View Full Version : Selidba - preporuke, cijene...
Poštovani,
budući da smo uspjeli kupiti stan pred nama je SELIDBA.
Nisam pronašao ovdje ništa o tome, a zanima me kako ste to vi izveli!? Prijatelji ili neki od prijevoznika koji se bavi selidbama?
Mi imamo prilično stvari (namještaj - osim kuhinje i blagovaonice) uređaje (sudjerica, hladnjak, stroj za pranje rublja , zamrzivač) biblioteka, igračke.
Molim Vas pohvalite nekog, preporučite nekog, savjetujte.
Napišite na što pripaziti i slično.
Hvala
Sima kaže:
Poštovani,
budući da smo uspjeli kupiti stan pred nama je SELIDBA.
Nisam pronašao ovdje ništa o tome, a zanima me kako ste to vi izveli!? Prijatelji ili neki od prijevoznika koji se bavi selidbama?
Mi imamo prilično stvari (namještaj - osim kuhinje i blagovaonice) uređaje (sudjerica, hladnjak, stroj za pranje rublja , zamrzivač) biblioteka, igračke.
Molim Vas pohvalite nekog, preporučite nekog, savjetujte.
Napišite na što pripaziti i slično.
Hvala
zadnja nasa selidba je izgledala otprilike ovako. I to ne tako davno. Imali smo dosta namjestaja - ugradbena kuhinja, spavaca, sofe, blagovaona, masine razne, knjige, radni stol i stolice, tepisi, stajace lampe, ma... itd.
Iznajmili smo kamion ( imali frenda koji je imao vozacku za njega ) kupili od iste firme kartone i ine sitnice a pomogli su nam frendovi ( najbolji su, bez njih ne bi nikad to uspjeli ) moji radni kolege ( samo se pojavili na mjestu zlocina, cak ih nisam posebno ni pitala ):s .
Prva pauza je bila dorucak ( kupila u pekari kolace i sendvice i uz to kakao, kavu caj ) druga pauza je bila rucak i to smo narucili dostavu.
Najvise se napatio moj muz. Danima su ga ledja boljela. I sam je slagao i rastavljao sav namjestaj.
Dogovorili smo se koliko god kostalo ( a kostati ce vjerojatno oko 3000 € ) da sljedecu selidbu kompletno platimo i prepustimo profesionalcima.
Tj. oni sve rastavljalju, najvaznije oni nose
I da s ene patimo vise.
I PM je privatna poruka koju obicno dobijes kad netko ne zeli napisati ensto javno.;) i sastavljaju.
Ako si to financijski mozes priustiti, preporucila bi ovu varijantu.
piše u kockicama dolje PM tu kliknuti i dalje ide. gdje da vam se inaće javim?
fakin kaže:
piše u kockicama dolje PM tu kliknuti i dalje ide. gdje da vam se inaće javim?
te kockice su za to kad ti nekome zelis poslati PM. Kad zelis procitati svoj onda ili iskoci prozorcic po dobitku poruke ( ako izaberes tu opciju ) ili odes gore na opcije i citas.
ups. moja greška, jedno mislih drugo napisao.
bravo za tebe:top:
Hvala, fakin puno je to!!!
Ak imate puno toga za selit, a imate i nesto para, ja predlazem profice. Moja je preporuka Gluhak (mmmm, kako su zgodni ti decki, mogao bi ti muz biti ljubomoran, samo zbog njih se isplati seliti preko ljeta, pa kad se pocnu skidat), no salu (iako, nije to sala) na stranu, stvarno su super, vrlo profesionalni, brzi, ne razbijaju nista, svaka im cast...
Winona, zanima kako je kod Vas s telefonskim priključkom. Naime, tu se treba platiti 610.00 kn bez obzira što već imamo telefonski priključak i broj. HT će nam prodati novi broj, a stari ćemo ugasiti jer nam je pretplata velika na dvije lokacije.
Hvala
gamad ima foru da za istu cifru računaju i selidbu broja.
magdalena1999
09.12.2003., 21:18
Ja sam cula da 500 kuna platis samo da prepises broj (prikljucak) s bivseg vlasnika na sebe. Ako sam se dobro izrazila. Dakle, broj ostaje, prikljucak ostaje, samo promjena imena.
Lopovi. :flop:
Ako u kupoprodajnom ugovoru pise da prodavatelj kupcu ostavlja telefonski prikljucak, onda se placa samo promjena imena (nesto sitno, mislim 50-ak kuna). Inace se placa uvodjenje novog prikljucka, 500 Kn.
Mi selimo u novi stan u drugom gradu (ZG - Dugo Selo). HT računa 610 kn selidbu broja kako kaže fakin.
Selidba broja je drugo. Moj stari je htio zamijeniti broj u stanu i u radionici, pa je za svaki morao platiti po 500 kn.
Ovo sto sam ja rekla je u slucaju da kupujes stan i da ti prodavatelj ostavlja svoj prikljucak i svoj broj. Samo sto to mora biti eksplicitno napisano u kupoprodajnom ugovoru, i onda s ugovorm odes u HT i samo platis promjenu podataka (50 kn).
magdalena1999
10.12.2003., 16:50
Lei kaže:
Ovo sto sam ja rekla je u slucaju da kupujes stan i da ti prodavatelj ostavlja svoj prikljucak i svoj broj. Samo sto to mora biti eksplicitno napisano u kupoprodajnom ugovoru, i onda s ugovorm odes u HT i samo platis promjenu podataka (50 kn).
A ok, onda sam ja nesto krivo shvatila.
Al svejedno su lopovi.
:rolleyes:
kam sele broj za te novce, jel ga netko nosa okolo???
par udaraca po tastatori i preseljen. no dobra fora za ubrat novac
Selidba uspjela. Veliko hvala Ivici koji je stavio svoj kamion i svoje slobodno vrijeme u nedjelju na raspolaganje i prevezao sve velike stvari. Hvala i rodjacima na podršci i pomoći taj dan.
Hvala i kumu.
Ostale su sitnice koje vozim autom jer odlazimo konačno u subotu.:W :w
Dijete je od danas dobilo mjesto u vrtiću. Slavit će treći rodjendan na Badnjak. Feštaaaaa :w
Uff.. ja se sad poslije Nove moram selit iz dobrog stana, a već sam promijenio 2 u 3 mjeseca :(
Jel zna tko nekakav stan na Trešnjevci?
ajme, selidba:rolleyes:
zna li netko gdje se mogu nabaviti kartonske kutije za selidbu???
obišla sam baumax, bauhaus, pevec... ništa...
navodno čak postoji mogućnost narudžbe - dostave ti ih doma i to prilično povoljno.
Ajme selidbe.. baš to. Danas sam cijelo popodne prala prozore u novom stanu. Jučer kupaonu i kuhinju koju mi je bivši vlasnik sotavio...Sutra ostatak prozora. Perem temeljito ko' da je moje :D A onda još stari stan očistiti na odlasku...Osjećam se ko pralja :D
Sva sreća ova je valjda zadnja :)
Ja sam na sreću sačuvala kartonske kutije od prošle selidbe, a nabavila mi ih je frendica koja je radila na promociji nekakvih proizvoda u Mercatoneu pa se skompala sa dečkima i dovukla mi brdo kutija...
Probaj otići u par lokalnih trgovinica u tvom kvartu, tako sam ja jendom riješila problem. Reci da ti ostave kutije.
Sandra October
31.08.2005., 08:58
Kutije možeš kupiti svih formata tu (http://www.packshop.com.hr/) :)
update: preselismo se!!!
kutije smo skupili u dućanu.
nazvali smo gluhaka i došlo je pet kršnih dečki i obavilo to za čas, a nije bilo ni preskupo. dečki su super i za šljaku i za poškicati:cerek:
hrpa posla još, naravno, čeka :)
Jel znate nekog/neku firmu koja se bavi ili otkupom rabljenog namještaja ili odvozom?
Jel znate nekog/neku firmu koja se bavi ili otkupom rabljenog namještaja ili odvozom?
zavisi od mista stanovanja...u splitu pozoveš reto centar i problem riješen a usput napraviš dobro dijelo:top:
big mama
20.03.2006., 21:37
U Zagrebu postoji udruga "Bokci" koja rado dođe po sve što su im ljudi voljni pokloniti. Utovare u kombi i odvezu, malo poprave i urede ako treba i onda daju ljudima koji si ne mogu kupiti novo. Primaju odjeću, namještaj, kučanske aparate,... sve što nekome više ne treba, a moglo bi još poslužiti. Na žalost, ne znam točno gdje im je sjedište :o . Znam da mi je kolegica pričala da im je nosila kutije sa odjećom na Trnje kod nasipa. Otprilike tamo gdje je restoran "Marijino zvono".
fala big-mama,
ja sam pokušala zvat i nikako da se neko odazove!
pokušavat ću još :)
Uskoro se selim pa me zanima cijena selidbe (npr. selidbe Gluhak ili sl.). Ima li netko kakva iskustva??
I ja sam u toj fazi...
Samo ja nemam puno stvari i ne dam puno para :D
Anyway - Gluhak: od 800 - 1200 (ako nešto mora dizat kroz prozor napr. kredencu)
Tomković - 600
Meni sve to too much, pa sam u Plavom oglasniku našla ovo:
Prijevoz - 1 čovjek - trebala bi mu ispomoć - 150 kn.
Tutto completo - 2 čovjeka: 300 kn.
Razlika je u tome što su ovi gore za velike selidbe, a ovi dolje za male. Anyway i Gluhak i Tomković su mi mislili naplatit punu cijenu za tih par stvari.
Nadam se da sam pomogla.
Hvala
Meni je danas Gluhak rekel za friz i pećnicu 600 kn, kaj je po mom mišljenju malo preveć
Ja isto imam 3 stvari - i od toga je najtezi krevet kojeg i ja mogu nositi...
Ne dam 600/800 kuna za to!
Dat cu 300 tipu iz oglasnika. :)
Martinović - isto iz oglasnika, 600 kn za 2 - sobni stan.Fini i ljubazni.
To je Ok cijena za cijeli stan :)
Naspram tome - ovih mojih 300 izgleda puno :zubo:
Anyway - ja dogovorila selidbu: 2 čovjeka, sve će iznijeti i unijeti u novi stan = 300 kuna.
Me happy. :)
I kak je prošla selidba?
Ak su bili Ok, molim te broj na PP.
Meni treba iz stana odnijeti samo stol i 6 stolaca iz blagavaone i komodu...
Zahvaljujem!
Crow Jane
30.03.2006., 19:31
Ja sam platila Gluhake 1.000 kn kombi ( u drugi grad i natrag u zg) i 30 kn po satu radnika. Bilo ih je 3, i sve je skupa trajalo 3 sata. Ja zadovoljna. Nosili su sve, bez lifta.
Ja sam nova i trebam pomoć. Selimo se iz kuće od 160 kvadrata u stan od 94 (ne pitajte zašto :flop: ). U svakom slučaju, trebamo kutije za preseljenje (nemam vremena tražiti po dućanima pa mi treba pomoć gdje ih se može kupiti) i koliko cca takva selidba košta ako se uzme profecionalac. Zahvaljujem svima koji mi imalo pomognu :s
Ja sam nova i trebam pomoć. Selimo se iz kuće od 160 kvadrata u stan od 94 (ne pitajte zašto :flop: ). U svakom slučaju, trebamo kutije za preseljenje (nemam vremena tražiti po dućanima pa mi treba pomoć gdje ih se može kupiti) i koliko cca takva selidba košta ako se uzme profecionalac. Zahvaljujem svima koji mi imalo pomognu :s kutije kartonske , velike s poklopcima imas kupiti u Ofertissime od 8 do 20 kn ti kostaju- ovisi koje hoces....
a za selidbe ti bas i ne znam...
Bioo je topic , vidi unatrag.
Inace su najbolje kutije od banana.
tražila sam unatrag ali baš nisam našla. idem odmah danas u potragu u Ofertissimu a ako tamo ne nađem kupujem banane na tone :D
odi u ofertisimu kod samobora najveca je i ima najveci izbor svega, mislim da je to rakitje ili vec spada pod svetu nedelju neam pojma, na staroj samoborskoj prije hoto vila.
hortenzija
07.07.2006., 11:30
ne tako davno sam kartonske kutije vidjela u gramatu na žitnjaku i mislim da ih je čak bilo u nekoliko veličina
Potrazi topic o seljenju , ima puno dobrih savijeta.
Bio je prije par mijeseci, ili vise.
Kutije mozes dogovoriti sa nekim trgovcem.
LaTiTeA
04.10.2006., 08:52
Ma... cisto onak... ako imate koga za preporuciti. :D
Trebamo se preseliti sa prizemlja na prvi kat (da, znam :zubo: ) i trebalo bi nam nekoliko :mirko: sljakera koji bi nam namjestaj prenjeli na kat.
Mislim, je to kompletna selidba (na katu nema nikakvog namjestaja), ali bar nije daleko. :)
Jeste se selili u zadnje vrijeme?
Za koju od firmi koje se bave time ste se odlucili?
(budem googlala, ali buduci da sam gotovanka... mozda netko ima kakvu preporuku) :)
Blossom
04.10.2006., 09:14
Hej,
ne znam smijem li ovdje reklamirati? Ja već tri godine za sve selidbe, dostave namještaja, čišćenje tavana i podruma zovem iste dečke. Obrt se zove MRAV. Iz Zagreba je. Ništa im nije teško, dođu odmah, ne "kenjaju", cijene su im vrlo korektne. Ak hoćeš broj, javi
Ipanema
04.10.2006., 09:16
Hej,
ne znam smijem li ovdje reklamirati? Ja već tri godine za sve selidbe, dostave namještaja, čišćenje tavana i podruma zovem iste dečke. Obrt se zove MRAV. Iz Zagreba je. Ništa im nije teško, dođu odmah, ne "kenjaju", cijene su im vrlo korektne. Ak hoćeš broj, javi
Saljite si PM-ove za kontakte :)
LaTiTeA
04.10.2006., 09:20
Hej,
Ak hoćeš broj, javi
Hajde molim te pm-aj. :)
Trebala bih skupiti nekoliko brojeva pa nazvati, vidjeti s cimericom i tak...
Mene je zapao zadatak skupljanja brojeva i zivkanja pa onda njoj prezentirati sto sam sve skupila. :D
Mislim, posteno... ona se pobrinula za prvu selidbu, ja sam dosla na gotovo. :)
Cuj, Ipanema... a smiju mi valjda reci bar ime firme? ;)
Lako onda za broj telefona...
A Gluhak? Tak se zovu? :misli:
Njih su u firmi uzeli kada su se selili...
Ustvari, to je jedina firma za koju sam ja cula... :o
Ipanema
04.10.2006., 09:39
Cuj, Ipanema... a smiju mi valjda reci bar ime firme? ;)
Lako onda za broj telefona...
Ma smije ;)
Daklem, ima li tko iskustva s tim? Kako se placa, po kilazi, satima? Tnx!
Meni naplatili kao 500 kn kamion i 30 kn po radniku po satu. Ispalo oko 1000 kn al isplatilo se. Ono mucenje frendova fakat nema smisla.
Meni naplatili kao 500 kn kamion i 30 kn po radniku po satu. Ispalo oko 1000 kn al isplatilo se. Ono mucenje frendova fakat nema smisla.
Što mučenje frendova? Ono što ti frendovi naprave od namještaja, pa onda nema smisla prigovarati... :rofl:
Danas sam zvala Selidbe "Gluhak", kazu ljudi (za ono sto nama treba, a to je djelomicno seljenje stana, osim sto dva komada namjestaja imam na drugoj lokaciji) da je kombi 400 kn/dan, tri radnika - 35kn/h (minimalno 2 sata) i da treba javiti par dana prije kad da dodju. Dakle, ukupno bi me doslo ca 650-700 kn.
Sutra zovem Selidbe Batalic i Kravarscan (tako nekako) - slazem se da ovo s maltretiranjem frendova, rodbine i samih sebe nema smisla, zadnji put smo to tako izveli i bilo je zivo mucenje, poslije se moras danima oporavljati. I znam da bi frendovi napravili sve sto ih zamolimo, ali svi radimo cijeli tjedan i taj vikend je toliko dragocjen da bih i ja nekad dala nekome tko bi me tako nesto molio 1000 kn, samo da se preseli bez mog sudjelovanja...
:mig:
Danas sam obavila razgovore s 5 servisa i moja top-lista isla bi ovako:
1. Selidbe "Mrav"
2. Selidbe "Tokmović"
3. Selidbe "Gluhak"
4. Selidbe "Kravarščan"
5. Selidbe "Batalić"
Odlucila sam se za selidbe "Mrav" jer naplacuju po satu, sto nam odgovara jer nemamo puno namjestaja, a imamo cak cetiri lokacije po kojima moram ispremjestati pojedine komade. Ostali servisi su mi bili malo prekomplicirani (osim Gluhaka) - neki imaju uvjete sto se tice broja radnika, iako imam svega 10 komada ne preteskog namjestaja (u prethodnoj smo ga selidbi sami nosili), neki imaju uvjete glede imanja/neimanja lifta, dovoza/odvoza, broja lokacija i udaljenosti i sl.
Broj "Mrava" je u imeniku, a ostali imaju i web.
Uglavnom, kad obavimo selidbu, javim se s dojmovima i impresijama, mozda nekome pomogne...:top:
Mr_Orang3
02.03.2007., 09:17
ehm ...jel zna netko gdje se moze kupiti u ZG kolut one bubblewrap folije za zamatenje? Ono sto mnogi ljudi imaju fetish pa pucketaju? ... :) necu pucketat, selit cu! :) Jel ima to po bauhausima i slicno?
oko_zeleno
02.03.2007., 15:01
ehm ...jel zna netko gdje se moze kupiti u ZG kolut one bubblewrap folije za zamatenje? Ono sto mnogi ljudi imaju fetish pa pucketaju? ... :) necu pucketat, selit cu! :) Jel ima to po bauhausima i slicno?
Vidjela sam da toga imaju u Gramatu, prodaju na metre i mislim da je metar cca 3 kune!
A što se tiče selidbe, mogu preporučiti selidbe Batalić, meni su selili neke stvari. Sele brzo, paze na stvari i kad misliš da nešto nemože izaći kroz vrata bez rastavljanja, samo pozovi njih :top:
hektordog
10.04.2007., 22:08
Trebam uslugu selidbe.
Gluhak otpada jer naplacuje "ime".
Znaci, trebam jeftinije i profesionalno.
Preporuke, savjeti?
Hvala
new member
11.04.2007., 08:32
Zašto to misliš?
Ja nemam iskustva sa selidbama, ali frendica se selila prije cca. godinu dana i angažirala je Gluhaka - uglavnom bila je više nego zadovoljna, da su ful pazili, sav namještaj su zamotali u svoje nekakve zaštitne omote, sve prenijeli iz jednog stana u drugi bez ogrebotine tako da nam je svima preporučila Gluhaka ako budemo selili.
Ti imaš nekih loših iskustava s njima ili si samo čula priče?!
P.S. Frendica nije u nikakvom rodu, prijateljskom ili dr. odnosu s njima. :top:
hektordog
11.04.2007., 08:49
Zašto to misliš?
Ti imaš nekih loših iskustava s njima ili si samo čula priče?!
:top:
1. Musko sam
2. Ne zelim placati 50 % skuplje za istu vrstu uslugu.
U Zagrebu ima dosta firmi koje se bave selidbom i Gluhak je najskuplji.
Prije 2-3 tjedna sam imao ovdje upit za knaufera i nasao sam majstora koji mi je napravio posao u pola cijene.
Brand ne pusim, jer nije garancija za kvalitetniju uslugu, nego obicno za skuplju.
To ti nesto poput ducana Guliver u Importane centru gdje su cijene napumpane min 300%
Blossom
11.04.2007., 10:11
niti ja nisam uzimala Gluhak selidbe, nego Mrava malog obrtnika koji se još jako bori za opstanak na tržištu ergo - izuzetno se trudi, točan je i meni nije bio skup pa ako hoćeš pošaljem ti broj na pm.
hektordog
11.04.2007., 21:59
niti ja nisam uzimala Gluhak selidbe, nego Mrava malog obrtnika koji se još jako bori za opstanak na tržištu ergo - izuzetno se trudi, točan je i meni nije bio skup pa ako hoćeš pošaljem ti broj na pm.
ne treba, hvala.
Nasao sam alternativu, po 30% nizoj cijeni od gosp. G
dbergov1
28.04.2007., 23:02
ja bih ti preporučio selidbe ''mrav'' .... dečki su selili firmu od moga starog ..... prostor je od 60-ak kvadrata ...... jako uzak,,,,, iskreno rečeno mislio sam da dečki nemaju šanse da iznesu stolove od 2m i ormare u kojima držimo registratore normalno ispraznili smo ormare da ih iznesu van bez oštečenja :)
...... za taj prostor koji su selili unutar grada , koji je bio cca 3 sata njih trojica naplatili su 700 kn .... moram reći da sam jako zadovoljan njihovim uslugama i zvati cu ih i dalje ......
Spomenute su Selidbe Tokmović. Nas su selili prosli tjedan. Trebalo je par dana na utvrdimo kako je jedna kutija nestala u selidbi. Gospodja kojoj smo javili (iskreno, samo iz razloga da je upozorimo da se to dogodilo) bila je izrazito neljubazna i primjedbu je shvatila kao optuzbu za kradju - sto nijednom nije spomenuto, niti smatram da su decki koji su napravili selidbu kutiju ukrali - vjerojatno je ju je netko skinuo sa kamiona dok su oni pili kavu, sto gospodja nije u svojoj argumentaciji niti dopustila da joj se kaze.
Inzistirala je da joj izdiktiramo sadrzaj kutije i tvrdila da ako ne znamo sto je sve tocno bilo u kutiji ne znamo ni da je nestala! Na objasnjenje da je upravo zato i zovemo 5 dana nakon, a ne prvi dan dok jos nista nije raspakirano samo se nastavlja dalje raspravljati - uglavnom, nimalo konstuktivno. A kutija je bila ona koju u pakiranju obiljezis sa "razno - sve i svasta - dnevni boravak":) - jos cemo mjesecima utvrdjivati sto je sve bilo u njoj:(
Zaracunali su nam 950 kn - kamion +4 sata rada cetvorice radnika, iako su radili 3 sata i 20 minuta u koje vrijeme su i sjeli popiti kavu. Na poziv gospodji u firmu da nam izda racun, rekla je da joj moramo platiti jos 22% na to da bi nam racun izdala.
Sve u svemu, traumaticno i neugodno. Pa 'ko voli nek' izvoli.
trebala bih isprazniti stan, dio stvari preseliti, dio likvidirati. znam kako cu organizirat samo prenosenje stvari ako samo to trebam, ali zanima me slijedece:
1) postoji li kompanija koja ce doci s kutijama i popakirati stvari (mozda i prenijeti na drugu lokaciju ali ne nuzno)?
2) ako moram sama organizirati pakiranje, gdje i kako mogu nabaviti odgovrajuce kutije?
hvala na odgovorima :)
elegant
18.06.2007., 13:02
trebala bih isprazniti stan, dio stvari preseliti, dio likvidirati. znam kako cu organizirat samo prenosenje stvari ako samo to trebam, ali zanima me slijedece:
1) postoji li kompanija koja ce doci s kutijama i popakirati stvari (mozda i prenijeti na drugu lokaciju ali ne nuzno)?
2) ako moram sama organizirati pakiranje, gdje i kako mogu nabaviti odgovrajuce kutije?
hvala na odgovorima :)
odeš u neki veliki shopping centar i pokupiš ako imaju kutijia ... a možeš krenut i od prvog dućana ... pa fino sve sama popakiraš ... a kutije možeš i kupiti, npr u Kiki ... i kad si gotova, uzmše plavi oglasnik i nađeš prevoznika, pa nek košta što košta ... a košta :mad:
problem je u tome da stan i ja nismo u istom gradu (niti drzavi) pa ne mogu tako lako trazit/kupit kutije i sama pakirat stvari. zato me zanimaju agencije koje rade sve ukljucujuci i donosenje kutija.
Naravno da postoje takve kompanije: Interdean, Mrav i sl.
Naravno da postoje takve kompanije: Interdean, Mrav i sl.
moze vise informacija o samim kompanijama (i iskustva) i njihovi kontakti? :s
hvala :)
Nažalost nemam osobna iskustva, ali znam da se bave selidbom uključivo s pakiranjem i raspakiravanjem.
Osim njih imaš i Selidbe Gluhak i još tih selidbenih firmi.
npr. google daje sve:
http://www.google.hr/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4SKPB_enHR207HR208&q=selidbe
Interdean:
Address: Interdean 14, Podbrezje 19 100 Zagreb
Tel: +385 1 6555 270
Nažalost nemam osobna iskustva, ali znam da se bave selidbom uključivo s pakiranjem i raspakiravanjem.
Osim njih imaš i Selidbe Gluhak i još tih selidbenih firmi.
npr. google daje sve:
http://www.google.hr/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4SKPB_enHR207HR208&q=selidbe
Interdean:
Address: Interdean 14, Podbrezje 19 100 Zagreb
Tel: +385 1 6555 270
super, puno ti hvala :)
ne znam tocno, ali znam iz iskustava drugih, dobra reklama se puno placa..
pa s obzirom da nisam u HR, ja ne mogu imati nikakav dojam, tako da ako znas okvirne informacije, to je vec nesto.
ja sad ne znam jel se radi u skalama od 100 kn, 1000 kn ili 10 000 kn, nemam dojam koliko takve stvari mogu kostati u HR, tako da ako vec dajes dojam da nesto znas o ciframa, zanima me o kojim rasponima se radi.
U skalama oko 1000 kn, ovisno o tome koliko sati je potrebno za cijelu 'akciju', o veličini kamiona, a to opet ovisi o tome koliko i kakvog namještaja imaš
U skalama oko 1000 kn, ovisno o tome koliko sati je potrebno za cijelu 'akciju', o veličini kamiona, a to opet ovisi o tome koliko i kakvog namještaja imaš
s obzirom da si mi tako puno pomogla do sad, bit cu nezahvalna i pilat te jos samo malo: da li mozda isto znas, ima li u Zg manjih spremista/skladista koje privatna osoba moze iznajmiti specificno za stokiranje privatnih stvari (npr. namjestaja) neko vrijeme?
s obzirom da si mi tako puno pomogla do sad, bit cu nezahvalna i pilat te jos samo malo: da li mozda isto znas, ima li u Zg manjih spremista/skladista koje privatna osoba moze iznajmiti specificno za stokiranje privatnih stvari (npr. namjestaja) neko vrijeme?
To nažalost ne znam..ali ako nema skladišta, znam da se iznajmljuju garaže, viđala sam po oglasnicima...ali ne znam koliko ti je to isplativo i da li bi ti stvari stale
vinova lozinka
19.06.2007., 10:23
Da li te firme za selidbe i rasklapaju i ponovno sklapaju namještaj, ili mi sami moramo rastaviti i poslije sastaviti? Konkretno krevet 200x180 i peterokrilni ormar širine 240.
vinova lozinka
05.09.2007., 06:48
Preporuka?
Postoje li neki da rasklapaju i sklapaju velike komade namještaja (tipa 5-krilni ormar)?
elegant
06.09.2007., 14:00
Preporuka?
Postoje li neki da rasklapaju i sklapaju velike komade namještaja (tipa 5-krilni ormar)?
Nedavno sam baš uzimala neke ponude ... doduše za selidbu iz grada u grad.
Mislim da u konačnici nije loš Gluhak ... osiguravaju pakirni materijal, po potrebi dođu ti namještaj rasklopiti i na novoj adresi ga sklapaju (frendici nosili u stan na 11ti kat); imaju razne vrste deala ... sa pakirnim materijalom, bez njega, da te oni spakiraju, da koristiš samo njihov prevoz ... itd ...
Frendici su naplatili selidbu dvosobnog stana Kutina - Zgb, uz rasklapanja nemještaja i prevoz i donos namještaja u stan (bez sklapanja) 1.900 kn. Meni se čini pošteno.
Mi kad smo lani selili iz stana u stan (Zgb) uzeli neke "lajbeke" sa komijem .... živi užas ... razbili luster, iskrivili slopivi metalni stolić, tapecirani namještaj stavili na blatnu livadu itd itd i uz sve to moj se dragi naradio s njima, sami nabavljali kutije ... i sve nas koštalo oko 1.000 kn! :eek:
Za iduću selidbu ... Gluhak :top: http://www.selidbe-gluhak.com/
vinova lozinka
11.11.2007., 17:59
Nedavno smo se selili, angažirali firmu "Mrav", dečki su VRLO profesionalni, izuzetno simpatični, sve je štimalo ko urica, nikakvog oštećenja ili gubitka. Seljenje dvosobnog stana obavljeno u manje od tri i pol sata s njih petoricom, uključujući i rastavljanje i sastavljanje spavaće sobe (krevet i 5-krilni ormar). Cijena vrlo prihvatljiva. Svaka preporuka! :)
štemajzl
12.11.2007., 12:02
ne treba, hvala.
Nasao sam alternativu, po 30% nizoj cijeni od gosp. G
Znam da je prošlo već dosta vremena, ali ni u kojem slučaju nemoj napisati koga si to angažirao jeftinije i kako si zadovoljan.
Da se ne bi netko drugi slučajno okoristio tom informacijom....
A Gluhak? Tak se zovu? :misli:
Njih su u firmi uzeli kada su se selili...
Ustvari, to je jedina firma za koju sam ja cula... :o
Ja sam takoder zadovoljan sa mrav-selidbama, platio sam upola manje nego sto su mi rekli u gluhaku! Decki su fakat profi to odradili bez ijedne ogrebotine, svakako za preporucit!
cicibambula
13.11.2007., 08:33
http://www.oglasnik.hr/oglasi/partnerstvo_usluge/usluge/ponuda/prijevoza/index.html
http://www.kupiprodaj.net/kp/oglasnik/kategorija410.htm
cicibambula
13.11.2007., 10:25
najpovoljniji legalni selidbaši namještaja koje sam našla su RETO CENTAR U SESVETAMA. 250 kn/h, 3 čovjeka, rade sve, naplaćuju isključivo po satu :p
kontakt na pm
Uskoro se selim i potreban mi je netko za prijevoz večih stvari.
Tipa kreveta,ormara,peč,frižider itd.
Zanima me kakva su vam iskustva sa prijevoznicima koju daju usluge selidbe u plavom oglasu.
Ako imate neko dobro iskustvo s takvim prevoznikom,pošaljite mi molim vas broj na pm.
Zanima me i koliko ste sveukupno platili prijevoz i koje su vam stvari prevezli u toj cijeni?
http://www.mrav.hr/index.php meni su radili, nemam nekih prigovora.
Plastiša
06.12.2007., 16:29
Moja preporuka firma Transeo, rade dva mlada decka i pazljivi su sto se tice namjestaja i stvari i povoljni su.
Moja preporuka firma Transeo, rade dva mlada decka i pazljivi su sto se tice namjestaja i stvari i povoljni su.
Možeš mi možda reči koja je cijena prevoza?
Jesu tebi šta prevozili,ako jesu šta i koliko su zaračunali?
Plastiša
06.12.2007., 16:55
Možeš mi možda reči koja je cijena prevoza?
Jesu tebi šta prevozili,ako jesu šta i koliko su zaračunali?
Vozili su mi jednom namjestaj iz Bjelovara za Zg, znaci Zg-Bj-Zg i uzeli cca 300 Kn
Ja zadovoljan...:top:
mr.wolf69
06.12.2007., 20:52
stan od 50m2 sam selio u kuću (sav namještaj i stvari) prije 2 godine
oglasnik i prvi koji je mogao u tome terminu ..cca 800kn je ispalo
sa četvrtog kata bez lifta sa nosilo
nemam broj ali bar iznos može poslužit kao okvirna cijena
Hvala na informacijama.Cijene nisu pretjerane.Dojam mi je bio da su cijene puno više od ovoga što vi navodite.
Pa ne kužim....ja kad goda sam selio, skupio bih ekipu i posudio kombi, pa bi me to koštalo - ništa (samo pivčuge...he he)
A usput se dobro i zabavljamo i provedemo...( i nacugamo...he he)
Dižem temu, jel netko zna broj od udruge Bokci? Njihov broj koji sam našla na Internetu 6040 889 nije ispravan.
sunce moje
22.02.2008., 15:14
Bokci se nalaze u Cvijetnom naselju. Kad idete onom cestom ispred Boćarskog pa prema istoku, u neboderu s desne strane imaju neki prostor. Nema ih stalno tamo al znam da ljudi zanju ostavit kutije pred vratima.
U Zagrebu postoji udruga "Bokci" koja rado dođe po sve što su im ljudi voljni pokloniti.
bas i ne
ja ih zvao prosle g. i rekli da imaju svega dosta
da im ne treba nis
-arhivar-
22.02.2008., 21:28
Udruga "Remar" iz Zaprešića:
01/3315 294
http://www.uredidom.com/PODRU%C4%8CJA/NAMJE%C5%A0TAJdetalji/tabid/88/ItemID/331/View/Details/Default.aspx
Ipanema
23.02.2008., 09:44
Bokci su stvarno "simpatični".
Raspituju se koje je boje namještaj, komentiraju kako imaju svega dosta, pitaju što bi oni trebali raditi sa starudijom itd. :rolleyes:
elegant
24.02.2008., 11:56
Bokci su stvarno "simpatični".
Raspituju se koje je boje namještaj, komentiraju kako imaju svega dosta, pitaju što bi oni trebali raditi sa starudijom itd. :rolleyes:
nama nisu htjeli doći van Zgb po dobar namještaj ... fina, izbirljiva ekipa :rolleyes:
vele ... možete nam taj namještaj dovesti ... pa ćemo vidjeti .... :lol:
Ja bi selila samo svoje stvari - bez namještaja. Ja bi to spakirala i da oni skupe, prevezu i unesu.
Da li te firme posluju u bilo koje vrijeme ili samo ujutro?
SummerNight
24.08.2008., 22:07
Posluju i popodne i subotom samo se moras najaviti dosta ranije ako zelis selidbu vikendom.
Nas su prije mjesec dana selili Tomkovici i skroz smo zadovoljni. 500 kn kombi i dva decka, svasta stane u taj njihov kombi. :cerek:
Nista osteceno, nista izgubljeno.
Hvala :top:
Ma meni stvarno ne treba puno mjesta. Studiram u Zagrebu, a kako je došlo ljeto, tako sam većinu stvari odnijela doma jer mi trebaju :D
Tu mi je posteljina, nešto malo robe, koja kutija knjiga, koja kutija posuđa, sušilo za robu i konjić za peglanje. Al` treba to prenijet :D
probajte naći zagrebačke bokce to je možda i najpametnije--bolje da njima ode lova neg ovim lopovima
Definitivno selidbe "Kalimero".:s:s:s
Za veliki kombi, 3 dečka koja su selila i 4h selidbe, su mi naplatili 500,00 kn.
Ništa oštetili, jako pažljivi, brzi, uredni, njihove kutije..... a jedva sam ih nagovorio na sok.:zubo:
Svaka čast i osobno bi ih preporučio svakome.:top:
U RIJECI IMA FIRMA KOJA SE BAVI SELIDBAMA ZOVE SE "GALIJA"
ILI TRANSPORTI GALIJA TAKO NEKAKO
Ok, ali smanji slova ubuduće.
Pisanje velikim slovima = vikanje/deranje, a to ne volimo ovdje :mig:
Zvali sam udrugu "Bokci" i htjeli smo im pokloniti dva kauca i jedan tepih (sve u odlicnom stanju). Rekli su da im dovezem, ali i da im bas i ne treba i da ce se javiti. Javili su se preko neke gospodje koja je kukala kako ima sestero dijece i da ce doci po kauce. Cekali smo je mjesec dana. Nije se javila do danas. I sto sad. Kauci stoje u sobi i smetaju. Tada smo se sjetili da u Zapresicu postoji ducan koji prodaje rabljeni namjestaj. Na forumu smo nasli preporuku za udrugu REMAR iz Zapresica kako su vrlo ljubazni i kako dojdu odmah. Nazvali smo ih i rekli su da dolaze za 45 min. Dosli su prije. Tri decka s kamionom. Odnijeli su kauce i tepih. Jako ljubazni. Obavljaju i selidbe, odvoze na Jakusevac (tada se nesto malo plati), obavljaju razne poslove. Sve u svemu cista suprotnost od udruge "Bokci" koja se sminka na TV. Svaka im cast kako se brinu za bokce. Moja preporuka je da ako imate stari namjestaj obratite se udrugi REMAR (tel: 33 15 294) i biti ce te vise nego zadovoljni :top:.
sasamarin
07.03.2009., 15:44
Uskoro trebam premjestiti pijanino u Zagrebu sa jedne lokacije na drugu.
Da li netko ima iskustva s tim,koja firma je dobra da bi to obavila i za koju cijenu (da nije skupo)?
Ja sam selila s Mravom. I sve pohvale :s
Kod njih plaćanje ide ovisno o kombiju ili kamionu, broju njihovih ljudi i satima. Bar je tako bilo tad.
Iz svog iskustva mogu reći da smo već dosta puta koristili usluge Gluhak selidbe i svaki put bili zadovoljni. Jednom smo imali i selidbu realcija Zagreb-Krk i sve je prošlo u redu, ništa se nije ogrebalo niti izgubilo. Uvijek imaju dovoljan broj dečkiju koji super brzo rade.
Za stan sam nedavno imala hrpu ormara, jedan ležaj,stol i još neke stvari, platila 950 kuna. Još su mi nosili iz jednog stana u šupu, dio u drugi stan, također u drugu šupu... pomogli još neke stvari.
Gluhak je definitivno moja preporuka.
Rudolfa
24.07.2009., 20:32
Nas je selio Franić,brzo i profesionalno jedino su nam ,nadam se nenamjerno, uzeli izvrsne škare jer su ih trebali za ljepljivu traku.Kada sam to primjetila ,bila sam preumorna da ih zovem.
Njihova ponuda bila je puno povoljnija od Mrava.Mislim da se radilo blizu 1000 kn razlike.
Mene je selio Gluhak. Ispalo me je oko 2400 kuna, s time da su dečki istovarili 2 kamiona stvari (fakat sam cijelu kuću selio).
djoomla
24.07.2009., 23:57
Ja isto imam 3 stvari - i od toga je najtezi krevet kojeg i ja mogu nositi...
Ne dam 600/800 kuna za to!
Dat cu 300 tipu iz oglasnika. :)
za 800kn skoro kupis novi krevet i jos ti ga bespla dovezu :lol:
zelembać
26.07.2009., 08:30
dečki iz kalimera su super. bili su trojica, naradili se, dok su sve potovarili i naplatili samo 810 kuna. preporučio bih ih za bilo kakvu selidbu
Rudolfa
26.07.2009., 10:27
Ti iz kalimera imaju samo kombije a preporučuju mrav za selidbu a mrav je dosta skuplji od ostalih.Mi smo tražili ponudu od više prevoznika pa možemo usporediti.
Nabava44
06.08.2009., 10:48
Sjećam se Batalića. Ima kamion i kombi. Prije 3 godine za kombi mi uzeo 500kn.
još možeš od njega iznajmiti i apartman na moru. Sve prošlo super,dečki profesionalci,ništa oštećeno. Jedino... gazda Pero... al ga napriča, nemreš ga ugasiti.
freya.k
17.08.2009., 18:03
Ima li netko informacije za relaciju Osijek-Vinkovci? Radi se o selidbi malog hladnjaka, odjeće i knjiga. :D U biti treba nam vozač s kombijem, nikakvo nosanje ni pakiranje.
tiburon
21.08.2009., 19:18
Reto centar isto radi selidbe, ne znam cijene je li ima netko iskustva sa njima??
Ja sam isto zvao REKLAMA i jako sam zadovoljan.Dečki su odlično sve odradili.:):s
:top::s
Za njih imam samo riječi pohvale.:s
Ja sam isto razmatrala par tih firmi koje se bave selidbama, na kraju sam se odlucila za Mrava i nisam pogrijesila.
Dogovor je bio da ce decki doc u 8 ujutro i bili su tocni, u 8:00 su bili ispred zgrade. Posao su odradili smireno, tiho i zacas, imala sam dosta stvari, cak i neko cvijece/biljke za koje sam se bojala kako ce podnijeti transport.
Decki imaju ogroman kombi, sve stvari zasticuju prilikom transporta i ne vuku se kao prebijene macke, samo kako bi selidba trajala sto duze pa da se plati vise, jer je obracunska jedinica sat.
I kazu da je gotovo nemoguce da se preselis a da se barem nesto ne razbije ili potrga. E pa meni su cak i najsitnije porculanske zdjelice stigle citave :)
Decki su divni, od srca ih preporucam svima kojima je selidba stres i briga kao sto je meni bila :)
Mene su prije koju godinu selile selidbe mrav iz Zagreba u Slavoniju. Mogu samo reći da sam bio zadovoljan i cijenom i uslugom. Svakako preporuka. Progooglajte malo, imali su i web stranicu.
Nas je selio Mrav u kolovozu iz jednog stana u drugi tu u ZG...
fantastični su, brzi, vrlo profesionalni, paze kod utovara i istovara, tako da ćemo ih opet angažirati kad ćemo seliti iz ovog užasnog grada (nadam se ove godine)...
uglavnom, Mrav je za pohvalu i preporuku :top::top::top:
Rudolfa
02.01.2010., 11:18
Mrav je dosta skuplji od ostalih,i on određuje termin,bar je naše iskustvo takvo,selio nas je Franić za puno manje novaca i vrlo smo zadovoljni.
patkica77
04.01.2010., 22:48
Nitko ne piše koliko to košta ?! Neovisno o količini, baš me zanima kolko ste plaćali selidbu...
majalun
21.01.2010., 11:39
ljudi pomagajte- Buco ili Mrav za selidbu????
rujanski
28.03.2010., 08:40
Koliko oni obicno racunaju po kilometru za duge relacije od par stotina kilometara, zna li tko?
jassanic
11.04.2010., 19:06
ekipa, mene su selili moji dečki iz kvarta, s posuđenim kombijem-ZAKON! delali smo cijeli dan,ubili se , napili, najeli, nema bolje zeke!!!!:top::top::top:
ko hoče nak plati al ja rađe teglim sam s frendovima.....:rofl::lol::rofl::lol:
maximale999
12.04.2010., 11:43
ekipa, mene su selili moji dečki iz kvarta, s posuđenim kombijem-ZAKON! delali smo cijeli dan,ubili se , napili, najeli, nema bolje zeke!!!!:top::top::top:
ko hoče nak plati al ja rađe teglim sam s frendovima.....:rofl::lol::rofl::lol:
Ma super ti je to Jassanic, al kaj kad nemam ja vremena za to,a ta ekipa me onda i košta pet put više. Zato sam uzeo selidbe Franić i super, nisam pogriješio, ja zadovoljan.:lol:
maximale999
12.04.2010., 11:53
Koliko oni obicno racunaju po kilometru za duge relacije od par stotina kilometara, zna li tko?
meni je trebalo po gradu pa ne znam ali evo ti par onih koje sam ja zvao pa pitaj ak voze van grada(valjda da?!:confused:):
www.mrav.hr
www.selidbe-gluhak.com
sto ljudi-sto čudi !!! :ne zna: :kava:
hrvojedukic
15.04.2010., 16:08
Ko je ono pričao o onom franjič prometu?
jassanic
15.04.2010., 16:14
tko ima i dostavu iz Ikea-e?:p to baš nemrem s frendovima iz kvarta.:mad:
maximale999
15.04.2010., 16:17
imaju oni i dostavu iz Ikea-e?:p to baš nemrem s frendovima iz kvarta.:mad:
za to ti ne znam , napiši u Google dostava Ikea Graz ili kaj več pa vidi??:ne zna:
jassanic
15.04.2010., 16:21
za to ti ne znam , napiši u Google dostava Ikea Graz ili kaj več pa vidi??:ne zna:
ma ispadaju mi sve neki debili.:rofl: kupil bum plavi oglasnik!
hrvojedukic
15.04.2010., 16:23
Ne može mi nitko od ovih likova hitno, imate još koga?:confused:
maximale999
15.04.2010., 16:24
Ne može mi nitko od ovih likova hitno, imate još koga?:confused:
Teško,a zovi onda nekoga bezveze ak ti je tak hitno...
dobro ja nisam trazil preporuku nego sam htio podijeliti svoje iskustvo sa ostalima i onda vidim da mi je post obrisan.:confused: Evo stavit cu ponovo ali ovaj put bez linka pa ako je nesto protivno pravilima nek mi neko kaze.
dakle, ja sam se selio vise puta i svaki put sam iznajmil kombi (firma se zove rent a kombi), to je bil veliki Iveco 17 m3 i u njega stvarno stane hrpetina stvari. pozval sam prijatelje i deri milo. je da mozda traje duze nego kaj bi to radili profici ali meni je ovo bilo super jer smo svaki put posle napravili festu i fino se najeli i napili i bog te veseli.kad sam se selio zadnji put vec je dosla obitelj(zena i bebica)pa je bilo i vise stvari, tako da nam je onda trebalo i vece vozilo to jest kamion a posto ni je ni moji frendovi nemamo polozenu kategoriju nismo mogli iznajmiti takvo vozilo,a da budem iskren ne znam da li neko i iznajmljuje kamione. :ne zna:onda je zena od kolegice s posla nabavila broj od firme za selidbe(selidbe kalimero) ali isto nismo uzimali cijelu ekipu nego samo kamion sa dva radnika i opet pozvali još svoja cetiri frenda+zena i ja i odradili selidbu bez problema.
naravno svako moze odluciti kaj mu se vise isplati. ako uzmes samo vozilo to je po meni jeftinija varijanta i ako imas dosta prijatelja koji hoce uskociti bude dobra zajebancija i radis laganini cijeli dan.ako uzmes profesionalce selidba ti je nesto skuplja ali je brze gotovo i oni naravno imaju svu potrebnu opremu. imaju kolica,one trake(ne znam tocno kak se to zove) za vezanje , prekrivace itd.
eto ja sam vise puta iznajmio vozilo a samo jednom uzeo firmu za selidbe(djelomicno) i u oba slucaja je bilo sve super i dobra zeka peka:top:.
sandra19
22.04.2010., 10:28
Dragi forumaši...
Eto vidim da se tu dosta piše o selidbema pa bi i ja molila za
preporuku. Selila bih se izmađu 04.05 i 08.05 jer će mi stan tada biti
useljiv. Radi se o dvosobnom stanu i selm sve tako da trebam nekakvo
vozilo u koje stane puno stvari. Na googlu sam našla firme za
selidbe i nazvala ih šest ili sedam i po onome sto sam cula preko
telefona odabrala sam tri: gluhak,kalimero i mrav. Molim Vas forumaše
da mi preporucite neku od ove tri firme jer su oni preko telefona
zvucali najprofesionalnije a i cijena je tu negdje + - parsto kuna.
Hvala.
Ja sam ti selio uz pomoc tog kalimera samo kaj meni nije trebala
cijela ekipa(kak sam vec i nepisao gore u postu) nego samo kamion i
dva rednika a ja sam imal jos cetiri prijatelja za pripomoc. Sta se
tice ova dva radnika,oni su bili stvarno u redu.Nisu nista zabusavali
ili odugovlacili. Sta se mene tice sve je proslo ok :top:.Koristili smo i njihova kolica. Ako te jos nesto posebno zanima
pitaj.
Mi smo prije dvije godine koristili i Kalimero i Mrav selidbe i bilo sve 5!
Dragi forumaši...
Eto vidim da se tu dosta piše o selidbema pa bi i ja molila za
preporuku. Selila bih se izmađu 04.05 i 08.05 jer će mi stan tada biti
useljiv. Radi se o dvosobnom stanu i selm sve tako da trebam nekakvo
vozilo u koje stane puno stvari. Na googlu sam našla firme za
selidbe i nazvala ih šest ili sedam i po onome sto sam cula preko
telefona odabrala sam tri: gluhak,kalimero i mrav. Molim Vas forumaše
da mi preporucite neku od ove tri firme jer su oni preko telefona
zvucali najprofesionalnije a i cijena je tu negdje + - parsto kuna.
Hvala.
Moje bi vam preporuke bile za selidbe gluhak,ali ne gluhak josip i sin nego samo SELIDBE GLUHAK!!! Sa njima nemate sigurno nikakvih problema oko oštećivanja namještaja ili bilo čega drugog. Ako se odlučite za njih molim vas da napišete da li sam bila u pravu.:top::top:
Svi koji brinu oko svojih postova - brisemo reklame i sve ono sto mirise na reklame.
Previse je korisnika na ovoj temi koji su se reklamirali, a i onih s malo postova koji odjednom imaju preporuke za neke firme!
Osim toga, mali savjet svima koji traze uslugu selidbe: ne vjerujte onima koji ne forumiraju nego reklamiraju!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.