PDA

View Full Version : Zaboravljena pilula

Saveznica
12.09.2007., 00:14
Kao da me sam vrag nagovorio da danas bacim uputstvo za pijenje kontracepcijskih pilula.

Pijem Diane35, i sinoc sam zaboravila popiti jednu, veceras sam u obicajeno vrijeme popila dvije odjednom.
Jel' to ok??

mozda sam trebala sacekati malo??... do sutra??

Tihi-vz
12.09.2007., 11:25
ako zaboraviš, sljedeću piješ u roku 12 sati, a ako ne popiješ, onda samo navečer normalno, a ovu jednu preskočiš...

i ne piti dvije!

Margita
12.09.2007., 12:12
Kao da me sam vrag nagovorio da danas bacim uputstvo za pijenje kontracepcijskih pilula.

Pijem Diane35, i sinoc sam zaboravila popiti jednu, veceras sam u obicajeno vrijeme popila dvije odjednom.
Jel' to ok??

mozda sam trebala sacekati malo??... do sutra??

Meni se jednom dogodilo isto, sa Diane35. Zna mi se dogoditi da zaboravim navecer i popijem ujutro, ali ovo kad sasvim zaboravis to je gadno. Ja sam tu jednu viska nekako ugurala u slijedecih 48 sati, uz one redovne...ali ne bih preporucila. Ne znam kako si se ti osjecala sa dvije odjednom, ali meni je bilo bas gadno. Cudan osjecaj, vrtoglavica, kuzis da s tobom nesto ne stima a ne znas sta.
Nakon par dana sam se vratila u normalu, ali ne bih ponavljala iskustvo. Na uputstvu sa upotrebu pise da ako kasnis toliko da bi trebalo prekinuti uzimanje.

Tihi-vz
13.09.2007., 09:32
Na uputstvu sa upotrebu pise da ako kasnis toliko da bi trebalo prekinuti uzimanje.

u uputama piše samo da nakon 12 sati popiješ, a ako ne, onda normalno navečer...
dolje pri kraju prve strane uputa...

A AKO PRESTANEŠ UZIMAT, DOĆI ĆE DO PREURANJENOG KRVARENJA!!!

XOXO_1
07.12.2009., 20:52
molim vas pomoc, hitno!
ovako pijem yasmin u 8 sati na vecer i danas da idem uzet u torbu, a tableta nema! uz sve to da jos bude gore, na putu sam i ne mogu nikako do svojih tableta jos tri dana! sta da radim? inace to mi je 20. tableta, znaci predzadnja

XOXO_1
07.12.2009., 22:07
sta bas nitko?? molim vas pomozite, stvarno ne znam sta da napravim

Het
07.12.2009., 22:20
molim vas pomoc, hitno!
ovako pijem yasmin u 8 sati na vecer i danas da idem uzet u torbu, a tableta nema! uz sve to da jos bude gore, na putu sam i ne mogu nikako do svojih tableta jos tri dana! sta da radim? inace to mi je 20. tableta, znaci predzadnja

Nabavi nove sta prije i pokusaj 'nastavit' gdje si stala.

ema007
07.12.2009., 22:22
Ako te to baš mući odi kupi novu kutiju i popij samo još tu jednu ali onda ti propada novac. Ali ako to ne napraviš koristite dodatnu zaštitu.

XOXO_1
07.12.2009., 22:25
to sam i mislila samo ne znam kako da onda pocnem pit kutiju poslije te? nakon pauze od 7 dana ili?

ema007
07.12.2009., 22:27
Naravno, počneš 8-i dan piti potpuno novu kutiju

XOXO_1
07.12.2009., 22:30
het i ema, hvala vam puno!! rjesili ste me muke :)

mimoza40
08.12.2009., 16:44
molim vas pomoc, hitno!

Evo ovako..sad i sama vidiš da jednu uputu uvijek treba sačuvati :eek:
ništa se strašno ne bi dogodilo da i nisi popila te dvije tbl...imala bi kraće vrjeme uzimanja, ranije bi možda nastupilo krvarenje...kontracepcijski učinak bi vjerojatno bio sačuvan ali..budući da to nikada nije 100% sigurno bolje je partnera uvjeriti da slijedeći ciklus koristite i prezervativ...:eek:
kada se jedna tbl preskoči slijedeća se uzme što prije,najkasnije unutar 12 sati..ako nije moguće nastavi se u vrijeme uobičajenog uzimanja...ako se ito propusti tbl se popiju do kraja ali je kontracepcijski učinak narušen..naročito ako je to u prvim danima uzimanja...tebi su preostale još 2 tbl pa vjerojatno ne bi bilo ništ strašno...no koliko vidim već si riješila svoj problem ali ipak ovo pišem i zbog drugih koje možda imaju takvu dilemu a vidim i da dečki vole zaviriti na žensko zdravlje....:top:
pozdrav svima ...ugodan dan:kava: