View Full Version : I dalje ne rade!
finalnifantazista
09.11.2003., 23:17
Probao sam sve živo moguće, instalirao AdAware od Lavasofta, Spybot, updejtao antivir, svaki put bi se našlo neko smeće ali tražilice opet nisu radile!?! Danas po tko zna koji put updejtam antivir, on sad nađe nešto - napokon trojanca - izbriše to, i opet ne radi!!! 10-15 virusa/spywareova/trojanaca sam izbrisao sa kompa, ali proklete tražilice ne rade!!! Imam 7 ikona na desktopu za zaštitne programe!!!
Ma znam da nitko ne zna što bi, pa ovo mod može i pobrisati (nisam našao stari topic jer ga nisam vidio, po tkoznakojimimenom je sad).
E da, radi Mozzilin Netscape ili kako se već zove ta tražilica, ali Google (kad upišem njegovu adresu pjavi se nekakva cPanel adresa) i Yahoo pretražuju puno više siteova.
nenoXtreme
10.11.2003., 00:20
finalnifantazista kaže:
P Imam 7 ikona na desktopu za zaštitne programe!!!
Nema do ikona na desktopu...
Gle, problem je u tome što su tebi mjerilo vrijednosti ibroj ikona na desktopu.... :rolleyes:
Kada bi obratio pažnju na preventivu, ili Tutorijals ovog cijenjenog foruma, vidio bi da se danas nema šta surfat po netu bez:
1. ANTIVIRUSNOG PROGRAMA (kakav god bio)
2. UPDEJTANIH WINDOZA (sjetite se RPC-a)
3. SPY-BLOCKERA
4. POP-UP Killera (Filtera)
5. Firewalla (opcionalno, ali poželjno, ako ništa drugo uključite onaj Firewall ugrađen u XP)
6. Naknadno uz bok AV-u dobro dođe AD-AWARE i slični i nedajbože TrojanRemoveri...
7. Probajte ne koristit fuckin' IE ! :mad:
(uzmite Netscape, Opera, Mozilla....) Otkad koristim Netscape ni neznam kak
spyware izgleda...
Dakle, to je standardna paleta!
SAVJET:
Probaj sljedeće:
Pogledaj adresu na koju te šalje kad ukucaš google. Zapiši je.
Taj panel se zove cPanel, right!?
Pretraži HDD sa tom pojmom. Pobriši sve što ima veze s tim (napravi backup prije da ne izbrišeš neš krivo)
u ređistriju pogledaj jel se negdi spominje ta adresa koja se pojavi kad ukucaš Google. Ako ima izbriši.
Naime, navukao si HI-JACKERa koji te sa željne adrese preusmjerava na neku drugu. I teško ćeš ga se lako riješiti.
Updejtaj definicije za AV i ADAWARE i budi uporan...:rolleyes:
finalnifantazista
11.11.2003., 20:42
nenoXtreme kaže:
Nema do ikona na desktopu...
Gle, problem je u tome što su tebi mjerilo vrijednosti ibroj ikona na desktopu.... :rolleyes:
Kada bi obratio pažnju na preventivu, ili Tutorijals ovog cijenjenog foruma, vidio bi da se danas nema šta surfat po netu bez:
1. ANTIVIRUSNOG PROGRAMA (kakav god bio)
2. UPDEJTANIH WINDOZA (sjetite se RPC-a)
3. SPY-BLOCKERA
4. POP-UP Killera (Filtera)
5. Firewalla (opcionalno, ali poželjno, ako ništa drugo uključite onaj Firewall ugrađen u XP)
6. Naknadno uz bok AV-u dobro dođe AD-AWARE i slični i nedajbože TrojanRemoveri...
7. Probajte ne koristit fuckin' IE ! :mad:
(uzmite Netscape, Opera, Mozilla....) Otkad koristim Netscape ni neznam kak
spyware izgleda...
1. ok (neprestano apdejtam)
2. ok
3. ok (Spybot)
4. IE + Crazy Browser
5. ZA
6. Lavasoft Ad-Aware
7. Koristim već spomenuto IE+CB, te Mozzilu.
SETRA Samoborček
11.11.2003., 20:51
kao prvo i prvo, ako imaš otvorenu sumnju u virus , skeniranje i uklanjanje se obavlja iz safe moda
a da ti u konfiguraciji firewalla nisi nešt zajebo?
isključe sve firewalle i ako ni onda ne radi, a nema ni viruse (safe mod...) jedini ljek je format c, a to je ujedno i najbolji ljek :(
nenoXtreme
11.11.2003., 21:11
Koristim već spomenuto IE+CB, te Mozzilu.
1. IE + CB je i dalje IE... dakle, drek!
2. Ako imaš mozillu, reci mi jel ti na mozilli rade tražilice (google) kak se spada!?? :confused:
svastikuti
11.11.2003., 22:01
ostavio "uspomene" na C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts File ili negdje drugdje.
Idi na stranice tvojih antitrojan-antivirusnih programa i trazi dodatne informacije .
I cuvaj se Kazaa-e !
finalnifantazista
12.11.2003., 23:11
nenoXtreme kaže:
1. IE + CB je i dalje IE... dakle, drek!
2. Ako imaš mozillu, reci mi jel ti na mozilli rade tražilice (google) kak se spada!?? :confused:
1. IE + x = IE = drek Got it.
2. Ne, ne rade. Isto se otvori cPanel.
svastikuti, skinuo sam sa symantecove stranice pretraživač za to... on je našao tog trojanca, i odjednom je prestao raditi. Pokrenem ja opet i pustim ga da traži, nije ništa našao. Kakvog to fuckin` smisla ima?
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts File, da obrišem ak` nađem takvo što u toj lokaciji koju si naveo?
svastikuti
13.11.2003., 02:45
stranice proizvodjaca antivirusnih programa i potraze dodatne informacije . (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.qhosts.html) :s
nenoXtreme
13.11.2003., 22:14
finalnifantazista kaže:
1. IE + x = IE = drek Got it.
2. Ne, ne rade. Isto se otvori cPanel.
svastikuti, skinuo sam sa symantecove stranice pretraživač za to... on je našao tog trojanca, i odjednom je prestao raditi. Pokrenem ja opet i pustim ga da traži, nije ništa našao. Kakvog to fuckin` smisla ima?
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts File, da obrišem ak` nađem takvo što u toj lokaciji koju si naveo?
fak :(
ak sa Mozillom isto ode na Cpanel onda je gadan...
Pazi sad...
Očito je da se trojanac aktivira na browser. (pusti etc/hosts, to nema veze s time)
ti :
1- pokreni browser i odi na google
2- on će ti otić na taj c-panel
PLAN A:
---------
3-pokreni AV (i taj trojan remover) i zapamti kak se virus zove
4-napiši ovdje a mi ćemo probat nać kak se skida...
PLAN B:
---------
4b - disejblaj "system restore"
5b - reboot
5b - sad pokreni AV i Trojan remover
eto ... :misli:
finalnifantazista
15.11.2003., 00:31
svastikuti kaže:
stranice proizvodjaca antivirusnih programa i potraze dodatne informacije . (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.qhosts.html) :s
E, ovaj, hvala puno! Sve radi... zbilja sam nekada glup.
Proveo sam 10k minuta u registryju po uputama i sve je ok!
Hvala! :s
Equilibrium
15.11.2003., 11:55
Drago mi je što smo bili od pomoći.
nenoXtreme
17.11.2003., 18:52
sve je dobro kad se dobro svrši :D
Equilibrium
17.11.2003., 20:57
nenoXtreme kaže:
sve je dobro kad se dobro svrši :D
potpisujem :D
nenoXtreme
17.11.2003., 21:21
ne čini ti se da svašta potpisuješ u zadnje vrijeme? :D :p :misli:
finalnifantazista
18.11.2003., 00:13
Vi uvijek sve zachatate!!! :closed:
finalnifantazista kaže:
E, ovaj, hvala puno! Sve radi... zbilja sam nekada glup.
Proveo sam 10k minuta u registryju po uputama i sve je ok!
Hvala! :s mislim da je krajnje vrijeme da se stavi proglas "u slučaju sranja - trk u registry" ... mislim, tako to kod mene funkcionira. na svakom kompu di vidim tak nekakve gluposti, prva stvar je odlazak u registry i čišćenje istog. onda reboot pa da vidim čija majka crnu vunu prede. :)
sreća kaj sam pročitao cijeli topic prije nego sam išao pisati, jer sam ti odmah htio reć da odeš u registry. drago mi je da si sjebo to sranje koje te gnjavilo. :top: registry je zakon.
nenoXtreme
18.11.2003., 09:10
slafko rulez :D
:top:
ajd ne kenjaj. to je jednostavna stvar. ko windows explorer. dođeš, nađeš kaj ti ne treba i pobrišeš.
a takva sranja se uvijek nasele u "run" kako bi se izvodila podizanjem sustava. to je prvo di gledam. u XPu msconfig isto nije naodmet pogledat... onda lagani search registryja i brišem sve kaj ima imalo veze s dotičnim troublemakerom. no mercy.
p.s. naravno da napravim backup registryja, koliko god si nas dva bili dobri. :D
Equilibrium
18.11.2003., 09:25
nenoXtreme kaže:
slafko rulez :D
:top:
potpisujem :top: :D
nenoXtreme
18.11.2003., 10:09
slafko kaže:
p.s. naravno da napravim backup registryja, koliko god si nas dva bili dobri. :D
nisi li ti svojedobno izjavljivao kako ne radiš backup ređistrija jer "je tako zanimljivije" i "jer je to za lejmere"!???
ili je to bilo samo "šminka"...?? :D
ushirlo
18.11.2003., 10:10
Slafko = lejmer
nenoXtreme
18.11.2003., 10:15
ushirlo kaže:
Slafko = lejmer
nadam se da se šališ ... :misli:
Equilibrium
18.11.2003., 10:17
A kaj si ti vidio ijedan njegov ozbiljan post? :D
nenoXtreme
18.11.2003., 10:21
jesam na LJESu :D
ushirlo
18.11.2003., 10:22
Eto ti sad na!
nenoXtreme
18.11.2003., 10:24
eto ga tebi ... :D
Equilibrium
18.11.2003., 10:24
Vandal... piše po ljesovima, skrnavi grobove... :D
nenoXtreme
18.11.2003., 10:26
al izgleda da se vraća ...
Lesi se uvijek vraća ... :D
Equilibrium
18.11.2003., 10:31
Za razliku od Ol' yeller-a :D
nenoXtreme
18.11.2003., 10:32
Equilibrium kaže:
Za razliku od Ol' yeller-a :D
potpisujem!:top:
nenoXtreme kaže:
nisi li ti svojedobno izjavljivao kako ne radiš backup ređistrija jer "je tako zanimljivije" i "jer je to za lejmere"!???
ili je to bilo samo "šminka"...?? :D daj šuti. ovo je bila šminka u edukativne svrhe. ako ovi vide da je cool radit backup ređistrija, onda buju i oni, a mi bumo tako imali manje provala tipa "ne radi mi niš" :D
nenoXtreme
18.11.2003., 17:25
ok! nema beda. Al bolje je da sjebu ređistri, onda nemamo problema uopče! :D
nemoj tako. sjećam se kako mi je blondie nedostajala nakon kaj si je čistila ređistri. što bih ja da si ti ili nedajbože axmi obrišete ređistry? skočit u rijeku, jer voda ionako ne osjeća bol. :D
Equilibrium
18.11.2003., 17:32
Ne kužim di je problem...
Ja na kompu opće nemam registry i sve dela :D
a jel imaš internet? :D :lol: :bonk:
nenoXtreme
18.11.2003., 17:36
slafko kaže:
nemoj tako. sjećam se kako mi je blondie nedostajala nakon kaj si je čistila ređistri. što bih ja da si ti ili nedajbože axmi obrišete ređistry? skočit u rijeku, jer voda ionako ne osjeća bol. :D :D :top:
ok , ja pazim!
Equilibrium
18.11.2003., 17:41
slafko kaže:
a jel imaš internet? :D :lol: :bonk:
Imam ali mi radi jako sporo. Nikako da mi se uspije učitati do kraja.
Što mi je čudno jer sam jednom doživio da mi je pisalo:
THIS IS THE END OF INTERNET
A imam dojam da nisam još pregledao sve sadržaje.
to si došao do kraja te diskete na kojoj ti je internet. stavi drugu disketu s oznakom "internet reloaded" :)
nenoXtreme
18.11.2003., 19:12
kaj se disketa ne zove "Internet Disc 2" ? :misli:
ti imaš drukčiji internet nego mi. ti surfaš po prilagođenom programu. :D :vidiga:
Equilibrium
18.11.2003., 22:04
slafko kaže:
to si došao do kraja te diskete na kojoj ti je internet. stavi drugu disketu s oznakom "internet reloaded" :)
Stavio sam drugu disketu i profunkcioniralo je.
Hvala :s
Equilibrium kaže:
Stavio sam drugu disketu i profunkcioniralo je.
Hvala :s molim i drugi put.
hint: onu treću disketu "internet revolutions" nemoj stavljati, preljigavo je, ko da si u dućanu morning gloryja.
Equilibrium
18.11.2003., 23:28
A onu četvrtu (dodatnu, to sam platio 15 kn) na kojoj piše GAIN & GATOR installation disk? Da to upotrijebim?
finalnifantazista
19.11.2003., 00:08
Kad već chattate... ste vidjeli onu foru u Flashu, Windows RG (Really Good) Edition? Najluđe mi je kad odeš na web, a on ti javi da ne može na web, a mogući razlozi su, i jedan od njih je Internet is broken. a jedna je You`re going to a site.
:D
Ili pak kad paperclip napravi brata, pa ga word ubije, onda word uhite... Kako sam se lomio na to. Ne znam otkud mi to, ustvari ne znam otkud mi ni jedan od 200 MB fora na kompu.
Equilibrium
19.11.2003., 00:45
finalnifantazista kaže:
Kad već chattate... ste vidjeli onu foru u Flashu, Windows RG (Really Good) Edition?
Ne znam za slafka, ali ja sam vidio... već sam napiso na Software-u da sam to vrtio na INFO-u na jednoj linux mašini :D
finalni, spaljuj to na CeDe. organizirali bumo neki kolektivni dernek ITovaca pa bumo si donosili cedeje i sigurnosne kopije. zlu netrebalo. :D
nenoXtreme
19.11.2003., 20:12
slafko kaže:
finalni, spaljuj to na CeDe. organizirali bumo neki kolektivni dernek ITovaca pa bumo si donosili cedeje i sigurnosne kopije. zlu netrebalo. :D
oču i ja! :D
nenoXtreme
19.11.2003., 20:12
ljudi! (ZVIRI I BEŠTIMJE) AXMI će nas pobit ko zecove!!!! Ja se osobno suzdržavam od svakog daljnjeg i krajnje nepotrebnog postanja! Hvala na razumijevanju!
SETRA Samoborček
19.11.2003., 21:13
nenoXtreme kaže:
ljudi! (ZVIRI I BEŠTIMJE) AXMI će nas pobit ko zecove!!!! Ja se osobno suzdržavam od svakog daljnjeg i krajnje nepotrebnog postanja! Hvala na razumijevanju!
pa da, ali NEMOJTE REĆI DA VAS JA OD KAD NISAM UPOZORIO
Equilibrium
19.11.2003., 23:01
nenoXtreme kaže:
Ovo je već previše :D :D :D
Cele303
20.11.2003., 09:21
Equilibrium kaže:
Ovo je već previše :D :D :D
Potpisujem !!!!! :D :D :D :D :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.