View Full Version : Tajland (I. dio)
funkster
01.09.2008., 22:12
U tom kaosu je došao državni udar.Sada stranka koja je izgubila izbore pokušava ponoviti isto.Nije ih briga što če biti ljudskih žrtava.
Pokušavaju iznuditi incidente u kojim bi bilo mrtvih,kako bi mogli reći da premijer napada nedužne ljude.Oni naprosto izazivaju nemire.Neče stati, pojačavati če sve više incidente da do toga dođe.
Čujem da će sada isključiti vladi struju i vodu.U normalnim demokracijama takvo ponašanje bi bilo napad na demokraciju , napad na vlastitu državu.
Ali dolje očito smatraju da se imaju pravo tako ponašati
A sad koliko vidim ovo ti pada u vodu. Izvjestaji za sad su da ima 2-3 mrtva. (nije potvrdeno) A sve je zapoceo DAAD koji su na strani vlade. Oni su isli uzeti stvari u svoje ruke pa potjerati PAD sa mirnih demonstracija.
Salju 400 vojnika da smire stvari
P.S. na thaivisa forumu di pratim stvari, vecina expata je protiv Samaka, nesto ga spominju da je bio u politici i '92 kad je bilo sranja
branko99
01.09.2008., 22:24
hm, 200 000 ljudi na ulicama.
odlicno, bit ce manja guzva za masazu :D
Na koju masažu misliš: Body masage ili Thai masage?:p
cunketina
01.09.2008., 22:42
Na koju masažu misliš: Body masage ili Thai masage?:p
prijavit cu ovaj post moderatoru radi vrijedjanja :D
Body, ofkors :D
branko99
01.09.2008., 22:58
prijavit cu ovaj post moderatoru radi vrijedjanja :D
Body, ofkors :D
Možda dobiješ i popust s obzirom na situaciju?:)
cunketina
01.09.2008., 23:03
Možda dobiješ i popust s obzirom na situaciju?:)
platis dvije a treca besplatno :D
ovako je sad tamo:
http://afp.google.com/media/ALeqM5g4LWN1MRNUG68tCeVcDc_SdhrWCg?size=m
http://img388.imageshack.us/img388/387/02thailandinline1650da8.jpg
funkster
02.09.2008., 09:57
ovako je sad tamo:
http://afp.google.com/media/ALeqM5g4LWN1MRNUG68tCeVcDc_SdhrWCg?size=m
http://img388.imageshack.us/img388/387/02thailandinline1650da8.jpg
bit ce jos i gore.
1920-GR
02.09.2008., 13:20
Daj ljudi, ovo je stvarno sranje do bola!!! Taman sam neki dan sve sredio da idem za dva mjeseca za Tajland i sada ova sranja tamo. Kakvo je vaše mišljenje hoće se ovo sve smiriti do tada???
funkster
02.09.2008., 14:43
Daj ljudi, ovo je stvarno sranje do bola!!! Taman sam neki dan sve sredio da idem za dva mjeseca za Tajland i sada ova sranja tamo. Kakvo je vaše mišljenje hoće se ovo sve smiriti do tada???
Od II. svjestskog rada bilo je 19 vojnih udara. Neki sa zrtvama neki sa bez. Moja procjena je da ce proci unutar mjesec dana, ali da ce biti i opet nakon sto koju godinu hunta bude na vlasti pa opet izbori s kupovanjem glasova.
Danas je tajlandski odbor za glasovanje, nakon razmatranja optuzbe, PPP (stranku koja je na vlasti) proglasio krivim za namjestanje izbora i odlucio da ta stranka vise ne smije postojati.
PAD koji su poceli s antivladinim prosvjedima nece moci na silu doci na vlast, a ovi PPP nece moci ni ostati. Vjerojatno ce opet vojska zavladati neko vrijeme, no ne vjerujem da ce doci do nekih prezestokih sukoba. Iako, sve je moguce.
tabarez
02.09.2008., 15:05
ih,jebli majku...ma nije meni zbog mene ako ne budem mogao ići u 11.mj.već zbog BB:D
ma valjda će se smirit..
branko99
02.09.2008., 21:21
Od II. svjestskog rada bilo je 19 vojnih udara. Neki sa zrtvama neki sa bez. Moja procjena je da ce proci unutar mjesec dana, ali da ce biti i opet nakon sto koju godinu hunta bude na vlasti pa opet izbori s kupovanjem glasova.
Danas je tajlandski odbor za glasovanje, nakon razmatranja optuzbe, PPP (stranku koja je na vlasti) proglasio krivim za namjestanje izbora i odlucio da ta stranka vise ne smije postojati.
PAD koji su poceli s antivladinim prosvjedima nece moci na silu doci na vlast, a ovi PPP nece moci ni ostati. Vjerojatno ce opet vojska zavladati neko vrijeme, no ne vjerujem da ce doci do nekih prezestokih sukoba. Iako, sve je moguce.
funkster jesi li siguran de če PPP rasformirati?Jer obično sve stranke kupuju glasove, to je uobičajno.Ja sam pak slušao da je glavni general ustvrdio da vojnog udara neče biti, da bi to štetilo ugledu zemlje, te da se svi problemi moraju riješavati u parlamentu i državne institucije.I da neče nikome dopustiti da radi štetu.
Zaista mi nije jasno kako se kod njih može tek teko raspustiti stranka.Isto je bilo i sa Thaskinovom strankom.Ako je on bio kriv zašto su raspustili cijelu njegovu stranku?Također sam čitao da je prije proglašenja izvarednog stanja
civilni sud odbio da policija preuzme Guvermet House okupiranog od demostranata.To mi zvuči skroz pristrano.ne postoj opravdanje za takvo ponašanje.Također, Thaskinu je blokirana i oduzeta cijlokupna imovina, iako je u politiku ušao več prilično bogat.A i da nije ne mogu mu sve oduzeti zbog neplačanja poreza?
Funkster jesi li siguran da če raspustiti PPP?Ili opet to tvoj izvor informacija koji simpazitira demostrante?Nebrojeno puta sam se uvjerio da pričaju bajke i laži?
branko99
02.09.2008., 21:25
Vojska če držati sve pod kontrolom,smiriti če situaciju.Stranci u toj priči nemaju se čega bojati.
zambija
02.09.2008., 21:55
Aloha ljudi!
Malo da skrenem sa teme nemiri i pitam vas zasto je avio karta iz minhena sad za 9mj. 470eura, a za 2mj. 2009. 760eurica?
Dal je to zbog sezone, nemira ili zeca u sumi?
I sto kazete na tu cijenu od 760e, dal da kupim ili da se jos bolje potrudim?
Pozdrav iz mirne Dubrave:)
funkster
02.09.2008., 22:45
funkster jesi li siguran de če PPP rasformirati?Jer obično sve stranke kupuju glasove, to je uobičajno.Ja sam pak slušao da je glavni general ustvrdio da vojnog udara neče biti, da bi to štetilo ugledu zemlje, te da se svi problemi moraju riješavati u parlamentu i državne institucije.I da neče nikome dopustiti da radi štetu.
Zaista mi nije jasno kako se kod njih može tek teko raspustiti stranka.Isto je bilo i sa Thaskinovom strankom.Ako je on bio kriv zašto su raspustili cijelu njegovu stranku?Također sam čitao da je prije proglašenja izvarednog stanja
civilni sud odbio da policija preuzme Guvermet House okupiranog od demostranata.To mi zvuči skroz pristrano.ne postoj opravdanje za takvo ponašanje.Također, Thaskinu je blokirana i oduzeta cijlokupna imovina, iako je u politiku ušao več prilično bogat.A i da nije ne mogu mu sve oduzeti zbog neplačanja poreza?
Funkster jesi li siguran da če raspustiti PPP?Ili opet to tvoj izvor informacija koji simpazitira demostrante?Nebrojeno puta sam se uvjerio da pričaju bajke i laži?
The Election Commission Tuesday voted unanimously to seek an order of the Constitution Court to dissolve the People Power Party in connection of vote buying by its former deputy leader Yongyuth Tiyapairat.
The EC voted that the PPP had to be held responsible for vote buying committed by Yongyuth so the EC would file a suit with the Constitution Court, asking the court to dissolve the party.
-- The Nation 2008-09-02
Danas sam malo istrazivao povijest tih udara i politike opcentio. Thaksin jest bio najpopularniji ikada i jako uspjesan premijer, sadasnji lider PAD je bio njegov igrac (do 2004. ako se ne varam), no tu je previse politike i novca u igri. Za sve tajlandske uspjesne firme koje si cuo, sve su vlasnici politicari. True, sve televizije, banke, telekomunikacije, elektrane, uglavnom sve sto je prije bilo drzavno, dobili su koncesije. Svi politicki lideri stranaka koje imaju vecinu su stekli lovu na taj nacin.
Sve je pocelo oko 1972. na taj nacin.
Tako da... Ako citas o Thaksinu od 2001. do recimo 2004. rekao bi da je super, no poslije je pizdarija.
Thai Rak Thai je ukinut zato jer su oni kao stranka kupovali glasove, a ne Thaksin sam, jednako tako je i sa PPP.
Ne znam da li si danas gledao intervju sa Samakom na CNN-u. Dan Rivers ga je upitao da li je Thaksin onaj koji vuce konce a ovaj je popizdio i rekao mu da mu ne smije postavljati takva pitanja. To je po meni dovoljno reklo kakav je ovaj. Pokusao se ugurati na staru Thaksinovu slavu.
neboimore
02.09.2008., 22:58
Aloha ljudi!
Malo da skrenem sa teme nemiri i pitam vas zasto je avio karta iz minhena sad za 9mj. 470eura, a za 2mj. 2009. 760eurica?
Dal je to zbog sezone, nemira ili zeca u sumi?
I sto kazete na tu cijenu od 760e, dal da kupim ili da se jos bolje potrudim?
Pozdrav iz mirne Dubrave:)
e pa sad tamo padaju kishe, duvaju vetrovi i sve je tmurno :) zato je cena vesela i obrnuto kada ogreje sunce cena ide u nebo :))) inace ta cena od 760 evrica je sjajna, prosto ne mogu da verujem da u sezoni moze da se nadje nesto jos bolje... ja za drugi mesec iz Bg do BKK tesko da mogu da se dovucem ispod 1000 e... a ove godine isto krajem drugog meseca islo se za 750... ne znam sta se desilo ali je tako...
miloshz
02.09.2008., 23:05
ima iz moskve jeftinih letova.
mene strasno lozi da idem negde u vreme drzavnog udara... bio sam u ekvadoru '05.
Ovo sve oko tzv.drzavnog udara je vec videno...:kava:
Sve ce biti kao i prije za samo par dana...
branko99
03.09.2008., 07:49
The Election Commission Tuesday voted unanimously to seek an order of the Constitution Court to dissolve the People Power Party in connection of vote buying by its former deputy leader Yongyuth Tiyapairat.
The EC voted that the PPP had to be held responsible for vote buying committed by Yongyuth so the EC would file a suit with the Constitution Court, asking the court to dissolve the party.
-- The Nation 2008-09-02
Danas sam malo istrazivao povijest tih udara i politike opcentio. Thaksin jest bio najpopularniji ikada i jako uspjesan premijer, sadasnji lider PAD je bio njegov igrac (do 2004. ako se ne varam), no tu je previse politike i novca u igri. Za sve tajlandske uspjesne firme koje si cuo, sve su vlasnici politicari. True, sve televizije, banke, telekomunikacije, elektrane, uglavnom sve sto je prije bilo drzavno, dobili su koncesije. Svi politicki lideri stranaka koje imaju vecinu su stekli lovu na taj nacin.
Sve je pocelo oko 1972. na taj nacin.
Tako da... Ako citas o Thaksinu od 2001. do recimo 2004. rekao bi da je super, no poslije je pizdarija.
Thai Rak Thai je ukinut zato jer su oni kao stranka kupovali glasove, a ne Thaksin sam, jednako tako je i sa PPP.
Ne znam da li si danas gledao intervju sa Samakom na CNN-u. Dan Rivers ga je upitao da li je Thaksin onaj koji vuce konce a ovaj je popizdio i rekao mu da mu ne smije postavljati takva pitanja. To je po meni dovoljno reklo kakav je ovaj. Pokusao se ugurati na staru Thaksinovu slavu.
Da, meni žena to stalno govori: svi su oni lopovi svi oni kradu, ali Thaskin je je jako puno napravio.Kao naš Tito: krao je ali je davao puno drugima,pogotov je pokrenuo razvoj zabačenih područja te malo poduzetništvo.Ovi koji ga neprestano napadaju grabe i grabili su samo za sebe.I zato je Thaskin još uvijek poularan.
Samak je uz svoje glasove osvojio i glasove Thai Rak Thai.Kada su svi napadali Thaskina nakon udara on ga je opravdavao,govorio da če ići njegovim putem,itd.Ali u svemu, on je samostalan.Tahskin mu ništa ne određuje.
Ako bi ukinuli PPP zbog kupnje glasova, morali bi ukinuti sve stranke.Jer, to rade SVE stranke.Baš zato ,kako si napisao, tV i novine pripadaju političarima, Tajlanđani ne vjeruju javnim glasilima.Stoga niti 1-2 godine anti Thaskin kampanje nisu uspijeli srušiti njegovu popularnost.Samak ga je pomalo branio, obećao da će ga vratiti i dopustiti da živi u Tajlandu.Time je osvojio Thaskinove birače.Osobno smatram da Thaskin nema pravo više baviti se politikom.Kažnjavaju ga prestrogo, oduzimanjem cijelokupne imovine, samo da bi mu oduzeli ukupnu moć, ne zbog kazne za počinjeno.
Samak je baš zato i popularan,jer kaže šta misli, bez uvijanja.Zato ga mnogi vole.Njegovi protivnici stalno nameću priču da je on samo Thaskinov igrač,kako bi ga diskreditirali.
sabajta007
03.09.2008., 11:38
pf, sta se sekiras. nemoj u guzvu i samo svojim putem. sta ce tebe dirat kad nisi birac :D
lijepo se provedi i ne pridaji tomu nikakvu vaznost. ranko i funkster zive tamo pa im je to zanimljivo... lijep provod :mig:
branko99
03.09.2008., 13:02
pf, sta se sekiras. nemoj u guzvu i samo svojim putem. sta ce tebe dirat kad nisi birac :D
lijepo se provedi i ne pridaji tomu nikakvu vaznost. ranko i funkster zive tamo pa im je to zanimljivo... lijep provod :mig:
Imaš pravo sabajta.Trebali bi brinuti onoliko koliko brinu njemci o našoj politici kada dođu kod nas na more.Ja još ne živim, ali planiram, tj volio bih usprkos svemu.A kada sam dolje, ako se ne bavim politikom, zadržim svoje mišljenje za sebe biti će sve ok.
Za funkstera neznam šta on planira u životu? Ostati u Hr ili otići negdje?
branko99
03.09.2008., 13:05
ih,jebli majku...ma nije meni zbog mene ako ne budem mogao ići u 11.mj.već zbog BB:D
ma valjda će se smirit..
Hej taberz,idemo preskočiti ogradu i upasti u BB :cerek:
Studio u kojem se održava BB nije daleko od kuće koju smo kupili u Tajlandu :top:
funkster
03.09.2008., 16:15
sabajta ne zivim ti ja vise tamo , ali zivi Tajland u meni :D navratim dolje cesto jer sad nesto radim s njima. a ja u hrvatskoj ne ostajem :D jos malo imam do diplome pa onda gdje me prime :zubo:
Samak daje ostavku u cetvrtak.
funkster
03.09.2008., 16:16
Studio u kojem se održava BB nije daleko od kuće koju smo kupili u Tajlandu :top:
kandidati su inace u Pattayi smjesteni u nekom lux resortu, ali ne smiju nikud. Ni na plazu a plaza im 25 m od kucica :D koji luzeri :D
tabarez
03.09.2008., 16:27
hmm,mislim da bi izdržao možda 3 dana sa tim hrvatskim "intelektualcima":mig:..
to mjesto,grad se zove Katana,čini mi se da sam negdje pročitao..
stara narodna poslovica kaže:Lakše je preživjeti vojni udar na Tajlandu nego par dana sa BB-ovcima u kući(pa makar bila i na Tajlandu):D.
a ko zna,Branko,možda ti kuća poslije BB dostigne višestruku vrijednost..nije mala stvar imat takve susjede..
upravo sam pričao sa ovom curom na Tajlandu,kaže da je booking hotela pao na 30%..
tabarez
03.09.2008., 16:31
kandidati su inace u Pattayi smjesteni u nekom lux resortu, ali ne smiju nikud. Ni na plazu a plaza im 25 m od kucica :D koji luzeri :D
ok na plažu,ali zar ni do bara,na ,hmm,,kavu skočit samo???:D
jadan muški dio,nije im laka..ovo im je prvi zadatak, a već najteži..:D
ja sam trenutno u Pattayi,poslovno(:rofl:) i na beach roadu naletim na nasu tv ekipu kako snima,koliko se ja kuzim u BB,najavu stanarke,neka zena od svojih 45 godina....valjda stanarka :ne zna:
trebao sam je slikati i postat ovdje ko ekskluzivu :D ili se vec znaju stanari?:ne zna:
a gle sta nadjem na indexu,od cijelog tajlanda,tema i tema,evo njihovih naslova:
Zvijezde BB-a u Zemlji osmijeha nabasali na ´nadrkane žene na šalteru´ (http://www.index.hr/xmag/clanak/zvijezde-bba-u-zemlji-osmijeha-nabasali-na-nadrkane-zene-na-salteru/400686.aspx)
Hit na Tajlandu: Ispaljivanje ping-pong loptica iz vagina maloljetnih striptizeta (http://www.index.hr/xmag/clanak/hit-na-tajlandu-ispaljivanje-pingpong-loptica-iz-vagina-maloljetnih-striptizeta/400759.aspx)
:rolleyes:
funkster
03.09.2008., 20:35
ja sam trenutno u Pattayi,poslovno(:rofl:) i na beach roadu naletim na nasu tv ekipu kako snima,koliko se ja kuzim u BB,najavu stanarke,neka zena od svojih 45 godina....valjda stanarka :ne zna:
trebao sam je slikati i postat ovdje ko ekskluzivu :D ili se vec znaju stanari?:ne zna:
a gle sta nadjem na indexu,od cijelog tajlanda,tema i tema,evo njihovih naslova:
Zvijezde BB-a u Zemlji osmijeha nabasali na ´nadrkane žene na šalteru´ (http://www.index.hr/xmag/clanak/zvijezde-bba-u-zemlji-osmijeha-nabasali-na-nadrkane-zene-na-salteru/400686.aspx)
Hit na Tajlandu: Ispaljivanje ping-pong loptica iz vagina maloljetnih striptizeta (http://www.index.hr/xmag/clanak/hit-na-tajlandu-ispaljivanje-pingpong-loptica-iz-vagina-maloljetnih-striptizeta/400759.aspx)
trebao si da pa poslat konkurenciji :D Vidio sam te glupe clanke.
A kandidati se ne znaju jos ali bilo bi zakon da si ih objavio naprimjer na blog.hr koji je u vlasnistvu Nove, vjerujem da bi ti i platili samo da im sjebu koncept :D
branko99
03.09.2008., 22:05
ok na plažu,ali zar ni do bara,na ,hmm,,kavu skočit samo???:D
jadan muški dio,nije im laka..ovo im je prvi zadatak, a već najteži..:D
Kada bi se znali snaći ,naručili bi body masage u sobu. :cerek:
Ali s obzirom da su samom prijavom za učestvovanje u BB sve rekli o sebi. :)
branko99
03.09.2008., 22:10
hmm,mislim da bi izdržao možda 3 dana sa tim hrvatskim "intelektualcima":mig:..
to mjesto,grad se zove Katana,čini mi se da sam negdje pročitao..
stara narodna poslovica kaže:Lakše je preživjeti vojni udar na Tajlandu nego par dana sa BB-ovcima u kući(pa makar bila i na Tajlandu):D.
a ko zna,Branko,možda ti kuća poslije BB dostigne višestruku vrijednost..nije mala stvar imat takve susjede..
upravo sam pričao sa ovom curom na Tajlandu,kaže da je booking hotela pao na 30%..
Tko je rekao da bi ostali sa njima?Prije bih prihvatio da idem na ulične demostracije negoli da slušam njihove isprazne spike.
Mislio sam, onako upasti u kadar i reči:Mama, tata, vidite me?Pozrav svim prijateljima u HR, te odmagliti :)
branko99
03.09.2008., 22:27
Takvim glupim novinarima trebalo bi zabraniti ne samo pisanje nego bi trebalo porazgovarati sa Thai konzulatom da im se zabrani ulazak u Tajland.
Sada će ispasti da i Bangkok dolaze samo stari debeli, čelavi muškarci zbog sex turizma.Glupan, ne kuži da one izgledaju 5-10 godina mlađe.Sve su one večinom punoljetne.I gdje toga ima, za par sto kuna unajmiti eskort za tjedan dana?Kreten.Nadam se da će ovo pročitati.molim cijenjeno forumaštvo da ga upute na ovaj komentar
trebao si da pa poslat konkurenciji :D Vidio sam te glupe clanke.
A kandidati se ne znaju jos ali bilo bi zakon da si ih objavio naprimjer na blog.hr koji je u vlasnistvu Nove, vjerujem da bi ti i platili samo da im sjebu koncept :D
Nek mi Nova plati i ulijecem s dve najbolje Pattaya striptizete preko zida :rofl: ili bi to RTL trebao platiti,ko ono povecanje gledanosti?:ne zna:
@Branko...Index je inace sund,samo razmisljaju o broju klikova,vijesti ih i ne zanimaju previse...a sve te price o maloljetnicama,vjerovatno ima i nesto istine,ali kao to ti kazes tajlandjanke u prosjeku izgledaju desetak godina mladje....
ne mozes objasniti ljudima da zenska za koju oni misle da ima 17-18 godina zapravo ima 26-30,pa koliko sam samo puta gledao u zacudjena lica prijatelja kada bi im sama zenska rekla da ima,neznam,26 dok su oni bili uvjereni da mozda nije ni punoljetna i s 'jest ti lud?' osmjehom na licu slusali moja uvjeravanja da je sigurno jedno 7-8 godina starija.
sabajta007
04.09.2008., 21:20
@Branko...Index je inace sund,samo razmisljaju o broju klikova,vijesti ih i ne zanimaju previse...a sve te price o maloljetnicama,vjerovatno ima i nesto istine,ali kao to ti kazes tajlandjanke u prosjeku izgledaju desetak godina mladje....
ma dajte molim vas! maloljetnice na ping-pong showu - kakva novost. Dobro dosli u Aziju! Pomaknite se nekih 300 km istocnije od hrvatske istocne granice pa cete vidjet puno sokantnije stvari od jednog ping pong show-a koji je bar na mjestu gdje pripadaju takve stvari a ne u udarnom terminu RTL-a. Ili sto je jos gore - takve danas u Hrvatskoj izdaju autobiografske knjige!!! :eek: i to sve ko ono jadne povrijedjene, ocuh ih je pipkao, nisu one krive :eek:
Ali eto, u RH ko da se najednom Pariz preselio pa se tako lako Hrvati i Hrvatice sokiraju
poruka takvima: gledajte BB a oni koji znaju ce ostalo :kava:
sabajta007
04.09.2008., 21:26
a zasto ti funksteru ne zivis vise tamo ako nije preosobno pitanje? mislilla sam da si "odlijepio" na tajland. ma zapravo, promjena je zacin zivota :D
gdje sad planiras?
funkster
04.09.2008., 22:37
a zasto ti funksteru ne zivis vise tamo ako nije preosobno pitanje? mislilla sam da si "odlijepio" na tajland. ma zapravo, promjena je zacin zivota :D
gdje sad planiras?
Home is where the fun is :D Na detalje odgovaram na PM ako te bas zanima :D
imali nekoga u 12. mj. tamo - bit cu 4 tjedna, malo na Samui, na Panghan i Phe Phe a novu godinu slavim u Bangkoku. Neka se javi - bilo bi mi drago, da sretnem neki nasih :)
miloshz
04.09.2008., 23:05
nova u BKK je zakon! cekao sam '06. iako zapadnjaci uglavnom slave, opet je ok.
uhh secam se povratka te zime s bangkoskih +35 u moskovskih -38! :(
tabarez
05.09.2008., 16:22
Bit ću i ja dole za novu god..mislim u Krabiju..to mi je san oduvijek:doček Nove na nekoj plaži,toplo more ,ladno pivo,vruća Tajka:D..još nisam ni krenuo a već me muči kad se budem morao vratit nazad u hladnoću..
ma zatražit ću politički azil dole:mig:
Branko,jedno pitanje..ako se kojim slučajem oženim za Tajku(to samo onako,pretpostavimo:))da li dobivam njihovo državljanstvo,ako namjeravam ostat dole živjet,kako to ide?
Bit ću i ja dole za novu god..mislim u Krabiju..to mi je san oduvijek:doček Nove na nekoj plaži,toplo more ,ladno pivo,vruća Tajka:D..još nisam ni krenuo a već me muči kad se budem morao vratit nazad u hladnoću..
Branko,jedno pitanje..ako se kojim slučajem oženim za Tajku(to samo onako,pretpostavimo:))da li dobivam njihovo državljanstvo,ako namjeravam ostat dole živjet,kako to ide?
Nije Krabi na moru,vec si falio:D
Ali dobit ces ti instrukcije gdje sta i kako!:top:
tabarez
05.09.2008., 17:33
Nije Krabi na moru,vec si falio:D
Ali dobit ces ti instrukcije gdje sta i kako!:top:
hmm,nije?:misli:šta nije ona plaža Ao nang u Krabiju?iskreno,nemam pojma,ova cura šta sam je upoznao je iz krabija,ali završila studij na Phuketu i sad radi tamo..ja je kužio da je Krabi na moru..još mi rekla da mogu s njenim starim u ribolov.
a bit će da je to ono...ko kad mene neki stranac pita:odakle si...kažem iz Pule..a živim 40km od pule:)
ma pojasnit ćeš ti to meni kad se napijemo malvazije..nego,koliko smijem nosit?samo jednu bocu?mislim,litru..barem je tako bilo..
hmm,nije?:misli:šta nije ona plaža Ao nang u Krabiju?iskreno,nemam pojma,ova cura šta sam je upoznao je iz krabija,ali završila studij na Phuketu i sad radi tamo..ja je kužio da je Krabi na moru..još mi rekla da mogu s njenim starim u ribolov.
a bit će da je to ono...ko kad mene neki stranac pita:odakle si...kažem iz Pule..a živim 40km od pule:)
ma pojasnit ćeš ti to meni kad se napijemo malvazije..nego,koliko smijem nosit?samo jednu bocu?mislim,litru..barem je tako bilo..
E imate iste odgovore i ti i mala...:D
Ao Nang je mjesto na moru,a Krabi je unutra,ali opet blizu mora...jedno 16km...
1 boca je dosta,ima i u Tajlandu vina:top:
@Badejo Krabi je cijela pokrajina,regija...:mig:
@Funkster,gledao sam malo one slike kuce BB i mislim se pa tu je bilo dosta posla za napraviti,sta se nisi mogao uvaliti ono ko logistika,poznas Bkk i te fore....ko zna kolika je ekipica mjesecima prije to pripremala i uzivala u carima Tajlanda.
funkster
05.09.2008., 19:21
@Funkster,gledao sam malo one slike kuce BB i mislim se pa tu je bilo dosta posla za napraviti,sta se nisi mogao uvaliti ono ko logistika,poznas Bkk i te fore....ko zna kolika je ekipica mjesecima prije to pripremala i uzivala u carima Tajlanda.
Mene ti predsjednik uprave smatra saboterom i spijunom, duge su to price :D. Cujem se ja s njima svaki dan. Ekipa koja ti dolje radi ima dnevnicu 10 eura. Dosli su 14.8. a ravno 1, slovima jedanput su bili vani u Bangkoku. Uvjet za zaposljavanje ekipe koja radi na sadrzaju ti je da hoce zivjeti dolje 4 mjeseca. Place kakve su im bolje da ne znas. Vec ih sad pola hoce dati otkaz.
Produkcija ima velikih problema sa radom s Tajlandanima i uvozom nase hrane, pogotovo prodaja koja mora imati sponzore u emisiji :D
To ti je tam rasulo, ne uzivaju oni u carima Tajlanda nego u logoru RTL-a ;)
sabajta007
05.09.2008., 20:38
buaaaaa, gledate li vi ovaj cirkus od BB. nece nas (Hrvate) od sada Tajlandjani valjda registrirat ko debile po ovom BB. A dosad smo bili ponosni zemljaci Davora Šukera. eh...
A zato i snimaju dolje, culi i RTL-ovci da je dolje i jeftino. Sta sad nece imat konzumov ducancic nego 7-11? :D
i da, koliko ja znam, Krabi je pokrajina s istoimenim gradom
branko99
06.09.2008., 13:15
Državljanstvo se jako teško dobije u dugo čeka.Moraš poznavati tajlanfsko pismp i jezik.Zatražiti ga imaš pravo tek nakon pet godina.Između ostalog morati češ znati pred njima otpjevati i nacionalnu himnu.A šta če ti tajlndsko državljanstvo?Morati češ tražiti vizu za skoro sve zemlje.Čak i za Bosnu :cerek:
Ako se oženiš sa tajlanđankom, imaš pravo na godišnju vizu.Mislim da morate imati ukupno oko 40 000 bhata mjesečnih primanja.itd ima dosta toga :(
Mene ti predsjednik uprave smatra saboterom i spijunom, duge su to price :D. Cujem se ja s njima svaki dan. Ekipa koja ti dolje radi ima dnevnicu 10 eura. Dosli su 14.8. a ravno 1, slovima jedanput su bili vani u Bangkoku. Uvjet za zaposljavanje ekipe koja radi na sadrzaju ti je da hoce zivjeti dolje 4 mjeseca. Place kakve su im bolje da ne znas. Vec ih sad pola hoce dati otkaz.
Produkcija ima velikih problema sa radom s Tajlandanima i uvozom nase hrane, pogotovo prodaja koja mora imati sponzore u emisiji :D
a jebiga onda....nije zlato sve sto sja :D
tabarez
06.09.2008., 22:36
Državljanstvo se jako teško dobije u dugo čeka.Moraš poznavati tajlanfsko pismp i jezik.Zatražiti ga imaš pravo tek nakon pet godina.Između ostalog morati češ znati pred njima otpjevati i nacionalnu himnu.A šta če ti tajlndsko državljanstvo?Morati češ tražiti vizu za skoro sve zemlje.Čak i za Bosnu :cerek:
Ako se oženiš sa tajlanđankom, imaš pravo na godišnju vizu.Mislim da morate imati ukupno oko 40 000 bhata mjesečnih primanja.itd ima dosta toga :(
aha,kužim..ma ja sam ti jednostavno frik(što bi reko Štulić)koji želi započet novi život tamo negdje...
dopiiiii...zdila mi ova lijepa naša..:mig:
branko99
06.09.2008., 22:59
aha,kužim..ma ja sam ti jednostavno frik(što bi reko Štulić)koji želi započet novi život tamo negdje...
dopiiiii...zdila mi ova lijepa naša..:mig:
Dovoljno je da napraviš prvi korak.Pogledaj njemce:Oni nisu sentimentalno(velikim djelom) vezani za svoju zemlju već idu živjeti gdje im je bolje.
branko99
06.09.2008., 23:02
A za koga špijuniraš? Nova TV? Nije mi jasno, takva mala dnevnica.Za svaku zemlju postoje tablice,tj zakonski propisana dnevnica.koliko se siječam za Tajland je negdje oko 30 dolara,uz redovnu plaću naravno.
A kaj ih Tajlanđani muče? U čemu je problem?
cunketina
06.09.2008., 23:07
Nego, jel se to smirilo tamo?
Ja bi trebao doci za cca 10 dana....
funkster
07.09.2008., 01:21
A za koga špijuniraš? Nova TV? Nije mi jasno, takva mala dnevnica.Za svaku zemlju postoje tablice,tj zakonski propisana dnevnica.koliko se siječam za Tajland je negdje oko 30 dolara,uz redovnu plaću naravno.
A kaj ih Tajlanđani muče? U čemu je problem?
Oni su tak procijenili valjda, nemam pojma :D A kod Tajlandana ih muci to sto kazu da ce nesto napraviti pa onda ne naprave. Pa znas valjda kako je raditi s njima. Meni se sad ovaj moj dolje ne valja tako da cu ja vjerojatno opet dolje sredinom 10-og mjeseca.
A sto se tice spijunaze, duga prica :D
branko99
07.09.2008., 14:08
Oni su tak procijenili valjda, nemam pojma :D A kod Tajlandana ih muci to sto kazu da ce nesto napraviti pa onda ne naprave. Pa znas valjda kako je raditi s njima. Meni se sad ovaj moj dolje ne valja tako da cu ja vjerojatno opet dolje sredinom 10-og mjeseca.
A sto se tice spijunaze, duga prica :D
Poznati su mi nesporazumi sa tajlanđanima.Mnogi stranci imaju problema.U njhovoj kulturi reći da ne zna ili ne razumije, smatra se gubitkom obraza.Da bi izbjegli neugodnost neće priznati da nisu razumijeli.Stoga ako im nešto narediš.ili zamoliš da učine,dobro provjeri jesu li stvarno razumijeli.Objasniš im da npr, dokumente koje su mi donijeli nisu oni koje trebam. Objasnim :trebam to,to i to.Odgovore, uredu ,ok i sl.I opet pošalju iste dokumunete.Ili naprave istu stvar.
Ako si dolje prelistaj oglase u Bangkok postu,u svezi teme koju smo raspravljali..
Puno sreće u špijunskoj karijeri :D
Jel neko zna cijene taksija, npr od aerodroma do centra bkk? I jel netko spavao možda u Lebua at State toweru? Izgleda jako dobro a nije preskup
branko99
08.09.2008., 12:59
[QUOTE=Carlos;15881960]@Badejo Krabi je cijela pokrajina,regija...:mig:
Carlos, kakva ti je to slika?Nemoj nas plašiti :eek:
Carlos, kakva ti je to slika?Nemoj nas plašiti :eek:
Slika u skladu s nickom :mig:
branko99
08.09.2008., 15:06
Kolika je nagrada za tvoje hvatanje ?:top:
Jel neko zna cijene taksija, npr od aerodroma do centra bkk? I jel netko spavao možda u Lebua at State toweru? Izgleda jako dobro a nije preskup
taxi od aeordroma do centra ne bi smio platiti više od 400 bahta (sa uključenim autoput davanjima) ... vjerojatno se može i za manje ali meni je to bilo ok ...
G.
krabi je cijela pokrajna i gradić ... više kao veliko selo ali je simpa ... Ao nang je na moru i ima nešto dućana, štandova, restorana i hotela ... simpa ...
Pukhet mi se nije nešto svidio, previše mi je bilo gužve i sad za low season, uglavnom po krabiju se mislim isplati rentati auto i pičiti okolo ... ima brdo nacionalnih parkova, vodopada, hramova, otoka, potoka ... super ...
G.
Zgodan neki momak,ovaj Carlos!:D
branko99
08.09.2008., 20:29
taxi od aeordroma do centra ne bi smio platiti više od 400 bahta (sa uključenim autoput davanjima) ... vjerojatno se može i za manje ali meni je to bilo ok ...
G.
Sve ovisi do kojeg dijela BKK putuješ.Plaća se dodatnih 50 bhata taksiju za aerodromske taxe.I naravno kao svuda u svijetu, ne pristati na vožnju bez taximetra.
sabajta007
08.09.2008., 20:52
taxi od aerodroma do Khao San road je prosle god bio 300 bahta
neboimore
08.09.2008., 23:27
taxi od aerodroma do Khao San road je prosle god bio 300 bahta
i plus putarina na auto putu... taman 400 i jos ako platis tih 50 bahta na aerodromu... ma izadje 10 evrica
i plus putarina na auto putu... taman 400 i jos ako platis tih 50 bahta na aerodromu... ma izadje 10 evrica
400 su bili službeni taxiji na aerodromu ... 500-600 se more kombi uzet ... to je da se ide autoputem ... vjerujem da se more i za manje ići cjenkat, al i to je jeftino
inače start i 2 km po bkk je 35 bahta nakon toga raste nešto sitno ...... za 100 bahta se moš voziti praktički bilo di po širem centru ... tuk tuk bi treba biti i jeftiniji ali mi se nije dalo s njima puno cjenkati ...
G.
Kolika je nagrada za tvoje hvatanje ?:top:
Nema tih para,neuhvatljiv sam :D
Zgodan neki momak,ovaj Carlos!:D
Os rec opasan :mirko:
funkster
09.09.2008., 14:50
Jebote koji su ti Tajlandani ludaci :rofl: Sad su na kraju dosudili da premijer mora dati ostavku jer je uzeo lovu za nastup u kulinarskom showu :rofl: :lol:
branko99
09.09.2008., 14:52
Nema tih para,neuhvatljiv sam :D
Os rec opasan :mirko:
brzo bi mi tebe našli:mig: Samo malo prošvrljamo po go-go barovima.
ili usput pitamo za šukerovog zemljaka :kava:
brzo bi mi tebe našli:mig: Samo malo prošvrljamo po go-go barovima.
ili usput pitamo za šukerovog zemljaka :kava:
s obzirom na kolicinu go-go barova u pattayi potraga bi se oduzila mjesecima:D
branko99
09.09.2008., 19:09
Jebote koji su ti Tajlandani ludaci :rofl: Sad su na kraju dosudili da premijer mora dati ostavku jer je uzeo lovu za nastup u kulinarskom showu :rofl: :lol:
Prema mojem informatoru, on taj show vodi već 20god, voli kuhati.Smiješno je, ali po slovu zakona je pogriješio.Dok je premijer ne smije se baviti drugim poslom niti primati plaću od drugih.
Da je stvarno htio nešto sa strane zaraditi naravno das to ne bi javno pokazivao na TV :(
Žalosno ali istinito.Tako to biva.Oni koji su stvarno korumpirani, koji su se obogatili politikom su ostali nedodirljivi.:ne zna:
branko99
09.09.2008., 19:12
s obzirom na kolicinu go-go barova u pattayi potraga bi se oduzila mjesecima:D
S obzirom da si popularan među go-go plesaćicama ,one bi nam rekle gdje da te potražimo :kava:
funkster
09.09.2008., 19:12
Prema mojem informatoru, on taj show vodi već 20god, voli kuhati.Smiješno je, ali po slovu zakona je pogriješio.Dok je premijer ne smije se baviti drugim poslom niti primati plaću od drugih.
Da je stvarno htio nešto sa strane zaraditi naravno das to ne bi javno pokazivao na TV :(
Žalosno ali istinito.Tako to biva.Oni koji su stvarno korumpirani, koji su se obogatili politikom su ostali nedodirljivi.:ne zna:
Treba nabaviti njegov broj telefona pa neka dode raditi kod Rubelja u Baan Tai u Dubravu :zubo:
branko99
09.09.2008., 21:20
Treba nabaviti njegov broj telefona pa neka dode raditi kod Rubelja u Baan Tai u Dubravu :zubo:
Si bio u Ban thai?Kako ti se čini?
Osobno mislim da radi sa dosta pogrešaka :ne zna:
funkster
09.09.2008., 23:02
Si bio u Ban thai?Kako ti se čini?
Osobno mislim da radi sa dosta pogrešaka :ne zna:
Bio sam par puta. Sto ti se cini kao pogreska? Meni je hrana i interijer skroz okej. Lokacija i ostala klijentela je za minus :D
Glazba za 5.
branko99
10.09.2008., 13:09
Bio sam par puta. Sto ti se cini kao pogreska? Meni je hrana i interijer skroz okej. Lokacija i ostala klijentela je za minus :D
Glazba za 5.
Odgovoriti ču ti na private.Nije lijepo javno razglabati o otme
aj vi šta ste bili po filipinima, manila itd ... pričajte ... ja čujem da su rasisti, da mrze bijelce, da je policijska država ... pa da čujem vas turiste ...
G.
Bio jednom u Tajlandu, planiram opet, travanj/svibanj iduće godine.
Organiziram grupu, desetak dana, od toga 2-3 dana u Bangkoku, 5-6 dana Phuket.
Okvirni program je već složen, s tim da je smještaj dosta kvalitetan jer ne volim rizike takve vrste (dakle i nešto skuplji, ali sve zajedno je i dalje prihvatljivo).
Ako ima zainteresiranih za dodatne informacije, slobodno.
Goga_fina
12.09.2008., 08:41
Pročitala sam jedan dio ove teme, koja je podugačka, ali vrlo zanimljiva, ali imam par pitanja na koja još nisam naišla, pa.... molim lijepo odgovore:
-čitam da su tu ljudi po 6-8 mj. prije rezervirali avionske karte, koliki je najkraći rok za rezervaciju?
-da li je OK voditi 8-godišnjaka, hoće li mu biti naporno, dosadno... ili nešto treće?
-što uzimati za klopu gore navedenoj osobi ( mom sinu ), koja nije pretjerano luda za isprobavanje neobičnih jela i okusa, dakle što je najsličnije našoj klopi, bar mi nabrojite 2-3 jela, valjda će uspjeti preživjeti 2 tj.?
-koliko se čeka viza u Zg-u?
Uppps, al sam se raspisala, dosta za sada!
Pročitala sam jedan dio ove teme, koja je podugačka, ali vrlo zanimljiva, ali imam par pitanja na koja još nisam naišla, pa.... molim lijepo odgovore:
-čitam da su tu ljudi po 6-8 mj. prije rezervirali avionske karte, koliki je najkraći rok za rezervaciju?
-da li je OK voditi 8-godišnjaka, hoće li mu biti naporno, dosadno... ili nešto treće?
-što uzimati za klopu gore navedenoj osobi ( mom sinu ), koja nije pretjerano luda za isprobavanje neobičnih jela i okusa, dakle što je najsličnije našoj klopi, bar mi nabrojite 2-3 jela, valjda će uspjeti preživjeti 2 tj.?
-koliko se čeka viza u Zg-u?
Uppps, al sam se raspisala, dosta za sada!
Odgovorit ću samo na ono što znam sa sigurnošću, ostalo bih mogao dati samo polovično, pa prepuštam drugima.
Teoretski, kartu možeš kupiti i dan prije puta. No razlog zašto se uzima jako unaprijed je cijena. Za usporedbu, imao sam rezerviranu kartu za Kinu za studeni ove godine po 799 eura, jer je rezervacija napravljena u lipnju. Kako još nisam siguran da ću ići svako malo prolongiram rezervaciju, ali zato cijena raste. Trenutno je 1079 eura. Doći će blizu 1300 na kraju.
Razlog zašto nisam odmah kupio je taj što je po toj cijeni novac bespovratan. Znači, ako odustaneš nemaš pravo na povrat novca i u tome je kvaka.
Mislim da za Tajland razlike nisu tako velike, no ako sigurno znaš da ideš i kada ideš onda nije loše uzeti kartu. A nije loša opcija i da vidiš možeš li uzeti mrvicu skuplju kartu, ali da imaš mogućnost povrata.
Viza: dobiješ isti dan. Počasni konzul je izuzetno ljubazan i sve ide jednostavno. Recimo da dođeš u konzulat u Gundulićevoj dopodne, ostaviš putovnicu i oko 14 sati imaš vizu.
Osmogodišnjak: vjerujem da će mu najveća gnjavaža biti dugi let. Dosadno ili ne: ovisno o afinitetima i kuda planirate ići. Ako je u pitanju kupanje i slično, onda bi mu na Phuketu moglo biti dobro (hotelski bazen ili toplo Andamansko more, bijeli pijesak, 27 i više stupnjeva more, valovi...). Imaju zanimljiv Dino park u blizini Kata beacha s replikama dinosaura (to klinci danas jako vole). Zoološki vrt u Phuketu ima aduta: majmuni igraju košarku, slonovi crtaju i igraju nogomet, show s krokodilima (dreser stavlja glavu u gubicu), fotografiranje s tigrom i tako.
Goga_fina
12.09.2008., 11:20
Hvala na brzom odgovoru! Problem je u tome da mi još neznamo sigurno ni dali idemo, a ako idemo to bi bilo u 1 mj. Znači, trebamo se čim prije odlučiti i dogovoriti, nema nam druge! Naravno, još nemamo pojma kuda bi išli... Daj mi reci jel je moguće na moru vidjeti i koji hram, ili možda farmu slonova ili zmija, ili neke druge zanimljivosti? Još se nisam uopće informirala, a ni pogledala kartu Tajlanda, tako da se ispričavam na glupim pitanjima
Nema glupih pitanja, samo glupih odgovora :D
Nisam sasvim siguran, ali mislim da su im cijene u siječnju najviše, jer je to dobra sezona.
Na Phuketu sezona završava - ovisno o hotelu - 31. ožujka ili 30. travnja i nakon toga slijedi pedesetpostotno sniženje cijena. Razlog je taj što se računa da od 1. svibnja počinje kišna sezona. naravno da se monsuni ne drže kalendara - ja sam bio krajem travnja/početkom svibnja i kiša u svibnju uopće nije pala (a ne znači da neće biti loše vrijeme i ranije).
Ako imate mogućnost izbora a želite jako uštedjeti na smještaju u dobrim hotelima onda o ovome trebate voditi računa. Recimo, Kata Beach Resort (to stalno spominjem jer sam tamo bio i podaci su provjereni) ruši cijenu noćenja s cca 840 na samo 380 kuna od 1. svibnja. Nije loše provjeriti cijene online.
Što se tiče hramova ima ih i na Phuketu, ali koliko znam nisu ni blizu onome što se da vidjeti na kopnu - dobar za to je i Bangkok. Farme slonova i krokodila postoje na Phuketu i u svakom hotelu se može organizirati taj izlet. Najčešće je vezan uz posjet lokaciji na kojoj se dobiva sirovina iz gumijevca i slično.
Goga_fina
12.09.2008., 16:05
Mi se moramo prilagođavati školskim praznicima, i paziti da naš školarac ne izostane iz škole više od kakvih par dana. Ovo u 3. ili 4. mj. bi se dalo iskombinirati sa Uskrsnim praznicima... hm, nemam pojma. Kakva je temp. u to doba godine, kakav je hotel?
tjedan dana za takav put je stvarno premalo ... računaj da si preko dva dana na putu, tamo i natrag ...
Od onog malo što sam ja vidio od tajlanda u misec dana, obavezno bangkok bar par dana ... Pukhet mi se svidio kao atrakcija za proći kroz njega, stali na patong beach (ili tako nekako) provozali se preko otoka, iskrcali na najjužnijem onom rtu, zaboravio sam kako se zove ... uglavnom simpatično ali prebučno, preprljavo i preturistički.
Krabi pokrajna mi se svidila jer je manje turista, plaže su čišće i pustije i sve je opuštenije ... osim toga u unutrašnjosti ima masa nacionalnih parkova, jahanje slonova, hramova nešto, šuma, prašuma itd ...
S malim ne bi trebalo biti problema, mi smo vodili sina, nema još 3 godine ... usput je naučio plivati po bazenima i u plićaku i nije izlazio doslovno iz vode ili mora koje je oko 30 C, tako da ovo naše kad smo se vratili nije htio niti primirisati, valda mu je hladno bilo ... lol
Što se hotela tiče, neznam ... tu su mišljenja podijeljena, standardi na koje su ljudi navikli ili koje toleriraju su različiti ... u svakom slučaju u usporedbi sa europom cijene smještaja su nekoliko puta niže. Dakle ako Sheraton u Europi negdje košta 300 eura, na Tajlandu će biti 100 ili manje ...
U bangkoku ima masa hotela i masa vrhunskih ktome, i za 300-500kn noć (dvoje+dijete) se može naći vrhunski smještaj tipa hollyday inn, sheratoni i slični poznati lanci ili manje poznati a još bolji ... sa ili bez doručka, ovisi ...
Na Krabiju smo boravili u Amari Vouge http://www.amari.com/vogue/ i recimo u usporedbi sa http://www.agoda.com/asia/thailand/krabi/krabi_national_park_success_resort.html di smo spavali dva dana je razlika nebo i zemlja ... amari je preko nekoliko klasa iznad, u stvari nema usporedbe ... al success je bio cca 1500 bahta noć, a amari cca 7500 (recimo sad je popust 50% tako da je i nas izašlo oko 3750 noć) ...
U svakom slučaju ako ne mislite rentati auto, brod i slično, nekakavo prometnije mjesto je možda i bolji izbor ... recimo na phi phiju smo bili u vrhunskom hotelu (www.zeavola.com) bukirali 6 dana unaprijed platili, i zbrisali nakon 4 jer smo jednostavno ispalili na živce ... nemaš di ako ne roniš svaki dan, 2 ili 3 dana tamo je više nego dosta ...
G.
Goga_fina
12.09.2008., 19:19
Ma idemo mi na 2 tj. rado bi i duže, ali razne obaveze su tu... Daj mi reci kaj je tvoj mali tamo klopao? I znači najjeftinije je preko Turske, koliko košta odprilike karta?
Ma idemo mi na 2 tj. rado bi i duže, ali razne obaveze su tu... Daj mi reci kaj je tvoj mali tamo klopao? I znači najjeftinije je preko Turske, koliko košta odprilike karta?
Pa s njim je uvijek problem sa klopom ali ne bi trebala imati apsolutno nikakvog problema ... vaš je ipak stariji. Uglavnom svuda imaš internacionalnu kuhinju ako želiš. Ima brdo talijanskih restorana (pretpostavljam da jede pizze, pašte i to), ima standardno svuda mesa (iako moram priznati da je izuzetno teško bilo naći pošteni biftek), piletine, ribe u obilju ... tako da ako jede samo čistu ribu sa bbq ili meso (pileća prsa, teleće šnicele i to) isto nemaš problema po restoranima ...
U svakom boljem hotelu će ti napraviti što im kažeš ako i nema u jelovniku ...
A što se vas tiče, probajte thai spizu, jako je ukusna, samo ako ne volite jaako spicy obavezno napomenuti da bude blago ... ja nisam mogao jesti niti medium spicy ...
Za kaarte čekiraj sve, lufthansu, singapore, turkish ... mislim da se isplati dati par sto eura više za dobru firmu nego presjedati, ili neku lošu kompaniju uzeti ... bar tako za familiju ... mi smo išli nekom ukrajinskom aeroswit, srednja žalost, al ajd ok, sve je prošlo u redu ...
G.
Jel zna netko di bi mogao u Tajlandu naci pravi izvorni Muay Boran, nemojte samo Bangkok jer ne trazim Muay Thai
Grzzi je odgovorio, ali da potvrdim oo što je napisao, i što se tiče prehrane u hotelu i po talijanskim restoranima. S druge strane, hrana s ulice apsolutno ne.
Ako ste za pivo, Chang i Singh su jako dobri.
Za avionsku kartu nije loše nazvati dvije-tri agencije, iako će vjerojatno ponuditi isto. Ako je ikako moguće pokušajte smanjiti broj letova, makar to stajalo malo više. Nažalost, iz npr. Zagreba do Phuketa morat ćete promijeniti tri aviona (recimo ZG - Frankfurt - Bangkok - Phuket ili Zg - Istanbul - Kuala Lumpur - Phuket), ali baš nikako nemojte za neku sitnu razliku u cijeni ići na još jedno slijetanje. To je živi užas.
Goga_fina
13.09.2008., 11:57
Što piti od antimalarika, protiv čega se cijepiti, osobito mi je važno za klinca? Što uzeti ako ( nedaj Bože ) dođe do probavnih tegoba? Čitam na predhodnim stranicama da ne spriječavaju ubode komaraca ova naša sredstva poput Autana, i sl. Što onda uzeti, one flastere, ili...? Aha da, i one mrežice koje su već više puta spominjane: jesu li to mrežice za prozor, mreže za krevet, ili nešto treće?
branko99
13.09.2008., 14:38
[QUOTE=aeiou;16014247]Grzzi je odgovorio, ali da potvrdim oo što je napisao, i što se tiče prehrane u hotelu i po talijanskim restoranima. S druge strane, hrana s ulice apsolutno ne.
Koje li gluposti tvrditi "apsolutno" ne hrani sa ulice?:mad:
Ja sam u dvije godine jeo svakodnevno hranu sa ulice.Postoji mnoštvo tvrtki čije zaposlenici u pauzi jedu uličnu hranu.I to bankarski službenici, zdravstveni radnici,čak sam vidio i lječnike.Milioni zaposlenih tako se hrani u Tajlandu.
Veča je opasnost razboliti se kod nas u društvenim prehranama.Princip je taj, da ti prodavači kupe svoje sastojke u jutro na veletržnici, te odmah pripremae i prodaju svježe.Nitko ne sprema ili zamrzava hranu kako se to radi kod nas.
Kada su sve rasprodali odlaze. Također mnoštvo vrsta hrane se priprema pred očima konzumenta.Dakle tajlanđanin najprije pogleda sastojke hrane, zatim kako se ona pred njime priprema.Ako vidi da sastojci nisu svježi, bira drugog prodavača.Obično su ti ulični prodavači stalno na jednom te istom mjesto te svatko može primjetiti koliko su uredni i čisti.
Jedino treba imati rezerve prema uličnoj hrani koja se jede iz posuđa koje se pere na ulici. I tu treba obratiti pažnju ,koliko se pridržavaju čistoće.
Ako se radi o jednokratnom posuđu ,nema bojazni.:top:
Čovjek je APSOLUTNO prepun predrasuda...
Čovjek je APSOLUTNO prepun predrasuda...
Nema veze s predrasudama. Ono što sam vidio mi je zamalo okrenulo želudac.
Naravno, može biti da sam naletio na najgoru opciju ulične hrane (kolica s muhama).
Ako netko ima ugodnija iskustva, slobodno, i ne tvrdim da nije tako. Ne pišem što su oni vidjeli, nego ono što sam ja vidio. I to APSOLUTNO ne preporučujem.
branko99
14.09.2008., 10:03
Naravno, može biti da sam naletio na najgoru opciju ulične hrane (kolica s muhama).
Ako netko ima ugodnija iskustva, slobodno, i ne tvrdim da nije tako. Ne pišem što su oni vidjeli, nego ono što sam ja vidio. I to APSOLUTNO ne preporučujem.
Ja sam vidio pretučnog čovjeka u centru Zagreba
Ipak neču reći da "APSOLUTNO" ne preporučujem šetnju Zagrebom
branko99
14.09.2008., 10:55
ako naručiš škampe na žaru pržene na ulici ili u hotelu sa 5 zvjezdica koja je razlika? Tajlanđani jednostavno vole i znaju kuhati.Nađe se na ulici hrpa njih koji odlično spremaju klopu.Naravno da ih ima koji su za izbjegavanje.
OK, prihvaćam da je riječ "apsolutno" u prvom postu bila prejaka, jer se temeljila na (pre)malo viđenog. U tom smislu bih i promijenio post.
No jesi li ti s druge strane za "apsolutno" preporučivanje jedenje takve hrane obitelji koja ide s osmogodišnjim djetetom, pogotovo što se slažeš da ima i ovakvih i onakvih ("naravno da ih ima koji su za izbjegavanje")? Oni nemaju mjesec dana vremena za prosuđivanje je li netko dobar ili ne.
Kažeš, bio si dvije godine i uvjeren sam da si imao dovoljno vremena da nađeš one kod kojih se sigurno nećeš "otrovati". Dakle, radi se o različitim situacijama. Oni će vjerojatno na istog uličnog kuhara naići samo jednom. I što ako naiđu na pogrešnom kojem će bezrezervno vjerovati?
Uglavnom, na njima je da ovo zapamte i kad dođu tamo procijene što je bolje. A kad se vrate kažu svoja iskustva. Koristit će svma koji odu nakon njih, uključujući i mene. Tome forum zapravo i služi.
Zanima me što misliš o ovome (izvor: Vodič o Tajlandu - Lonely planet)
Street-Food Hygiene
We've eaten hundreds of meals cooked by street vendors in Thailand and as far as we know have yet to encounter ill effect. Nonetheless, we do take some precautions. The first is we avoid eating cooked vendor food that isn't either refrigerator cold or stove hot. If you don't see it cooked in front of you, don't eat it. Sausages or barbecued meats that have been sitting out all afternoon could be particulary troublesome.
Second, avoid vendor stands where standards are clearly well below average. (...)
branko99
14.09.2008., 17:57
OK, prihvaćam da je riječ "apsolutno" u prvom postu bila prejaka, jer se temeljila na (pre)malo viđenog. U tom smislu bih i promijenio post.
No jesi li ti s druge strane za "apsolutno" preporučivanje jedenje takve hrane obitelji koja ide s osmogodišnjim djetetom, pogotovo što se slažeš da ima i ovakvih i onakvih ("naravno da ih ima koji su za izbjegavanje")? Oni nemaju mjesec dana vremena za prosuđivanje je li netko dobar ili ne.
Kažeš, bio si dvije godine i uvjeren sam da si imao dovoljno vremena da nađeš one kod kojih se sigurno nećeš "otrovati". Dakle, radi se o različitim situacijama. Oni će vjerojatno na istog uličnog kuhara naići samo jednom. I što ako naiđu na pogrešnom kojem će bezrezervno vjerovati?
Uglavnom, na njima je da ovo zapamte i kad dođu tamo procijene što je bolje. A kad se vrate kažu svoja iskustva. Koristit će svma koji odu nakon njih, uključujući i mene. Tome forum zapravo i služi.
Zanima me što misliš o ovome (izvor: Vodič o Tajlandu - Lonely planet)
Street-Food Hygiene
We've eaten hundreds of meals cooked by street vendors in Thailand and as far as we know have yet to encounter ill effect. Nonetheless, we do take some precautions. The first is we avoid eating cooked vendor food that isn't either refrigerator cold or stove hot. If you don't see it cooked in front of you, don't eat it. Sausages or barbecued meats that have been sitting out all afternoon could be particulary troublesome.
Second, avoid vendor stands where standards are clearly well below average. (...)
Ponavljam:broj konzumenata ulične hrane u Tajlandu broji se svakodnevno na milione.Lonly planet pišu turisti.Ne znači da sve znaju i da su uvijek u pravu.Iako mi je znanje engleskog skromno, ipak mogu razummijeti da piše da su probali stotinu puta uličnu hranu bez ikavih posljedica po zdravlje
malo citam i vidim paranoja.
ja sam bio sa 6godisnjim djetetom 3 tjedna u Thailandu i ni vrag mu nije bio.nikakvi antimalarici,nista sjedi i vozi.isli smo bez organizacije,spavali na ko san road,jeli po cesti cijelo vrijeme (mali je ponosno jeo pecene skakavce na night marketu)
vozili se busevima i vlakovima kupali se po ko lanti i phi phi i na kraju se cak i naviknuo na ljutu hranu i jos uvijek zica da ga se sad vodi u Thai restoran u Zagrebu i tam narucuje red curry...
thailand je stvarno benigan nemate frke
branko99
15.09.2008., 08:27
malo citam i vidim paranoja.
ja sam bio sa 6godisnjim djetetom 3 tjedna u Thailandu i ni vrag mu nije bio.nikakvi antimalarici,nista sjedi i vozi.isli smo bez organizacije,spavali na ko san road,jeli po cesti cijelo vrijeme (mali je ponosno jeo pecene skakavce na night marketu)
vozili se busevima i vlakovima kupali se po ko lanti i phi phi i na kraju se cak i naviknuo na ljutu hranu i jos uvijek zica da ga se sad vodi u Thai restoran u Zagrebu i tam narucuje red curry...
thailand je stvarno benigan nemate frke
Gledao sam na TV, naučnici tvrde da je ta hrana(skakavci,mravi,itd) pun zdravija ,lakše probavljivija, bogatija bjelančevinama itd nego li drugo meso.
Po meni, gore je pojesti mladu svinjetinu ili malo janje, jer su oni sisavci, tj viši oblik života nego li insekti.
opet ču ponoviti:Gledao sam njihove lječnike koji bez kompleksa jedu uličnu hranu.Veća je opasnost kada se hrana ponovno zamrzava, dugo odleževa itd.
SamoPlesi
15.09.2008., 12:40
pomozite....14 dana balija ili 14 dana thailanda???
Goga_fina
15.09.2008., 13:30
Roko blago tebi što imaš tako prilagodljivo dijete! Moj je na moru brljavio po bolonjezu, koji inače obožava, samo zato jer je imao drugačiji okus od onog koji ja doma radim! Da on proba skakavce ja se bi onesvjestila, ali nikad se ne zna... možda i to doživim! A da me pere paranoja, i to je istina, mi prvi puta idemo dalje od Europe, a on dalje od hmmmm Sl. i It. pa mislim da je normalno da imam 1000 pitanja. A inače sam po prirodi osoba koja mora sve imati isplanirano, i biti u sve upučena. Ali, kako stvari stoje čini mi se da nejdemo na put kada smo planirali, nego tek za god. dana, ali nema veze, barem ću se imati vremena informirati... i vas još godinu dana gnjaviti pitanjima!
sabajta007
15.09.2008., 21:17
ok, razumijem paranoju mame djeteta koje "nije prilagodljivo" - mada i zato ima lijeka (OGLADNIT CE! NECE UMRIJET OD GLADI bez brige ) ali moram se slozit s deckima - paranoji na tajlandu nema mjesta. iskreno govoreci - tamo sam se (mozda samo kao strankinja) osjecala u trenucima sigurnije nego u vlastitoj zemlji a glede klope - draze mi je bilo jest na ulici nego u restoranima. ne znam, stvarno je klopa bila ukusna, posluzivali su iz jednokratnog posudja i jela sam naravno gdje i drugi ljudi jedu. ako ima domacih, sjednem i ja. nis mi nije bilo od hrane. :rolleyes:
i skakavci su kakogod izgledali MLJAC :ne zna:
1920-GR
17.09.2008., 08:09
Pozdrav ljudi!!! Jel ima tko da ide na Tajland u u 11 mjesecu? Ako slučajno ima tko da idemo zajedno istraživati tajne i čari tai masaža!!! Hm...
Bilo bi dobro da se neki entuziaste testiraju na sve moguće zaraze, vjerojatno im kakve životinjice već šetaju organizmom, a da toga nisu ni svjesni. Ne treba biti paranoikom ali ni ludo odvažnim. Thai nije Švedska; čuvajte se i cijepite protiv svega što se preporučuje za zemlje u regiji.
Bilo bi dobro da se neki entuziaste testiraju na sve moguće zaraze, vjerojatno im kakve životinjice već šetaju organizmom, a da toga nisu ni svjesni. Ne treba biti paranoikom ali ni ludo odvažnim. Thai nije Švedska; čuvajte se i cijepite protiv svega što se preporučuje za zemlje u regiji.
Ma nema potrebe za nikakvim cjepivima, Zavod za javno zdravstvo preporuča cjepljenje samo ukoliko će putnik boraviti u područjima tajlandskih prašuma. U suprotnome sve ok. Ja sam bila na Tajlnadu mjesec dana i samo sam se cjepila protiv tetanusa jer mi je to cjepivo isteklo ( traje 6-10 godina ako se ne varam). I nista mi nije bilo iako sam nosila svu kisu lijekova sve sam ih zatvorene vratila doma iako sam bila na avanturističkom proputovanju bez nocenja u luksuznim hotelima i hranjenja po restoranima...
funkster
19.09.2008., 18:28
Vise me ne smatraju spijunom :zubo: Letim za Indiju na par dana pa sam onda opet u Bangkoku u petak i tam sam 3 mjeseca :zubo: Bas me zanima kak ce ovaj put bit. Stoga, ako ce tko biti u BKK s ove teme i raspolozen za cugicu, saljite PM.
p.s. Bargirls are out of question this time :D
branko99
19.09.2008., 20:40
Vise me ne smatraju spijunom :zubo: Letim za Indiju na par dana pa sam onda opet u Bangkoku u petak i tam sam 3 mjeseca :zubo: Bas me zanima kak ce ovaj put bit. Stoga, ako ce tko biti u BKK s ove teme i raspolozen za cugicu, saljite PM.
p.s. Bargirls are out of question this time :D
Puno sreće te mnog kvalitetnih body masage ti želimo. :D
funkster
20.09.2008., 00:54
Puno sreće te mnog kvalitetnih body masage ti želimo. :D
Khob khun krap ali nista ni od toga :D
Sad slijedi samo 3 mjeseca teskog rada i cuganja i rejtinga :zubo:
branko99
20.09.2008., 21:20
Khob khun krap ali nista ni od toga :D
Sad slijedi samo 3 mjeseca teskog rada i cuganja i rejtinga :zubo:
Hm :zivili: A kako se to postiže dobar rejting cuganjem?
Pozdrav ljudi!!! Jel ima tko da ide na Tajland u u 11 mjesecu? Ako slučajno ima tko da idemo zajedno istraživati tajne i čari tai masaža!!! Hm...:flop:
Ovo mi je fakat žalosno za čitati...ili bolesno? :(whatever...nadam se da nećeš pobrati neku boleštinu, a pritom ne mislim na malariju u prašumi :eek:
Putnik92
21.09.2008., 09:56
Pozdrav ljudi!!! Jel ima tko da ide na Tajland u u 11 mjesecu?
Ja najvjerojatnije idem dole početkom studenog na dva tjedna (još sam u fazi planiranja), no ja sam ozloglašeni solo putnik, izađem iz aerodromske zgrade i onda (gotovo) s nogu odlučim kuda dalje... :)
prilika
21.09.2008., 11:06
Vidjela sam jučer kratku reportažu o Pataji na Explozivu. Tamo je jako ružno, more je jako prljavo, puno je ljudi i jako je sve komercijalizirano. Nemam uopće želju da tamo otputujem.
tabarez
21.09.2008., 12:58
Vidjela sam jučer kratku reportažu o Pataji na Explozivu. Tamo je jako ružno, more je jako prljavo, puno je ljudi i jako je sve komercijalizirano. Nemam uopće želju da tamo otputujem.
Pattaya nije za žene:D
Ja svim svojim frendovima pokušavam objasniti da Tajland nije Pattaja i Puket! I sex turizam...to je za luzere koji ne mogu tu naći trebu pa onda idu tamo bariti...žene su tamo mrak (lijepe, sa mrak linijom i kosom, ali ko zna čime još s obzirom da pola svijeta pređe preko njih), ali sve je to jaaako žalosno. To su cure iz zabiti koje se spuste na obalu i lakše im je tako živjeti nego čerupati kokoši negdje na selu. Računica je jednostavna :(
Kad to ne vidiš i ne ideš na ta mjesta onda doživiš pravi Tajland. Prekrasnu zemlju sa prekrasnim ljudima. Kulturu, mir, hranu i sve ostalo što Europa ne nudi...i zato...OBOŽAVAM TAJLAND :top:
sabajta007
21.09.2008., 19:47
Pattaya nije za žene:D
Pattaya nije za putnike koji idu u avanturu nego one neke koji su otkrili mjesto na drugom kraju svijeta gdje mogu lezat u hotelu i jeftino s..it :kava:
prilika
22.09.2008., 07:32
U Tajland bi svakako htjela otići, ali ne bi se nikada zaputila u tu Patayu. Mene najviše šokiralo to prljavo more u Patayi, a turisti se čak tu kupaju. Gdje je najljepše otići u Tajlandu na obalu? Jeli na Phuketu čisto more?
sabajta007
22.09.2008., 11:15
proporucam Ko Tao - relativno mirno, manji otok koji (vecim dijelom) mozes proc skuterom (koji iznajmis za neku sicu, ako se sjecam 60 bahta) a dio pjesice i obvezno odite vidjet Mango Bay, a ako malo pronjuskate mozda (ako vas zanimaju izlasci) naletite i na neki parti. bila sam na Jungle partyu i, opet kazem, sve ovisi o tipu ljudi sto tko voli, ali meni je bilo ODLICNO. man, i love thailand :cerek:I naravno, odlican otok za ronjenje. Ako odete tamo, odite i na privatnu polazu Ao Leuk i NISTA ne nosite od hrane na tu plazu jer je vlasnik neki paranoidni napasni bijesni mali tajlandjanin i MRZI kad turisti nose hranu na njegovu plazu. nas je umalo fizicki napao.:rofl: ali inace je otok divan i miran :D
mene zanimaju impresije nekog od vas tko je eventualno duže vremena boravio tamo, recimo nekih pola godine ili sl.?!
zanimaju me neke stvari praktične naravi, poput rješavanja stambenih i sličnih pitanja?
xfairguy
23.09.2008., 15:27
Pitanje za ovee koji sada planiraju ići.
Od kuda letite, s kojom avio kompanijom, koliko ste platili kartu?
tabarez
24.09.2008., 14:50
Pitanje za ovee koji sada planiraju ići.
Od kuda letite, s kojom avio kompanijom, koliko ste platili kartu?
fly emirates,munchen,820eura za 2 mjesesca
J.Poljak fan club
25.09.2008., 14:30
Upravo kupljena karta. Finnair ( Budimpešta ) 700e Travanj 2009. :kava:
marko21
25.09.2008., 19:52
iz zagreba, krajem 12.mj, turkish.. jedva cekam :D
marko21
25.09.2008., 19:54
flash pitanje..koje znam da negdje postoji al eto, trebam li se negdje i na šta cijepiti?
i eventualna preporuka za neki jeftini hotel u bkk na dvije noci da odmorim kad dodjem?
marko21
25.09.2008., 21:43
imali nekoga u 12. mj. tamo - bit cu 4 tjedna, malo na Samui, na Panghan i Phe Phe a novu godinu slavim u Bangkoku. Neka se javi - bilo bi mi drago, da sretnem neki nasih :)
eto kao sto rekao, ja sam tamo solo od kraja 12. do 3.mj.. drustvo nije na odmet, dapace.. mogli bi se dogovoriti za novu, ja sam isto planirao slaviti u bkk.. :top:
neboimore
25.09.2008., 22:10
flash pitanje..koje znam da negdje postoji al eto, trebam li se negdje i na šta cijepiti?
i eventualna preporuka za neki jeftini hotel u bkk na dvije noci da odmorim kad dodjem?
nemoj da se trujes sa bilo kakvim vakcinama... ne treba apsolutno nista, vodu pijes iskljucivo flashiranu, obazrivo sa vocem koje se ne ljusti, takodje polako sa thai hranom da vidis sta ti prija a sta ne... ako imas u planu skupljati cice sa ulice mozda ne bi bilo lose primiti vakcinu za hepatitis sve ostalo je suvisno. Naravno sredstava protiv komaraca kupovati tamo i nikuda baz njih :) Sto se tice smestaja ne znam da li insistiras na hotelu, ako ti odgovara neki guest house http://www.happyhouseguesthouse.com/ ovaj je sasvim pristojan, na dobrom mestu i nije skup!
Wicked Witch
26.09.2008., 14:15
mozda je vec bilo pitanje, pa sorry ako se ponavljam! ima li netko iskustva s dobivanjem turisticke vize za tajland u stranoj zemlji?
trenutacno sam u italiji, u tajland idem za mjesec dana i ne namjeravam se u medjuvremenu vracat doma. pretpostavljam da mogu vizu izvadit tajlandskoj ambasadi u rimu, ali nisam sirurna?:confused: u t. ambasadi u zagrebu su mi rekli da je 99% sigurno da mogu, a do rimske jos nisam uspjela doci (telefoni ne rade ili su brojevi krivi, na websiteu nista korisno, a radno vrijeme im je samo ujutro, kao i moje...:mad:..."talijani" ce znati!).
p.s. nemam talijanske papire.
neboimore
26.09.2008., 14:29
mozda je vec bilo pitanje, pa sorry ako se ponavljam! ima li netko iskustva s dobivanjem turisticke vize za tajland u stranoj zemlji?
trenutacno sam u italiji, u tajland idem za mjesec dana i ne namjeravam se u medjuvremenu vracat doma. pretpostavljam da mogu vizu izvadit tajlandskoj ambasadi u rimu, ali nisam sirurna?:confused: u t. ambasadi u zagrebu su mi rekli da je 99% sigurno da mogu, a do rimske jos nisam uspjela doci (telefoni ne rade ili su brojevi krivi, na websiteu nista korisno, a radno vrijeme im je samo ujutro, kao i moje...:mad:..."talijani" ce znati!).
p.s. nemam talijanske papire.
Dobijes bez ikakvih problema... kao sto mi iz Srbije mozemo da izvadimo u Hrvatskoj ili Budimpesti tako i ti iz HR mozes da izvadis u Italiji... i onako ti treba samo novac...
marko21
27.09.2008., 09:50
nemoj da se trujes sa bilo kakvim vakcinama... ne treba apsolutno nista, vodu pijes iskljucivo flashiranu, obazrivo sa vocem koje se ne ljusti, takodje polako sa thai hranom da vidis sta ti prija a sta ne... ako imas u planu skupljati cice sa ulice mozda ne bi bilo lose primiti vakcinu za hepatitis sve ostalo je suvisno. Naravno sredstava protiv komaraca kupovati tamo i nikuda baz njih :) Sto se tice smestaja ne znam da li insistiras na hotelu, ako ti odgovara neki guest house http://www.happyhouseguesthouse.com/ ovaj je sasvim pristojan, na dobrom mestu i nije skup!
hoteli nisu opcija.. hvala za guesthouse, budem pogledao..
znaci samo pazljivo i to je to.. kako je s malarijom i komarcima, inace po ljeti kod nas budem sav ispikan, imam "slatku krv"..
i preporuka(popis) lokacija/gradova/zanimljivosti koje se isplate vidjet.. inace idem na 2mjeseca.. :D
very fairy
27.09.2008., 10:39
kako je s malarijom i komarcima, inace po ljeti kod nas budem sav ispikan, imam "slatku krv"..
a morat ces se stalno sprejat i mazat sredstvima protiv komaraca :D
Inace, ako ides u turisticke zone, ne brini za malariju.
Zelis li biti 100 posto ziher, zvrcni u Zavod za javno zdravstvo gdje imaju tocne tablice za zone, vrijeme boravka, itd. koje propisuje Svjetska zdravstvena organizacija, pa ti onda oni kazu sto bi ti bilo najbolje.
Samo pazi, vole podvalit koje ekstra cjepivo da zarade dodatnu pinkicu :mig: :D
Putnik92
27.09.2008., 11:18
Samo pazi, vole podvalit koje ekstra cjepivo da zarade dodatnu pinkicu.
Bio prije par tjedana i meni nisu ništa podvaljivali - jedino nisam doktorici nikako uspijevao objasniti da mi se ne sluša njeno predavanje o zaraznim bolestima jer sam na pauzi za ručak i moram čim prije natrag na posao! A cjepiva su bezobrazno skupa, jedno jedino me došlo 360 kn!
branko99
27.09.2008., 11:36
[QUOTE=funkster;16114918]Vise me ne smatraju spijunom :zubo: Letim za Indiju na par dana pa sam onda opet u Bangkoku u petak i tam sam 3 mjeseca :zubo:
Halo Funkster, izgubio si volju za čavrljanje?Zašto nam ne kažeš kako je sada u BKK ? :)
funkster
27.09.2008., 12:05
[QUOTE=funkster;16114918]Vise me ne smatraju spijunom :zubo: Letim za Indiju na par dana pa sam onda opet u Bangkoku u petak i tam sam 3 mjeseca :zubo:
Halo Funkster, izgubio si volju za čavrljanje?Zašto nam ne kažeš kako je sada u BKK ? :)
Jucer sam doletio iz Indije i radim pa jos nisam dosao k sebi. ja sam u biti u salayi.
Jel zna netko da li postoji VPN opcija u Tajlandu?
very fairy
27.09.2008., 19:08
[QUOTE=branko99;16247016]
telefoni?
very fairy
27.09.2008., 19:09
Bio prije par tjedana i meni nisu ništa podvaljivali - jedino nisam doktorici nikako uspijevao objasniti da mi se ne sluša njeno predavanje o zaraznim bolestima jer sam na pauzi za ručak i moram čim prije natrag na posao! A cjepiva su bezobrazno skupa, jedno jedino me došlo 360 kn!
Znaci da si dobro prosao. Meni je prvi put bio tip koji me nagovorio na cijepljenje protiv hepatitisa. E, a to kosta 1200 kuna :bonk:
marko21
27.09.2008., 19:35
Znaci da si dobro prosao. Meni je prvi put bio tip koji me nagovorio na cijepljenje protiv hepatitisa. E, a to kosta 1200 kuna :bonk:
ja sam se mislio cijepit protif hepatitisa a i malarije (ako postoji cijepivo)..
sad se sve više i više premišljam, ne znam :ne zna: nazvat cu Zavod za JZ pa pitat tamo..
bas je sad na rtl u bila reportaza o bangkoku..joj jedva cekam :D
very fairy
27.09.2008., 19:54
ja sam se mislio cijepit protif hepatitisa a i malarije (ako postoji cijepivo)..
sad se sve više i više premišljam, ne znam :ne zna: nazvat cu Zavod za JZ pa pitat tamo..
bas je sad na rtl u bila reportaza o bangkoku..joj jedva cekam :D
ti letis s turkish? koliko si platio kartu?
marko21
27.09.2008., 21:18
ti letis s turkish? koliko si platio kartu?
6480,00 kn gotovina.. turkish
funkster
28.09.2008., 07:12
[QUOTE=funkster;16247476]
telefoni?
Da, za telefone
very fairy
28.09.2008., 11:02
[QUOTE=very fairy;16253953]
Da, za telefone
Pa ako mislis na nase vnp-ove u Tajlandu - ne, ne rade. Bar moja firma ne dozvoljava da rade :D Nisam mogla ni sms poslat, ni nazvat, jedino su mene mogli dobiti, sto je mi je bilo podjednako skupo kao i s privatnim telefonom. Btw, jos mi nije stigao zadnji racun - mislim da ce roaminga bit za poludit :bonk::mad:
branko99
28.09.2008., 18:14
[QUOTE=branko99;16247016]
Jucer sam doletio iz Indije i radim pa jos nisam dosao k sebi. ja sam u biti u salayi.
salaya? Nakon Patong? Zar to nije predgrađe BKK? a šta je to VPN?
branko99
28.09.2008., 18:18
[QUOTE=marko21;16254432]ja sam se mislio cijepit protif hepatitisa a i malarije (ako postoji cijepivo)..
Cijepivo za malariju? Onaj tko ga izumi biti če bogat. :confused:
branko99
28.09.2008., 18:20
[QUOTE=funkster;16261138]
Pa ako mislis na nase vnp-ove u Tajlandu - ne, ne rade. Bar moja firma ne dozvoljava da rade :D Nisam mogla ni sms poslat, ni nazvat, jedino su mene mogli dobiti, sto je mi je bilo podjednako skupo kao i s privatnim telefonom. Btw, jos mi nije stigao zadnji racun - mislim da ce roaminga bit za poludit :bonk::mad:
Mi razgovaramo preko komp sa VoipStunt.Sa komp dakle zovemo mob. u Tajland.Cijena:0,015 centi /min:D
very fairy
28.09.2008., 19:03
[QUOTE=very fairy;16262145]
Mi razgovaramo preko komp sa VoipStunt.Sa komp dakle zovemo mob. u Tajland.Cijena:0,015 centi /min:D
eh, jos samo da naucim starce da se time sluze pa necu morat strahovat od racuna :D :mig:
branko99
28.09.2008., 20:10
[QUOTE=branko99;16269153]
eh, jos samo da naucim starce da se time sluze pa necu morat strahovat od racuna :D :mig:
Kada "stracima "objasniš da 10 eura neće moći potrošiti za mjesec dana,nema veće motibacije za njih :cerek:
funkster
28.09.2008., 21:50
[QUOTE=funkster;16247476]
salaya? Nakon Patong? Zar to nije predgrađe BKK? a šta je to VPN?
Je predgrade. VPN ti je opcija kada imas veliku firmu i kada je besplatan razgovor medu zaposlenicima.
Bolesno normalan
28.09.2008., 22:21
kakva je procedura za vizu i koliko se dugo ceka
gradski
28.09.2008., 23:26
jel moraš imat poseban mob da te mogu zvat ili može bilo koji?
sabajta007
29.09.2008., 21:24
kakva je procedura za vizu i koliko se dugo ceka
vizu odmah dobijes u gundulicevoj - 180kn po jednom ulazu u zemlju (sve pise vec prije)
a s tim cjepivima ljudi, vec se razglabalo i razglabalo. pazite se komaraca :eek: i to je to! znaci repelenti za tropsko podrucje! cjepiva su super ako imate love :ne zna:
jel zna netko di u zagrebu kupiti adapter za njihovu struju?
branko99
01.10.2008., 16:31
jel zna netko di u zagrebu kupiti adapter za njihovu struju?
Kupi se samo nastavak koji se navuče na na izlaz iz njihove vrste utičnica.
Koja trgovina elektromatreijala to ima ne znam ali se nađe.U tajlandu se taj nastavak jednostavno nađe.
A kaj si to lijepoga kupio?:p
mscpoesia
01.10.2008., 17:36
6480,00 kn gotovina.. turkish
ako nekoga zanima nasla sam ful povoljne letove sa fly Emirates, krajem studenog i pocetkom prosinca . Povratna iz Venezie je 728,11 eura , a iz Munchena 440,74 eura po osobi sa svim taxama. Vec sam letila sa njima i super su, a meni je najbolje sto se leti do Dubaia cca. 6 sati te nakon kratke pauze do Bankoka cca. 6 sati. ( nije 12 sati u komadu).
Informacije su na stranicama http://www.emirates.com
eh..pa ja uistinu ne mogu vjerovati da sam došla do kraja ovog topica..
stvarno mi je super bilo čitati sve, premda sam neke dijelove (sex turizam, politika) preskakala - jer imam jos dva mjeseca za takve informacije, a sad su mi vaznije neke prakticne.
i dalje imam pitanja :)
i pitanja su vezana uz budzet, jer mi je poprilicno ogranicen i važan mi svaki euro..Pa idu:
1. mislite li da je 5000kn dovoljno za mjesec dana, u visokoj sezoni (tj. bas bi isla u ovom razdoblju 20.12. - 01.01)?! povratna karta u to naravno nije ukljucena, i mislim skromno zivjeti - jesti na ulici, spavati low-budget, izbjegavati skupe klubove, suvenire, i sl.
mislim u tih mjesec dana dosta i putovati, i koliko sam shvatila prijevoz po tajlandu i dalje nije skup, nego me cijena smjestaja najvise zanima, pa drugo pitanje je,
2. mislite da je dovoljno racunat max. 30kn za smjestaj (racunam da idem s prijateljima pa su dvokrevetne sobe neka polazna tocka)?
3. Ne znam šta mi je bolje ponijeti u tajland - eure ili dolare?!
4. I jedno pitanje koje je meni jako važno, a to su servisi kao što su Hospitality Club, CouchSurfersi i sl. Jer koristim te kad putujem po Europi, pa me zanima jer netko imao s time iskustvo u Tajlandu i Maleziji?
Nemam jos plan puta, ali ovaj forum ce sigurno pomoc :)
Isto tako, ako netko putuje u ovom razdobolju - nek se slobodno javi :)
Pozdrav! :D
p.s. Sori ako gnjavim s istim pitanjima, ali ovo s parama me poprilično zbunjuje...
marko21
03.10.2008., 08:40
stvarno mi je super bilo čitati sve, premda sam neke dijelove (sex turizam, politika) preskakala - jer imam jos dva mjeseca za takve informacije, a sad su mi vaznije neke prakticne.
i pitanja su vezana uz budzet, jer mi je poprilicno ogranicen i važan mi svaki euro..Pa idu:
1. mislite li da je 5000kn dovoljno za mjesec dana, u visokoj sezoni (tj. bas bi isla u ovom razdoblju 20.12. - 01.01)?! povratna karta u to naravno nije ukljucena, i mislim skromno zivjeti - jesti na ulici, spavati low-budget, izbjegavati skupe klubove, suvenire, i sl.
mislim u tih mjesec dana dosta i putovati, i koliko sam shvatila prijevoz po tajlandu i dalje nije skup, nego me cijena smjestaja najvise zanima, pa drugo pitanje je,
2. mislite da je dovoljno racunat max. 30kn za smjestaj (racunam da idem s prijateljima pa su dvokrevetne sobe neka polazna tocka)?
4. I jedno pitanje koje je meni jako važno, a to su servisi kao što su Hospitality Club, CouchSurfersi i sl. Jer koristim te kad putujem po Europi, pa me zanima jer netko imao s time iskustvo u Tajlandu i Maleziji?
p.s. Sori ako gnjavim s istim pitanjima, ali ovo s parama me poprilično zbunjuje...
potpis..info i mene zanima..
ja sam od
25.12.-3.1. u Bangkoku...slavim rođendan i novu.. dobrodošli ste :D
3.1..-1.2. u Chiang Mai-u pa se javi ako dolazis..
:top:
ej danas je odlučeno, u tajlandu (i okolici) sam od 17. 12. do 20. 01 :D
nesto sam krivo prije napisala, jer previše buljim u komp zadnja dva dana..
@Marko21
aaaaaaaaaaa da..ne mogu virovat..i ja cu slavit rođendan tamo, Božic, Novu, hehehe.. :top: :)
Pa da..možemo se čuti.
Ja još ne znam svoj plan i program, ali razmijenit ćemo kontakte..Uf, volila bi sigurno u Chiang Mai, ali još se moram dogovorit s prijateljicom i njezinom ekipicom.
Kupi se samo nastavak koji se navuče na na izlaz iz njihove vrste utičnica.
Koja trgovina elektromatreijala to ima ne znam ali se nađe.U tajlandu se taj nastavak jednostavno nađe.
A kaj si to lijepoga kupio?:p
kolegica ide i nosi fotić pa se boji da ne ostane bez struje, da ne bi nešto propustila slikati:nono:
inače, našao sam u hg spotu za sve utičnice, 150kn.
funkster
03.10.2008., 15:41
Inace BKK je sve skuplji i skuplji. U AW-u je piva sad 145 bhta :eek: , u Tapasu je ulaz 250 bio je 100, sad i taksisti nesto strajkaju pa bi mogli i oni dici cijene...
tabarez
03.10.2008., 17:52
Inace BKK je sve skuplji i skuplji. U AW-u je piva sad 145 bhta :eek: , u Tapasu je ulaz 250 bio je 100, sad i taksisti nesto strajkaju pa bi mogli i oni dici cijene...
Jooj,Klintone,jebem li ti američku recesiju...a morat ćemo pit pivu ispred trgovine,nema druge...to je 3 eura,mnogo..
inače,Funky,jesu živi bb-ovci?nisu još dopizdili Tajcima?
joj,ako Bog da,ostat ću i ja dole malo duže,al neću ništa govorit unaprijed,da ne ureknem.jučer mi gazda samo napomenuo da ima nešto u planu...pa,vidjet ćemo..ili BKK ili Singapur..
funkster
03.10.2008., 18:42
Jooj,Klintone,jebem li ti američku recesiju...a morat ćemo pit pivu ispred trgovine,nema druge...to je 3 eura,mnogo..
joj,ako Bog da,ostat ću i ja dole malo duže,al neću ništa govorit unaprijed,da ne ureknem.jučer mi gazda samo napomenuo da ima nešto u planu...pa,vidjet ćemo..ili BKK ili Singapur..
Nisam bio u Singapuru ali mislim da nije ni tamo lose. sretno ti bilo
zivi svi, sve ide.
Nego, branko , carlos ili netko tko prati cijene nekretnina. Jel istina da su cijene stanova skocile iznad 50% protekle godine? Meni se to bas ne cini kao da je, koliko sam vidao malo bolji stanovi su oko 1000-1200 eur kvadrat.
branko99
04.10.2008., 08:48
Nisam bio u Singapuru ali mislim da nije ni tamo lose. sretno ti bilo
zivi svi, sve ide.
Nego, branko , carlos ili netko tko prati cijene nekretnina. Jel istina da su cijene stanova skocile iznad 50% protekle godine? Meni se to bas ne cini kao da je, koliko sam vidao malo bolji stanovi su oko 1000-1200 eur kvadrat.
U nekim elitnim i poslovnim djelovima Bangkoka kvadratni metar građevinskog zemljišta košta 8000 eura po kvadratu.Na periferiji se može naći mali stančić od oko 30 kvadrata za te novce.U okolici Bangkoka može se naći (oko 30 km)
kuća i po 1,6 miliona bata veličine otprilike oko 80-120 m2.Mi smo si kupili ovog ljeta u Ban bua tongu kuću za 1,7 mil bhata. Tao hous(kuće povezane u nizu)nađu se u okolici i za 800 000 tisuća bhata.Mogu ti poslati sliku naše kuće na mail :)
Mislim da njima cijene rastu jer je velika potražnja .Mislim da se ne može desiti situacija kao u SADu, jer njihove banke dobro provjeravaju kreditibilnost.
branko99
04.10.2008., 08:49
cijene nekretnina rastu to je istina, ali kao što napisah još se može naći povoljnih kuća.
branko99
04.10.2008., 08:53
Ja mislim (funkster bez uvrede :::angel:) da bi RTL morao nama platiti da gledamo te grozne likove u BB :cerek::kokice:
funkster
04.10.2008., 11:41
U nekim elitnim i poslovnim djelovima Bangkoka kvadratni metar građevinskog zemljišta košta 8000 eura po kvadratu.Na periferiji se može naći mali stančić od oko 30 kvadrata za te novce.U okolici Bangkoka može se naći (oko 30 km)
kuća i po 1,6 miliona bata veličine otprilike oko 80-120 m2.Mi smo si kupili ovog ljeta u Ban bua tongu kuću za 1,7 mil bhata. Tao hous(kuće povezane u nizu)nađu se u okolici i za 800 000 tisuća bhata.Mogu ti poslati sliku naše kuće na mail :)
Mislim da njima cijene rastu jer je velika potražnja .Mislim da se ne može desiti situacija kao u SADu, jer njihove banke dobro provjeravaju kreditibilnost.
aj posalji slike na mail.
Inace BKK je sve skuplji i skuplji.
e super - prosijačenje tamo, prosijačnje ode ;)
Hajde nek mi netko posalje neke informacije o kupnji kuce negdje na moru u Tajlandu. Jedino sto bih zelio je da je na moru, ne treba biti neko turisticko mjesto, zapravo jos bolje ako nije.
gradski
05.10.2008., 12:52
ako nađeš smještaj za 30 kuna - ja putujem :Pivo:
A sta preporucujete da se vidi ako ste samo 2 dana u BKK i imate jos 2 dana za negdje okolo - Phi Phi Chiang Mai ili? Hvala!
tabarez
06.10.2008., 10:24
hmm,mislim da ,i ako spavaš u nekim hostelima ,guesthousu,30kn nije bas dovoljno,ipak je to high season..to ti je nekih 200bahti,nisam baš siguran da ćeš svugdje naći tako jeftino..
lova,mislim,da je bolje eure uzimat,bar je tako bilo zadnji put..ja ću i sada nosit eure..
a na ovo treće ti ne znam odgovorit..
funkster
08.10.2008., 05:03
evo opet sranja ovdje. 2 poginula jucer, preko 300 ozlijedenih, i dosta njih bez ruku i nogu od bombi. tih glupih bombi prije bas i nije bilo ovdje koliko se sjecam.
tabarez
08.10.2008., 10:08
evo opet sranja ovdje. 2 poginula jucer, preko 300 ozlijedenih, i dosta njih bez ruku i nogu od bombi. tih glupih bombi prije bas i nije bilo ovdje koliko se sjecam.
evo sad sam baš pričao sa jednom curom dole,njima je to nekako normalno,ali meni nije baš ako su već bombe u pitanju.
kaže da se to dešava samo u jednom dijelu Bkk..znam da je grad velik,ali opet..
jesi vidio ti te demonstracije?
funkster
08.10.2008., 10:23
evo sad sam baš pričao sa jednom curom dole,njima je to nekako normalno,ali meni nije baš ako su već bombe u pitanju.
kaže da se to dešava samo u jednom dijelu Bkk..znam da je grad velik,ali opet..
jesi vidio ti te demonstracije?
Nisam bio tamo niti mislim ici. Ma da, njima je to kao normalno ali prosli put nije bilo mrtvih. Ne vjerujem da ce ovaj put samo tako lako zavrsiti, ali nadam se da hoce.
ivana16s
08.10.2008., 13:28
A u kom delu Bkk se to desava?.....:(
.....Mi smo kupili karte za feb i sad smo u potrazi za nekim hotelom tamo,pa.......mada ,nadam se da toga nece biti tada....
tabarez
08.10.2008., 13:51
A u kom delu Bkk se to desava?.....:(
.....Mi smo kupili karte za feb i sad smo u potrazi za nekim hotelom tamo,pa.......mada ,nadam se da toga nece biti tada....
nemam pojma..ova cura živi u Sukhumvitu,kaže da je to daleko od nje..ma daleko ili ne,ne sviđa mi se to baš..
funkster
08.10.2008., 14:58
desava se u blizini Kao San Roada
gradski
08.10.2008., 14:58
ma, to se oni tuču međusobno... mislim da nema opasnosti za turiste :ne zna:
kad smo već kod ulice, može mi neko reć koliko dođe tamo jedna pizzeta i cola na primjer :ne zna:
branko99
08.10.2008., 21:32
Nisam bio tamo niti mislim ici. Ma da, njima je to kao normalno ali prosli put nije bilo mrtvih. Ne vjerujem da ce ovaj put samo tako lako zavrsiti, ali nadam se da hoce.
Istina, turisti se ne moraju brinuti.Njih neće nitko.To je područje Dusit, na putu prema Khao San Road, te Dusit zološkog vrta.
Inače, satnica za protestante je 350 bhata, vlasnka kombija 1800 bhata.
može se birati između žutih i crvenih.Ako je netko aktivninji i glasniji dobiva extra bonus od 300 bhata.Tu su naravno umiješani i pravi profesionalni izazivači nereda,koji nastoje zaoštriti sukobe, sve da bi vojska izašla na ulice te srušiti tako aktualnu vlast.Naravno, ima ih podosta koji to rade iz uvjerenja.
Ti demonstranti su na tom mjestu već otprilike 4-5 mjeseci.Zaboravih koliko ih je, možda 10 000 tisuća? neznam.Uglavnom PAD lideri i njhova interesna skupina sve to financiraju.
Normalni Tajlanđani, kojih je večina se klone takvih incidenata.
Tajland je još samo prije 20-25 godina bio veoma siromašan sa niskom stopom pismenosti oko 30% mislim.Tako da se ovo može posmatrati kao bolan proces učenja demokracije.
No da ne filizofiram previše,Za turiste nema opasnosti ako se klone ta područja.Čini mi se da i taksisti odbijaju voziti u ta područja kako ne bi zapali u gužvu.
Tempion
09.10.2008., 10:09
ma, to se oni tuču međusobno... mislim da nema opasnosti za turiste :ne zna:
kad smo već kod ulice, može mi neko reć koliko dođe tamo jedna pizzeta i cola na primjer :ne zna:
ajme, pa nećeš valjda na Tajlandu jest to zapadnjačko smeće? :D:D
Koliko znam, pizza u Pizza Hut-u je oko 250 bahta, nek me isprave oni koji znaju bolje....Cola u 7-11 (dućanima) je oko 30, u restoranima je sigurno par puta skuplja....
A svježe pripremljena savršena tjestenina sa povrćem (Pad Thai) na cesti košta 20 bahta (2,8 kn).....pa ti biraj...:mig:
Evo ja ponovo pitam - A sta preporucujete da se vidi ako ste samo 2 dana u BKK i imate jos 2 dana za negdje okolo - Phi Phi Chiang Mai ili? Hvala!
neboimore
09.10.2008., 23:48
Evo ja ponovo pitam - A sta preporucujete da se vidi ako ste samo 2 dana u BKK i imate jos 2 dana za negdje okolo - Phi Phi Chiang Mai ili? Hvala!
dva dana je premalo... zapravo mozda taman da se vidi malo grad sa reke i obidju najznacajniji hramovi... ako zelis jos neke delove grada a ima ih koje treba videti onda ti treba bar jos jedan dan... od 4 koja imas na raspolaganju ti ostaje taman jos jedan za npr Kanchanaburi... Phi Phi i druga ostrva su predaleko... zaboravi na to... znaci fokusiraj se na BKK bar nesto da vidis kao covek...
gradski
10.10.2008., 13:08
ajme, pa nećeš valjda na Tajlandu jest to zapadnjačko smeće? :D:D
Koliko znam, pizza u Pizza Hut-u je oko 250 bahta, nek me isprave oni koji znaju bolje....Cola u 7-11 (dućanima) je oko 30, u restoranima je sigurno par puta skuplja....
A svježe pripremljena savršena tjestenina sa povrćem (Pad Thai) na cesti košta 20 bahta (2,8 kn).....pa ti biraj...:mig:
ma colu i pizzu sam samo naveja jer se i ne kužim baš u tajlandsku kužinu...
sad sam utipka u google pad thai i mogu ti reć da mi se čini jako ukusnim :klopa:
gle, kad bi ti sva 3 obroka dnevno koštala 9 kn. a neko je spomenija prenoćište za 30...
ispada da za neka 3 miseca tamo nisi nšta potrošija već i uštedija (uključujući i putnu kartu) :cerek:
dva dana je premalo... zapravo mozda taman da se vidi malo grad sa reke i obidju najznacajniji hramovi... ako zelis jos neke delove grada a ima ih koje treba videti onda ti treba bar jos jedan dan... od 4 koja imas na raspolaganju ti ostaje taman jos jedan za npr Kanchanaburi... Phi Phi i druga ostrva su predaleko... zaboravi na to... znaci fokusiraj se na BKK bar nesto da vidis kao covek...
šta je bolje za bangkok... bus ili taxi :ne zna:
funkster
10.10.2008., 14:24
Jucer sam primijetio neki par iz Bosne u Angel Witchu. Jel mozda netko s ove teme to bio?
neboimore
10.10.2008., 22:53
šta je bolje za bangkok... bus ili taxi
Pa taxi je definitivn najudobniji i najprijatniji ako se uzme u obzir da imas klimatizovan prostor zasticen od vrucine i raznoraznih smradova ali... ovo nije i najjeftiniji a nikako i najpreporucljiviji nacin za cirkulaciju po gradu... ima situacija kada se podrazumeva ali ako zelis da dozivis BKK u pravom svetlu svakako bi jedan deo tvojih obilazaka trebao da bude i gradskim autobusima a i legendarnim tuk-tukom... pored ovoga mnogi hramovi se nalaze pored reke pa je njih najednostavnije a i najeftinije obilaziti recnim prevozom koji je u BKK savrseno organizovan...
miloshz
11.10.2008., 15:09
vidim, losije je u BKK i TH nego pre 2-3god.!
singapur? ako kog zanima, nek' pita... bio sam vise puta i idem opet uskoro.
cole. sokovi i slična pijača je u seven elevenu bila oko 10 bahta zadnje što sam gledao ... taxi je toliko jeftin d ne vidim nekog razloga zajebavti se sa busom .. možda probat jednom reda radi ... start u bkk taxijem je 35 bahta (2 km uključeno) dalje je nekakav sitniš ...
G.
cola u 7/11 10-13 bata :)
very fairy
11.10.2008., 23:37
mene zanima, al odgovori mi na maleziji :mig:
za 7/11 - ma cijene su oko tri puta nize nego u hr, bar koliko sam ja racunala. A kola u minibaru dobrog hotela dodje 10 kn. Da je bar kod nas tako :D
neboimore
12.10.2008., 21:27
mene zanima i to bash, bash :) uskoro putujem na Filipine preko Singapura i u odlasku i u povratku cu ostati po par dana u ovom gradu pa imam bezbroj pitanja ali ne bih ovde... ipak je ovo rezervisano za Thai... aj se javni na pvt ili neboimore@gmail.com ... unapred hvala ... pozdrav!!!
vidim, losije je u BKK i TH nego pre 2-3god.!
I mene zanima!!! Idemo za Kuala Lumpur, pa smo mislili skoknuti 2 dana do Singapura. A mogu narasvno i savjeti vezani za MAleziju, ako ih imaš :)
Molim par prakticnih savjeta vezanih za tehnicku opremu. Put traje 40 dana i promisljam koliko cega nositi. Nosim kamericu sa 2 baterije i nekih 5-6 DVa i aparat sa 2,5 G. Vjerujem da DV mogu kupiti tamo, a ako zatreba i karticu za aparat. Kakva su vas iskustva? Jeste li vec tamo skidali sa kartica/DVa, ili samo snimali, pa kuci sredjivali? Mogu li prebaciti na DVD u internet klubovima? Eh da, kako sa mobitelima? Moze se kupiti kartica i broj?
Molim par prakticnih savjeta vezanih za tehnicku opremu. Put traje 40 dana i promisljam koliko cega nositi. Nosim kamericu sa 2 baterije i nekih 5-6 DVa i aparat sa 2,5 G. Vjerujem da DV mogu kupiti tamo, a ako zatreba i karticu za aparat. Kakva su vas iskustva? Jeste li vec tamo skidali sa kartica/DVa, ili samo snimali, pa kuci sredjivali? Mogu li prebaciti na DVD u internet klubovima? Eh da, kako sa mobitelima? Moze se kupiti kartica i broj?
Ima svega.Karticu za mobitel mozes kupiti odmah na aerodromu za 99 bht(2 eur) sa 50 bht kredita(uracunatih u tih 99bht)!
Presnime ti slike na CD u skoro svakom internet cafeu.
neboimore
16.10.2008., 00:37
Zavisi sta planiras obici i koliko cega zelis snimiti, po meni je 5-6 DV-a sasvim dovoljno ali ako ti bas zafali mozes naravno dokupiti kaseticu s tim sto ces je umomentu kada ti zatreba sigurno platiti vise nego ovde! Sto se tice pohranjivanja digitalnog materijala nije problem u bilo kom internet caffeu da skines sa kartice fotografije i narezes na cd ali tesko da ces bas negde moci da izgrebujes video materijal... GSM kartice se mogu kupiti na svako koraku, bagatelne su i rade normalno ka evropskim GSM mrezama ma da savetujem da se telefonira preko interneta... isplativije je !
puno hvala... bit ce tu jos kojekakvih pitanja, putujem za 3 nedjelje... zna li neko nesto vise o ovome, jutros info u vecernjem: sukobi na granici s kambodzom (Preah Vihear)?
red berries
16.10.2008., 16:34
I ja cu uskoro da posjetim thailand.( pocetkom prvog mjeseca)....Koliko vidim nebi trebalo biti problema sa vizom za thailand...Nisam se jos informirala, osim onoga sto sam procitala na ovoj temi...saznala sam mnogo inf iz prve ruke na cemu zahvaljujem...Buduci da ne zivim u zg-u nadam se da ce putovnicu moci da posaljem...itd itd...ako netko bude tamo u to vrijeme, mozda se i prepoznamo:mig:
flumen-day
16.10.2008., 20:09
puno hvala... bit ce tu jos kojekakvih pitanja, putujem za 3 nedjelje... zna li neko nesto vise o ovome, jutros info u vecernjem: sukobi na granici s kambodzom (Preah Vihear)?
Jamčim ti da se na te sitne napetosti između Tajladna i Kambodže uopće ne treba osvrtati. Jasno, nećeš ići do hramskog kompleksa Preah Vihear i to je sve. Možeš najnormalnije putovati Taljandom gdje god ti srce zaželi i Kambodžom isto tako. Granični prijelazi između dvije države su otvoreni i sve fukcionira kako treba. Ove informacije o nekakvom stanju na rubu oružanog sukoba kod Preah Viheara treba zanemariti. Novinari gladni senzacija i nekakvog "ozbiljnijeg" događanja, napumpavaju stvari baš kao i prosvjede koji su se prije kraktog razdoblja održavali u Bangkoku.
Moj je vjenčani kum otputovao jučer Austrianom iz Zg preko Beča i sada mi šalje SMS-ove kako je već solidno nacvrcan pivom Chang i kako je sve u najboljem redu, kako se tamo nalazi lijep broj turista i kako su to sve skupa ordinarne gluposti. Slobodno putuj, a Preah Vihear, ako si ga i kanila posjetiti, odgodi do nekog drugog vremena. Uostalom, nije Preah Vihear jedini hramski kompleks toga tipa na području Kambodže/Tajlanda. Tog se zaista možeš nagledati do sita i bez tog konkretnog odredišta.
Inače, problem Preah Viheara je u tome što je taj hramski kompleks na granici između Kambodže i Tajlanda dodijeljen od strane međunarodnog suda Kambodži (po povijesnim i drugim načelima sasvim opravdano), no kako se nalazi na litici koja je strmim dijelom okrenuta kambodžanskom teritoriju, a blagom padinom prema tajlandskom, tako je pristup u isti moguć (bez inače nužnih alpinističkih poduhvata) isključivo sa tajlandske strane. Sada je došlo do spora jer su Tajlanđani ponešto pooštrili režim pristupa hramu, a Kambodžanci tamo poslali manju vojnu postrojbu. Inače, tajlandske i kambodžanske postrojbe uredno sjede jedni pored drugih, trguju na sitno i ne sanjaju o nekakvim glupostima tipa ubijanja ili pucanja. Najpoštenije bi bilo kada bi Preah Vihear postao potpuno demilitarizirana zona u koju bi bio moguć ulazak svima bez ikakvih zapreka i bez da se unutar hrama odnosno te zone vrši bilo kakav komercijalna djelatnost izuzev prikupljanja sredstava za obnovu i održavanje hramskog kompleksa. To bi bilo dobro za obje države, ali ponos je ipak problem :(
Još jednom, samo ti slobodno putuj i ne zabrinjavaj se :top:
gradski
17.10.2008., 14:03
Ima svega.Karticu za mobitel mozes kupiti odmah na aerodromu za 99 bht(2 eur) sa 50 bht kredita(uracunatih u tih 99bht)!
Presnime ti slike na CD u skoro svakom internet cafeu.
koliko poruka moš poslat sa tih 50 bht?
marko21
17.10.2008., 14:35
Jamčim ti da se na te sitne napetosti između Tajladna i Kambodže uopće ne treba osvrtati. Jasno, nećeš ići do hramskog kompleksa Preah Vihear i to je sve. Možeš najnormalnije putovati Taljandom gdje god ti srce zaželi i Kambodžom isto tako. Granični prijelazi između dvije države su otvoreni i sve fukcionira kako treba. Ove informacije o nekakvom stanju na rubu oružanog sukoba kod Preah Viheara treba zanemariti. Novinari gladni senzacija i nekakvog "ozbiljnijeg" događanja, napumpavaju stvari baš kao i prosvjede koji su se prije kraktog razdoblja održavali u Bangkoku.
Moj je vjenčani kum otputovao jučer Austrianom iz Zg preko Beča i sada mi šalje SMS-ove kako je već solidno nacvrcan pivom Chang i kako je sve u najboljem redu, kako se tamo nalazi lijep broj turista i kako su to sve skupa ordinarne gluposti. Slobodno putuj, a Preah Vihear, ako si ga i kanila posjetiti, odgodi do nekog drugog vremena. Uostalom, nije Preah Vihear jedini hramski kompleks toga tipa na području Kambodže/Tajlanda. Tog se zaista možeš nagledati do sita i bez tog konkretnog odredišta.
Inače, problem Preah Viheara je u tome što je taj hramski kompleks na granici između Kambodže i Tajlanda dodijeljen od strane međunarodnog suda Kambodži (po povijesnim i drugim načelima sasvim opravdano), no kako se nalazi na litici koja je strmim dijelom okrenuta kambodžanskom teritoriju, a blagom padinom prema tajlandskom, tako je pristup u isti moguć (bez inače nužnih alpinističkih poduhvata) isključivo sa tajlandske strane. Sada je došlo do spora jer su Tajlanđani ponešto pooštrili režim pristupa hramu, a Kambodžanci tamo poslali manju vojnu postrojbu. Inače, tajlandske i kambodžanske postrojbe uredno sjede jedni pored drugih, trguju na sitno i ne sanjaju o nekakvim glupostima tipa ubijanja ili pucanja. Najpoštenije bi bilo kada bi Preah Vihear postao potpuno demilitarizirana zona u koju bi bio moguć ulazak svima bez ikakvih zapreka i bez da se unutar hrama odnosno te zone vrši bilo kakav komercijalna djelatnost izuzev prikupljanja sredstava za obnovu i održavanje hramskog kompleksa. To bi bilo dobro za obje države, ali ponos je ipak problem :(
Još jednom, samo ti slobodno putuj i ne zabrinjavaj se :top:
ja sam saznao od jednog kolege (inace zivi u bangkoku) da stanje i nije tako bezazleno kako ti pricas...trebao bi putovat krajem 12.og mj..nadam se da ce se smirit do tad.. :ne zna:
flumen-day
17.10.2008., 18:38
ja sam saznao od jednog kolege (inace zivi u bangkoku) da stanje i nije tako bezazleno kako ti pricas...trebao bi putovat krajem 12.og mj..nadam se da ce se smirit do tad.. :ne zna:
Gledaj, nebi ti govorio da nisam siguran. 100% je sigurno ići u bilo koji dio Tajlanda ili Kambodže izuzev tih nekoliko desetaka km2 u neposrednim blizinama Preah Viheara. Ono što se tamo događa, a dogodilo se da je nekoliko tajlandskih vojnika ostalo bez ekstremiteta poradi nesreće što su ušli u minska polja, a dva su kambodžanska vojnika poginula u neizazvanoj i nasumičnoj pucnjavi koja je započela iz sasvim osobnih, a ne državnih razloga, uopće nije razlog da se bilo tko zabrinjava i da o tome razmišlja.
Sve je to jedna najobičnija ludost koju koriste i tajlandska i kambodžanska strana podižući nacionalni naboj, a sve kako bi se skrenula pozornost domaće javnosti sa ključnih, gospodarskih i socijalnih tema na jednu lokaciju koja iako vrijedna ne zavrjeđuje da za nju itko izgubi ne život ili nogu nego niti mali nožni prst!!!
Najnovije vijesti govore kako je upravo zbog tih nemilih događaja i jedna i druga strana shvatila da su se upustile u totalnu slijepu ulicu i sada se proglašavaju primirja, najavljuju se pregovori i slično... Nebuloze... U međuvremenu, sve ide svojim tijekom, svi, ali baš svi granični prijelazi između dvije države su otvoreni i nema nikakvih problema što se tiče turista koji se hoće kretati tom relacijom.
Tvoj poznanik u Bangkoku se, uz dužno poštovanje, malo previše uživio i podlegao je medijskom bombardiranju.
Ništa zabrinjavajuće. Zrakoplovi sa turistima iz cijelog svijeta su krcati za tajlandske, a bome i kambodžanske destinacije i nitko ne odgađa ili odustaje od izleta zbog ove toliko blesave napetosti ograničene u intenzitetu i teritoriju. Opet tvrdim i iza toga tvrdo stojim - brige nema :top:
tabarez
18.10.2008., 16:13
Van Tajlanda,cca 5 poruka..
funkster
20.10.2008., 17:30
Jel ima tko kakav prijedlog za hotel u Krabiu ili na nekom otoku pokraj. Idem na 7 dana dolje.
neboimore
20.10.2008., 18:00
Jel ima tko kakav prijedlog za hotel u Krabiu ili na nekom otoku pokraj. Idem na 7 dana dolje.
Aj budi malo precizniji sta trzis... nesto za malo novaca ili novci nisu bitni... Hotel, hostel, resort...? Kako god sada ti nisu jake cene pa mozes potraziti smestaj i na samom PhiPhi-u ako to zelis ako ne onda je u Ao Nangu gomila najrazlicitijeg i zaista dobrog smestaja za svaciji ukus i dzep!
funkster
20.10.2008., 18:04
Aj budi malo precizniji sta trzis... nesto za malo novaca ili novci nisu bitni... Hotel, hostel, resort...? Kako god sada ti nisu jake cene pa mozes potraziti smestaj i na samom PhiPhi-u ako to zelis ako ne onda je u Ao Nangu gomila najrazlicitijeg i zaista dobrog smestaja za svaciji ukus i dzep!
Trazim kucice, odnosno bungalove, u rangu do 100 $ po noci. Dvoumim se izmedu Phi Phia i Krabia jer na Phi Phiu sam bio a ne znam sto cu tamo tjedan dana pa si mislim da mi je bolje na Krabi pa od tamo sarati okolo.
Btw, idem pocetkom 11. mjeseca a od 1.11. je vec high season tako da je skuplje tada.
Trazim u biti bungalove di cijeli dan svira reagge :) a da ima klimu i ostale pizdarije :D
zambija
21.10.2008., 15:36
Pozdrav putnici,
U 2 mj. amigo i ja palimo na Thailand, rezervirali smo hotel u Bkk 4 noći i Phuketu 3 noći. Cijela avantura traje 17 dana i sad neznamo dali zbog sezone možemo imati problema sa smještajem, neznamo još di ćemo poslije Phuketa otvoreni smo za sve kombinacije i destinacije.
Sve ideje su dobro došle, hvala!
zoriczokizozobn
21.10.2008., 15:37
zdravo.
nakon sto sam procitao postove, a i neke sluzbene stranice, na forumu moram priznati da mi ipak nis ni jasno vezano za thai vizu.
naime, trenutno sljakam na tajlandu i imam nekaj kaj je radna viza, il kaj ja znam kaj, i to mi kao vrijedi do 2.mj. no, svakih mjesec dana moram produzavati radnu dozvolu. sljakam do kraja 12 mjeseca i onda namjeravam ostati tu duze vrijeme. zanima me je li netko zna kak stvar hoda? da li mi ta nekakva radna viza omogucuje da ostanem tu do drugog mjeseca bez da moram napustati drzavu, i koja je prica nakon isteka te radne vize? u laos,kamobodju il nekam po turisticku?
p.s. jel netko zna kolika je kazna ak ilegalno boravim tu?
p.s. za vas zabrinte zbog tzv politicke napetosti- nema beda, dojdite.
Jel netko možda bio i na Baliju? Mi planiramo na godinu opet do JI Azije, pa nas zanima usporedba Balija sa Tajlandom... Nije da nam Tajland nije presuper, ali voljeli bi vidjeti još nešto.
neboimore
21.10.2008., 22:21
Trazim kucice, odnosno bungalove, u rangu do 100 $ po noci. Dvoumim se izmedu Phi Phia i Krabia jer na Phi Phiu sam bio a ne znam sto cu tamo tjedan dana pa si mislim da mi je bolje na Krabi pa od tamo sarati okolo.
Btw, idem pocetkom 11. mjeseca a od 1.11. je vec high season tako da je skuplje tada.
Trazim u biti bungalove di cijeli dan svira reagge :) a da ima klimu i ostale pizdarije :D
Vidi Funkster... pa i sam znas da kada se kaze 100$ na Thai to prakticno znaci da skoro da ne postoji ogranicenje :) Sto se tice reagge tripa to ces naci na Phi Phiu a ko ovako zelis da se opustis negde u kontinentalnom delu najtoplije preporucujem Ao Nang, zapravo u Krabiou nema sta da se trazi jer ti zelis odmor na moru a Ao Nang je najblizi i po meni najkompletniji sa sadrzajima... proguglaj malo jer ja te resorte pored same obale nisam ni gledao ali znam da je u prvoj uvali izmedju gradske plaze i Rayli beach u Ao Nangu fantastican resort u kome je ove godine u sezoni bio apartman sa doruckom za dve osobe nesto ispod 70$ ali je tesko naci reci opisati kako to izgleda i sta sve ima na raspolaganju od sadrzaja...itd... Kako god ja bih radije ostao na kopnu a ostrvca okolo svakako mogu da se obidju...
funkster
22.10.2008., 07:12
Vidi Funkster... pa i sam znas da kada se kaze 100$ na Thai to prakticno znaci da skoro da ne postoji ogranicenje :) Sto se tice reagge tripa to ces naci na Phi Phiu a ko ovako zelis da se opustis negde u kontinentalnom delu najtoplije preporucujem Ao Nang, zapravo u Krabiou nema sta da se trazi jer ti zelis odmor na moru a Ao Nang je najblizi i po meni najkompletniji sa sadrzajima... proguglaj malo jer ja te resorte pored same obale nisam ni gledao ali znam da je u prvoj uvali izmedju gradske plaze i Rayli beach u Ao Nangu fantastican resort u kome je ove godine u sezoni bio apartman sa doruckom za dve osobe nesto ispod 70$ ali je tesko naci reci opisati kako to izgleda i sta sve ima na raspolaganju od sadrzaja...itd... Kako god ja bih radije ostao na kopnu a ostrvca okolo svakako mogu da se obidju...
Da znam da bi trebao naci nesto ok, zato sam i pitao da li netko zna nesto provjereno. Steta sto se ne sjecas imena tog resorta :D
I zasto bi ostao na kopnu a ne na otocima?
funkster
22.10.2008., 07:14
zdravo.
nakon sto sam procitao postove, a i neke sluzbene stranice, na forumu moram priznati da mi ipak nis ni jasno vezano za thai vizu.
naime, trenutno sljakam na tajlandu i imam nekaj kaj je radna viza, il kaj ja znam kaj, i to mi kao vrijedi do 2.mj. no, svakih mjesec dana moram produzavati radnu dozvolu. sljakam do kraja 12 mjeseca i onda namjeravam ostati tu duze vrijeme. zanima me je li netko zna kak stvar hoda? da li mi ta nekakva radna viza omogucuje da ostanem tu do drugog mjeseca bez da moram napustati drzavu, i koja je prica nakon isteka te radne vize? u laos,kamobodju il nekam po turisticku?
p.s. jel netko zna kolika je kazna ak ilegalno boravim tu?
p.s. za vas zabrinte zbog tzv politicke napetosti- nema beda, dojdite.
http://www.thaivisa.com/forum/Visas-migration-countries-f25.html&
Ako ne znas engleski javi pa cu ti ja napisati temu. Tamo ces dobiti najkvalitetniji odgovor.
tabarez
22.10.2008., 15:02
Jel netko možda bio i na Baliju? Mi planiramo na godinu opet do JI Azije, pa nas zanima usporedba Balija sa Tajlandom... Nije da nam Tajland nije presuper, ali voljeli bi vidjeti još nešto.
Bio sam ja 3 puta na Baliju i mogu ti reći da je i tamo predivno...ljudi su ljubazni,nasmijani,naravno,žele izvući svaku kintu od turista,kao i svugdje,ali predivan otok.
plaže nisu baš lijepe ko na Tajlandu,pijesak je žućkaste boje,ali je more toplo i čisto..
također ima puno stvari za vidjeti i lako je obići otok,veličine je Istre ali ima 3 i po mil.ljudi..
Tajland je jaaaako velik,za razliku od Balija..
sve u svemu,i jedna i druga destinacija zaslužuje da se vidi..
i na Tajlandu i na Baliju mene fascinira ležernost,opuštenost,religioznost..
zoriczokizozobn
22.10.2008., 16:01
http://www.thaivisa.com/forum/Visas-migration-countries-f25.html&
Ako ne znas engleski javi pa cu ti ja napisati temu. Tamo ces dobiti najkvalitetniji odgovor.
danke.
dugo nisam bio u ovim forum vodama. sjetih se da se tu moze doci do korisnih informacija pa navratih.
dobar je taj site koji si prosljedil,ali iduci tjedan palim u konzulat rh, pa ako ce netko znati odgovore valjda su to oni...
funkster
22.10.2008., 17:15
danke.
dugo nisam bio u ovim forum vodama. sjetih se da se tu moze doci do korisnih informacija pa navratih.
dobar je taj site koji si prosljedil,ali iduci tjedan palim u konzulat rh, pa ako ce netko znati odgovore valjda su to oni...
Ides u konzulat u Bangkoku? Ovdje ti je pocasni konzul koji bas ne ulijeva neko povjerenje koliko ja cujem, iako nisam tamo nikada bio.
Glavni nas konzulat za Tajland ti je u Jakarti u Indoneziji. Od Tite sin ili unuk. Tamo ako nazoves pricaju na hrvatskom i znaju tocno sto treba a sto ne treba. Isto tako mozes poslati i mail g. Mirku u Zagrebu, vjerujem da ce ti on jos i najbolje reci a covjek provjerava mailove. Posalji pm ako hoces pa ti posaljem njegov mail.
branko99
22.10.2008., 20:39
Ides u konzulat u Bangkoku? Ovdje ti je pocasni konzul koji bas ne ulijeva neko povjerenje koliko ja cujem, iako nisam tamo nikada bio.
Glavni nas konzulat za Tajland ti je u Jakarti u Indoneziji. Od Tite sin ili unuk. Tamo ako nazoves pricaju na hrvatskom i znaju tocno sto treba a sto ne treba. Isto tako mozes poslati i mail g. Mirku u Zagrebu, vjerujem da ce ti on jos i najbolje reci a covjek provjerava mailove. Posalji pm ako hoces pa ti posaljem njegov mail.
Istina, počasni konzul u BKK je tajlanđanin koji vjerojatno nikada niti nije bio u HR.Jedino što se od njega može dobiti su formulari i adrese na koju se zahtijevi šalju u Jakartu(Titov sin tamo radi) Ali Jakrta je zadužena za izdavasnje vize za HR, stoga trba kontaktirati Mirka(ako se vratio sa bolovanja)
Thaivisa forum koji si preporučio je stavrno najkompetetniji ukoliko se vlada jako dobro sa engleskim.
Inače, mislim da se mogu naći bungalovi i za 1500 bhata sa klimom, i ostalim.
možeš otići na neki otok, iznajmiti motor, te sam obilaziti resorte.Zatražiš da ti pokažu sobe, ako ti se sviđa uzmeš, ako ne ideš dalje.Tako ja radim.Često se nađe jeftinije od onih koji se reklamiraju na intenetu
funkster
22.10.2008., 21:16
Inače, mislim da se mogu naći bungalovi i za 1500 bhata sa klimom, i ostalim.
možeš otići na neki otok, iznajmiti motor, te sam obilaziti resorte.Zatražiš da ti pokažu sobe, ako ti se sviđa uzmeš, ako ne ideš dalje.Tako ja radim.Često se nađe jeftinije od onih koji se reklamiraju na intenetu
Znam da ali mi je problem sto mi se ne da prvi dan baljezgati i traziti tako da cu vjerojatno bukirati samo 1 dan preko neta a onda kad dodem tamo vidjeti ako ima nesto ljepse. Za sad sam odlucio da sam na Ao Nang beachu.
Jel znas da li airaisa za Krabi iz Bangkoka leti sa Suvarnabumia ili Don Muanga? Ne mogu naci na njihovim stranicama.
zambija
22.10.2008., 22:05
Kažete Ao Nang nije loš, pa ćemo otići i vidjeti :eek:
Kažete Ao Nang nije loš, pa ćemo otići i vidjeti :eek:
Ao Nang ... kaj ja znam ... malo veće selo, ništa posebno ... fora je što je krabi kao pokrajna super, tako da je Ao Nang kao baza za obilazak unutrašnjosti i otoka dobar odabir ... aj sam bio u nekom hotelu ... mislim da se zvao success resort ili tako nešto, odmah do glavne Napharat plaže .. tako mislim da se zvala ... oko 1500 bahta noć, hotel ... onako, srednja žalost, al ima sve što treba, klima, tv, minibar, pretvrd krevet, wi fi u lobiju itd ...
Inače smo odsjeli malo dalje od Ao NAnga ... tubkaek beach .. cca 30km u amari resortu i tamo je cool ... al su i cijene cool ...
krabi + motor ili auto još bolje je super baza ...
G.
mcquinn
23.10.2008., 19:32
Molba: vi koji se spremate na Tajland, dajte mi recite koliko plaćate kartu?
Baš tražim neke dobre dealove kako bi prošao što jeftinije...
Uglavnom tražim na kayak dot com.
Putnik92
24.10.2008., 17:09
8200 kn, 11. mjesec, upravo kupljena. Cijene za termin koji bi mi imalo pasao su bile od 6700 kn nagore.
branko99
24.10.2008., 20:37
Znam da ali mi je problem sto mi se ne da prvi dan baljezgati i traziti tako da cu vjerojatno bukirati samo 1 dan preko neta a onda kad dodem tamo vidjeti ako ima nesto ljepse. Za sad sam odlucio da sam na Ao Nang beachu.
Jel znas da li airaisa za Krabi iz Bangkoka leti sa Suvarnabumia ili Don Muanga? Ne mogu naci na njihovim stranicama.
Obično idu sa Suvarnabumia.Nađe se i preko Don Muanga, love cost kompanije. Popij koju chang u siječanje na nas koji živimo u magli,
:mama: , bez sunca
zambija
25.10.2008., 10:01
5.700 kn 2.2.2009. kupio kartu prije mjesec dana
Putnik92
26.10.2008., 00:39
Par pitanja za upućene:
1. Mogu li na aerodromu po slijetanju odšetati do najbliže mjenjačnice i promijeniti npr. 500 EUR, ili moram gledati tečajeve, pitat za "commision charge", uglavnom gnjavit se?
2. Je li po noći (11. mjesec) toplo za nosit košulju bez potkošulje (nosim min. stvari pa izbacujem sve što mogu)... na mjestima tipa Bangkok, Phuket?
mcquinn
26.10.2008., 01:46
5.700 kn 2.2.2009. kupio kartu prije mjesec dana
Turkish ili nešto drugo?
Par pitanja za upućene:
1. Mogu li na aerodromu po slijetanju odšetati do najbliže mjenjačnice i promijeniti npr. 500 EUR, ili moram gledati tečajeve, pitat za "commision charge", uglavnom gnjavit se?
2. Je li po noći (11. mjesec) toplo za nosit košulju bez potkošulje (nosim min. stvari pa izbacujem sve što mogu)... na mjestima tipa Bangkok, Phuket?
1.na aerodromu su mjenjacnice iste kao i svugdje okolo.
Samo sada je kurs bahta rekordno nizak(1 eur=42,8-43bht),pa mijenjaj manje novcanice dok se ne podigne tecaj(ako).
2.toplo je,posebno na Phuketu,ne treba potkosulja ako se ne mislis voziti duze na motoru.
Unutar Tajlanda 1 sms=3 bahta,1 min razgovora 1 baht.
neboimore
26.10.2008., 13:43
Par pitanja za upućene:
1) Baht nije preterano stabilna valuta gledano na duze staze ali uokviru mesec dana koliko obicno turista provede na Thai oscilacije su minimalne i komotno se moze bez problema menjati novac boilo gde bez nekog opterecenja... e sad kao i svuda i ovde je nekoliko menjacnica od kojih neke daju nesto povoljniji kurs... na 50 - 100 eura ili dolara je to recimo zanemarljivo ali ako vec menjate vise mogli bi se bar malo informisati...
2) toplo je... moze i bez koshulje ! ;)
zambija
27.10.2008., 20:07
Turkish ili nešto drugo?
Emirati
1920-GR
28.10.2008., 07:33
Pozdrav ljudi! Zanimalo bi me nešto u vezi putovanja za Tajland, pa bi vas molio da mi netko odgovori ako zna. Putujem za dva tjedna Turkishem preko Istanbula pa me zanima dali treba raditi check in u Istanbulu? Zahvaljujem
funkster
28.10.2008., 09:25
Pozdrav ljudi! Zanimalo bi me nešto u vezi putovanja za Tajland, pa bi vas molio da mi netko odgovori ako zna. Putujem za dva tjedna Turkishem preko Istanbula pa me zanima dali treba raditi check in u Istanbulu? Zahvaljujem
Ne. Ali ako hoces pusiti morati ces van s aerodroma sto znaci prolaziti carinu i onda se opet vracati.
mscpoesia
28.10.2008., 17:42
4.100 kn emirates kraj 11 i prva polovina 12 mjeseca
http://fly.emirates.com
Tempion
29.10.2008., 16:28
4.100 kn emirates kraj 11 i prva polovina 12 mjeseca
http://fly.emirates.com
A otkuda ti je polazak?
zambija
29.10.2008., 20:46
Ao Nang ... kaj ja znam ... malo veće selo, ništa posebno ... fora je što je krabi kao pokrajna super, tako da je Ao Nang kao baza za obilazak unutrašnjosti i otoka dobar odabir ... aj sam bio u nekom hotelu ... mislim da se zvao success resort ili tako nešto, odmah do glavne Napharat plaže .. tako mislim da se zvala ... oko 1500 bahta noć, hotel ... onako, srednja žalost, al ima sve što treba, klima, tv, minibar, pretvrd krevet, wi fi u lobiju itd ...
Inače smo odsjeli malo dalje od Ao NAnga ... tubkaek beach .. cca 30km u amari resortu i tamo je cool ... al su i cijene cool ...
krabi + motor ili auto još bolje je super baza ...
G.
Znaš li kakva je situacuja sa smještajem u 2mj. jel frka ako se ne najavljen bane...
mscpoesia
30.10.2008., 22:01
A otkuda ti je polazak?
iz munchena
zagreb ili zadar do munchena je cca. 180 eur. sa www.germanwings.com
a vlakom iz zagreba povratna cca. 100 eur
marko21
31.10.2008., 09:02
6500,00kn sta zagreb 5% popusta za keš.. idem krajem 12.
5500 kn iz Dubrovnika, prvi mjesec, kupljena početkom devetog mjeseca!
ljudi, svima puno hvala na odlicnim informacijama, uz LP ovaj mi je forum bio zakon. letim prekosutra.
karta cca 5900 kn, Aeroflot iz Beograda, meni najbolje stvar sto u Moskvi cekam samo po sat i tamo i nazad (mrzim cekanja od po 7-12 sati, posebno na nepusackim aerodromima). karta kupljena pocetkom devetog. letim prekosutra....
nesto imam planirano, dosta toga ne, ostajem 40 dana (Taj+Kamb+Vijet+Taj). jesam vec rekla da letim prekosutra?
nadam se da cu se uspjeti javiti od tamo, tu i tamo. jos jednom svima veliko hvala, a onima koji putuju sretan put i ludi provod.
zambija
03.11.2008., 11:14
Uživaj i piši...:top:
red berries
04.11.2008., 18:22
Napokon procitala cijelu temu uh trebalo mi je ih ih vremena...skupila dovoljno informacija,izvaditi vizu i prezivjeti 2 mjeseca do tad...ah mastam svaki dan:rolleyes:
ja-koja-jesam
05.11.2008., 11:27
Ja sam bila Tajland - Malezija - Indonezija prošle zime, oko 35 dana sve skupa. Potrošila sam ukupno 17 000 kn, ali to je uključivalo avionsku kartu ZG - BKK i još 4-5 letova između tih zemalja, po cijenama 300 - 500 kn. Ako putuješ noćnim vlakovima i inače ne trošiš puno, 5 000 bi ti bilo tu negdje taman.
Smještaj - ovisno o području - je u prosjeku 20 - 30 kn jednokrevetna soba (naravno, ako tražite guesthouse i takve stvari, a ne ozbiljnije hotele). Ja sam si čak u nekim mjestima plaćala dvokrevetne sobe po 30 - 35 kn jer nije bilo jednokrevetnih. Tako da što vas je više, to računajte da je još jeftinije. Samo trebate malo tražiti, malo se i cjenkati, a ne odmah prihvatiti prvo što vam se nudi.
E sad - jug Tajlanda je posebna priča, tamo su mi nudili cijene koje su se kretale između 300 i par tisuća KUNA, jer je to područje užasno razvikano. Na kraju sam iscjenkala jednu sobu za 50 kuna, ali malo izvan naseljenog mjesta, pa su me vozili minibusom do grada. S druge strane, kad sam išla čamcem na jedan otočić, tamo sam našla ljude koji su spavali u kolibicama isto negdje za 20 - 25 kuna, ali to stvarno treba znati naći. Zato na jugu - izbjegavajte najrazvikanija mjesta i tražite malo izvan centra!
Ručati također možete bez problema za 6 - 10 kn, pa i manje ako ste stvarno u gabuli.
Dolari ili Euri - nema posebne razlike koliko ja znam. Ja sam nosila Eure.
HC i CS - inače ih također koristim za Europu, ali s obzirom da je u Indokini smještaj toliko jeftin, a raspored mi je bio natrpan pa sam se ustajala u 6-7 ujutro, radije sam plaćala nego da se prilagođavam rasporedu hosta ili tjeram njega/nju da se prilagođava meni. Umjesto toga sam se samo dogovorila s nekoliko ljudi da se nađemo, upoznamo, obiđemo malo grad i slično. To su sve bila OK, lijepa iskustva, nikakvih problema.
Inače je u svim tim zemljama prisutan neki običaj da se novac ne traži direktno od turista, ali se čine netražene usluge pa se očekuje nagrada. Isto tako, mnogi vide turiste kao hodajuće novčanike. Zato treba u tom smislu biti malo oprezniji nego u Europi, ali ako ste dovoljno pažljivi pri izboru hosta, ne bi trebali brinuti.
Inače, ja ne volim CS i HC nazivati servisima, to mi zvuči komercijalno. Oni ne postoje zbog besplatnog smještaja, nego sklapanja prijateljstava. Čisto za sve druge koji bi ovo mogli čitati.
Lijepo se provedite :top:
Diva Thalia
07.11.2008., 07:50
Uskoro krećem na Tajland i pročitala sam gotovo cijeli forum i prikupila super info. Imam još samo jednu dilemu a odnosi se na smještaj na jugu. Sav ostali smještaj (u Bkku u Chan Mai-u) smo našli, kao što i sami pišete vrlo povoljno, jedino nam je ostao jug. Prvo smo se dvoumili gdje ići- Krabi ili Ko phi phi. Kad smo se odlučili za Ko Phi Phi, počeli smo tražiti hotele ali su nas poprilično razočarali pa sad na kraju opet razmišljamo o Krabiju.Molim iskusne da podijele savjete koja je razlika ako je uopće ima između ta dva mjesta. Je li svejedno s obzirom na izlete koje namjeravamo ići s oba mjesta? Ukoliko netko ima provjereni smještaj slobodno neka preporuči. Btw. namjeravali smo uzeti neki malo bolji hotel, 3-4*.
Unaprijed hvala!
neboimore
07.11.2008., 08:53
Uskoro krećem na Tajland i pročitala sam gotovo cijeli forum i prikupila super info. Imam još samo jednu dilemu a odnosi se na smještaj na jugu. Sav ostali smještaj (u Bkku u Chan Mai-u) smo našli, kao što i sami pišete vrlo povoljno, jedino nam je ostao jug. Prvo smo se dvoumili gdje ići- Krabi ili Ko phi phi. Kad smo se odlučili za Ko Phi Phi, počeli smo tražiti hotele ali su nas poprilično razočarali pa sad na kraju opet razmišljamo o Krabiju.Molim iskusne da podijele savjete koja je razlika ako je uopće ima između ta dva mjesta. Je li svejedno s obzirom na izlete koje namjeravamo ići s oba mjesta? Ukoliko netko ima provjereni smještaj slobodno neka preporuči. Btw. namjeravali smo uzeti neki malo bolji hotel, 3-4*.
Unaprijed hvala!
Zapadna obala je pravi izbor a oblast Krabi dobitna kombinacija... e sad oko smestaja su misljenja podeljena... Generalno sam grad Krabi uopste nije na obali tako da sto se tice samog smestaja treba odabrati neko mesto u okolini... Ja najtoplije preporucujem Ao Nang jer je nejkompaktniji, ima bas bas dosta smestajnih kapaciteta a i plaza u ovom mestu je sjajna. U blizini Ao Nanga je jos nekoliko izuzetnih plaza do kojih se brzo lako i jeftino stize sa lokalcima... Odavde je takodje moguce obici i sva okolna ostrva u obliku izleta ili jednostavno uzeti prevoz do nekog od njih... Ko Phi Phi je prica za sebe, ne znam koliko imate vremena na raspolaganju ali ovo nije lokacija za previse vremena ipak npr 3-4 dana je bolje ostati ovde i lagano obici ostrvce nego ga videti samo u prolazu kako to biva na izletu ali... da ne duzim, mislim da ima puno info na ovu temu u mom postu pod naslovom JUG na 94 strani... ( http://www.forum.hr/showthread.php?t=278&page=94 )
Tempion
07.11.2008., 12:00
Unaprijed hvala!
Phi Phi je raj na zemlji....i bila bi šteta ne vidjeti ga jer "nema hotela"....:confused: Na otoku ima gomila bungalova (hotela baš i nema toliko) koji su prekrasno uklopljeni u prirodu, u svima u kojima sam bila dosad (na Phi Phi-ju sam bila dvije godine zaredom) su bili ok, ionako u njima boraviš samo preko noći da prespavaš...:top:
Evo jedan za koji mislim da je od boljih, a na glavnoj plaži je...
http://phi-phi-banyan-villa.th66.com/
marko21
07.11.2008., 12:01
meni se situacija iliti raspored promjenio, u bkk sam oko 25.11. imal' ko tamo u preiodu od 25. na dalje? :ne zna:
Diva Thalia
08.11.2008., 11:09
Na jugu smo 4 noći. Da, u gradu Krabiju nismo ni mislili biti. A što se Ko Phi Phija tiče, nisam rekla da nema hotela, nego da nam se nisu svidjeli. Za tako visoku cijnu pružaju samo pogled. Uglavnom, hvala na info, nama još SAMO ostaje da se odlučimo otok ili kopno. Ako će biti obala Krabija bit će to Ao Nang. Ma neznam ni sama zašto sam tako neodlučna, ali ne bih željela ništa propustiti pa sve planiram u detalje. Nego, zanima me kako funkcioniraju izleti, jesu li dostupni iz svih smještaja, ako su npr. hoteli malo udaljeni od "centra"? I još nešto, ako vam nije problem da ne kopam po cijelom forumu- ima li razlike nosim li $ ili EUR? Hvala!
Diva Thalia
08.11.2008., 11:21
Sorry, Neboimore, sad sam išla čitati tvoj putopis na 94. str. i vidim da piše i o valuti....:) I slike sam pogledala, savršeno!!! Sad ne mogu dočekat da krenem....
Hari1987
08.11.2008., 12:39
Ljudi pratio ovaj forum vec neko vrijeme posebno o Tajlandu. Posto je vas dosta bilo tamo zanima me samo nekoliko stvari. Ove godine nisam u mogusnosti poci jer sam za Novu u Svedskoj ali bi volio poci 2009-2010 za Novu godinu u Tajland. Je li rano da vec pocnem polako se informirat i planirat put jer ipak idem prvi put.
funkster
08.11.2008., 14:09
Je li rano da vec pocnem polako se informirat i planirat put jer ipak idem prvi put.
Koje glupo pitanje :D
Kako ikada moze biti rano za skupljanje bilo kakvih informacija? Mislis da ce te opteretit psihicki i intelektualno ako sad pocnes skupljati informacije?
Tempion
09.11.2008., 15:56
Na jugu smo 4 noći. Da, u gradu Krabiju nismo ni mislili biti. A što se Ko Phi Phija tiče, nisam rekla da nema hotela, nego da nam se nisu svidjeli. Za tako visoku cijnu pružaju samo pogled.
To ne možeš nikako znati sve dok ih ne vidiš uživo....Bilo kakve slike na webu ne mogu dočarati kako je u kojem hotelu i kako zapravo izgleda. Tako da bi Vam ključno trebalo biti da : 1. obavezno ima klimu (a ne ventilatore) i 2. da je dovoljno blizu "centru", jer navečer zna biti zeznuto vraćati se po kozjim stazicama u hotel koji je na nekoj zabitoj plaži....
A što se tiče izleta, nabolje ti je bukirati ih u samim agencijama (ima ih na svakom koraku), jer će te hotel odrati za proviziju...Preporučam "Half day sunset tour" (vidjet ćetepopis izleta na displayima ispred agencija)....:top:
U svakom slučaju, zavidim ti! :top:
Diva Thalia
09.11.2008., 17:42
To ne možeš nikako znati sve dok ih ne vidiš uživo....Bilo kakve slike na webu ne mogu dočarati kako je u kojem hotelu i kako zapravo izgleda. Tako da bi Vam ključno trebalo biti da : 1. obavezno ima klimu (a ne ventilatore) i 2. da je dovoljno blizu "centru", jer navečer zna biti zeznuto vraćati se po kozjim stazicama u hotel koji je na nekoj zabitoj plaži....
A što se tiče izleta, nabolje ti je bukirati ih u samim agencijama (ima ih na svakom koraku), jer će te hotel odrati za proviziju...Preporučam "Half day sunset tour" (vidjet ćetepopis izleta na displayima ispred agencija)....:top:
U svakom slučaju, zavidim ti! :top:
Hvala na info za izlete. Da, bas sam si tak i mislila da ih ima na svakom uglu, ali ako je hotel malo zabačen... To nam i je glavni kriterij za smještaj na Ko Phi Phiju, da je blizu trajektnog preistaništa, centra... Samo što smo se na svu sreću sjetili pogledati karte i u Krabi dolazimo u 22:00 sata tak da ne stignemo, barem po onome sta smo sad vidjeli, tu večer do Ko Phi Phija već ćemo morati prespavati negdje oko Krabija a ujutro na otok, pa sad više nisam sigurna koliko nam se isplati seliti nakon jedne noći na tri... ako nam je sve dostupno sa Krabija... Trebali bi to skoro riješiti...Znaš li možda da li se s obale na Ko Phi Phi može i nekim brodicama, a da nije trajekt, koji zadnji polazi oko 16:00- ako se ne varam?
neboimore
09.11.2008., 20:08
Hvala na info za izlete. Da, bas sam si tak i mislila da ih ima na svakom uglu, ali ako je hotel malo zabačen... To nam i je glavni kriterij za smještaj na Ko Phi Phiju, da je blizu trajektnog preistaništa, centra... Samo što smo se na svu sreću sjetili pogledati karte i u Krabi dolazimo u 22:00 sata tak da ne stignemo, barem po onome sta smo sad vidjeli, tu večer do Ko Phi Phija već ćemo morati prespavati negdje oko Krabija a ujutro na otok, pa sad više nisam sigurna koliko nam se isplati seliti nakon jedne noći na tri... ako nam je sve dostupno sa Krabija... Trebali bi to skoro riješiti...Znaš li možda da li se s obale na Ko Phi Phi može i nekim brodicama, a da nije trajekt, koji zadnji polazi oko 16:00- ako se ne varam?
Nema potrebe da trazite smestaj na Phi Phi-u, premalo je to vremena i ne isplati se! Kada stignete u Krabi imate linijski taxi za Ao Nang kosta 50 bahta po osobi (posle 21h je 100) U Ao Nangu nadjite smestaj, ima ga na pretek i zaista ima povoljnog i kvalitetnog smestaja... Druga stvar koja je bitna je ta da Ao Nang pored odlicne svoje plaze ima sjajne plaze u okruzenju a ima i dva pristanista od kojih je jedno na samoj plazi i sluzi za transport do okolnih plaza i ostrvaca a drugo pristaniste koje je malo van centra sluzi za agencijske brodice kao i za brodice koji voze do Phi Phi ostrva , do Puketa i drugih centara... Elem, u Ao Nangu imate neverovatnu ponudu za izlete kako celodnevne tako i poludnevne i ja i dalje mislim da za vreme kojim vi raspolazete nema razloga da trazite neko drugu opciju te da necete nista propustiti ako ostanete na kopnu!!!
Dragi moji tajlandezi.Vidim da je forum opustio,nije valjda da ste svi zbrisali onamo. Posjećujem redovno ovu temu,ali više čitam nego što pišem pa mi sad žao kad vidim da petnaestak dana niko ništa nije napisao. Mene posao goni da putujem po Aziji a Tajland je bio među prvim zemljama koje sam posjetio. Nema se tu šta puno pričati. Tajland je priča za sebe. Ljudi koji tamo žive imaju neki genetski kod takav da nema čovjeka koji se ne bi mogao prilagoditi. Veliki gradovi i obala su već decenijama turistički iskorištavani ali i dalje šarm tajlanđana je neodoljiv. A zamislite kako je tek u unutrašnjosti,van glavnih saobraćajnica i puteva roba.
Ima li iko iskustva sa tom vrstom avanturizma?
miloshz
25.11.2008., 15:35
meni se situacija iliti raspored promjenio, u bkk sam oko 25.11. imal' ko tamo u preiodu od 25. na dalje? :ne zna:
idem ja u petak 2-3 dana u bkk i ajutaju
miloshz
25.11.2008., 15:37
Dragi moji tajlandezi.Vidim da je forum opustio,nije valjda da ste svi zbrisali onamo. Posjećujem redovno ovu temu,ali više čitam nego što pišem pa mi sad žao kad vidim da petnaestak dana niko ništa nije napisao. Mene posao goni da putujem po Aziji a Tajland je bio među prvim zemljama koje sam posjetio. Nema se tu šta puno pričati. Tajland je priča za sebe. Ljudi koji tamo žive imaju neki genetski kod takav da nema čovjeka koji se ne bi mogao prilagoditi. Veliki gradovi i obala su već decenijama turistički iskorištavani ali i dalje šarm tajlanđana je neodoljiv. A zamislite kako je tek u unutrašnjosti,van glavnih saobraćajnica i puteva roba.
druga planeta!
Tempion
25.11.2008., 15:57
Veliki gradovi i obala su već decenijama turistički iskorištavani ali i dalje šarm tajlanđana je neodoljiv. A zamislite kako je tek u unutrašnjosti,van glavnih saobraćajnica i puteva roba.
Da , baš tako....Moram priznati da su me i prvi puta, kada sam obišla upravo ova veća, "turističkija" mjesta, Tajlanđani jednostavno osvojili...A pogotovo ove godine, kada sam "bauljala" po unutrašnjosti i po mjestima kojih gotovo da nema na karti....Ti su ljudi jednostavno takvi, nema tu nikakve "šeme" kako neki često kažu, da su oni takvi ljubazni zbog turista...Sad sam se uvjerila do kraja da to nije istina - mjesta kao što su Mae Sot, Pak Chong ili Um Phang jednostavno zrače tolikom dobrodošlicom, ljudi su toliko otvoreni prema vama, dali bi Vam krvi da ih tražite...:D
Voljela bi provesti tamo kojih pola godine i istražiti potpuno unutrašnjost, plemena na sjeveru i obići sve nacionalne parkove, koji su spektakularni! A najviše bi voljela opet provesti vrijeme u "razgovoru" sa lokalnim ljudima, koji ne znaju riječi engleskog, a sa papirom i olovkom smo razgovarali kao stari prijatelji....:cerek:
miloshz
25.11.2008., 15:59
svi dobri ljudi govore istim jezikom
Otkazani letovi na tajlandskom aerodromu
http://www.thaivisa.com/forum/Suvarnabhumi-Airport-Cancels-Fligh-t224987.html
zeljka2905
25.11.2008., 18:32
i na Tajlandu i na Baliju mene fascinira ležernost,opuštenost,religioznost..
Evo mi se vratili sa Balija i ono bilo je lijepo ali jednom dovoljno...Sad bi htjela malo na Tajland...Kad bi trebao birati kuda bi drugi puta isao?
Thx
funkster
25.11.2008., 18:32
Otkazani letovi na tajlandskom aerodromu
http://www.thaivisa.com/forum/Suvarnabhumi-Airport-Cancels-Fligh-t224987.html
Ja bas isto gledam i cudim se kako nitko od nasih ne prenosi tu vijest
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.