PDA

View Full Version : Kutak za ljubitelje zračnih pušaka

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

fanjki
22.09.2008., 20:27
Bok ekipa, kupio sam Crosmana Benjamin Sheridan 5.5cal, kaj mislite o toj puskici? Sad sam ju upucao na 15m, od pet diabola bar 3 mi
idu u crno? Ne zanam kakva ce bit na vecu daljinu bar do 30m? Prodavac mi je reko da do 50m zrno ne pada, dal to moze bit istina?

Lovac izdaleka
22.09.2008., 20:43
ma slavija je super samo je "malo"slaba. da ima jedno230m/s naravno u cal.5.5 jebala bi majku svima;
za gadanje meta susjedovog oluka,pivskih boca ........... je savrsena.

To su ti price za malu djecu xD gle danas sam gledao ovako konzerva 10 m nemoram ni ciljati :) na jedno 50 m pada iz 1 sa osloncem majke mi gadam u sredinu a di pogodi neznam samo sam danas gadao cep na 20 m samo tako pada a i na jendo 25-30 isto ga skinem samo tako...a bas nije slaba jel sam imo neko sranje za badminton i sa 20 m sam pogodio tu sipkicu od lima rupa dubine cca 1,5-2,5 mm

Kuna
22.09.2008., 23:03
cal 4.5 imaš u livadičevoj u prostorijama hrvatskog streljačkog saveza firmo sport commerc. Ali samo pakiranja od 5000 kom na više.

Ja sam kupio kutiju od 500 komada danas u Moniju, ilica 132, 50kn. Malo skuplje nego u monsteru, ali mi je kraj kuce.

Cyber_07
22.09.2008., 23:19
Evo ga.. toliko trazeno.. Ukratko cu vam napisati kakvo je moje misljenje o Diani 48(koju posjedujem, da nebi bilo zabune).. Ovako.. na prvi pogled kada sam je raspakirao osjecao sam se ko malo djete s novim auticem.. a kada sam je uzeo u ruke, e to je vec bilo nesto posebno.. puska je nesto savrseno.. cijela je crna i vidi se fina kvaliteta izrade.. odma sam nakon tega montirao svoju Gamo 3-9x40 optiku i malo isprobao kako mi lezi u rukama.. s montiranjem optike nije bilo problema.. nosaci koje sam dobio s optikom imaju trn koji sam ubacio u rupu na railu puske i dobro dobro zatego.. nakon toga problema s optikom nije bilo, sto cete vidjeti u nastavku ovog mog reviewa.. osjecaj je naravno bio fenomenalan,puska fino lezi u ruci.. odlicno je izbalansirana.. cekao sam punih 5 dana da prvi put opalim iz nje.. s obzirom na proslu Noricu, okidac uopce nije tvrd i pustite price sto ljudi pricaju.. uopce nije toliko tvrd.. trzaj do duse jest malo jaci, ali malo cvrsci stisak sve rijesava.. svidja mi se i kontrola od povratnog trzaja.. tako da ne morate napet oprugu da bi ubacili diabol, nego samo nategnete na prvi stupanj sigurnosnog sistema i ubavite diabol.. nikakvog pomaka optike nije bilo ni nakon nekoliko desetaka diabola.. jedini diaboli koje sam isprobavao na meti su bili Gamo expander i slozio sam ih na 20m u 2-2,5cm.. nakon toga sam probao RWS super point i od 3 diabola, sva 3 su bila na nekih 1-1,5cm.. sam izgled i kada ih uzmete u ruku govori sam za sebe, jer su napravljeni savrseno.. dakle, zakljucio sam da je preciznost vise nego dobra.. snagu sam isprobavao na gajbi pive sa 12m i naravno probio sam gajbu i slomio jednu bocu unutra.. diabol je bio Gamo Pro Hunter.. jos da napomenem s optikom nema naznaka nikakvim problemima.. eto, ako sam kome pomogo u odabiru puske, drago mi je.. ako imate dodatnih pitanja, javite..

vikirebic
23.09.2008., 09:04
Evo ga.. toliko trazeno.. Ukratko cu vam napisati kakvo je moje misljenje o Diani 48(koju posjedujem, da nebi bilo zabune).. Ovako.. na prvi pogled kada sam je raspakirao osjecao sam se ko malo djete s novim auticem.. a kada sam je uzeo u ruke, e to je vec bilo nesto posebno.. puska je nesto savrseno.. cijela je crna i vidi se fina kvaliteta izrade.. odma sam nakon tega montirao svoju Gamo 3-9x40 optiku i malo isprobao kako mi lezi u rukama.. s montiranjem optike nije bilo problema.. nosaci koje sam dobio s optikom imaju trn koji sam ubacio u rupu na railu puske i dobro dobro zatego.. nakon toga problema s optikom nije bilo, sto cete vidjeti u nastavku ovog mog reviewa.. osjecaj je naravno bio fenomenalan,puska fino lezi u ruci.. odlicno je izbalansirana.. cekao sam punih 5 dana da prvi put opalim iz nje.. s obzirom na proslu Noricu, okidac uopce nije tvrd i pustite price sto ljudi pricaju.. uopce nije toliko tvrd.. trzaj do duse jest malo jaci, ali malo cvrsci stisak sve rijesava.. svidja mi se i kontrola od povratnog trzaja.. tako da ne morate napet oprugu da bi ubacili diabol, nego samo nategnete na prvi stupanj sigurnosnog sistema i ubavite diabol.. nikakvog pomaka optike nije bilo ni nakon nekoliko desetaka diabola.. jedini diaboli koje sam isprobavao na meti su bili Gamo expander i slozio sam ih na 20m u 2-2,5cm.. nakon toga sam probao RWS super point i od 3 diabola, sva 3 su bila na nekih 1-1,5cm.. sam izgled i kada ih uzmete u ruku govori sam za sebe, jer su napravljeni savrseno.. dakle, zakljucio sam da je preciznost vise nego dobra.. snagu sam isprobavao na gajbi pive sa 12m i naravno probio sam gajbu i slomio jednu bocu unutra.. diabol je bio Gamo Pro Hunter.. jos da napomenem s optikom nema naznaka nikakvim problemima.. eto, ako sam kome pomogo u odabiru puske, drago mi je.. ako imate dodatnih pitanja, javite..

daj molim te poslikaj tu optiku i nosače 360 stupnjeva, da vidim na što liči jer nigdje pobogu na internetu ne mogu naći sliku dostojne rezolucije, pa ako možeš - poslikaj nju i nosače

raven-cali
23.09.2008., 10:04
Ja sam kupio kutiju od 500 komada danas u Moniju, ilica 132, 50kn. Malo skuplje nego u monsteru, ali mi je kraj kuce.

A čovječe kako dižu cijene, do neki dan u Metkoviću bile 32KN . Ali nestalo ih!!!
Ali hebiga Dynamit nobel geco su stvarno jedne od najboljih tupih po meni.

vikirebic
23.09.2008., 10:32
Prvo sam naručio Dianu mod. 48 s običnim classic kundakom od drveta u 5,5mm. Zaprimio sam poziv od monster zaposlenika da tu classic verziju nemaju u 5,5mm pa sam prešao na mod. 48 Black. Uz pušku sam naručio i diabole ito redom po kvaliteti i nekoj preciznosti te po mojim dojmovima (ali san se zjbo što nisam pričekao, jer su poslije u ponudu došle RWS, Diana i Crossman diabole)! :
1. gamo rocket (precizne i vrlo probojne – na 15m s lakoćom probiju dasku 1 - 1.5cm)
2. gamo promatch (definitivno najpreciznije)
3. gamo expander (vrlo zeznute diabole, jesu precizne ali ostaju u meti i izazivaju šok i trenutni pad – vrlo jake diabole, jedne od najboljih za lov)
4. binco špic (sranje kroz gusto granje)

Napamet ne znam koliko sam dana čekao za isporuku, negdje oko 2-4 dana ali znam da mi je došla jutri. Vidio sam kutiju samo što je na njoj bila slika diane 34 pa sam odmah pomislio… ali nije bila, vjerojatno diana ima iste kutije za sve proizvode.
Otvorio sam kutiju i viola – diana 48 black i naručene diabole.
Napeo sam dianu na prvi zubac i primijetio da u njoj ima gamo promatch diabola, prvih par napinjanja je teško dok se ne naviknete i dok puška ne „popusti“ opalio sam metak i začula se jeka jača nego u malokaliberke. Pomislio sam – što sam kupio, gdje ću ja s ovim pucati… ali nemojte da vas to zabrine, pošto je puška nova i još uz to podmazana (što je glavni razlog buci – nakon 100 diabola kada je zvuk smekšao, ponovo sam ju podmazao i opet onaj buši uši zvuk – buka = zbog podmazivanja) inače je relativno tiha za toliku snagu. Prvih par diabola je završilo u starom loncu i zahrđalom željezu (oboje probijeno) čak je i staklena Jamnica boca stradala na 70m – samo skliznula popola, ali taj je pogodak sreća jer puška ima masivan prednji nišan, ko za lov na slona. Bez optike ne nadajte se ničemu dalje od 30m u vrh glave.
Na loncu sam primijetio razlike u udaru diabola. Najbolja varijanta je 5.5mm kalibar i optika 3-9x40mm ili 50mm

Vrline:
1. Ogromna snaga, neki ljudi u naselju nisu mogli vjerovati što su vidjeli
2. Elegantna izrada bez ijedne greške
3. Dizajn
4. Mehanizam, nakon 1000 diabola još snaga nije ni najmanje opala

Mane:
1. Masivan prednji nišan
2. Teška 4kg + dostojna optika = oko 4,5kg
3. Tvrd obarač

Cyber_07
23.09.2008., 10:55
daj molim te poslikaj tu optiku i nosače 360 stupnjeva, da vidim na što liči jer nigdje pobogu na internetu ne mogu naći sliku dostojne rezolucije, pa ako možeš - poslikaj nju i nosače
Evo ti slika dok je jos bila na Norici.. izgubio sam nedje kabel od aparata, pa nemogu nove slike stavljat.. probat cu sutra, preksutra stavit nove slike..
http://img212.imageshack.us/img212/4770/img0382rw7.th.jpg (http://img212.imageshack.us/my.php?image=img0382rw7.jpg)http://img212.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Cyber_07
23.09.2008., 11:08
Ajde vi meni samo recite dje vi vidite na web stranici monstera , Nobel Dynamyte?

Kuna
23.09.2008., 11:11
Ajde vi meni samo recite dje vi vidite na web stranici monstera , Nobel Dynamyte?

Nigdje, ali je netko napisao da ih tamo ima po 40kn.

vikirebic
23.09.2008., 11:39
e, to ti je ona stara poslovica: rekla kazala. mogu i ja reći da ima beeman kodiaka koji su mi od svih meteka u najnajužem izboru za testirati - ali ih nažalost nema :flop:

jebena nam ponuda ovdje - nemamo prave PCP i CO2 zračnice na tržištu, također nememo diabole tipa beeman ili crossman (ima u monstera crossmana ali nešto malo ito u 4.5mm) kao i JSB široku ponudu, a ne samo 3 vrste. nemamo opremu tipa mjerač brzine.........

Cyber_07
23.09.2008., 12:27
http://img527.imageshack.us/img527/5737/img1343fc9.th.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=img1343fc9.jpg)http://img527.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php) http://img216.imageshack.us/img216/3143/img1389sl2.th.jpg (http://img216.imageshack.us/my.php?image=img1389sl2.jpg)http://img216.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php) http://img216.imageshack.us/img216/5283/img1393lm9.th.jpg (http://img216.imageshack.us/my.php?image=img1393lm9.jpg)http://img216.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

vikirebic
23.09.2008., 12:57
na toj 3. - na koliko si to okoprilike metara ciljao i koliki je zoom

rubinho
23.09.2008., 13:54
strasne slike ali i opasne:top:

fanjki
23.09.2008., 14:21
Bd-Zg ako moze misljenje na moj posljednji post?

bollas
23.09.2008., 16:14
Bok ekipa, kupio sam Crosmana Benjamin Sheridan 5.5cal, kaj mislite o toj puskici? Sad sam ju upucao na 15m, od pet diabola bar 3 mi
idu u crno? Ne zanam kakva ce bit na vecu daljinu bar do 30m? Prodavac mi je reko da do 50m zrno ne pada, dal to moze bit istina?

Onaj problem sa optikom probjaj rješiti tako da ju skineš i ponovno staviš, možda si nešto zabrljao kod montaže.
Reci mi koliko je jaka jer sam i ja htio naručiti taj model u 5,5cal.
Obrada mi ovako preko slike izgleda perfektno, kako je uživo?
Ovo da zrno nepada je malo nevjerojatno. Najlakše češ to isprobati tako da sad kad ti je upucana na 15M probaš gađati na 50M/npr. pa češ vidjeti koliko če ti dijabola pogoditi ispod centra, i to ti je pad.
Inače ja sam kupio Crosman 1000x i vratio jer mi se zaglavio okidač i nisam je mogao preklopiti. Čitao sam još par recenzija o tome. Nadam se da nisi te sreče, ako budeš javi da se zna!

Old Man
23.09.2008., 17:21
bok decki, kako sam novi na forumu sve vas pozgravljam. Vjerujem da spadam u starije clanove ovoga foruma, a i prvi mi je u koji sam se uclanio iako se informatikom bavim jako dugo.
Vidim da ovdje ima dosta ljudi koji znaju kaj govore, onda odredeni broj zajebanta kaj je jako dobro, i neki koji nemaju veze o cemu pricaju.
Najveci autoritet je vidim gospodin BD-zg, kaj je i logicno s obzirom na njegovu profesiju i rekao bih financijsku situaciju. Procitao sam sve postove kaj je trajalo poprilicno, i slazem se sa 99,9% njegovih komentara, ipak iako ocito veliki profesionalac dogada mu se da iako zeli zadrzati objektivnost ipak preferira jednoga proizvodaca.
zelio bi reci: ne rade samo nijemci dobre aute u istome cijenovnom rangu ima i boljih.
: frankfurter virsle su jako dobre ( znam jer sam ih ko klinac puno jeo, zivio sam tamo) kasnije sam probao i bolje (nick mi je odabran sa razlogom)
:ne rade niti najbolje pivo ( to nemogu sto posto tvrditi jer dok sam zivio gore bio sam premali za pivo, a kasnije ga nikada nisam naucio piti)
:Pa tako vjerujem da ne rade niti iskljucivo u svim segmentima i istom cijenovnom razredu, zracne puske.
Znam da je ovo vec prilicno dugo stivo, molim da mi oprostite, ali ovako me bude vecina upoznala bolje nego da se dijelovi razbacaju po postu i onda se nemoze poloviti vecina.
Svoji sam prvu zracnicu dobio daleke 1970g. jasno svi pogadate koju marku, broj modela sam zaboravio(donio sam je sobom kad se stari vratio,) puska je bila jalo precizna ali ne odvec jaka. ( U Njemackoj zracnice sa zigom F nesmiju imati vise od 170m/s pa im buse klip) kad sam presao na drugo oruzje poklonio sam je zeninom necaku, kad ju sada vidim zao mi je. Potom sam se napucal u ratu i prosla me volja za time.
sada dolazimo do toga kako sam dosao na vas forum, imam poznanika koji se bavi odredenom jelatnoscu i trpi velike financijske gubitke zbog recimo ovako nekih biljaka (necu da me odmah izbace sa foruma, a niti poznaniku stvoriti probleme) uglavnom za rjesenje problema preporucio sam mu zracnicu, i tako dosao do vas, Problem je rijesen CROSMAN Benjamin Sheridanom. biljcice su puno puno vece od nekih biljaka spominjanih u vasim raspravama. Uglavnom mene je ponovo primilo plinkanje i odlucio sam kupiti zracnicu, i to najvise popljuvanu marku da vidim jel se pise iz iskustva ili se prenosi cula rekla kazala.
Buduci da nisam bogatas uzeo sam pusku od 1100kn i optiku od 500tinjak (zajeb, morao sam dokupiti nosac u komadu, tak da sam mogao odmah dati 700 i imao bi jacu optiku) Puska je HATSAN MOD.55S Cal4.5, htio sam 5,5 ali bila je zadnja. Kasnije cu vam reci dojmove i postaviti par fotki. jos jednom veliki pozdrav i oprostite na obilnome stivu:)

rubinho
23.09.2008., 17:31
dobro dosao old covjece, kad si vec bio u dragoj nam njemackoj mogao si izbrati nick alter mann:lol:
veselim se sto si prokuzio pravila pisanja i zeljno cekam review turcina:top:

Old Man
23.09.2008., 17:43
hvala na dobrodoslici, mogao sam, ali vjerujem da vise ljudi kuzi old man nego alter mann, ipak se kod nas vise vrti americkih filmova od njemackih.
review stize moram reci da ima puno istine ali i neistine, ja sam uglavnom iznenaden, i to ne samo puskom nego i nekim diabolama, iako jos nisam pucao nekadasnjom omiljenom od RWS-a

hrvoica
23.09.2008., 18:08
Pozdrav svima!
Ponosni sam vlasnik Diane mod 52. cal 5.5 i super sam zadovoljan sa puškom..
naime odlučio sam kupiti optiku za svoju Dianu..
obzirom da mi je to stvarno špansko selo molio bih za pomoć i savjet oko kupnje optike..
i još nešto.. koje diabolice preporučate za tu pušku.. bitna je preciznost i svakako kvaliteta..
Unaprijed hvala!

:D

Old Man
23.09.2008., 18:23
rijec dvije o Sheridan-u, poznanik nije neki strijelac, (u bivsoj JNA je sviral klavijaturu i puske je samo videl u soski i kod drugih, kasnije samo na filmu) pa sam mu tu morao pomoci) tako da pisem samo o kratkom druzenju sa puskom. Kupili smo ju u jaski covjek nesto zmuljao na firmu i dobio ju za 2200 kn. Puska je jako lijepa i dobro obradena, optiku sam upucal na 35m, na sperploci debljine 6mm, nakon ispaljene diabole i dovodenje koncanice na rupo koja ostane, i jos par diabola za fino postimati, nacrtao sam krug od 3cm, (precrtao flomasterom cep od coca cole, i svaka diabola je u krugu, pucano stojeci sa naslonom na 1m debeli betonski zid (brana za reguliranje vodotoka) na koji sam stavio ruksak napunjen krpama,( hmmm zena je neke trazila) Kaj se tice biljke zbilja je velika a listovi su tak tvrdi da su ko oklop, ali je svejedno uvenula, ostale su digle korenje. Nisam pucao sa dianom 460 magnum, ali dok kupis za nju i optiku vise je nego dupčo skuplja a ne vjerujem da bi obavila posao ista bolje. Uz to iako sam star i bolje bi mi pristajao konzervativni izgled diane, da imam novaca uzeo bi Sheridana jer mi je ljepsa puska, to je moj stav a o ukusima se ne raspravlja

fanjki
23.09.2008., 18:34
Onaj problem sa optikom probjaj rješiti tako da ju skineš i ponovno staviš, možda si nešto zabrljao kod montaže.
Reci mi koliko je jaka jer sam i ja htio naručiti taj model u 5,5cal.
Obrada mi ovako preko slike izgleda perfektno, kako je uživo?
Ovo da zrno nepada je malo nevjerojatno. Najlakše češ to isprobati tako da sad kad ti je upucana na 15M probaš gađati na 50M/npr. pa češ vidjeti koliko če ti dijabola pogoditi ispod centra, i to ti je pad.
Inače ja sam kupio Crosman 1000x i vratio jer mi se zaglavio okidač i nisam je mogao preklopiti. Čitao sam još par recenzija o tome. Nadam se da nisi te sreče, ako budeš javi da se zna!

To s optikom sam vec napravio cim sam ju raspakirao i sve dobro pritegnuo,
nego puska dosta trza pa mi zato ne ide sve u crno.
U zivo izgleda jos jebenije, stvarno kvalitetna obrada.
Vidjet cu jos ovo za vecu daljinu pa javim.

bollas
23.09.2008., 18:35
Ekipa, ispunili smo gotovo 81 stranicu a nismo se baš nagledali nekih fotki. Pa bi stoga molio cjenjene forumaše da malo poslikaju te svoje mazilice da vidimo čija kak zgleda. Ako ste za, naprjed. A ko ne, uzaludno mi tipkanje.

bollas
23.09.2008., 18:37
To s optikom sam vec napravio cim sam ju raspakirao i sve dobro pritegnuo,
nego puska dosta trza pa mi zato ne ide sve u crno.
U zivo izgleda jos jebenije, stvarno kvalitetna obrada.
Vidjet cu jos ovo za vecu daljinu pa javim.

Daj složi kakav opis sa par fotki. Neku recenziju. Kakav ima okidač????

hrvoica
23.09.2008., 18:37
Pozdrav svima!
Ponosni sam vlasnik Diane mod 52. cal 5.5 i super sam zadovoljan sa puškom..
naime odlučio sam kupiti optiku za svoju Dianu..
obzirom da mi je to stvarno špansko selo molio bih za pomoć i savjet oko kupnje optike..
i još nešto.. koje diabolice preporučate za tu pušku.. bitna je preciznost i svakako kvaliteta..
Unaprijed hvala!

ajmo društvo neki savjet molim :D

ikolmarj
23.09.2008., 19:03
rijec dvije o Sheridan-u, poznanik nije neki strijelac, (u bivsoj JNA je sviral klavijaturu i puske je samo videl u soski i kod drugih, kasnije samo na filmu) pa sam mu tu morao pomoci) tako da pisem samo o kratkom druzenju sa puskom. Kupili smo ju u jaski covjek nesto zmuljao na firmu i dobio ju za 2200 kn. Puska je jako lijepa i dobro obradena, optiku sam upucal na 35m, na sperploci debljine 6mm, nakon ispaljene diabole i dovodenje koncanice na rupo koja ostane, i jos par diabola za fino postimati, nacrtao sam krug od 3cm, (precrtao flomasterom cep od coca cole, i svaka diabola je u krugu, pucano stojeci sa naslonom na 1m debeli betonski zid (brana za reguliranje vodotoka) na koji sam stavio ruksak napunjen krpama,( hmmm zena je neke trazila) Kaj se tice biljke zbilja je velika a listovi su tak tvrdi da su ko oklop, ali je svejedno uvenula, ostale su digle korenje. Nisam pucao sa dianom 460 magnum, ali dok kupis za nju i optiku vise je nego dupčo skuplja a ne vjerujem da bi obavila posao ista bolje. Uz to iako sam star i bolje bi mi pristajao konzervativni izgled diane, da imam novaca uzeo bi Sheridana jer mi je ljepsa puska, to je moj stav a o ukusima se ne raspravlja

Kliko ti je otprilike ostalo na optici do maksimalnog gornjeg položaja kad si je upucaval. Jer ja je nemogu upucati. Jednostavno mi nosi prenisko.

edmir
23.09.2008., 19:13
U Bosni i Srbiji je potrebna dozvola i za zračne puške,a moguće ju je dobiti samo ako si član streljačkog društva.Njihovo tržište zračnica je mrtvo.Bojim se da se to i kod nas ne desi.

Ima edno mjestogdje se može nabaviti,ne treba ni dozvola!

fanjki
23.09.2008., 19:56
Daj složi kakav opis sa par fotki. Neku recenziju. Kakav ima okidač????

Daj mi reci kak da fotke stavim na ovaj forum?

Old Man
23.09.2008., 20:09
a sada o hatsanu. (kupio u monsteru zadnji primjerak, nije ko na slici na njihovoj stranici, ima kundak od tamnoga turskog oraha cekiran sa monte carlo uzorkom, a ne one vodoravne utore ko na slici monstera.) vizualni dojam odlican. Za optiku sam se odlucio za Gamo 4x32 WR vec am rekel da sam popusil, jer ta optika (nosaci ) jednostavno nemogu ostati na puski- iako sam postavio onaj komadic lima kaj je na puski kao stoper to se rasklima i golim okom vidis kak saraf stoji ukoso.
Zato sam prosirio jednu rupu da moze uci trn koji je sastavni dio na prednjem/straznjem nosacu (ovisno sa kojeg si kraja puske).
Pusku sam (optiku) upucavao na istome mjestu i na isti nacin ko i sheridan-a samo na 25 metara. Trebalo mi je duze jer je i optika i puska

nekoliko klasa iza potonje. Ipak nakon upucavanja i crtanja cepa vecinu diabola mozes strpati u krug, a one koje odu van kruga. iskljucivi krivac je uzasan okidac, moras vuci ko konj, nevjerojatan trzaj za jednu zracnicu i strijelac koji se tome ne prilagodi ili zaboravi
Za preklapanje cijevi treba dosta snage, istina je da i zatvaranje cijevi neki put steka i treba upotrijebiti dosta snage.
ali probojnost je jako velika, jako je glasna i trza ko MK, ako ne i jace.Automatska kocnica malo ispocetka nervira ali si mozes zamisliti kako prije okidanja (zbilja je grozno, zanima me dal bi tu mogel kaj napraviti BD-zg) napinjes kokot SHARP-ovke, ILI SPRINGFIELD-ice. Pusku sam kupio 05.09. i za ova dva tjedna druzenja sa njome mogu reci da sam se i nazivcirao ali i zabavio i da bi volio da imam na raspolaganju Hatsan Torpedo 155 u cal.5-5 da vidim kaj moze. nazalost zaboravio sam ponijeti totoaparat da slikam grupu pogodaka, ali imam druge jer drugi dan stavim ja fino cepove od cole na 10-15 metara, nemogu u dvoristu na dalje da ne ubijem kojeg susjeda. i ispalim koji dibolo bez diranja optike, koristeci okomitu koncanicu, i vidim di udaraju diabole, nakon korekcije sve gore i gore, pa kaj je sad to nemrem pogoditi nis, koje sranje od puske, dok nisdam skuzil da mi se prednji dio optike digao jer je nosac iskocio iz sine koliko puska jako trza. zato sam isao kupiti nosac u komadu a kako mi se nije islo na branu postavio sam novu sperplocu u podrum na 10m nemogu duze. i ponovo upucao optiku. stojeci stav puska je na A lojtri i polozena na tvrdi jastuk, jasno rezultat je jos bolji ipak je krace, nema vjetra temperatura umjerena, nema vlage. postavit cu slike kako sada mogu grupirati pogotke sa razlicitim diabolama
puska nije nimalo losa, dapace iznenadujuce je dobra prema reputaciji. jedino neznam kvalitetu materijala jer za to ipak treba proci period koristebja, iako imam sumnje koliko dugo moze okidac zadrzavati toliku silu federa a da me ne lupi po celu ili pocinje samookidati kad povuces kocnicu. Ali valjda su i njihovi inzinjeri zavrsili neke skole

vikirebic
23.09.2008., 20:17
ajmo društvo neki savjet molim :D

čestitam na kupnji moda 52 - mora da imaš para, ako oćeš baš optiku OPTIKU naruči preko pyramidair-a leapers 3-9x50 I/R Mill Dot i nosače-jednodijelne, preporučene za mod 52 i ostale u tom razredu barrel droopa.

ako neš tu zjbnciju s carinom radije uzmi gamo 3-9x50 u mostera

vikirebic
23.09.2008., 20:19
slažem se s bollasom, slikat ću svoju 48 u 360 ali tek pred početak idućeg mjeseca kada dođe optika. mod 48 jednom riječi je predovoljan. ne treba mi ništa više, samo se nadam da ću biti vrloooo precizna s optikom jer s nišanaima je jbna

hrvoica
23.09.2008., 20:23
čestitam na kupnji moda 52 - mora da imaš para, ako oćeš baš optiku OPTIKU naruči preko pyramidair-a leapers 3-9x50 I/R Mill Dot i nosače-jednodijelne, preporučene za mod 52 i ostale u tom razredu barrel droopa.

ako neš tu zjbnciju s carinom radije uzmi gamo 3-9x50 u mostera

Hvala na čestitkama..
Nije da imam nešto extra para ali mislim da se takve stvari ne kupuju svako malo :) pa rekoh uzet ću si mod52:top:

hvala na savjetu.. mislim da će ipak onda biti Gamo optika.. uspio sam skužiti da nije svejedno kakav je nosač.. da li ta optika dolazi zajedno sa nosačem i da li je taj nosač u redu što se tiče ne klizanja.. ili pak moram uzimati drugi nosač?:confused:

a što se diabolica tiče probati ću sa RWSom.. i to RWS hobby i superpoint..:mig: šta vi mislite o tome?:confused:

Hvala :)

Old Man
23.09.2008., 20:23
Kliko ti je otprilike ostalo na optici do maksimalnog gornjeg položaja kad si je upucaval. Jer ja je nemogu upucati. Jednostavno mi nosi prenisko.

bilo je to prije mjesec dana, a sa tom puskom sam se druzio jedno 2 sata jedno popodne, pa na put di je cvjetnjak da bi u zoru kosio cvijece, ali malo mi je cudno da nemas vise koncanice, mora da nekaj delas krivo, znat ce majstor

bollas
23.09.2008., 20:24
Daj mi reci kak da fotke stavim na ovaj forum?

http://imageshack.us/
Stisni BROWSE i odaberi sliku za upload. Poslje toga na stranici u naranđastom okviru stisni HOST IT, malo pričekaš jer treba da napravi UPload što je kod nas sporo.
Poslje toga če ti se izbaciti puno URL adresa, ja osobno koristim drugi odozgora. Umanjena slika se vidi a ako koga zanima poveča si klikom na nju.
Eto, ja mislim da ti je detaljno objašnjeno:top:

zgaja
23.09.2008., 20:27
To ti nije bas neko rjesenje, pri svakom punjenju ces imati manji tlak u boci, a time ces onda moci na manji tlak napuniti pusku. Osim toga, boca mora imati atest jer ti je nece htjeti napuniti bez njega.

Bas zato se moj kolega,za punjenje pcp pusaka kupuju boce sa 300 bar pritiska a ne od 200 bar i sve rijeseno.Ja to nisam izmislio nego sam procitao na pcp forumima.

bollas
23.09.2008., 20:32
Sudeći po Cyberovim fotkama, vidim da on svoju ne išpušta iz ruke:top:

zgaja
23.09.2008., 20:43
daj netko tko stvarno zna nek objesni barrel droop na puškama. ja nekako okoprilike znam, ali ljudi u USA prave veliku buku oko toga, zar nije svaka optika podesiva da se poklopi s putanjom metka iz cijevi, jer po teoriji barrel droop-a cijev nije baš u točnom pravcu, već kada stavite optiku namještenu na 0 vertikalno i 0 horizontalno - ona puca dolje od onoga što ste neciljali, ili eventualno lijevo ili desno što je rijetko. daj nek netko pojasni

Barrel drop ti je kad optiku nemozes nastelovati,da ga jebes ni priblizno.To ti se rijesava da pod optiku na prednji nosac stavis odrezani komadic fotografskog filma,ako ti je malo jedan stavis dva pa probas itd.To se dogada jer se jednostavno ne poklapa svaka optika sa svakom puskom.To ti je najjednostavnije sto sam mogao napisati

Kuna
23.09.2008., 20:44
Bas zato se moj kolega,za punjenje pcp pusaka kupuju boce sa 300 bar pritiska a ne od 200 bar i sve rijeseno.Ja to nisam izmislio nego sam procitao na pcp forumima.

idealno bi bilo koristiti booster, ali on prilicno kosta.

zgaja
23.09.2008., 21:11
Danas mi je doma dosla Hawke 3-9x50 mil-dot IR optika,DELIRI nemogu vjerovati koliko je dobra.Probao sam Gamo 3-9x50 i ne moze se usporedivati,sa carinom i svime me izasla tocno 1000 kn,a preko Detonex za naruciti su trazili 3400 kn,sad izracunajte.Vise sam dosadan sa pricama da cekam Cyclona ali sam sad josludi u cekanju kad mi je Hawke dosao a zao mi ga je na Slaviu 631 stavljati.Jednom rijeci optika je drama.

Cyber_07
23.09.2008., 21:11
Sudeći po Cyberovim fotkama, vidim da on svoju ne išpušta iz ruke:top:
Samo sam trebo uzet veci kalibar da je mogu.....heheheh.. Jbg, ja sam lud za puskama, tako da.. samo jos cekam da polozim lovacki, pa se nabavlja kakav karabin malo bolji..

Lovac izdaleka
23.09.2008., 21:38
I ja sam lud za puskama samo kaj ispucam kutijicu dijabola u tjedan dana i sada nemam za jos tj imam ali nikako da odem do monstera lol...xD

vikirebic
23.09.2008., 21:43
Hvala na čestitkama..
Nije da imam nešto extra para ali mislim da se takve stvari ne kupuju svako malo :) pa rekoh uzet ću si mod52:top:

hvala na savjetu.. mislim da će ipak onda biti Gamo optika.. uspio sam skužiti da nije svejedno kakav je nosač.. da li ta optika dolazi zajedno sa nosačem i da li je taj nosač u redu što se tiče ne klizanja.. ili pak moram uzimati drugi nosač?:confused:

a što se diabolica tiče probati ću sa RWSom.. i to RWS hobby i superpoint..:mig: šta vi mislite o tome?:confused:

no problem,
optika dolazi s jednodjelnim nosačima jer mi je to tip iz monstera rekao, sada jeli pašu ono baš super - neznam ali se nadam - idem na rizik, i ja ju nabavljam pri početku mjeseca

diabole:
hobby su za streljanu i veliku preciznost
superpointi su za extreme probojnost
sve u svemu - dobro, ovisi u šta pucaš

pajic3
23.09.2008., 22:10
treba mi jedna dobra puška do 2500kn i optika do nekih 700kn 5.5 kalibar.

bollas
23.09.2008., 22:27
treba mi jedna dobra puška do 2500kn i optika do nekih 700kn 5.5 kalibar.
Puška
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=185&category_id=18&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
optika
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=285&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=240&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
od optike ti je i ovo sasvim dovoljno
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=186&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

mislim da je ovo trenutno najbolja kombinacija

hrvoica
23.09.2008., 22:48
hmm.. sad mene interesira ova optika.. nego nisam siguran u čemu je stvar..

3-12x40 ili 3-9x50

u čemu je prednost jedne, a u čemu druge, odnosno koje su mane jedne i mane druge?

Hvala

BD-zg
23.09.2008., 23:27

Kaj se tiče puške jedino mogu reči da fino izgleda :top: ali u jednoj nedavnoj demonstraciji imali su problema sa okidanjem npr napneš puku stisneš okidač i NIŠTA:eek: opasna situacija klin koji drži klip opruga koju ugrađuju je preslaba da ga pomakne da je ta opruga jača imao bi problema sa okidanjem
ovak moj savjet neznam kolika joj je garancija ali preporučam da ispucaš bar 2-3 kutije diabola i malo pratiš da li sve radi kako treba jer po stranim forumima tu pušku opako loše ocjenjuju što zbog mehanike što zbog toga jer su prebacili proizvodnju pušaka u KINU :flop:

a sad malo o upucavanju tak jake puške ovak upucaj je tak da na 30m imaš pogodak 5mm-10mm ispod centra končanica
kaj češ dobiti sa time : imaš veči radijus djelovanja npr sa takvim podešenjem ako nekaj gađaš na 10m pogodak če biti 3cm ispod končanice i što se približavaš 30m pogotci su bliže končanici (centru) a sve dalje pogotci se opet spuštaju zavisno od parabole :top:
a ako je upucaš samo na 10m onda je ona upucana samo na 10m i zavisno od parabole moguč je pogodak na 40-50m ali to zavisi od diabole i same puške
tak je teško izračunati moguču korekciju prema daljini mete

pajic3
23.09.2008., 23:35
a neka kombinacija od 4,5 kalibar. šta mi je bolje uzet 4,5 ili 5,5?

BD-zg
23.09.2008., 23:46
hmm.. sad mene interesira ova optika.. nego nisam siguran u čemu je stvar..

3-12x40 ili 3-9x50

u čemu je prednost jedne, a u čemu druge, odnosno koje su mane jedne i mane druge?

Hvala

E sad da si napisao i kakav sistem ima optika za podešavanje više bi ti mogao reči ali za zračnice ti vrijedi jedno pravilo čim više sranja po sebi optika ima to če popravak biti skuplji :top:
npr brzo izoštravanje paralakse nakon 100 diabola skužil budeš da lagano šteka to je tek početak jer je navoj dobil po pič..i :flop:
onda razdvojeno štelanje končanica horizontala i vertikala imaju svoje leče i svaka se miče zasebno teško sranje ako to montiraš na zračnicu jer sve se to bude fino razmrdalo nakon par hitaca to je prefina stvar za kramp kao zračnica
zračnice kako takve pričam o sistemu federa i klipa koji stvara tlak kad se to dešava dolazi do gadnog trzaja od kojeg obično optika klizi po šini pa je potreban krurški zahvat na zračnici ili bolji jednodjelni nosač ali ni to nije ponekad uvjet da neče klizati i dalje:mad:
veči je problem kaj se događa unutar optike sve se to dobro zdrma kod okidanja i skužiš da se optika polako sam raštela malo po malo čak za klik zna felšati
zato čim jednostavniju optiku sa večim tubusom npr obično su 25,4mm imaš i večih prednost im je veče vidno polje i kad pucaš u sumrak više svjetla hvata pa je malo lakše ciljati:top:
izbjegavaj osvijetljenu končanicu ponekad dobra stvar ali obično smeta pogotovo kad štelanje ode kvragu i iluminacija postane neravnomjerna npr centar svijetli ko lud a ostalo niš ili svijetli tak jako da ne vidiš niš drugo osim končanice sve u svemu nepotrebno:flop:
i kad kupuješ optiku pogledaj debljinu končanica traži sa čim tanjim središtem končanice jer kad pojačaš zumm na max imaš problem da če ti prekriti dio mete i nečeš moči bar malo korigirati paralaksu
toliko o izboru optike
i pomogučnosti nemoj naručivati preko WEB ili sl jer to je stvar koju jednostavno nemožeš kupiti na neviđeno isto ko auto moraš opipati i pogledati kroz nju onda znaš da li ti paše ili ne npr znam lika koji je istovaril dobru svotu za karabin preko neta i kad je napokon stigao skužil je da mu je kundak tvornički prekratak i moral je raditi adaptere i na kraju novi kundak koji isto fino košta a zakaj to sve jer je bil ljen sjesti u auto i otiči 100km da pogleda pušku uživo :flop:
neke stvari treba opipati prije kupnje ipak se radi o večim svotama love nisu to novine kupiš baciš daj mi druge

ikolmarj
23.09.2008., 23:57
BD-Zg daj mi reci za tog crosmana benjamin sheridan .22 dali je moguče da je nemogu upucati na 40 m jer mi optika ne dozvoljava podizanje končanice više. Tu mi nešto ne valja jer mi zrno pada drastično. Recimo kad sam je upucao na 25m i gađao na 50 m puška je nosila oko 20 cm ispod.

hrvoica
23.09.2008., 23:58
radi se konkretno o Gamo optikama.. :)

hrvoica
24.09.2008., 00:02
E sad da si napisao i kakav sistem ima optika za podešavanje više bi ti mogao reči ali za zračnice ti vrijedi jedno pravilo čim više sranja po sebi optika ima to če popravak biti skuplji :top:
npr brzo izoštravanje paralakse nakon 100 diabola skužil budeš da lagano šteka to je tek početak jer je navoj dobil po pič..i :flop:
onda razdvojeno štelanje končanica horizontala i vertikala imaju svoje leče i svaka se miče zasebno teško sranje ako to montiraš na zračnicu jer sve se to bude fino razmrdalo nakon par hitaca to je prefina stvar za kramp kao zračnica
zračnice kako takve pričam o sistemu federa i klipa koji stvara tlak kad se to dešava dolazi do gadnog trzaja od kojeg obično optika klizi po šini pa je potreban krurški zahvat na zračnici ili bolji jednodjelni nosač ali ni to nije ponekad uvjet da neče klizati i dalje:mad:
veči je problem kaj se događa unutar optike sve se to dobro zdrma kod okidanja i skužiš da se optika polako sam raštela malo po malo čak za klik zna felšati
zato čim jednostavniju optiku sa večim tubusom npr obično su 25,4mm imaš i večih prednost im je veče vidno polje i kad pucaš u sumrak više svjetla hvata pa je malo lakše ciljati:top:
izbjegavaj osvijetljenu končanicu ponekad dobra stvar ali obično smeta pogotovo kad štelanje ode kvragu i iluminacija postane neravnomjerna npr centar svijetli ko lud a ostalo niš ili svijetli tak jako da ne vidiš niš drugo osim končanice sve u svemu nepotrebno:flop:
i kad kupuješ optiku pogledaj debljinu končanica traži sa čim tanjim središtem končanice jer kad pojačaš zumm na max imaš problem da če ti prekriti dio mete i nečeš moči bar malo korigirati paralaksu
toliko o izboru optike
i pomogučnosti nemoj naručivati preko WEB ili sl jer to je stvar koju jednostavno nemožeš kupiti na neviđeno isto ko auto moraš opipati i pogledati kroz nju onda znaš da li ti paše ili ne npr znam lika koji je istovaril dobru svotu za karabin preko neta i kad je napokon stigao skužil je da mu je kundak tvornički prekratak i moral je raditi adaptere i na kraju novi kundak koji isto fino košta a zakaj to sve jer je bil ljen sjesti u auto i otiči 100km da pogleda pušku uživo :flop:
neke stvari treba opipati prije kupnje ipak se radi o večim svotama love nisu to novine kupiš baciš daj mi druge

Pozdraf BD-zg!

Ovako.. vlasnik sam Diane mod 52 cal 5,5 i sada bi stavio optiku na nju..
sve mi se čini da će izbor biti na Gamo optikama.. 3-9x50 ili 3-12x40..
pa me sad zanima koju od te dvije.. i da li uopće neku od te dvije..
otvoren sam za sve sugestije i prijedloge..
Unaprijed hvala :D

bollas
24.09.2008., 00:03
Ovo za pipanje se slažem u potpunosti i ja sam svoju dobro opipo i nakraju sam ju oženil,,,,OOOOppppSSSS:romeo:

hrvoica
24.09.2008., 00:07
@ BD-zg

a i bilo bi mi drago čuti mišljenje od čovjeka koji, koliko sam uspio vidjeti u prijašnjim postovima, ima istu pušku

BD-zg
24.09.2008., 00:19
Kako sam ja shvatio, problem je u tome da cijev ne gleda u istom pravcu gdje i optika, dakle paralelno, nego malo nize, neke puske imaju veci barrel droop od drugih, pa se za takve moraju koristiti "adjustable mounts", ili na obicne nosace se ispod tube od optike stavlja komadic fotografskog filma, ali ne pretjerivati jer se moze ostetiti vanjska tuba optike.
Zato se vrsi upucavanje tj. podesavanje tocke susreta trajektorije (putanje) diabole sa tockom krizanja koncanica na zeljenoj daljini 10, 20, 30, 40m ovisno o zeljama, potrebama i nadasve mogucnostima puske, (necu spominjati dvije tocke susreta da bude jednostavnije).

Svaka optika je podesiva do odredjene granice, nikako se ne preporuca da podesenje bude na maximimu u + ili u - , jer se onda opruga koja steluje elevaciju previse sabija ili rasteze sto moze uzrokovati nemogucnost (ili ogranicavanje) podesavanja lijevo / desno, i slabije fixiranje unutrasnje tube optike u elevaciji, ako je opruga prelabava.

Danas postoje nosaci koji anuliraju barrel droop za odredjene puske, (npr za dianu kosta od Leapersa 17 dolara) i drzi optiku nepomicnu (navodno) na magnum modelima.

Kada probam javim dali je istina ili lazu

Ako razumijes engleski dosta dobro je objasnjeno na pyramydair-u i na arld1.com

Nadam se da sam uspio laicki pojasniti situaciju.

P.S. BD-zg ispravi me ako sam nesto pogrijesio.

Jer ipak ja nisam puskar, nego sam samo malo bolje proucio ono sta sam nasao na web-u, prakticnoga iskustva sa optikama nemam, ali jos za :D kratko

TO je donekle točno :top:
ALI:lol:
ovdje pričamo o zračnicama a AMERI pričaju o 12,7 ili večim kalibrima i gađaju medvjede na 1500m jer nemaju muda priči bliže :lol:
i onda ih sa oproštenjem JEBE barrel droop najjači je kad gađaš sa povišenog mjesta npr sa zgrade prema zemlji jer djeluje i gravitacija na to zrno pa su smislili i optike koje anuliraju svojim štelanjem tu pojavu kod oružja evo slike te optike
http://img517.imageshack.us/img517/8281/leupold20mark20420lrt20kg0.gif (http://imageshack.us)
skužili budete da ima jedno štelanje viška e to je ovo sa lijeve strane od smjera gledanja time se taj famozni barrel droop donekle poništava
iako to nas u svijetu zračnica ne zanima jer niko od nas ne gađa flaše na 100m i još sa kakvog brda ili zgrade:D
na zračnici to možeš poštelati sa običnom optikom ali zračnica ipak ostaje zračnica i sitne korekcije su po meni nepotrebne ako na 30m imaš grup pogdaka u 5cm krugu kod jačih zračnica neznam zašto uopče spominjete barrel droop
nemojte razbijati glave takvim stvarima i misliti da nekaj na puškama ne valja zbog toga
AMERI su picajzle i njima sve smeta iako je sve ok i savršeno uvjek imaš nekog pametnjakoviča koji sve to izreže i ponovo složi jer misli da zna nekaj kaj 100 inžinjera kakve firme tipa ZEIST nisu uspjeli složiti i napraviti

pajic3
24.09.2008., 00:22
mene niko ne doživljava? treba mi jedna zračna 5,5 kalibar sa optikom do 3000kn ne iznad. ajde dajte..... mislio sam možda gama cfx ...

BD-zg
24.09.2008., 00:27
mene niko ne doživljava? treba mi jedna zračna 5,5 kalibar sa optikom do 3000kn ne iznad. ajde dajte..... mislio sam možda gama cfx ...

Dobra puška fiksna cijev jeftini djelovi:top: generalka ti košta 600kn:D
precizna puška ali se moraš malo naviknuti na punjenje puške

hrvoica
24.09.2008., 00:29
BD, aj' baci oko na prvi post na ovoj stranici molim te :)

BD-zg
24.09.2008., 00:32
Ovo za pipanje se slažem u potpunosti i ja sam svoju dobro opipo i nakraju sam ju oženil,,,,OOOOppppSSSS:romeo:

TOČNO treba dobro ispipati robu prije kupnje niš zapakirano i na neviđeno:top:

Cyber_07
24.09.2008., 00:44
no problem,
optika dolazi s jednodjelnim nosačima jer mi je to tip iz monstera rekao, sada jeli pašu ono baš super - neznam ali se nadam - idem na rizik, i ja ju nabavljam pri početku mjeseca

Ajme ljudi pa reko sam 100 puta da je sve ok sa optikom, od nosaca pa do svega ostalog..

Cyber_07
24.09.2008., 00:54
Hahaha kralju!!! taman sam ga i ja mislio pitat ima li to veze sa sexom prije braka..

Old Man
24.09.2008., 06:13
procitao sam na postu komentare i jadikovke na racun diabola na kojima je vidljiv trag
kalupa, jasno je da to utjece na preciznost jer projektil nije kalibriran
(izbalansiran) RWS je tu u samome vrhu, nazalost ima manje razlicitih tipova,
no ko da smo svi strijelci koji pogode muhu u oko pa 1mm igra neku ulogu.
Pucao sam sa 4 razlicite dijabole i zacudo najbolji pogoci su sa diabolom koja je
vizualno najgora koju sam ikad vidio ne da ima trag kalupa nego i listice olova po
"SAVU" a to je Daisy MAX SPEED,a kosta 74 kn za 150kom. meta br.4,za ovu 5-tu diabolu
kaja je napola iz crnog
sam znao da ide iz grupe prije nego sam okinuo mogao sam i stati, losa kontrola oruzja +
taj nesretni okidac, ponavljam pucano u podrumu, daljina 10m, stojeci stav, puska na
podestu A lojtre, na tvrdom jastuku. Nazalost rupe su lose jer je meta printana na
obicnom papiru i prilikom svakog pogotka malo se pomakne. crni krug je 2.2cm grupe
su 2cm eto to je moj dojam o hatsanu, doduse kako sam rekao zracnicama nisam pucao
godinama( Osim sa Shangai B3-2 cal.5.5 koju ima moj susjed) nisam probao nijedan model
od Gamo-a, ali sam prilicno siguran da kad se gleda isti cjenovni razred da je to sve
tu negdje, u necemu je bolja jedna u necemu drugaURL=http://img363.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1583nc9.jpg]http://img363.imageshack.us/img363/9434/resizeofdscf1583nc9.th.jpg[/URL]http://img363.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Old Man
24.09.2008., 06:24
http://img141.imageshack.us/img141/4421/resizeofdscf1584hb6.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1584hb6.jpg)http://img141.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img186.imageshack.us/img186/925/resizeofdscf1585hj0.th.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1585hj0.jpg)http://img186.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img156.imageshack.us/img156/104/resizeofdscf1586bm3.th.jpg (http://img156.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1586bm3.jpg)http://img156.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Old Man
24.09.2008., 06:27
http://img99.imageshack.us/img99/1295/resizeofdscf1587hk1.th.jpg (http://img99.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1587hk1.jpg)http://img99.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img88.imageshack.us/img88/7/resizeofdscf1590ug2.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1590ug2.jpg)http://img88.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Old Man
24.09.2008., 06:28
nasao sam na new zealand airgunners forum-u post tipa iz juzne afrike, prevedeno pise:
kupio hatsan 55 u kompletu sa futrolom, Nikko sterling optika,400 diabola i kapa za
lov. cijena R1290,00, sto je manje od 110 us dollara,pa kad ispuca diabola za tu svotu
moze ju baciti i kupiti novu,glede ove informacije mislim da se na tog proizvodaca mora
gledati drugacijim ocima, za ono kaj traze nude puno.
a na nase trgovce obrnuto, zbilja su gulikoze, uz drzavu jasno.

Old Man
24.09.2008., 09:43
jutros sam malo u svom podrumu isprobao Crosmanov American Classic 1377 cal 4,5,
daljina 6m, diabole Daisy, kom 10
stojeci stav sa obje ruke, nije mi najbolje rasporedeno svjetlo tako da mi vidljivost
nije najbolja, jbg prostor nije predviden za streljanu, a da metu stavim na idealno
mjesto zena bi poludila.
http://img149.imageshack.us/img149/8468/resizeofdscf1580rl6.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1580rl6.jpg)http://img149.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img378.imageshack.us/img378/2791/resizeofdscf1606pa1.th.jpg (http://img378.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1606pa1.jpg)http://img378.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

bollas
24.09.2008., 10:52
OLD MAN, stvarno si se raspištoljio nema šta, svaka ti dala. Vidim da ti je i miš na stolu popušio par dijabola LOL.
Odlične recenzije. Da bar imaš malo više prostora!
Meni su najbolje dijabole Crosman Hunting, dobro obrađene, ne preteške a nisu ni lagane, cjena 250kom-25kn

vikirebic
24.09.2008., 10:54

optika - 3-9x50 gamo u monstera
ili 3-9x40 , a može i 4x32 mada mi to nebi bio izbor

puška(e):
diana 31
diana 34
gamo CFX
gamo CF-30

ja bi uzeo cfx + 3.9x50mm

bollas
24.09.2008., 10:57

Nije da te nitko nedoživljava, nego ne čitaš postove.
Pogledaj si prethodnu stranicu(moj post)
Praporuka na CFX samo zbog fixne cjevi.

Old Man
24.09.2008., 11:04
zivio bollas, je steta je kaj nemam duzu streku za pucanje,mislim u podrumu, imam u onom spomenutom vodotoku jedno 150m zasticeno da ne moras brinuti za ikoga, a i duze ako malo pazis,ali mi se neda ici, iako mi treba samo par minuta, isprobat cu vecinu diabola, iako su mim najdraze od RWS-a, iako sam ispucao na desetke tisuca drugih, dok sam bio klinac sused mi je bio portir u Jelenu, donosio mi diabola doslovno na kile, pojma nemam pod kojim je to imenom islo

Cyber_07
24.09.2008., 11:52

Evo legendo, ovo ti nije slupo, a izgleda dobra stvar.. dobijes optiku sa njom i jos neke diabole.. ali te diabole mozes bacit, jer su pre lagani, pa ti sluze samo za to da ti se sjebe puska..http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=201&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
ili ovo
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=257&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
+ ovo
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=186&category_id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

Cyber_07
24.09.2008., 11:54
zivio bollas, je steta je kaj nemam duzu streku za pucanje,mislim u podrumu, imam u onom spomenutom vodotoku jedno 150m zasticeno da ne moras brinuti za ikoga, a i duze ako malo pazis,ali mi se neda ici, iako mi treba samo par minuta, isprobat cu vecinu diabola, iako su mim najdraze od RWS-a, iako sam ispucao na desetke tisuca drugih, dok sam bio klinac sused mi je bio portir u Jelenu, donosio mi diabola doslovno na kile, pojma nemam pod kojim je to imenom islo

Joj da znas ti koliko mene jebe taj prostor.. zivim u urbanom naselju i nemam dje ic pucat.. zivim od vikenda do vikenda, jer sam onda na selu u djeda, bogu iza nogu.. najbliza autobusna stanica je 40 min hodanja niz brdo.. e to je onda gore prava stvar, nekad mi uleti i djedova zbrojovka i uzivam.. samo sto mi je malo 2 dana.. ja bi svaki dan da mogu, samo nemam dje..

Old Man
24.09.2008., 12:42
TO je donekle točno :top:
ALI:lol:
ovdje pričamo o zračnicama a AMERI pričaju o 12,7 ili večim kalibrima i gađaju medvjede na 1500m jer nemaju muda priči bliže :lol:
i onda ih sa oproštenjem JEBE barrel droop najjači je kad gađaš sa povišenog mjesta npr sa zgrade prema zemlji jer djeluje i gravitacija na to zrno pa su smislili i optike koje anuliraju svojim štelanjem tu pojavu kod oružja evo slike te optike
http://img517.imageshack.us/img517/8281/leupold20mark20420lrt20kg0.gif (http://imageshack.us)
skužili budete da ima jedno štelanje viška e to je ovo sa lijeve strane od smjera gledanja time se taj famozni barrel droop donekle poništava
iako to nas u svijetu zračnica ne zanima jer niko od nas ne gađa flaše na 100m i još sa kakvog brda ili zgrade:D
na zračnici to možeš poštelati sa običnom optikom ali zračnica ipak ostaje zračnica i sitne korekcije su po meni nepotrebne ako na 30m imaš grup pogdaka u 5cm krugu kod jačih zračnica neznam zašto uopče spominjete barrel droop
nemojte razbijati glave takvim stvarima i misliti da nekaj na puškama ne valja zbog toga
AMERI su picajzle i njima sve smeta iako je sve ok i savršeno uvjek imaš nekog pametnjakoviča koji sve to izreže i ponovo složi jer misli da zna nekaj kaj 100 inžinjera kakve firme tipa ZEIST nisu uspjeli složiti i napraviti

Majstore pa jel ima koja firma na ovome svijetu a da valja i nije aus der bundesrepublik:ne zna::ne zna:

Old Man
24.09.2008., 12:53
Joj da znas ti koliko mene jebe taj prostor.. zivim u urbanom naselju i nemam dje ic pucat.. zivim od vikenda do vikenda, jer sam onda na selu u djeda, bogu iza nogu.. najbliza autobusna stanica je 40 min hodanja niz brdo.. e to je onda gore prava stvar, nekad mi uleti i djedova zbrojovka i uzivam.. samo sto mi je malo 2 dana.. ja bi svaki dan da mogu, samo nemam dje..

je i ja zivim u urbanom prostoru, samo imam srece kaj se 50m sjevernije od kuce proteze park prirode medvednica. pa su tu uredeni vodotoci potoka sa nasipima branama koje dobro sluze ko naslon, fino sumarija kosi travu i imas slobodu

hrvoica
24.09.2008., 12:55
dajte molim Vas :)

Na Diana mod 52
dal' staviti Gamo 3-9x50 ili Gamo 3-12x40?
i u čemu je razlika izmedju ove dvije optike odnosno koja je bolja i zašto?

Old Man
24.09.2008., 13:09

Na Diana mod 52

brojkice ti govore razliku, a objasnio je BG samo pazljivije citaj, uglavnom prve ti brojke vele koliko ti je raspon povecanja onoga kaj gledas, a zadnje koliko ti je vidno polje kroz optiku, veci promjer =vise svjetla, i logicno bolja vidljivost u sumrak.
izmi ono kaj ti se svida, iako po meni netrebas niti jednu, uzmi nesto slabije a razliku u lovi utrosi na diabole, pribor za ciscenje, navlaku, ulje ili izvedi neku zensku na kavu

vikirebic
24.09.2008., 13:21

Na Diana mod 52

ja bi stavio 3-9x50 (mislim, stavit ću tu optiku na svoju 48-micu)

zašto?

jer dolazi s nosačima, jednodijelim koji su definitivno neizbježni za takav trzaj

2. jer ima širi vidokrug od 40mm leće i bolje propušta svjetlost što je prednost u sumrak. evo kakva-takva usporedba u širini leća:
50mm
|hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh|
40mm
|hhhhhhhhhhhhhhhhhhh|
šira leća - veći vidokrug, bolje svijetlo. bez obzira na snagu puške veći je vidokrug i bolji

a: mane: to ti samo cyber može reći jer on ima 3-9x40, a 50mm vjerojatni ima slične mane

Old Man
24.09.2008., 13:57
ja bi stavio 3-9x50 (mislim, stavit ću tu optiku na svoju 48-micu)

zašto?

jer dolazi s nosačima, jednodijelim koji su definitivno neizbježni za takav trzaj

2. jer ima širi vidokrug od 40mm leće i bolje propušta svjetlost što je prednost u sumrak. evo kakva-takva usporedba u širini leća:
50mm
|hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh|
40mm
|hhhhhhhhhhhhhhhhhhh|
šira leća - veći vidokrug, bolje svijetlo. bez obzira na snagu puške veći je vidokrug i bolji

a: mane: to ti samo cyber može reći jer on ima 3-9x40, a 50mm vjerojatni ima slične mane

i ja sam napisao da sam se zeznuo jer sam morao dokupiti jednodjelmi nosac i da sam mogao imati boju optiku za cak i nesto manje love, medutim imao bi optiku boljih tehnickih karakteristika, ali ne znaci i da bih ju i iskoristio. Neznam kaj ce ti 9x povecanje na jednoj zracnici, sire vidno polje ima smisla iz aspekta sigurnosti, prije vidis ako ti tko ude u liniju pucanja, ali ne pucas na pol km. i imas jednu diabolu u cijevi, kad ju ispalis skidas pusku sa ramena i siroko ti vidno polje
i ima vise djelova koji se mogu lakse pokvariti jer je optika kompliciranija.
Ali puska jasno bolje izgleda, svatko mora sam odluciti kaj bude uzel, no sigurno je da sa nijednom nebude nista gadal na 100m, tj. moze gadati ali nebude pogodil, osim ako mu nije gust gadati jako jaaaaaako velike stvari (auti. kamioni, tramvaj pa kam pogodi da pogodi bit ce neke stete)

Necto
24.09.2008., 14:20
Ima Dianu mod. 52 koja bez problema skida pivske boce na kojih 70ak metara, tako da ako voli gadjati malo dalje posluzit ce tih 9x :mig:

bollas
24.09.2008., 15:23
A možda čovjek danas sutra bude lovac pa mu bolja optika bude dobrodošla. Za mene ssu to dugoročna ulaganja i kao takva se ne isplate za 100kn manje uzeti nešto lošije. Ako tako gledamo.
Ako gledaš da je to zračnica netreba ti ništa više od 4x32 ili 4x40. Sve zavisi kako se na to gleda.

dobermann
24.09.2008., 16:04
Molim vlasnike Diana 48, 52, 54 modela ako imaju optiku na njima da kazu koja im je duzina cijele optike i da li im optika zaklanja otvor za ubacivanje diabola.

Jer sinoc sam mjerio 54 Airking i po meni ima mjesta za optiku max duzine 30-32cm gledano od otvora za ubacivanje diabole pa do 2-3 cm preko osiguraca na kraju cilindra.

dobermann
24.09.2008., 17:27

Na Diana mod 52

3-9x50
povecanje od 3-9 puta (znaci metu ti priblizi od 3-9 puta ovisno koliko povecanje stavis) mada ove vrsne 9,12 gornje brojke nisu nesto strasno upotrebljive (barem kako sam ja citao po web-u)
x50
promjer lece = 50mm (sire vidno polje i vise svjetlosti prodire unutra sto je dobro)

3-12x40
povecanje od 3-12 puta (znaci metu ti priblizi od 3-12 puta ovisno koliko povecanje podesis, uvijek gledaj da ti je meta vidljiva najostrije sto moze biti) mada ove vrsne gornje brojke nisu nesto strasno upotrebljive (barem kako sam ja citao po web-u)
x40
promjer lece = 40mm (uze vidno polje i manje svjetlosti prodire unutra sto je manje dobro, ali kako kazu isto tako sasvim dovoljno, u odnosu na x50)

Ali kolicina svjetlosti koja prodire unutra na x40, i x50 opet ovisi o promjeru unutrasnje tube (mislim da se zove "erektor").

Za 48,52,54 i 460 magnum je preporucljiv nosac od leapersa 18 USD koji kako kazu stvarno drzi optiku "nepomicnu" na tako jakim puskama, jer ima zub preko pocetka sine za nosace optike:top:

http://www.pyramydair.com/cgi-bin/accessory.pl?accessory_id=2297

pajic3
24.09.2008., 17:59
Nije da te nitko nedoživljava, nego ne čitaš postove.
Pogledaj si prethodnu stranicu(moj post)
Praporuka na CFX samo zbog fixne cjevi.

ma pročito sam ja sam sam htio mišljenja drugih.

Necto
24.09.2008., 18:07
Ma nemas tu sta misliti, u tom rangu do 3000kn s optikom CFX je najbolja.

pajic3
24.09.2008., 18:13
Ma nemas tu sta misliti, u tom rangu do 3000kn s optikom CFX je najbolja.

cfx ima 4,5 kalibar. možda bi bilo bokje 5,5 ili? i ma veću razornu moć ali manju brzinu.
vidio sam da postoji cfx i cfx royal. u ćemu je razlika?

Necto
24.09.2008., 18:26
Ovisi za sta ti triba, lov, gadjanje papirnatih meta, ovisi koji domet hoces da ti ima itd

vikirebic
24.09.2008., 20:50
cfx ima 4,5 kalibar. možda bi bilo bokje 5,5 ili? i ma veću razornu moć ali manju brzinu.
vidio sam da postoji cfx i cfx royal. u ćemu je razlika?

a, čuj cfx royal nema u 5.5 pa onda 4.5 je neizbježan, ja bi radije 5.5
razlika - najvjerojatnije samo kundak

pajic3
24.09.2008., 21:32

a di ima za kupit cfx 5,5?

a šta je sa ovom: CROSMAN Benjamin Sheridan ima brutalnu brzinu...

vikirebic
24.09.2008., 21:55
a di ima za kupit cfx 5,5?

a šta je sa ovom: CROSMAN Benjamin Sheridan ima brutalnu brzinu...

s obzirom da je cal 4.5mm zaboravi - granica brzine zvuka je 341 m/s, sve iznad je vrloooo neprecizno. traži 5.5

vikirebic
24.09.2008., 22:16
daj netko tko stvarno zna ili ima kakvih saznanja neka komentira na dosad spomenute modele optike: gamo 3-9x40 i 50 jer mi je problem ako se unutra štogod pomakne jer je diana 48 puška s jakim trzajem. znam da ju cyber ima i da će sada on reći da je super, ali da te pitam: koliko si dabola s njom opuca?

daj netko tko zna ili ima saznaje nek ovo razriješi da se neki jednog dana nebi grizli zašto iz inozemstva nisu naručili optiku leapers ili sl.
i ja se grizem istim pitanjem

pajic3
24.09.2008., 22:33
pojasnite mi molim vas sa tom puškom cfx. postoji cfx royal 4,5 kalibar i cfx 4,5 i 5,5 koja je jeftinija valjda. šta je onda i lošija? i di ima za kupit ta cfx 5,5?
i dali ima cfx 5,5 od drveta? ona dođe koliko ja znam 1850kn + optika 700= 2500kn. imam duđet do 3000kn. ima li šta zamjetno bolje i kvalitetnije do 3000kn?

BD-zg
24.09.2008., 23:02
Majstore pa jel ima koja firma na ovome svijetu a da valja i nije aus der bundesrepublik:ne zna::ne zna:

Ima naravno
remington i savage u karabinima :s
beretta i browning u bokericama i poluautomatskim sačmaricama :s
leupold,tasco i zeist optike:s
ali zato streljivo ipak rws:top:

BD-zg
24.09.2008., 23:03
Ovisi za sta ti triba, lov, gadjanje papirnatih meta, ovisi koji domet hoces da ti ima itd

Opet zračnice u LOVU?????:mad:

ivek1111
24.09.2008., 23:24

pojasnite mi molim vas sa tom puškom cfx. postoji cfx royal 4,5 kalibar i cfx 4,5 i 5,5 koja je jeftinija valjda. šta je onda i lošija? i di ima za kupit ta cfx 5,5?

Tko kaze da nema cfx royal u 5.5. kalibru , ima a razlika ti je samo u kundaku , jedan je plastični drugi drveni , preporucam da uzmeš 5.5 odlična puška , mala zamjerka okidaču ali promjeniš ima za cca 150 kn zamjenski odlične kvalitete , pogledaj malo po prijašnjim postovima imaš dosta podataka o cfx a ovdje imaš cijeli video rewiev : http://www.pyramydair.com/video/?video=gamo-cfx-agr-episode-7.flv!
Ja imam sa plastičnim kundakom i kundak je vrlo kvalitetan razlika u cijeni ti je 500 kn pa sad ti vidi da li se isplati kupiti drveni ,mislim nije ti to karabin pa ako misliš davt više novaca jedino bolje ti je diana !
Imaš na stranicama od gama više podataka http://www.gamo.com/portal/international/rifles/ctnt/s0_0/_/_/11nc/CFX-Royal.html !

Daj si malo truda pa procitaj malo više postova ne samo par zadnjih , ja sam pušku kupio po jednoj recenziji od bd-zg , vidim da je covjek puškar i da se razumije u puške i sve što je napisao točno je , a vikirebic vidim da puno pametuje jer je cijeli post procitao (bez zamjere ali tako je) a daje odgovore o puškama koje nije posjedovao i o kojima je samo citao!

E zaboravi0 sam reci da cfx 5.5 u pevecu košta 1835 kn u monsteru nešto skuplja ali je čovijek vrlo profesionalan i objasniti ce ti sve što te zanima cak i preko telefona!

pajic3
24.09.2008., 23:29
e hvala ti. čitao sam ja prijašnje postove samo znaš, želim biti siguran. a neke druge, mislim vjerujem da je odlična i sve to ali dali je npr.diana mod34. ili tako nešto bolje od cfx-a?

Necto
24.09.2008., 23:29
Opet zračnice u LOVU?????:mad:

Ma lov na komade, znas ono, bejbe viđe kolka mi je puska :mig: :D

Old Man
24.09.2008., 23:42
Ima Dianu mod. 52 koja bez problema skida pivske boce na kojih 70ak metara, tako da ako voli gadjati malo dalje posluzit ce tih 9x :mig:

70m je kad uzmes metar i to odmjeris, kad na terenu di si dosel malo napucavat krenes brojiti korake onda je prvih pet sest oko metra ostali sve kraci i na kraju je to daleko od 70m

Cyber_07
25.09.2008., 00:39
uzmi nesto slabije a razliku u lovi utrosi na diabole, pribor za ciscenje, navlaku, ulje ili izvedi neku zensku na kavu
Ili uzmi kutiju kondoma i odvedi je doma na kavu.. danas su cijene tolike da se vise to isplati..

Cyber_07
25.09.2008., 00:44
daj netko tko stvarno zna ili ima kakvih saznanja neka komentira na dosad spomenute modele optike: gamo 3-9x40 i 50 jer mi je problem ako se unutra štogod pomakne jer je diana 48 puška s jakim trzajem. znam da ju cyber ima i da će sada on reći da je super, ali da te pitam: koliko si dabola s njom opuca?

Ajme meni.. ispuco sam oko 200 komada a i sam si mogo zakljucit da se nece omaknut, jer sa Gamo Hunter Extreem isporucuju 3-9x50, a razlika je samo u promjeru.. i jos da ti recem da nema niti malo jaci trzaj od Norice, a na njoj sam ispuco oko 1500 diabola.. jeli ti ovo dosta da se odlucis za nju??

Cyber_07
25.09.2008., 00:45
70m je kad uzmes metar i to odmjeris, kad na terenu di si dosel malo napucavat krenes brojiti korake onda je prvih pet sest oko metra ostali sve kraci i na kraju je to daleko od 70m
E to sam i ja mislio reci..

dobermann
25.09.2008., 00:52

daj netko tko zna ili ima saznaje nek ovo razriješi da se neki jednog dana nebi grizli zašto iz inozemstva nisu naručili optiku leapers ili sl.
i ja se grizem istim pitanjem

Nisi jedini kojeg muci ista dilema :confused:,
ali sve me nekako vuce na leapers nosac i njihovu optiku "TS" (true strengt) kazu da se nesmije raspasti ni na magnum modelima, a i po forumima je ful hvale kao dosta izdrzljivu i otpornu na "heavy recoil" ili ti jaki udarac po naski.
E da u americi slovi kao jedna od optimalnih ulozeno/dobiveno za zracnice,

Old Man
25.09.2008., 00:53
Ima naravno

amen, Za RWS i velim da mi je najdrazi

Old Man
25.09.2008., 01:27
evo, tko ima love neka si nabavi ovo, jedino kaj nezna izracunati je kolika joj je duzina zivota na zracnici
http://img254.imageshack.us/img254/1910/diarange234randuc3.th.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=diarange234randuc3.jpg)http://img254.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

salvarez
25.09.2008., 01:49
Pozdrav, molim pomoce od nekog ko se kuzi u CO2 zracne pistolje GAMO il CROSMAN. Planiram uzeti jedan od navedenih dolje. Ak neko od vas ima isti ili slicne molim da napise koju recenicu i koje su im mane, odnosno prednosti. I ak znate kaj o pistoljima marke CROSMAN, modeli T4 ili 1088. Fala

http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=144&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1=1
ili
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=157&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
ili
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=261&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

Old Man
25.09.2008., 01:55
Pozdrav, molim pomoce od nekog ko se kuzi u CO2 zracne pistolje GAMO il CROSMAN. Planiram uzeti jedan od navedenih dolje. Ak neko od vas ima isti ili slicne molim da napise koju recenicu i koje su im mane, odnosno prednosti. I ak znate kaj o pistoljima marke CROSMAN, modeli T4 ili 1088. Fala

http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=144&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1=1
ili
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=157&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
ili
http://www.monster-rbs.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=261&category_id=9&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

prvo moras odluciti hoces li pucati kuglicama ili diabolama, ili da ima mogucnost ispucavanja oboje. drugo koliki ti je kapacitet magazina bitan, potom dali ti se mozda vise svida da zatvarac pistolja trza unazad ko na pravome vatrenom oruzju. prema tome radis uzi izbor

dobermann
25.09.2008., 02:05
Kao sto neki kolege sa foruma vec znaju, red bi bio da obavijestim i ostale kolege.

Diana 54 Airking 5.5 je stigla iz cedra, jeftinija nego u lovcu (koji se nisu bas iskazali ni sta se informacija tice, ni sta se cisto poslovne komunikacije tice, ali njihova sramota) :flop:, zapakirali su je kao da ide na mjesec :top::top: svaka im cast,

covjek je isprobao sve futrole koje ima tamo i poslikao kako stoji u njima sa optikom i bez optike, pa poslao na mail i od svih koje ima tamo, nije mi htio preporuciti i prodati nijednu je "mu se cini da bi puno bolje stajala u vecoj" , nego ce naruciti vece pa ce mi se javiti:top:.
Za sada samo pohvale na njihov racun. Covjek mi je javio broj otpremnice i broj posiljke od hp expressa, da ih mogu kontaktirati i pitati da li je stigla posiljka. svaka cast:top:.

Ubija me posao, pa nisam stigao malo bolje se upoznati sa puskom, nego sam samo dva puta navecer isao na njivu probati papirnate mete i uspio sam ispucati nekih 20-30 diabola.
Nisani su stvarno za k...., jest da je bio sumrak itd, ali da mi na nekih 15 metara musica gotovo prekrije crno (fi 6 cm!!!) od velike mete isprintane na A4 papir, ne ide mi u glavu. (ali BD-zg mi je pojasnio zbog cega su takvi nisani, hvala)

Stvarno je bestrzajac :top::top::top:, malo dijete moze pucati iz nje, naravno ako je moze drzati jer je dosta teska.
Napinjanje je dosta lako samo se treba naviknuti, isto tako i ubacivanje diabole malo ispocetka izgleda cudno, no nakon 20-te diabole ti izgleda sasvim normalno. Mozda bi ljudi sa jakim (debelim) prstima mogli imati problema, ali sve je stvar navike i prakse kojom se dolazi do savrsenstva.

Jedino nekuzim kako se plocica od zadnjeg nisana moze skinuti i okrenuti da barem imam kvadratni zarez a ne polukrug, pokusavao sam ali nekuzim kako, a i mozda trebam vremena za skuziti. Netko je bio pisao o tome, pa molim da mi pojasni.

Cijev+cilindar se giba oko 2 cm nazad kada pucas i vraca se u prethodni polozaj, prva liga.
Na prvi dojam mi se cini dosta bucna, samo nisam uspio jos skuziti da li je to zvuk diabole kada izlazi iz cijevi ili zvuk klipa i opruge, ako je diabola neznam da li mozda ima smisla montirati onaj prigusivac koji Diana nudi za 48, 52, i 54, i koji navodno dosta prigusuje zvuk (mislim da sam negdje procitao podatak od nekih 70%)? Ako ga netko ima neka napise kako radi.

Kupio sam u pevecu diabole gamo (drugih marki nije bilo) magnum 5.5 spicaste sa glatkim(penetration) tijelom i sa rebrastim (energy), trenutno trosim one sa rebrastim tijelom (haljinicom).
Nemogu reci jos kakve su jer sam ih ispucao samo 20-30 i to po mraku, ali mete su mi bile zaljepljene na plocu od iverice debljine 18mm i dobro se ukopavaju unutra, prodiru oko 10mm , sa nekih 15 metara.

Malo me muci dimenzija optike (duzina), naime kada sam sinoc mjerio koliko duzine imam a da ne zatvaram otvor za diabolu i da si ne kompliciram stavljanje diabole u cijev, od otvora za diabolu pa do negdje par cm iza osiguraca tj kraja cilindra, po meni je to nekih 30 - 32 centimetra duzine, sto je nekih +/- 12 incha, a vecina optika (osim onih "compact") je oko 14 - 15 incha = 35 - 38 cm duzine, neznam kako bi bilo staviti duzu optiku, jer bi se mogao prekriti otvor za diabolu, ili nedaj boze da me prilikom pucanja, kada cilindar amortizirajuci udarac seta naprijed-nazad 2cm opi7di optika u oko!

Cyber i drugi koji imate 48, 52, 54 sa optikom napisite koliko vam je duga optika i dali vam smeta za ubacivanje diabole.

Toliko od mene za sada, javim se sa svjezijim informacijama kada se malo bolje upoznam sa puskom.

vikirebic
25.09.2008., 08:28
Ajme meni.. ispuco sam oko 200 komada a i sam si mogo zakljucit da se nece omaknut, jer sa Gamo Hunter Extreem isporucuju 3-9x50, a razlika je samo u promjeru.. i jos da ti recem da nema niti malo jaci trzaj od Norice, a na njoj sam ispuco oko 1500 diabola.. jeli ti ovo dosta da se odlucis za nju??

a nebude li. ma vjerujem ti, znam što si sve pričao ali u ovom poslu se nikad nezna - recimo za tu optiku nema nigdje reviewa na internetu pa neznam, ali po tvojoj recenziji uzimam 100%

vikirebic
25.09.2008., 08:43
Kao sto neki kolege sa foruma vec znaju, red bi bio da obavijestim i ostale kolege.

Diana 54 Airking 5.5 je stigla iz cedra, jeftinija nego u lovcu (koji se nisu bas iskazali ni sta se informacija tice, ni sta se cisto poslovne komunikacije tice, ali njihova sramota) :flop:, zapakirali su je kao da ide na mjesec :top::top: svaka im cast,

covjek je isprobao sve futrole koje ima tamo i poslikao kako stoji u njima sa optikom i bez optike, pa poslao na mail i od svih koje ima tamo, nije mi htio preporuciti i prodati nijednu je "mu se cini da bi puno bolje stajala u vecoj" , nego ce naruciti vece pa ce mi se javiti:top:.
Za sada samo pohvale na njihov racun. Covjek mi je javio broj otpremnice i broj posiljke od hp expressa, da ih mogu kontaktirati i pitati da li je stigla posiljka. svaka cast:top:.

Ubija me posao, pa nisam stigao malo bolje se upoznati sa puskom, nego sam samo dva puta navecer isao na njivu probati papirnate mete i uspio sam ispucati nekih 20-30 diabola.
Nisani su stvarno za k...., jest da je bio sumrak itd, ali da mi na nekih 15 metara musica gotovo prekrije crno (fi 6 cm!!!) od velike mete isprintane na A4 papir, ne ide mi u glavu. (ali BD-zg mi je pojasnio zbog cega su takvi nisani, hvala)

Stvarno je bestrzajac :top::top::top:, malo dijete moze pucati iz nje, naravno ako je moze drzati jer je dosta teska.
Napinjanje je dosta lako samo se treba naviknuti, isto tako i ubacivanje diabole malo ispocetka izgleda cudno, no nakon 20-te diabole ti izgleda sasvim normalno. Mozda bi ljudi sa jakim (debelim) prstima mogli imati problema, ali sve je stvar navike i prakse kojom se dolazi do savrsenstva.

Jedino nekuzim kako se plocica od zadnjeg nisana moze skinuti i okrenuti da barem imam kvadratni zarez a ne polukrug, pokusavao sam ali nekuzim kako, a i mozda trebam vremena za skuziti. Netko je bio pisao o tome, pa molim da mi pojasni.

Cijev+cilindar se giba oko 2 cm nazad kada pucas i vraca se u prethodni polozaj, prva liga.
Na prvi dojam mi se cini dosta bucna, samo nisam uspio jos skuziti da li je to zvuk diabole kada izlazi iz cijevi ili zvuk klipa i opruge, ako je diabola neznam da li mozda ima smisla montirati onaj prigusivac koji Diana nudi za 48, 52, i 54, i koji navodno dosta prigusuje zvuk (mislim da sam negdje procitao podatak od nekih 70%)? Ako ga netko ima neka napise kako radi.

Kupio sam u pevecu diabole gamo (drugih marki nije bilo) magnum 5.5 spicaste sa glatkim(penetration) tijelom i sa rebrastim (energy), trenutno trosim one sa rebrastim tijelom (haljinicom).
Nemogu reci jos kakve su jer sam ih ispucao samo 20-30 i to po mraku, ali mete su mi bile zaljepljene na plocu od iverice debljine 18mm i dobro se ukopavaju unutra, prodiru oko 10mm , sa nekih 15 metara.

Malo me muci dimenzija optike (duzina), naime kada sam sinoc mjerio koliko duzine imam a da ne zatvaram otvor za diabolu i da si ne kompliciram stavljanje diabole u cijev, od otvora za diabolu pa do negdje par cm iza osiguraca tj kraja cilindra, po meni je to nekih 30 - 32 centimetra duzine, sto je nekih +/- 12 incha, a vecina optika (osim onih "compact") je oko 14 - 15 incha = 35 - 38 cm duzine, neznam kako bi bilo staviti duzu optiku, jer bi se mogao prekriti otvor za diabolu, ili nedaj boze da me prilikom pucanja, kada cilindar amortizirajuci udarac seta naprijed-nazad 2cm opi7di optika u oko!

Cyber i drugi koji imate 48, 52, 54 sa optikom napisite koliko vam je duga optika i dali vam smeta za ubacivanje diabole.

Toliko od mene za sada, javim se sa svjezijim informacijama kada se malo bolje upoznam sa puskom.

svaka čast, puška je prva liga nego kako optika može prekriti otvor za diabolu kada i da ga prekrije s gornje strane, imaš malo prostora sa strane. neznam.
kroz par dana ću nabaviti optiku pa ću ti reći ali mi nije jasno da može to prekriti. sada te može i zvznuti onaj recoilles mehanizam u oko kao što si rekao. samo gledaj držati oko 3cm podalje

vikirebic
25.09.2008., 08:53
Tko kaze da nema cfx royal u 5.5. kalibru , ima a razlika ti je samo u kundaku , jedan je plastični drugi drveni , preporucam da uzmeš 5.5 odlična puška , mala zamjerka okidaču ali promjeniš ima za cca 150 kn zamjenski odlične kvalitete , pogledaj malo po prijašnjim postovima imaš dosta podataka o cfx a ovdje imaš cijeli video rewiev : http://www.pyramydair.com/video/?video=gamo-cfx-agr-episode-7.flv!
Ja imam sa plastičnim kundakom i kundak je vrlo kvalitetan razlika u cijeni ti je 500 kn pa sad ti vidi da li se isplati kupiti drveni ,mislim nije ti to karabin pa ako misliš davt više novaca jedino bolje ti je diana !
Imaš na stranicama od gama više podataka http://www.gamo.com/portal/international/rifles/ctnt/s0_0/_/_/11nc/CFX-Royal.html !

Daj si malo truda pa procitaj malo više postova ne samo par zadnjih , ja sam pušku kupio po jednoj recenziji od bd-zg , vidim da je covjek puškar i da se razumije u puške i sve što je napisao točno je , a vikirebic vidim da puno pametuje jer je cijeli post procitao (bez zamjere ali tako je) a daje odgovore o puškama koje nije posjedovao i o kojima je samo citao!

E zaboravi0 sam reci da cfx 5.5 u pevecu košta 1835 kn u monsteru nešto skuplja ali je čovijek vrlo profesionalan i objasniti ce ti sve što te zanima cak i preko telefona!

Ja za razliku od nekih JESAM pročitao i jesam PISAO od prvih postova pa znam sav govor o cfx. vidio sam par reviewa i da nisam imao para za dianu 48 i neke druge, kupio bi cfx odmah i bez razmišljanja. vidio sam video review i text review u amera koji ju hvale. a sada da one nema u 5,5mm cal - evo primjer - nađi dianu 460 u 5.5mm kalibru u hrv, čak sam zvao monstera jer sam ja htio jednu, a on reče da je to vrlo rijetko i da nema. pošto većina nas uzima u monstera ja mislim da cfx royal tamo u ponudi u 5.5mm nemaju, a koliko vidim nemaju ni obični cfx s sintetičkim kundakom
pa je jedini izbor cfx royal u 4.5
cfx sam vidio u živo, nisam pucao ali sam vidio kako pucaju i pogađaju, puška je zakon za svoju cijenu

bollas
25.09.2008., 09:32
evo, tko ima love neka si nabavi ovo, jedino kaj nezna izracunati je kolika joj je duzina zivota na zracnici
http://img254.imageshack.us/img254/1910/diarange234randuc3.th.jpg (http://img254.imageshack.us/my.php?image=diarange234randuc3.jpg)http://img254.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Mislim da bi za ovo morao prodati crjep sa kuće. trebao si staviti i cjenu pokraj slike.

dobermann
25.09.2008., 09:33
evo primjer - nađi dianu 460 u 5.5mm kalibru u hrv, čak sam zvao monstera jer sam ja htio jednu, a on reče da je to vrlo rijetko i da nema. pošto većina nas uzima u monstera ja mislim da cfx royal tamo u ponudi u 5.5mm nemaju, a koliko vidim nemaju ni obični cfx s sintetičkim kundakom

I ja sam htio Dianu 460 magnum 5,5 ,to je bio moj prvi izbor, ali nije dobavljiva u HR :flop:, generalni uvoznik (lovac) ce mozda imati jos jedan uvoz ove godine, ali mozda!!!
Ako ne onda tek pocetkom slijedece godine, a i onda je pitanje da li ce uspjeti dobiti 460 Magnum i kalibru 5,5. Inace najjaca Diana do sada:top:, hvale je po svim forumima, ali sta mi to vrijedi kada je uopce upitno da li ce se moci nabaviti u HR. A opet cekati drugu godinu pa da se vidi da li ce mozda??? uspjeti dobiti 460 M u 5,5 kalibru, bas mi i nije fora.
Tako da sam se odlucio za 54 Airking 5,5 i za sada nakon kratkog druzenja mogu reci da je puska MRAK

vikirebic
25.09.2008., 09:50
Mislim da bi za ovo morao prodati crjep sa kuće. trebao si staviti i cjenu pokraj slike.

to ti je Carl Zeiss Victory Diarange 3 - 12 x 56 T*

cijena: cca 4,300.00$

opis:
The Victory Diarange 3-12x56 T* with integrated laser rangefinder from Carl Zeiss is a new riflescope that delivers excellent optical performance and mechanical sturdiness, AND the precise range to the target at the push of a button. The ease of use makes it possible to react quickly - with the weapon in a firing position within a fraction of a second - whenever the unexpected hunting opprtunity occurs. When you hunt off the beaten path, you often find yourself making long range shots at unknown distances. Even if you know your ammunition and rifle well, knowing the range to the target is vital for a clean shot and successful hunting.

dobermann
25.09.2008., 10:11
svaka čast, puška je prva liga nego kako optika može prekriti otvor za diabolu kada i da ga prekrije s gornje strane, imaš malo prostora sa strane. neznam.
kroz par dana ću nabaviti optiku pa ću ti reći ali mi nije jasno da može to prekriti. sada te može i zvznuti onaj recoilles mehanizam u oko kao što si rekao. samo gledaj držati oko 3cm podalje

Moze ti prekriti otvor za ubacivanje diabole ako ti prednji objektiv dodje iznad otvora, pa si ogranicen na samo dio otvora sa bocne strane, a ako je optika dugacka a namontiras je tako da prednji objektiv pocinje iza otvora za diabolu onda ti okular dodje na polovicu kundaka.

vikirebic
25.09.2008., 10:20
Moze ti prekriti otvor za ubacivanje diabole ako ti prednji objektiv dodje iznad otvora, pa si ogranicen na samo dio otvora sa bocne strane, a ako je optika dugacka a namontiras je tako da prednji objektiv pocinje iza otvora za diabolu onda ti okular dodje na polovicu kundaka.

ako možeš ubaciti diabolu u tom malom bočnom "ostatku" onda ok, nemaš brige, je da će biti malo tijesno ali... (ja uopće nevjerujem da optika može do toga doć) ako ne onda nabavi compact, jer na pol kundaka s fullsize optikom... možeš imati modri kružić oko oka

dobermann
25.09.2008., 10:38
ako možeš ubaciti diabolu u tom malom bočnom "ostatku" onda ok, nemaš brige, je da će biti malo tijesno ali... (ja uopće nevjerujem da optika može do toga doć) ako ne onda nabavi compact, jer na pol kundaka s fullsize optikom... možeš imati modri kružić oko oka

nece ni tebi na 48-mici biti najveselije, ako ti optika bude predugacka:ne zna:

vikirebic
25.09.2008., 11:21

u mene je veselo s 48, ne vjerujem da će optika pokvariti veselje, dianine optike su duge 30cm a gamo su većinom do 31.5 (ovi modeli u monstera) pa dodatnih 1,5cm ne čini razliku. ipak neće optika pokriti cijeli otvor, malo se potrudiš i ubaciš, vrijedi se žrtvovati s optikom jer su mehanički nišani koma

salvarez
25.09.2008., 11:23
prvo moras odluciti hoces li pucati kuglicama ili diabolama, ili da ima mogucnost ispucavanja oboje. drugo koliki ti je kapacitet magazina bitan, potom dali ti se mozda vise svida da zatvarac pistolja trza unazad ko na pravome vatrenom oruzju. prema tome radis uzi izbor

Samo me zanima jel ko ima i kak je zadovoljan sa CO2 punjenjem, kolko oslabi nakon 2-3 pucanja, jel bolje imat diabole ili kuglice ili obadvoje kak kazes, jel bolja opcija sa kruznim šaržerom koji ide gore u cijev, ili ona druga sa klasnicnim u kundaku. To me samo zanima, pa ak neko ga ima da podijeli iskustva. Nije mi sad do vaznosti jel stane 8 ili 15 metaka ili ak ima iza okidac, nego koja je opcija bolja i zadovoljavajuca??

vikirebic
25.09.2008., 11:44
evo jedna slika leapers optike na diani 48, duljina optike neto je cca 34cm

http://img146.imageshack.us/img146/5122/dyn48combo4502ts0.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=dyn48combo4502ts0.jpg)http://img146.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

doberman - nemaš brige, neće nijedna skoro gamo optika prekriti taj otvor, bar ne 3-9x40 ili 50

ivek1111
25.09.2008., 11:58
Ja za razliku od nekih JESAM pročitao i jesam PISAO od prvih postova pa znam sav govor o cfx. vidio sam par reviewa i da nisam imao para za dianu 48 i neke druge, kupio bi cfx odmah i bez razmišljanja. vidio sam video review i text review u amera koji ju hvale. a sada da one nema u 5,5mm cal - evo primjer - nađi dianu 460 u 5.5mm kalibru u hrv, čak sam zvao monstera jer sam ja htio jednu, a on reče da je to vrlo rijetko i da nema. pošto većina nas uzima u monstera ja mislim da cfx royal tamo u ponudi u 5.5mm nemaju, a koliko vidim nemaju ni obični cfx s sintetičkim kundakom
cfx sam vidio u živo, nisam pucao ali sam vidio kako pucaju i pogađaju, puška je zakon za svoju cijenu

Ja jesam procitao sve postove i znam šta pričam a vidio sam i tvoje postove i koja pitanja si postavljao u jednom nisi znao što je rikoše , a sada si svakom loncu poklopac , samo sam rekao da su vrijedniji postovi od ljudi koji posjeduju neke stvari a ne od nekog ko je listao po internetu i gledao review-e , u pevecu inace ima gamo cfx 5.5 za 1835 kn ( ne volim pevec ali tamo sam kupio, mislim da imaju i rojal u 5.5). Inace to što neke stvari nama na internetu ne znaci da se ne može kupit u hr!

vikirebic
25.09.2008., 12:31
Ja jesam procitao sve postove i znam šta pričam a vidio sam i tvoje postove i koja pitanja si postavljao u jednom nisi znao što je rikoše , a sada si svakom loncu poklopac , samo sam rekao da su vrijedniji postovi od ljudi koji posjeduju neke stvari a ne od nekog ko je listao po internetu i gledao review-e , u pevecu inace ima gamo cfx 5.5 za 1835 kn ( ne volim pevec ali tamo sam kupio, mislim da imaju i rojal u 5.5). Inace to što neke stvari nama na internetu ne znaci da se ne može kupit u hr!

ako nema na internetu onda možeš ići na onu staru: i ćorava kokoš nađe zrno
ne piše se rojal nego royal
i u mom naselju se kaže "odbitak" a ne rikoše, samo sam pitao da mogu povezati riječ sa značenjem, ima još par riječi koje nisam znao povezati ali s vremenom jesam.
osoba koja ima cfx sigurno zna više od mene, ali ja samo osobi koja pita za pušku citiram od nekih koji imaju ili su radili na njoj što bi za te pare ta osoba koja pita mogla nabaviti da joj uštedim truda čitanja 2000+kusur postova
recimo bdzg i još neki koji imaju cfx se svi slažu da je odlična, ja samo citiram.
a za cfx ili cfx royal u 5.5mm samo provjerim monster-rbs.hr detonex.hr i izfotelje.com lovactrgovina.hr i još koja trgovina ako sam izostavio, a ako nema onda tek osoba koja pita nek traži u trgovini tipa pevec ili dr. jer ja zbilja ne znam da toga ima u hrv

ivek1111
25.09.2008., 13:16
ako nema na internetu onda možeš ići na onu staru: i ćorava kokoš nađe zrno
ne piše se rojal nego royal
i u mom naselju se kaže "odbitak" a ne rikoše, samo sam pitao da mogu povezati riječ sa značenjem, ima još par riječi koje nisam znao povezati ali s vremenom jesam.
osoba koja ima cfx sigurno zna više od mene, ali ja samo osobi koja pita za pušku citiram od nekih koji imaju ili su radili na njoj što bi za te pare ta osoba koja pita mogla nabaviti da joj uštedim truda čitanja 2000+kusur postova
recimo bdzg i još neki koji imaju cfx se svi slažu da je odlična, ja samo citiram.
a za cfx ili cfx royal u 5.5mm samo provjerim monster-rbs.hr detonex.hr i izfotelje.com lovactrgovina.hr i još koja trgovina ako sam izostavio, a ako nema onda tek osoba koja pita nek traži u trgovini tipa pevec ili dr. jer ja zbilja ne znam da toga ima u hrv

Nemoj me sada za rijeci lovit , pišem brzo pa ne skužim grešku , i mislim da se baš ne koristi termin odbitak za rikoše , prije odbijanac ili sl , a ti si covjeku napisao da mu je to JEDINA OPCIJA , kupiti 4.5 cfx "royal" ! Necu se više prepucavati ali nemoj pisat nešto što ne znaš ili nisi siguran ! O ono o kokoši i o zrnu , zato pitaš na forumu i netko tko zna odgovori !

Kuna
25.09.2008., 13:38

ili
ili

Imam ja T4, odlicno radi, nemam nikakve zamjerke. Ako si zainteresiran, prodajem ga za 600kn, star je 2-3 tjedna.

Old Man
25.09.2008., 14:08

skinuto sa sluzbene stranice ZEISS (iako netko to uporno zove zeist) i nema istaknuta cijena LOL

Old Man
25.09.2008., 14:35
Samo me zanima jel ko ima i kak je zadovoljan sa CO2 punjenjem, kolko oslabi nakon 2-3 pucanja, jel bolje imat diabole ili kuglice ili obadvoje kak kazes, jel bolja opcija sa kruznim šaržerom koji ide gore u cijev, ili ona druga sa klasnicnim u kundaku. To me samo zanima, pa ak neko ga ima da podijeli iskustva. Nije mi sad do vaznosti jel stane 8 ili 15 metaka ili ak ima iza okidac, nego koja je opcija bolja i zadovoljavajuca??

imao sam davno crosmanovu repliku Colt-ovog PYTON-a 357, i to u vrijeme dok plastika nije bila jedina opcija, revolver je imao drvene korice drske i kako je god dobro izgledao na slici, kroz izlog vec nesto losije, kad ga uzmes u ruku jos losije, jedenostavno plasticni nepokretni dio bubnja je ocajan, tu pistolji izgledaju bolje.
Jos je vece razocaranje kad oruzje uzmes u ruku, kompletno teziste je drsci jer tamo je jasno cilindar sa CO2 ventil i ostali djelovi a ostatak je plastika i tanasna cijev, imas osjecaj da drzis kamen. idi u ducan i uzmi koji u ruku vidjet ces da ce ti malo splasnuti interes. Pucanje je zabavno ali skupo racunaj da te ispucavanje 300 diabola kosta 100kn, diabole+CO.
vjerujem da su to i razlozi zasto ga i kuna prodaje. Za kraj to je oruzje iskljucivo za vjezbanje onak da steknes osjecaj, naravno mozes napucavati konzerve cepove itd, ali idi na crosmanovu stranicu pogledaj kaj sam proizvodac veli za kaj je proizvod namjenjen, dole ti je slika mete, dakle vjezbanje na 5-6 m na meti,

pajic3
25.09.2008., 14:41
nači najbolji izbor do 3000kn je cfx 5,5 i Gamo 3-9x50= 2500kn
nači nema ništa bolje da dodam još 500kn?

Old Man
25.09.2008., 15:03
to ti je Carl Zeiss Victory Diarange 3 - 12 x 56 T*

cijena: cca 4,300.00$

opis:
The Victory Diarange 3-12x56 T* with integrated laser rangefinder from Carl Zeiss is a new riflescope that delivers excellent optical performance and mechanical sturdiness, AND the precise range to the target at the push of a button. The ease of use makes it possible to react quickly - with the weapon in a firing position within a fraction of a second - whenever the unexpected hunting opprtunity occurs. When you hunt off the beaten path, you often find yourself making long range shots at unknown distances. Even if you know your ammunition and rifle well, knowing the range to the target is vital for a clean shot and successful hunting.

da znam ja kaj je, procitao sam na home page proizvodaca, imas tamo i clip kako to radi, tehnicke karakteristike i prejsek uredaja, ali poanta je da je to za one koji pucaju i pogadaju na 100tine metara iz zracne puske, pa da se ne muce sa procjenom duljine ovo to obavi samo, i mislim da je to jedino dostojno da se stavi na jedan dragulj poput diane, uz to iz iste su domovine. Zasto ne priznate da se opce ne radi do koliko nosi i na koliko se moze pogoditi, vec da je rijec iskljucivo o vizualnom dojmu, dakle o onome ko ima veceg.
U jednom starom postu napisao je covjek koji se bavi streljackim sportom koliko kosta puska +oprema ako hoces rezultate u streljastvu ( naravno ako si talentiran) dakle trebas tisuce eura za pusku da bi pogadao 10ku na 10m, potom odes u setnju prirodom i vidis tipa kak stoji kraj sanduka pive, popije jednu na eks, jer je vani vruce, odsece 70m da postavi cep, vrati se uzme svoju puskicu skine cep, uzme drugu pivicu ............ e ti fino odes doma skrsis svu onu opremi i fino se iznad te hrpe srota objesis.
Vjerojatno je to napravio sharpshooter, nis se ne javlja

Kuna
25.09.2008., 15:35
da znam ja kaj je, procitao sam na home page skrsis svu onu opremi i fino se iznad te hrpe srota objesis.
Vjerojatno je to napravio sharpshooter, nis se ne javlja

A probaj ti pogoditi samo srediste cepa na 10m bez optike iz stajaceg stava. :)

Old Man
25.09.2008., 15:46
sa optA probaj ti pogoditi samo srediste cepa na 10m bez optike iz stajaceg stava. :)

ispucao sam vrlo vjerojatno vise dijabola nego koliko ti sati zivis, vjerojatno necu, ne vjerojatno, sigurno necu pogoditi samo srediste cepa, ali sa 10 m bez optike pogod cu taj cep sa svakom diabolom, i to sa puno losiom puskom od diane, a ti vjerojatno neces, ne vjerojatno, nego sigurno neces pogoditi SAM CENTAR cepa ma koju optiku uzeo

Old Man
25.09.2008., 15:58
A probaj ti pogoditi samo srediste cepa na 10m bez optike iz stajaceg stava. :)

dodi ti lijepo do mene pa ti bum pokazal kak cu od 5 dijabola sa barem 3 na 10 m pogoditi taj cep sa ovim, netreba mi ni puska
http://img294.imageshack.us/img294/3585/dscf1580gz4.th.jpg (http://img294.imageshack.us/my.php?image=dscf1580gz4.jpg)http://img294.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Kuna
25.09.2008., 16:23
ispucao sam vrlo vjerojatno vise dijabola nego koliko ti sati zivis, vjerojatno necu, ne vjerojatno, sigurno necu pogoditi samo srediste cepa, ali sa 10 m bez optike pogod cu taj cep sa svakom diabolom, i to sa puno losiom puskom od diane, a ti vjerojatno neces, ne vjerojatno, nego sigurno neces pogoditi SAM CENTAR cepa ma koju optiku uzeo

Cep sigurno, optiku niti nemam. Nekad davno sam trenirao streljastvo, prije 20 i vise godina. Sumnjam da si bas toliko dijabola ispucao. :)

Old Man
25.09.2008., 16:39
Cep sigurno, optiku niti nemam. Nekad davno sam trenirao streljastvo, prije 20 i vise godina. Sumnjam da si bas toliko dijabola ispucao. :)

mislio sam da si mladi, svejedno bilo ih je vise, diabola mislim, srediste cepa ima onu zvjezdicu koju na 10 m niti ne vidis, a pogodak bi se trebao mjeriti jebeno preciznim instrumentima da se moze tvrditi da je sam centar, pa ti si wunder kind, evo samo za tebe skoknuo u dvoriste, cep je bio naslonjen na jedan veliki kamen (pjescanik) pucano iz sprave sa predhodne slike, na jedno 6-7 metara diabola probije skroz, iako je iza tvrda podloga
http://img255.imageshack.us/img255/1898/resizeofdscf1609tq8.th.jpg (http://img255.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1609tq8.jpg)http://img255.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img255.imageshack.us/img255/8862/resizeofdscf1610hr7.th.jpg (http://img255.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1610hr7.jpg)http://img255.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Kuna
25.09.2008., 17:00
mislio sam da si mladi, svejedno bilo ih je vise, diabola mislim, srediste cepa ima onu zvjezdicu koju na 10 m niti ne vidis, a pogodak bi se trebao mjeriti jebeno preciznim instrumentima da se moze tvrditi da je sam centar, pa ti si wunder kind, evo samo za tebe skoknuo u dvoriste, cep je bio naslonjen na jedan veliki kamen (pjescanik) pucano iz sprave sa predhodne slike, na jedno 6-7 metara diabola probije skroz, iako je iza tvrda podloga
[

Kako si zadovoljan s tim pistoljem? Kakva je kvaliteta izrade?
Ja sam se nabrijao na IZH Drozd, http://www.pyramydair.com/p/drozd-bb-gun.shtml, samo ga nema kod nas, a strah me naruciti ga preko neta zbog carine.

Old Man
25.09.2008., 17:10
Kako si zadovoljan s tim pistoljem? Kakva je kvaliteta izrade?
Ja sam se nabrijao na IZH Drozd, http://www.pyramydair.com/p/drozd-bb-gun.shtml, samo ga nema kod nas, a strah me naruciti ga preko neta zbog carine.

mogu reci da je pistolj dosta precizan i prilicno jak, obrada je losa, jeftina plastika korica drske i podkundaka, pokretni djelovi spajani nekim stiftima,
ali buduci da u USA pistolj kosta manje od 50 baksi nemas se kaj zaliti,da si gore, kod nas te oderu sa 720 kn. ali uzeo sam ga zbog jacine, jer kao sto mozes vidjeti na crosmanovoj stranici ima slicice stakora pticice i mete.
Iako moram priznati da prilicno zivcira pumpanje od 10x za max snagu

Necto
25.09.2008., 17:40
Imam ga i ja, i mislija sam ga prodat posto vise pucam puskom a on mi samo stoji.
Ali ipak ga necu prodavat nego sam se odlucija ga modat, stavit drvene gripove, i zamjeniti (istokariti ili nesto) nisane,
prednji/zadnji mozda napraviti nisan ko Truglo da bude (to mi se bas svidja).

Ovako nesto cu od drveta probati izvesti.
http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/AirGuns/th_Updated1377-.jpg (http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/AirGuns/Updated1377-.jpg)

Evo jos slika 1377 sa zamjenjenim gripovima ako koga interesira. (7,2MB)

http://rapidshare.com/files/148293027/1377_Crossman.rar.html

ivek1111
25.09.2008., 17:42
Zanima me da li je netko narucivao zračnu pušku iz vana preko interneta , koja je procedura? Koje su trgovine(online trgovine) dobre tj povoljne , zanima me diana , vidim da su rws diane na http://www.pyramydair.com/ dosta povoljne , zatim zanimaju me nacini placanja i koliko su sigurni?

Old Man
25.09.2008., 18:15
Imam ga i ja, i mislija sam ga prodat posto vise pucam puskom a on mi samo stoji.
Ali ipak ga necu prodavat nego sam se odlucija ga modat, stavit drvene gripove, i zamjeniti (istokariti ili nesto) nisane,
prednji/zadnji mozda napraviti nisan ko Truglo da bude (to mi se bas svidja).

Ovako nesto cu od drveta probati izvesti.
http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/AirGuns/th_Updated1377-.jpg (http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/AirGuns/Updated1377-.jpg)

Evo jos slika 1377 sa zamjenjenim gripovima ako koga interesira. (7,2MB)

http://rapidshare.com/files/148293027/1377_Crossman.rar.html

da izgleda odlicno, ali neznam koliko se to isplati ako nemozes sam napraviti, inace i ja mislim svoj prodati

Necto
25.09.2008., 18:38
Pa da, sam cu pokusat radit ovo od drva a nisane i ostalo cu viditi jel mi caca zna nekog ko bi to moga izvesti na stroju nekakvom
(on se bavi s aluminijskom bravarijom i tako).

Imam sad Anschutz mod 335 (http://www.cdmsales.com.au/cdmsales/pics/anschutz_air.jpg) i prejaka mi je to puska za gadjati tu okolo po dvoristu na 10-15m.
Na 10m probusi limenku od kukuruza na obe strane, a za gadjati mete papirnate sad cu sredit ovaj 1377,
evo bas san danas gadja na 10m i dosta je i 3 puta napumpati. 10 puta napumpas i busi i on limenku.

fanjki
25.09.2008., 18:49
Ej ljudi jel ima tko iskustva sa optikom center point koju sam dobio sa puskom
i kolki joj je vijek s obzirom da puska ima dosta jaki trzaj?
Ko to uopce proizvodi?

Old Man
25.09.2008., 18:53
Pa da, sam cu pokusat radit ovo od drva a nisane i ostalo cu viditi jel mi caca zna nekog ko bi to moga izvesti na stroju nekakvom
(on se bavi s aluminijskom bravarijom i tako).

Imam sad Anschutz mod 335 (http://www.cdmsales.com.au/cdmsales/pics/anschutz_air.jpg) i prejaka mi je to puska za gadjati tu okolo po dvoristu na 10-15m.
Na 10m probusi limenku od kukuruza na obe strane, a za gadjati mete papirnate sad cu sredit ovaj 1377,
evo bas san danas gadja na 10m i dosta je i 3 puta napumpati. 10 puta napumpas i busi i on limenku.

da busi, velim da pistolj nije los, i meni uglavnom stoji neiskoristen, a da je onak sreden ni ja ga nebi dal, a kaj se tice onih CO2, nisu mu ni do koljena, osim kapaciteta streljiva

Old Man
25.09.2008., 19:11
Ko to uopce proizvodi?

CROSMAN

fanjki
25.09.2008., 19:21
CROSMAN

A vijek trajanja i to, il da stavim mozda neku drugu optiku?

Old Man
25.09.2008., 19:56
A vijek trajanja i to, il da stavim mozda neku drugu optiku?

neznam nemam nikakvo iskustva sa tom optikom, ali crosman proizbodi oruzje od 1923 (iako sam na ovome forumu procitao da je to tvornica igracaka) i optika je radena za zracno i MK oruzje, vjerujem da znaju kaj rade

Old Man
25.09.2008., 20:04
Zanima me da li je netko narucivao zračnu pušku iz vana preko interneta , koja je procedura? Koje su trgovine(online trgovine) dobre tj povoljne , zanima me diana , vidim da su rws diane na http://www.pyramydair.com/ dosta povoljne , zatim zanimaju me nacini placanja i koliko su sigurni?

znam da nije fora citati stare postove, ali covjek bi se trebao ipak malo potruditi, jer steci ces lose navike, a ako nisi zlatna generacija, ne dobiva se bas sve u zivotu na pladnju.
evo što se tice uvoza- odgovor Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva

Sukladno clanku 66. Zakona o trgovini (procišceni tekst) N.N. br. 49/2003,
domace i strane fizicke osobe mogu slobodno unositi i primati iz inozemstva,
odnosno iznositi i slati u inozemstvo predmete osobne prtljage, namirnice i predmete
za osobne potrebe i potrebe clanova svoje obitelji, predmete za potrebe svog domacinstva
i životinje, u kolicinama koje nisu namijenjene preprodaji. Predmeti naslijedeni u
inozemstvu mogu se slobodno unositi, a iznositi – uz uvjete uzajamnosti. Predmeti
predvideni medunarodnim ugovorima mogu se slobodno unositi i iznositi u skladu s tim
ugovorima.

Temeljem navedenog clanka Zakona, fizicka osoba, u ovom slucaju Vi, može slobodno tj.
bez dozvole ovog Ministarstva, uvesti zracnu pušku za svoje potrebe

odgovor- CARINSKE UPRAVE

Prema clancima 6. i 7. Zakona o oružju („Narodne novine“, broj 63/07), zracno oružje
potpada pod kategoriju D oružja, te za nabavku ili uvoz istoga nije potrebno odobrenje
niti prijava nadležnom tijelu – Ministarstvu unutarnjih poslova. No, kako je prema
Uredbi o robi koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola, za uvoz zracnog oružja
potrebna dozvola Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva
(Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb, broj telefonske centrale:
01/6106-111, mail adresa za kontakte s gradanima: info@mingorp.hr),
za ishodenje takve isprave morate se prethodno obratiti navedenom ministarstvu.
Tek potom nema zapreka za kupnju zracne puške putem interneta, nakon cega ce na
Carinskoj ispostavi Pošta prilikom dolaska pošiljke biti proveden postupak carinjenja,
te obracunata uvozna davanja – carina od 7% te PDV od 22% na vrijednost koju cini
cijena same robe plus svi troškovi dopreme (poštarine).

Cyber_07
25.09.2008., 20:04

Na americkom trzistu je cijena oko 20000kn.. nebi je uzeo nikad.. radje 2 karabina, nego nju..

Cyber_07
25.09.2008., 20:10

Sa tim u 48-ce nema problema.. pogledaj moje slike na 80 i nekoj stranici..

Old Man
25.09.2008., 20:11
Na americkom trzistu je cijena oko 20000kn.. nebi je uzeo nikad.. radje 2 karabina, nego nju..

nebi ni ja, pogotovo ne za zracnicu, ali nekima bi moglo dobro doci, bolje da ti te silne metre mjeri ona, nego da vuces metar od 50m koji tezi 7 kila, ili da trcis sim pa tam

Old Man
25.09.2008., 20:17
Ko to uopce proizvodi?

oprosti mislio sam da pitas za uvoz, nemres popamtiti sve te postove, pa se dogadaju greskem kad odgovoris na pamet, odgovor na tvoje pitanje morat ce ti dati netko drugi, jer iako cijeli svijet kupuje online, pa bi to trebalo biti sigurno, ja sam stara skola i brojeve kartica ne ostavljam na netu,

Cyber_07
25.09.2008., 20:25
nebi ni ja, pogotovo ne za zracnicu, ali nekima bi moglo dobro doci, bolje da ti te silne metre mjeri ona, nego da vuces metar od 50m koji tezi 7 kila, ili da trcis sim pa tam
Neznam ako si citao vec nedje prije, ne mozes na zracnu pusku stavljat optike koje su predvidjene za vatreno oruzje, zbog povratnog trzaja koji radi optika.. a i kada dodjes u butigu i ides kupit takvu optiku, oni ti recu da ne daju garanciju za koristenje na zracnim puskama...

Necto
25.09.2008., 20:28
Ma za brojeve kartica ionako nemas danas problema, postoje devizni racuni, paypal i ostale "bulletproof" kombinacije.

Veca je opasnost kod narucivanja izvani nasa draga carina, lopovi veci od vlade.

Nekad ti moze proci neka stvar carinu bez problema i bez velikih troskova, a ako im se hoce nerjetko se desi i da platis duplu cijenu od onog sta si narucija :D
(ili cak i vise :rofl:)

Old Man
25.09.2008., 20:31
Neznam ako si citao vec nedje prije, ne mozes na zracnu pusku stavljat optike koje su predvidjene za vatreno oruzje, zbog povratnog trzaja koji radi optika.. a i kada dodjes u butigu i ides kupit takvu optiku, oni ti recu da ne daju garanciju za koristenje na zracnim puskama...

ma znam ja to, ovo ti je mala sala na racun long distance killer-a,
bez zamjerke, ako sam koga uvrijedio izvinjavam se. svtko ima pravo na svoj izbor i uvjerenja:lol:

Old Man
25.09.2008., 20:36

inace na postu di sam prvi put stavio tu stvarcicu pise da jedino nezna izracunati koliko ce dugo zivjeti na zracnici. da sam ja to procital izvukao ni zakljucak da onaj tko je to napisao zna da to neide i nije predvideno za zracno oruzje:lol:

Cyber_07
25.09.2008., 20:39
ma znam ja to, ovo ti je mala sala na racun long distance killer-a,
bez zamjerke, ako sam koga uvrijedio izvinjavam se. svtko ima pravo na svoj izbor i uvjerenja:lol:

Haha.. evo ja sam je namjestio pod kutem od 75 i idem gadjat onega goluba sto mi se smije nekih 15m od zgrade..hah

bollas
25.09.2008., 20:40
Ja sam svoju optiku davnih dana skinuo jer mi NETREBA. Ja sam više brzoptoezni igrač. I kad sam je upucavao na 50M nisam mogao pogoditi ništa na 20. A sa mušicom mi je to nekako puno lakše korigirati. Svet to skupa sa optikom ljepše izgleda, ali to bi onda govorili o šminki a ne potrebi. Moje mišljenje:ne zna:

Cyber_07
25.09.2008., 20:40
inace na postu di sam prvi put stavio tu stvarcicu pise da jedino nezna izracunati koliko ce dugo zivjeti na zracnici. da sam ja to procital izvukao ni zakljucak da onaj tko je to napisao zna da to neide i nije predvideno za zracno oruzje:lol:
izvuko sam ja zakljucak, ali opet mi kasnije nije bilo jasno jer si ponavljao nekoliko puta..

Old Man
25.09.2008., 20:48
Ja sam svoju optiku davnih dana skinuo jer mi NETREBA. Ja sam više brzoptoezni igrač. I kad sam je upucavao na 50M nisam mogao pogoditi ništa na 20. A sa mušicom mi je to nekako puno lakše korigirati. Svet to skupa sa optikom ljepše izgleda, ali to bi onda govorili o šminki a ne potrebi. Moje mišljenje:ne zna:

istog smo misljenja, to i pokusavam reci zadnjih desetak postova, iako moram priznati da kad imas 50, optika dobro dode, ipak je taj cep na 30m sa njom nekak veci, zakljucak je da starcu 4x32 dobro dode. ovo ostalo je sminka

fanjki
25.09.2008., 21:34
Slazem se sa bollasom i old man- om, ali ipak nekak ljepse izgleda sa optikom.
Mozda kad mi jednog dana dosadi pa ju skinem, a onda bi stavio red dot.

Kuna
25.09.2008., 21:45
Ma za brojeve kartica ionako nemas danas problema, postoje devizni racuni, paypal i ostale "bulletproof" kombinacije.

Veca je opasnost kod narucivanja izvani nasa draga carina, lopovi veci od vlade.

Nekad ti moze proci neka stvar carinu bez problema i bez velikih troskova, a ako im se hoce nerjetko se desi i da platis duplu cijenu od onog sta si narucija :D
(ili cak i vise :rofl:)

Ovo je istina, imao sam prosle godine okrsaj sa Jadrankom Posavec, na kraju su me spedicija i ostali troskovi ispali tolko da mi je bilo zao sto nisam sjeo u auto i otisao po to u Njemacku.

ivek1111
25.09.2008., 23:19
znam da nije fora citati stare postove, ali covjek bi se trebao ipak malo potruditi, jer steci ces lose navike, a ako nisi zlatna generacija, ne dobiva se bas sve u zivotu na pladnju.
evo što se tice uvoza- odgovor Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva

Sukladno clanku 66. Zakona o trgovini (procišceni tekst) N.N. br. 49/2003,
domace i strane fizicke osobe mogu slobodno unositi i primati iz inozemstva,
odnosno iznositi i slati u inozemstvo predmete osobne prtljage, namirnice i predmete
za osobne potrebe i potrebe clanova svoje obitelji, predmete za potrebe svog domacinstva
i životinje, u kolicinama koje nisu namijenjene preprodaji. Predmeti naslijedeni u
inozemstvu mogu se slobodno unositi, a iznositi – uz uvjete uzajamnosti. Predmeti
predvideni medunarodnim ugovorima mogu se slobodno unositi i iznositi u skladu s tim
ugovorima.

Temeljem navedenog clanka Zakona, fizicka osoba, u ovom slucaju Vi, može slobodno tj.
bez dozvole ovog Ministarstva, uvesti zracnu pušku za svoje potrebe

odgovor- CARINSKE UPRAVE

Prema clancima 6. i 7. Zakona o oružju („Narodne novine“, broj 63/07), zracno oružje
potpada pod kategoriju D oružja, te za nabavku ili uvoz istoga nije potrebno odobrenje
niti prijava nadležnom tijelu – Ministarstvu unutarnjih poslova. No, kako je prema
Uredbi o robi koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola, za uvoz zracnog oružja
potrebna dozvola Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva
(Ulica grada Vukovara 78, 10 000 Zagreb, broj telefonske centrale:
01/6106-111, mail adresa za kontakte s gradanima: info@mingorp.hr),
za ishodenje takve isprave morate se prethodno obratiti navedenom ministarstvu.
Tek potom nema zapreka za kupnju zracne puške putem interneta, nakon cega ce na
Carinskoj ispostavi Pošta prilikom dolaska pošiljke biti proveden postupak carinjenja,
te obracunata uvozna davanja – carina od 7% te PDV od 22% na vrijednost koju cini
cijena same robe plus svi troškovi dopreme (poštarine).

Hvala na odgovoru ali to me ne zanima, zanimaju me trgovine koje šalju u Hrvatsku i cijene pušaka vani ,zanima me konkretno diana, vidio sam rws diana 48 za 375usd +200usd shiping(shiping mi je visok ) . ima i puno boljih pušaka po ok cijenama kojih nema tu za kupit , pa me zanima ima li gdje manja cijena ili manja cijena dostave tako da me u principu zanimaju trgovine koje dostavljaju u Hrvatsku i imaju ok cijene , zanimalo me možda kako je neki od vas kupovao i kako je u konkretnom slučaju prošao !
Za carinu i to se ne brinem riješeno!

Necto
25.09.2008., 23:30
Ja jedino znam da je tu s ovog topica korisnik Zgaja naruciva izvani FX Cyclone PCP pusku + pumpu i Hawke optiku.
Optika i pumpa su mu dosle samo jos treba cekati pusku.

E sad on je to naruciva iz EU, a kao kad narucivas iz EU ne placas nas PDV (22%) (ili tako nesto, mozda nisan dobro skuzija),
cijena dostave je vjerovatno manja nego iz SADa kad narucis.
A kako mu je sve to proslo granicu morat cemo sacekat da mu dodje puska pa ce valjda napisati svoje dojmove.

A sta se tice cijene dostave iz SADa to ti je tako svugdi priblizno ista cijena, na 370$ jos 200$ dostave,
znam ja kad sam gleda za naruciti optiku, optika 80$ dostava 115$ :rofl:

btw RWS ti nije nista drugo nego Diana, RWS 48 = Diana mod 48

kako di sta kud ?! jel ti mogu bit frend :cerek::D

zgaja
25.09.2008., 23:33
Hvala na odgovoru ali to me ne zanima, zanimaju me trgovine koje šalju u Hrvatsku i cijene pušaka vani ,zanima me konkretno diana, vidio sam rws diana 48 za 375usd +200usd shiping(shiping mi je visok ) . ima i puno boljih pušaka po ok cijenama kojih nema tu za kupit , pa me zanima ima li gdje manja cijena ili manja cijena dostave tako da me u principu zanimaju trgovine koje dostavljaju u Hrvatsku i imaju ok cijene , zanimalo me možda kako je neki od vas kupovao i kako je u konkretnom slučaju prošao !

Iz Amerike ti se nista veliko ne isplati narucivati,a sto se tice ministarstva gospodarstva i dozvola za uvoz,ne treba ti dozvola ako je kupujes ti kao fizicka osoba za svoju upotrebu.Evo ti dobra stranica butige u Engleskoj gdje su ljudi profesionalni i imas svega.Salju u HR sto je najvaznije. http://www.airgunbuyer.com/

ivek1111
25.09.2008., 23:40
Iz Amerike ti se nista veliko ne isplati narucivati,a sto se tice ministarstva gospodarstva i dozvola za uvoz,ne treba ti dozvola ako je kupujes ti kao fizicka osoba za svoju upotrebu.Evo ti dobra stranica butige u Engleskoj gdje su ljudi profesionalni i imas svega.Salju u HR sto je najvaznije. http://www.airgunbuyer.com/

Hvala tako nešto sam tražio , kažem jedino mi shiping kvari računicu ništa drugo!

zgaja
25.09.2008., 23:41
Ja jedino znam da je tu s ovog topica korisnik Zgaja naruciva izvani FX Cyclone PCP pusku + pumpu i Hawke optiku.

E sad on je to naruciva iz EU, a kao kad narucivas iz EU ne placas nas PDV (22%) (ili tako nesto, mozda nisan dobro skuzija),
A kako mu je sve to proslo granicu morat cemo sacekat da mu dodje puska pa ce valjda napisati svoje dojmove.
::D

Sta se tice pdv i carina,Pdv se placa a carina se ne placa na proizvode koji su izradeni u EU,samo postoji caka a to je da ti mora posiljatelj uz paket poslati i potvrdu o porijeklu izrade tog predmeta.Tako da ja nisam platio carinu na pumpu a isli su mi je naplatiti.Ali mora proizvod biti 100% EU

BD-zg
25.09.2008., 23:43
skinuto sa sluzbene stranice ZEISS (iako netko to uporno zove zeist) i nema istaknuta cijena LOL

Inače su u mojim krajevima čita ZAJC:lol::lol::lol:

a kaj se tiče ove optike sa laserskom korekcijom i daljinomjerom to je čista debilana i takvo nekaj ekipa montira na M-16 i onda FACA ide u lov na jelene :flop:
proizvod izmišljen za SAD tržište čim više štelanja i čim više dodatne nepotreben opreme tim prije če ju neki amer kupiti

zgaja
25.09.2008., 23:50
Hvala tako nešto sam tražio , kažem jedino mi shiping kvari računicu ništa drugo!

Kad izaberes sto hoces kupiti posalji mail na lloyd.schober@btconnect.com i reci covjeku da ti je Andreo iz Croatie dao mail jer mu mail nigdje nemozes naci na stranici on ti je glavni tamo.Reci mu sto si izabro i da ti posalje koliko to sve kosta i podatke bankovnog racuna na koji ces poslati lovu.Onda ces isprintati taj mail sa njegovim podacima i sa itm poci u banku jer ti bez toga nece htijeti u banci uplatiti.I jos jedna stvar moras u banci imati devizni racun da bi mogao poslati lovu ali ti to nije problem otvoriti,40 kn i imas devizni racun

ivek1111
25.09.2008., 23:50

A sta se tice cijene dostave iz SADa to ti je tako svugdi priblizno ista cijena, na 370$ jos 200$ dostave,
znam ja kad sam gleda za naruciti optiku, optika 80$ dostava 115$ :rofl:

btw RWS ti nije nista drugo nego Diana, RWS 48 = Diana mod 48

kako di sta kud ?! jel ti mogu bit frend :cerek::D

Znam da je rws diana za americko trziste zato me i zanima ali 200 usd shiping skupo moglo bi se i to riješit ali bi trebalo malo kemijat , uglavnom ne znam koliko se to isplati kad bi se vjerovatno i tu kod nas dao neki popust ili sl izmuljat , pa si na istom , ma ništa zato služe forumi svako nešto pametno nađe i kaže !

BD-zg
25.09.2008., 23:52
CROSMAN

:nono: center point je suvlasnik crosmana zato su prebacili jedan dio proizvodnje u kinu da smanje troškove nakon kupnje crosmana:flop:
a ustvari su povečali kvarove i reklamacije na inače dobrim puškama

zgaja
25.09.2008., 23:56
Au prika zaboravio sam ti reci naruci sve samo pusku ne jer ti je skoro u cijeloj EU ogranicena snaga zracnih pusaka tako da ti se ne isplati.Mozes ga pitati da li ti moze poslati pusku sa max snagom jer u nas nevrijedi taj zakon.

ivek1111
26.09.2008., 00:02
Kad izaberes sto hoces kupiti posalji mail na lloyd.schober@btconnect.com i reci covjeku da ti je Andreo iz Croatie dao mail jer mu mail nigdje nemozes naci na stranici on ti je glavni tamo.Reci mu sto si izabro i da ti posalje koliko to sve kosta i podatke bankovnog racuna na koji ces poslati lovu.Onda ces isprintati taj mail sa njegovim podacima i sa itm poci u banku jer ti bez toga nece htijeti u banci uplatiti.I jos jedna stvar moras u banci imati devizni racun da bi mogao poslati lovu ali ti to nije problem otvoriti,40 kn i imas devizni racun

Hvala za podatke , znao sam da to otprilke tako nekako ide , devizni imam , ali ovo za mail pomaže , naravno ako se za nešto tako odlucim , ma mene ti je cijena diane privukla i onih ShinSung(na Precharged Pneumatic Guns (PCPs)) mislim specifikacije su odlične kalibri i izlazne brzine , nisam stigao provijeriti da li za to treba dozvola (mislim da bi trebala) pošto mislim da bi s onim mogao i nekoga ubit !
A te puške su oko 500 usd ili malo više pa mi onda tu nije 200usd shipinga puno!
Isto tako nisam za sada provijerio cime se pune ?
Piše pumpa ili kompresor , prije mi se čini kompresor!

Necto
26.09.2008., 00:11
Te Cang-Slang puske mos uzimati ako mislis uzimati 0.50 kalibar.

Za 0.22 i 0.177 imas veliki izbor kvalitetnijih proizvodjaca PCP pusaka.

Recimo Benjamin Discovery PCP ... Crosman proizvodi ... Puska 200$ pumpa 200$ i eto ti PCP za 400$ vjerovatno kvalitetniji od SungTsunga :D

blured
26.09.2008., 00:27
Uzi 9 mm :top:

Old Man
26.09.2008., 05:11
Inače su u mojim krajevima čita ZAJC:lol::lol::lol:

a kaj se tiče ove optike sa laserskom korekcijom i daljinomjerom to je čista debilana i takvo nekaj ekipa montira na M-16 i onda FACA ide u lov na jelene :flop:
proizvod izmišljen za SAD tržište čim više štelanja i čim više dodatne nepotreben opreme tim prije če ju neki amer kupiti

ne dovodim u pitanje tvoju strucnost, niti najmanje, neznam za tvoje krajeve vidim da nam je lokacija ista, cita se cajs, jer u brd-u slovo z cita se c
a s se cita z.
npr. rijec sonne ( sunce) cita se zone. slova ei citaju se aj, dakle ZEISS cita se cajs ( jer ima dva slova s) da nema citalo bi se cajz.
inace primjecujem da si kritican prema amerima, love sa kilometar dva jer nemaju muda i sl. pa i ja bi rade lovio grizlija sa 1 km nego 10m, ali love oni krupnu divljac i sa revolverima i pistoljima:s

Old Man
26.09.2008., 05:19
:nono: center point je suvlasnik crosmana zato su prebacili jedan dio proizvodnje u kinu da smanje troškove nakon kupnje crosmana:flop:
a ustvari su povečali kvarove i reklamacije na inače dobrim puškama

ma nemoj, pa mogao sam covjeku napisati, center point, to zna i sam, vidim da volis pametovati i o onome kaj ti i nije struka, kaj se tice kine to je nazalost posast nasega doba, a njemacka je medu vodecim investitorima tamo

Old Man
26.09.2008., 06:17
Ima naravno

za vecinu ovdje navedenoga postoji jos jedna sitnica, a koja se zove HOLLAND&HOLLAND

Lovac izdaleka
26.09.2008., 10:29
ma evo, u monstera sam snimio diabole rws superpoint 5,5mm prošli tjedan i sada ih idem naručiti u sklopu pošiljke, kad tamo - nestalo. ljut sam ko pas, sada neznam koje diabole mogu nabaviti, gamo nisu ni za obrisati stražnjicu.

Ovako rws superpoint su odlicne diabole isprobo sam ih ali sada ovisi di zivis tu kod mene u jednom kiosku koji ima od cokoladi da zracnica imas rws super point 4,5 i 5,5 a cjena je oko 70 kn tak da.....i imas u detonexu za 5,5 mi se cini

Old Man
26.09.2008., 10:50
jucer smo pricali o pistolju american classic 1377, zainteresiralo me koliko zaista moze, ev rezultata, mozda koga zanima, gadao sam 1 lipu na 5m sa Daisy max speed diabolama, prvu diabolu sam dobrano fulal, podbacaj, druga je pogodila sami rub kovanice i napravila rupu u traci a na sperploci se ne vidi nis, rezultat u kovanicu vidi se na slici, Posto mi je brat oteo turcina na par dana nemogu sad odmah provjeriti kakav bi rezultat bio sa njime. Cim ga vrati provjerit cu.
http://img527.imageshack.us/img527/1315/resizeofdscf1613sw9.th.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1613sw9.jpg)http://img527.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img523.imageshack.us/img523/109/resizeofdscf1616lz0.th.jpg (http://img523.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1616lz0.jpg)http://img523.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img228.imageshack.us/img228/9808/resizeofdscf1617qm0.th.jpg (http://img228.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1617qm0.jpg)http://img228.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img528.imageshack.us/img528/5273/resizeofdscf1623sr1.th.jpg (http://img528.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1623sr1.jpg)http://img528.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
http://img528.imageshack.us/img528/5310/resizeofdscf1626uc1.th.jpg (http://img528.imageshack.us/my.php?image=resizeofdscf1626uc1.jpg)http://img528.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

vikirebic
26.09.2008., 11:27
nisam baš stavio u favorite ali sam siguran da ima i na jelenove, divlje svinje i dr. sigurno ima

novost: monster-rbs, lovactrgovina i dr poskupljuju diabole rws. cijena superpointa 5,5 je bila 75kn a sada 140 i više :flop::flop:
u prijevodu: gore ne može za ovakvo usrano tržište. ameri ih plaćaju 60kn a mi sumalo 3x više - sramota koja pljačka

Cyber_07
26.09.2008., 11:34
nisam baš stavio u favorite ali sam siguran da ima i na jelenove, divlje svinje i dr. sigurno ima

novost: monster-rbs, lovactrgovina i dr poskupljuju diabole rws. cijena superpointa 5,5 je bila 75kn a sada 140 i više :flop::flop:
u prijevodu: gore ne može za ovakvo usrano tržište. ameri ih plaćaju 60kn a mi sumalo 3x više - sramota koja pljačka

Hm... jesi siguran ti? da to nije mozda vece pakovanje?

vikirebic
26.09.2008., 11:49

da 100% , ma 101% pogledaj lovactrgovinam oni već ažuriraju stranicu sada su superpointi tamo cca 159kn, a zvao sam monsera sada prije pol sata i reče isto, tako da...

btw - nisu veća pakovanja već ona od 500kom

Old Man
26.09.2008., 11:50

nas dvoje za danas smo zavrsili, svaki slijedeci reply je spamm

Cyber_07
26.09.2008., 11:53
da 100% , ma 101% pogledaj lovactrgovinam oni već ažuriraju stranicu sada su superpointi tamo cca 159kn, a zvao sam monsera sada prije pol sata i reče isto, tako da...
btw - nisu veća pakovanja već ona od 500kom
Onda vjerojatno 5,5 cal.. dodzse, on bi trebao biti malo skuplji, ali toliko!!??

vikirebic
26.09.2008., 12:00
Onda vjerojatno 5,5 cal.. dodzse, on bi trebao biti malo skuplji, ali toliko!!??

a zovi monster pa se uvjeri, to ti je tako, glupo tržište i šta ćeš, ali 150!!! kn!!! za jebenih 500 kom metaka, crni dani. to je za rws, za ostale neznam,
jbno sam deprimiran

oba kalibra raste cijena

Cyber_07
26.09.2008., 12:06
nas dvoje za danas smo zavrsili, svaki slijedeci reply je spamm
hahahaha.. nego sta ti mislis, jeli to istina?

dobermann
26.09.2008., 15:03
Mislim da sam ovdje negdje bio procitao kako se moze okrenuti plocica od zadnjeg nisana na Diana 48, 52, 54 puskama.
Nemogu to naci, a da opet ponovo ne citam cijelu temu :ne zna:.

Neznam kako da je okrenem da ne gledam musicu kroz polukrug, nego da je okrenem na kvadratni utor.

Nadam se da nisam to citao na nekom drugom forumu:(

viki, cyber, BD i ostali help

Old Man
26.09.2008., 16:38
tko je iz zg. RWS- u oba cal. jos ima u shoping centru precko, po starim cijenama

zgaja
26.09.2008., 16:39
Cyber i Necto dobili ste E-mail

Old Man
26.09.2008., 17:18
hahahaha.. nego sta ti mislis, jeli to istina?

kupio sam ih prije pola sata, cijenaje 61.11kn/500kom, cal 4.5, a koliko vidim na stranici LOVCa cijena je . RWS Diabolo Superpoint 4,5 mm /500 kom/ 84 kn, znaci da nije toliko povecanje ali u 5.5 cal je

bollas
26.09.2008., 19:03

Računaj si ovako da budeš platio pušku i shipment ali PDV plačaš na sve zajedno. Naprimjer Puška ti je 400$ i shipment 200$, plačaš PDV na 600$, a ne samo na pušku, žiškiš??
Onda ako nedođeš u istom danu po to oni ti preporučuju da pošiljku staviš u trezor, jer na običnom lageru ne odgovaraju za tvoju robu:flop:, trezor plačaš(jeb. zaboravio sam) mislim 10-15€dan.
Provjereno iz prve ruke.
Mislim da ti se to neisplati, ja sam htio naručivati iz vana ali bolje mir.
Šta ako budeš imao kakvu reklamaciju. Jesi razmišljao o tome??
Komečeš ju poodnest i dali budeš opet plačao shipment tamo i nazad, pa pravne procedure. Dali se to na kraju isplati????:flop::flop:

hrvoica
26.09.2008., 19:13
heh!

Naručio danas u Monsteru optiku..
Gamo 3-9x40WR koji dolazi sa jednodijelnim nosačem..
Također sam naručio i Gamo stoper za nosač :)

ivek1111
26.09.2008., 20:45
Računaj si ovako da budeš platio pušku i shipment ali PDV plačaš na sve zajedno. Naprimjer Puška ti je 400$ i shipment 200$, plačaš PDV na 600$, a ne samo na pušku, žiškiš??
Onda ako nedođeš u istom danu po to oni ti preporučuju da pošiljku staviš u trezor, jer na običnom lageru ne odgovaraju za tvoju robu:flop:, trezor plačaš(jeb. zaboravio sam) mislim 10-15€dan.
Provjereno iz prve ruke.
Mislim da ti se to neisplati, ja sam htio naručivati iz vana ali bolje mir.
Šta ako budeš imao kakvu reklamaciju. Jesi razmišljao o tome??
Komečeš ju poodnest i dali budeš opet plačao shipment tamo i nazad, pa pravne procedure. Dali se to na kraju isplati????:flop::flop:

Znam o cemu pricas , kažem shipment i reklamacija(mada ni to nije problem ako je rws diana iste kvalitete kao i diana samo zavisi gdje se proizvodi) mi može kvarit računicu , rws diana mod 48 mene izlazi 375 +200 usd ovo drugo me ne dira ! ali da li se za 700 kn razlike isplati upitno , vjerovatno se i ovdje nešto može iskemijat!

vikirebic
26.09.2008., 20:56
Mislim da sam ovdje negdje bio procitao kako se moze okrenuti plocica od zadnjeg nisana na Diana 48, 52, 54 puskama.
Nemogu to naci, a da opet ponovo ne citam cijelu temu :ne zna:.

Neznam kako da je okrenem da ne gledam musicu kroz polukrug, nego da je okrenem na kvadratni utor.

Nadam se da nisam to citao na nekom drugom forumu:(

viki, cyber, BD i ostali help

ja za to neznam, neznam da smo ovdje pisali o tome, a i neznam kaj misliš

BD-zg
26.09.2008., 23:01
za vecinu ovdje navedenoga postoji jos jedna sitnica, a koja se zove HOLLAND&HOLLAND

:lol: rista a si ti primjetil cijene pa ni todorič to ne kupuje
a kaj se tiče tehničkog dijela najviše volim ENGLESKE stvari zbog njihovih dimenzija cijeli svijet koristi DIN oni imaju svoje mjere ono stvarno su englezi:lol:
ja sam naveo firme koje si čak i normalni ljudi koji vole oružje mogu priuštiti ovo je druga kategorija uostalom ja više cijenim FERLACH kad smo več kod malih serija oružja:top:
a kaj se tiče pametovanja jebi ga to mi piše u opisu posla:top:

Cyber_07
26.09.2008., 23:05
ja za to neznam, neznam da smo ovdje pisali o tome, a i neznam kaj misliš

Ni ja takodjer...

Cyber_07
26.09.2008., 23:08
Ima naravno

Oprosti na analiziranju, ali ne ide mi u glavu kako nisi nabrojio Swarowski..?? e i kakav ti je Sauer ili npr CZ..?

Old Man
27.09.2008., 14:02
:lol: rista a si ti primjetil cijene pa ni todorič to ne kupuje
a kaj se tiče tehničkog dijela najviše volim ENGLESKE stvari zbog njihovih dimenzija cijeli svijet koristi DIN oni imaju svoje mjere ono stvarno su englezi:lol:
ja sam naveo firme koje si čak i normalni ljudi koji vole oružje mogu priuštiti ovo je druga kategorija uostalom ja više cijenim FERLACH kad smo več kod malih serija oružja:top:
a kaj se tiče pametovanja jebi ga to mi piše u opisu posla:top:

znam koje su cijene, ako todoric to ne kupuje znam i zasto, moje je pitanje bilo ima li netko tko valja a da nije svabo, posto vidim da tebi niti H&H ne moze biti ispred made in germany, a sa obzirom na tvoju struku, preporucio bi ti da obavis jednu psihoanalizu

vikirebic
27.09.2008., 14:07
znam koje su cijene, ako todoric to ne kupuje znam i zasto, moje je pitanje bilo ima li netko tko valja a da nije svabo, posto vidim da tebi niti H&H ne moze biti ispred made in germany, a sa obzirom na tvoju struku, preporucio bi ti da obavis jednu psihoanalizu

made in germay rulez - sve ostalo je sraćka
naravno da nije, ima i drugog oružja koje nije made in germany a dobro je. recimo ja od drugih preferizam CZ i još koje amerske tvrtke, ali made in gemany je za mene zakon

rubinho
27.09.2008., 17:08

ne tako pisati o nasem dragom pusakru:flop:
ono sto ti ili netko drugi voli ne znaci da je najbolje a i on ne tvrdi to neg pise iz svog dugogodisnjeg druzenja sa oruzjem:flop:
znam prilicno o oruzju ali sam svejedno od njega naucio par sitnica i koriste mi:s
argumentirano pobit necije misljenje da ali uvredama ni u kom slucaju ne
i na kraju, mi trazimo njegovo misljenje, nije on nametnuo marku i made in country

Marksmen
27.09.2008., 18:41
Jel moze neko pomoc u montiranju optike,dat savijet na koje detalje trebam pazit itd. Inace optika je gamo 3-9x40 WR(jednodijelni nosac) a puska je diana panther 31 cal. 4.5.thx

rubinho
27.09.2008., 18:51
ja sam neki dan stavio drugu optiku isto s jednodijelnim nosacem koji se zavija u tri tocke (4x32)
gledaj da ako ima kocnica da je pravilno namontiras i kad vec stavis nosac gledaj kako daleko ili blizu oka ti treba biti da imas ugodno drzanje kad je puska na ramenu
ne divljaj sa vijcima nego radije nekoliko puta provjeri treba li jos malo dotegnuti, a nakon upucavanja
kod mene su vijci sa usadnom glavom tzv inbus i po meni su bolje rjesenje za doziranje snage nego vijci sa kriznom glavom
svaka cast na pusci i sjeti se napisati neki review:top:

Cyber_07
27.09.2008., 19:09
Jel moze neko pomoc u montiranju optike,dat savijet na koje detalje trebam pazit itd. Inace optika je gamo 3-9x40 WR(jednodijelni nosac) a puska je diana panther 31 cal. 4.5.thx
Pripazi i na onaj trn koji osigurava cvrsti spoj... prvo zavij ta 3 imbusa, ali prijetega pripazi da zavijes taj trn tocno u rupu.. pa onda stegni..

ivek1111
27.09.2008., 19:38
Prodajem Gamo cfx 5.5 , plastični kundak ispucano oko 700 diabola ! Gotovo nova puška nema tragova upotrebe , račun i garancija , kupljena pred 2 mjeseca , razlog prodaje kupnja diane 52 , puška je inace odlicna ali zelio bi nešto jacu! Uz pusku bi mogao prodati i red point i nosace za optiku ,moze i odvojeno! Za sada ne bi stavio cijenu , molio bi procijenu !

P.S. - Ne znam koja je politika stavljanje oglasa ovdje ukoliko nije dozvoljeno unaprijed se ispricavam!

pajic3
27.09.2008., 19:52
Prodajem Gamo cfx 5.5 , plastični kundak ispucano oko 700 diabola ! Gotovo nova puška nema tragova upotrebe , račun i garancija , kupljena pred 2 mjeseca , razlog prodaje kupnja diane 52 , puška je inace odlicna ali zelio bi nešto jacu! Uz pusku bi mogao prodati i red point i nosace za optiku ,moze i odvojeno! Za sada ne bi stavio cijenu , molio bi procijenu !

P.S. - Ne znam koja je politika stavljanje oglasa ovdje ukoliko nije dozvoljeno unaprijed se ispricavam!

ja si baš sada ovih dana planiram ići kupit cfx 5,5. zanima me za koliko novaca biš ju prodao i di živiš?
dali bi netko mogao procijenit pusku ko se razumije u to.

vikirebic
27.09.2008., 20:41
ljudi, treba mi pomoć vezana uz slavia modele, imam mod 630 i 631 pa me zanima dali mogu nabaviti 2 federa od slavie 634 i staviti u obe, dali stane i imali kakvih potškoća i nuspojava? inače, po tehničkom opisu sve tri imaju cijev u kojoj se nalazi feder, iste dimenzije, pa bi i opruga trebala "stati" jedina razlika 634 je to da ima malko kraću cijev od ostalih. pa dali je moguće?

znam da je o ovome govoreno prije ali se ne sijećam da je bilo kakvih konkretnih odgovora već sama nagađanja

ZoranS
27.09.2008., 22:36
Pozdrav svima!

Želio bih da mi netko iskusniji (netko tko je imao prilike koristiti barem tri različite optike) da par savjeta vezana uz optike za zračnice.

Razmišljam o nabavi jedne od ovih optika pa bih molio preporuku (mišljenje) i možda navođenje dobrih i/ili loših strana koje primjećujete ili ste čuli:

Nikko Stirling Gold Crown Air King AO - 3-9x42 AO mil-dot reticle (http://www.nikkostirling.com/Content/Airking/airking.htm)
Hawke Airmax MAP 6 - 3-9x40 AO (http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/airmax.htm)

Drugo pitanje je vezano iz končanice. Hawke ima MAP i SR končanice, pa me zanima vaše mišljenje o njima. SR mi izgledaju zanimljivo, ali čini mi se da razlika u cijeni ne opravdava nabavku SR umjesto neke mil-dot optike.
Izgled SR i M.A.P. (http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/reticleinfo.htm)
Pozdrav!

pajic3
27.09.2008., 23:09
koliko je zapravo diana mod. 48 bolji od cfx-a. znam da ej velika razlika u cijeni(skoro duplo) ali dali se isplati dati još to nešto novaca pa imati pravi stvar?

Cyber_07
28.09.2008., 02:37
ja si baš sada ovih dana planiram ići kupit cfx 5,5. zanima me za koliko novaca biš ju prodao i di živiš?

Ako je sve novo kako kaze, ja je nebi prodavao ispod 1600kn..

Cyber_07
28.09.2008., 02:39
ljudi, treba mi pomoć vezana uz slavia modele, imam mod 630 i 631 pa me zanima dali mogu nabaviti 2 federa od slavie 634 i staviti u obe, dali stane i imali kakvih potškoća i nuspojava? inače, po tehničkom opisu sve tri imaju cijev u kojoj se nalazi feder, iste dimenzije, pa bi i opruga trebala "stati" jedina razlika 634 je to da ima malko kraću cijev od ostalih. pa dali je moguće?

znam da je o ovome govoreno prije ali se ne sijećam da je bilo kakvih konkretnih odgovora već sama nagađanja
Nema ti veze duljina cijevi.. nadji dimenzije zracne komore, klipa i duljine opruga i onda ces biti siguran..

Cyber_07
28.09.2008., 02:40
koliko je zapravo diana mod. 48 bolji od cfx-a. znam da ej velika razlika u cijeni(skoro duplo) ali dali se isplati dati još to nešto novaca pa imati pravi stvar?
Nisam provo CFX da ti mogu na to pitanje odgovorit, ali na to jesam li zadavoljan i jeli prava stvar, definitivno jesam i prava je stvar!

vikirebic
28.09.2008., 09:17
Nema ti veze duljina cijevi.. nadji dimenzije zracne komore, klipa i duljine opruga i onda ces biti siguran..

istih su dimenzija komore ali za oprugu neznam, pa nemože biti dulja ako je komora istih dimenzija. ima li itko tko zna

ivek1111
28.09.2008., 09:28

sorry sto se nisam prije javio prodao jucer u roku pol sata , frendu za 1600kn!

Cyber_07
28.09.2008., 12:31
Ma cudo sam!!

pajic3
28.09.2008., 13:44

ma nema problema sinko. i tako mi je stari neš govorio da bi rađe uzo novu.

pajic3
28.09.2008., 13:53

bd -zg šta ti kažeš?

Necto
28.09.2008., 14:17
Pazi, isplativo <-- , niti jedna zracna puska ovako za nekakvo gadjanje naokolo nije isplativa, to je sve stvar zelje/ljubavi/platezne moci/itd koju ces ti pusku uzeti.

Za gadjanje meta, pivskih boca i neznam cega vec bila bi ti dosta i neka jeftinija od CFXa.

Zracne puske su ajmo rec luksuz, nije nesto sta ti je prijeko potrebno.

Mod. 48 ti je sam vrh zracnih pusaka (s oprugom), po kvaliteti izrade trajnosti i cemu vec Diana se tu svrstava u vrh ponude.

Na tebi je da vidis dali ti je "isplativo",

cal. 5,5
Mod. 48 = 270m/s
CFX = 220m/s

itd ...

(eh je ga i ja nadrobim svasta =P )

pajic3
28.09.2008., 14:28
[QUOTE=Necto;16263808]Pazi, isplativo <-- , niti jedna zracna puska ovako za nekakvo gadjanje naokolo nije isplativa, to je sve stvar zelje/ljubavi/platezne moci/itd koju ces ti pusku uzeti.

Za gadjanje meta, pivskih boca i neznam cega vec bila bi ti dosta i neka jeftinija od CFXa.

Mod. 48 ti je sam vrh zracnih pusaka (s oprugom), po kvaliteti izrade trajnosti i cemu vec Diana se tu svrstava u vrh ponude.

cal. 5,5
Mod. 48 = 270m/s
CFX = 220m/s

itd ...

a diana ima fiksnu ili preklopnu cijev?

Necto
28.09.2008., 14:40
Ima ti fixnu cijev i napinje se sastrane, CFX se napinje s polugom ispod cijevi.

ivek1111
28.09.2008., 14:48
[QUOTE=Necto;16263808]Pazi, isplativo <-- , niti jedna zracna puska ovako za nekakvo gadjanje naokolo nije isplativa, to je sve stvar zelje/ljubavi/platezne moci/itd koju ces ti pusku uzeti.

cal. 5,5
Mod. 48 = 270m/s
CFX = 220m/s

itd ...

a diana ima fiksnu ili preklopnu cijev?

diana ti isto ima fixnu cijev napinje se sa strane tj bočno par centimetara je kraca od cfx , ja uzim dianu samo zato sto zelim vecu izlaznu brzinu , montirati cu optiku gore , iako sam negdje cuo da je cfx optimalno izbalnsirana za optiku kao dosta je precizna sa optikom nije prejaki trzaj i sl.

Ja ti kupujem dianu 52 model nasao sam po istoj cijeni kao 48 razlika ti je samo u kundaku , ajmo rec ljepši je na 52 , jedino skuple od toga ti je model 54 sve isto kao kod ove dvije osim što još ima nakakv ublaživač trzaja "Recoilless shooting- a specially supported rebounding system" ali košta 4800kn sad mislim da se baš ne isplati , možda se ne isplati ni 48 ni 52 ali ja sam napeo pa moram i to probat ! Mislim si poslije uze cfx u 4.5 kalibru kad skupim ponovo šta love!

Cyber_07
28.09.2008., 14:53

Covjece, imas internet, pretrazi monster i izfotelje i cedar, pa nam javi sto ti se svidilo..

Cyber_07
28.09.2008., 14:58
[QUOTE=pajic3;16264000]
Mislim si poslije uze cfx u 4.5 kalibru kad skupim ponovo šta love!
Kolekcionar..

rubinho
28.09.2008., 15:10
i ja planiram kupit dianu ali mi zao slavie, pogotovo sada s novom optikom
http://img216.imageshack.us/img216/9212/13092008397jn9.th.jpg (http://img216.imageshack.us/my.php?image=13092008397jn9.jpg)http://img216.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

hrvoica
28.09.2008., 15:25
dal uzeti Gamo CF-30 u 5,5 kalibru ili Gamo CFX u 4,5 kalibru? dal' je CFX toliko bolja od CF-30 da opravdava 700kn veću cijenu?

Cyber_07
28.09.2008., 15:36
dal uzeti Gamo CF-30 u 5,5 kalibru ili Gamo CFX u 4,5 kalibru? dal' je CFX toliko bolja od CF-30 da opravdava 700kn veću cijenu?
Ovo je CFX Royal.. obicni CFX je 1990kn.. samo izgleda da je rasprodan.. Zovi nedje pitaj imaju li obicni CFX 5,5 cal i njega kupi..

ivek1111
28.09.2008., 17:45
Ovo je CFX Royal.. obicni CFX je 1990kn.. samo izgleda da je rasprodan.. Zovi nedje pitaj imaju li obicni CFX 5,5 cal i njega kupi..
U pevecu(zg) je inace 1835 kn , trenutno nemaju ali ce dobivat! , možda imaju u rijeci ako nekom odgovara !

ZoranS
28.09.2008., 18:46
U pevecu(zg) je inace 1835 kn , trenutno nemaju ali ce dobivat! , možda imaju u rijeci ako nekom odgovara !

Ima u Pevecu u ZG CFX Royal u oba kalibra za 2380kn (par lipa manje).
Pa ako netko želi (bio je još po jedan primjerak ovaj petak)...
A za tri-četiri tjedna bi trebala stići nova pošiljka Gamo zračnica u Hrvatsku, pa možda i u druge dučane u koje imate više povjerenja.

jolly_jocker
28.09.2008., 22:42
a sada o hatsanu. (kupio u monsteru zadnji primjerak, nije ko na slici na njihovoj stranici, ima kundak od tamnoga turskog oraha cekiran sa monte carlo uzorkom, a ne one vodoravne utore ko na slici monstera.) vizualni dojam odlican. Za optiku sam se odlucio za Gamo 4x32 WR vec am rekel da sam popusil, jer ta optika (nosaci ) jednostavno nemogu ostati na puski- iako sam postavio onaj komadic lima kaj je na puski kao stoper to se rasklima i golim okom vidis kak saraf stoji ukoso.
Zato sam prosirio jednu rupu da moze uci trn koji je sastavni dio na prednjem/straznjem nosacu (ovisno sa kojeg si kraja puske).
Pusku sam (optiku) upucavao na istome mjestu i na isti nacin ko i sheridan-a samo na 25 metara. Trebalo mi je duze jer je i optika i puska

nekoliko klasa iza potonje. Ipak nakon upucavanja i crtanja cepa vecinu diabola mozes strpati u krug, a one koje odu van kruga. iskljucivi krivac je uzasan okidac, moras vuci ko konj, nevjerojatan trzaj za jednu zracnicu i strijelac koji se tome ne prilagodi ili zaboravi
Za preklapanje cijevi treba dosta snage, istina je da i zatvaranje cijevi neki put steka i treba upotrijebiti dosta snage.
ali probojnost je jako velika, jako je glasna i trza ko MK, ako ne i jace.Automatska kocnica malo ispocetka nervira ali si mozes zamisliti kako prije okidanja (zbilja je grozno, zanima me dal bi tu mogel kaj napraviti BD-zg) napinjes kokot SHARP-ovke, ILI SPRINGFIELD-ice. Pusku sam kupio 05.09. i za ova dva tjedna druzenja sa njome mogu reci da sam se i nazivcirao ali i zabavio i da bi volio da imam na raspolaganju Hatsan Torpedo 155 u cal.5-5 da vidim kaj moze. nazalost zaboravio sam ponijeti totoaparat da slikam grupu pogodaka, ali imam druge jer drugi dan stavim ja fino cepove od cole na 10-15 metara, nemogu u dvoristu na dalje da ne ubijem kojeg susjeda. i ispalim koji dibolo bez diranja optike, koristeci okomitu koncanicu, i vidim di udaraju diabole, nakon korekcije sve gore i gore, pa kaj je sad to nemrem pogoditi nis, koje sranje od puske, dok nisdam skuzil da mi se prednji dio optike digao jer je nosac iskocio iz sine koliko puska jako trza. zato sam isao kupiti nosac u komadu a kako mi se nije islo na branu postavio sam novu sperplocu u podrum na 10m nemogu duze. i ponovo upucao optiku. stojeci stav puska je na A lojtri i polozena na tvrdi jastuk, jasno rezultat je jos bolji ipak je krace, nema vjetra temperatura umjerena, nema vlage. postavit cu slike kako sada mogu grupirati pogotke sa razlicitim diabolama
puska nije nimalo losa, dapace iznenadujuce je dobra prema reputaciji. jedino neznam kvalitetu materijala jer za to ipak treba proci period koristebja, iako imam sumnje koliko dugo moze okidac zadrzavati toliku silu federa a da me ne lupi po celu ili pocinje samookidati kad povuces kocnicu. Ali valjda su i njihovi inzinjeri zavrsili neke skole

ako puška nije mehanički oštećena i ako će se cijena neće biti visoka tj.ako bude meni prihvatljiva ja ću kupiti tu pušku ako je na prodaju a vjerovatno jest s obzirom da nije zadovoljila očekivanja.

jolly_jocker
28.09.2008., 23:00
u vezi diana 48
dobra puška
neko reče na 30 metara sa mehaničkim nišanom u 5 cm krug,čini mi se,5 metaka
to nema šanse
haha
puška jaka
probije konzervu jaču na 30 metara sa obe strane još ti rikošet zazuji preko glave
onaj nišan za gore-dole(krug sa brojevima)treba dobro uštelit
inače onaj lijevo-desno dobar
iz stojećeg stava na razdaljini od 60-100 metara bez optike pogađa stabla širine cca.ljudski pedalj
i to od 4 metka pogađa 3,kad te niko ne gleda,haha
a kad gleda onda od 4. 2.
trzaj neznatan
može pucati i predškolsko dijete sa naslonom
isprobano
težina dobra
još bolje da nije prelaka,bolje leži u rukama
inače to sa mehaničkim nišanom
treba upoznati pušku
i ako se ima živaca bude dosta dobro
a zvuk
sam pucanj se čuje neznatno,bar pet puta se više čuje udar klipa
dakle prigušivači čista šminka bez ikakve svrhe

Old Man
28.09.2008., 23:49
ako puška nije mehanički oštećena i ako će se cijena neće biti visoka tj.ako bude meni prihvatljiva ja ću kupiti tu pušku ako je na prodaju a vjerovatno jest s obzirom da nije zadovoljila očekivanja.

zasto bi bila mehanicki ostecena, pa puska je kupljena prije 20 dana, a nije bila u ratu, ocekivao nisam nista, a dojmovi su puno bolji nego kaj se prica na forumu, kad ju odlucim prodavati cut ces

BD-zg
29.09.2008., 01:11

Bez komentara:flop:
mislim da forum ovome ne služi

BD-zg
29.09.2008., 01:23

bd -zg šta ti kažeš?

A to je sad stvar pojedinca
isprobao sam CFX i sviđa mi se sistem punjenja sa rotacionim ležištem diabole puška je fino duga i trzaj se ne osjeti kod ciljanja a plastični kundak izgleda bolje nego recimo kod mod 48 to je ovak vizualno ali ja osobno volim malo težu pušku i onda bi izabrao mod 48 jer ima tih 70dkg više a i punjenje je laganije pogotovo ak imaš malo deblje prste i ako ne koristiš bolje diabole može ti se dogoditi da ti zablokira diabola u ležištu (recimo MONI streljivo) i još ak na silu pokušaš onda ubaciti diabolu u cijev imaš sranje kod diane ti se to nemože dogoditi
onda još jedna stvar okidač je super ali kvačica koja primi klip kad ga napinješ voli zablokirati zbog opruge koja ju gura i onda čak ako kupiš novi okidač košta ti 90kn :top:
za dianu nečeš trebati puno dijelova ali kad češ ih trebati morat češ izdvojiti 20%više love za njih u usporedbi sa gamom ili slaviom :(
ja dajem prednost diani ali ako nisi pri lovi niti gamo cfx nije loša puška i bolji je izbor od večine drugih pušaka sa preklopnom cijevi:top:

Old Man
29.09.2008., 08:38
Bez komentara:flop:
mislim da forum ovome ne služi

da je bez komentara nebi bilo replya

the_ripper
29.09.2008., 14:34
i ja planiram kupit dianu ali mi zao slavie, pogotovo sada s novom optikom
http://img216.imageshack.us/img216/9212/13092008397jn9.th.jpg (http://img216.imageshack.us/my.php?image=13092008397jn9.jpg)http://img216.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Koja je ovo optika gore ?

Cyber_07
29.09.2008., 15:32

Koliko ja vidim ista je ko i moja, a to ti je 3-9x40..

RoundMan
29.09.2008., 16:04
ola ljudi!

jucer sam pucao malo i primjetio jednu cudnu (uvjetno receno) stvar. naime, kako sam ostao kratak sa mecima koje inace trosim (RWS hobby) poceo sam pucat sa ostalima kojih jos imam i ko fol cuvam za "specijalne prigode"....

puska je nastimana na 25 m a na tu daljinu sam cirka i pucao, znaci sve po ps-u

nakon sta mi je nestalo hobbya prvo sam dograbio gamo ts-18, ful teska diabola i ocekivano imala je veci pad u odnosu na hobby, sve normalno

nestalo meni i 18-ice pa sam slijedece dograbio gamo expander, takodjer malo veci pad ali jedva primjetno na tu udaljenost, sve ok

e, a kad mi je i expandera nestalo dograbio sam zadnju kutijicu u kojoj su pomijesani RWS superpoint i gamo magnum, dakle obje spicaste diabole koje su u odnosu na hobby pogadjale 10 do 15 cm iznad ciljane tocke!! mozda se ja cudim najnormalnijoj stvari al sta je stvarno moguce da imaju toliko ravniji let samo zbog oblika??

ajde recite svoja iskustva vezano na temu, skinite mi upitnik sa glave :)

inace kroz pusku sam proturao oko 4000 diabola i sve 5, cak se i na okidac navikavam
problema sa hrdjom sam i ja imao, doduse jako malo, par tockica i jedna grupacija malo veca. odonda je mazem uljem poslije svakog koristenja i nema vise ni h od hrdje

kome treba puska za napucavanje random stvari a da zeli malo vecu snagu za malo manje para, toplo preporucam

rubinho
29.09.2008., 17:08

4x32, kanim kupit 3-9x50 ali to ce ici s novom zracnicom

ivek1111
29.09.2008., 17:09
Danas sam kupio dianu 52 i rws 5.5 diabole , znam da ste pisali o cijeni rws diabola pa možda nekom pomogne , cijena rws diabola u detonexu je 69 kn za 5.5 navodno još stara cijena , a diana 52 5.5 košta 3590 kn !
Pa ako to nekom koristi !

bollas
29.09.2008., 19:21
da je bez komentara nebi bilo replya

Gle nemoj me krivo shvatiti, ali daj čovjeku da dođe malo do zraka. Ako imate nešto rješit, rješite to na P.M-u. Mi ostali nemoramo čitati vaša sranja.
Pošto je BD jedini od nas stručan na ovom području siguran sam da svi cjenimo njegovo mišljenje, ipak čovjek živi od tog zanata.
Ako naginje švabama, neka. To je njegovo mišljenje.
Svako ima pravo reči šta misli i svoju teoriju.
Nemam protiv niokoga ništa, ali bilo je dosta:(

BD-zg
29.09.2008., 22:18
ola ljudi!

jucer sam pucao malo i primjetio jednu cudnu (uvjetno receno) stvar. naime, kako sam ostao kratak sa mecima koje inace trosim (RWS hobby) poceo sam pucat sa ostalima kojih jos imam i ko fol cuvam za "specijalne prigode"....

puska je nastimana na 25 m a na tu daljinu sam cirka i pucao, znaci sve po ps-u

nakon sta mi je nestalo hobbya prvo sam dograbio gamo ts-18, ful teska diabola i ocekivano imala je veci pad u odnosu na hobby, sve normalno

nestalo meni i 18-ice pa sam slijedece dograbio gamo expander, takodjer malo veci pad ali jedva primjetno na tu udaljenost, sve ok

e, a kad mi je i expandera nestalo dograbio sam zadnju kutijicu u kojoj su pomijesani RWS superpoint i gamo magnum, dakle obje spicaste diabole koje su u odnosu na hobby pogadjale 10 do 15 cm iznad ciljane tocke!! mozda se ja cudim najnormalnijoj stvari al sta je stvarno moguce da imaju toliko ravniji let samo zbog oblika??

ajde recite svoja iskustva vezano na temu, skinite mi upitnik sa glave :)

inace kroz pusku sam proturao oko 4000 diabola i sve 5, cak se i na okidac navikavam
problema sa hrdjom sam i ja imao, doduse jako malo, par tockica i jedna grupacija malo veca. odonda je mazem uljem poslije svakog koristenja i nema vise ni h od hrdje

kome treba puska za napucavanje random stvari a da zeli malo vecu snagu za malo manje para, toplo preporucam

Daj mi reci kakva je bila grupa pogodaka na TS-18???

bonds
30.09.2008., 04:23
Može neko reči koju o ovoj pušci. Gledao sam reviewove na netu i uglavnom pišu dobro o njoj. Eventualne primjedbe su bile na to da nije dugog vijeka / kvalitetna. Ima tu neko istkustva o konkretnoj pušci ili barem firmi...
Inače specifikacije vele: kalibar 4,5; izlazna brzina 305m/s

Kao alternativu sam gledao Hatsan MOD 85 (kalibar 4,5 / 5,5 mm; izlazna brzina 300/225 m/s)

savjeti...

fanjki
30.09.2008., 09:32
Halo ljudi dajte ne mi netko detaljno objasni kak stavit slike na post. Imam par dobrih,
i zelio bi podjelit s vama. Nisam bas strucnjak za kompjutere i net. HVALA!

Necto
30.09.2008., 10:23
Za uploadanje slika, prva opcija vam je ImageShack - Link http://imageshack.us/

Kliknete na "Browse" odaberete sliku s vaseg kompjutera i zatim kliknete na "host it!"
Zatim kopirate link iz polja "Thumbnail for forums (1)" i zaljepite ga u svoj post.

I to je to. :top:

http://img521.imageshack.us/img521/2940/48blprofgrossap7.th.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=48blprofgrossap7.jpg)http://img521.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

A druga opcija (i po meni bolji servis od imageshack-a), vam je PhotoBucket - Link http://photobucket.com
Kada ste registrirani na PhotoBucket on vam osim opcije uploada slika daje mogucnost pohrane tih slika u vasu galeriju,
tako da sve to imate na jednom mjestu online.
Npr: http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/

ZoranS
30.09.2008., 10:30
Pozdrav svima!

Želio bih da mi netko iskusniji (netko tko je imao prilike koristiti barem tri različite optike) da par savjeta vezana uz optike za zračnice.

Razmišljam o nabavi jedne od ovih optika pa bih molio preporuku (mišljenje) i možda navođenje dobrih i/ili loših strana koje primjećujete ili ste čuli:

Nikko Stirling Gold Crown Air King AO - 3-9x42 AO mil-dot reticle (http://www.nikkostirling.com/Content/Airking/airking.htm)
Hawke Airmax MAP 6 - 3-9x40 AO (http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/airmax.htm)

Drugo pitanje je vezano iz končanice. Hawke ima MAP i SR končanice, pa me zanima vaše mišljenje o njima. SR mi izgledaju zanimljivo, ali čini mi se da razlika u cijeni ne opravdava nabavku SR umjesto neke mil-dot optike.
Izgled SR i M.A.P. (http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/reticleinfo.htm)
Pozdrav!

Zar nitko nema ništa za reći ?
Ili sam bio prestrog u kriteriju "barem tri različite optike" ? :)
Dobro, ako itko ima bilo kakav savjet, rado ću ga čuti.

I možda ako netko može usporediti Gamo kao proizvođaća optika s gore navedenima.
U nešto malo surfanja sam zaključio da bi od najboljeg prema najgorem poredak bio:
1. Nikko Stirling
2. Hawke
3. Gammo

Da li je to točno ili ne, ne znam. Slobodno me ispravite.

Pozdrav!

fanjki
30.09.2008., 12:26
fakat ne znam kak to ide, kaj da nekom od vas posaljem mail pa da on stavi.

Necto
30.09.2008., 12:56
Eto posla sam ti ja svoj mail na PM, pa ti posalji.

BTW Forum je dovrsen 95%, ostale su jos neke sitnice i naravno treba to sve popuniti s kvalitetnim postovima :D

Jos cekam samo da mi odobre hosting pa da to uploadam na server.

Pocetna stranica je je samo onako bezveze tek da je ima, (nju se lako doradi kasnije, glavno da je forum osposobljen).

Evo slikica kako to sada izgleda.

http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/th_Forum2.png (http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/Forum2.png)http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/th_Forum1.png
(http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/Forum1.png)http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/th_Stranica1.png (http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/Stranica1.png)

Pomocu ovih tipkica u gornjem desnom uglu se mijenja boja foruma, a naravno moze se i odabrati standardni izgled foruma (koji izgleda kao ovaj)

Marksmen
30.09.2008., 14:18
Evo montirao sam optiku gamo 3-9x40 i sad bi mi trebalo par savijeta kako je upucat i koja bi bila optimalna daljina za upucavanje,optimalni zoom i jel treba neka posebna oprema za upucavanje i tako dalje.ako moz par savijeta.puska je panther 31.razlog zasto sam stavio optiku je zato sto je prednji nisan kod diane stvarno presirok i postaje neprecizna iza 30ak metara.thx

Necto
30.09.2008., 15:26
Evo ako znas engleski dobro, veoma opsirno opisano podesavanje optike :top:

PDF (800kB)

http://rapidshare.com/files/149659825/scope_setup_manual.rar.html

:Pivo:

RoundMan
30.09.2008., 16:03
Daj mi reci kakva je bila grupa pogodaka na TS-18???

posto jako rijetko pucam u papir bas ti i nemogu nest korisno rec u vezi grupacije... vise volim limenke, boce (plasticne), cepove i slicne stvari koje odlete/poskoce/zazvone kad ih pogodis. zakon mi je naguravat lopticu, postavim tenisku lopticu na cca 15 m i sa svakim pogotkom ona ode malo dalje, super mi je to za razvit feeling pucanja na razlicitim daljinama bez podesavanja nisana

kupit cu vjerovatno opet kutijicu ts-18 pa cu jos javit kakve su grupacije

ima li netko komentar na putanje metaka i ono sta sam pitao u prethodnom postu??

Cyber_07
30.09.2008., 16:32
Evo montirao sam optiku gamo 3-9x40 i sad bi mi trebalo par savijeta kako je upucat i koja bi bila optimalna daljina za upucavanje,optimalni zoom i jel treba neka posebna oprema za upucavanje i tako dalje.ako moz par savijeta.puska je panther 31.razlog zasto sam stavio optiku je zato sto je prednji nisan kod diane stvarno presirok i postaje neprecizna iza 30ak metara.thx

Skines prvo one pokloce.. e sada, ako ti puca ispod konacice okreci u smjeru one strijelice gornji turret, a ako gadja povise, onda vrti u suprotnom smjeru.. ako ti gadja desno, onda okreci u smijeru one strijelice na bocnom turretu, a ako lijevo, onda suprotno.. na 15 m.

Necto
30.09.2008., 16:47
Windage (ljevo/desno) se nebi niti trebalo dirati jednom kada se precizno nastela, tako da kasnije samo podesavas Elevation (gore/dolje) a Vertikalna "crta" ti je uvjek u centru.

Ja sam procita na internetu da je najlakse centrirati optiku uz pomoc ogledala.
Kao postavis optiku(okomito) na ravnu staklenu povrsinu (stakleni stol recimo), a ispoda stavis ogledalo.
I onda gledas kroz optiku u ogledalo i podesavas da ti se koncanica u ogledalu i u optici poklope. (ogledalo i "stol" trebaju biti iznivelirani (u livelu))

Tako sam ja skuzija, nisam to jos testira, sutra idem kupiti optiku pa javim kad probam.

Navodno s ovim postupkom se moze centrirati opika za 10min, dok centriranjem iz ruke treba masu vremena.
( ne govorim iz iskustva/samo prenosim)

:Pivo:

Old Man
30.09.2008., 17:52

najbolje bi bilo da imas stol za upucavanje, ali mozes i drugacije, stavi pusku na neki oslonac, odmjeri daljinu na koju hoces upucavati, postavi neku malo vecu sperplocu ili sl, za metu, u istoj ravnini sa puskom, dakle ne pod kutom, ispali diabolu i jednostavno ne pomjerajuci pusku dovedi koncanicu na mjesto pogodka i to ti je to, mozes upucati sa par diabola,

Marksmen
30.09.2008., 18:57
Inace ja sam dao sinu od nekog puskara koji se kao razumije u to da mi montira i upuca optiku za 50kn i sudeci po svemu nije nista napravia kako treba,niti montira,a ni upuca kako treba,tako da bi volia sam to naucit jer ce mi trebat u buducnosti

bollas
30.09.2008., 20:19
Uvjek gađaš sredinu mete. Ja obično ispalim po tri metka pa vidim kuda nosi. Malo pomakneš, pa opet tri dijabole i tako ih klikovima na optici teraš prema centru. Nemoj ispucati jednu pa štelat jer i ti možeš pogrješit pa preteraš ljevo npr.

rubinho
30.09.2008., 20:31
malo mi je smijesno dati nekome pusku da ti upuca optiku
ja sam na nekoliko pusaka to napravio za 20 minuta
obicno pucam s dobrim naslonom i radim po pet pogodaka, ako je grupa dobra prilazim stelanju sirine i visine, obicno nakon sest grupa imam centar a poslije dolazi fine tuning nakon par dana pucanja i dok sve definitivno sjede na mjesto jer obicno bude jos dotezanja itd
preporucam izlazak na teren bez optike i probu diabola da vidis s cim kako pogadas i onda ovisno o daljini na koju ces pucati montiras i upucavas optiku
pogresci nema mjesta pogotovo ako si naoruzan strpljenjem a ako si dobar strijelac strpljiv si
ne znam koliko imas iskustva s pucanjem a preporucam isprobanu metodu nadi centar, izdahni i u sljedeci pet sec imas pogodak bez utjecaja misicne mase koja se pomijera disanjem
inace pokusaj mijenjati prst na okidacu da vidis pomijeras li pusku okidanjem, naime poznato je da kod jaci okidaca dolazi do odmaka od linije ciljanja u trenutku okidanja
uglavnom najvaznije je strpljenje i uspjeh je zajamcen:top: