View Full Version : Zaruke, lokacija, ideje...
M@tthew
01.07.2007., 21:35
dakle evo stigao je i taj dan... ja sam se odlučio da je moja dugogodišnja veza sa dotičnom gospođicom konačno došla do točke kada je ja moram zaprositi... :)
ja imam 23 a ona 24 godine. ali to je sad manje bitno. naime več jako dugo smuišljam koji je najbolji način da ju zaprosim ali nikako da izmislim... pomalo mi je otrcano ona klasika:lepa obleka, skupa večera, šampanjac, pa onda na koljena pred punim restoranom i obaviti to. ja bi htio nešto originalnije... dajte mi pomozite molim vas vi koji ste već imali priliku zaprositi svoju curu/dečka. :zubo:
ajde cure dajte mi vaša iskustva molim vas. Kako ste vi doživjele taj trenutak i kako vaš je vaš dragi zaprosio..
unaprijed zahvaljujem
Brančika
01.07.2007., 21:39
Micek, čestitam! :cerek:
Uglavnom da ne piskaram bez veze, evo ima cijeli sajt o tome, pretpostavljam da engleski bar natucaš: http://www.brilliantproposals.com/How-To-Propose.htm
Ima mrak ideja tamo, nadam se da će te neka inspirirati :top:
Sretno!
Aurora.os
01.07.2007., 21:43
meni je cool iznajmiti aviončić koji vuče poruku.
Nekidan je to jedan dečko napravio ovdje u Os
poison ivvy
01.07.2007., 21:51
Nekidan je to jedan dečko napravio ovdje u Osorignalno moram prznati
kisikana
01.07.2007., 21:53
Ako ima čvrst san stavi joj prsten na ruku dok spava... ujutro kad se probudi i ugleda ga praviš se lud, nemaš pojma otkud se stvorio jer si i ti spavao :D
M@tthew
01.07.2007., 21:54
Nekidan je to jedan dečko napravio ovdje u Os
Brančika zahvaljujem na stranici.... da to s avionom je fora. čak ima i sportski aerodrom ovdje u blizini gdje ja živim. sam to mi se čini nekak skupo, iznajmiti avion. a možda nije ne znam morao bih pitat...
micikamikic
01.07.2007., 22:12
:rofl: :rofl: Stavi joj ga u kolač:rofl: :rofl: i moli se da ga ne proguta, ma šalim se, po tom pitanju sam nekreativna ali ova ideja da joj se stavi na prsten dok spava mi djeluje odlićno:cerek: :cerek:
Brančika
01.07.2007., 22:41
Ako nisi pri novčekima tada i najbolje dođe tvoja kreativnost do izražaja. Bolje da se iskeširaš za prsten koji će imati do kraja života nego za taj jedan dan. Njega iako će pamtiti, možeš učiniti posebnim na puno drugih načina koje ti fin. situacija dopušta.
Naravno ovisi i koji je tip osobe, jel je romantična, praktičar ili pustolov?
Meni je recimo u zadnje vrijeme najoriginalnija prosidba bila da se dečko ponudi da joj izmasira stopala. I tako masira on masira i natakne joj prsten na mali nožni prst. :cerek:
Meni je recimo u zadnje vrijeme najoriginalnija prosidba bila da se dečko ponudi da joj izmasira stopala. I tako masira on masira i natakne joj prsten na mali nožni prst. :cerek:
joj. ovo mi je preslatko:top:
Nova0303
02.07.2007., 08:53
u svakom slučaju kako god da je zaprosiš probaj
organizirati da vas netko snimi sa kamericom
jer bi sigurno voljela imati uspomenu na to....
p.s. strava mi je kad na semaforu na tekmi piše: Udaj se za mene...
ali sad je kraj prvenstva....:)
Girasole
02.07.2007., 09:00
Ako ima čvrst san stavi joj prsten na ruku dok spava... ujutro kad se probudi i ugleda ga praviš se lud, nemaš pojma otkud se stvorio jer si i ti spavao :D
Tako je mene moj zaprosio :cerek:
Probudila se ja, i krenem oprati zube kad ono :jumping:
Samo on se nije pravio lud nego je rekao prave riječi i eto datum se polako približava.
Aurora.os
02.07.2007., 09:58
Bilo bi lijepo i romantično da ju odvedeš na mjesto gdje ste se upoznali, prvi put poljubili, ili neko vaše drugo mjesto i tamo ju zaprosiš. o ne bi trebala biti skupa varijanta osim ako ste se prvi put poljubili na Bahamima:D
SubiBubi
02.07.2007., 10:16
Mislim da svaka od nas točno pamti kako ju je dragi zaprosio, ma kako originalno ili neoriginalno bilo. I da je svakoj od nas sjećanje na to nešto posebno. Tako da možda ne trebaš razbijati glavu da to bude nešto do sada neviđeno ili ne znam kako ludo. Ti nju najbolje poznaš i vjerojatno možeš pretpostaviti u kakvom bi se ona trenutku osjećala ugodno ili ne. Meni osobno bi bilo jako neugodno na prepunom stadionu, ali nekima je to zakon. Držim fige da sve bude kako zamisliš.
poison ivvy
02.07.2007., 10:43
ma dovoljno je da klekneš i zamoliš
marina3
02.07.2007., 11:48
ma dovoljno je da klekneš i zamoliš
:top:
maaalaaa
02.07.2007., 12:28
ja ti mogu napisati kako je mene dragi zaprosio.Stvarno se potrudio...ali isplatilo se.Pamtit ćemo to do kraja života.
Vračajući se sa kave u autu sam našla smotan papirić na kojem je sastavio pjesmicu(u rimi naravno) i nakon nje zagonetku.Ja sam morala riješiti tu zagonetku koja me dovela do drugog mijesta gdje me čekala sljedeća poruka-pijesmica i zagonetka i tako 6 puta jer smo 6 godina skupa.Za svaku je godinu smislio nešto predivno i svaka je imala svoje značenje.Lutala sam po raznim mjestima (sigurno 45 min.)koji su nama važni,npr.naša njiva,nogometno igralište(gdje svake ned.gledamo tekmu),moje poduzeće,naš omiljeni kafić.....dok me zadnja poruka nije dovela do našeg stana.
Tamo me tek čekalo pravo iznenađenje,stan posut ružama i sviječama i zadnji zadatak.
Papire u kojima su bile omotane pjesmice(godine naše veze provedene skupa) morala sam staviti na plamen svijeće.U tom su mi trenutku na svakom papiru koji je bio prazan počele dolaziti rijeći.ŽELIŠ LI SE ZA MENE UDATI.
Šest rijeći kao naših 6 godina.Kad sam to riješila otišla sam do sobe gdje me on na koljenima čekao sa prstenom i ružom u ruci i na radiu je svirala naša pjesma.
Nadam se da ti se sviđa i da sam ti barem malo pomogla.
Nova0303
02.07.2007., 12:31
uau maaalaaa....svaka čast!!!!!!!!
fascinantno....
Maaalaaa ovo je najbolje sto sam do sad procitala kako je decko zaprosio curu! Savrseno!:s :s :s :s :s
marina3
02.07.2007., 12:36
ajme kako romantično mene je sama priča oborila
maaalaaa
02.07.2007., 12:43
je stvarno se potrudio.Smišljao je to danima.
Mene je najviše pogodilo ono s papirima jer nisam prije bila čula za tu foru ....limunom napišeš na nekom posebnom papiru rijeć koja nestane (osuši se) i pojavi se tek kad ju staviš na toplinu plamena.
A i latice ruža su mi bile predivne.Naručio je iz Rijeke 130 ruža.:cerek:
MeDiOkRiTeT
02.07.2007., 12:59
mislim da ti zbilja nije potrebno nešto velebno jer je osjećaj veleban sam po sebi...ali želiš li da bude doista posebno vodi se vašom vlasitom vezom: razmisli malo koje fore imate, čime je uvijek možeš nasmijati, na što se ona rastopi, za šta te uvijek zeza, pa će ti možda nešto past na pamet. Meni osobno je draže u tom svemu imat mjeru i intimu i iskreno bi mi bio preofucan avion, stadion i ostalo... iako mi je bilo baš simpatično kad je neki dan tip posadio cvijeće u formi UDAJ SE ZA MENE i odveo dragu na šetnju i paf :) Mene je dragi zaprosio ispod slapa i bilo je :cerek: :cerek: :cerek: iako sam ja cijeli dan bila :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
shakira
02.07.2007., 14:01
Bilo bi lijepo i romantično da ju odvedeš na mjesto gdje ste se upoznali, prvi put poljubili, ili neko vaše drugo mjesto i tamo ju zaprosiš. o ne bi trebala biti skupa varijanta osim ako ste se prvi put poljubili na Bahamima:D
Mislim da je to najbolji način jer pobuđuje emocije,ostaje dugo u sjećanju. :cerek:
Pusti lovu, večere, trošak! Bitno je da ste sretni i zaljubljeni i da ona tvoju prosidbu pamti duže nego ti cifru koju si trebao izdvojiti za unajmljivanje avionai sl. gluposti.
Gle, sve bi mi htjeli Baheame, jahtu, dijamante, gluposti, ali to su gluposti za tajkune i filmove!
Smisli nešto što ćete s radošću pričati unucima pokraj kamina, a oni neće moći vjerovati da su njihova naborana baka i gluhi deda ikada mogli biti tako romantični, a kamoli da je netko davne 2007. god. bio tako otkačen, spontan, kreativan i nadasve zaljubljen kao vas dvoje! :kiss:
Aberzeiah
02.07.2007., 14:46
Samo ne u restoranu i nemoj taj prsten gurat ili skrivat na čudna mjesta koja bi ona nekim slučajem mogla progutat ili tome slično.. :flop:
I sve one gluposti s tim putovanjima,avionima..bezveze. puno love,a možeš to za manje love napravit i ispast najbolji na svijetu! ;)
definitivno pali sve vezano uz: vaš prvi poljubac,sastanak,sve vezano uz nešto što je bilo "prvo" u toj vezi. Cure to pamte.
M@tthew
02.07.2007., 15:58
e ljudi hvala na savjetima. :)
kaj mislite o ovome? npr. kineski restoran negdje u kutu ili odvojenom odjeljku, i onaj kolačić sreće tzv. fortune cookie u kojem piše prosidba?? ha? kaj velite? samo je bed kaj ne znam da li u kojem kineskom restoranu opće postoje u ponudi ti kolačići s porukicama? zna možda neko ako ih ima u kojem? eventualno ako bi s voditeljem restorana dogovorio nabavku tih kolačića... hm.... ne znam....
Nova0303
02.07.2007., 16:00
pa ne moraš u kineskom...možeš u bilo kojem restoranu
dogovoriti s konobarom da na kraju donese desert,
poklopljen naravno...i da tamo bude poruka ili prsten...
kaj mislite o ovome? npr. kineski restoran negdje u kutu ili odvojenom odjeljku, i onaj kolačić sreće tzv. fortune cookie u kojem piše prosidba?? ha? kaj velite? samo je bed kaj ne znam da li u kojem kineskom restoranu opće postoje u ponudi ti kolačići s porukicama? zna možda neko ako ih ima u kojem? eventualno ako bi s voditeljem restorana dogovorio nabavku tih kolačića... hm.... ne znam....
Vjerujem da to ima! No, ti se papirici stavljaju prije pecenja u taj kolacic.K tome restorani te kolacice kupuju gotove.... Znaci trebao bi sam peci....
ciganche
02.07.2007., 16:03
diiiiiiiiiiivno! I ja bi htjela da me ovako zaprosi! :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:
poison ivvy
02.07.2007., 17:54
ljepo mislim da to nebi rebao bti problem
M@tthew
02.07.2007., 18:40
diiiiiiiiiiivno! I ja bi htjela da me ovako zaprosi! :cerek: :cerek: :cerek: :cerek:
e tek sam sad ovo vidio!!!! pa ovo je super ideja... :zubo: samo onda ako ju odlučim zaprositi na taj način riskiram to da se probudi... a baš mi se sviđa ta ideja, a sumnjam da ću uspijeti joj nataknuti prsten na prst a da ona baš ništa ne osjeti...
maaalaaa
02.07.2007., 18:50
misliš da joj nebi bilo neugodno da ju zaprosiš u nekom restoranu...pred brdo ljudi?
Meni bi bilo i stalno bi se brinula dal me netko gleda.Ja sam taj trenutak htjela zadržati za sebe i uživati u njemu sa dragim.
Naravno ...neznam kakva je ona.
M@tthew
02.07.2007., 18:56
misliš da joj nebi bilo neugodno da ju zaprosiš u nekom restoranu...pred brdo ljudi?
Meni bi bilo i stalno bi se brinula dal me netko gleda.Ja sam taj trenutak htjela zadržati za sebe i uživati u njemu sa dragim.
imaš pravo, već me prošla ta ideja. sad mi se ovo s stavljanjem prstena na prst kada spava jako dopada, samo me brine to što ako se probudi. onda sve propada??? :confused: a nije da mi draga baš čvrsto spava.
purpurna kiša
02.07.2007., 19:02
pa večer prije ju dobro izmoriš :p al nemoj i ti zaspati. možeš i u ovoj kombinaciji ubaciti svijeće, cvijeće i sl. prvo sve priredi paa na kraju stavi prsten tako da akd se probudi sve bude spremno. ako se i probudi dok budes spremao bit ce joj to toliko slatko da te nece prekidati nego ce joj srce jos vise treperiti.
Beta ženka
02.07.2007., 19:22
Meni se sviđaju svi prijedlozi osim onih filmskih - latice ruža, prsten u šampanjcu, semafor na stadionu... ajde, avion bi mogao proći, nije toooliko klišej. Al' opet, sve je to klišej, i prsten, i prosidba, i brak, pa ono... ako je tradicionalna, možda joj se svidi i to. Pa... go for it! :top:
ivana:-)
03.07.2007., 09:34
Ovo mi se najvise svidja i zakon mi je. :cerek: :rofl: :D :top:
ja bas nisam ljubitel kitca, i mislim da je dragi mene tako zaprosio ja bi pukla od smjeha. to je sve privise klise. Nije bitno di i kako. od maaalaane mi se bas dobro svida, nako simpa je. U restoranu je privsie klise, i bas bi se osjecala glupo da me neko zaprosi. ponekad je dovoljno ruza i romaticno misto, ako ce te mozda ic na more, negdje navecer uz setnju uz more i svjezde. Netreba izvodit neke fore.:rolleyes:
micikamikic
03.07.2007., 16:58
I meni su te filmske kerefeke bezveze (nek se ne uvrijede romantićari).Kod mene je ispala situacija da sam ja zaprosila dragog, a ne on mene :rofl: :rofl:
iva1608
04.07.2007., 09:03
kod mene nitko nikog nije zaprosio ... jednostavno smo odšetali do zlatarne, kupili prstenje i dogovorili datum ... ko na poslovnom sastanku hahha :zubo:
marija36
04.07.2007., 09:19
ni mi se nismo prosili. Dragi došao iz kolumbije i pri raspakiravanju mi dao prsten, onak, usput!
maaalaaa baš mi je super kako te je dragi zaprosio http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a080.gif
Tia Dalma
04.07.2007., 10:27
meni je fora bila ogromna poruka ispisana bijelim kamenčićima na travnatoj kosini na savskom nasipu. totalno kul. nemožeš a da ne vidiš kad prolaziš (i to autom :))
baš me zanima što je dotična gospodična rekla na to. šteta što ju ne poznam
ciganche
04.07.2007., 13:00
kod mene nitko nikog nije zaprosio ... jednostavno smo odšetali do zlatarne, kupili prstenje i dogovorili datum ... ko na poslovnom sastanku hahha :zubo:
jeste li se rukovali pritom :zubo:
iva1608
04.07.2007., 13:03
jeste li se rukovali pritom :zubo:
hahah skoro :zubo:
ma šalim se... ljubili smo se cijeli dan i noć nakon toga :zubo: mada prošnje nije bilo :)
informirana
04.07.2007., 13:07
mene muž zaprosio na Zelenoj Magistrali :rofl:
A mene muz na klupici gdje smo se prvi put poljubili. Onako u sumrak kad je zalazilo sunce, kleknuo i puno toga lijepog mi rekao, ali ja od uzbudenja nisam sve zapamtila. Nista pompozno, a opet romaticno i jednostavno! :cerek:
mene je moj dragi zaprosio u krevetu, prvo mi je smiksao bambus i odjednom je samo izvadio kutijicu i pitao me da li se želim udati za njega:cerek: :cerek: :cerek: :cerek:
mene je moj dragi zaprosio u krevetu, prvo mi je smiksao bambus i odjednom je samo izvadio kutijicu i pitao me da li se želim udati za njega:cerek: :cerek: :cerek: :cerek:
Zanimljivo i orginalno! :top:
tincica31
05.07.2007., 19:44
mene je moj zaprosio na svoj rođendan, i to kad su svi ošli, još se moja prijateljica (buduća kuma) zadržala do pola dvanaest, a on jadan stalno gledal na sat :rofl: , a ova nikak doma da ode!
još sam išla sve počistiti, mislim suđe i te stvari, upalila perilicu suđa i idem leći, sjedim raščupana na krevetu ,a on sjeda k meni sa vrečkicom u ruci i pita: "Jel moram kleknuti?", jedva sam nešto izustila, al nemam pojma kaj, joj tak sam se raspekmezila, cjelu noć nisam mogla spavati od uzbuđenja. :cerek: :cerek:
milica123
06.07.2007., 21:44
Mene je moj dragi zaprosio na moj rođendan. Bilo je dogovoreno da na večer odemo u restoran proslaviti moj rođendan. Ja za prosidbu nisam ništa znala niti sumnjala. Uglavnom, jadniček moj, nije mogao čekati večer pa je kleknuo pred mene u 5.50 UJUTRO, prije posla i zaprosio me. Mislila sam da još sanjam.
A najbolje je bilo kad smo toga dana poslije došli do mojih da im kažemo sretnu vijest, onda je rekao mojim roditeljim: "Jutros kad sam ju zaprosio ona je rekla da, međutim, zanima me imam li i vaš blagoslov?"
Demonique
07.07.2007., 13:22
Mene moj nije ni zaprosio... već smo pričali o svadbi, i ja ga upitala-"Pričamo o svadbi a nisi me ni zaprosio!":zubo: :cerek: Kaže on-"Pa doveo sam te doma, to ti je meni prosidba!" (Prva sam od cura koju je doveo svojima doma a ima 4 stambene) :kiss:
Mene je dragi zaprosio u punom restoranu....Otišli smo u naš restač na večeru, baš kao i svaki put svirao je bend, onda je počela naša pjesma i on me moli za ples...Ja, ono, kaj ću plesat, pa nitko još ne pleše:confused:, ali dobro -kad je baš toliko navalio...I onda je usred plesa kleknuo i izvukao prsten...:eek: Nije mi bilo neugodno, jer taj tren postojite samo vas dvoje...Bilo mi je simpatično kad je netko iz benda na razglas pitao jesam li pristala-MM je naravno sve prije s njima dogovorio...Pa su nam ljudi pljeskali i čestitali...
Osjećaj je predivan i mislim da je svejedno gdje zaprositi...Jednom kad je prsten vani, sve drugo se zaboravi...
Malavida
06.08.2007., 14:31
http://www.forum.hr/showpost.php?p=9610501&postcount=901
Kod nas je prica ovako pocela,a sad cekam nastavak :D
Voljela bih da bude originalno,samo mi se ne svidjaju ove amerikanizacije: stadion,desert,avion jer na kraju ispada da,iako malo ljudi to napravi,ali kao ideja nije originalna.
Svidja mi se ova s pjesmama,zagonetkama i svijecom,ali mi je bas fora ova sa spavanjem.
Ne znam sta bih tocno htjela,znam da ce biti ionako za pamcenje,ali da bude fora.A i da mogu birati ne bih sigurno izabrala Bahame,jahtu i sampanjac.
Malavida
20.08.2007., 12:32
Iako sam mu "suptilno" dala hint ("Ako me zaprosis,reci cu ti da!") :zubo:
i iako je on vec mjerio koja velicina bi mi trebala,ipak kad je dosao trenutak bilo je preemotivno,predivno i sve pre...
Prije vikenda me je pitao da li bi isli na kupanje na Cres,na jednu lijepu plazu i da tamo prespavamo i ja sam odmah rekla da je ideja super jer sam i ja htjela da budemo malo sami.
Cijeli dan smo se kupali,digli smo sator,pili fino vino i igrali smo kockice.U jednom trenutku je rekao da mora na wc i da se odmah vraca.Kad se vracao,poceo je govoriti "Vidi sta sam nasao!" i pokazao mi ovo:
http://img527.imageshack.us/img527/1267/02skoljka1nk6.th.jpg (http://img527.imageshack.us/my.php?image=02skoljka1nk6.jpg)
http://img401.imageshack.us/img401/4205/03skoljka2oy9.th.jpg (http://img401.imageshack.us/my.php?image=03skoljka2oy9.jpg)
http://img524.imageshack.us/img524/9389/07ruka2dl3.th.jpg (http://img524.imageshack.us/my.php?image=07ruka2dl3.jpg)
purpurna kiša
20.08.2007., 12:47
eto vodiš da je uspio osmisliti nešto lijepo i romantično. a gdje je slikica onog što je bilo u školjki ;) ?
Malavida
20.08.2007., 12:49
Slikice stizu! :D Jer istovremano saljem tati mailom jer je u inozemstvu.Da sam mogola smisliti prosidbu,ne bih mogla smisliti bolju.Na kraju sam rekla da tek dosta kasnije jer sam pocela skakati po njemu,grliti ga,bila bez teksta,sa suznim ocima i tek je onda stigao odgovor! :cerek:
purpurna kiša
20.08.2007., 12:51
sad kad vidim sve slike, još je divnije :cerek:
što su tvoji rekli? kako je to prošlo? (prebaci se na nesuvisli jer se bojim da ćemo obje dobiti po guzi za četanje)
miss-rebel
15.09.2007., 12:02
:rofl: ovo nije loše....
miss-rebel
15.09.2007., 12:04
ja ti mogu napisati kako je mene dragi zaprosio.Stvarno se potrudio...ali isplatilo se.Pamtit ćemo to do kraja života.
Vračajući se sa kave u autu sam našla smotan papirić na kojem je sastavio pjesmicu(u rimi naravno) i nakon nje zagonetku.Ja sam morala riješiti tu zagonetku koja me dovela do drugog mijesta gdje me čekala sljedeća poruka-pijesmica i zagonetka i tako 6 puta jer smo 6 godina skupa.Za svaku je godinu smislio nešto predivno i svaka je imala svoje značenje.Lutala sam po raznim mjestima (sigurno 45 min.)koji su nama važni,npr.naša njiva,nogometno igralište(gdje svake ned.gledamo tekmu),moje poduzeće,naš omiljeni kafić.....dok me zadnja poruka nije dovela do našeg stana.
Tamo me tek čekalo pravo iznenađenje,stan posut ružama i sviječama i zadnji zadatak.
Papire u kojima su bile omotane pjesmice(godine naše veze provedene skupa) morala sam staviti na plamen svijeće.U tom su mi trenutku na svakom papiru koji je bio prazan počele dolaziti rijeći.ŽELIŠ LI SE ZA MENE UDATI.
Šest rijeći kao naših 6 godina.Kad sam to riješila otišla sam do sobe gdje me on na koljenima čekao sa prstenom i ružom u ruci i na radiu je svirala naša pjesma.
ajme, puno hodanja....:cerek: :kiss: :rofl: šala....
zbilja se potrudio, svaka čast.....
miss-rebel
15.09.2007., 12:08
mene je moj zaprosio na svoj rođendan, i to kad su svi ošli, još se moja prijateljica (buduća kuma) zadržala do pola dvanaest, a on jadan stalno gledal na sat :rofl: , a ova nikak doma da ode!
još sam išla sve počistiti, mislim suđe i te stvari, upalila perilicu suđa i idem leći, sjedim raščupana na krevetu ,a on sjeda k meni sa vrečkicom u ruci i pita: "Jel moram kleknuti?", jedva sam nešto izustila, al nemam pojma kaj, joj tak sam se raspekmezila, cjelu noć nisam mogla spavati od uzbuđenja. :cerek: :cerek:
boldano :rofl:
miss-rebel
15.09.2007., 12:13
Joj, meni je isto glupo ono 'javno' prošenje....
avion, restoran, semafor......
ne želim taj trenutak dijeliti ni sa kim osim s njim....ok, ne moramo bit potpuno sami,(ovisi šta smisli) ali, ne želim da ....bunch of strangers .....gleda mene kak ja reagiram, ili
ono, uzdasi, ''prekrasno'' i slično....
Ma, daj, mene prosi, a ne, cijelu salu, kvart ili šta ti ja znam!
:p
Ja bi tak da to bude iznenađenje, ali baš, skroz, da ni ne naslućujem....
al znam da moj dragi uopće nije takav.....
zlocestoca
15.09.2007., 12:17
unajmljeno kino za privatnu projekciju, moj omiljeni romanticni film (recimo izgubljeni u prijevodu :cerek:), nakon toga prstencic od bijelog zlata s dijamanticem :zubo:
miss-rebel
15.09.2007., 12:23
Našla sam na askmen.com
marriage proposals....
jedan, onak, smiješan....i neobičniji....
Ako imate poznanika, frenda, policajca, ili možete nekak srediti da ju zaustave radi....
nečega.....i daju joj kaznu, a to je zapravo poruka od vas, (love ticket)
naravno, vi onda isto morate biti tu negdje skriveni, za grande finale,iskočite, kad ona kaže da...
Malo da ju šokirate, a onda, olakšanje.....:rofl:
Ako ju mislite kod kuće zaprosit, napravite neku večericu,
i kažite da ćete gledati film.....
no, neće to biti običan film, ali ona to još ne zna , hihi...
Izrazite svoje osjećaje preko malog filmića ili prezentacije.....
Lako se na kompu napravi ....
i od fotki i od video snimaka....
Napravite to kao, memory album,video,vaših susreta,hodanja...
ali, na zadnjem slajdu napišite pitanje....ili ga izgovorite.
Ovo mi je isto ok,
ako imate psa, i naučen je da vam donosi stvari koje mu bacite,
nek donese lopticu u koju ste spremili prsten.
Znam jednu foru sa puzzlama....
Napišite na pozadinu, pa nek ih složi....
Sjetila sam se još jedne ideje....
Napravite, dajte napraviti (nacrtati) karikaturu, vas , na koljenima...
i umetnite joj u časopis tek treba pročitati.
Ako ima veliko dvorište,
pokosite ga....u obliku slova.....:eek: :cerek:
mimimimi
15.09.2007., 18:59
unajmljeno kino za privatnu projekciju, moj omiljeni romanticni film (recimo izgubljeni u prijevodu :cerek:), nakon toga prstencic od bijelog zlata s dijamanticem :zubo:
to je naš film... :cerek:
:s :s :s :s :s
nego..meni bi bilo užasno da je to napravio "javno"...
ovako smo imali savršeni trenutak, i doslovce glavu u oblacima...
miss-rebel
16.09.2007., 07:55
Nitko niš ne piše, ni ne komentira....:(
Tihi-vz
16.09.2007., 10:25
Ako imate poznanika, frenda, policajca, ili možete nekak srediti da ju zaustave radi....
nečega.....i daju joj kaznu, a to je zapravo poruka od vas, (love ticket)
naravno, vi onda isto morate biti tu negdje skriveni, za grande finale,iskočite, kad ona kaže da...
Joj, da je moj dragi meni tak nekaj napravil, prvo bi ga pretukla zbog šoka, i policajca skupa s njim, a onda bi tek rekla DA! :D :D :D
Svom dragom sam rekla da ne želim zaručnički prsten, jer ne nosim nakit (osim 5 sitnih kuglica na ušima i 2 piercinga), a jedino što još mislim nosit je vjenčani prsten...
i on reko ok, neću ti onda prsten kupovat...
i bili smo na novoj godini u kafiću rubin (prije 2 godine) i tamo me zaprosio, ne pred svima, neg onak, odvukel me na stranu, zagrlil me i postavil pitanje...
ja sam, naravno, rekla da, a čul nas je frend koji je stajal blizu nas, i onda je na kompjuter na kojem je bila muzika na screen saver stavil da se vrti: "štef se ženi!"
i onda su nam svi cijelu noć čestitali... :D
kad čitam vaše priče sve me sram napisat kako je mene moj zaprosio....
ajd reći ću da je bilo u krevetu al ne kao što je netko več napisao nakon što mi je zmiksao bambija da si popijem nego za vrijeme ....eh sad si dajte maštu na volju jer mene sram više pisat...al bilo je prekrasno i višestruko zadovoljstvo...:zubo: al nije mi ta prosidba bila sad neki šok jer smo več tada živjeli zajedno i pričali o braku...bila je to samo službena potvrda za nas dvoje...drugi su več odavno bili sigurni da ćemo se oženit...:cerek:
zeljka2905
17.09.2007., 14:18
Joj, budem i ja napisala kak je mene moja zaprosio 2 tjedna prije vjencanja kod maticara; kak sam ja jako romanticna i to sve mi je jako mrak otisli smo na Valentinovo na klizanje i u jednom trenutku me pozvao sastrane da sjednem (ja sam bila sigurna sto slijedi) kleknuo i izvadio papiric i nesto procitao - neznam vise sta jer mi je to bilo tako slatko da nisam ni slusala vec se divila da je on tak nekaj napravio...I uzeo je nase vjencano prstenje koje smo skupa kupili...Nije bio bas originalan kao neki drugi kako citam ali mi je bilo jako slatko...http://www.smilies.4-user.de/include/Liebe/smilie_love_031.gif (http://www.smilies.4-user.de)
Kseniska
17.09.2007., 15:21
evo kako je mene dragi zaprosio: nova godina u pragu! i pola sata do ponoći i on bi da idemo na karlov most. ja nisam bila baš za to, jer ne volim velike gužve i petarde, ali ajde... i došli tamo a ono GUŽVETINA NA KVADRAT!!! umalo se posvađali jer mi se nije dalo tamo čekat ponoć i kao idemo na most odmah pokraj karlovog, vidjet ćemo vatromet, a ostat će nam svi extremiteti, bubrezi i sl :zubo:
i točno u ponoć okrećem se prema njemu, a njega nema... on čuči i vadi prsten (sad me miline obuzme kad pišem o tome) i pop the question: hočeš li se udati za mene??? ja u suze... neki njemci pokraj nas skontali šta se dešava pa odmah šampanjac toče i daju nama... dalje je sve u magli, mislim da smo odgledali vatromet (on je rekao poslije - vidiš kako sam ti prosidbu lijepo organizirao), a nismo se odvajali iz zagrljaja jedno tri sata......... :cerek:
zeljka2905
17.09.2007., 16:07
A joj, kak slatko! E da sam ja musko, tu bi bilo romantike!
Malavida
17.09.2007., 20:37
Nitko niš ne piše, ni ne komentira....:(
meni se svidja ovo s karikaturom - volim autoironiju i bilo bi mi simpaticno,osim sto bi bilo i romanticno.
ni ovo s filmicem nije lose.
puzzle nije losa ideja,ali mislim da bi se skuzilo prije efekta.
nego jedno mozda malo bedasto pitanje - na koju ruku ide?ja sam dragom pruzila lijevu,a mama mi je rekla da na lijevu ide samo vjencani.onda mi je frendica rekla da i zarucnicki isto ide na lijevo.meni ima logike i jedno i drugo.
tincica31
17.09.2007., 20:58
ma svako tumači drugačije, nama su na tečaju rekli da zaručnički ide na desnu, a vjenčani na lijevu. a kad smo išli dat radit vjenčano prstenje, zlatar nas je samo pitao za koju smo se ruku odlučili jer nisu prstenjaci isto debeli na obadvije ruke. mislim čak da nas je i župnik pital na koju ćemo ruku staviti prstenje. e sad ne znam ko je tu pametan :p :p :p :p
eh sad sam se sjetila što znaći romantićna prosidba...nema veze samnom al vidjela na vlastite oći pa da podijelim priću...daklem pred par mijeseci MM i moja malenkost navratili do Londona... i kao pravi turisti prvi dan oko Big Bena i ravno preko mosta na London Eye... t je onaj veeliki kotač nad temzom koj ima zatvorene staklene kabine i vrti se u krug i vožnja traje nekih cca 45 min...stavila bi slike al na poslu na kompu su mi...uglavnom u tu jednu kabinu stane oko 20 ljudi i kad se dođđe do vrha pogled je famozan...i tako vozuckamo se MM i ja sa još 20 turista i divimo se pogledu kad skužimo da je kabina do nas skoro prazna...unutra samo par i neeka curka sa košarom i nekim delicijama i šampanjcem...a na sredini kabine ima klupica...i na toj klupici ta košara i cuga... i ja odmah krenem MM zvocat kak je to romantično, kak je lik unajmio kabinu samo za njih, kak je to i on mogao napravit bla blabla...i tak dođemo do vrha a kad ono lik posjedne curku na tu klupicu i klekne, izvadi prsten a mi svi urlamo i mašemo ko budale...ona sudeći po zagrljajima i pusama pristala...onda su skužili da su u kabinama oko njih ljudi priljepljeni na staklo i da svi plješčemo...dok su nam nazdravili sa šampanjcem jedino se moj MM derao kak ženska koja im je posluživala cugu puno bolje izgleda i da je trebao lik nju zaprosit...još danas živim u nadi da nije bilo hrvata ili onih koji razumiju hrvatski sa nama...i naravno svi smo slikali lika kak kleći pred njom na najvišoj točki londoneyea sa famoznim pogledom...
e ak to nije romantićno neznam kaj je...a moj MM još i danas misli da je ženska sa cugom bila bolja prilika...toliko o muškoj romantici...
miss-rebel
18.09.2007., 08:26
meni se svidja ovo s karikaturom - volim autoironiju i bilo bi mi simpaticno,osim sto bi bilo i romanticno.
ni ovo s filmicem nije lose.
puzzle nije losa ideja,ali mislim da bi se skuzilo prije efekta.
nego jedno mozda malo bedasto pitanje - na koju ruku ide?ja sam dragom pruzila lijevu,a mama mi je rekla da na lijevu ide samo vjencani.onda mi je frendica rekla da i zarucnicki isto ide na lijevo.meni ima logike i jedno i drugo.
Pa, da, istina, ovo s puzzlama bi se brzo skužilo.....
al ovo ostalo mi nije loše...
Joj, ne znam kaj je meni, al meni samo da je neobično, neubičajeno, ne mora bit nikakvi luksuz, samo da je originalno.....
Malavida
18.09.2007., 18:21
ma svako tumači drugačije, nama su na tečaju rekli da zaručnički ide na desnu, a vjenčani na lijevu. a kad smo išli dat radit vjenčano prstenje, zlatar nas je samo pitao za koju smo se ruku odlučili jer nisu prstenjaci isto debeli na obadvije ruke. mislim čak da nas je i župnik pital na koju ćemo ruku staviti prstenje. e sad ne znam ko je tu pametan :p :p :p :p
znaci nisam jedina koja ima neoumice :zubo:
Sly imas legendarnog dragog :rofl: :rofl:
Nije romantican al bar nije dosadan, skoro sam se upisala od smijeha
pumpkin pie
19.09.2007., 19:38
Naš prvi ozbiljan razgovor o braku i tekao je ovako:
Ja: Oćemo se mi kad ženit?
On: Oćemo ako me zaprosiš.
Ja: Ja bi se htjela ženit jer želim imat listu darova. Morali bi se ženit prije nego se uselimo tako da ne moramo kupovat svu tu kramu.
:rofl: Mislim da ovo prolazi pod prosidbu! :lol:
miss-rebel
20.09.2007., 18:59
Ja: Ja bi se htjela ženit jer želim imat listu darova. Morali bi se ženit prije nego se uselimo tako da ne moramo kupovat svu tu kramu.
:rofl:
PinkButterfly
20.09.2007., 19:23
Mi smo ove godine bili sasvim slučajno umjesto na moru,kod neke babe Mare između Karlobaga i Starigrada iznajmili sobu uz magistralu. Bilo je savršeno,privatna pješčana uvalica u koju se spusti stepenicama iz sobe,samo nas dvoje,tirkizno more,preko puta otok Pag....i tak....gledo on jednu večer tv,a ja prala suđe.Izašla na terasu od sobe koja je gledala naravno na pučinu :D i taman ulovila zalazak sunca! Zovem njega da ništa ne pita i pođe za mnom.On je naravno gunđao(ipak sam micala muškarca od pive i tv-a),al kad je izašao na terasu i vidio onaj prekrsan zalazak,odmah se oraspoložio. Stajao iza mene,grlio me,no u jednom trenutku me pustio. Milila ja koji šupak,samo tako ode natrag gledat tv. Ali ne,ja se okrenula,a o kleči s prstenom u ruci. A ja njemu,wtf,otkud ti prsten,kad,kako,molim???? A on samo reče: de jednostavno šuti i uživaj u trenutku. Nego,oćeš se se udat za mene ? A ja počela plakat,tipično žensko.
Btw,prsten je imao u džepu cijelu večer jer me je htio zaprosit na terasi uz mjesečinu(bio puni mjesec),al je odlučio bit spontan i iskoristit trenutak. :cerek:
a, baš lijepo, leptiriću...:cerek:
darija12
21.09.2007., 08:51
Evo da i ja napišem kako me dragi zaprosio.
Išla sam van s curam proslavit od frendice rođendan.
Taj dan sam se par puta čula sa dragim i zadnji put kad me nazvao i pitao gdje sam nisam ni slutila šta me čeka.Došao je u klafić sav bitan i kako smo se zezali on meni uzme ruku i skine prsten koji sam imala na ruci da proba na svoj prst.Ja ga gledam i ništa mi nije jasno.
Kad odjednom eto njega na koljenima sa prstenom u ruci i pitao me dal se hoću udat za njega?!
Naravno kad je ekipa skužila šta se događa svi su bili na nogama i pljeskali.Ja sam ostala paf i naravno pristala.Odmah je vlasnik kafića poslao šampanjac.Bilo je sve spontano i nisam se nadala prstenu.
Rekao mi je da me je htio zaprositi na Dunavu jer sam ja inače iz Vukovara ali i ovo je dan za pamćenje.
miss-rebel
21.09.2007., 09:16
Da, btw, ovo me podsjeća ko da je napravljeno kao fora za Seinfeld!
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Sad mi je još više smiješno...
mene je doveo u New York na Empire State Building i na vrhu zgrade pred svim onim kinezima i japancima kleknuo i izvadio prsten!
turisti neki su stali škljocati aparatima.... ja sam bila zbunjena a on me je pitao: 'hoćeš li me usrećiti do kraja?'
Kako su i gdje vas vaše ljubavi zaprosile?
Na mostu u Dubrovniku...isto je bilo kineza i japanaca. Ja sam gledala prekrasan pogled s mosta, a kad sam se okrenula on je klečao, plakao i pitao D.Z. hočeš li biti moja žena !!!! Miš moj mali...
Malavida
05.11.2007., 14:25
Na plazi na porozini na cresu....
Mi smo ovaj vikend otisli u Estoniju i tamo me zaprosio.
Zadnju vecer smo isli u neki romanticni restoran i on je izvadio prsten i pitao.
Fala Bogu, napravio je to diskretno inace bi se pokakila u gace od straha da su okolno stolovi poceli pljeskat i urlat itd...
Znao je da imam strah od toga. :zubo:
A on se malo useprtljario pa je promucao pitanje. LOL
I stavio prsten na krivi prst.
Svejedno sam mu brze bolje rekla da. Da se ne predomisli. :zubo:
provincijalka_24
06.11.2007., 13:21
Mi smo ovaj vikend otisli u Estoniju i tamo me zaprosio.
Zadnju vecer smo isli u neki romanticni restoran i on je izvadio prsten i pitao.
Fala Bogu, napravio je to diskretno inace bi se pokakila u gace od straha da su okolno stolovi poceli pljeskat i urlat itd...
Znao je da imam strah od toga. :zubo:
A on se malo useprtljario pa je promucao pitanje. LOL
I stavio prsten na krivi prst.
Svejedno sam mu brze bolje rekla da. Da se ne predomisli. :zubo:
Kiki se ne-udaje ili da ?! :s :s
Udajem se, udajem.
I bilo je vrijeme. :zubo:
provincijalka_24
06.11.2007., 13:29
Udajem se, udajem.
I bilo je vrijeme. :zubo:
fala ti mali isuse...:s :s :s
Uvijek sam mislila da cu osjetiti da je to taj dan i trenutak, ustvari da cu ga procitat sto smjera, da me nece uspjeti iznenaditi, a i uvjek sam mislila da cemo bit sami nas dvoje...... kad ono kad sam se najmanje nadala...
Bilo je ljeto.., otisli smo jedrilicom na more, nas 12-ak, sa svom opremom za ronjenje.. Nakon pola dana provedenog na moru.. nekako smo se odvojili od grupe u moru i dogodilo se... Izvadio je tablicu na kojoj je napisao hocu li se udati za njega i u skoljci izvadio prsten.. Uf, sva sreca da nije bila velika dubina, neznam kako bi uspjela izronit van...Odjednom se oko nas pojavilo tisucu balona od mog ubrzanog disanja... Bila sam presretna, najsretnija na svijetu.. uf kad se sjetim.. Jubav moja.. :Placebo:
purpurna kiša
06.11.2007., 14:53
guess, aaaaaa :cerek:
Studentica23
06.11.2007., 15:46
Mislila sam se danima trebam li ovo napisati ili ne, a sad ćete vidjeti zašto!
Svidio se meni prsten, kupila bih ga, ali pokušavam navući dotičnog da se on ponudi... On zapeo za naušnice koje ja, by the way, ne nosim... I kupi on meni prsten, stavim ga na desnu ruku, stanemo pred njegovom zgradom ispred pekare i on uzme prsten i prebaci ga na lijevu ruku... Nakon toga, pukne od smijeha i uđe u lift! Pojma nemamo što smo napravili, njegova mama pohvali prsten i priupita: Je li to zaručnički? Na što moje najdraže odgovori: Aha! I onda slavlje, šampanjac, sedmodnevne pijanke, a mi se i dalje samo smijemo! Od tad je prošlo skoro godinu dana i pokušavam smisliti neku romantičniju verziju događaja koju ću pričati unucima! Eto, bilo je kratko i slatko... :rofl:
Malavida
07.11.2007., 10:49
kiki cestitke!!!:cerek:
purpurna kiša
07.11.2007., 10:57
studentice, pa baš je simpa verzija. ne bi ga on premjestio da nije htio :)
Studentica23
07.11.2007., 16:02
studentice, pa baš je simpa verzija. ne bi ga on premjestio da nije htio :)
Ma, htio je on, ali mu je draže ovako jer može pričati: Ti si me navukla!! :lol: :rofl:
Tko kaže da samo trudnoća pali!!?? :rofl: :rofl:
Ma, da je napravio nešto drugačije, znala bih da nije njegova ideja, već da je vjerojatno pokupio s foruma... :lol: ... Takav je, ali takvog ga i "biram" - svaki dan!
ribica0603
07.11.2007., 20:35
moja prica ide ovako:
bili smo u Njemackoj u veljaci...i datum 13.2.
cijeli dan smo lunjali po gradu i zabavljali se...navecer vecerali i otisli gledat tv u sobu (bili smo kod prijatelja u kuci)...
nakon nekog vremena dragi je rekao da ide kod frenda u sobu,a ja sam otisla do njegove mame u kuhinju...tako smo se zapricale i bilo je blizu ponoci...zvala sam dragog na spavanje,a on je stalno odgadjao povratak u nasu sobu...nista mi nije bilo jasno :confused: ,a tako mi se spavalo...
napokon smo krenuli tj.ja sam rekla da idem bez njega i da mi se ne da cekat vise jer mi se spava i na stepenicama sretnemo frenda koji se spusta s kata...ja jos uvijek nista ne kuzim...:confused:
otvorila sam vrata od sobe,a u sobi preko 100 malih svijecica posvuda po sobi (to je frend stavljao u sobu kad sam se ja penjala) i na jednom stolicu je bila kutijica s prstenom...
dragi pita "Volio bih da nosis ovaj prsten i da budes moja zena"
naravno da sam plakala ko' balavica...:cerek:
i eto...prica za unuke...
drndica
11.11.2007., 22:18
ja mojeg inace uvijek skuzim kad mi nesto sprema... i on to zna. No, ''navodno'' me zaprosio 3 puta! 1. put jos na pocetku veze (ja to nisam ni shvatila kao ozbiljno pitanje, iako sam odgovorila da bi se udala za njega), 2. put na plazi dok smo ulazili u more (na to sam se opalila smijati k'o luda a on nije mogao vjerovati da tako reagiram i onako snuzdeno me pitao: ''A zasto se smijes tako?'', a ja velim da kak moze ocekivati da cu ga ozbiljno shvatiti kad me inace stalno zafrkava, i jos me tek tak, k'o grom iz vedra neba pita ''Amore, mi vuoi sposare?'' :lol: (oboje govorimo i tal.) Na kraju mi ga je bilo tak zao da sam mu rekla ''da'' iako ga i dalje nisam ozbiljno shvacala :rofl: Onda se smijao k'o malo dijete i vikao po plazi ''Ha detto ''si''! Ha detto ''si''!'' (Rekla je ''da''!) :D
I ondak jednog lijepog suncanog dana, dok smo jos bili u nasem ''gradu ljubavi'' (nekoliko dana nakon 2.puta), predlozim ja njemu da idemo ranije doma jer bih ucila, on neka ide do brata pa me navecer pokupi pa idemo van. i on kaze :''Moze!'' Na putu do doma mi prica:''E, obuci ces onu haljinicu koju si imala na koncertu, i obuj one nove sandalice i napravi si onu slatku frckavu frizuricu onako s onim spangicama sa strane...'' :lol: Ja umrla! Ali bilo mi je nesto sumnjivo... Ispostavilo se da sam veliki dio plana pogodila iako nisam pogodila da ce me tad zaprositi. Otisao je kod brata uzeti auto, prvo me dobrano izvozao pogradu da ne bih skuzila kamo me vodi, ali na kraju me ipak odveo u najljepsi i najromanticniji restoran u gradu, uz more (doslovno stol najblizi do mora) i prekrasan pogled na nas najdrazi grad. Jos sam sve nekako podnosila ok dok konobar nije donio ''predjelo'' i stavio dvije kutije pred nas (nismo htjeli prstenje jer ne nosimo nakit pa smo uzeli nesto sto nam je korisno - satove, a opet da je isto). Ostala sam skroz ''paf'' i nisam mogla rijec izustit. Srce mi je lupalo 100 na sat. Al' bome i njemu. Onda me uhvatio njezno za ruku i upitao: ''Allora, amore, mi vuoi sposare? Terza volta...'' (=''Dakle, ljubavi, zelis li se udati za mene? Treci put...) A sta mislite sta sam rekla, kad se toliko trudio ... :cerek: Siroce, nije smogao hrabrosti da to izgovori na hrvatskom.. hahah :p :cerek:
sorkac na dugoj prici... :hekla:
purpurna kiša
11.11.2007., 22:23
ribice, drndice, priče ko iz bajke :cerek:
lilly53
12.11.2007., 13:49
...a moj MM još i danas misli da je ženska sa cugom bila bolja prilika...toliko o muškoj romantici...
:lol: :lol: :lol: :lol:
ja ne bih smela da se smejem na glas dok sam na poslu....
drndica
12.11.2007., 23:13
ribice, drndice, priče ko iz bajke :cerek:
Thanx!!:D Tj, thanx njemu ... :bonk: :cerek:
SNJESKICA
21.11.2007., 21:05
Ha, ha, ha mi smo najprije rezervirali salu, fotografa i ostalo, a onda se zaručili :rofl:
Očekivano, ali opet iznenađujuće.
I bilo je prekrasno... Svijeće... ruže... vino... :cerek:
Zanima me sve o običajima na zarukama. Od početka (ručka, večere) do kraja.
Kako su protekle vaše zaruke?
marija36
02.12.2007., 18:49
ja nisam slavila zaruke i smatram da je to bezveze.
Brančika
02.12.2007., 18:53
Zaruke? Šta se to slavi?
Prvi put čujem (osim kad sam čula na sex i grad da su imali zaručnički do-ručak tj. brunch :D )
Ja ne znam niti jednu osobu koja se udavala ili ženila da je slavila zaruke :confused: (osim lokanjem s društvom u kvartovskom bircu)
marija36
02.12.2007., 19:00
ja sam čula za to. kao pozoveš najbližu rodbinu i prijatelje i tak-nešto slično kao što se radi za krstitke
Tiho jezero
02.12.2007., 20:36
Evo, ovako od nas se masovno slave zaruke i zato se ovdje svi zgražaju što ih ja nisam imala. To je ustvari običaj darivanja mladenke. Roditelji, kumovi, djeveri, obitelj i bliži prijatelji dolaze na večeru kod mladenke i pritom ju darivaju. Prije same večere zaručnici jedno drugom stave burme, svi im čestitaju, a onda roditelji od mladoženje daju mladenki poklon, to je najčešće komplet zlatnog nakita. Odvečera se, zapjeva...
Plavooka Sanja
02.12.2007., 20:44
Mi smo imali zaruke, ali doduše ne klasične i to više da se moji i njegovi upoznaju, a kako sam ja iz Zg, on iz St, njegovi i on i ja smo došli u Zg (dva mjeseca nakon što sam se ja preselila njemu u St), bile su moje četiri tete, njegovi roditelji i brat, moji roditelji i brat. Nije bilo nikakvih ceremonija - ljeto, terasa, fina hrana i vino, zezancija i smijeh.
On je meni kupio zaručnički prsten, ali mi ga nije stavio ispred svih, a moj tata je održao malu zdravicu i to je bilo to.
Neformalno i opušteno!
Je, da ne zaboravim, tete su mi kupile poklone. :top:
Kod nas je isto običaj da se slave zaruke. Mi ćemo organizirat neku večericu zato da se konačno naši roditelji upoznaju. Osim običaja koje ste navele, čula sam i da je običaj da mladina kuma donese jednu tortu. Uglavnom je tu najuža rodbina i opuštena atmosfera. I još je zadržan običaj da prvo njegov otac održi mali govor i kaže zašto su došli (u biti pita mog tatu jel pristaje da me da) tek onda me dragi pita hoću li se udat za njega - formalnost.:) I izmjenimo si burme i to je to.
ivana:-)
02.12.2007., 22:01
Meni je cisto normalno, da se povodom zaruka pocasti roditelje i bracu nekim ruckom i tako ce bit i kod mene.
Kod nas je isto običaj slaviti zaruke, ali ja to nisam htjela...jerbo je to odluka koja se tiče samo mene i dragoga i nikakve govorancije mi tu nisu fora.
Roditelji se kasnije našli na ručku, dragi poslije došao kod mene i kleknuo s kutijicom u kojoj je bio ključ od našeg stana-lud taj moj mali...a veselje ostale rodbine uslijedilo na svadbi...
Svi sretni i zadovoljni, osim mog ćaće kojeg je to pogodilo ko grom iz vedra neba, iako smo nas dvoje prije toga bili skupa 5 godina i stalno pričali o svadbi...Spika tipa: pa kako sad odjednom, treba to sve organizirati...:rofl: :ne zna:
Mi smo imali poslave zaruka (znaci dio sa prstenom i prosnjom smo vec rjesili :) ) al vise neka nasa verzija nego po obicaju kako bi trebalo biti :)
Isto tako da se svi upoznaju koji nisu, da se okupimo, da nazdravimo :) i rekli smo koji datum svadbe smo odredili.
A i na jedan nacin htjeli smo to sa obitelji podjeliti...
I ja sam dobila od njegovih roditelja nakit :D
maredoo
03.12.2007., 08:35
Kod nas je isto običaj da se slave zaruke. Mi ćemo organizirat neku večericu zato da se konačno naši roditelji upoznaju. Osim običaja koje ste navele, čula sam i da je običaj da mladina kuma donese jednu tortu. Uglavnom je tu najuža rodbina i opuštena atmosfera. I još je zadržan običaj da prvo njegov otac održi mali govor i kaže zašto su došli (u biti pita mog tatu jel pristaje da me da) tek onda me dragi pita hoću li se udat za njega - formalnost.:) I izmjenimo si burme i to je to.
Zašto se svi toliko brinete oko običaja? :ne zna:
Da li jedna torta ili dvije, da li otac drži govor ili mladoženja... da li mora biti večera ili može biti ručak... Šta ti i on zapravo želite?
Ako želiš slaviti zaruke, slavi, ko ti brani.
Ako bi htjela tortu od kume, napomeni joj, ako želiš da ti on tada stavi prste, dogovorite to tako.
Radi se o vašim zarukama i vašem vjenčanju i napravite to tako da odgovara vama, a ne babi iz susjedstva ...
:rolleyes:
mi smo se zaručili pred 5 godina, rekli roditeljima i to je bilo to. nismo imali datum i nismo planirali vjenčanje.
onda nam i nije padalo na pamet jer sam ja imala tek 18 godina. kaj ću se udavati s 18 godina, bila sam prebalava. :D
pandalavanda
03.12.2007., 09:07
mi smo se dogovorili da ćemo se ženit, došli doma starcima i rekli: "čujte, svadba je tad i tad". oni rekli: "dobro", i to je to. častit ćemo se na svadbenoj večeri
zeljka2905
03.12.2007., 09:10
Mi nismo imali neke formalne zaruke..on mene zaprosio na klizalistu na Valentinovo 2 tjedna prije vjencanja (opcinskog)...
Inace ja sam bila na jednim zarukama i bilo mi je lijepo (ja bila kuma) - skupila se bliza familija, klopalo se i pilo, on ju zaprosio pred svima i to je to. Bez uvrede na nekog, ali mislim da taj obicaj imaju vise ljudi iz Bosne - ja sam samo cula od njih da se slave tak velike zaruke od 40,70 ljudi...Od nekog iz hrv to jos za sada nisam cula. Ali nije bitno. Bitno je da covijek obavi to kak se njemu svida.
Alka Zagreb
03.12.2007., 10:29
mi smo se dogovorili da ćemo se ženit, došli doma starcima i rekli: "čujte, svadba je tad i tad". oni rekli: "dobro", i to je to. častit ćemo se na svadbenoj večeri
Tak nekak je i kod mene bilo, samo kaj sam se ja prvo preselila k njemu.
Bilo je "ja se selim, a ženiti ćemo se iduće godine u 5-6 mj." , kakti "probni rok" :eek: :eek: šala mala. Prije mjesec i pol smo rekli "kaparili smo salu za 07.06." i to je bilo to.
Slaviti ćemo ionako svi skupa na svadbi, zato ju i radimo.
:top: :top: :top: :top: :top:
Pa sve je to relativno na kraju, ako ste ljudi od obicaja, a onda ce te i znat kako tradicionalno to ide :) ako ne, necete. Ili nesto po svome sta vas cini sretnima. Neki se uopce ne zarucuju. Ni to im nema smisla. Meni je nas osobni trenutak bio trenutak prosidbe, a onda mi je bilo drago da to podjelimo sa obitelji i da najavimo datum tako dok smo zajedno, najblizi. Netko ce zvat telefonom, netko ce se nac na kavi... netko ce samo pobjec i vjencati se sa kumovima .. onako kakav si tako neka sve i bude :)
Brančika
03.12.2007., 11:58
I izmjenimo si burme i to je to.
Prije same večere zaručnici jedno drugom stave burme
Pričate o vjenčanim burmama? Ne razumjem, stavljate vjenčane burme na zarukama i onda ih skinete pa opet stavljate na vjenčanju?
Ili te zaruke nisu zaruke u pravom smislu kad ste se zaručili, nego to tek održite reda radi kad kupite burme dva mjeseca prije vjenčanja?
Niš ne kužim. :ne zna:
Alka Zagreb
03.12.2007., 12:02
Mislim da u manjim sredinama (bez uvrede) ljudi više drže do običaja i tradicije.
U Zagrebu se sve to pogubilo i izmješalo, previše j ovdje različitih ljudi,a i kad par generacija odraste u gradu, zaborave se običaji.
avista01
03.12.2007., 15:16
Zanima me sve o običajima na zarukama. Od početka (ručka, večere) do kraja.
Kako su protekle vaše zaruke?
To je više neki američki elitni stil.. Domjenak uz lagane zvuke, blještavilo itd.
Kod nas to ide: mama, tata mi se bumo vjenčali, evo tu je prsten na ruci ( onak im pokažeš nonšalantno) :cerek:
Alka Zagreb
03.12.2007., 16:38
To je više neki američki elitni stil.. Domjenak uz lagane zvuke, blještavilo itd.
Kod nas to ide: mama, tata mi se bumo vjenčali, evo tu je prsten na ruci ( onak im pokažeš nonšalantno) :cerek:
A i to kaj veliš.
Sve smo pobrali iz američkih filmova,krenuvši od one; nešto novo-nešto staro-plavo-posuđeno...
SubiBubi
03.12.2007., 16:45
Mi nismo imali takve proslave zaruka. Zaprosio me u Bavarskoj, a kad smo se vratili s puta, na uobičajenom nedjeljnom ručku smo rekli mojima, a koji mjesec kasnije smo međusobno upoznali roditelje. I to je bilo to.
Alka Zagreb
03.12.2007., 16:48
Mi nismo imali takve proslave zaruka. Zaprosio me u Bavarskoj, a kad smo se vratili s puta, na uobičajenom nedjeljnom ručku smo rekli mojima, a koji mjesec kasnije smo međusobno upoznali roditelje. I to je bilo to.
Pametno.
lomanita
04.12.2007., 08:07
Netko ce zvat telefonom, netko ce se nac na kavi... netko ce samo pobjec i vjencati se sa kumovima .. onako kakav si tako neka sve i bude :)
on me zaprosio dok se mama motala po kući.
istu večer smo to službeno objavili mojima i njegovima, a dva dana kasnije smo po kiši i tuči radili čobanac i slavili s frendovima.
starce još uvijek nismo službeno upoznali.
što to govori o nama?
istu večer smo to službeno objavili mojima i njegovima, a dva dana kasnije smo po kiši i tuči radili čobanac i slavili s frendovima.
što to govori o nama?
O tebi samo da si manita!:mig:
avista01
04.12.2007., 09:58
što to govori o nama?
Tješi se..mi smo 5,5 godina skupa, a starci nam se ne znaju, nisu se ni prek telefona čuli.. Nemamo potrebu ih upoznati, a ni oni nisu baš nešto previše zainteresirani.:kava:
Još bolje...bar nas ne tračaju :rofl:
avista01
04.12.2007., 10:01
A i to kaj veliš.
Sve smo pobrali iz američkih filmova,krenuvši od one; nešto novo-nešto staro-plavo-posuđeno...
Ma i to me živcira. Pitala ja mamu: Čuj, kaj bum ja morala imati nekaj novo, staro, posuđeno...bla bla...? A mama meni: A od kud ti to? Kaj je to opet neka nova moda? :rofl:
I sad si ti misli...Inače sam polupraznovjerna i svega dreka se bojim i sad mi još samo neko treba reći da ak ne bum imala nekaj plavo da će mi cigla past na glavu kad bum išla na vjenčanje ili ne daj Bože da mi se budućem mužeku nekaj dogodi...:eek:
Brančika
04.12.2007., 11:03
I sad si ti misli...Inače sam polupraznovjerna i svega dreka se bojim i sad mi još samo neko treba reći da ak ne bum imala nekaj plavo da će mi cigla past na glavu kad bum išla na vjenčanje
Hahahaha luda si :rofl:
moji mama i tata su imali cijelu proslavu zaruka..hrpa ljudi u garaži i fešta..:D
ali to je tako u ono vrijeme bilo i tako se to radilo...ali sada su neka druga vremena i svatko si radi kako želi..
pošto sam ja kakti zaručena, ali još čekam prsten :D
kad ga dobim, obilježiti ćemo to sa njegovim roditeljima i mojoj mamom i bratom sa nekim odlaskom na večeru ili tak nešto..ništa extra, ali opet da se obilježi..
TAMARA01
05.12.2007., 13:02
ja sam imala zaruke tj.prošnju četiri mjeseca prije svadbe i bilo je to kao manja svadba, 60-ak ljudi kod mene doma na večeri
Slavonija nije baš manja sredina i tu se drži dosta do običaja. Ne strogo, al kako ko. Tu se jede, pije, feštaa!! :Pivo: (možda zato). Mi ćemo imat samo uži krug obitelji oko 20ak i upoznat roditelje. Nekako mislim da je red da se znaju bar koji mjesec prije svatova, a ne da se upoznaju na vjenčanju. To mi je malo glupo.
Zato mi imamo zaruke :)
Alka Zagreb
07.12.2007., 08:33
Slavonija nije baš manja sredina i tu se drži dosta do običaja.
Krivo sam se izrazila. Mislila sam na sve izvan Zagreba. Tu u Zg je prevelika mješavina svega i svačega (i svakoga) pa su se pogubili običaji. Ne bi bilo ništa loše da su se samo pogubili, nego smo počeli glumiti glumu i furati da smo zapad - a nismo...
more & dupin
07.12.2007., 13:57
curke ja sutra imam kao te zaruke ali ništa posebno jer sam ja zahtjevala da bude tako. on i njegovi dolaze k meni, večera, smjeh i prijatelji mi "natepu". tako sam htjela jer smo mama ja i sestra same. tata je poginuo a brat je u komuni pa sam odlučila da sve bude onako decentno
avista01
11.12.2007., 12:17
Mislim da ako se već slave zaruke da bi to trebalo biti romantično, neke svijećice, muzikica, ti i on.:cerek: ...jooj kak se pekmezim..:cerek: .samo vi, bez drugih ljudi...
Ali kome paše to podijelit s ostalima:top:
Ja sam imala romantičnu prošnju na Susku (bili smo na izletu). Bili smo zajedno godinu dana tada. On je kleknuo, izvadio prsten i postavio odlučujuće pitanje, a puhala je bura, pa ja nisam ništa čula, pa sam kleknula i ja i skužila i pristala. I eto ,zajedno smo 5,5 god, od toga 2,5 u braku, a za 7 tjedana stiže i prinova. Nismo ništa posebno slavili zaruke, rekli smo starcima, oni su s nama nazdravili i za par mjeseci počeli živjet zajedno - bez puno komplikacija. :cerek: :cerek: :cerek:
konfiguracija
12.12.2007., 09:01
Mi isto nismo imali zaruke....nekako nam se to učinilo previše "old scool".....pa smo ih jednostavno preskočili.....zapravo nismo o njima ni razmišljali..
.....ali znam za situcije kad su zaruke gotovo kao svadbe...(band...običaji....)
mi također nismo imali zaruke, mi smo to onako "ispod stola" razmjenili prstenje i samo pokazali roditeljima. i to je bilo to. bez pompe samo on i ja....i bilo je baš lijepo i slatko
sunflower83
12.12.2007., 11:51
moj dragi me zaprosio iznenadivši me večerom uz svijeće i veeelikim buketom ruža..sve je sam priredio i organizirao, tako da sam ostala bez teksta - to je bila naša noć..a onda smo par tjedana poslije slavili formalne zaruke kod mene doma uz večeru na koju je bilo pozvano oko dvadesetak ljudi - to je bila noć za naše roditelje kojima je to puno značilo..nije bilo uštogljeno, već vrlo opušteno - svijeće, fina hrana, dobro vino, glazba olivera dragojevića..ipak smo ja i moj dragi skupa već sedam godina, tako da nam se obitelji jako dobro poznaju..bila je prošnja, koja je prošla slatko, svi smo se toplo smiješili, meni je moj dragi stavio prsten na ruku, dao mi pusicu, i to je to..i makar prvo nisam bila za to da zaruke proslavimo na taj način, sad mi je baš drago što je tako ispalo jer su se svi super zabavili, pa čak i plesali i ludovali, i svima je to ostala lijepa uspomena..
avista01
12.12.2007., 13:11
Super curke!! Baš mi je drago zbog vas!!:cheer:
Lijepo je znati da još uvijek negdje postoje romantične i domišljate duše!
e da kad smo kod zaruka, bit će zaruka bit će ( treba utopit poklone:rofl: ) ali neki ludi običaji od kojih ja ne mogu pobjeći vele da ja kao mlada darivam njegovu obitelj!! ali pošto je njih ko kusatih pasa (neki izraz moje mame nemam pojma šta znači) bit će to samo za roditelje, brata i baku jer je ona glavna u familiji (ah ti hercegovci). i to kao muškima košulje a ženama...nemam pojma, stoga mi ne gine jedno 60 ljudi, tamburaši i to, i da to se sve organizira i plaća po ženskoj strani, daklem moja majka i otac. još je tu razmjena prstenja i onda pijemo dok ne završimo svi pod stolom, kad se volimo veselit, stas!!
simply_black
15.12.2007., 16:15
Nismo proslavljali zaruke.
Pošto smo dugo zajedno, bilo je čisto - roditelji moji, udajem se, oni su slegnuli ramenima, rekli - očekivali smo to, njegovi su pustili koju suzicu, i tako. :)
konfiguracija
17.12.2007., 09:55
..suzice...kako je to guba
malena79
19.12.2007., 22:44
Što se mene tiče,u početku na sam spomen da proslavimo naše zaruke,nisam bila posebno oduševljena.No s obzirom da je moj dragi inače rodom iz Vojvodine(Bačka), a kod njih je to tradicija,dogovorili smo se da ćemo ipak proslaviti zaruke,ali u najužem krugu(roditelji,braća i sestre):mig:
mi također nismo imali zaruke, mi smo to onako "ispod stola" razmjenili prstenje i samo pokazali roditeljima. i to je bilo to. bez pompe samo on i ja....i bilo je baš lijepo i slatko
....vidim da nam je na isti dan dan vjenčanja.... pa evo čestitam od srca.......
Mi smo naše proslavili! I sad mi je toliko drago! Jedna velika draga uspomena na zabavu i veselje i malo treme... Bilo je odlično i opet bi ponovila!
Kikica26
05.01.2008., 19:34
ni mi nismo imali klasične zaruke - kupili prstenje zajedno tog hladnog zimskog dana kad je bio snijeg do koljena i ja taman podijelila klincima knjižice :D , otišli na ručak i čim se konobarica udaljila bojažljivo izvadili kutijicu i jedno drugom stavili prsten na ruku, pusili se preko stola, naklopali se i dalje šetali gradom s osmijehom od uha do uha :cerek: ......to isto popodne objavili to starcima i pozvali ih koji dan na ručak kod nas i to je bilo to.......ništ posebno, al nama puno značilo.......:cerek: svadba je bila za godinu i pol......
elegant
11.01.2008., 08:52
Nismo proslavljali zaruke.
Pošto smo dugo zajedno, bilo je čisto - roditelji moji, udajem se, oni su slegnuli ramenima, rekli - očekivali smo to, njegovi su pustili koju suzicu, i tako. :)
kod nas je to prošlo isto bez velike pompe ... živimo već godinama zajedno ....
nakon božićnog ručka kojeg smo imali s frendovima, dragi donese kutijicu i kaže ... izvoli! :cerek::cerek::cerek:
zeljka2905
11.01.2008., 09:23
dragi donese kutijicu i kaže ...izvoli! :cerek::cerek::cerek:
:lol:Lud ti je taj tvoj...:rofl::D
elegant
11.01.2008., 09:34
:lol:Lud ti je taj tvoj...:rofl::D
ooo daaa ... u to još nitko nije posumnjao :lol:
zeljka2905
11.01.2008., 09:37
Ubila sam se na rijec izvoli...:lol:
A sad begam da me ne bu teta sa palicom po prstima..:D:eek::rofl:
elegant
11.01.2008., 09:41
Ubila sam se na rijec izvoli...:lol:
A sad begam da me ne bu teta sa palicom po prstima..:D:eek::rofl:
ima i nastavak ..... ja ga blijedo gledam ..... frendovi također ....
.... a kad smo ostali sami :rofl::rofl::rofl:
:lol:
Romanticno usamljeno mjesto u Samoboru i nekakav restoran. (Ne zelim puno otkrivati, da draga ne bi skužila, iako se ne koristi previše forumima i internetom :))
Hvala svim romanticarima na pomoci. :)
more & dupin
16.06.2008., 08:24
ovdje ću spojiti temu
ovako, u slavoniji je običaj ( šokački a ne bosanski kako je netko ovdje rekao) da prvo bude kulin iliti prosci pa onda zaruke.
kulin je kada mladoženja sa obitelji i prijateljima dođe kod mlade i pita njenog oca za njenu ruku i onda slave.
nakon toga zaruke na koje opet dolaze i daje se mladoj zaručnički prsten i opet se slavi.
svakakvih obićaja u slavoniji ima, npr kada se moja mama udavala njeni roditelji nisu smjeli ići na njenu svadbu. samo su dočekali goste koji su odveli mladu na vjenčanje i to je to...
ja se udajem nagodinu i šokica sam ali neću ni kulin ni zaruke. njegovi su došli kod mene na upoznavanje, salu smo kaparili i to je to...meni nema smisla zvati cjelu rodbinu za zaruke i bacati se bezveze u trošak...
malo je topic bacen u sjenu, a nisam nasla niti jedan o prosidbi, pa da pitam-ima li barem jedna od vas da je ONA zaprosila decka tj.muza ili koga vec? Ili ste sve zaprosene?
lizianthus
14.07.2008., 09:08
ovako, u slavoniji je običaj ( šokački a ne bosanski kako je netko ovdje rekao) da prvo bude kulin iliti prosci pa onda zaruke.
kulin je kada mladoženja sa obitelji i prijateljima dođe kod mlade i pita njenog oca za njenu ruku i onda slave.
nakon toga zaruke na koje opet dolaze i daje se mladoj zaručnički prsten i opet se slavi.
svakakvih obićaja u slavoniji ima, npr kada se moja mama udavala njeni roditelji nisu smjeli ići na njenu svadbu. samo su dočekali goste koji su odveli mladu na vjenčanje i to je to...
ja se udajem nagodinu i šokica sam ali neću ni kulin ni zaruke. njegovi su došli kod mene na upoznavanje, salu smo kaparili i to je to...meni nema smisla zvati cjelu rodbinu za zaruke i bacati se bezveze u trošak...
dragi pitao romantično, ja rekla "da" romantično i onda se njegovi slavonci malo iznenadili da kao: a kad će bit zaruke??? :confused:
ja reko: pa...helllooouuu, zaruke su bile. pitao me, rekla da i to je to.
pa neće me valjda ić prosit, otac oca, kao da se mene niš ne pita, ono jel imam možda drvenu nogu i sve zube na broju i to još za neku posteljinu il šta ti ja znam :eek:
Običaji su običaji al ipak...ovo je neko novo vrijeme. Hvala Bogu!
Alka Zagreb
31.07.2008., 10:51
malo je topic bacen u sjenu, a nisam nasla niti jedan o prosidbi, pa da pitam-ima li barem jedna od vas da je ONA zaprosila decka tj.muza ili koga vec? Ili ste sve zaprosene?
Na Heizelovoj smo vidjeli veliki plakat za Sajam Vjenčanja u 10 mj 2007, pogledala sam ga i rekla: "Mogli bi ići pogledati?!", na što je on odgovorio: "Mogli bi! Budemo." I tjedan dana kasnije imali smo salu i band kaparene.
Jesam ga ja to zaprosila? Ili smo zajedno zaključili da je došlo do toga?
Na Heizelovoj smo vidjeli veliki plakat za Sajam Vjenčanja u 10 mj 2007, pogledala sam ga i rekla: "Mogli bi ići pogledati?!", na što je on odgovorio: "Mogli bi! Budemo." I tjedan dana kasnije imali smo salu i band kaparene.
nemoj zezat :cerek: :cerek: predivno!!!!! :cry:
**bubi**
31.07.2008., 20:44
Ma nisiiiiii....samo si inicirala:D
Mene je dragi zaprosio a zimovanju i to s bile nase zaruke, ali su roditelji htjeli i one starinske( a vise da se sjedne i popije nesto:D)...iskreno receno i jedno i drugo mi je bilo lijepo :cerek:
ribica78
01.08.2008., 18:25
Ima nas,samo niko nije pokrenio temu:rofl::rofl
Bili smo s jednim parom koji se zenio i nama dao pozivnicu i kako to vec ide prica on nama kako je tesko naci salu ljeti kod nas (hercegovina)...nakon popijenog pica savak na svoju stranu...a kazem svom dragom, a kad cemo pocet trazit ako zelimo kolovoz....sutra on mene zove i kaze " ja rezervira za 25.8."i evo skoro godinu dana sam gospoda.Ispalo je da sam ja njega zaprosila.
Ima nas,samo niko nije pokrenio temu:rofl::rofl
Bili smo s jednim parom koji se zenio i nama dao pozivnicu i kako to vec ide prica on nama kako je tesko naci salu ljeti kod nas (hercegovina)...nakon popijenog pica savak na svoju stranu...a kazem svom dragom, a kad cemo pocet trazit ako zelimo kolovoz....sutra on mene zove i kaze " ja rezervira za 25.8."i evo skoro godinu dana sam gospoda.Ispalo je da sam ja njega zaprosila.
:cerek: :cerek: super datum btw. :top:
Uskoro imam zaruke, vjenčanje je nagodinu. e sad, muče me ti neki običaji za zaruke. naime trebali bi kupiti burme sada i nositi ih kao zaručničke prstene plus meni ide još jedan prsten. navodno kao da dečko mene zaručuje sa tim prstenom a njegovi roditelji sa burmom. do vjenčanja ih trebamo nositi na ljevoj ruci a kad se vjenčamo onda na desnoj. meni je to malo glupo jer ću nositi burmu a nisam udana i to godinu dana...kakvi su običaji kod vas i je li ovaj običaj čest jer ja nikad prije nisam ćula za to...
također mi nema smisla kada ljudi planiraju svatove godinu ipo dana prije, sve rezerviraju i srede i onda se zaruče dva mjeseca prije svatova, pa jel zaruke ne bi trebale biti simbol da planirate vjenčanje??? što vi kažete?
... pa jel zaruke ne bi trebale biti simbol da planirate vjenčanje??? što vi kažete?
trebale bi :)
a dečko ti se slaže s tim običajem (za koji ja nikad nisam čula) ?
pa ja sam mu rekla da mi je to glupo i da ja nebi nosila burmu a on kaže da je njemu glupo da samo ja nosim prsten jer se onda kao nevidi da je on zaručen bla bla bla i onda se skoro posvađamo oko toga...
a da mu predložiš da ti nosiš zaručnički, a on ak mu se tak hoće nositi burma nek je nosi :) !
ma nešta ćemo iskemijat samo mi se neda prepirati zbog sitnice...a neznam...
ma nešta ćemo iskemijat samo mi se neda prepirati zbog sitnice...a neznam...
ovako završava većina ženskih rečenica...
pa za zaruke i dobijaš prsten, zaručnički...i nosiš ga do vjenčanja. ništa nenormalno ili čudno...
a ako i on hoće da nosi prsten, zašto bi mu branila ?!
Neroslava
08.08.2008., 20:31
Da nije ova Satine alter ego Sarićeve? Baš me stilom podsjeća na nju, slična razina pismenosti i smislenosti napisanih rečenica... Možda griješim :kava:
kisikana
08.08.2008., 21:44
Nikad u životu nisam čula za običaj da roditelji nekoga zaručuju burmom?!?! :confused:
Meni je dragi kupio zaručnički prsten a kasnije smo kupili burme koje nismo nosili do vjenčanja.
Jaranka
08.08.2008., 22:36
joooj i ja imam takvih muka, meni su zaruke 6.9. i jos sam sva zbunjena, imam vecu tremu nego sto cu imat na vjencanju;))) hehe..
dolaze njegovi na upoznavanje, odmah su i zaruke i festa, znam da on mene zarucuje s nasim burmama,al dogovor je da ih necemo nosit do vjencanja, ja nosim svoj zarucnincki prsten sto je dovoljno... Mene njegova mama mora darivati,e sad sta god to znacilo,al kako sam cula kupuje neki nakit ...a od rodbine se dobija neki darovi... uglavnom samo cekam da sto prije prodje, pa cete dobit izvjesce;)
do tad...;)
Da nije ova Satine alter ego Sarićeve? Baš me stilom podsjeća na nju, slična razina pismenosti i smislenosti napisanih rečenica... Možda griješim :kava:
pa ako ti nisam pismena i smislena možda si ti malo spora ha :kava:
nemoraš vrijeđati i uvjeravam te nisam alter ego Sarićeve...
pa za zaruke i dobijaš prsten, zaručnički...i nosiš ga do vjenčanja. ništa nenormalno ili čudno...
a ako i on hoće da nosi prsten, zašto bi mu branila ?!
ma znam da dobivaš zaručnički ali nisam nikad čula da dobivaš i burmu i onda ju nosiš do vjenčanja. ne branim ja njemu da nosi prsten nego neće ni on nositi ako ja ne nosim. ma nosit ću ga, nije problem samo sam htjela ćuti jel još tko zna za takav običaj.
Kod nas u Slavoniji to vecinom bude tako da se u krugu obitelji na vecerici (ili malo veci krug obitelji na festi) prije vecere kaze zasto su se okupili...bla bla bla...i onda buduci mladenci razmijene burme (do vjencanja stoje na lijevoj ruci), majka od mladozenje daruje mladenki neki nakit dok otac mladozenje daruje buducim mladencima (dakle i mladoj i mladozenji) kuvertu (sta bude unutra ne znam, ali ili novci ili neki poklon bonovi ili tako nesto), ugl to je kao neki obicaj kojime se zapravo zeli pokazati da svekrva "zeli" nju za snaju da ce biti dobre, nece se svadjati....bla bla (mos' mislit), a otac kao glava kuce u ime cijele njihove obitelji zeli sve najbolje dok su u zarukama i naravno nakon zaruka, u buducem zivotu. Posto su vecinom to neki dogovoreni svatovi (nema onih spontanih hoces se udati za mene i sl.) vec je to sve na foru da starci pitaju kad cete se vjencat ili kazu da bi bilo vrijeme, pa onda i vi malo razmislite pa se slozite s njim i onda onak..ajmo napraviti zaruke.Tako da bas i nema onoga pravog zarucnickog prstena, vec su znaci te burme i onda se vidi da ste se vi zarucili. A da...i mlada daruje buduceg svekra i svekrvu i kumove nekim simbolicnim darom...butelje,salovi,kravate,kemijske,novcanici, satovi...tak nesto
OT:bila sam na jednim zarukama u kojima je svekrva darovala prave biserni komplet (nausnice,ogrlicu,prsten i narukvicu) koje je mlada nosila na vjencanju,a to je zapravo bilo u obitelji da se najstarijem sinu koji se zeni (njegovoj supruzi) poklanja to nasljedstvo...po meni nesto prekrasno, ne zato kaj je to bio bas taj nakit vec zato sto je to jako lijepa obiteljska tradicija.
Nessych
09.08.2008., 21:31
...i onda buduci mladenci razmijene burme (do vjencanja stoje na lijevoj ruci)
pa verice se nose na lijevoj ruci nakon vjenčanja, a ne prije vjenčanja. lijeva ruka je ruka koja je bliža srcu i zato se veriec stavljaju na lijevu ruku, barem kod nas u primorju svi tako nose.
A meni osobno je malo glupo nositi verice prije vjenčanja, ja imam zaručnički prsten kojeg mi je dragi kupio, zaprosio me u autu u 3 ujutro i samo sam drugo jutro doma pokazala presten i to je bilo to, bez proslava i prošnje od tate i ostalih monada. A verice smo kupili, stavili ih u crkvi nakon što ih je svećenik posvetio na lijevu ruku i to je to.
pa verice se nose na lijevoj ruci nakon vjenčanja, a ne prije vjenčanja. lijeva ruka je ruka koja je bliža srcu i zato se veriec stavljaju na lijevu ruku, barem kod nas u primorju svi tako nose.
a evo kod nas u slavoniji obratno, mi na desnoj ruci. a onda zapravo koga god pitaš kaže ti drugačije...
Ajme...da me ubijes nemam pojma vise di se nose...ugl do vjencanja na jedno poslije vjencanja na drugoj :)
Nama je svećenik rekao da nema pravila desna ili lijeva ruka...ima ljudi koji ionako ne mogu nositi prsten na lijevoj pa ga stave na desnu..tu nema pravila gdje nositi prsten...
annie_f
05.11.2008., 11:37
Prijateljica ce mi uskoro imati zaruke..rucak u restoranu za roditelje i kumove..ja cu biti kuma..zanima me jel ima neki obicaj sta kuma treba kupiti za zaruke? netko je napisao da kuma treba donijeti tortu..
Amarillis
05.11.2008., 15:29
cini mi se da ima ovdje dosta ljudi koji smatraju da su zaruke isto kao kad te dragi zaprosi. krivo. dragi te zaprosi i dobijes zarucnicki prsten. a na zarukama vi zajedno svojim obiteljima "sluzbeno" dajete do znanja da cete se vjencati. tu se onda cesto izmjene burme, samo kao simbol toga i onda se mogu a i ne moraju nositi do vjencanja. pravilo lijeva ruka-desna ruka ne postoji.. i kod nas se mlada dariva, ali nisam cula jos nigdje da i mlada mora darivati njegovu obitelj.. a pokloni su od svakrive nakit i tako..a od ostatka to budu sitnice za kucu..pribor za jelo, tanjuri, case, stoljnjaci, lampe..... i tako.. a broj ljudi na zarukama i sam vrsta proslave variraju iskljucivo prema tome sta mladenci zele..(jedino ako ne udovoljavaju necijim roditeljima pa oni prave po svom..)
Amarillis
05.11.2008., 15:34
Prijateljica ce mi uskoro imati zaruke..rucak u restoranu za roditelje i kumove..ja cu biti kuma..zanima me jel ima neki obicaj sta kuma treba kupiti za zaruke? netko je napisao da kuma treba donijeti tortu..
moja kuma kad je imala zaruke (kod kuce) pitala sam ju dali trebam donijeti tortu, a ona je rekla da ni slucajno jer su njeni vec napravili tonu kolaca i njegova mama da ce tortu donjeti pa da se ne baca bez veze.. ja sam joj kupila parfem.. bilo mi je glupo kupovati joj stvari za stan jer ni ona jos ne zna kako ce ga urediti pa ono.. najbolje (po meni) je pitati sta bi htjela.. tako ne mozes pogrijesiti...:)
lizianthus
06.11.2008., 09:59
naša je svadba zagrebačko-slavonska, u zg.
za mene su zaruke kad me dragi upitao i ja rekla DA i dao mi zaručnićki prsten. Bili sami on i ja jer se sami on i ja ženimo.
A "zaruke" koje amarilis spominje mi ćemo imati za kojih 20 dana i nazvali smo to ne zaruke- jer smo to već obavili :mig: nego ručak upoznavanja.
Bit će prisutni on i ja, naši roditelji i braća i sestre sa svojom obitelji. ukupno 11 ljudi. ja misla i to smanjit al...eto, slavonski dio inzistira.
kako mi je dato na znanje, dobit ću poklon u vidu nakita. ja htjela i to izbaciti ali... eto, slavonski dio opet inzistira :mig::D. the end.
usput, ima ko kakvu dobru preporuku za neki fini restoran u zapadnom dijelu zg il novi zg za taj naš ručak? thnx.
Amarillis
06.11.2008., 11:32
hih..tek sam sad skuzila sta napisah.. jesu to zaruke kad te dragi zaprosi.. mislim jel.. ali kod nas se kad se kaze slaviti zaruke ne misli na taj dio nego na ono sto vi zovete rucak/vecera upoznavanja.. nije sve svuda isto.. a sta ces.. aj imam cisto slavonsku svadbu u slavoniji pa necu najvjerojatnije nista dobiti od svekrve(bar se nadam da nece jer mi se njen ukus ni malo ne sviđa i onda ako bude htjela da to nosim na dan vjencanja...:eek::eek::eek:).. to je sve stvar obicaja i zelje.
lizianthus
06.11.2008., 12:14
aj imam cisto slavonsku svadbu u slavoniji pa necu najvjerojatnije nista dobiti od svekrve(bar se nadam da nece jer mi se njen ukus ni malo ne sviđa i onda ako bude htjela da to nosim na dan vjencanja...:eek::eek::eek:).. to je sve stvar obicaja i zelje.
a meni moja rekla da si sama izaberem...baš je dobra :D
Francesca
06.11.2008., 16:50
lizi mi isto uskoro imamo upoznavanje ali još nismo odlučili dal ćemo samo roditelje ili komplet kaj bi bilo sa nama dvoma 13 ljudi...
odlučili smo da bi upoznavanje bilo kod nas u stanu, dakle ni kod mojih ni kod njegovih... pa mi je sad jedini bed kuhat za 13 ljudi :lol: ali bum nekaj naručila izvana čini mi se :)
malo me jeza hvata...
naše intimne zaruke su mi bile daleko ljepši dio "zaruka"... NY... Central park... lijep sunčan dan... ah kad se samo sjetim :)
lizianthus
07.11.2008., 08:03
lizi mi isto uskoro imamo upoznavanje ali još nismo odlučili dal ćemo samo roditelje ili komplet kaj bi bilo sa nama dvoma 13 ljudi...
odlučili smo da bi upoznavanje bilo kod nas u stanu, dakle ni kod mojih ni kod njegovih... pa mi je sad jedini bed kuhat za 13 ljudi :lol: ali bum nekaj naručila izvana čini mi se :)
malo me jeza hvata...
naše intimne zaruke su mi bile daleko ljepši dio "zaruka"... NY... Central park... lijep sunčan dan... ah kad se samo sjetim :)
svaka čast, ja si nekak nebi priuštila još i taj stres s kuhanjem :D:mig:
ok, naručit izvana :top:
evo baš smo jučer bili u restaču Pod zvoncem na Vrbiku pa nam se učinilo ok.
nekak je domaća atmosfera pa se nadam da neće bit "napeto". a ionako će bit samo do prve runde a onda...:rofl:
da, da...intimne su bile ono pravo- mi bili u šumi na Medvednici :cerek:, lijep sunčan dan...
Vanjica
07.11.2008., 18:21
Pa meni moji u Slavoniji kazu jedno je prosnja drugo su zaruke i da zasto ja to nisam imala kad je tamo mlada najbitnija i sve se vrti oko nje i pokloni...
Ma ja sam se najljepse osjecala kad je meni moj dragi usred epizode Gilmorica dao kljuc svoje kuce, to su meni bile zaruke, tako sam plakala, nisam mogla doci k sebi, a kad sam doma mami pokazala kljuc i opet briznula u plac zena nije znala sta se desava, bila je jadna sva zbunjena.
A prosnja... vec je iz razgovora znao da je necu pravi zarucnicki prsten s kamenom velikim, nego obican okrugli s malim kamencicima u njemu ili na njemu, ali da budu jako mali i vise njih u nizu. Jedan dan me samo prosetao po par zlatarni da mu ja tocno pokazem sta se meni svidja, za par dana je bilo Valentinovo i nasa druga godisnjica, odveo me na Sljeme (to je nekako nasu vezu i pred vezu obiljezilo) pa me vozao sim tam, vidikovac ovaj ona i onda... da on meni jedno zivotinjsko carstvo, ja kazem hvala... da on meni drugo, ja se smijem i mislim si jel bude ili ne bude... da mi trece zivotinjsko... ja se nagnem u njegova vozacka vrata pitam ima sta jos a on izvuce cetvrto zivotinjsko!!! Ja kazem fala, a jesi mi kupio salvete ( jer smo se prije par dana zezali da ja hocu zivotinjsko i salvete za valentinovo i godisnjicu) a on kaze jesam i da mi salvete s pcelicom Majom :cerek:, ja si vec mislim ma nece me zaprositi, ono me vodio u zlatarnu da zna za ubuduce, nije on to ozbiljno mislio, bilo mu usput... i pitam ja kaj ima jos, kaze on da i da jos jedno zivotinjsko :D, a ja naravno kazem pa dobro dokle ces izvalciti iz tih vrata a on kaze mozda ima jos nesto pogledaj sama i ja se nagnem i izvucem vrecicu ukrasnu malu i nakon svih peripetija sa zivotinjskima prvo pomislim kupio mi nausnice :) i onda otvorim, unutra crvena kutijica a u njoj :cerek: moj prsten, ja kazem sta je to??? Mislim pretpostavljala sam da ce me zaprositi ali me totalno zbunio sa silnim cokoladama, a on kaze pa htio bih da mi budes zena,! Da nisam sjedila opala bih na guzicu, ocekujes to, znas da ce se desiti kad tad, ali opet kad cujes te rijeci...
I onda moja reakcija: pocnem vristati i vikati da idemo van iz auta jer mora kleknuti!!! Jedva me nagovorio da to obavimo doma jer je vani prehladno i onda je tako i bilo, a prsten smo nosili na smanjivanje jer je moj dragi nekako s mojim prstenjem i svojim rukama uzeo pre preveliku mjeru, prsten mi je spadao i sa palca :D
Starce smo upoznali tek godinu i pol nakon toga kada sam se ja bila preselila k njmu i kada smo poceli planirati svatove pa nek se ljudi znaju i obzirom da smo u istom dvoristu kad moji dolaze k meni da znaju i jegove a ne da se vide na dvoristu pa prodju jedni pored drugih i da bude neugodna situacija.
Inace moj tata dugo nije smatrao da smo mi zaruceni jer nije bilo tog slavonskog derneka i nismo to izveli kak smo trebali, mislim ono bitnije je da dragi mog tatu pita jel me daje, nego da ja kazem hocu li ga :lol:
Zaboravih napisati... na netu smo pronasli da je 29.2. svake cetvrte godine dan kada zene prose muskarce i tako nakon sto je on mene zaprosio 14.2.2007. ja sam 29.2.2008. napravila veceru, posula stol ruzama, zapalila svijece, on je dosao s posla, sjeo, jeo, pitao mene cemu takav rucak, stol, moja sminka i odjeca, a ja kleknula i zaprosila ga... naravno da je pristao :)
Francesca
07.11.2008., 21:15
svaka čast, ja si nekak nebi priuštila još i taj stres s kuhanjem :D:mig:
ok, naručit izvana :top:
evo baš smo jučer bili u restaču Pod zvoncem na Vrbiku pa nam se učinilo ok.
nekak je domaća atmosfera pa se nadam da neće bit "napeto". a ionako će bit samo do prve runde a onda...:rofl:
da, da...intimne su bile ono pravo- mi bili u šumi na Medvednici :cerek:, lijep sunčan dan...
aaaaaaah Zvonac vam je :klopa: :klopa: :klopa: :klopa: :klopa:
Francesca
07.11.2008., 21:16
vanjica - nakon trećeg životinjskog sam već i ja iščekivala što će dalje bit...
u svakom slučaju - dobra ideja za ročkas za dragog :)
lizianthus
08.11.2008., 22:41
mene je moj u biti prosio dva put...al kad se zbroji to je jednom za pravo :lol:
prvi put u beču, al ja nisam htjela tamo pa je siroti taman kleknuo al nije stigao pitat jer sam ja počela vrištat ne sad, niti slučajno ne. i drugi puta potpuno romantično na Medvednici :cerek:- al onda nije kleknuo- pošto već jelte jednom je:lol:
Pozdrav svima,
zabavljamo se dugo pa je došlo vrijeme da se zaručimo. Ali problem je sljedeći, ona je predivna osoba tako da klasična zaruka ne dolazi u obzir, pored svake moje ideje postoji velika dilema, i što je najgore, sve što smislim izgleda tako bezveze da mi se gadi.
Molim vas, ako neko ima ideju o vjeridbi, kako da je izvedem, neka napiše ovdje, biće mi od velike pomoći. Samo da napomenem da će se ovaj čin odviti za novu godinu.
Zahvaljujem se svakome ko odvoji par minuta i opiše ideju o zaruci.
Blackie
03.12.2008., 15:45
Pozdrav svima,
zabavljamo se dugo pa je došlo vrijeme da se zaručimo. Ali problem je sljedeći, ona je predivna osoba tako da klasična zaruka ne dolazi u obzir, pored svake moje ideje postoji velika dilema, i što je najgore, sve što smislim izgleda tako bezveze da mi se gadi.
Molim vas, ako neko ima ideju o vjeridbi, kako da je izvedem, neka napiše ovdje, biće mi od velike pomoći. Samo da napomenem da će se ovaj čin odviti za novu godinu.
ja ti isto mrzim klasične zaruke...
sama sam izabrala prsten i zabranila dragom da me išta pita u smislu: oćeš li se udati za mene ?
tako da...nemoj se opterećivati nekim običajima i pravilima...
malička
03.12.2008., 16:10
Pozdrav svima,
Svaku djevojku koja u srcu silno iščekuje da je njena ljubav zaprosi, dirnut će i najjednostavnija rečenica. Moj dragi i ja smo zajedno 6 godina, obožavamo se, i nekako smo oduvijek priželjkivali taj dan kad ćemo se uzeti, čak smo o svemu znali ranije i pričati, pa mi je svejedno stavivši mi prsten pored uzglavlja i rekavši toliko jednostavnu a prekrasnu rečenicu, izmamio suze na oči. Stoga...budi jednostavan, budi svoj i neka svaka riječ ide iz tvoga srca...to je najformula
Svakako ju pitaj - Hoćeš li se udati za mene ?
To je jedna mala rečenica koja puno znači. Manje je bitno gdje ćeš i kako to napraviti. Znaš ju bolje nego mi i znaš što ona voli, što očekuje, čemu bi se veselila,... Budi iskren, jednostavan, ne kompliciraj.
lizianthus
04.12.2008., 09:56
Hoćeš li se udati za mene?
u kojoj god kombinaciji bilo, al To moraš pitat.
Blackie
04.12.2008., 10:58
Svakako ju pitaj - Hoćeš li se udati za mene ?
To je jedna mala rečenica koja puno znači. Manje je bitno gdje ćeš i kako to napraviti. Znaš ju bolje nego mi i znaš što ona voli, što očekuje, čemu bi se veselila,... Budi iskren, jednostavan, ne kompliciraj.
Hoćeš li se udati za mene?
u kojoj god kombinaciji bilo, al To moraš pitat.
di piše da mora pitat?
mene nije pitao jer zna da mi je to grozno...
ako te mora pitat, znači da ne zna želiš li se udati za njega, a to je onda problem...
ali to sam samo ja, ne volim običaje...
lizianthus
04.12.2008., 12:06
di piše da mora pitat?
mene nije pitao jer zna da mi je to grozno...
ako te mora pitat, znači da ne zna želiš li se udati za njega, a to je onda problem...
ali to sam samo ja, ne volim običaje...
moj je itekako znao da hoću al me svejedno pitao jer je isto tako znao da većina žena želi u životu čuti baš to pitanje. :kava:
još mi je i ime i prezime dodao prije pitanja: " kak se zovem", hoćeš li se udati za mene? :cerek::cerek: što je mene oborilo s nogu i dovelo me do suza :cerek:
ne vjerujem da je pritom mislio da ne znam kako mi je ime :kava:
Blackie
04.12.2008., 12:22
moj je itekako znao da hoću al me svejedno pitao jer je isto tako znao da većina žena želi u životu čuti baš to pitanje. :kava:
još mi je i ime i prezime dodao prije pitanja: " kak se zovem", hoćeš li se udati za mene? :cerek::cerek: što je mene oborilo s nogu i dovelo me do suza :cerek:
ne vjerujem da je pritom mislio da ne znam kako mi je ime :kava:
mene je moj pitao, kad smo išli naručit prsten, jel mora on mene išta formalno pitat....ja rekla, zaboga ne...:lol:
ali, ponavljam, to sam ja...neromantična do bola...
lizianthus
04.12.2008., 12:40
mene je moj pitao, kad smo išli naručit prsten, jel mora on mene išta formalno pitat....ja rekla, zaboga ne...:lol:
ali, ponavljam, to sam ja...neromantična do bola...
i to je ok:top:
zato nad ima različitih :mig:
milkajezakon
04.12.2008., 18:33
Stvar je ovakva; imam 27 god, i ja i moj dragi, skupa smo godinu i pol (nešto malo manje) i sve je točno onako kakva bi jedna veza trebala bit. Volim ga puno, slažemo se savršeno, on je prema meni divan. Jedini problem je (ako ga uopce smijem tako nazvati) sta o braku, djeci itd. još uvijek pričamo kroz šale, hipotetski i u stilu jednog dana.... Mislim, sigurna sam da on želi brak sa mnom i djecu, u to uopce ne sumnjam. Stvar je u tome šta je osjećam da sam već spremna i ne želim više puno čekat.
I sad se mislim, trebam li čekati i pustit njega da on odluči, ili pokušavati suptilno mu reć šta želim (muškarci i suptilnost :D) ili da jednostavno bubnem jasno i glasno :confused::ne zna:
Šta vi mislite?
Vesper Lynd
04.12.2008., 18:49
Prvo pocni o braku, djeci, zajednickom zivotu poceti pricati ozbiljno s njim i tek tad ces vidjeti sto on o tome stvarno misli!
Dok god sve to ide kroz salu, neznas na cemu si, a da ga zaprosis bez da budes sigurna u odgovor, mogla bi se u najmanju ruku razocarati, njega mozda i ne bas ugodno iznenaditi i cijelu vezu dovesti u nezgodan polozaj!
Mislim da se prosnje uglavnom dogadaju nakon sto je par ozbiljno razgovarao o braku i zato, prvo mu ozbiljno izrazi svoje zelje, bez ikakve sale, nek te shvati ozbiljno, predlozi mu da se zarucite, pricekaj da vidis kako on razmislja i ako te tada on sam ne zaprosi, ucini ti prvi korak! Nikako nemoj pokusavati nesto prije toga jer bi se mogla razocarati!
pa kad se opet počnete šaliti o tome, reci mu da si spremna i da to želiš. vidjet ćeš kako će on reagirati, i ako je zainteresiran, pusti onda da se stvari razvijaju. ne trebaš mu odmah banut s pitanjem.
a ako živite zajedno, to i je nekako sljedeći logični korak.
milkajezakon
04.12.2008., 19:45
ma stvar je u tome šta ja uopće ne sumnjam u to da on želi brak i djecu sa mnom, svaki njegov postupak, cjelokupno njegovo ponašanje prema meni i brojne situacije kroz vezu su mi to pokazale, ali znam da cu svejedno morat pricat ozbiljno, da mi se ne bi dogodilo da ja pozurim a on bi jos saceka pa da pokvarim situaciju... jer realno, godina i pol je duga veza, ali nije preduga...
hihihi iz moje perspektive nije, ja sam sa svojim dragim skoro 6 godina :D
27dresses
05.12.2008., 02:37
moj dragi je mene zaprosio ali nakon što se milijun puta naslušao mojeg jadikovanja kako su svi zaručeni i svi se žene samo mi nikako da krenemo k tome :rofl: :rofl: :lol: :lol:
i onda je kupio prsten i zaprosio me :cerek: ....
mislim da biste prvo trebali porazgovarati malo o tome kako koji od vas vidi svoju budućnost i ako on spomene u razgovoru da uz tebe vidi svoju budućnost i bla,bla,bla,bla :D onda ti lijepo njega pitaj bi li se on htio vidjeti i službeno sa tobom u budućnosti i postati tvojim mužem???!!!
eto,to ti je moj prijedlog i nadam se da će upaliti.... mojoj sestrični jest upalilo i sada je supruga sa 30 godina i mama prekrasne curice a bili su samo 9mjeseci u vezi te je imala ona tada 28 godina :) .... eto, SRETNO :top:
Iriatai Ihitai
02.04.2009., 15:43
Prvo pozdrav svima. Novi sam na forumu, a kao sto vidim ovdje se pise o svemu i svacemu.
Dakle, forumasi, prije nego pocnem citati onaj podforum "Vjencanja", trazim temu o zarukama, ali vidim da uzaludno. di, sta, kako?
ima li netko savjete, linkove, etc...
Tema spojena sa već postojećom.
ana77
Francesca
02.04.2009., 15:51
Zaruke kao:
- kako zaprostiti curu
ili
- gdje napraviti proslavu?
ili kaj?
majamcic
02.04.2009., 18:04
Prvo pozdrav svima. Novi sam na forumu, a kao sto vidim ovdje se pise o svemu i svacemu.
Dakle, forumasi, prije nego pocnem citati onaj podforum "Vjencanja", trazim temu o zarukama, ali vidim da uzaludno. di, sta, kako?
ima li netko savjete, linkove, etc...
A sta ti treba za ZARUKE???:ne zna:
Ako oces zaposit curu, pitaj je i pocmi gledat sale! :mig:
Jaranka
02.04.2009., 21:50
Joj nostalgija me uhvatila...moje zaruke su bile pravi dernek ;) al mislim sluzbene zaruke...
uuuffffff...
Pitaj komšo šta god te zanima...;)
Lyysssyyyy
02.04.2009., 22:03
jaranka dočaraj malo, opiši kak je bilo
Iriatai Ihitai
02.04.2009., 22:12
Mislio sam na nekakava vasa iskustva, ideje, sta i kako. kakvi su zapravo zarucnicki prstenovi i tko ih drzi?
Jaranka
03.04.2009., 16:51
jaranka dočaraj malo, opiši kak je bilo
6.9.2008 -
Ljudi - 70
..muzika 2.harmonike i 5.tamburaša
dragi je sa svojom rodbinom dosao iz Zagreba u slavoniju, (prosit me:cerek:)..
Cim su stigli, moja mama je pitala "kojim povodom su nam dosli", onda je njegov kum govornik preuzeo sve u svoje ruke... - pa mis mo dosli jer smo culi da ovdje ima neka cura za udaju, dosao je mladozenja da ju zaprosi...
..i tako sad da ne duljim previse...svekriva je izvadila ogrlicu da pokaze koliko vrijedim:eek: hehe..sala mala.. a onda je moj dragi pitao mog tatu dal me daje ;):cerek: i onda je poceo dernek..pravi mali svatovi...to nam je bilo zagrijavanje hehe:cerek:
Lyysssyyyy
03.04.2009., 17:06
6.9.2008 -
Ljudi - 70
Cim su stigli, moja mama je pitala "kojim povodom su nam dosli", onda je njegov kum govornik preuzeo sve u svoje ruke... - pa mis mo dosli jer smo culi da ovdje ima neka cura za udaju, dosao je mladozenja da ju zaprosi...
..i tako sad da ne duljim previse...svekriva je izvadila ogrlicu da pokaze koliko vrijedim:eek: hehe..sala mala.. a onda je moj dragi pitao mog tatu dal me daje ;):cerek: i onda je poceo dernek..pravi mali svatovi...to nam je bilo zagrijavanje hehe:cerek:
odlično zvuči :top:
Ako ti je cura iz nekog slavnonskog sela (ne znam je li i dalje još uvijek tako), računaj da ćeš pred svim ljudima (bar jedno 50) morati od tasta tražiti mladenkinu ruku. :love: A nakon (eventualnog?) odobrenja i staviti zaručnici prsten na ruku. Ruke drhte i najgrabrijima!! :rofl:
ciganche
03.04.2009., 20:15
6.9.2008 -
Ljudi - 70
nije moj stil, ali ako vam je bilo lijepo :top:
ja nisam radila nikakve 'službene' zaruke, osim što su moji došli kod njegovih na ručak, a nakon par dana njegovi kod mojih i to je to
Francesca
03.04.2009., 22:01
mi nismo uopće imali zaruke... samo smo svima poslali SMS iz NYC-a (tam me zaprosio) da se ženimo i to je bilo to ;)
Iriatai Ihitai
03.04.2009., 23:28
Ako ti je cura iz nekog slavnonskog sela (ne znam je li i dalje još uvijek tako), računaj da ćeš pred svim ljudima (bar jedno 50) morati od tasta tražiti mladenkinu ruku. :love: A nakon (eventualnog?) odobrenja i staviti zaručnici prsten na ruku. Ruke drhte i najgrabrijima!! :rofl:
Ne, ne , nije. Ona je Dalmatinka, a mislim je zaprositi na Tahitiju.
La_LuNa
04.04.2009., 00:14
sto se tice prstena, pogledaj si ovo (http://www.forum.hr/showthread.php?t=194554). sto se tice lokacije, smatram da ti je pun pogodak, pamtit cete to dozivotno.
sto se tice ostalih detalaj, daj nam malo vise info, kakva je ona, kakav si ti? mislim, djabe da ti dajemo scenarije tipa "klekni, pjevaj, recitiraj, plivaj s morskim psima" kad ne znamo jeste li romanticne dusice, avanturisti, prakticari.. :ne zna:
Iriatai Ihitai
04.04.2009., 00:50
sto se tice prstena, pogledaj si ovo (http://www.forum.hr/showthread.php?t=194554). sto se tice lokacije, smatram da ti je pun pogodak, pamtit cete to dozivotno.
sto se tice ostalih detalaj, daj nam malo vise info, kakva je ona, kakav si ti? mislim, djabe da ti dajemo scenarije tipa "klekni, pjevaj, recitiraj, plivaj s morskim psima" kad ne znamo jeste li romanticne dusice, avanturisti, prakticari.. :ne zna:
hvala za link. oboje smo romanticari. ajkule smo vec probali. imam ja par ideja, ali bi volio cuti i od ostalih cto su napravili, odnosno sto je zenama posebno/lijepo, zato pitam vise orijentacijski.
La_LuNa
04.04.2009., 00:57
gle, kak god da to izvedes (osim da joj bacis prsten u glavu :rofl: ) njoj ce biti divno i najljepse.. jer su to vase zaruke. i one su samo uvod u sve ono sto slijedi..
moj je to "obavio" na badnjak navecer (htio je na bozic, kad prodje ponoc, al smo oboje radili taj dan i bili prestrgani da izdrzimo do ponoci :D), kleknuo je, (kleknula sma i ja odmah kraj njega :cerek: ) imenom i prezimenom me pitao zelim li se udati za njega :cerek: i nema tih restorana, sampanjaca, muzike ili otoka koji bi mi taj tren mogli uciniti posebnijim no sto je bio! kuzis? nije stvar u mjestu i filmskom scenariju po kojem ces to izvesti.. bitno je samo da joj pokazes da to usitinu zelis..
moja seka i sogi su se zarucili pored kontejnera za smece :rofl: i kaj sad :D
miss_djurdja
04.04.2009., 08:48
Mi se nismo zaručili...:D
Uopće ne znam koja je svrha tih zaruka!!!!
Znali smo otpočetka da ćemo se oženiti i to je to!!!!
Yolaine
04.04.2009., 10:32
Ja ne volim te službene zaruke sa cilom feštom...mislim da kod nas u Dalmaciji to i nije uobičajeno...
Al mi smo se zaručili sami, to mi je puno lipše i osobnije, i ne mislim da je nepotrebno, odnosno meni zaruke predstavljaju kao neko obećanje tih dvoje ljudi da će se vjenčat, i baš su mi važna i posebna stvar.
Mene je zaprosio prije tri ipo godine, kad nam je datum i godina vjenčanja bila još teška nepoznanica. Svi su nas samo pitali, kad je datum?, a mi smo morali objašnjavat da smo se zaručili za sebe i da je datum - jednog dana. to je nama predstavljalo dizanje veze na višu razinu, odnosno točnije, obilježavanje toga šta nam je veza sama došla na višu razinu. Ne volim kad su zaruke formalnost kad je datum već određen. Tad mi i nemaju smisla jer je sve već dogovoreno. Ovako tek tim pitanjem postajemo zaručnici.
Jaranka
04.04.2009., 11:46
nije moj stil, ali ako vam je bilo lijepo :top:
ja nisam radila nikakve 'službene' zaruke, osim što su moji došli kod njegovih na ručak, a nakon par dana njegovi kod mojih i to je to
Ma ja sam mislila nista ne radit,al bilo bi mi ksnije zao jer je to obicaj kod nas u Slavoniji, a posto je dragi iz Zg-a, onda smo se odlucili napravit prave zaruke...ja sam jedina svojim roditeljima..pa su se i oni slozili da to napravimo kak spada...:cerek: I bas nam je bilo superiška... jedva cekam srebrni pir ;))) :rofl:
Ereshkigal
04.04.2009., 11:56
Mene je moj dragi za našu 8. godišnjicu odveo na mjesto našeg prvog izlaska, gdje smo se prvi put poljubili i tamo me zaprosio.:cerek: SAd mi je to mjesto dvostruko posebno....:)
vjestica35
04.04.2009., 12:18
Mi smo se zaručili nakon 7 mjeseci hodanja, međutim ženimo se tek nakon 8 godina, od toga živimo zajedno 4 godine.. Zašto smo se zaručili? Zato što nam je u tom trenutku to bilo romantično, međutim ništa drugo se ne mijenja jedino nosiš prsten. Mi nismo imali nikakvu proslavu, jedino što smo napravili bilo je to da smo prstenje izmjenili u crkvi na polnočki. Moj dragi je pristaša da zaručnici imaju oboje prstenje koje kasnije postaje vjenčano, što ja osobno nisam podržavala po meni samo zaručnica ima prsten, ali eto nekada u životu moraš i popustiti. Moja kolegica s posla nakon što ju je dragi zaprosio u ponoć, pored mora u Dubrovniku proslavila je zaruke sa svojima i to je izgledalo kao mala svadba, bilo je 40 uzvanika.
Moj dragi je mene zaprosio nakon 4 i pol godine hodanja, i to na Staru godinu, par min prije ponoći, a ja mu 10 min prije toga još nabijala na nos da sam ja mislila da ćemo se zaručiti još ove godine.. :rolleyes: Kupio je baterije s vatrometom, izveo me u dvorište, i dok sam ja oduševljeno gledala u vatromet, on je kleknuo (napominjem da je ispod koljena na koje je kleknuo stavio platnenu maramicu kako ne bi zaprljao hlače), i pitao nešto tipa da li se želim udati za njega, al ja sam bila toliko uzbuđena da se ni ne sjećam točno kako je formulirao rečenicu.. Uglavnom, puno sam vikala da hoću.. :D
gracijelica
11.05.2009., 20:30
evo pise sve u naslovu.molim vas vasa iskustva!!!:rolleyes::rolleyes::D ja se udajem u 10 mj.i sretna sam jako,ali nije me klasicno zaprosio( prsten,romantika,cvijece bla bla) vec smo samo spontano zapoceli organizaciju vjencanja,sad mi nekako to fali jer svi me pitaju a gdje je zarucnicki prsten,a ja ga nemaam.Mislim da mi vise to fali zbog drugih ljudi jer me nekako cudno gledaju kad im kazem da me nije zaprosio a udajem se.
ps. Spajam ove 2 teme jer im je tema ista. Kako Vas je dragi zaprosio. :)
ana77
Moj ti je savjet odmah na početku - slušaj sve oko sebe, pripremi anđeoski osmijeh i zaboravi većinu toga šta ti pričaju odmah, a ostatak nakon što odeš od njih :mig: Ako ti nisi željela prsten i ako on tebi ne fali - briga te!!!!
Inače, moj neromatnik je doživio metamorfozu 22.8.08. i prekrasno me zaprosio :cerek:
klaudijak
11.05.2009., 20:56
i ja imam doma jednog totalno neromantičnog, koji ne priznaje sve te dane zaljubljenih, dan žena.....
ali eto zaprosio me doma, u našem stanu (jer ja nisam htjela nikud ići jer mi nije bilo dobro), kad je taj dan došao doma dobila sam jednu ružicu ( inače to nije njegov običaj, obično kupi ili nakit ili parfem, pa mu ja lijepo očitala bukvicu da je to isto lijepo ali da je meni dovoljan i samo jedan cvjet u znak pažnje i da me se sjetio) i mislila ja to je to, kad ono kroz sat vremena ja sjela u fotelju, a on do mene kleknuo i otvorio kutijicu, a ja zatiltala, ostala bez teksta, kaj baš i nije često
nije bilo hiper romantično, ali za mene je bilo lijepo
La_LuNa
11.05.2009., 20:59
ja jesam isprosena, al recimo, i mene dost cudno gledaju jer nemam dijamantcugu na prstu, vec sasvim obican, neugledni srebrni prsten. ajme, grijeha i stahote. kak se on to, dzubar mali skrti, usudio kup't ista sta ne kosta skoro citavu rvacku prosjenu placu
:D
nadalje, jos veci grijeh i strahota bilo bi da oboje nosimo zarucnisko prstenje. sto mu je i bio prvotni plan (esprit ima divnog prstenja), al mu se nist nije svidjelo a da je u paru. zamisli ti to. ocito neki gejpeder taj moj buduci muz, 'oce svadbom to prikrit'. jasno je k'o dan, cim i on, pesko, 'oce nosat prstena
:D :D
poanta?
ne obaziri se na druge. uvijek, ali uvijek ce se nac' netko tko ce imati zajedljiv komentar. ako nisi od malena sanjala o kamencugi na prstu, boli te uvo sta selo kaze. bitno da ste si vi prisparali dobre 3-4 tisuce kuna koje mozete pametno investirati u ono bitnije - vase burme!
mene dragi nije zaprosio. nekako smo spontano poceli pricati o tome i dogovorili se sto i kako. on me u jednom momentu pitao: "triban li ja tebi kupit neki prsten? kakav hoces? hoces ici i ti sta ja znam koliki cu uzet?!" :DDDD odvalila sam se od smiha...prsten nismo kupili...umisto toga smo otisli na putovanje.
nakon nekog vrimena sam ga u sali pitala sta je papak pa me nije romanticno zaprosio..smislio nesto da me iznenadi. on me gleda kao da sam pala s marsa i kaze: "1. sto nisi ti mene? 2. sta bi ti tribala past na guzicu od iznenadenja jer hocu zivit s tobom i zenit se nakon 7 godina veze? ja bi sad pa na guzicu da me ostavis a ne obrnuto".
sunce moje pametno, racionalno, razumno...ahahahah...smijala sam se ko luda. zato ga i volim.
a isto sam se sva rastopila kad je neki dan prijatelj romanticno zaprosio prijateljicu. awwwww....i to je lipo...(s tim da su oni kratko zajedno pa je stvarno bilo iznenadenje i nije imala pojma!).
ma uglavnom...briga te sta ko misli...bitno da se volite i da u to ulazite iz pravih razloga. btw...ja znam jako puno cura koje nemaju zarucnicki prsten?!? imaju neke ali vecina koje znam ne. btw...kad bi ga vec dobila onda bi tila da to bude tako da mi ga samoinicijativno da. inace mi nema nikakvog smisla. jedna cura koju znam ga je isla sama birat i onda poslala njega da joj ga kupi i on joj ga je morao urucit. takva iscenirana cuda su mi grozna i uopce mi to nema poantu. sta ga nije sama odabrala i natakla na prst i gotovo?:ne zna:
klaudijak
11.05.2009., 21:03
e da zaboravila reći da me nije pitao ono hoćeš li se udati za mene ilikajtigajaznam već, kad sam vidla prstenek znala sam kaj znači, a pusa je to sve potvrdila
dobro kaže laluna, bitno je ono kaj vama znači i kako vas dvoje to doživljavate, pusti druge
seni001
11.05.2009., 21:03
Da te ja utješim- i mi krenuli planirati vjenčanje bez prosidbe - meni to ne predstsvljs baš ništa- nitko me ni ne pita za prsten jer nas znaju ko ležeran par - a ti - boli te briga za druge - imaš svojeg budućeg, volite se - pusti selo neka priča:mig:
Francesca
11.05.2009., 21:05
Luna ti si za krepat :rofl: al stvarno...
no da, ja jesam fino klasično isprošena ali sam si prsten netom prije toga sama izabrala :lol:
;)
klaudijak
11.05.2009., 21:06
a još je bolja situacija s mojom jednom frendicom, dobila zaručnički prsten, ali ga je zamijenila jer bi ona nešto drugačije, majko mila, da sam dobila prsten od čepa cocacole ili pive ja bi ga zadržala!!!!!!!!!!!
a još je bolja situacija s mojom jednom frendicom, dobila zaručnički prsten, ali ga je zamijenila jer bi ona nešto drugačije, majko mila, da sam dobila prsten od čepa cocacole ili pive ja bi ga zadržala!!!!!!!!!!!
i ja...:ne zna:
ne znam...ne razumin nikako kakva je to prosnja i cemu sluzi ako:
1. znate da cete se vjencat
2. sama narucis prsten
3.sama ga odaberes (s tim da ovo jos i razumim jer neki muskici stvarno nemaju pojma o tome pa recimo zaprose curu a onda je odvedu da sebi izabere prsten...to je ok...)
4. onda ti ga on romanticno uruci?
kakva je to romantika majketi? meni je romanticno kad mi bane na posao i donese hrenovku u pecivu i cokoladno mliko...kad ga zvrcnem da donese ako ima vrimena onda sam mu zahvalna i ljubazan je ali nema tu bas neke romantike.
nije me zaprosio. al bilo bi lijepo da je. cisto preseransa i romantike radi:-)
La_LuNa
11.05.2009., 21:34
i ja...:ne zna:
ne znam...ne razumin nikako kakva je to prosnja i cemu sluzi ako:
1. znate da cete se vjencat
2. sama narucis prsten
3.sama ga odaberes (s tim da ovo jos i razumim jer neki muskici stvarno nemaju pojma o tome pa recimo zaprose curu a onda je odvedu da sebi izabere prsten...to je ok...)
4. onda ti ga on romanticno uruci?
kakva je to romantika majketi? meni je romanticno kad mi bane na posao i donese hrenovku u pecivu i cokoladno mliko...kad ga zvrcnem da donese ako ima vrimena onda sam mu zahvalna i ljubazan je ali nema tu bas neke romantike.
znas kakva je to romantika?
upravo onakva da se ona moze hvalit okolo velicinom kamena!
vid ga koli je, to ti znaci da je moj dragi saaaavrsen
(citaj:
a) ima para k'o blata
b) taj ogromni kamen vam je znak kolko on mene jako voli
c) ajde, sad, svi krepajte od zavisti na moju kamencugu. )
jasnije? :D
missMafia
11.05.2009., 21:35
gledali rescue me na telki... za vrijeme reklama kaže on meni, kaj, mogli bi se ženiti, ha? Ja rekla ajd može. :no:
And the rest is history lol
Prsten je stigao par mjeseci kasnije, sam je birao i bolje nije mogao odabrati! Ovo naravno nije javna verzija, kad me netko pita malo "drugačije interpretiram" haha
drea_zg
11.05.2009., 21:35
Mene je zaprosio, a ispalo je skroz mutavo, ali totalno slatko :)
Isto nemam klasican prsten s briljom i recimo da me zbog toga svi cudno gledaju; "a di je brilja??". Ja volim glomazan nakit (i imam nekoliko bizuterija prstena iz kamene duge koji su preogromni), moj dragi je to znao i kupio mi veliki cvijet od žutog zlata i kamena topaz i skroz pogodio moj ukus :cerek:
Isto smatram da se ne treba bedirat oko toga sto drugi misle. Tipicno ti je primjer i kod organizacije vjencanja; uvijek ce ti netko popljuvat nesto mada bilo apsolutno savrseno. Who cares??? Bitno je sto vi mislite :mig:
Coco Vanilla
12.05.2009., 10:20
Joj cure, legendarne su vam ove prošnje :D:D:D:D
Preostaje mi samo čekat i nadat se da će i ovaj moj upotrijebit maštu......
puuuno se nadat :D:D
*ribicaivana*
12.05.2009., 10:42
I mi dogovaramo svadbu i već smo sve kaparili ali nije bilo prstena, prosidbe, zaruka...nekima je to bilo čudno, nisu ozbiljno shvaćali kad sam pričala o vjenčanju jer kao "nije te još ni zaprosio", a ja kažem ima vremena:)...vjenčanje je tek za godinu dana! :kava:
tinkerbell
12.05.2009., 11:31
RESPECT...:s:s:s
pa sada ti probaj na ovo reći ne :D:D:D
kada smo počeli izlaziti skupa, ubrzo me zaprosio čepom od Tuborga :D ( znao je ona da sam prilika :D)
i mi smo se u principu spontano dogovorili za vjenčanje na 7. godišnjicu veze...ipak, za Božić smo bili u Beču...e, to je sada presmješno...
dragi kupio prsten te ga nosao sa sobom naokolo i tražio savršeno priliku. Uporno me htio nagovoriti da se odemo voziti u onim lijepim kočijama po centru Beča, noć, sve svijetli lijepo ukrašeno i mi u kočiji, čista romantika...a ja kao prava ženus balkanikus bila uporna: " Šta?? 65 eura za kočiju ?? pa bolje da odemo nešto pojest i popit" :D
i tako jadničak kada je vidio da to neće ići i da me više pali papica nego kočija, zaprosio me u stanu u kojem smo odsjeli...
i malo sam se zblesila...listam ja Ikein katalog ( tada naravno ništa oko sebe ne vidim), kad evo njega, kleči pokraj mene i pita da li se želim udati za njega...:cerek: miško moj...
missMafia
12.05.2009., 12:23
kada smo počeli izlaziti skupa, ubrzo me zaprosio čepom od Tuborga :D ( znao je ona da sam prilika :D)
i mi smo se u principu spontano dogovorili za vjenčanje na 7. godišnjicu veze...ipak, za Božić smo bili u Beču...e, to je sada presmješno...
dragi kupio prsten te ga nosao sa sobom naokolo i tražio savršeno priliku. Uporno me htio nagovoriti da se odemo voziti u onim lijepim kočijama po centru Beča, noć, sve svijetli lijepo ukrašeno i mi u kočiji, čista romantika...a ja kao prava ženus balkanikus bila uporna: " Šta?? 65 eura za kočiju ?? pa bolje da odemo nešto pojest i popit" :D
i tako jadničak kada je vidio da to neće ići i da me više pali papica nego kočija, zaprosio me u stanu u kojem smo odsjeli...
i malo sam se zblesila...listam ja Ikein katalog ( tada naravno ništa oko sebe ne vidim), kad evo njega, kleči pokraj mene i pita da li se želim udati za njega...:cerek: miško moj...
:lol::lol::lol:
genijalna si...i ja imam tendenciju upropastiti svom svaku romantičnu namjeru, nenamjerno:rofl:
na dan vjenčanja me nazvao rano ujutro, poslije mi rekao da su ga preplavile emocije i htio mi reći koliko me voli...ja ga stavila na čekanje jer me baš fotograf nazvao, a nakon 10 min što je slušao "Molimo pričekajte, Vaš poziv je stavljen na čekanje" izgubio volju siroče...ja u panici skroz zaboravila da me čeka:rofl: kaj da kažem, njemu je Titanic bio fenomenalan film, a ja sam više tip za Borata:lol:
Giovanna26
12.05.2009., 12:47
Joj, kada citam vas...ne znam...mi cemo stvarno morati izmisliti pricu za sljedeci narastaj...strasno!!!! A, i ovako - onako, to niti ne pricamo, jer na kraju nasa je "prica"...kakva god!
QUOTE=Giovanna26;20507119]Joj, kada citam vas...ne znam...mi cemo stvarno morati izmisliti pricu za sljedeci narastaj...strasno!!!! A, i ovako - onako, to niti ne pricamo, jer na kraju nasa je "prica"...kakva god![/QUOTE]
Giovanna, nemoj se time opterećivati, kao da mora postojati neka spektakularna priča...svaka veza ima svoju priču, pa bila ona filmska ili intimna...ipak je cilj IMATI sljedeći naraštaj i biti sretan radi toga, lako za priču....
miss mafia, najgore od svega je to što sam ja Titanic tip a on Borat tip, pa je htio da bude sve kako bi ja zamišljala da bi trebalo biti....a ja sam BAŠ tada htjela biti praktična i štedljiva :D
a na kraju je ispala fora priča iz svega toga
mihaela8
13.05.2009., 00:07
Ajoooj! Baš mu je bila dobra ideja. :cerek: Ali ovako je ispalo još simpatičnije. Sad imate stvarno fora priču. :D
PS. 65 eura za kočiju. :eek::eek: Vjerojatno bi i ja tako reagirala. :D
pinkmoon
23.09.2009., 02:19
Sve je to lijepo,ali što ako on sve to oko zaruka smatra smiješnim,a meni to stvarno puno znači? Neda mi se više biti samo u vezi. Nakon 4 godine,mislim da je vrijeme za nešto ozbiljnije!
Ispada da ga silim da se zaruči samnom!!! Već mi je muka od same pomisli na zaruke!! Nije više to to!!
Sve je to lijepo,ali što ako on sve to oko zaruka smatra smiješnim,a meni to stvarno puno znači? Neda mi se više biti samo u vezi. Nakon 4 godine,mislim da je vrijeme za nešto ozbiljnije!
Ispada da ga silim da se zaruči samnom!!! Već mi je muka od same pomisli na zaruke!! Nije više to to!!
ti si ista kao ja :rofl: ja sam svom toliko puta puta spomenula te zaruke, ali ništa. i meni također to više nije to. čak sam mu i bila rekla da se ni ne želim zaručiti, i jedan dio mene zbilja ne želi. mi smo 7god u vezi, a on čeka li ga čeka.. rekla sam mu da ne trebamo nikom ni reći ako mu je to bezveze, glavno da znamo on i ja. ne znam. meni je jadno više to uopće spominjati, nekad mislim da me ni neće nikad zaprosit nego će se desit npr trudnoća i to će biti gotova stvar. a otkad sam djevojčica bila maštam romantičarski o svemu tome.. al tako je, ima svakakvih cura (onnih kojima je to bezveze i koje to žele) ali ima i takvih dečkiju.. držim na fige da nam se ostavre snovi :cerek::D:):rofl:
mladenka:))
23.09.2009., 09:28
Evo i mene. Mene moj dragi nije nikada zaručio...:mig: jednostavno nakon 4,5 god smo počeli pričati o braku i o tome kako ja ne želim s trbuhom pred oltar i kako bi bilo bolje da to napravimo prije nego zatrudnim.... i vamo tamo, pa dobro kad bi se ti udavala, ja kažem pa može na našu 5 godišnjicu veze, on kaže ok i dogovorili sve i svadba je sad 3.10! :jumping: Eto, nema zaručničkog prstena, nije bilo ni romantike, ali preživjela sam.... važno da će biti vjenčanja i da oboje to želimo :grli:
pinkmoon
23.09.2009., 14:08
ti si ista kao ja :rofl: ja sam svom toliko puta puta spomenula te zaruke, ali ništa. i meni također to više nije to. čak sam mu i bila rekla da se ni ne želim zaručiti, i jedan dio mene zbilja ne želi. mi smo 7god u vezi, a on čeka li ga čeka.. rekla sam mu da ne trebamo nikom ni reći ako mu je to bezveze, glavno da znamo on i ja. ne znam. meni je jadno više to uopće spominjati, nekad mislim da me ni neće nikad zaprosit nego će se desit npr trudnoća i to će biti gotova stvar. a otkad sam djevojčica bila maštam romantičarski o svemu tome.. al tako je, ima svakakvih cura (onnih kojima je to bezveze i koje to žele) ali ima i takvih dečkiju.. držim na fige da nam se ostavre snovi :cerek::D:):rofl:
Trebalo bi 1.10. zato što smo na taj dan prije 4 god prohodali. On se nešto samo smiješka,ali sumnjam da će išta biti. Možda neka ruža i sl. Bolje se ne nadati pa da te pukne onako ko iz vedra neba. Ali da čeka 7 godina!!! Kad te na kraju i zaprosi ti ćeš samo :kava: . Bilo bi red da kada se to napokon i dogodi malo mi njih držimo u neizvjesnosti. Kao moram razmisliti. :rofl: Ali sumnjam da ću se sjetiti u tom trenutku.:cerek:
A nisi rekla šta čeka taj tvoj!? Da ti vidi prvu sijedu???
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.