View Full Version : Muško spolovilo - razni problemi [obavezno pročitati 1. post!]
stranice :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Molim pomažite dobri ljudi!
Zašao sam dobro u čedrdesete a bojim se kao maloljetni.
Glavić mi mijenja boju, to je pogotovo izraženo s donje strane koja je dobro tamnija
Čuo sam da je to normalno sa godinama ?
Sram me doktora, hvala.
Termination
28.01.2009., 13:20
Vjerojatno se radi o varikokeli (http://www.medicina.hr/clanci/varikokela.htm), tu imaš sve informacije...
Gutaperka
28.01.2009., 13:46
Bio sam u 6mj. kod urologa, napipao sam malu kvržicu kod lijevog testisa, rekao je da je to nekekva žila i da je sve ok. gledao je ultrazvukom sve i bilo je dobro. sada sam ja to provjeravao malo i skontao da to još postoji i da je jedno tri puta veće nego prije. molim as da mi netko kaže dali je imao ovakav problem
to je najvjerojatnije sjemenovod koji se nalazi ispod svakog testisa
Nelly 13
28.01.2009., 17:23
Kolega mi ima slicni problem, molim nekoga za odgovor i on se srami doktora pa sam odlucila provjeriti o cemu se radi na ovaj nacin. Hvala svima na odgovorima.
Molim pomažite dobri ljudi!
Zašao sam dobro u čedrdesete a bojim se kao maloljetni.
Glavić mi mijenja boju, to je pogotovo izraženo s donje strane koja je dobro tamnija
Čuo sam da je to normalno sa godinama ?
Sram me doktora, hvala.
littleboy32
28.01.2009., 21:03
Prije par dana mi se odjednom zacrvenio vrh penisa i to je mjesto boljelo na dodir, a sutradan je na njemu bila manja gnojna vrećica koja je nakon manje od dva dana nestala. Crvenilo se zadržalo još nekoliko dana. Sad ga više nema, ali tu i tamo me malo pecka. Nema nikakvog iscjetka. Možete li mi pomoći? Je li to spolna bolest? I dogodilo se nakon što se djevojka na njega nabijala, a on nije bio unutra... pa možda to ima nekakve veze s tim? POMOĆ!!!!!
Bio sam u 6mj. kod urologa, napipao sam malu kvržicu kod lijevog testisa, rekao je da je to nekekva žila i da je sve ok. gledao je ultrazvukom sve i bilo je dobro. sada sam ja to provjeravao malo i skontao da to još postoji i da je jedno tri puta veće nego prije. molim as da mi netko kaže dali je imao ovakav problem
Pogledaj dobro, je li kvržica ili se plavi? Ako se plavi, onda bi mogla biti vena. A da vena nabrekne, to nije strašno, to je normalno.
littleboy32
30.01.2009., 22:31
Prije par dana mi se odjednom zacrvenio vrh penisa i to je mjesto boljelo na dodir, a sutradan je na njemu bila manja gnojna vrećica koja je nakon manje od dva dana nestala. Crvenilo se zadržalo još nekoliko dana. Sad ga više nema, ali tu i tamo me malo pecka. Nema nikakvog iscjetka. Možete li mi pomoći? Je li to spolna bolest? I dogodilo se nakon što se djevojka na njega nabijala, a on nije bio unutra... pa možda to ima nekakve veze s tim? POMOĆ!!!!!
molim vas da mi pomognete! zaista mi nije svejedno...to još uvijek traje...
Baya_Rober
31.01.2009., 02:31
Mene zanima ovo?
kad sam imao 16 godina zadobio sam upalu testisa(lijevog) isto jutro sam otisao doktoru i zadrazo me sedam dana u bolnici zbog saniranja upale i drugih pretraga(ispostavilo se da je upala izazvana mokrim kupacim) jer kako zivim na moru vecinu dana i danju i nocu ljeti sam na plazi.....to je sve proslo kao je proslo....da bi posle toga se stvar ponovila 2x u razmaku od mozda 3-4 mjeseca.....naravno ponovio sam pretrage cak i rak markere(mislim da se tako zove nalaz) al nista sve uredno opet upala......medjutim od upale nista nije isto.....Lijevi testis mi je znatno veci od desnog,konstantno je tvrd dok je desni mekan i labav......na cosku gornjeg djela lijevog testisa.....postoji jedna mala kvrzica kao zlijezda ili sta znam.....koja stoji mislio sam da ce se povuci od upale al nije.....od svega toga je proslo mozda oko godinu dana....a buduci da sam procitao dosta zadnjih dana o tome malo se bojim.....jer sam cuo da testise jednom kad zaglavis .....to traje dugoo.....inace ostalih simptoma nemam temperatura malaksalosr mucnina itd......
Vjerojatno se radi o varikokeli (http://www.medicina.hr/clanci/varikokela.htm), tu imaš sve informacije...
Veliko hvala!
Pročitao sam više puta sve o bolesti.Ima dosta razloga (simptomi,dijagnoza) vjerovati da je točno to u pitanju, ipak zamolio bih dodatno pojašnjenje, jer nisam pročitao konkretno o promjeni boje glavića?
Kolega mi ima slicni problem, molim nekoga za odgovor i on se srami doktora pa sam odlucila provjeriti o cemu se radi na ovaj nacin. Hvala svima na odgovorima.
Je li tvoj prijatelj primjetio još kakve simptome?
_zeljko_sb_
31.01.2009., 16:10
zašto mi ni jedno muško stvorenje ne može odgovoriti da li je osjetljivi glavić normalna pojava!!????
zašto mi ni jedno muško stvorenje ne može odgovoriti da li je osjetljivi glavić normalna pojava!!????
Trebaš prvo definisati osjetljiv. Ako nisi obrezan, onda je normalno da je osjetljiviji. Ali ako te jedan dodir boli, onda nije ok. A ako te jedan dodir toliko stimuliše, to se može desenzibilirati.
_zeljko_sb_
31.01.2009., 20:39
Trebaš prvo definisati osjetljiv. Ako nisi obrezan, onda je normalno da je osjetljiviji. Ali ako te jedan dodir boli, onda nije ok. A ako te jedan dodir toliko stimuliše, to se može desenzibilirati.
pa prilično je osjetljiv. smeta mi izravni dodir s tkaninom, prstima...
to je prilično nezgodno kada si s curom. :confused:
u kojoj je mjeri to 'normalno' osjetljivo zapravo osjetljivo?
Ako si neobrezan nije opet normalno. Pokušaj navuči kožicu i hodati tako. Tako ćeš ga desenzibilirati.
bekem32
02.02.2009., 19:50
evo ovako... u zadnje se vrijeme ujutro probudim i penis mi je u erekciji te me tjera pisat. tijekom dana moram pisat cesce nego obicno. primjetio sam i neku sluz, iscjedak pa se pitam sta mi je. imam i temperaturu, kasljem, zacepljen mi je nos. zanima me jel to ima veze s prehladom. to mi je vec bilo prije tjedan-dva dana pa je proslo, al se sad vratilo posto sam bio na hladnom i tak. nisam imao nikakve spolne odnose zadnjih 5-6 mjeseci. molim vas da pomognete...
Prdonja
02.02.2009., 21:51
E bok ljudi!
Molim pomoć! Jučer ujutro sam se probudio i otišo na wc i onda sam vidio da mi se koža na mošnji i penisu totalno ljušti. Penis je jako promijenio miris. Večer prije je bilo sve normalno. Danas je sve ok s kožom samo je još na glaviću dosta smežurana i dok je u erekciji. Bilo je također malo bijelih naslaga na njemu ispod kožice. Imam 15 godina i nisam se još sexao pa neznam zbog čega je! Da li bi trebao posjetiti doktora ili još pričekati da vidim??
Thanks!
_zeljko_sb_
02.02.2009., 22:49
Ako si neobrezan nije opet normalno. Pokušaj navuči kožicu i hodati tako. Tako ćeš ga desenzibilirati.
da, ali čim ga opet vratim, on se senzibilizira
ma nije to ništa. to je normalno. muškarcima tokom seksa izlazi takva prozirna tekućina iz penisa to je tzv. predejakulat odnosno tekućina u kojoj plivaju spermići - samo bez spermića.
daj mi reci jel zena moze zatrudnjet ak ja gurnem u nju penis prilikom tog iscjedka koji imam na penisu...meni je prije par dana iscurio taj iscjedak i gurnuo sam u djevojku penis i ona se sad brine da nebi mozda zatrudnjela zbog toga...pa daj mi vi recite jel se moze zatrudnjet od toga,ja mislim da ne jer to je obican prozirni iscjedak koji je neplodan??
E bok ljudi!
Molim pomoć! Jučer ujutro sam se probudio i otišo na wc i onda sam vidio da mi se koža na mošnji i penisu totalno ljušti. Penis je jako promijenio miris. Večer prije je bilo sve normalno. Danas je sve ok s kožom samo je još na glaviću dosta smežurana i dok je u erekciji. Bilo je također malo bijelih naslaga na njemu ispod kožice. Imam 15 godina i nisam se još sexao pa neznam zbog čega je! Da li bi trebao posjetiti doktora ili još pričekati da vidim??
Thanks!
frende samo ga operi temeljito!
Vicente
03.02.2009., 15:17
pozdrav,neobrezan sam i imam problem s stavljanjem kondoma...naime kad povučem kožicu dolje ona se automatski vrati gore pa kad stavim kondom(prije povučem dolje) on se isto odvrne prema gore skupa s kožicom...može netko pomoć u ovome postoji nekakva tehnika za neobrezane kojima kožica neće ostat sama pri dnu? samo nemojte reć obreži se :D Hvala
dizzy_boy
03.02.2009., 15:32
daj mi reci jel zena moze zatrudnjet ak ja gurnem u nju penis prilikom tog iscjedka koji imam na penisu...meni je prije par dana iscurio taj iscjedak i gurnuo sam u djevojku penis i ona se sad brine da nebi mozda zatrudnjela zbog toga...pa daj mi vi recite jel se moze zatrudnjet od toga,ja mislim da ne jer to je obican prozirni iscjedak koji je neplodan??
u predejakulatu ima spermija koji teoretski mogu oploditi, u praksi - vrlo malo vjerojatno, ali ne i nemoguće
Prdonja
03.02.2009., 20:53
frende samo ga operi temeljito!
perem se svaki dan lol :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
prdni_pa_poseri
05.02.2009., 00:28
Bok. Nisam baš sretan zadnjih par dana s penisom jer mi se na njemu pojavio crveni prišt i nije mal... Penis dobro obavlja funkciju i sve, ali jedino me brine jel to prišt il nešto drugo... opis: crveno, odskače od linije penisa, izgleda kao potkožni prišt i ne boli jako kad ga pipam... molim vas pomozite kako to uklonit. Hvala !!
prdni_pa_poseri
05.02.2009., 00:33
i nije šala neg je ozbilnjo, pliz pomagajte
i nije šala neg je ozbilnjo, pliz pomagajte
Sam si rekao imaš urološki problem zato odi urologu,
... kako da te čovjek uzme za ozbiljno kad se nazivaš prdi pa poseri, :lol::lol: ma otvorila sam post radi tog imena :rofl: :rofl: :rofl:
... sory vjerujem da ti nije do smjeha, ali please sory.
seks007
06.02.2009., 00:27
Meni je ovo ozbiljno. Prije negdje 5 dana sam se probudio i kad sam išo na wc vidio sam na penisu nešto poput prišta, tj. izgleda identično potkožnom prištu. Crvene je boje i ne boli jako kad ga pipam, i osjetim da je na kožici. Ne znam sad šta da radim, sram me reć roditeljima, htio bi ga istisnut, al je potkožni.. ako je uopće prišt. Kad ga/ju stisnem onda malo pri površini izađe nešto i prišt mijenja boju u malo bijelkastu, ali ništa ne izlazi na površinu. Šta da radim ??
edit: i da, tinejdžer sam, nisam još stupio u nikakve spolne odnose sa curom, samo sam ga malo češće u zadnje vrijeme "natezo".
seks007
06.02.2009., 00:43
Dobar dan. Imam sličan problem kao "prdni pa poseri". Dakle, prije 4-5 dana sam se probudio i vidio crveni prišt ili nešto- potkožni. U tom periodu prije prišta sam ga puno "navlačio". To je crveno s desne strane, ima nekakvu tekućinu nutra i kad ga stisem to izađe prema površini, ali ne na nju i on poprima žutu boju. Teenager sam i dosad nisam imao nikakav spolni odnos sa curom. Stvarno mi je bad. Šta da radim ??
naime nakon sexa neki dan poceo me boliti penis u predjelu glavica s gornje strane.Bol se javlja kad ga taknem preko gaca i normalno ali ne u trenutku kad ga taknem nego s malim zakasnjenjem pol sekunde,sekundu.bol je ko da me neko bocne samo manje ostra i intenzivna.traje vec 3 dana.nema nikakvog crvenila ili popratnih simptoma.ja stavljam canesten za svaki slucaj.s curom sam 5 god a 4 god vec zivimo zajedno tako da spavamo samo jedno s drugim.
Čačkalica
06.02.2009., 09:17
odi svom doktoru, pa nek ti pogleda i uputi te dalje. starci niti ne moraju znati, ak ti je tak bed. ali najbolje bi bilo reci tati recimo...
Čačkalica
06.02.2009., 09:19
mozda ti je prenijela svoje gljivice sto je sasvim normalno kod zena da imaju, ako joj je pao imunitet ili ako je nosila sintetičke gaće il ako je bila pod izrazitim stresom zadnjih dana.
A mozda si nesto pokupio na javnim wcima ili na bazenima ako hodas...
da, ali čim ga opet vratim, on se senzibilizira
Onda razmisli o obrezivanju.
[QUOTE=Satine;15577367]ma nije to ništa. to je normalno. muškarcima tokom seksa izlazi takva prozirna tekućina iz penisa to je tzv. predejakulat odnosno tekućina u kojoj plivaju spermići - samo bez spermića.[/QUO
Može, ali šansa je minimalna. Nema potrebe se brinuti puno. Samo ne ponavljaj to.
pozdrav,neobrezan sam i imam problem s stavljanjem kondoma...naime kad povučem kožicu dolje ona se automatski vrati gore pa kad stavim kondom(prije povučem dolje) on se isto odvrne prema gore skupa s kožicom...može netko pomoć u ovome postoji nekakva tehnika za neobrezane kojima kožica neće ostat sama pri dnu? samo nemojte reć obreži se :D Hvala
Neki koriste gumice. Ne smetaju. :mig:
E bok ljudi!
Thanks!
Sačekaj 2-3 dana, ako ne ode, otiđi urologu. Nije to ništa strašno.
Dobar dan. Imam sličan problem kao "prdni pa poseri". Dakle, prije 4-5 dana sam se probudio i vidio crveni prišt ili nešto- potkožni. U tom periodu prije prišta sam ga puno "navlačio". To je crveno s desne strane, ima nekakvu tekućinu nutra i kad ga stisem to izađe prema površini, ali ne na nju i on poprima žutu boju. Teenager sam i dosad nisam imao nikakav spolni odnos sa curom. Stvarno mi je bad. Šta da radim ??
To je normalna stvar kod tinejđera. Može taj iscjedak do mjesecima da se zadrži. Možeš istiskati, nije problem.
naime nakon sexa neki dan poceo me boliti penis u predjelu glavica s gornje strane.Bol se javlja kad ga taknem preko gaca i normalno ali ne u trenutku kad ga taknem nego s malim zakasnjenjem pol sekunde,sekundu.bol je ko da me neko bocne samo manje ostra i intenzivna.traje vec 3 dana.nema nikakvog crvenila ili popratnih simptoma.ja stavljam canesten za svaki slucaj.s curom sam 5 god a 4 god vec zivimo zajedno tako da spavamo samo jedno s drugim.
Bio u dodiru sa zubima?
nije bio u kontaktu sa zubima... jednostavno nakon sto sam svrsio pocelo je...
to je neka mjesavina boli i onog neugodnog osjecaja kad se zastruze po glavicu gacama tako nes....
e sad sam se sjetio da sam dobio gljivice od antibiotika (svrbez,crvene tockice i guljenje koze na glavicu) kupio Canesten i mazao 7 ili 8 dana prije sexa vec nakon 4 dana je sve proslo al ja jos 4 dana se strpio.A nakon sexa ta bol. Mazem Canestenom za svaki slucaj...da nije trauma...u biti sta to znaci tocno?
Canesten se maže najmanje tri sedmice bez prekida, a ne kada prestanu simptomi. Čitaj upustvo i sluačj doktora/apotekarku!
Pa prije 3 god kad je cura imala gljivice dala joj je ginekologica uputniicu za vaginalete i za Canesten kremu za mene i rekla mazati desetak dana... proslo i nije se nista vise javljalo ni njoj ni meni... a i brat mi imao velikih problema s gljivicama ... kaze 10 dana i gotov problem.... u biti svi su mi rekli 10 dana.
ali ne znam da li ovo ima veze s gljivicama ta bol... imao sam gljivice 2 , 3 puta u zivotu uvijek svrbez ,peckanje,male ranice,guljenje koze,tockice ili flekice...
ali nikad bol bez ikakvih dodatnih smetnji... sve cisto izgleda nis ne svrbi ne pece... jedino imam osjecaj da mi se vise pisa je moze bit problem s mjehurom?????????
To je kompleksno medicinsko pitanje. Svašta može biti uzrok. Pij malo više kahve, a kani se pive skroz. Pa vidi šta se desi.
trendkill
09.02.2009., 22:42
Maime vec 3 dana me bole testisi.Gotovo uvijek desni rijetko i lijevi.Bol je tupa i nije prejaka ko da sam ga lagano pritisnuo. Liječnik mi je rekao da ne idem odmah kod urologa već da saćekam par dana. Da je vrlo lako moguće da sam ga zaležao ili nagnječio nepravilnim sjedenjem( prekrizenih nogu) ili spavanjem. Imam 24 god a na internetu odmah piše karcinom i to najučestaliji upravo u tim godinama i usran sam od straha. Da li je netko imao slična iskustva i što bi to moglo bit. Usran sam od straha. Nisam našao nikakve kvržice , promjenu oblika , boje ili bilo što sumnjivo. Pomoć.
Ako nosiš slip gaćice, ili nosiš uske traperice ili si nedavno dobio udarac u međunožje, moguće da je to uzrok boli.
Ipak, ako se bol nastavi, trkom urologu pa da budeš miran
trendkill
10.02.2009., 00:24
pa nosim one uske bokserice koje su stisnute kao i slip, nosim slip gace, a siroke bokserice nosim samo kad spavam ali i onda znam nosit prve dvije opcije... udarac nisam primio a sjedenje pa moguce je. nadam se da je samo to
Whatever
10.02.2009., 01:41
ne paničari, karcinom se obično manifestira kroz kvržice i ne izaziva bol... dobro se prepipaj i svakako nakon par dana otiđi urologu na pregled
moguće je da si prehladio taj dio ili je lako moguće da imaš proširenje neke žilice u testisu (ne znam sad stručan termin) što zna uzrokovati bol, a lako se rješava... i to što te bole oba je dobar znak jer karcinom ne ide odmah na oba, obično je lokaliziran... dobro ti je doktor rekao, ako ne prođe za par dana, odi na pregled
nemoj odmah brijat na najgore :s
The Realist
10.02.2009., 01:46
Samo sijeci, spriječi najgore u korijenu.
to ti je od prepona...
bez šale
Seminom
10.02.2009., 20:20
karcinom ... i ne izaziva bol...
:lol: Kaze tko ?
mentalny
10.02.2009., 20:21
evo vidim da ljudi stavljaju teme pa i ja imam jednu stvar koja me malo zabrinjava.. zadnji nekoliko miseci primjetio sam neke točkice/čvoriće/kvržice na testisima (mosnjama) pa me zanima ima li razloga za brigu i kome se obratit, malo sam sramežljiv ali ako se mora nema veze. nista me ne boli ali primjetio sam to.
Termination
10.02.2009., 20:39
Je li se to nalazi na koži ili baš na testisima?
Ako je na koži onda može biti neki dermatološki poremećaj... Ako je na testisima, to se mora pregledati obvezno. Može bit svašta... od cista pa nadalje...
Koliko ih otprilike ima i koje su veličine (u mm cca)?
mentalny
10.02.2009., 20:46
pa ono,na povrsini se vidi izbližega, izvana.... ima ih više ,vrlo sitnih.. otprilike malo manje od 1mm velicine..
trendkill
11.02.2009., 03:10
to ti je od prepona...
bez šale
kako mislis od prepona?????
meddich
14.02.2009., 01:07
Eto pošto sam ovdje pročitao sve i nasa puno zanimljivih odgovora odlucio sam predstaviti i svoj problem na kojeg nije bilo odgovora.:o Dakle na mom penisu ilitiga kurcu sve stima osim jedne stvari. dakle na rubu glavica (onaj prsten) imam mali mjehuric :flop: (samo JEDAN) koji se kada je penis spusten gotovo da i ne vidi, dok u erekciji izgleda dosta vece (doduse koji puta zna nestat nakon puno navlačenja gore dole ali jako rijetko). izgleda dosta izduzeno ali ne vece od 3 mm. e sad ja inovativan malo to cackao i mislio da cu probusit al ne ide... :ne zna: hm sto mislite da je to i jeli sto ozbiljno? dosta sam prao to itd ali nista.. hvala na odgovoru i do citanja :s:s:s btw nije bilo nikakvih sex odnosa :confused:
pa nosim one uske bokserice koje su stisnute kao i slip, nosim slip gace, a siroke bokserice nosim samo kad spavam ali i onda znam nosit prve dvije opcije... udarac nisam primio a sjedenje pa moguce je. nadam se da je samo to
Voziš li skateboard, neki drugi sport gdje skače, trza ?
Maime vec 3 dana me bole testisi.Gotovo uvijek desni rijetko i lijevi.Bol je tupa i nije prejaka ko da sam ga lagano pritisnuo. Liječnik mi je rekao da ne idem odmah kod urologa već da saćekam par dana. Da je vrlo lako moguće da sam ga zaležao ili nagnječio nepravilnim sjedenjem( prekrizenih nogu) ili spavanjem. Imam 24 god a na internetu odmah piše karcinom i to najučestaliji upravo u tim godinama i usran sam od straha. Da li je netko imao slična iskustva i što bi to moglo bit. Usran sam od straha. Nisam našao nikakve kvržice , promjenu oblika , boje ili bilo što sumnjivo. Pomoć.
Može biti svašta, a en mora biti ništa.
Po ovome što si rekao na pamet mi pada ˝Varikokela˝ tj venska promjena radi koje dolazi do promlene temperature tj zagrijavanja testisa što samo po sebi nije preveliki problem osim što boli i što si možda majnje plodan nego inače.
Čak i ako imaš karcinom ostat ćeš bez yaya i dobijati injekcije tetsosteron depo-a i bit ćeš k´o stari. Sve u svemu nije tako strašno nit dramatično kako bi ti možda htio.
To je samo 1. od mogućnosti, ne slušaj svog doktora nego odi na pregled kod urologa, trajat će 10 minuta , napravit će ti ultrazvuk i poslat te kući na miran san uz eventualnu kontrolu nakon 6 mj.
No koliko sam pročitao i neke tvoje dr postove vidim da imaš šarolike zdravstvene i akad. probleme. Moj dobronamjeran savjet je da posjetiš psihijatra/psihoterapeuta jer ti očito nešto u nekom aspektu života stvari oprilično ne štimaju i trebaš se izvući iz kruga u koji si upao a sa tim ti neće pomoći niti urplog niti kostolomci.
Nadam se da nisam bio previše direktan ali to je moje mišljenje.
Sretno!
trendkill
16.02.2009., 23:58
Može biti svašta, a en mora biti ništa.
Po ovome što si rekao na pamet mi pada ˝Varikokela˝ tj venska promjena radi koje dolazi do promlene temperature tj zagrijavanja testisa što samo po sebi nije preveliki problem osim što boli i što si možda majnje plodan nego inače.
Čak i ako imaš karcinom ostat ćeš bez yaya i dobijati injekcije tetsosteron depo-a i bit ćeš k´o stari. Sve u svemu nije tako strašno nit dramatično kako bi ti možda htio.
To je samo 1. od mogućnosti, ne slušaj svog doktora nego odi na pregled kod urologa, trajat će 10 minuta , napravit će ti ultrazvuk i poslat te kući na miran san uz eventualnu kontrolu nakon 6 mj.
No koliko sam pročitao i neke tvoje dr postove vidim da imaš šarolike zdravstvene i akad. probleme. Moj dobronamjeran savjet je da posjetiš psihijatra/psihoterapeuta jer ti očito nešto u nekom aspektu života stvari oprilično ne štimaju i trebaš se izvući iz kruga u koji si upao a sa tim ti neće pomoći niti urplog niti kostolomci.
Nadam se da nisam bio previše direktan ali to je moje mišljenje.
Sretno!
Pa to mi svi rekli jer da je nemoguce imat sve te simptome a imat svršenu krv,srce,vid. Jer ja sam kako sam prestao raditi prvo imao stezanje u prsima,bol u glavi,utrnulost glave i uha,bol u testisu,ukocenje kicme,vrtoglavicu,i ko zna sta jos... i svi rekli HIPOHONDRIJA.
Zanima me koji je normalan miris predejakulata?
nemecek
05.03.2009., 12:43
Bok
Pošto sam novi na forumu volio bih da ovo što ću napisati u nastavku ne shvatite kao zajebanciju jer je istina i jako je ozbiljno i molio bih samo one odgovore koji mogu pomoći u rješavanju problema.
Od 17,5 god do danas(danas imam 22,5 god) svakodnevno drkam nekad po više puta dnevno nekad jednom, zna biti dana i kad ne obavim drkicu ali to poništim višekratnim dnevnim drkanjem(znači više od 350 puta godišnje i tako već 5 godina). Bilo je tu i seksa ali jbg znam da imam nekih problema omililo mi se drkanje i počeli su se pojavljivati problemi
1 od njih jest taj da je erekcija počela slabiti te više ne mogu punu postići, sve ranije ejakuliram
2testisi su se počeli smanjivati odnosno strdnjavati i tako stoje manhje više cijeli dan osim u par slučajeva kad su opušteni
3stidne dlake su se opčele prorjeđivati
4od rođenja bolujem od jedne neurološke bolesti pa me zanim je li to povezano
sad me zanima koliko dugo trebam pauzirati u drkanju il seksu da spolovilo opet postigne punu čvrstoću?
Da li će stidne dlake nastaviti ispadati i prorjeđivati se ili će opet narasti?
Hoće li to dugogodišnje i dugotrajno drkanje ostaviti kakve štetne posljedicwe na spolovilo tipa da više nikad neće biti erekcije (prave), neplodnost ili nešto tako
Hoće li se mošnje opet opustiti i biti kao prije?
Znam da sam "malo "bolestan ali vidim da i drugi znaju po više puta dnevno i duže vremenske periode drkati pa mio se čini da nisam izuzetak
Ne postoji standardizovani miris, ali inaće nema neki jak miris.
Bok
Pošto sam novi na forumu volio bih da ovo što ću napisati u nastavku ne shvatite kao zajebanciju jer je istina i jako je ozbiljno i molio bih samo one odgovore koji mogu pomoći u rješavanju problema.
Od 17,5 god do danas(danas imam 22,5 god) svakodnevno drkam nekad po više puta dnevno nekad jednom, zna biti dana i kad ne obavim drkicu ali to poništim višekratnim dnevnim drkanjem(znači više od 350 puta godišnje i tako već 5 godina). Bilo je tu i seksa ali jbg znam da imam nekih problema omililo mi se drkanje i počeli su se pojavljivati problemi
1 od njih jest taj da je erekcija počela slabiti te više ne mogu punu postići, sve ranije ejakuliram
2testisi su se počeli smanjivati odnosno strdnjavati i tako stoje manhje više cijeli dan osim u par slučajeva kad su opušteni
3stidne dlake su se opčele prorjeđivati
4od rođenja bolujem od jedne neurološke bolesti pa me zanim je li to povezano
sad me zanima koliko dugo trebam pauzirati u drkanju il seksu da spolovilo opet postigne punu čvrstoću?
Da li će stidne dlake nastaviti ispadati i prorjeđivati se ili će opet narasti?
Hoće li to dugogodišnje i dugotrajno drkanje ostaviti kakve štetne posljedicwe na spolovilo tipa da više nikad neće biti erekcije (prave), neplodnost ili nešto tako
Hoće li se mošnje opet opustiti i biti kao prije?
Znam da sam "malo "bolestan ali vidim da i drugi znaju po više puta dnevno i duže vremenske periode drkati pa mio se čini da nisam izuzetak
Erekcija ne slabi radi fizičke aktivnosti, nego psihičke. Pošto si opsesivan time, sve manje stvari te pali i stoga i erekcija nije ista. Apstiniraj od gledanja i smanji drkanje pa ćeš vidjeti kako opet ide. Tj. nađi sebi curu.
Dlake uvijek rastu.
Mošnje - to je normalna pojava i nema plaho veze sa drkanjem, više sa temperaturom. Čak nema ni sa količinom spremljene sperme toliko veze. Tako da ti je to normalno.
Drkanje ima veze sa nervnim sistemom, jer luči hormone koji prvobitno utiču na oživljavanje organizma, a kasnije utiče kao smirenje. Ali konotacija nije tolika da bolest ili lijek dražiš u drkici, nego u duševnom smirenju.
johny19.04
10.03.2009., 23:51
help
na korijenu penisa , sa unutrasnje strane pojavilo mi se je malo zadebljanje velicine zrna rize , ne boli me na dodir , niti inace je li iko imao neko slicno iskustvo molim vas odgovorite
johny19.04
11.03.2009., 19:11
help
na korijenu penisa , sa unutrasnje strane pojavilo mi se je malo zadebljanje velicine zrna rize , ne boli me na dodir , niti inace , ne izgleda crveno , normalne je boje kože , i cini mi se kako vrijeme prolazi da je i manje ,je li iko imao neko slicno iskustvo molim vas odgovorite , i trebam li otici na pregled
:confused::confused:
molim vas ako iko ima odgovor na moje pitanje
vragonja14
13.03.2009., 20:28
Pozdrav! imam jedan problem koji me pati tjedan dana, sad me vec pocelo biti strah jer neprolazi. Naime nakon prvog seksa bez kondoma u roku od dan,dva pojavile su mi se crvene tockice po glavicu i unutarnjem dijelu kozice, niti da me svrbi, niti da me pecka, jednostavno samo stoje i nikako da nestanu. Molio bi strucan savijet kako da se toga rijesim a da ne idem obiteljskom doktoru.
Unaprijed HVALA!
K0h0rtas
16.03.2009., 16:01
jel vam kozica na prednjem dijelu penisa uvijek navucena ?
vidovnjak
21.03.2009., 03:08
Pozdrav svima! ! !
Zanima me gdje ste napravili zahvat-u bolnici,privatno ili kod plastičnog?
Dali je netko to učinio laserski i općenito jel imate kakav savjet za mene koji bi to trebao najvjerojatnije trebao uradit jer sam nedavno zaradio blagi oblik fimoze
Neznam koja je razlika ako se odlučim za plastičnog kirurga ili ako odem u bolnicu kod urologa s nožem kojemu je moja kožica osma taj dan za podkratit.
Također me zanima dali ima netko kome su pomogle steroidne masti i koje ako jesu,a da nije imao urođenu fimozu nego blagu stečenu kratkom upalom kao što je kod mene slučaj.
Koje su po vama(naknadno obrezanima) najvece mane nakon obrezivanja i dali zažalite za kožicom dok npr.masturbirate(oni kojima je kožica prije funkcionirala normalno)??
ZAHVALJUJEM se svima koji će pronaći 5 minuta da podijele svoje iskustvo samnom i sa svima koje muči isti ili sličan problem !
Malygos3
25.03.2009., 11:54
Prije par dana sam primjetio da na lijevoj strani penisa (ispod glavića) za vrijeme erekcije imam malo nateknuće, izgleda kao da je žila natekla i malo me boli na dodir. Dok je penis opušten ništa se ne vidi i ne boli me. Molio bih ako netko ima sličnih iskustava ili zna nešto o tome da mi odgovori.
Hvala
Molim vas da mi odgovorite zato što sam veoma zabrinut.
prije par mjesevi se pojavila kao sasvim mala kvržica, ali je u zadnjih mjesec dana malo narasla, ko vrh male pribadaće. Kvržica se ne nalazi na testisu već unutar same kože mošnje. okrugla je i bijelkasta. Što je to jeli opasno, trebam li se brinuti?
hvala
Pikica77
29.03.2009., 23:36
imam nekakve bijele naslage po glaviću i kožici, i pecka me ako to diram. kako da se riješim toga, a da neidem doktorici pokazivati pišu? help!? :(
dan-zena
30.03.2009., 15:17
imam nekakve bijele naslage po glaviću i kožici, i pecka me ako to diram. kako da se riješim toga, a da neidem doktorici pokazivati pišu? help!? :(
Najvjerojatnije se radi o gljivičnoj infekciji. Kupi si Plimycol kremu i koristi je prema uputama, ako se koža počne guliti ne plaši se to je normalno kod lječenja kremom. A kako bi izbjegao ponavljanje takve situacije kupi si Plivasept opstetritičku kremu ( malo se teško nabavlja, nemaju je sve ljekarne, meni je naruče pa dođe drugi dan i smješno je jeftina, tek 20-tak kn) i namaži se svaki put prije i nakon sexa, a cura će te jaaaako voljeti jer je krema ujedno i lubrikant. Dok to ne izlječiš nema odnosa a i partnerica se, ako je imaš mora liječiti antimikotikom. 90% sam sigurna da imaš gljivice, najvjerojatnije Candidu...
dan-zena
30.03.2009., 15:21
Molim vas da mi odgovorite zato što sam veoma zabrinut.
prije par mjesevi se pojavila kao sasvim mala kvržica, ali je u zadnjih mjesec dana malo narasla, ko vrh male pribadaće. Kvržica se ne nalazi na testisu već unutar same kože mošnje. okrugla je i bijelkasta. Što je to jeli opasno, trebam li se brinuti?
hvala
To ima moj muž, na desnom testisu. Može se raditi o cisti, odi kod liječnika. Moj muž je ima već 15 godina i urolog mu je rekao da je nije potrebno dirati ako se ne mjenja ali redovne kontrole su neophodne. Pliz odi doktoru, znam da je vama muškima to neugodno ali situacija može bit i ozbiljna. Sretno!:)
dan-zena
30.03.2009., 16:39
hvala puno
Ma nema frke, niš se ne brini, bitno je samo reagirat na vrijeme; bit će sve ok:top:
Bedak666
01.04.2009., 01:03
Daklem ovaj vikend sam imao spolni odnos sa jednom mladom damom i od tada me neprestano škaklja više nego svrbi vanjski dio kožice spolovila i malo oko glavića... nikad nisam imao problema s time prije pa mi nije baš svejedno... ako imate ideju ili savijet... pucajte... hvala unaprijed... e da Canesten krema ako je gljivična neka infekcija???? HVALA
dan-zena
01.04.2009., 10:46
Daklem ovaj vikend sam imao spolni odnos sa jednom mladom damom i od tada me neprestano škaklja više nego svrbi vanjski dio kožice spolovila i malo oko glavića... nikad nisam imao problema s time prije pa mi nije baš svejedno... ako imate ideju ili savijet... pucajte... hvala unaprijed... e da Canesten krema ako je gljivična neka infekcija???? HVALA
može se raditi o gljivičnoj infekciji a može i o bakterijskoj. S obzirom da sam sigurna da Plimycol krema (cca 16 kn u ljekarni, bez recepta ) djeluje i na neke bakterije preporučila bi ti radije nju, moj si je muž namaže čim osijeti neke promijene dolje i odmah mu prođe. A što se tiče mlade dame, bilo bi je uputno obavijestiti. Drugi put - navuci gumičicu i prije i nakon sexa namaži se Plivasept opstetritičkom kremom da spriječiš ponavaljanje ovakve situacije... Pozdrav i sretno!:)
Znam da postoji recimo sapun Plivasept, pa da si dečki ne naruče nekaj krivo:zubo:, evo o ovome vam točno piše dan-zena:
http://www.pliva-sept.com.hr/ok.htm
Jedino mi nije jasno, jel se ona koristi nakon takvih stvari, svrbeža, iscjetka, ili onak, prevencije radi? Tj. jel može što biti ako se ona koristi redovito radi sprječavanja infekcija?
Bedak666
01.04.2009., 12:47
Puno hvala.... nadam se da bu sve dobro bilo... bez brige več sam mladoj dami prenjeo informaciju... HVALA
dan-zena
01.04.2009., 13:18
Znam da postoji recimo sapun Plivasept, pa da si dečki ne naruče nekaj krivo:zubo:, evo o ovome vam točno piše dan-zena:
http://www.pliva-sept.com.hr/ok.htm
Jedino mi nije jasno, jel se ona koristi nakon takvih stvari, svrbeža, iscjetka, ili onak, prevencije radi? Tj. jel može što biti ako se ona koristi redovito radi sprječavanja infekcija?
Krema služi za redovno održavanje higijene, ne izaziva nadraženost i vrhunska je stvar, ja sam se preporodila a i moj mužić također. Dečki, obavezno tražite kremu ne sapun jer on nadražuje sluznicu. Krema košta cca 25 kn i stvarno je glupo ne zaštiti se njome s obzirom da djeluje na gljivice, bakterije i viruse a nije loše imati ni sapun za pranje ruku. Toplo preporučam...
:confused::confused:
molim vas ako iko ima odgovor na moje pitanje
Ja bi rekla da imaš mali kondilom,izazvan hpv virusom....100%.....odi kod privatnog ginekologa koji riješava kondilome muškima,neka ti premaže to i kvit si!
Nemoj imat odnose da nebi zarazio partnericu dok to ne saniraš...:top:
dan-zena
01.04.2009., 23:30
Nema mirisa, bar ga ja ne primjećujem, a okus je kao sperma samo nije tako gusto:D
Nema mirisa, bar ga ja ne primjećujem, a okus je kao sperma samo nije tako gusto:D
Evo me,al odem sad pajkit...pozdrav...:cerek:
dan-zena
01.04.2009., 23:46
Evo me,al odem sad pajkit...pozdrav...:cerek:
Pozdrav draga:) lijepo se odmori!
dan-zena
01.04.2009., 23:51
help
na korijenu penisa , sa unutrasnje strane pojavilo mi se je malo zadebljanje velicine zrna rize , ne boli me na dodir , niti inace je li iko imao neko slicno iskustvo molim vas odgovorite
Nisi baš bio precizan, radi li se o izraslini na koži ili ispod kože (kao kuglica koja se miče ispod kože). U prvom slučaju Anila ima pravo, imaš kondilome izazvane HPV infekcijom i to se riješava kod dermatovenerologa ili ginekologa; u drugom slučaju - može bit svašta - na tvom mjestu išla bi urologu, može biti upala, cista, svašta. Nemoj imati strah od pregleda, to ionako traje samo desetak minuta i ne boli.
seks007
01.04.2009., 23:53
pozdrav. malo sam zabrinut jer već oko 2 mjeseca imam nekakvu maalu izbočinicu na penisu pod kožom.. u početku je bila veća, ali sam istisnuo pa je sad manja i ne kuži se nego samo osjeti. ne boli me niti mi ne smeta, jedino kaj je mala kvržica pa jel bi mi vi mogli reć o čem se radi i jel opasno ?? i btw. nisam imao nikakve spolne odnose i redovito ga perem..
dan-zena
02.04.2009., 00:06
pozdrav. malo sam zabrinut jer već oko 2 mjeseca imam nekakvu maalu izbočinicu na penisu pod kožom.. u početku je bila veća, ali sam istisnuo pa je sad manja i ne kuži se nego samo osjeti. ne boli me niti mi ne smeta, jedino kaj je mala kvržica pa jel bi mi vi mogli reć o čem se radi i jel opasno ?? i btw. nisam imao nikakve spolne odnose i redovito ga perem..
E najprije - nick ti je :top::top::top: E sad, svaka izraslina na tijelu nije normalna i zapravo se radi o tumorskim tvorbama koje mogu biti benigne
(madeži npr) i maligne. U tvom slučaju može biti puno toga ali mnogo muškaraca ima dobroćudne, benige kvržice tipa ciste ili slično. Nemoj molim te to stiskat da ne inficiraš penis, samo ti sad treba i neka bakterijska upala!!! Je li iz nje izišao bijeli sekret, gnoj? To je onda nekakav upalni proces koji se mora lječiti. Odi sutra kod doktora, najbolje bi bilo ako možeš da odeš u neku privatnu urološku ambulantu da ne čekaš. Najvjerojatnije nije ništa ozbiljno, evo moj muž živi s cistom (kuglica veličine graška) već godinama i nema nikakvih problema. Molim te idi lječniku. Bit će sve ok ali moraš reagirati na vrijeme da ti se nešto nedajbože ne zakomplicira. Sretno:)
seks007
02.04.2009., 00:37
E najprije - nick ti je :top::top::top: E sad, svaka izraslina na tijelu nije normalna i zapravo se radi o tumorskim tvorbama koje mogu biti benigne
(madeži npr) i maligne. U tvom slučaju može biti puno toga ali mnogo muškaraca ima dobroćudne, benige kvržice tipa ciste ili slično. Nemoj molim te to stiskat da ne inficiraš penis, samo ti sad treba i neka bakterijska upala!!! Je li iz nje izišao bijeli sekret, gnoj? To je onda nekakav upalni proces koji se mora lječiti. Odi sutra kod doktora, najbolje bi bilo ako možeš da odeš u neku privatnu urološku ambulantu da ne čekaš. Najvjerojatnije nije ništa ozbiljno, evo moj muž živi s cistom (kuglica veličine graška) već godinama i nema nikakvih problema. Molim te idi lječniku. Bit će sve ok ali moraš reagirati na vrijeme da ti se nešto nedajbože ne zakomplicira. Sretno:)
da.. izašo neakav gnoj i od onda ne boli i sve je ok... ma bed mi je otić doktoru jer iam 15 godina...:ne zna:... ak će se pogoršat onda idem
gle nemora ti bit neugodno pred urologom jer se on vec nagledo toga...ko da ides pregledat dal ti je upaljeno grlo, ista stvar..
dan-zena
02.04.2009., 14:37
da.. izašo neakav gnoj i od onda ne boli i sve je ok... ma bed mi je otić doktoru jer iam 15 godina...:ne zna:... ak će se pogoršat onda idem
Baš zato što imaš samo 15 godina moraš ići doktoru. Nemoj se zazet s time, koka, ne misliš valjda radi 10 minuta neugodnog (ne bolnog) pregleda riskirat cijeli svoj sexualni život?!
Daj dečki-muškarci...može jedna dobra preporuka za urologa,naima sin mi ima zaljepljenu kožicu-ne skroz,ali nakuplja mu se ono bijelo,pa bi htjela nekome super dr koji ima iskustva sa djecom oko toga......ima 4 god...
shine23
07.04.2009., 00:34
Pozdrav!
Vec neko vrijeme imam 2 male crne tockice na tijelu penisa razmaka 2-3 mm, nisu velike pa ne mogu rec da su kvrzice, ne bole i ne svrbe pa me zanima sta bi to moglo biti i da li da posjetim lijecnika... Hvala!
buruchaga
09.04.2009., 14:08
imam neko crvenilo na penisu i kožici...ništa me ne pecka niti svrbi...a ne znam šta je......pa ako netko zna neka kaže
achileus
20.04.2009., 12:13
Imam lagano crvenilo na glaviću penisa, samo 2-3 mm uokolo vrha uretre.
nema nikakvih prištića, iscjedka ni sličnog.
sumnjam da je Candida (koju je imala bivša partnerica), pa mažem Plymicolom (iako ne baš skroz redovito) već par tjedana, ali crvenilo ostaje.. Ponekad zna malo svrbiti, iako rijetko i ne jako.
Marko001
21.04.2009., 11:09
eee, jer ko imo kaj slično muške kolege :-D
Često nabacim drkicu kada nemam curu ne...
Uglavnom, glavić me zna peći i svrbiti, i na "doljnoj" strani su ko neki bijeli prištići i neka kako da objasnim, ko masnica ne?(smeđkasta)
Ovo sa pećenjem je povezano sa mjehurom jer me i mjehur zeza već par godina.Nisam ismo spolni odnos pa ne sumljam na neku spolno prenosivu bolest)
Stvar je u tome da glavić zna smrditi , tj oko, a imam urednu higijenu (svaki dan bar 1 put se perem i nemam s time problema)
kao mali sam jednom zavšio na istiskivanju gnoja iz njega jer je nabubrio
nemam problema sa preranim svšavanjem :-D
još nekaj, kada pišam,mlaz zna ići na 2,3 strane i okolo sve zapišam (makar kožicu navućem)?
sparuga
22.04.2009., 20:14
kad se obrijem dole oko penisa nakon 2-3 dana dobijem neugodan miris,primjetio sam ako se dugo ne obrijem miris nestane,šta bi to moglo biti
molio bi da mi nedajete komentare tipa nemoj se brijati,hvala
ribar__
23.04.2009., 12:32
e ovako , relativno sam mlad i naravno da me je strah svakakih mogućih bolesti...U prošli petak imao sam spolni odnos sa jednom djevojkom(prvi put bez kondoma)..nešto kratko "sam bio u njoj" jel joj je brat naišo al to je nebitno...danas idem na wc i primjetim na glaviću 10-tak malih crvenih točkica za koje sam pomislio da su neke mrlje pošto me niti bole , niti svrbe , jednostavno da ih nisam sad vidio nebih ni znao da ih imam...jel mi može netko reći o čemu se tu sad radi i kako da sam sebi pomognem ono da se rješim tog sranja...molim ozbiljne odgovre hvala unaprijed
(neznam dal je neka kontraindikacija ali upravo pijem tablete 3 puta na dan silapen 1500 za upalu grla)
sparuga
23.04.2009., 15:37
niko nezna???
dan-zena
24.04.2009., 11:13
niko nezna???
Ovako dečki, moramo razjasniti jednu stvar: nije potreban sexualni odnos da bi te dolje navukli infekciju. Morate prati ruke svaki put prije no što ćete ga dirati. Prištići, svrbež, čudan miris mogu biti simptomi bakterijske ili gljivične infekcije. Bakterije iz urinarnog trakta mogu raditi probleme i na samom penisu. Isto tako, nakon depilacije osjetljiva koža dolje je super stanište za razmnožavanje raznoraznih bakterija i gljivica. U svakom slučaju, morate se lječiti, potražiti savijet lječnika te ukoliko se radi o bakterijama koristiti antibiotik. A pošto znam da vam je neugodno probajte sa sljedećim: za održavanje higijene ruku prije dodira sa genitalijama ruke oprati sapunom, najbolje Plivasept rozim sapunom (samo za ruke, ne perite genitalije njime, prejak je!!!); njime možete oprati i britvicu prije brijanja da spriječite infekciju. postoji i Plivasept opstetritička krema (25 kn u apoteci, stvarno smješna cijena) koju možete namazati dolje. Ta krema djeluje na bakterije, gljivice i viruse te stvara zaštitni sloj na koži koji traje 6 sati. Ginekolozi je koriste kao dezificijens pri pregledima i potpuno je bezopasna. Dakle, nemojte se zabunit: krema za genitalije, sapun samo za ruke!!!!
Ili jednostavnija varijanta: uljni baby propolis - NE alkoholni, namazati pri prvim simptomima (svrbež npr. )
sparuga
24.04.2009., 15:26
sve si to ljepo napisala,iskreno nisam htijeo dužiti ali evo ti moj slučaj:
nakon brijanja dole dođe neugodan miris odem kod doktora koji mi da da napravim bris uretre,nalaz ejakulata,urinokultur.rezultat streptococus agalactiae,dobijam antibijotik(sumamed) nakon kure miris odličan,nakon 10 dana opet isti miris, dobijam drugi antibijotik nakon 2 dana korištenja antibiotika miris i više nego super,popijem kuru 10 dana sve 5 ,ali večnakon 4 dana opet neugodan miris,doktorica me ponovo šalje na pretrage nalazi uredni(nemam spolne odnose u tom periodu zabranila doktorica),čekamo mjesec dana miris neugodan pa radimo opet pretrage nalazi uredni drugi put,dobijam kreme i masti plimicol i betrion 10 dana da koristim,nakon drugog dana miris super to koristim 10 dana,več tamo 5 dan nakon prestanka opet neugodan miris,ponovno radim pretrage čak i ejakulat moram kod njih dati da ga slučajno ne zarazim negdje vani,nalazi uredni.onda se nisam brijao 3 mj i miris super.sad sam se ponovno obrijao i ponovno smrdi a nalazi ponovno uredni.evo ti moje priče znači pokušavam se lječiti ne biježim od doktora ali nemožemo nači riješenje,samo nebi volio da je riješenje tipa pa nemoj se brijati
sparuga
25.04.2009., 19:49
hm i mislio sam da niko nije imao sličan problem
dan-zena
25.04.2009., 23:41
sve si to ljepo napisala,iskreno nisam htijeo dužiti ali evo ti moj slučaj:
nakon brijanja dole dođe neugodan miris odem kod doktora koji mi da da napravim bris uretre,nalaz ejakulata,urinokultur.rezultat streptococus agalactiae,dobijam antibijotik(sumamed) nakon kure miris odličan,nakon 10 dana opet isti miris, dobijam drugi antibijotik nakon 2 dana korištenja antibiotika miris i više nego super,popijem kuru 10 dana sve 5 ,ali večnakon 4 dana opet neugodan miris,doktorica me ponovo šalje na pretrage nalazi uredni(nemam spolne odnose u tom periodu zabranila doktorica),čekamo mjesec dana miris neugodan pa radimo opet pretrage nalazi uredni drugi put,dobijam kreme i masti plimicol i betrion 10 dana da koristim,nakon drugog dana miris super to koristim 10 dana,več tamo 5 dan nakon prestanka opet neugodan miris,ponovno radim pretrage čak i ejakulat moram kod njih dati da ga slučajno ne zarazim negdje vani,nalazi uredni.onda se nisam brijao 3 mj i miris super.sad sam se ponovno obrijao i ponovno smrdi a nalazi ponovno uredni.evo ti moje priče znači pokušavam se lječiti ne biježim od doktora ali nemožemo nači riješenje,samo nebi volio da je riješenje tipa pa nemoj se brijati
Svaka ti čast, pogotovo na brisevima!!!!! :eek: Moraš razumjeti da nisam samo tebi namjenila svoj post, već svim dečkima koji više manje postavljaju slična pitanja. Sve se svodi na to da se radi o nekakvoj infekciji a kod tebe je to očito isključeno. Po tvom opisu, prvo što mi pada na pamet je ovo - to je tvoj prirodni miris, no da je prirodan - ne bi ti toliko smetao. Čuj, kad se brijemo žiletom skidamo površinski sloj kože te je time zapravo iritiramo, isušujemo. Kada je koža isušena ona se brani protiv te suhoće pa ispušta -loj ili znoj, odnosno vlaži se. Neću ti reći da se ne briješ ali ću ti reći ovo: promijeni način njege nakon brijanja. Bez zafrkancije, ali mislim da bi ti baby uljni propolis tu mogao pomoći - neće ti isušiti kožu jer ima uljnu bazu, smirit će iziritiranu kožu od žileta a i jako fino miriši. Probaj, to ti je investicija u rangu od cca 30 kn a ne možeš pogriješiti. Ovaj Plivasept o kojem sam pisala (krema) ima isto fini miris i smiruje kožu ali mislim da ti je propolis prirodnija i efikasnija varijanta. Probaj pa javi ima li promjena. Sretno!:)
dan-zena
26.04.2009., 00:04
E dragi Sparuga, zaboravila sam ti napisati vezano uz znoj/loj/vlaženje kože - važna ti je prehrana. Znaš ono kad se najedeš kulena pa se preznojiš pa smrdiš?:lol::lol::lol: Šalu na stranu, stvarno može biti stvar u prehrani. Imaš li kakav poseban režim prehrane? Probaj jako začinjenu i masnu hranu izbaciti iz organizma na sedam dana pa da vidimo hoće li biti promjena. Sjećam se epizode Sex&Grada o nečem sličnom pa je čovijek morao jesti nekakve trave.:D Probaj jesti više voća i povrća, nek ti hrana bude što zelenija i probaj s tim propolisom. Pozdrav!!!!
sparuga
26.04.2009., 19:36
hvala na savjetima,sad kad bi ti pisao da sam več 2 godine izbacio sol i biber iz hrane bi bilo da sad lažem ali je istina,a dan bez voča i salate nisam proživio več 20 god,a za onaj propolis nisam znao i stvarno ču probati a o investiciji neču pričati jer sam investirao več x love za pokušaj rješenja toga,e da i nije mi to prirodan miris jer i supruga kaže da je tako samo kad se obrijem(a žena zna ha ha ha )
Pa nemoj brijati britvom, samo sreži dlake sa el. brijačem za brijanje rubova na minimum. Tako ne diraš kožu i nebi trebao imati problema.
sparuga
29.04.2009., 15:15
hm ali više nam se sviđa kad je obrijan(suprugi i meni),pa tražimo riješenje za to,mislim nemogu vjerovati da od svih muškaraca što se sad briju da se samo meni dešava ovo
femmelatin
29.04.2009., 15:41
samo nebi volio da je riješenje tipa pa nemoj se brijati
nemoj se brijati :D
sori, ali između non-stop posjeta doktoru, briseva uretre, mazuckanja kremama šopanja antibioticima i neobrijanosti izbor je..?
netko je rekao, samo malo skrati
hm ali više nam se sviđa kad je obrijan(suprugi i meni),pa tražimo riješenje za to,mislim nemogu vjerovati da od svih muškaraca što se sad briju da se samo meni dešava ovo
Ti se izgleda zafrkavaš. 0mm i 2mm nije neka razlika, niti koga to bocka, niti može smetati.
sparuga
30.04.2009., 12:41
bilo bi ljepo da se zafrkavam,gle o ukusima se ne raspravlja volimo glatko i to je to
femmelatin
30.04.2009., 13:00
Ni o mirisima se ne raspravlja. :D valjda ne volite i da smrdi?
sparuga
30.04.2009., 14:48
Ni o mirisima se ne raspravlja. :D valjda ne volite i da smrdi?
bravo care uspio si zaključiti
bilo bi ljepo da se zafrkavam,gle o ukusima se ne raspravlja volimo glatko i to je to
trollaš i to opasno
sparuga
30.04.2009., 20:44
:lux::lux::lux:
Imam problem, imam 14 godina i nisam imao spolne odnose, a javilo mi se crvenilo na penisu, NE na glavicu vec na korijenu penisa gdje se penis spaja sa trbuhom, preponama il sta je vec to iznad :D
vec mjesec dana, nekad bude slabijeg intenziteta, skoro se ne vidi, a nekad bas izrazeno crvenilo. Nakon vruce vode kad se istusiram mi se cini da vise pocrveni.
Nikakvo peckanje, svrbez, samo crvenilo.
sparuga
01.05.2009., 08:45
nakon vruče vode je normalno da više pocrveni jer topla voda širi krvne žile pa se tomanifestira večim crvenilom kod tebe,pa probaj jednostavno gel od aloa vere(smiruje iziritiranu kožu) možda ti to pomogne
RoadKid
16.05.2009., 20:08
nakon peting-a sa curom, kad sam dosao kuci, primjetio sam da kad nategnem kozicu, imam podosta veliko podrucje penisa plavo, a u sredini je crvenkasto. ja bih osobno rekao da je neka zilica pukla, ali zelim cuti i vasa misljenja... malo me panika ulovila kad sam poceo citati na netu o tome, cak sam razmisljao o mogucnosti da pukao, ali smirila me cinjenica da onda istog trena omlitavi. kod mene to nije bila prilika, dapace, stajao je i kad sam doma dosao, zbilja me napalila mala.
ne boli me, da nisam vidio, nebi ni znao... bio je peting i handjob u igri...
dakle, nije nateceno, ne boli, ali je plavo (mislim da je sukrvica)... odnosno, da je neka mala zilica pukla, pa... Help!!! sad sam jos koliko toliko smiren, ali ako nebude bolje sutra... puknut cu!!! :(
RoadKid
17.05.2009., 16:48
bas nitko nema nista za reci?!?!
Ti si blesaf? ili koji ti je k..?
i ja sam imal kvrzicu. i ta kvrzica je pocela rasti i ostao sam bez jajaca.
imam RAK TESTISA :confused:
samo tak, odjedamput, ja, mlad, nikad bolestan osto bez desnog jajca
CT abdomena je pokazal da ima neke kvrzice (12 mm) u limfnim cvorovima.
sad cekam novu operaciju (lapararaskopiju) i onda kemoterapija
nikome nije ugodno ići k doktoru, a pogotovo ne urologu.
ali ići ili ne ići moze biti pitanje zivota i smrti.
btw. samnom u sobi je bil klinac od 14 god. (završil osmi razred), koji je takodjer ostao bez testisa takodjer desnog. njemu su rekli da je razlog operacije nekakve cista. ne znam dal je to pravi razlog ili mu doktor nije imao srca reci pravi razlog.
zanimljivo je da se rak testisa javlja kod mlađih muškaraca.
najčešće od 15 - 35 godine
Čito sam po netu simptome raka janika, oko svojih jajnika mogu napipati nekave neznam kako da ih opisem kao neka sluz ali čvsta (zgrušana sluz oko oba jajca) osim toga napipao sam tvrdu kuglicu iznad ljevog jaja nije bolna, promjera nekih 3mm a 17 mi je god i zanima me jel u tebe nesto slicno bilo ili se bez razloga brinem?
rico hr
17.05.2009., 21:57
Čito sam po netu simptome raka janika, oko svojih jajnika mogu napipati nekave neznam kako da ih opisem kao neka sluz ali čvsta (zgrušana sluz oko oba jajca) osim toga napipao sam tvrdu kuglicu iznad ljevog jaja nije bolna, promjera nekih 3mm a 17 mi je god i zanima me jel u tebe nesto slicno bilo ili se bez razloga brinem?
samo da ti velim tumor testisa ne BOLI .......imaj to na umu
može bit 100-razloga zato kod doktorice po uputnicu i pravac urologu
bok svima.
ovako...
07.05. bio sam na obrezivanju bolilo manje više se ok prošlo je tjedan dana malo više svako jutro erekcije l mažem sa uljem od gospine trave i stvarno lijepo zarasta.
ali mene muči jedna druga stvar kad mi je skroz dignut sve je ok al kad povučem malo kožu na peisu dolje onda me frenulum full zateže.
mislim sve je to još uvijek sviježe i dostan nateknuto.
neznam hoće li se situacija popraviti što se tiče toga kad splasne oteklina?
I DA BTW koji k,,,, i taj frenulum nisu skinuli kad su me već obrezivali? kao da sad nečem služi kad nemam kožice?
ima li netko sličan slučaj ili se razumije u takve stvari da mi malo pojasni
Ne brni gommy,kada spane otok i to zaraste kako treba, neće boljeti. Samo nemoj sada natezati, pusti da zaraste na miru.
evo jedan problemcic,naime
imam 16 godina i jos nikad nisan ima spolni odnos sa curon!Primitia san da mi se na kozici pojavila nekakva "kuglica" velicine cca 3mm,a kada je full stisnem izade nekakva bijela tvar,ka u bubuljice,to se dosta ritko dogada!
inace jako drzin do higijene i sta se toga tice jako san cist,da li iko zna ca bi to moglo bit????:mad::mad::mad:
To će proći za jedno 1-3mj. Smiješ to istiskati, samo nemoj kopati da krvari.
al boli jebeno kad potegnem kožu prema dolje nadam se da će se to opustit ako ne onda opet pod j............ nož!
a u slučaju odem na na frenulotomiju koliko traje oporavak i dali opet idu šavovi ili neka druga fora
i isplati li se za to ići privatnom kirurgu na lasere i te p.m.
dizzy_boy
20.05.2009., 08:19
Sačekaj dok oteklina ne splasne, ali moguće je da će ti frenulum "smetati" i dalje. Nakon 13 godina poslije obrezivanja, menji još uvjek smeta baš tako kad jako netegnem ili kad trebam malo jače "gurnuti" ili ak nije savrženo podmazano - tada pogotovo peče.
e frend mi je reko da njega boli penis na dodir kad dira glavić jel to normalno...(brijem da ne al....) žao mi ga.... kak mu pomoć, kaj treba radit...?
ladni pifkan
20.05.2009., 15:42
Nježno mu popuši :rolleyes:
Sačekaj dok oteklina ne splasne, ali moguće je da će ti frenulum "smetati" i dalje. Nakon 13 godina poslije obrezivanja, menji još uvjek smeta baš tako kad jako netegnem ili kad trebam malo jače "gurnuti" ili ak nije savrženo podmazano - tada pogotovo peče.
pa kako onda masturbiraš imaš neku posebnu tehniku ?
onda curi moram objašnjavat kako da ga drži ovo ono maaaaaaaaaah
ako ovo sa frenulumom nebude šljakalo kako bog zapovjeda cvaknem i njega :lol:
dizzy_boy
20.05.2009., 23:20
Nije baš da smeta baš toliko da bi zahtjevalo posebne tehnike.
situacija se pomalo normalizira frenulum zateže malo manje možda će ipak biti sve ok jer sam izvadio šavove a jedan je bio baš na mjestu gdje je i frnulum
još samo da ove rupe gdje su bili šavovi lijepo se popune i da se to sve ispegla
ja to mažem uljem od gospine trave zna li netko neku efikasnu kremu za ožiljke ?
instruktorxp
25.05.2009., 09:58
pozdrav neobrezan sam i trebao bih obavit frenektomiju(mislim da se tak zove uklanjanaj samo frenuluma) i čini mi se da imam i sljepljen mali dio kožice za penis točno na mjestu ispod frenuluma...pa me zanimaju opće informacije gdje obavit operaciju kolko traje sama operacija oporavak i sl...obrezivanje cijele kožice mi nije u planu samo frenulum i ta sljepljena kožica...penis u erekciji mogu prevuć preko glavića no to je najdalje kaj ide pa mi stvara poteškoće...
000covjek000
26.05.2009., 20:46
Evo ovako imam neku izraslinu odmah ispod glavica i hvata me panika jer ju prije nisam primjetio. Procitao sam svih 18 stranica i nisam pronasao odgovor. Po izgledu mi ne izgleda kao HPV ali ipak nisam strucnjak... Ako netko ima kakav savjet prije nego sto odem doktoru bio bi zahvalan. E i da u stalnoj sam vezi i djevojka pije pilule tako da ne koristimo kondom. Hvala na odgovoru !
P.S. evo slika pa ako netko moze pomoci ?
uklanjanje slike spolovila
Evo ovako imam neku izraslinu odmah ispod glavica i hvata me panika jer ju prije nisam primjetio. Procitao sam svih 18 stranica i nisam pronasao odgovor. Po izgledu mi ne izgleda kao HPV ali ipak nisam strucnjak... Ako netko ima kakav savjet prije nego sto odem doktoru bio bi zahvalan. E i da u stalnoj sam vezi i djevojka pije pilule tako da ne koristimo kondom. Hvala na odgovoru !
Izgleda kao ništa!
siscan044
27.05.2009., 10:41
vec duže vrijeme sam imao kvržice na glaviću penisa, tj. pri dnu glavića, jednu s lijeve, a drugu s desne strane.
sad sam primijetio da je jedna (sa lijeve strane), nestala, no desna je još uvijek tu.
na dodir ne boli, jedino je ponekad bio problem što nisam mogao svaki kondom staviti (glavić je zbog tih kvržica bio širi).
pošto me nikad nije boljelo, još nisam bio kod doktora.
jednake je tvrdoće (koliko mogu osjetiti), u erekciji, ili u opuštenom stanju.
jedino je osjećaj čudan malo, kao da je nešto upalo između kožice i glavića, i donekle se može micati pod prstom.
negdje je oko 1cm promjer te kvržice.
e sad, jedna je nestala, a da se nadam da će i druga, ili bih morao urologu ? :(
uklanjanje linka
znači, uz rub glavića se proteže.
000covjek000
27.05.2009., 15:30
ma ne vjerujem da nije nista jer je kao rizino zrno ispupceno. Jel netko zna sta bi to moglo biti, ljudi pomagajte... Jel moguce da je obicno zadebljanje koze kao neka krastica zbog grubljeg seksa ?
vec duže vrijeme sam imao kvržice na glaviću penisa, tj. pri dnu glavića, jednu s lijeve, a drugu s desne strane.
sad sam primijetio da je jedna (sa lijeve strane), nestala, no desna je još uvijek tu.
na dodir ne boli, jedino je ponekad bio problem što nisam mogao svaki kondom staviti (glavić je zbog tih kvržica bio širi).
pošto me nikad nije boljelo, još nisam bio kod doktora.
jednake je tvrdoće (koliko mogu osjetiti), u erekciji, ili u opuštenom stanju.
jedino je osjećaj čudan malo, kao da je nešto upalo između kožice i glavića, i donekle se može micati pod prstom.
negdje je oko 1cm promjer te kvržice.
e sad, jedna je nestala, a da se nadam da će i druga, ili bih morao urologu ? :(
uklanjanje linka
znači, uz rub glavića se proteže.
odi doktoru..previše riskiraš sa čekanjem..može biti svašta..a kako veliš da im je promjer 1cm..to je zaista malo poveće..
siscan044
27.05.2009., 17:26
odi doktoru..previše riskiraš sa čekanjem..može biti svašta..a kako veliš da im je promjer 1cm..to je zaista malo poveće..
budem, već sam trebao ali... :(
jedna je nestala (odjednom), a li druga je tu.
budem, već sam trebao ali... :(
jedna je nestala (odjednom), a li druga je tu.
samo se ti javi doktoru..ako je druga još tu znači da se nije još to sasvim povuklo..a i postoji mogućnost da se ta jedna proširi pa za svaki slučaj da ti ne ostanu posljedice :mig: sigurno će ti doktor prepisati neku kremu ili tako nešto..:mig:
siscan044
27.05.2009., 18:12
samo se ti javi doktoru..ako je druga još tu znači da se nije još to sasvim povuklo..a i postoji mogućnost da se ta jedna proširi pa za svaki slučaj da ti ne ostanu posljedice :mig: sigurno će ti doktor prepisati neku kremu ili tako nešto..:mig:
ok, hvala. :top:
nokturno
28.05.2009., 15:05
ne znam gdje da postavim ovo pitanje pa ću ovdje:
prije tjedan dana u noći me zabolio zub- gornja dvojka. prestalo je, no ja sam svejedno otišla na pregled stomatologu koji je rekao da njemu to ne izgleda bolesno i da on to ne bi dirao- kažem u redu.
NO prekjučer sam primjetila da me taj isti zub zaboli kad jače pritisnem određeno mjesto na gornjem nepcu. otišla sam danas kod stomatologa da mi to opet pregleda: "otvorio" mi je zub i čačkao mi nekakvim iglama po njemu, pretpostavljam da mi je čistio kanale (?); u jednom mi je trenutku ušpricao u njega peroksid (misli da je tak rekao) i mene je ubitačno zabolio zub, na što je on rekao da se to ''ne bi trebalo dogoditi'' jer se on redovno koristi za to (mislim i prije toga, na istom pregledu kad mi ga je ušpricao me nije zabolilo). naručio me za još jedan pregled. mene sada zub blago boli pulsirajućom boli, i još uvijek me zaboli kad pritisnem to određeno mjesto na nepcu.
zna li netko sličan slučaj? ako da, što mi je činiti?
ispričavam se ak sam fulala topic i ako jesam molila bi administratore ako bi mogli moj post premjestiti na pravo mjesto.
unaprijed zahvalna.
imam problem
kad sam ima o 13 godina pocele su mi se pojavljivati smeđe flekice na penisu
sad imam 19 g i s vrenemon ih je bil osve vise i vise.
na vrhu kozice i na glavicu.
bio kod doktorice a ona ce meni da je to normalno
kao pigmentacija neka
stvar je u tome sto to ruzno izgelda i oda se moram izmicat i jebat u mraku da zenska ne skuzi:flop:
000covjek000
28.05.2009., 21:01
lepotan1990
31.05.2009., 13:06
ovako imam na kožici penisa madež uglavnom nije to baš lijepo vidjeti pa bi htio odstraniti pa me zanima jel ja trebam za to ići kod urologa ili dermatologa? osim toga jel se to može maknuti laserom jer kad bi išli rezati onda bi me obrezali jer je na vrhu kožice, i koliko traje taj cijeli postupak od kad ja dođem kod doktorice po uputnicu pa dok mi oni to ne odrežu i dok nezaraste?
zbediran
05.06.2009., 17:51
imam 17 godina i jedan problem. jako sam zabrinut pa me zanima vase misljenje.naime tijekom zadnjeg seksualnog odnosa puknuo mi je dio frenuluma koji je spajao kozicu s doljnjim dijelom glavica..isla je krv dok je penis bio u erekciji i zaboljelo me.kad je penis splasnuo lagano je prestala krv.nikada nisam imao ovakvih problema.evo prosao je jedan dan jos boli,ne krvari i poslje mokrenja operem penis ali kad pokusam navuc kozicu dole boli (boli zato sto je puknuta).prije nije bolilo.i sad me zanima hoce to samo od sebe zarast i hoce li bolit tijekom iduceg spolnog odnosa. HVALA UNAPRIJED
Šeik_90
05.06.2009., 18:20
kod mene je slučaj da mi se naprvilo nešto veliko ispod glave penisa,ali nešto bijelo žuto puno gnoja,čini mi se da veliki prišt....sada vas pitam je li to opasno?
Šeik_90
05.06.2009., 18:24
seru govna ovi! ja imao pa sam ga stisnuo nista ti nece biti!evo sad imam novog (Vec je stisnut xD) TO TI JE OD PRETJERANE DRKICE XD vjerojatno to je i meni,mislim baš da i je od pretjerane drkice,jer se nisam već po mjeseca nikako smirio s njom non stop po 2 puta na dan,a nekad i više......
000covjek000
05.06.2009., 21:39
Jel moze netko napisati gdje bi se moglo otici na pregled "privatnik" vezano za nekoliko postova gore navedeni problem. I koliko je cijena otprilike
imam 17 godina i jedan problem. jako sam zabrinut pa me zanima vase misljenje.naime tijekom zadnjeg seksualnog odnosa puknuo mi je dio frenuluma koji je spajao kozicu s doljnjim dijelom glavica..isla je krv dok je penis bio u erekciji i zaboljelo me.kad je penis splasnuo lagano je prestala krv.nikada nisam imao ovakvih problema.evo prosao je jedan dan jos boli,ne krvari i poslje mokrenja operem penis ali kad pokusam navuc kozicu dole boli (boli zato sto je puknuta).prije nije bolilo.i sad me zanima hoce to samo od sebe zarast i hoce li bolit tijekom iduceg spolnog odnosa. HVALA UNAPRIJED
proći će...samo pazi da se pridržavaš pravila asepse...nabavi si octenisept(što prije) kojeg ćeš stavljat poslje svakog mokrenja.... najprije si operi mjesto a zatim pošpricaj octeniseptom.... suzdrži se od drkanja...i promatraj pojavu infekcije....
lordsyd
07.06.2009., 01:25
ovako imam problem, spavao san sa nekoliko cura, tj u dva tjedna promijenio ih tri-cetiri u krevetu i sad 2-3 cm ispod vrha penisa pojavilo mi se nesto slicno pristu promjera 2-3 mm , dali se imam razloga zabrinuti iiliii staaa?
dali je neto imao slican problem i kako ga je rijesio ?
hvala...
Gutaperka
07.06.2009., 09:36
ovako imam problem, spavao san sa nekoliko cura, tj u dva tjedna promijenio ih tri-cetiri u krevetu i sad 2-3 cm ispod vrha penisa pojavilo mi se nesto slicno pristu promjera 2-3 mm , dali se imam razloga zabrinuti iiliii staaa?
dali je neto imao slican problem i kako ga je rijesio ?
hvala...
ako je to nešto ovako uklonjen link onda imaš razlog za zabrinutost
lordsyd
07.06.2009., 16:08
ako je to nešto ovako uklonjen link onda imaš razlog za zabrinutost
nah niti blizu, rekoh nesto slicno akni/pristu promjera 2-3mm...
maybe_one_day
08.06.2009., 22:53
Evo ovako... ja kožicu preko glavića mogu previći bez problema kad je u mirovanju, al imam jedan problem koji me zabrinjava... dakle kada mi je kurac u krutom stanju i kada idem prevući kožicu preko glavića boli me, ja je mogu prevući preko ali onda boli još više.... molim vas da mi date savjet. Unaprijet hvala:top:
Big Daddy
08.06.2009., 23:39
nakon burne noci pre 10 dana, iskocila mi je vena na lijevoj polovici glansa. Jasno se vidi i opipljiva je. Ne boli me niti imam promjena okolnom tkivu. Da li ce se sama povuci? Sta da radim?
jel imaš ikakve promjene na perpuciju...točkice, crtice,naslage...bilo što....
normall
09.06.2009., 11:01
savjet je --posjeti urologa.
a evo ti i link koji si mogao i sam pronaći
http://www.medicina.hr/clanci/fimoza.htm
dan-zena
09.06.2009., 16:34
Svi dečki koji imaju izrasline na penisu moraju otići na testiranje za HPV - virus. Dečko koji je stavio sliku i rekao da sumnja na HPV je najvjerojatnije u pravu, ono izgleda kao kondilom. Shvatite to ozbiljno, osim što zaražavate svaku partnericu koja kao posljedicu može imati karcinom glavića maternice, ugrožavate i sebe jer možete dobiti karcinom testisa i samog penisa. Moj je muž nedavno bio na spaljivanju kondiloma (bila sam prisutna) i na peniskopiji. Kaže da je to p--- dim. Krastica (odmah ispod glavića ) otpala je za 7 dana a miško mu je ponovno u naponu snage:D
Kaže da samo na kratko zapecka kad pali i stvarno je to muški podnio bez puno kukanja (muž mi inače kuka čim ga nešto zaboli). Peniskopiju u Zg. izvodi poliklinika Ginoderma u Vlaškoj.
maybe_one_day
09.06.2009., 19:57
jel imaš ikakve promjene na perpuciju...točkice, crtice,naslage...bilo što....
nemam nista od navedenog ili bilo sto neuobičajeno
maybe_one_day
09.06.2009., 19:58
savjet je --posjeti urologa.
a evo ti i link koji si mogao i sam pronaći
http://www.medicina.hr/clanci/fimoza.htm
da ali meni nije to problem jer ja mogu nategnuti kožicu dok je spušten al ni i kad je dignut a to ovdje ne pise vec sam citao ovo
maybe_one_day
09.06.2009., 22:04
pomoziteeee
pomoziteeee
skupi hrabrosti i otiđi doktoru - to će ti biti najbolja pomoć! :rolleyes:
A ovako an sljepo malo tko ti može nešpto smisleno reć...posebno zato što nemaš nikakvih promjena na koži, a ipak te boli... otiđi na pregled.... to stvarno morate činit....meni je oduvijek bilo glupo igrat se s takvim stvarima.... mislim...možda je tvoje potomstvo na kocki...razumiješ....i ne samo ti...nego velik broj muškaraca, štoviše zazire od odlaska urologu....što i nije baš pametna ideja...
Prije nekoliko dana na donjem dijelu penisa su mi se pojavila 2 crveno bijela prišitića.
Ne bole na dodir niti se daju istisnuti.
Bitno je naglasiti da sam brijao penis brijaćim aparatom prije nekoliko dana.
Curu imam već tri godine,koristimo kondome.
Mala je bila danas kod ginića i zdrava je ko dren.
Našao sam sliku na internetu i jako je slična mojem problemu:
uklanjanje linka
Unaprijed hvala na pomoći.
kondilomi, mislim da si pobrao HPV. Odi kod doktorice odmah!
i-dont-care2
18.06.2009., 14:46
Imam problam da nekad nakon sto svrsim da nakon nekih pol sata, sat me nak boli malo glavic, nekad bude vremena da me uopce ne boli, ali nekad kad svrsim i nakon 1h kad bi se opet dogodila erekcija mal me boli u glavicu, kad je spusten ne boli...
da li je to nes ozbiljno ili je to normalno, ili?
nimfoman
24.06.2009., 04:34
Iznad glavića, točno na sredini imam vec duže vrijeme kao neki potkožni prišt. Pokraj njega jos jedan malo manji.
E sad, to mene nista ne boli, ali nakon spolnog odnosa mi se taj prištic ukruti i postaje bolan na dodir.
Dan poslije, dakle sad, sam primjetio da mi se na njemu koža malo ogulila..i sad je tak.
O čemu se tu točno radi i dali bi me moralo zabrinjavat?
Inace, imao sam candidu do pred nekih 2mjeseca, zbog logesta kojeg pije cura. Mazao sam se s canestenom i to mi je otišlo, međutim, cura mi veli da još uvijek ima tu candidu. Seksamo se bez kondoma..
p.s. Sredinom 7.mj moram urologu zbog bubrežnih problema pa ću mu onda napomenut taj "prištić", ali me zanima o čem se radi..
Hvala na odgovorima!
Ivanicapeca
24.06.2009., 09:39
Iznad glavića, točno na sredini imam vec duže vrijeme kao neki potkožni prišt. Pokraj njega jos jedan malo manji.
E sad, to mene nista ne boli, ali nakon spolnog odnosa mi se taj prištic ukruti i postaje bolan na dodir.
Dan poslije, dakle sad, sam primjetio da mi se na njemu koža malo ogulila..i sad je tak.
O čemu se tu točno radi i dali bi me moralo zabrinjavat?
Inace, imao sam candidu do pred nekih 2mjeseca, zbog logesta kojeg pije cura. Mazao sam se s canestenom i to mi je otišlo, međutim, cura mi veli da još uvijek ima tu candidu. Seksamo se bez kondoma..
p.s. Sredinom 7.mj moram urologu zbog bubrežnih problema pa ću mu onda napomenut taj "prištić", ali me zanima o čem se radi..
Hvala na odgovorima!
Kod kandidoze treba apstinirati od sexa dok se ne izliječi oboje partnera. Cura bi trebala piti probiotike da joj se ponovo našlihta pH rodnice na kiselo.
To što nazivaš prištićima mogu biti konidlomi koji nastaju kod infekcije HPVom niskog rizika, koji obično dolazi u paketu s onim visokog rizika.
Oboje morate kod liječnika, ona kod ginekologa, a ti kod venerologa.
Slika kondiloma: uklonjen link
Gutaperka
24.06.2009., 09:53
da nije tvrdi čankir? On ne boli
nimfoman
24.06.2009., 13:56
Kod kandidoze treba apstinirati od sexa dok se ne izliječi oboje partnera. Cura bi trebala piti probiotike da joj se ponovo našlihta pH rodnice na kiselo.
To što nazivaš prištićima mogu biti konidlomi koji nastaju kod infekcije HPVom niskog rizika, koji obično dolazi u paketu s onim visokog rizika.
Oboje morate kod liječnika, ona kod ginekologa, a ti kod venerologa.
Slika kondiloma:uklonjen link
Ne izgleda bas kao tu na slici, pa se nadam da to nije to :/
Slika kondiloma:uklonjen link
au šit! ne izgleda tako ni kod mog dragog. a kondilom je svejedno..
nimfoman
24.06.2009., 14:39
au šit! ne izgleda tako ni kod mog dragog. a kondilom je svejedno..
citao sam sad malo o tim kondilomima, i pise da je dosta zarazno, da se jako lako moze prenjet na partnera ovo ono.
E sad, cura to nema. Moze se prenjet i oralnim seksom..a kolko znam, nema ni u ustima nis tak da..ah
ma u ustima rijtko kad imas ista jer je jaci lokalni imunitet od onoga na genitalnom podrucju. ili jednostavno nemamo saznanja o prisutnosti jer se nitko kod nas ne bavi time..bla i nebitno za sada...
sama inkubacija hpv-a ti je individualna i ovisi o stanju imuniteta organizma.
ma ne zelim te plashiti niti ista..ali probaj otici na pregled. da ti olaksam..imas u ginodermi pregled muskaraca, gdje je dr. ljubojevic skoro pa specializiran za hpv problem..ocu reci, toliko ise nagledao da bez problema moze zakljuciti po bradavici jeli u pitanju kondilom ili nesto drugo..a na kraju, ako nebude siguran, poslati ce te na tipizaciju.
cuj, ako je hpv, dosta ti je bitno da znas radi ljecenja, jer kod zena je taj virus glavni uzrocnik raka grlica maternice (a po novijim istrazivanjima, tko zan cega jos). pa onda, odi zbog djevojke, ak nista drugo ;)
nimfoman
24.06.2009., 15:11
ma u ustima rijtko kad imas ista jer je jaci lokalni imunitet od onoga na genitalnom podrucju. ili jednostavno nemamo saznanja o prisutnosti jer se nitko kod nas ne bavi time..bla i nebitno za sada...
sama inkubacija hpv-a ti je individualna i ovisi o stanju imuniteta organizma.
ma ne zelim te plashiti niti ista..ali probaj otici na pregled. da ti olaksam..imas u ginodermi pregled muskaraca, gdje je dr. ljubojevic skoro pa specializiran za hpv problem..ocu reci, toliko ise nagledao da bez problema moze zakljuciti po bradavici jeli u pitanju kondilom ili nesto drugo..a na kraju, ako nebude siguran, poslati ce te na tipizaciju.
cuj, ako je hpv, dosta ti je bitno da znas radi ljecenja, jer kod zena je taj virus glavni uzrocnik raka grlica maternice (a po novijim istrazivanjima, tko zan cega jos). pa onda, odi zbog djevojke, ak nista drugo ;)
lijecniku idem sigurno! bolje sprijeciti nego lijeciti. Kao sto sam rekao, sredinom sedmog mjeseca moram urologu zbog bubrega. Kad sam bio pred 6mj mi je pogledao i penis, pa ce i sad. A i ako "zaboravi", ja cu ga podsjetit :D
sretno ;)
a urolog ti nije specializiran za kozne bolesti spolovila. on se bavi, kao sto si i sam rekao bubrezima, mjehurom, prostatom..itd :ne zna:
:W
Uro-log
25.06.2009., 23:34
Jel me netko tražio.........? A tu crpite informacije:D
Dobro, da cujem:kava:
quietboygonewild
26.06.2009., 10:20
Ok, zanima me:
1. Nakon čitanja postova (ali i prije sam znao sada sam 100% siguran) imam fimozu. Znam da kožica popusti do 18 godine i to, al ja ću sad navršit 18 i moja kožica je još uvijek priljepljena. Mislim dok je spušten mogu provuć kožicu bez problema, al dok je dignut nemrem. Kad je dignut, mogu normalno masturbirat, niš me ne boli, eventualno kad pokušam kožicu prevuć prek glavića me boli i nemrem ju prevuć. Dok mokrim i slično me ne smeta ni ne boli. Pokušavao sam proširit kožicu mastima i slično, al se proširila nešto vrlo malo, a radim to već skoro 8mj. Sada me zanima da li je to potrebno ukloniti ili ako ne smeta, mogu li to ostaviti tako kako je? Za obrezivanje sam 100% ne, jedino proširivanje kožice rezom, znam da se dobi lokalna i da sam napravi se 1 rez, al dal je to meni doista potrebno?
2. Isto tako imam bijele prištiće po cijelom penisu i jajima, al me uopće ne bole. Mislim ružno ih je za vidit, al ne smetaju, ne bole ni niš. Sam kad pokušam istisnut bilo koji iz njih izađe bijelo, ko da idem stiskat normalni prišt i imam ih već 5 godina. Čitao sam negdje da se 1/3 muškaraca to pojavi, al da nije niš zarazno, isto sam tako čitao da se daju ukloniti i laserom i da je jedan čovjek to pokušao, ali da mu se nekoliko tjedana poslije operacije opet pojavilo. Zanima me da li je ko to uspio ukloniti. Kako, kojom metodom i sl.
Eto, to je sve.
grand_22
27.06.2009., 23:04
može jedno pitanje?? uspio sam navući kožicu preko glavića.... i sad me to jako peće... jel znate možda koliko će to peć?? molim brzu pomoć...
grand_22
27.06.2009., 23:07
neznam dali sam ga uopće baš morao navuć do kraja glavića... i to mi sad ostalo ispod glavića... bojim se da mi se nešto neupali....
imam i ja problem....ne može mi se dići sam..samo uz pomoć ruke i dok ga držim,ali čim ga pustim..opusti se.kao manjeg su me obrezali ne znam zašto:ne zna: i sad mi je ona opna koja drži glavić prekratka i mislim da mi se zbog nje ne može dići do kraja..jel se tu može nešto popraviti:confused:
CroMan132
28.06.2009., 20:55
Ok, zanima me:
1. Nakon čitanja postova (ali i prije sam znao sada sam 100% siguran) imam fimozu. Znam da kožica popusti do 18 godine i to, al ja ću sad navršit 18 i moja kožica je još uvijek priljepljena. Mislim dok je spušten mogu provuć kožicu bez problema, al dok je dignut nemrem. Kad je dignut, mogu normalno masturbirat, niš me ne boli, eventualno kad pokušam kožicu prevuć prek glavića me boli i nemrem ju prevuć. Dok mokrim i slično me ne smeta ni ne boli. Pokušavao sam proširit kožicu mastima i slično, al se proširila nešto vrlo malo, a radim to već skoro 8mj. Sada me zanima da li je to potrebno ukloniti ili ako ne smeta, mogu li to ostaviti tako kako je? Za obrezivanje sam 100% ne, jedino proširivanje kožice rezom, znam da se dobi lokalna i da sam napravi se 1 rez, al dal je to meni doista potrebno?
2. Isto tako imam bijele prištiće po cijelom penisu i jajima, al me uopće ne bole. Mislim ružno ih je za vidit, al ne smetaju, ne bole ni niš. Sam kad pokušam istisnut bilo koji iz njih izađe bijelo, ko da idem stiskat normalni prišt i imam ih već 5 godina. Čitao sam negdje da se 1/3 muškaraca to pojavi, al da nije niš zarazno, isto sam tako čitao da se daju ukloniti i laserom i da je jedan čovjek to pokušao, ali da mu se nekoliko tjedana poslije operacije opet pojavilo. Zanima me da li je ko to uspio ukloniti. Kako, kojom metodom i sl.
Eto, to je sve.
Inače se to riješi za 1-3 mjeseci tako da 2x na dan natežeš kožicu do boli pa opustiš i tako oko 5-10min. Al ak masturbiraš često (skoro svaki dan) onda mislim da bi se samo to trebalo rješit.
Moj savjet samo bez brige, doktori ti ne trebaju i sapunjaj mačora svaki dan. :mig:
succorosso
28.06.2009., 23:40
Ok, zanima me:
1. Nakon čitanja postova (ali i prije sam znao sada sam 100% siguran) imam fimozu...
2. Isto tako imam bijele prištiće po cijelom penisu i jajima...
1. Pokusaj masturbacijom polako rjesiti prevlacenje. Nista na silu, ali ako povlacis kozicu u pravom smjeru (prema trbuhu, prema tijelu, a ne od tijela), onda bi kroz par mjeseci trebao doci do toga da je mozes prevuci i u erekciji. Jos pomaze malo pokusati je rasiriti prstima pod toplim tusem, ako zaboli pusti, ne zelis se ozljediti.
Ne bi savjetovao operaciju, jer kako se to desava moguce je da ti neki inventivni lijecnik napravi klasicno obrezivanje jer eto on je uvjeren da ces tako i tako trebati... Rez nije neka sreca, bolje ti je da prosiris kozicu pomalo bez rezanja. Nemas razloga za brigu sto se tice toga, samo pomalo i opusteno.
2. Za ovo bi ti imalo smisla da posjetis ljecnika i trazis dijagnozu. Moguce je svasta, mozda je stvar samo u higjeni, no mozda je i nesto drugo, zato odi i pitaj lijecnika sta je to.
quietboygonewild
29.06.2009., 02:11
neznam dali sam ga uopće baš morao navuć do kraja glavića... i to mi sad ostalo ispod glavića... bojim se da mi se nešto neupali....
ček, kožica ti ostala ispod glavića? dragi moj napavio si si parafimozu, bris doktoru... :(
quietboygonewild
29.06.2009., 02:18
1. Pokusaj masturbacijom polako rjesiti prevlacenje. Nista na silu, ali ako povlacis kozicu u pravom smjeru (prema trbuhu, prema tijelu, a ne od tijela), onda bi kroz par mjeseci trebao doci do toga da je mozes prevuci i u erekciji. Jos pomaze malo pokusati je rasiriti prstima pod toplim tusem, ako zaboli pusti, ne zelis se ozljediti.
Ne bi savjetovao operaciju, jer kako se to desava moguce je da ti neki inventivni lijecnik napravi klasicno obrezivanje jer eto on je uvjeren da ces tako i tako trebati... Rez nije neka sreca, bolje ti je da prosiris kozicu pomalo bez rezanja. Nemas razloga za brigu sto se tice toga, samo pomalo i opusteno.
2. Za ovo bi ti imalo smisla da posjetis ljecnika i trazis dijagnozu. Moguce je svasta, mozda je stvar samo u higjeni, no mozda je i nesto drugo, zato odi i pitaj lijecnika sta je to.
A čitao sam da ljudi koriste i neke masti, da li to pomaže? I o kakvim mastima oni govore?
Mislim, sve diagnoze upućuju nešto vezano za spolni odnos, a pošto ga ja nikad nisam imao, eliminiao sam 75% bolesti. Kad sam bio na pregledu doktorica je to vidjela, al mi nije rekla niš za to. Ti prištići su po kožici penisa i kožici tetisa, niš unutra tipa ispod glavića, nemam čak ni okolo glavića, sam po kožici...
spartak2006
29.06.2009., 22:38
Pozdrav!!!!
Vidim svi tu fino govore šta su kondilomi i kako izgledaju i kako se lječe no nitko nije stavio neku adresu gdje to uspješno odstranjuju, pa evo molio bih da netko stavi adresu doktora gdje bi se to moglo riješiti.....
Unaprijed zahvaljujem.....
Imam 14 godina, spolne odnose nisam imao... brine me to sto imam crvenilo na korijenu penisa vec duze vrijeme.
Ne pece, ne svrbi, ne povecava se, samo je crveno, nekad je vise crveno - nekad manje, i cini mi se da se koza lagano guli na tom mjestu pa zaraste pa oguli i tako.
evo slika:
http://www.imagesforme.com/out.php/i569082_DSC00695.JPG
sto je to, i kako da lijecim, ne bi isao doktoru ako nema potrebe za tim.
ajde recite, gljivice neke?
ajde, ajde, nemojte bit nekulturni :(
valda neko zna
@spartak..ovdje je bio moj dragi..http://www.ginoderma.hr/
@m john m
e coli je bakt koju normalno imamo u crijevima..zbog raznih se razloga ona naseli i na nezeljene djelove tijela. kaomala zarazila sam se u bolnici i dosla je na bubrege..to je recimo vrlo opasno mjesto za imati ju..sada kada je tu, receno je da ce tu i ostati, ali u tom antibioticima drasticno smanjenom broju nije opasna. naravno, to je sada dio tijela na oji trebam paziti.
a brusnica ne moze odmoci!..osim nje za ciscenje mokracnih puteva postoje i cajevi tipa preslice..
ja bi ti rekla puno tekucine..vode i cajeva bez secera, da se tijelo sto vise iscisti.
@xylene
cuj..ovak ti ne ide..odi doktoru jer moze biti lisaj a moze i gljivica..a moze i nesto desto. mora se vidjeti u zivo i uzeti bris ako ima potrebe za tim...
Michael___Myers
02.07.2009., 02:58
Ok, zanima me:
Ista stvar kod mene. Ja sam se neki dan prvi put usudio povuc kozicu preko glavica, ali kod spustenog penisa. E i jos nesto, kad sam prepucij uspio prevuc preko glavica, na rubu, tj. malo ispod desne strane glavica sam vidio neku veliku bijelo sivkastu naslagu. Sokirao sam se :eek:
Jel itko zna sto bi to moglo biti? Kolko sam vidio po internetu smegma je u obliku malih bijelih kvrzica, a ovo ne izgleda bas tako...
Sad nisam siguran sto da tocno radim sa tim. Mislio sam to uklonit nekako pincetom, naravno, pod uvijetom da je neka prljavstina. Ali sam odustao pri pomisli da bi mozda mogla bit neka izraslina :eek:
m_john_m
02.07.2009., 14:25
@spartak..ovdje je bio moj dragi..http://www.ginoderma.hr/
@m john m
e coli je bakt koju normalno imamo u crijevima..zbog raznih se razloga ona naseli i na nezeljene djelove tijela. kaomala zarazila sam se u bolnici i dosla je na bubrege..to je recimo vrlo opasno mjesto za imati ju..sada kada je tu, receno je da ce tu i ostati, ali u tom antibioticima drasticno smanjenom broju nije opasna. naravno, to je sada dio tijela na oji trebam paziti.
a brusnica ne moze odmoci!..osim nje za ciscenje mokracnih puteva postoje i cajevi tipa preslice..
ja bi ti rekla puno tekucine..vode i cajeva bez secera, da se tijelo sto vise iscisti.
ali radi se o tome da nije u mjehuru niti mokraćnoj cijevi, nego u ejakulatu, zato i pitam
štetočina
04.07.2009., 15:25
i ja imam jedan problem, na stražnjoj strani glavice imam kao neke bijele prištiće??Pa ako neko zna šta je to i kako se toga mogu riješiti nek mi javi.
Michael___Myers
04.07.2009., 16:34
Ista stvar kod mene. Ja sam se neki dan prvi put usudio povuc kozicu preko glavica, ali kod spustenog penisa. E i jos nesto, kad sam prepucij uspio prevuc preko glavica, na rubu, tj. malo ispod desne strane glavica sam vidio neku veliku bijelo sivkastu naslagu. Sokirao sam se :eek:
Jel itko zna sto bi to moglo biti? Kolko sam vidio po internetu smegma je u obliku malih bijelih kvrzica, a ovo ne izgleda bas tako...
Sad nisam siguran sto da tocno radim sa tim. Mislio sam to uklonit nekako pincetom, naravno, pod uvijetom da je neka prljavstina. Ali sam odustao pri pomisli da bi mozda mogla bit neka izraslina :eek:
Evo otkrio sam da je to samo prljavstina koja se tamo natalozila... Kad se malo bolje pogleda izgleda kao komad tkanine koji se tamo priljepio i stvrdnuo, pa sad izgleda kao kamenac...
Moze neki savjet kako to uklonit? Kak se inace cisti ta smegma il sto vec? Jer cini mi se da je ovo malko tvrdokorno...
štetočina
05.07.2009., 12:51
zna ko za moj problem?na stražnjoj strani glavice imam kao neke podkožne bijele prištiće??Molim vas javite mi jer sam se več ozbiljno zabrinuo..
Evo otkrio sam da je to samo prljavstina koja se tamo natalozila... Kad se malo bolje pogleda izgleda kao komad tkanine koji se tamo priljepio i stvrdnuo, pa sad izgleda kao kamenac...
Moze neki savjet kako to uklonit? Kak se inace cisti ta smegma il sto vec? Jer cini mi se da je ovo malko tvrdokorno...
sve što ti je dovoljno je voda!
štetočina
05.07.2009., 16:30
probao sam s vodom pa neide!!Šta ću sad?
Michael___Myers
05.07.2009., 16:41
ja isto, sljepilo se :mama:
Bat Kol
05.07.2009., 17:39
nasapunat, istrljat (i to dobro) i malo se cesce prat :mig:
štetočina
05.07.2009., 18:57
pa perem se svaki dan, i neznam probo sam oprat pa neide.Ispod kože su, ali vidljivi.
Michael___Myers
05.07.2009., 21:04
nasapunat, istrljat (i to dobro) i malo se cesce prat :mig:
Uf, istrljat... Mene boli svaki malo jaci dodir s glavicem :(
Bat Kol
05.07.2009., 21:59
pod istrljat sam mislio kao kad, hm, drkas, jel.. :zubo: i onda dobro proprat sa mlakom vodom. nis ne treba forsat.
Bat Kol
05.07.2009., 22:01
pa perem se svaki dan, i neznam probo sam oprat pa neide.Ispod kože su, ali vidljivi.
pa kako to izgleda??
zna ko za moj problem?na stražnjoj strani glavice imam kao neke podkožne bijele prištiće??Molim vas javite mi jer sam se več ozbiljno zabrinuo..
Ajme pa sta se brines to je sasvim normalno. Nije nikakva bolest. :rofl:
Michael___Myers
05.07.2009., 23:23
pod istrljat sam mislio kao kad, hm, drkas, jel.. :zubo: i onda dobro proprat sa mlakom vodom. nis ne treba forsat.
ahahahaha ti si s plemena !? :rofl:
Uf, istrljat... Mene boli svaki malo jaci dodir s glavicem :(
zato jer se upalilo! obavezno oprat!!!! s vodom! malo jače pritisnut prstom i otiči će!
Bat Kol
06.07.2009., 03:41
ahahahaha ti si s plemena !? :rofl:
mislis zbog potpisa? :zubo:
jesi opro kitu? :rofl::D
štetočina
07.07.2009., 17:25
ok, sad mi je lakše
Michael___Myers
10.07.2009., 13:51
mislis zbog potpisa? :zubo:
jesi opro kitu? :rofl::D
jesam, jesam :mig:
Samo sta mi je sad cijeli rub glavica dosta crven i jako osjetljiv na dodir.
Neki dan sam ga dirno pri tusiranju pa sam skocio ko da me neko iglom u guzicu ubo :D
valjda ce se stanje stabilizirati...
jesam, jesam :mig:
Samo sta mi je sad cijeli rub glavica dosta crven i jako osjetljiv na dodir.
Neki dan sam ga dirno pri tusiranju pa sam skocio ko da me neko iglom u guzicu ubo :D
valjda ce se stanje stabilizirati...
bude! mora se glavič oporaviti a kara čistiti redovito!!!
hausreds
13.07.2009., 13:20
Znaci imam 13 god i pojavilo mi se nekakvo crvenilo na glaviću i unutar kozice,na internetu sam vidio da to ima mnogo drugih ljudi ali koji su dosta stariji od mene i koji su imali spolne odnose.Neki kazu da se ljeci antibioticima,puderima itd itd.dali mi vi mozete pomoc i rec sta da napravim.
HVALA:confused:
Ivanicapeca
13.07.2009., 13:43
Znaci imam 13 god i pojavilo mi se nekakvo crvenilo na glaviću i unutar kozice,na internetu sam vidio da to ima mnogo drugih ljudi ali koji su dosta stariji od mene i koji su imali spolne odnose.Neki kazu da se ljeci antibioticima,puderima itd itd.dali mi vi mozete pomoc i rec sta da napravim.
HVALA:confused:
Dirao si pišulinca prljavim rukama i sad si najvjerojatnije pokupio gljivice. Odi kod dr. da ti napiše recept za kremicu i peri ruke!
Gutaperka
13.07.2009., 15:58
@Ivanicapeca,ja bi da mi ti pregledaš pišulinca.VIdim da se dobro razumiš u takve stvari pa bi se rado dao u tvoje ruke.Naime povremeno mi se zna malo zacrveniti pa da ga pogledaš ako nemaš ništa protiv.
Termin,ako si slobodna možemo petkom navečer i subotom?
Ivanicapeca
13.07.2009., 17:06
@Ivanicapeca,ja bi da mi ti pregledaš pišulinca.VIdim da se dobro razumiš u takve stvari pa bi se rado dao u tvoje ruke.Naime povremeno mi se zna malo zacrveniti pa da ga pogledaš ako nemaš ništa protiv.
Termin,ako si slobodna možemo petkom navečer i subotom?
Iako moram priznati da mi je ponuda silno primamljiva,jer sam uvijek htjela pregledati tvog pišulinca, sa suzom u oku i tugom u srcu moram te odbiti.
Naime, doma mi je jednan dovoljno zanimljiv da ga stalno gledam.:o
Gutaperka
13.07.2009., 18:00
Iako moram priznati da mi je ponuda silno primamljiva,jer sam uvijek htjela pregledati tvog pišulinca, sa suzom u oku i tugom u srcu moram te odbiti.
Naime, doma mi je jednan dovoljno zanimljiv da ga stalno gledam.:o
eh kad je tako...:(
moraću nać alternativu (ne Alternativu) iako bi se najradije da u tvoje ruke.
Nema veze,znaš kako se kaže hvala kao i da jesi :kiss:
Vicente
14.07.2009., 09:24
Bok treba mi mala pomoć u vezi urologa...danas sam podigao uputnicu kod doktora opće prakse za urologa no sad ne znam što dalje gdje ići? Jel ja mogu izabrat kojem ću urologu ili? I gdje točno trebam ić? Iz Zagreba sam...hvala
Ivanicapeca
14.07.2009., 11:30
Bok treba mi mala pomoć u vezi urologa...danas sam podigao uputnicu kod doktora opće prakse za urologa no sad ne znam što dalje gdje ići? Jel ja mogu izabrat kojem ću urologu ili? I gdje točno trebam ić? Iz Zagreba sam...hvala
Na Rebro, Sv. Duh ili Vinogradska, biraj. Ne znam ima li u Dubravi :ne zna:
Eishtlinn
14.07.2009., 20:52
Bog svima, imam jedan dugorocni problem (otkad znam za sebe u biti) i ne znam kome da se obratim, pa se nadam da cu ovdje barem nesto uspit saznat.
Ovaj problem mi predstavlja veliki kompleks kojeg naravno tesko za rec nekome jer se o tim stvarima bas "cesto i ne prica".
Radi se o tome da mi kožica ne prelazi preko glavića u cjelosti, i crveni se pri vrhu, i tako otkad znam za sebe, a nije bas ni lako to prati i održavati higijenu jer moram na silu prevući sam kožicu da bi se to sve skupa opralo što bolje, i onda kožica se nekako na čudan način "presvuče" i onaj njen dio iznutra bude van. Uglavnom, imam 20 godina i stvar je što želim tome stati na kraj ako je ikako moguće, jer želim konačno okusiti i čar seksa a ovako sam u dosas x puta morao sam sebe "sabotirati" jer nisam siguran u svoje tijelo i ovaj problem, a okružen sam često djevojkama i često se zbog ovog moram suzdržavat kad poželim napraviti konkretan korak.
Kome da se obratim i mogu li svoj problem rjesiti nekako?
Znači kad imam erekciju na vrhu mi kožica ne ide preko cijelog glavića nego djelomice samo, i nekako je suženija, i to je problem, i crveni se tu kožica takodjer, eto to je to nadam se da ću uspjeti dobiti neke savjete..
Vicente
14.07.2009., 21:22
Još me zanima jedna stvarčica...neobrezan sam i nemam problema s prevlačenjem kožice pa me zanima jel se može na neki način postić nekim vježbama il čak operativnim zahvatom da mi se tokom erekcije kožica sama prevuće preko cijelog penisa a ne da ju moram ručno povlačit...manje bi imao problema s navlačenjem kondoma itd...il je to do same kožice? da napomenem da mi se i vraća prema gore umjesto da stoji dole...postoji kakvo rješenje za to?
Eishtlinn
14.07.2009., 21:26
nesto slicno sam tamo napisao odvojeno moj problem, mozda sam ovdje trebao, Vicente mozes li pogledat onaj post sto sam napisao vezan za kožicu i dati mi neki savjet..?
Eishtlinn
14.07.2009., 21:27
evo posto se ne bi htio isticat il nesto vidim da ima ljudi koji imaju slicnih problema, moze neko slobodno prebacit ovu temu u Probleme s muskim spolovilom..
nadam se nekim savjetima..
evo upravo sam se registrirala pa da pitam odmah...prije tjedan dana dečko mi je imo na glaviću penica crvenilo i bijeli iscjedak i peklo ga je jako,vjerojatno gljivice.nismo kupovali nikakvu kremu neg je mazo bekutanom i prošlo mu je,al danas sam ja dobila cvenilo i gusti bijeli iscjedak i peckanje,vjerojatno su isto gljivice,zanima me kak se moglo prenijet kad se koristimo kondomom tijekom sexa. netko je napiso da se treba izbjegavat vlaga,a ja sutra idem na more,jel da to odgodim ili šta da radim? jel mi može šta bit ak se mažem samo becutanom? unaprijed hvala na pomoći
Bog svima, imam jedan dugorocni problem (otkad znam za sebe u biti) i ne znam kome da se obratim, pa se nadam da cu ovdje barem nesto uspit saznat.
Ovaj problem mi predstavlja veliki kompleks kojeg naravno tesko za rec nekome jer se o tim stvarima bas "cesto i ne prica".
Radi se o tome da mi kožica ne prelazi preko glavića u cjelosti, i crveni se pri vrhu, i tako otkad znam za sebe, a nije bas ni lako to prati i održavati higijenu jer moram na silu prevući sam kožicu da bi se to sve skupa opralo što bolje, i onda kožica se nekako na čudan način "presvuče" i onaj njen dio iznutra bude van. Uglavnom, imam 20 godina i stvar je što želim tome stati na kraj ako je ikako moguće, jer želim konačno okusiti i čar seksa a ovako sam u dosas x puta morao sam sebe "sabotirati" jer nisam siguran u svoje tijelo i ovaj problem, a okružen sam često djevojkama i često se zbog ovog moram suzdržavat kad poželim napraviti konkretan korak.
Znači kad imam erekciju na vrhu mi kožica ne ide preko cijelog glavića nego djelomice samo, i nekako je suženija, i to je problem, i crveni se tu kožica takodjer, eto to je to nadam se da ću uspjeti dobiti neke savjete..
odi k doktoru!
Imam problem ..Na penisu mi se pojavila izraslina ruzicasto - crvene boje.Ne boli i ne svrbi..VEoma Lici na bradavicu ali ne znam koja je mogucnost da je to samo obicna bradavica..nema znakova pojave drugih bradavica samo je ova jedna.nalazi se na sredini penisa na kozici..Srednje je velicine nije ni puno mala in previse velika..POMOC?
Imam problem ..Na penisu mi se pojavila izraslina ruzicasto - crvene boje.Ne boli i ne svrbi..VEoma Lici na bradavicu ali ne znam koja je mogucnost da je to samo obicna bradavica..nema znakova pojave drugih bradavica samo je ova jedna.nalazi se na sredini penisa na kozici..Srednje je velicine nije ni puno mala in previse velika..POMOC?
slika?
Roman Licina
19.07.2009., 18:31
DA li neko moze detaljnije da mi objasni procese kod odstranjivanja bisernih papula... I dali se mogu odstraniti bez odlaska lijecniku ???
Uro-log
19.07.2009., 19:34
Koliko imas godina, jesi li spolno aktivan, je si li mijenjao partnericu ili imas stalnu, imas li smetnje mokrenja, iscjedak, veličina u mm, je li iznad razine okolne kože:kava: itd
Uro-log
19.07.2009., 19:36
DA li neko moze detaljnije da mi objasni procese kod odstranjivanja bisernih papula... I dali se mogu odstraniti bez odlaska lijecniku ???
:confused::confused::confused:Tko t je rako da to skida i čemu? Ako se strvarno radi o "pearly penile papules" ne treba ih dirati.:kava:
Uro-log
19.07.2009., 19:39
Radi se o fimozi koju opisuju i neki tvoji prethodnici. Tretman je u odraslih osoba kirurški. Sve ostalo je gubitak vremena/masti, kreme i slično/. Javi se urologu i dogovori operaciju. Ista se radi ambulantno, u lokalnoj aneseteziji i isti dan ideš kući. DOdatne informacije kod tvog urologa.:top::kava:
Eishtlinn
19.07.2009., 19:43
ok hvala... malo se uzasavam tih operacija ali sam odlucio stat na kraj tome jer me muci dosta vrimena..
isti dan doma... znaci nije to tako strasno?
hvala svakako!:top:
Uro-log
19.07.2009., 20:12
:kava:Nije strasno. Najprije dobijes malu pikicu zbog lokalne anestezije( nije gore nego zubar), a kad stvar utrne počinje operacija koja traje 10-20 minuta. RIješi to da budeš u miru sa svojm alatkom.:mig:
Koliko imas godina, jesi li spolno aktivan, je si li mijenjao partnericu ili imas stalnu, imas li smetnje mokrenja, iscjedak, veličina u mm, je li iznad razine okolne kože:kava: itd
19 god,nisam spolno aktivan,nemam nikakve druge smetnje... iznad je koze..velicine je 2,3 mm
Uro-log
20.07.2009., 09:37
Iako slika nije najjasnija promjena se doima kao genitalna bradavica ili kondilom. Uzrok može biti virus herpes genitalis ili humani papiloma virus(HPV). Najčešći je prijenos spolnim putem,a kako nisi aktivan moguć je i rukom, manje vjerojatno i ručnikom. :rolleyes:Javi se dermatovenerologu na Šalati. Tamo će se uzročnik i tipizirati.
odi k doktoru!
Vidim da dosta vas ima sličan problem, ali to nije problem koji se može riješiti masturbacijom kako su neki navodili, kremama ili nekim vježbama. Stvar je jednostavna, dogodilo vam se kao i meni da imate prekratku kožicu koja povezuje penis i ostatak kožice koji ne možete prevući. I da bi to riješili morate otići na manju operaciju, ništa strašno, traje kojih pol sata i nakon oporavka od 2-3 tjedna ste ko novi.. Zapravo i jeste... :D
odi k doktoru!
Ok, zanima me:
Moraš na operaciju..jedino rješenje...
quietboygonewild
21.07.2009., 20:02
Moraš na operaciju..jedino rješenje...
e, da zaboravio sam da sam pisao tu...
ugl, počeo sam natezati kožicu redovitije (od kad su mi odgovorili) i uspio sam kožicu prevuć kad je bio dignut, a kod same erekcije još malo fali da pređe preko ruba, a kad sam počeo pisat ovo jedva je stiglo do pola, tak da pali. :top: jedino kad nisam prevlačio (oko 2-3 dana), bilo je malo teže prevuć, al nakon 2-3 puta sam uspio bez problema. to treba bit tako il?
ugl sad imam sam jedno pitanje, kada je dignut i kada se kožica prevuće preko glavića, da li se i drugima zarola kad dođe ispod glavića ili je to znak da trebam još neko vrijeme natezat?
EDIT: e da nevezano za ovo još, neki dan sam bio u teretani i slušao sam frajere kako razgovaraju i tvrde da od bodybuildinga, da se spolovilo smanjuje. istina il laž? mislim ono totalno glupo, po meni, al me svejedno interesira...
Eishtlinn
21.07.2009., 20:47
ma meni se uvik zarola... o tom sam već napisao..
e mene zanima u vezi kozice.. ja kad malo nategnem, pojavi mi se " u kozici" neka žila , sad ja ne znan sto bi bilo s tom žilom kad bi recimo isa zahvat napravit..?
Uro-log
21.07.2009., 22:33
e, da zaboravio sam da sam pisao tu...
ugl, počeo sam natezati kožicu redovitije (od kad su mi odgovorili) i uspio sam kožicu prevuć kad je bio dignut, a kod same erekcije još malo fali da pređe preko ruba, a kad sam počeo pisat ovo jedva je stiglo do pola, tak da pali. :top: jedino kad nisam prevlačio (oko 2-3 dana), bilo je malo teže prevuć, al nakon 2-3 puta sam uspio bez problema. to treba bit tako il?
ugl sad imam sam jedno pitanje, kada je dignut i kada se kožica prevuće preko glavića, da li se i drugima zarola kad dođe ispod glavića ili je to znak da trebam još neko vrijeme natezat?
EDIT: e da nevezano za ovo još, neki dan sam bio u teretani i slušao sam frajere kako razgovaraju i tvrde da od bodybuildinga, da se spolovilo smanjuje. istina il laž? mislim ono totalno glupo, po meni, al me svejedno interesira...
Uvijek isto. NAtezanjem u tvojoj dobi teško da će se popravit iole bitnija fimoza. I sam veliš da ako ne prevlačiš svakodnevno stvar se pogoršava. I dokle tako. NA kraju se od mikrotrauma izazvanih često i malo nasilu dobiju ožiljci te se strangulacijski prsten još više pogorša.
Šta se tiče smanjenja penisa od bildanja:lol::lol::lol:
Sama fizička aktivnost to ne čini. Problem je što uz bildanje idu različiti (često i nedozovoljeni) hormonski preparati koji se dilaju na crno i uzrokuju supresiju endogenih hormona(testosterona i dihidrotestosterona) pa jajca postanu manja , a i pimpač trpi.
Uro-log
21.07.2009., 22:39
ma meni se uvik zarola... o tom sam već napisao..
e mene zanima u vezi kozice.. ja kad malo nategnem, pojavi mi se " u kozici" neka žila , sad ja ne znan sto bi bilo s tom žilom kad bi recimo isa zahvat napravit..?
Ti ga, brate, analiziraš umjesto da odeš kamo sam ti rekao. Naravno da se vidi žilica tu i tamo pa to je organ koji funkcionira od navale krvi. No ne brini, one prave žile(zapravo kaverne odgovorne za erekciju) su u dubini ispod čvrste fascije i njih se ne dira kod ove operacije. Ove površinkse se zbrinu kirurški, koagulacijom ili podvezivanjem, bez posljedica.
Uostalom, sad ti je vrijeme da već zbrišeš s ovog mjesta k urologu.
:kava:
Eishtlinn
21.07.2009., 23:24
Ti ga, brate, analiziraš umjesto da odeš kamo sam ti rekao. Naravno da se vidi žilica tu i tamo pa to je organ koji funkcionira od navale krvi. No ne brini, one prave žile(zapravo kaverne odgovorne za erekciju) su u dubini ispod čvrste fascije i njih se ne dira kod ove operacije. Ove površinkse se zbrinu kirurški, koagulacijom ili podvezivanjem, bez posljedica.
Uostalom, sad ti je vrijeme da već zbrišeš s ovog mjesta k urologu.
:kava:
hvala!!
a što ćeš kad sam plašljiva "tetkica".. plasim se nepoznatog. najvise se bojim sto ce bit IZA..
al hvala puno brate, je vrime je da zbrisem..
quietboygonewild
21.07.2009., 23:48
Uvijek isto. NAtezanjem u tvojoj dobi teško da će se popravit iole bitnija fimoza. I sam veliš da ako ne prevlačiš svakodnevno stvar se pogoršava. I dokle tako. NA kraju se od mikrotrauma izazvanih često i malo nasilu dobiju ožiljci te se strangulacijski prsten još više pogorša.
Šta se tiče smanjenja penisa od bildanja:lol::lol::lol:
Sama fizička aktivnost to ne čini. Problem je što uz bildanje idu različiti (često i nedozovoljeni) hormonski preparati koji se dilaju na crno i uzrokuju supresiju endogenih hormona(testosterona i dihidrotestosterona) pa jajca postanu manja , a i pimpač trpi.
wowowowowowowowo, ček malo, ja imam 17 god. to se nekima prije 18 još ne odvoji, imam još male šanse, jer piše da se nekima čak tek u 18 odvoji. nemam ja 23...
Da ak ne prevlačim često, al nakon 2-3 puta se vrati na ono kako je bilo, tj kolko sam uspio zategnut, a i znam za parafimozu, al u mom slučaju, oprezan sam kako baratam njime. ono ak boli stanem i vratim, kad prestane bol na tom mjestu širim opet do idućeg nivoa dok opet ne osjetim bol. bitno mi je jedino da proširim kožicu da može preć prek glavića, a u mojim godinama mislim da imam šanse, ono fali mi vrlo malo...
a ono za bildanje, skoro su mi ispali utezi od smijeha, dok sam to slušao... :rofl:
Uro-log
22.07.2009., 08:35
Dobro. Quietboy. Ali sjeti se urologa ako stvar ne profunkcionira. Naime problem je banalan, a čovjek zbog njega trpi fizički i psihički /i socijalno/.:top:
badblueboys
24.07.2009., 10:00
pozdrav. imam 18g,i imam jedan problem,spolovilo mi nije bas veliko,ali problem je u tome sto kad navucem kozicu preko glavica dosta koze se nabora ispod glavica,dali mi se spolovilo jos nije razvilo do kraja,posto kad mi je dignut utegnut je i sve,ali ima koze koja je ispod glavica,tj, dosta koze.hvala unaprijed na odg.
mix-master_05
24.07.2009., 15:30
nema ti to veze sa velicinom spolovila jer sa spolovilom ti se razvija i kozica zajedno.ja sam imao taj problem isti i prije bi mi se pod glavicem kozica naborala uvijek i poplavila bi,to kad je dignut a kad je spusten onda bi preko glavica visilo puno kozice.ja sam tad bio u pubertetu tek usao nekako i bojao se doktora a ispricao to starom i on me odveo doktoru jednom i taj rekao treba obrezivanje, i ja to nisam htio a i stari nije bio za to, odemo drugom doktoru koji je rekao da nema potrebe za obrezivanjem vec mi samo skratio taj visak koji je visio preko, znaci ostavio mi samo onoliko kozice koliko je dovoljno da prekrije glavic kad je u opustenom stanju i sad kad se digne kozica se ta dole svuce i nije vise naborana tj kao da je nestane a tako i treba biti. eto to ti je moj slucaj i mislim da i je to taj problem koji i ti imas i nije nista strasno . otidji doktoru i rijesi to, jednio ce te boljeti anestezija jer 4-5puta ubodu oko glavica i kasnije nista ne osjecas a i poslije operacije me nije nista boljelo.
Uro-log
24.07.2009., 20:30
pozdrav. imam 18g,i imam jedan problem,spolovilo mi nije bas veliko,ali problem je u tome sto kad navucem kozicu preko glavica dosta koze se nabora ispod glavica,dali mi se spolovilo jos nije razvilo do kraja,posto kad mi je dignut utegnut je i sve,ali ima koze koja je ispod glavica,tj, dosta koze.hvala unaprijed na odg.
Problem koji navodiš može se javiti u širokom spektru težine: od normalne foziološke varijante do zaista prisutne "kožice u suvišku" koja ometa i funkciju. Nisi napisao jesi li imao spolnih odnosa i jeli ti to pričinjavalo problem. Obzirom na "lokaciju" ne mali broj mladih ljudi stvara si problem gdje ga niti nema. Ne tvrdim da je to i tvoj slučaj, ali vidim već da si zabrinut za razvijenost spolovila što je samo po sebi znakovito.
Kolega ispod tvog posta isto je obrezan (iako toga nije svjestan) jer se operacija uklanjanja kožice u suvišku vrši na isti način i istom tehnikom kao i obrezivanje, a razlika je jedino što se u dogovoru s operaterom (budući da nema strangulacijskog prstena kao kod fimoze) može ostaviti više kože unutarnjeg lista prepucija, pa se prepucij doima neobrezanim (iako zapravo jest) jer prekriva glavić koji nije klasično gol kao iza operacije fimoze. U svakom slučaju da bi rješio svoje tvojbe i strahova posjeti urologa. Ti se već velik dečko:top:
mix-master_05
24.07.2009., 22:02
dobro urolog nisam to znao, tj nisam bio upucen, ja sam mislio da je obrezan onaj tko je imao operaciju iz vjerskih razloga i kome je glavic uvijek otkriven, meni je jedan doktro to preporucivao ali mi to nismo htjeli pa mi je ostavio kozicu samo je skratio visak kojeg je bilo mnogo.znaci i da nekome odstrane 1 mm kozice on je obrezan =) to nisam znao ali ajde hvala na informaciji XD
mix-master_05
24.07.2009., 22:21
jos nesto, da danas imam taj problem vise bih volio da sam skroz obrezan ono klasicno da mi je glavic otkriven, samo iz toga razloga sto cesto u zadnje vrijeme znam imati upale na glansu iako se svaki dan tusiram i odrzavam higijenu ali eto.. a ne pada mi na pamet sad samo zbog toga ici na operaciju ponovo
badblueboys
25.07.2009., 12:00
aha,joj hvala vam, nisam znao da to sve moze biti.2 uro-log-nisam imao jos spolni odnos,kad mi je kozica preko glavica,i kad GA ostavim bez da ista radim,glavic mi se nabora vrlo brzo,a kad ga napnem odma se vrati u onaj normalni oblik,tj. glatko,i da...glavic me boli kad prodem prstom preko njega,prije me je bolilo cim ga dotaknem,sada ne,sada samo kad prelazim prstom(lagano pecka,kako duze dira,manje pecka),ali kad je glavic u vodi onda manje.Molim vas recite mi dali ima sanse da mi se jos nije penis razvio,dali ima jos vremena,nemislim samo tu na velicinu,nego i zbog glavica...
badblueboys
25.07.2009., 12:07
..i jos nesto..kada mi je penis stvarno dignut jako,tj. stvrdnut puno manje je nabora.eto puno sam napisao,znam da vas gnjavim,ali molim vas pomozite mi, jer nekako nebih htio ici kod doktora,nadam se da cete mi pomoci i ja se evo opet nadam da mi se jos nije spolni organ razvio,sta vi mislite,dali ima sanse za tako nesto?..meni se nekako cini da mi se jos nije razvio,pa zbog toga imam problema.vase misljenje?
Uro-log
25.07.2009., 18:34
..i jos nesto..kada mi je penis stvarno dignut jako,tj. stvrdnut puno manje je nabora.eto puno sam napisao,znam da vas gnjavim,ali molim vas pomozite mi, jer nekako nebih htio ici kod doktora,nadam se da cete mi pomoci i ja se evo opet nadam da mi se jos nije spolni organ razvio,sta vi mislite,dali ima sanse za tako nesto?..meni se nekako cini da mi se jos nije razvio,pa zbog toga imam problema.vase misljenje?
Ne znam od kuda toliki strah od liječnika. Sva su nastojanja da se on izbjegne, a danas je to jednostavno, mozes se naručiti i preko neta i samo donijeti uputnicu. To u prvom redu govorim jer na ovaj način teško da ćeš rješti sve svoje strahove i dileme, a s 18 godina to može rezultirati bezrazložnim strahom , nesigurnošću te gubitkom samopouzdanja. To se dalje prenosi na sve aspekte života što je stvarno nepotrebno. Pogotovo jer dobar dio tvojih vršnjaka misli da je "samo nebo granica".
Dakle ne znam kako spolovilo izgleda, ali prema ovom opisu ne znam zbog čega misliš da je nerazvijeno(neke dimenzije bi pomogle) Jasno je da je u erekciji sve napeto i glatko kada je to organ koji se proširi i produlji kada se ispuni krvlju. Važno je jesu li i testisi normalno razvijeni te jesu li prisutne normalne muške sekundarne spolne oznake (dlakavost, muskuloznost tijela i sl. što si učio u školi). Suvišak kožice može stvarati probleme kod mokrenja jer se urinira kroz tu dodatnu kožu pa je moguća prisutnost neugodna mirisa, infekcija i sl. Bilo bi dobro da bez straha posjetiš urologa i u razgovoru s njim, a nakon pregleda i uvida u "stvarno stanje" dobiješ i odgovore koji te zanimaju.:top:
badblueboys
25.07.2009., 19:24
aha,hvala, ma znam da bih trebao otic,tako cu najbolje znati.Skupit cu hrabrosti i otici cu.samo jos nesto, citao sam o tom odstranjivanju viska koze,da to moze imati posljedice na seksualni zivot, i dali ostaju oziljci od toga.hvala jos jednom
badblueboys
25.07.2009., 19:27
i molio bih jos da mi kazes kako se ta pojava zove,tj. da malo bolje proucim o tome(ako je u pitanju visak koze),dali to ima neki svoj naziv,jer se ja jako bojim ici pod noz,a pogotovo sa spolnim organom.bilo bi mi lakse kad bih znao posljedice nakon operacije i sl.
Uro-log
25.07.2009., 21:23
:top:
Ma ne treba ti nikakva hrabrost, pa ne ideš u zvjerinjak, ideš doktoru.
Što se operacije tiče opisao sam je ranije kod fimoze pa pročitaj ovdje i na temi Fimoza. Operacija je u biti ista ako je stvarno riječ o suvišku kožice. Oporavak je brz, a posljedica nema. Sve se vrati u normalu za par dana, a konačni uspjeh provjeri za par tjedana. Zamisli sve one milijune muškaraca koji su obrezani još u djetinstvu iz vjerskih razloga. Pa ne bi to radili svojoj djeci da im trpi spolni život. Opaske o promijenjenoj osjetljivosti glansa ćeš uvijek naći, ali vodi računa da nas na ovom svijetu ima raznih i da nekima "svaka dlaka smeta" bili obrezani ili ne. Možeš se na netu informirati ako upišeš engleski pojam redundant foreskin ili redundant prepuce (jedan site pod nazivom Done in my thirties opisuje osobno iskustvo). Ipak na netu uvijek moraš paziti na objektivnost i pouzdanost izvora.
Ako te još što muči, tu sam, a ostali savjeti su isti-idi urologu i ne boj se.:kava:
badblueboys
26.07.2009., 16:48
e hvala jos jednom na ovom,otici cu. ma samo da ne ostanu oziljci(dali ostanu oziljci?,mislim logicno je da ostanu),pa mi je to malo nekak skakljivo da mi cura vidi oziljak pa da kao ono...nekak volim sve prirodno a ovo mi je...ali ako je to bolje za zdravlje onda se treba potruditi.znaci neutjece na seksualni zivot,jer sam citao o tome kako se smanjuje osjetljivost kao sto si rekao i to...i samo mi jos to reci dali se vidi razlika,tj. dali se uoci kada je penis obrzan,tj. da nije kao obicno(neobrezan,prirodan).eto jos samo to i stvarno jos jedno veliko hvala na trudu sto si mi odgovorio.
Lijep pozdrav,
Već duže vrijeme me muče neke točkice po glaviću. Pojavile su se u zadnjih godinu dana pretpostavljam da su papule al za svaki slučaj šaljem vam i sliku u nadi da će mi netko moći biti od pomoći.
Ne svrbi, ne pecka ali mi se čini da se širi s obzirom da prošle godine toga uopće nije bilo...
http://img22.imageshack.us/img22/5765/dsc01516p.th.jpg (http://img22.imageshack.us/i/dsc01516p.jpg/)
http://img22.imageshack.us/img22/5765/dsc01516p.jpg
dj.jeff
27.07.2009., 00:35
čitao sam par zadnjih stranica u ovoj temi i mislim da se mogu pronaći u problemu kojeg ima @quietboygonewild sa kožicom, no neko pametniji će zaključit dal je isto
dakle, imao sam neki dan spolni odnos s jednom curom i sve je bilo okej, no u njezinoj vagini ja sam osjećao bol kod glavića, točnije kožice, jer vjerovatno se nije mogla navuć tolko, završio sam s njom bez obzira na bolove, međutim kad sam se kući tuširao vidim krv odjednom, nekako nategnem kožicu i vidim da ona mala kožica što spaja glavić i ostatak penisa je kao malo pukla i otuda ide krv, nakon što sam ga kolko-tolko oprao, nisam ga više baš mogao nategnit jer me jače peckalo, odlučio sam da ga ne diram par dana dok se to ne smiri i zaraste, danas je već bolje, mogu navuć dok je spušten al ne smijem previše dirat jer počne peckat,, i da, dok je u krutom stanju, tj kad je dignut prevlačenje kožice preko glavića ide malo teže, mislio sam da je to normalno, al vidim da baš i nije dok nisam pročitao neke postove..
sad me zanima, šta činiti kako bi možda ''rastegnio'' tu kožicu (jer pretpostavljam da je to problem)?? hvala unaprijed..
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.