PDA

View Full Version : Njega mješovite dehidrirane kože lica

stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Malina
23.05.2007., 00:16
Imam cudnu kozu na podrucju lica tacnije celo i nos....

Na tim mjestim imam ponekad bubuljica al se koza ljusti kao da je suha..jedna kozmeticarka mi je rekla da mi je koza dehidrirana..

Pa jel imao ko s tim iskustva?
Sta se koristili??

-ana-
23.05.2007., 02:22
puuuuuuuuno vode za pocetak :zubo:

gottcha
23.05.2007., 08:46
ovo (http://www.forum.hr/showpost.php?p=8525563&postcount=11) je mene spasilo :s

mousse od čokolade
23.05.2007., 10:01
isti problem kod mene. mene spasava Weleda cold krema za suhu kozu - masnjikava je pa ju stavim na mokro lice i upije se za cas, a ne izaziva nastajanje novih pristica.

Malina
23.05.2007., 11:56
puuuuuuuuno vode za pocetak :zubo:

Mislim da je i pijem sto je najtuznije:(

Malina
23.05.2007., 13:05
isti problem kod mene. mene spasava Weleda cold krema za suhu kozu - masnjikava je pa ju stavim na mokro lice i upije se za cas, a ne izaziva nastajanje novih pristica.

Koliko kosta?

Euterpa
23.05.2007., 17:34
napravil lagani piling i stavi hidratantnu kremu.
možda je ljuskanje seboreja

mousse od čokolade
23.05.2007., 20:26
Koliko kosta?

u! sad si me nasla.. kupljena prije godinu dana, pa nemam pojma. al pretpostavljam, posto mi ju je mama kupila, da nije skuplja od 50-60 kn :zubo:

anything but angel
23.05.2007., 20:39
i ja imam isti problem..
nije riječ ni o seboreji, no ne može se ni riješiti samo pilingom i hidratantnom kremom - probala i ne pali!
riječ je o dehidriranoj koži, što je rezultat korištenja agresivnih sredstava protiv prištića u vrijeme puberteta, zatim uzimanja kontracepcijskih pilula, itd. itd.
primjerice, moja je koža mješovita, čak malo masnija - nemam problema sa aknama i prištićima (1, 2 u vrijeme pms-a i to je to), ali imam sa miteserima, i uz sve to još je toliko dehidrirana da se uz to što se sjaji uspije i guliti na t-zoni, i to doslovno u krpicama!:eek: totalni paradoks!

puno mi je pomogla afrodita kamilica/zeleni čaj vlažilna krema, no s vremena na vrijeme se ljuštenje opet zna pojaviti na nosu, pa sam stoga prije par dana kupila alverde kapsule za suhu kožu, koje stavljam na nos navečer prije kreme kako bi dodatno nahranila kožu. iako su te kapsule dosta masne, ujutro se probudim bez imalo sjaja na nosu, što mi je znak da mi je koži stvarno potrebno više vlage.. već vidim poboljšanje.. nastavit ću dok je malo ne oporavim, pa se nadam da će se vratiti u normalu..:)

Malina
24.05.2007., 00:14
i ja imam isti problem..
nije riječ ni o seboreji, no ne može se ni riješiti samo pilingom i hidratantnom kremom - probala i ne pali!
riječ je o dehidriranoj koži, što je rezultat korištenja agresivnih sredstava protiv prištića u vrijeme puberteta, zatim uzimanja kontracepcijskih pilula, itd. itd.
primjerice, moja je koža mješovita, čak malo masnija - nemam problema sa aknama i prištićima (1, 2 u vrijeme pms-a i to je to), ali imam sa miteserima, i uz sve to još je toliko dehidrirana da se uz to što se sjaji uspije i guliti na t-zoni, i to doslovno u krpicama!:eek: totalni paradoks!

puno mi je pomogla afrodita kamilica/zeleni čaj vlažilna krema, no s vremena na vrijeme se ljuštenje opet zna pojaviti na nosu, pa sam stoga prije par dana kupila alverde kapsule za suhu kožu, koje stavljam na nos navečer prije kreme kako bi dodatno nahranila kožu. iako su te kapsule dosta masne, ujutro se probudim bez imalo sjaja na nosu, što mi je znak da mi je koži stvarno potrebno više vlage.. već vidim poboljšanje.. nastavit ću dok je malo ne oporavim, pa se nadam da će se vratiti u normalu..:)

Moja koza ne ljusti se bas pretjerano..al one sitne ljuspice me izludjuju...otici cu sutra u apoteku pa cu im objasniti problem..valjda pomognu...

Malina
24.05.2007., 00:15
A moguce da se to pojavio zbog agresivnih preparata protiv bubuljica..naime ja sma koristila klindamicin...koza mi je ful cista al te ljuspice...ajoj..ne moze se sve imati...

Andjelcic
24.05.2007., 00:17
A moguce da se to pojavio zbog agresivnih preparata protiv bubuljica..naime ja sma koristila klindamicin...koza mi je ful cista al te ljuspice...ajoj..ne moze se sve imati...
to ti je gotovo sigurno od klindamicina, znam jer se i meni to prije dogadjalo. sad stavim malo klindamicina na stapic za usi i direktno na pristic.

Malina
24.05.2007., 00:22
to ti je gotovo sigurno od klindamicina, znam jer se i meni to prije dogadjalo. sad stavim malo klindamicina na stapic za usi i direktno na pristic.

Od sad cu i ja...jer fakat sam pretjerala s klindamicinom..

mariposa78
25.05.2007., 15:46
Meni je za to najvise pomogla krema Sebium od Bioderme. Ta krema je iskljucivo za masnu dehidriranu kozu.

Lilit
26.05.2007., 12:22
puno mi je pomogla afrodita kamilica/zeleni čaj vlažilna krema,

i meni :s
i to najbolja mi je ona za salone, najvlaznija

imala masnu problematicnu kozu s pristicima, aknama itd... onda sam ju isusila sa svim tim kremama protiv pristica i sad sam "na" afroditi i super mi je :top:

Andjelcic
26.05.2007., 12:25
i to najbolja mi je ona za salone, najvlaznija

imas slicicu/link na tu salonsku kremu? koliko kosta?

Lilit
26.05.2007., 12:33
a ovo (http://www.kozmetika-afrodita.com/content.php?section=se_nega_obraza&page=1690#izdelek) bi trebalo bit to iako na mojoj malo drukcije pise ali to je ubiti to, cijena oko 160kn ja mislim
a ovo (http://www.kozmetika-afrodita.com/content.php?section=nega_obraza&page=342#izdelek) je kao ista ta koja se prodaje u dmu ali je ova salonska vece pakiranje i malo je koda vlaznija, rjeđa, ova iz dma dodje oko 50 kn tako da na kraju ova salonska ispadne i jeftinija, samo je steta kupit 200ml ako neznas dal ce ti pasat
(ja prvo imala dmovsku)

Andjelcic
26.05.2007., 12:36
a ovo (http://www.kozmetika-afrodita.com/content.php?section=se_nega_obraza&page=1690#izdelek) bi trebalo bit to iako na mojoj malo drukcije pise ali to je ubiti to, cijena oko 160kn ja mislim
a ovo (http://www.kozmetika-afrodita.com/content.php?section=nega_obraza&page=342#izdelek) je kao ista ta koja se prodaje u dmu ali je ova salonska vece pakiranje i malo je koda vlaznija, rjeđa, ova iz dma dodje oko 50 kn tako da na kraju ova salonska ispadne i jeftinija, samo je steta kupit 200ml ako neznas dal ce ti pasat
(ja prvo imala dmovsku)

skupa je, al ima je fakat puno. mozes mi, molim te, jos samo procitati koliko mjeseci nakon otvaranja je moram upotrijebiti, trebala bi bit slicica posudice s otvorenim poklopcem i unutar nje pise neki broj (6,9,12,24...) i M

Lilit
26.05.2007., 12:42
nema takvog znaka nego pise exp: 12/2008
ja ju imam od zime...

probaj ovo iz dm-a ako zelis,meni i taj dmovska bila dobra

Andjelcic
26.05.2007., 12:49
hvala ti :)

imala sam dm-ovsku. planiram probati i ovu. jesi mozda pisala sastojke na onom topicu?

Lilit
26.05.2007., 15:32
sastojke od ove salonske imas na onom topicu o sastojcima i sastavu i pat ju je ocijenila... nije bas naj ocjenjena ali sta mogu kad mi pase...

ciganche
04.07.2007., 21:04
klasika-čelo, nos i brada masni a obrazi suhi. Probala sam svašta, sada imam neki tonik rosal intui ali nije baš nešto. Što da kupim? Kakav gel, kremu, losion za ovakav tip kože????

vjecna_brucosica
04.07.2007., 21:18
imam isti problem.
ne znam kako je kod tebe al meni su obrazi(pogotovo po ljeti) jako suhi i znaju se ljuštit.
zbog toga zadnjih godinu i pol koristim nivea kremu sa hidraminom i noćnu regenerativnu.
za obraze je stvarno super a čelo i nos zakamufliram puderom u prahu.
nadam se da sam bar malo pomogla;)

Rock Star
04.07.2007., 23:27
Isti sam slučaj. Super su mi Alverde kremice, skoro pa potpuno su riješile problem.

Paranoid Sheep
05.07.2007., 00:02
Isti sam slučaj. Super su mi Alverde kremice, skoro pa potpuno su riješile problem.

koje tocno?

Rock Star
05.07.2007., 02:10
koje tocno?

Od divlje ruže i mrkve. Super su mi.
Inače sam razočarana skupim kremicama jer nemaju niš bolji učinak od ovih dm-ovskih.

Paranoid Sheep
05.07.2007., 13:19
Mislim da ce to ofca probati.:zubo:

Andjelcic
05.07.2007., 13:24
uh, blago tebi, meni su jos pogorsale problem.

Rock Star
05.07.2007., 13:28
Mislim da ce to ofca probati.:zubo:

A ako ofca ima moj tip kože, sigurna sam da se neće razočarati... :)

Paranoid Sheep
05.07.2007., 13:28
uh, blago tebi, meni su jos pogorsale problem.

O_o

Paranoid Sheep
05.07.2007., 13:30
A ako ofca ima moj tip kože, sigurna sam da se neće razočarati... :)

Jok,imam suhu kozu,pa idem isprobavati malo za mjesovitu.:zubo: :zubo:
:kiss:

Andjelcic
05.07.2007., 13:33
O_o
a dobro, ja imam mjesovitu kozu sklonu pristicima (pogotovo kad upotrebljavam neodgovarajuce preparate, a vecina je takvih).

Paranoid Sheep
05.07.2007., 13:36
I ja.
Koja ti krema odgovara?
Meni dosad najbolja od Slavuja.Handmade.Plus njihov losion za ciscenje.
I od nje su mi i pristici najmirniji.

cap_insanio
05.07.2007., 13:57
otkako vishe ne pijem antibaby, i meni je koza mjeshovita.
ja za ove masne dijelove-chelo, nos, brada, koristim vichy normateint nuit, zadovoljna sam. a za obraze rosal antistress dnevnu ili nocnu.
i okoloochnu nivea dnage.
i prije svega toga rosal antistress tonic.
uh.
:D
uvijek otvorena za nove ideje.

Paranoid Sheep
05.07.2007., 14:59
meni je taj nuit bio grozan..koza mi nikada nije izgledala prljavije i necistije..grozno..i bila masna..uzas.srecom,to je bio tester,dobro je da nisam kupila kremu bez probavanja..

frayla
05.07.2007., 21:14
meni od schellera kremica od ananasa za matiranje bila super+tonik od grejpa....mrak...

ciganche
06.07.2007., 16:04
ma preko zime mi je okej jer nekako se prošvercam puderom u prahu, ali ljeti katastrofa i još se to sve oznoji pa ne liči na ništa ! :zubo:

Školjka
16.07.2007., 15:49
Jesi probala Vichyijeve proizvode za mjesovitu kozu? Meni je odlicna njihova nocna krema za mjesovitu kozu NormaDerm (u zelenoj tubi). Takoder mi je izvrsna Lushova krema za mj. kozu - Enzymion. I ima jos jenda u Lushu za mj.kozu, sad se ne mogu tocno sjetiti, ali prodavacica ce ti pomoci.

mouse
17.07.2007., 12:21
Cijela niveina kolekcija za normalnu kožu:
nivein gel (plavi)za umivanje, tonik, dnevna aqua kremica, tonirana - meni je to dobitna kombinacija za lice (imam normalnu/osjetljivu kožu, ljeti prelazi u mješovitu i dosta mi se znoji lice)

Mimica7
22.08.2007., 21:47
Molila bih vas za pomoć, od svoje 14 imam problema s kožom, sad mi je 19.
Naime imam mješovitu kožu - na obrazima je normalna, bez ijedne bore, mitesera i prištića, dok je T-zona nemoguća.
Dakle, čelo, nos i brada puni su mi sitnih prištića kojih bi se voljela riješit. Ponekad se pojavi i neki koji iziđe na površinu, a ja ga onda izmrcvarim-ne mogu si pomoć
Nos mi je pun mitesera.

Ne koristim ništa od preparata, samo vodu.
Prije sam koristila Baleu al nije mi ništa pomoglo.

Što kažete na jojobino ulje. Zbunjuje me to što kažu da pomaže suhoj koži a moja takva nije?
I kako da se riješim mitesera, jer izgledam kao da sam pjegava sa njima?

frayla
23.08.2007., 12:20
http://coner.hr/ljekarne/index.php?str=kozmetika2&brand=neutrogena

frayla
23.08.2007., 12:21
Probaj si tu kolekciju Visible clear meni je bila ok...

Lilit
23.08.2007., 22:52
koristenje samo vode ti mozda i nije neka ideja, kozi ipak treba nesto, samo trebas otkrit sto, svima je trebalo vremena da nadju savrsenu kremicu/gel a neki i dalje traze

Mimica7
09.09.2007., 22:11
Ma ne znam, od tolike stotine tih preparata

kishaa
11.09.2007., 16:17
istina neutrogena je i meni bila jako dobra..isti problem t zona..i ona normaderm dnevna od vichy-a je super nakon misec dana niti jedan miteser :)) nikako ona nuit ta tie bzvz..a ako stvarno nishta nepomazhe odi u ginekologa i neka ti da diane35 i problem rishen :)) viruj mi bila mi brada puna "upalnih procesa" i kozmeticharka mie rekla da najranije za par godina chu se svega toga uspit rihit a sad niti traga..nakon godine dana :D :D :D

Katrin
11.09.2007., 20:17
meni neutrogena i freeman maske puuuuuno pomazu :top:

ciganche
12.09.2007., 20:04
Neki gel za čišćenje u kombinaciji s tekućinom Klindamicin, samo u apotekama

dark_star
14.11.2007., 21:35
koje kreme preporučate za mješoviti tip kože?? ja imam problem s odabirom jer mi je koža na suhim mjestima pomalo dehidrirana, a većina krema koje su namijenjene za kožu od miješane do masne ujedno i matira, i čini mi se, još više isušuje..

isprobala sam vichyjeve thermal fix mat i oligo25, kao i korff kreme iz extrapure linije i nijedna mi nije bila ništa posebno:( -osjećaj neugodnog zatezanja na suhim područjima je ostao.

zna li netko za kremu koja dovoljno hidratizira? jel netko ima iskustva sa Uriage-ovom cink-bakar linijom? kakve su cijene? zahvaljujem:p

Sponza ri
14.11.2007., 23:37
ja malo prije kupih na preko neta Chanel Precision Hydramax gel kremicu za lice pa cemo vidjeti kakva ce bit.. :)
vichyeve mi nikako nisu odgovarale.

Lilit
15.11.2007., 18:24
ja koristim afrodita kamilica i zeleni caj hidratantnu
nemogu rec da je naj jer sam probala samo ove iz dm ranga jer od kad mi je koza dehidrirala sam odustala od eucerina i slicnih apotekarskih a one parfumerijske su mi preskupe

bluebox
16.11.2007., 09:54
ja koristim afrodita kamilica i zeleni caj hidratantnu

Super je ta :top: ok mi je i Garnier Essence. Imam blješteće suhu, dosta tanku i osjetvljivu kožu :tuzni:

dark_star
17.11.2007., 01:40
Super je ta :top: ok mi je i Garnier Essence. Imam blješteće suhu, dosta tanku i osjetvljivu kožu :tuzni:

ja sam također kupila tu afroditinu kremu i mogu reć da mi je odlična!!:p

afrodita je kao brand sasvim nepretenciozna, a opet skroz kvalitetna:top: :)

ne mogu vjerovat da mi koža bolje reagira na tu kremu, nego na puste korffove i vichye:)

inače-za cure s ovakvim problemom-miješani tip kože, koja je suha i čak povremeno i dehidrirana na obrazima, preporučam i garnier total fresh kremu:top: ..za one s malo masnijom kožom odličan će biti total fresh fluid. i još jedna krema mi se po efektu može usporediti s ovom afroditinom-oil of olaz touch, prije se mogla kupiti u dm-u no nažalost ne znam jel je uopće više proizvode:(

Mrtva mrkva
17.11.2007., 01:52
Ja imam isti problem, koza mi je suha na povrsini, a dubinski masna i nemam pojma sto da koristim. Imala sam i tu Afroditinu i Garnier total fresh, i nije bas da su mi pomogle. Zapravo, jedino sto mi je svojedobno pomagalo bila je Schellerova hidratantna krema od zelenog caja za osjetljivu kozu i preko nje neka malo masnija krema, no u zadnjih par godina mi je i ta prestala djelovati. Treba mi neka sto manje masna, a sto vise hidratizirajuca krema, ima li neka od vas neku ideju?

dark_star
17.11.2007., 02:04
joj..zvuči malo komplicirano:(..ja sam npr. sigurna da imam mješoviti tip, a meni po tvom opisu to prije djeluje kao suha i osjetljiva koža..ako je tako, probaj vichyjev nutrilogie-zatraži tester u bilo kojoj ljekarni pa vidi kako ti koža reagira

aryna
18.11.2007., 12:50
Ja imam isti problem, koza mi je suha na povrsini, a dubinski masna i nemam pojma sto da koristim. Imala sam i tu Afroditinu i Garnier total fresh, i nije bas da su mi pomogle. Zapravo, jedino sto mi je svojedobno pomagalo bila je Schellerova hidratantna krema od zelenog caja za osjetljivu kozu i preko nje neka malo masnija krema, no u zadnjih par godina mi je i ta prestala djelovati. Treba mi neka sto manje masna, a sto vise hidratizirajuca krema, ima li neka od vas neku ideju?

mislim da je tvoj problem više u dehidriranosti kože (to je problem većine, uostalom) nego u tome je li ti suha, masna itd. nemoj se previše mučiti da si nađeš idealnu kremu, nego si nabavi neki hidratantni serum! lijepo nanesi serum, iz njega će hidratacija dubinski nahraniti kožu, puno bolje nego iz kreme, i onda na to neku hidratantnu kremicu koja ti paše. hidratantni serum će za tvoju kožu učiniti ono šta nijedna krema ne može.

Mrtva mrkva
18.11.2007., 16:41
...a meni po tvom opisu to prije djeluje kao suha i osjetljiva koža..
Povrsinski je tako, ali dubinski se jako masti i pristici mi skroz podivljaju kad se mazem necim sto bi trebalo biti za suhu kozu... :tuzni:

A i kozmeticarka je rekla da je masna, unatoc tome sto je dehidrirana.

mislim da je tvoj problem više u dehidriranosti kože (to je problem većine, uostalom) nego u tome je li ti suha, masna itd. nemoj se previše mučiti da si nađeš idealnu kremu, nego si nabavi neki hidratantni serum! lijepo nanesi serum, iz njega će hidratacija dubinski nahraniti kožu, puno bolje nego iz kreme, i onda na to neku hidratantnu kremicu koja ti paše. hidratantni serum će za tvoju kožu učiniti ono šta nijedna krema ne može.
E da, to te pitam! :top: :top: :top: :kiss:

Imas neki prijedlog za serum?

aryna
18.11.2007., 18:20
Imas neki prijedlog za serum?

a čuj, ne znam koju kozmetiku inače koristiš. inače, praktički svi brandovi imaju hidratantne serume u svom asortimanu...pitaj malo po parfumerijama da ti daju neki tester, ziher će imat nešto. od ovih skupljih marki, tipa chanel, dior, guerlain, shiseido, kanebo itd. baš svi imaju hdratantne serume... a i od jeftinijih, po DM-u i slično, mislim da se kod skoro svih sad već nađu ti serumići...za ove "apotekarske" marke pitaj po ljekarnama šta bi ti od hidratantnih seruma preporučili...ako iz linija krema koje koristiš postoji isto i hidratantni serum onda uzmi serum + kremu iz iste linije.

hidratantni serumi smatraju se prikladnim za svaku dob i praktički za svaki tip kože...oni samo nadoknađuju vlagu, nije to neki teški serum kao oni protiv bora, za zrelu kožu itd...po mojem mišljenju, a koliko sam čula od onih koji se bolje kuže od to, efikasnije ti serum može riješiti te probleme dehidriranosti u ovakvim slučajevima kad je koža malo 'neuračunljiva' tj. malo masna, malo isušena, malo i osjetljiva itd. tu je teško narihtat savršenu kremu, ali kad ti serum malo "zrihta" stvar neka lagana kremica primjerena tvojoj dobi bolje će "sjest" na to, kužiš.

Andjelcic
18.11.2007., 20:16
za one s malo masnijom kožom odličan će biti total fresh fluid.
koliko znam, ne proizvodi se vise

Andjelcic
18.11.2007., 20:17
Povrsinski je tako, ali dubinski se jako masti
jel koristis gel za ciscenje? moguce da je od toga dehidrirala.

Mrtva mrkva
18.11.2007., 20:24
Ne, koristila sam ih prije i jako su mi isusivali lice, onda jedno vrijeme nisam koristila nista osim vode, ali i to se pokazalo pogresnim jer moja koza ipak trazi ciscenje nekim odgovarajucim sredstvom. Sad koristim neki sapuncic od uriagea koji mi je ljetos preporucio dermatolog i s njim sam dosta zadovoljna, nema nikakvih iritacija i reakcija, ne zateze, nego bas onako lijepo - cisti. I uglavnom ga nanosim samo na problematicnu zonu, tj. celo, nos i sve rubove lica; a na ovu jadnu dehidriranu zonu lica i obraza ne.

Andjelcic
18.11.2007., 20:57
Ne, koristila sam ih prije i jako su mi isusivali lice, onda jedno vrijeme nisam koristila nista osim vode, ali i to se pokazalo pogresnim jer moja koza ipak trazi ciscenje nekim odgovarajucim sredstvom. Sad koristim neki sapuncic od uriagea koji mi je ljetos preporucio dermatolog i s njim sam dosta zadovoljna, nema nikakvih iritacija i reakcija, ne zateze, nego bas onako lijepo - cisti. I uglavnom ga nanosim samo na problematicnu zonu, tj. celo, nos i sve rubove lica; a na ovu jadnu dehidriranu zonu lica i obraza ne.
mislis na sindet? imas slicicu mozda?

Sponza ri
18.11.2007., 21:22
meni se moja chanel krema u ovih par dana pokazala jako dobrom. bas je cudne teksture, vodenasta, ali super hidratantna i lagana. i odlicna kao podloga za puder.

bluebox
18.11.2007., 21:26
Sad koristim neki sapuncic od uriagea koji mi je ljetos preporucio dermatolog i s njim sam dosta zadovoljna, nema nikakvih iritacija i reakcija, ne zateze, nego bas onako lijepo - cisti.
:kokice:

U potrazi sam za dobrim gelom/ sapunom za čišćenje lica. :)

Inače, kako riješiti problem sjajnog čela nakon par sati? :ne zna:
Uspjelo mi je to suzbiti dobrim puderom u kamenu, ali nisam baš potpuno zadovoljna.

Sponza ri
18.11.2007., 21:33

Dobrim puderom...,a prije dobrom podlogom...:mig:

mimimimi
19.11.2007., 00:20
meni je koža površinski koma...dehidrirana....(kad stavim puder se vide ljuskice).. a ispod je više masna nego suha... i pritom jako osjetljiva..
dugo vremena mi je bila super aveneova lagana hidratantna..ali sad nije..a ova jača je premasna...

sad trenutno koristim chanelovu..i nije mi loše...kositim i njihov serum u spreju..on je super.
sponza, koju si ti uzela? ima kod nas?

čini mi se, po testeru, da je YSL hydra feel super..

ali, kad se sjetim da je zima tek počela...i da će bura derati ko luda... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

-anna-
19.11.2007., 01:43
ne znam jeste probale nuxe nihratantnu maskz za lice... super je za dehidriranu, a i suhu kožu... skroz je lagana, nekako vodenasta... a lice nakon nje je skroz mekano i glatko :cerek:

mrcika
19.11.2007., 10:49
Avene-hydrance optimale legere ili hydrance optimale sa SPF-15 koja je mrvicu hranjivija ali bas za dehidriranu kozu.Ja to koristim od kad znam za sebe!

p.s.Cure,meni nikada nece biti jasno kako postoje osobe kojima je vichy super?!:( Pa kako?
Mogla bih danima pisati sto mi ne valja u njihovim kremama...

Katrin
19.11.2007., 12:48
pridruzujem se problemu sjajnog cela i nosa.
trenutno kosristim rosal clear face -matifying balancing moisturizer i ta mi nadjuze zadrzi kozu bez sjaja i bez suhih ljuskica.

do sad sam koristila avene legere, no sad mi treba nesto vlaznije, a njihova riche mi je, kao i mnogima ovdje koliko vidim, premasna.
probala i vichy i nista mi njihovo nije valjalo.
jedno vrijeme mi je bila super niveina dnevna za mjesovitu kozu, ali otkad ju proizvode u teglici ne kupujem ju.

idealno rjesenje jos nemam :ne zna:

Sponza ri
19.11.2007., 16:49
sponza, koju si ti uzela? ima kod nas?

Chanel Precision Hydramax , 416 kn

snjoxi
19.11.2007., 21:10
jel probao netko Lierac Aqua D kremu?
navodno je super za vlazenje koze. ima i obojana. zvuci dobro..

Mrtva mrkva
19.11.2007., 22:14
mislis na sindet? imas slicicu mozda?
Ovaj, ali ja imam malo problematicnu kozu.. postoji i ova (http://www.labo-uriage.com/UK/famille/ccreme.html) varijanta za suhu kozu, mozda bi ti taj bolje pasao. Pitaj u apoteci.

philemon
19.11.2007., 22:15

Uspjelo mi je to suzbiti dobrim puderom u kamenu, ali nisam baš potpuno zadovoljna.

probaj od noviderma boreade sindet za problematičnu kožu. Meni je odličan, dobar je i za osjetljivu kožu, ne zateže a lijepo sve očisti...:D

Andjelcic
19.11.2007., 23:39
Ovaj (http://www.labo-uriage.com/UK/cuzn/ccu_zn_02.html), ali ja imam malo problematicnu kozu.. postoji i ova (http://www.labo-uriage.com/UK/famille/ccreme.html) varijanta za suhu kozu, mozda bi ti taj bolje pasao. Pitaj u apoteci.
ne bi mi ovaj za suhu pasao, kad i ja imam problematicnu (doduse, ne vise tako jako). hvala :mig:

bluebox
20.11.2007., 14:05
probaj od noviderma boreade sindet za problematičnu kožu. Meni je odličan, dobar je i za osjetljivu kožu, ne zateže a lijepo sve očisti...:D
Thnx :top: baš mi treba nešto što ne steže lice.
Poslije umivanja imam osjećaj da sam se prelijepila selotejpom. :mad:

Andjelcic
20.11.2007., 14:17
noviderm boreade sindet je odlican :top:

dark_star
20.11.2007., 15:32
koliko znam, ne proizvodi se vise

ali se može kupiti..baš sam ga jučer vidjela na policama drogerije Tush

za Mrkvu-this is urgent:D ..našla san soluciju:p

BIODERMA krema za masnu a dehidriranu kožu-točno ono što ti treba

nisan ni znala da oni imaju tako neke ciljane prozivode..trk u ljekarnu:mig:

Mrtva mrkva
20.11.2007., 17:05
Juhuhuj :cheer: :cheer: :cheer:

Probam pa javim :kiss:

Andjelcic
20.11.2007., 22:50
ali se može kupiti..baš sam ga jučer vidjela na policama drogerije Tush

a gdje je taj tush? :zubo: jel ima tog u zagrebu?

dark_star
21.11.2007., 23:32
hmmmm..nema mislim (nadasve čudno, zar ne:D?)..znan da ga ima u osijeku..uglavnom, super drogerija, meni zabavnija od dm-a jer imaju širi asortiman, drže revlon, be-yu, art deco uz max factor, l'oreal, deborah, manhattan, miss sporty i sve ostale firme koje postoje u dm-u :cool:

inače..za ove s dehidriranom kožom koje koriste kremu sa zelenim čajem od afrodite-preporučam tonik tipa Hyseac od uriagea, jer nakon nekog vremena ta kremica ipak malo zamasti kožu, mada je odlična..najbolje da je koristite samo kad vam je koža vidno dehidrirana a kad se vrati u normalu vratite se i vi casual kremicama za miješani tip kože :p

dark_star
21.11.2007., 23:34
Juhuhuj :cheer: :cheer: :cheer:

Probam pa javim :kiss:

pitaj tester najprije obavezno:mig: ..ja nema šanse da kupim ikakvu skuplju kremu dok ne nabavim tester i promatram par dana kako mi koža reagira:mig:

+ne poznajem biodermin asortiman, možda imaju i kakvu emulziju iz iste linije..budući da ti je koža masna, krema može biti preteška, mada je točno predviđena za problem koji opisuješ;)

dark_star
21.11.2007., 23:40
jel tko isprobao uriage hydracrystal kremu za miješanu kožu...nikako doč do testera
:(, a nije baš jeftina da je kupujem na blef (182kn)..

Katrin
22.11.2007., 10:26
hmmmm..nema mislim (nadasve čudno, zar ne:D?)..znan da ga ima u osijeku..uglavnom, super drogerija, meni zabavnija od dm-a jer imaju širi asortiman, drže revlon, be-yu, art deco uz max factor, l'oreal, deborah, manhattan, miss sporty i sve ostale firme koje postoje u dm-u :cool:

ma u kojem to tusu? :confused: bila neki dan u onom kod setaca i ponuda kao i inace...

bolji su mi od dm-a sam zato jer drze revlon i alessandro. jedno vrijeme su drzali i freeman a sad ga ima samo kozmo.

meg
22.11.2007., 18:36
može preporuka za nekakvu noćnu kremicu? imam gore navedeni tip kože i preko dana koristim avene legere, ali brijem si da bi mi za noć možda trebala neka hranjivija krema... ima tko kakav prijedlog? :)

Andjelcic
22.11.2007., 19:46
mozda avene hydrance riche? nekima je premasna, ali ja ju stavim par puta tjedno (po noci) kad osjetim da mi je koza dehidrirana i za to mi je super. u svakom slucaju, pitaj za tester.

dark_star
22.11.2007., 22:13
ma u kojem to tusu? :confused: bila neki dan u onom kod setaca i ponuda kao i inace...

bolji su mi od dm-a sam zato jer drze revlon i alessandro. jedno vrijeme su drzali i freeman a sad ga ima samo kozmo.

tush u blizini kbc firule, nasuprot auto hrvatske

dark_star
22.11.2007., 22:15
može preporuka za nekakvu noćnu kremicu? imam gore navedeni tip kože i preko dana koristim avene legere, ali brijem si da bi mi za noć možda trebala neka hranjivija krema... ima tko kakav prijedlog? :)

evo ja upravo isprobavam uriage hydracrystal emulziju, javim ti jel valja:mig:

mimimimi
22.11.2007., 23:48
meni je predobra maska od ysl-a..ne znam točan naziv..ali je odlična...
dobila sam tester za njihov peeling (neka zlatkasta tekućina, koja se prvo pretvori u ulje, pa onda u peeling dodavanjem vode), i tu masku...i to me spasilo neki dan..probala sam već par puta, i mogu reći da ću to sigurno kupiti...

Pacificgirl
23.11.2007., 02:23

Meni je najbolji gel za umivanje Facial Cleanser od Freemana,miriše na krušku i jabuku,i pritom još i smanjuje lučenje masnoće na licu,a ne isušuje kožu nimalo...(cijelu sam tubu potrošila,koristim ga i ujutro za prvo jutarnje umivanje i navečer za skidanje ostataka šminke na licu nakon maramica):D

A i moja koža je mješovita,i najviše joj paše L'Oreal Happyderm krema,probala sam mnoge,i ova je:s :top:

Rock Star
23.11.2007., 08:00
Pacificgirl, gdje ima za kupiti tog Facial Cleansera? Imaš slikicu možda?

meg
23.11.2007., 09:36
mozda avene hydrance riche? nekima je premasna, ali ja ju stavim par puta tjedno (po noci) kad osjetim da mi je koza dehidrirana i za to mi je super. u svakom slucaju, pitaj za tester.

meni je također premasna, koristila sam ju već... tražim nekaj kaj bi mi nahranilo kožu, ali da se opet ne probudim ujutro masna k'o pečeno prase... :)

dark star: javi kakva je ta uriage-ove kremica... :mig:

Katrin
23.11.2007., 10:45
tush u blizini kbc firule, nasuprot auto hrvatske

a onda nista :D spomenula si osijek pa sam mislil da si tu. uglavnom, u os nema art deco u tusu.

Pacificgirl
23.11.2007., 14:27
Pacificgirl, gdje ima za kupiti tog Facial Cleansera? Imaš slikicu možda?

Ja nisam u Hrvatskoj,ali cure na forumu kazu da kod vas Kozmo drzi Freeman:)

Evo ga :cerek: :

http://media.godashboard.com/freeman/BF_PEARREDAPPLE_CLEANSER_THUMBNAIL.JPG

bluebox
23.11.2007., 14:48
Pacificgirl :top:
Samo, jesi li probala druge Freeman proizvode? Ja imam njihovu peel off masku s grožđem i ne odgovara mi baš :(

Pacificgirl
23.11.2007., 14:51
Pacificgirl :top:
Samo, jesi li probala druge Freeman proizvode? Ja imam njihovu peel off masku s grožđem i ne odgovara mi baš :(

Jesam,imam peeling i masku od avokada i psenice,i odgovaraju mi ali su dosta jaki pa ih ne stavljam cesto,ovaj gel je mnogo njezniji i blazi od njih...:)

Rock Star
23.11.2007., 15:04
Hvala ti, Pacificgirl, razgledat ću.

jasmine
23.11.2007., 23:01
evo i ja sam svoj problem dehidrirane koze rijesila upravo sa serumom i neznam kako do sad nisam cula za njega.probala sam onaj serum od guerleina aqa i odlican je ali mi je cjena malo previsoka 500 i nesto kuna i trenutno sam se zadovoljiloa sa toliko omrazenim vichyem i njihovim serumom aqalia i isto mogu reci za njega da je dobar a preko njega stavljam kremu od loccitana jabuka badem i lice mi se polako vraca u normalu i pocinje i liciti na nesto.

dark_star
24.11.2007., 21:20
meni je također premasna, koristila sam ju već... tražim nekaj kaj bi mi nahranilo kožu, ali da se opet ne probudim ujutro masna k'o pečeno prase... :)

dark star: javi kakva je ta uriage-ove kremica... :mig:

zapravo je termalni fluid:) ..jedva sam našla tester, kad pitaš za uriageove testere ko da žicaš samu manu božju:rolleyes:, ali ja doista tolike novce ne dam dok ne isprobam prije:p

inače, jel ti imaš avene legere za osjetljivu mješovitu kožu:) ? baš sam je danas sinjala u ljekarni i dođe oko 120kn, koliko sam u prosjeku do sada davala i za vichy..jel valja to šta?:p :)

dark_star
24.11.2007., 21:22
inače, čujem da je ovo super stvar za čišćenje- probao netko?:p

http://www.enatur.hu/images/s170312.jpg

Rock Star
24.11.2007., 23:55
Mojoj sestri je dermatologica prepisala ovo od Bioderme. Veli da joj je u potpunosti riješilo problem suhe kože. Nisam nikada probala, pa ne znam, ali navodno nije ni jako skupo...

dark_star
25.11.2007., 00:21
da,to izgleda svi dermatolozi savjetuju :p..meni je jedna žena sa 15-godišnjim iskustvom rada u njemačkoj toplo savjetovala biodermine otopine, i eucerin doduše, ali nekako mi se više sviđa ovo prvo. ovu sa slike nisam uspila nač, zasad sam isprobala samo onu za osjetljivu kožu i mogu reč da je super ..ne masti, a savršeno skida maskaru, gotovo jednim potezom, i još nakon čišćenja tom otopinom nije potreban tonik. zakon:p! a nije na odmet spomenuti i cijenu, koja je i više nego povoljna za prilike fensi preparativne kozmetike po ljekarnama :p:D - pakiranje od 125ml može se naći za 44kune, dok je ono veliko od 250 blizu 90-skroz ok..evo linkić:
http://www.pharmatheka-consult.hr/Bioderma.html

dark_star
25.11.2007., 00:27
inače..za sve s problemom dehidrirane mješovite kože, ovo se čini savršeno :p :
http://farmais.net/images/hyd.JPG

ovaj termalni fluid je divan :p, al dobro i košta- blizu 200kuna:(! iznenadile su me, inače, aveneove cijene-hydrance legere dođe oko 120kn mislim, pa ako je netko probao i jednako je kvalitetno, radije bih kupila to:p

Katrin
27.11.2007., 09:04
avenovu legere koristim mjesecima, ali sad po zimi mi je na obrazima ipak prelagana. ne da mi se mazati s dvije kreme :D

naomi
27.11.2007., 21:41
inače..za sve s problemom dehidrirane mješovite kože, ovo se čini savršeno :p :
http://farmais.net/images/hyd.JPG

ovaj termalni fluid je divan :p, al dobro i košta- blizu 200kuna:(! iznenadile su me, inače, aveneove cijene-hydrance legere dođe oko 120kn mislim, pa ako je netko probao i jednako je kvalitetno, radije bih kupila to:p

jel to stvarno tako dobro? :mig: gledam ga vec duze vremena, treba mi nesto za hidrataciju malo dublje od povrsine :)

dark_star
27.11.2007., 21:59
avenovu legere koristim mjesecima, ali sad po zimi mi je na obrazima ipak prelagana. ne da mi se mazati s dvije kreme :D
:(

oćeš reč-koža na obrazima ti je i dalje malo suha i zategnuta:( ?

ako je tako, upravo si me odgovorila od kupovine:p

dark_star
27.11.2007., 22:00
jel to stvarno tako dobro? :mig: gledam ga vec duze vremena, treba mi nesto za hidrataciju malo dublje od povrsine :)

pa prilično je dobro, ali za te novce..? to se i ja mislim:p :mig:

Katrin
28.11.2007., 10:55
:(

oćeš reč-koža na obrazima ti je i dalje malo suha i zategnuta:( ?

ako je tako, upravo si me odgovorila od kupovine:p

nije mi zategnuta nego vidim par ljuskica kad stavim puder. ako ti se da mazati s dvije razlicite onda stavi riche na obraze, a legere na nos i celo. za t-zonu po zimi mi je dobra, ali radje bih neku s kojom mogu natrackati cijelo lice i da je dobra podloga za puder :D

dark_star
28.11.2007., 23:43
možda je to do pudera :p..

anyway, dokopala sam se testera :D sad ćemo vidit :p

radiolog-hr
30.11.2007., 11:20
Probaj hidratantnu kremu od Derphana,siguran sam da ćeš biti zadovoljna! :top:

zuja
02.12.2007., 08:54

ja! i super je. za sada uspješno riješava i moju t-zonu i odlična je podloga za puder. ali još uvijek nisam našla dobu noćnu kremu...

frayla
02.12.2007., 10:13
snjoxi kaže: Pogledaj post

Ja je baš koristim i obojanu također i obje su mi mrak,otkad imam obojanu uopće ne koristim više puder...ma zakon! A navečer stavljam njihovu Deridium za suhu kožu i lagani anti-age za prve bore ,da mi po noći bolje nahrani kožu. I nije tak ni premasna iako imam mješovitu kožu...

dark_star
03.12.2007., 22:05
za sve s ovim problemom-meni ga je odlično sanirala aveneova emulzija za njegu mješovitog tipa kože-Emulsion apaisante equilibrante- zakon:p! i krema hydrance legere mi je super, no ovo mi se čini još bolje:p!

anything but angel
05.12.2007., 12:07
NUXE Etincelante za noć, sužavanje pora i općenito proljepšavanje tena (sadrži 2% voćnih kiselina) i Creme Fraiche za normalnu kožu za dan i hidratizaciju! :s :s :s :top:
ovo su najskuplje kreme koje sam ikad koristila, ali u mom slučaju vrijede svake kune: ni sama se ne mogu načuditi koliko mi se ten proljepšao, nemam ni jednog prištića, a dehidraciji ni traga! prezadovoljna sam! :cerek:

Sponza ri
05.12.2007., 19:02
Jednom sam dobila tester nuxe kremice pa mi nije valjao... mozda sam prebrzo odustala kad se njihove kremice toliko hvale. Sad koristim chanelovu hydramax al ne bi opet dala tolko para za tu kremicu.. Mislim, daleko od toga da nije dobra.. :) Ja samo volim isprobavat nove stvari.

@Aba, koliko dodju te nuxe kremice?

ANTI
07.12.2007., 13:03
vichy aqualia thermal serum. može sam ili ispod kreme. moj problem riješen.

jasmine
07.12.2007., 14:27
vichy aqualia thermal serum. može sam ili ispod kreme. moj problem riješen.

potpisujem :top:

anything but angel
07.12.2007., 23:15
Jednom sam dobila tester nuxe kremice pa mi nije valjao... mozda sam prebrzo odustala kad se njihove kremice toliko hvale. Sad koristim chanelovu hydramax al ne bi opet dala tolko para za tu kremicu.. Mislim, daleko od toga da nije dobra.. :) Ja samo volim isprobavat nove stvari.

@Aba, koliko dodju te nuxe kremice?

oko 240 i nešto sitno kuna. najskuplje kreme koje sam do sada koristila, ali jako sam zadovoljna, baš mi super pašu obe. :top:

ne znam kakav točno ten imaš, no ako ti je koža ko moja, mješovita, di koji prištić u pms-u, a inače ok, preporučila bi ti da svakako probaš Nuxe kremice, bar ovu Etincelante kao noćnu jer je stvarno super.
dobro je kod Nuxe-a što su testeri stvarno lako dostupni, pa onda napravi što i ja: ja sam se lipo prvo opskrbila testerima, i to sa po 2, 3 za svaku kremicu kako bi ih što bolje isprobala (ipak nije riječ o malim novcima), a teta mi je još uvalila testere za piling i masku. Isprobala sam tako Creme Fraiche za mješovitu, Creme Fraiche za normalnu, Etincelante, piling i masku za čišćenje. Piling, maska i Etincelante su me oduševili već od prve primjene, dok mi je u slučaju Creme Fraiche, i one za mješovitu i ove za normalnu, trebalo neka 3, 4 dana da se lice prilagodi na njih, no nisam odustajala i pokazalo se da mi odlično pašu. Trenutno koristim ovu za normalnu jer su ipak hladniji dani, a na proljeće ću se vjerojatno prebaciti na onu za mješovitu, no sve ovisi o tome kakve će mi "prohtjeve" lice imati tada. :zubo: Namjeravam uskoro kupiti i njihovu vodicu za čišćenje lica. :cerek: Ma kažem ti, skroz sam se navukla na Nuxe. :s

Zato, ako te zanima, nabavi testere pa vidi da li ti išta paše. Ne košta te ništa. :mig:

dark_star
16.12.2007., 22:55
vichy aqualia light krema nije loša..ako se nanese nakon uobičajenog čišćenja mlijekom i tonikom, koža skroz ok na nju reagira..nisam baš pristalica vichya, puno više cijenim neke manje razvikane a bolje (!) brandove, no ova im je krema ok, radi posao :p

jasmine
18.12.2007., 13:38
jucer sam bila na besplatnom tretmanu u nasoj gradskoj ljekarni,njega lica sa gatineau proizvodima.imam isto mjesovitu kozu a trenutno je i dehidrirana i isprobala sam u zadnje vrijeme hrpu proizvoda i nisam nista napravila osim pogorsala stanje.ono sto mi je zena rekla je to da je jako tesko doci u ljekarnu ili parfumuriju i traziti kremu za odredjeni tip koze jer nemora znaciti da ce nam odgovarati jer koza moze u tom trenutku biti u nekom drugom stanju,dehidrirana,masna,mitaseri i jos dosta drugih situacija.prvu gresku mi je rekla da sam napravila kad sam pocela koristiti noviderm kremu sa aha kiselinama i da za ciscenje netreba gel vec mljeko,jos sam spomenula da sam povremeno znala staviti na lice jojobino ulje i to mi je kaze jos vise zacepilo pore.ono sto mi je preporucila je nocna krema iz linije za mjesovitu kozu a sve ostalo je za sve tipove koze,dakle jako malo onoga ciljanoga za mjesovitu i kad mi je objasnila princip na koji radi koji proizvod onda mi to i ima neke logike.najvaznija stvar nama sa mjesovitom kozom je da koristimo proizvode koji suzavaju pore a istovremeno rade na regulaciji sebuma a nocna njega je predvidjena za dohranjivanje koze.za ovu prezentaciju pouzdano znam da nije bilo samo uvaljivanje proizvoda jer mi je poznanica koja radi u toj ljekarni rekla da je zenska stvarno strucnjak na tom podrucju i da nikad do sad nije radila na principu uvaljivanja a ono sto je najvaznije je vto sto mi je zena rekla

testeri nisu pouzdani i ako probamo sa vise testera to nije to jer su proizvodu u testerima jedno a pravi proizvod koji kupujemo drugo.vec se o tome pisalo tu na forumu i neko se slagao s tim neko ne ali meni je sad ovo definitivno potvrda da proizvodjaci svjesno i prljavo navlace kupce .

anything but angel
18.12.2007., 15:00
.........
testeri nisu pouzdani i ako probamo sa vise testera to nije to jer su proizvodu u testerima jedno a pravi proizvod koji kupujemo drugo.vec se o tome pisalo tu na forumu i neko se slagao s tim neko ne ali meni je sad ovo definitivno potvrda da proizvodjaci svjesno i prljavo navlace kupce .

ne bi se složila s tobom u ovom zadnjem dijelu što se tiče testera. :nono: možda je to slučaj sa nekim jeftinijim markama, ali ja ni sa jednom markom čije sam testere probavala prije kupnje originalnog proizvoda nisam imala ni najmanje problema, a vjeruj mi, izmjenjala sam ih masu i u pravilu za svaki skuplji proizvod prethodno prije kupovine tražila testere. i uvijek, ali baš uvijek mi je originalni proizvod odgovarao testeru i nikad se nisam razočarala.
evo, u zadnje vrijeme sam dosta zagrizla za Nuxe kozmetiku, stalno nešto njihovo isprobavam (puna mi je kuća testera :o :rofl:) i nakon probe kupujem i razlike između njihovih testera i originalnog proizvoda apsolutno nema.

svakako, slažem se da se može dogoditi da neki proizvodžači pokušaju zavarati svoje kupce na takav način, ali mislim da je to rijetka pojava i da je u tim slučajevima uglavnom riječ o proizvodžačima sa daleko jeftinijim proizvodima, koji ne riskiraju toliko puno ako se netko razočara u njihov finalni proizvod. skuplje marke ipak imaju ime i kvalitetu koju su dužni održavati kako bi opravdali više cijene svojih proizvoda tako da sumnjam da si dopuštaju takvo što.

u svakom slučaju, ne valja nikada generalizirati i poistovjećivati... :mig:

jasmine
18.12.2007., 15:54
ne bi se složila s tobom u ovom zadnjem dijelu što se tiče testera. :nono: možda je to slučaj sa nekim jeftinijim markama, ali ja ni sa jednom markom čije sam testere probavala prije kupnje originalnog proizvoda nisam imala ni najmanje problema, a vjeruj mi, izmjenjala sam ih masu i u pravilu za svaki skuplji proizvod prethodno prije kupovine tražila testere. i uvijek, ali baš uvijek mi je originalni proizvod odgovarao testeru i nikad se nisam razočarala.
evo, u zadnje vrijeme sam dosta zagrizla za Nuxe kozmetiku, stalno nešto njihovo isprobavam (puna mi je kuća testera :o :rofl:) i nakon probe kupujem i razlike između njihovih testera i originalnog proizvoda apsolutno nema.

svakako, slažem se da se može dogoditi da neki proizvodžači pokušaju zavarati svoje kupce na takav način, ali mislim da je to rijetka pojava i da je u tim slučajevima uglavnom riječ o proizvodžačima sa daleko jeftinijim proizvodima, koji ne riskiraju toliko puno ako se netko razočara u njihov finalni proizvod. skuplje marke ipak imaju ime i kvalitetu koju su dužni održavati kako bi opravdali više cijene svojih proizvoda tako da sumnjam da si dopuštaju takvo što.

u svakom slučaju, ne valja nikada generalizirati i poistovjećivati... :mig:

ovo zadnje sam citirala,ne doslovno,zensku koja mi je radila tretman lica sa gatineua kozmetikom to su njene rijeci jer sam ja rekla kako je problem s njihovom kozmetikom jer nemaju testera pa smo se onda nadovezale na tu pricu.osobno ni ja nisam do sad primjetila nikakvu razliku testera i pravog proizvoda ali sam citala tu na forumu da su se cure zalile i da im se to desavalo.a i sam sam probala hrpu testera i brendova.neznam iz kojek razloga bi mi zenska tako nesto rekla jer u konacnici to se odnosi i na kozmetiku koju je ona promovirala.bila sam vec na dosta tih tretmana po ljekarnama,za kosu,lice itd i nekako se odmah vidi ko radi da ti samo uvali proizvod a ko to obavlja strucno s cilje da pomogne klijentu a upravo se tako ponasala jucer ta zenska i nije uopce ni u kojem trenu pokusala da me uvjeri da bas moram kupiti to i to i to bas iz njihove linije,stovise kad sam joj spomenula da sam koristila neke stvari od sothysa rekla je da su to isto odlicni preparati i da se s njima nemogu zeznuti samo treba pogoditi odgovarajuce preparate.eto to je uglavnom to a ja sad samo znam da za dugo necu isprobavati nikakve testere jer mi je i jos rekla da bi se vidjeli rezultati neke kreme mora proci 2 ili 3 mjeseca a svastarenje sa proizvodima samo pogorsa stanje. :)

anything but angel
18.12.2007., 21:48
ovo zadnje sam citirala,ne doslovno,zensku koja mi je radila tretman lica sa gatineua kozmetikom to su njene rijeci jer sam ja rekla kako je problem s njihovom kozmetikom jer nemaju testera pa smo se onda nadovezale na tu pricu.osobno ni ja nisam do sad primjetila nikakvu razliku testera i pravog proizvoda ali sam citala tu na forumu da su se cure zalile i da im se to desavalo.a i sam sam probala hrpu testera i brendova.neznam iz kojek razloga bi mi zenska tako nesto rekla jer u konacnici to se odnosi i na kozmetiku koju je ona promovirala.bila sam vec na dosta tih tretmana po ljekarnama,za kosu,lice itd i nekako se odmah vidi ko radi da ti samo uvali proizvod a ko to obavlja strucno s cilje da pomogne klijentu a upravo se tako ponasala jucer ta zenska i nije uopce ni u kojem trenu pokusala da me uvjeri da bas moram kupiti to i to i to bas iz njihove linije,stovise kad sam joj spomenula da sam koristila neke stvari od sothysa rekla je da su to isto odlicni preparati i da se s njima nemogu zeznuti samo treba pogoditi odgovarajuce preparate.eto to je uglavnom to a ja sad samo znam da za dugo necu isprobavati nikakve testere jer mi je i jos rekla da bi se vidjeli rezultati neke kreme mora proci 2 ili 3 mjeseca a svastarenje sa proizvodima samo pogorsa stanje. :)

možda je rekla to o testerima zato što gatineu nema testere u ponudi... :rolleyes: ne znam, u svakom slučaju, nisam sklona nikome vjerovati odmah na riječ, više vjerujem svom iskustvu. ja s testerima nikad nisam imala problema i definitivno su mi najbolje rješenje kad se dvoumim između više proizvoda. uvijek uzmem više testera kako bi proizvod dobro isprobala, bar tjedan dana, nekad i više, i to je meni sasvim dovoljno da procjenim što mi odgovara, a što ne.

a što se tiče toga da krema djeluje tek nakon 2, 3 mjeseca to je stvarno bedastoća jer je opće poznato (svaki će ti imalo stručan dermatolog to reći, a i sama sam se u to uvjerila) da krema da prve, početne rezultate odmah pri prvih nekoliko nanošenja (naravno, ako odgovara tipu kože), dok se neki maksimum koji ta krema može postići na licu vidi nakon 4 tjedna, odnosno mjesec dana korištenja. nakon toga više nema nekih spektakularnih promjena i krema zadržava stanje koje je postignuto. nakon 3 mjeseca korištenja dosta se tipova kože, dapače, počinje polako zasićivati kremom što rezultira time da su neke cure prisiljene rotirati više krema u ciklusima od po 3, 4 mjeseca jer im se koža zaguši od istog proizvoda - no dobro, to opet ovisi o tipu kože, netko koristi istu kremu cijeli život, sve je individualno.

kažem ti, ja vjerujem više vlastitom iskustvu, a sve savjete tog tipa (promocije, tretmani, bla, bla) uvijek uzimam sa blagom zadrškom... :kava:

dark_star
18.12.2007., 22:08
@ebta, slažem se. naravno da će svatko reći ono što ide u prilog proizvodu kojeg promovira, a te gatineau kremice ne mogu bit skuplje no što jesu i nema šanse da bi ijednu kupila prije no što je najprije isprobam

a to da prozivođači znaju navlačit kupce testerima koji se razlikuju od prozivoda u standardnom pakiranju, ja sam imala samo jedan slučaj sa avonovom toplinskom piling-maskom za lice- u testeru su čestice bile dosta guste, no kad sam kupila cijelu tubu-katastrofa, bile su toliko rijetke da uopće nije bilo piling-efekta..ali, čisto sumnjam da se renomirani proizvođači koriste tim šemama

naomi
21.12.2007., 13:22
za sve s ovim problemom-meni ga je odlično sanirala aveneova emulzija za njegu mješovitog tipa kože-Emulsion apaisante equilibrante- zakon:p! i krema hydrance legere mi je super, no ovo mi se čini još bolje:p!

jel ti bolaj ta ili ona od hydracristal? :)

jaglenac
21.12.2007., 18:56
pozdrav!
imam kožu koja se sjaji, posebno na čelu, ali mi je na obrazima oko nosa suha, a ponekad mi čak nastane nešto kao ogrebotina, tj koža mi sama od sebe pukne,....mislila sam da je dehidrirana pa sam uzela tester od neke vichyeve kreme za dehidriranu i masnu kožu, ali je sve ostalo isto...
i, freaky, kao da su mi nastale borice oko očiju, a imam samo 20god!!:confused:
bil mi netko mogao preporučit kakvu kremu?:)

Tijana
21.12.2007., 20:11
pozdrav!
imam kožu koja se sjaji, posebno na čelu, ali mi je na obrazima oko nosa suha, a ponekad mi čak nastane nešto kao ogrebotina, tj koža mi sama od sebe pukne,....mislila sam da je dehidrirana pa sam uzela tester od neke vichyeve kreme za dehidriranu i masnu kožu, ali je sve ostalo isto...

Odlična okoloočna krema ti je Bepanthenova Augen und Nasenalbe 5 g. Imaš je kupiti u privatnim apotekama, košta nekih 30 kn, fino je masna i savršeno nahrani kožu. Otkako mi je dermica preporučila ne koristim ni jednu drugu.

Za lice ja imam dvije kreme: ujutro ispod šminke stavim Vichy Aqualia Thermal Riche (50 ml je 145 kn), a navečer Collagen CMF intenzivnu hranjivu kremu iz Afroditine profi linije za kozm. salone (200 ml je 190 kn).

Šminku skidam Vichy ili Bioderma micelarnom tekućinom (cca 90 kn), umjesto umivanja se špricam Avene ili Uriage termalnom vodom (cca70 kn).

Nadam se da sam pomogla. :)

Rock Star
22.12.2007., 00:44
pozdrav!

Kaj je to fakat moguće?

dark_star
23.12.2007., 22:58
jel ti bolaj ta ili ona od hydracristal? :)

ma sreća da nisam kupila uriage hydracrystal jer je trostruko skuplja:eek: :p , a lošija mi je...ne kažen da je loša općenito, al meni koža na avene uravnotežujuću emulziju reagira puuuuno bolje:p

dark_star
23.12.2007., 23:02
pozdrav!

ma ne virujen da su ti to prave bore:eek: - to se koža skuplja od isušenosti, meni se prije to čini

možda si koristila neke agresivne preparate koji su je isušili, a to šta ti je na čelu masna ukazuje da se nikako ne radi o suhom tipu kože

definitivno bi ti preporučila da pitaš dermatologa ili barem ljekarnika za savjet, oni će nakon što vide kožu ti znati puno više reći nego mi:mig:
sretno!

LadyStardust
24.12.2007., 17:40
NUXE Etincelante za noć, sužavanje pora i općenito proljepšavanje tena (sadrži 2% voćnih kiselina) i Creme Fraiche za normalnu kožu za dan i hidratizaciju! :s :s :s :top:
ovo su najskuplje kreme koje sam ikad koristila, ali u mom slučaju vrijede svake kune: ni sama se ne mogu načuditi koliko mi se ten proljepšao, nemam ni jednog prištića, a dehidraciji ni traga! prezadovoljna sam! :cerek:

:cerek: i ja se pridružujem toj dobitnoj kombinaciji!!
Creme fraiche koristim vec godinu dana i jako se volimo, a etincelante kupih danas:D

anything but angel
24.12.2007., 17:45
Creme fraiche koristim vec godinu dana i jako se volimo, a etincelante kupih danas:D

http://www.pic4ever.com/images/loveshower.gif http://www.pic4ever.com/images/connie_1.gif http://www.pic4ever.com/images/280.gif

LadyStardust
24.12.2007., 17:55
:cheer: O toj etincelante razmišljam otkad sam prvi put čula za nuxe, jedino sam se bojala kiselina jer sam inače jako ružno reagirala na njih. bolnim aknama:rolleyes:
Eto, odvažih se, probala tester i istina, izbacilo mi se par akni koje su se valjda izmigoljile iz dubine na površinu, nakon toga više ništa, samo sam počela primjećivati da mi se pore smanjuju, da dobivam onu helathy pink nijansicu i da koža nekak sjaji..to je bilo dovoljno za trk u apoteku po ovom snjegu danas:cerek:
I da, ako netko ima problema s ožiljcima ili crvenim flekicama koje ostanu nakon istiskivanja prišteva, toplo preporučam etincelante jer mislim da dobro potiče regeneraciju kože:top:

Satya
07.01.2008., 14:14
Evo i ja sam upravo kupila Nuxe Etincelante kremu i jedva čekam da je probam. Do sada sam bila na Avene proizvodima tako da mi je ovo do sada najskuplja kremica ali ako je tako dobra koliko od nje očekujem, nema frke :)

Trebam još nešto dnevno, ispod tekućeg pudera, za mješovitu kožu...hidratantno, lagano... Any suggestions? :ne zna:

Katrin
07.01.2008., 14:23
Trebam još nešto dnevno, ispod tekućeg pudera, za mješovitu kožu...hidratantno, lagano... Any suggestions? :ne zna:

to i mi sve na ovoj temi trazimo :D

ninani
07.01.2008., 15:53

Ja imam Clinique: Moisture In Control
To je mjesovitu i masnu kozu i meni je ok!

A imala sam prije od iste marke i Moisture Surge Extra i bila mi je isto ok, planiram ju ponovo kupit.
:top:

jaglenac
09.01.2008., 10:37
tek sam se prije par dana vratila s odmora, pa vam tek sad zahvaljujem na savjetima!
a bit će da nemam borice, vjerojatno sam si umislila ...

dark_star
09.01.2008., 22:33
neki dermatolozi kažu da je gotovo važnije čime čistiš kožu od onoga čime je hidratiziraš

meni je koža bila fantastična nakon bioderme, H2o micelarna otopina

pinkicu isušena (uvijek mi je malo dehidrirana) ali čista ko sunce :p:)!!!!!

dark_star
09.01.2008., 22:35
Evo i ja sam upravo kupila Nuxe Etincelante kremu i jedva čekam da je probam. Do sada sam bila na Avene proizvodima tako da mi je ovo do sada najskuplja kremica ali ako je tako dobra koliko od nje očekujem, nema frke :)

jesi probala Emulsion hydratante equilibrante od avene? meni je to zakon, a općenito nisam pobornik preskupih krema..neke znatno skuplje od aveneovih su mi se pokazale lošije (korff, uriage)

jasmine
10.01.2008., 18:13

meni jedna od najdrazih je loccitene badem jabuka.

dark_star
17.01.2008., 20:02

navukli ste me da probam tu creme fraiche:p-sad ćemo vidit jesu li ovi vaši hvalospjevi na mjestu:p:D

The White Rabbit
18.01.2008., 10:28
:mama: neeee ja želim prestati čitati o kremama (a ne mogu:rofl:)..pa ne mogu ih 60 kupiti..a imam ko, neki poriv, jel:D

reader
18.01.2008., 10:33
Iskustva sa biodermom(hydrabio linija), please!!

SSDM
18.01.2008., 13:14
Jucer sam u ljekarni bila podvrgnuta testiranju koze, ustanovljeno je da mi je koza dehidrirana i normalno masna. DObila sam neke testere Adriance krema. E sad me zanima kakva su vasa iskustva sa tom koekcijom, ja sam prilicno zadovoljna testerima i premisljam se da li da je kupim, jer je malo skuplja (bar za moj studentski budzet)

philemon
18.01.2008., 15:16
:mama: neeee ja želim prestati čitati o kremama (a ne mogu:rofl:)..pa ne mogu ih 60 kupiti..a imam ko, neki poriv, jel:D

Ajoj, onda imamo isti problem!!:rofl: Ni ja ne mogu doći sebi od tih krema,a ne mogu se ni sa interneta isključiti:rofl:! Jednog dana ću ih kupiti sve(i završiti na ulici sa njima):D

mariposa78
19.01.2008., 21:22
Ja vec dugo koristim samo Avene i do sada sam bila jako zadovoljna. Ljeti mi je Hydrance Legere odlicna, a zimi Hydrance Riche. Nema pristica vise, upala, lice izgleda lijepo, sve OK. Medjutim odjednom, ove zime, pocela mi se koza ljustiti i osjecam da je jako suha (inace imam masnu T-zonu, ali povrsinski suhu kozu). I kozmeticarka mi je rekla da mi treba bolja hidratacija. Po noci koristim od Avenea skin recovery creme i te se kreme ne zelim odreci jer je odlicna. Ali treba mi nesto po danu sto jace hidratizira, a manje masti (manje od Avene Riche). Takodjer ne zelim nista agresivno. Na Nuxe sajtu sam procitala o njihovoj kremi za lice s medom, koja je odlicna za osjetljivu i suhu kozu, a prirodni sastojci cine kozu mekom i zdravom. To mi zvuci super. Jel zna netko koliko kosta ta krema? Valjda nije masna...

dark_star
19.01.2008., 23:12
@reader- ne znam za hydrabio liniju, samo sensibio, za osjetljivu kožu. imala sam micelarnu otopinu za čišćenje lica, i bila mi je skroz dobra. to je full ekonomična stvar jer ti nakon toga ne treba tonik, kao mlijeko i tonik za čišćenje u jednom. za ove druge stvari ne znam (kreme iz te linije i sl.). evo ti biodermin lik pa pogledaj;)
http://www.pharmatheka-consult.hr/Bioderma.html

@mariposa- nuxe će ti sigurno biti super. nisam inače pristalica (pre)skupih krema (zato ignoriram lancome, chanel linije za njegu i sl.), al čini mi se da su ove nuxeove doista vrijedne svake kune :p. samo trebaš točno odrediti koji tip kože imaš (ako je suha i osjetljiva, čudno mi je da ti je t-zona masna:confused:)

dark_star
19.01.2008., 23:19
Jucer sam u ljekarni bila podvrgnuta testiranju koze, ustanovljeno je da mi je koza dehidrirana i normalno masna. DObila sam neke testere Adriance krema. E sad me zanima kakva su vasa iskustva sa tom koekcijom, ja sam prilicno zadovoljna testerima i premisljam se da li da je kupim, jer je malo skuplja (bar za moj studentski budzet)

za dehidriranu kožu radije kupi nuxe creme fraiche
http://www.parapharmaprix.com/boutique/images_produits/v4413590_2.jpg
:mig:..mislim da postoji verzija za svaki tip kože, a koliko ja znam cijene su tu negdi. adrience stvarno nije loš, ali ni toliko dobar da bi toliko koštao:mig:-eto:p

mariposa78
20.01.2008., 12:51
@mariposa- nuxe će ti sigurno biti super. nisam inače pristalica (pre)skupih krema (zato ignoriram lancome, chanel linije za njegu i sl.), al čini mi se da su ove nuxeove doista vrijedne svake kune :p. samo trebaš točno odrediti koji tip kože imaš (ako je suha i osjetljiva, čudno mi je da ti je t-zona masna:confused:)

Da, kuzim te. Zapravo meni nije cudno sto mi je t-zona masna, jer je takva oduvijek bila. Cudan mi je taj osjecaj suhoce na povrsini koji mi se javio u zadnjih par mjeseci, odnosno ljustenje i lagano zatezanje koze. Osim toga, nemam drugih problema, nemam crvenila ili svrbez ili tako nesto. Zato sam uvjerena da mi samo treba jaca hidratacija. Vjerojatno zbog hladnoce i centralnog grijanja koje strasno isusuje kozu... Dakle, definitivno cu probat Nuxe :)

Sponza ri
20.01.2008., 13:01
ja nikako da ubodem tester tog nuxa, u apoteci nikad nemaju, mos mislit

nego,meni je koza donedavno bila isto dehidrirana i ljustila se. pa sam bila kod kozmeticarke, napravila mi je cirkus na faci al otada se vise uopce ne peruta i skoro pa ni ne masti. ne znam, mozda je do kreme. preporucila mi je baleinu med. ultra sensitive koju sam kupila i cini mi se super za sad. je li probao tko?

misomorka
20.01.2008., 19:59

Slobodno pitam koliko taj Etincelante košta??? http://www.pic4ever.com/images/girl_crazy.gif

dark_star
21.01.2008., 00:26
@sponza-možda i nemaju...točno je da nekad stekneš dojam da ti ne žele dat tester:rolleyes:, ali ove slabije opremljene ljekarne stvarno nemaju baš testera..pokušaj u nekoj novootvorenoj ljekarni u sklopu nekog od shopping centara-nama u st-u su se dvi nove otvorile..te su obično ultraopremljene i imaju svega i svačega, a testere ti u većini slučajeva daju bez problema

za baleu, ako ti se čini super, onda i je super:p:D! nije bitno šta marka nije neka razvikana :p

@mariposa-pokušaj prvo tester nabavit pa vidit koja ti najbolje paše:p-nemoj kupovat naslijepo, čak ni kad se radi o ultrapouzdanom nuxe-u :)

reader
21.01.2008., 09:33
http://www.pharmatheka-consult.hr/Bioderma.html[/url]

:)

Ma gledala sam njihove stranice, zanimaju me vaša iskustva....?

dark_star
22.01.2008., 00:45
pošto za tu hydrabio ne znan (il je sensibio ili H2O, za to nisan čula), ja ti mogu reč samo za ove dvi navedene u zagradama..micelarna otopina za čišćenje im je super ali malo isušuje (ova h2O koja je za mješovitu/masnu problematičnu kožu)..ova za osjetljivu kožu, sensibio, ne isušuje nimalo i dobro skida makeup i nečistoće..eto, to je sve šta ja znan:p..kreme nisam baš probavala..

Lilit
22.01.2008., 14:53
Avene-hydrance optimale legere ili hydrance optimale sa SPF-15 koja je mrvicu hranjivija ali bas za dehidriranu kozu.Ja to koristim od kad znam za sebe!

mene zanima upravo razlika izmedju ove dvije kreme, jel ta sa spf masna ili? uzela bi jednu ali neznam koju... ona ritch mislim da bi mi bila premasna... treba mi nesto hidratantno (jako) ali ne masno...

ili pak mozda bioderminu neku, ali je pitanje dal iz linije za dehidriranu ili iz linije sebium (za masnu/mjesovitu)...

preporucila mi je baleinu med. ultra sensitive koju sam kupila i cini mi se super za sad. je li probao tko?

jel vlazna? a masna? kakvo lice imas inace? dehidrirano ali dal imas i pristica ili njet?

---

a koristi li itko eucerin:
Hydro Protect
http://www.eucerin.com.hr/media/packshots/hydro-protect-neu.jpg ili
Hydro Balance za normalnu/mjesovitu
http://www.eucerin.com.hr/media/packshots/hydro-balance-fresh_neu.jpg

dark_star
22.01.2008., 20:09
lilit, koji točno tip kože imaš?

mislim da bi ti hydrance legere skroz ok bila, ako ne želiš premasnu kremu

Jojo Ungh
22.01.2008., 21:42
Za one koje zanimaju testeri Nuxe kremica: ja sam ih danas bez ikakvih problema dobila u apoteci u King Crossu. Ipak su skupe da bi ih se kupovalo na blef :mig:

Došla, tražila i žena mi dala bez pitanja - uzela sam Creme Fraiche i Etincelante za probu, mislim se prebaciti s Avene kremica na ove ako mi budu pasale (masna koža, ali dehidrirana koja se često ljuska po obrazima :( i sklonost alergijskim reakcijama)

Lilit
22.01.2008., 22:14
lilit, koji točno tip kože imaš?

mislim da bi ti hydrance legere skroz ok bila, ako ne želiš premasnu kremu

ne zelim masnu nego hidratantu
jedna kozm mi je rekla da imam suho lice, kupila ja kremu za suhu kozu i katastrofa masna sam bila, dakle po mojem imam nekakvu mjesovitu kozu, nekad mi se sjaji celo i nos, pristic bukne i na t-zoni i na obrazu (akne ne, mitisera imam malo samo po nosu) i nakon umivanja bilo cistom vodom bili icim lice me zateze i suho je dok ne stavim kremicu... koristila sam jako dugo afrodita salon exclusive s kamilicom hidratantu ali bi promjenila... ova avene sa spf je super radi spf-a ali me strah da nije masna a legere ne bi smjela bit masna po samoj definiciji

jasmine
23.01.2008., 11:31
jedna kozm mi je rekla da imam suho lice, kupila ja kremu za suhu kozu i katastrofa masna sam bila, dakle po mojem imam nekakvu mjesovitu kozu, nekad mi se sjaji celo i nos, pristic bukne i na t-zoni i na obrazu (akne ne, mitisera imam malo samo po nosu) i nakon umivanja bilo cistom vodom bili icim lice me zateze i suho je dok ne stavim kremicu... koristila sam jako dugo afrodita salon exclusive s kamilicom hidratantu ali bi promjenila... ova avene sa spf je super radi spf-a ali me strah da nije masna a legere ne bi smjela bit masna po samoj definiciji
onda obavezno probaj onaj tester od cliniqua jer bi ti mogao super odgovarati,ja sam ga sad pocela ponovo koristiti i super mi pase a stavljam ga ispod nocne kreme za mjesocitu kozu i dnevne za dehidriranu kozu i ne sjajim se a koza je super meka i ljepo izgleda. :)

mikka
23.01.2008., 11:45
mene zanima upravo razlika izmedju ove dvije kreme, jel ta sa spf masna ili? uzela bi jednu ali neznam koju... ona ritch mislim da bi mi bila premasna... treba mi nesto hidratantno (jako) ali ne masno...

ili pak mozda bioderminu neku, ali je pitanje dal iz linije za dehidriranu ili iz linije sebium (za masnu/mjesovitu)...

jel vlazna? a masna? kakvo lice imas inace? dehidrirano ali dal imas i pristica ili njet?

---

a koristi li itko eucerin:
Hydro Protect
http://www.eucerin.com.hr/media/packshots/hydro-protect-neu.jpg ili
Hydro Balance za normalnu/mjesovitu
http://www.eucerin.com.hr/media/packshots/hydro-balance-fresh_neu.jpg

Ja sam koristila Hydro protect matt ali je više izgleda nema, tj. ne nalazim na njihovim stranicama. Bojim se da je obični hydro protect premastan, a hydro balance pak nema spf. :flop:

reader
23.01.2008., 13:43

Legere je lagana, hidratantna, lako upijajuća krema koja nema UV zaštitu.
UV 15 je isto lagana, hidratantna ali meni malo gušća i sporije upijajuća, valjda radi sastojaka protiv UV-a. Nisu masne ni jedna i obje su odlične.
Konkretno meni i mom licu ljepše je kad namažem legere jer mi se ljeti lice znoji i onda točno osjetim kad koristim onu sa UV zaštitom da mi svu kremu nije upilo (valjda ostane taj zaštitni sloj ).

elena27
23.01.2008., 13:54
dobri ljudi pomozite. imam velikih problema sa licem. Proširene pore,miteseri po čelu,nosu,bradi, ma i po obrazima,dakle cijelom licu,čelo se jako masti.Bubuljice uglavnom na području oko brade i čeljusti. Dosad sam koristila kremu,tonik i mlijeko od Garnier pure, ali više ne pomaže. Čitala sam o onome ulju od jojobe. da li bi to odgovaralo mojem tipu kože, za koju zapravo nisam sigurna da li je masna ili mješovita. Hvala.

reader
23.01.2008., 14:05
dobri ljudi pomozite. imam velikih problema sa licem. Proširene pore,miteseri po čelu,nosu,bradi, ma i po obrazima,dakle cijelom licu,čelo se jako masti.Bubuljice uglavnom na području oko brade i čeljusti. Dosad sam koristila kremu,tonik i mlijeko od Garnier pure, ali više ne pomaže. Čitala sam o onome ulju od jojobe. da li bi to odgovaralo mojem tipu kože, za koju zapravo nisam sigurna da li je masna ili mješovita. Hvala.

Naravno, većina će sada odgovoriti - odi kozmetičarki.
No sama možeš probati sa avene proizvodima ili bioderm sensibio linijom. Odi u ljekarnu i potraži. Prvenstveno nešto za čišćenje lica i dnevnu kremu.
Osobno, nikada nisam bila kod kozmetičarke...tražila sam i tražila šta mi paše, neke stvari tražim još uvijek, ali u glavnom zato jer malo malo nešto povuku sa tržišta, a baš mi je odgovaralo.
I da, dobro došla na forum!

Lilit
23.01.2008., 16:56
onda obavezno probaj onaj tester od cliniqua jer bi ti mogao super odgovarati,ja sam ga sad pocela ponovo koristiti i super mi pase a stavljam ga ispod nocne kreme za mjesocitu kozu i dnevne za dehidriranu kozu i ne sjajim se a koza je super meka i ljepo izgleda. :)

probala sam sinoc i jutros DDML i dobar je, sad me samo zanima koliko kosta... iako ako ga uzmem koristila bi ga solo a ne ispod neke druge kreme, jel znas ti cijenu mozda?

Ja sam koristila Hydro protect matt ali je više izgleda nema, tj. ne nalazim na njihovim stranicama. Bojim se da je obični hydro protect premastan, a hydro balance pak nema spf. :flop:

mozda ima u apotekama ali nema na webu? si trazila? za kakvu kozu je ta matt bila, masnu ili?

Legere je lagana, hidratantna, lako upijajuća krema koja nema UV zaštitu.
UV 15 je isto lagana, hidratantna ali meni malo gušća i sporije upijajuća, valjda radi sastojaka protiv UV-a. Nisu masne ni jedna i obje su odlične.
Konkretno meni i mom licu ljepše je kad namažem legere jer mi se ljeti lice znoji i onda točno osjetim kad koristim onu sa UV zaštitom da mi svu kremu nije upilo (valjda ostane taj zaštitni sloj ).

hmm ja sam koristila sa faktor bioderma faktor 50 koja se tesko razmazuje i gusta je ali nije masna i to mi je oke, bitno da se nakon sta se namazem ne ostanem sjajit ko xmas tree, trazila sam danas testere ali nema :rolleyes:

jasmine
23.01.2008., 17:25
e ebga,zaboravila sam koliko kosta,gledala sam sto stvari pa vise nemam pojma sta je sta i koliko kost.

dark_star
23.01.2008., 22:43

ma bez straha kupi hydrance legere(naravno, prvo probaj potražit tester)..ne virujen da će ti zamastit kožu ako afroditina zeleni čaj/kamilica nije-meni ju je nažalost zamastila nakon par dana korištenja, ali problem dehidracije super rješava:p..sad ima i ova s bademom i medom, također u dvije verzije, hranjiva za suhu a vlažilna za mješoviti tip..

dark_star
23.01.2008., 22:52
Naravno, većina će sada odgovoriti - odi kozmetičarki.
No sama možeš probati sa avene proizvodima ili bioderm sensibio linijom. Odi u ljekarnu i potraži. Prvenstveno nešto za čišćenje lica i dnevnu kremu.
Osobno, nikada nisam bila kod kozmetičarke...tražila sam i tražila šta mi paše, neke stvari tražim još uvijek, ali u glavnom zato jer malo malo nešto povuku sa tržišta, a baš mi je odgovaralo.
I da, dobro došla na forum!

bravo :)..dobro rečeno -obavezno potražiti ovo za čišćenje jer je za opisane probleme zakon:p

http://www.magister.sk/images/Sebium-H2O-250mlB.jpg

može i nešto iz avene cleanance linije:mig:..ako odabereš nešto od ovo dvoje, sigurno ćeš biti zadovoljna-preporuka iskusnog dermatologa koju ja širim dalje po forumu:p:)

dark_star
23.01.2008., 22:58
Za one koje zanimaju testeri Nuxe kremica: ja sam ih danas bez ikakvih problema dobila u apoteci u King Crossu. Ipak su skupe da bi ih se kupovalo na blef :mig:

Došla, tražila i žena mi dala bez pitanja - uzela sam Creme Fraiche i Etincelante za probu, mislim se prebaciti s Avene kremica na ove ako mi budu pasale (masna koža, ali dehidrirana koja se često ljuska po obrazima :( i sklonost alergijskim reakcijama)

jooooj, ispada da pola foruma ima ovaj problem:p

za masnu dehidriranu kožu imaš super regenerativne fluide, npr. ako ti se bude dalo dalje tražiti i isprobavati, probaj effaclar K od la roche-posay, baš za regeneraciju masne i iziritirane kože:mig:

p.s. za testere-naravno, ništa ne bi trebalo kupovati na blef;)..pa nije to nekakvo grebanje, samo želiš vidjet dal ti nešto funkcionira ili ne, a da bi se to utvrdilo za neku kremu potrebno je par dana korištenja...zato mi idu na nerve sve one kvočke koje te kad pitaš tester gledaju ko da se grebeš

Lilit
23.01.2008., 23:00
ma bez straha kupi hydrance legere(naravno, prvo probaj potražit tester)..ne virujen da će ti zamastit kožu ako afroditina zeleni čaj/kamilica nije-meni ju je nažalost zamastila nakon par dana korištenja, ali problem dehidracije super rješava:p..sad ima i ova s bademom i medom, također u dvije verzije, hranjiva za suhu a vlažilna za mješoviti tip..

a trazila danas tester u dve apoteke pa nemaju grrr... valjda cu nac, steta mi je dat preko 100kn ako ne valja tj ja bi radje onu sa faktorom ali neznam koliko je (ako je) masnija od legere... te aforoditine s badeom sam vidjela ali bi se malo makla od afrodite cisto promjene radi jer se koza vec navikla..

a jesi probala mozda taj neki tonik/gel za ciscenje koji se ne ispire s lica nego ide krema drito na njega? zenska u apoteci mi ga hvalila jer kao nije dobro umivat se vodom, bolje s njima (a ruku na srce nemogu se ne umivat vodom i ic krmeljava po svijetu lol)

dark_star
23.01.2008., 23:13
jesam, ako govoriš o micelarnim otopinama..meni je to zakon, ekonomično, ne treba ti tonik nakon toga a koža izgleda super..to ti je biodema sebium h2O, bioderma sensibio, uriage eau demaquillante, vichy solution micelle----to su one za koje ja znam:)

ma naći ćeš tester, ne odustaj...ne kupuj ništa dok ne probaš, evo npr.ako nemaju za hydrance probaj avene emulsion apaisante equilibrante---meni ti je koža nakon nje bila čak manje isušena nego nakon hydrance:p

Lilit
23.01.2008., 23:15
a za kakvu kozu je ta apaisante?
micelarna otopina se to znaci zove? a jel prvo ide skidanje sminke pa to ili kako?

dark_star
23.01.2008., 23:46
sve s tim skidaš, i šminku i puder

evo neka pakiranja;)

http://www.hellolili.com/resource/bpics/20070824/15320_prodimg_150x150.jpg

http://www.parapharmaprix.com/boutique/images_produits/v7862822_1.jpg

http://www.la-parapharmacie.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/9fa2ebed8b4c074ce2e5bca96ef10999.jpg

to je za mješoviti tip, ta apaisante...dođe ti oko 80tak kuna u malo jeftinijim ljekarnama

Jojo Ungh
24.01.2008., 11:13
za masnu dehidriranu kožu imaš super regenerativne fluide, npr. ako ti se bude dalo dalje tražiti i isprobavati, probaj effaclar K od la roche-posay, baš za regeneraciju masne i iziritirane kože:mig:

Hvala preporuci, probat ću i tu La Roche kremu :)

Ja sam sama kriva što mi je lice u takvom stanju: zbog masne kože i sklonosti onim sitnim alergijskim osipima par mjeseci sam koristila kojekakve proizvode namijenjene masnoj koži i onoj s valjda pubertetskim ogromnim aknama - iako ih nemam :rolleyes: - (tonike, sredstva za čišćenje lica, neke losione i kreme) koji mi naravno nisu riješili problem. :(

Dogodilo se to da mi je koža i dalje masna, a tim da mi se površinski sloj nekako grozno osušio, valjda zbog agresivnih preparata :mama:. Radila sam ono što svugdje piše da se ne smije :(

Lilit
24.01.2008., 17:53
s tim skidas sminku ali to ne isperes s lica?? :confused:

Andariel
24.01.2008., 18:21
jooooj, ispada da pola foruma ima ovaj problem:p

p.s. za testere-naravno, ništa ne bi trebalo kupovati na blef;)..pa nije to nekakvo grebanje, samo želiš vidjet dal ti nešto funkcionira ili ne, a da bi se to utvrdilo za neku kremu potrebno je par dana korištenja...zato mi idu na nerve sve one kvočke koje te kad pitaš tester gledaju ko da se grebeš

ja sam imala tester od te la roche effaclar k i nije mi bila dobra-lice me peckalo od nje :eek:

trenutno isprobavam avene hydrance legere- nije loša, ali mogla bi bit i malo jača (za ovo doba godine)...zato planiram isprobat i onu sa spf...al ne znam više gdje da testere tražim :mama: jedva sam ovo našla :rolleyes:
ima netko kakav prijedlog ljekarne koja ima testere za avene (i nuxe) :moli:

Lilit
24.01.2008., 18:25
trenutno isprobavam avene hydrance legere- nije loša, ali mogla bi bit i malo jača (za ovo doba godine)...zato planiram isprobat i onu sa spf...al ne znam više gdje da testere tražim :mama: jedva sam ovo našla :rolleyes:

daj, daj info o legere jos :D i ja planiram nju ili ovu sa spf i naravno testere ne nalazim grrrr

Jojo Ungh
24.01.2008., 18:35

Ja sam već napisala, prije 2 dana sam dobila testere Nuxe krema u ljekarni u King Crossu. Sigurna sam da daju i Avene, samo treba tražiti.

dark_star
24.01.2008., 22:41
Hvala preporuci, probat ću i tu La Roche kremu :)

Ja sam sama kriva što mi je lice u takvom stanju: zbog masne kože i sklonosti onim sitnim alergijskim osipima par mjeseci sam koristila kojekakve proizvode namijenjene masnoj koži i onoj s valjda pubertetskim ogromnim aknama - iako ih nemam :rolleyes: - (tonike, sredstva za čišćenje lica, neke losione i kreme) koji mi naravno nisu riješili problem.

Dogodilo se to da mi je koža i dalje masna, a tim da mi se površinski sloj nekako grozno osušio, valjda zbog agresivnih preparata. Radila sam ono što svugdje piše da se ne smije :(

kužim:)..šta si po horoskopu, nešto šta sve radi naopako :p :D?

ja san ti oduvik imala dojam da ti preparati namijenjeni pubertetskoj koži previše isušuju..ono što trebaš je nešto blago za čišćenje tipa ove otopine sa slike, najbolje bioderma, nju najviše hvale:mig:..slobodno uzmi sebium h2O, prvo zato što je blaga, a drugo jer najviše i jest namijenjena upravo masnoj koži isušenoj raznim tretmanima:mig:

ti alergijski osipi..jesi sigurna da je u pitanju alergija? sestra moje prijateljice imala je dosta problema s tim osipom, cijelo lice bilo joj se osulo sitnim bijelim prištićima, i nakraju je skužila da ima nekakvu bakteriju-ništa strašno, ali bakterija je bila uzrok, a ne alergije i sl.
najpametnije je napraviti bris da se vidi o čemu je točno riječ

a za ovaj la roche-posay šta sam ti spominjala, ovaj regenerativni fluid za dehidriranu masnu kožu mi se čini odličan..ja imam mješoviti dehidrirani tip, i stavila sam ga čisto iz znatiželje, ne očekujući ništa spektakularno pošto me čitava marka dizajnom podsjeća na vichy od kojeg zazirem (imaju dobre promotivne materijale, a ima daleko boljih, manje razvikanih marki od njih)..u početku mi je bilo malo čudno, ko da stvara neki film na koži, međutim..ujutro koža blistava i čista:p...ugodno sam se iznenadila. preporučam ti da definitivno pokušaš nabavit tester. čini mi se da košta negdje 100 kuna, koliko sam vidila danas u ljekarni (inače uvijek kad kupujete, provjerite više cijena u par ljekarni, jer razlike kad se radi o skupim kremama, znaju biti enormne-i do 30 kuna više za istu stvar- npr. nuxe creme fraiche emulzija za mješovitu kožu na jednom mjestu koštala je 159, na drugom 187 kuna...avene emulzija za isti tip kože na jednom mjesu 88, na drugom 100 kuna i tako to :p)

evo linkić da malo pogledaš

http://www.laroche-posay.fr/_fr/_fr/index.aspx

@lilit, da, ne ispire se

dark_star
24.01.2008., 22:47
[QUOTE=Andariel;12323880]ja sam imala tester od te la roche effaclar k i nije mi bila dobra-lice me peckalo od nje :eek:
QUOTE]

i mene je malo peckalo nakon effaclara, par sekundi nakon nanošenja ali ništa strašno-zanemarivo... to ne mora značit da je krema automatski loša-i diacneal od avene neke isto pecka, al to je najbolja krema protiv prištića ikad:mig:..važan je efekt, a koža mi je nakon nje bila super, baš san se iznenadila. ignorirala san la roche posay jer me asocira na vichy:D:D:D, a sad ću pogledat malo šta još nude:p..

Andariel
24.01.2008., 23:29
i mene je malo peckalo nakon effaclara, par sekundi nakon nanošenja ali ništa strašno-zanemarivo... to ne mora značit da je krema automatski loša-i diacneal od avene neke isto pecka, al to je najbolja krema protiv prištića ikad:mig:..važan je efekt, a koža mi je nakon nje bila super, baš san se iznenadila. ignorirala san la roche posay jer me asocira na vichy:D:D:D, a sad ću pogledat malo šta još nude:p..

ma nije samo peckanje bilo u pitanju, to bi još i pretrpjela :D nego mi se čelo i dalje sjajilo, a za obraze mi nije bila dovoljno hidratantna :ne zna:

avene mi je bolji :cerek: dobila sam i testere za onu emulziju 'apaisante equilibrante '...čini mi se da ju je netko već pohvalio :o

reader
25.01.2008., 09:08

UV 15 je malo gušća,jača od legere, ali nije masna.:top:

reader
25.01.2008., 09:10
Hoće li netko konačno objasniti postupak čišćenja lica micelarnom otopinom?!

Jojo Ungh
25.01.2008., 10:57
@ dark star - puno hvala na detaljnim savjetima! :cerek: Uzet ću tester tog fluida pa ga isprobati. Bioderminu micelarnu (baš tu sebium) sam kupila prije par dana i za sad sam izuzetno zadovoljna :cerek:

@reader - postupak čišćenja micelarnom ti je isti kao kod npr mlijeka za čišćenje, samo što se na kraju ne ispire. Dakle, uzmeš vaticu, staviš na nju micelarnu, brišeš lice i šminka se skida (svi puderi - tekući, u kamenu, što god imaš na sebi). Isto tako skida i šminku s očiju, i to iznenađujuće dobro :cerek:. Nakon što par puta prebrišeš lice i vidiš da ti je na kraju vatica čista - to je to. Ne trebaš se umivati. Na kraju stavi kremu i voila :top:

Rock Star
25.01.2008., 11:24
Probudim se danas ujutro, standardno se umijem i nakon toga katastrofa živa! Koža me zateže, ko da sam puna botoxa, odem do ogledala, pogledam lice i vidim mnoštvo kože koja se ljušti, dok se istovremeno standardno sjajim. Od čega mi je to? Grijanje? S tim nikada nisam imala problema, nijednu zimu, tako ni ovu. Namazala sam se standardnom dnevnom kremom, debeli sloj, bolje je, ali nikako ne bez zatezanja. Kaj da stavim na lice i da to riješim? Bi li mi pomogle ampule za lice, ulje neko, kaj?!

reader
25.01.2008., 11:44
Ja bih držala oblog od kamilice na licu. Namočim gazu i acim prek face i odmaram par minuta. Onda ponovim. I klasična krema poslije toga. Ja tako uvijek na svaku negativnu reakciju.

Jojo, hvala.

Rock Star
25.01.2008., 12:47
Hvala, Reader, probat ću onda s kamilicom... Mada imam dojam kak mi treba nekaj masnijeg, da mi nahrani tu dehidraciju kaj se je preko noći pojavila...

reader
25.01.2008., 12:53
Smatram da će koža sama naići, da može sama uspostaviti ravnotežu...upravo zato i preporučam to što i sama primjenjujem. Nekad mi je trebalo 2,3,4 puta, nekada jednom, ovisi kakav je problem. Ali uvijek bi mi se koža povratila.
Pod klasičnom kremom podrazumijevam dnevnu koju koristiš ili neku univerzalnu, laganu. Ja sam zbog osipa od avene termalne vode kupila nivea baby kremicu i nakon obloga od kamilice namažem tu kremu, uveče. Za 3 dana mi je prošlo, a prištevi su bili čak, sam ih i čeprkala.
Eto, meni je to učinkovito...

dark_star
25.01.2008., 19:33
ma nije samo peckanje bilo u pitanju, to bi još i pretrpjela :D nego mi se čelo i dalje sjajilo, a za obraze mi nije bila dovoljno hidratantna :ne zna:

avene mi je bolji :cerek: dobila sam i testere za onu emulziju 'apaisante equilibrante '...čini mi se da ju je netko već pohvalio :o

ja:D

super je to stvar..mislim da bolje rješava problem dehidracije i od same hydrance:p..ljudi sa mješovitom/masnom kožom, kad vide da je dehidrirana, imaju tendenciju namazati se preteškim kremama za svoj tip kože i onda je samo još više zamaste

a za effaclar, meni je bio prilično dobar

dark_star
25.01.2008., 19:43
@ dark star - puno hvala na detaljnim savjetima! Uzet ću tester tog fluida pa ga isprobati. Bioderminu micelarnu (baš tu sebium) sam kupila prije par dana i za sad sam izuzetno zadovoljna :cerek::

e, baš mi je drago :)-i ja san bila oduševljena kad san je probala-ekonomično i efikasno..samo mi nisi rekla za horoskop:p:D

@reader - postupak čišćenja micelarnom ti je isti kao kod npr mlijeka za čišćenje, samo što se na kraju ne ispire. Dakle, uzmeš vaticu, staviš na nju micelarnu, brišeš lice i šminka se skida (svi puderi - tekući, u kamenu, što god imaš na sebi). Isto tako skida i šminku s očiju, i to iznenađujuće dobro :cerek:. Nakon što par puta prebrišeš lice i vidiš da ti je na kraju vatica čista - to je to. Ne trebaš se umivati. Na kraju stavi kremu i voila :top:

:amen:

eto..i sama sam milijun puta to spomenula:ne zna:-meni se tastatura izlizala od pisanja o toj micelarnoj otopini, evo još malo kopipejsta da utvrdimo gradivo:D

http://www.pharmatheka-consult.hr/products/Sebium_H2O.jpg

SEBIUM H20, otopina za čišćenje

Sastav:
Esteri masnih kiselina (kaprilne i kaprinske kiseline), Fluidactiv®, cinkov glukonat, bakrov sulfat.

Farmaceutski oblik: Otopina

Svojstva i djelovanje:
Suspendirane čestice estera masnih kiselina pri kritičnoj koncentracji micelarizacije tvore sferično orijentirane tvorbe - micele. U kontaktu s kožom, nečistoće i višak sebuma otapaju se u hidrofobnom, unutrašnjom dijelu micele. Patentirani kompleks Fluidactiv® onemogućava oksidaciju lipida u sebumu, štiti od nastanka komedona i razvoja upale. Proizvod održava prirodnu hidrolipidnu barijeru kože i djeluje blago antiseptički.

Namjena:
Čišćenje masne / mješovite kože i kože sklone aknama. Pogodno za čišćenje kože isušene agresivnim kozmetičkim i dermatološkim tretmanima. Posebno prikladno za uklanjanje make-upa.

Način primjene:
Natopiti vatu micelarnom otopinom i nježnim pokretima očistiti lice. Nije potrebno ispiranje vodom, osim područja očiju.

dark_star
25.01.2008., 19:48
Hvala, Reader, probat ću onda s kamilicom... Mada imam dojam kak mi treba nekaj masnijeg, da mi nahrani tu dehidraciju kaj se je preko noći pojavila...

ako imaš mješoviti tip, nemoj stavljat neke ultrahranjive teške kreme jer to samo bezveze zamasti kožu..treba ti nešto šta će vratiti ravnotežu suhim i masnim dijelovima, a za tu svrhu meni je ovo zakon :p, bolje i od krema specijalno za tu namjenu (protiv dehidracije!)

http://www.parapharmaciebienetre.fr/produit/miniature/7976833.jpg

Andariel
25.01.2008., 19:49
koliko košta ta biodermina otopina? :o

dark_star
25.01.2008., 19:55
ja sam je platila 44,27 kn..imam malo pakiranje od 125ml koje dosta dugo traje. tu negdi se kreću cijene iako u skupljim ljekarnama ista količina dođe i do 60 kn

250ml ti dođe 90tak kuna, a u jednoj ljekarni u splitu vidila san gigantsko promotivno pakiranje od pola litre za istu cijenu :D

dark_star
25.01.2008., 20:02
p.s. od ostalih marki imaš vichyjev solution micelle za 120 kn

uriageovu eau demaquillante- 140-150 kn

plante system za negdje 150 kn

nisu baš jeftine, a bioderma em je najbolja jer je dosta blaga, em ima i ova manja pakiranja po povoljnijoj cijeni

Lilit
25.01.2008., 21:58
a ta otopina, koliko puta namocite vaticu tj koliko vatica vam treba za ocistit lice?

ja stvarno neznam koju kremu kupit, pri kraju sam s ovom koju imam, avene testera nema nigdje, eucerin isto nisam nasla, dobila sam la roche p. danas ali o njoj nisam ni razmisljala a eto sad jos jedne.... pa onda avene sad tu neku novu opet predlazete, stvarno neznam kako izabrat :(

Rock Star
26.01.2008., 10:38
ako imaš mješoviti tip, nemoj stavljat neke ultrahranjive teške kreme jer to samo bezveze zamasti kožu..treba ti nešto šta će vratiti ravnotežu suhim i masnim dijelovima, a za tu svrhu meni je ovo zakon :p, bolje i od krema specijalno za tu namjenu (protiv dehidracije!)

http://www.parapharmaciebienetre.fr/produit/miniature/7976833.jpg

Hvala ti, Dark Star! Da, imam mješovitu, ponekad naginje suhoj, ponekad masnoj koži. Koliko košta ova Avene i kak se točno zove? Probat ću, nema mi druge...

jasmine
26.01.2008., 12:01
Hvala ti, Dark Star! Da, imam mješovitu, ponekad naginje suhoj, ponekad masnoj koži. Koliko košta ova Avene i kak se točno zove? Probat ću, nema mi druge...

ako mozes odi u sephoru i probaj uzicati tester od cliniqua od ddml-a skracenica od nekog zutog fluida i gela koji je namjenjem bas za problem koji imas,ja isto imam takvih problema i imala sam srece da mi je prezenter od cliniqa dao bocicu od 15ml tog proizvoda i sad ga koristim ispod nocne i dnevne kreme i stvarno je stvar odlicna,vrijedi probati a mislim da ces jedino u sephori dobiti tester makar u njihovoj kutijici.stvar je dosta skupa ali po ovome sto ja imam mislim da jako dugo traje jer ga se malo stavlja na lice. :)

Lilit
26.01.2008., 15:00
avene sa spf ima samo UVA zastitu, la roche posay hydrophase XL isto imas samo UVA, jel ima neka u tom rangu a da ima i UVA i UVB?

evo za Eucerin hydro-protect pise da ima i UVA i UVB, jel ima ikoja osim nje?
za nju me muci da nije premasna :misli:
evo sastojci:
Aqua, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Cyclomethicone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glyceryl Stearate Citrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Biosaccharide Gum-1, Tocopherol, Sodium Carbomer, Trisodium EDTA, Glucosylrutin, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butylene Glykol, Sodium Citrate, Citric Acid, Isoquercitrin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben

Shtefitza
26.01.2008., 17:27
a za kakvu kozu je ta apaisante?

umirujuce (za jako osjetljivu kozu koja burno reagira)

Lilit
26.01.2008., 17:33
pa i to za osjetljivu dobro zvuci, ja sam inace primjetila da svi proizvodi koje uzmem a da su za osjetljivu kozu se pokazu puno boljima od onih koji su za recimo mjesovitu cak i ako imas mjesovitu, valjda jer su njezniji, bo...
eto sad imam jos jednu kremu na popisu, stvarno neznam sta kupit llol

Rock Star
26.01.2008., 19:27
ako mozes odi u sephoru i probaj uzicati tester od cliniqua od ddml-a skracenica od nekog zutog fluida i gela koji je namjenjem bas za problem koji imas,ja isto imam takvih problema i imala sam srece da mi je prezenter od cliniqa dao bocicu od 15ml tog proizvoda i sad ga koristim ispod nocne i dnevne kreme i stvarno je stvar odlicna,vrijedi probati a mislim da ces jedino u sephori dobiti tester makar u njihovoj kutijici.stvar je dosta skupa ali po ovome sto ja imam mislim da jako dugo traje jer ga se malo stavlja na lice. :)

Hvala, ali ovo ću samo ak jeftinije varijante ne upale. :)

dark_star
26.01.2008., 21:26

ma, nema na čemu:)..ja kad otkrijem nešto kvalitetno gušt mi je to podijelit s ljudima:p..zove ti se Emulsion apaisante equilibrante ili Rebalancing Soothing Emulsion a mislim da je možeš naći i za 80 kuna..u skupljim ljekarnama dođe i do 100, već sam napisala da su razlike nevjerojatne, a najviše sam se iznenadila u slučaju nuxeovih kremica-razlika u cijeni creme fraiche za mješoviti tip kože bila je doslovno 30 kuna od jednog do drugog mjesta

inače..meni se čini da je emulzija/fluid općenito najbolja tekstura za ovaj tip kože..evo šta se dešava kad stavim malo težu kremu (tipa: afrodita zeleni čaj/kamilica, ili čak hydrance legere!)- koža mi se zamasti a dehidrirani sloj kože i dalje izgleda dehidrirano, osim što je mastan:(..ne znan kako bi vam to opisala-i dalje se stvaraju ljuskice suhe kože na dehidriranim mjestima, s tom razlikom što je masnija nego prije..zato mislim da je najvažnije naći nešto što regulira izlučivanje sebuma i istovremeno hidratizira suhe dijelove, te su mi zato kreme koje su baš za dehidraciju bile lošije od fluida i emulzija.

lilith-probaj i ti ovu Apaisante, sigurna san da će ti funkcionirat

dark_star
26.01.2008., 21:31
pa i to za osjetljivu dobro zvuci, ja sam inace primjetila da svi proizvodi koje uzmem a da su za osjetljivu kozu se pokazu puno boljima od onih koji su za recimo mjesovitu cak i ako imas mjesovitu, valjda jer su njezniji, bo...
eto sad imam jos jednu kremu na popisu, stvarno neznam sta kupit llol

pa avene ti je za osjetljivu mješovitu kožu, to jest, postoje proizvodi za sve tipove osjetljive kože, bila ona masna/sklona prištićima/suha- cijela linija je za kožu koja je prije svega osjetljiva

meni osobno oni za mješovitu puno bolje odgovaraju od tih za osjetljivu, ali avene mi idealno ujedinjuje i jedno i drugo:p

Lilit
26.01.2008., 23:13
evo i od avene taj micellar lotion iako meni jos uvijek nije jasno kako to skine sminku a onda ostane na licu da ne ispires (jel to gusto ko mljeko ili sta)

http://img246.imageshack.us/img246/3210/avenemicellarlotionfb5.th.jpg (http://img246.imageshack.us/my.php?image=avenemicellarlotionfb5.jpg)

Jojo Ungh
26.01.2008., 23:24
evo i od avene taj micellar lotion iako meni jos uvijek nije jasno kako to skine sminku a onda ostane na licu da ne ispires (jel to gusto ko mljeko ili sta)

Nije kao mlijeko već kao običan losion (tonik), ali savršeno skida šminku.

Lilit
26.01.2008., 23:44
a daj mi jos reci koliko dugo ti traje ta bocica tj koliko vatica namocis i potrosis da skines sminku?

Jojo Ungh
26.01.2008., 23:51
a daj mi jos reci koliko dugo ti traje ta bocica tj koliko vatica namocis i potrosis da skines sminku?

E ne znam koliko traje jer sam je i ja nedavno kupila.

Ali troši se vrlo malo, a količina ipak ovisi i o količini šminke koju imaš na licu :ne zna: Uglavnom, koristim je par dana intenzivno, a izgleda kao da je nisam ni otvorila tj. nedostaje samo mrrrvica tekućine.

Lilit
26.01.2008., 23:53
pa dobro koliko vatica natopic za jedno skidanje dnevne sminke (znaci nista extra za izlaske nego puder, maskara, rumenilo?)

Jojo Ungh
26.01.2008., 23:57
2-3

EDIT: Nije mi jasna svrha ovog insistiranja na količini potrošenih vatica. Ja ti kažem 2-3, moja sestra bi ti rekla 10 (jer ih toliko potroši) - to je individualno i potpuno nevažno za kvalitetu samog proizvoda :ne zna: Ne kužim zašto je to ispalo najvažnija stavka :ne zna:

dark_star
27.01.2008., 14:17
ni meni :ne zna:..pa valjda potrošiš vate proporcionalno tome koliko imaš šminke?!

Lilit
27.01.2008., 14:40
2-3

EDIT: Nije mi jasna svrha ovog insistiranja na količini potrošenih vatica. Ja ti kažem 2-3, moja sestra bi ti rekla 10 (jer ih toliko potroši) - to je individualno i potpuno nevažno za kvalitetu samog proizvoda :ne zna: Ne kužim zašto je to ispalo najvažnija stavka :ne zna:

evo da se objasnim...
kad nemam maramice za skidanje sminke napravim to mljekom+tonikom i potrosim za jedno skidanje valjda preko 10 vatica a samim time i puno (relativno) mljeka i stvarno puno tonika.... ako bi jednako tako brzo i puno trosila i te micellar fluid onda mi se to apsolutno nikako ne isplati jer ona kosta oko 100 i nes kn

dark_star
28.01.2008., 00:42
micelarna od bioderme ti košta 40tak kn-malo je pakiranje, 125ml, ali sporo se troši-nakon par dana intenzivnog korištenja bočica izgleda neotvorena kao što jojo ungh kaže

tako da em stvarno nije skupo, em je ta micelarna po riječima što ljekarnika, što dermatologa, jedna od najboljih; em je dobra investicija ako imaš ovakav tip kože ko što stoji u naslovu topica-mi ovde misecima zdvajamo s čime je najbolje čistiti lice and I think we got the solution :p:cool::D

a i kad smo kod uštede-štediš na toniku koji ti je nakon nanošenja nepotreban-ovo ti je ko mlijeko i tonik 2u1..a blazinice...j*** ga, lice se mora pedantno očistiti, tako da će ti ih definitivno tribat nekoliko...eto, sve smo riješili:D

reader
28.01.2008., 14:35
inače..meni se čini da je emulzija/fluid općenito najbolja tekstura za ovaj tip kože..evo šta se dešava kad stavim malo težu kremu (tipa: afrodita zeleni čaj/kamilica, ili čak hydrance legere!)- ....
Te dvije kreme su jaaaako različite. Probala sam obje i afrodita mi je puno masnija od legere. Ja legere uopće ne svrstavam u teže kreme. No kažeš da je rebalancing još hidratantnija od legere?? Ja imam normalnu kožu koja tek naginje mješovitoj...Mogla bi mi rebalancing odgovarati, ha?:confused:

Lilit
28.01.2008., 16:24
micelarna od bioderme ti košta 40tak kn-malo je pakiranje, 125ml,

ono od avene je mislim 200ml ali zena u apoteci mi je sto posto rekla da je preko 100kn, valjda se zeznula jer nemoze bit skuplje ako je bioderma 40tak kn a i bioderma je ko skuplja nego avene sta ne... anyway ako je stvarno cijena 40tak kupujem def... samo jos neznam jel avene ili biodermu :D

-ANGIE-
28.01.2008., 17:38
Imam jedan problem: imam problematičnu kožu al najveći problem mi zadaje čelo koje je toliko suho al je puno mitesera; imaym dojam kao da je hrapavo kad prođem rukom preko njega. koristim piling al mi ga samo dodatno isuši...imala sam kremu s AHA kiselinama al je i ona prestala djelovati? ima li ko kakvi savjet?

Jojo Ungh
28.01.2008., 17:40
ono od avene je mislim 200ml ali zena u apoteci mi je sto posto rekla da je preko 100kn, valjda se zeznula jer nemoze bit skuplje ako je bioderma 40tak kn a i bioderma je ko skuplja nego avene sta ne... anyway ako je stvarno cijena 40tak kupujem def... samo jos neznam jel avene ili biodermu :D

Biodermina micelarna od 125 ml košta između 40 i 50 kn (ovisno o ljekarni). Micelarne od ostalih proizvođača su skuplje.

Lilit
28.01.2008., 17:56
Biodermina micelarna od 125 ml košta između 40 i 50 kn (ovisno o ljekarni). Micelarne od ostalih proizvođača su skuplje.

ono ono preko 100 mozda stvarno je cijena od avene. kupujem biodermu onda, thx

liliput99
28.01.2008., 18:44
ev citajuci sve sto ste pisali, definitivno se odlucih za avene rebalancing soothing emulsion.
jedino je problem sto sad imam, na preporuku dermatologa, cleanance emulziju koja mi je okej, mada pomalo suha, al kad bih stavila puder tek onda bi se vidjelo koliko mi je dehidrirano lice....sve kao ljuskice po obrazima
sta mislite o nekoj kombinaciji te dvije il da ostavim cleanance kao ljetnju varijantu?
ima li ko iskustva sa gelom za umivanje gel demaquillant douceur, dal previse isusuje, i da li je pozeljno prvo skinuti puder nekim maramicama ili mlijekom pa se onda umiti, il sve odjednom, tj.samo gelom za umivanje?
uf, sto sam radoznala:lol:
pozdrav:)

dark_star
28.01.2008., 21:44

ma biodermu..jer i jest skoro pa najbolja-u tome se slažu i ljekarnici i dermatolozi, bar oni koje sam ja pitala:p
od avene nemaš sredstvo za skidanje za tu cifru

Lilit
28.01.2008., 21:45
nagovorila si me :D ic cu sutra po to hehe

dark_star
28.01.2008., 21:48
Te dvije kreme su jaaaako različite. Probala sam obje i afrodita mi je puno masnija od legere. Ja legere uopće ne svrstavam u teže kreme. No kažeš da je rebalancing još hidratantnija od legere?? Ja imam normalnu kožu koja tek naginje mješovitoj...Mogla bi mi rebalancing odgovarati, ha?:confused:

..ali na mojoj koži imaju isti efekt-zamaste je (afrodita, naravno, puno više jer je i teža)

ne bi rekla da je hidratantnija nego da ta tekstura fluida/emulzije najbolje odgovara mješovitoj koži, i da zato meni koža bolje izgleda nakon te emulzije (lijepo i oporavljeno) nego nakon krema koje su baš protiv dehidracije-one mi je samo zamaste na površini a gornji sloj ostane ljuskast i isušen in the same time:p

pokušaj prvo nabaviti tester ( u koju god ljekarnu sam ušla, imali su avene-izgleda da im nije baš primamljiv za nošenje kući i dijeljenje prijateljicama-onima koje to rade:rolleyes::p) ali sigurna sam da će ti bit super

dark_star
28.01.2008., 21:52
ev citajuci sve sto ste pisali, definitivno se odlucih za avene rebalancing soothing emulsion.
jedino je problem sto sad imam, na preporuku dermatologa, cleanance emulziju koja mi je okej, mada pomalo suha, al kad bih stavila puder tek onda bi se vidjelo koliko mi je dehidrirano lice....sve kao ljuskice po obrazima
sta mislite o nekoj kombinaciji te dvije il da ostavim cleanance kao ljetnju varijantu?
ima li ko iskustva sa gelom za umivanje gel demaquillant douceur, dal previse isusuje, i da li je pozeljno prvo skinuti puder nekim maramicama ili mlijekom pa se onda umiti, il sve odjednom, tj.samo gelom za umivanje?
uf, sto sam radoznala:lol:
pozdrav:)

ovo prvo što pišeš, ne znam kakav tip kože imaš, pretpostavljam problematičnu kad koristiš cleanance. pokušaj s ovom bioderma otopinom o kojoj mi pišemo već par stranica:D-to ti je zakon:p

ovo šta pišeš za gel za umivanje-njegova je svrha da odstrani make up, ja kad koristim gel ne treba mi prije toga mlijeko ni ništa takvo, ali ove otopine su mi puno ekonomičnije i bolje za skidanje šminke i toniziranje kože, tako da mlijeka/gelove/tonike koje imam uopće više ne koristim

dark_star
28.01.2008., 21:56
Imam jedan problem: imam problematičnu kožu al najveći problem mi zadaje čelo koje je toliko suho al je puno mitesera; imaym dojam kao da je hrapavo kad prođem rukom preko njega. koristim piling al mi ga samo dodatno isuši...imala sam kremu s AHA kiselinama al je i ona prestala djelovati? ima li ko kakvi savjet?

pokušaj s ovim fluidom, utječe na proširene pore i regenerira dehidriranu masnu kožu-mislim da ti je koža isušena raznim tretmanima, a ne suha kao tip kože:mig:

http://www.farmaciadiscount.com/images/efaklark.jpg

dark_star
28.01.2008., 21:58

i čak lošije:mig:

Lilit
28.01.2008., 22:11
..ali na mojoj koži imaju isti efekt-zamaste je (afrodita, naravno, puno više jer je i teža)

pokušaj prvo nabaviti tester ( u koju god ljekarnu sam ušla, imali su avene-izgleda da im nije baš primamljiv za nošenje kući i dijeljenje prijateljicama-onima koje to rade:rolleyes::p) ali sigurna sam da će ti bit super

koja afrodita ti je masnija od koje avene legere one hydratation ili tog nekog fluida?

a avene testere trazila ja u par ljekarni i nema :mad:

-ANGIE-
29.01.2008., 00:08
pokušaj s ovim fluidom, utječe na proširene pore i regenerira dehidriranu masnu kožu-mislim da ti je koža isušena raznim tretmanima, a ne suha kao tip kože:mig:

http://www.farmaciadiscount.com/images/efaklark.jpg

thanks na odgovoru! probat cu, nemam sto izgubiti! koliko kosta?

ninani
29.01.2008., 12:25
Dobila tester od ove kremice, Declare Pure Balance, milina!!! :cerek: :cerek:

http://img168.imageshack.us/img168/9973/1660004506gac9.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=1660004506gac9.jpg)

ninani
29.01.2008., 12:46
Stavila sam krivu sliku :rofl:, ovo gore je losion, a ovo je kremica:

http://img170.imageshack.us/img170/7317/1660209833gzs4.th.jpg (http://img170.imageshack.us/my.php?image=1660209833gzs4.jpg)

liliput99
29.01.2008., 13:47
A pa kao i svima, mjesovita, dosta osjetljiva i dehidrirana, 23 godine. A cleanance emulziju sam dobila jedino sto mi se t zona malo masti
al zato i svi ostali dijelovi lica ostanu suhi
bum probala tu otopinu za skidanje sminke
tenks:)

Lilit
29.01.2008., 18:10
danas sam isla trazit micelarnu i u apoteci imali biodermu - za osjetljivu kozu dakle ovu (http://www.pharmatheka-consult.hr/products%5CSensibio_H2O.jpg)od 200ml za 90kn i za masnu dakle ovu (http://www.pharmatheka-consult.hr/products%5CSebium_H2O.jpg)i to od 125ml
imaju i od vichya neko vece pakovanje (neznam od koliko) za 100 i nesto kn
di vi nadjete te za 50kn? jesu to ove male od 125ml ili sta? ne kuzim :(

sar55
29.01.2008., 18:41
Bok curke,čitam vas....(akne,ožiljci...bla bla..toliko sam proizvoda isprobala...) i moram da zahvalim curi koja je toliko ishvalila bioderminu micelarnu otopinu da sam je nagonski uzela s police.Tek drugi dan..a lice u vidno boljem stanju:cerek: thanks

Lilit
29.01.2008., 18:45
sar55 - koliko si ju platila?

sar55
29.01.2008., 18:47
125ml-46kn

Jojo Ungh
29.01.2008., 20:01
danas sam isla trazit micelarnu i u apoteci imali biodermu - za osjetljivu kozu dakle ovu (http://www.pharmatheka-consult.hr/products%5CSensibio_H2O.jpg)od 200ml za 90kn i za masnu dakle ovu (http://www.pharmatheka-consult.hr/products%5CSebium_H2O.jpg)i to od 125ml

Ako si u Zg, onda potraži na ova 2 mjesta, za njih znam 100% da je cijena 50 kn za 125 ml one za masnu kožu (Sebium):

1. Ljekarna u sklopu King Crossa (skoro na početku/na kraju, ovisno s koje strane uđeš)

2. Ljekarna na katu u sklopu novog Mercator centra na kraju Zagrebačke (križanje Zagrebačke i Ljubljanske, blizu CC1)

Pretpostavljam da ih ima po toj cijeni i na drugim mjestima, ali sam za ova dva 100% sigurna jer sam tu kupila po cijeni od 50 kn.

dark_star
29.01.2008., 20:47
Bok curke,čitam vas....(akne,ožiljci...bla bla..toliko sam proizvoda isprobala...) i moram da zahvalim curi koja je toliko ishvalila bioderminu micelarnu otopinu da sam je nagonski uzela s police.Tek drugi dan..a lice u vidno boljem stanju:cerek: thanks

ic mi:p:D..nema na čemu, he he:cerek:

rekla san van ja..I don't want to be the one to tell you I told you so but...I told u so:p:D:D

micelarna rules:p

@lilit-da, to je ta plava od 125 ml, nisi napisala koliko košta. ja sam svoju platila 44kn

dark_star
29.01.2008., 20:49

to je za masnu i mješovitu, isušenu dermatološkim tretmanima, bla bla

vidit ćeš kad kupiš šta piše na bočici

dark_star
29.01.2008., 20:53
thanks na odgovoru! probat cu, nemam sto izgubiti! koliko kosta?

ja sam vidjela za 100kn u jednoj ljekarni

možda osjetiš blago peckanje nakon nanošenja, no nemoj da te to odvrati od proizvoda. la rocheovi proizvodi imaju u sebi dosta selena koji potiče obnavljanje kože, tako da ujutro bude čista i blistava:p e, da-i otvara začepljene pore-unclunging pores, tako piše:p

dark_star
29.01.2008., 21:07
inače, ako netko proba

la roche posay hydraphase legere

eucerin hydro balance

nek javi:)

za sad mi ni jedna krema za hidrataciju nije bolja od avene emulsion apaisante..

Lilit
29.01.2008., 22:45
@dark star - ta emulzija ti je bolja i od avene legere ili legere nisi probala? jel ima emulzija spf?
e a od la roche imam ja tester samo ga moram isprobat, javim kad probam ali imam taj hydra.. legere XL (sa spf) a eucerin i mene zanima i taj i protect

sta se tice micelarne - skuzih u cem je stvar, blentava sam :o meni je zenska pokazivala od 200ml i zato je 90 kn a od 125ml je vjerojatno oko 50kn... eto sad jos samo da odlucim dal uzet za osjetljivu ili za masnu i mjesovitu

chimavizza
30.01.2008., 12:03
sta se tice micelarne - skuzih u cem je stvar, blentava sam :o meni je zenska pokazivala od 200ml i zato je 90 kn a od 125ml je vjerojatno oko 50kn... eto sad jos samo da odlucim dal uzet za osjetljivu ili za masnu i mjesovitu

ja također imam tu za osjetljivu, i preeezadovoljna sam, nećeš pogriješiti http://www.pic4ever.com/images/clap.gif

meni je problem samo što mi se relativno brzo troši, al to je do mene, manijak sam kad čistim lice, ne prestajem sve dok blazinica nije potpuno bijela http://www.pic4ever.com/images/teef.gif

Lilit
30.01.2008., 13:07
e pa ta brzina trosenja muci i mene jer sam i ja takav manijak lol, za koliko potrosis?

deelayla.
30.01.2008., 14:54
evo potaknuta ovim topikom,otišla sam u apoteku i ogrebla se za par testera od nuxe creme fraiche ( to je dosta cura preporučilo) i vidim da je avene dosta hvaljen,pa me zanima šta preporučujute od avena za njegu masne i dehidrirane kože.
jel ima nekakv serum? ili je kremica bolja??

-ANGIE-
30.01.2008., 15:14
Dark star čitala sam malo tvoje komentare i vidim da si dosta nahvalila Avene Emulsion apaisante equilibrante ili Rebalancing Soothing Emulsion, pa sam u dvoumici; neznam bi li uzela tu ili ovu koju si mi preporučila: LA ROCHE EFFACLAR K? najveći problem mi je čelo koje je grozno isušeno, dehidrirano a opet krcato mitesera kojih se ne mogu nikako rješiti. ostatak lica mi je ok, s pokojim manjim prištićem. što bi ti preporučila? spašavaj!:s

chimavizza
30.01.2008., 16:29
e pa ta brzina trosenja muci i mene jer sam i ja takav manijak lol, za koliko potrosis?

ne znam točno, do pola ide ok, a od pola.....prebrzo :cerek:. ma najbolje ti je da si sama probaš. a ako je kupiš sigurno nećeš pogriješiti, ja sam opet kupila :mig::cerek:

-ANGIE-
30.01.2008., 17:31
ili pak Avene skin recovery?

Katrin
30.01.2008., 18:28
uzela i ja danas biodermu, ali sensibio jer sebium nije bilo malog pakovanja a morala sam to danas imati :D :D javim se s reuzltatima za koji dan :D

dark_star
30.01.2008., 20:03
Dark star čitala sam malo tvoje komentare i vidim da si dosta nahvalila Avene Emulsion apaisante equilibrante ili Rebalancing Soothing Emulsion, pa sam u dvoumici; neznam bi li uzela tu ili ovu koju si mi preporučila: LA ROCHE EFFACLAR K? najveći problem mi je čelo koje je grozno isušeno, dehidrirano a opet krcato mitesera kojih se ne mogu nikako rješiti. ostatak lica mi je ok, s pokojim manjim prištićem. što bi ti preporučila? spašavaj!:s

jooooooooooj:p cure sve što znam ja vam govorim iz vlastitog iskustva, nisan školovani dermatolog:p-nemojte me kasnije ubit ako vam nešto šta san preporučila ne odgovara:p!!!

ovako: 1. nađi testere od obe kreme i ne kupuj ništa dok ih ne nađeš-nema ništa gore od bacanja para na neadekvatne preparate

2. effaclar potiče otčepljivanje pora pa mislim da bi ti zato bio dobar, a ova emulzija uravnotežuje suhe i masne dijelove. no, neke cure su se žalile na effaclar, kao, da je agresivan preparat, da izaziva peckanje-meni te nuspojave nisu bile ništa strašno, a činilo mi se da jako dobro utječe na tonus kože. kakav će tebi bit, ne znan, zato najbolje da prvo isprobaš. ali prije hidratacije trebaš nešto za čišćenje, i u tom slučaju bi ti ova bioderma sebium H2O koju stalno spominjemo bila odlična:mig:-nju slobodno možeš kupit bez probe:)

dark_star
30.01.2008., 20:06
uzela i ja danas biodermu, ali sensibio jer sebium nije bilo malog pakovanja a morala sam to danas imati :D :D javim se s reuzltatima za koji dan :D

sensibio ti ne tonizira baš mješovitu kožu, ako imaš taj tip:(. onima sa suhom i osjetljivom kožom bolje paše.

mislim, dobar je, ali sebium je bolji za mješovitu kožu-osim što čisti, ima i efekt tonika.

dark_star
30.01.2008., 20:16
evo potaknuta ovim topikom,otišla sam u apoteku i ogrebla se za par testera od nuxe creme fraiche ( to je dosta cura preporučilo) i vidim da je avene dosta hvaljen,pa me zanima šta preporučujute od avena za njegu masne i dehidrirane kože.
jel ima nekakv serum? ili je kremica bolja??

ako ti nije baš previše dehidrirana, nemoj uzimati nuxe-njihove kreme jesu zakon, ali sadrže mirise i dosta su hranjive, pa bi možda bile preteške za tvoj tip kože..imaš emulziju Creme fraiche za mješovitu kožu i jedino to bi ti preporučila ako baš ideš na to da uzmeš nuxe. ono što ti treba je fluid ili emulzija, bolje nego krema:mig:..pitaj negdje tester od ove Effaclar K od la roche posay. ja trenutno na probi imam bioderminu sebium baš za dehidriranu masnu kožu, pa ti javim jel valja:mig:

dark_star
30.01.2008., 20:23
p.s. deelayla- koža je nerijetko dehidrirana od preagresivnih ili neadekvatnih sredstava za čišćenje..izuzetno je važno čime čistiš kožu. ja sam dugo vremena koristila cleanance od avene pa mi ju je isušio, mada je to vrlo blag preparat. preporučam i tebi ovu čuvenu http://www.reenex.com.hk/images_common/bd/sebium_h2o-cleanser.jpg za čišćenje jer je baš za kožu isušenu raznim dermatološkim tretmanima, tako piše na bočici

dark_star
30.01.2008., 20:27
@dark star - ta emulzija ti je bolja i od avene legere ili legere nisi probala? jel ima emulzija spf?
e a od la roche imam ja tester samo ga moram isprobat, javim kad probam ali imam taj hydra.. legere XL (sa spf) a eucerin i mene zanima i taj i protect

probala sam hydrance, i legere i riche

legere nije loša, al mi je emulsion apaisante puno bolja

riche mi ima divnu teksturu:p al nije za naš tip kože (sjajila san se cili dan kad san je stavila:D)

šta se tiče micelarne, imate na akciji u nekim ljekarnama pola litre za 90kn, to je super isplativo i mislim da traje cijelo stoljeće:D

dark_star
30.01.2008., 21:07
p.s. svima: evo vam super link za pregled asortimana raznih brandova dermokozmetike..imate tražilicu pomoću koje birate prozivode po brandu i tipu kože :cool:

http://www.coner.hr/ljekarne/?str=kozmetika

-ANGIE-
30.01.2008., 21:10
:)tenks darkstar na odg! probat ću tu bioderminu otopinu! a koja je razlika između sebium h2o i micelarne, ili je pak to sve isto? nisam dosad ništa koristila od te marke pa nisam upoznata!