PDA

View Full Version : Recepti Ane Ugarković


stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

njasa
20.12.2007., 14:11
Zanima me gdje sir od dunje mogu kupit... ili kako se pravi... ili još najbolje možda... što bih jednostavnije mogao staviti umjesto toga:)

moja mama radi kotunjatu/ sir od dunja. a u nju zna stavit i orahe pa kad covik navali na to ne moze stat. pitat cu mamu za praznike recept pa ti javim.

sekili
20.12.2007., 14:41
Jel netko od vas salamurio puricu prema ovom Aninom receptu za salamuru? Mislila sam za Božić, ali bojim se da ju ne upropastim.

Mel1
21.12.2007., 08:31
Jel netko od vas salamurio puricu prema ovom Aninom receptu za salamuru? Mislila sam za Božić, ali bojim se da ju ne upropastim.

Ja sam salamurila, ali ne puricu. Šta te muči, sigurno omjer meda/šećera i soli?

Dlapek
21.12.2007., 14:02
Ja sam salamurila, ali ne puricu. Šta te muči, sigurno omjer meda/šećera i soli?

Lani je Ana salamurila kokoš za pečenje u pećnici.Ispalo je prekrasno.
Potraži među receptima,ako ne uspiješ - javi ,mislim da imam isprintano.

Dlapek
17.01.2008., 09:08
Radila sam jučer Savijaču od limuna.Kore sam kupila gotove na placu,ne znam to sama razvlačiti.Savijača je posve posebna ,iako drugi put ću kremu ili uliti u prhko tijesto za pite ili saviti u lisnato tijesto.S ovim korama je ispalo malo "prežestoko".
Sjeća li se netko kako je u emisiji ta savijača bila poslužena:topla ili hladna,s vrhnjem ili možda nekim umakom...?

Hana_
17.01.2008., 21:47
najnaj naj od ane su mi deserti

znaci rolada koju sam spomenula
i keksici od badema i cimeta, prefini ---tanki, hrskavi...mljac

ashley
18.01.2008., 10:30
Rijetko sto mi se od njenih recepata svida. Nade se pokoji, ali nije mi bas nesto. Ni emisija ni recepti, a iskreno ni ona.

Edit - jedino rolada koju i Hana spominje je predobra

Dlapek
18.01.2008., 13:43
Rijetko sto mi se od njenih recepata svida. Nade se pokoji, ali nije mi bas nesto. Ni emisija ni recepti, a iskreno ni ona.

Edit - jedino rolada koju i Hana spominje je predobra
Ne sviđaju ti se jer ti nisu uspjeli,ili nisi ni isprobavala ?
Meni su svi koje sam isprobala ispali jako dobro.Garantiram da je savršeno:
Musaka
Okruglice od mljevenog mesa
Povrtna juha
Čokoladna pita
Savijača od limuna
Krem torta od čokolade
Maneštra
Kruške u crnom vinu
Torta s medom i pinjolima

Lola
18.01.2008., 18:07
kakva je to krem torta od cokse? recepat?

Dlapek
21.01.2008., 08:49
kakva je to krem torta od cokse? recepat?
To ti je neka torta bez tijesta:parfe krema s puno čokolade i jedan sloj karameliziranih banana unutra.Meni nije baš po šmeku (ja sam više selački tip glede kolača),ali moji ukućani se potuku oko toga.Ak te zanima nadjem print.

kikibela
21.01.2008., 09:36
Ona je meni sva nekak usporena..... bez života u sebi.... Dok nešto sjecka pa to traje satima..... Kad gledam one strane emisije sa njihovim kuharima, ma to je nešto skroz drugo!

Lola
21.01.2008., 13:39
ne kuzim, ona je meni normalna, ne leti joj hrana na sve strane, a i ne mozes vidjeti koliko dugo sjecka kad u montazi odrezu citav proces

atlantis
21.01.2008., 14:14
pa kad ne sjecka ona :zubo:

polly
21.01.2008., 15:46
sjecka i ona

da mene vidiš kak sjeckam, pomislila bi da si nikad u životu ni kruh putrom nisam namazala, a kamo jaje spekla :zubo:

doa
21.01.2008., 17:14
uh sjeckanje,koliko sam kapula u životu nasjeckala,trebale bi se sjeckat same čim ih pogledam:) a zapravo to izgleda tako da je ima po svuda,i kapule i mene:D

Dlapek
22.01.2008., 08:00
Mislim da je dojam o usporenosti na duši producentu i redatelju što malo ne dinamiziraju emisiju.Iako ,moram priznati da je u onoj uskoj kuhinji s izvorom svjetla iza Ane,prilično teško dobiti taj osjećaj živosti i tempa.Sad u zadnjoj emisiji su malo mijenjali rakurse i kadrirali malo drugačije ,ali još uvijek je taj prostor glavni problem.
A kaj se Ane tiče - gledala sam je na Akademiji u Kaptol centru i nije ni brža ni sporija od
bilo kojeg kuhara kojega sam vidjela na Tv ili u živo.

Lapulapu
22.01.2008., 08:38
Sviđa mi se što ne izgleda kao 'kuharica', što priprema u normalnim uvjetima a ne u profi opremljenoj kuhinji, a recepti su joj uglavnom vrlo iskoristljivi, financijski dostupni i izrazito ukusni. A dobijete ideju i za serviranje. Sve skupa veliki :top:

Jedino što me muči jest serviranje bijelog vina u 'balonima' koje su nas navikli da se koriste samo za crno.

Zna li tko što o tome :confused: Da li je to neki novi trend? Sumnjam da nema čaše za bijelo ;)

Provincijalkaa
28.01.2008., 09:40
Zna li tko recept za palentu koja se isjeće na kockice, izdubi i puni gljivama. Tražila sam i na stranicama nove, no bez uspjeha!:ne zna:

TNX

surlica
28.01.2008., 10:01
http://kodane.novatv.hr/recepti2.asp

tu imaš recepte

vikica
28.01.2008., 15:24
ja sam ovaj vikend radila: Pečeni list sa korom od krumpira sa zelenom salsom (+blitva kao prilog). Ispalo je njam! :klopa::klopa::klopa: :top:

Jedino sam se zezala sa skidanjem kože. Ja sam se švercala pa sam samo skinula gornju kožu :rolleyes:
I sve zajedno od ulaska u kuhinju do kraja pečenja (čitaj radila sa 4 ruke u 5 brzini) mi je trebalo rekordnih 1 sat!

Madame Hooch
29.01.2008., 17:47
jel' netko probal raditi onu njezinu pumpkin pie (iliti pitu od muškatne tikve, epizoda 24.11.2007) ??? lola ?

naime, dočepala sam se zaslugom Panorame nekih krasnih dobrota iz domaćeg uzgoja, pa kak je toga puno ...ajde da probam i to :p

Lola
31.01.2008., 13:22
cuj, ja kup'la tikvu prije dva mjeseca da to napravim i nikad nazalost ne ostvarih ideju. neko je ovdje reko da je jeziva, al mazurkijevicka koja je jela mi je rekla da je bila odlicna. tak da ne znam, al ak napravis, javi.

ashley
31.01.2008., 14:03
Ne sviđaju ti se jer ti nisu uspjeli,ili nisi ni isprobavala ?


Nije da mi nisu dobro ispali nego jednostavno mi nije nesto. Vecinu stvari je mama pravila i ne mogu reci da sam odusevljena.

Kao sto je netko u nastavku napisao, a i ja prije, ne svida mi se emisija kao takva, niti me odusevljavaju recepti, a niti ona u toj ulozi.
No to je samo moje misljenje.

Dlapek
31.01.2008., 14:23
Nije da mi nisu dobro ispali nego jednostavno mi nije nesto. Vecinu stvari je mama pravila i ne mogu reci da sam odusevljena.

Kao sto je netko u nastavku napisao, a i ja prije, ne svida mi se emisija kao takva, niti me odusevljavaju recepti, a niti ona u toj ulozi.
No to je samo moje misljenje.
Čuj,predlažem ti da ne gledaš tu emisiju,nego da ti i mama snimite bolju pa da mi guštamo !!!!

ashley
31.01.2008., 14:53
Čuj,predlažem ti da ne gledaš tu emisiju,nego da ti i mama snimite bolju pa da mi guštamo !!!!


:)
Gle, ja ju ni ne gledam (gledala sam svega dvije). Ako se tebi svida - gledaj, meni se ne svida - ne gledam. I sve okej.
A o ideji cemo razmislit! :mig:

Madame Hooch
31.01.2008., 15:20
cuj, ja kup'la tikvu prije dva mjeseca da to napravim i nikad nazalost ne ostvarih ideju. neko je ovdje reko da je jeziva, al mazurkijevicka koja je jela mi je rekla da je bila odlicna. tak da ne znam, al ak napravis, javi.

ma, pregledala sam na onstreamu cijeli recept i ne razlikuje se ni za strugotinu muškatnog oraščića od američkih originala po webu
mislila sam dal je neko probal i jel to uopće fino , da ne bacam dragocjenu tikvu, koju znam napraviti na barem 5 drugih načina :ne zna:

aeariel
31.01.2008., 18:06
meni savrseno :cerek: ali ja nisam radila po njenom receptu, vec nekom s neta. cak je finija topla nego hladna. preporucam da napravis :top:

Madame Hooch
31.01.2008., 19:26
meni savrseno :cerek: ali ja nisam radila po njenom receptu, vec nekom s neta. cak je finija topla nego hladna. preporucam da napravis :top:

jesi išla na onu više slatku varijantu pa sa tučenim vrhnjem ili na onu neutralniju ? ...i đumbir : yes or no ?

Zla patka
31.01.2008., 19:54
ginger - yes :klopa:

aeariel
31.01.2008., 21:35
da, stavila sam djumbir. i neutralniju verziju sam radila. a u tijesto sam utisnula grubo nasjeckane ljesnjake. jako mljac :)

Madame Hooch
31.01.2008., 21:40
ok, probam prek vikenda ...kaj ostane nosim na posel

izvještaj u ponedjeljak navečer :)

btw. tjesto već imam, zamijesila sam da za pitu od jabuka, a onda se predomislila i napravila savijaču s kupovnim korama, a tijesto u frizer ...tak da - nebu dodataka u obliku lješnjaka, badema i inih


i da - Ana je mazala tijesto crnim pekmezom ...ja to ne mislim radit ;)

Saharun
31.01.2008., 21:44
ok, probam prek vikenda ...kaj ostane nosim na posel

izvještaj u ponedjeljak navečer :)

a di radiš, da navratim :mig:

murtela
03.02.2008., 16:07
Kupila sam lungice pa cu ih salamuriti po Aninom. Ona ih je poslije przila na tavi a ja bi ih radje u pecnici. Jel radio nako tako i sto ste jos dodali?

Sense22
03.02.2008., 18:29
sorry na malo off temi, ali jel netko znak kaj se dogadja u onoj wine & gastro akademiji? Vidio sam da Ana tamo drzi neke tecajeve ali na njihovim stranicama nemrem nista saznat.
kakvi tecajevi, kada, kolko kosta??
thanks

crvenkapica33
03.02.2008., 19:55
Kupila sam lungice pa cu ih salamuriti po Aninom. Ona ih je poslije przila na tavi a ja bi ih radje u pecnici. Jel radio nako tako i sto ste jos dodali?

ja ih gore pržila :ne zna: sori. fino se zapeklo izvana, a nutra sočni :klopa: ne znam dal buš taj efekt dobila u pećnici :misli:

murtela
03.02.2008., 22:06
Ok. Onda cu se drzati przenja.

Madame Hooch
04.02.2008., 09:26
ništa od degustacije tikvine pite danas - jučer se sve pojelo :D
tak da sam za posel morala jučer na brzinu savinuti tepsiju savijače s jabukama od kupovnih kora :o

Zla patka
09.02.2008., 18:53
i jel netko na kraju napravio ovo?

meni se cini da je recept krivo napisan jer mi se 125g mascarponea na kolicinu soka i jaja cinilo premalo - sto se i pokazalo danas

napravila sam pitu - meni okus bezveze...definitivno, po meni, premalo mascarponea, lijepo izgleda i fino mirisi, ali okus potpuna suprotnost
7 jaja, 250ml soka i na to 125g masacarponea - dobije se kremasta kajgana :D

ne znam :ne zna: bas sam razocarana...
bratu se svidjelo pa sam mu sve spakirala da si ponese doma :zubo:

reptilia
10.02.2008., 13:40
tak sam ja radila iz goloh kuhara neku pitu s limunom...isto kremasta kajgana...
i nije bilo fino uopće...
nemrem ja skuzit te pite :ne zna:

ja bi one šnenokle što su jučer bile :klopa: e sad, il sam ja ćorava il nema tog recepta?

Provincijalkaa
13.02.2008., 21:53
http://kodane.novatv.hr/recepti2.asp

tu imaš recepte


Već sam gledala i tražila, al baš tog recepta nema, odnosno iz te emisije imaju mali uštipci i pečenje, al palente punjene s gljivama nema!:ne zna:

Bajadera
14.02.2008., 08:29
Košarice od palente punjene raguom od vrganja, lisički ili shiitake gljiva
za oko 20 košarica

2 l vode
1 žlica soli
300 gr kukuruzne krupice, ne istant
4 + 2 žlice maslaca

Pustite vodu da zavrije, posolite. Uspite kukuruznu krupicu postepeno u vrelu vodu, miješajući dok se ne počne zgušnjavati. Nastavite kuhati na umjerenoj vatri, povremeno miješajući, oko 45 minuta. Provjerite za sol.
U međuvremenu, namažite s ostatkom maslaca posudu 30x20 cm, dubine oko 7 cm i stavite u hladnjak da se maslac stisne.
Ulijte toplu palentu u posudu. Ostavite da se potpuno ohladi i stisne. Sa okruglim ravnim rezačem promjera 4 cm izrežite cilindre. Sa rezačem manjeg promjera, 1,5-2 cm, zarežite u sredinu većeg cilindra, ali ne do kraja ili ih izdubite sa spravicom za oblikovanja kuglica od dinje. Izvadite veće cilindre iz posude, a manje izvadite s žličicom ili malim nožem, tako da “košarice” imaju dno.
Za gljive:
500 gr vrganja, lisičarki ili shiitake gljiva (ili mješavina)
5 žlice maslinovog ulja
1 mali ljubičasti luk, sitno nasjeckan
1,5 žlica mascarponea
50 gr svježe naribanog parmezana
sol i svježe mljevenog papra
listići 6 grančica svježeg timijana
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Očistite gljive sa vlažnim kuhinjskim papirom i četkicom. Vrganjima ogulite stabljike, a shiitakama ju sasvim odstranite i bacite. Narežite ih na ploške, ne presitne. Zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte luk i pirjajte 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte još malo maslinovog ulja i dodajte gljive i timijan. Posolite. Pirjajte ih na jačoj vatri oko 5 minuta, dok ne omekšaju i puste vodu. Pustite da sva tekućina ispari. Dodajte mascarpone, peršin, svježe mljeveni papar i još soli ako je potrebno. Maknite s vatre i dodajte parmezan. Ostavite da se malo ohladi.
Napunite košarice od palente i prije serviranja zagrijte u vrućoj pećnici 5-10 minuta, dok se sir malo ne zapeče.



Ovo radim danas:klopa:

Provincijalkaa
14.02.2008., 11:15
TNX Bajadera :s

Zla patka
14.02.2008., 12:07
tak sam ja radila iz goloh kuhara neku pitu s limunom...isto kremasta kajgana...
i nije bilo fino uopće...
nemrem ja skuzit te pite :ne zna:


znaci recept je dobar - to tako treba bit? bzvz :(

reptilia
14.02.2008., 13:57
a ne znam jel tak treba ispast...npr. na slici u knjizi od golog kuhara nije tak izgledalo..nego nekak lijepo ko neki žele :ne zna: ja mislim da mi nešto krivo radimo al ne znadem što :ne zna: :( :kriiijjć:

Zla patka
14.02.2008., 16:06
ma meni je cak to i lijepo izgledalo...da se ocima jede - bilo bi super :zubo:
okus je bio koma

reptilia
14.02.2008., 17:43
same here CENZURA
ono, izgledalo je jestivo, al kad se prerezalo nije bilo tog želeića :mama:
a stara je čak na pocetku sebe i mene, iz pristojnosti, uvjeravala da nije tako lose :zubo:
nikad vise tu pitu radit...drzim se onog kaj znam radije
(no dobro, ovo je već preveć oftopik..zaboravih da nisam na glazbi :brukica: )

Zla patka
14.02.2008., 18:02
:eek: stavila si onaj smajlic :eek:

:D

pa nismo offtopic...raspravljamo o piti :D
nego...ja sam si dala u zadatak prepravit recept :mirko: ima ta pita biti fina :tuctuc: :p

reptilia
14.02.2008., 18:41
oukeej...ja nisam imala pojma da se na ovom pdf ne smije povraćat :(

op, navijam za tebe :cheer: ako uspiješ, javi preinaku recepta :mig:

josx
14.02.2008., 22:44
i jel netko na kraju napravio ovo?

meni se cini da je recept krivo napisan jer mi se 125g mascarponea na kolicinu soka i jaja cinilo premalo - sto se i pokazalo danas

napravila sam pitu - meni okus bezveze...definitivno, po meni, premalo mascarponea, lijepo izgleda i fino mirisi, ali okus potpuna suprotnost
7 jaja, 250ml soka i na to 125g masacarponea - dobije se kremasta kajgana :D

ne znam :ne zna: bas sam razocarana...
bratu se svidjelo pa sam mu sve spakirala da si ponese doma :zubo:

radila tu pitu, očaj, potpuno bezukusna :rolleyes:
mislim da tom receptu ne bi pomoglo ni da kilu mascarponea staviš u nju :ne zna:
pretpostavljam da je stavila tako malo mascarponea da izbjegne "sirasti" okus, možda bi pomoglo ubaciti više začina :ne zna:

Zla patka
15.02.2008., 10:44
radila tu pitu, očaj, potpuno bezukusna :rolleyes:
mislim da tom receptu ne bi pomoglo ni da kilu mascarponea staviš u nju :ne zna:
pretpostavljam da je stavila tako malo mascarponea da izbjegne "sirasti" okus, možda bi pomoglo ubaciti više začina :ne zna:

predlazem da se ime pite promjeni u mandarinina jaja :zubo:


ideja je bila tako obecavajuca...dala bi se povuc paralela s filmom koji sam nedavno gledala...isto tak obecavajuce na pocetku, sranje na kraju :p mozda sam u toj fazi u zivotu :zubo:

Zla patka
15.02.2008., 10:45
oukeej...ja nisam imala pojma da se na ovom pdf ne smije povraćat :(

ae..i meni je bio sok :( ali sam se s vremenom navikla

op, navijam za tebe :cheer: ako uspiješ, javi preinaku recepta :mig:
afkors :mirko: vec imam par ideja

Dlapek
15.02.2008., 10:47
predlazem da se ime pite promjeni u mandarinina jaja :zubo:


ideja je bila tako obecavajuca...dala bi se povuc paralela s filmom koji sam nedavno gledala...isto tak obecavajuce na pocetku, sranje na kraju :p mozda sam u toj fazi u zivotu :zubo:

ja sam radila pitu od limuna po Aninom receptu s vrlo sličnom kremom i bila je odlična.
Ne znam u čemu je fora.

Zla patka
15.02.2008., 11:08
ja sam radila pitu od limuna po Aninom receptu s vrlo sličnom kremom i bila je odlična.
Ne znam u čemu je fora.

mozes li, molim te, napisati recept?

murtela
15.02.2008., 14:26
Dakle, sutra se spremam (napokon) raditi one lungiće u salmuri, a kako je bilo nedoumica oko toga koliko vode treba za salamuru (jer na webu pišu neke čudne brojkice) molila bih nekoga to je to spremao da pripomogne. Imam dva lungića :)

reptilia
15.02.2008., 22:50
evo da se malo pohvalim (kad mi ona pita ne uspijeva)..
danas sam za večeru radila po aninom receptu pizzu s pečenim paradajzićima i rikulom :)

http://img232.imageshack.us/img232/6409/pizzanx1.jpg

ispalo je bolje neg kaj sam očekivala..jako fino :klopa:

just-a-girl
17.02.2008., 20:13
wow, ova pizza izgleda fantastično!
mi smo doma radili nekoliko njenih jela, ali sva su iz prošle sezone (i sva su bila dobra) ali ove godine mi se čini da je počela jako komplicirati i inzistirati na sastojcima koji se kod nas ne mogu pronaći. gdje npr. pronaći mlaćenicu??

murtela
17.02.2008., 21:18
Radila sam danas llist u kori od krumpira I ispalo je sjuper :) Recept je na stranicama emisije.

Dlapek
19.02.2008., 07:59
mozes li, molim te, napisati recept?
Tijesto je od bilo koje Anine pite (ja uzela onaj od čokoladne),a krema od savijače s limunom.Bilo je savršeno.

Dlapek
19.02.2008., 08:01
wow, ova pizza izgleda fantastično!
mi smo doma radili nekoliko njenih jela, ali sva su iz prošle sezone (i sva su bila dobra) ali ove godine mi se čini da je počela jako komplicirati i inzistirati na sastojcima koji se kod nas ne mogu pronaći. gdje npr. pronaći mlaćenicu??

Mlaćenicu prodaju u svakom većem dućanu.Pakirana je u boce od 1/2 i 1 l.
Proizvodi je Veronika,Sirela...košta par kuna.

murtela
19.02.2008., 09:50
Možda ti je mlaćenica poznatija pod imenom butermilk.

just-a-girl
19.02.2008., 12:29
je li to isto što i sirutka?:confused:

Dlapek
19.02.2008., 12:47
je li to isto što i sirutka?:confused:

Da !!!!

Dlapek
19.02.2008., 12:50
Dakle, sutra se spremam (napokon) raditi one lungiće u salmuri, a kako je bilo nedoumica oko toga koliko vode treba za salamuru (jer na webu pišu neke čudne brojkice) molila bih nekoga to je to spremao da pripomogne. Imam dva lungića :)
Dosta ti je 5-6 dl vode samo da pokrije meso u dubljoj podudi.

Chris Blue
19.02.2008., 12:55
Da !!!!

Ja sam mislila da je to stepko:confused:

Zla patka
19.02.2008., 13:59
nije sirutka isto sto i butermilk - sirutka je tekucina koja ostane nakon sto se sir sirio, a butermilk je tekucina koja ostane nakon sto se vrhnje ulupalo u putar...ono sto se odvoji iz vrhnja...

iliti stepka kao sto chris blue kaze

Dlapek
19.02.2008., 14:12
nije sirutka isto sto i butermilk - sirutka je tekucina koja ostane nakon sto se sir sirio, a butermilk je tekucina koja ostane nakon sto se vrhnje ulupalo u putar...ono sto se odvoji iz vrhnja...

iliti stepka kao sto chris blue kaze
Razlika je neznatna.

josx
19.02.2008., 18:55
jedini stepko i sirutku koje sam ja uspjela naći u dućanima proizvodi Mini mljekara Veronika
stepko ili mlaćenica http://www.veronika.hr/slike/proizvodi/stepko.gif
sirutka http://www.veronika.hr/slike/proizvodi/sirutka.gif

just-a-girl
20.02.2008., 00:29
hvala što ste me uputili u sve mliječno-vrhnjo-maslačne tajne :)

ptica_dodo7
29.02.2008., 10:03
evo da se malo pohvalim (kad mi ona pita ne uspijeva)..
danas sam za večeru radila po aninom receptu pizzu s pečenim paradajzićima i rikulom :)

http://img232.imageshack.us/img232/6409/pizzanx1.jpg

ispalo je bolje neg kaj sam očekivala..jako fino :klopa:

Daj recept molim te. Hvala

:::lana:::
04.03.2008., 23:15
meni je ana super :cerek:
cak odobravam i nacin na koji sprema ribu i plodove mora :top: (s obzirom na moje otocke korjene i odlico poznavanje nekih vrsta riba cesto okrecem ocima kad vidim kako neki unistavaju ribu krivim nacinom pripreme i spremanja)

Madame Hooch
04.03.2008., 23:17
meni je ana super :cerek:
cak odobravam i nacin na koji sprema ribu i plodove mora :top: (s obzirom na moje otocke korjene i odlico poznavanje nekih vrsta riba cesto okrecem ocima kad vidim kako neki unistavaju ribu krivim nacinom pripreme i spremanja)
jojojojoj mucimucimuci škakljškaklj :kava:

Dlapek
05.03.2008., 08:34
A di je Rene ???
Nema Reneta????
Di je????

just-a-girl
06.03.2008., 21:07
e taj dio i mene zanima...:ne zna:

Amalia
07.03.2008., 10:32
meni je čak i bolje bez njega...on ponekad zna previše zatupiti

reptilia
07.03.2008., 12:54
Daj recept molim te. Hvala

PIZZA S PEČENIM RAJČICAMA I RIKULOM

Tijesto:
600 g brašna
1 žlica meda
2 žličice soli
1 žličica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
400 ml mlake vode

postupak ne znam dal da uopće pišem. pretpostavljam da nije neka misterija radit tijesto, al ak bude trebalo napisat cu. uglavnom, ona u receptu drlji mrlji sve u detalje s tim tijestom, pa ga peče na nekoj šamotnoj ploci (da bude imitacija krusne peci) al se meni nije s tim dalo prtljat, ja sam tijesto ispekla na normalan nacin u nauljenom plehu i ispalo je fino.

Za pizze (ja sam to vise onako odoka):
600 g cherry rajčica
250 g mozzarelle
100 g mascarponea
maslinovo ulje
sol
200 g mlade rikule

razrežite svaku rajčicu na pola i izvadite dio sjemenki i soka. polozite na lim, pokapajte masl.uljem i posolite. Stavite peći na 160C 30-45min dok se rajčice malo ne posuše i počnu dobivati laganu boju. Naribajte mozzarellu krupnim ribežom. posolite mascarpone i pomiješajte ga s mozzarellom.

ja sam, kak sam gore i napisala, razradila tijesto na plehu i jos dodala malo maslinovog ulja gore. I onda ide smjesa od mascarponea i mozzarelle i na to gore rajčice. pećnica na 250C i mislim da se peče negdje 20tak min (uostalom, vidi se kad je pečena, a i ovisi ko kako voli :ne zna: )
i na kraju se kod posluživanja stavi gore svježa rikula i to je to
:mig:

just-a-girl
07.03.2008., 14:51
meni je čak i bolje bez njega...on ponekad zna previše zatupiti

to je istina, ali me svejedno zanima gdje je :)

polly
07.03.2008., 15:07
off topic je ali nemrem si pomoć :D

just-a-girl, krasan ti je blog

pivka
07.03.2008., 15:19
to je istina, ali me svejedno zanima gdje je :)

navodno je dobivala dosta negativne kritike na račun Bakalovićeva ponašanja.Lik je gurao papke u sve živo.Pa su odlučili ga udaljiti iz emisije.
ali ona i dalje kuha u njegovom stanu.

murtela
07.03.2008., 15:24
To je njen stan

pivka
07.03.2008., 17:17
To je njen stan

kaj nisu oni muž i žena?

Jelica Izjelica
07.03.2008., 21:24
upravo sam ispekla ovu pizzu. meni ne pase, podsjeca me na bijelu pizzu iz kariole od koje mi je bilo mucno.
no, recept za tijesto mi je dobar i mogao bi se iskoristiti u nekoj samostalnoj verziji pogače.

Amalia
08.03.2008., 13:01
to je istina, ali me svejedno zanima gdje je :)

Ha izgleda da ga više neće biti u emisiji, jer u najavi za ovu sezonu on se ne spominje kod Ane (http://www.kodane.novatv.hr/oemisiji.asp).

Hana_
08.03.2008., 16:29
volim gledat emisiju ali pocelo me zivcirat

"..sad cu ja, sad cu ja, sad cu ja, ovo je moje tijesto, moje, ja ja ja ja sad cuuu JAAAAAAAAAAA" :D

Hana_
08.03.2008., 16:30
just a girl predivan blog, bravo!!!


edit : zanimalo me zakaj ne stavi kruh na stol, uopce ga nema
zato ju je sad i pitao gost, da gdje je kruh, nikad kod vas kruha :rofl:

vihorsthename
08.03.2008., 17:18
volim gledat emisiju ali pocelo me zivcirat

"..sad cu ja, sad cu ja, sad cu ja, ovo je moje tijesto, moje, ja ja ja ja sad cuuu JAAAAAAAAAAA" :D

da, i meni je to dozlogrdilo... pretjerano koristenje zamjenice 'ja' je pravi put da mi se nesto smuci.

Audrey
08.03.2008., 18:05
zašto su uklonili Renea ? jel to po Aninoj želji ili urednikovoj ?
jer ipak je to Anina emisija, pa ona ima pravo pozvat koga hoće

ma kuha ona jako dobro i sviđa mi se njen entuzijazam, način na koji se posvećuje svakom sastojku koji stavlja u jelo. meni se ne bi dalo toliko cjepidlačiti a i tko ima vremena nabavljati sve te specijalne, svježe dodatke.

radila sam štrudlu od limuna i moram priznati da je krema po mom ukusu bila malo prekisela, a štrudla pak prežilava. ili se ja nisam dobro držala njenih savjeta.

ali nikako mi nije jasno zašto ona uvijek ima tako velike podočnjake oko očiju, kao da je kronično umorna.

just-a-girl
08.03.2008., 19:27
@polly & hana: hvala vam, drago mi je da vam se sviđa! :)))

ja moram priznati da je meni emisija bolja bez renea jer se onako pola emisije svodilo na njegovo trčjaranje preko polajza za puricama i preko kamenjara za msalinama, a manji je naglasak bio na samom kuhanju. Ali sad u to vrijeme subotom držim nastavu i ne mogu gledati anu :(

Jelica Izjelica
08.03.2008., 20:27
i meni je super tvoj blog! danas spremam buhtle, a sutra cu tarte tatin. sviđa mi se što svaki recept ima svoju priču i što si sve popratila super fotkama. :D :top:

Blaa Bla
08.03.2008., 21:10
Malo pitanjce?:ne zna:Gdje bi mogla naći onaj kalup za pitu sa odvojivim dnom u kojem Ana peče pite???????Danas je u njemu pekla tortu!

just-a-girl
09.03.2008., 11:38
@jelica-izjelica: super :))) nadam se da ce biti uspješno :)

@bla bla: ko se ne varam, ima u radničkoj firma rist d.o.o. u kojoj ima svih mogućih oblika i veličina kalupa za kolače pa se možda možeš raspitati telefonom, ja tamo još nisam išla, nekako mi je lijeno :)

Blaa Bla
09.03.2008., 18:25
Tnx, just-a-girl!!!Pokušati ću nazvati!

Audrey
10.03.2008., 09:19
volim gledat emisiju ali pocelo me zivcirat

"..sad cu ja, sad cu ja, sad cu ja, ovo je moje tijesto, moje, ja ja ja ja sad cuuu JAAAAAAAAAAA" :D

a kako da se žena drugačije izrazi kad ona sve radi pred kamerama, pa logično je da se izrazi u prvom licu.
mogla bi ona reći - sad bi trebalo ovo, sad bi mogli ono, ali to zvuči čudno.
mene to uopće ne smeta.

Lola
10.03.2008., 09:56
ana govori "ja cu sad ogulit krumpir" umjesto "sad cu oguliti krumpir".
al svejedno volem kad kuha iako ne gledam u zadnje vrijeme, pozabim

plavva
10.03.2008., 10:01
zašto su uklonili Renea ? jel to po Aninoj želji ili urednikovoj ?
jer ipak je to Anina emisija, pa ona ima pravo pozvat koga hoće

ma kuha ona jako dobro i sviđa mi se njen entuzijazam, način na koji se posvećuje svakom sastojku koji stavlja u jelo. meni se ne bi dalo toliko cjepidlačiti a i tko ima vremena nabavljati sve te specijalne, svježe dodatke.

radila sam štrudlu od limuna i moram priznati da je krema po mom ukusu bila malo prekisela, a štrudla pak prežilava. ili se ja nisam dobro držala njenih savjeta.

ali nikako mi nije jasno zašto ona uvijek ima tako velike podočnjake oko očiju, kao da je kronično umorna.


ja imam par takvih. jesam kronično umorna pa su sivi, al ih inače imam od rođenja. lijepe plavkasto-ljubičaste kolobare:)

nego, gdje je arhiva recepata iz prošle sezone? zna tko?

Jelica Izjelica
10.03.2008., 10:06
@jelica-izjelica: super :))) nadam se da ce biti uspješno :)

@bla bla: ko se ne varam, ima u radničkoj firma rist d.o.o. u kojoj ima svih mogućih oblika i veličina kalupa za kolače pa se možda možeš raspitati telefonom, ja tamo još nisam išla, nekako mi je lijeno :)


buhtle su fenomenalne, najbolje koje sam ikada jela! ovaj drugi kolač još nisam napravila, javim kakav je. hvala na receptima! :)

just-a-girl
10.03.2008., 10:36
@blabla: nema na čemu,. nadam se da će biti od koristi :)

@jelica-izjelica: baš mi je drago! i ja bi sad rado jednu toplu buhtlu... :)

Lola
10.03.2008., 12:33
radila sam i ja braunije s kokosom. jako fini, sad sam te isprintala:mig:

Audrey
10.03.2008., 12:48
ja imam par takvih. jesam kronično umorna pa su sivi, al ih inače imam od rođenja. lijepe plavkasto-ljubičaste kolobare:)

nego, gdje je arhiva recepata iz prošle sezone? zna tko?

nisam znala da to može biti "urođeno". ne znam, Ana je meni slatka al podočnjaci je čine puno starijom nego što je. sigurno postoje načini kako ih barem ublažiti.
čini mi se da ona ima kesice, ne samo kolobare.


svidjela mi se ona njena fritaja sa šparogama pa ću probati napraviti ali nikako mi koprive ne zvuče kao nešto primamljivo, nisam ih nikad jela.

jel tko probao koprive?

ptica_dodo7
10.03.2008., 14:56
Mene nervira više od jajakanja kuhanje sa rukavima koji su spušteni do zgloba. Predzadnji put je čak pol rukava umočila u brašno i u idućoj sceni je imala podfrknute. Ne očekujem kapicu na glavi ali rukavi me izluđuju

Hrvach
10.03.2008., 17:53
meni je ona torta od subote bila jako primamljiva pa sam ju odlučila napraviti
i jako mi se svidjela.
tijesto je kao prhko ali mu ne treba dugo da se onak opusti. i jednostavno je za napraviti. kuhana kremica.....mmmm....za svaku preporuku.......
jedino što je bed - toliko kreme koliko ispadne kada se to sve zmiksa ne stane skupa sa tijestom u kalup za pite. ja sam pekla u kalupu za tortu jer mi se činilo da mi neće stati. bila sam u pravu.

e, da, emisija je puno bolja bez dosadnog ''jasveznamReneaBakalovića''

sis
11.03.2008., 06:36
e, da, emisija je puno bolja bez dosadnog ''jasveznamReneaBakalovića''

I meni. Puno bolja.

plavva
11.03.2008., 08:59
nisam znala da to može biti "urođeno". ne znam, Ana je meni slatka al podočnjaci je čine puno starijom nego što je. sigurno postoje načini kako ih barem ublažiti.
čini mi se da ona ima kesice, ne samo kolobare.


svidjela mi se ona njena fritaja sa šparogama pa ću probati napraviti ali nikako mi koprive ne zvuče kao nešto primamljivo, nisam ih nikad jela.

jel tko probao koprive?

ma nemreš ih ublažiti, vjeruj. potrošila sam bogatstvo na to:)

za koprive pitaš općenito ili ove anine?

Dlapek
11.03.2008., 09:27
Koprive su odlične.Kuhaj ih kao špinat.Krasan miris i okus.

just-a-girl
11.03.2008., 19:59
radila sam i ja braunije s kokosom. jako fini, sad sam te isprintala:mig:

super :) baš mi je drago da se isprobava :)

Audrey
12.03.2008., 14:04
za koprive pitaš općenito ili ove anine?

zanima me općenito jesu li koprive fine jer ih nikada nisam probala.
a ako je tko spremio fritatu od kopriva neka javi kako je ispalo.


evo dlap1307 je nahvalio koprive. ukusne, a jesu li i zdrave ?

ja i bash ja
12.03.2008., 14:51
zanima me općenito jesu li koprive fine jer ih nikada nisam probala.
a ako je tko spremio fritatu od kopriva neka javi kako je ispalo.


evo dlap1307 je nahvalio koprive. ukusne, a jesu li i zdrave ?

koprive su izvanredan prirodni izvor kalija , a po količini željeza višestruko nadmašuju špinat
:top:

Dlapek
17.03.2008., 09:02
A jeste vidjeli ono u subotu ?????
Mislim - onoliko prčkanje,sjeckanje,kalupići,karameli...???? A klopa bzvz...a gošće ko da su s kruške opale...a debakla....

plavva
17.03.2008., 09:33
zanima me općenito jesu li koprive fine jer ih nikada nisam probala.
a ako je tko spremio fritatu od kopriva neka javi kako je ispalo.


evo dlap1307 je nahvalio koprive. ukusne, a jesu li i zdrave ?

vjeruj mi, predobre. kao špinat, samo mekše nekak. joj ne znam objasnit. jela sam uglavnom, na špinat i s krumpirom. mljac:klopa:

murtela
17.03.2008., 11:53
A jeste vidjeli ono u subotu ?????
Mislim - onoliko prčkanje,sjeckanje,kalupići,karameli...???? A klopa bzvz...a gošće ko da su s kruške opale...a debakla....
Što je bilo? Ajde malo prepričaj, ne mogu gledati :)

Katrin
17.03.2008., 15:44
za glavno jelo je imala kuglice od kelja koje je punila smjesom od mesa kobasica i jetrice. kelj je prvo blansirala i onda iz listova izrezivala po 6 krugova razlicite velicine. uzimala je po 3 kruga i po redu ih mazala mesom i slozila jedan na drugi od veceg ka manjem. onda je svaki komad posebno zamotala u foliju i formirala kuglicu. mislim da ih je kuhala pravo u nekom temeljcu (nisam bas pratila taj dio) i onda zapekla u pecnici.
uz to pire sa safranom i umak od rajcice.
predjelo su bila 2 juhe, guste, od mrkve i spinata, koje je usipala u zdjelice tako da budu pol-pola. fora izgleda.
desert- sorbet pina colada na stapicu i zapecene snite ananasa koje je prije pecenja ubacila u karamelizirani secer.
previse prcka sa svim u zadnje vrijeme. u pocetku mi je bila super jer je pravila cesta jela na neki puno zanimljiviji nacin a sad ga komplicira da nije za vjerovati. izgubi se cijeli dan samo da se pripremi to sve sto ce kuhati.

reptilia
18.03.2008., 18:22
namamila se danas radit tu duplu juhu od špinata i mrkve....jako fina :cerek:
pogotovo mrkvasti dio juhe

Dlapek
19.03.2008., 11:25
namamila se danas radit tu duplu juhu od špinata i mrkve....jako fina :cerek:
pogotovo mrkvasti dio juhe
juha od špinata se kod mene često kuha vrlo slično njenom receptu.Ali mislim da mrkva s mirisom anisa na stolu moje obitelji nema nikakve šanse.

reptilia
19.03.2008., 13:16
vidiš, meni se bas ta mrkvasta svidjela...ne osjeti se taj anis tak intenzivno da pobere sve okuse....baš nekak fino slatkasto ispadne...i ja sam bila skeptična, treba probati :mig:

Dlapek
19.03.2008., 14:00
vidiš, meni se bas ta mrkvasta svidjela...ne osjeti se taj anis tak intenzivno da pobere sve okuse....baš nekak fino slatkasto ispadne...i ja sam bila skeptična, treba probati :mig:
A kaj ja znam,meni anis paše samo u cugi.Ali ako ti kažeš da ti je dobro ispalo-
okej!!!!
Ali moraš priznati da je emisija bila koma.

Hana_
19.03.2008., 21:11
da. kad je ova ida za stolom rekla anus, pa hihihihi anis

reptilia
19.03.2008., 21:37
meni nije bila koma emisija...jest da je to kaj je radila malo preprčkavo, al mi je izgledalo sve jako jako ukusno...od predjela do deserta..
ja bi da mi neko to napravi i pozove me :zubo:

tough_cookie
19.03.2008., 21:49
meni nije bila koma emisija...jest da je to kaj je radila malo preprčkavo, al mi je izgledalo sve jako jako ukusno...od predjela do deserta..
ja bi da mi neko to napravi i pozove me :zubo:

mislim da poanta "kome" nije bila u jelima, nego u goscama :eek:

Dlapek
21.03.2008., 13:40
mislim da poanta "kome" nije bila u jelima, nego u goscama :eek:

Točno!
Svemu su se isčuđavale,i izgledalo je ko da će svaki čas zbrisat van.A tek komentari:kaj je ovo? ja nemam doma kuhinju,jedem samo ćevape...
Svašta.

crvenkapica33
21.03.2008., 14:06
tko su bile gošće ?

Katrin
21.03.2008., 14:51
lollobrigida (http://www.lollobrigida-girls.com/)

inace mi ida iz medija ostavlja dojam pametne cure, a u ovoj emisiji potpuno suprotan.

gama
03.04.2008., 12:49
zna li netko gdje se može kupiti ona posudica od keramike kakvu ona ima za sol?

Hana_
03.04.2008., 13:33
eto, imam jagoda doma, pocet cu radit aninu roladu :klopa:

marko356
04.04.2008., 16:54
jel to ono "kod ane"? gleda san par puta kraj, i ono na kraju recu, "a bas smo se dobro najili", pa hebemu, kako se nes dobro najist kad TV kuca kupi sve najbolje i najskuplje namirnice, meso, ribu, sta ja znan...inace emisija mi je bez veze, a ono malo sta san gleda ni jela koja sprema nisu nesto

tough_cookie
04.04.2008., 19:53
jel to ono "kod ane"? gleda san par puta kraj, i ono na kraju recu, "a bas smo se dobro najili", pa hebemu, kako se nes dobro najist kad TV kuca kupi sve najbolje i najskuplje namirnice, meso, ribu, sta ja znan...inace emisija mi je bez veze, a ono malo sta san gleda ni jela koja sprema nisu nesto

cek, cek, cek, gledo si par puta kraj i emisija ti je bez veze a ni jela ti nisu bas nesto? :confused: :misli:

a i namirnice nisu uvijek skupe ...

marko356
04.04.2008., 21:35
cek, cek, cek, gledo si par puta kraj i emisija ti je bez veze a ni jela ti nisu bas nesto? :confused: :misli:

a i namirnice nisu uvijek skupe ...

pa da, tako nekako:)

nika007
06.04.2008., 18:39
sve češće gledam tu emisiju i stvarno ima dobrih recepata :top:
pogotovo mi se sviđaju oni brzi/jednostavni, jer ponekad se nema dovoljno vremena za nakuhavanje. :D

onaj recept za kolač s jogurtom i pistacijama (mislim da je iz zadnje emisije) mi se čini predobar :s
mislim da ću ga ubrzo i sama ocijeniti :klopa: :zubo:

Ruda
07.04.2008., 13:39
sve češće gledam tu emisiju i stvarno ima dobrih recepata :top:
pogotovo mi se sviđaju oni brzi/jednostavni, jer ponekad se nema dovoljno vremena za nakuhavanje. :D

onaj recept za kolač s jogurtom i pistacijama (mislim da je iz zadnje emisije) mi se čini predobar :s
mislim da ću ga ubrzo i sama ocijeniti :klopa: :zubo:
pa ona baš i nema brze recepte
recimo, u zadnjoj emisiji je onu govedinu spremala 4 sata....meni to baš i nije brzo

nika007
07.04.2008., 13:55
pa ona baš i nema brze recepte
recimo, u zadnjoj emisiji je onu govedinu spremala 4 sata....meni to baš i nije brzopa dobro, nisam rekla da su joj svi brzi, al da se zna naći i pokoji jednostavni, to da. :D

ivanea1
08.04.2008., 20:12
Pogledam njenu emisiju kad sam doma, ali što se tiče recepata uvijek ima neka jela,za koja ako ne živiš u Zagrebu, nema teorije da nađeš namirnice, a i ako si tu moraš znati gdje tražiti. većina ljudi nikad nije ni čula za te namirnice.

A tek njeno preseravanje u izražavanju i biranje riječi.....:rofl:
žena ko da priča o kardio kirurgiji, a ne o kuhanju :lol:

Pupu-kani-oi
08.04.2008., 21:10
Pogledam njenu emisiju kad sam doma, ali što se tiče recepata uvijek ima neka jela,za koja ako ne živiš u Zagrebu, nema teorije da nađeš namirnice, a i ako si tu moraš znati gdje tražiti. većina ljudi nikad nije ni čula za te namirnice.

A tek njeno preseravanje u izražavanju i biranje riječi.....:rofl:
žena ko da priča o kardio kirurgiji, a ne o kuhanju :lol:

ma daj , molim te ...pa cura je radila u londonskom Little Venice u nekom **** restaču ko "ona cura koja dodaje listić peršina i cvjetić od rezbarene rotkvice na tanjur za dekoraciju" , a u međuvremenu između toga i ribanja rajngli je pregledala ( ne da je baš čitala) par step-by-step taljanskih kuharica ...i onda je njen angažman preko student-servisa završio jer joj je istekla viza , pa se vratila doma, spanđala se s krezubim Bakalovićem ...and the rest is history :rolleyes: (što je još uvijek bolje od koka koje su nakon godinu dana babysittinga dobile posao predavača engleskog po razvikanim školama stranih jezika :mad: )

polly
08.04.2008., 21:47
ali što se tiče recepata uvijek ima neka jela,za koja ako ne živiš u Zagrebu, nema teorije da nađeš namirnice, a i ako si tu moraš znati gdje tražiti. većina ljudi nikad nije ni čula za te namirnice.


nisam odgledala sve emisije, ali u onima koje sam pogledala nije bilo niti jednog sastojka kojeg nema kod nas za kupiti

koji su te namirnice za koje si primjetila da ih nema kod nas?

ivanea1
08.04.2008., 21:57
nisam odgledala sve emisije, ali u onima koje sam pogledala nije bilo niti jednog sastojka kojeg nema kod nas za kupiti

koji su te namirnice za koje si primjetila da ih nema kod nas?

Pa ona je sama rekla u jednoj od prethodnih emisija da joj dosta ljudi kaže da ne mogu nabaviti namirnice.

Evo sjetih se jednog sastojka njenog jela; zvjezdasti anis :eek:
Nemoj mi sada reći da se može kupiti onaj obični u zrncima, jer je ona cijelu emisiju trubila baš o ZVJEZDASTOM ANISU

Sad bi najrađe stavila onog smajlića što se ne smije koristiti na gastronomiji :rolleyes:

tough_cookie
08.04.2008., 22:02
ajme koliko negativnosti ovdje :tuzni:

polly
08.04.2008., 22:20
zvjezdasti anis :eek:

ima :zubo:
ne baš u konzumu, ali ima
koristi se većinom za likere i keksiće

ajme kak je dobra orahovica s njim :s


dalje molim :D

ivanea1
08.04.2008., 22:32
ima :zubo:
ne baš u konzumu, ali ima
koristi se većinom za likere i keksiće

ajme kak je dobra orahovica s njim :s


dalje molim :D


Ima naravno, a di to će zauvijek ostati tvoja tajna :bicedobro:

A ti si vidim iz Zg, a ja sam rekla da ljudi koji nisu stanovnici metropole nema šanse da kupe te visoko sofisticirane namirnice za Anine složene operacije :angel:

Lola
09.04.2008., 13:26
ma daj , molim te ...pa cura je radila u londonskom Little Venice u nekom **** restaču ko "ona cura koja dodaje listić peršina i cvjetić od rezbarene rotkvice na tanjur za dekoraciju" , a u međuvremenu između toga i ribanja rajngli je pregledala ( ne da je baš čitala) par step-by-step taljanskih kuharica ...i onda je njen angažman preko student-servisa završio jer joj je istekla viza , pa se vratila doma, spanđala se s krezubim Bakalovićem ...and the rest is history :rolleyes: (što je još uvijek bolje od koka koje su nakon godinu dana babysittinga dobile posao predavača engleskog po razvikanim školama stranih jezika :mad: )

yeah, right:rofl:

polly
09.04.2008., 14:18
Ima naravno, a di to će zauvijek ostati tvoja tajna :bicedobro:

A ti si vidim iz Zg, a ja sam rekla da ljudi koji nisu stanovnici metropole nema šanse da kupe te visoko sofisticirane namirnice za Anine složene operacije :angel:

oš da ti ga pošaljem? :zubo:

i kaj je sad moj nedostatak to što živim u zagrebu, pa ne znam di se anis može kupit u banovoj jaruzi?

aj daj još neku spornu namirnicu? :D

hvecena1
09.04.2008., 15:14
pozdrav ljudi.
kada već tako lijepo raspravljate, evo i mene malo. meni ne smetaju tzv. nemoguće za naći sastojci, nego kuhanje a la goli kuhar sa litrom maslinovog ulja, umakanje prstiju u sve živo, i nigdje krpe za obrisati te iste ruke.
uživajte ljudi

ivanea1
09.04.2008., 16:45
oš da ti ga pošaljem? :zubo:

i kaj je sad moj nedostatak to što živim u zagrebu, pa ne znam di se anis može kupit u banovoj jaruzi?

aj daj još neku spornu namirnicu? :D

O Bože, dokud smo dogurali:rolleyes:...

moj je tata jači od tvog :rofl:

I ja živim u Zg, al ne živi cijela Hrvatska. **be se meni za njen anis, meni ne treba, samo sam htjela primjerom pokazati njen opus u biranju namirnica. Neznam što se ti tako grčevito boriš da me demantiraš :misli:




Rene?????
:lol:

polly
09.04.2008., 18:53
O Bože, dokud smo dogurali:rolleyes:...

moj je tata jači od tvog :rofl:



:confused:

ne gledam ju tak grčevito, pogledala sam možda 10% do sad prikazanih emisija
ali niti u jednoj nisam primjetila sastojke/namirnice koje se kod nas ne mogu nabaviti
prolistala sam knjige, pa isto nisam niš takvog primjetila
kad smo već kod "cijela hrvatska", masu stvari koje imaš za kupiti u zagrebu na stotine mjesta, a koje su daleko značajnije od nekog začina, nemaš u drugim večim gradovima :ne zna:

samo nije mi jasna ta potreba za pljuvanjem po svemu
ne drugačijem, nego bitno da se pljuje
te nema anisa, te drži nespretno nož, te čudno priča, te je u jelo stavila nekaj kaj baba mara nije znala niti da postoji,......
sigurno ste vi svi ekstra znalci, savršeno skuhate ručak za 5 osoba sa 20 kuna i još k tome vitlate nožem kak ninđe :rolleyes:

jedino joj rene zamijeram :zubo:
on valjda nije simpatičan nikome :tuzni:
čist mi ga dođe žal

tough_cookie
10.04.2008., 06:58
svaka cast, polly! :top:

bas sam nesto slicno (o pljuvanju) htjela i ja rec - samo nisam znala kako.

sto se tice renea, nama (meni i polovici) nije antipatican. nije da ga nesto previse ljubimo, al ne smeta nam :ne zna:

ponekad nam cak fale njegovi prilozi u emisiji.

p.s. mislim da ako i koristi neobicne namirnice, kaze cime se mogu zamijeniti, ili mogu li se izostaviti. uostalom, sto ima lose u ucenju sto sve postoji na svijetu? :mig:

la-di-da
10.04.2008., 09:48
meni rene fali, ali vidim da sam u manjini :D
onima kojima smeta umakanje prstiju u hranu i namirnice savjetujem da vise NIKAD ne odu ni u jedan restoran, jer se izlazu smrtnoj opasnosti! (Dosje:kuhinja, preporucam :D )
a kaj se aninih recepata tice, kao sto je vec vise puta receno, ima li smisla drzati se ko pijan plota svega sto ona radi, pa koristite mastu i snadjite se kako znate. uvijek se nađe nesto za zamjenu ili za eksperiment.

pa kojeg bi smisla imalo raditi emisiju di netko kuha jaja sa spekom i pastu s umakom od gorgonzole, dzizs krajst?! :kava:

polly
10.04.2008., 09:58
a kaj se aninih recepata tice, kao sto je vec vise puta receno, ima li smisla drzati se ko pijan plota svega sto ona radi, pa koristite mastu i snadjite se kako znate. uvijek se nađe nesto za zamjenu ili za eksperiment.



imam doma izdanje neke srednjovjekovne talijanske kuharice
na početku je kuhar napisao da je svaki recept samo temelj, polazišna točka
da u svako jelo treba unjeti i malo svoje duše te učiniti promjene po vlastitom ukusu

mislim da u kuhinji nema mjesta strogim pravilima
ako nečeg nema ili ako se nešto ne voli, izostavi se ili zamijeni po vlastitom ukusu

hanacro
10.04.2008., 10:04
ima :zubo:
ne baš u konzumu, ali ima
koristi se većinom za likere i keksiće

ajme kak je dobra orahovica s njim :s


dalje molim :D

Orahovica sa anisom :confused:
Mi doma stalno delamo orahovicu :D
Mogli bi malo za promjenu staviti nutra tu zvjezdicu anisa :mig:
Kaj se stavlja odmah na početku ili kad se orahovac procijedi?

TigerLilly
11.04.2008., 18:24
ma daj , molim te ...pa cura je radila u londonskom Little Venice u nekom **** restaču ko "ona cura koja dodaje listić peršina i cvjetić od rezbarene rotkvice na tanjur za dekoraciju" , a u međuvremenu između toga i ribanja rajngli je pregledala ( ne da je baš čitala) par step-by-step taljanskih kuharica ...i onda je njen angažman preko student-servisa završio jer joj je istekla viza , pa se vratila doma, spanđala se s krezubim Bakalovićem ...and the rest is history :rolleyes: (što je još uvijek bolje od koka koje su nakon godinu dana babysittinga dobile posao predavača engleskog po razvikanim školama stranih jezika :mad: )
joj kako je ovo zloban komentar..makad i da je sve sto si napisala istina- pa sta onda ako je pomagala u restoranima..puno poznatih kuhara je tako pocelo..bitno je da se zena razumije u ono sto radi..a bogme se razumije..
i da kuha zanimljiva jela..ne mora sad odmah biti 3 star Michelin chef-takvo sto hrvatska siroka javnost sigurno ne bi bila u stanju ni provariti..

ivuschka
12.04.2008., 16:51
uletila sam na kraj sad...jel to ona radila tufahije ? mljac, otkad to nisam jela...
:cerek:

s.e.v.e.n.
12.04.2008., 18:24
ma daj , molim te ...pa cura je radila u londonskom Little Venice u nekom **** restaču ko "ona cura koja dodaje listić peršina i cvjetić od rezbarene rotkvice na tanjur za dekoraciju" , a u međuvremenu između toga i ribanja rajngli je pregledala ( ne da je baš čitala) par step-by-step taljanskih kuharica ...i onda je njen angažman preko student-servisa završio jer joj je istekla viza , pa se vratila doma, spanđala se s krezubim Bakalovićem ...and the rest is history :rolleyes: (što je još uvijek bolje od koka koje su nakon godinu dana babysittinga dobile posao predavača engleskog po razvikanim školama stranih jezika :mad: )

Ovo je, vrlo vjerojatno, komentar osobe kojoj meso uvijek zagori
i koja je, k tome, duboko uvjerena da je za dobru juhu potrebno najmanje 1,5kg soli.

iglica
12.04.2008., 22:04
uletila sam na kraj sad...jel to ona radila tufahije ? mljac, otkad to nisam jela...
:cerek:

a nisu to bas bile prave tufahije, nego zapecene jabuke s orasima i karameliziranom narancom!

Hana_
12.04.2008., 23:42
imam doma izdanje neke srednjovjekovne talijanske kuharice
na početku je kuhar napisao da je svaki recept samo temelj, polazišna točka
da u svako jelo treba unjeti i malo svoje duše te učiniti promjene po vlastitom ukusu

mislim da u kuhinji nema mjesta strogim pravilima
ako nečeg nema ili ako se nešto ne voli, izostavi se ili zamijeni po vlastitom ukusu

lijepo je to cuti od tebe (da nema strogih pravila), to je inace moj moto :p

sto se tice ane, meni je super. netko veli kako mu smeta kaj ne brise ruke.
to je sve izrezano, ona ih pere svako malo, najgore mi je kad netko ima jednu krpu i u nju brise svoje masne ruke...onda malo elemente....

Hana_
12.04.2008., 23:45
e da i kritika

dosadni su joj deserti u zadnje vrijeme, to se svede na ustipke koji se umacu u liker/pekmez/.. peceno/kuhano voce u sirupu od vina/secera/soka

ima zanimljivijeg voca, jabuke su dosadne, danas je bas imala zimski desert

ivuschka
13.04.2008., 11:31
a nisu to bas bile prave tufahije, nego zapecene jabuke s orasima i karameliziranom narancom!

narančom? hm...treba probati :)

Dlapek
15.04.2008., 10:59
narančom? hm...treba probati :)
ja probala - super fino !

edipa maas
11.05.2008., 22:45
nisam našla "noviji" topic od ovog.. a s obzirom da ana ide i dalje čudim se kako nitko ne komentira:confused:

meni je ona super.. doduše ako ćemo iskreno u ovoj sezoni mi djeluje nekako nezadovoljno, kao da odrađuje ali super su mi recepti i sve bih to rado probala.. jučer onog piceka s artičokama (a baš tražim neki suvisli recept za "artičoke za početnike" :D ). Mada ja u principu ne kuham po receptima nego samo "u grubo" pokupim ideju pa dalje po svome, ona mi je super za takve ideje, kuha s guštom (:rolleyes: za one koji tu nešto seru da ne zna držati nož i sl.), super dekoracije, ideje.. Baš je guštom gledam.

Žao mi je što ove naše debilne televizije ne kupuju te inozemne cooking shows... nego debilne serije :rolleyes:

la-di-da
12.05.2008., 09:15
a ste vidli ovo?s tportala...


Čime je začinjena Anina kuhinja?

Vegeta je postala gorak začin Nove TV nakon što se bez znanja Ane Ugarković i njezina produkcijskog tima pojavila kao sponzor njene emisije 'Kod Ane'


Problema možda ne bi ni bilo da naša najpoznatija TV kuharica Ana Ugarković oduvijek u svojim receptima i svojoj kuhinji ne koristi samo svježe namirnice i prirodne začine te ju je nemalo iznenadilo kada je prije dva tjedna Vegeta osvanula kao sponzor emisije, a prigodni glas u offu reklame povezao je nju i taj poznati hrvatski začin.

S obzirom na to da je Ani, kako nam je rekla, nedopustivo da je se povezuje s Vegetom, odlučila je preko Facebooka pozvati sve svoje istomišljenike da joj se pridruže u maloj internetskoj akciji nazvanoj 'Ljudi koji ne koriste Vegetu'. Svi korisnici tog popularnog servisa mogu posjetiti grupu i pridružiti joj se.

Diana Tušek, glasnogovornica Nove TV, cijeli je slučaj komentirala vrlo službeno: 'Nova TV otkupila je prava na emisiju 'Kod Ane' i osigurala oglasne poruke unutar emisije koje se uvrštavaju narudžbom klijenta. Prema domaćoj i svjetskoj praksi, produkcijske kuće i autori sadržaja emisije nemaju utjecaja na izbor oglasa.'

Iz produkcijske kuće Drugi plan, pak, na to kažu: "Nova TV je otkupila pravo na emitiranje emisije 'Kod Ane' ali ne i autorska prava na emisiju. Nova TV može prije, u prekidima i nakon emisije staviti reklamu i sponzora po svojoj želji. No, zaista nije primjereno da uz emisiju 'Kod Ane' vežu brand Vegeta jer se taj začin u Aninoj kuhinji ne koristi. To je nepošteno i prema Ani i prema gledateljima koje se dovodi u zabludu, kao i prema samoj Vegeti."

Tko će kušati Aninu kuhinju do kraja sezone i kome će Vegeta prisjesti, a tko će se njome ponovo oduševiti, saznat ćemo uskoro.

Lola
12.05.2008., 09:30
je, ana je vec na fejsbuku osnovala grupu koja se zove "ljudi koji ne koriste vegetu". cijela prica je smijesna. a ja bi samo voljela da neko objasni gdje je i zasto nestao rene.

Dlapek
12.05.2008., 13:45
je, ana je vec na fejsbuku osnovala grupu koja se zove "ljudi koji ne koriste vegetu". cijela prica je smijesna. a ja bi samo voljela da neko objasni gdje je i zasto nestao rene.

Kaj ti je smiješno? ana ili nova?

murtela
12.05.2008., 14:15
Joj ti ljudi iz vegete-podravke baš znaju od sebe raditi idiote. Mislim ako znaš da je žena protivnik tog užasa od začina, pusti je na miru, a ne na silu vezuješ svoje ime uz njeno. Tako i na coolinarici, znam ja da je to njihova stranica ali da baš moraju trpati vegetu u recept za pašticadu, zelenu salatu i ribu s gradela.....

sis
13.05.2008., 07:01
Joj ti ljudi iz vegete-podravke baš znaju od sebe raditi idiote. Mislim ako znaš da je žena protivnik tog užasa od začina, pusti je na miru, a ne na silu vezuješ svoje ime uz njeno. Tako i na coolinarici, znam ja da je to njihova stranica ali da baš moraju trpati vegetu u recept za pašticadu, zelenu salatu i ribu s gradela.....

Potpis.

NekaNovaJa
14.05.2008., 08:47
...ali da baš moraju trpati vegetu u recept za pašticadu, zelenu salatu i ribu s gradela.....

Tako je. To je stvarno dno dna. Stavim i ja vegetu u juhu i sl., al za neka jela to mi ne bi palo ni u ludilu na pamet :flop:

Btw, čujem da je super vegeta s kavijarom! :D

Madame Hooch
14.05.2008., 17:45
Btw, čujem da je super vegeta s kavijarom! :D
ovaj komentar ne kužim ? :confused:
kaj, kavijar je super s mišancijom, ljutikom, divljim šparogama, mladim bobom oguljenim od kožice i prelijan s 4dl maslinovog ulja ?

PS zaboravila sam pačja jaja i krekere od bjelanjaka namazanih po masnom papiru ;)

NekaNovaJa
15.05.2008., 13:13
ovaj komentar ne kužim ? :confused:

Ma sprdam se sa tim guranjem vegete svagdje!

Irenna
27.05.2008., 15:01
Ja samo želim reći da je više nego sramotno da se Vegeta povezuje s Anom Ugarković. Sramotno je da se povezuje s bilo kime s obzirom da je Vegeta već odavno stvar prošlosti, prodaja im je drastično pala i zato su se odlučili na ovaj čin ne bi li im najgledanija emisija "podigla" proizvod.

Jadno je sve to skupa. :flop:
U mnogim zemljama Vegeta je zabranjena jer je vjerojatno jedna od najkancerogenijih jestivih stvari na tržištu.... : cenzura :

ovak, prvo, ovaj komentar je pretjeran, vise ima veze s kritikom vegete nego receptima ane ugarkovic i jos ukljucuje "smajlica" koji na gastronomiji nije pozeljan. :nono: necu te ovaj put kartonirati, ali molim te ubuduce citaj pravila. hvala i pozdrav. tc

crazyform
16.06.2008., 09:30
Molim lijepo,ak neko ima recept za anin sladoled od milerama sa suhim šljivama da mi ga napiše,bit ću mu zahvalna do groba!

january
17.06.2008., 10:30
Molim lijepo,ak neko ima recept za anin sladoled od milerama sa suhim šljivama da mi ga napiše,bit ću mu zahvalna do groba!

Imaš na stranici www.dnevnik.hr njezinu rubriku (emisija od mislim 24.05.2008). Jest da ne piše koliko čega ide, ali evo... mala pomoć :)

sara4
17.06.2008., 11:04
na www.novatv.hr mogu se naci i njezini recepti u pisanom obliku (s kolicinama).

january
17.06.2008., 12:31
na www.novatv.hr mogu se naci i njezini recepti u pisanom obliku (s kolicinama).

Ma da. Vidjela sam i to, ali baš mi se čini da nema tog recepta tamo.:flop:

crazyform
17.06.2008., 21:03
Ma da. Vidjela sam i to, ali baš mi se čini da nema tog recepta tamo.:flop:

hvala!:s:s:sja sam isto tražila u onom dijelu gdje su pisani recepti,pa nisam našla.puno mi je pomogao datum emisije,pa bum sutra probala neš skemijat odokativno, javim kak je uspjelo!hvala vam svima!

simba
19.06.2008., 18:49
http://kodane.novatv.hr

imaš tu i video verziju

crazyform
23.06.2008., 11:20
http://kodane.novatv.hr

imaš tu i video verziju

evo ja radila sladoled ,pa ako koga zanima...

Uzela vindijin mileram(400g,22%mm) i stavila u njega 5žlica šećera i zagrijala dok se šećer nije otopio.zatim sam smiksala 4 žumanjka i 5 žlica šećera,miksala dok žutanjci nisu pobijelili,zatim ih metnula u mileram i kuhala uz stalno miješanje
10 min.taj dio je zeznut jer nemam ona j toplomjer,a treba se pazit da se jaja ne pretvore u kajganu,pa sam mal grijala,malo micala s štednjaka, i ispalo je O.K,drugi put ću to obavit na pari.
u gotovo sam metnula malin e s 2 vanili šećera i stavila u aparat za sladoled.zatim sam se tukla s mužem,ne bi li ostala koja žlica za goste...:cerek:
sladoled je totalni mrak!:top:

Dlapek
24.06.2008., 11:12
evo ja radila sladoled ,pa ako koga zanima...

Uzela vindijin mileram(400g,22%mm) i stavila u njega 5žlica šećera i zagrijala dok se šećer nije otopio.zatim sam smiksala 4 žumanjka i 5 žlica šećera,miksala dok žutanjci nisu pobijelili,zatim ih metnula u mileram i kuhala uz stalno miješanje
10 min.taj dio je zeznut jer nemam ona j toplomjer,a treba se pazit da se jaja ne pretvore u kajganu,pa sam mal grijala,malo micala s štednjaka, i ispalo je O.K,drugi put ću to obavit na pari.
u gotovo sam metnula malin e s 2 vanili šećera i stavila u aparat za sladoled.zatim sam se tukla s mužem,ne bi li ostala koja žlica za goste...:cerek:
sladoled je totalni mrak!:top:

Buuuhuuuaaaaa !!!!!! - ja nemam aparat za sladoled.

crazyform
03.07.2008., 09:21
Buuuhuuuaaaaa !!!!!! - ja nemam aparat za sladoled.

ne plakati...moja teta isto nema aparat,pa joj je ispao odlično.veli da ga je stavila u škrinju i s vremena na vrijeme promiješala.a tak i tak ti ovi aparati nisu nešto...

gurmanka
06.07.2008., 11:26
daj mi recite jeste li gledali onu emisiju kad su joj gosti bili iva šulentić i onaj lik iz bruljantina? nisam gledala od početka a tada je radila desert,one čokoladne okruglice,tvrde iz vana a iznutra mekana čokolada s trufflima. di to mogu naći,čiija je to čoksa i naravno recept?

gurmanka
06.07.2008., 11:30
ja nisam neki tip koji se voli ubijat u kolačima,ali zato me čoksa ubija. ne znam stat kad krenem. negdje sam vidjela sliku čips čokolad. ne kužim da li je to čips preliven čoksom ili je to čoksa u obliku čipsa? negdje sam vidila sliku di se to ima naći ali nisam baš memorirala pa ako vas ima još čokoladoljubci,pomozite. BAš bi to htjela probat

Smajliii
06.07.2008., 12:34
Joj ti ljudi iz vegete-podravke baš znaju od sebe raditi idiote. Mislim ako znaš da je žena protivnik tog užasa od začina, pusti je na miru, a ne na silu vezuješ svoje ime uz njeno. Tako i na coolinarici, znam ja da je to njihova stranica ali da baš moraju trpati vegetu u recept za pašticadu, zelenu salatu i ribu s gradela.....

naravno da moraju, njihova stranica, njihova jela, njihova vegeta, i mogu sto hoce.

Irenna
07.07.2008., 10:42
Ma daj! Uopće ne kužim koja je svrha, ako u obrok staviš brdo friškog povrća i začina, na kraju sve upropastit i dodat šugavu vegetu?
Čemu vegeta kraj tolikog povrća :ne zna:

Danchica_ZG
08.07.2008., 10:57
daj mi recite jeste li gledali onu emisiju kad su joj gosti bili iva šulentić i onaj lik iz bruljantina? nisam gledala od početka a tada je radila desert,one čokoladne okruglice,tvrde iz vana a iznutra mekana čokolada s trufflima. di to mogu naći,čiija je to čoksa i naravno recept?

Ta se cokolada da naci skoro u svakom vecem ducanu. To je cokolada Lindt.

Snimka emisije:
http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_id=60129765&section_id=10000&subtype_id=13&subtype=kod_ane#media_id=60131557
Recepti: http://kodane.novatv.hr/recepti2.asp

NoWa
12.07.2008., 14:27
Meni je zenska simpa i sve sto kuha cini se jako ukusno.
Nekidan sam jela one špagete s mesnim okruglicama- PREdobro. ko male ćufte s tjesteninom:D

Danas sam radila tikvice punjenje mesom u umaku od jogurta (http://img337.imageshack.us/img337/3622/tikvicery3.jpg)i ispalo je :zvrko: dobro! a ja sam trapava kuharica:D

recept:
Sastojci:

1,2 kg malih tikvica
Maslinovo ulje
5 režnjeva češnjaka
pola glavice luka
60 g pinjola
250 g mljevene teletine
200 oguljenih rajčica
malo pimenta, muškatnog orašćića i papra
naribana korica od limuna
sol
40 g naribanog parmezana


riprema:

Tikvicama odrežite donji dio, i izdubite unutrašnjost kružnim potezima, dva ili tri mm od ruba kore.
Pažljivo im izvadite unutrašnjost da ne puknu.
Uronite tikvice u hladnu vodu, i ostavite da se namoče, za to vrijeme pripremite nadjev.
Zagrijte 60 ml maslinovog ulja i pirjajte luk i pinjole na laganoj vatri dok, luk ne omekša i pinjoli ne dobiju zlatnu boju. Dodajte češnjak I rajčice I pirjajte još nekoliko minuta, zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi.
Stavite nasjeckani peršin, kadulju, parmezan i koricu od limuna u posudu i dodajte mljeveno meso. Umiješajte ohlađeni luk i pinjole, začinite s soli i paprom i dobro promiješajte.
Napunite tikvice 3. i poslažite ih s otvorom prema gore u lonac I dodajte 500 ml vode. Pustite da zavrije I kuhajte 25 minuta.
Napravite umak od jogurta. Izvadite tikvice iz posude, ostavite 200 ml tekućine u loncu I dodajte umak od jogurta. Vratite tikvice I stavite sve u zagrijanu pećnicu na 200°C na 25 minuta.

Umak od jogurta

25g neslanog maslaca
7 velikih režnjeva češnjaka, oguljenih i zdrobljenih
500 ml kravljeg ili ovčjeg jogurta
1 umućeno jaje
Otopite maslac na tavi, dodajte češnjak i miješajte nekoliko minuta. Maknite s vatre.
Jogurt stavite u veliku tavu, dodajte razmućeno jaje, pripremljeni maslac i češnjak i dobro promiješajte na srednjoj vatri, sve do vrenja, miješajući konstantno.
Kad jogurt dođe do vrenja smanjite vatru i pustite da ključa 3 minute. Miješajte cijelo vrijeme.

Smajlić
17.08.2008., 21:15
Ok recepti. Žena ima stvarno smisla i volje za kuhanje.

Skattemus
18.08.2008., 11:07
zna li netko kako se pinjoli kazu na engleski?htjela bih dragome napraviti ove tikvice ali ne znam kaj traziti u ducanu..:ne zna:

NekaNovaJa
18.08.2008., 12:45
zna li netko kako se pinjoli kazu na engleski?

pine nuts

Pa šta si ti napustila rvatsku?:confused:

Skattemus
18.08.2008., 17:20
jesam:( preselih se opet.Sad sam na Malti.

hvala ti!Iđen nać pine nuts i iznenađivat Škota svojim kulinarskim umijećem.

Tinach
18.08.2008., 17:30
NoWa, :moli: daj recept ili link za te okruglice sa tjesteninom :moli:

aeariel
18.08.2008., 17:33
opa skatte, malta, vrlo vrlo najs. skot? sta nije danac vise?

ja bi probala ovo s tikvicama, al bi stavila mljevenu svinjetinu. mislite da bi i tak fino bilo?

Skattemus
18.08.2008., 17:35
NoWa, :moli: daj recept ili link za te okruglice sa tjesteninom :moli:

meni se to cini ko obicne ćufte samo sa spagetima i pinjolima nadodanim

Skattemus
18.08.2008., 17:36
opa skatte, malta, vrlo vrlo najs. skot? sta nije danac vise?

ja bi probala ovo s tikvicama, al bi stavila mljevenu svinjetinu. mislite da bi i tak fino bilo?

danac nije od siječnja :raspa: ne pratis na satu :D:
internacionalno se uzdižem haha

meni sa svinjetinom nekak bude skroz drugačiji okus,probala sam jednom ćufte samo sa svinjetinom radit pa mi nije bilo to to.
Najbolje mi je mijesano meso

KAELA
18.08.2008., 17:55
jel zna netko recept za punjene tikvice s kukuruzom iz prošle emisije?

KAELA
18.08.2008., 19:06
ipak ne treba, anšla sam... :-)

Skattemus
28.08.2008., 17:13
iđen danas pravit tikvice,pa ću vam javiti rezultate,ak dobro ispadne mozda padne i koja fotka.

Sakura
29.08.2008., 10:52
jesam:( preselih se opet.Sad sam na Malti.

hvala ti!Iđen nać pine nuts i iznenađivat Škota svojim kulinarskim umijećem.

Znam da ovo ne spada tu, ali sta ti nisi imala nekog Danca?:D Bit ce da nisam citala bas sve teme, pa mi je nesto promaklo:mig:


ah, evo vidim da si odgovorila jos jednoj neupucenoj forumasici....sorry na off-u.
Da ne budem off, samo da napomenem da su mi te mesne okruglice sa spagetima (inspirirane filmom Good fellas-kad spremaju spagete u zatvoru-i Paul Sorvino sa ziletom na tanko reze cesnjak = predobra scena) jedno od meni drazih recepata Ugarkovicke i jako fino ispadnu, puno laganiji nego cufte vulgaris.

Hej, maco
29.08.2008., 14:48
Napunite tikvice 3. i poslažite ih s otvorom prema gore u lonac I dodajte 500 ml vode. Pustite da zavrije I kuhajte 25 minuta.
Napravite umak od jogurta. Izvadite tikvice iz posude, ostavite 200 ml tekućine u loncu I dodajte umak od jogurta. Vratite tikvice I stavite sve u zagrijanu pećnicu na 200°C na 25 minuta.

Fotka obećava, ali recept u ovom dijelu opće ne kužim. :ne zna: što znači ovo "napunite tikvice 3."? otvor prema gore? šta da stoje okomito? kako? onda u tih 2 dcl tekućine ubaciš pripremljeni umak od jogurta? vratite tikvice? gdje? u taj jogurt? nisam iskusna, nisam baš ni početnica, ali ovo uopće nisam skužila. :(

Barba Branko
30.08.2008., 17:05
iđen danas pravit tikvice,pa ću vam javiti rezultate,ak dobro ispadne mozda padne i koja fotka.

:klopa:Pokušaj recept moje ćerke Julije: Kapula neka uvene na maslinovu ulju, dodaj na sitne kockice rezane tikvice, zajeno sa korom. Prodinstaj. Dodaj češnjaka, pa kada češnjak malo zamiriše podlij sa pilećim, goveđim ili sa povrtnim temeljcem. Može i vodom, ali to je third class, jer voda nije dobra ni u cipelama. Kuhati deset minuta na laganoj vatri, miksati, soliti i papriti po ukusu. Gustoća ovisi o omjeru tikvica i temeljca:):):):klopa:

Primitive
31.08.2008., 20:29
Jucer me prekinulo u pol emisije. S cim je prelila poriluk, koliko ga prethodno kuhala i na kolikoga ga pekla?

Dakle, sve o zapecenom poriluka, da pojednostavnim :D

tough_cookie
31.08.2008., 20:59
nazalost, nemam odgovor za Primitive, samo sam se dosla pohvaliti da sam danas radila cvjetove tikvica punjene mozzarellom i da su bile mljac :klopa:

Saharun
31.08.2008., 23:19
nazalost, nemam odgovor za Primitive, samo sam se dosla pohvaliti da sam danas radila cvjetove tikvica punjene mozzarellom i da su bile mljac :klopa:

:confused: kako to može biti mljac? Meni mozarela pokvari svaki okus.

Ja to punin sa zeru pršuta i zeru sira, tvrdoga, obično paškog. Da to ćutiš, to je delicija, pa pojeden u jednom komadu :o

palj
01.09.2008., 09:05
Jucer me prekinulo u pol emisije. S cim je prelila poriluk, koliko ga prethodno kuhala i na kolikoga ga pekla?

Dakle, sve o zapecenom poriluka, da pojednostavnim :D

Kiselo vrhnje, parmezan, još neki sir, malo limuna....i nemam pojma što još.Ostalo neam pojma

Inače, ne gledam baš često anu, jer mi je lagano naporna, filozofira oko najjednostavnijih priprema i po njoj bi triba cili dan izgubit na kuhanje, ali, ajde ima ženska mota i nisam sad htio o tome, nego:
baš ta emisija od jučer/prekjučer :ne zna:

kao što rekoh, primjetio sam da voli dosta petljati sa receptima i kuhanjem općenito(nije nužno to ništa loše). Kao npr. tiramisu, di je osim kuhanja kreme, morala na kraju još sve skuhati na pari.

I sad, gledam kako se tome posvetila, a onaj tatarski biftek onako nasjeckala nabrzaka, zbrčkala one dodatke, sve nešto krupno nasjeckano, pola potrebnih začina nije ni dodala (ajde, opet, svak po svom guštu)....gledam i ne vjerujem na što sliči onaj tatarski:ne zna:
Baš me naživcirala lagano. To je jedino jelo kojem posvetim puno vremena, pažnje i truda, a ona, koja voli komplicirati, baš tatarski zbrčka u dvi minute.:rolleyes:
Ovo je previše subjektivan post, jer sam apsolutno slab na tatarski

pivka
01.09.2008., 11:07
off topic ali onaj gost neki vlasnik neke kulinarsk akademije je nekakva ljiga i preserator i Ana ima frendove za k.
kakav debos,a i Bakalović je naporan sa svojim poznavanjem vina.i on mi ubije emisiju totalno.
valjda ga neće biti u sljedećoj sezoni.

a što se tiče tiramisua onog njezinog za prste polizati.
jedino mi je nekako trapavo izdrobila one piškote.više mrvica nego komada.
ali definitivno ideja koju treba isprobati.

palj
01.09.2008., 11:56
mene nekako ne privlači pomisao na topli tiramisu, ali sigurno nije loš...bar je dobro izgledao, kao neki puding.
A ono sa piškotama sam i ja primjetio. više mrvica, nego komadića :zubo:

Skattemus
01.09.2008., 12:06
:klopa:Pokušaj recept moje ćerke Julije: Kapula neka uvene na maslinovu ulju, dodaj na sitne kockice rezane tikvice, zajeno sa korom. Prodinstaj. Dodaj češnjaka, pa kada češnjak malo zamiriše podlij sa pilećim, goveđim ili sa povrtnim temeljcem. Može i vodom, ali to je third class, jer voda nije dobra ni u cipelama. Kuhati deset minuta na laganoj vatri, miksati, soliti i papriti po ukusu. Gustoća ovisi o omjeru tikvica i temeljca:):):):klopa:

nisam na kraju javila ali tkivice su ispale odlicno makar sam ja onaj umak na kraju malo drugacije napravila,zamutila sam sa strane i napravila kao bešamel pa prelila.
ovo mi zvuci super,danas cu to jer mi je taman ostalo jos tikvica doma.hvala!

Skattemus
01.09.2008., 12:07
idem ispast glupa,sto su cvjetovi tikvica?

polly
01.09.2008., 12:10
idem ispast glupa,sto su cvjetovi tikvica?

pa...kak da ti kažem...:D... cvijet od tikvice :zubo:

vidi tu na blogu (http://www.damijenestoslatko.bloger.hr/post/pohani-cvjetovi-tikvica/928368.aspx)
lijepo su naslikani i lijepo pripremljeni

Skattemus
01.09.2008., 12:12
a to se takvo kupi?ok.vidjela sam to vec prije,mislila sam da se tikvice nekak narezu da izgledaju ko cvijet :donk:

polly
01.09.2008., 12:15
a je, takvo se kupi
baš cvijeće :)
zna neki put imat za kupiti i mini tikvica (svega par cm duga) i na vrhu joj taj cvjetić :cerek:

tough_cookie
01.09.2008., 20:26
:confused: kako to može biti mljac? Meni mozarela pokvari svaki okus.

Ja to punin sa zeru pršuta i zeru sira, tvrdoga, obično paškog. Da to ćutiš, to je delicija, pa pojeden u jednom komadu :o

tebi.

ja volim mozzarellu. u ovu se doda malo soli papra i bosiljka.

osim toga, cvjetovi imaju blagi okus i mozzarella svojom neutralnoscu dozvoljava tom okusu da prevlada. bojim se da sa prsutom i paskim sirom uopce ne osjetis cvijet. :ne zna: (iako ne sumnjam da je fino, al to mi ovdje nije poanta)

tough_cookie
01.09.2008., 20:30
a je, takvo se kupi
baš cvijeće :)
zna neki put imat za kupiti i mini tikvica (svega par cm duga) i na vrhu joj taj cvjetić :cerek:

to sam bas citala da je taj sa tikvicom zenski cvijet i da se moze s tom istom tikvicom jesti, a muski cvijet je na stabljici i nema bas neku funkciju :ne zna:

ja sam kupila sa malom tikvicom, al u njima je svejedno bio neki tucak za izvadit :confused:

(morala bum opet ponavljat biologiju)

Barba Branko
01.09.2008., 21:07
,zamutila sam sa strane i napravila kao bešamel pa prelila.
ovo mi zvuci super,danas cu to jer mi je taman ostalo jos tikvica doma.hvala!

Zaboravi bešamel. Bešamel is fetning! No good! Ako takovo nešto praviš, pravi sa Gussnelom ( škrob od krumpira) a ne sa pšeničnim brašnom.:):):)

Lola
01.09.2008., 22:43
Zaboravi bešamel. Bešamel is fetning! No good! Ako takovo nešto praviš, pravi sa Gussnelom ( škrob od krumpira) a ne sa pšeničnim brašnom.:):):)

nadam se da se besamel "ne zaboravlja" i u lazanjama:D

Barba Branko
02.09.2008., 11:34
nadam se da se besamel "ne zaboravlja" i u lazanjama:D

Sigurno da ne! Ali se pravi sa Gussnelom, odnosno sa škrobom od krumpira:mig:

nina333
06.09.2008., 13:07
mene nekako ne privlači pomisao na topli tiramisu, ali sigurno nije loš...bar je dobro izgledao, kao neki puding.
A ono sa piškotama sam i ja primjetio. više mrvica, nego komadića :zubo:

Za topli tiramisu stvarno još nisam čula:eek:
Što se Ugarković tiče, nikad me njena kuhinja nije impresionirala, a nakon ovog odustajem zauvijek.
Samo me malo zanima što je još kadra smisliti. Pozdrav.

NekaNovaJa
08.09.2008., 08:56
Meni nije jasno zašto je gledaju ovi koji je ne vole...

sis
08.09.2008., 10:24
Meni nije jasno zašto je gledaju ovi koji je ne vole...

A valjda su mazohisti. A znaju oni kako se kuha i kaj se jede. Meso se npr jede samo pohano, grah samo čušpajz, a krumpri samo pomfri... I kaj sad ima njima tam neka solit pamet

ValiGali
08.09.2008., 11:13
A valjda su mazohisti. A znaju oni kako se kuha i kaj se jede. Meso se npr jede samo pohano, grah samo čušpajz, a krumpri samo pomfri... I kaj sad ima njima tam neka solit pamet

Da, kaj ona sad tam puni cvjetove tikvica, a ni vegetu ne koristi? :D

NekaNovaJa
08.09.2008., 12:53
:lol: Tako je.....dolje Ana Ugarković!!! :lol:

NekaNovaJa
16.09.2008., 11:58
Kako da dođem do emisije od 01.03.2008. u kojoj je pripreman hummus, mislim da je gost bio Robert Perišić?

murtela
16.09.2008., 13:55
http://dnevnik.hr/videoteka/#media_id=60146139

Barba Branko
16.09.2008., 17:28
Da, kaj ona sad tam puni cvjetove tikvica, a ni vegetu ne koristi? :D

Malo je kasno, ali slijedeće godine probaj pohane cvjetove tikvica, punjenih sirom i/ili pršutom. Mrak! pa mi se onda javi!:top::):mig:

ValiGali
16.09.2008., 22:26
Malo je kasno, ali slijedeće godine probaj pohane cvjetove tikvica, punjenih sirom i/ili pršutom. Mrak! pa mi se onda javi!:top::):mig:

U mome je postu ironija bila prisutna. Ja jako volim Anu i sve kaj ona skuha. Cvjetove tikvica nisam nikad probala (a ni vidjela na placu), ali bih vrlo rado. :)

NekaNovaJa
17.09.2008., 07:50
http://dnevnik.hr/videoteka/#media_id=60146139
Ja tu ne vidim ovo šta meni treba...:ne zna:

murtela
17.09.2008., 09:26
Kako ne? Evo ja sam sad jos jednom isprobala. Kliknem na link, pojavi mi se prvo neki jingle za neku od emisija doticne televizije ( mozda te to zbuni) i kad on zavrsi pocne emisija s perisicem i karakasem :ne zna::kava:

Dlapek
17.09.2008., 09:31
U mome je postu ironija bila prisutna. Ja jako volim Anu i sve kaj ona skuha. Cvjetove tikvica nisam nikad probala (a ni vidjela na placu), ali bih vrlo rado. :)

prvi put sam ih jela u Italiji- onak iz radoznalosti.Bile su punjene pršutom i komadićima nježnih mladih tikvica ,pa sve to malo zapečeno.
Mljac!!!
Od tada sijem tikvice samo radi cvetova i već sam se izvještila pa biram vrste s naročito krupnim cvijećem.
A Ani samo pohvale.Volim njen pristup hrani,svaki njen recept koji sam isprobala bio je pun pogodak i svima se svidio.
A kaj se tiče toplog tiramisua jela sam ga u Aosti i bio je dobar.A kako nisam ljubitelj tiramisua in general - mogu bez njega.

Donata
17.09.2008., 20:00
Od tada sijem tikvice samo radi cvetova i već sam se izvještila pa biram vrste s naročito krupnim cvijećem.

Isto k'o moj muž - tikvice ga zanimaju samo radi cvijeća.
Ja ih poham punjene mozzarellom i komadićima slanih inćuna kako je uobičajeno ovdje u regiji Lazio.

Barba Branko
17.09.2008., 21:12
U mome je postu ironija bila prisutna. Ja jako volim Anu i sve kaj ona skuha. Cvjetove tikvica nisam nikad probala (a ni vidjela na placu), ali bih vrlo rado. :)

Na porečkoj tržnici ih ima krajem svibnja i u lipnju, pa i u srpnju. Sada im više nije stajun. Mtm. ima ih i smrznutih, ali neznam gdje. Ako tko zna, neka se javi. I ja bih kupio. Možda Ana zna?

Ovdje moram napomenuti, da nisu svi cvjetovi tikvice pogodni za pohanje. Pogodni su samo oni, na kojima se tikvica neće zametnuti.:D

ValiGali
17.09.2008., 21:36
Ja te cvjetove na zagrebačkim tržnicama nikad nisam vidjela. Iduće godine ću pitat tete koje prodaju tikvice, možda one to ne donesu.

Dlapek
19.09.2008., 09:56
Ja te cvjetove na zagrebačkim tržnicama nikad nisam vidjela. Iduće godine ću pitat tete koje prodaju tikvice, možda one to ne donesu.

Cvijeća ima na Dolcu i na Trešnjevačkom ,ali moraš poraniti jer ga nema na tone.

Barba Branko
19.09.2008., 21:27
Cvijeća ima na Dolcu i na Trešnjevačkom ,ali moraš poraniti jer ga nema na tone.

Šta cvjetova tikvice da ima na Dolcu i na Trešnjevačkom?:confused: Kako bih došao do tuceta ili dva?:ne zna: Pošalji putem HP Extressa, plaćam pouzećem.:) Uz prigodan revanš:mig::D

NekaNovaJa
22.09.2008., 08:40
Kako ne? Evo ja sam sad jos jednom isprobala.


Je, fala, fala!:top:

Dlapek
22.09.2008., 08:59
Šta cvjetova tikvice da ima na Dolcu i na Trešnjevačkom?:confused: Kako bih došao do tuceta ili dva?:ne zna: Pošalji putem HP Extressa, plaćam pouzećem.:) Uz prigodan revanš:mig::D
Ovo ti baš i nije doba godine za cvijeće,bilo koje vrste.Proljeće i rano ljeto -to da!
Ali moji prijatelji uzgajaju tikvice na balkonu.Velika posuda i siju svakih 3-4 tjedna.Cvjetovi rastu ko blesavi.

Primitive
22.09.2008., 13:10
Nije isla emisija ovaj vikend, jel mjenjan termin ili nesto drugo?

Barba Branko
22.09.2008., 21:06
Ovo ti baš i nije doba godine za cvijeće,bilo koje vrste.Proljeće i rano ljeto -to da!
Ali moji prijatelji uzgajaju tikvice na balkonu.Velika posuda i siju svakih 3-4 tjedna.Cvjetovi rastu ko blesavi.

A šta sam ti ja rekao!:lol: Vidi gore šta sam o tome napisao.:cerek:

A tržnica? A Dolac? A gdje se to može nabaviti?:ne zna:

Noemi
23.09.2008., 18:01
Znam da ovo ne spada tu, ali sta ti nisi imala nekog Danca?:D Bit ce da nisam citala bas sve teme, pa mi je nesto promaklo:mig:


ah, evo vidim da si odgovorila jos jednoj neupucenoj forumasici....sorry na off-u.
Da ne budem off, samo da napomenem da su mi te mesne okruglice sa spagetima (inspirirane filmom Good fellas-kad spremaju spagete u zatvoru-i Paul Sorvino sa ziletom na tanko reze cesnjak = predobra scena) jedno od meni drazih recepata Ugarkovicke i jako fino ispadnu, puno laganiji nego cufte vulgaris.

recept:moli:

faja:kiss:

dina_
24.09.2008., 09:52
Malo off topic ali me zanima onaj njeni mikser koji koristi u emisiji. Da li netko zna di ih ima nabaviti kod nas.Upotrijebila bih tražilicu ali nisam sigurna ni kako se zove to čudo pa ako može pomoć bila bih jako zahvalna

Dlapek
24.09.2008., 10:16
Malo off topic ali me zanima onaj njeni mikser koji koristi u emisiji. Da li netko zna di ih ima nabaviti kod nas.Upotrijebila bih tražilicu ali nisam sigurna ni kako se zove to čudo pa ako može pomoć bila bih jako zahvalna

Ako si u nekom većem gradu ,takvih mixera ima u dućanima koji prodaju ugostiteljsku opremu.Malo su skupi,a i zauzimaju puno mjesta.

Barba Branko
24.09.2008., 19:56
Malo off topic ali me zanima onaj njeni mikser koji koristi u emisiji. Da li netko zna di ih ima nabaviti kod nas.Upotrijebila bih tražilicu ali nisam sigurna ni kako se zove to čudo pa ako može pomoć bila bih jako zahvalna

Kad je riječ o gadgetima, koji Ana koristi, mene zanima gdje se može nabaviti ona let lampa na plin, sa kojom ona spaljuje dlake sa pačijih prsa i sa još nekih svojih dijela i jela.:D

njasa
24.09.2008., 20:21
Malo off topic ali me zanima onaj njeni mikser koji koristi u emisiji. Da li netko zna di ih ima nabaviti kod nas.Upotrijebila bih tražilicu ali nisam sigurna ni kako se zove to čudo pa ako može pomoć bila bih jako zahvalna

mislim da ona koristi kitchen aid (http://international.kitchenaid.com/productlist.asp?pcatID=1)

Dlapek
25.09.2008., 09:16
Kad je riječ o gadgetima, koji Ana koristi, mene zanima gdje se može nabaviti ona let lampa na plin, sa kojom ona spaljuje dlake sa pačijih prsa i sa još nekih svojih dijela i jela.:D
U Zagrebu na Trgu žrtava fašizma u dućanu s posuđem i staklovinjem -Casa bella ili tak nekak.

ValiGali
25.09.2008., 09:30
U Zagrebu na Trgu žrtava fašizma u dućanu s posuđem i staklovinjem -Casa bella ili tak nekak.

Bella forma. :)
Ima i u kaptol centru na katu i nekakvom ducanu s posudjem. Cijena je stravična.

Dlapek
25.09.2008., 11:35
Bella forma. :)
Ima i u kaptol centru na katu i nekakvom ducanu s posudjem. Cijena je stravična.

Ma nije stravična.
Oko 200 kuna.

ValiGali
25.09.2008., 12:46
Ma nije stravična.
Oko 200 kuna.

Ti o let lampi, a ja o mikseru. :lol:
Mikseri su 4 000 pa na više.

Dlapek
25.09.2008., 13:41
Ti o let lampi, a ja o mikseru. :lol:
Mikseri su 4 000 pa na više.

E hebi ga !
Ima za naručit na netu mixer 360$.Možda bi trebalo virut po Austriji.
Iako, meni se taj mixer nešto baš ne zdopada.
Baš mi je za profiće.

Dlapek
02.10.2008., 10:40
Pa kaj je s Anom?
Nema.

Gipsyqueen
02.10.2008., 18:15
Kitchen aid. :mama:

I want it, da zauzima ne znam koliko mjesta.:zubo:

Cijena se kreće ovisno o dodacima - 300-500$ u prosjeku. :D

Vidjela sam ga u spomenutom dućanu u Vlaškoj.:D

Dlapek
03.10.2008., 08:04
Kitchen aid. :mama:

I want it, da zauzima ne znam koliko mjesta.:zubo:

Cijena se kreće ovisno o dodacima - 300-500$ u prosjeku. :D

Vidjela sam ga u spomenutom dućanu u Vlaškoj.:D
Ma Đipso, to ti je bez veze.
Ali ako ga baš toliko želiš kupit ćemo ti ga mi ekipa s foruma kad se budeš udavala...
Ali ima jedan uvjet - moraš imati ljubičastu knjigicu.

Gipsyqueen
03.10.2008., 08:31
Ma Đipso, to ti je bez veze.
Ali ako ga baš toliko želiš kupit ćemo ti ga mi ekipa s foruma kad se budeš udavala...
Ali ima jedan uvjet - moraš imati ljubičastu knjigicu.

Ma meni se sviđa jer je sve u 1. Ne bi morala imati 555 čudesa po kuhinji. Taj Kitchen aid sam snimila i prije, u drugim kuharskim emisijama.:zubo:http://i200.photobucket.com/albums/aa87/kattofix/smilies/goodsigh.gif

Je l' baš moram imati ljubičastu knjigicu? :tuzni:

ValiGali
03.10.2008., 08:41
Ali ako ga baš toliko želiš kupit ćemo ti ga mi ekipa s foruma kad se budeš udavala...

Dogovoreno. :cerek:

Dlapek
03.10.2008., 09:11
Ma meni se sviđa jer je sve u 1. Ne bi morala imati 555 čudesa po kuhinji. Taj Kitchen aid sam snimila i prije, u drugim kuharskim emisijama.:zubo:http://i200.photobucket.com/albums/aa87/kattofix/smilies/goodsigh.gif

Je l' baš moram imati ljubičastu knjigicu? :tuzni:

Rekoh- ili knjigica ili reži kapulu i tuci jaja žicom !!!!

Gipsyqueen
03.10.2008., 09:28
Rekoh- ili knjigica ili reži kapulu i tuci jaja žicom !!!!


Kme.http://i200.photobucket.com/albums/aa87/kattofix/smilies/looky.gif
Nećem ljubičastu knjigu.:zubo: Morat ću istrpjeti to iskustvo jerbo neću moći pripremati sva ona čuda k'o Ana U. :tuzni:
:rofl:

polly
03.10.2008., 09:30
jel znate dal je žena otvorila ono nešto svoje sigećici?

i o kakvoj ljubičastoj knjigici zborite? :znatiželjna baba:

Dlapek
03.10.2008., 10:01
jel znate dal je žena otvorila ono nešto svoje sigećici?

i o kakvoj ljubičastoj knjigici zborite? :znatiželjna baba:

Di ? Što? kako?
Oćem informejšn!
Đipsa šalji ženi link!

Dlapek
03.10.2008., 10:06
Kme.http://i200.photobucket.com/albums/aa87/kattofix/smilies/looky.gif
Nećem ljubičastu knjigu.:zubo: Morat ću istrpjeti to iskustvo jerbo neću moći pripremati sva ona čuda k'o Ana U. :tuzni:
:rofl:
Hoćeš,hoćeš samo "malo guze" - rekla bi moja baka u smislu "mešaj malo"!
U svim vrhunskim kuhinjama ti ionako nema te gvožđurije.
Nožinu u ruke i UDRI !

polly
03.10.2008., 10:50
Di ? Što? kako?
Oćem informejšn!


pa najavljivala je da će otvoriti neki dućan-restoran-nešto di bi se prodavale namirnice, kuharse alatke, priručnici, ponešto što skuha taj dan,...
mislim da je bila spomenuta sigečica...ili neki drugi kvart na "s"
srećom pa ih nema puno :rofl:

sis
03.10.2008., 11:05
pa najavljivala je da će otvoriti neki dućan-restoran-nešto di bi se prodavale namirnice, kuharse alatke, priručnici, ponešto što skuha taj dan,...
mislim da je bila spomenuta sigečica...ili neki drugi kvart na "s"
srećom pa ih nema puno :rofl:

definitivno je o Sigečici bilo govora. Nemam pojma u kojoj je to fazi, ali vjerujem da nije još otvoreno, morala bi mi kakva sličica s otvorenja upast u oči u kakvim novinama