View Full Version : Cijepljenje protiv gripe [OBVEZNO PROČITAJTE PRVI POST!]
Dario D.
12.10.2003., 14:50
Moderatorska obavijest
S obzirom da cijepljenje protiv gripe nije obvezno prema zakonu, za razliku od nekih drugih cjepiva koja su u programu obveznog cijepljenja, na ovoj temi dozvoljeno je iznijeti svoje mišljenje i stav po pitanju cijepljenja protiv gripe, tj. hoćete li se ili nećete cijepiti. Osim toga, na temi se raspravlja i o indikacijama i kontraindikacijama cijepljenja protiv gripe, dakle, kada bi se trebalo cijepiti, tko bi se trebao cijepiti, a tko se ne smije cijepiti, zatim o nuspojavama cjepiva, tehnici cijepljenja, lokacijama gdje se cijepljenje obavlja i sl.
Ono što NIJE DOZVOLJENO jesu teorije zavjere ("cjepiva vas truju", "cjepiva sadrže otrove", "cjepiva su namijenjena iskorjenjivanju ljudske populacije" i sl.). Upisi s takvim i sličnim konstatacijama bit će obrisani i sankcionirani!
Zahvaljujemo na razumijevanju.
Moderatori pdf-a Zdravlje (25. listopada 2012.)
------------------------------------------------------
Imam 20 godina. Da li se ja mogu cijepiti protiv gripe? Postoje li kakvi uvjeti?
Dario D. kaže:
Imam 20 godina. Da li se ja mogu cijepiti protiv gripe? Postoje li kakvi uvjeti?
Ak hoces prerano poseniliti, samo naprijed! Kaj jedanput - idi na cijepljenje "protiv gripe" dvaput ili triput godisnje! Nisi cuo da je Alzheimer u porastu? Sjebi si mozak i imunoloski sustav... Cijepivo "protiv gripe" sadrzava zivu (najotrovniji neradioaktivni element, otrovniji od arsena), formaldehid (kancerogena tvar) i jos neke "zacine". Osim toga, cesto je neucinkovito jer virusi mutiraju i mozda u injekciji koju dobis nece biti dobra sorta virusa. A cak i ako je u pitanju isti virus, to ti ne jamci da neces zaraditi gripu.
Ak se toliko bojis gripe da bi isao na cijepljenje, promijeni zivotni stil: pocni se zdrav hraniti (prehrana bez secera, sa sto manje zitarica - ako bas trebas jesti kruh, jedi ga manj i jedi od integralnog brasna, sto manje tjestenine, rize, ne jedi pasterizirano mlijeko, smanji/prekini kofein, a jedi sto vise svjezeg povrca) i dovoljno se kreci (odi malo u teretanu ili tako nesto) - i to je to. Ako te gripa i primi, odlezis ju, svaki dan pijes caj s medom umjesto secera i uzimas C vitamin.
Dario D.
12.10.2003., 18:21
Dobro, dobro, samo sam pitao! :)
Mozes. Pitanje je ima li potrebe.
Barbabianca
13.10.2003., 13:00
MaxB kaže:
... sa sto manje zitarica .
:confused: :confused: :confused:
Barbabianca kaže:
... sa sto manje zitarica .
:confused: :confused: :confused:
Vidim da jos uvijek ima onih koji misle da su zitarice zdrave (vegetarijanci se pogotovo vole tako zavaravati)... Zitarice i druge kulture poput krumpira, rize itd. djeluju slicno poput secera - dizu inzulin u krvi, a to je uzrok mnogim kronicnim bolestima. Vec je bilo o tome rijeci na starijim raspravama poput ove (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=18685). Ako te cijela tematika vise zanima, idi na http://www.mercola.com i tamo potrazi grains (tako se zajednickim nazivom nazivaju zitarice, kukuruz, riza...) i pronaci ces vrlo mnogo tekstova koji nedvosmisleno povezuju zitarice s kronicnim bolestima. Pogledaj i prehranu bez zitarica (http://www.mercola.com/nograindiet/index.shtml).
MaxB kaže:
pocni se zdrav hraniti (prehrana bez secera, sa sto manje zitarica - ako bas trebas jesti kruh, jedi ga manj i jedi od integralnog brasna, sto manje tjestenine, rize, ne jedi pasterizirano mlijeko, smanji/prekini kofein, a jedi sto vise svjezeg povrca) i dovoljno se kreci (odi malo u teretanu ili tako nesto) - i to je to. Ako te gripa i primi, odlezis ju, svaki dan pijes caj s medom umjesto secera i uzimas C vitamin.
Je lako je to reći.:zubo:
sve ce ti bit OK....ja se cijepim svake godine i lijepo mi je :)
samo ces imat varijabilnu temperatura dan-dva nakon cijepljenja
i to je to........
MaxB kaže:
Ak hoces prerano poseniliti, samo naprijed! Kaj jedanput - idi na cijepljenje "protiv gripe" dvaput ili triput godisnje! Nisi cuo da je Alzheimer u porastu? Sjebi si mozak i imunoloski sustav... Cijepivo "protiv gripe" sadrzava zivu (najotrovniji neradioaktivni element, otrovniji od arsena), formaldehid (kancerogena tvar) i jos neke "zacine". Osim toga, cesto je neucinkovito jer virusi mutiraju i mozda u injekciji koju dobis nece biti dobra sorta virusa. A cak i ako je u pitanju isti virus, to ti ne jamci da neces zaraditi gripu.
Ak se toliko bojis gripe da bi isao na cijepljenje, promijeni zivotni stil: pocni se zdrav hraniti (prehrana bez secera, sa sto manje zitarica - ako bas trebas jesti kruh, jedi ga manj i jedi od integralnog brasna, sto manje tjestenine, rize, ne jedi pasterizirano mlijeko, smanji/prekini kofein, a jedi sto vise svjezeg povrca) i dovoljno se kreci (odi malo u teretanu ili tako nesto) - i to je to. Ako te gripa i primi, odlezis ju, svaki dan pijes caj s medom umjesto secera i uzimas C vitamin.
Ovo misljenje je prilicno ekstremno.
Failed kaže:
samo ces imat varijabilnu temperatura dan-dva nakon cijepljenja
Nema razloga da bi netko dobio temperaturu od tog cjepiva. Dogadjaji su po svoj prilici nepovezani.
Pallas kaže:
Ovo misljenje je prilicno ekstremno.
Ekstremno? Mozda. Pogresno? Ne.
Ako se covjek sam ne pobrine za svoje zdravlje, nece se nitko drugi. Jel ikad ikome od vas doktor rekao da u toj injekciji "protiv gripe" ima zive i formaldehida? Jel bilo kome od vas rekao sto mogu ziva i formaldehid uzrokovati? Upravo je zalosno da vecina ljudi cuje samo doktorovu stranu, koji valjda jos uvijek prakticira ono sto je procitao u knjigama prije dvadesetak godina.
BTW Zaboravih spomenuti da se ziva akumulira u tijelu - dakle, ako ce svake godine cijepis, svake godine u sebi imas sve vise zive. :( I svake godine imas sve manje zivih mozdanih stanica! :D :( A posto imas sve vise zive, mogu se razviti razne autoimune bolesti. I ona najgora stvar: bolesti koje se javljaju na taj nacin u pravilu su kronice (osim alergije na zivu - nikad nisam cuo da bi netko bio alergican na nju, ali ima takvih ljudi) - dok ti skuzis da nesto nije u redu, cesto je vec prekasno i cesto se steta ne moze popraviti (Alzheimer - nit ne skuzis dok ti se prisunja, a dok se ti sjetis da bi bilo vrijeme poceti zdravo zivjeti - gotovo je).
Pallas - koje je tvoje misljenje?
Ja se nikad nisam i ne cu cjepit protiv gripe.
Jel ziva,aluminij ili formaldehid,nis mi od toga ne zvuci simpaticno pa onda radje izbjegnem.Doktorima ovak i onak nis ne vjerujem.
Failed kaže:
hehe a ova ti je dobra!!!
alzhajmer je povezan s povecanom akumulacijom ALUMINIJA!!!
a ne zive NOObiE!!
ziva ima sasvim drugacije djelovanje.....
:klap:
hehehe :D A kakvo to "sasvim drukcije djelovanje" ima ziva?
The researchers experimented with mercury levels that are similar to or below those levels of mercury found in the brains of humans with mercury/silver amalgam fillings. To date, no other material or metal tested, including aluminum, has produced even remotely similar reactions, according to Professors Lorscheider and Syed and student Christopher Leong, the authors of the study.
In 1997, research done by Lorscheider and others at the University of Kentucky and University of Calgary demonstrated that mercury vapor inhalation in rats produced a molecular lesion in the brain, similar to a lesion seen in 80% of human Alzheimer's-diseased brains. (izvor) (http://dentistry.about.com/library/weekly/aa061401.htm). Ima jos toga na Netu - imas Google pa malo potrazi.
Evo i s Medlinea clanak "Increased blood mercury levels in patients with Alzheimer's disease" (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9588761&dopt=Abstract).
Moj dragi se jedne godine cijepio i nije mu ništa pomoglo.
Osobno mislim da se ne treba cijepiti. Treba jačati imunosustav što prirodnije, prehrana, kretanje i sl., tako kad virus dođe ti si spreman.
Kao što je rekla Rita DOKTORIMA NE VJERUJEM NIŠTA!
MaxB kaže:
Evo i s Medlinea clanak "Increased blood mercury levels in patients with Alzheimer's disease" (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9588761&dopt=Abstract).
Procitao sam samo abstract... Vidi se da je rijec o cross sectional istrazivanju na temelju kojeg se ne moze govoriti o uzrocnosti. I autori sami navode "povezanost".
MaxB kaže:
Pallas - koje je tvoje misljenje?
Nejasno se sjecam da elementarna ziva nije toksicna (ono sto je toksicno su zivine soli!).
Formaldehid se (stvar je u dozi, prirodno) moze metabolizirati.
Ne vidim vezu s autoimunosnim bolestima.
jeste se cijepili i jel potrebno ak si mlad:D i zdrav.
Da se ja odmah nadovežem sa još par pitanja: Jel se mogu cijepiti ako imam kao neke simptome gripe (ako ovo jesu) ,pa nisu to zapravo simptomi gripe ali onako , malo nos balavi, pa onda grlo zna tu i tamo boliti (neznam kako drugačije da napišem , nije to bol, više se onako , nekad manje, nekad više ,... stisne,nemam pravu riječ), i sad zadnje, mislim da nemam tempraturu ali neznam, nisam mjerio , a nisam vruć , neznam ...
Savjet please.:confused:
Ma meni ta inekcija nije pomogla, ja opet dobila hebenu gripu. :mad:
Sheky kaže:
Da se ja odmah nadovežem sa još par pitanja: Jel se mogu cijepiti ako imam kao neke simptome gripe (ako ovo jesu) ,pa nisu to zapravo simptomi gripe ali onako , malo nos balavi, pa onda grlo zna tu i tamo boliti (neznam kako drugačije da napišem , nije to bol, više se onako , nekad manje, nekad više ,... stisne,nemam pravu riječ), i sad zadnje, mislim da nemam tempraturu ali neznam, nisam mjerio , a nisam vruć , neznam ...
Koliko se sjecam ja sam imala prehladu taj tjedan pa nisam se mogla cijepit dok ne ozdravim. Moras se raspitat kod doktora.
Ljudi moji... Takva rasprava je bila prije nekih godinu dana. Uglavnom, da vam sumiram: cijepljenje protiv gripe je besmisleno i stetno za zdravlje iz ovih razloga:
1) cijepivo protiv gripe sadrzava formaldehid (kancerogena tvar), zivu (jedna od najotrovnijih tvari) i tko zna kakve jos druge otrove
2) cijepivo protiv gripe zbog gore navedenih otrova smanjuje imunitet pa cete gripu jos i lakse dobiti
3) cijepivo protiv gripe ne sprjecava da dobijete gripu, vec samo smanjuje simptome kad ju dobijete
4) najbolja zastita protiv gripe je podizanje imuniteta tako da konzumirate sto vise sirovog povrca (ma ajd i voca, iako je povrce mnogo zdravije), izbjegavanje secera, stresa itd.
violent_femmes9
05.11.2004., 16:09
cijepljenje protiv gripe sprecava pojavu iste. govorim iz osobnog iskustva.
zdravi i mladi ne trebaju se cijepiti, samo stariji ljudi i osobe s kronicnim bolestima.
violent_femmes9 kaže:
zdravi i mladi ne trebaju se cijepiti, samo stariji ljudi i osobe s kronicnim bolestima.
:nono: Jest da nisam mlada :D ali sam zdrava.
Ja pred dve godine dobila gripu....ajme, majko moja, koji je to horor bio :cry: Od onda se cijepim svake godine!
violent_femmes9
05.11.2004., 17:11
T@nja kaže:
:nono: Jest da nisam mlada :D ali sam zdrava.
pa onda se uklapas u katogoriju onih koji se trebaju cijepiti. napisala sam "stariji ljudi i osobe s kronicnim bolestima"
ma daj, nije vrag da ti spadas u "starije ljude" :D
Mrtva mrkva
05.11.2004., 17:12
MaxB kaže:
Ljudi moji... Takva rasprava je bila prije nekih godinu dana. Uglavnom, da vam sumiram: cijepljenje protiv gripe je besmisleno i stetno za zdravlje iz ovih razloga:
... Jel se ti salis? :rolleyes:
violent_femmes9 kaže:
ma daj, nije vrag da ti spadas u "starije ljude" :D
Pa cuj, od tebe JESAM starija......;) :D :D
Nego, MaxB nemoj sirit paranoju tu! :flop:
violent_femmes9
05.11.2004., 17:37
T@nja kaže:
Pa cuj, od tebe JESAM starija......;) :D :D
eno sad, pa nisam napisala "stariji od mene", onda bi se moralo cijepiti uzasno puno ljudi, ne bi dovoljno bilo za one stvarno stare kojima treba, jel :cool:
on topic, zadnji put sam imala gripu u sijecnju 2000-te, skoro sam u bolnici zavrsila. sreca pa me nije imao ko odvest
u rijetkim trenucima kad mi je bilo malo bolje, razmisljala bih o cvijecu za sprovod. svoj mislim
bas mi se bilo stuzilo, ali onda sam ipak ozdravila. i sljedecu sezonu docekala cijepljena :top:
violent_femmes9 kaže:
zadnji put sam imala gripu u sijecnju 2000-te, skoro sam u bolnici zavrsila. sreca pa me nije imao ko odvest
u rijetkim trenucima kad mi je bilo malo bolje, razmisljala bih o cvijecu za sprovod. svoj mislim
bas mi se bilo stuzilo, ali onda sam ipak ozdravila. i sljedecu sezonu docekala cijepljena :top:
Isto tak i ja! :(
Da mi se to nije dogodilo, ne bih vjerovala!
Ukupno sam se dvaput cijepila. Oba puta sam nakon desetak dana dobila najgoru mogucu gripu. Inace znam dobiti gripu, ali nista strasno, ali ova dva puta je bio uzas. Tako nikad vise cijepljenje.
viky kaže:
Ukupno sam se dvaput cijepila. Oba puta sam nakon desetak dana dobila najgoru mogucu gripu.
Cijepljenje se obavlja 2 mjeseca prije gripe, dakle dok virusa jos ni nema. Nemoguce da si dobila gripu? :confused:
Ja sam se prošle godine cjepila, ove mi ne pada na pamet.
Nisam dva mjeseca valjda mogla uopće k sebi doć kako mi je bilo loše.
Da sam dobila gripu, mučila bih se tjedan ili dva, ono je bilo grozno iskustvo.
Sad u firmi opet organiziraju, dali su nam neke letke (niti pogledala, ali mogu tu stavit što tamo piše, ali tek u ponedjeljak):D i rekli da neka se prijavimo.
Malo sutra. :zubo:
Blaise kaže:
Ja sam se prošle godine cjepila, ove mi ne pada na pamet.
Nisam dva mjeseca valjda mogla uopće k sebi doć kako mi je bilo loše.
Jesi li sigurna da ti je zbog cjepiva bilo lose?
Mrtva_mrkva kaže:
Jel se ti salis? :rolleyes:
Ja sam smrtno ozbiljan. Detalji ovdje. (http://www.google.com/search?hl=hr&q=flu+shot+OR+shots+OR+vaccine+OR+vaccination+site %3Amercola.com&lr=) Blaise je dala vrlo lijep primjer iz svog osobnog iskustva. Vjerujem da ce se javiti jos ljudi s takvih iskustvima.
T@nja kaže:
Jesi li sigurna da ti je zbog cjepiva bilo lose?
Ne, naravno, ali tome sam to pripisala, a simptomi su bili, recimo, blagi. Ono - blaga glavobolja, blaga temperatura, blaga bol u cijelom tijelu, umor, itd. Izludilo me. :eek:
Počelo je nakon cjepiva.
Možda sam bila i načeta već, a nisam to dovoljno ozbiljno shvatila.
T@nja kaže:
Cijepljenje se obavlja 2 mjeseca prije gripe, dakle dok virusa jos ni nema. Nemoguce da si dobila gripu? :confused:
Kod mene u uredu je bilo nekih koji su imali teže simptome i kraće nego ja, na jedno vrijeme (prekratko da bi bila prava gripa) su se stvarno razbolili.
Nekima nije bilo ništa, istina je, ali je dosta ljudi reagiralo na to cjepivo, ovako ili onako.
Pa zato se cijepljenje ne obavlja ako imas neku akutnu bolest, temperaturu ili se ne osjećas dobro.
Inace, nakon cijepljenja moguća je pojava simptoma sličnih influenci (povišenje temperature, bolovi u mišićima, glavobolja). Ali te manifestacije blagog su karaktera i u pravilu prolaze za 1-2 dana.
Neki put to nije jednostavno za reći. Kad sam premorena, znam dobiti prave simptome prehlade na dan, dva i kad se naspavam i odmorim, to prođe.
:eek:
Pa centralno isto smeta. I tak. Da ne kukam dalje. :D:D
377chiara
05.11.2004., 21:55
Sheky kaže:
ne
T@nja kaže:
A nije nemoguce. I ocito da se nije dogodilo samo meni.
Samo da dodam da sam bila potpuno zdrava oba puta. Prvi put sam mislila da mozda i nema veze s cjepivom, drugi put me je uvjerio da ima. Najgore je sto nikada ni prije ni poslije nisam imala tako gadnu gripetinu i nije trajalo par dana nego par tjedana.
Ne, i ne planiram se cijepiti.
Naime, nisam nikad imala gripu, a i uvijek bih mijenjala tjedan dana umiranja od gripe umjesto injekcije.
Ja koristim Ehinaceu pred sezonu gripe.
Ja sam se cijepila prošli utorak. Drugi put u životu. I mislim se cijepiti svake godine.
Ne pada mi na pamet da se opet obolim kad prije dvije godine. Simptomi teškog kašlja i bronhitisa su me pratili i par mjeseci nakon.
A i radi posla si dečko i ja ne možemo dopustiti bolovanja.
daklem,gripa.......cjepila sam se prije mjesec dana i danas me čopilo.kaj me čopilo,neznam.ajmo reć da su blaži simptomi gripe:nos,grlo,bole kosti i vrtoglavica.temperaturu nemam.daklem,jel gripa il prehlada nemam pojma.a ak je gripa jebala ja cjepivo.oćito imam gripu sa blažim simptomima.super,cijepivo koje ne djeluje :mad: :rolleyes:
Sheky kaže:
Što je Ehinacea? Ponavljam upit, Lahor.Što je to?
Ja, naime svake godine što sam starija, sve više umirem od straha od gripe.A ne preporučaju mi cjepivo jer imam neke alergije , pa s godinama nove i tako....
A suprug se cijepio prije nekih ?? puno godina (nije još bio starček:D) i dobio nakon osam dana takvu gripetinu, reakciju što li, da smo u kući izbrisali ideju o cjepljenju.
Zato, ako (osim sirovog povrća:D) ima još nešto za jačanje imuniteta, molim savjet.
Echinacea je biljka, mislim da je nas naziv za nju crvena rudbeljka ili nesto slicno. Poznato je da povoljno utjece na podizanje prirodnog imuniteta. Na trzistu postoji dosta preparata na bazi echinacee, ja konkretno koristim od ESI echinaceu sa propolisom.
Što znate i što mislite o cijepljenju protiv gripe?
Što znate o dobavljaču kojeg je HZZO izabrao ove godine (Sanofi Pasteur)? Tekst iz Večernjaka > http://www.vecernji.hr/vijesti/cjepivo-protiv-virusa-gripe-stize-iduci-mjesec-clanak-467792
Moja priča: imam 46 godina, malog klinca koji ide u vtić, i želim ga zaštititi tako da od mene (i/ili) supruge ne dobije gripu pa smo se (supruga i ja) cijepili zadnje tri godine.
Upoznat sam da uz svako cjepivo postoji opasnost od nuspojava.
Pozdrav
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.