PDA

View Full Version : zaobilazenje security permissionsa...WinXP

vmikac
04.11.2003., 20:45
postoji nacin da bez admin passworda mogu instalirati neki program, ili bar pristupiti registry-u pa rucno dodati potrebne key-eve?

naime, onemogucen je uopce pristup windows folder, pa tako i pokretanje bilo kojeg programcica iz tog direktorija i njegovih subdirektorija....

postoji nacin da se to rjesi?

konkretno, trebal bi instalirati kazaa ili neki drugi P2P progi....

znam za fintu sa resetiranjem admin passworda, ali ja ne bi htel ici u takve ekstreme - ili da saznam admin password s nekim utility-em ili da instaliram softver bez da znam admin password, dakle pod tim prakticki guest user accountom

hvala na odgovorima!

Equilibrium
04.11.2003., 21:04
A di je taj komp? Jel na poslu možda? :D

vmikac
04.11.2003., 21:05
ne, na faksu :)
imamo vezu za koju je steta da ostane neiskoristena :)

nenoXtreme
04.11.2003., 22:46
hint 1:

to ćeš teško izvesti ( ne i nemoguće) ali teško jr je ograničavanje prava upravo tome i namijenjeno. Spriječiti vas obične juzere da brljate po sistemu!

hint 2:

probaj doći do admin passworda.

tajna riječ: administrator password recovery u tražilicama pa se igraj

;)

Da nebi ispalo da sam ti dao ja nešto nelegalno!

vmikac
04.11.2003., 23:38
ma da covjece, trazim to zadnjih tjedan dana ali sam nasel samo onu "disketicu" koja moze resetirati admin password
a nekak mi se cini da bi me mogli eliminirati s faksa da tak nekaj izvedem :)

vmikac
04.11.2003., 23:48
ili mi mozda mozes reci neki registry editor koji radi sa boot diskete, i onda kaj u registryu zeditirati da si omogucim instalaciju programa u windowsima? :)
mislim ono ako to ima pod 1 ili 2 keya promjeniti nule u jedinicu ili obratno.... :)

Equilibrium
05.11.2003., 00:28
Nabavi knoppix, bootaj sa CD-a, napravi kaj očeš, i zgasi makinu :D

Eladio
05.11.2003., 09:18
vmikac kaže:
ne, na faksu :)
imamo vezu za koju je steta da ostane neiskoristena :)

..nadam se da nisi na mom fuxu :mad: :D

...pa pitaj admina na fuxu da ti ju instalira, ja bi to uradio :cool: :top:

scotty
06.11.2003., 01:16
Equilibrium:
Nabavi knoppix, bootaj sa CD-a, napravi kaj očeš, i zgasi makinu

to te ja pitam!!:top:
kod nas je na faxu praksa donet svoj disk (sa instaliranim vindozama). bootat s njega. spasit na njega to sto skidas s neta i otic doma. eto ti i to rjesenje!

nenoXtreme
06.11.2003., 07:45
hmmm skroz neloša ideja! :rolleyes:

:top:

Equilibrium
06.11.2003., 08:17
Ideja je super ak ti nitko ne sere kad kućište otvaraš.

Lamp
06.11.2003., 08:29
Equilibrium kaže:

Ako je comp noviji možeš bootat i sa USB flash diska. Pitanje je koliko je admin htio (i znao) zaštititi mrežu. Ne znam kakva je praksa na faksovima, ali većina mreža u firmama neće te pustit nigdje, ako comp nema domain account. A ako donosiš svoj HDD sa sobom, onda ga sigurno nemaš.

nenoXtreme
06.11.2003., 08:50
evo pejstam link sa "proxy" threada reqistry editor, ak su vam zabranili ukucat "regedit" (http://www.subnetonline.com/cgi-bin/download/download2.pl?cat=none&name=regedit)

nenoXtreme
06.11.2003., 08:52
nenoXtreme kaže:
evo pejstam link sa "proxy" threada reqistry editor, ak su vam zabranili ukucat "regedit" (http://www.subnetonline.com/cgi-bin/download/download2.pl?cat=none&name=regedit) (ie 5.X ili veći)

ps radi samo ako vam je zbilja zblokan "regedit"

ushirlo
06.11.2003., 08:59
Ovo je ipak previše!

Eladio
06.11.2003., 09:05
scotty kaže:
Equilibrium:

to te ja pitam!!:top:
kod nas je na faxu praksa donet svoj disk (sa instaliranim vindozama). bootat s njega. spasit na njega to sto skidas s neta i otic doma. eto ti i to rjesenje!

..pa i kod mene u zadnje vrijeme ekipa donosi USB diskove sve cesce :eek: (..:misli: odakle im samo pare :misli: )

...ali cudi me sto sve ljudi rade po tim kompovima samo iz dosade, ajde da im treba nesto instalirat ili tako , ali oni jednostavno uzivaju probijati cisto fore radi

kao da je to neki problem...

mislim da bi im bilo lakse pitat pa bi im ja vise manje sve stavio :cool:

Thurgood
06.11.2003., 09:23
Eladio kaže:
..pa i kod mene u zadnje vrijeme ekipa donosi USB diskove sve cesce :eek: (..:misli: odakle im samo pare :misli: )

pa USB 2.0 "ladica" je nekih 250 kn :misli:
nije li bila neka senzacija da se čuda mogu raditi na XP ako se pokrene sa Win2000 CD-a? nekakva fora je bila...

Eladio
06.11.2003., 09:27
Thurgood kaže:
pa USB 2.0 "ladica" je nekih 250 kn :misli:
nije li bila neka senzacija da se čuda mogu raditi na XP ako se pokrene sa Win2000 CD-a? nekakva fora je bila...

..pa neznam..
tu na fuxu imamo win2000 pa se opet daju cuda ucinit , i to bez previse muke ;)

...a meni je za tako nesto i 250 kuna puno :( :mig:

Thurgood
06.11.2003., 09:31
Eladio kaže:
..pa neznam..
tu na fuxu imamo win2000 pa se opet daju cuda ucinit , i to bez previse muke ;)

...a meni je za tako nesto i 250 kuna puno :( :mig:

eh, TEBI je to bez muke ;)
iskreno, i meni je 250 čuna previše za to - jer mi ne treba. ali da imam neke koristi iscijedio bih to odnekud :) a ako koristiš studentsku žnjoru za download to ti se može vratii brzo, zapravo je to investicija :top:

Eladio
06.11.2003., 09:38
...ubacis jedan boot CD, i promjenis admin pasword u roku 5 min pa ti vidi :mad:

...sad kad im sredim kompove tu na faxu, pa im sve bude radilo, ide sifra na bios, sifra na komp i vjeruj mi ,

ali za tjedan dana ce to bit sve u komi :rolleyes:

vmikac
06.11.2003., 11:06
kak se moze bootati sa USB diska?
imam ladicu, pa bi mogel na tu fintu rjesiti probljemse mozda...

Thurgood
06.11.2003., 11:20
pa mogao bi :top:

u biosu trebaš boot prebaciti na dotični i instalirati neki OS. i svaki put kad pališ komp dižeš OS na kojem si ti admin :D

vmikac
06.11.2003., 11:50
hm, meni se cini da ja doma u BIOS-u nemam pod boot opciju sa USB-a...
a za faks neznam

Thurgood
06.11.2003., 11:53
možda ti treba novija verzija BIOS-a ili novija ploča, možda stvarno neće ići... ne može svuda. na mojoj ploči ima ta mogućnost

vmikac
06.11.2003., 12:04
ljudi, skinul sam erd comamndera 2003
crackanu verziju sa kazaa-e
i sad je problem - nemrem ga pokrenuti, jer nakon kaj sve ucita, pita me za license key
a license key neznam, niti ga mogu igdje naci
na file-u pise no license key needed, ali ocito to ne radi bas tak kak bi trebalo :(

scotty
07.11.2003., 02:12
Equilibrium kaže:

neije uopce bed kad ti je administrator lijen i nis ga ne zanim sta se dogadja a i znas demonstratora ili si sam demonstrator:top:

Eladio
07.11.2003., 09:05
vmikac kaže:
ljudi, skinul sam erd comamndera 2003
crackanu verziju sa kazaa-e
i sad je problem - nemrem ga pokrenuti, jer nakon kaj sve ucita, pita me za license key
a license key neznam, niti ga mogu igdje naci
na file-u pise no license key needed, ali ocito to ne radi bas tak kak bi trebalo :(

...promjenit ces admin password, instalirat ono sto zelis ,

doci ce admin i skuzit da si promjenio password i prckao i bit ce ljut

a da ga pitas da ti ju instalira? ;)

Thurgood
07.11.2003., 09:34
Eladio suosjeća s kolegom administratorom :D

Eladio
07.11.2003., 09:40
Thurgood kaže:
Eladio suosjeća s kolegom administratorom :D

..pa jeb**:mad:te nije ni pitao , a vec prcka , a poslije kad ode sve u PM onda ce dici guzici i otici na drugi komp dok opet sve ne sje** :flop:

jednostavnije bi mu bilo da odma uzme skare i precvika kabel od monitora i misa i tipkovnice , ubaci zvaku u floppy drive , i polije cijeli komp vodom dok je pod naponom :top: :rigo:

Thurgood
07.11.2003., 09:46
istina, istina... daj probaj prvo lijepo! pitaj, zamoli ga. ako ne bude htio izbiješ mu koji zub za početak. pa slomiš nos. zaprijeti da ćeš mu prste polomiti, ako ima imalo pameti pristat će jer svakom informatičaru trebaju prsti. ako i dalje ne bude ništa - tek onda šarafi po kompu :D

Eladio - ma zajebavam ;)

ushirlo
07.11.2003., 09:50
Kad sam ja bio na faksu, administrator je bio glup ko tele i niko nije mogao sjebat komp ko on.

vmikac
07.11.2003., 16:09
neznam kolko je pametno ici ga prvo pitati pa ako odbije prckati...
onda bu tek skuzil ko je to muljal :)

inace nem nis shebal na kompima, nisam neki beginner

cak stovise, ti kompvoi tak rade da kaj god narpavis nemre ih vise shebati
winXP, a na sistemskoj( i jedinoj) particiji od 5 gige slobodno 200 MB
e sad, da imam pristup c disku, mogel bi ja pobrisati te gluposti koje su gore(filmeki i slicno, mp3 itd), ali ne, imam samo read pristup .... i onda ti radi na XP-u sa 128 ram-a i 200 MB free na disku....

a inace nemam namjeru promjeniti password jer to moze svaki majmun
ja bi da saznam password, ili da "premostim" tj zaobidjem security permissionse, pa da mogu instalirati to...
inace korak sam blize, stavil sam neke keyeve pomogu reg iz command prompta(koji sam si donesel na USB disku:)) u registry, i sad emule vise ne prijavljuje da nemre registrirati, samo napise da je neki error i ugasi se :)

BIOS-u nazalost nemrem pristupiti jer nemam pass, ali sam siguran(buduci da sam jucer videl da se radi o BX chipsetu) da nema boot sa USB device-a...
na koji nacin se moze mrdnuti bios password? imal sam onaj neki cmospwd programcic, i to je fino radilo na mojem BX chipsetu kojeg sam prije imal...mozda bude i tam radilo :)
ako proradi, onda mogu bootati sa usb diska sistem
samo jos je pitanje dal budem mogel na net ici prek mojeg sistema - da nije mozda potreban neki posebni log in preko proxy-a ili kaj vec....jer sumnjam da je samo tak lagano dostupno...

nenoXtreme
07.11.2003., 17:45
99% da budeš mogo, samo prvo zapamti IP adresu da znaš iskonfigurirati... ;)

Druga stvar je ako ide dodjela IPa ide preko DHCP-a al ni onda nisi siguran dal je IP vezan uz MAC adresu (obično je) ili ide prema slobodnim IPjevima...

U svakom slučaju lupi u dosu ipconfig /all i prepiši postavke koje unesi u "novi" OS

Što se proxija tiče, rijetko koji traže autorizaciju, obično se identificiraš IPjem, rijeđe MAC adresom (ili kombinacijom IP/MAC)...

Dakle prepiši IP i nema beda ;)