PDA

View Full Version : kesteni prokleti bili

chiquita
12.10.2003., 20:06
KAKO SE PEKU KESTENI DA SE MOGU OGULITI NORMALNO I POJEST KO NORMALAN ČOVJEK?!
najebala sam se s čišćenjem nakon kaj sam ih ispekla i toliko sam luda od toga da bi sve pobacala kroz prozor!:hebemu:
zarezala sam ih na trbuhu i dobro su se spekli, u čem je problem, vi meni recite sad!:klopa:

magic
12.10.2003., 20:18
Uchini kao i ja ~ uvjerish svih da se kestenje zhvache neoguljeno :D

xiola bleu
12.10.2003., 20:26
magic
Uchini kao i ja ~ uvjerish svih da se kestenje zhvache neoguljeno

Slusaj sta ti Magic kaze.... Ili ih sve posalji u 3 p**** materine i jovo-nanovo, peci, guli, bacaj (ili zvaci neoguljene...). :D
Al jesu zahebani za ogulit, priznajem. :hebemu:

just Sandy
12.10.2003., 20:49
trebaš ih jako zarezati... ne duboko, nego toliko da zarežeš koru, ali rez mora biti dugačak
onda će se fino raspuknuti i lako ćeš ih oguliti :)

(trebala si ovo postati na Gastronomiju, tamo bi ziher dobila hrpu savjeta)

chiquita
12.10.2003., 21:01
pa tak sam i napravila ali niš od svega...
il ja ne znam gulit
il su fakat tak friški pa se nedaju gulit ko friška jajca kad se na tvrdo skuhaju...:zvrko:

Tija
12.10.2003., 21:50
Nemoj ih samo zarezati nego im na trbuhu napravi veliki X, onda će se samo rascvjetati i guljenje je vrlo jednostavno.;)

walter
13.10.2003., 11:26
Po trbuhu... ha ha, žene...
Gle chichichiquita, napravi jedan rez od vrata do završetka leđne moždine buahahahaha

kemik
13.10.2003., 11:28
Sto posto provjereno od osobe koja godisnje pojede vise kestena nego kaj moze izrasti na Sljemenu:

Nakon sto su ispeceni (zarezi ih s obje strane, tak je najbolje), zamotaj ih u 2-3 lista novina i onda u krpu. Ostavi ih da stoje jedno 5-10 minuta.

NAKON TOGA GULE SE KO BEBE!!!!!

PS

Znam da mi ne vjerujete, ali ipak probajte. Stvarno funkcionira

Juraj
13.10.2003., 12:46
kemik kaže:
Nakon sto su ispeceni (zarezi ih s obje strane, tak je najbolje), zamotaj ih u 2-3 lista novina i onda u krpu. Ostavi ih da stoje jedno 5-10 minuta.

Ovo je ok, ali je u principu dosta da prekrijes zdjelu krpom i sacekas par minuta. Iz zdjele vadi kolko ti treba ali ostali neka budu prekriveni .

oona
13.10.2003., 16:02
kemik kaže:
Sto posto provjereno od osobe koja godisnje pojede vise kestena nego kaj moze izrasti na Sljemenu:

NAKON TOGA GULE SE KO BEBE!!!!!

PS

Znam da mi ne vjerujete, ali ipak probajte. Stvarno funkcionira

PROVJERENO VISE PUTA,
:top: :top: :) :)

chiquita
13.10.2003., 16:03
Juraj kaže:
Ovo je ok, ali je u principu dosta da prekrijes zdjelu krpom i sacekas par minuta. Iz zdjele vadi kolko ti treba ali ostali neka budu prekriveni .
ma znam za tu foru, tak mi je i mama rekla, da ih se s krpom prekrije i ostavi da se malo zapare u svojoj toplini.
to sam napravila.
AL NE GULE SE KO BEBE!:azdaja:

kemik
14.10.2003., 08:58
Zato ja kazem NOVINE!!!!

Winona
14.10.2003., 10:33
pih, ja bi ih samo s pol gusta jela kad bi se lako cistili. Pa u tome i jest car ;) :D Usput pekli ih sinoc.....:s

walter
14.10.2003., 10:40
Winona, sad će se javiti tvoji fanovi s tvrdnjama da tamo gdje si ti uopće nema kestenja i da šta opet izmišljaš... :jumping: :D :D

Winona
14.10.2003., 11:25
tocno tak....:s :D

Usput ce ti isti fanovi zaboraviti da zivim u zemlji u kojoj se svaka svjetka delikatesa moze nabaviti a di nebi obicni domaci kesteni.

:D

Gospon Pes
14.10.2003., 11:32
walter kaže:
Winona, sad će se javiti tvoji fanovi s tvrdnjama da tamo gdje si ti uopće nema kestenja i da šta opet izmišljaš... :jumping: :D :D
Tak je. Tam di je Winona nema ni trave. :jumping:
Ali u mojoj selendri na brdascu s TV odasiljacem je sumica i rastu i kesteni. Nikad ne idem tamo u jesen kad su zreli jer je suma obicno puna klinaca koji ih skupljaju.
Ja bih na njih pustila cucka i pokupila vrecice koje su im od straha poispadale iz ruku, pa bolje da se drzim dalje... :rolleyes::D

kunigunda
14.10.2003., 11:46
možeš ih namočiti u vodi na koji minut nakon što ih zarežeš a prije nego ih ispečeš, svi kesteni ti zabriju na striptiz

ovo je recept moje tetke koja peče najbolje kestene na svijetu!!!!:B :s :B

kemik
14.10.2003., 11:53
Na svijetu ili na Balkanu?

kunigunda
14.10.2003., 11:59
svijetu, balkan je premali..:rolleyes: a i zaratili si se opet ako sad netko počne davati tako pretenciozne izjave...

sori, zeza me komp

Winona
14.10.2003., 12:23
Gospon Pes kaže:
Tak je. Tam di je Winona nema ni trave. :jumping:
Ali u mojoj selendri na brdascu s TV odasiljacem je sumica i rastu i kesteni. Nikad ne idem tamo u jesen kad su zreli jer je suma obicno puna klinaca koji ih skupljaju.
Ja bih na njih pustila cucka i pokupila vrecice koje su im od straha poispadale iz ruku, pa bolje da se drzim dalje... :rolleyes::D

ajde seljo pa frankfurt okruzen sumama :B A i parkovi su mu neke polusume - svaki velicine pola Zagreba. Imamo ti mi ovdje nesto tipa Maksimir - i vjerojatno bi me mrzila - jer klinci i ja poberemo sve ...a cucka se ne bojim :B

Rajna
14.10.2003., 15:30
A zasto pecete kestenje sami?

Pa ovdje u Sarajevu se prodaju fini, mirisljavi, peceni, super-lako-oguljivi na svakom cosku. :)

Kakva je jesenja setnja bez po kile kestenja, crnih ruku i usta i zubi? Nikakva. :)

kemik
14.10.2003., 15:32
Ma to se naravno podrazumijeva (ko je vidio uopce hodat po gradu bez kestena), ali meni je gotovo jednako GUST peci kestene kao i jesti ih!!!

Kad se na pocetku zaznoje, pa se fino osuse, pa ih na laganoj vatri peces tak da ne pocrne, pa ih okreces jednog po jednog...

Nema bolje zabave!!!!

oona
14.10.2003., 15:43
kemik kaže:
Ma to se naravno podrazumijeva (ko je vidio uopce hodat po gradu bez kestena), ali meni je gotovo jednako GUST peci kestene kao i jesti ih!!!

Kad se na pocetku zaznoje, pa se fino osuse, pa ih na laganoj vatri peces tak da ne pocrne, pa ih okreces jednog po jednog...

Nema bolje zabave!!!!

....i ti si kernik kriv sto ce moj muz veceras peci kestene, iako to sada ne zna........a nabrali smo ih preko 6-7 kilograma prosli week-end, i sve sami maroni (po velicini!).......e, pa DOBAR VAM TEK!

oona
14.10.2003., 15:44
....sorry kemik, krivo sam ukucala tvoje ime......

kemik
14.10.2003., 15:45
ja sam krivA sto ce tvoj muz peci kestene...

oona
14.10.2003., 15:58
.........ma danas samo grijesim.....em ime, em spol.....dosta toga........

Zlatokosa
14.10.2003., 22:15
Ja volim kuhane..;)
a pechene kupim kod pečenjara.. lakše operem prste nego ogulim pečene u domaćoj varijanti..

Rita
14.10.2003., 23:22
Ojte vrit,sad ste me na rajcali a tu u mom selu nema kestena,shit.Jos nisu dosli ni u ducan,joj bjezim ja odavde:D:D

christy
16.10.2003., 09:30
a u kakvoj tavi ih pečete?

kemik
16.10.2003., 11:12
Sto starijoj to boljoj!

Ne bih rekla da tava ima puno veze s kvalitetom dobijenog produkta!

Rita
16.10.2003., 17:39
Ja sam svojevremeno kod Pevca kupila tavu za kestene.Obicna lagana metalna ali je imala puno rupa tak da bi se bas onak spekli ko na Cvjetnom.Tu cu ih pec na rostilju cim ih vidim u ducanu.

Issa
16.10.2003., 18:00
sad mi je zal, sad mi je zal...

da ih nisam vise kupila kad ih je bilo u ducanu. Sad ih nema vise.
Mislim da tu dolaze sa zakasnjenjem od par mjeseci. Pa cu ih ja jesti kad nitko nece :)

trala la la la :B

Winona
16.10.2003., 21:55
anonimna kaže:
a u kakvoj tavi ih pečete?

ja ne pecem na tavi. Ili na rostilju ili u pecnici.

Ava Adore
16.10.2003., 22:10
kak sam ja sad dobre ispekla... njami!

Issa
16.10.2003., 22:54
Ava Adore kaže:
kak sam ja sad dobre ispekla... njami!

odi vrit

sad mi sline cure :(

FFE
16.10.2003., 23:44
Kesteni, njamiiiiii....:klopa: