PDA

View Full Version : Performance test: Maximum MegaFlops!

Fritz
08.11.2003., 19:20
Nedavno sam nabavio novu opremu: P4 2.4Mh, MSI 875 neo-lsr ploča i sl. I sve skupa radi dosta dobro, no htio sam to malo testirati i pokazalo se u testovima da mi je Maximum MegaFlops-a samo 184!? dok je kod primjerice XP 1600 (Athlon) i Epox ploče Maximum MegaFlops: 460! U skoro svim ostalim performansama Pentium normalno tuče Athlona, jer je skoro dvostruko brži - ali u ovome je upravo obrnuto!? Zašto? Ukoliko sam dobro shvatio taj "MegaFlops" je dosta bitna karakteristika jednog računala! Da li je možda neka greška u procesoru ili u ploči... Inače na MS_XP-u mi se ponekad (vrlo rijetko) javlja poruka: serious error! Mislim da mi to grafička nešto šteka, tj. driveri nisu baš najbolji... Inače radi se o Radeon 9200. Ako bi netko znao što o tome bio bih mu jako zahvalan. U Feniksu (gdje sam kupio procesor) su mi rekli da je to "normalno" za P4!?

SETRA Samoborček
08.11.2003., 19:28
mislim da je ipak neka greška u nekom djelu

stisni windows tipku + pause na tipkovnici, pa odi na hardware, pa na device manager, pa poglkedaj ima li kakvih uskličnika ili upitnika na ljevoj strani spiska

Fritz
09.11.2003., 00:14
Da imam upitnik samo na Other devices - Ethernet Controller... To je valjda za mrežu? Što inače i tako ne koristim...

LeningradRevenger
09.11.2003., 01:23
Fritz kaže:
U Feniksu (gdje sam kupio procesor) su mi rekli da je to "normalno" za P4!?
:D :D :D

Athlon power supreme!

scotty
09.11.2003., 02:11
athlon for the king
glasajte za athlona:D

Fritz
10.11.2003., 23:37
Pa zar nitko više nema što za dodati kao "help"? Ja bih na ovo rekao samo to da sam baš prije imao jedan AMD proizvod - pa sam ga se riješio jer nisam mogao podnijeti buku ventilatora! A ovoga ni ne čujem! Ne zanima me rasprava koji je "bolji". AMD ili Intel Svaki ima svoje prednosti i mane - pa ko voli nek izvoli! I tako su jedan i drugi teški monopolisti, nešto kao naš HtNet i Vip... pa onda biraš "manje zlo"

LeningradRevenger
11.11.2003., 00:53
Buahaha riječi ogorčenog intelovca.

Možda ti ovo može pomoć i objasnit koju o ventilatorima i o jadnim rezultatima tvog procesora

Preuzeto iz VIDI-ja, br.90, str. 123
samo jedan dio, nesmije se sve kopirat, a valjda se nesmije ni dio al jebiga neće se valjd ljutit

AMD i Intel retail hladnjaci
Ako ste "imali sreće" i nabavili retail inačicu Intel, odnosno AMD procesora, uz sve blagodati retail pakiranja (priručnik za instalaciju, lijepa šarena kutija) dobili ste i hladnjak. Taj hladnjak u Intelovu slučaju nije se mijenjao od 1.8GHz Northwooda (zamijenjen je tek s poajvom 3.06GHz modelom), a u današnje doba procesora s Hyper-Threadingom rezultira previsokim temperaturama. No, P4 procesor neće raditi na visokim temperaturama, već procesor aktivira termalni mod, u kojem se usporava do te mjere da je 1 GHz PIII daleko brži.....

E a sad moj prijedlog. Kada ti ventilator buči, odeš i kupiš novi koji ne buči, umjesto da kupuješ novi proceor i ploču za njega. A tolko i o ultra-tihim Intelovim hladnjacima.

Fritz
11.11.2003., 16:23
Hvala na savjetu, ali ipak sam htio imati Intel-a, jer je općepoznato da se manje grije od AMD procesora. Osim toga naći pouzdano tih ventilator za AMD nije bilo lako... pa sam se odlučio za novi i bolji stroj. Ako je stvarno tako kako piše u citiranom članku iz Vidi-a - onda ću stvarno morati mijenjati ventilator!? Ah ta tehnika! No u biti sve radi dobro. Word, OE, i sl. programčići, pa čak i neki grafički programi koje koristim normalno rade, bez zamrzavanja, usporavanja i sl. što je prije bio slučaj. Jedini "problem" je gorenavedeni "MegaFlops" - koji sam otkrio testiranjem i povremena greška koja se ponekad javi kada umjesto prihvaćanja "stand by" - se resetira, javljajući grešku.

aurellie
11.11.2003., 16:27
E a sad moj prijedlog. Kada ti ventilator buči, odeš i kupiš novi koji ne buči, umjesto da kupuješ novi proceor i ploču za njega.

Zašto jednostavno kad može komplicirano? intel copr.

[/QUOTE] A tolko i o ultra-tihim Intelovim hladnjacima. [/QUOTE]

Varaš se nije to to. Tek sada dolazi ono pravo. Dok se novi athloni 64 bundlaju sa mini kulerima koji ti u šaku stanu, prescotti će dolazit sa 975gr kulerom, zbog čije ćeš visine vjerojatno morat i novo kućište nabavit.
I dok amd muku muči jer 0.09u opteroni troše 47 umjesto 45w, intel proglašava standartom potrošnju od 120+ watta :s

aurellie
11.11.2003., 16:28
Eh da, pošo sam s teme :))

Fritz kao što p4 voli radit s videom, tako i athloni vole računat. Athlon je tu superiorniji i nema pomoći.

LeningradRevenger
12.11.2003., 00:16
aurellie kaže:
Athlon je tu superiorniji i nema pomoći.

Rekao sam, a reći ću i opet
Athlon power supreme!

LeningradRevenger
12.11.2003., 00:21
aurellie kaže:
Varaš se nije to to. Tek sada dolazi ono pravo. Dok se novi athloni 64 bundlaju sa mini kulerima koji ti u šaku stanu, prescotti će dolazit sa 975gr kulerom, zbog čije ćeš visine vjerojatno morat i novo kućište nabavit.
I dok amd muku muči jer 0.09u opteroni troše 47 umjesto 45w, intel proglašava standartom potrošnju od 120+ watta :s [/B]
Ma pa zašto pobogu korisiti retail hladnjak? Najbolje što piše u nastavku texta o retail hladnjacima. Nešto u stilu "ako ste ipak odlučili korisiti retail hladnjak, barem šarafcigerom sastružite onu termovodljivu naljepnicu i stavite normalnu pastu na jezgru."
:D

scotty
12.11.2003., 01:04
Fritz:
jer je općepoznato da se manje grije od AMD procesora

gdje to?:confused:

LeningradRevenger
12.11.2003., 01:35
scotty kaže:
Fritz:

gdje to?:confused:

Mato u nekom ludom paralelnom svemiru gdje je Intel jeftiniji i brži.

scotty
12.11.2003., 01:40
LeningradRevenger kaže:
Mato u nekom ludom paralelnom svemiru gdje je Intel jeftiniji i brži.

xexexe:top:

Fritz
12.11.2003., 19:52
Htio sam samo pomoć, a ne uvjeravanje da je AMD bolji. To mi uopće nije važno - tko je bolji, brži i sl. Za to postoji drugi forum - na temu prepucavanja između Intel i AMD produkata... Barem prije par mjeseci je bilo tako da se pričalo po forimuma i časopisima kako su AMD procesori sasvim solidni, jeftiniji i sl. ali da im je mana pregrijavanje. U to sam se i sam uvjerio kada je jedan poznanik je ovog ljeta kupio XP 2200... Cooler mu je bio preslab, pa je kupio "jači" i glasniji tako da se činilo da mu je u sobi usisavač uključen... Preko ljetam morao ga je dodatno hladiti sobnim ventilatorom... Na kraju je žalio što je to kupio. Meni je ipak draži tihi komp, s eventualno slabijim performansama - nego bukač... Uspoređujući njegove "Baseline" sa svojim u većini je P4 imao bolje performanse osim spomenutog MegaFlops-a, što smatram da je možda greška i zato pitam znalce s foruma - o čemu se radi? Toliko s moje strane o tom pitanju, a vama sretno s AMD proizvodima! Nemam ništa protiv, naprotiv...