PDA

View Full Version : Lažnjaci

stranice : 1 [2] 3

AFRODITA69
10.01.2007., 19:06
Ne. Ak imam novaca za marku, kupit cu marku, a ak nemam sigurno necu ic davat novac za kopiju marke tako da ljudi MISLE da ja imam marku. To mi je vrhunac seljastva.

ovisno kak laznjak izgleda.ja sam vidla laznjak i pravi(radi se o taski)jedan pored drugoga..ma nemres skuziti koji je pravi a koji krivi da se jezis.tako je bio dobar.al ima i losih-slazem se.
imam jedne cvikse super,zena koja ne fura nista osim originala i to sva je u markama,nije mogla vjerovati da su laznjaci cvikse jer fakat izgledaju savrseno.

inace odgvor na pitanje je-kako kad.ja inace kupim nesto kad mi se dopada,bez obzira na marku.nekad je marka prava,nekad nije uopce poznato a nekad je laznjak.bitno je kak furas nesto a ne jel je pravo ili ne.na nekom i laznjaci izgledaju savrseno a na nekima originali izgledaju kao roba s placa.
ja recimo imam kaput od marc jacobsa za 700$,tasku od schusterice za 600$,kosulju i hlace bez marke ali jako lijepo,cizme iz nekog levog butika,srednja cijena i laznjak cvikse.i sve skupa izgleda:top:
ne opterecujem se.

Katrin
10.01.2007., 20:13
@ katrin, zasto onda ne kupis nesto sto je kopija dizajna, al ne i fejk?
Fejk su fakat ono...(meni bar) vrhunac cajkastva i seljacije.
pod fejk sam mislila i na kopiju :D
iako, do sad nisam ni kupila nista poznato dizajnersko ili kopiju... :o mlada sam jos :zubo:

vekmar
10.01.2007., 20:35
@ katrin, zasto onda ne kupis nesto sto je kopija dizajna, al ne i fejk?
Fejk su fakat ono...(meni bar) vrhunac cajkastva i seljacije.

Slazem se!! Nebi htjela da se neko uvrjedi i da mislite da sam snob al stvarno ne kuzim kad neko kupuje fejkove. ne mislim da sam bolja jer mi je sva roba original ali i da si to ne mogu priustiti sigurno nebi kupila kopiju nego nesto drugo za sto imam novaca. glupo bi mi bilo hodat gradom sa gucci torbicom na kojoj je logo u biti CC. radje bi otisla u mango ili zaru i tamo kupila torbicu. (znam kupit i tamo nesto)

-anna-
10.01.2007., 20:38
ak je iz china shopa obicno pise VERSACI ili DOLCHE GABANA ili BENNETTTON a ak si sretna onda naletis i na GUCHI

ova CH su sa kvacicama dakako:)

najk i abidas isto ima :zubo:

inače nevolim kupovati lažnjake... ako već nemam novaca za original rađe bi kupila neku jednostavniju varijantu... u nemarkiranoj trgovini ili neku bez natpisa D&G i sl.

lyllo
10.01.2007., 20:45
mislim da apsolutno nitko ne moze reci sa stopostotnom sigurnoscu da nikada nije kupio nista sto je kopija dizajna. jer, realno, skoro pa svaki drugi komad u high street ducanima je kopija dizajna neke marke ''marke''.
i to vam je tak.
mislim da nije stvar labela, nego kak nest nosis i kolko se dobro ti osjecas u tome.
i tak, ne...

Kex Doomlich
10.01.2007., 20:46
gle..ak je majica 100% pamuk onda ti je isti kurac dal je na njoj fakin krokodil od lacostea ili neke druge marke... takvim stvarima se ne opterecujem u zivotu, imam pametnijih stvari

Mislim da je bolje pitanje jesmo li ikad kupili original... :zubo: :s

vekmar
10.01.2007., 20:50
ma dobro. nisam tako mislila - pa sve iz manga i zare je kopija boljih marki ali ipak sa nekim preinakama tako da to ne smatram fejkom. al ja sam mislila kad neko nosi gucci, fendi i te stvari koje to nisu. mislim, ja to osobno nikad ne bi kupila a kamo li nosila i zato sam pokrenula topic. ne smatram se boljom od ostalih jer su moje stvari original ali nemogu zamislit nosit guči, flendi i ta sranja. kad nebi imala para za original kupila bi nesto jeftinije za sto imam para.

Electra8472
11.01.2007., 00:45
ja ne kupujem niti marke niti laznjake i ne opterecujem se time. ima i dobre no name robe i torbi. a i seljacki mi je vidit jako uocljiv logo na odjevnom predmetu. fuj.

Kiki
11.01.2007., 04:25
mislim da apsolutno nitko ne moze reci sa stopostotnom sigurnoscu da nikada nije kupio nista sto je kopija dizajna. jer, realno, skoro pa svaki drugi komad u high street ducanima je kopija dizajna neke marke ''marke''.
i to vam je tak.

Ne govorimo o kopiji dizajna, nego o ocitim fejkovima. Kopija dizajna gotovo uvijek kopira glavnu...recimo...misao dizajna, al uvijek budu neke preinake. I nije slovima emblazed GUCCI, Versace, itd...

Fejk je DOSLOVNA kopija dizajna komplet sa slovima PrADA, Gucci, Miu Miu, itd...

Kiki
11.01.2007., 04:28
kad nebi imala para za original kupila bi nesto jeftinije za sto imam para.

Upravo tako. Kad imam para pocastim se nekim cool dizajner cipelicama (jer, jebiga, dizajnerske cipelice su u 99% slucajeva stvarno bolje i dizajnirane i napravljene) ili torbicom, mozda rubljem...nesto tako.
Mislim nemam ni ja para za Chanel haljine.
Volim takodjer kupovat mlade dizajnere jer su quirky, jos uvijek ih ne nosi dosta ljudi i nije velika vjerojatnost da ce na partiju neko imat bas isto sto i vi. Takodjer, mladim dizajnerima je cijena jos uvijek pristupacna.
Kupujem i u high street, normalno. Od Top Shopa, Zare, Manga, fcuka itd...

Moram priznat doduse da u top shopu dobro provjerim kako je sta napravljeno, zasito i koji je materijal.

Baloo
11.01.2007., 10:29
Pravo ili ništa! Češće ništa :zubo:

BabyNicky
11.01.2007., 10:32
Ne bih nikad kupila laznjak. Ak si nemrem priustit orginal, ne bum si ga kupila. Radije bum si kupila nekaj kvalitetno kaj si mogu priustit. A fejk je fejk, ma kako bio dobro izradjen.

Zanimljivo je kak sad svi vele kak ne bi kupili laznjak, yadayadayada...ne mogu ne podsjetit na temu laznjak gucci torbice koja je bila aktalna prije par mjeseci gdje je ne znam koliko forumasica imalo sasvim drugo misljenje od ovog sad.:)

asherah
11.01.2007., 11:06
Nemam ništa protiv lažnjaka. Uglavnom kupujem torbe, to mi je fetiš, a nemrem dat veću svotu za torbu.

Bootylicious
11.01.2007., 12:20
Iman. Kupljene zbog neznanja. :o
Ugl, vidin super torbu, kupin je i za 7 dana na forumu neko stavi sliku Chloe torbe, koja je, pogađate, bila ista ko i moja. Al nigdi ne piše Chloe,ja je još uvik nosin jer mi je lipa. I baš me brige. :D

vekmar
11.01.2007., 13:09
ma neznam. nemam ja nista protiv da drugi kupuju fejkove al se glupo osjecam kad ja dam 500 eura za torbu pa vidim neku zensku da ima takvu al fejk za 500 kn. i onda se jos ponasa ko da je doletila iz milana i glumi neki kvazi jet-set. :mad:

Bootylicious
11.01.2007., 13:27
Ja ne znan zašto tebe to zamara? Ti originale kupuješ radi sebe, valjda, a ne da drugi vide kako ti imaš original i kako si više kul od drugih. :)

Bootylicious
11.01.2007., 13:31
Da se razumimo, ni ja ne volin bit putujuća reklama i ne posjedujen ni jednu stvar na kojoj se logo vidi iz aviona. Stvari kupujen zato šta mi se sviđaju, jer su posebne bez obzira na marku i nosin ih ka nešto šta mi je lipo, a ne da bi se puvala okolo. Bez obzira koštalo to kunu ili tisuću kuna. :)

vekmar
11.01.2007., 14:33
joj, ma ne!! ne zivciram se ja ako neko kupuje fejk i naravno da sve sto kupujem kupujem zato sto mi se svidja. nikad nebi kupila nesto samo zato sto ima etiketu D&G i sl. isto tako volim kupit stvari u mangu, zari i sl. ducanima - znaci nije meni marka presudna. znam obuc majcu od 200 eura i hlace od 200 kn. htjela sam samo reci da mi je ful jadno kad neko isfurava fejk ko original i sepuri se po spici i slicnim mjestima. takve osobe nemogu shvatit. al mogu shvatit ako je nekom bacanje para kupovanje originala kao i to da neko jednostavno nema da si kupi original. kuzis me sad?

vekmar
11.01.2007., 14:39
i BTW nebi nosila majcu na kojoj je logo veci od moje glave. to mi je ful seljacki. imala sam davno jednu takvu majcu i danas je nikad nebi obukla.

nego bit ove teme mi je vise bila da vidim kako ostale cure razmisljaju posto sve vise ljudi pocinje kupovat fejkove jer se "vise isplati" pa sam samo htjela cut argumente za, protiv...

Manki_punker
11.01.2007., 15:37
Nisam nikad fejka kupil, never.

Ali pazite, nisu fake samo krpice. Npr, fake satovi su priča za sebe i taj kaj to nosi, nije mu lako!

Ali gle, ova stolica iz mog avatara (za buduče japije - Barcelona stolica, od Mies Mies van der Rohe-a) je cca. 4000 fuckin Eura - original, od Knoll-a. Ameri kupili neka prava na dizajn. A taliani rade isti, možda i bolje kože, za 1500 Eur. Kaj sad? Ja se dvoumim malo, ali dobro, kak sam vidil Puff Daddya sjedit na njoj u nekom videu, prošlo me imati tu stolicu.

Baloo
11.01.2007., 16:04
Ne kužim... ako je nekome svejedno što nosi, koji klinac kupi fake komad?
Ako mu je svejedno, što ne nosi s ponosom svoj no name?
Opet, ako mu nije svejedno, onda kupi ili original ili ništa.

VeronichA
11.01.2007., 18:23
kupila nekoliko puta slučajno i nekoliko puta namjerno, ne zamaram se markama. Best buy je zlatna sredina i načelo moje modne kupovine

teichy
11.01.2007., 18:44
Ne. Ak imam novaca za marku, kupit cu marku, a ak nemam sigurno necu ic davat novac za kopiju marke tako da ljudi MISLE da ja imam marku. To mi je vrhunac seljastva.

same here

Lavica02
11.01.2007., 18:58
pa čime ste većina vas tu opterećuje ....
jel netko ima pravu lakostu ili s placa .... u ostalom kak znaš ( u hrvata) da je lakosta iz dučana prava ili je iz turske ili kine .... ista je ko ona s placa ... ja imam nekoliko lakostinih torbica iz dučana, moja frendica s placa... razlike nema

potpuno je nebitno koje je marke i da li je uopće marka, ako se u tome dobro osjećaš, ako ti stoji i neraspadne se u pranju ...
osobno su mi primitivni ljudi kojima je ono bljak kupiti nešto na placu ili nekom nepoznatom dučanu jer to nije marka ... nekužim u čemu je fora da se mora kupiti neko ime, kada svi znamo (valjda) da pravih stvari velikih imena (kome je to toga stalo) skoro pa i nema ( većina su lažnjaci pa i u ekskluzivnim dučanima) ...

Karmela
11.01.2007., 19:02
kad bi pravili dobre fake cipele, ja bih ih kupila. :o

gottcha
11.01.2007., 19:46
bilo bi zanimljivo provest istraživanje...

stručnjaka ubacit u nečiji ormar pa da vidimo koliko tko zapravo ima originala ili kopija ;) (kopija onih što ste kupili pod original :p) prepuno ih tržište..

flawless_viky
11.01.2007., 20:43
Znači vi ovdje tvrdite da se lažnjak može kupiti i u originalnom ducanu?? pa kako da onda raspoznam da li je oriđiđi ili lažnjak??:confused:
ja recimo kupujem samo u mangu i topshopu (samo tenesice lacoste) jer su mi cijene prihvatljivije iako vidim da je i ta roba rađena u kini. :flop: Pa di na kraju da kupim nekaj a da nije iz kine:mad:

gottcha
11.01.2007., 20:45
osobno od kreatora :confused:

oh, bila je čak i emisija prije godinu dvije na hrtu... lažnjaci all around us :zvrko:

F.C.B.
11.01.2007., 20:53

oh, bila je čak i emisija prije godinu dvije na hrtu... lažnjaci all around us :zvrko:

jep.. iznenadili bi se kolko laznjaka ima po ducanima u zg-u..... danas je stvarno vise nemoguce znati sta je fejk a sto orginal....

spaljena
11.01.2007., 21:00

Gle osobno mi je tvoj pogled na ovo vrh snobstva.

Ako cura od 15,16,17 godina nema za dati recimo za majicu Beneton ili majicu neke druge pozate marke 500 , 600 ili više kn zašto ne bi kupila lažnjak od recimo 150 kn koji je jeftiniji i bila zadovoljna?

Arianne
11.01.2007., 21:09
ja osobno ne kupujem laznjake i nebi ih nikad nosila a zanima me za ostale???

Nisam. Radje kupujem orginal a ne laznjak.Jednom sam samo kupila laznjak od Louis Vuitton novcanika (mislim da takav svaka 3 zena ima :rofl: )

flawless_viky
11.01.2007., 21:19
ruku na srce...mislim da većina ljudi niti ne gleda tuđe stvari i razmišlja si da li je to lažnjak ili ne. to gledaju isključivo osobe koje i same pate na kojekakve materijalne stvari u vidu odjeće.
uostalom koga briga:kava: svatko kupuje ono kaj mu odgovara iz kojekakvih razloga

bbc
11.01.2007., 21:44
Nekoliko vas tvrdi da se u zagrebackim ducanima fejkovi prodaju pod originalne marke. Ja mislim da to nije tocno.
Kopija dizajna ima, ali fejkova ne.

Navedite konkretne primjere. (bez onoga - "pun ih je Importanne", jer nije).

Dakle, konkretne primjere.
Lazni LV ima za kupiti tamo, lazni D&G tamo, lazni Lacosta se prodaje u tom i tom ducanu, itd....

vekmar
11.01.2007., 21:56
ja u Zg kupujem samo Mango, Replay i Lacoste i te stvari u koje sam sigurna. a sad, ja sam skoro pa ziher da su stvari u "ModaIn" i "Core" fejk. uostalom, jednom mi se svidjela jakna u Coreu i onda mi je frendica rekla da nisam normalna (jakna je kostala 2000 kn) i da si pogledam ko je uvoznik i kad tamo Konjščinska ili kako se vec zove ta ulica. ostala sam paf!! tim vise da se roba iz cora taj tjedan prezentirala na nekom nasem Fashion Weeku. mozda nisu sve stvari fejk ali... cuvajte se. ja sam se u Modi In isto jednom zeznula a da ne pricam o mom decku.

bbc
11.01.2007., 22:43
ja u Zg kupujem samo Mango, Replay i Lacoste i te stvari u koje sam sigurna. a sad, ja sam skoro pa ziher da su stvari u "ModaIn" i "Core" fejk. uostalom, jednom mi se svidjela jakna u Coreu i onda mi je frendica rekla da nisam normalna (jakna je kostala 2000 kn) i da si pogledam ko je uvoznik i kad tamo Konjščinska ili kako se vec zove ta ulica. ostala sam paf!! tim vise da se roba iz cora taj tjedan prezentirala na nekom nasem Fashion Weeku. mozda nisu sve stvari fejk ali... cuvajte se. ja sam se u Modi In isto jednom zeznula a da ne pricam o mom decku.

ModaIn u Zg. je ducan od ove firme. Dobro je poznata svima u Zg, pogotovo onima koji kupuju u King Crossu i City cenru one. Vjerujem da je i tebi poznato.
Promet im je preko 130 miliona eura na originalima.
Da li riskiraju s fejkovima?? Ne, nema fejkova. Pogledaj i procitaj.
http://www.sportina.si/index.php?dep_id=161

I dodatak za "Core" ducan.
Nije Konscinska, vec im je sjediste bilo u Kanarinskoj 29. Sad su se preselili u Radnicku cestu.
Firma je "Apriori" d.o.o. Glavni posao - Tommy Hilfinger. Pogledaj.
http://www.tportal.hr/imenik/bijele.aspx?u=core&m=zagreb&zup=1&lang=&t=0&sid=5323

Fejk? Ne, nije.

MicaMaca
11.01.2007., 23:00
ja osobno ne kupujem laznjake i nebi ih nikad nosila a zanima me za ostale???

ja bas bih!
kakvo pitanje:rolleyes:

vekmar
11.01.2007., 23:16
a boze moj. sta bi sad trebala rec? kupuj sta hoces.

vekmar
11.01.2007., 23:23
ModaIn u Zg. je ducan od ove firme. Dobro je poznata svima u Zg, pogotovo onima koji kupuju u King Crossu i City cenru one. Vjerujem da je i tebi poznato.
Promet im je preko 130 miliona eura na originalima.
Da li riskiraju s fejkovima?? Ne, nema fejkova. Pogledaj i procitaj.
http://www.sportina.si/index.php?dep_id=161

I dodatak za "Core" ducan.
Nije Konscinska, vec im je sjediste bilo u Kanarinskoj 29. Sad su se preselili u Radnicku cestu.
Firma je "Apriori" d.o.o. Glavni posao - Tommy Hilfinger. Pogledaj.
http://www.tportal.hr/imenik/bijele.aspx?u=core&m=zagreb&zup=1&lang=&t=0&sid=5323

Fejk? Ne, nije.

ovako, moda in je mjenjala 100 vlasnika od kad ja znam za nju. od kad ju je preuzela sportina tj kad je ducan promjenio ime nemam poima kakvo je stanje unutra. a ni ko je vlasnik. samo znam da kad sam ja tamo kupila majcu (davno) 100% je bilo fejkova. pa nisam luda. kad sam bila u shoppingu u parizu i rimu i kupila sam svasta u ovlastenim ducanima i to nije bilo za usporedit. a kad su i imali originale to su bile kolekcije od lani koje su se prodavale pod nove po punoj cijeni. mislim pa bivsi vlasnik je bio janjevac. paciotti drzi janjevac. Core drzi janjevac. E da. BTW -i ja sam bila ziher da je u Coreu sve original pa sam kupila Armani majcu koja se DOSLOVNO raspala nakon prvog pranja. Za usporedbu - imam dr. armani majcu koju sam kupila bas u armaniju i drzi se vec 3 godine.

Kiki
12.01.2007., 06:00
pa čime ste većina vas tu opterećuje ....
jel netko ima pravu lakostu ili s placa .... u ostalom kak znaš ( u hrvata) da je lakosta iz dučana prava ili je iz turske ili kine .... ista je ko ona s placa ... ja imam nekoliko lakostinih torbica iz dučana, moja frendica s placa... razlike nema

potpuno je nebitno koje je marke i da li je uopće marka, ako se u tome dobro osjećaš, ako ti stoji i neraspadne se u pranju ...
osobno su mi primitivni ljudi kojima je ono bljak kupiti nešto na placu ili nekom nepoznatom dučanu jer to nije marka ... nekužim u čemu je fora da se mora kupiti neko ime, kada svi znamo (valjda) da pravih stvari velikih imena (kome je to toga stalo) skoro pa i nema ( većina su lažnjaci pa i u ekskluzivnim dučanima) ...

Nije da se netko opterecuje time, al je tema o tome pa pricamo o tome, jebiga.
Ak mi frendica nosi laznjak, jebe mi se, njen novac, njena torbica, njeno pravo. Ja recimo ne bi, napisala sam i zasto, al ako neko oce, neka ga.

Ni ja ne kupujem ekskluzivno samo marke, zapravo vecina mojih stvari je high street i tu i tamo se pocastim s nekim dizajnerskim komadima (uglavnom cipele i torbice....odjeca od young designers)
Doduse, nije ni svejedno kolko tko godina ima. Mladje cure od 20/20 i kusur vjerojatno jos studiraju, ne rade, ovo ono i normalno da nece moc prisutit marke.
Kad imas 30 i nesto ko ja, neke stvari su dostiznije, a i bolje izgledaju na nekom mojih godina. Mislim, ne mrem ja bas otic u topshop ili miss selfridge i poharat bez brige i bez da pazim da mozda nesto i nije tolko primjereno mojim godinama.

Takodjer, ima nas koji zivimo u inozemstvu i imamo vece place u odnosu na Hrvatsku pa samim time i vecu potrosnu moc.

BTW, ne mislim da ITKO kupuje ekskluzivno SAMO marke (osim mozda arapskih princeza i inih). Puno puta serecimo Kate Moss vidi u topshopu, nekidan je i Beyonce poharala isti taj ducan i tak.
Ne nose ni one samo marke.

A za laznjake u ekskluzivnim ducanima...u Londonu ne. Ako je ekskluzivni ducan, zna se da je stvar prava.
U Zagrebu, ne bi me zacudilo, a ne bi bilo ni prvi put da cujem takve price.

Kiki
12.01.2007., 06:01
Znači vi ovdje tvrdite da se lažnjak može kupiti i u originalnom ducanu?? pa kako da onda raspoznam da li je oriđiđi ili lažnjak??:confused:

U ORIGINALNOM ducanu, ne mres kupit laznjak.
Al u butiku (kod nas) mozes.

Kiki
12.01.2007., 06:06
Gle osobno mi je tvoj pogled na ovo vrh snobstva.

Ako cura od 15,16,17 godina nema za dati recimo za majicu Beneton ili majicu neke druge pozate marke 500 , 600 ili više kn zašto ne bi kupila lažnjak od recimo 150 kn koji je jeftiniji i bila zadovoljna?

Ovo sam vidla nakon sto sam napisala prijasnji odgovor o mladim curama itd.

Al svejedno, zasto bi netko kupovao majicu na kojoj pise BENETTON zato da drugi misle da imaju Benetton majicu?
Ne mislim da je to snobby i ne smatram se snobom.
Al da mi je seljacki da netko kupuje lazne Gucci, Versace il bilo sto drugo stvari jest.
Vec sam rekla, ak nemas novaca, kupis onda nesto sto je recimo kopija dizajna, a ne nesto sto ima emblazoned logo preko sebe, i to onda lazni.
Naravno da nemaju svi novaca za sve, nemam ni ja.
Al, cemu onda kupovat fejk da DRUGI misle da ti imas novaca? Ak mislis da ce te neko sudit po tvom financisjkom stanju i posjedovanju odnosno neposjedovanju markica onda je mozda bolje s takvom osobom i nemat posla i okruzit se ljudima koji te nece sudit i zalit jer nemas najnoviju Fendi torbicu.

Kiki
12.01.2007., 06:12
a kad su i imali originale to su bile kolekcije od lani koje su se prodavale pod nove po punoj cijeni.

Mislim da je ovo najveci problem u Zg ducanima.
Stvarno prodaju muda pod bubrege.
Sjecam se kad je bio onaj polet i pomama za Manolo Blahnik cipelama jer je u djiru bio Sex and the city i par zg ducana ih je nabavilo.
E, sad, te cipele su bile ne od prije jedne sezone nego od prije ono...6, 7, sezona, a prodavali su ih po cijeni po kojoj u jebenom Londonu ne mres kupit cipele jer je ta cijena za LONDON prevelika.
Sjecam se da kad su cure pisale po forumu kolko te cipele kostaju da mi je celjust pala na pod i onda ostala tamo kojih pola sata jer jednostavno nisam k sebi mogla doc.
Mislila sam da su cipele u najmanju ruku optocene zlatom i smaragdima.
A kad sam ih konacno i vidila u zivo te skuzila da su od prije ohoho sezona, e tek onda sam pala u trans ocaja.

Cak sam izracunala da su cure/budale koje su to kupovale mogle za te pare kupit avio kartu do New Yorka i nazad te kupit jedne manolo blahnik cipele iz nove sezone.

Tak, iskreno cure, ak otkacujete na modu i markice vise vam se isplati otic vani, imat holidays I kupit nesto po puno jeftinijim cijenama nego kupit nesto sto je kakti marka iz zg butika.

bbc
12.01.2007., 10:30
Mislim da je ovo najveci problem u Zg ducanima.
Stvarno prodaju muda pod bubrege.
Sjecam se kad je bio onaj polet i pomama za Manolo Blahnik cipelama jer je u djiru bio Sex and the city i par zg ducana ih je nabavilo.
E, sad, te cipele su bile ne od prije jedne sezone nego od prije ono...6, 7, sezona, a prodavali su ih po cijeni po kojoj u jebenom Londonu ne mres kupit cipele jer je ta cijena za LONDON prevelika.
Sjecam se da kad su cure pisale po forumu kolko te cipele kostaju da mi je celjust pala na pod i onda ostala tamo kojih pola sata jer jednostavno nisam k sebi mogla doc.
Mislila sam da su cipele u najmanju ruku optocene zlatom i smaragdima.
A kad sam ih konacno i vidila u zivo te skuzila da su od prije ohoho sezona, e tek onda sam pala u trans ocaja.

Cak sam izracunala da su cure/budale koje su to kupovale mogle za te pare kupit avio kartu do New Yorka i nazad te kupit jedne manolo blahnik cipele iz nove sezone.

Uopcavas, trudis se i racunas jedan izolirani slucaj.
To je bio jedan jedini ducan negdje (nigdje) u Savskoj ulici.
Netko je probao, nije uspio i gotovo. Osim da nije uspio nista prodati, tu ne treba izvlaciti nikakve druge zakljucke.

bbc
12.01.2007., 10:33
ovako, moda in je mjenjala 100 vlasnika od kad ja znam za nju. od kad ju je preuzela sportina tj kad je ducan promjenio ime nemam poima kakvo je stanje unutra. a ni ko je vlasnik. samo znam da kad sam ja tamo kupila majcu (davno) 100% je bilo fejkova. pa nisam luda. kad sam bila u shoppingu u parizu i rimu i kupila sam svasta u ovlastenim ducanima i to nije bilo za usporedit. a kad su i imali originale to su bile kolekcije od lani koje su se prodavale pod nove po punoj cijeni. mislim pa bivsi vlasnik je bio janjevac. paciotti drzi janjevac. Core drzi janjevac. E da. BTW -i ja sam bila ziher da je u Coreu sve original pa sam kupila Armani majcu koja se DOSLOVNO raspala nakon prvog pranja. Za usporedbu - imam dr. armani majcu koju sam kupila bas u armaniju i drzi se vec 3 godine.

Sto reci nakon ovoga. Najbolje nista.

vekmar
12.01.2007., 11:48
Netko je probao, nije uspio i gotovo. Osim da nije uspio nista prodati, tu ne treba izvlaciti nikakve druge zakljucke.

to sto nije uspio. bilo u novinama da je jedna zenska kupila manolice za 16000kn i digla kredit za njih!!! katastrofa. a onda mi frendica kaze da se u manolu u US one prodaju za 200-300 dolara...

vekmar
12.01.2007., 11:51
Ovo sam vidla nakon sto sam napisala prijasnji odgovor o mladim curama itd.

Al svejedno, zasto bi netko kupovao majicu na kojoj pise BENETTON zato da drugi misle da imaju Benetton majicu?
Al da mi je seljacki da netko kupuje lazne Gucci, Versace il bilo sto drugo stvari jest.
Vec sam rekla, ak nemas novaca, kupis onda nesto sto je recimo kopija dizajna, a ne nesto sto ima emblazoned logo preko sebe, i to onda lazni.
Naravno da nemaju svi novaca za sve, nemam ni ja.
Al, cemu onda kupovat fejk da DRUGI misle da ti imas novaca? Ak mislis da ce te neko sudit po tvom financisjkom stanju i posjedovanju odnosno neposjedovanju markica onda je mozda bolje s takvom osobom i nemat posla i okruzit se ljudima koji te nece sudit i zalit jer nemas najnoviju Fendi torbicu.

:s :s :s :s
slazem se!!! ja npr. imam obicnu fendi torbicu (400 eura) i zadovoljna sam s njom. moram priznat da mi se svidja sad spy bag ali on je 2500 eura i ja si ga nemogu priustit. jebi ga. onda ni necu i ne pada mi na pamet da si zato kupim fejk.

me in honey
12.01.2007., 12:03
nisam i neću :o
no meni općenito nema odvratnije stvari od gromnog natpisa npr.D&G, Versace, Gucci, itd na majicama, jaknama ili torbama, bile one original ili ne :rolleyes:
da ne zaboravim spomenuti najružnije torbe ikad napravljene LV, koje ne bih nosila ni da mi dućan cijeli poklone, naprosto su odvratne (i njihovi imitatori KS:zubo: )
a da mi je seljački kad vidim fejk vrišteću robu na nekom, iskreno i je, mada me na kraju krajeva, zaboli k. nek nosi tko šta hoće
iskreno seljačkije mi je kad se netko zaduži 5 plaća na kreditnoj da si kupi jebene manolice or so, i onda ne jede pol godine ništa.
ne možeš biti toliki idiot:rolleyes:

me in honey
12.01.2007., 12:05

hahahahhahahah:rofl: :rofl: :rofl:

Kiki
12.01.2007., 15:25

To je slucaj za koji ja definitivno znam pa sam ga spomenula.
Kao sto rekoh ne zivim dole, a ni ne posjecujem zg bas jer kad odem, onda obicno odem na more.
BTW, ne znam bas da nisu prodavali. Citala sam na forumu da su ljudi dizali kredite da kupe te jebene cipele.

Kiki
12.01.2007., 15:26
to sto nije uspio. bilo u novinama da je jedna zenska kupila manolice za 16000kn i digla kredit za njih!!! katastrofa. a onda mi frendica kaze da se u manolu u US one prodaju za 200-300 dolara...

Eh, da, pardon. Ovo sam vidjela tek kad sam napisala svoj post.

patrysa
12.01.2007., 15:48
nisam i neću :o
no meni općenito nema odvratnije stvari od gromnog natpisa npr.D&G, Versace, Gucci, itd na majicama, jaknama ili torbama, bile one original ili ne :rolleyes:
da ne zaboravim spomenuti najružnije torbe ikad napravljene LV, koje ne bih nosila ni da mi dućan cijeli poklone, naprosto su odvratne (i njihovi imitatori KS:zubo: )a da mi je seljački kad vidim fejk vrišteću robu na nekom, iskreno i je, mada me na kraju krajeva, zaboli k. nek nosi tko šta hoće
iskreno seljačkije mi je kad se netko zaduži 5 plaća na kreditnoj da si kupi jebene manolice or so, i onda ne jede pol godine ništa.
ne možeš biti toliki idiot:rolleyes:
:s apsolutno potpisujem!!

flawless_viky
12.01.2007., 18:28
da ne zaboravim spomenuti najružnije torbe ikad napravljene LV, koje ne bih nosila ni da mi dućan cijeli poklone, naprosto su odvratne (i njihovi imitatori KS:zubo: )

meni se bas sviđa taj KS uzorak:D još od dana kad je to rijetko tko imao a bila sam balavica. nisam ni znala kaj je to moda a pogotovo LV..
općenito mi se sviđaju torbe s 'uzorcima' tipa KS ili kakav je isfurao benneton a LV mi je grozan, pretaman.:o

Lavica02
12.01.2007., 20:21

gledala sam tu emisiju ... bili su neki ljudi koji utvrđuju da li je neštko oriđiđi ili nije...pa je između ostalog rečeno da je masa robe po našim dučanima falsić po cijeni originala (naravno) i da je danas zaista teško prepoznati što je pravo, a što ne ....

jedan moj poznati ( prije nekoliko godina) je štancao te krokodilčeke, konjeke ... na majce, zavisno od narudžbe :zubo: .... mada mislim da je tehnika danas ipak malo usavršena ( pa šavovi, pa konac....)

uglavnom potuno je nebitno što nosite već kako to nosite

Ghost man
12.01.2007., 22:56
E doma imam teški lažnjak-majcu kratkih rukava iz kineskog dučana na kojoj piše pulo, a znak od pume i uopće mi nje bed ić ljeti tak po Zagrebu.

vekmar
12.01.2007., 22:58
good for U

spaljena
12.01.2007., 23:09
Nitko za sebe neće reći da je snob.(Bez uvrede)
Da mi je seljački takav stil odjeće to je.Bez obzira lažnjak ili orginal.
Ja ne razlikujem na nekom original od fejka.Uopće

Ghost man
12.01.2007., 23:11
Slažem se.

Kiki
13.01.2007., 05:52
Nitko za sebe neće reći da je snob.(Bez uvrede)

Nisam se ni uvredila. Ak ti mislis da jesam, jebiga, to je tvoje misljenje i to postujem. Ja mislim da nisam i da si to zakljucila na nekim...onak...apstraktnim stvarima, al eto.

Da mi je seljački takav stil odjeće to je.Bez obzira lažnjak ili orginal.
Ja ne razlikujem na nekom original od fejka.Uopće

Ovo mi nije jasno. Koji stil odjece ti je seljacki? Mislim, modne kuce svake sezone izbace drugacije stvari, a i stil im se mijenja. Meni se recimo jedno sezone moze svijdat nesto od Cavallija, a druge sezone cijela kolekcija bit odvratna.
I erm...ako ne pratis dizajnere i to, kako uopce znas da netko nosi Gucci ili Cavalli ili sta vec?

vekmar
13.01.2007., 06:29
Nisam se ni uvredila. Ak ti mislis da jesam, jebiga, to je tvoje misljenje i to postujem. Ja mislim da nisam i da si to zakljucila na nekim...onak...apstraktnim stvarima, al eto.

Ovo mi nije jasno. Koji stil odjece ti je seljacki? Mislim, modne kuce svake sezone izbace drugacije stvari, a i stil im se mijenja. Meni se recimo jedno sezone moze svijdat nesto od Cavallija, a druge sezone cijela kolekcija bit odvratna.
I erm...ako ne pratis dizajnere i to, kako uopce znas da netko nosi Gucci ili Cavalli ili sta vec?

A-HA!!! :) reci ti njima kiki sto ih ide!!! :)

:s :s slazem se sa svime napisanim

patlidžanko
15.01.2007., 19:40
ma neznam. nemam ja nista protiv da drugi kupuju fejkove al se glupo osjecam kad ja dam 500 eura za torbu pa vidim neku zensku da ima takvu al fejk za 500 kn. i onda se jos ponasa ko da je doletila iz milana i glumi neki kvazi jet-set. :mad:

al meni ovo nije jasno. ak se glupo osjećaš zato kaj daš 7 puta više od nje za isti model torbe, zašto kupuješ torbu od 500 eura?nije li bit tvog kupovanja torbe kvaliteta te torbe? ili je bitno da se osjećaš više vrijednom od te šta da 500 kuna za torbu?usput budi rečeno, meni je i 500 kuna previše za torbu. hvala bogu, cijepljena sam od česte ženske opsesije torbicama:)

PrittPen
15.01.2007., 20:14
To je slucaj za koji ja definitivno znam pa sam ga spomenula.
Kao sto rekoh ne zivim dole, a ni ne posjecujem zg bas jer kad odem, onda obicno odem na more.
BTW, ne znam bas da nisu prodavali. Citala sam na forumu da su ljudi dizali kredite da kupe te jebene cipele.

ma nasjelo je par budala, uvijek ce se naci par budala. a mislim taj ducan je poslovao tako da je vjerojatno vlasnik kupovao tu robu po outletima pa je prodavao tamo po nebuloznim cijenama... s tim da ni fendi i blahnik ni itko nije znao da im se roba prodaje u toj rupi :D i to nije praksa nego izolirani slucaj. a i taj ducan vise ne radi.

nema u zg fejk robe po prodavaonicama više (da ti je prodaju pod original).. ima u konjšćinskoj i buticima sa sličnom robom, ali ti je nitko ne prodaje po cijeni prave i uvjerava te da je prava. a toga bome po londonu i new yorku i milanu ima puno više nego u zagrebu :)

ontopic, nikada nisam kupila lažnjak, a nikada i ne bi, kao što sam već par puta na forumu pisala, krađa dizajna neke torbica je krađa intelektualnog vlasništva. kvaliteta i koliko vlasnik tog dizajna zarađuje na njemu tu nije bitno. ako imam para za platit isti, platim- ako nemam onda nađem nekoga tko manje cijeni svoje intelektualno vlasništvo :D

foxylady
15.01.2007., 20:34

seljacki joj je vidjeti ogromne natpise na majicama bez obzira da li je laznjak ili original - inace ih ne razlikuje! kontam da je to htjela rec...

foxylady
15.01.2007., 20:55
sto se mene tice, vecinom nosim high street fashion i nece mi to sigurno biti laznjak! imam par kopija nekih dizajnerskih stvari koje su kupljene u zari, topshopu itd. imam par cavallievih stvarcica kupljenih u TQ PLAZI u beogradu. ostale dizajnerske komade koje imam nabavljeni su od sanera tak da jeftinije prodjem. svasta bi htjela imat, a ne mogu si to sve priustit (studentica) uvijek zelis nesto vise. pogotovo mi zene kad je roba u pitanju.

ali sigurno necu ismijavat ljude koji nose laznjake. brate mili nek nosi ko sta hoce! jebe se meni!! sta je nekom seljacki, a sta nije!!! kupujem si odjecu prvenstveno zbog sebe, to mi predstavlja zadovoljstvo!

foxylady
15.01.2007., 20:55
sto se mene tice, vecinom nosim high street fashion i nece mi to sigurno biti laznjak! imam par kopija nekih dizajnerskih stvari koje su kupljene u zari, topshopu itd. imam par cavallievih stvarcica kupljenih u TQ PLAZI u beogradu. ostale dizajnerske komade koje imam nabavljeni su od sanera tak da jeftinije prodjem. svasta bi htjela imat, a ne mogu si to sve priustit (studentica) uvijek zelis nesto vise. pogotovo mi zene kad je roba u pitanju.

ali sigurno necu ismijavat ljude koji nose laznjake. brate mili nek nosi ko sta hoce! jebe se meni!! sta je nekom seljacki, a sta nije!!! kupujem si odjecu prvenstveno zbog sebe, to mi predstavlja zadovoljstvo!

Kiki
16.01.2007., 04:18
nema u zg fejk robe po prodavaonicama više (da ti je prodaju pod original).. ima u konjšćinskoj i buticima sa sličnom robom, ali ti je nitko ne prodaje po cijeni prave i uvjerava te da je prava. a toga bome po londonu i new yorku i milanu ima puno više nego u zagrebu :)

Ovo za London i NY cisto sumnjam.
Zivim u Londonu i vidila sam fakes da se prodaju jedino po nekim sumnjivim marketima, al ne i u buticima. Butici ipak ovdje ne rade na divlje nego su licencirani prodavat proizvod i kupuju ga dirket od proizvodjaca. Ima previse ducana s real deal da bi tako nesto opstalo.

BUFFET
16.01.2007., 12:50
Prije par mjeseci je bila tema o lažnjacima ukratko ukoliko vas uhvate na graničnom prelazu ili aerodromu u EU sa robom koja je krivotvorena plačate kaznu i od 1000 do 10000 eur po komadu. Bilo je nedavno da je u Parizu zatvoreno pola putnika iz Istambula koji su imali lažnu robu a zemlja porijekla orginala je Francuska.

PrittPen
16.01.2007., 14:46
Ovo za London i NY cisto sumnjam.
Zivim u Londonu i vidila sam fakes da se prodaju jedino po nekim sumnjivim marketima, al ne i u buticima. Butici ipak ovdje ne rade na divlje nego su licencirani prodavat proizvod i kupuju ga dirket od proizvodjaca. Ima previse ducana s real deal da bi tako nesto opstalo.

ajme, nema ni tu u buticima nego u 'prostorijama u kojima se vrsi trgovina'.. ne da mi se semantikom bavit.

ono sta ja zelim rec je da ti (sta je donekle razumljivo) ali nazalost i vecina forumasica nemate pojma koliko se promjenila trgovima u hrvata u zadnjih 10 godina. i da danas nema vise velike razlike izmedju principa poslovanja neke engleske i neke hrvatske trgovine. nema fejkova po 'finim' buticima, nema prodavanja lažnjaka pod original i slične nebuloze.

wannabe me
16.01.2007., 14:55
Imam i pravih stvari i laznjaka u svom ormaru(odnosi se samo na torbe)
ne bih vise kupila laznjak jer se ne isplati,imam Gucci originalnu torbu koju sam platila jako puno i na kojoj se iz aviona prepoznaje kvaliteta, a imala sam i fake gucci novcanik na kojem se isprva nije kuzilo da je lazan, osim sto je bio cijeli roza, a Gucci nikada nije imao kompletno roza novcanik, ali mi se i raspao nakon par mjeseci
Vuitton imam par komada i ponosna sam jer su sve originali, ali mislim da je njihova kvaliteta nenadmasna...moja mama svoju vuittonku ima vec jedno desetak godina, a ja sam svoju prvu dobila za 18 rodendan sto znaci da je imam vec 5 godina i izgleda kao nova
Mislim da se puno vise isplati malo strpiti i kupiti original jer ni dobra kopija nije jeftina, a LV speedy originalna se moze imati vec za 400 EUR

vekmar
16.01.2007., 15:01
Mislim da se puno vise isplati malo strpiti i kupiti original

meni se samo na vuittonki (imam je 3 godine) malo izlizala ruckica i cula sam da je mogu odnjet di je kupljena (vuitton u parizu) pa ce mi je oni promjenit, jel je?

vekmar
16.01.2007., 15:02
ha ha bas sam glupa - htjela sam ti rec da se slazem s tobom kad sam te citirala

wannabe me
16.01.2007., 15:08
Mozes je odnijeti u bilo koji Vuitton
meni su se na mojoj Speedy koju nosim svaki dan jako zmazale obje rucke jer puno radim s novinama i kopiranim materijalima
odnijela sam je u Vutton u becu i treba im tri tjedna 80 EUR kosta zamjena jedne rucke, ali nisam ih jos odlucila promijeniti jer mi je nekako lijepo vidjeti kad se na torbi vidi da je nosena, a i tesko mi se odvojiti od nje na tri tjedna, bar dok ne kupim Deouville

vekmar
16.01.2007., 19:48
znaci u bilo koji?? e thanx! ma dobro je i meni vidit da se torba nosi ali mi se do te mjere izlizala (i malo potamnila) da se bojim da ne pukne. malo je pod opterecenjem - uvijek je natrpam

spaljena
17.01.2007., 21:54

Nismo se baš skužile pod seljačkom odjećom sam mislila na odjevne predmete koje imaju preko cijele svoje povrišne istaknute marke.Bez obzira na to da li je taj komad odjeće orginal ili ne.

mala ludacha18
18.01.2007., 00:46
RAĐE KUPIM NEKOLIKIO KRPICA KOJE NISU MARKIRANE NEGO JEDNU MARKIRANU MAJICU OD 500-600 KN.

Kiki
18.01.2007., 04:57
Nismo se baš skužile pod seljačkom odjećom sam mislila na odjevne predmete koje imaju preko cijele svoje povrišne istaknute marke.Bez obzira na to da li je taj komad odjeće orginal ili ne.

Lol, to je i meni seljacki. ;)

Billi
18.01.2007., 15:17
meni je bilo presmijesno kad se bivsi sef hvalio kak su njegova zena i frendica (obje americanke) obrstile l. vuton duckas u .......Dubrovniku, na aerodromu :lol"

crvenkapica33
18.01.2007., 15:52
meni je bilo presmijesno kad se bivsi sef hvalio kak su njegova zena i frendica (obje americanke) obrstile l. vuton duckas u .......Dubrovniku, na aerodromu :lol"

:rofl: :rofl: :rofl:

Telma
25.01.2007., 09:41
Nikad ne bih kupila laznjak!...Originali su mi nekako drazi... :D

ambasadorica
26.01.2007., 00:13
nakon kraćeg razmišljanja sam zaključila da ne bih kupila lažnjak:misli:
ja pod time podrazumijevam torbe,cipele i obleku na kojima je očit natpis chanel i sl. to mi se nikak ne sviđa,ni ak je original ni ak je fejk:kava:

turbododo
26.01.2007., 04:09
Kupujem gdje stignem, a ako mogu ono što mi se sviđa kupiti za male pare ne zanima me je li "pravo" ili "lažno".
Kad su prije dvije-tri godine u modu došle tenisice "Puma" isti modeli (bez razlike u izgledu i detaljima) mogli su se kupiti u zagrebačkim buticima za 600 kuna (i to na sniženju) ili za 80-120 kuna na bosanskim pijacama. Zanimljivo je da je dobavljač i jednima i drugima veletržnica u Gradačcu. :zubo: :zubo: :zubo:

foxylady
26.01.2007., 08:56
to su lovacke price :zubo: kruze i kod nas takve :zubo: ista tema, razne varijacije ;)

vekmar
26.01.2007., 13:32
Kupujem gdje stignem, a ako mogu ono što mi se sviđa kupiti za male pare ne zanima me je li "pravo" ili "lažno".
Kad su prije dvije-tri godine u modu došle tenisice "Puma" isti modeli (bez razlike u izgledu i detaljima) mogli su se kupiti u zagrebačkim buticima za 600 kuna (i to na sniženju) ili za 80-120 kuna na bosanskim pijacama. Zanimljivo je da je dobavljač i jednima i drugima veletržnica u Gradačcu. :zubo: :zubo: :zubo:

neznam di ti mislis da si vidila "original" pumice i da su im dobavljac neke bosanske trznice ali to nije istina

turbododo
27.01.2007., 01:46
neznam di ti mislis da si vidila "original" pumice i da su im dobavljac neke bosanske trznice ali to nije istina

Čovjek kog znam u Gradačcu i drži robu mi je nabrojao vlasnike butika u Zagrebu koji se tamo opskrbljuju. Nema razloga da laže u interesu mu je da proda robu.
A sad, tko vjeruje, a tko ne vjeruje više manje....

vekmar
27.01.2007., 02:08
ma kako god.. meni svejedno jer ne nosim pume. nisu moj stil. ja volim escada cipele je su udobne. al malo mi je cudno ovo za pume

bbc
27.01.2007., 02:47
Čovjek kog znam u Gradačcu i drži robu mi je nabrojao vlasnike butika u Zagrebu koji se tamo opskrbljuju. Nema razloga da laže u interesu mu je da proda robu.

Turbododo,

Vidljivo je da vrlo malo znas o trgovini u Zagrebu i kako ona funkcionira.
Nejasno je samo zasto se malo bolje ne prointeresiras, vec ovdje spremno prenosis price koje si negdje cuo.

I nisi jedini.
Kud si bas Pumu nasao. Nista ti drugo nije palo na pamet, a moras se javiti?

Postoje mnogo zastitnih mehanizama zasto nema laznjaka u zg. ducanima. Od papirologije, bankovnih transakcija, do stalnih kontrola, koje u slucaju Pume provode ljudi nadlezni za tu firmu.
Kad bi se samo jedan Pumin laznjak nasao u ducanima, vec slijedeci dan bi ljudi iz Tradexco-a poslali sve moguce inspekcije i porezne sluzbe u taj ducan.
Svi bi papiri bili pregledani ukljucujuci brojanje robe. U inspektoratu rade vrlo iskusni ljudi i nema nikakve sanse da ih smuljas ako imaju nalog za ozbiljan nadzor. Kad ti pocnu komisijski brojati robu i odnesu poslovne knige zaboravi na mitologiju.

Probaj shvatiti. Prodavanje laznjaka u ducanima je vrlo riskantno za trgovce. Otkriveni slucaj ukljucuje visoke kazne i zatvaranje ducana od strane drzavnog inspektorata. Crveni pecat.

Ova tema oko laznjaka se periodicno ponavlja. http://www.forum.hr/showthread.php?t=2619
Nekome je dosadno, pokrene topic, prica slijedi pricu, besmisleni postovi se ponavljaju.
Tu je i moj favorit o KS torbama.

Mene muci kak prepoznat pravi od laznog KS. :D Fakat ih ima k'o dreka.

Morat ćeš zavirit u svaku sumnjivu torbicu ..:rolleyes: jerbo svaki original ima s unutrašnje strane na markici potpis Kena Scotta :cool:

vekmar
27.01.2007., 03:34
Turbododo,

Ova tema oko laznjaka se periodicno ponavlja. http://www.forum.hr/showthread.php?t=2619
Nekome je dosadno, pokrene topic, prica slijedi pricu, besmisleni postovi se ponavljaju.
Tu je i moj favorit o KS torbama.

DA, normalno da sam pokrenula taj topic jer neznam jel ih jos ima u ovom moru tema. a sto, ti jako puno vidim znas o fejk i ne fejk ducanima u zg. kaj ti radis u drzavnom zavodu za inspekciju???

turbododo
27.01.2007., 04:00
@bbc

Eh, a mi živimo u Švicarskoj pa je to nemoguće.
Kao da je kod nas problem kupiti dio originala, a ostatak asortimana nadopuniti lažnjacima, isto kao što nije problem dio robe uvesti legalno, a ostatak "provući" preko granice. I jedno i drugo povećava maržu nekoliko puta, a nelegalni uvoz (bilo originala, bilo lažnjaka) je čak egzistencijalno pitanje jer kod nas onaj tko je pošten može samo propasti s obzirom na državu u kojoj živimo.

Ovo za inspektorat vrijedi u teoriji, ali praksa je stvarno nešto drugo, da sam nemam iskustva s uvozom i prodajom robe još bih ti povjerovao.

bbc
27.01.2007., 12:40
DA, normalno da sam pokrenula taj topic jer neznam jel ih jos ima u ovom moru tema. a sto, ti jako puno vidim znas o fejk i ne fejk ducanima u zg. kaj ti radis u drzavnom zavodu za inspekciju???

Slicne teme se cesto pokrecu. Ne optuzujem te, samo konstatiram. Jasno je da ne mozes znati da je netko pokrenuo istu temu prije 4 godine.
Ali nacin razmisljanja je nepromjenjen. Rekla - kazala, bez ikakvih argumenata. Vrtimo se u krug, predrasude su ostale iste, nismo bas napredovali, a jos nitko, ni onda ni sad, nije napisao nista konkretno o tim laznjacima.

bbc
27.01.2007., 13:08
@bbc

Eh, a mi živimo u Švicarskoj pa je to nemoguće.
Kao da je kod nas problem kupiti dio originala, a ostatak asortimana nadopuniti lažnjacima, isto kao što nije problem dio robe uvesti legalno, a ostatak "provući" preko granice. I jedno i drugo povećava maržu nekoliko puta, a nelegalni uvoz (bilo originala, bilo lažnjaka) je čak egzistencijalno pitanje jer kod nas onaj tko je pošten može samo propasti s obzirom na državu u kojoj živimo.

Ovo za inspektorat vrijedi u teoriji, ali praksa je stvarno nešto drugo, da sam nemam iskustva s uvozom i prodajom robe još bih ti povjerovao.

Ovo vec na nesto lici. Ali, onda nemoj brkati stvari.
Mnogo ducana uvozi robu na crno. Petljaju, muljaju, snalaze se. Preljepljuju deklaracije, nastimavaju stvari. I to im ne povecava marzu, razlozi su drugi.
To je jedna stvar, i tu krajnji kupac direktno nije ostecen. Drzava (bilo koja) je ostecena za porez, ali ajde....

Laznjaci su sasvim druga stvar. Krajnji kupac (i zastupnik neke firme) je direktno ostecen i prevaren. Nepovjerenje u neku firmu ili robnu marku je moze izbrisati s trzista. Tesko se poslije vratiti. I zato vec sami zastupnici budno paze. Negdje uspjesno (obuca, odjeca, televizori itd), a negdje s manje uspjeha, kao o slucaju comp. programa. (pisemo li koristeci orginalne windowse?).
Za posljedice citaj gore.

foxylady
27.01.2007., 15:09

pa bas mu je u interesu da to prica!! kuzis, da kupis kod njega za manje pare "original" pumice. imam brdo puma tenisica, i sve isti model, razne boje. kao boxerske. vise ih ne furam, al su mi jako drage :cerek: najnovije su srebrne sa crnim :cerek: uglavnom, htjela sam rec da mi nemamo veletrznicu, al imamo koridor u bosni!! i vidjela sam na frendicama te "original" pumice. neke su stvarno dobro prekopirane, al ih uvijek nesto izda. da, i udobnost :cool: mislim, gluposti!

foxylady
27.01.2007., 15:10
cek ti pricas o svicarskoj??? za to ne bih znala

turbododo
28.01.2007., 01:11
pa bas mu je u interesu da to prica!! kuzis, da kupis kod njega za manje pare "original" pumice. imam brdo puma tenisica, i sve isti model, razne boje. kao boxerske. vise ih ne furam, al su mi jako drage :cerek: najnovije su srebrne sa crnim :cerek: uglavnom, htjela sam rec da mi nemamo veletrznicu, al imamo koridor u bosni!! i vidjela sam na frendicama te "original" pumice. neke su stvarno dobro prekopirane, al ih uvijek nesto izda. da, i udobnost :cool: mislim, gluposti!

Nije mu u interesu ni van interesa, niti sam ja kupovao te tenisice za prodaju, već je Bosanac u Bosni kog poznajem te koji, kao takav, ne glumi "zapadnu poslovnu etiku" kao mi na "zapadnijem" Balkanu.

Kakadu
31.01.2007., 14:58
Kupila sam jednom, kad sam bila na odmoru u Turskoj, traperice Miss sixty za stotinjak kuna. :) Nosila sam ih dugo, bile su mi super.

Liqueur Originale
03.02.2007., 21:59
Malo mi idu na živce cure koje kupuju fejk samo zato što na njemu piše Koje_Već_Ime. Cure koje su bez Armanija (ili bilo kojeg imena) ko pederi bez guzice. Ali ako neka cura na pr. hoda po Im. centru i vidi torbu koja joj se sviđa (ne zbog imena nego zbog izgleda jednostavno) i kupi si ju (a torba je, eto, lažnjak)- meni to nije niti najmanje snobiš. Jer ju nije kupila zbog imena. Jadno mi je kad cure kupuju lažnjake, a iz razloga što na njima piše ime. Ovo da se nekome svidi nešto pa kupi jer mu se sviđa, a u principu ga bk koje je ime na tome mogu razumijet.

TwiSted wateRmeLon
04.02.2007., 22:12
Krajnje seljački. :flop:
Najružnije mi još vidjeti naočale s kičastim logom neke fancy marke sa strane, a iz aviona se vidi da je lažnjak (like, odi curo u narodnjački klub i tamo ih nekome podvaljuj).
Što se Pume tiče, original ili ne, sve Puma me užasno podsjeća na seljaštvo. Baš zbog tih patika i trenirki koje su wannabe markirane cure jedva dočekale.
Takve automatski percepiram kao sponzoruše.

foxylady
05.02.2007., 02:29
Krajnje seljački. :flop:
Najružnije mi još vidjeti naočale s kičastim logom neke fancy marke sa strane, a iz aviona se vidi da je lažnjak (like, odi curo u narodnjački klub i tamo ih nekome podvaljuj).
Što se Pume tiče, original ili ne, sve Puma me užasno podsjeća na seljaštvo. Baš zbog tih patika i trenirki koje su wannabe markirane cure jedva dočekale.
Takve automatski percepiram kao sponzoruše.

:confused: :confused: :confused:
onda i za sve druge tenisice vrijedi isto :confused: (nike itd) bezveze ti je stajliste :flop: svako kupuje sto mu se svidja
ako ti po tome kontas sponzoruse svaka ti cast. :s za mene su sponzoruse cure koje izlaze u fontanu, motaju se oko ozenjenih kako bi im platili koje picence. i tak to...

foxylady
05.02.2007., 02:30
Malo mi idu na živce cure koje kupuju fejk samo zato što na njemu piše Koje_Već_Ime. Cure koje su bez Armanija (ili bilo kojeg imena) ko pederi bez guzice. Ali ako neka cura na pr. hoda po Im. centru i vidi torbu koja joj se sviđa (ne zbog imena nego zbog izgleda jednostavno) i kupi si ju (a torba je, eto, lažnjak)- meni to nije niti najmanje snobiš. Jer ju nije kupila zbog imena. Jadno mi je kad cure kupuju lažnjake, a iz razloga što na njima piše ime. Ovo da se nekome svidi nešto pa kupi jer mu se sviđa, a u principu ga bk koje je ime na tome mogu razumijet.

s ovim se u potpunosti slazem :top:

Skattemus
05.02.2007., 02:47
onda i za sve druge tenisice vrijedi isto :confused: (nike itd) bezveze ti je stajliste :flop: svako kupuje sto mu se svidja
ako ti po tome kontas sponzoruse svaka ti cast. :s za mene su sponzoruse cure koje izlaze u fontanu, motaju se oko ozenjenih kako bi im platili koje picence. i tak to...
al 90 posto tih koje je ona spomenula i idu u fontanu i motaju se oko ozenjenih
uzmi tu curu iz fontane i pokazi joj komad na kojem ne pise npr DIOR velikim slovima i vidjet ces da nece prepoznat kaj to je
al to nisu sponze,to su jadnice jer nit imaju zivot nit ne znaju sta bi s njime
ne zbog obleke nego stila zivota
sponze imaju origigi DG i Dior i etc
oni ozenjeni im kupili
al njihovi ozenjeni ne vise po fontani
oni posjeduju firme i sl...

TwiSted wateRmeLon
05.02.2007., 14:23

Ako netko, kako kažeš, zaista kupi nešto samo jedino i isključivo zato što mu se sviđa, a ne zato da izigrava jet-set, onda ok. Takvi uostalom i neće biti od glave do pete u nekom lažnjaku, o kakvima pričam. Pumice sam navela jer su osobito rasprostranjene među lažnjacima, ne samo patike, već i trenirke (koje se obavezno upare sa velikim D&G naočalama čiji je veliki logo sa strane obavezno od upadljivog štrasa)
Ne kažem da imam dobro stajalište, samo da se ne mogu oteti dojmu. :tuzni:

foxylady
05.02.2007., 14:26
Ako netko, kako kažeš, zaista kupi nešto samo jedino i isključivo zato što mu se sviđa, a ne zato da izigrava jet-set, onda ok. Takvi uostalom i neće biti od glave do pete u nekom lažnjaku, o kakvima pričam. Pumice sam navela jer su osobito rasprostranjene među lažnjacima, ne samo patike, već i trenirke (koje se obavezno upare sa velikim D&G naočalama čiji je veliki logo sa strane obavezno od upadljivog štrasa)
Ne kažem da imam dobro stajalište, samo da se ne mogu oteti dojmu. :tuzni:

aha. ja sam mislila da ti pricas o pravim puma patikama koje su kupljene u ducanu. i da po tom prepoznajes sponzoruse :confused: pa mi nije bilo jasno :confused: ma soory, krivo sam te skontala :rofl:

vekmar
05.02.2007., 14:30

Cekaj malo!! zasto bi cure u fontani bile sponzoruse??? ja recimo volim otici u fontanu jer volim cajke i nemam drugdje. u svakom ostalom klubu su balavci a fontana je godinama u vrhu. makar se sad iskomercijalizirala.
e sad, nikad nisam otisla solo s curama jer mi je to nekako... sta ja znam... fontana mi je mjesto za ekipni izlazak a i tako vec dugo tamo idem sa deckom.
no da se vratim temi, jel me to pravi po tebi sponzorusom?

bas me zanima sta bi rekla da me vidis

foxylady
05.02.2007., 14:44
Cekaj malo!! zasto bi cure u fontani bile sponzoruse??? ja recimo volim otici u fontanu jer volim cajke i nemam drugdje. u svakom ostalom klubu su balavci a fontana je godinama u vrhu. makar se sad iskomercijalizirala.
e sad, nikad nisam otisla solo s curama jer mi je to nekako... sta ja znam... fontana mi je mjesto za ekipni izlazak a i tako vec dugo tamo idem sa deckom.
no da se vratim temi, jel me to pravi po tebi sponzorusom?

bas me zanima sta bi rekla da me vidis

uzela sam fontanu kao primjer cisto da bi slikovitije opisala sta podrazumjevam pod sponzorusama. aj molim te, tamo ih nema??? takva mjesta su sinonomi za sponzoruse, to je opce poznato. naravno ima ih i na fancy mjestima. ali nece sponzoruse sigurno ici na rave partye!! uostolamo, ne kuzim zbog ceg si se ti nasla prozvanom??? pa ne motas se oko ozenjenih i nogometasa valjda?????
@skatte - o bome daloze takvi u fontanu, kao i politicari, nogometasi i ostali.

vekmar
05.02.2007., 15:20
ma nisam se osjetila prozvanom jer nemam zasto. ozenjeni i nogometasi me stvarno nikad nisu zanimali. financijski stojim (da pokucam) super i stvarno se nikad u zivotu nebi spustila tako nisko da idem trazit sponzora - radje bi stubista prala!

a gle! burno reagiram jer mi je glupo to generaliziranje- cajke=sponzoruse. 100 posto se slazem da ih na cajkama ima puno i takve mi se cure gade (no ne opterecujem se sa njima) no ima ih i u saloonu, hemingwayu itd. ako ne i vise.

vekmar
05.02.2007., 15:23
e da! i kad sam bila u Osijeku htjela sam u oks jer sam cula da tamo ima cajka no svi su mi rekli da je to rupa rupa puna sponzorusa pa ja lijepo odem u hotel Osijek na pice a kad tamo- jos vece fufe! tako da je sve relativno

kazem ovo jer sam skuzila da si ti iz Osijeka

foxylady
05.02.2007., 22:58
da znam, ne mislim ja da su sve cure koje idu na cajke sponzoruse. imam frendicu koja mi izlazi u fontanu... fontanu sam uzela rade neke kao metafore, jer sam htjela argumentirat nesto. ma u svezi onog da sponzoruse nose puma patike, kak sam to ja vec shvatila... u hotel idem preko ljeta na limunadu na terasu i to. u oks ne zalazim. nisam nikad cula da tam izlaze sponzoruse, ne prica se to. iako ih ima, kao sto ih ima svugdje. iskreno meni je u oksu ekipa seljasta, nisam nikad bila al znam!

Mish mali.
05.02.2007., 23:03
mah, ja općentio ne volim tu markiranu konfekcijsku robu. Užasno me nervira kada u gradu vidim sve iste KS (fejk) torbe ili one lacoste, mah sve to mi je :rigo:

Veći mi je gušt kada se ističem sa svojim stilom. Nije bito dal' su to cipelice, ili obična majica.

Uostalom, toliko ima pametnijih načina za potrošiti 500,600$, nego dati ih za torbu. :mad:

vekmar
06.02.2007., 01:03
ma ja sam tako cula. no ruku na srce karanac mi je bolji i tamo mi se ako svidja iako je ekipa starija. volim cajke al cigani i tamburasi su mi ono ;)
a sta se tice fontane - me je. ima puno sponzorusa. ali ipak, mozda u manjini, ima nas i normalnih ;)

TwiSted wateRmeLon
08.02.2007., 01:07
aha. ja sam mislila da ti pricas o pravim puma patikama koje su kupljene u ducanu. i da po tom prepoznajes sponzoruse :confused: pa mi nije bilo jasno :confused: ma soory, krivo sam te skontala :rofl:

Onda bih i sama bila sponzoruša, i to kakva. :rofl: :top:

jagodica
10.02.2007., 19:40
imam lažnjak čarape :D žute, lacosta, sa placa.. i to mi je baš zabavno.
nije mi uopće bitno je li marka il niije, il je kopija marke. bitno mi je da mi odgovara u tom trenutku, da se osjećam i izgledam dobro u komadu odjeće i da se ispružim koliko se mogu pokriti ;)

ljubičica313
25.02.2007., 15:26
slažem se sa tobom, jagodice!

-benjo-
25.02.2007., 16:10
ne opterecujem se time ni malo iako mi je vecina odjece neka poznata marka. volim nositi udobno i lijepo. seljacine su mi oni koji nose velike svijetlece natpise gučija i versača ( orginal ) a ne jadni normalni ljudi bez kompleksa i para koji jedva prezivljavaju pa nose kopije. bezveze

joujou
25.02.2007., 16:13
ne mogu pronaci niti jednu ispriku za kupovanje kopija... ako si ne mozes priustiti original, ok, kupi nesto slicno 'no name'
ali laznjak? za to nema opravdanja

joujou
25.02.2007., 16:14
ne opterecujem se time ni malo iako mi je vecina odjece neka poznata marka. volim nositi udobno i lijepo. seljacine su mi oni koji nose velike svijetlece natpise gučija i versača ( orginal ) a ne jadni normalni ljudi bez kompleksa i para koji jedva prezivljavaju pa nose kopije. bezveze

ako jedva prezivljavaju mogu si kupiti nesto bez imena... to mi se cini logicnije nego podrzavati laznjake i sramotiti se uokolo s kopijama :flop:

-benjo-
25.02.2007., 16:17
pogledaj malo oko sebe pa ces vidjeti da je sve puno reklama a to utjece na ljudsku psihu i zato kupuju laznjake da bi bili ''in''. :cool:

nika007
28.02.2007., 13:42
obicno volim stvari koje nisu napenaljene (npr one gucci torbice i slicni objekti od kojih mi se kosa na glavi dize).meni tetka jednom prilikom poklonila guccievu veliku crnu torbu, koja je inače prekrasna, ali na sebi ima ogromni natpis gucci koji je bio iskod zašto je nikad nisam nosila!!
bez tog natpisa torba bi imala potpuno drugačiji štih i bila bi nosiva....ali ovako....:flop:

Zoe
01.03.2007., 09:50
Jedina razlika između ljudi koji nose originale vidljivih logoa i ljudi koji nose te iste lažnjake je u količini love koju imaju, to su isti tipovi osoba. Ne zgražam se nad ljudima koji nose kopije Diorovih naočala, već nad tim da netko nosi ime marke preko pola lica, bez obzira koliko te naočale koštaju i koliko su kvalitetne.

Septembar
01.03.2007., 10:18
mrzim marke iz principa

slucajno kupila kopiju VB jeans :eek:
kolikos am neupucena nisam znala da je ona vezene kruna na dzepovima njena marka :zubo:

Kiki
02.03.2007., 03:32
Ja ne mrzim marke. Mislim....cesto markirane stvari i,aju najnovije dizajne, super materijale i izvedbu. Zasto onda da ih mrzim? Sto ne volim je kad su logos napisani preko cijelog artikla. E, to je neukus bilo da je original ili laznjak.

Zenski petko
02.03.2007., 19:42
Ne zgražam se nad ljudima koji nose kopije Diorovih naočala, već nad tim da netko nosi ime marke preko pola lica, bez obzira koliko te naočale koštaju i koliko su kvalitetne.

ma cudna stvar je navika...takve je majka odmalena povijala samo u Diorove pelene:rofl: i davala im samo da sisaju D&G cucle

Zenski petko
02.03.2007., 19:43
Ja ne mrzim marke. Mislim....cesto markirane stvari i,aju najnovije dizajne, super materijale i izvedbu. Zasto onda da ih mrzim? Sto ne volim je kad su logos napisani preko cijelog artikla. E, to je neukus bilo da je original ili laznjak.

kiki, moram te korigirati...to nije neukus to je cisti papanluk

mokry
03.03.2007., 14:30
Ne bih kupio lažnjak. A razlika između originala i kopije se vidi po tome što kopija uvijek ima ogroman natpis (logo) dok original ima nešto decentniji natpis (uglavnom s unutrašnje strane). Oni koji kupuju lažnjake i žele imati što veći natpis kako bi svi vidli da oni imaju marku. Tak se bar vidi dal je čovjek seljačina ili nije.

Ultra*
03.03.2007., 15:12
A razlika između originala i kopije se vidi po tome što kopija uvijek ima ogroman natpis (logo) dok original ima nešto decentniji natpis (uglavnom s unutrašnje strane).

A kao nema originala sa ogromnim natpisima, bilo da su torbe ili majice

hot-fuss
04.03.2007., 22:06
Ne bih kupio lažnjak. A razlika između originala i kopije se vidi po tome što kopija uvijek ima ogroman natpis (logo) dok original ima nešto decentniji natpis (uglavnom s unutrašnje strane). Oni koji kupuju lažnjake i žele imati što veći natpis kako bi svi vidli da oni imaju marku. Tak se bar vidi dal je čovjek seljačina ili nije.

nije nuzno da kopija ima veci natpis od originala, ali skuzi se kad netko ima kopiju. barem ja skuzim. btw. ja nikad ne bih nosila kopiju.

just z
05.03.2007., 15:31
kupila bi laznjak samo ako je kvalitetno i ako nema vidljivog loga ili je s unutrasnje strane (al mislin da nema takvih laznjaka),i skinila bi etiketu iznutra.
skinila bi etiketu i sa originala,jer me etikete nerviraju!

Reni Gagob
05.03.2007., 15:36
nije nuzno da kopija ima veci natpis od originala, ali skuzi se kad netko ima kopiju. barem ja skuzim. btw. ja nikad ne bih nosila kopiju.

:eek: naša je ljubav propala prije nego je propupala:cry:

joujou
07.03.2007., 18:22
logo je ocito zla stvar koja mnoge nervira :rofl:

BUFFET
07.03.2007., 20:50
Danas uništeno roba u vrijednosti od 40 mil usd. Sve su to bile krivotvorine poznatih svjetskih proizvođača. Roba je uništena u Zelini.
Kupnja i posjedovanje takve robe je isto čak i teže kaznano djelo nego kupnja i posjedovanje ukradene stvari a samim time i kažnjivo po zakonu.

pušimalboro
07.03.2007., 21:01
Ja ne mrzim marke. Mislim....cesto markirane stvari i,aju najnovije dizajne, super materijale i izvedbu. Zasto onda da ih mrzim?
Ni ja.:cerek:
Imam nos za marku i ne treba mi nikakav logo da bih znala da se radi o kvaliteti.Mada već i dizajnere prepoznajem po stilu,materijalu,vrsti izrade bez da pročitam etiketu:D
Moje nepogrešivo oko za lijepo ( hvala genima :cerek: ) ih spazi izdaleka..izbliza opipam,onda probam ..stoji savršeno,ne žulja,ne grebe,lijepo pada..ljubav mi preplavi srce..tek onda pogledam cijenu..:eek:
koja me,na trenutak, strese..pa izvažem ( oko minute :D ) dal mi se sviđa i za tolko love ?
Koliko je i u kojim prilikama nosivo ?
I uglavnom kupim.Nikad se nisam zeznula.
Dizajnerske stvari traju i nosive su godinama,
izgledaju uvijek bezvremenski lijepo..
i nemoš reći da nemaš šta obući ako imaš par takvih komada u ormaru + sezonske krpe

pušimalboro
07.03.2007., 21:15
Lažnjake bih prepoznala upravo po načinu izrade i upotrebi materijala jer kopiranjem uvijek nešto zaseru..mada su se toliko izvještili da neki imaju i izvorne materijale ..al pri izradi modela,tamo gdje dizajner ukomponira najfiniju kožicu il svilu,
oni zamjene s neukusnim skajem il nekim grubim krutim materijalom ( zbog cijene,jel!)
i uprostače kreaciju da to nema veze s izvornikom..
ne oslanjam se na priznat i na fino uređen prostor trgovine
već na svoj ukus i oko
-To vam je kao sposobnost da uočavate razliku između dame i transvestita
Ovi zadnji uvijek pretjeraju
( u isticanju ženskih atributa )
kao i lažnjaci :zubo:

Sponza ri
07.03.2007., 21:35

Ja se nadam da se to ne odnosi i na mene...:rolleyes:

blesica
09.03.2007., 23:43
Ne kupujem originale iz jednostavnog razloga što nikadnisi 100% siguran da je original.Lažnjak je bar 100% laznjak.Kupujem isključivo na rasprodajama.A ako baš ne mogu čekati do rasprodaja onda napravim sam.Malo koji komad robe mi prelazi cifru od 100 kn.Samo su cipele i grudnjaci tu iznimka.

joujou
10.03.2007., 13:16
Ne kupujem originale iz jednostavnog razloga što nikadnisi 100% siguran da je original.Lažnjak je bar 100% laznjak.Kupujem isključivo na rasprodajama.A ako baš ne mogu čekati do rasprodaja onda napravim sam.Malo koji komad robe mi prelazi cifru od 100 kn.Samo su cipele i grudnjaci tu iznimka.

naravno da postoje nacini da budes 100% siguran :cool:

vekmar
12.03.2007., 02:15

ovo je jedna od vecih gluposti koje sam procitala...:eek: dakle ako ja kupujem u LV najvecem ducanu na svijetu u parizu nebi trebala biti ziher da je original? :confused: mislim..ja sam sigurna! tebe ocito uvjeravaju da se u konscinjskoj moze kupit oriđiđi...

vekmar
14.03.2007., 01:25
... ispravak...najveci LV je u japanu

nuu
30.05.2007., 22:58
brijem da u zgu kupuješ lažnjake sam tak a plaćaš ih po punoj cjeni, oćeš naočale, robu, cipele, tehniku, ma sve..:rolleyes:

candy girl
22.10.2007., 18:30
Ja sam si prije par mjeseci kupila gucci torbu i izdvojila dosta love za nju a da bi se na kraju ispostavilo da je torba fake...
Kako prepoznati lažnjake???
Ima tko takvih iskustava?

gica
22.10.2007., 19:50
...pa di si je kupila?...valjda su samo u gucciju prave:ne zna:
...danas ti je vrlo teško raspoznat lažnjak od prave stvari...

girly-girl
22.10.2007., 19:51
imaš na netu oznake kako možeš prepoznati original, nemam link ali znam da to postoji :D

candy girl
22.10.2007., 19:56
...pa di si je kupila?...valjda su samo u gucciju prave:ne zna:
...danas ti je vrlo teško raspoznat lažnjak od prave stvari...

stvar je u tome kaj je ta torba fakat izgleda kao orginal a nije
frendica mi je odmah rekla da je fake a ja mislila da je ljubomorna
kupljena je u italiji

candy girl
22.10.2007., 19:58
imaš na netu oznake kako možeš prepoznati original, nemam link ali znam da to postoji :D

torba je jako dobar lažnjak da ne možeš skužiti uopće

girly-girl
22.10.2007., 20:06
onda kaj te briga :D
kak si skužila onda?

Elektra
22.10.2007., 20:08
torba je jako dobar lažnjak da ne možeš skužiti uopće

Pa kako ti je onda frendica odmah skužila da je fake?

darin
22.10.2007., 20:20
Ja sam si prije par mjeseci kupila gucci torbu i izdvojila dosta love za nju a da bi se na kraju ispostavilo da je torba fake...

pa ako si ju kupila na cesti onda mozes nagadjati da je fake. ako si ju kupila u italiji u ducanu...kako bi mogla biti fejk?

gdje si ju kupila?

candy girl
23.10.2007., 20:09
pa ako si ju kupila na cesti onda mozes nagadjati da je fake. ako si ju kupila u italiji u ducanu...kako bi mogla biti fejk?

gdje si ju kupila?

ma nije kupljena na cesti već u trgovini sa fancy stvarima
kad malo ju duže nosiš točno se kuži da je fake

candy girl
23.10.2007., 20:11
Pa kako ti je onda frendica odmah skužila da je fake?

ma za nju je sve fake
tak da sam mislila da se samo zeza
a bila je u pravu

candy girl
23.10.2007., 20:14
onda kaj te briga :D
kak si skužila onda?

krivo mi je jer sam mislila da je torba orginal
ne kupujem kopije
kuži se kad malo bolje pogledaš
s torbom je i licenca bila tak da...

joujou
23.10.2007., 20:15
bilo je vec vise tema o laznjacima sve je tamo objasnjeno...

dakle; savovi, kroj, kvaliteta materijala i dodataka, logo na svakom pojedinom odvojenom dijelu koji ujedno ne bi smio biti prekinut ili naopacke (kao kod vecine LV torbica koje vidjamo po zg ulicama :D), pozeljno je uz trobu dobiti zastitnu vrecu s logom i certifikat sa serijskim brojem, unutar torbe treba biti etiketa sa specifikacijama... ima toga :D

candy girl
23.10.2007., 20:23
[QUOTE=joujou;10904720]bilo je vec vise tema o laznjacima sve je tamo objasnjeno...

dakle; savovi, kroj, kvaliteta materijala i dodataka, logo na svakom pojedinom odvojenom dijelu koji ujedno ne bi smio biti prekinut ili naopacke (kao kod vecine LV torbica koje vidjamo po zg ulicama :D), pozeljno je uz trobu dobiti zastitnu vrecu s logom i certifikat sa serijskim brojem, unutar torbe treba biti etiketa sa specifikacijama... ima toga :D[/QUOT
ova torba kad malo bolje pogledaš ima čudne šavove
ali to se ne kuži jer nije baš uočljivo
svako malo po tkalči prođe lik koji prodaje "orginal" naočale svih poznatih marki i to po 200 kn a iz aviona se vidi da je fake
u gradu se može kupiti puno fake stvari ali ja ne želim to

joujou
23.10.2007., 20:29
to je istina... od frendice decko je bio kupio naocale u jednom opticarskom ducanu u centru zagreba i tek kad ih je u drugi odnio na popravak rekli su mu da su lazne
navodno se to nije moglo ustanoviti bez da ih se razmontira (odsarafi ili stovec).. uglavnom neugodno se uznenadio jer ih je platio kao original

candy girl
23.10.2007., 20:52
to je istina... od frendice decko je bio kupio naocale u jednom opticarskom ducanu u centru zagreba i tek kad ih je u drugi odnio na popravak rekli su mu da su lazne
navodno se to nije moglo ustanoviti bez da ih se razmontira (odsarafi ili stovec).. uglavnom neugodno se uznenadio jer ih je platio kao original

to je laž da se ne kuži dok se ne rastavi
možda je netko kupio fake i uzeo iz optike orginal
i fake prodao po pravoj cijeni
frendica mi je rekla da se tako radi u nekim poznatim trgovinama

joujou
24.10.2007., 00:58
prica mi je iz trece ruke, moguce da nije pretjerano tocna

girly-girl
24.10.2007., 01:24
krivo mi je jer sam mislila da je torba orginal
ne kupujem kopije
kuži se kad malo bolje pogledaš
s torbom je i licenca bila tak da...

iskreno, da je tebi toliko stalo da je original mislim da bi se više potrudila da saznaš kak se prepozna original.. eto, to je moje mišljenje :)

candy girl
24.10.2007., 18:40
iskreno, da je tebi toliko stalo da je original mislim da bi se više potrudila da saznaš kak se prepozna original.. eto, to je moje mišljenje :)

ha ha ha
very funny
o takvim stvarima ne razmišljaš dok se to ne dogodi

girly-girl
24.10.2007., 20:04
pa ne ozbiljno, ja bi dobro razmislila i raspitala se da imam na raspolaganju toliko para, ne bi se nikak htjela zajebati :)
ali, to sam ja..

darin
24.10.2007., 21:23
ma nije kupljena na cesti već u trgovini sa fancy stvarima
kad malo ju duže nosiš točno se kuži da je fake

ne mozes nazad u trgovinu i da ti vrate lovu? pa to je stvarno apsurdno!!! jesi to u hr kupila? podijeli s nama gdje da ih mozemo zaobilaziti u sirokom luku :flop:

darin
24.10.2007., 21:26

ma gle, da kupujes u nekoj finoj radnji ili licenciranom ducanu ne bi isla za time da provjeravas jeli original ili ne. doduse, u zagrebu je to zapravo potrebno, imas pravo :zubo:

girly-girl
24.10.2007., 22:31
pa zato i kažem kada sam se ovdje svega načitala :)
ma iskreno da kupujem neš tako ne bi nikom vjerovala, fino pregledam sve :D, kaj te briga, za te pare moraš :D

gica
24.10.2007., 22:49
pa ne ozbiljno, ja bi dobro razmislila i raspitala se da imam na raspolaganju toliko para, ne bi se nikak htjela zajebati :)
ali, to sam ja..

...slažem se...da recimo imam želje i naravno para za kupit luksuznu i skupu torbu onda bi i kupnju obavila luksuzno...lijepo bi si platila put do neke metropole di već ima određeni dućan...ne bi se za takvu stvar baš zajebavala, tražila po netu itd.

candy girl
25.10.2007., 21:33
pa zato i kažem kada sam se ovdje svega načitala :)
ma iskreno da kupujem neš tako ne bi nikom vjerovala, fino pregledam sve :D, kaj te briga, za te pare moraš :D

samo sam htjela saznati da li je bilo sličnih primjera
htjela sam drugo mišljenje

fashion guru
27.10.2007., 13:50

kaj se čudiš???
nisi prva kojoj se to dogodilo...
ima nas dosta s takvim iskustvima
npr. meni se to dogodilo s d&g trapkama

fashion guru
27.10.2007., 13:52

tu nisi u pravu
a kaj da se to tebi dogodilo?

fashion guru
27.10.2007., 13:53
...danas ti je vrlo teško raspoznat lažnjak od prave stvari...[/QUOTE]

slažem se s tobom
i ne znaš kako je teško prepoznati lažnjak

Ponosna
27.10.2007., 16:49
Danas zaista treba paziti jer je mnogim vlasnicima u interesu samo brza zarada. Recimo, replay u frankopanskoj je svojevremeno nabavljao trapke skupa sa frajerom s placa. Kak sad, ne znam, ne bih tam više kupila ni da mi netko plati, a niti u replayu općenito.

candy girl
27.10.2007., 17:30
Danas zaista treba paziti jer je mnogim vlasnicima u interesu samo brza zarada. Recimo, replay u frankopanskoj je svojevremeno nabavljao trapke skupa sa frajerom s placa. Kak sad, ne znam, ne bih tam više kupila ni da mi netko plati, a niti u replayu općenito.

replay je koma
o tome sam ja govorila
danas ima više lažnjaka nego originala

girly-girl
27.10.2007., 21:35
tu nisi u pravu
a kaj da se to tebi dogodilo?

ne, ja samo kažem svoje mišljenje.. nema baš sredstava za tako neke luksuzije stvari.. :)

vekmar
28.10.2007., 02:02
ja ne kuzim vas kojima neko podvali fejk
pa kak ti se to moze desit
ak si bila u italiji, koja je btw krcata guccijima sta nisi osla u GUCCI ducan. mislim pa jedino tak nemas problema

znaci Vuitton se original JEDINO moze u vuittonu kupiti. tak se stite od kopija.

a za sve ostale marke isto preporucam direkt u njihov ducan (marke koju ocete)

mislim, kad se sjetim kad mi je frendica paradirala sa vuittonkom koju je platila 2000kn smijala sam se jos dva dana. naime ta torbica je kostala 14 000kn original. ona je sam preplatila kopiju.

zato svi koji ocete originale - pravo u ovlastene ducane. niakakvi retailovi i fore i onda nemate beda.

a za zg? original su vam jedino boss i escada.

Samantha
28.10.2007., 02:05
sjecam se one slike jel ono bila Beckam s torbicom Luis...ta slika bila po svim novinama,ne vjerujem da je ona kupovala na standove.

Rijec je o onom modelu s grafitima...bijela s crnim slovima

Samantha
28.10.2007., 02:06
.

oh Boze:rolleyes:

vekmar
28.10.2007., 02:20
sam nadrkana sam. i fale mi smajliji pa sve bez njih ima drukcije znacenje. e vidi posvetila sam ti 5000 post :cerek:

gica
28.10.2007., 10:52
ak si bila u italiji, koja je btw krcata guccijima sta nisi osla u GUCCI ducan. mislim pa jedino tak nemas problema

znaci Vuitton se original JEDINO moze u vuittonu kupiti. tak se stite od kopija.

a za sve ostale marke isto preporucam direkt u njihov ducan (marke koju ocete)

mislim, kad se sjetim kad mi je frendica paradirala sa vuittonkom koju je platila 2000kn smijala sam se jos dva dana. naime ta torbica je kostala 14 000kn original. ona je sam preplatila kopiju.

zato svi koji ocete originale - pravo u ovlastene ducane. niakakvi retailovi i fore i onda nemate beda.

...pa to je to...ako imaš želje i para za skupom orižiži torbicom onda pravac u orižiži dućan...nije mi baš jasno zašto se patit po netu ili dovijat na razne načine kad bi kupnja trebala bit jednostavna:confused:

Croissant
30.10.2007., 22:31

Original je i Givenchi. U Kaptol centru se originali Kenzo i Lancel prodaju i u dućanu Lyra kao i Cavalli i Ferre u Mandarina Duck.

Onaj tko preferira skupe marke, morao bi znati barem približno prepoznati original od kopije. Treba voditi računa o načinu šivanja, hologramskom znaku (ako ga ima), o nijansi boje. Tu znaju isto biti drastične razlike. Preskupe su to stvari da bi se prepustilo slučaju i euforiji oko kupovine.

vekmar
06.11.2007., 21:08
ok i ti su origigi al za cavalli i ferre se vec nebi zaklela... original je i armani i to je po meni to.
a cuj sad se neke kopije tako dobro rade da je to prestrasno..sa serijskim brojevima, identicnim savovima pa cak i original materijalima.
npr bio je slucaj kod vuittona da tvornice bace ostatke materijala pa to ljudi kupe i rade ove mini stvari tipa etui za kljuceve itd. cak je jedan frajer u novinama reko da je tako kupio LV aladinke za koje su mu u LV ducanu nudili 2000eura misleci da je najnovija kolekcija a on ih platio 20eura. dakle ima svega.
ja cak osobno neke fejkove ne mogu raspoznat. no zato ak vec kupujem kupujm u ovlastenim ducanima pa nema brige

ak je nekom gust fejk neka mu je. meni nije i to je to.

chimavizza
06.11.2007., 21:18
stvar je u tome kaj je ta torba fakat izgleda kao orginal a nije
frendica mi je odmah rekla da je fake a ja mislila da je ljubomorna
kupljena je u italiji

tako ti i treba kad si spremna toliko izdvojiti za potpis samo, i ako ti je torba bila toliko dobra za te novce što si iskeširala, kakve veze više ima je li fejk ili ne. ili si samo plaćala potpis?:confused:

joujou
06.11.2007., 22:34
tako ti i treba kad si spremna toliko izdvojiti za potpis samo, i ako ti je torba bila toliko dobra za te novce što si iskeširala, kakve veze više ima je li fejk ili ne. ili si samo plaćala potpis?:confused:

nije ti palo na pamet da je mozda htjela kvalitetu uz potpis? :mig:

chimavizza
06.11.2007., 23:04
nije ti palo na pamet da je mozda htjela kvalitetu uz potpis? :mig:

ma daj, ne bi ona ni primjetila nedostatak kvalitete:D

joujou
06.11.2007., 23:09
ma daj, ne bi ona ni primjetila nedostatak kvalitete:D

cini mi se da imas pravo :D
ja sam mislila vise opcenito

Croissant
07.11.2007., 00:46
ok i ti su origigi al za cavalli i ferre se vec nebi zaklela...

Ja bi se zaklela, jer kad nekog vodiš sa sobom u kupovinu kojem je posao raspoznavanje originala i kopije, onda se ne moš zaj.... :D

Nažalost, istina je da u skupim dućanima ima pored originala i kopija, zato se uvijek osiguram :cerek:

bbc
07.11.2007., 08:44
Ja bi se zaklela, jer kad nekog vodiš sa sobom u kupovinu kojem je posao raspoznavanje originala i kopije, onda se ne moš zaj.... :D

Mozes li nam malo opisati to radno mjesto i tko je i gdje tu osobu zaposlio?

Nažalost, istina je da u skupim dućanima ima pored originala i kopija, zato se uvijek osiguram :cerek:

Mozes li nam navesti jedan takav ducan kao primjer?

Croissant
07.11.2007., 18:43
Mozes li nam malo opisati to radno mjesto i tko je i gdje tu osobu zaposlio?

Ne mogu!

Mozes li nam navesti jedan takav ducan kao primjer?

Replay

bbc
07.11.2007., 19:58
Ne mogu!

Replay

Dakle, nismo u mogucnosti saznati kakav bi to bio posao ' profesionalni raspoznavatelj originala'. Pogotovo onaj koji bi raspoznavao rad vise firmi. No dobro. Nema veze.

Vec je ranije, pa i na ovom topicu, pisalo ovo za Replay. Pisalo je i za Diesel.
Pisalo se svasta. Nemoj se ljutiti, ali jesi li sigurna da znas o cemu pises?

Mozes li nekako predociti sebi situaciju da vodis jedan Replay ducan i ulozis u sezonu npr. 100.000€ i riskiras sadasnji i buduci unosan posao zbog nekoliko laznih traperica, koje cak i ne bi bile puno jeftinije od tvornickih cijena originala? I sve to u situaciji kad ti pred nosom, svaki dan, seta zastupnik Replaya. I koji Replay? Gdje? Samo u Zagrebu ih je 4. Svi su kupili robu na istom mjestu, ali je vise vlasnika ducana.

Laznu robu je vrlo tesko prodavati u ducanima i trgovcima potpuno neisplativo. Da ne govorim da bi im inspekcija smjesta zatvorila ducan.

Laznjaci povremeno posjecuju ovaj pdf. Topic iz 2003 godine (http://www.forum.hr/showthread.php?t=2619). Topic iz 2007 godine (http://www.forum.hr/showthread.php?t=186959).
Sigurno ces sve sa zanimanjem procitati. U ovom prvom topicu, prije 5 godina, simpaticna 'Luca' pise nesto vrlo interesnatno (http://www.forum.hr/showpost.php?p=137004&postcount=62). Nista se ne mjenja.

may21
07.11.2007., 20:22
ja osobno nikad nebi kupila takvu torbu jer se uopće ne kuži je li original ili nije. Mislim da ima više lažnjaka nego originala, a i cure kupe fake pa prezentiraju kao original kupljen ovdje ili ondje. Mislim da većina njih nebi prepoznala fake od originala taman da im ih u facu zabiješ :lol:
Ja radije odem i kupim torbu od prave kože nego krpu iz npr.Guessa samo zato jer je logo ogroman i na vidljivom mjestu. A kvaliteta neusporediva.

Croissant
07.11.2007., 20:53
Dakle, nismo u mogucnosti saznati kakav bi to bio posao ' profesionalni raspoznavatelj originala'. Pogotovo onaj koji bi raspoznavao rad vise firmi. No dobro. Nema veze.

Vec je ranije, pa i na ovom topicu, pisalo ovo za Replay. Pisalo je i za Diesel.
Pisalo se svasta. Nemoj se ljutiti, ali jesi li sigurna da znas o cemu pises?

Mozes li nekako predociti sebi situaciju da vodis jedan Replay ducan i ulozis u sezonu npr. 100.000€ i riskiras sadasnji i buduci unosan posao zbog nekoliko laznih traperica, koje cak i ne bi bile puno jeftinije od tvornickih cijena originala? I sve to u situaciji kad ti pred nosom, svaki dan, seta zastupnik Replaya. I koji Replay? Gdje? Samo u Zagrebu ih je 4. Svi su kupili robu na istom mjestu, ali je vise vlasnika ducana.

Laznu robu je vrlo tesko prodavati u ducanima i trgovcima potpuno neisplativo. Da ne govorim da bi im inspekcija smjesta zatvorila ducan.

Laznjaci povremeno posjecuju ovaj pdf. Topic iz 2003 godine (http://www.forum.hr/showthread.php?t=2619). Topic iz 2007 godine (http://www.forum.hr/showthread.php?t=186959).
Sigurno ces sve sa zanimanjem procitati. U ovom prvom topicu, prije 5 godina, simpaticna 'Luca' pise nesto vrlo interesnatno (http://www.forum.hr/showpost.php?p=137004&postcount=62). Nista se ne mjenja.

Kasnije ću pročitati kad budem imala više vremena.

Sve ovo što si napisala je na mjestu. Jesi li sigurna da je trgovcima neisplativo prodavati lažnu robu? Prije 5 godina moja frendica je radila u Moda In dućanu i zaprepastila me njena izjava da je 50% asortimana lažnjak. To je bilo tad. Danas iskreno neznam ima li još toga. Nisam ni tada, a ni sada ulazila u taj dućan. Inspekcije rade svoj posao, ali izgleda da su ažurniji u provođenju zakona po buvljacima i štandovima.

Cura koja je pokrenula ovu temu kupila je lažnu Gucci torbicu i to u Italiji, također se spominje i LV. Hm, da li im je stvarno isplativo prodavati fejk robu? Izgleda da da.

A da i kopija zna biti jednako kvalitetna kao original potvrđuje slučaj od mog frenda koji je prije 7 god. kupio Bossove trapke za 250 kn. Malo su se izblijedjele u pranju, ali i dalje su čitave i nosive.

A ovo za Replay, jebiga kad se jednom opečem pušem i na hladno.
Dalje više ništa neću komentirati.

*Ani*
08.11.2007., 18:28
eto kad ste vec kod laznjaka imam ja jedno pitanje...
dobila sam na poklon novcanik rocco barocco...zanima me dal se to također da kupit na svakom koraku ili je situacija drukcija?
opis novcanika:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=277145

dsaw
10.08.2009., 10:54
Mene zanima kad kupujem nešto od Armanija i dobijem potvrdu o autentičnosti s proizvodom u kojem se nalazi serijski broj proizvoda i sad me zanima kako provjerijm je li to orginal, a ne lažnjak?

EllaVanSaar
11.08.2009., 19:56
http://www.ioffer.com/i/LOUIS-VUITTON-monogram-canvas-WHISPER-BAG-WOMEN--115199145

molim cure koje se razumiju u LV torbe da mi kažu jel ovo fejk ili ne? :ne zna:

nažalost ovo je jedina slika koju imam....

Lara 21
12.08.2009., 08:24
Ella, ne vidi se slika.

EllaVanSaar
12.08.2009., 22:19
Ella, ne vidi se slika.

a znam :( :ne zna::ne zna:

ma fejk je ziher radi cijene :zubo: ali zanima me koliko je daleko od orginala jer super izgleda.... :)

dadls81
12.08.2009., 22:29
http://www.ioffer.com/i/LOUIS-VUITTON-monogram-canvas-WHISPER-BAG-WOMEN--115199145

molim cure koje se razumiju u LV torbe da mi kažu jel ovo fejk ili ne? :ne zna:

nažalost ovo je jedina slika koju imam....

Lara 21
13.08.2009., 11:50
Fejk naravno, ne samo da je cijena koma, nego Whisper bag nije izašao u Monogramu ja mislim..

EllaVanSaar
13.08.2009., 12:49
Fejk naravno, ne samo da je cijena koma, nego Whisper bag nije izašao u Monogramu ja mislim..

ma cijena je bez poštarine koja je još duplo...to nije ni bitno....ali dobro izgleda...

tak i tak u zagrebu su sve kopije....nedavno sam kupila u ovlaštenom dućanu lacosta tenisice i iznutra etiketa - made in china!!!!!

poludila sam i otišla s računom u dućan i žena mi je samo slegnula ramenima i rekla da je to orginal.....i je,dobila kutiju,bilo ona kartica prikvačena na tenisice i sve ali to sve proizvode u zemljama di je jeftina radna snaga tak da sam rekla od sada naručujem fejk satove,majice itd. za 50$ kad je ionako sve fejk! :mad: :mad:

EllaVanSaar
13.08.2009., 13:24
Nekoliko vas tvrdi da se u zagrebackim ducanima fejkovi prodaju pod originalne marke. Ja mislim da to nije tocno.
Kopija dizajna ima, ali fejkova ne.

Navedite konkretne primjere. (bez onoga - "pun ih je Importanne", jer nije).

Dakle, konkretne primjere.
Lazni LV ima za kupiti tamo, lazni D&G tamo, lazni Lacosta se prodaje u tom i tom ducanu, itd....

Lacoste-svaki
Sportina Group na draškovićevoj - pouzdano...znam zaduženog za nabavu..
REPLAY na frank.
Guess satovi u Watch Centru

joujou
13.08.2009., 13:24
i je,dobila kutiju,bilo ona kartica prikvačena na tenisice i sve ali to sve proizvode u zemljama di je jeftina radna snaga tak da sam rekla od sada naručujem fejk satove,majice itd. za 100-njak kuna kad je ionako sve fejk! :mad: :mad:

to sto su napravljene u kini ne znaci da su fejk :mig:
ne ocekujes valjda da ce tenisice od cca 700-900kn biti napravljene na talijanskoj adresi :D

EllaVanSaar
13.08.2009., 13:37
i moj osvrt na temu :zubo:

Glupi su ljudi koji kupuju i dižu kredite radi orginala od 3-4 000 kn,ne ljudi koju kupuju dobar fejk!

Ovi prvi su glupi jer daju toliko para samo radi dobre reklame i želje za prestižem ili stilom koji nemaju umjesto da te pare uplate za tečaj stranih jezika,putovanje...itd.

ja osobno kupujem tzv.ulične brandove (topshop,mango,zara...)koji ni nemaju svoju fejk verziju (koliko ja znam) i ne znam šta bi mi trebalo biti da kupim furla torbu za 3 soma kad u mangu ima isto lijepa i kožna za 300kn....
nikad ne bi dala više od 1000 kn za neki odjevni predmet koji ću nositi ionako max.1 i pol sezonu!

EllaVanSaar
13.08.2009., 13:39
to sto su napravljene u kini ne znaci da su fejk :mig:
ne ocekujes valjda da ce tenisice od cca 700-900kn biti napravljene na talijanskoj adresi :D

a barem europa...:(

mah...tak i tak će mi otić za 6mj. ko i da su iz kine za 20 $....eh pokleknula sam jer su lijepe...:rolleyes:

joujou
13.08.2009., 13:46
a barem europa...:(

mah...tak i tak će mi otić za 6mj. ko i da su iz kine za 20 $....eh pokleknula sam jer su lijepe...:rolleyes:

tom logikom onda kupujemo i laznjak nike-a a negdje, vjerojatno, postoje i orignali proizvedeni u US? :zubo:

EllaVanSaar
13.08.2009., 13:50
tom logikom onda kupujemo i laznjak nike-a a negdje, vjerojatno, postoje i orignali proizvedeni u US? :zubo:

ma znam...sve je to vietnam,hong kong itd. samo hoću naglasiti da rijetke stvari imaju kako ti lijepo kažeš adresu MADE IN ITALY...FRANCE ...U.S.A,a ipak te oderu na tome radi brenda...

a zašto onda ljudi kenjaju (:zubo:) na TH ili RL majicama za 20$ na iofferu,e bayu itd.

ma kaj nije to ista stvar?:confused:

uspoređivala sam logo i sve i identično je orginalu....samo što piše china...

joujou
13.08.2009., 13:58
ma znam...sve je to vietnam,hong kong itd. samo hoću naglasiti da rijetke stvari imaju kako ti lijepo kažeš adresu MADE IN ITALY...FRANCE ...U.S.A,a ipak te oderu na tome radi brenda...

a zašto onda ljudi kenjaju (:zubo:) na TH ili RL majicama za 20$ na iofferu,e bayu itd.

ma kaj nije to ista stvar?:confused:

uspoređivala sam logo i sve i identično je orginalu....samo što piše china...

niti blizu nije ista stvar... za pravu ocjenu trebalo bi oba komada nositi
procjenjivanje po slici bas i nije najprakticnije
materijali ze znatno razlikuju

te rijetke stvari koje su proizvedene na nekoj adresi na zapadu imaju i znatno visu cijenu; lacoste tenisice u tom slucaju ne bi mogle kostati ispod 1000kn
doduse finalna adresa moza biti npr talijanska ako je i samo posijednji gumb na npr kosulji zasiven u italiji (cijeli proizvod moze biti sastavljn i izradjen u kini, ali ako je poslijednja aplikacija nanesena u italiji na proizvodu moze pisati 'made in italy')
to jos uvijek ne znaci da je bolje ili jednako kupovati laznjake :D

EllaVanSaar
13.08.2009., 14:03
niti blizu nije ista stvar... za pravu ocjenu trebalo bi oba komada nositi
procjenjivanje po slici bas i nije najprakticnije
materijali ze znatno razlikuju

te rijetke stvari koje su proizvedene na nekoj adresi na zapadu imaju i znatno visu cijenu; lacoste tenisice u tom slucaju ne bi mogle kostati ispod 1000kn
doduse finalna adresa moza biti npr talijanska ako je i samo posijednji gumb na npr kosulji zasiven u italiji (cijeli proizvod moze biti sastavljn i izradjen u kini, ali ako je poslijednja aplikacija nanesena u italiji na proizvodu moze pisati 'made in italy')
to jos uvijek ne znaci da je bolje ili jednako kupovati laznjake :D

to drži vodu...makar piše i tu 100%pamuk ne treba biti tak dobro zašiveno i čvrsto kao na orginalu....ali opet i orginali znaju znatno podbaciti...ma sve je to lutrija i biznis na kojem ekipa jakooo dobro zarađuje

joujou
13.08.2009., 14:05
to drži vodu...makar piše i tu 100%pamuk ne treba biti tak dobro zašiveno i čvrsto kao na orginalu....ali opet i orginali znaju znatno podbaciti...ma sve je to lutrija i biznis na kojem ekipa jakooo dobro zarađuje

itekako :top:

u svakom slucaju nemoj biti u badu zbog tenisica :D

EllaVanSaar
13.08.2009., 14:09
itekako :top:

u svakom slucaju nemoj biti u badu zbog tenisica :D

hehe,:mig:

nevanevičicaa
13.08.2009., 15:03
iako ne nosim potpisanu odjeću uvik sam imala oko za originale i one koje to nisu.
:ne zna:
ok, možda nisam vidila nikada neki dobar fejk , ne isključujem tu mogućnost :D

Malcom1911
13.08.2009., 20:14
jel zna netko kako prepoznati lazne Police naocale??

mokry
13.08.2009., 23:05
REPLAY na frank.

Za to znam 100% da su originali kao i u ostala 3 zagrebačka Replaya. Druga je stvar što ovi u Frankopanskoj u vrijeme sniženja prodaju robu od prije 3 godine. ;)

EllaVanSaar
14.08.2009., 10:01
Za to znam 100% da su originali kao i u ostala 3 zagrebačka Replaya. Druga je stvar što ovi u Frankopanskoj u vrijeme sniženja prodaju robu od prije 3 godine. ;)

:ne zna: moguće,info iz druge ruke...makar dosta cura na forumu isto tvrde da nabavljaju od šanera...

adriann
17.08.2009., 18:21
Možda sam malo van teme pa se unaprijed ispričavam. Ovih dana čujem da puno ljudi komentira reportažu u Red Carpetu kako se prave replike torbi, navodno je bila riječ o svima znanoj Hermesovoj Birkinici- kako se original torba rastavi na najsitnije dijelove i onda kopira.Pošto ja ne pratim Red Carpet pa ne znam kojeg je datuma bio taj s tom reportažom, a voljela bih pogledati, zna li možda netko kada (kojeg datuma) je bio taj RC?:D

Christina
17.08.2009., 19:09
prosle nedjelje :mig:

anna_maria
05.09.2009., 23:52
jel zna netko nesto o chanel laznjacima, gdje ima a da izgledaju priblizno isto?ona torba s dva lanca crna me zanima:D
znam da topshop ima svoju verziju koja nije slicna ali je super,medutim vec su ih rasprodali :/

black_man
06.09.2009., 00:27
Lacoste-svaki
Sportina Group na draškovićevoj - pouzdano...znam zaduženog za nabavu..
REPLAY na frank.

Redovito obilazim taj Sportinin dućan i uglavnom je to identična odjeća koja se prodaje u Sloveniji,Italiji,nikad nisam u ništa posumnjao da je fake.
Istina da imaju dosta nekvalitetnih stvari,ali sve su to i dalje originali,stvar je samo što je 90% ponude odjeća nekih difuzijskih linija..prave dizajnerske odjeće tamo nema ni namirisat,osim što D&G izbaci koji bolji komad...ostalo je sve sasvim prosječna odjeća...no ipak je u većini drugih dućana daleko lošija odjeća

black_man
06.09.2009., 00:33
i moj osvrt na temu :zubo:

Glupi su ljudi koji kupuju i dižu kredite radi orginala od 3-4 000 kn,ne ljudi koju kupuju dobar fejk!

Ovi prvi su glupi jer daju toliko para samo radi dobre reklame i želje za prestižem ili stilom koji nemaju umjesto da te pare uplate za tečaj stranih jezika,putovanje...itd.

ja osobno kupujem tzv.ulične brandove (topshop,mango,zara...)koji ni nemaju svoju fejk verziju (koliko ja znam) i ne znam šta bi mi trebalo biti da kupim furla torbu za 3 soma kad u mangu ima isto lijepa i kožna za 300kn....
nikad ne bi dala više od 1000 kn za neki odjevni predmet koji ću nositi ionako max.1 i pol sezonu!

Meni bi recimo bilo glupo svake sezone kupovat novu jaknu,nove pulovere,traperice..Neke klasične i luksuzne stvari vrijede uloženog novca i nakon dosta godina izgledaju super i ne izlaze iz mode...samo treba 'modno' odrast i točno znat što vrijedi kupiti...

Dwarf980
06.09.2009., 00:46
Redovito obilazim taj Sportinin dućan i uglavnom je to identična odjeća koja se prodaje u Sloveniji,Italiji,nikad nisam u ništa posumnjao da je fake.
Istina da imaju dosta nekvalitetnih stvari,ali sve su to i dalje originali,stvar je samo što je 90% ponude odjeća nekih difuzijskih linija..prave dizajnerske odjeće tamo nema ni namirisat,osim što D&G izbaci koji bolji komad...ostalo je sve sasvim prosječna odjeća...no ipak je u većini drugih dućana daleko lošija odjeća

Upravo to....made in turska i slićne pizdarije.....koju su kvalitetom ništa extra ali cijenom kao da je to neš uber mega extra kvalitetno....

Brijem da naši dučani uvoze izvana ono kaj je baš prava dizajnerska stvar..da bi cijene bile ajme majko pomozi....s obzir kak se naši vlasnici butika vole igrat sa maržom....:D

Dwarf980
06.09.2009., 00:58
Kad već spominjemo lažnjake i šanere i te pizdarije....par puta sam se znao zateć u Konjščinskoj...i vidjet aute tablica okolnih gradova i županija kako natrpani idu natrag.....baš da fino upotpune svoje dučkase sa exkluzivnom robom....:D

I da ja isto znam od šanera kupovat......mislim nije pravi...al svi tak govore pa nek bude ovak narodski kak se veli.....:lol: Al uglavnom nije zato kaj tam na majci piše aj i slićno....već dečko ima ok robu po cijeni koja mene kao kupca zadovoljava...i hrpa te obleke meni izdrži po 3 godine....nošenja i pranja...

evo od par komada odjeće kaj mi pada na pamet kaj sam uzimao...su dva para traperica..jedne su kao pradine...i trapke su fakat jebene....imam ih već 5-6 godina..imaju elastina u sebi....i deri peri su...izlizale su se samo na mjestima di su bi se svake tamnije traperice izlizale....isto sam uzimao još jedne koje sam uzeo jer kad sam ga tražio da mi donese neke trapke moje velićine i on donio sam jedne...ja pogledao okvirno dal mi pašu...i doma..kao boss trapke....i još uvijek ko nove....imaju i one modne šprehe kao zarezane ....i na mjestima di bi to kao trebalo puknut..al šav drži...a 300-400kn sam davao....za trapke...

Al ne ko kad sam 700kn pljunuo za đek and đons trapke koje su mi se poraspadale svukud...jebote gurnem ruku u đep i probijem đep pa su popucale nema di nema...sad komotno mogu od njih skemijat trofrtaljke sa zakrpama :D

A majce bilo dugih bilo kratkih rukava + košulja sam tiplao nikad više od 250kn-300kn....

pa radije dam onda njemu....love nek si i zaradi....dečko...a ne ovim lihvarima...po shopovima za kvalitetu koja to i nije neš....

EllaVanSaar
06.09.2009., 12:06
]Redovito obilazim taj Sportinin dućan i uglavnom je to identična odjeća koja se prodaje u Sloveniji,Italiji,nikad nisam u ništa posumnjao da je fake.[/B]Istina da imaju dosta nekvalitetnih stvari,ali sve su to i dalje originali,stvar je samo što je 90% ponude odjeća nekih difuzijskih linija..prave dizajnerske odjeće tamo nema ni namirisat,osim što D&G izbaci koji bolji komad...ostalo je sve sasvim prosječna odjeća...no ipak je u većini drugih dućana daleko lošija odjeća

kažem ti čovjek odnosno menager nabave je moj susjed koji je mom tati švercao Hugo Boss odijela.....

ne kažem da su sve stvari u Sportini fejk,ali nađe se..ali nije to onaj fejk tipa Gucci sa jednim C nego jakooo dobra replika iz Hong Konga :mig:
uglavnom neka te ne brine :D

EllaVanSaar
06.09.2009., 12:09
Meni bi recimo bilo glupo svake sezone kupovat novu jaknu,nove pulovere,traperice..Neke klasične i luksuzne stvari vrijede uloženog novca i nakon dosta godina izgledaju super i ne izlaze iz mode...samo treba 'modno' odrast i točno znat što vrijedi kupiti...

:zubo:

jasno za jakne,čižme, i adj torbe i tenisice se uvijek daje više novaca!

ali da moram imat gaće Cavalli -- :lol::lol::lol:

Oblivion1337
06.09.2009., 13:37
Možda sam malo van teme pa se unaprijed ispričavam. Ovih dana čujem da puno ljudi komentira reportažu u Red Carpetu kako se prave replike torbi, navodno je bila riječ o svima znanoj Hermesovoj Birkinici- kako se original torba rastavi na najsitnije dijelove i onda kopira.Pošto ja ne pratim Red Carpet pa ne znam kojeg je datuma bio taj s tom reportažom, a voljela bih pogledati, zna li možda netko kada (kojeg datuma) je bio taj RC?:D

jel može netko staviti link na video, ne uspijevam naći..

Makar
06.09.2009., 14:12

I onda to lipo iskombinirat s kojom in stvari za tu sezonu,pa si šik!
Primijetila sam da puno ovih dizajnerskih marki zna imat tako bezvezne stvari koje jeftino izgledaju-mislim da to pikiraju one koji pate da se vidi marka....

Lalena Lola
06.09.2009., 15:46
Joj ljudi kojim se vi stvarima opterećujete! :lol: bolje poradite na pismenosti vidim da vam to baš i nije jača strana! :lol::rofl:

black_man
06.09.2009., 17:05
Zadnje vrijeme ionako 'patim' na stvari koje se ne mogu kopirat:)
Otkad sam otkrio Malo,čak ni Pradu više ne kupujem:D

mokry
06.09.2009., 17:54
Primijetila sam da puno ovih dizajnerskih marki zna imat tako bezvezne stvari koje jeftino izgledaju-mislim da to pikiraju one koji pate da se vidi marka....

Meni isto većina tih stvari izgleda jeftino i kao da istu tu stvar možeš naći na obližnjem placu. :ne zna:
A za te je ionako bitno da predmet ima što veći natpis, a što manju cijenu.

topi0211
06.09.2009., 21:01
samo jedno pitanje? tko u našoj babana državi kontrolira autentičnost proizvoda? po kojim kriterijima? na koji način? za to bi trebali napraviti usporedbu sa stvarnim proizvodom odnosno ako je u pitanju neka majca recimo Lacoste trebali bi direktno naručiti od tvornice Lacoste i usporediti tu istu s nekom iz Lacostinih butika. A to ipak malo previše košta tako da to sve pada u vodu.
Ljudi moji svatko je od nas u životu kupio par lažnjaka za koje je uvjeren da su Orginal.

Iz prve ruke znam na koji način to funkcionira. dat ću jedan provjereni primjer . Lacoste naruči od tvornice u Kini seriju od 400.000 kom. majca za koju izdaje cetifikat odnosno odobreni su od Lacoste što bi bilo da su stvarno orginalne ali ta ista tvornica radi seriju od još 300.000 kom. od istog materijala odnosno po istom principu i pušta ih na crno tržište da bi im se isplatilo ulaganje i da bi još više zaradili ali to je lažnjak jer nisu odobrene od strane Lacoste. i tu se vračamo na ono s početka tko kontrolira autentičnost?

divljaruza
07.09.2009., 21:08
u mom malom gradicu ima jedan cijeliiii ducan s hrpetinom laznjaka. ducan se inace zove sve po 50 kuna. tamo samo kupuju glupi stranci kojima ovi prodavaci nasheru da je to sve original:rolleyes:. i onda ti jadni stranci tako nasjednu i navecer kada je spica, na rivi mozes vidjeti macke sa falsim markicama. ekipa i ja se sjatimo u kaficu na rivi pa promatramo jadne pokradene zrtve...:zubo::lol:

jahorinka
07.09.2009., 21:29

neeee :mama:

al očito to onda objašnjava činjenicu da mi je novi guess sat nakon 2 tjedna prdnul :rolleyes:
dva tjedna su ga popravljali (pod garancijom ofc :raspa:)
bahato neko djevojče, kad sam došla po njega, mi je reklo: "ja ne znam kaj ste vi radili s njim, cijeli mehanizam smo morali promjeniti."

još uvijek se nadam da je sat ipak nije iz đubrave, ko što mi je jedan lik već napomenul da sve kaj se prodaje dole dolazi iz đubrave, jer ipak je to bio rođendanski poklon moje prijateljice i njenog dečka...

i ako je fejk, baš me briga... uostalom, ko zna :cerek:

EllaVanSaar
08.09.2009., 10:12
neeee :mama:

al očito to onda objašnjava činjenicu da mi je novi guess sat nakon 2 tjedna prdnul :rolleyes:
dva tjedna su ga popravljali (pod garancijom ofc :raspa:)
bahato neko djevojče, kad sam došla po njega, mi je reklo: "ja ne znam kaj ste vi radili s njim, cijeli mehanizam smo morali promjeniti."

još uvijek se nadam da je sat ipak nije iz đubrave, ko što mi je jedan lik već napomenul da sve kaj se prodaje dole dolazi iz đubrave, jer ipak je to bio rođendanski poklon moje prijateljice i njenog dečka...

i ako je fejk, baš me briga... uostalom, ko zna :cerek:

mojoj frendici je ispalo pola cirikona...:( :ne zna:

jahorinka
08.09.2009., 11:34
moji se drže :mirko:

samo kad su mi mjenjali mehanizam, malo su mi zgrebali površinu... ko zna, možda su mi drugi sat dali :lol:

nebitno :kava:

evey
08.09.2009., 12:37
Dragi modni znalci jel mi može netko reći da li se na internetskoj stranici shopbop.com prodaju lažnjaci ili orginali?

vekmar
08.09.2009., 12:41
originali :kava:

evey
08.09.2009., 12:57
originali :kava:

Jel to provjereno ili..? Sori što davim al prije nego ispeglam novčeke tj.karticu moram se uvjeriti jer sam se jednom već opekla.

vekmar
08.09.2009., 13:03
ma sve kuzim al original je. bez brige. nisam kupovala al prije kad si htio online kupovat juicy (preko njihovog official websitea) odmah bi te prespajali na shopbop, a i citam strane forume i amerikanci masovno kupuju na shopbop. jedino ceg se u ovom slucaju mozes bojat je carina. eto. :)

marko356
08.09.2009., 13:32
pa vjerojatno ima dosta ljudi kojima se neka stvar svidja bez obzira sta na njoj pisalo, i cisto sumnjan da su te kopije ista losije kvalitete od "orginal" nju jorker, zare, top sop i slicnih sranja jerbo realno svi nabrojeni prodaju robu pazarske kvalitete a dao bi se okladit i losije

meni uopce ne smeta kad na nekome vidim fake, nek ljudi nose sta ih volja ako ih to veseli, cemu uopce osudjivat nekoga, uostalom bolje kupit fake za 200Kn nego dat 2000 pa gladovat cili misec, a ima i takvih sigurno

osobno nikad ne bi kupio kopiju jerbo ne podrzavam krivotvorine, ali to mi ne smeta toliko, ono sta me smeta je prodavanje malo boljih kopija pod orginalom, tipa ebay raybanke po nasim oglasima, i opcenito ebay, takima bi rado zalipio dvi priko tintare jerbo je to cista prevara

joujou
08.09.2009., 13:35
u mom malom gradicu ima jedan cijeliiii ducan s hrpetinom laznjaka. ducan se inace zove sve po 50 kuna. tamo samo kupuju glupi stranci kojima ovi prodavaci nasheru da je to sve original:rolleyes:. i onda ti jadni stranci tako nasjednu i navecer kada je spica, na rivi mozes vidjeti macke sa falsim markicama. ekipa i ja se sjatimo u kaficu na rivi pa promatramo jadne pokradene zrtve...:zubo::lol:

cini mi se da ste ti i ekipa ti koji su nasjeli :)

divljaruza
08.09.2009., 14:38
zasto? pa mi ne kupujemo tamo.:)

joujou
08.09.2009., 14:42
zasto? pa mi ne kupujemo tamo.:)

ali mislite da su drugi nasjeli na jeftini 'original' :D

HHmischko
08.09.2009., 14:59
Vidim da ima svakakvih teorija... Kupovina od lopova, serije veće od dogovorenih, original marke....

Eh. HRPA proizvođača više niti nema proizvodnju u matičnij zemlji. U matičnoj zemlji se radi dizajn i zahtjevi koje proizvod mora zadovoljiti, te završna testiranja i kontrole proizvoda.

Kako meni fino piše na (Navi) majicama: made in MD, Design, Style and Testing in Italy. Ili kako već slično tome, mogu pogledat kad dođem kući ako nekog zanima.

Ako je roba kupljena u butiku koji je napisan kao retailer na web - siteu proizvođača, ne bi trebao biti problem. Jer se taj retailer neće baš zajebavat s gubitkom licence. Osim ako nije riječ o nekim preplaćenim markicama gdje je ime 90 % cijene. Jer bez obzira na iznimno visoke cijene, još nisam naletio na polo majice bitnije veće kvalitete nego npr. Robe di Kappa, koje se nađu ispod 300-tinjak kuna. Pri tome ne mislim na one najjeftinije jednobojne.

Tako da, robe koje inače nisu skupe (kao sat Guess npr. :mig: :rofl:), nisu direktno ugrožene... bar dok su u renomiranoj trgovini. Jer i dostojna kopija dosta košta, tako da se gubi računica, a jeftinu je kopiju lako prepoznat. Šta će s Guessom, stavit mu još jeftiniji mehanizam? A original mehanizam ionako košta 100 kn.... :rofl:

floki77
04.11.2011., 20:36
znam da je fake ali i vecina ovog u nasim trgovinam je fake....tako da me to ne brine.sto se tice ne stizanja posiljke to rjesim sa pay palom i vrate novac....ima li netko pozitivnih iskustva?

mokry
04.11.2011., 20:44
znam da je fake ali i vecina ovog u nasim trgovinam je fake...

Je, ziher.

floki77
04.11.2011., 20:49
pa je....kad bi ljudi samo znali kolik toga dolazi iz bosne i slicnih zemalja i po kojoj cjeni padali bi u nesvjest....zato mi je bolje uzeti tenisice DG za 500 kn a znam da su fake nego u trgovini platiti 3000 a dokazi da su orginal

Christina
05.11.2011., 09:13
pa je....kad bi ljudi samo znali kolik toga dolazi iz bosne i slicnih zemalja i po kojoj cjeni padali bi u nesvjest....zato mi je bolje uzeti tenisice DG za 500 kn a znam da su fake nego u trgovini platiti 3000 a dokazi da su orginal

:facepalm: je,mi u bosni imamo tvornice fejkova,kakva kina :kava:

Kozmična
05.11.2011., 09:14
:rofl:

floki77
05.11.2011., 12:50
nisam rekao da vi u bosni imate tvornice...ali cinjenica je da sam jos prije 5-6 godina u kladusi kupovao tenisice puma po 150-200 kn...dok su u rijeci identicne takve bile 800 kn(znam jer sam kupio u ri i bosni isti model i nije bilo nikakve okom vidljive razlike...osim sto su u ri bile oko 800 kn a u bosni 200).isto tako znam da su od tamo dolazili kamioni takvih tenisica u rijeku jer mi se covjek ponudio da mi moze dofurati kamion tenisica i to do karlovca(znaci on rjesava granicu i ostala cuda).sve to znaci da je on u bosnu uveo po nejkoj smjesnoj cjeni(odakle to neznam niti me zanima) i mogao ih je dovesti u hr po takoder smjesnoj cjeni za nase prilike....zato molim bez podrugivanja

Jelena1985
05.11.2011., 14:03
:facepalm: je,mi u bosni imamo tvornice fejkova,kakva kina :kava:
:cheer: :cheer:

Christina
06.11.2011., 06:56
nisam rekao da vi u bosni imate tvornice...ali cinjenica je da sam jos prije 5-6 godina u kladusi kupovao tenisice puma po 150-200 kn...dok su u rijeci identicne takve bile 800 kn(znam jer sam kupio u ri i bosni isti model i nije bilo nikakve okom vidljive razlike...osim sto su u ri bile oko 800 kn a u bosni 200).isto tako znam da su od tamo dolazili kamioni takvih tenisica u rijeku jer mi se covjek ponudio da mi moze dofurati kamion tenisica i to do karlovca(znaci on rjesava granicu i ostala cuda).sve to znaci da je on u bosnu uveo po nejkoj smjesnoj cjeni(odakle to neznam niti me zanima) i mogao ih je dovesti u hr po takoder smjesnoj cjeni za nase prilike....zato molim bez podrugivanja

znaci on je tebi nudio da isto to uveze u hrvatsku bez ikakvih problema? kakve veze opet bosna ima s tim? nisu tenisice napravljene u bosni,nego samo uvezene iz x zemlje ko sto mogu biti i u hrv :kava:

floki77
06.11.2011., 10:25
znaci on je tebi nudio da isto to uveze u hrvatsku bez ikakvih problema? kakve veze opet bosna ima s tim? nisu tenisice napravljene u bosni,nego samo uvezene iz x zemlje ko sto mogu biti i u hrv :kava:

bravo jako si pametna!!!to sam sve i ja napisao u prvoj poruci pa ste se izrugivali!napisao sam da svugdje ima laznjaka i da je danas jako upitno sta je orginal.u bosni se takve tenisice prodaju po 200 kn a u hrvatskoj po 800...nisam uopce mislio da u bosni imate tvornice ali imate laznjake.jednako kao i mi,i onda kad napisem da bi kupio na iofferu ljudi mi kazu da je fake....a sta nije?

mokry
06.11.2011., 10:42
Ako kupuješ na Črnomercu naravno da je tamo sve fake, kao i na iOffer-u.

Službeni dućani ih sigurno ne drže, a te priče da ih drže su rekla-kazala, valjda da bi se oni koji kupuju lažnjake uvjerili kako je sve to ista roba - a nije. Jer kažem, ako si jednom imao original, znat ćeš razliku. :)

tallly
06.11.2011., 10:56
Jao, ti lažnjaci ... Idem prije 14 dana u Zagreb s jednom tetom, traži ona neku bundu za zimu, kad ono cijene oko 700 kuna i više. I ona meni tvrdi da te bunde uopče nisu origiinal, da oni sve to donesu iz bosne, srbije ne znam otkud ne, neku kineski robu i stave original naljepnice ... više što joj ja govorim da to tako baš i ne ide, ona više to tvrdi.

ajd onda idi na črnomerec, u bosnu ili madžarsku, tam si kupi ovu f*** bundu i šuti :kava:

floki77
06.11.2011., 11:02
Ako kupuješ na Črnomercu naravno da je tamo sve fake, kao i na iOffer-u.

Službeni dućani ih sigurno ne drže, a te priče da ih drže su rekla-kazala, valjda da bi se oni koji kupuju lažnjake uvjerili kako je sve to ista roba - a nije. Jer kažem, ako si jednom imao original, znat ćeš razliku. :)

probaj mi onda objasniti kako sam u ri (u puma shopu) kupio tenisice od 800 kn a dva-tri mj kasnije iste takve u bosni za 200 kn.i stvarno nisam vidio razliku na oko...niti sam osjetio na nozi.imas neko objasnjenje?plus pogledaj na npr nike tenisicama koliko ih je made in china,tajvan,i slicno.oni imaju tamo tvornice i jeftinu radnu snagu ali mislis li zbilja da tamo kostaju 1000kn kao i kod nas u npr intersportu??

mokry
06.11.2011., 11:13
To što je nešto Made in China ne znači da je fake, jer se danas sve proizvodi tamo (pa i vrlo skupi i luksuzni brandovi). Materijal i izrada čine najmanji dio cijene koju plaćaš. Veći dio odlazi na marketing i brandiranje, a najveći na trgovačke marže.

efghi
06.11.2011., 12:31
To što je nešto Made in China ne znači da je fake, jer se danas sve proizvodi tamo (pa i vrlo skupi i luksuzni brandovi). Materijal i izrada čine najmanji dio cijene koju plaćaš. Veći dio odlazi na marketing i brandiranje, a najveći na trgovačke marže.

naravno, bas sam na kozmetici jednoj isto odgovorila..ljudi ne shvacaju da "made in china" ne znaci isto sto i "china shop" :kava:

Jelena1985
06.11.2011., 12:49
probaj mi onda objasniti kako sam u ri (u puma shopu) kupio tenisice od 800 kn a dva-tri mj kasnije iste takve u bosni za 200 kn.i stvarno nisam vidio razliku na oko...niti sam osjetio na nozi.imas neko objasnjenje?plus pogledaj na npr nike tenisicama koliko ih je made in china,tajvan,i slicno.oni imaju tamo tvornice i jeftinu radnu snagu ali mislis li zbilja da tamo kostaju 1000kn kao i kod nas u npr intersportu??
po cemu su te tenisice iste? kako znas da te u rijeci fejk? da li je to oficijelni puma shop ili neki znj? :D

floki77
06.11.2011., 13:35
po cemu su te tenisice iste? kako znas da te u rijeci fejk? da li je to oficijelni puma shop ili neki znj? :D

identicne su bile po svemu....e sad je li oficijalni shpo ili ne...to neznam.ali te tenisice su "orginal" i takva im je i cjena...sad vi mene nekako uvjerite da su oboje orginali...ili laznjaci.
i jos jedna stvar mi nikako nije jasna...pa mi i to probajte objasniti...na iofferu sve puno laznjaka...mislite li zbilja da bi nike kao korporacija dopustila da im netko identicno kopira marku i prodaje na internetu i to tako otvoreno bez skrivanja?to mi nije jasno....i dali se itko od vas pita koliko ustvari te tenisice kostaju u proizvodnji?ja mislim da vise od 10 kn nikako....ali dok dodu do nas,kroz par ruku ta cjena naraste...i jos jedno.procitao sam jedan post gdje covjek pise da se 90 % cjene placa brand...pa mi probajte to sve objasniti

mokry
06.11.2011., 13:36
i dali se itko od vas pita koliko ustvari te tenisice kostaju u proizvodnji?ja mislim da vise od 10 kn nikako....ali dok dodu do nas,kroz par ruku ta cjena naraste...

Ovo sam ti već objasnio.

Btw, a koliko misliš da u proizvodnji košta npr. iPhone?
Na eBay-u i iOffer-u imaš i njih za kupiti, ali po cijeni od parsto kuna. Znači li to da onda T-Mobile prodaje lažnjake?

floki77
06.11.2011., 14:08
Ovo sam ti već objasnio.

Btw, a koliko misliš da u proizvodnji košta npr. iPhone?
Na eBay-u i iOffer-u imaš i njih za kupiti, ali po cijeni od parsto kuna. Znači li to da onda T-Mobile prodaje lažnjake?

a koliko ti mislis da iphone kosta u proizvodnji???2000 kn????bas si prave naveo za primjer-.....t-mobile najveci lihvari na kugli zemaljskoj