PDA

View Full Version : Brak, partnerstvo i ljubav u natalnim kartama


stranice : [1] 2 3 4 5

Anastasia
21.08.2007., 15:58
Moj ASC je u lavu, a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
uran mi je u kvadratu s venerom (inače uran mi je u 4. kući u škorpiji, a venera u petoj kući u strijelcu).
rekla mi je jedna astrologica da to upućuje na to da sam osoba koja nije stvorena za formalnu instituciju braka, da je za mene bolje da se "papirnato" ne vezujem, i da će u meni uvijek biti borbe između želje za partnerstvom i želje za slobodom.
Takodjer mi je rekla da će muškarac mojeg života biti najvjerojatnije razveden, jer vodenjaci simboloziraju po njoj razvod ili uglavnom vezu s razvodom.
mene zanima da li je to točno, i kako se točno može po natalnoj karti iščitati kakav nama partner točno treba?

ćićolina
21.08.2007., 23:41
Evo ovako, ja ti ne znam baš puno, i nemogu reći da li je ta astrologinja koja ti je to sve rekla bila u pravu(mada po meni to sve skupa ima logike) ali mogu ti reći ono malo što znam. Mene je najviše od svega u astrologiji zanimalo upravo to slaganje dvoje ljudi i ljubav općenito. Dakle naša sedma kuća čiji je vrh DSC pokazuju kakvim partnerima težimo i općenito brak. odnosno ASC je ono što mi jesmo a DSC je ono što nam fali, pa pošto je tebi DCS u vodenjaku a vodenjaci su nekonvencionalni i pomalo ekscentrični razumljiv mi je ovaj dio da to neće biti tipičan brak(odnosno papirnato vezivanje). Dalje treba gledati gdje ti je vladar sedme kuće, u tvom slučaju to je uran i kažeš da je on otišao u 4. u škorpiona. Ovaj dio ti ne znam baš najbolje protumačiti ali ću pokušati. Četvrta kuća predstavlja dom i obitelj pa je valjda zato ta astrologinja zaključila da će tvoj partner već imati dom i obitelj,a kako je škorpion smrt(ne nužno u smislu smrti kao kraja života, nego jednostavno kao kraja nečeg, npr. braka) moguće da je zato zaključila de će iza sebe već imati jedan brak. To bi bilo to. Mislim da je i jako bitan ovaj kvadrat venere i urana, ali ne znam kako bi ga protumačila pa nek uskoči neko stručniji i ako može neka ispravi još nekek greške ako ih ima.
A inače to kakava partner nam treba pokazuje dakle sedma kuća i njezin vladar, a osim toga u ženskom horoskopu treba gledati sunce i mars.

ćićolina
22.08.2007., 00:06
I sad sam pročitala da uran vlada razvedenim ljudima.

ilina
22.08.2007., 04:44
Moj ASC je u lavu, a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
uran mi je u kvadratu s venerom (inače uran mi je u 4. kući u škorpiji, a venera u petoj kući u strijelcu).


....... kako se točno može po natalnoj karti iščitati kakav nama partner točno treba?

Kako ti je to Ur u 90 s Ve ako su u dva susjedna znaka. Nešto tu nije dobro rečeno :confused: u najboljem slučaju ti mogu biti u polusekstilu ili sekstilu, matematički.

U natalu se partner gleda kroz Ve, Ma, Mo te stanje sedme kuće, odnosno njenog vladara.

ilina
22.08.2007., 04:50
I to što je neka kuća prazna ne znači da se tamo ništa me dešava, odnosno da će i u našem životu to podrućje biti "prazno" :zubo:
Treba pogledati gdje su se smjestili vladari tih kuća i kako su povezani s ostalim činbenicima u karti ;)

Kod razmatramo vladare uputnije je uzimati tradicionalne vladare, znači za Vodenjaka Saturna ,Škorpiona Marsa i Ribe Jupitera.

ilina
22.08.2007., 05:00
"Kada želiš pronaći povoljno razdoblje za vezu ili u bilo kojem trenutku razmotriti kvalitetu emocionalnog odnosa, uvijek će biti ključni sedma kuća, planete u njoj te vladar sedme kuće jer to je ono što govori o drugoj strani, odnosno opisuje druge osobe s kojima smo povezani ili se povezujemo. Kao dodatak, korisno je razmotriti Veneru i Mjesec u horoskopu muškarca, odnosno Mars i Sunce u horoskopu žene."

više o tome ovdje (http://astrolog.wordpress.com/2006/12/21/savjet-kako-astrolog-predvida-emocionalnu-vezu/)

Fish 1968
22.08.2007., 08:22
kakav nama partner točno treba?
O tome smo dosta pisali na Sinastriji pa možeš pogledati. Evo kopirati ću dva posta:

Ako je veza ljubavna, može se promatrati u nekoliko nivoa:

1. Mentalna kompatibilnost http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/d030.gif

Ovo je najmanje važna kompatibilnost, posebno na početku odnosa. Ali s vremenom postaje sve važnija, jer da bi neki odnos postao zreliji i stabilniji nužno je mentalno razumjevanje, a na površnijem nivou komunikacija i razgovor.

Kako se promatra mentalna kompatibilnost u ljubavnoj vezi?

- Gledanjem usporednih aspekata između Merkura jedne i druge osobe vidi se način, odnosno sklad/nesklad u komuniciranju, tj. kako radi um jedne i druge osobe. Ili prevedno…razumiju li osobe ono što druga misli/priča.
Ukoliko su Merkuri u dobrim odnosima postoji laka i skladna izmjena misli, ideja i riječi. To također pokazuje intelektualnu usklađenost, te koliko je osobama uopće važna verbalna razmjena mišljenja i razgovor.

- Dobar odnos između Merkura i Saturna u usporednim kartama govori o dugotrajnosti mentalnog slaganja i ulozi razuma u načinu razmišljanja i komuniciranja.

- Odnos između Merkura i Jupitera pokazuje slaganje po pitanju vjerskih, filozofskih i ideoloških poimanja okoline.

- Dobra mentalna veza kojoj riječi nisu primarne se ostvaruje ukoliko postoji dobar odnos između oba Mjeseca.

2. Emotivna kompatibilnost http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/h025.gif

Ovo je važna komponenta ljubavne veze jer ukazuje na nivo bliskosti i količinu ljubavi u vezi. Pokazuje koliko je veza zasnovana na povjerenju.

- Treba izvući vladaoce 5. i 7. polja. Nakon toga usporediti njihove odnose.

- Emotivna kompatibilnost je dobra ako vladari 1. i 7. polja zamjene mjesta.

- Venera na osi ASC-DSC.

- Da bi veza bila istinski jaka treba postojati dobar odnos Venere/Marsa sa:

a) Saturnom (osigurava dugotrajnost i stabilnost ljubavi)
b) Jupiterom ( osigurava poštovanje, slobodu i ekspanziju ljubavi kroz vrijeme).

3. Sexualna kompatibilnost http://www.cosgan.de/images/smilie/teufel/a020.gif

Sexualnost je najjača komponenta ljubavne veze. Osim sexualne privlačnosti koja se najviše vidi na početku veze, važnije je istinsko razumjevanje i sklad sexualnih potreba. Sexualna energije je vitalna energija života. Sve dok je ona snažna i kruži do tada je i život vitalan.

- Privlačnost postoji ukoliko postoji dobar aspekt između ženskog Marsa i muške Venere. Element u kojem se nalaze planete pokazuje i način na koji se ta privlačnost ispoljava.

- Privlačnost je također velika ukoliko postoji dobar odnos između ženskog Sunca i muškog Mjeseca. Odnos između ove dvije planete pokazuje međusobno zadovoljavanje nesvjesnih potreba.

- Privlačnost stoji i ukoliko postoji napeti odnos između Venere i Marsa (kvadrat, opozicija), ali u tom slučaju postoje problemi koji vremenom postaju sve veći. Privlačnost i strast prelazi u ljubomoru i svađe.

- Kuće koje daju informacije o sexualnom životu su 5. (kroz erotiku i dodire) i 8. kuća (kroz strast i primarne sexualne potrebe).

- Dugotrajnost i stabilnost sexualnoj komponenti daje skladan aspekt sa Saturnom i Jupiterom (slično kao i kod emotivne kompatibilnosti).

Fish 1968
22.08.2007., 08:23
Kako gledati bračnu vezu u natalnoj karti?

1. Najprije pogledati 7. polje. Znak kojem pripada i koje planete se nalaze u tom polju. Ono je pokazatelj partnera i onog što osoba od bračne veze očekuje.

2. Nakon toga gdje se nalazi vladar 7. polja i koje aspekte prima na sebe. Aspekti s Venerom pokazuju da je motiv za bračnu vezu ljubav, s Marsom je to strast i fizička privlačnost, s Jupiterom dobrostanje, s Mjesecom osjećaji/djeca. A s Saturnom samo odgovornost i nužnost produžetka vrste :D.

3. Položaj Venere kao pokazatelja bračne sreće.

Ukoliko vladar 7. polja ima puno aspekata, to je jedan od pokazatelja da osoba ima više značajnih veza u životu. Vrh 7. polja pokazuje kako veza počinje.Aspekti koji podržavaju bračnu vezu:

- Venera u dobrom aspektu sa Saturnom, a posebno u trigonu. Taj aspekt doprinosi trajnosti braka.

- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Saturnom djeluje slično, daje vjernost, a osoba bračne obaveze podržava i obavlja s lakoćom.

- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Jupiterom daje sreću, osoba prosperira od bračne veze.

- Venera u dobrom aspektu s Jupiterom daje udoban i komforan bračni život.

- U ženskoj natalnoj karti Sunce u dobrom odnosu sa Saturnom i Jupiterom.

- U muškoj karti Mjesec u dobrom odnosu sa Saturnom i Jupiterom.

- Sunce, Mjesec i Jupiter na DSC, a posebno ako su u trigonu s Marsom.


Aspekti koji ne podržavaju bračnu vezu:

- Venera u lošem aspektu s Uranom pokazuje da osoba ne voli odgovornost, puno više voli slobodu.

- Vladar 7. polja u lošem aspektu s Uranom djeluje vrlo slično. Osoba se u bračnoj vezi osjeća sputano i doživljava je kao prepreku vlastitoj slobodi i napredku.

- Venera i Mars u lošem aspektu govore o čestim svađama i prekidima.

- Venera i Pluton u lošem aspektu je poznat kao aspekt “bogomoljke”.

- Venera/Mjesec u 12. polju, jer se ljubav teško izražava javno.

- Vladar 7. polja i Venera na 29º znaka.

- Mjesec pri kraju znaka, a Sunce bez aspekata.

- Malefik u 7. polju, naročito ako je retrogradan.

Nastassja
22.08.2007., 09:31
Navest ću moj primjer i kako su mi tumačili i što je istina:

u 7. kući imam Neptuna koji je u opoziciji sa Suncem i Saturnom. 7. kuća je u škorpionu, kojim vlada Pluton koji je na 29 stupnju djevice u 6. kući.

Rekli su mi da ću partnera naći na poslu. Mog muža sam upoznala zahvaljujući honorarnom poslu koji sam imala, ali, ne baš na poslu... isto tako su mi rekli da ću zbog tog neptuna imati brak koji to je i nije. I to je bilo istina. Vjenčali smo se, ali smo stalno živjeli razdvojeno. Tj, malo zajedno, malo razdvojeno. Ja sam studirala u drugoj državi pa sam stalno putovala. Tako da sam imala bračna razdoblja 2 mjeseca, pa 2 mjeseca samačkog života.
I to se rasteglo na duugi period.

Sad smo zajedno, ali on jako puno radi i opet ga nema kod kuće jako puno, pa imam osjećaj da se sve to ponavlja zbog tog promjenjivog Neptuna. Ili zbog tih opozicija... ne znam više... ali stalno imam osjećaj da baš nemam normalan brak...

twilelightzone
22.08.2007., 10:01
Meni se sad sve zamutilo, moj mars je u ovnu, a njegova venera također u ovnu. Što dalje da razmotrim??

Nastassja
22.08.2007., 10:07
Meni se sad sve zamutilo, moj mars je u ovnu, a njegova venera također u ovnu. Što dalje da razmotrim??
Ono što ti pitaš je vezano za sinastriju, tj usporedni horoskop. Imaš temu o tome.

Ako sam ja dobro shvatila, ovdje bi trebali razmatrati brak, tj. opisi mogućeg braka prema nečijoj natalnoj karti. Dakle, ne usporedba s nekim.

A ako to je tvoj partner, tada bi se trebali proučiti tvoji aspekti vezani za brak i vidjeti kako je to povezano s odnosom vas dvoje. I njegovi, naravno. :)

IsadoraW
22.08.2007., 16:08
Evo poredbe radi ja i moj muž smo naizgled astrološki blizanci. Imamo identičan znak i podznak.
Čak na vrlo bliskim stupnjevima.
Sedme kuće nam oboma zjape prazne. :)
No, kužim, to nije toliko važno.

Opet, ekstremne smo razlike. I to mi ukazuje na važnost potpunog sagledavanja natalne karte.
I dok je moja venera u ribicama, njegova je u Ovnu (mi ovnovi, pa je njemu super :D)....sve u svemu koliko god smo u osnovim astrološkim komponentama isti, razlika se može uočiti tek u usporedbi onih ključnih planeta.

Anastasia
23.08.2007., 12:22
Kako ti je to Ur u 90 s Ve ako su u dva susjedna znaka. Nešto tu nije dobro rečeno :confused: u najboljem slučaju ti mogu biti u polusekstilu ili sekstilu, matematički.

U natalu se partner gleda kroz Ve, Ma, Mo te stanje sedme kuće, odnosno njenog vladara.

čekaj, da nisam nešto krivo rekla...
idem provjeriti...

dakle..
uran je u škorpiji, 4 kuća
uh, ja sam pogriješila :brukica:

krivo gledam :brukica:

dakle, uran nema aspekta s venerom (po tablici)
a u kvadratu je s marsom

Anastasia
23.08.2007., 12:23
a kako se vidi razvod u nečijoj natalnoj karti?

zvonkaaa
23.08.2007., 14:59
descedent mi pada na škorpiona, dakle vladari su mi mars i pluton, oba planeta nalaze se u 6. kući

mars na 29 stupnjeva djevice (u trigonu je s venerom i u sekstilu s mjesecom)
pluton na 26 stupnju vage u sekstilu sa suncem, merkurom i neptuneom koji su u strijelcu; u konjukciji sa satrurnom i nekoj slaboj konjukcijici s jupiterom

ali u 7. kući mi se nalazi the one and only uran, popularno zvan kao i razarač svih stega, okova i brakova :D

ali on čini samo dobre aspekte s mjesecom, venerom i marsom, pa ja to sebi tumačim na ovaj način:
udat ću se iz ljubavi za nekog genijalca i svi ćemo biti sretni zajedno do kraja života :)

i želim dalje živjeti u tom uvjerenju :D

astrid
23.08.2007., 18:00
ali u 7. kući mi se nalazi the one and only uran, popularno zvan kao i razarač svih stega, okova i brakova :D

ali on čini samo dobre aspekte s mjesecom, venerom i marsom, pa ja to sebi tumačim na ovaj način:
udat ću se iz ljubavi za nekog genijalca i svi ćemo biti sretni zajedno do kraja života :)
moguće je...:) ako ne genijalca, a ono bar originalnog tipa, pomalo ekstravagantnog, ekscentričnog, tj. "drugačijeg od drugih"... i imat ćete nekonvencionalan brak. nikako ne "uštogljen".

Baphomet
23.08.2007., 22:09
Samo bih odličnom objašnjenju fish 1968 dodao još jedan faktor koji dobro dođe kao konačna potvrda da li se partneri slažu. To bi bio kompozitni horoskop tj. kad od dva horoskopa napravimo jedan koji opisuje odnos to dvoje ljudi.

woolfwalter
23.08.2007., 22:19
što znači aspekt "bogomoljke"?

ilina
24.08.2007., 06:40
a kako se vidi razvod u nečijoj natalnoj karti?

Fish je već stavila neke elemente neodgovarajućih veza, imaš gore.

apropo toga zanimalo bi me fish od kuda su ti tekstovi (knjiga, link ?) nekako mi je to poznato ali ne mogu se sjetiti :confused:

ilina
24.08.2007., 06:45
što znači aspekt "bogomoljke"?

pisac se slikovito izrazio i vjerojatno mislio na "proždiranje" partnera, na način kako rade bogomoljke poslije parenja :zubo:
Taj izraz se i inače često upotrebljava kad se želi dočarati dominantna i zločesta žena u odnosu;)

Fish 1968
24.08.2007., 09:27
Fish je već stavila neke elemente neodgovarajućih veza, imaš gore.
Još da nadodam neke:

- Mjesec u kvadratu s Uranom iz 7. polja
- Saturn u 7. u kvadratu s Mjesecom u muškoj karti
- Mars u konjukciji s Mjesecom u 7. polju
(u kombinaciji s vrhovima ASC/IC u promjenjivim znacima)
apropo toga zanimalo bi me fish od kuda su ti tekstovi (knjiga, link ?) nekako mi je to poznato ali ne mogu se sjetiti :confused:
Poznato ti je ovo "aspekti koji podržavaju/ruše bračnu vezu" jer sam to na Sinastriji izvukla po Imširagićevom Točku sudbine.

P.S. Usput da izreklamiram tu knjigu po pitanju braka. Koga zanima u toj knjizi može pronaći dosta podataka o brakovima (predbračne veze, broj brakova, veze s razvedenim, slijedeći brakovi i takve stvari).
pisac se slikovito izrazio i vjerojatno mislio na "proždiranje" partnera, na način kako rade bogomoljke poslije parenja :zubo:
Taj izraz se i inače često upotrebljava kad se želi dočarati dominantna i zločesta žena u odnosu;)
A još taj naziv "bogomoljka" jer drži "ruke" sklopljene u položaju kao da moli. Rekao bi čovjek koja dobra i čista duša....a kad ono prijetvorna žderačica partnera. :D

ćićolina
24.08.2007., 12:44
a kako aspekt bogomoljke izgleda?

ilina
24.08.2007., 14:42
A još taj naziv "bogomoljka" jer drži "ruke" sklopljene u položaju kao da moli. Rekao bi čovjek koja dobra i čista duša....a kad ono prijetvorna žderačica partnera. :D

da, da, prava je šampionka u mimikriji - teško se provali a dok to shvatiš ode
glava :zubo:

astrid
24.08.2007., 15:12
a kako aspekt bogomoljke izgleda?

ako sam dobro shvatila, aspekt bogomoljke je venera kvadrat pluton?

ilina
25.08.2007., 10:27
Inače, loš aspekt Venere s Plutonom (kvadrat, opozicija) smatra se i konjunkcija :cool:

sagan
03.09.2007., 01:05
Još da nadodam neke:

- Mjesec u kvadratu s Uranom iz 7. polja
- Saturn u 7. u kvadratu s Mjesecom u muškoj karti
- Mars u konjukciji s Mjesecom u 7. polju
(u kombinaciji s vrhovima ASC/IC u promjenjivim znacima)

Poznato ti je ovo "aspekti koji podržavaju/ruše bračnu vezu" jer sam to na Sinastriji izvukla po Imširagićevom Točku sudbine.A ako je Mjesec u sedmom kvadrat Uran?
I šta je sa nultim stepenom Vage?

sweet Irma
04.09.2007., 09:01
A još taj naziv "bogomoljka" jer drži "ruke" sklopljene u položaju kao da moli. Rekao bi čovjek koja dobra i čista duša....a kad ono prijetvorna žderačica partnera. :D

a ako je taj aspekt u muškom horoskopu, hoćemo li upotrijebiti neku drugu životinju u usporedbi ?:zubo:

aola
09.09.2007., 15:11
Inače, loš aspekt Venere s Plutonom (kvadrat, opozicija) smatra se i konjunkcija :cool:

jel se to odnosii na tranzite? npr. ako je nekome tranzitni Pluton u konjukciji s Venerom i to jos u 5. kuci?

ilina
10.09.2007., 06:27
a ako je taj aspekt u muškom horoskopu, hoćemo li upotrijebiti neku drugu životinju u usporedbi ?:zubo:

možeš upotrijebiti maštu :zubo:

@ aola
Venera je pod plutonovim uticajem i kad se nađe u tranzitu i u aspektu. Mada, kad tranzit djeluje pogledati koje su još planete aktivirane, naime, zbog sporosti plutona potrebni su i drugi tranziti, brži okidači koji će aktivirati stvar koja čuči negdje u pozadini ;)

aola
10.09.2007., 12:09
znam, ilina, zato i pitam. :)

inace, nisam nikada cula za taj termin 'bogomoljke' a jako dugo se bavim astrologijom. zabrinulo me to malo jer kako sad stvari stoje s mojojm Ve u 5. kuci imam izglede za bogomoljku, :O. :)
Natalno - Venera i Neptun konjukcija, Tranzitno - Pluton i uskoro Jupiter konjukcija na Ve i Ne.

ilina
11.09.2007., 07:21
aola :) Baviš se dugo astrologijom onda znaš i sama da je za analizu bitno prvo: u kojem znaku ti je konj. VENE, dali je Ve vladar (asc ili So) odnosno dali ona simbolički u karti predstavlja tebe ili druge, jeli možda Ve vladar kuće 5 ... te prolazi li Ju u vrijeme trajanja Pl tranzita (dali je možda i r ) ili će tada Pl već otpustiti ;)
Drugim riječima, dali imaš izglede za "bogomoljku" ili ne, treba baciti pogled na kompletnu kartu (odrediti što Ve u tvojoj karti uopće predstavlja a tek onda vidjeti kako i kada će proraditi mreža tranzita na tvoju petu kuću :D

Inače, taj izraz "bogomoljka" nisam sigurna od kuda je potekao (možda će Fish znati) mada znam da se primjerice Dupor volio poigravati s takvim maštovitim slikama ;)

aola
11.09.2007., 09:29
aola :) Baviš se dugo astrologijom onda znaš i sama da je za analizu bitno prvo: u kojem znaku ti je konj. VENE, dali je Ve vladar (asc ili So) odnosno dali ona simbolički u karti predstavlja tebe ili druge, jeli možda Ve vladar kuće 5 ... te prolazi li Ju u vrijeme trajanja Pl tranzita (dali je možda i r ) ili će tada Pl već otpustiti ;)
Drugim riječima, dali imaš izglede za "bogomoljku" ili ne, treba baciti pogled na kompletnu kartu (odrediti što Ve u tvojoj karti uopće predstavlja a tek onda vidjeti kako i kada će proraditi mreža tranzita na tvoju petu kuću :D


ufh, vrh 5. kuce mi je u Skorpionu a Ve u Strijelcu.. Retrogradni Uran u konjukciji s mjesecomu 8. kuci a za 2 mjeseca i Jupiter i Pluton ce mi raditi konjukciju s Venerom u 5. kuci...
Nije mi jasno sto znaci da li Ve simbolicki predstavlja mene ili druge?

ilina
11.09.2007., 14:34
Planeta nas simbolički predstavlja prvenstveno ako je vladar asc, to je ključ. Nadalje, nas i ono do čega nam je najviše stalo, predstavlja i sve ono što je na bilo koji način povezano s prvom kućom te sekundarno s desetom kućom.

Ima još tih sistema ali trebalo bi puno priče i nešto znanja iz tradicionalne astrologije jer moderna i psihološka se time ne bave previše ;)

aola
11.09.2007., 15:22
kuzim o cemu pricas ali i dalje mi nije jasno kako Ve moze simbolicki predstavljati druge? :confused: Mislim, moze u muskom horoskopu predstavljati kvalitete i karakteristike zene koja mu se svidja ali ne kuzim kako konkretno u mom horoskopu moze predstavljati druge?

Asc je nesto sto nas sekundarno obiljezava, prvenstveno nas fizicki izgled. Do cega nam je najvse stalo mislim da vise predstavlja skupina planeta (glavnih, prvenstveno Sunce) u nekoj kuci.
10. kuca prikazuje kako nas dozivljavaju osobe 'na prvu loptu' ako zanemare fizicki izgled, naravno. Primjetila sam da ljude jako odreduje ta 10. kuca pa makar bila i prazna. Cak i kad ih pitas da se opisu, najvise kakarteristika koje kazu o sebi upravo ima onaj znak na cijem je vrhu 10. kuca.

ilina
11.09.2007., 18:20
kuzim o cemu pricas ali i dalje mi nije jasno kako Ve moze simbolicki predstavljati druge? :confused:
Može, ako vlada sedmom kućom.
Asc je nesto sto nas sekundarno obiljezava, prvenstveno nas fizicki izgled. Do cega nam je najvse stalo mislim da vise predstavlja skupina planeta (glavnih, prvenstveno Sunce) u nekoj kuci.
Asc ne predstavlja samo fizički izgled, on je početakj i kraj. Asc nas obilježava u svakom pogledu i to primarno. ;) Stelij je opet druga priča ali sigurno nas on u potpunosti ne predstavlja.
10. kuca prikazuje kako nas dozivljavaju osobe 'na prvu loptu' ako zanemare fizicki izgled, naravno. Primjetila sam da ljude jako odreduje ta 10. kuca pa makar bila i prazna. Cak i kad ih pitas da se opisu, najvise kakarteristika koje kazu o sebi upravo ima onaj znak na cijem je vrhu 10. kuca.
Teško je reći da je to tako :cool:
Oprosti aola, ali kuda su tebi te informacije i ovi zaključci, mislim, koju si literaturu koristila kad si učila npr. značenja kuća ?

aola
11.09.2007., 19:54
Oprosti aola, ali kuda su tebi te informacije i ovi zaključci, mislim, koju si literaturu koristila kad si učila npr. značenja kuća ?

na primjeru sam ucila. salim se, :) izgleda da sam pretjerala kad sam napisala da se dugo bavim astrologijom. puno sam naucila od osobe koja se bavi 'karmickim horoskopima' a ja se nekako osobno najvise bavim tranzitima i sinastrijom. naucila sam dosta i od 'pravih' astrologa koje sam upoznala. kod njih sam primjetila da svatko ima drugaciji pristup i da im se misljenja masu puta ne samo ne poklapaju nego i razilaze. kad zbrojis sve to dobijes neku mjesavinu znanja, tj. neznanja, :cool: u mom slucaju.

.. konacno mi je jasno ovo za Ve u 7. kuci. planete u 7. kuci 'predstavljaju' partnera/e. sad mi je tek jasno sto si mislila. hvala.

astrid
12.09.2007., 14:17
10. kuca prikazuje kako nas dozivljavaju osobe 'na prvu loptu' ako zanemare fizicki izgled, naravno. Primjetila sam da ljude jako odreduje ta 10. kuca pa makar bila i prazna. Cak i kad ih pitas da se opisu, najvise kakarteristika koje kazu o sebi upravo ima onaj znak na cijem je vrhu 10. kuca.


nemam pojma. meni je MC i 10. kuća u jarcu i stvarno mi se čini da ni slučajno ni najmanje ne ličim na jarca, niti me itko ikad tako doživljavao... imam sunce u blizancima, asc u ovnu i mjesec u lavu, i često su me pitali jesam li lav ili mi govorili da su bili sigurni da sam neki vatreni znak, često su pogodili i da sam blizanac, ali za jarca me nikad nitko nije zamijenio. niti ličim fizički na jarce, niti psihički.
nemam praktički nikakvih osobina jarca (na žalost, jer neke bi mi dobro došle).

ćićolina
13.09.2007., 21:19
Asc je nesto sto nas sekundarno obiljezava, prvenstveno nas fizicki izgled. Do cega nam je najvse stalo mislim da vise predstavlja skupina planeta (glavnih, prvenstveno Sunce) u nekoj kuci.
10. kuca prikazuje kako nas dozivljavaju osobe 'na prvu loptu' ako zanemare fizicki izgled, naravno. Primjetila sam da ljude jako odreduje ta 10. kuca pa makar bila i prazna. Cak i kad ih pitas da se opisu, najvise kakarteristika koje kazu o sebi upravo ima onaj znak na cijem je vrhu 10. kuca.
Nije baš da se slažem sa ovim, ali to je jedino što bi moglo objasniti kako se za mene zainteresirao tip koji ima i veneru i mjesec u vodenjaku! Ja u vodenjaku ništa nemam osim tog MC-a:rofl: :rofl: :rofl:

Fish 1968
14.09.2007., 08:25
A ako je Mjesec u sedmom kvadrat Uran?
Napetost također postoji, ali ona ima focus na nekom drugom polju (najčešće 4. ili 10.) jer je Uran taj koji reagira neočekivano.

Kod osoba s Mjesecom u 7. polju je također prisutna doza promjenjivosti u bračnoj vezi, ali njihova potreba za promjenom je više u domeni potrebe za promjenom u samoj prirodi osjećajnog odnosa.
I šta je sa nultim stepenom Vage?
Možeš li ovo malo pojasniti?

manzzini
14.09.2007., 08:41
Po mojem iskustvu najbitnije je gledat međusobni aspekt Mjeseca, jer
se tu pokazuju emocijonalne potrebe čovjeka.

sagan
14.09.2007., 23:57
Napetost također postoji, ali ona ima focus na nekom drugom polju (najčešće 4. ili 10.) jer je Uran taj koji reagira neočekivano.

Kod osoba s Mjesecom u 7. polju je također prisutna doza promjenjivosti u bračnoj vezi, ali njihova potreba za promjenom je više u domeni potrebe za promjenom u samoj prirodi osjećajnog odnosa.

Možeš li ovo malo pojasniti?
Uran jeste u 4-oj kući , ali je i vladalac sedme :D ,kvadrira Mjesec u sedmoj?
Mislim na prirodu nultog stepena Vage - čitala sam da daje probleme u bračnom životu, osobe sklone cjepidlačenju:zubo: , osobe koje nisu za brak..? Da li se ti slažeš sa ovom tezom? Moj je Mars tu

Fish 1968
17.09.2007., 08:56
Uran jeste u 4-oj kući , ali je i vladalac sedme :D ,kvadrira Mjesec u sedmoj?
Najelementarnije tumačenje 7. polja jest da vrh 7. kuće simbolizira što osoba očekuje od partnerstva/braka, a položaj vladara opisuje što kroz partnersvo/brak zaista dobiva. Kada je vladalac 7. polja u 4. polju to upućuje da postoji snažna veza između partnera i onog "roditeljskog".

Iako roditelji vole misliti da uvijek pokušavaju, znaju i rade najbolje za svoje dijete, to na žalost često nije istina. Uran u 4. polju upućuje na neki oblik "remećenja" prirodnog tijeka djetinjstva zbog kojeg je individua kao dijete gurnuta u zbunjujuću i za nju nestabilnu situaciju. Kako Uranovi aspekti traže brzu adaptaciju na novonastalu situaciju, problem nije u tome do osoba to mentalno nije usvojila. Pače, to joj najčešće i uspjeva usvojiti "mozgom", ali problem je u tome što nikada nije dobila vremena da emotivno tu istu situaciju duševno iskusi.

S druge strane kvadrat je "vrlo nesvijesan" aspekt (priroda kvadrata je na nižoj razini Marsovska). Kvadrat Urana i Mjeseca u sebi sadrži potisnuti bijes…..želju za korjenitom promjenom vlastitog identiteta. Pa čak kada ovaj kvadrat i ne obuhvaća 7. polje on ima odraz na odnosima s drugima, a kamoli kada je direktno vezan uz to polje.

U praksi često individua s ovakvom kombinacijom kroz partnera pokušava zadovoljiti aspekt koji nije zadovoljila u odnosu s jednim, onim prezahtjevnim roditeljem (najčešće je to majka/Mjesec). Osobi nedostaje svijest o istinskom porjeklu svog izbora, kao i u kolikoj mjeri je njen izbor uvjetovan "roditeljskim". Začudila bi se koliko je često, ali…..to može ići toliko daleko da osoba izabere partnera koji ima isti Sunčani znak kao i roditelj. :D

Kako hendlati ovaj aspekt?

Ovaj aspekt traži pravilnu procijenu kojim segmentom života individua nije zadovoljna. I onda na osnovi takve procjene promjeniti taj dio života. :top: Umjesto da cijeli život izmjeni i okrene naopačke, uništavajući postojeće temelje izvana i....unutar sebe.
Mislim na prirodu nultog stepena Vage - čitala sam da daje probleme u bračnom životu, osobe sklone cjepidlačenju:zubo: , osobe koje nisu za brak..? Da li se ti slažeš sa ovom tezom? Moj je Mars tu
Ne slažem, makar mogu pretpostaviti odakle dolazi takva interpretacija. ;) Ali, evo kako to vidim: :)

Položaj Marsa pored ostalog u natalnoj karti pokazuje način na koji osoba započinje aktivnosti u svom životu. 0º je poseban, jer je na tom stupnju započelo nešto potpuno novo. U tvojoj kombinaciji je uključen Mars koji je vladar prvog znaka u ukupnom astrološkom ciklusu. Kako je Mars u izgonu u znaku vage, na nultom stupnju je on na neki način na stupnju apsolutnog izgona.

Stoga je svaki početak s Marsom na ovakvom stupnju…..slično situaciji kada nestane goriva u rezervoaru na sred autoputa.

sagan
19.09.2007., 13:46
Tnx Fish na volji i znanju!:top:

Uran u 4-tom mi je već odradio svoje kroz iznenadan razvod roditelja i pravi lom i još po nešto... (Aflikuje i Sunce i Mjesec) , al kad je već to iza mene nekih 6-7 godina, pitala sam se šta li donosi kao vladar 7.. Nije li to već "potrošeno" - može li se tako gledati?

Fish 1968
20.09.2007., 11:57
Uran u 4-tom mi je već odradio svoje kroz iznenadan razvod roditelja i pravi lom i još po nešto... (Aflikuje i Sunce i Mjesec) , al kad je već to iza mene nekih 6-7 godina, pitala sam se šta li donosi kao vladar 7.. Nije li to već "potrošeno" - može li se tako gledati?
Ne...na žalost. ;)

Simbolika 4. kao i 7. polja je ogromna tako da se nikako ne može reći da je aspekt "potrošen" kroz jedan događaj pa bio to i npr. razvod roditelja.

Kao što znaš, Uran je planeta koja kroz poziciju u natalnoj karti stimulira potrebu za slobodom, neobičnim odnosima, promjenom, percepcijom na nivou uma, uništavanju statičnog modela života, razbijanjem uhodanih modela životnog stila kroz svojevrsni element kaosa …i još puno puno toga. A Uran se razvodom roditelja ne "pomiče" iz 4. polja, niti se "presjeca" veza kvadrata između njega i Mjeseca.

S druge strane, natalna karta nije statična….svaki aspekt živi u natalnoj karti kroz tranzite i progresije. Pa je važno pratiti i Uranove tranzitne cikluse kroz natalnu kartu.

Uran ima 84-godišnji hod kojim opisuje jedan ciklus kroz sve znakove zodijaka. Ali za Uran je bitan broj 7. jer je to približan broj godina koliko boravi u jednom znaku (Uranov mali ciklus). Kroz proučavanje njega se može dobiti slika trenda u određenom znaku kao i aspekti/njihova jačina koju prolaskom aktivira.

Kako je u tvojoj karti vladar 7. polja Uran i prohodao znak vodenjaka (1996. - 2003.) taman prije ove sadašnje pozicije u ribama, to bi značilo da je tada snažno aktivirao i 4. polje.

P.S. Po ovom kako si ranije napisala 7. polje zauzima i znak riba (koliko sam skužila Mjesec je u ribama u 7. polju?) pa bi tranzitni Uran prolaskom kroz znak ribe aktivirao upravo ovaj kvadrat o kojem pišeš.

andjela pizelli
20.09.2007., 19:12
ali u 7. kući mi se nalazi the one and only uran, popularno zvan kao i razarač svih stega, okova i brakova :DMozda bi ti najbolje bilo da se udash za Vodoliju....

kachunchica
20.09.2007., 21:39
Kako je u tvojoj karti vladar 7. polja Uran i prohodao znak vodenjaka (1996. - 2003.) taman prije ove sadašnje pozicije u ribama, to bi značilo da je tada snažno aktivirao i 4. polje.


e, za taj period su vezane moje zivotne najvece tumbacije i drastichno pomjeranje upravo tih porodichnih odnosa. samostalno zivljenje, odvajanje od doma, domovine a onda i od porodice.:top:

sagan
20.09.2007., 23:57
Ne...na žalost. ;)


Kako je u tvojoj karti vladar 7. polja Uran i prohodao znak vodenjaka (1996. - 2003.) taman prije ove sadašnje pozicije u ribama, to bi značilo da je tada snažno aktivirao i 4. polje.

P.S. Po ovom kako si ranije napisala 7. polje zauzima i znak riba (koliko sam skužila Mjesec je u ribama u 7. polju?) pa bi tranzitni Uran prolaskom kroz znak ribe aktivirao upravo ovaj kvadrat o kojem pišeš.

Uran u 4 je takođe inicirao česte selidbe, a period o kome pričaš jeste ključan kada su u pitanju događaji koje sam navela.. Naime, sve je počelo 1997 poput laganog zemljotresa da bi se 2002/2003 sve srušilo iz temelja...Otac je započeo vanbračnu vezu 1997 baš i bila je tajna do Novogodišnje večeri 2001 (Opet Uran otkriva sve) , dolazi do razvoda i..2002 je umro. Život se okrenuo za 360 stepeni.

1 polje počinje na 29 stepenu Lava (ako je suditi po matičnom listu) stoga je 7 na 29 Vodolije tako da zauzima i Mjesec na 10 Riba. Međutim, meni Uranov ulazak u Ribe i konjunkcija sa Mjesecom nije donijela ništa loše-Naprotiv! Probudio je interes za Astrologiju , ali i (baš u vrijeme egzaktne konjunkcije sa Mjesecom) - Ljubav :)

zvonkaaa
27.09.2007., 19:47
Mozda bi ti najbolje bilo da se udash za Vodoliju....

imat ću to na umu, hvala :zubo: :rofl:

ali mislim da je tako nešto nemoguće planirati

pogotovo kada ti je jedan blizančić na pameti :zubo:

emnasut462
30.09.2007., 11:45
gledajuci sve ono sto fish napisala....nije mi sudeno da se udam:D :D
Bogu fala

tessaa
27.03.2008., 09:58
I sad sam pročitala da uran vlada razvedenim ljudima.

:confused::confused:
ja u 7.kući imam Uran, a na ASC Vodenjaka... i u vezi sam s razvedenom osobom... i nikad nisam bila u braku, a i ne privlači me institucija braka... ovo valjda ima logike, ali u 7.kući je i Jupiter, koji označava - sretan brak...
Lav je na DSC, no meni je jedan Lav ispao najgora moguća kombinacija za vezu!
Neke je horoskope zaista teško tumačiti...

tessaa
27.03.2008., 10:00
zanimljivo meni je 7. kuća skroz prazna


Meni je prazna 5. kuća (ljubav, djeca) a 7. ima 3 planete?!!
Brak bez djece i ljubavi??

tessaa
27.03.2008., 10:05
Kako gledati bračnu vezu u natalnoj karti?
..........


Venera u kvadratu sa Saturnom i Marsom, u 12.kući :(
7.kućom (desc u lavu) vlada sunce, koje je u 10.kući i koje je: u trigonu sa Saturnom, i u sekstilu s Jupiterom...

I kaj sad? :confused:

FASHION GIRL
28.03.2008., 12:01
Meni je ASC u djevici u 1. kući koja je prazna, DSC mi je u 7. kući u ribama i tu je jupiter, venera mi je u 10. kući u znaku blizanaca, a s njom tu su još i mjesec i kiron.

Njemu je ASC u znaku lava u kojoj se nalazi uran, DSC u 1. kući z znaku vodenjaka a tu se nalazi i kiron. Njemu je venera u 8. kući između ovna i riba.

Može li mi netko pojasniti kompatibilnost naše veze i odnosa ? Što to znači prema karti?

ćićolina
01.04.2008., 16:02
:confused::confused:
ja u 7.kući imam Uran, a na ASC Vodenjaka... i u vezi sam s razvedenom osobom... i nikad nisam bila u braku, a i ne privlači me institucija braka... ovo valjda ima logike, ali u 7.kući je i Jupiter, koji označava - sretan brak...
Lav je na DSC, no meni je jedan Lav ispao najgora moguća kombinacija za vezu!
Neke je horoskope zaista teško tumačiti...
Jasno je zašto te ne privlači brak kao formalna institucija ali zašto ti recimo ne bi imala ne formalnu, ne na papiru vezu koja bi trajala preko 3 godine (čini mi se da toliko treba trajati da bi se astrološki gledala kao brak) u kojoj bi bila sretna? Mislim da je to taj jupiter u 7. Ti nebi bila sretna u formalnom braku ali možeš imati neformalnu vezu u kojoj bi imala svoju slobodu i bila sretna. Lav na DSC ne znači da ti treba osoba koj ima sunčev znak lava, možda bi ti bolje pasao neko sa ASC lava, iako bi i sunce trebalo biti dobro ali vjerojatno vam ostali aspekti nisu išli u korist.

Meni je prazna 5. kuća (ljubav, djeca) a 7. ima 3 planete?!!
Brak bez djece i ljubavi??
to što je 5. kuća prazna ne znači da nećeš imati djecu ni ljubav, meni je prazna 7. pa nikom ništa. Pogledaj gdje ti je vladar te kuć ei kakve on aspekte prima pa tako tumači.

Ja se opet vraćam an onaj aspekt "bogomoljke" jer mi dečko to ima u horoskopu. Dakle venera kao vladar 5. u opoziciji sa plutonom...Dugo sam s njim i nebi rekal da je neki žderač žena ili taj aspekt ne vrijedi za muškarce? Ostali aspekti venere su dobri kao i plutona. Ili možda ja kočim taj njegov žderački nagon. Šta uopće da gledam?

Suspirium
01.04.2008., 17:32
tessa....

moja sestricna ima prazno 5 polje pa ima 6 djece...

srce...vladara uvijek moras gledati.

7 polje je inace drugo dijete. ako je tu stelij jaka licnost.

ray ban
01.04.2008., 17:57
tessa,nema ti to prazno polje nikakve veze.
ja npr.imam jupiter u 5. polju(vladar petog je venera u 9.),trigon jupiter-venera,ali neću nikada imati djecu,niti se udavati(a po ovom jupiteru u petoj bi trebala imati čopor djece :D ).
još da ne pričam koliko nemam sreće u ljubavi(a po ovom trigonu ven-jupiter bi trebala imati).

nekako sve više sumnjam u te horoskope(nakon što sam više od 10 god. u njih slijepo vjerovala) :ne zna:

Suspirium
01.04.2008., 18:06
ali zato si sigurno brzo završila fakultet i imaš sreće u igrama na sreću ;)

ray ban
01.04.2008., 19:00
ali zato si sigurno brzo završila fakultet i imaš sreće u igrama na sreću ;)

kakao si znao da sam brzo završila fax?? :eek:
diplomirala sam među prvima na mojoj godini!
faks mi je bio prelagan i stvarno sam imala sreće s njim(svi na faksu su mi govorili da sam sretnica u vezi ispita,dobijem najbolje profesore...)

igre na sreću ne igram,pesimistična sam(djevica,podznak jarac),pa mislim da nikada ništa ne bi dobila.

ray ban
01.04.2008., 21:28
Aspekti koji podržavaju bračnu vezu:

- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Jupiterom daje sreću, osoba prosperira od bračne veze.

- Venera u dobrom aspektu s Jupiterom daje udoban i komforan bračni život.


Aspekti koji ne podržavaju bračnu vezu:

- Vladar 7. polja u lošem aspektu s Uranom djeluje vrlo slično. Osoba se u bračnoj vezi osjeća sputano i doživljava je kao prepreku vlastitoj slobodi i napredku.

- Venera i Mars u lošem aspektu govore o čestim svađama i prekidima.

- Venera i Pluton u lošem aspektu je poznat kao aspekt “bogomoljke”.Fish :s:s
sad su mi tek neke stvari jasnije!
imam sve ove aspekte,ali najviše osjećam ovaj aspekt vladara 7.kuće (mjesec) u kvadratu sa uranom.
prije bih se ubila nego udala,ne bih psihički uspjela izdržati u braku ni 2 dana :o

konjukcije venera-mars i venera-pluton su loši aspekti,zar ne?

ray ban
01.04.2008., 21:40
Ukoliko vladar 7. polja ima puno aspekata, to je jedan od pokazatelja da osoba ima više značajnih veza u životu. Vrh 7. polja pokazuje kako veza počinje.moj vladar 7.polja(mjesec) ima 8 aspekata:kvadrat,opoziciju,sekstil,i 5 trigona.
nisam u životu imala ni jednu značajniju vezu :brukica:
kako je to moguće?
je li 8 aspekata puno,ili ih mora biti više?

Fish 1968
02.04.2008., 08:06
konjukcije venera-mars i venera-pluton su loši aspekti,zar ne?
Konjukcija Venera/Mars sama po sebi ne mora biti neskladna, pače može biti skroz oke ako nije u znacima egzila i pada (scorpio, djevica, ovan, jarac). Treba odrediti da li je jača Venera ili Mars, ako prevladava Venera onda prevladava ranjivost i osjetljivost, a ako prevladava Mars onda razdražljvost i smionost (npr. žemsko bez pol frke prva priđe frajeru :D). Mora da si sexy. ;)

Neskladnija je konjukcija Venera/Pluton jer osoba nema osjećaja za mjeru. I manje poznato da je u žemskoj karti ovo aspekt "podcjenjivanja sebe". ;)
moj vladar 7.polja(mjesec) ima 8 aspekata:kvadrat,opoziciju,sekstil,i 5 trigona.
nisam u životu imala ni jednu značajniju vezu :brukica:
kako je to moguće?
je li 8 aspekata puno,ili ih mora biti više?
Moguće je, izvukla si jedan segment a kod astrologije to tako ne ide. ;) Inače...8 aspekata je zaista puno.

Ako Mjesec ima puno aspekata to je znak nestalnog emotivnog života s puno nestabilnosti i promjena gdje osoba teško nalazi duševni mir na jednom mjestu.

Suspirium
02.04.2008., 09:45
naravno, uzmite u obzir suvladara ako uzima više od 10 stupnjeva sljedećeg znaka.

ray ban
02.04.2008., 13:03
Konjukcija Venera/Mars sama po sebi ne mora biti neskladna, pače može biti skroz oke ako nije u znacima egzila i pada (scorpio, djevica, ovan, jarac). Treba odrediti da li je jača Venera ili Mars, ako prevladava Venera onda prevladava ranjivost i osjetljivost, a ako prevladava Mars onda razdražljvost i smionost (npr. žemsko bez pol frke prva priđe frajeru :D). Mora da si sexy. ;)

Neskladnija je konjukcija Venera/Pluton jer osoba nema osjećaja za mjeru. I manje poznato da je u žemskoj karti ovo aspekt "podcjenjivanja sebe". ;)

Moguće je, izvukla si jedan segment a kod astrologije to tako ne ide. ;) Inače...8 aspekata je zaista puno.

Ako Mjesec ima puno aspekata to je znak nestalnog emotivnog života s puno nestabilnosti i promjena gdje osoba teško nalazi duševni mir na jednom mjestu.

Fish hvala :s:s
ne znam da li mi je jača venera ili mars(iako pretpostavljam da je venera,jer je u vagi,a mars je koliko se sjećam u egzilu u vagi,ili kako se to već kaže).
premda imam i karakteristike venere koje si navela(izuzetna ranjivost i osjetljivost),ali i marsa(nevjerovatna smionost i razdražljivost).i obožavam prva prilaziti frajerima,ne volim kada oni meni prilaze :D
ljudi misle da sam izrazito sexy :D (premda se ja uopće ne osjećam sexy,vjerovatno zbog te konjukcije pluton-venera potcjenjujem samu sebe).

drago mi je da si mi objasnila i ovo za mjesec :top:

ray ban
02.04.2008., 13:05
naravno, uzmite u obzir suvladara ako uzima više od 10 stupnjeva sljedećeg znaka.

za ovo prvi put čujem,nisam znala da i to postoji.
baš ću si pogledati u karti te suvladare :top:

proljetni_cvijet
03.04.2008., 17:41
a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
vodenjaci simboloziraju po njoj razvod ili uglavnom vezu s razvodom.


I ja imam 7. kuću u Vodenjaku.. :(. Da li to može značiti razvod?

Suspirium
03.04.2008., 17:56
naravno da moraš gledati suvladar. meni je ac u jarcu, ali prvo polje ide kroz cijeli znak vodenjaka i zahvaća ribe. tako da ću gledati i urana a ne samo saturna kao vladare svojeg 1 polja. također ako pratiš progresivni horoskop kada ti ac promijeni znak tada je taj vladar u tom periodu života puno bitniji nego natalni vladar ac-a.

tessaa
04.04.2008., 17:17
Jasno je zašto te ne privlači brak kao formalna institucija ali zašto ti recimo ne bi imala ne formalnu, ne na papiru vezu koja bi trajala preko 3 godine (čini mi se da toliko treba trajati da bi se astrološki gledala kao brak) u kojoj bi bila sretna? Mislim da je to taj jupiter u 7. Ti nebi bila sretna u formalnom braku ali možeš imati neformalnu vezu u kojoj bi imala svoju slobodu i bila sretna. Lav na DSC ne znači da ti treba osoba koj ima sunčev znak lava, možda bi ti bolje pasao neko sa ASC lava, iako bi i sunce trebalo biti dobro ali vjerojatno vam ostali aspekti nisu išli u korist.


to što je 5. kuća prazna ne znači da nećeš imati djecu ni ljubav, meni je prazna 7. pa nikom ništa. Pogledaj gdje ti je vladar te kuć ei kakve on aspekte prima pa tako tumači.

Ja se opet vraćam an onaj aspekt "bogomoljke" jer mi dečko to ima u horoskopu. Dakle venera kao vladar 5. u opoziciji sa plutonom...Dugo sam s njim i nebi rekal da je neki žderač žena ili taj aspekt ne vrijedi za muškarce? Ostali aspekti venere su dobri kao i plutona. Ili možda ja kočim taj njegov žderački nagon. Šta uopće da gledam?


Hvala :)
Ovo za 7.kuću je najvjerojatnije točno...ne zamišljam se u formalnom braku, i što sam starija, sve više osjećam da brak nije za mene...
a veza mi traje 7 godina :)

Na vrhu 5.kuće mi je rak, Mjesec u 3.kući, u trigonu s planetama iz 7.kuće...

tessaa
04.04.2008., 17:21
naravno da moraš gledati suvladar. meni je ac u jarcu, ali prvo polje ide kroz cijeli znak vodenjaka i zahvaća ribe. tako da ću gledati i urana a ne samo saturna kao vladare svojeg 1 polja. također ako pratiš progresivni horoskop kada ti ac promijeni znak tada je taj vladar u tom periodu života puno bitniji nego natalni vladar ac-a.

Aha, ovo je isto dobro znati...
Meni je ASC u Vodenjaku, ali cijela 1.kuća u Ribama, + još 10 stupnjeva Ovna...
Isto tako, naravno... DESC u Lavu, cijela 7.kuća u Djevici + još 10 stupnjeva u Vagi...
I da. Sjeverni mjesečev čvor je u 1.kući, a Južni u 7...

I vladar i suvladar 7.kuće su mi na MC-u. Orbis 1stupanj!!!
Očito je da mi partner mora biti jaaaako uspješna osoba :)

stella77
09.04.2008., 12:18
Za brak isto nije dobro:

Ako vladar 7.kuce pravi kvadrat ili opoziciju sa planetom u 7.kuci.

Ako se takva osoba ozeni ili uda, brak ce trajati najvise dvije godine.

Stella

Sundust
09.04.2008., 17:57
Moj ASC je u lavu, a DSC u vodenjaku (dakle sedma kuća).
uran mi je u kvadratu s venerom (inače uran mi je u 4. kući u škorpiji, a venera u petoj kući u strijelcu).
rekla mi je jedna astrologica da to upućuje na to da sam osoba koja nije stvorena za formalnu instituciju braka, da je za mene bolje da se "papirnato" ne vezujem, i da će u meni uvijek biti borbe između želje za partnerstvom i želje za slobodom.
Takodjer mi je rekla da će muškarac mojeg života biti najvjerojatnije razveden, jer vodenjaci simboloziraju po njoj razvod ili uglavnom vezu s razvodom.
mene zanima da li je to točno, i kako se točno može po natalnoj karti iščitati kakav nama partner točno treba?

ja sam Bik, isto ASC u Lavu, a DSC u Vodenjaku...i meni je Uran u Škorpionu ali u kvadratu s ASC.
Mjesec mi je u Strijelcu, a Venera u Blizancu, ali ne odgovaram tom ''blizanačkom'' obrascu, dapače sam vrlo vjerna kao partnerica i nikako dvolična...
ali javljam ti se zbog ovog DSC u Vodenjaku, mislim da se to ne odnosi samo na razvod i razvedene, već uopće na tendenciju prema nekonvencion.vezama i/ili nekonvencionalnim i netradicionalnim tipovima partnera. barem po mom skromnom iskustvu...:D

ray ban
09.04.2008., 18:05
Za brak isto nije dobro:

Ako vladar 7.kuce pravi kvadrat ili opoziciju sa planetom u 7.kuci.

Ako se takva osoba ozeni ili uda, brak ce trajati najvise dvije godine.

Stella


da,meni vladar 7.(mjesec),pravi opoziciju sa saturnom u sedmoj.
za mene bi i 2 god. braka bile previše,ne bi to nikako mogla izdržati.

ali,malo me zbunjuje točna pozicija mog saturna(i mjeseca).
po jedno 3-4 različita astro programa imam saturn u osmoj i mjesec u 2.kući,a po astrodienstu mi je saturn u 7. i mjesec u prvoj.
ali nekako najviše vjerujem astrodienstu.

stella77
11.04.2008., 14:36
Halo ray ban,

Ja poznam dva muskarca (jako dobro izgledaju): sa ovim sta sam napisala oba su se ozenila i poslije dvije godine razvela. Obadva su se ozenila jer je ona ostala u drugom stanju. Jedan se htio rastati prije a ona ga je prevarila: molila ga je da idu na more, na odmor i da ce se poslije toga rastati. Sta je napravila: nije uzela tablete i ostala u drugom stanju. Posto je njezin otac bio bogat i jako strog, prisilio je mojeg prijatelja (bivseg) da se ozene. Rekao mi je da su mu te dvije godine bile najgore u zivotu.
To dijete (sina) vidio je samo jednom u zivotu. Tako se ona njemu osvetila.

On je isto podznak Vaga, ima Mjesec u 7.kuci a Mars (vladar 7.kuce) pravi kvadrat sa Mjesecom. U takvim slucajevima je bolje zivjeti u zajednici nego u braku.

Stella

Suspirium
11.04.2008., 15:40
na osnovu čega misliš da je dvije godine ?

obično orbis ukazuje na samo trajanje.

ray ban
12.04.2008., 01:14
Halo ray ban,

Ja poznam dva muskarca (jako dobro izgledaju): sa ovim sta sam napisala oba su se ozenila i poslije dvije godine razvela. Obadva su se ozenila jer je ona ostala u drugom stanju. Jedan se htio rastati prije a ona ga je prevarila: molila ga je da idu na more, na odmor i da ce se poslije toga rastati. Sta je napravila: nije uzela tablete i ostala u drugom stanju. Posto je njezin otac bio bogat i jako strog, prisilio je mojeg prijatelja (bivseg) da se ozene. Rekao mi je da su mu te dvije godine bile najgore u zivotu.
To dijete (sina) vidio je samo jednom u zivotu. Tako se ona njemu osvetila.

On je isto podznak Vaga, ima Mjesec u 7.kuci a Mars (vladar 7.kuce) pravi kvadrat sa Mjesecom. U takvim slucajevima je bolje zivjeti u zajednici nego u braku.

Stella


jadni ti muškarci koje te žene tako prevare :flop:
i vjerujem da su im te 2 godine bile najgore godine u životu.

ali meni bi stvarno i 2 dana braka bilo previše,neki život u zajednici bi mi možda i bio ok(ali veeeliko možda),ali brak :horor::trk:

a ja baš kao za inat nailazim samo na neke užasno ljubomorne i posesivne dečke,koji naravno žele ozbiljnu vezu i brak :(

da li znate kakve aspekte neka osoba mora imati da privlači bolesno ljubomorne partnere?
sve i jedan dečko kojeg sam imala su bili UŽASNO ljubomorni(bez ikakvog razloga),pa ja to sve jako brzo prekinem(strah me takvih ljudi).
i ne samo dečki koje sam imala,nego i potencijalni dečki i muški prijatelji.

možda je stvar samo u tome da su svi muškarci takvi(barem u početku veze)?

Suspirium
12.04.2008., 10:07
Aha, ovo je isto dobro znati...
Meni je ASC u Vodenjaku, ali cijela 1.kuća u Ribama, + još 10 stupnjeva Ovna...
Isto tako, naravno... DESC u Lavu, cijela 7.kuća u Djevici + još 10 stupnjeva u Vagi...
I da. Sjeverni mjesečev čvor je u 1.kući, a Južni u 7...

I vladar i suvladar 7.kuće su mi na MC-u. Orbis 1stupanj!!!
Očito je da mi partner mora biti jaaaako uspješna osoba :)


Uh kod tebe je situacija kompleksna jer imaš tako puno vladara, kompleksna ličnost, ali daje nažalost i rasijanost pažnje u više smjerova.

Vodenjak = Saturn i Uran, oba vladara moraš gledati
Ribe = Jupiter i Neptun
Ovan = mars

Ti srce mamino imaš 5 vladara i tvoj horoskop kao takav nije jednostavan za tumačenje ;)

(mislim za mene je :D al kažem inače)

stella77
14.04.2008., 11:38
Halo Suspirium,

Neznam zasto dvije godine:
jedan je podznak Vaga, DC u Ovnu (Mars je vladar i on obidje ceo zodiak za dvije godine - tako nesto);
drugi je podznak Skorpija, njegov vladar je Mars (ili Pluton).

To treba jos malo studirati. Znam da Uran znaci 7 godina.

Stella

ray ban
14.04.2008., 12:04
na osnovu čega misliš da je dvije godine ?

obično orbis ukazuje na samo trajanje.

baš sam si pogledala taj orbis.
kod mene je orbis opozicije mjeseca(vladara 7.) i saturna koji se nalazi u sedmoj 2'38.
kao što sam rekla brak bi mi trajao 2 dana(2,5 ako računamo da bi ovih pola dana pakirao kovčege) :)

ray ban
14.04.2008., 12:08
Halo Suspirium,

Neznam zasto dvije godine:
jedan je podznak Vaga, DC u Ovnu (Mars je vladar i on obidje ceo zodiak za dvije godine - tako nesto);
drugi je podznak Skorpija, njegov vladar je Mars (ili Pluton).

To treba jos malo studirati. Znam da Uran znaci 7 godina.

Stella

mislim da su u tim slučajevima te 2 godine bile slučajnost :ne zna:
znam muškarca koji ima uran u 7.polju(vodenjaku),i brak mu je trajao 2 godine.
varao ženu dok je bila trudna s drugim djetetom :flop:

frantisevna
18.04.2008., 21:35
ala ste profi...
meni je jupiter u 7.kuci a vladar 7. je merkur koji je u konj. s suncen,trigonu s misecon,opoziciji s saturnom i sekstilu s marson,te trigonu s 10.kućon (mc)...al moja venera je gadan problem jer neman nijedan dobar aspekt s njon...sve neki kvadrati,te s misecon,te s marson,te opozicija s AC....jebemu :mad:
i dc u konjukciji s veneron...inace dc u djevici venera na 29 lava...

stella77
19.04.2008., 11:10
Frantisevna,

Nemoj puno da brines o tvojoj Veneri. Znas koliko ljudi ima slabo aspektovanu Veneru i svejedno su ozenjeni ili udati.

Vidim da imas Jupitera u 7.kuci i da je vladar 7.kuce dobar. Sta vise hoces?

Pozdrav,
Stella

tessaa
21.04.2008., 17:09
Uh kod tebe je situacija kompleksna jer imaš tako puno vladara, kompleksna ličnost, ali daje nažalost i rasijanost pažnje u više smjerova.

Vodenjak = Saturn i Uran, oba vladara moraš gledati
Ribe = Jupiter i Neptun
Ovan = mars

Ti srce mamino imaš 5 vladara i tvoj horoskop kao takav nije jednostavan za tumačenje ;)

(mislim za mene je :D al kažem inače)

Znam da nije jednostavan... :D
I cijeli mi je život takav... :D
5 vladara i svaki vuče na svoju stranu... :confused:

pascimotanasanji
25.04.2008., 21:14
...'vaaako... desc. mi je u ribama (neptun je retro u 3. kući)
venera je u 10. kući, u raku (inače sam lav s podznakom djev i s mjesecom u strijelcu :mirko:)

od aspekata

neptun je u sextilu s plutonom i marsom, u trinu sa suncem i merkurom, conj. s mjesecon i square s asc(djevica) i s jupiterom

venera je u sextilu s jupiterom

jel ima netko koju mudru da mi razjasni? u biti zaljubljujem se konstantno,multipersonalno i bez pol frke, al uglavnom puštam da me ' in love đir ' i imoušns prođu :brukica: ... s naglaskom da kad imoušn faza prođe bez da netko trči za mnom, onda of kors massive crnjaaaak ....:o

v4ga
26.04.2008., 13:40
[COLOR="Blue"]
- Vladar 7. polja u dobrom aspektu sa Jupiterom daje sreću, osoba prosperira od bračne veze.

- U ženskoj natalnoj karti Sunce u dobrom odnosu sa Saturnom i Jupiterom.

Aspekti koji ne podržavaju bračnu vezu:

- Venera i Mars u lošem aspektu govore o čestim svađama i prekidima.

- Malefik u 7. polju, naročito ako je retrogradan.


moze meni neko da pogleda fish mozes mi reci da sam pogrijesila da probam...
meni je vladar 7.mars otiso u 11.kucu u djevici i pravi op. sa venerom i mjesecom iz 5.kuce u ribama znaci bit ce samo svadja i prekid!? :confused:
i jos mi mars isto retro i jupiter (r) a mars mi pravi konj sa jupiterom u 11.kucu acs mi je u vagi vladar venera u 5.kucu :rolleyes: znaci kod mene je isto nije dobro bak i los odnosi?? a i jos dc mi je u ovni znaci los je kad mi je u podznaku vaga a mc mi je u raku vladar mjesec u 5.kucu konj. sa venerom vladar 7. mi pravi sextil sa mc i trigon sa mjesecom eznam to sve sta bi znacilo kod mene kad mi pravi los i dobar aspekte pomagajte

Maddie
02.06.2008., 12:16
Venus Quincunx Pluto()scorpion,3.kuća)-Ne želim biti bogomoljka:D
dali se inkonjukcija smatra toliko lošom kao kvadrat,opozicija ili čak konjukcija?
venera je u ovnu u 8 kući,u trigonu sa saturnom(4,strijelac)i kvadratom s neptunom(4 ,jarac)
7 kuća je u ribama,u kojoj su sunce i rx merkur(koji mi je vladar asc,djevica)
a kako mi se čini mislilma da sam ga već i upoznala,comments:confused:?

S.C.
03.06.2008., 01:44
Venus Quincunx Pluto
dali se inkonjukcija smatra toliko lošom kao kvadrat,opozicija ili čak konjukcija?
venera je u ovnu u 8 kući,

Konjunkcija uopce nije losa, osobito ona u Skorpionu. :raspa:


A inkonjunkcija takodjer nije toliko napet aspekt kao kvadrat ili opozicija. :mig:

Ako vec ne znas, evo ovdje mozes otprilike vidjeti sto bi znacio aspekt inkonjunkcije (http://www.forum.hr/showpost.php?p=14033265&postcount=465) (da se ne ponavljam).

Pluton je sam po sebi potreba za transformacijom, smrcu i ponovnim rodjenjem te produbljivanjem zivota i zivotnih iskustava. Kod tebe je on ovim aspektom povezan s Venerom, simbolom ljepote, ugode, potrebe za skladom, harmonijom i odnosima. Dakle, ova dva "dijela" tebe kao da su vezani u nekom raskoraku, ne prepoznaju potrebe jedno drugoga iako ih sam taj aspekt primorava da to sto prije prepoznaju kako bi se pravilno manifestirali.

Uglavnom, radi se o prilagodbi koja bi se trebala izroditi izmedju Venere i Plutona kroz obostrane kompromise. Eto, u tvome slucaju ta prilagodba i ne mora biti previse teska s obzirom da ti je Venera u 8. kuci (polje Skorpiona....vec je na neki nacin "prilagodjena" Plutonu). Jedino sto bi stvaralo eventualnu napetost i poteskoce je cinjenica da je ona u Ovnu, a Ovan i Skorpion koliko god da su slicni, ipak su jako razliciti. :mig:

Maddie
03.06.2008., 03:19
kužim šta misliš ili pretpostavljam:D,ja sam ti u raskoraku između ljubvi i vlastitih ideala,neznam dali će ići skupa i uvijek mislim da se nečeg moram odreći da bi imala drugo

karamela
03.06.2008., 22:38
Kako mogu iz svoje karte isčitati kad ću se udati?

:eek::ne zna:

S T E L I U M
04.08.2008., 18:44
ovo za muža si dobro shvatila. Što se tiče drugog braka po redu, postoji ukoliko je 9 kuća naglašena, bolje postavljena od 7.k., ali moraju postojat pokazatelji razvoda prvo. Venera u 9. sama po sebi kaže da ukoliko postoji pokazatelj za dva braka, osoba u drugom pronalazi zadovoljstvo i ljubav, dakle ne mora nužno označavati strance....za ovo treba više pokazatelja, sama ve u 9. nije dovoljan pokazatelj.

Ako sam vas dobro shvatio 9.kuca je naznaka drugog braka dok bi 11-ta bila pokazatelj treceg.
Znacili li to da bih ja, koji sam bjezao od braka kao djavo od krsta :D , morao iskusiti nepovoljan prvi brak (afliciran Ne u 7.k) da bih dosao do boljih odnosa-citaj boljeg drugog braka(dobar Ju+Ma u 9.k i slicno)? :)

Saradonija
06.08.2008., 12:13
Ako sam vas dobro shvatio 9.kuca je naznaka drugog braka dok bi 11-ta bila pokazatelj treceg.
Znacili li to da bih ja, koji sam bjezao od braka kao djavo od krsta :D , morao iskusiti nepovoljan prvi brak (afliciran Ne u 7.k) da bih dosao do boljih odnosa-citaj boljeg drugog braka(dobar Ju+Ma u 9.k i slicno)? :)

7.kuća predstavlja oblik odnosa koji se zasniva uz ljubav (5.k.) na zajedničkim dužnostima i obavezama, i ne mora biti brak u klasičnom tradicionalnom smislu odnosno na papiru, odnosi se i na vezu gdje zajednički s nekim živiš a ne mora nužno biti brak potvrđen zakonski. Tako da ako si ikad s nekom ženom živio i to je puklo, taj Neptun u 7. je iscpucan, pa si pogledaj 9.k., 11. itd...Ako nisi nikad s ženom živio, onda ne možeš preskočit tu 7.k....
Tebi je inače venera prilično aflicirana, kod tebe brak što kasnije to bolje...poslije 40-te...

S T E L I U M
06.08.2008., 18:10
7.kuća predstavlja oblik odnosa koji se zasniva uz ljubav (5.k.) na zajedničkim dužnostima i obavezama, i ne mora biti brak u klasičnom tradicionalnom smislu odnosno na papiru, odnosi se i na vezu gdje zajednički s nekim živiš a ne mora nužno biti brak potvrđen zakonski. Tako da ako si ikad s nekom ženom živio i to je puklo, taj Neptun u 7. je iscpucan, pa si pogledaj 9.k., 11. itd...Ako nisi nikad s ženom živio, onda ne možeš preskočit tu 7.k....
Tebi je inače venera prilično aflicirana, kod tebe brak što kasnije to bolje...poslije 40-te...

Od moje 15te godine mi je ovo prokletstvo (aflicirana Venera) poznato tako da sam u sve svoje veze i vezice ulazio i iz njih izlazio sa poznatom cinjenicom da obostrane ljubavi nece biti-s tim da bih ja manje patio jer sam znao ishod svakog odnosa, kontrolisao sam osjecaje.Ono sto sam zanemario je to da svaki aspekt, koliko god isti bio tezak, mora biti izivljen da bi se krenulo korak dalje.Tako sam, primjera radi, gotovo rijesio goruci problem "Mj90Ma" pravilnom kanalizacijom negativne energije kroz sport ili posao a sad mi preostaje da svjesno prezivim ovaj muljavi Neptun u 7.kuci tako sto cu se vjencati sa prijateljicom kojoj treba boravisna dozvola.
Malo je freaky manipulisati manipulatorom Neptunom ali kad se mora-mora se :D .
Hvala na odgovoru Saradonija :mig: .

Saradonija
07.08.2008., 10:31
Od moje 15te godine mi je ovo prokletstvo (aflicirana Venera) poznato tako da sam u sve svoje veze i vezice ulazio i iz njih izlazio sa poznatom cinjenicom da obostrane ljubavi nece biti-s tim da bih ja manje patio jer sam znao ishod svakog odnosa, kontrolisao sam osjecaje.Ono sto sam zanemario je to da svaki aspekt, koliko god isti bio tezak, mora biti izivljen da bi se krenulo korak dalje.Tako sam, primjera radi, gotovo rijesio goruci problem "Mj90Ma" pravilnom kanalizacijom negativne energije kroz sport ili posao a sad mi preostaje da svjesno prezivim ovaj muljavi Neptun u 7.kuci tako sto cu se vjencati sa prijateljicom kojoj treba boravisna dozvola.
Malo je freaky manipulisati manipulatorom Neptunom ali kad se mora-mora se :D .
Hvala na odgovoru Saradonija :mig: .

ve90sa/ve90ne - kontrola osjećaja radi straha od povrede; dakle kontrola osjećanja je prva greška. Al dobro, bar ćeš tog neptuna ispucat-s njim su uvijek prisutne neke obmane, laži, iluzije, tako da brak radi vize pun pogodak :top: Ček da ti Saturn sjedne na Plutona....tu bi trebalo nešto pravo uletit...

S T E L I U M
08.08.2008., 21:07
ve90sa/ve90ne - kontrola osjećaja radi straha od povrede; dakle kontrola osjećanja je prva greška. Al dobro, bar ćeš tog neptuna ispucat-s njim su uvijek prisutne neke obmane, laži, iluzije, tako da brak radi vize pun pogodak :top: Ček da ti Saturn sjedne na Plutona....tu bi trebalo nešto pravo uletit...

Ovo Ve90Sa sve nekako potiskujem :D ,zivim u nadi da je orbis od 6° dovoljno velik.
Pojasni malo ovaj generacijski aspekt sjedanja Saturna na Pluton, sta podrazumjevas pod ulijetanjem? :)

Saradonija
10.08.2008., 00:15
Ovo Ve90Sa sve nekako potiskujem :D ,zivim u nadi da je orbis od 6° dovoljno velik.
Pojasni malo ovaj generacijski aspekt sjedanja Saturna na Pluton, sta podrazumjevas pod ulijetanjem? :)

nema veze to generacijski ili negeneracijski, radi se o tome da je tebi Pluton u 5.k. ljubavi i tranzitni saturn će ga pokrenuti...da šta podrazumijevam pod ulijetanjem...žena neka Stelium ti 'ulijeće' u život, veza, ljubav i tako to...

S T E L I U M
10.08.2008., 21:47
nema veze to generacijski ili negeneracijski, radi se o tome da je tebi Pluton u 5.k. ljubavi i tranzitni saturn će ga pokrenuti...da šta podrazumijevam pod ulijetanjem...žena neka Stelium ti 'ulijeće' u život, veza, ljubav i tako to...

Nece se samo nat.pluton pokrenuti :

http://img401.imageshack.us/img401/9516/tra10th3.jpg

...masa kardinalne energije ima da bude oslobodjena nad ovom jadnom planetom kad se u klinc uhvate jupiter,uran,pluton i saturn. :mig: (ljeto 2010)

v4ga
26.08.2008., 08:53
mene zanima negdje sam citala zbog MA180VE i MO je mogucnost da ce partner bit vec rastavljen i kao mogucnost da dovede djecu iz 1.braka dali je istina
moja 11.kuca je MA0JU u djevici a 5.kuca mi je VE0MO u ribama a vladar 7.je otiso u 11.kucu :confused:

Hermione Granger
12.09.2008., 11:07
Evo, kopipejstam se sa Astrohelpa, možda mi ovdje netko rastumači. :confused:

Upravo sam pročitala na nekom forumu za početnike da 7. kuća u blizancima sigurno znači da ću se rastati, ili će muž imati paralelne veze, osobito ako mi je vladar 7. kuće ( Me) loše aspektiran. A meni je jako loše aspektiran. Pa je li to baš sigurno tako? Ne bih se ja rastajala jednog dana, rak sam sa mjesecom u biku, ne bih to podnijela.

Me, dakle vladar 7.-e kuće, mi je u 8. kući i pravi slijedeće aspekte:
180 Ju, 90 Sa, 120 Ur, 60 Kiron.

A Venera ( u 6. kući ) ima slijedeće aspekte: 120 Ju, 180 Ur, 60Kiron ( :( ).

Sunce i Mars ( muškarci u mom životu ) imaju isključivo dobre aspekte, ali Mjesec i Merkur, vladar 7.-e, su u komi.

Što bi to sve skupa moglo značiti ? :confused:

Hvala :)

zvjezdoznanac
12.09.2008., 13:13
Evo, kopipejstam se sa Astrohelpa, možda mi ovdje netko rastumači. :confused:

Upravo sam pročitala na nekom forumu za početnike da 7. kuća u blizancima sigurno znači da ću se rastati, ili će muž imati paralelne veze, osobito ako mi je vladar 7. kuće ( Me) loše aspektiran. A meni je jako loše aspektiran. Pa je li to baš sigurno tako? Ne bih se ja rastajala jednog dana, rak sam sa mjesecom u biku, ne bih to podnijela.

Me, dakle vladar 7.-e kuće, mi je u 8. kući i pravi slijedeće aspekte:
180 Ju, 90 Sa, 120 Ur, 60 Kiron.

A Venera ( u 6. kući ) ima slijedeće aspekte: 120 Ju, 180 Ur, 60Kiron ( :( ).

Sunce i Mars ( muškarci u mom životu ) imaju isključivo dobre aspekte, ali Mjesec i Merkur, vladar 7.-e, su u komi.

Što bi to sve skupa moglo značiti ? :confused:

Hvala :)
Ima tu svašta, ali za tebe bi bilo najbolje da ti se dogodi neka veza, onda bi imala i neka konkretna pitanja, ovako si stalno u sferi nagađanja i maštanja.. Opusti se malo!:)

v4ga
12.09.2008., 14:33
kuku lele :D i ja sam citala dosta da kod mene isto stoji lose zbog 7/1 i mars 180 ve ali ja mislim da kod mene nece bit 2 braka jer me saturn uci lekciju i to zahvalim sto mi stoji u 12.kucu..i donosi kasni brak...neki su me rekli da cu imat 2 braka i 2 osobe su mi rekli samo 1 brak pa sad neznam sta ce bit...al cu vam javit sta ce bit :)

Totto
12.09.2008., 19:07
DSC na predzadnjem stupnju Škorpiona, Neptunu u Strijelcu 7 kući, samo generacijski sekstil sa Plutonom u 6 kući

Venera 0 Mars u 12 k

I evo što mi je astrologinja izgatala:"Neptun upućuje na bračnog druga sa značajkama Ribe, podrijetlom uz vode, nadarenog za glazbu. Čovjet koji traži drugu stvarnost u umjetnosti, izbivanju, maštanju. Lažne nade glede vjenčanja. Moguć razvod, no drugi brak suštinski ne drugačiji od prvog."

I zamislite Bikicu kad čita ovaj horor:D Hej traži neku drugu stvarnost!Izbiva! Jedino mi se sviđa ovaj dio o glazbi:cerek:

Za ozbiljno, u stvarnosti se odgodilo ovo - bila sam zaručena sa duplim Škorpionom(moj DSC), Dalmatinac (podrijetlom uz vodu, jel), idealizirala ga do besvijesti, vječno bio u nekim svojim mislima, romantičar. No kad su se Neptunovske magle po utjecajem Plutonovog tranzita podigle i otkrile mračne tajne - napucala sam gada :cerek: Tako da lažne nade glede vjenčanja - definitivno.

A vezano za Ve 0 Ma u 12 kući - tajne veze sa iznimno lijepim i impulzivnim "macho" muškarcima, zabranjene ili ograničene na "zatvorene" prostore koje će trajati kratko. Potpisujem. Sve probala :cerek:

Al što me zaprepastilo je prognoza tajnih ljubavnih veza na radnom mjestu (možda jer je vladar 7 kuće u 6-oj?:ne zna:), al to nikad, nikad, nikad. Bože sačuvaj.:eek:

Fish 1968
12.09.2008., 21:49
moze meni neko da pogleda fish mozes mi reci da sam pogrijesila da probam...
meni je vladar 7.mars otiso u 11.kucu u djevici i pravi op. sa venerom i mjesecom iz 5.kuce u ribama znaci bit ce samo svadja i prekid!? :confused:
i jos mi mars isto retro i jupiter (r) a mars mi pravi konj sa jupiterom u 11.kucu acs mi je u vagi vladar venera u 5.kucu :rolleyes: znaci kod mene je isto nije dobro bak i los odnosi?? a i jos dc mi je u ovni znaci los je kad mi je u podznaku vaga a mc mi je u raku vladar mjesec u 5.kucu konj. sa venerom vladar 7. mi pravi sextil sa mc i trigon sa mjesecom eznam to sve sta bi znacilo kod mene kad mi pravi los i dobar aspekte pomagajte
Kod tebe je vidljiva neka vrsta odvojenosti između mentalnog sklopa i emotivnog sklopa. Kao da je riječ o dva sustava, dva svijeta koja rade odvojeno. Tj. u životu općenito imaš izrazito razvijen razumski pristup, jaku potrebu da sve objasniš i saznaš, da ne postoji niti jedan "Zašto?" (Sunce/Merkur trigon Saturn), potrebu koja čak ide do lucidnosti (Sunce/Merkur sekstil Uran, Saturn sekstil Uran)....dok u emotivnim stvarima izgleda kao da ne koristiš taj isti razum....uopće.

Imaš velike emotivne apetite (Mjesec/Venera u 5. polju znaka ribe) koje ne znaš zadovoljiti na način koji bi isključivao agresiju ili pretjerivanje ili oboje zajedno (Mjesec opozicija Mars/Jupiter). Emotivna tijela su naglašena i napeto aspektirana, posebno Mjesec koji je opozicioniran konjunkcijom Mars/Jupiter. Kada se ti aspekti prevedu može se reći da glavni problemi u ljubavnim vezama proizlaze iz vlastitog nejasnog stava, kao i pogrešne percepcije muške strane općenito (ti fakat "ne kužiš muškarce").

Problem leži i u podložnosti i nemogućnosti da odvojiš stvari koje se zaista moraju odvojiti. To znači da kada "kažeš ne" onda bi to i trebalo biti "ne". Jednom riječju, teško ti je vidjeti svoje ljubavne veze onakvim kakve one zaista jesu....a one najčešće sadrže dozu mazohizma koja prelazi dobar ukus. :)

Polje braka je prazno, ali postoji veza između polja braka i predbračnih veza...tj. vladar 7. polja radi opoziciju na Mjesec u 5. polju. Ukupna kombinacija govori o ljubavnim vezama u kojima se miješa prijateljstvo, agresivnost i sklonost čestim svađama koje nisu konstruktivne, niti imaju jasan cilj, osim povrijediti onu drugu stranu.

Dakle nije dovoljno "samo reci ne" već moraš poduzeti i konkretne radnje u vezi s tim. :)

v4ga
12.09.2008., 22:43
Kod tebe je vidljiva neka vrsta odvojenosti između mentalnog sklopa i emotivnog sklopa. Kao da je riječ o dva sustava, dva svijeta koja rade odvojeno. Tj. u životu općenito imaš izrazito razvijen razumski pristup, jaku potrebu da sve objasniš i saznaš, da ne postoji niti jedan "Zašto?" (Sunce/Merkur trigon Saturn), potrebu koja čak ide do lucidnosti (Sunce/Merkur sekstil Uran, Saturn sekstil Uran)....dok u emotivnim stvarima izgleda kao da ne koristiš taj isti razum....uopće.

Imaš velike emotivne apetite (Mjesec/Venera u 5. polju znaka ribe) koje ne znaš zadovoljiti na način koji bi isključivao agresiju ili pretjerivanje ili oboje zajedno (Mjesec opozicija Mars/Jupiter). Emotivna tijela su naglašena i napeto aspektirana, posebno Mjesec koji je opozicioniran konjunkcijom Mars/Jupiter. Kada se ti aspekti prevedu može se reći da glavni problemi u ljubavnim vezama proizlaze iz vlastitog nejasnog stava, kao i pogrešne percepcije muške strane općenito (ti fakat "ne kužiš muškarce").

Problem leži i u podložnosti i nemogućnosti da odvojiš stvari koje se zaista moraju odvojiti. To znači da kada "kažeš ne" onda bi to i trebalo biti "ne". Jednom riječju, teško ti je vidjeti svoje ljubavne veze onakvim kakve one zaista jesu....a one najčešće sadrže dozu mazohizma koja prelazi dobar ukus. :)

Polje braka je prazno, ali postoji veza između polja braka i predbračnih veza...tj. vladar 7. polja radi opoziciju na Mjesec u 5. polju. Ukupna kombinacija govori o ljubavnim vezama u kojima se miješa prijateljstvo, agresivnost i sklonost čestim svađama koje nisu konstruktivne, niti imaju jasan cilj, osim povrijediti onu drugu stranu.

Dakle nije dovoljno "samo reci ne" već moraš poduzeti i konkretne radnje u vezi s tim. :)

hvala za odgovoru ali prvo ti moram razocarat jer nije tacno..jer ja dobro znam za muskarcima a i nije lako samnom... i to jako samo su problemi vec kod njega svaki skim sam god bila su uvijek bili ljubomorni jer ja sam iskrena osoba i volim slobodu ali to kod muskarce nema i ne skapira jer ja nisam nit koja da bi njega trpila kad mi pukne film onda je gotovo...al naravno da je problem sa muskarcima se nemoze normalno komunicirati jer su uvijek agresivne al cak sam i ja takva pa zato...:) nije li cudo zasto uvijek imam probleme u ljubavi jer me uvijek kritikuje...pa s :De pitam sama jer sam ja kriva no jer ja sam za ljubav i to mi je najvaznije u zivotu i cak bi uviojek uradila za njega i znam kako da umem...al na druge strane naravno da znam nekoga povrijediti jer mi je dosta....a sto se tice sto si spominljala o prijateljstva jeste tacno da je uvijek bilo svadje jer sam dosad uvijek upoznala preko prijatelja pa su uvijek bili ljubomorne,tracenje i cak uvijek su pokusavali nas rastavit...jer ja se dobro slazem sa muskarcima neg sa zenskama...

a voljela bi da mi pojasnis malo na sta si hjtela da kazes da ja fakat ne kuzim muskarce u vezi cega njegov reakcije,ponasanje il sta ti velis???? ;)

Fish 1968
12.09.2008., 23:14
hvala za odgovoru ali prvo ti moram razocarat jer nije tacno..jer ja dobro znam za muskarcima a i nije lako samnom...
Evo ga na...aktivirao se tvoj vodenjak. :zubo:
i to jako samo su problemi vec kod njega svaki skim sam god bila su uvijek bili ljubomorni jer ja sam iskrena osoba i volim slobodu ali to kod muskarce nema i ne skapira jer ja nisam nit koja da bi njega trpila kad mi pukne film onda je gotovo...al naravno da je problem sa muskarcima se nemoze normalno komunicirati jer su uvijek agresivni al cak sam i ja takva pa zato...:) nije li cudo zasto uvijek imam probleme u ljubavi jer me uvijek kritikuje...pa s :De pitam sama jer sam ja kriva no jer ja sam za ljubav i to mi je najvaznije u zivotu i cak bi uviojek uradila za njega i znam kako da umem...al na druge strane naravno da znam nekoga povrijediti jer mi je dosta....a sto se tice sto si spominljala o prijateljstva jeste tacno da je uvijek bilo svadje jer sam dosad uvijek upoznala preko prijatelja pa su uvijek bili ljubomorne,tracenje i cak uvijek su pokusavali nas rastavit...jer ja se dobro slazem sa muskarcima neg sa zenskama...

a voljela bi da mi pojasnis malo na sta si hjtela da kazes da ja fakat ne kuzim muskarce u vezi cega njegov reakcije,ponasanje il sta ti velis???? ;)
Gle....ljudi sami biraju svoje partnere. ;)

Nije problem "kod njega", posebno je to očito kada je "kod njega" u množini. Nisu "oni agresivni", već si "ti mazohista". :)

v4ga
12.09.2008., 23:50
Gle....ljudi sami biraju svoje partnere. ;)

Nije problem "kod njega", posebno je to očito kada je "kod njega" u množini. Nisu "oni agresivni", već si "ti mazohista". :)

pa to naravno znam jer sam ja birac :D
ja agresivna :lol: na neki nacin jesam naravno :D

bas je dobro pitanje nije problem kod njega a pitam se onda zasto me ne daje slobodu neg da budem 24 sata snjim :rofl: znaci vec je problem u mene :lol::lol: zar bi trebala slusat sve njegove savjete :top:
ja mazohista znaci ovo rijec "Mazohista ne samo da dopušta da ga mrcvare i zlostavljaju na različite načine, da ga zapostavljaju i osujećuju, omalovažavaju i vređaju, već to i traži.Ne brani se jer veruje da nije dostojan odbrane. Ne bori se za svoja prava jer smatra da mu nikakva prava ne pripadaju." u krivu si :mig:

v4ga
12.09.2008., 23:52
Evo ga na...aktivirao se tvoj vodenjak. :zubo

moj bivsi vodenjak :rofl::rofl:

Fish 1968
13.09.2008., 00:06
znaci vec je problem u mene :lol::lol:
Naravno. :)

v4ga
13.09.2008., 00:11
Naravno. :)

pa sta da ti kazem kad mi ne poznajes :D jer nije uopce tacno ali djabe tebi ja govorim..:mig:

ako tako kazes onda nek mi nauci muskarci sta trebam :lol::lol: bit cu dobra osoba :rofl:

pitanje je "isto tako ne kuzim kako zene mogu pretvarat muskarce u papucare" ;)
a nije mi jasno sto si opisala da ja fakat ne kuzim muskarce :lol:

S T E L I U M
13.09.2008., 09:13
DSC na predzadnjem stupnju Škorpiona, Neptunu u Strijelcu 7 kući, samo generacijski sekstil sa Plutonom u 6 kućiIsti moj slucaj.:)
Imam osjecaj da me kvadrat Neptuna sa Venerom drze podalje od Skorpionki - sa njima sam najmanje kontaktirao ali kad je do toga dolazilo bilo je za pamcenje.:D

Hermione Granger
15.09.2008., 08:19
Ima tu svašta, ali za tebe bi bilo najbolje da ti se dogodi neka veza, onda bi imala i neka konkretna pitanja, ovako si stalno u sferi nagađanja i maštanja.. Opusti se malo!:)

Zvjezdoznanče, hvala ti što se često potrudiš odgovoriti i na moja naj gluplja pitanja. :) Znam da se previše opterećujem svim tim, ali to se moji rak i bik jadni tresu od straha negdje u meni da neće imati hrpu djece (rak) kojoj bih mogla praviti kolače i torte jednog dana ( bik ). Ili još gore, da ću ih imati, ali da će im tata biti prljavi pokvareni varalica kojeg će mama morati zafijukati sve negdje do Merkura, nesretnog, afliciranog vladara 7. kuće. :D No, sama sam si rastumačila neke stvari: s obzirom da mi je 7. kuća dijelom u blizancima, a dijelom u raku, dvojnim znacima, nedvojbeno je da ću se razvesti i možda imati drugi brak. A razvest ću se možda zato što će muž biti zli prevarant. Na forumu za početnike takva 7. kuća, u blizancima pa u raku, čak je navedena kao školski primjer za razvedene osobe. Nadalje, Me, vladar 7.-e, ima opoziciju na Jupitera i kvadrat sa Saturnom, što ne znam protumačiti, ali sam poprilično sigurna da ne znači ništa dobro. Uglavnom, teška katastrofa.

zvjezdoznanac
15.09.2008., 10:02
Zvjezdoznanče, hvala ti što se često potrudiš odgovoriti i na moja naj gluplja pitanja. :) Znam da se previše opterećujem svim tim, ali to se moji rak i bik jadni tresu od straha negdje u meni da neće imati hrpu djece (rak) kojoj bih mogla praviti kolače i torte jednog dana ( bik ). Ili još gore, da ću ih imati, ali da će im tata biti prljavi pokvareni varalica kojeg će mama morati zafijukati sve negdje do Merkura, nesretnog, afliciranog vladara 7. kuće. :D No, sama sam si rastumačila neke stvari: s obzirom da mi je 7. kuća dijelom u blizancima, a dijelom u raku, dvojnim znacima, nedvojbeno je da ću se razvesti i možda imati drugi brak. A razvest ću se možda zato što će muž biti zli prevarant. Na forumu za početnike takva 7. kuća, u blizancima pa u raku, čak je navedena kao školski primjer za razvedene osobe. Nadalje, Me, vladar 7.-e, ima opoziciju na Jupitera i kvadrat sa Saturnom, što ne znam protumačiti, ali sam poprilično sigurna da ne znači ništa dobro. Uglavnom, teška katastrofa.

Ne opterećuj se sa dvojnim znacima,ako ti je podznak Strijelac, onda ti 7.kuća počinje u Blizancima. To može i ne mora značiti 2 braka. Merkur ti je loše aspektiran, to stoji, a mene zanima gdje se nalaze Jupiter i Saturn (u kojim kućama) i da li imaš neku planetu u 7.kući ili u konjukciji sa 7.kućom? (do 6-7 stupnjeva iza nje). Kad to sve budem znao onda ću ti moći reći da li ćeš se u životu razvoditi, ili da li će te muž varati!:mig:

Hermione Granger
15.09.2008., 10:28
Ne opterećuj se sa dvojnim znacima,ako ti je podznak Strijelac, onda ti 7.kuća počinje u Blizancima. To može i ne mora značiti 2 braka. Merkur ti je loše aspektiran, to stoji, a mene zanima gdje se nalaze Jupiter i Saturn (u kojim kućama) i da li imaš neku planetu u 7.kući ili u konjukciji sa 7.kućom? (do 6-7 stupnjeva iza nje). Kad to sve budem znao onda ću ti moći reći da li ćeš se u životu razvoditi, ili da li će te muž varati!:mig:


Jupiter je u vodenjaku u 2. kući, a Saturn je u škorpiji na kraju 11. kuće. U 7. kući nemam niti jednu planetu, ali Sunce i Mars su mi u 8. kući, 3 stupnja (So), odnosno 4 stupnja (Ma) udaljeni od vrha 8. kuće. Venera je u 6. kući, 6 stupnjeva udaljena od vrha 7.-e kuće. Hvala ti, znaš. :cerek:

teknicoloreyes
15.09.2008., 10:48
Ako se nekome da baciti komentar na musko, dsc u biku, venera u 6. i konjuknkciji sa suncem u biku, i kvadratu sa jupiterom i marsom u vodenjaku (3.polje). Saturn u 7. polju u blizancima cini dobre aspekte. Perfekcionista...

n.gemini
15.09.2008., 12:07
Iskreno, uvijek sam mislila da astrologija tumaci licne potencijale, a da je do nas sta ce na kraju biti. Kako onda uopste mozete sa sigurnoscu tvrditi da li ce doci do braka, razvoda, djece i slicno?

Kako gledati bračnu vezu u natalnoj karti?

1. Najprije pogledati 7. polje. Znak kojem pripada i koje planete se nalaze u tom polju. Ono je pokazatelj partnera i onog što osoba od bračne veze očekuje.

2. Nakon toga gdje se nalazi vladar 7. polja i koje aspekte prima na sebe. Aspekti s Venerom pokazuju da je motiv za bračnu vezu ljubav, s Marsom je to strast i fizička privlačnost, s Jupiterom dobrostanje, s Mjesecom osjećaji/djeca. A s Saturnom samo odgovornost i nužnost produžetka vrste :D.

3. Položaj Venere kao pokazatelja bračne sreće.

Ukoliko vladar 7. polja ima puno aspekata, to je jedan od pokazatelja da osoba ima više značajnih veza u životu. Vrh 7. polja pokazuje kako veza počinje.


- Venera i Pluton u lošem aspektu je poznat kao aspekt “bogomoljke”.
Ok, vec sam ranije razgovarala s Fish na temu svoje natalne karte, ali evo pitanje konkretno braka po ovome gledam ovako:

7. kuca mi je u Skorpionu. Vladatelji Mars i Pluton. Mars je u 1. kuci u trigonu sa konjunkcijom Saturna i Jupitera u 6oj, a Pluton u 6.kuci u kvadratu sa Venerom u 3.kuci, kvadratu s Mjesecom u 9oj, trigonu sa Suncem u 2.kuci i sekstilu s Neptunom u 8. polju. Inace Venera mi je vladar ASC., a u 7. kuci je Uran. :)

Moze li mi neko dati tumacenje tih aspekata po pitanju braka i ovo "bogomoljka" ... sta god da to simbolizuje... :)

Maddie
15.09.2008., 12:17
ovako meni kao ribama na vrhu 7 polja gledati neptun ili jupiter?i dali treba uzimati i u obzir kvalitetu aspekta(kvadrat trigon itd)?
neptun mi radi aspekte i sa venerom kvadrat i sa jupiterom sextil,znaci ljubav i blagostanje.a jupiter i na mjesec i na saturn kvadrate ,dakle i osjecaji i duznost,znaci koji gledati neptun ili jupiter ili oba?

zvjezdoznanac
15.09.2008., 12:42
Jupiter je u vodenjaku u 2. kući, a Saturn je u škorpiji na kraju 11. kuće. U 7. kući nemam niti jednu planetu, ali Sunce i Mars su mi u 8. kući, 3 stupnja (So), odnosno 4 stupnja (Ma) udaljeni od vrha 8. kuće. Venera je u 6. kući, 6 stupnjeva udaljena od vrha 7.-e kuće. Hvala ti, znaš. :cerek: Ok. Znači,Merkur ti je u Lavu u 8.kući u opoziciji sa Jupiterom u Vodenjaku u 2.kući i u kvadratu sa Saturnom u Škorpionu u 11.kući. Zanima me da li su ti Jupiter i Saturn u kvadratu, jer bi to značilo da imaš T-kvadrat. I šta je sa Venerom,budući da je u konjukciji sa 7.kućom, jako je bitno kako se je smjestila(u znaku i aspektima)? Ona ti je za tumačenje polja braka jednako važna kao i Merkur(vladar 7.kuće), ako ne i važnija, jer ona je i prirodni vladar 7.kuće! I ne zahvaljuj mi unaprijed, još nismo ništa riješili, ovo ja zovem zagrijavanje:D

Hermione Granger
15.09.2008., 13:12
Ok. Znači,Merkur ti je u Lavu u 8.kući u opoziciji sa Jupiterom u Vodenjaku u 2.kući i u kvadratu sa Saturnom u Škorpionu u 11.kući. Zanima me da li su ti Jupiter i Saturn u kvadratu, jer bi to značilo da imaš T-kvadrat. I šta je sa Venerom,budući da je u konjukciji sa 7.kućom, jako je bitno kako se je smjestila(u znaku i aspektima)? Ona ti je za tumačenje polja braka jednako važna kao i Merkur(vladar 7.kuće), ako ne i važnija, jer ona je i prirodni vladar 7.kuće! I ne zahvaljuj mi unaprijed, još nismo ništa riješili, ovo ja zovem zagrijavanje:D

Da, Ju i Sa su u aplikacionom kvadratu, ali sa orbisom preko 6 stupnjeva, tako kaže jedna teta koja se u to razumije puno bolje nego ja. :) Ispostavilo se da imam i nešto po imenu Veliki kvadrat. Venera je u blizancima, u 6. kući, i ima slijedeće aspekte: 120 Ju, 180 Ur, 180 Asc, 0 Kiron, 120 Mc. Jako si drag. :)

smedjišećer
15.09.2008., 22:55
primjetila sam da neki ovdje imaju sličnu situation kao i ja. naime, meni je takodjer 7. kuća u blizancima i završava u raku. merkur, u biku radi većinom ne tako loše aspekte,nalazi se na 29 stupnju u 6. kući u konjukciji sa suncem,isto na 29 stupnju.
e,sad-big kveščn:D je li ta konjukcija utječe na 7. kuću,brak,opis bračnog partnera? to me živo ždere. nisam astrolog,samo pratim ovaj forum već duže vrijeme. 7. kuća mi počinje na 5 ili 6 stupnju blizanca. pa što sad? trebam li ujedno gledati tumačenja,kao da se to sunašce i merkur nalaze u 7 kući?

možda sam ovdje i gluposti pisala,ali to mi nije jasno sasvim.uostalom,neznam točno u koju sam minutu rodjena,samo otprilike.:ne zna:

zaboravih reći:
mer konjukcija su u 6 kući
mer konjukcija ven u 6 kući
mer trigon plut iz 10 kuće
mer trigon MC
mer kvadrat mjesec iz 3 kuće
i još neki sekstili
tako,a dispozitor venera takodjer u biku, u 6 kući čini:
ven konjukcija sunce iz 6 kuće
ven konjukcija jupiter iz 5 kuće
ven trigon plut iz 10
ven trigon MC
moj dragi je bik/rak.pa što kažete?hvala na trudu.nadam se,da će biti netko dobre volje:cerek:

n.gemini
24.09.2008., 11:07
Meni zaista para uši taj naziv "bogomoljka" :eek: jer imam kvadrat Venera - Pluton... :confused:
Hoce neko nešto reći o tome?! :tuzni:

Fish 1968
24.09.2008., 21:21
Meni zaista para uši taj naziv "bogomoljka" :eek: jer imam kvadrat Venera - Pluton... :confused:
Hoce neko nešto reći o tome?! :tuzni:
Budem ja detaljno, jer makar smo o tome već malo i pisali....ljudi se stalno iznova raspituju. :D


U aspektu kvadrata između Venere i Plutona su osjećaji (Venera) u napetoj sprezi (kvadrat) s nagonom da se prodre u samu srž iskustva (Pluton).


Venera je princip primarno vezan uz sposobnost davanja i primanja ljubavi, sposobnost stapanja s drugim. No, osim sposobnosti davanja i primanja u vezi, Venera u prvom redu govori o sposobnosti osobe da uspostavi osjećajni kontakt s samom sobom, da voli sebe. Jer ako je osoba "sposobna" voljeti sebe, onda je i sposobna voljeti druge....vanjska stvarnost je samo manifestacija i metafora one unutarnje stvarnosti. S druge strane, Pluton u astrologiji predstavlja oblik "krajnje koncentrirane snage", a Plutonovo značenje uvijek obuhvaća krajnosti, obuhvaća dvije potpuno suprotne kvalitete. Pluton djeluje u domeni nesvijesnog, a sva Plutonova snaga izvire iz dubine iskustva (po principu "što dublje to bolje"). Zato točka u natalnoj karti na kojoj se nalazi Pluton u prvom redu pokazuje potencijal osobe da doživi iskustvo na najdubljem nivou...tkz. nivou transcendentacije.

Ljudima koji imaju napeti aspekt između Venere i Plutona teško je ostvariti dubinu osjećajnog iskustva za kojim žude, u biti i sama "žudnja" kao osjećaj je spoj Venera/Pluton. No, zato jer je Pluton vezan uz nesvjesne sfere, osobe s ovim aspektom tu "žudnju" uvijek traže i proiciraju na drugu osobu (partnera-Venera) umjesto da to traže unutar sebe....žele u "onom drugom" pronaći ono što bi njih same ispunilo. Zbog Plutonove i razorne i intenzivne prirode (tkz. kobne note) ta potreba seže u domenu potpunog posjedovanja onog drugog (ta potreba je posebno naglašena kod ljudi koji osim ovog aspekta imaju sunčani znak scorpio ili općenito naglašenu scorpio kvalitetu u natalnoj karti).

Zbog svega ovoga Plutonova energija se uvijek manifestira u vidu suprotnih kvaliteta....a najdublje iskustvo koje su ljudi u stanju iskusiti i koje obuhvaća suprotne kvalitete je iskustvo: život – smrt.

Dakle...ovaj aspekt govori o tome da Pluton u svojoj biti želi ostvariti najdublji oblik kontrole nad drugim da bi njim potpuno ovladao jer je to jedini način da kontrolira svoje nesvjesne nagone (Pluton) i osjećaje (Venera).


Bogomoljka (http://www.hrphotocontest.com/index.php?menu=7&img=122250)...to je ona mala duga tanka zelena životinjica s malom glavom, ustvari kukac. Drži ručice sklopljene pa izgleda kao da Boga moli od čega je taj nickname i dobila. No, iako ona izgleda tako prozračno i krhko (Venera :D) ponekad se dogodi da u naletu nagonske strasti, tj. tokom seksa (Pluton) pojede glavu svog seksualnog partnera (Pluton-seks, smrt, Venera-partnerstvo, hrana). Životinje imaju instinktivnu potrebu za razmnožavanjem bez obzira što nekima ono donosi smrt.


Eto...odatle i ta upečatljiva metafora za ovaj aspekt u astrologiji, makar je aspekt žene "bogomoljke" u biti aspekt konjunkcije Venera - Pluton.

Maddie
24.09.2008., 22:08
ovako meni kao ribama na vrhu 7 polja gledati neptun ili jupiter?i dali treba uzimati i u obzir kvalitetu aspekta(kvadrat trigon itd)?
neptun mi radi aspekte i sa venerom kvadrat i sa jupiterom sextil,znaci ljubav i blagostanje.a jupiter i na mjesec i na saturn kvadrate ,dakle i osjecaji i duznost,znaci koji gledati neptun ili jupiter ili oba?

fish možes ovo da vidis,imama jos jedno pitanje,vidim da si riba u horoskopu,kako ti prezivljavas urana preko sunca(meni ce za4-5 stepeni na sunce i merkur)?

n.gemini
25.09.2008., 12:46
Hvala na objašnjenju :) to mogu povezati sa sobom... :zvrko:

hope_010
25.09.2008., 14:20
Kad gledam brak onda se koncentriram na 7.kuću, vladara i planete u njoj jer ova moja Ve je jednostavno ubitačna, u Djevici i još radi opoziciju na Ju u 7. u Ribama i kvadrat s Ur i Sa. Jednostavno predivno. :flop:

kika82
29.09.2008., 15:06
Meni je 7. lav, rak. A nemam ni jednu planetu u 7. kuci!!!!!

Sta to znaci? Da necu da se udam? Ili...

Bosanka_88
29.09.2008., 17:19
Meni je 7. lav, rak. A nemam ni jednu planetu u 7. kuci!!!!!

Sta to znaci? Da necu da se udam? Ili...

Ne!! Nemam ni ja nijednu planetu u 7.
Mislim da se u tom slucaju ako se ne varam gleda vladar sedmog polja, sto je u tvom slucaju (7 kuca u lavu) Sunce. Mozda grijesim :D :D

A to sto imas 7 kucu u lavu, znaci da te privlace lavovski tipovi. Upadljivi, njezni, topli a istovremeno strastveni, samopouzdani, itd. Najvjerovatnije ces naci partnera ili se udati za nekoga, koji ima mnogo karakteristika lava. Jer sedma kuca predstavlja partnera, brak itd... ;) ;)

Bosanka_88
29.09.2008., 17:25
Kad gledam brak onda se koncentriram na 7.kuću, vladara i planete u njoj jer ova moja Ve je jednostavno ubitačna, u Djevici i još radi opoziciju na Ju u 7. u Ribama i kvadrat s Ur i Sa. Jednostavno predivno. :flop:

I ja imam Ve u djevici :( :flop: mislim da je po mom misljenju to veoma slabo :ne zna: Takodjer ve u djevici znaci - kasni brak ili brak sa preprekama. :confused: sve najgore :(

Rosa7
14.11.2008., 10:10
Suspirium,evo odlučila sam na ovoj temi iznijet moju molbu i pitanje...Dakle kao što sam ti rekla,rođena sam 06.08.1984.u Osijeku,u 11h i 20min.,zanima me sve u vezi LJUBAVI,I BRAKA da mi kažeš??Hvala ti puno...

Suspirium
14.11.2008., 10:50
Mislio sam sačekati do večeras, ali ajd ako si iz grada mog idola Branimira Glavaša pogledati ću odmah.

Joj joj joj. TI si očito jedna velika parijanerica koja je shvatila da se želi još zabavljati a ne da joj se ulaziti u brak. Pa normalno svakome dosadi veza od 5 godina još pogotovo ako je dečko dobar kao kruh. Ovaj tvoj je dosta posesivno ali opet izravno stvorenje. Da je emotivan to stoji, i čisto sumnjam da ćeš tako lako uspjeti prekinuti sa njime.

Neće tebi biti loše u životu. karijera super. Možda ćeš raditi i negdje ko neka plesačica. no ajmo mi na bit.

ovakoc.

Tebi u braku nikako neće biti lijepo neovisno s kim to bila. Mars je vladar 7 u škorpionu, 90 venera u lavu. To vrlo jasno ukazuje na raspada braka ali također i na veliki otpor pri ulaženje u isti. Iz niti jedne duge veze ti nećeš ući u brak. Kao karakter si teška i ćudljiva. Sunce 90 Saturn, jako ambiciozna osoba. Ovdje meni otac više izgleda kao neki faktor koji sili na nešto.

E sad u čemu je šema. Šema je u tome što venera tvoja vladarica, jer si podznak vaga, ona odlazi u Lava gore visoko gdje se pokazuje. Dakle ukazuje da voliš koketirati i željeti da ti se drugi ljudi dive. E sad dalje. Ta ista venera odbija - vezivanje - to je kvadrat - odbija, marsa - dakle muškarca, vladar 7 koji želi brak.

moj je sud da se ti nikad nećeš željeti udati, ako i budeš to će biti oko 30-e ne prije toga nikako. Tebi zapravo nitko ni ne treba. Ti živiš za strast i za trenutak. A biti ćeš malo i na televiziji vidim.

Ti imaš super aspekt Sunce 120 Mjesec. Što govori da ipak nisi bezosjećajna kuja, što bi bila da nemaš taj aspekt. taj aspekt budi svijest o sebi i drugima te o osjećaju za drugu osobu. (sad zvučim kao fish majko mila). Mjesec je u strijelcu pa ajde i to je pomoglo moralu. Pa zato ti i pitaš nećeš li ga povrijediti itd. Ljudi koji su u znaku Lav, imaju Mjesec 120 Sunce, imaju Pluton u 1. su odlučili davno davno prije nego što su išli zvati astrologa. To je samo zapravo jedna eto sigurnost iz još jednog kuta.

ako se i udaš to će biti iz velikog interesa, ili iz velike početne strasti pa ćeš nabrzinu potpisati brak.

Što se tiče konkretno ovog tvog dečka, rekao bih da će se situacija razuvći dosta. Da će pritisak za taj brak jačati. I da je vrlo vjerojatno da ćeš ispočetka na to pristati. E sad počinju varijacije. Ili ćeš ga ostaviti neposredno pri vjenčanja ili vam se brak raspada nakon najviše godine dana i razvodite se.

Rosa7
14.11.2008., 11:04
Ajme,Suspirium,svašta nešto mi ti reče...ha,ha!!:cerek:Valjda će sve biti o.k.!!Hvala ti puno!By the way,sviđaju mi se tvoji komentari,uvijek me nasmiju...HVALA!!:cerek::cerek:

Suspirium
14.11.2008., 11:42
daj malo detaljnije komentiraj. vidiš koliko sam ja pisao.

Rosa7
14.11.2008., 12:47
daj malo detaljnije komentiraj. vidiš koliko sam ja pisao.Evo ovako,odakle da krenem ne znam ni sama...:):)Istina je da me strah vezivanja tj.braka,ne znam zašto je to tako,vjerojatno zato što me okružuju uglavnom osobe koje imaju loše brakove.Spomenio si mi nešto u vezi oca,on ima kod mene najveću ulogu,uvijek mi je bio velika potpora,najveći oslonac,i istina je da često vrši pritisak na mene u vezi puno toga,a ja mu se nemam snage oduprijeti zbog svega što je učinio za mene!Moj momak je dobar čovijek(to je istina),takođe i to da je posesivan,puno toga je učinio za mene,ali i ja za njega,nikad mi ništa nije bilo teško učiniti,često sam se znala i zaštitnički odnositi prema njemu.Smetalo mi je kad se nije za mene zauzimao kad sam ga trebala,nezainteresiranost,ovisnost o "virtualnoj igrici",često kritizira sve,a svoje postupke ne vidi!No unatoč svemu ga volim.Interesantno i istinito je to da mi često nitko ne treba,ne znam kakva sam ja to Lavica,no ne volim izlaziti,najsretnija sam kad sam sama...:):)Strah me malo svega što si napisao iskreno,pitam se što da radim??Neopisivo mi znači što si mi pomogao,ako imaš još što za reći po tom pitanju,bila bih ti zahvalna!!By the way,hoću li imati djece??Pusaaa:kava::kava::):)


Hvala ti i što si mi napisao u vezi ove veze konkretno par rečenica..:kava:

zzeljka
26.11.2008., 15:56
Ja sam vodolija strelac, vladar 7. kuce je merkur otisao je u 2. kucu u vodoliji, pravi konjukciju sa venerom i opoziciju sa mesecom u devici u 8.
U sedmoj kuci imam samo retrogradnog saturna u raku (na Sirijusu :) da li ce mi to pomoci) koji pravi kvadrat sa plutonom u vagi u 9. i opoziciju sa marsom u jarcu u 1. kuci.
Iza sebe imam 2 veze od 7god..
Pomoc?

zvjezdoznanac
27.11.2008., 08:31
Ja sam vodolija strelac, vladar 7. kuce je merkur otisao je u 2. kucu u vodoliji, pravi konjukciju sa venerom i opoziciju sa mesecom u devici u 8.
U sedmoj kuci imam samo retrogradnog saturna u raku (na Sirijusu :) da li ce mi to pomoci) koji pravi kvadrat sa plutonom u vagi u 9. i opoziciju sa marsom u jarcu u 1. kuci.
Iza sebe imam 2 veze od 7god..
Pomoc?

Čim je Saturn u polju braka teško je sklopiti brak prije 30-te. A zbog 2 veze od po 7 godina pretpostavljam da si ti starija od 30 pa si sad spremnija nego ikad za ozbiljnu vezu, ali trebalo bi vidjeti cijeli horoskop, teško je ovako biti precizniji:ne zna:

Žulaj
27.11.2008., 10:22
imam i ja pitanje na ovu temu (danas se osjećam sretnom pa možda čak i odgovor dobijem :D)

vrh 7 polja je u biku (ali na samom kraju bika)- u polje je umetnut znak blizanca
niti jedan planet u 7
vladar je Venera, koja nema niti jedan aspekt osim trigon AC, i nalazi se u 4 polju, ovan

mjesec i sunce u vodenjaku, mjesec radi kvadrat s uranom- to je Fish opisala kao, zadovoljavanje aspekta koji je falio s roditeljem (majkom), kroz partnera.

kako da ja sebi ovo sve protumačim? :confused:

S.C.
27.11.2008., 10:49
mjesec i sunce u vodenjaku, mjesec radi kvadrat s uranom- to je Fish opisala kao, zadovoljavanje aspekta koji je falio s roditeljem (majkom), kroz partnera.

Mislim da bi to zadovoljavanje aspekta koji je falio s roditeljem (majka, ako je muski horoskop) islo zbog smjestaja Vladara 7. polja (Venera) u 4. polje.

vladar je Venera, koja nema niti jedan aspekt osim trigon AC, i nalazi se u 4 polju, ovan

Jer Venera u ovom slucaju pokazuje partnera i ono sto se ocekuje od istog, a ukoliko je smjestena u 4. polje, to znaci da se ocekuje kako ce partner i veza (Venera, 7. polje) pruzati veliku sigurnost, brigu, toplinu i neku vrstu majcinske ljubavi (4. polje).

Zbog trigona Venere s ASC-om rekla bih da je osobi nuzna takva veza kako bi vlastitu prirodu zadovoljnije i skladnije izrazavala. Osoba se moze snazno povezati i identificirati s partnerom (ASC u Skorpionu, trigon Vladar 7.), a zatim funkcionirati kao potpunija individua. Takodjer, zbog polozaja Venere (4. kuca) moguce je da osoba ocekuje partnera koji ce biti kod kuce, brinuti za porodicu i pruzati potporu, dok ce sama osoba tada mirnije ispunjavati svoje "vanjske, svjetovne obaveze". S obzirom da je u Ovnu, moglo bi se takvo partnerstvo naglo dogoditi.

Treba vidjeti cijelu natalnu kako bismo uopce prepoznali neke osnovne crte karaktera doticne individue, ali s obzirom na spomenute Sunce i Mjesec u Vodenjaku, vjerojatno je nesto slicno ovome sto sam napisala.

kako da ja sebi ovo sve protumačim? :confused:

To nisu tvoji podaci, je li tako? :misli:

Žulaj
27.11.2008., 11:20
To nisu tvoji podaci, je li tako? :misli:

osjećala sam da ću danas imati sreće :cerek:
hvala ti S.C. na odgovoru :kiss:

ne, ne, nisu moji. to su podaci osobe koja mi je uletila u život, uvukla me u svoj mlin i sad me melje! :rofl:

S.C.
27.11.2008., 11:42
osjećala sam da ću danas imati sreće :cerek:
hvala ti S.C. na odgovoru :kiss:

ne, ne, nisu moji. to su podaci osobe koja mi je uletila u život, uvukla me u svoj mlin i sad me melje! :rofl:

Opet tebe neki Vodenjak "melje". :zubo:

A eno, vidim, imas ti Uran u 7. kuci. :rofl:

Uz onu Veneru u Vodenjaku. :mig:

Žulaj
27.11.2008., 12:07
Opet tebe neki Vodenjak "melje". :zubo:

A eno, vidim, imas ti Uran u 7. kuci. :rofl:

Uz onu Veneru u Vodenjaku. :mig:

da! nemoš pobjeć ni da hoćeš! :lol:

nego, da te još nekaj pitam, iako bi to prije bilo za sinastriju,
vladari 1 i 7 kuće su nam zamjenjeni, čini mi se da je Fish tak nekaj spomenula ak sam ja dobro skužila, moja 1 venera, 7 mars
njegova 1 mars, moja venera :misli:

(ja se tog tipa bojim :eek: )

S.C.
27.11.2008., 12:16
da! nemoš pobjeć ni da hoćeš! :lol:

nego, da te još nekaj pitam, iako bi to prije bilo za sinastriju,
vladari 1 i 7 kuće su nam zamjenjeni, čini mi se da je Fish tak nekaj spomenula, moja 1 venera, 7 mars
njegova 1 mars, moja venera :misli:

(ja se tog tipa bojim :eek: )

Pa da, "preokrenuti" su vam ASC i DSC. Znaci tvoj ASC Bik, njegov DSC Bik. Njegov ASC Skorpion, tvoj DSC Skorpion.....sto je OK stvar, jako dobra cak, ukoliko se slozite po ostalim pitanjima. :D

Jer DSC pokazuje sto covjeku "nedostaje", dok je ASC tvoja ukupna osobnost i energija kojom zracis. Tako da sigurno tvoja pojava intrigira doticnog gospodina, kao sto je, vidim, i s tvoje strane. Kao nekakav osjecaj nadopunjavanja.

Ali trebas imati na umu da (iako je lako moguce, s obzirom na tvoj natal :D) to samo po sebi ne mora nuzno oznacavati nista fatalno :zubo:, nego treba malo dublje zaroniti u Sinastriju.

Žulaj
27.11.2008., 12:25
Pa da, "preokrenuti" su vam ASC i DSC. Znaci tvoj ASC Bik, njegov DSC Bik. Njegov ASC Skorpion, tvoj DSC Skorpion.....sto je OK stvar, jako dobra cak, ukoliko se slozite po ostalim pitanjima. :D

Jer DSC pokazuje sto covjeku "nedostaje", dok je ASC tvoja ukupna osobnost i energija kojom zracis. Tako da sigurno tvoja pojava intrigira doticnog gospodina, kao sto je, vidim, i s tvoje strane. Kao nekakav osjecaj nadopunjavanja.

Ali trebas imati na umu da (iako je lako moguce, s obzirom na tvoj natal :D) to samo po sebi ne mora nuzno oznacavati nista fatalno :zubo:, nego treba malo dublje zaroniti u Sinastriju.

heh...znaš kak taj odnos izgleda- meni svezan štrik oko struka čiji drugi kraj on ima u rukama, i ja trčim i trčim u suprotnom smjeru, ali na mjestu, a on se podlo smijulji. onda kad se umorim i sjednem on pusti štrik, jer, ionak nemam snage nikam, a čim se opet dignem na noge, on ga zgrabi i ne pušta... i tak unedogled :lol:

znala sam ja da je tu neš čudno.

tx S.C. :top:

Fish 1968
27.11.2008., 12:25
Samo da nadopunim kada me spominješ. ;)
vladari 1 i 7 kuće su nam zamjenjeni, čini mi se da je Fish tak nekaj spomenula ak sam ja dobro skužila, moja 1 venera, 7 mars
njegova 1 mars, moja venera :misli:
Os 1. polje - 7. polje je u sinastriji najvažnija os jer ona predstavlja odnos (posebno je ta os važna u kompozitnoj karti jer opisuje odnos).

Kada su vladari zamjenjeni kao u ovom slučaju to na neki način govori o "idealnom" bračnom partneru ("ti si njemu bračni partner, a on tebi"). Posebno je dobra kombinacija Venere i Marsa kao u tvom slučaju jer predstavljaju temeljni žemski i muški princip.

S.C.
27.11.2008., 12:30
heh...znaš kak taj odnos izgleda- meni svezan štrik oko struka čiji drugi kraj on ima u rukama, i ja trčim i trčim u suprotnom smjeru, ali na mjestu, a on se podlo smijulji. onda kad se umorim i sjednem on pusti štrik, jer, ionak nemam snage nikam, a čim se opet dignem na noge, on ga zgrabi i ne pušta... i tak unedogled :lol:

znala sam ja da je tu neš čudno.

tx S.C. :top:

Recimo, jako bi dobro bilo da su vam u nekom pozitivnom aspektu ti vladari 1. i 7. polja. To bi vec bilo nesto. :D

I vidi imas li ti sto znacajno u vezi (aspektu) s njegovim Plutonom pa da osjecas da on ima toliku "moc" nad tobom.

Hermione Granger
27.11.2008., 12:39
Imam i ja nekoliko pitanja, naravno. :)

Negdje, više ne znam gdje, pročitala sam da primaran opis budućeg bračnog partnera dolazi kroz položaj i aspekte Sunca kod žene, odnosno Mjeseca kod muškarca, a da se sedma kuća odnosi više na sam brak i vanjske utjecaje na isti. Je li to točno ? :ne zna:

Također me zanima, ako kod žena Sunce predstavlja oca dok se ne uda, a nakon udaje predstavlja muža - dolazimo do toga da bi otac i suprug svake žene trebali biti poprilično sličnih karakteristika. :confused: Ne znam kako da si to protumačim.

I treća nedoumica se odnosi na mene.
Moje Sunce je divno položeno, bez ijednog negativnog aspekta, ali je vladar 7. kuće nestalni Merkur koji ima jako puno aspekata i to uglavnom loših.
Kvadrat sa Mjesecom i Saturnom, opozicija sa Jupiterom, te inkonjunkcija sa Neptunom. Može li gore !? :confused: Od dobrih aspekata tu su Me 120 Ur i Me 120 Asc. Inače, Me je u 8. kući u Lavu, dispozitor je ono lijepo položeno Sunce sa početka priče.

Me 90 Mo - osjećajan muž ili brak obojan nekim nježnim osjećajima ?
Me 90 Sa - star(iji) muž i/ili brak tek nakon Saturnovog povratka?
A ako ne naučim dobro Saturnovu lekciju, brak će biti loš?
Ja bih ju vrlo rado naučila kada bih znala čemu me to točno
moj Saturn želi naučiti. :ne zna:

Žulaj
27.11.2008., 12:43
Recimo, jako bi dobro bilo da su vam u nekom pozitivnom aspektu ti vladari 1. i 7. polja. To bi vec bilo nesto. :D

I vidi imas li ti sto znacajno u vezi (aspektu) s njegovim Plutonom pa da osjecas da on ima toliku "moc" nad tobom.

jooooj bojim se to pogledati :(

još sad i Fish s ovim commentom o bračnom partneru :lol:

kuhana sam ja i pečena čini mi se :(

amstaff
28.11.2008., 12:30
a sta bi bio pluton u skorpionu u sedmoj??

fallenangel
01.12.2008., 17:34
Nikad nisam previse vjerovao u horoskop.
ali ne odbacujem mogucnost da ima neceg u njemu.
da budem precizan
Zanima me da li je moguce predviditi i izracunat
koje su mi mogucnosti da stupim u brak i kada bi otprilke
to moglo bit.
Pitam to jer me prati osjecaj da nisam osoba za to
i da me ceka neka druga sudbina
pa ako ima kakva dobra gatara illi vjestac
da mi to izracunaju :)

rodjen sam 15 10 1983 oko 9:40 ujutro ako to ta znaci :)

ela
01.12.2008., 20:49
ti bi trebao imati jedno 3-4 braka jer ti vladar sedme kuće ima puno aspekata.

plavushazg
01.12.2008., 21:18
hoču li se ja udati i da saturn mi je u 7 polju a znači zato tak dugo niš hmmm...piše mi da mi je sedma kuća u djevici a jupiter saturn, pluton i mjesec su u sedmoj kući....inače sam vodenjak ne znam koji je vladar sedme kuće ne znam to izračunat
_________________

Suspirium
02.12.2008., 10:19
gledaj gdje ti je merkur. to što ti je saturn u 7 ne mora uopće biti loše.

Hermione Granger
02.12.2008., 11:20
ti bi trebao imati jedno 3-4 braka jer ti vladar sedme kuće ima puno aspekata.


Uh, nije li to malo preisključivo poimanje stvari ?

Vladar moje sedme kuće ima otprilike 168 aspekata, pa se ja kao Račica sa Mjesecom u Biku ne namjeravam udavati više od jednom. Moja poanta je da osim vladara 7. treba proučiti i karakternu strukturu osobe, kao i druge pokazatelje braka, a tek onda davati tako smjele izjave. :mig: Zaplaši to malo čovjeka.

zvonkaaa
02.12.2008., 13:36
ti bi trebao imati jedno 3-4 braka jer ti vladar sedme kuće ima puno aspekata.

kakve to sad veze ima s ičim?! :confused:

mrtva_pusa
08.12.2008., 23:53
dakle, prema svemu sudeći; 'naći' ću si genijalca :zubo:, s njim biti u skrivenoj vezi , imati buran seksualni život, on će biti zgodan, sposoban i egocentričan, a ja vječno vapit za svojim prostorom, nakon sto godina barikada za njega se sretno udat i imati nekoliko genijalne djece...:D

živi bili pa vidjeli:D


Sunce konjunkcija Venera u Djevici u 12. kući
Podznak Vaga, što će reć' 7. kuća Ovan- Sunce konjunkcija Mars ( u Djevici u 12. kući)
Mars kvadrat Saturn (Saturn u 3.)
Mars sextil Pluton
Mars sextil MC
Mars trigon Neptun
Mars kvadrat Uran
Venera kvadrat Uran
Venera kvadrat Neptun
Venera trigon Mjesec (u Blizancima)

5. kuća Vodenjak -
Uran u 3. kući
Sunce kvadrat Uran

Jupiter u 7.


jer netko ima šta za dodat mojem Nostradamus momentu :s zahvalna unaprijed

krademjabuke
09.12.2008., 01:27
a sta bi bio pluton u skorpionu u sedmoj??

To imam i ja:zubo:
Daje ti stalni emotivni nemir.
Strastvena si osoba i magnetično djeluješ na suprotni spol, općenito donosi puno strasti i vatre u brak i sad ovisno o drugim pokazateljima moć regeneracije tog istog braka...Zapravo lupam jer nemaš kartu, pa ne znam niti da li ti taj Pluton išta aspektuje niti s kim, kako itd..

Suspirium
09.12.2008., 10:04
to u biti ne mora i značiti ništa.

Po mom mišljenju. Ovisno gdje je taj Pluton, jer ja sam mišljenje da Pluton ima tendeciju ponašanja kao fixna zvijezda. On je malo tijelo, vrlo daleko, ali ima uticaj i to dosta jak.

Tako da bi amstaff ja primarno gledao ipak tvoj Mars kao vladara 7, to bi bilo sigurnije, još nisam izradio tvoju kartu učiniti ću to danas ili sutra pa ću detaljnije sve vidjeti.

ion321
10.12.2008., 11:34
Više vjerujem u praksu nego u teoriju, a ljudi koji su u braku mogu najvjerodostojnije posvjedočiti sve o svom bračom pratneru, ta iskustva su iznimno važna.Možda bi takva iskustva potvrdila ili opovrgla neke ustaljene sheme u natalnim kartama?

zvjezdoznanac
10.12.2008., 11:57
Više vjerujem u praksu nego u teoriju, a ljudi koji su u braku mogu najvjerodostojnije posvjedočiti sve o svom bračom pratneru, ta iskustva su iznimno važna.Možda bi takva iskustva potvrdila ili opovrgla neke ustaljene sheme u natalnim kartama?

Pa stavi kartu i postavi pitanje pa da vidimo da li astrologija djeluje:mig:

Suspirium
10.12.2008., 12:24
ion oni mogu posvjedočiti iz svog vlastitog ugla, no pitanje za milijun dolara je da li horoskop prikazuje psihološke osobine njihova partnera iz očiju njihove percepcije ili objektivnom u punom smislu.

ion321
15.12.2008., 13:04
ion oni mogu posvjedočiti iz svog vlastitog ugla, no pitanje za milijun dolara je da li horoskop prikazuje psihološke osobine njihova partnera iz očiju njihove percepcije ili objektivnom u punom smislu.
U pravu si, pa baš to bi bilo interesantno, jer odmah da odgovorim i zvijezdoznancu, nisam uopće mislila da se moja karta poklapa s mojim brakom, to jest na sve ono što ukazuje na brak i partnera.Ali nema potrebe da samo svoju kartu stavljam, oko mene imam na desetke primjera, moji poznanici i prijatelji, rodbina također, no nije loše onako iz prve ruke uspoređivati kakav bi nam trebao biti partner i što na kraju dobijemo.:)

sasa62
09.01.2009., 10:30
ma mrzim tog marsa, zbog njega padam na lijepe i idiotiće :rolleyes:


Planete nas ne određuju već pokazuju kakvi smo ... sama spoznaja određenog "problema" je preduvjet rješavanja i prevazilaženja istog

negdje sam čitala da 7 u strijelcu zna aludirati na više brakova :rofl: teško tom strijelcu pada dati svoju ljubav samo jednome, a to još i neptunček u 7 tvrdi- nevjere i konfuzni odnosi :eek:
cccc :tuctuc: :rofl:

Načelno za više brakova su "zaduženi" dupli znaci poput riba i blizanaca kad se nađu na vrhu 7 kuće, no ni to nemora značiti dva ili više brakova iz razloga što to mogu biti dvije ili više dugih veza nalik na brak... horoskopu je sasvim svejedno da li je osoba "ozakonila" vezu ili nije... bitan je doživljaj osobe kako percipira neku vezu, a ne svećenik ili matičar...

Hermione Granger
09.01.2009., 12:49
Načelno za više brakova su "zaduženi" dupli znaci poput riba i blizanaca kad se nađu na vrhu 7 kuće

Toliko sam puta to već pročitala i evo, još uvijek se naježim od te činjenice.
Naravno, imam Blizance na vrhu 7.-e i Merkur posve uništen, zato.
A drugi dio 7.-e kuće mi je u Raku, a Mjesec je također razoren.
Tu nema pomoći, zar ne?
Bit će to najgori brak ikada, a onda ćemo se razvesti.
Ono što me zanima jest koliko tako izuzetno loše položenu 7. kuću može spasiti dobar Merkurov dispozitor i lijepo položeno Sunce ( muž ) ? Tj., može li ju išta spasiti. :( Hvala.

Žulaj
09.01.2009., 12:57
Toliko sam puta to već pročitala i evo, još uvijek se naježim od te činjenice.
Naravno, imam Blizance na vrhu 7.-e i Merkur posve uništen, zato.
A drugi dio 7.-e kuće mi je u Raku, a Mjesec je također razoren.
Tu nema pomoći, zar ne?
Bit će to najgori brak ikada, a onda ćemo se razvesti.
Ono što me zanima jest koliko tako izuzetno loše položenu 7. kuću može spasiti dobar Merkurov dispozitor i lijepo položeno Sunce ( muž ) ? Tj., može li ju išta spasiti. :( Hvala.

hm, ali kaj ne možeš to izbjeći? jednostavno se ne udaš :ne zna:

sasa62
09.01.2009., 13:00
To je samo načelno i ovisi o još xx faktora... uostalom kao što sam već naveo nemora značiti za brak već se može ispoljiti i kroz neku dužu vezu koju osoba doživljava poput bračnog odnosa

Petlja
10.01.2009., 10:47
To je samo načelno i ovisi o još xx faktora... uostalom kao što sam već naveo nemora značiti za brak već se može ispoljiti i kroz neku dužu vezu koju osoba doživljava poput bračnog odnosa

Da li po tom principu kod tumačenja ukoliko je osoba imala dulju vezu (naravno u slici-prilici 7.kuće) za sljedeću gledaš i 9.kuću? Ovo je recimo tema o kojoj se puno raspravlja...

Naprimjer...ima jako puno nedoumica...obično se kaže da se pod 7. gleda ako ste živjeli skupa,bez obzira na papir (brak)...no recimo kod mene je bilo da je on stalno boravio kod mene...jeo,spavao,tuširao se..ha,ha...jedino su mu roba i osobne stvari bile doma...e sad...jel to 7.?

Znači ovo je moj primjer...koji mi doduše više i nije toliko zanimljiv,ali u ovakvim situacijama ne znam što bi tumačila...a imam ih dosta...da li se gleda 9.?

...oduljila...:D

sasa62
10.01.2009., 13:43
Osobno, jako mi je važno znati motiv osobe , prilikom ulaska u neku vezu, što se vidi iz trenutka početka te veze ( ili je bila aktivirana recimo 7 kuća ili vladar 7 ili čak dispozitor vladara 7 , naprimjer ) to onda znači da je motiv ulaska u vezu traženje partnera, i odnosa ti-ja... nešto sasvim nalik na bračne odnose gdje se traži osoba-partner ... netko sasvim ravnopravan prema tebi...

Dakle, natal nam daje nekakav okvir, daje nam uvid u sami karakter osobe, i samim time se točno zna što takva osoba hoće ili neće napraviti tijekom života, a sam uvid u početak veze nam pokazuje samu motiviranost osobe u nekom momentu života, i ujedno je okvir za daljnji razvoj te veze, znači, daje uvid u potencijale veze i sam daljnji rasplet iste, naravno sve to zajedno u kombinaciji s natalom (karakterom, između ostalog, osobe)

dakle želim reći da više nije dovoljno gledati samo u natal, između ostalog razlog je i u tome što nam natal pokazuje kompletan život, ali nas ovdje ne interesira kompletna slika, već živimo u sadašnjem vremenu i interesira nas ono što nam se upravo sada zbiva ili barem što će se u bliskoj budućnosti zbiti za godinu - dvije dana...

Petlja
10.01.2009., 15:21
Sviđa mi se ovo objašnjenje...samo da projerim da li sam dobro svatila bit onoga što želiš reći...


...znači u principu kod tumačenja se zapravo ne treba ograničavati pravilima tipa sad je 7.,pa je sad 9....i la la...već uz kartu pa kroz tranzite i direkcije gledati prirodu odnosa koja nas zanima ili nekog novog koji bi mogao naići...

U principu me nešto slično muči zadnjih dana...jer ako je sve tako striktno zapisano...što ako sam profulala...ono pustila da ode neko ko mi trebao bit muž i što sad???:D Iz tog principa bi me utješilo pravilo 7. pa 9. jer to bi kao značilo a eto imaš i drugu šansu...doći će...:kava:

Koliko horoskop zapravo određuje to bračno pitanje...nešto mi se sve čini da je lakše pogodit od koje bolesti ćeš bolovat nego kakvog ćeš partnera odabrati i da li ćeš se uopče odlučiti na brak...:ne zna:

12.kuća
10.01.2009., 15:46
... ja mislim da bi se u prvom redu trebala opustiti i prestati opterećivati time koji je koji ili koji će biti koji. Ionako sve ono što moraš proći ćeš proći, što više otpora pružaš, više ćeš stresa privlačiti ka sebi, možda je mudrije okrenuti se malo sebi i biti spreman iz svake situacije izvući ono najbolje. Sa Sco na vrhu 07. i Ur u samoj kući, nema šanse da će ti veze biti mirne i monotone ali bi mogle biti inovativne i transformirajuće ali samo ako ih kao takve budeš promatrala jer bez obzira što te, kao osobu sa So i Ve u Biku u 01. te Mo u Raku karakterizira zemljana stabilnost, postojanost te emotivnost, potrebna ti je i dinamika, promjena i neizvjesnost koju ti donosi 07. kuća jer je i to dio tvog natala. Ono najbolje možeš izvući prihvaćanjem i prilagodbom. Nije svaka trauma uzaludna:).

sasa62
10.01.2009., 15:54
Ne određuje horoskop bračno pitanje... određuješ ga ti... način na koji ti posmatraš općenito odnose s drugim ljudima, brak, itd, tvoj horoskop to pokazuje...

Ono što sam puno puta ponovio jest - najviše smo "ograničeni" vlastitim karakterom... naprimjer, može li rak bez emocija, ili bik bez sigurnosti, ili strijelac bez novih saznanja/putovanja, ili djevica bez analize??? naravno da nemože, odnosno može se ali vrlo kratak period u životu osobe, jer nemožeš kontra svog karaktera odnosno kontra samog sebe...

Dakle nije sve "zabetonirano" u karti... daleko od toga... postoji slobodna volja i mi upravljamo vlastitim životom unutar okvira koji predstavlja upravo taj naš karakter, odnosno karakterna struktura koju u horoskopu predstavljaju - So znak, Mo znak, Asc, i stelij ukoliko postoji u karti.....

Znači to je naša osnovna struktura koja pokazuje naše prednosti ali i mane... zašto mane? jednostavno ... recimo lav je srce pa tako je lavovima to i slaba točka, ali i vodenjacima također jer je to znak nasuprot, pa im je zajednički nazivnik problemi krvožilnog sustava, blizanci su merkur , živci, pa imaju problema s nervozom isto kao i strijelci itd itd...

Dakle, nemožeš fulati ako slušaš samu sebe, ali isto tako i možeš fulat ako si gledaš kartu pa umisliš ( bilo tko ne samo ti ) nešto čega nema, pa reagiraš po onom što si umisliš umjesto da slušaš samu sebe :mig:

12.kuća
10.01.2009., 16:47
A dobro, to umišljanje i kada ga bude ne traje dugo, ono čega nemaš u sebi, jednostavno nemaš i gotovo. Ako si umisliš da imaš i živiš po tomu, prije ili kasnije se opečeš, a nakon toga ti više ne pada na pamet da razmišljaš na taj način i mijenjaš stav, hoćeš nećeš. Nisam baš ni pretjerano stara niti iskusna da bi pametovala nadugo ili naširoko, ali mogu reći da je najgore potiskivanje osobito kada su u pitanju emocije i odnosi. Ur u 07. se mora osjetiti. E sada, hoće li si čovjek reći " izbjegavat ću ga i potiskivati koliko god mogu " pa na bolniji način shvatiti da to ne može jer to nije njegova osobna energija već vanjska na koju ne može utjecati nego joj se mora prilagoditi ili će razmišljati " aha, moji odnosi će biti nesputani, turbulentni, bez forsiranja konvencionalnih obilježja i sl. " pa pokušati izvući najbolje od toga, to je već područje njegove slobodne volje, ali i spremnosti da se suoči s nepoznatim, da riskira.
Nije svaki brak koji je formaliziran idealan, puno ih je spoj vanjskog sjaja, unutarnje bijede tako da ono što se na prvu loptu može činiti beznadnim, može i ugodno iznenaditi, ključ je u tomu da si čovjek u startu prepozna energiju koja mu obilježava taj dio života i da joj dopusti da živi umjesto da ju potiskuje. I gle, opet je slobodna volja u pitanju:).

sasa62
10.01.2009., 17:17
Nisam mislio na tu vrst umišljanja... mislio sam kad netko tko nije dovoljno upućen u astrologiju gleda sam sebi i reagira na osnovu onog što misli da vidi... naprimjer netko može recimo da ne "uđe" u vezu iz "razloga" što mu se ne sviđa ili, neznam, horoskop te osobe ili pak joj se ne sviđaju trenutni tranziti... ili nešto treće, sasvim svejedno...

Zašto misliš da je to vanjska energija i da se nemože utjecati?? rekoh gore da horoskop pokazuje kakvi smo mi ... on nas ne određuje, već pokazuje...

prema tome, astrologija daje uvid u osobu , te spoznaja samog sebe je prvi preduvjet prevazilaženja vlastitih "negativnih" osobina... negativne je pod znakom navoda jer u principu ne postoje dobri ili loši znaci već primjena osobina znakova u određenom trenutku može biti dobra ili loša...

honey_b
10.01.2009., 17:20
bi li meni neko rekao kako je u mojoj karti predstavljen moj drugi znacajan partner? pretpostavljam da je prvi predstavljen Saturnom (vladerm 7. kuce).
http://tinypic.com/view.php?pic=21cie61&s=4

Petlja
10.01.2009., 17:22
Sasko i Kućo...hvala na odgovorima i savjetima...bit će korisno...


Jedino...za kuću...ne mogu ja bez dumanja o ljubavi i ljubavnim slagalicama:cerek: ... opušta me i puni energijom...jer kad o tome razmišljam osjećam se živom :D to mi je uzbudljivo :D

12.kuća
10.01.2009., 17:58
Zašto misliš da je to vanjska energija i da se nemože utjecati?? rekoh gore da horoskop pokazuje kakvi smo mi ... on nas ne određuje, već pokazuje...

... jer je Ur vanjska planeta, nije osobna, zbog toga, ali mi ne bi bilo krivo da je drugačije:).

A što se tiče osoba koje daju komentare, a nemaju astroloških znanja niti ih se trude usvojiti i razumijeti, rekla bih da su oni sami sebi s takvim pristupom i razmišljanjima dovoljno velik problem:(.

12.kuća
10.01.2009., 18:14
Meni bi zanimalo:), s obzirom na moju 07. kuću i činjenicu da mi je u natalu Vaga kao prirodni vladar 07., na vrhu 05. i da se tamo nalazi Pl, hoće li postojati povezanost između moje 05. i 07. kuće kada je u pitanju brak ? Mogla bih ja to i sama, ali s obzirom da bih tumačila samoj sebi, htjela bih čuti još pokoje mišljenje:).

Petlja
11.01.2009., 09:49
Da probam ja sitnicu kućo...:D

-što se tiče te povezanosti tvoje 5. i 7. mislim da se će se kod tebe to više osjetiti u karakteristikama te buduće veze...sa Plutonom u 5. trebat će ti parner koji će te kreativno inspirirati..ili kako da to kažem...netko ko će ti biti oslonac u tvom kreativnom izražavanju...jer Pl. u 5. daje i puno energije ,pa ne bi bilo dobro da naiđe neki pasivniji partner,jel tako?...

-Naravno ,povezanost 5. i 7. kuće se vidi i kroz konjukciju njihovih vladar Ve i Me ,a ta konjukcija je u Trigonu sa Ju,Sa (oba vladara tvoje 7.kuće) i nalaze se na vrhu 5....znači ovo što se ti pitaš nije bezveze ,a povezanost nije samo preko Plutona u Vagi...

Zapravo ,jako lijepo ti je postavljeno ,jedino me bune ovi vladari u 12. za koje ne znam što bi mogli donjeti...dal tajnu ljubav ili ljubav daleko...hm? Strijelac na vrhu 7.,mogao bi biti stranac...ali vladari u 4. ipak netko čiji su korjeni odavle...

-ja bi rekla...Dug,Tajni ali i Trajan odnos sa muškarcem koji će možda biti zauzet...pa će to prije nalikovat na vezu(5.) nego brak (7.)...

znashtikosam
11.01.2009., 09:59
Pozdrav svima!
Evo,netko je rekao da su Mars i sedma kuća ono što upućuje na brak i supružnika ili jednostavno tip muškarca koji nas privlači. Evo,meni Mars u Blizancima u 6. kući. :D 7.kuća: Blizanci.
Aspekti: Mars u konjukciji s Jupiterom (kaj to znači,to bi trebao biti neki bogati čiča?),opozicija s ASC-om koji je, a gdje drugdje negoli u Strijelcu i trigon s MC-jem.
Peta i sedma kuća mi nisu osobito povezane (peta mi je u Ovnu).Nemam aspekata između Marsa i Merkura. Sad ne znam što to sve znači.Osuđena sam na neko pametujuće blebetalo? :D

Maddie
11.01.2009., 13:22
Nisam mislio na tu vrst umišljanja... mislio sam kad netko tko nije dovoljno upućen u astrologiju gleda sam sebi i reagira na osnovu onog što misli da vidi... naprimjer netko može recimo da ne "uđe" u vezu iz "razloga" što mu se ne sviđa ili, neznam, horoskop te osobe ili pak joj se ne sviđaju trenutni tranziti... ili nešto treće, sasvim svejedno...

Zašto misliš da je to vanjska energija i da se nemože utjecati?? rekoh gore da horoskop pokazuje kakvi smo mi ... on nas ne određuje, već pokazuje...

prema tome, astrologija daje uvid u osobu , te spoznaja samog sebe je prvi preduvjet prevazilaženja vlastitih "negativnih" osobina... negativne je pod znakom navoda jer u principu ne postoje dobri ili loši znaci već primjena osobina znakova u određenom trenutku može biti dobra ili loša...

znaci ako mi prevazuidjemo negativne osobine,nas npr mars kvadrat uran ce se ponasati kao trigon???nije li onda nasa karta postala nevazeca???

12.kuća
11.01.2009., 13:51
... rekla bih da ja Sasa mislio da možemo, ukoliko smo dovoljno samosvjesni i motivirani, energiju i napetost kvadrata koji će uvijek postojati usmjeriti u konstruktivnom pravcu, pa ju " potrošiti " na način da energiju ( Mars ) usmjerimo u promjenu ( Uran ) koja će stvoriti nešto novo umesto da poruši. Ali, oko toga se moramo podosta potruditi jer je riječ o kvadratu koji stvara sukob energija planeta i napetost, a ne o tečnom, usporednom tijeku energija koje bi donio trigon da su ti Ma i Ur u trigonu.

sasa62
11.01.2009., 15:59
Je, tako nekako... jer kvadrat uvijek ostaje kvadrat... no nisu kvadrati toliko loši, niti trigoni toliko dobri kako se misli... kvadrati potiču na akciju i uspijeva se uz uloženi napor, trigon je kad dođe samo po sebi... e sad taj trigon izgleda jako dobro kad dođe bez muke i truda, no caka je u činjenici što se onda osoba navikne da dođe samo po sebi pa se uljeni i ne reagira više tamo gdje treba očekujući da će sve "pasti s neba" no još je jedna "mana" trigona a povezana je s karakternim osobinama osoba, a to je da trigoni više "pašu" pasivnim karakterima dok ih aktivni karakteri ne "podnose" u smislu jer ih i nemogu prepoznati jer aktivne ili pretežito aktivne osobe traže akciju, i što će njima trigoni njima više "pašu" kvadrati da ih potaknu na akciju, jer što će njima nešto za što se nemoraju truditi, jednostavno onda nemaju motivaciju i ne prepoznaju priliku odnosno ne reagiraju na trigone, kvadrat ih motivira...

sasa62
11.01.2009., 16:21
... jer je Ur vanjska planeta, nije osobna, zbog toga, ali mi ne bi bilo krivo da je drugačije:).

A što se tiče osoba koje daju komentare, a nemaju astroloških znanja niti ih se trude usvojiti i razumijeti, rekla bih da su oni sami sebi s takvim pristupom i razmišljanjima dovoljno velik problem:(.

Vanjska jest, no to ne znači da ne pokazuje kakvi smo mi u onom području života gdje se nađe u natalu... tebi je u 6 recimo pa vjerojatno težiš više osjećaju slobode u na planu svakodnevnog života ili želiš biti originalna u tome što činiš ili se želiš baviti nečim neuobičajenim/zanimljivim ili nekom drugom značenju Ur ....

12.kuća
11.01.2009., 16:33
... baš tako, i kada me se stavlja u okvire i postavljaju ograničenja, javljaju se njegove negativne karakteristike: nervoza, buntovnost i sl. Mislila sam reći kako ja ne mogu promijeniti radnu sredinu ako mi ne odgovara, već bi, s obzirom da mi to područje obilježava Ur, trebala utjecati na samu sebe i ili se prilagoditi, ako je to uopće moguće ili pronaći, stvoriti Uranu srodniju radnu sredinu ili svakodnevicu općenito.

sasa62
11.01.2009., 16:59
Upravo radi tih tvojih potreba se i nemožeš dugo zadržati u radnom okruženju koji ti ne odgovara, jer u suprotnom ideš protiv same sebe... uz još i Ne u 6 što znači i da ovisiš i o filingu unutar svakodnevnice/posla i eto problema naći odgovarajući posao.... no ovo je već druga tema...


Da se vratimo na temu.. tebi je Ur u 6, dok je Petlji u 7, što znači da sve ove epitete koje smo upotrijebili za Ur prenesemo u drugo značenje, u značenje odnosa s drugim ljudima, odnosno ona "traži" slobodnije odnose bez okvira i pritiska, i želi biti originalna u odnosima s drugim ljudima ili traži takav tip ljudi, znači originalne , zanimljive, neuobičajene, privlačenje intelektom ... itd itd...

No sve to i nije neki "problem" ... problem predstavlja njoj opozicija Ur Ve a tebi opozicija Ur So... a meni je problem što od jedne teme prelazim na drugu jer je u astrologiji jako teško držati se teme jer je karta cjelovita i ne podnosi izdvajanje dijelova iz cjeline jer je sve povezano, i onda počneš s jednim a završiš s nečim sasvim desetim...

Bosanka_88
11.01.2009., 17:02
Upravo radi tih tvojih potreba se i nemožeš dugo zadržati u radnom okruženju koji ti ne odgovara, jer u suprotnom ideš protiv same sebe... uz još i Ne u 6 što znači i da ovisiš i o filingu unutar svakodnevnice/posla i eto problema naći odgovarajući posao.... no ovo je već druga tema...


Da se vratimo na temu.. tebi je Ur u 6, dok je Petlji u 7, što znači da sve ove epitete koje smo upotrijebili za Ur prenesemo u drugo značenje, u značenje odnosa s drugim ljudima, odnosno ona "traži" slobodnije odnose bez okvira i pritiska, i želi biti originalna u odnosima s drugim ljudima ili traži takav tip ljudi, znači originalne , zanimljive, neuobičajene, privlačenje intelektom ... itd itd...

No sve to i nije neki "problem" ... problem predstavlja njoj opozicija Ur Ve a tebi opozicija Ur So... a meni je problem što od jedne teme prelazim na drugu jer je u astrologiji jako teško držati se teme jer je karta cjelovita i ne podnosi izdvajanje dijelova iz cjeline jer je sve povezano, i onda počneš s jednim a završiš s nečim sasvim desetim...

wow. ljepo reCeno...dali bi mogao meni na kratko ;)

sasa62
11.01.2009., 17:15
Interesantno, sve tri imate aspekt Pl i Mo...

Vrlo slično Petlji s dodatkom da se najugodnije osjećaš u već poznatom okruženju

12.kuća
11.01.2009., 17:21
Upravo radi tih tvojih potreba se i nemožeš dugo zadržati u radnom okruženju koji ti ne odgovara, jer u suprotnom ideš protiv same sebe... uz još i Ne u 6 što znači i da ovisiš i o filingu unutar svakodnevnice/posla i eto problema naći odgovarajući posao

... da, jako je teško i loše utječe i na psihičko i na fizičko zdravlje. I Sco je na vrhu 06., to je kombinacija koju treba imati snage izdržati. No, dobro je da imamo astrologiju, da se čovjek može na neki način pripremiti na ono što ga očekuje:).

... dok je Petlji u 7, što znači da sve ove epitete koje smo upotrijebili za Ur prenesemo u drugo značenje, u značenje odnosa s drugim ljudima, odnosno ona "traži" slobodnije odnose bez okvira i pritiska, i želi biti originalna u odnosima s drugim ljudima ili traži takav tip ljudi, znači originalne , zanimljive, neuobičajene, privlačenje intelektom ... itd itd...

... da, i čini mi se da bi kao dupli Bik sa jako zemljanom 01. kućom mogla sama sebe sputavati u tomu, jer joj je jaka opozicija na relaciji 01. - 07. koja vuče malo ka 01. pa ka 07. kući.

... a meni je problem što od jedne teme prelazim na drugu jer je u astrologiji jako teško držati se teme jer je karta cjelovita i ne podnosi izdvajanje dijelova iz cjeline jer je sve povezano, i onda počneš s jednim a završiš s nečim sasvim desetim...

... valjda će moderatori to razumijeti, bilo je i gorih off topic - a na Forumu:).

Bosanka_88
11.01.2009., 20:00
Interesantno, sve tri imate aspekt Pl i Mo...

Vrlo slično Petlji s dodatkom da se najugodnije osjećaš u već poznatom okruženju

Da, tako je! A kad tek upoznam nove ljude, koje nisam prije poznavala veoma sam stidljiva itd..mislim da to dokazuje mnogo aspekata.
hvala!

antonia1974
19.01.2009., 23:27
Koji se aspekti prate kada se trazi pocetak ljubavne veze i kako se moze dobit opis partnera preko mog horoskopa?thanks:eek:

Fish 1968
20.01.2009., 09:57
Koji se aspekti prate kada se trazi pocetak ljubavne veze
Preduvjet je uopće natalna karta, a kada se istražuje ljubav onda se prije svega gleda vladar 5. polja, aspekti i Venera. Nadalje, za vezu općenito gleda se sinastrija tj. da usporedni aspekti između dvije osobe budu usklađeni.

Vrijeme početka veze se utvrđuje progesivnim horoskopom ukoliko su natalne karte usklađene. Progresivne planete aktiviraju točke u natalnim kartama i to treba biti prisutno u oba horoskopa (na našem tržištu postoji knjiga Roberta Blaschke-a - Astrološke progresije koja ih detaljno obrađuje).


Izdvojiti ću neke aspekte:


- općenito kontakt progresivne Venere s osobnim tijelima posebice Mjesecom ili Marsom
- promjena znaka progresivne Venere je važna
- aspekti Venere s vladarima 5. i 7. polja
i kako se moze dobit opis partnera preko mog horoskopa?thanks:eek:
Preko znaka na vrhu 7. polja, položaja i aspekata vladara 7. polja. Jednom sam to radila na topicu natalnih karata pa za ilustraciju možeš virnuti ovdi (http://www.forum.hr/showpost.php?p=17195451&postcount=88).

n.gemini
20.01.2009., 19:54
- općenito kontakt progresivne Venere s osobnim tijelima posebice Mjesecom ili Marsom
- promjena znaka progresivne Venere je važna
- aspekti Venere s vladarima 5. i 7. polja


ne razumijem... :rolleyes:

mislis gledaju se progresije Venere na obje karte, pa pravi li neki aspekt i to... ali sta znaci ovo promjena znaka progresivne Venere... :confused:
mozes li dati neki konkretan primjer?

12.kuća
20.01.2009., 20:01
...izdvojiti ću neke aspekte:

- općenito kontakt progresivne Venere s osobnim tijelima posebice Mjesecom ili Marsom
- promjena znaka progresivne Venere je važna
- aspekti Venere s vladarima 5. i 7. polja


A ako je natalni Ma iz natalne 11. u egzaktnoj konjukciji sa solarnom Ve u 06. solarnoj kući, bit će nešto vezano uz ljubav ove godine? Jel to kombinira ljubav i posao:(?

Maddie
20.01.2009., 21:33
Je, tako nekako... jer kvadrat uvijek ostaje kvadrat... no nisu kvadrati toliko loši, niti trigoni toliko dobri kako se misli... kvadrati potiču na akciju i uspijeva se uz uloženi napor, trigon je kad dođe samo po sebi... e sad taj trigon izgleda jako dobro kad dođe bez muke i truda, no caka je u činjenici što se onda osoba navikne da dođe samo po sebi pa se uljeni i ne reagira više tamo gdje treba očekujući da će sve "pasti s neba" no još je jedna "mana" trigona a povezana je s karakternim osobinama osoba, a to je da trigoni više "pašu" pasivnim karakterima dok ih aktivni karakteri ne "podnose" u smislu jer ih i nemogu prepoznati jer aktivne ili pretežito aktivne osobe traže akciju, i što će njima trigoni njima više "pašu" kvadrati da ih potaknu na akciju, jer što će njima nešto za što se nemoraju truditi, jednostavno onda nemaju motivaciju i ne prepoznaju priliku odnosno ne reagiraju na trigone, kvadrat ih motivira...

sorry zbog offtopica,ali npr ja sam tipa lijenji karakter,riba/djevica/blizanac,pa sam dobila kvadrate da me booli glava

što se tice prog venere,trigon s marsom,i trigon s neptunom i sextil s jupiterom,vladari 7,mislim d aje mnogo dobro:D
jel znaci sta kad prog venera mijenja polje,sad je u 9 u biku

zvonkaaa
20.01.2009., 23:07
Načelno za više brakova su "zaduženi" dupli znaci poput riba i blizanaca kad se nađu na vrhu 7 kuće,


a to bi značilo da većina osoba koja je u podznaku strijelac ili djevica imaju veću mogućnost nekoliko brakova..
pogotovo za nekoga tko ima djevicu na asc...mi to nije recimo tipičnono ni to nemora značiti dva ili više brakova iz razloga što to mogu biti dvije ili više dugih veza nalik na brak... horoskopu je sasvim svejedno da li je osoba "ozakonila" vezu ili nije... bitan je doživljaj osobe kako percipira neku vezu, a ne svećenik ili matičar...

OK, ovime si se ogradio od generalizacije gore..ali ako realno sagledamo današnje vrijeme koliko ljudi znaš da su imali jednu pravu vezu, koja je (ili nije) završila brakom...odnosno da su ti ljudi ostali sa svojom prvom velikom ljubavi.. :)

hoću reći to tumačenje možda vuče korijene iz tradicionalne astrologije, kada su ljudi živjeli mnogo kraće, a razvoda božemiprosti, nije bilo
pa su neki čak i izmislili vlastitu vjeru da bi se mogli više puta ženiti :D :D

naravno treba gledati i kako se ponaša vladar tog 7. polja...ali objašnjenje na koje sam se već zblenula ako vladar 7. polja radi dosta aspekata osoba će imati 3-4 braka - come'on (ovo sada ne ide tebe Saša, samo povezujem neke meni nelogičnosti koje sam našla tu na topicu - možš i vidjeti na prošloj stranici)
treba gledati i planete koji se nalaze u tom 7. polju
što radi venera kao takva isl...

pink valerie
20.01.2009., 23:51
veliki pozdrav svima! :)
moje 7. polje počinje u ovnu (na samom vrhu 7. polja nalazi se mjesec), vladar mars otišao u 9. polje (rak), radi aspekte: trigon sa saturnom, trigon sa plutonom, opoziciju s neptunom.
venera mi se nalazi u lavu u 10. kući, radi kvadrat sa jupiterom, kvadrat s uranom, sekstil sa saturnom, trigon sa neptunom, sekstil s plutonom.
ako bi mi netko mogao objasniti što bi sve ovo značilo bila bih vrlo zahvalna. :)

zvonkaaa
20.01.2009., 23:55
ja sam mišljenja da će čovjek dobiti ono što želi ili barem ono što misli da zaslužuje - u slučaju da nije svjestan onoga što želi
puno se na ovoj temi pričalo o toj (jako bitnoj) osi 1 -7 polje
i koliko sam uspjela uhvatiti neku vibru mojih kolega astro-početnika ;) vidjela sam da se dosta njih plaši tog znaka na vrhu 7. kuće i vladara tog znaka.. (zato sam prvo napisala ovaj gornji post)
e sada...nemoguće je (i potpuno nepotrebno) škicnuti u svoju natalnu kartu, zaključiti: isuse pa meni je na vrhu 7. kuće neki xy znak...kakav sam ja to u ljubavi, ostat ću stara cura/momak...ženit ću se 17 puta i niti jednom sretno...

ako čovjek shvati sebe (valjda su solarne znakove svi prožvakali, i koliko sam vidjela ne postoji osoba koja se zanima za astrologiju - a da ne voli svoj solarni znak)...te uz kvalitete sunčevog znaka pribroji i zavoli kvalitete ascedenta (koji može biti potpuno različit od onoga čime se osoba hranila sve ove godine, tipa ja sam oštri ovan i baš ne podnosim cjepidlake od djevica - pa u neko doba života shvati da joj je ascedent baš u toj nesretnoj djevici :D - događa se ) ... osobine koje pripadaju znaku na vrhu 7. polja doći će kao prirodnja nadogradnja, onoga što je započeto;
znači ja sam zaigrana i pustolovna strijelčica (što god to značilo) s ascedentom u hedonistčkom, sporom, igram na sigurno - biku
7. kuća mi pada u škorpiona - jel to znači da je moj idealan partner sumnjičav, ljubomoran, ali strastven do bola, ili nedajbože da sma ja takva u vezama? možda, ali to je samo površno gledanje
ako su meni sigurnost i planske akcije u samoj srži bića - odnosno ja tako djelujem i tako funkcioniram (1. polje), ne bi bil loše da u moj život, a preko partenrstava uđe i malo nepredvidive strasti, gubljenja glave, nespavanja i nejela (jer, s bikom na ascedentu - vjerujte mi ne postoje takvi problemi...pogotovo ovaj potonji :D )
nadalje, planete u 7. kući...znak govori o energiji odnosno ozračju i kvalitetama koju partnerstvo / brak treba unositi u život...planete govore o onome kakvu mi energiju trošimo i ulažemo po tom pitanju vezivanja
meni je u 7. polju uran - pola ljudi se skoro objesilo na ovakvo saznanje...pa čak i ja u nekoj davnoj fazi...eto gotovo!! neću se ni udavat, kad je osuđeno na propast...a onda sam s vremenom shvatila što taj uran u 7. kući meni znači (i radi)
ne toliko da ja ne volim konvencije, da volim sve luđake ovog svijeta (iako ima nešto u tome)...nego da ja jednostavno moram biti sigurna da je to, to
ili je ili nije
ako nije...crta, bježim bez objašnjavanja (jer ih ni ne mogu dati, ne mogu reći neku smisleniju rečenicu od: nije to to - koji klišej)
i uspoređujući sebe s prijateljicom koja ima veneru u 7. kući vidim da sam ja većinu vremena sretna solo, a ona je većinu vremena sretna u vezama
čak i kad veze nisu sretne, samo da nekog ima pod rukom, iako (po meni) više energije daje na održavanje privida, nego što dobiva užitka i što je to stvarno veza koja će ju na koncu usrećiti i postati -the brak-
ona vjerojatno isto misli za mene, da je veće mučenje konstantno izbjegavanje veza, nego biti u nekoj osrednjoj vezi...

mislim, meni se nikad u životu nije dogodila veza od mjesec-dva dana, ono: što je to?
dovoljna su mi 2-3 spoja da znam jel hoću ili neću, ili da namirišim da unatoč mom htijenju - druga strana neće..i to je gotovo...

ako vidim da je to, to...ne dolaze u obzir prekidi, razmišljanje o gušenju i slobodi
ono sloboda je u glavi, a ne u ljudima koji te okružuju...

i na kraju balade ispada da je histerični uran veći romantik od ljupke venere...

hoću reći, nije sve crno-bijelo pogotovo ne u astrologiji, i svaki položaj kuće i planete je tu s razlogom
i kada čovjek kod sebe prihvati dobre i loše stvari (1. polje)...shvatit će da time dobiva upravo ono što i treba (7. polje) :)


to bi bio mali sastavak na temu proljeće u mojoj 7. kući :D

Hermione Granger
21.01.2009., 08:13
Ja sam se potpuno smirila u vezi glede Princa, odnosno muža. Neko dulje vrijeme me sva ta tematika poprilično pritiskala, no negdje mi se usput nešto dogodilo i sada sam potpuno mirna jer sve znam. Znam da će doći, znam otprilike kada i kako ću ga susresti, također otprilike čime će se baviti i znam da će biti dobar za mene. I jednostavno sam to maknula iz misli, kada bude vrijeme razmišljat ću o tome. Ovo je vrijeme samo za mene. :)

Fish 1968
21.01.2009., 09:15
ne razumijem... :rolleyes:

mislis gledaju se progresije Venere na obje karte, pa pravi li neki aspekt i to...
Da. Važno je da progresivni aspekti uklope u natalne karte jer je natalna karta osnova.

Progresivne karte se mogu promatrati i na Davisonovu kartu.
ali sta znaci ovo promjena znaka progresivne Venere... :confused:
mozes li dati neki konkretan primjer?
Prelazak Venere npr. iz znaka lava u znak djevice.

Fish 1968
21.01.2009., 09:42
A ako je natalni Ma iz natalne 11. u egzaktnoj konjukciji sa solarnom Ve u 06. solarnoj kući, bit će nešto vezano uz ljubav ove godine? Jel to kombinira ljubav i posao:(?
Solarna karta je cjelina i predstavlja samo jedan sloj života.....ona je snažno vezana uz natalnu kartu. Zato pri tumačenju treba imati posve izanaliziranu natalnu kartu pa npr. pri traženju događaja braka ili početka ozbiljne ljubavne veze imati aspekte tranzita koji dovode Saturna i Jupitera u vezu s osobnim i emotivnim tijelima tj. u pozicije u kojima je osoba "zrela" za takvu vezu. Jedan aspekt sam za sebe između natalne i solarne planete ne može dati nikakvu širu sliku, niti odgovor.

Kontakti između natalne karte i solarne su najsnažniji kada su aktivirane konfiguracije (treba uzimati vrlo maleni orbis). Kada je aspektiran Mars iz natalne karte aspektom iz solarne, utjecaj te planete će se ogledati shodno prirodi planete, tj. u ovom slučaju u dinamici, aktivnosti i većem energetskom naboju.

Venera svojom pozicijom u solarnoj karti primarno pokazuje društvene potrebe, osjećaje vrijednosti, potrebe za bliskošću, udobnošću i skladu u tekućoj godini. Ali i ono kako osoba želi, osjeća i "traži" da se drugi odnose prema njoj u istom kontekstu.

U solarnoj karti Venera je često u istom znaku kao i natalna. Te godine su godine u kojima je osoba "na svom terenu" u smislu da lako prepoznaje, živi i surađuje s Venerinim principima jer ih jednostavno ima "ukodirane" natalom. Položaj Venere obzirom na polje (u ovom slučaju 6. polje) govori o polju koje će osobi te tekuće godine biti izvor zadovoljstva i polje na kojem će težiti ostvariti najviše ugode. Padajuća polja (6. polje) globalno upućuju i na promjene...u ovom slučaju najvjerojatnije u sferi odnosa s ljudima (11. polje).

sasa62
21.01.2009., 10:52
Upravo tako Zvonka... Prvo odlučuje naš karakter, odnosno onaj nepromjenjljivi dio karaktera koji čini (ovo ponavljam već stoti put i dosadan sam više samom sebi) Asc, So znak, Mo znak, i stelij ukoliko postoji... to je osnovna nepromjenjljiva struktura...

Zato sam i rekao načelno dupli znaci na vrhu 7, ali uvijek se prvo mora razmotriti gore pomenuta osnovna struktura, jer ona određuje sve... jer druge stvari možemo modificirati ili mijenjati ali osnovnu strukturu nemožemo...

Iz tog razloga osobe koje u svojoj osnovnoj strukturi sadržavaju pretežito znakove poput bika, raka , djevice , jarca... nastoje čim ranije stvoriti vlastiti dom/porodicu, za razliku od osoba koje u svojoj osnovnoj strukuri pretežno imaju znakove poput vodenjaka, blizanca, neznam, strijelca...

Iz tog razloga je glupo izdvajati pojedine aspekte iz konteksta cijele karte i isto tako se iz tog razloga griješi prilikom objašnjenja nekog aspekta karte izvučenog iz konteksta cijele karte...

antonia1974
21.01.2009., 13:31
Hvala ti Fish:cerek:

S T E L I U M
21.01.2009., 17:18
Odlican osvrt na temu, Zvonka! :top:

Lomećivalove
22.01.2009., 12:27
Vladar 7. kuće (So) u 1., ali u umetnutom znaku (ribe), pri tome So radi sekstil s Mo i trigon s Ur (vladar ASC).
Ako primjenim Zvonkinu logiku, doslovno bi to moglo značiti: nađi put do Prave Sebe pa ćeš naći i Pravog Njega.
To mi ima itekakvog smisla.

n.gemini
22.01.2009., 19:52
Prelazak Venere npr. iz znaka lava u znak djevice.

hm... pa znam to, mislila sam konkretan primjer, ali nema veze...

Da. Važno je da progresivni aspekti uklope u natalne karte jer je natalna karta osnova.

Progresivne karte se mogu promatrati i na Davisonovu kartu.

ovo i dalje ne kontam...

Bosanka_88
23.01.2009., 08:43
Upravo tako Zvonka... Prvo odlučuje naš karakter, odnosno onaj nepromjenjljivi dio karaktera koji čini (ovo ponavljam već stoti put i dosadan sam više samom sebi) Asc, So znak, Mo znak, i stelij ukoliko postoji... to je osnovna nepromjenjljiva struktura...

Zato sam i rekao načelno dupli znaci na vrhu 7, ali uvijek se prvo mora razmotriti gore pomenuta osnovna struktura, jer ona određuje sve... jer druge stvari možemo modificirati ili mijenjati ali osnovnu strukturu nemožemo...

Iz tog razloga osobe koje u svojoj osnovnoj strukturi sadržavaju pretežito znakove poput bika, raka , djevice , jarca... nastoje čim ranije stvoriti vlastiti dom/porodicu, za razliku od osoba koje u svojoj osnovnoj strukuri pretežno imaju znakove poput vodenjaka, blizanca, neznam, strijelca...

Iz tog razloga je glupo izdvajati pojedine aspekte iz konteksta cijele karte i isto tako se iz tog razloga griješi prilikom objašnjenja nekog aspekta karte izvučenog iz konteksta cijele karte...

istina! ja sam u podznaku rak..i stvarno bih voljela ranije imati porodicu..ali mislim da na to nisam spremna...ni za par godina...jer me bas i ne privlace stvari koje bi morala raditi (kucanski..), sto je cudno, jer sam dosta citala...da bas rakovi se najbolje snalaze u kucanskim poslovima..itd.. :ne zna::)

dersette
23.01.2009., 11:14
Dragi i ja se dosta razlikujemo karakterno no oboje imamo jednu zračnu komponentu koja nas veže emotivno. No stalno dobivam infornacije da vjetropiri nisu za duge veze dok on govori suprotno (i pokazuje!).
Da prijeđem na stvar. Ako su mjesec,venera,mars i sedma kuća bitni za veze i brak,on mi je tu skroz proturječan.
1.Mjesec mu je u lavu u sedmoj(ispada da traži neku fancy ženicu sa statusom, a on se žestoko protivi toj površnosti, i mjesec mu ne pravi neke bitne aspekte, odnosno nema aspekata sa suncem venerom i marsom nego samo sa vanjskim planetama.
2.Venera mu je u prvoj kući u vodenjaku! što bi značilo da je nevjeran i da voli slobodne veze u tom smislu, no on ističe kako mu nije u cilju tako rasipati energiju, da se ta "sloboda" ne očituje u potrebi za hrpom partnera i kojekakvim perverzijama nego u tome, da mu je princip mentalne slobode bitan(i merkur mu je u vodenjaku u prvoj u konjukciji s tom venerom). Vjeran je, a to je vjerojatno zato što mu je venera retrogradana.
3.Mars mu je u vagi,znači još malo zraka i slobode...
(neznam da li je bitno, ali u osmoj je kući,u trigonu s venerom...u osmoj mu je i pluton i saturn koji prave konjukciju ali ne i s marsom)....

Ispada po natalnoj da ništa za brak nije tu dobro osim mjeseca u sedmoj,a on stalno spominje kako želi provesti život samnom i sve u tom kontekstu. :ne zna:
Nadam se da nisam bila preopširna,ako jesam, već ćete mi poslati PM da obrišem tekst,još se prilagođavam,nova sam:D

zvjezdoznanac
23.01.2009., 12:34
Dragi i ja se dosta razlikujemo karakterno no oboje imamo jednu zračnu komponentu koja nas veže emotivno. No stalno dobivam infornacije da vjetropiri nisu za duge veze dok on govori suprotno (i pokazuje!).
Da prijeđem na stvar. Ako su mjesec,venera,mars i sedma kuća bitni za veze i brak,on mi je tu skroz proturječan.
1.Mjesec mu je u lavu u sedmoj(ispada da traži neku fancy ženicu sa statusom, a on se žestoko protivi toj površnosti, i mjesec mu ne pravi neke bitne aspekte, odnosno nema aspekata sa suncem venerom i marsom nego samo sa vanjskim planetama.
2.Venera mu je u prvoj kući u vodenjaku! što bi značilo da je nevjeran i da voli slobodne veze u tom smislu, no on ističe kako mu nije u cilju tako rasipati energiju, da se ta "sloboda" ne očituje u potrebi za hrpom partnera i kojekakvim perverzijama nego u tome, da mu je princip mentalne slobode bitan(i merkur mu je u vodenjaku u prvoj u konjukciji s tom venerom). Vjeran je, a to je vjerojatno zato što mu je venera retrogradana.
3.Mars mu je u vagi,znači još malo zraka i slobode...
(neznam da li je bitno, ali u osmoj je kući,u trigonu s venerom...u osmoj mu je i pluton i saturn koji prave konjukciju ali ne i s marsom)....

Ispada po natalnoj da ništa za brak nije tu dobro osim mjeseca u sedmoj,a on stalno spominje kako želi provesti život samnom i sve u tom kontekstu. :ne zna:
Nadam se da nisam bila preopširna,ako jesam, već ćete mi poslati PM da obrišem tekst,još se prilagođavam,nova sam:D
Po tebi ispada da se "zračni" ljudi(Blizanci, Vage i vodenjaci) ne bi trebali uopće ženiti jer misle samo na slobodu. A to si skroz krivo shvatila, njima je sloboda bitna ali to ne mora biti u vezi, može i u poslu i u drugim poljima života. A ako ih partner ne ograničava i vjeruje im mogu biti odlični partneri i u vezi i u braku. Zrak samo ne voli da ga kontroliraju i da mu ne vjeruju, onda bježi iz tog odnosa glavom bez obzira:lol:

dersette
23.01.2009., 17:23
pa dobro, onda za kakav jest brak ? za sve ostale shvaćam znakove osim za vjetropire.

Graham
26.01.2009., 23:39
Nemam nikakve tranzite kroz sedmu kuću (niti u natalnom planete), vladar neptun moje sedme kuće koja je par stupnjeva u ribama ne radi neki aspekt, natalni mars vladar moje druge polovice ne prima nikakav aspekt. Brak mi se raspao ne na moju inicijativu? Ništa mi nije jasno, kako bi u slučaju braka trebali biti tranziti, dali se gleda uran jer turbulencije su velike. Saturnov prolaz 12-om kućom nikako mi nije donijelo na vani dobrih stvari. Tu mi je mars, tajni neprijatelji, to se također potvrdilo i to od djevice gdje se nalazi mars....već dva puta ove godine od dvije različite.

Jedino trazitni Jupiter radi opoziciju na natalnu konjukciju sunce-saturn u 11-toj, i kvadrira natatalni uran u 2. kući (sada je i sunce tu došlo kraj Jupitera i također radi iste aspekte prema astro.comu). Uzmimo njega kao tradicionalnog vladara riba. Opet se pitam zar tih par stupnjeva u ribama me toliko označilo što se tiče braka. I žena (bivša) mi je riba/strijelac

Ako netko ima preporuku za astrologa koji me može savjetovati neka mi pošalje poruku.

ana xd
29.01.2009., 23:31
mjesec mi u raku i 8.kući-rame za plakanje, u konj. s merkurom i jupiterom i opoz. saturnu, uranu, neptunu i plutonu

venera mi u lavu i 9.kući- venus konj. mars-to bi značilo neku sreću u braku al je venera i u kvadratu s plutonom kaj malo suzbija ovu prethodnu sreću :ne zna:

mars je u lavu i u 9.kući-radi kvadrat s plutonom i asc (škorpija)-neko nasilje il temperament oboje ovo

7.kuća prazna a u vrhu bik

ovaj dio o pogledu na ljubav i brak u natalnoj mi jednostavno nejde...pa što bi sve ovo značilo?
nešto navodi na ranu udaju, udaju za stranca...

jel bi netko znao to objasnit?? :s

ion321
30.01.2009., 11:36
Nemam nikakve tranzite kroz sedmu kuću (niti u natalnom planete), vladar neptun moje sedme kuće koja je par stupnjeva u ribama ne radi neki aspekt, natalni mars vladar moje druge polovice ne prima nikakav aspekt. Brak mi se raspao ne na moju inicijativu? Ništa mi nije jasno, kako bi u slučaju braka trebali biti tranziti, dali se gleda uran jer turbulencije su velike. Saturnov prolaz 12-om kućom nikako mi nije donijelo na vani dobrih stvari. Tu mi je mars, tajni neprijatelji, to se također potvrdilo i to od djevice gdje se nalazi mars....već dva puta ove godine od dvije različite.

Jedino trazitni Jupiter radi opoziciju na natalnu konjukciju sunce-saturn u 11-toj, i kvadrira natatalni uran u 2. kući (sada je i sunce tu došlo kraj Jupitera i također radi iste aspekte prema astro.comu). Uzmimo njega kao tradicionalnog vladara riba. Opet se pitam zar tih par stupnjeva u ribama me toliko označilo što se tiče braka. I žena (bivša) mi je riba/strijelac

Ako netko ima preporuku za astrologa koji me može savjetovati neka mi pošalje poruku.

Nisi naveo dovoljno podataka, ali ti mogu reči na osnovu iskustva za razvod uz ostale aspekte važan je tranzit Urana, kad tranzitira 12 kuću i primiče se AC - tko izdrži ostaje , tko ne- odlazi...

sasa62
30.01.2009., 12:20
Ur kroz 7 zna "donijeti" razvod...

Graham
01.02.2009., 17:00
Uran mi je u šestoj, natalni u drugoj nema teške aspekte sa nijednim tranzitom. Još živimo zajedno, ali nema govora o nekom budućem zajedničkom životu. Saturn prolazi 12 kućom, natalna venera u 11 kući radi opoziciju sa tranzitnim Kironom.
Neznam kako bi skinuo kartu da je postavim tu. Svaka pomoć je dobro došla.
Jupiter je u opoziciji sa natalnim saturnom i to je stanje koje me najbolje opisuje trenutno zadnjih dana. Taman me optimizam ponese, i onda ispadne neki "leš" iz ormara i pere me po pleksusu. Tu je natalno sunce u konjukciji sa saturnom u 11 kući koji isto radi opziciju do danas.
Sve me piči ponovo na duhovnost i nutrinu, saturn radi svoj posao....da je lagano, nije. Puno iluzornih slika i ideja je palo, ne samo što se tiče braka. Mislim da mi je prolaz Saturna kroz 12 kuću najteži period u životu emocionalno, dok prolaz 11 kućom gdje mi je 5 planeta donijelo dosta ugodan svjetovni život.

Pluton koji mi je u konjukciji sa asc. natalno nategnuto (mislim 9 stupnjeva), je u 4 kući već neko vrijeme (jarac).
-----------------------
Od svega najjači utisak mi ostavlja valjda Saturn koji mi daje poruku koliko je važan brak temeljen na tradicionalnim vrijednostima, što nisam shvaćao, ali nekada određena pravila čuvaju tu zajednicu na kojoj se temelji svijet. Bez toga čini mi se svijet tone u veliku rupu.
Izgleda da tradicionalne vrijednosti nisu primitivizam kako danas moj brat uči u 8 razredu...

12.kuća
16.02.2009., 22:59
...evo jedno pitanje, tu ću ga postaviti pa ćemo vidjeti treba li ga negdje prebaciti: kako se gledaju 05. i 07. polje kada je brak u pitanju, je li prije braka značajnije 05. polje, a nakon ulaska u bračni oblik partnerstva dominira 07. polje ili uvijek djeluju ujednačeno ili se, neovisno o braku prednost daje onom koje je naglašenije, vladarem ili planetama u svakom od njih? Kakav je odnos tih dvaju polja i što uvjetuje njihovu povezanost odnosno nepovezanost, mogu li se tumačiti kako cjelina kada je u pitanju jedan odnos?

creditico
01.03.2009., 21:32
"Ti si karakterno jak Vodenjak (Sunce i Mjesec), a podznak ti je u Vagi (isto zrak ali profinjeniji) Međutim imaš Veneru u Ribi, pa si jaaaakoo (možda čak i previše) romantična, zbog čega se možeš u ljubavi puno puta razočarati(sex bi bio bolji izbor, jer kako se kaže Vodenjaci-perverznjaci). Ali, žensko si i tvoja Vaga traži partnera,a Venera(vladar podznaka-jaka planeta) u Ribi traži romantiku i svijeće, pa još u 5 kući(bez ljubavi ne možeš živjeti). Međutim, zadnja 3 mjeseca napadnuta je od Saturna(Venera), pa ako si u vezi mogu slijediti prekidi, razočaranja, a u težem slučaju trudnoće i pobačaji. Ali, ako si slobodna, ovo je period povećane ljubavne ambicije, i možda prvi put u životu tražiš osobu puno probranije, ili, ideš u drugu krajnost (lošiji način) i ne biraš uopće.

Vaga probire(zgodnije primjerke) ali Vodenjak ti je jači od Vage(Sunce i Mjesec) a njemu vanjština ne igra nikakvu ulogu (više ga mora privući neki faktor x), tako da ako biraš dečke isključivo po vanjštini i mladosti nećeš nikad biti sretna, jer zna se, što zgodniji to i glupaviji (jer ne rade na sebi) a na glupost tvoj Vodenjak puca. venera opet kaže da ti moraju biti napeti ali i dirnuti duševne strune, uglavnom puno komplikacija do ostvarenja zadovoljavajuće veze. Znači tek kad izmiješaš izgled i ponašanje, pamet i naprednost, kao i zabavu i romantiku dobiješ tvog budućeg dečka..."

ovo je citat tumacenja moje natalne od strane jednog forumasa prije par mjeseci, koji me vrlo dobro okarakterizirao (jedino sto osporavam je izrazita romanticnost)

...e sad kad sve ovo procitate shvatite da su me zvjezde dobro emocionalno zakomplicirale. Buduci do sad nisam imala srece u ljubavi ni vezama :( (sexa uvijek imam u ponudi:rofl:) zanima me hoce li uskoro bit kakvih promjena na tom planu i da li uopce u mojoj natalnoj (http://i26.tinypic.com/35jbar6.gif) negdje stoje brak i djeca... iako sam vodenjak slobodnog duha...zelim potomstvo i obitelj :ne zna:
molim pomoc jer proljece me vec dobro pocelo pucat a nista od :cerek: na vidiku

n.gemini
29.03.2009., 21:02
Kako u karti vidimo da osoba nece imati brak?

blueberry10
30.03.2009., 21:23
pronašla sam nešto zanimljivo.....os njegove 7. kuće pada usred mog natalnog znaka:), a vladar te 7. kuće (mog nat. znaka) je u njegovoj 11. kući...os moje 7. kuće ne pada u njegov natalni znak, ali ga cijelog obuhvaća (jel se to broji?:kava:) i ono što je zanimljivo je to da vladar njegovog nat. znaka stoji u mojoj 11. kući:)...jel to ima kakve veze s našom vezom?:ne zna:


a ono što me posebno plaši i rastužuje je to da imam Pluton i to retro skor na samom kraju svoje 7. kuće:(. to je nešto jako loše, zar ne?....da se bar samo malo pogurao u 8. kuću:(.

jovana84
30.03.2009., 22:02
zaista se trudim na naucim oko natalne karte i celu ovu temu procitah,ali ili ja ne znam da gledam ili sam totalni duduk ,zaista nisam vise pametna..:(:ne zna::D

naime meni je ASc u Lavu..
ako se gleda 7.kuca ona mi je prazna,ali ako da nadjem ko mi je vladar u toj kuci kad nemam kad nemam nijednu dodirnu tacku sa nekom drugom kucom ili znakom...mozda gresim ali to ja vidim...
a prva kuca ono sto ja vidim je prazno i tu mi pocinje podznak i nista drugo...

u 5.kuci imam Jupiter u Jarcu i Neptun u Strelcu...
e sad tu kako idu stvari zasita se uvek zbunim i ne znam kako da gledam povezanost sa drugim kucama jer se spetljam...

da li neko moze da mi vidi natalnu kartu i objasni kako ide za brak i ljubav kod mene?

hvala unapred i nadam se da ne idem van teme.

Wonder Woman
01.04.2009., 09:34
@jovana
vladatelj polja = vladatelj znaka u koji to polje pada
tebi je 7. polje u lavu, vladatelj lava je sunce a ono je u 8.polju u ovnu.
i to je to :)
protumačit ti na žalost ne znam...

Rosary
01.04.2009., 10:52
Dragi i ja se dosta razlikujemo karakterno no oboje imamo jednu zračnu komponentu koja nas veže emotivno. No stalno dobivam infornacije da vjetropiri nisu za duge veze dok on govori suprotno (i pokazuje!).
Da prijeđem na stvar. Ako su mjesec,venera,mars i sedma kuća bitni za veze i brak,on mi je tu skroz proturječan.
1.Mjesec mu je u lavu u sedmoj(ispada da traži neku fancy ženicu sa statusom, a on se žestoko protivi toj površnosti, i mjesec mu ne pravi neke bitne aspekte, odnosno nema aspekata sa suncem venerom i marsom nego samo sa vanjskim planetama.
2.Venera mu je u prvoj kući u vodenjaku! što bi značilo da je nevjeran i da voli slobodne veze u tom smislu, no on ističe kako mu nije u cilju tako rasipati energiju, da se ta "sloboda" ne očituje u potrebi za hrpom partnera i kojekakvim perverzijama nego u tome, da mu je princip mentalne slobode bitan(i merkur mu je u vodenjaku u prvoj u konjukciji s tom venerom). Vjeran je, a to je vjerojatno zato što mu je venera retrogradana.
3.Mars mu je u vagi,znači još malo zraka i slobode...
(neznam da li je bitno, ali u osmoj je kući,u trigonu s venerom...u osmoj mu je i pluton i saturn koji prave konjukciju ali ne i s marsom)....

Ispada po natalnoj da ništa za brak nije tu dobro osim mjeseca u sedmoj,a on stalno spominje kako želi provesti život samnom i sve u tom kontekstu. :ne zna:
Nadam se da nisam bila preopširna,ako jesam, već ćete mi poslati PM da obrišem tekst,još se prilagođavam,nova sam:D

ne znam na osnovu čega si ti izvukla zaključke da bi tvoj dragi trebao biti nevjeran i da ne bi trebao biti za brak. :confused: :ne zna:.

tamo gdje je mjesec tamo je usmjeren interes čovjeka (usmjerenost njegove pažnje, da tako kažem), dakle čovjek sa mjesecom u 7. kući i te kako je zainteresiran za brak i drži do njega.

ima trigonal venere i marsa - to je bogme krasan aspekt, koji obično daje emocionalno uravnotežene ljude (i harmonične veze), a ne neke jebivjetre i bezveznjake.

sve u svemu, meni se čini da bi tvoj dečko mogao imati krasan i stabilan brak, a sad jel s tobom ili s nekom drugom sretnicom, to ne znam. :mig:

jovana84
01.04.2009., 14:09
@jovana
vladatelj polja = vladatelj znaka u koji to polje pada
tebi je 7. polje u lavu, vladatelj lava je sunce a ono je u 8.polju u ovnu.
i to je to :)
protumačit ti na žalost ne znam...

hvala puno i to mnogo znaci :top:...pokusacu ja da nesto skalabudzim sa ovim kineskim pismom....a ako ne...vristacu ovde...:cerek::D

Sunce01
01.04.2009., 15:14
@jovana
vladatelj polja = vladatelj znaka u koji to polje pada
tebi je 7. polje u lavu, vladatelj lava je sunce a ono je u 8.polju u ovnu.
i to je to :)
protumačit ti na žalost ne znam...

Svjetlo (Sunce) su osnova psihičkog polariteta, Sunce je vanjski izražaj – energija ispoljavanja prema onome što smatramo vanjskim svijetom, odvojenim od vlastitog identiteta.Sunce je aktivno načelo, poriv, energija i sposobnost da kao pojedinci ostavimo trag, izrazimo kreativnost i dobijemo priznanje od drugih. Ono je kreativno individualno načelo. U osobnom je horoskopu mjesto gdje prirodno isijavamo energiju i autonomiju. Ono je autoritet koji nastaje od radosti individualnog postojanja i izričaja. Vlada našom slikom o sebi i razinom samopoštovanja. Predstavlja oca kao uzor za samoprojekciju i postignuće. Govori o razini vitalne energije. Sunce je načelo egocentričnosti. To ti sve znači sunce u osmoj kuci (koja označava Smrt, regeneraciju, transcendencija, novac koji dolazi kroz nasljedstvo, tuđe vrijednosti, honorari, podrška javnosti).

SUNCE U OSMOJ KUĆI - u potrazi za saznanjem o sebi
Sunce u ovoj kući nameće čovjeku da veliki dio svog života potroši u pokušajima da definira ko je on. To je posljedica iz djetinjstva jer mu je očinska figura previše udaljena ili od oca koji je imao veliku borbu za egzistenciju ili ispoljavanja ili dokazivanja samoga sebe. Sličan problem imate i vi, pa vaš put smjerom unutrašnjeg traganja, i dostignuti uvidi, ponekad vas bacaju na samo dno. Te uspone i padove, vide ljudi s kojima se susrećete. Vide vašu frustriranost, koja vas iscrpljuje, vide vašu nervozu proisteklu iz zategnutih odnosa, naročito, na intimnom planu – gde vi, ustvari, testirate sebe. Neko će reći – šta će vam to? Naravno, zar ona moraju biti pitanje života i smrti? U situacijama snažnih pritisaka na poslu, vaše stečeno iskustvo može doprinjeti da razumijete pozadinu takvog stanja. Samim tim, pravovremeno vam se može probuditi impuls za opreznošću, umjesto da srljate.
Prepoznavanje tih tananih niti može vam pomoći u karijeri, u poslovima gde postoji veza materijalnog i državne institucije, banke, osiguravajuća društva i slično. Takođe i problemi ljudske duše, koja sve to prepoznaje, i duboki psihološki problemi pojedinaca, mogu biti interesantni. Ukoliko ste na položaju puno ćete strahovati da zadržite to stanje ili strah od gubitaka materijalnih dobara. Problem identiteta bit ce riješen kada dostignete toliko potrebnu unutrašnju sigurnost.
Ovo sunce pokazuje neminovne životne krize, osobi često "svane" poslije neke smrti jer dobija nasljedstvo. Uvijek je interesuje sustina, bilo šta da je u pitanju. Veliki je borac, ima jaku volju. Ne može da izbjegne uspone i padove. Jako malo ima perioda zatisja u životu. Jako mnogo ispituje sebe, samokriticna je i dobar psiholog. Ineteresuju je tabu-teme, misterije. Obavezno život posveti proucavanju teme koje su na rubu uobićajenog. Ali ovdje Sunce i stiti od violentnih pojava, jaca strasti, eros, seksualnost, vitalnost, moc regeneracije. Životne situacije isceniraju da preuzme moc i odgovornost.
-UPOZORENJE - sredina života je kriticna. Inače osoba treba da se cuva sukoba, da se namjerno ne izlaze opasnosti jer je kraj neminovan.
SMRT - umire svjesno, zna da mu dolazi kraj života. Poslije smrti dozivi priznanje, dive joj se. Položaj herojske smrti.
-Novac od drugih stice nasljedjem ili dobitak kroz muske clanove u obitelji.
-Neharmonični aspekti ukazuju na preranu smrt nekog roditelja, progonstvo, teška odricanja. Može pretrpeti životnu opasnost, operaciju. Ali neko stradanje i patnja u vezi tog će biti prisutna.

jovana84
01.04.2009., 15:20
Svjetlo (Sunce) su osnova psihičkog polariteta, Sunce je vanjski izražaj – energija ispoljavanja prema onome što smatramo vanjskim svijetom, odvojenim od vlastitog identiteta.Sunce je aktivno načelo, poriv, energija i sposobnost da kao pojedinci ostavimo trag, izrazimo kreativnost i dobijemo priznanje od drugih. Ono je kreativno individualno načelo. U osobnom je horoskopu mjesto gdje prirodno isijavamo energiju i autonomiju. Ono je autoritet koji nastaje od radosti individualnog postojanja i izričaja. Vlada našom slikom o sebi i razinom samopoštovanja. Predstavlja oca kao uzor za samoprojekciju i postignuće. Govori o razini vitalne energije. Sunce je načelo egocentričnosti. To ti sve znači sunce u osmoj kuci (koja označava Smrt, regeneraciju, transcendencija, novac koji dolazi kroz nasljedstvo, tuđe vrijednosti, honorari, podrška javnosti).

SUNCE U OSMOJ KUĆI - u potrazi za saznanjem o sebi
Sunce u ovoj kući nameće čovjeku da veliki dio svog života potroši u pokušajima da definira ko je on. To je posljedica iz djetinjstva jer mu je očinska figura previše udaljena ili od oca koji je imao veliku borbu za egzistenciju ili ispoljavanja ili dokazivanja samoga sebe. Sličan problem imate i vi, pa vaš put smjerom unutrašnjeg traganja, i dostignuti uvidi, ponekad vas bacaju na samo dno. Te uspone i padove, vide ljudi s kojima se susrećete. Vide vašu frustriranost, koja vas iscrpljuje, vide vašu nervozu proisteklu iz zategnutih odnosa, naročito, na intimnom planu – gde vi, ustvari, testirate sebe. Neko će reći – šta će vam to? Naravno, zar ona moraju biti pitanje života i smrti? U situacijama snažnih pritisaka na poslu, vaše stečeno iskustvo može doprinjeti da razumijete pozadinu takvog stanja. Samim tim, pravovremeno vam se može probuditi impuls za opreznošću, umjesto da srljate.
Prepoznavanje tih tananih niti može vam pomoći u karijeri, u poslovima gde postoji veza materijalnog i državne institucije, banke, osiguravajuća društva i slično. Takođe i problemi ljudske duše, koja sve to prepoznaje, i duboki psihološki problemi pojedinaca, mogu biti interesantni. Ukoliko ste na položaju puno ćete strahovati da zadržite to stanje ili strah od gubitaka materijalnih dobara. Problem identiteta bit ce riješen kada dostignete toliko potrebnu unutrašnju sigurnost.
Ovo sunce pokazuje neminovne životne krize, osobi često "svane" poslije neke smrti jer dobija nasljedstvo. Uvijek je interesuje sustina, bilo šta da je u pitanju. Veliki je borac, ima jaku volju. Ne može da izbjegne uspone i padove. Jako malo ima perioda zatisja u životu. Jako mnogo ispituje sebe, samokriticna je i dobar psiholog. Ineteresuju je tabu-teme, misterije. Obavezno život posveti proucavanju teme koje su na rubu uobićajenog. Ali ovdje Sunce i stiti od violentnih pojava, jaca strasti, eros, seksualnost, vitalnost, moc regeneracije. Životne situacije isceniraju da preuzme moc i odgovornost.
-UPOZORENJE - sredina života je kriticna. Inače osoba treba da se cuva sukoba, da se namjerno ne izlaze opasnosti jer je kraj neminovan.
SMRT - umire svjesno, zna da mu dolazi kraj života. Poslije smrti dozivi priznanje, dive joj se. Položaj herojske smrti.
-Novac od drugih stice nasljedjem ili dobitak kroz muske clanove u obitelji.
-Neharmonični aspekti ukazuju na preranu smrt nekog roditelja, progonstvo, teška odricanja. Može pretrpeti životnu opasnost, operaciju. Ali neko stradanje i patnja u vezi tog će biti prisutna.

hvala hvala...:mig:
ali me bas utesi....:(:eek::cry::cry::cry::cry::brukica:

Sunce01
01.04.2009., 15:22
hvala hvala...:mig:
ali me bas utesi....:(:eek::cry::cry::cry::cry::brukica:

pazi, nemoj nista uzimat zdravo za gotovo, puno jako ovisi o drugim aspektima, tako da nikad nemoj gledat samo jednu stranu vec sve skupa, da dobijes cijeli pregled, stoga bez panike, sve je ok :mig:

jovana84
01.04.2009., 17:22
pazi, nemoj nista uzimat zdravo za gotovo, puno jako ovisi o drugim aspektima, tako da nikad nemoj gledat samo jednu stranu vec sve skupa, da dobijes cijeli pregled, stoga bez panike, sve je ok :mig:

hvala hvala...
znam da ne treba da uzimam zdravo za gotovo i da ovo ne mora da znaci...znam da treba procitati sve aspekte u karti....
videcu ovih dana kad budem imala manje posla da zvrcnem jednog astrologa iz mog grada odakle sam....kazu da je ok...pa cu da vidim preko mame...
ali sta cukad i ja volim da ceprkam po astrologiji...
pa bi volela sama...ali ne ide...
bas sam antitalent :lol:...ali ne odustajem...:mig:

Bella_24
01.04.2009., 20:20
Pozdrav svima,

ja sam nova na forumu i prilicno zainteresirana za temu ali nisam bas neki znalac :D
imam pitanje u vezi sa indikatorima braka u mojoj natalnoj karti pa molim za pomoc one koji bolje znaju.

Dakle,
VII kuca u Biku, Mjesec u sedmoj kuci pravi opoziciju sa Saturnom u I (Skorpija) :( (ne znam zasto mislim da je ovo lose), a vladar 7. kuce je u III kuci u Jarcu i pravi kvadrat sa Ascedentom.
Mars u Vodoliji u IV kuci.
Sunce u Strijelcu u II kuci pravi konjunkciju s Uranom :(

Osobito me interesuje da li zbog ovog saturna ne bih trebala uci u brak prije 27. godine te okolnosti pod kojima bih eventualno upoznala bracnog partnera.:rolleyes:


btw, ovo je moja natalna karta:
http://astro-software.com/cgi-bin/astro/page02?name=Iris&firstname=&birthplace=Mostar&lang=en&sex=f&dformat=1&date=6/12/1984&time=3:30&country=387&state=0&adjust=-1.00&long=-17.48&lat=43.20

Hvala puno:)

KATE85
21.04.2009., 13:42
Bok,

ja imam ascedent u Djevici, Sunce u Vodenjaku, 7. i 8. kuća u Ribama, Venera i Mars u Ribama u konjukciji... Netko mi je rekao da je ovo loše za brak zbog 7. kuće..jeli to istina? Hvala i pozdrav!

zvjezdoznanac
23.04.2009., 07:47
Bok,

ja imam ascedent u Djevici, Sunce u Vodenjaku, 7. i 8. kuća u Ribama, Venera i Mars u Ribama u konjukciji... Netko mi je rekao da je ovo loše za brak zbog 7. kuće..jeli to istina? Hvala i pozdrav!

Nije

zvjezdoznanac
23.04.2009., 07:56
Pozdrav svima,

ja sam nova na forumu i prilicno zainteresirana za temu ali nisam bas neki znalac :D
imam pitanje u vezi sa indikatorima braka u mojoj natalnoj karti pa molim za pomoc one koji bolje znaju.

Dakle,
VII kuca u Biku, Mjesec u sedmoj kuci pravi opoziciju sa Saturnom u I (Skorpija) :( (ne znam zasto mislim da je ovo lose), a vladar 7. kuce je u III kuci u Jarcu i pravi kvadrat sa Ascedentom.
Mars u Vodoliji u IV kuci.
Sunce u Strijelcu u II kuci pravi konjunkciju s Uranom :(

Osobito me interesuje da li zbog ovog saturna ne bih trebala uci u brak prije 27. godine te okolnosti pod kojima bih eventualno upoznala bracnog partnera.:rolleyes:


btw, ovo je moja natalna karta:
http://astro-software.com/cgi-bin/astro/page02?name=Iris&firstname=&birthplace=Mostar&lang=en&sex=f&dformat=1&date=6/12/1984&time=3:30&country=387&state=0&adjust=-1.00&long=-17.48&lat=43.20

Hvala puno:)

Možeš ući u brak i prije 27(ako to želiš) a partnera ćeš najvjerojatnije upoznati na putovanjima ili će netko od vas dvoje u vezi putovati. Možeš se udati i za osobu iz svoga mjesta, ali to bi onda bio teži brak sa puno sukoba i nemilih scena. Najbolje veze ćeš ostvariti sa osobama iz drugih mjesta i gradova.

Bosanka_88
23.04.2009., 08:59
Osobito me interesuje da li zbog ovog saturna ne bih trebala uci u brak prije 27. godine te okolnosti pod kojima bih eventualno upoznala bracnog partnera.:rolleyes:


dobro postavljeno pitanje
ja mislim da to vise vazi za mene, posto mi je saturn vladar sedme kuce (u jarcu), otisao u strijelca u sestu.

dali bi znacilo za ovu poziciju, da bi se tek kasnije trebalo uci u brak?

zvjezdoznanac
23.04.2009., 10:18
dobro postavljeno pitanje
ja mislim da to vise vazi za mene, posto mi je saturn vladar sedme kuce (u jarcu), otisao u strijelca u sestu.

dali bi znacilo za ovu poziciju, da bi se tek kasnije trebalo uci u brak?

Svi kojima je Saturn u 7.kući ili vladar 7, ne bi se trebali ženiti ili udavati do Saturnovog ciklusa(28-30god) jer prije toga nisu spremni

12.kuća
23.04.2009., 11:37
Svi kojima je Saturn u 7.kući ili vladar 7, ne bi se trebali ženiti ili udavati do Saturnovog ciklusa(28-30god) jer prije toga nisu spremni

... hm, meni je Strijelac na vrhu 07., a sav ostatak 07. kuće je u Jarcu, vladari Ju i Sa su u konjukciji u 04. Kući. Vrijedi li to i u ovom slučaju ( ne ulaziti u brak prije Saturnova povratka )?

Bosanka_88
23.04.2009., 15:53
Svi kojima je Saturn u 7.kući ili vladar 7, ne bi se trebali ženiti ili udavati do Saturnovog ciklusa(28-30god) jer prije toga nisu spremni

tacno! meni se cini da necu ni tad biti spremna :cerek:
hvala :mig:

zvjezdoznanac
24.04.2009., 05:54
... hm, meni je Strijelac na vrhu 07., a sav ostatak 07. kuće je u Jarcu, vladari Ju i Sa su u konjukciji u 04. Kući. Vrijedi li to i u ovom slučaju ( ne ulaziti u brak prije Saturnova povratka )?

Ako ti 7.kuća počinje u Strijelcu onda to za tebe ne važi(jer je vladar Jupiter) ali zbog konjukcije sa Saturnom Jupiter se isto ne može izraziti dobro do Saturnovog ciklusa, tako da ja do onda da sam na tvom mjestu ne bi žurio sa brakom:)

12.kuća
26.04.2009., 22:50
Ako ti 7.kuća počinje u Strijelcu onda to za tebe ne važi(jer je vladar Jupiter) ali zbog konjukcije sa Saturnom Jupiter se isto ne može izraziti dobro do Saturnovog ciklusa, tako da ja do onda da sam na tvom mjestu ne bi žurio sa brakom:)

... može li konjukcija Ju0Sa u mom slučaju značiti i kasniji brak, s obzirom da je u pitanju Sa ili odgađanje sklapanja braka? I još pitanjce: vidi li se u mom natalu mogućnost više brakova?

tifani
27.04.2009., 12:02
nakon prvog braka (razvod) koja se kuca gleda za sljedeci brak ili vezu? 9 il i dalje 7?

Bosanka_88
27.04.2009., 22:22
nakon prvog braka (razvod) koja se kuca gleda za sljedeci brak ili vezu? 9 il i dalje 7?

9 kuca

ribica35
07.05.2009., 10:19
Eto, čini mi se da ove teme nema pa je svaka pomoć dobro došla.
Znam da je nemoguće da se apsolutno svi pokazatelji poklope, ali kad bi netko od znalaca (Fish i ostali) dao barem nekakve bitne smjernice ili koje aspekte bi trebalo svakako izbjeći.
Izravno sam zainteresirana pa ako može konkretno između 01.08.09. i 10.10.09. koje bi razdoblje bilo povoljno.
Thx

maria_5359
12.05.2009., 13:11
evo ja mogu iznijeti svoje iskustvo sa 5. kućom...
sa sigurnošću mogu reći da su mi sve VEZE :D započele kada mi je venera bila u 5. polju! znači, nisam započela svaki put veza kad je venera bila u 5. :D ali svaka veza koju sam započela imala je iza sebe veneru u 5. polju (rjeđe u 11.) i u mom slučaju je to u škorpionu... možda su zato to gotovo uvijek po pravilu vodeni znakovi?! :ne zna:

Žulaj
21.05.2009., 20:43
oooooook! malo sam freaked out! :eek:

pročitah:

nevjenčanost/teško ostvariv brak:
- saturn u škorpionu, u neg aspektima s ASC, 5 i 7 poljem

- označitelji braka (venera, mars, mjesec) u neg aspektu sa Saturnom
(ne)ponosna sam vlasnica kvadrata Mjesec/Saturn :eek:

- Venera i Mjesec u sterilnim znakovima (+ aspekt sa Saturnom)
:misli: kolko je Vodenjak sterilan znak? jer ako je, imam oboje :eek:

- Mjesec i venera u Jarcu u konjukciji sa Saturnom bez drugih aspekata

- Venera u neg aspektima s Mjesecom ili označiteljima braka

nepovoljni pokazatelji za brak

- označitelji braka u negativnim aspektima s Marsom, Saturnom, Uranom ili Neptunom

- Mjesec u opadanju

- vladar 7 u neg aspektima sa zlotvornim planetama

- Uran u 7
imam! :raspa:
i koliko jupiter na vrhu 7 spašava situaciju?

- svjetla nesuglasna 7 kući, Veneri, Jupiteru
što bi to značilo? nesuglasna 7. kako? lošim aspektima? :ne zna:

vixen27
26.05.2009., 00:44
Da li bi se mogla nadati braku???

Jedna profi astrologinja rekla mojoj staroj (kad sam bila mala:mig:) da cu se udati za stranca,imat neku krizu u braku i da bi bila na granici da se rastanem,al da bi drugo dijete spasilo stvar...:ne zna:...A meni brak tako dalekooo....nije da ga ne zelim,jer sa mjesecom u raku u 7. kuci mi je bitna i potrebna "second half",ali nikako da dode prava osoba...

Mogu li se nadati da bi ga ipak upoznala ikad???
Ako kojim slucajem da,da li bi bio stranac ko sto je ona zena rekla???:ne zna:

Meni se nekako cini kako vrijeme prolazi da u HR nema nista za mene,pa bih zapalila van nakon faxa i pokusala stvariti zivot vani(znam i gdje bi htjela otic,jer me jedna drzava prokleto mami )...mozda tamo sretnem nekog???:ne zna:

http://tinypic.com/r/10rojsi/5

Please help...Rado bi cula drugo misljenje po pitanju toga da li bi uopce srela
onog pravog???:s

12.kuća
29.05.2009., 21:28
... postoji li mogućnost da će moj prvi muž imati već barem jedan brak iza sebe? Vidi li se to u mojoj karti ili ... ?

marijana57
29.05.2009., 22:12
Evo,ako mi netko može samo pomoći...zanima me da li sam dobro protumačila moju natalnu.Naime,7.kuća mi počinje u blizancu,vladar Merkur je u 1.kući u jarcu.Merkur je u konjukciji sa suncem.Venera(2.kuća,vodenjak) u konjukciji sa mjesecom.Uran u konjukciji sa saturnom,mjesecom i suncem.mars u 11.kući u škorpionu.a još je tu i taj chiron u 7.kući.e sad,iz toga mogu zaključiti da će mi brak definitivno završiti razvodom,a bračni partner će biti starija osoba,dosta intelektualna,statusna,pomalo hladna i rezervirana,netko tko često putuje.zbog merkura će vjerojatno biti netko vezan uz ekonomiju i trgovinu.zanima me,da li se možda iz tih aspekata može zaključiti način na koji će ta veza započeti,te da li su aspekti zbilja toliko loši da je razvod neizbježan?hvala:s

vixen27
31.05.2009., 23:59
... postoji li mogućnost da će moj prvi muž imati već barem jedan brak iza sebe? Vidi li se to u mojoj karti ili ... ?

Da...to se potencijalno moze vidjeti,ali tesko da bi ti itko mogao sa 100% sigurnosti reci da ces se udati za rastavljenu osobu...:ne zna:

Ti definitivno imas tu mogucost u natalu...Da ti pojasnim...:mig:...stvar je u tome sto neki od istih onih pokazatelja za razvod braka u necijem natalu mogu simbolizirati brak s rastavljenom osobom...I jedan od najcescih pokazatelja je upravo uran u kvadratu ili kao u tvom slucaju u opoziciji s venerom... Medutim,naglasak je na "neki aspekti"...Ono sto je vazno kao bazicna razlika izmedu tvog razvoda i braka s rastavljenom osobom je da ti vladar 7. kuce(kod tebe je to strijelac) ima dobre aspekte,da on nije afliciran...Dakle,jupiter kao vladar tvoje 7. kuce je u 4. kuci u konjukciji s saturnom(koji je suvladar tvoje 7.kuce) i jedini negativni aspekt koji oni primaju je kvadart s neptunom u 6. kuci koji sam po sebi nije kljucan faktor u ovom slucaju...Konjukcija jupitera sa saturnom je preladavanje inhibicija i osobnih restrikcija kao i restrikcija nametnutih sa strane odredenih okolnosti...To je zapravo sukob reda-onog sto je pretpostavljeno kao ispravno,i tvoje zelje za slobodom...da radis i zivis kako ti to zelis...Ono sto je isto tako zanimljivo jest da vladar tvoje 9. kuce(koja se inace odnosi na drugi brak) je uran,isti onaj koji ti radi opoziciju na veneru u 12. kuci...Dakle,ili bi ti imala drugi brak ili bi ti nekome bila drugi brak...S obzirom da se radi o uranu koji kao planet nema narocito milosti,ne bi se moglo iskljuciti da kad bi recimo upoznala tog nekog covjeka da bi on jos uvijek bio u braku...sto bi moglo znaciti da bi brak prekinuo zbog tebe...Ovo je naravno teoretski jer za potpuniju sliku treba se imati i natal druge osobe...

Zanimljiva ti je naglasenost tvoje 12. kuce u kojoj se nalazi merkur u svom domicilu u konjukciji s venerom plus jos sunce koje se isto tako zateklo u 12. kuci...12.kuce,kao polje tajni,svega onoga skrivenog iza pravana i s prisutnom venerom neosporno sugerira vezu/veze u tajnosti kao sto vecina odnosa sa ozenjenima i pocinje...Pri tome se moze iskljuciti mogucnost da bi ti recimo varala (sto venera u 12. kuci moze imlicirati) iz razloga sto za prijevaru je potreban i negativan aspekt jupitera,a tvoj jupiter radi trigon na veneru...:top: i to iz 4. kuce-doma i paralelno kao vladar tvoje 7. kuce...

Tako da po mojem misljenju sve navodi da bi brak u zivotu mogla sklopiti s rastavljenim covjekom,a s obzirom da musku osobu u zenskom natalu simbolizira mars koji se tebi smjestio u 11. kucu-polje prijatelja,poznanika...-mogla bi ga upoznati kroz krug poznanika...
Isto tako,mars je u biku ciji vladar-venera je takoder u biku,dakle u domicilu,ali u 12. kuci...dakle tajna veza...A vladar 11. kuce u kojoj je mars je ovan koji je i vladar 11. kuce...definitivno moguca veza s ozenjenim jer je velika povezanost marsa(simbola muske polovice) u biku s venerom u biku ali u 12. kuci...:cerek:

Nadam se da sam pomogla...:mig:

dersette
05.06.2009., 21:28
ne znam na osnovu čega si ti izvukla zaključke da bi tvoj dragi trebao biti nevjeran i da ne bi trebao biti za brak. :confused: :ne zna:.

tamo gdje je mjesec tamo je usmjeren interes čovjeka (usmjerenost njegove pažnje, da tako kažem), dakle čovjek sa mjesecom u 7. kući i te kako je zainteresiran za brak i drži do njega.

ima trigonal venere i marsa - to je bogme krasan aspekt, koji obično daje emocionalno uravnotežene ljude (i harmonične veze), a ne neke jebivjetre i bezveznjake.

sve u svemu, meni se čini da bi tvoj dečko mogao imati krasan i stabilan brak, a sad jel s tobom ili s nekom drugom sretnicom, to ne znam. :mig:

A krivi izvor onda. pročitala sam u jednoj knjizi da je mjesec u 7. kod muškarca znak da treži uglednu ženu,odnosno žena koja mu diže reputaciju...u kontekstu kako se "hvali" njom... skockana od glave do pete i sl. a to mi je jadno i nepovezivo s njim.
ok, da li jače utječu aspekti na osobu ili u kojim su znacima planete o kojima je riječ? jer sam zaključila, kao mu je venera u vodenjaku, a mars u vagi,nije naročito tip osobe koji se veže...jer sve što sam naučila je da su vodenjaci slobodnjaci avage, hm....njih ne shvaćam što s epartnerstva tiče....kao da jako teže tome,a opet nisu baš nešto duboke....ma neznam...
no sve u svemu hvala...:) lijepo je kad me netko razvedri i nauči nečemu

skorpija_strela
19.07.2009., 21:17
Sta u karti govori u partneru druge vere?

..mistika..
24.07.2009., 00:17
tapkam u mraku jel mi može netko rasvjetliti malo situaciju http://img29.imageshack.us/img29/1203/10470586.gif

dakle ofca s podznakom djevice na 29 stupnju, mjesec 23 ribe u 6 kući gdje je i jadan marsić na 20 ribe isto 6 kuća
vrh sedme je 29 stupanj ribe, ali mi je 7 kuća u ovnu na 11 stupnju ali retrogradna

ne zvuči mi tak sjajno no tak se i osjećam na tom polju, marsa su mi izgnali u ribicu uz mjesec, dok venera šiba unazad....

e sada tu je veliki trigon u ljubavi su venera-saturn na 9 lava i neptun retro u strijelcu na 15..
dok se venera na 11 u ovnu 7 kuće javno nevoli s opoziciom plutona koji je retro u 1 kući na 12 stupnju

sve u svemu komplicirano u praksi jako i gubim se jel ima kakve nade da se vratim iz te retro faze ;-)

Bolji od tebe
24.07.2009., 07:35
Sta u karti govori u partneru druge vere?

IV.kuća u Strijelcu :Placebo:

zvjezdoznanac
24.07.2009., 08:03
IV.kuća u Strijelcu :Placebo:

Bolji od tebe, 4 kuća nema veze sa partnerom. Partner druge vjere ili nacije može biti predstavljen Venerom ili Marsom u Strijelcu ili 9.kući, ili u aspektima sa Jupiterom. Također ga može donijeti 5.kuća u Strijelcu(ljubav) i 7.kuća u Strijelcu(brak)

12.kuća
24.07.2009., 12:44
.... 4 kuća nema veze sa partnerom. Partner druge vjere ili nacije može biti predstavljen Venerom ili Marsom u Strijelcu ili 9.kući, ili u aspektima sa Jupiterom. Također ga može donijeti 5.kuća u Strijelcu(ljubav) i 7.kuća u Strijelcu(brak)

... a kada je na vrhu 07. Strijelac, a Jupiter, vladar, je u 04. u Vagi, kako bi se to dalo tumačiti:)?

zvjezdoznanac
24.07.2009., 12:59
... a kada je na vrhu 07. Strijelac, a Jupiter, vladar, je u 04. u Vagi, kako bi se to dalo tumačiti:)?

Čim je Strijelac na vrhu 7.k. partner će ti biti druge vjere ili stranac a budući da je u 4 kad se udaš on će doći kod tebe. Zbog Vage to bi trebao biti odličan brak, jedino ne ako Jupiter ima loše aspekte

12.kuća
24.07.2009., 13:12
Čim je Strijelac na vrhu 7.k. partner će ti biti druge vjere ili stranac a budući da je u 4 kad se udaš on će doći kod tebe. Zbog Vage to bi trebao biti odličan brak, jedino ne ako Jupiter ima loše aspekte

... Ju0Sa u 04., ostali aspekti su pozitivni.

zvjezdoznanac
24.07.2009., 13:21
... Ju0Sa u 04., ostali aspekti su pozitivni.

Znači da zbog Saturna moraš čekati Saturnov ciklus(29-30god.). Ako budeš u vezi ćeš se tu udati, a ako ne na Saturnov ciklus ćeš ući u vezu koja će rezultirati zajedničkim životom ili brakom, i živjeti ćete kod tebe

12.kuća
24.07.2009., 13:30
Znači da zbog Saturna moraš čekati Saturnov ciklus(29-30god.). Ako budeš u vezi ćeš se tu udati, a ako ne na Saturnov ciklus ćeš ući u vezu koja će rezultirati zajedničkim životom ili brakom, i živjeti ćete kod tebe

... hm, ali ja ne živim u mjestu rođenja, kako ćemo tamo živjeti i ja i on, ako ni ja sama ne živim tamo. A Sa ciklus je na pomolu ...:).

zvjezdoznanac
24.07.2009., 13:43
... hm, ali ja ne živim u mjestu rođenja, kako ćemo tamo živjeti i ja i on, ako ni ja sama ne živim tamo. A Sa ciklus je na pomolu ...:).

Nema veze što ne živiš u mjestu rođenja. Živjeti ćete tamo gdje sada živiš, tj.on će doći živjeti kod tebe:)