PDA

View Full Version : Druga prilika

flirtatious
23.10.2007., 17:42
evo bas gledam popis i slike pasa koji su u sinteraju, izmedju svih pesonja nalazi se i zenka cistokrvnog labradora, Dona, pa eto bilo bi super kada bi ju netko mogao spasiti. Nju ili bilo kojeg drugog psa iz sinteraja. I nemojte me sad krivo shvatiti sto nju spominjem ovako malo izdvojeno od drugih pasa tamo, cisto zbog toga sto vecina ljudi nazalost, se vise zanima za cistokrvne pse. Puno srece svim pesekima tamo:( EDIT: cak imaju i 2 njem. ovcara ... pogledajte sve peseke, mozda vam se neki svidi

http://www.drugaprilika.com/main.asp?id=12

http://www.drugaprilika.com/main.asp?id=406

kao kontakt br. je naveden 091/ 582-0073

ps. ne znam koliko cesto update-aju stranicu i da li se sto promijenilo

Wanja
23.10.2007., 19:55
evo bas gledam popis i slike pasa koji su u sinteraju, izmedju svih pesonja nalazi se i zenka cistokrvnog labradora, Dona, pa eto bilo bi super kada bi ju netko mogao spasiti. Nju ili bilo kojeg drugog psa iz sinteraja. I nemojte me sad krivo shvatiti sto nju spominjem ovako malo izdvojeno od drugih pasa tamo, cisto zbog toga sto vecina ljudi nazalost, se vise zanima za cistokrvne pse. Puno srece svim pesekima tamo:( EDIT: cak imaju i 2 njem. ovcara ... pogledajte sve peseke, mozda vam se neki svidi

http://www.drugaprilika.com/main.asp?id=12

http://www.drugaprilika.com/main.asp?id=406

kao kontakt br. je naveden 091/ 582-0073

ps. ne znam koliko cesto update-aju stranicu i da li se sto promijenilo

Joj, grozno mi je to vidjeti , jadni siročeki mali pasji :(
Ipak ovim pasićima koje forumaši udomljuju - većini je bar privremeno OK, ali ovo u šinteraju, pa eutanazija, strava, strava.:(
Svaka čast volonterima koji nastoje te pasiće spasiti! :top:

milas_lacrymosa
23.10.2007., 20:01
možete vjerovati u ovo???

ERIN - križanac labradora i staforda. Vraćen u šinteraj 05.10.2007. jer je udomiteljicu smetalo što je pas uplašen.

ja bi NJIH stavila u šinteraj, a ne pse!!!
nadam se da će netko od njih naći dom...

lanci
23.10.2007., 21:04
O bože pa ne mogu doći k sebi od ovog.:( Stvarno nisam bila svjesna takvih stvari dok nisam došla tu na forum. I još ponekad naivno mislim da se takve stvari ne događaju često...u biti se tješim.

Znaći oni psi su u šinteraju, a vi samo stavljate njihove slićice na net kako bi pomogli udomiti ih? Nisam baš upućena.
Po onim datumima čini mi se da je većini istekao rok od 30 dana uključujući i onoj labradorici. :(

Trenutno sam tako ljuta i razočarana s cijelim ljudskim rodom da bih ih sve fizički ozlijedila...primitivci i sebičnjaci.:mad: :mad: :mad: Ja neeeemogu to nikako skužiti koliko god sam se trudila!

flirtatious
23.10.2007., 21:38
:( :( :(

imas pravo, isteklo je vrijeme svima iznad done, ukljucujuci i njoj...

jos ima sanse za one ispod, od Blekija nadalje

strasno, bolje je neke stvari nikad ne vidjeti, ni cuti, ni znati jer kakve koristi kad si bespomocan i mozes samo gledati kako se te strasne stvari dogadjaju

rolajte misem do kraja stranice, dolje nize mozete procitati i peseke koji su uginuli zbog losih uvjeta u sinteraju, in memoriam:(
i jos sta sve pise pod "dokumentarni snimci"...

ma uzas...

flirtatious
23.10.2007., 21:41
Znaći oni psi su u šinteraju, a vi samo stavljate njihove slićice na net kako bi pomogli udomiti ih? Nisam baš upućena.

mislim da nisu, vecina ih je zapravo po azilima/sklonistima i sl, ili ih cuvaju privremeno dobri ljudi dok im ne nadju trajni dom

lanci
23.10.2007., 22:04
Ma sve sam pročitala i vidjela svaku sliku po 2 puta! Ona slika s onim malim štenetom koje je uginulo (na slici ga drže za šiju) tak mi se urezala da još plačem. :( Snimke nisam htjela ni gledati jer bi mi nakon tog trebao psihijatar. Mene to sve strašno strašno pogađa.

Tamo na stranici piše da ta udruga udomljuje pse kad im dođe 29 dan...tj. spase ih oni ak nisu spašeni do tad...bar privremeno. Šta misliš jesu li i njih 3 spasili?

lanci
23.10.2007., 22:06
Da sam bar to prije vidjela! Išla bih molit od vrata do vrata da ju spase. Da bar mogu sve uzet!

skyon
23.10.2007., 23:27
....kakvi smo mi to ljudi....još ne mogu doć k sebi poslije ovih snimki....prestrašno....
zar zbilja te bešćutne zvijeri misle da pripadaju čovjekovoj rasi....
:mad:

Jelica Izjelica
24.10.2007., 09:04
Volontirala sam u Drugoj prilici i znam da su svi psi spašeni, ukoliko prežive šinterski lov i teške uvjete u kojima se nalkaze. Vjerujem da je i Dona spašena. Psi su na čuvanju i liječenju u hotelima, a udruga nema dovoljno sredstava za sve, pa im donacije uvijek dobro dođu. Nazovite broj koji vam je naveden na stranicama ukoliko vas zanima neki od pasa.

I havla vam što ste se zainteresirali za njih i imate želju pomoći tim sirotim životinjama.
Imam kuju iz šinteraja, križanku rotta, koju sam uzela dok je imala godinu i pol dana. Ona je najodanije i najzahvalnije biće na svijetu, puna ljubavi.
To je definitivno najljepša stvar koju možete učiniti za te životinjice.

Inače, vet faks ima ugovor sa šinterajem i isporučuju im mjesečno dva do tri mrtva psa za vježbe anatomije, tako da mislim da puno pasa i namjerno ubiju.

Prestrašno je to i pretužno.

Ne znam zašto nam je uopće potrebno takvo strašno mjesto i zašto ga grad financira.

lanci
24.10.2007., 11:02
Inače, vet faks ima ugovor sa šinterajem i isporučuju im mjesečno dva do tri mrtva psa za vježbe anatomije, tako da mislim da puno pasa i namjerno ubiju.

Ne znam zašto nam je uopće potrebno takvo strašno mjesto i zašto ga grad financira.

Da, onda vjerojatno namjerno ubijaju pse. Samo ja ne znam kakav to moraš bit čovjek da namjerno možeš ubiti bespomočno stvorenje u kavezu ili zavezano. Stvarno ne znam...pa taj bi bio isto tako u stanju ubiti i čovjeka! Ja se takvih ljudi bojim i ne znam kud ćemo stić s takvim ponašanjem.

Što se tiće financiranja grada...to me najviše ljuti od sveg! Oni financiraju šinteraje a udruge koje bi pomogle tim životinjama se same snalaze jer nema dovoljno sredstava.

Kod nas u Bj postoji (ako još postoji :ne zna: ) jedna jedina udruga koja pomaže tim životinjama, i znate kako je grad pomogao...NIKAKO...NE DAJU IM NI PROSTOR ZA AZIL A KAMOLI NEŠTO DRUGO. :mad: Te žene ovise same o sebi i svojim prihodima i eventualno par ljudi koji tu i tamo kupe nešto od hrane.
Kako ih nije sram! Koliko bi morali izdvojiti za to. Užas!:mad:

flirtatious
24.10.2007., 15:17
Volontirala sam u Drugoj prilici i znam da su svi psi spašeni, ukoliko prežive šinterski lov i teške uvjete u kojima se nalkaze. Vjerujem da je i Dona spašena. Psi su na čuvanju i liječenju u hotelima, a udruga nema dovoljno sredstava za sve, pa im donacije uvijek dobro dođu. Nazovite broj koji vam je naveden na stranicama ukoliko vas zanima neki od pasa.

I havla vam što ste se zainteresirali za njih i imate želju pomoći tim sirotim životinjama.
Imam kuju iz šinteraja, križanku rotta, koju sam uzela dok je imala godinu i pol dana. Ona je najodanije i najzahvalnije biće na svijetu, puna ljubavi.
To je definitivno najljepša stvar koju možete učiniti za te životinjice.

prvi dio tvog posta me razveselio, a onda ovaj dolje rastuzio. nadam se da su svi spaseni

aiax
24.10.2007., 19:23
Zar ne idu oni u Dumovec nakon isteka tih 30 dana? Makar kažu da im ni tamo nije bajno ?

Wanja
24.10.2007., 22:32
prvi dio tvog posta me razveselio, a onda ovaj dolje rastuzio. nadam se da su svi spaseni

Joj, mene isto tako,
i ponovno sam otišla na stranice, pogledala in memoriam
ma grozno, grozno. :(

Jelica Izjelica
25.10.2007., 15:42
nbe idu u Dumovec već ih udruga vadi i smješta po hoetlima. no, oni ih kastriraju u šinteraju pa se psi u hladnim mokrim kavezima oporavljaju od čega mnogi i uginu. ja sam vidjela jednog starog šintera koji je tukao umiljatu kujicu. Grozne su se stvari tamo događale.
Ukoliko odande ne odu dobrim udomiteljima, njihov pakao se nastavlja po šuapama, na lancu, zlostavljani i zanemareni.

To je pakao.

aiax
25.10.2007., 18:54
Sjećam se prije par godina da je bila velika frka oko takvih stvari. Je li se barem išta u vezi s time tamo promijenilo?

I šta bude s psima poput onog jadnog rotta Pina, za kojeg piše da je agresivan i nije za udomljenje? Ne živi valjda u kavezu čitav život dok ne ugine?

Ajme meni, koliko sam god protiv toga, ne mogu u ovakvim situacijama ne pomisliti da su sretniji oni koji uginu:(

aiax
25.10.2007., 18:58
Joj, još jednom moram reći, užaš.
Jadni.
trebalo bi se okrenuti ozbiljnom detektiranju vlasnika ovh i ovakvih pasa. Puno ljudi koji imaju mješance i žive u kućama ni ne traže psa kad im odluta. A ove druge bi još strože trebalo kažnjavati, toliko da bude dovoljno za uzdržavanje tako napuštene životinje do smrti.

Jelica Izjelica
26.10.2007., 09:01
Pino je u kavezu i tamo će ostati do smrti jer udruga ne eutanazira svoje životinje.

aiax
26.10.2007., 12:35
A, jadan, pa kakav će mu to život biti!

ne postoji mogućnost da ga uzme policija ili vojska ? Jel poznaješ ljude iz te udruge? Trebalo bi navaliti na policiju da ga uzme :(

Jelica Izjelica
26.10.2007., 12:38
Pina je očito zlostavljala muška osoba jer muškarce ne podnosi. Nije podoban ni za policijsku dresuru. On je užasnuti zlostavljani agresivan pas.
Ima dvije veće šetnje dnevno kada ga puste iz boksa i on šalabajza po livadi sam. Nije ni to loš život, bolji od drugih opcija koje mu se nude.

aiax
28.10.2007., 11:08
Pa to je istina. Samo se nadam da ćemu se barem naći mjesto u prostorima udruge, da ne ostane u onim groznim kavezima šinteraja :( Opet bolje i u većem boxu nego na lancu kao čuvar nekog magazina :(

Uh, jadni psi

bezimena cura
28.10.2007., 11:33
psi su zakon:top: :top: :top: :top:

aiax
28.10.2007., 18:38
Opet je još jedan vraćen u šinteraj. :( pa ne mogu vjerovati. Kakvi su to ljudi koji ih uzmu pa ih vrate na to grozno mjesto. Bolje da ih nisu ni uzimali:flop:

A ovaj novi mali mješanac labradora...

:mad: