PDA

View Full Version : Kako do duge kose?

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7

Scáthach
28.10.2007., 15:49
Kada sam si prije 8 godina zacrtala da zelim dugu kosu, mislila sam da to i nece biti tako teska misija...ali evo...jucer sam se opet vratila od frizerke skoro u suzama...

Ili moja kosa odbija suradnju, i ne zeli preci onu carobnu granicu do ramena, ili ja radim nesto krivo...

Prvo sam pokusala sa onom metodom ne sisanja na dulje vrijeme, sto je rezultiralo pticjim gnijezdom na glavi.

Pa sam prije dvije godine odlucila imati dugu, ali i zdravu kosu i u dogovoru s frizerkom osisala svu onu ostecenu kosu i svaka 2mj. redovito sisala vrhove. Ne farbam se, ne peglam kosu, pokusavam ju prati sto rjede, koristim sve moguce preparate za njegu...

I evo me sada, nakon dvije godine, sa potpuno istom duzinom s kojom sam i krenula. :mama: Pa zar do sada ne bi trebala biti barem malo duza?!?

Je li to zaista tako nemoguca misija?

Frizerka kaze: ''sisaj se redovito, svakih mjesec i po dana.''
Prijateljice kazu: ''ne budi luda, sisaj se svakih 6 mjeseci, inace nista od duge kose...''

I ko da sad bude pametan? Kako do duge kose? :confused:

mladac
28.10.2007., 16:00
bojim se da ti pošišaš kad god ona malo naraste, tj da bi ti frizerka trebala manje toga odrezat. probaj za ppočetak ići svaka 4 mjeseca tj kad po svojoj kosi vidiš da bi se trebala skratiti.

crna dalia
28.10.2007., 16:08
LOL
Šišanje svaka 2 mjeseca.
Tako nećeš nikad doći do duge kose.
Recept je vrlo jednostavan.
Zaboravi frizere i druži se s njima 2 puta godišnje.
Naravno ako tvoja kosa to može podnijeti.
Ja se šišam 2 puta godišnje, ali imam stvarno jaku i gustu kosu pa nemam problema s ispucalim vrhovima.
Ako imaš jako tanku i slabu kosu onda je to već problem.

Christina
28.10.2007., 16:10
kojom logikom ocekujes da ti kosa naraste kad ides se sisat tako cest, meni je bedasto slusat price jao nece kosa da mi se makne od ramena, pa nemoj je sisat,

meni je od prosle godine u ovo doba do sad narasla nekih 20 cm, + neka 4 cm koje sam odsjekla 2x2

99medak99
28.10.2007., 16:11
Računaj si da u prosjeku kosa naraste 1 cm u mjesec dana... Tako da mislim da ti frizerka malo mulja...

Dorée
28.10.2007., 16:19
šišaj se rjeđe,koristi nešto za vrhove da ti manje pucaju,i kad vidiš da su ti ispucali šišaj najviše svako 3,ne tribaš tako često ako ti vrhovo ne pucaju

Kinky
28.10.2007., 16:33
baš tak, oladi brate od šišanja, njeguj vrhove, kad je potrebno (a ne na kalendar) malo ošiškaj i ... čekaj:top:

tisina
28.10.2007., 16:42
Kako do duge kose.
Moras je odrazavati na sledeci nacin..
Ja sam inace zenski frizer i radim i dajem ti svajet sledeci.
Svaki mjesec da odes kod dobrog frizera u kojeg imas sigurnost da ce da ti osisa kosu sasvim dovoljno 1cm..

Od preprata ti savjetujem da kupis L`oreal rosi one je dobar za dugu kosu i iskljucivo je i namjnjen za njegu duge kose...

Mozes kosu da hranis jednom sedmicno ampulama Semi Di Lino inace marka Alfaparf od kostane srzi...Savim dovoljno jednom sedmicno...

Scáthach
28.10.2007., 17:21
Hvala svima na odgovorima!! :top:

Uh,kosa mi je osjetljiva, i vrhovi su suhi, tako da se ofuca ako je dugo ne sisam...mislim da bi maksimalno izdrzala koja 4 mjeseca...

Jos samo kad ne bi isla frizerki u strahu da ce mi umjesto centimentar odrezat deset...

Cim mi je kosa bila malo duza, a zaista nije djelovala previse ispucano ( i bila sam sva sretna, ah, cvil ), ona mi je skinula dobrih 5-6cm...kao '' joj, samo da ti ovo posisam, ne moj se brinut, pa ce ti ljepse rast, pa to ce narast nazad za tren, bla, bla, bla...''

Naci frizerku koja ce doslovno slusati moje upute, pomalo je nalik potrazi za svetim gralom :)

Dakle, zakljucak je: sisat se rijedje, njegovat vrhove, i zaprijetiti frizerki da cu joj nasprejat lak za kosu u oci, ako osisa vise od centimetar-dva... :mig:

Verona_V
28.10.2007., 17:50
Pij vitamine za kosu.
Između šišanja odreži (metodom vlas po vlas) tamo gdje vidiš ispucali vrh (samo vrh,ne sad cijeli cm).
Njeguj.
Nije lako,al ćeš jednom doć na svoje. Ja još uvijek nisam a puštam kosu preko 3 godine. Jer je prije bila blajhana pa ju je trebalo češće šišati.

TincH
28.10.2007., 18:10
Imam sličan problem, silno želim kosu do pola leđa, no čim naraste 5-10 ispod ramena odmah popuca i izgleda slamasto. I onda sama sebe ne mogu gledati takvu pa trčim frizerki da mi odreže to čudo :D

Pokušala sam šišati češće, no ništa od toga, budući da mi ne raste brzo i poput tebe sam stalno na istom. :D
A frizerka kad kaže 1cm - odreže 3. I to gotovo svaka. :rolleyes:

mladac
28.10.2007., 18:29

važnije ti je to da se ti doma brineš o njoj super pa ti neće frizer ni trebat tolko često.

dakle nemoj nikako vezat kosu onim kuhinjskim gumicama (dosta njih to radi) jer onda će ti svaka dva mjeseca morat skinut cijeli gornji sloj kose.
se farbaš?
što više nosi raspuštenu kosu i pazi da kad nosiš torbe da ti ju ne počupa.
nabavi nešto za suhu kosu i suhe vrhove i da vidiš kak će ti već za pra mjeseci preći kritičnu "vrat" fazu :cerek:

mladac
28.10.2007., 18:32

ja sam stepenasto oštišana i našla sam si super frizerku i nas dvije se dogovorimo: na dužinu mi skrati jedan centimetar (doslovno), a ovo stepenasto (krači djelovi) da skine sve oštećeno/ispucano/suho (farbam se) i ja sam prezadovoljna. kosa raste, a oštećeno se miče.
baš sam prije tjedan dana došla od frizera i uopće nisam ni skužila promjenu dužine koliko je dobro skinula, ali zato kad usporedim vrhove prije-poslije razlika je drastična

Scáthach
28.10.2007., 19:09

To ni ja nikako ne razumijem...ali do sada je bas svaka moja frizerka na moje ''samo jedan centimentar'' to protumacila kao 3...5...6 cm... :(

Je li to neka profesionalna deformacija? :)
Ili mi je kosa tako grozna da ne mogu izdrzati da je osisaju i skrate joj muke :cry:

malena...
28.10.2007., 19:12
ja isto želim dugu kosu..sad mi je do ispod ramena.bila sam na šišanju prije dva tjedna-samo vrhovi.
sad puštam i nadam se da će mi brzo narast do pola leđa.:D

Christina
28.10.2007., 19:17
ja mrzim zenske frizerke, idem samo muskima, ne znam zasto al milion puta to oni bolje rade i nikad mi nijedan frizer nije zajebao kosu ko sto su frizerke znale

Scáthach
28.10.2007., 19:17
važnije ti je to da se ti doma brineš o njoj super pa ti neće frizer ni trebat tolko često.

dakle nemoj nikako vezat kosu onim kuhinjskim gumicama (dosta njih to radi) jer onda će ti svaka dva mjeseca morat skinut cijeli gornji sloj kose.
se farbaš?
što više nosi raspuštenu kosu i pazi da kad nosiš torbe da ti ju ne počupa.
nabavi nešto za suhu kosu i suhe vrhove i da vidiš kak će ti već za pra mjeseci preći kritičnu "vrat" fazu :cerek:

Uh, nee...klonim se tih gumica! :)
Ne farbam se, niti peglam kosu...

Ma, u ovih par godina postala sam pravi control freak sto se kose tice...

Izbjegavam i najmanju sitnicu koja bi mogla dovesti do pretjeranog sisanja... Proucila sam sve moguce savjete i upute o njezi, nabavila skupe cetke, sve moguce preparate...riskiram upalu pluca kada izbjegavam fen i hodam okolo s mokrom kosom... trosim mami neko skupo maslinovo ulje... cak vicem na jadnog decka ako mi prolazi prstima kroz kosu ( ''Neeee, zapetljati ce seeee!!!'' )... sto dosta kvari romantiku :mig: ( Mogla bi uskoro pisati na usamljenim srcima ''Moram birati izmedju duge kose i decka'' ).

I opet za nista... :rolleyes:

Rock Star
28.10.2007., 21:03
Je li to neka profesionalna deformacija? :)

Je. :)

TincH
28.10.2007., 22:02
Ili mi je kosa tako grozna da ne mogu izdrzati da je osisaju i skrate joj muke :cry:
Kod mene jest tako, čak mi je jednom rekla: "Pa morala sam ti odrezati sve ispucano" :rofl:

mladac, i ja sam zadnji put tražila tako, nitko nije ni primjetio da sam se šišala (osim mene :D), pa ćemo vidjeti.
Iako, ja već sad nakon dva i pol mjeseca nailazim na ispucane vrhove, sumnjam da ću izdržat :(

Blago svima koji nemaju suhu kosu sklonu pucanju.

TincH
28.10.2007., 22:07
E da, i to da farbanje oštećuje kosu - koji je to mit :D

Ja imam prirodno kosu boje meda koja uhvati pramenove od sunca čim svane na proljeće. Lijepa boja, ali meni zaista naglašava svaku, ali ama baš svaku ispucalu las :mad:

Najgora mi je bila bila u periodu kada se nisam farbala (neke 3-4 godine u komadu) - žuta, slamasta, grozna.

S farbom je drugačije, radi se o tamnosmeđoj boji koja je vrlo sjajna i maximalno ublažava ispucalost. Jednostavno kosa bolje izgleda. Farbam se jednom godišnje, obično nakon jesenskog šišanja. Prošlo farbanje nije mi dodatno oštetilo kosu, čak se i frizerka iznenadila i rekla da mi nije uopće toliko uništena kao inače :D

Gipsyqueen
28.10.2007., 22:15
Uh, nee...klonim se tih gumica! :)
Ne farbam se, niti peglam kosu...

Ma, u ovih par godina postala sam pravi control freak sto se kose tice...
Izbjegavam i najmanju sitnicu koja bi mogla dovesti do pretjeranog sisanja... Proucila sam sve moguce savjete i upute o njezi, nabavila skupe cetke, sve moguce preparate...riskiram upalu pluca kada izbjegavam fen i hodam okolo s mokrom kosom... trosim mami neko skupo maslinovo ulje... cak vicem na jadnog decka ako mi prolazi prstima kroz kosu ( ''Neeee, zapetljati ce seeee!!!'' )... sto dosta kvari romantiku :mig: ( Mogla bi uskoro pisati na usamljenim srcima ''Moram birati izmedju duge kose i decka'' ).
I opet za nista... :rolleyes:
Općenito veži kosu samo gumicama od materijala, bez onih metalnih dijelova jer to jako uništava kosu i puca po sredini dužine vlasi gdje ju vežeš. Nemoj se šišati tako često kao dosad. Npr. meni jako brzo raste kosa, ali idem na šišanje svaka 4 mjeseca. Očito se dovoljno brineš u vidu preparata, hranjenja kose itd. - samo budi strpljiva. Prosječnom čovjeku naraste 1cm mjesečno:mig:

HappyWorm
28.10.2007., 22:23
definitivno manje šišanja, tebe frizerka praktički šalje što češće da joj što više para daš. ja kratim možda svaka 4 mj a farbam se to skratim jako malo

ray ban
29.10.2007., 06:29
definitivno manje šišanja, tebe frizerka praktički šalje što češće da joj što više para daš. ja kratim možda svaka 4 mj a farbam se to skratim jako malo

tako je, frizerke samo žele izmusti što više novaca, govoreći nam svakakve gluposti (to mi je jedna čak i priznala).

evo kako je moja frendica uspjela pustiti dugu kosu:
pila je tablete za kosu i koristila čičkovo ulje i prije pranja kose i nakon, stalno je vrhove mazala tim uljem (ima jako tanku, slabu kosu, ne smije uopće koristiti fen jer kaže da joj vrhovi svi pobijele).

što rijeđe se šišaj, a ako ti vrhovi i dalje budu suhi, probaj si priuštiti malo kvalitetnije proizvode za kosu.

uglavnom, moguće je pustiti dugu kosu.
sretno! :top:

Rock Star
29.10.2007., 10:22
E da, i to da farbanje oštećuje kosu - koji je to mit :D

Slažem se. Meni je kosa, otkako je redovito farbam, odlična! Naravno da često farbanje podrazumijeva i odgovarajuću njegu, ali danas ima toliko kvalitetnih farbi, da se bojanja uopće ne treba bojati.

Scáthach
29.10.2007., 15:14

Eto, moram ipak malo branit zenu...nije zbog love sigurno, jer kako je rijec o frendici od moje stare rijetko mi kada naplati, a kad je i uspijem nagovorit da naplati uzme mi maksimalno 20kn...

Ali, cini se da cu ipak morat pocet se sisat negdje drugdje kad se tako gestapovski odnosi prema mojim jadnim vrhovima... :ne zna:

Ali skare me sada nece tako skoro vidjeti!

eeennniii
29.10.2007., 15:47
sisanje je u procesu pustanja nazalost neophodno jer ce ti se vrhovi ofucat i pucat, a s tim neces moci dobiti na duzini. al nemoj se sisat svaki mjesec, nego svaka 2-3, dok skuzis da su ti se poceli fucati i nemoj puno skratit, oko 2 cm, nikako 5

Sponza ri
29.10.2007., 16:11
ekstenzije..:D

Scáthach
29.10.2007., 16:14
Uh, toga sam se i drzala. I kosa je stvarno lipo rasla, i eto...zadnja dva puta ''Cap! Cap!'' i evo me opet na potpuno istoj duzini s kojom sam krenula prije 2 godine.

Sad me vec strah ici kod bilo koje fizerke :( Bojim se da cu ako procjenim da reze previse, iskocit sa one stolice, porusit oko sebe sve cesljeve i viklere i istrcat vristeci iz salona. :)

Jos jednom, hvala svima na savjetima!!! :s

eeennniii
29.10.2007., 17:11
Uh, toga sam se i drzala. I kosa je stvarno lipo rasla, i eto...zadnja dva puta ''Cap! Cap!'' i evo me opet na potpuno istoj duzini s kojom sam krenula prije 2 godine.

Sad me vec strah ici kod bilo koje fizerke :( Bojim se da cu ako procjenim da reze previse, iskocit sa one stolice, porusit oko sebe sve cesljeve i viklere i istrcat vristeci iz salona. :)

Jos jednom, hvala svima na savjetima!!! :s

je to je problem-kaj sve odrezu vise nego im kazes!
al jebiga moras se sisat, znam jer je moja frendica pustala kosu i nije se sisala negdje 5-6 mjeseci, njegovala je kosu i sve to-nije farbala, stavljala je maske, nije susila fenom, fakat je pazila, al vrhovi su joj se svejedno ofucali i to jako i morala ih je dosta skratiti-oko 10 cm.
bila je prisiljena jer joj je kosa fakat grozno izgledala, tesko se rascesljavala, pocela je ispadati, itd. sad joj super izgleda i puno je dobila na volumenu.

zato ti kazem ipak se sisaj da se to i tebi ne desi.

reader
30.10.2007., 10:27
Mislim da je bezbolniji put ne samo podšišavati kosu nego svaki put je pritom drugačije šišnuti, svaki put promijeniti frizuru...naravno, u milimetarskim pomacima. Tako sam ja radila dok sam puštala kosu...dovoljno je svega nekoliko milimetara na pojedinim mjestima (svaki put na drugom mjestu) da se kosa osvježi,da imaš drugu frizuru, a da ujedno i raste...

Miss Poison A.
30.10.2007., 10:46
Moja frizerka.. :s
Od kad sam počela puštat kosu idem k njoj, dogovorile smo se da svaka 3 mj. dođem šišat vrhove. Kad se njoj kaže 1 cm, to je stvarno 1 cm. Reže mi max 2 cm svaka 3 mjeseca, s tim da mi je zabranila korištenje pegle. :D
Tako da mi vrhovi nisu ispucani. A imala sam do ramena postepeno ( čitaj : loše ) odrezanu kosu, ona mi ju je počela ravnat kako je kosa rasla.
I sad sam napokon zadovoljna dužinom. Još malo da naraste. :)

Evo neka jako loša slikica ali druge nemam. :ne zna:
http://img145.imageshack.us/img145/5416/pict6510largevl6.jpg (http://imageshack.us)

Scáthach
30.10.2007., 14:40
Joj, super ti je kosa!! :cerek:
Eto, ja o toj duzini sanjam vec 8 godina.

Koliko dugo ti je trebalo da dodjes do ove duzine?

Smrc, i moja je u pocetku sisala po centimentar-dva, pa me sad isokirala ovim naglim rezom :( Kako da joj sada vjerujeeemmm :cry:

Miss Poison A.
30.10.2007., 19:26
Joj, super ti je kosa!! :cerek:
Eto, ja o toj duzini sanjam vec 8 godina.

Koliko dugo ti je trebalo da dodjes do ove duzine?

Smrc, i moja je u pocetku sisala po centimentar-dva, pa me sad isokirala ovim naglim rezom :( Kako da joj sada vjerujeeemmm :cry:
Godina i pol. :D

TincH
30.10.2007., 19:57
al jebiga moras se sisat, znam jer je moja frendica pustala kosu i nije se sisala negdje 5-6 mjeseci, njegovala je kosu i sve to-nije farbala, stavljala je maske, nije susila fenom, fakat je pazila, al vrhovi su joj se svejedno ofucali i to jako i morala ih je dosta skratiti-oko 10 cm.
To je naprosto takva kosa!
Znam, jer ju imam.
Preparati pomažu, ali ne skroz. Da ih ne koristim, hodala bih okolo s metlom umjesto kose. Ovako makar liči na kosu, ali vrhovi svejedno ne prestaju pucati.
Sve sam probala - sušenje na zraku, četkanje četkom od prirodne dlake, četkanje u svim smjerovima osim u najlogičnijem :D, sve žive i nežive maske, silikonska ulja, nevezivanje repa, pranje u hladnoj vodi, nefarbanje, ma bolesno.. :D
Jednostavno kosa mi je takva.

Sad me boli kuki, koristim što mogu i što mi ne oduzima previše vremena, al sušim ju fenom, farbam i četkam normalno, nema smisla grčiti se kad bum na kraju tak i tak završila na istom.

ovchica
31.10.2007., 12:27
Mislim da nije svaka kosa za dugu kosu - tj. je, samo je pitanje kak će to izgledat. Frizeri vole odrezat jer njima nije u interesu da ljudi imaju dugu kosu jer na tome zarađuju puno manje nego na nekome ko svaki mjesec dođe na šišanje i farbanje. To je jednostavno pitanje biznisa. Frizerstvo je u zadnjih 100 godina postalo veliki biznis (proizvođači opreme, namještaja, kozmetike itd itd) i na tome se masno zarađuje.

extreme
01.11.2007., 11:01
.

zamišljam ovu scenu.... :lol: :lol: :lol:

Scáthach
02.11.2007., 15:16
zamišljam ovu scenu.... :lol: :lol: :lol:

Najsmjesnije od svega je to da je takvu scenu izvela moja frendica kao klinka, ali ne kod frizerke, vec kod zubara. I nije pobjegla kroz vrata, nego kroz prozor. Sreca, bilo je prizemlje :D

Eto, ona ima fobiju od zubara, a ja od frizerki...

Verona_V
07.11.2007., 17:46
riskiram upalu pluca kada izbjegavam fen i hodam okolo s mokrom kosom...

Ma nemoj to raditi! Em nije zdravo,em ti dobar fen više pomaže nego što odmaže! al ozbiljno kažem. recimo,ak se dobro sfeniraš , kosa ti se neće petljati,a kad se petlja, onda se (bar meni) i oštećuje! Još jednom ponavljam, ioni rulaju, a nisu ni tolko skupi takvi fenovi, imaš na temi 'najbolji fen ikad' neš o tome.

Scáthach
07.11.2007., 19:42
Hm,hm, vidis...sad si mi dala ideju sto bi mogla traziti za bozicni poklon od mame :mig:

Anna Lee
08.11.2007., 06:21
ja se sisam svako pola godine do godinu dana, ovisi kako stignem do frizerke, zadnji put me dobro iskasapila, valjda mi je deset centimetara skinula i ovaj put od nje bjezim, sad sam u potrazi za frizerkom koja me nece divljacki skratit nego onako kako joj ja kazem, sad mi je kosa malo preko pola ledja, a pocela sam negdje s duzinom od brade, i trebalo mi je nekakve dvije godine da je pustim kako treba, iako je jos uvijek pustam, htjela bi da dodje negdje do guze :cerek:

overburdened
09.11.2007., 20:57
Imala sam sličan problem s puštanjem kose jer mi je uvijek bilo žao šišat al činjenica je da će ti sporije rasti ako su vrhovi ispucani i ako je oštećena.
Možeš krenut od kvalitetnih šampona,sušenje fenom ne bih izbacila jer ipak stiže zima,al fen ne držati blizu kosi.Šišanje preporučujem svakih 4-5 mjeseci(osim ako ti jako ne ispuca ranije).I nađi frizerku koja će ti ošišat vrhove točno koliko tražiš.
Ostaje ti čekati:)

TincH
11.11.2007., 12:21
Imala sam sličan problem s puštanjem kose jer mi je uvijek bilo žao šišat al činjenica je da će ti sporije rasti ako su vrhovi ispucani i ako je oštećena.
Kakve veze ima rast (iz korijena) s vrhovima kose? :confused:

Scáthach
11.11.2007., 13:45
Kazu frizerke da ako su ti puno ispucani vrhovi da dlaka samo jos vise puca po duzini i kida se... tako da ti se cini da kosa ne raste... i... ne znam... nesto tako... nisam bas dobro zapamtila... :bonk:

patientia
11.11.2007., 19:04
Dakle, nece sporo rast, nego ce ostatak propadati. A ako to ispucalo zalijepimo serumom da ne puca dalje?

Modesti
11.11.2007., 19:10

Uh,kosa mi je osjetljiva, i vrhovi su suhi, tako da se ofuca ako je dugo ne sisam...mislim da bi maksimalno izdrzala koja 4 mjeseca...

Jos samo kad ne bi isla frizerki u strahu da ce mi umjesto centimentar odrezat deset...

Cim mi je kosa bila malo duza, a zaista nije djelovala previse ispucano ( i bila sam sva sretna, ah, cvil ), ona mi je skinula dobrih 5-6cm...kao '' joj, samo da ti ovo posisam, ne moj se brinut, pa ce ti ljepse rast, pa to ce narast nazad za tren, bla, bla, bla...''

Naci frizerku koja ce doslovno slusati moje upute, pomalo je nalik potrazi za svetim gralom :)

Dakle, zakljucak je: sisat se rijedje, njegovat vrhove, i zaprijetiti frizerki da cu joj nasprejat lak za kosu u oci, ako osisa vise od centimetar-dva... :mig:

Promijeni frizerku.
Najozbiljnije. Očito spada u 90% frizera koji smatraju da valjda nisu zaradili svoje novce ako ti ne otfikare bar pet cm.
Kosa u prosjeku naraste cm do cm i po mjesečno, ako ti ona svaki mjesec skine dva nikada ti duga necće biti.
Dakle idi frizeru svakih tri mjeseca i neka ti pošiša pola do max cm kose, ali odista pola cm.I kad vidiš da šiša više zaustavi ju i reci joj da je to daleko više od pola cm i da ćeš joj na ravnalu pokazati što je to pola cm ako ona ne zna.
Preporučam ti da za vrhove koristiš silikon ili neku kremu za zaštitu, samo malo na vrhove tako da se ne stanjuju i ne cvjetaju.

Scáthach
11.11.2007., 21:41
Da, sada definitivno kod frizerke idem rjede, a u pregovorima sam da mi ovaj put vrhove skrati jedna provjerena frizerka ( odnosno ujna moje rodice )...

Za vrhove vec koristim silikon ( zapravo nekakve tekuce kristale? al to je kao nesto slicno... valjda :) ).

Scáthach
11.11.2007., 21:42
Dakle, nece sporo rast, nego ce ostatak propadati. A ako to ispucalo zalijepimo serumom da ne puca dalje?

Ne znam :ne zna: Je li to samo kamufliranje problema ili stvarno moze pomoci?

Christina
12.11.2007., 22:13
heh ja danas na sisanje i mislim da je ovo jedini frizer koji ne zeli sisati, ja mu rekla da odsjece naprijed 2,3 cm a nazad 1, pokusavam izjednacit duzinu kose, a on :lol: odsjekao max 6,7 milimetara:lol:
naprijed,pozadi jos manje, i jos me ubjedjivao kako je i previse odjsekao, tko je ovdje lud ??

:rofl:

Scáthach
12.11.2007., 23:31
Pa di taj radi da odma odem do njega i narucim se za sljedecih 10 godina!
Meni bi naci takvog firizera ili frizerku bilo kao naci sveti gral! :)

Christina
13.11.2007., 08:21
Pa di taj radi da odma odem do njega i narucim se za sljedecih 10 godina!
Meni bi naci takvog firizera ili frizerku bilo kao naci sveti gral! :)

heheh draga, radi radi ali u bosni,:mig:

Scáthach
13.11.2007., 13:55
Ah, smrc :tuzni:

plavasjenka
22.01.2008., 14:21
A vidim svi imate problem s puštanjem kose i oštećenim vrhovima...Svakih 2 mjeseca točno jedan cm odrezat u međuvremenu njegovat vrhove maskama (mrzim fruktis ali ako se stavlja samo na kraj vrhova to je nešto fantastično)
Možete njegovat vrhiće kolko vam volja i neće bit efekta ako ne uzimate dosta VODE!!!!!! 2 litre vode dnevno!!!! i multivitaminska kvalitetna tableta - ne smeće! Vitamini vam mogu ubrzat rast kose za 50%! vidim po sebi mjesec dana nakon bojanja sa i bez tableta - ogromna razlika...pa ono dok se čeka lijepa frizura nije na odmet, jer nećete biti isfrustrirani sa kokošjim gnjezdom kojeg ćete nakon pola godine truda ošišat!

Una1980
23.01.2008., 13:57
ja mrzim zenske frizerke, idem samo muskima, ne znam zasto al milion puta to oni bolje rade i nikad mi nijedan frizer nije zajebao kosu ko sto su frizerke znale

tako je. i ja imam muškog frizera i jako sam zadovoljna. žene su ljubomorne, uvijek odrežu iz pakosti više nego šta treba, a muške baš briga, koliko im kažeš toliko odrežu. barem većina njih. odkad me ne šišaju žene uspjela sam pustiti kosu.

mladac
23.01.2008., 14:04
tako je. i ja imam muškog frizera i jako sam zadovoljna. žene su ljubomorne, uvijek odrežu iz pakosti više nego šta treba, a muške baš briga, koliko im kažeš toliko odrežu. barem većina njih. odkad me ne šišaju žene uspjela sam pustiti kosu.

o boože.... :rofl:

reader
23.01.2008., 14:22
Gledam slikice poludugih frizura i tako mi dođe da se šišnem, a žao mi je....
Kako se uopće odlučite odrezati kosu (ne podšišati nego drastičnije odrezati)?
Meni je to jako žao.

srnka
24.01.2008., 01:00
ja mislim da je kada puštaš kosu najvažnije je stepenasto šišati i malo je istanjiti, bar tako moja uspijeva. donji sloj mi frizerka ošiša par milimetara sam da skine ispucane vrhiće, a gornji sloj me briga nek reže koliko hoće i kad hoće i čak mi nekad nakon šišanja i izgleda duža. i da nađite mlađe frizere jer su se tehnike šišanja promijenile od prije 10god znači ne idite kod maminih prijateljica (koje vole odcaparit) neg kod neke frizerke u dobi od 20-25god. ne znači da ako je frizerka/frizer starija/i bolji-moja frizerka ima 22god (ja imam 28-znači mlađa je) i super mi je! :top:

Rock Star
24.01.2008., 17:40
Mislim da više ovisi o tome koliko frizerka ima iskustva i koliko se je do sada susretala s različitim tipovima i stanjima kose. Nekada ni starija niš ne zna, a nekad su cure od 18 super frizerke, ovisno o tome koliko mušterija "obrade".

Scáthach
24.01.2008., 17:49
Gledam slikice poludugih frizura i tako mi dođe da se šišnem, a žao mi je....
Kako se uopće odlučite odrezati kosu (ne podšišati nego drastičnije odrezati)?
Meni je to jako žao.

Moja prijateljica je imala prekrasnu dugu kosu...savrsenu!
Jedan dan me nazvala i govori:
''Ej, idem se sisati na kratko...vidimo se poslije''

Mislila sam da se zeza :confused:

Kad ono! Osisala se...ali drasticno...ko deckic :eek:

Nikad nisam prezalila tu njenu kosu :(
A kad sam je pitala zasto je to napravila, rekla je: Tako mi je doslo...nemam neki razlog...

Eto :)

The White Rabbit
25.01.2008., 09:17
ja mislim da je kada puštaš kosu najvažnije je stepenasto šišati i malo je istanjiti, bar tako moja uspijeva. donji sloj mi frizerka ošiša par milimetara sam da skine ispucane vrhiće, a gornji sloj me briga nek reže koliko hoće i kad hoće i čak mi nekad nakon šišanja i izgleda duža.

ovo mi zvuči kao savršen recept za uzgajanje nevjerojatno gadne i uništene dugačke, te neuredne kose.
Osim ako netko nema jako bujnu kosu, za sve ostale ovakvo je šišanje katastrofa.
Moja bivša:D frizerka je mladi idiot, pa se ovoga recepta striktno držala, što znači da ja opet moram čekati barem godinu dana i petljati s kosom ne bi li na nešto bila slična, dok se ti čuperci ne izjednače.:kava:

Varla
25.01.2008., 12:11
ja mislim da je kada puštaš kosu najvažnije je stepenasto šišati i malo je istanjiti, bar tako moja uspijeva. donji sloj mi frizerka ošiša par milimetara sam da skine ispucane vrhiće, a gornji sloj me briga nek reže koliko hoće i kad hoće i čak mi nekad nakon šišanja i izgleda duža. i da nađite mlađe frizere jer su se tehnike šišanja promijenile od prije 10god znači ne idite kod maminih prijateljica (koje vole odcaparit) neg kod neke frizerke u dobi od 20-25god. ne znači da ako je frizerka/frizer starija/i bolji-moja frizerka ima 22god (ja imam 28-znači mlađa je) i super mi je! :top:

slazem se s white rabbitom. krajnji rezultat zvuci kao katastrofa, sasvim unistena kosa, trebalo bi upravo suprotno raditi.
naime, ja imam zbilja jako gustu kosu, koja ako je sasvim ravno odrezana ne izgleda bas dobro, previse je ima. ali mi frizerka isto tako ne zeli rezati previse slojevito (zena vec zna koliko obozavam svoju dugu kosu i da je ne zelim "izgubiti" :D), jer bi na taj nacin svaki puta trebalo jos malo vise, taj "gornji" sloj se onda jos dodatno "trosi" i puca, dok na kraju kosa ne bi bila skroz oskljobana i nikakva, tj. ne bi nista od nje ostalo.

opcenito, mislim da bi svatko trebao naci ono sto njemu odgovara, nije svaka kosa ista. ja se trudim svoju ne maltretirati previse. bojam je u crno, vec godinama, ali izuzev toga je ne zlostavljam feniranjima, i raznim preparatima. sampon i balzam za kosu, povremeno maska ili neki sprej/mlijeko/leave in regenerator.
i dobra frizerka koja nece odrezati previse, i koja zna slusati i uzeti tvoje zelje u obzir, ali je s druge strane i dovoljno strucna i iskrena da ti kaze ako nesto ne ide/ne bi ti dobro stajalo/neces dobti zeljeni rezultat.
i da se jos pohvalim da imam krasnu dugu kosu, duzu od pola ledja (mislim da je oko 65cm negdje...). :D :cerek:

reader
25.01.2008., 12:14
Ja idem danas podšišati vrhove. Na ravno, kao i dosad!

srnka
25.01.2008., 12:41
niti imam bujnu kosu (normalna je niti gusta niti rijetka, ali je i ravna da ne može biti ravnija) niti je uništena!!!! dakle nije recept za dugu uništenu kosu koja izgleda katastofa! moja je duga i njegovana bez ispucanih vrhova i naravno da se mora šišati svaka 3-4 mjeseca da bi bila takva. a nitko nije rekao da to svi mogu primjeniti, mislim da to sve ovisi ko kakvu ima kosu!

gljivek
25.01.2008., 19:00
ja se vec godinu dana skoro ne farbam..bila sam plava i unistene kose, osisala sam oko 6 cm i ofarbala u tamno smede i sad imam svoju boju (ta smeda se isprala bas do mog tona) i od tada ju pustam da raste i osisam svakih 5 mjeseci vrhove...

..ali problem imam, ako netko ima rijesenje neka kaze...od blajha i boje je kosa oslabljena jako jako, inace mi je bila tanka a gusta i sada je, ali je tako slaba da se nakon 24 sata potpuno "objesi" i sva je jadna...frizerka kaze da ovih novih 6 cm moje kose jest potpuno zdravo sve...ali ima li netko savjet kako da bar malo ozivim taj dio slabe kose jer ne mogu to osisati bila bih kratkokosa...a zelim da mi je duzina kao sada do pol leda...

Nymfa
30.01.2008., 17:53
Prije nekih godinu dana frizerka me unakazila totalno, odrezala mi cijeli gornji dio kose , odsjekla šiške praktički do korjena:eek::(
želim kosu do pola leđa, ali teško mi ide...šišam se svaka 4 mjeseca...ali mi je SVAKA ošišala umjesto centimetra barem 3-4 cm :flop:
teško je na taj način doći do duge kose:rolleyes:

Varla
30.01.2008., 19:45
skoro sve cure/zene se zale da im frizerka odreze previse kose, puno vise no sto bi htjele. ne bih htjela nikoga vredjati, ali kaj vi sve ne znati frizerkama reci koliko da vam odrezu, i traziti da vam pokazu koliko rezu, itd... i zmirite dok vas sisaju? ne kuzim, zbilja, uz najbolju volju, ne kuzim. pa ja bi zeni glavu skinula da mi odreze 5cm kose ako sam lijepo rekla 1 ili 2. odmah, cim bi prvi pramen toliko skratila, a ne sjedila, jos i platila i onda dosla na forum plakat kako sam nezadovoljna, eventualno cak i unakazena.
zasto sve sto ovdje pisete ne mozete rec frizerki, u cemu je problem? :ne zna:

Rock Star
30.01.2008., 20:51
Pa veliš joj, ona uvijek veli da ne bude, nek ne brinemo, a kaj ja znam kaj radi iza, ne vidi se.

Varla
30.01.2008., 21:09
pa vidis koliko kose pada oko tebe po podu. osjetis koliko je otprilike kose uzela za odrezat (barem ja da), a i vidi se, mora je malo povuc...na kraju krajeva, zasto ne trazite da vam pokaze koliko je odrezala. ja svojoj vjerujem, ali ipak to zena svaki puta lijepo napravi: kada odreze prvi pramen, pokaze mi koliko je odrezala i pita jel to ok. sve skupa traje 10ak sekundi, i nije uopce tesko.
kao sto rekoh, da i odreze vise, ne bih samo ne platila...ne bi se lijepo provela, previse volim svoju kosu. prihvacam strucan savjet, i da neke moje ideje i zelje nisu ostvarive, ali nema sanse da ide nesto radit na svoju ruku, bez prethodnog dopustenja.
...i dalje mi bas nije jasno. no dobro. dokle god je moja kosa lijepa, duga i sva na mjestu, a moja frizerka mene i dalje lijepo shisha i mazi moju kosu, sve je u redu :D

krivonja
31.01.2008., 11:15
imam dugačku kosu...prije negdje 3 god sam se za to odlučila i prvi korak je bio promjena frizerke.išla sam kod mamine i kosa mi nikad nije bila duža od ramena, našla sam odličnu kod koje stalno idem i ona sluša sve šta ja kažem.ako huću 1 cm bude 1 cm!
dok sam ja puštala kosu problem su mi bili vrhovi jer ih ja nisam htjela rezati,tak da sam svaki put odrezala 2 cm nije baš bio neki učinak al se nisam dala pa sam koristila kreme, maske i serume (i sad ih koristim).tak da mi je sad kosa do pola leđa već skoro godinu dana iako sam ju nedavno ošišala skoro 10tak cm. i ošišana sam blago stepenasto nemam nikakve repiće i sl.
frizerka mi je još dala odličan savjet da kad perem kosu stavim puno regeneratora i utrljam u tjeme i nakon toga jako dobro isperem jer imam dosta suhu kosu-to mi je dosta pomoglo

*Ena*
31.01.2008., 14:38
ja za jedan centimetar dam mami da me ošiša :D

baš iz tog razloga da mi frizerka uvijek više odreže

chimavizza
01.02.2008., 17:29
ja imam prijedlog

http://www.pic4ever.com/images/160.gif http://www.pic4ever.com/images/280.gif

who_cares
04.02.2008., 16:42
Pa i nije samo stvar u sisanju i tome slicno, ja mislim da prehrana igra jako bitno ulogu.

kriya
06.02.2008., 18:50
trebam i ja savjet :)
ovako, moja kosa je reklo bi se duga (negdje do kopče grudnjaka), ali došla je do te razine i ne ide dalje i ne ide... inače nije ni posebno gusta ni rjetka, moglo bi se reći jedino da je relativno suha. idem se u subotu šišat (samo vrhiće naravno, i hvala bogu al imam dobru frizerku koja mi stvarno ne odreže previše)
a sad, htjela bi počet koristiti to čičkovo ulje i te neke vitaminčeke za kosu koje spominjete... koliko često bi se čičkovo ulje trebalo koristiti? svaki dan? ili nakon svakog pranja? a ti vitamini? koji su za kosu? A? D? E? ja se u to nimalo ne kužim :):ne zna:

reader
11.02.2008., 13:07
Da, da...i meni se čini da mi kosa kad naraste do kopče grudnjaka - jednostavne stane rasti!
Pa i mene zanima da li mi se to čini ili...? Kako potaknuti rast dalje?

chichita
11.02.2008., 15:41
još jedna takva ovdje...:w napokon mi je narasla malo (želim da mi kosa od naprijed pređe cice, to mi je tako lijepo) ali moram se sad koji dan šišati i vrhove cakniti jer su katastrofa (imam suhu kosu koju MORAM sušiti fenom uvijek, inače strašno izgledam), i mogu ja njoj reći odreži 1-2 cm i ona hoće ali to nije dosta da mi ukloni sve suho, i opet sam na početku, odrezat će, biti će malo duža od ramena i kad opet naraste malo, na šišanje, to je začarani krug kod mene....:(

Kiflich
16.02.2008., 00:56
ako iko ima problema sa sporim rastom e onda sam to ja. imam 20 god a od 14te godine iimam istu duljinu i stvarno mi ide na k... jer nista nemos, uvik do ramena.:(:mama:
e sad.. 2put se godisnje sisam i stvarno minimalno(ispucale vrhove)
inace najbolja prija mi je frizerka pa me sisa kako joj recem jer zna da san luda sta se kose tice.e i da znate NE je tanjit jer tako PUNO brze puca.:Snajper:

sad san kupila tablete nutrival plus pa od sutra pocinjem, piju se 1mj. pa cemo vidit.:Pop::Pop:

i sad da vas pitam uz sve to kako sporo raste jos i lose izleda,meksa je od svile tu svi ljubomorni al na izgled pari ajme suva jer je poluricava i jjos kad je pocesljam taman pari ko slametina.:ne zna:

e sad sta da koristim da pari ko s reklame ono ka puna vode?
i dal da dam mini val i sta se zurke "budem mirna" ili sta...?:confused:

Snjeguljica*
16.02.2008., 02:18
pa naravno da izgleda ko slama kad se sisas samo 2 puta godisnje. cudo bi bilo da ne izgleda. minival ti definitivno ne preporucujem, imam frendicu koja se isto tako sisa 2-3 puta godisnje, kosa joj je jako meka na dodir, ali izgleda jadno i ofucano kao da je suha, bas ko slama. i ona je dala minival i sad je jos gore..

mrkvich
21.02.2008., 13:53
Da, da...i meni se čini da mi kosa kad naraste do kopče grudnjaka - jednostavne stane rasti!
Pa i mene zanima da li mi se to čini ili...? Kako potaknuti rast dalje?

koliko znam kosa ima 3 stadija. stadij rasta, mirovanja i "umiranja". tako da kad nam se cini da stoji na jendom mjestu i ni vrit ni mimo onda je to njeno mirovanje jel.
necu nit nabrajat sta sam radila od svoje kose,koja nikak nije prelazila dalje od ramena i zadnjih oko godinu dana odlucila sam ju ostavit na miru, bez farbanja (ok nabacila sam jedan preljev:D) pogotovo. otisla sam frizerki da mi samo sredi vrhove (bili su malooo zelenkasti:D i od tad je proslo valda oko 6 mj vise manje, kupila sam samponsku bazu i nakapala et ulja, tu i tam zmasiram homemade tonikom, i svaka 2-3 mj dam mami da mi cvikne 1 cm kose (il si ja sama to napravim) i ja pre zadovoljna jer mi je kosa sad do, kak je neko reko, kopcanja grudnjaka:D.

Snjeguljica*
21.02.2008., 16:16
meni kosa uvijek raste i sve je dulja, al sisam ju, naravno. mislim da ne raste dok je jako ostecena, toliko ispucana da gubi na duljini. tako sam zakljucila po frendici kojoj je kosa prestala rasti, a ujedno je bila jako ostecena od blajhanih pramenova i ne sisanja.

Ludacha87
21.11.2008., 16:04
Drage pripadnice mog spola,
kako uspijete pustiti kosu do kraja leđa, full dugu? Koje preparate koristite? Ja već dvije godine pokušavam, ali svaki put mi krajevi ispucaju, pa odem u frizera, pa ih otkine, i sve tako... Trenutno mi je do sredine leđa, a ne znam kako da je održim zdravom bez šišanja da mi naraste do kraja leđa. Ekstenzije i umetke mi nemojte preporučivati... kiss

gerbengoy
21.11.2008., 16:20
Najduza koju sam imala bila je do pola ledja, malo vise. Ali mi je postala teska i naporna, potrosim pola bocice sampona da ju operem, cijelo popodne da ju osusim i ako deset vlasi padne, zastopaju odvod. O cesljanju da ne pricam, ne mogu povuci cesalj do kraja da se ne zaplete. :rolleyes:

Najdraza mi je do ispod ramena i ni makac, dovoljno da ti ne ulazi u lice kad je raspustena. Takvu cu opet skoro imati.

Pa, u principu, nemas ti sta raditi, kosa sama raste. Jedino moras podrezivati vrhove i njegovati ju, preparati, regeneratori i ostalo.
A sad, za vrhunsku njegu moras budno paziti na nju, cuvati od sunca, a bilo bi dobro imati i glatke jastuke.
Preduga kosa, ako nije savrseno ocuvana, izgleda zapusteno. A trazi paznje k'o prosjecan kucni ljubimac, da ne velim malo dijete.

I pitanje je da li ti dobro stoji. :ne zna:

LazyFox
21.11.2008., 17:27
Imala takvu par puta, ali meni kosa iznimno brzo raste, tak da ne znam jesam li ikakvo mjerilo. Ugl. kad bi i isla skratiti vrhove onda bi skratila cisto centimetar/dva koliko je nuzno. I tak malo pomalo dok ne naraste...

Herp
21.11.2008., 17:37
Nisam se pravo šišala 14 godina, samo vrhove krešem redovito. :D

I eto ti je na đavla, skoro do dna leđa.

Jesam li napomenula da je kovrčava? :angel:

Marakana
21.11.2008., 17:48

Jesam li napomenula da je kovrčava?
Vau...A koliko si visoka..
Nekako mi je neskladno kad vidim curu, sa recimo 155 i kosom do koljena...
Samo pitam..
:angeleye:

.aquarius.
21.11.2008., 17:53
Trenutna faza- malo više od pola leđa. Nema eksperimentiranja s bojanjem, peglanja i ostalih mučenja kose, pa je i šišanje vrhova svedeno na minimum. Ljeto je pakleno i već san tri puta odustajala. Ali sad ne. Iden do
kraja.:D

*jezebel*
21.11.2008., 17:56
pa pitaj na kozmetici.

jooooj :cerek: kad se sjetim kak' sam k'o klinka imala do one crte na guzici... i kak' sam bila ponosna sto imam onu hollywood barbie koja ima kosu do gleznjevaaaaaaa... :cerek: :misli: kak' se zove ona crta izmedju guzova?

ne znam za preparate i kol'ko uopce pomaze onaj silikon za vrhove, nema nutritivnu vrijednost, vec' je cist' ono... mehanicka zastita od vanjskih utjecaja... ovisi i kakav tip kose imas, al' preparati su, valjda dobro znas, za kurac ak' se hranis k'o kanta za smece. ja sam voljela keune regenerator koji se ne ispire i njihove sprejeve, onaj curl activator, ali to je pomagalo dok sam imala umjereno dugu kosu. a onda je stres sve zasr'o, a i stalno sam vezala kosu i nikakve pare nisu mogle vise pomoc', vec samo skare...
gledaj najprije iznutra, a ona komercijalna sranja niske cijene, tipa nivea, schauma i tak' dalje... na to slobodno zaboravi ak' zelis bas tol'ku grivu...
moja tetka se kune u one pakunge s maslinovim uljem... al' ona za sve koristi maslinovo ulje... :rolleyes:

i da, danas mrzim kosu. :kava: :ne zna: :kratkokosa: :D

Jelena1985
21.11.2008., 18:41

Jesam li napomenula da je kovrčava? :angel:

:mama: :mama: hocu tvoju kosu!!!!!!!
ja se nisam posteno osisala nekih 5 godina :eek: sama sebi sisam vrhove, posto je kovrdzava :raspa: i pokusavam da ju pustim da bude bas duga (ne bas do dna ledja :D) al ne mogu nikako. :tuzniL stalno su mi vrhovi ispucali i to ne mogu podnijeti, cim vidim odmah makaze u ruke i sisam! sad mi je malo preko ramena (kad je nakovrdzana :mig:)

Teta Margareta
21.11.2008., 18:46
Drage pripadnice mog spola,
kako uspijete pustiti kosu do kraja leđa, full dugu? Koje preparate koristite? Ja već dvije godine pokušavam, ali svaki put mi krajevi ispucaju, pa odem u frizera, pa ih otkine, i sve tako... Trenutno mi je do sredine leđa, a ne znam kako da je održim zdravom bez šišanja da mi naraste do kraja leđa. Ekstenzije i umetke mi nemojte preporučivati... kiss

Osobno mi se ne sviđa kosa te dužine - pogotovo ne na starijim ženama. Najviše mi se sviđa kosa do ramena, pa stoga i nosim tu dužinu.
Što se tiče tvojeg pitanja, najsigurnije bi ti bilo porazgovarati s frizerkom.

Una1980
21.11.2008., 18:56
ja puštam kosu do struka:D
računam da će do ljeta narasti do te dužine:raspa:

Herp
21.11.2008., 19:04
Samo pitam..

Najprosječnija visina IKAD. :D
(ne šalim se, izračunao je netko da je to prosječna visina žena na planeti) - 167.

electric_barbarella
21.11.2008., 19:42
Najprosječnija visina IKAD.
(ne šalim se, izračunao je netko da je to prosječna visina žena na planeti) - 167.

prosjecna visina je 167??? :eek:
wait while I go kill myself :(

Hellene
21.11.2008., 19:45

Skoro pa sam prosječna onda. :D

nudistica
21.11.2008., 19:47
Nemam, na žalost, tako lijepo dugu kosu, ali su mi cure s njegovanim dugima do (ispod) guze mljac (uz to mi se sviđa kontrast - što više na glavi, što manje na tijelu!:o)! :p:cerek:

Jesam li napomenula da je kovrčava?
Wow! To mora da djeluje! A boja?

Samo pitam..
Ne čini mi se to toliko bitnim...:rolleyes: Sexy je sexy!

...kak' se zove ona crta izmedju guzova?
Pista za prave lizače? :D (Ooops!)

... al' preparati su, valjda dobro znas, za kurac ak' se hranis k'o kanta za smece.
To je, na žalost, točno! Od ovolike čokolade ni ne mogu imati dužu kosu!:cerek:

moja tetka se kune u one pakunge s maslinovim uljem... al' ona za sve koristi maslinovo ulje...
... i za onu crtu između guzova?:D

miki 132
21.11.2008., 19:49
Skoro pa sam prosječna onda. :D
I ja....uvijek sam skoro sve...i imam skoro dugu kosu...

miki 132
21.11.2008., 19:58
Pakung od maslinovog ulja pali...vidjela sam na kosi koja je gusta i duga do struka...i jos nesto-kosa brze raste ako u korijen umasiras ricinusovo ulje i ostavis malo pa operes kosu. Nije zez,ja sam mislila da je ricinus samo za nesto drugo dok nisam isprobala na sebi:afro:

castanea
21.11.2008., 22:13
Najduza koju sam imala bila je do pola ledja, malo vise. Ali mi je postala teska i naporna, potrosim pola bocice sampona da ju operem, cijelo popodne da ju osusim i ako deset vlasi padne, zastopaju odvod. O cesljanju da ne pricam, ne mogu povuci cesalj do kraja da se ne zaplete. :rolleyes:

Kako mi je ovo poznato :rofl:

Zadnjih 10 godina imam dugu kosu. Šišam se dva-tri puta godišnje po par cm. Imam sreće što je stvarno zdrava i gusta, ni masna ni suha, a ni vrhovi previše ne pucaju. Od preparata ne koristim ništa specijalno: šampon, regenerator i svakih par mjeseci masku za kosu. I da, ponekad onaj Klasov silikon za vrhove. Jedino ju zimi sušim fenom, a inače pustim da se sama prirodno osuši. Što zna trajati poprilično dugo obzirom na gustoću i dužinu :zubo:

Marakana
21.11.2008., 23:08
Bome opet Vau…
I još ako ponekad znaš nazuti, one neke cipelice, sa petom od 8-10 cm…
Sve mi manje ličiš na viperu…
:D
;)

coccolino_mm
21.11.2008., 23:18
ja imam kosu do dna leđa, do početka trtične kosti... imam sreću pa je gusta zato i izgleda dobro i ne nedostaje voumena nisam se šišala bar 5 godina, redovito se farbam... i to detaljno izrast i samo malo po ostatku kose da vratim sjaj... imam prirodno ravnu kosu kao da je peglana, pa mi pegla ne treba. od preparata koristim šampone i regeneratore iz iste linije, nekoliko maski i ulja koje kombiniram... i da feniram se... nekad tako duga kosa zna dopizditi pogotovo recimo kad ju perem, onda znam da ću maksimalno 30 min izgubiti na feniranje i sušenje, pa kosa u odvodu, pa raščešljavanje... no ne bi se šišala, valjda iz navike, naučila sam živit s takvom kosom, bilo bi mi čudno da me ništa ne čupa :) vrhove podrezujem sama, svaki mjesec kad se farbam... imam neku fobiju od frizera, premda i ja planiram ići... htjle bi malo promijene neke šiške duže ili tako nešto...ali rigorozno skraćivanje ne dolazi u obzir!

Ludacha87
21.11.2008., 23:29
moja je kosa sada možda za 10 cm dulja od polovine leđa. ali je ispucala užas, nisam se šišala sigurno pola godine. imam super frizerku, ali stvarno ponekad previše skrati. evo, već sam zadužila dragog da mi podšiša vrhove, ali najviše 2 cm!!! nije to neka filozofija valjda, nadam se da neće zajebati. puštam je do struka, i za to mi fali još samo nekih 10 - tak cm, a znam ako odem u frizera da će mi je skratiti 15 cm. i onda opet drama. zato ću se od sad šišati sama,a nek mi frizerka radi pramenove.
prošlo mi je ljeto užasno ispadala kosa, pa sam počela koristiti šampon s eteričnim uljem ružmarina bez ikakvih dodatnih kemijskih sastojaka, ulje od dr. Hauschke i nekakav regenerator, gliss cure, poslije tuširanja. To mi je full ojačalo kosu, ali vrhovi su stvarno previše ispucali i jako neuredno izgleda...
samo držite palčeve da mi dragom ne zadrhti ruka...

Wulpes
22.11.2008., 18:08
Ja također puštam kosu. Trenutačno je skoro do pola leđa, ravna, gusta, smeđe boje(sa prekrasnim crvenim odsjajom).
Ne farbam se, nemam problema s ispucalim vrhovima.

Ima li tko kakvu sliku da je podijeli s nama.

Cosmopolita
22.11.2008., 23:06
Ne znam koliko da je duga kosa ako nije zdrava i negovana..:flop:..
Vec neko vreme mi je kosa tako do pola ledja..i definitivno najbolji serum za ocuvanu kosu je redovno shishanje..
Svaka 2-3 meseca,1-2cm. je dovoljno..

Herp
23.11.2008., 00:17
Wow! To mora da djeluje! A boja?

Ružno-smeđa pa se farbam u plavu. :D
Ali sad imam ogromni izrast jer mi je zadnjih par mjeseci seboreja malo podivljala i nikak je ubiti. :tuzni:

I da, bočica regeneratora mi je dostatna za otprilike 3 pranja. :zubo:

Bome opet Vau…
I još ako ponekad znaš nazuti, one neke cipelice, sa petom od 8-10 cm…
Sve mi manje ličiš na viperu…
;)

8 je za pi:no:ice
Samo 10 dolazi u obzir. :D

Filthy
23.11.2008., 18:52
bilo kak bilo,svi se mozemo slozit da je pustit dugu kosu skoro nemoguca misija :mad:

Scáthach
24.11.2008., 16:47
Wow, vidi moja stara tema :D

Hm, od kad sam je otvorila... kosa mi je mrvicu mrvicu duza :tuzni:

Ipak, ljetne mjesece je uspjesno prezivjela, i nije trebalo puno rezati vrhove :o

Razmisljala sam da joj pocnem prijetiti da raste brze... mozda upali... :misli: :azdaja: :zubo:

Filthy
24.11.2008., 20:04
tablete za brzi rast su jedino rjesenje

yria
25.11.2008., 16:32
:mama: :mama: hocu tvoju kosu!!!!!!!
ja se nisam posteno osisala nekih 5 godina :eek: sama sebi sisam vrhove, posto je kovrdzava :raspa: i pokusavam da ju pustim da bude bas duga (ne bas do dna ledja :D) al ne mogu nikako. :tuzniL stalno su mi vrhovi ispucali i to ne mogu podnijeti, cim vidim odmah makaze u ruke i sisam! sad mi je malo preko ramena (kad je nakovrdzana :mig:)

i ja si sama sisam vrhove. I to na nacin da kad operem kosu i kad stojim nad kadom,samo lijepo odrezem oko 1 cm. Medjutim,kosa mi je od ispod kovrcava,a iznad ravna. I onda taj kovrcavi dio nikako da se po duzini izjednaci s ravnim dijelom. Takodjer i izgleda ispucalo kad kosa nije mokra.nije mi jasno zasto,kad redovito sisam vrhove. Nekoliko puta sam dosla u napast i doslovno uzela vrhove kose,pramen po pramen,i sisala svaki ispucali vrh pojedinacno,ali oni kao da preko noci pucaju. uzas

kraljica ludosti
27.11.2008., 09:40
Samo pitam..

Nikad nisam vidla gluplji komentar :)
Znaći niske cure nemaju pravo na dugu kosu....Bože:rolleyes:

Filthy
27.11.2008., 18:56
Nikad nisam vidla gluplji komentar :)
Znaći niske cure nemaju pravo na dugu kosu....Bože:rolleyes:

ne,nego ona oce rec da niskima duga kosa bas i en stoji najbolje,nekako ih ''ubije''

dropdead_gorgeous
27.11.2008., 19:15
vezanje kose kopčama-manje puca
masiranje tjemena,potiče cirkulacijiu i rast
što manje laka,pjene-dodatno isušuju vrhove
neki regenerator koji čuva vrhove
vitamini
:ne zna:meni zvuči ko da pomaže,ja isto puštam,al je frčkava,treba joj
sto godina za koji vidljivi centimetar:flop:

Herp
28.11.2008., 00:34
ne,nego ona oce rec da niskima duga kosa bas i en stoji najbolje,nekako ih ''ubije''

On :mig:

kraljica ludosti
28.11.2008., 08:37

Dugu kosu možemo imat sve,a dužinu nogu ne možemo ragulirat....a dal će ti stajat duga kose ne ovisi o visini već o obliku lica i o tome kako nosiš dugu kosu...prema ovoj teoriji pol hollywood-skih glumica bi bilo ošišano na centimetar jer im zbog visine ne bi pasale one ekstenzije do guze :rofl:

Filthy
28.11.2008., 12:14
Dugu kosu možemo imat sve,a dužinu nogu ne možemo ragulirat....a dal će ti stajat duga kose ne ovisi o visini već o obliku lica i o tome kako nosiš dugu kosu...prema ovoj teoriji pol hollywood-skih glumica bi bilo ošišano na centimetar jer im zbog visine ne bi pasale one ekstenzije do guze :rofl:

slazem se da treba imat facu za to...ne govorim ja opcenito vec zelim rec da niskima obicno ne stoji duga kosa,izgledaju nizi,i samo im se kosa istice a ne faca...isto tako,ne mora znacit da ce visokim ljudima stajat duga kosa...

nika37
28.11.2008., 22:27
dugu i zdravu kosu mozemo imat sa ext.:mig:

Rock Star
29.11.2008., 01:07
A što ćeš poslije? :)

NinaLady
29.11.2008., 13:45
dugu i zdravu kosu mozemo imat sa ext.:mig:

Dugu i lijepu da, al baš zdravu, to je diskutabilno... meni se kosa dosta uništila od godine dana nošenja ekstenzija... al ok... :ne zna:
Neznam dal je to neki napredak al mi je naraso 1 cm kose u 20 dana... Deset dana manje nego inače...
Ali ok tek je prošao 1 mj odkad koristim losione i šampone za jačanje kose...

nika37
29.11.2008., 17:13
Dugu i lijepu da, al baš zdravu, to je diskutabilno... meni se kosa dosta uništila od godine dana nošenja ekstenzija... al ok... :ne zna:
Neznam dal je to neki napredak al mi je naraso 1 cm kose u 20 dana... Deset dana manje nego inače...
Ali ok tek je prošao 1 mj odkad koristim losione i šampone za jačanje kose...

meni je kosa bas bila super jer je bila zasticena ext.,nisam unistavala toliko vrhove farbama jer su je ext.stitile:top:

Viva77
29.11.2008., 17:58
Mozda cete mi se smijati i pomisliti, pa to su babske price....

Kosu treba sisati kada je mladi mjesec.

Imam isti problem, vec 8 godina pustam kosu i nikako da naraste duze od ramena
(znam da mogu pustiti kosu jer sam je imala do struka, prekrasnu dugu frckavu)

Zadnjih godinu dana svaka 3 mjeseca dodjem frizerki skratiti vrhove, ALI uvijek kad je mladi mjesec
cak sam i to njoj spomenula i zena je rekla da ima nesto u tome

Kosa mi je narasla, nije da si umisljam, javim vam za pola godine, jer se nadam da ce tada preci pola ledja

piccola
01.12.2008., 21:35
ajme meni ti to pomalo cudno zvuči :ne zna:

zabranjena
01.12.2008., 22:12
ja imam 26 godina i vjeruj te mi cijeli zivot imam dugu kosu, jako dugu, najkraca mi je bila negdje do ramena i to jedno kratko vrijeme,a sad je nesto duza od pola ledja , a kad je bila najduza bila je do guze! opet je pustam tako dugu samo sto je sad posvjetljujem u norvesko plavu boju pa mi nesto sporije raste i cesce je moram podsisavat. tajne nema , treba samo bit strpljiv , njegovati kosu samponom, regeneratorom, i ako zelite silikonom. podsisavat je jako malo ali dosta cesto, svako mjesec , mjesec i pol dana, cetkat i voljeti je! jer ja jako volim kosu i nebi se mogla zamisliti s kratkom, bar ne jos dok mogu imati dugu

gnki2000
01.12.2008., 22:14
prvo opališ na ćelavo to je dobro za korjen i onda kolko naraste

Coco Vanilla
02.12.2008., 11:14

Zadnjih godinu dana svaka 3 mjeseca dodjem frizerki skratiti vrhove, ALI uvijek kad je mladi mjesec

Kosa mi je narasla, nije da si umisljam, javim vam za pola godine, jer se nadam da ce tada preci pola ledja

i kako da ja unaprijed znam kad je mladi mjesec???:ne zna:

Varla
02.12.2008., 14:57
i kako da ja unaprijed znam kad je mladi mjesec???:ne zna:

pogledas (http://aa.usno.navy.mil/data/docs/MoonPhase.php)

Coco Vanilla
02.12.2008., 15:57
pogledas (http://aa.usno.navy.mil/data/docs/MoonPhase.php)

aha, to je ovo new moon, pa na taj dan na šišanje???

kraljica ludosti
05.12.2008., 08:21

Možda ću sad ispast malo glupa ali ne kužim baš te faze mjeseca....netko je negdje tu davno napisao da za rast kosu treba šišati za vrijeme rastućeg,a za gustinu za vrijeme padajućeg mjeseca.Da li su mladi i rastući mjesec jedno te isto prema tome i kad spada prvo takvo razdoblje?

Viva77
06.12.2008., 21:12
Kao sto je Varla napisala pogledaj na stranici http://aa.usno.navy.mil/data/docs/MoonPhase.php
a u prijevodu (konkretno na toj stranici)
NEW MOON to bi znaccilo novi mjesec = iz pocetka se puni 27.12.08. 26.01.09. 25.02.09. itd
prati malo tablicu i sisaj se sto je manje moguce tijekom godine.
Bas sam se sisala (prije bi rekla skratila vrhove) neki dan (naravno za mladog mjeseca),
od ljeta nisam bila kod frizera
naravno da sam je stalno morala kontrolirati i govorila joj da mi samo malo odreze kose

Meni dosta cura pomalo cudno gledalo i cudile se kaj ja to baljezgam
Probaj i vidjet ces da ima uspjeha
Svakako treba ukljuciti i strpljenje, ipak se rezultati vide za godinu-dvije

Kissing the Shadows
07.12.2008., 22:28
ajme koda je to teško ošišajte se pa poslje svaki dan na vrhove stavljajte ona ulja(koja god al čula sam da je za to dobro kokosovo al nisam sigurna,ugl svejedno),ne silikone oni se nemru isprat tak da su ubitačni za kosu xD
poslje kad se vrhovi počnu listat sam odrežite škarama taj dio da se ne nastavi gore,manje vežite kosu,stavljajte one maske kj već za suhu kosu jer se tak automatski pre lista čim je suha,čula sam da ricinusovo(nznm kak se piše) ulje ubrzava rast,sad ga stavljam i vidim da manje opada a za ovo nisam sigurna.pivski kvasac isto valjda ubrzava rast,a postoje baš tablete za to.di end

~SuNshiNe~
13.12.2008., 18:32
ja imam 14 god.
i imam kosu do malo duže od pola leđa...
ja bi onak,skroz dugu..:(

Filthy
14.12.2008., 11:47
ja imam 14 god.
i imam kosu do malo duže od pola leđa...
ja bi onak,skroz dugu..:(

nisi jedina :cry:

Shagy
16.12.2008., 12:50
Mislim da tablete ne pomažu. Eto Filthy, koristile smo i NW i Merz. Izgleda da je meni Merz na neki način poništio djelovanje NW-a...tko će znat...
Sad eto imam te Kronove proizvode. Što se tiče kose, oporavili su mi je, ali NE i ubrzali rast kose. Kako do duge kose? Čekanjem, strpljenjem, izbacivanjem stresa iz života :D, :D:Dpovremeno šišanje vrhova za zdravu kosu...i da vidiš :)
Što se šišancije tiče, koliko kosa naraste, toliko u biti vrhovi ispucaju. Prije sam se šišala jednom tjedno...izrast je bio ono...za poludit...sad ga u 2 mjeseca ima jedba 2cm.

NinaLady
16.12.2008., 14:27
uf meni raste po 1 i pol cm na mjesec....
prestala sam peglato kosu i minimalno ju sušim fenom da se što manje uništava i zasad mi je kosa jako lijepa, sjajna, mekana, nije više onako ružno ispucana...
nisam se šišala od 10 mj, tak da se nadam da će mi do 7 mjeseca narasti 10 cm, a ošišat ću 2 cm... nadam se da će mi kosa izdržati tolko malo šišanja, za sad je super...
Mislim da je jako bitno njegovati kosu da bi se mogla minimalno rezati... prije sam se stalno peglala, svaki drugi dan i jednostavno sam morala svakih mjesec i pol kod frizera... sad više ne...a dok mi ne naraste stavljat ću si ekstenzije na klipse :)

Filthy
16.12.2008., 17:31
ah,posve te kuzim...nego,ovaj,danas idem fotkat kosu i nisan mogla doc k sebi,oko 16 cm ispod ramena je :cheer:

hottie_tottie
16.12.2008., 20:16
ne peglat je često-eventualno u izuzetnim prilikama:vjenčanje,Nova god, Božić.... šišat se čisto svakih nekoliko mjeseci da ljepše izgleda, ne kupovat one greze četke koje je unište, prat je šamponom koji odgovara tvom tipu kose, stavljat maske, pakunge za kosu... i eto rješenja :D

rubrum
21.12.2008., 12:04
Do prije dvije godine sam imala kosu duzine do pola ledja, stepenasto osisanu sa kracim pramenovima oko lica. Od tada sam se pocela sisati na svaka 4-5 mjeseci, u zavisnosti od potrebe, samo vrhove i to ravno, bez istanjivanja. Trenutno mi je kosa skoro do struka.:) Prestala sam koristiti fen, uvijace, peglu, farbam se svakih pola godine u nijanse slicne mojoj prirodnoj boji, maksimalno pazim kako se cesljam, koristim maske i silikon za kosu. Uz mnogo truda, volje i zelje, nije nemoguce imati jako dugu kosu, zato sretno svima!:cerek:

chichita
27.12.2008., 21:57
uf kad bi mi bar bilo moguće bez fena i pegle... ne smijem izaći iz kuće takva :afro:

faye
06.01.2009., 04:16
ja imam isti problem kao iz prvog posta...
jednostavno, godinama pustam kosu, njegujem je i pazim, ali ako se ne sisam npr 3 mjeseca, izgubi oblik i osuse se vrhovi i nakon sisanja sam opet na pocetku :(

ima li ova tema kakav pametan zakljucak?

pomozite :(

Lolita24
06.01.2009., 04:56
Ja sam imala dugu i pred dva mjeseca sam ju pošišala full, sve ono ispucalo :D
i sad mi je skoro pa pola onog odrezanog naraslo, a vrhovi su regenerirani. Peri ju 2-3 puta tjedno šamponom od koprive i ništa drugo ne stavljaj na nju. Svi oni ostali šamponi su živ otrov.. Jednom tjedno si radi neku prirodnu masku za kosu : maslinovo ulje, med, jaje...itd. i šišaj se svaka 3-4 mjeseca u vrijeme rastućeg mjeseca po centimentar...i to ti je to...

mladi_luk
06.01.2009., 14:32
meni je frizerka rekla da nipošto ne koristim maslinovo ulje na kosi jer mi od toga otpada. kao, ulje je preteško za kosu i ona ne može disati itd. imate li kakva saznanja o tome? :confused:

Scáthach
06.01.2009., 14:57
ja imam isti problem kao iz prvog posta...
jednostavno, godinama pustam kosu, njegujem je i pazim, ali ako se ne sisam npr 3 mjeseca, izgubi oblik i osuse se vrhovi i nakon sisanja sam opet na pocetku :(

ima li ova tema kakav pametan zakljucak?

Transplantacija kose :rofl:

Ugraditi si neku brzorastucu... :o

:tuzni:

meni je frizerka rekla da nipošto ne koristim maslinovo ulje na kosi jer mi od toga otpada. kao, ulje je preteško za kosu i ona ne može disati itd. imate li kakva saznanja o tome? :confused:

Izludjuju me svi ti proturjecni savjeti.

Maslinovo ulje je super za kosu, maslinovo ulje ne valja za kosu, kokos je super, kokos je uzas, vitamini pomazu, vitamini ne pomazu, sisaj se svaka 2 mjeseca, ne svaka 4 mjeseca, ne svaki tjedan, ne svake tri godine, preskoci prijestupnu... :D

:horor:

Ko ce ga vise znati :zubo:

mladi_luk
06.01.2009., 15:07
Ja ću sad kupiti ricinusovo ulje. jedna je forumašica negdje napisala da ga je kroz 3 mjeseca koristila gotovo svaki dan i nakon toga joj je narasla prava griva. Malo sam surfala i guglala i nisam našla ništa protiv ricinusovog. Isto tako, imam doma nekoliko knjiga o prirodnoj njegi kose i često se spominje ružmarin koji pospješuje rast kose. Dakle, u šampon nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina. Ili par puta tjedno 3 kapi utrljavati u tjeme i masirati. To potiče cirkulaciju. Ja se sutra idem šišati nakon 7 mjeseci. Moram ošišati oko 5 cm jer su mi to ostaci od kad sam se farbala i toliko su mi vrhovi ispucali, sve ostalo je moja prirodna kosa koju sam uspjela pustiti bez farbanja i zdrava je. A zdrava je otkako sam je prestala farbati i koristiti fen. Još da je gušća bila bih presretna :( Pola kose mi je otpalo u zadnjih godinu i pol :(

Rock Star
07.01.2009., 14:50

Dezinformacija. :kava:

mladi_luk
07.01.2009., 15:00
Nadam se jer planiram koristiti ricinusovo, a to je isto ulje.

chichita
07.01.2009., 15:13
ja sam probala s ricinusobim ali sam brzo odustala, preteško, premasno, nikako ga isprati, ne da se to meni... :rofl:

NinaLady
07.01.2009., 15:23
ja sam probala s ricinusobim ali sam brzo odustala, preteško, premasno, nikako ga isprati, ne da se to meni... :rofl:
Malo je premasno, tj. gusto, kao med :)
Ma da se isprati, samo treba dobro istrljati tjeme sa šamponom, ja to radim 2 puta i uvijek sam isprala....

yria
07.01.2009., 18:16
jel ima ko iskustva sa cickovim uljem?? na uputi pise nanijeti po cijeloj duzini kose,ostaviti 15 min,zatim isprati. Znaci,to se stavlja na mokru kosu? jel se tesko ispire samponom??

NinaLady
07.01.2009., 19:42
jel ima ko iskustva sa cickovim uljem?? na uputi pise nanijeti po cijeloj duzini kose,ostaviti 15 min,zatim isprati. Znaci,to se stavlja na mokru kosu? jel se tesko ispire samponom??

Možeš ti to slobodno držati i duže od 15 min i stavljati na suhu kosu... ispireš ko i svako drugo ulje :top:
Ja sam zadovoljna, još si nabavi ricinusovo ulje i kombiniraj :)

faye
08.01.2009., 07:18
Transplantacija kose

Ugraditi si neku brzorastucu...

:tuzni:

:(

:mad:

:mama:

ali ozbiljno, dokle si ti dogurala s kosom? :tuzni: meni je jos kosa kovrdzava, pa raste u sirinu :zubo: a i zbog toga izgleda kraca nego sto jeste... tek se duzina primjeti kad bude vrijeme za sisanje jer od tezine malo se ispravi, ali i splasne i sva je nikakva :tuzni:
sanjala sam da sam odlucila da se osisam, i to skroz drugacije... nocna mora :zubo: ali ko zna, ako pobudalim :zubo:

Scáthach
08.01.2009., 14:15
Sad mi je mrvicu ispod ramena ( onaj duzi dio, jer je sisana stepenasto... uz lice je kraca )... :(

I tako stoji :zubo: A kosu kao sluzbeno pustam od prvog srednje ( sad sam vec diplomirala i jos je ista :rofl: )

Uzas! :mama:

Kosa mi je inace valovita, uzasno se petlja ( obicno se probudim sa gnijezdom na zatiljku ) i vrhovi su suhi ma sto da napravim po tom pitanju. Ako je duze vrijeme ne osisam postane nekako ofucana i bezlicna, sto ne podnosim... pa sisnem vrhove...izdrzim najvise 3 mj. bez sisanja... pa je duzina opet ista, jer sporo raste :mama:

Uglavnom, nije bas najbolji materijal za pustanje, al mi vrag ne da mira pa se maltretiram s time... :bang: Valjda neke traume iz djetinjstva, jer su me starci uvijek sisali na kratko, pa su svi mislili da sam deckic :zubo:

faye
10.01.2009., 05:03
Uglavnom, nije bas najbolji materijal za pustanje, al mi vrag ne da mira pa se maltretiram s time... :bang: Valjda neke traume iz djetinjstva, jer su me starci uvijek sisali na kratko, pa su svi mislili da sam deckic :zubo:

:rofl::bicedobro:

ma ja ne znam vise :ne zna: nekako cini mi se da ok raste jer se moram farbati cesto :tuzni: a opet nikako da naraste :tuzni: bas sto kazes, pustam je i ja od srednje skole... a davno sam diplomirala :tuzni:

probala sam piti biotin, navodno to pomaze, ali nisam primjetila razliku :ne zna: probacu ponovo... ili neke druge vitamine za kosu... :misli:

faye
10.01.2009., 15:53
moram ovu sliku ubaciti :rofl:

ovako sam cesto izgledala nakon sisanja
http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/12/funny-pictures-shorn-cat-asks-for-his-fur-back.jpg

ili na rubu suza :tuzni:

zabranjena
10.01.2009., 17:55
jaooooo:lol: .. želim ti više sreće

Nanidia
10.01.2009., 19:11
@Faye :rofl: :lol:

OT- meni užasno sporo raste kosa. Počela sam ju ciljano puštati prije cca 7 godina :eek: i tek mi je narasla 22cm ispod ramena. Možda zvuči puno ali ja se šišam 2 do 3 puta max godišnje. Njegujem je svim mogučim regeneratorima i maskama al svejedeno je nikakva :(

Nanidia
10.01.2009., 19:18
i vrhovi su suhi ma sto da napravim po tom pitanju. Ako je duze vrijeme ne osisam postane nekako ofucana i bezlicna, sto ne podnosim... pa sisnem vrhove...izdrzim najvise 3 mj. bez sisanja... pa je duzina opet ista, jer sporo raste :mama:
Probaj od keune-a onaj regenerator koji se ne ispire, meni je dobar, dođe cca 40kn. Imaš i jeftiniju varijantu (i nešto lošiju) od panten pro v-a za 20kn. Ja si s tim trackam vrhove stalno.

Valjda neke traume iz djetinjstva, jer su me starci uvijek sisali na kratko, pa su svi mislili da sam deckic :zubo:
I mene su moji stalno šišali na kratko. Mrzila sam to. Već mi je pun kufer kratke kose zato sad forsiram dugu.

Suey
10.01.2009., 23:43
Probaj od keune-a onaj regenerator koji se ne ispire, meni je dobar, dođe cca 40kn. Imaš i jeftiniju varijantu (i nešto lošiju) od panten pro v-a za 20kn. Ja si s tim trackam vrhove stalno.

izvrstan je:top:, kupila sam ga prekjucer, plus isti takav sampon.

ampule su ti isto super.

i inace, s keune proizvodima ne mozes fulati:D

bila sam na pramenovima a prije toga sam se farbala dva puta, s tim da meni trebaju 2 flasice boje.

isto tako, koristi cesto masku avokadovo + cickovo ulje, imas tih ulja isto u dm-u.

l oreal kerastase su takodjer izvrsni proizvodi, ali puno skuplji, a imam i preporuku za fenomenalnu masku za kosu - wella za ostecenu i suhu kosu, vraca vlagu, 200 ml je 160 kuna, moze se nabaviti samo u salonima i ducanima koji drze frizersku opremu. skuplja je, ali izvrsna, spas je za pogotovo blajhanu kosu!

Suey
10.01.2009., 23:51
Ja ću sad kupiti ricinusovo ulje. jedna je forumašica negdje napisala da ga je kroz 3 mjeseca koristila gotovo svaki dan i nakon toga joj je narasla prava griva(

istina. mozes ricinusom namazati i obrve i trepavice takodjer.

no, ja ga pomijesam s regeneratorom i drzim kao masku, lakse je tako jer petlja kosu, gusto je i ljepljivo. u istu mjesavinu stavim i cickovo, maslinovo i avokadovo ulje. drzim tu masku koliko je duze moguce.

ili si navecer umasiram cickovo i avokadovo ulje, cijelom duzinom kose. ne ispirem, prespavam s tim. naravno, ta jastucnica ide off drugi dan:D

i nakon sto sam oprala i isfenirala, cesto si stavim malo cickovog ulja na prste i prodjem po kosi, pogotovo vrhovima. dosta smrdi, odnosno ima jak miris pa ne pretjerujem. avokado mi nekak potamni kosu pa ga u ovu zadnju svrhu izbjegavam, bolje mi je cickovo.

ispiru se normalno.

ulja su vam super i ako zelite isprati pretamnu boju, samo budite uporni s maskama. pogotov maslinovo, meni je skinulo jednom smedju za dvije nijanse.

Suey
11.01.2009., 00:00
A kosu kao sluzbeno pustam od prvog srednje ( sad sam vec diplomirala i jos je ista :rofl: )

Uzas! :mama:

ja pak suprotno, otkad znam za sebe, uvijek sam imala grivu, dugu do guzice, a imam gustu i cvrstu kosu. mama mi je sisala vrhove i to je bilo otprilike to.

problemi sa sisanjem su krenuli kad sam krenula frizerima, tek na faksu. nesporazumi, prekratko sisanje, i sl.

suze i psovke, promijenila dosta salona zbog takvih frizerki koje su me oskljebale i ogolile. najgoru traumu sam prosla s jednom koja me britvom tak unistila da sam hjtela jednu voodoo lutkicu posvetiti njoj:D

ako hoces pustiti kosu, izbjegavaj frizeraje u sirokom luku! to je jako vazno!

isto tako, nadji frizerku koja ti postedi kosu. iako su takve rijetke. niti u ludilu svaki mjesec frizeru, vec svakih 6 mjeseci najvise!

jer tak ce ti svaki puta osisati ono sto je naraslo taj mjesec!

Scáthach
11.01.2009., 01:40

Imam ga :D

I meni je dosta dobar...

isto tako, koristi cesto masku avokadovo + cickovo ulje, imas tih ulja isto u dm-u.

Bas cu pogledati... za sada imam sampon i masku od L'oreala... neka profesionalna linija skuplja ( iako, nije nesto za past na dupe od ucinkovitosti :D )... Kad to potrosim potrazit cu tu od welle kolekciju...

Sto se tice regeneratora ( koji se ispire ), imam od Freemana neki od papaye i manga ( onaj sto se 3 min drzi )... I iako mi sampon iz te kolekcije nije bio nesto, regenerator mi je odlican... cijelo ljeto sam ga koristila, i kosa je stvarno uspjesno prezivjela sol i sunce... sad, jel to bilo bas zbog tog proizvoda... ne znam... :misli:

ako hoces pustiti kosu, izbjegavaj frizeraje u sirokom luku! to je jako vazno!

isto tako, nadji frizerku koja ti postedi kosu. iako su takve rijetke. niti u ludilu svaki mjesec frizeru, vec svakih 6 mjeseci najvise!

jer tak ce ti svaki puta osisati ono sto je naraslo taj mjesec!

:mama:

Ja se vise bojim frizerke, nego zubara...

Nasla sam jednu frizerku koja suosjeca sa mojom zeljom o pustanju kose, pa me je stvarno poslusala i osisala minimalno vrhove. Samo da se sljedeci put kad dodjem ( za 6. mj. :D ) ne razmase skarama...

moram ovu sliku ubaciti :rofl:

ovako sam cesto izgledala nakon sisanja
http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/12/funny-pictures-shorn-cat-asks-for-his-fur-back.jpg

ili na rubu suza :tuzni:

:rofl:

Ista ja!

Hvala na savjetima cure :)

faye
11.01.2009., 02:28
ma slika je :rofl:
sreca ja vise ne izgledam tako poslije frizera (uglavnom) jer sam nasla ok frizerku koja me bas malkice sisa..
a osim toga, u posljednje vrijeme sam primorana da se sama sisam :zubo: tegoba jeste, ali najbolje mi je tako trenutno...

vidim imate puno savijeta za kupovne maske... a za domace, nesto sto cu smutiti sama? prije sam cesto stavljala masku od maslinovog+zumance+med (med ne svaki put)... ali vise nemam pristup domacem maslinovom ulju (npr iz dalmacije...) ... da li je jednako dobro i obicno iz supermarketa?

odoh se ja danas pozabaviti kosom malo vise :)

Suey
11.01.2009., 10:39
joj, slika je vrhunska:rofl:

tocno faca nakon loseg sisanja, a jednom nisam mogla izdrzat i rasplakala sam se:lol:

mozes i maslinovo iz ducana. jaje sam i ja stavljala, ali poslije nikako ne mozes oprati taj miris, pa sam odustala :D

imas na pdf prirodna kozmetika neke savjete koja su ulja dobra za kosu. znam da, izmedju ostalog i ulje makadamije, tako da cu i ja malo prorostati po tom pdf-u, a i skoknuti do kemiga po ulja:D

sad sam i ja odlucila pustiti opet grivu, samo se nadam da me nece opet uhvatiti huja da idem frizeru i zavrsiti na kraju ko jadan macak:D

tak da sam vam od sada i ja podrska (citaj: moramo sprijeciti jedna drugu u zlim naumima odlaska frizeru :tuctuc:)

inace, kosa mi je jako stepenasto osisana, donji sloj zavrsava na lopaticama.

eh, da, razmisljam kupiti one merz ili kako se zovu, kapsule, navodno su super za rast kose - procitah na temi tablete i vitamini za kosu:D

Suey
11.01.2009., 11:09
evo nasla sam nesto jako korisno na prirodnoj kozmetici!

nefretita je napisala:

"Nedavno sam bila na radionici pod nazivom sjajna i zdrava kosa. Evo što smo tamo sve saznali:
Eterična ulja:
Lavanda- koristi se u mješavinama protiv peruti, za izrazito iziritirano vlasište. ( ne koristiti u mješavinama ako osoba ima nizak krvni tlak).
Geranij- za sjaj i njegu kose, te kao dodatno ulje kod peruti. To je ulje za intenzivnu njegu kose i jako pomaže kod oštećene kose (isprobano - daje sjaj kosi)
Yang Yang- za zacjeljivanje kose - koristi se u kombinaciji jojobe i kokosa za ispucane vrhove - 1x dnevno na vrhove (recept za 10 mil - malo kokosa, jojoba 10-9 mil i jedna kap yang yanga).
Čajevac - za perut kao osnovno ulje, za masnu kosu
Ružmarin 1.8 cineol- protiv ispadanja kose (pokreće mikrocirkulaciju), te kod beživotne kose bez sjaja.
Pačuli - za perut i masnu kosu.
Limun - za masnu kosu ( u malim dozama).

Bazna ulja:

Jojoba- poticanje cirkulacija vlasišta, masna perut, opadanje kose, za pakung kod oštećenih vrhova, svijetla kosa.
Sezam- za sve tipove kose
Maslina- za normalnu do suhu kosu (nikako za masnu i tanku)
Kantarion - za suhu perut, tanka kosa (ali samo kod crne i tamno smeđe, jer inače oboji svijetlu kosu).
Kokos - za sve tipove kose."

Herp
11.01.2009., 16:50
@Faye :rofl: :lol:

OT- meni užasno sporo raste kosa. Počela sam ju ciljano puštati prije cca 7 godina :eek: i tek mi je narasla 22cm ispod ramena. Možda zvuči puno ali ja se šišam 2 do 3 puta max godišnje. Njegujem je svim mogučim regeneratorima i maskama al svejedeno je nikakva :(

Nije nikakva, meni lijepo izgleda. :grli:

Kaj bi ja trebala reć' kad mi se stalno nakovrča kol'ko god da ju pustim :zubo:

Nanidia
12.01.2009., 01:44
@ Suey- tnx na savjetima :)

Nije nikakva, meni lijepo izgleda. :grli:

Kaj bi ja trebala reć' kad mi se stalno nakovrča kol'ko god da ju pustim :zubo:

Hvala :grli:
A meni se baš sviđa kovrčava kosa.

Ovaj tjedan se moram ić šišati, već vidim da će me opet osakatiti i vratiti ću se na staru dužinu :( Nikak da mi naraste duga i gusta kosa.

Možete mi reći koliko otprilike dođe to ricinusovo ulje?

Supika! :)
12.01.2009., 10:23
joj, slika je vrhunska:rofl:

imas na pdf prirodna kozmetika neke savjete koja su ulja dobra za kosu. znam da, izmedju ostalog i ulje makadamije, tako da cu i ja malo prorostati po tom pdf-u, a i skoknuti do kemiga po ulja:D

što je kemig i gdje se nalazi? :D hvala! :)

Filthy
12.01.2009., 14:11
a di ima nabavit taj kantarion,nikad cula,al eto,ocu malo potamnit kosu =)

chichita
12.01.2009., 15:16
to ti je ulje gospine trave, ja neki dan kupila za lice, 30 kn sam platila u ljekarni

Suey
12.01.2009., 17:31
kemig se nalazi u bauerovoj ulici u zagrebu (maloprodaja)

tamo mozes kupiti dobra ulja, ali i razne sampone, maske i slicno.

http://www.kemig.hr/

http://www.kemig.hr/pranarom_kosa.html

barbara 15
12.01.2009., 17:55
čitam među prvim postovima da gumice s metalnim dijelovima jako unište kosu, a jel vidio ko negdje samo od materijala, a da su tanke?

Suey
12.01.2009., 22:56
mislim da ih ima u dm-u.

Scáthach
13.01.2009., 04:56
o da cu i ja malo prorostati po tom pdf-u, a i skoknuti do kemiga po ulja:D

sad sam i ja odlucila pustiti opet grivu, samo se nadam da me nece opet uhvatiti huja da idem frizeru i zavrsiti na kraju ko jadan macak:D

tak da sam vam od sada i ja podrska (citaj: moramo sprijeciti jedna drugu u zlim naumima odlaska frizeru :tuctuc:)

Kao, ako nas uhvati panika i zelja za sisanjem, moramo brzo doci tu na topic se izjadati? :D

Moze :zubo:

inace, kosa mi je jako stepenasto osisana, donji sloj zavrsava na lopaticama.

I moja... i to me jako zivcira... ali kako mi se gornji sloj kose uvijek uzasno ofuca i trazi vece zahvate sisanja, tako mi je lakse odrzavati ju, a da barem djelomicno ne gubim na duzini... :(

eh, da, razmisljam kupiti one merz ili kako se zovu, kapsule, navodno su super za rast kose - procitah na temi tablete i vitamini za kosu:D

Imam ih ja... ne kapsule nego drazeje :misli: Te su bile najjeftinije u ljekarni :brukica: Tek sam ih pocela piti, pa jos ne vidim neki ucinak...

Herp
13.01.2009., 12:31
Kao, ako nas uhvati panika i zelja za sisanjem, moramo brzo doci tu na topic se izjadati? :D

Ponekad jednostavno obožavam vas bez dijakritika :rofl:

Meni nikad nije došla žela za šišanjem. U ovih sad već skoro 14 godina. Pače, užasavam se iste. Mislim da bih si rađe odrezala lijevu ruku nego kosu. :zubo:

kokoshka
13.01.2009., 13:31
cure, vidim da spominjete kemig pa imam par pitanja:
i ja bi dugu kosu, ali nikako da ju pustim. već sam se tisućiti put, nakon što mi je kosa narasla dop ramena, ošišala gotovo na centimetar. problem je u tome što mi je kosa tanka i tjeme mi se jako masti pa ju često moram prati, a kosa je sama po sebi suha. mislite li da bi mi u tom kemigu mogli smućkat neku mješavinu eteričnih ulja da ih utrljavam u vlasište pa da se manje masti?
je li koja probala njihov šampon protiv masne kose? iako, glupo mi je koristiti šampon protiv masne kose kad mi kosa nije masna....

ima li koja od vas dugu kosu, a da ju tako često mora prati?

Suey
13.01.2009., 22:24

Meni nikad nije došla žela za šišanjem. U ovih sad već skoro 14 godina. Pače, užasavam se iste. Mislim da bih si rađe odrezala lijevu ruku nego kosu. :zubo:

takva sam i ja bila...prije no sto sam krenula frizerima uopce u 19-oj godini:D

svi mi uvijek zavidjeli na kosi, nikad muke po vrhovima, suhoci i slicno,

cak bih dala ruku u vatru da svi problemi krenu s frizerima.

uglavnom me uhvati zelja za promjenom necega, a to obicno bude frizura ili boja koja mi se trenutno svidja, no, izvedba cesto ne odgovara ideji. ko ona fora kaj je kolala internetom kad od zamisli do izvedbe ispadne nekaj pedeseto i ne bas tako dobro:D

doduse, vise mi se svidja stepenasto, a i moja je kosa tako gusta da kad je ravno osisana, sva sam u kosi. kad sam se jednom osisala skroz kratko, konacno su ljudi vidjeli kako zapravo izgledam:rofl:

Supika! :)
13.01.2009., 23:22

mmm, zanimljivo, maloprodaja i nije tako daleko... :raspa: :D

Scáthach
14.01.2009., 01:37

He, he :brukica:

Nadam se samo da to nije neki Freudian slip sa moje strane :zubo: Moram pocet koristit kvacice... ovaj, moram počet koristit kvačice...

Eh... morala bi do Zagreba svratit :misli: :zubo:

squaw.
14.01.2009., 17:26
ja imam užasno suhu i gustu kosu (čitaj: slama) i čim mi naraste nakon šišanja 2 cm, to mi i ispuca, dakle, opet moram šišati i tako u krug.
koristila sam ampule od vichyja i odlične su, definitivno najbolji rezultat koji se primjetio.

Filthy
14.01.2009., 18:22
mene moa kosa zivcira...raste al ne tolko brzo kolko bi trebala,cesto se masti an tjemenu a otali dio je skorz okej,lijep,gust i sve al zbog tjemena se onak podijeli u rezance,moram pazit koe cu pokrete radit kak se to ne bi dogodilo,na vjetar ne smim izac jer se pretvori u uzas,perem ju svaka dva dana,s skupim smaponima,redovito sisam vrhove,ujutro i navecer ju temeljito pocesljam al ona svejedno se zaplete i izgleda GROZNO...vise ne znan sta cu s njom,postala sma preopsjednuta,ma ocajna sam,svi imaju ljepsu kosu od moe...nikad mi ne sotji onak kak ja zelim,kad stavin laka opet nece bit onak kak sma zamislila,ne mogu je vise podnit,izludjuje me,postala sma totalno OCAJNA

Scáthach
15.01.2009., 02:53
,svi imaju ljepsu kosu od moe...

Ja nemam, sigurno! :brukica: :zubo:

Filthy
15.01.2009., 14:06
imašš!!!!

squaw.
15.01.2009., 15:23
mene moa kosa zivcira...raste al ne tolko brzo kolko bi trebala,cesto se masti an tjemenu a otali dio je skorz okej,lijep,gust i sve al zbog tjemena se onak podijeli u rezance,moram pazit koe cu pokrete radit kak se to ne bi dogodilo,na vjetar ne smim izac jer se pretvori u uzas,perem ju svaka dva dana,s skupim smaponima,redovito sisam vrhove,ujutro i navecer ju temeljito pocesljam al ona svejedno se zaplete i izgleda GROZNO...vise ne znan sta cu s njom,postala sma preopsjednuta,ma ocajna sam,svi imaju ljepsu kosu od moe...nikad mi ne sotji onak kak ja zelim,kad stavin laka opet nece bit onak kak sma zamislila,ne mogu je vise podnit,izludjuje me,postala sma totalno OCAJNA

oo znam kako ti je!!
kad je bura mi je donekle ok, ali kad je jugo,majko moja, onako sva mi je na dodir ko zaljepljena i stoji mi ko nekoj ovci. užas.:mad:

Hiperaktivna
15.01.2009., 15:33
curke imam pitanje...duzina moje kose je 40 cm...e al meni to nie dovoljno..zelim postici 60 cm (takvu duzinu ima moja sestra,pa sma usporedivala) i to je onako skoro do guzice :D
znaci to je jos 20 cm....
zadnji put sam sisala vrhove 25.9.2008 ,znaci za 10 dana bit ce tocno 4 mjeseca....i u ta 4 mjeseca mi je sigurno narsla 4 cm,ako ne i 5,...sta mislite dali je moguce da do recimo za godinu dana (evo do iduceg proljeca) postignem zeljenu duzinu,tj jos 20 cm :)
jojjj tak sam nestrpljiva,nemogu vise ovak nit vrit ni mimo!ili kratka kosa do ramena ili skroz duga i to je to,ovo je bezveze do pol leda :(
i da,da napomenem,ne namjeravam se sisat do 6-7 mjeseca a onda cu otic kod frendice frizerke koja uvijek postuje moje zelje,i to ce mi skinut najvise 2 cm....
molim vas ako ima tko iskustva u pustanju kose :D da mi kaze samo otprilike koliko cu je jos morat pustat ...pa da imam neko okvirno vrijeme :(
hvala :D

Filthy
16.01.2009., 18:25
curke imam pitanje...duzina moje kose je 40 cm...e al meni to nie dovoljno..zelim postici 60 cm (takvu duzinu ima moja sestra,pa sma usporedivala) i to je onako skoro do guzice :D
znaci to je jos 20 cm....
zadnji put sam sisala vrhove 25.9.2008 ,znaci za 10 dana bit ce tocno 4 mjeseca....i u ta 4 mjeseca mi je sigurno narsla 4 cm,ako ne i 5,...sta mislite dali je moguce da do recimo za godinu dana (evo do iduceg proljeca) postignem zeljenu duzinu,tj jos 20 cm :)
jojjj tak sam nestrpljiva,nemogu vise ovak nit vrit ni mimo!ili kratka kosa do ramena ili skroz duga i to je to,ovo je bezveze do pol leda :(
i da,da napomenem,ne namjeravam se sisat do 6-7 mjeseca a onda cu otic kod frendice frizerke koja uvijek postuje moje zelje,i to ce mi skinut najvise 2 cm....
molim vas ako ima tko iskustva u pustanju kose :D da mi kaze samo otprilike koliko cu je jos morat pustat ...pa da imam neko okvirno vrijeme :(
hvala :D
kupi sampon od koprive i neke tablete za brzi rast,pomaze :top:...meni je na ljeto bila 33 cm a sad je vec 43 cm a negdi cak i vise jer sam stepenasto osisana

daancing queen
16.01.2009., 21:43
Krajem 10.mj sam se zadnji put sisala. Imam smedu polukovrcavu stepenasto osisano kosu i bila mi je 4-5 cm ispod vrata. Sada mi je vec kojih 10 cm od vrata do leda. I pustam ju i dalje. Vise se ne peglam niti ne koristim fen. Perem kosu samponom od koprive,uvijek koristim regenerator i negdje svaka 2 tjedna stavim masku. I da,nakon svakog pranja koristim fluid za vrhove protiv pucanja. I kosa raste ko luda i lijepa je i zdrava! Nadam se duzini vise od pol leda :):cerek:

zabranjena
16.01.2009., 22:32
gdje ima kupit šampon od koprive ? ima li ga u dm-a?

daancing queen
16.01.2009., 22:36
Aha,ima ga u dmu. Ja koristim od afrodite,bas je ogromno pakiranje,ali odlican mi je. A i cijena je full malena,neznam tocno koliko,ali znam da je malena :)

zabranjena
16.01.2009., 22:40
hvala, avo upravo sam ga malo pogledala na stranicama afrodite,evo ga:http://www.kozmetika-afrodita.com/sr/salon-exclusive/nega-las/nega-las/ampon-kopriva.php mislim da ću ga kupiti

faye
17.01.2009., 04:06
. I da,nakon svakog pranja koristim fluid za vrhove protiv pucanja.

koji je to fluid? :)

gdje ima kupit šampon od koprive ? ima li ga u dm-a?

joj, ja sam i prije cula, tj frizerka mi je rekla da su samponi od koprive zakon :top: cak mi je rekla da su najobicniji, oni samponi sto se kupe u supermarketu, najbolji. i to one velike flase od litar i vise, a cijena sitnica :top:
moracu to i ja pokusati :o

Plava barbika
17.01.2009., 10:58
Da,vrijedilo bi pokušat s koprivom,
ali kod mene je problem što imama plavu kosu,
pa mislim da će mi ju još dodatno isušiti,
ionako je suha što od bojanja,mora,sunca,vjetra...
I skinula sam i ext.
uglavnom uništavam ju redovito:ne zna:
Ima li ovdje netko s plavom kosom da koristi šampon od koprive?

Plava barbika
17.01.2009., 11:00
I nije mi cilj imati samo dugu kosu,lako je to,
već z d r a v u. pozzzzz

Vesper Lynd
17.01.2009., 12:22

Ja imam kosu malo duzu od tebe, i nikad se ne sisam vise od 1cm. Cini mi se da je predugo da cekas 6-7mj za sljedece sisanje, bilo bi bolje da sad skratis kosu 1cm, pa na ljeto jos 1cm, doci ces na isto, a kosa ce ti biti zdravija, tj. vrhovi manje ispucani! Jer skoro godinu dana bez sisanja, morat ce ti skinut bar par cm vise nego sto ti planiras da bi ti kosa bila ok!

Sto manje se opterecujes svojom duzinom kose to ce ti ona brze rasti!

Vesper Lynd
17.01.2009., 12:33
kupi sampon od koprive i neke tablete za brzi rast,pomaze :top:...meni je na ljeto bila 33 cm a sad je vec 43 cm a negdi cak i vise jer sam stepenasto osisana

Sta sampon od koprive pomaze brzem rastu kose :confused:
Mislila sam da je on protiv ispadanja kose!

Slazem se da su ti samponi od litre koji su skroz jeftini mozda dobri! Jednom sam imala takav doma i znam da sam usporedivala sastojke sa tog sampona i l'orealovog i ovaj l'orealov je imao pet puta vise sastojaka, nekako se tu vodim onime da je manje vise, pa je mozda bolji onaj sampon koji nije toliko zasicen svakakvim sastojcima!

I ono sto volim kod tih sampona je to sto kad isperem kosu osjecam da mi je kosa cista, onako skripi mi pod prstima, iako znam da je to zato sto ti samponi dosta isuse kosu pa je obavezan regenerator!

Plava barbika
17.01.2009., 13:24
Budem li probala taj koprivin, trošit ću jedan reg. za jedno pranje...

Suey
17.01.2009., 14:40
mislim da je najjednostavnije rjesenje ujedno i najbolje - ne ici frizerima vise od jednom u pol godine (i to osisati vrlo malo), ne razmisljati uopce koliko ce narasti i kada, samo redovito prati, staviti kakvu dobru maskicu, zaboraviti i kemig i ino te kupiti ricinus u najblizoj apoteci, eventualno piti kakav pivski kvasac ili b vitamin (ako cete moci izdrzati glad koju uzrokuje taj vitamin:D), i to je recept za dugu kosu.

Rock Star
17.01.2009., 16:05
Sta sampon od koprive pomaze brzem rastu kose :confused:
Mislila sam da je on protiv ispadanja kose!

Slazem se da su ti samponi od litre koji su skroz jeftini mozda dobri! Jednom sam imala takav doma i znam da sam usporedivala sastojke sa tog sampona i l'orealovog i ovaj l'orealov je imao pet puta vise sastojaka, nekako se tu vodim onime da je manje vise, pa je mozda bolji onaj sampon koji nije toliko zasicen svakakvim sastojcima!

I ono sto volim kod tih sampona je to sto kad isperem kosu osjecam da mi je kosa cista, onako skripi mi pod prstima, iako znam da je to zato sto ti samponi dosta isuse kosu pa je obavezan regenerator!

To ti nije dokaz da ti je kosa čista, već da je isušena.

Plava barbika
17.01.2009., 16:09
To ti nije dokaz da ti je kosa čista, već da je isušena.
Slažem se. Jadna ja ako mi "zaškripi
"

Vesper Lynd
17.01.2009., 17:17
Slažem se. Jadna ja ako mi "zaškripi
"

Znam, ali kad bi takvu kosu osusila ona bi mi bila daleko sjajnija nego kad stavim regenerator koji nemogu isprati i nakon sto osusim kosu ona mi izgleda prljavija i masnija nego sto je bila, ali to je stvar regeneratora!

NinaLady
17.01.2009., 19:41
Ja koristim Subrina šampon protiv ispadanja i Alfaparfov protiv ćelavosti:D

Sa Subrinom sam zadovoljna, ali cure realno gledano ni jedan šampon neće neznam kak pomoći, bitna je kombinacija ulja i nekih losiona (evo ja baš koristim drugu bočicu Subrina losiona i ricinusovo ulje pa ćemo vidjeti) :)

Mislim da ideje "neću se uopće šišati ili šišat ću se 2 puta godišnje" baš nisu realne...
Kosa će se izlistati i morat ćete se ošišati više od 1 cm...
Najbolje bi bilo šišati se svaka 3 do 4 mjeseca po pola cm do 1 cm (iako znam da je teško naći frizerku koja zna kolko je to 5mm ili 1cm :rolleyes:), što manje fenirati i peglati kosu(ili uvijati s figarom) i što manje nositi pletenice, čvrsti rep i sl...

Treba ju redovito njegovati maziti i paziti :cerek:

~SuNshiNe~
17.01.2009., 19:58
Sad mi dođe tužno to kak vi hoćete dugu kosu,a ja nezahvalna na svojoj prilično dugoj i gustoj kosi idem u subotu da ju ošišam nekih petnaestak cm.

Suey
17.01.2009., 20:53
Mislim da ideje "neću se uopće šišati ili šišat ću se 2 puta godišnje" baš nisu realne...

ovisi kakvu kosu imas. moja se ne lista uopce, niti trebam frizerku da mi isisa suhe vrhove, nego su odlasci frizeru uglavnom zbog toga sto me obuzmu misli sulude o promjeni frizure, obzirom je duga ravna kosa dosadna da dosadnija ne moze biti, a jos kad je gusta, sav si u njoj. cak i kad je duga, nikad ju ne sisam na ravno, vec uvijek malo stepenasto.
inace, vec sam imala prije godinu dana dugu kosu, i onda me frizerka u renati u frankopanskoj, neka k**** sugava, upropastila i ogolila :azdaja:, od tad pustam, ali sam se sisala skoro svakih 3 mj. zbog fazoniranja.
i evo pocetkom mjeseca me opet jedna frizy u estetic uvemi na nagovor, a nagovarala me dobrih pol sata, skratila, a rekoh joj da pustam kosu:azdaja:!
uglavnom, izvadila sam si nekakvu karticu u trilabu pa cu doci za koja 4 mjeseca i to na pramenove, ne dam vise nikome, osim svojoj frizerki, da me sisa.

zabranjena
17.01.2009., 21:02
mislim da je najjednostavnije rjesenje ujedno i najbolje - ne ici frizerima vise od jednom u pol godine (i to osisati vrlo malo), ne razmisljati uopce koliko ce narasti i kada, samo redovito prati, staviti kakvu dobru maskicu, zaboraviti i kemig i ino te kupiti ricinus u najblizoj apoteci, eventualno piti kakav pivski kvasac ili b vitamin (ako cete moci izdrzati glad koju uzrokuje taj vitamin:D), i to je recept za dugu kosu.

slažem se , plus nikad ne češljati mokru kosu i što manje je izlagati toplini i kemikalijama

daancing queen
17.01.2009., 23:15
[QUOTE=faye;18226832]koji je to fluid? :)

Od balee,od ribizla. Evo slikica : http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/938/product-7753938.jpg

Hiperaktivna
18.01.2009., 03:09
sunshine sta je tebi??????????????' nemoj ju ic sisat neeeeeeeeeeeeeee neeeee NEEEE o boze! hehe jedino ak je jako unistena..almislim...ma zasto?
i da napomenem,za zdravlje kose je uz ricinus,jako dobra jedna maska,koju koristim znaci od 25.9.2008 od kad sam se zadnji put sisala,nakon toga sma bila jos jednom kod frizerke al samo na feniranju...maska od jaja,maslinovog ulja,meda i 2 kapi limuna (doslovno)....valjda ste vec i cule za tu masku,al stvarno je super,pomaze,mislim realno gledajuci pa nemoze odmoc,zar ne,ipak je sve prirodno i tako,daje vitamine kosi...ja perem kosu svakih 5 dana i u ova 4 mjeseca,od 9 mjeseca samo mozda 1 ili 2 puta zaboravila stavit masku na kosu..drzite ju po sat vremena i to je to stvarno se isplati...
Filthy hvala na savjetu i stvarno cu kupit taj sampon od koprive,sta je najgore uvijek sam mu se izgrugivala ko mala kak smrdi i kak je jeftin,kao ono dobis cijelu litru za 10 kn i sigurno ne valja...e al tad sam bila curica sa 12 godina i zdravijom kosom hehe vidis ko bi reko da je ta kopriva stvarno tako pomaze...
vesper lynd,imas pravo ovo az sisanje,tak cu napravit ja mislim ;)

mala angie
18.01.2009., 03:29
hiperaktivna, kad koristiš to ricinusovo ulje, kao masku prije pranja ili nakon?:ne zna::confused:

NinaLady
18.01.2009., 13:09
hiperaktivna, kad koristiš to ricinusovo ulje, kao masku prije pranja ili nakon?:ne zna::confused:

Pitanje nije meni namjenjeno, ali ću odgovoriti :D
Umasiraš ga u kosu prije pranje i držiš neko vrijeme, jedini je problem kaj je to ulje gusto kao med pa ga je malo teško staviti, ali se lako ispire...
Ja ga mješam sa čičkovim uljem i maslinovim i držim između 1 i 4 sata kako kad...
Poslje operem Subrina šamponom za jačanje kose(i protiv ispadanja kose),kad operem kosu stavim Subrina losion koji mi je odličan... :cheer:
Sinoć sam skužila puuuuno mlade kose :s:top:

mladi_luk
18.01.2009., 13:47
Nina, a koliko dugo ga koristiš? ricinus?

Kaky
18.01.2009., 13:49

Isuse, ISTO kao da gledam sebe.... jel ti možda još i elektrizira? strši? meni sve ko i tebi, samo još i strši... fkt sam očajna :cry::cry:
:visi: :brukica:

NinaLady
18.01.2009., 13:52
Nina, a koliko dugo ga koristiš? ricinus?

Za sada 2,3 mjeseca, ali uz to koristim Subrina losion, čičkovo ulje i ponekad maslinovo ulje...
Jedem često piletinu jer sadrži dosta vitamnina B...

Mislim da mi je kombinacija svega toga pomogla, ne samo ricinus...

Još uz to dobro masiram glavu kad stavim losion da potaknem te dlake da izlaze van :rofl:
I uz sve to se dobro brinem i vrhovima da mi se ne listaju :mig:

Hiperaktivna
18.01.2009., 14:02
mala angie,tocno tako kako je nina rekla,to trebas koristit prije pranja (ta raznorazna ulja),jer su stvarno masna tako da kad bi oprala kosu i stavila ulje odmah bi ti vec bila masna i izgledala zmazano!

faye
18.01.2009., 14:05
Od balee,od ribizla. Evo slikica : http://images.ciao.com/ide/images/products/normal/938/product-7753938.jpg

hvala :)

hmmm ricinus :misli: zanimljivo :zubo:

NinaLady
18.01.2009., 16:17
Joj meni taj balzam od Balee od ribizla niš živo ne valja, za razliku Balea balzama za suhu i ispucalu kosu od marelice, taj mi je fenomenalan

Plava barbika
18.01.2009., 16:42
Ja koristim Subrina šampon protiv ispadanja i Alfaparfov protiv ćelavosti:D

Sa Subrinom sam zadovoljna, ali cure realno gledano ni jedan šampon neće neznam kak pomoći, bitna je kombinacija ulja i nekih losiona (evo ja baš koristim drugu bočicu Subrina losiona i ricinusovo ulje pa ćemo vidjeti) :)

Najbolje bi bilo šišati se svaka 3 do 4 mjeseca po pola cm do 1 cm (iako znam da je teško naći frizerku koja zna kolko je to 5mm ili 1cm :rolleyes:), što manje fenirati i peglati kosu(ili uvijati s figarom) i što manje nositi pletenice, čvrsti rep i sl...

Treba ju redovito njegovati maziti i paziti :cerek:
Ajme zašto p:mama:letenice,ja znam često riblju napravit,mamamamaaaa...!!!!!

Filthy
18.01.2009., 21:36
Isuse, ISTO kao da gledam sebe.... jel ti možda još i elektrizira? strši? meni sve ko i tebi, samo još i strši... fkt sam očajna :cry::cry:
:visi: :brukica:

a boze :S...da,zans kak,pa se prilipi uz lice...btw,ol slusas terabetonije :D

Filthy
18.01.2009., 21:37
terasbetonije*

_Maya_
19.01.2009., 20:46
cure dal ricinusovo ulje stavljate i na tjeme? jučer sam si prije pranja kose stavila masku od maslinovog ulja kakvih sat vremena sam ju držala i poslije oprala sa šamponom. kosa mi je sjajna i lijepa, al masna. dal nisam dobro isprala ili se ne stavlja na tjeme?

Plava barbika
19.01.2009., 20:52
cure dal ricinusovo ulje stavljate i na tjeme? jučer sam si prije pranja kose stavila masku od maslinovog ulja kakvih sat vremena sam ju držala i poslije oprala sa šamponom. kosa mi je sjajna i lijepa, al masna. dal nisam dobro isprala ili se ne stavlja na tjeme?
Na tjeme i treba ja mislim,zbog rasta.Ja ga natrljam
po cijeloj kosi i držim (ovisi koliko imam vremena)
i bez problema ga isperem,samo dobro našamponiraj i to je to.:mig:

_Maya_
19.01.2009., 22:09
valjda nisam dobro isprala! kosa mi je baš lijepa čak i poslije jedne uporabe, danas sam si kupila ricinus tako da ću i njega koristiti!

Scáthach
20.01.2009., 03:00
Ricinusovo ulje ima za kupiti u ljekarnama ili? :misli: :zubo:

zajebAnna
20.01.2009., 03:08
kako do duge kose? u mom slučaju- nikako:rofl:

Mikalica
20.01.2009., 08:05
Evo ja imam dugu kosu - do struka i moj slučaj je ovaj. Još 2000. sam imala kosu do ramena, s minivalom, nakon toga sam ju počela puštati. U tom periodu puštanja sam 1 put stavljala spiralni minival (2001.) koji mi je pošteno skurio kosu i nakon toga sam bila 2x kod frizera. Jednom tamo negdje 2003. kada sam se ošišala na stepenasto (više prednji dio, iza je sve ostalo tu negdje, samo vrhovi) i sad na proljeće 2008. kada sam to stepenasto poravnala.
Inače mi kosa raste jako, jako sporo (barem je prije bilo tako, a i sad je, ali je nekako očito izrasla u tom periodu puštanja), ali ovu dužinu je dosegla prije negdje 2 godine. U svom tom periodu sam si doma ja podrezivala vrhove (ali ono, ni cm) možda 2x godišnje jer sam našla praktičnu taktiku za rezanje stpenasto ošišane kose. Uglavnom, prije sam imala dosta masnu kosu na vrhu, suhu pri vrhovima, bez sjaja, koja je pucala, a začudo tih problema više uopće nemam. Sve ove godine koristim Fructisov šampon i regenerator (nekad protiv peruti, nekad sleek& shine, nekad repair&shine) i već 2-3 godine Gliss kurov liquid silk sprej. Ono što me čudi jest da uza sve to što nemam više tih problema, mi kosa uopće ne puca, da je zdrava, čvrsta, a ja ju cijeli život feniram, četkam, raščešljavam i to divljački dok je mokra (inače ju ne bih nikako mogla raščeljati) tako da očito kod mene to da četka, fen, ne šišanje i ine stvari nisu dovele do uništavanja kose, možda je to neki mit?
U biti htjedoh dati nadu - samo što treba puno vremena. Inače mi je kosa uvijek rasla oko 2-3cm na godinu i ne znam što joj je došlo da je uspjela u 6-7 godina izrasti na ukupnu dužinu od nekih 90cm, dakle, poduplala se...Samo treba strpljenja ;)

Eh da, zaboravih napomenuti da ja nikad ne stavljam ni gel ni lak ni farbu ni ništa. Jedno 2x godišnje stavim kolor šampon na sijede...Možda i to ne ubijanje svim i svačim doprinosi zdravlju kose (a možda i rastu!?)...

_Maya_
20.01.2009., 12:35
Ricinusovo ulje ima za kupiti u ljekarnama ili? :misli: :zubo:

vjerojatno ima. možeš ga pronaći u svim biljnim drogerijama. ja sam 100 ml platila 40-tak kn.

NinaLady
20.01.2009., 16:29
vjerojatno ima. možeš ga pronaći u svim biljnim drogerijama. ja sam 100 ml platila 40-tak kn.

Baš su te pošteno opelješili...:rolleyes:
Ja sam u ljekarni tu količinu platila 11 kn...
Cure ricinusovo ulje se utrljava na tjeme jer mora doći do vlasišta... mislim ako ga stavljate po cijeloj kosi,a na tjeme ne nema nekog efekta....
Treba ga jako dobro isprati iz kose, ja osobno 3 puta stavljam šampon i istrljavam, onako kružnim pokretima i usput masiram glavu...
Cure ja vam preporučam da koristite ricinusovo i čičkovo ulje prije pranja kose, a nakon pranja utrljate Subrina losion protiv ispadanja kose.
Učinkovito, a jeftino :top:

Scáthach
20.01.2009., 17:23
U svom tom periodu sam si doma ja podrezivala vrhove (ali ono, ni cm) možda 2x godišnje jer sam našla praktičnu taktiku za rezanje stpenasto ošišane kose.

Mozes li opisati tu tehniku za ''samošišanje'' stepenaste kose? :lux:

Baš su te pošteno opelješili...:rolleyes:
Ja sam u ljekarni tu količinu platila 11 kn...

I ja sam danas kupila u ljekarni... 50ml --> 10 kn.

Uh, ja sam definitivno donjela odluku da necu do frizerke jedno 6 mj. :tuzni: Pa sto bude...

Ne mogu nikako dobiti na duzini uz cesto podrezivanje vrhova... pogotovo kad frizerka ima los dan pa mi osisa ono siroto kose koje naraste u ta dva tri mjeseca http://i39.tinypic.com/2laskmh.gif Takvim tempom, mogu se nadati dugoj kosi za 15 godina :rolleyes:

A do tada cu pokusati smanjiti stetu sto vise mogu... Cak sam se odrekla fena... sto je velika zrtva, jer mi je kosa nemoguca i bezlicna kad je pustim da se osusi na zraku... :zubo: Ali ne dam se :mirko:

zabranjena
20.01.2009., 17:41
ne idi u frizera

NinaLady
20.01.2009., 18:21
I ja sam danas kupila u ljekarni... 50ml --> 10 kn.

I tebe su opellješili :D
Ja sam tolko platila duplu količinu :p

NinaLady
20.01.2009., 18:22
Evo ja imam dugu kosu - do struka i moj slučaj je ovaj. Još 2000. sam imala kosu do ramena, s minivalom, nakon toga sam ju počela puštati. U tom periodu puštanja sam 1 put stavljala spiralni minival (2001.) koji mi je pošteno skurio kosu i nakon toga sam bila 2x kod frizera. Jednom tamo negdje 2003. kada sam se ošišala na stepenasto (više prednji dio, iza je sve ostalo tu negdje, samo vrhovi) i sad na proljeće 2008. kada sam to stepenasto poravnala.
Inače mi kosa raste jako, jako sporo (barem je prije bilo tako, a i sad je, ali je nekako očito izrasla u tom periodu puštanja), ali ovu dužinu je dosegla prije negdje 2 godine. U svom tom periodu sam si doma ja podrezivala vrhove (ali ono, ni cm) možda 2x godišnje jer sam našla praktičnu taktiku za rezanje stpenasto ošišane kose. Uglavnom, prije sam imala dosta masnu kosu na vrhu, suhu pri vrhovima, bez sjaja, koja je pucala, a začudo tih problema više uopće nemam. Sve ove godine koristim Fructisov šampon i regenerator (nekad protiv peruti, nekad sleek& shine, nekad repair&shine) i već 2-3 godine Gliss kurov liquid silk sprej. Ono što me čudi jest da uza sve to što nemam više tih problema, mi kosa uopće ne puca, da je zdrava, čvrsta, a ja ju cijeli život feniram, četkam, raščešljavam i to divljački dok je mokra (inače ju ne bih nikako mogla raščeljati) tako da očito kod mene to da četka, fen, ne šišanje i ine stvari nisu dovele do uništavanja kose, možda je to neki mit?
U biti htjedoh dati nadu - samo što treba puno vremena. Inače mi je kosa uvijek rasla oko 2-3cm na godinu i ne znam što joj je došlo da je uspjela u 6-7 godina izrasti na ukupnu dužinu od nekih 90cm, dakle, poduplala se...Samo treba strpljenja ;)

Eh da, zaboravih napomenuti da ja nikad ne stavljam ni gel ni lak ni farbu ni ništa. Jedno 2x godišnje stavim kolor šampon na sijede...Možda i to ne ubijanje svim i svačim doprinosi zdravlju kose (a možda i rastu!?)...

Vidjela sam tvoju kosu i sve što mogu reći je :s :cerek: :top:

Mikalica
20.01.2009., 19:44
Mozes li opisati tu tehniku za ''samošišanje'' stepenaste kose? :lux:

Mogu :p Kad sam ja otišla kod frizerke da me stepenasto ošiša (kosa do mrvicu ispod ramena), ona je to učinila u doslovce 3 minute i ja sam ostala paf :D Svu kosu mi je počešljala prema naprijed i na vrhu čela, na sredini ju je svezala u čvrsti rep (lijepo je to sve čvrsto potegla sa svih dijelova glave), onda je taj rep spustila preko mog lica i pitala me da do kuda želim da mi bude najkraći dio kose i ja sam rekla do brade i jednostavno je u ravnini brade odcvaknula rep, raspustila kosu i posušila :s I tako sam onda i ja doma, svezala u rep i samo odcvaknula onoliko koliko sam htjela...

Mikalica
20.01.2009., 19:45
Vidjela sam tvoju kosu i sve što mogu reći je :s :cerek: :top:

Hvala :cerek::p

NinaLady
20.01.2009., 19:58
Mogu :p Kad sam ja otišla kod frizerke da me stepenasto ošiša (kosa do mrvicu ispod ramena), ona je to učinila u doslovce 3 minute i ja sam ostala paf :D Svu kosu mi je počešljala prema naprijed i na vrhu čela, na sredini ju je svezala u čvrsti rep (lijepo je to sve čvrsto potegla sa svih dijelova glave), onda je taj rep spustila preko mog lica i pitala me da do kuda želim da mi bude najkraći dio kose i ja sam rekla do brade i jednostavno je u ravnini brade odcvaknula rep, raspustila kosu i posušila :s I tako sam onda i ja doma, svezala u rep i samo odcvaknula onoliko koliko sam htjela...

Nemoj se ljutiti al ovo zvuči :horor:
Ja joj nebi dala da me šiša :D

Mikalica
20.01.2009., 21:01
Nemoj se ljutiti al ovo zvuči :horor:
Ja joj nebi dala da me šiša :D

Hahaha, a dobro. Mislim ispala je normalno stepenasto ošišana kosa (pod stepenasto ja mislim da je naprijed kraća kosa i prema iza sve duža, dakle ne onako slojevi kose kraći preko onih dužih). Ja sam joj rekla kako ja želim kosu i ona je to napravila. Kako to netko radi je meni svejedno, a bila je super brzo gotova :mig:

Kaky
20.01.2009., 21:06
a boze :S...da,zans kak,pa se prilipi uz lice...btw,ol slusas terabetonije :D

čovječe, pronašla sam srodnu dušu..... kak si mogla znat da ih slušam???? super su mi dvije njihove pjesme. btw. kako si pogodila???????????????? :top::top:

Scáthach
20.01.2009., 21:13

Sve me strah da ja to ne bi uspjela dobro izvesti sa svoje dvije lijeve ruke :D Vjerojatno bi imala onako... na pola glave duze, na pola krace.... :zubo:

_Maya_
21.01.2009., 00:32
I tebe su opellješili :D
Ja sam tolko platila duplu količinu :p

pa di to onda kupuješ? :mig:

Mikalica
21.01.2009., 09:37
Sve me strah da ja to ne bi uspjela dobro izvesti sa svoje dvije lijeve ruke :D Vjerojatno bi imala onako... na pola glave duze, na pola krace.... :zubo:

Hahah, ja mislim da se ne može fulati, ali hajde. Bit je u čvrstom i ravnomjernom češljanju kose prema naprijed kao i da taj repić bude na sredini glave. Ne znam, meni je uvijek upalilo :p

NinaLady
21.01.2009., 18:59
pa di to onda kupuješ? :mig:

U Centru, ljekarna se zove Pablo, ulica Pod Zidom (ili tamo gdje se parkiraju kamioni koji donose robu na plac).
Dok mi rokovi prođu idem u nabavu, kupit ću sve živo za kosu, jedva čekam :cerek:

_Maya_
21.01.2009., 20:09
U Centru, ljekarna se zove Pablo, ulica Pod Zidom (ili tamo gdje se parkiraju kamioni koji donose robu na plac).
Dok mi rokovi prođu idem u nabavu, kupit ću sve živo za kosu, jedva čekam :cerek:

eh, ja sam iz varaždina, a tu baš nema neki veliki izbor trgovina sa billjnim preparatima. trebala bi po ljekarnama malo pogledati.

NinaLady
21.01.2009., 20:18
eh, ja sam iz varaždina, a tu baš nema neki veliki izbor trgovina sa billjnim preparatima. trebala bi po ljekarnama malo pogledati.

Aha, ma ok, uglavnom rađe to kupuj u ljekarnama, dobiš isto a u apoteci manje platiš :mig:

Filthy
21.01.2009., 23:02
čovječe, pronašla sam srodnu dušu..... kak si mogla znat da ih slušam???? super su mi dvije njihove pjesme. btw. kako si pogodila???????????????? :top::top:

missa miehet ratsaastaa i vaddime metalla :top:....ajd na pm saljii msn :mig:

mala angie
21.01.2009., 23:20
Joj meni taj balzam od Balee od ribizla niš živo ne valja, za razliku Balea balzama za suhu i ispucalu kosu od marelice, taj mi je fenomenalan

ni meni nevalja ovaj od ribizla! moram onda isprobat taj od marelice!!:cerek:

Kaky
22.01.2009., 12:13
missa miehet ratsaastaa i vaddime metalla :top:....ajd na pm saljii msn :mig:
meni Missa miehet ratsastaa i Orjatar :top::top:
dala bih ti ja msn jaaako rado, al sam ga izbrisala prije mjesec dana :(
kad ga napravim dat ću ti ga. btw. da ne bi ispalo da ne smo offtopic, koje proizvode koristiš? možda ti ja neš mogu preporučit.. :D

Filthy
22.01.2009., 19:32
meni Missa miehet ratsastaa i Orjatar :top::top:
dala bih ti ja msn jaaako rado, al sam ga izbrisala prije mjesec dana :(
kad ga napravim dat ću ti ga. btw. da ne bi ispalo da ne smo offtopic, koje proizvode koristiš? možda ti ja neš mogu preporučit.. :D

wiii =):mig:...uglavnom,korisitm fitoval i kron,fitoval jer mi isusi tjeme sto mi ej jako bitno buduci da mi se masti tjeme a kron radi brzeg rasta...inace,jesi li koristila nutrival plus tablete,razmisljam d aih kupim

NinaLady
22.01.2009., 20:40
Danas sam skoknula do apoteke, bila mi je usput...
Kupila sam si 2 ricinusova ulja i 2 paketa Plibex B... uzela sam si i Afroditin šampon od koprive i biotina od litre i sad imam zalihu... e ak mi i to ne pomogne sad :D
Plibex mi je odličan, popila sam 2 tablete i super se osjećam, drži me budnom, cijeli dan nisam kavu pila :rofl: i nisam bila gladna, tak da preporučam :top:

_Maya_
22.01.2009., 20:47
Aha, ma ok, uglavnom rađe to kupuj u ljekarnama, dobiš isto a u apoteci manje platiš :mig:

thanx, budem pogledala u ljekarnama, ma sigurno to tamo imaju :mig:

NinaLady
22.01.2009., 21:13
Počela mi se kosa jako mastiti od ricinusovog ulja, ali ne odustajem... zato sad imam šampon od koprive za masnu kosu :cerek:
Držim sad taj ricinus pa ću isprobati šampon od koprive za kojih sat vremena

_Maya_
23.01.2009., 00:17
koristi šampon od koprive? kolko košta od afrodite? dok sam bila klinka mrzila sam ga, a evo čini mi se da ću mu se sad vratiti :D

Rock Star
23.01.2009., 00:18
Počela mi se kosa jako mastiti od ricinusovog ulja, ali ne odustajem... zato sad imam šampon od koprive za masnu kosu :cerek:
Držim sad taj ricinus pa ću isprobati šampon od koprive za kojih sat vremena

Je li Afroditin? Meni je taj šampon isušio kosu do iznemoglosti. :(

Kaky
23.01.2009., 12:04
wiii =):mig:...uglavnom,korisitm fitoval i kron,fitoval jer mi isusi tjeme sto mi ej jako bitno buduci da mi se masti tjeme a kron radi brzeg rasta...inace,jesi li koristila nutrival plus tablete,razmisljam d aih kupim

nikad čula za te tablete :bonk: što se tiče kose, i ja sam bila preočajna ali sam složila super kombinaciju proizvoda i evo lijepe kose :D:D isprobavaj dok ne nađeš kaj ti odgovara

NinaLady
23.01.2009., 14:14
koristi šampon od koprive? kolko košta od afrodite? dok sam bila klinka mrzila sam ga, a evo čini mi se da ću mu se sad vratiti :D

Ma kupila sam ga ajd kao možda je dobar za rast, litra šampona košta 26kn...

Je li Afroditin? Meni je taj šampon isušio kosu do iznemoglosti. :(

Sve mi se čini da bum ga hitila... ma i meni isušuje, al opet nije mi neki bed jer ionak stavim regenerator po cijeloj kosi....
Probala sam Doliva regenerator i šampon za kosu (isto kao za jačanje kose i protiv ispadanja), regenerator mi je odličan...
Mislim da ću se ipak vratiti Subrininom šamponu za jačanje kose fakat je super :top:

Rock Star
23.01.2009., 14:35
Sve mi se čini da bum ga hitila... ma i meni isušuje, al opet nije mi neki bed jer ionak stavim regenerator po cijeloj kosi....
Probala sam Doliva regenerator i šampon za kosu (isto kao za jačanje kose i protiv ispadanja), regenerator mi je odličan...
Mislim da ću se ispk vratiti Subrininom šamponu za jačanje kose fakat je super :top:

I meni je taj šampon super! :s

NinaLady
23.01.2009., 14:37
I meni je taj šampon super! :s

I losion isto :cerek:
Samo kaj mi ne miriši baš fino, ali mi to nije bitno... :ne zna:

Rock Star
23.01.2009., 15:10
Za losion nisam primijetila da mi pomaže. :ne zna:

NinaLady
23.01.2009., 15:19
Za losion nisam primijetila da mi pomaže. :ne zna:

Kolko si ga dugo koristila?
Ja ga koristim u kombinaciji sa šamponom i ricinusovim uljem i mogu reći da vidim neki napredak... nije to ko zna kak al imam dosta mlade kose :cheer:

Rock Star
23.01.2009., 16:15
Par mjeseci. Ni on ni Fitoval mi nisu ništa valjali. :(

NinaLady
23.01.2009., 16:20
Par mjeseci. Ni on ni Fitoval mi nisu ništa valjali. :(

Joj meni je Fitoval isto koma :flop: baš isuši kosu, a niš ne pomaže