View Full Version : Chris Rea 8.3. 2008. u Zagrebu
Cowgirl in the sand
25.09.2007., 21:31
Evo, meni skoro srce otkazalo...........
Jos ne mogu vjerovati i vec sutra trcim po kartu!!!!
Sretna, sretna, presretna!!!!!
Ah.........
:jumping:
Kaj zbilja??? E to bi čak radije otišo pogledat nego jebenog Joe Cockera. No pitanje da li će svirati na onaj stari popastiji način poznate pjesmice ili na svoj novi blues način otkada ima svoju diskografsku kuću (u svakom slučaju obje opcije su ok).
Najbolji albumi meni:
Deltics
Water Sign
On The Beach (definitivno najdraži)
Auberge
Nakon Auberge albuma krenuo je nizbrdo i zadnji koji još nije pod njegovom diskografskom kućom King Of The Beach mi je skoro, pa shit... niti solidna kopija On The Beach albuma. 80-tih mi je bio općenito bolji iako je bio popastiji. Chris se polako počeo topiti od neinspiracije i drago mi je da je promijenio glazbeni stil nakon što je skoro umro.... valjda je shvatio što je bitno u životu.
hm, ko? :misli:
eto, on:
http://www.youtube.com/watch?v=060hM-JVClg
eto, on:
http://www.youtube.com/watch?v=060hM-JVClg
šta on svira?rock?
šta on svira?rock?
pop-rock-blues kombinaciju... odi na ovaj link koji sam stavio, pa vidi, a možeš i sam na youtubeu pogledati dosta toga. U slučaju da se samo praviš blesav tu sam da odgovorim na sva tvoja pitanja vezana uz Chrisa :D
a neda mi se bas sad gledat flimeke, al dobro nema veze, nije to za mene :zubo:
Cowgirl in the sand
25.09.2007., 22:32
Kaj zbilja??? E to bi čak radije otišo pogledat nego jebenog Joe Cockera. No pitanje da li će svirati na onaj stari popastiji način poznate pjesmice ili na svoj novi blues način otkada ima svoju diskografsku kuću (u svakom slučaju obje opcije su ok).
Najbolji albumi meni:
Deltics
Water Sign
On The Beach (definitivno najdraži)
Auberge
Nakon Auberge albuma krenuo je nizbrdo i zadnji koji još nije pod njegovom diskografskom kućom King Of The Beach mi je skoro, pa shit... niti solidna kopija On The Beach albuma. 80-tih mi je bio općenito bolji iako je bio popastiji. Chris se polako počeo topiti od neinspiracije i drago mi je da je promijenio glazbeni stil nakon što je skoro umro.... valjda je shvatio što je bitno u životu.
Da budem iskrena, nisam preslušavala album po album (nedostatak vremena i svašta nešto), ali njegova glazba mi je WOW.
Imam samo "The Very Best of Chris Rea" i nema stvari koja mi nije dobra.
Ovaj koncert sad bit će mi dobar povod da ga preslušam kako zaslužuje.
Možda bih mogla krenuti s ovim albumima koje si naveo: Deltics, Water Sign...
Znam da ima popriličan broj albuma pa moram krenuti od nečega...
Cowgirl in the sand
25.09.2007., 22:34
a neda mi se bas sad gledat flimeke, al dobro nema veze, nije to za mene :zubo:
Još si mlad...
Još si mlad...
tako je :headbang:
Počni sa "On The Beach" (savršen ugođajan album)...nemoj ga slučajno zamijeniti sa "King Of The Beach" albumom koji bi ti se isto mogao svidjeti, ali meni je to sterilna kopija prije navednoga. Tada albume "The Road To Hell", "Auberge", "Deltics", "Water Sign", te "Shamrock Diaries" je dosta poznat. U biti bolje je nabaviti si i albume jer ipak ima dosta još dobrih pjesama osim hitova.
Ako imaš dosta vremena kao ja i lijena si kao ja, tada preslušavanje albuma nije gubljenje vremena :D
tako je :headbang:
Baci bar pogled na youtube... možda ti se čak i svidi :E
da i to vidim onda :cool:
hm, izgleda ok.evo malo ga proucavam na last.fm.
ajde, nije loše :zubo:
u, to ne bi bilo lose vidit :cerek:
imaš možda neki rapidshare ili torrent link da si skinem koji album
FastAndFurious
25.09.2007., 22:46
e to će i bit jako sretan Dan Žena!! :)))
imaš možda neki rapidshare ili torrent link da si skinem koji album
A nemam linkove. Ak imaš BitComet ili prek soulseeka ili kaj već upiši si Chris Rea i skini si taj "The Road To Hell" ili "Auberge" album za start.
A nemam linkove. Ak imaš BitComet ili prek soulseeka ili kaj već upiši si Chris Rea i skini si taj "The Road To Hell" ili "Auberge" album za start.
nema veze naso sam neki kolko tolko noramalan link, evo upravo skidam 'the ultimate collection'
Našao sam popis i ako je to ovo to ti je onda super, no svejedno nisu stavili neke najbitnije stvari kao "Looking for the summer", "Tell me there's a heaven" i "Candles"...to mi zbilja nije jasno... ja bih te idiote koji sastavljaju kompilacije namlatio palicom.
Disk 1
1.Auberge2.Fool (If You Think It's Over)3.Let's Dance4.Josephine5.The Blue Cafe6.Julia7.Ace Of Hearts8.Winter Song9.Bless Them All10.Heaven11.Lucky Day12.The Mention Of Your Name13.Love's Strange Ways14.Loving You15.Nothing's Happening By The Sea16.Diamonds17.Every Beat Of My Heart18.I Can't Dance To That
Disk 2
1.The Road To Hell (Part 2)2.Gone Fishing3.On The Beach4.Black Dog5.You Must Be Evil6.New Times Square7.One Golden Rule8.Dov'e Il Signore? (Part 2)9.I Ain't The Fool10.Stone11.Working On It12.Two Roads13.Keep On Dancing14.I Don't Care Anymore15.Windy Town16.Horses17.God Gave Me An Angel18.Sweet Kiss
Disk 3
1.Stainsby Girl2.New Way3.The Memory Of A Good Friend4.Love Turns To Lies5.Square Peg, Round Hole6.I Can Hear Your Heartbeat7.No Qualifications8.Since I Found You9.Runaway10.Chisel Hill11.Soft Top, Hard Shoulder12.The Things Lovers Should Do13.I Just Wanna Be With You14.Touche D'Amour15.I Don't Know What It Is But I Love It16.That's What They Always Say17.Little Blond Plaits18.Driving Home For Christmas
Da, definitivno si nađi i skini bar stvar "looking for the summer"- kultna stvar bez koje mi Chris Rea baš i nije Chris Rea. Evo i video:
http://www.youtube.com/watch?v=z-nxgFLObAY
hm ok, probat cu nac.ljubim ruke :D
Makar ja da sam kompilao Chrisa na 3 CD-a znam da bih to učinio puno bolje :kava:
Cowgirl in the sand
25.09.2007., 23:23
e to će i bit jako sretan Dan Žena!! :)))
Definitivno.
ajmo ljudi.. podaci
kad ce karte u prodaju, cijena, di se mogu kupit itd :)
Cowgirl in the sand
26.09.2007., 11:28
ajmo ljudi.. podaci
kad ce karte u prodaju, cijena, di se mogu kupit itd :)
Ulaznice se od danas mogu kupiti samo u novootvorenom ticket shopu Kartomlat u Importane centru, Zagreb. Također u Kartomlatu će ulaznice koštati 230 kuna, dok će na ostalim prodajnim mjestima cijena biti 250 kuna do 28. veljače. Ova eksluzivna prodaja u Kartomlatu traje mjesec dana - dakle do 22. listopada., nakon toga ulaznice će biti 10 kn skuplja i krenut će u prodaju na ostalim pretprodajnim mjestima.
Možda se danas sretnemo u Kartomlatu :D .... Moram ju imati odmah da ju što dulje mogu gledati... hihihi....
FrankyLee
26.09.2007., 17:02
Chris Rea u zagrebu, eto ja
zovem dobra vujest:s
Možda se danas sretnemo u Kartomlatu :D .... Moram ju imati odmah da ju što dulje mogu gledati... hihihi....
tesko da ce se to dogoditi :zubo:
OK ljudi, nećemo sada tu pričati samo o jebenim kartama. Recite koji albumi/pjesme su vam najbolji/najgori, što mislite općenito o Chrisu itd??? :)
OK ljudi, nećemo sada tu pričati samo o jebenim kartama. Recite koji albumi/pjesme su vam najbolji/najgori, što mislite općenito o Chrisu itd??? :)
o tome smo pricali sa 13 godina kad smo ga otkrili :mig:
o tome smo pricali sa 13 godina kad smo ga otkrili :mig:
Da da da... i ja sam ga otkrio sa toliko godina, pa bih svejedno pričao tu o njemu jer se ne družim sa forumašima baš od 13-te godine, a ovaj forum i služi za to, pa sam mislio da možda.... :rolleyes:
FastAndFurious
26.09.2007., 21:46
makar mi to nije najbolja njegova stvar
Road to Hell mi se nalazi na ama baš svakom Cd /mp3 u autu ... s njom vozim ko driver F1, mrak je kad si sam na putu na cesti :D
al skracena verzija jasno :zubo:
Prije dvadeset godina bio bih jako sretan zagrebačkim koncertom i svakako probao skupiti pare te otići na njega.
Dok mi se danas čini da ću te večeri ipak biti sretniji ako budem negdje drugdje. :)
Većina glazbe koju sam u nekom periodu života jako volio izdržala je test vremena i mogu još uvijek uživati u njoj. Rea nekako nije.
Yo momma...
27.09.2007., 01:29
1. Recite koji albumi/pjesme su vam najgori, 2. što mislite općenito o Chrisu itd??? :)
1. Svi.
2. :rigo:
Cowgirl in the sand
28.09.2007., 21:42
Karta mi je v žepu :)
Bilobrkster
28.09.2007., 21:50
ja ne da idem, nego idem već sada tako da budem prvi u redu!!!!! :s :s :s
This is the road... to HELL :s
Cowgirl in the sand
28.09.2007., 21:55
ja ne da idem, nego idem već sada tako da budem prvi u redu!!!!! :s :s :s
This is the road... to HELL :s
Hm,da, ti bi već trebao krenuti pošto si iz Splita... ;)
Vidimo se u prvim redovima :top:
Super kaj dolazi...valjda ću otići na koncert:p
Ja sam zakurac kad su u pitanju odlasci na koncert.... lijen sam ko panj za otić tak negdi. Meni je još uvijek najljepši onaj osobni doživljaj slušanja studijskih albuma u svojoj sobi.
Tak da vidit ću još, no sumnjam da ću otić....
Bilobrkster
29.09.2007., 16:35
Hm,da, ti bi već trebao krenuti pošto si iz Splita... ;)
Vidimo se u prvim redovima :top:
može :top:
mikipikica
07.03.2008., 22:53
evo me na forumu po prvi put...
jerbo, Chris!!!! i sad moja cijela ekipa je bila kao, who t f is he?? nekolicina je rekla da je preskupo i da ne znaju dovoljno pjesama..pa sam odlučila naći istomišljenike!!!
idem na taj koncert makar sama, ali bilo bi super ako je još netko rapoložen, praviti mi društvo:mig:
makijato
07.03.2008., 23:08
Trebao sam večeras ići sprijateljem na koncert u Banja Luku,ali je otkazan,mada je i službeno bio najavljen na oficijelnom webu!
Tako Vam zavidim!
Chris Rea ZAKON!!!!
mikipikica
07.03.2008., 23:16
pa dođiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Spreher
08.03.2008., 12:29
evo me na forumu po prvi put...
jerbo, Chris!!!! i sad moja cijela ekipa je bila kao, who t f is he?? nekolicina je rekla da je preskupo i da ne znaju dovoljno pjesama..pa sam odlučila naći istomišljenike!!!
idem na taj koncert makar sama, ali bilo bi super ako je još netko rapoložen, praviti mi društvo:mig:
ja idem na koncert danas solo :) kad počinje koncert uopće?
Anyone? :ne zna:
Help please... :(
postavi to ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=288953), i ostali ako imate karte za prodavati ili kupovati
Dark-RAVEN
08.03.2008., 16:26
postavi to ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=288953), i ostali ako imate karte za prodavati ili kupovati
Puno ti hvala Billek :mig:
Mezomorph
09.03.2008., 14:57
Hebeš Rea-u ovakvog neprepoznatjivog ko iz Biafre (jasno dobro što se izvukao).... to mi je ko da moram gledat duha od Roberta Palmera :(
Darko Vejder
09.03.2008., 16:45
Ovo sinoć, ljudi moji, bilo je jadno.
Prvo svirka u onom ćumezu od paviljona 5 velesajma, jadno i depresivno.
Drugo, niti sat i pol svirke za autora koji ima 30 godina na sceni, pa sramota.
Uredu, kako je on želio, aranžmani neuobičajeni, dosta bluzerskih stvari sa zadnjih albuma, sve to možemo tolerirati.
Ali da prvih pola sata prangija nekakav dosadni texmex rockabilly sa predgrupom, tek onda počne svirati svoje stvari i ne odsvira ni 75 minuta,:rospija: da mu tri p.m. :mad:
Istina, nakon onoga što sam doživio prije dva tjedna u Beču na The Cure pojebali su mi se malo kriteriji, ali svjestan sam da će se tako što teško ponovo vidjeti.
:azdaja: Chrise, vraćaj pare, 250 kn za ono sranje od jučer. E, nečeš...:mad::mad:
I još nešto, razočarala me i naša ekipa, kazališna publika ko austrijanci. Trebalo je žešće tražiti bis. Istina, bilo je tamo odista ulgedne gospode i z glazbenog svijeta, viđeni su Pišta i Sale Dragaš, Miro Ungar (bolje da se on popeo na stejdž i nešto otpjevao, kad se već onaj nije pokazao)..
Loše, loše....
bili su i moji starci i kazu da je stvarno kratko trajalo i da im nije bila ni pjesma josephine
sumorno
10.03.2008., 09:33
Ovo sve što pišete su sranja..istina je samo da je mogao duže trajati, al koncert je bio zakon!! Tip je legenda, solo dionice mraaaaak, glas jos bolji!!! Jospehine je bila na samom pccetku nakon "predgrupe", mozda ti starci nisu skuzili jer frajer nije svirao stvari identicno kao na albumima neg je bilo varijacija...sve u sve, na ovaj se koncert i to samo radi glazbenika poput njega svakako isplatilo otici...a to kaj nam je publika sjedeca, nije valjda on kriv...uostalom koliki je to interes za njega kad su ga iz doma sportova bacili u onu prcavrnicu od velesajma??? Chris je bio zakon iako je mogao umjesto sebe pozvat Molesterse da mu budu pregrupa, tak i tak je isto zvucalo :)
i pozdrav ekipi koja se znala uzivjet u koncert, a oko mene i je bome bilo :)
sumorno
10.03.2008., 09:38
zaboravih napisat da je neka sretnica iz zg osvojila nagradni sastanak s vremesnim gospodinom Reaom, moze bit da je zato malo pozurio sa svirkom ;)
Darko Vejder
10.03.2008., 10:28
Ovo sve što pišete su sranja..istina je samo da je mogao duže trajati, al koncert je bio zakon!! Tip je legenda, solo dionice mraaaaak, glas jos bolji!!! Jospehine je bila na samom pccetku nakon "predgrupe", mozda ti starci nisu skuzili jer frajer nije svirao stvari identicno kao na albumima neg je bilo varijacija...sve u sve, na ovaj se koncert i to samo radi glazbenika poput njega svakako isplatilo otici...a to kaj nam je publika sjedeca, nije valjda on kriv...uostalom koliki je to interes za njega kad su ga iz doma sportova bacili u onu prcavrnicu od velesajma??? Chris je bio zakon iako je mogao umjesto sebe pozvat Molesterse da mu budu pregrupa, tak i tak je isto zvucalo :)
i pozdrav ekipi koja se znala uzivjet u koncert, a oko mene i je bome bilo :)
Sve je sranje osim pišanja a i pišanje uz vjetar je sranje.
Malo narodne mudrosti za početak. :mudri:
Da Josephine je bila na početku u neobičnom aranžmanu- respect:rozi:
Izvedbi nemam primjedbi, osim da je bila prilično mlaka
Uprčvarili su ga na velesajam zato što je Dom športova preskup, a ekipe je bilo dovoljno za malu dvoranu. organizatoru :2up:
Molestersi su banana i živa dosada :rigo:
Jel mozda negdi na netu ima (youtube recimo) onaj prilog iz exkluziva.. stari ljut na mene jer mu nisam snimila :D
Jel bi mi netko mogao napisat koji je bio setlist?
Cowgirl in the sand
10.03.2008., 20:45
Ovo sve što pišete su sranja..istina je samo da je mogao duže trajati, al koncert je bio zakon!! Tip je legenda, solo dionice mraaaaak, glas jos bolji!!!
Upravo sam to htjela reći. Kako svira i pjeva, moj Bože! Melem za dušu i tijelo. :)
Bilo je divno, a osjećaj da je prerano otišao javio se upravo zbog toga. Mogla bi ga slušati dan i noć. I izveo je Looking for the summer... :cerek: ...ah!!!
I simpatični su bili ti njegovi The Delmonts!
http://teeja.blog.hr/2008/03/1624423426/chris-rea-zagreb-08032008.html
evo slika :)
Na žalost nisam ga imao prilike čuti uživo, no definitvno jedan od boljih pop-rock-blues glazbenika. Iskreno, draži mi je bio prije popastiji jer sve što je radio već nakon "God's Great Banana Skin" albuma bilo je lagano razvodnjavanje inspiracije do totalnog gubitka sposobnosti za skladanje slušljive melodije na usranom i sterilnom "King Of The Beach" albumu. Poslije je malo u bluesu došao k sebi, no opet mi je sve to nekako postalo šablonski. Kapa dolje za povijest bluesa na 11 cd-a u "Blue Guitars" box setu, no sve je to pomalo nategnuto i ne pretjerano zanimljivo meni. Iz seta mi "Celtic And Irish Blues" još najbolje prolazi, a najgori mi je "Gospel & Motown Blues"-dosadno i bezveze do boli.
Inače što se zvjezdica tiče:
1978 - Whatever Happened To Benny Santini ***
1979 - Deltics ****
1980 - Tennis **1/2
1982 - Chris Rea ***** (guilty pleasure meni... odličan, emotivan i vrlo ugođajan album sa laganim 80'es štihom)
1983 - Water Sign ****
1984 - Wired To The Moon ***1/2
1985 - Shamrock Diaries ***1/2
1986 - On The Beach ***** (jedan od najboljih albuma ikada... pjesme, produkcija, ugođaj- stvoreno za slušanje na moru prek ljeta)
1987 - Dancing With Strangers ***
1989 - The Road To Hell ***1/2
1991 - Auberge ****1/2
1992 - God's Great Banana Skin ***1/2
1993 - Espresso Logic **1/2
1998 - The Blue Cafe ***
1999 - The Road To Hell (Part 2) **1/2
2000 - King Of The Beach *1/2 (solidan nastavak na "On The Beach" album my ass :p)
2002 - Stony Road ***
2005 - Blue Guitars *** i za trud još 1/2
Evo videospot njegove najuspješnije "The Road To Hell" pjesme... ali nije bilo kakav video spot, već cijeli sa prvim i drugim dijelom pjesme. Prvi dio spota je odličan kao i pjesma: http://www.youtube.com/watch?v=abZlWqVeLzg
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.