PDA

View Full Version : Nimfe

stranice : [1] 2

idiotluci
08.01.2003., 20:42
Imam 2 nimfe (naravno razmazene do amena :D )...
Zanima me da li jos netko ovdje ima te pticice i da li njihove vole da papaju voce i povrce... moje, naime, ne... ponekad vole da grickaju persin i bosiljak... to je sve... dok tigrice papaju sve...

Unaprijed hvala !

326
09.01.2003., 00:25
ja imam nimficu (iako ponekad pomislim da se zapravo radi o sovi - kad se pocne derati u 3, 4 ujutro :rolleyes: )

nisam primjetila da voli voće. dali smo joj par puta, ali nikad nije bila oduševljena s tim

idiotluci
10.01.2003., 18:33
S cim je hranis ???
Prosli put kad sam Svrcu vodila kod veterinara, ovaj me je skoro optuzijo da polako ubijam svoje pticice... naime, hranim ih sjemenkama... :( Papaju i voce i povrce, jaja - ljusku, pastu, rizu... i ostale dobre stvari... Trenutno pokusavam da predju na "pellets"... Mada mi se ni to ne dopada, negdje sam citala da all pellets diet takodjer skodi...

326
12.01.2003., 04:15
:confused: i mi našu hranim sjemenkama :confused:

pojma nisam imala da je to loše :(

ali naša nimfica baš ni nije oduševljena drugom hranom.. najrađe tamani suncokrete

Lampash
12.01.2003., 13:44
Ja sam prije uzgajao i nimfe i to s uspjehom. Legle su mi se cesto iako nisam zelio tako puno mladih. Imale su legla i po 4 puta godisnje s 5-7 mladih (u stanu).
Jele su mi sve sjemenja, a skupljao sam im i raznih trava koje sam nalazio po knjigama, davao sam im kuhana jajaj (tvrdo), keks petit, dvopek ili jako suvi kruh, mlijeko, mravlja jaja,
Od sjemenja su najvise voljeli bar u klasu i suncokret, a dodavao sam im i mjesavinu za velike papagaje i kanarince.

Bile su jako pitome i nisam imao problema s njihovim daljim pripitomljavanjem. Voljele su biti izvan kaveza, druziti se s ljudima i psima (imao sam tri kuje njemackih ovcara), odlazili smo s njima kod susjeda i tamo se ponasali kao mala djeca, prvo povuceno a onda nakon pola sata se opuste i pocnu raditi cirkus.

Bilo je ljudi koje jednostavno nisu podnosili, gadjali ih sjemenkama ili leprsali po kavezu i bacali na njega otpad s poda.

Uginuli su mi od starosti a mlade sam na kraju morao davati jer ih nisam mogao ni prodati koliko ih je bilo puno.
Zenke su mi bile zute (albino) a muzjaci sivi i biserni. Mladi su bili ili zuti (negdje oko 40%), sivi (20%) a ostali su bili sareni.

Obzirom da su bili izlegnuti u kaVEZIMA, U BLIZINI LJUDI I U STALNOM KONTAKTU S LJUDIMA, BILI SU VRLO PITOMI I LAKO SU SE MNOZILI DALJE U "ZAROBLJENISTVU".

idiotluci
12.01.2003., 17:49
Hvala vam...
Moji su jaaako pitomi... mozda i previse... Imam 2 nimfe i 2 tigrice... Sve je pocelo sa Svrcom, koji je jedno jako razmazeno pernato stvorenje... :D Ostala mala banda nije toliko vezana za nas kao on... U kavez idu samo kada su gladni i kada je vreme za spavanje... Nemaju obrezana krila, tako da mogu da lete koliko ih volja... Mislim da su jako zadovoljne pticice... Nikada nisam imala problema kao neki: unistene slike, namjestaj i tako te stvari... Imaju gomilu igracaka, provodimo mnogo vremena zajedno... tako da im nikada nije dosadno (a ni meni, stalno pospremam... :rolleyes: )...

I onda odes veterinaru... :mad:

idiotluci
12.01.2003., 18:27
:D

orca
11.02.2004., 19:45
Bokić!!

Kupil sam Nimfu jučer,fakat sam se namučil da nađem baš takvu kakvu sam oduvijek htel.....no muči me to kaj ovaj niti da mrdne u kavezu.Još ga nitko nije vidio da uzima niti hranu niti vodu,samo stoji, šuti i gleda. :(

Ima tko kakav savjetić??? :confused: HELP!

Lei
12.02.2004., 08:50
Vjerojatno je samo prestrasen(a). Malo kad se navikne na okolinu i svoj prostor u krletci trebao bi poceti jesti. Nemojte mu (joj) jos prilaziti i gnjaviti ga, nek se prvo navikne na ukucane s daljine.

I krletku stavite na neko poviseno mjesto, tako da joj se ne krecete "iznad glave", papige vole imati pregled nad situacijom u sobi :)

Sretno!

orca
12.02.2004., 09:42
Lei kaže:
Vjerojatno je samo prestrasen(a). Malo kad se navikne na okolinu i svoj prostor u krletci trebao bi poceti jesti. Nemojte mu (joj) jos prilaziti i gnjaviti ga, nek se prvo navikne na ukucane s daljine.

I krletku stavite na neko poviseno mjesto, tako da joj se ne krecete "iznad glave", papige vole imati pregled nad situacijom u sobi :)

Sretno!

Thanx na pomoci.Jucer navecer je pocel "pricat" malo.Vec prije sam ga stavil u kutak i na poviseno mjesto u kuhinji,bas zato da mu s pocetka ne smetamo.Primjetil sam da hoce jesti jabuku,pa mu je sad redovito stavljamo.
:)
P.s.
Inace je ON!! ;)

Lei
12.02.2004., 11:41
Ma doci ce on k sebi, samo da se malo privikne na okolinu.

Muske nimfe su super, moji decki (Jurica i Jurek) jako vole pricati (znaju par rijeci i imitiraju zvukove iz okoline, reicmo mobitele :)) i obozavaju sjedati na ramenu i grickati sve i svasta. Gospodja (Jura) je malo smirenija, onako kao prava dama u godinama - obozava se maziti, MORA dobiti sve sto ti jedes (inace se naduri) i provodi red i disciplinu u krletki :D

Druga krletka nije toliko "zabavna", oni uglavnom samo rade na reprodukciji i cuvanju klinaca.

A krletka s tigricama je postala totalno nezanimljiva :)

orca
12.02.2004., 13:31
Lei kaže:
Ma doci ce on k sebi, samo da se malo privikne na okolinu.

Muske nimfe su super, moji decki (Jurica i Jurek) jako vole pricati (znaju par rijeci i imitiraju zvukove iz okoline, reicmo mobitele :)) i obozavaju sjedati na ramenu i grickati sve i svasta. Gospodja (Jura) je malo smirenija, onako kao prava dama u godinama - obozava se maziti, MORA dobiti sve sto ti jedes (inace se naduri) i provodi red i disciplinu u krletki :D

Druga krletka nije toliko "zabavna", oni uglavnom samo rade na reprodukciji i cuvanju klinaca.

A krletka s tigricama je postala totalno nezanimljiva :)
Super su ti papigice! Ja planiram svojeg nauciti par rijeci isto,ali nek se malo sad prilagodi okolini.Također ga planiram pustat van iz kaveza,s pocetak malo,pa poslje sve vise i vise.Grdo mi je gledat papigu iza resetaka.....:(
No,ovom za sada ne fali nista,ujutro je imal bliski susret sa ogledalom,2 puta kljucnul u ogledalo i brisnul opet na drugu stranu kaveza. :)

Lei
12.02.2004., 20:03
Joooj, morat cu prestati ovo citati jer mi dodje da sjednem u auto, odem do roditelja i popalim im jednu krletku (onu s Juricima, naravno) :cerek: Kako mi radimo i nikad nas nema doma, onda nam zao uzeti neku zivotinju pa nemamo nista :(

Sto se tice pustanja van, oni ti to obozavaju. Jura je sa mnom zavrsila cijeli fax. Ja rjesavam zadatke, a ona juri za tehnickom i pokusava mi odgristi vrh puntice. Ja za kompjuterom, ona grize kabel od misa (mis je naravno svaki mjesec imao sve kraci i kraci kabel jer smo ga morali lemiti) :D Mama ispravlja kontrolne, Jura ispravlja s njom (svaki kontrolni je imao nacet rub papira). Ali najbolje - ja sjeckam kapulu (luk), a blesava Jura trci za nozem i pokusava oteti komadic. I kad joj uspije - pojede ga :eek:

Bercana
13.02.2004., 02:34
Prepoznajem svoje pernato čudovište u tvojim riječima Lei.
Kruh, gljive, sir i sve što se da ugrabit na bilo koji način. Jednom je uletio u tanjir i počeo jesti majonezu:eek: a i sa lukom je imao aferu jednom.

Inače, u kavezu je samo po noći, čim se sunce pojavi on se javlja i puštamo ga van. I uvijek se iznenadim koliko je pitom, do te mjere da ako brije po podu a ja npr. perem suđe, onda krene prema meni i tjera me sa svog teritorija.

Mislim ono... gospodin ima krletku od 60 kvadrata i još me tjera van....:rolleyes:

orca
13.02.2004., 16:08
[QUOTE]Lei kaže:

Sto se tice pustanja van, oni ti to obozavaju. Jura je sa mnom zavrsila cijeli fax. Ja rjesavam zadatke, a ona juri za tehnickom i pokusava mi odgristi vrh puntice. Ja za kompjuterom, ona grize kabel od misa (mis je naravno svaki mjesec imao sve kraci i kraci kabel jer smo ga morali lemiti) :D Mama ispravlja kontrolne, Jura ispravlja s njom (svaki kontrolni je imao nacet rub papira). Ali najbolje - ja sjeckam kapulu (luk), a blesava Jura trci za nozem i pokusava oteti komadic. I kad joj uspije - pojede ga :eek: [/QUOTE

]
JURA RULE!!!!!!!:s :s :s :)

Moj Piki sad vec normalno jede i pije,skace po kavezu gore-dolje.Od danas ujutro je nenormalno hiper-aktivan :)
Izgleda da se prilagodio svojoj novoj okolini.
:jumping:

orca
13.02.2004., 16:11
Bercana kaže:
Prepoznajem svoje pernato čudovište u tvojim riječima Lei.
Kruh, gljive, sir i sve što se da ugrabit na bilo koji način. Jednom je uletio u tanjir i počeo jesti majonezu:eek: a i sa lukom je imao aferu jednom.

Inače, u kavezu je samo po noći, čim se sunce pojavi on se javlja i puštamo ga van. I uvijek se iznenadim koliko je pitom, do te mjere da ako brije po podu a ja npr. perem suđe, onda krene prema meni i tjera me sa svog teritorija.

Mislim ono... gospodin ima krletku od 60 kvadrata i još me tjera van....:rolleyes:

Hmmm....Bercana,izgleda da tvoja papiga ima nekakve teritorijalne zahtjeve.Na kraju ces jos zavrsiti na balkonu!!! :D

Bercana
13.02.2004., 23:00
orca kaže:
Hmmm....Bercana,izgleda da tvoja papiga ima nekakve teritorijalne zahtjeve.Na kraju ces jos zavrsiti na balkonu!!! :D

Problem je što ja imam balkon u zgradi, tj u sred zgrade mi je rupa s balkonima.
E ovom pernatom je jednom prilikom dosadilo i tih 60 kvadrata pa je izletio kroz ulazna vrata dok sam ja smeće nosila van.
Poletio je kat više ravno susjedi u kuhinju.
I sad, ja dolazim njoj na vrata (prvi put u životu da se i pozdravljamo) a ona me pita ; "jel to vaša papiga?"

Mislim,.... ono..... kakvo je to pitanje:confused:

Dobro da me nije pitala koji broj cipela nosi.

Danas je otkrio kuhinjsku napu i to mu je novost dana. Čekaj samo kad je uključim, koja će to reakcija biti.:D

Nimfe su totalno lude papige.
Zapravo... ma sve su papige opičene.

orca
14.02.2004., 12:08
Bercana kaže:
Problem je što ja imam balkon u zgradi, tj u sred zgrade mi je rupa s balkonima.
E ovom pernatom je jednom prilikom dosadilo i tih 60 kvadrata pa je izletio kroz ulazna vrata dok sam ja smeće nosila van.
Poletio je kat više ravno susjedi u kuhinju.
I sad, ja dolazim njoj na vrata (prvi put u životu da se i pozdravljamo) a ona me pita ; "jel to vaša papiga?"

Mislim,.... ono..... kakvo je to pitanje:confused:

Dobro da me nije pitala koji broj cipela nosi.

Danas je otkrio kuhinjsku napu i to mu je novost dana. Čekaj samo kad je uključim, koja će to reakcija biti.:D

Nimfe su totalno lude papige.
Zapravo... ma sve su papige opičene.

Imala si srece kaj je "samo" odletjela kat vise i susjedi u kuhinju. :)
Relativno,nazovimo to dobrom stranom,je sta papige nemaju bas neku jaku kondiciju za letenje,pa nemoze daleko odletjeti.
Ovo moje pernato cudoviste je jos uvijek u kavezu,nek se jos privikne na nas doma i okolinu,pa cu ga onda malo-pomalo pustat van iz kaveza.

Bercana
15.02.2004., 01:59
Da, na sreću pa je izletio tamo. Nema on tendenciju bježanja nego je teški socijalac, kad me vidio da izlazim, automatski je poletio zamnom, a onda se pogubio.

Orca, morat ćeš imati dosta strpljenja za svoju papigicu, nimfe je dosta teško pripitomiti, ali kad uspiješ umirat ćeš od smijeha.

Kad se navikne na okoliš i na vas, pređi na navikavanje na ruku. Neke nimfe imaju doživotnu alergiju na ruke, ali ne sve, uglavnom, nemoj ga dirati u početku, nego ga kroz hranjenje i slatkiše nauči da je ruka zapravo jedna jako korisna stvar;)

Ja sad kad radim ručak, ovaj moj mi obavezno sjedi na ramenu i nadgleda šta se to rezucka i stavlja u lonac. ;)

Držim ti fige.

orca
15.02.2004., 10:35
Bercana kaže:
Da, na sreću pa je izletio tamo. Nema on tendenciju bježanja nego je teški socijalac, kad me vidio da izlazim, automatski je poletio zamnom, a onda se pogubio.

Orca, morat ćeš imati dosta strpljenja za svoju papigicu, nimfe je dosta teško pripitomiti, ali kad uspiješ umirat ćeš od smijeha.

Kad se navikne na okoliš i na vas, pređi na navikavanje na ruku. Neke nimfe imaju doživotnu alergiju na ruke, ali ne sve, uglavnom, nemoj ga dirati u početku, nego ga kroz hranjenje i slatkiše nauči da je ruka zapravo jedna jako korisna stvar;)

Ja sad kad radim ručak, ovaj moj mi obavezno sjedi na ramenu i nadgleda šta se to rezucka i stavlja u lonac. ;)

Držim ti fige.

Hvala na savjetima.Ovaj moj ce izgleda biti teski filozof,vec sad se ponosno drzi u krletki.........:)........ali nije bed,Nimfu sam oduvijek htio i cekal sam je 13 godina,i na kraju docekal. :D

Herzeg Bosanac
16.02.2004., 16:18
Eh da mi je bio malo internet pri ruci u subotu!

Uglavnom, dobio sam nimfu (njega!) za poklon, i sta sad!??

Mislim, prvi dan sam malo otvorio kavez, koji je premali, da vidim kako je raspolozen za van. Eh, prvo je kricao minutu a onda svom snagom se zabio u svaki od 3 prozora u stanu! Pokupio sam ga s poda, malo sepa ali nije izgleda povrijedjen, poceo je jesti jucer i piti vode.

Osim kaveza, koji moram pod hitno rijesiti, evo listam po netu i trazim savjete. Moja osnovna briga je to sto sam po cijeli dan van kuce, tj. na poslu, tako da mi je zao ga ostaviti u kavezu samoga, a opet strah me je da ce se izgubiti ili povrijediti u stanu kad mene nema. Za vikend cu ga pustiti malo opet, neka ga sad koji dan u kavezu, kazu to je ok dok se ne navikne?

I da, moram dici kavez na bolje mjesto, sad mi je na sanku, tu malo pirka iako sam mu zastitio jednu starnu platnom. Dosta se boji, vidim puse stalno, a moram mu guzvu praviti svaki put kad mijenjam vodu, ne znam kako ce se navici na mene. uglanvom, ima neko savjet bilo koej vrste za ovu usamljenost i za eventualn strah od letenja koji ce mozda imati nakon prvog pada?!

orca
16.02.2004., 19:41
Herzeg Bosanac kaže:
Eh da mi je bio malo internet pri ruci u subotu!

Uglavnom, dobio sam nimfu (njega!) za poklon, i sta sad!??

Mislim, prvi dan sam malo otvorio kavez, koji je premali, da vidim kako je raspolozen za van. Eh, prvo je kricao minutu a onda svom snagom se zabio u svaki od 3 prozora u stanu! Pokupio sam ga s poda, malo sepa ali nije izgleda povrijedjen, poceo je jesti jucer i piti vode.

Osim kaveza, koji moram pod hitno rijesiti, evo listam po netu i trazim savjete. Moja osnovna briga je to sto sam po cijeli dan van kuce, tj. na poslu, tako da mi je zao ga ostaviti u kavezu samoga, a opet strah me je da ce se izgubiti ili povrijediti u stanu kad mene nema. Za vikend cu ga pustiti malo opet, neka ga sad koji dan u kavezu, kazu to je ok dok se ne navikne?

I da, moram dici kavez na bolje mjesto, sad mi je na sanku, tu malo pirka iako sam mu zastitio jednu starnu platnom. Dosta se boji, vidim puse stalno, a moram mu guzvu praviti svaki put kad mijenjam vodu, ne znam kako ce se navici na mene. uglanvom, ima neko savjet bilo koej vrste za ovu usamljenost i za eventualn strah od letenja koji ce mozda imati nakon prvog pada?!

Nisam neki strucnjak za Nimfe i papige,ali ovako:
1) To sto su pustio papigu odmah van je najveca greska sto si ju mogao napraviti,i budi sretan sto je opce jos ziva,jer on nezna sto je prozor.
:flop:

2) Definitivno digni kavez na neko poviseno mjesto u stanu/kuci,da papiga ne smeta tebi ni ti njoj,a papige ionako vole imati pogled "s visokoga" .I neka kavez bude van dosega vjetrova i propuha.Moja je u kuhinji na frizideru.

3) Sad ga pusti neka se smiri,to moze i potrajati nekoliko dana,ovisi kakav sok je ptica dozivjela.

4)Kad i ti dodjes u novu sredinu,treba ti vremena da se prilagodis i okolini i novim ljudima,pa zato imaj malo razumjevanja i strpljenja za papigu,njoj treba daleko vise vremena da shvati neke stvari.

Evo,ja svoju Nimfu jos uvijek drzim u kavezu,i nece ici van njega tako dugo dok ne ocijenim da je sposobna za to,bilo to sutra ujutro ili tek za dva mjeseca.Vjeruj mi,i meni je tesko gledat papigu(i bilo koju drugu pticu/zivotinju) u kavezu ili iza resetaka,ali sad,u ovom trenutku to je najbolje za nju.
Ja se sa svojom druzim povremeno,svaki dan polako,tako da se malo privikne na mene.Ima vec nekih rezultata,ali za tako nesto potrebno je puno vremena,strpljenja i zivaca.Zato,ako si dugo od kuce,a ptica je sama po cijele dane,preporucam ti da nabavis jos jednu Nimfu,jer one su i vise nego osjecajne i socijalne,pa osjecaju svaku nepaznju.
Uhhh...al sam se raspisao.......:D .....ali nadam se da sam ti barem malo pomogao.
Zapamti......vrijeme + strpljnje + rad =rezultat :)

Puno srece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lei
16.02.2004., 22:05
Sve ti je orca rekao :-)

Ja bih isto mozda u tvojem slucaju kupila decku drustvo, tako da ne bude usamljen. I onda obavezno i dvosobnu krletku, da se ne guzvaju :)

Od lupanja u prozor im ne bi trebalo biti nista (valjda nije bas jako tresnuo), mojima se to dogadja i sada kad se malo zaigraju ili zanesu pa ne zakoce na vrijeme :D

Na pocetku ga nemoj bas po cijelom stanu setati, ogranici se na jednu prostoriju, pa tek kad nju jako dobro upozna onda nek ide u ostatak stana. Mada bi mozda bilo dobro da se prvo nauci da u slucaju bilo kakve opasnosti moze sletiti tebi na rame. Moje su znale istrazivati moju sobu bez problema, ali nikako nisu znale naci izlaz van :) Onda kad je vrijeme za povratak samo ih zovnes, one dodju na rame i onda se fino prosecete zajedno van :)

Ne znam da li je netko negdje napomenuo, ali sad sam se sjetila necega. Dolaze lijepi dani i puno ljudi stavi krletku van. Direktno na sunce. I onda jadno blago cami na suncu cijeli dan i iduci dan se samo izvrne na ledja :flop: Ne ptice na direktno sunce stavljati, moje su uvijek dobile svoj suncobran od novina i sl. i bile su vani samo ako nije bilo prevruce i to tek nekoliko sati.

Herzeg Bosanac
17.02.2004., 10:00
Hvala svima!

Skuzio sam to za kavez, iako jeuzasno mali, morat cu naci vecui, i onda odrediti stalno mjesto (valjda im treba odrediti lokaciju, ne pomjerati kavez stalno?).

Ali jucer kad sam dosao doma s posla, katastrofa!

nekako je uspio izgurati posudu s hranom iz "zida' kaveza i izaci van. Tko zna gdje je sve jadan lupao i letio po stanu i koliko dugo! Nasao sam ga na kabelu od grijalice, valjda mu je tu bilo najtoplije. Onda je popeo se na prts, ali nakon par minuta mirnog stajanja na stolici, kad sam ocistio kavez i posao da ga vratim u njega, pobjegao je od prsta i ruke i opet po stanu lupao par minuta, doduse vidim sad kuzi vec da ne moze kroz prozor, ali NE ZNA sletjeti nigdje?! Uviejk se prebrzo spusta i oklizne? Cak i ruku sam mu pruzio i pokusao je na prst sletjeti par puta ali nikako, uvijek je prebrz.

Uglanvom, ziv je za sad, aldja nije previse povrjedjen, i kad se smiri koji da pokusat cu ga malo nauciti na sebe. Jos jedno pitanje: Svaki put kad cistim kavez, ili mijenjam vodu on dozivljava stres, jer mu moram uvuci ruku u kavez, ili isti micati, tresti i slicno! Ima li tu neka preporuka? Da ga pustim prvo van ocito nije rijesenje?! Makar ne za sad..

Lei
17.02.2004., 11:21
Herzeg Bosanac kaže:
Skuzio sam to za kavez, iako jeuzasno mali, morat cu naci vecui, i onda odrediti stalno mjesto (valjda im treba odrediti lokaciju, ne pomjerati kavez stalno?).

Da, kavez bi obavezno trebao biti fixno jer se nauce onda vracati na to mjesto.

NE ZNA sletjeti nigdje?! Uviejk se prebrzo spusta i oklizne? Cak i ruku sam mu pruzio i pokusao je na prst sletjeti par puta ali nikako, uvijek je prebrz.

Mora se nauciti "kociti", doci ce mu to s vjezbom. Ako nikada do sada nije letio mora savladati neke osnove prije nego postane vjest :)

Svaki put kad cistim kavez, ili mijenjam vodu on dozivljava stres, jer mu moram uvuci ruku u kavez, ili isti micati, tresti i slicno! Ima li tu neka preporuka? Da ga pustim prvo van ocito nije rijesenje?! Makar ne za sad..

A nista, valjda ce se nauciti. Probaj za prvu ruku cim manje kopati rukom po krletki (ako kupujes novu kupi onu kojoj se s vanjske strane mogu mjenjati hranilice). Naviknut ce se on, a onda kad nauci biti po vani i na ramenu onda cete zajedno mjenjati i cistiti krletku. Ti cistis, on kontrolira :D

orca
17.02.2004., 22:10
Pitanje koje mene kopa po cijele dane je:"Zasto je ipak tako miran???" :confused:
Jednostavno mislim da je pre miran,dosta je tih....kao da je prezivio neki sok,ili ga jos uvijek prozivljava.Neznam,neznam :(
Kolega mi ima isto takvu nimfu i toliko kresti kaj nemogu biti u kuhinji s njom duze od 5 min.

xxGaladrielxx
17.02.2004., 22:17
orca, papige imaju razlicite karaktere i temperamente. Ali daj joj vremena za adaptaciju.
Nego, imas li u kuci neki mali prostor? Ja sam ti svoju vodila u wc. (naravno, polopila skoljku :D ). sjedila (na poklopcu, da ne bude zabune :D ), pricala joj drzeci na prstu. Ma istog momenta shvati kak nema kam i koncentrira se na tvoj smiren glas. Zaista jako puno strpljenja treba i puno ljubavi da ti papagaj stekne puno povjerenje. I ponavljam, razlika je od papagaja do papagaja.
Ako nemas takve uvijete, pusti ga. Prvo mora istraziti prostor

orca
18.02.2004., 21:07
xxGaladrielxx kaže:
orca, papige imaju razlicite karaktere i temperamente. Ali daj joj vremena za adaptaciju.
Nego, imas li u kuci neki mali prostor? Ja sam ti svoju vodila u wc. (naravno, polopila skoljku :D ). sjedila (na poklopcu, da ne bude zabune :D ), pricala joj drzeci na prstu. Ma istog momenta shvati kak nema kam i koncentrira se na tvoj smiren glas. Zaista jako puno strpljenja treba i puno ljubavi da ti papagaj stekne puno povjerenje. I ponavljam, razlika je od papagaja do papagaja.
Ako nemas takve uvijete, pusti ga. Prvo mora istraziti prostor

Cuj,drage volje bi ja njega nosil,ali kad me se jos ipak boji.Ne zelim nista forsirati,pa idem polako..........
Thanx anyway!

Lei
19.02.2004., 08:55
A kako se frajer zove? :) Nemaju valjda samo moje ptice glupa imena :rolleyes:

Herzeg Bosanac
19.02.2004., 12:05
Eh ljudi, katastrofa!

Ma sta da vam pricam.. Ljubo je jos ziv! Ali jedva, kako mu je bilo voih dana.

Prvo, jucer je bio miran u kavezu cijeli dan. Bjese mi ga zao, pa kako nije asm htio izaci van (lose iskustvo od prvi put?) uzeo sam ga u ruku sto njezniej mogao, jes da je grizao, i iznio na kavez.

Onda je malo letao okolo, pa se smirio na ograi ponad kaveza.

Ajde pustim ga tu nek se navikne... i onda se taman malo otkravio, cak i javio koji put dok sam ja s ekipom gledao onu sramotu od loptanja sinoc, kad.. je HR dala gol, pokusavsi baciti petardu kroz prozor, da pokazem frendu kakve bombice prodaju djeci ovdje, ispala mi jei pukla u stanu.

I eto.. ziv je jos, ali se od sinoc nije pomjerio s mjesta, niti sta brblja.
Jadan mali.. ecu ga vise tjerat, nek sam upozna okolinu, vidim naucio je slijetati vec, to je nesto..

ima neko iskustva za papigom pustenom van cijeli dan?

Lei
19.02.2004., 13:28
A jadan Ljubo :( Oni ti inace ne vole niti previse ljudi u sobi, barem ne dok se ne naviknu na teritorij. Doduse, to opet ovisi o karakteru, Jura recimo obozava goste i to - muske. Odmah slece na rame, bez obzira da li te zna ili ne (samo nedaj boze da si pio nesto jer ako osjeti alkohol odmah dobijes batina).

Nemoj Ljubota pustati samog vani, tko zna sto mu se moze dogoditi, a tebe nece biti da mu pomognes. Mojima se znalo puno puta dogoditi da se zaigraju ili sudare u zraku, pa onda netko zavrsi iza frizidera :D

I nemoj mu vise sokova priredjivati.... ptica ce se totalno psihicki izbezumiti pa ce joj perje poceti padati ili ce si ga sama poceti cupati. Fino i polako, bez previse buke i galame, bez previse ljudi oko njega. Nek osjeti da je siguran i da se moze slobodno kretati.

I probaj ga redovno stavljati na spavanje, a ne da je budan do pol noci. I krletku za vrijeme spavanja obavezno pokrij s krpom - tako im je i toplije i sigurnije. Svijetlo u sobi ugasi i nemoj televiziju gledati preglasno dok je "vrijeme spavanja". S papigom ti je kao da imas malo dijete :)

orca
19.02.2004., 18:41
Herzeg Bosanac kaže:
Eh ljudi, katastrofa!

Ma sta da vam pricam.. Ljubo je jos ziv! Ali jedva, kako mu je bilo voih dana............
........ pokusavsi baciti petardu kroz prozor, da pokazem frendu kakve bombice prodaju djeci ovdje, ispala mi jei pukla u stanu.

I eto.. ziv je jos, ali se od sinoc nije pomjerio s mjesta, niti sta brblja.
Jadan mali.. ecu ga vise tjerat, nek sam upozna okolinu, vidim naucio je slijetati vec, to je nesto..

ima neko iskustva za papigom pustenom van cijeli dan?
...
:lol: :s ......jadan ljubo!!!!!!!!Sorry ljudi,ali fakat sam se moral nasmijat ovome!
Lei....moj se papagaj zove Piki,ali ga zovemo Pikica!:)

Herzeg Bosanac
23.02.2004., 11:13
Eh, hvala na savjetima!

na zalost, stvari su samo isle od losijih na gore! Naime, pokupio sma zavjese na pranje, a Ljubo je bio van kaveza jos od epizode s utakmicom.

I onda se prepao kad sam ga pokusao namamiti natrag u kavez i razbio glavu od prozor! Krvav je sav bio zalost!

Srecom, izgleda mi bolje sada, iako mu ne pada na um izaci iz kaveza! Uspio sma ga nagovoriti da mi jede iz ruke, sto je uspjeh, buduci istu smatra neprijateljom od pocetka, i onako mi djeluje OK, nist ane prica (jutros je malo glasao se!) i samo jede! Koliko taj moze pojesti...

Nego pojavio mi se neocekivan problem: MRAVI! Oni mali zuti doasdni kucni mravi.

Uspio sam ih rastjerai iz stana prosle godine, jednim nezdravim prskanjem otrovom, i nakon toga naravski temeljitom higijenom stana!

Medjutim, Ljubo oko kaveza, koji je mali (jos nisam odlucio koji da mu uzmem, jer pokusavam rijesiti problem pravljenjem velikog kaveza u dijelu stana koji nije previse na koristenju), razbacuje velike kolicine sjemenki i slicnog otpada koji jeizgleda prava poslastica za mravce. Ima li entko iskustva s time?! Da li ovi mogu praviti problem Ljubi? I kako uopce sprijeciti da se on pri hranjenju razbacuje okolo mrvicama?

Mislio sam u prelaznom periodu (sada kad su prozori zasticeni zavjeasma) ostavljati kavez otvoren preko dana kad me nema doma, kako bi se mali naviknuo na stan, i makar malo prosetao po njemu, tj poletio koji put. Ali kazete niej preporucljivo? Hm.. odoh odmah vidjeti sto je uradio jutros.

Ipak, nije toliko glup valjda da se ubije sam? Mislim, osim jednog ormara, koji ima prosto za izaci, u stanu nemam zamki koje bi ga mogle povrijediti. jedino me strah da se ne opece na radijator, ali to je valdja rizik koji ce morati preuzeti.

Hvala na savjetima, posebno sa spavanjem, nisam znao ad ih treba pokriti svaku noc, a posebno da na vrijeme idu leci. Inace vidim da je malo poremetio dan i noc, valjda se jadan prilagodio meni.

Lei
23.02.2004., 11:38
Herzeg Bosanac kaže:
Ipak, nije toliko glup valjda da se ubije sam? Mislim, osim jednog ormara, koji ima prosto za izaci, u stanu nemam zamki koje bi ga mogle povrijediti. jedino me strah da se ne opece na radijator, ali to je valdja rizik koji ce morati preuzeti.

Uh, radje se nemoj igrati, nisu oni bas toliko inteligentni. Kad sam bila mala ostavili smo tigrice noni na cuvanje i jedna je uletila u lonac u kojem se kuhala pastai fazol :rolleyes: (iako smo noni napomenuli da ih ne pusta van jer ne znaju prostor, njoj je "bilo zao da su zatvoreni jadni cijeli dan"... pa pobogu bolje da su zatvoreni par dana nego da ulete u lonac!). Sreca, nije joj nista bilo. Nona je prizanala nakon tjedan dana kad je vidjela da papigici nista nije.

Druga prica, s ne toliko sretnim zavrsetkom: u kuhinji imamo veliku neonku koja visi na dvije sajle. I sve ptice obozavaju na njoj sjediti i setati se. I nikad niti jednoj nije nista bilo (a imamo ih vec sigurno 20 godina). Dok jedna nimfa nije iz nekog razloga ugurala nogicu negdje gdje nije trebala i samo se strovalila na pod ispod lampe, ravno meni kraj nogu. Gledala je jos par sekundi, malo se stresla i umrla. Struja.

chiquita
23.02.2004., 11:52
herceže, ako ti ptica poživi još maksimalno tjedan dana uz tebe skidam ti kapu.

orca
23.02.2004., 20:23
Herceže.....cudno kak ti se papagaj jos nije zatukel.Mislim,prema ovom sto si dosad napisal,ili ti je papiga genetski modificirana,pa moze izdrzati i nevjerojatne situacije,ili ima fakat,ali fakat puno srece.Istina je koliko nimfe mozeju pojesti,ova moja tamani sve.Za mrvice....jako tesko budes sprijecil da ih rasipava okolo.Hebi ga,i ti dok jedes ,namrvis kruha i koje cega po stolu,a kak ne onda jedna Nimfa :D
Mrave smo imali i mi u stanu,i prskali smo i prskali,i hvala Bogu su otisli,i vise se nisu vratili.Ako mislis ponovno spricati s otrovima,pazi na Ljubu.Bolje ga premjesti nekam drugam,i nemoj ga vracat niti nakon nekoliko dana u prostoriju koju si sprical s otrovima.Nimfe su fakat osjetljive na to,zato OPREZ!

iv@n
25.02.2004., 15:25
Vidim da se ovdje sve pretvorilo u jednu veliku raspravu, sto mi se neda bas citati. Najbolje je malo pronjuskati stranice www.papigice.net. Na stranicama piše dosta kako treba postupati sa pticama. Stranice imaju i svoj forum gdje se može sve to diskutirati ;)

orca
29.02.2004., 18:34
Sto je forumasi??? Kako su Vase papigice???
Eto,moj Piki propjevao danas popodne,na opcu zbunjolu i jedan razbijen tanjur (stara se preplasila kad je Piki dobili inspiraciju pjevanja :D :D )
Ali nema veze,krstili smo to razbijenim tanjurom.No,frajer je razvil posebnu strategiju za hranu,naime....ptic kad nema onih sjemenki u posudici za hranu koju najvise voli papat (jos nisam skuzil koje su to sjemenke) pocne krestat i hodat amo-tamo po kavezu.S pocetka nisam kuzil nis,ali sam shvatil da kad mu stavim svjezu i puno posudicu hrane,odmah navali na nju i prosto se cudim kako da se jos nije ugusil od zderanja.Lukavo malo stvorenje...... :top:

vrabac
01.03.2004., 12:35
orca kaže:
Sto je forumasi??? Kako su Vase papigice???
Eto,moj Piki propjevao danas popodne,na opcu zbunjolu i jedan razbijen tanjur (stara se preplasila kad je Piki dobili inspiraciju pjevanja :D :D )
Opala! :D Čestitke :)

No,frajer je razvil posebnu strategiju za hranu,naime....ptic kad nema onih sjemenki u posudici za hranu koju najvise voli papat (jos nisam skuzil koje su to sjemenke) pocne krestat i hodat amo-tamo po kavezu. He-he... moja tigrica ima istu šemu kad hoće izaći van iz krletke... štrafta po prečki lijevo-desno i krešti ko blesava :D Ako je onda ne pustiš, počne intenzivno mahati krilima (držeći se za prečku da ne poleti pri tome) tako da sve praši oko nje: pijesak, sjemenke, ljuskice.... strašno nešto :D Bude smeća preko pola sobe
Da, lukave su papige, ne bi vjerovao...

Herzeže, kako Ljubo? Je li sirota papiga još živa? :moli:

orca
01.03.2004., 19:17
Mislim,papige su stvarno nenadmasive u nekim stvarima!!!:D

Yo,Herceže.....Jel Ljubo ziv???? :confused:

P.S.
potpuno zaboravio na Ljuba???? :rolleyes:

Lei
01.03.2004., 20:28
i tako bio moj tata neki dan u posjeti kod nas i na odlasku raspravljamo mi nesto o pticama i pitam ja kako je Zuca (mala ima problema svaki put kad treba snjesti jaje... jadna :( ), kako Jura, Jurica i Jurek (Jurica je tata, Jura je mama, Jurek je sin).... i blebetamo mi.. otvorim ja vrata on vec pred liftom i vice mi:

"Znas, mali je u sexu puno bolji nego otac !!"

jao sto ce si susjedi misliti :rolleyes:

orca
02.03.2004., 17:51
Lei kaže:
i tako bio moj tata neki dan u posjeti kod nas i na odlasku raspravljamo mi nesto o pticama i pitam ja kako je Zuca (mala ima problema svaki put kad treba snjesti jaje... jadna :( ), kako Jura, Jurica i Jurek (Jurica je tata, Jura je mama, Jurek je sin).... i blebetamo mi.. otvorim ja vrata on vec pred liftom i vice mi:

:s :jumping: :bonk: :klap: :top:

orca
04.03.2004., 19:31
Moji stari je potpuno posizio za papigom,spomina se dan i noc s njom,cak mu je pocel i hranu i vodu mijenjat(hmmm....kak ptice mogu promjenit covjeka!!!(Mislim,nije moj stari zao i los covjek,ali je on bio najvise protiv dolaska 4-tog clana u stan)),stara Pikiju prigovara dan i noc da pravi nered u kuhinji,a ja sam mu sklel sve po spisku kad sam uletio u kuhinju i nisam videl stolic,bas zato kaj sam gledal kaj Piki dela,i zviznul prek stolica na pod :D
A on me samo hladno promatral i pustil neki krik,nesto u smislu: "Pih!!" Jos sam sad sav plavi po nogi,a on me ne sljivi ni 5 %.......

Ma nema ga 100 godina,svi ga volimo!!!!!!!! :) :)

orca
07.03.2004., 12:16
Mislim da Ljubo vise nije među zivima......... :rolleyes:

Herzeg Bosanac
12.03.2004., 10:36
A ziv je Ljubo ziv!

Hvala sto se svi brinete za njega :)

Iako, nisam siguran da je najboljeg dusevnog zdravlja, no st ada se radi?

Bilo je svakavih dogodovstiva zadnjih tjedana, uglavnom navikao se na novi dom, cini mi se.

Samo me buni par stvari: nakon sto je prvi put izisao iz kaveza, par dana je svakodnevno izlazio sam i letao po stanu koliko je nalazio za shodno, da bi se popodne vratio u kavez na rucak.

E sad, jednog popodneva sam ga nasao kako stoji na okviru slike okacene na zidu, s kljunom uz zid! Jadan je sletio tu i nije znao kuda dalje.

uzeo sam ga na prst, i poslije spustio na ogradu s koje je odletio u kavez.
Medjutim, nakon toga vise nije zelio izaci iz kaveza! Samo stoji na vratima, i glead okolo. I postao je mnogo tisi nego je bio, naime do tad je kricao i gugutao i javljao se uglavnom prije leta, a sad nista, samo ujutro kad se tek probudi nesto malo kao promrmlja i to je sve.
Natjerao sam ga (uzevsi ga u ruku!) dva puta izvan kaveza, jer sam ga cistio i prao, ali on bi nakon kratkog prinudnog leta do prvog stajalista ostao tu cijelo vrijeme, osim kad bih se japriblizi previse. Naucio je da teniska loptica moze udariti (slucajno sam ga pogodio u kljun, ne jako ali ipak), tako da ga vjezbam bacajuci mu lopticu pred kljun, to ga uvijek natjera u bijeg, tj. let.
No bez toga nece da leti.
Samo se vrati kad vidi da je kavez napunjen hranom i na mjestu, popne u njega i najede dobro.
Jos jedno me brine: prema savjetu sa neta, pokrivam mu kavez svaku vece za spavanje. Problem je sto mi je prekrivac (jastucnica) malo knap, tako da svaki put malo promrdam kavez dok je postavim. A on pocne da KISE! Mislim inace puse kad se boji, ali kad stavljam prekrivac stvarno kihne kao covjek.
Bojim se da mu mozda nije neka alergija od pamuka? Ili je i to manifestacia straha?!

Yglavnom, drzi se dobro, samoje jadan sam po cijeli dan, naecer kad dodjem iz ureda pokusavam ga razveseliti ali nije bas voljan.

Ostavim mu upaljen radio po ciejli dan, to mu se izgleda dopada, kad ide neka zgodna pjesma pocne da se javlja, ispotiha onako kao nesto guguce.
Samo me brine sto nece da leti! I znam da pokusava izaci iz kaveza kad ga pokrijem, ali kao da ga je strah visine (kavez je na stolici!) mora da je nekad pao izlazeci, pa se sad ustrucava. Imal neki trik za nauciti ga da leti sam?

I moram malo vise vremena s njim provoditi, prije tjedan dva mi je znao doci i po stolu cupkati daljinske, sad nece ni blizu! Cime sam ga naljutio?

Lei
12.03.2004., 11:56
Da sam ja Ljubo ni ja ne bi letila :) Jadnichak je skroz sokiran i preplasen vjerojatno.

Pusti ga neka sam odluci kad ce biti dovoljno samouvjeren pa da leti okolo. Tenisku lopticu makni podhitno. I nemoj ga na silu vaditi van, time ces postici jedino dvije stvari: da se boji tebe i da se boji izaci van.

Nema trika kako ga nauciti letiti, pogotovo ako je sam. Morat ce on sam shvatiti kako se vratiti na krletku i kako "setati" po sobi. Kad su u paru (ili grupi) onda mladji obicno uce od odraslih.

Isto tako probaj mu naci vise mjesto od stolice. Kod mojih su sve krletke u visini glave, tako da kad netko prolazi ptice imaju pregled i nista im se ne sece "iznad glave". Kad ih spustimo na stol radi ciscenja krletki to im se nikako ne svidja, jer su prenisko.

Za jastucnicu ne znam, mozda ima prasine ili necega sto ga iziritira pa kise?

Papige inace kisu, nije to nista cudno. I kaslju i podriguju i - prde :D (ovo zadnje ne bi vjerovala da nisam jednom cula Juru)

orca
13.03.2004., 11:36
Herceže....moras znati da Nimfe nisu ptice pjevice.Moj je najaktivniji ujutro,popodne uglavnom drijema u kavezu,navecer je vec na gornjoj precki i ceka da se pogase svjetla i tada kljun u perje.
Piki je jos uvijek "prizemljen" u kavezu.Sad ga polako navikavam na ruku,jos se boji,ali daleko od toga kakav je bio prije mjesec dana.Ja ne forsiram i i idem polako.Kad ce mi jesti iz ruku,tada cu ga polako selit po stanu u kavezu.Kada sve to pređemo,idem s njim van iz kaveza.Toga dijela se i najvise bojim,jer uvijek nesto moze krenuti po zlu,a ne bi htel da si nekaj napravi.

Istina je da kisu i ispustaju kojekakve zvukove,al da prde :D ,to fakat nisam nikad cul od papige. :eek:

Ak moja to napravi,nema hrane 3 dana,pa nek si misli i kresti u kuhinji :kava:

Lei
13.03.2004., 19:43
orca kaže:

Istina je da kisu i ispustaju kojekakve zvukove,al da prde :D ,to fakat nisam nikad cul od papige. :eek:

Moze biti da je do toga da Jura zbilja svasta jede, recimo obozava kiseli kupus :rolleyes: (mislim, nije da ju hrane s tim, ali iskopa si ona to iz tanjura). I jednom prilikom sece se ona po stolu i napravi pozu onako kao da ce se pokakati, ali nis nije izaslo, samo mali "prrrr" :D

orca
13.03.2004., 22:01
Lei kaže:
Moze biti da je do toga da Jura zbilja svasta jede, recimo obozava kiseli kupus :rolleyes: (mislim, nije da ju hrane s tim, ali iskopa si ona to iz tanjura). I jednom prilikom sece se ona po stolu i napravi pozu onako kao da ce se pokakati, ali nis nije izaslo, samo mali "prrrr" :D

Ma daj nemoj....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

orca
23.03.2004., 22:26
hmmm...danas ujutro sam bio u "elementu",fakat dobro raspolozen,kad je pocela ona stvar od Nine Badric-"Takvi kao ti" i nist,uzel sam Pikija skupa s krletkom i zaplesali smo po kuhinji,usput ruseci stol i stolice. :D :D :D
Dobro je podnio to,iako cijeli dan nije "rekao" ni rijec!!!! :)

Bercana
03.04.2004., 03:59
Nego... sta bi sa Ljubom?

Ja sam malo u inozemstvu i ono moje pernato cudoviste mi fali uzasno. Svako malo se nadjem kako mu fuckam dok perem sudje, a njega nema.

orca
03.04.2004., 14:41
E da,stvarno,sto bi s Ljubom????

Zemlja zove Ljubu :D

Herzeg Bosanac
19.04.2004., 16:57
A ziv je ziv..

samo je pravi interesdzija! Nem asanse da taj pridje blizu, ili makar dozvoli da ga se dira ako u ruci niej sjemenka ili salata!
A inace nije lose, iako je pomalo divlji, naime po cijeli dan je sam..

no sta cu, sad za sad je sam, pokusat cu mu napraviti veci kavez i onda nabavitikakvu kokos, tj. papicgicu.. da se malo zabavlja.
nego, jel nimfe kad se.. hmm .. sexaju nose jaja i mlade isplile?

da ne osvanem dogodine sa 100 novih krestavih papiga.

orca
19.04.2004., 18:09
Ja vec Ljubu otpisao.Nego,koliko dugo imas Ljubu? pitam zato,jer ako mislis nabaviti drugu nimfu,vodi racuna da ju mozda Ljubo nece prihvatit.Hebi ga,njegov je to teritorij sada..... :D

Na to si trebal mislit prije,prilikom kupnje.
A za ovo,Nimfa sex,pa zenke mogu nositi jaja bez ikakve brige,sa muskim nimfama ili bez njih.Ako se mislis pocet bavit uzgojem,kupi zenkicu i nema frke,al ces dogodine imat nekoliko malenih krestavih nimfica.Ako Ljubu zelis dovesti samo drustvo,najbolje kupi muskog....mislim,to su moji prijedlozi.:cool:

Ako nemas vremena za jednog,pa kako ces onda s cijelom regimentom nimfi??:) :confused:

Lei
20.04.2004., 09:25
Joj ne dva muska... nece to ici :) Zapravo, jedina gora kombinacija su dvije zenke :D

Inace, sto se jaja tice, ako ne zelis mlade papigice samo joj makni jaje i sve pet.

Mi smo imali par legla, neke ptice smo prodali a neke zadrzali. Sad vise zbilja nemamo mjesta (9 komada u 3 krletke!), pa se jaja micu.

orca
20.04.2004., 10:34
A kaj fali muskima???? :D :D :D

Lei
20.04.2004., 11:59
Joj, trebas vidjeti sto rade ovi moji klinci. Jedan je deriste (imat ce na ljeto godinu dana) i taj nikako ne moze biti na miru i samo bi skakao okolo i smetao drugima.

Drugi je jadnicak jedva prezivio i sam se morao izboriti da uspije odrasti. Jos uvijek mu jedno krilo malo visi :( I izrazito je umiljat i mazan i jako voli pricati i pjevati. Ali, od kad se pojavio ovaj mali, jadan je izgleda pao u depresiju i sad je tuzan i nesretan. A mali mu stalno skace po glavi i cupa ga i tuce :(

Zensko u toj krletki je pametno - nju bas boli briga. Fino na miru jede, kad joj idu na zivce ode u gnjezdo malo spavati i uopce ih ne sljivi ni pol posto. Osim kad je sex u pitanju :) Onda prvo s jednim, onda s drugim. Jednom su pokusali i istovremeno pa su svi uspjesno pali sa sipke :D (hm, jel ovo za LJES mozda?)

Shadowfax
20.04.2004., 13:56
Ja imam tri nimfe. Moras joj dati malo vremena,dogodila se promjena prostora sad je siroce u soku. :D

orca
20.04.2004., 14:30
Lei kaže:

Osim kad je sex u pitanju :) Onda prvo s jednim, onda s drugim. Jednom su pokusali i istovremeno pa su svi uspjesno pali sa sipke :D (hm, jel ovo za LJES mozda?)

:lol: :lol: :lol: :lol: :D

Hmmm...mislim da ipak nije za LJES,da to tamo postas,ljudima bi pale na pamet svakojake "ideje" !!! :D

orca
23.04.2004., 18:51
Ovak....zanima me dal vi "tusirate" papige ili imate nekaj u kavezu gdje se one povremeno kupaju! Naime, zadnjih par dana ja Pikija "tusiram" s onom bocicom kojom se prskaju biljke i cvijece kod kuce.
Zanimaju me vasa iskustva s tim! ;)

Lei
24.04.2004., 12:42
Jel ti dize krila i namjesta se onako? Moje to obozavaju :) Najbolje mi je kad namjesti guzu :D

Inace, probaj mu dati i "kadu", moja Jura se nekad voljela sama okupati... fino uskoci u posudicu s vodom i onda se brcka. Nakon toga ide procedura susenja - starom sjedne na rame, a on se sjedne za komp tako da Jura moze biti pod stolnom lampom. I onda se redi, cisti, uziva :)

Male tigrice se nekako vise vole kupati u salati. Kad im damo oprani radis, da vidis kako se pocnu trljati u njega :)

Primjetila sam i dvije zanimljive stvari. Zene vise uzivaju u vodi od muskih i obicno se zele kupati kad vani pada kisa.

orca
24.04.2004., 12:51
Pa moja nimfa se prije bojala kad smo je prskali,a sad vise ne,nego samo stoji na mjestu.Stavil bi ja unutra "kadu",ALI....nemam ju za kaj zakacit,i ovaj moj klipan bu ju 100% prevrnul u kavezu.Razmisljal sam vec o tome,ali mislim da ne bi islo.Za sada ga samo prskamo,bude se priviknul na to. :)

Lei
24.04.2004., 23:41
Ma ja Juri stavim kadu kad je vani... onako nasred stola :)

Nego, vi svi koji imate samo jednu pticu.... Nemate pojma sto propustate :D

Gledala sam danas muske kako se udvaraju, pa to je ludo skroz. Imaju repertoar, jodlaju, koreografiju bace, lupaju malo jos kljunom po kavezu ili gnijezdu.... pa plesu..... Apsolutno nevjerojatno. Kad su sami nikad tako ne pjevaju (odnosno kad ne udvaraju glasaju se skroz drugacije)

orca
25.04.2004., 01:43
hmm...da,cul sam za to,nazalost,jos nisam vidio vlastitim ocima,al garant da bi pukel od smijeha! :s :D

Ara
28.04.2004., 20:34
moja ptičurina je alkos
kad je god na stolu piva, zaleti se u čašu
a i coca colu voli

vrlo zdrav život vodi, jelda?

Lei
29.04.2004., 00:36
Moja Jura je antialkoholicar :D Naime, nju smo dobili tako da je susjed (alkoholicar) jedan dan (prije puno godina) bio mrtav pijan i cekicem je prvo zatukao psa, a onda krenuo na papigu. Njegova zena je na srecu dosla (na zalost prekasno za psa :() i zgrabila krletku i otrcala preko puta ceste i zamolila mojeg tatu ako moze uzeti papigu (znala je da vec imamo ptice doma). I tako je tata donio Juru doma. Oni su joj dali ime Jura (vjerojatno po vinu :rolleyes: ) i zapravo su cijelo vrijeme mislili da je musko.

Od onda Jura mojeg tatu naprosto obozava i gleda ga vjeroajtno kao "onoga koji ju je spasio". A ako slucajno netko udje, a da je popio casu vina (ili nesto slicno), Jura poludi - sjedne na rame i pocne drzati takvu prodiku da je to nevjerojatno. Ljuti se, vice i onako lagano kljuca po obrazu :)))

A skuzili smo da je zensko kad je jedan dan - snesla jaje :)

vrabac
29.04.2004., 09:36
Ara kaže:
moja ptičurina je alkos
kad je god na stolu piva, zaleti se u čašu
a i coca colu voli

vrlo zdrav život vodi, jelda? Moja Kiki (tigrica) ima istu reakciju na Cedevitu :)

Ali kad nanjuši alkohol ili nešto gazirano, samo pljune i odleti :D

orca
03.05.2004., 23:25
Nisam testiral papigu na alkohol,ali ionak je divlji i bez toga.Nego,ovo moje pernato cudoviste voli gledat....nogometne tekme:confused: .Sad ga malo-pomalo stavljamo i u sobu,da se malo navikne na stan,iako TV radi,on ne mari TV ni 5 %,ali nek je na programu nogomet,frajer se skameni i gleda tekmu.Fakin nevjerojatno, dok nisam vidio vlastitim ocima.
E sad,kad bi mu jos dal Ozujsko i majcu "Zuja je zakon"....mislim,salu na stranu...jel ga mozda privlaci zelena boja travnjaka,brzi pokreti ili kaj??? :confused:

BlueMoon
24.05.2004., 00:32
vrabac kaže:
Opala! :D Čestitke :)

He-he... moja tigrica ima istu šemu kad hoće izaći van iz krletke... štrafta po prečki lijevo-desno i krešti ko blesava :D Ako je onda ne pustiš, počne intenzivno mahati krilima (držeći se za prečku da ne poleti pri tome) tako da sve praši oko nje: pijesak, sjemenke, ljuskice.... strašno nešto :D Bude smeća preko pola sobe
Da, lukave su papige, ne bi vjerovao...

Herzeže, kako Ljubo? Je li sirota papiga još živa? :moli:

i moja se sluzi tim muljazama, samo sta ima posudu za neku vitaminsku hranu i posudu za sjemenke, pa pocne lupat po posudi ovisi koja joj se hrana jede.danas se opet pocela derat i taman sam joj dala jest kad evo je opet za 2 minute opet se dere.gledam sta joj je sad pa dala sam joj jest a tuka se usra.. u posudu i hoce novu porciju:D inace kad ona smatra da je muzika preglasna zivce ce mi popit dok ne smanjim liniju, ako joj se spava mora se ugasit svjetlo...ma uglavnom pravi je diktator;)

orca
25.05.2004., 18:54
Jako dobro! :D
Moja nimfa se je isto pogospodila.Prst mi je plavi kak me je kljucnul dok sam cistil kavez (nema sta,hvala :) ),kad jede 30% hrane zavrsi na podu kuhinje,jabuka(listic salate) ako je stara 2-3 sata,nema sanse da pojede,moram pazit kakve sjemenke kupujem u ducanu,jer ne jede gospon sve kaj mu se ponudi,svi imamo ustajanje oko 5-5:30 ujutro jer dobi BAS tada dar pjevanja,,na mene se "skezi" barem 15 puta na dan,jer ko sam ja i kaj bas sad ocem.....i sad nek mi netko veli kak mi je lijepo! :D

P.S.
Herceže,đe je ona tvoja "pernata leteca tvrđava"???

Herzeg Bosanac
17.06.2004., 15:00
A primjetio sam i ja kad mu dam salatu da se trlja od list.
A ziv je jos uviejk, i onako zivahan poprilicno, kad dodjem doma i upalim TV raskristi se sav.. ikao nisam jos skuzio da li nesto hoce da mi kaze ili..

kako god, cudi me sto slabo leti, nekad izleti van i leta po stanu po cijeli dan, a nekad danima ne mrda osimk po vodu koju sam mu namjerno stavio van kaveza..
i da, ostavljam mu otvoren kavez po cijeli dan, jer ne pokazuje namjeru da bjezi..
tako da najvise vremena provodi na precki na ulazu..
nego , nasao sam neki dan lijepu granu i ponio je doma da napravim od nje neku igralicu za nejga.. ima li tko iskustva s tinme, kakvu bio trebalo napraviti shemu da se zainteresira za nju?

i primjetio sam da zadnjih dana grize stalno kartonski omot ogledalca, kao i kartonsku tubu na preckama, pa me zanima sto li to??
sipu mu nisam odavno uzeo, zadnju nije htio ni pogledati, a isto ne dobija cesto minerale. Jel mu trebam dati minerale redovnije?
I osim salate, nece da jede nista drugo, mislim voce mu dam, ali nis.. znate li vi sto jos vole od voca/povrca, zao mi ga da jede sjemenke po cijeli dan..

kao netko krene ka mostaru, ponesite mi kakvu kokos da je upoznam s ljubom :P

Lei
17.06.2004., 15:12
Herzeg Bosanac kaže:
kao netko krene ka mostaru, ponesite mi kakvu kokos da je upoznam s ljubom :P

:rofl:

Karton je normalno da grizu. Isto kao i papir, zid, drvene lajsne po zidovima, punticu od tehnicke, kabel od misa..... Ma sve sto dodje pod kljun :)

Od voca moje jedu samo jabuke, povrce im je nekako draze. Vole najvise radic i maslacak (a bar se maslacka po livadama moze nabrati koliko hoces). Ponekad im uspijem uvaliti i mrkvicu pa to grizu. Sjemenke od jabuka obozavaju. I kuhana jaja (tvrdo kuhana :)). Ako se bojis da nema dovoljno minerala, postoje neki koji se mogu rastopiti u vodi.

I nemoj joj, pobogu, drzati vodu izvan krletke :eek: Jadan Ljubo je vjerojatno samo strasljiv i zato ne voli izlaziti... ovako samo mucis jadno blago.

Za granu... hm... prvo se uvjeri da nije nesto otrovno, a onda je stavi negdje pored krletke tako da moze dohopsati do nje. I nemoj je montirati iznad, da se ne bi Ljubo prestrasio. Ne vole stvari koje su im iznad glave, a na koje nisu navikli.

Herzeg Bosanac
22.06.2004., 16:17
ajd super, znaci vole jos ponesto?

nego, kako ga "nauciti" da je jaje hrana?? ono vidim nema obicaj grickat bas sve sto mu dam, osim tog kartona i salate koju valjda instiktivno prepozna?

A voda je vani jer je kavez mali, pa da se na miru moze napiti, ono kao u prirodi, nagne se uzme vod eu kljun i zabaci glavicu natrag.. :)

I nije toliko strasljiv, kako sam mu granu postavio iz kaveza napola van, na njoj je po cijeli dan

caos

orca
22.06.2004., 22:33
Herceže,daj mi reci ti papigu drzis van kaveza kako si je dobio ili si ga drzao u kavezu pa malo-pomalo ga trenirao za van?
I jos reci ,dal ti dolazi na ruku i opcenito sljece na tebe?

Herzeg Bosanac
28.06.2004., 10:32
Pa kad sam ga dobio prvo je malo bio u kavezu, ono da se navikne... ali jedan dan sam g anasao van, opisano je to mislim ranije, izasao je kroz posudu za hranu (izbacio je posudu prvo).

E onda sam ga parkirao na balkoncic (imam takvo nesto u stanu, na dviej je etaze) iznad kuhinje i tu se odomacio.. od nekog 5 tjedna kod mene stalno mu drzim otvoren kavez a ubrzo sam mu i vodu ostavi van, jer sam namjestio malo vecu posudu (pepeljaru) ad ima dovoljno i za osvjezit rep.

Ispocetka sm se druzili, dok sam ja nalazio vremena (i volje!?) i tad mi je jeo iz ruke, pa cak i sletio na mene koji put.. medjutim s vremenom se nekako otudjjio, postao je samo svoj i sad bjezi od mene ko djavo od krsta, tj. ono puse i gricka.. iako kad mu dam prst popne se na njega ako ne uspije ugristi prije.. ali odmah trazi kuda da pobjegne..

prilicno je prestrasen od ljudi, mozda zato sto nisam imao vremena "maziti ga i paziti" a mozda i zato sto sma ga par puta malo cvoknuo po kljunu kao odgovor na njegove ratnicke nastraje..

kako god, nekad samo sjedi i gleda okolo, nekad uzasno glasno se javlja a uglavnom ne leti puno, samo svaki 2-3 dana napravi krug po stanu i natrag na svoj balkoncic..

volio bih malo da se zblizimo, ali kako kad sma ja doma smao navecer i obicno ga probudim kad dodjem po mraku pa se ispizdi tad i nesto potiho grinta za sebe..

uskoro idem na sluzbeni put od jedno pola godine, dat cu ga djevojci na cuvanje, mozda ona uspije malo se zbliziti s njim..

Herzeg Bosanac
24.07.2004., 22:29
Sta ej nikoga nema na temi?
Jelda da je zalosno kao moj jaddni Ljubo nije poput vasih nimfica veso i druzeljubiv?

a stas, bolje i tako nego da je ostao u krletci kod prodavaca!

Nego kako stoje stvari sa veterinarima u HR? Ovdj enitko ne lijeci ptice poput nimfi, a obrazlozenje je "kako da ti naplatim pregled 30 KM koliko kosta, kad ne 'nova' ptica 20 KM". Koja logika jebote! Znaci stas lijeci neakog tamo papagaja, kad mozes kupit novog za male pare!
\
E da, hercegovinaa je to...

orca
25.07.2004., 11:48
Ima,ima....... :D
A herceže,nemam pojma kako stoje stvari s veterinarima.Ja zivim u Varazdinu,i nemam pojma koji bi mi veterinar mogao pomoci ako bi s papigom nesto krenulo nizbrdo,sto se zdravlja tice.Bolje sprijecit nego lijecit,pa ga sad pazimo i drzimo dalje od propuha i tako to.Zivi ko kralj.Osim toga,Nimfe su ionako izdrzljive ptice.Neznam kakav je tvoj Ljubo,al nemoj mislit da je i meni nesto bolje s Pikom,jer je divlji i nastran,i najmanji krivi pogled prema njemu moze rezultirat fightom.

athene
29.07.2004., 12:11
Herzeg Bosanac kaže:

nego, kako ga "nauciti" da je jaje hrana?? ono vidim nema obicaj grickat bas sve sto mu dam, osim tog kartona i salate koju valjda instiktivno prepozna?

pomijesaj isitnjeno jaje sa sjemenkama :)

orca
30.07.2004., 12:33
Klinci iz kvarta mi piju krv.Skuzili su da uz obicno fucku mogu mog papagaja dovesti do ruba zivaca,a bogme i mojih.Na desno uho vec skoro nis ne cujem.
Glasan je toliko da ga se cuje u krugu od skoro 100 metara.Upravo je nasel pajdasa u susjednoj zgradi......krikom i dernjavom,naravno. :D :confused:

nea
06.08.2004., 21:42
evo i mi smo kupili Gricka
danas je treci dan da je tu
vrlo je miran
prvi dan se nije pomaknuo s mjesta
sad vec jede pije, istrazuje po kavezu,
ja mu otvorim vrata, i cak je par puta doso i stjao na vratima,
ima 3 mjeseca
i rekli su da je od rodjenja hranjen rukom
kad smo ga kupovali ostale pitce su bile nekako mrtve i iako bi dosle na ruku moj je muz htio bas njega jer je bio divlji i nije htio na ruku ????
je li normalno da ne ispusta ni glasa,
cula sam ga jednom da je malo zakrijesto i to je to, vise se i ne cuje
i citala sam da ne smijem kuhati na teflonu jer da su te pare za njih toksicne, je li to istina,
ja mu pricam kad sam doma, i svako malo dodjem do kaveza i onako mu nesto cavrljam,
koliko vremena treba ptici da se opusti i stekne povjerenje

orca
07.08.2004., 18:47
Nemoj koristiti teflon,izbjegavaj ga maximalno,ne samo radi ptice,vec i radi zdravlja ljudi u kuci.DA,TEFLON STVARA TOKSICNE PARE.
Da bi se ptica opustila i stekla povjerenje je dug put.Ja na svojem jos radim,a imam ga 6 mjeseci.Isto je bio tih na pocetku,a sad ga se cuje u radijusu od 100 metara.Isto je divlji i nemiran.....odnosno,to sve zavisi o ptici.One imaju svoje cudi isto ko i ljudi.
A nista,s pocetka nemoj forsirat,budi tu i pricaj s njim,na taj nacin ces ga opustit.S vremenom ces vidjet kako se stvari razvijaju,pa ga polako dobijaj na ruku.Kad to prođete,mozes ga "setat" po stanu,tak da upozna prostor.Poslje toga ga lagano pocni pustat da leti po stanu.Sretno! :top:

P.s.
M da,zaboravil sam,Nimfe nisu ptice pjevice,tak da neces osim dernjave i krike cuti nis posebnog,ali su zato stvarno super i zabavit ce te.

Lei
13.08.2004., 14:23
orca kaže:
Nimfe nisu ptice pjevice,tak da neces osim dernjave i krike cuti nis posebnog,ali su zato stvarno super i zabavit ce te.

Uuuuuu.... krivoooooo :( Nimfe (muske) pjevaju i to itekako dobro. Samo im treba netko kome ce se udvarati. Moji muski ne da pjevaju i jodlaju, vec imaju i koreografiju popracenu bubnjanjem u sipke ili drveno gnijezdo :D I znaju super imitirati zvukove iz okoline, tako da su naucili fuckati i zvoniti kao mobitel :D :D

nea
24.08.2004., 07:57
moja se pticica vrlo brzo prilagodjava
nece bas na ruku, stavili smo joj jedan konop na vrata ali izvan kaveza, pa kad smo tu otvorimo vrata, ona doseta i stoji li stoji, ali ako stavim prst odmah se vraca unutra
a opet nekad kad odleti po stanu, kad joj pridjemo i stavimo prst odmah se popenje, jer je valjda na nepoznatom terenu
e nisam mogla vjerovati koliko je to divna i pametna zivotinjica
kupili smo joj i skale i samo sam jednom prstima pokazala kako da ide uz njih i odmah siba, ali nece dole,.
valjda one ne vole se spustati na nize, polako je nekad mamim s onom nekom hranom koju voli, ali ide vrlo vrlo polako
ne mogu vjerovati koliko mi je draga

orca
07.09.2004., 11:09
Hmmm...imaju vase papigice kakve igracke u kavezu? :misli:
Pikiju sam kupio ljuljacku i stavio je u kavez,ali je izgrizao,pojeo ili sta vec, barem 2 cm precke na kojoj stoji i to sve u manje od mjesec dana.
Jucer sam mu kupio nekakav vrtuljak,ali to ne sljivi ni 5%,.pa cu izgleda to morat maknut van.
Ogledalce s zvoncicem mu je donekle zabavno.
E sad me zanima kakvo je stanje kod vas?

nea
05.10.2004., 18:17
gricko ima ljuljacku odmah na ulazu voli je
ima par kracih konopa za stajanje i jedan dugacki
ima ineke drvene plocice sa zvoncem na dnu i to je visilo i visilo i tek se poceo s time igrati nakon jedno 10-tak dana
sad je dobio od jedne curice nisku malu s perlicama i obozava je stalno gricka
a ispred kaveza ima par nekih sjajnih stvarcica i bas ih voli
sad je najnovije da se obozava ceskati, spusti vrat i samo se najmesta prema prstu
ma bas je smijesan

orca
05.10.2004., 23:11
Lijepo.Moj se neda ceskati,nema sanse.Totalno zna ponekad poludit i kesit se na svakog ko prođe u krugu od 5 metara od njega.Ponekad zna lupit glavom u zrcalo.Iako mi je to smjesno,na neki nacin je i zastrasujuce.Promatrajuci ga,skuzil sam da to radi najvise navecer,poslje 22.00,tako da je opet "grounded" pa ga ne pustamo nikam.Mi koji smo domaci doma ,jos nekak prolazimo s njim,ali kad netko drugi dođe....komaaaaaa! :eek:

gnjavež
07.10.2004., 12:25
Lei kaže:
:rofl:

Karton je normalno da grizu. Isto kao i papir, zid, drvene lajsne po zidovima, punticu od tehnicke, kabel od misa..... Ma sve sto dodje pod kljun :)

Od voca moje jedu samo jabuke, povrce im je nekako draze. Vole najvise radic i maslacak (a bar se maslacka po livadama moze nabrati koliko hoces). Ponekad im uspijem uvaliti i mrkvicu pa to grizu. Sjemenke od jabuka obozavaju. I kuhana jaja (tvrdo kuhana :)). Ako se bojis da nema dovoljno minerala, postoje neki koji se mogu rastopiti u vodi.

I nemoj joj, pobogu, drzati vodu izvan krletke :eek: Jadan Ljubo je vjerojatno samo strasljiv i zato ne voli izlaziti... ovako samo mucis jadno blago.

Za granu... hm... prvo se uvjeri da nije nesto otrovno, a onda je stavi negdje pored krletke tako da moze dohopsati do nje. I nemoj je montirati iznad, da se ne bi Ljubo prestrasio. Ne vole stvari koje su im iznad glave, a na koje nisu navikli.
nemoj im davat sjemenke od jabuka, nisu bas najzrdavije

orca
06.11.2004., 12:47
Da malo dignem topic iz "prasine".Neznam kak da svog papagaja istreniram da se SAM vrati natrag u krletku,recimo navecer ? :confused:
Po cijeli dan je vani,tj u kuhinji i na vecer ga moramo hvatat i strpat u krletku,sto je ponekad fakat mukotrpni posao.Mislim,opcenito se neda natrag u krletku,bilo dan ili noc! :(

P.S.
Slika doticnog "gospodina" nekoliko minuta prije akcije "Hvatanje".

Piki (http://free-vz.t-com.hr/osobno/piki2.jpg)

Diami
07.12.2004., 16:58
Ajme, da je Ljubo još živ je živo čudo...

Možda možete pokušati Pikija nasamariti i natjerati da sleti negdje malo niže. Onda uzeti gornji, metalni dio kaveza i jednostavno ga "poklopiti". Ponekad to pali kada je u sobi polumrak, ne toliko tamno da ne vidi, ali dovoljno da se malo smiri...

Da se osvrnem na neke izjave u temi. Papige mogu dobiti teške ozljede od udaranja po kljunu, a neke to i uzbuđuje, tako da to nikako nije adekvatna metoda kažnjavanja. Papiga mora prvih par dana provesti u kavezu, dok ne shvati gdje je i gdje bi mogla sletjeti. Mlade papige znaju letjeti, ali imaju probleme sa slijetanjem, ali to nauči s vremenom.

Papige ne prepoznaju staklo kao prepreku niti ogledalo kao plohu. Oboje treba prekriti maramama, zavjesama ili na koji drugi način. Kada su stalno vani, treba maknuti sve otrovne biljke iz sobe i osigurati sve proreze u koje mogu upasti, kao i sve kablove koje bi mogle pregristi...

I da, nimfe znaju pjevati, ali treba ulagati truda i vremena da nauče. Kao i sa svim ljubimcima, što više vremena i truda i ljubavi ulažete, to se više vraća...

orca
07.12.2004., 21:43
hmmm...mislil sam da je ovaj topic down,kad glec....nije.
Cuj....Piki je jako tvrdoglava papiga.Leti on i sljece bez problema,ali nece natrag u kavez.Cak i sleti na njega,ali nece unutra.Sad je vec poprilicno unutra,tj. trenutno ga ne pustamo van.
Uhvatimo ga tek navecer,kad ugasimo svjetlo.

P.S.
Trenutno nema podatak da je Ljubo jos uvijek ziv. :D

SunBlade
30.01.2005., 13:12
Moj Marko (nimfa) je najljepšiniviji :kava:

orca
30.01.2005., 18:10
SunBlade kaže:
Moj Marko (nimfa) je najljepšiniviji :kava:

Ma da,sigurno je! :D

SunBlade
30.01.2005., 20:18
orca kaže:
Ma da,sigurno je! :D

Jee! Samo...malkice si je lud u zadnje vrijeme....neka nervoza! No. to ga ne spriječava da bude najljepšiniviji! :amen:

orca
30.01.2005., 21:24
SunBlade kaže:
Jee! Samo...malkice si je lud u zadnje vrijeme....neka nervoza! No. to ga ne spriječava da bude najljepšiniviji! :amen:

Mozda je na vlasnika? :D :)

SunBlade
31.01.2005., 16:50
orca kaže:
Mozda je na vlasnika? :D :)

Hehehe...možda! :D

buhica
30.12.2005., 11:19
Bila sam u pet shopu nedavno i zaljubila se u jednu papigicu :cerek:
Nimfu. Koje inace nisu papige koje mi se svidjaju ali ova je bas nekako sva posebna i rekla sam da ako je ne prodaju u slijedecih tjedan dana da bi je kupila.
I onda sam isla malo gledati po pet shopu krletke i meni to nekako skupo sve. Procitala sam na netu da bi nimfa trebala biti u krletki minimalnih dimenzija 500x500x300 mm. I tamo krletke tih dimenzija dodju od 400 kuna pa na vise :confused:
Jel' to ok cjena?
Ja sam mislila da cijena krletke te velicine (najobicnija kvadratna krletka, bez nekih tornjica i ostalih kerefeka, bez stalka...) nebi trebala biti skuplja od 200-250 kuna.
Pa me zanima dali sam u pravu ili u krivu?
Jel' zna netko gdje u Zagrebu ima jeftinijih krletki za kupiti? :)
Jel' bi se moglo nekaj naci na Tresnjevackom placu nedjeljom kada su oni sa zivotinjicama tamo?
Thx

Sdrafac
31.12.2005., 06:33
ne šparaj na papigi

2fast4U
31.12.2005., 11:55
Buhica, imaš PP :)

slackovic
26.11.2006., 12:47
ajde da malo opet aktiviram ovu temu...
jučer sam kupio nimfu i sve je ok (jede, pije vodu, krešti...), ali imam osjećaj da malo previše spava. i još nešto. kad se onako stisne da će spavati, počne se tresti lagano. ne znam jel to normalno.

zlocka
26.11.2006., 12:50
a jel spava ko šišmiš? :rofl:

mama je ujaku kupila nimfice, par, od uzgajivača
imaju 2mj
bebe male
prekrasne su
isto su mirne dosta, al budu se one već aktivirale

slackovic
26.11.2006., 13:30
a jel spava ko šišmiš? :rofl:

mama je ujaku kupila nimfice, par, od uzgajivača
imaju 2mj
bebe male
prekrasne su
isto su mirne dosta, al budu se one već aktivirale

ma mene najviše brine to što se trese... ko da mu je hladno. a ja sam u sobi u kratkim rukavima jer mi je vruće

Lela
27.11.2006., 09:27
ajde da malo opet aktiviram ovu temu...
jučer sam kupio nimfu i sve je ok (jede, pije vodu, krešti...), ali imam osjećaj da malo previše spava. i još nešto. kad se onako stisne da će spavati, počne se tresti lagano. ne znam jel to normalno.

Moja preporuka je da za svaki slučaj posjetiš veterinara.

Bani
27.11.2006., 12:21
ja sam imala nimfe a zadnja je uginula s 17 godina. Zadnjih njenih cetiri- pet godina pokraj njenog kaveza bio je kavez sa stiglicem kojeg smo spasili od smrti. Dakle nakon sto je moja nimfica uginula stiglic nije danima pjevao i bio je strasno zalostan. Nakon toga se oporavio i poceo pjevati ali i govoriti :eek: prvo smo mislili da umisljamo no ulovio je neke rijeci od moje nimfe tj. oponasao je i sad on prica :zubo: ne tako razgovjetno kao nimfa ali svi koji dodu k nama skuze, neverovatno :D

micika01
27.11.2006., 14:29
ja sam imala nimfu,i dugooooo je živjela ,a umrla.neznam...moja je normalno jela i puštala sam ju van da malo proleti po sobi pa mi je sve izgrizla....

Đole
21.08.2007., 15:43
Ja sam juce kupio nimfu, muzjaka. Star je oko 7 mjeseci. Jede, čisti se, nije nakostrijesen, ali uvijek stoji na jednom mjestu i neprestano kunja. Oglasio se svega dva puta. Da li neko zna iz licnog iskustva da li je takvo ponasanje uobicajeno kad se ptica tek kupi i promijeni sredinu ili nije?

Armin
24.08.2007., 17:13
Ja sam Đole isti problem imao prije nekoliko dana. Kupio sam zenku i, nije kunjala (to mote biti znak da je ptica bolesna), ali nije pjevala. Jutros sam kupio muzjaka i vec primjetim da se pocela oglasavati. Ptica (nimfa), moze prestati pjevati ako je prilikom transporta ili na neki drugi nacin dozivjela sok (stres) i moze zauvije ostati nijema. U tom slucaju jako ju je tesko, skoro nemoguce, ponovo "natjerati" da pjeva. Pokusaj je isprovocirati. Ako se oglasi, znaci da je OK, samo je usamljena...

Pozdrav...

Ar.

Đole
01.09.2007., 15:07
Hvala ti Armine! Sada sem toga sto mi nimfa stalno kunja (ali se uspjela probuditi i povremeno se oglasavati) imam jos jedan problem. Dobio sam temperaturu, ali izlijecio sam se. Dva dana nekon toga, ja ponovo dobijam temperaturu nakon sto sam se malo igrao sa nimfom. Da li je moguce da dobijam temperaturu od nimfe? Pomozite mi, ukoliko brzo ne nadjem rjesenje mama ce pokloniti moju nimfu!!!

Đole
02.10.2007., 20:41
Zadrzao sam nimfu. A sada:
1. Nimfa pojede sav papir koji joj stavim na dno kaveza. Hoce li joj biti lose?
2. Da li znate ima li neki sajt na kome pise nesto o treningu papagaja? Ili ako vi nesto imate o tome, javite se. Molim vas da mi sto prije odgovorite...

Tatsha
03.10.2007., 09:42
probaj na http://www.papigice.net/
što ga želiš učiti???

moj ima dole papir, ali ga ne grize, pa zato nije bitno, al ti- makni papir, stavi pijesak

e da i moj ima smo jednog vlasnika- mene :cerek: , nikome se drugome ne da maziti

amila
27.10.2007., 14:36
cao.ja imam nimfu zenka zove se čiči.zuto-crne je boje.po cijeli dan mi se dere cak i navecer kada je pokrijem.spava mi u kavezu.mozeli mi neko reci zasto?

amila
27.10.2007., 14:37
i uopse mi ne ujeda jako samo skaklji

Tatsha
27.10.2007., 15:03
zuto-crne je boje.po cijeli dan mi se dere cak i navecer kada je pokrijem.spava mi u kavezu.mozeli mi neko reci zasto?

crna nimfa???? :ne zna:

pa očito joj nešto ne odgovara, moj se dere samo kad je nervozan, a to je znak da mu treba posvetiti pažnju, poigrati se s njim, nimfe su druželjubive ptičice :cerek:

Martinchy
29.12.2007., 20:13
Vjerojatno siva, ne crna...

Martinchy
29.12.2007., 20:15
ja sam svoju krletku platila 270 kuna. Imaš ih u pet centru u zagrebu.

soso94ever
30.12.2007., 17:10
ja sam htio kupiti nimfu...al onda sam procitao da su jako bucne , a moji susjedi ne trpe ni kad se netko igra ispred zgrade , a pogotovo ne neku papigu koja će buciti i uvecer i po danu...:mad: :mad: :mad: :mad:

bianca
06.02.2008., 10:50
Imam jedno pitanje u vezi nimfice.
Naime, imam ju od 10-tog mjeseca. U pocetku je bila vrlo zivahna, penjala se na najvise preckice u krletki, trckala u krug i bila dosta nemirna. To je trajalo jedno 2 tjedna i od tada je ni jednom nisam vidjela na ljuljackici a ni na najvisoj preckici. Dode na srednju ali i to vrlo rijetko, uglavnom posle hrane. Inace ne izgleda zalosno ni utuceno, ali ne dize se bas sa poda :rolleyes:. Na podu glumi velikog zavodnika :cerek: siri krila i pjeva, sepuri se pred ogledalom i igra se sa igrackicama. Jel to normalno da su uglavnom na podu?
I jos jedno pitanje...
Dal je normalno da nimfice otvaraju usta i rade pokrete kao da ce povracati i pritom masu glavom:confused:. To moja radi od prvog dana.

vrabac
08.02.2008., 09:53
bianca, da li to povraćanje radi pred ogledalom? čini mi se da pokušava hraniti ptičicu u ogledalu. Možda ne bi bilo loše da makneš ogledalo, jer ako to često radi može si bez veze iziritirati voljku. Nisam baš stručnjak za nimfe, ali tako to meni izgleda.

To što ne stoji na gornjoj prečki malo je čudno (sve ptice vole biti na najvišoj grani da imaju pregled situacije), ali ako su joj sve igračke nisko u krletki, možda je jednostavno zbog toga uvijek dolje. Ili joj se jednostavno tako sviđa, ipak svaka ptica ima svoju osobnost pa ono...
Da li je puštaš da leti? Ako ide van i leti po sobi, igra se, istražuje, tj. ima energije za sve normalne aktivnosti, rekla bih da je sve ok. Samo je malo pucaju hormoni.

Ja nisam nikada imala nimfe (samo tigrice i fishere) tako da ovo zapravo nagađam. Neka me moderatori zatuku što reklamiram drugi forum :) ali probaj postaviti pitanje na http://www.papigice.net/newforum/, tamo ima dosta ljudi koji imaju baš nimfe, a i vlasnica foruma ima 4 nimfe i puno zna o njima, dobit ćeš brz odgovor i u svakom slučaju educiraniji od ovog mog.

bianca
08.02.2008., 13:55
Nisam primjetila da bi to "povracanje" radio pred ogledalom.
To traje jedno 2-3 minute (ali svaki dan).
Pokusat cu na Papigice.net, hvala !:w

vrabac
08.02.2008., 16:24
Sjetila sam se da je netko spominjao da je zijevanje i simptom nedostatka joda... al stvarno nisam sigurna. No dobro, vidi malo tamo, bit će pametnijih :)

peggy bundy
20.02.2008., 16:33
evo i ja sam vlasnica nimfice, i imam probem
inače je zdrava i vesela al danas se ne čini najbolje... inače dosta često veselo cvrkuće, al danas ne... osim toga izgleda nekako nakostriješeno i izbacuje sjemenke... hranimo je s prestige hranom , povremeno joj damo mrkvice, kuhanih jaja , listova maslačka i jabuke...
jel ima neko nekih iskustva tim, savijet što da radim?

Tatsha
20.02.2008., 18:17
nemam iskustva s takvim ponašanjem, al moj je nedavno bio bolestan, proljev, povraćanje, bio je jadan sav znojan, davala sam mu aktivni ugljen, vitamine u vodu i stavila ga na toplo, pošto nemam uv lampu, bio je 2 dana izrazito miran--pajkio po cijele dane, nije mogao baš hodati, letjeti, već bi zaspao na putu od točke A do B, uglavnom oporavio se, navodno mu je naškodilo nešto iz hrane, probaj mu kupiti novu kutiju/vrećicu, držim fige :)

bummby
27.02.2008., 14:55
trebam pomoć!
do nedavno sam imala samo ženku nimfe, i kako je dosta bila sama odlučila sam uzeti još muškića tak da ima društvo. problem je u tome šta su skupa već više od mjesec dana i uopće se ne druže. :( mali je slijedi u stopu ali ga ona uopće ne doživljava. jedino ak joj se previše približi, onda ga kljuca i sikće na njega tak da mi ga je baš žao. hoće se oni ikad sprijateljit? jel imao netko takav slučaj?

Đole
26.03.2008., 13:55
Imam 2 nimfe (naravno razmazene do amena :D )...
Zanima me da li jos netko ovdje ima te pticice i da li njihove vole da papaju voce i povrce... moje, naime, ne... ponekad vole da grickaju persin i bosiljak... to je sve... dok tigrice papaju sve...

Unaprijed hvala !

Probaj im dati kospe od jabuke. Moj Teo (nimfa) im obozava. Takodje voli da jede smoki (samo kad me dajem iz usta), spinat, cornflakes... Jednom prilikom je jeo sutliju i puding.

Đole
26.03.2008., 13:59

ali naša nimfica baš ni nije oduševljena drugom hranom.. najrađe tamani suncokrete
Nemoj joj davati previse suncokreta jer on goji.

vrabac
27.03.2008., 09:25
Što su kospe od jabuke? Ako misliš na koštice, one su otrovne, sadrže ja mislim cijanid ili tako neki otrov. Tako da mu to prestani davati. Plod jabuke je inače super ali treba je očistiti od koštica prije nego se da ptici.

I smoki je štetan, prvenstveno zbog toga što sadrži sol koja s vremenom, ako se daje redovito, ometa rad bubrega, tako da mogu bubrezi zatajiti. Uopće sve namirnice koje sadrže sol ne treba davati. Isto tako ne treba davati šećer (puding!).
Dobro, neće uginuti od jedne mrvice bilo čega, ali ako se daje redovito može biti opasno. Pa pripazi malo.

Het
27.03.2008., 11:21

i nas sef voli sjemenke...nesto malo mrljavi voce..povrce ni pod razno...ali suncokret..da moze ugusio bi se u tome hehe

malo me cudi savjet da sjemenke stete jer pak kod nas..to je savjetovana idealna djeta

Het
27.03.2008., 11:23
trebam pomoć!
do nedavno sam imala samo ženku nimfe, i kako je dosta bila sama odlučila sam uzeti još muškića tak da ima društvo. problem je u tome šta su skupa već više od mjesec dana i uopće se ne druže. :( mali je slijedi u stopu ali ga ona uopće ne doživljava. jedino ak joj se previše približi, onda ga kljuca i sikće na njega tak da mi ga je baš žao. hoće se oni ikad sprijateljit? jel imao netko takav slučaj?

rijesila/o si moju dvojbu dali da nasem kupimo zenu..mislim da je njemu dobro i sad dva psa :lol:

vrabac
28.03.2008., 14:21
het, sjemenke suncokreta nisu štetne u smislu da sadrže neki otrov, nego sadrže veliku količinu masti (ulja, čega već) tako da ih nije preporučljivo davati u velikim količinama (zbog debljanja i problema s jetrom). To bi trebala biti poslastica, a ne glavno jelo. U većini gotovih mješavina hrane suncokreta ima malo previše - negdje sam čitala da je to zato jer je jeftiniji i dostupniji od drugog sjemena, pa ga se stavlja više jer je proizvođaču tako lakše, ali ne znam koliko je to istina. Uglavnom, ako kupuješ gotovu hranu bilo bi dobro mješavinu za nimfe pomiješati s onom za tigrice (u njoj nema suncokreta) i tako "razrijeđenu" davati ptici.

Het
28.03.2008., 19:22
het, sjemenke suncokreta nisu štetne u smislu da sadrže neki otrov, nego sadrže veliku količinu masti (ulja, čega već) tako da ih nije preporučljivo davati u velikim količinama (zbog debljanja i problema s jetrom). To bi trebala biti poslastica, a ne glavno jelo. U većini gotovih mješavina hrane suncokreta ima malo previše - negdje sam čitala da je to zato jer je jeftiniji i dostupniji od drugog sjemena, pa ga se stavlja više jer je proizvođaču tako lakše, ali ne znam koliko je to istina. Uglavnom, ako kupuješ gotovu hranu bilo bi dobro mješavinu za nimfe pomiješati s onom za tigrice (u njoj nema suncokreta) i tako "razrijeđenu" davati ptici.

izgleda da nisam napisala ono najvaznije..nedam mu suncokretove sjemenke exclusivno..to mu je nesto kao extra malo kroz njegove sjemenke
a znam da ih obozava jer uvijek prvo njih popapa
znam da goje..pa pazimo
ali da se njega pita..zivio bi samo na tome..
ovdje u hrani za cockatiele (bar u ovoj koju mi kupimo) nema uopce suncokreta..zaboravim od kud smo saznali da oni vole to..probali i eto..sad gospon zna sta je fino hehe

batan
19.06.2008., 16:46
Pozdrav za društvo!!
Imam papigu Nimfu pa me interesuje ko zna koliko ćesto joj se trebaju sijeći nokti?
I ako neko ima kakve savijete što se tiće prehrane,dresure,higijene i slićno.
Svaki savijet bi mi dobro došao s obzirom da mi je baš drag papagaj.

UNAPRIJED HVALA!!

mv27
19.06.2008., 17:42
ja sam imala nimfu kad sam bila klinka! ma bio je super..živio je 10 godina!! moja mama ga je na list salate dresirala..Staviš salatu na ruku i njemu ispred krletke te ga navučeš na svoju ruku..pod dresuru mislim, da je naučio izaći i ući sam u krletku, po cijeli dan bi znao biti van krletke, obožavao je visjeti na zavjesama..volio je biti na ramenu pa čak i na glavi! najbolje je s njim raditi kad si sam i neka s njom radi isključivo jedna osoba..lako će se on naučiti i na ostale..mi mome nikad nismo sjekli nokte i sad sam se malo i iznenadila u pogledu tog pitanja jer mi nije palo na pamet da se papigi Nimfi sjeću nokti..Moj je obožavao sjemenke od suncokreta..stavi mu u krletku obavezno nešto od što može oštriti kljun. Od sipe onu kost ili šta je ono već bijelo i tvrdo? moj je obožavao i rižu iz čokolade, tjesteninu..he he, sve što nije njegova hrana..
no, kupi mu hranu za ptice, sjemenke pa ćeš s vremenom naučiti što ptica voli..
Nego, kako izgleda? imaš neku slikicu?

patak
22.06.2008., 11:10
hej, ja imam nimficu. Isto joj nikada nismo sjekli nokte, ima sad već 6,7 godina tako da mislim da se to ne treba raditi.

Što se dresure tiče, mi smo na početku malo pogriješili pa ima malo traume i ne voli pretjerano ići na ruku.
Uglavnom nemoj je odmah puštati van iz kaveza, neka se navikne na njega. A kad je prvi put pustiš neka se svakako sama vrati unutra
ili je nekako navedi na to. NEMOJ je hvatati rukom.

Čistiš kavez i mijenjaš hranu svakih par dana, vodu svaki dan. Moja voli papati jabukice..

E da i povremeno joj naspemo vode u tanjurić pa se ona kupa :cerek:

I NIKAKO ne smije biti na propuhu, one su jako osjetljive na to.

MOja ne voli letjeti pretjerano, smotana je dosta. Sad već ona sama traži da se pusti iz kaveza
i onda uglavnom sjedi na nekim vratima ili na ormaru... Isto voli sjediti na glavi, al se desi tu i tamo
da poslije govno nađem u kosi :-)

Nas naša kreštalica ujutro budi, voli "piti kavu" s nama. Kad se jede obavezno se mora njoj donijeti malo kruha.
U biti proždrljiva je malo. Kad god netko doma jede, mora i ona s njim... Ali izbjegavamo joj davati išta osim
kruha, voćki i nekog povrća. Navodno vole mrkvice, ali moja neće baš...
Bila je u nekoj depri zadnjih par dana pa smo je vodili veterinaru, dao je neke vitaminčiće pa je OK sad. Hvala Bogu!

Pazi na stolicu, ako postane proljevasta i ako se papiga neobično umiri, svakako je odvedi veterinaru..

Eto to je to od mene, ako se sjetim još čega pisat ću, a ni ja nisam sigurna radimo li sve kako treba pa me isto tako zanimaju
savjeti...

EDIT: E da, i one jaaako vole društvo tako da se trudi da ne provodi previše vremena sama... Meni je žao što moja nema
nekog druga, čak razmišljam o tome da joj ga nabavimo, al bojim se da ne bi bilo sukoba. Ipak je ona stara kokoš već.
A jedna je prijatljeica naknadno nabavila papigi društvo pa ga je morala vratiti u dućan jer se nisu baš složili...

peggy bundy
22.06.2008., 12:57
imam i ja nimficu, stara je oko 3 godine
jede sve i svašta , čak i iz ruke jede
i poludi kad čuje moju štiklu od severine :D ne kontam jel od sreće il očaja :D

raimunda
23.06.2008., 09:09
Imala sam i ja ninfu u djetinjstvu, godinama i nikad joj nismo dirali nokte.

coco_chanel5
23.06.2008., 09:55

:lol::lol: Pukla od smijeha! Pusa papigici!

vrabac
23.06.2008., 14:32
batane, papigi se noktići sijeku kada narastu toliko da joj smetaju, ne treba računat s nekim vremenskim periodom nego kada vidiš da su predugački. Međutim, često to uopće nije potrebno jer bi im se nokti trebali trošiti prirodno, tako da nikada ne postanu predugi. Poželjno je da ima drvene prečke u kavezu kako bi se na njima trošili nokti, i da neke od tih grana budu malo koso postavljene (tako se mora jače primiti, čime jača nožice i troši kandžice). Idealno bi se nokti trebali sami potrošiti i ti ih nikada ne bi trebao rezati. Ako ipak dođe do toga da baš moraš, možda ne bi bilo loše da prvi put gledaš kako to radi neki uzgajivač ili veterinar, pa tek drugi put probaš sam, jer oni u noktićima imaju i krvne žile i živce koji se ne smiju zarezati.

a za sve drugo... da ne prepisujem sada, posjeti malo www.papigice.net i njihov forum, ima puuno tema, savjeta, svega... pa čitaj.

Bilobrkster
23.06.2008., 15:48
imam i ja nimficu, stara je oko 3 godine
jede sve i svašta , čak i iz ruke jede

moja nekadašnja nimfa je bila luda za uvodnom špicom iz Dosjea X :s:s:s

batan
24.06.2008., 20:20
:oja sam imala nimfu kad sam bila klinka! ma bio je super..živio je 10 godina!! moja mama ga je na list salate dresirala..Staviš salatu na ruku i njemu ispred krletke te ga navučeš na svoju ruku..pod dresuru mislim, da je naučio izaći i ući sam u krletku, po cijeli dan bi znao biti van krletke, obožavao je visjeti na zavjesama..volio je biti na ramenu pa čak i na glavi! najbolje je s njim raditi kad si sam i neka s njom radi isključivo jedna osoba..lako će se on naučiti i na ostale..mi mome nikad nismo sjekli nokte i sad sam se malo i iznenadila u pogledu tog pitanja jer mi nije palo na pamet da se papigi Nimfi sjeću nokti..Moj je obožavao sjemenke od suncokreta..stavi mu u krletku obavezno nešto od što može oštriti kljun. Od sipe onu kost ili šta je ono već bijelo i tvrdo? moj je obožavao i rižu iz čokolade, tjesteninu..he he, sve što nije njegova hrana..
no, kupi mu hranu za ptice, sjemenke pa ćeš s vremenom naučiti što ptica voli..
Nego, kako izgleda? imaš neku slikicu?

Pošto ovih dana nisam imao vremena danas ili sutra ću uslikati pa šaljem sliku,
pravo je lijep.

batan
24.06.2008., 20:27
batane, papigi se noktići sijeku kada narastu toliko da joj smetaju, ne treba računat s nekim vremenskim periodom nego kada vidiš da su predugački. Međutim, često to uopće nije potrebno jer bi im se nokti trebali trošiti prirodno, tako da nikada ne postanu predugi. Poželjno je da ima drvene prečke u kavezu kako bi se na njima trošili nokti, i da neke od tih grana budu malo koso postavljene (tako se mora jače primiti, čime jača nožice i troši kandžice). Idealno bi se nokti trebali sami potrošiti i ti ih nikada ne bi trebao rezati. Ako ipak dođe do toga da baš moraš, možda ne bi bilo loše da prvi put gledaš kako to radi neki uzgajivač ili veterinar, pa tek drugi put probaš sam, jer oni u noktićima imaju i krvne žile i živce koji se ne smiju zarezati.

a za sve drugo... da ne prepisujem sada, posjeti malo www.papigice.net i njihov forum, ima puuno tema, savjeta, svega... pa čitaj.

Hvala ti na savijetu,i ja mislim da ovom mom nisu predugi nego mi raja spominju da im se trebaju sijeci nokti pa sam ga ja već vodio kod veterinara da mu sijeće.Ali si ti upravu kada mu je on sijekao na jednoj nogici mu je prokrvarilo bilo je to davno nadam se da bi primijetio da mu nešto nije uredu.To je bilo prije 20 mijeseci odprilike.

kes
29.08.2008., 20:57
Kako da odredim pol nimfe???????:confused::confused:ss

peggy bundy
29.08.2008., 22:52
Kako da odredim pol nimfe???????:confused::confused:ss

http://www.papigice.net/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=33
nadam se da će pomoći
kad smo već kod ovoga , uzgajivač je za moju papigu rekao da je muško ... pa se prvih par mjeseci zvala Roko :D tek je kasnije postala Titi :cerek:

toni_89
29.08.2008., 23:41
evo da se i ja javim
imam 2 nimfe(Vicky i Timmy) sad imaju oko 1.5godinu cirka
uzeo sam ih u isto vrijeme ali imam problem što se nedaju lijepo pripitomit nežele doći na ruku ni ništa slićno igraju se normalno sa igračkama i svime ostalim šta im dođe pod kljun u zadnje vrijeme je tipkovnica glavna igračka, jedu samo onu hranu šta se kupi baš di ima svašta unutra, nežele jesti nikakvo voće ili povrće
ja ih svaki dan pokušavam nagovorit i namamit da se približe ljudima ali jendostavno kao da se boje ljudi, koliko ja znam nikad im nitko nije ništa loše učinio
znam da sam se zaj... što sam uzeo ptice iz pet shopa a ne od uzgajivača ali bilo mi ih žao gledat tamo u malom kavezu kako se pate, ali ono bitno je da su zdrave i od kada imam njih budilica je nepotrebna

kes
30.08.2008., 15:03
kako da znam koliko je stara moja nimfa.:confused:

ja imam problem kupio sam nifu prije 3 dana i boji se svakog jeli je to normalno

Het
30.08.2008., 21:45

ja imam problem kupio sam nifu prije 3 dana i boji se svakog jeli je to normalno

Nisu ti rekli u pet shopu? svasta

peggy bundy
31.08.2008., 12:12

hmmm trebali su ti reći tamo gdje si ju kupio to... nazovi ih pa ih pitaj

kontam da je još malo zbunjena, lagano joj se približavaj, fućkaj joj, pričaj, davaj hranu, zbližit ćete se već, ima vremena:mig:

kes
31.08.2008., 14:20
imam jos jedno pitanje dali neimfe mogu nauciti pricati??????:confused:

adri-jana
07.09.2008., 12:58
Da,mogu nauciti pricati tj.ponavljati reci,ne mnogo kao neke druge vrste ali ipak mogu.Treba biti uporan i stalno ponavljati jednu rec,npr.ime nimfe koje ste joj dali,po mogucnosti da u sebi ime sadrzi slovo "i" jer to najlakse i najbolje pamte.

Nina-Rijeka
24.02.2009., 16:02
Pozdrav.Ja sam kupila nimfu(Koko) pred 4 dana.Mogu reći da je dobar.Rekli su mi da je velika mogućnost da prva dva dana neće jesti od šoka ali moj Koko jede stalno.Malo sam se zabrinula jer stvarno jede previše i zvala sam Pet shop pa su mi rekli da je to ok,da se ne trebam brinut.Pokušavam ga pripitomit.Već mi čak i jede iz ruke ali mi nikako neće doć na prst.Mislim,kada ga pustim van i onda kad nema gdje onda mi sleti na prst ali ovako u krletci baš i neće.Zanima me kako da ga naučim da se češka.Čitala sam da oni to jako vole raditi.Ali on mene svu iskljuca kad to pokušam.:)

lonely_soul
31.03.2009., 22:08
Vlasnica sam jedne nimfe vec 2 mjeseca ili tako nesto. mozda je prerano za to, ali nikako mi nece na prst. ja joj dajem hranu s prsta i ona jede, ali kad ga postavim ispred nogu tako da moze da stane ona samo kljuca. je li jos uvijek prerano za to ili je do nje?? ima li ande da cu je nekad pripitomit?

tanja1206
01.05.2009., 00:12
prije šest dana sam kupila nimfu ali ona se nikako ne oglašava, normalno jede i nikad je ne vidim da pije vode.Da li je to normalno?
Imam hiljadu pitanja koja temperatura da joj bude u prostoriji gdje se ona nalazi i kad da je kupam i kako.
Napišite mi nešto više kako da je pripitomim.

4ever teen
14.05.2009., 19:49
Imam nimfu već dugo godina, čak možda 6. Našli smo ga. Bojao se, ne znam točno kolko mu je trebalo da se aklimatizira. Treba biti uporan i ne navaljivat. Polako mu se približavat, dat ruku, tak svaki dan, kad skuži da mu nećete ništa, vidjet ćete...Meni moj jedino ide. Pričala sam mu, hranila ga, tako da mi ide i na prst, dragam ga po glavici.

scooby0726
15.05.2009., 10:43
ja nisam imala nimfu... ali imala sam tigricu, pa znam dosta o tome... sjemenke ptičici neće naškoditi ukoliko nisu nauljune ili tako nešto, a u pet shopovima imate za kupiti gotovu hranu za njih... prema mojem iskustvu ukoliko kupujete hranu u pet shopu, uzmite manje poznate marke ( hobby vit.. premoa mojem nikako!:o) Moja se tigrica zvao Twity, i odbijao je hranu kao. npr. hobby vit... hvala bogu, jer se od moje frendice papigica napuhavala i dobila upalu crijeva:(.. i ubzo je uginula... ptice znaju biti malo skeptične o draganju po glavici.. ali se obožavaju maziti po trbuhu:mig:.. lijepo kažiprstim , skvrčite prst i područjem od prvog zgloba do drugog ih mazite.... naravno, trebaju se i ptičice malo priviknuti na novi način maženja..:mig:

4ever teen
16.05.2009., 16:38
ja nisam imala nimfu... ali imala sam tigricu, pa znam dosta o tome... ali se obožavaju maziti po trbuhu:mig:.. lijepo kažiprstim , skvrčite prst i područjem od prvog zgloba do drugog ih mazite.... naravno, trebaju se i ptičice malo priviknuti na novi način maženja..:mig:

Imala sam i ja tigrice, ali mogu reći da se nimfe i tigrice ne mogu uspoređivati. Naime, tigrice su pristupačnije, barem su moje bile, i da, dale su se mazit po trbuhu, glavici. Dok nimfe, ne bi rekla, barem moj nikako po trbuhu se neda mazit, samo po glavi.

hrvoje000
09.06.2009., 13:44
bok,

kupio sam mužjaka staroga 5mj. i on se jako boji i svaki dan po cijele dane viče, a imam i ženku staru 4mj. koja je od prvoga dana pitoma i ide na ruku i leti po stanu, kako da se ponašam prema mužjaku da i njega malo smirim jer ovaj zvuk je već jako iritirajući. Molim Vas pomoć

Danijal
17.06.2009., 10:53
Ja sam dobio nimfu prije nekoliko dana,trčkara u kavezu ko luda:D
smijesna je jako,penje se uz stepenice i spusta,pocela je nesto govoriti ali neznam sta:lol:

cannelle
17.06.2009., 17:26
Darujem nimfu. Mislim da je zenka, starost ne znam, ali kod mene je par mjeseci. Zaigrana je i dosta vesela. Darujem ju jer je nemam srca drzati zatvorenu u krletki, a soba mi je tako koncipirana da ju ne mogu pustati van... Ako ima netko zainteresiran, neka mi se javi na pm.

hvala :)

jeremijalešina
21.08.2009., 11:48
u životu sam imao 2 puta papigu 1 crkla 1 utekla....tigrice...i sad sam opet razmisljao kpiti jednu no vidio sam nimfe....izgledom su mi fora pogotovo ona rokeza na glavi...i sad neznam između tigrice i nimfe......nemam iskustva sa nimfom sto mi mozete rec o nimfama i razlike izmedu nimfe i tigrice

Antonija (:
21.08.2009., 15:48
Mi može tko pomoć???
Ja ču dobit papigu(Nimfu)i zanima me što one jedu,i kako reagiraju na nove ljude?

Mi tko može pomoć!!!!
Ja si mislim nabavit papigu(Nifu),i zanima me kakve su one....
Nešto sam čitala da se ponoći bude iz sna i lete po krletci,i da se mogu ozljedit....
Hvala unaprijed (:

Corduroy
21.08.2009., 19:47
Nešto sam čitala da se ponoći bude iz sna i lete po krletci,i da se mogu ozljedit....

Nije istina.
Probude ih zvukovi, recimo ako hodaš po sobi, a ne upališ svjetlo pa onda pušu. Ali ne lete okolo.
Sretno s malim orlom.

Antonija (:
21.08.2009., 21:17
Nije istina.
Probude ih zvukovi, recimo ako hodaš po sobi, a ne upališ svjetlo pa onda pušu. Ali ne lete okolo.
Sretno s malim orlom.

A joj hvala.....
Čini se da ču dobit dva muška......:cerek:
Stari su 8 tjedana,pa se nadam da če me zavoljet!:)

Antonija (:
21.08.2009., 21:30
Joj da i zanima me šta najviše vole jest,tako da im kupim hranu....
Oni su stari 8 tjedana i neznam koju hranu smiju jest!
Molim vas pomozite!

Antonija (:
21.08.2009., 22:49
Uuuuuu.... krivoooooo :( Nimfe (muske) pjevaju i to itekako dobro. Samo im treba netko kome ce se udvarati. Moji muski ne da pjevaju i jodlaju, vec imaju i koreografiju popracenu bubnjanjem u sipke ili drveno gnijezdo :D I znaju super imitirati zvukove iz okoline, tako da su naucili fuckati i zvoniti kao mobitel :D :D

Ja ču za par dana dobit dve muške nimfe,znala sam da upamte koju riječ,ali šta pjevju?Negdje sam pročitala kada im pustiš glazbu da plešu,ali baš i nevjerujem.....,..

Corduroy
21.08.2009., 23:14
...,ali šta pjevju?

Nekako su najviše orjentirane na arije i talijanske kancone
A ples, ono malo po prečkici, pa pokreti glave, pa krila

A u slobodno vrijeme glume orla :D

Antonija (:
22.08.2009., 11:43
Nekako su najviše orjentirane na arije i talijanske kancone
A ples, ono malo po prečkici, pa pokreti glave, pa krila

A u slobodno vrijeme glume orla :D

Jedva čekam da ih dobim!!!!!!
Hvala!:)

dante79
22.08.2009., 18:20
Bok ljudi! :W
Ja ču za par dana dobit dvije papige nimfe(dve muške papige)i zanima me šta jedu da im mogu kupit jest?????
Hvala unaprijed!

Hranu za srednje velike papige. Mješavina prosa, suncokreta i ostalog sjemenja. Naravno što češće dati i nekakvu poslasticu u obliku svježeg voća i povrća.

Antonija (:
22.08.2009., 18:36

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajme krepavam!!!!!!!!

Antonija (:
23.08.2009., 13:26
Hranu za srednje velike papige. Mješavina prosa, suncokreta i ostalog sjemenja. Naravno što češće dati i nekakvu poslasticu u obliku svježeg voća i povrća.

E hvala!Ja sam ih danas dobila i kada im se god bribližim one počnu trčat po kavezu....Nežele jest ni pit :( .......Samo stoje i gledaju' u kut....Kako da im se približim?Jedna je papiga več nešto kako da to kažem?Ajmo reč proizvela zvuk....Stare su 2 mjeseca pa još nemaju dlake na glavu(imaju al malo)i još rastu....Muško i žensko su....I ništa ne rade samo se gledaju....Mislim da su u malom šoku,jer se moraju naviknut na okoliš i na mene.....Neznam,zbilja neznam šta da napravim,ako imaš koji savjet molim te reci!

Pali_andjeo
28.08.2009., 13:10
Joj, ja bi nimfu ali se bojim ako će kreštat jako..oni znaju to radit često i glasno :(

Antonija (:
28.08.2009., 14:19
Joj, ja bi nimfu ali se bojim ako će kreštat jako..oni znaju to radit često i glasno :(

Istina moje su danas kreštale od 6 ujutro do 11! :mama: :( :( :( :( :(
Ja sam umrla!
Tako su male,a več krešte!
Imaju samo 2 i pol mjeseca!
Ali preporučam ih makar jako krešte kupi ih,jako su pametne i lijepe!

Pali_andjeo
28.08.2009., 14:36
Istina moje su danas kreštale od 6 ujutro do 11! :mama: :( :( :( :( :(
Ja sam umrla!
Tako su male,a več krešte!
Imaju samo 2 i pol mjeseca!
Ali preporučam ih makar jako krešte kupi ih,jako su pametne i lijepe!

Lijepe su istina, pametne neznam, ali kreštanje me ubija. :rofl:....Neznam fakat, moram razmislit jer vrijede toliko. :lol::ne zna:

Antonija (:
28.08.2009., 16:41
Lijepe su istina, pametne neznam, ali kreštanje me ubija. :rofl:....Neznam fakat, moram razmislit jer vrijede toliko. :lol::ne zna:

A to ti nije ništa strašno......
Ajd kupui si ju pa češ vidjet,a ako ti se ne svidi možeš ju vratit ili prodat....
Ali nemoj kupovat u Pet shopu(centru)!!!!!

bond007
28.08.2009., 22:02
mene zanima koliko koštaju ? ili znate možda kog da poklanja ?

Pali_andjeo
28.08.2009., 23:08

Imaš ih od 150-200 kn. Nisu skupi, ja sam poklanjao ali smo ga dali u pet centar, grizao je :D:rofl:

Antonija (:
29.08.2009., 17:28

Pa ja sam svoje kupila preko njuškalo,tamo imaš puno ponuda,nisu skupe,ja sam jednu dvije platila 200 kn.....:)

Pipi
29.10.2009., 12:09
Bok svima! Imam nimficu 2 mjeseca stara, jako je pitoma i zeli biti cijelo vrijeme uz mene.Ako me ne vidi u istoj sobi pocne vristati(sto me malo zabrinjava), najradje bi provela cijeli dan na mom ramenu.. znate li za ikakve igrackice za nimfe kako bih je malo zabavila dok me nema??? ah da uzela sam je ima dva tjedna sada

bianca
30.10.2009., 08:09
Pipi (i svi ostali vlasnici pticica :cerek:)
Evo ovdje
http://www.papigice.net/newforum/index.php
http://www.papigice.net/
imate jako dobre stvari za sve vlasnike ptica :top: od prehrane po vrstama, do glasanja (vjerujte, kao vlasnica nimfe mogu garantirati da se ne deru bez razloga), raznih primjera kako im sami mozete izradit igracke a na kraju imate i mjesto gdje mozete predstaviti svoje ljubimce :cerek:

jasna basna
09.11.2009., 09:12
Bok ljudi, ja imam jedan drugi problem .Imam četri muške ninfe , a ni jedna ženka , problem je što bi htjela dva zamijenit za ženke .Pa mezanima dali postoji ta mogućnost jer ponekad su čerti mužjake pre bučni ,makar ne živim u stanu i ne smetju susjedima nego meni.:cheer::s:s:s

MungosPU
09.01.2010., 13:26
bok evo ja sam novi na forumu i nadam se da postavljam pitanje na dobrom mjestu....

naime imam jednu papigicu NIMFU,staru 10tak godina,i u zadnje vrijeme (2,3 mjeseca) svako toliko se desi da ona jednostavno padne sa precke u krletci,nakon toga tetura i ko da nemoze stajati na nogicama,potrebno je 10 tak minuta da se oporavi i onda ko da se nista nije desilo,posto je toliko stara jasno mi je da vise nemoze letjeti ko prije po kuci i da nema snage,ali ne razumijem sta bi to moglo biti da tako "pada u nesvjest"....dali mi mozete nesto preporuciti ili reci vise o tome ???? (bez da idem kod vetrinara) evo nadam se odgovorima...pozdrav iz Pule....

KorniKornjaca
10.01.2010., 22:37
imam muzjaka nimfe, rucno hranjenog, pitomog do bola....
star je oko godinu i pol, a vec je 16 mjeseci nasa kucna stetocina....
uzasno privrzen, pametan, ne kaka po ljudima nit po namjestaju, ulazi u krletku sam kad mu velimo da ide spavat....

uglavnom, pametan....
ali i naporan....glasan je u 3 pm....

al ga ne dam za nist na svijetu :D

KorniKornjaca
10.01.2010., 22:40

svaka zivina vrijedi, kolko god da kostala....:top:
i jako su privrzene, tak da, ak ju mislis imat samo u krletki za pokazivanje i ne mislis ju imat u svojoj blizini, zaboravi na nju....

Antonija (:
27.01.2010., 08:45
Ja imam jedan veeeeliki problem.neznam što da učinim.moja papiga(nimfa)bila je zdrava i sve...al u zadnje vrijeme skužila sam da gubi puno perja.jučer sam ju gledala i nema uopče perja pod krilima i na leđima.da ju vodim kod veterinara?il?u vodu sam joj stavila ono protiv glubljenja perja.kako joj mogu pomoć??
Hvala :(

bianca
27.01.2010., 13:22
Antonija,
Mislim da nemas razloga za brigu. Tvoja se nimfica vrlo vjerovatno mitari. To je najnormalnija pojava kojom pticice (moje cak nekoliko puta godisnje) gube perje i dobivaju novo.
U tom su razdoblju pticice malo osjetljivije pa je potrebno pripazit, cak je pozeljno i malo pojacano dat vitamine.
Savjetujem ti da koristis sto manje preparata, najzdravije ti je puno voca i povrca i nekoliko puta godisnje joj 7 dana dat kuru vitamina.
Ako joj stavljas u vodu pripazi da voda ne stoji dugo, inace imas za kupit i vitamine u prahu koje mozes posipat preko hrane (Prime, Orlux :top:)
Cuvaj pticicu :cerek:

Vendi
27.01.2010., 22:52
Bok ljudi, ja imam jedan drugi problem .Imam četri muške ninfe , a ni jedna ženka , problem je što bi htjela dva zamijenit za ženke .Pa mezanima dali postoji ta mogućnost jer ponekad su čerti mužjake pre bučni ,makar ne živim u stanu i ne smetju susjedima nego meni.:cheer::s:s:s

Evo prvo pitanje odakle si??Ja imam dvije curice, jednu sam nedavno kupila,a htjela sam dečka!!:mad: ići ću sutra u pet centar pitat ako mi žele zamjenit, ako ne možda bi se mogli dogovorit pa napravit razmjenu, inače tri dana je kod mene i već mi jede iz ruke, stvarno je draga :D

blue_individual
04.02.2010., 17:18
bok, evo da se i ja malo javim.. kupio sam nimficu prije 2 mjeseca. mislim da se dosta dobro privikla, ne pokazuje neki strah, ne grize ni nista. ispocetka nije jela ni pila ,ali to je proslo i sad je to ok. ali zanima me posto je vec dosta dugo s nama, zasto je tako mirna. ne pjeva, ne mice se, samo jede i spava i nista drugo.kupili smo joj igrackice al nista ne koristi, pustena je iz kaveza i zna se vratiti ali nista ne zeli raditi. cak smo ju uspjeli malo dirati po cuperku ili repu, ali drugi dan opet sve po starom. totalno je mirna i sve sta radi je 2 kruga preleti po stanu dnevno i 2 put fuckne i to je to. cak i kad ju mi pokusavamo razveseliti i pricamo joj i igramo se s njom 3 sata nista ju ne zanima.ima dana kad je zivlja pa se zna spustiti na stol ili na pod, al to je bilo mozda jednom il dvaput u ova dva mjeseca.zasto je toliko mirna i nista ne pjeva, nije strasljiva koliko mi se cini nego jednostavno ko da ju nista ne zanima osim spavanja i jela?

KorniKornjaca
04.02.2010., 17:42
bok, evo da se i ja malo javim.. kupio sam nimficu prije 2 mjeseca. mislim da se dosta dobro privikla, ne pokazuje neki strah, ne grize ni nista. ispocetka nije jela ni pila ,ali to je proslo i sad je to ok. ali zanima me posto je vec dosta dugo s nama, zasto je tako mirna. ne pjeva, ne mice se, samo jede i spava i nista drugo.kupili smo joj igrackice al nista ne koristi, pustena je iz kaveza i zna se vratiti ali nista ne zeli raditi. cak smo ju uspjeli malo dirati po cuperku ili repu, ali drugi dan opet sve po starom. totalno je mirna i sve sta radi je 2 kruga preleti po stanu dnevno i 2 put fuckne i to je to. cak i kad ju mi pokusavamo razveseliti i pricamo joj i igramo se s njom 3 sata nista ju ne zanima.ima dana kad je zivlja pa se zna spustiti na stol ili na pod, al to je bilo mozda jednom il dvaput u ova dva mjeseca.zasto je toliko mirna i nista ne pjeva, nije strasljiva koliko mi se cini nego jednostavno ko da ju nista ne zanima osim spavanja i jela?

kolko vremena provodite s njom???? i dal je pustena iz kaveza kad je sama u kuci????

ovaj nas pizdek se duri ak ga ostavimo samog i kad ga dodjemo pozdravit, onda ti okrene ledja i trci od tebe...al nakon minutu dvije ga prodje to i doleti na rame....

blue_individual
04.02.2010., 21:53
kolko vremena provodite s njom???? i dal je pustena iz kaveza kad je sama u kuci????

ovaj nas pizdek se duri ak ga ostavimo samog i kad ga dodjemo pozdravit, onda ti okrene ledja i trci od tebe...al nakon minutu dvije ga prodje to i doleti na rame....

pa uvijek je vani, kad hoce ude u gajbu. i kad nas nema. a dosta smo s njim, tko god je doma uvijek mu malo fucka prica i tako, ali kad nas ona bas ne dozivljava. moras stajat ispod prozora gledat u karnisu i fuckat mu, a on nista. ja sam imao prije nimfu nekih 15 god , on je bio malo druga prica jer nije nikad iso iz gajbe, ali je uvijek skakutao po gajbi , pjevao i tako, a ovaj nista. ne bi reko da se duri jer ga dosta gnjavimo da malo zivne

KorniKornjaca
05.02.2010., 18:25
pa uvijek je vani, kad hoce ude u gajbu. i kad nas nema. a dosta smo s njim, tko god je doma uvijek mu malo fucka prica i tako, ali kad nas ona bas ne dozivljava. moras stajat ispod prozora gledat u karnisu i fuckat mu, a on nista. ja sam imao prije nimfu nekih 15 god , on je bio malo druga prica jer nije nikad iso iz gajbe, ali je uvijek skakutao po gajbi , pjevao i tako, a ovaj nista. ne bi reko da se duri jer ga dosta gnjavimo da malo zivne

onda imas EMO nimfu :D :lol:

fakat ne znam kaj bi joj bilo....al budi sretan kaj nije ko moj....taj te ubije u pojam.... :D

Dita von Luna
05.02.2010., 22:29
Nimfe su zločeste nekad... a kad su pitome su super :cerek:

KorniKornjaca
05.02.2010., 23:57
Nimfe su zločeste nekad... a kad su pitome su super :cerek:

moj je potpuno pitom i uvijek zlocest....

nimfa123
13.03.2010., 18:50
Ja sam nimfu bas dobio danas.Samo mi je cudno sta bulji u jednu tocku nis ne jede nis ne pije. Da li je to normalno?
I kolko mu treba da se privikne na okolinu i kad ce poletit van iz krletke????

unaprijed hvala!!

KorniKornjaca
14.03.2010., 13:32
Ja sam nimfu bas dobio danas.Samo mi je cudno sta bulji u jednu tocku nis ne jede nis ne pije. Da li je to normalno?
I kolko mu treba da se privikne na okolinu i kad ce poletit van iz krletke????

unaprijed hvala!!

promjena okoline, pa je u šoku....bude počel jesti i piti, ne brini....
a kad van iz krletke...hm, kad se malo privikne na vas, na krletku...znaci, tjedan-dva ga privikavaj na ukucane, a onda ga polako pustaj van....

i ak je divlja, a ne rucno hranjena, nebudes ju tak lako na ruku dobil....

P.S. sretno ti bilo ujutro :D
kad se udomaci, nahebo si...glasne su u 3 pm.... :D:rofl::rofl::rofl:

nimfa123
14.03.2010., 14:33
promjena okoline, pa je u šoku....bude počel jesti i piti, ne brini....
a kad van iz krletke...hm, kad se malo privikne na vas, na krletku...znaci, tjedan-dva ga privikavaj na ukucane, a onda ga polako pustaj van....

i ak je divlja, a ne rucno hranjena, nebudes ju tak lako na ruku dobil....

P.S. sretno ti bilo ujutro :D
kad se udomaci, nahebo si...glasne su u 3 pm.... :D:rofl::rofl::rofl:

ok hvala. pocela je jest jabuku i nes se igra sa igrackama ali se jos dosta boji.Cekat cu tjedan dana pa cu vidit kako je raspolozena za van!!
Ako ne cu cekat jos.
I vec pocinje kreštati to je dobar znak:top:

nimfa123
14.03.2010., 14:48
ok hvala. poceo je jest jabuku i nes se igra sa igrackama ali se jos dosta boji.Cekat cu tjedan dana pa cu vidit kako je raspolozen za van!!
Ako ne cu cekat jos.

i musko je:D

nimfa123
14.03.2010., 18:34
E ljudi koliko nimfe zive i kako mu se odredi starost???

hvala

KorniKornjaca
14.03.2010., 23:20

ak to smatras dobrim znakom, cekaj da se udomaci....onda budes shvatil da si rekao glupost :D:D:D:D:D

pocela je jesti, tak da...sve bude ok :D

nimfa123
15.03.2010., 13:50
ma znam da jako kreste i da ce me budit ali glavno da je ziv i zdrav:mig:
Ali me za sad jako smeta šta dosta cesto obavlja nuzdu jedno 7 puta u danu i sve vodenasto:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

KorniKornjaca
15.03.2010., 23:54
ma znam da jako kreste i da ce me budit ali glavno da je ziv i zdrav:mig:
Ali me za sad jako smeta šta dosta cesto obavlja nuzdu jedno 7 puta u danu i sve vodenasto:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

pa to je ptica....normalno je da sere vise puta na dan:D
a to kaj je vodenasto, pripisujem još uvijek šoku....bu se unormalilo....sjemneke cuda rade...:top:

nimfa123
16.03.2010., 13:35
ma da.Ja ju sad pokuso podragat i nije se previse bojala nego dapace ona bi se grizla i nije mi ni u kojem slucaju dozvolila da ju podragam odmah kad ja priblizim ruku samo bi otvorila usta i silovito me ugrizla. Bas je borbena:D:D

KorniKornjaca
16.03.2010., 22:42
ma da.Ja ju sad pokuso podragat i nije se previse bojala nego dapace ona bi se grizla i nije mi ni u kojem slucaju dozvolila da ju podragam odmah kad ja priblizim ruku samo bi otvorila usta i silovito me ugrizla. Bas je borbena:D:D

samo strpljivo s rukama....sad je jos malo zbunjena, pa prema tome izbjegavaj s rukama k njoj ici...radje joj iz ruku davaj sjemenke, mozda se uspije brze priviknut....
ja imam rucno hranjenu nimfu, pa sam ja taj dio preskocil....
al bas zbog toga kaj je pitom je i nevjerojatno dosadan...

nimfa123
17.03.2010., 13:50
samo strpljivo s rukama....sad je jos malo zbunjena, pa prema tome izbjegavaj s rukama k njoj ici...radje joj iz ruku davaj sjemenke, mozda se uspije brze priviknut....
ja imam rucno hranjenu nimfu, pa sam ja taj dio preskocil....
al bas zbog toga kaj je pitom je i nevjerojatno dosadan...

Sad sam joj probao dati.Nece ili se uplasi ili me ugrize za ruku.Neznam vise kako da je probam pripitomit. E i jedno pitanje kako da je privikavam na ukucane??:confused::confused::confused::confused:

Corduroy
17.03.2010., 17:42
Neznam vise kako da je probam pripitomit.

Moj je pripitomio mene

KorniKornjaca
17.03.2010., 19:40
Sad sam joj probao dati.Nece ili se uplasi ili me ugrize za ruku.Neznam vise kako da je probam pripitomit. E i jedno pitanje kako da je privikavam na ukucane??:confused::confused::confused::confused:

tek je 4 dana kod tebe, nit ne pokusavaj s pripitomljavanjem....pusti ju nek se navikne sama, a ne da ju ti navikavas....nakon tjedan dva ju pusti iz krletke i ostavljaj krletku otvorenu....
pokusavaj za sad izbjegavat diranje rukama jer je plasis...
ma uglavnom, nemoj forsirat, sve ce doc s vremenom....

nimfa123
18.03.2010., 14:09
tek je 4 dana kod tebe, nit ne pokusavaj s pripitomljavanjem....pusti ju nek se navikne sama, a ne da ju ti navikavas....nakon tjedan dva ju pusti iz krletke i ostavljaj krletku otvorenu....
pokusavaj za sad izbjegavat diranje rukama jer je plasis...
ma uglavnom, nemoj forsirat, sve ce doc s vremenom....

u nedjelju cu je pustit. Kupio sam je u subotu.
P.S
sorry sta sam tako dosadan:D:D:D

KorniKornjaca
18.03.2010., 19:43
u nedjelju cu je pustit. Kupio sam je u subotu.
P.S
sorry sta sam tako dosadan:D:D:D

ma okej....bar neku aktivnost imam onda na forumu :D
a is amo pitaj kaj te zanima....

nimfa123
19.03.2010., 19:03
ma okej....bar neku aktivnost imam onda na forumu :D
a is amo pitaj kaj te zanima....

E bojim se kad je pustim van iz ktletke da mi se nece vratit u nju. Sta da napravim ako me se ne vrati???

KorniKornjaca
19.03.2010., 20:05
E bojim se kad je pustim van iz ktletke da mi se nece vratit u nju. Sta da napravim ako me se ne vrati???

ma vratila se bude ona....pogotovo ak jede, pije i spava normalno u njoj....to znaci da se priviknula na krletku i da zna da joj je sve bitnije tu....

nimfa123
19.03.2010., 20:34
ma vratila se bude ona....pogotovo ak jede, pije i spava normalno u njoj....to znaci da se priviknula na krletku i da zna da joj je sve bitnije tu....

ma pocela je jest ful puno naš kako se udebljala i pije i sve valjda ce se vratit:top::top::top:

nimfa123
21.03.2010., 15:22
jooj danas sam je pustio van uzas zabijao se u zidove i padao. nije se htio vratit u krletku pa mi je tata nasilu vratio.u krletci je sad. malo je krvav oko ociju jer je dosta glavom udarao i ponekad stoji na jednoj nozi. kad da je opet pustim::mad::mad::mad:

KorniKornjaca
22.03.2010., 18:13
malo je krvav oko ociju jer je dosta glavom udarao i ponekad stoji na jednoj nozi.

daj pogledaj da mu mozda krila nisu podrezana...mojoj bitangi je lijevo krilo bilo podrezano i zbog toga nije mogao letjet dulje vrijeme....

nimfa123
22.03.2010., 21:19
daj pogledaj da mu mozda krila nisu podrezana...mojoj bitangi je lijevo krilo bilo podrezano i zbog toga nije mogao letjet dulje vrijeme....

ma leti on samo se zabije u zid i padne.

KorniKornjaca
22.03.2010., 22:06
ma leti on samo se zabije u zid i padne.

čudna neka nimfa:eek::eek::eek:

marie2405
18.04.2010., 17:58
Prije desetak dana prijatelji od dečka su našli nimfu na ulici, koju su čak vrane napale. Ima dvije ranice koje su skoro zacijelile. Kako se nitko nije javio par dana da je izgubljena, mi smo ju udomili. U početku je bila u šoku i nismo ju htjeli dirati. Nakon par dana je počela jesti bar za ptice dok ga ja držim u ruci, počela je pjevušiti i igrati se. Problem je što odjednom počne kreštati i kretati se po stijenkama krletke nevjerojatnom brzinom. Zanima me je li moguće uopće pripitomiti papigu koja je tako nađena na ulici i još sva šokirana. Hvala unaprijed na mišljenju.

bianca
19.04.2010., 08:34
Prije desetak dana prijatelji od dečka su našli nimfu na ulici, koju su čak vrane napale. Ima dvije ranice koje su skoro zacijelile. Kako se nitko nije javio par dana da je izgubljena, mi smo ju udomili. U početku je bila u šoku i nismo ju htjeli dirati. Nakon par dana je počela jesti bar za ptice dok ga ja držim u ruci, počela je pjevušiti i igrati se. Problem je što odjednom počne kreštati i kretati se po stijenkama krletke nevjerojatnom brzinom. Zanima me je li moguće uopće pripitomiti papigu koja je tako nađena na ulici i još sva šokirana. Hvala unaprijed na mišljenju.

Moguce ju je pripitomiti ali ce vjerovatno trebat malo vise vremena jer je malena jos uvijek u soku, narocito ako su ju napadale druge ptice :(
Za pocetak puno budite pored nje i pricajte joj polako i nemojte radit nikakve nagle pokrete oko krletke. Ako je pocela jesti bar iz ruke to vec puno znaci.
Nakon nekog vremena pokusajte joj ponudit da izade iz gajbe i malo leti, posto je nekom pobjegla vjerovatno je naucena da ju pustaju.
Jos nesto, vidim na postovima gore da kad se papige ne znaju vratit u gajbu da ih se lovi rukama - nemojte to radit nikada jer cete samo napravit kontra-efekt i papigica ce se bojat ruke. Pokusajte zamracit prostoriju, odvojite dno gajbe i sa gornjim djelom gajbe ju jednostavno "poklopite".
Za papigicu koja je nađena vani nebi bilo prelose da joj dajete tjedan dana vitamine. Preporucam "Prime" vitamne u prahu koje mozete posut po hrani, ili po vocu i povrcu koje im ponudite a mozete ih i rastopit u vodi.
Za sva pitanja vezana uz zdravlje, ponasanje, drzanje pticica i bilo sta vezano za pernate mozete posjetiti http://www.papigice.net/newforum/index.php :top:

marie2405
19.04.2010., 08:49
Bianca, puno ti hvala na odgovoru. idemo malim koracima, bez forsiranja. danas put pet centra ili sličnog po vitamine.

Antonija (:
06.06.2010., 09:49
Ja bih htjela da moje papige imaju male papige.hahahha.Jer itko zna kako prehraniti male paige i što im treba?

beba.
15.08.2010., 23:51
bok, imam nimfu već nekih 3 mjeseca, kupljena u pet shopu, i zadnjih tjedana sam primjetila da se neprestano češe, taman kad stane opet je nešto zasvrbi,evo sad se već sat vremena neprestano češe, normalno i papa i pije vodicu, i pjeva i igra se, sve ok ali mi nije jasno to stalno svrbljenje,ak je netko imao sličan problem ili zna o čemu se radi molim pomoć :)
isto tako uopće se neda ni blizi ruke a kamoli da ju podragam, neće ni jesti iz ruke, ovako kad čistim kavez ili joj dajem hranu nema problema ali čim krenem prema njoj bilo da ju podragam ili da mi dođe na prst bježi na drugu stranu bilo kaveza bilo da odleti što dalje od moje ruke :((

Dani14
22.08.2010., 18:49
E ovako imam mužjaka nimfu staru oko 1 godinu. Do sada niti jednom nije izašao van krletke osmi kada smo ga morali istjerati. Do sada je samo malo pjevušio (ćuba mu je bila u poloaju bluzu s glavom), a kada se prolazui pored njega ćuba mu se digne. Zašto neće pričati ili da barem izađe iz krletke.

KorniKornjaca
22.08.2010., 19:09
E ovako imam mužjaka nimfu staru oko 1 godinu. Do sada niti jednom nije izašao van krletke osmi kada smo ga morali istjerati. Do sada je samo malo pjevušio (ćuba mu je bila u poloaju bluzu s glavom), a kada se prolazui pored njega ćuba mu se digne. Zašto neće pričati ili da barem izađe iz krletke.

ja imam nifu vec dvije godine, nikad problema s izaskom iz krletke, cak ju i sam zna otvorit(al problem je kad ga ocemo unutra stavit=)....probaj s non stop otvorenim vratima krletke....i jos pitanje, dal imate mačku il nekog drugog kucnog ljubimca???? mozda se njih boji??? ili mozda su mala djeca u pitanju, pa kad se kao igraju s njom, zapravo rukama udaraju po krletki i to samo pticu preplasi?????

kaj se pricanja tice, na tome se mora poradit jako jako puno....moja nimfa je u drustvu ljudi najmanje 23 sata na dan, jer je uvijek neko doma i svi pricamo s njim, al da bi rijec on sam pokusal progovorit, nije nam uspjelo....jedino kaj je jako dobar imitator...od nas 6 u kuci za svakoga kad vidi ima poseban zvižduk, jer mu svaki od nas zviždi drukcije, a on te zvukove imitira kad nas vidi i s tim znamo kome se obraca.... :D
i naravno, imitira vrapce, susjedove kokoši, a cak se i naucil nesto slicno kukurikanju :D

mojanimfa
19.02.2011., 20:06
Ja sam nabavio sivu nimfu...najače mi je kad mi zvoni mobitel aa meni mobitel imaza zvono nekog pjevca.....i onda on mene zeza stalno ga oponasa a ja dotrčim i meni mobitel ugašen..??? a to je on
hahaha

mojanimfa
19.02.2011., 20:12
http://www.forum.hr/images/smilies/rolleyes1.gifhttp://www.forum.hr/images/smilies/mrgreen1.gifhttp://www.forum.hr/images/smilies/lol.gif

mojanimfa
21.02.2011., 12:16
aaaa I usput papigica mii se zove miguel....muško :jumping:

dada30
22.02.2011., 21:27
ja imam pitanje ako mi neko može reči kako mogu prepoznati spol nimfe

Tonny Magix
23.04.2011., 16:17
Ja sam sretni Vlasnik 1 nimfe,1 tigrice,1 malog aleksandra i jedne grlice..malo sam of topic ali hajde..

imate odlcnih savjeta ovdje,za pohvalu!
Nimfice su tako draga i prekrasna stvorenja,ja sam madjionicar i obavezno ju koristim u predstavi,jako je dobra i poslusna,cak i voli ovo,dresiram u pomocu klikera,takozvani Clicker Training..Veoma je ucinkovito!

evo slikica nimfe i tigrice
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/224937_218594604818126_100000027639578_944367_4965 023_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/217478_218594798151440_100000027639578_944372_2278 977_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224229_218594931484760_100000027639578_944375_7736 891_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222666_218594968151423_100000027639578_944376_3498 895_n.jpg

dodo14
25.05.2011., 17:23
mogu li 2 nimfe muzjaka biti zajedno,,,,,,,,,,:rolleyes:

MZSoft
29.05.2011., 00:04
Dragi pticoljupci,

imam jedno zdrastveno pitanje vezano za moju nimfu Pericu:

- prije par tjedana uočili smo da naša Perica (žekna stara 4-5 godina) vrši veliku nuždu rijetko, ali kad je napravi, to je full obilno. Npr, sinoć oko 22 sata moj je sin promijenio papir na dnu krletke i prvi drek se pojavio dana oko 12 sati. Dakle, prošlo je govoro 14 sati. Za bolje razumjevanje Peričninog života bitne su i slijedeće činjenice:
- Perica živi sama,
- do prije par mjeseci s njom je živjela stara papigica tigrica,
- trenutno se mitari a također je u fazi kad je pucaju hormoni i traži gnjezdo u kojem bi snjela jaje (do sad je snjela 2 jajeta, ali to je bilo prije 3-4 godine i to u kartonskoj kutiji budući je u to vrijeme znatno duže boravila izvan krletke pa joj je kartonska kutija bila dostupna.)
- kad smo s Pericom, uglavnom joj pražnjenje proradi. Nakon onog prvog veeelikog dreka, ostali su normalni i u cca sat - dva uspije me obilježiti s 2-3 drekića.

Mi smo si umislili da Perica dok je sama uglavnom drema pa joj je i probavni sustav usporen. Kad smo s njom ona naglo živne i sve joj proradi, pa i pražnjene, ali ipak smo zabrinuti zbog ovakvog neredovitog pražnjenja. Prilikom onog prvog, obilnog pražnjenja ne primjećuje se da ona to radi s mukom i da se mora truditi.

Što se ostalih pokazatelja tiče, ptica izgleda poptuno zdravo, vesela je, aktivna, dobro i dugo može letjeti, normalno se hrai.

Od hrane uglavnom uzima sjemenke za tigrice i nimfe, voće nije nikad htjeo jesti. Povrće također neće jesti (salata), jedino je htio uništavati razno-razno cvijeće koje mu se našlo u blizini kljuna, ali i ono nije završilo u njegovom trbuhu, već je više služilo kao zabava.

Molio bih iskusne uzgajivače da me savjetuju kako da pomognem Perici (ako treba).

Srdačan pozdrav!

Nymphh
17.10.2011., 18:50
Pozdrav,ja sam nova na forumu. Pa adje da malo aktiviramo temu.
Ja sam svoju nimfu kupila prije skoro 6 mj. Potpuno se pripitomila nakon 2 mj.
Inače,ženka je. Mislim da ima negdje oko godinu dana. Danas je ona prava mazilica,obooožava se češkati,maziti,ljubiti,...Kad želi da je češkam,dođe i sama mi ponudi glavu da ju počeškam. I voli kad je izazivam,npr. kad imam neki mali privjesak pa joj ga dam da ga gricka,i onda se ja i ona tako igramo...I volim joj izrađivati igračkice...Ali i moja cura isto ima mane..Doduše ne baš tako velike,ali poprilične važne dvije mane. A to je da nevoli jest voće i povrće,i nevoli se baš kupat.Ali tješim se da će jednog dana popustit,a dotad neću odustajat i bit ću uporna da zavoli i jedno i drugo i treće :rolleyes: Nas dvije smo se super skompale,nemožemo jedna bez druge :cerek:
Trenutno sam u potrazi za većim kavezom jer sam odlučila nabavit i dečkića za moju Coco,da nije sama kad mene nema. A i za 2 tjedna nam stiže povodac za papige (neznam jeste ikad vidjeli). To je isto ko što i psi imaju orme,samo je za papige. Da ju mogu za toplijih dana izvest vani,da okusi što je 'vjetar pod krilima'. :D
Uglavnom,nas dvije se super slažemo,i jedva čekamo novu pridošlicu za proširimo našu malu obitelj...

MZSoft
23.10.2011., 18:16
Drago mi je da ste napisali nesto o svojoj nimfi i malo probudili ovaj uspavani forum.

Vezano za vasu zelju o nabavci povodca, imam želju da vam napišem slijedeće: moja Perica je pitoma papiga, dok je bila mala pričica izvađena je iz gnijezda i othranjena na ruku, pomoću injekcije s kljunom papige koja se koristi za hranjenje mladunčadi. Zahvaljujući tome Perica je full pitoma, možemo joj svašta raditi (hvatati, igrati se s njom, tjerati je od končića na rubu tepiha koji obožava žvakati), ali ništa od tog ne shvaća kao prijetnju i ne zamjera nam na tim radnjama.

Unatoč tome, Perica je odabrala svega nekoliko osoba kojima bezuvjetno vjeruje (konkretno Svena i mene), a prema svima ostalima je full rezervirana i ne prilazi im rado. Takvo iskustvo smo imali i s Mikom, nimfom mužjakom kojeg smo imali prije Perice.

Unatoč velikom povjerenju koji Perica poklanja prema nama dvojici pripadnika ljudske vrste, Perica se jako boji svih ostalih, svih naglih pokreta u njegovoj blizini (točnije: "njezinoj blizini" - Perica je ženka iako smo je nabavili tražeći mužjaka tako da joj se uglavnom obraćam u muškom rodu). To sam primjetio posebno kad smo Pericu vodili negdje van u krletci (veterinaru, u drugi stan i slično). Uvijek je bila jako uplašena, oprezna i spremna na skok u suprotni dio krletke. Zbog toga nemogu ni zamisliti da Peticu izvedem van u surovu stvarnost zaštićenu samo povodnikom - vjerujem da bi se ona stalno bacala i da bi postojala opasnost da se ozlijedi. Zato budite jako oprezni kako se vaša ptičica ne bi uplašila ili ozlijedila na šetnjama.

Što se tiče vaše želje da nabavite mužjaka vašoj ptičici, nemojte se razočarati ako njihov odnos ostane samo na prijateljskom nivou. Ja sam imao nekoliko tigrica i niti jedom tigru nisam našao životnu družicu koja bi mu pružila mnoštvo malih ptičica, mir i ugodno češkanja na kraju dana.

U svakom slučaju, želim vam puno veselja i uspjeha s ptičicama.

SimpleD
11.11.2011., 13:22
ja imam pitanje ako mi neko može reči kako mogu prepoznati spol nimfe

pa koliko sam ja upoznata, ženke imaju malo blijeđe boje obraze (kao malo zamagljeno, mutno crveno), dok muški imaju jarko crvene-- tako sam čitala, i dok uspoređujem svoje stvarno jest tako, ima i neka kombinacija sa šarama na repu, ali to se baš ne sjećam...

SimpleD
11.11.2011., 13:28
Dragi pticoljupci,

imam jedno zdrastveno pitanje vezano za moju nimfu Pericu:

- prije par tjedana uočili smo da naša Perica (žekna stara 4-5 godina) vrši veliku nuždu rijetko, ali kad je napravi, to je full obilno. Npr, sinoć oko 22 sata moj je sin promijenio papir na dnu krletke i prvi drek se pojavio dana oko 12 sati. Dakle, prošlo je govoro 14 sati. Za bolje razumjevanje Peričninog života bitne su i slijedeće činjenice:
- Perica živi sama,
- do prije par mjeseci s njom je živjela stara papigica tigrica,
- trenutno se mitari a također je u fazi kad je pucaju hormoni i traži gnjezdo u kojem bi snjela jaje (do sad je snjela 2 jajeta, ali to je bilo prije 3-4 godine i to u kartonskoj kutiji budući je u to vrijeme znatno duže boravila izvan krletke pa joj je kartonska kutija bila dostupna.)
- kad smo s Pericom, uglavnom joj pražnjenje proradi. Nakon onog prvog veeelikog dreka, ostali su normalni i u cca sat - dva uspije me obilježiti s 2-3 drekića.

Mi smo si umislili da Perica dok je sama uglavnom drema pa joj je i probavni sustav usporen. Kad smo s njom ona naglo živne i sve joj proradi, pa i pražnjene, ali ipak smo zabrinuti zbog ovakvog neredovitog pražnjenja. Prilikom onog prvog, obilnog pražnjenja ne primjećuje se da ona to radi s mukom i da se mora truditi.

Što se ostalih pokazatelja tiče, ptica izgleda poptuno zdravo, vesela je, aktivna, dobro i dugo može letjeti, normalno se hrai.

Od hrane uglavnom uzima sjemenke za tigrice i nimfe, voće nije nikad htjeo jesti. Povrće također neće jesti (salata), jedino je htio uništavati razno-razno cvijeće koje mu se našlo u blizini kljuna, ali i ono nije završilo u njegovom trbuhu, već je više služilo kao zabava.

Molio bih iskusne uzgajivače da me savjetuju kako da pomognem Perici (ako treba).

Srdačan pozdrav!

ovakooo, imamo i mi takav slučaj, dakle i naša je ženka, u razdoblju kada treba snesti jaje ima obilni izmet... veterinarka kaže da je to normalno, no u slučaju da je od jaja prošlo već dosta vremena a situacija je ista, treba otići veterinaru da joj malo opipa trbuh, da joj nije jaje "zapelo".

*mi imamo i mužjaka i ženku, imali smo 5 jaja od kojih 2 neoplođena, a od preostala 3 jedno se izleglo, a na ostalima nije htjela više sjediti, maleni ima sada 2 mjeseca, još mu je glava malo čelava... juuuuuj, jako je slatki... :cerek:

*od prije tjedan dana opet imamo jaja, i to 4, sjedi na njima, to ćemo joj sad još pustiti ali kasnije više ne, to jako umara ptice, treba više vitamina, više klope...

Tinchy_09
14.11.2011., 20:28
Kad čitam ovu temu nevjerovatno kako mi fali moj Kiko .... Uginuo je u 27. godini života... Taj je morao svaki dan u doba dnevnika izać iz krletke i sjest na stolac u dnevnom i na miru pogledat vijesti :) također, kad je došlo 9 sati navečer, kreštao bi kao vatrogasna sirena dok ga nebi pokrili njegovom plahtom (krletku mislim :D ) i ugasili svjetlo da gospodin može spavat.... također, ista stvar i ujutro kad bi bilo vrijeme za ustajanje, samo što bi nas onda budio da mu maknemo tu blesavu krpu s krletke... Njegov pjev je zvučao kao da izgovara svoje ime (kiko) a dok bi neke normalne ptice mrzile mačke, ovaj moj luđak bi se mojoj Lilly "udvarao" .. Onako bi nagnuo glavu i snizio ton pjeva i cvrkutao a mački nikad ništa jasno. Nevjerojatne ptice :)

tina7426
28.12.2011., 12:44
Pozdrav!
Zna li možda netko kojeg je spola ova nimfa jer ja nisam sigurna? :D

http://i43.tinypic.com/300hbw1.jpg

Stowaway
06.03.2012., 20:10
Cijenjeni pticoljupci :)

Već neko vrijeme moje dijete razmišlja o jednom pernatom članu obitelji, ali se nikako ne može odlučiti - nimfa ili tigrica standard (ona bi, naime, veću ptičicu :D ). Naravno da je jasno da su više manje sve papigice šašave (što i želimo :zubo: ), ali ima li neka preporuka vas znalaca, koja je birdy živahnija, blesavija, pričljivija, pitomija, zaigranija,... Što, od te dvije vrste, preporučujete?

I da, dijete je odgovorno, svjesno nadolazećih obaveza :D
Tnx.

AlCapone 100
03.07.2012., 23:02
Ako se mene pita ove nimfe nisu zanimljive u početku,ali kad te bolje upoznaju jedu s tobom iz tanjura, pjevaju melodiju koju im odzviždiš i naravno dozvoljavaju ti da ih maziš i tuširaš ... Pogotovo po ovim vručinama ... Ovaj moj nimfać Kiki obožava večernji tuš i naravno poslje tuša bar polusatno vježbanje svojih glasnica ... e tek onda ide na spavanje ... :D Zaključak o nimfama : Predobre ptice za nekoga tko ima vremena barem 2 sata dnevno provesti s njima... Dobro se dobrim vraća ;)

Stowaway
05.07.2012., 12:43
Ako se mene pita ove nimfe nisu zanimljive u početku,ali kad te bolje upoznaju jedu s tobom iz tanjura, pjevaju melodiju koju im odzviždiš i naravno dozvoljavaju ti da ih maziš i tuširaš ... Pogotovo po ovim vručinama ... Ovaj moj nimfać Kiki obožava večernji tuš i naravno poslje tuša bar polusatno vježbanje svojih glasnica ... e tek onda ide na spavanje ... :D Zaključak o nimfama : Predobre ptice za nekoga tko ima vremena barem 2 sata dnevno provesti s njima... Dobro se dobrim vraća ;)

Beba nimfa nabavljena u ožujku- najumiljatiji i najmazniji kućni ljubimac kojeg smo mogli poželjeti. Nije baš nešto glasna, pričljiva,...(što ne mora nužno biti loše :D ), ali je maza po mom guštu :cerek:
Sad je s klincima na moru, a ja nisam sigurna tko mi više nedostaje :cerek:

C2H5OH
10.07.2012., 14:16
http://img706.imageshack.us/img706/4179/lovro.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/706/lovro.jpg/)

Evo mog ljubimca. Zove se Lovro, star je 19 mjeseci.. Othranjen je na ruku i voli se puno maziti.. Nekada ima "žutu minutu" pa je sav nervozan i ljut.. Uglavnom sam zadovoljan i voli ga cijela obitelj i prijatelji..:D Pogotovo kada počne pjevati nekoliko melodija... Zna i svoje ime reći i još nekoliko riječi..

strumfetica91
31.07.2012., 14:38
pozzz jucer sam dobila nimficu (muskog) i cijeli dan nista,ne mice se,ni danas...i sad sjedim pored krletke s laptopom i pustim nimfe na youtube,poludio je,poceo letjet po krletki,glasat se...pa si sad razmisljam,tamo u zvjerinjaku je bio u krletki s jos jednom nimficom,fali mu drustvo sigurno...da odem kupit tigricu isto muskog i da ga stavim k njemu,imamo jako velik kavez...samo me brine,oce onda uopce i pustit glas... ?

nela2910
04.08.2012., 17:27
normalno je za svaku vrstu ptice da ce se prilagodavat novoj okolini i da ce bit tako mirna i djelovat plasljivo kao sto i je. onda polako pocinje proucavat i sve se ostalo normalno razvija. vjerujem da do danas vec djeluje donekle prilagodeno ;)

strumfetica91
09.08.2012., 23:03
normalno je za svaku vrstu ptice da ce se prilagodavat novoj okolini i da ce bit tako mirna i djelovat plasljivo kao sto i je. onda polako pocinje proucavat i sve se ostalo normalno razvija. vjerujem da do danas vec djeluje donekle prilagodeno ;)

joj totalan je luđak.... grize da je to katastrofa....probala sam stavit ruku na krletku par puta i drzat tako,on se ni ne obazire,i prekjucer sam mu stavila ruku s hranom u krletku,i drzala,siktao je prvo i onda me ugrizao. i mamu danas 2 puta. sad i kad priblizimo ruku krletki sikta i oce ugrist...uzas! najrađe bi ga za friz pocupala koliko sam ljuta na njega :rofl: . al dobro uopce ga nezelim ni dirat vise dok sam ne pokaze da je prijateljski raspolozen :cerek: ljuta sam na njega uzasno :durica:
kaze mi zena u zvjerinjaku da bi ga vec i van trebala pustit iz krletke,al se ne usudim kad mi ni na ruku u krletki nece doc vec sikta i oce ugrist! a kad ga zovem sa udaljenosti odmah se javlja,i kad slucajno ostane sam u prostoriji vice ko lud :lol: tako da.... zao mi je vidit da ljudi napreduju vec nakon tjedan dana s svojima,i idu na ruku,a ja imam osjecaj da ce mene moj pojesti :rofl::lol:

nela2910
11.08.2012., 15:25
joj totalan je luđak.... grize da je to katastrofa....probala sam stavit ruku na krletku par puta i drzat tako,on se ni ne obazire,i prekjucer sam mu stavila ruku s hranom u krletku,i drzala,siktao je prvo i onda me ugrizao. i mamu danas 2 puta. sad i kad priblizimo ruku krletki sikta i oce ugrist...uzas! najrađe bi ga za friz pocupala koliko sam ljuta na njega :rofl: . al dobro uopce ga nezelim ni dirat vise dok sam ne pokaze da je prijateljski raspolozen :cerek: ljuta sam na njega uzasno :durica:
kaze mi zena u zvjerinjaku da bi ga vec i van trebala pustit iz krletke,al se ne usudim kad mi ni na ruku u krletki nece doc vec sikta i oce ugrist! a kad ga zovem sa udaljenosti odmah se javlja,i kad slucajno ostane sam u prostoriji vice ko lud :lol: tako da.... zao mi je vidit da ljudi napreduju vec nakon tjedan dana s svojima,i idu na ruku,a ja imam osjecaj da ce mene moj pojesti :rofl::lol:

izgleda da ipak reagira na tebe i tvoj glas ;). mozes mu slobodno probat otvorit vrata (nemoj zaboravit zatvorit prozore i sve otvore prije:D) da malo proleti i rastegne krila. onda ga mozes malo proucavat i gledat sto radi - vjerojatno ce si odma odabrat neko "svoje mjesto" na koje ce stalno slijetat i promatrat sve iz tog kuta, al s vremenom ce postat sve znatizeljniji i krenut ce po svuda. on bi se sam nakon nekog vremena vratio u gajbu jer zna da su mu tamo hrana i pice, al ako je tvrdoglav kao sto je moj bio pa bas nece, odlicna ti je fora s kuhacom koja ti posluzi kao stanga (al nemoj onaj veci kraj okrenut prema njemu da se ne preplasi). i ako je plasljiv, nece ti trebat predugo da stane na kuhacu - malo ces trcat za njim po sobi i stat ce vec na nju (trebas mu s kuhacom malo krenut prema nogicama, ne samo drzat ju ispred njega ;)). to je i dobro rjesenje za ovo sto kazes da grize, a i za njega ako je u strahu pa vidi da je opet na sigurnoj udaljenosti. naravno, mozes ga ti odma ucit i na prst, ovo je samo prijedlog. ja sam svog na pocetku ovako, pa sam onda uvela ruku i dobro je to prihvatio. sretno! :)

strumfetica91
11.08.2012., 22:17
uh,hvala ti,pokusat cu sutra ;) bojala sam se ga pustit van kad bjezi od mene i po krletki.. al probat cu! mozda me uspije i raskrvarit,ko i mamu koja je bas bas uporna...

mimibub
13.08.2012., 19:53
mogu li 2 nimfe muzjaka biti zajedno,,,,,,,,,,:rolleyes:

mogu kod mene su dva muzijaka, sad sam u dilemi da li da nabavim zenku tj.da li ce se oni svadjati oko zenke . sta ti mislis da li je to pametna ideja?

mimibub
13.08.2012., 19:58
zdravo

sta mislite da li je u redu da nabavim zenku nimfu jer imam dva muzijaka.
da li bi to izazvalo sukobe izmedu muzijaka ?
da li je neko ima slicnu situaciju? :503:
ne mogu da se odreknem ni jednog jer uslovi u pet shopovima kod nas su grozni ,a i ne mogu ih se odreci :cerek:

mimibub
14.08.2012., 08:23
mogu kod mene su dva muzijaka, sad sam u dilemi da li da nabavim zenku tj.da li ce se oni svadjati oko zenke . sta ti mislis da li je to pametna ideja?

ako mislis na sto ja mislim onda ne bi trebalo da mogu na taj nacim hehe
ja imam dva muzijaka maze se pjevaju jedan drugom , doduse ljubomorni su puno jedan na drugog ,ali nije nista stasno mogu opstati tako ,osim ako ti ptica ne pokaze da bi zeljela da se pari sto je slucaj kod mojih pa se pare sa zdjelicom hehe zato trebam zenkicu hitno :)

strumfetica91
14.08.2012., 15:16
vec 3 dana ga pustam po dnevnoj,na zavjesama i slici na zidu mu je sjediste....naravno,nezna se vratit u krletku,nego ju prislonim na njega pa se tako vraca.. al toliko sam jadna jer je to strasno koliko grize,uzasno! sad je bio covjek kod mene koji 2 papige ima i nije mogao vjerovati! znaci priblizim ruku kavezu,a on sikce ko lud i udara kljunom! :504: bojim se vise i staviti ruku unutra. :ne zna: sta da radim,kako da ga pripitomim! :durica stvarno ima ogroman kavez i u njemu ljestvice,ljuljacku,zvonce,svaki dan dobiva poslastice,keksice za ptice,hranu bas za nimfe,vitamine,minerale,jodnu vodu... i vjerujem da mu nista ne fali,a on je katastrofalan... imam strpljenja i zivaca,i stalno mu pricam,cak vec zvizdi Ćirko zamnom,ali nedaj Boze da priblizim ruku kavezu.. dok npr. na zlicu stavim hranu i gurnem u kavez k njemu,jede... :kava: :confused: http://img580.imageshack.us/img580/9695/dsc1170g.jpg http://img811.imageshack.us/img811/6013/dsc1076x.jpg

peggy bundy
20.08.2012., 12:09
Mislim da ćeš ga najprije pripitomiti na način da mu iz ruke daješ hranu. Ja sam svojoj nimfici svaki dan davala bar po sjemenku suncokreta rukom, pričala joj dok sam to radila, pa se danas čim joj priđem nagne da ju mazim po glavici. :cerek::cerek::cerek: Dok na ostatak obitelji proizvodi onaj siktavi zvuk.

Mopsly
21.08.2012., 10:22
Nekako po izgledu glave ove nimfice ne mislim da je to jako mlada ptica koju ćeš lako pripitomiti :ne zna:
Mislim da ćeš morati malo više truda uložiti :mig:
Ja sam imala nimficu koja je kao beba došla kod nas i stalno je bio van krletke, tati mom je znao sletjeti na kuhinjski stol i iz tanjura mu vući špagete van, sjediti jednom nogom na ramenu tatinom a drugom nogom na okviru od naočala a kada sam ja bila bolesna onda je spavao meni na ramenu ili glavi i nije se htio ni maknuti od mene :cerek:
Jedina osoba koje se panično bojao iako mu nikada ništa nije bila napravila je jedna naša susjeda koju kada je čuo da ulazi u stan je brže bolje odletio u krletku i u sam čošak iste se stisnuo i tresao dok nije otišla :ne zna:
Bio nam je jednom u posjetu i čovjek od koje smo uzeli našeg Kikija nakon par godina i čovjek doslovno nije mogao vjerovati kako se taj ptiček ponašao jer uopće karakterno nije bio "nimfa" :D

peggy bundy
21.08.2012., 12:27
I moja isto voli špagete :D

I sve što ima tipke joj je zanimljivo:D

Stowaway
21.08.2012., 23:15
kada sam ja bila bolesna onda je spavao meni na ramenu ili glavi i nije se htio ni maknuti od mene :cerek:

Tako je i moja dolazila (nekako se ufuravam da je cura :D ) na maženje kad sam ja ležala i mirovala... Ajme, koja maza :cerek:

A onda se ljetos razbolila :( - ušutila, šćućurila se na dno kaveza i klonula... Nakon 10-dnevne kure antibioticima (svaka 2,5 sata na špricu) se promijenila; postala je puuuno opreznija i manje mazna. I dalje slijeće na glavu, rame, jede iz ruke, trčkara po stolu, ali nije joj više toliko stalo do onih maratonskih češkanja po vratu :(
Naravno, nadam se da će se s protokom vremena u kojem je nitko neće liječiti na silu, barem dijelom vratiti na staro, ali... i bez obzira na to :cerek: :cerek: :cerek:

Stowaway
07.09.2012., 21:29
nije joj više toliko stalo do onih maratonskih češkanja po vratu :(

Vraća se na svoje :s: opet svaki čas dolazi po svoju porciju češkanja i ljubljenja. Ajme, koje predivno, zanimljivo i drago biće :cerek: :cerek: :cerek:

C2H5OH
21.09.2012., 23:29
Jel vaše nimfe imaju čudne sklonosti?:D

Moj Lovro zavodi male jastuke na sjedećoj garnituri kad je izvan krletke, također voli stopala... I štipaljku za rublje koja mu drži vrata krletke otvorenima kad ga puštamo da izleti... Lud je..:rofl: