PDA

View Full Version : Muško spolovilo - razni problemi [obavezno pročitati 1. post!]

stranice : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13

Uro-log
13.12.2009., 21:24
Šit,kaj to znaći da mi prijeti tumor,nakon par godina nošenja uskih bokserica.Ma one široke bokserice nemrem ih zmislit,nit se u njima ne osjećam lagodno,onda su mi testisi nekak,"napeti",jednostavno nije mi ugodno u njima,ove uže su ugodne za nosit i odgovaraju mi..

Ne prijeti ti tumor. Nije dokazano da vrsta gaća ima veze s incidencijom. Rizični faktori su nespušteni testisi , operacijom spušteni testisi u djetinjstvu, genetsko opterećenje...ali ne i vrsta gaća.

Uro-log
13.12.2009., 21:26
kazem vec par mjeseci nisam imao spolni odnos,jer mi je cura na putu,tako da nije od tog.ali jaku bakteriju sam imao u zeludcu,teski proljev i jako mi je oslabio imunitet,a to je dobra podloga za gljivice,ili nesto sl. nerazumijem se.znaci da kremu nekakvu kupim u apoteci?dali se do moze za par dana izljecit,i da li je opasno?jer sam ja jako osjetiljiv u strahu sam velikom sto je sad to,ali nikad nisam imao sex nesiguran,ili s nekim sumljivim,imam curu i sve je uredu.nadam se da je zbog te bakterije,i da ce se povuci za par dana,sta mi jos savjetujes da odem u apoteku i pitam za mast,oni ce valjd znati sto izabrati.vjerovatno nije nista strasno jer kazem,nikad nista samnom nije bilo.

Ne paničari. Na osnovu slike nije mouće reći jeli gljivična bolest ili što drugo. možeš pokušati Daktarin kremu 2x na dan namazati, a ako ne prođe za par dana javi se urologu.

Uro-log
13.12.2009., 21:30
Pozdrav, imam jedno pitanjce, drago bi mi bilo kad bi mi neko ponudio adekvatan odgovor. Naime u zadnjih par dana sam primjetio kao male bubuljice iznad penisa, ima ih 4. Negdje na netu sam procitao da bi to moglo biti Molluscum Contagiosum... Eh sad, ako jeste, kako se lijeci, a ako nije, mozete li mi reci sta je :)

Evo i slika...
http://i29.photobucket.com/albums/c286/Edo_Devil/DSC02403.jpg
pozdrav

Pa po slici bi cak i mogle biti molusce. Ipak važna je dob, spolna aktivnost, promiskuitet i broj partnera te imunološki status. Molusce se češćej avljaju kod imunokompromitiranih bolesnika.
Čitatelj koji to smatra posljediccom brijanja također može biti u pravu ako si se brijao i izazvao sekundarnu bakterijsku infekciju iako mi slika nije sasvim tipična.

Uro-log
13.12.2009., 21:34
Nakon spolnog odnosa,tj. nakon ejakulacije javi mi se tupa,neugodna bol u donjem predjelu penisa po cijeloj dužini i tako svaki put....ima li ko slicnih iskustava ili kakvih savjeta?

Godine? Koliko često imaš odnose? Stalna partnerica ili ne? Koliko mjeseci traju tegobe? Jesi li imao ranije uroinfekcije npr. prostatitis. itd itd.:Pop:

badblueboys
13.12.2009., 22:22
Ne paničari. Na osnovu slike nije mouće reći jeli gljivična bolest ili što drugo. možeš pokušati Daktarin kremu 2x na dan namazati, a ako ne prođe za par dana javi se urologu.

aha u redu,znaci namazati,samo glans,samo taj bio gdje su se pojavili prisitici?

Tiger21
14.12.2009., 15:55
Godine? Koliko često imaš odnose? Stalna partnerica ili ne? Koliko mjeseci traju tegobe? Jesi li imao ranije uroinfekcije npr. prostatitis. itd itd.:Pop:

Iman 19 godina,tegobe traju poprilicno dugo,oko godinu dana,nekad je izrazenije ....iman istu curu vec dvije godine...odnose iman ralativno cesto...nisam imao nikakvih uroinfekcija!

damba18
14.12.2009., 16:58
izbili mi mali prištići po penisu,iz kojih kad ih stisnem izlazi gusti sirkasti gnoj,primjetio sam da iz sredine svakog raste dlaka tj nalazi se uz korijen dlake,osiječam lagan svrab,dosad nisam uopče imao spolne odnose,pomagajte što bi to moglo biti?

Uro-log
14.12.2009., 18:29
aha u redu,znaci namazati,samo glans,samo taj bio gdje su se pojavili prisitici?

:top:

Uro-log
14.12.2009., 18:30
Iman 19 godina,tegobe traju poprilicno dugo,oko godinu dana,nekad je izrazenije ....iman istu curu vec dvije godine...odnose iman ralativno cesto...nisam imao nikakvih uroinfekcija!

Učiniti urin i ejakulat bakteriološki te briseve mokraćne cijevi na aerobe, chlamidiju, mycoplasmu i ureaplasmu

Uro-log
14.12.2009., 18:32
izbili mi mali prištići po penisu,iz kojih kad ih stisnem izlazi gusti sirkasti gnoj,primjetio sam da iz sredine svakog raste dlaka tj nalazi se uz korijen dlake,osiječam lagan svrab,dosad nisam uopče imao spolne odnose,pomagajte što bi to moglo biti?

No spolna bolest, dakle, nije.:D Ostalo je posljedica tvojih prstića. ne tiskaj

Mato6
15.12.2009., 18:30
prije mjesec dana sam imao spolni odnos s djevojkom(imao sam kondom) poslje kojeg su mi izbile male tockaste ranice na kozici oko glavica(2 ranice) i na glavicu(3 ranice), koje su nestale i ostalo samo crvenilo koje pece na dodir. otisao sam u doktorice, poslje toga uradio nalaz urina(koji je bio ok) i bris uretre(koji je pokazao da imam neki streptokok), od doktorice sam dobio amoksicilin da pijem 10 dana i kad popijem, da sacekam 7 dana i ponovo da uradim bris uretre. kapsule sam popio, crvenilo je proslo, al ne skroz. u ponedjeljak moram ponovo uradit bris. al vidim da crvenilo nije proslo skroz. zanima me, sta mi slijedi ako ne prodje, i hoce li proc vec od ove terapije, i smijem li imat spolne odnose ili masturbirat. volio bi kad bi dobio odgovor od korisnika "uro-log", a i drugi bi bili pozeljni, koji nesto o tome znaju. unaprijed hvala:)

hopacupa2
15.12.2009., 19:57
Pozz. svima
Ovako imam jedan problem unazad tjedan , dva pocelo mi se pojavljivati nekekvo crvenilo na glavicu penisa mogu reci da me ne pece niti svrbi.
Nisam sarao okolo nego jednostavno preko noci je doslo.
Evo i slike nadam se da cete mi moci nekako pomoci sta bi trebao raditi
Uglavnom procito sam za nesto slicno tome da je dobra Mast CANESTEN
mazem jedno 3 dana vec ali nema promjene Ali nije bilo apstinencije :)
http://www.imagesforme.com/upload/19d574b7.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/b77e2796.jpg

Mato6
15.12.2009., 20:18
u mene je slicna stvar...po meni, najbolje bi ti bilo otic kod svog doktora...jer ja sam otiso u doktora uradio bris i bila je bakterija, a izgleda da se kremom ili necim slicnim ne lijeci...to ti je samo savijet...

Ivo_Ri
15.12.2009., 22:54
Evo i friške slike...
uklonjen link

Dakle sad tek vidim da link za sliku ne radi, pa eto novi link
uklonjen link

Nego, imao bi pitanje za Uro-loga ili nekoga tko bi mi mogao odgovoriti na pitanje.
Znači bio sam kod doktorice prije 2 i pol mjeseca zbog sumnje na klamidiju, ona mi je bez pregleda pripisala Azitromicin 500mg koji nije riješio moje tegobe. Nakon toga sam išao na bris uretre za klamidiju i bakterije, niš nije nađeno. 3 tjedna nakon toga ponovio sam test (klamidija, bakterije, mycoplazma, ureoplasma) i također sve je bilo ok. E sad to je bilo prije nekih mjesec i pol dana, a ja sam od tada primjetio (osim ovog i dalje prisutnog zadebljanja sa slike) i blagu bol na pritisak na mjestu između testia i anusa. Bol bi postala nešto izraženija za vrijeme erekcije i poslije ejakulacije... I s vremenom bi se opet smanjila na početnu skoro pa neprimjetnu laganu (tupu) bol.
Nemam bolova ni pečenja kod mokrenja niti ikakvih drugih tegoba.
Vjerojatno ću opet morat do doktorice da me pošalje kod nekog specijaliste, pa eto prije nego odem, što bi to moglo biti? Nešto vezano sa prostatom? Ili nešto treće? :confused:
Hvala.

ranko312
16.12.2009., 12:57
Ekipa dal je to inače normalno da je desni testis veči tj niži od lijevog?tj ovaj desni više visi neg lijevi?
I kolko je "opasno"nosit uske bokserice?Koje su posljedice nošenja užih bokserica?tnx

Zvonac, ako ti visi desni testis to znaci da si ti ljevak :D, jeli tako, ne znam kakve to veze ima ali je tako, ljevacima visi nize desni, desnjacima lijevi :D

robox
18.12.2009., 13:22
ovako imam 13 godina i imam jedno pitanje...ovako na vrhu glavica mi je kozica spojena sa glavicem gotovo isto kao na slici znaci da li je to dobro i da li ce mi se to svremenom maknut ili trebam otic doktoru????

instruktorxp
18.12.2009., 15:19
Pozdrav,

trebam savjet oko sljedećeg...imam problem s natezanjem kožice...dosad sam bio kod dva doktora htio sam čut još jedno mišljenje no to me na kraju ostavilo u dilemi...na rebru su mi rekli da bi kompletno obrezivanje bilo najbolje rješenje riješio bi se tog malo viška kožice i frenuluma koji zateže...u privatnoj poliklinici su rekli da kompletno obrezivanje nije potrebno,samo frenulotomija a kasnije kad zacijeli ostatak će sjest na mjesto a tad bi mogo i do kraja mogo potegnut kožicu bez bojazni od pucanja frenuluma...
dakle u opuštenom stanju mogu bez problema navuć kožicu,dok u erekciji ide malo teže no uspijem do ruba glavića nategnut no dalje iskreno nisam ni pokušavao jer počne zatezat kod frenuluma...na kraju nisam 100% siguran dal je u frenulumu problem samo,brine me taj višak kožice koji nisam nikad uspio navuć do kraja...htio bih izbjeć obrezivanje pod svaku cijenu no na kraju nije na meni to...postal sam ovo jer sam u dilemi i tražim treće mišljenje ne da mi se ić kod trećeg doktora,pa pitam vas koji su prošli slično imali sličan problem i mišljenje nekih stručnih osoba ovdje kao gosp.'Urolog' :D

evo priložio sam slike

uklonjen link
u opuštenom stanju

uklonjen link
erekcija

uklonjen link
u skoro punoj erekciji-vidljiv moguć fimozijski prsten?

Uro-log
20.12.2009., 18:02
prije mjesec dana sam imao spolni odnos s djevojkom(imao sam kondom) poslje kojeg su mi izbile male tockaste ranice na kozici oko glavica(2 ranice) i na glavicu(3 ranice), koje su nestale i ostalo samo crvenilo koje pece na dodir. otisao sam u doktorice, poslje toga uradio nalaz urina(koji je bio ok) i bris uretre(koji je pokazao da imam neki streptokok), od doktorice sam dobio amoksicilin da pijem 10 dana i kad popijem, da sacekam 7 dana i ponovo da uradim bris uretre. kapsule sam popio, crvenilo je proslo, al ne skroz. u ponedjeljak moram ponovo uradit bris. al vidim da crvenilo nije proslo skroz. zanima me, sta mi slijedi ako ne prodje, i hoce li proc vec od ove terapije, i smijem li imat spolne odnose ili masturbirat. volio bi kad bi dobio odgovor od korisnika "uro-log", a i drugi bi bili pozeljni, koji nesto o tome znaju. unaprijed hvala:)

Iako si imao kondom ranice na spolovilu nisu simpatičan simptom. javi se venerologu radi obrade. Spolne bolesti sa ranicom ne pokazuju se na nalazu urina niti brisu uretre (npr. sifilis). Javi se venerologu.

Uro-log
20.12.2009., 18:04
Pozz. svima
Ovako imam jedan problem unazad tjedan , dva pocelo mi se pojavljivati nekekvo crvenilo na glavicu penisa mogu reci da me ne pece niti svrbi.

Djeluje kao gljivica, ali može biti i kontaktni alergijski dermatitis ako si imao kondome. Apstinencija 10tak dana uz Canesten pa se opet javi.

Uro-log
20.12.2009., 18:23
Dakle sad tek vidim da link za sliku ne radi, pa eto novi link
uklonjen link

Nego, imao bi pitanje za Uro-loga ili nekoga tko bi mi mogao odgovoriti na pitanje.
Znači bio sam kod doktorice prije 2 i pol mjeseca zbog sumnje na klamidiju, ona mi je bez pregleda pripisala Azitromicin 500mg koji nije riješio moje tegobe. Nakon toga sam išao na bris uretre za klamidiju i bakterije, niš nije nađeno. 3 tjedna nakon toga ponovio sam test (klamidija, bakterije, mycoplazma, ureoplasma) i također sve je bilo ok. E sad to je bilo prije nekih mjesec i pol dana, a ja sam od tada primjetio (osim ovog i dalje prisutnog zadebljanja sa slike) i blagu bol na pritisak na mjestu između testia i anusa. Bol bi postala nešto izraženija za vrijeme erekcije i poslije ejakulacije... I s vremenom bi se opet smanjila na početnu skoro pa neprimjetnu laganu (tupu) bol.
Nemam bolova ni pečenja kod mokrenja niti ikakvih drugih tegoba.
Vjerojatno ću opet morat do doktorice da me pošalje kod nekog specijaliste, pa eto prije nego odem, što bi to moglo biti? Nešto vezano sa prostatom? Ili nešto treće? :confused:
Hvala.

Liči na kronični prostatitis. Posavjetuj se s urologom.

Uro-log
20.12.2009., 18:29
Pozdrav,

trebam savjet oko sljedećeg...imam problem s natezanjem kožice...dosad sam bio kod dva doktora htio sam čut još jedno mišljenje no to me na kraju ostavilo u dilemi...na rebru su mi rekli da bi kompletno obrezivanje bilo najbolje rješenje riješio bi se tog malo viška kožice i frenuluma koji zateže...u privatnoj poliklinici su rekli da kompletno obrezivanje nije potrebno,samo frenulotomija a kasnije kad zacijeli ostatak će sjest na mjesto a tad bi mogo i do kraja mogo potegnut kožicu bez bojazni od pucanja frenuluma...
dakle u opuštenom stanju mogu bez problema navuć kožicu,dok u erekciji ide malo teže no uspijem do ruba glavića nategnut no dalje iskreno nisam ni pokušavao jer počne zatezat kod frenuluma...na kraju nisam 100% siguran dal je u frenulumu problem samo,brine me taj višak kožice koji nisam nikad uspio navuć do kraja...htio bih izbjeć obrezivanje pod svaku cijenu no na kraju nije na meni to...postal sam ovo jer sam u dilemi i tražim treće mišljenje ne da mi se ić kod trećeg doktora,pa pitam vas koji su prošli slično imali sličan problem i mišljenje nekih stručnih osoba ovdje kao gosp.'Urolog' :D

evo priložio sam slike

uklonjen link
u opuštenom stanju

uklonjen link
erekcija

uklonjen link
u skoro punoj erekciji-vidljiv moguć fimozijski prsten?

Nisi napisao kakav "problem" imaš s natezanjem kožice. Jel se javlje bol, nelagoda kod odnosa, zatezanje? Naime iz slike se ne vidi da ne možeš prevući kožicu. Još nešto na 3. slici mi se čini(?) da je boja spolovila u donjem dijelu znatno svjetlija- skoro bijela. Je li riječ o kvaliteti slike ili lichenu kojeg može pratiti i fimoza-ne mogu reći.

Oglaigh na hÉireann
21.12.2009., 02:43
Ovako..

Muci me neko krace vrijeme svrabez mosnji ... Kao da mi je koza dosta suha i lagano se guli.. I inace imam problema sa suhom kozom pa... Moze preporuka za neku ok kremu? Higijena mi je super tako da.. E da.. Primjetio sam da najjace pocinje svrbjeti nakon tjelesne aktivnosti tj jakog znojenja...

instruktorxp
21.12.2009., 20:52
Nisi napisao kakav "problem" imaš s natezanjem kožice. Jel se javlje bol, nelagoda kod odnosa, zatezanje? Naime iz slike se ne vidi da ne možeš prevući kožicu. Još nešto na 3. slici mi se čini(?) da je boja spolovila u donjem dijelu znatno svjetlija- skoro bijela. Je li riječ o kvaliteti slike ili lichenu kojeg može pratiti i fimoza-ne mogu reći.

Ovako...nemam problema s natezanjem sve do ruba glavića(u erekciji) no dalje počne zatezati(zbilja ne mogu sa 100% sigurnošću kazat gdje zateže,no mislim da odostraga pri 'dnu' glavića gdje počne frenulum),također negdje na sredini frenuluma ima malo kožice sljepljene za glavić,čini mi se da bi se to odlijepilo jedino kada bi skroz navukao kožicu 'do kraja' a ne samo do ruba glansa(pretpostavljam da se te adhezije mogu 'ručno' otklonit nije potreban zahvat za njih?)...na 3.slici ste dobro primjetili razliku u boji...naime ovo se događa,bit ću iskren,samo nakon ejakulacije,pretpostavljam zbog veće prokrvljenosti? inače skoro da nema razlike u boji,u erekciji se primjeti samo mala razlika u crvenoj nijansi boje(pojavi se točno na tom višku kožice,pod višak mislim na očigledan višak koji se primjeti pri opuštenom stanju,ako shvaćate što mislim)...razmišljao sam o sljedećem...prvo uradit frenulotomiju(frenuloplastija nema smisla zbog sljepljene kožice odostraga koja mora bit odljepljena/uklonjena?)a zatim ako ću i dalje imat problema uradit parcijalno(?) obrezivanje...računam s tim da ću frenulum morat uklonit u bilo kojem slučaju pa bi išao postupno jer zbilja bi htio izbjeć bilo kako obrezivanje...koji je vaš savjet?

Uro-log
22.12.2009., 20:18
Ovako...nemam problema s natezanjem sve do ruba glavića(u erekciji) no dalje počne zatezati(zbilja ne mogu sa 100% sigurnošću kazat gdje zateže,no mislim da odostraga pri 'dnu' glavića gdje počne frenulum),također negdje na sredini frenuluma ima malo kožice sljepljene za glavić,čini mi se da bi se to odlijepilo jedino kada bi skroz navukao kožicu 'do kraja' a ne samo do ruba glansa(pretpostavljam da se te adhezije mogu 'ručno' otklonit nije potreban zahvat za njih?)...na 3.slici ste dobro primjetili razliku u boji...naime ovo se događa,bit ću iskren,samo nakon ejakulacije,pretpostavljam zbog veće prokrvljenosti? inače skoro da nema razlike u boji,u erekciji se primjeti samo mala razlika u crvenoj nijansi boje(pojavi se točno na tom višku kožice,pod višak mislim na očigledan višak koji se primjeti pri opuštenom stanju,ako shvaćate što mislim)...razmišljao sam o sljedećem...prvo uradit frenulotomiju(frenuloplastija nema smisla zbog sljepljene kožice odostraga koja mora bit odljepljena/uklonjena?)a zatim ako ću i dalje imat problema uradit parcijalno(?) obrezivanje...računam s tim da ću frenulum morat uklonit u bilo kojem slučaju pa bi išao postupno jer zbilja bi htio izbjeć bilo kako obrezivanje...koji je vaš savjet?

Nisam siguran da razumijem svaku riječ u opisu , ali mi se čini da ni ti ne razumiješ baš sve. Npr. frenulum se ne uklanja nego rekonstruira. Nakon operacije opet ćeš imati "imitaciju" frenuluma. Ako imaš adhezije one se zasta ručno li tijekom odnosa mogu same razriješiti. Može nastati po koja ranica koja sama zacijeli. Obrati se urologu da definirate problem i terapiju.

xAragonx
23.12.2009., 15:30
imam jedan problem, ujutro sam se probudio sa erekcijom sto nije nista neobicno:D i otisao na wc i prilikom toga sam vidio neke crvene tockice na spolovilu, negdje na sredini, tj na pola puta izmedu glavica i prepona
5 crvenih tockica, izgledaju ko da se krv izlila ispod kože, nema nikakvih promjena na koži, samo crvene tockice
jel neko zna u cemu bi mogao bit problem, mozda popucale kapilare ili nesto?
hvala

Phoebos Apollon
25.12.2009., 18:34
Pozdrav uro-logu, već smo se prije sretali, ali imam jedno pitanje.
Imam cistu epididimisa (nadam se da je tako) već više od godinu
dana veličine manje od 3 cm (tako je u nalazu).
Nije boljela do nedavno. Sada boli, na trenutke, ujutro i navečer uglavnom,
već oko tjedan dana. Jel to treba kirurški rješavati ili ne treba dirati (kao što je i doktor rekao, s time ljudi ugl. žive i one s vremenom puknu, jel), i kako to doktori riješavaju. Lokalna/opća anestrzija, odn. režu li ili samo puknu iglicom kao balon? Nisam našao baš puno podataka na netu. Zahvaljujem.

crnimax
25.12.2009., 19:25
bok...javljam se se u vezi jednog problema..zanima me da li netko zna da li je nesto opasno ako mi se iznad penisa pojavila nekakva kvrzica??? ugl obrijo sam se i nakon toga sam prijmjetio da imam tu kvrzicu..iako se nisam ziletom brijo..pa neznam da li je moguce da je to samo urasla dlaka...

unaprijed hvala!!!!

bozicnica
25.12.2009., 20:15
vidim da ima dosta pitanja ,pa sam i ja odlučio postaviti jedno budući da sam jako zabrinut. Danas ujutro ,lijepo na božić idem pišati i primjetim tamno crnu mrlju na glavići.prvo sam mislio da je to neki komadić ili nešto drugo ,no nije se dalo skinuti.kad sam izbliže pogledao shvatio sam da je riječ o pjegi promjera 1,5mm koja nije na samoj površini nego oko pola milimetra unutra. zanima me što je najpametnije napraviti . hvala

Uro-log
25.12.2009., 22:11
vidim da ima dosta pitanja ,pa sam i ja odlučio postaviti jedno budući da sam jako zabrinut. Danas ujutro ,lijepo na božić idem pišati i primjetim tamno crnu mrlju na glavići.prvo sam mislio da je to neki komadić ili nešto drugo ,no nije se dalo skinuti.kad sam izbliže pogledao shvatio sam da je riječ o pjegi promjera 1,5mm koja nije na samoj površini nego oko pola milimetra unutra. zanima me što je najpametnije napraviti . hvala

Lijepo na Božić nemoj proučavati pjege veličine 1.5mm na glansu. Nije ništa opasno, u najgorem slučaju hiperpigmentacija ili madež u nastajanju.

Uro-log
25.12.2009., 22:14
Pozdrav uro-logu, već smo se prije sretali, ali imam jedno pitanje.
Imam cistu epididimisa (nadam se da je tako) već više od godinu
dana veličine manje od 3 cm (tako je u nalazu).
Nije boljela do nedavno. Sada boli, na trenutke, ujutro i navečer uglavnom,
već oko tjedan dana. Jel to treba kirurški rješavati ili ne treba dirati (kao što je i doktor rekao, s time ljudi ugl. žive i one s vremenom puknu, jel), i kako to doktori riješavaju. Lokalna/opća anestrzija, odn. režu li ili samo puknu iglicom kao balon? Nisam našao baš puno podataka na netu. Zahvaljujem.

Poz.
Cista epididimisa, ukoliko raste ili boli, može se operirati u spinalnoj ili lokalnoj anesteziji(ovisno o preferencama anesteziologa i urologa). Zahvat je kratakotrajan, rez na scrotumu, najbolje ju je odstraniti u cijelosti kako ne bi bilo recidiva.

mat4
26.12.2009., 02:47
pozz! Imam big problem oko kozice, navucem je prek glavica al mi ga zategne skroz i nemogu pisat kad mi je koza prek glavica
eo slike
uklonjen link
kad mi se digne znaci zategne se skroz i kozica mu nedozvoljava da bude jos veci jer mi se cini da bi jos moga ic vanka!
SVAKA POMOC JE DOBRODOSLA!!

El_patron
26.12.2009., 12:47
Imam naime jedan veliki problem.Negdje sam proguglao da se to zove firmoza,ali nisam siguran imam li to.
Kožica mi jako tesko ide preko glavica,odnosno kad je spušten dokraja laganim potezom ju mogu preko presvući cjelu ali kad je nadignut ide jako teško i ako ostane onda se opet vraća te pokrije cjeli glavić.
Moje pitanje je dali je moguć odnos sa curom a da kožica ostane preko glavića i tako stavim kondom?Hvala unaprijed

coolinesay
27.12.2009., 00:54
može li mi netko objasniti zašto bi fimoza, tj. suženje kožice penisa, trebalo biti prepreka kod spolnog odnosa ili navlaćenja kondoma? kakve to veze ima i postoji li kakva opasnost od infekcije, nečega? može li mi netko objasniti jer ne vidim razlog tolikoj panici oko tzv. fimoze. :confused:

Engelchen00012
27.12.2009., 01:06
može li mi netko objasniti zašto bi fimoza, tj. suženje kožice penisa, trebalo biti prepreka kod spolnog odnosa ili navlaćenja kondoma? kakve to veze ima i postoji li kakva opasnost od infekcije, nečega? može li mi netko objasniti jer ne vidim razlog tolikoj panici oko tzv. fimoze. :confused:

Pa valjda zato što se kožica ne može spuštati i podizati. Kako će jebati, ako ne može ni drkati?!:rofl::rofl:

Ne znam. To je moje viđenje situacije!:zubo: Možda griješim.:lol:

Bat Kol
27.12.2009., 01:14

sama si odgovorila na pitanje.

coolinesay
27.12.2009., 01:46

koji je odgovor? - da nema nekog razloga za brigu?
engelchen - moj dečko ima, čini mi se, fimozu pa čist normalno drka.

Bat Kol
27.12.2009., 02:51

nakupljanje smegme, nemogućnost pranja, nakupljanje bakterija, infekcija, potencijalne priraslice i sijaset problema uz otežano mokrenje i otežan spolni odnos.

coolinesay
27.12.2009., 11:13
hm. a ovaj moj to nema. onda valjda nema ni fimozu... :confused:

Bat Kol
27.12.2009., 11:44
:facepalm:

jbt, pa ni od side ne umireš odmah drugi dan :rolleyes:

coolinesay
27.12.2009., 11:56
:facepalm:

jbt, pa ni od side ne umireš odmah drugi dan :rolleyes:

ajde malo smiri hormone.. :rolleyes:
lik ima 27 godina a od ovih simptoma koje si naveo:
''nakupljanje smegme, nemogućnost pranja, nakupljanje bakterija, infekcija, potencijalne priraslice i sijaset problema uz otežano mokrenje i otežan spolni odnos.''
nije imao ni jedan do sada, osim kaj mu ta kožica baš i nije nekaj posebno elastična ili što već.
jel to treba liječiti ili ne?

El_patron
27.12.2009., 12:40
Pa ja mogu normalno drkat a kad mi je nadignut do kraja mogu prevuci do pola glavica uz malo malo boli,ali tako bi onda bilo i kod spolnog odnosa,dovoljno je pola a kondom se uvjek može navući.Treba vježbat da se kožica olabavi a ne odma pod nož.

Termination
27.12.2009., 13:05
Fimozu treba liječiti jer:
-otežava mokrenje i spolni odnos
-otežava održavanje higijene što otvara vrata infekcijama, upalama (glanditis), a česte upale mogu dovesti do... (neću govorit)
-prilikom nasilnog povlačenja može doći do trganja frenuluma, pucanja prepucija ili parafimoze (hitna stanja)

I dosta trollanja! :troll: :clint:

El_patron
27.12.2009., 13:47
Dobro onda ja nemam to jer nit imam infekcije niti otežano mokrenje jedino neznam ako će mi spolni odnos biti problem,ali sumnjam jer do pola ide a to boli jer nije valjda osjetio vanjske podražaje.Uz malo vježbe se da i netreba operacije.

Termination
27.12.2009., 14:11
Dobro onda ja nemam to jer nit imam infekcije niti otežano mokrenje jedino neznam ako će mi spolni odnos biti problem,ali sumnjam jer do pola ide a to boli jer nije valjda osjetio vanjske podražaje.Uz malo vježbe se da i netreba operacije.

Ovo nisu simptomi bolesti nego moguće posljedice pa ti zaključak pada u vodu. Osoba s fimozom uopće ne mora otežano mokriti ili imati infekciju, što ne znači da je ne može dobiti. Ako ne znaš kako fimoza izgleda, javi se prijatelju Guglu Tražiliću*...

* (C) by slafko

El_patron
27.12.2009., 14:21
Da se ispricam na izrazu,ošo ja sad drkat i u erekciji navučem glavić do pola i može bez problema.Jebe se mene kako on izgleda bitno da mogu jebat bez da boli,ali mislim da neće.Samo vježbajte ljudi :)

Bat Kol
27.12.2009., 14:30
ajde malo smiri hormone.. :rolleyes:
lik ima 27 godina a od ovih simptoma koje si naveo:
''nakupljanje smegme, nemogućnost pranja, nakupljanje bakterija, infekcija, potencijalne priraslice i sijaset problema uz otežano mokrenje i otežan spolni odnos.''
nije imao ni jedan do sada, osim kaj mu ta kožica baš i nije nekaj posebno elastična ili što već.
jel to treba liječiti ili ne?

nemam problema s hormonima, hvala na pitanju :kava:

to što mu kožica nije elastična ne znači da ima fimozu. uostalom, do 27-me bi mu već prisjela da je tako. imaš u zadnjih par stranica pitanja vezna za "elastičnost" na koja je uro-log već odgovarao.
žali li se na bolove? neugodu? miris? bilo što?

a u krajnjem slučaju neka posjeti urologa i vidi o čemu je riječ.

coolinesay
27.12.2009., 15:28
nemam problema s hormonima, hvala na pitanju :kava:

to što mu kožica nije elastična ne znači da ima fimozu. uostalom, do 27-me bi mu već prisjela da je tako. imaš u zadnjih par stranica pitanja vezna za "elastičnost" na koja je uro-log već odgovarao.
žali li se na bolove? neugodu? miris? bilo što?

a u krajnjem slučaju neka posjeti urologa i vidi o čemu je riječ.

ok. hvala na odgovoru.
ne žali se na bolove ni ništa.

djokoo
27.12.2009., 21:12
ok znaci imam problema sa natezanjem kozice... ili nemam.. neznam.. ne vjerujem da je fimoza neko samo kratak frenulum ili kako se vec kaze.. uglavnom jedini je problem (ako jeste problem) to sto je kozica malo preuska, znaci u erekciji mogu navuci do ispod glavica no dalje pocne zatezati i neda dalje.. nema nikakve boli ni nicega, nemam nijedan od simptoma ''nakupljanje smegme, nemogućnost pranja, nakupljanje bakterija, infekcija, potencijalne priraslice i sijaset problema uz otežano mokrenje i otežan spolni odnos.' samo me zanima jeli to ikakav problem ili bi mozda mogao predstavljati u buducnosti... i da, dok je spusten mogu skroz navuc, sve je ok. i nije puna erekcija na slikama ali ok nije bitno valjda..
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

El_patron
27.12.2009., 21:45
ok znaci imam problema sa natezanjem kozice... ili nemam.. neznam.. ne vjerujem da je fimoza neko samo kratak frenulum ili kako se vec kaze.. uglavnom jedini je problem (ako jeste problem) to sto je kozica malo preuska, znaci u erekciji mogu navuci do ispod glavica no dalje pocne zatezati i neda dalje.. nema nikakve boli ni nicega, nemam nijedan od simptoma ''nakupljanje smegme, nemogućnost pranja, nakupljanje bakterija, infekcija, potencijalne priraslice i sijaset problema uz otežano mokrenje i otežan spolni odnos.' samo me zanima jeli to ikakav problem ili bi mozda mogao predstavljati u buducnosti... i da, dok je spusten mogu skroz navuc, sve je ok. i nije puna erekcija na slikama ali ok nije bitno valjda..
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

jeli možeš normalno imati odnos?

djokoo
27.12.2009., 21:51
neznam , nisam jos imao :) a to mi je ujedno i pitanje, hoce li predstavljat problem pri odnosu

El_patron
27.12.2009., 22:01
E i kod mene je isto ko kod tebe, i mene samo to zanima dali je moguće na takav način imati odnos:confused:

djokoo
27.12.2009., 22:02
e pa ajde ljudi onda, pomazite nam :p

Adrian24
28.12.2009., 23:02
Može li mi netko objasniti što znači blaga hiperemija prepucija i relativna fimoza?

Kožicu mogu navući preko glavića, samo kad mi je to napravio urolog, jednim brzim i kratkim potezom imao sam osjećaj neugode.
Urolog mi je propisao Tobrex kremu. Kad sam je kupio pročitao sam da je ta krema za oči. Međutim ima u sebi kortikosteroide i antiinfektive.

Pitanje u vezi nanošenja: kako koristiti?

a) spustiti kožicu premazati glavić i podići kožicu ili

b)spustiti kožicu, premazati unutrašnju stranu kožice i podići kožicu?

instruktorxp
29.12.2009., 21:28
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

ko da gledam svoj kurac...mislim da bi parcijalno obrezivanje i uklanjanje frenuluma bilo najbolje rješenje za tebe i mene,više nikakvog zatezanja no to bi htio izbjeć pod svaku cijenu...sad poslje nove godine idem kod urologa i šta predloži tak nek bude već mi dosta nejebice

El_patron
29.12.2009., 21:55
Pa ja mislim da to nema veze!
Nategneš kožicu do pola glavića,navučeš kondom i možeš normalno jebat,nestvara nikakve problema.
Kako možeš znati kad nisi probao lol?

instruktorxp
29.12.2009., 22:03
nije u tome problem,mogo bi i ja jebat s takvim kurcem...nego je u tome ak zateže tokom odnosa će najvjerojatnije doć do pucanja frenuluma ak je kratak,bolje izbjeć tu neugodnost onda

El_patron
29.12.2009., 22:11
Ma daj kakvo pucanje frenuluma,ko vam je to utuvio u glavu?
Kako možeš da drkaš sa takvim kurcem tako možeš i da jebeš.Puko bi on i kada drkaš već onda odavno.
Nategneš ga do pola i staviš u vaginu sa kondomom i nebi trebalo biti nikakvih problema niti pucanja frenuluma.Gluposti.

El_patron
29.12.2009., 22:15
I da nećeš sada ići prvi put jebati divljački pa da pukne.Polako se prilagodi i ulazi polako :D
Već 3-4 put će to ići znatno lakše.

roby0404
29.12.2009., 22:41
neznam kada su se stvorile,kvržice an lijevom testisu.kada stojim, negdje sa lijeve strane lijevog testisa nalaze se kvržice.dali je to opasno ili šta?!?!?!:eek:

djokoo
30.12.2009., 00:50
ko da gledam svoj kurac...mislim da bi parcijalno obrezivanje i uklanjanje frenuluma bilo najbolje rješenje za tebe i mene,više nikakvog zatezanja no to bi htio izbjeć pod svaku cijenu...sad poslje nove godine idem kod urologa i šta predloži tak nek bude već mi dosta nejebice

:D
pa eto onda javi mi sta ti kaze.. :)

neznam kada su se stvorile,kvržice an lijevom testisu.kada stojim, negdje sa lijeve strane lijevog testisa nalaze se kvržice.dali je to opasno ili šta?!?!?!:eek:
odmah doktoru

Termination
30.12.2009., 01:02

baš na testisu ili na skrotumu?

kylma
30.12.2009., 01:37
Moje pitanje ne nastavlja se baš na vaše trenutne teme, ali hitno mi treba odgovor i to baš vas muškaraca/mladića. Neki od vas su sigurno jednom išli na briseve za spolno prenosive bolesti. Zanima me o koliko se točno briseva radi i što sve 'pokrivaju' brisevi (hpv, klamidija, gljivice...)?

Hvala puno.

Uro-log
01.01.2010., 14:15
Moje pitanje ne nastavlja se baš na vaše trenutne teme, ali hitno mi treba odgovor i to baš vas muškaraca/mladića. Neki od vas su sigurno jednom išli na briseve za spolno prenosive bolesti. Zanima me o koliko se točno briseva radi i što sve 'pokrivaju' brisevi (hpv, klamidija, gljivice...)?

Hvala puno.

brisevi "pokrivaju" ono sto liječnik zatraži npr bris na aerobe, na Chlamidiju, Mycoplasmu, Ureaplsmu..

splićanin
01.01.2010., 19:45
evo imam jedno pitanje nevezano uz gornje postove... prije nekoliko tjedana pojavile su mi se nekakve bijele točkice/plikovi veličine 1-2 mm u razini kože možda mm iznad razine kože , nalaze se po korijenu penisa i na jednom dijelu skrotuma. ne bole , ne svrbe , ne crvene se , nemam nikakve iscjetke . nisam imao još spolne odnose pa neznam kako sam ih mogao dobit , higijenu obavljam svaki dan , a i treniram plivanje ( možda preko bazena zaraza neznam). gledao sam da nisu možda bijele biserne papule i ne izgledaju tako, ne izgledaju ni kao kondilomi , mislio sam staviti sliku al se na njoj ne vide baš. čuo sam za poremećaj žlijezda lojnica pa neznam da li je zbog toga .. ajde dajte kakav savjet ili teoriju da znam sta me čeka.. mislim otic u doktorice idući tjedan pošto mi se ne čini hitno

Mario17
02.01.2010., 01:03
Malena vanjska kvržica(dvopigmentna mrlja kako reče dermatovenerolog) lački rečeno opis bi bio ovakav:to je nešto kao akna samo nije ispuna bijela(mislim na ispunu kao kod akni) već crna i tvrda(ispupčena 1-1,5mm), te ta ispuna nakon spolnih odnosa ispadne, pa se opet vrati nakon mjesec dana..nije bolno na dodir , mada zna ponekad bit preosjetljivost na donji veš, kao i preosjetljivost na tom djelu penisa(ta kvržica nalazi se sa donjeg ruba glavića penisa)..to imam ima par godina i bio sam kod dermatovenerologa, davao sam krv i mokraču(opći nalazi) na analizu..sve ok....ima li netko ko je imao sličnih problema...napominjem da sam bio u dermatovenerologa(smatra da je ipak neka vrsta madeža) ali ja ima ponekad preosjetljivost u tom dijelu penisa i rado bih je se rješio...POMOĆ:s
Nije mi nitko odgovorio jel imao ovakvih manifestacija pa ponavljam pitanje, s tim da napominjem da ova "mrlja" ili šta li je već miruje ima godinu i pol dana te da kad je sa spolnim odnosom oštetim tek tada se manifestiraju naedeni problemi, i dok se ta mala krastica ne ukloni imam opisane probleme...očito dermatovenerologinja ne misli da se radi o nekoj spolno prenosivoj bolesti...:ne zna:

Phoebos Apollon
02.01.2010., 12:18
Pozdrav;
Opet problemi. Prestala bolit cista, boli druggi testis (uvijek je bio veći od drugog). Napipat ne mogu ništa. Više ne znam što ću radit. Nikakav drugi
simptom osim neke lagane boli, neka težina, ne mogu ni definirat. Što ću
radit. Doktoru, ili vadit krv da vide da nije ono najgore. Strah me.
I da, možda to ima veze s fizičkom aktivnosti? Prilično sam na orbitreku i često vježbam, ali opet, osim čučnjeva i trbušnjaka, ničim ne pritišćem jajca...
Hvala na pomoći

Marko789
02.01.2010., 17:51
Već neko vrijeme osjećam bol u testisima, pogotovo u desnom. I boli me (ne uvijek, ali često) na desnoj strani, iznad penisa, do početka noge (n znam kako bih objasnio gdje se nalazi, kao na mjestu slijepog crijeva). Javlja li se bol možda zbog razvoja(imam 16 god.) ili je to neka bolest?

Boli me i nakon masturbiranja, kao da me peku

Gerontius
02.01.2010., 17:58
pod hitno doktoru!
obavezno pregled urologa, ultrazvuk i nalaze: humani korionski gonadotropin, alfa feto protein i laktat dehidrogenaza

towar
02.01.2010., 18:30
Meni ovo vuče na nekakvu upalu, s obzirom da te boli i da nisi spomenuo da ima neka palpabilna masa ili nešto u skrotumu... :ne zna:
Al dobro ti kaže @gerontius, odi urologu, on će najbolje znat...

Termination
03.01.2010., 12:07
Pozdrav;
Opet problemi. Prestala bolit cista, boli druggi testis (uvijek je bio veći od drugog). Napipat ne mogu ništa. Više ne znam što ću radit. Nikakav drugi
simptom osim neke lagane boli, neka težina, ne mogu ni definirat. Što ću
radit. Doktoru, ili vadit krv da vide da nije ono najgore. Strah me.
I da, možda to ima veze s fizičkom aktivnosti? Prilično sam na orbitreku i često vježbam, ali opet, osim čučnjeva i trbušnjaka, ničim ne pritišćem jajca...
Hvala na pomoći

Kad si posljednji put radio uzv?

Phoebos Apollon
03.01.2010., 13:49
Kad si posljednji put radio uzv?

Ultrazvuk? Prije godinu dana.

Vadio sam krv nedavno (prije mjesec dana) radi jedne operacije koju sam imao, ali nije bilo povišenih vrijednosti. Samo na dva mjesta, i to minimalno,
i nešto sitno u urinu (mislim bistrina).

Krv na markere vadio lani isto kad i ultrazvuk, bilo negdje oko 4 (0-15 je ok).

Što mi je radit.
Ne bole testisi, već ja mislim ispod dole oni kanali. Nadam se da je kakva upala ili sl, i da često sjedim na hladnom...

Strah me najgoreg, ali o tom ne razmišljam puno. Sutra ću poć po uputnicu za vadit krv na markere (ili kako se to već zove), pa dalje u urologa, ako je već potrebno, a nadam se da neće...

Ova cista epididimisa više ne boli, iako je od nje sve počelo prije 5-6 dana.
Dosta je teško registrirat bol...

A ikakvih čudnih stvari ne mogu napipat osim da je testis veći od drugoga, iako je uvijek bio, sad mi izgleda malo veći.

A Marko, ti hitno u urologa. I mene je bilo strah lani kad sam išao, ali to ti je čas posla, a riješe te sumnji i straha (ili pak saznaš da imaš cistu kao i ja)...

cbr1
03.01.2010., 17:54
ispričavam se unaprijed na malo glupom pitanju ali nemam baš previše iskustva s posjetama doktora.

opipao sam kvržicu na vrhu desnog testisa (u području epididymidis-a - neznam, valjda, tak piše u guglu)

zanima me koja je procedura kad želim k urologu na pregled? da li moram prvo općem liječniku na pregled i po uputnicu ili mogu lijepo otići u bolnicu i tražiti pregled. što se tiće privatnih klinika koliko bi me koštao pregled? :ne zna:

Termination
03.01.2010., 18:38
Ultrazvuk? Prije godinu dana.

Vadio sam krv nedavno (prije mjesec dana) radi jedne operacije koju sam imao, ali nije bilo povišenih vrijednosti. Samo na dva mjesta, i to minimalno,
i nešto sitno u urinu (mislim bistrina).

Krv na markere vadio lani isto kad i ultrazvuk, bilo negdje oko 4 (0-15 je ok).

Što mi je radit.
Ne bole testisi, već ja mislim ispod dole oni kanali. Nadam se da je kakva upala ili sl, i da često sjedim na hladnom...

Strah me najgoreg, ali o tom ne razmišljam puno. Sutra ću poć po uputnicu za vadit krv na markere (ili kako se to već zove), pa dalje u urologa, ako je već potrebno, a nadam se da neće...

Ova cista epididimisa više ne boli, iako je od nje sve počelo prije 5-6 dana.
Dosta je teško registrirat bol...

A ikakvih čudnih stvari ne mogu napipat osim da je testis veći od drugoga, iako je uvijek bio, sad mi izgleda malo veći.

A Marko, ti hitno u urologa. I mene je bilo strah lani kad sam išao, ali to ti je čas posla, a riješe te sumnji i straha (ili pak saznaš da imaš cistu kao i ja)...

A otiđi opet kod liječnika i urologa pa vidi s njima što ti je činiti. Nemoj odmah paničariti, jer bol može imati više uzroka, ali za svaku sigurnost i za mirnu savjest provjeri. Ništa te ne košta. Bitnije je da ponoviš ultrazvuk jer markeri ne moraju uvijek biti pouzdani i uglavnom pomažu kod tipizacije bolesti. Ultrazvuk jasno pokazuje postoje li kakve tvorbe. Hrabro naprijed i ne boj se.

ispričavam se unaprijed na malo glupom pitanju ali nemam baš previše iskustva s posjetama doktora.

opipao sam kvržicu na vrhu desnog testisa (u području epididymidis-a - neznam, valjda, tak piše u guglu)

zanima me koja je procedura kad želim k urologu na pregled? da li moram prvo općem liječniku na pregled i po uputnicu ili mogu lijepo otići u bolnicu i tražiti pregled. što se tiće privatnih klinika koliko bi me koštao pregled? :ne zna:

Epididimis se nalazi odozdol. Moraš otići kod svog liječnika po uputnicu za urologa. On će ručno pregledati (opipati) testise te će zatražiti ultrazvuk i markere. Za to ćeš opet trebati uputnice od svog liječnika. Za markere nećeš dugo čekati ni u javnim bolnicama, a za ultrazvuk u privatnim klinikama... pa vjerojatno nekih 200 kn.

Umpah-Pah
04.01.2010., 00:18
Epididimis se nalazi odozdol. Moraš otići kod svog liječnika po uputnicu za urologa. On će ručno pregledati (opipati) testise te će zatražiti ultrazvuk i markere. Za to ćeš opet trebati uputnice od svog liječnika. Za markere nećeš dugo čekati ni u javnim bolnicama, a za ultrazvuk u privatnim klinikama... pa vjerojatno nekih 200 kn.

Ja sam isto napipao kvržicu odozdola. Napipavam je već godinama tu i tamo na desnom testisu, dok na lijevom je napipam ali je mnogo manja. Ne bih se tu javljao da me nisu počeli boliti testisi i donji dio trbuha unazad dva dana.

šta da radim. Ići ću doktoru, ali .... jel to opasno? :eek:

Phoebos Apollon
04.01.2010., 09:34
Doktoru moraš poć, svakako. Riješit će te sumnji. Kvržice nisu tu za ukras, nego ukazuju na neki problem. I ja sam napipao lani malo veću lopticu, pa ispala cista.

No dobro, doktoru što prije.

Što se tiče onoga moga, prepao sam se. Nije na testisima. Boli me između noga, gore gdje se spajaju, prije testisa, samo sam se ja prepao ko grlica i odmah pomislio
najgore. Sad to više nije stvar urologa?
Boli me i danas, manje, predvečer malo više.
E sad, o čemu je riječ ne znam.
Možda o ovim kanalima koji vode iz testisa?
Sutra sam kod dr. opće prakse pa ćemo popričat.
Možda je to stvar mojih fizičkih akt. pa sam kakve mišiće ili sl. oštetio... Pitaj Boga, ali testisi nisu, 95%

cbr1
04.01.2010., 19:17
evo ja bio danas kod doktora opće medicine. opipao i reko da je ta kvržica na desnom testisu vrlo vjerojatno zadebljanje krvne žile za što posoji stručni naziv (nekako na v) i navodno niti je opasno niti se toga mogu rješiti. svejedno sam poslan na ultrazvuk koji se treba telefonski zakazati i čeka se nekih mjesec dana.

u privatnoj klinici cijena ultrazvuka je 200-300kn i vjerujem da se odmah dođe na red ali budući da mi je doktor rekao da nije hitno odlučio sam otići u javnu kliniku.

sutra ću rezervirati termin pa ukoliko nekoga zanima koliko se ćeka mogu ovdje postati.

ohnoez
05.01.2010., 10:08
Dobro jutro forumasi i forumasice,naime imam jedan problem,pojavile su mi se crvene fleke na glavi penisa,i kozica oko glavica mi je naotekla pa je ne mogu povuci i ponekad me zasvrbi.Da li mozda netko zna sta bi to moglo biti,doista me zanima jer radim po citave dane do 12tog,i ne mogu otici do doktora osim ako nije nesto hitno.
Hvala na brzim odgovorima

Ivanicapeca
05.01.2010., 10:24
Dobro jutro forumasi i forumasice,naime imam jedan problem,pojavile su mi se crvene fleke na glavi penisa,i kozica oko glavica mi je naotekla pa je ne mogu povuci i ponekad me zasvrbi.Da li mozda netko zna sta bi to moglo biti,doista me zanima jer radim po citave dane do 12tog,i ne mogu otici do doktora osim ako nije nesto hitno.
Hvala na brzim odgovorima

Imaš gljivice, najvjerojatnije. Ti i djevojka bi se trebali liječiti i apstinirati od sexa dok ne završite s terapijom.
Morat ćeš kod liječnika po recept za mast.

FCPhoto
06.01.2010., 23:37
Citao sam na ovome forumu sve teme vezane uz testise ali nisam bas nasao previse pomoci...

Ovako, testisi su mi iste velicine(bar po dodiru) ali dosta jako vise, pogotovo lijevi.... zaanima me jeli normalno da testisi toliko puno vise(kad nisu stegnuti...) I velika je vidljiva razlika da lijevi testis puno vise visi... Zanima me jeli normalno da je mosnja toliko opustena i da testisi puno vise..... MOLIM vas za pomoc

don86
07.01.2010., 18:27
pozdrav
eto u zadnje vrijeme sam se malo informirao o spolnim bolestima vidio sam da većina imaju iste simptome pa me to malo zbunilo. prije sam znao imat bolove pri mokrenju,ponekad iscjedak i svrbež(to je i partnerica osječala pa je kod ginekologa ustanovila da se radi o gljivicama,to smo izliječili al me još brine ovo ostalo). To mi se već mjesecima nije pojavljivalo (osim svrbeža) pa me zanima ako je netko imao slična iskustva da li imam razloga za zabrinutost. htio sam ić na pregled ali sam vidio da je dosta skup a trenutno nisam u mogućnosti to platit,da li postoji kakav pregled preko uputnice ili tako nešto? hvala

quiet
08.01.2010., 00:38
ovako, prije oko 2mj. pojavila mi se na penisu na glavicu (na dnu glavica) jedna mala bijela fleka, a u sredini kao da je bila i mikro-malena crvena tockica (koja se cesto uopce ne vidi, npr. zadnje vrijeme). ta fleka uopce nije izbocena, niti je koza tamo suha niti hrapava, niti me boli, pece, svrbi.... nista!
nekada se vidi a nekada se vidi jedva jedvice!

nisam imao nezasticene spolne odnose, bilo je mozda nekakvog jako kratkog genitalnog kontaka (za vrijeme predigre) s mojom curom ali ona nema nikakvih simptoma niti anomalijA.

kod doktora sam bio i nakon sta sam mu sve opisao nije niti pogledao nego je rekao ma to je neka oteklina od agresivnijeg seksa ili masturbacije i dao mi nekakv neutralni sapun da s time perem....al nije nis pomoglo. mislio sam da su mozda gljive pa sam uzeo canesten, al nije se nista promjenilo.

moze neko misljenje dok ne budem u mogucnosti otici doktoru....sto nece biti tako skoro posto cu biti u inozemstvu gdje bas i nemam pristup ljecnickoj skrbi.

puno vam hvala

Marko789
08.01.2010., 01:46
Citao sam na ovome forumu sve teme vezane uz testise ali nisam bas nasao previse pomoci...

Ovako, testisi su mi iste velicine(bar po dodiru) ali dosta jako vise, pogotovo lijevi.... zaanima me jeli normalno da testisi toliko puno vise(kad nisu stegnuti...) I velika je vidljiva razlika da lijevi testis puno vise visi... Zanima me jeli normalno da je mosnja toliko opustena i da testisi puno vise..... MOLIM vas za pomoc

sad ja ne znam kolko je tebi to opušteno. ali normalno je da jedan testis više visi nego drugi.

tibor_zg
08.01.2010., 23:37
Prije otprilike dvije godine pojavilo mi se crvenilo na glaviću penisa i postavljena je dijagnoza Lichen sclerosus et atr. in obs. Inače sam obrezan. To crvenilo je uglavnom u području oko veze kožice i glavića s donje strane penisa. Puca i krvari kod spolnog odnosa tako da su mi odnosi postali nemogući. Nakon terapije kortikosteroidima malo se smiri ali se već tjedan dana poslije terapije sve vraća na staro. Bris uretre je bio uredan, mikrobiološki nalaz urina i ejakulata uredan, EIA antitreponemski test negativan, HSV 1 i HSV 2 - DNA u regiji glikoproteina D metodom PCR nije dokazana.
Isprobao sam mnoge masti i ništa nije pomoglo. Sad sam već očajan jer razni dermatolozi postavljaju različita mišljenja ali rješenja nema. Zadnje je da me dermatolog šalje na biopsiju glavića kako bi se isključilo postojanje kancerogenih stanica.
Molio bih sve one koji su imali sličan problem da mi daju savjet što su oni radili i kako su se riješili ovog problema.

artemida777
11.01.2010., 13:38
pozzz, ako moze netko odgovorit......pojavila mi se kvržica/kuglica na dnu korijena penisa iznad testisa ispod koze ( dakle ne na testisima ), osjeti se na dodir, velika jedno 2 mm....ne boli nista, niti imam ikakvih problema, sta bi to moglo bit i jeli ista opasno?

12345
11.01.2010., 22:26
naišao sam na ovu stranicu nedavno, pošto i ja imam sličnih problema, pa me zanima od tvoje strane uro-log, jer mi se čini da imaš najprofesionalnije mišljenje :D dal mi možeš odg. na ovo pitanje/pitanja!
imam 18 god i kad mi penis nije u erekciji mogu provući kožicu preko glavića, a kad nije mogu samo do pol glavića jer mi je mislim onaj gornji završni dio kožice sužen...usto normalno obavljam nuždu i sve, ne boli me kad masturbiram...
i još jedna stvar...frenulum mi je kratak, bar mislim jer dok povučem kožicu dolje, onda mi vuče cijeli glavić prema dolje, neznam kako da to bolje objasnim, nadam se da me razumiješ i da ćeš mi moći odgovoriti u čemu je problem i kaj da napravim....
unaprijed hvala :)

Uro-log
12.01.2010., 19:41
naišao sam na ovu stranicu nedavno, pošto i ja imam sličnih problema, pa me zanima od tvoje strane uro-log, jer mi se čini da imaš najprofesionalnije mišljenje :D dal mi možeš odg. na ovo pitanje/pitanja!
imam 18 god i kad mi penis nije u erekciji mogu provući kožicu preko glavića, a kad nije mogu samo do pol glavića jer mi je mislim onaj gornji završni dio kožice sužen...usto normalno obavljam nuždu i sve, ne boli me kad masturbiram...
i još jedna stvar...frenulum mi je kratak, bar mislim jer dok povučem kožicu dolje, onda mi vuče cijeli glavić prema dolje, neznam kako da to bolje objasnim, nadam se da me razumiješ i da ćeš mi moći odgovoriti u čemu je problem i kaj da napravim....
unaprijed hvala :)

Dakle imaš fimozu i kratki frenulum. Sve se može operirati u istom aktu u lokalnoj anesteziji kako je već ovdje opisano.

Uro-log
12.01.2010., 19:43
Prije otprilike dvije godine pojavilo mi se crvenilo na glaviću penisa i postavljena je dijagnoza Lichen sclerosus et atr. in obs. Inače sam obrezan. To crvenilo je uglavnom u području oko veze kožice i glavića s donje strane penisa. Puca i krvari kod spolnog odnosa tako da su mi odnosi postali nemogući. Nakon terapije kortikosteroidima malo se smiri ali se već tjedan dana poslije terapije sve vraća na staro. Bris uretre je bio uredan, mikrobiološki nalaz urina i ejakulata uredan, EIA antitreponemski test negativan, HSV 1 i HSV 2 - DNA u regiji glikoproteina D metodom PCR nije dokazana.
Isprobao sam mnoge masti i ništa nije pomoglo. Sad sam već očajan jer razni dermatolozi postavljaju različita mišljenja ali rješenja nema. Zadnje je da me dermatolog šalje na biopsiju glavića kako bi se isključilo postojanje kancerogenih stanica.
Molio bih sve one koji su imali sličan problem da mi daju savjet što su oni radili i kako su se riješili ovog problema.

Svakako se javiti urologu i učiniti biopsiju jer lichen u douše malom broju bolesnika , ali može preći u karcinom.

crohunk24
14.01.2010., 13:09
Bok! Jutros idem piskit i zamjetim mali pristic na glavicu penisa, ko da je gnojan il sl. do njega jos jedan takav manji, pred koji dan mi bio protisak u ljevom testisu al to moze bit i posljedica upale prostate koju vec duze vrijeme imam. Zaltio se odmah do doktorice opce prakse i prepisala mi HERPLEX mast te rakla da mazem to 7 dana i to je to. Ima raxloga za brigu? U ejakulatu i brisu nemam bakterija

drapetis
15.01.2010., 18:29
imam jedan problem.vec nekoliko puta kozica penisa i koza oko nega je mnogo crvena,suha i se ljusti.i za nekoliko dana prodje crvenilo sve je u normala ali opet se pojavi.imam normalni seksualni odnosi,ne osecam nikakve bolovi,jednostavno koza penisa i 2sm oko nega je mnogo crvena.zna li neko o cemu se radi?

Medeni
16.01.2010., 13:37
imam jedan problem.vec nekoliko puta kozica penisa i koza oko nega je mnogo crvena,suha i se ljusti.i za nekoliko dana prodje crvenilo sve je u normala ali opet se pojavi.imam normalni seksualni odnosi,ne osecam nikakve bolovi,jednostavno koza penisa i 2sm oko nega je mnogo crvena.zna li neko o cemu se radi?

higijena? alergija?

Tonny
22.01.2010., 12:26
imam problem... preko noći mi se pojavila ova crvena točka na penisu veličine negdje 5mm... pomoć...? uklonjen attachment sa slikom spolovila
također već neko vrijeme imam ovu "kao" smeđu točku s udubinom ....
molim pomoć...
hvala

Tonny
22.01.2010., 12:48
evo i druga slika
uklonjen link
hvala

onajtamodesno
22.01.2010., 12:56
ljudi imam male crvene točkice na glaviću penisa i kao neke plikove malo na kožici odma pri vrhu uz glavić te crvenilo same kožice!!može pomoć??

Medeni
22.01.2010., 14:22
evo i druga slika
uklonjen link
hvala

meni to izgleda kao podljev krvi, ali mi je čudno!

Medeni
22.01.2010., 14:23
ljudi imam male crvene točkice na glaviću penisa i kao neke plikove malo na kožici odma pri vrhu uz glavić te crvenilo same kožice!!može pomoć??

vau, fakat ti možemo pomoći, a da ne znamo ni kako izgleda!:rolleyes:

hopacupa2
22.01.2010., 21:08
Pozz. svima

Pozz ljudi sam da kazem mozda nekom pomogne isto.
Rijesio sam se crvene "fleke" na glavicu, Urologinja mi je dala kremu
Lotriderm 15mg. i otopinu Acidi borici 3%. Upute: staviti oblogu na 15 minuta
te tanko namazati Lotriderm-om nakon tocno 5 dana crvenilo je nestalo
i stoga joj jako zahvaljujem

1N7RUD3R
23.01.2010., 02:04
Imam 1 pitanje.
Naime radi se o tome da mi je izgleda frenulum kratak (evo slike sa neta):
uklonjen link

Ja nemam problema sa prevlacenjem kozice preko glave penisa, ali
kada mi je penis dignut i kada prevucem kozicu preko glavica, onda
mi je kao glavic zategnut, kao da me zulja malo, i kozica mi se stalno vraca nazad preko glavice, ne moze da ostane ispod njega dok drk*m....
Jel ti normalno ili.... ??
Da li to ima kakve veze posto nisam jos imao sexualnih odnosa, mozda ce se tokom prvog sexa promjenit to..... ??? hvala.

Luminat23
23.01.2010., 03:36
Pozdrav svima....evo jako mi je nezgodno ali ipak nadam se da ce mi netko pomoc da dokucim o cem se radi...naime vec neko duze vrijeme imam kao neku alergisku reakciju koze ili nesto po preponama...prilozio sam sliku pa nadam se da ce netko mi pomoc...imam svrab u korijenu penisa i ove tamne tvorevine ne svrbe i ne bole cak je na njima na dodir tup osjecaj kao da je sve utrnuto....takodje koza je suha i ispucala na tim mrljama....molim za pomoc ako neko da naslutit uopste o cem se radi...:confused:....prije toga nisam imao sexualne odnose nekih 4-5 mijeseci i ono na sta ja sumnjam jeste da je rijec o nekoj vrsti gljivica....pls hlp...

uklonjen link

nepoznati--
23.01.2010., 04:43
Pozdrav svima.
Maloprije sam otkrio čudnu kvržicu na doljnjem dijelu desnoga testisa, kvržica se nalazi na koži, a ne unutar testisa. Do sada nisam primjetio nekakve simptome koji bi upućivali na ono najgore, premda naravno može biti da sam ih jednostavno previdio. Otkada sam napipao kvržicu ne mogu spavati, a toliko me je to otkriće šokiralo da mi je srce počelo ubrzano raditi, povećao mi se tlak i samo pukom srećom nisam pao u nesvijest.

Naravno da ću ići kod urologa, samo nažalost subota je, probati ću otići na Hitnu, ali opet je pitanje koliko ću morati čekati za prvi pregled. Molio bih upućene da mi napišu sve moguće bolesti ili poremećaji kojih bi ta kvržica mogla biti simptom, kako bih barem imao uvid u ono što me eventualno čeka. (i da bih se malo primirio, jer neizvjesnot je ono što me najviše živcira)

Medeni
23.01.2010., 16:48
Pozdrav svima....evo jako mi je nezgodno ali ipak nadam se da ce mi netko pomoc da dokucim o cem se radi...naime vec neko duze vrijeme imam kao neku alergisku reakciju koze ili nesto po preponama...prilozio sam sliku pa nadam se da ce netko mi pomoc...imam svrab u korijenu penisa i ove tamne tvorevine ne svrbe i ne bole cak je na njima na dodir tup osjecaj kao da je sve utrnuto....takodje koza je suha i ispucala na tim mrljama....molim za pomoc ako neko da naslutit uopste o cem se radi...:confused:....prije toga nisam imao sexualne odnose nekih 4-5 mijeseci i ono na sta ja sumnjam jeste da je rijec o nekoj vrsti gljivica....pls hlp...

uklonjen link

po meni ovo crveno ti je od znojenja (zvuči glupo ali je, može biti između bedara kao kod tebe, može ispod pazuha) i trebal ići doktorici da ti da neku mast!

Medeni
23.01.2010., 16:50
Pozdrav svima.
Maloprije sam otkrio čudnu kvržicu na doljnjem dijelu desnoga testisa, kvržica se nalazi na koži, a ne unutar testisa. Do sada nisam primjetio nekakve simptome koji bi upućivali na ono najgore, premda naravno može biti da sam ih jednostavno previdio. Otkada sam napipao kvržicu ne mogu spavati, a toliko me je to otkriće šokiralo da mi je srce počelo ubrzano raditi, povećao mi se tlak i samo pukom srećom nisam pao u nesvijest.

Naravno da ću ići kod urologa, samo nažalost subota je, probati ću otići na Hitnu, ali opet je pitanje koliko ću morati čekati za prvi pregled. Molio bih upućene da mi napišu sve moguće bolesti ili poremećaji kojih bi ta kvržica mogla biti simptom, kako bih barem imao uvid u ono što me eventualno čeka. (i da bih se malo primirio, jer neizvjesnot je ono što me najviše živcira)

prva asocijacija proširena vena, ali...

Luminat23
24.01.2010., 00:52
po meni ovo crveno ti je od znojenja (zvuči glupo ali je, može biti između bedara kao kod tebe, može ispod pazuha) i trebal ići doktorici da ti da neku mast!

A je moze kod doktora:lol: e iskreno se nadam da je samo to...tako mi je neugodno ic pred doktora radi ove gluposti...inace sto se tice zdravlja zadnji pet godina nisam imao prehlade a ne sta drugo i sad mi ovo s...be prosijek:ne zna:

Care iskreno se nadam da je to, a i ja sumnjam da je posto imam glupu naviku nosit sorceve bez iceg ispod pa sam mozda dobio neku alergiju ili upalu koze...takodje je mozda alergija na materijal od donjeg vesa...daj boze samo da nije sta gore kakva bolest:s:s

Medeni
24.01.2010., 15:53
A je moze kod doktora:lol: e iskreno se nadam da je samo to...tako mi je neugodno ic pred doktora radi ove gluposti...inace sto se tice zdravlja zadnji pet godina nisam imao prehlade a ne sta drugo i sad mi ovo s...be prosijek:ne zna:

Care iskreno se nadam da je to, a i ja sumnjam da je posto imam glupu naviku nosit sorceve bez iceg ispod pa sam mozda dobio neku alergiju ili upalu koze...takodje je mozda alergija na materijal od donjeg vesa...daj boze samo da nije sta gore kakva bolest:s:s

sicher nije nekakva koam bolest a i sumnjam da je alergija od donjeg rublja! to su ti fleke od znojenja + bakterije normalno prisutne na koži!

barcelona24
25.01.2010., 22:35
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

kao što vidite na slici, kada je spušten, normalno navučem koižicu preko glavića, ali penis ipak ostaje malo zategnut, jer je kožica samim vrškom spojena s glavićem.

U erekciji također normalno navučem kožicu, ali tek toliko da glavić izađe van, jer kako sam već rekao pošto je taj dio spojen, dalje ne ide, iako ima još kožice...i bojim se jače povući, a užitak nije potpun s djevojkom, jer sam stalno u grču zbog toga, a i zna zabolit...

zanima ma me, di li je sve ok, tj jeli to tako treba biti? ...il imam prekratak taj frenulum i trebam otić to caknut....

Hvala na ozbiljnim odgovorima unaprijed

barcelona24
25.01.2010., 22:37
prva i treća fotografija su kad je u erekciji ,a ova druga kad je spušten, ndama seda ćete skužit...hvala

ducy18vk
25.01.2010., 23:36
Da vas pitam imam jedan prištić na penisu..ali bas prištić imam i problema kod lica...prištić znam odakle mi i kako sam dobio...Smijem li namazati jednom kremom koju koristim na lice protiv upaljenih pristeva ..hvala

Finger777
26.01.2010., 14:25
Imam i ja jedno pitanje.

Nisam nikad prije obracao paznju, a kad vidim kakvih sve stvari ima uhvati me "panika" da i ja imam neki problem. :rolleyes:

Naime, s donje strane penisa imam smeđu crtu. Gore na kozici se ona u potpunosti stanji i ide u neku krivulju.

Sad ne znam jel to normalno ili nesto nije u redu. :rolleyes:
Unaprijed hvala.

Poluplave okice
26.01.2010., 14:32
sicher nije nekakva koam bolest a i sumnjam da je alergija od donjeg rublja! to su ti fleke od znojenja + bakterije normalno prisutne na koži!

tocno to.
@Luminat23 tako da si odi sto prije doktoru da dobis kremu jer to ti se moze samo siriti, samo od sebe nece nestati.
i to ti nije blesav razlog za otici dr. bez brige :top:

Medeni
26.01.2010., 15:09
Imam i ja jedno pitanje.

Nisam nikad prije obracao paznju, a kad vidim kakvih sve stvari ima uhvati me "panika" da i ja imam neki problem. :rolleyes:

Naime, s donje strane penisa imam smeđu crtu. Gore na kozici se ona u potpunosti stanji i ide u neku krivulju.

Sad ne znam jel to normalno ili nesto nije u redu. :rolleyes:
Unaprijed hvala.

slika?

Medeni
26.01.2010., 15:10
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
kao što vidite na slici, kada je spušten, normalno navučem koižicu preko glavića, ali penis ipak ostaje malo zategnut, jer je kožica samim vrškom spojena s glavićem.

U erekciji također normalno navučem kožicu, ali tek toliko da glavić izađe van, jer kako sam već rekao pošto je taj dio spojen, dalje ne ide, iako ima još kožice...i bojim se jače povući, a užitak nije potpun s djevojkom, jer sam stalno u grču zbog toga, a i zna zabolit...

zanima ma me, di li je sve ok, tj jeli to tako treba biti? ...il imam prekratak taj frenulum i trebam otić to caknut....

Hvala na ozbiljnim odgovorima unaprijed

imam filing (ovak po slikama) da ti je frenulum malo prekratki!

Medeni
26.01.2010., 15:11
Da vas pitam imam jedan prištić na penisu..ali bas prištić imam i problema kod lica...prištić znam odakle mi i kako sam dobio...Smijem li namazati jednom kremom koju koristim na lice protiv upaljenih pristeva ..hvala

ne, ak ne želiš riskirati nekakvo crvenilo! jer ono je krema za kožu, a ovo je penis!

Medeni
26.01.2010., 15:12
i opet napominjem, forumaši uvijek rado pomažu, ali ak već tražite savjet dajte stavite sliku!!! jer na pitanje tipa "Imam nešto na penisu" zaista odgovor neće dobiti!

Finger777
26.01.2010., 15:28
slika?

Bas nisam u prilici, ali pokusat cu.

rass
26.01.2010., 15:36
Quote:
zvonac_1 kaže: Pogledaj post
Šit,kaj to znaći da mi prijeti tumor,nakon par godina nošenja uskih bokserica.Ma one široke bokserice nemrem ih zmislit,nit se u njima ne osjećam lagodno,onda su mi testisi nekak,"napeti",jednostavno nije mi ugodno u njima,ove uže su ugodne za nosit i odgovaraju mi..
Ne prijeti ti tumor. Nije dokazano da vrsta gaća ima veze s incidencijom. Rizični faktori su nespušteni testisi , operacijom spušteni testisi u djetinjstvu, genetsko opterećenje...ali ne i vrsta gaća.

Pozdrav,

Mislim da sam kao klinac (6 godina) bio na operaciji radi spustanja testisa...uro-log je naveo da je to jedan od rizicnih faktora...zanima me dali da odem kod doktora na pregled onako radi prevencije.

Hvala

Finger777
26.01.2010., 18:13
Ako se netko misli da razumije u cemu je problem, ili nije siguran neka mi posalje PP, pa cu mu poslati sliku.
Ne znam da li je dopusteno stavljati takve slike na forum.

ducy18vk
26.01.2010., 20:44
hvala na savjetu...sto se tice finger te crte mislim da i ja to imam...reko bi da je to normalno..:D

dr.Mika
26.01.2010., 21:42
Ljudi prije svega doktor kad on da svoje cjenjeno misljenje onda majka priroda.

Finger777
26.01.2010., 21:56
hvala na savjetu...sto se tice finger te crte mislim da i ja to imam...reko bi da je to normalno..:D

Onda dobro. :)
Jos samo da cujem koje misljenje, pa da budem 100% siguran. :)

Medeni
26.01.2010., 23:38
mislim da je to skroz normalno! nema razloge za brigu!

Finger777
27.01.2010., 00:28
mislim da je to skroz normalno! nema razloge za brigu!

Hvala. :)

mat4
27.01.2010., 01:07
pomagajte
iman problem taj sta mi je kozica zaljepljena za glavic

uklonjen link
i nekak kontam kad bi otisao u urologa da mi odvoji to sranje da bi mi se mogo jos produzit jer ga to koci!

Medeni
27.01.2010., 01:25
pomagajte
iman problem taj sta mi je kozica zaljepljena za glavic

uklonjen link

i nekak kontam kad bi otisao u urologa da mi odvoji to sranje da bi mi se mogo jos produzit jer ga to koci!

:confused: po meni je sve ok! a ovo o produženju žali bože komentiranja!

Phoebos Apollon
30.01.2010., 14:21
Pozdrav;
Evo naručio sam se na uzv.
Bol je prestala, ali boli stomak, i navečer probadaju pluća.
I jajca su nekako otvrdnula. Sve to vuče na jednu stvar...
Hoću li čekat termin koji je za 20-ak dana, ili da odem odmah
hitno kod doktora, izvadim krv i ostalo.
Jako sam prepadnut, ali se nadam da će sve biti ok... Da je
ovo lažni alarm...

LostForever
31.01.2010., 15:15
Kad sam bio na sistematskim pregledima u školi (5. i 8. osnovne, 1. srednje), doktori su mi uvijek rekli da moram ići kod urologa zbog kožice jer je nikad nisam mogao prevući preko glavića... govorili su mi da mi se može nešto strašno dogoditi ako to ne napravim... ali mene je bilo sram pričati s bilo kim o tome i odgađao sam... nakon svakog sistematskog kad sam mami rekao što su mi rekli, ona je rekla nešto "da, moramo to jednom napravit, kad dođu praznici...", ali to se zaboravilo i na posljetku, bio sam i na sistematskom za vojsku i tamo su mi čini mi se isto to rekli. Čuo sam da postoje muškarci koji su obrezani i koji nisu, pa sam pomislio "ok, ako ih i ma toliko neobrezanih, onda mogu i ja živjeti s tim. Nema potrebe za obrezivanjem" Ali muči me svejedno, jer me često peče poslije mokrenja i teško mi se pomokrit do kraja, i ako ga obrišem, poslije se opet namoči... Što da radim?

Medeni
31.01.2010., 17:22
Kad sam bio na sistematskim pregledima u školi (5. i 8. osnovne, 1. srednje), doktori su mi uvijek rekli da moram ići kod urologa zbog kožice jer je nikad nisam mogao prevući preko glavića... govorili su mi da mi se može nešto strašno dogoditi ako to ne napravim... ali mene je bilo sram pričati s bilo kim o tome i odgađao sam... nakon svakog sistematskog kad sam mami rekao što su mi rekli, ona je rekla nešto "da, moramo to jednom napravit, kad dođu praznici...", ali to se zaboravilo i na posljetku, bio sam i na sistematskom za vojsku i tamo su mi čini mi se isto to rekli. Čuo sam da postoje muškarci koji su obrezani i koji nisu, pa sam pomislio "ok, ako ih i ma toliko neobrezanih, onda mogu i ja živjeti s tim. Nema potrebe za obrezivanjem" Ali muči me svejedno, jer me često peče poslije mokrenja i teško mi se pomokrit do kraja, i ako ga obrišem, poslije se opet namoči... Što da radim?

a da odeš na obrezivanje konačno?!

mercator234
31.01.2010., 23:57
Ovako navedena dvopigmentna mrlja(vidljivo na slici) datira od 2004 godine...neznam točno otkud mi...2006 sam davao na transfuziologiji krv..rekli su da nemam AIDS, hepatitis b i c i sifilis...dr.dermatovenerologije mi je lani rekla da pratimo stanje sa ovim tj da po njoj nema potrebe išta dirati samo da pratimo stanje sa ovom dvopigmentnom mrljom od 2mm..problem je što ovo ovako stoji i po godinu dana..i onda recimo pri malo "žešćem" sexu pukne...i tada treba 1/2 godine da opet zacijeli..nema krvi, nikakve tekućine...jednostavno je tu i živcirama me.otići ću uskoro na pregled ali zanima me jel tko imao ovakve probleme?..i da ponekad osjećam preosjetljivost ovog dijela glavića penisa, čak i dalje kroz nogu do pete....hmmm:ne zna:

uklanjanje attachmenta sa slikom spolovila

Gjuro007
01.02.2010., 13:27
Dragi moji,

Imam par pitanja, znam da ima puno tema o tome. Al me konkretno zanima HPV, "frendica" mi dosla i rekla da ima HPV i da moram ic urologu. Jel meni moze sta biti? Nemam nikakvih znakova sve je normalno, nista ne pece, nista nema, sve super :)

Jel moram ic?
Jel se moze kako to "sprijecit" da ako spavam s nekom drugom osobom ta osoba ne dobije? i slicno?

Please info.

I molim Vas koji je najbolji urolog/ica u ZG? :)

Hvala :)

Medeni
01.02.2010., 23:17
Dragi moji,

Imam par pitanja, znam da ima puno tema o tome. Al me konkretno zanima HPV, "frendica" mi dosla i rekla da ima HPV i da moram ic urologu. Jel meni moze sta biti? Nemam nikakvih znakova sve je normalno, nista ne pece, nista nema, sve super :)

Jel moram ic?
Jel se moze kako to "sprijecit" da ako spavam s nekom drugom osobom ta osoba ne dobije? i slicno?

Please info.

I molim Vas koji je najbolji urolog/ica u ZG? :)

Hvala :)

ti mora da se šališ!!!:confused::eek:

Gjuro007
02.02.2010., 10:11
Jel se moze dobit odgovor na pitanje bez glupih komentara ako je moguce?
Znam da ce te osoba dobit to, al pise da ni kondom ne pomaze, plus krivo sam napisao, znaci zanima me ocu
ja ikad moci to izlijecit ako sam ga dobio, da mi npr zena koju cu jednog daa imati to ne dobije?

Puno hvala na odgovorima

PIPBoy 2000
02.02.2010., 10:32
Vjerojatno kasno pitam, iako ne znam, no rade li u ZG HZZO urolozi i popodne te gdje?

Najbliže mi je onaj veliki DZ u Sigetu (ne znam ima li tamo urolog), il' da odem na Rebro ili gdje već. Ne znam jel' na Zaraznoj imaju urologa, znam da ima dijagnostika.

PIPBoy 2000
02.02.2010., 20:31
Vjerojatno kasno pitam, iako ne znam, no rade li u ZG HZZO urolozi i popodne te gdje?

Najbliže mi je onaj veliki DZ u Sigetu (ne znam ima li tamo urolog), il' da odem na Rebro ili gdje već. Ne znam jel' na Zaraznoj imaju urologa, znam da ima dijagnostika.

Možete zaboraviti ovo gore. Bio na hitnoj i uz vrlo pametnu, ljubaznu te brižnu urologinju sredio preglede. :) Sutra idem još raditi briseve, kulture, itd.

Wish me luck! :top:

s.y.
02.02.2010., 23:57
Moj problem je sljedeći: Obrezan sam 29.10.2009., zbog fimoze. Sve je prošlo dobro što se tiče operacije, osim što je poslije zahvata nastao jako veliki otok (edem), rečeno mi je da je to normalno. Konci i rane su skroz zacijelile, otok se smanjio u pola, ali još uvijek je ostao dosta velik. Prilikom zadnje kontrole rečeno mi je da će se to skroz smanjiti za najviše 2-3 tjedna. Od toga je prošlo 2 mjeseca (odnosno već 3 mjeseca od samog obrezivanja), ali otok se još nije smanjio. Napomena: desna strana otoka je malo manje nateknuta od lijeve strane. Od prvog dana obrezivanja do danas penis uvijek držim u gornjem položaju. Erekcije su normalne, sexualnih odnosa poslije obrezivanja nije bilo, zbog straha od otoka na penisu.
MOJE PITANJE: Molio bih detaljniji odg. u svezi rješavanja mojeg slučaja, dali je to normalna pojava, kako se može u potpunosti rješiti moj otok, odnosno nateknuće oko penisa? Također me još zanima rješavanje malih bijelih mjehurića, koji se ponekad javljaju. Imam 20 god., unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

SLIKE:

uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

Medeni
03.02.2010., 01:40
ovi bijeli mjehurići su ti normalni! a za ovo što je nateknulo odi k doktoru!

Falco SM
03.02.2010., 12:41
Širi ti se glavić :p

Šta si morao toliko slika stavit?

dsl58
05.02.2010., 14:19
nisam uspio sve pročitati ali možete pogledati par slika pa bih htio odgovor konkretan jeli sve u redu ili!??, kad je spušten kožica ide bez problema, kad je dignut kožica također prelazi ali samo preko glavići ne dalje, u biti pogledajte slika pa odgovorite jeli ro normalno ili je potrebno poduzeti nekakve mjere, hvala!!!!
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

Medeni
06.02.2010., 12:05
nisam uspio sve pročitati ali možete pogledati par slika pa bih htio odgovor konkretan jeli sve u redu ili!??, kad je spušten kožica ide bez problema, kad je dignut kožica također prelazi ali samo preko glavići ne dalje, u biti pogledajte slika pa odgovorite jeli ro normalno ili je potrebno poduzeti nekakve mjere, hvala!!!!
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link

malo je pretamno! slabo se vidi!

PIPBoy 2000
06.02.2010., 12:56
Evo, samo da vam kažem da ti brisevi uopće nisu strašni (2 tanka i 1 deblji)... napravio bih ih opet da moram, bez beda. Kasnije bol pri pišanju traje samo jedan dan i totalno je podnošljiva.

mercator234
07.02.2010., 14:37
Ovako navedena dvopigmentna mrlja(vidljivo na slici) datira od 2004 godine...neznam točno otkud mi...2006 sam davao na transfuziologiji krv..rekli su da nemam AIDS, hepatitis b i c i sifilis...dr.dermatovenerologije mi je lani rekla da pratimo stanje sa ovim tj da po njoj nema potrebe išta dirati samo da pratimo stanje sa ovom dvopigmentnom mrljom od 2mm..problem je što ovo ovako stoji i po godinu dana..i onda recimo pri malo "žešćem" sexu pukne...i tada treba 1/2 godine da opet zacijeli..nema krvi, nikakve tekućine...jednostavno je tu i živcirama me.otići ću uskoro na pregled ali zanima me jel tko imao ovakve probleme?..i da ponekad osjećam preosjetljivost ovog dijela glavića penisa, čak i dalje kroz nogu do pete....hmmm:ne zna:
Ima li netko slične simptome???:ne zna:

Medeni
07.02.2010., 16:17
Ima li netko slične simptome???:ne zna:

odi doktoru!

pinke
07.02.2010., 23:02
pojavilo mi se nekakvo crvenilo veličine malog nokta na glaviću ispod kožice može li mi tko pomoći i reći o čemu se radi nisam imao spolni odnos higijena je dobra ako tko zna molim da mi odgovorite

subbotulin
08.02.2010., 09:50
Imam gadan problem s candidom. Vratile su se vec po neznam koji put. Mazem travocortom 4 dana + rojazol jos 10-14 dana i maknu se. I npr nakon sexa bez kondoma , opet se vrate a cura ih nema, onda nakon npr stresa, nakon antibiotika itd... Neznam vise sta da pijem/mazem a da se maknu? Dali i i ja mogu mazati tim kantarionom i cajevcem i dali mogu s domacim kantarionovim uljem jer ga imam, jer sam cuo da to trebe rade? btw one to stave na tampon , a kak da ja to izvedem ?

Medeni
08.02.2010., 14:32
pojavilo mi se nekakvo crvenilo veličine malog nokta na glaviću ispod kožice može li mi tko pomoći i reći o čemu se radi nisam imao spolni odnos higijena je dobra ako tko zna molim da mi odgovorite

slika?

Medeni
08.02.2010., 14:35
Imam gadan problem s candidom. Vratile su se vec po neznam koji put. Mazem travocortom 4 dana + rojazol jos 10-14 dana i maknu se. I npr nakon sexa bez kondoma , opet se vrate a cura ih nema, onda nakon npr stresa, nakon antibiotika itd... Neznam vise sta da pijem/mazem a da se maknu? Dali i i ja mogu mazati tim kantarionom i cajevcem i dali mogu s domacim kantarionovim uljem jer ga imam, jer sam cuo da to trebe rade? btw one to stave na tampon , a kak da ja to izvedem ?

izgleda da ti je i imunološki sustav malo oslabljen! počni piti multivitaminske tablete!

a ovo d ih "cura nema ne bi bil baš sicher, jer očito da čim imaš sex bez kondoma evo ih oept! i da gljivice su optoprne pa treba malo duži tretman!

svakako ojačaj obranu organizma!

NiveaSoft
09.02.2010., 16:58
Pozdrav ljudi :-)

Evo imam jedan problem koji možda to i nije,ali čisto da vidim s vama što vi mislite...
Naime imam nekih 10-ak madeža (8 ih je 1 do 2mm, a 2 cca 3-4mm) na penisu i 5 još u blizini,sad jel to normalno da na tako relativno malom prostoru bude takva koncentracija madeža,drugo od kada pamtim za sebe imam jedan poveći madež cca 1cm koji se ne minja,ali kako se nalazi tik do prepona onda je u toj češačkoj zoni,pa sad jel to poželjeno uklonit ili ne?
I treće baš na penisu mi se pojavljuje 1 mali mali madež i onda sam otpadne i onda se opet počne pojavljivat i tako već dosta vremena,a tamo di otpadne ostane vidljivo (doduše jako teško) da je nekad bio mali mali madež,cca ni 1.5 mm,e da li bi trebao zbog gore navedeni ''problema'' posjetiti doktora ili je sve ovo standarno i ono ok.

havala na svakom dobronamjernom savjetu :-) !!

Marek15
09.02.2010., 18:48
Pozdrav svima :)

Naime imam jedan problem na glansu kao da imam crvene točkice,ali kad ga malo rastengem te točkice se pretvore u žilice.Samo jedna se pretvori u žilicu al´na njoj se vidi kao nekakva crna sitna točkica možda zato što je odmah ispod one papule na glansu tj. onih što svi muškarci na glansu imaju..hvala unaprijed
Evo i par slikica :D
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link<-- ova je zbog slike takva
Mene ubiti zanima da li mi glans normalno izgleda hvala :))

Medeni
09.02.2010., 19:10
Pozdrav ljudi :-)

Evo imam jedan problem koji možda to i nije,ali čisto da vidim s vama što vi mislite...
Naime imam nekih 10-ak madeža (8 ih je 1 do 2mm, a 2 cca 3-4mm) na penisu i 5 još u blizini,sad jel to normalno da na tako relativno malom prostoru bude takva koncentracija madeža,drugo od kada pamtim za sebe imam jedan poveći madež cca 1cm koji se ne minja,ali kako se nalazi tik do prepona onda je u toj češačkoj zoni,pa sad jel to poželjeno uklonit ili ne?
I treće baš na penisu mi se pojavljuje 1 mali mali madež i onda sam otpadne i onda se opet počne pojavljivat i tako već dosta vremena,a tamo di otpadne ostane vidljivo (doduše jako teško) da je nekad bio mali mali madež,cca ni 1.5 mm,e da li bi trebao zbog gore navedeni ''problema'' posjetiti doktora ili je sve ovo standarno i ono ok.

havala na svakom dobronamjernom savjetu :-) !!

slika?

Medeni
09.02.2010., 19:11
Pozdrav svima :)

Naime imam jedan problem na glansu kao da imam crvene točkice,ali kad ga malo rastengem te točkice se pretvore u žilice.Samo jedna se pretvori u žilicu al´na njoj se vidi kao nekakva crna sitna točkica možda zato što je odmah ispod one papule na glansu tj. onih što svi muškarci na glansu imaju..hvala unaprijed
Evo i par slikica :D
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link<-- ova je zbog slike takva
Mene ubiti zanima da li mi glans normalno izgleda hvala :))

slike su male mutne! meni se čini sve ok!

Marek15
09.02.2010., 19:42
slike su male mutne! meni se čini sve ok!

Hvala na brzom odgovoru,ja također mislim da mi nije ništa nego jednostavno da si previše umišljam :) Jer jednostavno bojim se da ne dobim neku bolest ili tako nešto. :)

subbotulin
09.02.2010., 22:00
izgleda da ti je i imunološki sustav malo oslabljen! počni piti multivitaminske tablete!

a ovo d ih "cura nema ne bi bil baš sicher, jer očito da čim imaš sex bez kondoma evo ih oept! i da gljivice su optoprne pa treba malo duži tretman!

svakako ojačaj obranu organizma!

Ugl eo sad sam se mazao kantarionom uz terapiju canestenom i osjetim da taj kantarion jako " grije" skoro pece, jel to mora tako ili ? hvala

X3me19
10.02.2010., 18:59
molim vas treba mi pomoc.. prije par dana pojavio mi se cudan osjecaj na rubu glavica, ali nisam siguran jel taj osjecaj unutra ili van.. taj osjecaj je vise kao neko zuljanje i nije stalno, najcesce pri erekciji.. a prije toga mi je ispod tog ruba malo kozica pukla, ali nista previse, kao mala ogrebotina je bilo i to je proslo, nisam siguran da li to ima veze.. i nakon tog osjecaja onda mi je pocelo i neko kao zarenje i peckanje ali ne nista pretjerano, i to takodjer nije stalno.. takodjer imam varikokelu u lijevom testisu koji mi je utvrdio urolog proslo ljeto..ako iko zna sta bi moglo bit neka mi pomogne pls.. ja sumnjam da nije mozda neka upala mokracne cijevi ili nes sl..

hvala unaprijed..

Medeni
11.02.2010., 02:52
molim vas treba mi pomoc.. prije par dana pojavio mi se cudan osjecaj na rubu glavica, ali nisam siguran jel taj osjecaj unutra ili van.. taj osjecaj je vise kao neko zuljanje i nije stalno, najcesce pri erekciji.. a prije toga mi je ispod tog ruba malo kozica pukla, ali nista previse, kao mala ogrebotina je bilo i to je proslo, nisam siguran da li to ima veze.. i nakon tog osjecaja onda mi je pocelo i neko kao zarenje i peckanje ali ne nista pretjerano, i to takodjer nije stalno.. takodjer imam varikokelu u lijevom testisu koji mi je utvrdio urolog proslo ljeto..ako iko zna sta bi moglo bit neka mi pomogne pls.. ja sumnjam da nije mozda neka upala mokracne cijevi ili nes sl..

hvala unaprijed..

hm, ovo s žarenjem je svakako nekakva lagana upala

variokela su proširene vene može biti opasno za plodnost i nema veze s upalom mokraćne cijevi!

a kod mastrubacije imali onda kakvih problema?

ne znam možda da daš sliku pa da se vidi dal nije nešto izvana!

uvijek je bez slike teško nešto reći!

Medeni
11.02.2010., 02:53
Ugl eo sad sam se mazao kantarionom uz terapiju canestenom i osjetim da taj kantarion jako " grije" skoro pece, jel to mora tako ili ? hvala

sumnjam da je normalno da peče, ali zaista nisam siguran! (pogledaj šta piše u kutiji o kremi)

X3me19
11.02.2010., 16:54
hm, ovo s žarenjem je svakako nekakva lagana upala

variokela su proširene vene može biti opasno za plodnost i nema veze s upalom mokraćne cijevi!

a kod mastrubacije imali onda kakvih problema?

ne znam možda da daš sliku pa da se vidi dal nije nešto izvana!

uvijek je bez slike teško nešto reći!

to za varikokele znam, nalaz spermatogram mi je bio uredan i ne pravi mi to neke probleme.

nema problema ni kod mastrubacije.

s vana nema nista, jer sam to prvo pregledao..

nadam se da je samo neka manja upala..

gospodar_samoce
11.02.2010., 23:01
dakle imam fimozu , ako ima neko savjet kod kojeg doktora da to napravim na području zg, zanimaju me cijene , sve što sam sad zvao i pitao po urologijama kažu od 1500kn do 3000- kako koja

dali itko zna dali ima gdje jeftinije ?

i još 1 pitanje (za one koje su prije obrezivanja imali spolne odnose) , dali vam je i nakon obrezivanja sex isti ili lošiji ?

mercator234
12.02.2010., 00:31
odi doktoru!

Jest ti pametan savjet..isto kao da kažeš :imam rješenje za sve probleme...i kažeš čovjeku da se opandrči jer tad sigur ga neće više mučit ono što ga je mučilo..da si čitao moj post vidio bi da sam bio kod dermatovenerologa..što znači eminentne osobe..2 puta..i opet ću...problem traje već 5,6 godina...tražim da li netko ima sličnih problema čisto da si olakšam psihu..ništa drugo:ne zna:

Medeni
12.02.2010., 11:57
Jest ti pametan savjet..isto kao da kažeš :imam rješenje za sve probleme...i kažeš čovjeku da se opandrči jer tad sigur ga neće više mučit ono što ga je mučilo..da si čitao moj post vidio bi da sam bio kod dermatovenerologa..što znači eminentne osobe..2 puta..i opet ću...problem traje već 5,6 godina...tražim da li netko ima sličnih problema čisto da si olakšam psihu..ništa drugo:ne zna:

a da promjeniš doktora?!

mercator234
14.02.2010., 10:25
a da promjeniš doktora?!

Hmmmm...mogao sam samo što je ova dr.eminentna i najpriznatija u ovom području...gledaj ja sam svjestan da se ovo može ili odrezati kirurškim putem ili paziti na to(što je vjerujte gotovo nemoguće)..e sad reckanje na "mališi" ne dolazi u obzir ..još nisam prebolio obrezivanje koje su mi radili kad sam imao 3 godine (nešto se nije dalo preko nečeg navuć :lol: )...ma to meni liči ko na nekavu ranicu..al nije to nema nikad krvi ni sluzi...jednostavno(na slici koju sam dao se loše vidi) je to nekakva dvopigmentna mrlja koja uzgred se usljed sexa ozljedi i jedan dio nje se ispupci jedno 2 mm i takostoji neko vrijeme pa otpadne...najsličnije je onim virusnim bradavicama koje imamo po tjelu manje više svi...i sad kad je počešeš ona se raskrvari i postane nešto kao ovo na mom spolovilu...al bradavica kad tad dobije bijelu boju..tj vrati se u prvobitno stanje...mada ovaj dio je stalno u uporabi pa se to ne može upoređivati...ma odem kod durgog dr.po još jedno mipljenje..ali napominjem da mi ti ne stvara nikakav problem osim preosjetljivosti ponekad..i što se pod dodirom prsta lagano osjeti..tijekom sexa ne osjećam nikakvu nelagodu...a i s obziom da je već 5,6 godina stanje isto mislim da nije neš strašno...jer ipak morate priznati koliko se "račina" nakalemimo tek kad se neka benigna izraslina "odrizala"...tako da me je malo i strah..a nije to neki problem jer se ipak radi o 2mm..pto znači da kirurg i kad bi reckao ne bi više od 5mm2 odrezao..što samo posebi nije strašno..strašno je što mi naprava ne bi bila u funkciji neko vrijeme...zar nema nitko koga je nešto slično mučilo...

CvikCvak
14.02.2010., 16:00
Evo da i ja ostavim post, znači imao sam problema sa fimozom, nisam mogao prevuči kožicu preko glavića, jedino dok je bio spušten i uz tešku muku, otišao sam kod svoje doktorice opće prakse, zatražio uputnicu, išao sam na KBC Rebro na urologiju na pregled, javiš se na šalter, gospođa te uputi gdje trebaš čekati, nakon jedno sat, sat i pol sestra me pozvala legao sam na onaj krevet, svukao se do koljena i doktor mi je bez pardona navukao kožicu skroz dolje hehe, što je bilo malo i nelagodno jel, rekao je da je izrazito pljavo unutra i da je jedino riješenje cirkumcizija, tj. obrezivanje, za higijenu i radi same penetracije kod spolnog odnosa što sam naravno i sam zaključio da je gotovo nemoguće, ukratko objasni postupak kako će biti, dali pristajete, pristajem hehe i naručiš se na šalteru za termin, te zahvate obavljaju samo četvrtkom. Dođeš kad si naručen u 12:00 sati četvrtak, opet na taj šalter, pa te upute na kirurgiju, tamo se javiš, bilo nas je par taj dan, ali ovi drugi zbog nekih drugih stvari, kvržice šta ti ja znam, ali malte ne ista sudbina, tak da smo se i u tim čudnim okolnostima i upoznali, šalili i tak hehe, javili se sestri, došao je tehničar po nas, odveo nas u operacijsku salu, ispod zemlje u podrumu negdje, osoblje je dosta ležerno, ali nadasve stručno svake pohvale i tak zezali smo se i sve, išli smo redosljedom ja sam bio drugi na redu, naravno kad je došao moj red oblio me znoj hehe, fino legneš na stol, skineš se dole, reflektori upereni u sridu, imaš opciju čak da i gledaš na zaslonu što ti rade, naravno nije mi padalo na pamet :) , došao je kirurg, lijepo se predstavio, ukratko objasnio što će raditi, bila su ih dvojca taj glavni i ovaj drugi, najgore je bilo slušati zvuk instrumenata kako udaraju, kod pripreme, kao da vilice ili žlice bacaš :) , onda prevuku ispred tebe platno na trbuhu da ne gledaš. E onda je došao red na sami postupak, očiste ga, što i boli jel ti rastegne kožicu i gura unutra natopljenu vatu i čisti, pa na anesteziju, ne jedan ubod nego bar 7-8 i to nije šala :) , u korijen penisa u krug kao kod sata hehe, a i ono što najviše boli u sam vrh, jedno 2-3 uboda boli da vam ne mogu opisati, ali dobro. Kad je počelo djelovati počeli su s radom, ne osjetiš nista bolno ali osjetiš da rade nešto, nelagodno u 3 pm hehe, na momente osjetiš bol, čak se osjetilo kruženje skalpela ili nečega ali to je tek bio mačiji kašalj :) , čak kao sa škarama da su rezali ili tak neš, naravno to nije ugodno osjećati čak i pod anestezijom tako da sam bio izrazito napet. Znači odstrane višak kožice a ono što ostane zašiju, ali doktor je sam rekao da je to veoma delikatno, radi same funkcionalnosti kasnije, a i radi estetike, same ubode iglom i nisam osjetio na gornjoj strani, a kad vuku konac osjetiš vibracije, tek kada su došli do osjetljivig dijela, ispod glavića onda je boljelo, ubodi i iglom, dosta bolno jer to je pre osjetljivo područje da bi anestezija potpuno djelovala, zahvat je trajao 40-45 min, pitao sam doktora usred jel ima kakvih komplikacija ili nečeg, veli ne sve ide najboljim redom što me i smirilo, psihički samo, bol se osjeila :) , fino kad sve završe, osjetiš ne olakšanje nego, ne znam hehe. Tehničar ga je zamotao na kraju u gazu i zaljepio čvrsto, doktor je preporučio apaurin, protiv jutarnje erekcije da šavovi ne popucaju, te nešto protiv bolova, a konci ispadnu sami nakon 3-4 tjedna, objasnio da moram mirovati, može doći do krvarenja laganog, ako bi bilo nekoh komplikacija rekao da se odmah javim na pregled i fino sam ustao na svoje noge, utrnuo sam skroz bio, može se hodati ali lagano, nije ugodan osjećaj u gaćama, mada nema neke prevelike boli više nelagoda :) , dali su mi papire, vratili su me nazad iz operacijske sale, obukao sam se i kući. Sutradan na pregled, bila je neka druga doktorica, odmotali su ga, veli sve je u redu, pohvalila je doktora da je to izvrsno obavio hehe, sestra ga je očistila zamotala i možeš doma :) . Još bi trebao na preglede ići, a u slučaju nužde odmah. Od samog prvotnog pregleda pa do kraja mogu samo reći riječi hvale za osoblje na urologiji KBC-a, doktor je bio veoma stručan u samom zahvatu, sve sa lakoćom ti objasni kasnije. A kad sam došao doma morao sam se snalaziti kod mokrenja i tako, pijem Apaurin prije spavanja da se ne bi probudio sa popucanim šavovima hehe, da spriječi jutarnju erekciju, ne u potpunosti ali pomogne, svaki dan stavim novu sterilnu gazu i čekam da zacijeli :) . Tako htio sam svoje iskustvo iznjeti možda nekome i pomogne, da znate što vas čeka, a za sve koji se mislite rugati i nemate takvih problema, molim vas bez glupih postova dalje. Jel nije nimalo ugodno, a i iz raznih razloga se može završiti dolje u podrumu KBC-a, na sličnom manjem zahvatu. Vrše i velike operacije dolje ali ovo je zahvatić spram tim, sve i svašta se odstranjuje malim i bolnim zahvatićima :) , pozdrav.

nepoznati--
15.02.2010., 12:35
Pozdrav svima.

Evo ovako, ovo sam objavio prije 3 tjedna. 7-10 dana nakon objavljivanja posta ta kvržica je nestala sama od sebe, a do tada nisam otišao kod urologa. Može li mi netko reći o čemu se tu zapravo radilo?

zvonac_1
17.02.2010., 20:18
Bil danas na pregledu u Vinogradskoj, izgleda da iam varikokelu urolog veli niš strašno da ima 80% muških, a neki čak nit neznaju da imaju.Rekel je da bi moral obavit pregled spermiogram da vidi pokretljivost spermija, u najgorem slučaju slijedi kratka operacija podvezivanje vena, kak sam ga ja shvatil uglavnom niš strašno.E sad par pitanjca, koja je procedura oko tog?Koja bolnica?I kak se kreće cijena u bolnici za taj spermiogram il u nekoj privat ordinaciji?
Ak ima ko iskustva s tim neko podjeli ovdje.tnx

luka_2910
18.02.2010., 10:09
ljudi prvo me oko glavica svrbjelo i danas kad se probum sve je bijelo,valjda mi se kozica ogulila ili sto,mollim neku pomoc samo da nejdem nikad kod doktora jer ne mogu jer sam imao nezgodicu i sav sam u gipsu,velim curi nek pogleda u ljekarnu za onu neku kremu Plymicol? :confused:

Medeni
18.02.2010., 16:29
ljudi prvo me oko glavica svrbjelo i danas kad se probum sve je bijelo,valjda mi se kozica ogulila ili sto,mollim neku pomoc samo da nejdem nikad kod doktora jer ne mogu jer sam imao nezgodicu i sav sam u gipsu,velim curi nek pogleda u ljekarnu za onu neku kremu Plymicol? :confused:

po nti puta - slika!!!

drtajnik
19.02.2010., 09:38
Obzirom da nisam uspio za sada riješiti problem sa svojim urologom, pokušat ću ovdje. Prije cca 2 godine krenulo je se osjećajem neugode u lijevom testisu, tada još ne bol. Nakon pregleda urologa, a tokom 2 godine više puta rađen UZV, ejakulat bakteriološki, PSA i ostali markeri, pregled prostate, prema njima sve OK. No situacija se polagano, ali stalno pogoršava, tako da sada već povremeno boli i donja lijeva strana trbuha, lijevi dio butine (gornji), pojavili su se i trnci u lijevoj nozi, ponekad se osjeća i pečenje, te kao i da je povišena temperatura u lijevoj nozi. Ponekad skužim da se kao kvočka na jajima namještam u neku poziciju dok sjedim da mi je lakše. Na pritisak testisa osjećam lakšu bol. Ima li kakav savjet?

Medeni
19.02.2010., 09:51
Obzirom da nisam uspio za sada riješiti problem sa svojim urologom, pokušat ću ovdje. Prije cca 2 godine krenulo je se osjećajem neugode u lijevom testisu, tada još ne bol. Nakon pregleda urologa, a tokom 2 godine više puta rađen UZV, ejakulat bakteriološki, PSA i ostali markeri, pregled prostate, prema njima sve OK. No situacija se polagano, ali stalno pogoršava, tako da sada već povremeno boli i donja lijeva strana trbuha, lijevi dio butine (gornji), pojavili su se i trnci u lijevoj nozi, ponekad se osjeća i pečenje, te kao i da je povišena temperatura u lijevoj nozi. Ponekad skužim da se kao kvočka na jajima namještam u neku poziciju dok sjedim da mi je lakše. Na pritisak testisa osjećam lakšu bol. Ima li kakav savjet?

promjeni urologa jer očito je da šta god da je da i dalje traje! probaj UZV pogledati i trbušnu šupljinu! i izbvadi krvdase provjeri dali nije nekakva upala!

svakako ići kod nekgod drugog urologa te bar jednog privatnog!

L00di
20.02.2010., 18:03
Vec neko vrijeme,tocnije tjedan dana na glavicu penisa mi se pojavljuju
sitni crveni pristici i crvenilo.Svrbi me i ponekad pecka..ako mi mozete pomoc recite jel to opasno i sto da radim (nemojte me slat doktoru osim ako nije nuzno jel me sram)...unaprijed hvala!

Shtefitza
20.02.2010., 18:30
Sram?

Penisa? Crvenila? Doktora?

Mi ti ne mozemo reci sto da radis, jer nemamo pojma niti o tebi, niti o crvenilu...

A ti doktroi su ionako vidjeli sveeeggaaaa, i uopce nece niti trepnuti, kad im udjes u ordinaciju... Odmah danas odi da te netko pogleda. :) :cool:

X3me19
20.02.2010., 21:48

ovo sto si opisao se upravo ovih dana meni desava..

inace ljetos sam saznao nakon pregleda urologa da imam varikokelu.. prije pregledao imao sam lakse bolove u donjem dijelu stomaku, i testisu i neki neugodan osjecaj.. nakon sto sam uradio nalaze ultrazvuka testisa i spermiogram dokt je rekao da su nalazi veoma dobri i da nema potrebe za radjenjem operativnog zahvata.. ako me pocne bolit il nes da se javim..

e sad mi se javio novi problem prije nekog vremena koje sam napisao na stranici prije ove.. i posto sam se malo prepao da nije nesto povezano s varikokelom isao sam dokt opste prakse koja me je uputila urologu i on me je pregledao, pitao me boli li me testis i uradio mi ultrazvuk stomaka i rekao da je sve uredu da sam vjerovatno prehladio stomak..

al nakon tog pregleda meni se ucestalo javljaju takvi simptomi kao kod tebe na preponi, testisu i donjem lijevom dijelu stomaka javljaju mi se trnci, kao neko trenje i kao povecana toplota i to mi se zna spustat niz nogu..

pa mozda i ti imas varikokelu, otidji urologu na pregled ;) (mada ja nisam siguran da mi je ovo od varikokele, al nema od cega drugog bit kad su nalazi ok kao i ultrazvuk)..

pozz

Shtefitza
21.02.2010., 07:13
ovo sto si opisao se upravo ovih dana meni desava..

inace ljetos sam saznao nakon pregleda urologa da imam varikokelu..

Tvoje crvenilo i njegovo crvenilo mogu izgledat POTPUNO razlicito!!! :eek:

Ljudi sto vam je, ne ocekujete valjda da ce vas netko dijagnosticirat preko foruma!!??!!??

:kava:

X3me19
21.02.2010., 12:51
Tvoje crvenilo i njegovo crvenilo mogu izgledat POTPUNO razlicito!!! :eek:

Ljudi sto vam je, ne ocekujete valjda da ce vas netko dijagnosticirat preko foruma!!??!!??

kakvo crvenilo? jel ti vidis sta sam boldao u njegovom postu?

onit
21.02.2010., 19:05
Postovanje!
imam problem koji neznam sam rijesiti...ukratko,radi se o malim bradavicama na penisu,tocnije na glavicu,ali ne na vrhu, nego na spoju glavica s kozicom sa svih strana. Nisam bio kod lijecnika(jos),a spolni odnos nisam imao. 16 mi je godina i molio bi nekoga da mi pomogne ili mi barem da neki savjet!
Unaprijed hvala

Termination
21.02.2010., 19:21
Postovanje!
imam problem koji neznam sam rijesiti...ukratko,radi se o malim bradavicama na penisu,tocnije na glavicu,ali ne na vrhu, nego na spoju glavica s kozicom sa svih strana. Nisam bio kod lijecnika(jos),a spolni odnos nisam imao. 16 mi je godina i molio bi nekoga da mi pomogne ili mi barem da neki savjet!
Unaprijed hvala

Na tom mjestu se obično radi o bezopasnim papilama (papillae coronae glandis). Možeš potražiti slike po netu radi usporedbe. Evo dobrog primjera uklonjen link. Nije potrebna nikakva terapija, ali ih se može ukloniti iz estetskih razloga pomoću npr. lasera ili krioterapije.

onit
21.02.2010., 19:30
znaci nije nista opasno?
a jel se moze prenjet na curu pri spolnom odnosu?
ta slika je vrlo slicna onome sto mene muci,gotovo identicna...kakav je postupak ljecenja nacinima koje si gore naveo/la?ja bi ih svakako uklonio i to sto je prije moguce
p.s. puno hvala na odgovoru

Termination
21.02.2010., 19:55
znaci nije nista opasno?
a jel se moze prenjet na curu pri spolnom odnosu?
ta slika je vrlo slicna onome sto mene muci,gotovo identicna...kakav je postupak ljecenja nacinima koje si gore naveo/la?ja bi ih svakako uklonio i to sto je prije moguce
p.s. puno hvala na odgovoru

Nisu zarazne pa se ne prenose, ali treba sigurno utvrditi da se radi o njima jer ih se često zamijeni sa zaraznim bradavicama koje su prouzrokovane HPV-om. Budući da dosad nisi imao spolni odnos, vjerojatnost da se radi o HPV-u je skoro nikakva. Što se tiče uklanjanja, morat ćeš se konzultirati s dermatovenerologom.

onit
21.02.2010., 23:12
aha,nadam se da nema nikakve veze sa HPV-om jer kao sto sam rekao nisam nikada imao spolni odnos...
samo,cuo sam,vezano za uklanjanje,da se nakon nekog vremena opet vrate,i da se u najvise slucajeva treba pomiriti da ce i ostati do kraja zivota...je li to istina? :S

Termination
21.02.2010., 23:39
aha,nadam se da nema nikakve veze sa HPV-om jer kao sto sam rekao nisam nikada imao spolni odnos...
samo,cuo sam,vezano za uklanjanje,da se nakon nekog vremena opet vrate,i da se u najvise slucajeva treba pomiriti da ce i ostati do kraja zivota...je li to istina? :S

Ovisi o metodi koja se koristi. Nisu sve jednako uspješne i treba pokušati s više njih, ako nema rezultata. U principu one ostaju do kraja života, ali ako ih se ukloni kvalitetno onda nema straha.

onit
22.02.2010., 00:00
nadam se da cu ih uspijet maknut jer mi bas idu na zivce :((
u svakom slucaju hvala,i ako jos nesto saznas,napisi...pozdrav!

renault12
23.02.2010., 10:54
ima li netko iskustva sa tabletama PROSIZE ili PROLONG

Plo Koon
25.02.2010., 09:09
Primjetio sam crvenilo na vrhu kožice penisa i malo ispucale kože isto na vrhu.Nekad me svrbi, a kad prevučem kožicu malo boli.
Nedavno sam pio antibiotik i od njega sam dobio gljivice na jeziku koje lječim nekim biljnim jogurtima.Jel moguće da me taj antibiotik tolko sjebo i da sad od njega imam i neke gljivice na penisu.JEL IMAO TKO TAKVO ISKUSTVO?Što bi trebao napraviti??Ogromni mi je problem to nekom reći pa ako ima šansa da mi to prođe samo od sebe bilo bi super.Ona djeca koja će pisati komentare tipa odreži si kitu nek slobodno odjebu.

Malko
25.02.2010., 09:59
Primjetio sam crvenilo na vrhu kožice penisa i malo ispucale kože isto na vrhu.Nekad me svrbi, a kad prevučem kožicu malo boli.
Nedavno sam pio antibiotik i od njega sam dobio gljivice na jeziku koje lječim nekim biljnim jogurtima.Jel moguće da me taj antibiotik tolko sjebo i da sad od njega imam i neke gljivice na penisu.JEL IMAO TKO TAKVO ISKUSTVO?Što bi trebao napraviti??Ogromni mi je problem to nekom reći pa ako ima šansa da mi to prođe samo od sebe bilo bi super.Ona djeca koja će pisati komentare tipa odreži si kitu nek slobodno odjebu.

Pio sam antibiotik Silapen i imao sam sličnih problema. Meni je pomogla krema Canesten. Košta 30-ak kuna i možeš je kupiti u ljekarni bez ikakvih problema. Simptomi bi ti trebali nestati dosta brzo.

Plo Koon
25.02.2010., 11:45
tnx, Baš me jako peče kad hoću prevuć kožicu.Skoro da ni nemogu do kraja.I kad pišam me peče.

Malko
25.02.2010., 12:28
tnx, Baš me jako peče kad hoću prevuć kožicu.Skoro da ni nemogu do kraja.I kad pišam me peče.

Za ovo s mokrenjem ne znam... Ako je stanje loše, nemoj da ti bude neugodno - otiđi k doktoru. Inače, ako možeš s time živjeti, otiđi i kupi Canesten. I nemoj odugovlačiti s lječenjem!

Plo Koon
25.02.2010., 12:46
Ma mogu ja to trpit.Kad mokrim, ne peče skoro uopće.Pričekat ću još dan-dva pa ako ništa nebude bolje, morat ću nekom reći.A jel ima mogućnost da prođe samo od sebe?Malo sam surfao po netu pa mi se čini da bi to mogla biti kandida, ili tako nešto.Piše da se kod tih gljivica i u ustima stvaraju što je kod mene slučaj.Ja imam samo 15 godina pa mi je bed jer se moram sa starcima konzultirat.Da sam stariji odmah bi otišao kod doktora.:rolleyes:. Nemože biti ništa gadno??Nisam imao spolne odnose još, naravno pa nemože biti neka druga spolna bolest.Ja pretpostavljam da mi je to sve od tog j****og antibiotika.:mad:

Malko
25.02.2010., 14:23
Ma mogu ja to trpit.Kad mokrim, ne peče skoro uopće.Pričekat ću još dan-dva pa ako ništa nebude bolje, morat ću nekom reći.A jel ima mogućnost da prođe samo od sebe?Malo sam surfao po netu pa mi se čini da bi to mogla biti kandida, ili tako nešto.Piše da se kod tih gljivica i u ustima stvaraju što je kod mene slučaj.Ja imam samo 15 godina pa mi je bed jer se moram sa starcima konzultirat.Da sam stariji odmah bi otišao kod doktora.:rolleyes:. Nemože biti ništa gadno??Nisam imao spolne odnose još, naravno pa nemože biti neka druga spolna bolest.Ja pretpostavljam da mi je to sve od tog j****og antibiotika.:mad:

Da, to ti je od antibiotika. I nemaš razloga za paniku! Pa valjda možeš uzeti 30 kuna i otići po Canesten u ljekarnu. Ne moraš se bojati - neće teta odmah pomislit da ti je to za "malog" - ako ti je neugodno otići i kupiti. Ako te išta pita, reci joj da imaš gljivice na nožnim prstima.... :rolleyes:

Manje pisanja po forumu, više djelovanja na terenu! :mig:

I drži se higijene!

Plo Koon
25.02.2010., 17:43
Ok, znaći netrebam reć starcima nego mogu sam kupit tu kremu.

Je*****ti taj us***ni je***ni antibiotik.Neću više pit antibiotik ak nemam temp. 39°-40°c. Ova kokoš od doktorice mi ga je dala jer sam imao temperaturu 37,0 °C i zato jer sm malo šmrcao.Nije mi ni poslušala pluća ni ništa.

Plo Koon
25.02.2010., 20:43
Jel doktor treba odobrit uzimanje tog lijeka ili se to može na svoju ruku?I ako nekako kažem starcima, hoće li doktor ako odem kod njega mene pregledavati ili mi odmah prepisati kremu?Ili će me pak poslati kod nekog specijalista?Može li proći samo od sebe ako liječim takve gljivice na jeziku?Kako ću znati koliko često tebam mazat?ZNAM DA SAM JAKO JAKO JAKO DOSADAN SA PITANJIMA ALI MORATE ME SHVATIT DA MI JE BED JAKO.Da su gljivice na nogama odmah bi reko staroj i onda bi ona nabavila neku kremu ili bi otišli doktoru.Imajte razumijevanja.

hopacupa2
28.02.2010., 19:21
Pozdrav
Evo ovako muci me svrbes tetisa zapravo mosnje.
Svrbes je bio skoro nizdrziv.Nakon sata i sata pregledavanja
proucavanja zasto zbog cega dosao sam do zakljucka da zapravo me
dlakice pikaju.
Odmah sam se obrijao i gle cuda sve super nis ne svrbi, nemogu opisat
koliko sam bio sretan kako sam tu muko rejesio.
Ali sta opet nakon 2 do 3 tjedna dlakice opet izrastu i opet pocinje svrbiti,
sta sad pa ne mislim se brijati svaka 2 tjedna.
Ako neko zna neka napise u cemu bi mogo biti problem ocito imam
preosjetljivu kozu neznam.

code91
28.02.2010., 22:29
Ovako . Moj problem je u oslabljenom postizanju pune erakcije kada mi je najpotrebnija . Tacnije , kada treba da udje u destinaciju on se naglo spusti . . . Ili , mogu da sedim pored gole manekenke i da se ne desava nista dok se ne potrudi jadnica . . . Pre nije bilo tako , a jos sam mlad za ovako nesto . Imam 19 godina . . . :(
Ovo traje vec pola godine . Da odmah kazem , devojka je zgodna i nije ona problem . . .

OzzyTheMan
28.02.2010., 22:44
Pozdrav
Evo ovako muci me svrbes tetisa zapravo mosnje.
Svrbes je bio skoro nizdrziv.Nakon sata i sata pregledavanja
proucavanja zasto zbog cega dosao sam do zakljucka da zapravo me
dlakice pikaju.
Odmah sam se obrijao i gle cuda sve super nis ne svrbi, nemogu opisat
koliko sam bio sretan kako sam tu muko rejesio.
Ali sta opet nakon 2 do 3 tjedna dlakice opet izrastu i opet pocinje svrbiti,
sta sad pa ne mislim se brijati svaka 2 tjedna.
Ako neko zna neka napise u cemu bi mogo biti problem ocito imam
preosjetljivu kozu neznam.

Počupaj ih sve s pincetom i izrast će ti tanke i mekane. :kava: :D Brijanje s britvicom ti je samo pogoršalo situaciju.

Vat69malvern
01.03.2010., 00:12
Ok, ovo mi je prvi put da tražim nekakvu pomoć u vezi zdravlja ovdje, al stvarno mi treba jer postajem zabrinut.. da odmah pređem na stvar.. ovako, imam problem sa penisom, stvara mi se neka bijela stvar oko glavića i po kožici, pomalo i zaudara, neznam jesam li dobio neku spolnu bolest ili što... jer kad operem penis to nestane na par dana i onda se opet pojavi... možda je zato što ne perem dole svaki dan? Ovo mi je stvarno sramotno bilo za objavit. Nadam se da će netko imat neš za reč pametno a ne me zajebavat. I molim vas nemojte mi govorit da odem doktoru jer mi je to još veći bed, ako moja cura sazna da imam nekaj il starci.. Please help!

brib23
01.03.2010., 00:25
Ok, ovo mi je prvi put da tražim nekakvu pomoć u vezi zdravlja ovdje, al stvarno mi treba jer postajem zabrinut.. da odmah pređem na stvar.. ovako, imam problem sa penisom, stvara mi se neka bijela stvar oko glavića i po kožici, pomalo i zaudara, neznam jesam li dobio neku spolnu bolest ili što... jer kad operem penis to nestane na par dana i onda se opet pojavi... možda je zato što ne perem dole svaki dan? Ovo mi je stvarno sramotno bilo za objavit. Nadam se da će netko imat neš za reč pametno a ne me zajebavat. I molim vas nemojte mi govorit da odem doktoru jer mi je to još veći bed, ako moja cura sazna da imam nekaj il starci.. Please help!

nisam liječnik,al fakat brijem da bi to mogla biti kandida... kupi kremu i namaži i češće se peri dolje...

Medeni
01.03.2010., 12:57
Ovako . Moj problem je u oslabljenom postizanju pune erakcije kada mi je najpotrebnija . Tacnije , kada treba da udje u destinaciju on se naglo spusti . . . Ili , mogu da sedim pored gole manekenke i da se ne desava nista dok se ne potrudi jadnica . . . Pre nije bilo tako , a jos sam mlad za ovako nesto . Imam 19 godina . . . :(
Ovo traje vec pola godine . Da odmah kazem , devojka je zgodna i nije ona problem . . .

problem je psihološki!

Medeni
01.03.2010., 12:59
nisam liječnik,al fakat brijem da bi to mogla biti kandida... kupi kremu i namaži i češće se peri dolje...

ljudi, okanite se antibiotika!!! to nisu bomboni!

tip ima problema s higijenom i to je sve! rješenje - higijena!

FiZiXeY
01.03.2010., 19:40
Pozdrav!

Trebam pomoć, ne čini mi se previše ozbiljno, no želim biti siguran za svaki slučaj...uglavnom jučer sam otišao spavati navečer, pa me je komarac probudio te sam se pošpricao s nekakvim sprejem protiv komaraca (još od prošle godine ostao :S) (naravno nisam se po penisu pošpricao:rofl:). Uglavnom, poslije toga otišao sam spavati, a ujutro nisam ništa primjetio neobično. A sad eto prije sat-dva nešto me malo bolilo dole pa sam pogledao...
Stvorio mi se nekakav crveni plik negdje pri dnu kožice penisa, koji izgleda više-manje kao od komarca (zapravo je malo deblji nego običan ubod komarca). Problem je u tome što ne svrbi kao kod komarca, nego boli. Sad je pitanje da li je moguće da me komarac dole upiknuo:confused: ili se pojavio neki drugi problem...:ne zna:
Inače imam 14 godina, pa me to brine jer do sad još nisam imao sličnih problema.

BTW Da znam, čudno je što već u ovo doba ima komarca...

X3me19
02.03.2010., 11:06
jos uvijek imam neki cudan osjecaj oko ruba glavica ali ne stalno nego povremeno.. zna li neko u cemu je stvar?

sveti_petar
02.03.2010., 16:40
jos uvijek imam neki cudan osjecaj oko ruba glavica ali ne stalno nego povremeno.. zna li neko u cemu je stvar?

Da, vjerojatno bi bilo dovoljno jedno dobro drkanje i uvjeren sam da bi bol prošla.

FiZiXeY
02.03.2010., 17:30
Pozdrav!

Trebam pomoć, ne čini mi se previše ozbiljno, no želim biti siguran za svaki slučaj...uglavnom jučer sam otišao spavati navečer, pa me je komarac probudio te sam se pošpricao s nekakvim sprejem protiv komaraca (još od prošle godine ostao :S) (naravno nisam se po penisu pošpricao:rofl:). Uglavnom, poslije toga otišao sam spavati, a ujutro nisam ništa primjetio neobično. A sad eto prije sat-dva nešto me malo bolilo dole pa sam pogledao...
Stvorio mi se nekakav crveni plik negdje pri dnu kožice penisa, koji izgleda više-manje kao od komarca (zapravo je malo deblji nego običan ubod komarca). Problem je u tome što ne svrbi kao kod komarca, nego boli. Sad je pitanje da li je moguće da me komarac dole upiknuo:confused: ili se pojavio neki drugi problem...:ne zna:
Inače imam 14 godina, pa me to brine jer do sad još nisam imao sličnih problema.

BTW Da znam, čudno je što već u ovo doba ima komarca...

Anyone?

X3me19
03.03.2010., 11:28
Da, vjerojatno bi bilo dovoljno jedno dobro drkanje i uvjeren sam da bi bol prošla.

jbg ne pomaze :kava: i to nije bol nego cudan osjecaj.. kao neko zuljanje..

NiveaSoft
07.03.2010., 23:37
Pozdrav ljudi,evo samo da pitam imam li razloga za zabrinutost,naime mislim da imam (ili nemam) blagi oblik fimoze, penis kad je opusten,kožica ide bez problema dolje,i do praktički do samog korijena penisa,međutim kad je penis u "akciji" isto mi nije problem spustit kožicu preko,ali ne mogu do korijena povuć,u biti mogu al moram povlačit polako i izgleda mi kao da zapinije na livoj strani malo,ka da nije balansirana kožica.

A ako naglo povučem kožicu onda mi kožica pri vrhu glavića sa vanjske strane lagano pukne, i treba joj 3-4 dana da se opravi,sta i nije baš zgodno,prije nije bilo ovakvih problema.

Što vi mislite,da li postoje kakve kreme da to malo olabave da ide podmazanije. E još sam primijeti, kožica pri vrhu penisa tu di ispuca ka da je suha i blago blago zategnutija.

web41
08.03.2010., 10:36
ej ljudi može mala pomoć, nedavno sam primjetio male "pritiće" na penisu ,ne bole ne peku,nema nikakve iritacije samo su tamo i nikako da odu,neam pojma kako su došli jer higijenu redovito održavam pa sad neznam dal da se uputim doktoru ili šta POMOĆ LJUDI!!!!(evo i slike kako bi to izgledalo)
http://img94.imageshack.us/img94/5215/14929443.jpg (http://img94.imageshack.us/i/14929443.jpg/)

djole86
09.03.2010., 11:21
caos svima ja sam djole iz srbije imam 16 godina...i imam jedan problem ...jednom pre jedno 6 meseci sam masturbrirao i slucajno povukao kozicu penisa na dole i pukla mi je ona kozica sto spaja vrh glavica sa vratom penisa...to mi je zaraslo ali je krvarilo par dana ...sad je sve ok...nisam bio kod lekara,...dali moze biti neki problem u vezi toga??
Molim vas da me nezezate nego ostavite ozbiljan odgovor
hvalla:confused:

44antiNL
09.03.2010., 11:23
Odi na pdf zdravlje. Pobogu, ne borave ovdje urolozi.

web41
09.03.2010., 12:46
ima li ko kakvo riješenje

Medeni
10.03.2010., 00:22
ej ljudi može mala pomoć, nedavno sam primjetio male "pritiće" na penisu ,ne bole ne peku,nema nikakve iritacije samo su tamo i nikako da odu,neam pojma kako su došli jer higijenu redovito održavam pa sad neznam dal da se uputim doktoru ili šta POMOĆ LJUDI!!!!(evo i slike kako bi to izgledalo)
http://img94.imageshack.us/img94/5215/14929443.jpg (http://img94.imageshack.us/i/14929443.jpg/)

čuj slabo se to vidi! al mislim da nije ništa strašno! odi doktoru za svaki slučaj!

mrmr
10.03.2010., 10:57
evo i mog problema...
imam 28godina.
naime, već duže vrime s donje strane penisa (mislim da je to mokraćna cijev) mi je značajno istaknuta - debljine malog prsta na ruci! Mislim da to nije normalno.. jer sam penis ima odmah izobličen oblik. Također čim se nadigne i pri najmanjem uzbuženju curi nekakav sluzava tekućina (prozirna) u večikim količinama-znam da je sluz normalna ali kod mene je ona stvarno izražena...ima je puno vise nego ejakulata. Također imao sam i gljivice - KULTIVACIJA AEROBNA
IZOLAT 01:Enterococcus faecalis-
IZOLAZ
CIPROFLOKSACIN S
AMOKSICILIN S

a prema jednoj od slika mislim da ih imam još - na preponama. One su prvotno uočene na spolovilu-glaviću, i prema posljednjim nalazima (stari su pola godine) oni su izliječeni...no il se vratilo il...

evo nekoliko slika...

uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
Tuširam se redovito (svaki dan), čak koristim i tekući sapun za donju njegu koji odgovara za muškarce (Olival)...sve samo da se riješim toga...

Unaprijed hvala svima koji ste mi voljni pomoći i savjetovati

lucy07
10.03.2010., 11:32
dakle ovako, cisto da cujem misljenje..
decko se zali na bol u penisu, pri glavicu.. nema nikakve otekline, ili nekih simptoma osim te boli.. sto se tice spolnih bolesti mislim da nije..
ima li netko iskustva s tim?

tnx

Medeni
10.03.2010., 12:55
dakle ovako, cisto da cujem misljenje..
decko se zali na bol u penisu, pri glavicu.. nema nikakve otekline, ili nekih simptoma osim te boli.. sto se tice spolnih bolesti mislim da nije..
ima li netko iskustva s tim?

tnx

možda nekakva upala!

boli ga kad je penis u samo erekciji ili ga boli konstantno?

Medeni
10.03.2010., 12:59
evo i mog problema...
imam 28godina.
naime, već duže vrime s donje strane penisa (mislim da je to mokraćna cijev) mi je značajno istaknuta - debljine malog prsta na ruci! Mislim da to nije normalno.. jer sam penis ima odmah izobličen oblik. Također čim se nadigne i pri najmanjem uzbuženju curi nekakav sluzava tekućina (prozirna) u večikim količinama-znam da je sluz normalna ali kod mene je ona stvarno izražena...ima je puno vise nego ejakulata. Također imao sam i gljivice - KULTIVACIJA AEROBNA
IZOLAT 01:Enterococcus faecalis-
IZOLAZ
CIPROFLOKSACIN S
AMOKSICILIN S

a prema jednoj od slika mislim da ih imam još - na preponama. One su prvotno uočene na spolovilu-glaviću, i prema posljednjim nalazima (stari su pola godine) oni su izliječeni...no il se vratilo il...

evo nekoliko slika...

uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
uklonjen link
Tuširam se redovito (svaki dan), čak koristim i tekući sapun za donju njegu koji odgovara za muškarce (Olival)...sve samo da se riješim toga...

Unaprijed hvala svima koji ste mi voljni pomoći i savjetovati

hm, bez uvrede, ali penis fakat čudno izgleda! odi svakako urologu! ovo za prepone nisam vidio! ovo sa sapunom (olival) je jako dobro, ali on ti ne može riješiti problem!

svakako počni trošiti jogurte (baktiv, npr.)!

debelakrava
10.03.2010., 13:00
'moj' je meni upravo javio da ima malu izraslonu bijele boje na penisu. manju od milimetra, ne boli, nema iscjetka, nije upaljeno. i odmah me napao da sam mu prenjela hpv iako sam prije nejga nezasticen odnos imala prije vise od godinu dana. idem sad na pregled u 2 i zivcana sam ko pas. jel itko imao takav problem. znaci resasta izraslina, manja od milimetra, suha, bijele boje, jedva vidljiva golim okom, kod glavica, na onom rubu?

lucy07
10.03.2010., 13:05
možda nekakva upala!

boli ga kad je penis u samo erekciji ili ga boli konstantno?

u erekciji.. ne znam.. kaze da mu se to nije nikad dogodilo do sad..

Marko789
10.03.2010., 19:25
Bok! Ponekad osjećam svrbež na koži od penisa(onoj koja spaja glavić i kožu) nakon tuširanja?!?! ponekad me i pecka na mjestu gdje imam neke bijele/žute točkice one su na prelazu s glavića na kožu, al još uvijek na glaviću. pa ponekad čak i u samoj cijevi pecka. nisam imao spolni odnos. možda gljivice?

debelakrava
10.03.2010., 20:52
gljivice sigurno. jesi li pio kakve antibiotike nedavno ili bio prehladjen, bolestan. u pravilu pomaze canesten krema

xxjowaxx14
11.03.2010., 01:01
hello...imam 14 god. i bavim se nogometom...neki dan su mi se pojavile nekakve kvržice na testisu...ne izgleda nis ozbiljno, al' mi nije jasno:confused:... sta da radim...sve radim normalno...uopce mi ne smeta dok radim bilo sta, ali mene samo zanima sta je to???

Termination
11.03.2010., 09:30
Za ovo postoji odgovarajući http://forum.hr/showthread.php?t=245574, mada se pitanje više tiče dermatovenerologije nego urologije.

:closed:

Marko789
11.03.2010., 15:38
gljivice sigurno. jesi li pio kakve antibiotike nedavno ili bio prehladjen, bolestan. u pravilu pomaze canesten krema

nisam. a to što me nekad boli i u cijevi? to je isto jedan od simptoma?

Finger777
11.03.2010., 20:41
Pozdrav!

Zna li netko nešto o "Perineal raphe"? (mozda se zove i samo raphe, nisam siguran)

Google ne pomaže. Nikakvi konkretni odgovori, a engleski mi nije jača strana kad su u pitanju medicina i znanost.

Naime, čini mi se da imam taj problem, ako je to uopće problem.

ivan008
11.03.2010., 23:56
Pozdrav..

Već neko duže vrijeme imam problema s gljivicama.
Priča ide ovako...
Pokupio ih od cure, njezin ginić mi dao rojazol kremu, njoj prošlo za koji dan a meni ta krema praktički nije pomogla ništa...
Kupio sam canesten i gljivice nestale al ostala mi isušena i ispucala kožica te otišo do liječnika opče prakse,on mi dao neku kremu emolliens, ja počeo mazat time i sve super, nema glivica,nema isušenosti itd., al koji dan nakon prestanka mazanja evo gljivica opet...sad mažem i također sve super...
Cijeli taj proces mi traje već mjesec dana...:(

Trebam li pazit na prehranu??
Mogu li mi te gljivice upućivat na neku drugu bolest?
Postoji li ikakva povezanost hpv-a i gljivica??

Hvala

Medeni
12.03.2010., 02:59
Pozdrav..

Već neko duže vrijeme imam problema s gljivicama.
Priča ide ovako...
Pokupio ih od cure, njezin ginić mi dao rojazol kremu, njoj prošlo za koji dan a meni ta krema praktički nije pomogla ništa...
Kupio sam canesten i gljivice nestale al ostala mi isušena i ispucala kožica te otišo do liječnika opče prakse,on mi dao neku kremu emolliens, ja počeo mazat time i sve super, nema glivica,nema isušenosti itd., al koji dan nakon prestanka mazanja evo gljivica opet...sad mažem i također sve super...
Cijeli taj proces mi traje već mjesec dana...:(

Trebam li pazit na prehranu??
Mogu li mi te gljivice upućivat na neku drugu bolest?
Postoji li ikakva povezanost hpv-a i gljivica??

Hvala

slab imunitet! probaj smanjiti slatko i jedi jogurte, ali ne voćne nego ab kulturu u sl.

i terapija se odradi do kraja,a ne kad ti misliš da je dobro i za to vrijeme se ili ne seksa ili seksa s kondomom! a očito je da upala nije prošla!

ivan008
12.03.2010., 12:15
Mazal sam ja i 10 dana nakon prestanka ikakvih simptoma i dok prestanem evo tih napornih stvorenja opet...

Nevaljaju mi ti jogurti,ak probam na silu jesti povraća mi se...voćni bio akti ne prolazi??

Zna li tko kakvog dobrog privatnika u vž za moje problemćiće jer već sam lud od toga??
Zanima me još odgovor na ostala pitanja..

anonimus_94
13.03.2010., 23:38
E ovako, imam 15 godina i dosad najveći seksualni užitak mi je bio drkanje:D. I jutros kad sam se probudio, penis me malo svrbio, prvo nisam obraćao pažnju ali kasnije sam natego da vidim šta je i vidio sam neke prištiće i neko crvenilo:mad:... Sinoć sam bio na treningu i malo sam se uznojio a kada sam došao kući bio sam preumoran da se otuširam:kava:. Da li je možda to od znoja??? Svrbi me dok se ne otuširam a i onda zna malo svrbit... Ne svrbi to toliko koliko me živcira sama pomisao da to imam i kako mi je penis nakaradan... Jel se može nešto bez doktora riješit jer me sramota govorit roditeljima...

oksixs
14.03.2010., 11:21
Ovako imam jedan problem, veliki problem (bar za mene)...
Prije nekoliko mjeseci primjetio sam kvrzicu na lijevom testisu, velicine malo manje nego li zrno rize i oko nje se nalazi malo kao naborane kozice..:(:(:(, na dodir me uopce ne boli, osim ako puno pritiscem pa se javi podmukla bol.. Imam 15 god zivim zdravo, bavim se sportom, ne radim nista lose npr pusenje alkohol itdd...
Molim vas ako je neko imao ovakav problem, nek rekne sta je radio kako rjesavo itd,, jer ja samo mislim na tumor i rak :(:(
Iskreno se nadam da ce neko malo pomoc, iako znam da clanovi foruma nisu doktori,proroci i sl...
Hvala

Izvinjavam se sto sam pogrjesio podforum: zensko zdravlje

SuperCow
14.03.2010., 11:49
Muškarci, pomagajte!
Dečku je prije par mjeseci na sredini penisa s gornje strane izrasla nekakva kvržica, poput potkožnog prištića. Nije bilo nikakvih bolova, iscjetka, svrbeža ili nečeg sličnog pa je to zanemario (moji su gin. nalazi dobri pa je sam isključio neku spolnu bolest). E sad, problem je što mu je prije nekoliko tjedana na tom mjestu nastala bijela fleka, kao da je izgubio pigmentaciju, a ispod se još uvijek može opipati malo zadebljanje, nije kao na početku ali se osjeti. Njega sad brine ta fleka, a mene brine sve skupa, napominjem da i dalje nema bolova niti ikakvih drugih problema, ali fleka ponosno stoji i ne miče se.
Jel da ide urologu, dermatologu ili gdje?
Iskustva, molim, ako je netko imao!

Termination
14.03.2010., 13:09
Ovako imam jedan problem, veliki problem (bar za mene)...
Prije nekoliko mjeseci primjetio sam kvrzicu na lijevom testisu, velicine malo manje nego li zrno rize i oko nje se nalazi malo kao naborane kozice..:(:(:(, na dodir me uopce ne boli, osim ako puno pritiscem pa se javi podmukla bol.. Imam 15 god zivim zdravo, bavim se sportom, ne radim nista lose npr pusenje alkohol itdd...
Molim vas ako je neko imao ovakav problem, nek rekne sta je radio kako rjesavo itd,, jer ja samo mislim na tumor i rak :(:(
Iskreno se nadam da ce neko malo pomoc, iako znam da clanovi foruma nisu doktori,proroci i sl...
Hvala

Izvinjavam se sto sam pogrjesio podforum: zensko zdravlje

Nisi pogriješio podforum... :confused:
Ima tu i doktora među forumašima, ali nemaju moć dijagnosticiranja na daljinu...

E sad, meni nije jasno jel se kvržica nalazi na koži ili baš na testisu... To nije baš jednako zabrinjavajuće. Svejedno, najpametnije ti je otići kod svog doktora, a on će te uputiti odgovarajućem specijalisti. Ovaj će zatražiti ultrazvuk i laboratorij. To je jedini način da se razriješi dijagnoza. Nije ništa posebno neugodno, a mirnije ćeš spavati... Ako se ništa nije promijenilo u par mjeseci, šanse da se radi o tumoru su nikakve. Često se radi o bezopasnoj spermatoceli. Svejedno otiđi kod doktora bez ikakve panike.

Medeni
14.03.2010., 14:35
E ovako, imam 15 godina i dosad najveći seksualni užitak mi je bio drkanje:D. I jutros kad sam se probudio, penis me malo svrbio, prvo nisam obraćao pažnju ali kasnije sam natego da vidim šta je i vidio sam neke prištiće i neko crvenilo:mad:... Sinoć sam bio na treningu i malo sam se uznojio a kada sam došao kući bio sam preumoran da se otuširam:kava:. Da li je možda to od znoja??? Svrbi me dok se ne otuširam a i onda zna malo svrbit... Ne svrbi to toliko koliko me živcira sama pomisao da to imam i kako mi je penis nakaradan... Jel se može nešto bez doktora riješit jer me sramota govorit roditeljima...

to je najvjerojatnije od znoja!

Medeni
14.03.2010., 14:36
Muškarci, pomagajte!
Dečku je prije par mjeseci na sredini penisa s gornje strane izrasla nekakva kvržica, poput potkožnog prištića. Nije bilo nikakvih bolova, iscjetka, svrbeža ili nečeg sličnog pa je to zanemario (moji su gin. nalazi dobri pa je sam isključio neku spolnu bolest). E sad, problem je što mu je prije nekoliko tjedana na tom mjestu nastala bijela fleka, kao da je izgubio pigmentaciju, a ispod se još uvijek može opipati malo zadebljanje, nije kao na početku ali se osjeti. Njega sad brine ta fleka, a mene brine sve skupa, napominjem da i dalje nema bolova niti ikakvih drugih problema, ali fleka ponosno stoji i ne miče se.
Jel da ide urologu, dermatologu ili gdje?
Iskustva, molim, ako je netko imao!

slika?

SuperCow
14.03.2010., 15:49
slika?

A jebi ga, ubio bi me da mu ga slikam i stavim ovdje.
Pokušaj zamisliti: dakle bijela mrlja, ustvari izgleda kao da je taj jedan dio 5x5mm (odokativno) izgubio pigmentaciju. Kao da je samo taj kružić ostao neosunčan :ne zna: A ispod njega na dodir se osjeti zadebljanje, iako ga ja ne osjetim ali on kaže da ima nešto unutra.
Ja ne znam jel to čisto nešto dermatološki (znam da vitiligo počinje na taj način) ili spolno, ne znam kud da ga pošaljem.

Termination
14.03.2010., 18:30
Pošalji ga njegovom osobnom liječniku, a ovaj će ga po potrebi poslati urologu ili venerologu.
To što ti nemaš spolnu bolest uopće ne mora značiti da nema i on.

@Medeni, primjetio sam da često tražiš sliku, ali ti ni ona baš ne pomogne... :ne zna:
Radiš li možda kakvu kolekciju?

SuperCow
15.03.2010., 01:11
Pošalji ga njegovom osobnom liječniku, a ovaj će ga po potrebi poslati urologu ili venerologu.

@Medeni, primjetio sam da često tražiš sliku, ali ti ni ona baš ne pomogne... :ne zna:

:rofl:
Uglavnom, ne bi li se i ja zarazila ako on ima nešto?
Ne znam, šaljem ga prvo urologu neka obavi kompletan pregled pa ćemo vidjeti.
Hvala na odgovorima!

Medeni
15.03.2010., 01:22

pa kak pomoći ljudima na temelju riječi! slika govori više od 1000 riječi! ne, ne radim kolekciju! ako nekome smetam ovdje, ja ću otići!

Medeni
15.03.2010., 01:23
A jebi ga, ubio bi me da mu ga slikam i stavim ovdje.
Pokušaj zamisliti: dakle bijela mrlja, ustvari izgleda kao da je taj jedan dio 5x5mm (odokativno) izgubio pigmentaciju. Kao da je samo taj kružić ostao neosunčan :ne zna: A ispod njega na dodir se osjeti zadebljanje, iako ga ja ne osjetim ali on kaže da ima nešto unutra.
Ja ne znam jel to čisto nešto dermatološki (znam da vitiligo počinje na taj način) ili spolno, ne znam kud da ga pošaljem.

jako dobro! :rolleyes:

Termination
15.03.2010., 13:23
pa kak pomoći ljudima na temelju riječi! slika govori više od 1000 riječi! ne, ne radim kolekciju! ako nekome smetam ovdje, ja ću otići!

Ma ne smetaš nikome. Samo primjećujem...

Medeni
15.03.2010., 13:45
Ma ne smetaš nikome. Samo primjećujem...

meni je ipak bitnije lice nego nečiji spolni organ! ne, nego lakše nekom pomoći ak imaš problem i sliku koja to prikazuje nego "zamisli si to pred očima"!

lokeren
15.03.2010., 16:03
Jel ima neki način da se smanji penis? Mislim 27 centimetara mi je malo previše, cure se žale da ih boli pri penetraciji.

sloba17_mne
15.03.2010., 18:12
Zdravo svima.

Imam dva problema. Fimoza i velicina penisa. Za fimozu kazu da se to da brzo rijesiti ali nekako mi bedak da pricam sa roditeljima o tome da me vode urologu, moze li se to nekako bez onog famoznog "obrezivanja" srediti? I druga stvar, velicina penisa. Sa mojih 17 godina penis mi je veoma mali i pitam se da li to ima ikakve veze sa fimozom jer kada se penis "dize" osjecam isto kao da ga nesto vuce unatrag i ne dozvoljava mu da dostigne svoj maksimum. Da li cu resavanjem problema fimoze rijesiti i problem velicine? Fimoza je djelimicna to ne pomenuh, dakle u erekciji ne mogu da prevucem kozicu preko njega u potpunosti. Nadam se da mi mozete odgovoriti na pitanja, hvala unaprijed.

lokeren
15.03.2010., 21:58
Zdravo svima.

Imam dva problema. Fimoza i velicina penisa. Za fimozu kazu da se to da brzo rijesiti ali nekako mi bedak da pricam sa roditeljima o tome da me vode urologu, moze li se to nekako bez onog famoznog "obrezivanja" srediti? I druga stvar, velicina penisa. Sa mojih 17 godina penis mi je veoma mali i pitam se da li to ima ikakve veze sa fimozom jer kada se penis "dize" osjecam isto kao da ga nesto vuce unatrag i ne dozvoljava mu da dostigne svoj maksimum. Da li cu resavanjem problema fimoze rijesiti i problem velicine? Fimoza je djelimicna to ne pomenuh, dakle u erekciji ne mogu da prevucem kozicu preko njega u potpunosti. Nadam se da mi mozete odgovoriti na pitanja, hvala unaprijed.

Operacija fimoze meni je smanjila pimpeka za 5 cm pa ti idi na operaciju:flop:

Marko789
15.03.2010., 22:50

šta ti je onda bio 32. daj se smiri :kava:

klimachronik
16.03.2010., 10:07
imam sličan problem, a možda i isti...crvena fleka koja nekada ima bijeli sloj i koji dijeluje kao da se koža guli pa nakon što se to počisti izgleda kao na slici...može mi netko potvrditi radi li se kod mene o kandidi? ovak je vec dva mjeseca, prvo sam mislio da sam zaigrao pa da je to ili reakcija na kondom ili na previše trljanja...

uklonjen link

trebam li se sada testirati i na ostale spolne bolesti iako nemam nikakvih drugih simptoma? Jeli mi je bolje ici kod urologa privatnika ili preko uputnice? Vidio sam na forumu da se Virogena hvali, koliko je bolno testiranje, moraju raditi bris ili je moguće otkriti bolesti putem mokraće?

klimachronik
16.03.2010., 11:57
mislim da imam kandidu...crvena fleka koja nekada ima bijeli sloj i koji dijeluje kao da se koža guli pa nakon što se to počisti izgleda kao na slici...može mi netko potvrditi radi li se kod mene o kandidi? ovak je vec dva mjeseca, prvo sam mislio da sam zaigrao pa da je to ili reakcija na kondom ili na previše trljanja...

uklonjen link

trebam li se sada testirati i na ostale spolne bolesti iako nemam nikakvih drugih simptoma? Jeli mi je bolje ici kod urologa privatnika ili preko uputnice? Vidio sam na forumu da se Virogena hvali, koliko je bolno testiranje, moraju raditi bris ili je moguće testirati bolesti putem mokraće?

sloba17_mne
16.03.2010., 16:15

Ozbiljno? Imam jos jedno pitanje. Problem fimoze, da li smeta prilikom seksa?

perooo_18
16.03.2010., 16:47
prije nekih mjesec dana pio sam antibiotike za nekakvu bakteriju, pred kraj terapije, na glavicu su se pocele pojavljivati koje kakve bijele naslage :/ po prvi put to vidim :/
odem fino i kupim canesten kremu i mazem dva dana (predpostavljajuci da su to gljivice) nakon ta dva dana prestalo je, i sve se vratilo u normalu, i prestanem mazat tu kremu od straha jer sam ju uzeo na svoju ruku, ali problemima nikad kraja, sve se vratilo jucer, bijele naslage (kao guljenje koze), koza suha, kao ispucala i mogu reci da teze prevlacim kozicu preko glavica. Danas sam opet poceo koristit canesten kremu, pa cini mi se da ide na bolje.
Pa me zanima je li to moguce dobit gljivice nakon terapije antibiotikom? Da li upotreba navedene kreme moze imati neke stetne posljedice? koliko to treba mazat? itd...unaprijed hvala

Medeni
16.03.2010., 21:24
prije nekih mjesec dana pio sam antibiotike za nekakvu bakteriju, pred kraj terapije, na glavicu su se pocele pojavljivati koje kakve bijele naslage :/ po prvi put to vidim :/
odem fino i kupim canesten kremu i mazem dva dana (predpostavljajuci da su to gljivice) nakon ta dva dana prestalo je, i sve se vratilo u normalu, i prestanem mazat tu kremu od straha jer sam ju uzeo na svoju ruku, ali problemima nikad kraja, sve se vratilo jucer, bijele naslage (kao guljenje koze), koza suha, kao ispucala i mogu reci da teze prevlacim kozicu preko glavica. Danas sam opet poceo koristit canesten kremu, pa cini mi se da ide na bolje.
Pa me zanima je li to moguce dobit gljivice nakon terapije antibiotikom? Da li upotreba navedene kreme moze imati neke stetne posljedice? koliko to treba mazat? itd...unaprijed hvala

da! poslije tretmana antibiotika svakako pij jogurte!

za ostalo ti sve piše na papirići koji si dobio uz kremu!

grade77
16.03.2010., 22:37
evo i mog problema .. prije 10 dana otprilike pojavio mi se nekakav iscjedak kao ono poslije drkanja pa kad se penis opusti kasnije i tak cijelo vrijeme nekontrolirano najvise u snu ..
mislio sam da ce prestat al jos nije i ostavlja mi neke zute zelene mrlje po boksericama .. nista me ne pece, i sve mi se cini normalno osim tog iscjetka .. sad ne znam sta da radim ..
ima mozda ko kakav savjet il slican slucaj ?
i zanima me jos kako to urologa il gdje se vec ide ? uputnica se dobije kod dr. opce prakse ? htio bi izbjeci doktora jer poznajem ju osobno a opet ne znam jel smijem zanemarit problem ..

Medeni
16.03.2010., 23:01
evo i mog problema .. prije 10 dana otprilike pojavio mi se nekakav iscjedak kao ono poslije drkanja pa kad se penis opusti kasnije i tak cijelo vrijeme nekontrolirano najvise u snu ..
mislio sam da ce prestat al jos nije i ostavlja mi neke zute zelene mrlje po boksericama .. nista me ne pece, i sve mi se cini normalno osim tog iscjetka .. sad ne znam sta da radim ..
ima mozda ko kakav savjet il slican slucaj ?
i zanima me jos kako to urologa il gdje se vec ide ? uputnica se dobije kod dr. opce prakse ? htio bi izbjeci doktora jer poznajem ju osobno a opet ne znam jel smijem zanemarit problem ..

ovo sa žuto zelenim mrljama ti je upala! uputnica za urloga se dobije kod svog liječnika!

grade77
16.03.2010., 23:20
jesi ziher ? kak se to uspije pokupit ?
guglam po netu i samo mi izbacuje neke bolestine .. sav sam se jadan preplasio ..
a ako ne odem kod doktorice jel prođe to samo od sebe .. s obzirom da je upala kako kazes :S
osobno ju poznam pa mi se ne ide ako bas ne moram ...

X3me19
17.03.2010., 13:33
pita me drug jucer al mu ja nisam znao odgovorit, pa nisam znao gdje da postavim pitanje pa evo ovdje cu..

mogu li se zarazit spolnom bolescu oralnim seksom iako ni on ni ona nisu imali seksualni odnos nikada ni s kim?

molim normalne odgovore, ne neke gluposti..

ivan008
17.03.2010., 17:22
Kome ići zbog problema sa spolnim gljivicama??
Urologu,dermatologu,dermatovenerologu...??
Zna li tko kakvog privatnika u vž??

Medeni
18.03.2010., 01:09
pita me drug jucer al mu ja nisam znao odgovorit, pa nisam znao gdje da postavim pitanje pa evo ovdje cu..

mogu li se zarazit spolnom bolescu oralnim seksom iako ni on ni ona nisu imali seksualni odnos nikada ni s kim?

molim normalne odgovore, ne neke gluposti..

:confused: kak mogu dobiti spolnu bolest ak se nisu seksali?!

Bugy
18.03.2010., 14:41
možeš dobiti npr. gljivice uslijed pada imuniteta ili predugog uzimanja antibiotika...

Termination
18.03.2010., 14:52
Ne prenose se sve SPB isključivo spolnim odnosom...

Medeni
18.03.2010., 18:53
Ne prenose se sve SPB isključivo spolnim odnosom...

pa dobro, ali kak drugačije odgovoriti na ono!

sifilis ili gonoreja a da apstinira od seksa!

SuperCow
18.03.2010., 20:45
Evo, što se tiče one bijele mrlje o kojoj sam pisala na prošloj stranici, nije nikakva spolna bolest, nego depigmentacija uzrokovana nekom iritacijom kože (njemu se to pojavilo na moru, pa je vjerojatno kombinacija znoja, soli, vrućine, sunca...uzrokovala takvu reakciju). Ništa opasno, samo mora mazati Bepanthenom, i u slučaju da se mrlja poveća treba otići na biopsiju.
Pa ako netko bude imao sličan problem, da znate barem otprilike o čemu je riječ :)