PDA

View Full Version : Lažnjaci

stranice : [1] 2 3

Princeza
07.01.2003., 20:25
'Ajde da vas cujem, zanima me kaj mislite o laznjacima.

Dakle, u Zagrebu (ne znam kako je drugdje) se svakih par godina pojavi hit-laznjak. :D

Ako me sjecanje dobro sluzi (ne tvrdim da je tako :D ), najprije su bile lazne Versace marame. Nit je motiv bio pravi, nit su bile od svile. Istina, cesto su imitacije bile sasvim ok za amatere, ali za bilo koga tko zna kako izgleda Versaceov znakic, procjena je trajala sekundu-sekundu i pol. :D

Zatim su dosle lazne Dolce & Gabbana majice koje su se prodavale na standovima. Svaka koka koja je drzala do sebe imala je bijelu majicu sa crnim natpisom. Na prvi pogled ocigledno laznu, naravno. :D :rolleyes:

Prije jedno godinu-dvije stigle su nam lazne Fendi marame, pa i drugi proizvodi (bas neki dan vidjeh kisobran). Znate vec kako na pravim Fendijevim proizvodima dva slova F stoje nasuprot jedan drugome i naopako. E, na laznjacima je jedan F normalan, a drugom fali donja crtica. Vidi se iz aviona. :B

Posljednji krik plac-mode su torbe koje bi trebale biti iz radionice Ralpha Laurena. E, sad, doticni gospon ima liniju koja se zove Polo Sport i na kojoj ima odredjen broj zvjezdica na americkoj zastavi. Laznjaci se zovu Ralph Sport i imaju neopisivo vise zvjezdica. Dakle ~ opet prepoznatljivo. :D

Sad, bas me zanima motivacija ljudi koji to kupuju. S jedne strane, moze se dogoditi da covjek uopce nema pojma kaj znace ta dva slova F, da mu se svidjaju boje i da jednostavno kupi proizvod, ne znajuci da je imitacija neceg drugog. To jos mogu shvatit.

No, sura realnost naseg malog grada je ta sto koke nositeljice laznjaka svoju odjecu i accessories cesto nose jako ponosno, pa i bahato (jer valjda misle da se njihove iz-aviona-vidljive-imitacije ne mogu prepoznati samo zato jer one ne znaju kako izgleda prava stvar). E, te su mi vec materijal za proucavanje. Za jednu temeljitiju studiju iz podrucja psiho-shoppo-snobo-logije. :D

Kak vi stojite s laznjacima? Kupujete? Ne kupujete? Zasto?

Ja osobno ako uopce zelim kupovat nesto s potpisom, onda kupim original. Ako nemam love za original (ili imam, ali mi je glupo davat ogromne pare za krpice), onda radije kupim nesto sasvim anonimno, neki no-name komad odjece i to me veseli puno vise nego neko izmasakrirano slovo F koje bi slicnim kokoskama trebalo dati do znanja da imam love i stila (mos mislit!). :D

Samantha
07.01.2003., 20:54
Nedavno sam naletila na gace Cavalli,kombinacija jeans i stampano platno dezen zmijski,a na malo znojave ruke dezen precrtas na dlanove.Cjena 50 eura.
Prosla godina je bila obiljezena laznim torbicama Louis Vuitton,one sa grafitima.Citala sam da je Victoria Becham pala na jednu,cak je u novinama izasla slika Victorie sa torbicom,razlika od originala je ime Luis Vuitton.Nemogu da zamislim nju da kupuje po pazaru na bankove,di li je samo ona zakacila laznjaka.
Ja kupujem ono sto mi dzep u toj prilici dopusta,prije nesto no name,nego laznjak.
Laznjake prepustam pokondirenim kokama.

:D

lahor
07.01.2003., 21:05
Princeza kaže:
Ja osobno ako uopce zelim kupovat nesto s potpisom, onda kupim original. Ako nemam love za original (ili imam, ali mi je glupo davat ogromne pare za krpice), onda radije kupim nesto sasvim anonimno, neki no-name komad odjece i to me veseli puno vise nego neko izmasakrirano slovo F koje bi slicnim kokoskama trebalo dati do znanja da imam love i stila (mos mislit!). :D [/B]

Potpisujem, ne mogu smisliti laznjake. A i ne patim na potpise, bitna mi je samo kvaliteta i dizajn. Bolje spiskat lovu na knjige nego na krpice s potpisom, to je moja filozofija.

Christina
07.01.2003., 22:12
ja iskreno mrzim laznjake nije mi jasno sta s time zele postići te osobe. imam prijateljicu koja kupuje sve laznjake i ona fura misleći da je faca a ustvari pola grada smatra da je jadna. ali jednom je imala strava gucci pantole izgledale su potpuno isto ka orginal samo sto je materijal bio za nijansu drugačiji ali ono sve ostalo identično. ja osobno sam protiv lažnjaka. radijeću ću kupit jedan orginal nego 10 laznih!:top:

Princeza
07.01.2003., 22:23
Samantha Jones kaže:
Prosla godina je bila obiljezena laznim torbicama Louis Vuitton,one sa grafitima.

Joj, da, lazne LV torbice s grafitima! :D Kako sam ih mogla zaboravit?!? ;) :D Ne znam gdje ti zivis, Samantha, ali Zagreb ih je (isto) bio prepun. :rolleyes: :D

FannyB
07.01.2003., 22:38
Mene općenito strahovito nervira ta logomanija na ZG ulicama (znam da je to u zadnje vrijeme tend i u svijetu al ipak to mi je pathetic).

Sve šeću neki FFFF, D&G, KS, LV....ČŠ...i ina slova. Ma hajte molim vas, pa nisam reklamni štender pa da po meni netko kelji svoju reklamu:rolleyes: . Meni je sve to odraz manjka mašte i dobrog ukusa....filozofija tipa "imam para, pa nek vrišti"....fuj....:flop: :rigo:

I da budem iskrena, svejedno mi je dal' je to slovo lažnjak ili pravi reklamni slogan nekog kreatora....jednako mi je bezvezna ideja.

Sjećam se jednog popodneva prošlog proljeća na Cvjetnjaku kad smo mrcina i ja brojali količinu KS torbi koje su prodefilirale u razmaku od 10 minuta. Došli smo do fantastičnog podatka o 1,5 KS torbi/min. Po meni to je već za kakvu sociološku studiju.;)

xsyas
07.01.2003., 23:34
Slazem se sa tobom fanny, ljudi ponekad hodaju kao vijesalice na kojima stoje reklame raznih dizajnera.
Ponekad me iznenadjuju gluposti koje nose na sebi.
Ko voli eto mu- za mene los ukus i nista drugo!

Morski vražičko
08.01.2003., 03:11
e ovak...meni se hebe..sa marku...ili nije marka....ak ce mi se majca/hlace/jakna whatever vidjat kupit cu....onak....;)

i iskreno ne jebu me pol posto te marke tipa versace....d&g....lacoste....onak....ak cu moc nabavit majcu vani...kupit cu je al tu da dam lihvarima....e nejde....

verica
08.01.2003., 08:56
Meni su lažnjaci zabavni, jer su sprdačina iz originala

Shtefitza
09.01.2003., 06:44
Samo moram prijaviti da se u lokalnon Louis Vuitton ducanu spresetavaju samo sitne azijske zenice.

Uvijek kad vidim LV torbicu mislim si kak se zenama da dati tolke novce za original, kad odmah pored njih hodaju zene sa uzasnim kopijama koje na kraju kvare imidz i originalima.

Nekako sam protiv logo-a, bilo originalni ili skinuti. OK, jedino ako se radi o nekom opustenom izdanju, onda je ok neki logo najjeftinije marke, tek za zabavu... :cool:

Princeza
09.01.2003., 15:58
Shtefitza kaže:
Samo moram prijaviti da se u lokalnon Louis Vuitton ducanu spresetavaju samo sitne azijske zenice.

Uvijek kad vidim LV torbicu mislim si kak se zenama da dati tolke novce za original, kad odmah pored njih hodaju zene sa uzasnim kopijama koje na kraju kvare imidz i originalima.

To se i ja pitam, pogotovo kad je rijec o LV. :eek: :D

Znas kaj nam se dogodilo u Parizu? Zaustavljaju nas par Japanki tocno ispred LV ducana i mole nas da im kupimo par torbi. :eek: Kao, one ce nam dati lovu, nema frke, samo da im kupimo.

Nama, naravno, nije jasno zasto pa ih to lijepo i pristojno pitamo. I znas kaj nam vele? Japanci im opustose ducan, odnesu sve torbe, novcanike, remenje... Pa su u ducanu odlucili uvesti restriktivnu politiku: samo tri torbe po osobi dnevno! :eek: :D :D

E, ako se tada nisam poderala od smijeha, ne bum nikad. ;) :D :D

RockGirl
09.01.2003., 20:29
Meni je to tako bez veze! Pazite ovo: najveci sminker u razredu ima nove cipele. Izgledaju isto kao novi model tenisica Puma,ali na njima pise YAMA, a umjesto onog znaka Pume neki kineski znakovi...Pa mislim stvarno! :flop:

Ja osobno ako uopce zelim kupovat nesto s potpisom, onda kupim original. Ako nemam love za original (ili imam, ali mi je glupo davat ogromne pare za krpice), onda radije kupim nesto sasvim anonimno, neki no-name komad odjece i to me veseli puno vise nego neko izmasakrirano slovo F koje bi slicnim kokoskama trebalo dati do znanja da imam love i stila (mos mislit!).

Slazem se! Veci je gust imati nesto lijepo a bez potpisa (i po mogucnosti jeftino) nego nesto sto nije puno ljepse, ali je puno skuplje zbog potpisa. A pogotovo ako je taj potpis lazan!

zucchera
10.01.2003., 00:56
Nema shanse da kupin neki laznjak bilo sta. Dobila san neku LV laznjak torbu, nisan imala srce da kazen ne (mada ta osoba zna da nikad ne kupujen laznjake).

Kad kupin original ne kupujen zbog druge nego radi sebe, ako ce neko prepoznat dali je original ili ne nije me briga ali cisto sebe radi zelin i kupujen original. Radije cu kupit neki no name nego nosit neku laznu Luis Vuttion (kako je pisalo na poklonu) ili neku laznu Dolce Kabana.

Za 5-6 laznjaka (nekad i manje) mozes dobit original, normalno zavisi od velicine i materiala torbe.

Paw
12.01.2003., 22:44
Kad imam love i kad mi nešto dobrano zapadne za oko, onda to i kupim, ali niti na kraj pameti mi ne bi palo da kupim lažnjak i da to ističem okolo. Nije moj stil. A ionako ne volim da mi po majicama, torbama nešto piše, to ne volim. Osječam se kao reklamni pano.:rolleyes:

Crow Jane
13.01.2003., 08:44
lahor kaže:
Bolje spiskat lovu na knjige nego na krpice s potpisom, to je moja filozofija.

:top: :s

Meni osobno, draže je kad mi na obleki piše "Made in Poland/Chech/Hungary" ~ no name a da izgleda :cool: , nego primjerice neku marku a Made in China. :rolleyes:

Nit me privlače originali, samim tim niti lažnjaci. I jedno i drugo mi je za snobove. :rolleyes:

Jeste vidjeli u jednom Glamour caffeu kad su anketirali ljude po ZG ~ tko je Virginia Woolf kak su masovno odgovarali "modna kreatorica", da, nosim njene modele, blabla. :eek: :rolleyes:

luca
13.01.2003., 16:38
Crow Jane kaže:
Jeste vidjeli u jednom Glamour caffeu kad su anketirali ljude po ZG ~ tko je Virginia Woolf kak su masovno odgovarali "modna kreatorica", da, nosim njene modele, blabla. :eek: :rolleyes:

:eek:

ali dodushe, jednom sam gledala kako francuzi anketirani po cesti ne znaju tko je Proust! a nedavno sam cula i kako su Nervala proglasili za SF pisca :rolleyes:

btw, ja redovno nosim kreacije od umberta eca, to je bratic od emanuela ungara :D (uocite da su obojica talijani i da su im inicijali UE/EU) :D

Winona2
13.01.2003., 21:50
Ja osobno ako uopce zelim kupovat nesto s potpisom, onda kupim original. Ako nemam love za original (ili imam, ali mi je glupo davat ogromne pare za krpice), onda radije kupim nesto sasvim anonimno, neki no-name komad odjece i to me veseli puno vise nego neko izmasakrirano slovo F koje bi slicnim kokoskama trebalo dati do znanja da imam love i stila (mos mislit!).

same here :)

Nemam niti jedan laznjak a niti zelje jedan nabaviti.

Meni je draza majca u Hund M-u za 8 eura koja ne vristi zvucnom markom nego neki laznjak....on bi samo govorio da patim ili se furam na nesto sto mi je nedostupno

izmasakrirano slovo :D

Winona2
13.01.2003., 21:56
btw, ja redovno nosim kreacije od umberta eca, to je bratic od emanuela ungara (uocite da su obojica talijani i da su im inicijali UE/EU)

Princeza
14.01.2003., 17:36
Bas mi je to fora, javljaju se samo forumasice koje ne kupuju laznjake, a grad nam je pun logomana i laznjaka. :D

Evo male bube u uho forumasici koja je brojala KS torbe na Cvjetnom trgu: iduce proljece, kad ces opet sjediti vani, pocni brojati Ralph Sport torbe. Ima ih k'o dreka, pardoncek na izrazu. Buduci da sam svakodnevno u blizini Medicinskog fakulteta, mogu reci da na cetiri-pet laznih Ralph Sport torbi dodje jedna originalna Polo Sport. :eek: :rigo: A ponosne nositeljice su tradicionalno bahate studentice medicine (pardoncek ako sam nekog uvrijedila, ali trebate vidjet kak se te curice ponasaju :eek: )

Kaj se njihove nositeljice ne osjecaju smijesno?!? :confused:

Bluegirl
14.01.2003., 20:57
Haha pa nismo sve bas bahate (iako ima ultrasuperbahatih izuzetaka). Ja nosim svoju staaaruuuu Benettonovu torbu, koju bi moja mama na svaki nacin htjela bacit,al ja se nedam :D.

Crow Jane
14.01.2003., 22:39
Princeza kaže:
A ponosne nositeljice su tradicionalno bahate studentice medicine (pardoncek ako sam nekog uvrijedila, ali trebate vidjet kak se te curice ponasaju :eek: )

Srećom pa nisu studentice ekonomije! :D

Te furaju kakti originale. :rolleyes: :D :flop: :rolleyes:

Ponekad se osjećam ko da sam pala s Marsa, al ja nisam nikad ni vidla te torbe o kojima vi pričate.:rolleyes:

Znam samo da je jedina "firma" koju ja imam Samsonite kofer zato kaj mi je ful genijalan i otporan za putovanja s avionom pa sam - shame on me - pljunula neću vam reć kolko za njega. :D

freelancer
15.01.2003., 01:38
U mojoj kuci ne stanuju laznjaci ...:cool:

luca
15.01.2003., 08:34
Princeza kaže:
Bas mi je to fora, javljaju se samo forumasice koje ne kupuju laznjake, a grad nam je pun logomana i laznjaka. :D

nemam ni jednog laznjaka: ili imam para pa kupim sta mi se svidja ili nemam pa nista :) a ionako mi se svidjaju pristupacne stvari, a ionako ovdje ne znam gdje bih nasla laznjaka sve i da se trudim :rolleyes: (valjda treba znati tocno di ih traziti).

jednom sam u Zg htjela kupiti plavu KS torbu i natikace. bile su tako slatke i bas bi mi dobro dosle. onda sam se uplasila kad sam vidjela sve te zene :D sad cekam da ih to prodje pa da ja mogu u miru kupiti... inace bi postojala sansa da ne mama zamjeni u gradu s nekom od milijun drugih cura ;) molim da me obavjestite kad prodje KS-manija :D

Princeza
15.01.2003., 17:22
luca kaže:
nemam ni jednog laznjaka: ili imam para pa kupim sta mi se svidja ili nemam pa nista :) a ionako mi se svidjaju pristupacne stvari, a ionako ovdje ne znam gdje bih nasla laznjaka sve i da se trudim(valjda treba znati tocno di ih traziti).

Same here. :D

U Zagrebu se jos i zna gdje naci laznjake (na Dolcu i opcenito na standovima, ali i u nekim buticima ~ ja osobno ne znam kojima, ali cula sam od frendica da su im pokusali uvaljat laznjake u pravim, registriranim buticima). No, kad sam zivjela u Becu susretala sam brojne zene koje su nosile laznjake i fakat mi nije bilo jasno gdje su ih kupile. :eek: :confused:

luca kaže:
jednom sam u Zg htjela kupiti plavu KS torbu i natikace. bile su tako slatke i bas bi mi dobro dosle. onda sam se uplasila kad sam vidjela sve te zene sad cekam da ih to prodje pa da ja mogu u miru kupiti... inace bi postojala sansa da ne mama zamjeni u gradu s nekom od milijun drugih cura ;) molim da me obavjestite kad prodje KS-manija

Mislim da ce KS manija proci kad prestane lavina laznjaka KS torbi i cipela, koje mozes kupiti na placu. Mene put cesto vodi preko Dolca (to mi je usput), pa vec unaprijed, prema sadrzaju standova, znam koji ce biti novi zagrebacki trend za par mjeseci. :rolleyes: :D Prije par sezona to je bio KS (vis, to sam zaboravila spomenut u uvodnom postu), ali mislim da on polako jenjava, tako da ces za jedno sezonu-dvije moci mirne duse kupiti KS torbu i ostale accessories u originalnom ducanu. ;)

Kiki
16.01.2003., 06:49
Ja bi se prijavila kao ponosni vlasnik LAZNIH Diesel hlaca kupljenih na placu u Tajlandu za 3 funte. :D
Ziva istina. Trebale su mi hlace za trek i onda smo i buraz i ja i ona Nizozemka sto je s nama uboli te lazne Dieselovke...one vojnicke do pol lista. Svi smo uboli iste hlace, al u drugim bojama. Nisu se ni raspale nakon prvog pranja pa mislim da cu ih i po Londonu furat.
Jebe mi se sto su lazne i ovak nije neka marka nego najobicniji Diesel. Eto...to mi je jedino lazno...
Ako zelim torbe ili cipele ili bilo sto drugo iz Prade, Guccija ili LVa onda kupim pravo.
Nego, sto su to KS torbe?

luca
16.01.2003., 10:58
Kiki kaže:
Nego, sto su to KS torbe?

Ken Scott. meni slatke torbice razih oblika i boja, onako sarene; bas ta jedna svijetlo-plava bi mi po ljeti bila dobra za na bijelu t-shirt i traperice. i natikace...

nemam ja nista protiv da ljudi nose sto zele, dapace :) meni je samo shashavo kako netko s ponosom nosi komad robe bio on laznjak ili pravnjak :) ja se rugam i kad mi netko pokazuje svoj original s velikim ponosom... kao da je taj komad krpe neka velika mudrost koja te definira kao osobu.
ako je netko ponosan jer je kupio nesto sto mu se svidja, super! :) ali ako je netko ponosan jer ta odjeca ima neku etiketu ili logo, onda bezveze; u tom trenu ta markica postaje sredstvo drustvene afirmacije. a dokazivat se na taj nacin je vise nego tuzno...

Gospon Pes
21.01.2003., 10:09
Princeza kaže:

Je, Princezice, ali ja nisam vise u tom gradu. :D Kaj mogu. :p
Nemam ni jedan laznjak, a ako mi se slucajno svidi koji original, sasvim sigurno se to ne vidi osim na etiketi s unutrasnje strane odjece. :D
Ne samo da ne patim na to, vec ne trpim bilo kakve natpise, a ako je moguce bez da ostetim materijal i unutrasnju etiketu odstranim. :D
Imam jednu MCM majicu na kojoj su ta slova naprijed, ali samo zato kaj su napisana strasom, a iz nekog razloga sam ko svraka - samo da svjetluca. :D
Sve u svemu, kupujem iskljucivo sto mi se svidja, nikad po imenu bilo cijem. Uvjet osim svidjanja je kvalitetan materijal.
A LV torbaki su mi uvijek bili odvratni. Vjerovale ili ne, da mi tko pokloni, uzela bih samo da preprodam :D, ja ih ne bih nosila.:D

Bili
21.01.2003., 10:27
Prica meni kolega za dvije strankinje koje su u djuticu na Dubrovackom aerodromu kupile LV torbicu i cipele, oboje za 3000 kn. Koliko ja znam nama najblizi LV duckas je u Veneciji.

Ja sam kupila Trussardijev plisani kaputic. Po cijeni je mogao biti original, a niti danas ne znam da li je ili nije. Bio je prekrasan pa nisam mogla odoljeti. Boja se drzi, za sada:D .To je jedina stvar sa potpisom koju imam.

blondie_30
21.01.2003., 12:49
Crow Jane kaže:

Haaaaaa :eek: , ne mogu vjerovat :D :D :D

Ja ne volim da ista pise na onome kaj ja nosim :cool:

luca
21.01.2003., 17:14
ovogodisnje LV su grozne. Pes i ja bih ju preprodala da mi ju netko pokloni :)
ali one dobre, stare, klasicne su slatke (neki modeli).

Princeza
21.01.2003., 17:30
Crow Jane kazˇe:

Slicno je bilo prije par tjedana kad su pitali skvadru da li vole kreatora koji se zove Kanari (s tim da je naglasak bio na onom "i", znaci, Kanari ). Dok su prikazivali snimku razgovora s ljudima (vodjenih na subotnjoj spici, of kors :D ), ispod svakog anketiranog je pisalo "kreator Kanari ne postoji". Rezultat: samo jedna zenska je iskreno rekla "ne znam tko je to, nikad nisam cula", a svi drugi su srali, od onoga "da ga jako vole" do toga "pa i nije mi bas...". Najbolja mi je bila zenska koja je odlucno tvrdila da ima puno njegovih stvari. :rolleyes: :D :D :D

Gospon Pes
21.01.2003., 17:38
Deca, citam i skoro pa nemrem verovat... :D:D:D
Kaj se raja stvarno tak preserava? Uzas. :flop:
Ali i ovo s Woolf mi je za pokuglat se... :D

magic
21.01.2003., 21:16
molim vas, oprostite mi ako kraj vas proshecem s kakvim lazhnjakom...naime ja chesto nosim dobivenu secondhand odjecu pa mozhda i nije prava :eek:

:rolleyes: :cool:

penelopa
22.01.2003., 09:07
LV organski ne podnosim, radje bi stvari nosila u plasticnoj vrecici.
Sto se originala i laznjaka tice ja to ne primjecujem. Malo sam corava a ne nosim uvijek cvike pa mi promakne.
Kupim gdje mi se sto svidi, uvjet je dobar materijal, da je dobro sasiveno, da nije kricavo i presareno i da nema onu odvratnu " ustirkanu" etiketu sto mi uvijek izgrebe vrat ( ili da se bar moze skinuti bez poslijedica) i da ne hodam sa natpisima od pola metra na majici. Reklama se ipak placa;)
Off topic: Tko je ono rekao da je ona zenska iz Sex i grad dobro obucena? Sinoc sam gledala i :bljak: Ono ne bi ni moja Tea ( koja je u sareno, rozoj fazi:rolleyes: ) na buvljaku izabrala.

Princeza
27.01.2003., 16:25
Listala sam neke casopise, vidjela par fotki i bas mi je palo na pamet jedno pitanje (za filozofiranje). :D Buduci da su kod nas laznjaci protuzakoniti, tj. Hrvatska je potpisnica svih onih silnih konvencija o zastiti prava proizvodjaca, pitam se kako to da zene iz javnog zivota, a pogotovo politicarke ili zene politicara nose laznjake. One bi se trebale boriti za pravni sustav ove drzave, a ne raditi protiv njega.

Npr. vidjela sam fotku na kojoj Lili Stokalo (zaposlena u Uredu za kulturu grada Zagreba) nosi laznu Fendi maramu, a nedavno mi je zapela za oko i slike supruge ministra Pancica u laznom CK bodyju. Pitam se kako to da one, kao javne osobe, mogu tako otvoreno (osim pokazivanja nedostatka svakog stila :rolleyes: ) podupirati ilegalnu trgovinu, tj. piratstvo?!? Ne bi li bas one trebale biti uzor 'ciste trgovine'?

Gospon Pes
27.01.2003., 17:58
:D:D:D Muzevi sigurno o tome nemaju pojma, a one su preglupe da misle na fotografe...
No sad kad pitas, pa u pravilu time seru po zakonu. :D
Nego, je l' ima jos laznjaka normalno za kupiti? Ako ima, onda neka i njima, samo se pitam koja je onda bila svrha tog potpisa konvencije... :D

Princeza
27.01.2003., 18:05
Gospon Pes kaže:
Nego, je l' ima jos laznjaka normalno za kupiti? Ako ima, onda neka i njima, samo se pitam koja je onda bila svrha tog potpisa konvencije... :D

Cuj, nisam ziher. Tu i tamo se prosetam Opatovinom pa uocim lazne torbice i marame, a vjerojatno oni upuceni mogu pronaci i druge falsificirane odjevne predmete.

Kaj je najgore, u Zagrebu je cak moguce registrirati ime trgovine koje je vec poznato u inozemstvu. Npr. u Importanne centru postoji Nine West. :eek: :eek: :eek: Buduci da sam ja njihov veliki stovatelj :o razveselila sam se k'o malo dijete i vec sam se vidjela kako trosim pare na cipele i torbice, a kad ono... Trgovina prepuna jeftinjacima koje mozes kupiti u svakom zagrebackom butiku, nema veze s originalnim Nine Westom! :mad: S druge strane, to je preventivna zastita mog novcanika. :D :D

sunčica
30.01.2003., 17:06
[Sjećam se jednog popodneva prošlog proljeća na Cvjetnjaku kad smo mrcina i ja brojali količinu KS torbi koje su prodefilirale u razmaku od 10 minuta. Došli smo do fantastičnog podatka o 1,5 KS torbi/min. Po meni to je već za kakvu sociološku studiju.;) [/B][/QUOTE]

U jednom od brojeva NOMADA, na žalost ne znam kojem, ima zgodan članak upravo o temi "duga kosa na svijetle pramenove, bijela zimska jakna, bezbojan ruž na usnama, prazan pogled i, naravno, KS".

Meni je isto fascinantna ta pojava

sunčica
30.01.2003., 17:18
Nešto sam zeznula sa tim citatom maloprije, pa se ispričavam autoru, a i štovanim posjetiteljima.

To je meni baš super u Zagrebu - svi su kao hoh, svi se nešto furaju, sve super, ....., ajmo žene, gaće tri kune, još malo pa nestalo :D

Što li one misle da im znači ta marka na njima? Da su dame?

Meni su super stare stvari, dobar dio moje gardarobe star je 10-20 godina, fine očuvane stvari moje mame i još nekih dragih teta -
a kad kupujem gledam kvalitet. Puno toga i sama napravim :)

Nemam ni marke ni lažnjake

lahor
30.01.2003., 21:16
Zahvaljujuci ovom forumu pocela sam uocavati te Ralph Sport torbice :D Stvarno ih ima :D

FannyB
30.01.2003., 21:32
lahor kaže:
Zahvaljujuci ovom forumu pocela sam uocavati te Ralph Sport torbice :D Stvarno ih ima :D

Hm, a meni eto nove inspiracije za prebrojavanje na Cvjetnjaku. Samo da malo zatopli, pa se instaliram tamo u prvi red...i onda mogu sve fino izračunat...frekvenciju pojavljivanja torbaka, standardnu devijaciju,...još kad sve opičim na kakvu Gaussovu krivulju....i etotigana kompletna statistika.;)

duda
31.01.2003., 10:36
Ne zanimaju me originali, pa shodno tome ne primjećujem ni lažnjake. Oblačim i nosim ono što mi se sviđa (ako mi dobro stoji; neke stvari izgledaju super ali kad ih obućem više mi i ne izgledaju tako super...) i čemu cijena nije pretjerana a odgovara kvaliteti robe.
Kako u zadnjih 15-tak godina imam istu kilažu, imam puno starih stvari koje još uvijek nosim (traperice, pulovere, majice, mala crna haljina i sl.) pa si samo povremeno dokupim koju novu "trendy" stvar da osvježim kombinaciju, i to je to... puno stvari i dobijem od sestrični ili prijateljica koje jako variraju u kilaži, pa kad se ponovno udebljaju ja profitiram od njihove mršavije faze; nosim br. 38).
Ne opterećujem se odjećom, obućom i dodacima. Kada mi nešto treba, kupim (dogodi mi se ponekad da se u nešto "zaljubim" i tada si to i priuštim, ako financije dozvoljavaju).

bloody sailor moon
02.02.2003., 16:10
u hrvatskoj je sve lažno!!! niš ne možeš nabavit kako treba :)

Princeza
03.02.2003., 13:56
FannyB kaže:
Hm, a meni eto nove inspiracije za prebrojavanje na Cvjetnjaku. Samo da malo zatopli, pa se instaliram tamo u prvi red...i onda mogu sve fino izračunat...frekvenciju pojavljivanja torbaka, standardnu devijaciju,...još kad sve opičim na kakvu Gaussovu krivulju....i etotigana kompletna statistika.;)

Fanny, 'ajmo napravit deal: ti ces brojat Ralph Sport, a ja lazni Fendi pa cemo usporedit rezultate. ;)

Ono ~ koja populacija ih najvise nosi, gdje se krecu, na koja mjesta izlaze, jesu li s deckima ili s frendicama, da li nose i druge laznjake, itd, itd... ;)

Slobodno nam se pridruze i druge dokone forumasice koje vole sjedit na spici/spicama u svojim gradovima. :cool:

magic
05.02.2003., 13:00
Moja je sestra takav snob, da kad joj je slabo na barci, povraca samo u "Benetton" vrecice :rolleyes: :cool:

FannyB
05.02.2003., 13:02
magic kaže:
Moja je sestra takav snob, da kad joj je slabo na barci, povraca samo u "Benetton" vrecice :rolleyes: :cool:

Puke with style:D :D :D

FannyB
05.02.2003., 15:01
Princeza kaže:
Fanny, 'ajmo napravit deal: ti ces brojat Ralph Sport, a ja lazni Fendi pa cemo usporedit rezultate. ;)

Ono ~ koja populacija ih najvise nosi, gdje se krecu, na koja mjesta izlaze, jesu li s deckima ili s frendicama, da li nose i druge laznjake, itd, itd... ;)

Slobodno nam se pridruze i druge dokone forumasice koje vole sjedit na spici/spicama u svojim gradovima. :cool:

It'a a deal!

Samo da malo zatopli, da mi se rit ne smrzne!

Apropos ovog brojanja, bijah ovaj vikend u nekom pish-posh baru (zapravo više pish nego posh, ali nije to tema). Gledam ja tako inventar (što ljudski, što namještajni), kad tamo negdje na nekoj gredi stoji onak casualy odložena.....Ralph Sport torba...... i uhvati me nekontrolirani smijeh.....okolina me gleda u čudu.... misle si "gle, prošvikala je".... i tako zapoćeh prebojavanje, 1.......;) :D

Princeza
05.02.2003., 22:22
FannyB kaže:
Samo da malo zatopli, da mi se rit ne smrzne!

Jes, of kors. ;)

FannyB kaže:
Apropos ovog brojanja, bijah ovaj vikend u nekom pish-posh baru (zapravo više pish nego posh, ali nije to tema). Gledam ja tako inventar (što ljudski, što namještajni), kad tamo negdje na nekoj gredi stoji onak casualy odložena.....Ralph Sport torba...... i uhvati me nekontrolirani smijeh.....okolina me gleda u čudu.... misle si "gle, prošvikala je".... i tako zapoćeh prebojavanje, 1.......;) :D

Moram priznat da se i meni slicno dogadja... Vidim neku naperlitanu koku, ful make up, zurka, dugi nokti, oko nje oblak parfema, na krilu ponosno lezi torbica... Lazna... A ja skoro odvalim. :D Najdraze mi je kad hodam po Bogovicevoj pa one koke koje i po cicoj zimi sjede na onim visokim stolicama ispred Bulldoga... E, te su mi najdraze. :D Uvijek imaju nekaj zgodnoga laznoga... :D

Bili
06.02.2003., 08:22
Cure, ja i dalje ne kuzim kak na prvi pogled vidite sa je stvar laznjak?:confused: :confused:

magic
06.02.2003., 08:37
Bili kaže:
Cure, ja i dalje ne kuzim kak na prvi pogled vidite sa je stvar laznjak?:confused: :confused:

Pa kako se uopce usudjujesh tako neshto pitati :eek: :eek: ;) :D

Pa to je tako odmah vidljivo...:rolleyes:

magic
06.02.2003., 08:37
magic kaže:

Bili
06.02.2003., 09:00
magic kaže:
Pa kako se uopce usudjujesh tako neshto pitati :eek: :eek: ;) :D

Pa to je tako odmah vidljivo...:rolleyes:

Ma valjda mi je to zadnja rupa na svirali. Za skupe marke nemam novaca pa niti ne obilazim ducane. Anyway, zagreb smatram velikim Hrelicem pa i bjezim od pomisli da nesto uzmem.

Moj je dragi kupio hlace i kosulju i Camelu ( duckasu u prolazu Nebodera) pa su se raspali nakon par pranja, zato sad bjezimo od toga.

Princeza
06.02.2003., 21:53
Bili kaže:

Kaj ja znam. Za neke stvari jednostavno znas. Jednostavno vidis. ;)

Za neke otvoreno priznam da nemam pojma (npr. frendica mi je pricala da Moschino uvijek upotrebljava konac te-i-te boje i nikad te-i-te i to nit bih znala prepoznat nit se s tim opterecujem ;) ).

Sto se nekih drugih stvari tice, evo ti dva primjera (koja sam ionako navela u prvom postu): Ralph Sport torbe u originalu ne postoje. Postoji kreator koji se zove Ralph Lauren (inace moj omiljeni :o ) i koji ima liniju koja se zove Polo Sport. Ta linija ima znak americke zastave, ali samo sa sest zvjezdica. Neki domisljati tip s puno maste smislio je kombinaciju: novonastalu liniju nazvao je 'Ralph Sport' (dakle, kombinacija imena kreatora i njegove linije), totalno ukrao dizajn njegovih torbica, napravio slican logo s americkom zastavom, samo s puno vise zvjezdica i to je to ~ laznjak je proizveden, koke ga kupuju. :D

Drugi primjer je Fendi. Njegov znak sastoji se od dva slova F, okrenutih medjusobno naopako. Kod laznjaka jedno slovo F je ok, a drugom slovu F nedostaje ova donja crtica, tako da podsjeca na T kojem je netko otpilio jednu polovicu gornje crte. To se doslovce vidi iz aviona.

Meni je osobno sasvim svejedno sto tko nosi. No, smijesno mi je vidjet laznjake, jer ih uglavnom nose koke koje bi htjele ostavit dojam nekih bogataskih curica i koje obicno okicene laznjacima stoje po nekim sminkerskim mjestima, cekaju da ih netko primijeti i s prezirom gledaju sve one koji takodjer (kao i one same) nemaju love za originale, ali zato imaju nesto vislji IQ, pa ne kupuju ni laznjake. ;) Hocu reci, smijesna mi je ta kombinacija bahatluka, ignorancije, arogancije, snobizma i gluposti. ;)

Princeza
06.02.2003., 21:56
magic kaže:

Magic, pozdravi sister. :D

Ja osobno ne povracam u nis losije od Diora. :D :D :D :D

magic
06.02.2003., 22:14
Sva sreca pa sam stara baba i ne bojim se konkurencije...:rolleyes:

Chime se vi bavite :eek: Ja ni ne primjetim ako zhena ima torbu, kamoli koja su slova na njoj i da li fali donja crtica...

Princeza
06.02.2003., 22:21
Ni ja ne primijetim kod zena koje se normalno ponasaju. Ali kad me neka balavica odmjeri samo zato jer na sebi nemam logo tri trenutno najpoznatija kreatora (a iz dubine duse mrzim nositi vidljive natpise proizvodjaca na svojoj odjeci ~ nitko od njih me jos nije platio da ga reklamiram ;) ), e onda ja nju lijepo skeniram. :D Pa da vidimo tko kaj ima. ;)

Osim toga, kaj da radim kad sjedim u kaficu, a frendica mi ode na wc? ;) Pa moram gledat ljude. ;)

magic, ti tako rezoniras jer zivis u zdravijem gradu. Zagreb je kaj se snobizma tice u q. ;)

magic
06.02.2003., 22:25
Princeza kaže:
Ali kad me neka balavica odmjeri ...

Ma mozhe mi balavica i u guzicu puvat...:rolleyes: :cool:

Tila
06.02.2003., 22:43
meni je najbolja fora bila kad sam naišla na tenisice NAIK :D :D :D

sunčica
06.02.2003., 22:50
Princeza kaže:
[
magic, ti tako rezoniras jer zivis u zdravijem gradu. Zagreb je kaj se snobizma tice u q. ;) [/B]

Potpisujem!!!!:lux: I to mi nikako nije jasno - stvar naprosto vrišti da je lažnjak, ali te se ne daju - šta misle, da nitko neće primijetiti?!?
To je čista malograđanština, ljudi koji silno žele biti hoh

Ja osobno sam živjela na više mjesta različite veličine i nikad nisam doživjela da me netko promatra kroz odjeću takvim intenzitetom kao tu u Zagrebu :( , što mi je jako žao, jer ga jako volim kao grad.

I što je najsmješnije od svega :D , mogu si (uglavnom) priuštiti sve te super haj stvari, ali mene to jednostavno ne zanima - dati tolike novce za cipele :flop: ili torbu :flop:

Nisam tako odgojena, valjda, šta li drugo?

U stvari, još uvijek dobar dio svojih prihoda ulažem u neke druge stvari, vidjet ćemo kad završim s tim. Onda ću se obuć sva u lažnjake - da vidim kakav je osjećaj :B

Carlos
09.02.2003., 10:13
Svi ovdje nesto pljuju po snobizmu a ovoliko snobova na jednom mjestu u zivotu nisam vidio!
A vi koji nosite samo originale samo da znate da se danas roba proizvodi uglavnom u Aziji,posto je radna snaga puno jeftinija,pa je shodno tome i profit puno veci.
Dalje,jedan dio proizvedene robe ide direktno u evropske butike, gdje se prodaje po enormnim cijenama,a drugi dio te iste robe se krece nelegalnim kanalima i moze se kupiti po standovima u cijeloj Aziji po smjesno niskim cijenama! A da ne bude zablude radi se o istoj robi,nemoram naglasavati da je rijec o originalima. Tako da ono sto kupis u Milanu u eskluzivnom butiku mozes naci i na jednom smjesnom standu negdje na Phuketu jeftinije nekih dvadesetak puta!
Naravno ne vrijedi za sve marke ali ipak stoji!:B

Bili
10.02.2003., 14:55
Naomi Clain: No logo!
Jeste procitali i zamislili se kad obucete najkice tko ih je napravio:(

luca
10.02.2003., 15:42
Carlos kaže:
Svi ovdje nesto pljuju po snobizmu a ovoliko snobova na jednom mjestu u zivotu nisam vidio!

ja nisam stakla dojam da tu pisu cure koje nose originale. nego da pisu cure koje nemaju za originale (ili ne daju toliku lovu za krpe), ali kojima ide na zivce da ih zagrebacke cure koje isto nemaju za originale gledaju s podsmjehom jer ne nose laznjake kao one...
iskreno, nigdje se ne osjecam toliko "analizirano" (i od ovih koje nose laznjake i od ovih koje nose originale, ja ionako ne razlikujem) kao kad sam u Zagrebu :(
i kako prvo osjetim ponos sto su cure lijepo sredjene u mom gradu, tako drugi dan mi dignu tlak, takvim bljak ponasanjem...

Princeza
10.02.2003., 17:50
luca kaže:
ja nisam stakla dojam da tu pisu cure koje nose originale. nego da pisu cure koje nemaju za originale (ili ne daju toliku lovu za krpe), ali kojima ide na zivce da ih zagrebacke cure koje isto nemaju za originale gledaju s podsmjehom jer ne nose laznjake kao one...

:top:

U Lucu se mogu pouzdati da ce uvijek shvatiti poantu. ;) :) :kiss: :)

Claire
10.02.2003., 18:32
one marke koje ja mogu sad nabrojit u svom ormaru sigurno nikog sa zagrebacke subotnje shpice nece zaintrigirat jer te marke u Zg jednostavno ne kotiraju...

npr... za moj crni cerruti kostim se kuzi da je elegantan... al' yebesh ti to kad em' ne pishe nigdje izvana marka... em' ko je uopce cuo ovde za cerruti...

isto tako i za lancel torbe... koje uopce nemaju nikakva slova po sebi izvana...
itd...
yebesh ti takvu marku na kojoj ne pishe da je marka... :D

slafko
11.02.2003., 09:00
nikad neću skužit zašto toliko brijete na marke i zakaj svi znakići moju bit vidljjivi... hebeno potrošačko društvo. strava. jedina marka obleke koja me zanima je adidas, oni stvarno imaju najkvalitetnije stvari. najk je okej, ali su preskupi... a tenisice ružne. škvadra koja brije na marku će se kupit i najruniju stvar te marke, samo zato jer je marka. neshvatljivo.

luca
11.02.2003., 10:08
Claire kaže:
isto tako i za lancel torbe... koje uopce nemaju nikakva slova po sebi izvana...

eh, od mene se ne mozes sakrit ;) divne torbe. :)

luca
11.02.2003., 10:10
slafko kaže:
nikad neću skužit zašto toliko brijete na marke i zakaj svi znakići moju bit vidljjivi... hebeno potrošačko društvo. strava. jedina marka obleke koja me zanima je adidas, oni stvarno imaju najkvalitetnije stvari. najk je okej, ali su preskupi... a tenisice ružne. škvadra koja brije na marku će se kupit i najruniju stvar te marke, samo zato jer je marka. neshvatljivo.

upravo o tome i pricamo: ljudima (kako rekoh, u Zagrebu je to najocitije) je vaznije da se vidi marka (makar i lazna). puno je manje vazno da li ti se stvar svidja, da li ti dobro stoji, da li je kvalitetno...
vazan je image, vazno je pokazati da imas novaca cak ako ih i nemas...

PinkyBubble
11.02.2003., 11:30
A jel ima kakav dućkas u kojem dilaju samo markice...ofkors one oriđiđi markice...nizaboga lažnjake, one ne odgovaraju mom karakteru.
Ja bi zela par komada..na čičak...da ih mogu prebacivat s jednog komada na drugi..:B

Princeza
11.02.2003., 18:18
Claire kaže:
em' ko je uopce cuo ovde za cerruti...

Da, cuo... ;) :cool: :cool:

Samantha
11.02.2003., 18:36
kupila cerruti jaketu...od shanera 100 eura:)

Princeza
11.02.2003., 22:57
Samantha Jones kaže:

Saneri su druga tema... Malo nize ;) (ili vislje, ovisi o tome hoce li je netko podignuti ;) ).

Uostalom, otkud odjednom ta opsjednutost sanerima?!? :confused: :eek:

Odakle ta njihova sveprisutnost?!? :confused:

Kaj sam ja jedina glupaca/naivka koja kad kupuje, kupuje originale ili no-name krpice?!? :confused: :eek: :rolleyes:

Hocu i ja svog privatnog sanera! :o

Samantha
11.02.2003., 23:02
Princeza kaže:
Saneri su druga tema... Malo nize ;) (ili vislje, ovisi o tome hoce li je netko podignuti ;) ).

al se cerruti ovdje spomenuo;)

[B]Kaj sam ja jedina glupaca/naivka koja kad kupuje, kupuje originale ili no-name krpice?!?[B]

nisi jedina glupaca/naivka i ja sam ,jakna je original;)

Princeza
11.02.2003., 23:16
Samantha Jones kaže:
nisi jedina glupaca/naivka i ja sam ,jakna je original;)

Da, ali ja placam punu cijenu! :eek: :mad: :rolleyes: Ili barem s popustom, ali opet... :( :rolleyes:

magic
12.02.2003., 08:42
Samantha Jones kaže:

Evo gledam bochicu u ruci, pishe: NINO CERRUTTI, FOR WOMAN, 3.4 OZ EAU DE TOILETTE SPRAY

Da vam ti vashi shaneri ne uvaljuju lazhnjake ;) :p

A mozhda su meni poklonili lazhnjak :rolleyes: :D :eek:

Gospon Pes
12.02.2003., 09:37
Claire kaže:
.. em' ko je uopce cuo ovde za cerruti...

1871 mi je genijalan miris. :D

Nego, ak se kuzis u Talijane, si cula za Carla Coluccija? Ima skroz otkacene pulovere.
Prvenstveno je muski dizajner, ali zadnjih godina radi i za zene i izgleda da netko tam ima beskrajnu mastu... :D

Rhea
12.02.2003., 09:42
Gospon Pes kaže:

Nego, ak se kuzis u Talijane, si cula za Carla Coluccija? Ima skroz otkacene pulovere.
Prvenstveno je muski dizajner, ali zadnjih godina radi i za zene i izgleda da netko tam ima beskrajnu mastu... :D Joj,meni su ti njegovi puloveri uglavnom Bljak:bljak: Jedan stari Grk je permanentno nosio te pulovere a najdrazi mu je bio jedan sareni drecavih boja:rolleyes:

luca
12.02.2003., 10:07
Gospon Pes kaže:

sta to nije 1881?

magic
12.02.2003., 10:41
Je, 1881.

A zashto mi nitko nije odgovorio ne moje pitanje?

Ajmo...jel cerruti ili cerrutti pravi Nino :confused:

penelop@
12.02.2003., 10:47
Ja mislim da je cerrutti, ali nisam ti ja bas kompetentna;)

magic
12.02.2003., 10:51
Morat cu chekat one koje torbice razlikuju na udaljenosti od tri stola u kaficu :D

Gospon Pes
12.02.2003., 11:00
luca kaže:
sta to nije 1881?
Je. :D
Sorry.
Nije ga dulje bilo u kuci, a ja i brojevi... Meni je miris genijalan, pa ga je muz jedno vrijeme koristio jer na meni tak ne mirisi da se sama nalijem.
Ne bus vjerovala cim se tracka trenutno: Accenti
Miris za ZENE!!! Jebote, udala sam se za babu. :rolleyes: :D

penelop@
12.02.2003., 11:04
Izgleda;)
Ja ti se u to bas ne kuzim a pravo da ti kazem ni ne zanima me.
Vidjela sam takve krpe i bozeoslobodi izradu na originalima ( 100%, u buticima kreatora) pa ne vidim zasto bi kopije morale biti savrsene:rolleyes: Sta ja znam, meni je perverzno dati 200 eura za majicicu na spaline dok moj muz pljune bez iti malo griznje savjesti duplo za cipele. Svakoj budali svoje veselje:rolleyes:

Gospon Pes
12.02.2003., 11:06
Rhea kaže:
Joj,meni su ti njegovi puloveri uglavnom Bljak:bljak: Jedan stari Grk je permanentno nosio te pulovere a najdrazi mu je bio jedan sareni drecavih boja:rolleyes:
Hehe, meni su bas zato guba, ali ne oni skroz sareni, nego npr. crna podloga, pa samo 2-3 sarena detalja na grudima ili tako nesto.
Za zene pravi puno manje sareno.

Princeza
12.02.2003., 16:35
magic kaže:
A zashto mi nitko nije odgovorio ne moje pitanje?

Ajmo...jel cerruti ili cerrutti pravi Nino :confused:

Dva r i dva t. ;) Sve drugo je fejk. :D :D

Samantha
12.02.2003., 16:50
e princezo hladni znoj me oblio,adrenalin skocio
moj nino je s dva rr i jednim t.

Princeza
12.02.2003., 17:29
Samantha Jones kaže:
e princezo hladni znoj me oblio,adrenalin skocio
moj nino je s dva rr i jednim t.

Bad luck. ;) :D :D

Princeza
12.02.2003., 17:32
Fuck, sorry, izgleda da sam ipak fulala. Imala sam taj parfem 1881 prije sto godina i ostao mi je u sjecanju s dva r i dva t. A sad sam prosarala po internetu i vidim da je ipak samo s jednim t ( ?!?).

Sorry, Sam, na adrenalinu, jakna ti je prava. :D

Sorry, magic, dala sam ti krivu informaciju. :o

:s Mea culpa.

Princeza
12.02.2003., 17:34
A vot d fak, nasla sam i jednu i drugu varijantu. :mad:

Kak sad da znam kaj je tocno? :confused: :rolleyes:

Samantha
12.02.2003., 17:36
sta ti je princezo
pa znam da je prava...mislila sam da kuzis mog smajlica na kraju.
ma kad sam je i kupila strava etiquete su bile na njoj....ko gold card.....neznam imaju li to laznjaci?

ma i ovo je moj stalni shaner...znam di krade...ja mu drzim strazu:D

Samantha
12.02.2003., 17:38
Princeza kaže:

auuu sta je sad ovo

Princeza
12.02.2003., 17:43
Samantha Jones kaže:
auuu sta je sad ovo

Nemam pojma, na internetu postoje obje varijante. :confused:

Smisljene su za zbunjivanje nas malih. :o ;)

Gospon Pes
12.02.2003., 18:45
Princeza kaže:

Cerruti

Samantha
12.02.2003., 19:20
Gospon Pes kaže:
Cerruti
:s :top:

ipak cu vexeras mirno spat:D

li-la
13.02.2003., 14:59
[QUOTE]RockGirl kaže:
[B]Meni je to tako bez veze! Pazite ovo: najveci sminker u razredu ima nove cipele. Izgledaju isto kao novi model tenisica Puma,ali na njima pise YAMA, a umjesto onog znaka Pume neki kineski znakovi...Pa mislim stvarno! :flop:

jao kako je netko ovdje ugrozen....pa jel kome palo na pamet da nemaju svi novaca za takve stvari iako nebi htjeli imati "laznjake"
...ja sam cisti primjer prije 2 godine kad su diesel tenisice pokrenule modu jel tenisica, nisam imala jeb*** 900 kn da si ih priustim, i kupila sam "laznjakinje" I KAJ? trajale su godinu i pol dana svakodnevnog nosenja, obozavala sam ih, izgledale su lijepo i nisam pozalila onih 150 kn koliko sam dala za njih!!!
ljudi molim vas, zbog ovakvih postova vidi se da snobizam vodi glavnu rijec u nekim mjestima u hr....mislite da bi takve postove vidjeli npr. u amsterdamu???
e da, nije snobizam imati novaca za skupu odjecu i marke, i kupovati ih, to je ok, ako imas i ako ti se svidja kupi, iskreno boli me ona stvar..ali ovakvo komentiranje "laznjaka" i ljudi koji ih imaju je SNOBIZAM!!!!! podsmjehivanje ....uzas! uzas!

e da i jos jedan komentar, oni koji nemaju za marke i skupe stvari, zasto ne bi kupili nesto sto im je dostupnije i svidja im se....????? nemaju svi novaca za replay ili ne znam diesel......

mislim da curu koja je pokrenula post ..treba biti sram) ....:( :flop:

shame on you girl! :E

sunčica
13.02.2003., 16:05
Curice, fulala si bit teme!

1) I nije da ti nisi imala novca za te tenisice, nego ih nije imao onaj tko tebe uzdržava (tvoji roditelji vjerojatno), što je veeeeeelika razlika.

2) Hajde sad fino pročitaj sve od početka još jednom, pa se javi za koju godinicu. I pročitaj prvi dio svoga posta o PUMA tenisicama i tom dečku još jednom....

Princeza
13.02.2003., 23:24
li-la kaže:
[QUOTE]RockGirl kaže:
[B]mislim da curu koja je pokrenula post ..treba biti sram) ....:( :flop:

Evo, sjedim u kutu, gledam u zid i sramim se. :D :D :D

Rock, ti definitivno nisi shvatila poantu nijednog od svih ovih postova... Ajde lijepo idi citat topic iz pocetka, polako i s puno paznje, pa se onda opet javi. :p :D

darin
13.02.2003., 23:28
Referenca na naslov topica: poznanik je kupio kosulju sa etiketom
Đani Armani !!!!! :lolchina :D

li-la
13.02.2003., 23:30
sunčica kaže:
Curice, fulala si bit teme!

1) I nije da ti nisi imala novca za te tenisice, nego ih nije imao onaj tko tebe uzdržava (tvoji roditelji vjerojatno), što je veeeeeelika razlika.

2) Hajde sad fino pročitaj sve od početka još jednom, pa se javi za koju godinicu. I pročitaj prvi dio svoga posta o PUMA tenisicama i tom dečku još jednom....

1) a da je razlika, razlika je, ali kakve sad to ima veze s temom o postom....?

2)
grijesis, nije to moj post....pa jasno pise citat ispred teksta...ccc. :flop:

li-la
13.02.2003., 23:33
Princeza kaže:
Evo, sjedim u kutu, gledam u zid i sramim se. :D :D :D

Rock, ti definitivno nisi shvatila poantu nijednog od svih ovih postova... Ajde lijepo idi citat topic iz pocetka, polako i s puno paznje, pa se onda opet javi. :p :D

takodjer :) lijepo citaj post od pocetka pa shvati da je ono bio citat od rock, a odgovor na taj citat sam napisala MOA - li_la

usput ako je doslo do kakvog nesporazuma: MY APPOLOGIES ili kako se vec pise...
ovakva burna reakcija rezultat je posta od tzv. rock..molim lijepo!
usput...zar necemo komentirati snobizam?? kojeg je ocito pun zagreb, recimo tako nije u sisku...zasto?

Princeza
13.02.2003., 23:47
Li-la, mislila sam na tebe, a zabunom sam napisala Rock. Sorry.

Kako mislis, hocemo komentirat snobizam?!? :confused: Pa kaj radimo cijelo ovo vrijeme nego komentiramo snobizam?!? ;) :p

sunčica
14.02.2003., 09:21
li-la kaže:
1) a da je razlika, razlika je, ali kakve sad to ima veze s temom o postom....?
Shvatit ćeš za koju godinicu
2)
grijesis, nije to moj post....pa jasno pise citat ispred teksta...ccc. :flop:
Da, da, tako si ga uspješno prekopirala da je to bilo očigledno. Hajde sad idi vježbati kopiranje citata.

Bluegirl
14.02.2003., 15:40
Jao kak neki fulaju temu...

Jedno je nosenje laznjaka i isfuravanje da se nosi original, a drugo je kad ti se nesto svidja pa probas nac to slicno ali jeftinije ( ma primjer ti je svaki mjesec u Marie Claire i to splurge vs. steal, ma uvjek nadju skoro indenticne stvari recimo torbu koja je fuuuul extra skupa i onda skoro istu takvu od nekoga drugoga - ali ne nekineki cudni laznjak recimo Succi (vidla sat Sucii!!!!)).

Evo slikica da podkrijepim:

http://a820.g.akamai.net/f/820/822/1d/i.ivillage.com/marieclaire/org/articles/images/splursteal/12steap6.jpg

Prvi je od Burberryja i kosta 890 dolara, a drugi je od neke manje poznate firme i kosta 79. Al na tom drugom ne pise Barberii ili nesto slicno nego ona firma koja je.

Torbice:
http://a820.g.akamai.net/f/820/822/1d/i.ivillage.com/marieclaire/org/articles/images/splursteal/12steap10.jpg

Prva 165 $ druga 48$.

Narukvice:
http://a820.g.akamai.net/f/820/822/1d/i.ivillage.com/marieclaire/org/articles/images/splursteal/12steap11.jpg
Prva Chanel 5000 $, druga Tommy Hilfiger 34$.

Valjda sam objasnila?

P.s. Neznam zakaj se slikice ne zele promjenit u slikice.

luca
14.02.2003., 15:46
Bluegirl kaže:
splurge vs. steal

mislim da ima takva rubrika i u Glamour :) stvarno je korisno ako vidis na reviji (na TV) nesto sto ti se svidja da znas da je neka normalna firma to napravila po normalnoj cijeni...

Hannah
14.02.2003., 16:51
Ne kužim zašto se uzrujavati oko toga :).
Tko može i hoće si kupiti original nek ga nosi (pogotovo ako je nešto zbilja dobrog dizajna super - to najčešće nisu stvari s kojih vrište natpisi proizvođača ;) ), a ovi koji si nabacuju falš natpise - ha, nek uživaju i oni ako im je toliko stalo da bude to "nešto" viđeno.
Ovo splurge - steal ---> nije li to ono što svi radimo gledajući modne revije (osim onih koji mogu kupiti dotične primjerke)? Pamtimo design i onda tražimo nešto tog tipa...

:D ;)

sunčica
14.02.2003., 16:53
Mislim da se bit ove teme (ako sam je ja dobro shvatila :D ) sastoji u tome da komentiramo ljude koji nose očigledne lažnjake (tip Fendija kome nedostaje crtica na F, i sl.) i pri tome se drže kao da su za tu stvar dali punu cijenu i gledaju s visine na sve oko sebe, a u stvari izgledaju malo....hm.... smiješno i blesavo. Nažalost, takvih ljudi je oko nas popriličan broj, što daje i jedan uvid u stanje društva (o čemu bi se dalo raspravljati, a što nije sad naša tema).
Ako netko nosi neki noname proizvod može se držati kako god želi (ovisi kako mu/joj stoji :D ), ali je u najmanju ruku smiješno zujati po špici s loše falsificiranim logom i zamišljati da to nitko ne primjećuje.

To je ono kako sam JA shvatila bit ove teme :confused:
Ako sam u krivu, evo za mene :B

luca
14.02.2003., 17:03
sunčica kaže:
To je ono kako sam JA shvatila bit ove teme :confused:

ima nas vise koji smo tako shvatili :D

meni je najdraze kad ja dodjem u Zg i obicno secuci gradom kupim kakvu sitnicu. e, ako je ta sitnica u nekoj vrecici tipa benetton, u tramvaju skuzim zenske koje mi pokusavaju vriti unutra :eek: :confused: :D . naravno, ako imam vrecicu od algoritma da mi nitko ne viri :D

tequila
14.02.2003., 17:41
li-la kaže:
[QUOTE]RockGirl kaže:
Meni je to tako bez veze! Pazite ovo: najveci sminker u razredu ima nove cipele. Izgledaju isto kao novi model tenisica Puma,ali na njima pise YAMA, a umjesto onog znaka Pume neki kineski znakovi...Pa mislim stvarno! :flop:

jao kako je netko ovdje ugrozen....pa jel kome palo na pamet da nemaju svi novaca za takve stvari iako nebi htjeli imati "laznjake"
...ja sam cisti primjer prije 2 godine kad su diesel tenisice pokrenule modu jel tenisica, nisam imala jeb*** 900 kn da si ih priustim, i kupila sam "laznjakinje" I KAJ? trajale su godinu i pol dana svakodnevnog nosenja, obozavala sam ih, izgledale su lijepo i nisam pozalila onih 150 kn koliko sam dala za njih!!!
ljudi molim vas, zbog ovakvih postova vidi se da snobizam vodi glavnu rijec u nekim mjestima u hr....mislite da bi takve postove vidjeli npr. u amsterdamu???
e da, nije snobizam imati novaca za skupu odjecu i marke, i kupovati ih, to je ok, ako imas i ako ti se svidja kupi, iskreno boli me ona stvar..ali ovakvo komentiranje "laznjaka" i ljudi koji ih imaju je SNOBIZAM!!!!! podsmjehivanje ....uzas! uzas!

e da i jos jedan komentar, oni koji nemaju za marke i skupe stvari, zasto ne bi kupili nesto sto im je dostupnije i svidja im se....????? nemaju svi novaca za replay ili ne znam diesel......

mislim da curu koja je pokrenula post ..treba biti sram) ....:( :flop:

1. rockgirl izgleda da je taj tvoj sminker u razredu prati modu na zapadu a ti ocigledno NE inace bi znala da se sad bash takve tenisice Yama sa kineskim znakovima naveliko furaju ovdje. Nemam ih ali mislim da im je cijena ista kao i prave Puma iako to dvoje zapravo i nebi trebalo porediti zato sto su to dvije razlicite marke i Yama nije fake Puma.

2.li-la kako mozes reci da se ovako nesto nebi culo u amsterdamu. ma daj molim te prosetaj se malo gradom pa pogledaj kako se svi furaju na trendove, marke itd.

ja osobno milim da nema nista lose u tome kad kupujes marke ako za to imas dovoljno novca. pogotovo ako je koji dobar komad odjece. Na drugu stranu ako nemas dovoljno novca pa kupujes fake PA STA. ko voli nek izvoli....

Hannah
14.02.2003., 17:49
E, Luce, ovo je istina! :)
Odmjeravanje po vrećicama :rigo:

Kako inače objasniti da postoje cure koje nose dobrano izlizane vrećice (ako je na njima nekakav poželjan logo) gotovo kao torbe? :rolleyes: :eek:
Pa još ako su djelomično prozirne htio ne htio vidiš čitav sadržaj, a ono: rexona, maramice, mobitel, neizostavna boca od mineralne, žvake i sl. :D :B

:flop:

sunčica
14.02.2003., 18:18
Hannah kaže:

Kako inače objasniti da postoje cure koje nose dobrano izlizane vrećice (ako je na njima nekakav poželjan logo) gotovo kao torbe? :rolleyes: :eek:
Pa još ako su djelomično prozirne htio ne htio vidiš čitav sadržaj, a ono: rexona, maramice, mobitel, neizostavna boca od mineralne, žvake i sl. :D :B

Pa ovo smo skroz zanemarili u ovoj raspravi o lažnjacima :confused:

da, te vrećice.... i te boce od mineralne unutra...... posebno ako je neka "stranjska" marka..... a unutra sipale vodu iz česme.........
a ni maramice nisu neke bezvezne... nego ono, isto neke stranjske....
joooooooj, ovo mi je popravilo dan.... :top:

Pezy
14.02.2003., 18:48
A jel se sjećate cura koje su po Zagrebu furale (isto tako izlizane) Gulliver vrećice, i to onak over & over... naravno, nos do neba i slični dodaci...

:bljak:

Rhea
14.02.2003., 22:51
Da budem iskrena nisam znala da smo do te mjere primitivan i seljacki narod:confused: Mene sokira(iz procitanog)da se cure kite laznjacima i onda jos posjeduju glupost i bezobraznost normalan narod gledati sa visine.Da se razumimo,nek svatko nosi sto zeli,ali zar nisu one te koje su vrijedne podsmjeha ?Zar ne znaci imati vise stila obici neku ne marku nego neki smijesni plagijat za koji svatko zna daje plagijat.Pa jel moguce da te kokosi misle da to nitko ne vidi:confused: :confused: Meni je to sokantno.To je malogradjanstina na kvadrat.A tek ovo sa plasticnim vrecicama:D

zucchera
14.02.2003., 23:20
Princeza kaže:

Sto se nekih drugih stvari tice, evo ti dva primjera (koja sam ionako navela u prvom postu): Ralph Sport torbe u originalu [B]ne postoje. Postoji kreator koji se zove Ralph Lauren (inace moj omiljeni :o ) i koji ima liniju koja se zove Polo Sport. Ta linija ima znak americke zastave, ali samo sa sest zvjezdica. Neki domisljati tip s puno maste smislio je kombinaciju: novonastalu liniju nazvao je 'Ralph Sport' (dakle, kombinacija imena kreatora i njegove linije), totalno ukrao dizajn njegovih torbica, napravio slican logo s americkom zastavom, samo s puno vise zvjezdica i to je to ~ laznjak je proizveden, koke ga kupuju. :D

Princezo, npr torbe od Polo Sport imaju na zastavu 13 zvjezdica a ne 6. Ide red 4 zvjezdice pa 5 pa opet 4.

Carlos
15.02.2003., 07:19
zucchera kaže:
Princezo, npr torbe od Polo Sport imaju na zastavu 13 zvjezdica a ne 6. Ide red 4 zvjezdice pa 5 pa opet 4.
Podebljati.:D :D :D :top:

Princeza
15.02.2003., 11:35
zucchera kaže:

Pisala sam po sjecanju. Nemam nijednu Polo Sport torbu, ali nam kuca vrvi od jakni. :D

Princeza
15.02.2003., 11:38
Evo, upravo mi je muz dosao kuci u Polo Sport skijaskoj jakni. Ima tri zvjezdice gore, tri dolje. Sveukupno sest. A jakna je sto posto original, jer je kupljena u RL trgovini na trulom zapadu. :D Valjda im na taj mali komadic tkanine ne stane vise od sest zvjezdica, jer su izvezene (ne znam jesam li se dobro izrazila ~ ono, s koncem su napravljene na pozadini). Automatski sam pretpostavila da torbe imaju istu kolicinu zvjezdica.

No, i dalje ostaje cinjenica da Ralph Sport kao logo ne postoji. ;) :D

Winona2
15.02.2003., 21:27
magic kaže:
Evo gledam bochicu u ruci, pishe: NINO CERRUTTI, FOR WOMAN, 3.4 OZ EAU DE TOILETTE SPRAY

Da vam ti vashi shaneri ne uvaljuju lazhnjake ;) :p

A mozhda su meni poklonili lazhnjak :rolleyes: :D :eek:

vjerojatno....

pravi je sa jednim t....;)

Winona2
15.02.2003., 21:30
Princeza kaže:
Dva r i dva t. ;) Sve drugo je fejk. :D :D

da i ti nemas jedan fejk ? ;)

evo linka...ime (http://www.douglas.de/DGKategorieSectionView.process?MarkenID=000400&Action=loadMarken) ...inace parfem bad drzim u ruci...

magic
16.02.2003., 16:51
Hannah kaže:
E, Luce, ovo je istina! :)
Odmjeravanje po vrećicama :rigo:

Sad mi stvarno idete na kuratz :mad:

Imam malu torbu a na posao nosim fine cipele - idem u tenisicama, marendu, rezervne charape i svashta...u chemu da to nosim, u kesi od Bille? Ili onom iz mesnice s natpisom Sretan Bozhic i volovskom glavom?

Ma dajte, stvarno pretjerujete, dajte malo svoja posla gledajte :rolleyes:

magic
16.02.2003., 16:53
Winona kaže:
vjerojatno....

pravi je sa jednim t....;)

Bash me briga :)

S njime ionako kupaonu shpricam :D

Winona2
16.02.2003., 18:17
magic kaže:
Bash me briga :)

S njime ionako kupaonu shpricam :D

ja bih se prije zabrinula tko ti to poklanja laznjake;) i misli da ti neces prokuziti ;) ...bolje obicna ruza nego laznjak ;)

Winona2
16.02.2003., 18:19
inace jednom sam kupila laznjak, namjerno...nazalost miris je bio orginalan ali je ishlapio za cirka 10 minuta :(

Winona2
16.02.2003., 18:22
magic kaže:

Imam malu torbu a na posao nosim fine cipele - idem u tenisicama, marendu, rezervne charape i svashta...u chemu da to nosim, u kesi od Bille? Ili onom iz mesnice s natpisom Sretan Bozhic i volovskom glavom?

furaj ruksak ko ja, hebes biti dama ak je tak komplicirano ;)

Ili ko prava dama u stiklama i u krevet i na posao i ves peglati ;) ...inace sad ste me podsjetile na moju svekrvu, ona godinama skuplja te vrecice od parfema i kreatora , ima doma barem 200 komada pa ak netko treba proda ona to jeftino...;)

Cro-cutie
16.02.2003., 18:45
:mad: :mad: :mad:

Ja kupila prije 3 tjedna Dior-ovu torbu "columbus bag"........orginal, platila jako jako puno novaca......sram me rec koliko sam platila...

anyways, sad sam na e-bay, ista torba $200 USD, pa se mislim, jel laznjak???:confused: :confused:

magic
16.02.2003., 18:46
Winona kaže:
Ili ko prava dama u stiklama i u krevet i na posao i ves peglati ;) ...

Ja bih mogla i planinariti u shtulicama, ali zhao mi je cipela jer nastojim shto vishe pjeshachiti a to ih prebrzo unishtava ;)

Winona2
16.02.2003., 20:47
ne bih znala....

ja se neku vecer odvazila i obula svoje vrtoglave spicoke...jedva izdrzala do kraja veceri :rolleyes: u autu ih skinula i boda prek dvorista ( mora da je bilo minus 5 barem ) do ulaza ....

ja jos nisam ni sa jednima dosla do faze da budu unistene, ne dam im sansu....:D ...

magic
16.02.2003., 21:09
Nazhalost, a mozhda i na srecu :) nemam priliku kupiti cipele kad god pozhelim...stoga chuvam shto imam i shto mi se svidja :)

Winona2
16.02.2003., 21:18
ni ja ne kupim cipele svaki put kad pozelim ( a i cemu, stikle ionak izvlacim iz kutije jednom mjesecno zato se nemaju sanse unistiti a ne zbog mnogobrojnosti parova ;) )....ali zato torbice :no:

Princeza
17.02.2003., 01:35
Winona kaže:
da i ti nemas jedan fejk ? ;)

evo linka...ime (http://www.douglas.de/DGKategorieSectionView.process?MarkenID=000400&Action=loadMarken) ...inace parfem bad drzim u ruci...

Ajd' Winona prvo procitaj sve postove prije nego kaj ovako samozadovoljno uletis na prvu loptu... :rolleyes: :D

Lijepo ti pise (par postova nize) da nitko od nas nije ziher... ;) Samo treba znati citati... ;) Na netu ces naci i jedno i drugo, i sa dva t i sa jednim. Prema mom relativno povrsnom znanju talijanskog, taj tip prezimena obicno zavrsava s dva t.

Inace, ako u Google upises obje varijante prezimena, izlistat ce ti se tisuce rezultata... A sve su iz nekakvih popisa proizvoda, iz Vogua, iz Marie Claire, itd. Prema tome ~ mislim da jos nismo rijesili tu tajnu. ;) Mislim da nisu ni strani modni casopisi. :cool:

Uostalom, i ti i magic imate proizvode za koje obje vjerujete da su originali, a imaju razlicite natpise. Ja ne vjerujem nijednoj dok sama ne odem u Fulmin i ne uvjerim se osobno u to kaj je original. ;) :D

Winona2
17.02.2003., 20:54
o tome i pisem...u parfumeriji ovdje nema parfema sa dva t...ali vis da ona ionak samo sprica kupaonu s tim, pa i nije neki bed ;)

Hannah
18.02.2003., 12:25
magic kaže:

Magic, don't be :mad: ! No hard feelings!

Radi se o isfuravanju vrećica s nekim "logom" koji kao trebaš biti ponosan što nosiš, pa ako nikako drukčije, na vrećici. Inače, meni svejedno u čemu ćeš nosit svoje cipele, tenisice, čarape i sl. Al ovo što sam spomenula mi je smješno jer ponosne vlasnice takvih naročito izlizanih vrećica sa špagastim ručkama valjda misle da je to trendy ili ne znam što. Pa shodno tome valjda same sebi djeluju vrijednije.
Ipak, meni neizmjerno drago ako nekome tako nešto znači. :cool: :D
I, zapravo, više se radilo o "odmjeravanju snaga" :rolleyes: nego o vrećicama...:B

PinkyBubble
19.02.2003., 09:59
Vrećica možer poslužit kao nadomjestak..ak se zajebeš i kupiš vestu s premalom markicom..onda nosiš vrećicu i o'ma ti nekak lakše :D

magic
19.02.2003., 10:03
Evo :)

Otishla sam u knjizharu i kupila 5 eko-vrecica, lijepih, smedjih, bez ikakvih natpisa ;)

Sad valjda nitko nece mislit da se kesama kurchim :B

penelopa
19.02.2003., 10:17
Ne, sad ce mislit da nemas ukusa:D
Kaze moja mater da se nije rodija ko´bi svitu ugodija;)

PinkyBubble
19.02.2003., 10:33
magic kaže:

Otishla sam u knjizharu i kupila 5 eko-vrecica, lijepih, smedjih, bez ikakvih natpisa ;)

Ovo je još lukaviji potez..sad si na njih sama mo'š ispisat Dolče i Gabana, Dijor, Šanel, Moskino, ;) :D

luca
19.02.2003., 10:34
magic kaže:

Sad valjda nitko nece mislit da se kesama kurchim :B

ja se tu kurcim kesama "Diona" i "Kerum" :D nitko nema tako lijepe i originalna vrece za smece! sigurno mi svi stanari u mojoj zgradi zavide :D

penelopa
19.02.2003., 10:39
Luce:top:
Morat cu se opskrbit kad idem slijedeci put:D
Ovi moji kariranokosuljasi ce past na guzicu od ljepote dizajna.
Mogu i zaradtit. Jeftino dam samo da prodam 1 kesa 10 eura:D

luca
19.02.2003., 10:51
penelopa kaže:
Luce:top:
Morat cu se opskrbit kad idem slijedeci put:D

ja sam svoje vec potrosila :( sad sam nikogovic s lokalnim vrecema za smece...

magic
19.02.2003., 10:54
Stella kaže:
Ovo je još lukaviji potez..sad si na njih sama mo'š ispisat Dolče i Gabana, Dijor, Šanel, Moskino, ;) :D

Evo, bash pishem :D i to onim roza florescentnim markerom ;)

penelopa
19.02.2003., 11:02
Roza:confused: :rolleyes: :D
Fluoroscentni:confused: :rolleyes: :D
Je si li ti mozda bila na tecaju kod moje male:D
Jos kazi da imas sljkokice na obrazima i posvojit cu te:D

magic
19.02.2003., 11:09
Nemam na obrazima jer bih dobila otkaz ;) ali zato imam na noktima na nogama :D prekrasni su mi! Bash si razmishljam nachin da ih pokazhem svijetu a da ne misle da sam popizdila jer je -4 ;)

Billi
19.02.2003., 11:12
Gledam zenu na aerobiku, nosi KS tasnicu, onu u boji. Pa kako da ja sam znam da li je fake ili origigi, pa da li cu se upoznavat ili ne (mislim, kaj ce mi prijateljica ak ne nosi pravu stvar:D )
Da vas cujem, expertice.

magic
19.02.2003., 11:18
A da li joj pishe KS sa jednim ili sa dva S :D

Billi
20.02.2003., 11:29
magic kaže:
A da li joj pishe KS sa jednim ili sa dva S :D

A to je catch? Pogledat cu sutra. A kak npr kuzite LV i ostale torbe? ja sam truba za takve stvari:D

Princeza
20.02.2003., 21:37
Ja sam truba za KS. :D :D :D

Billi
21.02.2003., 13:50
Cure, cvjetnjak ih je pun: KS tasnice svih boja ali sa jednim S. Kak da znam da li je pravi prije nego zeni u lice velim kak nosi fejk robu?:D

PinkyBubble
21.02.2003., 14:06
Kena Skota kupuju a tko će drugi neg Barbike..ja imam ko svaka loša kopija Barbi : KS rukavice, KS kišobrana dva i KS kurton za očale.

:B

Princeza
21.02.2003., 19:14
Billi kaže:
Cure, cvjetnjak ih je pun: KS tasnice svih boja ali sa jednim S. Kak da znam da li je pravi prije nego zeni u lice velim kak nosi fejk robu?:D

Nijedan KS fejk nema dva S. :D To te magic zezala. ;)

Jednom mi je jedna frendica objasnjavala kako prepoznat pravu od lazne KS torbicu i/ili nofcanik, ali nisam se bas koncentrirala. :D

magic
21.02.2003., 19:40
Princeza kaže:
To te magic zezala. ;)

Ja sam na svoj shkartoc ipak napisala Moskino...

Mozhda neka neuka bude i ljubomorna :D

Princeza
21.02.2003., 19:47
magic kaže:
Ja sam na svoj shkartoc ipak napisala Moskino...

Mozhda neka neuka bude i ljubomorna :D

:s :s :s

Mozda si (ipak) trebala napisati Moskino & Dijor, da bude u stilu Dolce & Gabbana. ;) :D

magic
21.02.2003., 20:00
Nije mi stalo. Veliko pishem :D

Princeza
21.02.2003., 20:09
Kad smo vec kod laznjaka, kaj mislite o laznim parfemima? :confused:

U Zagrebu se zadnjih par tjedana mogu kupiti laznjaci u centru grada, tocno ispred Bulldoga i malo dalje prema Cvjetnom, ispred Benettona. :rolleyes: :eek: Nije mi jasno kako policija nije urigirala ~ preprodavaci, naime, nemaju nikakav stand, nista, nego sloze te svoje parfemcice po onim kamenim zidicima u sredini Bogoviceve i prodaju. Ne samo da nemaju dozvolu za prodaju icega, nego vjerujem da bi platili i kaznu zbog falsifikata.

E, trebate vidjet face svih onih snobova koji bi to sve rado kupili, ali ne ovako javno. :D Bas smo jucer moj dragi i ja prolazili onuda i vidjeli jednu mladju curu kak kupuje parfem, na brzinu placa i, osvrcuci se oko sebe, gura parfem u torbicu te nestaje s mjesta zlocina. :eek: :D

Pricao mi je muz da je prije par godina bio sluzbeno u Amsterdamu. Tamo su neki crnci, arapi, whatever, prodavali laznjake. Neki njegov kolega je kupio zeni laznjak (koji je bio ful slican pravom, btw), kojem se nakon par mjeseci boja slegla na dno! Tj. zena mu je morala promuckati parfem prije upotrebe! LOL! :D :s

Uostalom, kod nas postoje i sasvim legalni ducani tipa refan u kojima se prodaju imitacije poznatih parfema. Jedna moja frendica je isprobala, kaze da je miris u pocetku kao original, a za dva-tri sata se sasvim izoblici...

Vasa iskustva? :confused:

magic
21.02.2003., 20:46
Nemam pojma. Mirise kupujem/kupuju mi u parfumerijama, vec godinama koristim Bvlgari Pour Femme.

One druge koje dobijem poklanjam ili koristim kao osvjezhivache prostora :D

Winona2
21.02.2003., 21:01
kupuju mi u parfumerijama,

cak i onaj krivotvoreni ? :confused: Pa kakva je to onda parfumerija ?

Inace kao sto sam gore napisala , ja sam namjerno kupila kopiju, parfem je ishlapio nakon kratkog vremena ( drzi manje od pola sata na kozi )...frendica tvrdi da je to od prevelike koncetracije alkohola a premale onih bitnih esencija

magic
21.02.2003., 21:03
Tebi su izgleda svi parfemi isti :confused:

Ah, ta mladezh :rolleyes:

Vrati se unatrag pa prochitaj kojime shpricam kupaonu, TAJ NIJE BVLGARI :D

...uostalom ti do jucher nisi znala za razliku izmedju toaletne i parfemske vode...nisi mjerodavna komentirati :D ;)

verica
21.02.2003., 21:04
Nikad nisam imala lažni parfem ali sam jednom kupila Clinique Happy od šanera. Koštao je 50 DEM a kutija je bila malo zgužvana. Valjda je pao s kamiona :rolleyes:

Winona2
22.02.2003., 13:25
magic kaže:
Tebi su izgleda svi parfemi isti :confused:

Ah, ta mladezh :rolleyes:

Vrati se unatrag pa prochitaj kojime shpricam kupaonu, TAJ NIJE BVLGARI :D

...uostalom ti do jucher nisi znala za razliku izmedju toaletne i parfemske vode...nisi mjerodavna komentirati :D ;)

par redova gore pises da kupujem/kupuju mi u parfumerijama, ...a posto si taj dobila na poklon ...dakle kupuju ti i takve po parfumerijama ;) ...ne znam otkud ti to da od tek nedavno znam razliku toaletne vode i parfema....jedino sto sam na tu temu na Forumu napisala je bilo da sa ODREDJENIM parfemom nisam imala dobra iskustva te da mi toaletna voda nekad bolje legne na kozu....a mozda je samo caka u tome da mi se jos nitko nije usudio pokloniti krivotvoreni :p

Naravno u tvoju strucnost o parfemima necu sumnjati, napokon ti si tek na Forumu skuzila tuznu istinu vlastitoga ;)

mala_slatka
23.02.2003., 03:55
e zato ja obozavam Canadu nosi sto hoces , koga to briga:D :cool: :cool:

zucchera
23.02.2003., 10:28
Nebi nikad kupila lazni parfem...radije bi uzjela neku jeftinu varijantu nego da smrdim po nekim kiselim fake Hugo Bozz :o

Winona2
23.02.2003., 17:59
mala_slatka kaže:
e zato ja obozavam Canadu nosi sto hoces , koga to briga:D :cool: :cool:

pa tebe valjda ;)

inace Canada i izgleda bas tako, nosi sto hoces ;) ( svaki put se iznova sokiram )

Billi
24.02.2003., 08:56
Jucer smo se setali po King Crossu. Tamo je i D&G duckas. Iskreno, ja ne mogu vjerovati da jedan D&G otvara duc u Zagrebu i to ne u centru grada osvijetljeni luxuzni prostor, nego na periferiju u sklopu nekog digickog soping centra. Vjerujem da je sve fejk.

Princeza
24.02.2003., 13:59
Billi kaže:
Jucer smo se setali po King Crossu. Tamo je i D&G duckas. Iskreno, ja ne mogu vjerovati da jedan D&G otvara duc u Zagrebu i to ne u centru grada osvijetljeni luxuzni prostor, nego na periferiju u sklopu nekog digickog soping centra. Vjerujem da je sve fejk.

Moze bit da je lazno. :rolleyes:

Isto tako, u prvoj podzemnoj razini Importanne Centra nalazi se trgovina nazvana Nine West koja, naravno, nema veze s originalnim Nine Westom. :mad: :mad: :mad: Unutra se prodaju neke talijanske jeftine cipele i torbice od skaja. :rolleyes: :eek: :mad:

Pitam se koji kreten u kojem gradskom ili drzavnom uredu stavi svoj potpis na dozvolu otvaranja trgovine s ukradenim imenom? :confused: :mad:

margarita
26.02.2003., 19:49
jel mi neko moze objasnit zasto placati 300 puta vise za ime kreatora...:confused:

TigerLilly
28.02.2003., 17:21
Princeza kaže:

Isto tako, u prvoj podzemnoj razini Importanne Centra nalazi se trgovina nazvana Nine West koja, naravno, nema veze s originalnim Nine Westom. :mad: :mad: :mad: Unutra se prodaju neke talijanske jeftine cipele i torbice od skaja. :rolleyes: :eek: :mad:

ali i prava Nine West je pocela sigurno u nekoj prcvarnici , u New Yorku ili gdje vec..(nemam pojma otkud je iako, slucajno stvarno imam cipele Nine West)
ja isto ne vidim sta je ona to toliko posebno i nedodirljivo da se niko ne smije drznuti to pokusati imitirati ili sta vec..cipele joj jesu kvlitetne ali ima toliko kvalitetnih no-nameova..

cijela ta frka oko originalnosti je cista tastina i nista drugo...

Shtefitza
01.03.2003., 18:18
Pa sto ima veze sto su torbice od skaja? Imam jednu Nine West jeftinu od skaja, izgleda sasvim dobro za namjenu koju sam joj pripisala i sto je najvaznije, platila sam je tocno toliko i ni centa vise koliko mislim da vrijedi. Ne kuzim zasto ne bih mogla kupiti torbicu od jeftinog materijala, dobro dizajniranu, koju cu iskoristiti i poslije baciti. Nego da dam par stotina ili par tisuca dolara za nesto sto ce mi nakon godinu, nakon pet godina, cak i nakon dvadeset godina biti zao baciti/dati u karitas.

Ps: Nisam bila u tom ducanu u Importanne-u, tako da ne znam sto u stvari prodaju.

Princeza
09.03.2003., 20:36
Mislim da je doslo do nesporazuma. Ne mislim da je Nine West firma koja je iznad ostalih i da je zbog toga izuzeta od falsificiranja. Niti mislim da treba bjezati od torbica od skaja.

No, poanta je u tome da je netko otvorio ducan koji se zove Nine West, a od Nine West stvari unutra nema nijedna!

Nemam nista protiv no-name brandova, dapace, cesto su mi ok, ali mi je smijesno da se prodaju u trgovini koja ima drugo, vec etablirano ime.

To je kao da netko otvori ducan s natpisom Christian Dior i onda unutra prodaje majice presvercane iz Turske (koje nemaju natpis Christian Dior niti trebaju biti falsificirani Dior, nego imaju neki sasvim drugi, xy brand).

Je l' sad jasnije? :D

Billi
10.03.2003., 11:02
Napokon sam i ja vidjela fejk zenu. Nosi "Fendi" torbicu na kojoj umjesto "F", stoji "E".

Prolaznica
10.03.2003., 11:07
Vidjela ja jucer, po Bogovicevoj secu parade fejk kreacija (Fendi, KS i LV obavezni accessories). Novosti u ponudi su i Dior torbice :D :D :D

Billi
10.03.2003., 14:37
Prolaznica kaže:
Vidjela ja jucer, po Bogovicevoj secu parade fejk kreacija (Fendi, KS i LV obavezni accessories). Novosti u ponudi su i Dior torbice :D :D :D

Jep. ali mene i dalje muci kako ih prepoznati (osim u mojem slucaju sa E)?:confused:

Prolaznica
10.03.2003., 14:45
Billi kaže:
Jep. ali mene i dalje muci kako ih prepoznati (osim u mojem slucaju sa E)?:confused:

Nisam ni ja neki ekspert, ali kada vidis neku balavicu koja i nije bogznakako obucena a na ramenu joj visi LV budi sigurna da to nije prava.

magic
10.03.2003., 14:51
Ne bih se kladila :cool: iznenadila sam se puno puta.

Princeza
10.03.2003., 20:50
Billi kaže:

Mene muci kak prepoznat pravi od laznog KS. :D Fakat ih ima k'o dreka.

Ak hocete malo traca o nekome tko nikad ne nosi laznjake, najnoviji izgled Ive Todoric je skroz u crnom, novih deset-petnaest kila gore i jarko ruzicasta LV torbica. :rolleyes: :D Vidjela ja pretprosli tjedan na Cvjetnom. :cool: :D

PinkyBubble
11.03.2003., 12:23
Princeza kaže:
Mene muci kak prepoznat pravi od laznog KS. :D Fakat ih ima k'o dreka.

Morat ćeš zavirit u svaku sumnjivu torbicu ..:rolleyes: jerbo svaki original ima s unutrašnje strane na markici potpis Kena Scotta :cool:

Ema
11.03.2003., 17:44
Pazite sad ovo:Moja frendica je nedavno od buraza(koji ima oko 17 god)dobila crnu maicu,za koju ona tvrdi da je D&G a meni izgleda kao da je s placa!Obicna,crna,na kopcanje...:confused: btw,na etiketici pise dolce gabanna:eek: (neznam jel se pravilno pise s dva b i jednim n,ili s dva n i jednim b)I neznam jel izmedju te dvije jebene rijeci znakic &!Na kraju,jeli oriđiđi ili ne????

Princeza
11.03.2003., 18:06
Stella kazˇe:
Morat c´esˇ zavirit u svaku sumnjivu torbicu ..:rolleyes: jerbo svaki original ima s unutrasˇnje strane na markici potpis Kena Scotta :cool:

Znaci, sumnjivkama izokrenem torbu naopak, istresem sav sadrzaj van i dam se na istrazivanje. :D :D :D Mozda usput pronadjem i lazirani LV nofcanik. :D :cool:

Princeza
11.03.2003., 18:07
Ema kazˇe:
btw,na etiketici pise dolce gabanna:eek: (neznam jel se pravilno pise s dva b i jednim n,ili s dva n i jednim b)I neznam jel izmedju te dvije jebene rijeci znakic &!Na kraju,jeli ori?i?i ili ne????

He, he. :D

Evo kako se pise pravilno (http://www.dolcegabbana.it/) . ;) :cool:

debelakrava
27.03.2003., 15:14
nego, bas me zanima koliko od vas posjeduje 'laznjake' a koliko prave stvari. mislim na sve od auta do torbica. zanima me vase misljenje o tome dali se to isplati...i naravno slike kojima potkrepljujete svoje komentare...pusaaaaaaaaaa

luca
27.03.2003., 15:26
kako mislis aute? :confused:

nemam nista lazno. kupujem u ducanima (laznjake treba traziti tko zna gdje), kupujem za pare koje imam (ne mislim glumiti da imam vise para nego sto imam, volim glumiti da imam manje)....

PinkyBubble
27.03.2003., 15:35
Ja u principu i u načelu nosim lažnu obleku...a ustvari sam gola golcata (k'o onaj car)..:rolleyes:
Čim sam priznala, o'ma mi nekak lakše ;)

luca
27.03.2003., 15:42
Stella kaže:
Ja u principu i u načelu nosim lažnu obleku...a ustvari sam gola golcata (k'o onaj car)..:rolleyes:
Čim sam priznala, o'ma mi nekak lakše ;)

znaci da vozis i lazni auto? ;) e, super sad mi objasni koji je to? i kak do toga dodjes? ja ni laznjak majcu ne mogu nac, di bi auto... :rolleyes:

PinkyBubble
27.03.2003., 15:56
Vrlo jednostavno..voziš se na biciklu i veliš da ti je to auto, guraš dječja kolica..i opet veliš da ti je to auto, drugi naravno..kosilica ti je treći auto, ak imaš tačke il mješalicu..onda si blagoslovljena jerbo imaš doma cijeli vozni park! ;)

luca
27.03.2003., 16:04
Stella kaže:
Vrlo jednostavno..voziš se na biciklu i veliš da ti je to auto, guraš dječja kolica..i opet veliš da ti je to auto, drugi naravno..kosilica ti je treći auto, ak imaš tačke il mješalicu..onda si blagoslovljena jerbo imaš doma cijeli vozni park! ;)

wow, imam dva para rola to mi je ukupno (in lines 3x2=6 kotaca i disco 4x2=8 kotaca, 6+8=14 kotaca, 14:4=3,5 auta), oko (zaokruzeno) 4 auta :D dragi ima jos jedan, to je 5!!! auta! kul :cool:

svidja mi se ovaj sistem :D

Kiki
27.03.2003., 17:32
Tema koja je bila je slicna, al ne ista tako da mislim da ovo moze ostat zasebno.

Ja ne kupujem nis lazno, ako imam novaca kupim pravu stvar, a ako ne onda kupujem na high street u obicnim ducanima.
Al, moram priznat da sam u Tajlandu kupila lazne Diesel hlace na marketu jer su mi trebale za trekking. Sad sam ih dala u charity shop.

Billi
27.03.2003., 17:40
Ja furam fiata ali ima znak alfe. Jer to laznjak? Nadam se da nije jer je kostao ko alfa:D

A imam i plot a na njemu pise da je ona stvar. Pa kaj je sad?:confused:

Sadam Husein
27.03.2003., 18:14
Ja imam sve uniforme orginal :D

Princeza
27.03.2003., 18:24
Evo linka na temu (http://www.teme.org/showthread.php?threadid=2619) ;)

Btw, ne bih nis rekla da je negdje na trecoj stranici, ali nalazi se samo malo nize. :rolleyes: ;)

kiki-j-zg
27.03.2003., 19:48
Moj standard mi ne dozvoljava da nosim skupe marke pa mi je ponizavajuce kupovati laznjake tih marki i glumiti da sam ono sto nisam. Ono sto imam zaradila sam sama i ponosna sam sto to nisam dobila od mame, tate, nekog sponzora... Svaki komad odjece za mene nosi marku Kristina, jer je ona svojim rukama i glavom dosla do novca za svaku krpicu. Jednog dana mozda cu iamti za skupe marke ali i tada ce to biti znak mog rada a ne potrebe za markama. :top:

croft
27.03.2003., 20:40
ja imam jednu fendijevu i jednu od d&g laznu torbicu,kupila sam ih zato sto su mi se svidile a ne da nekoga zavaram da su orginalne.Onaj tko se imalo razumije u takve stvari vidit ce da su laznjaci...Vjerujte,zene u vecini slucajeva misle da su orginalne:B
kad imam para uzmem ja i orginalne stvari...ali to je tako rijetko:(

debelakrava
27.03.2003., 22:57
pa sto se tice laznjaka u autima...pa nemorate bas sve uvijek ispadat pametne;) . evo npr. lamborghini diablo (predivan i skup auto ako niste znale) inace kosta oko 300 000$. vjerujte mi, da imam para ko blata kupila bi si jednoga...docim replika istog takvog (najcesce radjenog u nekoj garazi od geeka koji nije imao previse para a ni pametnija posla) izgleda vrlo identicno tj ovako kako mozete vidjet u linku a kosta oko 60 000$ i manje. naravno da ekipa to masovno trazi i kupuje kako bi ispali frajeri, bili vidjeni i pozivani na razne fancy partije i sl. sto se tice torbica, mene osobno najvise vesele greske poput natpia louis vuttion, endi, ili pak pravi lv natpis ali iznutra etiketa 'made in taiwan'. ja osobno imam jednog originalnog vuittona st.jacques verziju ali to je otprilike to od mojih dizajnerskih 'postignuca' ako ne racunamo nakit i parfeme... sto se tice parfema nikad necu zaboravit kad sam od mame trazila 'romu' (bila sam jako mala) a dobila 'romulu'. doduse kasnije mi je kupila i reobek tenisice a to je vec druga prica.

luca
28.03.2003., 10:45
debelakrava kaže:
docim replika istog takvog (najcesce radjenog u nekoj garazi od geeka koji nije imao previse para a ni pametnija posla) izgleda vrlo identicno tj ovako kako mozete vidjet u linku a kosta oko 60 000$ i manje. naravno da ekipa to masovno trazi i kupuje kako bi ispali frajeri, bili vidjeni i pozivani na razne fancy partije i sl.

wow, da ja znam slozit laznog diabola bila bih ponosna do neba :cool: i ne da bih ga vozila, nego bi mi svi morali pljeskati po cesti :D ali bi se zvao "luca" :)
ali kupit laznog diabola, moram priznati da nisam nikad takvo sto cula/vidjela :eek: svi zivi ljudi koje znam kupuju normalne aute...

gdje si vidjela u zivo lazni auto...?

debelakrava
28.03.2003., 10:51
lazni diablo...miami ih je pun...tamo sam skoro svako ljeto i vjeruj mi...ima ih tonu...cak iznajmljuju u rent-a-caru...ima i u italiji nekoliko...

luca
28.03.2003., 10:53
debelakrava kaže:
lazni diablo...miami ih je pun...tamo sam skoro svako ljeto i vjeruj mi...ima ih tonu...cak iznajmljuju u rent-a-caru...ima i u italiji nekoliko...

svasta... ja po Europi nisam vidjala niti jedan lazni... ne znam da li je netko? cure?

pa zasto?! :eek: za 60 000 dolara (lazna krntija), covjek moze vozit vrlo pristojan auto...

PinkyBubble
28.03.2003., 14:24
Ja ću se rađe vozikat na pravom romobilu neg u lažnom diablu, pih..kol'ko miliona romobila tek mogu kupit za 60 somova.. :rolleyes:

debelakrava
28.03.2003., 15:08
a tek kolko rola mozes kupit za 60000 $...zamisli, onda imas i linju i role...:) :) :)

Billi
28.03.2003., 15:45
debelakrava kaže:
louis vuttion, endi, ili pak pravi lv natpis ali iznutra etiketa 'made in taiwan'. .

Hehe, takve sad cak i ja kuzim. A kad pise samo lv onda probam procijeniti kakve su ostale stvari. A znate kaj je najjadnije? Lutkice koje sve nose iste plave pramenove na ravnu kosicu i velike cvilje, bijele (ili kak se zovu one koje nisu zatamnjene)

debelakrava
28.03.2003., 19:18
u 'kliku' ima super naziv za te totalno nefunkcionalne naocale - pisarovicke....:s ...ja sam umrla od smijeha kad sam to cula. sto se tice originala lv...postoje uvjeti koji moraju biti ispunjeni...npr, drske odredjenog zavrsetka i odredjene velicine...bla, bla...
inace sto se pramenova tice...meni su ssuper bile one plavusse sa crnim pramenovima...hahaha

Prolaznica
28.03.2003., 20:12
kiki-j-zg kaže:
Ono sto imam zaradila sam sama i ponosna sam sto to nisam dobila od mame, tate, nekog sponzora... Ma Kristina svaka cast na postu, odgovor za :top: , u potpunosti se slazem s tobom

Christina
20.04.2003., 11:59
kiki-j-zg kaže:
Moj standard mi ne dozvoljava da nosim skupe marke pa mi je ponizavajuce kupovati laznjake tih marki i glumiti da sam ono sto nisam. Ono sto imam zaradila sam sama i ponosna sam sto to nisam dobila od mame, tate, nekog sponzora... Svaki komad odjece za mene nosi marku Kristina, jer je ona svojim rukama i glavom dosla do novca za svaku krpicu. Jednog dana mozda cu iamti za skupe marke ali i tada ce to biti znak mog rada a ne potrebe za markama. :top:
:top: :top:

lady a
21.04.2003., 11:53
Bravo!

Boudoir
23.04.2003., 14:12
...jedno pitanjce... ;)
...uglavnom,u subotu sam srela jednu žensku u gradu...nije bila niš posebno zrihtana ,al je imala LV torbu ,onu posebno izdanje kaj je dizajniral onaj japanski dizajner(nemrem si zapamtit kak se zove,ime mu je malo komplicirano),šarenog logotip uzorka,sa mašlekom i lokotićem...ko imalo prati modu znat će o čemu je riječ...kak je ta torba ružna!!!...nisam vidjela original uživo,al ak je to bio original ne vrijedi ni 10 % cijene koju cepaju za istu...najgore od svega na toj torbi je bio materijal...debeli plastični lak skaj iz osamdesetih,još sa tim šarenim printovima!!!!
...molim vas recite mi da to nije bio original :confused: :eek:

Bluegirl
23.04.2003., 14:17
Joj meni su te slikice njegove tak slatke :). Mislim da je Takashi Murakami al neznam ak je spelling ok.

Boudoir
23.04.2003., 14:39
...slikice su ok,ali materijal :flop:
..možda to ipak nije bio oriđiđi :cool:

Kiki
23.04.2003., 17:13
Kakav plasticni lak skaj???? Jebo,ja sam vidjela originale u ducanu i ne izgledaju tako.
Izgledaju totalno mrak.

Boudoir
23.04.2003., 17:19
Kiki kaže:
Kakav plasticni lak skaj???? Jebo,ja sam vidjela originale u ducanu i ne izgledaju tako.
Izgledaju totalno mrak.

...trebalo mi je samo da mi to neko potvrdi...hvala!;)

Bluegirl
23.04.2003., 17:22
Imas tu (http://www.vuitton.com/) i tu (http://louis-vuitton-murakami-.auctioncentric.com/) te torbice. Meni zgleda ko fina koza, valjda ti je ova imala laznjak ;) .

Boudoir
23.04.2003., 17:28
...ma 100% lažnjak. :rolleyes:

Kiki
23.04.2003., 20:51
Prave takashi murakami torbice su super napravljene i koza je jako fina.
Ja sam htjela ubost tu torbicu, al ovdje su waiting lists za to tako da jos uvijek cekam.
Nema nikakvog laka i skaja. Uopce si ne mogu zamislit tu monstrosity.

Boudoir
23.04.2003., 21:06
Kiki kaže:
Prave takashi murakami torbice su super napravljene i koza je jako fina.
Ja sam htjela ubost tu torbicu, al ovdje su waiting lists za to tako da jos uvijek cekam.
Nema nikakvog laka i skaja. Uopce si ne mogu zamislit tu monstrosity.

...ma kak je ta ženska onda uopće mogla doč na ideju da ju kupi??? :rolleyes:
...zapravo,ko bi napravio takvo čudo??? :confused:

Kiki
23.04.2003., 21:39
Pa ne znam...kad sam putovala po SE Aziji...tamo uvijek ima svakakvih laznjaka za kupit. Ima ih super koji se uopce ne kuze, a ima ih i koji se kuze iz aviona.

debelakrava
28.04.2003., 19:23
takashi murakami je genij...ima najsladju verziju eye love you torbica i ova mi je najdraza....i nema teorije da bi vuitton upotrebljavao jeftin skaj....NEMA TEORIJE

bigblue2010
28.04.2003., 21:12
Pa nema teorije, ali LV koza je cesto obradjena da izgleda kao plastika. Nisam vidjela Murakami LV uzivo, ali mozda koza i ne izgleda kao klasicna koza.

Kiki
28.04.2003., 21:34
LV nekad imaju plastificirane odnosno lakane torbe, al Murakami edicija nije takva. Sve torbe su radjene u normalnoj kozi.
Nema lakiranih.

Samantha
01.05.2003., 22:14
Model torbice je ovakav,a koji vam se dezen vise svidja?
i nije smedja,nego bijela.

Samantha
01.05.2003., 22:27
il ovaj dezen

Kiki
01.05.2003., 22:31
Prvi model mi je ljepsi, al mi je zgodnija smedja boja.
Kaj si kupila?

Samantha
01.05.2003., 22:38
Ma losu sam sliku stavila,dezen je kao na onoj prethodnoj slici sto je stavila debelakrava,i meni se ta vise svidja...sutra ce bit moja.

Kiki
01.05.2003., 22:42
Pa di si je nasla???
Ja sam jos uvijek na waiting list.
Ovi Londoncani nisu normalni. Cijeli su ducan opeljesili...nema nish unutra.
Bas ti zavidim.
Zato sam danas kupila jedna turbo cool Stella McCartney cipele. Jedva cekam da ih prosetam. :)

Samantha
01.05.2003., 22:46
Muz mi je u Belgiji,javila sam mu telefonom koju cu.

Kiki
01.05.2003., 23:01
Ne mogu vjerovat da ih tamo ima. Psmtr....:mad:

debelakrava
01.05.2003., 23:17
kupit ces je?????????kolko para...to preko ebay-a ili...pusa

debelakrava
01.05.2003., 23:23
a vidis...meni se vise svidja ova bijela...vise mi je svevremenskija...a l nebi se bunila za nijednu...ja jos uvijek imam samo st.jacques verziju :(

Septembar
01.05.2003., 23:39
debelakrava kaže:
a vidis...meni se vise svidja ova bijela...vise mi je svevremenskija...a l nebi se bunila za nijednu... sori curke al meni ne ide u glavu da se vi prakticki otimate za ove torbice :eek:
meni su... bolje da ne kazem
al ko mene pita :D

Samantha
02.05.2003., 00:03
debelakrava kaže:
kupit ces je?????????kolko para...to preko ebay-a ili...pusa
Ma ne,u radnju L.V
ne znam koliko kosta,vidit cu za koji dan kad je donese.
Izabrala sam bijelu sa cvjetovima,a model je ko na slici.

debelakrava
03.05.2003., 15:48
samantha jel stigla???

Samantha
03.05.2003., 19:00
U ponedjeljak.Model cherry blossom papillion.

Mala_Maca
11.05.2003., 18:20
Ja sparam za jednu malu original Luis Vuitton torbicu ali sve vise mi se cini da cu puknut prije nego sta prisparam i uci u Max Maru i kupiti jednu crvenu torbicu koju sam si vidjela :rolleyes:

Ali jednog dana kad ja narastem i ja cu imat puno puno Luis Vuitton torbica i to samo originale ;)

PinkyBubble
12.05.2003., 12:10
Jel lažni trudovi spadaju u ovu temu :confused: :rolleyes: :D

diadora
13.05.2003., 02:11
Kiki kaže:

Zato sam danas kupila jedna turbo cool Stella McCartney cipele. Jedva cekam da ih prosetam. :)

I koliko si se isprsila za taj gust???
..ja inace preferiram oca doticne;)

Kiki
13.05.2003., 02:12
190

ramona
13.05.2003., 07:23
meni su te taske doticnog japanskog dizajnera grozne.
je l se to vama svidja iz ironije, ili vam je stvarno lijepo?

Kiki
13.05.2003., 18:19
Meni je to stvarno lijepo, al mozda zato jer ga i inace volim.
Imao je ovdje izlozbu nedavno i meni je sve bilo super.

Samantha
13.05.2003., 18:23
ramona kaže:
meni su te taske doticnog japanskog dizajnera grozne.
je l se to vama svidja iz ironije, ili vam je stvarno lijepo?
zar postoji netko ko iz ironije kupuje ono sto mu se ne svidja?

vekmar
10.01.2007., 01:43
ja osobno ne kupujem laznjake i nebi ih nikad nosila a zanima me za ostale???

darkNess(ie)
10.01.2007., 01:56
gle..ak je majica 100% pamuk onda ti je isti kurac dal je na njoj fakin krokodil od lacostea ili neke druge marke... takvim stvarima se ne opterecujem u zivotu, imam pametnijih stvari

Kiki
10.01.2007., 04:16
Ne. Ak imam novaca za marku, kupit cu marku, a ak nemam sigurno necu ic davat novac za kopiju marke tako da ljudi MISLE da ja imam marku. To mi je vrhunac seljastva.

bucek
10.01.2007., 08:08
Ja kupila mužu par puta super lažnjak Lacoste majice i jednu trenirku koja je predivna i platili je 400 kn a koštala u trgovini oko 1600.
I imala sam kopiju Vuitton novčanik,super je izdržao 3 godine.
Inače se ne opterećujem sa markama.

La Havre
10.01.2007., 08:47
Carlo Colucci majica :top:

La Havre
10.01.2007., 08:52
Carlo Colucci majica :top:

Billi
10.01.2007., 11:39
ja sam prije 6 godina kupila trussardi sako-jaknicu, crni plis sa crnim prugama, preliejep. bio je u shopping centru precko u no name ducanu, prilicna cijena. cesto ga nosim jer je kroj vjecan, nije se nimalo izbraubao, ko novi je. e sad, dal je fake ili nije, nebitno, predobar je. naravno, nigdje se ne vidi ciji je, etiketica je unutra. a torbe i novcanike ne kupujem, ni lacoste

plasibou
10.01.2007., 11:44
nikad niš
rađe si onda niš ne kupim

patrysa
10.01.2007., 13:21
Ne. Ak imam novaca za marku, kupit cu marku, a ak nemam sigurno necu ic davat novac za kopiju marke tako da ljudi MISLE da ja imam marku. To mi je vrhunac seljastva.

potpisujem!!

crvenkapica33
10.01.2007., 13:27

da dodam, i to samo ako mi se ta marka ludo sviđa. a ne kupovanje markiranog radi potpisa.

anya
10.01.2007., 13:47
Ja ne volim općenito te upadljive marke (kao npr. lacoste), nego kad je nešto lijepo i kvalitetno ali da se ta marka ne vidi.....

snjoxi
10.01.2007., 14:29
obicno volim stvari koje nisu napenaljene (npr one gucci torbice i slicni objekti od kojih mi se kosa na glavi dize). ako mi vec oko zapne za nesto toga tipa, laznjak ima prednost kod mene:
- jeftiniji je (volim cesto mijenjati stvari)
- jednako dobro izgleda

ali ako mi se nesto jako svidja, neki konkretan komad obleke, cizme i sl. kupila bum ga bez obzira na to je li marka ili nije i koliko kosta.

renalicious
10.01.2007., 15:01

Potpisujem.

ninana23
10.01.2007., 16:04
Ni ja ne bi kupila nešto što mi preko cijelih leđa piše Versace, a u biti je Chine shop.

Skattemus
10.01.2007., 16:15
Ni ja ne bi kupila nešto što mi preko cijelih leđa piše Versace, a u biti je Chine shop.
ak je iz china shopa obicno pise VERSACI ili DOLCHE GABANA ili BENNETTTON a ak si sretna onda naletis i na GUCHI

ova CH su sa kvacicama dakako:)

crvenkapica33
10.01.2007., 16:30
Ja ne volim općenito te upadljive marke (kao npr. lacoste), nego kad je nešto lijepo i kvalitetno ali da se ta marka ne vidi.....

da i to je jedan od uvjeta kad kupujem nešto takvo :top:

Kiki
10.01.2007., 18:19
da dodam, i to samo ako mi se ta marka ludo sviđa. a ne kupovanje markiranog radi potpisa.

Naravno. U principu kupujem marke ako mi se dizajn jako svidja.
I zbog kvalitete naravno (iako, marka nuzno ne znaci i kvalitetu).
Sve sto imam s potpisom, nema emblazoned na sebi potpis nego samo pise diskretno na onoj label iznutra.
A to i ovak i onak niko ne vidi. :zubo:

Katrin
10.01.2007., 18:23
kupila bih fejk... ne zato da drugi misle da imam nesto markirano, nego zato sto mi se obicno vecina stvari koje imam kratkorocno svidi :D i zasto da onda masno platim?
ionako nikad ne kupujem stvari na kojima je vidljiv logo, ne podnosim to, vise mi je seljacki nego nosenje fejk stvari. osim u slucaju gore spomenutih torbica koje su svi nosili ljetos/jesenas :horor:

Kiki
10.01.2007., 18:43
@ katrin, zasto onda ne kupis nesto sto je kopija dizajna, al ne i fejk?
Fejk su fakat ono...(meni bar) vrhunac cajkastva i seljacije.