View Full Version : Kutak za ljubitelje zračnih pušaka
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
nadam se da znaš da moraš biti učlanjen u sportsko društvo kako bi nabavio malokaliberku jer to nije ni lovačko oružije a ni zračnica da ju moš kupit di oš. uzmi kvalitetnu zračnicu s optikom i približi se dodatnih 100m ako je moguće. ako nisi član - nemaš dozvolu - ako nemaš dozvolu - imaš ilegalno oružje i šansu da ti ga zaplijene
znam da lovac trgovina u zg prodaje karabine i malokalinerke i dr. za druge trgovine teško da znam
ili ono samo treba prijaviti malokaliberku (to mi je malo glupo jer je malo kaliberka vrlo opaka. nije za zjbnciju
Zračna puška 100m??? pa dobro dečki na kojim ste vi drogama???:lol:
sportski klub sa uvjetima za malokalibarsku pušku nemožeš se bilo gdje učlaniti i onda je i dalje smiješ samo na streljani koristiti ovak da bi ti pucal po kvartu zaboravi
čak i jači modeli zračnica su več preopasni za naseljeno mjesto:flop:
i malokalibarske puške spadaju u lovačko oružje ali se ne koriste zbog mogučnosti ranjavanja životinje
-fallenone-
02.09.2008., 11:28
zvao sam monster i kažu da je 270 m/s brzina u 5,5mm. kažu da pošto te puške ne prodaju toliko često kao gamo da se znaju provući greške.
A zasto onda u manualu od mod. 48 koji se da skinut sa dianine stranice stoji da ima 230 m/s?:ne zna: Ko tu koga ....
Zasto je plasticni mod. 48 bolji od drvenog?
vikirebic
02.09.2008., 15:07
Zračna puška 100m??? pa dobro dečki na kojim ste vi drogama???:lol:
sportski klub sa uvjetima za malokalibarsku pušku nemožeš se bilo gdje učlaniti i onda je i dalje smiješ samo na streljani koristiti ovak da bi ti pucal po kvartu zaboravi
čak i jači modeli zračnica su več preopasni za naseljeno mjesto:flop:
i malokalibarske puške spadaju u lovačko oružje ali se ne koriste zbog mogučnosti ranjavanja životinje
ma je li, daj nemoj srti kada sam rekao da se PRIBLIŽI još 100m što znači da puca s 50 s optikom, a ne da puca sa 100m - ubuduće malo bolje pročitaj
eto ti sada lol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
diana ima problem na engleskom odjelku stranice - odi na njemači dio ili šalji mail, ali da ti skratim muke - u mailu i njem. dijelu stranice piše da je 270 m/s
iskreno se trenutno ne mogu sjetit zašto ali mi je crna bolja puno ljepša
ako ti se sviđa slobodno ju nabavi neš požali ali uzmi u monstera 3-9x50
.22-.250 je lovački karabin koliko znam a ima isti metak ko i malokaliberke (neke) jer je .22 5,5mm a .25 6,35mm
jolly_jocker
02.09.2008., 15:15
A zasto onda u manualu od mod. 48 koji se da skinut sa dianine stranice stoji da ima 230 m/s?:ne zna: Ko tu koga ....
Zasto je plasticni mod. 48 bolji od drvenog?
izlaznu brzinu računaju u fps
1 fps=0,3048m/s
najbolje je otići na originalne stranice proizvođača
i vidjet kolika je izlazna brzina pojedine puške
48 u cal.5,5 ima
890fps
-fallenone-
02.09.2008., 18:13
diana ima problem na engleskom odjelku stranice - odi na njemači dio ili šalji mail, ali da ti skratim muke - u mailu i njem. dijelu stranice piše da je 270 m/s
iskreno se trenutno ne mogu sjetit zašto ali mi je crna bolja puno ljepša
ako ti se sviđa slobodno ju nabavi neš požali ali uzmi u monstera 3-9x50
Onda je valjda 270 m/s...u manualu pise jedno na stranici drugo pa ne znas kaj je tocno. Meni se vise svidja drvo, al to je stvar ukusa.
Uzet cu nju ili mod. 52 ak ce mi bolje lezat u ruci.
vikirebic
02.09.2008., 21:34
Onda je valjda 270 m/s...u manualu pise jedno na stranici drugo pa ne znas kaj je tocno. Meni se vise svidja drvo, al to je stvar ukusa.
Uzet cu nju ili mod. 52 ak ce mi bolje lezat u ruci.
čuj, daina 48 balck ti je isto od drvata sam crne boje, a iskreno - ja bih uzeo mod 52 zbog kundaka ali to je ista stvar pa "zašto davat još para" misao me navela na mod 48. ja bi opet postupio isto! diana mod 48 (koji kundak nije važno, a da imam para bio bi monte carlo i diana 52 koja je ista ko i 48 samo kunadak... bla bla i tako u nedogled)
uglavnom mod 48 i 52 su isti mehanizmi (u potpunosti) samo boja kundaka i vrsta ih razlikuju
jolly_jocker
02.09.2008., 22:24
čuj, daina 48 balck ti je isto od drvata sam crne boje, a iskreno - ja bih uzeo mod 52 zbog kundaka ali to je ista stvar pa "zašto davat još para" misao me navela na mod 48. ja bi opet postupio isto! diana mod 48 (koji kundak nije važno, a da imam para bio bi monte carlo i diana 52 koja je ista ko i 48 samo kunadak... bla bla i tako u nedogled)
uglavnom mod 48 i 52 su isti mehanizmi (u potpunosti) samo boja kundaka i vrsta ih razlikuju
ipak plastični kundak u 48
Shadow007
03.09.2008., 21:31
stvarno ne razumijem politiku razmisljanja i smisao zivota ljudi koji sportsko oruzje koriste u nehumane svrhe:flop:
ako izgubimo ovaj kutak apelirat cu na modove da udijele ubojicama najmanje perma bann:tuctuc:
oprostite mi na nepristojnosti ali mislim da stoci koja javno proklamira nehumani odnos prema zivotinjama nije mjesto na forumu a pogotovo na kutku za ljubitelje zracnog oruzja
toliko od mene i ocekujem konstruktivnu raspravu i razmjenu korisni informacija ili cu ja postati tuzibaba i prijavljivati postove neprimjerenog sadrzaja
U potpunosti se slažem !!!! Vikirebic ako ti nitko neće reci da nisi baš normalan, ja hoću!!!:mad: usporedbe kalibara si mogao i drugačije napisat... a sad se još i svađaš kada ti sto puta pametniji od tebe, kao što su bollas, rubiho ili BD-zg, prigovore.:ne zna: Ja bi ti stisnuo ban sve dok se ne opametiš, jer se varaš ako misliš da si svu pamet svijeta popio ako novoj ekipi znaš odgovoriti na pitanja sa odgovorima koje si naučio na ovom forumu, od onih koji se stvarno razumiju u oružje.Naući se malo zrelije razmišljati. Iako među nama ima lovaca mi ne pišemo ovdje o ubijanju životinja... niti nam pada napamet gađat po kvartu pse sa zračnicama i nanjeti im teške muke i ozljede. Znam da si i ti rekao da nebi mogao ubiti psa ali ćaš sa takvim kretenskim usporedbama i izjavama uzrokovat zatvaranje ove teme!!!!
vikirebic
03.09.2008., 22:51
U potpunosti se slažem !!!! Vikirebic ako ti nitko neće reci da nisi baš normalan, ja hoću!!!:mad: usporedbe kalibara si mogao i drugačije napisat... a sad se još i svađaš kada ti sto puta pametniji od tebe, kao što su bollas, rubiho ili BD-zg, prigovore.:ne zna: Ja bi ti stisnuo ban sve dok se ne opametiš, jer se varaš ako misliš da si svu pamet svijeta popio ako novoj ekipi znaš odgovoriti na pitanja sa odgovorima koje si naučio na ovom forumu, od onih koji se stvarno razumiju u oružje.Naući se malo zrelije razmišljati. Iako među nama ima lovaca mi ne pišemo ovdje o ubijanju životinja... niti nam pada napamet gađat po kvartu pse sa zračnicama i nanjeti im teške muke i ozljede. Znam da si i ti rekao da nebi mogao ubiti psa ali ćaš sa takvim kretenskim usporedbama i izjavama uzrokovat zatvaranje ove teme!!!!
prevelika buka oko samo par riječi, pa šta, pogriješio sam i priznajem, oprostite, neće se ponovit i nadam se da neće zatvoriti ovaj dio foruma zbog ovakve sitnice. please stanite s komentarima o tome, 3 su dovoljna a znam di ima nezasitnih hijena još, pa...
iglavnom oprostite, neće se ponovit, nisam bio svjestan šta pišem
a jedna stvar: kutak za ljubitelje "nekog" oružja znači da se može i spomenuti lov, ako ne, radije preimenujte temu u straljaštvo ili sl. zbilja je vrlo idiotska ideja da nitko ne može komentirati o lovu na slobodnom forumu u slobodnoj državi. jedva čekam kada će stranica biti gotova pa selim ja
kada će biti?
samo za shadow007:
ti zbilja znaš pretjerati čovječe, malo se smiri, ajde ti biseru usporedi kalbire kada su kalibri 5,5 i 6,35 napravljeni za mali lov gringo. samo smiri mali i reci to o životinjama i to... lovcima kojih je mnoooogoooo pa da vidimo, i šta tebe briga zašto ja koristim pušku!
prevelika buka oko samo par riječi, pa šta, pogriješio sam i priznajem, oprostite, neće se ponovit i nadam se da neće zatvoriti ovaj dio foruma zbog ovakve sitnice. please stanite s komentarima o tome, 3 su dovoljna a znam di ima nezasitnih hijena još, pa...
iglavnom oprostite, neće se ponovit, nisam bio svjestan šta pišem
a jedna stvar: kutak za ljubitelje "nekog" oružja znači da se može i spomenuti lov, ako ne, radije preimenujte temu u straljaštvo ili sl. zbilja je vrlo idiotska ideja da nitko ne može komentirati o lovu na slobodnom forumu u slobodnoj državi. jedva čekam kada će stranica biti gotova pa selim ja
kada će biti?
samo za shadow007:
ti zbilja znaš pretjerati čovječe, malo se smiri, ajde ti biseru usporedi kalbire kada su kalibri 5,5 i 6,35 napravljeni za mali lov gringo. samo smiri mali i reci to o životinjama i to... lovcima kojih je mnoooogoooo pa da vidimo, i šta tebe briga zašto ja koristim pušku!
Inače u lovnom zakonu RH ti ne postoji LOV sa ZRAČNICOM i kao takav spada u krivolov i sva živina osim štakora i miševa ti ima novčanu kaznu za ilegalni odstrijel a kazne se kreču od 3000kn nadalje
zračnice iznad 200m/s nisu igračke pa pucanje po naseljenom mjestu isto može završiti intervencijom murije tak da prestanite koristiti uopče riječ LOV u ovom dijelu foruma namjenjen za pitanje i odgovore vezane uz zračnice prvenstveno tehnički dio
Cyber_07
04.09.2008., 01:23
Inače u lovnom zakonu RH ti ne postoji LOV sa ZRAČNICOM i kao takav spada u krivolov i sva živina osim štakora i miševa ti ima novčanu kaznu za ilegalni odstrijel a kazne se kreču od 3000kn nadalje
zračnice iznad 200m/s nisu igračke pa pucanje po naseljenom mjestu isto može završiti intervencijom murije tak da prestanite koristiti uopče riječ LOV u ovom dijelu foruma namjenjen za pitanje i odgovore vezane uz zračnice prvenstveno tehnički dio
Koliko ja znam, stetocine se mogu ubijati s bilo cime... npr sojke su isto stetocine i meni je djed cak ucio da se mogu ubijat kada god hoces... a isto tako znam da su cijene za vrapce oko 1000kn, bar je tako bilo prosle godine.. i samo da recem, neznam zasto dizete toliku hajku, ko da je ubio nekoga.. covjek se ispricao 2 puta i sto.. sta ste svi nadrkani tako.. i sam je reko da nije i da nebi nikada ubio psa.. i nemojte nesto tu glumit jer svi mi vrlo dobro znamo da nitko nije svetac.. a jos da ne pricamo o krivolovu i sta ja znam.. zato ljudi, malo smirite strasti i nastavimo s temom..
Ja mislim da bi bilo bolje držati se teme jer ovo nevodi nikuda, kao što je Cyber napisao čovjek se ispričao i OK. A onaj tko se bavi krivolovom neka to drži za sebe ili ako mu se priča neka šalje nekom koga to zanima na P.M. To je čista ludost iznositi u javnost.:Pop::Pop:
Živio govornik,dajte mu kost Ja sam isto protiv gađanja pasa i mačaka,momak je falio,za sto se ispricao.Idemo dalje ljudi.Evo sto sam htio reci ljudima koji imaju problema sa klizanjem nosaca optike.Danas su mi dosli nosaci Gamo TS-250 (110 kn) iz Monstera,odusevio sam se za te pare.Vrlo kvalitetna izrada,u tunelu gdje nasjeda optika je povrsina nagraspana za sto cvrsci prihvat optike,i sto je najvažnije nosaci imaju saraf kroz njih sa kojim se osigura protiv klizaja.Ali da bi taj saraf imao svrhu na pusci između sina za nosace optike moraju biti utori u koje saraf upada i tako neda nosacima da kližu.Ja "mislim" da te utore imaju vecina pusaka,moja Slavia ih ima.Ako ih nemate,svaki amater ih može napraviti.Jednom rijeci nosaci su fenomenalni,vrlo kvalitetno izrađeni od kvalitetnog i masivnog aluminija.Preporucam ih svakome ko ima problema sa klizanjem optike i nevidim ikakve sanse da optika klizne sa ovim nosacima (naravno ako montirate kako treba nosace) isti vrijede svaku kunu pa i vise ja sam se odusevio stvarno su odlicno izradeni i preporucam ih svakome.Ovo mi je rijetko potrosena lova a da nisam zazalio kad sam kupovao nesto za zracnu pusku,inace uvijek neki škart.
Eto vidiš korisnog podatka, ja sam u prijašnjim postovima pisao da mi optika(dok je nisam skino) klizi unutar nosača. Moj dvodjelni nosač isto je imao na zadnjem segmentu rupu, alidio nosača koji je držao optiku je imao neko platno koje je odmah izletilo van od trzaja. Kada sam to vidio odmah mi se sve zgadilo .
A sad nešto deseto. Ovako izgleda Gamo ako ga samo jednom ne neuljim poslje korištenja i nediram ga 3-5 dana. Inače stalno je u futroli od prvoga dana.
http://img301.imageshack.us/img301/9763/dsc00035eg1.th.jpg (http://img301.imageshack.us/my.php?image=dsc00035eg1.jpg)
rubinho
04.09.2008., 10:17
Eto vidiš korisnog podatka, ja sam u prijašnjim postovima pisao da mi optika(dok je nisam skino) klizi unutar nosača. Moj dvodjelni nosač isto je imao na zadnjem segmentu rupu, alidio nosača koji je držao optiku je imao neko platno koje je odmah izletilo van od trzaja. Kada sam to vidio odmah mi se sve zgadilo .
A sad nešto deseto. Ovako izgleda Gamo ako ga samo jednom ne neuljim poslje korištenja i nediram ga 3-5 dana. Inače stalno je u futroli od prvoga dana.
http://img301.imageshack.us/img301/9763/dsc00035eg1.th.jpg (http://img301.imageshack.us/my.php?image=dsc00035eg1.jpg)
ovo je katastrofa, koliko je stara puska, moze li se ponoviti bruniranje?
ja svoju ne mazem nicim, jednostavno obrisem suvom krpom i u ormar za oruzje
Greška je držati oružje u futroli, pogotovo ako futrola ima spužvu u unutršnjosti jer kupi vlagu.
Jedino futrole s FAW08 unutrašnjošću može biti sigurna protiv hrđe, ormar je ipak naj sigurniji.
Shadow007
04.09.2008., 12:44
samo za shadow007:
Ma nije me briga uopće za šta koristiš pušku, ali ti hoću samo reći da ne pišeš o takvim stvarima.Ok, ispričao si se ... sve to stoji i isprika je prihvaćena,vidim od većine na forumu pa tako i od mene. Svatko može pogriješiti, ali ti nisi shvatio smisao moje poruke. I ja sam lovac pa znam kako možeš imati problema ako ti je jezik brži od mozga, pa trkeljaš o lovu kao ti sa svojom usporedbom kalibara, jer su ljudi posebno "osjetljivi" na pse. Dosta je bilo svađe... ajmo zakopat ratne sjekire...:top:
Cyber_07
04.09.2008., 16:37
Meni se to jednom dogodilo, pretpostavljam zato sto ima masu vlage u kuci, ali onda sam shvatio da je bila naslonjena na djedovu zbrojovku, a jos kako je velika vlaga, eto ti sranja... ko je isao strojarsku skolu, zna o cemu pricam..
Samo da ti recem, rjesio sam to, tako da sam je nekoliko dana za redom tocao uljem svaki dan... i nakon nekog vremena mi se prestalo dogadjat.. i ja je drzim u futroli za pusku, koju sam platio 220kn i otad mi nije vise nista bilo..
vikirebic
04.09.2008., 16:51
vrlo poznato, na slavii 630 ima toga kolko oš. ima zaštita, ja sam na svoju stavio nešto ali vrlo skupo, ne sijećam se što i više nema toga koko god okreneš i digod ju staviš, vjerojatno će zaštita spasti ali to ti je likarija. to ti je na tvojoj gamo od oznojnih ruku, to sam iskusio i od davno pazim da su mi suhe ruke s nekim puderom ili sl. i pazim da ne diram ništa metalno.
ok, drago mi je da ste se smirili, ko što sam rekao samp jedna greška i to je to
Katastrofa,nemogu vijerovati.Dobro ti je Neno rekao,spuzva kupi vlagu.Ili kupi koznu futrolu ili je drzi izvan futrole.Ja moju slaviu nisam nauljio ima godina dana,kapnem koju kap u cijev ali je nisam cistio uljem skoro nikako a ko nova je.To tebe jebe spuzva u futroli,baci je u p.... m.......
rubinho
04.09.2008., 19:42
@viki :top::Pivo:
@zgaja pogresnog si quoto
@viki :top::Pivo:
@zgaja pogresnog si quoto
I to je za ljude,upravo postavljam tuš kadu i kabinu u sebe doma,pa na brzinu bacim pogled na forum i jebiga.Ko radi taj grijesi rekli bi stari ljudi
Puška je stara par mjeseci, futrola je Norconia isto oko 220kn.
Već sam jednom pisao da je premezujem uljem za finu mehaniku i sve je ok, ali ovaj put nisam i eto rezultata, jbg. ako je futrola za pušku onda je valjda i adekvatna po pitanju materijala. loše je brunirano ništa drugo
I takve stvari treba pokazivati, kao što sam posto, netrebamo samo hvaliti nego i ukazivati na greške koje imamo na puškama, jer svi smo mi googlali i tražili neke podatke kad smo kupovali pušku. Hoću reći da greške treba pokazivati jer one mogu nekome pomoći u izboru i odluci što će nekto kupiti.
Jel po našim pričama sve su savršene a svi znamo da nisu. Svaka ima neku manu
Ja sam pisao da mi je na Gamu zadnji ciljnik katastrofa, mada je čelični. A sad sam vam pokazao i ovo.
Danas sam imao vremena i otišao pogledati tog "super" Hatsana Torpedo 150.
Dečki moja procjena je KATASTROFA
Plastika je totalno jeftina i imate osječaj da kada bi malo kvrcnuli sa kundakom da bi pokao kao brus, pre tvrda, previše zaglađena i nimalo elastina u njoj. Kao da kvrckate po tankoj, tankoj šperploči.
Drugo
Završne obrade niti nema, oni koji poznaju Hatsana, ispred prednje strane šinje za optiku još se vidi kako je majstor šamarao sa glodalicom, vide se cikloide na metalu. Ja nisam Hatsanomrzac ali ovo nebih nikada kupio. Jako sam se razočarao, jer sam mislio da što duže rade da če imati bolje proizvode, ali ne.:flop::flop::flop:
Puška je stara par mjeseci, futrola je Norconia isto oko 220kn.
Već sam jednom pisao da je premezujem uljem za finu mehaniku i sve je ok, ali ovaj put nisam i eto rezultata, jbg. ako je futrola za pušku onda je valjda i adekvatna po pitanju materijala. loše je brunirano ništa drugo
I takve stvari treba pokazivati, kao što sam posto, netrebamo samo hvaliti nego i ukazivati na greške koje imamo na puškama, jer svi smo mi googlali i tražili neke podatke kad smo kupovali pušku. Hoću reći da greške treba pokazivati jer one mogu nekome pomoći u izboru i odluci što će nekto kupiti.
Jel po našim pričama sve su savršene a svi znamo da nisu. Svaka ima neku manu
Ja sam pisao da mi je na Gamu zadnji ciljnik katastrofa, mada je čelični. A sad sam vam pokazao i ovo.
Danas sam imao vremena i otišao pogledati tog "super" Hatsana Torpedo 150.
Dečki moja procjena je KATASTROFA
Plastika je totalno jeftina i imate osječaj da kada bi malo kvrcnuli sa kundakom da bi pokao kao brus, pre tvrda, previše zaglađena i nimalo elastina u njoj. Kao da kvrckate po tankoj, tankoj šperploči.
Drugo
Završne obrade niti nema, oni koji poznaju Hatsana, ispred prednje strane šinje za optiku još se vidi kako je majstor šamarao sa glodalicom, vide se cikloide na metalu. Ja nisam Hatsanomrzac ali ovo nebih nikada kupio. Jako sam se razočarao, jer sam mislio da što duže rade da če imati bolje proizvode, ali ne.:flop::flop::flop:
Ali nebi trebala ovak zahrđati iako je bila u futroli :flop: ovo izgleda ko da si je istuširao i ostavio na suncu tjedan dana inače gamo ima ok završnu obradu izgleda da samo par modela može imati takvu pohvalu
DIANA JE ZAKON :top: švaba još uvjek pušku uvali u brun i ode na gablec :lol: svi štede na matrijalu to je činjenica :mad:
ali za nekih 300-500kn može se popraviti puška i bit če bolja nego nova:top:
jolly_jocker
04.09.2008., 22:58
sigurno je u pitanju jako loša izrada i kvaliteta,gamo očigledno je loša marka.
imao sam zastavu zračnu pušku kao dijete,nikad je nisam ni očistio ni namazao ni ništa sem što sam je koristio a držao sam je u sobi bez futrole.
i nije zahrđala skoro nimalo,cijev kao nova kad se pogleda kroz nju.
inače prije par dana sam se dobro raspričao sa trgovcima u lovcu,u vezi diana puški,i odgovorno mi tvrde da ih ne treba ni mazati ni čistit do bar 20 000 dijabola.ja sam namjerno inzistirao da ih treba čistit da vidim koliko su sigurni u tome da ne treba i sigurni su. još usput kroz ruke mi je prošlo bar 15 pušaka,ono kalašnjikovi M48 i sl. i također nijednu nisam niti jednom ni čistio ni mazao i niti jedna nije zahrđala ili sl..
dakle ja bi predložio bolasu
da lijepo ode u trgovinu gdje ju je kupio
i nek je reklamira
nek traži povrat novca
ili nek uzme drugu marku puške
jer nova puška a da tako korodira a još bila u futroli
nemoguće da je u pitanju bilo šta drugo sem jako loše kvalitete
jedino ako nije bila bar par sati pod vodom
ako ti ne dadnu zamijeniti
reci ovdje koja je trgovina
pa ćemo se raspričati gdje prodaju muda pod bubrege
Zna li itko od vas ekipe gdje ima za kupiti JSB diabola.Citao sam na Engleskom forumu da su jedne od boljih,jako ih cjene.Nemogu preko neta nikako naci ko ih u HR prodava,a to me cudi jer koliko sam svatio nisu skupe a i proizvode se u Poljskoj.Blizu nas se proizvode a u nas ih nema za kupiti,reko bi "čudno" ali me više ništa u nas nemože načuditi,ajmo golubovi guknite nevjerujem da ih nigdje u nas nema.
Ma šta mi to vrjedi reklamirati, kad bi mi i on rekao "pa ti si je držao u vodi", Kako da mu dokažem da nisam??
Puška nikada nije ni pokisnula ili takvo što.
Da se to negdje vani dogodi još bi ti dao skuplju i molio te na koljenima da nikome nepričaš da se to dogodilo u njegovoj trgovini. A kod nas te potjera van:lol::lol::rofl::rofl:
Kad budem kupovao dijabole budem mu spomeno, da vidim kako diše.
Cyber_07
05.09.2008., 00:42
Zna li itko od vas ekipe gdje ima za kupiti JSB diabola.Citao sam na Engleskom forumu da su jedne od boljih,jako ih cjene.Nemogu preko neta nikako naci ko ih u HR prodava,a to me cudi jer koliko sam svatio nisu skupe a i proizvode se u Poljskoj.Blizu nas se proizvode a u nas ih nema za kupiti,reko bi "čudno" ali me više ništa u nas nemože načuditi,ajmo golubovi guknite nevjerujem da ih nigdje u nas nema.
Ima ti u Rijeci u Peveca.. za to znam sigurno jer mi je ovaj jedan rekao.. nidje drugo ja nisa uspio naci.. volio bi ih probat.. stvarno lijepo izgleda zavrsna obrada...
Cyber_07
05.09.2008., 00:47
Ma šta mi to vrjedi reklamirati, kad bi mi i on rekao "pa ti si je držao u vodi", Kako da mu dokažem da nisam??
Da se to negdje vani dogodi još bi ti dao skuplju i molio te na koljenima da nikome nepričaš da se to dogodilo u njegovoj trgovini. A kod nas te potjera van:lol::lol::rofl::rofl:
Slusaj, da sam na tvom mjestu, ja bi probao.. moraju oni znat jeli bila u vodi ili nije.. za te pare, ja bi mu uletio u butigu i slozio zbunjenu facu i pito ga, kako to moze bit.. jer puska je pod garancijom.. ako je ne bude htio reklamirat, zali se obrtnickoj komori.. pa da vidis kako ce te poslusat i zamjenit je..
Ima li iko na ovom forumu da je iz Rijeke,ako mu nije problem poslao bi mu lovu da mi kupi par kutija JSB diabola u Peveca
Lovac izdaleka
05.09.2008., 11:38
a da razmislis????ako ima u pevecu u rjeci a u pevcu tj u skolopu pevca je ducan sa oruzjem i tak to e pa onda bi trebalo biti i u zg pa to je isto pevec je pevec...pogledaj kod nas u zg ako nema neka ti salje ovaj iz rijeke...
a da razmislis????ako ima u pevecu u rjeci a u pevcu tj u skolopu pevca je ducan sa oruzjem i tak to e pa onda bi trebalo biti i u zg pa to je isto pevec je pevec...pogledaj kod nas u zg ako nema neka ti salje ovaj iz rijeke...
A da ti malo razmislis da ne živi svatko u Zagrebu
buldog62
05.09.2008., 15:43
Pozdrav ekipi, i molba, volio bi čuti mišljenje cjenjenih kolega sa ovog foruma o kalibru 6,35, namjera mi je kupiti zračnu pušku Gamo Hunter u navedenom kalibru, pa ako netko ima kakvo iskustvo nek napiše molim. :D
jolly_jocker
05.09.2008., 17:08
ma ne
šta se brineš
otiđi pravo u prodavnicu sa puškom koju si kupio i lijepo mu objasni
da je korodirala bez tvoje krivnje
i ako ti ne bude htio vratit novac ili uračunat tu vrijednost u cijenu neke druge koju želiš uzeti
traži knjigu žalbe
to mora imati svaka uslužna djelatnost
i to im prvo gleda inspekcija kad naiđe
ako ti ne bi dao knjigu žalbe zovi policiju da ti ne da knjigu žalbe i nek izađu i nek naprave zapisnik
jer se u tom slučaju direktno dira u hrvatski zakon nevezano uz tu pušku
uz sve to kaži da ćeš ga tužiti
i za vrijednost i za gubitak vremena kao i za psihičke uzrupacije koje ti je nanio
naravno sve sa zateznim kamatama da ti isplati
a to ti opet nije problem
nađeš advokata objasniš mu slučaj
dogovoriš s njim koji procenat ide njemu
tako da ti ne plaćaš ništa odmah
a troškove suđenja plaća stranka koje izgubi
a sve se može dokazat
a onda ako nije neki glupson dat će ti drugu pušku ili vratit novac
i bit će sretan ako ti prihvatiš
jer inače će trajno ostat zapisan i to kroz skoro sve institucije
a hrvatska je mala zemlja
sve se zna
ko ima privatni biznis ne može sebi dozvoliti luksuz da zaje...
jer će ubrzo propasti
ma ne
šta se brineš
otiđi pravo u prodavnicu sa puškom koju si kupio i lijepo mu objasni
da je korodirala bez tvoje krivnje
i ako ti ne bude htio vratit novac ili uračunat tu vrijednost u cijenu neke druge koju želiš uzeti
traži knjigu žalbe
to mora imati svaka uslužna djelatnost
i to im prvo gleda inspekcija kad naiđe
ako ti ne bi dao knjigu žalbe zovi policiju da ti ne da knjigu žalbe i nek izađu i nek naprave zapisnik
jer se u tom slučaju direktno dira u hrvatski zakon nevezano uz tu pušku
uz sve to kaži da ćeš ga tužiti
i za vrijednost i za gubitak vremena kao i za psihičke uzrupacije koje ti je nanio
naravno sve sa zateznim kamatama da ti isplati
a to ti opet nije problem
nađeš advokata objasniš mu slučaj
dogovoriš s njim koji procenat ide njemu
tako da ti ne plaćaš ništa odmah
a troškove suđenja plaća stranka koje izgubi
a sve se može dokazat
a onda ako nije neki glupson dat će ti drugu pušku ili vratit novac
i bit će sretan ako ti prihvatiš
jer inače će trajno ostat zapisan i to kroz skoro sve institucije
a hrvatska je mala zemlja
sve se zna
ko ima privatni biznis ne može sebi dozvoliti luksuz da zaje...
jer će ubrzo propasti
Ti si izgleda jedan od onih koji ne čita GARANCIJSKI LIST:lol: fino ti piše da korozija i ogrebotine spadaju u kategoriju mehaničko oštečenje lošeg održavanja :top:
ja bi ti jedino ponudio da je bruniram u svojoj radionici da je puška zahrđala u tjedan dana OK nikom niš vrati pušku i sve OK ali nakon 1mjesec ili više to ti nebi prošlo niti u jednom dučanu pa ni VANI kak vi tvrdite da se sve vani tak fino obavlja dučan daje garanciju 6mj do 1g na mehaničke djelove puške a ne na loše održavanje malo si pročitaj neke stvari pa onda zovi policiju ili organe reda i zakona, odvjetnike i sl hoštaplere
inače ti se puška tu i tam mora očistiti i podmazati držati na suhom mjestu kofer ili futrola se koristi samo kod prenošenja
recimo da ti ja prodam pušku npr browning bokerica i dođeš mi sa pričom da je sama od sebe zahrđala poslal bi te drugom puškaru nek ti kaže svoju verziju kaj si radil sa puškom a to če ti biti:AK NEZNAŠ OČISTITI ORUŽJE DONESI GA MENI DA TI POKAŽEM KAK SE TO RADI:top:
Puška mi je uvjek u radnoj sobi u futroli, e pa ako trebam imati vakumske ormare, jebiga, onda sam kriv. Neču ništa poduzimati. Budem mu rekao šta se desilo i odmah reči da ga ništa netražim, ako je čovjek bude reagiro. NA Hatsanu je ista stvar i kod moga bratća ali puno manje.
SAd je sve ok kad je premazana uljem, onaj put sam to zaboravio napraviti i vidio sam rezultat.
Poslje jako puno provedenog vremene,trazeci u HR kakvu solidnu optiku za FX Cyclona (kojeg jos cekam da stigne)odustao sam sto se tice Hr.Nasao sam dosta solidne optike na Blackpool air rifle online shop-u,i kontaktirao sam tamo prodaju da li salju optike u HR i odgovor je bio da.Tako da sam izabrao Hawke Night-Eye 3-9x50 Mil-Dot IR kosta 70 Gbp= 720kn i danas sam uplatio lovu preko banke izaslo me 850 kn sa postarinom i troskovima banke .Nije ni toliko skupo jer sam nasao u Detonex-u imaju dvije Hawke optike na lageru jedna 2600kn a druga 3300,znaci samo 4 puta skuplje.I tako da sam sretan jer sam i to obavio samo molim boga da sve bude u redu s optikom da je ne sjebu u transportu,ali mi je covjek rekao ako nebude nesto u redu s optikom da je mogu vratiti postom u garanciskom roku.Eto ljudi ne treba se ograniciti samo na HR da nas ovdje pljackaju,jes da treba imati malo srece kad narucujes izvanka,ali ko ne riskira ne profitira.Malo prije sam gledao na nekoj Njemackoj stranici ta ista optika kosta 172 Eur,a ja htio kupiti unu Gamo-vu za 690 kn sva sreca da nije bila mil-dot jer bi je bio kupio a evo za 150 kn vise imam strasnu optiku.Jebiga ljudi znam da sm vas ispeglao ali moram se nekome izjadati.
Pa sta je ljudi gdje ste,nije valjda da gledate Big brothera
Puška mi je uvjek u radnoj sobi u futroli, e pa ako trebam imati vakumske ormare, jebiga, onda sam kriv. Neču ništa poduzimati. Budem mu rekao šta se desilo i odmah reči da ga ništa netražim, ako je čovjek bude reagiro. NA Hatsanu je ista stvar i kod moga bratća ali puno manje.
SAd je sve ok kad je premazana uljem, onaj put sam to zaboravio napraviti i vidio sam rezultat.
Jucer sam ti htio napisati ovosto ti je BDzg napisao i ima pravo,nemas je sta drzati u futroli ako je ne nosis nigdje.Njoj je najbolje u kuci ljepo naslonjenoj na krpu.Vec sam ti napisao ja svoju Slaviu nisam ocistio godinu dana(nije za pohvalu ali je istina) a nema flekice hrde na njoj
enzittha
06.09.2008., 10:41
Trazim savjet za kupnju (prve) zracne puske.
Dao bin za nju oko 1000 kn + neka solidna optika(preporuka plizz).
Cuo sam mnoge pohvale za slaviu 634 ali me zanima sta bi bilo bolje kalibar 4,5mm(240 m/s) ili 5,5(175 m/s)
vikirebic
06.09.2008., 14:08
Cuo sam mnoge pohvale za slaviu 634 ali me zanima sta bi bilo bolje kalibar 4,5mm(240 m/s) ili 5,5(175 m/s)
4,5 ti je za streljanu, preciznost, uglavnom za mete dok je 5,5 za nešto što je ovdje zabranjeno govoriti. ja bih uzeo 4,5 možda, a za optiku ti neznam, malo googlaj i vidi jer svatko bira drugačije ali uglavnom neku 3-7x ili 4x ili 6x ili slično
Lovac izdaleka
06.09.2008., 16:51
OVAKO JA SAM SI KUPIO SLAVIU 634 4,5 NEMA 2 MJ ODLICNA PUSKA JAKO PRECIZNA I PREPORUCUJEM TI U 4,5 A OPTIKU UZIMAM ZA 10 DANA I UZETI CU Gamo 4x32 WR....PUSKA TI JE 1200(RECIMO) OPTIKA 450 I DA UZMES DIABOLE DODE TI SVE SKUAP 1500-1600 KN....UZMI SLAVIU:top:
jolly_jocker
06.09.2008., 18:12
Ti si izgleda jedan od onih koji ne čita GARANCIJSKI LIST:lol: fino ti piše da korozija i ogrebotine spadaju u kategoriju mehaničko oštečenje lošeg održavanja :top:
ja bi ti jedino ponudio da je bruniram u svojoj radionici da je puška zahrđala u tjedan dana OK nikom niš vrati pušku i sve OK ali nakon 1mjesec ili više to ti nebi prošlo niti u jednom dučanu pa ni VANI kak vi tvrdite da se sve vani tak fino obavlja dučan daje garanciju 6mj do 1g na mehaničke djelove puške a ne na loše održavanje malo si pročitaj neke stvari pa onda zovi policiju ili organe reda i zakona, odvjetnike i sl hoštaplere
inače ti se puška tu i tam mora očistiti i podmazati držati na suhom mjestu kofer ili futrola se koristi samo kod prenošenja
recimo da ti ja prodam pušku npr browning bokerica i dođeš mi sa pričom da je sama od sebe zahrđala poslal bi te drugom puškaru nek ti kaže svoju verziju kaj si radil sa puškom a to če ti biti:AK NEZNAŠ OČISTITI ORUŽJE DONESI GA MENI DA TI POKAŽEM KAK SE TO RADI:top:
nije zar da je bolas kupio kod tebe pušku i da sad ti ne bi svom kolegi sa forma zamijenio pušku?
korozija i ogrebotine nisu ista stvar,ako se pojavi korozija u roku od par mjeseci a puška nije bila na bazenu onda je vjerovatno loša kvaliteta završnog sloja ili kako već se to zove.
a čuj
zakon je isti za sve
da ga nema bilo bi jako loše
ako postoji knjiga žalbe svako ima pravo da iznese tj.upiše svoju ev.primjedbu ili može i pohvalu.
zar nije ljepše da npr.taj trgovac(možda ti)zamijeni bolasu pušku i da bolas napiše taj i taj trgovac mi je ljubazno izašao u susret i izvršio zamijenu puške i pohvaljujem ga ovim putem.
a to za odvjetnike i sl.
a čuj ako je neko frajer i kao ne da ti knjigu žalbe(što je obavezan po zakonu)onda mu na kulturan način pokažeš da si ti još veći.
inače
sve ovo govorim uz vjeru da bolas poznaje dovoljno oružije
da je pošten
i da je pušku čuvao na adekvatnom mjestu kako i kaže
a što se tiče bokerice
mislim da je kvaliteta različita kod lovačkih pušaka i zračnih
vjerovatno bar s obzirom na cijenu
tako da to nije relevantna usporedba
inače
zahvaljujem na ljubaznoj ponudi o "tečaju"čišćenja oružija
jer čovjek uči dok je živ
inače imam nešto sitno iskustva u tome
još od prije 30.godina
u čišćenu,bokerica,duplica,karabina,trilinga i sl.
ali kako rekoh uvijek se može nešto novo i bolje naučiti
jolly_jocker
06.09.2008., 18:28
nisi ti kriv
uopće nije istina da treba novu pušku premazivati uljem
što se tiče održavanja
bitno je da puška nije bila izložena kiši npr.ili da nije ležala na mokroj travi
a da kasnije nije obrisana
znači ako i jest bila kiša onda je samo obrišeš
a kad dođeš kući možeš je podmazati na slijedeći način
unutrašnjost puške odnosno cijevi nije potrebno(kod gore navedenih situacija)
nego prvo na krpu staviti malo ulja(balistola nabolje)
i tako sa polusuhom krpom sa balistolom preći vanjske dijelove
kao obrisat prašinu npr.
a stajala ona u ormaru ili u furoli
svejedno je
jedino ako nisi mokru pušku stavio u futrolu pa je došlo do kompezacije vodene pare koja je izazvala koroziju
što vjerujem da nisi
uglavnom pokušaj pušku zamijeniti
ništa te ne košta
ne moraš biti radikalan ako nisi taj tip
ali pokušaj te ne košta ništa
Medvedev
06.09.2008., 20:46
Evo jedan tekst o bruniranju.Za nas je relevantna informacija da kiseline uništavaju bruniranu površinu.Dakle znoj koji ostaje kad dodirujemo pušku je vrlo štetan.U pravu su oni koji kažu da je pušku dovoljno samo obrisati ali na stranici obrta za bruniranje piše da je bruniranje u kombinaciji sa uljem dobra antikorozivna zaštita (http://www.zgr-kovacic.hr/galvanizacija/bruniranje/)
Ipak je BD-zg po ko zna koji put u pravu,najčešći uzrok hrđe je loše održavanje,jer brun zaštita je daleko od savršene i zahtjeva redovito čišćenje.
BRUNIRANJE
Često se od naših lovaca i strijelaca čuju izrazi, bromiranje,brumiranje i broniranje koji paraju uši. Evo sad smo se dogovorili da se kaže bruniranje i tako ćemo od sada govoriti. Oksidni crni sloj koji nastaje djelovanjem kaustične sode uz dodatak natrijum nitrata i natrijum nitrita pri povišenim temperaturama na čelik, ima određana antikorozivna i dekorativna svojstva tako da je bruniranje pored svih nedostataka ostalo i danas u najširoj uoptrebi u oružarstvu.
Ime bruna se veže za italijanski jezik, bruno – crni.
Bruniranje može da bude, bazično, kiselo i elektrolitičko. Po postupku može da bude toplo i hladno. Kvalitet brune isključivo zavisi od kvaliteta pripreme elektrolita i ispoliranosti metala. Plavičsto crna bruna govori da je kemija pogođena a brunirani predmet savršeno pripremljenm i ispoliran.
Bruna se može poboljšati caponiranjem, sapunskim pasiviziranjem, potapanjem u hromnu kiselinu, uljenjem i namašćivanjem. Svi ovi postupci poboljšavaju kvaitet antikorozivnog sloja ali je pravilo da se bruna mora čuvati od kiselina koji je detaljno uništavaju. Poseban dušman za brunu je klorovodonična kiselina koja je pušljiva, odnosno isparava i nepogrešivo jede onu finu crnu boju sa naše ljubimice.
Manja oštećenja na bruni se mogu popraviti korektivnom, hladnom brunom, ali je to sve ispod kvaliteta koji se dobije pravim bruniranjem
darac-ch
07.09.2008., 18:39
Kupio bih Dianu mod 48,iako nesumnjam u njemacku kvalitetu,svidja mi se i benjamin sheridan super streak(monster-rbs) pa sam u nedoumici,gledao sam na you tubu kako tip roka iz super streaka ali jos nigdje nemogu naci videa za mod 48,pa ako neko zna da mi posalje link,citao sam i komentare za obadvije puske i mogu reci da su ljudi jako zadovoljni.Radim u Svicarskoj pa kad dodjem kuci na odmor zna mi biti dosadno,pa sam se odlucio da kupim zracnu pusku,do 3500 kuna.Molio bi ako mi neko zna ili ako ima benjamina da napise svoj komentar.
Cyber_07
07.09.2008., 18:54
Kupio bih Dianu mod 48,iako nesumnjam u njemacku kvalitetu,svidja mi se i benjamin sheridan super streak(monster-rbs) pa sam u nedoumici,gledao sam na you tubu kako tip roka iz super streaka ali jos nigdje nemogu naci videa za mod 48,pa ako neko zna da mi posalje link,citao sam i komentare za obadvije puske i mogu reci da su ljudi jako zadovoljni.Radim u Svicarskoj pa kad dodjem kuci na odmor zna mi biti dosadno,pa sam se odlucio da kupim zracnu pusku,do 3500 kuna.Molio bi ako mi neko zna ili ako ima benjamina da napise svoj komentar.
Sheridan ima samo 4,5 cal, a to ti je pre pre jako za taj kalibar.. ja preporucam Dianu..
darac-ch
07.09.2008., 19:12
Ma nije frka,onda uzimam dianu,kakva je optika montirana, mislim na kvalitetu,ovdje sam naucio da iako pise made in switzerland nije bas i nesto posebno.Ima i boljih stvari od drugih proizvodjaca.misleci na kvalitetu.A i nesto sam cuo da u njemackoj kada kupis zracnicu bilo kakve snage(m/s) su sve ogranicene na nekih stotinjak metara u sekundi.
Cyber_07
07.09.2008., 19:21
Ma nije frka,onda uzimam dianu,kakva je optika montirana, mislim na kvalitetu,ovdje sam naucio da iako pise made in switzerland nije bas i nesto posebno.Ima i boljih stvari od drugih proizvodjaca.misleci na kvalitetu.A i nesto sam cuo da u njemackoj kada kupis zracnicu bilo kakve snage(m/s) su sve ogranicene na nekih stotinjak metara u sekundi.
Ovo je balkan, ovdje nista nije ograniceno..heh.. optiku ne dobijas sa njom.. a neznam boga mi sto bi ti preporucio.. na nasem trzistu mi se jedino cini da na nju moze 3-9x50.. to bi ti preporucio da kupis u svicarskoj.. treba neka malo jaca i moras pazit da bude bas za zracnice.. evo ti link, sto bi odgovaralo http://www.straightshooters.com/navagationpages/scopeselections.html.. Pazi da bude pod High recoil..
darac-ch
07.09.2008., 19:33
Cuj koliko sam vidio ovaj black edition modela 48 je vec s optikom,u monsteru,e sad da li je to samo radi prodaje ili je istina budemo vidjeli,a kod mene ako odem u ducan u svici i pitam za optiku i vidi da sam balkanac odmah me pitaju zasto mi treba optika,i prijave me policiji,a bas cemi vjerovat kad mu kazem da mi treba za zracnicu,i ili slucajno ako me na granici zaustave i nadju mi optiku,malo ti je to zaj.... stvar ovdje kod nas,a i mi nismo naojmiljeniji narod u svicu,ipak cu ja vidjet sa ducanima u hrvatskoj,ako se nesto dobro moze narucit ici cu preko Hrvatske,
darac-ch
07.09.2008., 20:20
Citao sam da cete napraviti neku stranicu o zracnim puskama,jel to sta napreduje?
JA bih ti isto preporučio dijanu zato što je provjerena. Ali samo za informaciju da znaš. Benjamin ti ima tu pušku i u 5,5 kalibru sa brzinom od 305m/s
A dobiješ i osvjetljenu optiku 4x16 x 50mm. Što je više nego dovoljno.
Imam pušku staru(njemačku) preko 17god i ima bočno napinjanje. nikad nisam imao problema sa tim, da se neponavljamo velika prednost Diane ti je i fixna cjev koja svremenom nebude dobila fuft i nikad negubi kompresiju na preklapanju jer ga nema:).
Pogledaj si još i ovo http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=255&category_id=15&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
Zar švica ne proizvodi nama svima željan FX????
Pogledaj si i to, stvarno je impresivan.:s:s
darac-ch
07.09.2008., 21:42
Ev ovako fxairguns ti proizvode svedjani,i ikad trazis dealera imas i hrvatsku,a kad otvoris taj link dodje ti neka njemacka stranica,ali nema ti to veze koju god zracnu pusku kupis
ili u njemackoj ili u svicarskoj ona ti je snagom ogranicena tako da mi opet dodje na hrvatsku.A uopce nemaju prodavaca u Svicarskoj,impresiva je tu nema se sta reci.Poslao sam monsteru upit,da li ovaj model 48 black dolazi s optikom.
enzittha
08.09.2008., 16:10
dobermann
08.09.2008., 16:36
Kako vam se cini ova kombinacija?
1. Puska: Diana 460 magnum cal. 5,5mm
http://www.pyramydair.com/p/rws-460-magnum-air-rifle.shtml
2. Nosaci za optiku (nemrdajuci:D) : Leapers Scope Mount Base, Fits RWS Diana 48, 52, 54 & 460 Magnum, Compensates for Droop & Stops Scope Shift
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=2297
3.A Optika: Leapers 3-9x40 Scope, Illuminated Mil-Dot Reticle, 1/4 MOA, 25mm Tube, Weaver Rings, Rubberized Exterior
Rifle scope
3-9x magnification
40mm objective lens
25mm tube (.98") NOTE: Exterior tube size is 30mm due to rubberized coating
1/4 MOA (1/4" click value @ 100 yds)
Mil-dot reticle (red-green illuminated)
100 yds parallax adjustment
39.3' to 13.1' field of view @ 100 yds
3.0" to 3.3" eye relief
10.0mm to 4.4mm exit pupil
19.6 oz
13.6" long
Includes Weaver rings, flip-open lens caps, sidewheel rheostat & CR1620 3-volt lithium battery.
Other features:
True Strength scope
+/- 40 MOA windage & elevation adjustments
Rubberized exterior
Nitrogen-filled
Shockproof
Fogproof
Waterproof
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=2032
ili
3.B Optika: Leapers 3-9x40 Scope, Illuminated Mil-Dot Reticle, 1/4 MOA, 25mm Tube, 3/8" Rings, Rubberized Exterior
Rifle scope
3-9x magnification
40mm objective lens
25mm tube (.98") NOTE: Exterior tube size is 30mm due to rubberized coating
1/4 MOA (1/4" click value @ 100 yds)
Mil-dot reticle (red-green illuminated)
35 yds parallax adjustment
39.3' to 13.1' field of view @ 100 yds
3.0" to 3.3" eye relief
10.0mm to 4.4mm exit pupil
19.6 oz
13.6" long
Includes 3/8" rings, flip-open lens caps, sidewheel rheostat & CR1620 3-volt lithium battery
Other features:
True Strength scope
+/- 40 MOA windage & elevation adjustments
Rubberized exterior
Nitrogen-filled
Shockproof
Fogproof
Waterproof
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=1977
4. Crvenkapice :D:D:D : JSB Predator .22 Cal, 16.5 Grains, Pointed, 200/Tin
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/pellet.pl?pellet_id=343
Malo me muci optika. Kuzim da mi za ovaj nosac nosac optike ide 3.A sa Weawer dosjedom (ako sam se dobro izrazio), a na onom drugom 3.B su nosaci sa drukcijim dosjedom, i razlika je u 100 ili 35 yds parallax adjustment . Moze li mi netko detaljnije pojasniti prednosti ili mane veceg / manjeg parallax adjustment-a?
Molim BD-Zg i ostale majstore od zanata za objasnjenja i misljenja.
Hvala
Pozdrav,
molio bih pomoć vezanu za hatsan torpedo 155 koji sam kupio ovih dana.
Kalibar 5,5 - 300 m/s, drveni kundak.
vrlo impresivna puška i zadovoljan sam snagom i kvalitetom ( prije sam imao slaviju ).Trzaj mi nije problem, jedino imam problem kod upucavanja ( dobio sam 10 diabola u 6 cm krug sa 15 metara sa naslonom ) zbog nišana i mušice, tj sa veće udaljenosti ne vidim metu zbog masivnosti nišana !!!
možda da probam sa optikom ?
iste nišane sam vidio kod Diane i kod Gama tako da bi vjerovatno i s njima imao istih problema .( nemam financija za Dianu ! )
vidim da još nitko nije kupio Hatsana 155 ovdje ,tako da ne znam što očekivati.
bilo mi je u opciji još Crosmann Benjamin Sheridan sa optikom, al mi se optika čini slaba i htio sam nešto sa fiksnom cijevi a jače u ca. 5,5.
Još mi eventualno preostaje možda da ju zamjenim za drugi model ( gamo il nešto u toj cijeni ) al i Gamo ima isti problem sa masivnim nišanima itd.
svi prijedlozi dobrodošli !!!
Koliko ja znam Gamo nema taj problem sa velikim promjerom prednjeg ciljnika. Znam za Hatsana kako sam već pisao i za Magnum 460.
Neznam možda nisam dovoljno upućen. Nepoznam sve modele.
Stavi optiku pošto ti je puška jaka pa i ima nekog smisla. Samo se pobrini da ti ju trzaj pogotovo Hatsanov neuništi za vrlo kratko vrjeme.
Pošto Gamo Hunter 1250 je puška isto jakog trzaja, probaj nešto iz njihove serije predviđeno za Huntera.
parallax adjustment = vidni kut iz oka opažača prema udaljenom objektu
Ili
Svrha parallax adjustment-a je da eliminira neželjene optičke graške. Kao što ti se može dogoditi da izgleda kao da ti se končanice miču kad gledaš udaljeni predmet
Mislim da se može i krače reči IZOŠTRAVANJE.
Ispravite me ako grješim!
Hvala Bollas.
ma problem je isto što su to nove puške: Kažu da su na ovim serije torpedo 150 i 155 malo više pripazili na trzaj da ga bolje kontroliraju zato jer ima neke razlike od onih ranije ( barem tako kažu ) .
problem je također što nema netko drugi sa svojim iskustvom da se javi a da je kupio hatsana torpedo .
Zanimljivo je da ima cijev u cijevi !!?? tj, mjesto gdje se stavlja diabola je zapravo cijev koja je u osnovnoj glavnoj cijevi !. nisam još nigdje vidio ovakav sistem !???. Iako sve mi ipak djeluje kvalitetno i uredno obrađeno. recimo samo da sam gledao crosmann i na kundaku se vide udubine od mašine za obradu !- tek tolko o različitim obradama,uostalom bitno mi je da dobro funkcionira i to je to.
probat ću sa optikom ( naravno jačom ) pa ću vidjet gdje sam ,iako sad već skidam češere sa grana ! neki su tu pisali o preciznosti- meni je sasvim ok. što se tiče preciznosti osim što velim smetaju mi ta velika mušica od koje ne vidim limenku cole sa 20 metara !!!.
inače provjerio sam Hatsan company radi za Engleze ( Webley mislim ) oružje - koje slovi kao jako kvalitetno ...možda se i Hatsan popravio sa vremenom-treba vidjeti al sam očito prvi da vidim :eek:
Ja vjerujem da nečeš imati nekih večih poteškoča, meni se nikako nije svidio model 150 (plastika). Bratić mi ima Hatsana 125 i neke stvari su kvalitetnije nego na mojem Gamu, npr. dihtung gumica. Moja se več raspala a njegova kao nova. E sad njemu nekad malo zašteka kod preklapanja, onako mora puno jače trznut a moja ko putar. Eto....
A šta veliš na Gamo CFX Royal ? još razmišljam da možda vidim tu pa da zamjenim za Hatsana ( jer je friško kupljeno pa mislim da mogu ) jer za cijenu hatsana na gamo još i optiku stavim :ne zna:
ma više ni sam ne znam kaj je bolje svatko priča drugu priču a ja u nedoumici
ma zadovoljan ja sa hatsanom al je full novo tak da pomalo i ne želim biti među prvima da saznam jel valja il ne valja dugoročno
Gle novim puškama ti u prosjeku treba 200-500 dijabola da se upucaju i onda su još preciznije. Gamo CFX se meni oduvjek sviđao i da nisam brzoplet kao što jesam nebih uzimao Shadow 1000 nego baš CFX-a. A li eto bio je sticaj okolnosi....
CFX mi se puno bolje sviđa, netko ga i ima na ovome forumu i rekao je da je jako zadovoljan.
darac-ch
08.09.2008., 21:58
Gledao sam cijene fx zracnica i mogu reci da nisu bas jeftine .A za optiku jos neznam,neznam da li u monsteru dianu mod 48 black prodaju u kompletu,poslao sam im upit,ali nis od toga,morat cu ih nazvat prije nego sto ju narucim.Ako ne vidjet cemo sta se prodaje u Hrvatskoj pa neka kombinacija itd...Koji je to model Benjamina sto si mi rekao od cal 5,5 s optikom?
Crosman Benjamin Sheridan,300 m/s 5,5 cal., nije fiksna cijev, optika lošija sa lagano mutnim lećama, proizvedeno po licenci u kini, itd, sve u svemu ok. puška.
ja uzeo hatsan torpedo 155 zbog fiksne cijevi itd.. još optika...:)
darac-ch
08.09.2008., 22:17
da,sad sam bio na stranici,to je super streak .22 cal.To je novi model,ako si mislio na taj model,al ipak sam malo skeptican diana ima ipak mogucnost 2 kalibra dijabola,i jos je njemacka.Gdje uzimas optiku?
Moj ispravak, leća na Benjamin optici je 40mm
http://www.airgundepot.com/benjamin-silverstreak-22.html
darac-ch
08.09.2008., 22:23
Tko jos prodaje crossmana osim monstera?Tko je jos uvijek uvoznik?
ivek1111
08.09.2008., 22:27
Gle novim puškama ti u prosjeku treba 200-500 dijabola da se upucaju i onda su još preciznije. Gamo CFX se meni oduvjek sviđao i da nisam brzoplet kao što jesam nebih uzimao Shadow 1000 nego baš CFX-a. A li eto bio je sticaj okolnosi....
CFX mi se puno bolje sviđa, netko ga i ima na ovome forumu i rekao je da je jako zadovoljan.
Ja imam ,jako zadovoljan s obzirom na cijenu nisam imao za dianu tj nisam htio toliko love dati , puška je odlična jedina zamjerka okidac(tvrđi je malo mada nije frka) koji se da izmjeniti košta nekih 150kn više manje desetak kuna , nisam još zamjenio ali vidim da je na ovom forumu jedan decko izmjenio i jako je zadovoljan !
Inace pusku sam kupio po recenzijama bd zg on je jako hvali odmah iza diane s obzirom da košta 1835 kn u pevecu sa plastičnim kundakom ( s kojim sam jako zadovoljan s obzirom da je od plastike) a diana košta skoro pa duplo mislim da je odlična investicija jer puška je kvalitetna sa odličnom završnom obradom!
Evo link sa recenzijom na http://www.pyramydair.com/video/ ima i par diana pod imenom rsw diana za americko trziste!
Inace nisam spomenuo moja je u kalibru 5.5 htio sam nešto jače i zadovoljan sam !
dobermann
08.09.2008., 23:09
[QUOTE=bollas;15935005]parallax adjustment = vidni kut iz oka opažača prema udaljenom objektu
Ili
Svrha parallax adjustment-a je da eliminira neželjene optičke graške. Kao što ti se može dogoditi da izgleda kao da ti se končanice miču kad gledaš udaljeni predmet
Ispravite me ako grješim![/QUOTE
Kakva je razlika izmedju 100 ili 35 yds parallax adjustment :confused::confused::confused:
Moze li mi netko detaljnije pojasniti prednosti ili mane veceg / manjeg parallax adjustment-a?:ne zna::ne zna::ne zna:
BD-ZG mozda:confused::confused::confused:
Hvala
P.S. Sta kazete na moj odabir tj. kombinaciju puska - optika - crvenkapice ???
Cyber_07
09.09.2008., 00:54
Gledao sam cijene fx zracnica i mogu reci da nisu bas jeftine .A za optiku jos neznam,neznam da li u monsteru dianu mod 48 black prodaju u kompletu,poslao sam im upit,ali nis od toga,morat cu ih nazvat prije nego sto ju narucim.Ako ne vidjet cemo sta se prodaje u Hrvatskoj pa neka kombinacija itd...Koji je to model Benjamina sto si mi rekao od cal 5,5 s optikom?
Ne dolazi sigurno, ja sam je narucio..
Cyber_07
09.09.2008., 00:58
Crosman Benjamin Sheridan,300 m/s 5,5 cal., nije fiksna cijev, optika lošija sa lagano mutnim lećama, proizvedeno po licenci u kini, itd, sve u svemu ok. puška.
ja uzeo hatsan torpedo 155 zbog fiksne cijevi itd.. još optika...:)
Nemoj se zajebat molim te pa uzet nesto jeftinije.. to ti razara optike.. ja sam cuo da su ljudi montirali Gamo 3-9x40 ili x50 i da nije bilo problema.. ali to je montirano na Dianu, ali taj Hatsan je stvarno...
Ima vam solidnih optika na iz fotelje stranici ili nesto slicno googlajte nacete.Sta je sa tom stranicom jeli pri kraju ako vam treba sta pomoc javite se
parallax adjustment = vidni kut iz oka opažača prema udaljenom objektu
Ili
Ispravite me ako grješim!
Kakva je razlika izmedju 100 ili 35 yds parallax adjustment :confused::confused::confused:
Moze li mi netko detaljnije pojasniti prednosti ili mane veceg / manjeg parallax adjustment-a?:ne zna::ne zna::ne zna:
BD-ZG mozda:confused::confused::confused:
Hvala
P.S. Sta kazete na moj odabir tj. kombinaciju puska - optika - crvenkapice ???
Za zracnu pusku trazi da ti optika ima Parallax Adjustment sta nizi, znaci preporuka 10yd/m to infinite ...
Pogledaj ovaj flash ... najbolje ti objasnjava sto je parallax adjustement tj cemu sluzi.
http://www.arld1.com/parallax.html :top:
Ev ovako fxairguns ti proizvode svedjani,i ikad trazis dealera imas i hrvatsku,a kad otvoris taj link dodje ti neka njemacka stranica,ali nema ti to veze koju god zracnu pusku kupis
ili u njemackoj ili u svicarskoj ona ti je snagom ogranicena tako da mi opet dodje na hrvatsku.A uopce nemaju prodavaca u Svicarskoj,impresiva je tu nema se sta reci.Poslao sam monsteru upit,da li ovaj model 48 black dolazi s optikom.
Ako si drzavljanjin HR mozes kupiti FX pusku bez ogranicenja brzine,ja sam je narucio sa max. snagom i brzinom.
darac-ch
09.09.2008., 15:38
Daj reci mi kako si ju narucio,per internet ili si nasao dobavljavaca za hrvatsku?
upravo vratio hatsana !
ni sa moćnom optikom ga nisam mogao upucati, tj. đaba i upucavanje kad ima toliko jak trzaj da diabole lete na sve strane !
uostalom nemreš ju tako jako držat, kolko ona može jako trznut !
preciznost 2., sva sreća prodavač ok, pa ću sačekat u cal 5,5. gamo cfx ili Diana 48 black edition.
Iako me također strah jer diana također ima oko 270 m/s za cal. 5.5, tako da ne znam kolko je precizna i kako jako trza- pa valda je puno preciznija od hatsana ???!!!
upravo vratio hatsana !
ni sa moćnom optikom ga nisam mogao upucati, tj. đaba i upucavanje kad ima toliko jak trzaj da diabole lete na sve strane !
uostalom nemreš ju tako jako držat, kolko ona može jako trznut !
preciznost 2., sva sreća prodavač ok, pa ću sačekat u cal 5,5. gamo cfx ili Diana 48 black edition.
Iako me također strah jer diana također ima oko 270 m/s za cal. 5.5, tako da ne znam kolko je precizna i kako jako trza- pa valda je puno preciznija od hatsana ???!!!
Nemozes Dianu uopce uspoređivati sa Hatsanom i Gamom,ona je klasa za sebe vrh zracnih pusaka na oprugu
dobro, znači neću imati nikakvih problema sa modelom diana 48 sa njenim trzajom u odnosu na prciznost ?- jer je kod hatsana strašno a dianu nisam probao - da li je u pitanju neka tehnologija u mehanizmu kod diane da se kontrolira trzaj i sačuva preciznost za razliku od hatsana ?
hvala
jel gotova stranica više oče neko reć
R istra
09.09.2008., 20:06
evo opet ste se napili pa placete za nekom curom po imenu diana hahahahaha. a vidim da je i cyber 07 imao uspjesno ljeto,natukao je prstace i zaradio za dianu. neka svaka cast. a sad dosta sale.
na hatsanu imam treci set nosaca optike (u komadu) jednistavno je trzaj prjak i razvali ih,cak i stopere od gama; "pametni spanjolci" stavili vidu u plasticno kuciste je..... ih. sad sam se opametio na novim nosacima sam odmah probusio vece rupe i naravno stavio jace vide,i stego ko konj. za sad nema pomaka. ako i to ne upali ne znam sta cu???
sve su to sitni problemi s obzirom da ispucam cca 5 diabola tjedno. puska sluzi svrsi. kod kupnje trebas znat zasto je kupujes, i onda nema problema. ja sam je kupio da bi................. ,i ona to radi savrseno,i nemam potrebu kupovati novu.ali definitivno sljedeca nece biti hatsan.
Dečki danas sam malo pucao i odlučio podjeliti par fotki sa vama.....:D
Obratite pažnju na slike na kojima se vidi puška u stanju kao nova, zato što je pod uljnim filmom. Razlika je očita.
http://img230.imageshack.us/img230/6254/dsc00046kc3.th.jpg (http://img230.imageshack.us/my.php?image=dsc00046kc3.jpg)Ovo je gađano sa nekih 15M iz stojećeg stava, po 3 dijabole u svaku. Nije loše za moju preklapaču i gađano na mušicu.
http://img217.imageshack.us/img217/3996/dsc00047re3.th.jpg (http://img217.imageshack.us/my.php?image=dsc00047re3.jpg)Eno od one crvene ogradice
http://img390.imageshack.us/img390/4729/dsc00048bg0.th.jpg (http://img390.imageshack.us/my.php?image=dsc00048bg0.jpg)Ovo je moje igralište:), nigdje žive duše.....:top:
http://img220.imageshack.us/img220/653/dsc00049qr8.th.jpg (http://img220.imageshack.us/my.php?image=dsc00049qr8.jpg)Ovo su dijabole koje najčešče koristim jer sam ih probao sve i zaključio da mi crosman hunter najbolje odgovara za moju pušku.
http://img229.imageshack.us/img229/4643/dsc00051qx0.th.jpg (http://img229.imageshack.us/my.php?image=dsc00051qx0.jpg)Evo puškice iz bližeg da vidite kako inače izgleda, i sad je do danas stajala u futroli oko 5 dana ali pod uljnim filmom. Nema niti traga koroziji:top::top:
R istra
09.09.2008., 22:34
moja stoji pod krevetom bez futrole i nista,ko vm kriv kad trljate pusku znojnim rukama. nisam je niti jedanput namazao nikakvom zastitom izvana. ne mazite puske ko da su vam zene ili cure,pa nece biti ni korozije.
Evo jedan tekst o bruniranju.Za nas je relevantna informacija da kiseline uništavaju bruniranu površinu.Dakle znoj koji ostaje kad dodirujemo pušku je vrlo štetan.U pravu su oni koji kažu da je pušku dovoljno samo obrisati ali na stranici obrta za bruniranje piše da je bruniranje u kombinaciji sa uljem dobra antikorozivna zaštita (http://www.zgr-kovacic.hr/galvanizacija/bruniranje/)
Ipak je BD-zg po ko zna koji put u pravu,najčešći uzrok hrđe je loše održavanje,jer brun zaštita je daleko od savršene i zahtjeva redovito čišćenje.
BRUNIRANJE
Često se od naših lovaca i strijelaca čuju izrazi, bromiranje,brumiranje i broniranje koji paraju uši. Evo sad smo se dogovorili da se kaže bruniranje i tako ćemo od sada govoriti. Oksidni crni sloj koji nastaje djelovanjem kaustične sode uz dodatak natrijum nitrata i natrijum nitrita pri povišenim temperaturama na čelik, ima određana antikorozivna i dekorativna svojstva tako da je bruniranje pored svih nedostataka ostalo i danas u najširoj uoptrebi u oružarstvu.
Ime bruna se veže za italijanski jezik, bruno – crni.
Bruniranje može da bude, bazično, kiselo i elektrolitičko. Po postupku može da bude toplo i hladno. Kvalitet brune isključivo zavisi od kvaliteta pripreme elektrolita i ispoliranosti metala. Plavičsto crna bruna govori da je kemija pogođena a brunirani predmet savršeno pripremljenm i ispoliran.
Bruna se može poboljšati caponiranjem, sapunskim pasiviziranjem, potapanjem u hromnu kiselinu, uljenjem i namašćivanjem. Svi ovi postupci poboljšavaju kvaitet antikorozivnog sloja ali je pravilo da se bruna mora čuvati od kiselina koji je detaljno uništavaju. Poseban dušman za brunu je klorovodonična kiselina koja je pušljiva, odnosno isparava i nepogrešivo jede onu finu crnu boju sa naše ljubimice.
Manja oštećenja na bruni se mogu popraviti korektivnom, hladnom brunom, ali je to sve ispod kvaliteta koji se dobije pravim bruniranjem
Bruniranje je jako dobar postupak pogotovo ako ti to NE RADI firma koju si naveo gore u odgovoru tek toliko na sudu sam sa njima več par godina baš zbog nekih sitnica oko zaštite metalnih djelova mislim kad ti tip uništi pušku od par tisuča eura to je najmanje kaj im mogu napraviti pa te molim ne spominji tu firmu u dobrom smislu lako je njima pocinčati ogradu ali oružje je slično izradi nakita tak da su oni daleko od toga:top:
Cyber_07
10.09.2008., 00:31
evo opet ste se napili pa placete za nekom curom po imenu diana hahahahaha. a vidim da je i cyber 07 imao uspjesno ljeto,natukao je prstace i zaradio za dianu. neka svaka cast. .
Proud owner of Diana mod. 48 Black edition 5,5... Natuko sam se boga mi, samo nisam prstaca, nego jaja i to vlastitih.. nakon ovega ljeta su se molala do koljena..
Proud owner of Diana mod. 48 Black edition 5,5... Natuko sam se boga mi, samo nisam prstaca, nego jaja i to vlastitih.. nakon ovega ljeta su se molala do koljena..
Svaka cast,bas mi je drago jer dobro znam kako je cekati.Nego reci ti meni jesi li zadovoljan,jesi li je imo vremena za probati
Medvedev
10.09.2008., 07:12
Bruniranje je jako dobar postupak pogotovo ako ti to NE RADI firma koju si naveo gore u odgovoru tek toliko na sudu sam sa njima več par godina baš zbog nekih sitnica oko zaštite metalnih djelova mislim kad ti tip uništi pušku od par tisuča eura to je najmanje kaj im mogu napraviti pa te molim ne spominji tu firmu u dobrom smislu lako je njima pocinčati ogradu ali oružje je slično izradi nakita tak da su oni daleko od toga:top:
Taj sam link našao na googlu.Dobro da jesam sad kolege na forumu znaju gdje ne treba ići.:mig:
dobermann
10.09.2008., 09:08
Hellou BD-zg!
molim te pogledaj moje postove na 73 stranici, pa te molim komentar i misljenje.
Ubio sam se od citanja cca 1800 postova, naprosto sam ih gutao dobra 3 - 4 dana ili noci ovisno kako sam mogao, proucio sve do cega sam mogao doci na internetu, pa sam nestrpljiv...
Hvala
dobermann
10.09.2008., 09:10
jel gotova stranica više oče neko reć
potpisujem
dobermann
10.09.2008., 09:15
Da li netko zna gdje se u HR mogu kupiti crvenkapice JSB predator :ne zna:
Cyber_07
10.09.2008., 10:17
Svaka cast,bas mi je drago jer dobro znam kako je cekati.Nego reci ti meni jesi li zadovoljan,jesi li je imo vremena za probati
Dosla mi je jucer popodne, pa sam je samo razgledao i montirao optiku.. jebeno je ovo naselje za isprobavat je, ali idem u subotu u u djeda na Kunu(Konavle), pa ce onda biti testing.. nego, imam 2 zamjerke.. Na puski nema truglo fiber optic nisan, nego neki odvratni, dakle, nisan je katastrofa.. nebi sa njim pogodio nista na 20 m, jer je sirok u picku materinu.. ali dobra stvar je sto se moze mjenjat, bas sam primjetio da se moze skidat skroz.. i jos nesto sto bi primjenio je da bude rotating bolt ko u cfx-a.. jer ovako moras nategnut, pa onda ubacit diabol, a onako bi ubacio i zatvorio i onda kad bi nedje nesto vidio, samo bi nategno.. ali opet tu je side lever(poluga za napinjanje sa strane) koji je ogromna ogromna prednost.. izrada.. SAVRSENA...
Pratim dugo vremena ovaj forum pa sam se i odlučio registrirati jer sam u procesu kupovine zračne puške. Odlučio za Dianu Panther 31 i otišao u Pevec, gdje mi je prodavač ljubazno objasnio da ne drže više Diana puške zato što su se pokazale loše, s obzirom na to koliko koštaju. A osim toga i da Panther 21 i Panther 31 imaju jako lošu plastiku, ta da vrlo često pukne kundak. Da li neko ima loših iskustava s plastičnim dijelovima na Diana Panther puškama?
Cyber_07
10.09.2008., 11:45
Pratim dugo vremena ovaj forum pa sam se i odlučio registrirati jer sam u procesu kupovine zračne puške. Odlučio za Dianu Panther 31 i otišao u Pevec, gdje mi je prodavač ljubazno objasnio da ne drže više Diana puške zato što su se pokazale loše, s obzirom na to koliko koštaju. A osim toga i da Panther 21 i Panther 31 imaju jako lošu plastiku, ta da vrlo često pukne kundak. Da li neko ima loših iskustava s plastičnim dijelovima na Diana Panther puškama?
Vec smo ti nedje raspravljali o Pevecu i njihovom postupanju sa zracnim puskama.. sve sto smo saznali je katastrofa..
Na lovac trgovina vidima da u ponudi imaju DIANA mod. 34 Black koji košta 170 kn više od panther 31. Da li je to u potpunsti ista puška kao panther 31 samo s drvenim kućištem u crnoj boji?
Usput, primijetio sam da u DIANA katalogu iz 2008 Panther 21 i 31 imaju na prednjem nišanu okruglu zaštitu, za razliku od istih modela u katalogu iz 2007.
rubinho
10.09.2008., 13:23
stavio sam te na popis mrzitelja, cuvaj se:rofl:
nabaci par slicica da vidimo kako pogada:s i puno dobri pogodaka:top:
Medvedev
10.09.2008., 15:14
Dosla mi je jucer popodne, pa sam je samo razgledao i montirao optiku.. jebeno je ovo naselje za isprobavat je, ali idem u subotu u u djeda na Kunu(Konavle), pa ce onda biti testing.. nego, imam 2 zamjerke.. Na puski nema truglo fiber optic nisan, nego neki odvratni, dakle, nisan je katastrofa.. nebi sa njim pogodio nista na 20 m, jer je sirok u picku materinu.. ali dobra stvar je sto se moze mjenjat, bas sam primjetio da se moze skidat skroz.. i jos nesto sto bi primjenio je da bude rotating bolt ko u cfx-a.. jer ovako moras nategnut, pa onda ubacit diabol, a onako bi ubacio i zatvorio i onda kad bi nedje nesto vidio, samo bi nategno.. ali opet tu je side lever(poluga za napinjanje sa strane) koji je ogromna ogromna prednost.. izrada.. SAVRSENA...
Na CFX isto moraš prvo napeti pušku da bi mogao otvoriti rotary breech,to su napravili iz sigurnosnih razloga.Možda bi se dalo preraditi,ali ne da mi se rastavljati pušku.
Na lovac trgovina vidima da u ponudi imaju DIANA mod. 34 Black koji košta 170 kn više od panther 31. Da li je to u potpunsti ista puška kao panther 31 samo s drvenim kućištem u crnoj boji?
Usput, primijetio sam da u DIANA katalogu iz 2008 Panther 21 i 31 imaju na prednjem nišanu okruglu zaštitu, za razliku od istih modela u katalogu iz 2007.
Ja sam gledao prije kupnje na Diana stranicama nacrte tih pušaka i osim nišana i kundaka 31 i 34 su identične, volim drvo ali sam kupio Panther 31 jer ni na 34 mi drvo nije po guštu, 34 premium bi me zadovoljila :)
BD-ZG,
reci mi molim te kako diana 48 stoji sa trzajem u odnosu na preciznost, da li je to dobro kontrolirano ? ( vratio sam hatsana torpedo 155-nemoguće za kontrolirati, čekam dianu 48 ili gamo cfx )
Nisam imao prilike držati dianu 48 da vidim kakva je i kako trza i koliko je precizna,a pošto je također jaka -kako se to odražava na preciznost ?
thx
oče ko reć kada će biti gotova stranica lllllllllloooooooooooooooooooollllllllllllllllllll llllčččččččiiiiinnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaa
R istra
10.09.2008., 19:46
oče ko reć kada će biti gotova stranica lllllllllloooooooooooooooooooollllllllllllllllllll llllčččččččiiiiinnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaa
ma gotova je,ali ti nitko nece dati url...:lol::lol::lol::lol::lol:
Sta je ta stranica tajna,jeli to neki tajni klub ili stranica koja ce pomoci svim ljudima da nemaju problema pri kupnji zracnih pusaka i oprema,kao sto smo mi imali problema i nismo imali koga pitati.Mislim nije moja stranica to je vasa stvar ali sta ce ti ista ako nema svrhe.Jebiga svako moze pomoci svojim ikustvom cak i pocetnici mogu dati dobar savjet iz svoga iskustva.Meni je to smijesno.
R istra
10.09.2008., 20:28
ma vidis da serem svako malo netko dosaduje,kad bude bila gotova znat ce te.
sta ne vidis da laprdam................
a sta se tice da nisi imao koga za pitat; kupi skupo i kupio si dobro.
ma vidis da serem svako malo netko dosaduje,kad bude bila gotova znat ce te.
sta ne vidis da laprdam................
a sta se tice da nisi imao koga za pitat; kupi skupo i kupio si dobro.
Nemoj me krivo svatit nemoram ni dobiti URL,ali znam kako je kad neznas a nema ti ko pomoci.
enzittha
10.09.2008., 20:39
Ako uzmem slaviu 634, sta preporucate kalibar 4.5(220 m/s) ili 5.5(160 m/s).
Sta se tice optike oko mi je zapelo za Gamo 3-9x40 WR(kommentar molim).
trebaju neki nosaci za to?:confused:
Imas par postova prije o razlikama u kalibru,zavisi za sta ti treba.Sve ti je objasnjeno svatit ces samo malo potrazi.
Dajte malo pucajte sa tim 48-micama i stavite fotke kao ja,. da malo vidimo šta to može a šta ne.
Pobogu idem i sam sebi više na živce s tim hatsanom ,al ak je netko kupio ili pucao s hatsanom torpedo 155 nek se javi i da vidimo mišljenje.
nikak nemogu dobit mišljenje BD-ZG- e to bi bilo stručno ,al se ne javlja !!!
ja je kupio i sad sam li-la jer sam ju vratio ( mogu uzet natrag ) pa čekam dianu 48.
al mi se hatsan strašno sviđa u svemu osim preciznost, als sad razgovarao s jedim puškarom i objasnio mi je da se nikako nesmije staviti na čvrstu podlogu pri upucavanju jer onda trza jače !?- možda sam pogriješio al je nikako nisam mogao upucati, iako sam lakše pogađao stoječki bez naslona, nego s naslonom !!!:lol:
R istra
10.09.2008., 20:53
otisla mi je brtvena gumica,di ih ima za kupit i kako se mjenja????? mod. hatsan 85x 5.5
Lovac izdaleka
10.09.2008., 20:57
Dragi moji (da z) stranica je otisla u k**** te tako sam izgubio j***** volju za time...zao mi je i sada je pocela j***** skola te nemam vremena.....zao mi je....a kaj se tice ovo za hatsana baci ga sa 10 m i sam ce se on postelati :lol:
Po mojem iskustvu pušku češ najbolje upucat tako da ju primiš normalno, ali ruku nasloniš na nešto stabilno u djelu podlaktice. Ako puška sama stoji dolazi do trzaja većeg mada i tjelo dozvoljava trzaj ali on je uvjek konstantan i neizbježan tako da ju je najbolje upucati sa tim trzajen što tjelo dopušta. Atu su i naši tvrdi okidači svakim pritiskom pušku vučeš udesno. Da neduljim,, puno bolje rezultate postignem kada ju upucam iz ruke sa naslonom nego kad naslonim samu pušku. Nadam se da ste me razumjeli...:lol::lol:
Na ovom linku je stranica
http://www.gos.hr/wp-content/uploads/2007/07/p1010164.jpg
vidio sam na stranici poznate marke Webley njihove puške , tj. isto kao hatsan al za englesko tržište mislim.
webley patriot = hatsan 125 ili webley dominator = hatsan torpedo 155, i na njihovim stranicama ima podosta komentara i ljudi ih hvale, e sad da li je to isto tj. identično kao i hatsan treba vidjeti :
http://www.airgunsbbguns.com/webley_scott_Air_Rifles_pellet_guns_s/62.htm
Cyber_07
10.09.2008., 23:36
Meni je dosta dobra optika.. povecanje vise nego dovoljno.. a za Slaviu uzmi 4,5...
Cyber_07
10.09.2008., 23:51
Dajte malo pucajte sa tim 48-micama i stavite fotke kao ja,. da malo vidimo šta to može a šta ne.
U subotu je testing day.. bit ces obavijesten..
18Delta
11.09.2008., 11:18
Moja puška je očajni kineski poluproizvod Shanghai B2-2A, 4,5...
Preciznost-iz ruke na nekih 25-30 metara grupa od 5 pogodaka ispod 10 cm.
"Zasluga" radi ovakvog rezultata pripada prije svega užasnom okidaču.
Iako sam ispolirao dosjed okidača i dosjed na klipu puške on je i dalje tvrd,te puška pri okidanju dosta "pleše" u ruci.
tocno znam o cemu govoris jer i ja takvu imam, izmedju ostalog. naime imao sam neki stari neispravni tomos pa sam se mijenjao. smece za smece, al ovo makar puca.
uglavnom, cesto puta sam povlacio okidac srednjim prstom jer je lakse, a dok sam povlacio indeksom normalno, nerijtko mi okidac priklijestio jagodicu prsta i bilo jauk (jer moras jako stiskat, a onda kad pukne ostane inercija od povlacenja i ustipnes se). jaaaako tvrd okidac...
neki dan sam uzeo malo tu pusku i gadjao sam sa 20m (stojeci, bez naslona, bez optike) cep od boce i uglavnom pogodi, al cini mi se da metak malo seta, nije bas precizno
Ne mogu vjerovati da u BiH nemaš gdje kupiti zračnu pušku.
Ima li neko neku inforamciju?
Pozdrav
darac-ch
11.09.2008., 18:33
Bas trazim optiku na internetu za svoju dianu 48,u Svicarskoj,mozda nesto se uzme,pa sam naletio na jednu stranicu,saljem vam link da vidite kakve sviceri puske rade http://www.gruenel.ch/
vikirebic
11.09.2008., 19:43
ko će stavljati slike, slika nije džabe vrijedna 1000 riječi, velika je u MB-ima.
imam 48 dianu i šta god ti u okviru najjače zračnice zamisliš, ja to s njom približno mogu (naravno, zračnica na hrv tržištu, mada ih i u svijetu nema puno u diana 48 razredu jer te spadaju u vrlo jake i za sve primjene), znači sve šta zamisliš, puška je stvarno zakon ali se moram složit s cyberovom tvrdnjom da nišani zjbju ali opet - tu je optika i to je to - savršenstvo zračnice. sve rečeno, opisa sam ti sve slike koje imam ito sve u 100-injak riječi !!!
Ne mogu vjerovati da u BiH nemaš gdje kupiti zračnu pušku.
Ima li neko neku inforamciju?
Pozdrav
Onda bi ti bio pravi potez da ti otvoriš jednu........:D
ko će stavljati slike, slika nije džabe vrijedna 1000 riječi, velika je u MB-ima.
imam 48 dianu i šta god ti u okviru najjače zračnice zamisliš, ja to s njom približno mogu (naravno, zračnica na hrv tržištu, mada ih i u svijetu nema puno u diana 48 razredu jer te spadaju u vrlo jake i za sve primjene), znači sve šta zamisliš, puška je stvarno zakon ali se moram složit s cyberovom tvrdnjom da nišani zjbju ali opet - tu je optika i to je to - savršenstvo zračnice. sve rečeno, opisa sam ti sve slike koje imam ito sve u 100-injak riječi !!!
Kaže se "slika govori 1000 rječi", a ne obrnuto.
jolly_jocker
11.09.2008., 21:06
ako te zanima mod.48 diana
imam ja 48-icu
možeš ako hoćeš doći do mene i isprobaj je sam
Taj sam link našao na googlu.Dobro da jesam sad kolege na forumu znaju gdje ne treba ići.:mig:
Mislim firma je na mjestu ali za globalne stvari onak dofuraj im 1km ograde da ti je pocinčaju ok nema problema ali zato su mi uništili trap pušku koja se nesmije brunirati na hladno jer se onda koriste kiseline i to je sve fino otpalo a najbolja stvar je bila kaj puška nije bila moja:mad:
pa si ti zamisli sebe u ulozi vlasnika te puške onak za popizditi
Dečki sa Dianama, još si morate ovo kupit i onda su vam pljuce mrak.
http://cedar-hr.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/7728e6f99d17c79e45b248efb14bde69.jpg
Mene J...te za znojne ruke a pogledaj šta ovaj tip radi sa sačmaricom
http://www.youtube.com/watch?v=--GbVKwDfNU
BD-zg, lega ti nemoj ovo gledat:eek::eek::lol:
dobermann
12.09.2008., 09:18
Hellou BD-zg!
molim te pogledaj moje postove na 73 stranici, pa te molim komentar i misljenje.
Ubio sam se od citanja cca 1800 postova, naprosto sam ih gutao dobra 3 - 4 dana ili noci ovisno kako sam mogao, proucio sve do cega sam mogao doci na internetu, pa sam nestrpljiv...
Hvala
BD-zg
tuzan sam da me nitko ne smirgla 5%, a zelio bih naruciti optiku samo trazim savjet.
Lovac izdaleka
12.09.2008., 09:45
Ovak evo jedno glupo i od mene jel baikal onaj mp153 prava ili zracna puska?!?!?!?
vikirebic
12.09.2008., 10:45
BD-zg
tuzan sam da me nitko ne smirgla 5%, a zelio bih naruciti optiku samo trazim savjet.
evo ja ću ti pomoć, samo reci koja je puška, kalibar, i namjena i na osnovu toga ti mogu preporučiti optiku.
ako si ti onaj što je spominja slaviu 634 u 4,5 kalibru (ili 5,5 mada je 634 glupo kupovati u 5,5 kalibru) i optiku 3-9x40 a onda... slušaj, ako imaš para kupi ti i 3-9x50 pa da jednog dana imaš i za jaču pušku, nemogu ti odgovoriti jer neznam koju pušku imaš ali 3-9x40 ili 50 je dosta pa čak i prkoviše za bilo koju pušku.
vikirebic
12.09.2008., 11:08
u, vidim šta je doberman napisao, pa znaš li ti da će tebe ovo koštati jedno 600$ + 400$ zjbncje priko granice i carine? to je 1000$ = 5100kn a za te pare, i manje, možeš proći sumalo isto:
diana 52 5,5mm cca 3800kn
ili dianu 48 5,5mm cca 3250-3500kn
optiku gamo 3-9x50 koja dolazi s nasačima 690kn i to te sve skupa iziđe negdje maximalnih (ako uzimaš mod52) 4500kn do minimalnih (s dianom48) 3940kn što je sve skupa razumnije nego dati više novca za istu stvar. jeftinije je. a po meni je tvoje bolje, e nu dašta će biti nego bolje, ali skuplje (ali to ti govorim samo za optiku - leapers je bolji od gama. dok su diane iz razreda 48-54 i 350 i 460 vrlo slične i podjednako jake. uglavnom iste jačine dok je 350m samo 10m/s slabija od ostalih). usput - diane 460M u HRV nema u 5,5mm cal pa se misli i za kupovinu i nje u americi.
iskreno - ja bih radije uzeo dianu 48 i gamo 3-9x50 nego se zamarao troškovima narudžbe iz amerike
dobermann
12.09.2008., 11:32
Uf, vec sam mislio da sam ovdje tuzan i sam:(
Hvala Vikirebic:top:
Diane 460 Magnum 5,5 cal bi trebale stici danas ili drugi tjedan u monster, a samo onaj nosac i optiku bi narucio iz amerike, samo neznam koji model optike od ona dva, jer imaju razliku u parallax adjustmentu:confused::ne zna::confused::ne zna: pa neznam koji da uzmem :confused::ne zna:
Puska mi izmedju ostalog treba za neke pokretne mete kojih su mi pune stare stale i garaze u vikendici na selu. Nakon sta poslozim grupe u pokretne mete, gustirat cu u grupiranju na papirnatim i pokretnim.
Kod 48-mice i ostalih mi se ne svidja bocno napinjanje, probao sam ali mi nije nekako "na ruku".
Molim za misljenje o onoj mojoj optici:confused: sa vecim parallax-om ili manjim :ne zna:
Unaprijed hvala
Ovak evo jedno glupo i od mene jel baikal onaj mp153 prava ili zracna puska?!?!?!?
MP153 ti je poluautomatska sačmarica
Cyber_07
12.09.2008., 12:16
Diane 460 Magnum 5,5 cal bi trebale stici danas ili drugi tjedan u monster, a samo onaj nosac i optiku bi narucio iz amerike, samo neznam koji model optike od ona dva, jer imaju razliku u parallax adjustmentu:confused::ne zna::confused::ne zna: pa neznam koji da uzmem :confused::ne zna:
Puska mi izmedju ostalog treba za neke pokretne mete kojih su mi pune stare stale i garaze u vikendici na selu. Nakon sta poslozim grupe u pokretne mete, gustirat cu u grupiranju na papirnatim i pokretnim.
Kod 48-mice i ostalih mi se ne svidja bocno napinjanje, probao sam ali mi nije nekako "na ruku".
Molim za misljenje o onoj mojoj optici:confused: sa vecim parallax-om ili manjim :ne zna:
Unaprijed hvala
U svakom slucaju manji paralax.. vec smo ti i o tome pricali.. sto ce ti paralax na 100 m sa zracnom puskom.. nego.. ima ti ful dobrih Hawke na optics warehouse.. evo ti link jedne od njih.. http://opticswarehouse.co.uk/proddetail.asp?prod=hksportmappro3950
Pozdrav ekipa. Molim vas za savjet! Kupio bi zracnicu zapelo mi je oko na diana panther mod. 31, cal 4.5 ili 5.5?
Ili mozda crosman phantom 1000 za manje para?
Pozdrav ekipa. Molim vas za savjet! Kupio bi zracnicu zapelo mi je oko na diana panther mod. 31, cal 4.5 ili 5.5?
upiši u google iz fotelje i naruči zračnu pušku winchester 1000b nečeš požalit
upiši u google iz fotelje i naruči zračnu pušku winchester 1000b nečeš požalit
Kak da to naručim i kolki je rok isporuke?
Cyber_07
12.09.2008., 20:43
Ja bi uzeo Crosmana... Ti modeli Diane su slabiji, ali kvalitetni.. neznam, ako mislis kasnije kupovat novu pusku, skuplju, radje uzmi Crosman, jer je jaka, a ne vjerujem da je nekvalitetna..
Cyber_07
12.09.2008., 21:02
Kak da to naručim i kolki je rok isporuke?
7-8 dana i platis pouzecem.. prvo se, naravno registriras na njihovu stranicu i to je to..
Ja bi uzeo Crosmana... Ti modeli Diane su slabiji, ali kvalitetni.. neznam, ako mislis kasnije kupovat novu pusku, skuplju, radje uzmi Crosman, jer je jaka, a ne vjerujem da je nekvalitetna..
Ja sam mislio dianu jer stari mi ima 350- icu(jebeno jaka i precizna puška), a
ova panther 31 i nije prema podacim puno slabija a jednaka crosmanu(prema podacima), a kaj misliš na prijedlog od riko7? ::ne zna:
vikirebic
12.09.2008., 21:17
Unaprijed hvala
ma nema problema, slažem se s cyberom što se tiče optike, to je najmanji problem, šta god odabereš dobro je, ipak ti je s bližim izoštravanjem bolja jer pucaš u štali ili kako si već reka. a puška... ja sam imao dilemu između modova 48, 52, 350 i 460. 48 je izašao kao pobjednik i nisam požalio, dapače - sretan san ko malo dite. jedina razlika navedenih je sidelever i underlever i mali zaostatak 350ice u 10 m/s. onda opet imaš sranje ako ne koristiš optiku, 350 ima daleko bolje nišane nego ostale koje imaju nišan za jedva pogodit limenku na 20m - to je razlog za kupnju gamo 3-9x50 i to je to, netreba ništa više. e sada, da sad kupujem pušku još bi malo promislio između 48 i 460 jer prije 460 nisu imali u 5,5mm, ali vjerojatno bi uzeo 48 zbog cijene, ista stvar, samo razlika u napinjanju, i manje cijena 48mice.
slobodno pitaj još bilo što
P.S.
e, usput, kada montiraš optiku na 460 nju moraš prislonit uz tijelo pa optika, ma kakva bila, to nije zdravo za nju, dok tog problema u 48 nema. gledaj jeli ta optika u high recoil razredu jer diana stvarno trzaju. ja bar 95% mislim da je jer sam gledao tu optiku 10ak puta na youtubeu i raznim reviewima pa s njom nemaš problema, dok tamo opet ono napinjanje... neznam, tvoja odluka
Cyber_07
13.09.2008., 01:00
Ja sam mislio dianu jer stari mi ima 350- icu(jebeno jaka i precizna puška), a
ova panther 31 i nije prema podacim puno slabija a jednaka crosmanu(prema podacima), a kaj misliš na prijedlog od riko7? ::ne zna:
Pa.. prije Dianu nego Winchester.. ali, ako ti nije problem, Gamo CF-x (kojega spominjemo po ko zna koji put) je skuplji samo 200 kn.. a ima fixnu cijev.. tako da..
Pardon, 100 kn skuplja..
Cyber_07
13.09.2008., 01:06
jedina razlika navedenih je sidelever i underlever i mali zaostatak 350ice u 10 m/s. onda opet imaš sranje ako ne koristiš optiku, 350 ima daleko bolje nišane nego ostale koje imaju nišan za jedva pogodit limenku na 20m - to je razlog za kupnju gamo 3-9x50 i to je to, netreba ništa više. e sada, da sad kupujem pušku još bi malo promislio između 48 i 460 jer prije 460 nisu imali u 5,5mm, ali vjerojatno bi uzeo 48 zbog cijene, ista stvar, samo razlika u napinjanju, i manje cijena 48mice.
Samo mala recenzija, jer vidim da grijesis drugi put.. 350 Magnum je najjaci Dianin model, pa onda iza njega ide 460 Magnum, pa onda 48,52 i 54... I da nadodam, 3-9x40 ti je isti kurac, samo uzi objektiv 10mm..
dobermann
13.09.2008., 02:18
Samo mala recenzija, jer vidim da grijesis drugi put.. 350 Magnum je najjaci Dianin model, pa onda iza njega ide 460 Magnum, pa onda 48,52 i 54... I da nadodam, 3-9x40 ti je isti kurac, samo uzi objektiv 10mm..
kako je 350 M najjaca ako po teh. specifikacijama ima 260 m/s cal 5.5 isto kao i 460 M, a 48, 52, 54 imaju 270 m/s?
dobermann
13.09.2008., 02:21
Da li netko zna gdje se u HR mogu kupiti crvenkapice JSB predator :ne zna:
Zar nitko?
vikirebic
13.09.2008., 09:16
bojim se da si se zajeba, 350 je jača ali u 4,5 cal ali 5,5 je druga priča - pogledaj: http://diana-airguns.de/index.php?id=18&width=1024&height=768
i čak mod 460 ne dolazi u 6,35 cal dok 48-54 dolaze
Cyber_07
13.09.2008., 10:37
bojim se da si se zajeba, 350 je jača ali u 4,5 cal ali 5,5 je druga priča - pogledaj: http://diana-airguns.de/index.php?id=18&width=1024&height=768
i čak mod 460 ne dolazi u 6,35 cal dok 48-54 dolaze
Greška na stranici.. Skini manual od Diane 460 Magnum pa ces vidit..
Cyber_07
13.09.2008., 10:39
Zar nitko?
Nema ti ih nidje za kupit.. znam od JSB-a ima jedino u Peveca nesto... ali tih nema..
Pa.. prije Dianu nego Winchester.. ali, ako ti nije problem, Gamo CF-x (kojega spominjemo po ko zna koji put) je skuplji samo 200 kn.. a ima fixnu cijev.. tako da..
Pardon, 100 kn skuplja..
I MENI SE TAJ GAMO SVIĐA, ALI ZANIMA ME KOLIKO ODSTUPA OD DIANE PO
KVALITETI?
Eo vam rezultate testova a ne šta piše na plotu. Sve je to isti K...C
www.straightshooters.com/navagationpages/alldynamitnobelguns.html
vikirebic
13.09.2008., 13:44
Greška na stranici.. Skini manual od Diane 460 Magnum pa ces vidit..
greška je na engleskom dijelu stranice, na njemačkom nije.
ovo je točno i to ti garantiran jer sam slao e-mailova par na različite adrese i ovo ti je službeno od diane (evo ti jedno pismo npr.):
Dear Sir,
because you don't like the break barrel DIANA mod. 350 Magnum we recommend the fixed barrel mod. 48 or 52.
These models are based on the same system. Only the stocks are different.
DIANA mod. 48/52 cal. 5,5 mm = Vo 270 m/s = 890 fps.
to je bilo jedno od par pisama i evo ti službeno za najjače modove:
diana 460 cal 4,5 - 340 m/s cal 5,5 - 270 m/s
diana 48,52,54 cal 4,5 - 335 m/s cal 5,5 - 270 m/s
diana 350 cal 4,5 - 380 m/s cal 5,5 - 260 m/s
ja čvrsto stojim iza toga, a vi ako ne vjerujete pošaljite e-mail pa provjerite
Pardon, 100 kn skuplja..dečko ti imaš očito problema zašto nebi uzel winchester diana uopče nije precizna ko winchester znam iz iskustva jer mi je naj bolji prijatelj puškar i on mi ju je preporučio.
Dečko ti naruči winchester bit ćeš pre zadovoljan ide 305m/s a prrecizna ko sam vrag. rok isporuke ti je jedan do dva dana
R istra
13.09.2008., 18:50
Zar nitko?
mislis na one sa vrhom od polimera????? e takvih kod nas nema. pitao sam u monsteru,ali kazu da ne mogu nabavit.
http://www.predatorpellets.com/
Bio sam odlučio uzeti Gamo, gledao na Monster-u, cijena mi odgovarala.
Ali u BiH nigdje nisam našao mjesto gdje kupiti.
Hatsan mi je odavno bio dilema, ima i dobrih osobina a ima i loših kako kažu.
Hastana 125 5.5 mm sam našao po cijeni od 330 KM (165 Euro) i šta reći odlučio sam se za tu kupovinu. Za vikend idem po nju.
Bez obzira na sve, možda je Hatsan i loš ali mena smisla porediti Mercedes i Ladu.
U iste svrhe mou poslužiti ali...
Kad dobijem Hatsana napisaću nekoliko riječi o utiscima.
Ako je neko voljan da mi iz Hrvatske nabavi Gamo sličnih performansi i slične cijene bio bih mu zahvalan ...:)
Za rusku Baikal sam slušao razne i dobre i loše priče, ja je kupio, jes teška ko malj, nije ljpotica ali nije ni ružna uopće.
Težina uspput rečeno nikad nije mana kod oružja, što teža to bolja, naka je teška samo da se nositi može, lovci znaju cijeniti težinu zbog trzaja, mlađi naravno, kojima je svejedno 3 ili 5 kg.
Do vikenda
Obavezno stavi recenziju za tog Hatsana. Zanima me jačina pa molim te malo pucaj po nečem tvrđem da vidimo šta probija a šta NE.:top:
rubinho
14.09.2008., 18:38
Bio sam odlučio uzeti Gamo, gledao na Monster-u, cijena mi odgovarala.
Ali u BiH nigdje nisam našao mjesto gdje kupiti.
Hatsan mi je odavno bio dilema, ima i dobrih osobina a ima i loših kako kažu.
Hastana 125 5.5 mm sam našao po cijeni od 330 KM (165 Euro) i šta reći odlučio sam se za tu kupovinu. Za vikend idem po nju.
Bez obzira na sve, možda je Hatsan i loš ali mena smisla porediti Mercedes i Ladu.
U iste svrhe mou poslužiti ali...
Kad dobijem Hatsana napisaću nekoliko riječi o utiscima.
Ako je neko voljan da mi iz Hrvatske nabavi Gamo sličnih performansi i slične cijene bio bih mu zahvalan ...:)
Za rusku Baikal sam slušao razne i dobre i loše priče, ja je kupio, jes teška ko malj, nije ljpotica ali nije ni ružna uopće.
Težina uspput rečeno nikad nije mana kod oružja, što teža to bolja, naka je teška samo da se nositi može, lovci znaju cijeniti težinu zbog trzaja, mlađi naravno, kojima je svejedno 3 ili 5 kg.
Do vikenda
u bih je potrebna dozvola za nabavu i drzanje zracnog oruzja i to sto trazis da ti netko nabavi iz hrvatske je pozivanje na prekrsaj a to ima za posljedicu krivicnu prijavu u hrvatskoj a i u bih....
ne trazi nista sto nije legalno, naruci preko interneta pa vidi kako to ide
Mene J...te za znojne ruke a pogledaj šta ovaj tip radi sa sačmaricom
http://www.youtube.com/watch?v=--GbVKwDfNU
BD-zg, lega ti nemoj ovo gledat:eek::eek::lol:
:lol::lol::lol: radil sam ja sl sranja ali nenamjerno puknula mi je kopča na remenu i karabin završio u pola metra mulja e suze su mi krenule :lol:
ikolmarj
15.09.2008., 13:43
Bok! Može li itko staviti recenziju za Crosman Benjamin Sheridan .22. Kakva su iskustva sa tom puškom?
Bok! Može li itko staviti recenziju za Crosman Benjamin Sheridan .22. Kakva su iskustva sa tom puškom?
Ništa što nisi sam pročito na netu. Trebala bi biti jako dobra po recenzijama što pišu ameri. I ja sam imao pik na nju. zato što je jaka za taj kalibar i sviđa mi se optika. I sama puška je ljepa, bez obzira što je preklopna.
darac-ch
15.09.2008., 15:14
A da li uopce ima u Hrvatskoj da se kupi Benjamin Sheridan cal. 22? Vidio sam je na internetu.Manji kalibar ima u monsteru
enzittha
15.09.2008., 16:42
koja je razlika izmedju gamo 3-9 x 40 (http://cedar-hr.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=21&flypage=shop.flypage&product_id=262&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26) i gamo 3-9 x 40 wr (http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=186&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1)?
valja li ovo(pro - lux 3-9 x40 osvijetljena koncanica) (http://www.izfotelje.com/index.php?productID=76&PHPSESSID=64f60b10ae69af14ec0577e989e6a24c)
sta od toga ili neceg drugog preporucate.
e da ljudi, trebaju li mi neki nosaci za to 3?
A dvoumim se izmedju slavie 634 (http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=22&category_id=8&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1) i winchestera 800x (http://www.izfotelje.com/index.php?productID=238).
moze li me neko ovdje detaljnije savjetovat oko tih stvari?
hvala.:top::top::top:
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=297
Winchester 800X
* Loudness: 3-Medium
* Weight: 6.60 lbs
* Barrel Length:17.70"
* Overall Length: 46.70"
* Capacity: 1 round(s)
* Barrel: Rifled
* Front Sight: Fiber Optic
* Rear Sight: Micrometer adjustable
* Scopeable: 11mm dovetail
* Trigger adj.: Single-stage
* Apprx. Trigger Pull: 9.00 lbs
* Buttplate: Rubber
* Suggested for: Plinking & target practice
* Action: Break barrel
* Powerplant: Spring-piston
* Safety: Automatic
* Repeater: No/Single-shot
Nisam rekao da neću platiit carinu niti da ću pušku držati ilegalno.
I ovu koju kopim ću registrovati svakako.
Pored dva oružna lista misliš da bih se zazao sa nelegelnom zračnom?
U svakom slučaju pozdravljam poštivanje zakona...
ako je netko zainteresiran mjenjam Crossman T4 za ovo:
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=205&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
T4 je star oko 2 tjedna i kupljen je u Detonexu, imam racun, kutiju, 2 okvira za municiju i 2 CO2 ampule
zagoRjezelene
15.09.2008., 21:54
pozzzzzzz svima :mig:
ukratko....
imam Dianu M75 sa 4x20 optikom ali vise nije u funkciji
neda se napet, pa trazim nekog puskara koji je voljan pozabavit se time :confused:
u medjuvremenu dosadu ubijao nekom kineskom Shagai cal. 5,5mm
zivo sranje od puske
danas postao vlasnik Gamo CF-30 cal.4,5mm
mislim da mi ovu zimu nece bit dosadno
nakon ispucanih ca.50 diabola prezadovoljan puskom
na nekih 10-15m precizna i zabavna:D
za povecanje funfaktora idem u subotu u nabavku optike
sta velite na Gamo 3-9x40:confused:
Cyber_07
15.09.2008., 23:23
za povecanje funfaktora idem u subotu u nabavku optike
sta velite na Gamo 3-9x40:confused:
Ja je imam i zadovoljan sam sa njom...
ja imam 1000b i ful sam zadovoljan jaka a precizna i kvalitetna
Ništa što nisi sam pročito na netu. Trebala bi biti jako dobra po recenzijama što pišu ameri. I ja sam imao pik na nju. zato što je jaka za taj kalibar i sviđa mi se optika. I sama puška je ljepa, bez obzira što je preklopna.
Samo niko nije spomenuo da je CROSMAN prebacio proizvodnju zračnih puška na preklop u KINU
a u SAD je ostavio izradu diabola koje glase kao vrhunske i PCP puške se proizvode u SAD
zato su je dobro popljuvali na
www.reviewcentre.com/reviews151909.html - 41k -
mislim da je link dobar:ne zna:
možda ćete vi puškaši :) znati gdje da nabavim - dječji pištolj na one majušne crvene patronice (kako se zovu?)
metalni pištolj, proizvođen u jugoslaviji, sjećam se da se to prodavalo po vašarima, sajmovima...
htjela bi ga nabaviti svom djetetu al' nemam pojma da li to postoji više i gdje da tražim?
možda ćete vi puškaši :) znati gdje da nabavim - dječji pištolj na one majušne crvene patronice (kako se zovu?)
metalni pištolj, proizvođen u jugoslaviji, sjećam se da se to prodavalo po vašarima, sajmovima...
htjela bi ga nabaviti svom djetetu al' nemam pojma da li to postoji više i gdje da tražim?
Ima toga još. Znam da sam se puko smijat u trgovini kad sam ga vidio jer me u sekundi bacio 20 god. unazad.
Najvjerovatnije mislite na startni pištolj, onda popularno zvan EMGEJAC.(bakrena metalna patrona)
Pogledati o bolje opremljenim prodavaonicama oružja.
Samo niko nije spomenuo da je CROSMAN prebacio proizvodnju zračnih puška na preklop u KINU
a u SAD je ostavio izradu diabola koje glase kao vrhunske i PCP puške se proizvode u SAD
zato su je dobro popljuvali na
www.reviewcentre.com/reviews151909.html - 41k -
mislim da je link dobar:ne zna:
O tome sam i ja pisao sa Phantomom 1000x, isto se i meni događalo,pa sam imao problema sa onim prodavačem. Znači da Crosman ima problema sa tima okidačem. Čim se da nači o tome po netu. Citat Amera
"Trigger failed to lockup after only 5 shots. When I did get it to lockup, it would discharge when barrel was returned to closed position. I returned the gun, they sent me another one and it started doing the same thing after 1200 shots."
Meni se to desilo nakon 250 dijaboli
ikolmarj
17.09.2008., 12:05
O tome sam i ja pisao sa Phantomom 1000x, isto se i meni događalo,pa sam imao problema sa onim prodavačem. Znači da Crosman ima problema sa tima okidačem. Čim se da nači o tome po netu. Citat Amera
"Trigger failed to lockup after only 5 shots. When I did get it to lockup, it would discharge when barrel was returned to closed position. I returned the gun, they sent me another one and it started doing the same thing after 1200 shots."
Meni se to desilo nakon 250 dijaboli
Mžeš reči kak si ti to riješil. Mislim dali si zbog toga dobil novu pušku ili?
Da li netko zna gdje se u hrvatskoj mogu nabaviti PCP puske?
dobermann
17.09.2008., 15:25
Ima toga još. Znam da sam se puko smijat u trgovini kad sam ga vidio jer me u sekundi bacio 20 god. unazad.
Najvjerovatnije mislite na startni pištolj, onda popularno zvan EMGEJAC.(bakrena metalna patrona)
Pogledati o bolje opremljenim prodavaonicama oružja.
2 bollas to o cemu ti pricas je tzv "plasljivac" sa malim bakrenim patronama.
ali mislim da BAJA pita za one male pistoljcice u koje su se stavljale one male plasticne crvene kapisle punjene barutom i sa jedne strane otvorene i koju si onda nabio na bubanj. I tek kada si bio veci i kada si se istrenirao sa crvenim kapislama, onda si mogao preci na LEVEL 2, tj. tzv "plasljivac" o kojemu ti pricas.
ja sam to vidio na sajmu po ljeti i otkinuo sam se od smijeha, skoro da mi je dosla zelja da si kupim jedan, cisto onako za uspomenu, da mogu jednoga dana djeci pokazati kako se je nekada "pucalo" :)
dobermann
17.09.2008., 15:38
Da li netko zna gdje se u hrvatskoj mogu nabaviti PCP puske?
2 kuna
znam da ce ti izgledati mozda puno, ali procitaj ovu temu od pocetka do kraja (ja procitao:)) pa ce ti biti puno jasnije o prednostima i nedostacima pcp pusaka, a i dobit ces brdo dobrih informacija. imas i linkove na trgovine.
doberman ajd pliz nadji mi di se u ovom threadu pisalo o pcp puskama ?
jer ja ga pratim od pocetka i nije bilo nikakvog spomena pcp pusaka osim sta je zgaja objavija da je narucija FX Cyclone ...
dobermann
17.09.2008., 17:12
gle ovo je sada 1926 post, malo mi je sada tesko reci na toj i toj stranici imas o pcp-jkama, ali prilicno sam siguran da je bilo napisa i komentara o njima.
A opet da se ogradim, moguce da me pamcenje vara pa sam citao na nekom drugom forumu o njima, jer ja sam ovu temu (1800 + kusur) postova prozvakao u 3-4 dana i noci ovisno kako sam imao vremena, a usput sam gutao i druge forume.
uglavnom probaj pitati u monster-rbs, cedar agro, lovac trgovina, detonex, oni mi za sada padaju na pamet, e da i jos probaj pitati u hunter-kz, moni.
Cyber_07
17.09.2008., 19:05
gle ovo je sada 1926 post, malo mi je sada tesko reci na toj i toj stranici imas o pcp-jkama, ali prilicno sam siguran da je bilo napisa i komentara o njima.
A opet da se ogradim, moguce da me pamcenje vara pa sam citao na nekom drugom forumu o njima, jer ja sam ovu temu (1800 + kusur) postova prozvakao u 3-4 dana i noci ovisno kako sam imao vremena, a usput sam gutao i druge forume.
uglavnom probaj pitati u monster-rbs, cedar agro, lovac trgovina, detonex, oni mi za sada padaju na pamet, e da i jos probaj pitati u hunter-kz, moni.
Nema tega u nas za kupit.. jer da ima, vjeruj mi da bi ih mi svi imali do sada..
Ma bi da, samo zato što je novina i ima masu prednosti,,,,ALI,,,,,
Recimo da sa jednim punjenjem možeš ispucati 50 dijabola, ali ne 50 sa full speed brzinom nego ona nakon nekih 20kom. počne opadati pritisak ili da kažemo počinje biti nedovoljan da ispaljuje dijabole određenom brzinom, jel tako?
Šta se kasnije događa je to da poslje te 20 dijabole puška više nije precizna jer nema zadani FPS. Dao bog da se varam, ali teroretski bi to trebalo biti tako. Netvrdim ništa što nisam probao, ali moglo bi tako biti.
Mene bi to osobno izludilo, jer sam u nekim stvarima perfekcionista.
Radi mi sve i jedna lampica u autu:lol::lol::rofl:
I znam da nebih volio vidjeti ljude po livadama kako se šeću sa bocom ili bocama za ronjenje na leđima spojenim direktno na puške:lol::lol::lol:
Pročitaj moj post na strani 17.
Neču ga qoutat jer to želim zaboravit.
Ma bi da, samo zato što je novina i ima masu prednosti,,,,ALI,,,,,
Recimo da sa jednim punjenjem možeš ispucati 50 dijabola, ali ne 50 sa full speed brzinom nego ona nakon nekih 20kom. počne opadati pritisak ili da kažemo počinje biti nedovoljan da ispaljuje dijabole određenom brzinom, jel tako?
Šta se kasnije događa je to da poslje te 20 dijabole puška više nije precizna jer nema zadani FPS. Dao bog da se varam, ali teroretski bi to trebalo biti tako. Netvrdim ništa što nisam probao, ali moglo bi tako biti.
Mene bi to osobno izludilo, jer sam u nekim stvarima perfekcionista.
Radi mi sve i jedna lampica u autu:lol::lol::rofl:
I znam da nebih volio vidjeti ljude po livadama kako se šeću sa bocom ili bocama za ronjenje na leđima spojenim direktno na puške:lol::lol::lol:
Pa kad se isprazni, onda je napunis. :) Ne vidim tu nikakav problem, nabavis par spremnika i kad ih ispraznis, proseces do auta i napunis na bocu ili kompresor. A sto se tice lampica u autu, meni poneka i radi. :)
Pa ako se desi u 7 dana daju ti novu pušku a kasnije imaš valjda nekakvu garanciju sa kojom te šalju nekom ovlaštenom puškaru i onda ako ovaj u roku od 30dana ne popravi kvar dobiš novu pušku
ali kaj se ustvari događa postoji jedna polugica koja se ne vrati jer je opruga preslaba ali ako staviš jaču imaš problem sa okidanjem stvar je u prelaganim djelovima koje su tvornički stanjili da upotrijebe čim manje matrijala:flop:
Pa kad se isprazni, onda je napunis. :) Ne vidim tu nikakav problem, nabavis par spremnika i kad ih ispraznis, proseces do auta i napunis na bocu ili kompresor. A sto se tice lampica u autu, meni poneka i radi. :)
Ustvari za PCP puške imaš visokotlačnu pumpu sa kojom puniš pušku e sad koliko moraš trenirati sa tom pumpom zavisi od pumpe i kakve imaš mišiče :D
R istra
17.09.2008., 20:46
pa nije bas tako, imas link od nekog slovenskog foruma di je bas ne hvale,koliko se sjecam napisao je nesto ovako.
"prvih 5 diabola je za nista,sljedecih 20 je kako treba,a poslje toga je pad svakim ispucavanjem toliki da je neupotrebiva; prodao ju je i kupio klasicnu zracnicu."
R istra
17.09.2008., 20:56
http://forum.orozje.net/forum_posts.asp?TID=58&PN=1
evo da ne trazis,tu ti slovenci raspravljaju o pcp
Ustvari za PCP puške imaš visokotlačnu pumpu sa kojom puniš pušku e sad koliko moraš trenirati sa tom pumpom zavisi od pumpe i kakve imaš mišiče :D
j... pumpu, radije to spojim na kompresor :)
pa nije bas tako, imas link od nekog slovenskog foruma di je bas ne hvale,koliko se sjecam napisao je nesto ovako.
"prvih 5 diabola je za nista,sljedecih 20 je kako treba,a poslje toga je pad svakim ispucavanjem toliki da je neupotrebiva; prodao ju je i kupio klasicnu zracnicu."
ok, znaci 20 dijabola sa jednim tankom.
Enti jarca koja zustra rasprava roflmao :rofl:
Iako ne razumim slovenski ali kolko vidim nitko nista informativnog nije napisa na toj raspravi, pricaju o uvozu carinama i tako.
Onaj jedan slovenac sta sere po AF Condoru , sere naveliko, :kava:
Evo review od FX Cyclone by Gene Curtis (kao neki full poznati leek u americi za zracne puske)
http://www.gatewaytoairguns.com/airguns/forums/thread-view.asp?tid=1040&mid=5443#M5443
Pise da s pola/punim napumpanim spremnikom dobije 40 pucnjeva na 12fpe
FX Cyclone ima podesavanje snage na 12-24-34fpe
Puca je na snazi 12 i dobija je 40 pucnjeva bez ikakvog opadanja snage!
Naravno da snaga opada sta je boca praznija ali sigurno no opadne nakon 40og pucnja na 2fpe lol ... opada lagano, a ne kako onaj slovenac sere.
Spremnici se pumpaju na 3000psi, a preporuca se da se dopumpavanje radi kada snaga padne na 1000psi, jer kao lakse je napumpati od 1000 do 3000 nego pocetnih onih 1000.
(za ovo nisam siguran, tako nesto sam cita al mozda nisam dobro skuzija)
AF Condor u kalibru 5.5 ima isto 3 moda jacine i na najjacem puca 310m/s!! (5.5!)
ikolmarj
17.09.2008., 21:44
Pa ako se desi u 7 dana daju ti novu pušku a kasnije imaš valjda nekakvu garanciju sa kojom te šalju nekom ovlaštenom puškaru i onda ako ovaj u roku od 30dana ne popravi kvar dobiš novu pušku
ali kaj se ustvari događa postoji jedna polugica koja se ne vrati jer je opruga preslaba ali ako staviš jaču imaš problem sa okidanjem stvar je u prelaganim djelovima koje su tvornički stanjili da upotrijebe čim manje matrijala:flop:
A ja več kupio crosmana Benjamin Sheridan u kalibru .22. Iskreno se nadam da se ne to dogodilo. Premda me brine to kaj mi se ne zakoči sama kod napinjanja. E sad neznam dali imaju to napravljeno, jer mi slavia 631 ima. Dali zna netko dali se treba automatski zakočiti kad ju napinjem.
Cyber_07
17.09.2008., 22:34
j... pumpu, radije to spojim na kompresor :)
Ej, zanima me koji to kompresor pumpa na 200 bara, a da ga mozes nosit sa sobom??? i da kazem, gledo sam review, ona pumpa nije toliko jebena za pumpanje, nego je problem sto trebas masu pumpat.. a ti svejedno ako je korisitis za lov, neces ispucat vise od 20-30 diabola u jedno jutro sigurno, tako da to odlicno dodje.. a za mete kupujte slavie, ako vam se neda pumpat..
Ej, zanima me koji to kompresor pumpa na 200 bara, a da ga mozes nosit sa sobom??? i da kazem, gledo sam review, ona pumpa nije toliko jebena za pumpanje, nego je problem sto trebas masu pumpat.. a ti svejedno ako je korisitis za lov, neces ispucat vise od 20-30 diabola u jedno jutro sigurno, tako da to odlicno dodje.. a za mete kupujte slavie, ako vam se neda pumpat..
Ovaj koji mi stoji kraj stola, moze i do 300 bara, stane u gepek bez problema, a dvije osobe mogu i trcat s njim.
Jebiga, ajmo onda reći ako si lovac onda je to ok.
Dodatni tak (sad da ne googlam) znam da je jebeno skup, kompresor košta kao puška . A sa običnim ti nebi preporučio zato što u kompresoru običnom imaš i vode koja če ti doči u PCP tank, pa ti lagano počne iznutra hrđat pa lagano problemi sa trunjem u ispusnom ventilu i tko zna šta još. Pa ubrzo kod našeg BD-zg na čiščenje sa novom puškom od 6000kn.:rofl:
A ako si lovac onda i imaš sa čime gađati, bar ja nisam nikoga čuo da je išao u lov sa zračnicom a pajde mu sa karabinima.
Gle ja nekažem da puška nije dobra daleko od toga i da mogu odmah bi nabavijo jednu, inovativna, impresivna i po pisanju korisnika kvalitetna ali niti jedna nije savršena. Neke stvari mi nisu jasne pa su mi upitne, nije zlato sve što sjaji.
Dodatni tak (sad da ne googlam) znam da je jebeno skup, kompresor košta kao puška . A sa običnim ti nebi preporučio zato što u kompresoru običnom imaš i vode koja če ti doči u PCP tank, pa ti lagano počne iznutra hrđat pa lagano problemi sa trunjem u ispusnom ventilu i tko zna šta još. Pa ubrzo kod našeg BD-zg na čiščenje sa novom puškom od 6000kn.:rofl:
A ako si lovac onda i imaš sa čime gađati, bar ja nisam nikoga čuo da je išao u lov sa zračnicom a pajde mu sa karabinima.
Ovo dodje puuuuno vise od puske, a u zraku nema vode niti bilo kakvih necistoca. Radi se o ronilackom kompresoru. Vidim da su PCP puske prilicno skupe, posto mi netreba za nista ozbiljno, pricekat cu da padne cijena.
Nitko siguran sam na ovome forumu nekoristi zračnu pušku za nešto ozbiljno. Pardon, osim Sharpshootera.
To je zasad samo za ljude sa lovom i bože moj, neka. Tko ima nek izvoli, zašto ne.
ja sam to vidio na sajmu po ljeti i otkinuo sam se od smijeha, skoro da mi je dosla zelja da si kupim jedan, cisto onako za uspomenu, da mogu jednoga dana djeci pokazati kako se je nekada "pucalo" :)to je taj :)
kupi kad naiđeš
moja kćer (4) je riknula na jedan koji je preživio sve te godine, nema onog udarača na bubanj (?)
dakle, još uvijek su po sajmovima.... ništa, do idućeg ljeta :D
jer me u sekundi bacio 20 god. unazad.
iako se radi o drugom pištoljiću mene se i ovaj isto tako dojmio
k tomu je dobra, kvalitetna igračka... agresivna doduše :ne zna:
hvala, nastavite pucati :)
dobermann
18.09.2008., 11:08
znao sam da sam citao o tome
dobermann
18.09.2008., 11:42
Nema tega u nas za kupit.. jer da ima, vjeruj mi da bi ih mi svi imali do sada..
Pa nisam bas siguran da bi bas svi to imali do sada.
sve ima svoje prednosti i nedostatke, ali po meni je jos uvijek (a vjerojatno i u buducnosti) klasicna "springerica" zakon sto se tice ulozeno / dobiveno.
ispravite me ako grijesim.
dobermann
18.09.2008., 12:17
Ovaj koji mi stoji kraj stola, moze i do 300 bara, stane u gepek bez problema, a dvije osobe mogu i trcat s njim.
Pretpostavimo da ides tako opremljen u lov, takav kompresor sigurno nije necujan, a u sumi ti za njega treba i agregat koji isto tako nije necujan, pa ako ides tako opremljen u lov u sumu najbolje je da se uzmu i papirnate mete, jer kada zakurblas agregat i kompresor, nema sanse da bilo sta "zivo" vidis u sirokom radijusu u sumi, pa ti preostaje samo gadjanje papirnatih meta.:flop:
Pretpostavimo da ides tako opremljen u lov, takav kompresor sigurno nije necujan, a u sumi ti za njega treba i agregat koji isto tako nije necujan, pa ako ides tako opremljen u lov u sumu najbolje je da se uzmu i papirnate mete, jer kada zakurblas agregat i kompresor, nema sanse da bilo sta "zivo" vidis u sirokom radijusu u sumi, pa ti preostaje samo gadjanje papirnatih meta.:flop:
Ne bavim se lovom, jako sam protiv lova i pucanja na bilo kakve zivotinje.
Ako se ikad pocnem baviti lovom, to ce biti lov na lovce. :)
Inace zanima me iskljucivo gadjanje u mete, a one nece pobjeci od kompresora, agregat nije opcija jer mislim da mi agregat od 5.5kW ne bi stao u auto, srecom kompresor ima i benzinski motor.
Bog,ljudi nije me bilo par dana.NECTO me pitao jeli mi dosao Cyclon,nije.Jucer mi je dosla pumpa za Cyclona-a a pusku moram jos cekati 4-6 tjedana jer je narucena iz NJemacke a tamo na zalihama nemaju otvorenu verziju koju sam ja kupio,u njih je ogranicena snaga za z. oruzje,tako da moram cekati da njima dode iz tvornice ta otvorena verzija,i onda oni salju meni.Danas sam dobio poziv iz carine da donesem racun,sto znaci da mi je dosao Hawke 3-9x50 Mil-dot IR koji sam narucio iz Engleske za Cyclona.Sutra idem po njega pa vam napisem kratku recenziju.Eto ljudi moji svaki mi je dan kao godina,ali ko ceka taj doceka.
Gle ja nekažem da puška nije dobra daleko od toga i da mogu odmah bi nabavijo jednu, inovativna, impresivna i po pisanju korisnika kvalitetna ali niti jedna nije savršena. Neke stvari mi nisu jasne pa su mi upitne, nije zlato sve što sjaji.
Da vidim nekog papka kak puca po srnama sa zračnicom bez greške bi ga napunio sa KRUPNOM MORSKOM SOLI iz sačmarice da neznam kak jaka puška bila to je stvarno teški krivolov
a zna ovaj striček kaj priča i ja imam takav kompresor ali za punjenje paintball markera super je to stvar ima dobre filtere i još sam ja ubacio filter koji još ukloni i slučajnu kondenzaciju
A ja več kupio crosmana Benjamin Sheridan u kalibru .22. Iskreno se nadam da se ne to dogodilo. Premda me brine to kaj mi se ne zakoči sama kod napinjanja. E sad neznam dali imaju to napravljeno, jer mi slavia 631 ima. Dali zna netko dali se treba automatski zakočiti kad ju napinjem.
Ne mora biti tak npr GAMO nema tak kočnicu podešenu
DIANA i slavia ima čim je napinješ odmah se zakoči po meni je to bolje jer je to sistem na vatrenom oružju(karabini) 100%sigurnos i kontrola otkočiš kad pucaš ovak možeš zaboraviti da je puna ili je premještaš slučajno okineš i evo sranja :flop:
Cyber_07
19.09.2008., 00:20
Odlicno! sad jos nabavi jednog malog crnca i neka trci po sumi za tobom..heh.. dobra je to stvar kada ti na jednom mjestu stojisi gadjas mete, ali za lov je potrebna pumpa.. kada ti se isprazni, stanes, napumpas i vozi dalje.. samo, dobra je stvar sto ces ti tesko ispucat 20-30 metaka kad si u lovu, tako da je taj pcp meni odlicna stvar, a jos pogotovo zbog toga sto nema slabljenja opruga ni natezanja.. napumpas i pucas..(ovo pod lov mislim na ptice i sitna sranja, da nebi bilo zabune)
dobermann
19.09.2008., 08:49
U subotu je testing day.. bit ces obavijesten..
danas je vec petak, nakon te tvoje subote...:D
sta se ceka :confused:
da nisi zapeo na selu ?
Dečki moji kad imaš automatsku zračnicu ja mislim da siješ dijabole ko kukuruz po livadi, jednostavno te to povuče.
Terminator je mala beba, šta bi ja radio sa ovom....:lol::lol::lol:
Što se tiče lova,ako si lovac ništa manje od Sam Yang BIG BORE
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoomed_model.pl?model_id=394
A jeftinije pun K...C!
route00
19.09.2008., 13:56
Prodajem Gamo CFX, optika 3-9x40 gamo, torba, novi trigger, staro mjesec dana, pod jamstvom. Ponude na e-mail.
Cyber_07
19.09.2008., 15:38
danas je vec petak, nakon te tvoje subote...:D
sta se ceka :confused:
da nisi zapeo na selu ?
Objasnio sam vec nekome bio.. mislim Vikiju.. zadnji put je kisa padala pa nisam nego 10-ak puta opuco.. vrlo snazna puska.. evo upravo pravim mete.. trebo bi sada popodne ici ili sutra..
Dečki moji kad imaš automatsku zračnicu ja mislim da siješ dijabole ko kukuruz po livadi, jednostavno te to povuče.
Terminator je mala beba, šta bi ja radio sa ovom....:lol::lol::lol:
Što se tiče lova,ako si lovac ništa manje od Sam Yang BIG BORE
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/zoomed_model.pl?model_id=394
A jeftinije pun K...C!
Daj zamisli sta bi s ovim radio :)
http://www.pyramydair.com/p/drozd-bb-gun.shtml
darac-ch
19.09.2008., 18:49
Kad kupujem dianu mod 48,da li ju kupujem samo u jednom kalibru,ili u dva kalibra?jel mi moze netko od vas to objasniti? Tj,da li ja biram samo jedan kalibar?
Marksmen
19.09.2008., 18:56
Imam pitanje u vezi dianinog modela Phanter 31(cal 4.5).Neznam jeli to normalno al feder skripi i proizvodi cudan zvuk pri natezanju,kao da je zahrdja,a pusku sam kupia prije 2 dana.Za ostalo nemam nikakvih primjedbi osim sto zvuk pucnja je takodjer malo ostriji(plasticniji),vjerovatno zbog plasticnog kundaka :) i jel mi moze neko preporucit optiku jer ciljnici su joj predebeli,pokrivaju dosta mete...thx
vikirebic
19.09.2008., 19:14
Kad kupujem dianu mod 48,da li ju kupujem samo u jednom kalibru,ili u dva kalibra?jel mi moze netko od vas to objasniti? Tj,da li ja biram samo jedan kalibar?
dude, to je vrlo smiješno pitanje :rofl:
pa da kako nego samo jedan kalibar, jedina "2-kalibarna" puška (zračnica) je gamo viper express koja puca petrone 9mm i ima adapter za 5,5mm kalibar.
a za mod 48, uzmi 5,5mm to svakako
vikirebic
19.09.2008., 19:18
Imam pitanje u vezi dianinog modela Phanter 31(cal 4.5).Neznam jeli to normalno al feder skripi i proizvodi cudan zvuk pri natezanju,kao da je zahrdja,a pusku sam kupia prije 2 dana.Za ostalo nemam nikakvih primjedbi osim sto zvuk pucnja je takodjer malo ostriji(plasticniji),vjerovatno zbog plasticnog kundaka :) i jel mi moze neko preporucit optiku jer ciljnici su joj predebeli,pokrivaju dosta mete...thx
ako ti "baš smeta" škripanje, ond ju podmaži, ali mislim da je to normalno jer je cijev u kojoj stoji opruga puno šira od same opruge pa pred kraj natezanja malo "zastruže" o unutrašnjost cijevi. inače - dobra puška, to u tebe, bar po mom mišljenju, je ništa.
inače - optika: gamo 3-9x40mm ili 50mm u www.monster-rbs.hr - a
Sa kvalitetnim pcp pumpama nije problem napumpati zrak u vecini pusaka,kvalitetne pumpe rade(pumpaju)u oba smijera .Znaci puympas od nula bar pa nadalje ona pumpa u oba smijera do 150 bar,a onda pumpa u samop jednom smijeru.Ja sam se raspitivao po stranim forumima,ljudi su rekli da nije neki problem napumpati vecimu pcp pusaka do 200 cm3,jebeno je napumpati puske sa velikim cilindrima ,ima ih do 500 cm3.Meni je nekidan dosla pumpa(to sam vam vec javio)vidjecu ako bude jebeno,kupit cu kakav jeftini tank za ronjenje,jebe mi se necu roniti s njim,ima polovnjaka koliko hoces po oglasima.
Sa kvalitetnim pcp pumpama nije problem napumpati zrak u vecini pusaka,kvalitetne pumpe rade(pumpaju)u oba smijera .Znaci puympas od nula bar pa nadalje ona pumpa u oba smijera do 150 bar,a onda pumpa u samop jednom smijeru.Ja sam se raspitivao po stranim forumima,ljudi su rekli da nije neki problem napumpati vecimu pcp pusaka do 200 cm3,jebeno je napumpati puske sa velikim cilindrima ,ima ih do 500 cm3.Meni je nekidan dosla pumpa(to sam vam vec javio)vidjecu ako bude jebeno,kupit cu kakav jeftini tank za ronjenje,jebe mi se necu roniti s njim,ima polovnjaka koliko hoces po oglasima.
To ti nije bas neko rjesenje, pri svakom punjenju ces imati manji tlak u boci, a time ces onda moci na manji tlak napuniti pusku. Osim toga, boca mora imati atest jer ti je nece htjeti napuniti bez njega.
raven-cali
19.09.2008., 20:48
evo opet ste se napili pa placete za nekom curom po imenu diana hahahahaha. a vidim da je i cyber 07 imao uspjesno ljeto,natukao je prstace i zaradio za dianu. neka svaka cast. a sad dosta sale.
na hatsanu imam treci set nosaca optike (u komadu) jednistavno je trzaj prjak i razvali ih,cak i stopere od gama; "pametni spanjolci" stavili vidu u plasticno kuciste je..... ih. sad sam se opametio na novim nosacima sam odmah probusio vece rupe i naravno stavio jace vide,i stego ko konj. za sad nema pomaka. ako i to ne upali ne znam sta cu???
sve su to sitni problemi s obzirom da ispucam cca 5 diabola tjedno. puska sluzi svrsi. kod kupnje trebas znat zasto je kupujes, i onda nema problema. ja sam je kupio da bi................. ,i ona to radi savrseno,i nemam potrebu kupovati novu.ali definitivno sljedeca nece biti hatsan.
NIsam se odavno javljao ali ako se sjecate imao sam problema sa zaustavljanjem optike na slaviji 634, i sada nakon 2-3 dana citanja neprocitanih vasih postova naletim na post od R istra-e,-->>nakon svakakvih pokusaja ipak sam zavario CO aparatom komadic Željeza 5mmx5mm iza nosača optike i od tada je sve savrseno sto se tice klizanje optike(tj. nosaca) dosta me ljudi upozoravalo da cu unistiti pusku ali uz adekvatno hlađenje sve je proslo ok. NOsaci i optika vec jedno 1500 diabola stoje na svom mjestu.
rubinho
19.09.2008., 21:01
NIsam se odavno javljao ali ako se sjecate imao sam problema sa zaustavljanjem optike na slaviji 634, i sada nakon 2-3 dana citanja neprocitanih vasih postova naletim na post od R istra-e,-->>nakon svakakvih pokusaja ipak sam zavario CO aparatom komadic Željeza 5mmx5mm iza nosača optike i od tada je sve savrseno sto se tice klizanje optike(tj. nosaca) dosta me ljudi upozoravalo da cu unistiti pusku ali uz adekvatno hlađenje sve je proslo ok. NOsaci i optika vec jedno 1500 diabola stoje na svom mjestu.
ne ljuti se, ali ne znam bi li piso da si lud ili ne znas di ces s parama:ne zna:
jako hrabar pothvat aparat za varenje na takvu pusku:s
Da i prije smo ti govorili da se to neradi tako. Na Gamo nosačima dvodjelnim imaš več tvornički postavljen šaraš koji ima svrhu stopera, A tjelo si mogao ocrtati gdje če taj šaraf doči i probušiti rupu(na Gamu je to tako tvornički napravljeno) i to je to, Ali dobro. Bitno je da si ti zadovoljan.
raven-cali
19.09.2008., 22:26
Da i prije smo ti govorili da se to neradi tako. Na Gamo nosačima dvodjelnim imaš več tvornički postavljen šaraš koji ima svrhu stopera, A tjelo si mogao ocrtati gdje če taj šaraf doči i probušiti rupu(na Gamu je to tako tvornički napravljeno) i to je to, Ali dobro. Bitno je da si ti zadovoljan.
Prvo sam htjeo napraviti rupu okomito na sine na koje se montira nosač, ali kad sam rastavio pusku vidio sam da je tu prilicno tanko tjelo puske, tako da bi postojala mogucnost da se sve izvali s vremenom. Druga mi je opcija bila to sto ti sada govoris ali onda bi morao probušiti rupu skroz kroz tjelo puške(do djela gdje se nalazi opruga(opet zato jer je tu željezo jako tanko)...ni to mi nije baš bilo drago napraviti. I kao zadnja opcija mi je bila varenje....
Nakon završetka obrade djela dje je vareno i montiranja optike i upucavanja sve bezprijekorno funkcionira..:):)
Još jedna stvar koja mi je tako nelogična i koja je ustvari i glavni krivac zabog kojeg sam ovoi radio je to što su šine za montiranje nosača u slavije 634 tako plitke da je to za nepovjerovati.
U usporedbi sa recimo slavijom 631 lux koja ima mnogo dublje urezane šine za nosače i još su napravljene valovito-takoo da nosač mnogo manje ima šanse da kliza.
raven-cali
19.09.2008., 22:29
ne ljuti se, ali ne znam bi li piso da si lud ili ne znas di ces s parama:ne zna:
jako hrabar pothvat aparat za varenje na takvu pusku:s
Prije da sam lud ili hrabar-nego da neznam di cu sa parama:)
a toliko me izludilo sto sam napokon bio sve kupio i platio svojim radom i na kraju optika bjezi i bjezi i sve uzalud. Dugo sam trazio rjesenje dok se nisam ovo odlucio napraviti..
Ali vjerujte nije se lako odluciti na ovakvo nesto....ali eto opet kazem sad sam prezadovoljan i nezalim nista.
Marksmen
20.09.2008., 11:59
Viki hvala na replyu :top: iman jos jedno pitanje u vezi panthera 31,na ulazu cijevi gdje se stavlja diabola gornja strana cijevi kao da je nekome u obradi pobjeglo svrdlo i napravilo malo prosirenje tako da mi diabola ne sjedne u cijev potpuno nego sa te gornje strane gdje je prosirenje ostane malo lufta.znaci cijev je u redu nego prosirenje gdje sjeda diabola je sa gornje strane vece,sad dali to moze utjecat na preciznost ili snagu puske(da zrak ne bijezi kroz to),dali da to odem reklamirat ili?moze necije profesionalno misljenje?slika bi puno bolje ovo objasnila,al trenutno puska nije kod mene,pa cu je uslikat kad je vratim sa sela za 2 dana.thx
raven-cali
20.09.2008., 17:35
Jel znade netko gdje u ZG ima kupiti Dynamit Nobel 4,5 dijabola? Ovdje u Metkoviću gdje sam ih do sada kupovao nemaju vise, ima nekoliko dana govore danas-sutra al nikako da dodju.
A nebi sada prelazio na neke druge pa ponovno upucavao optiku nema sanse...
Spasavajte ljudi
vikirebic
20.09.2008., 18:01
Viki hvala na replyu :top: iman jos jedno pitanje u vezi panthera 31,na ulazu cijevi gdje se stavlja diabola gornja strana cijevi kao da je nekome u obradi pobjeglo svrdlo i napravilo malo prosirenje tako da mi diabola ne sjedne u cijev potpuno nego sa te gornje strane gdje je prosirenje ostane malo lufta.znaci cijev je u redu nego prosirenje gdje sjeda diabola je sa gornje strane vece,sad dali to moze utjecat na preciznost ili snagu puske(da zrak ne bijezi kroz to),dali da to odem reklamirat ili?moze necije profesionalno misljenje?slika bi puno bolje ovo objasnila,al trenutno puska nije kod mene,pa cu je uslikat kad je vratim sa sela za 2 dana.thx
ne vidim to kao problem, zrak ne može pobjeći, spriječava ga gumica na preklopnoj "maloj" cijevi, a taj luft je vjerojatno napravljen s razlogom. a sada - preciznost - to ti nitko ne može odgovoriti osim tebe, probaj 10 diabola s 10 - 15m na papirnatu metu s nasloncem i onda vidi kolika ti je grupacije tj promjer opisane kružnice oko svih rupa od metaka, nebi trebala biti viša od 3cm (mada može, ali već 5 je previše), a ako koja pobijegne vrlo daleko - to ti je jer još mehanizam nije lijepo "lega" pa opucaj kojih 200-tinjak diabola i probaj ponovo.
da malo razmislim - diana tvornica je njemačka, teško da će napraviti takvu grešku, ako je to uopće greška - u švaba nema grešaka. koji imaš kalibar. ja vjerujem da je to normalno, a evo kako ćeš provjeriti:
1. testiraj preciznost kako sam ti već rekao
2. ako imaš aparat za mjerenje brzine diabole izmjeri brzinu ili ako nemaš - pokušaj naći na internetu što sve ta puška čini (možda ovo: http://www.pyramydair.com/video/?video=agr-episode-4.flv ) pa usporedi. a zadnja ti je solucija da provjeriš dali ti je puška jaka koliko tebi treba ili koliko ti se čini da bi trebala biti
vikirebic
20.09.2008., 18:09
izgleda da sam ono bezveze pisao - u onom videu sam vidio mod 34 s istim problemom - malo šira cijev od diabole - ja da sam na tvom mjestu, prestao bih se brinuti jer je to normalno. uglavnom vidi video pa ćeš sve shvatiti
Cyber_07
20.09.2008., 19:30
Jednodijelni Gamo isto ima saraf..
Marksmen
20.09.2008., 19:54
Evo pogleda san reviewu i nisan vidia ovo sta je kod mene,postat cu slike pa ces vidit,doduse ovo je mod. 34 cal 5.5 a u mene je mod. 31 cal 4.5 iako ne vidim nikakvu razliku osim sto moja ima onaj zastitni krug oko prednjeg ciljnika.ma puska je sta se tice preciznosti i snage bar po mojoj neprofesionalnoj procjeni perfektna :) ma samo san paranoican sta se tice tih nekih detalja jer napokon san kupia pusku i tia bi da sve stima.taj zvuk mi je cudan kod natezanja jer dosada sam pucao iz par zracnica(slavie,norice,crvene zastave) i nikad se nisam susreo sa tim zvukom,a ni sa onakvim otvorom za diabolu...
vikirebic
20.09.2008., 20:15
slikaj, snimi zvuk napinjanja i pošalji pa ćemo vidjeti
Cyber_07
20.09.2008., 20:21
Samo da vam javim da sam sa 48-icom uspio na 20m slozit grupu od 5 pogodaka Gamo Expandera u krug od 2cm.. ali RWS super point je nesto totalno drugo.. to dje naumis, pogadja.. nisam sa njim bas puno gadjo mete, ali sam uspio 3 za redom slozit u 1cm na 20m..
darac-ch
20.09.2008., 21:08
nasao sam za dianu 48 optiku Simmons Master Series ProSport Rifle Scope 3-9x 40mm Truplex Reticle Matte,ako nebude pasala vracam ju.750 kuna.
Cyber_07
21.09.2008., 09:00
nasao sam za dianu 48 optiku Simmons Master Series ProSport Rifle Scope 3-9x 40mm Truplex Reticle Matte,ako nebude pasala vracam ju.750 kuna.
Zanima me dje si nasao tu optiku..? ja koliko vidim, na hrvatskim stranicama je nema.. e , ja imam Gamo 3-9x40 i ful sam zadovoljan.. ispuco sam vec poprilicno sa njom i nema pomaka, niti je strgala lece..
vikirebic
21.09.2008., 09:33
Zanima me dje si nasao tu optiku..? ja koliko vidim, na hrvatskim stranicama je nema.. e , ja imam Gamo 3-9x40 i ful sam zadovoljan.. ispuco sam vec poprilicno sa njom i nema pomaka, niti je strgala lece..
čekaj, pucao si s optikom na 20m, ono što si govorio koji post prije?
koliko ja znam i vidim, diana 48 uopće nije za gađanje na 20 m s onakvim masivnim ciljnicima, pogotovo u grupe od 1-2 cm.
a kako si ovo riješio: kada pucaš na nasloncu - pogodiš u bullseye dok kada stojiš pucaš udesno jer je okidač tvrd. pa te malko povuče udesno jesi to riješio s optikom ili kako si to uopće riješio ako i jesi - ja imam isti problem, a vjerojatno i svi ostali s zračnicama s tvrdim okidačem
Cyber_07
21.09.2008., 09:51
čekaj, pucao si s optikom na 20m, ono što si govorio koji post prije?
koliko ja znam i vidim, diana 48 uopće nije za gađanje na 20 m s onakvim masivnim ciljnicima, pogotovo u grupe od 1-2 cm.
a kako si ovo riješio: kada pucaš na nasloncu - pogodiš u bullseye dok kada stojiš pucaš udesno jer je okidač tvrd. pa te malko povuče udesno jesi to riješio s optikom ili kako si to uopće riješio ako i jesi - ja imam isti problem, a vjerojatno i svi ostali s zračnicama s tvrdim okidačem
Ovaj je okidac mila majka, kakav je bio na Norici.. meni uopce nije tvrd, ustosio sam se.. na 20 m sam pogodio cep od pive iz stajaceg stava, a da sam prije tega preko ledja prenio 2 balvana javora od 70 kg na nekih 500 m sumske udaljenosti... dakle, okidac me ne jebe uopce.. a kako mislis da nije za gadjanje na 20 m???
vikirebic
21.09.2008., 10:57
Ovaj je okidac mila majka, kakav je bio na Norici.. meni uopce nije tvrd, ustosio sam se.. na 20 m sam pogodio cep od pive iz stajaceg stava, a da sam prije tega preko ledja prenio 2 balvana javora od 70 kg na nekih 500 m sumske udaljenosti... dakle, okidac me ne jebe uopce.. a kako mislis da nije za gadjanje na 20 m???
jer je pre masivan pa stoga sigurno neš pogoditi svaki put, a to za pivu i čep, ako si gađao bez optike to ti je sreća, nisi rekao koliko si puta gađao i koliko pogodio. to je statistika, a ne reći pogodio sam čep. i ja sam jučer pogodio i odlomio granu na 50m s njom ali... ipak je mušica preširoka i definitivno puška treba optiku. probaj s optikom, slikaj ju, mete u koje si pucao i stavi ovdje na forum da vidimo. znam da je puška jaka, ali je i precizna - slažem se. jedini problem u preciznosti su tvrd okidač i masivni ciljnici, ali to neće biti problem u mene s gamo 3-9x50mm i detaljnim popuštanjem okidača. upucat ću ju da na 50m skrati cigaretu. znam da to mogu jer sam gađao metu na 30m nekidan i bila je grupa cca 5cm (S ONIM MASIVNIM NIŠANIMA) ali s optikom - uh... jedva čekam
darac-ch
21.09.2008., 13:52
Ej nasao sam ti jednu stranicu [url]www.midwayschweiz.com. Sad,neznam kako stojis s njemackim,uglavnom vrlo ti je jednostavno da se snadjes.Na toj stranici imas oko tu oko 300 i nesto vrsta optika.Nije skupa kao prvo,a da li salju za Hrvatsku moras pitat.Ja sam ju jucer narucio.Pokusaj da nadjes model optike,ako nerazumijes odes jednostavno na stranicu proizvodjaca,prije su oni imali modele proair,ali nema ih vise na stranici proizvodjaca.Mozda neproizvode.
darac-ch
21.09.2008., 18:48
muci me jos jedna stvar, nosaci optike, pa tko se razumije u te stvari neka mi objasni kakve moram kupiti,ali da se mogu na dianu se montirati,dimenzije optike idu ovako:
Tube Diameter: 1"
Objective Diameter: 46.7mm
Ocular Diameter: 36.75mm
a duzina optike same 305 mm.
raven-cali
21.09.2008., 19:27
Halo ljudi pa zar vam je tesko napisati gdje u ZG ima kupiti Dynamit Nobel tupih diabola????????????????
sharpshooter
21.09.2008., 21:09
Halo ljudi pa zar vam je tesko napisati gdje u ZG ima kupiti Dynamit Nobel tupih diabola????????????????
cal 4.5 imaš u livadičevoj u prostorijama hrvatskog streljačkog saveza firmo sport commerc. Ali samo pakiranja od 5000 kom na više.
muci me jos jedna stvar, nosaci optike, pa tko se razumije u te stvari neka mi objasni kakve moram kupiti,ali da se mogu na dianu se montirati,dimenzije optike idu ovako:
Tube Diameter: 1"
Objective Diameter: 46.7mm
Ocular Diameter: 36.75mm
a duzina optike same 305 mm.
Bitan ti je ovaj TUBE DEMETAR 1" ili ti, Fi optike 1"(inch)=25mm(2,5cm) kako hoćeš.
Znači nosač sa rupom od 25mm.
Cyber_07
21.09.2008., 23:15
jer je pre masivan pa stoga sigurno neš pogoditi svaki put, a to za pivu i čep, ako si gađao bez optike to ti je sreća, nisi rekao koliko si puta gađao i koliko pogodio. to je statistika, a ne reći pogodio sam čep. i ja sam jučer pogodio i odlomio granu na 50m s njom ali... ipak je mušica preširoka i definitivno puška treba optiku. probaj s optikom, slikaj ju, mete u koje si pucao i stavi ovdje na forum da vidimo. znam da je puška jaka, ali je i precizna - slažem se. jedini problem u preciznosti su tvrd okidač i masivni ciljnici, ali to neće biti problem u mene s gamo 3-9x50mm i detaljnim popuštanjem okidača. upucat ću ju da na 50m skrati cigaretu. znam da to mogu jer sam gađao metu na 30m nekidan i bila je grupa cca 5cm (S ONIM MASIVNIM NIŠANIMA) ali s optikom - uh... jedva čekam
Imam optiku, napiso sam ti vec.. i napiso sam i koju i sve.. pogodio sam 1-3, ali ajde je ti pogodi nakon sto preneses 2 debla po 70 kila otprilike 700 m kroz sumu.. grcevi me hvataju jos i sada..a ti provaj samo ic u teretanu pa to napravit, pa mi javi jesi li uspio..
Cyber_07
21.09.2008., 23:21
upucat ću ju da na 50m skrati cigaretu. znam da to mogu jer sam gađao metu na 30m nekidan i bila je grupa cca 5cm (S ONIM MASIVNIM NIŠANIMA) ali s optikom - uh... jedva čekam
Ja neznam sto ti smatras 30 m, ali to nisi mogo napravit s onim ciljnikom sigurno.. ako ces, poslat cu ti na mail sto je mojih 20 m..
Ako misliš na GECO onda u monster rbs mislim da je 500kom 40kn:top:
vikirebic
22.09.2008., 09:17
daj netko tko stvarno zna nek objesni barrel droop na puškama. ja nekako okoprilike znam, ali ljudi u USA prave veliku buku oko toga, zar nije svaka optika podesiva da se poklopi s putanjom metka iz cijevi, jer po teoriji barrel droop-a cijev nije baš u točnom pravcu, već kada stavite optiku namještenu na 0 vertikalno i 0 horizontalno - ona puca dolje od onoga što ste neciljali, ili eventualno lijevo ili desno što je rijetko. daj nek netko pojasni
Cyber_07
22.09.2008., 11:03
daj netko tko stvarno zna nek objesni barrel droop na puškama. ja nekako okoprilike znam, ali ljudi u USA prave veliku buku oko toga, zar nije svaka optika podesiva da se poklopi s putanjom metka iz cijevi, jer po teoriji barrel droop-a cijev nije baš u točnom pravcu, već kada stavite optiku namještenu na 0 vertikalno i 0 horizontalno - ona puca dolje od onoga što ste neciljali, ili eventualno lijevo ili desno što je rijetko. daj nek netko pojasni
Neznam jesi vidio, ali postoje podesivi nosači za to.. po logici bi to trebalo bit, da se zadnji nosač može malo podignut , da bude točno u putanji.. ali ja ti sa tim nisam bas imao problema.. bar ovo sto sam do sada probavo..
dobermann
22.09.2008., 11:21
Kako sam ja shvatio, problem je u tome da cijev ne gleda u istom pravcu gdje i optika, dakle paralelno, nego malo nize, neke puske imaju veci barrel droop od drugih, pa se za takve moraju koristiti "adjustable mounts", ili na obicne nosace se ispod tube od optike stavlja komadic fotografskog filma, ali ne pretjerivati jer se moze ostetiti vanjska tuba optike.
Zato se vrsi upucavanje tj. podesavanje tocke susreta trajektorije (putanje) diabole sa tockom krizanja koncanica na zeljenoj daljini 10, 20, 30, 40m ovisno o zeljama, potrebama i nadasve mogucnostima puske, (necu spominjati dvije tocke susreta da bude jednostavnije).
Svaka optika je podesiva do odredjene granice, nikako se ne preporuca da podesenje bude na maximimu u + ili u - , jer se onda opruga koja steluje elevaciju previse sabija ili rasteze sto moze uzrokovati nemogucnost (ili ogranicavanje) podesavanja lijevo / desno, i slabije fixiranje unutrasnje tube optike u elevaciji, ako je opruga prelabava.
Danas postoje nosaci koji anuliraju barrel droop za odredjene puske, (npr za dianu kosta od Leapersa 17 dolara) i drzi optiku nepomicnu (navodno) na magnum modelima.
Kada probam javim dali je istina ili lazu
Ako razumijes engleski dosta dobro je objasnjeno na pyramydair-u i na arld1.com
Nadam se da sam uspio laicki pojasniti situaciju.
P.S. BD-zg ispravi me ako sam nesto pogrijesio.
Jer ipak ja nisam puskar, nego sam samo malo bolje proucio ono sta sam nasao na web-u, prakticnoga iskustva sa optikama nemam, ali jos za :D kratko
Eh evo sam dobio Hatsana 125 u 4.5 mm. Rekao sam da su napisati par rečenica o utiscima.
Kada je uzmete u ruke njna težina vas zaprepasti, veoma teška metalni dijelovi veoma masivni ali i sa vana gledano dosta precizno izrađeni, nema nekih strugotina isl.
Pogledom u cijev postajete zadovoljni, gjedao sam slaviju i primjetio sam loše zlijebove, hatsan to nije nema.
Prelom cijevi, op neće, još jače i prelomi se a prelamaš i prelamaš hoće ruka da ti pukne i konačno dođešdo kraja hoda. Ruka drhti od umora, ubaciješ dijabolu i gađaš, trzaj jaci od maloklibarke pa i od 5.56, strava udar. Na nju stavio optiku Norica 3-7 x 20 veoma lagana, tražio sam takvu.
Na šini za montiranje optike ugrđene pločice protiv pomjeranja optike, nij se pomjerila ni malo.
Snaga: na 10 metara probija dasku 2 cm debelu 2,5 cm ne može probiti.
Preciznost: uz veliki trzaj koji ima preciznost je nešto lošija ali još ću to isprobati pa napišem utiske ovdje.
Mehanički nišan joj je katastrofa, kao sa su se djeca igrala pa nesto pravila, sramota za bilo koju fabriku, kao da ja namjenjen za gađanje slonova i to po noći jer ima fosforne tačke na nišanu, ali ja u garaži to mogu popraviti da bude super.
Okudač dosta ružan, plastični, sa malo većim hodom.
Plaćena 440 KM sa optikom, 220 Euro.
Nisu imali u prodavnici dijalbole 5.5 pa nisam mogao taj kalibar kupiti, i žao mi je zbog toga ...
Ima li neko iz Zagreba da mi u Sarajevo pošalje više vrsta dijabola kako bih mogao izvršiti testiranje. Može u paketiču pa autobusom, ja istim autobuom vratim lovu?
Pozdrav
vikirebic
22.09.2008., 13:19
ma, upoznat sam ja s tim barrel droopom, nego mi nije jasni zašto tolika buka oko toga, pa optiku možeš uštimati bez obzira na to. a taj leapers - zaboravi - kada bi naručio optiku, nosače komplet - poštarina je 700kn tako da ne želim platiti prijevoz koliko i robu
ikolmarj
22.09.2008., 14:28
Pozdrav! Evo imam pitanje. Kupio sam Crosman Benjamin Sheridan u kalibru .22. Sa nim sam dobio u kompletu optiku Center point 4-16x40. Kada sam je probao upucat na 45 mentara dočekalo me je veliko iznenađenje. Podesio sam optiku na maksimalni gornji položaj, a puška mi je nosila 20 cm ispod. koristim teške 1.37 grama diabole od diane koje bi trebale biti za veče udaljenosti. Kako da postignem da kad mi je optika podešena na sredinu da gađa u centar.
rubinho
22.09.2008., 14:46
ja sam svoju upucao na 15 metara, ako zelis jos neke daljine jednostavno isprobaj kako ide pa po tome dizi ili spustaj a tomu ti sluzi i koncanica koja ima "zareze" da se orijentiras na daljinu, naravno odokativno
vremenom koje budes trosio na ispaljivanje diabola ces se naviknut koristiti optiku:top:
raven-cali
22.09.2008., 14:59
cal 4.5 imaš u livadičevoj u prostorijama hrvatskog streljačkog saveza firmo sport commerc. Ali samo pakiranja od 5000 kom na više.
Ako misliš na GECO onda u monster rbs mislim da je 500kom 40kn:top:
Hvala:top::top:
Lovac izdaleka
22.09.2008., 16:53
Evo malo i od mene kao sto neki znaju imam slaviu 634 precizna je u pm ....:) htio sam kupiti gamovu optiku za 440 kn 4x32 ali sam skocio do detonexa i tamo sam nasao neku kinesku optiku za 300 kn neznam ni firmu ali optika je mrak i uzeo sam jedondjelni nosac 250 kn...nastelao sam optiku nesto odlicno pogadam sve iz stojeceg stava a kada se naslonim ufff.....sada sam sa 10 m gadao neku letviu 1 cm s 1 cm 1 metak 1 pogodak odlicno(naslonio sam se na stolac)gadao sam konzervu na 20 m kako god da gado pogodim svaki put sve skupa sam puskom me izaslo 1750 kn ali isplati se dobra optika i vraska preciznost slavie ufff preoporucam ju svakome!!!!
rubinho
22.09.2008., 17:08
ja sam (ponosni) vlasnik slavie 631 i prezadovoljan sam njom ali me strasno muce ti podatci o brzini
naime, puska je dosta jaka i prilicno precizna tak da sam prepreprezadovoljan iako na papiru ne stoji neka impresivna brzina
u tijeku sam izabiranja 5.5cal i nikako da smognem dati 4000+ kn za dianu a ne bi bas experimentirao s nekim china&co pa se bas mislim na slaviu 634
sad ono najbitnije kakva je u praksi u odnosu na razvikane modele koji su na papiru puno jaci od nje?
kako jos cekam(o) review od nasih kolega koji su uzeli diana 48 (ona mi je strava), volio bi direktnu usporedbu makar i rezultata koji ce biti statisticki potkrijepljeni (tocan broj ispucani diabola i zbroj pogodaka
R istra
22.09.2008., 18:33
ma slavija je super samo je "malo"slaba. da ima jedno230m/s naravno u cal.5.5 jebala bi majku svima;
za gadanje meta susjedovog oluka,pivskih boca ........... je savrsena.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.