PDA

View Full Version : Tajland (I. dio)

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40

Hapa
26.05.2012., 13:20
Plan nije los i lijepo je vidjeti da imas i dovoljno vremena.Nisam kompetentan pa necu puno pametovati. Vidim kako imas dovoljno vremena u Bangkoku po dolasku pa bi mogao dio vremena odvojiti za kakav izlet.Mozes primjerice otici do Kanchanaburia i slavnog mosta na rijeci Kwai ili do nacionalnog parka Khao Yai a ima i drugih zanimljivih mjesta u okolici.Kao primjerice Maeklong trznica u obliznjoj provinciji Samut Songkhram.Zanimljivost te trznice u najmanjoj tajlandskoj provinciji je sto kroz nju prolazi vlak pa treba biti oprezan.Lokalni prodavaci namjeste alarm na satovima par minuta prije prolaska vlaka jer u to vrijeme je velika buka i mnogi ne cuju zvuk sirene.Nakon prolaska vlaka sve uz tracnice se vraca na svoje mjesto i nastavlja dalje.U tom kraju su rodjeni i slavni sijamski blizanci.Uglavnom ovu trznicu je i flumen preporucio pa ako ti dosadi BKK imas par mjesta za obici.Za ostalo cu prepustiti rijec pametnijima i strucnijim od mene.

Hapa
27.05.2012., 15:30
eh, nisam kompetentan da odgovaram jer nisam jos bio :lol: ali svaka cast, meni osobno zvuci super
ja sam sveukupno na putu punih 15 dana, i cese me sve da odem do siam reapa, ali tu gubim 3 dana, i malo mi se cini navrat nanos taj put. Isto tako, u mom rasporedu nisa ugurao, chiang mai...cini mi se da bi mi bilo previse tj. (premalo vremena) za prvi put i premalo vremena u 15 dana i bangkok i krabi i siam reap i jos chiang mai...sto mislite?

Nisam puno putovao Tajlandom ali moje je misljenje kako je nemoguce ugurati i sjever i Kambodzu s BKK i Krabijem u 15 dana.Dosta bi vremena proveo putujuci i sve bi vidio a ustvari nebih vidio nista jer se nigdje nebih zadrzao dulje.Po meni BKK Siem Reap i Krabi mogu stati u 15 dana.Sjever mozes ostaviti za drugi put.Sretan put i chok dee:)

Tempion
27.05.2012., 18:41
Nisam puno putovao Tajlandom ali moje je misljenje kako je nemoguce ugurati i sjever i Kambodzu s BKK i Krabijem u 15 dana.Dosta bi vremena proveo putujuci i sve bi vidio a ustvari nebih vidio nista jer se nigdje nebih zadrzao dulje.Po meni BKK Siem Reap i Krabi mogu stati u 15 dana.Sjever mozes ostaviti za drugi put.Sretan put i chok dee:)

Slažem se potpuno. BKK sa možda jednim izletom (Most na rijeci Kwae, Ayutthaya, Lopburi ili slično) kojih 4 ili 5 dana, hramovi Angkora 4 dana i Krabi 4, 5 dana...I još ćeš se umoriti od putovanja:)

mamut322
29.05.2012., 18:44
Slažem se potpuno. BKK sa možda jednim izletom (Most na rijeci Kwae, Ayutthaya, Lopburi ili slično) kojih 4 ili 5 dana, hramovi Angkora 4 dana i Krabi 4, 5 dana...I još ćeš se umoriti od putovanja:)

onda cu tako i napraviti, mislim da cu od ovih izleta uzeti most na rijeci kwae i probati ga spojiti sa temple of the tiger, racunam da ce mi u kambodji biti dosta hramova za cili put
jos "samo" trebam odluciti na koji otok...i najvece dvoumica...dali bookirati nesto odma...ili cekati pa na licu mjesta u devetom mjesecu :ne zna:
jel ide jos tko u tim terminima?
ja idem iz zga 26.kol - vracam se 10. rujna
ajmo di su svi, nije valjda topic sad umra kad sam ja karte napokon nabavia :eek:

vivax
29.05.2012., 19:34
mi se vraćamo dan prije tvog polaska :)

btw, jučer su mi na mail stigle e-vise za Kambodžu, 25$ preko http://www.mfaic.gov.kh/evisa/

znam, sad će neki odmah viknuti, joj neeee, pa visa je 20$ na aerodromu, bez veze ste potrošili 5$ :rofl:

mamut322
29.05.2012., 19:42
mi se vraćamo dan prije tvog polaska :)

btw, jučer su mi na mail stigle e-vise za Kambodžu, 25$ preko http://www.mfaic.gov.kh/evisa/

znam, sad će neki odmah viknuti, joj neeee, pa visa je 20$ na aerodromu, bez veze ste potrošili 5$ :rofl:

hm da, to i mene malo muči. Isto tako jos nisam otisa po vizu za tajland...kako citam forum na preskoke(trenutno sam na 108 stranici jer sam iso skroooz otpocetka), vise nsiam siguran koja je cijena vize, menin treba 2 entry...jel one entry jos uvik besplatan? a drugi se placa ili?

tnx

De Selbi
29.05.2012., 20:41
30 eura svaki entry.
nema više besplatno. Bilo kratko poslije onih nemira da ponovno namame turiste :):)

hm da, to i mene malo muči. Isto tako jos nisam otisa po vizu za tajland...kako citam forum na preskoke(trenutno sam na 108 stranici jer sam iso skroooz otpocetka), vise nsiam siguran koja je cijena vize, menin treba 2 entry...jel one entry jos uvik besplatan? a drugi se placa ili?

tnx

buhac
29.05.2012., 20:48

tnx

Nema bespatno ali koliko sam citala viza je gotova isti dan u ekspresnom roku :) ja idem od 19.8.-2.9. Vidim da i ti ides u kasnijem terminu. Rezervirala sam hotel za Bangkok a na otoku cu rezervirat na licu mjesta.

mamut322
29.05.2012., 21:02
Nema bespatno ali koliko sam citala viza je gotova isti dan u ekspresnom roku :) ja idem od 19.8.-2.9. Vidim da i ti ides u kasnijem terminu. Rezervirala sam hotel za Bangkok a na otoku cu rezervirat na licu mjesta.

koji si izabrala? ja se jos dvoumim...i malo me zbunjuje ono ka rezerviram, nisam nikad nacisto jel cijena za jednu dvije ili neznam koliko osoba ili samo placam cilu sobu :)

buhac
29.05.2012., 21:55
koji si izabrala? ja se jos dvoumim...i malo me zbunjuje ono ka rezerviram, nisam nikad nacisto jel cijena za jednu dvije ili neznam koliko osoba ili samo placam cilu sobu :)

Stavila sam link na proslu stranicu Siam Swan hotel, imas link tamo, ja sam htjela hotel u centru blizu shoping centara :D
Uglavnom su ti cijene po sobi a sad biras oces dvokrevetnu ili jednokrevetnu.. Svakako zelim iz Bangkoka prvo otici na par izleta tigar temple i kupanje sa slonovima na tijeci Kwai, ostalo cu jos razmotritit ovo mi je prioritet.

mamut322
29.05.2012., 23:20
Stavila sam link na proslu stranicu Siam Swan hotel, imas link tamo, ja sam htjela hotel u centru blizu shoping centara :D
Uglavnom su ti cijene po sobi a sad biras oces dvokrevetnu ili jednokrevetnu.. Svakako zelim iz Bangkoka prvo otici na par izleta tigar temple i kupanje sa slonovima na tijeci Kwai, ostalo cu jos razmotritit ovo mi je prioritet.

lijepo, cak je i cijena prihvatljiva! ja jos cekam da vidim jel idem sa curom ili ne...ako idem, onda ovako nesto u bangkoku definitivno, ako idem sam, onda mi ni najveca rupa ne smeta...bum vidio, a vidim da ponude ima toliko da u valjda svako vrime mogu naci i ovako nesto i zadnju rupu ako pozelim :cerek:

buhac
30.05.2012., 07:31
lijepo, cak je i cijena prihvatljiva! ja jos cekam da vidim jel idem sa curom ili ne...ako idem, onda ovako nesto u bangkoku definitivno, ako idem sam, onda mi ni najveca rupa ne smeta...bum vidio, a vidim da ponude ima toliko da u valjda svako vrime mogu naci i ovako nesto i zadnju rupu ako pozelim :cerek:

Ma nema potrebe da ides u neku rupu kad su cijene stvarno pristupacne, ako ti nije vazno gdje si smjesten, dal je to strogi centar (sto god to znacilo za ovakvu mrcinu od grada) ili pak kraj aerodroma onda mozes naci znatno jeftiniji smjestaj u jos boljim hotelima.

vivax
30.05.2012., 11:08
I nama su tigrovi i slonovi prioritet, zato sam se odlučila na tri dana u Kanchanaburiu a ne samo na jednodnevni izlet iz Bangkoka.
Ali treba razlikovati te ture.

Ima izleta koji samo uključuju obilazak Mosta na rijeci Kwai, muzeja, željeznice i jahanje na slonovima kroz džunglu, a kupanje sa slonovima je (ja mislim) navečer i to je posebni izlet.

Isto tako tiger temple. Ima jutarnja tura (koja je btw oko 100 eura :eek:), al mislim da ću na nju ići. Hrane se mali tigrići, kupanje i igranje s velikim tigrovima, doručak s redovnicima u hramu.. popodnevna tura je jeftina, dođeš u neko dvorište, izvedu tigrove koji šetaju u krug, slikaš se pored tigra i to je to.

Cesc
30.05.2012., 12:25
o tom tiger templeu sam čitao dosta,a razlog zbog kojeg sam odlučio ne davati novac za to je ovaj komentar

One tiger in particular that they had set up so you could get a photo of its head on your lap was so out of it they continually pulled it's head up by the chain and dropped it on to the tourist's lap. Then just dragged it off when the pic was done. Then they decided to get pictures of it laying on its back. So the handler wrenched the chain so the tiger was dragged onto its back.

meni je ovo užas, čisto maltretiranje:(

vivax
30.05.2012., 12:54
meni je ovo užas, čisto maltretiranje:(

slažem se, ali uvijek postoje različite interpretacije i ne donosim stav prije nego se sama uvjerim kako je zaista. uvijek ima ovakvih i onakvih komentara, što se vidi i iz ocjene turista na tripadvisoru.
(http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g297924-d942775-Reviews-Tiger_Temple_Thailand_Tour-Kanchanaburi_Kanchanaburi_Province.html) ili je excellent ili terrible.
o tiger temple-u nailazim i na oduševljenje načinom kako se redovnici brinu za tigrove, bave se zaštitom, konzervacijom, uzgojem mladunaca za obnovu populacije i povratak u prirodu, postoje programi za volotere, edukacija i sl... s druge strane ima i komentara o zlostavljanu životinja, drogiranju tigrova, bla, bla...
obzirom da je tigar ipak divlja životinja kojoj je čovjek hrana, vjerujem da im daju nešto za obuzdavanje temperamenta dok horda turista jaši po njima i slikava se, ali ne vidim u tome veće zlo od onog dresiranja delfina da skaču kroz obruče ili majmuna da voze bicikl.

najvjerojatnije je istina negdje u sredini.

Hapa
30.05.2012., 14:10

Nema potrebe za nekim smjestajima na periferiji ili daleko od skytraina ili MRT-a, kako sam vec prije naveo je sam u "centru" BKK platio sobu 550 bahta a bio sam udaljen 100 metara od National Stadium stanice I MBK shoping centra a oko mene je bio raj za gurmane:D Zracna luka je udaljena nekih 30-ak kilometara od tog centra i nalazi se u susjednoj pokrajini Samut Prakhnam. U toj ulici ima nekoliko guest housea a cijena nocenja je od 500 do 1000 bahta a uvijek imate i khao san ili neki dobar hotel pristojne cijene kao ovaj sto je buhac navela.Mislio sam kritizirati ogromne troskove kambodzanske vize kod vivax da ne kaze kako se nitko nije bunio ali necu:mudri:

Cesc
30.05.2012., 14:43
slažem se, ali uvijek postoje različite interpretacije i ne donosim stav prije nego se sama uvjerim kako je zaista. uvijek ima ovakvih i onakvih komentara, što se vidi i iz ocjene turista na tripadvisoru.
(http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g297924-d942775-Reviews-Tiger_Temple_Thailand_Tour-Kanchanaburi_Kanchanaburi_Province.html) ili je excellent ili terrible.
o tiger temple-u nailazim i na oduševljenje načinom kako se redovnici brinu za tigrove, bave se zaštitom, konzervacijom, uzgojem mladunaca za obnovu populacije i povratak u prirodu, postoje programi za volotere, edukacija i sl... s druge strane ima i komentara o zlostavljanu životinja, drogiranju tigrova, bla, bla...
obzirom da je tigar ipak divlja životinja kojoj je čovjek hrana, vjerujem da im daju nešto za obuzdavanje temperamenta dok horda turista jaši po njima i slikava se, ali ne vidim u tome veće zlo od onog dresiranja delfina da skaču kroz obruče ili majmuna da voze bicikl.

najvjerojatnije je istina negdje u sredini.

apsolutno se slazem sa svim sto si napisala ali zato ne bih dao novce ni da gledam kako delfini skaču kroz obruče niti kako majmuni voze bicikle:)
općenito mi je zatvaranje divljih zivotinja nehumano,a pogotovo još kad se od njih očekuje da zabavljaju ljude. ali nije tema za ovaj topic.

buhac
30.05.2012., 15:01
I nama su tigrovi i slonovi prioritet, zato sam se odlučila na tri dana u Kanchanaburiu a ne samo na jednodnevni izlet iz Bangkoka.
Ali treba razlikovati te ture.

Ima izleta koji samo uključuju obilazak Mosta na rijeci Kwai, muzeja, željeznice i jahanje na slonovima kroz džunglu, a kupanje sa slonovima je (ja mislim) navečer i to je posebni izlet.

Isto tako tiger temple. Ima jutarnja tura (koja je btw oko 100 eura :eek:), al mislim da ću na nju ići. Hrane se mali tigrići, kupanje i igranje s velikim tigrovima, doručak s redovnicima u hramu.. popodnevna tura je jeftina, dođeš u neko dvorište, izvedu tigrove koji šetaju u krug, slikaš se pored tigra i to je to.

baš ti hvala na ovom infu mene baš zanima kupanje sa slonekima i hranjenje tigrića :D
nego 100 eura wtf :eek:
a jesi ti rezervirala preko neta izlet ili kako ćeš? znam da si bila pitala nešto oko toga.

Nema potrebe za nekim smjestajima na periferiji ili daleko od skytraina ili MRT-a, kako sam vec prije naveo je sam u "centru" BKK platio sobu 550 bahta a bio sam udaljen 100 metara od National Stadium stanice I MBK shoping centra a oko mene je bio raj za gurmane:D Zracna luka je udaljena nekih 30-ak kilometara od tog centra i nalazi se u susjednoj pokrajini Samut Prakhnam. U toj ulici ima nekoliko guest housea a cijena nocenja je od 500 do 1000 bahta a uvijek imate i khao san ili neki dobar hotel pristojne cijene kao ovaj sto je buhac navela.Mislio sam kritizirati ogromne troskove kambodzanske vize kod vivax da ne kaze kako se nitko nije bunio ali necu:mudri:

Potpisujem, nešto slično sam i ja napisala. Nego ovo za vizu kao da i jesi rekao natuknuo si što misliš :D al vivax se raspištoljila i za karte i za vizu :)
edit: da sad još i izlet od 100 eura oči mi ispadoše

kiimao
30.05.2012., 15:34
Bila je tema o tigrovima prije par mjeseci.
http://www.forum.hr/showthread.php?p=37773353#post37773353
Slažem se s vivax da ne znaš dok sam ne vidiš, ali mislim da obavezno treba pročitatati argumente obje strane unaprijed i o njima malo razmisliti. Po meni tigrovi spadaju u divljinu, a mladunce treba hraniti tigrica a ne turisti. S druge strane, ako ne pristižu novci od turista onda se je nemoguće brinuti o većem broju životinja.
Nakon svih viđenih slonova, tigrova i majmuna moj stav je: dati ću novce da bi vidio životinje, ali kad slonovi počnu igrati nogomet, majmuni voziti bicikl ili tigrovi stavljati glavu u krilo to je cirkus i hvalazbogom.

kiimao
30.05.2012., 15:44

Ako ti rupa ne smeta, možda bi ti bilo zanimljivije smjestiti se u neki "autentični" smještaj, skoro pa "zimmer frei". Uopće ne mora biti rupa, ali nije ni hotelski standard. Ako te bude zanimalo poslat ću ti par varijanti.

vivax
30.05.2012., 15:59
obzirom da ćemo mi biti u Kanchanaburiu, ja mislim da ćemo sami rezervirati tiger temple http://tigertemple.org, uzeti taksi do tamo i kupiti karte na ulazu.
da smo u Bangkoku išla bi na varijantu jednodnevnog izleta koji osim tigrova uključuje još nešto... floating market ili slapove ili slonove.. ima puno kombinacija..
za slonove najvjerojatnije ili OVO (http://www.good-times-travel.com/safari.php) ili tamo na licu mjesta potražiti nešto slično.

btw, nije uopće loše kupovati avio karte puno prije putovanja, jer evo još dva mjeseca do putovanja, a karte otplaćene i uopće ih više ne doživljavam kao trošak :) isto kao i hoteli koji su već plaćeni preko Agode.
Je da je kartica malo "opterećena", al zato i volimo revolving :)

ne znam samo kako ću podnijeti ovih 5$ preplaćene kambodžanske vize, al eto, jedan dan bez jela i to je to :lol:

funky business
30.05.2012., 16:04
Za one koji uskoro idu evo nekih up to date informacija:

Za 1 euro dobit ćete između 38,7 i 39,2 THB ovisno mjenjate li na aerodromu ili u centru. U nekim dućanima sam se dogovorio da mi zamjene 1 euro za 40 THB, ali to je stvarno teško nagovorit prodavača.

Vrijeme: vruće, preko 30 C, ali izdržljivo. Kiša pada max 2 sata u danu tako da nema brige oko toga.

Ma sve je savršeno ;)

buhac
30.05.2012., 17:08
Za one koji uskoro idu evo nekih up to date informacija:

Za 1 euro dobit ćete između 38,7 i 39,2 THB ovisno mjenjate li na aerodromu ili u centru. U nekim dućanima sam se dogovorio da mi zamjene 1 euro za 40 THB, ali to je stvarno teško nagovorit prodavača.

Vrijeme: vruće, preko 30 C, ali izdržljivo. Kiša pada max 2 sata u danu tako da nema brige oko toga.

Ma sve je savršeno ;)

Znači kupujemo ovdje euro po 7.6 a tamo dobimo 7.35 (38,7 bahta)
hmmm ne znam a kak stoji s dolarima daj mi javi :D
i gdje se ti nalaziš u Bangkoku ili?

obzirom da ćemo mi biti u Kanchanaburiu, ja mislim da ćemo sami rezervirati tiger temple http://tigertemple.org, uzeti taksi do tamo i kupiti karte na ulazu.
da smo u Bangkoku išla bi na varijantu jednodnevnog izleta koji osim tigrova uključuje još nešto... floating market ili slapove ili slonove.. ima puno kombinacija..
za slonove najvjerojatnije ili OVO (http://www.good-times-travel.com/safari.php) ili tamo na licu mjesta potražiti nešto slično.

btw, nije uopće loše kupovati avio karte puno prije putovanja, jer evo još dva mjeseca do putovanja, a karte otplaćene i uopće ih više ne doživljavam kao trošak :) isto kao i hoteli koji su već plaćeni preko Agode.
Je da je kartica malo "opterećena", al zato i volimo revolving :)

ne znam samo kako ću podnijeti ovih 5$ preplaćene kambodžanske vize, al eto, jedan dan bez jela i to je to :lol:

hvala, wauuuu pa ti si stvarno sve u detalje.. svaka čast da barem ja imam vremena malo detaljnije organizirati jer apsolutno ništa ne stignem kako sam sada u fazi mjenjanja dokumenata i preuređivanju ljubavnog gnijezda cijeli dan ode u tom smjeru, zato sam neizmjerno zahvalna na informacijama koje ovdje nađem.
Hoćeš ti uzimati kakve preparate za beštije koje mogu pokvariti odmor na Tajlandu?

Tempion
30.05.2012., 17:20
Bila je tema o tigrovima prije par mjeseci.
http://www.forum.hr/showthread.php?p=37773353#post37773353
Slažem se s vivax da ne znaš dok sam ne vidiš, ali mislim da obavezno treba pročitatati argumente obje strane unaprijed i o njima malo razmisliti. Po meni tigrovi spadaju u divljinu, a mladunce treba hraniti tigrica a ne turisti. S druge strane, ako ne pristižu novci od turista onda se je nemoguće brinuti o većem broju životinja.
Nakon svih viđenih slonova, tigrova i majmuna moj stav je: dati ću novce da bi vidio životinje, ali kad slonovi počnu igrati nogomet, majmuni voziti bicikl ili tigrovi stavljati glavu u krilo to je cirkus i hvalazbogom.

Moram iskomentirati, makar nije tema - rađe bi gledala živog tigra u zoološkom, nego mrtvog prepariranog u nečijem stanu. Krivolov je užasan problem i vrlo je malo slobodnih tigrova u divljini.
A o drogiranju nemam riječi - bilo tko ko išta zna o mačkama, zna zašto se tako ponašaju.
Meni je veći problem vodanje slonova po gradovima, dok ih bedasti turisti hrane...

vivax
30.05.2012., 17:23
Uzimam samo provjereni repelent za komarce Repel 100 naručen preko amazona. I tablete protiv probavnih smetnji. Mislim da nam ništa drugo neće trebati, a ima i tamo apoteka zlu ne trebalo . Naravno, uz obaveznu policu putnog osiguranja.

mamut322
30.05.2012., 17:33
Ako ti rupa ne smeta, možda bi ti bilo zanimljivije smjestiti se u neki "autentični" smještaj, skoro pa "zimmer frei". Uopće ne mora biti rupa, ali nije ni hotelski standard. Ako te bude zanimalo poslat ću ti par varijanti.

cek cek, sad me tek zanima o cemu pricas :) nije da jedva cekam spavati najvecoj rupi u bangkoku, nego sam komentirao da mi komfor nije toliko bitan ako mi ne ide cura samnom :)))
a sad me zanima tej "autenticni" smjestaj :ne zna:
sto je to tocno, daj daj obavezno neki link nesto
hvala!

Hapa
30.05.2012., 17:35
To sa slonovima po gradu stvarno treba zabraniti to se apsolutno slazem kao i sve vidove cirkuskih tocaka.Sto se tice gore navedenog kursa bahta on stvarno raste u odnosu na euro kad sam zadnji put mijenjao prije par mjeseci bilo je 1:41.5 a sada je 1:39:5 s tim da u zracnoj luci malo vise uzmu.Najbolje su mjenjacnice po trgovackim centrima.Nakon prezivljenog 4 mjeseca u Bangkoku sad mi je cak hladno:) Glavne i odgovorne bestije su komarci a sredstva za obranu od istih moguce je kupiti u svakom 7elevenu i apoteci.

grzzi
30.05.2012., 18:09
euro konstantno tone prema bahtu. za komarce i sve vrste ljekova ima po thailandu koliko hoces, bolje i jeftinije. drogsani tigrovi me ne zanimaju. Jahanje kroz džunglu na slonovima je dobar doživljaj, premda i njih gnjave sa onim kukama.

Sto se smjestaja tice, na neki nacin ne steta ne priustiti si neki luksuz (ukoliko donekle mozes) obzirom je cijena (za dvoje) u nekom 4 ili 5 star hotelu uglavnom 2,3-4 i vise puta manja nego u eu. :)

goldietrickz
30.05.2012., 18:50
mamut322 i buhac - hvala!
Iskrsnuli su neki novi momenti u medjuvremenu pa nismo jos sigurni koji datum mozemo ici - ali sam u startnoj poziciji.
I mene zanima sto ce Flumen reci. Meni se Malezija isto cini zanimljiva, posebno u periodu u kojem bi isli, ali cini mi se (bar ono malo koiko sam istrazivala) da je skuplja.

Glede Malezije, zapadna obala, ne moze se to ni priblizno porediti s recimo Krabijem. Bio sam na Langkawiju koji vazi za otok s najboljim plazama na zapadnoj obali, i srednja su zalost ,ne toliko samo zalo, koliko voda koja je uglavnom mutna i boje ko Sava u Brodu. Druga strana istocna je raj. Otok tioman npr koji je blizu Singapura.

mamut322
30.05.2012., 21:38
osim orient thaia, air asie i bangkoka, nasao sam i nekakve nok air i thai smile kompanije, s tim da za ova dva zadnja ne mogu skuziti di im je booking i site :504:

isto tako, kako sam samo 15 dana tamo, htia sam si ustediti pola dana, a negdi i dan i bar neki let bookirati...krabi - bangkok, siam reap bangkok---bilo koji...ali gledam cijene i monstruozne su :) ne kontam jel ce to padati i ima li pretenziju padati te cijene
isto tako vidim nekakve promotional codove da nude da ukucas...pretpostavljam da to istih ne mogu doci...:rofl:

ako ima neko, vicite!

kreten sam, browser mi je zahebava nasa sam sve, osim cijena koje m pasu :D

mamut322
30.05.2012., 21:55
ok sad sm vec zbunjen

Depart
From: Bangkok (Don Mueang)
To: Koh Phi Phi
Date: Sat, 01 Sep
Time: 09:30 - 16:00

sto phi phi ima aerodrom?? guglam ga i opet ne mogu naci ( bit ce opet moj browser :D
jel to znaci da on mene spici na neki blizu aerodrom pa mi je ukljucen i ferry do otoka :ne zna:
nista mi nije jasno
jer ovo sto sam gore paestao je zadnje sto mi pise...ispod odma ono za placanje...pa ubijte vi mene ko ja znam di ce on samnom letiti
e da , to je sa ovim nokairom...

hvala!

edit:
hm da...to je kad se navikes da ljudi sve znaju i odgovaraju pa se ne potrudim sam sve pronaci...
lipo pise da ima i ferry...doduse ne u samom initiearyu nego na naslovnoj cini mi se...s tim da mi svejedno nije jasno na koji tocno aerodrom onda leti al dobro...a i pise da krece ujutro a stize u 4 popodne, po toj racunici i necu bas nesto ustediti na vremenu,a cijena je oces neces skuplja, mada ne previse

goldietrickz
30.05.2012., 22:42
ok sad sm vec zbunjen

Depart
From: Bangkok (Don Mueang)
To: Koh Phi Phi
Date: Sat, 01 Sep
Time: 09:30 - 16:00

sto phi phi ima aerodrom?? guglam ga i opet ne mogu naci ( bit ce opet moj browser :D
jel to znaci da on mene spici na neki blizu aerodrom pa mi je ukljucen i ferry do otoka :ne zna:
nista mi nije jasno
jer ovo sto sam gore paestao je zadnje sto mi pise...ispod odma ono za placanje...pa ubijte vi mene ko ja znam di ce on samnom letiti
e da , to je sa ovim nokairom...

hvala!

edit:
hm da...to je kad se navikes da ljudi sve znaju i odgovaraju pa se ne potrudim sam sve pronaci...
lipo pise da ima i ferry...doduse ne u samom initiearyu nego na naslovnoj cini mi se...s tim da mi svejedno nije jasno na koji tocno aerodrom onda leti al dobro...a i pise da krece ujutro a stize u 4 popodne, po toj racunici i necu bas nesto ustediti na vremenu,a cijena je oces neces skuplja, mada ne previse

Vjerojatno leti u Krabi, a odatle slijedi ostatak putovanja.

kiimao
30.05.2012., 22:50
Krabi vjerojatno, Phuket manje vjerojatno, ali svejedno jer je točno negdje na pola puta.

mamut322
30.05.2012., 22:57
Tnx people! S tim da mi se to cak i ne cini toliko lose da se ne zahebavam sa svim onim transportima izmedju sam...

e da, znam da je bilo miljun puta pitanje, sam sam i nekoliko puta procitao o karticama...ali ono sto mene zanima je...
dakle, meni plaća sjeda svakog 5.u mjesecu, ni prije ni kasnije, 5. iza podne na racunu je bez iznimaka... jel mogu sa sigurnoscu biti da cu je moci dici u thailandu barem 6og ?
koristim Visa karticu (ili preporucujete da si neku drugu nabavim do puta?
hvala opet :p

Vincent7
31.05.2012., 00:27
apsolutno se slazem sa svim sto si napisala ali zato ne bih dao novce ni da gledam kako delfini skaču kroz obruče niti kako majmuni voze bicikle:)
općenito mi je zatvaranje divljih zivotinja nehumano,a pogotovo još kad se od njih očekuje da zabavljaju ljude. ali nije tema za ovaj topic.

Baš je to prava tema. Odlazak u Tigertemple i gledanje drogiranih tigrova?? Slikaš se sa njima i hvališ poslje kako si mazio tigra?? Kakva "zabava", i još ti to sve naplate, pa s time podupireš takvu glupost. Meni je to prestrašno.:confused:

buhac
31.05.2012., 06:14
Tnx people! S tim da mi se to cak i ne cini toliko lose da se ne zahebavam sa svim onim transportima izmedju sam...

e da, znam da je bilo miljun puta pitanje, sam sam i nekoliko puta procitao o karticama...ali ono sto mene zanima je...
dakle, meni plaća sjeda svakog 5.u mjesecu, ni prije ni kasnije, 5. iza podne na racunu je bez iznimaka... jel mogu sa sigurnoscu biti da cu je moci dici u thailandu barem 6og ?
koristim Visa karticu (ili preporucujete da si neku drugu nabavim do puta?
hvala opet :p
Ne, moras pricekati 3-4 dana da dodje placa do Tajandskog bankomata :D
Ako je placa SJELA onda ju mozes odmah i podici na bankomatu bez obzira gdje se ti nalazio. A naravno moras racunati i na naknadu za podizanje gotovine u inozemstvu.

Hapa
31.05.2012., 08:02
Visa ide bez problema, naknada je 150 bahta po transakciji a bankomata ima na svakom koraku.Oko toga ne treba brinuti.

marioxp
31.05.2012., 08:28

Nije ti nikakav problem od Krabi aerodroma do trajekta, imaš nekakav bus koji natrpa sve i preveze. Koliko se sječam da smo mi kupili kartu za trajekt na aerodromu i cijena je bila jednaka kao na doku.

buhac
31.05.2012., 09:01
Visa ide bez problema, naknada je 150 bahta po transakciji a bankomata ima na svakom koraku.Oko toga ne treba brinuti.

Ne bih se s ovim slozila, naknada se razlikuje od banke do banke pa ti je najbolje provjeriti u svojoj.Npr tamo gdje ja radim ti ide 3% od iznosa minimalno 3,5 eura.

Brasa Suhonik
31.05.2012., 11:44
Baš je to prava tema. Odlazak u Tigertemple i gledanje drogiranih tigrova?? Slikaš se sa njima i hvališ poslje kako si mazio tigra?? Kakva "zabava", i još ti to sve naplate, pa s time podupireš takvu glupost. Meni je to prestrašno.:confused:

Nažalost Tiger temple nije samo vezan uz drogiranje životinja kako bi se turisti mogli slikati sa njima , nego je u pitanju puno gora i odvratnija stvar. Naime, u hramu se desetljećima odrađuje trgovina zaštičenim i ugroženim vrstama koje se dalje prodaju u Kinu i Vietnam zbog debilne drevne kineske medicine te koriste meso i ostale dijelove Bengalskog tigra šatro kao afrodizijak i ko zna iz kojih još bolesnih razloga. Prljava rabota pohlepnih monkova je razotkrivena i evidentirana od strane organizacije za zaštitu ugroženih vrsta Cee4life. Više na :
1. http://www.cee4life.org/

2. https://www.facebook.com/BehindtheCloakBuddha

vivax
31.05.2012., 12:21
malo oftopičarimo, al sad se postavlja pitanje da li uopće ići ili ne ići u Tiger temple?

da li je moralno držati tigrove, pokazivati ih turistima i zatim ih prodati kinezima za medicinu? naravno da nije. tigar je lijepa, divlja životinja kojoj je mjesto u prirodi, a ne u kavezu...a što je s nesretnim exploatiranim slonovima? Možda je bolje uopće ne ići u Tajland. U Vijetnamu jedu pse... ne ići ni tamo?

Nedavno sam bila na jednom seoskom domaćinstvu u Slavoniji koje između ostalog ima ograđen prostor sa srnama i jelenima. Životinje su pitome i prilaze ljudima, djeca se maze i slikaju s Bambijem.. te iste životinje se tu uzgajaju i razmnožavaju, šopaju neprirodnom hranom, dresiraju da se druže s ljudima, da bi kasnije završili na meniju restorana u sklopu istog tog domaćinstva, a jelensko meso u Konzumovim škrinjama diljem lijepe naše.

ali to je valjda ipak nešto normalnije, jelen je jelen, tigar je tigar.

Cesc
31.05.2012., 12:32
pa to je tvoj izbor da li ćeš ići gledati tigrove i slikati se s njima ili ćeš se ići kupati sa slonovima ili koja je to već šema.
osobno nisam niti bih išao ni na jedno ni na drugo, hvala bogu pa tamo ima dvoljno stvari za vidjeti i raditi koje ne uključuju slonove i tigrove.

marioxp
31.05.2012., 13:05
malo oftopičarimo, al sad se postavlja pitanje da li uopće ići ili ne ići u Tiger temple?

Bio sam u Tiger templu i mogu reći da nije ništa interesantno, preturističko je za moj ukus.

Ali mogu reći da tamo nisu samo tigrovi ima tu za vidjet i još drugih divljih životinja.

mamut322
31.05.2012., 13:43
uf, kako citam forum od pocetka (trenuno sam na 177 stranici :rolleyes: ) vidim post u kojem Flumen govori da je velika gnjavaza od siam reapa do bangkoka i da se gubi puno vremena. S jedne strane htio bi na neki mazohisticki nacin doziviti taj famozni "na noge" ulaz u kambodju i zahebavanje sa carinicima i slicno, a isto tako, svaki minut mi je vazan jer sam itekako ogranicen vremenom od 2 tjedna.

Mozda jedan smjer avionom a drugi vlak +bus + taksi :ne zna:
spominjala se i voznja od siama do batambonga brodom (sto sam jubituirao i cini mi se fora za vidjeti i doziviti) s tim da mi je onda jos veca zajebancija nazad u bangkok :504:

jbga, pohlepan sam, ogranicen sam vremenom a tia bi sve i sto vise

i jos ko za vraga air asia ne leti do siama,eh

meni bi bilo idelano letiti iz siama za krabi ili na neko od otocja, ali takvu varijantu jos nisam naso nazalost
(sa bangkok air od siama do krabia 480 USD !!!! jesu oni faking normalni, i to jedan smjer!

prijedlozi su dobrodosli, hvala svima po n-ti put :D

kiimao
31.05.2012., 13:54
...
Nedavno sam bila na jednom seoskom domaćinstvu u Slavoniji koje između ostalog ima ograđen prostor sa srnama i jelenima. Životinje su pitome i prilaze ljudima, djeca se maze i slikaju s Bambijem.. te iste životinje se tu uzgajaju i razmnožavaju, šopaju neprirodnom hranom, dresiraju da se druže s ljudima, da bi kasnije završili na meniju restorana u sklopu istog tog domaćinstva, a jelensko meso u Konzumovim škrinjama diljem lijepe naše.

ali to je valjda ipak nešto normalnije, jelen je jelen, tigar je tigar.

Za donijeti zaključak fale još par podataka: da li u tom domačinstvu (lažno) tvrde da jelene pripremaju za povratak u divljinu, u koji papak se srne drogiraju i znaju li voziti bicikl.:D
Tek kada budemo objektivno informirani o stvarnom stanju, možemo dalje subjektivno diskutirati da li nam se to čini u redu. Bilo off topic ili ne mislim da je dobro da svi mogu ovdje dobiti i dublji uvid.

Za info o eksploatiranim slonovima:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=37720915&postcount=8191

vivax
31.05.2012., 15:04
istina je da se životinje diljem svijeta eksploatiraju da bi zabavljale ljude, bilo domaće ili turiste, a o ilegalnoj trgovini bilo živim životinjama ili samo nekim njihovim dijelovima da i ne govorimo. mislim da Tiger temple u Tajlandu sasvim sigurno nije jedino mjesto na svijetu gdje se to događa.
toga je bilo i biti će, stvar je svakog pojedinca kako će to doživjeti.

osobno mislim da me Tiger temple neće oduševiti i ne vjerujem da će mi se svidjeti. ali upravo jer je tako kontroverzan želim otići i vidjeti.

nego da priupitam nešto drugo, ako je netko bio - u Kanchanaburiu ću imati vremena samo za izlet na jedan vodopad, da li je ljepši Erawan falls ili Sai Yok?

Pri tom mislim na sam izlet, udaljenost, mogućnost kupanja i slično...

goldietrickz
31.05.2012., 15:41
istina je da se životinje diljem svijeta eksploatiraju da bi zabavljale ljude, bilo domaće ili turiste, a o ilegalnoj trgovini bilo živim životinjama ili samo nekim njihovim dijelovima da i ne govorimo. mislim da Tiger temple u Tajlandu sasvim sigurno nije jedino mjesto na svijetu gdje se to događa.
toga je bilo i biti će, stvar je svakog pojedinca kako će to doživjeti.

osobno mislim da me Tiger temple neće oduševiti i ne vjerujem da će mi se svidjeti. ali upravo jer je tako kontroverzan želim otići i vidjeti.

nego da priupitam nešto drugo, ako je netko bio - u Kanchanaburiu ću imati vremena samo za izlet na jedan vodopad, da li je ljepši Erawan falls ili Sai Yok?

Pri tom mislim na sam izlet, udaljenost, mogućnost kupanja i slično...

Nisam bio na Sai Yok, ali Erawan je divan. Kupanje? Ako se ne plasis grickanja povelikih riba, onda da. Moja cura uopce nije plivala, ja jesam u jednom od tih jezera gdje se s velikog kamena spustis kao s tobogana direkt u bistru vodu. Bilo je ok, ali nije to kupanje kakvo imas u moru, vise je to brckanje i bris od riba. Svejedno, prekrasno mjestto, samo sto organizirani kobinirani izleti ne dopustaju vise od 2 sata tamo. Udaljenost? Nisam siguran tocno, ali vozis se sigurno sat i po. Googlemap,

Zivotinje? Nikad vise na te ture. Sljedeci put samo na mjesta gdje nema tog jahanja na klupama. Ima ih, ali je izlet osjetno skuplji, sad mi je jasno i zasto.

mamut322
31.05.2012., 15:45
znam da sam dosadan ali ako bi mi neko mogo dati neki prijedlog na moje pitanje sa 452 stranice :D

goldietrickz
31.05.2012., 15:46
znam da sam dosadan ali ako bi mi neko mogo dati neki prijedlog na moje pitanje sa 452 stranice :D

Meni je na mobu ovo 905. Stranica. :) koje pitanje?

mamut322
31.05.2012., 15:52
Meni je na mobu ovo 905. Stranica. :) koje pitanje?

evo sam sebe kvotam :D tnx!

uf, kako citam forum od pocetka (trenuno sam na 177 stranici ) vidim post u kojem Flumen govori da je velika gnjavaza od siam reapa do bangkoka i da se gubi puno vremena. S jedne strane htio bi na neki mazohisticki nacin doziviti taj famozni "na noge" ulaz u kambodju i zahebavanje sa carinicima i slicno, a isto tako, svaki minut mi je vazan jer sam itekako ogranicen vremenom od 2 tjedna.

Mozda jedan smjer avionom a drugi vlak +bus + taksi
spominjala se i voznja od siama do batambonga brodom (sto sam jubituirao i cini mi se fora za vidjeti i doziviti) s tim da mi je onda jos veca zajebancija nazad u bangkok

jbga, pohlepan sam, ogranicen sam vremenom a tia bi sve i sto vise

i jos ko za vraga air asia ne leti do siama,eh

meni bi bilo idelano letiti iz siama za krabi ili na neko od otocja, ali takvu varijantu jos nisam naso nazalost
(sa bangkok air od siama do krabia 480 USD !!!! jesu oni faking normalni, i to jedan smjer!

prijedlozi su dobrodosli, hvala svima po n-ti put

Vincent7
31.05.2012., 18:36
pa to je tvoj izbor da li ćeš ići gledati tigrove i slikati se s njima ili ćeš se ići kupati sa slonovima ili koja je to već šema.
osobno nisam niti bih išao ni na jedno ni na drugo, hvala bogu pa tamo ima dvoljno stvari za vidjeti i raditi koje ne uključuju slonove i tigrove.

Naravno Fabergas, to je pitanje izbora. Znaš onu pismu : "Ništa mi neće ovaj dan pokvarit...", pa ni to drogiranje i exploatiranje životinja, a da definitivno samo zbog toga neću ići u Tayland i okolo, nisam lud, jer sigurno ima mali milion razloga da mi tamo bude lijepo i bez toga.:mig:

ni.lab
01.06.2012., 09:28
Ne bih se s ovim slozila, naknada se razlikuje od banke do banke pa ti je najbolje provjeriti u svojoj.Npr tamo gdje ja radim ti ide 3% od iznosa minimalno 3,5 eura.

,,,uzme ti 150 bht bankomat i jos ti uzme tvoja banka kako koja neka fiksno neka na postotak..ali ima i AEON ATM bankomata koji ne uzimaju tu proviziju od 150 bht pa izgubiš samo ono šta ti tvoja banka naplati. (ako se ne varam :mig:)

jure.motovilec
01.06.2012., 10:33
vivax,

erawan je bolji. no nije ni sai yok za bacit pogotovo ako ideš kad ideš. meni je bio presušio. kontaj da ti za erawan i helffire pass trebaju dva dana, dok kanchanburi i sai yok možeš odradit u ednom.

vivax
01.06.2012., 12:40
vivax,

erawan je bolji. no nije ni sai yok za bacit pogotovo ako ideš kad ideš. meni je bio presušio. kontaj da ti za erawan i helffire pass trebaju dva dana, dok kanchanburi i sai yok možeš odradit u ednom.

hvala, i mislila sam da svakako idemo na erawan, a sai yok ako stignemo. nekako mi se činilo da će nam biti previše 3 dana u Kanchanaburiu, a sad ispada da nećemo sve ni stići :)

funky business
01.06.2012., 14:40
Znači kupujemo ovdje euro po 7.6 a tamo dobimo 7.35 (38,7 bahta)
hmmm ne znam a kak stoji s dolarima daj mi javi :D
i gdje se ti nalaziš u Bangkoku ili?

Dolare baš nisam gledao jer sam nosio eure, ali koliko se sjećam svugdje su za 1 dolar davali između 30 i 31 baht, bliže 30 uvijek.

U BKK sam bio do jučer, danas u Hua Hinu. Jedno od mjesta koje nitko ne promovira ovdje na forumu, a super je.

Kad sam već spomenuo promociju, ako imate priliku uzmite Qatarove karte, isplati se svaka lipa jer vam let od 12,13 sati postane čista uživancija.

buhac
01.06.2012., 18:33
Dolare baš nisam gledao jer sam nosio eure, ali koliko se sjećam svugdje su za 1 dolar davali između 30 i 31 baht, bliže 30 uvijek.

U BKK sam bio do jučer, danas u Hua Hinu. Jedno od mjesta koje nitko ne promovira ovdje na forumu, a super je.

Kad sam već spomenuo promociju, ako imate priliku uzmite Qatarove karte, isplati se svaka lipa jer vam let od 12,13 sati postane čista uživancija.

prema toj računici više se isplati dolare nositi nego euro jer je bolji omjer.
Pitam gdje se nalaziš zbog vremena :D
Slažem se ovo za Qatar ali isto tako više nema karata za dvije osobe ispod 1500 eura a i letovi traju od 22h pa nazad 33h presjedanje u dohi po 9 sati i više, to i nije baš neki doživljaj ili?

flumen-day
01.06.2012., 18:45
Ne da nije doživljaj, već je to solidna gnjavaža... Aerodrom u Dohi je stvarno bijedan i čovjeku brzo dosadi boraviti na istom... No, ako si na budgetu, tada se preživi i tih 9 i kusur sati, bez "jebem ti..." :mig:

No, da ne budem nedorečen, Doha aerodrom, ovakav kakvog ga mi sada vidimo je, praktično, pogled u prošlost jer se krajem ove, odnosno početkom 2013. godine, očekuje otvorenje potpuno novog aerodroma koji bi po svojim parametrima mogao zasjeniti čak i aerodrom u Dubaiju... Naime, nije prevelika tajna da su Doha i Dubai ključni i ljuti takmaci za desetke milijuna tranzitnih putnika u nadolazećem višedesetljetnom razdoblju...

goldietrickz
01.06.2012., 19:09
Slažem se ovo za Qatar ali isto tako više nema karata za dvije osobe ispod 1500 eura a i letovi traju od 22h pa nazad 33h presjedanje u dohi po 9 sati i više, to i nije baš neki doživljaj ili?

Ja mislim da je sad opcenito bolje nosit dolare, i da je princip da kad dolar raste u odnosu na euro, raste i u odnosu na azijske valute.

VranaI
01.06.2012., 21:38
Budući da vidim da je aktualna rasprava oko Kanchanaburija, evo da se i ja priključim sa svojim pitanjem, tj. dilemama jel se već tjedan dana bahčem s time.
Uglavnom, nakraju mi mislim 3 dana provesti u Kanchanaburiju i ne znam na koji nam je način najpametnije organizirati ta 3 dana.
Dakle, krenuli bi iz BKK u 7:45 vlakom. Koliko vidim budući da ćemo platiti kartu iz BKK, najbolje nam je odmah produžiti skroz do Nam Tok-a (dolazi u 12:20).
Zanima me dali se iz Nam tok-a do Kanchanaburija može uzeti taxi za natrag i koliko košta?!? Vraćali bi se mi vlakom, al koliko vidim zadnji polazi u 15:15 i tih 3 sata mi se čini prekratko za otići do Sai Yok Noi vodopada i vratiti se na vrijeme na vlak. Ili sam u krivu?!?
Drugi dan bi proveli u Tigre tample i pola sata bi jahali slonove, ne duže, a za treći dan bi ostavili za Erwan nacionalnom parku, te povratak u BKK.

I još jedno pitanje, dali na stanici Thonburi u BKK postoje ormarići u kojima se može ostaviti prtljaga?!? Da ne nosimo sve sa sobom, a budući da nakon dolaska u BKK ćemo prespavati negdje kod Don Muang aerodroma i ujutro kretati Nok air-om za Samui (u 6 ujutro je let), čini mi se suludo ostavljati torbe u Rambuttri gdje čemo biti smješteni prije odlaska u Kanchanaburi,i onda nakon Kanchanaburija ići do tamo po torbe.
li da ne kompliciram, pa da se vratimo tu jednu noć u Rambuttri, pa da taxijem idemo u rane jutarnje sate do Don Muanga?!?

Zahvaljujem se na odgovorima unaprijed!!!

goldietrickz
02.06.2012., 03:50
Budući da vidim da je aktualna rasprava oko Kanchanaburija, evo da se i ja priključim sa svojim pitanjem, tj. dilemama jel se već tjedan dana bahčem s time.
Uglavnom, nakraju mi mislim 3 dana provesti u Kanchanaburiju i ne znam na koji nam je način najpametnije organizirati ta 3 dana.

I još jedno pitanje, dali na stanici Thonburi u BKK postoje ormarići u kojima se može ostaviti prtljaga?!? Da ne nosimo sve sa sobom, a budući da nakon dolaska u BKK ćemo prespavati negdje kod Don Muang aerodroma i ujutro kretati Nok air-om za Samui (u 6 ujutro je let), čini mi se suludo ostavljati torbe u Rambuttri gdje čemo biti smješteni prije odlaska u Kanchanaburi,i onda nakon Kanchanaburija ići do tamo po torbe.
li da ne kompliciram, pa da se vratimo tu jednu noć u Rambuttri, pa da taxijem idemo u rane jutarnje sate do Don Muanga?!?

Zahvaljujem se na odgovorima unaprijed!!!

Mislim da ti je to prekomplicirano sve skupa. Najbolje je da odes u Kanchanaburi i odande radis te izlete.

Thonburi stanica ti je manja nego recimo stanica u Novoj Gradiski, nista tu nema, osim par saltera za kupit karte.

vivax
02.06.2012., 08:25
Vrana, i mi planiramo 3 noći u Kanchanaburiu, pa ako ti što znači neki naš okvirni plan.. otići u Kanchanaburi ujutro nekim busom iz Bangkoka, s južne ili sjeverne stanice - autobusi voze svakih 20 minuta - pola sata, vožnja traje oko 2 sata.
Kad stignemo smjestiti se, i ostatak vremena šetnja i razgledavanja grada, te potraga za agencijom s kojom ćemo na izlete.

Sljedeći dan izlet koji uključuje sve vezano za rat, željeznicu i most na rijeci Kwai, te Erawan slapove. Popodne i večer za Kanchanaburi centar.

Sutradan ujutro Tiger temple, popodne jahanje i kupanje sa slonovima.

Treći dan povratak ujutro u Bangkok direktno na aerodrom i nastavak puta...

buhac
02.06.2012., 08:28
Ne da nije doživljaj, već je to solidna gnjavaža... Aerodrom u Dohi je stvarno bijedan i čovjeku brzo dosadi boraviti na istom... No, ako si na budgetu, tada se preživi i tih 9 i kusur sati, bez "jebem ti..." :mig:

No, da ne budem nedorečen, Doha aerodrom, ovakav kakvog ga mi sada vidimo je, praktično, pogled u prošlost jer se krajem ove, odnosno početkom 2013. godine, očekuje otvorenje potpuno novog aerodroma koji bi po svojim parametrima mogao zasjeniti čak i aerodrom u Dubaiju... Naime, nije prevelika tajna da su Doha i Dubai ključni i ljuti takmaci za desetke milijuna tranzitnih putnika u nadolazećem višedesetljetnom razdoblju...

Istina, ali nestrpljiva sam osoba koja bi ispalila 9 sati na aerodromu na kojem nemas sta vidjeti, a da ne spominjem i da ima opcije leta gdje se i preko 20 sati ceka u Dohi i to nerijetko u ponudi za super cijenu od 800 eura po osobi. Osobno smatram da Qatar ima kvalitetu i vrijedi tih novaca ali gubljenje citavog dana ili pola dana na aerodromu baca drugu sliku na tu avio kampanju, barem sa mog stajalista mogli su malo bolje organizirati te letove. Jos kad stignes u Bangkok i preracunas vremensku razliku izgubio si i vise od jednog dana.

Cesc
02.06.2012., 12:39
ako je netko bio, koji je najbolji put iz bangkoka za vang vieng u laosu?
mislili smo uzet neki nocni vlak bangkok - udon thani pa od tamo nekak do granice. ako ima kakvo bolje riješenje slobodno predlozite:D

mamut322
02.06.2012., 12:53
da li netko zna sto je s onim blue expressom iz milana i rima za tajland. trazim po njihovom siteu ali vise mi ne nudi opciju leta za tajland? dok s druge strane an route mapu jos uvijek pise da lete za bangkok...trazim kartu za curu i frenda pa ako neko zna sto je s tom linijom bit cu mu zahvalan, hvala

dknezic
02.06.2012., 19:29
:ne zna::ne zna::ne zna:Želim posjetiti Tajland ovu zimu sa djevojkom, ali ne mogu se odlučiti gdje da idem? Jedno je sigurno želio bih doletiti u Bangkok i tu provesti par dana, a onda otici na neki od otoka, ali ne na neki razuzdani pun dama noći i ludosti već neki umjereni da ja i draga možemo uživati u svemu po malo.
Sami odmor bih trajao nekih 15 dana s tim da bih sigurni 4-5 dana proveo u metropoli? Može li mi netko preporučiti neki smješta, otok, avio karte i vrijeme kada ići?

mamut322
02.06.2012., 19:41
:ne zna::ne zna::ne zna:Želim posjetiti Tajland ovu zimu sa djevojkom, ali ne mogu se odlučiti gdje da idem? Jedno je sigurno želio bih doletiti u Bangkok i tu provesti par dana, a onda otici na neki od otoka, ali ne na neki razuzdani pun dama noći i ludosti već neki umjereni da ja i draga možemo uživati u svemu po malo.
Sami odmor bih trajao nekih 15 dana s tim da bih sigurni 4-5 dana proveo u metropoli? Može li mi netko preporučiti neki smješta, otok, avio karte i vrijeme kada ići?

upao si u rupu bez dna. savjetujem ti da pocnes citati ovaj topic od pocetka, da otpocetka, ja sam trenutno na 200 i nekoj stranici i zapisujem si u word doc. sve savjete forumasa kao i linnkove hotela i slicno i vec imam materijala za poludit,tako da daj si malo truda...jer je to pitanje obradjeno miljun i sto tisuca puta :D

goldietrickz
02.06.2012., 19:44

Kao nigdje, na ovom topicu, nekoliko stranica unazad, imas ama bas sve sto ti treba za to organizirat. Ili sve zanemari i kreni na put koji ce ti sam pokazati Tajland?!

funky business
02.06.2012., 20:01

Ja sam na odlasku imao konekciju od 1:55 sati u Dohi i sigurno da je konekcija duža od 6 sati preduga i doživljaj nije više tako savršen. Ja sam u ova gotovo 2 sata razmaka između letova jedva stigao promijenit avion. Qatar jednostavno raste brže nego što mogu gradit i zbog toga se od aviona do tranzitne zgrade vozite 25 minuta u autobusu, onda čekate na kontroli 35 minuta i opet vozite do drugog aviona 25 minuta. Znači da su 2 sata stvarno minimum. Ako uzmemo u obzir da je razmak 6 sati to su ipak maksimalnih 4 sata u Dohi.

I moram priznat da Doha izgleda presavršeno iz zraka, ogromne blještave poslovne zgrade kakve ni New York nema. Svaka im čast. Dio grada se također može vidjeti dok se vozite u ovom busu po aerodromu jer avion doslovno sleti kilometrima od zgrade aerodroma. Nešto neviđeno. Kao da avion sleti kraj Avenue Malla, a na Plesu obavljate tranzit.

Qatar ide toliko daleko s uslugom da na letove za Zagreb stavlja barem jednog člana posade koji priča hrvatski. Posada dosta toga o putnicima zna unaprijed, na letu od Dohe do BKK kraj mene je sjedala grupa talijana i naš dio je služila cura iz Italije. Kinez koji je mene služio na letu od Zagreba do Dohe me na izlasku iz aviona pozdravio imenom. Sve su to neke sitnice (možda se mnogima čine bezvezne) koje su Qatar učinile najboljom kompanijom na svijetu. Na letu od Dohe do BKK su nam dali i četkicu za zube s kalodontom :)

buhac
02.06.2012., 20:19
Ja sam na odlasku imao konekciju od 1:55 sati u Dohi i sigurno da je konekcija duža od 6 sati preduga i doživljaj nije više tako savršen. Ja sam u ova gotovo 2 sata razmaka između letova jedva stigao promijenit avion. Qatar jednostavno raste brže nego što mogu gradit i zbog toga se od aviona do tranzitne zgrade vozite 25 minuta u autobusu, onda čekate na kontroli 35 minuta i opet vozite do drugog aviona 25 minuta. Znači da su 2 sata stvarno minimum. Ako uzmemo u obzir da je razmak 6 sati to su ipak maksimalnih 4 sata u Dohi.

I moram priznat da Doha izgleda presavršeno iz zraka, ogromne blještave poslovne zgrade kakve ni New York nema. Svaka im čast. Dio grada se također može vidjeti dok se vozite u ovom busu po aerodromu jer avion doslovno sleti kilometrima od zgrade aerodroma. Nešto neviđeno. Kao da avion sleti kraj Avenue Malla, a na Plesu obavljate tranzit.

Qatar ide toliko daleko s uslugom da na letove za Zagreb stavlja barem jednog člana posade koji priča hrvatski. Posada dosta toga o putnicima zna unaprijed, na letu od Dohe do BKK kraj mene je sjedala grupa talijana i naš dio je služila cura iz Italije. Kinez koji je mene služio na letu od Zagreba do Dohe me na izlasku iz aviona pozdravio imenom. Sve su to neke sitnice (možda se mnogima čine bezvezne) koje su Qatar učinile najboljom kompanijom na svijetu. Na letu od Dohe do BKK su nam dali i četkicu za zube s kalodontom :)

wauuu koja usluga svaka čast :) zato sam napisala u jednom postu na prošloj strani da vrijede svake kune i slažem se s tom tvrdnjom barem po onome što čitam jer nisam kompetentna budući da nikad nisam letila pa se mogu samo diviti onome što čujem.
Jesi bio na kojem otočiću? Zanima me vrijeme na Koh Samui i Koh Phanganu ako si bio... kako je sa kišom? :D

flumen-day
02.06.2012., 23:56
ako je netko bio, koji je najbolji put iz bangkoka za vang vieng u laosu?
mislili smo uzet neki nocni vlak bangkok - udon thani pa od tamo nekak do granice. ako ima kakvo bolje riješenje slobodno predlozite:D

Najbolji put je upravo ovaj kojeg si natuknuo, ali sa ponekom izmjenom. Naime, imaš vlak izravno iz Bangkoka za Nong Khai, a koji je za razliku od Udon Thanija odmah na granici sa Laosom i u neposrednoj blizini Vientiana...

Dakle, iz Bangkoka je daleko najbolja opcija noćni vlak koji polazi u 20:00, a u Nong Khaiu je u 08:25. Ukoliko dođeš ranije u Bangkok, pođi do stanice Hua Lamphong, pa kupi par dana ranije kartu, 2. razred - klimatitirano, čisto da ne izvisiš, a ako nećeš imati previše vremena, kupi kartu preko ovog, vrlo pouzdanog servisa: http://www.thairailticket.com/esrt/Default.aspx?language=1 .

Kada dođeš na stanicu, pitaj za šalter na kojem možeš kupiti kartu za "shuttle bus" do granice. Taj autobus ćete dovesti do laoskog dijela granice gdje ćeš izvaditi vizu.

Nakon što riješiš vizu i uđeš u Laos, uzeti ćeš lokalni pick up (tamo znan kao jumbo) i eto te ubrzo u Vientianeu.

Kada si u Vientiane-u, ili možeš malo razgledati grad, prenoći, što god već ili se uputiti prvim autobusom za Vang Vieng.

Vincent7
03.06.2012., 00:23

Da, izgleda da su se malo poboljšali. Ja sam sa njima putovao predprošle godine. Ne mogu se požaliti, ali imao sam i boljih kompanija. Hrana me nije baš oduševila, pa kad smo se vračali, nisam jeo skoro ništa, osim neke male "pite sa mesom", koja je bila fantazija.
Kad se izlazi iz aviona, zapljusne vas onaj miris vjetra iz pustinje, a dinamika aviona koji se neprestano dižu i spuštaju je fantastična. Ljudi koji se šetaju po aerodromu su interesantni, pravi beduini :eek:, žene sa maramama... Druga kulturološku dimenziju.
Jedino to šta ima dosta vozikanja sa autobusom po terminalima, to im je zaista glupo, ali nadam će se sa otvaranjem novog terminala to poboljšati, pa izgleda da ću i ja morat opet istim putem.

buhac
03.06.2012., 08:31
Ako netko planira putovati na Tajland drugu polovicu 8 mj ima super jeftinih karata za Bangkok iz Zagreba 540 eura a iz Budimpeste po 230 i 300 eura. A ja misla da sam dobro prosla kad sam kupila karte za 540 eura iz budimpeste lol

al je ovo neka navlakuša kad odabereš karte baca te na stranicu avio kampanje preko koje su karte i dalje cijene preko 1300 eura haha :D

funky business
03.06.2012., 08:54
wauuu koja usluga svaka čast :) zato sam napisala u jednom postu na prošloj strani da vrijede svake kune i slažem se s tom tvrdnjom barem po onome što čitam jer nisam kompetentna budući da nikad nisam letila pa se mogu samo diviti onome što čujem.
Jesi bio na kojem otočiću? Zanima me vrijeme na Koh Samui i Koh Phanganu ako si bio... kako je sa kišom? :D

Nažalost ne mogu ti dat neke informacije o tome jer mi otoci još nisu u planu, pogledaj accuweather najbolje. Danas idem u Pran Buri.

buhac
03.06.2012., 09:14
http://img690.imageshack.us/img690/4849/aviokarte.jpg

Nažalost ne mogu ti dat neke informacije o tome jer mi otoci još nisu u planu, pogledaj accuweather najbolje. Danas idem u Pran Buri.

Ma uživaj i obavještavaj nas o važnim i lijepim događajima ;)

mamut322
03.06.2012., 13:30

"Malo" si mi nabio nervozu sad jer ja imam u Dohi pauzu od 1:50 izmedju leta za Bangkok. Nesto su mi ljudi govorili da ce mi na karti biti nekakva boja-žuta,zelena crvena i da se onda po njoj ravnam i gledam di idem kad sam u tranzitu :ne zna:
sjecam se da sam i u frankfurtu kad sam 'presjedao isto imao takvo kratko vrijeme i da sam na jeva jedvite jade sjeo u avion za nyc. Jel postoji neka caka koju trebam znati ili ce me to super cool osoblje Quatra ipak usmjeriti na pravi put, jer ja istp putujem s njima :D

jure.motovilec
03.06.2012., 13:53
to je i više nego dosta za Dohu. Bez obzira na vožnju. podese oni to sve lijepo. meni je sto bilo 1:50 pa sam se smarao sigurno 40 minuta pred boarding.

frankfurt je druga priča jer moraš sam nabadat gejtove. u dohi je sve tu na pljucometar...

goldietrickz
03.06.2012., 16:38
:)

Nikakve frke. U Dohi je vjerojatno najdulja voznja busom od aviona do terminala ikad. Sigurno 20 minuta. Kad vec udjes u transfer terminal, sve je lako. Sigurno ti je to dosta vremena.

funky business
03.06.2012., 19:11
"Malo" si mi nabio nervozu sad jer ja imam u Dohi pauzu od 1:50 izmedju leta za Bangkok. Nesto su mi ljudi govorili da ce mi na karti biti nekakva boja-žuta,zelena crvena i da se onda po njoj ravnam i gledam di idem kad sam u tranzitu :ne zna:
sjecam se da sam i u frankfurtu kad sam 'presjedao isto imao takvo kratko vrijeme i da sam na jeva jedvite jade sjeo u avion za nyc. Jel postoji neka caka koju trebam znati ili ce me to super cool osoblje Quatra ipak usmjeriti na pravi put, jer ja istp putujem s njima :D

1:50 se smatra normalnim transferom tako da ćeš dobit žutu oznaku na ručnoj prtljazi i žutu košuljicu za svoj boarding pass. Prema toj boji će vas osoblje raspoređivat u Dohi. Za one koji imaju kratak transfer dobiju žutu s narančastim rubom što znači da idu na posebnu brzu kontrolu u Dohi.

Osoblje sve usmjerava tako da nemaš brige. Nakon što se ukrcaš u Zagrebu postaješ Qatarova briga :D Ako ti prethodni let kasni onda te osoblje dočeka već na izlasku iz busa i vodi ravno u drugi avion.

Što se tiče boja, možda nekome pomogne:
žuta - transfer
žuta s narančastom bojom - short transfer
plava - final destination Doha i oni se iskrcavaju na prvoj stanici na aerodromu (da, bus staje na dvije stanice u tih 25 minuta vožnje)
ljubičasta - business and first class passengers - premium terminal

Košuljice ne skidajte s boarding passova sve do krajnje destinacije.

kiimao
03.06.2012., 19:39
...
li da ne kompliciram, pa da se vratimo tu jednu noć u Rambuttri, pa da taxijem idemo u rane jutarnje sate do Don Muanga?!? ...
To bi ja napravio. Oko Don Muanga nema osobit izbor smještaja, a u rane jutarnje sate nema prometa pa si brzo tamo. Neka ti dogovore s recepcije.

mamut322
03.06.2012., 19:58
hvala svima na odgovorima

nego jel zna neko sto je s blue express linijom za Tajland...?:confused:

VranaI
03.06.2012., 20:16
Zahvaljujem se na odgovorima, tak sam si nekak i sama mislila, jednostavnije je i zbog prtljage i svega, al bolje provjeriti s onima koji više znaju!!!
:)

Cesc
03.06.2012., 21:02
Najbolji put je upravo ovaj kojeg si natuknuo, ali sa ponekom izmjenom. Naime, imaš vlak izravno iz Bangkoka za Nong Khai, a koji je za razliku od Udon Thanija odmah na granici sa Laosom i u neposrednoj blizini Vientiana...

Dakle, iz Bangkoka je daleko najbolja opcija noćni vlak koji polazi u 20:00, a u Nong Khaiu je u 08:25. Ukoliko dođeš ranije u Bangkok, pođi do stanice Hua Lamphong, pa kupi par dana ranije kartu, 2. razred - klimatitirano, čisto da ne izvisiš, a ako nećeš imati previše vremena, kupi kartu preko ovog, vrlo pouzdanog servisa: http://www.thairailticket.com/esrt/Default.aspx?language=1 .

Kada dođeš na stanicu, pitaj za šalter na kojem možeš kupiti kartu za "shuttle bus" do granice. Taj autobus ćete dovesti do laoskog dijela granice gdje ćeš izvaditi vizu.

Nakon što riješiš vizu i uđeš u Laos, uzeti ćeš lokalni pick up (tamo znan kao jumbo) i eto te ubrzo u Vientianeu.

Kada si u Vientiane-u, ili možeš malo razgledati grad, prenoći, što god već ili se uputiti prvim autobusom za Vang Vieng.

hvala puno!
kakvi su ti vlakovi? vidim da ima cijena nešto "lower berth/upper berth" ?:confused:

goldietrickz
03.06.2012., 21:04
hvala puno!
kakvi su ti vlakovi? vidim da ima cijena nešto "lower berth/upper berth" ?:confused:

To je donji i gornji lezaj. Donji je bolji naravno, i te karte prve odu, a i inace te karte u tim spavacim kolima moras skoro uvijek par dana, a nekad i vise, unaprijed kupiti. Mjesta za sjedit i u onim spavacim kupeima ima skoro uvijek i na dan puta.

mamut322
04.06.2012., 12:46
Jel letio tko sa nok-airom,imaju trenutno povoljnije domace letove od AA...problem nastaje pti bookiranju karte. Da ne mogu kupit kartu ako nisam tajlandjanin?kakva je to glupost?ima neko iskustva s ovim? Skiniuo sam si i app.njihovu na mob i preko nje isao, na samom kompu nisam probavao jos ali ne vidim da bi tok bio problem...:ne zna:

De Selbi
04.06.2012., 21:15
Baš mislim, gdje ćemo jesti u Ao Nangu? Imate li neku preporuku za jeftiniji, a dobar restoran ili guest house? Za ovaj N01 http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1507054-d1636449-Reviews-No_1_Thai_Food-Ao_Nang_Krabi_Province.htmlnetko reče pred par stotina postova da i nije nešto.
pozdrav

kiimao
04.06.2012., 23:13
Baš mislim, gdje ćemo jesti u Ao Nangu? ...
Iz ovog pitanja mogu samo pročitati da nisi nikada bio u Tajlandu.:D
Tamo to pitanje nije tema, jer je izbor restorana ogroman, a po meni je i to nevažno, jer je najbolja hrana na štandovima na cesti.
Pogledaj npr. što ima na štandovima ispred McDonaldsa, ako je kriza za "domačim" postoji i talijanski restoran (zapravo, nekoliko njih) nekakvi indijski i koješta.
Barem jedan večernji izlet do Krabija na "night market" i sladoled u "Swensen'su" bio bi moja preporuka.
Sve u svemu, nije tema. Kad budeš tamo, samo slijedi nos.

phuketya
05.06.2012., 12:15
Pronašla sam kartu iz Budimpešte (odgovara mi odavde) za Bangkok po cijeni od 800 dolara od 27. 12. do 13. 1. Da još sačekam s kupovinom ili mislite da može ići još dolje? Iako sumnjam, ipak je to top sezona.

mamut322
05.06.2012., 12:18
Pronašla sam kartu iz Budimpešte (odgovara mi odavde) za Bangkok po cijeni od 800 dolara od 27. 12. do 13. 1. Da još sačekam s kupovinom ili mislite da može ići još dolje? Iako sumnjam, ipak je to top sezona.

ja zadnjih mjesec dana vidim par sati dnevno online, i mislim da ti je to super cijena, ja u pravilu kad nadjem cijenu koja mi je prihvatljiva kupujem odmah, pogotova za ovakve relacije, da, postoji sansa da ode dole, ali mislim da nece pretjerano, mozda za 100 200 kn max, a s druge strane mislim da je veca sansa da ti ode gore karta, na tvom mjestu bi kupio.

sacekaj malo da vidis sto ce ti iskusniji reci

De Selbi
05.06.2012., 12:37
Iz ovog pitanja mogu samo pročitati da nisi nikada bio u Tajlandu.:D
Tamo to pitanje nije tema, jer je izbor restorana ogroman, a po meni je i to nevažno, jer je najbolja hrana na štandovima na cesti.
Pogledaj npr. što ima na štandovima ispred McDonaldsa, ako je kriza za "domačim" postoji i talijanski restoran (zapravo, nekoliko njih) nekakvi indijski i koješta.
Barem jedan večernji izlet do Krabija na "night market" i sladoled u "Swensen'su" bio bi moja preporuka.
Sve u svemu, nije tema. Kad budeš tamo, samo slijedi nos.

mhm, u pravu si. Nisam bio, ali ću to ispraviti. Sutra letim. A za Ao Nang nisam znao da i tamo ima "štandovske" hrane. Hvala ti na odgovoru. Pozdrav :)

goldietrickz
05.06.2012., 15:35
Znate li da je tip koji radio najbolja računala na svijetu, pokojni Cray, gradio i brodove iz hobija. Svake godine bi započeo graditi novi brod i kad bi ga napravio otišao bi jedriti na njemu, a nakon toga bi ga - spalio. I počeo graditi novi, bolji. I tako svake godine. Barem sam ja tako čuo za tu inspirativnu legendu.

Svi možemo žaliti za onim što smo pisali, stvorili na starim Forumima. Na žalost, to ne možemo uklopiti u ovaj nastavak. Ili bi nam to oduzelo toliko vremena da bi postalo besmisleno.

Vaši stari postovi neće nestati, ostat će na starim forumima (već imamo dva stara foruma, a onog trećeg se više nitko i ne sjeća, a i nema niti tragova o njemu). Ostavljeni po strani vjerojatno neće dobivati tu nepodnošljivu "Server busy" poruku.

Ima te standovske hrane svugdje, ali donekle si i u pravu. Ao Nang je pun raznoraznih restorana koji i nisu bas najjeftiniji u Tajlandu, ali barem imas izbora. Ao Nang je odlicno mjesto za nekakvu bazu iz koje se moze obilazit i otoke i gdje ima i nekog nocnog zivota. To mjesto mi je najvise licilo na nase obalne, i susurom i atmosferom, a opet je to pravi Tajland.

goldietrickz
05.06.2012., 15:36
Ludog li mobitela. Ovaj moj gornji odgovor naravno nije na nekakav anderlonov post, vec na post iznad mog zadnjeg.

mamut322
05.06.2012., 19:21
a jesam srice!
isao si bookirati hvaljeni train inn hotel i pun je za datume koji meni odgovaraju, jel ima netko preporuciti neki dobar u blizini hualampong stanice takodjer da se ne tramakivam previse do onog vlaka u 5:55, hvala
vidim da su blizu boutique mahanakgon i hua lamphong hostel, jel ima neko iskustva s njima?

Danchee
07.06.2012., 08:26
Polijećemo danas u 15h!!!
Hvala svima na svoj pomoći, kad se vratimo čeka vas report i savjeti svima koji idu nakon nas :)

Vincent7
07.06.2012., 11:12
Zna li netko jesu li širokokutni objektivi jeftiniji u Bangkoku ili kod nas?
Recimo Canon ili nešto zamjensko?

princess
07.06.2012., 16:10

zadnji put kad sam bio su bili. Svakako nisu skuplji. Mislim da su bili isplativiji čak i kad skineš PDV.

Hapa
07.06.2012., 16:28

Na drugom katu IT Malla Fortune Town je ogromna ponuda kamera i fotografske opreme.Neznam cijene jer sam gledao kompjutere na 3 i 4 katu ali mjesto je stvarno super.Prizemlje ima simpatican food court.Duplo bolja lokacija nego Pantip jer tu kupuju tajlandjani a strance se salje u Pantip.Idi podzemnom do stanice Phraram 9 i vidjet ces znak Fortune town exit 1 i kad izadjes 20 metara si od ulaza,niti te tko vuce za rukav a niti te gledaju zeznuti.

kiimao
08.06.2012., 00:02
Pričalo se o tome prije par stotina postova, ali da podsjetim: nećete se usrećiti tax free kupovinom u Tajlandu. Što se tiče tehničke robe samo imajte na umu da ako nešto nije OK, garancija treba biti važeća i na ovom kontinentu jer teško da ćete se imati prilike vratiti u BKK samo da bi se nekome požalili.

Tajland2012
08.06.2012., 02:32
Pozdrav svima,

Ako može netko da mi pošalje kontakt od DarioZd koji živi na Koh Samui-ju

Unaprijed se zahvaljujem

Vincent7
08.06.2012., 11:41
Pričalo se o tome prije par stotina postova, ali da podsjetim: nećete se usrećiti tax free kupovinom u Tajlandu. Što se tiče tehničke robe samo imajte na umu da ako nešto nije OK, garancija treba biti važeća i na ovom kontinentu jer teško da ćete se imati prilike vratiti u BKK samo da bi se nekome požalili.
A ta ti je dobra. Odustajem od kupovine...Hvala kiimao:rolleyes:

jure.motovilec
08.06.2012., 15:18
A ta ti je dobra. Odustajem od kupovine...Hvala kiimao:rolleyes:

potvrđujem i ja :D

ako baš moraš radje kupi u njemačkoj pa čak i sloveniji.

evo pa usporedi razlike

http://www.jeftinije.hr/foto/foto-oprema/objektivi

http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/4332.html

ja kupujem u njemačkoj uglavnom jer imam kome tamo da se dotavi.

Enrico
09.06.2012., 11:30
Samo kratak info možda nekome dobro dođe

Imate karte Zagreb - Bangkok povratne od Turkish Airlinesa
Polazak 13 ili 14 ili 15.06 a povratak 26.06. za 709 EUR s tim da koliko sam skužio predvečer spuštaju cijene nekakva promocija na 639 EUR-a što je otprilike 4825kn što je nekih 125 kuna skuplje od onih turbojeftinih karta koje je Qatar prodavao nedavno, dakle prava prilika

Ja sam ubo tu kartu za 639 EUR-a, samo deset dana ali karta je jeftina, nadam se da nekome dobro dođe ovaj info

Pozz

De Selbi
09.06.2012., 12:23
kisica lagano pada nad Bangkokom, sjedim u internet kafeu, pokraj mene na stolici mrsava maca, pred vratima pas, upravo sam se vratio s zeljeznicke, od stanice do Khao Sun roada gradskim rasklimanim autobusom za 7 bahta, kroz China town, jedinstveno iskustvo, a u zraku taj miris grada (vi koji ste bili znate o cemu pricam) miris koji mi sve vise uvlaci pod kozu.
Bok :)

Hapa
09.06.2012., 13:17
Uzivaj:)).Vrijeme na istocnoj obali se popravlja a kisa i ako padne to je nocu.Prosli tjedan se posteno ispadala.Jucer sam u Ranongu pricao s francuzem s Koh Phangana i kaze da vrijeme ide nabolje, uglavnom kisa po noci a danju umjerena naoblaka. Ti rasklimani busevi su zakon a za vrijeme poplave samo su oni vozili.Ponekad te kondukteri samo zaobidju jer ne zele gubit vrijeme s farangom objasnjavajuci cijenu karte i slicno(unutra slicice Hello kitty ili Doraemon) ^_^

Tempion
09.06.2012., 22:05
a u zraku taj miris grada (vi koji ste bili znate o cemu pricam) miris koji mi sve vise uvlaci pod kozu.

Kako ti zavidim.

Kako mi nedostaje taj miris grada. Ta buka koja nikad ne prestaje. Ta vlaga u zraku. 7/11 i onaj zvuk kada uđeš unutra. Sve mi nedostaje. :(

Uživaj!!

kiimao
10.06.2012., 02:09
kisica lagano pada nad Bangkokom, sjedim u internet kafeu, pokraj mene na stolici mrsava maca, pred vratima pas, upravo sam se vratio s zeljeznicke, od stanice do Khao Sun roada gradskim rasklimanim autobusom za 7 bahta, kroz China town, jedinstveno iskustvo, a u zraku taj miris grada (vi koji ste bili znate o cemu pricam) miris koji mi sve vise uvlaci pod kozu.
Pun pogodak. Pretpostavljam da je bio bus broj 53 bez aircona s onom besmisleno krivudavom rutom koja je savršena za polagano rezgledavanje i njušenje kroz otvoren prozor. Najbolje uloženih 1.2 kune. Preporuka: slijedeći put kroz Chinatown pješice po onim uličicama južno od Yaowarat (Soi Wanit itd.).
...Ponekad te kondukteri samo zaobidju jer ne zele gubit vrijeme s farangom objasnjavajuci cijenu karte i slicno(unutra slicice Hello kitty ili Doraemon) ^_^
Neki busevi na nekim linijama su besplatni što se vidi po natpisu FREE. To piše na prednjoj strani busa, ali tajlandskim pismom, na žalost večine faranga.:D Da, baš tako: f, r i dugo i .
Kako ti zavidim.

Kako mi nedostaje taj miris grada. Ta buka koja nikad ne prestaje. Ta vlaga u zraku. 7/11 i onaj zvuk kada uđeš unutra. Sve mi nedostaje. :(

Uživaj!!
Evi ti malo za utjehu.:D
http://www.youtube.com/watch?v=wIoNpgIM38E

Hapa
10.06.2012., 14:44
Pun forum thai nostalgicara, razumijem vas potpuno:)).Taj 7eleven se stvarno uvuce pod kozu.Najljubaznije osoblje koje se moze naci, njihove place su vrlo niske i rade cijeli dan ali to ih ne sprecava da se uvijek nasmiju i pozdrave.To za natpis "frii" nisam skuzio mada pomalo natucam njihov alfabet i opet blenem u bus ili minivan:)

Cesc
11.06.2012., 08:40
a kad uđeš u 7/11, a unutra temperatura 20 stupnjeva niža neg na cesti :rofl:

Hapa
11.06.2012., 12:13
Zaista zanimljiv lanac trgovina ja sam cak tijekom travnja planirao zamoliti ih da me puste u onu ledenu prostoriju iza frizidera da se smrznem malo.Jos nesto sto me fascinira je njihova brzina ja nisam ni dao lovu a oni vec kusur vracaju a jos ispred 7elevena u mojoj ulici je neka baka prodavala lubenice a sjekla je ih nekom sabljom ko Sandokan:)

Tempion
11.06.2012., 13:12
Zaista zanimljiv lanac trgovina ja sam cak tijekom travnja planirao zamoliti ih da me puste u onu ledenu prostoriju iza frizidera da se smrznem malo.Jos nesto sto me fascinira je njihova brzina ja nisam ni dao lovu a oni vec kusur vracaju a jos ispred 7elevena u mojoj ulici je neka baka prodavala lubenice a sjekla je ih nekom sabljom ko Sandokan:)

Umirem od smijeha.....legendarno.....:lol::lol:

De Selbi
11.06.2012., 18:30
sticky rise with yellow mango. 30 bht. A kafici prepuni pijanih faranga koji bulje u TV ekrane i gledaju Euro.

Hapa
13.06.2012., 13:34
Ma ne gledaju samo faranzi Euro i piju vec i lokalni zivalj isto to prakticira:))A evo sad sam vidio kako budisticki svecenik uci igrati igricu za koju vjerujem da je DOTA.Vrijeme na jugu toplo i vedro nema kise vec 2 dana.

funky business
13.06.2012., 16:02
Nogomet je najpopularniji sport među mladima na Tajlandu i zapravo znaju sve klubove i igrače u Europi kao i djeca u Hrvatskoj.

Više ne govore Suker country nego Modrić country kad kažete da ste iz Hrvatske, up-to-date su što se tiče nogometa :D

Za one koji se uskoro spremaju na put, vrijeme je suho i vruće, zapravo bi jedna kiša dobro došla.

croma26
13.06.2012., 16:13
hej,

evo ja se spremam u 1 mjesecu 2013 za Tajland (sveukupno nas 5), pa smo mislili ici u svo aranžmanu??
Ako neko ima prijedlog neke ture? imamo na raspolaganju cca 2 tjedna (od 19.01-02.02). Ili je bolje ići preko agencije?
Mislili smo napraviti turu po sjeveru Tajlanda, pa kojih par dana malo na jug na plažu, i ronjenje--ako ima netko nekih iskustava i prijedloga bila bi vam zahvalna :)

Hapa
13.06.2012., 16:52
Nema toga turistickog prospekta ili publikacije koja moze pomoci vise od ovog podforuma i njegovih 450 i kusur stranica a savjeta i iskustava ima toliko da vam vise nista i ne treba.Sve vam je objasnjeno i predlozeno do najsitnijeg detalja a vecina forumasa je isla u svom aranzmanu jer se to pokazalo najboljim.Posto vas ide petoro to znaci da ionako niske cijene smjestaja i prijevoza idu dolje,Prijevoz i smjestaj kvalitetni i jeftini o thai hrani ne treba trositi rijeci.Zato dajte si malo truda procitajte zadnjih cca 100 stranica ovdje i onda se javite s kakvim pitanjem.Ovaj topic kao i citav o JI Aziji je zanimljiviji od vecine knjiga zato nece biti problem malo "prelistati" unatrag.Chok dee khrap :)

Tempion
13.06.2012., 19:21
Nogomet je najpopularniji sport među mladima na Tajlandu i zapravo znaju sve klubove i igrače u Europi kao i djeca u Hrvatskoj.

Više ne govore Suker country nego Modrić country kad kažete da ste iz Hrvatske, up-to-date su što se tiče nogometa :D

Ovo je totalno istina, i mnogo puta sam rekla da nema naših nogometaša, oni ne bi imali pojma gdje smo i tko smo. Sjećam se mog prvog dalekog putovanja na Bali - na spomen Croatie, svi su govorili "Dado Proso, Dado Proso" :rofl:, trebalo mi je neko vrijeme da skužim da je riječ o Prši...U Kambodži je lik koji je čuvar ispred hrama znao gotovo sve naše reprezentativce, a u Bangkoku smo skoro završili u zatvoru (jer sam ja glupača bacila čik na pod a policajac me vidio - UPOZORENJE SVIMA KOJI IDU- NE BACAJTE SMEĆE I OPUŠKE PO PODU!!!), i sva sreća je bila da je drugi policajac, koji je bio glavni, listao novine, (dok smo se mi znojili pred prvim likom koji nam se prijetio kaznom od par tisuća bahta, a ako nemamo, onda idemo u stanicu s njim) a tad smo taman dobili neku jaku tekmu, pa je lik, kad je čuo da smo iz Hrvatske, odmah nabacio široki osmjeh na lice i uz tapšanje po ramenu i "Good football!!" nas pustio....:D

zdele
13.06.2012., 21:08
hej,

evo ja se spremam u 1 mjesecu 2013 za Tajland (sveukupno nas 5), pa smo mislili ici u svo aranžmanu??
Ako neko ima prijedlog neke ture? imamo na raspolaganju cca 2 tjedna (od 19.01-02.02). Ili je bolje ići preko agencije?
Mislili smo napraviti turu po sjeveru Tajlanda, pa kojih par dana malo na jug na plažu, i ronjenje--ako ima netko nekih iskustava i prijedloga bila bi vam zahvalna :)

moj prijedlog :
BKK koji dan, vlakom do Chiang Maia, koji dan tamo i onda Air asiom na neki aerodrom na jugu (Pukhet, Krabi,..) i onda otok ili dio obale po preferencijama, ako ne želite odmah ostati više dana u BKK isto preporučam za kraj puta, ako imate koji dan više preporučio bih 2 dana Kambodže s Angkor Watom, extra trošak max 100 e po glavi, a isplati se

croma26
13.06.2012., 22:26
moj prijedlog :
BKK koji dan, vlakom do Chiang Maia, koji dan tamo i onda Air asiom na neki aerodrom na jugu (Pukhet, Krabi,..) i onda otok ili dio obale po preferencijama, ako ne želite odmah ostati više dana u BKK isto preporučam za kraj puta, ako imate koji dan više preporučio bih 2 dana Kambodže s Angkor Watom, extra trošak max 100 e po glavi, a isplati se

ok, hvala..malo cu onda sve to istražiti , pa se javim s pitanjima..

croma26
14.06.2012., 12:43
hej,
evo mene opet s par pitanja, pa ako mi netko moze pomoci....

znaci ovako sam si ja to mislila:
prvo da idemo u Chiang Mai , ali tamo bi htjeli ostati malo duže, jer bi htjeli 1 dan razgledavati hramove, zati ići na 2-dnevni izlet treking u đungli, te još --vidjeti nacionalni park Doi Inthanon. prijedlog smjestaja?

Zatim bi otisli na otok Ko Lanta i tamo proveli par noćenja... svakako bi htjeli otići na ronjenje-scuba diving, i neka dobra plaža za snoorkling?molim prijedlog gdje da se smjestimo-mi bi neke bungalove, mozda ako ima cijela kuca za iznajmit za nas 5? kakav se smjestaj najvise isplati?

Zatim za kraj bi ostavili Bankog ,2 dana tamo...-prijedlog smjestaja?

Sta mislite, jel je to ok za 1 posjet Tajlandu, i posto imamo 2 tjedna na raspolaganju???

Hapa
14.06.2012., 16:53
Ma sve je OK samo da jos imate makar tjedan vise jer i mjesec moze biti premalo.Ono sto je odlicno u sijecnju je vrijeme; vedro. toplo ali ne pretoplo jer je jos tzv. Cold season ali je zato i visoka sezona pa su i cijene vise.Neznam za Lantu ali vjerujem da se tamo moze naci uvijek smjestaj jer nema bas toliko mas turizma.Kao sto sam vec rekao vecinom se placa po sobi a ne osobi a i taxi tako funkcionira a i letovi su jeftini.Probajte u BKK na Khaosanu ili negdje oko Pratunama moze se naci i povoljan smjestaj.U Chiang Maiu odite na masazu.A za ostalo bih prepustio rijec upucenijima.Pozz iz Lend of Smajls:)

Vincent7
14.06.2012., 20:58

Šuker je po cjeloj Aziji uvijek bio magični ključ. Opet će se izgleda prodavat hrvatski dres tamo, samo ne znam kako će zvati ovog Manđukića,...Mandukic?:D

kiimao
14.06.2012., 22:40
Idem ja tamo negdje oko Krabija, kad ono na nekom prašnjavom terenu igra kompletna hrvatska reprezentacija.:confused: Neka školska ekipa pokupovala sve "naše" dresove i tako nastupaju.:D

Kupio sam jednom i banana pancake kod Šimića.

maxlomax
15.06.2012., 04:15
http://i48.tinypic.com/2j2gh3s.jpg
Suker viden u Phnom Penhu... vozi tuk-tuk

Hapa
16.06.2012., 10:19
Imena nasih igraca tajlandski komentatori izgovaraju vrlo dobro da sam ostao iznendjen kad sam cuo.Znaju neke nase nogometase ali jos je Suker glavni a engleska liga je daleko najpopularnija i najvise je prate..Kad je Hrvatska izjednacila neku vecer gazda kafica gdje sam gledao utakmicu je slavio ko da mu je Mandzukic rodjeni brat:)
Kad sam tek dosao u Tajland prvi put jedan od prvih prizora je bio neki djecak u kockastom dresu ocito im se svidja nas dres s kockicama.

mmmatija
17.06.2012., 12:48
Društvo trebam hitnu pomoć. Danas bi trebao kupit kartu iz Budimpešte za Bangkok 28.10. i ostajem cca 35 dana. Ono što me muči je to da bi htio Bangkok ostaviti za kraj a uz Tajland idem i u Kambođu i Vijetnam. Da ne gubim puno vremena na transfere mislio sam doći u Bangkok i odmah odletiti za Hanoi i iz Hanoia zapravo krenuti na put prema Bangkoku ali mi avion slijeće u Bangkok oko 15 sati a let za Hanoi je ujutro oko 7. Ako izađem iz aerodroma moram aktivirati vizu a kod ponovnog ulaska u zemlju trebam novu što mi je dodatni trošak koji sam mislio izbjeći. Ima itko kakav prijedlog???

flumen-day
17.06.2012., 13:34
Nažalost, ukoliko budeš slijedio previđeni itinerar, morati ćeš aktivirati vizu i tu nema pomoći. Jasno, podrazumijeva se da bi u tom slučaju morao uzeti vizu sa dva ulaza, a to je umjesto 30, 60 eura troška u tajlandskom konzulatu u Zagrebu.

Po mojem mišljenju, iako ne znam preko koje si kompanije planirao uzeti kartu, nemoj uzeti šemu klasične povratne karte, već pogledaj da li ta ista kompanija nudi tzv. Multi-city kartu. Jednostavno rečeno, probaj vidjeti koliko bi te došla karta Zagreb - Hanoi (ili Ho Chi Minh City) u jednom pravcu i za povratak Bangkok - Zagreb. Nerijetko se zna dogoditi da su cijene skoro istovjetne, a na ovaj način ne samo da štediš 30 eura na drugom ulazu za vizu, već ne moraš poduplavati put tj. Bangkok - Vijetnam i potom Vijetnam - Bangkok, već ovako ideš izravno za Vijetnam, pa onda prema Tajlandu, a što je jeftinije, a i zanimljivije...

Hajde, malo izvidi, pa dojavi... Možda nisi imao ovu opciju na umu :mig:...

jure.motovilec
17.06.2012., 13:37
već sam ovdje pisao. Qatar vozi ZG_BUD-DOH-BKK-HCM. tako da je to najbolja kombinacija za ic unazad ili prvo bangkok pa povratak iz HCM

flumen-day
17.06.2012., 13:51
Da, to je to! Upravo ono što bi našem forumašu i odgovaralo. Prvo let sa vezanim kartama do Ho Chi Minh-a, potom overland ili kako je već planirao iz Vijetnama preko Kambodže do Tajlanda i od tamo opet vezanim kartama nazad za Zagreb.

On bi sada samo trebao provjeriti kolika je cjenovna razlika između "standardne" povratne karte Zagreb - Bangkok - Zagreb i ove Multi-city opcije... Zagreb - Ho Chi Minh i Bangkok - Zagreb...

jure.motovilec
17.06.2012., 15:17
ako je previše onda uzme povratnu HCM-BKK :) ta je ok 100 eura... treba dobro pogledat i zaj... qatar

mmmatija
17.06.2012., 16:11
Ima opcija da sa airasiom idem iz hanoia do bkk ali je problem sto su to jutarnji letovi a meni povratni let za budimpeštu ide u 23:55 sto znači da bi čubio na aerodromu 16-17 sati što nema smisla. idem pronjuškat ove vezane letove na vašu preporuku pa mi se možda posreći. Btw preko čega pretražujete letove. ja preko skyscannera i čini mi se ok. Ima kakva druga preporuka?
Hvala za savjete

mmmatija
17.06.2012., 16:58
odustajem od ove varijante jer ne mogu nać ništa niti blizu cjenovno. pregledao sam sve jače kompanije koje lete na taj kraj svijeta ali sve mi je po 1000-1500 kuna skuplje tak da cu morati kupiti dvostruku vizu. mislio sam da cu mozda naletit na nesto priblizno cjenovno ali ne. biti ce onda varijanta bud-bkk, dva-tri dana bkk i onda sa airasiom bkk-hanoi i onda zemaljskim putem do bkk pa za bud.ako neko nade nes bolje slobodno nek podjeli jer moja racunica je ta da ako iz bkk idem po zemlji i dalje prema cambodi i vijetnamu i onda nazad izgubit cu 4-5 dana na putovanje a ovako ce me to kostati sa vizom 90 eura.

vivax
17.06.2012., 17:46
Im Btw preko čega pretražujete letove. ja preko skyscannera i čini mi se ok. Ima kakva druga preporuka?
Hvala za savjete
Skyscanner (http://www.skyscanner.net/)
Orbitz (http://www.orbitz.com)
Momondo (http://www.momondo.com)
Kayak (http://www.kayak.com/)
Edreams (http://www.edreams.com/)
Ebookers (http://www.ebookers.com/)
Aviokarte.hr (http://www.aviokarte.hr)
Expedia (http://www.expedia.com)
Bravofly (http://www.bravofly.com/vg1/flights.do)

znaju cijene dosta varirati, i ne nude svi iste kombinacije, pa se isplati malo potruditi i usporediti. Meni su često orbitz i bravofly nudili najpovoljnije opcije.

flumen-day
17.06.2012., 18:24
odustajem od ove varijante jer ne mogu nać ništa niti blizu cjenovno. pregledao sam sve jače kompanije koje lete na taj kraj svijeta ali sve mi je po 1000-1500 kuna skuplje tak da cu morati kupiti dvostruku vizu. mislio sam da cu mozda naletit na nesto priblizno cjenovno ali ne. biti ce onda varijanta bud-bkk, dva-tri dana bkk i onda sa airasiom bkk-hanoi i onda zemaljskim putem do bkk pa za bud.ako neko nade nes bolje slobodno nek podjeli jer moja racunica je ta da ako iz bkk idem po zemlji i dalje prema cambodi i vijetnamu i onda nazad izgubit cu 4-5 dana na putovanje a ovako ce me to kostati sa vizom 90 eura.

Objektivno gledajući, tako je najbolje. Nije 30 eura neka nedostižna cifra, a opet niti za baciti (pogotovo što idete ti i supruga, zar ne?), no u tvojem konkretnom slučaju čista povratna karta Budimpešta - Bangkok - Budimpešta ostaje najpovoljnija opcija s time da od Bangkoka do Hanoia uzmeš Air Asiu. Ovdje imaj na umu da će ti Air Asia htjeti uvaliti osiguranje, pa to zaobiđi. Malo je gnjavaža, no da se zaobići i svakako prije leta se treba napraviti online (web) check-in jer ako odeš na "tradicionalni" check-in, naplatiti će ti određeni iznos. Isto tako, imaj na umu da ovo što si naveo zasigurno nije konačna cijena jer oni još zasebno naplaćuju prtljagu, a u kočanici i manipulativne troškove, no isti nisu veliki, iako se na iste mora računati jer su postojeći... Dakle, izbaciti opciju odabira sjedala i osiguranje, pretpostavljam da će vam biti dovoljna prtljaga do 15 kg, a od onoga što bi ja osobno dodao je stvarno velik izbor toplih i hladnih obroka, a isti biraš prilikom bukinga. Povoljni su i isplativi.

vivax
18.06.2012., 13:36
da li je netko bio u zadnje vrijeme u tajlandskom konzulatu u Zagrebu? Naime zanima me njihovo radno vrijeme, već nekoliko dana ih pokušavam dobiti na telefon u različita doba dana i nitko se nikako ne javlja. Više bi mi odgovaralo da odem po vize poslije posla, ali ne mogu provjeriti do kad rade :confused:

Za vizu su mi potrebne putovnice, slike i avio karte ako se ne varam?

kiimao
18.06.2012., 14:28
Radno vrijeme je uvijek bilo do 12. Možda su na kakvom godišnjem, sad kad imaju najmanje posla. Ako se ne jave odi vidi da nema neka obavijest.
... putovnica, važeća min. 6 mjeseci od ulaska u zemlju.SlikA. Karta ili rezervacija.

Cesc
18.06.2012., 15:20
Radno vrijeme je uvijek bilo do 12. Možda su na kakvom godišnjem, sad kad imaju najmanje posla. Ako se ne jave odi vidi da nema neka obavijest.
... putovnica, važeća min. 6 mjeseci od ulaska u zemlju.SlikA. Karta ili rezervacija.

kaj to znači, ak su na godišnjem mi nemremo do vize?:rofl:

jure.motovilec
18.06.2012., 16:10
od 9-12 rade, ili je bakica ili je konzul tamo. uvijek je neko.

buhac
19.06.2012., 09:40
da li je netko bio u zadnje vrijeme u tajlandskom konzulatu u Zagrebu? Naime zanima me njihovo radno vrijeme, već nekoliko dana ih pokušavam dobiti na telefon u različita doba dana i nitko se nikako ne javlja. Više bi mi odgovaralo da odem po vize poslije posla, ali ne mogu provjeriti do kad rade :confused:

Za vizu su mi potrebne putovnice, slike i avio karte ako se ne varam?

ajde javi, jer i mi smo mislili ovih dana otići srediti vizu

vivax
19.06.2012., 11:09
ajde javi, jer i mi smo mislili ovih dana otići srediti vizu

osim avio karata, putovnice, kopije putovnice i slike, potrebno je ispuniti aplikaciju za vizu koji svaki putnik mora OSOBNO potpisati, a po vize može otići samo jedna osoba. radnim danom od 9 - 13.

možete zatražiti da vam pošalju te aplikacije mailom: thaiconsulate@hi.t-com.hr

jedan ulaz 30 eura.

buhac
19.06.2012., 12:49
osim avio karata, putovnice, kopije putovnice i slike, potrebno je ispuniti aplikaciju za vizu koji svaki putnik mora OSOBNO potpisati, a po vize može otići samo jedna osoba. radnim danom od 9 - 13.

možete zatražiti da vam pošalju te aplikacije mailom: thaiconsulate@hi.t-com.hr

jedan ulaz 30 eura.

poslala sam im mail..
nisam znala i da treba kopija putovnice pa valjda oni tamo imaju fotokopirni aparat..
Puno ti hvala :cerek:

Cesc
19.06.2012., 14:21
"countries for which passport is valid"..wtf? kakvo je to pitanje?

buhac
19.06.2012., 15:04
"countries for which passport is valid"..wtf? kakvo je to pitanje?

hahah da baš i ja sad gleda prvo pitanje na vrhu u drugom stupcu :)
napiši za sve :D

buhac
19.06.2012., 20:26
Jel treba popunjvati i adresu u Tajlandu? Mislim staviti adresu hotela ?

flumen-day
19.06.2012., 20:31
Stavi ime bilo kojeg hotela i to je to. Inače, prihvaćaju i ako pustiš to polje prazno. Ipak, čisto radi mira, napiši neki hotel, proizvoljno i svima dobro :)!

vivax
20.06.2012., 13:10
Dosta ljudi ovdje kreće samostalno na put ali ne znaju od kud i kako krenuti s planiranjem 2 ili 3 tjedna na Tajlandu. Evo našeg plana za 20 dana koji je konačno razrađen, letovi i hoteli bukirani... možda nekome pomogne u planiranju svog rasporeda...

4 polazak
5 dolazak u BKK
Rambuttri Village In, odmor, navečer šetnja Khao san Road i okolica, naći agenciju, dogovoriti izlet na floating market

6 hramovi, chinatown, silom square, pratunham market ili patpong
Ujutro: odlazak brodom do hramova, Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun, dalje brodom do China town, Popodne: MBK, Siam center, Sukhumvit

7 floating market
Ujutro odlazak na izlet - Floating market, Popodne - navečer, Silom, Patpong

8 bangkok - pattaya
Ujutro odlazak busom u Pattayu, cjelodnevni izlet

9 put u kanchanaburi
Odlazak na autobusnu stanicu, put u Kanchanaburi, Noble night guesthouse - smještaj, prošetati gradom, naći agenciju i dogovoriti izlete

10 kanchanaburi (erawan)
Odlazak na Erawan slapove, most željeznica i sl.. Paket izlet

11 kanchanaburi
Tiger temple i jahanje slonova

12 povratak u bangkok, put u phnom penh
Bus ili taksi na aerodrom, put u Phnom penh, dolazak popodne, navečer šetnja , dogovoriti izlet na Killing fields i sl..

13 phnom penh
Killing fields, Pagoda, Tržnica, kupiti karte za mekong express

14 put u siam reap
Mekong express, bus u Siam reap, smještaj Mother home Inn, prošetati navečer, dogovoriti izlete u hotelu

15 siam reap
Angkor Wat rano ujutro, Angkor Thom, balon... (hramovi 1 dan)

16 siam reap
Ta Prohm, Bayon (hramovi 2 dan)

17 siam reap
Izlet u plutajuća sela Kompong Phluk, jezero Tonle sap, Rolouos, okolica...

18 put na koh samui
Let na Koh samui, smještaj Samui beach apartments, okupati se, prošetati

19 koh samui
Odmor, pronaći izlete

20 koh samui
izlet u Angthong morski nacionalni park

21 koh samui
izlet po otoku, džungla, slapovi

22 koh samui
odmor

23 koh samui
izlet na Koh Phangan

24 koh samui zadnji dan
odmor, plaža, pakiranje :( let za Bangkok navečer

25 čekamo na aerodromu, let za zg 02:40

jure.motovilec
20.06.2012., 16:26
Dobar plan osim:

Ujutro: odlazak brodom do hramova, Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun, dalje brodom do China town, Popodne: MBK, Siam center, Sukhumvit

umrit ćeš taj dan :D, olakšaj si to malo... previše lokaicja

vivax
20.06.2012., 17:06
hvala na sugestiji jure, plan je samo okviran i mislim da i tako nećemo sve stići, pogotovo ako bude vrućina kao što je trenutno u Zagrebu.. i još na ovo dodati 90% vlage, idealno za razgledavanje, haha :)

sad vidim da mi je malo dana za Bangkok, al obzirom da mislim da ću se sigurno vratiti tamo još koji put u životu, nadoknadit ćemo... možda izbacimo onaj jednodnevni izlet u Pattayu i provedemo i taj zadnji dan u Bangkoku, vidjet ću što ostatak društva kaže i hoće li nam se dati ...

De Selbi
20.06.2012., 17:56
Nije trenutno neka vrucina, kisica svaki dan malo padne, 10, 15 minuta i to je to.
Pozdrav svima:)

phuketya
20.06.2012., 23:47
Ajme sve gledam kako da ubacim par dana chiang mai, teško. Idemo na 16 dana, Bangkok, Kambodža i jug na kraju. Ako ubacimo Chiang mai, nećemo stići uživati do kraja, samo trčati okolo, a i nemamo puno para avionima kratiti pute. Je li dobra opcija staviti dva, tri dana Kanchanaburi ili je to totalno isfurano?

vivax
21.06.2012., 06:35
i ja sam imala sličnu dilemu, ali sam na kraju odustala od Chiang Maia, i ubacila 3 dana Kanchanaburia. Tamo se nudi jako puno izleta u okolicu i mislim da se 2-3 dana bez problema može napuniti sadržajima bez velikog trčanja.
Iako bi radije išla u Chiang mai, mislim da ni ovo neće biti loše.. ne znam kako bi neka lokacija u kojoj sam prvi put, uz toliku ponudu mogla biti isfurana.

Imaš ovdje više o sadržajima i ponudi u Kanchanaburiu (http://www.kanchanaburi-info.com/en/index.html).

phuketya
21.06.2012., 08:10
Da, u pravu si, ali bih željela vise onog pravog Tajlanda (mislim da ChiangMai bas to i nudi), a ne završiti s masom jahajuci jadne slonove. :rolleyes:

Kim.Deal
21.06.2012., 15:15
@buhac

Samo sam preletjela zadnjih nekoliko stranica pa malo kasnim s ovim a mozda i ponavljam nesto sto vec znas, ali jesi li vidjela da sobe u hotelu koji si odabrala nemaju prozore?

Vidim da ti je Tempion predlozila hotel (http://www.kritthaimansion.com/) koji je, po meni, na daleko boljoj lokaciji, nisam nikad odsjela u njemu, ali uvijek gledam u njega kad odsjednem u hotelu u okviru MBK-a i cini mi se da su odmah ispred ulaza u taj hotel pokretne stepenice za National Stadium skytrain stanicu kao i za skywalk.
Ako grijesim neka me Tempion ispravi.

Takva lokacija je jako jako zgodna i za shopping, ali i za brojne kulturne sadrzaje koje imas u blizini.
Neposredna blizina skytraina i skywalka je, bar meni, jako vazna kod putovanja u kisnom periodu.

buhac
21.06.2012., 15:51
@buhac

Samo sam preletjela zadnjih nekoliko stranica pa malo kasnim s ovim a mozda i ponavljam nesto sto vec znas, ali jesi li vidjela da sobe u hotelu koji si odabrala nemaju prozore?

Vidim da ti je Tempion predlozila hotel (http://www.kritthaimansion.com/) koji je, po meni, na daleko boljoj lokaciji, nisam nikad odsjela u njemu, ali uvijek gledam u njega kad odsjednem u hotelu u okviru MBK-a i cini mi se da su odmah ispred ulaza u taj hotel pokretne stepenice za National Stadium skytrain stanicu kao i za skywalk.

Takva lokacija je jako jako zgodna i za shopping, ali i za brojne kulturne sadrzaje koje imas u blizini.
Neposredna blizina skytraina i skywalka je, bar meni, jako vazna kod putovanja u kisnom periodu.

pozdrav, vidjela sam napomenu da standardne sobe nemaju prozore. iako mi ni standardna nebi predstavljala problem, soba mi služi samo za prespavati i ostaviti stvari, puno mi je bitnije da je čista kupaona i soba, naravno i blizina.

Tempion
21.06.2012., 17:17
@Vidim da ti je Tempion predlozila hotel (http://www.kritthaimansion.com/) koji je, po meni, na daleko boljoj lokaciji, nisam nikad odsjela u njemu, ali uvijek gledam u njega kad odsjednem u hotelu u okviru MBK-a i cini mi se da su odmah ispred ulaza u taj hotel pokretne stepenice za National Stadium skytrain stanicu kao i za skywalk.

Da, u pravu si, preporučujem taj hotelčić svakome i sve tri godine zaredom, koliko sam bila puta na Tajlandu, sam bila u njemu. Iako na to nisam prvi puta pomišljala (jer sam na taj hotel naletila tražeći smještaj prvi puta kad sam došla), super mi je došla njihova usluga čuvanja stvari (kad nisam tamo, pa čisto da ne vucaram nakrcani backpack po cijeloj zemlji), također imaju odličan laundry service i jako dobar restorančić u prizemlju (uz sobe, koje su obične ali čiste i uredne). Ok, ovo sve nude i drugi hoteli, ali ja ovaj preporučam baš zato što je sve isprobano i stvarno su super - a tetice na recepciji su tako drage i ljubazne, sve mi je toplo oko srca kad ih se sjetim....:cerek::cerek:

Tempion
21.06.2012., 17:29
Da, u pravu si, ali bih željela vise onog pravog Tajlanda (mislim da ChiangMai bas to i nudi), a ne završiti s masom jahajuci jadne slonove. :rolleyes:

Ovo je jako diskutabilno, budući da je i Chiang Mai veliko turističko središte, pa je pitanje koliko je to "pravi Tajland". Ako hoćeš baš to, onda ti preporučam neki off-beaten track izlet u tvojoj vlastitoj režiji, na mjesta koja ne posjećuju turisti toliko često....npr. Tee Lor Su (ili Nam Tok Thilawsu) vodopadi, najljepši i najveći na Tajlandu (na granici sa Burmom, Tak provincija) - vožnja od Mae Sota do Um Phanga (od kuda se kreće do vodopada) je sama po sebi avantura, gdje se još uvijek dešava da lokalni ljudi u čudu gledaju farange koji se voze s njima (i vrećama krumpira, povrća, kokošima i svježe ulovljenim) u malenim kamiončićima...
Na tim putovanjima gdje nema puno turista sam doživjela takvu dobrotu i velikodušnosti tih ljudi (nije da su drugdje ljudi loši, daleko od toga...) da jednostavno nisam mogla vjerovati da postoje ljudi koji su takvi samo zato, bez nekog skrivenog motiva, kao što je npr. novac....:s

phuketya
21.06.2012., 18:18
Hvala na informacijama, ovo mi zvuči zanimljivo. Još vazemo sto ćemo i kako.

Kim.Deal
21.06.2012., 18:47
pozdrav, vidjela sam napomenu da standardne sobe nemaju prozore. iako mi ni standardna nebi predstavljala problem, soba mi služi samo za prespavati i ostaviti stvari, puno mi je bitnije da je čista kupaona i soba, naravno i blizina.

Ok, ja sam maaaaaaalcice klaustrofobicna pa su mi se u glavi upalili svi alarmi kad sam vidjela da sobe nemaju prozore :)

Kim.Deal
21.06.2012., 18:56
Da, u pravu si, preporučujem taj hotelčić svakome i sve tri godine zaredom, koliko sam bila puta na Tajlandu, sam bila u njemu. Iako na to nisam prvi puta pomišljala (jer sam na taj hotel naletila tražeći smještaj prvi puta kad sam došla), super mi je došla njihova usluga čuvanja stvari (kad nisam tamo, pa čisto da ne vucaram nakrcani backpack po cijeloj zemlji), također imaju odličan laundry service i jako dobar restorančić u prizemlju (uz sobe, koje su obične ali čiste i uredne). Ok, ovo sve nude i drugi hoteli, ali ja ovaj preporučam baš zato što je sve isprobano i stvarno su super - a tetice na recepciji su tako drage i ljubazne, sve mi je toplo oko srca kad ih se sjetim....:cerek::cerek:

Uh, izgleda da i ti volis svoj hotelcic skoro kao sto flumen-day voli Rambuttri Village Inn :D

Stvarno je odlicna lokacija, ja cesto u kisnoj sezoni odsjednem preko puta u Pathumwan Princess, tako da imam tvoj hotel na slikama :)

Znaci, dobro sam vidjela da su stepenice za skywalk odmah uz ulaz hotela, bas prakticno za slucaj da pljusti kisa cijeli dan.

buhac
21.06.2012., 20:05
Hvala na informacijama, ovo mi zvuči zanimljivo. Još vazemo sto ćemo i kako.

A kada putujes?

Ok, ja sam maaaaaaalcice klaustrofobicna pa su mi se u glavi upalili svi alarmi kad sam vidjela da sobe nemaju prozore :)

E to je vec grdo pogtovo ako je manja sobica. Vidim ovdje svi vec imate planove, prijedloge a neki su vec bili par puta na Tajlandu, ja sam totalno zbunjena nisam jos nikada Letila avionom a kamoli bila na drugom kontinentu. Tako da mi nije na kraj pameti soba ako me razumijes :)

Vincent7
21.06.2012., 20:53
18 put na koh samui
Let na Koh samui, smještaj Samui beach apartments, okupati se, prošetati

Odakle ćeš letit na Koh Samui? Air Asia?

Kim.Deal
22.06.2012., 00:18
Vidim ovdje svi vec imate planove, prijedloge a neki su vec bili par puta na Tajlandu, ja sam totalno zbunjena nisam jos nikada Letila avionom a kamoli bila na drugom kontinentu. Tako da mi nije na kraj pameti soba ako me razumijes :)

Nemoj biti zbunjena, pitaj sve sto te zanima :)

Ne prave bas svi planove, kad smo mi isli prvi put u Tajland imali smo samo avionske karte i 3 nocenja koja su dosla u paketu s kartom. I to smo bas dobili smjestaj jako blizu tog hotela u koji ti ides, nas se zvao Asia Hotel direktno povezan s Ratchathewi stanicom. Toliko nam se svidjelo u Bangkoku da smo ostali, cini mi se, preko 15 dana. To je bilo prije 12 godina, a mi i dan danas tako putujemo, napravimo mi neke rezervacije, ali jedini 'cvrsti' plan je da nam bude dobro :D

S obzirom da nisi prije letjela, tebi ce sve biti novo pa ce ti i taj duuuuugi let proci za tili cas :mig:

Danchee
22.06.2012., 09:45
Ajme sve gledam kako da ubacim par dana chiang mai, teško. Idemo na 16 dana, Bangkok, Kambodža i jug na kraju. Ako ubacimo Chiang mai, nećemo stići uživati do kraja, samo trčati okolo, a i nemamo puno para avionima kratiti pute. Je li dobra opcija staviti dva, tri dana Kanchanaburi ili je to totalno isfurano?

Pisem ovo s terase naseg beach bungalowa na Samuiju, prekosutra se vracamo i onda slijedi full report.

Samo jedan brzi hint, mi smo u 16 dana uspjeli Bangkok (2,5 dana), Angkor (2,5 dana), Chiang Mai (4 dana) i Samui (3 dana) i sve smo stigli bez jurnjave i apsolutno nam niceg nije bilo zao. Chiang Mai bi apsolutno preporucio jer je nama bio spica cijelog puta (u smislu Tajlanda, Angkor > od svega).

Mogu vam pomoci u spajanju svega za par dana kad smo nazad, nismo puno gubili na transporte, pod uvjetom da vam nocni vlakovi nisu mrski.

Danchee
22.06.2012., 10:37
Dobar plan osim:

umrit ćeš taj dan :D, olakšaj si to malo... previše lokaicja

Slazem se. Nema sanse. Opcenito se na Tajlandu pokazalo da je zbog udaljenosti (na karri izgleda blizu, slazem se :) ) transport puno duzi od ocekivanog. Osim toga, Siam Square nije (kako smo ocekivali) glavni gradski trg vec djungla shopping mall-ova s europskim cijenama, nema se sto puno vidjet.

vivax
22.06.2012., 11:09
Odakle ćeš letit na Koh Samui? Air Asia?

na Koh samui letimo iz Siam reap-a, Air Asia, uz presjedanje u Bangkoku.

kiimao
22.06.2012., 13:25
...Osim toga, Siam Square nije (kako smo ocekivali) glavni gradski trg vec djungla shopping mall-ova s europskim cijenama, nema se sto puno vidjet.

http://s3.media.squarespace.com/production/554380/6429182/wp-content/uploads/2009/05/11.jpg

"Glavni" sigurno ne, a za "trg" si zakasnio barem jedno 40 godina.:D

Tempion
22.06.2012., 13:27
Slazem se. Nema sanse. Opcenito se na Tajlandu pokazalo da je zbog udaljenosti (na karri izgleda blizu, slazem se :) ) transport puno duzi od ocekivanog. Osim toga, Siam Square nije (kako smo ocekivali) glavni gradski trg vec djungla shopping mall-ova s europskim cijenama, nema se sto puno vidjet.

Tajlandski gradovi baš i nemaju "centar" kako smo mi navikli ovdje u evropi...zato mi je još i draža ta zemlja, sve je drugačije :cerek:

Vincent7
22.06.2012., 14:05

Dobar ti je intinerar, jedino što bi ja tu obavezno ubacio je Chiang Mai.
I ja se mislim još šta bi i kako bi, i muči me obala. Još uvijek nisam načisto da li obala Kambođe ili možda kao i ti, Koh Samui? Svjestan sam mana obale u Kambođi, a ovi u Tajlandu imaju sve što ovi nemaju po pitanju komfora i ostalog...:confused:, ali opet, ovamo je prirodnije i jeftinije...?

mala curica2
22.06.2012., 14:48
ima li netko neki dobar resort za preporuciti u Ao Nangu...? Bilo bi idealno kad bi imali plazu jako blizu smjestaja,bungalow umjesto standardne sobe u hotelu i da nije daleko od grada,tako da navecer mozemo ic malo po standovima,na lokalane vecere i sl... :mig:
Ili da uzmemo negdje drugdje smjestaj? citala sam dosta..i nekako mi se cini da iz Aonanga mogu ici na svakakve izlete i zgodno je za prijevoz od-do aerodroma...ili neki otok? ni sama nisam vise pametna...:ne zna:
moze pomoc..?

flumen-day
22.06.2012., 15:45

Vivax-ice, pa Air Asia ne leti za iz Siem Reapa za Bangkok, a na Samui uopće ne leti :ne zna:!? Pretpostavljam da će to prije biti Bangkok Airways :mig:...

Hapa
23.06.2012., 05:42
A kada putujes?

E to je vec grdo pogtovo ako je manja sobica. Vidim ovdje svi vec imate planove, prijedloge a neki su vec bili par puta na Tajlandu, ja sam totalno zbunjena nisam jos nikada Letila avionom a kamoli bila na drugom kontinentu. Tako da mi nije na kraj pameti soba ako me razumijes :)

Nemoj previse brinuti i kod mene je bila ista situacija jedini let u zivotu mi je ovaj do Bangkoka,prije toga sam isao cak do Italije,kopnom naravno.
Dosao sam u ovdje krajem 10-og mjeseca prosle godine taman s poplavama(i sada se neznam vratiti).
Nisam imao nista rezervirano a niti sam nesto forum citao, ali je sve proslo ok.Najvaznije je da imate smjestaj kad dodjete u Bkk kako nebih bezveze lutali s prtljagom,ostalo ce sve ici bez problema. :)

vivax
23.06.2012., 10:05
Vivax-ice, pa Air Asia ne leti za iz Siem Reapa za Bangkok, a na Samui uopće ne leti :ne zna:!? Pretpostavljam da će to prije biti Bangkok Airways :mig:...

joooj, sorry :504:

naravno, Bankog airwayas, Ne Air asia... Air asiom letimo iz Bangkoka u Phnom penh.. uf već mi se sve pomiješalo... valjda ću ući u ispravan avion :rofl:

Chiang mai mi je za ovaj put neprežaljena destinacija, no odlučila sam poslušati flumena koji je sugerirao NE ići u Chiang Mai usred kišne sezone... uzeli smo umjesto njega Kanchanaburi, a obzirom da dogodine planiram Laos I vijetnam, možda i Chiang mai nađe mjesta.. no o tom po tom.

phuketya
23.06.2012., 19:28
Pisem ovo s terase naseg beach bungalowa na Samuiju, prekosutra se vracamo i onda slijedi full report.

Samo jedan brzi hint, mi smo u 16 dana uspjeli Bangkok (2,5 dana), Angkor (2,5 dana), Chiang Mai (4 dana) i Samui (3 dana) i sve smo stigli bez jurnjave i apsolutno nam niceg nije bilo zao. Chiang Mai bi apsolutno preporucio jer je nama bio spica cijelog puta (u smislu Tajlanda, Angkor > od svega).

Mogu vam pomoci u spajanju svega za par dana kad smo nazad, nismo puno gubili na transporte, pod uvjetom da vam nocni vlakovi nisu mrski.

Nisu nam mrski noćni vlakovi, tako stedimo i vrijeme i novac, ako je zaista tako da se moze ubaciti Chiang Mai, onda nam daj par savjeta, molim. I report cijeli
kada se vratis.

buhac
24.06.2012., 15:47
Nemoj previse brinuti i kod mene je bila ista situacija jedini let u zivotu mi je ovaj do Bangkoka,prije toga sam isao cak do Italije,kopnom naravno.
Dosao sam u ovdje krajem 10-og mjeseca prosle godine taman s poplavama(i sada se neznam vratiti).
Nisam imao nista rezervirano a niti sam nesto forum citao, ali je sve proslo ok.Najvaznije je da imate smjestaj kad dodjete u Bkk kako nebih bezveze lutali s prtljagom,ostalo ce sve ici bez problema. :)

Smjestaj smo rezervirali u Bangkoku a poslije cemo na Koh Samui za tamo nemamo rezerviran smjestaj.. Bas zato da nismo ograniceni jer zelimo tamo kuda nas noge nose a ne drzat se nekog plana, zapravo ni nemamo plan :D
Ajde hvala na podrsci i mirnija sam kada vidim da ima i onih koji ne planiraju u najsitnije detalje ;)

phuketya
24.06.2012., 17:15
Bas gledam cijene aviona, od chiang maia do phuketa 400 kn, za nazad, tj. do bangkoka 240 kn. Mislim da se onda ovako ipak vise isplati nego vozikati se cijeli dan. Radi se o siječnju. Da bukiram odmah ili i oni mogu imati još niže cijene?

jure.motovilec
24.06.2012., 17:56
to je ok. bukiraj...

IvyGia
24.06.2012., 19:38
Eh narode molim vas za savjet, kolegica i ja idemo cemo biti na Tajlandu od 28.decembra do 19 januara. S obzirom da nismo nikad bile, mozete li mi preporuciti gdje da kupim avionske karte (inace sam iz Sarajeva)? Bile bismo 4-5 dana u Bangkoku i onda smo mislile na Phuket. Sve preporuke o smjestaju, avio kartama i sta obici su veoma pozeljene :) Hvalaaa

buhac
25.06.2012., 08:06
Eh narode molim vas za savjet, kolegica i ja idemo cemo biti na Tajlandu od 28.decembra do 19 januara. S obzirom da nismo nikad bile, mozete li mi preporuciti gdje da kupim avionske karte (inace sam iz Sarajeva)? Bile bismo 4-5 dana u Bangkoku i onda smo mislile na Phuket. Sve preporuke o smjestaju, avio kartama i sta obici su veoma pozeljene :) Hvalaaa

Avio karte mozes kupiti preko interneta. Vivax ti je, mislim, na prosloj stranici dala link za nekoliko pretrazivaca. Kada ugledas zeljenu cijenu kupis i to je to. Smjestaj takodjer rezerviras preko interneta, osim ako imas zelju bacit se u potragu sa putnim torbama kada sletis..
Agoda i booking.com su neke od tih stranica.
Dalje ni sama ne znam jer putujem prvi put, ali svakako preporucam da si odvojis malo vremena i procitas ovu temu, vjeruj mi neces moci stati sa citanjem :D
Ima jako zanimljivih i informativnih prica i savjeta.

mamut322
25.06.2012., 14:25
Kako se priblizava (jos 2 mjeseca :503: ) moj datum polaska, napravio sam si plan puta. Idem sam i nazalost ili na srecu tako ce i ostati. Nakon procitanog cijelog foruma, odabrao sam si slijedecu varijantu. Hvala svima na svim korisnim informacijama koje sam ovdje saznao i na savjetima i korekcijama koje cete mi dati sto se tice mog initiarya.

1. dan - polazak iz zagreba 15:10 sa dolaskom u Dohu u 23:20. Pauza od 2 sata i u 01: 15 let prema bangkoku. Dolazak u 12:05

2. dan - nakon dolaska smještaj u blizini Khao san roada (nisam jos bookirao sobu jer naivno cekam do kraja sestog mjeseca da li mi se netko pridruzuje ili ne). Aklimatiziranje i lagana setnjica po gradu, navecer izlazak u nocni zivot ako ne budem mrtav od puta. Noćenje u Bangkoku

3. dan - najvazniji hramovi i znamenitosti.Noćenje u bangkoku

4. dan - nemam pojma, di me Bangkok odvede. Nocenje u Bangkoku

5. dan - polazak u 5:55 prema kambodji vlakom. Ovdje me malo muci sto je train inn bookiran za ove datume pa si trazim neku varijantu priblizno dobro za odsjesti ovu noc. Hvala na sugestijama - dolazak u siam reap popodne ili predvecer, izlazak u grad nocenje u siamu.

6. dan - Angkor (mislio sam si uzeti dnevni tuk tuk)

7. dan - Angkor( ovdje sam si mislio rentati bike da bude zabavnije mozda:D) + popodne ako mi bude dosta hramova izlet do jezera ili floating villaga.

8. dan - E sad, htio bi iskusati onu voznju brodom do battambonga koju je cijenjeni Flumen toliko puta hvalio, ali nisam siguran za varijantu onda dalje i za schedule buseva i slicno do Toipeta. Dalje busom do Bangkoka nakon sto predjem granicu. U varijanti da stignem do bangkoka do neke pristojnog sata, hvatao bi onaj nocni vlak za Surat Thani. To jos razmatram...savjeti ?:eek:
Jer sam toliko ogranicen vremenom da je to strasno, a avioni mi nisu varijanta jer sam ne budget varijanti skroz.

9. dan u- Dokopati se Krabia tj. Ao nanga. Nocenje u Ao nangu.

10. dan - brod za Phi phi Don - nocenje

11. Izlet na phi phi lei (zanima me i ta varijanta kampiranja na maya bayu ali nisam nasao na konkretne informacije o tome jos- otom potom) - nocenje

12. dan - phi phi don - nocenje

13. dan - povrataj do Bangkoka. Mislim da cu za ovu varijantu bookirati let iz Krabia do Bangkoka, sad kad mi sjedne placa za tjedan dana, da se ne tramakivam opet.

14. dan - izlet do Kanchanaburia + tiger temple, nocenje u Bangkoku

15. dan. taman mi pada na vikend, prema tome chatchucak najvjerojatnije

16. dan polazak za zagreb u ranim jutarnjim satima sa presjedanjem u dohi od fala bog opet samo 2 sata

Eto, hvala svima na vremenu i prijedlozima :)

Danchee
25.06.2012., 15:41
5. dan - polazak u 5:55 prema kambodji vlakom. Ovdje me malo muci sto je train inn bookiran za ove datume pa si trazim neku varijantu priblizno dobro za odsjesti ovu noc. Hvala na sugestijama - dolazak u siam reap popodne ili predvecer, izlazak u grad nocenje u siamu.

7. dan - Angkor( ovdje sam si mislio rentati bike da bude zabavnije mozda:D) + popodne ako mi bude dosta hramova izlet do jezera ili floating villaga.

8. dan - E sad, htio bi iskusati onu voznju brodom do battambonga koju je cijenjeni Flumen toliko puta hvalio, ali nisam siguran za varijantu onda dalje i za schedule buseva i slicno do Toipeta. Dalje busom do Bangkoka nakon sto predjem granicu. U varijanti da stignem do bangkoka do neke pristojnog sata, hvatao bi onaj nocni vlak za Surat Thani. To jos razmatram...savjeti ?:eek:
Jer sam toliko ogranicen vremenom da je to strasno, a avioni mi nisu varijanta jer sam ne budget varijanti skroz.

Iz kuta nas koji smo se jučer vratili:

- bukiraj si slobodno sobu za dvije osobe u Rambuttri Inn u Bangkoku kojeg su svi već preporučili, razlika do jednokrevetne je možda dolar-dva i tamo ostaneš sva noćenja. To jutro kad krećeš prema Kambodži se probudiš u 4.30, napustiš sobu, uzmeš depozit i prošećeš 20 metara do početka ulice i zaustaviš prvi taksi koji će te za 100B i 20-25 minuta prevesti do Hualampong stanice.
- računaj da će vlak brutalno kasniti (1,5-2 sata) i da je grozno neudoban/bučan i da nećeš spavati do Aranyapratheta
- u 2 dana Angkora nećeš stići ugurati i floating village, uzmi bicikl prvi dan, tuk-tuk (25$ višemanje fiksna cijena) drugi dan. I u ovoj varijanti ćeš jedva stići pogledati najbitnije jer prostor je ogroman.
- mi smo odustali od broda u Battambang i vratili se iz Siam Raepa u BKK, ali ako to ideš, mislim da nije izvedivo da stigneš na noćni vlak BKK-Surat Thani osim eventualno moožda da momentalno kad se iskrcaš u Battambang uzmeš taxi do granice (25$) i onda od granice momentalno taxi za Bangkok (1900B). Ako promašiš taj noćni vlak, krenuti ćeš ujutro za jug i izgubiti jedan cijeli dan na prijevoz pa preporučam da biraš - ili Battambang ili jedan dan gubitka ili križaj Kanchanaburi pa ostani noćiti u Battambangu.
- povratak iz Kambodže kako smo ga mi izveli: dizanje u 7, taxi Siam Reap-granica 2 sata/25$, prelazak granice cca. 1 sat, minibus direktno s granice za Bangkok 300B po osobi i stigli smo u BKK oko 17 sati jer naravno da taj minibus em kasni s polaskom em baulja okolo istovarujući putnike.

goldietrickz
25.06.2012., 18:06
Kako se priblizava (jos 2 mjeseca :503: ) moj datum polaska, napravio sam si plan puta. Idem sam i nazalost ili na srecu tako ce i ostati. Nakon procitanog cijelog foruma, odabrao sam si slijedecu varijantu. Hvala svima na svim korisnim informacijama koje sam ovdje saznao i na savjetima i korekcijama koje cete mi dati sto se tice mog initiarya.

1. dan - polazak iz zagreba 15:10 sa dolaskom u Dohu u 23:20. Pauza od 2 sata i u 01: 15 let prema bangkoku. Dolazak u 12:05

2. dan - nakon dolaska smještaj u blizini Khao san roada (nisam jos bookirao sobu jer naivno cekam do kraja sestog mjeseca da li mi se netko pridruzuje ili ne). Aklimatiziranje i lagana setnjica po gradu, navecer izlazak u nocni zivot ako ne budem mrtav od puta. Noćenje u Bangkoku

3. dan - najvazniji hramovi i znamenitosti.Noćenje u bangkoku

4. dan - nemam pojma, di me Bangkok odvede. Nocenje u Bangkoku

9. dan u- Dokopati se Krabia tj. Ao nanga. Nocenje u Ao nangu.

10. dan - brod za Phi phi Don - nocenje

11. Izlet na phi phi lei (zanima me i ta varijanta kampiranja na maya bayu ali nisam nasao na konkretne informacije o tome jos- otom potom) - nocenje

12. dan - phi phi don - nocenje

13. dan - povrataj do Bangkoka. Mislim da cu za ovu varijantu bookirati let iz Krabia do Bangkoka, sad kad mi sjedne placa za tjedan dana, da se ne tramakivam opet.

14. dan - izlet do Kanchanaburia + tiger temple, nocenje u Bangkoku

15. dan. taman mi pada na vikend, prema tome chatchucak najvjerojatnije

16. dan polazak za zagreb u ranim jutarnjim satima sa presjedanjem u dohi od fala bog opet samo 2 sata

Eto, hvala svima na vremenu i prijedlozima :)

11. Izlet kosta 2500 bahta, dobijes klopu i kantu cuge, prijevoz brodom, obicno ide oko 20-40 ljudi oko 15h, dolazak na plazu taman kad ovi izletnici idu nazad u svoje smjestaje. Kampiranje je ustvari svakom po koristena vreca za spavanje, spavanje na plazi samoj.

Odlicno iskustvo.

mamut322
25.06.2012., 22:48
Hvala ljudi!

Sad sam malo na mukama gleda batambonga, ali necu se opterecivati, odlucit cu na licu mjesta, nek ostane vremena za kakvu takvu neizvjesnot :) Danchee tebi sam poslo i private poruku vezano za ovaj vlak do Surat Thania, pa kad stignes, baci pogled, hvala!

Glede ovoga izleta od 2500 B za kamping na Mayi. Sto podrazumijeva "kantu" cuge :rofl: ?
Kad se krece nazad za phi phi don ? rano ujutro ili puste čeljad da se još malo okupaju pojedu što ti ja znam :) :ne zna:

goldietrickz
26.06.2012., 00:00
Hvala ljudi!

Sad sam malo na mukama gleda batambonga, ali necu se opterecivati, odlucit cu na licu mjesta, nek ostane vremena za kakvu takvu neizvjesnot :) Danchee tebi sam poslo i private poruku vezano za ovaj vlak do Surat Thania, pa kad stignes, baci pogled, hvala!

Glede ovoga izleta od 2500 B za kamping na Mayi. Sto podrazumijeva "kantu" cuge :rofl: ?
Kad se krece nazad za phi phi don ? rano ujutro ili puste čeljad da se još malo okupaju pojedu što ti ja znam :) :ne zna:

Upravo to. Kanticu u kojoj je neka tajlandska rakija ili rum. Ostalo placas. Ima pive i to, nije preskupo.

Krece se ujutro taman kad krene navala desetaka brodica, i vise to ni nije interesantno. Okupas se jos jednom, naravno, mislim da je kretao oko 9 nazad.

Silvercat
26.06.2012., 11:28

Goldie ti je sve ukratko dobro opisao pa samo mali dodatak...kantica je klasični bucket, nama su davali neke bonove prije polaska koje smo onda mijenjali za buckete...dobili svatko po dva bona...kako je Maya Bay nacionalni park tako samo 50 ljudi može noćiti u zaljevu i toliko dnevo ima mjesta na izletu (nas je bilo 42, a kad su fool mmon partyji zna se dogoditi da bude 10ak ljudi)...izlet prodaje svaka agencija na Phi Phiju,a ekipa koja to hendla je bila super...kad smo mi bili radila je jedna Engleskinja koja je o.k. i jedan zbunjeni Francuz uz hrpu lokalaca (jednog zovu Nemo, frajer je kralj)...polazak je oko 15 sati, stane se kod Viking Cavea na snorklanje, onda možeš birati hoćeš li otplivati 50ak m do "stražnjeg ulaza" u Maya Bay ili ćeš brodom okolo na glavni ulaz...taman kad pristanete ovi dnevni izletnici moraju natrag i odličan je osjećaj kad imaš praktički plažu za sebe...slijedi iskrcavanje stvari, kupanje i zeka...uvečer klopa (obično dvije vrste Curryja, riža i poslije piletina s grilla), pa cuganje i opet cuganje...imaju neki fire show, noćno kupanje je guba jer sve svijetli oko tebe u moru (račići, što li već...)...dobiješ prostirku, vreću za spavanje i instaliraš se na plaži gdje ti paše...ako ti se to ne sviđa imaju natkriveni prostor gdje može spavati 20ak ljudi...zabava je zajamčena, uključujući i lake nedozvoljene supstance (ako ti je do toga)...:D...povratak ujutro oko 9, taman kad Rusi navale, još jedno snorklanje i natrag na otok...nama je bilo sjajno, nisam požalio ni bahta, ponovio bih opet...jedinstveno iskustvo...:top:

buhac
26.06.2012., 11:56
Goldie ti je sve ukratko dobro opisao pa samo mali dodatak...kantica je klasični bucket, nama su davali neke bonove prije polaska koje smo onda mijenjali za buckete...dobili svatko po dva bona...kako je Maya Bay nacionalni park tako samo 50 ljudi može noćiti u zaljevu i toliko dnevo ima mjesta na izletu (nas je bilo 42, a kad su fool mmon partyji zna se dogoditi da bude 10ak ljudi)...izlet prodaje svaka agencija na Phi Phiju,a ekipa koja to hendla je bila super...kad smo mi bili radila je jedna Engleskinja koja je o.k. i jedan zbunjeni Francuz uz hrpu lokalaca (jednog zovu Nemo, frajer je kralj)...polazak je oko 15 sati, stane se kod Viking Cavea na snorklanje, onda možeš birati hoćeš li otplivati 50ak m do "stražnjeg ulaza" u Maya Bay ili ćeš brodom okolo na glavni ulaz...taman kad pristanete ovi dnevni izletnici moraju natrag i odličan je osjećaj kad imaš praktički plažu za sebe...slijedi iskrcavanje stvari, kupanje i zeka...uvečer klopa (obično dvije vrste Curryja, riža i poslije piletina s grilla), pa cuganje i opet cuganje...imaju neki fire show, noćno kupanje je guba jer sve svijetli oko tebe u moru (račići, što li već...)...dobiješ prostirku, vreću za spavanje i instaliraš se na plaži gdje ti paše...ako ti se to ne sviđa imaju natkriveni prostor gdje može spavati 20ak ljudi...zabava je zajamčena, uključujući i lake nedozvoljene supstance (ako ti je do toga)...:D...povratak ujutro oko 9, taman kad Rusi navale, još jedno snorklanje i natrag na otok...nama je bilo sjajno, nisam požalio ni bahta, ponovio bih opet...jedinstveno iskustvo...:top:

wauuu sad sam i ja zagrizla za ovaj izlet.. samo kakvo je tamo vrijeme u drugoj polovici 8 mjeseca?
stvarno se čini prečarobno pogotovo ovaj dio sa noćnim kupanjem i svjetlećim životinjicama.

Tempion
26.06.2012., 12:54
samo kakvo je tamo vrijeme u drugoj polovici 8 mjeseca?

Tamo je uvijek super vrijeme, bez brige...:mig:

(ako i padne kiša, topla je i za pola sata je sve suho)

croma26
27.06.2012., 11:00
HEJ,
evo mene opet..
eto ako mi netko može pomoći u odluci na koji otok ići : Ko Lanta ili Koh Samui??
zanima me koji je ljepši, tj na kojem ćemo imati više i bolje mogućnisti za ronjenjem?

Također vidim po postovima da je Flumen jako dobar..pa ako ti nije teško da li mi možeš dati neke savjete gdje se smjestiti i kako napraviti turu? Imamo 2 tjedna, . Krenuli bi 19.01, povratak 01.02.2013. Htjeli bi vidjeti Bankok, Chang Mai, i onda na neki od otoka.
Što se tiče otoka, nebi htjeli nešto prenatrpano turistima, odmor, lijepe plaže, mjesta za ronjenje, priroda..što više mogućih izleta...
Nas je 5. Smještaj bi htjeli u nekim bungalovima... :)

eto Flumen, ako bi nam mogao pomoći, bili bi ti jako zahvalni...

Tempion
27.06.2012., 13:07
HEJ,
evo mene opet..
eto ako mi netko može pomoći u odluci na koji otok ići : Ko Lanta ili Koh Samui??
zanima me koji je ljepši, tj na kojem ćemo imati više i bolje mogućnisti za ronjenjem?

Također vidim po postovima da je Flumen jako dobar..pa ako ti nije teško da li mi možeš dati neke savjete gdje se smjestiti i kako napraviti turu? Imamo 2 tjedna, . Krenuli bi 19.01, povratak 01.02.2013. Htjeli bi vidjeti Bankok, Chang Mai, i onda na neki od otoka.
Što se tiče otoka, nebi htjeli nešto prenatrpano turistima, odmor, lijepe plaže, mjesta za ronjenje, priroda..što više mogućih izleta...
Nas je 5. Smještaj bi htjeli u nekim bungalovima... :)

eto Flumen, ako bi nam mogao pomoći, bili bi ti jako zahvalni...

Da, Flumen je dobar, a ja ću sad bit zločesta, pa ću Vam reći da ne budete lijeni nego pročitate zadnjih par stranica ovog podforuma - imate na desetke predloženih itinerera, smještaja, hotela, svega do u najmanju sitnicu.....:mig:

croma26
27.06.2012., 14:53
Da, Flumen je dobar, a ja ću sad bit zločesta, pa ću Vam reći da ne budete lijeni nego pročitate zadnjih par stranica ovog podforuma - imate na desetke predloženih itinerera, smještaja, hotela, svega do u najmanju sitnicu.....:mig:

citala sam, tj citam vec par dana...nisam lijena..

netreba meni konkretni naziv smjestaja, nego samo konkretno sto se tice gdje kolko ostat... i na koji od ova dva otoka ici..te na otocima gdje se smjestiti s obzirom da nam je ronjenje prioritet..

..npr. dal ak se odlucimo ici na Koh Lantu, dal ici na sjever ili vise juznije...

eto to sam mislila...

vivax
27.06.2012., 16:15

netreba meni konkretni naziv smjestaja, nego samo konkretno sto se tice gdje kolko ostat... i na koji od ova dva otoka ici..

vrlo je nezahvalno drugim ljudima savjetovati gdje da idu, gdje da odsjednu i koliko da na nekom mjestu ostanu kad smo svi različiti i savjete dijelimo uglavnom iz svoje perspektive. Nekome je super veliki grad i ostat će u Bangkoku 7 dana, netko je rekao, nemaš što u Bangkoku duže od 2 dana.. Netko će U Kanchanaburi na jednodnevni izlet, mi konkretno ostajemo 3 dana. Netko želi na plažu s plićakom, netko traži stijene...
Uzmi google earth, pregledaj destinacije koje te zanimaju, imaš hrpu travel blogova, slika na stotine, guglaj "what to do in..", "what to see in..", "diving in koh lanta...", "diving in koh samui...", i pročitaj zadnjih 100 strana ovog foruma, trebalo bi ti se iskristalizirati.
tajland je ogroman i predivan i toliko toga tamo ima, tako da definitivno znaš da, što god izabereš, opet ćeš puno toga propustiti.
što se tiče smještaja - koliko ti je budžet? da li tražiš resort, guesthouse, hostel, bungalow? da li želiš biti na plaži, u centru mjesta, u izolaciji? da li ti je bitan doručak, da ima besplatan wi-fi, da ima bazen, klimu, sef..?

Tempion
27.06.2012., 17:18

netreba meni konkretni naziv smjestaja, nego samo konkretno sto se tice gdje kolko ostat... i na koji od ova dva otoka ici..te na otocima gdje se smjestiti s obzirom da nam je ronjenje prioritet..

..npr. dal ak se odlucimo ici na Koh Lantu, dal ici na sjever ili vise juznije...

eto to sam mislila...

Ma nisam ja ni mislila da si lijena, ali evo, Vivax ti je dao super odgovor....Ja sam se naguglala i natražila prije puta, pročitala stotine mišljenja, pregledala tisuće fotografija...Dat ću ti primjer otoka - prvi mi je na pameti bio naravno Phi Phi (zbog filma itd...), otišla sam tamo, oduševila se totalno (da oduševila - zaljubila se u otok, ali i u cijelu državu :cerek:), i koliko god sam si govorila da bi bilo zdravo slijedeći put otići na neki drugi otok (na Tajlandu), i slijedeće dvije godine sam se opet vraćala na Phi Phi...
Hoću ti reći da je to toliko individualno, da je zaista, kao što kaže Vivax, jako nezahvalno ti reći konkretno gdje da odeš....pročitaj malo više što ljudi pričaju konkretno o ronjenju na otocima, možda na nekim drugim forumima baš specijaliziranim za ronjenje, a i uzmi u obzir odgovore na sve što ti je Vivax postavio...:mig:

elf_dalmatae
27.06.2012., 21:55
Dobra vecer forumashi.

Kratko pitanjce; na sto obratiti paznju kada se jede u ovakvim
'restoranima' na Tajlandu?

http://www.pattayasecrets.com/_images/board2_030.jpg

:D

Mislim - necu ici tamo i gutati smeca iz McDonaldsa, zelim jesti lokalnu hranu
(including bugs, jašta) Ali dobio sam par upozorenja od ljudi koji su navodno
tamo otrovali zeludac pa ono, ako imate kakvu mudrost za podijeliti... :kava:

vivax
28.06.2012., 06:31
to i mene malo muči jer imam jako osjetljiv želudac/crijeva... ali recimo da bi pogledala opći dojam štanda i kuhara, koliko je čisto, kako izgledaju posude u kojima stoji hrana, začini, izgled same hrane (svježe/staro) i ne jesti ništa sirovo, neka sve dobro skuhaju i ispeku.
Mislim da se nećemo otrovati od hrane koja je termički obrađena, jer tu su sve bakterije i tako mrtve. Voda i sirova hrana su opasne.

Tempion
28.06.2012., 08:18
to i mene malo muči jer imam jako osjetljiv želudac/crijeva... ali recimo da bi pogledala opći dojam štanda i kuhara, koliko je čisto, kako izgledaju posude u kojima stoji hrana, začini, izgled same hrane (svježe/staro) i ne jesti ništa sirovo, neka sve dobro skuhaju i ispeku.
Mislim da se nećemo otrovati od hrane koja je termički obrađena, jer tu su sve bakterije i tako mrtve. Voda i sirova hrana su opasne.

Vivax, prvo isprika jer sam ti gore pisala u muškom rodu:mig:

Što se hrane tiče - gdje ima puno lokalaca, tamo je sigurno. Hrana sa štandova je 99,99% svježa da ne može biti svježija, dobro obrađena, a ako se navučete na ljuto (kao što sam se ja navukla), nema šanse da se ičim zarazite - kao što kažeš, voda i sirova hrana je ono na što treba paziti....
Uzmite si aktivni ugljen sa sobom just in case i uživajte u tisućama okusa i mirisa:cerek:
Samo jedna opaska - sol se kod njih reklamira kao no-no, tako da se ne čudite ako je nema na stolu (stavljaju ju većinom radi zapadnjaka), a umjesto soli stoji - šećer :cerek: Slobodno eksperimentirajte, zaista je nevjerojatno kakvi se okusi mogu dobiti....

Danchee
28.06.2012., 09:15
Dobra vecer forumashi.

Mislim - necu ici tamo i gutati smeca iz McDonaldsa, zelim jesti lokalnu hranu
(including bugs, jašta) Ali dobio sam par upozorenja od ljudi koji su navodno
tamo otrovali zeludac pa ono, ako imate kakvu mudrost za podijeliti... :kava:

Ovako smo se mi ponašali i dobro prošli:
- Linex i aktivni ugljen ponijeli sa sobom
- ražnjiće i Pad Thai smo jeli sa štandova bilo gdje gdje ima prometa (Khaosan, turistička mjesta, placevi, benzinske) i sve ok. Zapravo to postane osnova prehrane. 1 ražnjić obično 10B (2Kn), 1 pad Thai obično 30B (6Kn).
- neidentificiranu hranu i stvari tipa roštiljana pileća kožica u komadu nismo jeli nigdje
- narezano voće, pečeni kukuruz, banana pancakes i slično smo jeli kao snack svuda i sve ok
- ako smo išli u restorane, onda smo birali australske burgerdžinice i riblje restorane s izloženom ribom (cijela večera za dvoje oko 500B/100Kn).
- u McDonalds ćeš ući prije ili kasnije samo da bi pojeo nešto slično kruhu :)
- u slučaju probavnih veselja i hitne potrebe za wc-om: pravac u prvi McDonalds ili još bolje u prvi luksuzni hotel (preporuka Lonely Planet, začudo radi 100%) ili u prvi hram (wc u Wat Arun je skoro na nivou 5* hotela hahaha).

PS. Vivax, ovo o gledanju posuda, okoliša i čistoće će ti pasti u vodu čim stupiš nogom iz Rambuttrija :) ako i nađeš nešto relativno čisto, jaja i drugi sastojci uredno stoje na suncu danima

Vincent7
28.06.2012., 10:04
Ja nosim sa sobom -srebrenu vodu- i pokazala mi se više nego dobra. Imao sam neke preporuke da nosim žestoka pića, ali ovo je meni zakon za Aziju. Popiješ par gutljaja na dan i slobodno spavaj mirno bez razmišljanja da ćeš se negdje zatrovat.:p

vivax
28.06.2012., 10:58
ja sam se uvjerila da ova naša narodna medicina tipa: nosi slavonsku šljivovicu, dalmatinsku travaricu, dedin orahovac i sl.. ne drži vodu. osim ako nemaš litru rakije u sebi stalno :)

ako pokupiš bakteriju, neće ti gutljaj rakije pomoći, to je sigurno..

Vincent, srebrna voda, što je to?

goldietrickz
28.06.2012., 11:25
Da, Nemo i ekipa na brodu u bojama Jamajke, napusena je konstanto, tako da prica koja od njih dolazi bude zivi smijeh. Ko ocekuje nekog ustirkanog povijesno educiranog vodica, nek ne ide na taj izlet. ;)

Vincent7
28.06.2012., 12:21
ja sam se uvjerila da ova naša narodna medicina tipa: nosi slavonsku šljivovicu, dalmatinsku travaricu, dedin orahovac i sl.. ne drži vodu. osim ako nemaš litru rakije u sebi stalno :)

ako pokupiš bakteriju, neće ti gutljaj rakije pomoći, to je sigurno..

Vincent, srebrna voda, što je to?

Vidi pod "ionsko srebro", da sad ne reklamiram. Velika tema za pametne ljude. Funkcionira bezprijekorno, a možeš ga i sama pravit, bez da ga kupuješ, jer i ovde razni mešetari žele zaradit. Sam se uvijerio i funkcionira na svemu za šta ti treba. Zvuči kao naučna fantastika, što zapravo i jeste...:mig: I ja sam bio na početku

Vincent7
28.06.2012., 12:23
sumnjičav, ali ako ne napraviš prvi korak, kako češ znat je li onaj drugi dobar. Moje iskustvo je više nego pozitivno, naročito za pit po Aziji.

rambla
28.06.2012., 12:50
moje isto, srebrna voda je preventive radi odlicna stvar...

Cesc
28.06.2012., 13:30
kakva je to voda i gdje se može kupit?

Vincent7
28.06.2012., 14:21
kakva je to voda i gdje se može kupit?

To ti je lijepa naša "prirodna destilirana voda" obogačena srebrom, ali je duga priča, pa bolje da pročitaš pod "ionska voda". Imaš je u prodaji jako dobre kvalitete kod nas, ali ako uđeš u "štos", možeš je za sebe i sam praviti.:mig:

Danchee
28.06.2012., 16:03
Pozdrav svima! U zahvalu za svu pomoć koju sam pronašao na ovom forumu, dugujem vam naš izvještaj s puta. Isto tako, rado ću i sam pomoći svima koji budu imali pitanja, bilo ovdje bilo na PM.

Općenito

Putovali smo 07.06.-24.06. što izađe na 16 dana. Željeli smo (i uspjeli) u to uklopiti sve - Bangkok, Chiang Mai, Ko Samui i Kambodžu. Sve smo uspjeli uz najmanji mogući gubitak korisnog vremena na transporte i za sve smo imali dovoljno vremena. YMMV prema osobnim željama, ofc. Mi smo par od 34 i 37 godina, ja s dosta backapckerskog iskustva, draga je prvi put naprtila ruksak na leđa. Kad bih s ovim znanjem ponovo planirao put, ostao bih dan duže u Angkoru i dan kraće u Chiang Maiju i to je to.

Kambodžansku vizu smo vadili online, trebati će vam slika prema opisu iz faq-a na stranici u digitalnom obliku za upload, te kreditna kartica. Cijena $25. Vize su stigle za 2 radna dana na e-mail i s njima nismo imali nikakvih problema. Prema onome što smo vidjeli, nikakav problem ne bi bio ni da smo ih dizali na granici, gdje bi isto izašle $20+B100 po komadu.

Od obuće (to nas je puno mučilo) smo nosili jedne niske/lagane gojzerice (Salomon/Merell) i jedne ozbiljnije sandale za hodanje (Teva). Na licu mjesta imate za male novce dodatnu obuću poput Crocs-ica (300B=60Kn) ili Havayanasica (100B=20Kn), ali i bez toga bi nam ova dva para bila sasvim dovoljna.
Krema za sunčanje obavezna i redovna. Uspjeli smo dvaput izgoriti :( Za usporedbu, Nivea faktor 20 u Kambodži je za 100ml bio $7,60. Od lijekova smo nosili topive Aspirine C, sprej za komarce (ne djeluje), aktivni ugljen, Linex, kremu za bolove (često izvrnem nogu), Rehidromix. Sve smo bez veze teglili jer je dostupno jeftinije i posvuda – i u Tajlandu i Kambodži.

Od novaca se na kraju najviše isplatilo nositi Eure. Ne mijenjati na aerodromu osim neke sitnine za transport do grada. Tečaj je u doba kad smo mi bili bio između 39,2 i 39,5 B za 1 Euro. Banka mi je kartične kupovine obračunavala po 38,5 B za 1 Euro a podizanje gotovine još nepovoljnije + 2% + 150B naknade tajlanskoj banci. PS. AEON-ov bankomat koji jedini navodno ne uzima tih 150B se ne isplati tražiti, mi smo prvog ugledali tek nakon 10 dana. Za potrebe brzog preračunavanja, 5B=1Kn pa se poslije razveselite da je zapravo još malo povoljnije :) Od kartica rade Visa, Visa Electron, i Master. Maestro radi na bankomatima ali nigdje nije prihvaćen u trgovinama. American i Diners naravno zaboravite.

Od odjeće savjetujem čim manje. Ja preferiram radi mira i po suncu biti u dugim hlačama pa sam uzeo 2 lagane duge trekking hlače, 1 tročetvrtinke, 7 čim lakših majica i donji veš. Računajte da ćete prati robu na putu, cijena 30B/kila, dostupno posvuda. Također računajte da ćete se nakupovati krpica. Majice su recimo 100-250B (20-50Kn). Izuzetno važno: mislite li u noćni vlak, ponesite nešto vrlo toplo samo za to. Govorim o nečemu tipa flis – nisu normalni, temperatura je sigurno ispod 15C.

Hrana je dostupna od štandova i rupa-u-zidu do finih restorana. Osnova svega je roštilj i wok. Ražnjići su oko 10B komad, Pad Thai (tjestenina s klicama i raznim dodacima u smislu mesa, jaja, škampa) 30-50B. Pivo je relativno skupo (45B u trgovini, 70-150B u kafiću ili restoranu) za 0,66l za naše pojmove slabog i razvodnjenog Chang-a. Vino je luksuzna roba, lokalnu žesticu i koktele nismo probali.

Sve smještaje smo bukirali online preko Agode, također smo uzeli online kartu za Air Asia, Nok Air i noćni vlak Bangkok-Chiang Mai i sve je prošlo u redu, voucheri priznati, ispravan iznos zaračunat itd.

Sigurnost je apsolutna – nigdje nam se nije dogodila nikakva neugodnost. Ali zato je želja za prevarom sveprisutna. Treba se malo pripremiti na neke tipične situacije poput – hram kuda ideš je zatvoren, autobus kojeg tražiš ne postoji, neću upaliti taksimetar jer je pomrčina Neptuna itd. Anegdota: pred ulazom u Grand Palace je razglas koji kaže doslovno "Do not allow anyone to divert your visit to the Grand Palace" i mi krenemo na ulaz za osoblje i ne dopuštamo petorici čuvara i dvojici policajaca da nas okrenu nazad :) jedva nas izbacili...

Od manje očitih faktora koje treba uvažiti pri planiranju: ekstremno je vruće i vlažno, hodanje oduzima više vremena nego što bi rekli. Specifično Bangkok je ogroman, udaljenosti na karti su daleko veće nego se čini. Vrijeme oduzima i traženje mjesta poput autobusnih stanica ili pristaništa po raznim uskim i konfuznim uličicama. Također, većina transporta brutalno kasni (vlakovi recimo do oko 2 sata). Sve ovo će smanjiti „efikasnost“ posjećivanja – važno za sve koji se trude ugurati čim više u malo vremena. Aha, i rano je padao mrak – oko 18 sati, a čupanje iz kreveta prije 8 nam je teško išlo :)

Danchee
28.06.2012., 16:05
Dan 1:

poletjeli smo dan prije iz Zagreba oko 15 sati s Qatarom koji je bio najjeftinija opcija. Avion (A320 znači konzerva) prvo ide u Budimpeštu podići ostatak putnika pa dalje za Dohu, što sve skupa traje malo ispod 7 sati. Letio sam svime i svačime ali hrana je ovdje bila očajna. Nema veze, ponesite sendvič. Let ugodan, imate vlastiti ekran s filmovima, igricama itd. Transfer u Dohi pojede beskrajna vožnja autobusom po zastarjelom aerodromu tako da skoro odmah imate boarding na idući let. B777 do Bangkoka je isto fini let od jedno 6 sati, hrana jednako očajna. Stigli smo prema rasporedu, oko podneva. Računajte da će vam trebati jedno 2 sata vremena za izaći s aerodroma – prvo što je ogroman, drugo što smo dugo čekali na kontrolu putovnica. Sve je jasno označeno, nikakav problem.

Htjeli smo odmah ići kupiti karte za noćni vlak za Samui koje se zbog kombinacije s busom i trajektom ne mogu kupiti online. Znači spustite se u podrum aerodroma do željezničke stanice pa uzmete City Line (NE Airport Express) za 45B do stanice Makkasan. Odande ima jedno 5 minuta pješke do stanice metroa (sve jasno označeno) kojim za 29B idete to željezničke stanice Hualompong koja je bitno manja od očekivanog i sve se brzo pronađe. Šalteri za „advance tickets“ su jasno označeni i tu smo uzeli karte za noćni vlak Bangkok-Surat Thani s povezanim transportom busom do mjesta Donsak te trajektom koji odande vozi na Ko Samui. Slična shema vrijedi i svakome tko ide na Ko Phangan ili Ko Tao. Uostalom na (www.seat61.com) je sve odlično objašnjeno. S Hualomponga smo uzeli taxi do Rambuttri hotela na način da smo izašli sa stanice, otkantali sve parkirane taksiste koji su tražili nebuloze i uhvatili kako i treba taxi koji je upravo nekog dovezao. Vožnja 75B.

Rambuttri Village mogu potvrditi kao dobru preporuku za tih prvih par dana. Isto mogu reći da seljenje u The Train Inn nije nužno. Hotel je pravi backpackerski, znači apsolutni minimum i gotovo nepostojeća usluga, k tome i prilično dotrajao ali je soba čista, ima klimu i sef – sve što vam zapravo treba. Ali zato je lokacija fenomenalna – usred starog Bankgoka, turističkog središta, zabave, provoda, znamenitosti i transportnih točaka. U sklopu kompleksa je i apoteka, trgovina, restoran, praonica. Ma sjajno.

To popodne smo proveli šetajući okolnim ulicama (Khaosan, Soi Rambuttri), probajući hranu sa štandova, aklimatizacija itd. Noćni život u tim ulicama počinje kako spada tek negdje iza 10. Za kraj smo prošetali do velikog travnjaka na putu prema Grand Palace, legli na travu i chilali.

Dan 2:

Lonely Planet ima odličnu hodajuću turu starog Bangkoka po kojoj smo riješili prvi dan. Od hotela pješke do Grand Palace (350B) koji nam je bio nekako jako prazan i turistički. Zatim do Amulet marketa koji super zamiljiv – skupljanje i razmjena tih amajlija je ozbiljan hobi, pa pješke dalje uz kilometarsku uličnu tržnicu do Wat Pho (50B). Ovo je divno mjesto, prepuno malih mirnih cjelina, odlično za fotkanje. Nakon toga brodom preko rijeke do Wat Arun koji je spektakularan i nama najljepši od tri glavna hrama. Nažalost je tu počela kiša pa smo se bez ulaska vratili nazad preko rijeke pa dalje isto brodom do pristaništa blizu hotela. Taj riječni transport je fenomenalan za turistički obilazak, treba par minuta razgledati tablu koja objašnjava pristaništa i vrste brodova (15B ili 40B) i neće biti problema. Postoje linije koje idu uz i niz rijeku, te linije koje spajaju samo dvije točke preko rijeke. Karte se nekad kupuju na brodu, nekad na štandu na pristaništu, nekad na kućici s rampom. Navečer smo prehodali širu okolicu Khaosana, popeli se na Rama most itd..

Dan 3:

Od hotela brodom (bila je nedjelja, morali smo ići skupljim brodom što je bilo istina makar smo sumnjali da nas teta koja prodaje karte mulja) nazad u posjet Wat Arun (50B). Odatle smo krenuli pješke do katoličke crkve Sv. Križa koja je ništa posebno, također i zatvorena (nedjeljom?) pa dalje kroz kvart i šetnicom uz obalu do mosta u smjeru Chinatowna kojim smo prešli na drugu obalu. Ovaj dio je općenito bio zanimljiv za vidjeti svakodnevni život. Bila je nedjelja, po trgićima svakakva događanja, ulične prodaje u punom jeku itd. Chinatown je samo kaotična košnica puno modernija nego smo očekivali (u odnosu na Hutonge iz Pekinga, ovo izgleda više kao recimo Peščenica na steroidima) ali ima fenomenalnu pješačku ulicu s jeftinom robom (recimo 10 naušnica po izboru za 108B, kopije satova po 200B itd.). Chinatown ima tržnicu s odličnom uličnom hranom. Odande smo dalje otpješačili do Wat Traimit (50B) koji ima statuu Buddhe od čistog zlata – manje spektakularno uživo nego što zvuči. Dalje pješke do Hualompong stanice otkuda smo kombinacijom metro->Sky Train potegli do Siam Square koji ponavljam uopće nije trg nego hrpa gigantskih shopping mallova. Te robne kuće (vidjeli smo MBK, Paragon i Siam nešto) su recimo blago jeftinije nego europske, imaju naravno originalnu robu ali nisu ništa posebno. U ulici paralelnoj s glavnom je Hard Rock za ubosti taj jedini nužni skupi suvenir – majicu za 1.100B. Odavde smo se vratili busom 15 koji je fenomenalna stvar i povezuje Siam Square i područje Khaosana (gdje vam je vjerojatno hotel) za neku smiješnu cijenu – ispod 10B. Stanica na Siamu je ispod ulaza u Sky Train, na Khaosanu na glavnoj ulici na koju se dođe kad se prohoda Khaosan. Vrhunski preporučena linija!

Za kraj Bangkoka ću dati zaista osobno mišljenje – nije nam se sviđao. Izuzetno je prljav, zapušten i često smrdljiv. Užitak kvari gomila neugodnih taksista, prodavača i sličnih, a javni transport je za grad ove veličine katastrofalan. Ovo govorim iz pozicije da sam u ovom dijelu svijeta vidio Peking, Xian, Chengdu, i Kuala Lumpur.

Danchee
28.06.2012., 16:06
(isprika moderatoru ako se namršti što ovo stavljam ovdje, ali taj izlet u Angkor je takoreći prirodni dio putovanja u Tajland)

Napomena: u Kambodžu nositi dolare, čim novije tim bolje, ali manje su osjetljivi nego što smo iz foruma zaključili. Apsolutno sve cijene su napisane u dolarima, uključivo trgovine. Svoj novac koriste kao sitniš, za iznose manje od $1. Nama je za ovo ispod trebalo $350.

Dan 4:

dizanje u 4.30, odlazak iz Rambuttrija (ne zaboravite 1.000B depozit!), potom na dno ulice gdje je hotel i zaustaviti prvi taxi za vožnju prema Hualompongu (100B, s time da sam mu greškom dao novčanicu od 1.000B koju je uredno prihvatio i otperjao s njom – na ovo JAKO paziti, novac se teško raspoznaje i čupao sam kosu zbog vlastite gluposti. Ali bio je ovo i jedini slučaj da me itko uspio prevariti na cijelom putu. Na Hualompongu kupiti karte na šalteru za Aranyaprathet (40B) koje se ne mogu kupiti unaprijed. Sam vlak kreće u 5:55, kvalitete je kaubojca koji je nekoć vozio u Kumrovec, izuzetno neudoban, bučan, staje svakih 2 minute i užasno je kasnio (dolazak 13:15 umjesto 11:35!!!). Ali je živopisan, stalno ulaze lokalci, prodavači, u vlaku se i radi, prodaje, ma show. Jedino ne očekujte da ćete išta spavati.

U Aranyaprtathetu će vas već na peronu zaskočiti tuk-tukovci za vožnju prema granici. Što god da kažu, pristati će na 80B po vozilu za dvoje. Tuk-tuk će vas što god mu rekli (I have visa i sl.) odvesti na lažnu granicu gdje će vas i vozač i neki likovi koji se tamo nađu vući u lažni ured za vize. No, na granici se pokazalo da je daleko manji kaos nego što smo očekivali tako da je pravi prijelaz vidljiv samo malo niže niz cestu. Zato – ravno naprijed ignorirajući apsolutno svakog do Tajlandske pasoške kontrole (treba skrenuti lijevo s glavne ceste) gdje vas brzo propuste dalje nazad na cestu i ničiju zemlju. Kambodžanske vize se ako ih nemate podižu u zgradi jedno 30 metara prije kambodžanske pasoške kontrole. Ako niste sigurni koja je to, dođite do kontrole pa se vratite nazad do prvog znaka na kojem piše „viza“. Kad smo mi prelazili unutra nije bilo apsolutno nikog. Cijena 20$+100B izgleda sad fiksna, što izađe na istih 25$ kao da ste je uzeli online (preporučeno). Na granici uzeti karton kojeg nekad dijele nekad ne, ispuniti i skupa s isprintom e-Vise dati službeniku. Problema nikakvih. Inače, vlak kojim ste došli će dovesti hrpu stranaca. Od onog što smo vidjeli barem troje ih je palo na prevaru s lažnom vizom... priprema je pola pameti.

Nakon što uđete u Kambodžu preporučam da sjednete na klupice odmah lijevo i odmorite 10 minuta gledajući burlesku kako preplašeni zapadnjaci doslovce bježe od (ovdje zaista pravih) državnih službenika koji ih pokušavaju utrpati u besplatni bus za autobusni terminal. Cijeli prelazak je stres čak uz maksimalne pripreme, pripremite se na to. No, taj bus u koji na kraju uđite je zapravo dobra ideja jer će vas brzo maknuti s relativno neugodne granice i od tamošnjih likova. Nakon 10-ak kilometara (ima se za voziti, ne brinite) dolazite na pustu autobusnu stanicu na kojoj se kupuju karte po standardnoj cijeni - $9 za bus (3 sata, vozi do tamo gdje se vozač dogovorio s tuk-tukovcima da vas oderu još za prijevoz u hoteli, idući bi nama krenuo u 15 sati) ili $12 za taxi (2 sata, vozi do hotela ali za polazak se mora skupiti 4 ljudi ili koliko god ih želi platiti $48 za vozilo). Tu će biti dosta stranaca, krenite se odmah dogovarati za dijeljenje taxija.

Uzeli smo sobu s balkonom ($25/dan, bez balkona je 20$/dan, nisam ih pronašao online, rezervirao sam kroz mailove) u Shadow of Angkor 2, prema preporukama odavde. U odnosu na Rambuttri ovo je 5*. Shadow 1 ima neznatno bolju lokaciju ali dvojka je fenomenalna svime drugim. Na ulazu se skidaju cipele, sve je savršeno čisto, novo, lijepo, mirisno :). Osoblje je za puknut od smijeha – Sopal je starija katica za sve uključujući što vozi tuk-tuk. Imaju i jednog mladca koji doslovce hipnotizirano gleda sapunice i nosi majicu Davida Bowieja za kojeg tvrdi da je to Michael Jackson. Jeli smo za početak u hotelu (oko 9$ za nas dvoje s pivama – sasvim korektno). Imaju i sasvim ok bazen za osvježenje.

Siam Reap je inače šok nakon Bangkoka. Pozitivni. Rijeka s lampionima, mostići, ulična svirka, parkovi, hramovi, uređeni turistički centar, čisto, bez smrada. O yes. Malo smo odspavali i navečer prošetali po obje noćne tržnice i bar streetu (zapamtiti gdje je).

Dan 5:

na doručak u Bar Street (kad ulazite iz smjera hotela, prvi veliki otvoreni restoran s desne strane, obilan doručak za dvoje 4-5$). Nakon toga iznajmili bicikle u hotelu po $2/komad. Izuzetan tip: na putu prema Bar Streetu, odmah preko mosta pa desno je garaža s MBT biciklima za 3$. Učinite svojoj pozadini uslugu i uzmite to, naše su doslovce otpale na njihovim „tradicionalnim biciklima koji će sigurno biti ok kad se eto svi na njima voze“. Od hotela ima jedno pola sata vožnje do mjesta gdje se kupuju karte za Angkor bez ikakve šanse da se izgubite. Prodaja karata je na oko pola puta do samog Angkora – sve jednostavno – idete na prozor gdje piše „3 day visit“, date 40$ i dobijete ulaznicu s fotkom koju treba čuvati do kraja svih dana – povremeno vas čuvari pitaju za nju. Od tamo ima još pola sata do prvog pogleda na otok Angkor Wat-a i tu počinje spektakl. Želio sam si doći ovamo zadnjih 20 godina i bio sam toliko u očekivanju da sam se bojao razočaranja. Ni slučajno. Na tolika očekivanja me uspio oduševiti. Definitivno vrhunac cijelog puta, ništa na Tajlandu u smislu povijesti nije bilo ni blizu ovome. Znam da mnogi kad planiraju važu isplati li se potrošiti vrijeme i novac za doći ovamo. Preporuka od srca – isplati se svake kune i minute.

Ovaj prvi dan ćete uspjeti obići „small tour“ koji je jasno ucrtan na mapi koju ste dosad već dobili ako ništa drugo u hotelu. I biti će vam jedva dovoljan, mi smo ga uspjeli obići otprilike tri četvrtine uz angažirano bicikliranje – ipak je 16 km. Ukratko:

Angkor Wat: posred pročelja je ogromna skela s plavom ceradom tako da zaboravite fotkanje (...). Iako je monumentalan i prekrasan, jako je turistički i prazan. Isto ga je teško dobro vidjeti iz blizine jer je okružen obzidanim terasama (NE izgleda kao na kraju Morzal Kombata). Isto ne možete se popeti na sam vrh osim ako vam netko od čuvara na najgornjoj terasi ne ponudi prolaz za 10$. Mi nismo išli.

Angkor Thom: spektakl. Prasat Bayon je autentični indiana Jones doživljaj. Kolonije majmuna posvuda. Za posebni doživljaj posmotrite iz velike daljine prostor gdje se nalaze štandovi s hranom i vodom. Nakon toga krenite polako biciklom ravno prema njima i vidite što će se dogoditi. Baphoun prekrasan i fotogeničan. Samo u prostoru ograđenog grada Angkor Thoma ćete izgubiti skoro cijeli dan.

Ta Keo je bio pod skelama i nakon toga je već bilo skoro 6 sati i morali smo izaći iz parka. Znači nismo stigli taj prvi dan vidjeti ni Ta Prohm. Zaista za obići cijelu malu turu treba se dignuti u praskozorje i odmah krenuti (mi smo krenuli oko 9). Aha, treba li vam suvenira, prodavači u kompleksu Angkora nakon što počnu spuštati cijene (5 fo dollar) su najjeftiniji izvor svega.

Navečer smo opet prošetali po mjestu, otišli u Bar street u Lonely Planet recommended restoran koji vam donese roštilj na stol na kojem pečete zmiju, krokodila itd. Iskustvo je ali se baš ne najedete za tih 20-ak$ a sličnih ponuda ima puno jeftinije i u istoj ulici.

Dan 6:

doručak na istom mjestu pa smo u hotelu angažirali Sopala da nas tuk-tukom (25$ skoro pa standardna cijena bilo gdje) odveze do daljih hramova + Ta Prohm.

Bantai Srei (netko je napisao „čipka u kamenu“) je zaista takav ali se pogleda za pola sata. Inače, put prema tamo prolazi kroz sela, rižina polja, nasade – ma divota. Iduće smo mislim išli u Ta Som koji je krasan i ovakav, a kakav je tek morao biti kad je bio ispunjen vodom! Za kraj Ta Prohm koji je od svega viđenog nama bio najveći spektakl. Mjesto snimanja Tomb Raidera – ogroman hramski kompleks kojeg je doslovce „pojela“ prašuma. Lokacija za provesti par sati.

Ovu tuk-tuk turu se može složiti i tako da počne s dizanjem sunca iza Angkor Wat-a za što nam se nije dalo dizati. Također si pojedinačne hramove detaljno dogovorite. Sad vidim da smo skroz zaboravili Preakh Khan koji je opet nešto posebno. Ah well.

Navečer shopping i večera u ulici paralelnoj s Bar Streetom – sve za cca. 1$ jeftinije a ista stvar.

Da nam je bio još jedan dan, ne bi išli na floating village nego bi opet uzeli bicikle i bauljali po stazicama u centralnom kompleksu Angkora i istraživali - mislim da je ovaj ugođaj moguć još jedino u Myanmaru i Guatemali (oboje tek trebam vidjeti).

Dan 7:

dizanje u 7, doručak, taxi do graničnog prijelaza (dogovoreno u hotelu, standardna cijena $25 po vozilu, 2 sata), bez problema izlazak iz Kambodže i drugi ulazak u Tajland. Već na samom prijelazu s tajlandske strane nas je dočekao mladac prodajući minibus do Bangkoka. Pogodili smo se za 300B po osobi. Rekao je polazak za 10 minuta, ali znali smo da će to biti prije sat vremena. Nama ok. Minibus je još malo okolo skupljao putnike, ali kad je krenuo, vozio je brzo i oko 16 sati smo bili opet na Hualompong stanici. Alternativa je tuk-tuk do kolodvora (80B) pa tamo traženje busa (oko 150B ali vozi puno duže) ili minibusa (oko 250B ista stvar kao da smo ga uzeli na granici). Trebate vidjeti na licu mjesta što vam je bolja opcija. Postoji i taxi koji za 1.900B kreće odmah i naravno je najbrže u Bangkoku – ako nađete još troje, ovo je isto ok varijanta.

S Hualomponga smo prošetali do Chinatowna nešto pojesti, pa nazad na noćni vlak u 19:35 za Chiang Mai. Važno: u vlaku je smrzotina, obavezno će vam trebati nešto toplo. Ovaj vlak je imao ležajeve okomito na vagon, grupirane po 4 u nezatvoreni kupe što je bolja varijanta od vlaka koji ima ležajeve paralelno s vagonom. Vožnja bez doživljaja, bučna, hladna, kašnjenje od preko 90 minuta. Ah.

Nastavak: Chiang Mai i Ko Samui za par dana.

jure.motovilec
28.06.2012., 16:24
Odličan putopis. No chang i azijska piva nisu razvodnjena ni loša. nego su takvog "stila" koji odgovara temperaturama. pa nećeš pit heffe weizen ili odvratno karlovačko na +40.

pive su slične kao i španjolskoj. bez puno co2, pune tekućine i osvježavajuće :)

Danchee
28.06.2012., 16:33
Odličan putopis. No chang i azijska piva nisu razvodnjena ni loša. nego su takvog "stila" koji odgovara temperaturama. pa nećeš pit heffe weizen ili odvratno karlovačko na +40.

pive su slične kao i španjolskoj. bez puno co2, pune tekućine i osvježavajuće :)

Slažem se, samo uspoređujem s našim. Ali da budem potpuno pošten, Angkor Extra Stout kojeg sam prvi put greškom uzeo iz frižidera u Siam Raepu umjesto običnog Angkora... e to je fino pivo :)

elf_dalmatae
28.06.2012., 19:22
Ehh... Kuba je bila prvotna destinacija - procitah cijeli topik - oci mi iscurile.

Nista, sad idemo ovdje... mila majko 450 stranica :horor:

potrošač
28.06.2012., 20:42
Danchee, dobar putopis, i mala recenzija piva :rofl:
piva su dobra

buhac
28.06.2012., 20:43
Ehh... Kuba je bila prvotna destinacija - procitah cijeli topik - oci mi iscurile.

Nista, sad idemo ovdje... mila majko 450 stranica :horor:

Identično, prvo mi je Kuba bila prva i činilo se tada najbolja destinacija, međutim u 8 mjesecu kada su naši godišnji, ne preporučuje se odlazak jer je sve još nečisto na plažama.. da ne duljim.. onda je moj dragi savjetovao Tajland no kako je tamo kišna sezona, ispalo je da idemo u Egipat. Međutim ja počela malo po netu istraživati i čitati ovaj forum, pa sam prenosila i dragome koji je bio totalno zagrizao za Tajland. Odluka je pala, karte su u džepu i sad samo čekamo 8 mj... k vragu i kiša :)

phuketya
29.06.2012., 10:58
Super je ovaj putopis od danchee. detaljno. Ja ću si ovo copy paste. Nadam se nastavku uskoro, chiang mai... I pitanjce, hoće li nama dvjema mladahnim curkama biti nešto teze prelaziti granicu s kambodzom, tj. imamo li razloga za strah? Planiramo 1.1., pa će taj dan možda biti i manje stranaca?

vivax
29.06.2012., 11:05
da li je netko imao problema s hotelskim rezervacijama preko agode i bookinga? naime, agoda rezervacije su već plaćene, booking nisu.. da li je dovoljan samo onaj voucher od agode ili treba i nekakav račun pokazati? da nebi bilo da nije plaćeno ili sl..
ove rezervacije preko bookinga nisu čak tražili niti kreditnu karticu.. da ne bude kad dođemo da nema rezervacije ili slobodnih soba.
u africi je to sasvim normalno, nadam se da je ji azija malo ažurnija :)

goldietrickz
29.06.2012., 11:12
U Tajlandu sve šljaka glede internet bookiranja. Dovoljan je print rezervacije, ovi u hotelima te svakako već imaju u sustavu.

dalmatinka101
29.06.2012., 11:35
Bok svima vama koji ste bili na mom mjestu iz snova i koji ste isli samostalno :) Zanima me koliko ste otprilike potrosili sve ukupno novaca? Na prijevoz, smjestaj, hranu, vodu....koliko bi valjalo izvodvojiti novca za odlazak u Tajaland?

goldietrickz
29.06.2012., 11:40
Bok svima vama koji ste bili na mom mjestu iz snova i koji ste isli samostalno :) Zanima me koliko ste otprilike potrosili sve ukupno novaca? Na prijevoz, smjestaj, hranu, vodu....koliko bi valjalo izvodvojiti novca za odlazak u Tajaland?

Ovisi kakav? Backpackerski, Flashpackerski, Hotelski...

Ovisi gdje u Tajlandu, sjever je jeftiniji i to dosta, od recimo otoka tipa Koh Samui ili Koh Phi Phi, gdje cijene i nisu puno manje nego u nas.

Ovisi koju hranu, zapadnjačka hrana je skuplja nego u nas, a domaće stvari ponegdje na cesti i smiješno jeftine.

Vodu? Kupiš u dućanu svaki dan bocu ili dvije, cijena ko i kod nas.

Ovisi koji prijevoz. Spavanje u spavaćim kolima 2.razred, jako jeftino, karte se mojrau kupiti unaprijed, sjedeća mjesta jako jeftina, tuk-tukovi u rasponu od 0 do milijardu bahta, ovisi kolko se voliš cjenkat i raspravljat, kao i u svemu ostalome, ovisi jeli minibus u koji osoba moje visine jedva sjedne, ili ekstra bus s klimom i teveom i barom i klopom...

dalmatinka101
29.06.2012., 11:49
Mislila sam vise na prijevoz sa letovima do tamo :) Spavanje moze biti u najjeftinijim hostelima...neka onako okvirna cijena vas koji ste bili :) Ja mogu okvirno reci za svaki grad koji sam potrosila :)

jure.motovilec
29.06.2012., 11:56
Mislila sam vise na prijevoz sa letovima do tamo :) Spavanje moze biti u najjeftinijim hostelima...neka onako okvirna cijena vas koji ste bili :) Ja mogu okvirno reci za svaki grad koji sam potrosila :)

1100 eura. 22 dana. sve.

na dane je bio tight budget na dane se trošilo šakom i kapom. večera za troje u kambodži 50 eura :D

dalmatinka101
29.06.2012., 12:03
Kad ides opet??? nas je dvoje :))))))))

Silvercat
29.06.2012., 12:33

Elem, 23 dana krajem siječnja ove godine, đir je bio Bangkok-Chiang Mai-Luang Prabang-Vang Vieng-Siem Reap-Ao Nang-Ko Phi Phi-Bangkok, u totalu oko 16-17 000 kn po glavi, bilo nas je četvero...detaljno, ovako iz glave, karta Budimpešta-Helsinki-Bangkok 5 200 kn, 20 noćenja oko 1500 kn, let Bangkok-Chiang Mai oko 300 kn, minivan+speed boat Chiang Mai-Luang Prabang 450 kn, bus do Vang Vienga neku siću, tipa 50 kn, minivan Vang Vieng-Vientiane 120 kn (privatno rentan za nas 4), let Vientiane-Siem Reap oko 1000 kn, let Siem Reap-Kuala Lumpur-Krabi oko 600 kn, trajekt Krabi-Phi Phi i Phi Phi-Phuket oko 150 kn, let Phuket-Bangkok oko 300 kn, sve po glavi naravno...od izleta Jungle Flight u Chiang Maiu 450 kn (duža tura), posjet Elephant Nature Parku 450 kn, Tiger Kingdom 300 kn, ulaznica za Angkor Wat 250 kn, camping u Maya Bayu oko 450 kn...to je nekih 11 500 kn u grubo, ostalo se potrošilo na klopu, cugu, taxije i ostale potrebitosti...s tim da fakat nismo štedjeli i pazili, ako se pazi ide to jeftinije par somova kn sasvim sigurno...:top:

E da, nedostaje trošak za vize, dva ulaza u Tajland 60 ojra, Laos 30 dolara, Kambodža 25 dolara...s tim da smo mi recimo mogli bez Angkora (bili prije tri godine), ali imamo neku ekipu tamo pa smo to onak ubacili 3 dana, u Laosu smo do Luang Prabanga htjeli isključivo speedboatom pa je i to malo poskupilo priču...uglavnom ide to dole, sve ovisi kuda hoćeš, na koji način i ono najvažnije koliki ti je budžet...mi smo imali toliko koliko sam napisao, da sam imao manji onda bih definitivno i smanjio apetite i tak...;)

grzzi
29.06.2012., 13:56
ja kontam da ćemo sad sprašiti minimalno 6-7 k eura, nas dvoje za cca 25 dana ... bez neke štednje, hotelski smještaj, neki shopping i to.

da sam na malom budgetu računam da bi za 3-4 tjedna potrošio minimalno 4 k eura ( dvije po glavi, tisuću za putne troškove i ostalo za smještaj i hranu i džeparac ) ... ispod toga mi je mučenje :durica ... u dvoje je svakako jeftinije zbog smještaja.

jure.motovilec
29.06.2012., 14:08
jes ti siguran da znaš di ideš? takav budget ti je dovoljan za new york :D

vivax
29.06.2012., 14:16
ja sam riješila već karte i hotele, a za svakodnevni džeparac (hrana/shopping/suveniri) mislim da će nam biti dovoljno 20-30$ na dan u prosjeku po osobi.

dakle, za 20 dana max 600$ po osobi, stvarno ne znam što vi mislite kupovati i na što se uopće može potrošiti 6000 eura za 20 dana na Tajlandu? osim, khm, khm...

grzzi
29.06.2012., 14:17
jes ti siguran da znaš di ideš? takav budget ti je dovoljan za new york :D

ae ... i još je pred 4 godine bilo pun kua jeftinije pa sam sprašio puno ... sram me reći :D

al jbg, na ovom forumu se uglavnom savjetuje kako što jeftinije proći, a što više toga viditi što je ok, međutim neki vole sebi priuštiti i malo "luksuza" tj komoda ... obzirom da je tako nešto na tajlandu moguće za relativno male novce ( za razliku od europe ili USA ), zašto ne?

najviše love je otišlo na smještaj, nešto na restorane i shopping i na avion bkk - krabi - bkk ... izleti etc ... pred četiri godine, žena, mali i ja za dvadesetak dana 10 k ojra bez problema izgorili ... al kažem, mogao bi relativno komodno u dvoje sa 4-5, ispod toga ja osobno ne bih išao.

vivax
29.06.2012., 14:21
grzzi, ako ti nije problem i nije tajna, daj molim te navedi na što ste uspjeli potrošiti 10000 eura tamo?

skupi i luksuzni smještaj, hrana u naj fensi restoranima, kupovali slona, zlato...kako?
stvarno ne kontam, obzirom da je street food oko dolar dva, smještaj u prosjeku oko 30tak eura... transport znamo koliko..

da se razumijemo, ja ne spadam u one koji će na odmoru zbrajati svaki cent i volim si i priuštiti i potrošiti pare da mi bude lijepo i da uživam i da ne mislim i da kupim što želim... ali opet..
to mi se čini stvarno previše, pa me sad strah da mi nije moja kalkulacija malo prenategnuta...

Silvercat
29.06.2012., 14:21
Ne znam, meni to isto zvuči puno...osobito za dvoje...nas je bilo četvero, s tim da su bila dva frenda i odmah se jače trošilo nego kad smo išli samo žena i ja, ono, kad smo nas dvoje onda popijemo dve pive i to je to...s ovom dvojicom je to u prosjeku bilo 5 pitchera i dva bucketa...jeftinije izađu transferi kad je više ljudi, mislim na taxije, tuk tukove i to, al se puno više potroši kad se cuga i sl....:D

grzzi
29.06.2012., 14:46
grzzi, ako ti nije problem i nije tajna, daj molim te navedi na što ste uspjeli potrošiti 10000 eura tamo?

skupi i luksuzni smještaj, hrana u naj fensi restoranima, kupovali slona, zlato...kako?
stvarno ne kontam, obzirom da je street food oko dolar dva, smještaj u prosjeku oko 30tak eura... transport znamo koliko..

da se razumijemo, ja ne spadam u one koji će na odmoru zbrajati svaki cent i volim si i priuštiti i potrošiti pare da mi bude lijepo i da uživam i da ne mislim i da kupim što želim... ali opet..
to mi se čini stvarno previše, pa me sad strah da mi nije moja kalkulacija malo prenategnuta...

naravno da nije tajna ...

3 avionske karte cca 2.5 k eura ( nismo ulovili ove "jeftine" kao sad - cca 1200 eura za dvije )
dream bangkok 5-6 dana - cca 300 eu
amari vogue krabi 10 noćenja oko 1000 eu
zeavola phi phi 6 noćenja - oko 500-600 eu
neki bzvz hotel dva dana u ao nangu cca 50 - 60 eura ( da probamo ove kao budget hotele ... bio je totalno bvz )
avion bkk - krabi - bkk ( 3 karte ) - oko 400 eu
brod za phi phi i nazad , izlet Phang Nga, slonovi ...cca 100 eu
rent a car cca 12 dana + gorivo ... ne znam cca 200-300 ojra
neko osiguranje, neke ulaznice za akvarij, neka događanja, ovo ono ...

to je preko 5 debelo sigurno ... taxiji, tuk tukovi, hrana po restoranima uglavnom, hotelskim, cuga, kokteli ... skupi se ohoho. poneki izlazak, shopping u central worldu, ništa posebno, poneka krpica, al ode i tu ...

btw išli smo autom iz zd do budimpešte, noćili u Budimpešti ...

imam u mailu još od kartice dio izvadaka ... :)

23.07.2008. 100 HOTEL THAILAND NONTHABURI THAILAND NONTHABURI 980,00 THB 18,77 EUR
23.07.2008. 100 HOTEL THAILAND NONTHABURI THAILAND NONTHABURI 31.640,00 THB 605,87 EUR
22.07.2008. 100 HOTEL THAILAND NONTHABURI THAILAND NONTHABURI 41.800,00 THB 803,78 EUR
21.07.2008. 100 HOTELS.COM EMEA USD 242,30 EUR
21.07.2008. 100 EXPEDIA TRAVEL SHOPS 126,00 USD 80,66 EUR
21.07.2008. 100 EXPEDIA INC ATLANTA 261,70 USD 167,53 EUR
21.07.2008. 100 EXPEDIA INC ATLANTA 161,70 USD 103,51 EUR
21.07.2008. 100 EXPEDIA INC ATLANTA 261,70 USD 167,53 EUR

znam samo da je na kraju kad sam ugrubo zbrojio otišlo preko 10 000 ojra na put iz zadra i nazad za cac 22-23 dana.

eto informativno za one koji nisu na strogom budgetu od nas koji smo se "bahatili" malo ... za naše hrvatske prilike, premda je to daleko od koliko bi se moglo da se baš ima ... :D

samo da napomenem da smo u ovim hotelima bili u najjeftinijim sobama i koristili akcijske cijene ( tipa platiš 6 noćenja dobiješ još 4 ... ) i to u low season. da nismo ništa pretjerano se bahatili sa ručkovima i da smo generalno pazili na troškove ... zapravo osim na kartama za ovaj tip smještaja i boravka ne vjerujem da se moglo nešto bitno uštediti.

Cesc
29.06.2012., 14:53
Ne znam, meni to isto zvuči puno...osobito za dvoje...nas je bilo četvero, s tim da su bila dva frenda i odmah se jače trošilo nego kad smo išli samo žena i ja, ono, kad smo nas dvoje onda popijemo dve pive i to je to...s ovom dvojicom je to u prosjeku bilo 5 pitchera i dva bucketa...jeftinije izađu transferi kad je više ljudi, mislim na taxije, tuk tukove i to, al se puno više potroši kad se cuga i sl....:D

pa na cugu sam trošio više nego na hranu i smještaj zajedno:rofl:
sad će mozda bit bolje jer u laosu 0.7l lao lao (rakija) dođe max 10kn :s

Silvercat
29.06.2012., 15:02
pa na cugu sam trošio više nego na hranu i smještaj zajedno:rofl:
sad će mozda bit bolje jer u laosu 0.7l lao lao (rakija) dođe max 10kn :s

Pa da, ono, nije da nismo cugali i nas dvoje, al kad je veće društvo onda to nekako lakše ide...tu laošku rakiještinu nisam dirao, inače baš ne volim žestu...lokali smo Laobeer, boca 6 deci od 10 do 15 000 kipa (dolar i po do dva)...:s

vivax
29.06.2012., 15:04
hvala grzii, na ovim podacima.. mislim da ipak najveća stavka je transport (avio) i smještaj.
ostajem pri svom budžetu od max 30$ na dan i mislim da će biti sasvim dovoljno. ako se probije budžet uvijek je tu i crni fond :mig:

grzzi
29.06.2012., 15:10
hvala grzii, na ovim podacima.. mislim da ipak najveća stavka je transport (avio) i smještaj.
ostajem pri svom budžetu od max 30$ na dan i mislim da će biti sasvim dovoljno. ako se probije budžet uvijek je tu i crni fond :mig:

naravno ... dole je sve bilo zaista jeftinije u prosjeku od 5-7 puta nego kod nas. Šteta pa je euro pao u odnosu na baht ... tada sam mjenjao 100 eura za 5000 bahta, sad je ispod 4000.

Uglavnom, htio sam reći da ovakve hotele u europi ili americi niti u snu ne bi mogli sebi priuštiti, a na tajlandu za 50-100 eura ( za dvoje ili dvoje + dijete ) možeš boraviti u zaista vrhunskim hotelima sa super uslugom. Usporedivi hoteli u Europi su nekoliko puta skuplji ... ditto za sve ostalo.

Silvercat
29.06.2012., 15:12

Ako u to računaš i neki dnevni transport, ulaznice na lokalitete koje budete posjećivali, klopu, cugu, onda bi ti moglo biti onako, na knap...ali, samo opušteno, jedan dan će biti dosta, drugi neće, na kraju će se izbalansirati...ako se i potroši malo više, potrošilo se da vam bude dobro, tako bar ja razmišljam...:top:

Tajland je u odnosu na okolne zemlje ipak skuplji, a i kao što je netko napisao ovisi gdje se nalaziš u Tajlandu...u Chiang Maiu smo, npr. plaćali sobu u Julie's 300 bahta, na Ko Phi Phiu sam to mogao samo sanjati, klopa i cuga slična stvar...:)

buhac
29.06.2012., 15:18

:lol: kraljice.... na ovo boldano sam odvalila se smijati :lol:
uglavnom na ove iznose nisam mogla vjerovati :eek: stvarno mi se nekako puno previše čini 10 tis eura za Tajland

Kim.Deal
29.06.2012., 15:18
Pa valjda svako trosi onoliko koliko ima tj. zeli/moze potrositi :ne zna:

Luksuzni hoteli i restorani u Tajlandu su jako jako povoljni u odnosu na druge svjetske destinacije, narocito evropske, i ja si takvu vrstu luksuza mogu priustiti samo u Tajlandu/Aziji. Tako da i mi bez imalo muke potrosimo spomenutih 10 000 € za nekih 25 dana, a da ne kupujemo ni zlato ni slonove, mi u stvari nista ni ne kupimo tamo.
Mogla bih ja potrositi i puno vise, ali mi budzet to ne dozvoljava :kava:

buhac
29.06.2012., 15:27
@ Kim.Deal slažem se da svatko troši koliko može i hoće, ali nisam ni sanjala da se može potrošiti jedan kredit ...
ne osuđujem nikoga već se cijelo vrijeme piše o tome kako je na Tajlandu sve prejeftino i onda odjednom dođe netko sa ovavkim iznosom pa mi je šok.

grzzi
29.06.2012., 15:30
Pa valjda svako trosi onoliko koliko ima tj. zeli/moze potrositi :ne zna:

Luksuzni hoteli i restorani u Tajlandu su jako jako povoljni u odnosu na druge svjetske destinacije, narocito evropske, i ja si takvu vrstu luksuza mogu priustiti samo u Tajlandu/Aziji. Tako da i mi bez imalo muke potrosimo spomenutih 10 000 € za nekih 25 dana, a da ne kupujemo ni zlato ni slonove, mi u stvari nista ni ne kupimo tamo.
Mogla bih ja potrositi i puno vise, ali mi budzet to ne dozvoljava :kava:

da, ni mi nismo skoro ništa kupili vrijedno spomena osim jedne lutkice u http://inter.tourismthailand.org/us/shopping/where-to-shop/info-page/destination/bangkok/cat/27/shopping/90/parent/846/lang/0/ :D

na thailandu za razliku od europe prosječan hrvat (sa malo boljom plaćom recimo ...) može bez straha uću u najluksuzniji restoran ili hotel ako želi ... sve je zapravo sasvim pristupačno.

Odi u London, Pariz ili nedaj bože na sjever europe ... ovakav boravak koji sam opisao koštao bi barem 5 puta više ... vjerojatno i 10.

Azija je za nas jedina prava destinacija gdje možeš bez stresa od kredita putovati, dobro jesti i uživati u kakvom takvom luksuzu. Uz to sam tajland doživio kao super sigurno i ugodno mjesto ... zapravo sam se često osjećao sigurnije nego u rođenom gradu :D

grzzi
29.06.2012., 15:35
@ Kim.Deal slažem se da svatko troši koliko može i hoće, ali nisam ni sanjala da se može potrošiti jedan kredit ...
ne osuđujem nikoga već se cijelo vrijeme piše o tome kako je na Tajlandu sve prejeftino i onda odjednom dođe netko sa ovavkim iznosom pa mi je šok.

pa naravno da može ... na tajlandu su neki od najluksuznijih hotela i resorta. Hrvati imaju generalno slabu platežnu moć, a nitko normalan ne voli platiti nešto više nego vrijedi ... i normalno je da se na forumu pokušava ljudima pomoći da sa što manje novaca prožive što ugodnije iskustvo ...
Opet, sigurno i tu ima ljudi koji će potrošiti nešto više, mene recimo zanimaju hoteli koji su 4 ili 5 zvjezdica, a da nisu čista konfekcija ... dakle nekakav komod i volim pročitati i takva iskustva. Tipa najbolji restorani, klubovi, hoteli, plaže, izleti ...

Europa mi je prenaporna i generalno prestresna upravo zato što te tjera da gledaš svaki dinar a uloženo - dobiveno je zapravo najčešće vrlo nepovoljan omjer. Ako već crnčiš čitavu godinu i poželiš si priuštiti malo odmora i uvjetno rečeno luksuza ili da barem ne razmišljaš o novcu, Tajland je super izbor. Kvaliteta usluge i ponude, ugodan narod, prekrasna priroda, summer all year long ... i imaš uloženo / dobiveno bez premca.

Kim.Deal
29.06.2012., 15:43
@buhac

Tajland je i dalje jeftin, i to koliko ja platim za luksuzne hotele/restorane/izlete/transfere je i dalje jeftino u poredjenju s tim koliko bih platila za identicnu uslugu negdje u Evropi, npr. u Hrvatskoj.
U Tajlandu puno dobijes za svoj novac, svejedno da li je u pitanju budzet ili luksuzni smjestaj.

grzzi
29.06.2012., 15:48
@buhac

Tajland je i dalje jeftin, i to koliko ja platim za luksuzne hotele/restorane/izlete/transfere je i dalje jeftino u poredjenju s tim koliko bih platila za identicnu uslugu negdje u Evropi, npr. u Hrvatskoj.
U Tajlandu puno dobijes za svoj novac, svejedno da li je u pitanju budzet ili luksuzni smjestaj.

upravo tako ... odi u dubrovnik ili u istru ili zapravo bilo gdje na jadranu ... harač i pljačka. Europu i velike gradove bolje da uopće ne spominjemo. Englezima je ovdje kao nama na tajlandu.

vivax
29.06.2012., 15:58
ma ja sam nekako računala da ćemo se uglavnom hraniti vani po ulici, a to je koliko vidim par dolara za najesti se, neka je čak ručak i večera po 10$ ako je u nekom restorančiću, to je 20$ dnevno za klopu, ostane još 10$ za vodu, piće, sitnice...
suvenire ne računam u svakodnevni trošak, kupim par stvari i to je to. kad se ukalkuliraju ulaznice i troškovi prijevoza, možda će ipak ispasti i malo više, ali sve u svemu 40-50$ na dan po osobi (bez smještaja) bi moralo biti i te kako dovoljno da nam baš ništa ne fali i to mi je neka osnovna orijentacija.
ako skupimo više love naravno da ćemo uzeti više, pa ako i potrošimo neće mi biti žao.
samo neka se mi što bolje provedemo, svatko u okviru svojih mogućnosti.

vivax
29.06.2012., 16:02
upravo tako ... odi u dubrovnik ili u istru ili zapravo bilo gdje na jadranu ... harač i pljačka. Europu i velike gradove bolje da uopće ne spominjemo. Englezima je ovdje kao nama na tajlandu.

offtopic, ali ovog proljeća sam otišla na vikend u Pariz, uz minimalne troškove nismo mogli nas dvoje proći s manje od 100 eura na dan... otišlo 500 eura džeparca za skroman izlet od 3 dana, opet - nije mi žao jer sam htjela ići u Pariz... al ostaje stalno ona neka gorčina da smo sve preplatili. vjerujem da s tim novcem možemo na Tajlandu biti dva tjedna ko grofovi.

grzzi
29.06.2012., 16:10
offtopic, ali ovog proljeća sam otišla na vikend u Pariz, uz minimalne troškove nismo mogli nas dvoje proći s manje od 100 eura na dan... otišlo 500 eura džeparca za skroman izlet od 3 dana, opet - nije mi žao jer sam htjela ići u Pariz... al ostaje stalno ona neka gorčina da smo sve preplatili. vjerujem da s tim novcem možemo na Tajlandu biti dva tjedna ko grofovi.

Ne znam, možda sam ostario pa sam prekomodan postao, neki bi rekli i snob :ne zna: al nakon recimo egipta ili tajlanda, boravak u Londonu ili nekom europskom gradu mi je mučan ... osim generalno smrknutih i otuđenih ljudi jednostavno se ne osjećaš ugodno bez makar zlatne kartice :D

Cesc
29.06.2012., 18:07
ma ja sam nekako računala da ćemo se uglavnom hraniti vani po ulici, a to je koliko vidim par dolara za najesti se, neka je čak ručak i večera po 10$ ako je u nekom restorančiću, to je 20$ dnevno za klopu, ostane još 10$ za vodu, piće, sitnice...
suvenire ne računam u svakodnevni trošak, kupim par stvari i to je to. kad se ukalkuliraju ulaznice i troškovi prijevoza, možda će ipak ispasti i malo više, ali sve u svemu 40-50$ na dan po osobi (bez smještaja) bi moralo biti i te kako dovoljno da nam baš ništa ne fali i to mi je neka osnovna orijentacija.
ako skupimo više love naravno da ćemo uzeti više, pa ako i potrošimo neće mi biti žao.
samo neka se mi što bolje provedemo, svatko u okviru svojih mogućnosti.

50$ dnevno bez smjestaja ti je dovoljno da jedes po restoranima,placas prijevoz,ulaznice i imas jako dobar izlazak navecer. :D tak da nemas brige. 50$ i sa smjestajem je takodjer sasvim ok.

buhac
29.06.2012., 19:23
da, ni mi nismo skoro ništa kupili vrijedno spomena osim jedne lutkice u http://inter.tourismthailand.org/us/shopping/where-to-shop/info-page/destination/bangkok/cat/27/shopping/90/parent/846/lang/0/ :D

na thailandu za razliku od europe prosječan hrvat (sa malo boljom plaćom recimo ...) može bez straha uću u najluksuzniji restoran ili hotel ako želi ... sve je zapravo sasvim pristupačno.

Odi u London, Pariz ili nedaj bože na sjever europe ... ovakav boravak koji sam opisao koštao bi barem 5 puta više ... vjerojatno i 10.

Azija je za nas jedina prava destinacija gdje možeš bez stresa od kredita putovati, dobro jesti i uživati u kakvom takvom luksuzu. Uz to sam tajland doživio kao super sigurno i ugodno mjesto ... zapravo sam se često osjećao sigurnije nego u rođenom gradu :D

koliko to malo bolju plaću ima prosječan Hrvat? jer oprosti ali ne znam kak bi si prosječan Hrvat priskrbio 10 000 eura za putovanje bez da diže kredit. Očito ja onda ne znam sa novcima...:(
dobro možda sam ja jedina luda kojoj se to čini too much, tko voli nek izvoli al ne možeš mi to svrstavat pod prosječnog Hrvata, daleko je to od našeg prosjeka, vjeruj mi znam radim u banci.

@Vivax ti ideš malo prije mene nadam se da ćeš moći napisati koju rečenicu i koliko trošite po danu da znam koliko džeparca da ponesem :) posebno me zanima na KOh Samuiu samo što mislim da ću ja već biti na putu kada ćeš ti biti na otoku.

mia_07
29.06.2012., 19:30
Danchee hvala na opisu puta! Željno iščekujem opis Chiang Maia :) I jedva čekam više otić tamo. Još samo 3 tjedna i put putujeeem :D
Trenutno skupljam informacije o hostelima, sobama, hotelima, svačemu, sutra moramo bukirati smještaj, bilo bi vrijeme. Hvala svima na detaljnim opisima - puno pomažu! :)

buhac
29.06.2012., 20:32
@ Danchee :s
svaka čast, uživala sam čitajući o Bangkoku a i općenito detalje u postu prije...
jako lijepo napisano uz sve važne informacije.
jedva čekam i tvoj putopis sa Koh Samuia..
i samo da pitam jeste li išli na kakve izlete na rijeku Kwai, kupanje sa slonovima, tigrići i slično?

P.S. onaj treći post nisam čitala jer ne idem u Kambodžu, pa ne želim žaliti zato što ju nisam uvrstila u putovanje ;)

grzzi
29.06.2012., 22:06
koliko to malo bolju plaću ima prosječan Hrvat? jer oprosti ali ne znam kak bi si prosječan Hrvat priskrbio 10 000 eura za putovanje bez da diže kredit. Očito ja onda ne znam sa novcima...:(
dobro možda sam ja jedina luda kojoj se to čini too much, tko voli nek izvoli al ne možeš mi to svrstavat pod prosječnog Hrvata, daleko je to od našeg prosjeka, vjeruj mi znam radim u banci.

@Vivax ti ideš malo prije mene nadam se da ćeš moći napisati koju rečenicu i koliko trošite po danu da znam koliko džeparca da ponesem :) posebno me zanima na KOh Samuiu samo što mislim da ću ja već biti na putu kada ćeš ti biti na otoku.

krivo si me shvatila. Rekao sam: prosječan hrvat sa malo boljom placom moze si priustiti , bez stresa od podizanja kredita, na tajlandu odlazak u vrhunski hotel, restoran etc ... ne da moze potrositi 10 ili vise tisuca eura za tri - četri tjedna odmora na drugom kraju svijeta.

Samo kažem da ukoliko uzmeš smještaj u 4-5 star hotelima, jedes uglavnom po restoranima i priustis si poneku sitnicu 3-4 ili 5k eura po glavi za kompletan aranzman nije ama bas nikakva ekstravagancija. Srecom na thailandu se za razliku od nekih drugih destinacija za te novce mozes zaista kvalitetno provesti. :)

kiimao
29.06.2012., 22:53
... sutra moramo bukirati smještaj, bilo bi vrijeme. ...

U ovo neturističko doba godine ne moraš ništa bukirati.

kiimao
29.06.2012., 23:17
Dobra vecer forumashi.

...
Na to da su stolovi u hladovini.:kava:
Ili da ima kanta za smeće u blizini ako ti se hrana ne svidi.:D

Ne, ozbiljno, ne treba obraćati posebnu pažnju na ništa. Tamo svi tako jedu. Pogledaš što ima, ako ti fino miriši, uzmeš, ako se zezneš (to obično znači da je preljuto), baciš i tražiš dalje.
Ako te zanima, imaš ovdje detaljan izvještaj od lika koji je mjesec dana jeo isključivo hranu na cesti i sve pažljivo prokomentirao i snimio:
http://www.enjoythaifood.com/thai-street-food/thai-street-food-challenge.html

Ako pokvariš želudac (a to ćeš prije u restoranu kad pogodiš neku lijevu stavku u meniju koju rade 2x tjedno) tamo postoje hrpe odlično opskrbljenih apoteka tako da ne trebaš ništa nositi u BKK.

Danchee
30.06.2012., 00:02
Danchee hvala na opisu puta! Željno iščekujem opis Chiang Maia :) I jedva čekam više otić tamo. Još samo 3 tjedna i put putujeeem :D
Trenutno skupljam informacije o hostelima, sobama, hotelima, svačemu, sutra moramo bukirati smještaj, bilo bi vrijeme. Hvala svima na detaljnim opisima - puno pomažu! :)

Obzirom da sutra bukirate a mislim da neću stići napisati ostatak do popodneva...

Mi smo u Chiang Maiju izabrali Parasol Inn

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293917-d637154-Reviews-Parasol_Inn_Hotel-Chiang_Mai.html

... i ne mogu ga se dovoljno nahvaliti. Ovdje se do sada preporučivao SK House, kojeg sam kad sam bio u Chiang Maiju tražio da mogu napisati i svoje mišljenje ali nisam našao (dobro, nisam ono baš ozbiljno tražio). Ovaj Parasol je nama bio fenomenalan, soba prava milina, tete na recepciji vrhunske, sredile su nam popuste na sve izlete + nas preko noći ubacile na rafting kojeg smo zaboravili bukirati. I doručak nije loš.

Lokacija je savršena, direktno u središtu centra, na križanju dvije glavne ulice. Ako vam se potrefi da ste tamo u nedjelju, najveća tržnica (Sunday walking street) vam je ispred vrata.

Ako vam je cjenovno ok (možda par dolara više od SK), nećete pogriješiti. Odmah ste dvorište do aktivnog hrama, ujutro vas bude zvona pomicana vjetrom i molitva. Definitivno hotelski smještaj, ne backpackerski ili hostel.

Danchee
30.06.2012., 00:19

$30/dan/glavi, to je što, oko 1.800B. I više nego dovoljno.

Mi smo sve bukirali unaprijed, znači hotele, letove Chiang Mai-BKK i Surat Thani BKK, vlak BKK-Chiang Mai.

Nakon toga smo potrošili, uključujući shopping i vlak BKK-Surat Thani (2.000B) ja mislim oko 22.000B, 400eur i 350$ za 16 dana, znači oko 10.000Kn za 16 dana. Od toga su nas samo izleti u Chiang Maiju koštali 15.000B, znači to što planiraš je ok budžet.

Za orijentaciju:
- u Bangkoku odete u Khaosan, uzmete 2x Pad Thai sa štanda + 10x ražnjić sa štanda = 160B, od toga se najedete da ne možete disati. Baš sa štanda, NEMOJTE sjedati u restorane.
- u Chiang Maiju odete na tržnicu u riblji resoran (lijevi), uzmete 1x Red Snapper od kile i pola kile školjki + riža + pivo = 600B, bude vam žao novaca a onda se sjetite da bi to u Zagrebu platili cca. 5x skuplje.
- McDonalds cheesburger meni na Khaosanu je 140B pa tko voli može i to :)
- Kambodža je mrvicu skuplja (barem bila nama) ali večeru za dvoje nećete platiti preko 10$ a da se propisno najedete i napijete.
- voda je 10-20B litra i pol, $0,5-$1,25 u Kambodži. Pivo je 44-50B za bocu u dućanu, bitno skuplje u kafićima ili restoranima (70-150B). U Kambodži je pivo $1,5 u dućanu, mislim $2,5 u restoranima i kafićima.
- ulaznice i izleti koštaju dosta jer su im fiksne cijene, ali to lako izračunate unaprijed.
- masaža cijelog tijela je 200B, 6$ u Kambodži, treba se ponegdje mrvu cjenkati i dođete do tih cijena. Stopala su 100B.

phuketya
30.06.2012., 00:22
Danchee, jedva čekam opis ostatka puta, posebno chiang mai.
A kada smo kod smještaja, upravo sam pronašla K.C. Guesthouse u Bangkoku, ima odlične ocjene, čisto, fina hrana, blizu Khao San Roada, cijene fantastične (za nas dvije soba s privatnom kupaonicom 4 noćenja 56 dolara). Samo treba paziti, nije K.S. Guesthouse (koji je prljav, skuplji, općenito lošiji), već K.C. Guesthouse. Pa eto koga zanima, neka pogleda.:)