View Full Version : Bris cerviksa
buba20340
20.11.2007., 13:16
Bok svima.
Zanima me jel ko od vas radio bris cerviksa na hpv,klamidiju,aerobne bakterije i mycoplazmu.Trebaju mi neke informacije.Hvala puno!
Evil-Lyn
20.11.2007., 17:57
Pitaj! :mig:
Bok svima.
Zanima me jel ko od vas radio bris cerviksa na hpv,klamidiju,aerobne bakterije i mycoplazmu.Trebaju mi neke informacije.Hvala puno!
to možeš napraviti sve kod svog ginića.uzme ti uzorke i nosiš ih u rockfellerovu,za 10 dana su gotovi nalazi,za klamidiju malo duže.mogu ti ih poslati ili kod dr. ili dođeš sama po njih.promjene vezane uz hpv ti se obično vide na papi,ali ako se baš hoćeš testirati ideš možeš kod privatnika.ak te još nekaj zanima,pitaj.
buba20340
21.11.2007., 08:53
ovako: htjela bih se testirat na sve.rekla mi moja privatna gin.da bris cerviksa dode 1500 kuna ali da ne moram platit ako dobijem uputnicu.i sad je meni moja dr opce prakse dala uputnicu za mirogojsku 16 i ja s tom uputnicom trebam po epruvete tamo pa kod svoje privatne gin.da mi izvadi briseve i onda opet to nosit u mirogojsku. e sve je to meni bilo super jasno dok jucer nisam nazvala mirogojsku i oni se tamo ludi pravili pa sam se raspravljala sa njima 15 min i onda na kraju zena rekla kao dobro moze se. skroz me zbunila!
ma sigurno to tak radiš. i ja sam isto tak išla... došla sam tam, uzela epruvete, nikom nije bilo ništ čudno, odnjela ginekologu i poslije ih vratila njima... i nakon 2tjedna, čini mi se, sam opet išla po nalaze k njima
zvijer__
21.11.2007., 10:17
moj put je bio ovakav,,,nisam išla kod priv. giinekologa (kod kojeg sam uvijek odlazila) nego sam otišla svojoj koju sam odabrala preko zdravstvenog jer mi je bilo nekako bezveze da samo radi briseva idem privatniku jer sam papu, ultrazvuk i pregled obavila na sv. duhu preko sistematskog pregleda,,,,uglavnom jučer sam došla kod gin. u Baštijanovoj (kod Končara) i uzeli su mi bris, brzo i jednostavno, nisam morala donijeti epruvete jer ih ima o ordinaciji, ali sam ih morala odnijeti u Rokffelerovu 10 sa uputnicom koju sam tamo i dobila,,,nakon toga slijedi čekanje od 2 tjedna pa po nalaze dolazim opet kod gin. i tamo će me čekati iz razloga šta imam puno dopunsko zdravstveno osiguranje,,,, da ga nemam moral bi ići sama po njih u Rokff.- koji apsurd:flop:
za sada čekam nalaze i nadam se da je sve ok:top:
buba20340
21.11.2007., 10:26
ma sigurno to tak radiš. i ja sam isto tak išla... došla sam tam, uzela epruvete, nikom nije bilo ništ čudno, odnjela ginekologu i poslije ih vratila njima... i nakon 2tjedna, čini mi se, sam opet išla po nalaze k njima
ma i meni je bilo čudno jer su mi i dr. i privatna gin.rekle da to tako ide i onda me zena u zavodu za javno zdravstvo zagreba uvjerava da ne moze jer je rijec o privatnom ginekologu iako ja imam uputnicu (priivatnica će mi samo izvadit briseve i naplatit to 100 kuna) i onda sam se natezala sa njom preko tel 15 min dok kao na kraju nije rekla pa moze se.mislim ne kuzim.sto je s tim ljudima?!
buba20340
21.11.2007., 10:27
moj put je bio ovakav,,,nisam išla kod priv. giinekologa (kod kojeg sam uvijek odlazila) nego sam otišla svojoj koju sam odabrala preko zdravstvenog jer mi je bilo nekako bezveze da samo radi briseva idem privatniku jer sam papu, ultrazvuk i pregled obavila na sv. duhu preko sistematskog pregleda,,,,uglavnom jučer sam došla kod gin. u Baštijanovoj (kod Končara) i uzeli su mi bris, brzo i jednostavno, nisam morala donijeti epruvete jer ih ima o ordinaciji, ali sam ih morala odnijeti u Rokffelerovu 10 sa uputnicom koju sam tamo i dobila,,,nakon toga slijedi čekanje od 2 tjedna pa po nalaze dolazim opet kod gin. i tamo će me čekati iz razloga šta imam puno dopunsko zdravstveno osiguranje,,,, da ga nemam moral bi ići sama po njih u Rokff.- koji apsurd:flop:
za sada čekam nalaze i nadam se da je sve ok:top:
hvala :) meni je dr. dala uputnicu za mirogojsku 16 a ne za rockfellerovu.
zvijer__
21.11.2007., 11:05
hvala :) meni je dr. dala uputnicu za mirogojsku 16 a ne za rockfellerovu.
ok, onda ti tako napravi,,,nije mi jasno koja je razlika između Mirogojske i Rokfell.,,,eto meni je dala gin. uputnicu za Rokfell.,,,:ne zna:
ako ima netko tko zna, cure, žene napišite, baš me zanima:confused:
buba20340
21.11.2007., 11:21
znam samo da je mirogojska zavod za javno zdravstvo zagreba a rockfellerova hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Evil-Lyn
21.11.2007., 11:27
Žena ti je dobro rekla-privatnica će ti uzeti neke novce za uzimanje briseva, ali će to biti oko 100 kn, a ne 1000 i koliko već kad bi to sve radila privatno. Ostatak procedure obavljaš s uputnicom u Zavodu u Mirogojskoj. :mig:
Jel trebaš prvo otići po epruvete/podloge ovisi o ginekologu koji će ti raditi briseve-ima li ih on već ili ne-a ako ih nema-morali bi ti ih dati na Zavodu.
Zadnji put mi je briseve uzeo socijalni ginekolog i ja sam epruvete nosila u Mirogojsku ul. i tamo i podigla nalaze. Ranije bi mi dr.-i to opća praksa-samo dala uputnicu za Mirogojsku 8, tj. Fran Mihaljević i tamo bi mi uzeli briseve-mislim da ih uzimaju 2 puta tjedno ( ponedjeljak-srijeda )-dođeš u ranu zoru-gin. ti uzme briseve, a po nalaze dođeš ili ih oni pošalju.
E sad postoji, ili bar mislim da postoji, i ona verzija kad sam nosiš epruvete u Rokfellerovu-u onu veliku zgradu u sred parkića-a koja je razlika između tog laboratorija i onog u Mirogojskoj 16.-stvarno ne znam.
twiggy141
21.11.2007., 12:54
to možeš napraviti sve kod svog ginića.uzme ti uzorke i nosiš ih u rockfellerovu,za 10 dana su gotovi nalazi,za klamidiju malo duže.mogu ti ih poslati ili kod dr. ili dođeš sama po njih.promjene vezane uz hpv ti se obično vide na papi,ali ako se baš hoćeš testirati ideš možeš kod privatnika.ak te još nekaj zanima,pitaj.
Promjene vezane uz hpv se ne moraju vudjet u čak 40% slučajeva. Najsigurnije je radit tipizaciju.
buba20340
21.11.2007., 13:01
kako se tipizacija radi?
twiggy141
21.11.2007., 13:19
kako se tipizacija radi?
Pa tvoj ginekolog ti napravi bris, pošalje ga na testiranje i za dva tjedna su ti rezultati. Testira se na 13 tipova visokog rizika i test je 97% točan, a uz papu do 99%. Papa test nije test na hpv, nego na eventualne promjene, ali one se ne moraju pokazat.
buba20340
21.11.2007., 15:59
Pa tvoj ginekolog ti napravi bris, pošalje ga na testiranje i za dva tjedna su ti rezultati. Testira se na 13 tipova visokog rizika i test je 97% točan, a uz papu do 99%. Papa test nije test na hpv, nego na eventualne promjene, ali one se ne moraju pokazat.
ahaaa.hvala puno.sad mi sve jasnije :)
Kad smo već kod toga... Na godišnjoj kontroli se uzima papa-test. Ako je uvijek uredan nitko ne traži ostale briseve i sl. Mogućnost točnosti pape je ??(da ne lupam postotak)... Što treba napraviti ako nikad nisi radila niš osim pape.. Ne razumijem pa pitam.:ne zna:
kangaroooo
22.11.2007., 22:32
Kad smo već kod toga... Na godišnjoj kontroli se uzima papa-test. Ako je uvijek uredan nitko ne traži ostale briseve i sl. Mogućnost točnosti pape je ??(da ne lupam postotak)... Što treba napraviti ako nikad nisi radila niš osim pape.. Ne razumijem pa pitam.:ne zna:
Ne treba napraviti ništa jer dok je papa ok nitko ti neće raditi nešto više, a o problemima ne razmišljaj budi sretna dok ti je papa dobar, danas su takve sve rjeđe i ja ti zavidim!
s obzirom da sam vidjela da povremeno vodiš borbu s e.coli, bilo bi dobro da napraviš bris cerviksa da provjeriš da ti nije došla i u to područje...
naime, meni je to prošli tjedan savjetovao gin. da napravim, jer postoji mogućnost da i moj dragi ima i da mi ju stalno vraća nakon što ju ja izliječim
(ako bris pokaže da je sve ok, bar ću biti mirnija)
pa ako imaš i ti partnera i ako ti se stalno vraća, možda ne bi bilo na odmet da napraviš taj bris...
s obzirom da sam vidjela da povremeno vodiš borbu s e.coli, bilo bi dobro da napraviš bris cerviksa da provjeriš da ti nije došla i u to područje...
naime, meni je to prošli tjedan savjetovao gin. da napravim, jer postoji mogućnost da i moj dragi ima i da mi ju stalno vraća nakon što ju ja izliječim
(ako bris pokaže da je sve ok, bar ću biti mirnija)
pa ako imaš i ti partnera i ako ti se stalno vraća, možda ne bi bilo na odmet da napraviš taj bris...
Ma nebih znala... ali čini mi se da sve to držim pod kontrolom (brusnica). Napravit ću urinokulturu... tako znam imam li je ... nisam dugo jer mi nije trebalo.
svi brisevi,ukljućujući i HPV genotipizacija mogu se napraviti i privatno, HPV genotip. je 500 kn i ovo sve drugo zajedno je oko 500 kn, dakle oko 1000. ja sam s uputnicom briseve nosila u rokfellerovu (HPV na Zaraznu), briseve mi je uzeo privatni gin(350 kn),sad vidim da sam prošla prilično skupo:eek:
Ako je Papa normalan, ne mora se raditi test na HPV.
Ionako se papa ponavlja jednom godisnje.
Recimo da je HPV pozitivan, sto onda? Cime cemo ga lijeciti? Nemamo efikasnog lijeka. Jedino u slucaju da je HPV pozitivan i postoje papa promjene, poduzimaju se mjere. Isti postupak je i ako je samo papa abnormalan, a HPV ne znamo. Dakle, sam papa (jednom godisnje) je dovoljan.
U slucaju da si trudna ili imala nove partnere unutar zadnje godine, onda se moze napraviti i bris na klamidiju i gonoreju. Inace u slucaju da postoji iscjedak (kojeg si sama primijetila ili dr primijeti na pregledu), moze se napraviti stupanj cistoce i lijeciti prema potrebi.
annabely
26.11.2007., 21:01
bok cure:)) ja sam nova ovdje..i sutra idem u mirogojsku 16, pa koliko sam iz vasih postova zakljucila, tamo idem po epruvete, pa se vracam svom ginekologu..e sad, ono sto mene muci je da ja imam dvije uputnice, jedna je za mikrobioloski, a druga za uroginekolosku ambulantu..u ovom drugom pregled..jel to i jedno i drugo na istoj adresi ili je mozda nesto na 8-ici? naime, nisam nikad bila u toj bolnici, nisam ni iz zg..
twiggy141
26.11.2007., 21:50
bok cure:)) ja sam nova ovdje..i sutra idem u mirogojsku 16, pa koliko sam iz vasih postova zakljucila, tamo idem po epruvete, pa se vracam svom ginekologu..e sad, ono sto mene muci je da ja imam dvije uputnice, jedna je za mikrobioloski, a druga za uroginekolosku ambulantu..u ovom drugom pregled..jel to i jedno i drugo na istoj adresi ili je mozda nesto na 8-ici? naime, nisam nikad bila u toj bolnici, nisam ni iz zg..
Mislim da je to sve na istoj adresi. Dečko mi je bio tamo na pregledu i sve je obavio na jednom mjestu. Sretno!:top:
twiggy141
26.11.2007., 21:52
Ako je Papa normalan, ne mora se raditi test na HPV.
Ionako se papa ponavlja jednom godisnje.
Recimo da je HPV pozitivan, sto onda? Cime cemo ga lijeciti? Nemamo efikasnog lijeka. Jedino u slucaju da je HPV pozitivan i postoje papa promjene, poduzimaju se mjere. Isti postupak je i ako je samo papa abnormalan, a HPV ne znamo. Dakle, sam papa (jednom godisnje) je dovoljan.
U slucaju da si trudna ili imala nove partnere unutar zadnje godine, onda se moze napraviti i bris na klamidiju i gonoreju. Inace u slucaju da postoji iscjedak (kojeg si sama primijetila ili dr primijeti na pregledu), moze se napraviti stupanj cistoce i lijeciti prema potrebi.
Ipak bi kod promjene partnera bilo paetno napraviti tipizaciju jer samo tako možemo bit sigurne da hpv-a nema. Ponavljam, papa nije test na hpv i u dosta slučajeva se ne moraju vidjet promjene.
annabely
26.11.2007., 22:41
Mislim da je to sve na istoj adresi. Dečko mi je bio tamo na pregledu i sve je obavio na jednom mjestu. Sretno!:top:
hvala na inf, nadam se da nece puno boljeti:(
Brančika
27.11.2007., 00:19
Baš vas čitam, zar se to više ne obavlja u petrovoj?
Ja sam to obavljala prije par godina (na vlastitu inicijativu svi brisevi uključujući hpv - došli negativni btw :D ) i mene je ginić (dom zdravlja centar) sa uputnicom poslao u petrovu, i tamo su mi uzeli brisove, a te epruvete sam nosila u neku zgradu u sklopu petrove samo iza u dvorištu (jer ne mogu oni sami unutar bolnice to poslati). Zar se sada to promijenilo pa se ide u mirogojsku?
twiggy141
27.11.2007., 09:43
Baš vas čitam, zar se to više ne obavlja u petrovoj?
Ja sam to obavljala prije par godina (na vlastitu inicijativu svi brisevi uključujući hpv - došli negativni btw :D ) i mene je ginić (dom zdravlja centar) sa uputnicom poslao u petrovu, i tamo su mi uzeli brisove, a te epruvete sam nosila u neku zgradu u sklopu petrove samo iza u dvorištu (jer ne mogu oni sami unutar bolnice to poslati). Zar se sada to promijenilo pa se ide u mirogojsku?
Ne znam, ja oduvijek znam za Mirogojsku i Rockfellerovu.
annabely
27.11.2007., 12:20
evo, svjeze informacije.. :top:
ako imate uputnicu za mikrobioloski, idete u Drzavni zavod za javno zdravstvo, Rockfellerova 12, koja radi i prije 8:)), tamo pokupite podloge, epruvete..i nazad svom ginekologu..on vam uzme briseve i s tim se vracate na gore navedenu adresu..nema potrebe za Mirogojskom 16 jer oni vise ne daju tako na pojedinacne zahtjeve (ne znam zasto, nije ni bitno, jednostavno nemojte gore gubiti vrijeme).
druga stvar, ako imate dvije uputnice, i za mikrobioloski i za ambulantu..e to sve obavite u bolnici,na jednom mjestu.. za Fran Mihaljevic navodno samo ponedjeljkom i srijedom , i to prije 7 jer primaju samo 20 pacijenata.
ja sam u iscekivanju:ne zna:
zvijer__
27.11.2007., 12:20
Ne znam, ja oduvijek znam za Mirogojsku i Rockfellerovu.
ja samo znam za Rock. Prvi puta išla tamo prošli tjedan
buba20340
27.11.2007., 21:58
evo, svjeze informacije.. :top:
ako imate uputnicu za mikrobioloski, idete u Drzavni zavod za javno zdravstvo, Rockfellerova 12, koja radi i prije 8:)), tamo pokupite podloge, epruvete..i nazad svom ginekologu..on vam uzme briseve i s tim se vracate na gore navedenu adresu..nema potrebe za Mirogojskom 16 jer oni vise ne daju tako na pojedinacne zahtjeve (ne znam zasto, nije ni bitno, jednostavno nemojte gore gubiti vrijeme).
druga stvar, ako imate dvije uputnice, i za mikrobioloski i za ambulantu..e to sve obavite u bolnici,na jednom mjestu.. za Fran Mihaljevic navodno samo ponedjeljkom i srijedom , i to prije 7 jer primaju samo 20 pacijenata.
ja sam u iscekivanju:ne zna:
ne rade vise?!jel to sigurno?jesi ih zvala ili?
annabely
28.11.2007., 18:03
ne rade vise?!jel to sigurno?jesi ih zvala ili?
ja bila tamo i rekla mi teta da se ginekoloski nalazi rade samo pon i srijeda do 20 ljudi..a za mirogojsku 16 znam sto posto da vise ne daju epruvete i iglice, nego moras u drzavni zavod..osobno iskusila..
buba20340
29.11.2007., 12:14
hej zvala sam mikrobiološki u rockfellerovoj-rekli su mi da uzmem epruvete u rockfelerovoj 12, da mogu vec od 7,30 doc al rekla mi zena da rade svaki dan a ne samo pon i srijedu. ko je tebi rekao za pon i srijedu?
petraa07
30.11.2007., 09:27
Ja sam jučer bila kod ginekologice (socijalne) i uzela mi je papu. Međutim budući da sam prije par godina imala HPV (hvala Bogu uspješno sam ga se riješila) rekla je da bi bilo dobro napraviti i test na HPV, klamidiju i ostalo. Ali da za to moram doću ujutroo kod nje i da ćemo se dogovoriti kad će biti gotovi nalazi pape. E sad ja vas tu čitam i vidim da se mora ići po neke epruvete i ponovno nakon brisa se moraju nositi tamo. Da li je to slučaj kod svih soc. ginekologa ili neki DZ nose sami uzorke?
hvala
twiggy141
30.11.2007., 09:32
Mislim da uvijek sve to nosiš sama. Bar sam ja morala i moja frendica, a nismo kod istog socijalnog.
Moje iskustvo- nazvala me sestra iz studentske ordinacije da je papa cin 1 i da moram doć na briseve, kad sam došla ginekologica ih je uzela- imala je epruvete ali kad je završila pitala me da li ću odmah to odnjet na Mirogojsku a ja zbunjena sa te 4 epruvete u rukavici rekoh - pa da . Fala k. da je dečko slučajno išao sa mnom pa nisam polupala ništa nego smo odjurili brzo autom a na uputnici je pisalo brisevi i tipizacija hpv podcrtano jer je na papa testu pisalo -promjene povezane s hpv! eto i nalazi su bili gotovi za 7 dana i nisam platila ništa ---- to je bilo u 6 mj. ove god. uzeti su brisevi za pcr na hpv,pcr na chlamydiu,bakteriološki,i ureaplazmu i mikoplazmu --- sve negativno osim hpv visokorizični
Evil-Lyn
30.11.2007., 20:38
Ja sam jučer bila kod ginekologice (socijalne) i uzela mi je papu. Međutim budući da sam prije par godina imala HPV (hvala Bogu uspješno sam ga se riješila) rekla je da bi bilo dobro napraviti i test na HPV, klamidiju i ostalo. Ali da za to moram doću ujutroo kod nje i da ćemo se dogovoriti kad će biti gotovi nalazi pape. E sad ja vas tu čitam i vidim da se mora ići po neke epruvete i ponovno nakon brisa se moraju nositi tamo. Da li je to slučaj kod svih soc. ginekologa ili neki DZ nose sami uzorke?
hvala
Ideš po podloge/epruvete u Zavod ako ih tvoj socijalni ili privatni ginekolog nema-to ti oni i kažu odmah. Inače ti ih dr. da-i uglavnom ih sama odneseš. :mig:
Evil-Lyn
30.11.2007., 20:39
hej zvala sam mikrobiološki u rockfellerovoj-rekli su mi da uzmem epruvete u rockfelerovoj 12, da mogu vec od 7,30 doc al rekla mi zena da rade svaki dan a ne samo pon i srijedu. ko je tebi rekao za pon i srijedu?
Ponedjeljak i srijeda od rane zore u Fran Mihaljeviću-zaraznoj, Mirogojska 6 mislim. :mig:
Ponedjeljak i srijeda od rane zore u Fran Mihaljeviću-zaraznoj, Mirogojska 6 mislim. :mig:
Mirogojska 16 mislim :mig:
Evil-Lyn
30.11.2007., 22:25
Mirogojska 16 mislim :mig:
Mirogojska 8. Provjereno. :cerek:
buba20340
01.12.2007., 11:18
ja ću ići u rockfellerovu 12.rade svaki dan od 7,30.kad sam zvala te u mirogojskoj a zvala sam ih 2 puta bili su skroz zbunjeni-kao moze se,pa se ne moze,pa...nemam pojma ali izgleda da oni ni sami ne znaju smije li se ili ne. ma!zivilo nase zdravstvo.
Meni na nalazima piše
Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba
Odjel za mikrobiologiju
Mirogojska 16
tel- 4696 316
GINK. je rekla da briseve uzima sridom
buba20340
02.12.2007., 19:02
ako ti pise zavod grada zagreba onda odi tamo.meni ne pise di pa cu u rockfellerovu, jer tamo svaki dan rade i to od 7,30.meni je na uputnici dr.samo napisala odjel za mikrobiologiju.
ma ni meni nije pisalo, pa sam lutala , nisu mi znali reć u ordinaciji koji broj Mirogojske , da mi je rekla zavod za javno zdravstvo odmah bi našla,
samo kažem da sam tamo odnjela a ovo šta sam napisala je sa dobivenih nalaza za one koji ne znaju koji br. Mirogojske
VeRy NiCe
07.01.2008., 08:34
ma ni meni nije pisalo, pa sam lutala , nisu mi znali reć u ordinaciji koji broj Mirogojske , da mi je rekla zavod za javno zdravstvo odmah bi našla,
samo kažem da sam tamo odnjela a ovo šta sam napisala je sa dobivenih nalaza za one koji ne znaju koji br. Mirogojske
Evo da se javim sa svježim informacijama, pošto sam u četvrtak (27.12.2007.)odnjela briseve.
Dakle, kod mene je bio slijedeći postupak: otišla sam kod svog ginekologa primarne zaštite i rekla mu da želim sve pretrage (klamidija, mikrobiološki brisevi i hpv tipizacija). Napisao mi je uputnicu za Zavod za javno zdrav.grada Zagreba, Mirogojska i odmah uzeo briseve, koristeći svoje epruvete - podloge. U Zavodu se to predaje na mikrobiološkom laboratoriju. Kada sam tamo došla, čula sam jednu ženu kako medic.sestri koja prima uputnice i podloge objašnjava kako su joj u poliklinici Sunce reki da mora kod njih (u Zavodu) uzeti podloge i donjeti u polikliniku, svojem ginekologu koji će joj onda uzeti briseve. Sestra joj je objasnila da gotovo svi ginekolozi surađuju s njima i da ginekolog od njih zatraži podloge koje im Zavod, zatim, dostavljaja. I to je to!
Koliko sam shvatila, Zavod dostavlja svakom ginekologu koji s njima surađuje, podloge na zahtjev, te pacijentice ne moraju dolaziti u Zavod po njih. Takvo je i moje iskustvo. Nadam se da sam pomogla.
Ako netko zna koliko ću platiti svoje nalaze, neka napiše. Nemam dodatno zdravstveno, pa prema tome zaključujem da ću platiti participaciju.
Hvala! :mig:
darkNess(ie)
25.02.2008., 08:13
kojim danima se uzimaju brisevi u ambulanti na zvijezdi?
danas sam dosdla prije 7 i naravno salter je bio zatvoren, nitko mi nije rekao da se uputnice ostavljaju negdje na prozoru pa mi kasnije nije htjela primiti uputnicu i spusila sam.
jel sigurno to da i srijedom rade?
imam bris cerviksa i uretre. na ovom prvom sam vec prije bila, ali na brisu uretre nisam, pa me zanima dal boli jako? :(
i jos nesto, na uputnici mi pise pregled + ti brisevi. jel pregled odmah ili se moram naruciti/cekati?
Tamara_ad
26.02.2008., 14:22
meni su naplatili 67 kn za 2 epruvete i jednu plocicu (razmaz), nisam imala karticu za participaciju
tarapearl
18.02.2009., 16:39
Molim pomoć, za sve te briseve jesam čula ali kad sam ih radila prije par dana tek u labaratoriju skužila da je u epruveti uzorak plodne vode tj. tamo mi potvrdili.
Ne razumijem o čemu se radi...:ne zna:
Ne razumijem na koji način je to gin. napravila nisam ništa ni osjetila:confused::confused::confused:
cioccolatina
26.09.2009., 17:56
bok cure!imam pitanje:Moja dr. opce prakse, nevezano za ginića, dala mi je uputnice za mirogojsku 16, za medicinsku mikrobiologiju s parazitologijom,i rekla mi je da tamo imaju ginekologa koji uzima briseve.jel netko zna sta o tome?
irenko007
30.09.2009., 22:29
bok cure!imam pitanje:Moja dr. opce prakse, nevezano za ginića, dala mi je uputnice za mirogojsku 16, za medicinsku mikrobiologiju s parazitologijom,i rekla mi je da tamo imaju ginekologa koji uzima briseve.jel netko zna sta o tome?
Odi s tim pitanjem na temu: 4 ciljana ginekološka brisa u životu jedne žene
jel imate br od rockefellerove? odnijela sam briseve gore 21.3. i rekli mi postom poslati za 2 tj, a proslo je 5!!! Da im hebem mamu trebam br, a ne mrem ga naci nigdje. bas su neozbiljni, a ja isto glupa mislila da ce mi bit lakse ak mi posalju, buduci imam bebu, je figu frisku, nadam se da se nije zagubilo negdje
Sashica
27.04.2011., 13:01
jel imate br od rockefellerove? odnijela sam briseve gore 21.3. i rekli mi postom poslati za 2 tj, a proslo je 5!!! Da im hebem mamu trebam br, a ne mrem ga naci nigdje. bas su neozbiljni, a ja isto glupa mislila da ce mi bit lakse ak mi posalju, buduci imam bebu, je figu frisku, nadam se da se nije zagubilo negdje
Gugl iz jor frend (http://www.hzjz.hr/kontakti.htm) :D
Magic89
13.10.2011., 12:04
Ojla, meni moj ginekolog nikako ne želi dat ta 4 brisa... ah a privatno me ispadnu dosta skupo...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.