PDA

View Full Version : FET (Forumski električni tramvaj) iliti pomoć za nesnalažljive

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16

zlatni pan
11.09.2011., 15:04
Jel to tamo gdje je Gorenje i ona ekipa? :confused:

Ako je, onda tramvajem 2 smjer Savišće do ELKE, pa prema zapadu i onda je tamo taj kompleks. Veliko je to, a sve isti broj. Rađe se raspitaj kako točno do neke zgrade.

točnije, broj je 26/9. jep, mislim da je tamo gdje je Gorenje. ide frendica po laptop tamo negdje.

hvala ti puno. :D

Rebbit
11.09.2011., 15:13
ide u IQ zagriu (ilitiga microline)..
slika govori 1000 riječi :)

http://www.pohrani.com/t/3m/7C/BIr1CLs/iq-zagria.jpg (http://www.pohrani.com/?3m/7C/BIr1CLs/iq-zagria.jpg)

Vanna.J
12.09.2011., 01:59
Kako iz Savskog Gaja doći do Šibenske ulice u Voltinom?

Slym
12.09.2011., 02:43
Otići na tramvaj do Savskog mosta pa tamo na bilo koji tramvaj do Studentskog Centra, ili direkt 14icom do SCa i onda preći cestu do stanice kod Tehničkog muzeja. Otamo bilo kojim tramvajem se voziš do kraja, znači do Remize iliti Ljubljanice.
Otamo treba pješice prema sjeveru uz potok samo ravno do mostića i ceste (Baštijanova) i onda lijevo prema zapadu do prvog križanja (Drvinje) te tada desno prema sjeveru do prvog križanja lijevo (Vinkovačka). Kad uđeš u Vinkovačku na prvom križanju možes samo desno, prema sjeveru, a drugo križanje je Šibenska koja se proteže lijevo i desno. Sve skupa pješice od Remize do Šibenske je 10-15min.

gomsZG
13.09.2011., 08:50
Forumaši, ukoliko mi automobil vrisne, koji autobus (ili da li ima možda vlak) vozi iz Zg-a do Rakitja?
Hvala

STIB
13.09.2011., 12:48
Forumaši, ukoliko mi automobil vrisne, koji autobus (ili da li ima možda vlak) vozi iz Zg-a do Rakitja?
HvalaVlakom se može do Podsused-stajališta, pa onda preko mosta nekih 500 m do početka (ili kraja) Rakitja.
Do istog stajališta (samo se zove Podsused most) voze i ZETovi busevi:
119 s Črnomerca
116 s Ljubljanice (remize)

A jednog dana će valjda opet voziti i Samoborček (u modernom izdanju) pa će biti još lakše.

SETRA Samoborček
13.09.2011., 15:42
Ovisi gdje trebaš. Ovo što ti je STIB napisao se više odnosi na Bestovje i ovaj krajnji dio Rakitja. Ako trebaš baš u naselje (tamo oko Pastora) onda ti je rješenje neki od Samoborček/Autoturist autobusa koji idu s Ljubljanice ili autobusnog kolodvora prema Samoboru preko Novaka i Rakitja.

gomsZG
13.09.2011., 17:06
Odrediste mi je Voćarska ulica (Bestovje?) znaci ovaj dio naselja prema autoputu za LJu.
Koliko traje voznja od Autob.kol. ZG do Rakitja otprilike, te cijena karte. Našao sam na netu neke cijene, ali neznam pod koju to zonu spada?

SETRA Samoborček
13.09.2011., 17:40
Imaš Voćarsku ulicu i u Rakitju i u Bestovju :zubo:.

Voćarska u Rakitju: autobus s Ljubljanice ili ak Zagreb za Samobor preko Novaka i Rakitja. Silaziš i ulaziš na stanici kod Pastora. Vožnja traje kako-kad, oko 20-25 minuta bi trebalo očekivati neki prosjek.
Voćarska u Bestovju: autobus s Črnomerca za Samobor preko Svete Nedelje (NE preko Strmca!) i izlaziš/ulaziš tam u "centru" Bestovja di je voćarna, Tommy dućan i tak. Semafor je tamo, prvi nakon Podsusedskog mosta.

Za cijenu ti napamet ne znam, moglo bi bit 12kn.

gomsZG
13.09.2011., 20:23
Hvala ti Setra... :D :top:

Delilah_
15.09.2011., 09:20
Ajd nek mi neko jednostavno objasni kak da platim tramvaj i autobus ako želim doć s Jelačićevog trga do Horvatovca i natrag. :D

STIB
15.09.2011., 10:12
Ajd nek mi neko jednostavno objasni kak da platim tramvaj i autobus ako želim doć s Jelačićevog trga do Horvatovca i natrag. :D
SMSom, poruka sadržaja "ZG" na 8585, vrijedi 90 minuta, cijena 10kn

Rebbit
15.09.2011., 12:26
SMSom, poruka sadržaja "ZG" na 8585, vrijedi 90 minuta, cijena 10kn

:top:
najbolje, najjednostavnije, najbezbolnije hehe...

ak cvikaš kartu po 8kn, je sranje jer ti ona vrijedi u jednom smjeru, a za povrat ti ne vrijedi, a kad imas sms mozes mjenjat tramvaje i buseve u bilo kojem smjeru i kako god zelis unutar 90 min, dok s kartom to ne mozes :)

Nerija
15.09.2011., 21:37
Zanima me kkao najjednostavnije doći do Vrtnog puta 1 ili ti Vipovog sjedišta? rekli su mu 2 do kraja pa da provjerim.

SETRA Samoborček
15.09.2011., 22:14
Dobro su ti rekli :)
2 ili 3 do kraja, tj. Savišća

dixi_11
17.09.2011., 14:44
može pomoć? tko će meni objasnit kako najjednostavnije i najbezbolnije doći s željezničkog kolodvora do avenue malla, pa do bundeka? :D
koji tramvaji ili busevi? i kolko koštaju karte?
i kak voze tramvaji navečer, ak bi se htjela s rujanfesta vratit natrag na kolodvor? :rolleyes:

SETRA Samoborček
17.09.2011., 16:08
Bilo je već hrpu puta.

Pređeš pothodnikom preko na autobusni terminal i onda biraš između buseva 219, 220, 221 ili 268. Avenue Mall je stanicu poslje Bundeka :).
Možeš pješice ili se jednim od ovih linija vratiti jednu stanicu nazad.

Tramvajem se ne isplati.

ivuschka
17.09.2011., 16:11
Busevi 219,220,221,268 svi voze do Bundeka, stanica Bundek. Jedna stanica iza njega je Avenue mall.
Ako prvo ideš do AM, a onda do Bundeka,busna stanica ti je dijagonalno od AM, ispred Muzeja suvremene umjetnosti. Svi busevi ranije nabrojani tamo staju i idu nazad na željeznički.

Noćni busevi - 220 je zadnji ako se ne varam, i na stanici Bundek je oko 2 ujutro. Nakon toga imaš 268 koji ide na svakih puni sat vremena s polaznog odredišta a to je Velika Gorica, treba mu do Bundeka bar 15-20 minuta ( nek me netko ispravi ako griješim, nisam se nikad vozila njime po noći do Gorice )

Karta ti je 10 kuna ako plaćaš mobitelom ( sms ZG na 8585 ), s tim da je noćna 20! tako da je bolje da kupiš kartu na kiosku ( na kiosku je 8 kuna, kod vozača 10 ali samo u jednom smjeru vrijedi), a vrijedi 90 minuta u bilo kojem smjeru.
dakle, preporučam da kupiš dvije karte na kisoku za 16 kuna, i mirna si za tamo i nazad što se cvikanja karte tiče ;)

edit : ja sam malo opširna :zubo:

STIB
18.09.2011., 02:34
ak cvikaš kartu po 8kn, je sranje jer ti ona vrijedi u jednom smjeru, a za povrat ti ne vrijedi, a kad imas sms mozes mjenjat tramvaje i buseve u bilo kojem smjeru i kako god zelis unutar 90 min, dok s kartom to ne mozes I karta kupljena kod vozača po 10 kn i ona na kiosku po 8 kuna vrijedi 90 minuta bez obzira na smjer ako je poništena u (novom) validatoru jer više ne označava smjer. Jedino stari poništivači (u nekim busevima) još uvijek stavljaju oznaku smjera (A ili B).

ljudva
18.09.2011., 13:30
pomoć potrebna!

koja je najjednostavnija ruta da od Kajzerice dođem do Savišća (okretište)?

ak idem busom do glavnog pa tam na dvojku, potrošim valjda sat vremena..
jel postoji možda kakav bus koji prolazi kroz (ili polazi od) Novi Zagreb?
pomagajte, lepo prosim :)

Rebbit
18.09.2011., 18:14
pomoć potrebna!

koja je najjednostavnija ruta da od Kajzerice dođem do Savišća (okretište)?

ak idem busom do glavnog pa tam na dvojku, potrošim valjda sat vremena..
jel postoji možda kakav bus koji prolazi kroz (ili polazi od) Novi Zagreb?
pomagajte, lepo prosim :)

bus 222..
remetinec zitnjak, a staje kod elke :)

SETRA Samoborček
18.09.2011., 19:54
I ima definitivno jedan od najluđih voznih redova u Zagrebu :rofl:

ljudva
18.09.2011., 20:28
I ima definitivno jedan od najluđih voznih redova u Zagrebu :rofl:

Bas to htjedoh skomentirati :D
Al svejedno hvala na pomoci :)

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Zlajja
19.09.2011., 15:51
Pozdrav!
Treba mi tocno i hitno informacija kako do nogometnog igrališta Lučko?
Pregledao sam i nasao bus sa Save za Lučko 112 men se čini.. E sad jel zna netko jel taj bus prolazi pored nogometnog igrališta i kako se zove stanica na kojoj bi trebao izaci ako prolazi? Adresa je Franje Puškarića 122..
Unaprijed hvala!

curry
19.09.2011., 19:27
Može li mi netko reći koliko otprilike treba busu 107 u minutama od početne stanice na Jankomiru, pa do Getroa?

Hvala!

SETRA Samoborček
19.09.2011., 23:24
Može li mi netko reći koliko otprilike treba busu 107 u minutama od početne stanice na Jankomiru, pa do Getroa?

Hvala!

Ovisno o gužvi na Zagrebačkoj aveniji, ali ne bi smjelo trajat više od 10 minuta ako je sve OK.

Pozdrav!
Treba mi tocno i hitno informacija kako do nogometnog igrališta Lučko?
Pregledao sam i nasao bus sa Save za Lučko 112 men se čini.. E sad jel zna netko jel taj bus prolazi pored nogometnog igrališta i kako se zove stanica na kojoj bi trebao izaci ako prolazi? Adresa je Franje Puškarića 122..
Unaprijed hvala!

168 bi ti trebao biti bolji, iako te ni 112 ne ostavi daleko. Stanica se u slučaju 168 zove Put za Ježdovec, a u 112 mislim da je predzadnja, pitaj vozača :mig:.

Capella
21.09.2011., 14:23
Pozdrav svima!
Molila bi da mi pomognete i napišete kako mi je najlakše i najbolje doći do Škorpikove od novog Zagreba? Vozi li do tamo neki autobus?

McGee
21.09.2011., 14:27
Pozdrav svima!
Molila bi da mi pomognete i napišete kako mi je najlakše i najbolje doći do Škorpikove od novog Zagreba? Vozi li do tamo neki autobus?

Linijom 109 do Ozaljske, tada na tram. jednu stanicu do Remize i onda na liniju 116, najbrža opcija :top:

Capella
21.09.2011., 14:35
Linijom 109 do Ozaljske, tada na tram. jednu stanicu do Remize i onda na liniju 116, najbrža opcija :top:

Hvala puno! :) I još jedno pitanjce...jel ta linija 116 prolazi onaj potez gdje je Kika, Bauhaus...pa do npr. Soliduma?

McGee
21.09.2011., 14:40
Hvala puno! :) I još jedno pitanjce...jel ta linija 116 prolazi onaj potez gdje je Kika, Bauhaus...pa do npr. Soliduma?
no problem
yep vozi kroz cijelu Škorpikovu :)

Capella
21.09.2011., 15:41
no problem
yep vozi kroz cijelu Škorpikovu :)

Odlicno! :) Puno hvala jos jednom :top:

anna008
22.09.2011., 22:47
Molim neku dobru dušu ako mi zna reći kako nabrže dođem od Savskog mosta do Odre? Ima li neka linija s mosta ili se moram vraćati sve do glavnog i sjedati tamo na bus? Hvala! :)

SETRA Samoborček
22.09.2011., 23:31
Sa Savskog mosta imaš 315 za Lukavec, prolazi kroz Odru :mig:

Možeš doći i tramvajem (recimo 14) do Avenue Malla (Muzej suvremene umjetnosti), pa tamo sačekati neki bus koji kreće s Glavnog kolodvora (229, 166 ili 268 koja staje na cesti za Veliku Goricu).

dixi_11
23.09.2011., 19:02
ajjoj imam još pitanja..:S
znači na željezničkom sam kolodvoru i odatle bi htjela ić u arenu zagreb, iz arene na bundek, s bundeka natrag na kolodvor.. e sad, kolko sam skužila da je najbolje ići busom.. dakle kojim i odakle ? :rolleyes: jel mogu s one stanice ispod pothodnika (importanne) ili moram ić na autobusni kolodvor? možete mi reć kak se zove stanica kod arene na kojoj trebam izać?
znam da je već bilo i da smo vjerojatno dosadni, al nisam sigurna da sam skužila.. ili da se nije nešto promijenilo.. imajte strpljenja molim vas :cerek:
puuuno hvala unaprijed!
:mig:

Zlajja
23.09.2011., 19:31
znači na željezničkom sam kolodvoru i odatle bi htjela ić u arenu zagreb, iz arene na bundek, s bundeka natrag na kolodvor.. e sad, kolko sam skužila da je najbolje ići busom.. dakle kojim i odakle ? :rolleyes: jel mogu s one stanice ispod pothodnika (importanne) ili moram ić na autobusni kolodvor? možete mi reć kak se zove stanica kod arene na kojoj trebam izać?
znam da je već bilo i da smo vjerojatno dosadni, al nisam sigurna da sam skužila.. ili da se nije nešto promijenilo.. imajte strpljenja molim vas :cerek:
puuuno hvala unaprijed!

Moras na autobuski kolodvor da bi prvo do Save dosla i to sa tramvajem broj 4... Ima ispod pothodnika 108 bus ali vrlo rijetko vozi... I kada dodjes do Save onda uzmes bus 112 Lučko i on te vozi do stanice Arena. E sad da bi do bundeka došla, moras pjesaciti do tramvajske stanice Jandranska avenija ili Savski gaj(to ti je na rotoru)..pjesacis jedno 10-tak minuta.. I onda uzmes broj 7 ili 14 do stanice Muzej suvremene umjetnosti.. I kada izadjes iz tramvaja, ides na lijevu stranu 50m...cekas bilo koji bus i imas 2 stanice do stanice Bundek. (tu izlazis naravno):D I sada kada hoces do kolodvora, vratis se sa bundeka na tu istu stanicu na koju si izasla i cekas opet bilo koji bus koji te vozi do Glavnog kolodvora(to je zadnja stanica)...
Ako sta nisi skuzila javi..

Zlajja
23.09.2011., 19:32
E sad posto sam ja bio dobar prethodni post :)
Molio bih ako netko zna kako da dodjem do nogometnog igrališta Kašina.(ulica Ivana Mažuranića)
BIlo koja opcija tramvaj, vlak, bus...kako god

Unaprijed hvala.

anna008
23.09.2011., 19:34
Sa Savskog mosta imaš 315 za Lukavec, prolazi kroz Odru :mig:

Možeš doći i tramvajem (recimo 14) do Avenue Malla (Muzej suvremene umjetnosti), pa tamo sačekati neki bus koji kreće s Glavnog kolodvora (229, 166 ili 268 koja staje na cesti za Veliku Goricu).

Joj hvala ti puno!!!!:top:

Vanna.J
23.09.2011., 19:41
Otići na tramvaj do Savskog mosta pa tamo na bilo koji tramvaj do Studentskog Centra, ili direkt 14icom do SCa i onda preći cestu do stanice kod Tehničkog muzeja. Otamo bilo kojim tramvajem se voziš do kraja, znači do Remize iliti Ljubljanice.
Otamo treba pješice prema sjeveru uz potok samo ravno do mostića i ceste (Baštijanova) i onda lijevo prema zapadu do prvog križanja (Drvinje) te tada desno prema sjeveru do prvog križanja lijevo (Vinkovačka). Kad uđeš u Vinkovačku na prvom križanju možes samo desno, prema sjeveru, a drugo križanje je Šibenska koja se proteže lijevo i desno. Sve skupa pješice od Remize do Šibenske je 10-15min.

Kasnim sa zahvalom, ali hvala :) ovo mi je puno pomoglo :)

SETRA Samoborček
23.09.2011., 20:19
Moras na autobuski kolodvor da bi prvo do Save dosla i to sa tramvajem broj 4... Ima ispod pothodnika 108 bus ali vrlo rijetko vozi... I kada dodjes do Save onda uzmes bus 112 Lučko i on te vozi do stanice Arena. E sad da bi do bundeka došla, moras pjesaciti do tramvajske stanice Jandranska avenija ili Savski gaj(to ti je na rotoru)..pjesacis jedno 10-tak minuta.. I onda uzmes broj 7 ili 14 do stanice Muzej suvremene umjetnosti.. I kada izadjes iz tramvaja, ides na lijevu stranu 50m...cekas bilo koji bus i imas 2 stanice do stanice Bundek. (tu izlazis naravno):D I sada kada hoces do kolodvora, vratis se sa bundeka na tu istu stanicu na koju si izasla i cekas opet bilo koji bus koji te vozi do Glavnog kolodvora(to je zadnja stanica)...
Ako sta nisi skuzila javi..

:eek::eek::eek::eek:

puuuno hvala unaprijed!

Znači sve si ok rekla, na željezničkom pređeš pothodnikom preko i onda odeš busom 234 Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište do Arene Zagreb (stanica je - Arena Zagreb). Istim busom, u suprotnom smjeru se vraćaš na Bundek (stanica je - Bundek :zubo: ), a s Bundeka nazad na kolodvor možeš s bilo kojim koji ide prema glavnom, ima ih dosta (219, 220, 221, 234, 268, ...).

Zlajja
23.09.2011., 20:23

Znači sve si ok rekla, na željezničkom pređeš pothodnikom preko i onda odeš busom 234 Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište do Arene Zagreb (stanica je - Arena Zagreb). Istim busom, u suprotnom smjeru se vraćaš na Bundek (stanica je - Bundek :zubo: ), a s Bundeka nazad na kolodvor možeš s bilo kojim koji ide prema glavnom, ima ih dosta (219, 220, 221, 268, ...).

Au da zaboravio sam na taj bus, nisam gledao spisak... dobar ispravak :D
Seka zahvaljujem za onaj pronalazak za Lučko :) Znas li kako do Kašine, do nogometnog igralista?

SETRA Samoborček
23.09.2011., 20:36
Ne snalazim se s linijama na tom dijelu grada, ali trebalo bi biti 263 Dubec - Sesvete - Kašina - Planina Gornja i to do škole u Kašini (Školska ulica).

ivuschka
24.09.2011., 15:10
da, tako je kako je napisao Setra.

Zlajja
25.09.2011., 00:26
Hvala Seka, to je to. Pronasao sam na google earthu gdje tocno..
E sad jos samo ovo
http://www.zet.t-com.hr/media/102501/263%20.pdf

Ovo sto pise polasci od i do Kasine.. Jel to znaci npr. od Dubeca da krece do Kašine u tom periodu koji je ruzicasto oznacen..

ivuschka
25.09.2011., 00:37
roze minute su kad bus ide iz Dupca odnosno iz Kašine. Ovi crni označavaju kad bus ide do Planine, koja je malo dalje Kašine, dakle produži još malo. Ako ideš do škole, pašu ti svi polasci.

SETRA Samoborček
25.09.2011., 00:40
Da, ali to ti je 5 stanica iznad tvoje tako da ti je svejedno :zubo:

roze minute su kad bus ide iz Dupca odnosno iz Kašine. Ovi crni označavaju kad bus ide do Planine, koja je malo dalje Kašine, dakle produži još malo. Ako ideš do škole, pašu ti svi polasci.:five:

Trolčica
26.09.2011., 19:58
1. Ako idem 5-icom od smjera Prečka, gdje se iskrcati i gdje potom ići da bi došla do Martinovke?
2. Kako doći do Avenije Večeslava Holjevca broj 22 (http://www.kartahrvatske.com/Avenija+ve%C4%8Deslava%20Holjevca%2022)?
Hvala! :)

SETRA Samoborček
26.09.2011., 20:53
1. Šta je Martinovka? Kvart ili neka specifična zgrada? Ako je kvart onda stanice Sveučilišna aleja ili Miramarska.

2. Autobusom 221 ili 268 do stanice Građevinska škola, ali možeš i nekim tramvajem do Avenue Malla (Muzej suvremene umjetnosti) i onda se prošetati malo :).

Trolčica
26.09.2011., 21:04
Martinovka bi trebao biti neki kvart oko FER-a na kojem je sportski centar na kojem imamo tjelesni s faksom.
Za 2. hvala! :)

SETRA Samoborček
26.09.2011., 21:11
Onda do stanice Miramarska :)

Trolčica
26.09.2011., 21:20
Hvala! :)

SamaNaSvijetu
28.09.2011., 16:40
Molim pomoć! Kako od željezničkog kolodvora doći do Bukovačke ulice?

shipka
28.09.2011., 17:28

http://www.openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.81351&lon=15.99784&layers=BT (http://www.openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.81351&lon=15.99784&layers=BT)

Kao što se vidi na linku, možeš uzeti 2 ili 6 do Tržnice Branimirova, i onda 5 ili 7 do Bukovačke. Ili možeš 6 ili 13 do Trga Bana, i onda 11 ili 12 do Bukovačke. Tamo ćeš doći do okretišta Svetice, i onda mnogim busovima možeš gore doći do kuda hoćeš. Karta od tramvaja važi i za bus :)

Trolčica
28.09.2011., 19:25
Je li ovo prava tema za ovo pitanje: zašto je moj prijatelj platio 898 kn studentski godišnji pokaz umjesto 830 kao što je rečeno? Dosad se vozio preko onog odreska s dna zahtjeva, kao i ja. I ako imam pokaz, moram li ja njega svaki put pokazati onom skeneru ili ga pokazujem samo kontroli kad mi dođe?

na.štosdenferu
28.09.2011., 20:00
Može mi netko reći kako da najbrže dođem od studentskog doma na Savi do Španskog kod tržnice? Hvala :)

SamaNaSvijetu
28.09.2011., 21:11
http://www.openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.81351&lon=15.99784&layers=BT (http://www.openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.81351&lon=15.99784&layers=BT)

Kao što se vidi na linku, možeš uzeti 2 ili 6 do Tržnice Branimirova, i onda 5 ili 7 do Bukovačke. Ili možeš 6 ili 13 do Trga Bana, i onda 11 ili 12 do Bukovačke. Tamo ćeš doći do okretišta Svetice, i onda mnogim busovima možeš gore doći do kuda hoćeš. Karta od tramvaja važi i za bus :)
Hvala puno! A znaš možda koliko mi otprilike treba do tamo?

Chuky1
28.09.2011., 22:19
Kak bi bilo najbolje od glavnog kolodvora do arena centra? Jel ima bus ili je bolje tramvajem?

ivuschka
28.09.2011., 22:24
bus 234 glavni kolodvor - kajzerica - lanište, stanica Arena Zagreb.

Chuky1
28.09.2011., 22:28
bus 234 glavni kolodvor - kajzerica - lanište, stanica Arena Zagreb.

Hvala na brzom odgovoru!

shipka
28.09.2011., 23:16
Može mi netko reći kako da najbrže dođem od studentskog doma na Savi do Španskog kod tržnice? Hvala :)

http://openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.79394&lon=15.91989&layers=BT (http://openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.79394&lon=15.91989&layers=BT)

Eto, ima dost opcija, odaberi sam :D Bus ide iz Ljubljanice, 115, a stanica ima na karti, zoomiraj tamo. Ja bi tramvajem do Preckog pa gore do busa..

STIB
28.09.2011., 23:17
Kao što se vidi na linku, možeš uzeti 2 ili 6 do Tržnice Branimirova, i onda 5 ili 7 do Bukovačke. Ili možeš 6 ili 13 do Trga Bana, i onda 11 ili 12 do Bukovačke. Tamo ćeš doći do okretišta Svetice, i onda mnogim busovima možeš gore doći do kuda hoćeš. Karta od tramvaja važi i za bus :)Koja nepotrebna komplikacija! :rolleyes:
Zašto ne kažeš da je najjednostavnije na kolodvoru sjesti na tramvaj 4 i odvesti se ravno do Svetica (stanica se inače u tramvaju najavljuje kao Bukovačka), a onda dalje busom?

shipka
28.09.2011., 23:19
Hvala puno! A znaš možda koliko mi otprilike treba do tamo?

Ovisi o dobu dana, ne znam, mozda oko tridesetak minuta? Mozda manje..

mikivtc
29.09.2011., 10:12
Kako od križanja držićeve i vukovarske do črnomerca , točnije ilice 242 ? koji tramvaj vozi do tamo ? i cca koliko traje voznja u idealnom slucaju ? :D

Rebbit
29.09.2011., 10:34
Kako od križanja držićeve i vukovarske do črnomerca , točnije ilice 242 ? koji tramvaj vozi do tamo ? i cca koliko traje voznja u idealnom slucaju ? :D

dvojka ili šestica...

20-25 min

shipka
29.09.2011., 12:26
Koja nepotrebna komplikacija! :rolleyes:
Zašto ne kažeš da je najjednostavnije na kolodvoru sjesti na tramvaj 4 i odvesti se ravno do Svetica (stanica se inače u tramvaju najavljuje kao Bukovačka), a onda dalje busom?

Zato što nisam ugledao četvorku! :503:

tinkerbell4
29.09.2011., 14:09
Zanima me ako netko zna dobar način za doći do onog dijela Donjih Svetica oko križanja s Planinskom, ali iz smjera Novog Zagreba, a ne Kvatrića?

dixi_11
29.09.2011., 14:30

Znači sve si ok rekla, na željezničkom pređeš pothodnikom preko i onda odeš busom 234 Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište do Arene Zagreb (stanica je - Arena Zagreb). Istim busom, u suprotnom smjeru se vraćaš na Bundek (stanica je - Bundek :zubo: ), a s Bundeka nazad na kolodvor možeš s bilo kojim koji ide prema glavnom, ima ih dosta (219, 220, 221, 234, 268, ...).

samo da se zahvalim, puuno mi je pomoglo :mig: :mig:
hvala! :D

Tigrov friend
29.09.2011., 14:36
Zanima me ako netko zna dobar način za doći do onog dijela Donjih Svetica oko križanja s Planinskom, ali iz smjera Novog Zagreba, a ne Kvatrića?

A odeš recimo sa sedmicom do križanja Držićeva-Vukovarska, siđeš, pređeš na neki prema Žitnjaku, do stanice donje Svetice, prva nakon Heinzelove, pa pješke prema sjeveru po donjim Sveticama jedno ne znam 300m recimo

tinkerbell4
29.09.2011., 19:17
A odeš recimo sa sedmicom do križanja Držićeva-Vukovarska, siđeš, pređeš na neki prema Žitnjaku, do stanice donje Svetice, prva nakon Heinzelove, pa pješke prema sjeveru po donjim Sveticama jedno ne znam 300m recimo

Hvala puno! Nije mi palo na pamet tražiti buseve od tam.

shipka
30.09.2011., 15:47
Hvala puno! Nije mi palo na pamet tražiti buseve od tam.

Ili sa još manje hodanja, odeš sedmicom drito do Kvatrića, i onda bilo kojim busem na jug. Bus 215 ti skrene u Planinsku i ide dalje kroz Volovčicu prema Borongaju.

http://openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.80616&lon=16.00388&layers=BT

Nerija
30.09.2011., 21:13
kako doći do 7.južna obala 27 Kajzerica. gdje je to? jel ovo 7 južna obala ime ulice? :ne zna:

STIB
30.09.2011., 21:22
kako doći do 7.južna obala 27 Kajzerica. gdje je to? jel ovo 7 južna obala ime ulice? :ne zna:Da, to je ime ulice.
Busom 234 s Glavnog kolodovora, prolazi blizu, jedino ne znam gdje je točno stanica.

http://img59.imageshack.us/img59/6844/unled1zuo.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/unled1zuo.jpg/)

SETRA Samoborček
30.09.2011., 21:23
kako doći do 7.južna obala 27 Kajzerica. gdje je to? jel ovo 7 južna obala ime ulice? :ne zna:

Autobusom 234 (Glavni kolodvor - Lanište) do stanice Cimermanova.
Da, to je ime ulice.

Nerija
30.09.2011., 21:31
Autobusom 234 (Glavni kolodvor - Lanište) do stanice Cimermanova.
Da, to je ime ulice.

puno hvala. i mislila sam da je ime ulice al bolje da ja to provjerim nego da se izgubim :)

andjeo29
01.10.2011., 19:00
kako od studentskog doma Stjepan Radić do Arena centra?
i kako od Arena centra do Avenue Malla?

STIB
01.10.2011., 19:41
i kako od Arena centra do Avenue Malla?1. pješke preko Jadranskog mosta, cca 15-20 min hoda
2. Pješke natrag do rotora Remetinec, ispod njega je tramvajska stanica Jadranska avenija, tram 7 (Dubrava) ili 14 (Zapruđe) do MSU (Avenue Mall)

andjeo29
01.10.2011., 19:47
1. pješke preko Jadranskog mosta, cca 15-20 min hoda
2. Pješke natrag do rotora Remetinec, ispod njega je tramvajska stanica Jadranska avenija, tram 7 (Dubrava) ili 14 (Zapruđe) do MSU (Avenue Mall)

hvala!

Mg.Aloisis
01.10.2011., 21:41
jel počela 14ica normalno voziti preko savskog mosta?

shipka
01.10.2011., 22:22
i kako od Arena centra do Avenue Malla?

A mozes i na Savskom mostu sjest na bus 112 za Lučko. Ide odmah do Arene.

Tigrov friend
01.10.2011., 23:14
jel počela 14ica normalno voziti preko savskog mosta?

Ako misliš zbog radova u Novom Zg je od početka školske godine

andjeo29
02.10.2011., 13:58
kako doći tramvajem od studentskog doma Stjepan Radić do studentskog centra? kaj se ne može sa 17? na trambusu mi govori da idem pješice do Savskog mosta i onda sa 4... da ima veze kaj je nedjelja pa ne idu sve linije?

Tigrov friend
02.10.2011., 14:19
Može se sa 17. ideš do stanice studentski centar iliti kod cibone dolje
a možeš i sa 5 pa kad skrene u Vukovarsku siđi dolje i možeš pješice tu jednu stanicu ili s nekim već tramvajem u tom smjeru

andjeo29
02.10.2011., 14:30
Može se sa 17. ideš do stanice studentski centar iliti kod cibone dolje
a možeš i sa 5 pa kad skrene u Vukovarsku siđi dolje i možeš pješice tu jednu stanicu ili s nekim već tramvajem u tom smjeru

super...
onda idem ili 5 ili 17 pa koja prva naleti

STIB
02.10.2011., 15:47
super...
onda idem ili 5 ili 17 pa koja prva naletiMožeš i sa 14, samo trebaš prijeći cestu.

Slym
04.10.2011., 00:31

Bukovačka je "malo" poduža ulica koja završava na dva potpuno različita dijela grada, tako da je pitanje koji dio ti treba.

Slym
04.10.2011., 00:35
http://img59.imageshack.us/img59/6844/unled1zuo.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/unled1zuo.jpg/)

Koju to kartu koristiš, ako nije tajna? Čini se odlična i jako detaljna.

Tigrov friend
04.10.2011., 04:21
Bukovačka je cesta a ne ulica, sjedni na broj 4 smjer dubec i siđi na 10. stanici bukovačka, sada na koji točno dio iste trebaš ne znam, ovo za stanice sam izbrojao iz glave ali mislim da je točno, branimirova, sheraton, trauma, draškovićeva, vončinina, petrova, kvatrić, mašićeva, jordanovac, bukovačka, točno deseta od glavnog kolodvora pa tamo dalje pitaj to ti je odmah blizu dinamovog tj. gradskog stadiona maksimir tamo bukovačka počinje, ako trebaš neki veći broj bukovačke u blizini je autobusni terminal na sveticama, pa tamo pitaj koji ide kroz bukovačku do tog dijela koji po kućnom broju trebaš ako je neki mali broj to možeš i pješice obaviti

cijelu bibliju ja moram napisati :rofl:

Slym
04.10.2011., 04:28
A što ako treba na ovaj dio di je PMF recimo? :D

Joj, zanemarite, moj fail, pišem na 3 strane odjednom i napola spavam pa mi se malo pomješalo. Nemam pojma otkud mi u ovoj priči PMF. :D Htio sam reći, što ako treba Bukovačku tamo prema Remetama recimo? :D No, nebitno sad.

Tigrov friend
04.10.2011., 05:25
To je Bijenička Matematika-Fizika odnosno Horvatovac Kemija-Paleontologija, i Fizika je neka gore na kraju Horvatovca u staroj zgradi, ne kužim na što ciljaš, ovako iz glave povezati to sa Bukovačkom mi baš i ne ide

STIB
04.10.2011., 12:56
Koju to kartu koristiš, ako nije tajna? Čini se odlična i jako detaljna. http://imenik.t-com.hr/show?traziPoKarti=7.+ju%C5%BEna+obala+7&action=karta

shipka
04.10.2011., 13:50
A što ako treba na ovaj dio di je PMF recimo? :D

Joj, zanemarite, moj fail, pišem na 3 strane odjednom i napola spavam pa mi se malo pomješalo. Nemam pojma otkud mi u ovoj priči PMF. :D Htio sam reći, što ako treba Bukovačku tamo prema Remetama recimo? :D No, nebitno sad.

Eto, tu pogledaš i sve kužiš :D

http://openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.8293&lon=16.00564&layers=BT

Vidi se da 226 i 106 idu od Svetica do Bijeničke, ako si to htio. Malko daleko zaokruže doduše. Bolje tramvajem do Kvatrića, pa 204 ili 201.

Giger lady
04.10.2011., 14:59
Zna li netko postoji li autobus sa Kvatrića ,koji bi me doveo do onog Filozofskog Fakulteta /sjemeništa na Jordanovcu?
Ili još bolje,pošto putujem iz V. Gorica,postoji li neka još bliža ruta od Avenue Mall-a ili Glavnog?

Unaprijed hvala

Tigrov friend
04.10.2011., 16:42
Čekaj to je ono gore kod Njavrinog Zšem-a? na čošku Jordanovca i Lasčinske?

http://img692.imageshack.us/img692/6136/izrezakie.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/692/izrezakie.jpg/)

znam da ide sa Svetica gore Svetice-Rebro ali ide i bus po Lasčinskoj od nekud ali sam zaboravio koji je to :503: sorry možda netko zna;

a možeš taj prvi put sa Svetice-Rebro u svakom slučaju pa u povratku na Lasčinskoj dočekati taj za nazad koji po njoj ide dolje prema Kvatriću pa ćeš znati koji je to :top:

Slym
04.10.2011., 18:05
http://imenik.t-com.hr/show?traziPoKarti=7.+ju%C5%BEna+obala+7&action=karta

Hvala. :)

STIB
04.10.2011., 19:52
ali ide i bus po Lasčinskoj od nekud ali sam zaboravio koji je to :503: sorry možda netko zna;202 sa Kvatrića (početka Heinzelove), 3. stanica, Jordanovac (ili "kod križa")

hellie
04.10.2011., 21:08
pozz.
zanima me da li mogu tramvajem ili busom od recimo jelačićevog ili željezničkog kolodvora do boćarskog doma. ili od avenue malla direkt do boćarskog.

te također od boćarskog do autobusnog kolodvora. idem na koncert pa bi htjela odmah poslije od boćarskog na autobusni.
i do kad u zg idu tramvaji i busevi. u koliko sati idu zadnji.

kajperinja
04.10.2011., 23:35
pozz.
zanima me da li mogu tramvajem ili busom od recimo jelačićevog ili željezničkog kolodvora do boćarskog doma. ili od avenue malla direkt do boćarskog.
Direkt do bocarskog bas ne mozes, jer tamo ne voze tramvaji (za buseve ne znam), ali s kolodvora mozes s 4 do Prisavalja (stanica iza Vjesnika) pa malo pjeske.
S Trga ide 14 i 17.

te također od boćarskog do autobusnog kolodvora. idem na koncert pa bi htjela odmah poslije od boćarskog na autobusni.

Do autobusnog s 5 s iste te stanice. (samo u drugom smjeru)
i do kad u zg idu tramvaji i busevi. u koliko sati idu zadnji.
Zadnji tramvaj oko 11.30 poslije idu nocni, rijetko. Ali Cameo taxi je ok, povoljan je, ako ga ulovis.
http://www.zet.hr/vijesti/novosti.aspx

Cetripenula
05.10.2011., 08:40
Trebam do ulice Dobri dol, jel vozi tamo kakav bus i od kuda (ako vozi)? Hvala :)

Tigrov friend
05.10.2011., 11:10
Vidiš ovu moju zadnju kartu gore? na njoj je Dobri dol isto, znači možeš isto sa busom Svetice-Rebro

STIB
05.10.2011., 15:19
Trebam do ulice Dobri dol, jel vozi tamo kakav bus i od kuda (ako vozi)? Hvala :)Zavisi koji kućni broj trebaš. Ako trebaš neki veći od 45, onda je najbliže s busom 202 Kvaternikov trg - Kozjak, pa sići na drugoj stanici (Labudovac). Za manje brojeve je brže pješke od Maksimirske (stanica Mašićeva) pa preko Petrove po Klanjčiću do DD. Za velike brojeve je i 228 od Svetica do Jordanovca OK.

Cetripenula
05.10.2011., 20:43
Zavisi koji kućni broj trebaš. Ako trebaš neki veći od 45, onda je najbliže s busom 202 Kvaternikov trg - Kozjak, pa sići na drugoj stanici (Labudovac). Za manje brojeve je brže pješke od Maksimirske (stanica Mašićeva) pa preko Petrove po Klanjčiću do DD. Za velike brojeve je i 228 od Svetica do Jordanovca OK.

Trebam 49 ;) Pičila bum z busom jer idem s malim, znači furam kolica, a i kiša bu padala.

Ponosna_Hrvatica
06.10.2011., 16:51
Help!
Imam sutra jedan jaaako važan događaj u Gradskoj Vijećnici :cerek: i muči me parking za 2 auta.
Gdje je najbolje i najbliže parkirati? Je li za građanstvo dostupan onaj mali bus koji vozi od garaže Tuškanac do Markovog trga?
Molim vas da me uputite. Hvala svima!

DeeJay Dee
07.10.2011., 10:12
da, bio je taj bus, čak 2 kom. dostupan, al je li tako i dalje zbilja ne bih znao. imaš sad i HOTO garažu u Varšavskoj kod Cvjetnog placa

andjeo29
07.10.2011., 12:48
u vezi onog besplatnog autobusa za West Gate, gdje se to točno ja na Črnomercu moram na njega ukrcati? nakon što izađem na tramvajskoj stanici kam idem?

dante1991
08.10.2011., 22:20
haj ljudi.... :) trebala bi mi pomoć nekoga tko poznaje Zagreb....naime, zanima me da li ima tramvaj do REMETE?? :confused: recimo s Kvatrića....odnosno kako bi mi bilo najlakše do tamo doći....neka se javi netko tko mi uistinu može pomoći, jer u pon trebam tamo ići pogledati garsonijeru...znam da je poduža ulica, no nezz točnu adresu. :ne zna: Zahvaljujem se unaprijed na pomoći... :mig:

SETRA Samoborček
08.10.2011., 22:39
Pa :confused: morat češ ili do Kaptola ili do Svetica i onda autobusom.

Svetice su ti bliže i bolje rješenje jer su bliže Remetama. Dakle, tramvaj 4, 5, 7, 11 ili 12 (smjerovi Maksimir, Dubrava ili Dubec) do Svetica (stanica je Bukovačka!), prošetat se desno od smjera dolaska tramvaja (prema jugu) 50ak metri i na terminalu si. Autobus je 226 Kaptol - Remete - Svetice (Vozni red (http://zet.hr/media/100011/226.pdf)).

dante1991
08.10.2011., 23:20
oke.... :D hvala....a koliko mi otprilike treba vremenski autobusom iz Svetica do Remete?

DeeJay Dee
09.10.2011., 03:04
od Svetica...nekih 10-15-minuta? al zavisi do kojeg dijela Remeta. :ne zna:
i nije do Remete, nego do RemetA, to je i ulica, ali i cijeli jedan kvart u Zagrebu, dakle ove RemetE i ova ulica RemetE, a ne RemetA. :mig:

STIB
09.10.2011., 06:55
Autobus je 226 Kaptol - Remete - Svetice (Vozni red (http://zet.hr/media/100011/226.pdf)).Može i bus 203, ako je adresa Remete (neki veliki kbr)
(Vozni red (http://www.zet.hr/pdf/203.pdf))

Remete su na vrhu ove slike:
http://www.zet.hr/media/45925/svetice.pdf

dante1991
09.10.2011., 13:36
HVALA!!!! ;)....a sry nisam iz Zg pa nezz kako se kaže.... :ne zna:

mikivtc
09.10.2011., 21:10
pitanjce : od autobusnog kolodvora trebam doći do šumarskog fakulteta. el točno da mogu ići peticom ili sedmicom do tamo ? i na kojoj stanici uopće silazim ? jordanovac , bukovačka ili neka druga ? gledam na googlu ali me totalno zbunio :S

SETRA Samoborček
09.10.2011., 21:17
Sedmica :mig:. Do stanice Ravnice :).

Slym
09.10.2011., 21:19
Sjedneš na autobusnom kolodvoru na tramvaj broj 7 i voziš se direkt do stanice Ravnice "kod Kraša". Prijeđeš cestu i to je to.

mikivtc
09.10.2011., 21:49
Sedmica :mig:. Do stanice Ravnice :).

Sjedneš na autobusnom kolodvoru na tramvaj broj 7 i voziš se direkt do stanice Ravnice "kod Kraša". Prijeđeš cestu i to je to.

Hvala puno. :cerek:

Vespera mala
10.10.2011., 19:33
Još malo pitanja za nas selake kaj se do sad nismo vozili autobusom...
Na kojim stanicama u Zagrebu stoji Samoborček? Zanimaju me linije za AK.

SETRA Samoborček
10.10.2011., 19:54
Brza linija staje kod Vjesnika, kod SRCA (Hypo centar) i Lisinskog.
Obične linije staju na svim ZET-ovim stanicama duž Zagrebačke, Ljubljanske i Slavonske avenije do NSB-a.

Samo, znaš da se taj prijevoz plaća, pa ne znam kolko ti se isplati :confused:

cabo
11.10.2011., 09:06
Imam ja jedno pitanje:mig:
Znaci,nasla sam neki studentski posao i sad mi se nudi da radim u CC1 ili Areni..Radi se od 7 ujutro,a pocetna stanica mi je Heinzelova,tj. veterinarski fakultet. Sto mi je po vama bolje odabrati zbog povezanosti? I CC1 i Arena su uzasno daleko ali koje je od ta dva zla pristupacnije?

DeeJay Dee
11.10.2011., 09:47
Arena

francy
11.10.2011., 11:09
Pliz ako netko zna kako od frankopanske (ili trga wtvr) doći do o.š. retkovec (Aleja javora bb)?

Vespera mala
11.10.2011., 11:26
Tnx, napokon prava informacija
krećem iz Novaka (svetonedeljskih) za Zagreb, pa me zanima gdje sve mogu sići.
Znam da bus stane kod Antunovića u Španskom, pa mi je čudno da stane i kod City centra.
Znači, mogu se zaputiti u City?

shipka
11.10.2011., 13:15
Pliz ako netko zna kako od frankopanske (ili trga wtvr) doći do o.š. retkovec (Aleja javora bb)?

Pa odeš na zet.hr i nađeš ovu sliku:

http://www.zet.hr/media/117306/mreza%20dnevnih%20tram%20linija%202011.gif

I vidiš da ti tramvaji 11 i 4 voze do stanice Aleja Javora.

SETRA Samoborček
11.10.2011., 14:04
Tnx, napokon prava informacija
krećem iz Novaka (svetonedeljskih) za Zagreb, pa me zanima gdje sve mogu sići.
Znam da bus stane kod Antunovića u Španskom, pa mi je čudno da stane i kod City centra.
Znači, mogu se zaputiti u City?

Stane gore na rotoru :mig:

hellie
11.10.2011., 14:38
pitanje. gledam po ovoj karti
http://www.zet.hr/media/117298/mreza%20dnevnih%20tram%20linija%202011.pdf
pa me zanima da li mogu sa 14 direktno od avenue malla do prisavlja.

i koji ono bus ide od željezničkog (importane) do avenue malla

ivuschka
11.10.2011., 14:57
možeš. samo sjedni na 14 u smjeru mihaljevca, ne zapruđa.

busevi 219,220, 221, 269 voze svi do AM

Kailey
11.10.2011., 15:38
Može li mi netko reći koji busevi voze s Črnomerca do Psihijatrijske bolnice Vrapče? Sutra ujutro imam neko predavanje tamo, pa ako netko zna... :)

shipka
11.10.2011., 17:12
Može li mi netko reći koji busevi voze s Črnomerca do Psihijatrijske bolnice Vrapče? Sutra ujutro imam neko predavanje tamo, pa ako netko zna... :)

http://zet.hr/media/45910/crnomerec.pdf

Njih par ide baš do ulaza u bolnicu Vrapče, stanica "Bolnica Vrapče", ali stanica "Vrapčanska aleja" je isto poprilično blizu, pa ti zapravo puno busova ide tamo.

Ako si blizu Glavnog kolodvora, najbrže ti je zapravo vlakom doći do stanice Vrapče, kako se vidi ovdje:

http://openbusmap.org/?zoom=17&lat=45.81465&lon=15.8982&layers=BT

hellie
11.10.2011., 17:25

thanx. :kiss:

Kailey
11.10.2011., 17:49
http://zet.hr/media/45910/crnomerec.pdf

Njih par ide baš do ulaza u bolnicu Vrapče, stanica "Bolnica Vrapče", ali stanica "Vrapčanska aleja" je isto poprilično blizu, pa ti zapravo puno busova ide tamo.

Ako si blizu Glavnog kolodvora, najbrže ti je zapravo vlakom doći do stanice Vrapče, kako se vidi ovdje:

http://openbusmap.org/?zoom=17&lat=45.81465&lon=15.8982&layers=BT

Puno hvala na odgovoru. :) Znam da je vlakom brže, ali imam pokaz samo za zet i ne bih baš htjela svaki tjedan plaćati kartu za vlak kad sam već masno platila svoj pokaz. :D

Zabranjeni
11.10.2011., 19:23
Može li mi netko reći kako iz pravca Karlovca doći do poliklinike Svjetlost u Heinzlovoj ulici?

Predpostavljam od Lučkog do rotora -> avenijom Dubrovnik do okretišta u Zapruđu -> preko mosta Mladosti do Slavonske (smjer istok) -> izaći na Heinzlovoj prema sjeveru.

Jesam u pravu, ima li jednostavniji način?
Hvala lijepo!

STIB
12.10.2011., 08:05
Jesam u pravu, ima li jednostavniji način?
Hvala lijepo!Nema, to je najkraći i najjednostavniji put.

mariaanamaria
12.10.2011., 14:49
Kako doći do Kike (sa namještajem) i do Peveca??????
Tako da služim javni prijevoz od Glavnog kolodvora...

mariaanamaria
12.10.2011., 14:52
Kako doći do Jankomira ako koristim javni prijevoz od Glavnog kolodvora?

EDIT: mogla si ovo odmah ovdje, a ne nepotrebno 2 nove teme s istim pitanjem :rolleyes:

Vanjaaaa
12.10.2011., 14:56
na kojoj stanici silazim kad idem sa črnomerca prema rotoru (na bus za dugave) i kako da točno dođem do mcdrive tamo? pomagajte :)

francy
12.10.2011., 15:02
Pa odeš na zet.hr i nađeš ovu sliku:

http://www.zet.hr/media/117306/mreza%20dnevnih%20tram%20linija%202011.gif

I vidiš da ti tramvaji 11 i 4 voze do stanice Aleja Javora.

Tnx

na kojoj stanici silazim kad idem sa črnomerca prema rotoru (na bus za dugave) i kako da točno dođem do mcdrive tamo? pomagajte :)

Taj mcdonalds ne radi, preuređuje se

205 Dubrava
12.10.2011., 15:22
Kako doći do Kike (sa namještajem) i do Peveca??????
Tako da služim javni prijevoz od Glavnog kolodvora...
Tram 9 do Ljubljanice, bus 116 do King Cross (za Kika) i Solidum za Pevec.

205 Dubrava
12.10.2011., 15:28

269 vozi iz potpuno drugog dijela grada (Borongaj)
AM je stanica Muzej suv. umjetnosti na ovoj karti: http://www.zet.hr/media/45934/gl%20kolodvor_7_11.pdf

Leptiricazg
12.10.2011., 17:00
Nudi mi se posao u sesvetama!!! Kakva je povezanost zapadnosg dijela grada sa Sesvetama? prigradski vlak? Gdje je neka stanica vrapče, kustošija? i koliko traje vožnja do sesveta? Cijena mj. karte? Koliko često vozi?

Kejos
12.10.2011., 17:08
sesvete je na istoku ne na zapadu...a vrapče i kustošija imaju veze sa sesvetama kolko i moja baba sa ultimate fightom

Leptiricazg
12.10.2011., 17:24
sesvete je na istoku ne na zapadu...a vrapče i kustošija imaju veze sa sesvetama kolko i moja baba sa ultimate fightom

Halo?!!! daj čitaj kaj piše - ja sam pitala kakva je prometna povezanost zapadnog dijela grada i sesveta?

Rebbit
12.10.2011., 17:45
Halo?!!! daj čitaj kaj piše - ja sam pitala kakva je prometna povezanost zapadnog dijela grada i sesveta?

autom odlična.... zagrebačka avenija + slavonska avenija + kneza ljudevita posavskog i u sesvetama si...

vlak, jos bolje, zapadni kolodvor - sesvete
ili glavni kolodvor -sesvete...
ili kustošija i vrapče sto si već rekla..

najgora opcija
bus sesvete do dupca, pa od dubca 11 il 4 do centra.. pa od centra dalje

a vamo imas sve o rasporedu,cijenama, izračunima, popustima i sl.
http://www.hznet.hr/Default.aspx
jedino moras njih nazvat il nes da vidis cijenu mjesečne..

Leptiricazg
12.10.2011., 17:48
autom odlična.... zagrebačka avenija + slavonska avenija + kneza ljudevita posavskog i u sesvetama si...

vlak, jos bolje, zapadni kolodvor - sesvete
ili glavni kolodvor -sesvete...
ili kustošija i vrapče sto si već rekla..

najgora opcija
bus sesvete do dupca, pa od dubca 11 il 4 do centra.. pa od centra dalje

a vamo imas sve o rasporedu,cijenama, izračunima, popustima i sl.
http://www.hznet.hr/Default.aspx
jedino moras njih nazvat il nes da vidis cijenu mjesečne..

Hvala puno na odgovoru!

mariaanamaria
12.10.2011., 21:24
Kako doći do Jankomira ako koristim javni prijevoz od Glavnog kolodvora?

EDIT: mogla si ovo odmah ovdje, a ne nepotrebno 2 nove teme s istim pitanjem :rolleyes:

Nisam znala za temu a odgovor mi je trebao što prije.

DeeJay Dee
12.10.2011., 23:53
nemoguće, prva top-tema u nizu na podforumu Zagreb.
inače, na (dobronamjerna) upozorenja moda pisana drugom bojom ne odgovaraš, nego primjenjuješ (vidi pravila)

shipka
13.10.2011., 12:21
Nudi mi se posao u sesvetama!!! Kakva je povezanost zapadnosg dijela grada sa Sesvetama? prigradski vlak? Gdje je neka stanica vrapče, kustošija? i koliko traje vožnja do sesveta? Cijena mj. karte? Koliko često vozi?

Vrapče - Sesvete (http://vred.hznet.hr/hzinfo/Default.asp?NKOD1=Vrap%E8e&ODH=&NKDO1=Sesvete&DOH=&K1=&K2=&DT=13.10.11&DV=D&Category=hzinfo&Service=vred3&LANG=hr&SCREEN=2&SESSIONID=1318501111ICE532) je oko pola sata

A onda dalje imaš puno buseva u Sesvetama, koji idu u raznim smjerovima:

http://openbusmap.org/?zoom=16&lat=45.82908&lon=16.11188&layers=BT

Vespera mala
13.10.2011., 13:30
Opet ja, baba dosadna...
Bus 155 koji ide za AK, a ne skreće na remizu (znači ne ide preko Ljubljanice), jel stane na onoj stanici poslije skretanja za Ljubljanicu?

shipka
13.10.2011., 14:57
Opet ja, baba dosadna...
Bus 155 koji ide za AK, a ne skreće na remizu (znači ne ide preko Ljubljanice), jel stane na onoj stanici poslije skretanja za Ljubljanicu?

http://zet.hr/autobus/dnevni.aspx

Ovdje nema busa 155 :confused: Jel to neki Samoborček ili takvo nešto?

Vespera mala
13.10.2011., 19:56
http://zet.hr/autobus/dnevni.aspx

Ovdje nema busa 155 :confused: Jel to neki Samoborček ili takvo nešto?

Je, Samoborček.
Tema je preseljena pa je sad pitanje nelogično.
Zanima me stane li Samoborček broj 155 koji vozi od Samobora do autobusnog kolodvora Zagreb, a ne skreće na remizu (neki skreću, a neki ne) na stanici poslije skretanja za Ljubljanicu?

Doria
14.10.2011., 12:26
Kako najjednostavnije od Glavnog kolodvora do Nove Galerije (Zagrebacka avenija 104)?

Samozatajna
14.10.2011., 12:49
Mislim da Samoborčekovi busevi staju na svim "manjim" stanicama samo ako je naznačeno da idu preko Ljubljanice. Inače u Zagrebu staju samo kod Vjesnika, Hypo banke, Lisinskog.

shipka
14.10.2011., 13:10
Kako najjednostavnije od Glavnog kolodvora do Nove Galerije (Zagrebacka avenija 104)?
Sjedneš na tramvaj broj 9 i odeš do kraja, okretište Ljubljanica. Tada zapravo možeš na busove 114, 115 i 116. Svi dođu blizu Nove Galerije.

http://zet.hr/media/45913/ljubljanica.pdf

http://www.openbusmap.org/?zoom=17&lat=45.79709&lon=15.89877&layers=BT

114 izađeš na zadnjoj stanici (Prečko) i onda nastaviš pješke sjeverno do Zagrebačke avenije, 116 izađeš kod Antunovića, stanica Slavenskog, i 115 izađeš na stanici Gustava Krkleca.

Ako ti je to komplicirano, najbliže ti stane 116 :D Ali vozi najrjeđe.

Doria
14.10.2011., 15:40
Super, hvala! Vidjet cu jos, ali mislim da ce biti 116 :zubo:

shipka
14.10.2011., 17:16
Super, hvala! Vidjet cu jos, ali mislim da ce biti 116 :zubo:

Kad razmislim, lovi ti 115, taj ide svakih 15 minuta i dođe skoro isto blizu. A 116 ti ide tek svaki sat :zubo:

Doria
14.10.2011., 17:17
Ak ne stignem na jedan, stici cu na drugi u svakom slucaju :D

Vespera mala
15.10.2011., 08:58
Kuda vozi bus Prečko-Ježdovec-Savski most? Jel se s njiom može od Ježdovca do Arene?

amelie56
15.10.2011., 14:41
molim vas hitnoo :confused: kako da dodem od glavnog do mcdonaldsa kruge :confused: hvala !

SETRA Samoborček
15.10.2011., 22:43
Kuda vozi bus Prečko-Ježdovec-Savski most? Jel se s njiom može od Ježdovca do Arene?

Po staroj karlovačkoj. Uglavnom može, samo se moraš prošetati tih par-sto metara.

molim vas hitnoo :confused: kako da dodem od glavnog do mcdonaldsa kruge :confused: hvala !

Linijom 218 Glavni kolodvor - Savica - Borovje do stanice, hm, Kruge? (3. stanica) :)
Stanica je u tom smjeru u naselju (Savici) pa se moraš malo vratiti nazad i preći aveniju. Stanica za nazad je puno bliža.

amelie56
16.10.2011., 00:25
Po staroj karlovačkoj. Uglavnom može, samo se moraš prošetati tih par-sto metara.

Linijom 218 Glavni kolodvor - Savica - Borovje do stanice, hm, Kruge? (3. stanica) :)
Stanica je u tom smjeru u naselju (Savici) pa se moraš malo vratiti nazad i preći aveniju. Stanica za nazad je puno bliža.

hvala ! :)

andjeo29
16.10.2011., 23:29
ak hoću do nsb-a, trebam izaći na tramvajskoj stanici sveučilišna aleja? i kam dalje?

Tigrov friend
16.10.2011., 23:43
ak hoću do nsb-a, trebam izaći na tramvajskoj stanici sveučilišna aleja? i kam dalje?

Ne nego na stanici Lisinski, i prijeći križanje pa zapadnom stranom Hrvatske bratske zajednice prema jugu jedno 200m

andjeo29
16.10.2011., 23:57
Ne nego na stanici Lisinski, i prijeći križanje pa zapadnom stranom Hrvatske bratske zajednice prema jugu jedno 200m

aha, pa ja bi dvije stanice bila fuljala! :facepalm: :504:
puno hvala...

Tigrov friend
16.10.2011., 23:59
aha, pa ja bi dvije stanice bila fuljala! :facepalm: :504:
puno hvala...

A-ha, dvije da, NP :mig:

ciklama765
17.10.2011., 19:37

ne znam jel prekasno, ali ideš na 218 (savica-borovje) i onda izadeš -khm prilično sam ziher da je prva stanica poslije glavnog (ne znam jel staje pred nsbom)- pred školom ti stane bus, i onda kreneš natrag prema slavonskoj (di je bus skrenuo) i vidiš mcdonalds odmah preko puta ;-) treba ti 10 min uvrh glave uz gust promet

Tigrov friend
17.10.2011., 20:07
Nije prva nego treća stanica, koliko znam prva je kod Lisinskog odmah, druga kada skrene na Slavonsku lijevo, i treća kada skrene desno na Savicu sa Slavonske, kod škole da, mada je ulaz u školu sa totalno druge strane

LadyMA
17.10.2011., 20:30
Može pomoć, snalažljivci? :)
Trebam doći do Oranica! Koji busevi sve tamo prolaze, odakle-dokle? Jednom ću ići s Vrapča na Oranice, a jednom iz grada (Črnomerec, Ljubljanica) pa molim pomoć s obje strane ili brojeve buseva ;)

Hvala!

DeeJay Dee
18.10.2011., 00:33
s Vrapča samo prođeš peške južno ispod pruge kroz podvožnjak na raskršću Vrapčanske i Ilice..

LadyMA
18.10.2011., 07:45
Super! A kojoj HŽ stanici je to bliže? Kustošiji ili Vrapču? I vlakom nekad idem :D

andjeo29
18.10.2011., 09:40
kako doći od studentskog doma Stjepan Radić do City Center one?

SETRA Samoborček
18.10.2011., 10:05
A kao i svi, tramvajem 5/17 do prečkog pa pehake :zubo:

DeeJay Dee
18.10.2011., 10:08
Super! A kojoj HŽ stanici je to bliže? Kustošiji ili Vrapču? I vlakom nekad idem :D

eh, nekako na pol puta.. ;) možda ipak Vrapče neš bliže pa natrag Bolonjom i Ilicom.
ili južno od pruge pa kroz kvart Vrapčanskom putinom i sl.

andjeo29
18.10.2011., 10:12
A kao i svi, tramvajem 5/17 do prečkog pa pehake :zubo:

može malo detaljnije upute kako dalje pešice jer mi je taj dio grada skroz nepoznat?

Rebbit
18.10.2011., 11:06
može malo detaljnije upute kako dalje pešice jer mi je taj dio grada skroz nepoznat?

ides cestom prema sjeveru (gore) i doći češ na zagrebačku aveniju i kreneš avenijom prema sloveniji (ulijevo jelte), ali nakon 200m ces doc do CC1 (a slovenija je nakon 400m) :)

http://www.pohrani.com/t/43/wK/4Drps9bY/cc1.jpg (http://www.pohrani.com/?43/wK/4Drps9bY/cc1.png)

andjeo29
18.10.2011., 11:11
ides cestom prema sjeveru (gore) i doći češ na zagrebačku aveniju i kreneš avenijom prema sloveniji (ulijevo jelte), ali nakon 200m ces doc do CC1 (a slovenija je nakon 400m) :)

http://www.pohrani.com/t/43/wK/4Drps9bY/cc1.jpg (http://www.pohrani.com/?43/wK/4Drps9bY/cc1.png)

hvala ti puno! ova karta je odlična!

Tigrov friend
18.10.2011., 11:13
:lol:

Da točno osim to za Sloveniju, do zadnje stanice pa to malo pješice, a ima i autobusa po Zagrebačkoj ali je to jedna stanica nepuna u biti

shipka
18.10.2011., 11:20
Može pomoć, snalažljivci? :)
Trebam doći do Oranica! Koji busevi sve tamo prolaze, odakle-dokle? Jednom ću ići s Vrapča na Oranice, a jednom iz grada (Črnomerec, Ljubljanica) pa molim pomoć s obje strane ili brojeve buseva ;)

Hvala!
Ulica Oranice nije baš kratka, pa je pitanje koju stranu trebaš. Najbolje da pogledaš kartu:

http://openbusmap.org/?zoom=16&lat=45.8049&lon=15.90904&layers=BT

Njome ne ide ni jedan bus, ali imaš buseve na tri strane. Sa Črnomerca ide 134 i dođe na jug oranica, također idu 119, 136 i 146 koji dođu na sjever, a ima i 115 koji ide sa Ljubljanice, i ako staneš na Antuna Šoljana, pješke popreko dođeš na sredinu :D

Odaberi!

Iz Vrapča, ne znam.. Nema baš ništa direktno. Pokušaj nešto sama skombinirati na onoj stranici.

kako doći od studentskog doma Stjepan Radić do City Center one?

Ima i zanimljivija kombinacija. Odeš na Savski most i sjedneš na autobus 168. On ti ide preko Save, okolo do Ježdovca i vraća se natrag pored King Crossa i dođe ti odmah do City centra. To ti je kombinacija sa najmanje hodanja, ali ne znam kolko autobusu treba okolo da dođe.

http://openbusmap.org/?zoom=14&lat=45.77938&lon=15.86803&layers=BT

Vidjet ćeš 168 na sredini. Samo pogledaj vozni red (http://zet.hr/media/50493/168.pdf) jer vikendom ide otprilike jednom svaki sat:

Tigrov friend
18.10.2011., 11:57
Ma nije to rješenje nema tu nego desetak minuta hoda, neka ode do Antunovića pa pričeka neki bus tj. neka onda siđe na stanici Slavenskog pa prošeta do Antunovića pored shoping centra Prečko, ali sve je to bez veze stvarno nema toliko previše hoda da bi se s tim trebala zamarati

cindy
18.10.2011., 14:41
Molim vas za savjet kako je najbolje javnim prijevozom doći;

Od hotel Internacional do Petrove bolnice (klinika za ženske bolesti)
Od hotel Internacional do Arena centar
Od Petrove bolnice do Arena cetar
Od Petrove bolnice do trga
Od Arena centar do trga

Unaprijed zahvaljujem

shipka
18.10.2011., 16:32
Od hotel Internacional do Petrove bolnice (klinika za ženske bolesti)

Tramvaj 5 do Kvatrića pa pješke.
Od hotel Internacional do Arena centar

Autobus 234 sa stanice Lisinski

Od Petrove bolnice do Arena centra.

Tramvaj 5 do Lisinskog i onda bus 234

Od Petrove bolnice do trga

Tramvaji 11 i 12.

Od Arena centar do trga

Bus 234 do Glavnog kolodvora i onda dalje znaš. Ili kod Arena centra odšećeš do rotora i dalje tramvaj 14.

Najbolje da si spremiš vozni red busa 234 (http://zet.hr/media/87480/234.pdf) da ne bi čekala predugo

cindy
19.10.2011., 08:28
:) Puno hvala !!:)

Ana_du
19.10.2011., 20:02
moze li se ijednim autobusom doc od avenue malla do kvatrica?

Gilach
19.10.2011., 23:11
Ne znam za bus, ali možeš tramvajem (7) direkt od av malla na Kvatrić.
(čekaš na južnoj stanici koja je bliža av mallu, da ne bi otišla na dobar tramvaj, ali krivu stranu :D)

Matesonik
19.10.2011., 23:42
Da, ali pazi - sedmica ne staje na stanici "Kvaternikov trg" nego na stanici "trznica Kvatric". Ako to propustis, vozit ces se do Masiceve.

Tigrov friend
20.10.2011., 05:17
moze li se ijednim autobusom doc od avenue malla do kvatrica?

A čemu bi tramvaj služio onda? za ukras? sjedni na sedmicu smjer dubrava i to je to, nema bus ima tram

hellie
20.10.2011., 16:01
samo da provjerim. gledam onu kartu od zeta i zanima me da li mogu od jelačićevog trga sa tramvajem 14 do avenue malla.

shipka
20.10.2011., 16:23
samo da provjerim. gledam onu kartu od zeta i zanima me da li mogu od jelačićevog trga sa tramvajem 14 do avenue malla.

Jest. Na sjevernoj stanici, bliže kipu Bana :)

hellie
20.10.2011., 16:24
thanx :D

Ana_du
20.10.2011., 17:01
A čemu bi tramvaj služio onda? za ukras? sjedni na sedmicu smjer dubrava i to je to, nema bus ima tram

tramvajem je dosta sporije nego autobusom doci do bilo kojeg mjesta. zato sam i pitala postoji li autobus, a ne tram . hvala svima na odgovorima

Tigrov friend
20.10.2011., 17:03
Je ali ako postoji tramvaj za određenu rutu ne bi li bilo blesavo da ide istovremeno i bus?

Ana_du
20.10.2011., 17:05
hm, true. imas pravo. svejedno se ponadah da postoji brzi put,al sto je tu je

Tigrov friend
20.10.2011., 17:09
Probaj bilo kojim busom na Glavni kolodvor, stanica kod zapadne strane Muzeja suvremene gluposti, pa kad dođeš do pothodnika kod Glavnog lovi ili broj 4 smjer Dubec ili broj 13 smjer Kvaternikov, stanica bliže zgradi glavnog kolodvora smjer istok

mikivtc
20.10.2011., 21:17
Kako od Držićeve do Imunološkog zavoda u Rockefellerovoj ulici ? u biti znam da idem tramvajem do glavnog trga i onda pretpostavljam busom od kaptola do tamo ? kojim busom i na kojoj stanici silazim ?

STIB
20.10.2011., 21:48
Kako od Držićeve do Imunološkog zavoda u Rockefellerovoj ulici ? u biti znam da idem tramvajem do glavnog trga i onda pretpostavljam busom od kaptola do tamo ? kojim busom i na kojoj stanici silazim ?Nikakav bus!
Od Držićeve tramvajem 8 do Gupčeve tzvijezde i onda malo uzbrdo u Rockefellerovu.

Rebelle Fleur
20.10.2011., 21:50
Može li mi, molim vas, netko objasniti kako da dođem do Martićeve (u pitanju je dućan sa raznoraznim tkaninama i materijalima za šivanje)?
Koji tramvaj, koji smjer, koja stanica? :moli:

Gilach
20.10.2011., 22:15
Koji broj ? To ti je duga ulica pa nije baš svejedno. Uglavnom, možeš na bilo koji tramvaj koji vozi kroz Vlašku (4, 11 i 12), Draškovićevu ako je taj dućan blizu tog kraja Martićeve (u tom slučaju opet 4, 11, 12 + 8) ili kroz Šubićevu ako je dućan blizu tog križanja (tada tram 5, 7 i 13), a sad odakle ti je polazište pa što ti više paše to ne znam :ne zna:

Rebelle Fleur
20.10.2011., 22:29
Koji broj ? To ti je duga ulica pa nije baš svejedno. Uglavnom, možeš na bilo koji tramvaj koji vozi kroz Vlašku (4, 11 i 12), Draškovićevu ako je taj dućan blizu tog kraja Martićeve (u tom slučaju opet 4, 11, 12 + 8) ili kroz Šubićevu ako je dućan blizu tog križanja (tada tram 5, 7 i 13), a sad odakle ti je polazište pa što ti više paše to ne znam :ne zna:

A kad ne znam gdje se točno nalazi taj dućan, kad pitam nekog uvijek kaže:"Ma to ti je u Martićevoj". :rolleyes:

Polazište mi je Dankovečka, znači odgovaraju mi 4 i 11. Znači, dođem do Vlaške i onda pješačim (i ispitujem prolaznike dok ne nađem ono što tražim :D)?

edit:
Našla sam adresu jednog dućana! Martićeva 31

STIB
21.10.2011., 06:19
Našla sam adresu jednog dućana! Martićeva 31Sa 4 i 11 do Petrove (crkve), još malo naprijed, lijevo u Bauerovu i desno u Martićevu - dućan je odmah iza ugla (u tzv. Vatikanu)

Rebelle Fleur
21.10.2011., 08:05
Sa 4 i 11 do Petrove (crkve), još malo naprijed, lijevo u Bauerovu i desno u Martićevu - dućan je odmah iza ugla (u tzv. Vatikanu)

:cheer:

Hvala ti! :)

hellie
24.10.2011., 16:29
gjde je ulica ksaver. treba mi fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. adresa im je ksaver 208. kad ubacim u google maps izbacuje mi ksavera šandora gjalskog.
i kako doći do tamo, koji tramvaj/bus od autobusnog kolodvora

DeeJay Dee
24.10.2011., 16:37
tramvaji br. 8 i 14 za Mihaljevac
Ksaver je ulica i cijelo naselje na padini ispod Cmroka prema Medveščaku, zapadna padina od Gupčeve zvezde sjeverno pa prema Mihaljevcu...

hellie
24.10.2011., 16:58
da li mi možeš malo detaljnije objasniti na kojoj stanici siđem, kako da dođem to te ulice.

Tigrov friend
24.10.2011., 17:17
Ksaverska je cesta ne ulica osim što se dio sam po sebi zove Ksaver i ide od Gupčeve zvijezde do Mihaljevca, do Gupčeve zvijezde je ulica Medveščak, po njoj idu tramvaji 8 i 14, a ti sa autobusnog možeš osmicom smjer Mihaljevac a sada stanicu za taj kućni broj ne znam ali mislim da je skroz blizu zadnje stanice Mihaljevac bar po broju, uglavnom prije Gupčeve zvijezde ne ideš dolje jer je još uvijek ulica Medveščak tek iza Gupčeve zvijezde je Ksaverska...

http://img716.imageshack.us/img716/3209/izrezakv.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/izrezakv.jpg/)

a i mogli su se kod sebe na siteu sami locirati... ne bi im pala kruna sa glave, Zagreb nije mali ne može se baš znati točno za svaku adresu, jedino ako netko gravitira tamo prema Mihaljevcu pod Sljeme... Ksaver, Mlinovi, Gračani... nek se javi pa bolje objasni :top:

edit: eto još mala pomoć sa moje strane, na karti je označeno plavo sami kvart ili dio Zagreba zvan Ksaver ili Žaver nekada, neki svetac valjda, gore malo iznad tog plavog na križanju tj. kraju Ksaverske, Mlinova i Gračanske ti je zadnja stanica tj. okretište Mihaljevac eto

http://img11.imageshack.us/img11/1613/izrezaku.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/izrezaku.jpg/)

DeeJay Dee
24.10.2011., 17:47
ma nek siđe na Zvezdi pa prošeće dalje na sjever po levoj strani Ksaverske. mislim da su ta ministarstva i banka neka na dnu samog naselja Ksaver s leve strane, znači od Zvezde parsto metara svega pa levo.. :mig:

Tigrov friend
24.10.2011., 18:09
Ili na Jandrićevoj to je prva iza Zvijezde? fakat sto godina nisam išao gore prema MIhaljevcu ali eto nadam se da sam pomogao bar nekako :D

inače ja ne bi bio ja kada nebi zalijepio Ksaver od prije stotinjak godina od Gupčeve zvijezde tu Ksaversku prema Mihaljevcu kada mi je već pri ruci, ne boj se Riječanka to je danas puno bolje izgrađeno :rofl:

http://img853.imageshack.us/img853/2651/ksaveroko1920.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/ksaveroko1920.jpg/)

sorry mod :zubo:

hellie
24.10.2011., 20:10
hvala svima na pomoći. mislim da ću uzeti taxi do tamo da se ne izgubim (sklona sam gubljenju, jako loš osjećaj za orijentaciju), a i da imam malo vremena da ne dođem baš točno na knap. a za nazad ću tramvajem pa ovo sve jako pomaže :). a i dobro je znati otprilike kako do tamo ako taksist ne zna :D

STIB
24.10.2011., 20:14
Taksi baš neće puno pomoći...
Za Ksaver 208 treba sići s tramvaja 8 ili 14 na prvoj stanici iza Zvijezde, stanica se zove Radićevo šetalište.
Prijeći cestu (na zapad, ima pješački semafor), onda kroz prolaz pokraj malog dučana i stepenicama prema gore.
Na prvoj etaži je s desne strane poslovnica PBZ, onda još dvije etaže prema gore, Ksaver 208 je na toj etaži (ne sjećam se više da li desno ili lijevo).

hellie
24.10.2011., 23:07
koliko otprilike ima od stanice do te zgrade. da si mogu sračunati koliko će mi sve ukupno trebati vremena.

Slym
25.10.2011., 00:14
http://img11.imageshack.us/img11/1613/izrezaku.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/izrezaku.jpg/)

Koja je ovo karta koja označi tako kvartove? Vidim da piše Google dolje, ali nemam pojma za to :ne zna:

Tigrov friend
25.10.2011., 00:50
A to je sa jednog portala, ne znam da li smijem lijepiti link da ne bi shvatili modovi kao reklamu, to je u biti ugrađeno tamo a kako izvaditi tu mapu da bude samostalna nemam pojma, pa ću ti na pm poslati link

inaće se može i proširiti karta klikom na donji lijevi kut :)

STIB
25.10.2011., 09:14
koliko otprilike ima od stanice do te zgrade. da si mogu sračunati koliko će mi sve ukupno trebati vremena.Ovisno o kondiciji, ima ukupno nekih 70 stepenica, dakle oko 2-3 minute.

batik
25.10.2011., 15:51
Jedno pitanje za poznavaoce Zagreba iz "perioda mraka":D

Kako se danas zove ulica nekdašnjeg "8. maja"?

Hvala

DeeJay Dee
25.10.2011., 15:53
(zeleni val) Hebrangova?

Doria
25.10.2011., 15:57
Ne, 8. Maj je bio cijelom duzinom donjeg zelenog vala.. Sada su ti to Žerjavićeva, baruna Trenka i Hatzova :misli:

Tigrov friend
25.10.2011., 16:00
Nije Hebrangova je kontra zeleni val, sjeverni,

podjeljena je danas na tri ulice, Jurja Žerjavića, baruna Franje Trenka i Pavla Hatza

http://img716.imageshack.us/img716/1613/izrezaku.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/izrezaku.jpg/)

edit: kasnim dok sam ja mapu pripremio prošao vlak :zubo:

batik
25.10.2011., 16:11
Hvala na trudu svima.
Sad samo još moram naći neki park na toj relaciji, a kako ih ima 4-5 trebat će mi dosta posla da ustanovim koji je "moj":D

Nessie :)
26.10.2011., 12:14
Kojim busom moram ići da dođem do CC1? Nisam još nikad bila :zubo:

DeeJay Dee
26.10.2011., 12:47
otkud?

26.10.2011., 13:20
otkud?

Pa valjda tamo iza importannea ili di već stoje :D

shipka
26.10.2011., 13:48
Pa valjda tamo iza importannea ili di već stoje :D
Eto ti karta (http://openbusmap.org/?zoom=16&lat=45.7989&lon=15.88517&layers=BT) sa ucrtanim linijama (crvene su busevi, plave tramvaji) a kocka na sredini ekrana ti je CC1. Ovdje (http://zet.hr/autobus/dnevni.aspx) imaš vozne redove buseva. Eto, sve znaš :D

26.10.2011., 13:57
Eto ti karta (http://openbusmap.org/?zoom=16&lat=45.7989&lon=15.88517&layers=BT) sa ucrtanim linijama (crvene su busevi, plave tramvaji) a kocka na sredini ekrana ti je CC1. Ovdje (http://zet.hr/autobus/dnevni.aspx) imaš vozne redove buseva. Eto, sve znaš :D

Hvala, našla sam :mig:

amelie_poulain
26.10.2011., 22:29
Ne znam stavljam li temu na pravo mjesto, ali nisam našla ništa drugo ili slično.

Mene zanima točna ruta autobusne linije 202 Kvatrić - Kozjak.

Iz Zet-ovog prikaza trase ništa mi nije jasno.

Kada krene sa Kvatrića kuda točno ide, prolazili li Zajčevom? Vidim da staje na Labudovcu, to je ono što meni treba....

:confused:

nvnk
27.10.2011., 08:10
http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=150

cult1234
27.10.2011., 10:44
Ne znam stavljam li temu na pravo mjesto, ali nisam našla ništa drugo ili slično.

Iz Zet-ovog prikaza trase ništa mi nije jasno.

Kada krene sa Kvatrića kuda točno ide, prolazili li Zajčevom? Vidim da staje na Labudovcu, to je ono što meni treba....

:confused:

Linija ti ide: Kvaternikov trg-Domjanićeva-Petrova-Laščinska cesta-Kozjak.
Ak ti treba Zajčeva bolnica staje ti na Laščinskoj, druga stanica (križanje zajčeve i laščinske)

STIB
27.10.2011., 10:46
Kada krene sa Kvatrića kuda točno ide, prolazili li Zajčevom? Vidim da staje na Labudovcu, to je ono što meni treba....Kvatrić > Domjanićeva > desno u Petrovu (stajalište "Srebrnjak 10") > dalje Petrovom > lijevo u Laščinsku > uzbrdo do vrha Zajčeve (Stajalište "Labudovac") > dalje po Laščinskoj > desno prema Kozjaku...
(ne ide po Zajčevoj jer je navodno prestrma).

~black sway~
27.10.2011., 12:22
Jel mi može neko pomoć,ako zna,kak doći do ulice Francevljev prilaz u Utrinama?dolazim iz smjera Črnomerca. Tražim na karti tu ulicu,ali ništa mi ne izbacuje. :ne zna:

peppa_pig
27.10.2011., 13:45
kojim busom od kvatrica do mirogoja? hitno je! :D

shipka
27.10.2011., 14:38
Jel mi može neko pomoć,ako zna,kak doći do ulice Francevljev prilaz u Utrinama?dolazim iz smjera Črnomerca. Tražim na karti tu ulicu,ali ništa mi ne izbacuje. :ne zna:

Bus 221 sa Glavnog kolodvora:

http://www.openbusmap.org/?zoom=18&lat=45.77364&lon=15.99667&layers=BT

Prilaz Franje Franceva.

shipka
27.10.2011., 14:42
kojim busom od kvatrica do mirogoja? hitno je! :D

Nema direktnog busa! Možeš recimo 201 do Ruđer Bošković i dalje 106 ili 226.

Ima sto drugih kombinacija, eto karte:

andjeo29
27.10.2011., 14:48
da li postoji kakav bus od SD Stjepan Radić do Trga maršala Tita ili Trga?

shipka
27.10.2011., 14:52

108 ide sa Savskog mosta do Glavnog kolodvora.

http://www.openbusmap.org/?zoom=15&lat=45.79864&lon=15.96366&layers=BT

~black sway~
27.10.2011., 14:55
Bus 221 sa Glavnog kolodvora:

Prilaz Franje Franceva.

hvala ti puno :)

Matesonik
27.10.2011., 15:16

Kako je kolega rekao, 108, ali cemu kad imas tramvaje 4,14,17?

andjeo29
27.10.2011., 15:22

zato jer 4 ne ide do Trga maršala Tita, tj. ne mogu tam direktno... a ove ostale uvijek čekam sto godina da dođu, pa me čisto zanimalo da li vozi i koji bus...

shipka
27.10.2011., 15:33

Možda su mu spori i živciraju ga :ne zna:

nvnk
27.10.2011., 15:34

S Črnomerca ti je najbrže i najelegantnije busom br. 109. Ide s okretišta Črnomerec, ne moraš nigdje presjedat, samo izađeš u ulici SR Njemačke i odatle imaš 5-6 minuta pješice (vidi shipkinu kartu).

andjeo29
27.10.2011., 15:44
Možda su mu spori i živciraju ga :ne zna:

ja sam žensko inače... i da, definitivno su prespori...

STIB
27.10.2011., 16:01
108 ide sa Savskog mosta do Glavnog kolodvora.Ali, bus 108 ima ravno 4 (slovima: četiri) polaska dnevno (sa SM u 07:10, 07:50, 16:30, 17:05) tako da u najvećem dijelu dana ipak treba (do)čekati tramvaj.

andjeo29
27.10.2011., 17:26
Ali, bus 108 ima ravno 4 (slovima: četiri) polaska dnevno (sa SM u 07:10, 07:50, 16:30, 17:05) tako da u najvećem dijelu dana ipak treba (do)čekati tramvaj.

joj, to je baš koma... ali opet, ovaj u 7:50 mi baš super paše, samo još kad bi išao direktno...
ništa, ja sam osuđena na tramvaje kak god okreneš..

Tigrov friend
27.10.2011., 17:36
Ah svi smo pogotovo oni koji su tu rođeni ja već 40 godina a čuj nisu tramvaji krivi nego auti, nedjeljom kada ih nema ja sa trga do prisavlja tramvajem dođem za 11 minuta ej 11 minuta daj to probaj radnim danom sa hrpom auta po savskoj nema šanse

Ponosna_Hrvatica
30.10.2011., 18:12
Hitno mi treba:
Staje li bus iz Samobora (preko Sv. Nedelje) za Ljubljanicu kod Antunovića/SC Prečko?
Hvala!!!

SETRA Samoborček
30.10.2011., 19:10
Da
Sve koje nisu brza linija staju.

~black sway~
31.10.2011., 13:41
S Črnomerca ti je najbrže i najelegantnije busom br. 109. Ide s okretišta Črnomerec, ne moraš nigdje presjedat, samo izađeš u ulici SR Njemačke i odatle imaš 5-6 minuta pješice (vidi shipkinu kartu).

to mi je onda jednostavnije nego do glavnog pa na bus.hvala i tebi :)

a1exa
02.11.2011., 09:07
Zna netko gdje je crkva u Sloboštini? Ide se busom za Dugave jel? 220 linija. Na kojoj stanici da siđem?

SETRA Samoborček
02.11.2011., 09:42
Mislim da linija 219 do kraja ili 220 do stanice Hribarov prilaz. U oba slučaja se moraš prošetat do crkve, stanica nije baš blizu :).

a1exa
02.11.2011., 10:02
Mislim da linija 219 do kraja ili 220 do stanice Hribarov prilaz. U oba slučaja se moraš prošetat do crkve, stanica nije baš blizu :).

Ok, hvala. :mig:

Zlajja
04.11.2011., 20:39
SESTRA need help again :)
Kako da dodjem do nogometnog igrališta u Podsusedu? Na taj zagrebacki istok nisam nikako zalazio pa se skoz lose orjentiram na tom podrucju....
Adresa je Kupališni put 1.
http://www.zagrebinfo.net/zagreb/opce_informacije/sportski_objekti/nogometno_igraliste_podsused
Ovdje ga je pronaslo.

shipka
04.11.2011., 21:40
Kako da dodjem do nogometnog igrališta u Podsusedu? Na taj zagrebacki istok nisam nikako zalazio pa se skoz lose orjentiram na tom podrucju....
http://www.zagrebinfo.net/zagreb/opce_informacije/sportski_objekti/nogometno_igraliste_podsused
Ovdje ga je pronaslo.

Evo ti karte sa autobusnim linijama na tom dijelu:

http://www.openbusmap.org/?zoom=17&lat=45.81968&lon=15.83332&layers=BT (http://www.openbusmap.org/?zoom=17&lat=45.81968&lon=15.83332&layers=BT)

Ali ne znam gdje ti je to igralište pa ti ne mogu baš pomoći. Linija koju trebaš je vjerojatno 123.

Tigrov friend
04.11.2011., 21:58
Ovdje ga je pronaslo.

Pa nije Podsused na istoku nego na zapadu majke ti :lol:

Imaš sa Črnomerca bus za Podsused odi s njim pa kad dođeš tamo pitaj

STIB
05.11.2011., 05:45
Adresa je Kupališni put 1.Nogometno igralište u Podsusedu je između pruge i Save.
Do tamo voze busevi 119 s Črnomerca i 116 s Ljubljanice (zadnja stanica Podsused most), još 100 metara pješke na zapad i na igralištu si.
Može se i prigradskim vlakom do Podsused stajališta!

Kleopatra_0411
05.11.2011., 19:11
Imam pitanje.
Kako doći najjednostavnije s Autobusnog kolodvora do HNK-a, i nazad naravno? :)

STIB
05.11.2011., 20:59
Kako doći najjednostavnije s Autobusnog kolodvora do HNK-a, i nazad naravno? :)Tramvajem broj 2 u smjeru Črnomerca do stajališta Vodnikova (na uglu Savske) i onda bilo kojim tramvajem prema sjeveru još jednu stanicu.
Jedino što sutra (nedjelja) nakon 8h tramvaji neće voziti kroz centar grada pa ćeš tu jednu stanicu trebati propješačiti.

Strašnaa
07.11.2011., 19:53
Molim pomoć....
Kako najjednostavnije doci od autobusnog kolodvora do city centra?
Inace nisam iz Zga i silom prilika se moram kretat :)

Tigrov friend
07.11.2011., 19:56
Naj naj jednostavnije što mi pada na pamet sjedni na tram broj 5 stanica bliže autobusnom i vozi se skroz do kraja do Prečkog, od te zadnje stanice nemaš nego desetak minuta hoda do City centra pitaj svak će ti znati reči