View Full Version : Ukidanje telenovela u Hrvatskoj?
Jay&AmberFan
27.08.2007., 11:04
Ne znam kako vi, al gledam baš rasporede naših TV kuća :rofl: Tu većinom mislim na Novu i RTL.
RTL je prije imao termine za dvije telenovele, jedna u 13:00, druga u 14:00. Sad se svelo da repriziraju groznu Cobru 11 po 505 put s crtom, i američku seriju koju smo isto puno puta vidjeli (Everwood), za koju ne kažem da je loša, ali zašto toj reprizi ne udjeliti JUTARNJI termin, a premijernog Montecrista vratiti u termin 14:00?
Što se tiče Nove, iako većinom kupuje bezvezne telenovele, prvo im je termin bio od 15:00-19:00, što je, istina, bilo previše. Potom su svedene na dva termina, 17:00 i 18:00, da bi ih se na kraju šutnulo u 11:15 i 12:15.. i na kraju... ostala je jedna jedina telenovela, k tome i za meksičke standarde normalna telenovela "Skrivena istina" u 6:30 sati. Tko će to gledat ? A "Raymond" koji je već repriziran 2 puta za redom, opet ima svoju reprizu reprize oko 10 ujutro i "premijeru" reprize reprize u popodnevnim satima. :eek: Nova se počela furati na RTL :confused:
Tako da stvarno mislim da će se telenovele kad tad početi gasiti na našim televizijama, a uskoro ćemo gledati samo jednu, i to na HRT 1.... dok i oni odluče ukinuti taj termin :rolleyes:
da od 3.9. jedan epizoda skrivene istine u 6.30
ANDY_1212
27.08.2007., 11:41
ajd,nije sve tako crno. od idućeg petka na novoj kreće nova telenovela i to u kasnovečernjem terminu,a uskoro bi trebala početi destilando amor i obećajem ti da termin neće biti uopće loš.
Dario378
27.08.2007., 11:44
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nema sapunica
ful netipično sve ovo sa lijepe i ambiciozne.
a za termin od 6.30 mogu reć da sam uvijek čekao kad će ih maknut a sad mi izgleda malo prazno. puno ljudi voli te serije baš na novoj a sad će ostat bez... al nema veze. nek naprave jedan termin od sat vremena za jednu dobru al da taj termin nikako ne bude poslije 16h
Iskreno, ne brine me previše smanjivanje broja telenovela jer odavno su naše televizije dokazale da se smeće trpa u najbolje termine, a kvaliteta se šutne k vragu. U posljednjih godinu-dvije nakupovano je toliko meksičkog trasha (pritom mislim najviše na HRT, a potom na Novu) koji čak nije imao ni u Meksiku zadovoljavajuću gledanost, a kvalitetne argentinske telenovele su prekidane (RTL). U takvom slučaju, radije neću ništa gledati na tv-u.
Za telenovele imamo Zone Romantica, koja iako ima dosta nepotrebnih telenovela, znaju ubaciti i poneku odličnu (trenutno Culpable de este amor, a možda uskoro i Padre Coraje). Radije ću ono što me zanima nabaviti na dvd-u i gledati do mile volje. Trenutno uživam u 'Collar de esmeraldas' :cerek: a kad s njom završim, potrudit ću se nabaviti 'Se dice amor'.
Gledat ću što me volja, za*ebi naše televizije. :zubo: :p
ostala je jedna jedina telenovela, k tome i za meksičke standarde normalna telenovela "Skrivena istina" u 6:30 sati.
pa zato kaj je Skrivena istina - mora biti u skrivenom terminu. Da je skriju, pa da je gledatelji traže. Kaj niste vi sapunoljupci prokužili tu simboliku? :zubo:
Inače, bilo je i vrijeme da se Nova riješi onih silnih sapunica čitavo popodne :top:
ANDY_1212
27.08.2007., 14:53
ful netipično sve ovo sa lijepe i ambiciozne.
a za termin od 6.30 mogu reć da sam uvijek čekao kad će ih maknut a sad mi izgleda malo prazno. puno ljudi voli te serije baš na novoj a sad će ostat bez... al nema veze. nek naprave jedan termin od sat vremena za jednu dobru al da taj termin nikako ne bude poslije 16h
je istina. stvarno je nova tv otišla u krajnost. do prije godinu dana cijelo popodne su bile same sapunice,sad jedvo da ima jedna i to u rano jutarnjem terminu.
da se mene pita ja bi ostavio skrivenu istinu u 11:00h
je istina. stvarno je nova tv otišla u krajnost. do prije godinu dana cijelo popodne su bile same sapunice,sad jedvo da ima jedna i to u rano jutarnjem terminu.
da se mene pita ja bi ostavio skrivenu istinu u 11:00h
ma nije sad da ja žalim za njima, al ono...
nikad se ne ponovila strahota sa blokom od 14-19.15. al jednu bi im mogli stavit negdje u 11 il iza podne (14.00h najbolje). osim ako im je gledanost loša...
Wrecked
27.08.2007., 15:49
Pametno bi bilo kada bi naše televizije (Nova tv, HRT ili RTL) uvele samo jednu telenovelu (Amar sin Limites ili Heridas de Amor) i jednu američku sapunicu (Sunset Beach). I to u terminu s kojim je HRT počeo prikazivati sapunice. Recimo da Sunset Beach bude u 12:35, a Amar sin Limites u 13:25. A da reprize budu subotom ujutro (Sunset Beach) i nedjeljom ujutro (Amar sin Limites). Slažem se da je Nova tv stvarno pretjerala sa telenovelama. A RTL uopće neću komentirati.
mya_7920
27.08.2007., 18:58
hvala bogu pa se opametili!
nova tv d aima jednu telenvleu aj aj ali abrem da je stave u popodnevni temrin...
Iako će sada ići 2telenovele jedna u ponoć druga u 6 i 30:rolleyes: :rolleyes:
Flin Stone
28.08.2007., 12:39
Ljudi, ovo za Skrivenu istinu je samo za ovaj tjedan. Vjerojatno tjedan poslije idu u termin od 12:15 ili popodne.
Ljudi, ovo za Skrivenu istinu je samo za ovaj tjedan. Vjerojatno tjedan poslije idu u termin od 12:15 ili popodne.
najbolje bi bilo oko negdje oko 14.30
ANDY_1212
28.08.2007., 14:59
otkud to tebi???
Flin Stone
28.08.2007., 15:20
Jedan dečko je dobio mail od Nove TV vezano uz to...
ANDY_1212
28.08.2007., 18:57
Jedan dečko je dobio mail od Nove TV vezano uz to...
pa meni je čudno što će se smallville od 10. rujna emitirati od pon-pet u 10:35. znači da se ukida nova lova? nije mi to baš jasno
Flin Stone
28.08.2007., 22:57
Piše na stranici Nove TV da će se SMALLVILE emitirati nedjeljom...
Trebali su napravit neki popodnevni raspored koji valja...
13.10 Repriza Seinfelda
13.40 Kulinarska emisija (Jamie Oliver i sl.)
14.30 Humoristična serija
15.00 Repriza dramske serije
15.50 Sapunica
16.40 Repriza domaćeg programa
17.30 Dramska serija
18.10 Glazbena emisija
18.45 Kviz
ANDY_1212
29.08.2007., 09:42
Piše na stranici Nove TV da će se SMALLVILE emitirati nedjeljom...
Trebali su napravit neki popodnevni raspored koji valja...
13.10 Repriza Seinfelda
13.40 Kulinarska emisija (Jamie Oliver i sl.)
14.30 Humoristična serija
15.00 Repriza dramske serije
15.50 Sapunica
16.40 Repriza domaćeg programa
17.30 Dramska serija
18.10 Glazbena emisija
18.45 Kviz
jako ti je loš ovaj program. vidi se da nemaš iskustva. ovaj kviz bi konkurirao najslabijoj karici znači 0 bodova. glazbene emisije u ovom terminu nikako nisu dobrodošle jer imaju malu gledanost,ali prihvatljivu za recimo jutarnji termin ili rano popodnevni. ne znam na kakvu to dramsku seriju ciljaš,al recimo da se prikazuje tak svaki dan,završila bi već za mjesec dana jel takve vrste serija imaju 20-ak epizoda. i onda je pitanje što slijedeće stavit. nemogu se stalno vrtit dramske serije.(treba love) repriza domaćeg programa? ne razumijem na što točno misliš? također loša zamisao. sapunice su danas totalno negledljive i out tako da mislim da si ovaj termin mogao predložit prije godinu dana. sad mi nije jasno zašto nisi ovu humorističnu seriju stavio da ide odmah poslije reprize seinfelda,jer se u programu uvijek teži da serije istih žanrova idu jedne za drugim. ova kulinarska emisija j. olivera sa zadnjom sezonom ima samo 4 epizode tako da opet iza toga moraš neš stavit i tak u nedogled.
uglavnom,užasan raspored. :flop: :flop: :flop:
Flin Stone
29.08.2007., 13:44
Je, a ovaj od Nove je sigurno bolji. Kao da će Tata i zetovi ili Cosby biti glavni konkurenti Karici. Ne možete povući termine kad je nešto na HRT-u ili RTL-u gledano... Dramska serija? Može bilo kakva... Što se mene tiče može i ona od 95 epizoda. Sapunice su out? A zar nisi ti onaj koji je predlagao sapunice cijeli dan? I koji je rekao da donose gledanost i da su odlične? Ne mora biti točno dramska serija, može biti bilo kakva od sat vremena. Postoji i Goli Kuhar J. Olivera i postoji jako puno kulinarskih emisija u svijetu. A može biti i neka naša, što se mene tiče.
jako ti je loš ovaj program. vidi se da nemaš iskustva. ovaj kviz bi konkurirao najslabijoj karici znači 0 bodova. glazbene emisije u ovom terminu nikako nisu dobrodošle jer imaju malu gledanost,ali prihvatljivu za recimo jutarnji termin ili rano popodnevni. ne znam na kakvu to dramsku seriju ciljaš,al recimo da se prikazuje tak svaki dan,završila bi već za mjesec dana jel takve vrste serija imaju 20-ak epizoda. i onda je pitanje što slijedeće stavit. nemogu se stalno vrtit dramske serije.(treba love) repriza domaćeg programa? ne razumijem na što točno misliš? također loša zamisao. sapunice su danas totalno negledljive i out tako da mislim da si ovaj termin mogao predložit prije godinu dana. sad mi nije jasno zašto nisi ovu humorističnu seriju stavio da ide odmah poslije reprize seinfelda,jer se u programu uvijek teži da serije istih žanrova idu jedne za drugim. ova kulinarska emisija j. olivera sa zadnjom sezonom ima samo 4 epizode tako da opet iza toga moraš neš stavit i tak u nedogled.
uglavnom,užasan raspored. :flop: :flop: :flop:
al andy popodnevni kviz recimo je amen svake televizije. ne moraju ga stavit odmah ispred dnevnika, malo prije. i slažem se još sa nečim, a to je dramska serija, serija slična sapunici ali ipak drugačija. ne znam objasnit al nadam se da pretpostavljaš... ne mora bit 20 nastavaka, snima se dok postiže dobru gledanost.
trebao bi bit malo bolji popodnevni program, malo jači, ovo od flin stonea treba presložit al nije loše. recimo od 16.00 stavite 2 epizode hum serije (raymond, obiteljske veze), u 17.00 vijesti, u 17.05 do 18.00 cosby, u 18.00 kviz te u 18.30 dramsku seriju. tako nekako. il nešto drugo, samo pimjer jer ovo mi se čini da bi palilo kod nas.
meni se također čini da bi zauvijek susjedi mogli biti dobri i kad ih se ubaci u ovaj mix otući ćete svih. da se hoće, moglo bi se puno jače podignut share, treba se borit... ne treba previše para.
šta tvoj stric i ostali kažu?
čekajte pa za koji k samo onda ovaj tjeda to rade:mad: :mad: :mad: :mad:
evo uz ono gore, ostavljam i nešto za andyja nek kaže šta misli. napravio sam raspored kakav mislim da je sasvim logičan jer sam vodio računa o konkurenciji u formatima i terminima.
pa evo prvo glavno popodne:
14.00 Skrivena istina (najbolji termin za seriju)
15.00 Sunset beach il slična američka serija (bila bi uspješna i valjda traje pol sata... i tu dosta sa sapunicama)
onda kreću humoristične serije koje su puno bolje nego na ostalim tv a skupile bi i više gledatelja zbog sb-a prije njih.
15.30 Obiteljske veze
16.00 Cosby show
pogotovo ovaj dio bi bio u hr popularan:
17.00 Vijesti
17.10 Zauvijek susjedi
17.40 Kviz (počinje prije najslabije karike koja će i tako trajat još samo ovu sezonu)
18.30 Hrvatska dramska serija (počinjala bi par sekundi prije 18.30 (18.29) a ima odličan termin jer je atraktivan sadržaj a potuklo bi rtl-ove vijesti a super je što bi počinjalo prije hrt-ove sapunice...)
19.15 Dnevnik
mislim da nije bitno što sličan raspored- kviz pa sapunica (u slučaju nove je dramska serija) ima hrt jer ovo je za podizanje gledanosti i ovo je raspored koji je prikladan za komercijalnu tv pa se vidi da je tu zapravo hrt-ov problem što kao javna tv ima takav raspored ako netko bude rekao da su slični sadržaji ko hrtovi. i ovakvim terminima ne samo da im mogu konkurirarti već puno puno više, mislim da bi takav popodnevni slot bio prvi. a treba razmišljat jer će se počet popravljat svima off time program.
evo smanjeno stavljam i raspored prije 14h al taj nije tolko važan:
7.30 Crtane serije
8.30 Teen serija
9.00 Zauvijek susjedi (r)
9.30 Kviz (r)
10.20 Komedija/dječji/obiteljski/teen film
12.00 Vijesti
12.15 Cosby show (r) - il neš drugo da nije repriza
13.15 Hrvatska dramska serija (r)
14.00 Skrivena istina.....
da čujem mišljenja?
Jay&AmberFan
30.08.2007., 13:16
Koje to veze ima s ovom temom? Dajte se jednom u životu držite zadane teme. :rolleyes:
Koje to veze ima s ovom temom? Dajte se jednom u životu držite zadane teme. :rolleyes:
a dobro pusti sad, čekam odgovor...
ANDY_1212
30.08.2007., 14:58
moje mišljenje-nije loše... svakako mi je bolje od flinstoneovog rasporeda. evo,pošto ste vi ostavili svoje prijedloge rasporeda,dat ću i ja svoj:
07:00 Šaljivi kućni video
07:25 Crtane serije
08:10 Obiteljske veze(r)
08:35 Svi vole Raymonda(r)
09:15 npr. Dawson's Creek(r)
10:05 Skrivena istina,telenovela
11:00 Kviz-uživo
11:30 Cosby show(r)
12:00 Vijesti Nove Tv
12:15 Cosby show(r)
12:40 Zauvijek susjedi(r)
13:10 Lifestyle emisija(r)
14:00 Glazbena emisija
14:40 Repriza neke američke serije-Kuća na plaži,U sedmom nebu,Dawson's Creek
15:35 Obiteljske veze
16:05 Svi vole Raymonda
16:30 Cosby show
17:00 Vijesti Nove Tv
17:15 Cosby show
17:45 Zauvijek susjedi
18:20 Lifestyle emisija-emisija o svakodnevnim,općenitim temama
19:15 Dnevnik Nove Tv
Ponedjeljak:
20:00 Večernja škola
21:10 Uvod u anatomiju
22:05 Kućanice
23:00 Vijesti Nove tv
23:20 Seks i grad
23:50 Will i Grace
00:15 Film
Utorak:
20:00 NMK
21:10 Film,komedija
23:50 Dva metra pod zemljom
00:45 Na rubu zakona
Srijeda:
20:00 Film,triler
21:45 Provjereno
23:50 Novac
00:20 Film
Četvrtak:
20:00 Operacija kajman
20:35 Istraga
22:10 Ostati živ
23:50 film
Petak:
20:00 Film-akcijski,vestern,drama,avanturistički
22:05 Izgubljeni,serija
23:00 Vijesti Nove Tv
23:20 Lijepe i ambiciozne
00:15 Film,klasik
Subota:
17:00 Vijesti Nove tv
17:10 Kod Ane
17:55 Lud,zbunjen,normalan
18:35 Cimmer fraj
19:15 Dnevnik Nove Tv
20:00 Showtime
21:30 FILM-blockbuster
23:20 Lijepe i ambiciozne,telenovela
00:15 Film
Nedjelja:
17:30 Film(r)
19:15 Dnevnik Nove tv
20:00 Nad Lipom 35
21:15 Film,obiteljski,komedija
23:00 Red Carpet
00:10 Svi mrze Chrisa(r)
Limeni Nos
30.08.2007., 15:29
Tako da stvarno mislim da će se telenovele kad tad početi gasiti na našim televizijama, a uskoro ćemo gledati samo jednu, i to na HRT 1.... dok i oni odluče ukinuti taj termin :rolleyes:
ajme to bi bilo predivno, tv program bez sapunica... :cerek: :cerek: :cerek:
Ovo je topic o ukidanju telenovela u Hrvatskoj, ne o tome kakva bi trebala biti shema nove tv. Imate u podforumu 'Televizija' čitav topic o Novoj pa tamo razglabajte o tome. Bio bih zahvalan. :kava:
Ne znam kako vi, al gledam baš rasporede naših TV kuća :rofl: Tu većinom mislim na Novu i RTL.
RTL je prije imao termine za dvije telenovele, jedna u 13:00, druga u 14:00. Sad se svelo da repriziraju groznu Cobru 11 po 505 put s crtom, i američku seriju koju smo isto puno puta vidjeli (Everwood), za koju ne kažem da je loša, ali zašto toj reprizi ne udjeliti JUTARNJI termin, a premijernog Montecrista vratiti u termin 14:00?
Što se tiče Nove, iako većinom kupuje bezvezne telenovele, prvo im je termin bio od 15:00-19:00, što je, istina, bilo previše. Potom su svedene na dva termina, 17:00 i 18:00, da bi ih se na kraju šutnulo u 11:15 i 12:15.. i na kraju... ostala je jedna jedina telenovela, k tome i za meksičke standarde normalna telenovela "Skrivena istina" u 6:30 sati. Tko će to gledat ? A "Raymond" koji je već repriziran 2 puta za redom, opet ima svoju reprizu reprize oko 10 ujutro i "premijeru" reprize reprize u popodnevnim satima. :eek: Nova se počela furati na RTL :confused:
Na tv-u same reprize.Nema novih sapunica.Nažalost.Ne vjerujem da je NOVA otkupila "Destilando Amor".Kako se odnose prema "Skrivenoj istini", izgleda da više neće emitirati sapunice.Od tri nacionalne televizije, i od mnogo sapunica na nima, na kraju će nam ostati ona samo jedna u 12:30, kako je bilo prije.Užas.
Flin Stone
31.08.2007., 15:34
Andy je rekao da je otkupljena Destilando Amor.
RTL - ZLJ i sigurno još neka sapunica.
NOVA - Lijepe i ambiciozne i Skrivena istina.
HRT - domaća sapunica i sapunica u 12:30.
Dabogda se nikad ne ponovilo ono s 15 sapunica, na Novoj od 14-19, na RTL od 13-15 pa onda 19:40. I da, na HRT u 9, u 12:30 i domaća.
francesca_00
31.08.2007., 20:58
Iskreno...ja NOVU opce ne gledam.. tu i tamo pogledam cosby show...uglavnom gledam...sapunicu na HRT-u dos caras de ana...tu i tamo pogledam "reprize repriza" RTL-ovih hum. serija..koje bi se više stvarno trebale zamjeniti novim serijama...koje bi unjele dašak novine u RTL..kad je u pitanju informativni prgram...izmedju NOVE, RTL-a I HRT-a...ugl. gledam HRT jer smatram da je njegov inf. program daleko opsežniji od ove druge dvije navedene tel. kuće...jedino cime se NOVA tv moze ponositi su serije: Uvod u anatomiju i Sex i grad...koje obavezno svake večeri gledam..., a "tata i zetovi" su sramota NOVE tv eto to je moje mišljenje...bye-bye.
MOLOKAI
06.09.2007., 02:13
Telenovelas em exibição no Brasil
TV Aberta
Globo
Da Cor do Pecado
Eterna Magia
Sete Pecados
Paraíso Tropical
Record
Zorro
Luz do Sol
Caminhos do Coração
SBT
A Usurpadora
Chiquititas
Amigas e Rivais
TV Paga / Por Assinatura
Disney Channel Floribella
Fox Life A Escrava Isaura
Boomerang Rebelde
garfield01
09.09.2007., 22:35
sta imas protiv Cobre 11? Vise mi na zivce idu reprize onih "humoristicnih" serija
sta imas protiv Cobre 11? Vise mi na zivce idu reprize onih "humoristicnih" serija
I meni.Zašto ne stave premijernog Montecrista u termin Cobre 11, nego u termin 07:20.Pa stvarno su blesavi!:mad: Kao da su Montecrista dobili besplatno.
spaljena
10.09.2007., 09:18
U slučaju ostvarenja ove velebne ideje organiziraju se Partyi pod nazivom "Od sumraka do zore slavimo ukidanje sapunica" u svim većim HR gradovima.
Zagreb-jelačić
Rijeka-Korzo
Pula-Forum
Split -Riva
Dubrovnik-Stradun
Svi ste pozvani u slučaju ostvarenja ove ideje.
Kao da su Montecrista dobili besplatno.
Tko zna kakve oni veze imaju. :zubo:
Flin stone LVO do kraja ide u jutarnejm terminu:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ovo je stvarno užas
a što je s RTL-om Floricienta i Zorro:flop: :flop: :flop: ???
ma, oni hoće da nitko ne gleda montecrista, tako da ga mogu opet ukinuti. što se mene tiče, trenutno jedino ta serija zaslužuje bolji tretman, bljuje mi se od televisinih sladunjavosti u kojima se u 1. ep da predvidjeti kako će završiti
MOLOKAI
14.09.2007., 05:24
Flin stone LVO do kraja ide u jutarnejm terminu:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ovo je stvarno užas
a što je s RTL-om Floricienta i Zorro:flop: :flop: :flop: ???
dobar termin za floricientu je u 3:30 ujutro nakon kunolovca :zubo:
Kod nas je ista problema. Puno naših centralnih kanala ukidaju telenovele jer rukovodstvo smatraju telenovele kao niski žanr. Telenoveli su bili ukidani na kanalu Inter. Ranije pratili smo 2-3 sapunice na dan. Prije godinu dana prikazivali su 2 telenovele La Invarosa i Sos mi vida. Na početku termin prikazivanja Invarose je bio 12:00. Pratili smo ovu telenovelu 3 mjeseca, zatim pomaknuli su sapunicu na 4:00, а zatim ukinuli su uopće.
Isto je bilo za Sos mi vida. Termin prikazivanja je bio 16:00, zatim 5:00, a zatim telenovela je prestala emirtati.
Imamo puno primjera. Počeo je i stopama Intera i kanal 1+1. Ranije pratili smo americke, ruske, brazilske i argentinske sapunice na 1+1. Zadnja sapunica je bila Amor en custodia. Početni termin prikazivanja je bio 17:00, a sada emirtaju AEC u 5:00. I hvala na tome što nisu ukinuli !
Forumi na internetu su puni ozloljepenosti. I rukovodstvo je odgovara što telenovele nemaju reitinga. Ma gdje oni će uzeti reiting kada prikazivaju telenovele u 12? Neka prikazivaju u 18-20, kada svi se nalaze kod kuce. Kod nas, naprimjer, u 18-20 prikazivaju ruske sapunice, koje uopce nemaju smisla. Al svi gledaju jer to su nasi susjedi. Sigurna sam ako bi ternin prikazivanja je bio u 19 – 20, svi bi gledali latinoamericke telenovele.
I sada svaki put kada počinje emirtanje nova telenovela, bojim se da ne ukinu. Jedina stvar me raduje. Imamo super kanal K2, koji emirta 5 telenovela svaki rani dan i 2 telenovele svaki neradni. Sada nemam puno vremena da gledam sve telenovele. Dakle, gledam samo 2 sapunice Se dice amor i Top Modelos 90-60-90. Neka živi K2 i neće počinjeti stopama Intera i 1+1.
kreteniii:flop: :flop: :flop:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.