PDA

View Full Version : Displazija kukova

jelena s
20.09.2007., 20:32
Mi smo prije par dana dobili kaisice http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/g030.gif i moja u potpunosti vesela beba se pretvorila u jako tuznu, placljivu i grintavu bebu, jer normalno, ne moze pomaknut svoje nogice. http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/g035.gif
Danas mi je bio najgori dan do sada, ne zato sta mi je tesko nosit i zabavljat cili dan, nego zato sta je plakala i dok sam je nosila, i pre tesko mi je takvu gledat.
Svko previjanje vjezbamo, stavila sam joj 2 tetra pelene i normalno nosi te sugave kajise.
Ako koja od vas ima jos koji savjet...:s

I zna li ko koliko se to odprilike mora nosit???

manc
21.09.2007., 08:44
Znam kak ti je.....:tuzni: :cry:

Napisala sam ti vec nesto na "Starcima"....
Moja curka ih je "dobila" sa 2,5 mjeseca jer joj jedna casica kuka nije bila dobro razvijena (ne sjecam se vise koja:rolleyes: )...prve dane smo plakale zajedno, a onda samo ja..ona se privikla...ne moram ti pricat kako mi se srce lomilo kad se kod presvačanja nije mogla istegnut i razmahat s nozicama...:( :mama:
Odlucili smo ju svaki dan normalno okupat, skinuli smo remencice, i onda ih stavili nazad. Ona se nije previse bunila kad smo ih "vracali", pa joj nismo ni uskracivali kupanje. Isto smo puno vjezbali prilikom presvalcenja i stvljala sam ju puno na trbuh, jer i to pomaze. Nisam joj stavljala dodatne tetre jer i sama vidis da remencici dobro drze noge "siroko", pa da ju jos to ne zulja...
Imali smo sto ideja za alternative, al su nas uvjerili da je ovo najbolji nacin za diplaziju, jer navodno ima i neke "gacice", al kao one nisu tako fiksne i da se beba "zapari" u nima, a remencici su "prozracni" :ziba:
Babica ih je nosila 2 mjeseca....
Znam da ti je pakoa, al moras izdrzat za njeno dobro ( i sam znas). Sigurno su ti rekli da se problemi sa diplasticnim kukovima javljau tek u strosti, da onda ne mogu po stepenicama, pogotovi dole i nizbrdo..a to joj sigurno ne zelis priustit....
Kad sve prodje, pamtit ces to kao grozno iskustvo, al ces znat da ste to zajeno prosle za njeno dobro...
:kiss: :grli:

SummerNight
02.07.2009., 18:16
Ne kuzim kako na ovoj temi imaju samo dva posta. :eek:
Uglavnom, mi smo remencice dobili s dva tjedna, bili na pregledu kod doktora Tiefenbacha, covjek je preodlican. :top:
Sad, s dva mjeseca smo bili na kontroli i stanje je odlicno, kaze da je zapravo displazija izljecena ali jos 6 tjedana cemo nositi da bude skroz do kraja rijeseno. :cerek:

Savjetovala bi svima da odu na ultrazvuk sto ranije i da ne vjeruju pretjerano pedijatrima koji kazu da su kukici ok, frendicina mala je radi toga imala remencice do 8. mjeseca. :(
Sto ranije se to pocne sredjivat bit ce i brze rijeseno i bebi ce biti lakse.

Ja sam danas uzasno sretna jer ce nasa curka moci na more bez remencica! :s

Leptiric
03.07.2009., 14:31
Uglavnom, mi smo remencice dobili s dva tjedna, bili na pregledu kod doktora Tiefenbacha, covjek je preodlican. :top:
Sad, s dva mjeseca smo bili na kontroli i stanje je odlicno, kaze da je zapravo displazija izljecena ali jos 6 tjedana cemo nositi da bude skroz do kraja rijeseno. :cerek:

nisam sigurna jesam li te dobro skuzila: nosite remencice vec mjesec ipo, sad je stanje ok i morate ih nositi jos mjesec ipo?

SummerNight
03.07.2009., 16:50
nisam sigurna jesam li te dobro skuzila: nosite remencice vec mjesec ipo, sad je stanje ok i morate ih nositi jos mjesec ipo?

Rijesena je displazija, tj kukovi nisu vise skroz iscaseni nego su samo labavi.
Da smo s ovom dijagnozom dosli vjerojatno bi dobili trostruko siroko povijanje.
Buduci da vec ima remencice koji su bolji i efikasniji od sirokog povijanja ostavit cemo ih dok kukici nebudu skroz zdravi.
A onda idemo na moooreeeee!!!! :cerek:

Leptiric
03.07.2009., 20:28
Rijesena je displazija, tj kukovi nisu vise skroz iscaseni nego su samo labavi.
Da smo s ovom dijagnozom dosli vjerojatno bi dobili trostruko siroko povijanje.
Buduci da vec ima remencice koji su bolji i efikasniji od sirokog povijanja ostavit cemo ih dok kukici nebudu skroz zdravi.
A onda idemo na moooreeeee!!!! :cerek:

malo mi je cudno da moras jos drzati...
mi smo imali displaziju 2d i dobili smo remencice s 2 ipo mjeseca... nosili smo ih 7 tjedana i sad su super... nemamo vise remencice...
bas je i ortopedica potvrdila ono sta sam i ja citala a to je da se remencici u principu nose dvostruko vise od onog koliko je dijete staro kad ih dobije... zato mi se cini da ih vi nostite predugo... :ne zna:
jeli vjezbas kukove?

SummerNight
03.07.2009., 20:44
malo mi je cudno da moras jos drzati...
mi smo imali displaziju 2d i dobili smo remencice s 2 ipo mjeseca... nosili smo ih 7 tjedana i sad su super... nemamo vise remencice...
bas je i ortopedica potvrdila ono sta sam i ja citala a to je da se remencici u principu nose dvostruko vise od onog koliko je dijete staro kad ih dobije... zato mi se cini da ih vi nostite predugo... :ne zna:
jeli vjezbas kukove?

Mi smo imali 3 b. Ide u principu to po toj formuli ali tek kad beba ima mjesec dana, prije nije bas primjenjiva.
Sad imamo 2a.
Nema jos vjezbanja, skidamo samo za kupnje ili kad ih pokaki. :cerek:

Leptiric
03.07.2009., 21:11
Mi smo imali 3 b. Ide u principu to po toj formuli ali tek kad beba ima mjesec dana, prije nije bas primjenjiva.
Sad imamo 2a.
Nema jos vjezbanja, skidamo samo za kupnje ili kad ih pokaki. :cerek:

probaj ih koji put skinuti i malo vjezbati... samo kruzne pokrete...
ili bar kad je skidas za kupanje...
mi smo vjezbali svaki put kad bi se presvlacili i mislim da je to uvelike pomoglo... :D

SummerNight
03.07.2009., 21:18
probaj ih koji put skinuti i malo vjezbati... samo kruzne pokrete...
ili bar kad je skidas za kupanje...
mi smo vjezbali svaki put kad bi se presvlacili i mislim da je to uvelike pomoglo... :D

Ne bi se bas igrala, pitala sam za vjezbanje jos prvi put pa je rekao nikako. :ne zna:
U svakom slucaju, skidamo ih ubrzo! :s Makar oni njoj uopce ne smetaju, sirota ni ne zna za drugo. :cerek:

Leptiric
03.07.2009., 22:00
Ne bi se bas igrala, pitala sam za vjezbanje jos prvi put pa je rekao nikako. :ne zna:
U svakom slucaju, skidamo ih ubrzo! :s Makar oni njoj uopce ne smetaju, sirota ni ne zna za drugo. :cerek:

meni su isto rekli ne skidati nikako... ali kako sam isla i kod fizijatra ona je rekla: skinite da malo vjezba, kako ne bi zaostajala u razvoju...
nakon mjesec nosenja, kad mi je rekla da je super napradovala (a mi smo u tih mjesec bili na sto pregleda i svaki put sam joj morala skidati remene na neko vrijeme), ja sam na svoju ruku svaki dan skidala remene po 20-30 minuta kako bi vjezbali... i eto sve je super... :D

m@m@
04.07.2009., 08:13
moja malecka je puna 4 mj imala remenčiće...
bilo je razdoblja da punih mjesec dana nismo smjeli kinuti uopće ( mi smo imali iščašenje) ..
niti je zaostajala u razvoju niti išta slično...gluposti.
summer prije smo se čule na pp, nemoj ti raditi ništa na svoju ruku...samo slušaj ortopeda!
beba će ti nakon skidanja sve pohvatati za čas i biti zdrava:D

Leptiric
04.07.2009., 09:26
bilo je razdoblja da punih mjesec dana nismo smjeli kinuti uopće ( mi smo imali iščašenje) ..
summer prije smo se čule na pp, nemoj ti raditi ništa na svoju ruku...samo slušaj ortopeda!

ja sam isto tako razmisljala na pocetku... kao slusat cu sto mi je ortoped rekao... ali fizijatrica je od samog pocetka govorila, morate pustiti dijete da vjezba, nece joj biti lose za kukove a bit ce dobro za njen pravilan razvoj...
nisam je poslusala, ali dogodilo se da smo prvih mjesec dana nosenja remencica imali toliko razlicitih kontrola, od pedijatra, neuropedijatra, fizijatra i vjezbi kod fizioterapeuta (jednom tjedno), i svo to vrijeme smo bili primorani skidati remene... kuci sam ih skidala kod presvlacenja (mi smo od ortopeda dobili ortozu na posudbu, i to sam morala skidati kako bi ju presvukla) i tada samo radila vjezbe za kukice na brzinu i odmah vracala nazad...
kad sam na kontroli za mjesec dana vidila da je ortopedica prezadovoljna i da ih ostavlja da bude sigurna da ce sve bit ok, odlucila sam na svoju ruku skidati ih po pola sata dnevno kako bi s njom vjezbala stajanje na trbuhu i dizanje glavice, jer je vec tad s glavicom lagano zaostajala, s obzirom da je nije koristila kako spada... i na slijedeci pregled sam je odvela tjedan ranije i skinula nam je remencice, rekla da su kukovi izvrsni... a mm je komentirao to je sigurno zato sto nismo uopce skidali remene... :mig:

Leptiric
04.07.2009., 09:28
nemojte me krivo razumiti, ja govorim da treba dijete skidati iz remencica kad se vec vidi da je poboljsanje nastupilo i to iskljucivo da bi se vjezbali kukovi... ja sam sigurna da su nama bas vjezbe pomogle... i nije mi jasno zasto ortopedi ne pripisuju te iste vjezbe... :ne zna:

m@m@
04.07.2009., 10:44
sve ok...svatko zna svoje..al svako dijete je individualno..i ne možeš ti savjetovat nekome da djetetu skida remenčiće na svoju ruku ako si ti skidala svome i tvoje je bilo kasnije ok....
drugom djetetu može skidanje remena na svoju ruku načiniti možda više zla nego dobra...
treba slušat doktora kome je dijete povjereno i točka.
ak se njemu ne vjerujem ići dr po mišljenje...:mig:

moja je u remenčićima normalno dizala glavicu i sve..a za par dana nakon skidanja okrenula se sa leđa na trbuh. . od motoričkog zaostajanja nije bilo ni z hvala Bogu.

Leptiric
04.07.2009., 12:00
pa pogledaj post iznad tvog... ne govorim o vjezbanju glavice, nego o vjezbanju kukova... :mig:

m@m@
04.07.2009., 12:09
skidati ih po pola sata dnevno kako bi s njom vjezbala stajanje na trbuhu i dizanje glavice, jer je vec tad s glavicom lagano :

ma razumijela sam te...
ali pošto si tu ipak spomenula glavicu ja sam samo napisala da moja nije po tom pitanju zaostajala iako je imala remene. . a vježbali nismo ni glavicu ni kukove.
mi nismo morali kukove vježbati.

sve pet, bitno da su nam djeca sad zdrava i da je to iza nas.

SummerNight
04.07.2009., 12:30
Necu, bez brige. :) Pogotovo jer zbilja vjerujem doktoru i jer ih skida za 6 tjedana.
Uostalom, fizijatri su moje koljeno krivo lijecili a ortoped je sredio stvar. Tako da poucena iskustvom, za kosti i zglobove idem ortopedima a misice i tetive smiju gledati fizijatri. :cerek:
nemojte me krivo razumiti, ja govorim da treba dijete skidati iz remencica kad se vec vidi da je poboljsanje nastupilo i to iskljucivo da bi se vjezbali kukovi... ja sam sigurna da su nama bas vjezbe pomogle...i nije mi jasno zasto ortopedi ne pripisuju te iste vjezbe... :ne zna:
Propisuju! Ja znam za tri bebe kojia je ovaj doktor propisao vjezbice uz siroko.
Vjerojatno su razlicite dijagnoze ili stupnjevi. :ne zna:

m@m@
04.07.2009., 21:53
Necu, bez brige. :) Pogotovo jer zbilja vjerujem doktoru i jer ih skida za 6 tjedana.
Uostalom, fizijatri su moje koljeno krivo lijecili a ortoped je sredio stvar. Tako da poucena iskustvom, za kosti i zglobove idem ortopedima a misice i tetive smiju gledati fizijatri. :cerek:

tako je :D

super kad imaš povjerenja u doktora...i mi smo svog slušali kako je rekao i nisam požalila....... naravno da mi je bilo žao djeteta što je 4mj u tim remenima bila...
ali isplatila se svaka sekunda što ih je nosila..
ma tih 6 tjedana će proći za čas..
držimo fige za bebolinu da sve bude ok:D:D:cerek:

lorena3242
05.07.2009., 00:06
Zanima me koliko se često preporučuju abdukcijske gačice i znate li zašto ne ili da?Nekako mi se čini da ili bude preporuka dvostruko ili trostruko povijanje ili kaišići?Čini mi se da je nama bilo 2b,nosili smo mjesec dana abdukcijske gačice i sve pet!Kukići savršeni.Tih mjesec dana smo ih nosili 24/7 bez iznimke.

Leptiric
05.07.2009., 10:49
Zanima me koliko se često preporučuju abdukcijske gačice i znate li zašto ne ili da?Nekako mi se čini da ili bude preporuka dvostruko ili trostruko povijanje ili kaišići?Čini mi se da je nama bilo 2b,nosili smo mjesec dana abdukcijske gačice i sve pet!Kukići savršeni.Tih mjesec dana smo ih nosili 24/7 bez iznimke.

nama bi bili dali abdukcijske gacice, ali posto sam ja nosila kaisice, dali su ih i njoj...

larazg
05.07.2009., 10:53
kako su vam otkrili te displazije kukova?
ne razumijem po čemu se to primjeti? da li je to oku vidljivo? :ne zna:

Lake
05.07.2009., 11:03
kako su vam otkrili te displazije kukova?
ne razumijem po čemu se to primjeti? da li je to oku vidljivo? :ne zna:

bebe idu na kontrolni UZV kukova sa 2, 4 i 6 mjeseci i tamo se utvrdi jesu li kukovi u redu ili nisul, ne vidi se golim okom...
ako nisu daju se razno razne terapije tj vježbe, preporuke o povijanju ili kaišići, što već doktor propiše...
u slučaju da ste ti ili muž nosili kaišiće onda se to naglasi pedijatru pa onda ne idete sa 2 mjeseca na redovni uzv nego vas šalje odmah

edit: ja sam ih jako dugo nosila pa mi je rečeno da ako rodim curicu idem odmah na uzv s njom...njemu su bogu hvala bili uredni

larazg
05.07.2009., 11:31
bebe idu na kontrolni UZV kukova sa 2, 4 i 6 mjeseci i tamo se utvrdi jesu li kukovi u redu ili nisul, ne vidi se golim okom...
ako nisu daju se razno razne terapije tj vježbe, preporuke o povijanju ili kaišići, što već doktor propiše...
u slučaju da ste ti ili muž nosili kaišiće onda se to naglasi pedijatru pa onda ne idete sa 2 mjeseca na redovni uzv nego vas šalje odmah

edit: ja sam ih jako dugo nosila pa mi je rečeno da ako rodim curicu idem odmah na uzv s njom...njemu su bogu hvala bili uredni

ja sam nosila remenčiće isto. doduše lara je stara 20 dana. za 10 dana trebam ići na taj prvi pedijatrijski pregled.. jel to tamo kažem ili da odmah u ponedeljak idem na UZV kukova

SummerNight
05.07.2009., 12:16
ja sam nosila remenčiće isto. doduše lara je stara 20 dana. za 10 dana trebam ići na taj prvi pedijatrijski pregled.. jel to tamo kažem ili da odmah u ponedeljak idem na UZV kukova

Ja bi otisla na tvom mjestu prije toga, pedijatar i tako samo uputi ortopedu a to samo produzuje cekanje ako nesto nevalja s kukicima.
Da ne spominjam dda pedijatri i ne skuze cesto. A buduci da si ti nosila remencice a displazija je i djelomicno nasljedna bolje je biti siguran.
Odi negdje privatno, ili ces biti mirna ili ces poceti rjesavati problem ful rano.

Leptiric
05.07.2009., 13:47
Odi negdje privatno, ili ces biti mirna ili ces poceti rjesavati problem ful rano.

meni je ortopedica rekla da ne treba doci prije nego navrsi mjesec dana... sve ranije je prerano... :ne zna:
pitala sam je da znam za iduce dijete...

SummerNight
05.07.2009., 14:34
meni je ortopedica rekla da ne treba doci prije nego navrsi mjesec dana... sve ranije je prerano... :ne zna:

Ne znam, ja sam u rodilistu pitala da li mogu prije mjesec dana otici pa su mi rekli da necu pogrijesiti ako odem odmah ali da cu pogrijesiti ako odem poslje mjesec dana. :ne zna:
I ortoped je rekao da je odlicno da smo dosli tako rano. :ne zna:

m@m@
05.07.2009., 16:47

nama su odmah u rodilištu rekli da nam beba ima displaziju.

svaka im čast što su to uočili...ne znam jel se to u svim rodilištima praqti odmah nakon poroda djeteta....
ja bila na sv duhu.drugi dan nakon poroda to mi je pedijatar rekao i uputio nas odmah da idemo ortopedu čim dođemo doma iz rodilišta..

malecka je sa 18 dana počela nositi remenčiće...
znam da ću za iduće dijete također odmah ići na UZV kukova.
definitivno prije nego navrši mjesec dana.

SummerNight
05.07.2009., 16:57

svaka im čast što su to uočili...ne znam jel se to u svim rodilištima praqti odmah nakon poroda djeteta....
ja bila na sv duhu.drugi dan nakon poroda to mi je pedijatar rekao i uputio nas odmah da idemo ortopedu čim dođemo doma iz rodilišta..

malecka je sa 18 dana počela nositi remenčiće...
znam da ću za iduće dijete također odmah ići na UZV kukova.
definitivno prije nego navrši mjesec dana.
Ma prati ali nama je ortoped objasnio da buduci da u rodilistima nema ultrazvuka da je lako propustiti. Svaka cast pedijatrima koji skuze na vrijeme, ko tebi i meni. :s

m@m@
05.07.2009., 17:05
Ma prati ali nama je ortoped objasnio da buduci da u rodilistima nema ultrazvuka da je lako propustiti. Svaka cast pedijatrima koji skuze na vrijeme, ko tebi i meni. :s

nema uzv u rodilištima uh bem ti:mad:
sva sreća onda da se skuži da.

Leptiric
05.07.2009., 17:22

u st-u ne gledaju u rodilistu... :flop:

koja je dijagnoza bila tvojoj curki?

m@m@
05.07.2009., 17:41
u st-u ne gledaju u rodilistu... :flop:

koja je dijagnoza bila tvojoj curki?

ma mi smo imali najteži slučaj.

IV.stupanj. - luksaciju tj iščašenje.
(gore sam krivo navela displazija)

Leptiric
06.07.2009., 07:47
ma mi smo imali najteži slučaj.

IV.stupanj. - luksaciju tj iščašenje.
(gore sam krivo navela displazija)

jeste morali na istezanje ili je prosla samo s remencicima?

m@m@
06.07.2009., 08:06
jeste morali na istezanje ili je prosla samo s remencicima?

samo remenčići.
nosila ih je puna 4 mj.
ali sve je sad ok.
pratimo redovito, idemo na kontrole..
ja se nadam da će uvijek biti sve ok s kukićima:moli:

Leptiric
06.07.2009., 08:16
samo remenčići.
nosila ih je puna 4 mj.
ali sve je sad ok.
pratimo redovito, idemo na kontrole..
ja se nadam da će uvijek biti sve ok s kukićima:moli:

naravno da hoce... :mig:
a zasto morate dalje na kontrole ako je sve ok?

m@m@
06.07.2009., 10:47

zato jer nam je tako rekao dr:mig:

šalu na stranu, nama je dr objasnio da iako je sad sve ok to se mora pratiti kako se dijete razvija i raste...
jer je moguće da negdje u toku razvoja koji kukić zaostane u razvoju a to nije dobro....tad se može ići i na operaciju ....a to je zadnje što želimo.....
zato smo išli sa god dana na kontrolu.
a ići ćemo i kad 2 godine navrši na UZV.......a dalje ćemo vidjeti što će ortoped reći.

SummerNight
06.07.2009., 13:11

Bebe koje su imale problema s kukicima treba pratiti u svim kljucnim fazama razvoja, uvijek se moze nesto ponovo pokvariti. Moze i kod zdrave djece ali veca je vjerojatnost da se to desi ovima koji su vec imali problema.
Cesto se i prerano skinu remencici pa se stanje pogorsa, tj vrati na ono od kud se krenulo.

Leptiric
06.07.2009., 13:20
nama je rekla da u principu nema potrebe da dolazimo na ponovnu kontrolu, ali eto da budemo sigurni da je sve ok da ju dovedemo kad bude imala 18 mjeseci...

m@m@
06.07.2009., 16:45
Bebe koje su imale problema s kukicima treba pratiti u svim kljucnim fazama razvoja, uvijek se moze nesto ponovo pokvariti. Moze i kod zdrave djece ali veca je vjerojatnost da se to desi ovima koji su vec imali problema.
Cesto se i prerano skinu remencici pa se stanje pogorsa, tj vrati na ono od kud se krenulo.

upravo tako.

ma ne bi mi bio problem svake god jednom otići na kontrolu .... za zdravlje sve:mig:

lorena3242
06.07.2009., 22:20
nama bi bili dali abdukcijske gacice, ali posto sam ja nosila kaisice, dali su ih i njoj...

I ja sam ih nosila.Neznam valjda zavisi od slučaja do slučaja ali eto mi smo s njima rješili stvar za mjesec dana a čini mi se da su manje traumatiučne nego kaišići.

SummerNight
07.07.2009., 09:13
I ja sam ih nosila.Neznam valjda zavisi od slučaja do slučaja ali eto mi smo s njima rješili stvar za mjesec dana a čini mi se da su manje traumatiučne nego kaišići.

Zavisi od dijagnoze. Ali po ovoj vrucini su remencici bolji tj udobniji, samo sto ruznije izgledaju.

Leptiric
07.07.2009., 11:48
Zavisi od dijagnoze. Ali po ovoj vrucini su remencici bolji tj udobniji, samo sto ruznije izgledaju.

mi smo imali ovo: Ortoza Otto Bock (http://www.ottobock.hr/ortopedska-pomagala/gotove-ortoze/zdjelicakukovi/150)...
super stvar... :D

SummerNight
07.07.2009., 12:13
Vidis, mi kad smo pitali zasto nisu izmislili nesto ljepse od tih remencica rekao je da ima svega ali da se ortopedi vracaju klasicnim remencicima jer su se pokazali najucinkovitiji. :ne zna:
A privatnik je, ziher bi nam prodao te ljepse da misli da su ok. :cerek:

Leptiric
07.07.2009., 15:40
Vidis, mi kad smo pitali zasto nisu izmislili nesto ljepse od tih remencica rekao je da ima svega ali da se ortopedi vracaju klasicnim remencicima jer su se pokazali najucinkovitiji. :ne zna:
A privatnik je, ziher bi nam prodao te ljepse da misli da su ok. :cerek:

ja sam svojoj odnijela sliku ove ortoze (koja je jako skupa, i nema je na trzistu nego se mora naruciti iz vani) i ona je rekla da ima jednu u svom ormaru i da ce nam je posuditi... dala nam je ruzinavu i sporku jer ju je dobila i drzi je u ormaru cca 12 godina... :eek::eek::eek:
sad kad je vidila da smo kukove rijesili u manje od 2 mjeseca, a ocekivala je puno duze (po onoj formuli 5 mjeseci) rekla je da ce je posuditi slijedecem djetetu s problemom... prema tome, pokazala se ucinkovitijom od remencica... :D
dakle, nije stvar u ljepoti... cak nije ni to razlog zasto sam je ja izabrala, nego u udobnosti, jer s ovom ortozom, dijete ima slobodne nogice ok koljena dolje... :mig:

SummerNight
07.07.2009., 15:50
Vjerojatno je tajna u ovome:
Indikacije:

Liječenje displazije kukova novorođenčadi ( tip IIa i IIb u skladu sa Graf-om)

Mi smo trojka bili.

neena24
18.11.2009., 21:03
pozdrav svima!
ovdje se radi o djetetu moje sestre, o curici od 2 godine koa je od 6 navršenih mjeseci do godinu dana starosti nosila remenčiće zbog displazije kukova. međutim, zbog pedijatra koji nije primjetio da i dalje nešto ne valja, s malom su sestra i muž otišli na kontrolu tek kada nije pravilo prohodala niti nakon 18 mjeseci ( ne zna se sama ustati niti sjesti na pod, nestabilna je). sad rade s njom vježbe koje pomažu, međutim zadnji rgt je pokazao da je desni kuk na granici sjedanja u čašicu i da će vjerojatno malena morat na operaciju!

sestra je prilično uspaničarena,, a doktori govore malo ili ništa,, pogotovo jer nema mnogo djece koja su išla na operaciju sa 2 ili 3 godine starosti!
molila bih vas da mi pišete o svojim primjerima ili ako ste čuli za koji,, o načinu i dugotrajnosti oporavka nakon operacije,, kao i o samim rizicima koje ta operacija nosi sama po sebi ( anestezija, gubitak krvi itd...)???

sestra mi je jako mlada, ima 21 godinu i 2 djece (dečkić je odlično!),, i možda se sve ovo i dogodilo zbog općeg neiskustva....

hvala vam puno na svakom komentaru i savjetu!!!

SummerNight
18.11.2009., 21:20
pozdrav svima!
ovdje se radi o djetetu moje sestre, o curici od 2 godine koa je od 6 navršenih mjeseci do godinu dana starosti nosila remenčiće zbog displazije kukova. međutim, zbog pedijatra koji nije primjetio da i dalje nešto ne valja, s malom su sestra i muž otišli na kontrolu tek kada nije pravilo prohodala niti nakon 18 mjeseci ( ne zna se sama ustati niti sjesti na pod, nestabilna je). sad rade s njom vježbe koje pomažu, međutim zadnji rgt je pokazao da je desni kuk na granici sjedanja u čašicu i da će vjerojatno malena morat na operaciju!

sestra je prilično uspaničarena,, a doktori govore malo ili ništa,, pogotovo jer nema mnogo djece koja su išla na operaciju sa 2 ili 3 godine starosti!
molila bih vas da mi pišete o svojim primjerima ili ako ste čuli za koji,, o načinu i dugotrajnosti oporavka nakon operacije,, kao i o samim rizicima koje ta operacija nosi sama po sebi ( anestezija, gubitak krvi itd...)???

sestra mi je jako mlada, ima 21 godinu i 2 djece (dečkić je odlično!),, i možda se sve ovo i dogodilo zbog općeg neiskustva....

hvala vam puno na svakom komentaru i savjetu!!!
Ne znam gdje zive ali ja bi im savjetovala da odu na razgovor ili nazovu par strucnjaka za takve stvari. Gotovo pa sam sigurna da bi im Tiefenbach odgovorio na mail. :ne zna:
Inace, cula sam za curku koja je godinu dana bila u gipsu negdje oko 3 godine pa je sad ok, ni ne sepa ni nema posljedice.
A ovo boldano ne kuzim, sta nisu isli kod ortopeda na kontrolu? :confused:
U svakom slucaju, drzim fige majusnoj.

neena24
18.11.2009., 21:42
ma to sam sličajno podebljala. išli su kod ortopeda, i kad su maloj skinuli remenčiće rekao im je da bi trebalo biti sve ok,, ali za sljedeći pregled su čekali 6 mjeseci i tad je došlo do ovoga. oni žive u Sv. Ivan Zelina, i odlaze u Zagreb na Šalatu,, čitam komentare baš na tu bolnicu,, da su jako dobri. ne mogu sad seku dobit da je pitam kako se zove doktor koji im je preporučio operaciju.
uglavnom, rekao im je samo da je to zbog situacije najbolja opcija,i da imaju 6 mjeseci za odluku (?????oni odlučuju???),, a što će sad jadni nego pristat na to... lijepo je vidjeti pozitivnih primjera nakon operacije, utješno,, ali me baš seka molila da pitam za opis kako je izgledala operacija, koliko traje oporavak i kako to sve izgleda s obzirom da malena hoda i radi već te vježbice.... sigurno da je teško,, al ima osjećaj da je jedina na svijetu jer je doktor između ostalog rekao i da nije duuugo imao slučaj kao što je njena malena?? pa što god to značilo.

SummerNight
18.11.2009., 21:54
To znaci da se obicno otkriju ranije te stvari. Rekla si da je dobila remencice sa 6 mjeseci, vec je to uzasno kasno. Obicno kazu do 3 mjeseca da je idealno, sto prije to bolje. Moja mala je s 2 tjedna dobila remencice.
Ja bi na njihovom mjesto uzela nalaze i otisla privatno nekome. Prvo da malicku pogleda a onda da pogleda i nalaze. Za tako veliku stvar treba imati i drugo i trece misljenje.
I svakako, za pocetak, da se nedaju izbaciti od tog doktora sa salate dok im korak po korak ne obajsni sto to znaci i koje su mogucnosti.

Ali ja i dalje ne kuzim, ortoped je s godinu dana rekao da je sve ok? :confused:

neena24
18.11.2009., 21:58
da, i čitam sad sve prijašnje postove i jednostavno ne vjerujem... sve je bilo naopako u tom slučaju s mojom malom Anom - em nitko do 6 mjeseca nije primijetio da nešto ne valja s kukovima ( prvi ultrazvuk je imala sa 4 mjeseca, prije nije došla ne red!!!), nako toga je nosila remene 6 mjeseci, pod strogim upozorenjem da nikakve vježbe ne smije radit ( a na svakom pregledu u tih 6 mjeseci su govorili: bolje je, al neka još nosi!) kad su napokon skunuti remeni, malena je presporo napredovala, nije se ni okretala, ni pokušavala ustati, ni oslanjati na nogice. išli su zatim pedijatru koji je rekao da to nije ništa!!!! da će s vremenom pohvatat!! a kad su konačno vidjeli da ništa od toga, došlo je do toga da sad idu na sve moguće pretrage i neurolozima fizijatrima, ortopedima i šta ja znam,, baš sutra malecka ide slikat glavu...
sad još i to s operacijom. pa ak bude gips nosila godinu dana... :( baš nas je strah(ja sam teta, a kako je tek mami i tateku...), jer ništa nije išlo po planu!!!
:-(

SummerNight
18.11.2009., 22:11
Ajme strasno.
Sad sam ljuta. Sad bi ja osobno otisla ortopedu koji joj je skinuo remencice i razbila mu glavu. Zapravo, koliko ja znam, nije ih trebala ni dobiti. Dosta sam citala o tome i koliko ja znam kod tako zakasnjelih dijagnoza kao ovo sa 6 mjeseci se ne daju remencici najcesce nego se ide u bolnicu na ona istezanja.

I fakat cu su u potpis staviti ODITE NA KONTROLU KUKOVA STO PRIJE! Mozda si i na majicu otisnem. :mad:

neena24
18.11.2009., 22:45
ne vrijedi se ljutiti jer je ionako prekasno, oni su mu nažalost vjerovali i eto sada. pisat ću što se dalje događa s malenom. držite fige, molite, bit će sve ok!
ako ima još takvih primjera (bolje da nema...), pišite molim vas!

pjegava i prgava
18.11.2009., 23:22
Neena24, neka obavezno idu po jos neko misljenje. Ja sam kao dijete imala slicnu situaciju, bila sam i u kaisicima i u gipsu, a prohodala tek skoro s tri godine. Doktor je rekao da se stvar nece ispraviti bez operacije pa su roditelji trazili jos misljenja, jedan od dr. je rekao neka sto vise plivam i vozim bicikl, tako sam naucila plivati sa malo vise od 2 god., a nisam znala hodati. Na kraju je sve sjelo na svoje mjesto bez operacije, kasnije sam se intenzivno bavila i sportom (i danas se rekreativno bavim koliko vrijeme dozvoli) bez ikakvih problema. Sretno.

neena24
19.11.2009., 16:40
čula sam se sada sa sestrom. bili su danas na slikanju glave s anom,, sve je super u tom pogledu, napredna je i pametna. u današnjem razgovoru s 3 doktorice doznala je da ta operacija nije mali zahvat, da u biti malenoj treba čašicu udubiti da bi kuk sjeo na svoje mjesto, a uz to i s kostima natkoljenice će također bit nekih problema jer će ih morat okretat, namještat itd. prvo mišljenje za operaciju dao je ortoped koji nije kirurg. u ponedjeljak će njihova fizijatrica(koja je također rekla da je operacija neizbježna upravo zbog te čašice koja nije dovoljno duboka!) dat nalaze dr. Đapiću na šalati pa će on dogovorit sastanak s njima da im kaže mišljenje. nakon tog će vidjeti možda i treće mišljenje. žalosno je i to da operaciju treba čekati jako dugo, što je dodatni stres i napor za roditelje.

inače, remenčiće je skinuo doktor u klaićevoj i rekao da je sve u redu i da ne trebaju niti vježbice nikakve.

pjegava i prgava,, hvala na savjetu! pozdrav !

larazg
19.11.2009., 16:47
ja sam kao djevojčica imala 6 operacija kukova...
Obzirom na to da mi je otac tada bio utjecajan čovjek prošli smo pola bivše Jugoslavije i bili između ostalog na Šalati. Meni tamo doktori i dan danas nisu dobri - imaju neke zastarjele metode, tamo je to meni sajam taštine.
da se vratim u prošlost, otišli smo u Lovran koji je bio oduvijek i ostao najbolja ortopedska klinika u bivšoj i sadašnjoj državi.

Tamo sam ušla u program nekih novih metoda oparacije kukova, operirali su me (i još nekoliko djece) neki Amerikanci (neki doktori koji su pokazivali nove metode operacija), niti sam nosila gips, niti sam ležala sa utezima.. ma ništa.

Dan danas sam azhvalna odabiru mojih roditelja, iako su mi obadva kuka bila iščašena.. mogla sam šepati, mogla sam završiti na umjetnom kuku.. nikakvih posljedica nemam- niti šepam niti imam skraćenje noge...

Dio tog tima sad radi u Poliklinici Nemec u Matuljima ali svaki tjedan jedan doktor dr. Irha dolazi u polikliniku Helena i pregledava bebe... Tako da možeš tamo otići po drugo mišljenje ili uzeti uputnicu i ravno za Lovransku bolnicu.

Ja ti to od srca preporučam :)

neena24
19.11.2009., 19:54
ja sam kao djevojčica imala 6 operacija kukova...
Obzirom na to da mi je otac tada bio utjecajan čovjek prošli smo pola bivše Jugoslavije i bili između ostalog na Šalati. Meni tamo doktori i dan danas nisu dobri - imaju neke zastarjele metode, tamo je to meni sajam taštine.
da se vratim u prošlost, otišli smo u Lovran koji je bio oduvijek i ostao najbolja ortopedska klinika u bivšoj i sadašnjoj državi.

Tamo sam ušla u program nekih novih metoda oparacije kukova, operirali su me (i još nekoliko djece) neki Amerikanci (neki doktori koji su pokazivali nove metode operacija), niti sam nosila gips, niti sam ležala sa utezima.. ma ništa.

Dan danas sam azhvalna odabiru mojih roditelja, iako su mi obadva kuka bila iščašena.. mogla sam šepati, mogla sam završiti na umjetnom kuku.. nikakvih posljedica nemam- niti šepam niti imam skraćenje noge...

Dio tog tima sad radi u Poliklinici Nemec u Matuljima ali svaki tjedan jedan doktor dr. Irha dolazi u polikliniku Helena i pregledava bebe... Tako da možeš tamo otići po drugo mišljenje ili uzeti uputnicu i ravno za Lovransku bolnicu.

Ja ti to od srca preporučam :)

hvala ti na informaciji,, svakako ću im javiti da makar pitaju za mišljenje tamo. problem je i to što su mlada obitelj i financijske mogućnosti su im veoma ograničene,, pa će morat ić tamo di hzzo pokriva troškove,, ne znam kako je u lovranskoj bolnici s tim, to se sigurno plaća kao privatno...ili? već smo razgovarale i o tome kako bi dobro bilo da imamo vezu da operacija bude čim prije,, jer bez veze i novaca čekat će više od godinu dana možda... :(:(

larazg
19.11.2009., 19:59
hvala ti na informaciji,, svakako ću im javiti da makar pitaju za mišljenje tamo. problem je i to što su mlada obitelj i financijske mogućnosti su im veoma ograničene,, pa će morat ić tamo di hzzo pokriva troškove,, ne znam kako je u lovranskoj bolnici s tim, to se sigurno plaća kao privatno...ili? već smo razgovarale i o tome kako bi dobro bilo da imamo vezu da operacija bude čim prije,, jer bez veze i novaca čekat će više od godinu dana možda... :(:(

ma yok.. Klinički Bolnički Centar Rijeka ti je to - Ortopedska Bolnica Lovran :)
ide na uputnicu.
Nekada su tamo radili dr. Lah, Nemec, Mihelić.. ma ekipa zaista vrhunska...

Moj ti je savjet da pokušaš telefonom kontaktirati i naručiti se za pregled.. pitaj koji je za bebe odnosno koji je za kukove .. baš za kukove reci da je beba, reci da je curica... ipak žensko je to.. spasite joj hod ...
a za pare ma za takve stvari se dižu krediti, pomozi joj ti... ako treba platiti par tisuća kuna jebote je ništa za zdravlje djeteta :)

neena24
19.11.2009., 20:24
ma yok.. Klinički Bolnički Centar Rijeka ti je to - Ortopedska Bolnica Lovran :)
ide na uputnicu.
Nekada su tamo radili dr. Lah, Nemec, Mihelić.. ma ekipa zaista vrhunska...

Moj ti je savjet da pokušaš telefonom kontaktirati i naručiti se za pregled.. pitaj koji je za bebe odnosno koji je za kukove .. baš za kukove reci da je beba, reci da je curica... ipak žensko je to.. spasite joj hod ...
a za pare ma za takve stvari se dižu krediti, pomozi joj ti... ako treba platiti par tisuća kuna jebote je ništa za zdravlje djeteta :)

istina, istina,na kraju krajeva novci su najmanje bitni,, o svemu tome već razmišljamo, vrtimo mogućnosti i dogovaramo. sad sam uzela kontakt brojeve i od poliklinike Helena, nemecove klinike i ortopedske u lovranu.sutra ćemo dgovorit pregled prvo u zagrebu, pa ćemo vidit što će reći taj doktor.

jazi
23.11.2009., 11:48
mi preskočili zagrebačke ortopede i otišli ravno u Lovran. Pregledi za bebe su srijedom i radi ih dr. Tudor. treba ti samo uputnica za Lovran. Dobili smo remenčiće sa 5 tjedana i nadam se da nećemo dugo nositi. držim palčeve da sve dobro prođe

neena24
23.11.2009., 21:10
danas je nalaze pregledao dr. Đapić i on kaže da je operacija prema viđenom potrebna ali ne i hitna. preporučio je vježbe, hod i plivanje sljedećih 6 mjeseci a nakon toga ponovno pregled. nije mi jasno kako tim doktorima ništa ne znači kaj malena ne hoda uopće pravilno , ne sjeda i ne diže se normalno nego uz pomoć.i uvijek samo odgađaju i odgađaju. a roditelji se naravno boje dijete poslat pod nož, čak i da je nužno, a kamoli samoinicijativno jer nemaju strpljenja čekat 6 mjeseci...ma svašta.baš sam ljuta i frustrirana. seka i muž će ići sad kod dva privatnika, prvo u polikliniku helena, pa još jednome (zaboravila sam ime). kad čuju još ta dva mišljenja, odlučiti će što će dalje... u slučaju da se ne poklapaju sva 3 mišljenja, ić će još i u lovran. Bože pomozi!

angelina972
25.11.2009., 08:00
pozdrav svima
malo me strašte s lošim mišljenjem o operaciji kukova kod djeteta.
naime moja djevojčicaje imala displaziju kukova odmah po porodu. vodila se kod ortopeda u Splitu koji su joj uveli da nosi gačice ortopedske, nakon 5 mjeseci skinuli i rekli da je se uredu KADA SU KUKOVI JEDNOM UREDU , TADA US UREDU ZA CIJELI ŽIVOT
No s godinu i pol bili smo na goljku s njom jer je inaće dijete s posebnim potrebama i tamo ju je vidio dr. Đapič koji je odmah s vrata rekao ona treba RTG i ponovo doći za tri mjeseca. Kako ona ima česte epi napade mi smo k Dr Đapiću došli tek za 6 mjeseci jer je u međuvremenu bila stalno u bolnici. tada je imala 2g i 3mjeseca i dijagnosticirana joj je ponovo displazija kukova i lagani uvod da će trebati na operaciju i da to nije tako strašno....ali ponovna kontrola za 8 mjeseci pa ćemo se sve dogovoriti a umeđu vremenu je treba što više stavljati na noge i da hoda ( tada je tek počela hodati). mi smo bili u šoku, šokirani jer mislimo da je ovo čista nemarnost lječnika iz Splita, no uspijeli smo oprostiti i krenuti dalje prošli mjesec smo bili na kontroli kod dr. Đapića i ovako je rekao da sam vidio samo slike rekao bi odmah i hitno na operaciju ali kad vidim nju koja tako na poseban način se bori s tim nogama i borbeno hoda kao robot... sada ima 3 godine i pogoršanje displazije..:ne zna: neznam što da kažem svakako za tri mjeseca je moramo dovesti ponovo kod njega na Šalatu da i on bude na tom snimanju i da konačno odluči.
no sada kad sam malo pročitala vaše komentare uopče mi nije sve jedno ustvari pomalo me hvata strah... Za dr: Đapića sam ćula da je više nego izvrstan

neena24
28.11.2009., 20:39
pozdrav svima
malo me strašte s lošim mišljenjem o operaciji kukova kod djeteta.
naime moja djevojčicaje imala displaziju kukova odmah po porodu. vodila se kod ortopeda u Splitu koji su joj uveli da nosi gačice ortopedske, nakon 5 mjeseci skinuli i rekli da je se uredu KADA SU KUKOVI JEDNOM UREDU , TADA US UREDU ZA CIJELI ŽIVOT
No s godinu i pol bili smo na goljku s njom jer je inaće dijete s posebnim potrebama i tamo ju je vidio dr. Đapič koji je odmah s vrata rekao ona treba RTG i ponovo doći za tri mjeseca. Kako ona ima česte epi napade mi smo k Dr Đapiću došli tek za 6 mjeseci jer je u međuvremenu bila stalno u bolnici. tada je imala 2g i 3mjeseca i dijagnosticirana joj je ponovo displazija kukova i lagani uvod da će trebati na operaciju i da to nije tako strašno....ali ponovna kontrola za 8 mjeseci pa ćemo se sve dogovoriti a umeđu vremenu je treba što više stavljati na noge i da hoda ( tada je tek počela hodati). mi smo bili u šoku, šokirani jer mislimo da je ovo čista nemarnost lječnika iz Splita, no uspijeli smo oprostiti i krenuti dalje prošli mjesec smo bili na kontroli kod dr. Đapića i ovako je rekao da sam vidio samo slike rekao bi odmah i hitno na operaciju ali kad vidim nju koja tako na poseban način se bori s tim nogama i borbeno hoda kao robot... sada ima 3 godine i pogoršanje displazije..:ne zna: neznam što da kažem svakako za tri mjeseca je moramo dovesti ponovo kod njega na Šalatu da i on bude na tom snimanju i da konačno odluči.
no sada kad sam malo pročitala vaše komentare uopče mi nije sve jedno ustvari pomalo me hvata strah... Za dr: Đapića sam ćula da je više nego izvrstan

drago mi je da si se javila,, jer ovdje iako saznaš mnog uznemirujućih stvari, ipak ima i puno pozitivnih iskustava koja pomognu da se lakše prebrode takve stresne situacije!
htjela sam prokomentirati đapića, a i ortopeda koji je prvi rekao mojoj ani da treba operacija... prvo,đapić je kao i tvom djetetu rekao da treba operaciju, ali da neka još čekaju. meni to silno čekanje nije baš jasno,, jer idem logikom - ako 3 doktora kažu: treba operacija prije ili kasnije ali nema žurbe,, zašto to ne bi onda bilo prije?? jer dijete će biti maleno, neće se sjećati možda ni bolova, ni bolnice ni odvojenosti, prohodat će prije nakon oporavka i dočekati mirno 4. ili 5. godinu života! a doktori samo kažu - čekajte 6 mj, pa čekajte 8... mene to kopa i nemirna sam,, ali i ja sam čula da je đapić odličan, i uvijek sestri i mužu govorim neka imaju povjerenja. njima je također dao isti savjet - neka mnogo hodaju s njom, jačaju mišiće itd pa da će vidjeti za 6 mjeseci oće biti bolje. a vježbe koje ona radi ne mogu pomoći problemu koji ima, odnosno koji je rješiv samo operacijski. svakoga je strah poslati svoje maleno dijete pod nož, ali ako je to rješenje da za godinu dvije normalno hoda, trči, i da u pubertetu nema bolove, te da jednog dana kao odrasla žena može normalno roditi, bolje je progutati strah, ponos i sram i napraviti ono što se čini najbolje za budućnost djeteta... moj ti je savjet, nakon svega što sad čitam o ovom problemu, i razgovarala sam s ljudima i doktorima i već znam mnogo više nego prije 2 tjedna:kava:,, da odete po još koje mišljenje, ak uspijete kod nekog drugog doktora na šalati ili kod privatnika za 300tinjak kuna. zašto da ti se dijete bori i muči s hodanjem još mjesecima (a kažeš i da ima pogoršanje?)ako joj kukovi ne valjaju,, potraži savjet kod doktora koji će strpljivo i individualno pristupit problemu tvoje curice, pa na kraju krajeva daj je i na operaciju, pogotovo ako je ona neizbježna! tu opet dolazi ona moja logika.
samo, opet ponavljam, to silno čekanje mi nikako nejde u glavu i previše je stresno.:ne zna::confused:
moja nećakinja će u srijedu još kod privatnika na pregled, nadam se da će se rješenje nakon toga iskristalizirati..ako ispadne da će mala morat na operaciju u svakom slučaju, ić će privatno to obaviti i čim prije.
držim ti fige za tvoju hrabru curicu! :top::top::top: pozdrav!

EllaH
16.04.2010., 15:24
evo mi smo danas podigli nase gacice (spreizhose nach mittelmeier)

http://img43.imageshack.us/img43/4900/dsc01343px.jpg (http://img43.imageshack.us/i/dsc01343px.jpg/)

zanima me ako je netko to nosio za vrijeme dojenja.. koji polozaju su vam bili dobri za dojenje? moj najvise voli polozaj kolijevke pa mi se nekako ovo cini prekruto.. jos nam je sve to novo, za sada je mir, a sto ce biti do veceras :ne zna:

SummerNight
16.04.2010., 16:45
s remencicima (a slicno je ovome) smo papali samo na ledjima. Ide i u krilu i na krevetu i na jastuku za dojenje.
Na bok nemoj okretati nikako, cak i ako je izvedivo.

EllaH
16.04.2010., 16:55
s remencicima (a slicno je ovome) smo papali samo na ledjima. Ide i u krilu i na krevetu i na jastuku za dojenje.
Na bok nemoj okretati nikako, cak i ako je izvedivo.

Hvala S.
Ni ne moze na bok, ali mi se ne svidja da zavrne glavom kad papa, morat cemo jos vjezbati polozaje :mig:

i cini mi se kao da mu ovaj plasticni dio upire na stomak..ok je kad lezi, ali cim ga pomaknem on se usjeca, mozda ce malo popustiti.. nadam se

SummerNight
16.04.2010., 17:04
nece mu nista biti ako okrene glavu prema tebi a na ledjima je. moja je tak jela tri mjeseca.
za ovo oko struka, nama je bilo kozno pa je bilo lakse ali smo joj sve obljepili onim velikim blazinicama i medicinskim flasterom. pokusaj mu nekaj mekano staviti, mozda jastucic onaj od ramena, sad mi je palo na pamet!

klarah
16.04.2010., 19:30
evo mi smo danas podigli nase gacice (spreizhose nach mittelmeier)

http://img43.imageshack.us/img43/4900/dsc01343px.jpg (http://img43.imageshack.us/i/dsc01343px.jpg/)

zanima me ako je netko to nosio za vrijeme dojenja.. koji polozaju su vam bili dobri za dojenje? moj najvise voli polozaj kolijevke pa mi se nekako ovo cini prekruto.. jos nam je sve to novo, za sada je mir, a sto ce biti do veceras :ne zna:

Ej, podsjetila si me na vrijeme kad je moja curka nosila gaćice:(, ali brzo to prođe, ma više se ne sjećamo!!! I nakon 6 tjedana kukići savršeni:cerek:
Ej, ne znam otkud ste, ali mi smo imali puno praktičnije te abd. gaćice, onako kao npr. plastični pamper sa čičkom. Bez ičeg gore. Prvo smo kupili takve, onda je MM našao te druge koje su se činile manje grozomorne, a i ortoped nam je potvrdio da su te ugodnije za bebe. MM ih je kupio u nekoj apoteci na Jarunu, sad ne znam kak se zove, ali ako ćete zanimat javim ti. Mi smo svoje gaćice ostavili kod doktora da da nekom kom će trebat...

Pa meni su otežavale dojenje te gaćice jer smo po noći dojile ležeći, a kad je nosila gaćice uzimala sam je u naručje... Ma ništa strašno, mojoj curi uopće nisu smetale nimalo.

EllaH
18.04.2010., 12:18
puno praktičnije te abd. gaćice, onako kao npr. plastični pamper sa čičkom. Bez ičeg gore.

hvala na vasem iskustvu

mi smo ove dobili na recept.. iako meni ti remencici gore nemaj u nikakvu ulogu jer ne smiju zatezati pa onako labavo kad stoje ja :ne zna: svrhe, ali dobro..

nismo u hrvatskoj iako i ovdje ima za kupiti tih gaca s umetkom, ne znam, mozda nam ih nije preporucio jer smo dobili prvo siroko povijanje (te gacice imaju taj ucinak ako se ne varam) pa nije bilo pomaka pa nam je onda dao ovo na recept

SummerNight
18.04.2010., 16:39
hvala na vasem iskustvu

mi smo ove dobili na recept.. iako meni ti remencici gore nemaj u nikakvu ulogu jer ne smiju zatezati pa onako labavo kad stoje ja :ne zna: svrhe, ali dobro..

nismo u hrvatskoj iako i ovdje ima za kupiti tih gaca s umetkom, ne znam, mozda nam ih nije preporucio jer smo dobili prvo siroko povijanje (te gacice imaju taj ucinak ako se ne varam) pa nije bilo pomaka pa nam je onda dao ovo na recept
Imaju svrhu, da njih nema beba bi mogla nogice ispruziti i spustiti.
Da se kukici srede nogice moraju stajati sto vise u polozaju slova M, znaci, sto su koljena vise i sto su nogice rasirenije to bolje.
Jel vam ortoped "instalirao" ove gacice i da li trebate doci na kontrolu i zatezanje?

EllaH
18.04.2010., 22:24
Imaju svrhu, da njih nema beba bi mogla nogice ispruziti i spustiti.
Da se kukici srede nogice moraju stajati sto vise u polozaju slova M, znaci, sto su koljena vise i sto su nogice rasirenije to bolje.
Jel vam ortoped "instalirao" ove gacice i da li trebate doci na kontrolu i zatezanje?

u ovim bas i ne mogu nogice u slovo M, vise su u koljena u ravnini kukova, nismo bili kod doktora vec su nam to namjestili na njemu u toj ortopedskoj kuci u kojoj smo podigli, a doc je rekao da mozemo doci sljedeci tjedan da on to pogleda,
nisu ti remencici nesto posebno cvrsti, lagano se izvlace iz onih utora i sad kad sam mu postavila malo na trbuhu da je mekse i na ramenima, skoro da su mu kratki skroz
na ovima se samo gleda sirina te plastike izmedju nogica (trenutno 14 cm) i kako on raste to treba prosirivati (uzimati nove) ako bude tako dugo nosio

rekao nam je doktor da mora nositi sto vise to bolje, ali ako da nosim u marami ili slingu da onda ne mora jer je to isti polozaj

mene vise muci sto on uspije pojesti u tim gacicama, ali onda nastaje kaos, izbljuca dusi iz sebe, to ga valjda pritisce na stomacic, onda krene plac i konstantno bljuckanje da mu moram skinuti dok se ne smiri sve (da ne spominjem ako je mm u blizini)
morat cu mu skinuti dok jede i malo stalozi to u stomaku jer ovako samo prolijevamo mlijeko po podu i samo ga bude tesko zadrzati u tome smirenoga

klarah
18.04.2010., 22:39
hvala na vasem iskustvu

Ne, abdukcijske gaćice i koje smo mi nosili i te vaše imaju učinak širokog povijanja, ali pojačani učinak, dakle za stupanj više od širokog povijanja samom pelenama. Prvo ti ide široko povijanje, pa abd. gaćice pa onda remenčići po stupnjevima od najlakše do teže displazije kukova.
Gle, najvažnije je da se kukići dovedu u red, a te gaćice će odradit taj zadatak. Mi smo tek u dobi od 4 mjeseca dobili gaćice, pa se nakon 6 tjedana sve usavršilo:).

Inače, i naša curka je dosta bljucala u to vrijeme, sad si me sjetila toga. Stiskalo ju je to po trbušćiću. A pazili smo jako.

I najvažnije gaćice smo nosili non-stop osim kod premotavanja i kupanja. Bez pauze.

EllaH
19.04.2010., 12:03
uspjeli smo biti u gacicama jucer od 8-13, 14-18, 20-5:30 i evo ga od 9 u gacama i spava :s

dio na trbuhu sam izolirala svojim krpenim jastucicima za dojenje :rofl: pa mu se sad ne usjeca jako u stomak, a na ramenima je dobio epolete od dm-ovih blazinica :D

katekit
19.04.2010., 18:31
uspjeli smo biti u gacicama jucer od 8-13, 14-18, 20-5:30 i evo ga od 9 u gacama i spava :s

dio na trbuhu sam izolirala svojim krpenim jastucicima za dojenje :rofl: pa mu se sad ne usjeca jako u stomak, a na ramenima je dobio epolete od dm-ovih blazinica :D

Mi smo imali skroz drukčije te gaćice.
Pokušala sam guglati da ih pronađem ali nisam uspjela, ali uglavnom izgledale su kao kvadrat od malo tvrđe spužve ili mekane gume i na jednom kraju je imala dvije čičak trakice i stavljale bi se slično kao pampersice, dakle ispod guze, a onda bi se prebacilo preko i tim čičkom zalijepilo s jedne i druge strane(ne sa strane kao pampers, već odozgo).

Nakon što se to zalijepi ispao bi 'šuplji valjak' i jedna nogica je išla s jedne strane 'valjka', a druga s druge i nije pritiskalo trbušćić.

Super su bile, a mislim da su bile i učinkovite jer bi stvarno raskrečile nožice da nije moglo više.

EllaH
19.04.2010., 18:42
Mi smo imali skroz drukčije te gaćice.
Pokušala sam guglati da ih pronađem ali nisam uspjela, ali uglavnom izgledale su kao kvadrat od malo tvrđe spužve ili mekane gume i na jednom kraju je imala dvije čičak trakice i stavljale bi se slično kao pampersice, dakle ispod guze, a onda bi se prebacilo preko i tim čičkom zalijepilo s jedne i druge strane(ne sa strane kao pampers, već odozgo).

Nakon što se to zalijepi ispao bi 'šuplji valjak' i jedna nogica je išla s jedne strane 'valjka', a druga s druge i nije pritiskalo trbušćić.

Super su bile, a mislim da su bile i učinkovite jer bi stvarno raskrečile nožice da nije moglo više.

mislis ovako (http://inlinethumb10.webshots.com/32969/2711114480072763852S425x425Q85.jpg) nesto

microgirl
19.04.2010., 20:12
to sve relativno dobro izgleda, mi smo nosili one kožne kajiše ( moja baka kaže da je takve iste nosio i moj tata ) punih 6 tj , s tim da je prije toga bili 4 puta na utvrđivanju dijagnoze, prvi puta IIg, drugi puta Ia, treći puta IIb+, i zadnji put IIa+ i tada smo dobili te kajiše s puta 4 mj i tad nam je pedijatrica rekla da bebi nema spasa bez operacije a ortoped da ih nosi bez veze :bonk:

Sad imamo 8 mj , ortoped kaže savršeni , pedica labavi :bonk:

Plavooka Sanja
19.04.2010., 20:21
to sve relativno dobro izgleda, mi smo nosili one kožne kajiše ( moja baka kaže da je takve iste nosio i moj tata ) punih 6 tj , s tim da je prije toga bili 4 puta na utvrđivanju dijagnoze, prvi puta IIg, drugi puta Ia, treći puta IIb+, i zadnji put IIa+ i tada smo dobili te kajiše s puta 4 mj i tad nam je pedijatrica rekla da bebi nema spasa bez operacije a ortoped da ih nosi bez veze :bonk:

Sad imamo 8 mj , ortoped kaže savršeni , pedica labavi :bonk:

mislim da je ortoped kompetentniji nego pedica u slučaju kukova, makar bi ja na tvom mjestu potražila i mišljenje još jednog, raspitaš se za nekog dobrog.
ne znam di si, jesi na području ST?

i nas su šaltali, bili smo na 6 pregleda kod šestih različitih doktora - bolje nositi te grozne kaiše nego ne nositi!
i nama kukovi s godinu super, napravili i rtg da bi ortopedica bila sigurna i moramo na kontrolu s dvije godine!

microgirl
19.04.2010., 20:31
iz sb-a sam, ma vjerujem ortopedu zato jer ih je par gledalo dijagnozu i nosili smo mi te kajiše bez obzira što je on kasnije rekao da se moglo i bez njih ( to da mi savjest bude mirna )

antik
20.04.2010., 16:23
Imamo curicu Doru od 4 godine
koja od rođenja ima ekvinovarus na desnom stopalu
od početka je nosila gips, prvo u Varaždinu, 2 mjeseca, gipsao ju je Dr. Bodlaj, zatim smo došli na Šalatu, pa ju je gipsao Dr.Đapić još u 2 -3 navrata, zatim je nosila ortoze 24 h na dan, a nakon toga ih je nosila samo po noći do sredine 3 godine.

I sad je sve u redu.

Prije 5 dana dobili smo drugo dijete, curicu Saru,koja ima isto identičan ekvinovarus na desnom stopalu kao Dora.
Odmah smo se obratili dr. Bodlaju u Varaždinu koji joj je već sljedeći dan stavio prvi gips na nogicu.

Dr: Bodla j joj je stavljao gips još u 2 navrata, ispod koljena.
Jučer smo otišli na Šalatu k dr. Đapiću koji je Sari ultrazvukom utvrdio i krive kukove koji bi se mogli isčašiti.
Dobila je gips preko nogice i kukova. I tako sljedećih 6 tjedana, svaki ponedjeljak čaka nas gipsanje i Šalata.

Naša dječja pedijatrica Dr. Chamae protiv toga da se nogica gipsa, i preporuča nam liječenje u Klaićevoj . Iako dijete još nije ni vidjela te smatra gipsanje zastarjelim.

NO mi imamo povjerenje u dr Đapića. I tamo čemo ići i dalje.
MAda nam je sada jako teško odkad je Sara u gipsu do pasa.
A i Sari je teško, teško spava. Gips ju žulja.....

mali andjel
05.05.2010., 22:23
bog,

beban mi ima displaziju kukova 2g i 2b. moze li mi netko preporuciti DOBROG i POUZDANOG ortopeda na podrucju Splita. naravno govorim o privatnoj praksi. HVALA

EllaH
17.05.2010., 19:47
danasnja kontrola nakon 4 tjedna abdukcijskih gacica: nikakav pomak :rolleyes:
uputnica ortopedu za daljnju obradu pa cemo vidjeti sto cemo dalje

bemmu
17.05.2010., 20:13
mali savjet odma na uzv kukova s mjesec dana jer ima kao neko pravilo da se remenje nosi 2x starost djeteta u mjesecima ( tako je moja lara nosila od svog drugog do sestog mjeseca)

kaj se kontrole tice samo smo trebali na jos jedan uzv nakon sto je prohodala

SummerNight
17.05.2010., 21:10
danasnja kontrola nakon 4 tjedna abdukcijskih gacica: nikakav pomak :rolleyes:
uputnica ortopedu za daljnju obradu pa cemo vidjeti sto cemo dalje

A ko je kontrolu radio? :confused:
Jel znas mozda dijagnozu?

EllaH
17.05.2010., 21:21
A ko je kontrolu radio? :confused:
Jel znas mozda dijagnozu?

nas pedijatar, kod njega inace ostali pedijatri salju na kontrolu kukova.. taj nam desni kuk stalno ima kut od 56-58stupnjeva, a granica je 60.. lijevi je ok

SummerNight
17.05.2010., 21:28
nas pedijatar, kod njega inace ostali pedijatri salju na kontrolu kukova.. taj nam desni kuk stalno ima kut od 56-58stupnjeva, a granica je 60.. lijevi je ok

A ne znas ono po grafu? 2a ili 3 b ili ....

EllaH
17.05.2010., 21:34
A ne znas ono po grafu? 2a ili 3 b ili ....

evo na uzv slici pise desni 2a/b lijevi 1a

SummerNight
17.05.2010., 21:46
evo na uzv slici pise desni 2a/b lijevi 1a

OK, to je zbilja blaga dijagnoza. Jeste nosili stalno gacice?

EllaH
17.05.2010., 22:01
OK, to je zbilja blaga dijagnoza. Jeste nosili stalno gacice?

osim kad je bio u AS, slingu i za vrijeme intenzivnog bljucanja nakon velikih hranjenja

SummerNight
17.05.2010., 22:14
osim kad je bio u AS, slingu i za vrijeme intenzivnog bljucanja nakon velikih hranjenja

:cerek:
Dobro, to mi nista ne znaci. :rofl:
Kako je nama ortoped rekao za remencice, makar smo mi imali puno puno goru dijagnozu, ne bi smjela biti duze od 15 min dnevno bez remencica.
Jel ste vi dobili neke preporuke?

EllaH
17.05.2010., 22:24
:cerek:
Dobro, to mi nista ne znaci. :rofl:
Kako je nama ortoped rekao za remencice, makar smo mi imali puno puno goru dijagnozu, ne bi smjela biti duze od 15 min dnevno bez remencica.
Jel ste vi dobili neke preporuke?

preporuka je bila sto vise to bolje (samo to mm-u tesko shvatiti :mad:).. i sling nam je preporucio kao alternativu jer je isti polozaj kao i u gacicama

ma vidjet cu sutra kad mogu dobiti termin kod ortopeda i sto on veli..
sad mi zao sto nisam otisla kod tiefenbacha kad sam bila u zg raditi putovnice da cujem sto on veli

SummerNight
17.05.2010., 22:59
Tiefenbachu mozes i mail poslati. Ali nije ti to neka gorzna dijagnoza, ako nedaj boze i dobijete remenceke skidate ih za par tjedana, sigurno.

SummerNight
17.05.2010., 23:01
Inace, nie se za zezati s tim nosenjem/nenosenjem. Mi malu ni kupali nismo jer nam je kupanje trajalo preko 45 min. Samo jednom tjedno smo ju kupali, ostalo je bilo samo brisanje.
Zbilja ih je imala 24 sata na dan.

-lavica-
25.05.2010., 15:53
Danas bili na drugom pregledu kod ortopeda i dijagnoza je IIa, dobili remenčiće... :tuzni:

Prvi puta sa mjesec dana, iako je bilo Ib preporučio je široko prematanje još mjesec dana i onda kontrolu (imamo displaziju u obitelji), hvala Bogu na tome!

Guglala sam no ne mogu naći što znače ti stupnjevi,može netko zalijepiti link?
Također sam vidjela da kažete ne dojenje na boku, zanima me zašto?

Srce mi se para gledati moje sretno i veselo dijete sa nogicama zategnutim, koliko je trebalo da se priviknu vašim bebama? Kako je po noći?
U kojem položaju spavaju? Kako u autosjedalicu?

Ortoped predviđa da će ih trebati nositi od 4-6 tjedana, meni se već sada čini kao vječnost....:(:(

EllaH
25.05.2010., 17:00
Danas bili na drugom pregledu kod ortopeda i dijagnoza je IIa, dobili remenčiće... :tuzni:

Prvi puta sa mjesec dana, iako je bilo Ib preporučio je široko prematanje još mjesec dana i onda kontrolu (imamo displaziju u obitelji), hvala Bogu na tome!

Srce mi se para gledati moje sretno i veselo dijete sa nogicama zategnutim, koliko je trebalo da se priviknu vašim bebama? Kako je po noći?

Ortoped predviđa da će ih trebati nositi od 4-6 tjedana, meni se već sada čini kao vječnost....:(:(

to IIa nije strasno rekla bi summer ;) mi imamo istu dijagnozu samo cekamo ortopeda u sljedeci ponedjeljak da vidmo sto cemo jer nam siroko i abdukcijske nisu dale rezultata..

to je klasifikacija po Grafu imas ovdje (http://hpps.kbsplit.hr/hpps-2000/22.pdf)
a onda googlaj dalje ako te zanima vise

-lavica-
25.05.2010., 17:28
to IIa nije strasno rekla bi summer ;) mi imamo istu dijagnozu samo cekamo ortopeda u sljedeci ponedjeljak da vidmo sto cemo jer nam siroko i abdukcijske nisu dale rezultata..

to je klasifikacija po Grafu imas ovdje (http://hpps.kbsplit.hr/hpps-2000/22.pdf)
a onda googlaj dalje ako te zanima vise

niste nosili remenčiće?
kada je postavljena dijagnoza?

EllaH
25.05.2010., 18:02
niste nosili remenčiće?
kada je postavljena dijagnoza?

postavljena dijagnoza odmah na prvom rutinskom pregledu kukova sa 6 tjedana
nasa dijagnoza je IIa/b i to se mijenja kako beba stari.. moj je prekjucer napunio 4 mjeseca tako da je nasa dijagnoza prije bila jos blaza.. prvo smo imali kao sto sam pisala preporuku 4 tjedna siroko povijanje pa nakon toga 4 tjedna abdukcijskih gacica i stanje i dalje nepromijenjeno, samo se s dobi djeteta mijenja dijagnoza.. tako da sada moramo ici dalje na obradu i imamo tek termin u ponedjeljak u ortopedskoj klinici da vidimo sto dalje, do tada nosimo ove gacice koje su mu vec i male (taj razmak izmedju nogica)

SummerNight
25.05.2010., 18:59

Mi smo nosili dva puta po 6 tjedana, spavala je na trbuhu ili ledjima.
Nema dojenja na boku jer joj skupljas nogice kad ju okrenes na bok. Ti mozes na bok, beba na ledja.
U as najnormalnije ide, bez imalo problema.
Odmah si zamotajte remenceke s blazinicama i onim bijelim flasterom jer ako nazuljaju onda cete imati vise problema.
Moja se mala privikla odmah jer ih je s 2 tjedna dobila.
Ja se nisam privikla ni nakon dva mjeseca. :rofl:

Salu na stranu, ne skidajte remencice uopce,smanjite kupanja, drzite ih sto vise i 6 tjedana ce proci vrlo brzo.

-lavica-
25.05.2010., 21:22
postavljena dijagnoza odmah na prvom rutinskom pregledu kukova sa 6 tjedana
)
vidiš, mi smo 19. napunili 2 mjeseca, dijagnoza je IIa i odmah smo prešli na remenčiće, danas je prvi dan, malo je bio cendrav no mislim da je to više zbog mene, ne znam zašto no ja sam van sebe i naravno da malenom preko mlijeka prenesem nervozu.... :(

Mi smo nosili dva puta po 6 tjedana, spavala je na trbuhu ili ledjima.

Salu na stranu, ne skidajte remencice uopce,smanjite kupanja, drzite ih sto vise i 6 tjedana ce proci vrlo brzo.
Koliko je tvoja beba stara sada? Koju je dijagnozu imala?

SummerNight
25.05.2010., 22:24
moja je napunila godinu 28.4. :cerek:
Imala je III a i III b.

Inace, okrenula se s 3 mjeseca (jos s remencicima), posjela se s 5 mjeseci, propuzala sa 6. Nemoj se bojati da ce ju remencici u bilo cemu sputati i usporiti. Oni su gori roditeljima nego djeci.
I sve sto sam ja do sada cula i vidjela govori u prilog tome da su remencici puno ugdniji od abdukcijskih gacica, pogotovo po ljeti.
Dobro ih podstavite da ne rezu, obucite visoke carapice (kad bude vruce odrezi jedne carapice na prstima da se luftaju male smrdljivcice) i sto je najvaznije ne skidajte ih "da se beba odmori".
Ako ti bilo kaj zatreba ili te bilo sto zanima samo pitaj

Jadan
28.05.2010., 14:14
Inace, okrenula se s 3 mjeseca (jos s remencicima), posjela se s 5 mjeseci, propuzala sa 6. Nemoj se bojati da ce ju remencici u bilo cemu sputati i usporiti. Oni su gori roditeljima nego djeci.
I sve sto sam ja do sada cula i vidjela govori u prilog tome da su remencici puno ugdniji od abdukcijskih gacica, pogotovo po ljeti.
Dobro ih podstavite da ne rezu, obucite visoke carapice (kad bude vruce odrezi jedne carapice na prstima da se luftaju male smrdljivcice) i sto je najvaznije ne skidajte ih "da se beba odmori".

Potpisujem u potpunosti. :)

Moja mala je s 3 tjedna bila na pregledu na Šalati kod dr. Đapića i dijagnosticirana joj je kontraktura desnog kuka i decentrirajući kuk tipa D. Hitno je primljena u bolnicu i tamo je bila 8 dana pri čemu su joj radili trakcije s utezima (nikome za poželjeti).Pri izlasku iz bolnice je dobila remenčiće. Nakon toga je već nakon 1,5 mjesec imala uredan nalaz i prešla samo na noćno nošenje remenčića. Ukupno ih je nosila 2,5 mjeseca. Iduću kontrolu imamo kad prohoda.

Lakše je kad je dijete skroz malo, ona se niš nije bunila na remečiće. Ne skidajte remečiće i budite uporni i rezultati će brzo doći. I odite na pregled što prije...

lola1415
28.05.2010., 20:22
Mi smo sa mjesec dana bili na pregledu uKlaićevoj i treba nositi abdukcione gačice. Meni nigdje na nalazu ne piše nikakav broj, slovo ili nešto slično, samo - klinički ograničena displazija kuka. Ne piše čak ni kojeg, a ja kako sam se ušokirala kad su mirekli da mora nositi abdukcijske nisam zapamtila koji je...znam samo da nisu oba. Jel zna netko jel to jako loša ili ok dijagnoza? Šest tjedana su nam rekli da nosimo.

Sjećam se samo da je dr. Bojić rekao da je jedan kuk "malo plići" što god to značilo?

andja1988
28.05.2010., 21:56
Drage moje mame...evo i nas dvije...danas bili kod dr markovca,i dobili pavlikove remenčiće....prihvatili ih supeeer...beba normalno spava,jede....

nordea
29.05.2010., 13:11
Mi smo sa mjesec dana bili na pregledu uKlaićevoj i treba nositi abdukcione gačice. Meni nigdje na nalazu ne piše nikakav broj, slovo ili nešto slično, samo - klinički ograničena displazija kuka. Ne piše čak ni kojeg, a ja kako sam se ušokirala kad su mirekli da mora nositi abdukcijske nisam zapamtila koji je...znam samo da nisu oba. Jel zna netko jel to jako loša ili ok dijagnoza? Šest tjedana su nam rekli da nosimo.

Sjećam se samo da je dr. Bojić rekao da je jedan kuk "malo plići" što god to značilo?

Ja mislim da ti je samo pregledala kukove bez ultrazvuka. ako pise klinicki. I mislim da ne moze odrediti sta i koliko bez ultrazvuka ali moze biti i da ti nije tolika displazija da je indiciran UZV.
Moze biti i da se malo pretjeruje sa tim UZV. I prije su se djeca radjala pa nisu radili UZV. Mislim da dobar doktor moze uociti displaziju i bez UZV-klinicki i da je to dovoljno.

EllaH
29.05.2010., 13:40

to smo mi imali i jos imamo.. prosvrljaj unatrag po mojim postovima jer ja sad nemam vremena ponovno pisati (svi mi drece u glas :rolleyes:)

abdukcijske su malo cvrsce i fiksiranije siroko povijanje

Alka Zagreb
30.05.2010., 13:53
I mi od jučer nosimo abdukcijske gaćice. Malo nam je bed dojiti, jer se najbolje najede ležečki,na boku, ali to sad riješavamo sa hrpom jastuka.

Mora ih nositi mjesec dana, pa idemo na kontrolu.

malena mi ima displaziju desnog kuka.

-lavica-
30.05.2010., 16:28
Update - kod nas je koma.:(:(:(

Dobili remenčiće u utorak i do petka je neutješno plakao -urlao čitave dane....:(
Nije pomagalo čak ni nošenje na rukama, malo bi se smirio u Slingu ili u kolicima vani - no morala sam doslovce trčati.

To je bilo neizdrživo gledati, u petak sam zvala pedicu jer sam se preplašila da možda nešto drugo nije u redu, ona je rekla da obično djeca ne regairaju baš tako burno i neka se javim ortopedu. Zvala, otišli popdne k njemu i rekao je da nema smisla da dijete toliko urla, da nije toliko strašna dijagnoza i da pokušamo sa gaćama mada bi bilo bolje da nosimo remenčiće.

Nevjerojatno je da je mališa urlao cijelim putem do ortopeda (išli smo pješke jer nam je blizu doma, nosila sam ga narukama a kolica gurala no on se derao kao da ga netko kolje) i onog momenta kada mu je skinuo remenčiće počeo se smijati i gugutati. Čovjek je rekao da to još nije vidio, da ima djece koja su tvrđi orah no svi se manje više naviknu nakon nekoliko dana, čak je i rekao da djeca bolje podnose remenje i dijagnozu nego roditelji.:rolleyes:

Petak, jučer i danas imamo gaće, i dalje je beskrajno cendrav i mora ga se non-stop animirati no barem malo može sa nogicama pa nije tako strašno kao sa remenčićima.
Npr. jučer je jakooo plakanje trajalo samo dva sata navečer, čim smo skinuli prestao je momentalno. Cendrao je čitav dan i to više nije ona ista sretna beba koja gotovo uopće ne plače već se smješka i guguće, čak kada je i gladan on samo stenje. Ovako ne stignem ništa napraviti jer ako sam sama i pet minuta se maknem i pustim da se razdere do kraja više ga uopće ne mogu smiriti dok jadnik ne klone, zaspe na 10 minuta no onda sve iz početka...:(:(

Imam hipersenzibilnu mušku ribicu i očigledno tu neće biti previše pomoći doli oboružati se strpljenjem i čekati da prođu tjedni....

Iako je dijagnoza IIa- na oba kuka odlučili smo idući tjedan potražiti drugo mišljenje u nadi da ipak možda nećemo trebati ništa.

Također ćemo potražiti negdje na Jarunu gaćice koje idu samo do struka -jedna je forumašica to spomenula, pa se nadam da će mu možda to biti udobnije.

Od srca želim svim mamama čije bebice moraju nositi remenčiće da ne prolaze ovaj horor sa deranjem. :(

@Alka, koju aje vaša dijagnoza? Kod kojeg ste doktora bili?

EllaH
30.05.2010., 19:01
mi sutra idemo kod ortopeda nakon sirokog povijanja i abdukcijskih koje nismo redovito nosili upravo iz navedenog sto lavica pise.. lovili smo faze kad mu je bilo ok, kad bi kulminiralo onda samo skidali ili ja stavim, mm skine.. tako da sve me lagano strah sto ce sutra ortoped reci.. mozda budu i dalje abdukcijske s nekim vecim razmakom medju nogicama, mozda budu remencici.. nasa dijagnoza prije dva tjedna je bila IIa/b.. nije strasna dijagnoza, ali nije ni da je sve u redu, vrijeme prolazi, on raste.. ove abdukcijske po Mittelmeier (http://www.rehadat.de/rehadat/bilder/TC011000/tc011667.jpg)u sto smo mi imali su strasno neprakticne barem meni, uznoji se ispod te plastike, prednji rub mu se usijecao u stomak kad bi papao pa je to bilo strasno jako bljuckanje nakon toga.. sad su mu i male pa mu tregeri (koji su boze moj strasno plasticni) kratki..
doktor je rekao da je ok i polozaj prsa na prsa u slingu, ali se on u posljednje vrijeme jako buni kad ga stavim u sling, u biti buni se cim mu nogice dodju u taj rasireni polozaj :(

SummerNight
30.05.2010., 19:16
Ja mislim da ti je samo pregledala kukove bez ultrazvuka. ako pise klinicki. I mislim da ne moze odrediti sta i koliko bez ultrazvuka ali moze biti i da ti nije tolika displazija da je indiciran UZV.
Moze biti i da se malo pretjeruje sa tim UZV. I prije su se djeca radjala pa nisu radili UZV. Mislim da dobar doktor moze uociti displaziju i bez UZV-klinicki i da je to dovoljno.

Mislim svasta.
I prije su se djeca radjala pa nisu koristila auto sjedalice.
Kako mislis da se pretjeruje s ultrazvukom? U drzavi u kojoj umjesto da u bolnici po defaultu naprave ultrazvuk svim bebama mnoge bebe do 3 mjseca ni ne odu ortopedu na pregled?
Naravno da skolovani ortoped moze jaku displaziju prepoznati bez ultrazvuka ali tesko da slabije stupnjeve moze vidjeti i utvrditi sa 100% sigurnoscu s bilo cim drugim.
Zasto bi radili korak nazad i zasto bi se islo na srecu, hoce li netko skuziti ili ne?
Glupost.

Odite na ultrazvuk, ako treba privatno.
I ne skidajte na svoju ruku remencice i gacice, ako placu placu. Plakat ce puno vise ako se ne sredi situacija s gacicama i remencicima pa zavrse na istezanjima ili gipsu ili necem jednako uzasnom.

andja1988
30.05.2010., 19:29
Mislim svasta.
Kako mislis da se pretjeruje s ultrazvukom? U drzavi u kojoj umjesto da u bolnici po defaultu naprave ultrazvuk svim bebama mnoge bebe do 3 mjseca ni ne odu ortopedu na pregled?
Naravno da skolovani ortoped moze jaku displaziju prepoznati bez ultrazvuka ali tesko da slabije stupnjeve moze vidjeti i utvrditi sa 100% sigurnoscu s bilo cim drugim.
Zasto bi radili korak nazad i zasto bi se islo na srecu, hoce li netko skuziti ili ne?
Glupost.

I ne skidajte na svoju ruku remencice i gacice, ako placu placu. Plakat ce puno vise ako se ne sredi situacija s gacicama i remencicima pa zavrse na istezanjima ili gipsu ili necem jednako uzasnom.

slažem se....moja mišica je toliko vrištala kad su joj remenčiće stavljali,ali hvala bogu,prihvatila ih je super čim sam ju uzela i dala joj papicu....i ne skidamo ih uopće..osim za brzinsko kupanje,što sve skupa traje 15 minuta...i nadamo se što bržem oporavku.. :)

-lavica-
30.05.2010., 21:39
mi sutra idemo kod ortopeda nakon sirokog povijanja i abdukcijskih koje nismo redovito nosili upravo iz navedenog sto lavica pise.. lovili smo faze kad mu je bilo ok, kad bi kulminiralo onda samo skidali ili ja stavim, mm skine.. tako da sve me lagano strah sto ce sutra ortoped reci.. mozda budu i dalje abdukcijske s nekim vecim razmakom medju nogicama, mozda budu remencici.. nasa dijagnoza prije dva tjedna je bila IIa/b.. nije strasna dijagnoza, ali nije ni da je sve u redu, vrijeme prolazi, on raste.. ove abdukcijske po Mittelmeier (http://www.rehadat.de/rehadat/bilder/TC011000/tc011667.jpg)u sto smo mi imali su strasno neprakticne barem meni, uznoji se ispod te plastike, prednji rub mu se usijecao u stomak kad bi papao pa je to bilo strasno jako bljuckanje nakon toga.. sad su mu i male pa mu tregeri (koji su boze moj strasno plasticni) kratki..
doktor je rekao da je ok i polozaj prsa na prsa u slingu, ali se on u posljednje vrijeme jako buni kad ga stavim u sling, u biti buni se cim mu nogice dodju u taj rasireni polozaj :(

Mi imamo drugačije, isto imaju tregere - no skroz mekane, nema ruba porednjeg, gaće se fiksiraju sa strane tako da se nigdje ništa ne urezuje. Jedini je problem što mislim da mu je strašno vruće ispod toga.
Slikat ću ga pa stavim sliku.

Koliko dnevno ste bili bez gaća? U kojoj dobi je postavčljena dijagnoza IIa/b?

klarah
30.05.2010., 23:57
Lavica, te koje smo mi imali imaju te neke trake za gore kao tregeri, ali su jako labave i Tiefenbach nam rekao da nemaju nikakvu funkciju i da ih ne treba gore nositi, a tak je i izgledalo da su tu bezveze jer su bile labave i fakat za niš. Nama je nakon 6 tjedana stanje bilo savršeno, a nosili smo ih non-stop

Plavooka Sanja
31.05.2010., 09:00
Lavice i Ella, molim vas, stavite im remenčiće ako im trebaju i bez obzira na njihov plač, neka ih nose :moli:
govorim iz vlastitog iskustva - moja Luna ih je nosila sedam dugih mjeseci jer sam ja isto išla malo skinuti i pustiti da se odmori,pa ponekad ne bi stavila jer sam joj obukla nešto lijepo + nas je nekoliko doktora pregledavalo i imalo suprotna mišljenja, dok se ja zadnja dva mjeseca nisam spametala i nisam joj skidala remenčiće. i onda, sa punih devet mjeseci, ih je mogla skinuti.
ovako, skidanjem samo ćete im odmoći, nažalost.
ja najbolje znam kako mi je dijete plakalo od njih i kako sam ja plakala skupa s njom, ali sam pogriješila skidajući pa stavljajući.
i Luna je u remenčićima i propuzala i digla se na noge bez pridržavanja, ona je prvi put stala na noge iz čučnja s remenčićima :cerek:, a prohodala samostalno mjesec i po nakon skidanja remenčića, a ja sam bila u brizi kako će motorički zaostajati.
teže mi podnosimo to sve nego oni, ali za njihovo dobro i dobro njihovih kukića, oni moraju ih nositi non stop!

jer, ima slučajeva djece, nažalost, koji nenošenjem nisu ispravili kukiće, pa su završili u gipsu, a mislim da to nitko ne želi. ne želim vas plašiti, ali kako je meni dr. rekla: Zar želite da vam u pubertetu počne šepati i kriviti vas što joj kao djetetu niste stavljali remenčiće usprkos protestima???

Alka Zagreb
31.05.2010., 10:19
@Alka, koju aje vaša dijagnoza? Kod kojeg ste doktora bili?

meni ovo piše na nalazu: dysplasio coxae cong. I. dex.

Kukovi stabilni. Abdukcija slobodna.
UZ kukova: displazija desno.

Bili smo u Klaićevoj kod dr. Ozrena Vrdoljaka.
Čini mi se ok doktor, dva puta je išao provjeravati na UZV i pokazivati nam situaciju.

Mi smo u subotu podigli gaćice i malena ih čist dobro podnosi, malo je nervoznija, ali ju smirimo.

Alka Zagreb
31.05.2010., 10:22
ovako izgledaju naše abdukcijske gaćice (http://yfrog.com/4vnika001j)!

nordea
31.05.2010., 11:24
Mislim svasta.
Glupost.

Mislis ovo prvo?

http://merck.com/mmpe/sec19/ch288/ch288e.html

Inace preporucujem merck manual, ima i za pacijente. Lijepo objasnjeno!

-lavica-
31.05.2010., 13:03
teže mi podnosimo to sve nego oni, ali za njihovo dobro i dobro njihovih kukića, oni moraju ih nositi non stop!

jer, ima slučajeva djece, nažalost, koji nenošenjem nisu ispravili kukiće, pa su završili u gipsu, a mislim da to nitko ne želi. ne želim vas plašiti, ali kako je meni dr. rekla: Zar želite da vam u pubertetu počne šepati i kriviti vas što joj kao djetetu niste stavljali remenčiće usprkos protestima???

Naravno da ćemo ih nositi koliko treba.
Ne pada mi na pamet odustati samo zato kaj plače, istina da to jako teško podnosim nošto je tu je, izdržat ćemo i to ako treba,ž.
Uspjeli dogovoriti dr Antičevića na Šalati -idemo drugi tjedan po drugo mišljenje.

meni ovo piše na nalazu: dysplasio coxae cong. I. dex.

Kukovi stabilni. Abdukcija slobodna.
UZ kukova: displazija desno.

Bili smo u Klaićevoj kod dr. Ozrena Vrdoljaka.
Čini mi se ok doktor, dva puta je išao provjeravati na UZV i pokazivati nam situaciju.

Mi smo u subotu podigli gaćice i malena ih čist dobro podnosi, malo je nervoznija, ali ju smirimo.

Ne znam kaj to znači.
Nama piše: Abdukcija kukova simetrična, stabilnost primjerena, IIA - , jezgre nisu vidljive.

Ovo su naše gaće
http://img714.imageshack.us/img714/3812/hpim2809.jpg

jedini je minus kaj su od nekakvoga najlona pa mi se čini da se strašno znoji ispod.
Gdje si kupila svoje i koliko novaca?
Lavica, te koje smo mi imali imaju te neke trake za gore kao tregeri, ali su jako labave i Tiefenbach nam rekao da nemaju nikakvu funkciju i da ih ne treba gore nositi, a tak je i izgledalo da su tu bezveze jer su bile labave i fakat za niš. Nama je nakon 6 tjedana stanje bilo savršeno, a nosili smo ih non-stop

Nadam se da će i nama biti. :moli:

EllaH
31.05.2010., 13:30
mi se vratili iz ortopedske klinike
dobio je onu sinu za nositi :( rekla dr 6 tjedana pa kontrola pa jos 6 tjedana.. da on vec ima i dosta mjeseci i da se nije s tim za zezati..

samo da jos to mm shvati ali to je prica za sebe :rolleyes:

evo kako izgleda to sto smo dobili

http://img10.imageshack.us/img10/2458/dsc01777l.th.jpg (http://img10.imageshack.us/i/dsc01777l.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

rekla je minimum 23 sata dnevno

Leptiric
31.05.2010., 13:41
dobio je onu sinu za nositi :( rekla dr 6 tjedana pa kontrola pa jos 6 tjedana.. da on vec ima i dosta mjeseci i da se nije s tim za zezati..

http://img10.imageshack.us/img10/2458/dsc01777l.th.jpg (http://img10.imageshack.us/i/dsc01777l.jpg/)

mi smo imali ovo umjesto remencica... to su zapravo remencici samo moderniji, skuplji... po meni su puno bolji od remencica... :top:
znam da vam nije lako, ali izdrzite... nama je tih 7 tjedana proletilo... ;)

-lavica-
31.05.2010., 13:41

Kaj to znči da se stanje pogoršalo ili je isto? :(:(

Jeste vježbali? Koliko često?

Nama je rekao tri puta dnevno po 10 ponavljanja.

Plavooka Sanja
31.05.2010., 13:58

Ella, znam da ti nije lako i da je teško što to moraju nositi, ali vjeruj mi, iz osobnog iskustva govorim, neka sad nosi, možda ih skinete za tih šest tjedana, a lakše je da ih nosi šest, nego da opet produžuju, i ne daj, Bože, da ide na gore.
MM ti mora shvatiti ili ga pitaj ono što je mene dr. pitala, šta će reći jedan dan malenome ako bude šepao, jer ga on nije mogao slušati kako plače, a nažalost, svašta je moguće.
grlim te, brzo će to proći, samo ne odustajte!!!

Plavooka Sanja
31.05.2010., 13:59

ja ću ti, iz iskustva odgovoriti, na prvo pitanje - znači da je stanje isto, ne miče se s mjesta, jer nema efekta ako se malo skida, malo stavlja, nažalost.

EllaH
31.05.2010., 13:59

vidis ja nisam pitala, ali nitko nije spomenuo vjezbanje.. inace ja njemu ujutro i navecer kad ga presvlacim napravim vjezbice, ali sad nismo dobili nikakvu uputu

a stanje je isto kao sto je bilo i kad je imao 6 tjedana, on sad ima 4,5mjeseca tako da se i dijagnoza po starosti mijenja, mozemo reci da se pogorsala dijagnoza, a stanje je isto i zato je pred nama sad 12 dugih tjedana

EllaH
31.05.2010., 14:01
mi smo imali ovo umjesto remencica... to su zapravo remencici samo moderniji, skuplji... po meni su puno bolji od remencica... :top:
znam da vam nije lako, ali izdrzite... nama je tih 7 tjedana proletilo... ;)

hvala.. i meni se ovo vise svidja iako je dosta cvrsce nego one gace koje smo imali jer su one isle preko pelene, a skroz su plasticne i onda je znalo biti sve mokro ispod njih koliko se potparavalo

EllaH
31.05.2010., 14:05
Ella, znam da ti nije lako i da je teško što to moraju nositi, ali vjeruj mi, iz osobnog iskustva govorim, neka sad nosi, možda ih skinete za tih šest tjedana, a lakše je da ih nosi šest, nego da opet produžuju, i ne daj, Bože, da ide na gore.
MM ti mora shvatiti ili ga pitaj ono što je mene dr. pitala, šta će reći jedan dan malenome ako bude šepao, jer ga on nije mogao slušati kako plače, a nažalost, svašta je moguće.
grlim te, brzo će to proći, samo ne odustajte!!!

:kiss:

eno ga spava, ocito mu ne smetaju..zasad

pitanje za sve: kako ste rjesavali pitanje AS-a, mi imamo maxi cosi jaje i on vec ima 8 kila tako da je dosta puna.. rekla mi dok da stavim neki jastucici ili nesto ispod da mu mogu koljena stati (znam da je tada manje sigurna, ali ovako ne moze stati unutra), probar cu vratiti onu spuzvu sto je bila na pocetku kad je bio novorodjence :ne zna:

-lavica-
31.05.2010., 14:15
:kiss:

eno ga spava, ocito mu ne smetaju..zasad

pitanje za sve: kako ste rjesavali pitanje AS-a, mi imamo maxi cosi jaje i on vec ima 8 kila tako da je dosta puna.. rekla mi dok da stavim neki jastucici ili nesto ispod da mu mogu koljena stati (znam da je tada manje sigurna, ali ovako ne moze stati unutra), probar cu vratiti onu spuzvu sto je bila na pocetku kad je bio novorodjence :ne zna:

Nadam se i držim fige da će biti bolje, MORA!!! :grli:

Ja ću večeras pokušati sa remenčićima jer inače super spava noću, pa ću kombinirati preko dana gaće a noću remenje, nadam se da će biti ok.
Danas je jako dobar i čini se da mu puno manje smeta.:)

Mi isto imamo maxi cosi jaje, taj jastučić za novorođenčad smo koristili samo kad smo išli iz bonice, mališa je velika beba bio i već tada nije stao u to a kamoli sada.

Mi najnormalnije stanemo u AS (imamo 2 i pol mjeseca i oko 6,5 kg), pitali ortopeda i rekao da može normalno, nisam primjetila da ga nekaj smeta.

Kaj uopće ne stane unutra?:(

EllaH
31.05.2010., 14:20
Kaj uopće ne stane unutra?:(

stane on, ali mu koljena udaraju u stranice.. sad na povratku iz klinilke sam potrpala sto sam imala u torbi (majicu, dvije tetre) ispod guze da ga malo izbacim na povrsinu, mm je vec htio skinuti "okove"

:kiss: da i vama sa sto manje suza prodju ovi tjedni

klarah
31.05.2010., 14:22
Ovo su naše gaće

:

Naše nisu bile takve. Bile su puno praktičnije i ako ćeš mu stavljat gaćice odi potražit kakve smo mi imali. Ja sam svoje slikala i slala Tiefenbachu da vidi jesu ok i jel stoje dobro, reko je da su te najbolje, a prvo smo kupili jedne druge koje su bile koma. Te tvoje su nešto između čini mi se.
Našoj curi nisu uopće smetale, mogu reć uopće nikako. Ja prvu noć nisam mogla spavat od beda kad smo joj stavili i mislila sam da tih 6 tjedana neće nikad proć, ali evo sad se toga nikad ne sjetim i sve super.:cerek:

-lavica-
31.05.2010., 14:28
Naše nisu bile takve. Bile su puno praktičnije i ako ćeš mu stavljat gaćice odi potražit kakve smo mi imali. Ja sam svoje slikala i slala Tiefenbachu da vidi jesu ok i jel stoje dobro, reko je da su te najbolje, a prvo smo kupili jedne druge koje su bile koma. Te tvoje su nešto između čini mi se.
Našoj curi nisu uopće smetale, mogu reć uopće nikako. Ja prvu noć nisam mogla spavat od beda kad smo joj stavili i mislila sam da tih 6 tjedana neće nikad proć, ali evo sad se toga nikad ne sjetim i sve super.:cerek:

Čekam muža da dođe sa posla pa odmah idem potražiti, mislim da znam koja je to apoteka na Jarunu. :)

Ovima je minus kaj su plastične pa imam dojam da koža uopće ne diše i da se strašno znoji. Svakako bi bilo puno bolje da imamo bez tregera.

klarah
31.05.2010., 14:37
Čekam muža da dođe sa posla pa odmah idem potražiti, mislim da znam koja je to apoteka na Jarunu. :)

Ovima je minus kaj su plastične pa imam dojam da koža uopće ne diše i da se strašno znoji. Svakako bi bilo puno bolje da imamo bez tregera.

I ove naše su bile plastične, ali imale su rupice po sebi. Dala bi ti ja naše, ali smo ih kad nam je dr. rekao da je sve ok, ostavili kod njega da da nekom kom će trebat, a bit će problem kupit.. Koštaju ti oko 200 kn čini mi se. Definitivno su to najhumanije abd. gaćice od svih koje sam vidjela tu po forumu, a učinkovite su skroz. To je neki talijanski proizvođač mislim tj. sigurna sam.

SummerNight
31.05.2010., 14:44
vidis ja nisam pitala, ali nitko nije spomenuo vjezbanje.. inace ja njemu ujutro i navecer kad ga presvlacim napravim vjezbice, ali sad nismo dobili nikakvu uputu

a stanje je isto kao sto je bilo i kad je imao 6 tjedana, on sad ima 4,5mjeseca tako da se i dijagnoza po starosti mijenja, mozemo reci da se pogorsala dijagnoza, a stanje je isto i zato je pred nama sad 12 dugih tjedana

Mi nismo smjeli vjezbati, ni za zivu glavu. Obavezno pitajte jel smijete uopce vjezbati i koliko ako treba.

I drzite se, znam da vam nevjerojatno zvuci ali brzo ce proci.

Alka Zagreb
31.05.2010., 16:55
Ne znam kaj to znači.
Nama piše: Abdukcija kukova simetrična, stabilnost primjerena, IIA - , jezgre nisu vidljive.

Ovo su naše gaće

jedini je minus kaj su od nekakvoga najlona pa mi se čini da se strašno znoji ispod.
Gdje si kupila svoje i koliko novaca?

Ni ja ne znam što znači naša dijagnoza, prema doktoru nije jako strašno.

Nisam kupovala gaćice, dobili smo ih preko HZZO-a, a cijena im je inače 224,00kn.
Uzela sam ih u Ilici, Servus-ortopedska pomagala.

Nama je rekao dr. da ne treba vježbati, ali kod presvlačenja neka joj malo držim kukove raširene i stisnute. Malena se ljuti na to!

Jučer smo išli na velesajam s malom i morali smo skinuti gaćice jer ne stane u AS u njima. To mi je malo bed.

andja1988
31.05.2010., 16:56
..drage mame,koliko se otprilike nose remenčeki????...čitala na forumu da obično duplo od starosti bebe.....a nama dr rekao da će 2mj biti dosta.. :ne zna:

SummerNight
31.05.2010., 17:02
Jučer smo išli na velesajam s malom i morali smo skinuti gaćice jer ne stane u AS u njima. To mi je malo bed.
Kako ne stane? Moja je s remencicima uredno bila u as a oni jos vise rasire nogice. :ne zna:
..drage mame,koliko se otprilike nose remenčeki????...čitala na forumu da obično duplo od starosti bebe.....a nama dr rekao da će 2mj biti dosta.. :nezna:

Je, to je okvirno. Nama je odmah rekao da ce trebati malo duze od dva mjeseca i tako je i bilo.

andja1988
31.05.2010., 17:07
Je, to je okvirno. Nama je odmah rekao da ce trebati malo duze od dva mjeseca i tako je i bilo.

nama je rekao max 2mj po dijagnozi....al mi je bilo čudno jer je D stara 3mj.... Pa onda :ne zna:

btw,i d stala u as bez problema s remenčekima...

Plavooka Sanja
31.05.2010., 17:11
nama je rekao max 2mj po dijagnozi....al mi je bilo čudno jer je D stara 3mj.... Pa onda :ne zna:

zašto ti je čudno? :ne zna:

-lavica-
31.05.2010., 17:16
..drage mame,koliko se otprilike nose remenčeki????...čitala na forumu da obično duplo od starosti bebe.....a nama dr rekao da će 2mj biti dosta.. :ne zna:

Nama je sa 9 tjedana starosti rekao od 4-6 tjedana.
Također je rekao da je 90% šanse da sve bude ok nakon tog perioda ako ćemo stalno nositi remenčiće/gaće i vježbati.

andja1988
31.05.2010., 17:20
zašto ti je čudno? :ne zna:

zato što sam čitala drugačije,a i ova tetka što joj prva radila uzv rekla da će ih trebati najmanje 6mj...naravno ovo što nam dr rekao me oduševilo...al priznajem i začudilo malo..

Alka Zagreb
31.05.2010., 17:50
Kako ne stane? Moja je s remencicima uredno bila u as a oni jos vise rasire nogice. :ne zna:

mm ju je pakirao,tak da točno ne znam. bum ja to opet probala! :mig:

Plavooka Sanja
31.05.2010., 18:01
zato što sam čitala drugačije,a i ova tetka što joj prva radila uzv rekla da će ih trebati najmanje 6mj...naravno ovo što nam dr rekao me oduševilo...al priznajem i začudilo malo..

a, najbolje bi bilo da ih skine za dva mjeseca, u svakom slučaju :top:
samo vi to nosite stalno i velika mogućnost je da će ih skinuti, pogotovo ako dijagnoza nije teška!

andja1988
31.05.2010., 18:07
a, najbolje bi bilo da ih skine za dva mjeseca, u svakom slučaju :top:
samo vi to nosite stalno i velika mogućnost je da će ih skinuti, pogotovo ako dijagnoza nije teška!

dijagnoza nam je L IIb D IIc.....al u vt nam rekli IIIb na oba kuka....kad došli ovamo doktor pitao tko nam radio uzv,jel slijepa.... Btw,ne skidamo ih uopće...a za tjedan dana imamo kontrolu pa ćemo vidjeti...

Alka Zagreb
02.06.2010., 07:55
mm ju je pakirao,tak da točno ne znam. bum ja to opet probala! :mig:
UPDATE: malena stane u AS sa gaćicama, jučer isprobano...mm-u se činilo da joj previše pritišće koljena, ali mala se nije bunila uopće, nego je spavala u vožnji, tak da sve štima :s i ne morasmo ih skidati kad nekud idemo.

PITANJE: dajte me prosvjetlite!!!
naime, frendica je rodila sina 17 dana poslije mene i ja sam joj preporučila da što prije ide s malim na UZV kukića, poućena našom dijagnozom.
Veli ona meni da je njoj pedijatrica rekla da dečki nisu obavezni ići na UZV, a curice jesu :eek::eek::eek: Meni je to prvi glas!

manc
02.06.2010., 08:25
Pedica je malo zabrijala....:rolleyes:

Navodno po statistikama, tak sam nesto citala kad su kod nas bili aktualni remencici, kod deckiju je veci postotak displazija nego kod cura.

Mame, samo hrabro:mig:

lotus_flower
02.06.2010., 08:27
UPDATE: malena stane u AS sa gaćicama, jučer isprobano...mm-u se činilo da joj previše pritišće koljena, ali mala se nije bunila uopće, nego je spavala u vožnji, tak da sve štima :s i ne morasmo ih skidati kad nekud idemo.

naime, frendica je rodila sina 17 dana poslije mene i ja sam joj preporučila da što prije ide s malim na UZV kukića, poućena našom dijagnozom.
Veli ona meni da je njoj pedijatrica rekla da dečki nisu obavezni ići na UZV, a curice jesu :eek::eek::eek: Meni je to prvi glas!

Curice su u nekoj mjeri sklonije displaziji kukova, ali to ne znači da se ne pojavljuje kod muških!
Eno, moj šogor je kao beba imao displaziju i duuugo je nosio remenčiće, tako da ta izjava od frendice definitivno ne stoji!

-lavica-
02.06.2010., 08:36

Super za autosjedalicu! :)

Svašta :rolleyes:
Postoji nekoliko studija da je kod curica ovo češća pojava.

Bez obzira na to, savjetuj frendici da ode što prije.

Mi imamo nove abdukcijeske gaće - kupili u Ortomedu, na Jarunu po preporuci klareh (zahvalna) i prezadovoljni. Od svih koje sam vidjela ove mi se čine najudobnije za bebe, ako nekoga zanima poslikat ću i stavim.

Preko dana je super, naviknuo se skroz i više nemamo suza a već drugu noć mu stavljam remenčiće i ne buni se.:)

Alka Zagreb
02.06.2010., 09:26
Ma i ja sam u šoku bila, kakva glupa izjava!

A frendica slijepo sluša pedicu i ne želi na svoju ruku ići na UZV...kao da se ne radi o njenom djetetu! Bože svašta...

-lavica-
02.06.2010., 10:29

A frendica slijepo sluša pedicu i ne želi na svoju ruku ići na UZV...kao da se ne radi o njenom djetetu! Bože svašta...

Svašta....:rolleyes::rolleyes:

Ne razumijem kako joj može naštetiti da ode na pregled???:rolleyes::rolleyes:

Isto tako imam nekoliko frendica sa bebama u rasponu od 2-4 mjeseca, neke se tek spremaju naručiti za Klaićevu....Do godine dana možda i obave pregled...:rolleyes:

andja1988
02.06.2010., 10:44

glupost....a i glupa pedica...ja sam sa svojim dečkima morala ići....hvala Bogu,bilo sve u redu....al da nije i da nisam išla,grizla bi se do kraja života...nek ode,to je za dobro njenog djeteta....ne tuđeg....

Plavooka Sanja
02.06.2010., 10:46
Alka, pošalji joj link na temu, pa nek malo čita i vidi - od moje sestrične sin je nosio šest tjedana remenčiće i to su rano išli, sa mjesec dana i brzo je prošlo!!!
ajme, pa ljudi su nosili to i prije trideset godina,a ona sad da neće ići :rolleyes:

Alka Zagreb
02.06.2010., 10:51
Svašta....:rolleyes::rolleyes:

Ne razumijem kako joj može naštetiti da ode na pregled???:rolleyes::rolleyes:

Isto tako imam nekoliko frendica sa bebama u rasponu od 2-4 mjeseca, neke se tek spremaju naručiti za Klaićevu....Do godine dana možda i obave pregled...:rolleyes:

ja sam zvala klaićevu čim sam iz bolnice izašla (10.04.) i naručili su nas tek za 09.07. Bila sam ljuta na sebe kaj nas nisam naručila prije nego sam rodila još, ali to mi je bilo nekak glupo.
Na kraju nam je bilo predugo čekati do tad,pa smo iskopali vezu da nas pregura ranije!

-lavica-
02.06.2010., 11:02
ja sam zvala klaićevu čim sam iz bolnice izašla (10.04.) i naručili su nas tek za 09.07. Bila sam ljuta na sebe kaj nas nisam naručila prije nego sam rodila još, ali to mi je bilo nekak glupo.
Na kraju nam je bilo predugo čekati do tad,pa smo iskopali vezu da nas pregura ranije!

Ja se nisam niti trudila zvati poučena iskustvom drugih mama, otišli smo privatniku sa točno 4 tjedna.

Isto je bilo i sa prvim djetetom.

Inače, pričala sam sa pedicom jučer i kaže da se u praksi često za IIa ne daju remenčići, dovoljno su gaćice.

SummerNight
02.06.2010., 11:09
Je, kad smo mi pali na II a i II b rekao je da vjerojatno ne bi ni dobili remencice da smo s tom dijagnozom dosli.
Ali remencici su koliko god da uzasno izgledaju zapravo puno ugodniji bebi od gacica, pogotovo ljeti kad ih je moja nosila.
I, barem kako sam nasla na par strana, brze rjesavaju problem jer drze nogice bas u slovu M za razliku od gacica koje ih drze u slovu O. :ne zna:

andja1988
02.06.2010., 11:11
Ja se nisam niti trudila zvati poučena iskustvom drugih mama, otišli smo privatniku sa točno 4 tjedna.

Isto je bilo i sa prvim djetetom.

Inače, pričala sam sa pedicom jučer i kaže da se u praksi često za IIa ne daju remenčići, dovoljno su gaćice.

mi smo zvala jer nas ova iz vt slala...al tek u 9mj imali slobodno..ni veza nije pomogla...pa isto privatniku otišli...hvala Bogu..jer da nismo,tko zna šta bi bilo..

-lavica-
02.06.2010., 11:43
Je, kad smo mi pali na II a i II b rekao je da vjerojatno ne bi ni dobili remencice da smo s tom dijagnozom dosli.
Ali remencici su koliko god da uzasno izgledaju zapravo puno ugodniji bebi od gacica, pogotovo ljeti kad ih je moja nosila.
I, barem kako sam nasla na par strana, brze rjesavaju problem jer drze nogice bas u slovu M za razliku od gacica koje ih drze u slovu O. :ne zna:

Osim mome mišu, on je urlao u remenčićima do besvjesti....:(

SummerNight
02.06.2010., 12:00
Osim mome mišu, on je urlao u remenčićima do besvjesti....:(

Znam, misek mali. :( Ko zna sto je njemu smetalo na njima. :ne zna: Ali u globalu, ugodniji su od gacica.

klarah
02.06.2010., 14:33
Super za autosjedalicu! :)

Mi imamo nove abdukcijeske gaće - kupili u Ortomedu, na Jarunu po preporuci klareh (zahvalna) i prezadovoljni. Od svih koje sam vidjela ove mi se čine najudobnije za bebe, ako nekoga zanima poslikat ću i stavim.

Preko dana je super, naviknuo se skroz i više nemamo suza a već drugu noć mu stavljam remenčiće i ne buni se.:)

Joj baš mi je drago da sam pomogla:cerek::cerek::cerek:
Ma te gaćice su super. Stvarno preporučam čija god beba mora nosit abd. gaćice obavezno te uzmite. Fakat su praktične i ne smetaju bebi, evo i Lavica potvrdila:top:.
A koštaju slično kao i ostale... Mi smo prvo kupili neke druge, ajme što su te nepraktične naspram ovih. Ali potpuno su nam nove i zapakirane, ako nekome trebaju javite se na pp. Stoje mi bezveze u ormaru, ako netko misli da će bit ok nek se javi. Kupili smo ih negdje na Trgu žrt. fašizma u nekoj ljekarni pa smo popodne tražili druge po Jarunu:) (te smo proslijedili odmah pri skidanju). Ne znam sad napamet koji su br., uglavnom curka je imala 4 mjeseca kad smo ih kupili.

EllaH
10.06.2010., 14:28
evo i nas natrag od ortopeda, trazili smo jos jedno misljenje
veli da je slika dobra za dijete od 6 tjedana, ali ne i za dijete od 5 mjeseci..
mm poludio kad je vidio da ovaj to kutomjerom mjeri, njemu nitko nije savrsen, ne znam stvarno kako je mene ozenio :rolleyes:
ali ajde barem je covjek s nama popricao i ovaj je mogao sve pitati sto mu je na dusi bilo..
rekao je da ostavimo ovo sto je dala ova u ortopedskoj klinici, popustio malo jer je bilo previse stegnuto i onda idemo kod njega na kontrolu za dva tjedna i normalno za 4 tjedna na kontrolu u kliniku.. i nema skidanja jer se onda ponistava efekt nosenja
ja sam sad malo mirnija, prezivjet cemo mi to

-lavica-
11.06.2010., 12:04
evo i nas od ortopeda, zatražili drugo mišljenje

daklem, dijagnoza je granično displazični kukovi, nema potrebe za remenčićima no preporuča nošenje abdukcijskih gaća još cca 4 tjedna i onda ponovo na kontrolu
također je rekao da sa ovom dijagnozom, kod beba u ovoj dobi (3 mjeseca za tjedan dana) često puta se bez ikakavih pomagala kukići isprave no prevencije radi kaže nostiti gaće i vježbati.

lola1415
11.06.2010., 13:15
I mi bili kod ortopeda. Sve je ok, prevencije radi još malo nek nosimo meke abdukcijske i vježbice i to je to. Moram priznati da nismo baš nosili abdukcijske ovih šest tjedana... nosili smo se zbog grčeva u slingu - po cijele dane i vježbali. Hvala Bogu sve je ok.

mamica73
22.06.2010., 23:11
Moja curica nosi od 5,5 meseci kaiscice, sada ima skoro 8 meseci,skidamo ih samo kada se kupa, za dve nedelje idemo na kontrolu
bojim se sta ce biti dalje
ima displaziju desnog kuka.

kazite mi vase iskustvo bice mi lakse... pozz :)

mamica73
22.06.2010., 23:12
ww

annyG
22.06.2010., 23:33
Mi išli na pregled kada je mala imala 1mj i 8dana i dijagnoza nam je granična displazija. Dobili smo nošenje abdukcijskih gaćica i kontrolu za 6-8 tjedana, ali taj papir za gaćice moramo ovjeriti u socijalnom, a oni odugovlače.
Već je 12 dana prošlo i još nam nisu ovjerili :flop:
Jel netko zna koliko to košta, već razmišljam da odem i kupim ih jer ovako do kontrole ih nečemo dobiti!!

Alka Zagreb
23.06.2010., 08:36
koštaju ti oko 200,00kn, ali možeš se dogovoriti da ti vrate lovu kad dođeš s ovjerenom potvrdom. Bolje ne čekaj našu administraciju, nego plati gaćice, pa poslije traži povrat love.

Emmaa
06.07.2010., 08:24
koštaju ti oko 200,00kn, ali možeš se dogovoriti da ti vrate lovu kad dođeš s ovjerenom potvrdom. Bolje ne čekaj našu administraciju, nego plati gaćice, pa poslije traži povrat love.

Alka mi imamo istu dijagnozu..čak i iste gačice :mig:. Stalno ih nosi, kad ju presvalačim malo joj vježbam kukiće, neki put hoće, neki put neće.
Kad nosi gačice uglavnom lamata nogicama, pa ne znam koliko će to biti učinkovito. Pretpostavljam da sad brzo idete na kontrolu, pa bi te zamolila da javiš što ti je doktor rekao (dr. Vrdoljak kod njega smo i mi bili) ako budeš u mogućnosti. Hvala

chica bonita
09.07.2010., 02:03
beba mi ima displaziju lijevog kuka IIb. do sada smo nosili trostruko povijanje i radili vježbe,
uzeli smo gaćice u Servusa. Split.
Mene zanima treba li obje spužve staviti u onu futrolicu :ne zna: s obzirom da je jedna veća, druga manja?
hvala puno

-lavica-
23.09.2010., 18:08
poklanjam remenčiće broj 2 i dvoje abdukcijske gaće, sve gotovo nenošeno roditeljima slabijeg imovinskog stanja.
please javite se na PP.

papiga
24.09.2010., 00:51
Dragi roditelji trazite misljenja vise doktora i doobro pazite kome dajete zdravlje i buducnost svojeg djeteta u ruke.ja sam jedno takvo dijete i jako sam nesretna .kakve sam patnje prosla i sta me sve jos ceka sve zbog nekompetentnih doktora koji su prvo govorili da sam zdravo dijete ,pa drugih koji su na meni ucili.ja sada kao odrasla osoba jako patim i moja kvaliteta zivota je kao kod bake od 70 ,artroza kukova ,operacije ,bolovi tuga i promatranje vrsnjaka koji su zdravi.a sada treba da sam naj zdravija u cvijetu mladosti.nazalost jako sam ljuta na doktore,jaako.pozdrav i ucinite svee za svoje bebice.

Jeja20
25.09.2010., 16:31
Pozdrav svima,

Evo da se ubacim u raspravu! :)
Ja sam jedna od one rijetke djece koja je sa 2 godine išla na operaciju desnog kuka. Doduše, da vas sad sve ne uplašim, meni je neki virus oštetio kost, pa je zato došlo do iščašenja i displazije. Nakon te operacije sam konačno prohodala, tada sam imala već tri godine. Mama mi kaže da sam sve to kao mala super podnijela i da sam već drugi dan nakon zahvata puzala po krevetu iako sam bila u gipsu do pupka. Prije operacije sam prošla sve te kajšiće, remenje, pa čak su me i u gips stavili, ali nije bilo pomoći...moralo se operirati. Danas imam 23 godine, od te operacije je prošlo puno godina, ali i puno novih operacija tijekom puberteta. Kroz srednju školu sam prošla na štakama (što me nije spriječilo da izlazim, da se zaljubljujem i da imam sve što i "normalna" djeca imaju, imala sam i dečke, izlazila u diskoteke, nosila štikle, vozila bicikli, išla na plivanje s društvom....sve normalno, osim mojih štaka, hehehe). Društvo mi je sve to prihvatilo i zaista nisam imala traumatičan pubertet, te moje štake su bile glavna fora dečkima iz razreda!!!:rofl:
Tokom tih godina nije sve ostalo samo da desnom kuku, nego je rađena i desna zdjelica, pa nakon nje i lijevi kuk. Operirana sam sveukupno devet puta (u operacije ubrajam i vađenje pločica i šarafa godinu dana nakon svake operacije), prva operacija je bila u beogradu davne '89., pa tamo i vađenje godinu kasnije, druga je bila u Heidelbergu (Njemačka), mislim da sam onda već u školu išla, pa vađenje u Osijeku (tamo sam jednom bila i više nikad, ne preporučam nikome). Odonda idem na Šalatu, svaku operaciju tamo je izvodio prim.dr. Šakić koji je sada na žalost u mirovini koliko ja znam. Čovjek je genijalac i da nije njega, ne znam di bi sada bila.
Ne želim da sad netko pomisli kako se žalim, meni je sada dobro, znam da ću trebati umjetne kukove jednog dana, ali to me ne sprječava da živim normalan život. Bavim se jahanjem, vozim auto, upravo sam se konačno i zaposlila.:cerek: Samo mi još fali muškarac u životu i onda imam sve.:cerek:
Želim reći da se može živjeti normalno, ne treba se opterećivati stvarima koje ne možemo promijeniti....budite sretni ako vam to remenje pomogne i ako ne morate slati djecu na operaciju, a ako i morate, bolje operacija, nego kolica ili nedaj Bože nešto gore. Normalno je da se bojimo nepoznatog i operacija, i ja sam se bojala, ali su mi pomogle, mogu živjeti potpuno samostalno (što mnogi drugi ne mogu).
Ako nekog zanima još nešto slobodno pitajte, ako mogu ja ću odgovoriti. Držite se ljudi, ima puno gorih stvari u životu, iako vam se sada baš i ne čini tako!!! :top:

Viki29
29.06.2012., 17:05
Ako ima koja mama da mi pomogne: nosimo remenčiće 5 tjedana, došli smo na kontrolu, doktor ga nije ni pogledao, samo je tipkao na komp, med. sestra je pogledala dali ih treba stegnuti ili otpustiti i naručeni smo ponovo na pregled i uzv za 6 tjedana, zanima me dali je to ok? Da se na prvom pregledu ne radi uzv da se provjeri stanje? Problem je desni kukić, IIa

SummerNight
30.06.2012., 08:52
naravno da se radi ultrazvuk :confused: nama su svaki put radili ultrazvuk, pa mora videjti sto se promjenilo!

Viki29
30.06.2012., 14:05
Eto mi smo tako prošli i baš sam bila ljuta i razočarana i išla bi privatno na uzv čisto da vidim kakva je situacija :ne zna:

Viki29
30.06.2012., 16:02
S tim da smo remenčiće dobili sa tri mjeseca starosti i doktor je odmah rekao da će ih nositi 4 mjeseca, možda smatra da se u tom roku ništa ne bi promjenilo :ne zna:

SummerNight
01.07.2012., 22:21
gle, ako je kontrola, onda je kontrola :ne zna: mi smo isli cca dva tjedna nakon stavljanja remencica ponovo na kontorolu ali ne kukova nego remencica, tada joj je malo zategnuo remencice i to nas nije kostalo nista.
ali kontorla kukica, nakon 6 tjedana, je naravno bila s ultrazvukom.

nadam se da necete morati sva 4 mjeseca nositi. :moli: kako ste tako kasno remenceke dobili?

Viki29
01.07.2012., 22:54
Jer u Rijeci ne rade pregled ispod navrsena dva i pol mjeseca, a da sam imalo sumnjala u neki problem isla bi i u zg samo da ga cim prije obavimo

SummerNight
01.07.2012., 23:36
Jer u Rijeci ne rade pregled ispod navrsena dva i pol mjeseca, a da sam imalo sumnjala u neki problem isla bi i u zg samo da ga cim prije obavimo

bas mi je zao. :(
ne kuzim to zbilja, u nekim mjestima se uopce ni ne radi pregled ultrazvukom.
moja je dobila z dva tjedna remencice, s tri mjeseca smo ih skinuli

Tramandal
02.07.2012., 18:38
Viki 29 prvo me šokiralo to što na zadnjem pregledu niste bili na UZV, a onda i ovo da liječnik predviđa da će biti potrebno nošenje kaišića oko 4mj?!? Ne znam koliko stupnjeva ima tvoje dijete, ali svejedno mi se ovo čini pretjerano.
Savjetujem ti da što hitnije odeš kod privatnika na UZV, po mogućnosti još sutra!
I molim te, javi novosti.
Koliko ja znam, IIa je najblaža moguća dijagnoza.
Koliko bi onda djeca sa nekom težom dijagnozom trebala nositi kaišiće (po njegovoj procjeni), možda nekoliko godina!?
Ako se ne varam, dijete od Summer je imalo težu dijagnozu i nakon samo 2 ipo mj. nošenja kaišića, sve je bilo u redu.
Pročitaj malo postove unatrag, za takvu dijagnozu se u pravilu preporuča nošenje abdukijskih gaćica 4-6 tjedana i zatim slijedi kontrola, a kaišići još brže otklanjaju problem od abdukcijskih gaćica.
Privatno poznajem liječnicu koja radi na UZV kukića i kaže da je kod ovakve dijagnoze većinom dovoljno široko povijati 2-3 mjeseca i problem nestane.
Osobno znam nekoliko beba koje su imale istu dijagnozu kao i tvoje dijete i problem je riješen samo širokim povijanjem.

Evo citirat ću još jedan post
evo i nas od ortopeda, zatražili drugo mišljenje

daklem, dijagnoza je granično displazični kukovi, nema potrebe za remenčićima no preporuča nošenje abdukcijskih gaća još cca 4 tjedna i onda ponovo na kontrolu
također je rekao da sa ovom dijagnozom, kod beba u ovoj dobi (3 mjeseca za tjedan dana) često puta se bez ikakavih pomagala kukići isprave no prevencije radi kaže nostiti gaće i vježbati.

Viki29
14.07.2012., 16:36
Dakle u četvrtak smo bili u Medicu jer prije nije bilo termina, nalaz je graničan, preporučio bi još nošenje do redovne kontrole, a onda čak misli da bi ih mogli i skinuti :tulum: sad ostaje vidjeti što će reći 03.08., ali mislim da ćemo opet u medicu završiti :rolleyes:

Toxica
23.07.2012., 12:28
Ispričavam se što ovdje ostavljam ovaj post, ali nisam našla nijednu adekvatniju temu, a mislim i da će mi mame ovdje znati najbolje objasniti. :)
Naime moja nećakinja za mjesec dana ima operaciju oba kuka, budući da su iščašeni, i ničim se stanje nije moglo popraviti. Da još gora stvar bude - prvi rođendan će provesti u gipsu + ležanje.
E sad, ja sam ovdje zbog tog rođendana.
Ima li mama koje su prošle kroz ovo? Čime se beba najviše zabavljala u tom stanju?
Odnosno, konkretno pitanje je - ima li itko savjet što da joj poklonim za rođendan, a da bude super korisno i mami (odnosno da ne mora nitko stajati iznad nje i mahati igračkama i moliti nebesa da prestane plakati) pa da bebica bude mirnija? Jer je ful živa i nikako ne voli ležanje. :)

*zlata*
23.07.2012., 13:26
Viki29 a koji vam je to doktor rekao da morate nositi 4 mj remenčiće? možeš mi poslati i na pp odgovor. nadam se da ja tj. moj mališa neće dopasti k njemu na pregled
čekam da me sa kantride zovu za datum, ali ako me ne zovu dok mi mali navrši 2 mj mislim se otići privat. Vi ste dakle išli privat u Medico? koliko košta pregled i jel rade samo uzv ili i pregled naprave?

Viki29
23.07.2012., 22:00
Viki29 a koji vam je to doktor rekao da morate nositi 4 mj remenčiće? možeš mi poslati i na pp odgovor. nadam se da ja tj. moj mališa neće dopasti k njemu na pregled
čekam da me sa kantride zovu za datum, ali ako me ne zovu dok mi mali navrši 2 mj mislim se otići privat. Vi ste dakle išli privat u Medico? koliko košta pregled i jel rade samo uzv ili i pregled naprave?

Doktor Irenko Bajok-s tim da su mi ga jako nahvalili i rekli da je dobar i ja ne sumnjam u to da je dobar doktor, ali me zasmetalo što nije napravljen uzv na prvom kontrolnom pregledu. Ako postoji bilo kakva indikacija da bi mališa mogao imati problem s kukićima odi odmah privatno, što prije se otkrije to se prije riješava pomagala i puno je lakše ako ih nose dok još samo leže. Što se tiče medica, ja sam izričito tražila uzv i pregled ortopeda što dođe 400 kuna. Na kantridi uzv radi radiolog koji nam je na nalaz napisao da traži mišljenje ortopeda i da do tada široko povijamo, međutim kad je ortoped napravio uzv rekao je da tu široko više ne pomaže i da mora nositi remenčiće. Inače, ako budete išli na kantridu i radiolog vam kaže da treba mišljenje ortopeda jako duga vam je lista čekanja tako da opet odite privatno kod ortopeda. Ako te još što zanima pitaj :mig:

brbr79
22.11.2012., 10:54
malena je imala iscaseni kuk. bila je u gipsu dva tjedna a sad evo 9 dana remencici i abdukcijske. za tjedan dana mozemo skinuti abdukcijske i biti samo u remencicima. dr kaze da ce poslije bit dovoljno samo abdukcijske (za par mjeseci naravnoa :503:). e sad, koliko shvacam abdukcijske su za laksu displaziju te u tom smislu bi trebale biti komfornije od remencica. medutim mojoj malenoj kad stavim nakon presvlacenja abdukcijske poludi skroz na skroz. s remencicima moze se gibat u stranu i s tim je zadovoljna. gacice smo kupili u ortopedija nova, vezu se na ramena i cickovi sa strane a oko nogu je s unutarnje strane plasticna presvlaka, hvala Bogu da nije ljeto! gdje ste vi kupile abdukcijske i jeste li zadovoljne s njima?

klarah
22.11.2012., 11:32
malena je imala iscaseni kuk. bila je u gipsu dva tjedna a sad evo 9 dana remencici i abdukcijske. za tjedan dana mozemo skinuti abdukcijske i biti samo u remencicima. dr kaze da ce poslije bit dovoljno samo abdukcijske (za par mjeseci naravnoa :503:). e sad, koliko shvacam abdukcijske su za laksu displaziju te u tom smislu bi trebale biti komfornije od remencica. medutim mojoj malenoj kad stavim nakon presvlacenja abdukcijske poludi skroz na skroz. s remencicima moze se gibat u stranu i s tim je zadovoljna. gacice smo kupili u ortopedija nova, vezu se na ramena i cickovi sa strane a oko nogu je s unutarnje strane plasticna presvlaka, hvala Bogu da nije ljeto! gdje ste vi kupile abdukcijske i jeste li zadovoljne s njima?

ej već sam pisala o tome negdje na temi, i moja je nosila abd. gaćice, prvo smo kupili takve kakve opisuješ i bile su grozne pa smo našli negdje u nekoj ljekarni na Jarunu, mm kupio, fakat ne znam di, ali te su bile super, izgledaju kao plastična pampersica, tak se i kopčaju i imaju meku kožu oko rubova, onak su šarene i naspram tih izgledaju a i jesu super. daj pročitaj temu, jedna ih je forumašica isto na moj opis pronašla i bile su joj super.
Ja sam svoje davno poklonila pa ih nemam doma.
A te što opisuješ... Koma. Ko sprava za mučenje. Imam ih još doma zapakirane.

klarah
22.11.2012., 11:39

evo našla

brbr79
22.11.2012., 14:40
evo našla

zvala ih upravo. kaze gospoda da imaju samo broj 3. malena mi ima 5 kg pa kaze zena da probamo sutra doc isprobat. hvala ti u svakom slucaju. ove tvoje gacice zvuce super naspram ovome sto mi imamo..

noklica
09.12.2012., 10:32
Pozdrav svima. Imamo nove neraspakirane, vel. L (za bebe od 6-9mj) Pavlikove remenčiće i to Wheaton-Brace. Najbolji su na svijetu po mom skromnom sudu, krv sam prolila da ih nabavim kad su nama trebali... M su korišteni, a L nikada korišteni, original zapakirani.. Budući ne mogu uploadati sliku jer ne znam, šaljem svima zainteresiranima na mail. Razlika od ovih koji se kod nas bebama montiraju je što bebe mogu micati nogicama. Mi smo došli kod prof. Vrdoljaka u Klaićevu i popljuvala nas sestra da šta smo do donijeli sa sobom, da nikad nisu vidjeli takve, da se našem dečku neće nikada displazija ispraviti... no nakon samo 5tj i prve kontrole prof. Vrdoljak je ostao bez teksta, a dotična se ispričavala i kada smo došli na prvu kontrolu čekala nas je jer se htjela dodatno narugati.. Eto, nikako da neki ljudi shvate da su Ameri ipak stoljećima ispred nas..