View Full Version : Opet o slušalicama
Castor Troy
07.11.2003., 17:56
Pošto sam konektor zalemio direktno na skretnicu slušalice su radile ali je lijeva bila malo glasnija od desne. Opet sam ih rastavio i nakon puno pokušaja jednostavno sam odlemio sve žice i maknuo skretnicu te zalemio vodič na vodič direktno. Sada je sve u redu međutim zanima me da li skretnica pravi neku razliku (možda u otporu il nečem drugom) i je li ovako sigurno za same slušalice i zvučnu k. i pojačalo kad su na njega priključene.
ma ako radi dobro je. koji ce ti qrac skretnica u slusalicama:D
pa ovisi da li si imao low ili high pass skretnicu,ona ce producirati odredene frekvencije jace. pretpostavljam da si imao low pass. kad imas stereo slusalice, trebao bi na svaku spojiti po jednu skretnicu!
sL! kaže:
pa ovisi da li si imao low ili high pass skretnicu,ona ce producirati odredene frekvencije jace. pretpostavljam da si imao low pass. kad imas stereo slusalice, trebao bi na svaku spojiti po jednu skretnicu!
de covjece ej!
ako dosad nije skuzio razliku u zvuku sa i bez skretnice onda mu i ne treba!;)
MilkyWay
09.11.2003., 10:12
Đizus. Napravit ćeš cijelu nauku o slušalicama. Naime, vjerojatno nisi baš dobro zalemio ili ti su se možda kanali spajali ili nešto takvo. Ne brini, to ti je čisto OK. Lemljenje ti je skoro ko varenje. Treba imati prakse.
MilkyWay kaže:
Đizus. Napravit ćeš cijelu nauku o slušalicama. Naime, vjerojatno nisi baš dobro zalemio ili ti su se možda kanali spajali ili nešto takvo. Ne brini, to ti je čisto OK. Lemljenje ti je skoro ko varenje. Treba imati prakse.
ZAlemljivanje i ZAvarivanje se kaze:D
xexexe
Thurgood
10.11.2003., 08:31
to nije skretnica nego vrlo vjerojatno high pass filter. jedina moguća posljedica je da skuriš slušalice ako nafrljiš prejako - jer bez high pass filtera dobiva previše basa
skretnica bi bila da su bar 2-sistemske slušalice, ali u tom slučaju bi osjetio razliku ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.