PDA

View Full Version : Njega muškog lica

macka
17.10.2006., 15:19
i evo mene jope :D

moj dragi nije tip za kremice i trackanje, ali sve vidim kako se ne buni kad ga natjeram da se mazucka cudima koja mu donesem... :zubo:

tj. kod kozmeticarke sam mu nabavljala jednu Babor kremicu/emulziju, ali mi je izvor presusio... pa sad ne znam sta da mu novo kupim... ima kozu koja me malo podsjeca na moju, a to je povrsinski sloj sklon dehidriranju, a ovaj ispod sklon mascenju... da ne kazem da ima jako cvrstu bradu koja urasta nakon brijanja i od toga mu izbijaju pristici po vratu...

dakle pretpostavljam da bi mu pasala neka emulzija da mu ne masti lice, ali ne znam sta s tim dijelom po vratu... jer moram mu nesto nabaviti, sad ne koristi bas nista, sta mene uzasava, jer kuzim kako mu je lice suho (posebno sad kako ide hladnije vrijeme)!

savjeti?

Poison_Ivy
17.10.2006., 15:58
tri riječi: NIVEA FOR MEN
imaju odličnih stvari, moj dečko ih obožava

tilla
17.10.2006., 23:22
savjeti?
shiseido:)
bez zezanja; prošli bioterm, clarins, decleor, darphin, sigurno ima još toga, al se ne mogu sitit.
više testera nego kupljenih:zubo: (a i dobro da je tako jer mu je decleor i darphin preblag).
ugl. zašto shiseido, troši se sporo, velika boca, :zubo: ujutro nakon brijanja mu ide na cilo lice ne samo ko afteršejv.
koža mu je full bolje izgleda; dobio je malo živosti.:D
o emulziji je riječ.

mada dobio je tester od l'occitane kreme pa mu se i sad ta svidja.:rolleyes:

macka
18.10.2006., 13:21
mada dobio je tester od l'occitane kreme pa mu se i sad ta svidja.:rolleyes:
:rofl:

sve ka nece, a kad im turis u ruke... :zubo:

a clinique? ste to isprobali? naletjeh na njihove proizvode pa ima isto zanimljivih cuda :)

tilla
18.10.2006., 13:53
a clinique? ste to isprobali? naletjeh na njihove proizvode pa ima isto zanimljivih cuda :)
ne, jerbo nisam uspila ufatit testere.
a 300ak kn naslipo dat; nema šanse.
ionako je on razočaran clarinsom; a ja njihov fan...
:D
tako da nisam uspila užicat te.:zubo:

znatiželja
18.10.2006., 14:20
moj na clarinsu (pjena za umivanje) i biotherm krema. ne žali se.

Modesti
18.10.2006., 14:29
moj je prije koristio biotherm, ali od kada je otkrio shiseidu sve drugo je palo u zaborav.
I kako kaže tilla sporo se troši.

debelakrava
18.10.2006., 14:41
u sve neki metroseksualci. mojne koristi kremu za lice- nikakvu. od mene krade i gel za tusranje i kremu za tijelo. kose nema...sta ja znam...da se zabrinem?

venom nixy
18.10.2006., 14:42
Od muške kozmetika svakako je najjeftinija varijanta Balea. Pa probajte...

tilla
18.10.2006., 14:43
a gle ne bi ni moj; da nema bradu ko čekinje.
pa je sav; u komi.
al ne koristi kremu za tijelo; osim kad ga ja mažem.

znatiželja
18.10.2006., 15:09
u sve neki metroseksualci. mojne koristi kremu za lice- nikakvu. od mene krade i gel za tusranje i kremu za tijelo. kose nema...sta ja znam...da se zabrinem?

nije ni moj do mene. počeo je s neutrogenom pa je nakon prve tube ugledao bolji dizajn u parfumeriji (što ćeš, oboje padamo na ambalažu) i više mu neutrogena nije bila dobra.

dakle,možeš se zamisliti samo zbog svog (ne)utjecaja.

hana
18.10.2006., 17:09

ni moj :(
a krema za tijelo mu je takodjer nepoznanica osim ako ga ja natrackam
tako da na njegovoj polici postoji samo kaladont i gel za tusiranje
mozda da ih suptilno pocnemo nagovarat na neke kremice?

emergence
18.10.2006., 18:17
ni moj :(
a krema za tijelo mu je takodjer nepoznanica osim ako ga ja natrackam
tako da na njegovoj polici postoji samo kaladont i gel za tusiranje
mozda da ih suptilno pocnemo nagovarat na neke kremice?

ma pusti čoeka:cool: :rofl:

MD je proglasen metro jer actually ima gel za tusiranje i parfem dok valjda pravi muskarci peru sebe s onim ajax sapunom za veš:rofl:

macka
19.10.2006., 10:38
a gle ne bi ni moj; da nema bradu ko čekinje.
pa je sav; u komi.
al ne koristi kremu za tijelo; osim kad ga ja mažem.

k'o da pricam o svome :D

tilla
19.10.2006., 12:04

k'o da pricam o svome :D
:cerek:
onda neš pogrišit s šiseidom.:top:

hana
19.10.2006., 16:25
ma pusti čoeka:cool: :rofl:

MD je proglasen metro jer actually ima gel za tusiranje i parfem dok valjda pravi muskarci peru sebe s onim ajax sapunom za veš:rofl:

damit, moj nema ni parfem, samo deo (istini za volju fini deo ali...) :cool:

emergence
19.10.2006., 19:07

:zubo:

tilla
19.10.2006., 19:08
pa kupi mu. :mig:

hana
19.10.2006., 23:16
bi ja al nece on :bonk: trenutno smo u fazi nagovaranja na kremu za lice (zima je duga, vjetar jak a koza suha)

club delicious
24.10.2006., 19:54
Sram me reć, al moj ima više kremica nego ja :rofl:
Ima okoločnu i protiv bora i after šejv emulziju sve Collistar, ali najviše je volio Biothermovu aquapower ili tako nekako; uglavnom emulzija za hidrataciju u svjetlozelenoj bočici na pumpicu. Kako to fino mirišiiiii....

Cure, da li vam dečki/muževi imaju problema s ispadanjem kose i ako da što koriste? Moj koristi Vichy. Htjela bi da isproba i Ducray liniju, ali nisam sigurna. Imate li kakvih iskustava? Tenks!

tilla
24.10.2006., 20:00
ne, moj ima preveć kose...

treba mi nešto što pospješuje ispadanje... :zubo:

koristim ducray ja, al iz nekog drugog razloga.
o njima mislim sve najbolje.

mouse
25.10.2006., 11:47
Moj je totalno nezainteresiran za kozmetiku! Sam da ode nešto kupiti, sačuvaj bože! Ja šta god kupim, sve paše!
Evo čime trenutno raspolaže:
Šampon: Head&shoulders
Tuširanje: Adidas, palmollive, axe = šta god mu kupiš!
Poslije brijanja: Nivea sensitive losion
Dezić: Adidas
Parfem: C.Klein
Kreme za lice, ruke, noge itd: Ni slučajno!
Na moru ga moram zvati u red sa djecom za mazanje zaštitnim kremicama; ne bi se sjetio sam da se treba natrackati, a izgori za tren, premda je tamnoput. Čudo jedno.

dalmacija77
23.07.2007., 07:50
Svaki put kad se obrijem pojavi mi se ispod brade crvenilo , koji je najbolji preparat losion poslije brijanja dosad sam koristio Nivea mlijeko poslije brijanja?

bavarac
25.07.2007., 22:37
stvarno mi ovo brijanje ide na živce...brijem se svako drugi dan i ne mogu naći prikladan preparat za umiriti kožu nakon brijanja...koža mi je strava osljetljiva, u zadnjoj sam fazi izljecenja od akni, brijem se sa Wilkinson Quattro a poslije brijanja stavljam Nivein bijeli balzam, ponekad u kombinaciji sa Nivea sensitive kremom u tubici. Zadovoljan sam onako...pitam se ima li nešto još bolje i nježnije jer mi i nakon balzama lice bude dosta zategnuto.
Svaka pomoć je dobrodošla:top:

Karmela
26.07.2007., 18:45
Prije (ili poslije) brijanja pokusaj namazati lice s par kapi bademovog ulja. Ja sam svome dragom kupila neku mjesavinu ulja koje bas omeksaju dlake i njeguju kozu ali on to ne zeli koristiti :mad:

Lela
26.07.2007., 22:25
stvarno mi ovo brijanje ide na živce...brijem se svako drugi dan i ne mogu naći prikladan preparat za umiriti kožu nakon brijanja...koža mi je strava osljetljiva, u zadnjoj sam fazi izljecenja od akni, brijem se sa Wilkinson Quattro a poslije brijanja stavljam Nivein bijeli balzam, ponekad u kombinaciji sa Nivea sensitive kremom u tubici. Zadovoljan sam onako...pitam se ima li nešto još bolje i nježnije jer mi i nakon balzama lice bude dosta zategnuto.
Svaka pomoć je dobrodošla:top:

Za umirivanje kože nakon brijanja možeš koristiti hidrolat tj. cvjetnu vodicu npr. lavandu. Za hidrataciju lica je dobro bazno ulje, može bademovo kako je Karmela preporučila a može i shea maslac.

bavarac
26.07.2007., 23:03
joj...koji komplicirani izrazi i proizvodi:zubo:
ima li nešto što se da naći u malo većem dućanu?;)

Lela
27.07.2007., 21:26

Imaš da, iste one proizvode s kojima si nezadovoljan :)

German
30.07.2007., 10:16

A da probaš pravi aftershave? Skuplji je, ali i vrijedi svake lipe. :mig:

patientia
30.07.2007., 10:21
Samo izbjegavaj alkohol, mentol i slicne gadosti.

bavarac
31.07.2007., 00:25
A da probaš pravi aftershave? Skuplji je, ali i vrijedi svake lipe. :mig:

pravi aftershave??

anything but angel
26.08.2007., 12:17
evo ovako: dečko mi u posljednje vrijeme ima dosta problema sa tenom.. naime, brada mu je dosta jaka, brzo raste, a koža osjetljiva. posljedica su urastanje dlaka i sitni, bijeli prištići koji peckaju te pokoja akna, no pritom mu koža nije jako masna, dapače, zna ga i zatezati. budući da do sada nije imao sličnih problema, nije ni koristio nikakve posebne preparate, kreme i slično, ali sada mislim da je vrijeme da počne jer teško da će ovo samo nestati. voljela bih mu pomoći i preporučiti što da koristi, ali računam da se možda bolje prije posavjetovati s nekima od vas nego na sllijepo kupovati, pa da mu bude još gore. izbor je stvarno velik, od lusha, vichya, avena i ostalih, a možda postoji i kakva kozmetika specijalizirana za mušku kožu lica za koju ja ne znam???

stoga me zanima ima li ko od muškaraca na forumu slične probleme i kako ih rješava ili pak je li koja cura otkrila kakav "recept" i pomogla svom dragom??? :zubo:

hvala unaprijed!:)

*Crvenkapica*
26.08.2007., 12:22
Mom dragom je za slične probleme koristio jedino Nivea balsam od kamilice, ak se ne varam, za poslije brijanja. I Nivea men Q10 plus kremica. Poslije toga se sve smirilo. I reci mu da se brije što rijeđe može :zubo: npr. na 2-3. dan, ak je izvodljivo.

anything but angel
26.08.2007., 12:25
Mom dragom je za slične probleme koristio jedino Nivea balsam od kamilice, ak se ne varam, za poslije brijanja. I Nivea men Q10 plus kremica. Poslije toga se sve smirilo. I reci mu da se brije što rijeđe može :zubo: npr. na 2-3. dan, ak je izvodljivo.

ma nivein balzam je koristio i te "muške" kremice, nije mu baš bilo od pomoći, samo mu je pretjerano masnilo kožu.. nekako računam da bi mu možda, bar neko vrijeme, bilo pametno koristit neko sredstvo za čišćenje i baš specijaliziranu kremu za problematičnu kožu ili urastanje dlaka (ako postoji), a kad se to smiri da se vrati na standardnu mušku kozmetiku tipa nivea.. no ne znam koje proizvode da mu preporučim.. al valjda će netko znati... thanks svejedno!:)

*Crvenkapica*
26.08.2007., 13:04
Pa je, moj dragi nema problem tipa urasle dlake ili problematična koža, niti akne. Skužila sam dok sam čitala tvoj post da je slično imao i moj dragi, al' sad vidim da ne :zubo: Moj dragi samo ima problem nakon brijanja, osjetljiva mu je koža...Nnč:zubo:

burned_shadow
26.08.2007., 14:19
cupko aloe vera gel protiv uraslih dlacica...:kava:
lupam napamet jer nisam imao takav problem ali neka proba...

anything but angel
26.08.2007., 18:25
cupko aloe vera gel protiv uraslih dlacica...:kava:
lupam napamet jer nisam imao takav problem ali neka proba...

znaš da sam se i ja toga sjetila, pa sam mislila pitat nekog jel probao.. i vjerojatno ne može odmoći, ipak je to aloe vera, na biljnoj bazi i tako to, a nije ni skupo, pa možda ne bi bilo loše da proba...

btw, iz muškog iskustva, je li se u slučaju urastanja dlačica bolje brijati brijaćim aparatom ili britvicom???

ovchica
26.08.2007., 19:01
Moj dragi ima jako osjetljivu kožu (mora paziti s čim se tušira itd) i brijanje mu je bilo totalna koma (jako nadražena koža, prišteki itd) dok se nije počeo brijati s Ambrosiom od Lusha. To ti je neka kakti emulzija (mene podsjeća an neki losion za tijelo i ne pjeni se) i ništa mu nije bilo tako dobro kao to. Dosta je skupo, mislim da je 200 ml nekih 80kn ali mu treba ful malo. Nek proba s tim. Posle brijanja je dobro namazati s 1% salicilnim alkoholom (ima u svakoj državnoj ljekarni, bočica oko 200ml 20-ak kuna) i nek se na to još malo našprica termalnom vodom (Avene) po bradici. Dalje ne stavlja nikakve losione ni niš. Inače svako jutro koristi Alverde dnevnu kremu od masline (ima masnu kožu bez prišteva) i jako je zadovoljan.

anything but angel
26.08.2007., 19:28
dakle, lush, ha...? ne znam zašto, al imam feeling da bi mu baš lush proizvodi pomogli... razmišljam o njima već duže vrijeme, pa mi je padao na pamet i coalface sapun za svakodnevno pranje lica jer ima tu i tamo koju aknicu, al nisam znala za taj losion za brijanje, i hvala ti, baš ću se raspitati.. ma nije cijena bitna, bitno je da mu pomogne, al ipak ne želim uludo bacati novce, pa mi vaša iskustva dobro dođu da vidim što kome paše pa da tu negdje pronađem nešto i za njega... :)

phyto
26.08.2007., 19:37
znaš da sam se i ja toga sjetila, pa sam mislila pitat nekog jel probao.. i vjerojatno ne može odmoći, ipak je to aloe vera, na biljnoj bazi i tako to, a nije ni skupo, pa možda ne bi bilo loše da proba...

btw, iz muškog iskustva, je li se u slučaju urastanja dlačica bolje brijati brijaćim aparatom ili britvicom???

Definitivno brijaći aparat!No to riješi problem uraslih dlačica,a izazove drugi-osjetljivost i iritaciju kože.Stvarno ne zna čovik kako bit pametan!:rolleyes:
Ja već duže vrime samo skraćujem bradu trimerom i to me spasilo pa ako te to neće smetat preporuči to dečku kao alternativu brijanju!

anything but angel
26.08.2007., 19:43
Definitivno brijaći aparat!No to riješi problem uraslih dlačica,a izazove drugi-osjetljivost i iritaciju kože.Stvarno ne zna čovik kako bit pametan!:rolleyes:
Ja već duže vrime samo skraćujem bradu trimerom i to me spasilo pa ako te to neće smetat preporuči to dečku kao alternativu brijanju!

a mislim stvarno!:rolleyes: :zubo: pa da znam, to je totalna dilema, ja se suosjećam s vama muškarcima jer se neki od vas sa osjetljivijom kožom stvarno napate s tim brijanjem lica cijeli život... ja brijem masu dijelova tijela :zubo: , ali ne mogu zamisliti da britvicu ili aparat potežem po licu.. i stvarno vam je zafrknuto ako nikako ne možete pronaći što vam paše - ali ja sam nakanila pomoći svom dragom pa makar pritom bankrotirala!:top: :rofl: :rofl: :zubo:

ovchica
26.08.2007., 19:46
Ima i malo pakiranje te Ambrosie za nekih 20kn, ko neki tester, pa nek proba. Ne bude mu škodilo sigurno, to je baš za osjetljivu kožu. Ja baš nisam fan tog Lusha, ali imaju nekih zaista dobrih proizvoda.

anything but angel
26.08.2007., 20:00
da, baš sam te htjela pitati ima li neko manje pakiranje ili tester pa da proba.. super!:top:

još da mi je naći i neku kremicu za svaki dan koja mu ne bi začepila pore i koja bi lagano djelovala na prištiće, a da nije preagresivna i ne isušuje lice... :misli: al sigurna sam da će mi već netko dati savjet.. do sada ste mi stvarno pomogli! :kiss:

evo za danas se skidam sa foruma, nadam se da će me sutra dočekati još savjeta! :D :W

burned_shadow
26.08.2007., 22:16

s aparatom ce definitivno rjesit problem uraslih dlacica...trebat ce mu malo vremena dok se koza privikne na aparat, tako da opet moze racunati na iritiacije...ali meni aparat nije drag, imao sam feeling da nikad nisam obrijan...stvar izbora

Bilobrkster
26.08.2007., 22:35
pravi muškarac njeguje lice tako da bradu ne brije već održava na 1-2 mm sa aparatom za šišanje :mudri:

nema uraslih dlačica, nema porezotina, nema peckanja, al zato uvik ima bradu ko đorđe http://images.askmen.com/men/entertainment_60/pictures_60/folder_1/george_clooney/george_clooney_150.jpg

phyto
27.08.2007., 00:11
evo ovako: dečko mi u posljednje vrijeme ima dosta problema sa tenom.. naime, brada mu je dosta jaka, brzo raste, a koža osjetljiva. posljedica su urastanje dlaka i sitni, bijeli prištići koji peckaju te pokoja akna, no pritom mu koža nije jako masna, dapače, zna ga i zatezati. budući da do sada nije imao sličnih problema, nije ni koristio nikakve posebne preparate, kreme i slično, ali sada mislim da je vrijeme da počne jer teško da će ovo samo nestati. voljela bih mu pomoći i preporučiti što da koristi, ali računam da se možda bolje prije posavjetovati s nekima od vas nego na sllijepo kupovati, pa da mu bude još gore. izbor je stvarno velik, od lusha, vichya, avena i ostalih, a možda postoji i kakva kozmetika specijalizirana za mušku kožu lica za koju ja ne znam???

stoga me zanima ima li ko od muškaraca na forumu slične probleme i kako ih rješava ili pak je li koja cura otkrila kakav "recept" i pomogla svom dragom??? :zubo:

hvala unaprijed!:)
Preporučam od Uriage-a Hyfac pjenu za brijanje sa AHA kiselinama te Hyseac emulziju s AHA poslije brijanja ili Murad hidratantnu emulziju za akne ili Novaderm kremu sa 7% AHA...
Imaš i cijelu liniju Clinique , Biotherm i Dccleor baš za muškarce,ali nisam ih koristio i ne mogu nać sastav na netu pa ne znam jesu li za preporučit.
Ja sam zadovoljan sa Muradom: http://www.murad.com/sect11122.jsp?a=b,http://www.murad.com/ibeCCtpItmDspRte.jsp?section=11123&item=40232&minisite=10020.No on ti je "nešto" skuplji:zubo: .
Aloe vera sok tzv.gelovi može biti od koristi nakon brijanja jer smiruje upale i djeluje antibakterijski,ali neće spriječiti uraštanje dlaka.Preporuka je Aloe vera gel-ESI ili Čupko:zubo: .
Ako već nećeš dopustiti svom mužjaku bradu od 2-3 dana onda neka kupuje isključivo jednokratne britvice sa jednim (1)! žiletom.
Kad se već dlaka zavrne i upali može upotrijebiti lokalno Skinoren (azelaična kiselina 20%) ili benzoil-peroksid 5-10% ili Geokorton mast (hidrokortizon+oksitetraciklin)

Nina-01
27.08.2007., 00:31
Kad se već dlaka zavrne i upali može upotrijebiti lokalno Skinoren (azelaična kiselina 20%) ili benzoil-peroksid 5-10% ili Geokorton mast (hidrokortizon+oksitetraciklin)

A jel to mi cure možemo koristiti nakon aparatića, kad na nogama uočimo urasle dlačice?:cerek:

phyto
27.08.2007., 02:37
A jel to mi cure možemo koristiti nakon aparatića, kad na nogama uočimo urasle dlačice?:cerek:

Pa naravno!:cerek: Al samo ako su upaljene,za urasle dlačice bez popratne upale ide AHA ili salicilna.

Nina-01
27.08.2007., 08:46
Pa naravno!:cerek: Al samo ako su upaljene,za urasle dlačice bez popratne upale ide AHA ili salicilna.

A jel? Nisam to znala.
A koliki % AHA? I kakva salicilna, ona iz ljekarne, tonik od 2%?:cerek:

anything but angel
27.08.2007., 10:50
ovako, dečku sam sada za prvu ruku preporučila čupko aloe vera gel - čisto da mu smiri kožu jer je stvarno jako iziritirana, pa ćemo polako nadodavati još koji proizvod, ovisno o potrebama kože.. lushova krema za brijanje ambrosia mi se čini odlična, no neću se zaletit, još ću malo prostudirat "potrebe" njegove kože..:zubo:

anything but angel
27.08.2007., 10:54
Preporučam od Uriage-a Hyfac pjenu za brijanje sa AHA kiselinama te Hyseac emulziju s AHA poslije brijanja ili Murad hidratantnu emulziju za akne ili Novaderm kremu sa 7% AHA...

joj ja sam ti dosta oprezna sa preporučivanjem krema i emulzija sa AHA.. sigurna sam da pomažu, ali za sobom vuku neke druge probleme - ne smije se predugo izlagati suncu i dnevna krema mora biti sa zaštitnim faktorom 20 minimalno inače lice može postati puno smeđih fleka kojih se nemoguće riješiti.. bar je tako meni rekla jedna dermatologica prije par godina.. no s druge strane, mislim da pjena za brijanje sa AHA koja se ispire ne može toliko štetiti, pa ću se raspitat još o njoj.. hvala!:top: nego, koliko joj je otprilike cijena i koliko ti traje???

phyto
27.08.2007., 11:37
joj ja sam ti dosta oprezna sa preporučivanjem krema i emulzija sa AHA.. sigurna sam da pomažu, ali za sobom vuku neke druge probleme - ne smije se predugo izlagati suncu i dnevna krema mora biti sa zaštitnim faktorom 20 minimalno inače lice može postati puno smeđih fleka kojih se nemoguće riješiti.. bar je tako meni rekla jedna dermatologica prije par godina.. no s druge strane, mislim da pjena za brijanje sa AHA koja se ispire ne može toliko štetiti, pa ću se raspitat još o njoj.. hvala!:top: nego, koliko joj je otprilike cijena i koliko ti traje???
A traje dosta dugo ko i svaka pjena za brijanje...Mislim da bijaše 90-tak kuna (znam previše,al je vridila) no već je neko vrime ne vidim po ljekarnama!Nije valjda da se prestala proizvodit?!
Ma ta ti dermatologinja pretjeruje...Visoka UV zaštita da (tokom ljeta),al zimi ti je sasvim dovoljno 4-10 (ovisno o fototipu i osjetljivosti).
Čupko je ok,ali neće spriječiti uraštanje.Pokušaj s pilingom (s ovim sam ja puno oprezniji no s AHA) jednom u 7-10 dana .Neka pilingira samo područja gdje dlačice uraštaju.

phyto
27.08.2007., 11:41
Neka pokuša onda smo prati lice sa gelovima s AHA poput navedenog Murada ili Afrodite exclusive pjene za čišćenje s AHA.

anything but angel
27.08.2007., 12:05
A traje dosta dugo ko i svaka pjena za brijanje...Mislim da bijaše 90-tak kuna (znam previše,al je vridila) no već je neko vrime ne vidim po ljekarnama!Nije valjda da se prestala proizvodit?!
Ma ta ti dermatologinja pretjeruje...Visoka UV zaštita da (tokom ljeta),al zimi ti je sasvim dovoljno 4-10 (ovisno o fototipu i osjetljivosti).
Čupko je ok,ali neće spriječiti uraštanje.Pokušaj s pilingom (s ovim sam ja puno oprezniji no s AHA) jednom u 7-10 dana .Neka pilingira samo područja gdje dlačice uraštaju.

za tu uriage pjenu ću baš provjeriti, valjda se još proizvodi...
znam da čupko neće spriječiti urastanje dlaka, ali kažem ti, čisto da mu lagano smiri kožu jer je crvena i iziritirana do bola, a kad se to lagano dovede u red onda ćemo poduzimati sljedeće korake..:zubo:

a što se pilinga tiče, naravno, treba biti oprezan s njim jer ništa što je agresivno ne valja, ali ja sam primjetila da meni daleko manje urastaju dlake (zapravo, ne urastaju uopće) na nogama i bikini području kad prije brijanja lagano kožu izpilingiram, i to ne agresivnim pilingom, nego neutrogeninim gel/pilingom za svakodnevno korištenje - britvica puno lakše klizi, a i iritacije nema.. sad ne znam bi li to funkcioniralo i s muškom bradom, al pretpostavljam da ima nešto u tome.. samo piling mora biti jako, jako lagan...

btw, što je s onom forom da se brada brije uz dlaku, a ne suprotno od rasta dlake??

phyto
28.08.2007., 16:50
za tu uriage pjenu ću baš provjeriti, valjda se još proizvodi...
znam da čupko neće spriječiti urastanje dlaka, ali kažem ti, čisto da mu lagano smiri kožu jer je crvena i iziritirana do bola, a kad se to lagano dovede u red onda ćemo poduzimati sljedeće korake..:zubo:

a što se pilinga tiče, naravno, treba biti oprezan s njim jer ništa što je agresivno ne valja, ali ja sam primjetila da meni daleko manje urastaju dlake (zapravo, ne urastaju uopće) na nogama i bikini području kad prije brijanja lagano kožu izpilingiram, i to ne agresivnim pilingom, nego neutrogeninim gel/pilingom za svakodnevno korištenje - britvica puno lakše klizi, a i iritacije nema.. sad ne znam bi li to funkcioniralo i s muškom bradom, al pretpostavljam da ima nešto u tome.. samo piling mora biti jako, jako lagan...

btw, što je s onom forom da se brada brije uz dlaku, a ne suprotno od rasta dlake??
Dakle brije se niz dlaku:zubo: ,a ne suprotno od rasta dlake.Zašto?Zato što brijanje uz dlaku povećava čupanje dlaka,a to je depilacija,a vi cure dobro znate kako vam dlačice uraštaju nakon depilacije.
Neka koristi britvicu sa jednim žiletom (ostavlja bradu dužom pa je manji rizik od uraštanja) ili ako ima osjetljivo lice sa maksimalno 2 žileta poput Gilette Blue II Excel jednokratnih britvica.Neka zaboravi 3,4,5,15...žileta-povećava uraštanje jer preblisko briju.

anything but angel
28.08.2007., 16:54
zahvaljujem!:cerek: reći ću mu... al vidjet ćemo oće li me poslušat jer je fan tih gilette "gadgeta" - čim izađe novi, kupuje... bar je tako bilo do sada...:rofl: :zubo:

phyto
28.08.2007., 16:59
A da mu kupiš ovo:http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vModelDetail?storeId=15001&catalogId=13401&itemId=108544&catGroupId=25088&modelNo=ES8078S&surfModel=ES8078S&cacheProgram=11002&cachePartner=7000000000000005702
Je da košta,al tvoj mužjak će znati to cijeniti!:zubo:
Ovo je kombinacija ugodnosti britvice (smanjena iritacija) i električnog aparata za brijanje (nema uraštanja).Kao što vidiš može i pjena za brijanje!Tu mogućnost nema nijedan drugi proizvođač!

phyto
28.08.2007., 17:01
zahvaljujem!:cerek: reći ću mu... al vidjet ćemo oće li me poslušat jer je fan tih gilette "gadgeta" - čim izađe novi, kupuje... bar je tako bilo do sada...:rofl: :zubo:

:rofl: I ja sam bija dok nisam vidia da to nije za mene!:zubo:

anything but angel
28.08.2007., 17:07
A da mu kupiš ovo:http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vModelDetail?storeId=15001&catalogId=13401&itemId=108544&catGroupId=25088&modelNo=ES8078S&surfModel=ES8078S&cacheProgram=11002&cachePartner=7000000000000005702
Je da košta,al tvoj mužjak će znati to cijeniti!:zubo:
Ovo je kombinacija ugodnosti britvice (smanjena iritacija) i električnog aparata za brijanje (nema uraštanja).Kao što vidiš može i pjena za brijanje!Tu mogućnost nema nijedan drugi proizvođač!

ma da, imala sam mu ja namjeru kupiti aparat za brijanje, dapače baš sam gledala ovaj panasonicov, čitala sam jako dobre recenzije o njemu, kažu da stvarno minimalizira urastanje dlaka... međutim, moj dragi me je prije nekih mjesec dana preduhitrio i sam otišo kupit aparat, naravno nije dupoko posegnuo u džep, platio nekih 300kn, mislim da je isto panasonicov, a dobra stvar je da ima mogućnost suhog i mokrog brijanja.. međutim, obrijao se s njim jednom, izjavio da mu je strašno nepraktičan, da ima osjećaj ko da se nije obrija, zaključio da mu sigurno neće pomoći kod urastanja dlaka i zabio ga duboko u kut toaletne torbice... hmmm, i što da ti kažem...
zato i kopam i pokušavam naći neke proizvode koji bi mu olakšali to brijanje britvicom...:o :o ;)

phyto
28.08.2007., 17:17
ma da, imala sam mu ja namjeru kupiti aparat za brijanje, dapače baš sam gledala ovaj panasonicov, čitala sam jako dobre recenzije o njemu, kažu da stvarno minimalizira urastanje dlaka... međutim, moj dragi me je prije nekih mjesec dana preduhitrio i sam otišo kupit aparat, naravno nije dupoko posegnuo u džep, platio nekih 300kn, mislim da je isto panasonicov, a dobra stvar je da ima mogućnost suhog i mokrog brijanja.. međutim, obrijao se s njim jednom, izjavio da mu je strašno nepraktičan, da ima osjećaj ko da se nije obrija, zaključio da mu sigurno neće pomoći kod urastanja dlaka i zabio ga duboko u kut toaletne torbice... hmmm, i što da ti kažem...
zato i kopam i pokušavam naći neke proizvode koji bi mu olakšali to brijanje britvicom...:o :o ;)

:rofl: A nije isto onaj od 300kn i onaj od 1000kn!:zubo: A na taj osjećaj "neobrijanosti" se mora priviknuti ili se nikad neće riješiti uraštanja!
Ti mu ga kupi za rođendan ili Novu,a ak ne bude ga tija koristiti šta ti tu više možeš?!Te neće ovo,te neće ono...ajme kako muški znaju bit naporni!:zubo: Pa nek onda pati...

anything but angel
28.08.2007., 17:20
:rofl: A nije isto onaj od 300kn i onaj od 1000kn!:zubo: A na taj osjećaj "neobrijanosti" se mora priviknuti ili se nikad neće riješiti uraštanja!
Ti mu ga kupi za rođendan ili Novu,a ak ne bude ga tija koristiti šta ti tu više možeš?!Te neće ovo,te neće ono...ajme kako muški znaju bit naporni!:zubo: Pa nek onda pati...

:lol: :lol: :lol:

a nasmija me sad dobro! :top: :zubo:

phyto
29.08.2007., 01:26
A jel? Nisam to znala.
A koliki % AHA? I kakva salicilna, ona iz ljekarne, tonik od 2%?:cerek:

AHA 5-12% ili salicilna 1-3% ovisno o osljetljivosti kože.Može i ta iz ljekarna,al ti ona sadrži dosta alkohola-ak ti ne smeta sve ok.Možda možeš dodati malo glicerola i namaži nakon što se skroz osuši tonik na koži (obavezno!) neku kremu ili losion.

bronštejn
21.09.2007., 21:29
Ovako iman 20g imam masnu kožu lica,i sad svake zime kad počme hladnoča i vjetar ona je suha i peče,e koju bi vi meni kremu za lice preporučili da nije masna al da mi koža ne bude suha,i da nije sad skupa ko suvo zlato fala

Karmela
22.09.2007., 04:56
Clinique - Maximum Hydrator krema za muske.:top: (ako imas masno lice onda mozda bolje uzmi njihov losion s SPFom ili cak gel)

http://a248.e.akamai.net/www.clinique.com/images/products/250x250/clq_6FME_250.jpg

phyto
22.09.2007., 13:16
Ovako iman 20g imam masnu kožu lica,i sad svake zime kad počme hladnoča i vjetar ona je suha i peče,e koju bi vi meni kremu za lice preporučili da nije masna al da mi koža ne bude suha,i da nije sad skupa ko suvo zlato fala

Čudna neka masna koža!:zubo: Jesi ti siguran da je masna?Možda je u pitanju mješovita koža osjetljiva na vanjske utjecaje.Imaš li mitesere ili prištiće,akne...?Koliko treba da se zamasti ponovno nakon pranja gelom za lice?Kako si je dosad čisito i održavao?Bez tih odgovora ne mogu ti puno pomoći...

phyto
22.09.2007., 13:17
Clinique - Maximum Hydrator krema za muske.:top: (ako imas masno lice onda mozda bolje uzmi njihov losion s SPFom ili cak gel)

http://a248.e.akamai.net/www.clinique.com/images/products/250x250/clq_6FME_250.jpg

Vidi nje!Pa reka je čovik da nije skupa!Kad vidi cijene "Klinika" ima da padne u nesvist!:zubo:

Karmela
22.09.2007., 19:09
:o
U poredjenju s mojim kremama ova je super pristupacna. Kosta $25.00, ja toliko platim za sampon. :no:

Preporucila bih Aubrey kozmetiku, ali nisam sigurna da toga ima dolje kod nas i Anthony kozmetiku za muske.
S ovim nabrojanim imam dobra iskustva.

phyto
22.09.2007., 22:19
:o
U poredjenju s mojim kremama ova je super pristupacna. Kosta $25.00, ja toliko platim za sampon. :no:

Preporucila bih Aubrey kozmetiku, ali nisam sigurna da toga ima dolje kod nas i Anthony kozmetiku za muske.
S ovim nabrojanim imam dobra iskustva.
25 dolara i nije tako strašno kad bi toliko koštala kod nas!Kod nas ti je odma sve duplo!:zubo:
Baš me zanima koliko dođe kod tebe 3ple defense moisturizer SPF25?KOd nas je preko 400kn/50ml!A repairwear day SPF 15 700kn/50ml!:eek:
Aubrey sam ja vidia samo ovde u Splitu,ne i Zagrebu.Uvezli su samo jednu kremu iz cijele kolekcije.:zubo: Dođe oko 160-180 kn/50ml,al nije baš za masnu kožu.

pahuljica
23.09.2007., 14:45
a di je ima za kupi u st?

Karmela
23.09.2007., 17:34
cijene u HR su strahota! Sve bih ja to bojkotirala dok se ne unormale.

Baš me zanima koliko dođe kod tebe 3ple defense moisturizer SPF25?

39 bucks.

phyto
23.09.2007., 22:05
a di je ima za kupi u st?
U Kaštel centru u biljnoj ljekarni u podrumu,Biljna ljekarna Lavanda na dnu Dubrovačke ulice (križanje s Domovinskog rata),a mislim i u Aloe Veri kod starog Hajdukovog...

phyto
23.09.2007., 22:06
cijene u HR su strahota! Sve bih ja to bojkotirala dok se ne unormale.

39 bucks.
Zna sam!Kod nas odma duplo!:mad:

Majstor123
03.10.2007., 22:19
dali netko zna gdje bih mogao kupiti mrežicu za brijači aparat braun 5428 dosta je staro ako netko zna dali bih mogla neka mrežica od druge serije proizvoda.:usama:

*ViToNkA*
12.10.2007., 13:42
Cure help znate li neku dobru musku kremu za osjetljivo lice da moze i nakon brijanja i svega...puno hvalaaaa :mig:

BambooShoot
12.10.2007., 18:37
Bronstejn, imam isti, tj. imao sam isti problem kao ti. po ljeti masna koza cesto s pokojim pristicem, proljece i jesen ni v rit ni mimo, a po zimi zna pec i susit se i cak ljusiti. kak me bilo frka da nemam kao stari seboreju skocil sam do dermatologice i nis, imam tak über osjetljivu kozu. ona mi je prepocila Avene Lotion Nettoyante pour Peaux Intolérantes za ciscenje koji namazes na lice, njezno istrljas i onda s vaticama skines. iako se meni ne da zajeb***t s vaticama pa isperem s mlacnom vodom. iako ima sls u sebi, ipak mi se koza super sredila. to ti kosta oko 75kn u zg.
a od krema mi je prepisala avene hydrance optimale legere. okay je, iako malo stavi pa lako onda jos dodas. to ti kosta otprilike 120-130kn ovisi do apoteke.
super mi je ta kombinacija, iako sam od frendice za rockas dobil od hauschke mlijeko za tijelo od dunje (110kn 150ml, trajalo mi od veljace do kraja osmog mjeseca. dakle cijena je okay) koje stavljam na lice nakon brijanja, a zadnjih 10tak mjeseci i inace umjesto ove aveneove stavljam to na lice, a po ljeti dodam jos kap-dve isto hauschkinog normalizirajuceg ulja koje kupujem u malim bocicama (za 28kn) i to mi isto traje dugo, a i prakticno mi je za treninge u torbi.
kad se sjetim kaj sam sve probaval i nije pomagalo...

extreme
13.10.2007., 00:17

balea. nekih 16 kn.
mom mužu paše....

BlackMagicWoman
13.10.2007., 16:59
Također preporučam Balea kremu, tj.onaj fluid za masnu kožu. Koristila sam ga kad sam imala problema, uopće ne masti kožu..totalno drugi osjećaj na licu od drugih kremica.
Dečko ju počeo koristiti i od tada samo to..ja sam ipak prešla na nešto drugo, jer mi je miris baš neki ''muški''

black_man
23.10.2007., 01:29
Da se malo i muškarci uključe u temu o njezi lica...
Dugo vremena sam koristio Fahrenhait Dior after shave i bio je odličan..cijena nekih 250 kn,ali nije strašno jer mi je bočica trajala po nekoliko mjeseci,a često se brijem...iz ne znam kojeg razloga sad kupio Skin perfecting od Bossa..valjda utjecaj reklame...i nema nekog efekta kojim bi ga razlikovao od Nivea balzama...bezveze..inače mrzim stavljat balzam na bazi alkohola i one koji se slabo upijaju i maste kožu...

ima li netko još kakav prijedlog,što koristite? ili cure,što biste kupile dečku,valjda znate više o tome od nas?

Gregor Samsa
23.10.2007., 10:29
Shiseido Energizing Formula Gel For Men

Zadovoljam sam donekle.
Vidi se razlika od nivea balzama, ali isto bih volija probat nešto poput Origins Fire Fighter Plus ili The Art of Shaving After-Shave Balm.
Samo kao građaninu Splita i Lijepe naše plafon su mi stvari nabavljive u limonijima ili sl.
A štaćeš..

anything but angel
23.10.2007., 11:08
Taj Origins Fire Fighter Plus je navodno izvrstan. Ja ga već neko vrijeme pokuašavam nabaviti dečku jer on ima dosta problema sa urastanjem dlaka nakon brijanja i iritacijom, međutim, kao što si reko, kao građanima Hrvatske neke su nam stvari očito nedostupne! Za Novu planiramo potegnut do Milana i Pariza pa ćemo tamo probat nabaviti bočicu tog "čuda".:zubo:
Također sam čula da u Lushu postoje neki losion i krema za brijanje Ambrosia i Razorantium - navodno su iritacije puno manje kad se brije s njima, masu mi je dečkiju reklo da su super zadovoljni, pa mu mislim i to kupit da proba.
Osim toga, ne znam što bi vam preporučila jer moj dragi još nije bio u potpunosti zadovoljan ni s jednim sredstvom za poslije brijanja - od jeftinijih pa do skupljih.:(

black_man
24.10.2007., 01:44
e da...lush ima ok proizvode...imam neki cosmetic lad,skincare for the boys...to mi je ok nakon brijanja...kad pročitam sastav postanem gladan:),ali nemam pojma koliko se može postići samo prirodnim sastojcima,treba tu malo i kemije...a probat ću se raspitat za te balzame što ste naveli..možda ima nešto u novoj parfumeriji u Avenue mall-u..tamo mi je probala prodat kremu za poslije brijanja za 1100kn...haha..pa ako ima takvih stvari,mogao bi biti šarolik izbor

Innocent
21.02.2008., 18:39
Vidim da se tu ugl radi o brijanju, ali, eto...

Evo, ljenčina sam i ne da mi se pretraživat cijeli pdf, jer se radi o mom dečku, a ne o meni.
On ima jako masnu kožu, vide mu se pore, a i naboran je. Ima 39 godina i nikad nije koristio nikakvu kozmetiku, jer je pravi muškarac , osim alkohola, zbog toga što je, u mladosti, imao puno prišteva, pa mu se to kasnije osvetilo boranjem i tako...Možete mislit.
Ugl, sad ga nagovaram da ide kozmetičarki da mu sredi facu, pa bih vas molila neki savjet, recimo, koji tretman da uzme i gdje, jer ja nemam blage veze. Imam potpuno različitu kožu od njega i nikad nisam bila kod kozmetičarke, pa ono...
Nadam se da ste skužili. Svi savjeti su dobrodošli!

Cleooo
06.04.2008., 16:30
dal je netko probao i nivein i balein balzam poslije brijanja pa da mi kaže koji je bolji da ne kupujem sad i jedan i drugi....iako pretpostavljam da su slični...

phyto
06.04.2008., 16:43
dal je netko probao i nivein i balein balzam poslije brijanja pa da mi kaže koji je bolji da ne kupujem sad i jedan i drugi....iako pretpostavljam da su slični...

Balein je sranje-ljušti se s kože (barem prije je).

Vespers
06.04.2008., 16:51
Vidim da se tu ugl radi o brijanju, ali, eto...

Evo, ljenčina sam i ne da mi se pretraživat cijeli pdf, jer se radi o mom dečku, a ne o meni.
On ima jako masnu kožu, vide mu se pore, a i naboran je. Ima 39 godina i nikad nije koristio nikakvu kozmetiku, jer je pravi muškarac , osim alkohola, zbog toga što je, u mladosti, imao puno prišteva, pa mu se to kasnije osvetilo boranjem i tako...Možete mislit.
Ugl, sad ga nagovaram da ide kozmetičarki da mu sredi facu, pa bih vas molila neki savjet, recimo, koji tretman da uzme i gdje, jer ja nemam blage veze. Imam potpuno različitu kožu od njega i nikad nisam bila kod kozmetičarke, pa ono...
Nadam se da ste skužili. Svi savjeti su dobrodošli!

Ovako je i kod mene (ali bez alkohola i kozmetičara), iako je u zadnje vrijeme počeo dosta paziti na sebe (srce, ako ovo čitaš, moram se informirat za tvoje dobro :cerek: )
Za lice koristi neki hidratantni losion/gel od Vichyja al se i dalje jako masti. A bome i bore su ga načele, oko očiju pogotovo. Pilingira se sa Shiseidom.

Imate preporuka za masnu kožu (dosta masnu) i da je još za bore?

phyto
06.04.2008., 17:01
Ovako je i kod mene (ali bez alkohola i kozmetičara), iako je u zadnje vrijeme počeo dosta paziti na sebe (srce, ako ovo čitaš, moram se informirat za tvoje dobro :cerek: )
Za lice koristi neki hidratantni losion/gel od Vichyja al se i dalje jako masti. A bome i bore su ga načele, oko očiju pogotovo. Pilingira se sa Shiseidom.

Imate preporuka za masnu kožu (dosta masnu) i da je još za bore?

Jadni mi muški-ni naborani više ne smimo bit.:rofl:
Kreme s magnezijevim askorbil fosfatom (5% i više) bi mogle bit rješenje.
Ovaj oblik vitamina C isušuje,smanjuje pojavu prištića i stimulira nastanak kolagena.Dosta je stabilan i ne oksidira lako.
Mislim da kod nas nema nijedna krema s tom koncentracijom.Vichy ima novu liniju za muškarce s 3% ovog oblika vitamina C.
Lagani serum s retinolom,voćne kiseline,3% divljeg kestena-sve su to opcije.

Innocent
06.04.2008., 17:41
načekah se, ali bolje ikad nego nikad :top:
sad će mu roćkas, pa se pripremam, ako naiđem na nešto pametno, javit ću svakako :)

Vespers
06.04.2008., 19:45
Jadni mi muški-ni naborani više ne smimo bit.:rofl:
.

Phyto, ti si dečko? :confused:

phyto
06.04.2008., 22:04
Phyto, ti si dečko? :confused:

Jesam li se igdje izrazio u ženskom rodu?:confused:Il te buni šta se kužim u kozmetičke sastojke?:D

Vespers
07.04.2008., 15:36
Jesam li se igdje izrazio u ženskom rodu?:confused:Il te buni šta se kužim u kozmetičke sastojke?:D

Ma ne, isprva mi je bilo malo čudno jer sam mislila da sam se zbunila, ali to je super... baš mi je drago :cerek: da si tu.

blinki
07.04.2008., 16:38
pozdrav.

mislim da sam dobru temu odabrao, posto ima veze sa muskom njegom lica, osjetljivoj kozi, brijanju i sl. Moj problem je ovakav, dlacice iznad usta (tj. ispod nosa) su mi dosta guste, a kad ih obrijem ostane onaj sivi trag, kao kod nekih muskaraca kad se obriju pa im svejedno ostane onaj sivi trag. Kad se izbliza pogleda to su sicusne tockice odrezanih dlacica ziletom koje su preostale ispod koze. Na tom mjestu mi je koza suha i gruba i prije i nakon brijanja. Na obrazima tog problema nemam, nema niti preostalih potkoznih dlacica (onog sivog tepiha :) ). Samo eto ispod nosa mi to ostane, i nakon jednog dana su "brkovi" opet vidljivi.

Trebao bih savjet kako da to rijesim, kako da maknem te "brcice". Zbog sebe a i zbog cura, znam da vecina njih ne voli te brcice na muskarcima. Ono, lice je full glatko, obrijano, nema dlaka ni na vidiku, osim tih brcica koji se pojave dan nakon brijanja. Kad brijem to mjesto, cesto me zna boliti i bude iziritirano nakon brijanja.

Imate li ikakav savjet sto da radim po tom pitanju? Da li bi kozmeticarka nesto mogla napraviti u vezi toga, neko lasersko uklanjanje ili sl?

Puno hvala unaprijed.

anything but angel
07.04.2008., 23:00
joj s vama muškarcima i brijanjem je sve dosta osjetljivo... znam po svom dečku koji s tim ima zaista dosta problema (zato sam i otvorila ovu temu :D)
eto mogu ti jedino reći da imaš utoliko sreće što ti nije takvo stanje na cijelom licu, nego samo na dijelu ispod nosa...
očito ti je brada na tom mjestu jako oštra, a dlaka debela, čvrsta i brzo raste. od pustog brijanja koža je iziritirana.
za iziritiranu kožu ti svakako preporučam Avene Skin Recovery kremicu, to je odlična stvar za jako nadraženu, isušenu i osjetljivu kožu, košta 100kn, možeš je kupiti u većini ljekarni, a stvarno pomaže.
Avene je također izbacio odličnu liniju za muškarce koja sadrži Dermo-K kremu koja se nanosi svaku večer i nakon mjesec dana korištenja navodno usporava rast dlaka nakon brijanja i sprečava urastanje za čak 80%, no nažalost ta linija još nije dostupna kod nas (ja se uporno raspitujem jer mislim da bi ta krema spasila mog dečka, ali eto nikako da stigne :o), pa ako si u mogućnosti nabaviti ju iz vana, pokušaj.

što se tiče samog brijanja, upotrebljavaj britvice sa jednim, eventualno dva žileta jer takve manje iritiraju kožu, ili još idealnije, pogotovo ako si prisiljen svaki dan brijati to područje, električni aparat za brijanje. Također nakon brijanja ne upotrebljavaj aftershave s alkoholom, nego neku njegujuću, smirujuću kremu, tipa ove Avene Skin Recovery koju sam ti prije navela.
Postoji i neka Lush krema za brijanje, zove se Razorantium. na stranici piše: Nemojte očekivati da pjeni. Puna je prirodnih ulja i maslaca koji pogoduju jednostavnom i glatkom brijanju britvicom, ali bez uobičajenih prištića i crvenila nakon brijanja.Idealna za glatko, lagano brijanje jakih / tvrdih brada. Formulacija ne zateže folikule dlačica brade te omogućava lakše brijanje. Košta 88kn. moj ju dečko još nije probao, no planira...
postoji i neki losion za brijanje Ambrosia, no on je namjenjen mladenačkim, osjetljivim bradama, a ne čvrstim dlakama.

lasersko uklanjanje dlačica bi ti preporučila samo ako si siguran da ama baš nikad u životu nećeš poželjeti imati brkove ili bradu, jer se laserskim odstranjivanjem u postpunosti uklanjanju dlake i više ne rastu (iako, po pričama prijateljice koja je kozmetičarka i baš radi sa tim laserom za uklanjanje dlaka, znam da vrlo oprezno pristupaju uklanjanju dlaka sa lica kod muškaraca i da to dosta teže ide u vašem slučaju).

znam da sve ovo nije neka velika pomoć i mudrost, ali eto, bar nešto...

Cleooo
16.04.2008., 11:56
joj...dečko mi nije zadovoljan ovim nivea sensitiv balzamom poslije brijanja... stvarno ne znam što da mu kupim jer ima jako suhu kožu i poslije brijanja je jako osjetljiva na dodire :mad:...obavezno se maže plavom niveom već godinama, bez toga bi bio horor....al ni ona mu nije dovoljno masna...treba nešto baš masno, kaj se ne upije za minutu.....stvarno ne znam....savjeti????

Innocent
24.04.2008., 17:31
evo kaj sam mu odlučila nabavit (što vi mislite?)
http://i193.photobucket.com/albums/z169/viviannkillbrain/f862_1.jpg
Shiseido Men Deep Wrinkle Corrector

A high-performing face cream that corrects the appearance of deep wrinkles caused by aging or dryness. Especially effective in problem zones such as around the eyes, it awakens skin's natural powers to resist wrinkles and promotes a firmer, more youthfully vital look.

Dramatically minimizes the visibility of deep wrinkles and lines in four weeks, and improves skin texture with Retinol A Complex.
Formulated with Damage Defense Complex and LAG Revitalizer to hydrate and strengthen skin, creating a brighter complexion.
Promotes skin firmness and elasticity for younger-looking facial contours.
Minimizes skin dullness and encourages a radiant look.
To Use: Apply as the last step of morning or evening care. With your fingertips, smooth over visible wrinkles or areas of sagging skin.

FFdreamer
12.07.2008., 13:53
Vrlo je malo kozmetičkih linija za njegu lica baš za muškarce, a ipak nam se koža razlikuje od ženske (to recimo poručuju skupa vichy himme linija, ili nivea). Ipak, pošto je malo krema baš za muškarce, jel smijemo mi koristiti sve ove ostale koje su primarno kakti za žene?

larazg
12.07.2008., 14:06
ma naravno da možeš.... moj muž se maže mojim kremama...

Lena Leh
12.07.2008., 14:22
Meni je glupa ta podjela. Ne znam jel stvarno tako bitan spol. Više mi se čini važan tip kože. Ako ti je npr. masna, onda valjda nije bitno jel si muško ili žensko, samo da koristiš proizvode za masnu kožu.
Ili sam ja totalno u krivu?? :misli:

Jojo Ungh
12.07.2008., 14:26
Meni je glupa ta podjela. Ne znam jel stvarno tako bitan spol. Više mi se čini važan tip kože. Ako ti je npr. masna, onda valjda nije bitno jel si muško ili žensko, samo da koristiš proizvode za masnu kožu.

Slažem se, mislim da spol nije bitan, već samo tip kože :ne zna:

Clearwater
12.07.2008., 14:33
Pa ne zna krema jesi ti muško ili žensko ;)

Lena Leh
12.07.2008., 14:43
Pa ne zna krema jesi ti muško ili žensko ;)

:rofl: Dobra!

FFdreamer
12.07.2008., 15:15
Ma na vichy stranici piše muška koža 20% deblja, ima viši postotak vlage trlalala, treba kao posebnu njegu. Meni se to naravno čini kao samo čisti marketing :roll:.

Estee Lauder
12.07.2008., 17:31
Ovako,ja ponekad muža potkradam u njegovim kremama,a on mene u mojima,misleći oboje da su u tuđim boćica neke tajne recepture......i tako samo jedan drugome dižemo tlak u smislu "Znaš li ti koliko to košta,što mi to trošiš?"

Kako nama naša industrija nudi sve i svašta, tako i njima njihova.Jedina razlika je u tome što ja više nisam naivna,a on je.I kad on dođe u parfumeriju,njemu se tete smješkaju,a kad mene vide onda kolutaju očima.

Ponosna
21.07.2008., 09:38
Podjela krema, a i sto tako i parfema je porez na budale.

Vesper Lynd
23.07.2008., 00:07
Slažem se, mislim da spol nije bitan, već samo tip kože :ne zna:

Nije bas tako, muska i zenska koza se razlikuju, bas kao sto se razlikuju suha i masna, nije pogresno koristiti zenske kreme, bolje ista nego nista, ali krema namjenjena muskoj kozi je ipak primjerenija i bolja!

anything but angel
24.07.2008., 11:29
mislim da nije...
ta neka "muška kozmetika" za lice se tek nedavno počela proizvoditi i u pavilu je riječ o agresivnijim proizvodima sa jakim mirisom, jer se pretpostavlja da je muška koža uvijek grublja i da će muškarci prije kupiti kremu ako ima taj "muški" miris, a zapravo taj miris iritira kožu velikog broja muškaraca, a uz to mnogi imaju osjetljivu, pa im ni sastav kreme ne odgovara najbolje.
sve u svemu, mislim da nema ništa loše da muškarci koriste tzv, "ženske" kreme, a takođr postoje određeni brandovi koji po meni definiitivno nisu isključivo ni ženski ni muški - npr. Avene kremice.
i muškarci trebaju slušati svoju kožu i koristiti ono što im najbolje odgovara, a ne se povoditi za reklamama :kava:

Allexis
29.07.2008., 22:31
moj dečko koristi adrience for men i kaže da mu stvarno više odgovara nego ove univerzalne kreme...od nivee mu je koža bila masna, od neutrogene suha, rosal je iritirao i uzrokovao crvenilo, green line isto suha....nikako na zelenu granu s tim kremama....nakon toga sam otišla u ljekarnu kupiti eucerin (jer s tim većinom nema problema), ali vidjela da je izašla ta adrience for men linija i kupila kremu, gel i balzam...sada je sve super :top:

iako nisam sigurna jel to zbog tog jer se radi o "muškoj" kozmetici ili jednostavno su dobri proizvodi koji mu odgovaraju....

nekako bih rekla ovo drugo možda, jer je meni trebalo puno isprobavanja da sebi pronađem odgovarajuću kremu za lice i sve što još uz to ide...

dejoo
31.08.2008., 19:33
Neznam dali pitam to pitanje na pravome mjestu ali me zanima za ili protiv brijanja s mašinicom ili žiletom.

brijem se sa žiletom, ali mi on dosta iritira kožu i dosta se puta "rasječem" kao da se brijem prvi put.

uglavnom, razmišljam o kupovini nekog boljeg aparata za brijanje da bi stao tome u kraj. neki mi govore da to nije tako dobro vec da je cak i gore od običnog žileta, da čupa, da boli.,....

eto sad ja neznam dali da dam pare za aparat pa da mi se kasnije ne svidi pa fulam sve.,

poz.,

bubu3333
01.09.2008., 00:33
Samo ti iziritira žilet kožu ili imaš i urasle dlačice kad počnu rasti?

Probaj gel za brijanje ili čak kremu (krema je zakon) umjesto pjene.
Ne znam zašto bi se rasjekla osim ako ne koristiš tupu britvicu ili brzaš s njom. Brij se sporije :-)

Nemoj se brijati nakon što se tuširaš ili umačeš u vodi dvadeset minuta jer onda koža oko pore nabubri pa kad obriješ dlaku, povučeš i kožu. Doslovno je ogrebeš žiletom i onda se ona jadna plače i crveni. Obrij se nakon dvije minute tuširanja.
Probaj se obrijati u smjeru rasta dlačica. Ili prvo u smjeru suprotnom, pa onda u smjeru rasta. Meni je riješilo problem prokletih uraslih dlaka.

Ono što meni pomaže - zapravo mi riješi sve probleme (upaljenost, urasle dlačice) - kad mi je koža iziritirana od brijanja je piling aspirinom. Vjerojatno bi nekima to bilo preagresivno ili samo pogoršalo stvar.

mentalny
26.01.2009., 18:31
namjeravam kupiti brij.aparat pa me zanima koji je najbolji da nije neke astronomske cijene, jer mi je dojadilo stalno se brijat sa žiletima a i nadraživa mi kožu osjećam to.. Skužajte ako san fula temu ali nisan zna di postavit (a i odnosi se relativno i na zdravlje u jednu ruku)..

bavarac
10.02.2009., 23:03
evo jedna muška tema pa da vidimo tko što koristi i što je najbolje

ja dosad samo Niveu Sensitive al se prebacio na Avene for men balzam u tubi, presuper stvar, sad sam ponovno probao Niveu i shvatio koliko mi fali Avene:)

deelayla.
11.02.2009., 00:56
e super ti je tema :top:
jel nam možeš malo opisat avene balzam? i koja je razlika u odnosu na niveu?

bavarac
11.02.2009., 02:44
e super ti je tema :top:
jel nam možeš malo opisat avene balzam? i koja je razlika u odnosu na niveu?

otvorio sam ovo da svi na jednom mjestu pronađu što je najbolje za koristiti poslije brijanja za razne tipove kože, dakle što više ljudi sa različitim iskustvima da se pomogne drugima u odabiru:top:

Za Avene balzam nakon brijanja sam čuo nedugo nakon što je izašao na tržište, teta u ljekarni mi ga je preporučila kad je vidila moje lice (užasno osjetljivo).
Prvo sam tražio testere i dobio par komada i probao...savršeno nešto, koža se u nekoliko sekundi revitalizira, umiri se crvenilo, nema nikakvog osjećaja da sam se upravo obrijao, miris je jako muževan a balzam savršeno hidratizira, dakako sprečava iritaciju,daljnje upale, antibakterijski je i nije komedogen:top:
Meni je savršen, malo je veća cijena, mislim oko 100kn al bože moj, što valja i košta
Nivea balzam je OK, al mi od njega koža ostane suha, pojave mi se po vratu crvene točkice, i sitne akne dan poslije posebice na vratu, i imam neki osjećaj laganog zatezanja i peckanja...tako da više neću s njim eksperimentirat

evo link na Avene balzam:
http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/307/

deelayla.
12.02.2009., 18:56
otvorio sam ovo da svi na jednom mjestu pronađu što je najbolje za koristiti poslije brijanja za razne tipove kože, dakle što više ljudi sa različitim iskustvima da se pomogne drugima u odabiru:top:

Za Avene balzam nakon brijanja sam čuo nedugo nakon što je izašao na tržište, teta u ljekarni mi ga je preporučila kad je vidila moje lice (užasno osjetljivo).
Prvo sam tražio testere i dobio par komada i probao...savršeno nešto, koža se u nekoliko sekundi revitalizira, umiri se crvenilo, nema nikakvog osjećaja da sam se upravo obrijao, miris je jako muževan a balzam savršeno hidratizira, dakako sprečava iritaciju,daljnje upale, antibakterijski je i nije komedogen:top:
Meni je savršen, malo je veća cijena, mislim oko 100kn al bože moj, što valja i košta
Nivea balzam je OK, al mi od njega koža ostane suha, pojave mi se po vratu crvene točkice, i sitne akne dan poslije posebice na vratu, i imam neki osjećaj laganog zatezanja i peckanja...tako da više neću s njim eksperimentirat

zvuči super :)
ako moj mužjak bude bio dobar,možda mu i kupim :D

klaunina
12.02.2009., 19:55
Joj, meni se baš danas dragi žalio kako mu stalno nakon brijanja iskaču prištići po vratu.. A on ima osjetljivu kožu ko beba.:o

Možda bi baš taj Avenov balzam bio za njega. Morat ću do ljekarne.:mig:

Znate možda još nešto što bi spriječilo crvenilo i prištiće neposredno nakon brijanja (a da nije puno alkohola i sl.)?:confused:

bavarac
12.02.2009., 23:52
Joj, meni se baš danas dragi žalio kako mu stalno nakon brijanja iskaču prištići po vratu.. A on ima osjetljivu kožu ko beba.:o

Možda bi baš taj Avenov balzam bio za njega. Morat ću do ljekarne.:mig:

Znate možda još nešto što bi spriječilo crvenilo i prištiće neposredno nakon brijanja (a da nije puno alkohola i sl.)?:confused:

ne izbrijavat se po vratu...ne znam koliko ti dragi ima godina i koliko dugo se brije al obavezno neka izbjegava izbrijavanje pa makar i ne izgledao potpuno kvalitetno obrijan, ja sam imao slicne probleme, crvene točke po vratu i sad se ne izbrijavam osim ako je neka prigoda pa moram bit savršen.
Također uzmi mu ovaj Avene, najbolje je što se može nabavit kod nas za osjetljivu mušku kožu, i također neka je žilet uvijek oštar da ne mora 5 puta prelazit po istom mjestu jer to iritira jako:top:

klaunina
13.02.2009., 15:59
ne izbrijavat se po vratu...ne znam koliko ti dragi ima godina i koliko dugo se brije al obavezno neka izbjegava izbrijavanje pa makar i ne izgledao potpuno kvalitetno obrijan, ja sam imao slicne probleme, crvene točke po vratu i sad se ne izbrijavam osim ako je neka prigoda pa moram bit savršen.
Također uzmi mu ovaj Avene, najbolje je što se može nabavit kod nas za osjetljivu mušku kožu, i također neka je žilet uvijek oštar da ne mora 5 puta prelazit po istom mjestu jer to iritira jako:top:

Hvala ti! Uzela sam danas tester u ljekarni, nadam se da će biti dobro!

Hm..pod vrat sam mislila dio ispod brade.. Ne kompletni vrat.:D To mora brijati jer se brije u kompletu, cijelo lice. ne mogu niti zamisliti na šta bi ličio kad bi taj dio ostavljao neobrijan.:eek:

ivano_s
13.02.2009., 17:59
Ja sam imao isti problem.. izbije mi crvenilo po vratu poslije brijanja, al poceo sam koristiti proizvode od Decleora. Dosta su skupi ali to mi je super pomoglo.

Prije brijanja stavim serum Aromassence triple action koji omeksa kozu, a poslije kremu Skin energiser,

Od kad to koristim vise mi se ne pojavljuje crvenilo :top:

bavarac
13.02.2009., 18:12
Hvala ti! Uzela sam danas tester u ljekarni, nadam se da će biti dobro!

Hm..pod vrat sam mislila dio ispod brade.. Ne kompletni vrat.:D To mora brijati jer se brije u kompletu, cijelo lice. ne mogu niti zamisliti na šta bi ličio kad bi taj dio ostavljao neobrijan.:eek:

:D
nisam mislio kompletno se ne obrijati nego samo niz dlaku a nikako u kontra smjeru ako mu koža to ne podnosi.
btw ja taman kupio novi balzam, poskupio 10kn, sad je 110:ne zna:

bavarac
13.02.2009., 18:14
Ja sam imao isti problem.. izbije mi crvenilo po vratu poslije brijanja, al poceo sam koristiti proizvode od Decleora. Dosta su skupi ali to mi je super pomoglo.

Prije brijanja stavim serum Aromassence triple action koji omeksa kozu, a poslije kremu Skin energiser,

Od kad to koristim vise mi se ne pojavljuje crvenilo :top:

isto tako je bilo i kod mene, uvijek kupovao sve za brijanje u običnom dućanu, kad sam počeo koristiti ove malo skuplje balzame i kremice shvatio sam da to nije porez na budale kao što većina ljudi misli:top:

ivano_s
13.02.2009., 18:27
Slazem se s tobom bavarac. Od tih "obicnih" losiona i preparata mi je bilo jos gore. Ima vise alkohola u tome koji jos vise nadrazi kozu.

Definitivno se isplati investirati u malo kvalitetnije proizvode! Istina da jedan npr. serum od 15 ml kosta cca 300-400kn, ali mi nije zao dati te novce za to, nego da kupim npr. neku majicu koja kosta isto toliko...
jednostavna racunica :D

ivano_s
13.02.2009., 18:36
Od jeftinijih varijanti preporucio bi Neutrogenine proizvode. Ovaj losion je odlican tko ima probleme s crvenilom poslije brijanja.
http://www.neutrogena.com/econsumer/ntg/productdetail.browse?segment=men&catId=1&subCatId=4&productId=212&target=/products/face/triple-protect-face-lotion-spf-20.jsp
To sam kupio u Americi, al vjerujem da ima i kod nas, vjerovatno u ljekarnama.

TripleExpreso
14.02.2009., 18:05
U galvnom za muskarce...

Kad se brijem zna mi ostati mrvicu brade pa se znaju neke cure malo buniti kako ih pika. Ako se recimo brijem u suprotnom smjeru kako raste brada onda me pika i kasnije bude mi malo naoteceno. A i onda se bas ne makne cijela brada.
A super mi recimo stoji kratka bradica, ali nisam siguran koliko se to curama svida. Neznam...

Pa ako netko ima savjete. Dali je normalno da ostane malo brade nakon brijanja? Dali vas isto pika kada brijate uz bradu i dali vam je kasnije naotecena koza? Kome se mogu obratiti za ovaj problem (neka strucna osoba; doktor ili pediker ili sta vec?)

I cure nemoj da vam bude sram. Koliko vam smeta to pikanje i dali vam je ok ako tip ima kratku bradicu. Slusam... :mig:

bavarac
15.02.2009., 00:41
i meni ostane tu i tamo...ne opterecujem se jer ne radim kao drzavni sluzbenik ili nesto slicno pa da trebam bit savrseno obrijan:mig:
a bradica dobro stoji i meni al je ne preferiram jer je treba održavat stalno a ženske pika to je istina, al kako koju:D

krigla11
15.02.2009., 00:50
kaj da ti velim ... sve znas
skupljaj donacije sjemena od muskaraca u svom selu ... to sve stavi u jednu kantu i udri ...
koja kozmetika ...
prirodno ...

frupy
15.02.2009., 01:05
kaj da ti velim ... sve znas
skupljaj donacije sjemena od muskaraca u svom selu ... to sve stavi u jednu kantu i udri ...
koja kozmetika ...
prirodno ...

A ti si se registrirao samo zbog toga da na svakom topicu sipas ovakve dubokoumne ideje? Ako nemas pametnijih stvari za napisati, potrazi neku drugu zanimaciju...:kava:

bavarac
23.02.2009., 17:17
koja bi bila dobra muška krema za hidrataciju al za osjetljivu kožu?

Dobio sam nedavno Balea men emulziju (plava tubica) dobra je ali preintenzivno miriše kao neki jeftini aftershave:(

Karen_13
03.03.2009., 11:01
Mislim da uopće nije bitno da li je muška ili ženska koža, ja koristim avene sve kreme, možda bi ti odgovarla njihova hydrance linija?

bavarac
03.03.2009., 16:29
Mislim da uopće nije bitno da li je muška ili ženska koža, ja koristim avene sve kreme, možda bi ti odgovarla njihova hydrance linija?

samo balzam poslije brijanja mi odgovara, drugo ne:mig:

LostForever
03.03.2009., 22:53
Je li moguće da mi jedan ožiljak od brijanja ostane doživotno? Prije skoro mjesec dana sam se porezao gadno (najgadnije što možete zamisliti), trebalo mi je 1-2 sata da zaustavim krv. Koristio sam jednu grubu britvicu, sa gilleteom se to ne bi desilo. Uglavnom, sad imam taj ožiljak koji nije nešto strašno, ali već ionako imam dosta mrlja na licu koje ne nestaju (a nisu od brijanja), pa me zanima hoće li nestati ovaj ožiljak, (roze je boje)?

bavarac
03.03.2009., 22:57
Je li moguće da mi jedan ožiljak od brijanja ostane doživotno? Prije skoro mjesec dana sam se porezao gadno (najgadnije što možete zamisliti), trebalo mi je 1-2 sata da zaustavim krv. Koristio sam jednu grubu britvicu, sa gilleteom se to ne bi desilo. Uglavnom, sad imam taj ožiljak koji nije nešto strašno, ali već ionako imam dosta mrlja na licu koje ne nestaju (a nisu od brijanja), pa me zanima hoće li nestati ovaj ožiljak, (roze je boje)?

naravno da će nestat kad se koža malo regenerira.
Te crvene fleke imam i ja pogotovo na gornjim dijelovima obraza oko nosa i nikako ih se ne mogu riješit:ne zna:
inače imaš onaj stik za zaustavljanje krvarenja poslije brijanja, dodje oko 20kn a oni jeftiniji i par kn:top:

LostForever
03.03.2009., 23:22
inače imaš onaj stik za zaustavljanje krvarenja poslije brijanja, dodje oko 20kn a oni jeftiniji i par kn:top:

Nikad čuo. Di to ima za kupiti? Ponovo koristim gillete, pa ne vjerujem da će bit ovakvih incidenata, ali za svaki slučaj, bilo bi dobro to imati.

bavarac
03.03.2009., 23:40
Nikad čuo. Di to ima za kupiti? Ponovo koristim gillete, pa ne vjerujem da će bit ovakvih incidenata, ali za svaki slučaj, bilo bi dobro to imati.

i ja sam na Mach 3 al opet se desi da se porežem pogotovo kad izbrijavam, rekao sam sebi da neću al ako to ne napravim izgledam ko da se uopce nisam brijao.
Imas stick u svakom DM-u ili vecem marketu

normabella
26.04.2009., 00:52
Daklem, moje muško ima bradu obraslu dlakama i sad se ispod tih dlaka koža uuuužaaaasnooo peruta. Ne znam što mu savjetovati, a da usput nije prekomplicirano (čsto da se njegovo krhko biće ne bi moralo previše kozmetički naprezati), stoga pomagajte. Tenkju!:D

LostForever
09.10.2009., 00:18
Od jeftinijih varijanti preporucio bi Neutrogenine proizvode. Ovaj losion je odlican tko ima probleme s crvenilom poslije brijanja.
http://www.neutrogena.com/econsumer/ntg/productdetail.browse?segment=men&catId=1&subCatId=4&productId=212&target=/products/face/triple-protect-face-lotion-spf-20.jsp
To sam kupio u Americi, al vjerujem da ima i kod nas, vjerovatno u ljekarnama.

Tražio sam u nekim ljekarnama, ali nije bilo, pa ne vjerujem da toga ima u Hrvatskoj. Nema ni u dm-u i sličnim dućanima. Stvarno mi se čini dobro i želim to, ali kako? Htio sam kupiti preko e-baya, ali tamo je cijena od 6 dolara, koliko košta sam proizvod uvećana za 23 dolara zbog "shipping & handling", a to mi se baš ne isplati.

dersette
13.10.2009., 18:30
1. MD ima natprirodno debele,čvrste i oštre dlake na licu :visi:...ako preskoči jedan dan brijanje, licem se ne smije približiti nijednom dijelu mog tijela, a da ne zajauknem. :horor: Drži do higijene,ali je jedan od onih neurednih tipova, ne koristi nikakve preparate za frizuru, parfeme ni kremice, šiša se ne zbog estetike nego iz meni tajanstvenih razloga. :lol: Uglavnom, ne voli petljati ni s britvicom i pjenom oko lica, pa se brije svaka dva-tri dana:eek: da ja mogu izdržati, protestirala bih i odbila ljubljenje dok ne promjeni navike,ali sam se sjetila nečeg pametnijeg- aparat za brijanje. Nemam iskustva s tim čudom, pa mi preporučite neki kvalitetan a razumne cijene.
2. Ne padam na tipove koji imaju više preparata od mene, ali mislim da njemu podhitno treba gel za umivanje i nekakva kremica. Koža mu je normalna, zdrava, s tim da ima par kratera od puberteta. Pokušala sam mu suptilno davati do znanja da mu treba takvo nešto,ali ništa, što god da mu kupim on to proslijedi svom mlađem bratu koji je u pubertetu pa se pirlita. Što da radim???? :ne zna: Kojom taktikom da ga navučem na to? :moli:

.

lord_voldemort
13.10.2009., 23:28
1. MD ima natprirodno debele,čvrste i oštre dlake na licu :visi:...ako preskoči jedan dan brijanje, licem se ne smije približiti nijednom dijelu mog tijela, a da ne zajauknem. :horor: Drži do higijene,ali je jedan od onih neurednih tipova, ne koristi nikakve preparate za frizuru, parfeme ni kremice, šiša se ne zbog estetike nego iz meni tajanstvenih razloga. :lol: Uglavnom, ne voli petljati ni s britvicom i pjenom oko lica, pa se brije svaka dva-tri dana:eek: da ja mogu izdržati, protestirala bih i odbila ljubljenje dok ne promjeni navike,ali sam se sjetila nečeg pametnijeg- aparat za brijanje. Nemam iskustva s tim čudom, pa mi preporučite neki kvalitetan a razumne cijene.
2. Ne padam na tipove koji imaju više preparata od mene, ali mislim da njemu podhitno treba gel za umivanje i nekakva kremica. Koža mu je normalna, zdrava, s tim da ima par kratera od puberteta. Pokušala sam mu suptilno davati do znanja da mu treba takvo nešto,ali ništa, što god da mu kupim on to proslijedi svom mlađem bratu koji je u pubertetu pa se pirlita. Što da radim???? :ne zna: Kojom taktikom da ga navučem na to? :moli:

.

jebote pa ko se brije svaka 2-3 dana, ja se brijem 1 tjedno eventualno 2 put ak nekud idem.

ne kuzim sta bi se trebo svaki dan brijat?

Mopsly
14.10.2009., 08:50
Moj dragi se svako jutro (osim vikenda) mora brijati radi posla :mig:
Već za jedan dan se vidi da počinje rasti brada a takav ne smije na posao :ne zna:
Koristi ili britvicu ili aparat - kako kad :mig:

MARV
01.12.2009., 15:44
Evo ovako...
Imam 23 godine, i lice mi je uglavnom dobro, čisto...
Koristim "Avene kremu za netolerantnu kožu".
Ali, s vremena na vrijeme mi izbije poprilično gadan seboreični dermatitis, ali nikad ovako gadan kao u zadnja 3-4 dana. Doktorica mi je dala neke kapsule koje ću piti 6 dana, i čitavo to vrijeme mazati tu u ljekarni pravljenu kremu.
Kaže doktorica da će to nakon tih 6 dana proći, u potpunosti !!!

E sad...
Mene zanima zamjenska kozmetika za ovaj moj slučaj ?!
Neke kreme, vodice, losioni..., ali sve na biljnoj bazi da bude (jer mi odgovara taj biljni miris u kremama, a i mislim da su zdravije te kreme), i da mi ne stvara akne, da održava čisto lice što je duže moguće, da ublaži seb.dermatitis, i da regenerira i zaštiti kožu od zadimljenih prostorija, dima, prašine itd...

Vi koji imate više iskustva sa ovakvim problemima i sa sličnom kozmetikom, molio bih Vas za savjet - Što da ja od toga nabavim i gdje, i da li će mi to biti od pomoći ?!

HVALA UNAPRIJED!

Carol_zg
01.12.2009., 16:05
Možda da pogledaš ovdje:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=303958

To je tema Seboreični dermatitis u podforumu Prirodna kozmetika, pa nekako si mislim da bi tu mogao naći informacije koje tražiš :mig:

Sretno!

masy
23.01.2010., 18:15

Potvrđujem! Također sam vidio negdje reklamu u novinama da je Avene izbacio liniju za muške za brijanje. Inače je moja draga koristila preparate od Avena pa sam i čuo od nje. Uglavnom koristio sam Nivea za brijanje i balzam koji mi nije više odgovarao sa godinama. Kupio sam gel za brijanje i balzam od Avena i mogu reći da sad već koristim više od god. dana. Super je! Toplo preporučam damama koje žele iznenaditi svoje muškarce!

Još nešto, imao sam prije par testera od tete iz ljekarne balzama poslije brijanja od Lieraca(smeđe tubice)-vauuu. Prebrutalna stvar za muškarce! Košta ko svetog petra kajgana,ali......:) Mislim da ću se počastiti s time kada potrošim Avene.

Zbog potreba posla moram biti svako jutro uredno obrijan i u odjelu stoga mi nije žao potrošiti malo više love na takve preparate, a u ostalom niti želim štedjeti na svom tijelu ako ne moram! Kolko para-tolko muzike:)

Pozdrav.

lush
28.01.2010., 05:06
dopalo me muško koje nema bradu več drot četku, i iako se brije detaljno i sa britvicom svaki dan, to preko dana i noći naraste tako da meni ostaju doslovce ostrugotine i rane ako se navečer malo grublje očeše o mene ... Ja sam očajna a i on pa se počeo brijat i dva puta ali onda mu izbijaju iritacije i crvenilo ... nema klasičnu iritaciju već to bude kao neko trajno crvenilo :confused:
valjda od te brade koju godina struže, koža mu je već dobila neki grubi ali crveni sloj :eek: i to baš ne izgleda najbolje...
K tome, zbog posla i hobija je puno na otvorenom a pripada u onu grupu muškaraca koji eventualno koriste Niveu i to ako, jer za sve ostalo smatraju da je bacanje novaca...
Ima 39 godina pa su mu se i bore počele vidjet :rolleyes: i odlučila sam poduzet nešto :D da ga dovedem u red, pa molim preporuke :
- kako riješit tvrdu i grubu bradu
- omekšat kožu i spriječit to trajno crvenilo
- nešto protiv bora ?

Ja se inaće volim prilično mackat i trošim dosta na kremice pa nikad nikakvih problema sa kožom i do sad sam uvijek imala mlađe napirlitane dečke pa mi je sad čudno imat "pravo" muško :eek:, nemam pojma od kud krenut da ga malo dovedem u red :ne zna:

Librenjak
12.04.2010., 15:05
Pozdrav.Znači ja sam muškarac,25 godina u 9 mjesec......
Imam relativno masnu kožu,ono,nista strasno ali ok,zadovoljan sam svojim licem.N
emam mnogo akni,jedna dvi izađu s vremena na vrijeme i tako.
Kad umijem lice,i obrišem se ručnikom,koza 2 sata nakon toga bude suha,te se kasnije tek malo zamasti i bude ok.

Pa me zanima,koju bi ja kremu mogao koristiti svakodnevno nakon umivanja lica,jer sam čitao da je bitno hidratizirati kožu svaki dan....
Znači neka ono svaki dan za upotrebu,da nije prejaka.....nadam se da ste me svatili.

Skura
12.04.2010., 20:06
Ima ti i Nivea i Balea liniju za muškarce. Imaju i Hidratantnu kremu i fluid - fluid je više za mješovitu kožu.

I nisu ti skupe pa možeš probati koja ti paše ;)

Od skuplje kozmetike pogledaj Clarins i Clinique - imaš ih povoljno i na eBayu.

TincH
17.10.2010., 23:09
Dakle imam muško sa sjebanom kožom lica.

Dosta Masna s prištićima+Grozno Dehidridana+Turbo Osjetljiva. Stalno crven, nakon tiskanja jednog prištića izgleda kao da je prošao dvosatno mučenje žigosanjem.

Pred neki dan se potužio da ga koža konstantno zateže, do nivoa mentalne iritacije. Dala sam mu svoju Neutrogenu za pranje lica, i neku vlažnu kremu, ali sad govori da hoće vlastito :zubo:

Kako sam ja tukac za mušku preparativu, dajte pliz pomoć.
Mladić ima 30, nije više u pubertetu. Danke.

TheEmpress
17.10.2010., 23:28
I moja ima takvu kožu, na piling sam ga još nekak nagovorila, al kremu neće. :rolleyes: Uglavnom, Garnier 3u1 piling, a za dehidriranu kožu je dobar onaj Balea Aqua serum ili neka lagana, a hidratantna krema tipa Garnier Total fresh za mješovitu kožu.

TincH
18.10.2010., 00:27
I moja ima takvu kožu, na piling sam ga još nekak nagovorila, al kremu neće. :rolleyes: Uglavnom, Garnier 3u1 piling, a za dehidriranu kožu je dobar onaj Balea Aqua serum ili neka lagana, a hidratantna krema tipa Garnier Total fresh za mješovitu kožu.Znači, možemo proći tako povoljno? :)

TheEmpress
18.10.2010., 00:53
Naravno. :) Prozuji po DMu, Kozmu ili Mulleru, ne mora na kremi pisat baš da je muška krema. Uglavnom, po meni, ono što mu treba je neki dobar piling protiv prištića tipa taj Garnierov i dobra hidratantna krema, za masnu kožu. Imaš tih Pure linija, koje su baš za masnu i prištićima sklonu kožu. Ja sam ih probala par i daleko su mi najbolje bile Garnierove stvari, al navodno je i Balea jako dobra.

TincH
18.10.2010., 19:04
Okej, uzet ćemo to za početak pa ako ne bude valjalo idemo dalje :top:
Kakvi su rezultati, tuži li se tvoj na zatezanje?

TheEmpress
19.10.2010., 00:33
Piling ga natjeram da koristi i kaže da mu je dobar. Al nemrem ga nikak nagovorit da kupi kremu za lice. Ima masnu kožu, prištiće i mitesere koje taj piling kolko tolko drži pod kontrolom, a dehidrirana mu je koža. Još se to nekad zna kao ljuštit nakon brijanja, al nema šanse nagovorit ga na kremu. Veli mi "ma joj, nema veze kaj se ljušti, kad stavim aftershave to je sve okej". Reko da, al aftershave koristiš jednom, a ne svaki dan. :rolleyes: Koristi neki Gilette u obliku seruma ili tak nešto. Mislim da nema druge da mu jednostavno kupim kremu i donesem mu pred nos, možda bi ju onda počeo koristiti.

zz041
03.03.2011., 16:35
Moze li se balzam za poslije brijanja koristiti umjesto aftershave-a?
Hvala

Skura
03.03.2011., 16:37
Može ;)

After-shave je s alkoholom koji iritira i isušuje lice, a balzam bi, u pravilu, trebao biti bez njega, više kremast i blag za lice. Ne bi te onda trebao ni peći ;)

matich
22.04.2011., 01:30
Postoji li neka bitnija razlika izmedju muske i zenske koze koja bi se odnosila na primjenu kozmetike za hidrataciju koze, antiage i sl.

Naime u godinama sam kad su se prvi znakovi starenja poceli pokazivat (a meni to nimalo nije cool iako to ne zvuci "muski") a izbor muske kozmetike po DM-u i slicnim trgovinama je doslovno nikakav.

Moze li se koristiti svaka antiage kozmetika ili postoji neka razlika zbog hormona ili neceg treceg....?

Sarajka_Mazza
22.04.2011., 10:22
Jedino bi ti mogle biti slabe jer je muska koza deblja od zenske. A ostalih razlika, mislim da nema :) Musku kolekciju mozes pokusati naci i medju apotekarskim brendovima (vichy, avene, itd) ili medju skupljim tipa Clinique, clarins, bioderma i tako te skuplje marke...
Mada, po meni, isto s*anje, drugo pakovanje :mig:

Lilit
04.03.2012., 22:31
podizem temu iz mrtvila :o

preporuka za kremu/balzam poslije brijanja? konkretno poslije brijanja glave? nivea sensitive post shave nije dovoljno dobar... sta dobro rjesava prob crvenila, osipanja...

Ye Yo
06.03.2012., 14:52
http://2.bp.blogspot.com/-VHM8HcXPw9M/TyZ1cMkrWqI/AAAAAAAABAw/TH4vT7jUWSE/s1600/41gs6QXTvDL.jpg http://www.leguidesante.co.uk/images/produits/4715871-2.jpg

Balea Aqua Serum - dm, ~ 20 kn
Ducray Kelual Krema - ljekarne, ~ 90 kn

Kombinacija ovih dvaju proizvoda je riješila probleme lica mog dragog, pa rekoh da podijelim iskustvo, možda i drugima pomogne :mig:

Situacija je ovakva: dragi se brije ne brije žiletom, već samo mašinicom. Problem je bilo jako crvenilo, dijaboličan svrbež, ispucalost i perutavost kože. Probao nekoliko drogerijskih krema što za mušku što za općenito osjetljivu i/ili neishranjenu kožu i 0 bodova. Donijela mu testere nekoliko različitih krema na preporuku tete iz ljekarne i ova mu se pokazala najboljom (na svu sreću za naš džep :D). U roku dan-dva koža se potpuno odcrvenila i prestala svrbiti. Međutim, na nekim se dijelovima još uvijek perutala pa ajde opet prvo put drogerije pa ćemo dalje vidjeti. Uzela mu Balein Aqua serum, kojeg su žene već naširoko ishvalile po forumu, i ta da! perutavost riješena. Koristi oba proizvoda u jutro i naveče, prvo serum pa kremu, lice već mjesecima savršeno :cerek:

MatijaKralj
15.10.2012., 21:25
bok,

imam 29 godina i tek sam nekako nedavno poceo malo vise brinut o kozi lica. sad mi je rutina otprilike ovakva:

- ujutro umivanje sa nekim tekucim sapunom za lice
- svaki dan se tusiram bar jednom pa isto operem lice sa tim sapunom, gelom ili sta je to vec, nisam siguran
- nevecer koristim neki deep pore scrub od clerasila i 2 puta tjedno umjesto tog deep pore scrub-a koristim neki piling gel
- nakon svakog tog pranja lica koristim neku kremu za lice, a navecer stavim neku nocnu kremu..

to je uglavnom to i otkad to radim lice mi je u boljem stanju i ocekujem jos neko poboljsanje, ali sigurno ne toliko da bi bio bas zadovoljan.

problem je sto imam puno tih prosirenih pora. uglavnom me smetaju te na podrucju sljepoocnica i cela.. celo mi je cijelo puno tih rupica..
imam i 2 oziljka duga oko 1-2 cm i nisu nesto posebno duboki, ali vide se.. imam i razne promjene boje lica i neke flekice.. inace mislim da imam masni tip koze.. al nisam siguran.. kaj ja znam.. trebao bi valjda kod dermatologa prvo da nebi ja sam sebe lijecio..

htio bi se rijesit tog sveg :D sta da ja radim? koliko sam shvatio jedno rjesenje bi bio kemijski piling i mikrodermoabrazija. drugo malo vise hightech je nekakav laser, tj. ima dvije vrste lasera. jedna ubije neke zljezde koje luce sta vec kroz te pore, a posljedicno se te pore smanje ili zatvore.. drugi laser radi isto nekakvu stetu ispod koze koja onda potice stvaranje kolagena i nove koze, ovo ono. star trek uglavnom..
ja bi nekako rade pokusao sa ovom prvom metodom. kemijski piling i mikrodermoabrazija, ali mozda je ipak bolje ubit te zljezde.. ne znam. brinem se da si nebi nekako nastetio s tim..

sta bi vi preporucili?

Gusfraba
15.10.2012., 23:11
Početni savjet je da promijeniš rutinu, osobito dio sa pranjem lica tekućim sapunom. Pranje lica je ok, ali trebao bi koristiti neki blagi gel za umivanje. Naime, sapun i agresivna sredstva isušuju kožu i onda dobiješ kontraefekt jer se koža protiv toga brani upravo tako da stvara više sebuma, tj. masnoća.

Ako ti je koža masna, možda ni nije nužna noćna krema. U svakom slučaju, trebao bi nabaviti kreme za lice koje nisu masne i ne začepljuju dodatno pore, dakle neka lagana krema.

O tome koje ćeš kreme i slično ovisi koliko novaca možeš i želiš uložiti. Osobno nemam masnu kožu pa ne mogu preporučiti konkretne proizvode, nadam se da će ti tu pomoći netko drugi. Pogledaj temu Njega masne kože lica (http://www.forum.hr/showthread.php?t=139770), možda i tamo nađeš korisne savjete i iskustva drugih.

Što se tiče tretmana koje spominješ (ne znam u kakvom ti je stanju lice točno), mislim da bi prvo trebao probati sa jednostavnijim i nježnijim rješenjem - npr. korištenjem odgovarajuće preparativne kozmetike. Meni nekako ti tretmani više vuku kao rješenje za neke drastične slučajeve i kada ništa isprobano ne funkcionira.

Uglavnom, sretno. :)

MatijaKralj
15.10.2012., 23:22
Početni savjet je da promijeniš rutinu, osobito dio sa pranjem lica tekućim sapunom. Pranje lica je ok, ali trebao bi koristiti neki blagi gel za umivanje. Naime, sapun i agresivna sredstva isušuju kožu i onda dobiješ kontraefekt jer se koža protiv toga brani upravo tako da stvara više sebuma, tj. masnoća.

Ako ti je koža masna, možda ni nije nužna noćna krema. U svakom slučaju, trebao bi nabaviti kreme za lice koje nisu masne i ne začepljuju dodatno pore, dakle neka lagana krema.

O tome koje ćeš kreme i slično ovisi koliko novaca možeš i želiš uložiti. Osobno nemam masnu kožu pa ne mogu preporučiti konkretne proizvode, nadam se da će ti tu pomoći netko drugi. Pogledaj temu Njega masne kože lica (http://www.forum.hr/showthread.php?t=139770), možda i tamo nađeš korisne savjete i iskustva drugih.

Što se tiče tretmana koje spominješ (ne znam u kakvom ti je stanju lice točno), mislim da bi prvo trebao probati sa jednostavnijim i nježnijim rješenjem - npr. korištenjem odgovarajuće preparativne kozmetike. Meni nekako ti tretmani više vuku kao rješenje za neke drastične slučajeve i kada ništa isprobano ne funkcionira.

Uglavnom, sretno. :)

a i koristim neki gel za lice.. nije obican tekuci sapun.. ok, znaci kreme za masnu kozu. ova moja nocna je za normalnu kozu.. nisam htio uzimat za masnu ili suhu, jer ja uopce nisam siguran jeli moja suha ili masna. nekad je suha, recimo po zimi, a sad recimo nije suha, osobito jer ju mazem svaki dan :)) kaj ja znam. treba to dermatolog pogledat..

ja bi isto rade neko lakse rjesenje prvo.. to sad i radim pomalo.. budem porbao jos par stvari.. ide to nabolje, ali problem je u tom sto ja nikad nisam bas nesto posebno brinuo o toj kozi, tako da sumnjam da ce mi to pomoci bas onako kako ja zelim, jer to su dosta velike pore i imam te oziljke i mrlje i tak.. meni treba nesto vise ja mislim.. rado bi da nije tako, ali mislim da je.

budem napravio par slikica sutra.. :D i hvala na pomoci! :)

Acid_2
18.10.2012., 01:47
http://2.bp.blogspot.com/-VHM8HcXPw9M/TyZ1cMkrWqI/AAAAAAAABAw/TH4vT7jUWSE/s1600/41gs6QXTvDL.jpg

ja sam svom baš danas ovo pokušala uvaliti u dm-u i nije se dao, misli da ako je jeftino da ne valja. mislim da ću mu jednostavno kupiti pa nek se maže.
koža mu je danas bila perutava užasno :facepalm: ja imam mješ. dehiriranu i meni je super ovaj serum, mislim da će i njemu sa suhom biti dobar.

inače, ako ikoga zanima - testirala sam mini pakiranje ove kreme za brijanje na sebi (inače je za muškarce, no nea veze):

http://i.ebayimg.com/t/Melvita-POUR-HOMME-Shaving-Cream-5-07-fl-oz-150-ml-/00/s/MzAwWDMwMA==/$(KGrHqJHJCYE-df1Im3vBPqtVBoQv!~~60_35.JPG

jako fina, dobro radi svoj posao i mislim da bi bila dobra za osjetljivu kožu sklonu uraslim dlakama :top: razmišljam da ju čak sama sebi kupim. jedino je miris onak muško-neutralni, no nema veze :)

Trebor01
18.10.2012., 15:33
Meni se zna koža oko obrva i nosa perutati, pa sam si kupio taj Balein Aqua serum. Meni je jako pomogao, od kako sam ga počeo korisiti, perutanja više nema :)

Acid_2
18.10.2012., 18:59
mene zanima koliko su dečki orijentirani na prirodnu/organsku/vegansku/eko kozmetiku? koje brendove koristite, ako jeste? :)

Trebor01
19.10.2012., 14:04
Ja sam od te veganske kozmetike koristio samo Alverde, jer ne znam da li postoji još koja marka sa pristupačnim cijenama za mušku kozmetiku. Nisam baš pretjerano bio zadovoljan kao sa Niveom i L'Orealom. Sad koristim samo gel za lice od Alverdea. On mi je ok.

Acid_2
19.10.2012., 20:08
kako ne, što ne pitaš? :D

imaš u Mulleru Terra Naturi kozmetiku, mislim da su im kreme unisex, pa probaj.
Lavera bi trebala imati mušku liniju, ako ne u dm-u, probaj po biljnim ljekarnama (ako si iz ZG-a ona Kemig ili Bio Terra).
naravno, tu je i LUSH (većina dečkiju je zadovoljna sa svom njihovom muškom kozmetikom, a ionako je većina proizvoda unisex).

kod nas nije ponuda bajna, no ako stre vični net shoppingu, ovo je super stranica: http://www.iherb.com/ nema što nema, od suplemenata, hrane, kozmetike, literature, etc.

ne znam za ostale veganske brendove, no cruelty-free (sa ponudom za muškarce)su: svi spomenuti veganski brendovi na početku posta, Afrodita, Melvita, L'Erbolario, John Masters Organics, Sapunoteka i Ulola (unisex).

Trebor01
19.10.2012., 20:48
Opa, ima toga :) Hvala na prijedlogu, probat ću sa Terra Naturi kad mi se zaliha isprazni :D

kemik
27.11.2012., 13:10
Moje muško ima sličan problem kao gore navedeno, a to je da bradu samo krati mašinicom, a ispod toga mu se koža strašno peruta, crvena je i svrbi. Kad skrati bradu na mm mašinicom, mažem mu lice kremom (zapravo, nije niti bitno kojom :zubo: ) i nakon otprilike 2 dana mazanja stvarno bude puno bolje. Međutim, do tad već dlaka brade izraste i mazanje postane potpuno neučinkovito, imam osjećaj da se ti preparati samo razvlače po dlaci i do kože niti ne stignu. Onda počinje prvo crvenilo, pa perutanje, pa ga počne čohati i tek tada se da obrijati :mamlaz:, pa ovo sve ispočetka.

Rado bih da mi netko kaže da li se onaj Balein balzam, gore spomenuti, može "razmazati" po otprilike tjedan dana staroj bradi, a da zaista i stigne do kože? Ye-yo kaže (http://www.forum.hr/showpost.php?p=38393370&postcount=155) da i njen dragi ima isti pristup rješavanju dlaka, a to je mašinica, koliko dugo može proći između dvaju brijanja a da serum i dalje djeluje?

Hvala :)

Ye Yo
04.12.2012., 11:21
kemik nadam se da ste uspjeli riješiti problem :)

mene zanima koliko su dečki orijentirani na prirodnu/organsku/vegansku/eko kozmetiku? koje brendove koristite, ako jeste? :)

Nakon vlastitih preugodnih iskustava s custom made pripravacima od Starlete u vidu tonika i kreme za lice, uspjela sam i dragog navući na prirodnu njegu. Zasad je zadovljniji tim prirodnim proizvodima više nego ijednim ljekarničkog ranga :top:

Scandinavian
21.01.2013., 15:41
Bok.
Nekako imam isušenu kožu na licu, pa bi vas molio za neki zavjet, koju hidratantnu kremu da kupim.
Ovih problema sa brijanjem nemam, jedino sam prije imao akne, ali sad mi je lice od toga gotovo pa skroz ćisto, i nije masno.
Isto tako ako mi možete preporučiti neki gel za umivanje.

Cijena mi nije bitna, spreman sam izdvojiti i oko 300kn, ako proizvod stvarno valja.
Bitno mi je da se može kupiti u Splitu, a ako baš nema u Splitu, može i u Zagrebu.

Malo sam gledao po netu, dali se ima ovo za kupiti kod nas?
http://www.collistar.com/index.asp

Nekužim se previše u kozmetiku, pa bi molio neki savjet, što kupiti i kada i kako koristiti.

Scandinavian
21.01.2013., 19:47
Edit:
Evo našao sam par krema. Koju od njih preporučate?

http://www.iris.hr/man-collistar-krema-daily-protection-super-moisturizer.aspx
http://www.iris.hr/man-collistar-emulzija-daily-matte-finish-1.aspx
http://www.iris.hr/energizing-collistar-krema-1.aspx
http://www.iris.hr/skin-supplies-for-men-clinique-krema-maximum-hydrator-1.aspx

I koja je razlika između emulzije i kreme?

Trebor01
22.01.2013., 02:14
Ja sam imao problema sa suhom kožom. Na području nosa i oko obrva mi se znala i perutati koža. Kupovao sam svašta, ali ništa nije dalo neke konkretne rezultate. A onda sam probao od Balee Aqua serum i lice mi se preporodilo. U zadnje vrijeme sam otkrio i jojoba ulje s kojim sam prezadovoljan, pa sam na suhu kožu zaboravio :) Sve me to došlo dosta jeftino. Oko 25 kn serum i 50-tak kn ulje kupljeno u Alter Naturi.

Tillea
22.01.2013., 08:01
Trebala bih preporuku za kremu za lice za dečka. Šta god stavi na lice izbiju mu prištići, ima mješovitu kožu očito sklonu prištićima. Po meni je i dehidrirana.

Koristio je Uriage Aqua Precis, od nje mu nisu izbijali prištići ali mu nije odgovarala. Od Afrodita for men je dobio vulkane :rolleyes:, Nivea također...

Zadnje sam mu uvalila Avene Hydrance Optimale, nije još rekao dojmove za prištiće ali kaže da ga jako isušuje :rolleyes:

maatej
22.03.2013., 17:29
naravno da će nestat kad se koža malo regenerira.
Te crvene fleke imam i ja pogotovo na gornjim dijelovima obraza oko nosa i nikako ih se ne mogu riješit:ne zna:

moze ostat, frend se brijo britvicom i malo se zarezo, tj tanko ali nekih 2mm duboko i ostao je :504:

Acid_2
22.03.2013., 17:34
Trebala bih preporuku za kremu za lice za dečka. Šta god stavi na lice izbiju mu prištići, ima mješovitu kožu očito sklonu prištićima. Po meni je i dehidrirana.

Koristio je Uriage Aqua Precis, od nje mu nisu izbijali prištići ali mu nije odgovarala. Od Afrodita for men je dobio vulkane :rolleyes:, Nivea također...

Zadnje sam mu uvalila Avene Hydrance Optimale, nije još rekao dojmove za prištiće ali kaže da ga jako isušuje :rolleyes:

Odi u ljekarnu i traži testere čega god jer ne vrijedi mu davati novce ako mu nešto ne odgovara a nema kako probati prije. Ima puno brendova i puno testera, u ljekarni nisu s tim škrti. Za tako problematičnu mušku kožu nikad osobno ne bih kupovala drogerijsku preparativu, koliko god bila dobra. :)

Something New
23.03.2013., 01:05

Zadnje sam mu uvalila Avene Hydrance Optimale, nije još rekao dojmove za prištiće ali kaže da ga jako isušuje :rolleyes:Ovakva nekakva je moja koža, mješovita i dehidrirana, ne pretjerano sklona prištićima osim kad stavim neki krivi proizvod - e onda nastane kaos!
A uporno isprobavam nove stvari jer nikako da naletim na neku kremu od koje se neću već 2-3 sata nakon nanošenja sjajiti. Našao sam samo jednu do sada koja matira ali nažalost i izaziva prištiće (avon solutions complete balance).
Nabavio sam hrpu testera (baci pogled na temu besplatni uzorci, tamo se da naručiti svega i svačega) ali nisam sve još stigao isprobati, traje mi taj jedan tester cca 5 dana pa sporo to trošim.

Uglavnom, od do sada isprobanog me (zasad) još ništa nije pretjerano oduševilo, ali mogu ti zato reći što da ti dečko svakako izbjegava:
Avon solutions complete balance - kao što već rekoh, fino matira ali nažalost i izaziva sitne bijele prištiće.
Noćna iz iste linije je još gora jer je nekakve gelaste strukture i lice od nje bude svo neko ljepljivo i kao da isušuje, a ujutro se probudiš s masnim licem.
Rosal face fit - em ti se lice katastrofalno zamasti u manje od 2 sata nakon nanošenja kreme, em nastaju kako si to nazvala - krateri!
Od afrodite sam probao hidratantne kreme oliva, kamilica i badem - nisu izazivale nered ali nisu ni ništa posebno, isto se lice relativno brzo nakon nanošenja zamasti, tako da me čudi da ti je dečku afrodita takvu reakciju izazvala. Ovu od kamilice svi hvale tu po forumu ali meni je totalni prosjek od kreme, jedina joj je prednost što je od ove 3 navedene najmanje masna.

Ako otkrijem među tim silnim uzorcima još nešto što izaziva nered, ili (dao bog) nešto što me oduševilo - apdejtam vas ;)

Something New
23.03.2013., 12:25
Zaboravih napisati u prethodnom postu - ima jedna krema koja me oduševila ali ta je samo noćna:
http://www.thebeautyandthegeek.fr/wp-content/uploads/2011/02/nuxe_nuit.jpg
Jako se lako razmazuje, upije se začas, nije masna, jedino što ima stvarno JAK ženski cvjetni miris ali navikneš se na to kroz par dana i postane ti ugodan :)
A i nije teško doći do nuxe testera pa lako isprobaš, ipak krema košta 220 kuna pa da ne bacaš toliki novac bez veze, ali po mom mišljenju stvarno i vrijedi tih para.

Tako da sam problem noćne njege riješio, ali sam još uvijek u potrazi za dnevnom.