PDA

View Full Version : Remote viewing

Splitski Faker
26.09.2007., 13:34
Evo jučer bila emisija Na Rubu Znanosti o tome. To je tzv. gledanje na daljinu. Istraživanja na tom području financira američka vlada i CIA. Znači radi se o tome sa nekome agentu daju točne koordinate bilo gdje na zemlji i on onda vidi šta se tamo događa. Već sam gledao prije emisiju na National Geographicu o tome i radili su pokus tako da je jedan čovjek stajao u sobi zatvoren. I on je uspio točno opisat i nacrtat mjesto gdje se nalazio neki njihov agent. I još je stvar u tome da ta sposobnost nije rezervirana samo za posebne ljude nego se to može naučit skoro svakoga.
Sad mene zanima šta vi mislite o tome? Postoje i neka "znanstvena" objašnjena za taj fenomen, al previše se spominju nekakve energije, valovi i sranja...a meni se općenito gadi kad neko priča o nekim bioenergijama i aurama, a nema pojma ni šta je to, niti to može izmjerit.

Angels Deserve To Die
26.09.2007., 13:36
Wow - cekaj, kako on to vidi? Sto, padne u trans, padne mu napamet?

Splitski Faker
26.09.2007., 13:38
Wow - cekaj, kako on to vidi? Sto, padne u trans, padne mu napamet?

Ne pada u trans. Samo vidi ono šta ovaj vidi i onda sve opisuje i crta. On nije nikako mogao znat gdje se nalazi taj agent na terenu. Agent je bio kraj neke rijeke velike, prolazio je brod itd. I ovaj je sve to nacrtao :confused:

Niflheim
26.09.2007., 13:38
http://www.youtube.com/watch?v=40QVp8_P0LY
http://www.youtube.com/watch?v=QY4MTKa2ldI

Valjda će ovo pomoći:D

Ri3
26.09.2007., 14:01
Evo jučer bila emisija Na Rubu Znanosti o tome. To je tzv. gledanje na daljinu. Istraživanja na tom području financira američka vlada i CIA. Znači radi se o tome sa nekome agentu daju točne koordinate bilo gdje na zemlji i on onda vidi šta se tamo događa. Već sam gledao prije emisiju na National Geographicu o tome i radili su pokus tako da je jedan čovjek stajao u sobi zatvoren. I on je uspio točno opisat i nacrtat mjesto gdje se nalazio neki njihov agent. I još je stvar u tome da ta sposobnost nije rezervirana samo za posebne ljude nego se to može naučit skoro svakoga.
Sad mene zanima šta vi mislite o tome? Postoje i neka "znanstvena" objašnjena za taj fenomen, al previše se spominju nekakve energije, valovi i sranja...a meni se općenito gadi kad neko priča o nekim bioenergijama i aurama, a nema pojma ni šta je to, niti to može izmjerit.

Trebalo bi endija pitati..
A da, njega nema. :rofl:

Neznam, parapsihologija, telepatija, vidovitost i sl, ali to nije znanstveno dokazano pa...

Mislim da čovjek posjeduje još jako puno uspavanih osjetila...

Gleda osam par minuta emisiju kada su pričali za onu podomrnicu rusku.
Znači frajer je vidioda rusi grade podmornicu u podzemnoj bazi, ali iz te baze do mora nije bilo tunela, pa je mislio da to nema veze s vezom jer kako će podmornicu poinut u more. Mislio je da ga vizije varaju ali nakon neznam koliko, rusi su prokopali tamo tunel i porinuli ju unutra :D.

Batt_X
26.09.2007., 14:14
Gleda osam par minuta emisiju kada su pričali za onu podomrnicu rusku.
Znači frajer je vidioda rusi grade podmornicu u podzemnoj bazi, ali iz te baze do mora nije bilo tunela, pa je mislio da to nema veze s vezom jer kako će podmornicu poinut u more. Mislio je da ga vizije varaju ali nakon neznam koliko, rusi su prokopali tamo tunel i porinuli ju unutra :D.

Upravo tako.
Evo ti interview sa Joe Mc Moneagle-om. On je taj koji je u Fort Meade-u gledao podmornicu:

http://www.firedocs.com/remoteviewing/joe/transcripts/ts960201jm.html

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e1/Typhoon3.jpg/300px-Typhoon3.jpg
Typhoon (NATO klasifikacija) tj. Акула (Ajkula, kako glasi ruski naziv)

Joe: Oh sure, in one case we were targeting a building, that was a very large building in the northern part of the USSR. And, no one knew what was going on inside the building. And targeting that building, I drew out a drawing of a submarine, I described its uh (canad) tubes, how many tubes it had, a large flat area on the rear deck, described it as a large submarine, and it was a new Typhoon Class Submarine. We were able to predict when it was actually going to be rolled out of the building, and in that way they were able to target other collection systems.

emnasut462
26.09.2007., 14:18
ma ako mogu americki vojnici - mozemo i mi:D
trebamo to naucit i spijunirat
zamisli mogucnosti:zubo:

MoW
26.09.2007., 17:17
Postoji samo jedan mali problem s učenjem gledanja na daljinu.
Tečajevi se organiziraju u principu u Americi. Nedavno je jedna moja poznanica kontaktirala Buchannana da dođe u Hrvatsku to održati. Nakon početnog oduševljenja, izgleda da je sve palo u vodi. Lik se više ne javlja.
Problem je nekima i cijena. Više od 1000 dolara, trebao bih točno provjeriti koliko, više se ne sjećam. Dakle, nije mali iznos i to je samo početnički, uvodni tečaj od par dana trajanja. Dobiješ dosta toga i dosta toga naučiš, ali nije dovoljno za neko ozbiljnije gledanje.

pećina
26.09.2007., 17:21
Nije li remote viewing onda direktni dokaz da svijest nije vezana za mozak :misli:

Splitski Faker
26.09.2007., 17:25
Nije li remote viewing onda direktni dokaz da svijest nije vezana za mozak :misli:

Moglo bi se reć :D

Nerthus
26.09.2007., 17:41
I ja gledah emisiju i odlučih odmah danas počet vježbat to gledanje na daljinu :rofl:

Ri3
26.09.2007., 17:44
Upravo tako.
Evo ti interview sa Joe Mc Moneagle-om. On je taj koji je u Fort Meade-u gledao podmornicu:

http://www.firedocs.com/remoteviewing/joe/transcripts/ts960201jm.html

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/e1/Typhoon3.jpg/300px-Typhoon3.jpg
Typhoon (NATO klasifikacija) tj. Акула (Ajkula, kako glasi ruski naziv)

Joe: Oh sure, in one case we were targeting a building, that was a very large building in the northern part of the USSR. And, no one knew what was going on inside the building. And targeting that building, I drew out a drawing of a submarine, I described its uh (canad) tubes, how many tubes it had, a large flat area on the rear deck, described it as a large submarine, and it was a new Typhoon Class Submarine. We were able to predict when it was actually going to be rolled out of the building, and in that way they were able to target other collection systems.

Ako je to istina, ko zna šta još sve posjeduju te velesile, kakvo znanje i tehnologiju, a kriju od javnosti.

Veritaserum
26.09.2007., 18:35
Ako je to istina, ko zna šta još sve posjeduju te velesile, kakvo znanje i tehnologiju, a kriju od javnosti.

AKO jest kljucna rijec:kava:

ali opet, imaju takve frajere a nemogu nac ladena a husseina su trazili par godina:rofl:

ibuz
26.09.2007., 20:08
WOW...
Zakon,može se predvidjeti tok dionica...i zaradit koja lipa...:cool:

Mafy
26.09.2007., 20:16
E ima jedna free knjiga o tome ali je na engleskom pa ako ima ko da prevede.:zubo: http://paranormal.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.firedocs.com/remoteviewing/answers/crvmanual/

Luster_do_poda
26.09.2007., 21:36
Bah, kad svinje polete...

Čovjek je još uvijek pre umišljen i sebičan kako bi bio sposoban mogućnosti svog uma 100% kontrolirano usmjeriti i iskoristiti...

normall
26.09.2007., 22:15
AKO jest kljucna rijec:kava:

ali opet, imaju takve frajere a nemogu nac ladena a husseina su trazili par godina:rofl:

ma da !

vidovnjaci su njih odmah locirali, samo ih ovi nisu htjeli naći.
vidovnjaci znaju i gdje je Karadžić, no Ratka Mladića ne mogu naći jer mu je baba još živa i ima velike parapsihološke moći pa uspješno neutralizira sve pokušaje tih priučenih vidovnjaka da potonjeg nađu.

Pilence
26.09.2007., 22:21
ma da !

vidovnjaci znaju i gdje je Karadžić, no Ratka Mladića ne mogu naći jer mu je baba još živa i ima velike parapsihološke moći pa uspješno neutralizira sve pokušaje tih priučenih vidovnjaka da potonjeg nađu.

Kada se nekoga mumificira, izvadi mu se mozak. Ti si mumificiran, veliš.....

arna
26.09.2007., 23:06
Koja je sreća da smo mi "zaštićeni" od tih silnih informacija iz svemira. U protivnom ne bismo mogli ovdje funkcionirati.

gocat
26.09.2007., 23:11
Remote viewing ostati će u domeni tajnih znanosti i javnost nikada neće u potpunosti biti upoznata sa fenomenom koji je u domeni uma, no problem je u tome što oni koji kontroliraju svijet ne žele da javnost otkriva nove informacije o mogućnostima uma.

Svakom čovjeku je jasno da um ima neograničene mogućnosti, no svakom pametnom je isto tako jasno kako se sa znanosti manipulira na taj način da široka javnost bude lakše i jednostavnije pod kontrolom.

normall
26.09.2007., 23:57
Svakom čovjeku je jasno da um ima neograničene mogućnosti, no svakom pametnom je isto tako jasno kako se sa znanosti manipulira na taj način da široka javnost bude lakše i jednostavnije pod kontrolom.

ako um ima neograničene mogućnosti kako dozvoljava da se njime manipulira !?

Pilence
27.09.2007., 00:08

Sram ga bilo, jel da?

normall
27.09.2007., 00:13
Sram ga bilo, jel da?

da

gocat
27.09.2007., 00:13

Mi to sami dozvoljavamo.
Mi sami dozvoljavamo slobodnom voljom da nas 'sistem' manipulira.

Batt_X
27.09.2007., 09:23
Postoji samo jedan mali problem s učenjem gledanja na daljinu.
Tečajevi se organiziraju u principu u Americi. Nedavno je jedna moja poznanica kontaktirala Buchannana da dođe u Hrvatsku to održati. Nakon početnog oduševljenja, izgleda da je sve palo u vodi. Lik se više ne javlja.
Problem je nekima i cijena. Više od 1000 dolara, trebao bih točno provjeriti koliko, više se ne sjećam. Dakle, nije mali iznos i to je samo početnički, uvodni tečaj od par dana trajanja. Dobiješ dosta toga i dosta toga naučiš, ali nije dovoljno za neko ozbiljnije gledanje.

Ne treba vam Buchannan. Sve je to vrlo jednostavno i može se naučiti bez skupih tečajeva.
A sad odgovor zašto se ne može uloviti Karadžića i Bin ladena...
Odgovor: može. Ali oni mijenjaju prebivalište, žive u područjima do kojih se teško dolazi.
Karadžića skrivaju posvuda: od kuća u zabitima do samostana u crnogorskim vrletima. Za sve to moraš tražiti posebne dozvole, da uđeš u vjerski objekt ili samostan. A naravno da onda on neće tamo sjediti i čekati.
Bin Ladena namjerno ne žele pronaći. Igra sa Bushom šah i ne želi da ga smetaju.

A sada ozbiljnije: kako ćeš gledati Karadžića ako ne znaš na kojim je koordinatama?
Rusi su napravili sistem traženja predmeta. Koristili su predmete kako bi navodili vidioce. Na primjer, vidiocu pokažeš samovar, ili neki drugi predmet, i onda taj predmet pokloniš nekome. Vidioc ga sa lakoćom traži. Što ćemo pokloniti Karadžiću?

emnasut462
27.09.2007., 12:42
Ne treba vam Buchannan. Sve je to vrlo jednostavno i može se naučiti bez skupih tečajeva.

Ajde pliz, daj neki link gdje pise kako se to radi...ili knjigu?

dobrimag
27.09.2007., 13:12
Kaj nisu ameri odustali od remote viewing i ostalih sličnih paranormalnih bacanja novaca?

Batt_X
27.09.2007., 13:24
Kaj nisu ameri odustali od remote viewing i ostalih sličnih paranormalnih bacanja novaca?

Samo navodno. No kako Rusija ponovno jača (hvala bogu, bez toga nema ni napretka čovječanstva, odnosno, kada nema utrke u naoružanju, začahurimo se u kompjuterske igrice, mobitele, HDTV, satelitske programe, nogomet, HT, Vip, i slične iluzije), tako se ponovno pokreću projekti. RV će zasigurno ponovno biti pokrenut iako je tek nedavno obustavljen, tj. 1995.
Trošili su "uzalud" dolare od 1972. Pa vi vidite.
Savjetujem vam da pogledate ipak što radi Harold "Hal" Puthoff (http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_E._Puthoff) npr. ovdje (http://www.parapsych.org/members/h_puthoff.html)

admiralnorton
27.09.2007., 14:05
Wikipediju ne uzimam kao legitiman izvor, jer se na diskusiji o toj stranici vidi da je Puthoff osobno posjetio wikipediju i mijenjao stvari u svojoj biografiji.

Nadalje, zašto bi ikoga zanimalo što radi Puthoff kad mu je zadnji rad o remote viewingu star 11 godina i kad se CIA time bavila toliko davno da su već prije 12 godina skinuli oznaku tajnosti s dokumenata o tome. Mene zanimaju dokazi da se remote viewing istražuje u Americi. Nečija biografija nije uopće mjerodavna.

Batt_X
27.09.2007., 15:09
Nadalje, zašto bi ikoga zanimalo što radi Puthoff kad mu je zadnji rad o remote viewingu star 11 godina i kad se CIA time bavila toliko davno da su već prije 12 godina skinuli oznaku tajnosti s dokumenata o tome. Mene zanimaju dokazi da se remote viewing istražuje u Americi. Nečija biografija nije uopće mjerodavna.

Nećeš dobiti dokaze da se RV istražuje u Americi, jer ako se to radi, onda je to pod oznakom "Strogo povjerljivo".
Jedino možeš uletjeti u neko civilno istraživanje, ali i tu ima cakica, šarlatana, baba sa grahom, širitelja kozmičke ljubavi, yogera, tai chijevaca, scientologa, demagoga, i "produhovljenih avatara".

gocat
27.09.2007., 15:12
Upravo tako, a i sve ovo zadnje što si naveo također je za javnost strogo povjerljivo ako ima ikakvih otkrića, a sigurno ih ima.

Batt_X
27.09.2007., 15:27
Upravo tako, a i sve ovo zadnje što si naveo također je za javnost strogo povjerljivo ako ima ikakvih otkrića, a sigurno ih ima.

Ah. Imamo mi Makaja, Komaja, Danijela Turina, i inih "avatara". Nisu strogo povjerljivi jer vole eksponirati se. Naravno, ništa, ali apsolutno ništa ne mogu.

Mafy
27.09.2007., 16:05
ma da !

Aj kako da ti se javim telepatijom kad ju neznam

gocat
27.09.2007., 17:03
Ah. Imamo mi Makaja, Komaja, Danijela Turina, i inih "avatara". Nisu strogo povjerljivi jer vole eksponirati se. Naravno, ništa, ali apsolutno ništa ne mogu.

Eksponiranje sebe je upravo na suprotnoj strani one kojoj težimo.
Eksponiranje kao takvo navedeno često služi u svrhe manipulacije što je uzrok orijentacija prema sebi, tj čežnja za slavom.

Pilence
27.09.2007., 17:23
Eksponiranje sebe je upravo na suprotnoj strani one kojoj težimo.
Eksponiranje kao takvo navedeno često služi u svrhe manipulacije što je uzrok orijentacija prema sebi, tj čežnja za slavom.

A opet, kako educirati-prosvijetliti puk ako ne istupiš javno, eksponiraš se, i ponudiš im znanje?

gocat
27.09.2007., 17:43
Dobro pitanje, nadao sam se ovakvom jer tvrdnja je bila usmjerena na sam pojam eksponiranja.
Povezao sam eksponiranje sa slavom koji mnogi iskorištavaju kako bi služili sebi i tako na razne načine djelima i riječju provode manipulaciju.
Mislio sam na javno pokazivanje u medijima i želju da se tamo bude što je više moguće iz raznih razloga, orijentiranih pema sebi.

Inače eksponiranje ne bi trebala biti loša u međuljudskim odnosima. Problem je u nedostatku razumijevanja među ljudima što dovodi do želje za eksponacijom što je orijentirano prema sebi.

admiralnorton
27.09.2007., 18:15
Nećeš dobiti dokaze da se RV istražuje u Americi, jer ako se to radi, onda je to pod oznakom "Strogo povjerljivo".
Jedino možeš uletjeti u neko civilno istraživanje, ali i tu ima cakica, šarlatana, baba sa grahom, širitelja kozmičke ljubavi, yogera, tai chijevaca, scientologa, demagoga, i "produhovljenih avatara".

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/97unclass/ufo.html

Idi na link pa na Edit Find i upiši "remote viewing" i pročitaj pasus i kojemu se spominje. I pripazi na "conservative scientific view" i nemoj mi bacati teorije zavjere.

tequila
27.09.2007., 18:53
Aj kako da ti se javim telepatijom kad ju neznam

say what :cool:

najbolji upad godine

:D

Batt_X
28.09.2007., 09:50
https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/97unclass/ufo.html

Idi na link pa na Edit Find i upiši "remote viewing" i pročitaj pasus i kojemu se spominje. I pripazi na "conservative scientific view" i nemoj mi bacati teorije zavjere.

Dobijem ovo:
Network Access Message: The page cannot be displayed

Technical Information (for Support personnel)
Error Code: 502 Proxy Error. The ISA Server denied the specified Uniform Resource Locator (URL). (12202)
IP Address: 192.168.2.10
Date: 28.9.2007 7:52:19
Server: webmail.demo.local
Source: proxy

Zavjera?

admiralnorton
28.09.2007., 15:48
Ne, zeznut ti je kompjutor, možda si ga namjestio da blokira www.cia.gov

khm
06.10.2007., 00:54
CIA je skinula oznaku tajnosti ali samo sa nekih 200-300 stranica toga cijelog istrazivanja!
To vjerovatno nije ni 1% posto ukupno dokumentiranog materijala...
Drugim rijecima, pokazuju samo ono sto javnost smije vidjeti...
To je sve ljepo objasnio Elvis Popović kad je gostovao u emisiji na rubu znanosti.
Ja sam ostao paf kad je pricao o onome dogadjaju sa Jupiterom.
Neki lik koji se bavio gledanjem na daljinu je uspio 'prouciti' Jupiter izbliza i to tamo neke '70.-'80, opisao je sve one stvari za koje se do tada nije ni znalo, tipa da jupiter ima prstenove, pa onda neke aktivnosti na njemu ovo-ono...
Nedugo nakon toga NASA je dobila slike Jupitera sa svoje letjelice voyager koja je proletjela pokraj njega, na slikama su se vidjele sve one stvari koje je taj lik opisao!
Navodno na cijelom ovom dokumentu 'gledanja Jupitera' stoji oznaka tajnosti i to ona najstroza, znaci da se ta oznaka tajnosti nikada nece skidati, a ko zna koliko su takvih projekata provodili.

U svakom slucaju vrlo zanimljiva tema, ali se malo toga moze o njoj pricati kad se sve drzi 'pod kljucem'... osim ovih par stvari koje su procurile...

CroKoala
06.10.2007., 10:46
Mi to sami dozvoljavamo.
Mi sami dozvoljavamo slobodnom voljom da nas 'sistem' manipulira.

:top:
kao to je bilo stanje trajning spijunaze.. samo me zanima koliko ovoga je vjezbala yugo-udba u svojem tjekom :ne zna:

mislim duzni smo malo 'payback' :D ajde slikice na pp, idemo po vas :lol: