View Full Version : kućna mreža + ISDN + outlook?
eto uvalio sam se u moderne tehnologije i kupio ISDN.
Zadovoljan sam, ali megaloman kakav već jesam umrežio sam dva računala i sad bih želio internet i na ovom drugom kompiću. Kaj trebam napraviti da imam mogućnost samostalnog conektanja i diskonektanja sa interneta preko tog drugog računala?
I drugo pitanjce, dijeljenje fajlova i printera radi super, ali htio bi nekako pokrenuti outlook sa drugog kompjutera i normalno ga koristiti i slati mailove itd. jel to moguće? Znam da ima nekih programčića koji dozvoljavaju remote control, ali poanta je da trebaju dva čovjeka raditi instovremeno. jedan sjedi i nekaj piše, a drugi (sa drugog računala) radi u outlook-u.
Hvala unaprijed.
Pozdrav,
gogo
Cele303
25.10.2003., 12:18
Prvo, da li imaš WinXP? Ako imaš, dobro... Na kompu na kojem imaš ISDN konekciju trebaš aktivirati opciju da dozvoljavaš drugim kompjuterima u mreži da koriste tu konekciju. Sad ovako napamet ne znam di je točno, ali negdje je u advanced opcijama mreže. Komp traži restart i automatski dodjeljuje IP adresu 127.0.0.1 koju moraš promjeniti ponovo ako si već zadao IP adresu tom kompu. Na taj način si napravio share internet konekcije...
Za drugo pitanje ne znam da li možeš to napraviti, sa remotom možeš ali onda smetaš prvom korisniku, ali zašto ne bi drugi outlook instalirao na drugom kompu sa istim emailom kao na prvom? Da li zapravo misliš na Outlook ili Outlook Express? Outlook radi na exchange serveru, znači sve poruke ostaju na serveru pa ih sa bilo kojeg kompa možeš gledati, a Express radi download poruka pa su dostupne samo na jednom kompu, što bi ti mogao biti problem ako bi radio na više kompova...
imam 98-icu....
kak da to riješim?
imam outlook express i downloadam sve poruke zato mi je važno da kad pristupam sa ovog drugog da mogu vidjeti to sve i odgovarati na mailove. Ne zelim imati duplo jer ce mi onda pol poruka biti na jednom kompicu, a pola na drugom.
UPOMOC!!!
1. apgrejdaj na outlook. :)
2. u helpu potraži "internet connection sharing". :)
mozes podesiti i outlook express da ti ne skida poruke sa servera. postupak->tools->accounts...->mail->properties->advance->i pod delivery izaberes kaj ti treba.
"leave copy of messages on server X days" ..
thnx kaj si me podjestio, root. :)
slafko kaže:
2. u helpu potraži "internet connection sharing". :)
potražio sam u helpu i nema ništa pod tim naslovom??!!?
Cele303
28.10.2003., 08:07
gogo kaže:
potražio sam u helpu i nema ništa pod tim naslovom??!!?
nisam 100% siguran, ali čini mi se da na win98 ne možeš napraviti share.
Windows 98 - if you don't have Second Edition, you won't be able to use ICS. You can either upgrade to a more recent version, or use a hardware solution (such as a router). Details on hardware alternatives to ICS are detailed in Windows Me Annoyances, the book.
izvadak sa:
http://www.annoyances.org/exec/show/ics
laganim guglanjem po internetu sam skužio da win98 to ima, ali samo win 98 SE (second edition) a ja imam onaj obični.
Skinuo sam wingate i instalirao na oba računala i uspio sam postići da kad na klijentu dignem explorer da se automatski digne isdn konekcija i lijepo mi piše da smo povezani, ali explorer i dalje niš ne kuži (kao ni opera) ebi ga... ruter bogme neću kupovati jedino da pređem na win98SE ili XP samo kaj ja imam PII-350 i ne želim ga usporiti.
Kaj je najgore na netu sam pokupio neko smeće koje mi se stalno pokušava povezati na net. (digne mi konekciju, ne mogu otvoriti fajlove.. uglavnom neko sranje) Sakrio se po imenom internet "optimazer" i obrisao sam ga i sad je ok, ali se bojim da je negdje još ostalo nekakvog smeća (kad se konektam i ništa ne radim, a ispada kao da nešto uploadam - promet ide, a explorer ugašen)
Vrijeme je za ozbiljan upgrade softwarea (firewall, antivirus,) i hardwarea.
Pozdrav i hvala na pomoći,
gogo
evo, kupio sam novi komp i instalirao win 98 se koji ima internet connection haring.
Sve sam sredio i sve je super sam kaj ovaj drugi kompić i dalje nemre na internet?!?! Pa POLUDIĆU. Lijepo se gledaju na mreži, sva uputstva sam slijedio, ali jednostavno ne ide i ne ide.
NA "glavnom kompiću" mi piše 2 computers are sharing connection, ali ovaj drugi nemre nikak na internet. Ima li netko da je to složio?
Pozdrav,
gogo
SETRA Samoborček
17.11.2003., 22:25
gogo kaže:
evo, kupio sam novi komp i instalirao win 98 se koji ima internet connection haring.
Sve sam sredio i sve je super sam kaj ovaj drugi kompić i dalje nemre na internet?!?! Pa POLUDIĆU. Lijepo se gledaju na mreži, sva uputstva sam slijedio, ali jednostavno ne ide i ne ide.
NA "glavnom kompiću" mi piše 2 computers are sharing connection, ali ovaj drugi nemre nikak na internet. Ima li netko da je to složio?
Pozdrav,
gogo
pa probaj na onom koji nema net metnut proxy server da je onaj prvi koji ima net, a port 80
SETRA Samoborček kaže:
pa probaj na onom koji nema net metnut proxy server da je onaj prvi koji ima net, a port 80
probao sam, ali ne ide. Mislim da to ne bi trebalo ići preko proxy-a.
stvarno sam već izludio.
nije proxy nego, nego gateway. :)
kompu koji ide na net preko ICSa kao gateway upišeš IP ovog koji ima shared konekciju. kad si već tamo istu adresu iskoristi i za DNS. ali gateway obavezno i mora radit. :)
SETRA Samoborček
18.11.2003., 10:09
slafko kaže:
nije proxy nego, nego gateway. :)
kompu koji ide na net preko ICSa kao gateway upišeš IP ovog koji ima shared konekciju. kad si već tamo istu adresu iskoristi i za DNS. ali gateway obavezno i mora radit. :)
ok, mali zajeb, ali nadam se da će ovako radit
kvragu ni to ne pomaže.
poguglao sam cijeli web i isprobao sve jebene trikove..
Uglavnom, uspio sam sa Clienta PING-ati HOST i INTERNET adrese (znači link postoji i sharing je ok) Problem je kad se upali explorer koji jednostavno "ne kuži" da može to koristiti.
:hebemu:
konačno,
ipak je sve bilo dobro "samo" je trebalo deinstalirati Internet Connection sharing i ponovo ga instalirati.
E ebem ti MS
a mi se sad idemo samokažnjavat jer se nismo sjetili najlogičnijeg rješenja. :D :bonk:
Equilibrium
21.11.2003., 12:43
pa kaj fakat nitko nije predložio:
format c: /u /autotest ? :D :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.