PDA

View Full Version : Nestaje iz system tray-a

RHCP_cura
12.11.2007., 22:28
Imam problem sa Kasperskyjem i wireless lan karticom. Barem mislim da je to povezano :ne zna:

Dakle, od kad sam instalirala Kaspersky, ikona od wirelessa mi se nakon svakog gašenja kompa premješta u past icons u notification area (il system tray, ne?) iako je naštimana na always show, i ako se hoću uopće spojiti na internet, moram ponovno u komp ubacit wirelessov cd i svaki bozji dan odabrat opciju rewrite software il kaj već...

Kaj da napravim?

Stvarno mi ide na jetra svaki dan ubacivat cd, sigurno mora postojati neko inteligentnije rjesenje, ovo sam iskoristila jer sam bila već luda jer nisam mogla skuzit koji se vrag događa

dataX
12.11.2007., 23:43
Imam problem sa Kasperskyjem i wireless lan karticom. Barem mislim da je to povezano :ne zna:

Dakle, od kad sam instalirala Kaspersky, ikona od wirelessa mi se nakon svakog gašenja kompa premješta u past icons u notification area (il system tray, ne?) iako je naštimana na always show, i ako se hoću uopće spojiti na internet, moram ponovno u komp ubacit wirelessov cd i svaki bozji dan odabrat opciju rewrite software il kaj već...

Kaj da napravim?

Stvarno mi ide na jetra svaki dan ubacivat cd, sigurno mora postojati neko inteligentnije rjesenje, ovo sam iskoristila jer sam bila već luda jer nisam mogla skuzit koji se vrag događa

start -> All Programs -> nađeš taj tvoj wireless i pokreneš od tud (kad si već tu onda desni klik i Send To -> Desktop (create shortcut) pa pokrećeš s desktopa

ti stvarno svaki dan reinstaliraš to? :zubo:

RHCP_cura
12.11.2007., 23:57
Jučer i danas, tek 2 dana imam Kaspersky
Znam napravit shortcut, nece niti tak, napise mi wireless lan card is already runing :confused: čudno... dode mi da sve izbrisem pa ponovno instaliram, al mi se neda jer sam sigurna da cu nes sprckat :D
Uglavnom, skužila sam da proradi ako idem na run as pa potvrdim da sam admin... sad sam opet confused... al glavno da radi.. makar sam picajzla pa cu poludit dok ne popravim i dok mi nece sve sljakat kak treba

Ima možda koja ideja?

Matesonik
13.11.2007., 07:58
Cini se da je tvoj account limited tipa, a to znaci da se sve instalirano brise restartom kompa. Logiraj se kao administrator i promijeni si account type na full ili computer admin ili kako li se vec zove. Ili instaliraj kaj trebas s admin accounta.

RHCP_cura
13.11.2007., 10:51
Ne, pise mi da sam computer administrator... Jutros kad sam ukljucila komp mi je ikona od wirelessa bila u system tray-u, al se ubrzo diskonektao s neta i nije se htio spojit. Kad sam ga restartala opet ga nije bilo, ukljucila sam ga prek run as...

Fosna
13.11.2007., 12:51
Pogledaj u real-time opcije od kasperskog i iskljuci 'Use real-time protection against network attacks' pa vidi da li ce raditi wireless.