View Full Version : najbolje alkoholno pice uopce!
mlaznjak
18.11.2003., 21:44
koje je najukusnije, bez obzira na cijenu?
(kao kontrast prosloj temi)
ne mislim na one bacardi breezere sa 5% alkohola koji su kao sok, nego nesto malo zesce, npr. jeger i bejlis...ima li nesto finije?
margarita
18.11.2003., 22:00
Cosmo
Shtefitza
18.11.2003., 22:01
"bejlis" on the rocks :D :D
Shtefitza
18.11.2003., 22:02
mlaznjak kaže:
ne mislim na one bacardi breezere sa 5% alkohola koji su kao sok,
Sto fali "bacardi breezerima" (sto je to uopce?)
Volim razne koktele. STo manje alkohola u njima, znaci da cu ih vise moci popiti!! :klap:
i ja sam coctail tip. A belisa mi nikad ne fali i frizideru, evo se i sad jedna boca hladi, zlu ne trebalo ;) :o
A breezere volim ( bas bacaradi ) ljeti navecer mi je to idealno, svjeze i ne previse alkohola.
Inace bi uvijek dala prednost dobrom pjenuscu ili kvalitetnom vinu ( ako bi morala birati izmedju toga i zestice )
Ali oke od zestice- Pina Colada, votka od jagode, plavi curacao, volim i onaj Eier liker
Shtefitza kaže:
"bejlis" on the rocks :D :D
I ja ga volim,zatim svidaju mi se kokteli koji sadrze kokos npr.Bounty,Pina Colada(obozavam!) i crno vino.
MilkyWay
18.11.2003., 23:18
Viva Piva! :p
uopce ne zelim ucestvovati na ovakom iskljucivom topiku :p
Lava Flow
Burn, Baby, Burn
1 1/2oz. Light Rum
2 oz. Pineapple Juice
1 oz. Cream of Coconut
1/2 Banana
1/4 cup Strawberry Puree
1/2 cup crushed ice
Combine all ingredients in an electric blender with the ice. Blend 20 - 30 seconds. Pour strawberry puree into a hurricane or collins glass. Follow with the blended mixture. This creates the flow.
Ide sa puno slaga, mljac
Mudslide
This classic shooter is smoother than mud, and much cleaner to drink.
1/2 oz. Vodka
1/2 oz. Kahlua
1/2 oz. Bailey's Irish Creme
Combine in a rocks glass with ice. Add astraw. Drink quickly through the straw
REPEAT!
ide naravno sa puno slaga, ako ste uopce sumnjali :)
Mai Tai
ALOHA!
1 oz. Dark Rum
1 oz. Light Rum
1 oz. Triple Sec
1/2 oz. Lime Juice
1/2 oz. Grenadine
1/2 oz. Orgeat Syrup
Garnish: Pineapple & Cherry
Combine ingedients together in a shaker with ice.
Serve on the Rocks in an old fashion glass or High ball.
Garnish with a pineapple wedge & cherry. Can use store bought mix in place of the Orgeat syrup, grenadine & lime juice. I recommend Trader Vic's brand as Vic is credited with the inception of this great drink.
Daleka_Obala
19.11.2003., 05:27
Bailey i Frangelico... mmmmmmmmljac!
i
Black Sambuca (prvo zapalit)
Shtefitza
19.11.2003., 07:26
I meni je Mai TAi najdrazi cocktail. :) :cerek:
Morskaya
19.11.2003., 11:54
Vino je zakon za pijankicu.....piva ovako rekreativno.
traxdata
19.11.2003., 11:58
MilkyWay kaže:
potpisujem:D
mudrica
19.11.2003., 12:09
mlaznjak kaže:
koje je najukusnije, bez obzira na cijenu?
cognac
linol3um
19.11.2003., 12:51
MilkyWay kaže:
potpisujem
Pridodajem potpis
jel nekome poznato pice Passoa ( akcent na zadnjem a - a tako se i pise, sa crticom) navodno super baza za koktele a moze i samo, on the rocks ;)
Boca je mat crna ( neki cudni materijal, nije glatko staklo) a ime pise zutim slovima, iznad toga palma ( pise the passion drink, exotic taste of passion fruits itd. .....) Francuski proizvod. Nisam jos otvorila. Ni necu skoro.Dobila na poklon.
e da na grlic boce pricvrscena knjizica sa 10 recepata i fotkama gdje je ovo pise baza, mozda netko prepozna.
MilkyWay kaže:
Pridonosim jos jedan potpis :D :top:
Dodajem Martini rosso, Breeezer koji volim pit na hektolitre :zubo: , naravno opet piva, Bejlis, Metaxa :top: , Keglevich od jagode ili bilo koja Keglevich vocna vodka, Jack Daniels (samo kad imam dosta para sa sobom) :D :zivili: :Pivo: :kava:
mlaznjak
19.11.2003., 19:26
metaxa?!? :eek:
smrt po meni! okus je 0, je da šupi, ali treba to popit.
ovo je ipac topic o najukusnijim pitjima
Winona kaže:
jel nekome poznato pice Passoa ( akcent na zadnjem a - a tako se i pise, sa crticom) navodno super baza za koktele a moze i samo, on the rocks ;)
Boca je mat crna ( neki cudni materijal, nije glatko staklo) a ime pise zutim slovima, iznad toga palma ( pise the passion drink, exotic taste of passion fruits itd. .....) Francuski proizvod. Nisam jos otvorila. Ni necu skoro.Dobila na poklon.
Passion Fruit Liqueur, Mexico ??
Zuckaste palme sa crvenim listovima?
da Issa. No ovdje pise da je made in France :confused:
Nego jel to kaj k cemu, da ne otvaram bezveze ;)
ushirlo
20.11.2003., 12:25
Finlandia
Winona kaže:
da Issa. No ovdje pise da je made in France :confused:
Nego jel to kaj k cemu, da ne otvaram bezveze ;)
Probala sam samo koktele, pojma nemam kak je samo
linol3um kaže:
Pridodajem potpis
I ja sve vas potpisujem eto..;)
Marin23
24.11.2003., 01:08
Appleton Special ................. :D
od onih malo "jeftinijih" Chivas Regal
od najjeftinijih KARLOVACKO
dr_skank
24.11.2003., 11:04
pelin..loza..šljiva..a između bira, pa onda ispočetka, kakvi kokteli to je fensi piće za pičkice :rolleyes:
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Absinth..:D :top: :s :E :horor: :amen:
.... narocito onaj koktel sa zadnje strane Death in the afternoon
.... total recall !
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Absinth..:D
kupila jucer. Doduse vise kao suvenir. Nego znam da je to biljno pice zna li netko kojeg sve bilja i u kojem omjeru ima ? I jel zeleni orginalan ? Jer ja sam ga vidjela u prozirnoj varijanti, najvise u zelenoj, pa crvenoj itd. ?
baileys...carolines..irish cream.....mljaccccccccc
a obozavam koktele...sta cete prava picqica :rolleyes: :D
Slažem se s autorom ove teme
Jeger i Bejlis:p :s , a odma iza njih Iločki Traminac, Kutjevaćki Rajnski rizling i Zlatna vrbnićka Žlahtina:top:
No moram spomenuti i Apsint-jes da je odurnog okusa ali zato odličnog djelovanja:s
Shtefitza kaže:
Sto fali "bacardi breezerima" (sto je to uopce?)
Volim razne koktele. STo manje alkohola u njima, znaci da cu ih vise moci popiti!! :klap:
i potrošiti višee love...:D
http://www.smily.at/smily/smily401.gif
Winona kaže:
kupila jucer. Doduse vise kao suvenir. Nego znam da je to biljno pice zna li netko kojeg sve bilja i u kojem omjeru ima ? I jel zeleni orginalan ? Jer ja sam ga vidjela u prozirnoj varijanti, najvise u zelenoj, pa crvenoj itd. ?
Original bi trebao biti u zelenoj varijanti. Ima ih sa raznim dodacima (preovladava anis) i veliki postotak alkohola. Nadje se pod nazivom Zelena čarobnica
Inace bila ja prica da je u nekim zemljama bio zabranjen, naročito ako je imao dodatak neke gljive koja je izazivala halucinacije. To je bilo omiljeno pice Oscara Wilda koji je kako sam kaze poslije odredjene kolicine dozivljavao prosvjetljenje uma :E ( prije totalnog zamracenja )
Dakle djeco draga ne pretjerujte!
Upravnik
05.12.2003., 23:29
Eto ja sam pio ovu našu Zelenu čarobnicu od nekih 55 % alkohola.Meni je to jako slično pelinkovcu.Isti miris okus.No najomiljenije alkoholno piće mi je definitivno vino.
dražen34
07.12.2003., 15:11
Vino na prvom mjestu.
Cognac, dobar malt.
Prijatelj
08.12.2003., 15:00
Champagne
Cognac ***************
Dobro vino
Piva
Dobar viskač
šljiva, prava
viljamovka
Cidre
......
Uf, teškog li pitanja
:)
Pitali majku koje dijete joj je najmilije !
suho crno vino
domaca travarica
fritz von achtung
13.12.2003., 22:05
Bubili kaže:
Inace bila ja prica da je u nekim zemljama bio zabranjen, naročito ako je imao dodatak neke gljive koja je izazivala halucinacije. To je bilo omiljeno pice Oscara Wilda koji je kako sam kaze poslije odredjene kolicine dozivljavao prosvjetljenje uma :E ( prije totalnog zamracenja )
Dakle djeco draga ne pretjerujte!
Istina, istina... To zna biti pravi otrov. Zato, trk u videoteku i posudite film "From Hell" da vidite kako se inspektor J.Depp ubija apsintom frustriran što ne može uloviti Jack The Rippera.
a sta da ti ja kazem da sam sam strusio cijelu bocu zelene čarobnice nakon sto sam pojeo picu i da nisam dozivio nikakve halucinacije a kamoli prosvjetljenje uma.
vise zamagljenje... :zubo:
ontopic:
preporucam gin, nije preskup, mos ga nabavit gdje oces, jako, JAKO je fin, ima visoki postotak alc. a za sminkere koji piju koktelcice i miks-miks-šejk-bejk pića gin se da mijesat super sa svim i svacim.
otkad smo to skuzili stalno kupujemo gin i svesrdno ga preporucam svakome zeljnome pravog fakerskog pića.
GIN JE MAMA! :W
Hai! kaže:
a sta da ti ja kazem da sam sam strusio cijelu bocu zelene čarobnice nakon sto sam pojeo picu i da nisam dozivio nikakve halucinacije a kamoli prosvjetljenje uma.
vise zamagljenje... :zubo:
GIN JE MAMA! :W
Pica je protuotrov ! zivjela pica!:B
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.