View Full Version : Nizozemska (i Amsterdam)
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Eto, posrećilo se i meni: 22.06. putujem na dva tjedna poslom u Nizozemsku u Noordwijk. Koliko sam uspjela saznati surfajući riječ je o jednom od središta nizozemskog kongresnog turizma, udaljenog tek pola sata vožnje autom/busom od Amsterdama i isto toliko od Haaga.
Zato, forumaši - pomagajte, zanimaju me:
- cijene cuge i klope, ofkors
-shooping
-izlasci
-vremenske prilike u to doba godine
Naravno, mežete mi to i generalno reć' za Nizozemsku, nemora to baš biti za rečeni, jelte, Noordwijk. Ali, ako je netko bio baš tamo -tim bolje.
Evo ti jedan sajt, mozda pomogne:http://www.vvvnoordwijk.nl/
:)
Thx, iggix, već sam njime prosurfala, ali nekako je drugačije kad čuješ informacije iz prve ruke.
Cuga i klopa su skuplje nego u Cro. U samom Noordwijku nisam bila ali ako ces dolaziti u Amsterdam mogu ti neke stvari napisati. Pretpostavljam da u Amsterdamu mozes naci dosta jeftinije restorane nego u Noordwijku, ako hoces javi gdje ces biti ili na koji dio Amsterdama ces dolaziti pa ti mogu javiti neke. Den Haag ne znam narocito. Bila sam par puta ali nije me se nesto dojmio.
Ako ces ici malo setati po NL, preporucam Delft. Trg i centar su jako lijepi. Ima i dosta restorana, kafica,... plave keramike (zastitni znak Delfta)...
U to doba bi vrijeme trebalo biti ok ali to se ovde nikad ne zna. Sad recimo pada kisa vec danima i ja sam u zimskoj jakni. Dole je skoro 30 kako cujem, pa si relativiraj. ;) U svakom slucaju, male su sanse da ce biti toplije nego dole. :D
Gdje mislis izlaziti i kakve stvari te zanimaju? Link, pa mozes sama traziti sta se desava u NL i u Amsterdamu: www.aub.nl Ne znam ima li engleska verzija sajta ali i ovde se moze dobro snaci ako ne znas nizozemski.
U Amsterdamu je super: Concertgebouw (www.concertgebouw.nl ) Carré teatar (www.theatercarre.nl ), Muziektheater (www.muziektheater.nl ) i ima jos brdo manjih, zavisi kakve stvari te zanimaju. Dalje: Rijksmuseum sa puno Rembrandta (izmedu ostalog veliki ponos: Nocna straza), Van Gogh muzej i Stedelijkmusem. Sva tri se nalaze na Museumplein-u, dakle ne trebas kruziti gradom u potrazi, i treba ti jedan cijeli dan ako hoces da ih obides. Van Gogh mozes najbrze vidjeti, za druga dva ti treba vise vremena.
Ako ces u kino, prvo pokusaj u Tuchinsky. Nedavno je renoviran i izgleda otkaceno.
Na Dam-u (trg) mozes vidjeti Maddame Tussaud, sa vostanim figurama, tu si brzo gotova. Zapadno od Dama, prva ulica, ide Kalverstraat gdje mozes u shopping. Kreni vec od ispod Centralne stanice pa na jug. Suvenire ne kupuj na tom dijelu, preskupi su. Kad dodes do Munta (isto neka vrsta trga), pored ti je Flowermarket, mozes kupiti tulipane, klompe i ostale rekvizite. ;)
Malo skuplji shopping ti je u Leidsestraat, to je ulica koja povezuje Leidseplein (obavezno svrati na kavu i gledanje ulicnih zabavljaca) i Kalverstraat (ovu gornju shopping ulicu). Veoma skupi, burzujski shopping je u P.C. Hooftstraat. Ne znam kakav ti je budzet, ali nek se nade. ;)
Zgodan dio za setati je u centru, dio koji se zove Jordaan. Puno malih prodavnica, uske ulice, mostici, kanali,...
Jeftine sitnice na Albert Cuijp marktu. Tram 24, 25, 16 sa centralne, stanica Albert Cuijpstraat.
Dosta? Ako te zanima nesto specificnije, samo pitaj.
u zadnje vrijeme me par ljudi popljuvalo kad sam im rekla da
idem na maturalac u A.... ''pa to ti uopce nije grad za maturalce,
alkohol je preskup, opasno je, pljackaju na svakom koraku...''
ja se malo zabrinuh, iako to ne zelim priznati.
dakle, molim vas, ako imate pozitivne impresije iz nizozemske,
PISITE, a i savjeti o gradu (npr. mjesta za izaci, s dobrom
muzikom) su i vise nego dobrodosli.
Ne mislim da je bas opasno. al ne znam kako ce vas razrednica drzati podalje coffie shopova.
Inace sto se tice kulture ima svasta za vidjet ako cete se sjecati icega kad se vratite
razrednica je mlada... mislim da joj coffee shopovi ne bi bili mrski. :D btw, ako znas, kak ti shopovi tocno funkcioniraju?
mushema
11.08.2003., 06:14
Udjes unutra, uzmes 'jelovnik' (smokovnik?), odaberes sta i koliko hoces, izvadis svoje zguzvane eure iz dzepa i platis... Gram prosjecnog skunka te izadje oko 15 eura, cijene svuda variraju, a negdje se prodaju i unaprijed smotani za lijene... U svakom slucaju trudi se da stojis podalje od coffeeshopova gdje vrvi od turista (Bulldog, Grasshoper) posto se tu uglavnom valja smece, mada je tu najbolja atmosfera... Najbolji su oni sto su dobijali nagrade (mada ni to puno ne znaci) poput Abraxas, De Rokerij, Grey Area, Dampkring... Nemoj se zalijetati i kupovati hasis, ako ne znas puno o tome, jer ces baciti pare...
Mjesta za izaci imas jako puno (zavisi sta slusas), najbolje prevozno sredstvo za obilazak grada je biciklo (nikako poslije coffeeshopova, samo prije :D) koje mozes iznajmiti svuda... Grad je bezbjedan, price o pljackanju su glupost, mada ces primjetiti sumnjiva lica kasno uvece koja ti prilaze na ulici i pokusavaju prodati eksere, speed itd. niposto ne pristaj posto ce ti u mracnom haustoru oteti sve sto imas. No, toga imas u svakom vecem gradu i tu ides na svoj rizik...
Naravno ovo gore sve navedeno vazi u slucaju da si punoljetan...
Ma uopce nije opasno. Grad je totalno super i opicen. Lijep je grad, ima puno toga za vidjet i za pusit. :D
Foka, sretniče :D
A'dam :top:
Grad je otkačen u svakom smislu i u svako vrijeme
Ne nosite kišobrane, po tome se razlikuju domorotci i turisti
Svratite na svirku u Cacecao (brazilski klub, glavna ulica) i The Last Waterhole (hostel, coffee shop i klub u centru Red Lighta) i onaj "filmski" kafić u parku, ne mogu se sjetiti imena
www.lastwaterhole.nl - moš provjerit tko svira
Kakav vam je aranžman za klopu? U centru grada (sporedna ulica, pitajte) u studentskom restoranu možeš baš super jesti za 5-6 eura :s
pa ja ne znam nikoga da je bio u amsterdamu i da mu je bilo lose:D ...po meni je amsterdam najbolji "chillout" city...i nije velik, sve se da obic pjeske (ili biciklom)...a cofee shopovi su sasvim normalna stvar, iako kad dodjes prvi put cini ti se sve to sumnjivim:rolleyes: ..al poslje vidis da nije..
neces pozalit;)
Johnny 99
27.08.2003., 11:44
Recite čega još zanimljivog ima u Amsterdamu, i koliko dana je potrebno da bi se grad obišao i vidjelo ono što zaista treba vidjeti? (Npr. za Prag ili Beč je dovoljno 3-4 dana...)
Ima li koga da tamo živi pa da nam kaže kako taj grad diše i zašto ga vole?
Super je Amsterdam.
Mi smo bauljali po noci svugdje i nikad nam se nije nish dogodilo.
Jedino je red light district malo dodgy kad noc padne.
Inace, moj brat je bio na maturalcu u Amsterdamu i bilo mu je super.
Ovi kaj vas pljuju da idete tamo....oni su zapravo ljubomorni sto i oni ne idu u Amsterdam. ;)
Vjeruj mi da ste napravili 100 put bolji odabir nego oni koji idu u Prague ili, Boz sacuvaj, Palma de Mallorcu ili Lloret.
U svakom slučaju bolje od Lloreta!!!
Grad je super, malo prljav, ali Bože moj...
Mislim da je Brussel gori što se pljački tiče...:mad:
Anyway-uživaj!!!
Johnny 99 kaže:
Recite čega još zanimljivog ima u Amsterdamu, i koliko dana je potrebno da bi se grad obišao i vidjelo ono što zaista treba vidjeti? (Npr. za Prag ili Beč je dovoljno 3-4 dana...)
AKo ti se sviđa obilazit muzeje možeš provesti par dana obilazeći galerije i sl., ima doslovno svačega!!!
Što se tiče coffie-shoppova, pitah jednu prijateljicu Nizozemku, o tome, reče: "A to, ti je za turiste, nama je bilo zanimljivo 6 mjeseci kad su dozvolili, a od tada ločemo kao i prije..." :)
Ono što treba izbjegavati je dolazak kad je špica turističke sezone, jer su ulice prepune turista, poglavito američkih kojima je pojam valjda dolazit legalno dimit...
Ako budete išli u Rotterdam, ne propusti Pomorski muzej, s pravim velikim jedrenjakom! Genijalno za fotografijranje!!!
Vojky kaže:
AKo ti se sviđa obilazit muzeje možeš provesti par dana obilazeći galerije i sl., ima doslovno svačega!!!
Što se tiče coffie-shoppova, pitah jednu prijateljicu Nizozemku, o tome, reče: "A to, ti je za turiste, nama je bilo zanimljivo 6 mjeseci kad su dozvolili, a od tada ločemo kao i prije..." :)
Ono što treba izbjegavati je dolazak kad je špica turističke sezone, jer su ulice prepune turista, poglavito američkih kojima je pojam valjda dolazit legalno dimit...
Ako budete išli u Rotterdam, ne propusti Pomorski muzej, s pravim velikim jedrenjakom! Genijalno za fotografijranje!!!
Btw i u A'damu je također Pomorski muzej s velikim jedrenjakom Istočnoindijske kompanije za slikat.
Inače A'dam je totalno opičen grad u kojem možeš ići u muzej Madam "Tiso" (ne znam kak se piše") - ulazunica 15 jureka, Rijks muzej (5 jureka) i tam možeš pogledat slike Rembrandta (noćna straža), Van Gogh muzej, židovski muzej, muzej marihuane i hašiša, seks muzej (u glavnoj ulici), muzej sprava za mučenje i slično. Grad je nevjerojatan i živi "25" sati dnevno i u njemu ti nikad neće biti dosadno.
Halo drugari!
Vratila sam se sa svojeg treceg putovanja u Amsterdam & it never ceases to amaze me. :D Fenomenalan je to grad i svasta lijepoga se moze tamo vidjet, a pogotovo lijepo nakon sto covijek zapali i popije kavu u jednom od mnogih coffee shopova :frajer:
Posto sam cijele noci lunjala gradom, muvala se po klubovima i coffee shopovima, i setnjice kroz red light district, danju sam spavala. Toplo preporucujujem za pogledat Rebrantovu kucu i muzej Van Gogha :top: Shopping je sasvim solidan (ne zaboravit obici tzv Smart Shops) i ljudi su super simpa, jedino treba pazit da se ne razljuti kakvog biciklistu :D . Sve u svemu, jedva cekam ponovo ic tamo. Ak zivite u zapadnoj Evropi, low cost airlines ce vas odvesti u Amsterdam za malo para jedino je jako tesko nac smjestaj preko vikenda ako se ne rezervira cca 2-3 tjedna unaprijed.
Hajd, pinkelc na rame i put pod noge. ;)
p.s. grad je prepun dobrih frajera :cerek:
Indi kaže:
:misli: A u kojoj to ulici si ti bila?
:D :p ;)
Pa svuda gdje ima mladih zgodnih Nizozemaca :D
Ja tamo provedem cijeli dan u šetnji gradom ili pomorskom muzeju i nikad ne posjetim Coffee Shop. Sad se pitam jesam li normalan?
Indi, ti si prva koja kaze da su Nizozemci zgodni. :)
Vojki, evo josh jedne nenormalne. Em shto ne duvam (odkako sam ovdje), em nisam bash odushevljena Amsterdamom. :bang:
iggix kaže:
Vojki, evo josh jedne nenormalne. Em shto ne duvam (odkako sam ovdje), em nisam bash odushevljena Amsterdamom. :bang:
Ma, jako su lijepi i Den Haag, i Rotterdam i Deft, mnogo lijepih gradova zaista, da mi je naći posao tamo, odmah bih sjeo u svog Yuga i odoh...
Inače, u vezi "duvanja", pitah ja jednom svoju prijateljicu Nizozemku:
- Idete li po tim Coffee Shopovima...
- Ma, to je za turiste, mi smo išli prvih 6 mjeseci dok je bila moda, a sad pijemo kao i prije.
No, zaista - u tim Shopovima se obično mogu vidjeti turisti i braća Nesvrstani...
No, zaista - u tim Shopovima se obično mogu vidjeti turisti i braća Nesvrstani...
:D Je. A sad zele uvesti zakon s kojim se zabranjuje kupovina u shopovima ako nemaju clansku karticu, te hoce i pushenje u samom shopu zabraniti, tako da je lako moguce da postane "popularno" opet.
Dakle: za one koji zele u Nizozemsku zbog duvke u shopu - pozurite, jer kako je krenulo vishe nece biti legalno. Valjda ce onda turistima ovaj svoj pijesak prodavati. :D
Vojki, meni je od navedenih gradova najljepshi Delft. Centar je poput gradova iz bajki, zar ne? Iduci put pokushajte doc u svibnju, pa svratite na jedan dan i u Utrecht - terase na Oude Gracht su PREDIVNE, od restorana mozete naci sve: od balkanskog "Bore" (balkan koffie: vrela kava, pelinkovac, rakija, te josh neshto mocno u ooogromnoj shalici), preko talijana i latino klubova (u kojima se mozete izlezavati na kaucima i jastucima dok cekate na stol i klopu)do afrikanaca (cije se specijalitete josh nisam usudila okusiti). gore, na ulici imate ducane (za one koji zele i koju krpicu nabaviti ;) )
lamp_vamp
26.11.2003., 01:19
Nisam predugo ovdje da bih mogao izreći neko jasno određo mišljenje o ovoj zemlji, evo ukratko...
1. Shvatio sam koliko je sunce jako bitno za život.
2. Nizozemci su seljaci, potpuno bez stila.
3. Jako su praktični.
4. Žene su grube i guzate, osim ako nisu crvenkose sa plavim okicama.
5. Muškarci su prilično zgodni ako volite visoke plavušane sa baby faceom.
6. Weed u shopovima puše "furešti" i tamnoputi, ostali to rade doma (Zašto? Pogledati pod 1).
7. Delft je najljepši gradić u Niskozemskoj. Koncerti zvonika na trgu su nevjerojatni.
8. Nikad ne podiži glas u komunikaciji sa "domorodcem".
9. Last, but not the least - Ne se živcirat. :cool:
Super zemlja, ne bih ju mijenjao za neku drugu...
iggix kaže:
Vojki, meni je od navedenih gradova najljepshi Delft. Centar je poput gradova iz bajki, zar ne?
Da, sa svim onim simpatičnim prodavaonicama sireva, uličicama i kanalima...Inače, Delft je rodno mjesto Huga Grotiusa, jednog od rodonačelnika međunarodnog javnog prava, čiji se spomenik nalazi na glavnom trgu.
Slažem se i da je Utrecht jako zanimljiv - kao studentski centar pun je simpatičnih i ne preskupih mjesta za izalak. Sjećam se jednog restorana gdje nude preko 70 različitih tipova palačinki!
Inače, bio sam tamo na jednom seminaru, sjedio u Gradskoj vijećnici, gdje nam je gradonačelnica obijasnila kako im je gradski proračun - koliko se sjećam 1,4 milijarde €, dakle 1/7 hrvatskog državnog proračuna! Eto, što je uspješna lokalna samouprava!
khm...ja se sjecam da su ti amsterdamski biciklisti mrzitelji pjesaka i da gaze sve pred sobom...a i koliko se sjecam cesta i plocnik su iste boje i u istoj ravnini tako da nemas pojma kad si na cesti a kad na plocniku...
sumnjam da je to sve neka biciklisticka zavjera protiv pjesaka..tj turista u prvom redu...
... i tri crkve oko trga (jos jedna kojoj je Delft super :)).
Ali po pitanju Amsterdam by night, pridruzujem se Indi. Ne setam po crvenoj zoni ali navece mi je u Amsterdamu jako lijepo. Jedini grad u Nl gdje u tim satima mozes sresti ljude na ulici. Super su mi osvjetljeni mostici i odbijanje svjetla po kanalima.
Ne znam koliko je poznato ljudima izvan Amsterdama: totalni neuspjeh gradnje trga oko Rijksmusea, Van Gogh musea i Stedelijk musea. Ispod zemlje je garaza zbog koje je sloj zemlje nedovoljan da na trgu raste drvece. Osim toga ima problem sa oticanjem vode tako da je trg jedino ljeti prohodan, inace je pod vodom.
Sad, o tom strasnom neuspjehu oko trga se prica vec godinama i stalno se nesto radi oko njega, popravlja, uljepsava i moram reci, sada je sasvim pristojan. Cak stavise, prosla sam biciklom par puta preko trga i kroz prolaz ispod zgrade Rijksmusea i svaki put sam se htjela vratiti da napravim jos koji krug.
Jeste li znali da Amsterdam, od Europskih gradova, ima najvise 'sitnih' atrakcija po km2? Jedna od tih je za mene i gore spomenuti prolaz ispod Rijksmusea koji je jako akustican i iako se tu moze naci beskucnike kako spavaju, moze se cuti i umjetnike sa violinama ili diviti vlastitom glasu (not me :D). A kad izades iz prolaza, navece vidis zgradu Rijksmusea koja je i po danu jako zanimljiva, a navece, osvjetljena, jos zanimljivija. Pogled je mocniji sa zadnje strane zgrade. ;)
Lilly kaže:
Jeste li znali da Amsterdam, od Europskih gradova, ima najvise 'sitnih' atrakcija po km2? Jedna od tih je za mene i gore spomenuti prolaz ispod Rijksmusea koji je jako akustican i iako se tu moze naci beskucnike kako spavaju, moze se cuti i umjetnike sa violinama ili diviti vlastitom glasu (not me :D).
Kada sam bio zadnji put (prije dva tjedna) oduševio sam se tamo - prolazim, čujem kako netko svira klasičnu glazbu koja zbog aukustike zvuči kao da se izvodi na orguljama...
Priđem, kad ono tip stoji, drži veliku harmoniku i svira klasiku!!! Eto, šta ti je država, oni i od harmonike za svirat narodnjake po svadbama naprave vrhunski glazbeni doživljaj!
Milk, biciklisti su apsolutni vladari ulica, ali ne samo u Amsterdamu, nego u Nl. :)
Imaju uglavnom odvojene staze, svoje semafore i potpuno unisten osjecaj za druge ljude koji koriste istu cestu. Prolaze kroz crveno, preticu jedni druge po troje u isto vrijeme sto znaci da zauzmu cijelu sirinu ulice, guraju se sa tramvajima, kamionima, s cim stignu, a najvise zivaca mi pojedu kad umjesto da stanu kod semafora odu skroz naprijed do same raskrsnice i tu cekaju rupicu kroz koju bi se provukli. Tako skroz zatvore put ljudima koji bi da skrenu desno. :mad: :mad: Ili kad 'putuju u grupi' pa pice kroz crveno. Svako jutro, meni zeleno, idem preci ulicu i zadnji komad ne mogu preci jer ih ide 20 koji ne j.... to sto im je crveno ni sekunde. :mad: I sve sto ja mogu je cekati da produ i onda se sklanjati autima koja ne mogu proci jer sam im ja na putu. Psmtr.
mudrica
26.11.2003., 11:21
totalno otkačen grad. počevši s nakrivljenim kućama do toga da istu ulicu po danu (niz dućana) gotovo ne možeš prepoznati po noći (niz klubova).
meni inače u domaji strašno nedostaju klubovi sa živom svirkom takoda sam se tamo guštala
i kofi šopovi su ok, za "zagrijavanje"
je li netko probao SPACE CAKE?
ja jesam. malo mi je bojica bila bljak, ali poslije par dimova:top:
lamp_vamp
26.11.2003., 11:48
Lilly kaže:
Svako jutro, meni zeleno, idem preci ulicu i zadnji komad ne mogu preci jer ih ide 20 koji ne j.... to sto im je crveno ni sekunde. :mad:
Ja sam taj problem riješio tako što sam kupio bicikl i postao jednako beskruplozan...
Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin :D
Lamp, pa i ja sam na biciklu... ;) :)
Ja problem nisam rjesila ali mogu reci da sam postala slobodna u koristenju zvona. Jos malo pa cu poceti uzivati kad vidim da se tako neko jako trznuo od mog zvona. :D Vec razmisljam da potrazim neki model oko kojeg se ne moras specijalno truditi, koji zvoni (ili tuli) na mali dodir. :D
lamp_vamp kaže:
Nisam predugo ovdje da bih mogao izreći neko jasno određo mišljenje o ovoj zemlji, evo ukratko...
3. Jako su praktični.
6. Weed u shopovima puše "furešti" i tamnoputi, ostali to rade doma (Zašto? Pogledati pod 1).
7. Delft je najljepši gradić u Niskozemskoj. Koncerti zvonika na trgu su nevjerojatni.
potpisujem ali moj glas ide Harlingenu!!!!!
Sta god vi rekli, meni je Amsterdam super fora grad i bas ga volim. Ici cu opet uskoro na vikend.
Sto se tice coffee shopova - dolaze Nizozemci tamo îtekako, naprotiv onome sto je neko napiso da je to iskluicivo za turiste, samo razlika je da Nizozemci udju, kupe travu ili hash i odu pusit doma, a mi turisti, udjemo, kupimo nes za pusit pa ostanemo tamo jerbo nemamo gdje drugdje duvat. I jos, cuga u coffee shopovima je turbo jeftina.
Sve u svemu :top:
Mooky Sissa
26.11.2003., 14:50
Čitam, oči mi se orosile i uzdišem.
Amsterdam mi je bio zadnje mjesto na svijetu koje bih posjetio. Ali bio sam u prolazu i zaustavio se tamo. A kaj da velim. Ljubav na prvi pogled. To mi je sada najdraži grad na svijetu i kad god mogu skoknem gore (nažalost, u zadnje vrijeme baš i ne skakućem).
Idem poslati jedan mejl gore. Odmah sada.
Lilly kaže:
Milk, biciklisti su apsolutni vladari ulica, ali ne samo u Amsterdamu, nego u Nl. :)
Imaju uglavnom odvojene staze, svoje semafore i potpuno unisten osjecaj za druge ljude koji koriste istu cestu. Prolaze kroz crveno, preticu jedni druge po troje u isto vrijeme sto znaci da zauzmu cijelu sirinu ulice, guraju se sa tramvajima, kamionima, s cim stignu, a najvise zivaca mi pojedu kad umjesto da stanu kod semafora odu skroz naprijed do same raskrsnice i tu cekaju rupicu kroz koju bi se provukli. Tako skroz zatvore put ljudima koji bi da skrenu desno. :mad: :mad: Ili kad 'putuju u grupi' pa pice kroz crveno. Svako jutro, meni zeleno, idem preci ulicu i zadnji komad ne mogu preci jer ih ide 20 koji ne j.... to sto im je crveno ni sekunde. :mad: I sve sto ja mogu je cekati da produ i onda se sklanjati autima koja ne mogu proci jer sam im ja na putu. Psmtr.
uhh dobro je..znaci nisam ja siznio...a vidim i ti se nisi jos privikla...
zeleni_spijun
27.11.2003., 15:32
ok , sve sto ste nabrojali specificnosti su Amdsterdama...no nisu sve pozitivne (sunca jednostavno nema, sa more stize vlazan zrak...i dobro je da ima trave..jer inache taj grad po nicemu ne bi zasluzio status "posebnosti" jer lijepe arhitekture ima i na drugim mjestima....)
nego do kada cemo morati ici gore samo zbog pluge...a sto ne napravimo na Savi 30 brodova, punkemo im Crvene lampe...
pa da nama ljudi dolaze....a ne da mi idemo okolo...jer ok je to prvi put, drugi, treci...al daleko je brate za jednu plugu takav put raditi svake godine...
a toliko je kod nas ljepse...ima sunca...cure su nam 100 X jace od nizozemki (crnih i bijelih), dobro ljudi i nisu bas...al bar smo doma
Cudi me ovo da planiraju zabranit prodaju pusilica osim samo onima sa clanstvom i da ce zabranit pushenje u coffee shopovima. Ja sam mislila da prodajom tih lakih droga bas dobro zaradjuje grad Amsterdam na taxama i slicnim stvarima. :misli:
U Londri ima jedan il dva shopa gdje se moze pusilice legalno nabavit uz clasnku karticu - za detalje one koje zanima nek se jave Indi na PM. :mig: :no:
Sve u svemu, Amsterdam rules :s
Indi kaže:
Cudi me ovo da planiraju zabranit prodaju pusilica osim samo onima sa clanstvom i da ce zabranit pushenje u coffee shopovima. Ja sam mislila da prodajom tih lakih droga bas dobro zaradjuje grad Amsterdam na taxama i slicnim stvarima. :misli:
Sve u svemu, Amsterdam rules :s
Da, ali ne zadugo. Od nove godine hoće zabraniti pušenje u svim klubovima, resoranima i coffe shopovima. Nisam siguran jesu li to progurali u zakon od 01/01/2004, ali čini mi se da uskoro hoće :(
Lamp kaže:
Da, ali ne zadugo. Od nove godine hoće zabraniti pušenje u svim klubovima, resoranima i coffe shopovima. Nisam siguran jesu li to progurali u zakon od 01/01/2004, ali čini mi se da uskoro hoće :(
:cry: :tuctuc: :horor: :flop: Ak nis drugo bar sam se sad super provela. Mozda jos prije Bozica odem na vikend. Ak nis drugo, bar ces jos uvijek moc kupit :confused:
A zakaj rade sad odjednom takav zakon?
Indi, pogledaj friz na glavi naseg premijera Balkija pa ce ti puno toga biti jasnije. ;)
Inace, tu vijest o zabrani prodaje sam ja mozda zadnji put cula na pocetku same price pa mi je nesto drugo ostalo u glavi od ovoga sto vi pisete. Ja sam zakljucila da hoce zabraniti prodaju strancima i da trebas imati dokaz da si holandez ne bi li sta mogao kupiti. Ali, lako je moguce da sam pogresno skuzila jer ja slusam vijesti i radim druge tri stvari u isto vrijeme.
A, oko pusenja (duvana, ne travice :D) postaju sve stroziji (na moju VELIKU radost) i od 1-1 ce u svim vlakovima biti zabranjeno i cak i na peronima.
:lux: :lux: :lux:
Konacno neka pametna odluka od strane vlade dragog nam Balkija. :)
Indi kaže:
:cry: :tuctuc: :horor: :flop: Ak nis drugo bar sam se sad super provela. Mozda jos prije Bozica odem na vikend. Ak nis drugo, bar ces jos uvijek moc kupit :confused:
A zakaj rade sad odjednom takav zakon?
Zato shto su ovdje na izborima pobijedili domaci "HDZ" :D .
Nisu samo droge u pitanju, hoce i obican duvan eliminirati. :( Od Nove godine ne smijesh pushiti u vlakovima i stanicama.
Ma, bolje da ne pricam.....Ovdje je politika u zadnjih godinu - dvije ludnica.....Upropastice desnicari drzavu totalno ako nastave ovako.:mad:
Lilly kaže:
Indi, pogledaj friz na glavi naseg premijera Balkija pa ce ti puno toga biti jasnije. ;)
.
A, oko pusenja (duvana, ne travice :D) postaju sve stroziji (na moju VELIKU radost) i od 1-1 ce u svim vlakovima biti zabranjeno i cak i na peronima.
:lux: :lux: :lux:
Konacno neka pametna odluka od strane vlade dragog nam Balkija. :)
Ma, zadavit cu te!!!!!:mad: :D
Bem ti bak-ellende-Harry-Potter pojavu!
:D
zeleni_spijun
28.11.2003., 11:44
svi koji su jucer gledali pola ure torture, sigurno su morali primjetiti kada je Stimac na neko pitanje oko kaj on voli u zivotu i to...odgovorio..
volim piti, pusiti, duvati i sve ostalo :)
pa ga je nounarka priupitala a kaj je to duvati...
mislim stvarno....Stimac pljuger ???
ha sta cete weedara def. nije 4 every1
Iggix: :B :B
Sta se ti bunis, tebi vlakici vise ne trebaju. :D
CDA kao HDZ? Ma, nema poredenja za Balkija... one and only...
Nekako mi se nadovezuje prica o Amsterdamu i tim odlukama koje bi mogle s.ebati turizam tu. Balki vodi konzervativnu stranku (ne bi ih zvala desnica) i u koaliciji je sa liberalima (sto je zbilja jako mocna kombinacija :D) a prati ih i jako mali broj demokrata (moji omiljeni, prevrtljivi, ni vino ni voda, nikad odluke od njih, samo beskonacno razglabanje-ma, kao da sebe opisujem kad njih opisujem :D).
Oko ovih odluka vezanih za Amsterdam mi se cini da bi Balki sa svojim konzervativcima (kojih je najvise u 2e kamer) vrlo rado uveo mjere da se Amsterdam upristoji, da se skloni imidz sex, drugs and fill in yourself. Ali, liberali predstavljaju izmedu ostalih i bogate vlasnike firmi, segment kojem takve promjene mozda i ne bi sjele,... oni bi pristali na takvu promjenu imidza jedino kad bi im bile obecane druge mogucnosti za prosirenje novcanika. A, jako me zanima kako bi to konzervativci prekrojili Amsterdam :lol: :lol: jos uz to vodeci racuna da ostanu mogucnosti za domace firme.
Anyway, mislim da bi liberali i uopce biznis sektor morali biti ludi da u ovom mandatu dopuste bilo kakvo prckanje po imidzu Amsterdama. Ako pak popuste pod pritiscima, onda cu biti vise nego jako razocarana.
Lilly kaže:
Iggix: :B :B
Sta se ti bunis, tebi vlakici vise ne trebaju. :D
Nismo se duuuugo cule. Sto mislish - kako idem u shkolu iz Utrechta - biciklom?:cry: Toliko se asimilirala nisam.:bang:
btw, mogu se oni predstavljati kako hoce - jaca su desnica od Pimitja. Da je Pim ziv presho bi u ljevicare od sramote...
:D Ja mislila autom...
Ma, od sramote bi se svi zajedno trebali prestati baviti politikom. Jos uvijek se nisam navikla na ove nove face pa kad na tv vidim ministra tamo nekog ne mogu se nacuditi i sve si prizeljkujem one stare, makar bili iz VVDa.
Indi, fakat si rezerviraj taj vikend prije Bozica, jer ovi se izgleda ne sale. Evo link. (http://washingtontimes.com/upi-breaking/20031127-013137-1860r.htm) Dolazi sa monitorove naslovnice, a ima sigurno jos kojekuda po netu.
(Vec si zamisljam zanimljive poslice za studente: obavljanje shoppinga za turiste... :D) Indi, ne stignes li na vrijeme, za sljedeceg puta mi se javi, ja sam Dutch. ;) :D
Stvari stoje ovako:
ovo ljeto čim zatopli i čim dam ispite namjeravam u Amsterdam, i to na stop. Jel to kao prvo uopće moguće. Kao drugo kolko bi mi novaca trebalo za preživjet u Amsterdamu, za neke provode i neko razgledavanje znamenitosti.
Dal da tražim hostele il je sigurno spavat na željezničkoj il nekom sličnom mjestu?
Mislio sam uzet nekih 4.ooo kn....:) i idemo dvoje
kLošar kaže:
Dal da tražim hostele il je sigurno spavat na željezničkoj il nekom sličnom mjestu?
Mislio sam uzet nekih 4.ooo kn....:) i idemo dvoje
S obzrom da se željeznička obnavlja, nije sigurna jer bi ti mogla pasti koja cigla na glavu.. :)
Nađi hostel ili nešto slično. Sigurno ima i koji kamp. Nemoj pukušati spavati na ulici, jer policija je izrazito efikasna.
koje su daljnje mjere ako me policija uhvati dok spavam u parkiću ? :)
hosteli su dosta skupi pogledao ja već to... a trebat će dost para za put jer treba dostopirat do tamo....
kakvi kampovi?
kLošar kaže:
[B]koje su daljnje mjere ako me policija uhvati dok spavam u parkiću ? :)
Ako se baš zainate, mogu te deportirati (sigurno imaju neke odredbe tipa skitnja i sl.), a kako je u pitanju Shengen state, onda možeš narednih godina imati problema pri ulasku u EU, uključujući i Sloveniju te Mađarsku!!!
hosteli su dosta skupi pogledao ja već to... a trebat će dost para za put jer treba dostopirat do tamo....
I to me zanima kako namjeravaš, jer cijela Austrija, Njemačka i Nizozemska - manje-više su u pitanju auto-ceste a gdje se ne smije stopirat, za to bi te odrapilo par stotina Eura!!!
A da probaš vlakom: Inter-rail, Euro Domino i slični sustavi s popustima?
kakvi kampovi?
Klasični, šator i vreća za spavanje i to je to... Ima ih svugdje po Europi...
kLošar kaže:
koje su daljnje mjere ako me policija uhvati dok spavam u parkiću ? :)
Nema nishta od spavanja u parkicu....
Stopiranje:
gledala sam nedavno jednu emisiju na tv. Imaju odredjena mjesta gdje smijesh stopirati, na drugim mjestima te oderu dobro ako te uhvate. Tip ( Nizozemac) je pokushao u tri dana prec oko 300 km. Nije preshao niti 100 km.
Smjeshtaj:
Shto se tice smjeshtaja: imash ovdje zgrade (kraakpanden) koje se trebaju rushiti i u njima zive uglavnom mladji ljudi, studenti. Uglavnom na kraju dodje policija i izbaci ih van. Cesto je prljavo, ali barem imash krov nad glavom i mozesh se istushirati.
Nazalost, dalje ti ne mogu pomoc - nemam kontakta s nekim tko ima vishe informacija.
U svakom slucaju imam adresu jednog foruma:
http://squat-info.host.sk/viewforum.php?f=3
Iako je sve na Nizozemskom - vjerojatno ce ti se ljudi javiti ako se obratish za pomoc na Engleskom.
Ajd, sretno!
:w
Eh, da! Josh jedna stvar!
Koliko znam s putovnicom ti ne treba viza, pa te ne mogu bash deportirati, a uvijek mozesh rec kako si malo vishe popio i sl.
No, kazna ti ne gine....
iggix kaže:
Eh, da! Josh jedna stvar!
Koliko znam s putovnicom ti ne treba viza, pa te ne mogu bash deportirati, a uvijek mozesh rec kako si malo vishe popio i sl.
No, kazna ti ne gine....
U, da vidiš samo kako ga mogu deportirati... I to van EU... A onda će kod svakog ulaska u Sloveniju morati pokazivati da ima novac, kartice i slično, jer će biti u bazi podataka...
evo da se i ja javim na ovu temu, morala sam:)
bila sam samo jednom u amsterdamu i to samo 3 dana. i bilo je predivno! predivan grad! zivi po noci, po danu, stalno je zivo. imas di izaci. bila sam u onoj brusionici dijamanata, zanimljivo za vidjet. van gogh-ov muzej isto treba svakako pogledati.
ima se sta vidjet i svakako je grad za mlade!
tako se smijem kad se sjetim tog izleta. predivno!
svakako bi voljela ic ponovno. nadam se da ce mi se ta zelja ostvariti...do tada.....pozdrav..:)
znači tak....zabranjeno stopirati :eek:
Ovo sa skvotom zvuči prilično dobro mada ćemo po noći tulumariti tak da od tih 5-6 dana il kolko bu već to jednu noć ćemo sigurno prespavati u hostelu bar da se pristojno otuširamo i najedemo ak ništ drugo, a od tih naših skvoterski provedenih noći ....pa neće valjda taj dan doć murija :D
sve u svemu ljudi tanx... :)
ak još ko ima koji zanimljiv prijedlog (i jeftin :D) rado ću ga saslušat
kLošar kaže:
znači tak....zabranjeno stopirati :eek:
Ovo sa skvotom zvuči prilično dobro mada ćemo po noći tulumariti
I to pokušajte unaprijed štogod saznati, jer baš po centru grada i nećete noću tulumariti... Ne znam gdje su mjesta za cjelonoćni izlazak, ali u krugu par km od centra mislim da nisu, barem ih ja nisam vidio (kako tijekom dana budem na predavanjima/seminarima/poslu onda europske metropole obično obilazim noću obružan fotoaparatom s filmom za noćno snimanje).
Što se smještaja tiče, možete porazmisliti i o boravku u Utrechtu, grad od nekih 200.000 ljudi i univerzitetski centar Nizozemske - restorani i sl. su jeftiniji nego u Amsterdamu i dosta toga je prilagođeno studentima koji nigdje nisu bogati... :) A ljeti vjerujem da bi se i boravak povoljno mogao naći!
Evo vam jedna iz Amsterdama :top: :top: http://members.lycos.nl/amira2171/funny/page61.jpg Znate li koja je ova treba sa pljugom??
funkster
07.01.2004., 01:37
Bio sam prvi put u Amsterdamu sad od 28.12. do 2.1. Kao prvo, uzasno ti je skupo, pizza oko 10 eura, piva oko 6 eura, a u skoro cijelom Amsterdamu (mislim na centar) ne mozes besplatno pisat. Pisanje ti se u skoro svim bircevima naplacuje 50 centi, jedino ako naletis na koji McDonalds, ali i njih su izbrijali par vez wca sto je prilicno cudno. Naime takvi se zovu McDonalds expres. Sto se tice tulumarenja vjerujm gi grad je MRTAV do 1. Jedino ako imas nekog domaceg tamo da te vodi po klubovima. Naravno, pricam o centru. Sto se tice pljuganja ja sam normalno kupio i pusio 2.1.-og sto znaci da se zakon (ako su ga donijeli) jos ne provodi. Sve u svemu treba ti jako puno para. Uzivaj :W
Vrlo mi je zao da nisam prije reagirao na ovaj topic tako da se vidimo u Amsterdamu da ti ja pokazem njegovu dobru i losu stranu.Kao grad je karina .Po skupoci je karina,ali ne zaboravi ima on nesto sta nema niti jedan grad na ovoj kugli zemaljskoj,a to ti nemozes da vidis u tako malom vremenu tvog boravka vec ja koji se ovde nalazim ??godina.Skupo imas pravo!!
:top:
funkster kaže:
a u skoro cijelom Amsterdamu (mislim na centar) ne mozes besplatno pisat. Pisanje ti se u skoro svim bircevima naplacuje 50 centi,
A sta nisi primjetio silne latrine nasred ceste skoro na svakom cosku u centru Amsterdama :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: koje su dakako skroz besplatne :p
Ja sam sugdje besplatno pisala po svim barovima i restoranima i to u 11. mjesecu ove godine :confused:
A sta nisi primjetio silne latrine nasred ceste skoro na svakom cosku u centru Amsterdama koje su dakako skroz besplatne
Ja sam sugdje besplatno pisala po svim barovima i restoranima i to u 11. mjesecu ove godine
:top: :top: :top: :top: :top: :top: :top:
Ma lako je za zenska bica.One imaju ulaz SVUGDUJE.Ma i ZASLUZILE STEEEEEEEEEEEEEEE:top: :top: :top:
funkster
08.01.2004., 01:59
spiro kaže:
Vrlo mi je zao da nisam prije reagirao na ovaj topic tako da se vidimo u Amsterdamu da ti ja pokazem njegovu dobru i losu stranu.Kao grad je karina .Po skupoci je karina,ali ne zaboravi ima on nesto sta nema niti jedan grad na ovoj kugli zemaljskoj,a to ti nemozes da vidis u tako malom vremenu tvog boravka vec ja koji se ovde nalazim ??godina.Skupo imas pravo!!
Ma daleko od toga. Sasvim sam svjestan da se u 3-4 dana ne moze dozivjeti ni 20 % pravog Amsterdama pogotovo u turistickoj turi. Ali svejedno ne gine mi jos koji posjet tokom slijedece godine (nadam se) tako da vjerujem da ce bit sasvim drukcije,a i nesto sam nacuo da se oko proljeca ili cijele godine ne znam, iznajmljuju kuce za cca 10 ljudi za jeftinu lovu pa ako netko zna sta o tome neka podjeli informaciju.
zeleni_spijun
08.01.2004., 09:18
funkster kaže:
iznajmljuju kuce za cca 10 ljudi za jeftinu lovu pa ako netko zna sta o tome neka podjeli informaciju.
ono kaj sam ja skuzio pri prvom posjetu (koji je trajao preko mjesec dana) je to da "nasi" ljudi jedva cekaju da im netko od "nasih" dodje u posjetu, pa ih prime kod sebe doma ili za neku sitnu lovicu ili za par vrecica hrane...(jer stanove ionako ili placaju malo ili im placa drzava neki dio a oni ostatak) ista je stvar i sa drogama, da nema ljudi koji idu gore u posjetu..pitanje je kako bi "nasi" zivjeli gore, ista je stvar sa svim drugim nacijama, englezi idu englezima arapi arapima...musliman u Meku a mi u Amsterdam...
naravno uvijek vas moze netko primiti djaba...no u tom gradu nista nije djaba...al opet nije ni sve tak skupo...to ti je kao da odes u Dubrovnik i seres kak je kava skupa, je skupa je ak je pijes na stradunu..odi iza, malo lijevo, kod domace ekipe...oni znaju gdje je jeftino i dobro..ista je stvar u svakom gradu...samo se traba snac i raspitat malo...
zeleni_spijun kaže:
ono kaj sam ja skuzio pri prvom posjetu (koji je trajao preko mjesec dana) je to da "nasi" ljudi jedva cekaju da im netko od "nasih" dodje u posjetu, pa ih prime kod sebe doma ili za neku sitnu lovicu ili za par vrecica hrane...(jer stanove ionako ili placaju malo ili im placa drzava neki dio a oni ostatak)
Ne znam odkud ti to. :confused: Stanarine niti su niske, niti su stanovi besplatni.
Mozda su ljudi koje ti poznajesh josh uvijek s statusom izbjeglica (tada ne placaju stanarinu, jer su im primanja minimalna, vishe je to dzeparac za klopu), ili su na socijali, pa imaju supsidiju na stanove u kojima zive, ali i u tom slucaju im ode oko pola socijale na stanarinu.
zeleni_spijun
08.01.2004., 16:55
a koja je svrha tvog posta uopce ??? sto si htio reci ???
zeleni_spijun kaže:
a koja je svrha tvog posta uopce ??? sto si htio reci ???
Neshto s sigurnoshcu tvrdish, ja ti kazem da to nije istina i onda me pitash koji je smisao mog posta. :) Da ponovim josh jednom, u malo jednostavnijoj verziji:
ovo shto si napisao:
"zeleni_spijun kaže:
ono kaj sam ja skuzio pri prvom posjetu (koji je trajao preko mjesec dana) je to da "nasi" ljudi jedva cekaju da im netko od "nasih" dodje u posjetu, pa ih prime kod sebe doma ili za neku sitnu lovicu ili za par vrecica hrane...(jer stanove ionako ili placaju malo ili im placa drzava neki dio a oni ostatak) "
nije istina.
zeleni_spijun
09.01.2004., 12:25
gle bili oni studenti ili izbjeglice, koncertni majstori ili hohstapleri svi oni se trude zivjeti jeftinije, pa kad netko ide doma na metar dana onda se njegov krevet moze iznajmiti nekome drugom (obicno frendu doticnog ili doticnih) za smjesan nofac, hvala se moze reci i sa nekoliko vrecica hrane, malom vrecicom domace Trave....osmjehom ...
dakle ako postoji ekipa koja zivi u nekom stanu (ne nuzno skvotu)
onda ta ekipa moze primit koga god hoce i sa kojim god motivima
osobno sam prosao puno takvih stanova, sve raspolozive podove zauzimaju vrece za spavanje, zna biti i po 10 -15 vreca, ma i vise
al glavno da ti tvrdis da je Dam skup
HRANA JE JEFTINIJA NEGO U HR
AMSTERDAM JE SKUP TURISTIMA (probaj jednom pojest burek kod mog frenda pas vidit kaj rekbu i kaj covjek)
STANOVI SU SKUPI al podjeli tu cifru na 10 ili 15 pa su JEFTINI
//im postom prepisku izmedju nas dvojice smatram zavrsenom
BladeII
09.01.2004., 17:52
Halo, zivim tu u UK i zelio bih skociti preko vikenda do Amsterdama. No, kako radim ko pas po cijele dane, mogu si odvojiti samo petak, subotu i nedjelju....da li je moguce vidjeti nesto za to kratko vrijeme??? Ima li neka dobra
dusa da mi preporuci jedan mali tour de force Amsterdama (ono,
od c.shoppova do clubbinga)?
Ajme, jel' trazim previse?
Thx:Pivo:
Ne trazis previse !!!Javi se na pr-e-mail-Dobro doso!!:W
zeleni_spijun kaže:
gle bili oni studenti ili izbjeglice, koncertni majstori ili hohstapleri svi oni se trude zivjeti jeftinije, pa kad netko ide doma na metar dana onda se njegov krevet moze iznajmiti nekome drugom (obicno frendu doticnog ili doticnih) za smjesan nofac, hvala se moze reci i sa nekoliko vrecica hrane, malom vrecicom domace Trave....osmjehom ...
dakle ako postoji ekipa koja zivi u nekom stanu (ne nuzno skvotu)
onda ta ekipa moze primit koga god hoce i sa kojim god motivima
osobno sam prosao puno takvih stanova, sve raspolozive podove zauzimaju vrece za spavanje, zna biti i po 10 -15 vreca, ma i vise
al glavno da ti tvrdis da je Dam skup
HRANA JE JEFTINIJA NEGO U HR
AMSTERDAM JE SKUP TURISTIMA (probaj jednom pojest burek kod mog frenda pas vidit kaj rekbu i kaj covjek)
STANOVI SU SKUPI al podjeli tu cifru na 10 ili 15 pa su JEFTINI
//im postom prepisku izmedju nas dvojice smatram zavrsenom
Gledaj, jedna je stvar reci kako tvoji frendovi zive, a druga stvar je tvrditi kako tako zive i razmishljaju svi "nashi" ovdje.
Ne znam shto ti je diglo zivac i cemu to izderavanje.:confused: Jesam ja tebe necim uvrijedila?
studeni1983
11.01.2004., 02:05
Indi kaže:
Halo drugari!
Vratila sam se sa svojeg treceg putovanja u Amsterdam & it never ceases to amaze me. :D Fenomenalan je to grad i svasta lijepoga se moze tamo vidjet, a pogotovo lijepo nakon sto covijek zapali i popije kavu u jednom od mnogih coffee shopova :frajer:
Posto sam cijele noci lunjala gradom, muvala se po klubovima i coffee shopovima, i setnjice kroz red light district, danju sam spavala. Toplo preporucujujem za pogledat Rebrantovu kucu i muzej Van Gogha :top: Shopping je sasvim solidan (ne zaboravit obici tzv Smart Shops) i ljudi su super simpa, jedino treba pazit da se ne razljuti kakvog biciklistu :D . Sve u svemu, jedva cekam ponovo ic tamo. Ak zivite u zapadnoj Evropi, low cost airlines ce vas odvesti u Amsterdam za malo para jedino je jako tesko nac smjestaj preko vikenda ako se ne rezervira cca 2-3 tjedna unaprijed.
Hajd, pinkelc na rame i put pod noge. ;)
vow, oduvijek želim posjetiti taj grad, a valjda budem jednog dana kad zaradim koju lovicu, do tad biram bliže destinacije ;). puno sam slušala o šetnjicama kroz red light district, baš me zanima, doživjela sam to samo preko razglednice. sto se tice shoppinga, to me previse ne zanima, ali me zato jako zanimaju ovi coffee shopovi, po tome koliko su razvikani, zaključujem da ih ima dosta pa postoji mogućnost da se doma vratim ko mala narkićka :) zasigurno ću ga jednom posjetiti!
vow, oduvijek želim posjetiti taj grad, a valjda budem jednog dana kad zaradim koju lovicu, do tad biram bliže destinacije . puno sam slušala o šetnjicama kroz red light district, baš me zanima, doživjela sam to samo preko razglednice. sto se tice shoppinga, to me previse ne zanima, ali me zato jako zanimaju ovi coffee shopovi, po tome koliko su razvikani, zaključujem da ih ima dosta pa postoji mogućnost da se doma vratim ko mala narkićka zasigurno ću ga jednom posjetiti!
Javi te se Spirui!!!
: :top: :top: :top: On ti dobro pozna Amsterdam nakon 32 godine boravaka u njemu:W :W :W
Mooky Sissa
15.01.2004., 14:39
Vojky kaže:
U, da vidiš samo kako ga mogu deportirati... I to van EU... A onda će kod svakog ulaska u Sloveniju morati pokazivati da ima novac, kartice i slično, jer će biti u bazi podataka...
Pa to onda i nije neki problem. Mene nikada nitko nije deportirao. Nisam nikada prekršio niti jedan EU zakon ili slično. Nisam niti u jednoj bazi podataka...ali me slovenci uredno isprepipaju pri svakom prolazu kroz deželu. Kada putujem vlakom obavezno traže i novac i kartice, uz putovnicu i osobnu iskaznicu...vrhunac je bio kada su me u vlaku tražili vozačku dozvolu.
Uostalom, nizozemska policija je navodno jako razumna i tolerantna. Ako imaš dobar izgovor, te ako si pristojan i uljudan, ispričaš se i objasniš da nisi bio svjestan da kršiš zakon, te da to u tvojoj zemlji to nije kršenje zakona, onda će ti vjerojatno oprostiti.
Uostalom, nizozemska policija je navodno jako razumna i tolerantna. Ako imaš dobar izgovor, te ako si pristojan i uljudan, ispričaš se i objasniš da nisi bio svjestan da kršiš zakon, te da to u tvojoj zemlji to nije kršenje zakona, onda će ti vjerojatno oprostiti
:top: :top: :top: :top:
Jao, nisam trebala otvarat ovaj topic, sad sam se samo ubedirala:(
Amsterdam mi je jedna od još neostvarenih želja i nadam se da ce uskoro bit para za to:)
Pozdrav svima vama gore:frajer:
Potala kaže:
Jao, nisam trebala otvarat ovaj topic, sad sam se samo ubedirala:(
Amsterdam mi je jedna od još neostvarenih želja i nadam se da ce uskoro bit para za to:)
Pozdrav svima vama gore:frajer:
Pa onda se vidimo u Amsterdamu.Kada krenes javi :top: :top: :W :W
Ima li koji kraći izlet van grada vrijedan truda? Kako se zove i kako se dođe tam di su one vjetrenjače?
Mooky Sissa
06.04.2004., 12:38
Pa u Nizozemskoj ti je sve za kraći izlet. Sve ti je na oko sat dva od Amsterdama. Jedne vjetrenjace su ti u Zanse Scanse ili tako nekako, a to ti je nekih 20 minuta vlakom od A'dama. One druge su dalje.
Mozes otici u Harlem i dalje na plazu, da vidis okean.
Biciklom u Waterland. Mozda do Markena.
To ti je i previse za prvi put. Uzivaj!!!!!!!!!!
zelenom magistralom prema r'damu
Najveci broj vjetrenjaca na jednom mjestu imas u Kinderdijk. To ti dode nekako izmedu Rotterdama i Dordrechta. Na ovom linku (www.kinderdijk.nl) imas i kako doci do tamo.
Ali, vjetrenjace su meni zakon kad ih snimim onako izmedu drugih zgrada. U Kinderdijku se mozes popeti na tavan i obici iznutra ali onako naredane mi nisu tako privlacne. U Schiedamu (dio Rotterdama) imas fin stari centar sa vjetrenjacama. A, vidi se jedna iz vlaka na relaciji Amsterdam-Rotterdam, kad udes u Delft.
Istu ovu relaciju kad vozis autom vidis nekoliko vjetrenjaca uz put. To je zgodnije nego Kinderdijk. :D
A ako bi nekim slucajem isla biciklom oko Rotterdama, kad krenes na istok imas Rottemeren, podrucje za rekreaciju. Vozanje biciklom je super jer naides i na vjetrenjace koje su preuredene i ljudi u njima zive. ;)
Zaanse Schans, (http://www.zaanseschans.nl) jedan od muzeja na otvorenom.
Jos preporucujem Zuiderzeemusem (http://www.zuiderzeemuseum.nl/) u Enkhuizen.
Posto gore pise da su muzeji prode mi kroz glavu da se ljudi cesto groze muzeja. E, ovih se uopce ne treba groziti nego ako ste u Nl svratite, nece biti dosadno.
Btw, Marken je isto shega ali malo skupa shega.
Za otici na plazu iz Amsterdama je mozda najlakse uzeti vlak za Zandvoort. Preko Haarlema. Stanica je par koraka od plaze. :)
Ima cak i nekakvo mjesto/restoran sa 'nashim' specijalitetima. :D
puno hvala Lilly! Stvarno si mi dala dobar info jedva čekam da odem tam' :w
Mooky Sissa
10.04.2004., 08:45
Lilly kaže:
Btw, Marken je isto shega ali malo skupa shega.
Zasto skupo? Ja tamo isao biciklom i nisam zapravo nista potrosio. Lijep suncan dan. Lijepa priroda. Simpaticna mjestasca okolo. Bas mi je bilo super.
Imas pravo, biciklom i mozda kad poneses svoju klopu je vjerovatno bolje ici.
Mi smo isli autom, i na ulazu u grad, selo zapravo, je naplatna kucica, platis parking, ostavis auto na suncu i onda mozes u selo. Ne znam vise koliko je kostao parking ali pretpostavljam da nije bilo malo jer su i sve druge stvari koje smo kupovali (sladoledi, pomfrit,...) dok smo setali bile malcice skuplje. Za slikanje kod table na kojoj su naslikani muskarac i zena u holandskoj nosnji pa ti provuces glavu kroz rupu i poziras smo ubacili po 50 euro centi.
Stash, nisi svaki dan turista u zemlji u kojoj zivis. :D
Muzu se nije bas svidjelo, meni je. :D Posebno jer smo vozili kroz sela i ja sam se nauzivala pogleda na lijepe kucice.
E vi koji zivit u Damu, jel onda stupio na snagu vec taj zakon da stranci nemogu kupovat vise u coffee shopovima :confused: Kad sam zadnji puta bila prije par mjeseci, moglo se al sam cula te neke glasine pa me zanima kaj je sa time :confused: :p
Koliko znam zavrsilo se na prijedlogu.
Mozda ima neko drugi da je pomno pratio?? :D
Ajde dajte saznajte da bez veze ne kupujem avionsku kartu :D
A kad planirash ici?
Ne brini, imam ja uvijek info iz prve ruke. :D Ako bude promjena - javimti preko PM, moze? ;)
iggix kaže:
A kad planirash ici?
Ne brini, imam ja uvijek info iz prve ruke. :D Ako bude promjena - javimti preko PM, moze? ;)
Moze - ti obavezno javi kad 100% stupi na snagu. Kod mene ti se neplanirano moze desit da kupim easyjet kartu pa na vikend posto sam relativno blizu :D
cranberryCherry
04.05.2004., 22:30
Hej Indi!
Ne brini zakon nije proveden,ja sam se jučer vratila iz štrapaciranja u Nizozemskoj iliti ZemljiZgodnihKomada...iako u nekim coffeysh. moras pokazat Id to buy hash, ali onih par u kojima sam bila nije trebalo pokazat ID iako je bilo puno upozorenja na zidu...mene osobno na dira to za ID al mi je malo čudno..
Inace jeste vidjeli sve te zgodne nizozemce, a cure su im sve ruzne...
selim se tamo
night_train
02.07.2004., 16:05
Smrc... jedva cekam da na godinu opet odemo tamo...
SItnih ''negativnosti'' se necu sjecat... ali mogu pohvalit neke stvari...
1. gotovo svi govore engleski
2. konobari su uglavnom cool, nasmijani...
3. mozes pronaci trgovine s dobrim pivom iz NL, ali i Belgije, njemacke...
4. klopa u trgovini nije skupa
5. Negdje blizu Spui (studentski kvart) su imali famozne francuze za napravi sendvice
6. imaju famozan jogurt
7. nisu sminkeri (ili ja nisam isla tamo gdje su oni)
8. imaju ludi NEMO centar i plazu s pogledom na grad
9. nikad nije sparno ko u ZAgrebu
10. imaju dobar buvljak
11. mozes hrpu toga obici pjeske
12. dobre knjizare
13. skavakve restace...
...;) ;) ;) ;) ;) :W :W :W
pozdrav,
evo skokuno bi u amsterdam pa me interesira da li mi neko moze preporuciti neki jeftini hotel, apartman ...
tnx,
Romi
A, čuj, sve te informacije možeš naći na njihovim gradskim siteovima, ili uopće ne trebaš. tamo ipak sve shvatiš na licu mjesta. Ja sam bila tamo mjesec dana, poslom. I shvatila neke stvari. Ubrzo selim tamo na poslijediplomski.:w
reaktiviranje teme:
Poštovanim globtroterima par pitanja:
a) ako krenem autom - koliko ima kilometara od Zagreba, koja ruta je najdobra?
b) preporuka nekog hotela( čist, uredan, doručak) ili neki koristan
link
c) preporuka restorana sa povoljnim cijenama i dobrom hranom
Hvala
slavka kaže:
reaktiviranje teme:
Poštovanim globtroterima par pitanja:
a) ako krenem autom - koliko ima kilometara od Zagreba, koja ruta je najdobra?
b) preporuka nekog hotela( čist, uredan, doručak) ili neki koristan
link
c) preporuka restorana sa povoljnim cijenama i dobrom hranom
Hvala Posto ja zivim 35 godina u Amsterdamu poznam ga kao svoj dep.Prije nego pocmemo da komentiramo zanima me ovo;koliko vas dolazi - kojim autom dolazite-koliko ce te ostati i kliko ste mladi.Razlog zasto te ovo pitam dobit ces posle!Ako zelis mozes mi se javiti na P.M.
A"Dam je ruzni ali prekrasan grad (Amsterdam)
Vijerovatno ce te da shvatite ovu defeniciju.Mnogi pricaju;Kriminal ubistva pljacke i.t.d.Babine price!!!Grad sa osamsto tisuca stanovnika sa toliko vrsta nacionaknosti premiran je.Niko te nepita niti jedan ?urac.Ja sam ovdije punu kapu godina nitko me nije dosada pito;Molim vas pokazite mi putovnicu!!A kod nas??????????.Svakom tko dolazi u ovaj grad grad slobode neka otide da pogleda;CRVENU ZONU-KOFI SOPOVE-MUZEJ VOSTANIH FIGURA.Od muzejima necemo niti da diskutiramo!!
Parkiranje u A"Damu je STRAVA!!Pod brojem jedan nigdije parkiralista,svugdije se naplacuje ali sta je najbitnije zakasnis li pet minuta da doplatis-KLEME-onda si tek NAJEBO.
Ispred moga stana se neplaca:top: :top: :top: :top: :top:
Ukinuli su kleme prije nekog vremena. Najvise zbog jadnih turista.
Nesto drugo je zivi za.eb za one koji u iducih par godina dolaze u A'dam a to je gradnja metro linije koja ce povezivati sjever i jug.
Od centralne stanice (na sjeveru) ide izrovana linija kroz najprometniji dio, za sada, sve do Pijp-a, do buduce Albert Cuijp stanice. Gradnja ce potrajati jos koju godinu. Na nekim mjestima je ok ako hoces preci ulicu, vidjeti nesto s druge strane, ali na nekim mjestima je uzas.
To nije stvar zbog koje bih rekla da je bolje ni ne dolaziti ali je dobro znati da bi se izbjegle iritacije. ;)
supertruper
14.10.2004., 12:48
IMA PONUDA AMSTERDAM ZA NOVU 1650 KN. 5 DANA! I TOTAL MI SE IDE!ZANIMA ME KOLKO LOVE MI TREBA????ALI NE NEKI LUKSUZ NEGO CISTO DA PREZIVIM:) KAK SU CIJENE HRANE, IZLAZAKA???AJDE JAVITEEEEE!!!TENX
pa jedno 20tak € za travu od nekih 4g. pa onda 30tak € za kutiju magic mushrooms, pa onda recimo oko 50€ dnevno za hranu i ostalo ak bas ides na jeftilen. Ovisi kaj i gdje zelis jest i dal ces obici i pokoji muzej, shopping i sl.
A gdje ces biti bas za novu i je li to ukljuceno u cijenu? Posto ako ces morati to sredivati kad stignes ovde imas fine sanse da ne nades nista, sve je zacas rasprodano + kostace od 100 eura na gore. Je li ti u cijeni i hotel ili to moras traziti sam?
Za prezivjeti 5 dana mozes papiti kod Kineza ili u studentskim restoranima. Nece ti trebati ni 100 eura za tih par dana. Ali uvjet je da Kinezi rade sto nisam sigurna.
Ako ces svaki dan pizzu trebat ce ti stojanka i vise posto su pizze skupe u odnosu na Kineza. Javi gdje ti je hotel pa ako znam taj dio mogu ti dati tipove.
Da, sto se izlazaka tice, cuga ti je duplo i vise skuplja nego u Zagrebu. Koncerte i ostale hepeninge mozes provjeriti na sajtovima Melkweg-a i Paradisa (sumnjam da ces htjeti ici negdje drugo, tipa Rotterdam, Utrecht,...): www.paradiso.nl (trebalo bi da stoje cijene) a mozes i na www.aub.nl . Zeznuto bi ti moglo biti to sto ce ako rezerviras ili kupujes karte kad vec stignes tu sve biti rasprodano. Opcija ti je da probas rezervirati preko sajta i onda kad dodes pokupis karte.
supertruper
18.10.2004., 12:27
ma preko agencije.za tu lovu 1650 kn dobivamo hotel i autobus na raspolaganju!ima organiziran program obilazaka!mene zapravo zanima iskljucivo kolko para mi treba sa strane, za klopu i cugu!!
očito se puno ekipe loži na amsterdam !?
i ja se apsolutno svrstavam u ekipu koja bi redo zalomila u tom gradu
ako ti može nešto pomoć ono na što nas upućuje vodič u izdanju znanja :
KANALI I PLOVNI PUTEVI:
prsten tri kanala iz 17 st. poznat kao Grachtengordel
NAJZNAČAJNIJI KANALI I PLOVNI PUTEVI
Herengraccht; Keizersgracht; Prinsengracht; Enterpotdok; Reguliersgracht; Rijeka Amstel; Bioemgracht...
ZNAMENITOSTI
Most zatvorenika Torensluius; Mačiji brod De Poezenboor; Pijani car Petar Veliki ; Najuža kuća ma adresi Singel; Kula suza Schreierstoren...
Rijksmuseum Nacionalni muzej sa preko 7 miluna umjetničkih djela
Van Goghov muzej
Muzej Amstelkring četvrti crvenih svjetiljki
Muzej Van Loon na kanalu Keizersgracht
Oude Kerk gotička bazilika u četvrti crvenih svjetiljki
Kuća Ane Frank
Trg Dam
KAFIĆI
Da Jaren kafić i salate,ogromna terasa
Da Kroon najotmjeniji kafić u gradu,ponedeljkom tango večeri,subotom DJ
Engelbewaarder klasični"smeđi kafić" gdje se okuplja književna klijentela,ponekad svira jazz bend,najbolji pomfri u gradu
Hoppe klasični"smeđi kafić" kažu mjesta za pivo i trač partiju isto kao i Bruin cafe
Eetcafe kafić za jelo,dobra kuhinja za manje love no u restoranu
BAROVI
Moko koktel bar sa specialnošću voćnih vodki
Noa trendovski lounge bar za ekipu informatičara,manewkena,estradne ekipe...
Seymour Likely Lounge kafić umjetnika i ekipe koja će se dobro obuć
Winston International dobrii DJ,živa glazba-okupljalište umjetnika i glazbenika,živa glazba i energična atmosvera
De Duivel bar klasičnog funka
Wijnand Fockink kušaonica jenevera - nizozemskog đina
De Koe u prizemdobra i jednostavna hrana,a na katu bar pivnica
zaviri:
www.holland.com
www.amsterdam-ts.nl
www.stedelijk.nl
www.concertgebouw.nl
www.costerdiamonds.com
www.fridaynightskate.com
www.scheepvaartmuseum.nl
www.tropenmuseum.nl
www.e-neno.nl
www.rijksmuseum.nl
www.vangogh museum.nl
www.museum amstelkring.nl
ZA BORAVAK DO TRI MJESECA NIJE POTRBNA VIZA
VAŽE KREDITNE KARTICE ILI PUTNI ČEKOVI
NEMA LIMITA U UNOŠENJU I IZNOŠENJU KOLIČINE EURA
STRUJA JE IZMJENIČNA 220 V
ISTO VRIJEME-SAT
TRANVAJI VOZE OD 06 DO 24h
KArta se kupuje unaprijed ili kod vozača ili konduktera
kreću sa Centraal Statio KAO I AUTOBUSI,TE PODZEMNA ŽELJEZNICA ČIJE TRI LIJIJE ZAVRŠAVAJU NA ISTOM MJESTU
najevtiniji vožnja je kupnjom SRRIPPENKAART -snop od 15 karata ili DAGKAARTA - dnevna karta
AMSTERDAM PASS Ovaj pokaz se kupuje u hotelima i turističkim agencijama za 26 eura jedan dan 36 za dva i 46 eura tri dana
OMOGUĆUJE BESPLATNI JAVNI PRIJEVOZ,BESPLATNI ULAZ U MNOGE MUZEJE,BESPLATNI OBILAZAK KANALA I POPUSTE U MNOGIM RESTORANIMA,BAROVIMA,KAFIĆIMA...
MUSEUMJAART - godišnja
karta za preko 400 muzeja u Nizozemskoj - već sa obilaskom 10% se isplaćuje
TAXI U VODI za 120 eura se sat vremena može voziti 8 ljudi
ČUVAJTE SE ĐEPARA
PRIVATNE MJENJAČNICE IMAJU VELIKE PROVIZIJE
IMA PUNO BANKOMATA
Indigo Girl
24.10.2004., 12:55
lamp_vamp kaže:
3. Jako su praktični.
Slazem se s brojem 1,2,3,4 i 6. Nizozemci su grozni, ljigavi i uopce nisu zgodni. U Delftu nisam bila. I dodala bih da su kao nacija Nizozemci tesko probojni; stave neki zid pred sebe i koliko god se trudis, ne mozes dalje.
A Amsterdam? Evo bas sam jucer bila. Prepun ducana, kafica i turista. Jedino mjesto gdje mozes naci Nizozemce u Amsterdamu je "iza pulta". Ali lijep je Amsterdam. Dobar grad :)
Evo, vidio sam ovaj topic i jednostavno sam morao biti prisutan na njimu jer mi se samo ime svidja. Bio sam u Amsterdamu, grad me jednostavno impresionirao. Dosta toga je vec ovdje na topicu receno tako da mi se sad nesto neda pisati,.. Ako netko ide gore nek me povede sa sobom... :rolleyes: :D
Pozdrav svima!
Kad si u Amsterdamu lupi dlanom ti od dlan, hura!
lamp_vamp kaže:
meni je apsolutni favort Harlingen u Frieslandu!!!!
tamo cemo odsjesti kad idemo slijedeci put, ili za Novu ili proljece
:s
Billi, sta ti se svida u Harlingenu? Pisi malo posto mi treba destinacija za vikend izlete. ;)
smoothfucker
29.10.2004., 15:56
Indigo Girl kaže:
Slazem se s brojem 1,2,3,4 i 6. Nizozemci su grozni, ljigavi i uopce nisu zgodni. U Delftu nisam bila. I dodala bih da su kao nacija Nizozemci tesko probojni; stave neki zid pred sebe i koliko god se trudis, ne mozes dalje.
A Amsterdam? Evo bas sam jucer bila. Prepun ducana, kafica i turista. Jedino mjesto gdje mozes naci Nizozemce u Amsterdamu je "iza pulta". Ali lijep je Amsterdam. Dobar grad :)
"Netko mi je ukrao biciklo jer ga nisam dobro vezo lancom, na biciklo ovde sam naviko da se nebi osecao strancom, u izlogu..."
Lilly kaže:
Billi, sta ti se svida u Harlingenu? Pisi malo posto mi treba destinacija za vikend izlete. ;)
Bili juce. :D
Jako zgodan gradic. Isli preko afsluitdijk-a pa jos malcice na sjever.
Delft mi je jos uvijek favorit ali Harlingen je fakat zgodan.
Imas jos takvih? :D
Lilly kaže:
Bili juce. :D
Jako zgodan gradic. Isli preko afsluitdijk-a pa jos malcice na sjever.
Delft mi je jos uvijek favorit ali Harlingen je fakat zgodan.
Imas jos takvih? :D \
zelena magistrala prema r'damu. preslatko!! zatim......odlazak na more, ofkors, odlazak u belgiju, sve je do 2 sata voznje. ima jedno selce kraj adama, staro ribarsko, ne sjecam se imena al cu ga nac na karti pa javit!
Indigo Girl kaže:
I nisi se javila!?!? :tuctuc:
Sram nek te bude.....
:tuzni:
tatiana
23.11.2004., 14:24
A ja bih išla za Novu godinu.
Malo me muči cijena karte za avion - 289 eura povratna iz Zagreba.
Zna li netko koji je jeftiniji način, a da se ide avionom? Ide li neki ryanair iz Klagenfurta ili Ljubljane ili drugačije? :confused:
funkster
23.11.2004., 14:32
Nemoj u Amsterdam za Novu ako nemaš neku ekipu veću od četvero ljudi i ako ne znaš za neki klub u kojem ćeš čekat.
Ja sam bio prošle i razočarao sam se totalno. Ulice su već u 2,15 bile prazne, ali totalno prazne.
A u vezi prevoza ne znam, ja sam išao preko agencije s busom.
moj osobni hint je radije sparati lovu pa otici u NL na proljece ili ljeto. vrijeme zimi je fakat odurno i puno je ljepse dozivjeti tu prekrasnu zemlju kad je toplije i vise sunca.
tatiana
24.11.2004., 10:35
ma bila sam ja vec vise puta u Amsterdamu a imam i gdje biti i znam ljude koji tamo zive. nije meni bed ni zbog vremena, vidjela sam Nizozemsku cijelu uzduz i popreko. samo me muci fucking cijena avionske karte. :( :(
ima iz Ljubljane avion ali ne ide svaki dan i karta mu je 160 eura povratna (znaci 130 eura manje nego Croatia Airlinesom). Za*eb je u tome sto ne ide onda kad meni pase, i sto ide avion u 7 ujutro tako da bi iz Zagreba valjda morala krenuti u 3 ujutro, a onda jos i placati parking na njihovom aerodromu.... grrr :hebemu:
funkster
24.11.2004., 12:54
tatiana kaže:
ma bila sam ja vec vise puta u Amsterdamu a imam i gdje biti i znam ljude koji tamo zive. nije meni bed ni zbog vremena, vidjela sam Nizozemsku cijelu uzduz i popreko. samo me muci fucking cijena avionske karte. :( :(
ima iz Ljubljane avion ali ne ide svaki dan i karta mu je 160 eura povratna (znaci 130 eura manje nego Croatia Airlinesom). Za*eb je u tome sto ne ide onda kad meni pase, i sto ide avion u 7 ujutro tako da bi iz Zagreba valjda morala krenuti u 3 ujutro, a onda jos i placati parking na njihovom aerodromu.... grrr :hebemu:
Možeš ih zajebat u LJubljani za parking, to sam baš skužio kad sam išao po Dritu. :D
Pošto je prvih pola sata ili sat besplatno ti ostavis auto koliko god dana i kad se vratiš samo si uzmeš novu karticu kao da opet dolazis sa autom i s tom karticom izađeš van a neće ti ništa naplatit jer je manje od sat vremena :D
Provjeri German Wings. Ne lete doduse u Amsterdam nego Koln ali to ti je tu blizu. Prije par dana sam nasla dva datuma i cijenu 45 eura. Ali moras kopati po datumima jer su velike razlike u cijenama.
Koln-Amsterdam cujem ima dobru vezu vlakom pa mu to dode plus za ovu kombinaciju.
imas li auto? jeftinije je i prakticnije!
kak ces recimo do bruggea ak nemas auto:D
tatiana
25.11.2004., 22:07
Billi kaže:
imas li auto? jeftinije je i prakticnije!
kak ces recimo do bruggea ak nemas auto:D
to mene pitaš? :confused:
imam auto ali nisam luda da njime idem do Nigdjezemske. malo mi je to too much daleko. izgubim cijeli dan na vožnju i izmaltretiram se.
tatiana kaže:
to mene pitaš? :confused:
imam auto ali nisam luda da njime idem do Nigdjezemske. malo mi je to too much daleko. izgubim cijeli dan na vožnju i izmaltretiram se.
ako vas ide barem dvoje onda vam je jeftinije.
razmisljam si da ak vec putujem 1300 km onda zelim vidjet nekaj vise od dam pleina. friesland rulz!!!!!:D
tatiana
26.11.2004., 12:06
Billi kaže:
ako vas ide barem dvoje onda vam je jeftinije.
razmisljam si da ak vec putujem 1300 km onda zelim vidjet nekaj vise od dam pleina. friesland rulz!!!!!:D
ne želim previše vremena izgubiti na put. ako idem avionom više imam vremena da uživam u najljepšem gradu u kojem sam ikad bila. :W
tatiana kaže:
ne želim previše vremena izgubiti na put. ako idem avionom više imam vremena da uživam u najljepšem gradu u kojem sam ikad bila. :W
harlingen? :mig:
tatiana
26.11.2004., 15:40
Billi kaže:
harlingen? :mig:
ne kužim ovo :confused:
malo sam se nasalila. meni ti je NL country side nesto prekrasno i ja sam obozavala odlaske u Friesland pogotovo u gradic Harlingen. moj favorit. i odlaske na more, ofkors!
i sad kad cemo ici, vjerojatno u proljece, planiramo odsjesti tamo pa odlazit u A'dam na dnevne rute. ja sam u a'damu i zivjela i radila i fakat mi je ludilo, ali bez auta gore ne idem.
Scorpio babe
29.11.2004., 10:05
tatiana kaže:
.
Malo me muči cijena karte za avion - 289 eura povratna iz Zagreba.
Croatia airlines ima nevjerovatne cijene:rolleyes:
Ako ti nije predaleko imaš super povoljne karte iz Trevisa kraj Venecije, i u Amsterdamu si za manje od 2h.Ja idem poslije nove godine od tamo i karta u jednom smjeru je cca 90€, a za nazad ima i za cc50€ ! :D
Ili provjeri aerodrom kraj Trsta, od tamo ide German wings.
U svakom slučaju, bez obzira na cijene, isplati se ići avionom jer meni bilo koja druga opcija je prenaporna i predugotrajna..jedino je ljeti ili na proljeće još ok ići autom.
Ja ću gore ostati malo duže vremena, cca 3mjeseca.Zanima me ima li itko ovdje kakav savjet ili prijedlog za neki part-time job na crno.Radila bi bilo šta samo da imam malo extra love.
Ako mi netko moze na pm poslati kako najeftinije do Dama , isao bi u trecem mjesecu 05 .
Avion bi bio idealan, al moze i drugo ..vlak bus bilosto .Isao bi na 7 dana sa jedno 4000 soma za sve .
Vasi komentari i sugestije dobrodosli . Ako netko mozda zivi tamo i mlad je ... od 20-25 ... i moze pomoci bilo bi sjajno , islo bi nas dvoje ili troje. Hvala.
Annabel Lee
24.03.2005., 14:23
Idući tjedan idem u Amsterdam na par dana. Zanima me kakvo je vrijeme trenutno tamo? Hladno, toplo, kišno, sunčano...? Nemam pojma kakvu odjeću da ponesem, za kakve vremenske prilike da se pripremim!
E, da, jesu li utičnice kao kod nas u Hrvatskoj ili trebam ponijeti konverter? Kada sam bila prošle godine u Italiji nisam se za to pripremila, pa sam imala muke sa punjenjem mobitela. :D
Scorpio babe
26.03.2005., 12:35
Annabel Lee kaže:
Idući tjedan idem u Amsterdam na par dana. Zanima me kakvo je vrijeme trenutno tamo? Hladno, toplo, kišno, sunčano...? Nemam pojma kakvu odjeću da ponesem, za kakve vremenske prilike da se pripremim!
E, da, jesu li utičnice kao kod nas u Hrvatskoj ili trebam ponijeti konverter? Kada sam bila prošle godine u Italiji nisam se za to pripremila, pa sam imala muke sa punjenjem mobitela. :D
Pogledaj na www.holland.com/amsterdam/gb
Ja kad god sam gore bila vrijeme je bilo ok, odnosno nije nikada bilo niti punoo kiše, niti sunca, baš cool vrijeme naspram onoga što sam očekivala i čula o vremenu u NL.
Kod nas su promjene vremena puno "stresnije" i intenzivnije.
Predviđanja za slijedeći tjedan su ti od 5 do 13 C i promjenjivo.
Uživaj:w
Annabel Lee
27.03.2005., 14:28
Scorpio babe kaže:
Pogledaj na www.holland.com/amsterdam/gb
Ja kad god sam gore bila vrijeme je bilo ok, odnosno nije nikada bilo niti punoo kiše, niti sunca, baš cool vrijeme naspram onoga što sam očekivala i čula o vremenu u NL.
Kod nas su promjene vremena puno "stresnije" i intenzivnije.
Predviđanja za slijedeći tjedan su ti od 5 do 13 C i promjenjivo.
Uživaj:w
Super, hvala! :)
NewForce
30.03.2005., 08:56
Za nekih mjesec dana biti cu preko cijelog dana u Amsterdamu. Što raditi, gdje ici, što vidjeti, kako iskoristiti dan?
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=28806
NewForce
31.03.2005., 11:26
Hvala na linku Denys!
Imaju li Holandajani kakav besplatni mali oglasnik?
tequila
31.03.2005., 13:45
mali oglasnik u kojem smislu ?
stanovi, odjeca, stvari ? besplatno ?
daj pojasni :)
NewForce
31.03.2005., 15:20
Mali oglasnik gdje možes stavit besplatan oglas po raznim rubrikama kao što to možes kod nas u npr. zagrebačkom Plavom Oglasniku.
tequila
31.03.2005., 15:39
internet, popularno = www.marktplaats.nl
novine = ViaVia
(amsterdam, rotterdam, haag, utrecht, drugdje imaju druge)
vecina je besplatno, osim stanova i auta mislim
nisam sigurna
i sve ostale obicne novine vikendom ili cetvrtkom imaju oglase, to se placa
NewForce
31.03.2005., 16:31
Odlično! Puno hvala.
A gdje je najbolje oglašavati turističke kapacitete, bilo besplatnim bilo plaćenim oglasom? Novine/Internet?
Pitanjima ti fali detalja. Ako bi se potrudio dodati koji mozda bi ti se moglo bolje odgovoriti. :rolleyes:
Ti bi kad dodes u A'dam da stavis oglas za svoje apartmane u Hrvatskoj?
tequila
01.04.2005., 10:30
Lilly kaže:
Pitanjima ti fali detalja. Ako bi se potrudio dodati koji mozda bi ti se moglo bolje odgovoriti. :rolleyes:
Ti bi kad dodes u A'dam da stavis oglas za svoje apartmane u Hrvatskoj?
:) to i ja kazala
newforce ne kuzi da ovdje svaka stvarcica ima svoj posebni kutak
ako budes odgovarao, napisi dugi post o svemu sto te zanima i sto zelis znati
barem s minimalnim pojasnjenjem
JaBitTe
02.04.2005., 00:26
i jedno i drugo
NewForce
04.04.2005., 08:16
Upravo tako, dok već šetam Amsterdamom mislio sam pogledat ako se može kontaktirat s kakvom turističkom agencijom a u vezi oglašavanja apartmana u HR.
Znate li kome se obratit ili gdje stavit oglas?
Puno hvala
PS. Oprostite na prethodnoj nedefiniranosti
ID Riva Tours (ali su u R'damu, doduse lako ih je naci) je bila jedina agencija za Cro. Ne znam je li se sta promjenilo zadnjih godina ali mozda bi ti najbolje bilo njih kontaktirati. Ako mozes primiti malo vise ljudi moguce da se mozete dogovoriti.
Osim toga imas shema sa oglasavanjem u novinama ali koliko znam ne mozes staviti oglas pa da se ponavlja iducih 6 mjeseci nego mozda jednom ili dva puta. Za to ti je najlakse u via via ali ne citaju bas svi via via, posebno ne da bi nasli (smjestaj za) godisnji pa ako hoces siru publiku postaje previse za napisati.
Hoces da te zastupam? :D
If yes saljni pm. :D
Peregrina
07.04.2005., 23:26
Heeey bokic,
Nedavno sam cula da agencija Riva u Rotterdamu jos postoji.
Kako pratim,ovdje Holandani su sami veoma snalazljivi da nadu apartman ili hotel preko interneta pa ga bukiraju onim putem.Moram reci jednu stvar,ljudima nije dosta ici na more,uzeti apartman i to je to.Njima (i meni)je jako vazno da kraj toga ima i dobar program.Redovito idem u Hrvatsku ali i putujem po drugim zemljama Europe pa vidim velike razlike.Mene zanima kakve ponude imas?:W
Da, naravno da postoji.
Koliko znam kao ekskluzivna agencija za Cro. Ako Thomas Cook, TUI ili neki manji touroperator hoce Hrvatsku u programu ide preko njih.
NewForce
09.04.2005., 12:57
Peregrina,
na sto mislis pod "dobrim programom"?
Peregrina
11.04.2005., 20:41
Osima apartmana,kakvog zivota ima tamo i cemu se ljudi mogu zabaviti?Suncanje,more i klopa nije sve....:cool:
chrooted
13.04.2005., 00:21
Peregrina kaže:
Osima apartmana,kakvog zivota ima tamo i cemu se ljudi mogu zabaviti?Suncanje,more i klopa nije sve....:cool:
ima droge vise nego u amsterdamu, alkohol isto jeftiniji, mos ici i ronit - dihalice kupis na svakom kiosku, onda mos kupit i stapove za pecanje pa dok se izlezavas i ulovit nesto, onda mos iznajmit i skuter, mos iznajmit i barku, mos pit dobrog vina, mos jest dobrog sira i to ti je otprilike to..a ima i galebara ako se hoces dobro i posevit, a mos i cekat osmi mjesec pa ce i zabari doci - mozda plate i koju cugu u disku..
NewForce
22.04.2005., 21:06
4 Maja sam u Amsterdamu cijeli dan, u tranzitu.
To je srijeda, a bit cu u gradu poslije 11 ujutro.
Ima li netko od vas holandjana vremena da se nadjemo na cugi, negdje u centru u kakvom pabu?
Ili mi bar recite kako da provedem 6 sati slobodnog vremena.
thanks
Peregrina
22.04.2005., 21:46
Hey bok,
Ja zivim u Rotterdamu a radim u Amsterdamu.
Ako hoces da se nademo i idemo na cugu reci pa se dogovorimo.Mozda jos netko zainteresiran(a)....
Bokic :)
NewForce
24.04.2005., 01:01
To bi bilo super! U koje vrijeme mozes i gdje bi bilo zgodno?
Ima li jos netko zainteresiran?
Znate li da li na aerodromu u Amsterdamu ili negdje drugdje ima lockera za privremeno ostaviti svoje stvari/torbu da se fino praznih ruku secem po gradu?
mariotys
26.04.2005., 10:37
NewForce kaže:
To bi bilo super! U koje vrijeme mozes i gdje bi bilo zgodno?
Ima li jos netko zainteresiran?
Znate li da li na aerodromu u Amsterdamu ili negdje drugdje ima lockera za privremeno ostaviti svoje stvari/torbu da se fino praznih ruku secem po gradu?
Ima. Na amsterdamskom aerodromu Schiphol.
Peregrina
28.04.2005., 13:02
Ja radim do otprilike 12.00/12.30 sati.Mozemo se dogovoriti u 13.30 na centralnoj stanici (Amsterdam Centraal Station).Nutra ima jedna cvijecara pa bi bilo dobro da se nademo tamo ako mozes.
Bokic;)
NewForce
28.04.2005., 17:22
Moze :)
Cekaj, je li to zeljeznicka stanica ili koja? Kako ja do toga dodjem s airporta?
Kako cemo se prepoznat? Moze opis i na PM.
Zar nam se nitko nece pridruzit? Bit ce nam fino (placam pivu :)) i uspostavit cemo pozitivne kontakte za buducnost. Zajedno smo jaci, kaj ne Holandajani??
Wake up!
Inace Amsterdam je poznat po kriminalu ,posebno o Internet fraud...tko zna sta je tko i na ovom forumu?:D :D
Peregrina
28.04.2005., 19:08
Iz Schiphola(airport) ide vlak prema Amsterdamu,sides na Amsterdam centraal station.To ti je otprilike 10-15 min voznje.
Hmmmm,prepoznat ces me da vidim....1.62,tamnoputa...
Mogu ti dati moj email adresu ako je mozda lakse;sanjazohar@hotmail.com
Hasta la pasta:W
Ajmo svi,dodite i vi!!!!
Kom ook en drink een biertje mee,wordt supergezellig!
NewForce
29.04.2005., 05:15
Vilko,
dobro da si to spomenuo i svakako se treba cuvati.
Ipak obrati paznju da u ovom slucaju:
-nalazimo se uslijed bijelog dana
-na javnom mjestu
-pozivamo i druge da se pridruze ako mogu...:top:
----------------------------------------------------------------
Hvala Peregrina, javim ti se uskoro
:W
NewForce
02.05.2005., 18:55
Peregrina,
onda se vidimo u 13:30 u srijedu (4 Maja) u ili pred cvjecarnom na kolodvoru (Central Station)?
Peregrina
02.05.2005., 21:12
Vidimo se pred cvijecarom u 13.30.
Zelim ti sretan put..
Samo da pitam kako tebe da prepoznam?
NewForce
03.05.2005., 12:37
Dogovoreno!
Ja sam viseg rasta, ni debeo ni mrsav :), imat cu bijelu majicu, plave trapke i crnu jaknu.
Gdje je neka dobra knjiznica u Amsterdamu? Sigurni imaju dosta knjiga i na engleskom?
Kako se sa Central Stationa dodje do Openbare Bibliotheek Amsterdam?
To je u: Prinsengracht 587, 1016 GD Amsterdam.
NewForce
03.05.2005., 13:16
Hmm, gdje nam se Lilly izgubila? :)
NewForce kaže:
Kako se sa Central Stationa dodje do Openbare Bibliotheek Amsterdam?
To je u: Prinsengracht 587, 1016 GD Amsterdam.
http://www.routenet.nl/
Ik wil naar- upisi adresu ili gdje zelis ici
Ik wertrek van- odakle polazis
Van: Metrostation Centraal Station , Amsterdam (NL, 1012)
Naar: Prinsengracht 587, Amsterdam (NL, 1016)
Afstand: 1,9 km.
Reisduur: 00:04
Preko puta Centraal Station imas i ured gdje mozes dobiti sve turisticke informacije (veliko plavo slovo "i") te kupiti mapu grada.
NewForce
05.05.2005., 22:07
Izvestaj :),
Peregrina i ja se nasli u Amsterdamu, prema dogovoru.
(Ne, nisam je izbo nožem i bacio u rijeku :D)
Salu na stranu. Amsterdam me odusevio mnostvom rasa i lijepih ljudi i jednog i drugog spola. Dosavsi iz druge sredine shvatio sam da oko sebe vidim dosta ljudi koji (barem) izgledom i odijevanjem izgledaju zanimljivo i intrigantno. Osjeti se Evropski duh. Bilo je puno turista. Navece smo morali stajati par minuta mirno, kraljica je davala pocast zrtvama palim u ratu.
Bilo nam je zao da nam se nitko drugi nije pridruzio, no znamo da ljudi rade i ne moze si svatko priustiti slobodnu srijedu poslijepodne.
Sjeli smo u nekoliko mjesta u centru.i narucili smo beer, mislimo da je bio Amstel, koji i nije toliko skup = 2e po čaši pa onda točeni Guiness, 3e.
Nismo stigli sjesti u neki od Coffie Shopova i opušteno pušiti travu s drugim turistima.
Ostavio sam torbu u lokeru na Shipolu i lijepo (po vasim uputama) sijeo u vlak za Amsterdam. Uspio sam pronaci i Public Library gdje su me ljubazno primili. Vlakovi voze iznenadjujuce tocno i osjeti se red i organizacija.
Sve u svemu volio bih opet doci i vidjeti vise. Mozda vikendom kad se izlazi ili otici u neki od Salsa klubova. Peregrina kaze da ih ima nekoliko u Amsterdamu!?
Hvala Peregrini i svima koji su mi pomogli snaci se u Amsterdamu.
Pergrina i ja ostajemo u vezi za buduce susrete. Dobio sam jos jednog prijatelja i cuo sam mnoge zanimljive stvari o životu u Holandiji.
PS. Zgrozio sam se od pomisli da me netko natjera uciti Holandski, izgleda mi tezi od Kineskog :)
PS 2. Dobio sam i par ideja kako bolje promovirati svoje hr apartmane holandjanima :s
:W :s
NewForce kaže:
Hmm, gdje nam se Lilly izgubila? :)
Booohoholeeeesnaaa...
U srijedu ste se vidjeli? Ja sam tad padala okolo s kauca na krevet i obrnuto.
Jel bila velika guzva u gradu?
Peregrina zivis u R'damu, radis u A'damu? Kako uspjevas?
Dragi moji Holandezi, kako ste? Šta ima novo kod vas? Nadam se da ću iduće godine i ja postati "vaš". Puno pozdrava svima iz slovenije. :W
ribafish13
27.07.2005., 15:16
Koji penis da radim u nizozemskoj tjedan dana osim posjete muzejima Grolscha i Heinekena te reda Rembrandta i Vermeera? Dajte mi ideju, pliz...
Kurabe i jointi me ne zanimaju...
ribafish13 kaže:
Koji penis da radim u nizozemskoj tjedan dana osim posjete muzejima Grolscha i Heinekena te reda Rembrandta i Vermeera? Dajte mi ideju, pliz...
Kurabe i jointi me ne zanimaju...
Kao prvo Rembrandtov muzej koji se inace zove Rijks muzej zaista treba vidjeti, dok Van Goghov nije nista posebno.
Kuca Anne Frank je jako zanimljiva, Madame Tusaud isto.
Mozes se voziti brodicem i tako razgledati cijeli grad. Odes u den Haag koji je udaljen nekih sat vremena, pa vidis Maduradam.
Nocni zivot je super. Ma kad dodjes vidjet ces da ti nece biti dosadno.
tatiana
27.07.2005., 18:11
Odi po muzejima seksa. Ima ih par u Amsterdamu.
Ili čak i na live sex predstave? pretpostavljam da bi te to moglo zanimati.
;)
ja idem u amsterdam oko 20.08. :cool:
jedva cekam!!! e sad.. bilo bi ok kad vec pricate o raznim dobrim mjestima da napisete i kak se dodje do tam... npr Delft o kojem se prica i tak... mozda neki link.. nekak na netu ne mozes dobit one prave info za nas s malo para ...:rolleyes: ja picim avionom ( prek firme sam se izdjiberila..pa me zanima kak je najjeftinije doc do grada i kolko je daleko apt od grada? ak se neko nudi da mene i mog dragog profura po gradu i kofishopovima bila bi vrlo sretna :D
sto se tice karata u cro airlin.. to vam je banana jer su apt taxe skupe ko quratz a i onih "najjeftinijih" imaju samo po 10ak karata na svakom letu tak da se mora gro unaprijed rezervirat i kupit tocan datum leta koji najcesce poslije ne mozes mijenjat.... kad putujete low cost kompanijama ( germanwings, sky.... itd.. oni vam posluju iskljucivo prek neta ( rezervacije + placanje ) tak da vam spuste cijenu jer nemaju troskova izdavanja karata, nemaju poslovnica na koje moraju trosit pare i njihovi avioni slijecu na manje aerodrome ( uglavnom) tak da su im taxe puno manje...
ima topic airlines sa svim linkovima na forumu...
znate li vi koji tamo obitavate cesce moze li se negdje spavati u vrecama na javnom mjestu.. mozda neka sumica u predgradju :D
e da... i postoje li negdje lockeri za ostavit prtljagu.. i ako ima znate li koliko se placa? ! ....
i mozda cijene upada u muzeje? da se znam pripremit jer nazalost putujemo ko zadnja socijala...
tatiana
27.07.2005., 19:10
Upadi u muzeje su ti desetak eura.
Preporučam ti muzej moderne umjetnosti Stedjilik (ili tak nekak), pa Van Gogh muzej i Rijks muzej. Ta tri muzeja su na pet minuta hoda.
Uz to ima i tih seks muzeja od kojih je jedan baš na početku Damraka (a Damrak je ulica od njihovog Glavnog kolodvora/Central Staation pa do glavnog gradskog trga koji se zove Dam). E taj seks muzej je fora i mislim da je upad bio jeftin, nekih pet eura ili tak nešto. :D
Super je i Pomorski muzej koji je blizu tog Gl. kolodvora, ispred njega ti je pravi pravcati starinski jedrenjak koji je genijalan.
Od Schiphola (aerodroma) do grada ti vozi vlak koji isto košta nekih 5 eura (koliko se sjećam) i vozi 20tak minuta do Centraal Stationa. Odande ti voze tramvaji po cijelom gradu, karta za tramvaj je nešto više od 1 eura.
Ne znam baš za spavanje u vrećama po gradu. Mislim da se to baš i ne tolerira. Bila sam više puta i nikad nisam vidjela škvadru da spava po vani. :confused:
Ako te zanimaju klubovi mogu ti poslat PM da tu ne davim ljude . :W
Da li nekome treba jednosmjerna avionska karta Amsterdam-Split za 03.08.
Imam viska a steta je da propadne.
Studentica
28.07.2005., 12:19
jebemu misa!
da sam prije znalaaaa
:(
Studentica kaže:
jebemu misa!
da sam prije znalaaaa
:(
Ma ima ti stari love, nema zime!:D
Studentica
28.07.2005., 16:26
hahha.
kartu sam ja financirala od stipendije :D
a smjestaj i hrana su mi bili placeni :p
heheh
tata je dao za neku krpicu...:zubo:
Studentica kaže:
hahha.
kartu sam ja financirala od stipendije :D
a smjestaj i hrana su mi bili placeni :p
heheh
tata je dao za neku krpicu...:zubo:
nadam se da je badekostim makar velicine rupcica;) :)
:w :W
VILKO kaže:
nadam se da je badekostim makar velicine rupcica;) :)
Je li ti ovakve postove napišeš mladoj djevojci nabrzaka kad supruge nema u blizini monitora? ;) :cool:
gatto kaže:
Je li ti ovakve postove napišeš mladoj djevojci nabrzaka kad supruge nema u blizini monitora? ;) :cool:
nije moja supruga nikada iza mojih ledja ,jer nema potrebe,
a i sam joj kazem sta treba...jedino je cudi sta uopce radim na HR.
internetu....poslija kada je procitala par bisera prostote pojedinaca i kako se ponasaju ...sta sam joj dao isprintano.
gatto nisu sve osobe prijazne i pristojne kao Ti!
VILKO kaže:
nije moja supruga nikada iza mojih ledja ,jer nema potrebe,
a i sam joj kazem sta treba...jedino je cudi sta uopce radim na HR.
internetu....poslija kada je procitala par bisera prostote pojedinaca i kako se ponasaju ...sta sam joj dao isprintano.
gatto nisu sve osobe prijazne i pristojne kao Ti!
Hvala. Evo, ja se volim nasaliti s vremena na vrijeme. :)
Ni meni se ne svidja kad vidim da se neki pocmu vrijedjati i kad su nekulturni. Ovdje razmjenjujemo neke svoje misli i iskustva i cesto puta se nadju ljudi s razlicitim misljenjima i pogledima na stvari. Ne moramo se uvijek slagati, ali to svakako nije razlog da se pocinju dijeliti epiteti.
Sve je to, decki, super sto kazete, medjutim, ja sam ovaj topic otvorila da nekom pomognem da besplatno ode u HR, jer ce karta ostati neiskoristena, a ne da se podbadate.
Je Vilko, istina je da neki ljudi nisu ni fini ni pristojni i da iskoristavaju priliku sto se mogu anonimno skrivati iza ekrana i svasta blebletati, ali, ako ti to nekad smeta, jednostavno ih ignoriraj ili ne citaj te postove. Vrlo jednostavan lijek i vjeruj mi - djeluje.
Istina, Sony-x. Lijepo bi bilo da tvoj topic bude koristan nekome.
Sorry sto smo malo procavrljali offtopic. Premda, nije to ni tako lose. Ovako barem drzimo topic na zivotu, pa je odmah uocljiv kad netko dodje na ovaj podforum. ;)
mala alternativa svemu ranije navedenom je voznja biciklom....iznajmljenim.
Na biciklu sve izgleda,prirodnije,drugacije i ljepse.(subjektivno ali istinito)
Moguce je vidjeti u najkracem roku doslovce cijeli Amsterdam (a i svaki drugi grad).Po cijeloj zemlji postoje odvojene i putokazima obiljezene staze samo za mopede i pedalatore.(chudo uma i cestogradnje.)
Ne treba neka ekstra kondicija jer je (skoro) sve skroz ravno.
Kome dopizdi voznja slobodno se popne u u vlak/na brod i onda pichi dalje.
Skupa sa biciklom dobije se lanac kakav ima i tankersko sidro.
Za one zeljne ekperimentiranja i tehnoloski osvijestene postoji (samo po Amsterdamu) Segway Tours.
(iPod morate donijeti sa sobom.)
socijala najjeftinije spava (osim robijasa i squatera) u ogromnim satorima Amsterdamse Bos campa (10eur) u Amstelveenu.
Vreca obavezna (nema posteljine) tusiranje se placa kao i prijevoz do grada i natrag.
Renta pedale je 4km dalje,na drugoj strani parka.
Hosteli u gradu su 20eur,ali imaju krevete i vodu...i nema prijevoza.(Laksi je najam-povrat bicikle u gradu.)
googlati za detalje
PS
Holandija je jedan veliki vrt sa vecinski pametnim,ljubaznim i pismenim stanovnistvom.Jedva cekam da odem opet.
tatiana kaže:
Upadi u muzeje su ti desetak eura.
Preporučam ti muzej moderne umjetnosti Stedjilik (ili tak nekak), pa Van Gogh muzej i Rijks muzej. Ta tri muzeja su na pet minuta hoda.
. :W
Muzej sexa je 2 eura, al zato Madame Tussaud je 23 eura...
Preporučam Muzej Heinekena, ugodno iznenađenje... i popiješ za 10 eura i još par piva
Amsterdam je definitivno grad koji ruši s nogu...,
Skandalouz
29.07.2005., 23:34
Ah, Amsterdam - odmah mi srce brže kuca...:D Ukratko, kao što piše i na tabli na ulazu u grad - "Grad u kojem je sve moguće":afro:
Ok je diskač Bulldog. :)
ribafish13
30.07.2005., 23:30
idem onda dvanaest i pol puta u muzej seksa... jebo vosak...
a jel ima neka pivnica za po danu, onako sjest i pjevat staronizozemske hitove s brkatim vrtlarima i rumenim praljama za sitne pare?
Studentica
31.07.2005., 14:17
ako idete van - obavezno disco Paradiso ...
supper je Madame Tussauds i muzej sexa, ali onaj za 2 eura je bolji
prosetat crvenom cetvrti - cisto da vidit kako je tam
otici u kofi shop i napusit se (ali ne 3 jointa za redom - boli malo glava)
otici voznjom kanalima
Hard Rock Caffe je super
maaaa
Adam je mrak
i cure - iskoristite snizenja koja su sada - :zubo:
shopping!
Studentica kaže:
ako idete van - obavezno disco Paradiso ...
supper je Madame Tussauds i muzej sexa, ali onaj za 2 eura je bolji
prosetat crvenom cetvrti - cisto da vidit kako je tam
otici u kofi shop i napusit se (ali ne 3 jointa za redom - boli malo glava)
otici voznjom kanalima
Hard Rock Caffe je super
maaaa
Adam je mrak
i cure - iskoristite snizenja koja su sada - :zubo:
shopping!
Cure ima jedan super boutique blizu Rijksmuseum-a.... Zove se Louis Vuitton, i tamo vam ima super torbica za jeftine pare:D
A ako vam nakon toga ostane još nešto u novčaniku, preporučujem da skočite u Costera po neki prstenčić, imate čak prodavača iz Hrvatske, zove se Dario... iz Rijeke
Red Light District definitivno je bestBuy odnosno omjer uloženo/dobiveno u A'damu...
Skandalouz kaže:
Ah, Amsterdam - odmah mi srce brže kuca...:D Ukratko, kao što piše i na tabli na ulazu u grad - "Grad u kojem je sve moguće":afro:
Ok je diskač Bulldog. :)
svaki drugi cofee shop se zove Bulldog.....
tatiana
31.07.2005., 14:38
Louis Vuitton :eek: :eek:
ti se, naravno, šališ ???? :confused:
i što su tebi male pare? ono, 50-60 eura ili? :rolleyes:
tatiana kaže:
Louis Vuitton :eek: :eek:
ti se, naravno, šališ ???? :confused:
i što su tebi male pare? ono, 50-60 eura ili? :rolleyes:
hi hi naravno da se šalim za 50 - 60 eura ne možeš ni remen od torbe kupiti. Bili smo unutra.... Najjeftinija torba je bila oko 400 eura, a izgleda kao malo veći novčanik..
tatiana
31.07.2005., 14:51
aj dobro. :W
vidiš da smo mi ovdje svi siromasi, a ti tako ;)
Spot Perdita
02.08.2005., 02:15
Sony-x kaže:
Da li nekome treba jednosmjerna avionska karta Amsterdam-Split za 03.08.
Imam viska a steta je da propadne.
Uff, ne mogu je iskoristiti :mama: ;)
Jesi li uspjela naci nekoga? :)
Ne, cini se da nikom ne treba. Sto se tu moze.
:cool:
Violator
12.08.2005., 19:30
kako najjeftinije doci avionom do Amsterdama?
svejedno mi je iz kojeg grada... moze Zagreb, Ljubljana, Budimpesta, Beograd...
prokopaj malo low cost carriers, mozda nekaj nadjes, al tesko...
upravo se vratih avionom od tamo:cool:
1700 kuna Croatia Airlines. Povratna. Kupljeno preko agencije, jer kad ides direkt u CA, ispadne 2500 kuna:confused:
gledale smo sve ove neke Ryanairove,Skyeurope i slicne low cost kompanije i najblize je bilo krenuti iz Budimpeste tipa u 5 ujutro. sto se nama nije dalo, jer smo imale brdo stvari:D
NoWa kaže:
1700 kuna Croatia Airlines. Povratna. Kupljeno preko agencije, jer kad ides direkt u CA, ispadne 2500 kuna:confused:
gledale smo sve ove neke Ryanairove,Skyeurope i slicne low cost kompanije i najblize je bilo krenuti iz Budimpeste tipa u 5 ujutro. sto se nama nije dalo, jer smo imale brdo stvari:D
lako je kad se ima para :rigo:
NoWa kaže:
A kolika je cijena iz Budimpešte?
ribafish13
17.08.2005., 11:04
jeo gljive!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
ajme, ja nedavno iz amsterdama.tjedan dana:cerek:
evo copy-paste s globa di san to sve opisala
:
Dakle, Amsterdam.
Samo nekoliko crtica, onako kao last-minute help za sjećanje:
Mali milijun muzeja, od Van Goghovog, povijesnog, Rijskmuseuma, Madame Tussauda pa do muzeja trave (oh da, i tu smo bile. Unutra frajer nudi pušenje na bong. ne proporučujem jer smo ostatak dana provele u oblaku neznanja gdje i zašto idemo).
Osim toga tu je edukativno-zabavni centar Nemo za djecu, u obliku Titanica gdje možete isprobati kojekakve gluparije, ali i naučiti mnogo toga. Između ostalog i da govno ima 65% vode, a prljava čarapa 30%.
U Amsterdamu u židovskoj četvrti, u kojoj sada ima i najviše homseksualaca, je i kuća gdje se skrivala Anna Frank. Ono što me iznenadilo jest da je izložen njezin dnevnik. Ne znam što sam mislila gdje je...
Zatim mali milijun coffeeshopova. Mi smo bili vjerni jednom. Što zbog Bubbleguma (10€), što zbog DJ-a.
U istoj ulici gdje je naš cofeeshop jest i niz restorana u kojima smo svaki dan isprobavali hranu iz neke druge zemlje. Iranska Shaorma i argentinska hrana su definitivno pobjednici. Indijsku više neću nikad jesti. Uglavnom, meniji se kreću između 10 i 15 eura, što je sasvim prihvatljivo. Mislim, stotinjak kuna i nije mnogo u restoranu. Cijena jedne runde pića u kafiću za nas četiri iznosila je cca 15-20 €.
Veliki milijun bicikala. Jebote, oni imaju i garažu na par katova samo za bicikle!
Jako malo automobila. Navodno je parking jako skup. S obzirom na cijene svega ostalog vjerojatno i jest.
Nas je oduševio buvljak. Na kojem ipak nisu snižene cijene. Al je definitivno gušto prošetat tim buvljakom i gledat kakve sve kostime, mjuzu, proizvode od trave (bez THC-a) i ostale sitnice prodaju.
Šteta što je u Amsterdamu tako ružno vrijeme. Mislim, bile smo tjedan dana u špici ljeta, a samo zadnji dan nije padala kiša. Tamo, naime, UVIJEK pada kiša. Jebo to. Jebale smo se s odjećom jer smo naivno ponijele svaka po tri komadića dugih rukava. Sve one majčice i haljinice ostale su u kovčegu- netaknute.
I bile smo u Crvenu četvrt. Da nema onih teta u izlogu koje slučajno ugledate šetajući se gradom, ta se četvrt ne bi po ničem drugom razlikovala od drugih četvrti. Ok, ima i milijun sex shopova u koje nismo zalazile:-) A ja nisam našla svog crnca:(
Umorio me Amsterdam. Previše stvari za vidjeti u premalo vremena. Previše skupo. Računam da sam, osima vionske karte od 1700 kuna, potrošila 450 € za tjedan dana, s tim da smo imale smještaj. A nismo se razbacivale parama. Jer ih baš i nemamo za razbacivanje.
tatiana
18.08.2005., 15:39
NoWa kaže:
Uglavnom, meniji se kreću između 10 i 15 eura, što je sasvim prihvatljivo. Mislim, stotinjak kuna i nije mnogo u restoranu. Cijena jedne runde pića u kafiću za nas četiri iznosila je cca 15-20 €.
Ne znam kako ti to možeš smatrati prihvatljivim. Ja sam jela kod Turaka za 5 eura maksimum. Sve ovisi što hoćeš - ja sam htjela imati što više love za šoping pa sam jela jeftino.
Osim toga, možeš uvijek jesti i gotove salate koje se prodaju za par eura u Albert Heijnu ili nekom drugom supermarketu.
Ako hoćeš jesti po finijim restačima... to ti je to onda. 15 eura po obroku.
NoWa kaže:
Nas je oduševio buvljak. Na kojem ipak nisu snižene cijene. Al je definitivno gušto prošetat tim buvljakom i gledat kakve sve kostime, mjuzu, proizvode od trave (bez THC-a) i ostale sitnice prodaju.
[/B]
Ne znam što si ti gledala na buvljaku (ako je u pitanju Waterlooplein, a njega znam dobro) a da nije sniženo. Sve je ispod cijene, za naše pojmove i ne prejeftino ali jeftinije.
I originalnije. Ima za 10tak eura upravo genijalnih majci, s najluđim uzorcima i natpisima.
NoWa kaže:
Računam da sam, osima vionske karte od 1700 kuna, potrošila 450 € za tjedan dana, s tim da smo imale smještaj. A nismo se razbacivale parama. Jer ih baš i nemamo za razbacivanje. [/B]
:eek: :eek: :eek: 450 eura? E pa da si jela po jefinijim mjestima možda bi ti nešto i ostalo... :D :W
tatiana kaže:
Ne znam što si ti gledala na buvljaku (ako je u pitanju Waterlooplein, a njega znam dobro) a da nije sniženo. Sve je ispod cijene, za naše pojmove i ne prejeftino ali jeftinije.
I originalnije. Ima za 10tak eura upravo genijalnih majci, s najluđim uzorcima i natpisima.
hvala, ali takve lude natpise mrzim. a jedino su takve majice "I'm Bitch" i slicnih oh-kako-sam-kul fora jeftine.
ostalo bas i nije.
tatiana kaže:
Ne znam kako ti to možeš smatrati prihvatljivim.
Sorry, ali rucak u restoranu za 10-15 eura jest prihvatljivo. Nisam se htjela trovati sendvičima, pizzama, i ostali fast-food sranjima. fina guza:D
isla sam na odmor, a ne u shopping.a odmor znaci gledati lijepe stvari i lijepo jesti i lijepo se drogirati cudnim cigaretama:D
raliSHA
18.08.2005., 17:24
Meni se onaj buvljak činio poprilično jeftinim, a tako i tako se moš cjenkat...mi smo neke bongose bili spustili na manje od pola cijene, našao sam kvalitetnih graffiti sprejeva za nekih 2.5 eura (kod nas nema manje od 30kn) itd. itd.
raliSHA kaže:
Meni se onaj buvljak činio poprilično jeftinim. ma jeftin za njihove standarde, al ne i za moje:tuzni:
a bongove nisan kupovala:D
ribafish13
18.08.2005., 17:35
boze kolko pedera...
jeste skuzili kak peru case u heinekenovom muzeju?
ribafish13 kaže:
boze kolko pedera... isto koliko i debila u hrvatskoj:rolleyes:
Ariston
19.08.2005., 01:17
ribafish13 kaže:
jeste skuzili kak peru case u heinekenovom muzeju?
Pivom? :D
Ali, tko jednom proba tu pivu u tom muzeju, više se nikad ne vraća drugoj pivi :s ( eventualno velebitskoj :D )
Hm, i oni čepovi? A ja sam mislio da je moja zbirka velika :D
ribafish13
26.08.2005., 12:02
ma stave case u neki bazencic i uopce ih ne isplahnu... uzas...
ali da je fino - je...
U A'damu ne postoji 'zidovska cetvrt'. Svijet cesto pomisli da ako se tu nalazi kuca Anne Frank da je sve okolo valjda nekakva cetvrt kojoj treba dati ime.
Lilly kaže:
U A'damu ne postoji 'zidovska cetvrt'. Svijet cesto pomisli da ako se tu nalazi kuca Anne Frank da je sve okolo valjda nekakva cetvrt kojoj treba dati ime. pa to je vise "pederska cetvrt" koliko sam cula:zubo:
Waterlooplein
od waterloopleina izlazi ulica staal straat i odma na desnoj strani je birc Puccini! e, tamo sam ja radila dok sam zivjela u adamu :)
tak sa fino govorila dutch da sam posluzivala lalala! a bila sam samouka.
zivjela sam u maloj ulicici na prinzengraachtu. ( e....graacht ne sjecam se tocno)
Heart of darkness
11.09.2005., 18:08
Dakle, grad ko grad, sta u njemu valja obici (osim Red light districta), di jest, di spavat, kako, sta, cijene?
DrSigmundFreud
11.09.2005., 18:33
...jedna velika pušiona :zubo:
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=28806
Cijene su za naše pojmove astronomske (mislim na hotele i restorane) - mislim da ne možeš naći noćenje ispod 50€ po osobi. Ali restorani su, mada skupi, genijalni i raznoliki. Svakako probaj indonezijsku i thai kuhinju. Grad je super, super, ponijet će te atmosfera, nema samo jedan centar (glavni trg), nego ih ima nekoliko. I nemoj napraviti tipičnu tinejdžersku pogrešku (ne znam koliko si star): zabit se u coffie shop i ne vidjeti ni A od Amsterdama! Sretan put!:W
Peregrina
11.09.2005., 21:42
Samo se turisti zabiju u coffeeshopove,nama ovdje to sve je sranje i totalno nezanimljivo.Ima puno toga za vidjet,unutar i van Amserdama.Ovo ljeto sam puno ljudi upoznala kojima se svidjao taj grad.Dobro je imati jedan bic i bit ce ti super.Sta se cijene tice,mislim da mozes naci sobe ili krevet od €20.00 pa na dalje,ovisi trazis hotel,hostal ili drugo.Mislim da cijene klope nije puno vise nego npr u Italiji.Ali moraz znati da je glavni grad Nizozemske tako da nije cudno da moras ostaviti malo vise Eura na stol.Hmmm,zamisli koliko das za kavu u Tkalcicevoj u ZG a koliko npr u Zapresicu.Kako dugo mislis boraviti?
Heart of darkness
12.09.2005., 09:15
Bit cu tamo jedno 3-4 dana, no dolazim poslovno pa ne znan koliko cu vrimena za ostalo imat. Svakako zelim vidit neke najbolje znamenitosti, obic 1-2 nocna kluba i tako to. Sta se Coffe shopova tice, ja uopce ne pusim ni cigare a ne pijem ni kavu. Dobro bi mi dosla preporuka hotela u blizini nautickog sajma.
ja obavezno jedem falafe na rembrant pleinu i pijem u royal kafeu:s a onda pravac leidse plein.
Evil Kanevil
12.09.2005., 21:05
Slucajem prilika sam bio samo dva puta po jedan dan. Program mi je bio coffee shop na joint, pa muzeji (Rijiks, Rembrandt House, Van Gogh, Stedelijk) i setnja gradom, pa pivce i Indonezijski za veceru. Nadam se da cu jednog dana otici na par dana i na miru vidjeti sve sto me tamo zanima. :w
Nautickog sajma??
za nocni izlazak ne znam a sto se ostalog tice muzeji su ti svi blizu jedan drugog ali tesko da ces stici vidjeti vise od jednog na dan (da ti se isplati dati lovu za prilicno skupe ulaznice).
ako je guzva cak ni kroz kucu Ane Frank ne mozes proci za pola sata, a ostale velike muzeje ti je steta platiti ako ne mozes biti bar sta ja znam: 4 sata u Rijksm., tri u Van Gogh m. i recimo tri u Stedelijkm.
Nedjeljom ujutro imas besplatno koncerte u Concertgebouw (isto pored muzeja) ali moras doci rano zauzeti red.
Koje dane si tu? Vikend ili radni?
Heart of darkness
14.09.2005., 08:43
Da, najveci svjetski sajam opreme za nauticku industriju se odrzava svake godine pocetkom 11 miseca u Amsterdamu.
Nisan jos siguran koje cu dane bit tamo, to ovisi o meni i mojim suputnicima.
Hm, ne znala za to. znas lokaciju?
kakve stvari te zanimaju za po gradu?
Studentica
14.09.2005., 12:01
pa svakako obidji par muzeja van goghov, rembrandta, mozda madame tussauds (meni je bilo to zanimljivo). vani mi je bilo dobro u paradisu (imas brosure sa svim disco klubovima pa pronadji). odi na dobru klopu navecer - ima super internacionalnih restorana. odi na voznju brodom po kanalima...
i sto je najvaznije lijepo se proseci po centru i uzivaj u kanalima, zgradama i svemu lijepome:)
Heart of darkness
14.09.2005., 19:22
Lilly kaže:
Hm, ne znala za to. znas lokaciju?
Ne znan lokaciju, pogledat cu jos, ali mislija san da cete vi koji tamo zivite znat za to i preporucit neki dobar ne preskup hotel u blizini. Kad vidim lokaciju sajma napisat cu jos.
Lilly kaže:
kakve stvari te zanimaju za po gradu?
Evo otprilike ovakve me stvari zanimaju:
Studentica kaže:
pa svakako obidji par muzeja van goghov, rembrandta, mozda madame tussauds (meni je bilo to zanimljivo). vani mi je bilo dobro u paradisu (imas brosure sa svim disco klubovima pa pronadji). odi na dobru klopu navecer - ima super internacionalnih restorana. odi na voznju brodom po kanalima...
i sto je najvaznije lijepo se proseci po centru i uzivaj u kanalima, zgradama i svemu lijepome:)
Hvala macko...:W
dragi moji adamovci, obzirom da mi je karta v 'zepu i da dolazim u svoj najdrazi grad, molim vas da mi preporucite neki jeftiniji hotel u gradu, nije bitna lokacija. po mogucnosti da ima i parking i da nije bas na bijlmeru:D
ako ne nadjemo u gradu, u obzir dolazi i harlem ili koje seoce okolo. bedankt!
evo ja sam kartu za adam danas podigla idem za 2 tjedna. nazad cu autom preko belgije :s
jos ne znam di spavat, ima li tko sugestiju za hotel za parkingom?
iako si mislim da odemo u harlem ili nekaj slicnoga. ili mozda cak zapicimo u frizland. to je na sat-dva voznje, isplati se :)
Mama, gdje su kolace
11.10.2005., 00:24
Heart of Darkness,
Flying Pig hostel je bio dobar prije 4 godine......
zavisi koliko godine imas, i s kakvim ljudima se hoces druzit.....
ali ako to nije za tebe onda najjeftinije je u Red Light District - ali qvaliteta nija bas najbolja........
(ja sam to sve zaobisao kao putnik, dok sam si naso posao i stan za zivjet - to je bilo u 2001. - a za sada neznam)
moj vikend u amestrdamu je bio :zvrko:
skitali se po kaficima, obavili fini i pristojni soping , zatim otisli do stana di sam ja stanovala, u "mojem" lokalnom Dirku nakupovali piva i slatkih krastavaca i to je bilo to :s
voznja u zgb je bila predobra.
cranberryCherry
28.10.2005., 20:52
ajde pliiz stručnjaci za amsterdam (i nestručnjaci :D )
hitno mi treba odgovor:
di se sad ide van u amsterdamu ,a da je onako in :D ? trendi i stajliš ...ko zna možda me čak i puste unutra :D :D
cranberryCherry
06.11.2005., 23:16
evo meni su preporucili milkweg (milky way),bila i nije los.
zekobarhonda
08.11.2005., 01:30
spremam se tamo ic za novu, pa par pitanja, mozda se ponavljaju, ali ne ovako sistematizirana:)
1.daklem najvaznije pitanje: kolike su cijene cuge u gradu?
ono koliko je velika piva, koliko je neka obicna (lokalna) zesta?
koliko su razlicite cijene cuge izmedju centra i 'malo dalje od centra' ?
2.dokad im rade kafici/pubovi/bircevi
3. da li se za ulazak u svaki klub naplacuje upad (koliko) i da li je u klubovima skuplja cuga
funkster
08.11.2005., 02:08
zekobarhonda kaže:
spremam se tamo ic za novu, pa par pitanja, mozda se ponavljaju, ali ne ovako sistematizirana:)
3. da li se za ulazak u svaki klub naplacuje upad (koliko) i da li je u klubovima skuplja cuga
Ja sam bio pretprosle godine i ostadoh razočaran. Baš se i ne volim napušavati pa mi je bilo bezveze sjediti u bircevima sa klincima i lošom mjuzom. Piva je bila 4,50 eura plus svako pišanje 0,50 eura. U 2,05 više nije bilo nikoga na cesti.
E sad, vjerojatno je bio neki dobar klub ali ga ja nisam pronasao ili je Amsterdam u kurcu sto se tice toga. Prosle godine bio sam u Pragu i bilo je puuno bolje i zabavnije.
Nekako mi Amsterdam barem za Novu godinu ne sjeda.
zekobarhonda
08.11.2005., 12:56
4 i po eura? zar nema nedje jeftinije?
za te pare mogu u pragu 3-4 pive popit.
ima li dje jeftinije.
i zar nisi mogo (zelio) ic kad se ti bircevi zatvore u neki klub?
funkster
08.11.2005., 13:11
zekobarhonda kaže:
4 i po eura? zar nema nedje jeftinije?
za te pare mogu u pragu 3-4 pive popit.
ima li dje jeftinije.
i zar nisi mogo (zelio) ic kad se ti bircevi zatvore u neki klub?
Nema jeftinije :D U tri noci sam potrosio 450 eura s tim da sam imao smjestaj i dorucak i da si nisam nista kupio.
Klub nisam nasao nigdje, jedino sto je donekle radilo je bila Crvena cetvrt a tamo mi se bas nije islo.
Probaj proguglat pa pogledaj sta klubovi nude i pazi se ako ides s nekom agencijom gdje je hotel jer ako nije u centru morat ces se vratiti s njima kada je njima u planu. Moj ti je savjet otici u Prag za Novu. :top:
Kasko Osiguran
08.11.2005., 14:55
zekobarhonda kaže:
Amsterdam je sjajan grad i sto se mene tice to je bila ljubav na prvi pogled. Svi ljudi koje ja znam imaju isto misljenje glede Amsterdama. Uglavnom, onima kojima je Amsterdam dosadan, tvrdim da nije do Amsterdama nego do njih. E, sad, ako ti smeta lose vrijeme, idi u Australiju.
Glede cijena cuge, tocena piva ( na LeidsePlein-u, sto je centar ) od 2 dcl je 1,80 eura. Casa crnog vina je oko 2 eura, kafa oko 1,50, joint izmedju 2,50 i 3,50 eura.Glede lokalne zeste imas janever, to
ti je nesto k'o holandska rakija. Ne znam cijenu jer to nisam pio ali predpostavljam da je slicno kao i za pivu. Naravno, postoje mjesta u gradu ( jako blizu centra) gdje pivu mozes popiti i za 99 centi ( ako te bude zanimalo dacu ti adrese ). Razlika u cijenama izmedju centra i drugih dijelova grada su neznatne, tako da komotno mozes piti u centru. Radno vrijeme ti, naravno, varira, kao i svugdje. Mislim da ti vecina kafica u centru radi do 2 sata ali poslije toga se mozes uvaliti u klubove koji rade do zore.
Najbolji klubovi su ti Paradiso i Melkweg i oba ti se nalaze na LeidsePlein-u. Tu ti se ulaz placa a program mozes naci na njihovim web stranicama www.paradiso.nl
i www.melkweg.nl. Imas jedan klub na LeidsePlein-u koji se zove "WaterHole" i tu ti je ulaz besplatan i svaku vecer ti sviraju
neafirmisani band-ovi. Cijena pica ti je kao sto sam ti gore napisao. Taj klub ti radi do 4 ujutro. Naravno, Amsterdam ti je pun klubova, pa, ne bih da ti nabrajam sve. Uglavnom, za Novu Godinu na Dam-u
uvijek neko svira i to ti je besplatno. Prosle Nove Godine svirao je DJ Tiesto ( najbolji DJ na svijetu ). Dam je bio prepun i bila je ludnica. Eto, uglavnom, to je to. Ako dodjes u Amsterdam, sasvim sam siguran da ce ti taj grad ostati u lijepoj uspomeni i da ces pozeljeti doci ponovo.
Sad primjetih da sam nevidjeno opsiran.
Ako te jos sta zanima, pitaj.
kaj je it zatvoren?
tam sam uvijek voljela gledat ekipu, vidjela nekoliko gay vjencanja itd....
ma cijeli rebrant je prekopan..
zekobarhonda
08.11.2005., 17:33
Kasko Osiguran kaže:
Naravno, postoje mjesta u gradu ( jako blizu centra) gdje pivu mozes popiti i za 99 centi ( ako te bude zanimalo dacu ti adrese ).
>daj, daj! :)
Najbolji klubovi su ti Paradiso i Melkweg i oba ti se nalaze na LeidsePlein-u. Tu ti se ulaz placa a program mozes naci na njihovim web stranicama www.paradiso.nl
i www.melkweg.nl. Imas jedan klub na LeidsePlein-u koji se zove "WaterHole" i tu ti je ulaz besplatan i svaku vecer ti sviraju
neafirmisani band-ovi. Cijena pica ti je kao sto sam ti gore napisao. Taj klub ti radi do 4 ujutro. Naravno, Amsterdam ti je pun klubova, pa, ne bih da ti nabrajam sve.
>cito sam da su ispred svakog kluba gorile koje po samo njima poznatim kriterijima pustaju ljude unutra.
zanimaju me vise ti klubovi kao 'water hole' , dje ima zive muzike, malo rocka, punka, ska.... nesto u stilu mocvare...ajde molim te daj par imena i adresa bog ti do zdravlja :)
Sad primjetih da sam nevidjeno opsiran.
>nes ti. mozes slobodno opsirno odgovorit na ovo pitanje: dje dobro i jefino pojest, recimo neku njihovu tradicionalnu hranu?
Ako te jos sta zanima, pitaj.
fakin kvotanje!!!
Kasko Osiguran
08.11.2005., 20:51
Pa, kaze: pivu za 99 centi mozes popiti u kaficu koji ti se nalazi na uglu ulica Kinkerstraat i Nassaukade. Ne znam kako se zove kafic iako svaki dan prodjem pored istog ( stanujem u blizini ). Uglavnom, Kinkerstraat je blizu LeidsePlein-a, mozes doci laganim hodom za 10 minuta.Kafic ne mozes fuliti nikako jer na izlogu stoji reklama da je piva 99 centi. Prosli petak sam bio na jednom suludom derneku do zore( u neka doba se ukazao i muski striper, nevidjeno nakvarcani metroseksualac, sve sa plasticnom bananom u gacama ) u kaficu koji se zove "BOEK" ( sto bi znacilo knjiga ). E, i tu ti je pice nevidjeno jeftino. Ne znam tacno cijenu
pive ali ti je casa bijelog vina 1 euro ( ni piva nije puno skuplja, ako je uopce skuplja ). Posto sam kupovao uvijek vise piva, nisam upratio cijenu.Ali, buraz, jeftino. Adresa je Ruyschstraat 42. Glede
kafica, jos bih ti preporucio "Soundgarden" u kojem se pusta alternativna muzika. Jedan od mojih omiljenijih. Adresa je Marnixstraat 164-166. Sto se tice kofi sopova, preporucujem ti "Kashmir Lounge". Sve je sredjeno u istocnjackom stilu i imas prostoriju sa jastucima na podu u koje se mozes uvaliti i zalimpariti nicim zasluzeni joint koji ti kosta 2,5 eura. Poslije 10 sati navece imas DJ-a koji pusta muziku. Ulaz je, naravno, besplatan. Adresa je Jan Pieter Heijenstraat 85. Dio grada je Oud West. Glede kluba koji bi ti, mozda, bio interesantan, to je klub "OCCII". To je bivsi skvot i imaju odlican muzicki program ( ko voli tu vrstu muzike, ali posto si rek'o da volis punk, rock i da volis sve sto vole mladi i da sabiras leptirove, sigurno ce ti se svidjeti ). Uglavnom, tu ti gostuju razni manje poznati band-ovi iz citavog svijeta i sve spada u domen alternativne muzike, ma sta to znacilo. Prosli petak svirao je Obojeni Program iz
Novog Sada. Web adresa im je:
www.occii.org i tu mozes naci program, adresu i ostale informacije. Imas i na adresi www.maloemelo.nl informacije o jos jednom klubu koji radi do zore. Skoro svaku noc imas muziku uzivo i ulaz je besplatan. Pogledaj, mozda ti bude interesantno. Posto sam ja vegan po pitanju hrane ti ne mogu pomoci ali ti je hrana po kineskim restoranima najjeftinija
a mozes kupovati i po samoposlugama ( Dirk, Aldi, Lidl su najeftinije samoposluge a Albert Heijn je najskuplji ). Amstel pivo
u konzervi od pola litre u samoposluzi je 50 centi. Imas i manje poznatih piva koje su puno jeftinije. To bi bilo to. Ako te jos sta zanima, mojne mene vise pitati ziv bio. Sala, buraz. Samo pitaj.
Kasko Osiguran
08.11.2005., 20:55
Da, IT je zatvoren a i Amsterdam je izrovan
jer prave novu metro liniju.
zekobarhonda
09.11.2005., 01:11
massive respect za odgovore. :s
samo jedno kratko pitanje za kraj: je li jointe vec dobijes smotane ili je automanufaktura na djelu?
Violator
09.11.2005., 11:54
idem u Amšterdam sutra... e zanima me jedna informacija;
koja je mogučnost da ja tamo vidim neki bicikli i malo se provozam njime po gradu? :D
ja nisam puno odlazila po klubovima , vise po birtijama. cesto nam se desavalao da u centro nismo mogli naci paring i vratili se u kvart (boos en lomer).
royal caffe na rembrantu je moja najdraze mjesto,.
i nema vise falafa na rembrantu. :(
btw, radila sam u Puccini baru u Staal straatu, izlazi za waterlooa.
Violator kaže:
koja je mogučnost da ja tamo vidim neki bicikli i malo se provozam njime po gradu? :D
vidjet ces i dovoljno za cijeli zivot.
ja sam svoj bajk dopeljala sa sobom u zagreb :D
rozi haha!
Kasko Osiguran
09.11.2005., 17:02
Violator kaže:
Mogucnost da u Amsterdamu vidis bicikl ne postoji. Pa, nije ti ovo slobodarska Kina:D .
Kasko Osiguran
09.11.2005., 17:14
zekobarhonda kaže:
massive respect za odgovore. :s
samo jedno kratko pitanje za kraj: je li jointe vec dobijes smotane ili je automanufaktura na djelu?
Opet ti. E, opalio si mi presing nevidjeno. Pa, ne mozemo tako u Europu.:D Glede joint-a, iste mozes kupiti vec smotane ( 2,5
eura u kofi sopu koji sam ti naveo ) a mozes kupiti i na gram i sam sebi smotati. Papirice i karton dobijes dzaba. Ako budes
kupovao na gram, toplo preporucam vrstu koja se zove Super Skunk. Pod dejstvom istog, garantirano pogadjanje svih asocijacija iz antologijskog kviza Kviskoteka
kojeg je uredjivao Lazo Goluza ( jel' taj lik jos uvijek ziv? ):D .
zekobarhonda
09.11.2005., 21:20
Kasko Osiguran kaže:
toplo preporucam vrstu koja se zove Super Skunk. Pod dejstvom istog, garantirano pogadjanje svih asocijacija iz antologijskog kviza Kviskoteka
kojeg je uredjivao Lazo Goluza ( jel' taj lik jos uvijek ziv? ):D .
ma nek se oci sjaje:eek:
cranberryCherry
12.11.2005., 18:33
bolje ti je da kupiš pa motaš sam ,zato što tako fino točno znaš što duvaš.tako su mi rekli.
preporučam ti Crystal Haze.
i to su mi rekli :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.