PDA

View Full Version : Kutak za ljubitelje zračnih pušaka

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

raven-cali
19.05.2008., 11:56
evo da ja pokazem kak sam rješio to klizanje optike...
na spojeve stavio tekuceg metala, dobro zategnuo i to sad nejde nigdje ;D

tekuci metal ima za kupit iza autoservisa šurine na borovju il di je vec, kad se ide iz novog zagreba preko mosta, onda je sa desne strane pumpa i tu odmah skrenete i ima jedna trgovina koja drzi sva čuda...

http://www.as-surina.com/karta/zadkarta.jpg

E jesu li ti drzaci željezni ili aluminijski??
Jeli se uhvatio tekući metal za nosač i pušku? Ti onda više nemožeš skinuti nosače sa puške?
i koliko si metaka ispalio otkad si to učvrstio??

brba
19.05.2008., 13:09
mislim da su aluminijski nosači, tj nemam pojma lol...moram pogledat...

da, fora je u tom da to više nejde dolje..

ispucano je cca 200njak metaka, i ne miče se, prije se je vec nakon par komada pomaknulo jel puska stvarno dosta trzne kad pucas...

TOOMIĆ
19.05.2008., 13:42
jel mi netko molim vas može reć koju zračnu pušku da kupima od 1000 do 1300 kn a da nije plastična ni da nije slavia,a da ima početnu brzinu do 220 ms......pls odgovor:confused::mad::mad:

Cyber_07
19.05.2008., 15:10
Ma da te nisam čuo da ideš nešto variti po pušci :azdaja:
koje si nosače kupio?? metalne ili su ti uvalili aluminijski???

aluminij je isto metal..heheh

Cyber_07
19.05.2008., 15:23
Evo danas sam bio do lovca i ispunili su moju zelju.. nabavili su 2 vrste, malo boljih dijabola.. e sada se ja dvoumim, jer samo dvije vrste i imaju, Diana High Power ili RWS Superpoint??????

Pilatus
19.05.2008., 16:31
Ak mogu fikisirati bilo koji karabin onda mogu i zračnicu :top:
problem je ponovno punjenje puške i što svaki put je moraš skidati sa stola
vidim da nisi upoznat sa načinom na koji se to radi jer vjerovatno misliš da ja stavim pušku u bravarski škripac i pucam :lol::lol::lol:

Zračna puška(posebno springerica) se upucava IZ RUKE.

Tj upucavaš je onako kako ćeš je koristiti(gađati/loviti/plinkati/votevr):top:

BD-zg
19.05.2008., 16:45
Mogo si barem igle pospremit prije slikanja :)

:lol::lol::lol::lol: a to mi je za višak ulja iz hidraulike koja podiže naslon :top:

BD-zg
19.05.2008., 16:51
Zračna puška(posebno springerica) se upucava IZ RUKE.

Tj upucavaš je onako kako ćeš je koristiti(gađati/loviti/plinkati/votevr):top:

Po meni gubljenje vremena jer meni trebaju 2 diabole da upucam pušku prva da obilježim metu druga za korekciju optike:top: i to je to a kad ti to radiš iz ruke šaraš po meti i kaj je najgore ruka se umara i svakim pucnjem ti postaješ sve neprecizniji npr čisti primjer u lovu ako nešto nisi pogodio od prve u 99% slučajeva više nemaš popravka
svako ima svoj način ja koristim bipod na pušci i kaj ja upucam to tam i ostaje svi ostali načini pucanja tkz kaubojske fore iz kuka onak okret i bang uzalud vam trud svirači :top:

BD-zg
19.05.2008., 16:56
evo da ja pokazem kak sam rješio to klizanje optike...

http://www4.slikomat.com/08/0519/tml-IMG-03.jpg

http://www4.slikomat.com/08/0519/gfd-IMG-03.jpg

na spojeve stavio tekuceg metala, dobro zategnuo i to sad nejde nigdje ;D

tekuci metal ima za kupit iza autoservisa šurine na borovju il di je vec, kad se ide iz novog zagreba preko mosta, onda je sa desne strane pumpa i tu odmah skrenete i ima jedna trgovina koja drzi sva čuda...

Ok ovo je stvarno fiksiralo optiku :top: a daj mi reci kaj budeš rekao nekom kupcu kad bi slučajno prodavao pušku??? a to ti je tekuči metal skida se brusilicom ili glodalicom nije strašno:lol:
a ima tako jednostavnih rešenja koja izgledaju puno ljepše i na kraju taj tekuči metal je dvokomponentna smjesa koja ima cijenu cca 50-100kn a svrdlo 2mm i čelični trn od 1cm x2mm=15kn :top:

Pilatus
19.05.2008., 16:58
Po meni gubljenje vremena jer meni trebaju 2 diabole da upucam pušku prva da obilježim metu druga za korekciju optike:top: i to je to a kad ti to radiš iz ruke šaraš po meti i kaj je najgore ruka se umara i svakim pucnjem ti postaješ sve neprecizniji npr čisti primjer u lovu ako nešto nisi pogodio od prve u 99% slučajeva više nemaš popravka
2 dijabole za odredit grupu:confused:
Čak štoviše,1 dijabola za odredit grupu:eek:

Gotovo svaka springerica je osjetljiva na to kako je držiš.
Npr.Ispucaj jednu grupu labavo držeć pušku,i jednu grupu čvrsto držeći pušku u ramenu(na istu metu).Usporedi položaj grupa na meti i javi rezultat:top:
Isto možeš eksperimentirati i sa različitom položajem prednje ruke,npr postavi ruku tik uz zaštitnik obarača,a drugi put skroz naprijed do kraja kundaka
svako ima svoj način ja koristim bipod na pušci i kaj ja upucam to tam i ostaje svi ostali načini pucanja tkz kaubojske fore iz kuka onak okret i bang uzalud vam trud svirači :top:
aha:rolleyes:,stim da ja nigdje ne navodim
"sve ostali načine pucanja tkz kaubojske fore iz kuka onak okret i bang"

BD-zg
19.05.2008., 17:06
BG, je li ti stegnuta puška sa strane i odozgo na tom držaču ili onako slobodno leži?
inače da li neko može reći koja ja razlika kad pušku ne držiš čvrsto da može skočiti i kad je držiš veoma čvrsto. mislim na preciznost.
pitam to jer znam da jedan lovac nema ruke pa samo pusku na protezu naslone i puca. druga mu e ruak ispravna i tom vrši okidanje.

A ovo mi je jedan od stalaka koji koristim i taj mi je najprecizniji
inače ti pušku još stegnu dvije trake slično onim GURTNAMA za teretna vozila inače imaš par nastavaka u kojima i bez te gurtne puška leži ko zategnuta
i pucaš ustvari pokraj puške samo okineš jer i sam stalak se fiksira na pod a na streljanama imaš i postolja za montažu stola
a ja poznajem jednoga koji nema šaku pa si je napravio adapter u koji gurne pušku a drugi dio je na ruci i kad malo pogledam tako je to dobro napravljeno da ima bolji oslonac nego večina ljudi sa zdravom rukom:top:

BD-zg
19.05.2008., 17:16
2 dijabole za odredit grupu:confused:
Čak štoviše,1 dijabola za odredit grupu:eek:

Gotovo svaka springerica je osjetljiva na to kako je držiš.
Npr.Ispucaj jednu grupu labavo držeć pušku,i jednu grupu čvrsto držeći pušku u ramenu(na istu metu).Usporedi položaj grupa na meti i javi rezultat:top:
Isto možeš eksperimentirati i sa različitom položajem prednje ruke,npr postavi ruku tik uz zaštitnik obarača,a drugi put skroz naprijed do kraja kundaka

aha:rolleyes:,stim da ja nigdje ne navodim
"sve ostali načine pucanja tkz kaubojske fore iz kuka onak okret i bang"

:D neznam ja od kad znam za sebe koristim DIANU i u slobodno vrijeme i nekad u streljaštvu zadnja puška je mod48 izvedenica iz mod 75 sportske puške grupa pogodaka kod te puške je 1cm na 10m što je natjecateljska duljina streljane
ja ima samo jedan položaj držanja oružja nema labavo na stranu sa jednom rukom zna se di se drži puška i kako kolikom snagom sve ostalo je onak nepotrebno valjda su te naučili da je oružje opasno i da svako neodgovorno držanje ili ponašanje prilikom pucanja može dovesti do ozljeđivanja ili gore a u najboljem slučaju samo te budu otjerali iz kluba i uzeli dozvolu za oružje ako je vatreno oružje u pitanju
kod mene postoji jedno pravilo napravi nekaj odjednom kako treba a ne sa masom popravaka

Pilatus
19.05.2008., 17:23
:D neznam ja od kad znam za sebe koristim DIANU i u slobodno vrijeme i nekad u streljaštvu zadnja puška je mod48 izvedenica iz mod 75 sportske puške grupa pogodaka kod te puške je 1cm na 10m što je natjecateljska duljina streljane
ja ima samo jedan položaj držanja oružja nema labavo na stranu sa jednom rukom zna se di se drži puška i kako kolikom snagom sve ostalo je onak nepotrebno valjda su te naučili da je oružje opasno i da svako neodgovorno držanje ili ponašanje prilikom pucanja može dovesti do ozljeđivanja ili gore a u najboljem slučaju samo te budu otjerali iz kluba i uzeli dozvolu za oružje ako je vatreno oružje u pitanju
kod mene postoji jedno pravilo napravi nekaj odjednom kako treba a ne sa masom popravaka

Zaobilaziš bitno:kava:

Cyber_07
19.05.2008., 20:07
Ok ovo je stvarno fiksiralo optiku :top: a daj mi reci kaj budeš rekao nekom kupcu kad bi slučajno prodavao pušku???

Haha.. a zanima me isto, kako ce ako bude uzimo optiku sa sirim tubusom... mozda i onda tekucim metalom spojit optiku za nosače..hahahaha...

R istra
19.05.2008., 21:10
meni je trn od 2mm slomilo izjebo sam se ko majka bok sam ga izvadio,prosirio sam rupu i urezao navoj m5 sad sve stima.

BD-zg
19.05.2008., 22:27
Zaobilaziš bitno:kava:

Pa ja mislim da sam bio poprilično jasan ak nešto radiš odradi to profesionalno i po PS(pravilo službe) :top:
meni netreba 100 diabola da upucam zračnicu mislim da se tebi nebi svidjelo da ti kažem nakon servisa evo ispucao sam kutiju diabola sa vašom puškom i donekle sam je upucao dajte si ju još vi malo poštelajte:lol::lol:
mislil da bi me steral u 3p... materine
a ovak je ja upucam kak treba demonstriram to čovjeku ili nek sam proba kod mene na poslu on sretan i zadovoljan ja još više :top:

BD-zg
19.05.2008., 22:29
Haha.. a zanima me isto, kako ce ako bude uzimo optiku sa sirim tubusom... mozda i onda tekucim metalom spojit optiku za nosače..hahahaha...

:lol: ali to sranje od tkz tekučeg metala se skida jedino brusilicom :flop: neznam nije mi baš to neko rešenje

BD-zg
19.05.2008., 22:32
meni je trn od 2mm slomilo izjebo sam se ko majka bok sam ga izvadio,prosirio sam rupu i urezao navoj m5 sad sve stima.

A ovaj trn ti je pukao kad si ga montirao??

Cyber_07
20.05.2008., 10:49
:lol: ali to sranje od tkz tekučeg metala se skida jedino brusilicom :flop: neznam nije mi baš to neko rešenje

A, rjesenje jest, samo je grubo rjesenje... fakat ruzno izgleda... bolja je verzija ona sa trnom... stavit cu ja sliku uskoro, kako su to ljudii iz Norice rijesili na mom modelu puske...

TOOMIĆ
20.05.2008., 13:49
Želim kupit DIANU Panther 21 175 ms al je plastična i upitna mi je kvaliteta zanima me jel imate vi kakvih iskustava sa njom i bili mi je preporučili,doduše to je njemačka kvaliteta ali većina djelova dolazi iz kine pa sad:flop::flop::flop::flop:,50% da je kupim a 50% da je ne kupim,dali da dam 1100 kn za nju:confused::confused::confused::confused:

BD-zg
20.05.2008., 17:46
Želim kupit DIANU Panther 21 175 ms al je plastična i upitna mi je kvaliteta zanima me jel imate vi kakvih iskustava sa njom i bili mi je preporučili,doduše to je njemačka kvaliteta ali većina djelova dolazi iz kine pa sad:flop::flop::flop::flop:,50% da je kupim a 50% da je ne kupim,dali da dam 1100 kn za nju:confused::confused::confused::confused:

Daj mi molim te nađi jedan dio na DIANA pušci koji je iz kine i ja svoju odmah stavim na panj i prepolovim sa sjekirom
dajte ljudi sad stvarno več izmišljate :rofl:
upitna ti je kvaliteta pa kupi si HATSAN:top: pa se budeš plakal za dianom
vidim da ekipa u PEVECU radi dobru propagandu da se riješi kineza i hatsana jer im ljudi vračaju na reklamaciju puške pa ajmo srat po gamo i diani

Pilatus
20.05.2008., 17:57
Pa ja mislim da sam bio poprilično jasan ak nešto radiš odradi to profesionalno i po PS(pravilo službe) :top:
meni netreba 100 diabola da upucam zračnicu mislim da se tebi nebi svidjelo da ti kažem nakon servisa evo ispucao sam kutiju diabola sa vašom puškom i donekle sam je upucao dajte si ju još vi malo poštelajte:lol::lol:
mislil da bi me steral u 3p... materine
a ovak je ja upucam kak treba demonstriram to čovjeku ili nek sam proba kod mene na poslu on sretan i zadovoljan ja još više :top:

Samo ti i dalje upucavaj zračnice sa 2 ispucane dijabole i puškom postavljenom na stolu za upucavanje dugog vatrenog oružja

:W

BD-zg
20.05.2008., 18:05
Samo ti i dalje upucavaj zračnice sa 2 ispucane dijabole i puškom postavljenom na stolu za upucavanje dugog vatrenog oružja

:W

Niš moraš mi pokazati kak da bolje upucam zračnicu:lol:

R istra
20.05.2008., 19:12
A ovaj trn ti je pukao kad si ga montirao??

ne nije pukao jos stoji,od gama je stoper,a hatsan ima slabi stoper i slabi trn koj ga drzi

BD-zg
20.05.2008., 22:49
ne nije pukao jos stoji,od gama je stoper,a hatsan ima slabi stoper i slabi trn koj ga drzi

Da to sam več čuo nisam vidio ali predlažem zamjenu nadams e da netreba rastaviti pušku kao kod COMETE ???

Cyanide Inc.
20.05.2008., 23:28
http://www4.slikomat.com/08/0519/tml-IMG-03.jpg

Koja je to puška na slici?
Jel to Hatsan? Ja sam newbie u zračnim puškama, nabavio jednu prije dva mjeseca (ista ko ova na slici), raspao se kundak pa otpisali u dućanu, ja kundak probušio na pet mjesta i zašrafao, i zalijepio. E sad nije tu počela pucati već na drugim mjestima, i kad sam bolje pogledao kundak je skroz nazkroz bio skemijan, slijepljen i zamaskiran. Izdržala je dvije kutije á 500 kom, i sad radim novi kundak. Oblik sam napravio, sve potrebne udubine riješio, sada potrebno isfiniširati, centrirati i pripasati cijev....

Pilatus
21.05.2008., 01:04
i sad radim novi kundak. Oblik sam napravio, sve potrebne udubine riješio, sada potrebno isfiniširati, centrirati i pripasati cijev....

:s
to se cijeni,domišljatost i samogradnja.
Da ne napominjem da ćeš na taj način najviše naučiti o mehanici rada zračnog oružja:top:

Cyber_07
21.05.2008., 15:45
Jel to Hatsan? Ja sam newbie u zračnim puškama, nabavio jednu prije dva mjeseca (ista ko ova na slici), raspao se kundak pa otpisali u dućanu, ja kundak probušio na pet mjesta i zašrafao, i zalijepio. E sad nije tu počela pucati već na drugim mjestima, i kad sam bolje pogledao kundak je skroz nazkroz bio skemijan, slijepljen i zamaskiran. Izdržala je dvije kutije á 500 kom, i sad radim novi kundak. Oblik sam napravio, sve potrebne udubine riješio, sada potrebno isfiniširati, centrirati i pripasati cijev....
Dobro, sto ti radis sa tom puskom boga ti??? kako ti je uspjelo puknut..??

Cyanide Inc.
21.05.2008., 16:46
Ja sam pušku nabavio (badava), jer su je otpisali u dućanu, kundak je odmah bio u dva dijela, šta je prijašnji vlasnik radio neznam, al vjerojatno je došla već slijepljena u dućan, pa sa kod pucanja raspala, i don´t know... ja sam je osposobio, ali sam vidio da će puknuti na drugom mjestu. Inače, kundak je od pitaj boga kakvog drva, jako loša i slaba izvedba... Moj sadašnji komad je brijest (to sam jedino našao dovoljno veliko kod kuće) s time da je cca 6 - 8 mm deblji od originala, pa će biti i jače i masivnije...
Inače sam si nabavio mete, pa sam znao onako predvečer ispucati par komada.
I budući da sam dobio pušku badava niti sam pitao koji je to model... Moram staviti sliku da se vidi kako je ljiepljena.....

bollas
21.05.2008., 17:41
Daj stavi PICS da vidimo i to zlo. Puška je sigurno kvalitetna, kad ju je prijašnji vlasnaik najvjerovatnije primio za cjev i opizdio kundakom u pod:lol::top:

Možda ju nije mogao upucat:lol::rofl:

BD-zg
21.05.2008., 18:49
:s
to se cijeni,domišljatost i samogradnja.
Da ne napominjem da ćeš na taj način najviše naučiti o mehanici rada zračnog oružja:top:

Da to sigurno ustvari če za par mjeseci napraviti svoju pušku i osvojiti prvenstvo HR u zračnoj pušci na 50m:lol::lol::lol:

BD-zg
21.05.2008., 18:52
Daj stavi PICS da vidimo i to zlo. Puška je sigurno kvalitetna, kad ju je prijašnji vlasnaik najvjerovatnije primio za cjev i opizdio kundakom u pod:lol::top:

Možda ju nije mogao upucat:lol::rofl:

Možda je to puška od jednog mog frenda koji je baš to napravil ali ne u pod nego u zid:lol::lol::lol:
a pazi majmuna mjenjao je MALOKALIBARSKU pušku walther za hatsan od 800kn samo kaj mu je tip prodao foru da puška vrijedi 2000kn koliko je on tražio za svoju pušku:lol::lol::lol:

Cyber_07
21.05.2008., 19:06
Pilatus, govorio si mi nesto za Gamo PBA... evo, danas sam usporedio njih i Diana High Power... ljudi, ja sam se danas uvjerio da su ovo samo imena, a prave sranja... na 10 m, bolju grupaciju mi je imao Gamo PBA, nego Diana High Power... ponovio sam test 2 puta i uvijek isto.. jebo mater, samo da pare dignu... sa 35m sam kutiju od metaka pogadjo 2/3, sa Norica diabolama, sa noga.. a sa Dianom nemogu nego 2/5 jos sa osloncem...

TOOMIĆ
21.05.2008., 20:20
Malo sam gledao po forumu i vidio sam da jedan forumovac tvrdi da se sa dianom Panther 21 s optikom moze pogodit čep od pivske boce na 72 metra jeli to istina hmhmhmhm :confused::confused:,ako je kupujem je odmah dana!!!!!!!

TOOMIĆ
21.05.2008., 20:26
ovaj lik koji je zavario zračnu pušku totalno ju je unakazio,pa onak hellou ak je odlučiš prodat zar će itko kupit pušku sa zavarenim nosačima.Mislim da s ovim nisi rješio klizanje optike neg si napravio još veći problem,još sad zavari optiku na nosače i taman imaš destroyed gunn:lol:

TOOMIĆ
21.05.2008., 20:27
gdje ima kupit te norica dijabole????????:confused::confused:

bollas
21.05.2008., 21:03
Malo sam gledao po forumu i vidio sam da jedan forumovac tvrdi da se sa dianom Panther 21 s optikom moze pogodit čep od pivske boce na 72 metra jeli to istina hmhmhmhm :confused::confused:,ako je kupujem je odmah dana!!!!!!!

Da pitaj ga sa koliko dijabola je to uspio,:rofl::rofl::rofl:

Ja tvrdim da sam Pameli Anderson dao nogu...LOL

Pilatus
21.05.2008., 21:30
Pilatus, govorio si mi nesto za Gamo PBA... evo, danas sam usporedio njih i Diana High Power... ljudi, ja sam se danas uvjerio da su ovo samo imena, a prave sranja... na 10 m, bolju grupaciju mi je imao Gamo PBA, nego Diana High Power... ponovio sam test 2 puta i uvijek isto.. jebo mater, samo da pare dignu... sa 35m sam kutiju od metaka pogadjo 2/3, sa Norica diabolama, sa noga.. a sa Dianom nemogu nego 2/5 jos sa osloncem...

I kolike su grupe pogodaka(5 metaka)?

Cyanide Inc.
22.05.2008., 00:27
http://i25.tinypic.com/2004lu0.jpg
http://i26.tinypic.com/v2sq2r.jpg
http://i27.tinypic.com/rub3n9.jpg

bollas
22.05.2008., 00:43
Kako se meni vidi po slici to je Kineska zraja. ljepo si ti to napravio, sad je samo pobrusi i prekitaj da se nevide ti šarafi. Ili ćeš ipak stavljati novi kundak, što se isplati jedino ako ti ga je netko poklonio.

deri valdez
22.05.2008., 03:26
ima svega.daj se malo spustite na zemlju kao da na forumu o autima stoji teza ak nemas mercedes ili bmw netrebas imat auto.imali smo problema s golubovimaburaz ode na sajam i kupi hatsana 5.5 mm novi cijena na sajmu 850 kuna.dodje doma ,puska moze slona ubit ali ga nemremo pogodit.kupio buraz i mete nemremo metu pogodit.dodje stari(jna skola),posalje nas u podrum po stol sa skripcom(jedno 100 kila)stari upuca pusku,bio je nekaj zdrkan nisan valjda kak su ljudi gledali.ukratko golubova vise nema.puska probija lesonit 5 mm ko iz sale.jedina zamjerka koju imam je jak trzaj.meni tolko ne smeta jer sam zivotinja ali buraza malo hebe.ubio sam jedno dvadeset golubova sa jedno 20-25 metara nijednog nisam fulo.posto vise na nasoj kuci nema golubova preso sam na susedove.to je oko 30 ---35 metara tu i tam kojeg fulam ali rijetko.cak je i stara ubila jednog.morat cu jednom u lov na zecove otic

BD-zg
22.05.2008., 12:14
Evo to se tak radi škripac i upucaš pušku :top: jebi ga kad drugačije ne ide
mogli neki pojedinci pričati kaj hoče ali dok ne fiksiraš oružje nemaš pravu sliku kam uopče nosi ta puška :top:

BD-zg
22.05.2008., 12:17

:lol: 72m:lol: panther21:lol: čep od pivske boce:lol:
E LJUDI PRIJAVITE SE U STRELJAČKOM SAVEZU FALI NAM LJUDI U STRELJAŠTVU ovakvih pogotovo ak pogodi čep na 70 m pa kaj taj radi na 10m
ja bi ih sve poslao na olimpijske igre vračaju se sa zlatnim medaljama 100%:lol:

Cyber_07
22.05.2008., 13:00
I kolike su grupe pogodaka(5 metaka)?

Unutar kruga od 2,5 cm... Dok su Dianine slozim 2-3, skoro jedan na drugog, onda ovi drugi odu 5 cm od njih... i provo sam prekjucer na 35m bocu od pive.. puco sam sa Dianinim i od 4, 3 su je okrznula i digo mi se tlak i uzeo PBA, da vidim koji je kurac, jeli stvar u optici ili diabolama.. i prvi metak je rasuo u milion komada.. kasnije sam doduse uspio pogodit i sa Dianinim, ali.. sve je to kurac.. razmece previse.. a prije par tjedana sam isprobavao Pobeda diabole jos iz stare Juge, koji ne lice na nista, cijeli su iskrivljeni.. ali na 30m, cca 20 diabola za redom sam slozio u metu kosovica...

Cyber_07
22.05.2008., 13:04
ovaj lik koji je zavario zračnu pušku totalno ju je unakazio,pa onak hellou ak je odlučiš prodat zar će itko kupit pušku sa zavarenim nosačima.Mislim da s ovim nisi rješio klizanje optike neg si napravio još veći problem,još sad zavari optiku na nosače i taman imaš destroyed gunn:lol:

Nije zavareno, citaj malo...

Cyber_07
22.05.2008., 13:09
gdje ima kupit te norica dijabole????????:confused::confused:

Nemam pojma, ja sam ih kupio u lovca u DBK, ali ih nema vise... a i vidio sam da ih ni u glavnoj trgovini u ZG nemaju... raspitaj se nedje, bili se moglo narucit.. evo ti samo da vidis kako izgledaju:
http://www.shootingshack.com/norica-thor--177--tin-of-500-1058-p.asp

Pilatus
22.05.2008., 13:25
Unutar kruga od 2,5 cm... Dok su Dianine slozim 2-3, skoro jedan na drugog, onda ovi drugi odu 5 cm od njih...

Na 10metara:eek:

Ako je s naslona,previše je.

Pilatus
22.05.2008., 13:29
http://i25.tinypic.com/2004lu0.jpg
Shanghai B2-2A:top:ista kao i moja.

Prvi savjet: rastavi je cijelu,temeljito očisti,ispoliraj klip,komoru i dosjed zuba okidača(ovo je malo zajebano,ako previše materijala skineš,puška će postati nesigurna).
Pod krajeve opruge postavi metalne podloške(šajbice) odgovarajuće veličine,a koje si prije ispolirao.

Podmaži odgovarajućim uljima/mastima(o ovome nađi na netu) i rokaj:top:

Cyanide Inc.
22.05.2008., 16:11
dosjed zuba okidača je kod mene lagano u ku.cu jer se često znala sama okinuti! Pakleni je to stroj, taj shangai b2 2a, pakleno sranje, hehehehe. Mislim si kupiti drugu, za kakvih godinu dvije... kad malo financijski ojačam....
Sviđaju mi se općenito Gamini modeli, pogotovo sa optikom..... Budem slikao pa ću postati.....

BD-zg
22.05.2008., 16:29
Shanghai B2-2A:top:ista kao i moja.

Prvi savjet: rastavi je cijelu,temeljito očisti,ispoliraj klip,komoru i dosjed zuba okidača(ovo je malo zajebano,ako previše materijala skineš,puška će postati nesigurna).
Pod krajeve opruge postavi metalne podloške(šajbice) odgovarajuće veličine,a koje si prije ispolirao.

Podmaži odgovarajućim uljima/mastima(o ovome nađi na netu) i rokaj:top:

Ili jednostavnije napravi ko bivši vlasnik prepolovi je na pola i kupi novu zračnicu:lol:
ili uvali ovu nekom za istu lovu:top:

BD-zg
22.05.2008., 16:30
dosjed zuba okidača je kod mene lagano u ku.cu jer se često znala sama okinuti! Pakleni je to stroj, taj shangai b2 2a, pakleno sranje, hehehehe. Mislim si kupiti drugu, za kakvih godinu dvije... kad malo financijski ojačam....
Sviđaju mi se općenito Gamini modeli, pogotovo sa optikom..... Budem slikao pa ću postati.....

Tak je jedan klinac u kvartu napucal frenda :(
nije to za zajebanciju

brba
23.05.2008., 00:14

DIANA :D

raven-cali
23.05.2008., 16:28
Evo kako je zasada ostalo sa sprijecavanjem klizanja optike na slaviji 634...
Mislio sam zavariti c0 aparatom komadic zeljeza ali su me odgovorili od toga...onda sam dobio prijedlog za busenje po sini sa borerom od 2mm ali je stvar u tome sto je na slaviji sina na koju se montira nosac u jednom komadu sa tijelom puške...-stijenka je debela malo vise od 3mm znači gotovo nemoguce je probusiti a da ne prodje u samu pusku...i onda uzmem tekuci metal i ucvrstim komad zeljeza sto bi se ponasalo kao kocinica...(i dalje mozes skinut optiku i nesmeta nista...) i jucer prvih 50 diabola sve super upucano pravo...i onda nakon jedne dijabole odleti i tekuci metal i zeljezo u pi*****....
a prije toga testirao na 2 komada zeljeza taj tekuci metal i drzi ko smrt ..lupo, udro ali nece da popusti...pa zar je toliki udar u ovi pusaka da izvali to..Toliko o tome da se tekuci metal nemoze skinuti nikako sa puske...
Zadnje rjesenje je ipak uzet komadic metala i pecnuti 2-3 puta kratko co aparatom i to je to..sta bude da bude
http://img373.imageshack.us/img373/779/2008052200137yk5.th.jpg (http://img373.imageshack.us/my.php?image=2008052200137yk5.jpg)
http://img397.imageshack.us/img397/3741/bezimenagw2.th.jpg (http://img397.imageshack.us/my.php?image=bezimenagw2.jpg)
http://img397.imageshack.us/img397/9983/2008052200136um6.th.jpg (http://img397.imageshack.us/my.php?image=2008052200136um6.jpg)

Posljesam uspijeo skinuti sve sa puske i nista nije ostalo.....
i hajde ti sad budi pametan...ali stat ce njemu u kraj aparat za varenje co- nema druge

JoZ@
23.05.2008., 16:54
http://img397.imageshack.us/img397/9983/2008052200136um6.th.jpg (http://img397.imageshack.us/my.php?image=2008052200136um6.jpg)

inace da znas za ubuduce
nijedna se puska ne ostavlja na ovaj nacin :top:

raven-cali
23.05.2008., 16:56
inace da znas za ubuduce
nijedna se puska ne ostavlja na ovaj nacin :top:

Znam, ovo je u svrhu slikanja bilo:top:

BD-zg
23.05.2008., 17:56
Evo kako je zasada ostalo sa sprijecavanjem klizanja optike na slaviji 634...
Mislio sam zavariti c0 aparatom komadic zeljeza ali su me odgovorili od toga...onda sam dobio prijedlog za busenje po sini sa borerom od 2mm ali je stvar u tome sto je na slaviji sina na koju se montira nosac u jednom komadu sa tijelom puške...-stijenka je debela malo vise od 3mm znači gotovo nemoguce je probusiti a da ne prodje u samu pusku...i onda uzmem tekuci metal i ucvrstim komad zeljeza sto bi se ponasalo kao kocinica...(i dalje mozes skinut optiku i nesmeta nista...) i jucer prvih 50 diabola sve super upucano pravo...i onda nakon jedne dijabole odleti i tekuci metal i zeljezo u pi*****....
a prije toga testirao na 2 komada zeljeza taj tekuci metal i drzi ko smrt ..lupo, udro ali nece da popusti...pa zar je toliki udar u ovi pusaka da izvali to..Toliko o tome da se tekuci metal nemoze skinuti nikako sa puske...
Zadnje rjesenje je ipak uzet komadic metala i pecnuti 2-3 puta kratko co aparatom i to je to..sta bude da bude
http://img373.imageshack.us/img373/779/2008052200137yk5.th.jpg (http://img373.imageshack.us/my.php?image=2008052200137yk5.jpg)
http://img397.imageshack.us/img397/3741/bezimenagw2.th.jpg (http://img397.imageshack.us/my.php?image=bezimenagw2.jpg)

Posljesam uspijeo skinuti sve sa puske i nista nije ostalo.....
i hajde ti sad budi pametan...ali stat ce njemu u kraj aparat za varenje co- nema druge
ODNESI JE PUŠKARU !!!!!
nek rastavi pušku i na djelu gdje je šina za optiku neka probuši rupu kroz samo tjelo puške ugradi šaraf sa upuštenom glavom da NE SMETA MEHANIZMU ZA OKIDANJE i ako je malo bolji puškar neka odmah stavi dulji šaraf probuši zadnji nosač optike i stegne sve zajedno niš se ne vidi NEMA VARENJA I LJEPLJENJA
ali kasno je za to puška je več za otpad
neznam ljudi ko da ste našli novac na cesti pa nema veze idem rasturiti pušku:mad:

raven-cali
23.05.2008., 18:09
ODNESI JE PUŠKARU !!!!!
nek rastavi pušku i na djelu gdje je šina za optiku neka probuši rupu kroz samo tjelo puške ugradi šaraf sa upuštenom glavom da NE SMETA MEHANIZMU ZA OKIDANJE i ako je malo bolji puškar neka odmah stavi dulji šaraf probuši zadnji nosač optike i stegne sve zajedno niš se ne vidi NEMA VARENJA I LJEPLJENJA
ali kasno je za to puška je več za otpad
neznam ljudi ko da ste našli novac na cesti pa nema veze idem rasturiti pušku:mad:

posaljem ti sliku ociscene puske...apsulutno nista nije ostalo od tog ljepila...
i zašto bi onda puška bila za otpad:mad:

bollas
23.05.2008., 22:16
Moraš shvatiti da je BD-zg profesionalac u tom poslu, i da je normalno da se ljuti na takve stvari. Profesijonalna deformacija.:top::top:

To ti je isto kao da pred profesoricom biologije gađaš vrapca.:lol::top:

raven-cali
23.05.2008., 22:56
Moraš shvatiti da je BD-zg profesionalac u tom poslu, i da je normalno da se ljuti na takve stvari. Profesijonalna deformacija.:top::top:

To ti je isto kao da pred profesoricom biologije gađaš vrapca.:lol::top:

U pravu si...:top:

Maloprije sam zavrsio pusku....ispaljeno 50 diabola...sve ok zasada..
Javim sutra nakon jos nekih 100-tinjak diabola
Posaljem slike....jako dobro je ispalo....pazilo se na hlađenje maksimalno.

ivica_0123
24.05.2008., 00:18
Pozdrav ljudi.

Evo da se pohvalim, napokon sam kupio zračnu pušku. Uzeo sa Gamo CFX 4.5 mm i optiku 3-9X40 WR. Uzeo sam jos i diabole Gamo TS-18 Long distance, Gamo Rocket, Dynamit Nobel i još od prije imam Gamo Magnum.

Prvotno sam htio uzeti dianu 31 panther, al zbog spleta okolnosti sam se ipak odlučio za CFX.

Sutra je na redu upucavanje i testiranje.

JAWS
24.05.2008., 12:55
koja zračnica stvara veći povratni trzaj koji djeluje na optiku,preklopna cijev ili fiksna

Cyber_07
24.05.2008., 13:57
Uzeo sa Gamo CFX 4.5 mm i optiku 3-9X40 WR. Uzeo sam jos i diabole Gamo TS-18 Long distance,
Sutra je na redu upucavanje i testiranje.
Hahahahaha... Jesi mozda primjetio da su TS-18, 5,5 kalibar..???:lol::lol:

Cyber_07
24.05.2008., 14:01
Na 10metara:eek:

Ako je s naslona,previše je.

Bez naslona.. nije previse.. gadjo sam s naslonom isto tako.. pito sam BD-zg i reko je da puska takve cijene ima otprilike grupaciju od 1-4 cm... a i nisam mislio krug r=2,5 nego r=1,25 ili 2r=2,5cm..

TOOMIĆ
24.05.2008., 14:40
EEEEE.....PEOPLE Zanima me gdje se u zagrebu održavaju streljački kupovi???

deri valdez
24.05.2008., 15:52
u mom dvoristu samo je ponestalo zivih meta(samo golubove ubijamo ostale ptice ne)navuko sam se al leteci stakori su prokljuvili da je frka pa ih vise nema.

ivica_0123
24.05.2008., 16:31
Hahahahaha... Jesi mozda primjetio da su TS-18, 5,5 kalibar..???:lol::lol:

Krivo sam napisao TS-10 ne 18. :D

Cyber_07
24.05.2008., 19:22
Krivo sam napisao TS-10 ne 18. :D

To je vec u redu.. imam ih i ja.. isprobaj ih i posalji mi rezultate na pm, nesto me fakat zanima, jer se meni nisu nesto pokazali...:top::top:

R istra
24.05.2008., 20:35
vozim se danas i snimim tipa sa zracnicom kako nisani (imao je optiku) onako ko seljak sa balkona da ga svi vide. pravi je seljak. svi ce najebat zbog takvih

hundar
25.05.2008., 02:17
vozim se danas i snimim tipa sa zracnicom kako nisani (imao je optiku) onako ko seljak sa balkona da ga svi vide. pravi je seljak. svi ce najebat zbog takvih

Da nisi mozda mene vidio?? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :s:s

R istra
25.05.2008., 10:11
Da nisi mozda mene vidio?? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :s:s

ako zivis na zametu u onoj ruznoj rozoj kuci.......:lol

BD-zg
25.05.2008., 11:37

Stranica Hrvatski streljački savez :top: tamo imaš sve inormacije od natjecanjima i streljanama :top:

BD-zg
25.05.2008., 11:43
posaljem ti sliku ociscene puske...apsulutno nista nije ostalo od tog ljepila...
i zašto bi onda puška bila za otpad:mad:

Ja skužim kad je neko sa špagom čistio pušku i popizdim :mad:
a koliko got ti skinuo to ljepilo ono je več nagrizlo površinu puške i tu če puška početi hrđati ako je ne bruniraš
onda možda neče biti za otpad ali napravio si bezvezan trošak
mislim meni bi bilo žao to napraviti na pušci
ali 100 ljudi 100 čudi:top:

BD-zg
25.05.2008., 11:45
u mom dvoristu samo je ponestalo zivih meta(samo golubove ubijamo ostale ptice ne)navuko sam se al leteci stakori su prokljuvili da je frka pa ih vise nema.

sad dolazi na red izrada ČEKE na dvorištu :lol::lol::lol: ili se maskiraš u kakvu živicu :lol::lol::lol::lol:

BD-zg
25.05.2008., 11:48
To ti je isto kao da pred profesoricom biologije gađaš vrapca.:lol::top:[/QUOTE]

:lol::lol::lol: ma one su još super to napravi pred kakvim PRIJATELJEM ŽIVOTINJA (ekipa kaj prosvjeduje ispred mesnica) onda si naj.... frend je skinuo lasicu koja je tamanila piliče i ujedno je bila bijesna i donio je na veterinarski fax tam ga je neka klinka napala jedva izvukao živu glavu :lol::lol:

Cyber_07
25.05.2008., 12:17
:lol::lol::lol: ma one su još super to napravi pred kakvim PRIJATELJEM ŽIVOTINJA (ekipa kaj prosvjeduje ispred mesnica) onda si naj.... frend je skinuo lasicu koja je tamanila piliče i ujedno je bila bijesna i donio je na veterinarski fax tam ga je neka klinka napala jedva izvukao živu glavu :lol::lol:

Poslo bi ja nju u 3 pm... kako me nervira to! samo da im je srat nesto... treba pobit njih, a ne zivotinje... u biti, prvo njih..hehe

bollas
25.05.2008., 21:18
Ja što ubijam od životinja su samo štakori osim dva goluba što su mi srali po robi u skladištu(to su si sami krivi) i sukno bi fazana da ga vidim. Ali to je već u gurmanske svrhe. Neznam jednostavno mi nije gušt ubijati male ptičice kaj cvrkuću na grani. Danas mi je bratić pričo da je naletio na jednom forumu gdje lik piše da mu treba zraja za ubijati mačke....daj moim te...........Ubi si svoju mamu ti je..m. Kako sam alergičan na takve kretene. Odmah bi ga tuko:mad:

Cyber_07
25.05.2008., 21:31
Ja što ubijam od životinja su samo štakori osim dva goluba što su mi srali po robi u skladištu(to su si sami krivi) i sukno bi fazana da ga vidim. Ali to je već u gurmanske svrhe. Neznam jednostavno mi nije gušt ubijati male ptičice kaj cvrkuću na grani. Danas mi je bratić pričo da je naletio na jednom forumu gdje lik piše da mu treba zraja za ubijati mačke....daj moim te...........Ubi si svoju mamu ti je..m. Kako sam alergičan na takve kretene. Odmah bi ga tuko:mad:

Hahahahaha.. agresiva teska...hehe.. a slusaj, nekome i macke tako seru po necemu.. ja je jos nisam ubio, ali redovito mi se popenje na sic od motora i sporka ga cijeloga, a da ne govorim sto mu panđama učini... a tapiciranje isto kosta...

Pilatus
25.05.2008., 21:36
Bez naslona.. nije previse.. gadjo sam s naslonom isto tako.. pito sam BD-zg i reko je da puska takve cijene ima otprilike grupaciju od 1-4 cm... a i nisam mislio krug r=2,5 nego r=1,25 ili 2r=2,5cm..

sa 10 metara,30 godina stara Slavia 631,mislim da nije nikad rastavljana,pa sam uspijevao s naslona postići duplo manje grupe:ne zna:

sa RWS Dynamit Nobel tupim dijabolama

Cyanide Inc.
25.05.2008., 21:52
http://i31.tinypic.com/2vvmfs1.jpg
Gotovo!Samo treba opiturat!
Ispucao dvadeset komada, bude dobro...
:)
Maher!

Pilatus
25.05.2008., 22:06
http://i31.tinypic.com/2vvmfs1.jpg
Gotovo!Samo treba opiturat!
Ispucao dvadeset komada, bude dobro...
:)
Maher!

Trebao si napraviti duži kundak(veća duljina od štitnika okidača do kraja kundaka koji dođe na rame)

ostalo je:top:
meni je padala ista ideja na pamet(da napravim bolji kundak) al mi se nije dalo zajebavati

BD-zg
25.05.2008., 22:21

Čak 2 goluba:lol: kako znaš da si skinuo prava 2?????:lol::lol: uhvatio si ih na djelu????:lol:

raven-cali
25.05.2008., 23:32
Ja skužim kad je neko sa špagom čistio pušku i popizdim :mad:
a koliko got ti skinuo to ljepilo ono je več nagrizlo površinu puške i tu če puška početi hrđati ako je ne bruniraš
onda možda neče biti za otpad ali napravio si bezvezan trošak
mislim meni bi bilo žao to napraviti na pušci
ali 100 ljudi 100 čudi:top:

Tekuci metal se u komadu skinuo od trzaja tako da je ostao jos jedan komad koji sam uspjeo u komadu skinut bez turpijanja ili smigl papira...
Dobro to je manje bitno sada..
Sad sam sredio optiku po ps-u.
Rastavio pusku-hladio je sa -30c i stavio komadic celika velicine 7x7mm i co aparatom piknuo na 3mj taj komadic....i sve odlicno!
Ispaljeno danas i jucer jos neki 200 metaka i sve stoji na mjestu.
Bilo mi je malo kriticno za zavarit al nisam imao izbora osim busiti okomito tijelo puske al to mi je gore nego zavariti.
Posaljem slike pa vidite.
Ovo pisem za sve one koji iso imaju slaviu i neznaju kako ucvrstit optiku.
Problem slavie 634 je u tome što su joj previše plitki urezi (šine) za montiranje optike...za razliku od npr. slavije 631 u koje su ovi isti utori za optiku dublji barem duplo -doslovno i imaju na sebi valovite sare koje sluze da optika nemoze klizati-a toga nema u 634..i JOs 634 ima duplo vecu snagu u odnosu na 631.
Sto se tice onog "kako ti nije zao puske" -pa naravno da mi je zao al kad nemas izbora-nova puska,nova optika, nov nosac a nemozes to sve koristiti...
Al sad je se 5!

bollas
26.05.2008., 01:16
Čak 2 goluba:lol: kako znaš da si skinuo prava 2?????:lol::lol: uhvatio si ih na djelu????:lol:

Pa uvukao se samo jedan par,vidiš ih.Jedino ako ženka nije neka kurva pa dovede svaki dan drugoga. Pa nije kod mene prijatelju željeznički kolodvor.LOL

Cyber_07
26.05.2008., 19:49
sa 10 metara,30 godina stara Slavia 631,mislim da nije nikad rastavljana,pa sam uspijevao s naslona postići duplo manje grupe:ne zna:
sa RWS Dynamit Nobel tupim dijabolama
Prvo, to su odlicni diaboli, a i tupi su, a oni se koriste na natjecanjima.. a to sto govoris za Slaviu.. Slavia 631 se koristila za natjecanja, jer je puska pojam preciznosti za spring puske... izlazna brzina diabole je 175 m/s, sto je optimalno za preciznost, a uz to ima i full dugu cijev, sto je jos jedan + za preciznost, a o samoj finoci i kvaliteti obrade da ne govorim... Jos samo da dodam, da moja ima izlaznu brzinu 305m/s... to ti samo za sebe govori sve..

Cyber_07
26.05.2008., 19:53
Pa uvukao se samo jedan par,vidiš ih.Jedino ako ženka nije neka kurva pa dovede svaki dan drugoga. Pa nije kod mene prijatelju željeznički kolodvor.LOL

Sta ti znas sta oni po noci rade..heheh

R istra
26.05.2008., 20:11
gadas ono sta ti smeta,a da mi macke deru sic od motora ne bi niti razmisljao,odmah bi dobila diabolu. pa neka ostri kande na foteljama od vlasnika. ako ga ima? a ako nema vlasnika ondA NITKO NECE ZALIT ZA NJOM.

I NE PISITE VISE JAVNO STa ubijate da nas ne bi provalila neko drustvo za zastitu zivotinja.

Cyber_07
26.05.2008., 20:17
gadas ono sta ti smeta,a da mi macke deru sic od motora ne bi niti razmisljao,odmah bi dobila diabolu. pa neka ostri kande na foteljama od vlasnika. ako ga ima? a ako nema vlasnika ondA NITKO NECE ZALIT ZA NJOM.
I NE PISITE VISE JAVNO STa ubijate da nas ne bi provalila neko drustvo za zastitu zivotinja.

Da, samo sto ta sto mi se pentra po motoru je stalno s ovim likovima sto locu po cijele dane u mene ispod zgrade.. da neko vidi, placam kaznu...

R istra
26.05.2008., 20:25
a to je specificna situacija koja zahtjeva drasticne mjere. morat ces biti inovativan.

bollas
27.05.2008., 01:32

Onda bolje spremi motor, netrebaš ubijati sve što ti skoči na sic.
No dobro svatko ima pravo na svoje mišljenje,i postupke. Mene bi za macu pekla savjest:D jer je inteligentna životinja

bollas
27.05.2008., 01:34
A neka treba kad ti skoči na motor sa debelom prdarom onda nikome ništ jelda??:top::top::top:

Cyber_07
27.05.2008., 13:10
Onda bolje spremi motor, netrebaš ubijati sve što ti skoči na sic.
No dobro svatko ima pravo na svoje mišljenje,i postupke. Mene bi za macu pekla savjest:D jer je inteligentna životinja

Dje cu spremit motor? zivim u zgradi i neam dje drugo parkirat nego ispred.. necu ga ostavljat na ulazu u naselje, radi jebene macke?? onda je bolje da ga prodam, mogu ic i pjeske..

Cyber_07
27.05.2008., 13:12
A neka treba kad ti skoči na motor sa debelom prdarom onda nikome ništ jelda??:top::top::top:
Ne razumijem pitanje.. stavi nedje zarez da znam na sto mislis...

Veky
27.05.2008., 14:00
Nije li svakom vještom strijelcu dovoljno puknuti negdje u blizinu životinje, par cm od nje da je poplaši, ili eventualno malo "klopiti" po vrhu repa?
Kad su mi dojadile susjedove mačke, ili bi toliko uralaukale da nitko nije mogao spavati dobila bi po samom vrhu repa i sve bi bilo ok. Životinja nije ni ranjena, a kamoli mrtva. Još kao klinac (dakle, prije više od 25 godina) uzeo bi starome pušku i kriomice sprašio kojeg vrapca. sve je bilo interesantno dok nisam u ruku uzeo ubijenu ptičicu. I kad je vidiš onako ubijenu, ni krivu nidužnu (a ne zbog lova, ili lovačkih razloga nego tvoje zajebancije) pogubiš volju za time.

Zato u nedostatku štakora koje treba tamaniti radije gađam mete, pikse, kvačice za veš i ostale pizdarije, a ne životinje. Nisam zaštitnik životinja, i smatram da provo treba brinuti za ljude, a tek potom za životinje, no nisam za ubijanje. Ako ti smeta - poplaši, a ne ubijaj. Ako hoćeš ubijati odi u lovački savez, položi ispite, plaćaj, radi i brini za životinje, a onda sudjeluj u selektiranju i održavanju broja jedinki.

BD-zg
27.05.2008., 19:56

:lol: mene kad vide imaju grupno uzletanje nema goluba 100m u krugu :lol:
a neda mi se čekati da koji sleti radije odem do kakvog deponija prije nego ga odvezu pa tamanim štakore:top:

BD-zg
27.05.2008., 20:00
Nije li svakom vještom strijelcu dovoljno puknuti negdje u blizinu životinje, par cm od nje da je poplaši, ili eventualno malo "klopiti" po vrhu repa?
Kad su mi dojadile susjedove mačke, ili bi toliko uralaukale da nitko nije mogao spavati dobila bi po samom vrhu repa i sve bi bilo ok. Životinja nije ni ranjena, a kamoli mrtva. Još kao klinac (dakle, prije više od 25 godina) uzeo bi starome pušku i kriomice sprašio kojeg vrapca. sve je bilo interesantno dok nisam u ruku uzeo ubijenu ptičicu. I kad je vidiš onako ubijenu, ni krivu nidužnu (a ne zbog lova, ili lovačkih razloga nego tvoje zajebancije) pogubiš volju za time.

Zato u nedostatku štakora koje treba tamaniti radije gađam mete, pikse, kvačice za veš i ostale pizdarije, a ne životinje. Nisam zaštitnik životinja, i smatram da provo treba brinuti za ljude, a tek potom za životinje, no nisam za ubijanje. Ako ti smeta - poplaši, a ne ubijaj. Ako hoćeš ubijati odi u lovački savez, položi ispite, plaćaj, radi i brini za životinje, a onda sudjeluj u selektiranju i održavanju broja jedinki.

Lovačko društvo:top: lovački savez samo pokupi lovu od članarina i obiđe lovišta u potrazi za DOBROM KLOPOM
A najmanje kaj radim kao lovac je ubijanje od 365dana možda 60 ih porvedeš u lovu ostalo je popravak hranilišta u zimi razvoziš hranu po šumi a na prolječe popravljaš čeke i loviš krivolovce:mad:

BD-zg
27.05.2008., 20:02
Ne razumijem pitanje.. stavi nedje zarez da znam na sto mislis...

Kad ti neka CURA,DJEVOJKA,TREBA,PUCA skoči na motor onda je sve ok????:lol::lol::lol:

Cyber_07
27.05.2008., 20:45
Kad ti neka CURA,DJEVOJKA,TREBA,PUCA skoči na motor onda je sve ok????:lol::lol::lol:

Ona je zaduzena za skakanje po necemu drugom.. nedam ja njoj na motor.. najbolja je zenska koja je s tobom iako nemas motor, a danas je to rijetkost..

R istra
27.05.2008., 20:49

jeben si strijelac kad macku pogodis u vrh repa:top:

kod mene bjeze cim cuju ckljoc od preklapanja puske,tako da je sada preklapam u kupaoni:lol::lol::lol:

BD-zg
27.05.2008., 22:00
Ona je zaduzena za skakanje po necemu drugom.. nedam ja njoj na motor.. najbolja je zenska koja je s tobom iako nemas motor, a danas je to rijetkost..

Najbolja je ženska kojoj prodaš foru da pušku imaš tak iz fore :lol:
a na pitanje jesi što upucao sa time??? ma kakvi nikad :lol::lol::lol::lol:

bollas
28.05.2008., 01:21
Gle, imam i ja Leonarda 125 kojeg pazim i mazim, ali mi samo reci jednu stvar. Dali je za tebe normalna stvar da kad ti mačka skoči na sic, poubiješ sve mačke u kvaru. Samo me to zanima.......Kupi si ceradu..E da, netko mi je bude ukrao....ajmo radije poubijati sve mačke. Pucajte u onoga tko vam krade kad ste takvi frajeri.:lol::lol::lol:

ivica_0123
28.05.2008., 11:57
najbolja je zenska koja je s tobom iako nemas motor, a danas je to rijetkost..

Ovo si dobro rekao. Danas je to jako teško. Meni se posrećilo pa se mogu pohvalit da imam normalnu :D, jednom kad sam joj htio nekaj kupit, samo mi je rekla onako flegma " ljubavi, pa ti si mi dečko, a ne bankomatˇ:lol:
Nadam se da će te svi nači dobre cure, oženit se i uživat.

ivica_0123
28.05.2008., 12:00
Najbolja je ženska kojoj prodaš foru da pušku imaš tak iz fore :lol:
a na pitanje jesi što upucao sa time??? ma kakvi nikad :lol::lol::lol::lol:

A kaj buš joj rekao kade te pita " Dragi, od hud ti ovo jelenji rogovi na zidu, i preparirani medvjed u hodniku":lol::lol::lol:

Veky
28.05.2008., 14:13
Mislim da sam prosječan strijelac. Štoviše, iskompleksiran strijelac jer slabije vidim i na desnom oku imam skoro -7 pa moram pucati s naočalama ili najčešće lećama pa stalno imam dojam da to nije taj vid koji bi trebao imati. No bez naočala ne bi mogao uperiti pušku niti u pravu stranu svijeta :D Najviše sam zahvalan svojij oko 30 godina staroj Slaviji 620. Evo nedavno sam nabavio nocornijinu optiku 4-7x20 samo puška nema žljebove pa sam je odnio jednom poznaniku koji se bavi oružjem da pokuša nešto smisliti.

Cyanide Inc.
28.05.2008., 15:10
evo par slikica:

http://i30.tinypic.com/macrjt.jpg
http://i31.tinypic.com/qwzgwy.jpg
http://i29.tinypic.com/6ru3rl.jpg
http://i28.tinypic.com/iwkd94.jpg

bollas
28.05.2008., 17:01
Ne kužim, slikice su za???????? Koga ili kome što???? Šta si htio pokazati???:ne zna:

bollas
28.05.2008., 17:04
http://www.youtube.com/watch?v=hYmkfhz83f8
Ovo pogledajte do kraja, onako uz cigaru i sline:lol:

kako i gdje se pune i po kojoj cjeni CO2 spremnici?

Pilatus
28.05.2008., 17:21
http://www.youtube.com/watch?v=hYmkfhz83f8
Ovo pogledajte do kraja, onako uz cigaru i sline:lol:
da se ne radi o CGI-u,bilo bi super:top:

kako i gdje se pune i po kojoj cjeni CO2 spremnici?
CO2 spremnici se ne pune.Kupuju se već puni,a kad se isprazne onda se bacaju
http://i3.ediy.co.nz/34847.jpg

Međutim,FX zračne puške nisu CO2,već PCP(Pre charged Pneumatic).
Dakle dijabola se ispaljuje stlačenim zrakom,koji se nalazi u rezervaru koji je sastavni dio puške.
Rezervar se puni ili ručnom pumpom,ili s boce za ronjenje preko adaptera

Este2000
28.05.2008., 20:38
Evo mozda nekom pomognem.
Kupio GAMO SHADOW SPORT i mogu rec da sam iznenadjen sa preciznoscu malo mi je bio problem upucat al se da i bez skripca.
Puska sama po sebi je odlicnog dizajna i dobro lezi u ruci, dobro je balansirana i po meni ne odstupa puno u kvaliteti naspram diane, znam da je diana pojam al za te novce mislim da je najbolji izbor gamo (2000kn)
Sad ce navalit veliki znalci na moj replay ali mislim da sam dobru pusku uzeo.
I da koristim Diana High Power diabole (izvrsne su) pozz svima.

Cyanide Inc.
28.05.2008., 22:54
slikice su iz dućana, nikome nisu specijalno namijenjene, vidi se Hatsan za šesto i nešto kuna te Gamini modeli....

bollas
28.05.2008., 23:12
Evo mozda nekom pomognem.
Kupio GAMO SHADOW SPORT i mogu rec da sam iznenadjen sa preciznoscu malo mi je bio problem upucat al se da i bez skripca.
Puska sama po sebi je odlicnog dizajna i dobro lezi u ruci, dobro je balansirana i po meni ne odstupa puno u kvaliteti naspram diane, znam da je diana pojam al za te novce mislim da je najbolji izbor gamo (2000kn)
Sad ce navalit veliki znalci na moj replay ali mislim da sam dobru pusku uzeo.
I da koristim Diana High Power diabole (izvrsne su) pozz svima.

Daj mi reci dali je ova debela cjev zapravo plastična izvana, a prava cjev uprešana u tu plastiku. Ja imam GAMO SHADOW 1000 i mogu potvrditi za preciznost, nisam radio testove grupacije, ali pogodim na 30m, čep od boce 5L(znači, veči) 6 puta za redom, bez nekakvih naslona.Mislim da je to dosta dobro...:top:

Najbolju preciznost ima sa http://superpesca.com/images/gamo_promatch_large.jpg

Probao sam i taj Diana power ali mi je malo pretežak za pušku i nema mi onda takvu efektivu udara. Brzo pada, nije za dalje mete.

ivica_0123
29.05.2008., 14:36
Bok ekipa.

Prije je bilo pitanja o upucavanju optike, pa evo jednog sitnog tutorijala

Predpostavljam da vecina vas (kao i ja) nema poput BD-ZG-a onaj famozni skripac za upucavanje puske, pa je najbolje improvizirati, meni se osobno jako svida ovo: http://myimgs.net/images/qrzl.jpg

Kad smo fiksirali pušku onda se samo pridrzavajte ovog i to je cijela mudrost

"Prije upucavanja provjerite stanje puške i cijevi. Koristite zaštitu za oči i uši. Ispalite 5 metaka u metu. Zabilježite pogotke na meti. Izmjerite udaljenost od grupe pogodaka do središta mete.
Skinite poklopce na vijcima za podešavanje končanice.
Vijcima podesite končanicu gore-dolje ili lijevo-desno, već prema izmjerenim udaljenostima od središta mete.

Jedan pomak vijka-klik, pomiče pogodak 10 mm na udaljenosti od 100 m. Primjerice, dobili ste središte grupe pogodaka za 3 cm u lijevo i 2 cm prema dolje u odnosu na središte mete. Zakrenite postranični vijak za 3 klika u smjeru strelice označene sa "R", a gornji vijak za 2 klika u smjeru strelice označene sa "UP" "

Evo ne bi trebao biti problem. Mala napomena, kad fiksirate pušku, bilo bi zgodno da u kutiju stavite par kila pijeska, šljunka il nečeg trečeg, da bude teža i tako otpornija na pomicanja koje bi puška mogla stvarati.

Uživajte.

bollas
29.05.2008., 15:46
a ovo mi je smješno, štitnik okidača če sigurno pomaknuti zadnju stranu kartona unazad. kako ju možeš fixsirati u kartonskoj kutiji?????????????????????:rofl::rofl:
da je drvena...,,,, da ali karton.....................

ivica_0123
29.05.2008., 17:54
a ovo mi je smješno, štitnik okidača če sigurno pomaknuti zadnju stranu kartona unazad. kako ju možeš fixsirati u kartonskoj kutiji?????????????????????:rofl::rofl:

Ovo je samo primjer mozes ti zadnju stranu narihtati kako god hoces, i prije i poslije stitnika.

Cyber_07
29.05.2008., 21:06
Gle, imam i ja Leonarda 125 kojeg pazim i mazim, ali mi samo reci jednu stvar. Dali je za tebe normalna stvar da kad ti mačka skoči na sic, poubiješ sve mačke u kvaru. Samo me to zanima.......Kupi si ceradu..E da, netko mi je bude ukrao....ajmo radije poubijati sve mačke. Pucajte u onoga tko vam krade kad ste takvi frajeri.:lol::lol::lol:
Ja imam VXR 180 i ful pazim na njegov izgled, a stvar je samo u jednoj macki, ne vise njih, jer uvijek tu jednu vidjam... i to sto si reko da upucam njih... bi, bez razmisljanja, samo da ga vidim s prozora da to radi..

Cyber_07
29.05.2008., 21:17
Probao sam i taj Diana power ali mi je malo pretežak za pušku i nema mi onda takvu efektivu udara. Brzo pada, nije za dalje mete.
Ja neznam boga mi.. meni se ne svidjaju nikako.. razmecu masu.. a sto se tice padanja, meni se ne cini da tako padaju.. ili sam ja kupio najgoru kutiju metaka sto se potrefila u proizvodnji tih diabola ili neznam sta...

BD-zg
31.05.2008., 01:10
Daj mi reci dali je ova debela cjev zapravo plastična izvana, a prava cjev uprešana u tu plastiku. Ja imam GAMO SHADOW 1000 i mogu potvrditi za preciznost, nisam radio testove grupacije, ali pogodim na 30m, čep od boce 5L(znači, veči) 6 puta za redom, bez nekakvih naslona.Mislim da je to dosta dobro...:top:

Ova diabola je čisto sranje kupi si Dynamite Nobel match diabole u monsteru ti 500kom košta 40kn na 15m imam grupu pogodaka od 3-5cm :top: inače ti streljački klubovi te koriste najbolje a nisu skupe

BD-zg
31.05.2008., 01:13

Zajebi upucavanje jeste vidjeli KUNDAK na pušci??čovjek ima za pušku koja košta kao omanji auto a nema za stalak:lol:

Este2000
31.05.2008., 20:49

Fluted Polymer Bull barrel ,e sad sto to znaci neznam.
Vidim da se ekipa odmah raspisala oko dijabola al evo napravit cu test za koji dan sa 4 do 5 vrsti gamo rocket, magnum, expander, rws superpoint, i jos cu probat neke, znam da nije isto gadjat sa dijanom high power na 50m i gamo pro match zbog razlike u tezini al cu gadjat na 20 m sa svima pa cemo vidjet

BD-zg
31.05.2008., 23:31
A kaj buš joj rekao kade te pita " Dragi, od hud ti ovo jelenji rogovi na zidu, i preparirani medvjed u hodniku":lol::lol::lol:

Medvjeda još nisam ustrijelio malo je SKUP odstrijel :lol::lol::lol: ma to mi je bezveze onak upucal sam medvjeda čemu?? zašto?? nisam taj tip
a jeb ga malo je seruckala kad sam donio od 4g jelena rogove ali smirila se je kad sam složio gulaš :lol::lol::lol:

Pilatus
01.06.2008., 03:05
Fluted Polymer Bull barrel ,e sad sto to znaci neznam.

Fluted-ima izreze(pretpostavljam uzdužne)
Polymer-pretpostavljam da se odnosi na polimerni "rukav" oko cijevi
Bull barrel-cijev koja je jednake debljine na svim mjestima

Este2000
01.06.2008., 12:24
Fluted-ima izreze(pretpostavljam uzdužne)
Polymer-pretpostavljam da se odnosi na polimerni "rukav" oko cijevi
Bull barrel-cijev koja je jednake debljine na svim mjestima

Evo Bollas sve ti je covjek odgovorio.:top:

Cyber_07
01.06.2008., 20:02
Medvjeda još nisam ustrijelio malo je SKUP odstrijel :lol::lol::lol: ma to mi je bezveze onak upucal sam medvjeda čemu?? zašto?? nisam taj tip
a jeb ga malo je seruckala kad sam donio od 4g jelena rogove ali smirila se je kad sam složio gulaš :lol::lol::lol:
Seru kad one nemaju profita od toga, ali kada i njima ima koristi, onda nece nista govorit...

bollas
02.06.2008., 17:34
Evo Bollas sve ti je covjek odgovorio.:top:

Da, ma gle zanimalo me je to jer sam ja hto upiti Gamo Shadow Sport(evo i slike)
http://www.monster-rbs.hr/components/com_virtuemart/shop_image/product/80064cbf1e319d7dd215387240ff8ec4.jpg
A onda mi je frajer rekao da ta ima plastišnu cjev izvana a u nju je uprešana prava čelična.On to meni baš i nije preporučio. Rekao je da je bolji GAmo Shadow 1000. Tako da sam njega uzeo. A vidio sam da čovjek na slici ima isto jako debelu cjev, pa reko da to možda nije to. Ali očito nije, vidi se razlika i preko fotke.

bollas
02.06.2008., 17:37
da se ne radi o CGI-u,bilo bi super:top:

Nisam bio par dana na stranicama.
Pilatus ili netko, šta je CGI

BD-zg
02.06.2008., 18:42
Da, ma gle zanimalo me je to jer sam ja hto upiti Gamo Shadow Sport(evo i slike)
http://www.monster-rbs.hr/components/com_virtuemart/shop_image/product/80064cbf1e319d7dd215387240ff8ec4.jpg
A onda mi je frajer rekao da ta ima plastišnu cjev izvana a u nju je uprešana prava čelična.On to meni baš i nije preporučio. Rekao je da je bolji GAmo Shadow 1000. Tako da sam njega uzeo. A vidio sam da čovjek na slici ima isto jako debelu cjev, pa reko da to možda nije to. Ali očito nije, vidi se razlika i preko fotke.

Danas sam pucao iz SHADOW SPORT i puška je odlična ima fino štelanje okidača optika je montirana na tijelo puške znači NEMA KLIZANJA OPTIKE kod pucanja cijev je presvučena sa plastikom ali sama cijev nije STANJENA kako se priča po dučanima precizna puška malo skuplja od iste klase ali moram spomenuti da shadow sport spada u zračne puške koje su balansirane i ljepo lože u ruci u svim stavovima kod pucanja što se recimo vidi samo kod skupljih modela :top:

Pilatus
02.06.2008., 19:33
Nisam bio par dana na stranicama.
Pilatus ili netko, šta je CGI

http://en.wikipedia.org/wiki/Computer-generated_imagery

skraćeno,kompjuterski generirana slika...

Reklama je napravljena kao što je i napravljen svaki noviji holivudski blockbuster,uz korištenje računalno kreiranih specijalnih efekata

bollas
03.06.2008., 08:55
skraćeno,kompjuterski generirana slika...

Reklama je napravljena kao što je i napravljen svaki noviji holivudski blockbuster,uz korištenje računalno kreiranih specijalnih efekata

Ma to prihvaćam zato što je ipak to reklama, ne želim vas daviti sa linkovima ali u jednoj reklami vidiš samo ruke i pušku kako pere ko vrag, i na kraju, baba uspravi pušku i uzme gutljaj kave u fotelji.

Nevjerujem da takva inovativna i revolucionarna puška ima manu nepreciznosti, to mi je jednostavno nepojmljivo.

JAWS
03.06.2008., 19:18
nakon odgledane reklame za fxairguns...vrlo rado bih koju ugostio u svoj dom..pa jel postoji šansa za to...ono jel bi se to dalo kupiti iz hrvatske..carina..kontrola i te gluposti..inače šta se tiče streljiva prije 11 godina kad kupia svoju slaviu 631 kupio i 4 kutije gore spomenutog streljiva dinamit nobel i 1 kutiju nekog šiljastog magnum...gađa praznu bocu šampona palmolive od 330ml na 6-7metara i magnum šiljasti probije samo jednu stranu a dinamit nobel tupi obe..tako da mi je to streljivo ostalo u dragom siječanju ikad god sam u prilici ga kupim...nema ostataka od kalupa...čist nema šporkice po rukama:top:

BD-zg
03.06.2008., 21:40
nakon odgledane reklame za fxairguns...vrlo rado bih koju ugostio u svoj dom..pa jel postoji šansa za to...ono jel bi se to dalo kupiti iz hrvatske..carina..kontrola i te gluposti..inače šta se tiče streljiva prije 11 godina kad kupia svoju slaviu 631 kupio i 4 kutije gore spomenutog streljiva dinamit nobel i 1 kutiju nekog šiljastog magnum...gađa praznu bocu šampona palmolive od 330ml na 6-7metara i magnum šiljasti probije samo jednu stranu a dinamit nobel tupi obe..tako da mi je to streljivo ostalo u dragom siječanju ikad god sam u prilici ga kupim...nema ostataka od kalupa...čist nema šporkice po rukama:top:

Nema gluposti sa uvozom zračnog oružja
A što se tiče FX air rifles firma je nastala diobom LOGUN air guns par ljudi odlučilo napraviti svoje puške koje su po meni čiste kopije LOGUN a da ne pričam o cijeni koja je veča od več isprobanog LOGUNA prosječna cijena takvih pušaka ti je 500-2000 eura a takvu se lovu ne isplati istovariti ako ne misliš nešto postiči takvom puškom(natjecanje ak ništa prvenstvo HR)
a za napucavanje štakora,goluba,vrabaca,kantica,šampona je i čisto dovoljna ponuda distributera unutar HR sa max cijenom od 5000kn za top modele najjačie klase zračnica samo da dodam podatak da smo jeftiniji od mađara u cijenama nekih zračnica :top: više se neisplati iči van po oružje a i narudžbe su onako riskantne pogotovo kod takvih stvari koje se obično kod kupnje PRVI PUT otvaraju pred strankom :top:

JAWS
04.06.2008., 16:50
Po vama 5 najboljih zračnica dostupnih kod nas,i 5 best buy

JAWS
04.06.2008., 17:50
video recenzija od Diane 460 magnum

http://www.pyramydair.com/video/?video=agr-episode-1.flv

dubravko mihelic
04.06.2008., 18:41
e neznam za Split, ja sam nabavio u Zagrebu, dučan se zove lovac i
koštala me puška 1100 kn + optika 150 kn!
Diana glasi među kvalitetnijim puškama - njemačka preciznost!
Jača mi u principu netreba, ali mi je gušt gađat recimo čepić od
pivske flaše na 70 metara :)

gledao sam na stranici kao što je eBay ocjene za ovu moju pušku i
ocjenjeno je cijena/dobiveno 10/10, preciznost 9/10 i bilo je još
2 ocjene 10/10 znači nije skupa za ono kaj nudi i fakat je ok!

pogledaj je na ovom linku samo sam ja još optiku stavio:

http://www.cedar-agro.hr/zracno_o.htm

jebenica je i optika, skidam sve borove češešere u ulici bez beda! :)

jebeš tebe i tvoju pušku, s ljubavlju tvoj 47.

BD-zg
04.06.2008., 19:44
jebeš tebe i tvoju pušku, s ljubavlju tvoj 47.

Bilo bi ljepo da administrator skine ovakve odgovore :top:

BD-zg
04.06.2008., 19:54
video recenzija od Diane 460 magnum

http://www.pyramydair.com/video/?video=agr-episode-1.flv

Pa ovi su snimili cijeli dokumentarac o pušci :lol::lol:

bollas
05.06.2008., 09:28
BD-zg pošto si ti profa(tata od zanata), daj ti nama reci do koje brzine se može nabrijati puškica od 170m/s, da se stavi jači feder ili šta? ZAnima ma konkretno zbog moje stare puške, zato što sam ocjenio da moj Gamo 1000 nije niti približno precizan kao moja stara pljuca.
http://img65.imageshack.us/img65/8156/dsc00148cs1.th.jpg (http://img65.imageshack.us/my.php?image=dsc00148cs1.jpg)
To mi je stari kupio za 13 rođ. Stara je 17god. Znači imam 30god.,haha LOL

Zašto na njoj piše SUHL 312, a na netu se može naći pod Haenel 312
http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=Haenel

JoZ@
05.06.2008., 09:52
u jebemu :eek:
pa vi jos o puskama
pa vec bi mogli trazit i vlastiti PDF kolko ste na"pisali" :D

bollas
05.06.2008., 09:57
u jebemu :eek:
pa vi jos o puskama
pa vec bi mogli trazit i vlastiti PDF kolko ste na"pisali" :D

GADNA SMO MI BANDA:lol::lol:

JoZ@
05.06.2008., 10:19

sve gad do gada :rolleyes:

Pilatus
05.06.2008., 18:39
BD-zg pošto si ti profa(tata od zanata), daj ti nama reci do koje brzine se može nabrijati puškica od 170m/s, da se stavi jači feder ili šta?

Jači feder neće u pravilu "pojačati pušku"

raven-cali
05.06.2008., 23:07
Jucer sam sa prijateljem oprobavao neke cudne metke za zracnu pusku 4,5 i stvarno razvaljuju, imaju plasticno tijelo i na vrhu nesto kao celik..
dal netko zna imali to dje za kupit i o cemu se radi?
http://img377.imageshack.us/img377/543/img0012xv7.th.jpg (http://img377.imageshack.us/my.php?image=img0012xv7.jpg)

JoZ@
05.06.2008., 23:26
Jucer sam sa prijateljem oprobavao neke cudne metke za zracnu pusku 4,5 i stvarno razvaljuju, imaju plasticno tijelo i na vrhu nesto kao celik..
http://img377.imageshack.us/img377/543/img0012xv7.th.jpg (http://img377.imageshack.us/my.php?image=img0012xv7.jpg)

obicno smece
kaj razvaljuju :confused:

to se prije xx g. prodavalo kao ultra nesto :flop:

da prodavalo se kao potkalibarno

Pilatus
06.06.2008., 00:07

Radi se o čeličnoj jezgri s plastičnim omotačem.Zamisao je da plastika stvara manje trenje u cijevi te se tako postiže veća izlazna brzina projektila.
Tvrda jezgra poboljšava probojnost

Cyber_07
06.06.2008., 01:01

Sranje koje lijepo izgleda.. citaj komentare:
http://www.reviewcentre.com/reviews60374.html

mirac svemirac
06.06.2008., 10:42
Pozdrav bando.
Imam sljedeću stvar koja mi je dojadila, pa bolje da probam nego da trune.

Zračnica Diana mod 34 (cal 5.5) kupljena 06. 05. 2008 u Monsteru u Dubravi, ispucano manje od 500 metaka. Pucano tupim RWS-ovim. Izlazna brzina 220 m/s. Odlično stanje! Garancija još 17 mjeseci, račun i papiri na broju. (cijena nove 2200kn)

Optika Gamo 6x40, također kupljena u Monsteru 10-ak dana poslije puške upucana na 15 m, mint stanje. (cijena nove 500kn)

Područje Zagreb
Ja tražim 2000kn ili neku dobru trampu.
http://img68.imageshack.us/img68/6153/prodajazu1.th.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/2110/scopeji2.th.jpg
http://i27.tinypic.com/ofakir.jpg

BD-zg
06.06.2008., 20:18
BD-zg pošto si ti profa(tata od zanata), daj ti nama reci do koje brzine se može nabrijati puškica od 170m/s, da se stavi jači feder ili šta? ZAnima ma konkretno zbog moje stare puške, zato što sam ocjenio da moj Gamo 1000 nije niti približno precizan kao moja stara pljuca.
http://img65.imageshack.us/img65/8156/dsc00148cs1.th.jpg (http://img65.imageshack.us/my.php?image=dsc00148cs1.jpg)
To mi je stari kupio za 13 rođ. Stara je 17god. Znači imam 30god.,haha LOL

Zašto na njoj piše SUHL 312, a na netu se može naći pod Haenel 312
http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=Haenel

To su iste firme ali su se valjda vlasnici mjenjali ili je fora sa tržištem:top:
ta puška nema potrebe da se pojačava snaga jer večina pušaka za streljaštvo ima brzinu od 150-200m/s maximalne brzine jer što se događa kad imaš veliku snagu opruge i predimenzioniran klip=veliki trzaj i nepotrebna brzina koja je nepotrebna za takvu vrstu natjecanja npr ta puška je i danas konkurentna u dvoranskom pucanju na 10m :top:
i bilo kakva prerada na njoj bi samo pogoršala preciznost
npr ko kad manijak uloži 100000kn u tuning auta i nije zadovoljan ima više snage auto je spušten ali više NIKAD auto ne ide kao prije tako je i sa oružjem do sada koristiš jednu vrstu diabola recimo 1g iste i onda promjeniš vrstu i ništa nemožeš pogoditi isto bi se desilo kad bi rasipao pušku i pojačao je više to nikad nebi bilo TO :top:
ja ti mogu napraviti kakav got feder mogu i dupli feder staviti
nikasil klip teflonske brtve sve se to može ugraditi ali sve bi to bilo onako nepotrebno jer ti sa svojom puškom možeš popljuvati 90% gamo,hatsan,cometa i bar 50% diana modela ako se radi o streljaštvu ali ako ideš u lov na bizone onda neznam:lol::lol::lol::lol:

BD-zg
06.06.2008., 20:22
To sranje sam vadio van iz diane 350 :mad: di se to prodaje treba zapaliti dučan
to je valjda za one platične puške za klince :top:
neko je pokušao kopirati zrna presvučena teflonom za koja nakon svih testiranja koja su napraviti niko nije potvrdio da imaju nekakvu prednost osim da su 2x skuplja od običnog streljiva:top::top:

BD-zg
06.06.2008., 20:44

:lol::lol::lol:

bollas
06.06.2008., 21:17
Vezano za moj Gamo, otprilike 2mj. sam kupio Shadow 1000(u stvari znate), istina i bog nisam ga svako malo brisucko, ali dali je normalno da nakon 2mj. se poznaju po cjevi piknjice od hrđe ili je to jednostavno loše bruniranje??? Puška nikad nije bila mokra ili tako nešto, čak se vidi i ispod optike gdje ju nemožeš dirati rukama.:eek::eek::eek:. Jel je to normalno ili nije???? Na bratićevom Hatsanu ista stvar.

Cyber_07
07.06.2008., 11:23
Vezano za moj Gamo, otprilike 2mj. sam kupio Shadow 1000(u stvari znate), istina i bog nisam ga svako malo brisucko, ali dali je normalno da nakon 2mj. se poznaju po cjevi piknjice od hrđe ili je to jednostavno loše bruniranje??? Puška nikad nije bila mokra ili tako nešto, čak se vidi i ispod optike gdje ju nemožeš dirati rukama.:eek::eek::eek:. Jel je to normalno ili nije???? Na bratićevom Hatsanu ista stvar.
To se s mojom dogodilo nakon par mjeseci.. istina, ona je sluzila u svim uvjetima.. par
¸puta je bila mokra ko da sam kroz mkocvaru isao sa njom.. a iza sam je odma ocistio, ali jbg nisam imao ulje nego mast tada... Sad je nekih mjesec dana, svako drugi dan natapaj dobro uljem ili sprejem za podmazivanje i bit ce dobro.. primjetit ces da ulje nece tako brzo nestajat nakon nekog vremena.. meni, kada sam je prvi put nauljio, sutri dan je bila suha..

BD-zg
07.06.2008., 16:45

A ima tu svega pomalo kod bruniranja je bitna temperatura postupka i hlađenje nakon bruniranja a sve to oduzima vrijeme i sad tvornica taj postupak malo ubrza i evo ti sranja u obliku hrđavih točkica:( ali ne samo na zračnicama nego opčenito pa čak i na renomiranim firmama tipa beretta i sl
ali opčenito je bitno gdje je držiš npr u kakvoj navlaci dobro podmazana neče navuči vlagu ali u kakvom kut ili garaži tu možeš svašta očekivati
onda razlika u temperaturama i kondenziranje vode po pušci npr nije samo znoj problem nego što ti recimo svoju toplinu preneseš na pušku i staviš je u neki hladan prostor(klimatizirani stan) i u među vremenu je nauljiš taj kondenzat koliko ga got malo ima ostaje ispod tog ulja i stvara polako hrđu
zato je bitno držati oružje na cca sličnoj temperaturi na kojoj se obično ono koristi
ja osobno imam sve u ormarima koji su hermetčki zatvoreni kao sef i unutra imam neku vrstu kemijskog filtra koji navlači vlagu na sebe ali takvo ČUVANJE je odvratno skupo
ali definitivni prvi potez je kupnja navlake za pušku mislim da ih se nađe več od 250kn :top: a u monsteru čak i 200 nisam siguran

bollas
08.06.2008., 00:17
BD-zg, daj nam malo poslikaj svoj arsenal:D

BD-zg
09.06.2008., 21:35
BD-zg, daj nam malo poslikaj svoj arsenal:D

U pm:top:

JoZ@
09.06.2008., 22:11
U pm:top:

i meni
a kad cemo na :kava: i obavit raspravu o onim stvarima
isprintal sam slike

riko3
10.06.2008., 15:23
sa kojim uljem da premazujem cijev iz vana i sa kojim iz nutra

Cyber_07
10.06.2008., 16:48
sa kojim uljem da premazujem cijev iz vana i sa kojim iz nutra
Uzmes lijepo ulje za odrzavanje oruzja.. ili uzmes sprej u trgovini dje se prodaje oruzje.. samo da ne bude silikonski.. i sa njim sve podmazivas..

pero_OS
10.06.2008., 20:18
Pooozdrav ekipa !
Pred koji dan je NAPOKON stigla nova igracka, koja se odaziva na ime u subjectu.

Diojmovi:
Ispucao sam samo par metaka, tako da ne mogu reci puno, idem ovih dana malo u prirodu, da vidim kako to radi...ALI !

1. Ima dosta jak trzaj za zracnu pusku
2. Dosta je glasna
3. Izrada je poprilicno kvalitetna, sto mi se jako svidja
4. Poprilicno je probojna za ono sto sam do sada vidjao :)

Hvala svima na konstruktivnim savjetima i odgovorima

U prilogu dolazi par slicica....

pero_OS
10.06.2008., 20:21
http://img399.imageshack.us/img399/7376/img3794pw8.th.jpg (http://img399.imageshack.us/my.php?image=img3794pw8.jpg)

pero_OS
10.06.2008., 20:29
http://img300.imageshack.us/img300/2143/img3797ze8.th.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=img3797ze8.jpg)
http://img186.imageshack.us/img186/750/img3798wf3.th.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=img3798wf3.jpg)
http://img142.imageshack.us/img142/1484/img3799so4.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=img3799so4.jpg)
http://img186.imageshack.us/img186/3633/img3800sr7.th.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=img3800sr7.jpg)
http://img508.imageshack.us/img508/1552/img3801oo1.th.jpg (http://img508.imageshack.us/my.php?image=img3801oo1.jpg)
http://img338.imageshack.us/img338/7498/img3802xt0.th.jpg (http://img338.imageshack.us/my.php?image=img3802xt0.jpg)

Uocite da je teska 3,2 kg, iako negdje pise 3,0 kg...

Vurky
11.06.2008., 16:29
Ja jednu takvu (ali 5,5) prodajem, stara oko 1 god, bez ogrebotine, za cijenu se dogovorimo. Znam da ovo nije oglasnik, ali kad smo već kod huntera 440 ...

Shadow007
11.06.2008., 21:08
Ja jednu takvu (ali 5,5) prodajem, stara oko 1 god, bez ogrebotine, za cijenu se dogovorimo. Znam da ovo nije oglasnik, ali kad smo već kod huntera 440 ...

Za koliko ju prodaješ? misliš kupiti nešto jače?

BD-zg
11.06.2008., 21:38
Pooozdrav ekipa !
Pred koji dan je NAPOKON stigla nova igracka, koja se odaziva na ime u subjectu.

Diojmovi:
Ispucao sam samo par metaka, tako da ne mogu reci puno, idem ovih dana malo u prirodu, da vidim kako to radi...ALI !

1. Ima dosta jak trzaj za zracnu pusku
2. Dosta je glasna
3. Izrada je poprilicno kvalitetna, sto mi se jako svidja
4. Poprilicno je probojna za ono sto sam do sada vidjao :)

Hvala svima na konstruktivnim savjetima i odgovorima

U prilogu dolazi par slicica....

A nije tako jak trzaj treba se naviknuti :top: da li ima podešavanje okidača??

Duggy
11.06.2008., 21:59

Za koliko ju prodaješ? misliš kupiti nešto jače?

Nemam ništa protiv vašeg deala, ali možete detaljnije dogovaranje prebacit na PM? Zahvaljujem. :)

pero_OS
11.06.2008., 23:18

Ima, ima ! :) Manual kaze da je podesen na najmanji moguci raspon, a da se moze podesiti na vise. Malo cu cackati po tome kad ispucam 50-tak metaka.
Jedino me muci sto sam jednostavno morao okretati kotacic za visinu nisana, da vidim koliki otpor pruza :) pa sad moram ponovo upucati pusku. Mislim da nece biti neki problem...samo se pod hitno moram domoci neke sume :)

Eh, da...malo mi je bed sto je Dunav jos previsok, pa ne mogu na pecanje, pa da mogu organizirati turnir i pucati dok riba ne grize :)

Morat cu otici na stuku negdje na kanale u Baranju, da konacno u medjuvremennu isprobam tu pusku kako treba.

bollas
12.06.2008., 09:41

Što st tiče štelanja okidača....
Dali se to štela dubina okidača ili mekoča. Za moj ukus ja moram svoju prejako stiskat i onda mi dolazi do neželjenih pomaka puške pri ispucavanju dijabole. Za krači pomak bi trebao šta?... Odšarafit šaraf, jelda????

bollas
12.06.2008., 17:09
Ovo pogledajte pod obavezno ima puno korisnih stvari. Samo kliknite na sliku i ona će postati aktivna. Ima definicija i o temama iz prošlih postova.
http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.arld1.com/images/gifs/targetspageof3ringfixedsize.gif&imgrefurl=http://www.arld1.com/&h=370&w=450&sz=60&hl=hr&start=11&um=1&tbnid=deb9ecK6pn3tWM:&tbnh=104&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dairgun%2Btargets%26um%3D1%26hl%3Dhr%2 6sa%3DN

bollas
13.06.2008., 00:43
HRVATSKA:top::top::top::top::top:http://www.javno.com/slike/slike_3/r1/g2007/m11/x139156465413374432.jpg

BD-zg
13.06.2008., 17:26
Što st tiče štelanja okidača....
Dali se to štela dubina okidača ili mekoča. Za moj ukus ja moram svoju prejako stiskat i onda mi dolazi do neželjenih pomaka puške pri ispucavanju dijabole. Za krači pomak bi trebao šta?... Odšarafit šaraf, jelda????

Diana ima na okidaču dva šarafiča jedan određuje mekoču drugi određuje dužinu praznog hoda kad dotakneš okidač i počneš ga vuči to ti je onaj LUFT dok ne dođe na tvrdo i onda dolazi na red ona mekoča
npr puške koje se koriste za streljaštvo imaš osječaj da ih može tvoj dah okinuti:lol:

bollas
13.06.2008., 17:32
Da, na Diani. Tako je na mojoj staroj mašini , kao da vrućim prstom diraš putar i ona okida. Ali Gamo je drukčiji, tvrđi za 1000%, neznam čemu, jel je takav problem napraviti mekši okidač.

BD-zg
15.06.2008., 21:21
Da, na Diani. Tako je na mojoj staroj mašini , kao da vrućim prstom diraš putar i ona okida. Ali Gamo je drukčiji, tvrđi za 1000%, neznam čemu, jel je takav problem napraviti mekši okidač.

Nije problem to napraviti nego na polugici koja pomiče dio koji drži klip se stavlja mala PIKSA ili ti mala cijev moraš raskopati okidač da skužiš o čemu pričam to je poprečna poluga koja ustvari vuče jedan dio i kad je na njemu cijevčica koja se okreče ti lakše okidaš jer je manji otpor
na streljačkim puškama taj dio je sastavljen od 20 djelova i pola tih djelova su lageri i vodilice koje su zadužene da malo jače puhneš okidaš pušku

the_ripper
16.06.2008., 20:00
Ništa ne trebam, samo se hvalim :-)

BD-zg
16.06.2008., 21:09
Ništa ne trebam, samo se hvalim :-)

A kaj je to kinez??

the_ripper
16.06.2008., 21:13
A kaj je to kinez??

A šta danas nije iz kine, tko će ga znati, više ništa ne možeš biti siguran. Doduše piše Slavia 634.

Cyber_07
16.06.2008., 22:44
A šta danas nije iz kine, tko će ga znati, više ništa ne možeš biti siguran. Doduše piše Slavia 634.

Onda nije kinez sigurno... kako si zadovoljan sa njom.. cuo sam samo hvale za nju...:top:

the_ripper
17.06.2008., 12:57
Onda nije kinez sigurno... kako si zadovoljan sa njom.. cuo sam samo hvale za nju...:top:

Super puškica, dosta precizna. Optiku sam stavio više iz fore da probam ali je dosta visoko montirana tako da ispod nje mogu gledati i mehanički nišan. Nešto jača nego ostale slavije ali ni blizu turskih topova ili npr. diane. Za gađati na 10-20 m ne treba mi ništa jače, i ovo je već dosta jako.

Medvedev
17.06.2008., 17:21
Pozdrav svima!
Nedavno sam odlučio kupiti zračnu pušku,a pošto o njima nisam puno znao pogledao sam malo po forumima. Bio sam u velikoj nedoumici koju pušku i u kojem kalibru kupiti.Moram priznati da sam donio odluku čitajući vaše postove,osobito stručne savjete gosp. BD-zg.Nakon toga sam još pročitao stotine recenzija na pyramydairu (o proizvođačima,puškama,balistici,diabolama,optici) i ondje uglavnom potvrđuju vaša razmišljanja.Pošto sam posao obavio vrlo temeljito te utrošio desetak sati,sada sam dovoljno "stručan" da i ja napišem nekoliko preporuka.
Odaberite neki od modela Diana,Gamo ili Slavija (CZ).Ima još kvalitetnih evropskih (Cometa,Bajkal...) i američkih proizvođača (RWS,Beeman,BSA...),ali te puške i rezervni dijelovi su teže dostupni,a cijena im nije puno povoljnija da bi trebali razmišljati o njima.Kinesku pušku kupite samo ako zaista nemate novca ili ako zračnu pušku ne shvaćate ozbiljno.Turski Hatsan je primamljiv cijenom i snagom,ali ga uglavnom ne preporučuju.Kvaliteta i preciznost mu nisu na najvišoj razini, i ima vrlo jak trzaj i uništit će svaku jeftiniju optiku,tako da morate računati na poveći trošak pri kupnji optike i nosača.To istina nije specifičnost Hatsana,svaka puška iznad 330 m/s zahtjeva kvalitetnu (skupu) optiku i nosače (čelične,jednodijelne ili dvodijelne sa trnom).Inače optimalna optika za zračnu pušku srednje snage 220-300 m/s je 4x32 (cijena je 350 do 550 kn).Ne kupujte optiku 4x20 jer će se raspasti.
Još veću nedoumicu sam imao po pitanju kalibra 4.5 ili 5.5.Preporuka je ako pušku koristite isključivo za zabavu tzv.plinkanje (gađanje u metu,boce...) tada je za vas kalibar 4.5.Brzina je veća,manji je pad metka na daljinu jer je lakši,a i meci su jeftiniji.Međutim velika većina nas od puške očekuje da ima sposobnost ubiti neku štetočinu (štakora,vranu) ,po mogućnosti sa što veće udaljenosti (tzv. pest`s control).Tu su svi suglasni da je kalibar 5.5 ipak bolji zbog znatno veće kinetičke energije koju prenosi.Brzina je manja ali ju metak bolje čuva zbog veće težine,naravno do nekih 30 m,nakon toga metak ima dosta veći pad od kal.4.5,ali ima dovoljno snage da ubije štakora do nekih 50 m.Isto tako kal.5.5 je otporan na utjecaj vjetra za razliku od 4.5.
Još nešto o mecima.Tu je pravilo da je svaka puška specifična i da je potrebno testirati s kojim je mecima preciznija.Tu se jedino ističe crosman premier,kojeg uvjerljivo najviše hvale i možda je to najbolji odabir za početak.Kupite metke sa poluokruglom glavom (ne tupe,ne špičaste ili sl. fancy metke poput gamo raptora koji je vrlo brz i probojan ali oštećuje cijev).
I na kraju da kažem što sam kupio - GAMO CFX 5.5
Puška je izuzetno kvalitetna,izvrsno izgleda,ima fiksnu cijev (veća preciznost pri korišćenju optike,osobito kad je puška starija jer se manje oštećuje) i vrlo je precizna (grupa 1cm na 20m).Jedini nedostatak je što se sporije puni,pa možda nije baš najpogodnija za lov.
Ispričavam se što sam bio dug,ali nadam se da ću nekome pomoći.I ja sam na googlu tražio tekstove ovakvog tipa.

Cyber_07
17.06.2008., 17:48
Pozdrav svima!
Nedavno sam odlučio kupiti zračnu pušku,a pošto o njima nisam puno znao pogledao sam malo po forumima. Bio sam u velikoj nedoumici koju pušku i u kojem kalibru kupiti.Moram priznati da sam donio odluku čitajući vaše postove,osobito stručne savjete gosp. BD-zg.Nakon toga sam još pročitao stotine recenzija na pyramydairu (o proizvođačima,puškama,balistici,diabolama,optici) i ondje uglavnom potvrđuju vaša razmišljanja.Pošto sam posao obavio vrlo temeljito te utrošio desetak sati,sada sam dovoljno "stručan" da i ja napišem nekoliko preporuka.
Odaberite neki od modela Diana,Gamo ili Slavija (CZ).Ima još kvalitetnih evropskih (Cometa,Bajkal...) i američkih proizvođača (RWS,Beeman,BSA...),ali te puške i rezervni dijelovi su teže dostupni,a cijena im nije puno povoljnija da bi trebali razmišljati o njima.Kinesku pušku kupite samo ako zaista nemate novca ili ako zračnu pušku ne shvaćate ozbiljno.Turski Hatsan je primamljiv cijenom i snagom,ali ga uglavnom ne preporučuju.Kvaliteta i preciznost mu nisu na najvišoj razini, i ima vrlo jak trzaj i uništit će svaku jeftiniju optiku,tako da morate računati na poveći trošak pri kupnji optike i nosača.To istina nije specifičnost Hatsana,svaka puška iznad 330 m/s zahtjeva kvalitetnu (skupu) optiku i nosače (čelične,jednodijelne ili dvodijelne sa trnom).Inače optimalna optika za zračnu pušku srednje snage 220-300 m/s je 4x32 (cijena je 350 do 550 kn).Ne kupujte optiku 4x20 jer će se raspasti.
Još veću nedoumicu sam imao po pitanju kalibra 4.5 ili 5.5.Preporuka je ako pušku koristite isključivo za zabavu tzv.plinkanje (gađanje u metu,boce...) tada je za vas kalibar 4.5.Brzina je veća,manji je pad metka na daljinu jer je lakši,a i meci su jeftiniji.Međutim velika većina nas od puške očekuje da ima sposobnost ubiti neku štetočinu (štakora,vranu) ,po mogućnosti sa što veće udaljenosti (tzv. pest`s control).Tu su svi suglasni da je kalibar 5.5 ipak bolji zbog znatno veće kinetičke energije koju prenosi.Brzina je manja ali ju metak bolje čuva zbog veće težine,naravno do nekih 30 m,nakon toga metak ima dosta veći pad od kal.4.5,ali ima dovoljno snage da ubije štakora do nekih 50 m.Isto tako kal.5.5 je otporan na utjecaj vjetra za razliku od 4.5.
Još nešto o mecima.Tu je pravilo da je svaka puška specifična i da je potrebno testirati s kojim je mecima preciznija.Tu se jedino ističe crosman premier,kojeg uvjerljivo najviše hvale i možda je to najbolji odabir za početak.Kupite metke sa poluokruglom glavom (ne tupe,ne špičaste ili sl. fancy metke poput gamo raptora koji je vrlo brz i probojan ali oštećuje cijev).
I na kraju da kažem što sam kupio - GAMO CFX 5.5
Puška je izuzetno kvalitetna,izvrsno izgleda,ima fiksnu cijev (veća preciznost pri korišćenju optike,osobito kad je puška starija jer se manje oštećuje) i vrlo je precizna (grupa 1cm na 20m).Jedini nedostatak je što se sporije puni,pa možda nije baš najpogodnija za lov.
Ispričavam se što sam bio dug,ali nadam se da ću nekome pomoći.I ja sam na googlu tražio tekstove ovakvog tipa.

Svaka cast, napravio si dobar domaci! samo jedna stvar.. RWS ti sigurno nije americki, nego njemacki.. i moze se relativno lako nabavit.. bar sto se diabola tice... jesi li stavio optiku kakvu?

bollas
17.06.2008., 19:16
Moja optika definitivno ide dolje...

Konju treba više ali je skužio.
Kad upucam pušku na 40M pogodit ću centar ali nakon već ispucanih par dijabola primječujem da puška radi podbačaj i onda opet 2-3 klika gore i opet centar i okolo njega bar 2-3 puta. Pa se opet počne događati podbačaj.
Ja mislim da tu jedino može biti graška u ciljniku.
Dali je netko imao slična iskustva?

Probao sam i sa JBN škripom puška grupira super, ali kada sam ja iz ruke sa naslonom puco u sredinu A4 papira otišlo je skroz u donji desni čošak. Neznam.... to sam pripiso da ipak tjelo dozvoljava puški neki trzaj za razliku od škripa pa eto zato. To me sve čudi zato što inače dobro gađam,a s ovim nikad kraja. BDW ispucao sam kroz dane na upucavanje bar 2500dijabola. Optika je Tasco 4x40 i vračam je čovjeku koji mi ju je posudio. I sve se bojim kupiti novu(čitaj skuplju), da mi se nebi događala ista stvar.

hatsan
17.06.2008., 22:25
Svaka cast, napravio si dobar domaci! samo jedna stvar.. RWS ti sigurno nije americki, nego njemacki.. i moze se relativno lako nabavit.. bar sto se diabola tice... jesi li stavio optiku kakvu?

točno si sve reko ja imam hatsan puške jednu 125 mw cal 6.35 i drugu 80 mw 4.5 cal i mogu reči da su odlične svaka ima svoju namjenu

bollas
18.06.2008., 00:17
Za Hatsana znam da je jako glasna, teško se preklapa, strašno je jaka i ponekad malo zašteka kod sklapanja, potreban trzaj da se zaklopi cjev i dosta teška i jako velik.

Medvedev
18.06.2008., 07:44

Ma zapravo znam da RWS nije američki,to je u osnovi Diana,mala greškica.:top:
Stavio sam optiku simmons 4x32 (jer je relativno jeftina 350 kn)

Medvedev
18.06.2008., 08:16

Kad upucam pušku na 40M pogodit ću centar ali nakon već ispucanih par dijabola primječujem da puška radi podbačaj i onda opet 2-3 klika gore i opet centar i okolo njega bar 2-3 puta. Pa se opet počne događati podbačaj.

Probao sam i sa JBN škripom puška grupira super, ali kada sam ja iz ruke sa naslonom puco u sredinu A4 papira otišlo je skroz u donji desni čošak. Neznam.... to sam pripiso da ipak tjelo dozvoljava puški neki trzaj za razliku od škripa pa eto zato. To me sve čudi zato što inače dobro gađam,a s ovim nikad kraja. BDW ispucao sam kroz dane na upucavanje bar 2500dijabola. Optika je Tasco 4x40 i vračam je čovjeku koji mi ju je posudio. I sve se bojim kupiti novu(čitaj skuplju), da mi se nebi događala ista stvar.

Meni se dešavalo da na 40m od desetak metaka 2-3 podbace.također sam pomislio da optika nije u redu.Jučer sam razgovarao sa kolegom s posla koji je bio snajperist u ratu.Ispostavilo se da jako puno zna o zračnim puškama.On kaže da nemora optika biti kriva već da su razlog tome najčešće loši meci (izraženije kod težih metaka) i težak okidač po kojem je Gamo poznat.
Kaže da se zračna puška upucava na 20 ili 30 metara gdje je najefektivnija, jer koliko se god mi divili snazi i dometu naših igrački,ipak su to zračne puške i imaju ograničenja.
Do 30m nemam nikakvih problema,optika radi savršeno,a uspio sam pogoditi i razbiti bocu na 50 metara iz prve(nišanio sam 15cm iznad,puška je upucana na 20m). Dakle zadovoljavajuća snaga i preciznost.
...i da kaže da su skupe optike neusporedivo kvalitetnije.Skupa optika je za njega 200€ naviše.:)

Medvedev
18.06.2008., 08:51
točno si sve reko ja imam hatsan puške jednu 125 mw cal 6.35 i drugu 80 mw 4.5 cal i mogu reči da su odlične svaka ima svoju namjenu

I ja poznajem vlasnika Hatsana koji je zadovoljan puškom.Kaže da po pitanju preciznosti nije prezahtjevan (ipak se tu radi o milimetrima na manjoj udaljenosti),a po pitanju kvalitete se navodi logikom da radije kupi još jednog Hatsana kada se ovaj strga ili oslabi,za cijenu jedne Dijane.I to drži vodu,sve je stvar percepcije.

BD-zg
18.06.2008., 20:08

Hočeš prvo dobru ili lošu vijest???

ajd prvo dobra vijest: puška je ok i ti si ok:top:

A sad loša: puška ti je rasturila optiku :flop: svi ovi trzaju su razmrdali ležište končanice i niš to više ne stoji na mjestu
da se popraviti ali je sranje sve to dobiti na mjesto

BD-zg
18.06.2008., 20:11
Meni se dešavalo da na 40m od desetak metaka 2-3 podbace.također sam pomislio da optika nije u redu.Jučer sam razgovarao sa kolegom s posla koji je bio snajperist u ratu.Ispostavilo se da jako puno zna o zračnim puškama.On kaže da nemora optika biti kriva već da su razlog tome najčešće loši meci (izraženije kod težih metaka) i težak okidač po kojem je Gamo poznat.
Kaže da se zračna puška upucava na 20 ili 30 metara gdje je najefektivnija, jer koliko se god mi divili snazi i dometu naših igrački,ipak su to zračne puške i imaju ograničenja.
Do 30m nemam nikakvih problema,optika radi savršeno,a uspio sam pogoditi i razbiti bocu na 50 metara iz prve(nišanio sam 15cm iznad,puška je upucana na 20m). Dakle zadovoljavajuća snaga i preciznost.
...i da kaže da su skupe optike neusporedivo kvalitetnije.Skupa optika je za njega 200€ naviše.:)

Ma to su jeftine stvari ali netreba pretjerivati sa lovom npr one optike koje se prodaju uz npr GAMO ili DIANU e to se isplati kupiti zbog toga kaj su te firme isprobale određene modele i stavile ih u prodaju kao OPTIKE za zračno oružje

Cyber_07
18.06.2008., 20:16
Za Hatsana znam da je jako glasna, teško se preklapa, strašno je jaka i ponekad malo zašteka kod sklapanja, potreban trzaj da se zaklopi cjev i dosta teška i jako velik.

A uz to je i "Made in Turky"... Nego, htio sam reci.. na Americkom trzistu sam gledo i nema nikako Diana zasebno kao marka, nego su sve Dianine puske pod logom "Diana RWS"... super izgleda logo od RWS-a na Diani 460 Magnum, samo u nas nema tega.. u nas je samo Diana..

Pilatus
18.06.2008., 20:23
Probao sam i sa JBN škripom puška grupira super, ali kada sam ja iz ruke sa naslonom puco u sredinu A4 papira otišlo je skroz u donji desni čošak. Neznam.... to sam pripiso da ipak tjelo dozvoljava puški neki trzaj za razliku od škripa pa eto zato. .

U pravu si.

Zato,suprotno tvrdnjama "znalaca", zračnu pušku springericu UVIJEK upucavajte iz ruke:top:

Vurky
18.06.2008., 21:15
Eto Gamo Hunter 440 5.5 je prodan, kupujem nešto sa fiksnom cijevi jer mi ova u kombinaciji sa optikom nije bila ono što hoću, a bez optike mi i nije baš nešto napeto pucat.
Dvojba je između Gama CFX Royal i Diane 460 Magnum. Zanimaju me mišljenja onih koji su probali pucati sa jednom od ovih pušaka i općenito koju marku smatrate kvalitetnijom. Mislim da je Diana bolja, ali Gamo je ljepši (manje bitno) i ima bolji nišan za razliku od Diane na koju su stavili (sudeći prema onom ''dokumentarcu'' ) stvarno cijeli bumbar od plastike, ali pošto stavljam gore optiku nije to nešto presudno.
Mogu razmotrit i nešto treće u tom cjenovnom rangu ...

bollas
18.06.2008., 22:19
Eto Gamo Hunter 440 5.5 je prodan, kupujem nešto sa fiksnom cijevi jer mi ova u kombinaciji sa optikom nije bila ono što hoću, a bez optike mi i nije baš nešto napeto pucat.
Dvojba je između Gama CFX Royal i Diane 460 Magnum. Zanimaju me mišljenja onih koji su probali pucati sa jednom od ovih pušaka i općenito koju marku smatrate kvalitetnijom. Mislim da je Diana bolja, ali Gamo je ljepši (manje bitno) i ima bolji nišan za razliku od Diane na koju su stavili (sudeći prema onom ''dokumentarcu'' ) stvarno cijeli bumbar od plastike, ali pošto stavljam gore optiku nije to nešto presudno.
Mogu razmotrit i nešto treće u tom cjenovnom rangu ...

Prijatelju moj tu se nema šta razmišljat............:)

Diana 460

bollas
18.06.2008., 22:30
Koju optiku onda kupiti a da se neče sje...t.

Šta vi dečki imate na svojim šprihericama??

Ima ona od Gama 330kn SILVER. Jel to čemu valja

BD, svidja mi se ona tvoja, ali sigurno je paprena, a ima ono i za brzo podešavanje klikova.

BD-zg
18.06.2008., 23:40
Koju optiku onda kupiti a da se neče sje...t.

Šta vi dečki imate na svojim šprihericama??

Ima ona od Gama 330kn SILVER. Jel to čemu valja

BD, svidja mi se ona tvoja, ali sigurno je paprena, a ima ono i za brzo podešavanje klikova.

Cijena je top secret da to dođe do moje žene koknula bi me na spavanju njoj sam prodao foru da sam je kupio kao rabljenu :lol::lol::lol:

Gamo silver jel to ona 4x40????

BD-zg
18.06.2008., 23:41

Diana 460

:top: dobar izbor ali se je dugo čeka neznam svi poludjeli za njom nema je ni u austriji

R istra
19.06.2008., 00:06

nije to do optike nego do nosaca optike. ja sam vec dva promjenio, a ono smece od gamo stopera,staviti vidu u plastiku ne trebam niti napisati sta je ostalo od stopera.
isti problem i kod mene 10-ak diabola super a onda opet stelanje,oznacio sam markerom i uvjerio se da stvarno optika sa nosacem klizi prema nazad.

bollas
19.06.2008., 02:49
Gamo Optics 4X32 WR SILVER
http://www.todo-deporte.com/catalogo/images/images_big2/Gamo4X32WRSILVER.jpg
Američka tvrtka, Adirondack proizvela još 2004. godine SmartScope® - prvi optički ciljnik za montažu na pušku sa ugrađenim digitalnim fotoaparatom. Na tržištu postoji mnogo proizvođača optičkih uređaja, te više dvogleda i monokulara sa mogućnošću fotografiranja, ali je SmartScope® donio revoluciju u optičke ciljnike i pružio lovcima nove mogućnosti doživljaja lova i divljači. Druga generacija SmartScope® je predstavljena 2006. godine.

Cijena u SAD je oko 1000$.

smartscope-v2
http://www.lovac.info/images/stories/optika/adirondack/smartscope-v2.jpg

Prema specifikacijama proizvođača ciljnik kombinira svjetsku klasu optike i funkcije sasvim pristojnog digitalnog fotoaparata. Pohrana slike je na 32MB, SmartMedia® memorijske kartice, slike pohranjuje u standardni JPEG format, koristi dvije standardne AA baterije, rezolucija fotografija je (1,152 x 864).

Adirondack: "SmartScope is the biggest advancement to hit the commercial rifle scope industry ever."

smartscope-adirondack

Vlasnici ovog ciljnika nemaju potrebe za nošenjem zasebnog digitalnog fotoaparata, odlaganja puške, kadriranja te fotografiranja, već se sve obavlja na pušci. Ciljnik se može koristiti i samostalno skinut sa nosača, specifičnost je da se na fotografiji vidi končanica pa fotografija nudi sasvim drugu dimenziju doživljaja.

* fotografiranje automatski pri okidanju puške
* fotografiranje manualno pritiskom na prekidač na ciljniku

daj nek ga netko kupi, zanimaju me kakve su fotke:):):p

Medvedev
19.06.2008., 07:49
nije to do optike nego do nosaca optike. ja sam vec dva promjenio, a ono smece od gamo stopera,staviti vidu u plastiku ne trebam niti napisati sta je ostalo od stopera.
isti problem i kod mene 10-ak diabola super a onda opet stelanje,oznacio sam markerom i uvjerio se da stvarno optika sa nosacem klizi prema nazad.

Ja sam sa puškom (CFX)dobio 15 cm dug rail sa 3 vijka i uvrtnim vijkom (trnom),nosači optike su čelični sa po 2 vijka i također imaju trn koji se uvrne u rupu na railu.Nemoguće je da se bilo šta pomakne.Vidim da je na novim modelima Hatsana nazupčeni rail (BD-zg će znati kako se zove taj tip raila),kao i na jačim modelima Dijane.Sa njom dobijete i stoper uvrnut u rail.Proizvođači su izgleda otklonili taj nedostatak,i ako kupujete novi model puške nebi trebalo biti problema.

R istra
19.06.2008., 18:07
imam takav nosac,ali to je sve zeljezo(vida) u aluminij koj je mekan i nakon nekog vremena eto ti problema.

Cyber_07
20.06.2008., 12:01

Diana 460

To cu i ja imat na kraju ljeta, pa cemo usporedjivat.. 460 Magnum

Cyber_07
20.06.2008., 12:02
:top: dobar izbor ali se je dugo čeka neznam svi poludjeli za njom nema je ni u austriji

ima je u lovca na lageru

RockyDH
20.06.2008., 13:34
Ovako svi koji nešto znaju neka mi pomognu.
Nikad nisam imao zračnu pušku ali sam pucao sa raznim.
sada hocu kupit neku do 1500kn pa mi vi recite koju.
Gledao sam Slaviu 634 i Gamo Hunter 440 i Hatsan.
Od hatsana sam odusto jer kad ju primiš u ruke vidiš da je to jadna izrada.
sa slavijom sam dobro upoznat pa bi u normalnim uvjetima nju uzo samo sto mi se čini preslaba 240m/s 4.5mm a gamo je 305 m /s sad me samo zanima kakve je kvalitete gamo nju sam samo u trgovini vidio nigdje drugdje.
sto mislite o ove dve gore navedene i jeli bolje uzet 4.5 ili 5.5 mm.

goold silver
20.06.2008., 16:45
Bok ja sam ovdije novi prije mjesec dana sam kupio dianu 350 magnum (4,5) jako sam zadovoljan

Pilatus
20.06.2008., 17:30
Od hatsana sam odusto jer kad ju primiš u ruke vidiš da je to jadna izrada.
sa slavijom sam dobro upoznat pa bi u normalnim uvjetima nju uzo samo sto mi se čini preslaba 240m/s 4.5mm a gamo je 305 m /s sad me samo zanima kakve je kvalitete gamo nju sam samo u trgovini vidio nigdje drugdje.
sto mislite o ove dve gore navedene i jeli bolje uzet 4.5 ili 5.5 mm.

Pretpostavljam da bi ti Slavia 634 bila pre pre slaba(i nije 240 m/s kako se rekalamira,ispod 200 je sa dijabolama normalne mase).

Uzmi Gamo 440 i uzmi 5,5 mm kalibar:top:

goold silver
20.06.2008., 19:46
Dosta je precizna

Pilatus
20.06.2008., 19:50
Dosta je precizna

Da,Slavia 634 i 631 su jebeno precizne puške,jedne od, ako ne i najpreciznije klasične springerice.

Međutim,preslabe su.

goold silver
20.06.2008., 20:26
Nemam optiku,može se pogoditi dosta precizno na 15 m,ali kad usporediš obične zračne puške i dianu 350 magnum vidiš veliku razliku u težini.Nakon
pedesetak diabola se navikneš i to je normalno.Zašto nisam uzeo :ne zna:5,5 neznam ni sam.Kupio sam je u lovcu,živi daleko od Zagreba pa sam preko lovca nabavio u vedalu samo što je onda nisam platio 3250 kuna nego 3450 kn:)

R istra
20.06.2008., 22:03
AKO IZGUBIMO OD TURAKA SLOMIT CU HATSANA NO POLA

Shadow007
21.06.2008., 00:53

Nakon ovakve tekme moraš slomit Hatsana na 100 dijelova i pregazit ga nečim teškim(kamionom ili autobusom) 2-3 puta. :mad: Nakon toga kupi Dianu ( Njemce smo ipak dobili :) )

JoZ@
21.06.2008., 01:04

sucu prek glave :top:

bollas
21.06.2008., 01:48
Ja sam svoju optiku skino. I puška je precizna ko vrag. Na mušicu rokam ko blesav. Ali nema mi te čari bez optike, jer kad je meta udaljenija od nekih 20m normalno da se nevidi. Šta da gadjam na 10M....žabe? Iz tog razloga sad imam na piku Gamo optiku 3-9x40 u kompletu sa nosačem(jednodijelnim) za 527kn. Ali me je malo frka da mi se nebudu dogadjala opet ista sarnja kao sa starom optikom. Pa sad neznam ni sam šta da napravim.

Medvedev
21.06.2008., 15:41
Danas sam u trgovini prvi put držao Hatsana u ruci i sada znam zašto je jeftin. Izgleda daleko lošije nego na slikama.Plastika je očajne kvalitete,kao na kineskim igračkama.Ako ga netko misli kupovati,obavezno drveni stock.

goold silver
21.06.2008., 16:13
Danas sam u trgovini prvi put držao Hatsana u ruci i sada znam zašto je jeftin. Izgleda daleko lošije nego na slikama.Plastika je očajne kvalitete,kao na kineskim igračkama.Ako ga netko misli kupovati,obavezno drveni stock.

Zato Bogu hvala postoji Diana:top:

Medvedev
21.06.2008., 16:33
Švabo je švabo,kolega ima starog Anschutza,puška je ispucala "milion" diabola u streljani i još radi ko sat.

the_ripper
21.06.2008., 17:14
Pretpostavljam da bi ti Slavia 634 bila pre pre slaba(i nije 240 m/s kako se rekalamira,ispod 200 je sa dijabolama normalne mase).

Uzmi Gamo 440 i uzmi 5,5 mm kalibar:top:

Slavia 634 se ne deklarira kao 240 nego 220 m/s, barem tako piše na stranicama proizvođača. Ovih 240 baljezgaju naši trgovci da bi bolje prodali. I nije ispod 200 sa dijablma normalne mase, baš me zanima odkle ti to, ti mjerio ili čitao, probao, što... I nije slaba, ti opet probao pa vidio ili samo lupetaš.

goold silver
21.06.2008., 17:45
Švabo je švabo,kolega ima starog Anschutza,puška je ispucala "milion" diabola u streljani i još radi ko sat.

Ma nema šta to su prvoklasn puške,velika preciznost i snaga:amen:

Pilatus
21.06.2008., 19:22
I nije slaba, ti opet probao pa vidio ili samo lupetaš.

Probao i Slaviu 634 i Slaviu 631.
Iako su obje puške ekstremno precizne,za lov su preslabe.Za tu cijenu (do 1 500) moje je mišljenje da je Gamo 440 bolji izbor

Cyber_07
21.06.2008., 20:58
Ja sam svoju optiku skino. I puška je precizna ko vrag. Na mušicu rokam ko blesav. Ali nema mi te čari bez optike, jer kad je meta udaljenija od nekih 20m normalno da se nevidi. Šta da gadjam na 10M....žabe? Iz tog razloga sad imam na piku Gamo optiku 3-9x40 u kompletu sa nosačem(jednodijelnim) za 527kn. Ali me je malo frka da mi se nebudu dogadjala opet ista sarnja kao sa starom optikom. Pa sad neznam ni sam šta da napravim.

Ja ti imam tu optiku, samo je sam je platio 550kn.. dosta je dobra, samo mi se ne svidjaju nosaci, jer su nekako mekani, pa ako jace zavijes, udju unutra malo...

Cyber_07
21.06.2008., 21:00
Slavia 634 se ne deklarira kao 240 nego 220 m/s, barem tako piše na stranicama proizvođača. Ovih 240 baljezgaju naši trgovci da bi bolje prodali. I nije ispod 200 sa dijablma normalne mase, baš me zanima odkle ti to, ti mjerio ili čitao, probao, što... I nije slaba, ti opet probao pa vidio ili samo lupetaš.

Imas pravo, samo se meni nije dalo peglat ko i tebi, pa mu objasnjavat...

goold silver
21.06.2008., 21:00
Ne znam možda si i ja nabavim neku optiku.

the_ripper
21.06.2008., 21:47
Probao i Slaviu 634 i Slaviu 631.
Iako su obje puške ekstremno precizne,za lov su preslabe.Za tu cijenu (do 1 500) moje je mišljenje da je Gamo 440 bolji izbor

Pa šta ovdje svi idu u nekakav lov sa zračnom puškom :-) a za to ljudi postoje druge pušte, a ne zračnice. O.K. je Gamo 440 jači u toj klasi, ali i neprecizniji pa te dođe na isto. Nemoš dobit i ovce i novce. Ako hoćeš zračnicu "za lov", a uz to i preciznu onda ti ne gine Diana.

goold silver
22.06.2008., 10:12
Pa šta ovdje svi idu u nekakav lov sa zračnom puškom :-) a za to ljudi postoje druge pušte, a ne zračnice. O.K. je Gamo 440 jači u toj klasi, ali i neprecizniji pa te dođe na isto. Nemoš dobit i ovce i novce. Ako hoćeš zračnicu "za lov", a uz to i preciznu onda ti ne gine Diana.

Imam ja dianu 350 magnum precizna je i jako jaka.Danas sam se ranije probudio još su vrapci cvrkutali,pa sam odlući probati pogoditi kojega i uspio sam i to dva.Kasnije ću vam možda pokazati slike.

bollas
22.06.2008., 11:23
Vrapci su ti zaštičeni i nije ti se baš pametno s takvim slikama da nekažem kurčit po forumu. Vidiš da takvih slika nema u postovima.:top:

Cyber_07
22.06.2008., 11:52
Vrapci su ti zaštičeni i nije ti se baš pametno s takvim slikama da nekažem kurčit po forumu. Vidiš da takvih slika nema u postovima.:top:

Zato, nek mi posalje na personal..heheh

hatsan
22.06.2008., 23:08
držim da je hatsan 125 mw i dalje idealna puška

hatsan
22.06.2008., 23:19
zašto ja držim da je hatsan 125 mw najbolja puška prvo imam dvije 125 i 80 mw a imao sam slaviu 634 pa slaviu 631 pa dianu panther 21 pa dianu panther 31 pro pa jenu kinesku i jedno vrijeme posuđenu gamo viper max prijatelji dragi ali hatsan iz naslona je vrlo precizan što se tiče lova na nešto recimo mačke lutalice one ofucane što misliš da su bjesne itd stvarno hatsanom 125 možeš ubit na 50 metara sve kako ono netko reče i sam sebe to vam tvrdim jer izlazna brzina od 270 m u sekundi sa kalibrom 6,35 je zbilja za kurčit al ono do jaja

the_ripper
23.06.2008., 09:19
zašto ja držim da je hatsan 125 mw najbolja puška prvo imam dvije 125 i 80 mw a imao sam slaviu 634 pa slaviu 631 pa dianu panther 21 pa dianu panther 31 pro pa jenu kinesku i jedno vrijeme posuđenu gamo viper max prijatelji dragi ali hatsan iz naslona je vrlo precizan što se tiče lova na nešto recimo mačke lutalice one ofucane što misliš da su bjesne itd stvarno hatsanom 125 možeš ubit na 50 metara sve kako ono netko reče i sam sebe to vam tvrdim jer izlazna brzina od 270 m u sekundi sa kalibrom 6,35 je zbilja za kurčit al ono do jaja

Ma to ti i je samo za mačke, jer ništa manje i ne možeš pogoditi koliko je neprecizna. A kvaliteta tek. Zar nije čudno da za 1.5k kn kupiš "istu pušku" kao Diana koja košta 3.5 - 4k kn. Nešto tu ne štima. Ne možeš kupiti dva fiata za cijenu jednog mercedesa i mislit da je to isto, a duplo si jeftinije prošao. Uz to, ja da imam Hatsana, polomio bih ga nakon petka :-)

Medvedev
23.06.2008., 15:33

Kad to kaže netko tko je posjedovao Dianu,Gamo i Slaviju to ima svoju težinu. Reci mi iskreno jeli stvarno tako neprecizna kao što pričaju (kakva ti je grupa na 30m) i kako ti se ponaša optika(nosači)?Prijatelj hoće kupiti nešto jako,a Dijana i Gamo su mu preskupi,da li bi mu preporučio Hatsana.Ja baš nisam sklon jer ako ne bude zadovoljan bude mi prigovarao.:)

bollas
24.06.2008., 00:14
Možda Hatsan i nije tako neprecizan zbog cijevi nego zbog trzaja koji je podosta jak. Hatsan je jako robusna puška. Ja poslje hatsana kad u ruku uzmem svoj Gamo, to je nebo i zemlja. Gamo prelomiš ko slamčicu a kod Hatsana se kod toga moraš malo jače potrudit. Neki žgoljavko nebi niti uspio:) Imaš osječaj kod dužeg pucanja da je i duplo teži(inače i je težak). Tako da malo dužim pucanjem bez naslona postaješ i neprecizan jer te izmori. Moraš malo na trzaj preklopiti cijev. U punom značenju robusan. Na 20M je precizan to znam 100%. Na dalje neznam. Super probojan. >Taj buši sve. Ali nekako ga nebi preporučivo jer nije mi baš lego. Sve u svemu ništa extra osim brzine. Brzina mu je famozna, feder nakon nekog vremena NEoslabi, automatska kočnica ide malo na živce dok se ne privikneš. Ali nije baš tako niti jeftin, jer za 1500kn imaš ljep izbor.

Vurky
24.06.2008., 18:55
ima je u lovca na lageru

DA, imaju Dianu 460 magnum, ali 4.5 kalibar. Ja bi uzeo 5.5 a za tu ne znaju kad i da li će uopće stići.
Preostaje mi Gamo CFX ili CFX Royal. Zanima me da li su te zračnice iste u svemu osim što je CFX crna i plastična a Royal drvena i naravno u težini, ako je tako uzeo bi Royal, ipak preferiram drvo.

Još bi možda i uzeo Dianu cal. 4.5, ali nikako ne mogu prežvakati njezin izgled pogotovo prednji nišan.Razlika u cijeni je takva da kupiš DVIJE CFX za jednu Dianu, a i trgovac u Monsteru mi je potvrdio da Diana ipak nije toliko bolja koliko je skuplja. Dakle mogu za pare koje mi ostanu kupiti jako dobru optiku i još svašta toga.
Razlika između Diane i Gama je još što je Diana nešto jača ali ima i nešto kraću cijev.

Evo slike tog detalja kod Diane 460 magnum i kod Gama CFX:

Diana:
http://img150.imageshack.us/img150/7299/460magnumemuzzlezgm4.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=460magnumemuzzlezgm4.jpg)

Gamo:
http://img295.imageshack.us/img295/9366/gamocfx526zm2ql7.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=gamocfx526zm2ql7.jpg)

Diana:
http://img67.imageshack.us/img67/3158/460magnumeloadingportzns0.th.jpg (http://img67.imageshack.us/my.php?image=460magnumeloadingportzns0.jpg)

Gamo:
http://img238.imageshack.us/img238/5176/gamocfx526zm6iq5.th.jpg (http://img238.imageshack.us/my.php?image=gamocfx526zm6iq5.jpg)

bollas
24.06.2008., 19:08
Čuj Vurky. To ti je isto kao i kod auta. audi u toj klasi. Kao magnum kod Diane tako je CFX kopd Gama. Znači najbolji model od njihove marke.
E sad koliko je BMW bolji od AUDIA. To ti je to.....

the_ripper
24.06.2008., 21:04
Čuj Vurky. To ti je isto kao i kod auta. audi u toj klasi. Kao magnum kod Diane tako je CFX kopd Gama. Znači najbolji model od njihove marke.
E sad koliko je BMW bolji od AUDIA. To ti je to.....

Je, kao da uspoređuješ BWM7 i Audi A3. Diana 460 Magnum košta 3.800kn i brzinu 340m/s, Gamo CFX košta 1.900kn, Gamo CFX Royal košta 2.350 i obje Gamo brzinu 305m/s. To baš i nije usporedba BMW-a i Audija nego BMW-a i Škode, npr. 7 i Superb. E to je sada to... Obje Gamo nemaju ama baš nikakve prednosti pred Dianom 460.

Cyber_07
24.06.2008., 21:17
DA, imaju Dianu 460 magnum, ali 4.5 kalibar. Ja bi uzeo 5.5 a za tu ne znaju kad i da li će uopće stići.

Oni su generalni dobavljac... ako je ti hoces narucit, moraju je nabavit.. jer oni imaju isto nabavke svako malo..

Vurky
24.06.2008., 21:22
Želio sam je naručit i rekli su ništa prije jeseni a nisu ni sigurni dal' će je moći i onda naručit, sve mi to glupo zvuči al jebiga kad tako oni vele. Pa valjda im je u interesu zaradit nešto.

Medvedev
25.06.2008., 09:19
[QUOTE=Vurky;14653634]DA, imaju Dianu 460 magnum, ali 4.5 kalibar. Ja bi uzeo 5.5 a za tu ne znaju kad i da li će uopće stići.
Preostaje mi Gamo CFX ili CFX Royal. Zanima me da li su te zračnice iste u svemu osim što je CFX crna i plastična a Royal drvena i naravno u težini, ako je tako uzeo bi Royal, ipak preferiram drvo.

Još bi možda i uzeo Dianu cal. 4.5, ali nikako ne mogu prežvakati njezin izgled pogotovo prednji nišan.Razlika u cijeni je takva da kupiš DVIJE CFX za jednu Dianu, a i trgovac u Monsteru mi je potvrdio da Diana ipak nije toliko bolja koliko je skuplja. Dakle mogu za pare koje mi ostanu kupiti jako dobru optiku i još svašta toga.
Razlika između Diane i Gama je još što je Diana nešto jača ali ima i nešto kraću cijev.

Evo slike tog detalja kod Diane 460 magnum i kod Gama CFX:

Diana:
http://img150.imageshack.us/img150/7299/460magnumemuzzlezgm4.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=460magnumemuzzlezgm4.jpg)

Gamo:
http://img295.imageshack.us/img295/9366/gamocfx526zm2ql7.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=gamocfx526zm2ql7.jpg)

Diana:
http://img67.imageshack.us/img67/3158/460magnumeloadingportzns0.th.jpg (http://img67.imageshack.us/my.php?image=460magnumeloadingportzns0.jpg)

Ja sam kupio CFX 5.5 (sintetičku) iako bih naravno volio imati,(kao i svi mi uostalom), još moćniju i skuplju pušku.Mogu si je i priuštiti,ali pokušavam novcem raspolagati racionalno.Postavi si pitanje za šta ti puška treba.Ako si lovac i budeš gađao srne i lisice (pojedini lovci to rade,kažu da je više sportski)tada ti svakako treba najjači model,za sve ostalo sasvim su dobre ove gornje srednje klase.Ja se nisam nikako mogao odlučiti da za max 15% više snage platim 100% više.Pogledaj kako su zadovoljni i ponosni vlasnici Slavija sa znatno manje snage.Što se preciznosti tiče i Dijana i Gamo su izuzetno precizne.Pogledaj na pyramydairu video recenzije kako majstor smješta sve dijabole u desetku sa 30 m.
Neka se ne "uvrijede":mig: ljubitelji Dijane,model 460 je nesumljivo besprijekorne kvalitete ali neatraktivnog izgleda,dugih,ravnih linija i meni također nije legao.Isto tako sam se odlučio za kal 5.5 i ne bih kupio pušku u kal 4.5 samo zato što je trenutno raspoloživa.
CFX i CFX royal su iste puške,ali sam naletio na jedan španjolski online shop gdje nude CFX i Shadow u dvije verzije;sa klasičnim mehanizmom i nekakvim pneumatskim mehanizmom koji pomoću opruge prednabija zrak.Kažu da to ima znatne prednosti ali je ta verzija dosta skuplja.Izvana su puške identične.

Vurky
25.06.2008., 10:58
Medvedev, s cijelim tvojim postom se mogu složiti, imamo isti način razmišljanja.
Lovac nisam, otac i brat su mi lovci i za te prilike imamo i odgovarajuće puške(2 karabina, 2 sačmarice i jedna sportska sačmarica za glinene golubove).
Zračnica je više za zajebanciju i poneku štetočinu, vranu ili škvorce koji mi pelješe trešnje i grožđe na vrtu.
Također sam vidio na tom site-u da postoje sad ti novi pneumatski mehanizmi, puška je dosta tiša, malo stabilnija, samo se bojim to kupit jer ipak je to nova stvar možda još i nedovoljno ispitana pa da ne bi to skoro riknulo. Feder je feder ...

BD-zg
25.06.2008., 12:20

Oko 1000kn po komadu je kazna a da ne pričam o provlačenju osobe po novinama i javnom ruglu ko onaj lovac kaj je odstrijelio bjelu srnu(koja je sama po sebi mutacija i treba je ukloniti) ali ZELENI i sl majmuni te nagaze zbog i moš se ti j...t ispadneš manijak i dok ti to objasniš i dalje si manijak
zato ak nekaj takvu i upucate manje priče o tome ipak je ovo JAVNI forum

BD-zg
25.06.2008., 12:27
Medvedev, s cijelim tvojim postom se mogu složiti, imamo isti način razmišljanja.
Lovac nisam, otac i brat su mi lovci i za te prilike imamo i odgovarajuće puške(2 karabina, 2 sačmarice i jedna sportska sačmarica za glinene golubove).
Zračnica je više za zajebanciju i poneku štetočinu, vranu ili škvorce koji mi pelješe trešnje i grožđe na vrtu.
Također sam vidio na tom site-u da postoje sad ti novi pneumatski mehanizmi, puška je dosta tiša, malo stabilnija, samo se bojim to kupit jer ipak je to nova stvar možda još i nedovoljno ispitana pa da ne bi to skoro riknulo. Feder je feder ...

Nebi to riknulo to je ok ali kaj se dobije sa time???? niš baš niš ko DISK kočnice na biciklima kao da one obične nisu zaustavljale bicikl:lol::lol::lol:
kak bi mi to rekli u struci samo čim više prčkaš to se bude više stvari pokvarilo
ja se dam kladiti da su razlike toliko male da normalna osoba nemože skužiti razliku u opterečenju na okidaču između klasičnog kugličnog okidača i pneumatskog i naravno uvijek postoji onaj UPITNIK da li če opaliti kad treba
ja tvrdim da hoče ali neznam da li če raditi toliko dugo kao kalsični okidač:top:

Pilatus
25.06.2008., 12:33
ja se dam kladiti da su razlike toliko male da normalna osoba nemože skužiti razliku u opterečenju na okidaču između klasičnog kugličnog okidača i pneumatskog i naravno uvijek postoji onaj UPITNIK da li če opaliti kad treba
ja tvrdim da hoče ali neznam da li če raditi toliko dugo kao kalsični okidač:top:

Ma o čemu ti?

Lik spominje "pneumatski mehanizam",siguran sam da misli na PCP ili slične zračne puške,gdje se pomoću stlačenog zraka u spremniku, ispucava dijabola,za razliku od springerice gdje sklop feder-klip-cilindar tlači zrak i tako ispucava dijabolu.

Al nemam pojma na što misliš pod "klasični kugličasti" i "pneumatski" okidač:confused:

bollas
25.06.2008., 12:33
DISK kočnice na biciklima

Bravo za usporedbu:lol::lol::lol:

RockyDH
25.06.2008., 12:42
Odlučio sam se na kraju i kupio sam Gamo Hunter 440 ( od slavije 634 sam odusto iako sam po narodnosti čeh.). 440 je u monsteru 1860kn a ja sam je kupio u Daruvaru po staroj cjeni za 1560kn tako da sam dosta zadovoljan.
Ako se nešto nedaj bože strga ili je jako neprecizna javit cu vam da je ne kupujete al nadam se da neče. meni se osobno nišan jako sviđa jer je od svjetlečeg materijala a stakori izlaze onako pred sumrak pa se taman vidi.

ali ipak imam još pitanja koje diabole da koristim cal 5.5mm, naj važnije mi je da mi nesmrda cjev jer sam čuo da loše diabole mogu sj.. pušku.
Prijatel je kupio neke rasprskavajuče koji se valjd rašire u peti al se rasprsnula i njegova puška jes da je Sangay za 400kn. Pa sad dajte mi preporučite najbolje diabole. Hvala

bollas
25.06.2008., 12:43
Ja jesam za PCP puške zato što gotovo sve imaju spremnike do 12kom dijabola i ona fora sa repetiranjem stvarno je efikasna i brza. Po meni dvije jako velike prednosti.Ali po mome to nije za plinkanje nego za lov. Jel ustvari imaš 30(okvirno) dijabola na maximumu a onda brzima pada sa čime pada i preciznost.
Šteta što tzo nije više zastupljenoi kod nas.

alkohola_kralj
25.06.2008., 13:39
E ovako nov sam u ovim vodama.. ali trenutno imam dvije puske slaviu 631 i neku kinesku sa 5,5 zrnom.... kod tih puski mi smeta njihova snaga.. pogotovo od slavie... imam legu koji ima Hatsan MOD 125 5.5 sa optikom... fasciniran sam razornom moci te puske... a i sto se tice preciznosti je solidna....
e sad kupio bi si ja bas tu pusku ali me zanima dali da uzmem:
4.5 kojem je izlazna brzina 380m/s ili
5.5 kojem je 305m/s??
Naravno radi se o Hatsanu MOD 125
Zahvaljujem na odgovorima

Medvedev
25.06.2008., 14:21
Ma o čemu ti?

Lik spominje "pneumatski mehanizam",siguran sam da misli na PCP ili slične zračne puške,gdje se pomoću stlačenog zraka u spremniku, ispucava dijabola,za razliku od springerice gdje sklop feder-klip-cilindar tlači zrak i tako ispucava dijabolu.

Al nemam pojma na što misliš pod "klasični kugličasti" i "pneumatski" okidač:confused:

Nisam mislio na CO2 puške.Obje verzije puške imaju oprugu i izvana su identične,samo skuplja verzija ima nekakav pneumatski mehanizam.Nisam baš shvatio o čemu se radi (nisu niti objašnjavali detaljnije),ali BD-zg spominje pneumatski mehanizam za okidanje,vjerovatno se radi o tome.

stidljiva ljubičica
25.06.2008., 17:44
moja bi prababa skinila vrapca sa stabla sa zračnom puškom - i na tavu s njim! :D ručak!

Medvedev
25.06.2008., 17:44
Evo našao sam o čemu se zapravo radi,opruga je zamjenjena sa tzv. pneumatskom oprugom.Mislim da ovo nema dug vijek trajanja (brtve na visokotlačnim dinamičkim sistemima se često moraju mijenjati).
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=1523

rubinho
25.06.2008., 19:31
ne znam ocete li vjerovat ali procitao sam sve od pocetka:W
kako planim nabavit kvalitetnu zracnicu tema mi je dosla super, nakon cijelog teksta odluka je pala na slaviu 5.5 i kvalitetnu optiku (kasnije)
kolega cyber je blizu mene pa se mozda i vidimo da razmijenimo iskustva a i md-zg je potkovan znanjem i volio bi upoznati covjeka:Pivo:

Pilatus
25.06.2008., 20:24
Evo našao sam o čemu se zapravo radi,opruga je zamjenjena sa tzv. pneumatskom oprugom.Mislim da ovo nema dug vijek trajanja (brtve na visokotlačnim dinamičkim sistemima se često moraju mijenjati).

Pa s održavanjem i redovitom uporabom,"pneumatska opruga" bi trebala dosta dugo trajat.

A kad se potroše brtve,ne bi trebao biti problem zamijeniti ih.

I još čekam objašnjenje BD-zg,kakvi su to "pneumatski okidači", a kakvi su 2klasični kuglični okidači" :ceka:

the_ripper
25.06.2008., 21:14
ne znam ocete li vjerovat ali procitao sam sve od pocetka:W
kako planim nabavit kvalitetnu zracnicu tema mi je dosla super, nakon cijelog teksta odluka je pala na slaviu 5.5 i kvalitetnu optiku (kasnije)
kolega cyber je blizu mene pa se mozda i vidimo da razmijenimo iskustva a i md-zg je potkovan znanjem i volio bi upoznati covjeka:Pivo:

Pametna odluka. Imaš u Lovcu Slaviu 634 u kalibru 5.5. Ja imam isti model ali 4.5 i ne bih ju mijenjao za ništa (osim za Dianu ;-))

luka77
25.06.2008., 23:56
e bok....ja bih vas zamolio za malu pomoć oko izbora zračne pošto sam novi u tome
u obzir mi dolaze:
Gamo Shadow Sport sa optikom GAMO 3-9x40 za 1950kn
Gamo Shadow RSV (5,5) sa optikom GAMO 4x32 za 1990kn
Gamo CFX za 1900kn

na cfx sam mislio stavit Gamo 3-9x40 WR samo neznam koji nosač treba onda?:D
niski,srednji ili visoki?
isplati li se dat nešto više para za cfx jer ima fiksnu cijev?
ajd molim vas pomognite mi :(.....

JoZ@
26.06.2008., 09:21

40 stranica
900 i kusur postova
i ti sad kaj je sve jasno ko dan trazis pomoc :rolleyes:

da isplati se dat vise para za fiksnu cjev :top:

Cyber_07
26.06.2008., 11:19
e bok....ja bih vas zamolio za malu pomoć oko izbora zračne pošto sam novi u tome
u obzir mi dolaze:
Gamo Shadow Sport sa optikom GAMO 3-9x40 za 1950kn
Gamo Shadow RSV (5,5) sa optikom GAMO 4x32 za 1990kn
Gamo CFX za 1900kn

na cfx sam mislio stavit Gamo 3-9x40 WR samo neznam koji nosač treba onda?:D
niski,srednji ili visoki?
isplati li se dat nešto više para za cfx jer ima fiksnu cijev?

Isplati se dat naravno i ova optika ti dolazi u paketu sa jednodjelnim nosacem.. to sam napisao i na prosloj stranici.. imam je ja..

luka77
26.06.2008., 13:49
40 stranica
900 i kusur postova
i ti sad kaj je sve jasno ko dan trazis pomoc :rolleyes:

to sam vidio ali trebala mi je usporedba ovih triju modela ne sad svaki posebno...btw thanks

BD-zg
26.06.2008., 19:10
Pa s održavanjem i redovitom uporabom,"pneumatska opruga" bi trebala dosta dugo trajat.

A kad se potroše brtve,ne bi trebao biti problem zamijeniti ih.

I još čekam objašnjenje BD-zg,kakvi su to "pneumatski okidači", a kakvi su 2klasični kuglični okidači" :ceka:

Pneumatski okidač umjesto direktnog prijenosa ima komoru sa stlačenim plinom(mislim da je dušik jer na njega ne djeluje razlika u temperaturi) znači to ti je najsličnije kočnicama malo silom pomičeš nešto za što je potrebno puno više npr GLAVNI problem HATSAN pušaka tvrd okidač jer sam mehanizam drži ogromnu silu opruge zato su smislili pneumatski okidač da ne vučeš ko konj taj okidač
klasični okidači postoje u nekoliko verzija njihova najbolja verzija za zračno oružje je da je na glavnoj osovini preko kojeg kliže klip postavljen ležaj nije kuglični ni valjkasti nego klizni ali puno je lakše okidanje i sam mehanizam se može finije podesiti
http://img372.imageshack.us/img372/9093/triggerrevph0.jpg (http://imageshack.us)
Klasični sistem okidanja koji se koristi praktički u svim repetirkama,sačmaricama i zračnim puškama sa malim izmjenama
http://img185.imageshack.us/img185/3666/abzugeuu3.gif (http://imageshack.us)
Pravi naziv je sportski okidač ja iz kovem lager okidači jer na svakoj ovoj osovini postoji lager koji smanjuje otpor kod okidanja šteta nemam ni jedan rastavljeni da ga slikam bila bi to ljepa hrpica djelova :lol::lol::lol: