PDA

View Full Version : Pomoc sa mrezom

kemik
23.10.2003., 10:26
Jel ima tko ideju kako ovo nastaje i sto se moze napraviti da se popravi?

Nije da mi pretjerano smeta (naime, racunalo NE salje tolike kolicine podataka), ali ruzno je vidjeti!

SETRA Samoborček
23.10.2003., 10:32
kemik kaže:
Jel ima tko ideju kako ovo nastaje i sto se moze napraviti da se popravi?

Nije da mi pretjerano smeta (naime, racunalo NE salje tolike kolicine podataka), ali ruzno je vidjeti!

jel to LAN ili...:confused:

valjda je lan, a neznam koji je to OS?

kemik
23.10.2003., 10:34
Daklem, uz najdublje isprike: Nije tesko ispasti idiot, samo se treba malo potruditi!!!!

Naravno da je LAN, OS je WINXP Pro!!!!

:bang:

Equilibrium
23.10.2003., 10:34
SETRA Samoborček kaže:
jel to LAN ili...:confused:

valjda je lan, a neznam koji je to OS?
Liči na XP (po slikici)

SETRA Samoborček
23.10.2003., 10:45
a jebiga, probaj onda u opcijama mreže Repair i tako nešto, možda imaš firewall, a i kak znaš da komp ne šalje tolko paketa :D

kemik
23.10.2003., 10:47
Kazu informaticari da po mrezi nista toliko ne plazi s mog stroja. Mreza je mirna, a on stalno vrti poslane pakete.

Nista od tvog gore navedenog ne pomaze, probano bezbroj puta. Nadala sam se da ce netko od vas imati kakvu originalnu ideju...

SETRA Samoborček
23.10.2003., 11:32
a kog vraga te onda to tolko smeta, bože moj :confused:

Pa i tak niko ne gleda (barem ja nikad) kolko je paketa poslano, možda on šamara pakete zato kaj mu druga strana ne odgovara, kolka je to mreža uopće, kolko kompova?

kemik
23.10.2003., 12:40
Dakle, smeta me to sto se ponekad komp zblokira jer ne moze vise pisati brojeve na sent packets. Ta se stvar naravno desi u kriticnom trenutku...

AxMi-24
23.10.2003., 17:23
Da nije neki racku koji salje na 127.0.1 ili localhost??? To bi onda moglo biti tako puno paketa a da se nevidi na mrezi. Pogledaj da nemas kakav cudan mrezni servis koji sere puno.

Posto je LAN izgasi tu glupu ikoni i onda se nema sta skrist :D

SETRA Samoborček
23.10.2003., 21:53
AxMi-24 kaže:

:s :s :s :s :s

miST
24.10.2003., 08:46
AxMi-24 kaže:

Nisam ništa postao jer ne znam pomoći čovjeku, ali AxMi, svaka čast, majstore

kemik
24.10.2003., 08:49
Hvala vam lijepa svima, mislim da ce na kraju biti ovo gasenje ikone, pa ako pomogne, pomogne!

:confused:

Thurgood
24.10.2003., 08:58
jesi dao ad-awareu ili sl, ili kakvom antivirusu da protrči malo? nikad ne znaš...

kemik
24.10.2003., 09:02
A-ha, Sophos je stalno instaliran i trckara okolo, nikad nije nasao nista.

Postoji neki razlog da bas stavim Ad-aware? Jel po necem bolji?

Thurgood
24.10.2003., 09:10
on uklanja špijune i slične pizdarije koji ne idu u kategoriju virusa, ali mogu biti trn u guzici. neki od njih mogu raditi baš to - šalju pakete informacija nekome... ne tako puno baš, ali svejedno probaj. neće boljeti ;)

miST
24.10.2003., 09:10
kemik kaže:
A-ha, Sophos je stalno instaliran i trckara okolo, nikad nije nasao nista.

Postoji neki razlog da bas stavim Ad-aware? Jel po necem bolji?

Ajde da i ja malo pomognem. Ad-aware nije anti-virus nego "anti-spy"

kemik
24.10.2003., 10:17
Ma znali smo mi da ces ti miST biti koristan prije ili kasnije.

Ajde probat cu s AdAware-om. Nego, jel mi nece doci u konflikt s Sophos-om?

Cele303
24.10.2003., 10:49
kemik kaže:
Ma znali smo mi da ces ti miST biti koristan prije ili kasnije.

Ajde probat cu s AdAware-om. Nego, jel mi nece doci u konflikt s Sophos-om?

Neće ti biti nikakvih konflikata. By the way, ja bi ti preporučio Iolo System mehanic 4 koji je ludilo dobar program, a među ostalim ima i ukljanjanje spyware-a.

kemik
24.10.2003., 10:54
Adaware prosao, nasao 130 kojekakvih govana, sve ih obrisao, stanje se nije poboljsalo ni za mrvicu!

Thurgood
24.10.2003., 11:09
ostaje ti još jedno, zadnje rješenje - format c: :jumping:

šala, šala...

SETRA Samoborček
24.10.2003., 16:27
SETRA Samoborček kaže:

Pa i tak niko ne gleda (barem ja nikad) kolko je paketa poslano, možda on šamara pakete zato kaj mu druga strana ne odgovara, kolka je to mreža uopće, kolko kompova?

ha, a zakaj ne odgovoriš na moje pitanje?

kemik
26.10.2003., 16:50
Ah, zaborav:

Mreza je velika, ne znam koliko kompova ali sigurno bar 1000. Kakve to zapravo ima veze??

Sorry sto tek sad odgovaram, otisla kuci, kod kuce palim komp rijetko...

SETRA Samoborček
26.10.2003., 17:01
pa onda je to možda normalno, možda te neko špijunira i vadi ti podatke, možda je tvoj komp getaway ili tak nešto, kaj ja znam, probaj metnut firewall

kemik
27.10.2003., 08:35
nije normalno jer je moj komp jedan od stotinjak ravnopravnih strojeva i to se nigdje drugdje ne desava. Sigurno nije gateway, jer ne moze biti. Firewall ne mogu postaviti oko svog kompa jer mi to onemogucava mreza.

Cele303
27.10.2003., 08:50
kemik kaže:
nije normalno jer je moj komp jedan od stotinjak ravnopravnih strojeva i to se nigdje drugdje ne desava. Sigurno nije gateway, jer ne moze biti. Firewall ne mogu postaviti oko svog kompa jer mi to onemogucava mreza.

Nije normalno niti to da tražiš pomoć na forumu. Netko u tvojoj firmi je zadužen za kompjutere, mreže itd. i obrati se njima. Normalno da nije gateway, ovdje ljudi svašta pišu, isto tako normalno da ne možeš staviti firewall lokalno... Dakle, zovi svog administratora...

kemik
27.10.2003., 08:54
Kao sto sam vec rekla, sistemci u mojoj firmi nemaju pojma u cemu je stvar, proslo ih je valjda 50 kroz moju sobu i svi se cude ko pura dreku. Pomoc trazim na forumu zato sto je potpuno nemoguce da SVI znaju SVE o SVIM cakama SVIH osova, programa isl, pa sam se ponadala da je netko od sistemaca drugih firmi to vec prije vidio, pa ce mi moci jednostavno pomoci. Ocito sam bila u krivu, ali to nije razlog da me se proglasi nenormalnom (ima puno drugih razloga da se to napravi...)

Cele303
27.10.2003., 09:22
kemik kaže:
Kao sto sam vec rekla, sistemci u mojoj firmi nemaju pojma u cemu je stvar, proslo ih je valjda 50 kroz moju sobu i svi se cude ko pura dreku. Pomoc trazim na forumu zato sto je potpuno nemoguce da SVI znaju SVE o SVIM cakama SVIH osova, programa isl, pa sam se ponadala da je netko od sistemaca drugih firmi to vec prije vidio, pa ce mi moci jednostavno pomoci. Ocito sam bila u krivu, ali to nije razlog da me se proglasi nenormalnom (ima puno drugih razloga da se to napravi...)

Nisam mislio reći da ti nisi normalna, već da traženje pomoći van firme nije normalno...
Ako ti ne mogu rješiti problem, nek ti dofuraju novu kantu... zašto se zamaraš uopće? To je na kraju krajeva posao :D :D

Evo, probaj instalirati Iolo System Mehanic 4 i prođi kroz sve opcije koje ima. E sad, imaš dvije verzije, običnu i pro. Obična će ti pročešljati komp od glave do repa i možeš eliminirati svaku glupost sa njega plus još nekoliko dodatnih vrlo korisnih opcija. Pro je malo veći (oko 30 mega) i bavi se mrežom. Ako postoji neki problem, on će ga naći i ukloniti.