22:18
Postovani,

ja imam podatke o gledanosti i "Ljubav i mrznja" je mnogo gledanija (na TV Pink) od "Ponosa Ratkajevih". Pogledaj liste gledanosti u Srbiji pre nego sto se oglasavas. U ostalom - ja gledam obe sapunice i podjednako su mi dobre.

Da "Ljubav i mrznja" nije gledana, ne bi bila prodroduzena. Zasto bi TV Pink ulagala u neki projekat, koji se ne isplacuje?

A to da ima samo jednog fana... "Ljubav i mrznja" se u Hrvatskoj ne emituje, ali svejedno je ovaj topic jako citan - za sada je 9342 puta otvaran. A mozes posetiti i neke srpske forume i videces da fanova itekako ima.

Srpski glumci su majka za vase makedonske amatere. Vi nemate ni obicne serije, a kamo li sapunice i telenovele. Kupujete samo srpske i hrvatske.

Pozdrav
Ispravka,kupujemo hrvatske ne srpske patetike:lol:

Shadow_Weaver
14.01.2008., 23:33
Ispravka,kupujemo hrvatske ne srpske patetike:lol:

"Jelena" je u Makedoniji emitovana u udarnom terminu (20:00 casova). "Ljubav mrznja" se u Makedoniji emituje preko Pink plus. Taj kanal je namenjen ex-YU repubilkama i dijaspori. Zato i mnoge reklame idu uz napomenu cena u Denarima. Zasto bi Pink prodavao svoju sapunicu, kada je prisutan u svim republikama bivse nam drzave i kada zeli da ima ekskluzivu??? "Zaustavi vreme" cete verovatno kupiti... jer je snima AVA FILM, beogrdska ispostavka AVA-e. To znaci da je nezavisna produkcija i svaka televizija je moze kupiti.

Kao sto vidim si ispljuvao i sapunicu "Ne daj se, Nina". Sta ti je tu smetalo? Sto je koprodukcija? Tvoje reci: serija je nevideno sranje,uzasna gluma,ruzni glumci,produkcija kakva ni u porno industriji ne se koristi,ono ko gleda ovo smece sigurno nema pametnog posla.

Srpska, hrvatska... vazno da je sapunica!

lucascot
15.01.2008., 12:20
kako i da je '"nasa"Nina je 1297474236 losija nego Ugly betty i La fea mas bella,u ovo se moras slozit

Shadow_Weaver
15.01.2008., 21:15
kako i da je '"nasa"Nina je 1297474236 losija nego Ugly betty i La fea mas bella,u ovo se moras slozit

Sve je to stvar ukusa. Ali mislim da svako moze kulturno da kaze sta misli o necemu. Ne mora da pocne "Srpsko ovo, srpsko ono..." ili "Ma to je sranje...".

Takodje mi je glupo ako se sve, sta je domace osporava... a najgori bofl sa strane se ishvali kao da je "Prohujalo s vihorom".

Shadow_Weaver
18.01.2008., 00:20
Iz stampe:

17.01.2008.
Izvor: PRESS

"LJUBAV I MRŽNJA" OD APRILA

U toku je snimanje novih 46 epizoda popularne Pinkove serije o dogodovštinama porodice Lazarević


Junaci jedne od najpopularnijih domaćih TV serija - „Ljubav i mržnja" moraće da sačekaju do aprila da bi na Pinku uživali u novim dogodovštinama porodice Lazarević. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju ružičaste televizije, „Ljubav i mržnja" nalazi se na „zasluženom odmoru":

- Posle prvog serijala i emitovane 54 epizode, ljubitelji događanja u moćnoj beogradskoj porodici Lazarević moći će nastavak da prate tek za dva meseca, kada će biti emitovano novih 46 epizoda. Nove epizode se upravo snimaju. Gledaoce očekuju novi zapleti i intrige jedne od najbogatijih porodica u Srbiji, protkani ljubomorom, mržnjom, ljubavlju, preljubama... Katarina Radivojević, Ivan Bosiljčić, Branko Đurić, Andrijana Videnović, Nebojša Ljubišić, Maja Noveljić, Milica Zarić i ostali junaci ultrapopularne serije vredno rade, a ljubitelji „Ljubavi i mržnje", prve 54 epizode mogu da kupe na DVD izdanju, navodi se u saopštenju.

(N. P.)

Shadow_Weaver
20.01.2008., 19:49
Iz stampe:

19.01.2008.
Izvor: PRESS

INTERVJU... Maja Noveljić-Romčević, glumica

FATALNA ZAVODNICA S MALIH EKRANA

Iako je već zašla u zrele godine, ova atraktivna glumica i dalje mami uzdahe muške publike koja je zbog nje redovno počela da prati domaće telenovele


Ljudi je najčešće prepoznaju kao našu glumicu koja je prva igrala u jednoj hrvatskoj seriji i tako se proslavila. Ona se baš i ne slaže s tim, i čak tvrdi da posle nastupa u toj seriji ima manje posla. Glumica Maja Noveljić-Romčević za Press otvoreno govori o svojim glumačkim počecima u rodnoj Podgorici, kako je upoznala supruga, kako su je prihvatili u Zagrebu i zašto sebe smatra velikim hedonistom.


Novinarka Zdenka

Maja Noveljić-Romčević trenutno radi u srpskoj telenoveli „Ljubav i mržnja", koja se prikazuje na TV Pink. Kao i u seriji „Ljubav u zaleđu" ima ulogu zavodnice i preljubnice koja je, inače, zaposlena kao novinarka jednog popularnog srpskog tabloida. Svoje prijateljstvo s moćnom porodicom Lazarević, koja je omiljeno novinarsko meso svih medija, koristi kako bi poboljšala svoju karijeru prenoseći sočne detalje iz njihovog života. To je uloga u kojoj se ne bi baš svako snašao, ali Maja je veoma uspešna.


n Šta to Podgorica ima, a Beograd nema?

- Podgorica je pre svega moj rodni grad. Samim tim ima ono što nijedan drugi grad za mene ne može da ima.

n Sa Jagošem Markovićem ste tamo veoma rano počeli da se bavite pozorištem?

- Bili smo u šestom razredu osnovne škole kada smo igrali u predstavi „Crvenkapa i zbunjeni vuk" u režiji Silve Povšič za Dječije pozorište. Igrali smo brata i sestru: on je bio lovac, a ja baka. Već sledeću predstavu režirao je on. Tako sam se vezala za pozorište za ceo život, i zbog te radosti koju smo imali tada, kao deca, i dan-danas u svom poslu odreagujem samo na ono što me podseti na taj period lepote i igre.

n Raspuste ste provodili kod bake u Beogradu. Koja Vam je prva asocijacija na to vreme?

- Miris snega, džingl Radija Studio B, sankanje i sličuganje na Tašu, bakine šnenokle, dedine šale, skrivanje čokolada od ujaka i mnoge druge lepe stvari.

n Na akademiju ste primljeni tek iz četvrtog puta? Kako je to izgledalo, koji put je bio najgori, a koji najsmešniji?

- Primljena sam iz trećeg puta. U Beogradu nisam primljena iz dva pokušaja, pa sam otišla u Sarajevo i tamo uspela. Celo školovanje, uključujući i prijemne ispite, bilo je neuobičajeno. Uostalom, kao i većina stvari kod mene. Sve ima nekakav poseban put i traži malo više napora i vremena.

n Zašto mislite da je to tako?

- Valjda tako treba, jer mi je cilj samim tim slađi.

n Udati ste za našeg poznatog dramskog pisca Nebojšu Romčevića. Da li je to prednost ili prepreka u karijeri i životu? Šta Vam se dešava zbog toga?

- Život nam je zajednički, karijere su nam odvojene. Za sada je to najbolji recept. Odabrala sam ga upravo da ne bih morala da mislim ili odgovaram na ovakva pitanja: da li mi je odmogao ili pomogao!

n Muža ste upoznali na koktelu u pozorišnom klubu. Čime Vas je oborio s nogu?

- Upoznali smo se u Pozorištu na Terazijama. Ostalo je misterija.

n Godinama niste imali nijednu ulogu u Srbiji. Da li se situacija posle pojavljivanja u seriji „Ljubav u zaleđu" promenila?

- Radila sam ja i pre „Ljubavi u zaleđu", samo me je šira publika upoznala preko te serije. Ona se razlikovala od ostalih po tome što se emitovala svaki dan, pa i onaj ko nije hteo da me vidi, morao me ponekad ugledati na ekranu, makar dok menja programe. Pre bih rekla da sam manje radila nakon emitovanja te serije. Eto, do serije „Ljubav i mržnja" radila sam samo jednu novu predstavu. Uostalom, i vi i vaše kolege sada razgovarate sa mnom, a niste nakon serije „Ljubav u zaleđu". Zato možda vi znate odgovor na ovo pitanje, za razliku od mene.

n Kako ste uopšte dobili ulogu u jednoj hrvatskoj seriji?

- Imali su kasting za koji ja nisam znala. Nakon toga je bio drugi krug za koji me predložila koleginica Janja Milić. Išla sam na razgovor, dala im nekoliko inserata iz serija koje sam radila i posle nekoliko dana su mi javili da su se odlučili za mene.

n Snimanje je trajalo šest meseci. Kako ste ga podneli?

- Šest meseci je dugo, ali je to fantastično iskustvo koje ne bih menjala ni za šta! Nakon svega, i lepog i ružnog, i napornog i lakog - presrećna sam i ponosna na taj period.

n Na kakav ste prijem naišli u Zagrebu?

- Iz Zagreba nosim samo prelepe uspomene. Cela ekipa sa kojom sam radila je bila takva da se nijednog trenutka nisam osetila kao neko ko tamo ne pripada. To je jako važno kad dolazite u sredinu koju ne poznajete. Sa većinom kolega sam i dalje u kontaktu, posebno sa jednom koleginicom u kojoj sam stekla pravog prijatelja i čujemo se skoro svakodnevno.

n Zašto je sramota u Srbiji biti glumac u TV noveli?

- Zar jeste? Ja prema radu u TV novelama imam isti odnos kao i prema ulogama u pozorištu, filmu ili TV serijama drugog žanra. Ili jesi ili nisi glumac. Ostale podele me ne zanimaju. Ako neko i veruje da je sramota igrati u TV novelama - neka i ne igra u njima. Rešen problem.

n Zašto u svim serijama u kojima se pojavljujete dobijate ulogu zavodnice i preljubnice?

- Ne znam. Valjda ja to najuverljivije igram!

n Koliko ima sličnosti između Vas i likova koje tumačite?

- Trudim se da lik koji radim postavim iz moje najudaljenije tačke, a da li se kasnije približavamo ne znam.

n Pod kojim biste okolnostima prihvatili golišavu ulogu?

- Teško da mogu zamisliti takve okolnosti, ali nikad ne reci nikad.

n Vaše karakterne crnogorske osobine?

- Radim samo ono što mi se radi, sve drugo opravdam crnogorskim osobinama.

n Koje osobine biste voleli da posedujete?

- Nikada neću biti hitrija nego što jesam.

n Životni moto Vam je „ko zna zašto je to dobro"? Zašto?

- Zato što se uvek pokazalo da sve ima svoje zašto!

n Za šta ili za koga su vezani Vaši trenuci potpune sreće?

- Za moju porodicu.

n Čime Vam se neko može zameriti?

- Izdajom.

n Šta je to što ne praštate?

- Bezobrazluk kao paravan za neznanje.

n Šta je za Vas najveći dokaz ljubavi - skupi pokloni, poštovanje ili nešto treće?

- Ako je ima, ljubav se ne mora dokazivati.

n Da li postoji nešto za čim žalite?

- Hvala bogu, ni za čim! Nadam se da će tako i ostati.

n Izjavili ste da ste veliki hedonista. U čemu se taj hedonizam ogleda?

- U ugađanju sebi. Od sitnica pa nadalje, dokle god može.

NIKOLA JABLANOV

Shadow_Weaver
04.04.2008., 01:41
Ljubav i tugu spakovala sam u dušu

Glumica Zlata Numanagić je uspela da razgodi svoje trajanje, da preboli i otpati kada je nije bilo na TV-u ni u pozorištu, ali i da dočeka i odigra lepe uloge na daskama koje živo znače i na malim ekranima

U aktuelnoj domaćoj seriji „Ljubav i mržnja“ igra zavodljivu i poželjnu ženu koja ima odraslog sina i - tek pronalazi čoveka svog života.
– Igram svoje godine i dobrim delom svoj život. Uloga mi se dogodila savim slučajno. Slobodan Šuljagić, art direktor„Pink” televizije, pozvao me je i pitao da li bih to igrala, opisao malo ulogu, poslao mi prvih deset epizoda da pogledam. Duboko verujući u njegovu umešnost u podeli uloga, naravo da sam pristala. Uloga mi odgovara, delimično junakinja ima sličnu priču mojoj životnoj. Sama sam takođe podigla dete, ne naravno pod tim okolnostima, bila sam udata za oca mog sina. Srećna okolnost je da su me se setili. Znam da mnogi glumci imaju predrasude prema „Pinku”. Ja sam gostovala u mnogim tok-šou emisijama i programima te TV kuće, nemam predrasude. Oni imaju svoj profil, svoje gledaoce. Svakako da ne bih učestvovala u emisijama u kojima nemam šta da tražim, i gde mi nije mesto.

Serija je postigla popriličnu gledanost i ima publiku koja i nije redovna „Pink” populacija?
-Da, teško joj je odrediti žanr. Nije latinoamerička serija, niti je čisto porodična saga, niti je sapunica niti sitkom (komedija situacije). Ona je slika našeg vremena, neki novi žanr u kome ima svih tih elemenata. Pisci Vida Basara i Pjero Baskijeri, zaista su sve lepo upakovali, ima duhovitih događaja ali serija nije prizemna.

Cela ekipa je ponesena radošću rada. Postoji li neki pozitivan duh o kome svi glumci rado govore?
-Najvažnije je u glumačkom poslu da ne presuši radost igranja, bez obzira na sve teškoće koje prate nastajanje serije. Ne zavaravajmo se – ni ovde nema optimalnih uslova za snimanje mega serije. Teško se radi, imamo prave akrobacije, velika je ekipa glumaca, treba sve to sklopiti, ljudi imaju razne termine, obaveze, pa često nemamo plan snimanja... Sve se to zaboravi kada se vidi rezultat koji dobijemo zahvaljujući izvanrednoj ekipi koja ujednačeno dobro igra. Za to su zaslužni i reditelji, Jug Radivojević i Vlada Aleksić. Mladi glumci su veoma odgovorni, lepo vaspitani, što nije uvek slučaj. Neobično sam ponosna i zadovoljna što s njima sarađujem, jer su oni budućnost naše profesije. Svi su sjajni, prijatni, otvoreni za saradnju, ne ponašaju se kao da sve znaju...

Vaše mnoge uloge, ma kolike bile, pamte se kao legendarne. Recimo u „Otpisanima”, u „Srećnim ljudima”. Kažu da se karijera gradi više na odbijenim, nego na odigranim ulogama. Da li je i kod vas tako?
- Nisam imala privilegiju da mnogo odbijam uloge, ali nisam stizala da uradim sve što mi se nudilo. Srećom, nudili su mi uglavnom uloge koje su mi ležale i koje sam želela da igram. Nisam bila u prilici da ih odbijam.

Bili ste u angažmanu Pozorišta na Tera-zijama?
- Preko dvadeset godina. Silno sam se naigrala tamo. Dešavalo se da imam i po 26 predstava mesečno.

Nije vas bilo na filmu?
- Nekako me je film zaobišao, ne znam kako se to dogodilo. Valjda je postojala neka predrasuda prema partizanskim filmovima u jednom periodu koji je presudio. Ja sam pre Akademije igrala uglavnom na filmu, kod Miće Popovića „Delije“, kod Kokana Rakonjca „Nemirne“, legendarne filmove, ali kao početnica imala sam male uloge. Međutim, to nije nagovestilo bogatu filmsku karijeru. Igrala sam samo u dvadesetak filmova.

Zato vas je na TV-u bilo u raznim žanrovima...
-Ja sam televizijsko dete. Od najmlađih nogu, kada se igralo uživo, nije postaojao ni magnetoskop, ni video traka, ja sam igrala na TV-u i to sa najvećim rediteljima, od Slavoljuba Ravasija, preko Save Mrmka, do Vere Bjelogrlić, Soje Jovanović, Aleksandra Đorđevića. Igrala sam glavnu ulogu u njegovom TV debiju „Kobna pločica Marka Tvena“, pa smo se kasnije šalili da smo mi prijatelji iz detinjstva, ali mog. Mi u kući nismo tada još imali TV, to je bila jedna od prvih snimljenih drama u magnetoskopu, pa smo moji roditelji i ja išli u mesnu zajednicu da gledamo TV dramu, gde su je gledali i mnogi drugi ljudi. Onda su se svi oko nas zagledali u mene i podgurkivali i na kraju počeli da me pipkaju da li sam ja živa, kada me ima i tu sa njima i na TV ekranu. Baš sam se sita naigrala na televiziji. U nekim ciklusima, na nekih pet i deset godina išla je po neka velika serija, a u međuvremenu se po nešto malo igralo. Pre dvanaestak godina sam završila „Srećne ljude“ i ovo mi je sada prva nova veća serija. Pošto su se „Srećni ljudi” reprizirali višestruko, bila sam često na malim ekranima, publici pred očima, mada u međuvremenu ništa nisam snimila.

Poklopilo se sa tom serijom simboličnog naziv ono što vam se privatno dešavalo – velika sreća i potom velika tuga.
-Nažalost, tako je. Velika ljubav iz mladosti je oživela, ja sam otišla u Ameriku misleći da se neću više baviti glumom. Smatrala sam da je vreme da sredim svoj život i da se posvetim privatnosti, za koju nisam baš imala vremena radeći mnogo. Posle razvoda od čoveka sa kojim imam već odraslog sina, dogodila se ta ljubav. Imali smo velike planove za život u belom svetu. Nisam znala šta će biti sa mojom profesijom, da li ću se povremeno vraćati u zemlju radi neke uloge, ili ćemo se oboje vratiti... On je bio filmski i TV reditelj Đorđe Tokin. Nažalost, razboleo se veoma brzo posle našeg venčanja. I napustio nas je sve...

Trebalo je vratiti se u svoj život, sve to preboleti...
- Vrlo je to teško. Takve ljubavi se nikada ne prebole u punom značenju te reči, ali se mogu spakovati u dušu, da bi se život nastavio dalje. Ipak, to nije više isti život. Ne postoji dan da ne pomislim na njega. Sve je povod: neki film koji smo zajedno gledali, neka pesma u nekoj kafani… Uvek je to novi mali emotivni udar. Uspela sam da spakujem svoj bol tako da ga ne delim sa spoljnjim svetom. Ljudi se neprijatno osećaju kada te vide u patnji, to deluje odbojno. Mnogo mi pomaže moja profesija, umem da se kontrolišem...

Koliko su vam važna prijateljstva?
- Imam decenijska prijateljstva. S jednom drugaricom se družim maltene od nula godina. Imam i stara i nova prijateljstva širom sveta. Meni je to mnogo važno. Kada je neko jedinac kao ja, prijatelji su kao familija. Ja to negujem i dragoceni su mi. To je vid ljubavi, rudarski rad, ako se ne neguju, prijatelji se vremenom udaljavaju. Prebogat sam čovek, imam mnogo više prijatelja nego prstiju na ruci.

Shadow_Weaver
04.04.2008., 01:41
Osluškujem organizam

Aktuelno: zdravstveni bilten poznatih - Milica Zarić

Milica Zarić

Piše: Biljana Soldatović

Milica Zarić je, u poslednjih godinu dana, jedna veoma zaposlena glumica. Što joj, iako možda ne može da stigne sve što bi volela, ipak prija. Nedavno je u matičnom, Beogradskom dramskom pozorištu, imala premijeru Plinske svetlosti. Možda se sećate filmskog klasika sa Ingrid Bergman i Šarlom Boajeom. U našoj verziji glavne uloge, gospodina i gospođe Meningem, poverene su Milanu Čučiloviću i našoj sagovornici.
- Ovakvu ulogu u pozorištu nisam ni mogla ni htela da odbijem, to je i izazov i lepota za svakog glumca - kaže Milica koja je mislila da će ove sezone igrati stare predstave i snimati nove epizode serije Ljubav i mržnja koja se emituje na TV Pink.

- Snimanje serije je užasno naporan posao. Od kraja prošle pozorišne sezone nikako nisam imala pauzu, sve vreme snimamo.
A prošlog leta, 25 noći nije spavala snimajući film Zajedno, kamernu priču o bračnom trouglu koju, kao scenarista i režiser, potpisuje Mladen Matičević. Milica se nalazi u trouglu između supruga, koga igra Aleksandar Srećković Kubura i ljubavnika u tumačenju Branimira Popovića.
- Mladen je napisao izvanredan scenario. Ne znam kad će premijera, poznato je da je teško danas snimiti film u Srbiji. Ono što je dobro u toj produkcijskoj priči je da je RTS medijski sponzor i pokrovitelj filma. Tačno je da smo snimali tokom 25 noći, ali to je nešto čemu se čovek posveti, što vas istroši isto koliko vas i napuni, ispuni, oplemeni. Nikad mi nije žao tih neprospavanih noći.

Milica bi, inače, sebe pre opisala kao noćnu pticu, iako kaže da je poslednjih dvadesetak dana, verovatno zbog umora, ranije odlazila na spavanje.
- Glumački posao je takav, dok odigrate predstavu, dok se posle predstave "spustite", treba vremena. Ja sam najbudnija od 8 do 10, pola 11 uveče, to je moje "top vreme". Pozorišni glumci tako funkcionišu. A opet, kad se snima, proradi vam adrenalin, pa sam poprilično budna i prisutna, navikla sam da budem "budna kad je potrebno".
A kad god da joj počinju prve jutarnje obaveze, Milica voli da ustane sat i po ranije, da polako uđe u dan.

- Imam nizak pritisak, tako da mi stvarno treba vremena da se probudim. Ne mogu da se probudim, obučem i izletim iz kuće. Ne funkcionišem tako. Jutro mi je jedini deo dana kada sam sama sa sobom. To je vreme kada se "pribiram". Ujutro prvo popijem čašu vode, to je kažu dobro za metabolizam. Posle toga napravim nes kafu (pola mleko, pola voda, sa šećerom). Priznajem, pušač sam, ali umereni (ne pušim više od 10 cigareta dnevno), to mi je najveći porok što se tiče nezdravih navika.

Tokom studiranja u Novom Sadu (klasa prof. Radeta Markovića) i nakon povratka u rodni grad, Milica se selila između 11 i 13 puta. Trenutno je na Konjarniku, za koji je lokalpatriotski vezana, a planira da uskoro okonča svoje selidbe i konačno reši stambeno pitanje.
Konjarnik je, inače, mesto na kome je provela predivno detinjstvo u igri sa bratom (Ivan Zarić, takođe glumac) i drugarima.

- I danas imam tamo dobre komšije i divnu ekipu iz kraja sa kojom se super slažem. Konjarnik ima zanimljivu strukturu stanovništva, od radnika do visokih intelektualca. Kad sam bila mala, to je bilo novo naselje, između zgrada su bili božanstveni parkovi, tako da smo se mi po ceo dan igrali napolju.Šalim se sa društvom iz centra da sam odrasla na selu. Išli smo napolje kad god smo hteli, i brat i ja, niko nije morao da nas vodi, da pazi na nas. Bilo nas je 30-40 dece u zgradi, što starijih, što mlađih, svi smo išli jedni kod drugih na rođendane, svakodnevno smo se posećivali, viđali. Ali, grad se u međuvremenu mnogo promenio. Meni je bilo nezamislivo da me tata i mama (glumac Dragan Zarić i arhitekta Mirjana) vode u školu. Odveli su me prvog dana i - to je bilo to, dalje sam išla sama, sa društvom. Sada decu odvode i dovode, roditelji se plaše, drugo je vreme, drugi su ljudi.

Doduše i Milicu je mama vodila u baletsku školu "Lujo Davičo" koja se nalazi na Dorćolu, a koju je pohađala godinu i po dana. Kasnije je išla na moderan i džez balet. A stiže li danas da se bavi baletom ili nekim vidom rekreacije?
- Nažalost, poslednjih godinu dana ne idem na vežbe, jednostavno ne stižem, iako osećam da mi telo to traži. A baš sam išla na razna mesta, kod Bise u Dadov, kod dr Filguda... Meni ne odgovara aerobik, više mi odgovaraju istezanje i vežbe snage.

Iako priznaje da nema naviku da šeta po Adi Ciganliji, Košutnjaku ili Topčideru, a i da se, čim spoji nekoliko slobodnih dana, trudi da otputuje iz grada, Milica kaže da zato voli da šeta pored mora, po peščanim plažama na Adi Bojani, koja je za nju - magično mesto.
- Priroda je tu netaknuta, svi koji dolaze su opušteni. Meni Ada Bojana pruža osećaj potpune slobode i divljine. Odmor je aktivan, postoje prilike za bavljenje brojnim sportovima, ali ništa nije fensi i uglađeno. Ne volim tu vrstu "urbanizovanog" letovanja. Na Adi Bojani možete da pojedete ribu koja je tog dana izvađena iz mora. A tu radi i najbolji maser na svetu, moj drug Srđan Kuzman. On i supruga su fizioterapeuti. Inače, obožavam masaže, to je jedna od stvari koje baš volim i koje mi prijaju.

Kad je o hrani reč, Milica priznaje da jede sve, ali umereno.
- Ne jedem mesne prerađevine. Takođe, primetila sam da sve manje jedem meso, ne zato što nešto pazim, nego što mi sve manje prija. Zato volim sve vrste sireva, od mladog sa pijace, do francuskih i onih težih. Trudim se da uvek jedem povrće. Volim salate. Al?!?!, volim i kolače. Obožavam kokice. I svakog dana pojedem supu ili čorbu. Ono što je najgore, to je što jedem posle predstave, jednostavno, ne mogu da jedem pre predstave. Posle predstave sam obično najgladnija.

Za sebe, Milica kaže da je "blagi hipohondar" i da dosta osluškuje svoj organizam.
- Mislim da živimo u doba u kome ljudi ne obraćaju pažnju na to da li im nešto fali ili ne, ne osluškuju svoj organizam, valjda zato što nemaju vremena, tako da se lekaru obično obrate kad je već uveliko prošlo 12.

A kako se bori protiv stresa koji je nerazdvojni pratilac savremenog načina života?
- Borim se razmišljanjem. Kada mogu da predvidim neku stresnu situaciju, pripremim se za nju. Naravno, nemoguće je pripremiti se za sve stresne situacije. Razmišljam o svakom danu. I o životu, pa se trudim da ga ispunim, što više mogu, stvarima koje mi prijaju i koje me oplemenjuju. To su gluma, druženje sa porodicom i prijateljima (trudim se da što više vremena provodim sa njima), putovanja?!?!
Jedna od najzanimljivijih destinacija koje je posetila je - Korzika.
- To je ostrvo sa crvenom zemljom, dosta je divlje, ali i uređeno. Imaju predivno primorje koje je, u neku ruku, netaknuto, kao i jedan od najupečatljivih podvodnih svetova koji mogu da vide čak i oni koji ne znaju da rone. Tu su i divni stari gradovi, prelepe vile. Na Korzici sam probala prerađevine od divlje svinje, na prirodan način napravljene, bez ikakve hemije, kao i med od kestena. To su dva zaštitna znaka ovog ostrva.


Predstava Plinska svetlost, iako davno napisana, bavi se, između ostalog, i danas aktuelnom temom, psihičikim zlostavljanjem žene u braku.
- Termin "plinska svetlost" - objašnjava Milica - se koristi u psihologiji da opiše situaciju u kojoj neko nekog izluđuje ili pokušava da ga napravi ludim.
A šta ili ko izluđuje Milicu Zarić?
- Niko konkretno. Izluđuju me primitivizam, osobe koje ne razmišljaju, lenjost...


Pakovanje za kosu
- To je recept koji mi je dala baka moje najbolje drugarice. Pomešajte kašiku maslinovog ulja, kašiku orahovog ulja (može a ne mora), domaću rakiju, najbolje onu sa travama, u količini čepa od rakije (to otvara krvne sudove), kašičicu meda, 2 žumanca. Ta smesa se nanese na glavu. Trebalo bi je držati preko noći, odnosno prespavati s tim pakovanjem na glavi, ali ja nikad nisam uspela da izdržim toliko.


Miličini musli
U poslednje vreme, priznaje Milica, ne stiže da kuva (ne računam pečenje mesa, kuvanje zamrznutog povrća, ili testenine, kaže), mada smatra da je kuvanje, kada imate vremena, pravo uživanje.
- Ali, zato mogu da dam čitaocima recept za odličan musli. Volim da napravim kombinaciju različitih vrsti muslija koji mogu da se kupe u bio šopu, u to volim da dodam ispasiranu bananu, sve moguće koštunjavo voće, pa onda kokos, semenke od bundeve i suncokreta, sušene brusnice koje kupujem na Kalenić pijaci. Onda dodam jedan voćni jogurt, ali crveni (npr. od šumskog voća) i pustim da odstoji desetak minuta. To je i zdravo i ukusno, prava energetska bomba koja me "drži" do večeri.

Shadow_Weaver
04.04.2008., 01:42
OD LJUBAVI DO MRŽNJE

Adrijana Videnović i Branko Đurić, glavni glumci u seriji „Ljubav i mržnja", odlučili da se posle 17 godina braka razvedu


Poznati glumački par Adrijana Videnović (43) i Branko Đurić (59), glavni likovi u aktuelnoj Pinkovoj sapunici „Ljubav i mržnja", koja se od ponedeljka ponovo emituje na malim ekranima, odlučio je da se posle 17 godina braka razvede. Kako Press saznaje, Adrijana i Branko, koji i u seriji glume bogati bračni par Lazarević, definitivno su se rastali krajem prošle nedelje kada je Adrijana napustila zajednički dom u centru Beograda.

- Njihova ljubav je bila velika, međutim, razlika u godinama je doprinela da se ljubav ugasi i svako krene svojim putem - navodi sagovornik Pressa blizak glumačkom paru, i dodaje:

- Posle brojnih prepirki, svađanja i mirenja, Adrijana je definitivno krajem prošle nedelje napustila zajednički dom u Beogradu i preselila se u drugi stan sa 15-godišnjim sinom Lukom. Branko je stalno zove, ali je ona čvrsto rešila da stavi tačku na njihov brak i nastavi dalje sama. Naravno, dešavanja u njihovom privatnom životu neće uticati na njihov zajednički rad u seriji - zaključio je sagovornik Pressa, dodavši da će u toku ovog meseca Adrijana podići zahtev za brakorazvodnu parnicu.

Branko Đurić iz prvog braka ima dve ćerke, Anu i Ivanu, dok je Adrijani ovo bio prvi brak.

N. Pajić


Odabrane finalistkinje na konkursu za ulogu u seriji „Ljubav i mržnja“

„Alo!“ glumice!

Šansu da ostvare životni san i zaigraju u jednoj od najgledanijih serija u Srbiji „Ljubav i mržnja“ imaće jedna od pet sledećih devojaka: Sonja Martić, Violeta Čučkić, Danijela Stojanović, Ana Todorović i Tamara Milosavljević.


One su nakon dugog sistema eliminacija uspele da postanu finalistkinje konkursa koji je redakcija lista „Alo!“ pokrenula u saradnji sa TV „Pink“ i urednikom serijskog programa ružičastih Slobodanom Šuljagićem.
Koliko je interesovanje naš konkurs izazvao govore stotine pristiglih pisama i imejlova sa prijavama. To je bila i najbolja potvrda čitanosti našeg lista, ali i popularnosti serijala, koji je za kratko vreme uspeo da osvoji srca publike.
Pošto u finalnom izboru na audiciju može ići samo pet čitateljki, izbor je morao biti napravljen. U sistemu eliminacija žiri se rukovodio kako izgledom tako i količinom želje kandidatkinja da zaigraju u jednoj od epizoda. Svaka od ovih pet devojaka imaće priliku da pokaže svoje umeće na audiciji, nakon koje će samo jedna od njih u svoju biografiju moći da upiše ulogu u sapunici „Ljubav i mržnja“.


Slobodan Stefanović, ginekolog u Ljubavi i mržnji

Tumač lika ginekologa u Pinkovoj telenoveli "Ljubav i mržnja" Slobodan Stefanović kaže da se pripremao za tu ulogu proučavajući medicinske priručnike.

"Studirao sam medicinske priručnike i enciklopedije ne bih li se upoznao sa svim detaljima rada jednog ginekologa i sa svim instrumentima koje on koristi pri jednom klasičnom pregledu. I onda sam shvatio kako žene zaista moraju mnogo da trpe", rekao je Stefanović agenciji Beta.

On je objasnio da to nije bilo neophodno za sam lik Gorana Gajića koji tumači, ali da voli "malo studioznije da se pripremi za ulogu".

"To se neće vidjeti toliko u seriji da ja sad poznajem koji je koji instrument, ali prosto meni, zarad mog ličnog doživljaja cijelog lika i cijele te situacije, meni je jako bitno da znam šta imam u ordinaciji i šta jedan ginekolog koristi", rekao je.

Stefanović je naveo da je u toku snimanje nastavka te serije, i da je u planu završetak novih 40 epizoda, čije bi prikazivanje trebalo uskoro da krene na Pink televiziji. Za svoj lik najavljuje i neke novosti.

"Koliko vidim, Vida Basara je dopisala neke prilično zanimljive scene sa nekim drugim ženskim likovima tako da pretpostavljam da više neću biti zaljubljen u Olju Lazarević, već sam se usredsrijedio na neku drugu ženu", otkriva Stefanović.

On je naveo i da smatra da pojavljivanje u telenoveli može da pomogne karijeri mladog glumca.

"Mislim da postoje serije u kojima se ne bih pojavio, koje su jako loše za mladog glumca kao start, ali posao ovakvog tipa može samo da ti pomogne. Nije toliko bitno da uradiš jednu dobru ulogu u karijeri, da zablistaš i da te posle nikada ljudi ne vide. Najbitniji je kontinuitet u radu", kaže glumac.

On kaže i da je neko vreme odsustvovao iz serije, zbog priprema uloge u predstavi "Kabare" u svom matičnom Pozorištu na Terazijama, u kojoj tumači lik ceremonijal majstora. Predstavu je režirao Čet Voker.

"Volio bih da glumim zahtjevne i dobre uloge, na kojima mogu da radim i koje će me definitivno učiniti zadovoljnim. Mislim da sam se dovoljno dokazao u malim ulogama i da je vrijeme za velike kolače", rekao je Stefanović.

Redakcija „Alo!“ se zahvaljuje svim čitateljkama koje su učestvovale na konkursu i želi im više sreće u nekoj od sledećih akcija koje ćemo u budućnosti pokrenuti.

G. J.

Shadow_Weaver
18.07.2008., 03:52
Jelenini "časovi pevanja" za Ivana Bosiljčića

Predstavnica Srbije na predstojećem Eurosongu Jelena Tomašević do sada je svoj privatni život krila "kao zmija noge", ali domaća štampa saznala je da je lepa brineta u vezi sa jednim glumcem.

Kako piše "Press", šarmantna Kragujevčanka je već mesec dana u vezi sa glumcem Ivanom Bosiljčićem, a razlog za veo tajne kojim je ova romansa obavijena su prethodne veze oboje mladih "selebritija".

Jelena (24) je nedavno raskinula sa dečkom koji živi u njenom rodnom gradu, a sa kojim je bila pet godina. Ivan (27) je dugo bio sa izvesnom Tamarom, ali su ipak odlučili da se raziđu. Usledilo je poznanstvo preko zajedničkih prijatelja, i ljubav je procvetala!

"Veoma su zaljubljeni, i svaki slobodan trenutak provode zajedno. Imaju mnogo zajedničkih prijatelja, i interesuju ih slične stvari" kaže izvor "Pressa".

Glumac koji je ostvario zapažene uloge u serijama "Stižu dolari" i "Ljubav i mržnja", takođe igra u predstavama za decu, i mjuziklima "Chorus line" i "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama.
U intervjuima često ističe da ga, pored glume, zanima slikarstvo, ali i muzika.

"Pokušavam da živim kao vršnjaci, da mi život bude ispunjen. Umem da sviram gitaru, lepo pevam, a želeo bih da se usavršim u muzici" rekao je Ivan.

Pa, ko bi bolje mogao da mu daje "časove" pevanja, od Jelene koja je u maju na Eurosongu predstavljati Srbiju pesmom "Oro"...

(MONDO)

Tajna ljubav - Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić
Izvor: Press Online

Pevačica Jelena Tomašević pre mesec dana započela tajnu ljubavnu romansu s glumcem Ivanom Bosiljčićem

Pevačica Jelena Tomašević skoro mesec dana uživa u ljubavnoj vezi s glumcem Ivanom Bosiljčićem. Srpska predstavnica na "Evrosongu" svoju novu ljubav skriva od očiju javnosti a, kako saznaje Press od izvora bliskog 24-godišnjoj Kragujevčanki, njihova romansa je tajna zato što su tek nedavno oboje okončali svoje višegodišnje veze.

- Gotovo istovremeno, Jelena je stavila tačku na svoju petogodišnju ljubav zbog razdvojenosti od dečka koji živi u Kragujevcu, dok je Bosiljčić sa svojom devojkom Tamarom nekoliko puta raskidao do definitivnog prekida veze pre mesec dana - kaže izvor Pressa blizak Tomaševićevoj, i dodaje:

- Pevačica i glumac kog publika može da gleda u serijima "Stižu dolari" i "Ljubav i mržnja" veoma su zaljubljeni i svaki slobodan trenutak provode zajedno. Jelena trenutno ima mnogo obaveza oko priprema za nastup na "Evroviziji", ali sve slobodno vreme provodi sa Ivanom. Njih dvoje se poznaju skoro godinu dana, ali se ljubav rodila nedavno, kad su počeli učestalije da se viđaju i druže, pogotovo jer imaju puno zajedničkih prijatelja i istih interesovanja - zaključuje sagovornik Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.

Jelena i Ivan u tajnoj vezi?

Naša predstavnica na ovogodišnjem takmičenju za „Evrosong“ Jelena Tomašević uspešno krije svoj ljubavni život, ali se u kuloarskim krugovima pojavila vest da je započela romansu sa mladim glumcem Ivanom Bosiljčićem.

Kako se priča, nakon raskida dugogodišnje veze Ivana i njegove koleginice sa fakulteta Tamare, Jelena i on su sve češće zajedno. Čak ljudi bliski ovom sada bivšem paru tvrde da je Ivanova i Tamarina ljubav pukla zbog Jelene, tačnije da se glumac zaljubio u pevačicu izuzetnih vokalnih sposobnosti.
- Ivana sam upoznala kada smo pre godinu i po dana učestvovali na manifestacijama posvećenim obnovi Đurđevih stupova. Od tada smo postali dobri prijatelji i družimo se redovno, ali nismo u vezi - rekla je ljubazna Jelena Tomašević.
Naši izvori tvrde da su često zajedno i da u njihovom druženju ima nešto više od prijateljstva, ali da to još neće javno da pokažu. A šta je prava istina, znaju samo Ivan i Jelena.

B. P.

Mladi glumac prvi put ostavlja otvoreno pitanje o vezi sa Tomaševićevom

Ivan: Pitajte Željka da li sam sa Jelenom!

Glumac Ivan Bosiljčić je proteklih nekoliko dana proveo u Budvi. Na radnom odmoru društvo mu je pravila nova devojka Jelena Tomašević, naša predstavnica na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“.

- Šta kažete, viđen sam kako se šetam u Jeleninom društvu u Rafailovićima?! To je nemoguće. Nas dvoje su jedino mogli da uslikaju na mojoj predstavi u Budvi - kaže mladi glumac.
Na naše insistiranje da nam kaže da li je u vezi sa pevačicom, Bosiljčić je odgovorio da nema komentar uz dodatno obrazloženje.
- Najbolje da pitate Željka Joksimovića da li smo nas dvoje zajedno - pravda se Ivan.
Romansa između popularnog para otkrivena je nekoliko nedelja pre početka „Evrosonga“. Nakon raskida veze Ivana i njegove koleginice sa klase Tamare, mladog glumca su sve češće viđali u društvu Jelene Tomašević.
Po povratku sa romantičnog putovanja po Crnoj Gori, Ivan se uputio na snimanje serije „Ranjeni orao“ Zdravka Šotre, koju zajedničkim snagama potpisuju RTS i „Košutnjak film“.
- Igram pilota koji u poslednje tri epizode uzima Anđeliju (Sloboda Mićalović) - kaže Bosiljčić.

Zapevaće legendarni Gaga
I posle „Pesme Evrovizije“ Željko Joksimović nastavlja da radi punom parom. On se pridružio ekipi Zdravka Šotre na novom projektu „Ranjeni orao“ kao kompletan autor muzike.
- Nećemo raditi klasičan sing za seriju. Pokušaćemo da stavimo glumce u nesvakidašnje uloge. Neki će svirati razne instrumente, dok će Dragan Nikolić zapevati - otkriva Željko.

Lj. R.

Kuhinja Ivana Bosiljčića

Slatke uspomene jednog frajera

Zgodni glumac sa Zlatibora najbolji je promoter ekološke hrane, pogotovu kada prijateljima sam pripremi užičku lepinju ili kraljevsku pitu, i mada je zavisan od kolača, na pusto ostrvo bi radije poneo ljutu papričicu
Piše: Zorica Zarić

Osim opštepoznatog i priznatog talenta za glumu, Ivan Bosiljčić poseduje i jedan skriveni, zahvaljujući kome, ma šta da mu se desi, sigurno neće ostati gladan. Ovu drugu veštinu ne demonstrira baš često, i zasad jedino prijatelji znaju o čemu je reč.
- Pred kraj studija u Novom Sadu, nas pet umetnika je živelo zajedno i svako je jednom nedeljno spremao hranu. Dok su drugi pravili ono što umeju, ja sam uvek nešto izmišljao. Svi bi se prvo nećkali da probaju, a na kraju su priznavali da su moji specijaliteti najbolji - otkriva dobro čuvanu tajnu mladi glumac, koji uskoro počinje da snima film po romanu Ranjeni orao čuvene Milice Jakovljević Mir-Jam, u režiji Zdravka Šotre. Uz Slobodu Mićalović Ćetković, Ivan će igrati jednu od dve glavne uloge.
Da bi plastično opisao kako barata varjačom, dvadesetdevetogodišnji Užičanin doslovce diktira recept za kraljevsku pitu, njegov lični izum.
- Potrebna su dva gotova testa za picu i piletina, koju treba malo prokuvati, usitniti, začiniti, pa razblažiti pavlakom. Tri kašike ove smese sipati na centar testa, zatim ga poklopiti drugim, a po obodu posuti sitno iseckani kačkavalj. Krajeve malo urolati na unutra, a odozgo premazati žumancetom da pita lepo požuti. Ko voli, može da stavi i kašiku kajmaka.
Pošto je Ivanu i društvu u onim siromašnim studentskim vremenima ova pita bila gola raskoš, prozvali su je kraljevskom.
Iako Ivanova opčinjenost vanilin šećerom datira od malih nogu, još nije uspeo da napravi ni najobičniji slatkiš.
- Ni šlag ne umem da umutim, ali zato sam pravi majstor kada treba uživati u poslasticama. Jedino sam dvaput zabrljao kada je trebalo da podelim tortu s drugima. Slavio sam osamnaesti rođendan i hteo sam pošto-poto da je ja unesem u sobu gde su me čekali prijatelji. Ali, sapleo sam se na stepenicama i pao posred rođendanskog kolača. Na moju žalost, niko me nije video, a da jeste, bilo bi mi lakše jer bih od tragedije napravio dobar štos.
Naravno, kao što to obično biva u kući gde jedna dama živi s tri muškarca, situaciju je spasla Ivanova mama Ljiljana, inače vaspitačica, koja je oguglala na razne dečje nestašluke, makar đavolak imao celih osamnaest leta.
- Mama je sledećeg dana napravila veću i lepšu tortu, ali ni nju niko od drugara nije probao. U želji da im nadomestim propušteni užitak, potpuno sam zaboravio na poslasticu. Tek ujutru, kada sam otvorio frižider i kada me je iz njega pogledala

… nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju.

Shadow_Weaver
18.07.2008., 04:05
ANDRIJANA VIDENOVIĆ O MAJČINSTVU

VAMP MAMA

Zgodnoj glumici koja maestralno tumači lik oštrokondže Kaće Lazarević u popularnoj seriji Ljubav i mržnja jurnjava za poslom nikada nije bila u prvom planu, posebno od kada je dobila sina Luku. Andrijana Videnović ubeđena je da je sin jedini muškarac koga će sigurno voleti do kraja života

Andrijana je ostala u drugom stanju 1992. godine, u ne tako srećnom periodu, ali, uprkos svemu, uživala je i bila srećna i spokojna tokom cele trudnoće. Nije se opterećivala kilogramima niti je brojala svaku kaloriju. Insistirala je da se porodi prirodnim putem, iako je porođaj bio bolan, ali na sve je zaboravila kada je prvi put ugledala sina Luku. Danas, Andrijana je beskrajno srećna što je majka iako se trenutno bori sa pubertetlijom Lukom, kome je ponekad stroga mama, ali i najbolji prijatelj.

Kada ste saznali da očekujete bebu, šta ste pomislili u tom trenutku?
Želela sam trudnoću, ona je bila planska. Jedino me je iznenadilo to što sam odmah ostala trudna, čim sam to i poželela. Nije mi bilo bitno da li nosim dečaka ili devojčicu, ali sada mi je veoma drago, pošto imam samo jedno dete, što je upravo sin. Kada se rodio, rekla sam, sviđalo se to bilo kom muškarcu ili ne, da je to jedini muškarac koga ću sigurno voleti do kraja života.

Kada se sada setite perioda trudnoće, kakve su vam slike u glavi?
Radila sam sve vreme trudnoće, porodila sam se 19. avgusta, a krajem juna sam odigrala poslednju predstavu u Zvezdara teatru. Sve vreme sam bila vrlo aktivna, ne zato što sam morala, već mi je trudnoća prijala i mogla sam da radim. Nisam se preterano ni ugojila, lepo sam funkcionisala, istina, to leto je bilo veoma toplo, bile su ludačke temperature, ali sam sve lepo podnela.


Kako vam je protekao porođaj?
Nisam se plašila. Ne mogu da kažem da nisam iščekivala taj čin iako se zna da je to veoma bolan događaj. I jeste bilo veoma bolno, ali sam želela u tom trenutku da se porodim prirodnim putem. Bolelo je, ali je to normalno, za taj bol je organizam svake žene potpuno spreman, to sam shvatila dok su trajale najgore muke. I istina je kada kažu da kada vidiš dete, sve se zaboravi istog sekunda.

Kako ste se osećali kada ste prvi put videli sina?
To je neopisivo, to je osećaj koji te prožme u trenutku i koji se ne da tako lako opisati. Sećam se da su ga uzeli i okupali, a kada su ga doneli, imao je veoma dugu plavu kosicu. Ona je bila prva slika koju sam zapamtila.

Gde ste se porodili i kakav ste tretman imali?
Porodila sam se na Zvezdari, imala sam divnog ginekologa Zlatka Bešlagića, koji me je vodio kroz trudnoću. To je bila 1992. godina, najnesrećnije moguće vreme, kada nije bilo ničega ni u bolnicama ni u apotekama. Bio je to strahovit period siromaštva, morala sam da donesem sve što je bilo potrebno, jer je i u bolnicama bilo loše, ali su ljudi bili u redu.

Kako ste se snašli po izlasku iz bolnice sa bebom. Da li ste sa suprugom podelili sve obaveze?
Pošto sam štreberka, odmah sam nabavila doktora Spoka, nisam se oslanjala na savete mama, baba i tetaka. I kako je on savetovao, tako smo se Branko i ja ponašali prva dva meseca dok se nismo privikli na bebu i prestali da budemo đaci i postali roditelji. Sve obaveze smo podelili od samog početka i to je bila najveća radost. Žena sama to mora da prođe, niko neće vaš savet prihvatiti. Ima onih koji umeju da stisnu srce i da budu hrabri dve-tri noći, i posle toga, ako je sa bebom sve u redu, nema više problema.


Ko je bio zadužen za izbor imena?
Branko je imao strica koga je mnogo voleo i koji se zvao Luka i želeo je da mu se sin tako zove, a ja nisam imala ništa protiv.


Koliko se život promeni kada postanete roditelj?
Sve se promeni. Shvatite šta je najvažnije, jer do tada vam je sve važno, lista prioriteta je ogromna, ali kada dobijete dete, postoji samo jedan prioritet. Od tada sve se lakše prihvata u životu i nedaće i lepe stvari. Ne daj bože da nisam majka, to bi bila velika kazna.


Šta Luku trenutno zanima?
Trenutno ga zanima da se što pre završi školska godina. Luka je u periodu kada traži svoje mesto pod suncem. Trudi da bude svoj i ne želi da liči ni na koga, što je normalno, posebno za biće u pubertetu.

Kako izlazite na kraj sa njegovim pubertetskim danima?
Kako kad, pošto svakodnevno menja raspoloženja, menjaju mu se problemi, a sada su njegovi problemi najbitniji. I njegove ljubavi i škola, da sve postigne i ima vremena za sebe. Pretpostavljam da smo sada u najtežem periodu, ona bebeća vremena su lako prošla, a ovo kada prođemo, onda mislim da nastupa uživanje.

Koji je osnovni princip kojim se rukovodite u vaspitanju?
Volela bih da iskoristi sopstvene sposobnosti do maksimuma. Da mu sutra ne bude žao što nešto nije uradio, a mogao je. Pošto je lenjost osnovna osobina svih nas, valjda sam ja ta koja mora da razbije tu urođenu lenjost. U tom smislu sam stroga, ne dam mu da bude lenj i da se ponaša bahato. Hoću da bude pristojan mladić, ali to nije baš tako lako, mladalačka priroda opire se svim stegama. Idealna varijanta je zemlja dembelija, gde se ništa ne radi, što je normalno. Roditeljska je dužnost da ne dozvoli da se zna šta su obaveze.

Luka je dete poznatih roditelja, kako vaša popularnost utiče na njega?
Nije mi se hvalio da ima privilegije. Mi nismo bili puno u javnosti sve do serije Ljubav i mržnja, tako da je to njega, kao i nas, strefilo u poslednjih godinu dana. Ali, zna on ko su mu mama i tata i zna da smo potpuno obični, normalni ljudi.

Kakvi su njegovi komentari na seriju?
Gledao je prvih dvadesetak epizoda, ali više gledaju njegove drugarice i poneki drug. Oni ga uglavnom pitaju da li mu je mama takva kao što je u seriji, na šta on odgovara: „Još je i gora", pošto voli da bude duhovit. Bilo mu je smešno što izigravam neku vamp žensku.

Danas se mnoge žene stavljaju pred izbor: uspešna karijera ili materinstvo i srećan brak. Da li je kompromis moguć?
Zavisi kojim se poslom bavite. Gluma traži celog čoveka i ja sam bila pred tim izborom kada sam se porađala. Nisam mogla da jurim karijeru, zapravo sam je na neki način prekinula kada sam se porodila. Sada mi sin vrlo dozvoljava da ganjam karijeru, ne smeta mu kada odem od kuće, naprotiv... Sada mogu da se bavim svojim poslom normalno, ali je činjenica da prvih nekoliko godina nisam umela sve to da uskladim. Kada imate dete, više vam ništa teško ne pada, osim kada ne možete da mu pružite osnovne stvari u životu. Ali, mislim da su osnovne stvari ljubav i pažnja.


Šta biste savetovali majkama?
Samo da budu srećne u trudnoći. Recept za srećnu bebu je da mama bude srećna, naravno, tate moraju da donesu ozbiljan deo te sreće. Savetujem im da ne dozvole sitnim životnim nedaćama, koje nas čine nervoznim, da ih poremete. Neka uživaju u trudnoći što je više moguće, jer je to period iščekivanja najlepše stvari. I savetujem im, da ne bude samo jedna najlepša stvar, nego jedna od...

Autor:
Milica Prelević

Shadow_Weaver
18.07.2008., 04:06
Glumica Andrijana Videnović o ulozi Kaće u seriji „Ljubav i mržnja“

Srbi vole da vode ljubav i spletkare

Mnogi se Andrijane Videnović sećaju kao buntovne devojke iz „Sivog doma“, a kao zatim prelepe profesorke u filmu „Varljivo leto ‘68“. Oni koji nisu imali priliku da je gledaju u mlađim danima,


mogu da uživaju gledajući je ovih dana u seriji „Ljubav i mržnja“. Andrijana, inače profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Prištini, htela je da priča o svemu, osim o razvodu sa svojim suprugom u seriji, ali i u privatnom životu (Branko Đurić, op. aut).
Nakon prvih epizoda novog serijala, ispostavilo se da Kaća i nije toliko jaka i bez emocija kao što smo mislili.
- Kaća nije žena bez emocija. Niko to nije, ona čak nije ni uspešna žena, samo je udata za uspešnog čoveka. Međutim, kao i većina žena, ima nebrojeno mnogo kečeva u rukavu i samo je pitanje trenutka kada će neki od njih da proradi. Navijam za nju i nadam se da će se ponovo uspraviti i na kraju, suočena sa svojim „gresima“, doći do prosvetljenja.
Svaki glumac u lik utka i neke od svojih osobina, Andrijana je Kaći poklonila žensku ranjivost.
- Dovoljno je drska i zaštićena da može svima u lice da kaže ono što želi, a ja se igram, slabeći je sopstvenom ranjivošću.
Kadivka je jedan od retkih negativnih likova koji je naša publika prihvatila.
- Drago mi je ako je tako kao što kažete. Zasluge pripadaju scenaristima koji likove ne vode jednoznačno i „dobrima“ traže crno ispod nokta, a nas „loše“ s vremena na vreme oplemenjuju. Moguće je da sam i ja ta koja je u toj „zlici“ pronašla deo koji je gledalištu drag.
Po Andrijaninom mišljenju, Srbija ima svojih Lazarevića, čak i ako nisu bogati.
- Ima ih. Čak i ako nisu tako bogati. Srbi vole da vode ljubav, a i da spletkare.
Andrijane dugo nije bilo na malim ekranima, a onda je zablistala u svojoj povratničkoj ulozi.
- Nikada nisam čekala ulogu. Da li blistam, reći će gledaoci. Nisam se opuštala svih ovih godina i bila sam spremna za najzahtevnije zadatke.
Svoje studente savetuje za vreme studija, a kada završe...
- Studente savetujem za vreme studija. Kad završe, neka im je bog u pomoći.

Z. Dragojević

Andrijana Videnović

Televizijska imitacija života

Zgodna glumica, koja maestralno tumači lik oštrokonđe Katarine u popularnoj seriji Ljubav i mržnja, negira glasine da ima bračnu krizu sa suprugom Brankom Đurićem s kojim, osim privatno, postelju deli i na malim ekranima
Piše: Aleksandar Dačić

Kada je zaigrala profesorku marksizma Nevenu Moreno u filmu Varljivo leto '68 ni slutila nije da joj je Goran Paskaljević predvideo karijeru pedagoga glume. Od sredine devedesetih Andrijana Videnović (43), koja maestralno tumači lik Katarine u sapunici Ljubav i mržnja, predaje dikciju na Prištinskoj akademiji, koja se poslednjih godina nalazi u Zvečanu. Teško joj je kada mora da obori studenta, ali je i tu ulogu već odigrala na filmu, jer je upravo zbog nje Slavko Štimac u spomenutom Varljivom letu, iz 1984, pao na maturi. Ljubavni život joj je takođe imao dramski predgovor. Njen partner Bogdan u aktuelnoj seriji, glumac Branko Đurić (59), suprug joj je i u privatnom životu, a upoznali su se, naravno, na daskama koje život znače, radeći zajedno predstavu Miševi i ljudi u Zvezdara teatru.
- Tako je sve počelo. A kada danas Branko i ja igramo zajedno, jednostavno je lakše. Dobro se poznajemo, radimo brzo, a i zabavno je. Tekst scene koju treba da snimimo prođemo kod kuće, tako da smo na setu veoma efikasni. Postoji, naravno, i međusobna kolegijalna podrška, a šesnaestogodišnji sin Luka nam je porodični kritičar.
Andrijana priznaje da ju je prilično iznenadilo to što aktuelna serija ima širok dijapazon publike, gledaju je kako domaćice tako i školski drugovi njenog sina, lekari i studenti, a ne samo ljubitelji latino sapunica.
- Luka trenira košarku, i najčešće ima treninge u vreme emitovanja epizoda, ali ih obično pogleda nedeljom, kada se repriziraju sve, jedna za drugom. Dopada mu se što radimo u seriji. A i odgovara mu u društvu što su mu roditelji trenutno poznati, kao što, pretpostavljam, svakom mladiću njegovih godina to godi. Ne kritikuje me mnogo. Istina, ponekad mi kaže: Jao, što se praviš važna, kao da si neka ženska. Prenese nam i poneki komentar drugara koji prate seriju. Iz početka je gledao više, sada mu je verovatno već dosadilo.
Andrijanina karijera, koja je sve vreme išla uzlaznom putanjom, doživela je stagnaciju početkom devedesetih kad je odlučila da se posveti porodici i pedagogiji.


Psiholog na porodiljskom
- A šta sam mogla da radim tih godina? Imala sam status slobodnog umetnika bez stalnog angažmana. Kada se Luka rodio, rešila sam da se ozbiljno bacim na odgajanje deteta. U to vreme sam i upisalaposlediplomske studije na psihologiji, što me je uz glumu oduvek zanimalo. Učila sam u slobodno vreme dok je Luka spavao.
Ubrzo je Andrijana počela da predaje na

… nastavak teksta Vam je dostupan u štampanom izdanju.

Bojana Tušup očekuje reakciju publike na ulogu Tamare

Ljudi će pomisliti da sam gej

Mlada glumica Bojana Tušup prvu veću ulogu ostvaruje u seriji „Ljubav i mržnja“. Igra Tamaru, devojku koja pokušava da se pronađe u svetu bogatstva, prljavih igara i preljube.

Rad sa „Lazarevićima“ za Bojanu je nešto najlepše što joj se do sada desilo u karijeri.
- Na setu je fenomenalno, sa svima se odlično slažem, mada uglavnom snimam sa mlađim glumcima. Ništa mi nije teško, možda se malo unervozim kada duže čekam, ali i tada uvek sebi organizujem vreme, tako da mi nikada nije dosadno.
Kao i većinu glumaca, i Bojanu su počeli da poistovećuju sa likom koji igra, što njoj nimalo ne smeta.
- Naravno, poistovećuju me sa Tamarom, to je postalo nekako normalno u ovom poslu. Ljudi me prepoznaju. Dešavalo mi se da me ljudi ne vole, imaju odnos kao „ona je loš karakter, loša osoba“, zbog uloge koju igram.
Još niko nije pomislio da je gej, ali Bojana ne beži od toga i smatra da će to biti jako zanimljivo ukoliko se desi.
- Te epizode sa Irenom se nisu dovoljno emitovale. Bila je pauza od dva meseca, tako da još nije zaživelo. Iskreno, baš me zanimaju reakcije publike, moguće je da ljudi pomisle da sam gej. To bi bio kompliment, jer bi značilo da sam dobro odigrala ulogu.

Loše iskustvo
O večitoj dilemi - drugarica ili dečko - Bojana ne razmišlja. Za nju je prijateljstvo na prvom mestu.
- Uh, imam loše iskustvo sa tim. Leđa mi se ježe od toga. Vrlo sam kategorična kada je nešto tako u pitanju, za mene je prijateljstvo iznad svega. Ne možeš ti da kontrolišeš u koga ćeš da se zaljubiš, ali možeš da utičeš da se to ne razvije. Jedno je zaljubljenost, drugo je ljubav.

Zaljubljena sam!
O privatnom životu Bojana nije baš puno želela da priča. Otkrila nam je samo da je zaljubljena i da je u srećnoj vezi. Kaže da njen muškarac ne bi ni u kom slučaju mogao da liči na Bojana Lazarevića.
- Te prevare i ta landaranja, to nikako ne bih podnela. Mislim da je to besmisleno.
A odabrala bi dečka tipa…
- Pa iskreno, meni se najviše sviđa Bogdan. Jeste on stariji čovek, ali ta psihologija, drži te kao malo vode na dlanu, voli te bezuslovno...

Z. Dragojević

Četiri naše čitateljke glumiće u seriji „Ljubav i mržnja“

Čitateljke lista „Alo!“ postaju glumice

Od nekoliko stotina čitateljki našeg lista koje su se prijavile na konkurs, priliku da zaigraju u seriji „Ljubav i mržnja“ imaće Sonja Martić, Tamara Milosavljević, Violeta Cuckić i Danijela Stojanović.

Odluku je nakon audicije doneo Slobodan Šuljagić, urednik serijskog programa Televizije „Pink“, koji je istovremeno i reditelj i idejni tvorac serije.
Kasting je održan u klubu KPGT, u pauzi snimanja serijala. Od pet finalistkinja, koliko je naš žiri odabrao, četiri su se pojavile, dok je jedna opravdano izostala. Svaka od devojaka imala je priliku da razgovara sa gospodinom Šuljagićem koji je, nakon kraćeg razmišljanja, odlučio da svima pruži priliku da ostvare san i zaigraju u jednoj od najgledanijih serija u Srbiji. Oduševljenje na licima naših čitateljki kada im je to saopšteno govorilo je više od reči. Nakon audicije, sve su vrlo rado pozirale pred objektivom našeg fotoreportera, uz nadu da će im ovo tek biti prvo u nizu mnogih fotografisanja u budućnosti. Uostalom, mnoge velike karijere su, čak i u Holivudu, počele na ovakav način.

G. J.

Pala poslednja klapa na snimanju serije „Ljubav i mržnja“

Biće iznenađenja za kraj!

Slobodan Šuljagić, idejni tvorac serije „Ljubav i mržnja“, zadovoljan je, ali i ponosan na čitav projekat. - Evo, trenutno sam u montaži, gde se sređuje poslednja epizoda ove, kako je ja zovem, prave dramske serije.

Snimiti 100 epizoda je apsolutni rekord jer je pre 10 godina za realizaciju takvog projekta bilo potrebno četiri, pet godina - objasnio je Slobodan.
Što se tiče završne epizode, Šuljagić ne želi da kraj bude obavijen velom tajne.
- Nema potrebe za tajanstvenošću. Dosad je svaka epizoda na svoj način imala logičan završetak, tako da će i ova finalna stota imati svoj završetak ili je možda bolje reći neki novi početak...


Napokon će se završiti priča između Bogdana i Kadiljke, kao i agonija između Bojana i Ljubice, kao i priča između Irene i Tamare doći će do kraja...
Naravno, ne stavljamo tačku na njihove sudbine i odnose, već se neki elementarni zapleti privode kraju. Ipak, moram da napomenem da će u tom smislu biti i iznenađenja za publiku! – poručio je Slobodan.

Shadow_Weaver
19.07.2008., 04:55
Ivana Popović

LIČNA KARTA
Godine: 24
Horoskopski znak: Vaga
Status: Busy
Zanimanje: glumica

U romantičnoj komediji „Promeni me“, ona je Beca, moderna, spontana i ambiciozna devojka, koja je „zavrtela pamet“ Mimi Karadžiću; u TV seriji „Ljubav i mržnja“ igra buntovnu Olju; bila je Jelena u filmu „Minus“, koji je u Kanu osvojio treću nagradu u ka­tegoriji „Sinefondasiona“... Ivana Popović je i studentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti, a priprema se da osvoji i prestonička pozorišta. U razgovoru za Cosmo, (raz)otkrila je deo svojih razmišljanja, planova, želja...

Pošto glumiš u domaćoj sapunici, da li ih privatno gledaš?
Ako mislite na latinoameričke sapunice, nikada nisam pratila nijednu. Ne mogu da kažem da nisam pogledala poneku epizodu hrvatskih koje se sada emituju.

Šta bi sve izdržala i prihvatila da uradiš zbog uloge, a šta ne bi?
Uradila bih sve što mislim da je dobro i lo­gično za neku ulogu. Volela bih da moram dobro da se pomučim i naučim neku veštinu ili jezik, nešto što zahteva ozbiljne pripreme i neku vrstu istraživačkog rada na ulozi.

Koliko koristiš svoje glumačke veštine u privatnom životu?
Ponekad mislim da to svi rade. Sigurna sam da to nema veze sa darom za glumu.

Pravi muškarac poseduje...
... smisao za humor, pristojnost, radoznalost.

Kako bi opisala svoj modni stil?
Spoj jednostavnosti i udobnosti, sa zanimljivim ispadima u vidu nekih detalja - torbe, kaiša, nakita...

Jednog dana želiš da...
... imam azil za napuštene životinje.

„Nemojte imati predrasude u vezi sa muškarcima, jer nisu svi isti.“

Shadow_Weaver
24.07.2008., 18:40
Kad Ofelija opaše kecelju

Mladi TV gledaoci zavoleli su je kao kućnu pomoćnicu Ružu u seriji „Ljubav i mržnja”. Stariji, koji duže pamte, znali su je kao najmlađu Ofeliju sa dubrovačkog Lovrijenca. Hamlet joj je bio (punoletni, neodoljivi) Rade Šerbedžija. A ona mu je lepila kradom žvaku na trenerku, da mu se osveti što je na probi vikao na nju Sa glumicom Sonjom Knežević razgovaramo o ulogama, istraj-nosti i porodičnoj sreći, koja je za nju najbitnije ostvarenje.

– U glumačkom svetu dešava se da u karijeri odigraš možda po jednu, dve uloge za koje možeš da kažeš da su vanredno dobre. Od takvih je recimo u Slavija teatru uloga pijane gazdarice, uži--vam igrajući predstavu „Amerikanac u Beogradu”. Imala sam i ranije u serijama po neku epizodu, ali ne kontinuirano. Kada mi je ponuđena uloga Ruže, kućne pomoćnice u seriji „Ljubav i mržnja” na TV „Pinku”, razmišljala sam kako to da uradim. Mnogo mi je pomogao Slobodan Šuljagić, s kojim sam počela da sarađujem prvo u seriji „Ljubav, navika, panika”, pa zatim u „Agenciji za SIS”. Moram priznati, Ruža mi je jedna od dražih životnih priča. Dogodilo se kao poručeno: lani u martu uzela sam kredit da kupim ćerki stančić. Bilo me je stid da ona iznajmljuje stan u rodnom gradu, gde su joj i roditelji ro-đe-ni. Sedela sam jedne srede i držeći se za glavu mislila: „Crna Sonja, kako ćeš to otplatiti?” U tom času zazvonio je telefon. Šuljagić me obavestio da sam u osnovnoj podeli za seriju. Desila se nova uloga i honorar koji će isplaćivati kredit.

Kako se vama Ruža dopala?
– Obožavam je. Radujem se kada odem na snimanje. Divna je ekipa, mladi ljudi, veseli, sjajni reditelji. Divno se osećam. U dogovoru sa scenaristima imam slobodu da kada mi se nešto učini zgodnim, sama dodajem. Beskrajno su mi zabavne scene sa Slobodanom Tešićem, koji igra šofera, Ružinu simpatiju. Ali Ruža najviše voli Dušana i udala bi se za njega, da se ja pitam, ali ne da ni reditelj ni pisci.

Gledalaoci kad vas sretnu, kako reaguju?
– Živim na Dorćolu i redovno odlazim na Bajlonijevu pijacu. Žena kod koje ku-pujem kajmak i sir, ugledala me i rekla ljudima oko sebe: „E, ovo je Ruža”. Njen muž, koji na tezgi prekoputa takođe prodaje, doviknuo je: „Ali znate, kod mene kupuje Bogdan”. Sreću me ljudi i pitaju da li ja igram Ružu. Pošto igram samo u pozorištu, na ulici me pre ljudi nisu prepoznavali. Kada sam bila mlada, ponekad se to događalo, ali ja sam govorila da nisam glumica, da im se čini da me znaju.

Da li je ta skromnost koštala u kariijeri?
– U vreme kada sam počinjala u pozo-rištu - da. Moja greška je što se glumom nisam bavila neprekidno. Odigram ulogu, kaže reditelj dobro je i ja idem dalje.

Nije vas bilo mnogo ni na filmu?
– Snimila sam četiri filma – „Živeti kao sav normalan svet”, „Stepenice za nebo”, „Uvek spremne žene”, „Uroš Blesavi” od koga je napravljena i serija. Nisam se snalazila, jer za film i serije morate da ste drugačiji, nego za pozorište. Za to ni-sam bila spremna, niti sam se trudila da pokažem rediteljima kako to mogu.

Šta bi sa monodramom „Akt”?
– Radila sam je po tekstu mog kolege glumca i reditelja Zorana Ćosića mo-no-dra-mu, odigrala premijeru i predstavu na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, i dobila Zlatnu kolajnu. I više je nisam igrala. Pitali su zašto. Zato što mi je dosadilo da pričam sama sa sobom. Još pre Akademije dobili ste ulogu koju sanjaju sve mlade glumice i to sa već slavnim Šerbedžijom.

Vaša Ofelija se pamti.
– Znate, Ofelija je bila 1974/75. godine, neposredno pre upisa na Akademiju. Imala sam šesnaest godina. Rade je bio moj Hamlet, re-žirao je Dino Radojević. Onda sam upisala Akademiju kod profesora Minje Dedića i to je bila moja sreća. Tada je bio običaj da prve dve godine studenti ne smeju nigde da igraju. Profesor mi je rekao da sve što sam radila, zaboravim. Bio je u pravu. Na klasi su bili Dara Džokić, Danica Maksimović, Branislav Lečić, Enver Petrovci... Mili moj profesor mi je davao da igram lake žene ili majke. Znao je da suptilne uloge mogu da igram lako, pa mi je davao ono što mi nije bilo lako. Učio nas je i glumačkom vaspitanju, tačnom razmišljanju i tome da je gluma 99 odsto zanat, a jedan odsto talenat. I mnogo, mnogo rada. Posle Akademije, kada smo diplomirali 1978. godine, otišli smo u pozorište „Boško Buha”. Posle „Buhe” sam radila u „Ateljeu 212“, potom od 1986. u Naro-d-nom pozorištu. Trenutno igram u predstavama „Romeo i Julija”, „Ženidba”, „Ministarka”.

Sklanjali ste porodični život?
– Nemam tajni, ali nisam zanimljiva za novine. Moj život je veoma lep. Najlepše što imam, najveći životni uspeh jesu moja deca. Kćerka Milena ima 25 godina, pred diplomskim je na pravima, i sin Vukašin, odlikaš u Prvoj beogradskoj gimnaziji, svim silama želi da se bavi jednim važnim javnim poslom. Uspe li, davaće i on izjave za novine ali se neće baviti glumom. Srećnom me čini i to što je mo-ja mama još sa nama. Njena pomoć u podizanju dece bila je dra-gocena, ali i tata je bio izuzetno požrtvovan i nežan deka. Uz Milenu je umeo da provede celu noć budan… Kada se rodio Vukašin, prvi unuk posle tri unuke (moja sestra ima dve kćeri), bio je oduševljen. Sećam se da sam oca jednom zatekla u kupatilu kako sedi, ne mrda, sa vezanom kuglom oko noge. Objasnio mi je da ga je unuk zarobio i ne sme da izađe pre oslobođenja. Dakle, Vukašin je bio jedini koji je umeo da savlada mog oca. Naravno, ne snagom, već neizmernom ljubavlju.

Da li su vaši roditelji nadoknađivali deci vaše često večernje odsustvo?
– Mislim da detinjstvo moje dece nije ničim uskraćeno zbog mog posla. Ne vidim nikakvu prednost koju recimo ima moja sestra koja ustaje rano i odlazi na posao na VMA i dolazi kasno popodne. Naša glumačka prednost je da ne radimo svaki dan. Probe traju dva-tri meseca pre podne, ali onda imamo neke mesece kada igramo samo predstave. Tada sam ceo dan posvećivala deci. Istina, ja nisam neka kuvarica, kao Ruža. Umem da pravim pogaču, ajvar, džemove, ali ne volim šporet svaki dan. Mama mi još nije predala varjaču! Osim glumom bavite se još nečim? – Volim da pišem. Nisam pisac, ali sam objavila dve knjige, jednu kratkih priča „Petao mog dvorišta”, druga je poezije „Oduvek i samo jednom”. Sada imam prvu ruku romana „Ove jeseni…”, mislim da će biti zanimljiv. Zbog snimanja serije malo čeka na dalji rad. Trenuci kada pišem su mi najlepši, jer sam tada sama, a volim da se osamim, da ne razgovaram, ne javljam se na telefon… To je samo kada pišem, a pišem na klasičan način, bez kompjutera.

Koliko vam je u karijeri pomogao suprug, Života Cile Neimarević, direktor fotografije i snimatelj u RTS-u? – Blizak rođak mu je bio reditelj, Dejan Baja Ćorković i odmalena ga je vodio sa sobom na utakmice i na snimanja. Tako je on upisao kameru. Igrala sam kod Baje u dramatizaciji drame „Sve će to narod pozlatiti” , u „Sviraču” i još nekim dramama.

Razgovarate li o poslu i kod kuće?
– Pa mi živimo neki normalan život. Kada znam da moj muž snima, imam duplu odgovornost, daje mi primedbe, sa nekima se slažem, sa drugima ne. Stižu neke godine kada čovek i kroz brak sazri. Divno živim, što bi rekli ovi mladi - tezgareći. Naravno da pričamo i o poslu i dilemama, naročito oko mojih uloga. Nemam tremu od kritičara, ali od svoje porodice – da!

Shadow_Weaver
30.07.2008., 04:53
MAJA NOVELJIĆ-ROMČEVIĆ

NEOSTVARENI SNOVI

Maja Noveljić-Romčević publiku je osvojila ulogom u seriji „Ljubav u zaleđu", a sada svakim danom nastavlja da nas šarmira ulogom novinarke Zdenke u sve popularnijoj seriji „Ljubav i mržnja"

Prvu ulogu odigrala je sa samo osam godina, a iako je iz trećeg puta primljena na Akademiju, to je nije obeshrabrilo da nastavi da pokušava sve dok ne ispuni svoj cilj. Čini se da je prvo morala da dobije potvrdu u drugoj sredini da bi je ovde priznali, a veruje da je to što je udata za dramskog pisca Nebojšu Romčevića samo splet okolnosti, zbog kojih je njena karijera morala da ide dužim i težim putem.

Da li ste oduvek želeli da se bavite glumom?
Prvu ulogu sam odigrala sa osam godina u dečijoj seriji „Jole, Jole" na RTV Titograd. Te godine su otprilike i godine do kojih mi seže sećanje, tako da slobodno mogu reći da sam oduvek želela da se bavim glumom. Nikad nisam imala uzore, ali sam pomno gledala i slušala kolege i učila od njih. Još uvek to radim.

Na Akademiju ste primljeni iz četvrtog puta...
Primljena sam iz trećeg, četvrti je bio „pristupni ispit" kako bih prešla sa sarajevske Akademije na FDU, kada je počeo rat. Tada sam bila student četvrte godine. Moji silni prijemni ispiti su priča za sebe, ali što je put teži, to je cilj draži!

Koji lik vam je bilo najteže da dočarate?
Omiljene uloge su mi Lukrecija, koju sam igrala u predstavi „Lukrecija iliti Ždero”, i Kata koju sam igrala u „Paradoksu”. Najteže mi je da radim nedorečene, nedovršene likove... Mada i tome znam da dohakam. Ipak, najteže je raditi zahtevan lik koji zadaje prave kreativne muke i moram da priznam da jedva čekam da dobijem takvu ulogu!

Pozorište ili televizija?
To su dve različite ljubavi i jedna drugu ne isključuju. Trenutno više radim za televiziju i uživam u tome.

Može li od glume da se živi?
Retko, a i mali broj glumaca je u prilici da radi u kontinuitetu i da na taj način obezbedi sebi da živi od svog posla. Gluma je specifičan posao po tome što teško sami sebi možete da obezbedite posao jer zavisite od izbora drugih ljudi.

Pre popularne serije „Ljubav i mržnja" igrali ste u hrvatskoj seriji „Ljubav u zaleđu". Čini se da ste prvo morali da dobijete potvrdu u drugoj sredini da bi vas i ovde priznali...
Tako se čini, a možda tako i jeste... Pogledaše inserte iz serija koje sam do tada radila i to im bi dovoljno da mi daju jednu od glavnih uloga u seriji od 175 epizoda. Ovde su me gledali i gledali... i ništa! Mada, sigurna sam da bi mi u seriji „Ljubav i mržnja" Slobodan Šuljagić dodelio ulogu i da nisam igrala u „Ljubavi u zaleđu" jer je on jedan od retkih reditelja koji prati glumce i ume da prepozna kvalitet.

Za kratko vreme serija je postala vrlo gledana. Šta ovu seriju izdvaja od drugih, koji je njen adut?
Za svaku seriju su neophodni dobar scenario i režija, ali mislim da je presudna dobra podela. Ovu seriju izdvaja odličan izbor glumaca! Kad vam je partner dobar glumac, prirodno je da i sami radite lakše, lepše, razigranije i tako date najbolje od sebe.

Uloga novinarke Zdenke je vrlo zanimljiva. Kakva je ona, gledana iz vašeg ugla?
Zdenka je mnogo ranjivija nego što izgleda i, iako odlučna i spremna na štošta da bi došla do dobre priče, kao i većina žena - željna je ljubavi i potvrde. Ne znam da li je i publika tako doživljava, ali ja je „vodim" tim putem... Svaki lik koji radim oslonim prvo na one osobine koje su malo dalje od mene. Tako počinjem, a koliko se kasnije približim i sebi, ne znam.

Udati ste za Nebojšu Romčevića, poznatog dramskog pisca. Da li vam je to pomoglo ili odmoglo u karijeri?
Teško da se mogu odrediti uticaji u karijeri. Ona kao da ima zaseban život i vlastitu volju. One stvari koje odmažu obično se i ne saznaju, zato samo mogu da nagađam. Ponekad verujem da mi je brak s Nebojšom samo otežavao put, a ponekad verujem da je to samo splet okolnosti zbog kojih je moja karijera morala da ide baš ovako: dužim i težim putem.

Da li vaš sin gleda seriju i šta vam najčešće kaže?
Ne gleda. On ima svoje dečje programe koje prati i samo katkad protrči i virne ono što i mi gledamo. U vreme prikazivanja serije sprema se za spavanje i ako ja u to vreme gledam seriju, kao po pravilu ima najviše važnih pitanja kada je u toku baš moja scena...

Ko vam je najveći kritičar?
Mama, suprug i brat.

Postoji li uloga koju bi voleli da ste odigrali?
Ne. Ako je nisam odigrala, znači da nije ni trebalo.

Šta vam je najveća satisfakcija kada je reč o vašem poslu?
Kada se publici dopadne ono što sam uradila i kad imaju potrebu da me i dalje gledaju.

Imate li neostvarenih želja?
Imam, ali će se ostvariti, čekaju svoje pravo vreme.

Kako vidite sebe za 10 godina?
Kao zadovoljnu, zdravu i srećnu ženu, majku i suprugu.

Autor:
Milica Prelević

Maja Noveljić-Romčević iskreno o novim ulogama, vrlinama i manama
Privatno sam pitoma

Glumica Maja Noveljić-Romčević, koju ljubitelji TV serija znaju iz „Ljubavi i mržnje“ i „Ljubavi u zaleđu“, na jesen će se na pozorišnim daskama predstaviti u novoj ulozi.

U Pozorištu na Terazijama Maja će igrati u predstavi „Orkestar“ Žana Anuja, po prevodu Slobodana Damjanovića, a u režiji Saše Gabrića.

- Iako ima mnogo predstava koje prikazuju odnose iza kulisa, čini mi se da priča nikada nije ispričana do kraja - komentariše Noveljićeva za „Alo!“. - Oduševljena sam dobijenom ulogom, jer je sasvim drugačija od onih koje sam ranije igrala. Glumim ženu koja živi sa mamom i kojoj je nametnut status baba-devojke.
Iako joj uloge pružaju mogućnost da se predstavi i u dobrom i u lošem svetlu, Maja je privatno, kako priznaje, bolno iskrena.
- Ne umem uvek da izbrojim do 10 i često mi lakat progovori. Mana mi je i usporeni doživljaj vremena, kao i potreba da se stvaraju idealni uslovi za rad. A vrlina? Pa to što ne umem da govorim o svojim vrlinama!
Sa suprugom Nebojšom, koji je vrsni scenarista, Maja ne sarađuje.
- Kod mene i Nebojše nije imperativ da radimo zajedno, naprotiv. Zato mislim da smo doprineli da nam isti posao u stvari bude prednost, a ne mana.
Sa razumevanjem prihvata činjenicu da je ljudi identifikuju sa likovima koje tumači, ali ume da iznenadi publiku kada je vide van sapunica.
- Uglavnom mi govore da izgledam potpuno drugačije i iznenade se kad zaključe da sam pitomiji karakter od mojih likova. Meni je to kompliment i neka vrsta aplauza.
Na opasku da je kvalitet TV serija, odnosno sapunica, veoma nizak, Maja odgovara: „U današnje vreme, imperativ je da se serije prikazuju svakodnevno, a mi još nemamo dovoljno iskustva u takvoj vrsti rada, pa se verovatno uočavaju pionirske greške. Ipak, serije su moderne, ekranizovane bajke koje prijaju kao relaksacija ili beg od svakodnevice. Postojale su i postojaće uvek, samo će im se forma menjati u zavisnosti od potreba i dinamike života.“

Kod serija nema popravnog

Šta vam najviše prija, pozorište, film ili TV serije?
- To su potpuno različiti načina rada. U pozorištu igrate pred publikom i to ne može da se uporedi. Ono što ste uradili na premijeri može da zaživi drugačije na svakoj sledećoj predstavi. Što bi se reklo: ima i popravnog. Kod snimanja ovakvih serija, šta ste uradili - uradili ste, nema kontinuiteta u radu, često ne znate ni kuda ide vaš lik, pa se samo intuitivno vodi. Meni prija i jedno i drugo. Sticajem okolnosti, ne radim paralelno nove predstave i serije, tako da se lepo smenjuje rad u pozorištu i na TV i uvek sam dodatno željna onoga što u tom trenutku radim. Divota!

N. Grujić

Jay&AmberFan
07.08.2008., 20:16
http://img142.imageshack.us/img142/7780/andrijanavidenovickacaltl1.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=andrijanavidenovickacaltl1.jpg)http://img142.imageshack.us/img142/7752/bojanatusuptamaragq4.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=bojanatusuptamaragq4.jpg)

http://img232.imageshack.us/img232/8701/brankodjuriciandrijanavop6.th.jpg (http://img232.imageshack.us/my.php?image=brankodjuriciandrijanavop6.jpg)http://img232.imageshack.us/img232/9616/ljubavimrznja3nn1.jpg

http://img168.imageshack.us/img168/2131/ljubavimrznjalogokr0.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjalogokr0.jpg)http://img118.imageshack.us/img118/3194/ljubavimrznjavelikilogodi2.th.jpg (http://img118.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjavelikilogodi2.jpg)

http://img162.imageshack.us/img162/5532/ljubavimrznjadvdrn3.th.jpg (http://img162.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjadvdrn3.jpg)http://img206.imageshack.us/img206/9901/ljubavimrznjadvd2ka6.jpg

http://img206.imageshack.us/img206/5260/ljubavimrznjaoljamilosikp8.th.jpg (http://img206.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjaoljamilosikp8.jpg)http://img206.imageshack.us/img206/4238/ljubavimrznjaoriginaldvpo0.th.jpg (http://img206.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjaoriginaldvpo0.jpg)

Jay&AmberFan
07.08.2008., 20:16
http://img514.imageshack.us/img514/7518/ljubavimrznjasasetacw4.th.jpg (http://img514.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjasasetacw4.jpg)http://img116.imageshack.us/img116/2187/ljubavimrznjascenewr1.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=ljubavimrznjascenewr1.jpg)

http://img374.imageshack.us/img374/5100/majanoveljiromevi3tr9.th.jpg (http://img374.imageshack.us/my.php?image=majanoveljiromevi3tr9.jpg)http://img292.imageshack.us/img292/4295/majanoveljiromevi4tb2.th.jpg (http://img292.imageshack.us/my.php?image=majanoveljiromevi4tb2.jpg)

http://img292.imageshack.us/img292/6812/majanoveljiromevi5dl6.th.jpg (http://img292.imageshack.us/my.php?image=majanoveljiromevi5dl6.jpg)

nicky2009
28.09.2010., 22:34
Ljubezen in sovraštvo (Ljubav i mržnja) je srbska telenovela, ki bo predvajana na PINK.SI

Med igralsko zasedbo zasledimo imena kot so: Branko Djurić, Adrijana Videnović, Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević itd.

Med drugim je napovedana tudi turška telenovela 1001 Noč (Binbir gece). PINK.SI začne z oddajanjem 30. septembra.

http://http://file.si/pthumbs/large/115552/ljubav.png

friend
29.09.2010., 14:40
nije losa serija milion puta bolja od Jelene....

Fan of Belinda Carlisle
30.09.2010., 09:59
Pink snima igranu seriju “Ljubav i mržnja”
I BOGATAŠI PONEKAD PLAČU

Televizija Pink i na ovim tropskim temperaturama nesmanjenim tempom snima serije i filmove. Najnoviji poduhvat, po ideji i rediteljsko-dramaturškoj postavci Slobodana Šuljagića, jeste serijal “Ljubav i mržnja”, čijih je dvanaest epizoda snimljeno za mesec i po dana na beogradskim lokacijama – što u dedinjskim vilama, što po celom gradu.

Šuljagić seriju opisuje kao “oplemenjeni realizam, porodičnu sagu smeštenu u visoko društvo, u najboljem maniru američke porodične serije”. Režija je poverena Jugu Radivojeviću i Vladimiru Aleksiću, po scenariju Vide Crnčević i Baskjere Pjerina. Planirano je sto epizoda, a emitovanje treba da počne polovinom septembra.

Jug Radivojević, koji je režirao 79 pozorišnih predstava, prvi put radi za televiziju. Kaže nam: “Zanatski deo poprilično sam savladao, pa sve ide dosta glatko, a siguran sam da će ovo biti kvalitetna serija. Ono što smo već uradili izgleda veoma dobro, liči na pravu američku porodičnu sagu. U pitanju je vrlo bogata porodica, ali i kod bogataša i kod siromaha životni problemi, pogotovo emotivni, isti su. Mislim da će publika saosećati sa junacima.”

Reditelj glumce koje je odabrao deli na tri grupe: afirmisane, pomalo (nepravedno) zaboravljene i sasvim mlade. Branko Đurić, koji igra glavu porodice, Bogdana, ovako opisuje taj lik: “To je srpski tajkun koji ima avione, kamione i more životnih problema. Ima i troje dece, dva sina i ćerku, i mladu ženu koja nije njihova majka. Dugo sam radio samo u pozorištu, ali sada će me na televiziji biti i previše za moj ukus.”

Tu mladu ženu, Kaću, igra Andrijana Videnović, koja je već 16 godina životna partnerka Branka Đurića. Kaže nam da uživa u poslu:
- Jedva čekam svaku novu epizodu, da vidim šta će dalje da nam se dešava. Scenaristi nas svaki čas iznenade neočekivanim obrtima, pa ako je nama zanimljivo - biće i gledaocima. Moj lik je na prvi pogled veštica, ali je zapravo žena koja traži ono što zaslužuje od života i mora za to sama da se izbori.

Ivan Bosiljčić igra mlađeg sina, Bojana, načelnika privatne klinike.
- Vrlo sam moćan mlad čovek koji upada u gomilu nevolja, zbog potrebe da kontroliše ceo svet i izmeni neumitan tok stvari. On je nesiguran i komplikovan je lik. Potpuno je različit od brata Miloša (Nebojša Ljubišić): jedan je ambiciozan a drugi hladan, jedan realan a drugi sklon iluzijama, jedan je lekar a drugi umetnik. Pa ipak su bliski i ponekad se jedan drugom isplaču na ramenu.

Katarina Radivojević igra Miloševu suprugu Ivanu, bivšu manekenku. Njihov skladan brak trpi zbog svakodnevnih porodičnih stresova.

Jelica Sretenović prvi put u tridesetogodišnjoj karijeri igraće majku odrasle i udate ćerke (Kaće), a odavno nije glumila ženu sa sela. “Opasna sam, pronicljiva, u seriji plivam kao riba u vodi”, smejući se kaže glumica.
Pitamo Vidu Crnčević kako se oseća pred zadatkom da napiše celih sto epizoda. Ona odgovara:
- To je nekad zastrašujuće, a nekad ohrabrujuće. Ipak je velika prilika. Kao i svaka žena, gledam većinu kvalitetnih serija. One telenovele što su pokušali da nam “uvale” kao taj žanr ne gledam. Ovo je nešto sasvim drugačije.

da nije remake Los Ricos Tambien Lloran?

Apolon
30.09.2010., 10:25
nije losa serija milion puta bolja od Jelene....

ja sam nešto sitno gledao na nekom srpskom kanalu...nije me nešto oduševila :ne zna::ne zna:

Jelena mi je bila draža :s

Amelie
30.09.2010., 12:12
da nije remake Los Ricos Tambien Lloran?

Nije, nema veze s tom serijom.

ja sam nešto sitno gledao na nekom srpskom kanalu...nije me nešto oduševila :ne zna::ne zna:Pa znaš kako, nije se u ovoj seriji dešavalo nešto ne znam sad koliko dramatično, pa da se navučeš na prvi pogled. Ali bila je sasvim OK serijica za opuštanje kad se jednom ufuraš. Meni su najbolje bile one lezbejke. :D
A verujem da bi se tebi Kaćin lik baš svideo.