View Full Version : Zaboravljena pilula
Saveznica
12.09.2007., 00:14
Kao da me sam vrag nagovorio da danas bacim uputstvo za pijenje kontracepcijskih pilula.
Pijem Diane35, i sinoc sam zaboravila popiti jednu, veceras sam u obicajeno vrijeme popila dvije odjednom.
Jel' to ok??
mozda sam trebala sacekati malo??... do sutra??
Tihi-vz
12.09.2007., 11:25
ako zaboraviš, sljedeću piješ u roku 12 sati, a ako ne popiješ, onda samo navečer normalno, a ovu jednu preskočiš...
i ne piti dvije!
Margita
12.09.2007., 12:12
Kao da me sam vrag nagovorio da danas bacim uputstvo za pijenje kontracepcijskih pilula.
Pijem Diane35, i sinoc sam zaboravila popiti jednu, veceras sam u obicajeno vrijeme popila dvije odjednom.
Jel' to ok??
mozda sam trebala sacekati malo??... do sutra??
Meni se jednom dogodilo isto, sa Diane35. Zna mi se dogoditi da zaboravim navecer i popijem ujutro, ali ovo kad sasvim zaboravis to je gadno. Ja sam tu jednu viska nekako ugurala u slijedecih 48 sati, uz one redovne...ali ne bih preporucila. Ne znam kako si se ti osjecala sa dvije odjednom, ali meni je bilo bas gadno. Cudan osjecaj, vrtoglavica, kuzis da s tobom nesto ne stima a ne znas sta.
Nakon par dana sam se vratila u normalu, ali ne bih ponavljala iskustvo. Na uputstvu sa upotrebu pise da ako kasnis toliko da bi trebalo prekinuti uzimanje.
Tihi-vz
13.09.2007., 09:32
Na uputstvu sa upotrebu pise da ako kasnis toliko da bi trebalo prekinuti uzimanje.
u uputama piše samo da nakon 12 sati popiješ, a ako ne, onda normalno navečer...
dolje pri kraju prve strane uputa...
A AKO PRESTANEŠ UZIMAT, DOĆI ĆE DO PREURANJENOG KRVARENJA!!!
molim vas pomoc, hitno!
ovako pijem yasmin u 8 sati na vecer i danas da idem uzet u torbu, a tableta nema! uz sve to da jos bude gore, na putu sam i ne mogu nikako do svojih tableta jos tri dana! sta da radim? inace to mi je 20. tableta, znaci predzadnja
sta bas nitko?? molim vas pomozite, stvarno ne znam sta da napravim
molim vas pomoc, hitno!
ovako pijem yasmin u 8 sati na vecer i danas da idem uzet u torbu, a tableta nema! uz sve to da jos bude gore, na putu sam i ne mogu nikako do svojih tableta jos tri dana! sta da radim? inace to mi je 20. tableta, znaci predzadnja
Nabavi nove sta prije i pokusaj 'nastavit' gdje si stala.
Ako te to baš mući odi kupi novu kutiju i popij samo još tu jednu ali onda ti propada novac. Ali ako to ne napraviš koristite dodatnu zaštitu.
to sam i mislila samo ne znam kako da onda pocnem pit kutiju poslije te? nakon pauze od 7 dana ili?
Naravno, počneš 8-i dan piti potpuno novu kutiju
het i ema, hvala vam puno!! rjesili ste me muke :)
mimoza40
08.12.2009., 16:44
molim vas pomoc, hitno!
Evo ovako..sad i sama vidiš da jednu uputu uvijek treba sačuvati :eek:
ništa se strašno ne bi dogodilo da i nisi popila te dvije tbl...imala bi kraće vrjeme uzimanja, ranije bi možda nastupilo krvarenje...kontracepcijski učinak bi vjerojatno bio sačuvan ali..budući da to nikada nije 100% sigurno bolje je partnera uvjeriti da slijedeći ciklus koristite i prezervativ...:eek:
kada se jedna tbl preskoči slijedeća se uzme što prije,najkasnije unutar 12 sati..ako nije moguće nastavi se u vrijeme uobičajenog uzimanja...ako se ito propusti tbl se popiju do kraja ali je kontracepcijski učinak narušen..naročito ako je to u prvim danima uzimanja...tebi su preostale još 2 tbl pa vjerojatno ne bi bilo ništ strašno...no koliko vidim već si riješila svoj problem ali ipak ovo pišem i zbog drugih koje možda imaju takvu dilemu a vidim i da dečki vole zaviriti na žensko zdravlje....:top:
pozdrav svima ...ugodan dan:kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.