View Full Version : financijski savjetnik
debelakrava
16.10.2003., 16:11
nego, nedavno sam se prijavila za posao fin. savjetnika i idem na razgovor u subotu...pa me zanima jeli itko obavljao slican posao...o cemu se konkretno radi, jeli to samo sinonim za akvizitersko prodavanje osiguranja ili...any advice would be helpfull
roberta carlos
16.10.2003., 16:16
ak se firma zove ovb allifinanz - onda je! to ti je akviziterstvo - zahaltavaš ljude i nudiš im financijske usluge i savjete koji su za njih besplatni, ali ti dobiješ proviziju od onih kojima ih preporučiš. za korisnike to nije tak ni loša stvar, ali za radit...ne znam baš!:confused:
Sandra October
16.10.2003., 16:20
debelakrava kaže:
nego, nedavno sam se prijavila za posao fin. savjetnika i idem na razgovor u subotu...pa me zanima jeli itko obavljao slican posao...o cemu se konkretno radi, jeli to samo sinonim za akvizitersko prodavanje osiguranja ili...any advice would be helpfull
emmm - zvuči mi da su ti slutnje opravdane :horor:
kako se zove firma?
debelakrava
16.10.2003., 21:02
kvragu, je OVB...necu se pojavit na rqazgovoru....mislim, bilo mi je cudno nakon sto su dogovorili 'neformalni razgovor' u bircu!!!!
thanx na savjetima...
inace, s obzirom da jos nisam zavrsila fax(ostalo jos 5 ispita) htjela sam pocet radit nesto s financijama jer bi to htjela magistrirat...ah eto...i'll keep lookin
Crow Jane
21.10.2003., 16:53
:D Da, financijski savjetnik bi mogla bit u Ernst and Youngu, primjerice. ;)
debelakrava kaže:
Pa, mislim da ti za financijskog savjetnika treba poseban ispit i svladavanje jako zahtjevnih znanja, detalji na:
http://www.vecernji-list.hr/POSLOVNI/2003/02/05/Pages/porezni.html
Ukratko iz članka:
"Ispitu za dobivanje licencije imaju pravo pristupiti diplomirani ekonomisti i diplomirani pravnici, a ni na jednom se od tih fakulteta ne predaje ono što se pita na ispitu. Pravnicima manjka znanje o računovodstvu, bilanciranju, a ekonomistima pak pravnog znanja. Ljudi padaju na ispitu, koji je vrlo skup - stoji 6700 kuna."
debelakrava
21.10.2003., 17:34
ja studiram politologiju...to je nesto izmedju prava i ekonomije...
no, porezni savjetnik je ok...ali ja sam to mislila radit kao pocetni posao jer mislim da bi to bila dobra podloga za MBA iz financijskog bankarstva...
margarita
21.10.2003., 17:46
nas financijski savjetnik se brine o nasim investicijama (dionice, penzioni fond, stedni visokokamatni za kucu), radi nase takse - uopce nema veze s osiguranjem
za to imamo Insurance brokera koji se brine za nasa zivotna osiguranja, auto, kucu i dragocjenosti
ne znam kako je to organizirano u hrvatskoj ali ovdje financijski savjetnik ne radi osiguranja
margarita kaže:
nas financijski savjetnik se brine o nasim investicijama (dionice, penzioni fond, stedni visokokamatni za kucu), radi nase takse - uopce nema veze s osiguranjem
za to imamo Insurance brokera koji se brine za nasa zivotna osiguranja, auto, kucu i dragocjenosti
ne znam kako je to organizirano u hrvatskoj ali ovdje financijski savjetnik ne radi osiguranja
Ne radi ni ovdje... Ali, problem je kad se netko sam nazove "financijskim savjetnikom".
Hmmm... Trebat će na kraju uz nadriliječništvo i nadripisarstvo uvesti i nadrifinacijskosavjetovanje u Kazneni zakon.
debelakrava
21.10.2003., 18:36
uf...totalno zazirem od osiguranja...i njegove prodaje...ma zato sam i pitala dali neko zna dali je ono sto u hrv. nazivaju fin. savjetnikom zapravo samo paravan.
Sandra October
21.10.2003., 20:29
debelakrava kaže:
kvragu, je OVB...necu se pojavit na rqazgovoru....mislim, bilo mi je cudno nakon sto su dogovorili 'neformalni razgovor' u bircu!!!!
thanx na savjetima...
inace, s obzirom da jos nisam zavrsila fax(ostalo jos 5 ispita) htjela sam pocet radit nesto s financijama jer bi to htjela magistrirat...ah eto...i'll keep lookin
postojeća regulativa u hr priznaje termin 'investicijski savjetnik' i za nju moraš polagati ispit po stjecanju VII stupnja stučne spreme.. ispit organizira komisija za vrijednosne papire RH i košta negdje oko 5.000 kn, sprema se jedno :misli: 7-8 ispita i nije bog zna kako teško.
više o tome ti je tu (http://www.crosec.hr/HR/zakoni/pravilnici/519.htm)
tu (http://www.crosec.hr/HR/zakoni/Obrasci/IDBIS_1.doc)
i
raspisuju ga ca jednom godišnje.. povremeno natrči na www.crosec.hr ili www.zse.hr i pogledaj - iskreno ne znam kad je bio zadnji u 2003 oj.
Good luck:)
debelakrava kaže:
ja studiram politologiju...to je nesto izmedju prava i ekonomije...
no, porezni savjetnik je ok...ali ja sam to mislila radit kao pocetni posao jer mislim da bi to bila dobra podloga za MBA iz financijskog bankarstva...
Pa, ne bih baš rekao da ti je politologija nešto između prava i ekonomije... Ako se želiš baviti financijama, onda brzo lijepo upiši ekonomiju i to završi (s obzirom da je - po tvome - politologija između prava i ekonomije, priznati će ti valjda 2 godine).
Kad dođeš u područje dionica, obveznica i portfelja shvatiš da je analiza u biti čista i ne baš jednostavna matematika.
debelakrava
22.10.2003., 01:05
rekla sam izmedju, jer ako s pol. predjem na pravo ili ek. prelazim, kako si i sam rekao na 3.godinu - sto nije slucaj u obrnutom tijeku...
nemoram zavrsavat posebno ekonomiju, nego moram polozit makro i mikro i upisat mr na ekonomskom faxu...za ovo sta ja hocu trazi se prosjek iznad 4,0 i ocjene iz relevantnih predmeta ne smiju biti manje od 4...
polozila sam matematicku analizu 1 i 2 na pmf-u te linearnu algebru, statistiku i teoriju vjerojatnosti (zapela na prvoj godini, sta ces) pa stoga sumnjam da ce mi matematika na ekonomiji zadavati vece probleme. no, gledajuc, predmete za financijskog bankarstva, primjetila sam vrlo malo matematike...vise je ima u npr. medjunarodnoj ekonomiji a i to se vecinom svodi na statisticke analize. vjerojatno se do ostatka znanja dolazi ipak kroz praksu koju eto pokusavam presrest po putu.
LadyInRed
24.10.2003., 09:26
Slažem se s Vojkyem. Malo si neprecizna kod određivanja politologije kao nečega između prava i ekonomije. Mislim, nemoj se ljutiti, ali mene to vrijeđa. Ja studiram pravo i ne bih se htjela trpati u iste koševe sa još 15 razl. znanosti i fakulteta. Mnoge politološke discipline, kao i ekonomske se temelje na pravu. I obrnuto. Ali to nije nešto između.
Također, termin "porezni savjetnik" je vrlo precizan, određen zakonom. To nije neki tamo posao za koji se može nakon nekog tamo faxa završiti nekih tamo par ispita i postati ono, porezni savjetnik ;)
Prema Zakonu o poreznom savjetništvu , NN 127/00 specificirano je u čl.9. (1) Uz opće uvjete iz članka 8. stavka 2. ovoga Zakona, porezni savjetnik mora ispunjavati i sljedeće posebne uvjete: 1. da je diplomirani ekonomist ili diplomirani pravnik, s diplomom priznatom u Republici Hrvatskoj i najmanje pet godina radnog iskustva na poreznim poslovima i
2. da je položio ispit za poreznog savjetnika (dalje: ispit) u skladu s ovim Zakonom i dobio propisano odobrenje za rad od Komore.
.
Taakođer, imam informaciju da od 15 ljudi u prosjeku 2 prolazi na tom ispitu jer se organiziraju na mom faxu. Nije to baš tako jednostavno.
christy
24.10.2003., 09:39
Mene je jedan tip zvao sigurno 10x hoću li doći na financijsko savjetovanje. Poludila sam, ako kažem da neću, onda neću. Dakle, gnjavatori :flop:
problem je sto koad nas politologija nije dovoljno profilirana. vani se tocno zna sto radi dipl.politolog.
Kod nas je to jos sve u magli.
LadyInRed
24.10.2003., 14:19
Kod nas je Winona sve tako u magli, to je istina. To je jedan od razloga zašto ova zemlja sporo napreduje. Jer svi rade sve. Jer su političari ljudi sa završenim medicinskim fakultetom (:confused: :rolleyes: ), jer su ministri svojih portfelja nestručnjaci, jer firme vode ugostitelji i tako. Ništa protiv nikoga, ali govoriti da je politologija između prava i ekonomije je kao da kažeš da je fizioterapeut skoro pa kirurg. A može po potrebi biti i računovođa.
Crow Jane
24.10.2003., 15:34
Brkamo pojmove poreznog i financijskog savjetnika....;)
Financijski se više bavi ulaganjima, iako mislim da ne postoji kao kategorija "ovlaštenog " sa certifikatom - tih ima "ovlašteni porezni savjetnik" i "ovlašteni financijski analitičar" - pa kad to dvoje zmixamo s accounantom CPA - (a ne ovo kvazi RRiFovo Ovlašteni računovođa") - dobijemo kakti fin. savjetnika :D
LadyInRed kaže:
Kod nas je Winona sve tako u magli, to je istina. To je jedan od razloga zašto ova zemlja sporo napreduje. Jer svi rade sve. Jer su političari ljudi sa završenim medicinskim fakultetom (:confused: :rolleyes: ), jer su ministri svojih portfelja nestručnjaci, jer firme vode ugostitelji i tako. Ništa protiv nikoga, ali govoriti da je politologija između prava i ekonomije je kao da kažeš da je fizioterapeut skoro pa kirurg. A može po potrebi biti i računovođa.
ma dobro i ovdje su politicari ljecnici, odvjetnici itd. pogledaj Joska Fischer , on je samo zanat izucio neki ( fotografski) a ministar ;)
nego nije dipl. politolog = politicar ( dapace u svijetu ces naci jako jako malo politologa da su politicari ) nego on , ovisno za koju se granu specijalizira, tumaci i komentira politiku na ( nadamo se ) strucan nacin.
Onda je on novinar ali samo za podruje politike, ili TV voditelj, ili sve skupa ( Mirjana Rakic) a najvise ih se razmili po raznim medjunarodnim organizacijama i institutima.
Slazem se s tobom, politologija NIJE nesto izmedju prava i ekonomije, debelakravo morala bi malo vise vjerovati u svoju granu ;) To nije nesto izmedju, nego nesto sasvim konkretno.
Ali di smo mi od toga :rolleyes:
debelakrava
29.10.2003., 23:00
nisam mislila toliko jkonkretno kao nesto između. sta ste me odma napale babe jedne...zeljela sam samo reci da imamo dosta i jednih i drugih predmeta te nemamo problema u ostalim granama. ono sto ste svi pogresno zakljucili je veza politolog - politicar. politolog se bavi ljuskim odnosima kroz politiku i pojmovima politike kao transmisije ljudskih odnosa. politolog nikako nije isto kao sto i politicar...s sigur noscu mogu reci da su najbolji politicari definitivno ekonomisti a ne pravnici i politolozi, sociolozi i slični.
ono sto je crow dobro zakljucila je razlika između poreznog i financijskog savjetnika...ovdje je financijski savjetnik definitivno pojam za sljakera...ali eto
i slazem se da treba poloziti drzavne ispite, ne samo za to vec bi ih trebalo uvesti za gomilu drugih zanimanja...da nam savjetnici nisu zidari i obratno...
no eto...nista od posla da se vratim na prvotnu temu..nisam otisla na intervju...sad sam se prijavila na tonu drugih poslova ali za sada jos nista. pusa
LadyInRed
29.10.2003., 23:14
debelakrava kaže:
ono sto ste svi pogresno zakljucili je veza politolog - politicar. politolog se bavi ljuskim odnosima kroz politiku i pojmovima politike kao transmisije ljudskih odnosa. politolog nikako nije isto kao sto i politicar...s sigur noscu mogu reci da su najbolji politicari definitivno ekonomisti a ne pravnici i politolozi, sociolozi i slični.
Ma nismo mi tebe napale;) A vidi kako tebe smeta kad te netko krivo klasificira;)
Ajde sretno s poslom:)
Crow Jane kaže:
Brkamo pojmove poreznog i financijskog savjetnika....;)
Financijski se više bavi ulaganjima, iako mislim da ne postoji kao kategorija "ovlaštenog " sa certifikatom - tih ima "ovlašteni porezni savjetnik" i "ovlašteni financijski analitičar" - pa kad to dvoje zmixamo s accounantom CPA - (a ne ovo kvazi RRiFovo Ovlašteni računovođa") - dobijemo kakti fin. savjetnika :D
Postoji, postoji
Ali pod imenom "investicijski savjetnik", ima ispit kao i za poreznog savjetnika
A ovo "financijski savjetnik" očito je kovanica nekog poslodavca i može značiti svašta i ništa pa čakni VSS
ono sto ste svi pogresno zakljucili je veza politolog - politicar. politolog se bavi ljuskim odnosima kroz politiku i pojmovima politike kao transmisije ljudskih
ja ne.
[
[B]nas financijski savjetnik se brine o nasim investicijama (dionice, penzioni fond, stedni visokokamatni za kucu), radi nase takse - uopce nema veze s osiguranjem
Ja se zaposlih kao insurance broker kod nas (broker odnosno posrednik u osiguranju). Za sada je to kod nas u povojima, osiguravajuće kuće se prema nama odnose kao da bi nas najradije zgazile kao buhe...
Sto se tice tzv. financijskih savjetnika u osiguranju to je sve velika gnjavaza za malo para... Ako si na dnu "piramide" u principu zaradjujes za one iznad tebe. A posao ti je da gnjavis ljude i pricas im bajke o zivotnom osiguranju...
Bio sam na razgovoru za posao i više-manje mi se sve čini ok. Trebao bi ljude savjetovati o uplati u mirovinske i ine fondove, ulaganjima, stambenoj štednji i sve to u suradnji sa financijskim kućama koje bi trebale biti najpovoljniji izbor za klijenta. Za posao mislim da bih ga odlično radio, a sad Vas pitam za mišljenje o toj firmi i o tom poslu. Uglavnom, ne obećavaju mi fantastiku, gazda djeluje ok, radio bi blizu ili čak u mjestu stanovanja - ako otvore ured baš tu. Dosad kažu da imaju desetak podružnica/ureda po Hrvatskoj, no (još) nemaju web stranicu.
Tihotar
11.03.2007., 21:24
da pogodim, placa je na postotak:misli:
da pogodim, placa je na postotak:misli:
'Oće da me stave za šefa, pa bi morao proganjati ekipu da bi oni zaradili više čime bi ja dobivao dodatne bonuse, a oni - više love!
10% od nule je - pogađate: NULA
dakle ovako. ako uspijem namjeravam se zaposliti kao finan savj. cujem da cu se morati ići na tecaj i zavrsiti neki drzavni ispit. molim ako netko zna nesto o tome da mi napise. kako to ide
Ovako na prvu loptu ti mogu reći da ja osobno nikada ne bih savjet tražio od financijskog savjetnika kojemu je gramatika materinjeg jezika jedna velika nepoznanica. Onak, slova ima tridesetak, a brojeva beskonačno mnogo. Ako nisi ovladao slovima - kakav si tek s brojevima?
Možda ja samo imam jedno malo dijetešce u krilu pa me to malo ometa, ali znaš, ma ne moram se ja tebi opravdavati. U svakom slučaju hvala
Ako te to malo "dijetešce" ometa u prakticiranju korektne gramatike, tko će korisnicima tvojih usluga garantirati da te ono neće ometati i pri jednostavnim matematičkim operacijama tipa zbrajanje. Koja će isprika biti za sfušani kamatni račun?
ladyhawke
07.11.2008., 14:11
Ovako pismeni "savijetnik" svakako ulijeva povjerenje LOL
za postala financiski savijetnik ti morala položit test kod državna agencia a više podatak ima na njihova internecka strana
www.hanfa.hr
justapixel
07.11.2008., 16:39
za postala financiski savijetnik ti morala položit test kod državna agencia a više podatak ima na njihova internecka strana
www.hanfa.hr
:rofl:
.
sun.shine
07.11.2008., 16:48
Možda ja samo imam jedno malo dijetešce u krilu pa me to malo ometa, ali znaš, ma ne moram se ja tebi opravdavati. U svakom slučaju hvala
pametno neko dijete kad baš pritisne i ispred je svaki put
CarefulWithThatAxe
08.11.2008., 00:56
www.hanfa.hr
:lol:
bas sam se dobro nasmijala! :top:
evo zasto propada svjetska privreda. jer nepismeni ljudi misle da je dovoljno zavrsiti neki tecaj da bi postao financijski strucnjak.
edit: vidim da se svi slazemo :D
Biste li vjerovali financijskim savjetima osobe koja nije mogla naći bolji posao od financijskog savjetnika?
Biste li vjerovali financijskim savjetima osobe koja nije mogla naći bolji posao od financijskog savjetnika?
financiska savijetnik u neka talijanska banka u zabreg mogla dobila sa par godin staž 20 hiljad kuna plata:)
Lucas PG
10.11.2008., 16:29
... a više podatak ima na njihova internecka strana
www.hanfa.hr
Ne postoji financijski savjetnik, nego investicijski savjetnik, ili broker.
Obje stvari odnose se na već zaposlene ljude s iskustvom u toj branši, koji rade ili u bankama ili u brokerskim firmama, pa im je licenca potrebna kako bi mogli posredovati i savjetovati ljude vezano više uz ulagačke proizvode.
Financijsko savjetovanje bi bilo kao nešto gdje čovjek dođe na jedno mjesto, a ti mu ponudiš nekoliko financ. proizvoda i malo ga savjetuješ, odnosno informiraš o specifičnostima svakog.
OVB i AWD to rade, pa ih je HANFA malo pritisnula da ne smiju to tako zvati, jer se ni sama HANFA nije smislila kako da to nazove i zašto se oni ne bi smjeli koristiti tim izrazom...:top:
Inače- Sara, poslao sam ti i PM...
CarefulWithThatAxe
12.11.2008., 00:50
Inače- Sara, poslao sam ti i PM...
ako je PM vezan uz pitanje koje autorica postavlja, jel mogu i ja dobiti taj PM? :D
moneynovac
10.12.2008., 02:17
Javi se u Trustinvest, ona te besplatno školuje za financijskog savjetnika i plaća državne ispite (HANFA).Naravno moraš ispuniti određene uvjete da te prime kao svog zaposlenika!
sapiens
14.12.2008., 16:20
Javi se u Trustinvest, ona te besplatno školuje za financijskog savjetnika i plaća državne ispite (HANFA).Naravno moraš ispuniti određene uvjete da te prime kao svog zaposlenika!
Opet reklama! Stigao još jedan u nizu "financijskih savjetnika" (ovb, awd, liderr
..). Inače to je taj trustinvest koji je do sredine studenog obećavao obnovu svoje internet stranice, pa onda konačno popravio rok na prosinac, kojega je, vidi čuda, ispunio.
letterou
06.01.2009., 14:43
laugh all u want, ali postanes "fin. sav" preko nekoga tecaja, godinu dana ne znas ni sto radis, imas podrsku firme koja ispravlja tvoje greske i gura te naprijed, radi strukture - jedni ispod drugih-, i tako u pocetku dok si "glup" dovodis nove ljude, a kad malo stasas moze se lipa lovica okreniti, a kroz godinu dvi i morskog jeza bia naucia kako biti fin. sav. It's all about selling, people c'mon... who cares about true values...
salvador
10.09.2009., 11:57
Posao financijskog savjetnika....što mislite o tome....?......:kava:
jeste li bili kod nekoga na školovanju i kakav su Vaša iskustva?
:kava:
proguglaj OVB, AWT..
uglavnom sranje ;)
salvador
10.09.2009., 12:44
proguglaj OVB, AWT..
uglavnom sranje ;)
ma pozvana sam već od nekih "od"....ali nisam baš sigurna koliko to sve šljaka i ima svrhu, što se debljanja novčanika tiče..:rolleyes:..ali konkretno mislim da se može nešto pametno naučiti po pitanju financijskog tržišta na njihovoj edukaciji....:)...i još ako ti plate taj neki ispit da položiš, pa nek se malo prošire vidici i to...a i neki papir viška nije loše imati ili....:kava:
...molim iskustva.....
:)
covjek-od-leda
10.09.2009., 16:33
ma pozvana sam već od nekih "od"....ali nisam baš sigurna koliko to sve šljaka i ima svrhu, što se debljanja novčanika tiče..:rolleyes:..ali konkretno mislim da se može nešto pametno naučiti po pitanju financijskog tržišta na njihovoj edukaciji....:)...i još ako ti plate taj neki ispit da položiš, pa nek se malo prošire vidici i to...a i neki papir viška nije loše imati ili....:kava:
...molim iskustva.....
:)
Stvar ti je vrlo jednostavna. Što se financijskog savjetovanja tiče, zaboravi da češ nešto naučiti o "Financijskom savjetovanju" o kakvom u ovom trenutku misliš. da bi mogao biti financijski savjetnik potrebno je dosta više znanja i ulaganja sebe i u sebe. Pokušati ću pojasniti na jedan oguljeni način principe poslovanja tvrtki koje se se ovdje spomenule. recimo da te tvrtke imaju ugovore s određenim osiguravajučim društvima, bankama, stambenim štedionicama o prodaji njihovih usluga. Kako imaju ugovore i svi za njih znaju, puno lakše dođu do informacija o stvarima koje se u tom trenutku dešavanju na fin. tržištu. te su u prednosti nad tobom. Mana je toga što imaju informaciju sao od poduzeća s kojima rade, no ne i od svih. Mogu ti ponuditi najbolje od onih s kojima rade. No i toponekad zna biti upitno. Meni se desilo da je žena u jednoj od te dvije firme meni ponudila proizvod koji nije najbolji za mene, ali ona dobija nešto veću proviziju. Tada smo raskinuli odnos.
Također ti neće davati informaciju o proizvodima od kojih nemaju koristi (jer nemaju ugovor pa ni provizije). Tu posao pravog financijskog savjetnika pada u vodu. Prednost suradnje s njima je ta što na jednom mjestu možeš kupiti dosta stvari. Njima ne plaćaš proviziju, proviziju dobijaju od tvrtke čiji su proizvod prodali. Također se uvjek imaš kome obratiti za bilo kakav savjet kada su u pitanju porezna rasterečenja i bilo kakve druge korisne stvari. Po meni se taj posao više svodi na prodaju nego na stvarnu želju da kupac bude zadovoljan, no tako svi posluju. nitko nije soc služba da usrećuje druge već da dugotrajno zaradi, a jedini način je imati korektnu suradnju s kupcem. Potrebne su ti prodajne vještine i moć uvjeravanja (ružno zvući) no ako nemaš, ne treba te brinuti, oni će te kontinuirano educirati i ipak češ nešto naučiti. Pošto je cijeli život nekakva jeb..a prodaja, dosta toga možeš naučiti, a naučeno možeš primjeniti svugdje i u svim segmentima poslovanja. Pri tome još i nešto možeš zaraditi. Ako imaš strah od ljudi, povučen(a) si, ne voliš telefonirati, zaboravi taj posao. Nije za tebe. Ako si društven(a) neće ti biti teško. Upoznati ćeš mnogo ljudi. Večini češ biti naporna jer ljudi ne vole prodavače. Kod nas svi misle da im netko želi nešto uvaliti, koliko god se trudiliobjašnjavati. rijetko tko vidi prednosti.
Da se vratim na fin. savjetovanje. S kim god od njih pričaš, svi pričaju jedne te iste stvari tako da se da lako zaključiti da se radi o prodaji a ne o fin savjetovanju.
Ispit koji češ položiti u HANFI je samo jedan koji ti daje još jednu mogućnost. Super i nebitno je da li će ti ikad ili nikad trebati. ako nemaš ambicije u prodaji osiguranja, nikada ti neće trebati. Meni osobno je prodaja jako interesantna, a pogotovo nakon što sam o njoj počeo učiti na jedan drugačiji način. Ja ću se okušati u ovome o čemu si pitala. Ako nekom ponudiš stambenu štednju nisi ga zaj...ala, ako mu ponudiš životno osiguranje, nisi ga zeznula, ako mu odbiješ porez i daš do znanja kako da poveća povrat poreza, biti će sretan. Ako mu slažeš da bi zaradila više i on skuži, neće biti zadovoljan i dugoročno si pušiona. Zašto još k tome ne bi i nešto zaradila. Razmisli sama.
Anita2507
23.02.2012., 22:28
Zna netko nešto o ovoj firmi??
Adverto Savjetovanje d.o.o.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.